#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/05/2012 07:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Μέτωπο" με μνημονιακούς θα είναι το τέλος της ΝΔ!Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα σε όλους. Η κοινωνία τιμώρησε:

- Τα Μνημόνια και την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ

- Την μετριοκρατία, την διαφθορά και την οικογενειοκρατία της μεταπολίτευσης στο «πρόσωπο» των δύο μεγάλων κομμάτων (πρώην) εξουσία;

- Τις ανεξήγητες αλλαγές γραμμής και τις αντιφατικές συμπεριφορές της ΝΔ η οποία (για παράδειγμα) κήρυττε την ανανέωση και το μόνο που έκανε με τα ψηφοδέλτια ήταν να αναπαλαιωθεί με φθαρμένα υλικά

Την εποχή του σχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου σε ένα από τα άρθρα εκείνων των ημερών γράφαμε μεταξύ άλλων:

Θέλουν να κοντύνουν τον Σαμαρά και να διασπάσουν τη ΝΔ. Βοηθός στα σχέδια του ξένου παράγοντα (αν όχι τροφοδότης τους) είναι οι σύγχρονοι εφιάλτες. Εκείνοι που με το μακρύ και αόρατο (προς το παρόν) χέρι τους κινούν από την Αθήνα τα νήματα των διαρκών απαιτήσεων από τον Αντώνη Σαμαρά. Μαζί με εκείνους που η αποστασία έχει εγκατασταθεί πλέον στο DNA τους και δεν θα συγχωρήσουν ποτέ στον Σαμαρά την εκδίωξη τους από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στο παιχνίδι αυτό ο κ. Σαμαράς έχει μια μόνο μια δυνατότητα να αμυνθεί: να αποσύρει πάραυτα την εμπιστοσύνη του και τους υπουργούς του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου. Την αντιμνημονιακή πολιτική του που τον έκανε σύμβολο των αγώνων ενός λαού δεν μπορεί να την εκχωρήσει σε κανέναν! 

Σε ένα άλλο άρθρο εκείνης της εποχής γράφαμε επίσης:

Γιατί τρέμουν την λαϊκή δεξιά;

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ γκρεμίζεται μαζί με την Μεταπολίτευση βλέπουμε το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής που επέβαλε την κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαπολύει μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της αντιμνημονιακής , πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς, με την βοήθεια των υπολειμμάτων των τζακιών και των φέουδων στη ΝΔ. Βασικός στόχος τους είναι να εξουδετερώσουν το λαϊκό αντιμνημονιακό κίνημα, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου, αν όχι το πιο σημαντικό, είναι η αποκαλούμενη “λαϊκή δεξιά”. Και τρέμουν την λαϊκή δεξιά για έναν απλούστατο λόγο: επειδή αποτελεί το κυρίαρχο κομμάτι της Κεντροδεξιάς και ενός κόμματος εξουσίας, της ΝΔ.

Όμως, οι παλιές διαχωριστικές γραμμές πέφτουν. Ο διχασμός σε “δεξιά” και “αριστερά” καταρρέει με την Μεταπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ που τον καλλιέργησε. Οι αλλαγές στην κοινωνική βάση της δεξιάς αποτελούν το βαρόμετρο μιας κοινωνίας που αλλάζει δραματικά. Η λαϊκή δεξιά μπορεί ακόμα να ψάχνεται, να ξεσπά σε λάθος κατευθύνσεις και να μην ξέρει τι θέλει. Ξέρει όμως πολύ καλά τι δεν θέλει: Η πολιτική ορθότητα πέθανε, μαζί με τις μεσαιοχωρίτικες αντιλήψεις και τα πολυσυλλεκτικά κόμματα. Οι παρωχημένοι λαϊκισμοί και τα ξύλινα λόγια, τελειώνουν στα εκδοτικά γραφεία μαζί με τουςντιντήδεςκαι όλους εκείνους που υπηρέτησαν πιστά το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Δυστυχώς από τότε η ΝΔ ταυτίστηκε με το μνημόνιο και την συγκυβέρνηση με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι της  «λαϊκής δεξιάς» να κάνει στις εκλογές της Κυριακής ακριβώς εκείνο που προβλέψαμε τότε: αναζήτησε  δηλαδή διέξοδο σε λάθος κατευθύνσεις που δεν ξέρουν τι θέλουν - βλ. Ανεξάρτητους Έλληνες

Έχουμε ξαναγράψει εδώ ότι χαρακτηριστικό των μεταπολιτεύσεων είναι ότι τα κυρίαρχα κόμματα που δημιουργούνται δεν έχουν (αρχικά τουλάχιστον) πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα αλλά εθνικό. Η παταγώδης αποτυχία της Ν.Δ.  να εξελιχθεί σε κυρίαρχη πολιτική και εθνική δύναμη οφείλεται κυρίως στο ότι δεν εξέφρασε τις ανάγκες μια συγκεκριμένης τάξης, ή τις πραγματικές ανάγκες του Έθνους, αλλά τις πολιτικές και πελατειακές ανάγκες διαφορετικών πολιτικών προσωπικοτήτων.  Ακολούθησε δηλαδή τους πελατειακούς δρόμους της πολυσυλλεκτικότητας, του χαϊδέματος και της εξυπηρέτησης των πάντων και όχι τον δύσκολο δρόμο του πραγματικά φιλολαϊκού  κόμματος που μπορεί να προέλθει μέσα από τους δρόμους της ιδεολογίας και του πολιτισμού.

Τα πολυσυλλεκτικά κόμματα όμως τελείωσαν και το πολιτικό προσωπικό τους χρεοκόπησε. Στη Νέα Μεταπολίτευση η ΝΔ πρέπει να αποκτήσει χαρακτήρα καταρχήν εθνικό. Όσο αυτό δεν γίνεται ο Σαμαράς θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με την κρίση ταυτότητας που συγκλονίζει τα τελευταία χρόνια τη ΝΔ. Όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι πολιτικά τυφλός. Με αυτό το κόμμα κι αυτό το προσωπικό οδηγήθηκε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Πως όμως περιγράφεται η πολιτική κατάσταση σήμερα; Πως διαμορφώνεται ο χάρτης των πολιτικών δυνάμεων;

- Ο δικομματισμός κατέρρευσε

- Με την εκλογική νίκη του Τσίπρα επιχειρείται μια μετατόπιση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ προς τα αριστερά.

- Μεγάλο τμήμα της "Λαϊκής Δεξιάς" εκφράζεται από κομματικούς σχηματισμούς εκτός της ΝΔ.

- Ο Νεοφιλελεύθερος χώρος ανασυγκροτείται με τη Ντόρα, τον Μάνο και τον άλλο που ξεχνάω πως τον λένε.

- Υπάρχει κενό έκφρασης του λεγόμενου "μεσαίου χώρου"

Τι είναι αυτό που έρχεται κατά τη γνώμη μας; Καταρχήν, επιχειρείται μια ανασύνθεση του κεντροδεξιού μετώπου ενάντια στο άλλο δίπολο, την κεντροαριστερά που οραματίζεται ο Τσίπρας και οι πέριξ αυτού με διάλυση του ΠΑΣΟΚ και δημιουργία μιας μεγάλης... προοδευτικής παράταξης.

Είναι στην ουσία ένα σκηνικό σαν κι αυτό που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα τέλη της δεκαετίας του 70. Έφτιαξε ένα ριζοσπαστικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, μίλησε για έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, μοίρασε λεφτά παντού, το ‘παιξε Τσε Γκεβάρα κι έτσι διέλυσε την Ένωση Κέντρου. Έτσι, λοιπόν και ο Τσίπρας επιχειρεί να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ, να τάξει λαγούς με πετραχήλια και με έναν λαϊκισμό α λα Ανδρέα να ηγηθεί μιας κεντροαριστερής σύνθεσης.

Από την άλλη, οι χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά έρχονται να δώσουν το στίγμα των προθέσεών του. Ήταν ξεκάθαρος, κεντροδεξιό ευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στο κεντροαριστερό αντιευρωπαϊκό.

Πως όμως θα σχηματιστεί αυτό το "ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο";

Καταρχήν, θιασώτες του"κεντροδεξιού μετώπου" θεωρούν ότι οι δύο αντίπαλοι πόλοι που θα αναμετρηθούν στις επόμενες εκλογές είναι: Οι δυνάμεις της ανάπτυξης και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, που εκφράζονται από την κεντροδεξιά παράταξη, από την μιά. Και ο πόλος της Αριστεράς, όπως εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνιστά, στην πραγματικότητα, ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο, από την άλλη.

Αυτό, όμως που δεν έχουν καταλάβει (και θα τους ξεφύγει πάλι όπως στις προχθεσινές εκλογές με άλλα ζητήματα) είναι ο κίνδυνος αυτή η μετωπική αντιπαράθεση να μετατραπεί πάλι σε αντιπαράθεση Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο και να το πληρώσει εκ νέου και βαριά η ΝΔ.

Αυτό θα γίνει αν, εκτός των άλλων που προτείνονται, "συστρατευθούν" και ... η Ντόρα με το Μάνο - μην τρελαθούμε και τελείως. Προσχώρηση στη ΝΔ ακραιφνών μνημονιακών θα είναι η πιο λάθος επιλογή που μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή. Επειδή εκτός των άλλων θα συνιστά και αναίρεση όλων εκείνων για τα οποία αγωνίστηκε ο κόσμος που εξέλεξε τον Σαμαρά αρχηγό.

Ποια είναι η λύση; Μεσοβέζικες λύσεις δεν χωρούν κατά την γνώμη μας. Αυτό πλήρωσε η ΝΔ στις εκλογές. Η ηγεσία της ΝΔ πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι τα πολυσυλλεκτικά - πελατειακά κόμματα τελείωσαν και ότι στην θέση τους θα υπάρξουν ισχυρά κόμματα αρχών, πόλος συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων του ίδιου χώρου.

Αυτό πρέπει να γίνει και η ΝΔ. Ένα ισχυρό κόμμα αρχών με σαφή ιδεολογία γύρω από την οποία θα οικοδομηθούν οι κυβερνητικοί συνασπισμού του μέλλοντος. Τουλάχιστον γι αυτό εμείς αγωνιστήκαμε.

FactorX

ΥΓ. Οι αιτίες για το βαρύ αποτέλεσμα της Κυριακής έχουν περιγραφεί επαρκώς σε άλλες αναρτήσεις και τα σχόλια. Εδώ θα περιοριστώ να πω ότι ο κόσμος είπε στη ΝΔ "αλλάξτε πολιτική" και όχι "επιστρέψτε στο παρελθόν και τη Ντόρα". Και το 19% δεν οφείλεται φυσικά στο ότι η ΝΔ δεν είχε την Ντόρα ή τον Μάνο στις γραμμές της. Αλλά στο ότι η ΝΔ στήριξε το μνημόνιο αφενός και αφετέρου στις απίστευτες οργανωτικές ανεπάρκειες του μηχανισμού της. Και φυσικά στο ότι άφησαν τον Σαμαρά να αγωνίζεται μόνος του για να του πούνε τώρα “πάρε πίσω και τη Ντόρα”.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 09/05/2012 07:55:50

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Στεναχρήθηκε ο Νικήτας και ο Άρης γιατί πήγαν χμένα τα κοστούμια και προτείνουν ανεδαφικές λύσεις; ΟΧΙ Η ΛΥΣΗ είναι αυτό που έκναε πολύ καλά μέχρι τον Οκτώβριο του 2010. Η Ελλάδα ήταν και είναι κατεστραμένη . Ο ΛΑΟΣ θέλει και αντίδραση. Η επάνοδος όλων αυτό σημαίνει μνημονιακή πολιτική. Λάθος. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ η μόνη ΛΥΣΗ με σχέδιο.

  • Θύμιος avatar
   Θύμιος @ spiros 10/05/2012 16:32:53

   για 'μένα, πρέπει να ιδρυθεί μιά πλειοψηφία Ν.Δ.-Πα.Σο.Κ. & ολίγων εξαγορασμένων -άλλωστε δανείων δυνάμεων- από Καμμένο & Κουβέλη, και αμέσως μετά να πάει σε εκλογές σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο (όπως ο Καζάκης με τον Παπαθεμελή) ώστε να πάρει -από κοινού- το πριμ των πενήντα εδρών.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/05/2012 07:56:24

  Για κάθε ψήφο που θα φέρει η επιστροφή της Ντόρας στην ΝΔ, θα χαθούν άλλες τρεις.
  Όχι ξανά φίδια στον κόρφο του Σαμαρά.

  • beniz avatar
   beniz @ Strange Attractor 09/05/2012 10:10:56

   Ετσι είναι...έχεις απόλυτα δίκιο....!!!!!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Strange Attractor 09/05/2012 12:06:57

   Έτσι ακριβώς είναι. Και, όπως έχω ξαναγράψει, στην πολιτική ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΛΓΕΒΡΙΚΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ.

   Μακάρι, την ευθυκρισία του Φάκτορα (που καταδεικνύει το παρόν άρθρο) να την είχαν αρκετοί από τους ευρισκόμενους στο λεγόμενο "στενό ηγετικό πυρήνα" του Σαμαρά. Δεν την έχουν όμως, γι' αυτό άγονται και φέρονται από τις υποδείξεις των ντιντήδων και του -ας μην ξεχνάμε, άκρως αγνώμονος και σκληρού πολεμίου του Σαμαρά- Ν. Κακλαμάνη.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Strange Attractor 09/05/2012 15:17:13

   '' Αλλάξτε πολιτική, όχι επιστρέψτε στο παρελθόν με τη Ντόρα '' και το Μάνο θα συμπληρώσω. Αλλο είναι το πανελλήνιο μέτωπο με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και άλλο τα βαρίδια στα πόδια μας . Τη μη εκκαθάριση του κόμματος από αυτά , πληρώνει τώρα ο Α.Σ. Πάντα υπάρχει καιρός για τις σωστές αλλαγές. Και εμείς γι'αυτό είμαστε εδώ, να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε.

  • Sabmarine avatar
   Sabmarine @ Strange Attractor 09/05/2012 19:16:24

   ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ

  • thanos avatar
   thanos @ Strange Attractor 09/05/2012 22:34:59

   Ακριβώς. Ας αφήσουμε να κάνει το συγκεκριμένο λάθος ο Τσίπρας, με τους ακραίους του Ανταρσυα.
   Επίσης, ας σκεφτούν εκεί στη Ν.Δ. πως δε θα κάνουν τα ίδια λάθη που μας ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ (πρώτη φορά στη ζωή μου κ είμαι 41) από την κάλπη της Ν.Δ. Κ δεν το συζητώ για Σαμαρά, ήμουν φανατικά υπέρ, ας σκεφτεί τι πήγε λάθος.
   Γιατί πιστεύω ότι οι απόψεις μου είναι σταθερές, η Ν.Δ. άλλαξε.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Strange Attractor 12/05/2012 13:24:06

   Καλά τα λες Strange αλλά ο Αλαφούζος έχει άλλη (μεσαιωχωρίτικη) γνώμη:

   http://www.skai.gr/news/opinions/article/202593/i-politiki-apomonosi-tou-samara-kai-to-mellon-tis-kedrodexias/

   Χτυπήστε άγρια με επιχειρήματα τον Σκάϊ και την καθημερινή. Είναι οι δούρειοι ίπποι της επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ δια της έμμονης νεκρανάστασης των Μάνου και Μπακογιάννη. Ξυπνάτε!

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/05/2012 08:01:33

  Καλά τα λέει το άρθρο αλλά να προσέξουμε να μην αδυνατίσουμε την πσνστρατιά που ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς. Δεν χρειάζεται βέβαια να πει στην Ντόρα και στον Μάνο να έρθουν αλλά στους ψηφοφόρους τους χρειάζεται απαραίτητα.

  Απο τη στιγμή που ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΔΡΑΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν κατάφεραν να μπουν στη βουλή, στις νέες εκλογές που ο φόβος της ακυβερνησίας θα είναι πια εμφανής η τάση θα είναι νς πιάσουν ακόμα μικρότερα ποσοστά. Δηλαδή θα είναι χαμένη ψήφος για τον κεντροδεξιά ψηφοφόρο.

  Όλοι λοιπόν μέσα με αποδοχή των ιδεολογικών αρχών του κοινωνικού φιλελευθερισμού

  • kas avatar
   kas @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/05/2012 08:40:50

   ποιές αρχές Μανώλη με τον Βαλλιανάτο μέσα
   ποιές αρχές όταν είναι υπέρ των "μειονοτήτων"
   ποιές αρχές όταν στα καίρια ζητήματα ταυτίζονται με τον Σύριζα.

   καλά λέει ο Φάκτορας και ας αγνοεί πράματα

   η "λαϊκή δεξιά" (όρος μη αποδεκτός από εμένα για την υποβιβάζει σε επίπεδο πόπολου)...πήγε σύσσωμη σε Καμμένο και ΧΑ

   μόνο ο Καρατζαφέρης δύναται να επιστρέψει
   όπως και κόσμος του Καμμένου (μιάς και ο ίδιος με τρομακτική αλλαζονεία και καιροσκοπισμό...έχει ξεπεράσει κάθε όριο)

   και αυτό για να πάει στο 25% και να αποτρέψει την πρωτιά των νεομπολσεβίκων

   άμα συνταχθεί και η Ντόρα και ο Μάνος
   τέλος οριστικό
   και ΧΑ αξιωματική αντιπολίτευση

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ kas 09/05/2012 11:59:54

    Δεν κατάλαβες αυτό που είπα. Δεν μίλησα για αποδοχή αρχών του ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΔΡΑΣΗΣ κ.λπ. αλλά να αποδεχτούν τον κοινωνικό φιλελευθερισμό οι ψηφοφόροι τους ως την ρεαλιστική, αναγκαία και κυρίαρχη πολτική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης της Ελλάδας.

    • kas avatar
     kas @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/05/2012 08:48:00

     ok...λάθος κατάλαβα εγώ
     συμφωνώ

   • dim avatar
    dim @ kas 09/05/2012 13:47:34

    Αυτό που λες δε στέκει. Όχι μόνο θα αθροίσουν ολόκληρα τα ποσοστά των εκτός βουλής κεντροδεξιών κομμάτων (+9%), αλλα η δυναμική μιας τετοιας κίνησης, που θα θέτει ξεκάθαρα το δίλημμα, Ευρωπαϊκός Κεντροδεξιός Προσανατολισμός ή πάλι χαμένες ψήφοι από εδώ και από εκεί, με συνέπεια την άνοδο των νεομπολσεβίκων στην εξουσία όπως λες, με άμεση έξοδο από το Ευρώ, επιστροφή στο κρατισμό και σε αθρόες ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστων....

    Γιατί μη γελιέστε, η πρώτη θέση δε θα παιχθεί σε ποσοστά περί του 25% πια, αλλά σε ποσοστά άνω του 30%. Κανένας που αυτοπροσιορίζεται Κεντρωος-Κεντροδεξιός ή Δεξιός δεν έχει δικαίωμα να απέχει από την μάχη αυτή. Αν αρχίσετε από τώρα τους αποκλεισμούς, δε κάνουμε τίποτα.

    Ο κύριος σκοπός είναι ένας: Η παραμονή της χώρας στη Ευρώπη και στο Ευρώ, και σε αυτό συμφωνούν και οι κεντρώοι, και οι νεοφιλελεύθεροι, και οι κοινωνικά φιλελεύθεροι και η πατριωτική δεξιά, και τέλος πάντων για να μη μπλέκουμε αυτή την ώρα με ιδεολογικές ταμπέλες, όλοι όσοι όπως είπα και πριν αυτοπροσιορίζονται Κεντρωοι-Κεντροδεξιοί ή Δεξιοί. Επίσης, πρακτικά, τι θα σήμαινε η άνοδος του Σύριζα στην εξουσία, πέρα από την έξοδο από την Ευρώπη?

    Άκρατο κρατισμό και οπισδοθρόμηση αντί για μεταρρυθμίσεις
    Αθρόες ελληνοποίησεις λαθρομεταναστών

    Ε, το πρώτο δε το θέλουν με τίποτα οι ‘φιλελεύθεροι’, και το δεύτερο δε το θελει με τίποτα η πατριωτική δεξία.Ε, ας ενωθούν επιτέλους αυτές οι 2 τάσεις για το κοινό σκοπό και ας αφήσουν στην άκρη για μετά το ιδεολογικό ξεκαθάρισμα του χώρου.

    • ΝΙΚΟΣ avatar
     ΝΙΚΟΣ @ dim 09/05/2012 18:20:28

     ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,,,

     Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΠΕ - ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-

     ΤΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΛΕΤΕ... ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟ ΜΝΓΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 60% ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...

     ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΒΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΤΥΤΟ,ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

     • tak avatar
      tak @ ΝΙΚΟΣ 09/05/2012 20:29:41

      Βαστάτε Τούρκοι τ' άλογα! Αγαπητέ κύριε Νίκο, ο Σαμαράς έχει και άντερα και από όλα τα άλλα! Ούτε μπορείτε να φαντασθείτε πόσο σκληρό είναι αυτό το παιδί... Αυτό το παιδί έχει μπει έτσι στη φωτιά που εσείς όχι μόνο δεν έχετε μπει αλλά ούτε να το διανοηθείτε μπορείτε...

