#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2011 13:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Μανιφέστο" Λοβέρδου - Διαμαντοπούλου - ΡαγκούσηΔιορία και στήριξη μέχρι τις 23 Οκτωβρίου δίνει στον ΓΑΠ η τρόικα των νέων εκσυγχρονιστών Λοβέρδου, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου. Η φράση στο κείμενο που υπογράφουν και οι τρείς είναι σαφής: «Σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες επόμενες ημέρες, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ΕΕ». Άρα από τις 23 και μετά θα έχουμε εξελίξεις.

Υπογραμμίζεται ότι ο ΓΑΠ, που είδε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και τους τρεις υπουργούς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους είχε ζητήσει να μην υπάρξουν πρωτοβουλίες που προκαλούν εσωστρέφεια. Αλλά αυτοί, θέλοντας να προλάβουν συμμαχίες του Βενιζέλου με τους παπανδρεϊκούς και τους άλλους δελφίνους (π.χ. Χρυσοχοϊδη) αποφάσισαν να επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Ο ΓΑΠ συνεχίζει να έχει επικοινωνία με τους επιτελείς του (κυρίως τον Μόσιαλο που έχει πέσει στα βαθιά), ενώ ακόμη δεν υπάρχει αντίδραση από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ (Παπουτσής, Σκανδαλίδης, Ρέππας, Καστανίδης, Κατσέλη).

Σημείωση 1: Πλέον η ψηφοφορία της Πέμπτης αποκτά άλλα χαρακτηριστικά

Σημείωση 2: Όλα αρχίζουν να θυμίζουν την περίοδο της απομάκρυνσης του Αντρέα…

Όσον αφορά τις αντιδράσεις, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες  επισημαίνουν την απουσία από το κείμενο των ... υπογραφών των  Μ. Χρυσοχοίδη και Γ. Παπακωνσταντίνου , "ενώ το άρθρο σήκωσε κύματα οργής από την πλευρά άλλων υπουργών", οι οποίοι φανταζόμαστε ότι θα είναι οι κ. Βενιζέλος, Ρέππας, Σκανδαλίδης, Καστανίδης και Παπουτσής.

Δυσαρέσκεια εκφράζεται από μερίδα βουλευτών του ΠαΣοΚ οι οποίοι έλεγαν πως δεν μπορεί υπουργοί που υπηρέτησαν επί χρόνια τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ να εμφανίζονται τώρα ως «επαναστάτες» και ότι αν το ίδιο κείμενο υπέγραφαν βουλευτές και όχι υπουργοί θα προκαλούσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.

Κατά τα άλλα, οι μνηστήρες της ....ΙΘάκης βγήκαν παγανιά και μάλιστα απροκάλυπτα. Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης με το κοινό άρθρο τους ουσιαστικά βάζουν υποψηφιότητα για τη μετά – Παπανδρέου εποχή και δηλώνουν παρών στις πολιτικές εξελίξεις που έρχονται ραγδαίες. Η χρεοκοπία της χώρας, όπως κι αν αυτή ονομαστεί, είναι δεδομένη, το τέλος του πρωθυπουργού σίγουρο, γι’ αυτό και τα τρία κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπαίνουν μπροστά ως δήθεν σωτήρες της πατρίδας.

Δεν είναι τυχαίοι υπουργοί. Η Αννα Διαμαντοπούλου στήριξε, αλλά πολύ διακριτικά τον Γ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές μάχες με τον Β. Βενιζέλο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν το alter ego του Β. Βενιζέλου αλλά εσχάτως τα έχουν σπάσει και οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν μιλιούνται πλέον.

Ο δε Γιάννης Ραγκούσης, δεξί χέρι του Γ. Παπανδρέου, φέρεται απογοητευμένος και πικραμένος για την υποβάθμισή τους στον τελευταίο ανασχηματισμό και την… εξορία του στο Μεταφορών για να συνομιλεί με τους ταξιτζήδες.

Και οι τρεις βλέπουν το πολιτικό τέλος του Γ. Παπανδρέου, βλέπουν ότι ο Β. Βενιζέλος είναι τόσο καμένος με τα οικονομικά μέτρα που παίρνει που δε θα κυκλοφορεί στο δρόμο. Προσπαθούν λοιπόν να δώσουν στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα μια εναλλακτική λύση. Πόσο εναλλακτική είναι όμως μια λύση από αυτούς που στήριξαν τα τόσο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ 16/10/2011 13:39:13

  ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΠ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

  • madprof avatar
   madprof @ ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ 16/10/2011 22:15:32

   "μερίδα βουλευτών του ΠαΣοΚ λένε πως δεν μπορεί υπουργοί που υπηρέτησαν επί χρόνια τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ να εμφανίζονται τώρα ως «επαναστάτες»"
   Δεν έχουν επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα τα ελεεινά ανδρείκελα! Έχουν μετατρέψει την χώρα σε κρεματόριο των πολιτών της και αυτοί ενδιαφέρονται για την, μετά την εφαρμογή του σχεδίου "ΗΓΕΜΟΝΑΣ" ολοκαυτώματος, επόμενη μέρα! Οι πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι πολίτες πληθαίνουν και οσονούπω η κοινωνική έκρηξη θα εκδηλωθεί, με απρόβλεπτες συνέπειες για την όποια κοινωνία πολιτών δημιούργησαν και φέρουν ακέραια την ευθύνη της διάλυσής της έτι περαιτέρω!

   ΥΓ. Γ. Κοντογιώργης (Καθηγητής πολιτικής επιστήμης, mega ΣΚ, 16-10-11, 9:20-9:50 π.μ.)
   "Η δημόσια διοίκηση που δημιούργησαν είναι αιχμάλωτη της κομματοπολιτικής νομενκλατούρας. Ο ρόλος του κράτους σταματάει εκεί που θα έπρεπε να αρχίζει! Ψηφίζουν νόμους, γιατί δεν κοστίζει, και τους εφαρμόζουν κατά το κομματοπολιτικό δοκούν.
   Δημιούργησαν Σύνταγμα προστασίας κακοποιών δηλαδή ατιμωρησίας τους"
   "Έχουμε περιέλθει κατά παράβαση του ίδιου του Συντάγματος σε καθεστώς διπλής κατοχής (εσωτερικής και εξωτερικής):
   α) επειδή αντιμετωπίζεται η εξωτερική κατοχή ως αντιστάθμισμα στη μη νομιμοποίηση από την κοινωνία " και
   β) Δεν υπάρχει διέξοδος επειδή δεν αίρονται τα αίτια της παθογένειας που πολιτικού συστήματος και η λύση που επελέγει δεν οδηγεί στην άρση του χρέους αλλά στην Κινεζοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και την ολική εκχώρηση του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της χώρας!"

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 16/10/2011 23:37:12

    Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009
    Νόμος περί ευθύνης υπουργών
    Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
    Καταδικασμένο να αποτύχει, ακόμη και αν εξασφαλίσει τη διακομματική συναίνεση, το κυβερνητικό εγχείρημα για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δεν μπορεί να ξεπεράσει τις αδυναμίες του παρελθόντος.
    Η υποκριτική πολιτικά και κενή ουσιαστικού περιεχομένου πρωτοβουλία της Ν.Δ. να ανοίξει τον κύκλο του διαλόγου για την ποινική μεταχείριση των υπουργών οδηγεί μοιραία σε αδιέξοδο, όσο και αν οι υπουργοί Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας ομολογούν, έστω και οψίμως, ότι το ειδικό καθεστώς αποτελεί αναχρονισμό και πρέπει να αλλάξει.
    Ο Αντ. Μανιτάκης, από τους κορυφαίους συνταγματολόγους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Η συζήτηση που άρχισε με πρωθυπουργική εντολή για την τροποποίηση του περίφημου νόμου είναι δώρον άδωρον. Δυστυχώς, το Σύνταγμα είναι τόσο αναλυτικό και σαφές που δεν επιτρέπει ελαστικές ερμηνείες ώστε να περιοριστούν οι εξουσίες της Βουλής και να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες της δικαστικής εξουσίας. Όσο υπάρχει το άρθρο 86, κάθε προσπάθεια να μετατεθεί η ευθύνη στα κοινά δικαστήρια είναι ατελέσφορη. Και για να αλλάξει ο νόμος που είναι εκτελεστικός του άρθρου 86 απαιτείται ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος, που δεν μπορεί να γίνει πριν το από 2012.
    Η ευκαιρία για θεσμικές καινοτομίες πέρασε ανεπιστρεπτί με την αναθεώρηση του 2001 και του 2006.
    Τότε οι αρχιτέκτονες της συνταγματικής αναθεώρησης ψήφισαν και διατήρησαν μια ρύθμιση που λειτούργησε ως μηχανισμός ποινικής προστασίας των πολιτικών και διακομματικό εργαλείο ατιμωρησίας.

    Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη Αντ. Μανιτάκης δεν κρύβει τα λόγια του:
    «Με μεγάλη καθυστέρηση ανακάλυψαν όσοι εμπνεύστηκαν και συναίνεσαν στην αναθεώρηση του 2001 ότι η ρύθμιση της ποινικής ευθύνης του άρθρου 86, με τις διαδικασίες που προβλέπει και ιδίως με την εξαιρετικά σύντομη παραγραφή, θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα σε ποινική ασυλία των υπουργών και άρα στο ποινικά ανεύθυνο. Η διάταξη είναι αρκετά αυστηρή και λεπτομερειακή και δεν αφήνει, δυστυχώς, περιθώρια για ερμηνείες ή παρερμηνείες ή καταστρατηγήσεις του Συντάγματος».
    Κατά την άποψή του, η μόνη λύση «θα ήταν να καταργηθεί η ειδική διαδικασία της ποινικής ευθύνης των υπουργών, και να υπαχθούν και οι υπουργοί, όπως όλοι οι πολίτες, στη δικαιοδοσία της κοινής δικαιοσύνης. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν περιττές και αδικαιολόγητες συγκρούσεις δικαιοδοσιών μεταξύ πολιτικής και δικαστικής εξουσίας».
    Υπέρμαχος των βελτιωτικών αλλαγών ο Ευ. Βενιζέλος, κύριος εισηγητής του άρθρου 86 του Συντάγματος ( και του εκτελεστικού νόμου του άρθρου 86, «δοξάστε» τον συνταγματολόγο=αρχιτέκτονα της λεηλασίας των δημόσιων ταμείων διά της ασυλίας των υπουργών=λήσταρχων και της χρεοκοπίας της χώρας και των πολιτών της)*, προτείνει να επιλέγεται από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 ένα ολιγομελές δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίζει κατά συνείδηση και κατά νόμο σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και σε ποιες η άσκηση ποινικής δίωξης και η παραπομπή σε αρεοπαγίτη ανακριτή και στο Ειδικό Δικαστήριο.
    Όσο για τη Ν.Δ., μετά την ήττα στις ευρωεκλογές θέτει το θέμα στο τραπέζι του διαλόγου, σε μια προσπάθεια να περισώσει, αλλά με όρους επικοινωνιακούς, τη χαμένη της αξιοπιστία από το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής, που οδήγησε στην παραγραφή των ποινικών ευθυνών των υπουργών της. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας έχει ταχθεί υπέρ της λειτουργίας ειδικού γνωμοδοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή ανώτερων δικαστικών που θα επιλέγονται με κλήρωση, αλλά και πολιτικών που έχουν αποσυρθεί (π.χ. πρώην Πρόεδροι Δημοκρατίας ή πρώην πρόεδροι Βουλής), το οποίο θα κρίνει εάν υφίστανται στοιχεία για διερεύνηση. Αυτό θα μπορούσε να γίνεται ή πριν από την αποστολή του φακέλου στη Βουλή ή μετά τη λήψη του από τη Βουλή.
    Σχολιάζοντας τις προτάσεις των αρμόδιων υπουργών, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος εκτιμά ότι θα επιφέρουν απλώς εξωραϊσμό του νόμου:
    «Η ισχύουσα ρύθμιση αποτελεί ανήθικο προνόμιο. Με τα πέντε διαδοχικά φίλτρα που προβλέπει (δικαστικά και πολιτικά) για την παραπομπή υπουργών καθιστά δυσχερέστερη από οποτεδήποτε άλλοτε στην ελληνική πολιτική Ιστορία τη δίωξη υπουργών για αξιόποινες πράξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
    Τονίζει, πάντως, ότι «ίσως η μόνη λύση για να ευθυγραμμιστούμε με τα ισχύοντα στις ώριμες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Ευρώπης να είναι, όπως έχει προταθεί και από τον Αλέκο Αλαβάνο, μέχρις ότου αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, η Βουλή να παραπέμπει στη Δικαιοσύνη χωρίς ουσιαστική έρευνα όλες τις υποθέσεις που περιέρχονται σε αυτήν.
    Έτσι, το πενταμελές δικαστικό συμβούλιο της παρ. 4 του άρθρου 86 του Συντάγματος θα είναι εκείνο που θα αξιολογεί τα δεδομένα και θα παραπέμπει την υπόθεση στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου. Με άλλα λόγια, ουσιαστικά υπεύθυνη για τη δίωξη υπουργών θα είναι, όπως πρέπει να είναι, η δικαστική εξουσία και όχι η νομοθετική».
    *δική μου διευκρινιστική (sic!) παρεμβολή στο άρθρο!

    ΔΟΞΑΣΤΕ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

 2. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 16/10/2011 13:54:59

  Διάβασα το κείμενο με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά ΔΕΝ βλέπω από που "πηγάζει" ο "τίτλος" και τα "συμπεράσματα" του post.
  Αντίθετα στο κείμενο των "τριών", βλέπω μια "υποστήριξη στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ του ΓΑΠ". Κοινή λογική ...
  Οσο για το "πολιτικό τέλος" του ΓΑΠ, νομίζω ότι και ο ΙΔΙΟΣ το ξέρει και το έχει αποδεχθεί.

  • factorx avatar
   factorx @ np_complete_problems 16/10/2011 13:58:06

   Πρέπει να μάθεις να διαβάζεις πίσω απο τις γραμμές

   • Nikolaos avatar
    Nikolaos @ factorx 16/10/2011 22:15:51

    Χωρίς να είμαι ειδικός στο διάβασμα πίσω από τις γραμμές, ήμουν και εγώ έτοιμος να συμφωνήσω με τον ανωτέρω σχολιαστή. Διαβάζοντας όμως το πλήρες κείμενο υποθέτω ότι πρόκειται περισσότερο για μια διαμορφωμένη και καλά οργανωμένη σύμπλευση τριών ομογενών τάσεων, δίκην φράξιας, παρά για τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό. ΄Ισως το ενδιαφέρον να βρίσκεται στις αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση και στο κόμα, που θα δημιουργήσει η δημοσιοποίηση (γιατί η ύπαρξη θα είναι γνωστή στους κοματικούς) της πραγματικά σημαντικής αυτής σύμπλευσης. Ακόμη, διαβάζοντας το άρθρο αυτό, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αδιαφορία που δείχνουν οι τρείς υπογράφοντες διανοητές στην παντελή απουσία νομιμοποίησής τους για τις εξουσίες που σχεδιάζουν να ασκήσουν στο όνομα του λαού. Είνα κρίμα και προκαλεί ψυχικό άλγος στον αναγνώστη του άρθρου το γεγονός ότι ο ένα απ' αυτούς είναι πανεπιστημιακός δάσκαλος. Γιατί αυτός ξέρει πολύ καλά ότι η άσκηση της εξουσίας που σχεδιάζει χρειάζεται πρωτίστως δημοκρατική νομιμοποίηση και όχι επιχειρήματα. Αυτά εύκολα μπορεί να βρεθούν (και ιδίως από το συντάκτη του άρθρου) για να στηριχθεί το προεπιλεγμένο "δια ταύτα". Ξεχνούν ότι δεν έχουν εκλεγεί για να ασκήσουν εξουσίες εκτάκτου ανάγκης.

 3. spiros avatar
  spiros 16/10/2011 14:00:50

  ΤΡο μεγάλο κόλπο για να ψηφιστόύν τα επαχθή μέτρα και ναμη πέσει η Κυβέρνηση. Πως εγγυώνται οι κύριοι υπέρμαχοι του μνημονίου τις πολιτικές εξελίξεις; Δεν μπορούν. Είναι αναξιόπιστοι, αδύνατοι, ανίκανοι, άχρηστοι, και..'οτι άλλο , να εγγυηθούν την παραμικρή αλλαγή.

 4. Alex avatar
  Alex 16/10/2011 14:03:32

  "Δεν είναι τυχαίοι υπουργοί. Η Άννα Διαμαντοπούλου" διόρισε το σύζυγό της στο ΔΣ μιας Α.Ε.

  "Ο Ανδρέας Λοβέρδος" διόρισε τη σύζυγό του σε μια Α.Ε. και κατόπιν τη μετέταξε σε υπουργείο.

  Το άρθρο των τριών υπουργών είναι όντως εξαιρετικό.
  Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να περιμένει ο κάθε πολίτης μετά από αυτό, είναι η παραίτηση και των τριών υπουργών.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/10/2011 14:03:38

  κι ο Ψυχάρης... Θέλουν άλλο εκπροσωπο των δυνάμεων Κατοχής

 6. Σταύρος avatar
  Σταύρος 16/10/2011 14:05:39

  Ο Επικρατείας Ραγκούσης, έγινε "τρόϊκα";
  Ο κος "Καλλικράτης";
  Θα το παραφράσω.
  Έκανε και Ραγκούσης κ*λο κι έχ*σε το ΠΑΣΟΚ όλο!!!
  Χα! Χα! Χα!

 7. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 16/10/2011 14:09:52

  Να μιλήσουν ανοιχτά αν έχουν κάτι να πουν καλό για το λαό. Π.χ. εμείς θα διώξουμε την τρόικα και θα στηρίξουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Διαφορετικά είναι πολιτικά ξεγραμμένοι.

 8. usound avatar
  usound 16/10/2011 14:09:57

  Οι θεραπαινίδες των Φωτόπουλων, οι ξεσκονίστρες των Σταμουλοκολλάδων, τα υποπόδια του κάθε πρασινορουφιάνου, οι γλείφτες της κάθε συνομοταξίας τρωκτικών, οι πεοθηλαστές των καταληψιών και των φακελλάκηδων των νοσοκομείων, τα αθύρματα των επιθυμιών των κάθε λογής κλαδικοδιορισμένων, οι πατσαβούρες του κοινοβουλευτισμού, τα κατακάθια της αναξιοπρέπειας, οι ντελβέδες τού ψεύδους και τής απάτης, οι σαύρες τής διαπλοκής, τα μανουάλια των Χριστοφοράκων, τα εξαπτέρυγα τού Μπόμπολα, φωνήν μεγάλην ύψωσαν. Κατακεραύνωσαν την μεταπολιτευτική πολιτεία τους, μπουγάδιασαν εαυτούς και φρεσκοπλυμένοι εκδίδουν μανιφέστο. Η δυσωδία τους, όμως, εκ του μακρόθεν προσβάλλουσα ρώθωνες και προκαλούσα αναγούλα, ναυτία και ξερατό, "καρφώνει" τους σκοπούς τους και μαρτυρά τις επιδιώξεις τους. Ως πόντικες εγκαταλείπουν το σκάφος, αναζητώντας ναυαγοσωστικό, που την κατάλληλη στιγμή θα επιχειρήσουν, ως άλλοι πειρατές, να κουρσέψουν.Ως άλλοι γάτοι, και γαμούν και σκούζουν. Πρώην ξεβράκωτοι και νυν πάμπλουτοι αλητήριοι ενδύονται χιτώνα επαίτη, μπας και ξεγελάσουν πάλι τους περαστικούς και τσιμπολογήσουν τον οβολόν τους. Οι μέχρι χτες Γιωργάκηδες κάνουν λίφτινγκ και πουλούν καινούργια μούρη. Αμετανόητοι και προκλητικοί, ανίδεοι κι ανυποψίαστοι, άσχετοι και αριβίστες, ανάλγητοι και χοντρόπετσοι, για μια ακόμη φορά επιδιώκουν να ξεγλιστρήσουν, μπουσουλώντας, απ' την Νέμεση και ν'αναρριχηθούν εκ νέου εν καιρώ. Μια του κλέφτη, δυό τού κλέφτη, τρεις και την κακή του μοίρα, όμως.

 9. Απορία avatar
  Απορία 16/10/2011 14:10:59

  Η μόνη "κοινωνική αυτενέργεια" που πρέπει να υπάρξει τώρα είναι να πάτε φυλακή γραικύλοι.

  Εγώ δεν το διάβασα το κείμενο, το ομολογώ. Μόνο τις αρχές της κάθε παραγράφου και αυτές με το ζόρι. Τι να μας πουν οι υπογράφοντες πλέον. Τα έργα και οι πολιτική τους μέχρι σήμερα μιλάνε από μόνα τους.

  Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές, ότι κανείς από τους 154+ που στήριξαν την πιο άχρηστη, την πιο ενδοτική, την πιο γραικυλική κυβέρνηση από απαρχής σύγχρονου ελληνικού κράτους δεν έχει το δικαίωμα να ομιλεί πλέον. Ας πάει σπίτι του όσο προλαβαίνει μήπως και γλυτώσει τη φυλακή στο τέλος.

 10. factorx avatar
  factorx 16/10/2011 14:15:43

  Δες τις αντιδράσεις στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες - χωρις βεβαίως να αποκλείω οτι μπορεί εσυ να έχεις δίκαιο. Προες Θεου δεν είμαι ο αυθεντικός ερμηνευτής της νέας Τροικας

 11. factorx avatar
  factorx 16/10/2011 14:19:21

  Δείτε τις αντιδράσεις, από το Πρώτο Θέμα:

  Χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι ξεκάθαρο ποιος θα έχει το προβάδισμα, η ουσία είναι ότι με το άρθρο τους οι τρεις υπουργοί επιχειρούν να θέσουν προ τετελεσμένων τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπόλοιπους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας έναν διακριτό πόλο έναντι της κοινωνίας και των στελεχών του Κινήματος.

  Η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου το Σάββατο το βράδυ ήταν αυθόρμητη. "Κάντε ότι θέλετε" απάντησε στο ενημερωτικό τηλεφώνημα της Άννας Διαμαντοπούλου. Αν και οι τρεις υπουργοί λένε ότι με την κίνησή τους υποστηρίζουν την μεταρρυθμιστική προσπάθεια του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν αρχικά ότι την κρίσιμη εβδομάδα του Εκοφίν και της Συνόδου Κορυφής δεν πρέπει να ανοίγουν εσωτερικά θέματα.

  Στη συνέχεια η θέση άλλαξε με τη βοήθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος χαιρέτισε την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των στελεχών.

  «Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος.

  Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή.Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα», τονίζει.

  Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή του υπουργού Οικονομικών, έγινε για να στερήσει από τους τρεις τη δυνατότητα να αποκτήσουν υπόσταση δια της πόλωσης.

  Από εκεί και πέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιμένει. Περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνό του από τα στελέχη που θα θελήσουν να μιλήσουν μαζί του μετά αυτή την πρώτη εσωκομματική κίνηση στη σκακιέρα των πολιτικών εξελίξεων. Πιθανοί συνομιλητές του αντιπροέδρου μπορεί να είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που θα μπορούσε να είναι και η... τέταρτη υπογραφή. Χαμένος της κίνησης είναι και ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος για πολλούς στο Μέγαρο Μαξίμου θα μπορούσε να είναι μια μεταβατική ηγετική λύση.

  • Απορία avatar
   Απορία @ factorx 16/10/2011 14:33:50

   Το ΠΑΣΟΚ είναι φωλιά με οχιές, μέχρι να προκηρυχθουν επισήμως οι εκλογές δεν μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τίποτα.
   Μπορεί να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια παρέα με τον ΓΑΠ ή απλά να μην γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι πότε θα προκηρύξει αυτός τις εκλογές και κυττάνε να είναι επικοινωνιακά έτοιμοι σε αυτήν την περίπτωση.

   Το θέμα είναι τα βήματα της ΝΔ ποια θα είναι και η ουσία είναι μία.
   Να είναι αυτή πανέτοιμη να κυβερνήσει και να παράξει άμεσα έργο από τις πρώτες κι'ολας 100 μέρες.
   Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει κανένα ρόλο πλέον. Θα παίξει μόνον εαν αποδειχθεί κενή περιεχομένου η ΝΔ μετά τις πρώτες 100 μέρες. Από δω και μπρος θα μιλάει η πολιτική και όχι η παραπολιτική.

   Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως λοιπόν:
   Τώρα πια σημασία για την ΝΔ δεν έχει τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά τι θα κάνει αυτή ως κυβέρνηση τις πρώτες 100 μέρες.

   Εαν περάσουν οι 100 μερές και δεν γίνει τίποτα το σοβαρό θα διαλυθεί και αυτή εις τα εκ ων συνετέθη όπως και το ΠΑΣΟΚ άλλωστε.

  • "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
   "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" @ factorx 17/10/2011 09:31:06

   Νομίζω ότι το κείμενο των τριών Illuminati του ΠΑΣΟΚ είναι μια προσπάθεια να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι για την "επόμενη μέρα" υπάρχει λύση-πρόταση μέσα από το ΠΑΣΟΚ! Το κλείσιμο του ματιού προς στελέχη της Ν.Δ.αποβλέπει στην παγίωση της άποψης ότι αφού φταίμε όλοι για την κατάσταση ας μην περιμένει η δεξιά αυτοδύναμη παρουσία στην κυβερνητική διαχείριση! Μόνο μαζί μας!
   Τα πάντα για την κατοχή, παραμονή και νομή της εξουσίας από αυτούς που δεν άφησαν τίποτα όρθιο!
   Και για να θυμηθούμε και ολίγον Κουτσόγιωργα:
   Αυτοί που συνδιαμόρφωναν για χρόνια είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση αυτές τις καταστροφικές πολιτικές για την πατρίδα, δεν δικαιούνται διά να ομιλούν!
   Πόσο μάλλον να αποδίδουν ευθύνες σε άλλους!

 12. factorx avatar
  factorx 16/10/2011 14:21:49

  να θυμηθούμε και την προηγούμενη "κίνηση' Λοβέρδου:
  Λοβέρδος: Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης η ζωή έχει αξία μόνο αν είσαι αριστερός !!!
  http://www.antinews.gr/2011/09/07/120913/

 13. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 16/10/2011 14:23:17

  Οι τρεις δεν είναι τυχαίοι. Η Διαμαντοπούλου είναι στη θέση της επειδή η ΝΔ ψήφισε το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και παρά το ότι άφησε χωρίς βιβλία (και άλλα πολλά) τους μαθητές είναι υπεράνω κριτικής. Ο Ραγκούσης μόλις στηρίχθηκε έμμεσα από τη ΝΔ με τη διαγραφή του ΘΛ και ο Λοβέρδος από τον καιρό του υπουργείου Εργασίας έχει συναντήσει τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από τη ΝΔ. Μήπως ψήνεται κάτι ευρύτερο;

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ τηλέμαχος αναγνώστου 16/10/2011 14:34:58

   νισάφι με συνωμοσίες που μόνο εσύ βλέπεις!!
   Ο Σαμαράς με σαλτιμπάγκους της πολιτικής, κατάλαβε το ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ

   ΠΟΙΟ ΔΕΝ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!

   ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!

   ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ!!!!!!!!!!!

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ stanley@gr 16/10/2011 15:20:40

    ποιά άλλη συνωμοσία είδα; Επίσης πρόσεξε και τα συχαρίκια του Αλέξη σήμερα και την προτροπή στο ΠΑΣΟΚ να μιμηθεί τη ΝΔ.

    • stanley@gr avatar
     stanley@gr @ τηλέμαχος αναγνώστου 16/10/2011 15:29:32

     ????????

    • TED avatar
     TED @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/10/2011 17:29:27

     Διευκρίνισε αν θες: εννοείς του Αλέξη (Τσίπρα) ή του "Alexis";

  • Απορία avatar
   Απορία @ τηλέμαχος αναγνώστου 16/10/2011 14:38:12

   Εαν η ΝΔ διασώσει έστω και ένα από τα μη ανακυκλώσιμα πολιτικά σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ, πολλοί στη ΝΔ θα ψάχνουν να βρουν την ψήφο της γυναίκας τους και των παιδιών τους...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ τηλέμαχος αναγνώστου 16/10/2011 16:36:01

   Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν ήταν μέσα στην τακτική του Σαμαρά η πλασματική αυτή "στήριξη" των τριών δελφίνων. Όχι φυσικά για συγκυβέρνηση και λοιπές παρλαπίπες, αλλά για επιτάχυνση της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ εκ των έσω. Θα μου πείτε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα "εδώ, ενωμένο, δυνατό", αλλά τώρα που το μπαγιόκο και οι καρέκλες ήπιαν Red Bull και βγάλαν φτεράααα, δεν ξέρεις πόσο σπασμωδικές και εγωκεντρικές θα καταλήξουν οι συμπεριφορές των εκάστοτε διεκδικητών της διαρκώς σμικρύνουσας πίτας της εξουσίας ΠΑΣΟΚ...

 14. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 16/10/2011 14:33:43

  Μετά τα απομνημονεύματα του Χίτλερ, το "μανιφέστο" γίνεται το καλύτερο ανάγνωσμα για όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα.

 15. Y. avatar
  Y. 16/10/2011 14:51:28

  Καλές όλες οι αναλύσεις της κίνησης των τριών (ειδικά του φάκτορα), φοβάμαι όμως ότι είναι εντός μεν χρόνου αλλά εκτός τόπου
  Το παιχνίδι είναι στημένο. Ο Ελαχιστότατος το μόνο που τον ενδιαφέρει, να σώσει το τομάρι του από τα Ειδικά Δικαστήρια, ίσως και τα Λαϊκά. Όλα τακτοποιήθηκαν στις κατ’ ιδίαν συσκέψεις του ακατονόμαστου εν διορία πλέον πρωθυπουργού, με τους τρεις
  Για τους δε τρεις, “δρυός πεσούσης, παρ’ ανήρ ξυλέυεται”. Θα βγουν δε οσονούπω και άλλοι μνηστήρες
  Ένα το διακύβευμα και εκεί όλοι οφείλουμε να εστιάσουμε με κάθε τρόπο
  Τη Πέμπτη, το πολυΝ/Σ να μη πάρει τους 151. Πίριοντ

 16. papadopoulos takis avatar
  papadopoulos takis 16/10/2011 14:54:21

  ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΙΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 16/10/2011 15:00:50

  Είμαι πολύ επιφυλακτικός ως προς το πραγματικό νόημα όλων αυτών. Τώρα τελευταία βλέπουμε ότι, παράλληλα με το δράμα των μέτρων που ψηφίζονται πριν κάθε νέα δόση, έχουμε και ένα εσωτερικό μελόδραμα στο πασοκ και στην κυβέρνηση. Το ίδιο έγινε τον περασμένο Ιούνιο, με τις συλογές υπογραφών από την Βάσω που οδήγησαν σε συγκινητικό happy end και όλοι μαζί ... πήγανε στην παραλία (όπως στην ατάκα της γνωστής ταινίας). Υποπτεύομαι, λοιπόν, ότι η δημιουργία κλίματος ρευστότητας και αβεβαιότητας, η κινητοποίηση των ανακλαστικών του κοινωνικού σώματος ενάντια σε δυνητικά επερχόμενο χάος, είναι μία νέα μέθοδος για να περάσει η νέα συλλογή επώδυνων και αναποτελεσματικών νομοσχεδίων και να βγεί το επόμενο τρίμηνο. Μετά βλέπουμε το νέο "επισόδιο". Τελική στόχευση: η κούραση των κοινωνικών ομάδων και των πολιτών από την διαρκή αβεβαιόπτητα, και η αποδοχή του τελευταίου βήματος της εκχώρησης κυριαρχίας. Την αποδοχή ξένων αρμοστών.

  Οι συγκρούσειςς συμφερόντων ανάμεσα σε επαγγελματικές ομάδες, οι εκτόξευση γηπεδικού τύπου απειλών από ηγέτες συνδικάτων, η ακόμη μεγαλύτερη παράλυση του κράτους, τα σκουπίδια, οι ενδοκυβερνητικοί καυγάδες εξυπηρετούν τον εσώτερο κύκλο που κυβερνά αυτή την στιγμή. Ο οποίος μέσα στην προϊούσα αποσύνθεση θέλει να εκβιάσει το συμπερασμα ότι η μόνη εναλλακτική λύση σε μία κάκιστη διακυβέρνηση είναι το πολύ χειρότερο χάος. Ή να εκβιάσει κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας", ώστε να δραπετεύσουν εύθσχημα και να πετύχουν μία αναγρομική νομιμοποίηση της παραίτησης από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

  Και επίσης, το "δεν φεύγω" σγμαίνει: θα μείνω μέχρι να κουραστείτε τόσο πολύ που να ζητάτε γερμανό γκαουλάιτερ. Είναι ένα παιχνίδι αντοχής της κοινωνίας απέναντι σε μία εξουθενωτική διακυβέρνηση. Δυστυχώς τα νηπιακά αντανακλαστικά πολλών κοινωνικών ομάδων και ατόμων τα οποία είχαν παιδιόθεν γαλουχηθεί με την πασοκική ψευτοευμάρεια και ευκολία, οι σπασμωδικές ενέργειες κακομαθημένων παιδιών, είναι, όχι το βούτυρο, αλλά η μαρμελάδα στο ψωμί της κυβέρνησης αυτής. Απαιτείται τώρα νηφαλιότητα και σοβαρότητα περισότρο από οποιαδήποτε άλλη φορά. Συντεταγμένη πορεία σε εκλογές με τα μάτια ορθάνοιχτα στραμμένα στην επόμενη μέρα πρέπει να είναι ο άξονας της αντίδρασης σε αυτή την θλιβερή κατάσταση.

  • Πηνελόπη avatar
   Πηνελόπη @ Professor Moriarty 17/10/2011 15:29:22

   Συμφωνώ!
   Αλλά, υπάρχει και μιά άλλη πιθανή εκδοχή για το τωρινό 'θέατρο":

   - Μήπως επίτηδες δημιουργούν συνθήκες εκτροπής??

 18. Krax avatar
  Krax 16/10/2011 15:16:37

  Έχουμε δει ουκ ολίγα από το '81.Τέτοια έργα που συνηθίζει πάντα να ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ, ιδιαιτερα σε εποχές κρίσεων για αυτό. Όπως το αξέχαστο έργο "ΧΑ € και ολίγον Ίμια", με τον μεγάλο θίασο Κώστα Σημίτη, Βάσω Παπανδρέου, Παρασκευά Αυγερινό και Θεόδωρο Πάγκαλο,με guest star τον μεγάλο καλλιτέχνη Κώστα Λαλιώτη.

 19. manos avatar
  manos 16/10/2011 15:22:47

  Διαμαντοπούλου: Το δεξί χέρι των νεοταξιτών για την τελική λύση στην Ελλάδα.

  Λοβέρδος: Ο απόλυτος καταστροφέας κάθε έννοιας εργατικού δικαίου και εργατικού δικαιώματος.

  Ραγκούσης: μηδέν από μηδέν = μηδέν.

  Μια χαρά είναι και οι τρεις. Αλληλοσυμπληρούμενα στοιχεία ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος. Θα χρειαστούν τρεις θρόνους και στρατιές ρουφιάνων, για να αλληλοελέγχονται.

 20. φιρφιρικος avatar
  φιρφιρικος 16/10/2011 15:23:54

  Δεν αποτελεί καν είδηση, είναι παντελώς ανάξιοπιστοι. Κανείς τους δεν πρόκειται να επανεκλεγεί.

 21. ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ 16/10/2011 15:28:06

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ. ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

 22. Σταύρος avatar
  Σταύρος 16/10/2011 15:35:38

  antinews 15/09/2010
  h**p://www.antinews.gr/2010/09/15/61940/#comments

  "...Ο πρωθυπουργός όρισε αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Γ. Ραγκούση με απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι προβλέπει ακόμη και εκχώρηση νομοθετικών δικαιωμάτων στον κ. Ραγκούση, δηλαδή μπορεί να παράγει νομοθετικό έργο χωρίς να χρειάζεται το πράσινο φως από τον Γ. Παπανδρέου..."