     • dim avatar
      dim @ ΝΙΚΟΣ 09/05/2012 20:48:26

      Είναι άλλο πράγμα η ουσιαστική επανδιαπραγμάτευση του μνημονίου, στα μέτρα που έφεραν την ύφεση και δεν οδήγησαν πουθενά, και άλλο πράγμα η καταγγελία του μνημονίου, που αυτόματα θα σημαίνει διακοπή της χρηματοδότησης, και άρα επιστροφή στη δραχμή εντός ολίγων ημερών με καταστροφικές συνέπειες για όλους τους Έλληνες.

      Ο Σαμαράς το λέει και το ξαναλέει, ότι ποτέ δεν ήταν με το μνημόνιο, και ότι θα το επαναδιαπραγματευτεί.

      Και ο Τσίπρας λέει ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο με το έτσι θέλω, οδηγώντας μας με μαθηματική ακρίβεια εκτός Ευρώ...

      Διαλέξτε και πάρτε....

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/05/2012 09:20:29

   να βλέπουμε όμως και το αύριο.
   δυο μηνες μετά δεν θα υπάρχει Σαμαρας!!!

  • @NPetropoulos avatar
   @NPetropoulos @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/05/2012 09:59:49

   1. Κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν υπάρχει ώς θεωρία, ούτε μπορεί ώς πράξη. Να διαβάζουμε και λίγο. Ήταν μία μπουρδίτσα του συνέδριου της Χαλκηδικής.
   2. Το μνημόνιο, δεν είναι κάτι άλλο, από διαδικασία χρηματοδότησης. Ή λοιπόν θα τα πάρουμε από εκεί, είτε από την αγορά. Εκεί να δείτε τοκογλυφία.
   3. Το πρόβλημα είναι ο προϋπολογισμός μας. Περισσότερα έξοδα από έσοδα. Ας κλείσουμε αλλιώς τις τρύπες. Λυπήθηκα το Νότη, που τον άκουγα στο ραδιόφωνο πριν ένα χρόνο, να μην μπορεί (τολμά) να πεί το αυτονόητο.
   4. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη αστικής τάξης. Κατσαπλιάδες έχουμε.
   5. Οι μοναδικοί που καταλαβαίνουν από μακροοικονομία, είναι ο Λαζαρίδης και ο Δραγασάκης. Ο Σαμαράς, το μόνο που κράτησε από τον Χρύσανθο, είναι η "εθνική του" άποψη. Ατυχώς, στα μάκροοικονομικά πήγε να κάνει σύζευξη απόψεων που απέκλιναν.

   • nikos17 avatar
    nikos17 @ @NPetropoulos 09/05/2012 11:40:08

    στα 1,2 και 3 συμφωνώ.
    το 4 δεν το καταλαβαίνω, τι μπορουμε να κανουμε? Να μην ψηφιζουν οι αγραμματοι, οι σκυλαδες, οι πνευματικως ασθενεις, οι υπεργηροι, οι νταλικιερηδες, τα γκαρσονια κι οι τσοπάνηδες? Είναι λύση? Αυτούς εχουμε ψηφοφόρους πιθανως σε αυτους να ανήκω.
    Το 5 δεν το γνωρίζω.
    Αλλά ξερετε τι γνωρίζω? ότι υπάρχουν ευθύνες. Κι ο ψηφοφόρος τις κατανέμει όπως εκανε προχθες.

   • Ιωάννης Σ.Λάμπρου avatar
    Ιωάννης Σ.Λάμπρου @ @NPetropoulos 09/05/2012 11:56:23

    Andrew Heywood, Political Idelogies.Υπάρχει αναφορά και ανάλυση του Κοινωνικού Φιλεελυθερισμού ως τάση εντός του Φιλελευθερισμού. Ψάξτε το και αλλού. Αυτο το οποίο δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία είναι ο Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός. Πιο προσεκτικός άλλη φορά.

    • @NPetropoulos avatar
     @NPetropoulos @ Ιωάννης Σ.Λάμπρου 09/05/2012 12:23:43

     Από πότε ο Andrew Heywood (του CBS) γεννά μία ιδεολογία; Ας σοβαρευτούμε.
     Ο μόνος που χρησιμοποίησε τον όρο είναι ο Yoshihiro Francis Fukuyama, αλλά για να περιγράψει κατάσταση (μπερδέματος ιδεολογιών συγκεκριμένα) και όχι οτιδήποτε άλλο.
     Τέλος, τα προθέματα (ριζοσπαστικός, κοινωνικός κλπ), απλά είναι στο μέτρο του πολιτικού marketing. Εν πάσει περιπτώσει, με τα 1,2,3,4 που αναφέρω συμφωνείτε;

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ @NPetropoulos 09/05/2012 11:57:42

    Καμία σχέση.

    Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι μια απολύτως ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη ιδεολογία. Δεν το έχεις μελετήσει όπως φαίνεται

    • @NPetropoulos avatar
     @NPetropoulos @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/05/2012 12:07:14

     Φίλε Μανώλη,
     υπάρχουν δύο αρχές, από τις οποίες προκύπτουν οι ιδεολογίες.
     Ο φιλελευθερισμός (επικυριαρχία της ελευθερίας) και ο σοσιαλισμός (της ισότητας). Πόθεν προκύπτει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός; Και σε παρακαλώ, αν μπορείς βρές μου ένα κείμενο στο internet (διεθνές κείμενο). Εκτός αν μιλούμε - που μιλούμε - για Ελληνική πατέντα. Με ενδιαφέρον περιμένω την απάντησή σου.

     • τάσος avatar
      τάσος @ @NPetropoulos 09/05/2012 18:47:08

      σιγή ιχθύος.

     • akritas avatar
      akritas @ @NPetropoulos 09/05/2012 23:12:15

      Για τον Ριζοσπαστικό τα

      =http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09692290.2010.517968

      =http://www.jstor.org/action/doBasicSearch?Query=%22Radical+liberalism%22&gw=jtx&prq=Radical+liberalism&Search=Search&hp=25&wc=on

      Για τον Κοινωνικό τα

      =http://www.jstor.org/action/doBasicSearch?Query=%22Social+liberalism%22&gw=jtx&prq=%22Radical+liberalism%22&Search=Search&hp=25&wc=on

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ @NPetropoulos 09/05/2012 23:33:24

      Αγαπητέ ΝΠ,
      στην πολιτική, οι φιλελεύθεροι (liberals), είναι ταυτόσημοι με τους, οικονομολογικά, παρεμβατικούς. Και ο εν λόγω "φιλελευθερισμός" είναι πολιτικός. Στους γκουρού του συγκαταλέγονται και ο Κέϋνς, ο Γκαλμπραίηθ και ο Κρούγκμαν. Η λέξη "κοινωνικός" απλά επιτείνει την σκοπιμότητα της παρεμβάσεως και χρησιμοποιείται, επίσης, σαν πολιτικός όρος.
      Συνεπώς, ο "κοινωνικός φιλελευθερισμός" όχι μόνον νεόκοπος δεν είναι, αλλά, μετά τον τράκο του "νεοφιλελευθερισμού" (που με τους παλαιότερους όρους θα τον προσομοίωνα με τον μερκαντιλισμό, είναι και η μόνη εξιλεωμένη και, ίσως, ενδεδειγμένη πορεία προς ένα μη αποτρόπαιο μέλλον.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ @NPetropoulos 09/05/2012 11:58:11

    απευθύνομαι στον @NPetropoulos

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ @NPetropoulos 09/05/2012 12:04:59

    1. Καλύτερα να μιλούσαν για "κοινωνική οικονομία της αγοράς" - είναι ο παλιός καλός όρος του ΕΛΚ.
    2. 100 % αληθές. Δανειζόμαστε από τον EFSF με 3,5 %, τη στιγμή που Ιταλία - Ισπανία δανείζονται από τις αγορές με 6 %.
    3. 100 % αληθές.
    4. Δεν έχουμε. Το πρόβλημα δυστυχώς δεν λύνεται με φακιρικά ενδοελλαδικά. Μόνον στην "ευρύτερη χώρα", την ΕΕ. Αρκετές επιμέρους χώρες έχουν αστική τάξη. Υπάρχει αστική τάξη στην ΕΕ.
    5. Δεν είμαι βέβαιος ούτε για τα μακροοικονομικά Λαζαρίδη και Δραγασάκη. Ξέρω όμως αρκετούς που καταλαβαίνουν, διαφορετικών "σχολών": Στίγκλιτς, Κρούγκμαν, Ρόγκοφφ, Μύνχάου, Μπόφιγκερ, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, ακόμη και τον τρισκατάρατο Νούριελ Ρουμπίνι με τα παράδοξα μαθηματικά εργαλεία του. Μας τα είπαν από την αρχή. Έπεσαν μέσα 100 %. Άκουγε κανείς; Άλλους τους αποκαλούσαν "ανθέλληνες", άλλους "τζογαδόρους", άλλους "φίλους του ΓΑΠ" - ιδού το αποτέλεσμα.

    • @NPetropoulos avatar
     @NPetropoulos @ Ο Θείος 09/05/2012 12:33:44

     Για την ιστορία του μνημονίου, αναδημοσιεύω:
     Δύο χρόνια από το Καστελλόριζο, μία μέρα από την Παγκόσμια ημέρα κατά των πειραμάτων σε ζώα.
     (Δημοσιεύω αυτό το κείμενο σήμερα, για να αποφευχθούν συνειρμοί).

     Τα τότε δεδομένα:
     Εσωτερικό περιβάλλον:
     Η Ελληνική Οικονομία το 2009 χαρακτηριζόταν από πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα (χωρίς τοκοχρεολύσια) 10% του ΑΕΠ και έλλειμμα εξωτερικών συναλλαγών 15,4% του ΑΕΠ. Δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο ξόδεψε εκείνη τη χρονιά 24 δισεκατομμύρια που δεν είχε και ως χώρα εισαγάγαμε 37 δισεκατομμύρια περισσότερα, κυρίως για καύσιμα, φάρμακα και τρόφιμα, από όσα εξαγάγαμε. Ταυτόχρονα, το πραγματικό ΑΕΠ της χώρας (παραμετροποιημένο ως προς την κατανάλωση στους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους), ήταν 170 δις.

     Εξωτερικό περιβάλλον:
     Έπειτα από 2 χρόνια παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τα παγκόσμια οικονομικά κεφάλαια, αναζητούσαν ασφαλέστερους προορισμούς. Αυτό ανέβαζε τα επιτόκια, σε επίπεδα τοκογλυφικά.
     Πολιτική κατάσταση:
     6 μήνες πριν, το ΠΑΣΟΚ, με επιχειρηματολογία του επιπέδου «λεφτά υπάρχουν» κέρδισε τις εκλογές, από ένα κόμμα που δεν ήθελε να κυβερνήσει (ΝΔ). Κανένας δεν γνωρίζει, προς τι η προεκλογική επιχειρηματολογία, τη στιγμή που ήταν βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κυβέρνηση. Ειπώθηκαν βέβαια και άλλα γραφικά: (θα βγάλουμε την COSCO από το λιμάνι – η οποία διπλασίασε την παραγωγή παρά τις αντιξοότητες, θα ξαναγοράσουμε τον ΟΤΕ – και εν συνεχεία πούλησε επιπλέον ποσό, κλπ). Από τη στιγμή που διαπίστωσε την κατάσταση, αρχίσαμε τις φανφάρες περί πιστολιού στο τραπέζι κα. Όλα αυτά δημιούργησαν ασφυξία οικονομική. Στους 6 μήνες της διακυβέρνησης, είδαμε μία προετοιμασία virtual, και η οποία καμμία σχέση με την πραγματικότητα δεν είχε. Ο Παπανδρέου, εμπιστευόταν μόνο τις επιλογές του, ενώ η ιστορία του έδειχνε άτομο ανίκανο να επιλέξει συνεργάτες. Επιπλέον, το κλασσικό ΠΑΣΟΚ, σε κάθε ευκαιρία δυναμίτιζε τις όποιες του προσπάθειες. Αδύναμος να αντιδράσει σε συντεχνείες, σε αυθαιρεσίες και στον παλαιοκομματισμό, βρέθηκε από την κατάσταση της απόλυτης ευτυχίας, στον πανικό.

     Πριν 2 χρόνια, (23/4/2010), ο τότε πρωθυπουργός Παναδρέου, από το Καστελλόριζο όπου βρέθηκε για κωπηλασία, απήυθυνε διάγγελμα στον Ελληνικό λαό, ενημερώνοντάς τον ότι προχωρά στις διαδικασίες δανεισμού από το ΔΝΤ και στην υπογραφή μνημονίου με τους νέους δανειστές μας.
     Το Μνημόνιο που υπογράψαμε με τους δανειστές μας το 2010 είχε ως στόχο τον μηδενισμό του πρωτογενούς ελλείμματος το 2012 και τη βελτίωση του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών μέσα από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Το μνημόνιο εκτός από στόχους, έδινε και μία όδευση προς αυτούς. Αποτύχαμε πλήρως. Όχι τόσο ποσοτικά, αλλά κυρίως ποιοτικά.
     Αιτίες αποτυχίας :
     · Δεν αντιμετωπίσαμε την κρίση σαν ευκαιρία και ως εκ τούτου, ποτέ δεν σχεδιάσαμε στρατηγικά, για την αντιμετώπισή της. Για να χαράξεις στρατηγική, αρχικά θα πρέπει να ανατρέξεις στα πιστεύω σου. Ποιά είναι η θεωρία σου. Καπιταλισμός, σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός, τί τέλος πάντων. Μέσα από τα πιστεύω σου, θα μπορέσεις να βρείς απαντήσεις στην πορεία υλοποίησης, που θα σε απελευθερώσουν από τις αναστολές πραγματοποίησης.
     · Αρνηθήκαμε την πραγματικότητα, ώστε να εστιάζουμε στο αίτιο του κακού. Το πρόβλημά μας δεν είναι οικονομικό. Είναι πρόβλημα κοινωνικό. Δεν λειτουργούν οι θεσμοί και τίποτε δεν προδικάζει, ότι ο κάθε ένας που μπορεί, θα αρχίσει να εκδίδει νομοθετήματα που δεν θα απαιτούν την παρέμβαση - διαμεσολάβηση της γραφειοκρατίας. Στη διετία της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ούτε μία ιδιωτικοποίηση, ούτε βέβαια απολύθηκε κανείς από το Δημόσιο.

     Δύο χρόνια και το Καστελλόριζο φαντάζει μακρυνό. Θα το βρίσκουν μπροστά τους μόνο οι φοιτητές της Πολιτικής Οικονομίας, σαν ένα τόπο από τον οποίο ένας αδύναμος Πρωθυπουργός νομίζοντας ότι έπαιζε monopoly, προσπάθησε virtual να σώσει μία χώρα.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ @NPetropoulos 09/05/2012 13:51:36

      Ως "στιγμιαίες φωτογραφήσεις" της κρίσης, πολλά είναι σωστά. Άν το δούμε ως όλον, διαφωνώ εντελώς. Δεν πρόκειται για Ελληνική δημοσιοοικονομική κρίση, αλλά για οξύ και δύσμορφο μέρος μιας Ευρωπαικής κρίσης χρέους. Που ξεκινά από την πραγματική ιδιωτική οικονομία (ιδιωτικός υπερδανεισμός, φούσκα κατανάλωσης) και εκδηλώνεται διαφορετικά σε κάθε χώρα.
      Οι Παπανδρέου κτλ δεν έλεγχαν απολύτως τίποτε. Η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης και οι επικρατούσες πολιτικές - οικονομικές ιδεοληψίες της (βλέπε ΕΛΚ), οδήγησαν σε ριζικά λάθος τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης. Το αποτέλεσμα φαίνεται τώρα, όχι τόσο στην Ελλάδα, αλλά στην Ισπανία-Ιταλία.
      Τίποτε δεν παιζόταν στο Καστελλόριζο. Όλα παιζόταν στις συνεδριάσεις του ΕΛΚ, στις Βρυξέλλες. Τώρα ήλθε ο πολιτικός λογαριασμός: Μόλις σαρώθηκε ο Σαρκοζύ, αύριο θα πληρώσει η Μέρκελ.

     • @NPetropoulos avatar
      @NPetropoulos @ Ο Θείος 10/05/2012 09:53:35

      Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας. Το παιχνίδι είναι στημένο.
      Τσακώθηκαν, φώναξαν, τσίριξαν, μαλλιοτραβήχτηκαν και πλέον τα δύο καλά φιλαράκια μας δείχνουν το δρόμο για την επόμενη μέρα της Ευρώπης. Έμμεση Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με επιβράβευση των καλών και τιμωρία των κακών. Και βέβαια κρατούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα της κρίσης του καλού και του κακού. Όμορφα. Προσέξτε τώρα τι γίνεται. Αφού μας κατατρόμαξαν - σην περίπτωση της χώρας μας δικαίως για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους άδικα, προσπαθούν να φορμάρουν την Ευρώπη κατά πως τους βολεύει. Οι Γερμανοι μπορούν να εργάζονται μόνο με πρωτόκολλα; Αυτό το ονομάζουμε ISO και υποχρεώνουμε και τους υπόλοιπους να το ακολουθήσουν, υλοποιώντας ένα κοστοβόρο και αναποτελεσματικό σύστημα που απλά βολεύει τους Γερμανούς, επειδή δεν μπορούν να εργασθούν διαφορετικά. Δημιουργούν ανάγκες κατά πως τους βολεύει, πχ Α.Π.Ε. Αντίστοιχα παραδείγματα παντού.
      Ευτυχώς, που στην οικονομία, ο τελευταίος Γερμανός οικονομολόγος, φλυαρεί μόνο εντός Γερμανίας. Ατυχώς η Γερμανία επηρεάζει τόσο την Ευρώπη.
      Που θα αποτύχει η Ευρώπη ξανά;
      Η Ευρώπη παίζει σε ένα παιχνίδι Αγγλοσαξωνικό, που δεν κατανοεί, και δεν ενδιαφέρεται και να το μάθει. Ή λοιπόν ασχολείται με την πραγματική οικονομία - και παίζει σε παγκόσμιο ΑΕΠ 30 τρις (ότι κάνει η Ινδία και η Κίνα για τους δικούς τους λόγους), ή παίζει στο φαινομενικό παγκόσμιο ΑΕΠ των 50 τρις, με κίνδυνο να γράψει και αντίστοιχες ζημιές. Θα τις καταγράψει. Μπορεί να τις αντέξει; Αμφιβάλω. Και βλέπω να αποτυγχάνει από τους ίδιους τους πολίτες.

     • franc avatar
      franc @ Ο Θείος 11/05/2012 14:45:04

      Αγαπητέ Θείο πολύ σωστά λες :
      "Που ξεκινά από την πραγματική ιδιωτική οικονομία (ιδιωτικός υπερδανεισμός, φούσκα κατανάλωσης) και εκδηλώνεται διαφορετικά σε κάθε χώρα."
      Δηλαδή ξεκινά απο τις ολοκληρωτικώς ιδιωτικοποιημένες τράπεζες, μετά την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού to 1989.
      Και αυτό είναι κοινό σέ όλες τις χώρες με κρίση.
      Αγγλία-Northrock
      HΠA-Leehman Bros
      Iσλανδία-PIIGS- όλες σχεδόν οι τράπεζές τους "στέγνωσαν" ζητώντας λεφτά-εγγυήσεις απ' το κράτος (φορολογούμενοι) για να σωθούν. Και στην Ελλάδα η αρχή της κρίσης έγινε με τα 28 τελευταία δις που απέμειναν στο Ελληνικό κράτος το 2009 επί Καραμανλή ακόμα. Βεβαίως η διαφορά ανάμεσα στα κράτη είναι ως προς ποιός επωφελήθηκε από τα φαγωθέντα. Στην Ισλανδία-Ιρλανδία οι Νταβατζήδες και οι τραπεζίτες με τους πολιτικούς. Στα κράτη του Νότου εκτός των ανωτέρω που έφαγαν τη μερίδα του λέονταος έφαγαν και κάποιοι επιδοματούχοι και αρκετοί κομματικοί πελάτες απο τα απομεινάρια του τραπεζιού ...

    • Q-Nihilism avatar
     Q-Nihilism @ Ο Θείος 09/05/2012 12:57:59

     Θείε βάλε και τον Bill Mitchell. Μπορεί το Modern Monetary Theory να είναι λίγο περίεργο, αλλά ο Βασιλάκης μια χαρά το έπιασε.

    • FRITZ avatar
     FRITZ @ Ο Θείος 09/05/2012 14:05:28

     Στο 1 έχεις απόλυτο δίκαιο είναι όρος και σύστημα που εφαρμόζεται στην Γερμανία και Αυστρία. Soziale Marktwirtschaft , (Alfert Mueller Armack 1947) Για τους Γερμανούς οικονομολόγους ταυτίζεται η έννοια τουλάχιστον θεωρητικά με τον όρο Νεοφιλελευθερισμός. Αλλά δεν έχει καμία σημασία η έννοια αφού κατανοούμε τουλάχιστον όλοι τι εννοούμε.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ FRITZ 09/05/2012 14:20:34

      H Γερμανικής κοπής version του Νεοφιλελευθερισμού είναι ο Ordoliberalismus Η Soziale Marktwirtschaft έχει κοινές ρίζες (Eucken κτλ), αλλά βαθμιαία διαφοροποιήθηκε και πήρε άλλα χαρακτηριστικά, με περισσότερο κοινωνικοπολιτικό ρεαλισμό και έμφαση στην κοινωνική πολιτική μέσω ισχυρής παρουσίας του Δημοσίου.