 23. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 16/10/2011 15:46:47

  Μανιφεστο των
  Διαμαντοπουλου-Bilderberg
  Saragoussi-Allatini (και σια)
  Λοβερδου-Scientology

  No surprises...

 24. ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ avatar
  ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ 16/10/2011 15:50:42

  "ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΜΕΝ".... ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ!!!

 25. φωνη avatar
  φωνη 16/10/2011 15:57:00

  Νομίζω ότι ματαιοπονούν όσοι από τη σημερινή κυβέρνηση κάνουν σχέδια για το πολιτικό τους μέλλον εκτός και αν το πολιτικό τους μέλλον δε θα κριθεί στις κάλπες. Είναι όλοι τους τελειωμένοι πολιτικά σε περίπτωση λαϊκής ετυμηγορίας. Αμφιβάλλω αν θα μπορούσαν μετά από εκλογές να μπουν στη Βουλή πολλοί από τους τωρινούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα τους αν σκέφτονταν εκλογές θα ήταν η διάσωση ΠΑΣΟΚ ως κόμμα, γιατί για τα τωρινά πρόσωπα δεν υπάρχει αμφιβολία, δεν μπορούν να διασωθούν. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει χάσει μόνο κάθε επαφή με την κοινωνία, έχει χάσει και την επαφή με τη βάση του (δημοσκοπικά βρίσκονται στο θεμέλιο και τ0 20% που τους δίνουν ειναι ευσεβης πόθος). Κανείς από το ΠΑΣΟΚ ( όπως το μάθαμε και το μισήσαμε) δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη σχέση με την κοινωνία και κανένα από τα τωρινά πρόσωπα (και ειδικά τα συγκεκριμένα 3 του μεταρρυθμιστικού ΠΑΣΟΚ) δεν μπορούν να αποκαταστήσουν σχέση με τη βάση. Πολύ πιθανόν να σκέφτονται μια περίοδο διαδοχής και άσκησης εξουσίας χωρίς να μεσολαβήσουν εκλογές. Άλλωστε ποιός επίδοξος δελφίνος θα ήθελε να παραλάβει ένα κόμμα που πρόκειται να οδηγηθεί σε εκλογικό στραπάτσο; Δε θα ήταν προτιμότερο να αναλάβει μετά από εκλογές;

  • Νησιώτης avatar
   Νησιώτης @ φωνη 16/10/2011 22:03:34

   Θα παρακαλούσα όταν λέτε ένα ποσοστό να το αναλύετε και σε αριθμό.Ετσι το 20%αντιστοιχούν με περίπου 1800000 ψηφοφόρους.Μήπως νομίζετε ότι είναι μικρός αριθμός?

   • φωνη avatar
    φωνη @ Νησιώτης 16/10/2011 23:19:36

    Νομίζω ότι είναι θεωρητικό νούμερο. Στην πραγματικότητα πιστεύω είναι οριακά στο 2ψήφιο

 26. markos avatar
  markos 16/10/2011 15:59:54

  κανενας απο τους 3 δεν ειναι εκλεγμενος ειναι τσιρακια της συντεχνιας που υπηρετουν!

 27. μητσοs avatar
  μητσοs 16/10/2011 16:05:33

  siemens,χριστοφορακοs,μιζεs για πανακριβα οπλικα συστηματα.υποβρυχια που γερνουν,χρηματιστηριο,πανακριβοι ολυμπιακοι αγωνεs,c4i,τραπεζεs,εθνικοι εργολαβοι,νταβατζηδεs,μπαιρακταρηs,@@μημενα ομολογα,ηθικο ειναι οτι ειναι <>,stage,ξανα εθνικοι εργολαβοι............πατριδα ειναι οι πλουσιοι,μα πατριωτεs οι φτωχοι......κ.βαρναληs

 28. Πέτρος avatar
  Πέτρος 16/10/2011 16:39:11

  Αφού πράγματι αναγνωρίζουν και απαρνούνται πια το συντεχνιακό καθεστός, το οποίο όμως τους έβγαλε και διατήρησε στην εξουσία, ας απαρνηθούν και τις απολαβές που είχαν, έχουν και θα έχουν. Κότες ξεπουπουλιασμένες, πολιτικοί της μιας σπιθαμής, κοινοί φουκαράδες.

 29. pipero avatar
  pipero 16/10/2011 16:39:22

  χάνονται μισθοί χάνονται σπίτια χάνονται περιουσιες χάνονται θέσεις εργασίας και αυτοί τον χαβά τους λες και είναι οι καθοδηγείτες μας λες και τους παρακαλέσαμε λες και τους ζητήσαμε να μας σώσουνε
  με ύφος καρδινάλιου δηλώνουνε πως ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί
  θα είχατε λόγο αν την "περισουσιας" σας την δωρίζατε σε αυτό το έρημο το κράτος αγαπημένοι μου ταγοί τις πλακας αλλα εσείς πάλι θα ξαναβγείτε στην επιφάνεια και η "τσεπη σας" και πάλι γεμάτη θα ειναι αλίμονο στο κόσμο και στον κοσμάκη που περνα αυτή τι λαίλαπα
  ουστ από εδώ μικροί πολιτικοί

 30. anonymous avatar
  anonymous 16/10/2011 16:45:20

  Επί της ουσίας είναι ο νεοφιλελεύθερος πόλος του ΠΑΣΟΚ. Επιτίθενται κατά του ΠΑΣΟΚ των συνδικαλιστών. Αποδεικνύονται πολύ ρηχοί και λίγοι. Και όσο σκέφτομαι ότι με βάση δημοσκοπήσεις είναι οι τρεις επικρατέστεροι για την αρχηγία με πιάνει σύγκρυο. Από το κακό στο χειρότερο θα πηγαίνουμε.

 31. Δανάη avatar
  Δανάη 16/10/2011 17:40:10

  Θλίψη, θλίψη, θλίψη και κυρίως οργή, οργή, οργή!!!!!!!!!!!!!! Οι τελειωμένοι συνομιλούν, διαφωνούν στηρίζουν, "διαπραγματεύονται". Έκλεισε το μαγαζί και αυτοί ακόμα δεν το ξέρουν(ή το ξέρουν και προσπαθούν να "σώσουν" ο καθένας τον εαυτό του;). Είναι πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα......

 32. SATO avatar
  SATO 16/10/2011 17:43:31

  Χωρίς βαρύγδουπες αναλύσεις για θέματα που δεν χρειάζονται βαρύγδουπες αναλύσεις. ΚΑΝΕΙΣ από το μεταπολιτευτικό πολιτικό μόρφωμα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ήλιου δεν δικαιούται να ομιλεί. Για τα 30τη εγκλήματα τους στην χώρα και στον λαό της μόνο η δικαιοσύνη -αν υπήρχε σαν έννοια και σαν θεσμός- θα ήταν αρμόδια. Βούλιαξαν μεταπολιτευτικά την χώρα σε ένα επιστημονικά επεξεργασμένο έξωθεν εννοιολόγιο από το οποίο κανείς δυστυχώς πολιτικός φορέας δεν έμεινε αλώβητος.Τώρα η χώρα πρέπει να ανασκευάσει τις κοινωνικές της έννοιες. Σε αυτή την προσπάθεια χωράνε όλοι πλην των πράσινων Κουίσλιγκ.

 33. φωνη avatar
  φωνη 16/10/2011 17:46:49

  Aυτό το κείμενο ΔΕΝ απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ούτε διατυπώνεται από επίδοξους δελφίνους που έχουν στο μυαλό τους την πολιτική εξέλιξη των εκλογών. Απευθύνεται στα ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα εξωτερικών και ντόπιων δυνάμεων. Τα συμφέροντα του εξωτερικού, που το ΠΑΣΟΚ προσκάλεσε και προσπαθούν να κυριαρχίσουν, απολύτως, στη χώρα και στα ντόπια συμφέροντα, που το ΠΑΣΟΚ έκανε παντοδύναμα ήδη από την περίοδο Σημίτη. Και γράφτηκε από επίδοξους διαδόχους που δεν προσβλέπουν σε εκλογές, αλλά σε σχήματα συνεργασίας που θα μπορούν να συνεχίσουν “καλύτερα” την ίδια καταστορφική πολιτική για τη χώρα και για τους πολίτες.