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ Ο Θείος 09/05/2012 23:40:07

     Ναί, θείε μου, αλλά, ως προς το 5, ούτε εσύ, ούτε άλλος, από όσους συχνάζετε εδώ, επισημάνατε και την "economically correct" και από το 2010 προτροπή των περισσοτέρων: ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ! Προτιμήσατε το "politically correct" Ευρώ.
     Και οι "θεωρίες" μας εκδικούνται καθημερινά.

   • άγρυπνη avatar
    άγρυπνη @ @NPetropoulos 09/05/2012 13:19:17

    Η αστική τάξη είναι προ'ι'όν κοινωνικο-οικονομικής ωρίμανσης,κάτι που αφορά την Δύση κυρίως, με την σταδιακή μεταμόρφωση της κοινωνίας απο φεουδαρχική σε βιομηχανική και τέλος αστική.Εδώ από φεουδαρχία ανατολικού τύπου,χωρίς την βιομηχανική ανάπτυξη,τι αστική τάξη να έχεις,το πολύ μικροαστούς με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.Γι΄αυτό ένας οργανωμένος κομματικός μηχανισμός έπρεπε να έχει ομάδα κοινωνιολόγων να μελετά και ν'αναλύει το ελληνικό φαινόμενο[αυτό η ΝΔ έπρεπε να το είχε κάνει ήδη]

    • @NPetropoulos avatar
     @NPetropoulos @ άγρυπνη 09/05/2012 13:40:39

     Συμφωνώ απολύτως. Ατυχώς, ο Ελλαδικός χώρος παρουσίαζε αστική τάξη μόνο σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Σύρο και Ζάκυνθο.
     Ένας εκφραστής του αστικού χώρου, πρώτα θα έπρεπε να καθοδηγήσει. Ατυχώς, η ΝΔ προσπαθώντας να αντιγράψει το ΠΑΣΟΚ, απλά αποτυγχάνει. Ο αριστερός μπορεί να το παίξει δεξιός. Ο δεξιός δεν μπορεί να το παίξει αριστερός. Πέρασε μία γενιά (30 χρόνια) με το όνειρο να αποκατασταθούν οι αδικίες και λοιπές αρλούμπες. Η γενιά αυτή απλά μουροχαυλοποιήθηκε. Τώρα τι περιμένουμε και από ποιόν; Το Σαμαρά; Δουλευόμαστε; Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα έπαιρνε το Βορίδη στο κόμμα; Ο Κ.Κ. είχε την Εθνική Παράταξη στο 3%, κανέναν στο κόμμα του, και κανείς δεν του μιλούσε. Ο Σαμαράς μου δίνει εντύπωση ανθρώπου σε πανικό. Σαν τον ΓΑΠ. Καλοί στο γενικό, ανίκανοι στο ειδικό. Το γενικό για λίγο είναι καλό και οραματικό. Το ειδικό όμως μας σώζει. Μήπως απάντησε πειστικά για την οικονομία; Οχι στο μνημόνιο. Καμμία αντίρηση. Εναλλακτικά; Ανάπτυξη; Με τι επιχειρείν; Το κρατικοδίαιτο; Αυτό πέθανε. Ποιό Ελληνικό προϊόν κάνει καριέρα στο εξωτερικό; Ένα μόνο (το τοτάλ), που παρεπιπτόντως έρχεται από εταιρεία μη κρατικοδίαιτη. Το νέο επιχειρείν πώς θα το προσεγγίσεις Αντώνη μου; Με ευχολόγιο; Που είναι η πρότασή σου για την εξωστρέφεια; Που είναι η πρότασή σου για τη διευκόλυνση του business development; Που είναι για τη διαφάνεια; Και με ποιούς θα τα υλοποιήσεις; Ευχολόγιο και να κάνουμε επιτροπές; Καληνύχτα. Antinews, θα ήθελα από εσάς ένα φόρουμ για την οικονομία, όπου κάποιος θα μπορούσε να συζητά ιδέες, μπας και ξυπνήσουμε κανένα. Μόνο ιδέες, καμμία παπαρολογία για παρατάξεις κλπ. Έλεος πια. Να σταματήσουμε να βλέπουμε τα κόμματα σαν ομάδες, και να δούμε το "ποδόσφαιρο".
     Φιλικά,
     @NPetropoulos

    • Δημήτρης avatar
     Δημήτρης @ άγρυπνη 09/05/2012 18:26:38

     Η ελληνική αστική τάξη ευδοκίμησε σε τρεις αυτοκρατορίες, την οθωμανική, την αυστριακή και τη ρωσική, και σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, χωρίς καν να έχει την πολιτική υποστήριξη ενός κράτους, όπως είχε στη Δύση. Το γεγονός ότι η Δύση είχε ακόμη φεουδαρχία όταν οι Έλληνες είχαν κράτος με κεντρική διοίκηση, φορολογικό σύστημα και τακτικό στρατό (λέγεται Βυζάντιο) είναι ενδεικτικό του πόσο πίσω ήταν σε σχέση με εμάς. Ακόμη και τον πολιτικό ατομισμό, που η Δυση άρχισε να ανακαλύπτει στο 20ό αιώνα, οι Έλληνες τον έχουν διαρκώς από την αρχαιότητα. Μόνο εντός του νεότερου ελλαδικού κράτους δεν μπορεί να ευδοκιμήσει το ελληνικό έθνος γιατί αυτό το κράτος δεν είναι προσανατολισμένο στη θεραπεία του δημόσιου συμφέροντος. Διαβάστε και λίγη ιστορία επιτέλους μπας και καταλάβετε ότι το πρόβλημα μας δεν είναι που δε μοιάζουμε στη Δύση!

     • άγρυπνη avatar
      άγρυπνη @ Δημήτρης 09/05/2012 19:59:31

      Το πρόβλημά μας είναι ότι προσπαθούμε να εφαρμόσουμε κυβερνητικά προγράμματα δυτικού τύπου και κοινωνιολογο-πολιτικές αναλύσεις που αφορούν την ιστορία άλλων εθνών.

   • τάσος avatar
    τάσος @ @NPetropoulos 09/05/2012 19:10:12

    μάλιστα Κύριε.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ @NPetropoulos 09/05/2012 19:22:42

    Πέστα χρυσόστομε!

    Έχουν λυσσάξει όλοι με το επάρατο μνημόνιο. Δεν μας εξηγούν όμως πού θα βρουν τα λεφτά. Άλλος ονειρεύεται Ρώσους, άλλος Κινέζους, άλλος δεν ξέρει αν έχουμε πρωτογενές έλλειμα ή πλεόνασμα. Και ένα φιλελεύθερο (υποτίθεται) κόμμα λέει εδώ και δύο χρόνια αρλούμπες.

    Ας το καταλάβουν πια: για τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν φταίει το μνημόνιο. Φταίνε αυτοί που δεν θέλουν να βάλουν χέρι στις παρασιτικές συνδικαλιστικές ομάδες των ΔΕΚΟ.

    Αν αύριο ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας με κάποιο μαγικό τρόπο ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό δεν θα γίνει καμία περαιτέρω περικοπή.

    Με το μνημόνιο μας κάνουν χάρη οι ευρωπαίοι γιατί δανείζουν ένα χρεωκοπημένο κράτος. Από τον Μάιο του 2010 και μετά είμαστε σε τεχνητή υποστήριξη, όπως ένας ασθενής σε κώμα.

    • @NPetropoulos avatar
     @NPetropoulos @ Δημήτρης 10/05/2012 09:50:26

     Πόθοι κάτω από τα ρύζια...

     Σε συνέχεια παλαιότερης ανάρτησης, θα ήθελα να μεταφέρω νεώτερα δεδομένα σχετικά με τη διάθεση της Κίνας να "αγοράσει" ευρωπαϊκά ομόλογα.

     Το βασικό δεδομένο, να μην περνάμε τους κινέζους για πρόσκοπους. Όπερ, θα επένδυαν - η μήπως θα χρηματοδοτούσαν - μόνο με έμπρακτα ανταλλάγματα. Αυτή είναι η κουλτούρα τους. Βλέπουν και πέρα από το κοντινό μέλλον, στρατηγικά και με κίνητρο το κέρδος και μόνο.

     Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας είναι σε μια αναζήτηση χρήσης των τεράστιων αποθεματικών της, πιό αποτελεσματικά από ό, τι στο παρελθόν. Σύμφωνα με την China Daily πρόσφατα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ταμείου που θα παρεμβαίνει στις αγορές συναλλάγματος για τη σταθεροποίηση του Γουάν για λογαριασμό της Τράπεζας. 'Οπερ, σε αυτή την φάση ας κρατάμε μικρό καλάθι. Και ας μη ξεχνάμε ότι ο επικεφαλής της (Yi Gang) είναι διδάκτορας του πανεπιστημίου του Σικάγο.

     Δήλωσε λοιπόν, ότι η τράπεζα θα δημιουργήσει αποθεματικό 3 τρις δολαρίων, με σκοπό τη σταθεροποίηση του Γουάν και τον έλεγχο του πληθωρισμού. Ο ίδιος πιέζει για τη μείωση του ελάχιστου αποθεματικού του εμπορικών τους τραπεζών, αλλά πάντως πάνω από το διεθνή μέσο όρο. Βλέπει λοιπόν ότι μέσω της μείωσης θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα της Κίνας, καθιστώντας ιδιαίτερα επιθετικές τις εταιρείες στη διεθνή τους επέκταση - εμπορικά και παραγωγικά. Μη μας φανεί παράξενο λοιπόν, εάν στο μέλλον κινεζικές επιχειρήσεις παράγουν σε τρίτες χώρες. (Μάϊός 2011), ένα χρόνο πριν δημοσιευμένο.

     Νίκος Πετρόπουλος

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/05/2012 17:58:11

   Αψογο !Ετσι ειναι !Αυτο που ακουσα εγω απο τον Σαμαρα ηταν προσκλητηριο προς τους πολιτες της κεντροδεξιας παραταξης και οχι προσκληση προς τις ''ηγεσιες '' Καρατζαφερη ,Ντορα ,Μανο ,Ξημερο κλπ.Οσοι πιστοι προσελθετε λοιπον !Δεν μπορεις να αποκλεισεις ΚΑΝΕΝΑΝ απο την εκκλησια !Αν τωρα εδω μεσα επιασε πολλους η κλαψα για το αποτελεσμα και αρχιζουν και μιλανε για βαριδια ,δεινοσαυρους κοκ με τροπο διατηρησης του ιερου χωρου και του αγιου δισκοποτηρου στο ονομα του Σαμαρα {χωρις την δικη του εγκριση } δικαιωμα τους αλλα το 19 % της ΝΔ ειναι εδω μπετον αρμε στον αιωνα των αιωνων αμην !Σε οποιον αρεσει σε οποιον δεν αρεσει στο καλο !Εδω γιναμε μια κοινωνια φουστηδες και παληκαρια ολοι μαλλια κουβαρια και αρχισαμε να πυροβολουμε τα ποδια μας με το να κατηγορουμε οτι μας φταιει ο ενας κι ο αλλος !Ουε τοις ηττημενοις !!

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 09/05/2012 08:14:51

  Τι έγινε, το antinews ξαναβρίσκει την ψυχή του; Μακάρι να είναι ειλικρινής και με διάρκεια αυτή η μεταστροφή σας.

  Είμαι βέβαιος ότι αν λέγατε τα ίδια ΣΥΝΕΧΩΣ από τον Νοέμβριο του 2011 και μετά στον Σαμαρά, θα είχε αποφευχθεί το 18,8%. Και ας σας είχε κατατάξει για μερικές ώρες (όχι παραπάνω) στους εχθρούς του ο Σαμαράς.

  Η στήριξη της μνημονιακότητας της ΝΔ από τον Νοέμβριο και μετά έβλαψε και την αξιοπιστία αυτής εδώ της σελίδας. Εξαφανίστηκαν οι μυαλωμένοι σχολιαστές και έμειναν μόνον κάτι απίθανοι χειροκροτητές του "ναι σε όλα".

  Δεν μπορούμε παρά να σας καλοσωρίσουμε πίσω στο μεγάλο λαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο. Ας ελπίσουμε μόνον (θα επαναλάβω) να έχει διάρκεια αυτή η (ελπίζω ειλικρινής) στροφή σας.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/05/2012 08:15:34

  Με ένα επιπλέον ποσοστό 2% που εκπροσωπεί η Ντόρα δεν σώζεται η κατάσταση για την ΝΔ.
  Αυτό που πρέπει να κάνει ο Σαμαράς είναι να διασαφηνίσει προς όλους τους Έλληνες το τι ακριβώς θα κάνει με την δανειακή σύμβαση αν εκλεγεί, να εστιάσει στην λαθρομετανάστευση και στην εγκληματικότητα, και να πλησιάσει όσους μπορεί περισσότερους ψηφοφόρους από κοντά, ώστε να δουν την αύρα του και το καθάριο βλέμμα του.
  Όχι επιστροφή φαντασμάτων και βρικολάκων.
  ΥΓ- Και ένα ντιμπέιτ με τον βερμπαλιστή Μπένυ δεν θα έβλαπτε, ώστε να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

  • spiros avatar
   spiros @ Strange Attractor 09/05/2012 08:19:09

   Τα φαντάσματα δεν υπάρχουν ποιά τους πάτησε το τραίνο..................

  • S.D avatar
   S.D @ Strange Attractor 09/05/2012 08:34:05

   Ακόμα στον Μπένι και το ΠΑΣΟΚ μείνατε εσείς;
   Ο άλλος πόλος εξουσίας (ισχυρότατος στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές) είναι πια ο Τσίπρας.
   Η υπογραφή του "μνημόνιο ΙΙ" έδιωξε τον κόσμο μας και κυρίως το νέο κόσμο. Τραγικά τα ποσοστά μας στις νέες ηλικίες.

   • Flat avatar
    Flat @ S.D 09/05/2012 09:45:04

    ο πασοκισμος παραμένει η απειλή. ο τσίπρας είναι διάττων αστέρας και ο σύριζα μια φουσκα.

    • Καλά Κρασιά avatar
     Καλά Κρασιά @ Flat 09/05/2012 11:06:36

     Αν μείνει η Ν.Δ με αυτή την αντίληψη πάει το κόμμα χάθηκε ,είναι τόσο ευδιάκριτο ότι ο κόσμος δεν θέλει το μνημόνιο, δεν θέλει θυσίες χωρίς αποτέλεσμα,την ατιμωρησία όσων μας οδήγησαν στην εσχατιά , γιατί δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε επιτέλους ;
     Ναι κύριοι θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών όχι της εκμετάλλευσης και της ασυδοσίας των τραπεζών .
     Στην θεση του Τσίπρα σήμερα ως αντιμνημονιακός ηγέτης έπρεπε να είναι ο Σαμαράς .Γιατί δεν ειναι ; Τι τον εμποδίζει ;
     Και επιτέλους ας σταματήσει αυτό το ανόητο "Ευρωπαϊκή προοπτική" δεν πείθει τζιμάνια συμβουλάτορες του .
     Ο κόσμος θεωρεί δεδομένη την Ευρωπαϊκή πορεία αλλά με άλλη πολιτική ,ανθρώπινη και επιθυμεί αυτό να ξεκινήσει από τούτη την περήφανη φλούδα Γης ,ας βρεθεί επιτέλους ένας να σταματήσει τις αδηφάγες ορέξεις της Μέρκελ και της παρέας της ,ποιος την όρισε ηγέτη της Ευρώπης ;Και ξαναρωτώ γιατί αυτός να μην είναι ο Σαμαράς ; Για αυτό δεν τον εκλέξαμε ; Αυτό δεν μας έδειχνε ; Πως θα τολμήσει και δεν θα συμβιβαστεί ; Αυτό το "γιατί" θα μας μείνει τελικά ,κρίμα !

     • βορειος avatar
      βορειος @ Καλά Κρασιά 09/05/2012 16:17:17

      +100000000000000000000000. Απλα τα ειπες ολα οσα σκεφτεται ο μεσος Ελληνας. Παντα ημουν -μεχρι πριν λιγους μηνες σε αυτο το κομμα-, και ομως ψηφισα Τσιπρα, οπως και θα το ξανακανω εκτος και αν....

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ βορειος 09/05/2012 18:52:34

      Μπράβο λεβέντη μου,
      Και μετά ρωτάμε:
      " με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε;;;"

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Παύλος 09/05/2012 20:50:38

      Εδώ πάει το : " καλά κρασιά" , φίλε Βόρειε !!!!

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Παύλος 09/05/2012 21:59:30

      Παύλο, εδώ πάει το: "Θύμωσε ο Αγάς κι έκοψε τ ' ....... του"

 6. kwstas avatar
  kwstas 09/05/2012 08:16:38

  Θα προσυπογράψω την ανάγκη για ιδεολογική βάση της ΝΔ. Εδώ και 25 χρόνια αυτή απαρτίζεται από τα πάρτυ της ΟΝΝΕΔ και τις παλαιο/νεο/προχω - φιλελευθερες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ αντιλήψεις διαφόρων. Επίσης η ακατάσχετη παπαρολογία διαφόρων "επαγγελματιών" πολιτικών ΑΠΩΘΕΙ, τουλάχιστον τους νορμάλ, καθημερινούς ανθρώπους.

 7. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 09/05/2012 08:18:09

  FactorX: Όλοι μας πρέπει να είμαστε σε απόλυτη συμφωνία με το άρθρο σου, Οι χειρισμοί που απαιτούνται από τον Αντώνη Σαμαρά είναι λεπτοί. Είμαι πεπεισμένος οτι η πολιτική του δυνατότητα θα το καταφέρει.

 8. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 09/05/2012 08:20:32

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οχι Ντόρα και λοιπους συγγένεις στη ΝΔ του Σαμαρά δεν παλεύονται με τίποτα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΗΛΙΑΣ 09/05/2012 12:01:15

   Όχι σε Ντόρα και Μάνο αλλά ναι στους ψηφοφόρους τους. Ξυπνάτε

 9. hagan avatar
  hagan 09/05/2012 08:20:32

  Αχ Strange, ποιός Μπένυ φίλε μου? Αυτοί τελείωσαν,πέθαναν,δεν υπάρχουν...

 10. Φρικιό avatar
  Φρικιό 09/05/2012 08:22:35

  Εδώ είμαστε στο χείλος του γκρεμού και ακόμα για τους αντιμνημονιακούς συζητάμε όταν ο Σαμαράς τα έχει υπογράψει και κατανοήσει ότι δεν γίνεται αλλιώς.

  Καθήστε τότε να βλέπεται το Τσίπρα που χρησιμοποιεί τις διερευνητικές εντολές για εντυπώσεις και για να τσιμπήσει κανένα ψήφο με την μπαρούφα της δήθεν αριστερής κυβέρνησης.

 11. απ avatar
  απ 09/05/2012 08:25:27

  Χρειάζεται ξεκάθαρος πολιτικός λόγος. Τι σημαίναι δεξιά και αριστερά; Αντί να υψώνονται τείχη και γραμμές, ας απλοποιήσουμε τις έννοιες. Πρακτικά το ερώτημα παραμένει ένα: λιγότερο ή περισσότερο παρεμβατικό κράτος; Η ανάπτυξη θα στηρίζεται στην παραγωγή ή στην κατανάλωση με θαλασσοδάνεια;
  Αντί για μισόλογα και υπονοούμενα για το αν θα γίνουν ή όχι 100.000 απολύσεις στο δημόσιο, ας απευθυνθεί -επιτέλους- κάποιος στο παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση.

  • spiros avatar
   spiros @ απ 09/05/2012 08:45:02

   Αγαπητέ φίλε οι όροι δεξιά -αριστερά έχουν βαθειές ιδεολογικές ρίζες . Η αριστερη κυβέρνηση του Τσίπρα έχει να κάνει με όσα είπε ο Στρατούλης . Κρατικοποίηση. Αυτό είναι η αριστερή ιδεολογία. Σε ολόκληρη την μεταπολίτευση ιδιαίτερα από 1980 και μετά η αριστερά τεχνιέντως μετατοπίστηκε με την καραμέλα "και τι έγινε" και με όχημα το ΠΑΣΟΚ στην απόκριψη των διαθέσεων των "αριστερών". Τα μισόλογα περί απολύσεων ή όχι είναι ιδεολογία. Τα αριστεά κόμματα δέχονται την ελεγχόμενη οικονομία .... Άρα είναι αντίθετα με κάθε είδους απόλυση. Στο ίδιο συγκλίνουν και αρκετοί ιδεολογικά προσκύμενη στην δεξιά λόγω συμφέροντος. Αυτή σύγκλιση αποκλείει τον ξεκάθαρο λόγο. Την μη απελευθέρωση της οικονομίας όπως πολύ σωστά το θέτεις είναι αυτό που πληρώνουμε. Άρα την δεξιά ιδεολόγική απομείωση "κεντρώος χώρος¨ και την συμφεροντολογική σύγκλιση των αριστερών διεκδικίσεων "δίκαιο του εργάτη" . Ουδείς μπορεί να αντιληφθεί αυτή την διαφορά ώστε να φέρει την ισορροπία για να λειτουργήσει η αγορά. Στο ερώτημα συμφωνώ αλλά η απάντηση έρχεται δια της ιδεολογικής θεώρησης αριστερά-δεξιά. Οι όροι συνήθως μπερδεύουν

   • ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
    ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ @ spiros 09/05/2012 09:05:47

    Μην ξεχνας όμως ότι και ο θειος Καραμανλής έκανε κρατικοποιήσεις.
    . Εκεί που εστιάζω εγώ είναι ότι στον στελεχιακό πυρήνα τους οι
    Συριζαίοι είναι εθνομηδενιστές. Τελος να παρατηρήσω ότι το κίνημα
    των αγανακτισμένων υπερέβη τους όρους αριστερά-δεξιά.

    • elerosso avatar
     elerosso @ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 09/05/2012 16:19:16

     Να μην ξεχνάμε και την κρατικοποίηση του Γερμανού, της Πετρόλα, της Π&Κ Χρηματιστηριακής και της ALPHA Ασφαλιστικής από τον Κωστάκη τον Β'.

     • @NPetropoulos avatar
      @NPetropoulos @ elerosso 10/05/2012 10:03:59

      1.Ο Γερμανός εξαγοράστηκε (όχι το δίκτυο) ξέρεις με πόσα;
      2. Η ΠΕΤΡΟΛΑ εξαγόρασε τα ΕΛΠΕ.
      3. Η ΑΛΦΑ πως σου ήρθε;
      4. Για την ΠΚ δε γνωρίζω..
      Πεθυμήσαμε την αποφασιστικότητα και τη διοίκηση του Κωστάκη; Αυτός δεν την κοπάνησε;

   • απ avatar
    απ @ spiros 09/05/2012 10:58:32

    Νομίζω ότι παρεξηγήθηκα. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ο πολιτικός λόγος πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει. Οι διαχωριστικές γραμμές δεν μας συμφέρουν. Προφανώς υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα στην κοινωνία, όμως αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι εξίσου μετέωροι και οφείλουμε να βρούμε κοινή ορολογία ώστε να επανέλθει κοινωνική ισορροπία. Επί 2,5 χρόνια γίνεται συστηματική προσπάθεια να μας χωρίσουν σε δήθεν αντίπαλα στρατόπεδα.

   • jim avatar
    jim @ spiros 09/05/2012 11:53:53

    κρατικοποιησεις γινονται σε ολες τις χωρες μετα το ξεσπασμα της κρισης το 2008, ακομα και στην αμερικη...ειναι μπαρουφες αυτα που λετε οτι ειναι αριστερα πολιτικη, η κριση οφειλεται στην ανεξελεγκτη απελευθερωση της οικονομιας κι οχι το αντιστροφο...αργα η γρηγορα θα αναγκαστουμε να κανουμε κρατικοποιησεις για να επιβιωσουμε. Κι αν εισαι κατα της κρατικοποιησης γιατι η δεξια στηριζει την κρατικοποιηση του ιδιωτικου χρεους των τραπεζων?

    • απ avatar
     απ @ jim 09/05/2012 12:17:18

     Η "κρατικοποίηση" των τραπεζών είναι ουσιαστικά εγγυήσεις, μέχρι την ιδιωτικοποίηση.

     • Kώστας Θ. avatar
      Kώστας Θ. @ απ 09/05/2012 13:02:50

      Kαι εισφορές κεφαλαίου από το κράτος, προσωρινά όμως.

 12. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 09/05/2012 08:31:46

  Αγαπητέ Φάκτορα, συμφωνώ απολύτως.
  Να έρθει πίσω ο Μάνος(παρέα με το Βαλλιανάτο άραγε;) και να βγαίνει προεκλογικά στην τηλεόραση ως εκπρόσωπος της ΝΔ και να μιλάει για 400.000 απολύσεις στο Δημόσιο και μισθούς Βουλγαρίας ,δήθεν για μείωση του κόστους και ώθηση της ανάπτυξης;
  Να γυρίσει πίσω η Ντόρα του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν και της υπονόμευσης των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας επί Καραμανλή;
  Το κάλεσμα πρέπει να γίνει προς τους Έλληνες που δεν αντέχουν άλλο Πασόκ και νεοΠασόκ στην πλάτη τους .
  Που δε μπορούν να ξαναδούν τη δεκαετία του 80 να επιστρέφει για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.
  Που δεν ανέχεται την ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς να μετουσιώνεται σε κυβερνητική πολιτική.
  Που δε θέλει να μάθουν τα παιδιά του την Ιστορία από την Ρεπούση ούτε να μιλάει για την Ελλάδα, την Πατρίδα ,το Έθνος και το Χριστό μέσα σε καινούργια Κρυφά Σχολειά επειδή οι ultra αριστεροί βγάζουν φλύκταινες με αυτά τα νοήματα.
  Εντάξει,θύμωσαν και οργίσθηκαν.Τιμώρησαν τη ΝΔ και το Σαμαρά και μπορώ να το καταλάβω.
  Η Ελλάδα όμως δεν πρέπει να τιμωρηθεί και να παραδοθεί βορρά στην αριστερά.
  Η λύση είναι σύμπηξη κοινού μετώπου,χωρίς εγωισμούς και ταπεινωτικούς όρους για την επιστροφή.Μόνη ιδεολογική βάση η Πατρίδα και οδηγός ο κοινωνικός φιλελευθερισμός της Δεξιάς.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Δεξιός Ψάλτης 09/05/2012 11:18:00

   Συμφωνώ... όμως αν τελικά ο Σαμαράς κάνει κάτι τέτοιο...

  • pinokio avatar
   pinokio @ Δεξιός Ψάλτης 09/05/2012 16:13:35

   !!!!

 13. ilektro77 avatar
  ilektro77 09/05/2012 08:37:53

  Η Ν.Δ δεν τελειώνει με πολιτικούς τακτικισμούς ούτε με την απόφαση οργίλων πτωχευμένων πολιτών γιατί είναι ο εκφραστής της συντηρητικής παράταξης με ιστορία πολλών ετών. Επίσης είναι μέλος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος και έχει θέση στο πολιτικό μέλλον της Ευρώπης. Θέσεις περί πολιτικής εξαφάνισης της Ν.Δ δεν θα πώ ότι είναι κακοπροαίρετες - αποτέλεσμα μάλλον του κακού εκλογικού αποτελέσματος για κάποιους - αλλά σίγουρα είναι ανεδαφικές.

  • Heaven avatar
   Heaven @ ilektro77 09/05/2012 09:59:06

   αν η ΝΔ κατέβει σε εκλογές με τους ακραίους νεοφιλελευθερους θα συντριβει!!!
   ο κόσμος την Κυριακη ψηφισε,
   ναι στο ευρω,
   οχι στο μνημόνιο,
   βρειτε τα μεταξύ σας.
   Το πρωτο ειναι το κυρίαρχο,
   το δευτερο πρεπει να επαναδιαπραγματευτει οχι με ακραιους νεοφιλελευθερους όρους Σκυλακάκη και Μιράντας Ξαφα (χειρότεροι από τον Τόμσεν είναι!!!) και
   το τρίτο θα πρέπει να εξαντληθει μέχρι τέλους! οποιος δεν θελει να υπακούσει στην τριτη εντολη εχει ευθυνες!!

   • ilektro77/Dexi Extrem avatar
    ilektro77/Dexi Extrem @ Heaven 09/05/2012 10:45:36

    Ο κόσμος την Κυριακή ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένο, Χρυσή Αυγή και απέδειξε ότι δεν ξέρει που βρίσκεται. Τα έχει χαμένα . Αυτό το ξέρει καλύτερα από εμένα και από εσένα η ηγεσία της Ν.Δ. Γι'αυτό και η τακτική της οδηγεί σε ισχυρό χαστούκι μπας και ξυπνήσουμε. Εσύ πάντως Heaven δεν ξυπνάς με τίποτα. Από παλιά σε θυμάμαι...

    • S.D avatar
     S.D @ ilektro77/Dexi Extrem 09/05/2012 11:08:56

     Ναι; και δεν σε είχαμε καταλάβει!!!

    • Γιώργης Α. avatar
     Γιώργης Α. @ ilektro77/Dexi Extrem 09/05/2012 11:09:36

     Μάλλον τα έχουνε χαμένα τα κόμματα, και παραμιλάνε. Αποδειξη το ότι ο ένας παραδίδει την εντολη σε 6 ώρες, ο άλλος χαζολογεί, και ο τρίτος μιλάει σα να είναι ακόμη πολιτικά κυρίαρχος. Για το ΚΚΕ δεν έχω να πω τίποτα, εκτος πραγματικότητας. Ο Καμένος μπορει να χαιρεται τουλάχιστο για τώρα. Ο κουβέλης ευχαριστει το Θεό γιατί δεν πηρε περισσότερο ποσοστό. Το άλλο κομμα δεν το σχολιάζω. Τώρα η Ν.Δ. θα δώσει χαστουκι στο λαό... Να κοιτάξει να μη φάει ακόμη κανένα και να αφήσει τις νουθεσίες. Αυτό που είπε ο λαός, είναι οτι δεν θέλει το μνημόνιο. Και επίσης χωρίς πραγματικές ξεκάθαρες θέσεις δεν προκειτε να δώσει αξιόλογα ποσοστά σε κανένα, στον αιώνα τον άπαντα. Τελειωσε μια εποχή αλλά τα αδύναμα μυαλά μας αρνούνται να το αντιμετοπίσουν και να δώσουν λύσεις. Εδώ πράπει να παίξει ο Σαμαράς. Αν θέλει και αν μπορει.

    • blue nile avatar
     blue nile @ ilektro77/Dexi Extrem 09/05/2012 11:23:30

     Επειδή δηλαδή ο κόσμος τα'χει χαμένα πρέπει και εμείς να κάνουμε τη ΝΔ χαμένη. Επιστροφή της Ντόρας του Μάνου ή του Καρατζαφέρη θα σημάνει το τέλος του κόμματος . Όσοι αποδέχονται τους φαύλους, τους πατριδοκάπηλους και τους ακραίους νεοφιλελεύθερους των τραπεζικών συμφερόντων έχουν καλύτερη επιλογή και αυτή θα ακολουθήσουν. ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟΚ...

     • Κώστας Θ. avatar
      Κώστας Θ. @ blue nile 09/05/2012 11:49:40

      Δεν μιλάμε για επιστροφή στο κόμμα -άλλωστε αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Θα μπορούσαν όμως να συνεργαστούν.
      Το μη χείρον βέλτιστον. Διαφορετικά ας κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να μας διαλύσει η Τσιπροπαρέα.

     • Heaven avatar
      Heaven @ Κώστας Θ. 09/05/2012 11:55:42

      κάνεις λάθος αν πιστευεις οτι αυτοί θα σε στηρίξουν χωρίς όρους!
      θέλουν να μπουν στις λίστες και στο πρωτο στραβοπάτημα, χράπππ, πάει η κεφαλη του αρχηγού!

  • T.V avatar
   T.V @ ilektro77 09/05/2012 12:08:17

   Αναρωτιεμαι τι μελλον μπορει να εχει ενα κομμα που η πλειοψηφια των ψηφοφορων του ειναι απο ηλικες 60 ετων και ανω.

   Τι μελλον μπορει να εχει ενα κομμα οταν οι νέοι του γυριζουν την πλατη και πως να μην γυρισουν την πλατη οταν ψηφιζουν μισθους 400 ευρω για τους νεους.

   Ο Σαμαρας ειναι καμμενο χαρτι, οτι και να κανει απο εδω και περα περασε για την κοινωνια στην αντιπερα οχθη, στην οχθη του μνημονιακου,
   στην οχθη του "ιδια σκατα ειναι με τους πρασινους ηγετες".

   Η κοινωνια μιλησε, δεν θελει μνημονιο, προτιμα να ειναι περηφανος φτωχος
   παρα οσφυοκαμπτης της Ευρωπης. Οι ηγετες οπως διαβασα και σε καποιο σχολιο δεν φοβεριζουν τον κοσμο με αδεια ραφια στα σουπερμαρκετ,
   οι ηγετες ορθωνουν το αναστημα τους και λενε φτανει πια!

   Δυστυχως καναμε μαγκα τον Τσιπρα, ο πιτσιρικας εχει αυτο που λειπει απο τους Ελληνες πολιτικους τα τελευταια 30 χρονια, εχει @@.

   Ο Ελληνας αναζητα τη χαμενη περηφανεια του και οχι εναν λογιστη που θα φερει ισοσκελισμενο ισολογισμο.

   Η Συγγρου αδυνατει να αφουγκραστει τη κοινωνια, ολος ο κοσμος της ΝΔ εβραζε απο τον Οκτωβριο, τι περιμενε οτι θα γινει;

   Πολυ μεγαλες οι ευθυνες του Σαμαρα γιατι μας κοροιδεψε, τον ψηφισαμε για αλλα και τελικα μπηκε και αυτος μεσα σε μια νυχτα στο καδρο των αφερεγγυων πολιτικων.

   Οι πολλες κωλοτουμπες μας ζαλισαν τιποτα απο οσα ειπε δεν εγιναν, ουτε εκλογες ειχαμε τον Φλεβαρη, ουτε οι επικουρικες σωθηκαν, ουτε τηρησε τον λογο του σε τοσα αλλα.

   Οσο γρηγοροτερα φυγει τοσο καλλιτερα για την παραταξη.

   • A.D avatar
    A.D @ T.V 09/05/2012 12:39:15

    ...οι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινες κορδέλες (Κορκίδης).
    Συμφωνώ απόλυτα. 'Αλλωστε αυτό έπραξαν όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες, όχι τώρα που πρόκειται για αποδεκατισμό.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ T.V 09/05/2012 13:07:16

    O Σαμαράς είπε το σωστό στο Μνημόνιο 1 αλλά μετά θυσιάστηκε για να μείνουμε στο Ευρώ. Δεν είναι θέμα α..ν
    είναι θέμα υπευθυνότητας.
    Δεν έχω την απαίτηση από τον κόσμο που είναι εξαθλιωμένος να το καταλάβει.

    • A.D avatar
     A.D @ Κώστας Θ. 09/05/2012 13:11:17

     Απαίτηση από τον Α.Σ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες του εκλογικού αποτελέσματος, έχεις;

     • Κώστας Θ. avatar
      Κώστας Θ. @ A.D 09/05/2012 13:28:15

      Aυτά μας λείπαν τώρα.

     • ΑΜ Παπαιωαννου avatar
      ΑΜ Παπαιωαννου @ A.D 09/05/2012 17:23:41

      Ο ΑΣ με 18% ΟΦΕΙΛΕΙ να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του ΛΑΟΥ της ΝΔ.

      ΥΓ: Αν το 34% του Κωστάκη ήταν καταστροφή το 18% τι είναι????

      (μην πει κάποιος ότι άλλαξαν οι συνθήκες. Με λίγη τακτική (και ουσία) η ΝΔ θα ήταν άνετα 50% και το ΜΠΑΤΣΟΚ 8%.)

     • TIMAIOS avatar
      TIMAIOS @ ΑΜ Παπαιωαννου 09/05/2012 23:06:20

      Δηλαδη θεωρειτε οτι οι συνθηκες ειναι ιδιες? Το 50% θα ηταν εφικτο αν δεν υπογραφοταν το β μνημονιο...και δε νομιζω ο Σαμαρας να ειναι ιδανικος αυτοχειρας και να μην το γνωριζε αυτο...

   • Πτωχοπρόδρομος avatar
    Πτωχοπρόδρομος @ T.V 09/05/2012 16:45:26

    !!! ...Δυστυχώς αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Το καντήλι θα σβήσει, δεν σβήνει απότομα, σιγά σιγά μειώνεται η φλόγα του , ώσπου σώζεται το λάδι και σβήνει εντελώς. 1000 ευρώ, 700, 400, 150, 0. Απολύεστε όλοι. Και τότε θάρθει ο Σορος με τα πακέτα του, με Μάνους Ξαφά και τ'άλλα τα παιδιά...για να ξαναιδρύσουν το κράτος , την Νέα Ελλάδα με το think tank του antinews , το αμερικανοσπουδαγμένο . Μόνο που αυτή η Ελλάδα θα είναι από τα Τέμπη και κάτω, το πάνω θα ονομάζεται Makedonska Republika κλπ και για το άλλο θα βρεί όνομα το προξενείο στη Κομοτηνή .
    Αποστολή εξετελέσθη ! Εγέρθουτου ρε για την πληρωμή ...

   • Taral21 avatar
    Taral21 @ T.V 10/05/2012 09:35:54

    Δυστυχώς, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα για τον Σαμαρά. Δυστυχώς η εκλογή προέδρου το 2009 έκανε τη ΝΔ πεδίο διαμάχης μιας κόντρας 17 ετών, έστω κι αν πήρε όλους αυτούς τους ψήφους ο Α.Σ. οι ΝΔες είχαν μια καχυποψία, ένα σφίξιμο για την επιστροφή του και μάλιστα ως αρχηγός του κόμματος. Με την πρώτη στραβή αρχίσανε τα όργανα, με τη δεύτερη, που ήταν και η πιο δυνατή, τον τοποθετήσανε εκεί που ήταν το 1993.....

    Το 18% είναι απαράδεκτο, ειδικά όταν έχεις τον κλασικό σου αντίπαλο στα πατώματα να μην μπορεί να ανασάνει. Είναι τραγικό να παίρνει ο Καμμένος 10%, η Χ.Α 7%, ψήφοι που σε φυσιολογικές συνθήκες θα πηγαίνανε στη Ν.Δ. Αυτό είναι περίπου και το ποσοστό του 2009. Αν βάλεις και τους χαμένους ψήφους του Καρατζαφερ (περίπου 3%) είσαι σχεδόν 40% και με τη Ντορίτα εκεί που πρέπει να είναι. Ήμαρτον τελικά! Ο κόσμος δεν είπε όχι στη δεξιά γενικότερα, ο κόσμος είπε όχι στο Σαμαρά και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση. Η επιλογή να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, μόνο ντροπή μας έκανε να νιώσουμε ως δεξιοί.
    Ο Σαμαράς ότι και να πει πλέον, δεν μπορεί να συσπειρώσει. Λειτούργησε κι αυτός επηρεασμένος από το παρελθόν του, βλέποντας εχθρούς παντού και προσπαθώντας όχι να καθαρίσει το κόμμα, αλλά να προστατέψει τη θέση του. Έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο της αριστεράς, να αποδυναμώσει το μόνο ιστορικό, δυνατό δεξιό κόμμα. Δυστυχώς......

    Ερώτηση, πόσο πιο κρίσιμη ήταν τελικά η κατάσταση του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, όπου ο Σαμαράς δεν διακινδύνευε να πάει σε εκλογές η Ελλάδα για να μη βρεθούμε χρεοκοπημένοι, από σήμερα που και χρεοκοπημένοι ήμαστε και σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από τότε, αλλά και με μια Ευρώπη πιο διαλλακτική, μετά το αποτέλεσμα; ας με πείσει κάποιος γιατί οι εκλογές τότε θα ήταν λάθος;

 14. George avatar
  George 09/05/2012 08:43:33

  Αυτό το οποίο απαιτούν οι καιροί καμιά δύναμη δεν μπορεί να το σταματήσει, και ο λαός αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στα μνημόνια και στους εκφραστές αυτών. Η κοινωνική αδικία μεγάλωσε, οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, οι φτωχοί βρίσκονται σε απόγνωση. Ένας ιδιόμορφος ταξικός πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προς επιβεβαίωση του Μαρξ για άλλη μια φορά. Το θέμα για κάθε πολίτη είναι να βρει τη θέση του μέσα στο όλο σύστημα των τάξεων. Επειδή στις μεγάλες πόλεις πρώτος σχηματισμός με διαφορά είναι η αριστερά , το παιχνίδι είναι από χέρι χαμένο για τους πιστούς του κατεστημένου. Ήδη η Ρουμανία βγήκε από το μνημόνιο και προχώρησε σε αυξήσεις μισθών-συντάξεων. Ηλίου φαεινότερον πως οδεύουμε προς τα εκεί, στην αναδιανομή του πλούτου.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ George 09/05/2012 10:40:22

   Ποιου πλούτου ακριβώς; Όταν σε κάνα χρόνο θα έχει κλείσει και η τελευταία ιδιωτική επιχείρηση να δούμε ποιο πλούτο θα αναδιανείμεις και ποιο μισθό θα αυξήσεις.

   • franc avatar
    franc @ TARAMAS 09/05/2012 10:49:49

    Oπως τα λές είναι φίλε Ταραμά.
    Εγώ θα πρόσθετα ότι αν δεν σταματήσει ΣΗΜΕΡΑ το μνημόνιο, η τελευταία ιδιωτική επιχείρηση θα κλείσει πρίν τελειώσει η χρονιά.
    Αρα το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο:
    H τινάζετε στον αέρα το μνημόνιο ΤΩΡΑ, ή αλλοιώς γαία πυρί μειχθήτω αφού έτσι κι αλλοιώς το Σεπτέμβριο θα έχουμε ΟΛΟΙ κατασχετήρια σπιτιών, για να πλουτίσουν πάλι οι δανειστές του Τσοχατζίπουλου που τον δάνειζαν χωρίς να υποψιαστούν τάχα που πάνε τα λεφτά τους και τλωρα τάχουν ανάγκη γιατί πεινάνε...