  1.Προσπαθούν υποκριτικά να αποστασιοποιηθούν από την "εξαιρετικά αντιδημοκρατική και αντικοινωνική «κουλτούρα» και συμπεριφορά, που επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος." Όμως αυτή η κουλτούρα επιβλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και μέσα στα πλαίσια αυτής και χάρη σε αυτήν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα συγκεκριμένα 3 αναδείχθηκαν και απέκτησαν θέσεις εξουσίας. Και επειδή ακριβώς αυτή είναι η πολιτική κουλτούρα του ΠΑΣΟΚ οι 3 υπουργοί τώρα δε θεωρούν τόσο σημαντικό να εξετάσουμε το ΠΩΣ επενδύθηκε αυτή η κουλτούρα με το μανδύα του προοδευτισμού!......
  2. "Βαφτίστηκε «κοινωνία» η κάθε συντεχνία, ενώ στην πραγματικότητα οι κοινωνοί καλούνταν να πληρώσουν τα αιτήματα των συντεχνιών, που μόνιμα και σταθερά γίνονταν δεκτά. Οι λέξεις, λοιπόν, έχασαν το νόημά τους  και επιλογές με υψηλό κοινωνικό κόστος εμφανίζονταν μέσα σε αυτό το ιδιότυπο «matrix» ως «κοινωνικές κατακτήσεις»,  ενώ στην πραγματικότητα η χώρα απλά δανειζόταν και αργά ή γρήγορα θα πλήρωνε «τα σπασμένα». Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!"
  Συγγνώμη, αλλά, δε ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ κοινωνία η κάθε συντεχνία. Το ΠΑΣΟΚ ΒΑΦΤΙΣΕ την κάθε συντεχνία και της έδωσε το όνομα της κοινωνίας. Πολύ καλή η τρίπλα της παθητικής σύνταξης που εξαφανίζει το υποκείμενο του εγκλήματος. Και εξαφανίζουν το υποκείμενο του εγκλήματος για να μπορούν να κλείσουν το νόημα με τη φράση: ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΌΧΙ, λοιπόν, γιαυτήν την κατάσταση ευθύνες ΔΕΝ έχουν όλοι. Έχει το ΠΑΣΟΚ που ακόμα και τώρα δεν μπορεί να μαζέψει τους συνδικαλιστές του.
  3.Αλλά τι μας λένε οι 3 υπουργοί; Ότι εμείς θα το μαζέψουμε αυτό το κακό χάλι που επιβάλλαμε. Και αυτό δεν το λένε σε μας, στην κοινωνία. Το λένε στα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να ξεκοκκαλίσουν όλον τον δημόσιο τομέα (όπως βλέπουμε να γίνεται τώρα με τα σκουπίδια, αύριο με τον ΟΠΑΠ, με την ενέργεια κ.λ.π) Λένε, δηλ., σε όλα αυτά τα συμφέροντα ότι εμείς είμαστε ικανοί να σας υπηρετήσουμε, γιατί δε θα έχουμε τις τριβές και τις αντιστάσεις που έχουν άλλοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
  4.Επίσης απευθύνονται προς τους υπέρμαχους της λιτότητας της τρόικας (εντός και εκτός) και λένε "για να βγούμε στο κοινωνικό ξέφωτο του μέλλοντος, πρέπει να περάσουμε τις οδύνες του παρόντος. Κοινωνική ευαισθησία σήμερα, σημαίνει να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο..." Δηλαδή αν αυτά που ζούμε τώρα είναι το "Πρέπει να κάνουμε ένα ΝΤΟΥ”" του Βενζέλου, καλύτερα να μη φανταστούμε τι έχει να γίνει με το "Γκάζι και όχι φρένο" των 3ων δελφίνων.
  "Οι αναστολές, οι δισταγμοί, οι καθυστερήσεις και οι παλινδρομήσεις τελικά στρέφονται εναντίον των πολιτών. Γιατί κρατούν την κοινωνία και την οικονομία καθηλωμένες στο τέλμα της κρίσης, της ύφεσης και της διευρυνόμενης φτώχειας." Δηλαδή τι λένε; Αγαπητέ λαέ το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόστηκε σωστά το πρόγραμμα, γιαυτό έχουμε ύφεση και φτώχια. Αγαπητή τρόικα εδώ είμαστε εμείς για να το εφαρμοσουμε καλύτερα. Δεν εντοπίζουν κανένα προβλημα στο ίδιο το πρόγραμμα!
  "Η προσπάθεια, όμως, πρέπει να συνεχιστεί από όλους και με μεγαλύτερη ένταση. Και βέβαια, πέραν από τις αναμφισβήτητες επιτυχίες σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο δημοσιονομικό εξορθολογισμό υπήρξαν λάθη, παραλείψεις και κυρίως καθυστερήσεις. Οι καθυστερήσεις αυτές μας ταλαιπώρησαν και δεν υπάρχει πια καμία πολυτέλεια να τις ανεχτούμε."Τι λένε; Εδώ είμαστε τρόικα....hellooooo....εμπιστεύσου μας. Εμείς θα τους αποτελειώσουμε χωρίς καθυστερήσεις και αντιδράσεις.

  Αυτά δείχνουν σε ποιούς απευθύνονται οι 3 υπουργοί. Στους ίδιους που απευθυνόταν και πριν το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορεί πλέον να τους εξυπηρετήσει ο Παπανδρέου. Μιλάνε για αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ίδιας πολιτικής. Και τα απευθύνουν στα γερμανικά συμφέροντα, στην τρόικα, και στα ντόπια επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα.
  Τώρα να δούμε πως φαίνεται ότι επιδιώκουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής και δεν θέλουν εκλογές για την αλλαγή πολιτικής.
  1. Καταρχάς είδαμε και πιο πάνω ότι ....για την σημερινή πολιτική κουλτούρα και κατάσταση φταίνε ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
  2. "Το Έθνος και η Πατρίδα αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη από Πολιτική και Κοινωνική Συμφιλίωση, ταχύτατη υλοποίηση των δεσμεύσεων και των μεταρρυθμίσεων και προστασία της Δημοκρατίας. Ή θα τα κάνουμε ΟΛΑ ΜΑΖΙ ή μας περιμένει συμφορά." Γιατί μας περιμένει όλους μαζί η συμφορά; Η κοινωνία έχει εναλλακτικές και η χώρα έχει και η οικονομία έχει. Εσείς δεν έχετε! Εμάς μας περιμένει η σωτηρία, εσάς σας περιμένει η συμφορά. Το όλα μαζί τελείωσε.
  3. "Η πλειοψηφία των πολιτών στήριξε με ένταση τις αλλαγές που έγιναν και δεν παρασύρθηκε από τους δημαγωγούς."
  " Εχθροί της κοινωνίας σήμερα είναι η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός, και οι καθυστερήσεις."
  Ποιόν λένε συνέχεια τα νεοφιλελεύθερα συμφέροντα λαϊκιστή; Τον Σαμαρά, οποίος θέλει εκλογές και αλλαγή πολιτικής και δεν τους κάνει τη χάρη που τους κάνουν οι 3 υπουργοί που θέλουν συνεργασίες για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Τι μας λένε; Ότι ο λαός στηρίζει τις αλλαγές, συμφωνεί με την πολιτική αυτήν, δεν παρασύρεται από τους ...δημαγωγούς-λαϊκιστές που μιλούν για μια άλλη πολιτική. Ο λαός θέλει να υπάρχει δυνατότητα συνέχισης της ίδιας πολιτικής χωρίς τις καθυστερήσεις μιας αδύναμης κυβέρνησης, αλλά με τη δήθεν αποτελεσματικότητα ενός συνεργατικού σχήματος. Ο λαός δε θέλει τις εκλογές και την αλλαγή πολιτικής, δεν έπεσε στην παγίδα των λαϊκιστών.

 34. TARAMAS avatar
  TARAMAS 16/10/2011 18:04:16

  Μου κάνει εντύπωση που η συζήτηση έχει αποκλειστικά στραφεί στο τι παίζεται εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ και τι "μαγειρεύεται" από τους τρεις λες κι αυτό μας καίει σ αυτή τη χώρα. Για ένα φιλελεύθερο πολίτη που υποτίθεται ότι εκφράζεται κατ εξοχήν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το περιεχόμενο του μανιφέστου είναι αυτονόητα σωστό και αποδεκτό, άλλωστε από χρόνια (σχεδόν...) όλοι αυτό λέγαμε. Το ότι κανένας δεν εστιάζει στο περιεχόμενο αυτό, σημαίνει ότι:
  α) θεωρείται αυτονόητα σωστό; Γιατί δεν επιχαίρουμε τότε που επιτέλους το ασπάζονται και οι κατεξοχήν προαγωγοί του συντεχνιασμού στην Ελλάδα;
  β) το απορρίπτουμε γιατί το λένε αυτοί που το λένε;
  γ) αφού αυτοί έρχονται στις θέσεις μας, να πάμε και μεις στις δικές τους για να μη μας ταυτίζουν;
  δ) έχουμε όλοι εμποτιστεί από την ελλαδική αντίληψη του πελατειακού κράτους, της "δημοκρατικότητας" των συντεχνιακών αυθαιρεσιών και δεν συμφωνούμε πια με ότι πιστεύαμε κάποτε;
  ε) δεν έχουμε ιδεολογίες και τέτοια κουραφέξαλα και στην πολιτική πια ακολουθούμε το ποδοσφαιρικό κριτήριο της φανέλας;
  στ) έχουμε όλοι διαφθαρεί σε τέτοιο βαθμό από τα μικροσυμφέροντα και τις μικροεπιδιώξεις μας, που δε βλέπουμε πια μπροστά μας;
  ζ) δεν ξέρω δεν απαντώ;

  Ο καθένας ας επιλέξει αυτό που του αρμόζει.