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ franc 09/05/2012 14:15:55

     Αν τινάξουμε το μνημόνιο στον αέρα όμως, οι επιχειρήσεις, σου λέει, φουλ!!! Θα πάρουν τα πάνω τους.

     Πού απευθύνεστε;
     Τι μου πουλάτε δηλαδή; Επειδή μπορεί να μειωθεί κι άλλο το εισόδημά μου, ή είμαι θυμωμένη που έχει ήδη μειωθεί, μου λέτε τίναξε και αυτά που έχεις στον αέρα γιατί εσείς θέλετε να κάνετε επανάσταση;;
     (το προς τα πού και γιατί θα το βρείτε μετά)

     franc με έχεις απογοητεύσει.

     Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πήγαμε πάλι στο ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο! Έχω βαρεθεί.

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ victoria (true) 09/05/2012 18:22:06

      ΣΩΣΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟ
      ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ,ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ 1977 ?

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 09/05/2012 23:20:28

      Ε μα ναι, έχει ειπωθεί! Αντρέας και μάλιστα με λιγότερο ...ταλέντο. Αυτός έβριζε τους Αμερικάνους, έλεγε έξω οι βάσεις και τους έκλεινε εντωμεταξύ το ματάκι. Τούτος δω δίνει νέο νόημα στο πού πας ρε Καραμήτρο.
      Ο Θεός να μας φυλάει.

      Ή όπως μου το είπε κάποτε ένας μεγάλος... "Ignorance is bliss"

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ franc 09/05/2012 16:02:05

     Ποιός να το τινάξει franc;
     Η Ελλάδα μόνη της;
     Ή η Ευρώπη και μέσα σ' αυτήν η Ελλάδα;
     Τα είπαμε πολλές φορές.
     Αρκετά με το διπλό παιχνίδι και την Τσιπραίικη διπλή γλώσσα !!
     Είναι διαφορετικά πράγματα. Τα ίδια με τους Καμμένους: Εξαπατάτε τον κόσμο που δεν έχει αρκετή ενημέρωση.

     • franc avatar
      franc @ Ο Θείος 10/05/2012 13:39:53

      Θείε μην εξαπατάτε και εσείς τον κόσμο που φοβάται το Σόιμπλε όταν απειλεί να μας κόψει τη δόση με το:" ή μνημόνιο, ή εκτος Ευρώ και ΕΕ."
      Ξέρεις πολύ καλά ότι αν δηλώσεις ως ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος της ΕΕ αδυναμία πληρωμής μιας δόσης χρέους (του οποίου μάλιστα η υπόθεση Τσοχατζόπουλου απέδειξε ότι η νομιμότητα είναι αμφισβητήσιμη) επειδή τα παιδάκια σε κάποια σχολεία λιποθυμούν απο πείνα και μανάδες εκπορνεύονται για να αγοράσουν το γάλα των βρεφών τους, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ΟΛΟΙ και όχι μόνο η Μέρκελ, εκτός απο νομικό θα έχουν και τεράστιο ηθικό και πολιτικό πρόβλημα αν σου απαντήσουν ΕΞΩ απο το Ευρώ. Γνωρίζεις καλύτερα απο εμένα οτι για να βγεί μια χώρα απο το Ευρώ χρειάζεται ομόφωνη απόφαση των 17 (Και του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολλάντ). Αν λοιπόν οι εταίροι μας προκειμένου να εξασφαλίσουν τό χρήμα των τοκογλύφων δανειστών-τραπεζιτών φτάσουν σ΄αυτό το θλιβερό ηθικό κατάντημα, τί νόημα έχει να παραμένεις στην "Ενωσή" τους? Μόνο και μόνο για τα λεφτά? Το αντέχεις? Τέτοιον εξευτελισμό χειρότερα κι απ' τις π@υτάνες?
      Εγώ ΟΧΙ. Γι αυτό λέω ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ και όπως φάνηκε σ' αυτό συμφωνεί η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
      Ομως μη νομίζεις θείε οτι ειδικά οι θρασύδειλοι Γερμανοί είναι ικανοί να φτάσουν ως εκεί. Ηδη ετοιμάζουν τις "εναλλακτικές" λύσεις ,τις "επαναδιαπραγματεύσεις" τα αναπτυξιακά ομόλογα για να αποφύγουν όσο πιο πολύ μπορέσουν τα κανονικά Ευροομόλογα. Ξέρεις οτι στα εκατοντάδες Ευρωπαικά παζάρια όταν εμφανίζεσαι ζητώντας τα ΟΛΑ παίρνει σχεδόν πάντα τουλάχιστο τα μισα΄. Εμείς μέχρι τώρα δεν απαιτήσαμε τίποτε γι' αυτό τα χάνουμε όλα...
      Για να μη σου πώ τι θα γίνει μετά σε Ισπανία, Ιταλία,Πορτογαλία Ιρλανδία και ισοτιμία Ευρώ...Οι απώλειές τους θα είναι τρις και όχι δις.
      Αν πάλι αποκόβοντας εμάς γλιτώσουν ΟΛΟΙ αυτοί, τότε ΛΥΘΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ κρίση θείε, άρα και στη δραχμή να βρεθούμε, με λυμένη την κρίση θα έχουμε γρήγορη ανάκαμψη και θα ξαναμπούμε στο Ευρώ μαζί με τη Βουλγαρία...

 15. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 09/05/2012 08:44:49

  Ο διαχωρισμός μνημονιακός και αντιμνημονιακός είναι τελείως λάθος. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της αριστερής προπαγάνδας Θέλουμε παραμονή στο ευρώ με τροποποίηση ενός μέρους του μνημονίου. Ότι ακριβώς λέει κι ο Πρόεδρος. Σε αυτές τις γραμμές θα μπορούσε να συμφωνήσει όλη η κεντροδεξιά ακόμα και κάποιοι του Καμμένου. Γιατί όχι;
  Θέληση χρειάζεται, τα υπόλοιπα είναι προφάσεις.
  Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποκλείουμε κανέναν, εδώ που φτάσαμε. Όσοι πιστέυουν στις βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, των ελεύθερων αγορών, της ασφάλειας των πολιτών, της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ πρέπει να συστρατευθούν.

 16. Gas Bailey avatar
  Gas Bailey 09/05/2012 08:49:53

  Συγχαρητήρια Φάκτορα για το άρθρο. Ακούει κανείς?

 17. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 09/05/2012 08:55:13

  ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ!!!

 18. dd avatar
  dd 09/05/2012 08:59:54

  Εάν ο Σαμαράς πάρει πίσω Ντόρα , Μάνο κλπ δεινόσαυρους θα κερδίσει 2 με 3 % και θα χάσει πολλαπλάσιο ποσοστό.

  Μεγάλη ζημιά έκανε στις προηγούμενες εκλογές η αμφισημία των δηλώσεων διαφόρων (βλέπε Αβραμόπουλος) σχετικά με την μετεκλογική συνεργασία με το Πασόκ.
  Διαδόθηκε παντού η φωτογραφία του Σαμαρά αγκαλιά με τον Βενιζέλο με το σχόλιο παίρνοντας τον έναν (Σαμαρά) έχεις πακέτο και τον άλλον (Βενιζέλο)

  Η Ν.Δ. δηλαδή ο Σαμαράς πρέπει να ασχοληθεί μόνο με τον Τσίπρα και να αναδείξει σε όλους ξεκάθαρα την ύποπτη και επικίνδυνη πολιτική του μορφώματος του Συνασπισμού στε όλους του τομείς πχ
  Παιδεία , οικονομία ,συνδικαλισμός, ΑΕΙ-ΤΕΙ, εθνικά θέματα, ισλαμοφασίστες ,θρησκεία κλπ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ dd 09/05/2012 12:44:37

   Αυτό που λες δεν το έκανε η ΝΔ ή ο Αβραμόπουλος ή άλλος. Τα ΜΜΕ της διαπλοκής τα κάνανε. Αν δεν θέλεις να το δεις ... τί να πω

   Η διαπλοκή έβγαλε μόνη της τα μάτια της. Διαφήμισε με αποκλειστική δική της ευθύνη ως δήθεν σωτήρια μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δηλαδή ως δήθεν σίγουρο αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και στην ουσία έστειλε το εξής μήνυμα στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους: "αν είστε αγανακτισμένοι ψηφίστε τα μικρά κόμματα για να διαμαρτυρηθείτε και δεν πειράζει αφού κυβέρνηση και πάλι θα έχουμε".

   Τα αποτελέσματα τα είδαμε ...

 19. Mara avatar
  Mara 09/05/2012 09:09:13

  Αγαπητοί μου τo 18,85% έγραψε.... και είναι τραγικό ποσοστό.
  Η στρατηγική της Ν.Δ. αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη.
  Τέτοιες ώρες... όμως, τέτοια λόγια...
  Δεν χρειάζεται να παίζουμε και εμείς το παιχνίδι μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί...., γιατί έτσι και αλλιώς το παιχνίδι άλλαξε...
  Τώρα πλέον μιλάμε για μέτωπα υπέρ της Ευρώπης ή κατά της Ευρώπης.
  Έτσι λοιπόν όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα..., ο Σαμαράς πρέπει να βγεί από το καβούκι... που τον βάλανε κάποιοι... φωστήρες σύμβουλοι του, να αδράξει την τελευταία ευκαιρία που του παρουσιάζεται, να κυρήξει πανστρατιά και να ηγηθεί ενός Ευρωπαϊκού Κεντροδεξιού Μετώπου με στόχο την Νίκη στις επόμενες εκλογές.
  (Όλα τα άλλα..., έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση... είναι απλά για γέλια....)

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ Mara 09/05/2012 10:07:29

   Διαφωνώ απόλυτα! Ο Σαμαράς αποδείχτηκε ότι γνωρίζει άριστα το πολιτικό παιχνίδι. Το δεδομένο είναι ότι η χώρα δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ακόμα και να έκανε κυβέρνηση με 180 βουλευτές, χωρίς τη συγκατάθεση του ελληνικού λαού δεν είναι δυνατόν να τις υλοποιήσει. Αυτό θα το αντιληφθεί μόνο εάν πάρει γεύση από το αριστερό-αντιευρωπαϊκό σενάριο το οποίο ποντάρει στην μπαχαλοποίηση-ακυβερνησία. Όσον αφορά τη στρατηγική:
   Με διαγραφές και ξεκαθάρισμα πέτυχε να αυξήσει την κοινοβουλευτική δύναμη κατά 50% και όλα πλέον να εξαρτώνται αποκλειστικά από αυτόν αφού το ΠΑΣΟΚ εξολοθρεύτηκε. Ζημιά έπαθε και το ΚΚΕ η μητέρα του αριστερού κακού στην Ελλάδα.

   • S.D avatar
    S.D @ ilektro77 09/05/2012 10:19:56

    Γεια σου ρε Προκόπη!
    Κατά τ' άλλα, μη ξεχάσεις να τον λοιδωρήσεις.

   • Mara avatar
    Mara @ ilektro77 09/05/2012 11:02:43

    H οπτική γωνία που βλέπεις τα πράγματα είναι εξωπραγματική.
    Έχεις καταλάβει τί έχει συμβεί?
    Είναι δυνατόν το "δωράκι" του εκλογικού νόμου να το θεωρείς αποτέλεσμα επιτυχούς στρατηγικής?

    Αντιλαμβάνεσαι ότι πλέον ο Σαμαράς, με αυτό το τραγικό αποτέλεσμα έχει στριμωχθεί άγρια και οι κινήσεις του πρέπει να είναι αστραπιαίες-ακαριαίες...???

    • A.D avatar
     A.D @ Mara 09/05/2012 11:21:57

     Μάρα, πιο νεοδημοκράτισσα σε βλέπω τώρα.
     Παλιότερα είχες ταυτιστεί με απόψεις ανοιξιάτικης ηρωίδας του Shakespeare.

     • Mara avatar
      Mara @ A.D 09/05/2012 12:28:39

      A.D.,

      Πάνω από όλα είμαι ρεαλίστρια, γιατί κρίνω εκ του αποτελέσματος την κατάσταση.
      Εν προκειμένω λοιπόν το αποτέλεσμα ήταν κακό, που σημαίνει ότι ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να πείσει τους ψηφοφόρους.
      Γιατί λοιπόν δεν μπόρεσε να πείσει?
      Δεν είπε την αλήθεια? (Την είπε).
      Δεν παρουσίασε ένα εκπληκτικό σχέδιο για έξοδο της χώρας από μέγγενη της εξαθλίωσης? (Το παρουσίασε).
      Δεν μίλησε για ελπίδα και για μιά Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε? (Μίλησε και για αυτό).
      Άρα... τί φταίει....?
      Κατά την άποψη μου φταίει ότι δεν αρκεί να είσαι ένας πολιτικός υψηλού επιπέδου, με ήθος, βαθιά Ελληνική παιδεία, γνήσιο πατριωτισμό, με σχέδιο και όραμα για μιά Ελλάδα ονειρική, για μιά Ελλάδα πρότυπο για όλο τον κόσμο.
      Τα σχέδια και τα οράματα πρέπει να συνοδεύονται από άριστη στρατηγική που θα σε οδηγήσουν στην εξουσία για να μπορέσεις να προσπαθήσεις να τα υλοποιήσεις.
      Η στρατηγική αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη.
      Ο κόσμος δεν πείστηκε για αυτά που του υποσχέθηκε ο Σαμαράς.
      Ο κόσμος λοιπόν θα πειστεί μόνο άν τον δεί να προσπαθεί να τα κάνει πράξη.
      Και για να μπορέσει να το κάνει αυτό, ΤΩΡΑ πρέπει να αδράξει αστραπιαίως, την τελευταία ευκαιρία που του παρουσιάζεται να ηγηθεί ενός μετώπου κεντροδεξιού, μακριά από ταμπέλες μνημονιακές-αντιμνημονιακές με στόχο την νίκη στις εκλογές.
      Άν κερδίσει και μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα δεί ο κόσμος στην πράξη τις ικανότητες ενός ηγέτη που θέλει να σπρώξει την Ελλάδα ψηλά.
      Τότε ο κόσμος θα πειστεί και θα του δώσει την δύναμη που πρέπει για να τα αλλάξει ΟΛΑ.....

     • A.D avatar
      A.D @ Mara 09/05/2012 12:33:44

      Άρα, κακώς κατάλαβα.
      Παραμένεις αδιόρθωτη (είναι δικαίωμά σου, αστειεύομαι).

     • Mara avatar
      Mara @ A.D 09/05/2012 13:13:56

      Εξήγησε λοιπόν και εσύ, τί ακριβώς θέλεις να γίνει?

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Mara 09/05/2012 18:24:17

      ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ .......ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ilektro77 09/05/2012 12:46:00

    @ ilektro77

    Σωστά. Λάθη έγιναν αλλά η βασική στρατηγική του Σαμαρά ήταν σωστή

 20. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 09/05/2012 09:09:35

  Ο Τσίπρας κατεβαίνει στις εκλογές με σύνθημα Αντιμνημόνιο.
  Ο Καμμένος με το ίδιο σύνθημα.
  Ο Βενιζέλος με το σύνθημα "μη φεύγετε όλοι προς τον Τσίπρα".
  Ο Σαμαράς με τι σύνθημα θα κατέβει στις κάλπες? Το "σύνελθε Τσίπρα"?
  Το σύνθημα το καθορίζει ο Τσίπρας και αυτός θα είναι ο νικητής γιατί ο κόσμος δεν θέλει ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Το ακούει και του σηκώνεται η τρίχα.
  Ή μήπως ο λαός δεν τιμώρησε τη ΝΔ για τις επιλογές προσώπων?
  Είναι δυνατόν στη σημερινή Βουλή να είναι όλοι οι παλιοί βουλευτές που ευθύνονται για την κατάντια μας?
  Στις εκλογές που έρχονται πρέπει ο Σαμαράς να τοποθετήσει στις εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων άλλα πρόσωπα από αυτά που εκλέχθηκαν αν θέλει να λάβει αξιοπρεπές ποσοστό.
  Ειδάλλως κολλεγιές με Μάνο (Βαλλιανάτο???) και Μπακογιάννη - Τζήμερο, και Καρατζαφέρη σημαίνει γενναία διατήρηση του 18%, με τάσεις προς το 15%.

  • T.V avatar
   T.V @ Ioustinianos 09/05/2012 12:15:53

   Πρωσυπογραφω φιλε μου....

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ioustinianos 09/05/2012 12:47:45

   Αλλιώς θα είναι τα πράγματα στις νέες εκλογές.

   Ο Τσίπρας θα κατέβει με σύνθημα "ευρώ χωρίς δανειακή σύμβαση και μνημόνιο" πράγμα που σημαίνει εμμέσως δραχμή.
   Ο Καμμένος με το ίδιο σύνθημα.
   Ο Βενιζέλος με το σύνθημα “μη φεύγετε όλοι προς τον Τσίπρα”.
   Ο Σαμαράς με το σύνθημα "ευρώ και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας".

   Μάντεψε ποιός θα είναι νικητής.

   • kas avatar
    kas @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/05/2012 13:56:13

    ο Τσίπρας

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ kas 10/05/2012 02:37:37

     Νικητής της δραχμής;

   • NIK avatar
    NIK @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/05/2012 18:27:31

    ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΕΛΕΙΣ..... ΞΥΠΝΑ ΜΑΝΩΜΗ Μ.

   • Simon Bolivar avatar
    Simon Bolivar @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/05/2012 20:08:36

    Δεν έχεις κάνει λάθος ποτέ . Από τους λίγους που προέβλεψες αυτοδυναμία .
    Αμφιβάλω αν ελέγχει και το κόμμα τώρα πια.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Simon Bolivar 10/05/2012 02:42:06

     Παιδιά, ο Σαμαράς δεν είναι το πρόβλημα. Το ποσοστό που πήρε είναι η λύση του προβλήματος. Αν έπαιρνε μόλις 3 έδρες παραπάνω θα τον πίεζαν και από την Ευρώπη να κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, έστω και χωρίς κοινωνική στήριξη και τότε θα είχες τον Τσίπρα και τον Καμμένο από έξω εκ του ασφαλούς να πετροβολούν την κυβέρνηση με το κόσμο στους δρόμους κ.λπ. ακτιβιστικά μέχρι να καταρρεύσει η κυβέρνηση και μαζί με αυτήν και η χώρα.
     Τώρα, αντιθέτως, ξεβρακώνεται ο Τσίπρας και ο Καμμένος και φτιάχνει ο Σαμαράς τη βάση για ενιαίο (κατά το δυνατόν) Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο που θα είναι κυρίρχο στις επόμενες εκλογές απέναντι από το αριστερίστικο/καμμένο μέτωπο της δραχμής

  • ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ avatar
   ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ @ Ioustinianos 09/05/2012 12:49:41

   Μεγάλη κουβέντα αυτή με τους εκλεγέντες! Η κοινοβουλευτική ομάδα αυτή σας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μονοψήφια ποσοστά... Υιός Δήμα, Πάκης, Αρούλης, Κυριάκος(1ος σε σταυρούς....!), Ανδριανός, Γιακουμάτος.... Μόνο ο Αντώναρος σάς ξέφυγε

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ 10/05/2012 02:44:27

    Κάτσε βρε φίλε, 30 παλιούς εξέλεξε στους 100. Μην είσαι άδικος, κάποιοι από αυτούς θα τους ψήφιζαν οι άνω των 60. Μην τρελαίνεσαι. Το θέμα είναι αν τους χρησιμοποιήσει αύριο όταν θα κυβερνήσει ή τους αφήσει σε δευτερεύουσες θέσεις .

 21. ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ avatar
  ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ 09/05/2012 09:10:22

  ΦΑΚΤΟΡΑ. ΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ. ΠΟΛΛΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΗΛΘΕ. ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΜΕ ΣΗΚΩΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.