  • φωνη avatar
   φωνη @ TARAMAS 16/10/2011 18:12:00

   Άσε ρε TARAMA. Σελίγο θα μας πεις να συνεργαστεί και η ΝΔ μαζί τους. Δε βλέπεις ότι οι άνθρωποι γλείφουν την τροικα τους Γερμανούς και τους εκδοτες προκειμένου να συνεχίσουν την ίδια πολιτική; Τι σχέση έχει αυτό με το Σαμαρά που λέει να αλλάξουμε πολιτική;

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ TARAMAS 17/10/2011 00:53:15

   μαλλον του αρεσουν αυτα που διαβασε ..αλλα και ετσι να είναι..μηπως καποιος να του εξηγησει ότι συνηθως σημασια δεν εχει το ΤΙ λένε αλλα ΠΟΙΟΙ το λένε..
   αυτους τους 3ς δεν τους αντιμετωπιζεις στα πλαισια ιδεολογικο/πολιτικης αντιπαραθεσης - οσο και αν οι ιδιοι το επιδιωκουν - αυτοι θα πρεπει πρωτα να λογοδοτησουν

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ rally monkey 17/10/2011 19:42:12

    Φίλε μου, αν δεν κατάλαβες ακόμα ότι σημασία πια δεν έχει ποιος το λέει αλλά τι λέει, σημαίνει ότι ζεις σε άρνηση και δεν καταλαβαίνεις σε ποια εποχή και σε ποια χώρα ζεις και ψάχνεις ακόμα να δεις αν κάποιος θα πάρει πόντους με όσα λέει. Δεν πειράζει, κάποια στιγμή θα ξεκολλήσεις από το δεύτερο στάδιο της θλίψης και θα πας στο επόμενο.

 35. Tom avatar
  Tom 16/10/2011 18:11:52

  Τι είπαν; Αυτά δεν τα λένε στα Υπουργικά Συμβούλια; Στα πολύωρα Υπ. Συμβούλια; Τι το νέο-καινούργιο έχει να μας πει η τριάδα των πλέον αποτυχημένων "κορυφαίων" υπουργών του Γοδεφρείδου; Τίποτα θαρρώ. Γιατί ασχολείστε;

 36. DIM avatar
  DIM 16/10/2011 18:39:11

  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ,ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΓΑΠ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ.Ο ΔΕ ΡΑΓΓΟΥΣΗΣ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ,ΚΕΡΑΤΕΑ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ.ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

 37. Κρίτων avatar
  Κρίτων 16/10/2011 19:26:23

  ΄Ενα παιχνίδι τελειώνει όταν σφυρίζει ο διαιτητής-στην πολιτική όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα των εκλογών.Είναι πολιτική ανοησία η αγνόηση πολιτικών πρωτοβουλιών επειδή προέρχονται απο "σκοτωμένα φίδια" όπως πολλοί περιγράφουν και εν μέρει έχουν δίκιο!Αλλά η πολιτική είναι μια δυναμική συνεχής αναπροσαρμογή και χρειάζεται να αντιδρά κάποιος σε κάθε στιγμή. Πολλοί εδώ κάνουν το ίδιο λάθος που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Επειδή ονειρευόταν νέο 81 αυτουποβλήθηκαν και στο τέλος το πίστεψαν ενώ προφανώς δεν ήταν. Δεν είναι απλό παιχνίδι εναλλαγής εξουσίας πια σήμερα το ζητούμενο. Είναι ριζικής αλλαγής πολτικής σκέψεως,δράσης,συμπεριφοράς,και κυρίως αποτελεσματικότητας.Με αυτή την σκέψη όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον πρέπει να αναθεωρήσουν-ουμε και αυτοί κάποια από τα σταθερά πολιτικά πιστεύω.Μερικοί θυμίζουν κάποια παιδιά που έμαθαν αποστήθιση αλλά όταν τους άλαξε το θέμα τα έχασαν! Ούτε αφορισμοί ,ούτε ευχολόγια,ούτε απλοποιήσεις βοηθούν.
  Και έρχομαι στην ουσία του κειμένου. Ναι έχουν σε πολλά δίκιο. Αλλά έχουν ένα μεγάλο πολύ μεγάλο άδικο.Το ότι αυτοί και οι σύντροφοί τους δημιούργησαν το πρόβλημα.Να δείξουνλοιπόν ότι έχουν αναλάβει οι ίδιοι τις ευθύνες τους κια να δηλώσουν ότι είναι υπό προθεσμία απομακρυνόμενοι από την πολιτικήστις επόμενε;ς εκλογές και να προτείνουν νέους στην θέση τους άλλους.΄Ετσι θα δείξουν ότι το κάνουν για την χώρα μας και όχι για το άτομο τους. ΄Οταν δημιούργησαν το κομματικό κράτος-παρακράτος με τους φωτοπουλοκολάδες,όταν διόριζαν,όταν καρατομούσαν κάθε άξιο στέλεχος μη πασόκο τότε δεν καταλάβαιναν τι έκαναν; Αυτοί δεν ήταν μπροστάρηδες σε κάθε μπλόκο να μην πουληθεί ο ΟΤΕ,η Ολυμπιακή ,να μην γίνει τίποτα,τίποτα;Τώρα έβγαλαν το γράσο από τα μάτια!Τώρα είδαν το φώς το αληθηνό!

 38. cummulus avatar
  cummulus 16/10/2011 19:54:14

  Στό κείμενο, οἱ συντάκτες του παρουσιάζουν τούς ἐαυτούς τους ὡς δυνητικούς συνεχιστές τῆς παρούσας μνημονιακῆς πολιτικῆς τοῦ ΓΑΠ. Τό κείμενο, ἀπευθύνεται κυρίως στούς "ἔξω ".

 39. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 16/10/2011 19:59:30

  Oμολογούν την αποτυχία τους σε όλα τα επίπεδα. Μένει το τυπικό μέρος πια δηλ. να ξεκουμπιστούν. Αλλά ας μας κάνουν τη χάρη να πάρουν μαζί τους : την άχρηστη και εθνικά επιζήμια γενιά του Πολυτεχνείου, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και των πράσινων εντύπων, τα κάθε λογής σαπάκια που με φτηνά λεκτικά τεχνάσματα προσπάθησαν να επιβάλουν στην Ελλάδα ένα άθλιο κατεστημένο σαν αυτό που οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό ενώ μας διαβεβαιώνουν κάθε μέρα ότι μας σώζουν από τη χρεωκοπία. Το σίγουρο είναι ότι δε μπορούν να σώσουν τους εαυτούς τους από τη χρεωκοπία, την ιδεολογική, την ηθική, την προσωπική. Μετά τις εκλογές - των οποίων η ημερομηνία σύντομα θα αναγγελθεί - θα ανατείλλει μια νέα μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες ενώ όλοι αυτοί οι ηθικοί αυτουργοί της τρομοκρατίας ενός ολόκληρου λαού θα τεθούν οριστικά στη λήθη της ιστορίας (μπορεί και στα κελιά κάποιας φυλακής). Άλλωστε για να υπάρξει ΑΝΑΣΤΑΣΗ πρέπει πρώτα να προηγηθεί η ΣΤΑΥΡΩΣΗ.

 40. Ellinoid avatar
  Ellinoid 16/10/2011 21:00:03

  Λοβέρδος Διαμαντοπούλου Ραγκούσης...προσωπικά εύχομαι να είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οι συγκεκριμένοι τρεις στο μετά-Γιωργάκη ΠΑΣΟΚ. Έτσι θα σφραγίσουν οριστικά την ταφόπετρα του κόμματος που "πρόδωσε" τους Έλληνες.

 41. foros avatar
  foros 16/10/2011 21:17:15

  Δεν πιστεύω να τσίμπησε κανείς με το άρθρο περί διαδοχής, ξεκαθαρίσματος της χώρας κλπ. Το θέμα είναι καραστημένο για να μαζευτεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τους ΓΑΠ και τον ΒΑΒΕ τους είχαν ενημέρωσει όπως και τον κυρ. Σταύρο φυσικά.

 42. κώστας avatar
  κώστας 16/10/2011 21:51:20

  Η Άννα είχε εγγράψει υποθήκες από την προηγούμενη διαδικασία εκλογής αρχηγού του πασοκ, τότε που με παρασκηνιακή παρέμβαση Πάγκαλου τελικά υποχώρησε. Ήρθε η ώρα να δηλώσει παρούσα.
  Ο Ανδρέας εξαργύρωσε τη στάση του, ως πορεία απομάκρυνσης από τον Βαγγέλη και αυτοδικαίως δηλώνει παρών.
  Ο Γιάννης ως κολλητός του εξαφανισθέντος αυτός κι αν αυτοδικαίως δηλώνει παρών.
  Δημιουργείται έτσι ένα διευθυντήριο, εντός πασοκ, απολύτως υποταγμένο στις διαταγές του γερμανού πρωθυπουργού, με σκοπό να διαχέει τις εντολές που λαμβάνει στα γερμανικά και στο υπόλοιπο πασοκ, ελέγχοντας το μεγαλύτερο κομμάτι των βουλευτών/προβάτων.
  Επομένως, σκοπός της κίνησης είναι η αποφυγή αυτού που τρέμει ο γερμανός πρωθυπουργός: οι εκλογές.
  Τραγική φιγούρα απομένει ο Βαγγέλης, ο "ευφυής" που πέφτει από τη μία παγίδα στην άλλη και πλέον τον τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες και ακόμη χειρότερα, θα αναγκαστεί να υποστεί το διευθυντήριο των τριών: διότι ακόμη κι αν προστεθεί στην παρέα, θα είναι μετέπειτα και όχι στην αρχική ομάδα.