 22. ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
  ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ 09/05/2012 09:20:25

  Το ζητούμενο εν προκειμένω δεν είναι ούτε οι πικρίες ούτε η «μεταμέλεια» των ψηφοφόρων.
  Είναι το συμφέρον του τόπου και αυτό πληγώνεται, προσβάλλεται, θίγεται και απεμπολείται από τη διατάραξη των σχέσεων του κόμματος με το εκλογικό σώμα και κατ’ επέκταση την πολιτική.
  Δυστυχώς η Ελληνική πολιτική πραγματικότητα δεν χαρακτηρίζεται από την ποιοτική της υπεροχή, συνεπώς δεν έχει την πολυτέλεια να «ενταφιάζει» αναντικατάστατους.
  Φυσικά ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην ελληνική πολιτική σκηνή –αρένα μας αρέσει περισσότερο- μπορεί να διατηρεί και να έχει για τον εαυτό του φιλοδοξίες και να νομίζει πως αυτός είναι η ενδεικνυόμενη και ενδεδειγμένη λύση, όμως όλοι εμείς οι άλλοι, οι υπόλοιποι, οι οποίοι μεγαλώσαμε με άλλα πράγματα στο μυαλό, με κάτι έννοιες δηλαδή που –αν δεν με απατά η μνήμη μου- τις λένε αρχές, αξίες, ιδανικά, οράματα και κάτι τέτοια, διατηρούμε το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής σε ένα δημοκρατικό κόμμα και εδώ πέφτει βαθιά τομή στο λόγο μας. Κάναμε λόγο για δημοκρατικό κόμμα, όμως ταυτόχρονα μπορούμε να απαντήσουμε στην ερώτηση που ισορροπεί και ακροβατεί στα χείλη των οπαδών αυτού του κόμματος αλλά και των άλλων Ελλήνων, που αντιμετωπίζουν την πολιτική ως μέσω για τη διατήρηση της συνέχειας του κράτους…
  Ε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία είναι κατ’ επίφαση δημοκρατικό κόμμα, επειδή δεν έχει καταφέρει από την εποχή της ιδρύσεώς της να μετεξελιχθεί σε κόμμα αρχών και αυτό είναι η Αχίλλειος πτέρνα της, η οποία την πληγώνει ξανά και ξανά και την πισωγυρίζει χρονικά, επιφέροντάς της τεράστιες πολιτικές ζημιές.
  Δεν τέλειωσε καλά – καλά η εκλογική περίοδος του Μαΐου, άρχισαν πάλι να χτυπούν τον αρχηγό του κόμματος οι επίδοξοι αρχηγοί και σωτήρες του τύπου «Άρης Σπηλιωτόπουλος», λες και ο Αντώνης Σαμαράς φταίει για το αποτέλεσμα των εκλογών.
  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως αν λειτουργούσαν σωστά οι καταστατικές της δομές το κόμμα δεν θα ήταν πολιτικό έρμαιο στη διάθεση του κάθε τυχόντος «Άρη», ο οποίος και αναλόγως με τις ισορροπίες σε δεδομένες στιγμές, προτείνει βλακώδεις προτάσεις για τη σύνοδο ενός συνεδρίου, του οποίου τα άρθρα περιγράφουν λεπτομερώς στο καταστατικό του, που έπρεπε να αποτελεί το ευαγγέλιο και για τους οιονεί αρχηγούς, που δεν δικαιολογούνται να εκστομίζουν τις βλακώδεις προτάσεις, που προαναφέραμε.
  Άλλο είναι το κόμμα αρχών, που έχουν κατά νου όλοι όσοι πίστεψαν και ακολούθησαν τα βήματα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς και τα βήματα του μεγάλου οραματιστή πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ, που έδωσε ελπίδα, προοπτική και όραμα σε έναν απελπισμένο αγώνα, όταν το 1981 η χώρα πισωγύριζε στην εποχή του Δεληγιάννη, απεμπολώντας το δικαίωμα των Ελλήνων να είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, ισοπεδώνοντάς τους με τα άρματα της «αλλαγής», που αργότερα το είπαν κάτι σαν «κοινωνική εξίσωση»… Φυσικά οι χάντρες και οι καθρέφτες δεν θα πάψουν ποτέ να ασκούν τη γοητεία τους, παραμορφώνοντας από τη φύση τους και ωραιοποιώντας την πραγματικότητα, όμως το κόμμα αρχών που ονειρεύονται οι ρομαντικοί του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη Νέα Δημοκρατία και τη δημιουργική παράταξη, επειδή και πρώτα από όλα, θα δώσει το απαραίτητο ιδεολογικό στίγμα, για να προσανατολισθούν επ’ αυτού όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται, αν θέλουμε να ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε καμιά φορά να νοιώσουμε περήφανοι που είμαστε εξ αίματος και πνεύματος Έλληνες…
  Ο Αντώνης Σαμαράς έχει υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό και στους παλιούς του συντρόφους και συναγωνιστές του (εμάς οι λέξεις δεν μας τρομάζουν) να αλλάξει το κόμμα εκ βάθρων, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το καταστατικό του και αλλάζοντάς το αν πρέπει… Το κόμμα αρχών να μη μείνει όνειρο αλλά να μας γίνει βίωμα…

 23. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 09/05/2012 09:28:38

  +1000000!
  Ο Καμμένος με ένα κόμμα λίγων εβδομάδων πήρε 10,60%. Περισσότερο από ότι η Ντόρα, ο Μάνος, ο Καρατζαφέρης και ο Τζίμερος μαζί.

  Και πως το κατάφερε; Χωρίς να πει ούτε μία λογική κουβέντα, απλά είπε όχι στο μνημόνιο.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κλεόστρατος 10/05/2012 02:45:30

   Αυτό δεν σημαίνει ότι ο λαϊκισμός είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο Σαμαράς

 24. Anaconda avatar
  Anaconda 09/05/2012 09:28:57

  Κράτα αυτό το ωραίο άρθρο στο σεντούκι σου για να το θυμάσαι ότι ο στόχος που δηλώνεις είναι διαφορετικός από αυτόν που αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχει η ΝΔ. Χτυπάει στον τοίχο και ξαναπαίρνει φόρα για να ξαναχτυπήσει μέχρι να σπάσει το κεφάλι της. Ίσως να θέλει με το ζόρι να διαλυθεί.
  Και επειδή μου κόβεις 99% των σχολίων μου και δεν έχει πλέον νόημα να προσπαθώ, άκου και το εξής τελευταίο: η ΝΔ του Καραμανλή είχε επικοινωνία αλλά δεν είχε ουσία. Όταν έφυγε ο Ρουσόπουλος διαλύθηκε. Η ΝΔ του Σαμαρά συνέχισε να μην έχει ουσία και δεν απέκτησε ποτέ ουσιαστική ποιοτική επικοινωνία. Το μόνο που στήριξε τη ΝΔ του Σαμαρά ήταν η πίστη κάποιων οπαδών της παράταξης, όχι του κόμματος.
  Η εμμονή στο λάθος γίνεται μόνο και μόνο για να διασωθούν οι ελπίδες κάποιων που πίστευαν ότι ήρθε η σειρά τους για να κυβερνήσουν.
  Η βαθύτερη αιτία της καταστροφής είναι η υποκρισία: όλοι κρύβονται πίσω από τον καθωσπρεπισμό και δεν έχουν τα απαυτά να αλλάξουν εκ βάθρων το σύστημα-πυραμίδα που κρατάει τους αποτυχημένους ψηλά.
  Το προσωπικό σου λάθος ως ιστολόγιο είναι ότι συνέχισες να στηρίζεις Σαμαρά όταν έκανε την κωλοτούμπα. Εκεί έπρεπε να πατήσεις πόδι. Για το καλό του, για το καλό του κόμματος, για το καλό της παράταξης, πάνω από όλα όμως για το καλό της πατρίδας. Στήριξες επικοινωνιακά το λάθος του. Προστάτεψες τη γυάλα του. Αυτή η προστασία συνεχίζει να του δίνει το δικαίωμα να επιμένει στο λάθος.
  Το παρόν άρθρο ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα στη σωστή κατεύθυνση.
  Άσε τους καθωσπρεπισμούς. Χτύπα στο ψαχνό. Πες την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος. Το έχει ανάγκη η πατρίδα.

  • factorx avatar
   factorx @ Anaconda 09/05/2012 13:10:36

   Φίλε θες να γράφεις εδώ; Ευπρόσδεκτος. Προπαγάνδα όμως δεν θα κάνεις σε προβοκάτορες και πολιτικούς του συστηματος. Γι αυτό κόβονται τα σχόλιά σου. Όπως και κάθε άλλου προπαγανδιστή που επιζητά δήθεν τον δημοκρατικό διάλογο. Κατά τα άλλα δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Οι πολιτικές και ιδεολογικές μάχες σε μια μεγάλη παράταξη εξουσίας δεν γίνονται σε μια εβδομάδα. Και ψάξε στον χώρο των αιθεροβαμόνων που υποστηρίζεις να δεις το copy paste του antinews. Μπάς και θυμηθείς τον ρόλο του στην διαμόρφωση του αντιμνημονιακού μετώπου - και στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό

   • 13 avatar
    13 @ factorx 09/05/2012 22:35:02

    Να αγιάσει το στόμα σου Φάκτορα.Στο υστερόγραφο στο άρθρο σου, είσαι μέσα κατά 100%.Εάν γυρίσουμε πίσω, απο μια κουταμάρα που είπε ο Αρης και το πήραν και το έκαναν σημαία σε κάποια κανάλια κάποιοι, με τη διαστρεύλωση οτι δήθεν "κουβεντιάζετε έντονα...", ε τότε ζήτω που καήκαμε...
    Η λύση είναι να φέρει το 10% πίσω ο Καμμένος.Κάποιος πρέπει να του δώσει ένα μάθημα.Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους-κι ας ερμηνευτεί αυτό όπως θέλει...

 25. Μπαλαμπανίδης Θεόδωρος avatar
  Μπαλαμπανίδης Θεόδωρος 09/05/2012 09:31:06

  Οι έφηβοι που έκαμναν τις καταλήψεις στα σχολεία τους τώρα ψηφίζουν.Οι περισσότεροι έχουν ενστερνιστεί τις απόψεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 26. Οπισθέλκουσα avatar
  Οπισθέλκουσα 09/05/2012 09:31:52

  Η δεξιά ορίζεται σε αντιπαράθεση με την αριστερά και τούμπαλιν. Εφόσον η αριστερα συναρτάται με την έννοια του διεθνισμού η δεξια αναγκαστικά υπερασπίζεται το "ίδιον" όφελος του λαού (άρα και το οικονομικό) και αυτό το καλούμε πατριωτισμό.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ, ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ.
  Φυσικά το τελικό ερώτημα είναι ευρώ ή δραχμή (όχι Ευρώπη ή μη Ευρώπη)..ποτέ δεν επετράπη απο τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ να γίνη μία εις βάθος και επί ίσοις όροις σοβαρή και εκτεταμένη συζήτηση επί του θέματος και αυτό γιά τους νοούντες εξηγείται..cui bono;
  Όμως πριν υπάρξει απάντηση σε αυτό το δίλημμα πρέπει να φωτισθή επαρκώς το ποία είναι η σημερινή Ευρώπη (καμία σχέση με αυτήν που μας έβαλε ο Κ Καραμανλής το 1980)..ποιοί την διοικούν...πως προκύπτουν αυτοί που την διοικούν...ποιό το ήθος τους...πως προκύπτουν τα εθνοκτόνα Δουβλίνα και οι περίεργοι αποδομητικοί ευρωνόμοι κλπ..και που εξαντλείται η "αλληλεγγύη" των εταίρων όταν τόσα χρόνια μας άφηναν να νομίζουμε ότι έχουμε ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ (Σημίτης) και επομένως, "δικαίως", να συμπεριφερόμαστε καταναλωτικά ως βορειοευρωπαίοι..και πλέον!
  Βεβαίως όταν αγοράζεις τα προιόντα (αχρείαστα πολλές φορές) του άλλου είναι πολύ καλά! τί γίνεται όμως όταν αυτός που στα πωλεί ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι δεν έχεις να του επιστρέψεις το αντίτιμο ( ανυπαρξία αντιστοίχων εξαγωγών) και προφανώς σχεδιάζει να σου κατάσχει, στην πρώτη κρίση, αυτό που έχεις; δηλ. την ιδιωτική και δημόσια περιουσία σου; Πως ο λαός να εμπιστευθή τέτοιους συνεταίρους;
  Αυτά και τα συναφή είναι τα ερωτήματα που πρέπει να αναδειχθούν και απαντηθούν με ψυχραιμία και διαύγεια, διότι εδώ πλέον θα κληθούμε να δώσουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ τα κλειδιά της χώρας με το μέλλον των επομένων γενεών και πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιούς ανεξέλεγκτους ξένους θεσμούς θα τα παραδώσουμε, έναντι μιας πρόσκαιρης δανειστικής διαχείρησης που "πετάει" την μπάλα στην επομένη πολιτική γενεά.
  Για όσους πιστεύουν στον φεντεραλισμό σημειώνω ότι ο Eλληνισμός ιστορικά είναι φεντεραλισμός και δεν έχει να φοβηθή τίποτε από οιονδήποτε ξένο ...ισμό, όμως το παιχνίδι δεν πρέπει να είναι "στημένο" με ότι ακούγεται ορθολογικό να χαρακτηρίζεται ρατσισμός κλπ...και το κυριώτερο την ώρα που εμείς μεταλασσόμεθα σε φεντεραλιστές οι γείτονες μας, που μας καίνε τα δάση, διεκδικούν επικράτειές μας και τους πόρους των, μας "μπολιάζουν" με εκατ. προβληματικούς ξένους κλπ, να είναι πούροι εθνικιστές..Όταν πηγαίνεις σε σκυλοκαυγά δεν κρατάς κόκκαλο στο χέρι!
  Τελικά ποιός θα ΟΡΙΣΕΙ και θα προστατεύσει τις κόκκινες γραμμές, πέραν των οποίων η Ελλάδα θα είναι μία χώρα μόνο κατ΄ όνομα;

 27. Kargia avatar
  Kargia 09/05/2012 09:34:56

  Συμφωνώ με το άρθρο. Μια ενδεχόμενη συμαχία με την Δρακουλίνα και τον Μινόταυρο θα αγανακτήσει και τους εναπομείναντες ψηφοφόρους της ΝΔ. Ένας μπουμπούκος αρκεί.

  Υ.Γ: Πακέτο με τον Μνόταυρο θα μας έρθει και ο Βαλλιανάτος?

 28. θρακομακεδονας avatar
  θρακομακεδονας 09/05/2012 09:37:10

  Επιτελους, φακτορα, τωρα σε αναγνωριζω.
  Αυτα εγραφα στα σχολια μου μηνες τωρα (με πιο "ακομψο" τροπο, ειναι θεμα πενας...).
  Στο χωρο της λαικης δεξιας δεν μπορει να συνυπαρχουν απατριδες μνημονιακοι=νεοφιλελευθεροι.
  Η ηττα του 19%, και η δημιουργια παραμαγαζων του 11%, ειναι αποτελεσμα πισωγυρισματων που αν συνεχιστουν θα οδηγησουν,πολυ φοβαμαι, σε μονοψηφια ποσοστα.
  Ας το συνειδητοποιησουν οι εγκεφαλοι στη Συγγρου, πως η επιβιωση ειναι πιο σημαντικη απο την κομματικη πειθαρχια...

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ θρακομακεδονας 09/05/2012 09:48:16

   Η εξίσωση "απατριδες μνημονιακοι=νεοφιλελευθεροι" σε ποιό βιβλίο υπάρχει και τη διάβασες; Ας μην λέμε ότι θέλουμε.
   Η Ν.Δ είναι ένα φιλελεύθερο ελληνικό κόμμα. Αν δεν σε εκφράζει ψάξε αλλού...

   • θρακομακεδονας avatar
    θρακομακεδονας @ ilektro77 09/05/2012 09:51:21

    Αλλο φιλελευθεροι και αλλο νεοφιλελευθεροι...

    • ilektro77 avatar
     ilektro77 @ θρακομακεδονας 09/05/2012 09:57:35

     Και αυτό που λες δεν καταγράφεται πουθενά. Ο όρος νεοφιλελεύθερος χρησιμοποιήθηκε στον πολιτικό χάρτη των Η.Π.Α για να ξεκαθαρίσει μία κακή ερμηνεία που είχε αποδωθεί στους δημοκρατικούς...Χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους ντόπιους αριστερίζοντες για να δώσει αρνητική ερμηνεία στον φιλελευθερισμό. Το ίδιο συμβαίνει και με τον όρο νεοδεξιός.

     • Gas Bailey88 avatar
      Gas Bailey88 @ ilektro77 09/05/2012 10:12:47

      εσύ που διαβάζεις πολύ πες μας για το tea party, πες μας για τον Χάγιεκ, την Θάτσερ.
      Αυτά εσύ τα θεωρείς κοινωνικό φιλελευθερισμό?
      Μάλλον σε λάθος κόμμα βρίσκεσαι.

     • θρακομακεδονας avatar
      θρακομακεδονας @ ilektro77 09/05/2012 10:25:27

      ...και εφαρμοστηκε στην Ευρωπη τη δεκαετια του 80 απο τη θατσερ καταστρεφοντας τη μικρομεσαια βρετανικη επιχειρηση, δημιουργωντας οικονομικους κολοσσους αραβικων συμφεροντων και μεγαλη κοινωνικη ενταση...
      Ο κυριος εκφραστης, στην ελληνικη πολιτικη σκηνη, ο επιτιμος, με το εκπληκτικο 0+0=; ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΠΑΛΗΠΤΟ ,"..σε μερικα χρονια θα το εχουμε ξεχασει το ονομα!!!!!!!"=απατριδες.
      Οπως βλεπεις ωραια η θεωρια, αλλα η εφαρμογη της ...

     • ilektro77 avatar
      ilektro77 @ θρακομακεδονας 09/05/2012 10:32:13

      Είσαι εθισμένος στις αβάσιμες αερολογίες.

     • Κώστας Θ. avatar
      Κώστας Θ. @ θρακομακεδονας 09/05/2012 10:53:52

      Συγκρινε όμως που βρίσκεται σήμερα η ανεργία στην Αγγλία σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες

     • θρακομακεδονας avatar
      θρακομακεδονας @ Κώστας Θ. 09/05/2012 11:03:13

      Υπονοεις οτι θα πρεπει να περιμενουμε 30 χρονια για να δουμε ασπρη μερα;

     • blue nile avatar
      blue nile @ θρακομακεδονας 09/05/2012 11:37:36

      Να καθόμαστε να αποδεικνύουμε ότι όπου εφαρμόστηκε ο νεοφιλελευθερισμός μεγάλωσε η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι περιττό. Τα τελευταία τριάντα χρόνια αυτό γίνεται. Ο Σαμαράς έχει καταλάβει ότι οι νεοφιλελεύθερες συνταγές λειτουργούν αποτρεπτικά στην δημιουργία εθνικών κρατών. Η κρατική παρέμβαση στις οικονομικές και κοινωνικές διαδικασίες είναι αυτή που μπορεί να μειώσει την ασυδοσία των οικονομικά ισχυρών (λεφτά έχω ότι θέλω κάνω) και να στήσει μια υγειή επιχειρηματικότητα που θα δίνει στους πολίτες δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης και οικονομικής ανέλιξης. Απελευθερώνει τη δημιουργικότητα της παντοδύναμης αριθμητικά μεσαίας τάξης και αυτή με τη σειρά της γίνεται ο μεγαλύτερος αρωγός στους εθνικούς στόχους.
      Προσοχή όμως όχι κρατική παρέμβαση με σκοπό την αναδιανομή όταν δεν υπάρχουνη οι πόροι. Τότε πάμε στο άλλο άκρο του πασοκικού παραμορφώματος.

 29. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 09/05/2012 09:39:36

  Ο Ιμπραήμ κατέστρεφε ανενόχλητος την Ελλάδα και οι Έλληνες αδρανείς κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον.

 30. Αγανακτισμένος φραπες avatar
  Αγανακτισμένος φραπες 09/05/2012 09:43:49

  Αν κοιτάξουμε τα εκλογικά αποτελέσματα φαίνεται η κοινωνική καταξίωση σε όσους ασπάζονται τις τουμπες. Αν ειχε πεισει οτι το Μνημονιο 2 το ψηφισε μεσα σε μια νυχτα γιατι απειλήθηκε ή για άλλους εθνικους λόγους ίσως τα πραγματα ήταν καλυτερα. Ακολουθώντας μια πορεια αντιμνημονιακης πολιτικης και ξαφνικα μεσα σε μια νυχτα αλλαζει στροφη 180ο ?. Απορώ κανεις δεν εχει καταλάβει οτι οι συνθηκες τις κοινωνιας έχουν αλλάξει? Χρειαζοταν να το δουν μετα τις εκλογές? Οξυδέρκεια μηδεν? Η τιμωρία του Λαού είναι σαφης για το πολιτικο συστημα των 30 ετων της μεταπολιτευσης . Και ο Λαός είναι σοφός κανείς δεν έχει αυτοδυναμια για να σχηματισει κυβέρνηση .

 31. restart avatar
  restart 09/05/2012 09:44:23

  Αποτελεσμάτα εκλογών- 17 ιουνιου 2012
  ************************************************
  τσυριζα-44%
  κκε-2,9%
  χ.α. -15%
  καμμενα βουρλα -10%
  ΝΔ-6%
  ΝΝΔ-5%
  ΝΔ/(Μ-Λ)-4%
  (μ-λ) ΝΔ-3%
  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ 2%
  ΔΕΞΙΑ ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ 1%
  χαριζω οικόπεδα 7%

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ restart 09/05/2012 11:27:18

   So... what?

   • restart avatar
    restart @ ilektro77 09/05/2012 12:03:16

    nothing...it's alright


    υ.γ. ξέχασα και το
    "παιρνω πισω το χαρατσι" 0,3% με τον ε. βενιζέλο

  • kas avatar
   kas @ restart 09/05/2012 13:59:47

   +++++++++

   ps- so what ? ilektro

   παιδάκια έχεις αγόρι μου ?

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ restart 10/05/2012 02:51:03

   Χά χα!