  Ποσώς ενδιαφέρονται όλοι αυτοί για τον κόσμο του πασοκ! Το άρθρο κάνει τραγικό στρατηγικό λάθος εδώ. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η αποφυγή εκλογών σε ένα απίστευτα θολό και ρευστό τοπίο που δεν δύναται να ελεγχθεί. Οι τρεις, απλώς εμφανίζουν έναν κατ' επίφαση ισχυρό πολιτικό πόλο στη θέση του καταρρέοντα φασουλή. Είναι η αφορμή που χρειάζονται οι κατακτητές της χώρας για να συνεχίσουν σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Είναι η αφορμή που χρειάζονται οι βουλευτές/πρόβατα για να ψηφίζουν ό,τι τους λένε.

  Θα περίμενα ένα άρθρο με περισσότερη περίσκεψη και λιγώτερη θριαμβολογία δηλαδή. Επιπλέον το άρθρο εμφανίζει ως δυσαρεστημένο τον Ραγκούση για το υπουργείο που πήρε. Ας σοβαρευτούμε: το υπουργείο ΥΠΟΔΟΜΩΝ (ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ), ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΔΙΚΤΥΩΝ είναι από τα κρισιμότερα και στρατηγικότερα υπουργεία. Όπως βέβαια και η παιδεία, το θρήσκευμα, η υγεία και η κοινωνική αλληλεγγύη.
  Διαπιστώνω ότι το άρθρο κινείται σε κομματικές ράγες ενώ το ζήτημα είναι πρόβλημα της χώρας: επαναλαμβάνω, οι τρείς κλείνουν το μάτι στους κατακτητές και εγγυώνται (ευσεβής τους πόθος) την συνέχιση της καταστροφής της χώρας.

 43. johny avatar
  johny 16/10/2011 22:38:26

  εγώ ένα σχόλιο έχω να κάνω, ότι η Καθημερινή απαγορεύει σχόλια αναγνωστών στο άρθρο αυτό... γιατί άραγε; μήπως επειδή θα τους έπαιρναν με τις πέτρες για όσα λένε ;;;

 44. Orestios avatar
  Orestios 16/10/2011 22:44:17

  Η επανάσταση των Κηπουρών

 45. pan pan avatar
  pan pan 17/10/2011 10:36:41

  Υπερπατριώτες ,Ελληνάρες , μήπως έχετε να μας πείτε ποία Ελλάδα θέλουμε ?
  Την Ελλάδα των Φωτόπουλων , Μπαλασόπουλων ,Λυμπερόπουλων και λοιπών συντεχνιών μιας καθυστερημένης ,οπισθοδρομικής .φοβικής,κρατικοδίαιτης κοινωνίας που μας έφτασε εδώ η την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων ,της
  αναπτυγμένης Ευρώπης ,της ανταγωνιστικότητας της ευημερίας της δημιουργίας και της προόδου?? Γιατί ένα είναι σίγουρο αυτό που είχαμε έως σήμερα και λίγο ανατολή και λίγο δύση ,και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ μας τελείωσε μας πήρανε χαμπάρι . Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε και αντιστοίχως να ζήσουμε .

 46. Tem avatar
  Tem 17/10/2011 13:12:37

  Μιλάει και ο Λοβέρδος που έτρεχε μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα σε υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών για να εισπράξει χρηματικό ένταλμα για το Ρίο ντε Τζανέιρο. 16.000 € για τον ίδιο και τους δύο συνεργάτες του.
  1.150 € την ημέρα μόνο το δωμάτιό του. Την ώρα που τα παιδιά δεν έχουν ούτε να φάνε και λιποθυμούν στα άθλια σχολεία της Διαμαντοπούλου. Ουστ απο δώ σοσιαληστές της συμφοράς. Δεν υπάρχει έστω και η ελάχιστη τσίπα ?

  • Τem avatar
   Τem @ Tem 17/10/2011 13:32:05

   Το ότι πηγαίνει στις 19.10.2011 σε συνεδρίαση του Π.Ο.Υ. δεν λέει τίποτα. Για ποιά υγεία ενδιαφέρεται ο Υπουργός ? Για την υγεία που έχει διαλύσει πλήρως ? Και γιατί με εισιτήριο vip αξίας πάνω από 6.000 € ? Δεν μας αφήνουν λέω εγώ ήσυχους οι πασόκοι εκσυγχρονιστές της πεντάρας ?

 47. ΚΡΗΣ avatar
  ΚΡΗΣ 17/10/2011 15:55:13

  Η Ελλάδα είναι κατεστραμμένη.
  Το ποιοί την κατάστρεψαν και πως είναι γνωστό.
  Αυτό που μένει είναι να τους διώξουμε όλους και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα.
  Από τον καναπέ και το διαδίκτυο δεν θα φύγουν.
  Αδέλφια τέρμα οι συζητήσεις. Τέρμα οι διαφωνίες.
  Αυτήν την ώρα είμαστε όλοι Έλληνες.
  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
  Όποιος θέλει να γκρινιάξει ας το κάνει με τη γυναίκα του.
  ΚΡΗΣ

 48. Κ avatar
  Κ 17/10/2011 15:57:47

  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. ΤΕΛΟΣ.

 49. WEMBLEY avatar
  WEMBLEY 17/10/2011 19:53:58

  Αυτοί ειναι χειρότεροι από τον ΓΑΠ.

  Ο ΓΑΠ μπορεί να είναι ανθέλληνας.

  Αυτοί είναι αυτά αλλά ΚΑΙ πονηροί.

  Τι να πει κανείς πιά. Μόνη ελπίδα να κάνει πράξη αυτά που έχει πεί ο Σαμαράς.

 50. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 17/10/2011 23:53:18

  ΣΤΟΥ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΠΟΙΟΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΙΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΚΙ ΕΧΑΘΗ.
  ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠ'ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.
  ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ,ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

 51. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 18/10/2011 08:58:25

  Το κείμενο των τριών έχει πολλούς αποδέκτες:
  1] Προς την τρόϊκα και κάθε ισχυρό εξωτερικό και εσωτερικό παράγοντα: "εδώ οι καλοί και πιστοί υπηρέτες".
  2] Προς το στελεχικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ: "έλάτε μαζί μας, εμείς είμαστε η νέα ισχυρή ηγετική ομάδα, που έχουμε τις ευλογίες ξένων και εντοπίων αφεντικών".
  3] Προς συντηρητικούς πολιτικούς σχηματισμούς: "ας συνεργαστούμε, γιατί αλλιώς μπορεί και να σας πάρουμε το χωμί".
  4] Προς μέλη-οπαδούς του ΠΑΣΟΚ: "Από μας τα νέα, σύγχρονης υφής, ρουσφέτια".
  5] Προς "συντεχνίες"-αριστερά: "θα σας λιώσουμε".
  6] Προς συντηρητικούς πολίτες: "εμείς εκφράζουμε καλύτερα το φιλελεύθερο χώρο" (το "μανιφέστο" αυτό εξηγεί ακόμα περισσότερο τη ... σημειολογική διαγραφή Λυμπερόπουλου: υπάρχει διαγκωνισμός "Αγίας Τριάδας"-Σαμαρά για το ποιός είναι ο πιο "φιλελεύθερος").
  Καθετί λαϊκό ονομάζεται λαϊκιστικό και συντεχνιακό, ώστε να αποκτά αρνητικό πρόσημο στη συλλογική κοινωνική συνείδηση, αλλά, στην πράξη, αποδεικνύεται το αντίθετο: ο όρος "φιλελευθερισμός" (με τον όποιον επιθετικό ή κατηγορηματικό προσδιορισμό) αντιμετωπίζεται από όλο και περισσότερους με απέχθεια.
  Προτιμότερο πλέον το "λαϊκιστής" ή "συντεχνίτης" για τον δεινά δοκιμαζόμενο Ελληνα.
  Εδώ και 20 χρόνια ζούμε ισχυρές δόσεις φιλελευθερισμού (με έντονο χρωματισμό από πραγματικό λαϊκισμό, διαπλοκή και ρουσφέτι κυρίως πράσινης, αλλά και μπλε απόχρωσης). Τί κατάφερε; Να μας φέρει στα χείλη στο χείλος της αβύσσου, αν όχι μέσα σ' αυτή.
  Είκοσι χρόνια μετά την εκκωφαντική κατάρρευση του πάλαι ποτε "υπαρκτού σοσιαλισμού", έχουμε την ιδεολογική χρεοκοπία του φιλελευθερισμού.
  Το ζητούμενο; Κοινωνική οικονομία (υπέρ της ιδιωτικής και κοινωνικής μικρομεσαίας επιχείρησης και της δημόσια ελεγχόμενης μεγάλης), ευρεία δημοκρατία,ελευθερίες, κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, υπερεθνικές συσσωματώσεις με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.