   Πάντως, πέρα από πλάκα: ο Τσίπρας την έχει βάψει. Ξεβρακώθηκε και γι' αυτό θα πέσει

 32. regeneration avatar
  regeneration 09/05/2012 09:46:40

  Μια σκέψη από τα βάθη της καρδίας μου:

  Μετά από τόσο πόλεμο, μετά από τόση λάσπη, μετά από τέτοιους διωγμούς και μετά από τέτοια πλύση εγκεφάλου όλα αυτά τα χρόνια, δείξαμε σ' αυτές τις εκλογές οτι υπάρχει ένα 19% μη ΠΑΣΟΚοποιημένων Δεξιών.
  Αυτή είναι η μαγιά της επόμενης μέρας και δεν είναι καθόλου λίγη. Κάθε άλλο.
  Σκεφθείτε το... Καλό αγώνα σε όσα και να έρθουν.

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ regeneration 09/05/2012 09:51:34

   Συμφωνώ απόλυτα! Επιπρόσθετα θα έλεγα ότι αυτό το 19% είναι και προϊόν κάποιων πιστών σκυλιών της παράταξης που σε δύσκολους καιρούς οργής και διαμαρτυρίας μίλησαν με παρρησία υπερ της λογικής και της ευθύνης.

   • regeneration avatar
    regeneration @ ilektro77 09/05/2012 10:04:55

    Συμφωνώ απόλυτα... και ναι τελικά μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα. Γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτή είναι η μοίρα μας. Ενάντια σε όλους όσους επιβουλεύονται το μέλλον των παιδιών μας.
    Τα αλλάζουμε όλα.
    Εμείς είμαστε υπερήφανοι που φέραμε το τέλος της μεταπολίτευσης, ενώ κάποιοι άλλοι πασχίζουν για την off-shore συνέχισή της.

    • ilektro77 avatar
     ilektro77 @ regeneration 09/05/2012 10:25:52

     Είμαι βέβαιος για την πολιτική ικανότητα της ηγεσίας της Ν.Δ. Η τακτική του μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ποθούμενο.

   • ΝΙΚΟΣ Π avatar
    ΝΙΚΟΣ Π @ ilektro77 09/05/2012 10:05:40

    Ορθοτατα ,εγω πιστευω οτι πρεπει να παραμεινει σταθερη η ΝΔ στις γραμμες που εθεσε χωρις παλινωδιες να πεισει ,δεν ακουστηκαν οι προτασεις και θεσεις, ο χρονος λιγος, τα ΜΜΕ εχθρικα εστρεψαν αλλου τα φωτα και τα στελεχη του κομματος ανεπαρκη για τετοια προσπαθεια.

 33. thpr avatar
  thpr 09/05/2012 09:47:11

  Ελπίδα - προοπτικη σε συναρτηση με το χρονοδιαγραμμα εξοδου απ τη κριση χρειάζεται. Τιποτα αλλο. Οταν δυόμισι χρόνια τώρα δεν μπαινει πάτος στο βαρέλι και ο αναπτυξιακός ρυθμός αναβάλλεται , δεν χρειαζεσαι ουτε το μητσο το κιτσο τη βουλα τη ζουμπουλα ....

 34. Pluto avatar
  Pluto 09/05/2012 09:49:12

  Επάνοδος Ντόρας, Μάνου,Καρατζαfuehrer, με sauce Τζήμερου-Βαλιανάτου είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αφ` ενός να γιγαντωθεί ο Καμμένος ,αφ` ετέρου να βγει πρώτο κόμμα(και μάλιστα μακράν) ο Τσίπρας, ενσωματώνοντας τον Κουβέλη.
  Το ένα λάθος φέρνει το άλλο στο επιτελείο της Συγγρού. Η εσχάτη πλάνη έσεται χείρων της πρώτης.

 35. βυτ βυτ avatar
  βυτ βυτ 09/05/2012 09:52:03

  Τώρα ο Σαμαράς να καταγγείλει το Μνημόνιο, να πάρει πίσω την υπογραφή του και τις όποιες δεσμεύσεις !!!!! Να πορευθεί μόνος του στη ΝΔ χωρίς Καρατζαφέρη, Ντόρα, Μάνο και να ξεβρωμίσει το κόμμα από Νικήτες, Κυριάκους, Χατζηδάκηδες και Αρούληδες !!!!!!

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ βυτ βυτ 09/05/2012 10:10:21

   Κατάσκοπος!!!

 36. Θηβαίος avatar
  Θηβαίος 09/05/2012 09:54:53

  Να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ; Να δούμε ξεκάθαρα τα αποτελέσματα των εκλογών και τις επιπτώσεις τους;

  1. Ο μεγάλος χαμένος αυτών των εκλογών είναι ο Σαμαράς. Οι αιτίες δύο (2) αλλά στην ουσία μία. Η αλλαγή πολιτικής τον Νοέμβριο, όσο αναφορά το μνημόνιο και η αποχώρηση-διαγραφή των 21 βουλευτών από τη ΝΔ. Δεν μπόρεσε να πείσει τους δικούς του βουλευτές που προέρχονταν κυρίως από τη λαϊκή δεξιά και του έφυγαν και περίμενε ότι θα πείσει τους απλούς ψηφοφόρους της ΝΔ; Το αποτέλεσμα ήταν από τότε αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο. Αναβολή των εκλογών; Τα ίδια και χειρότερα, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
  2. Οι αποφάσεις που λήφθηκαν τον Νοέμβριο είχαν ως στόχο να σωθεί η χώρα, να φύγει ο ΓΑΠ και να γίνουν εκλογές. Τα δύο πρώτα έγιναν, είναι παρελθόν. Στις εκλογές ο κόσμος τα θεώρησε δεδομένα. Ο κόσμος στις εκλογές σε ψηφίζει για το τι θα κάνεις όχι για το τι έκανες. Οι αντιδράσεις όμως για τις επιπτώσεις από το μνημόνιο είναι εδώ και κυρίαρχες. Στη φάση αυτή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκαν με το μνημόνιο και δεν έπεισαν.
  3. Το Νοέμβριο ο Σαμαράς έσωσε πράγματι τη χώρα, αλλά έκανε ένα στρατηγικό λάθος. Όσον αφορά το μνημόνιο ταυτίστηκε (από τη διαπλοκή με επιτυχία) η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Από εδώ και πέρα η πολιτική ατζέντα θα καθορίζεται από την αντίθεση μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έλαβαν θέση με τις πρώτες και ότι συνέβη σε όλες της χώρες που εφαρμόστηκαν μνημόνια του ΔΝΤ, θα συμβεί και εδώ, οι δυνάμεις αυτές θα εξαφανισθούν.
  4. Ο Σαμαράς μίλησε πρώτος για την Νέα Μεταπολίτευση. Τα δύο μεγάλα κόμματα που κυριάρχησαν στην μεταπολίτευση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ οδηγούνται στην εξαφάνιση. Δυστυχώς, ο πολιτικός που μίλησε κυρίως για τη Νέα Μεταπολίτευση, εκείνος που επανακαθόρισε το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ ως όρο επιβίωσης στη Νέα Μεταπολίτευση, είναι εκείνος που με τα λάθη του οδηγεί το κόμμα του στην εξαφάνιση.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Θηβαίος 10/05/2012 02:52:55

   Εντάξει Ντόρα είσαι στενοχωρημένη το καταλαβαίνω

 37. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 09/05/2012 09:59:32

  Εξαιρετικη τοποθετηση... συμφωνω 100%...
  Ειδικα Ντορα (που απεχει περισσοτερο απο τις αρχες της Δεξιας ακομα και απο τον Βενιζελο) και Μανος (που θα ιδιωτικοποιουσε ακομα και την οικογενεια του αν ειχε διαιωμα να το κανει).. δεν εχουν καμια θεση στη ΝΔ... η ΝΔ προεχει να διατηρησει το καθαρο φωτισμενο στιγμα της κοινωνικης Δεξιας... μιας Δεξιας οχι φοβικης και αυτοενοχικης αλλα μιας Δεξιας περηφανης για τις ιδεες της.. για τον πατριωτιμσο της, για την ειλικρινη προνοια της για το λαο και την κοινωνικη δικαιοσυνη... διοτι η κοινωνικη (λαικη) Δεξια ειναι στο πλευρο του λαου, του φτωχου του αδικημενου.... η κοινωνικη Δεξια ειναι πιστος συνοδοιπορος των μεγαλων αξιων του ελληνικου Εθνους, ειναι υπερμαχος της πραγματικης πνευματικης παιδευσης των νεων μας ανθρωπων, ειναι στηριγμα του πολιτισμου μας (αρχαιου, βυζαντινου και συγχρονου), ειναι η μονη παραταξη που μπορει να λειτουργησει υπερ ολων και οχι ημετερων...

  • βυτ βυτ avatar
   βυτ βυτ @ Σικελιανος 09/05/2012 10:04:40

   Συμφωνώ απόλυτα !!!!!!!!!! Αλλά με ποιά στελέχη θα τα κάνει όλα αυτά η ΝΔ ;;;; Με αυτά που δεν μπορούν να οργανώσουν στοιχειωδώς το κόμμα για την ημέρα των εκλογών ;;;; Με αυτά που βομβαρδίζουν τον Σαμαρά με άλλες προτάσεις το πρωί, άλλες το μεσημέρι και άλλες το βράδυ;;;; Με αυτά που του εισηγήθηκαν να σπεύσει να δώσει χείρα σωτηρίας στον ΓΑΠ τον Νοέμβριο του 2011;;;;;

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ Σικελιανος 09/05/2012 10:15:07

   @ Σικελιανός και βυτ βυτ
   Μάλλον ΑΝΕΛ ρίξατε προχθές και σήμερα τα δίνετε όλα για την επιβίωση του πολιτικού εκτρώματος.
   Η Ν.Δ είναι ένα φιλελεύθερο λαϊκό δεξιό κόμμα και στελέχη της υπήρξαν όλοι αυτοί που προανέφερες.
   Ο Σαμαράς δηλώνει ευθαρσώς ότι είναι φιλελεύθερος.
   Εσείς είστε κρατιστές. Εσείς δεν έχετε θέση στη Ν.Δ. Το καταλάβατε;

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ ilektro77 09/05/2012 10:24:58

    μην εκπλαγεις για τα ποσοστα που θα λάβει η μεγάλη κεντροδεξια παραταξη στις επερόμενες εκλογές!
    ζητημα 23%!!!!!!

    αντε κυβέρνα με τετοιο ποσοστο!

    και μην ξεχάσεις οτι αυτός ο διπολισμος μπορει να δώσει στον Τσιπρα πάνω απο 25%!!!

    όλα είναι μπροστά μας!!
    μην ξεχάσουμε μόνο τα nick μας για μετεκλογική συζήτηση!!

    • ilektro77 avatar
     ilektro77 @ Κατερινα 09/05/2012 10:29:06

     Ας υποθέσουμε ότι βγαίνεις αληθινή. Τότε ο Τσίπρας θα επαναφέρει το κράτος του Ανδρέα για να ικανοποιήσει αυτούς που τον ψήφισαν; Σε αυτήν την περίπτωση το ξύπνημα της ελληνικής κοινωνίας από τον λήθαργο θα είναι ακαριαίο. Το θέμα δεν είναι ποιός θα κυβερνά. Το θέμα είναι να κυβερνηθούμε με λογική και ευθύνη.

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ ilektro77 09/05/2012 11:17:51

      όταν όμως ο λαός ξυπνήσει εμεις και αυτος μαζι θα είμαστε νεκροι!!!
      Η χωρα αυτη τη στιγμη χρειάζεται μια ηγετικη φυσιογνωμια να την πάρει επάνω της.
      Να καταγγειλει την αναλγησία των Ευρωπαιων που οδηγουν μια κοινωνια στον όλεθρο, να πάει μόνος του στους Ευρωπαιους και να τους θέσει προ των ευθυνων τους, Ευρώπη χωρίς Ελλαδα δεν γίνεται, εμεις το "στησαμε το μαγαζι", να δωσει πίσω την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια στους ελληνες και να ηγηθει της Ελλαδας!
      Ακόμη και με προσωπικό κόστος!
      Είναι αυτός ο Σαμαράς; Μπορεί;
      Αν ειναι να πέσει ας πέσει μαχόμενος και όχι παρέα με τα απολειφάδια της πολιτικης τυπου Μανου και Ντορας που δεν θα προσελκύσουν κανένα πια!!.

     • ilektro77 avatar
      ilektro77 @ Κατερινα 09/05/2012 11:42:40

      Η κόρη μου η ...σοσιαλίστρια!

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ ilektro77 09/05/2012 12:18:36

      έλα, ανέδειξε επιτελους τα χαρίσματα σου δεξι εχτρεμ, όπως έκανες παλιά για να φτασουμε το εκπληκτικο -18%!!!

     • ilektro77 avatar
      ilektro77 @ Κατερινα 09/05/2012 12:35:26

      Κατερίνα,
      δεν αρμόζουν στην Ν.Δ οι ειρωνίες και οι διχόνοιες.
      Το ξεπερνάμε και σου λέω ότι όλα όσα ζούμε είναι αποτέλεσμα ενός πολιτικού τακτικισμού σχεδιασμένου στο επιτελείο της Ν.Δ και έχουν ως στόχο την λύση του προβλήματος. Ως οργανωμένος οργανισμός η Ν.Δ εγγυάται την ασφάλεια. Έρχεται σε αντίθεση με άτακτους απατεωνίσκους οι οποίοι κρατούν ομήρους τους Έλληνες πολίτες.

     • A.D avatar
      A.D @ Κατερινα 09/05/2012 12:44:43

      Τι λεπτό χιούμορ!
      Τι, δεν είναι χιούμορ;
      Τότε, γιατί εγώ σπάω μεγάλη πλάκα;

     • A.D avatar
      A.D @ Κατερινα 09/05/2012 12:51:28

      E.T call home...

     • ilektro77 avatar
      ilektro77 @ Κατερινα 09/05/2012 12:55:40

      @ A.D

      "Γελά δ' ο μωρός καν τι μη γελοίον εί"

     • pinokio avatar
      pinokio @ ilektro77 09/05/2012 16:49:15

      Ενω με τα μετρα του Ιουνιου θα φανε με χρυσα κουταλια οι ανεργοι και οι υποψηφιοι ανεργοι?
      Τι πινεις και δεν μας δινεις?

   • βυτ βυτ avatar
    βυτ βυτ @ ilektro77 09/05/2012 10:49:02

    Ναι ΑΝΕΛ έριξα και ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος που έψαχνε να βρεί το επόπτη του για να του παραδώσει φάκελο και αποτελέσματα !!!! Άντε τώρα όψιμοι ΝεοΔημοκράτες που προσπαθείτε να βρείτε φαντάσματα !!!!!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ilektro77 09/05/2012 10:59:09

    Ο φιλελευθερισμός από την συντηρητική Δεξιά πλέον χωρίζονται όχι μόνο στο θέμα της θέσης του Κράτους στην οικονομία (αυτή είναι μικρότερη, αλλά όχι αμελητέα διαφορά), αλλά και σε θέματα κοινωνικών αρχών, όπως είναι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων, η θέση του χριστιανισμού στην κοινωνία, η θέση της εθνικής παράδοσης στην παιδεία, κ.ά.
    Με λίγα λόγια, οι φιλελεύθεροι είναι κοινωνικά ελευθεριακοί και στην οικονομία οπαδοί της αυτορύθμισης, οι συντηρητικοί δεξιοί, στην παράδοση του Ντε Γκωλ, είναι κοινωνικά συντηρητικοί και στην οικονομία οπαδοί μίας ισχυρής παρουσίας του κράτους, με ρυθμιστικό όμως ρόλο, όχι κρατικιστικό.
    Και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης υπάρχει διαφορά, αφού οι φιλελεύθεροι ζητούν την απόδοση ιθαγένειας σε όποιο παιδί μετανάστη γεννήθηκε εδώ, ανεξαρτήτως συνθηκών (Δράση).
    Είναι θέμα χρόνου ο διαχωρισμός φιλελεύθερων και συντηρητικών δεξιών, το θεωρώ δύσκολο να συνεχίσουν να συνυπάρχουν για πολύ στο ίδιο κόμμα.

    • Σικελιανος avatar
     Σικελιανος @ ΒΙΣ 09/05/2012 11:43:35

     ΒΙΣ συμφωνω στην συντριπτκη πλειοψηφια αυτων που γραφεις.. σε εποχες που ο αριστερισμος και η ψευτοπροοδευτικη σοσιαλδημοκρατια εχει αλωσει τα παντα..η μονη λυση ειναι η συντηρητικη δεξια ελληνικου τυπου... που θα συμφιλιωσει το αρχαιοελληνικο παρελθον μας με την τεραστια βυζαντινη μας παραδοση και τον πλουσιοτατο συγχρονο ελληνικο πολιτισμο(πρεπει να ξεπερασουμε τις τεχνητες διαχωριστικες γραμμες... που τις καλλιεργουν οι αριστεροι για να χτυπησουν την εθνικη και ιστορικη συνεχεια του λαου μας), που θα επαναφερει στην Παιδεια (τουλαχιστον την πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια) τις μεγαλες οικουμενικες αξιες του Ελληνισμου , που θα κανει τον Ελληνα να αγαπησει ξανα την πατριδα του, που δεν θα βλεπει την αποκτηση παιδιων ως εμποδιο στην ευτυχια του ή στην καριερα του, που θα αναγεννησει τον νεο ελληνικο πολιτισμο και να τον γλυτωσει απο τον αδιεξοδο δρομο της ποπ δυτικοτροπης κουλτουρας που ακριβως για να ειναι παγκοσμιοποιημενη ειναι ευπεπτη και αγγιζει τα πιο χυδαια και ταπεινα ενστικτα...
     να ανορθωσει την ελληνικη γλωσσα, να χαλυβδωσει την κοινωνικη συνοχη λυνοντας με αμεσους και αποτελεσματικους τροπους την ωρολογιακη βομβα που λεγεται μεταναστευτικο και αλλοδαπη εγκληματικοτητα... το προβλημα ειναι πρωτιστως ηθικο, πολιτιστικο πνευματικο.. και μετα οικονομικο.. επιμενω σε αυτο...

   • Σικελιανος avatar
    Σικελιανος @ ilektro77 09/05/2012 11:33:16

    ποσο λαθος κανεις...
    ψηφισα ΝΔ και με τα δυο μου χερια για πρωτη φορα στη ζωη μου... διοτι εκτιμω απεριοριστα τον Α ντωνη Σαμαρα και επειδη εκανε πολλα βηματα προς την σωστη κατευθυνση ως προς το ιδεολογικο στιγμα του χωρου...
    το ψαρεμα στα θολα νερα του χωρου του κεντρου ειναι καταστροφικο... δεν λεω να ξεφυγει απο την νηφαλιοτητα της σκεψης που παντα χαρακτηριζε την μονη δημοκρατικη παραταξη που υπηρχε στην μεταπολιτευτικη σκηνη (δηλ.τη ΝΔ) αλλα να ξεκαθαρισει το ιδεολογικο προφιλ και την αναγκη επανιδρυσης της ιδεολογιας της κοινωνικης δεξιας στο πλαι του καθε Ελληνα πολιτη... η ΝΔ και ο Αντωνης Σαμαρας ειναι οι μονοι που μπορουν να το εξασφαλισουν...

    • romeo avatar
     romeo @ Σικελιανος 09/05/2012 21:04:03

     Έχεις απόλυτο δίκιο Σικελιανέ. Από το Σαμαρά έχουν καταγραφεί σε κείμενα -τα οποία συντάσσει ο ίδιος- όλες οι αλήθειες, που χρειάζονται για να καταλάβει κανείς το πού βρισκόμαστε σήμερα. Ο κόσμος δεν ακούει, δεν διαβάζει και το χειρότερο, δεν προβληματίζεται... Μέρος του εθνικού μπακλαβά, με συγχωρείτε, τσαμπουκά ήθελα να πω, αποφασίζει με το ... εθνικό "γαμώτο", που πέρα από εντυπώσεις, δεν παράγει κανένα άλλο αποτέλεσμα.
     Συνεπώς; Συνεπώς συνυπογράφω την πολύ ωραία σου πρόταση.

 38. franc avatar
  franc 09/05/2012 10:03:33

  Αγαπητέ Φάκτορα,
  Δυστυχώς η ανάλυσή σου ήταν και παραμένει απόλυτα σωστή. Ο Σαμαράς δεν σε άκουσε καθόλου. Κινήθηκε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και έφαγε τα μούτρα του. Και το χειρότερο, μη έχοντας άλλη διέξοδο, πριν τον φάνε απο μέσα, κάνει και το τελευταίο βήμα προς την αυτοκαταστροφή του. Ταυτίζεται με το μνημονιακό μπλόκ, χαρίζοντας στον Τσίπρα τον ρόλο του Εθνικού ηγέτη που θα σώσει τη χώρα απο το μνημόνιο.

 39. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 09/05/2012 10:04:31

  Δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε πως η ΝΔ έχασε το 20% του εκλογικού σώματος (10+7+3) ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ. Όχι το 20% της δυναμής της , το 20% του εκλογικού σώματος!

  Συνεπώς ακούγονται αυτοκτονικές οι…αλαφούζιες προτροπές για άνοιγμα προς το κέντρο. (ΚΑΙ προς το κέντρο ,ναι.)

  Το κύριο όμως είναι να προσπαθήσουμε να φύγουμε από το γήπεδο «Μνημονιακών-Αντιμνημονιακών» , όπου τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω της οργής του κόσμου , και να πάμε το παιγνίδι στο γήπεδο «Ευρωπαίοι κατά τριτοκοσμικών».

  Πιστεύω επίσης πως τώρα πιά είναι κατανοητό σε όλους πως η ΝΔ πρέπει να σκληρύνει όσο δεν πάει άλλο τη στάση της στο μεταναστευτικό. (όταν γκρίνιαζα πριν τις έκλογές , κάποιοι με έλεγαν Χρυσαυγήτη…)

  Είναι και ένας από τους βασικότερους παράγοντες που χάσαμε το παραπάνω 20%. Ναι ,ο Α.Σ πήρε σαφώς θέση προεκλογικά ,αλλά το μήνυμα ή δεν έφτασε στον κόσμο , ή δεν έπεισε.

  Χρειάζεται σκληρότερη και , μην κρυβόμαστε , «λαϊκίστικη» στάση , με αναφορές τύπου «θα φύγουν είτε με το καλό ,είτε με το ζόρι» ,και σε νάρκες στον Εβρο....

  Θέσεις που να προκαλέσουν αίσθηση, να συζητηθούν , και να φτάσουν στον κόσμο.

  Επίσης , χρειάζεται παρουσίαση της έκτασης του προβλήματος με ΑΡΙΘΜΟΥΣ, καθώς και της συνενοχής του ΣΥΡΙΣΑ στη γιγάντωση του.

  Αυτό ,αν θέλουμε να πάρουμε πίσω το 7% της Χ.Α ,το 3% του ΛΑΟΣ , και ένα σημαντικό μέρος από το 10% του Καμμένου. Αλλιώς , ας πάμε στις εκλογές με το 0% της Ντόρας…

  Τέλος απαιτείται ανελέητη επίθεση σε Καμμένο και Τσίπρα. Τόσο στην ανύπαρκτη πολιτική τους ,όσο και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ: Και οι δύο είναι ευάλωτοι, δεν πείθουν ούτε κάν τον κόσμο που από απελπισία τους ψήφισε. Δεν πρέπει να είναι δύσκολο να αποδομηθεί το «πατριωτικό» προφίλ τους (άχ ,να είχαμε έναν Λαλιώτη…)

  Αλλα ο χρόνος πιέζει , δεν πρέπει να χαθεί ουτε στιγμή

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 09/05/2012 11:17:22

   Ετσι ειναι Στελιο. Αλλα θελει προσεκτικους χειρισμους, κι οχι αγαρμπες κινησεις. Το μεταναστευτικο εναι εν δυναμει το Νο-2 προβλημα της Ελλαδας, αλλα ακομα και η σκληρη σταση πρεπει να δομηθει με προσοχη και μεθοδικοτητα για να πιεσει οτι θα εχει αποτελεσμα, κι οχι με εθνικιστικες κορωνες.
   Δεν θελω πισω τη Ντορα αλλα μερικους υποψηφιους της που πηραν πολλες χιλιαδες ψηφους (και ειναι αποδεδιγμενα δεξιοι και εχουν πολεμησει διπλα μας σε δυσκολες πασοκικες εποχες) αυτους θα τους ηθελα πισω...

  • Κλεόστρατος avatar
   Κλεόστρατος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 09/05/2012 11:47:55

   "να είχαμε έναν Λαλιώτη"
   Μεγάλη αλήθεια, η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ είναι πολύ κακή.

 40. C. K. avatar
  C. K. 09/05/2012 10:05:12

  Καλημέρα σε όλους.
  Πιστεύω πως ο κόσμος ψήφισε θεωρώντας ότι απαντάει σε δημοσκόπηση. Το μήνυμα είναι ότι δεν θέλει μνημόνιο. Ποιός το θέλει??
  Είναι λύση όμως η επανένταξη της Ντόρας?? Με στόχο τι?? Τα ψίχουλα της??
  Ο Σαμαράς εκλέχτηκε από τη βάση αντιμετωπίζοντας τη Ντόρα.
  Μήπως πρέπει να θωρακιστεί από όλους όσους υπονόμευσαν την πολιτική του εσωτερικά??
  Μήπως πρέπει να βγούν κάποια "βαρίδια" από τα ψηφοδέλτια?? Ακόμα και ένα-δύο παλαιοκομματικά στελέχη θα είναι αρκετά, στην παρούσα φάση, ώστε να δώσει δείγμα γραφής. Να πιστέψει ο κόσμος ότι εννοεί αυτά που λέει και θα τα κάνει πράξη. Να εξηγήσει στους πολίτες ακριβώς τι θα κάνει, πως θα το κάνει, και πάνω απ' όλα με ποιούς...

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ C. K. 09/05/2012 10:18:59

   Η Ν.Δ δεν είναι πολιτική αστειότητα τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε εμπιστοσύνη στα όργανά της και στον αρχηγό της ο οποίος έχει χαράξει τακτική που θα μας οδηγήσει εκεί που πρέπει.

   • Κωσταντινος Π. avatar
    Κωσταντινος Π. @ ilektro77 09/05/2012 10:27:24

    δεν παίζεσαι!!!

    • blue nile avatar
     blue nile @ Κωσταντινος Π. 09/05/2012 11:47:44

     Με τη Ντόρα το Μάνο και τον Καρατζαφέρη θα καταντήσει κωμικοτραγική πραγματικότητα. Και δεν θα δει ποτέ αυτοδυναμία.
     Αντί να εκδιωχθεί ο Κυριάκος ξαναφέρνουμε τη Ντόρα. Ντροπή. Ποια Ντόρα; Αυτήν που υπονόμευσε όσο μπορούσε τον Κ. Καραμανλή. Αυτή που έσπευδε περιχαρής να μπει υπό την αντιπυραυλική προστασία του ΝΑΤΟ και πάγωνε τους Ρώσους.
     Τότε η ΝΔ με την εκλογή του Μητσοτάκη έχασε την ευκαιρία να αποπασοκοποιήσει την ελληνική κοινωνία. Τώρα η επιστροφή της θυγατέρας του θα επιφέρει το τέλος της παράταξης Θα λείπει και το αντίπαλο δέος του ΠΑΣΟΚ να φυλάει τα έρμα...

 41. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 09/05/2012 10:05:36

  Θυμάστε πέρυσι το καλοκαίρι πως γέμιζαν τις πλατείες οι "Αγανακτισμένοι"; Όσοι είμαστε παρόντες, και πολλοί από εδώ μέσα είμαστε παρόντες σχεδόν καθημερινά, ας ξαναθυυμηθούμε τι λέγαμε εκείνες τις μέρες για αυτούς της "πάνω πλατείας" με τις ελληνικές σημαίες που ήταν συντριπτικά περισσότεροι και στο τέλος γέμισαν τα πνευμόνια μας με χημικά. Πόσοι δεξιοί ήταν στην πλατεία θυμάστε; Αλλά από το κόμμα ουδείς. Μήπως παρακολουθούσε κανείς από το κόμμα το facebook για να πιάσει το σφυγμό της νεολαίας; Όχι βέβαια. Δε λέγαμε ότι όλοι είναι μια ανοργάνωτη μάζα πολιτικά ορφανή; Δε λέγαμε ότι όποιος μπορέσει να τους προσεγγίσει θα καταστεί κυρίαρχος πολιτικά;

  Θα θυμήσω ένα απόσπασμα από μια παλαιότερη ανάρτηση;

  h--p://www.antinews.gr/2012/02/09/146861/

  "Οι αγανακτισμένοι πρέπει να μεταβληθούν σε ένα πατριωτικό, κοινωνικό και αντιμνημονιακό κίνημα, διότι διαφορετικά παραμονεύουν και άλλοι – οι φαιοχίτωνες– μνηστήρες, που θα επιχειρήσουν να εκτρέψουν και να χρησιμοποιήσουν τη λαϊκή αγανάκτηση. Το σενάριο παίχτηκε και αλλού, στο παρελθόν. Αν αφήσουμε τους τυχοδιώκτες και την εθνομηδενιστική χαβιαροαριστερά να λυμαίνονται το κίνημα των αγανακτισμένων, σε συνθήκες καθολικής και καταλυτικής κρίσης της χώρας, τότε αναπόφευκτα θα προβάλουν και άλλες αυταρχικές, φαιές απαντήσεις στην κρίση.
  Και στο μεταξύ ο μεγαλύτερος κίνδυνος, άμεσα, είναι η διαιώνιση της κυβέρνησης Παπαδήμου, ή η ακυβερνησία, που θα επιτρέψει στις αντιδημοκρατικές λύσεις να επιβληθούν"


  Και ακόμα h--p://www.antinews.gr/2011/07/07/111081/

  "Οι «Αγανακτισμένοι», όσο παραμένουν μαζικό κίνημα αποδοκιμασίας της Μνημονιακής πολιτικής, έξω από κομματικά στεγανά, όσο παραμένει δηλαδή ειρηνικό και μαζικό, όσο συσπειρώνεται γύρω από την ελληνική σημαία, γίνεται ο φορέας αμφισβήτησης της ηγεμονίας ενός ολόκληρου καθεστώτος. Όχι απλώς μιας παραπαίουσας κυβέρνησης. Αν δεν υπήρχαν οι «αγανακτισμένοι», ο Σαμαράς έπρεπε να τους εφεύρει. Το καινούργιο που γεννιέται, συνήθως το ονειρευόμαστε, αλλά δεν το φανταζόμαστε:
  Ονειρευόμαστε ότι θα έλθει. Αλλά δεν φανταζόμαστε ως που θα φτάσει.
  Το γεννά ο ίδιος ο λαός που αφυπνίζεται. Ο ίδιος λαός, που ανέχθηκε και χειροκρότησε και ψήφισε το παλιό που πεθαίνει, ο ίδιος ο λαός ενταφιάζει το παλιό. Παίρνει τη μοίρα του στα χέρια του!
  Από την πλευρά του ηγέτη απαιτείται ο μέγιστος σεβασμός στο λαό.
  Αλλά και η μέγιστη αποστροφή στο λαϊκισμό!
  Γιατί ο λαϊκισμός δεν υπηρετεί το λαό. Τον χειραγωγεί.
  Ο ηγέτης οφείλει να ηγείται, όχι να σέρνεται…
  Κι οφείλει να υπηρετεί, όχι να χειραγωγεί."

  Αυτοί είναι η σιωπηλή πλειοψηφία που ωήφισε όπως ψήφισε αλλά αναμένει να εκφραστεί θετικά σε μια ελλάδα που αλλάζει. Ένας πολιτικός οργανισμός πρέπει να στοχεύει στις νέες ηλικίες για να έχει μέλλον.

 42. firiki2010 avatar
  firiki2010 09/05/2012 10:05:44

  Το ότι είμαι από καιρό οπαδός της άποψης ότι θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε οι εν δυνάμει ψηφοφόροι της ΝΔ να βρεθούν κάτω από κοινή στέγη με βάση τις κοινές αρχές και αξίες τους, είναι γνωστό.
  Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο που άκουσα να εξαγγέλεται χθες και μάλιστα ως απειλή και ως απάντηση στην προσπάθεια δημιουργίας αριστερού αντιευρωπαϊκού μετώπου. Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν κάποιου είδους εξαγγελία για να προειδοποιηθεί η "Αριστερά" Αυτή κάνει τη δουλειά της εδώ και καιρό. Η ανάγκη συσπείρωσηςκαι ανασύνθεσης του κόσμου της Κεντροδεξιάς είναι ανεξάρτητη από το τι κάνει ή τι σχεδιάζει η Αριστερά.

  Και κάτι τελευταίο όσο εξακολουθούμε να παίζουμε στο απόλυτα λάθος δίλημμα "Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο" η αυτονόητη απάντηση θα είναι "Αντιμνημόνιο" και κερδισμένη θα είναι η Αριστερά.

 43. Kr. Kappadokis avatar
  Kr. Kappadokis 09/05/2012 10:15:40

  Το μεγαλύτερο ποσοστό της η Ντόρα (πρώην υπουργός εξωτερικών τής Ελλάδος - υποτίθεται) το πήρε στην περιοχή που καθοδηγείται δυστυχώς από την τουρκική προπαγάνδα και κατασκοπία .
  Οι τούρκοι επέβαλαν σε όσους επηρεάζουν εκεί στον Νομό Ροδόπης να ψηφίσουν την πρώην Υπουργό "αντίπαλό" τους !!!!!
  Αντιγράφω την ουσιαστικότερη (κατ' εμέ) διαπίστωση τού άρθρου :
  "... ο κόσμος είπε στη ΝΔ “αλλάξτε πολιτική” και όχι “επιστρέψτε στο παρελθόν και τη Ντόρα“. Και το 19% δεν οφείλεται φυσικά στο ότι η ΝΔ δεν είχε την Ντόρα ή τον Μάνο στις γραμμές της. Αλλά στο ότι η ΝΔ στήριξε το μνημόνιο αφενός και ....”.
  Αν δεν γίνει κατανοητό αυτό θα συνεχίσουμε να καμαρώνουμε τυχοδιώκτες "νούμερα" (όπως ο Καμμένος) να συγκεντρώνουν ψήφους εντάσσοντας στις τάξεις τους και αξιόλογα άτομα . Οι ψηφοφόροι τού Καμμένου είναι κατά κύριο λόγο εκείνοι που χειροκρότησαν τον Σαμαρά όταν αρνήθηκε να υπογράψει το πρώτο μνημόνιο και πάγωσαν με τις "σώφρονες" επιστολές και την "ρεαλιστική" συμπόρευσή του με τον χαμογελαστό Παπαδήμιο .
  Ανασύνταξη τής κεντροδεξιάς δεν νοείται με κατάπωση δηλητηριωδών μυκήτων, αλλά με το να διορθωθούν οι λάθος και ανακόλουθες επιλογές των τελευταίων οκτώ μηνών που διώξαν το κόσμο της από τον φυσικό τους χώρο .


  Υ.Γ. 1 Ερώτημα προς δημιουργικό προβληματισμό , αφού τα "εάν" στην ιστορία δεν χωρούν: Εάν ο Σαμ.ς τον Οκτώβριο 2011 επέμενε σε άρνηση τού δεύτερου μνημονίου και οδηγούμασταν άμεσα σε εκλογές τι θα ειχε συμβεί ; Πάντως όχι η καταστροφή τού Νοστράδαμου που μάς μπαμπούλιαζε πάλι ο ρουμπινέτος των Jeffrey & Bennietto.....

  Υ.Γ. 2 Μια σημείωση για τον Παπαδήμα : Πόσο εύκολα το υψηλό ήθος τού "πρωθυπουργίσκου σφήνα" έθαψε στη μνήμη τις ασύλληπτες ευθύνες του ως Διοικητή τής Τ.τ.Ε. για την καταβόθρα τού χρηματιστηρίου που ουσιαστικά κατέστησε αναπόφευκτα τα οικονομικά μεγέθη τής δεκαετίας 2000-2009 . Κανείς δεν μιλάει για το ότι η Τράπεζα τής Ελλάδος ώφειλε να παρέμβει όταν ο τραπεζικός ιστός προωθούσε με "αναδοχές" τις απίστευτες λοβιτούρες (7.000 μονάδες πήγαινε ο δείκτης !!!!) και ότι έτσι είναι συνένοχος με τον Σημίτη , τον Παπαντωνίου και την λοιπή μαφία τού μπατσόκ.

 44. ilektro77 avatar
  ilektro77 09/05/2012 10:21:43

  Η Ν.Δ δεν είναι πολιτική αστειότητα τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε εμπιστοσύνη στα όργανά της και στον αρχηγό της ο οποίος έχει χαράξει τακτική απαραίτητη για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Το πολιτικό γίγνεσθαι δεν ερμηνεύεται εύκολα....

 45. Δαναός avatar
  Δαναός 09/05/2012 10:26:57

  Η επιστροφή των Βρυκολάκων είναι καλό για ταινία τρόμου, αλλά εγώ κύριοι δε θα τη δω ούτε θα πάρω!
  Πρόεδρε μην παγιδεύεσαι! Κάνε μια βόλτα στην επικράτεια και θα δεις.Ο κόσμος σε περιμένει να σου σφίξει το χέρι! Ξεκίνα μόνος!

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ Δαναός 09/05/2012 10:37:40

   Θα μου επιτρέψεις μία διόρθωση.
   Δαναέ, ουσιαστικά μας λες ότι ο ναρκομανής γιός περιμένει τον πατέρα που θέλει να τον απεξαρτήσει για να του σφίξει το χέρι.
   Ή νομίζεις ότι κοροϊδεύεις ή δεν ξέρεις ότι ο γιός είναι ναρκομανής.
   Ελπίζω το δεύτερο. Πάντως να ξέρεις ότι ο πατέρας θα τον απεξαρτήσει...

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ ilektro77 09/05/2012 10:46:36

    Ειλικρινά ilektro77 ,δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη σκέψη σου. Αν με παρακολουθείς εδώ μέσα γνωρίζεις τις απόψεις μου. Όμως δεν μπορώ να δεχτώ κάποια πράγματα λόγω χαρακτήρα.

    • ilektro77 avatar
     ilektro77 @ Δαναός 09/05/2012 11:01:18

     Πές μου τί δεν μπορείς να δεχτείς λόγω χαρακτήρα;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 09/05/2012 10:48:41

   Ξέρεις τι έχει συμβεί με την περίπτωσή τους Δαναέ; προσωποπαγή κόμματα τα οποία δεν έχουν και ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, ενδύονται το ρούχο μιας ιδεολογικής έκφρασης ενός "φιλελεύθερου ρεύματος" ενώ επί της ουσίας δεν εξυπηρετούν παρά μόνο τις προσωπικές ανάγκες των αρχηγών τους και ενίοτε των συμφερόντων που τους χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό της Δεξιάς. Το δεν περισσεύει κανείς είναι μια μπαρούφα. Αντί να κοιτάξουμε τον κόσμο και τις ανάγκες του, κοιτάζουμε προς τα πίσω. Τότε να ξαναφέρουμε το Σουφλιά, το Βουλγαράκη, το Χατζηγάκη και τον Μαγγίνα για να "ενωθεί η παράταξη" . Φαίνεται ότι αρκετοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα το τι έγινε.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/05/2012 10:59:18

    Καλημέρα Γιάννη!"
    "Πάρε χρώμα απ τις πληγές σου
    ντύσου κόκκινα
    κόψε τα σκοινιά πριν γίνουν
    συρματόσκοινα"

    • tak avatar
     tak @ Δαναός 10/05/2012 13:26:50

     Καλημέρα Δαναέ!
     Για σένα

     Εσύ 'σαι σαν τη ζάχαρη που όλα τα γλυκαίνει /
     κι όποιος το στόμα σου φιλά γεννιέται και πεθαίνει!

   • ilektro77 avatar
    ilektro77 @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/05/2012 11:06:08

    Από αυτούς που ανέφερες δεν θα ξαναδείς κανέναν σε ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ ilektro77 09/05/2012 11:11:48

     Άρα συμφωνούμε!

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ ilektro77 09/05/2012 11:22:10

     πλάκα κάνεις. εδω προεκλογικά δεν είπε οχι στον Κακλαμάνη και τον Παυλόπουλο και θα το κάνει τωρα που το κόμμα είναι στον αναπνευστήρα;

     τι σου έγραψα παραπάνω; τα nick μας μην αλλάξουμε για να μιλησουμε και πάλι την αποφραδα μερα 17 ιουνιου που ερχεται καλπάζοντας!!!!

     • Μηχανικός avatar
      Μηχανικός @ Κατερινα 09/05/2012 16:43:53

      Κατερίνα, μπορείς όπως όλοι μας να έχεις όποια άποψη θέλεις για τα πρόσωπα, όμως όταν οι Παυλόπουλοι, Κακλαμάνηδες κλπ., παίρνουν το 35% και περισσότερο της σταυροδοσίας στις περιφέρειες τους, δεν μπορείς να τους πεις ότι τους διώχνεις γιατί δεν σου αρέσει η φάτσα τους. Αυτά τα ποσοστά τους και η συνεχής επανεκλογή τους δεν δείχνει ότι υπάρχουν ψηφοφόροι με την αντίθετη με εσένα άποψη; Και γιατί η δική μου άποψη να είναι ισχυρότρη από την δική σου;
      Σκέφτηκες ότι στους Αν.Ελ. εξελέγησαν όλοι οι "πρώην" της ΝΔ και οι Δημαράς! Χαικάλης! και Κοντογιαννίδης!, στο ΚΚΕ είναι πάντα οι ίδιοι, στον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής ο Γλέζος;
      Έτσι ψηφίζει ο ψηφοφόρος και για να κυβερνήσει ένα κόμμα, οφείλει να είναι πολλυσυλεκτικό σε όλες τις εκφάνσεις του, με τα όποια φυσικά αρνητικά επακόλουθα.
      Και κάτι τελευταίο, αυτήν την ονοματολογία που μονίμως αναπαράγουμε σε αυτό το site, χρησιμοποιούν μόνιμα όλοι οι τάχα πρώην Νδκράτες και νυν φιλο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. στα sites που τους υποστηρίζουν.
      Ας τελειώνουμε ειτέλους με αυτήν την παραφιλολογία και ας αναδείξουμε τα όποια δυνατά στοιχεία έχει αυτή η παράταξη και πίστεψε με, είναι μακράν περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ilektro77 09/05/2012 16:07:48

     Τι λέτε τώρα !!!
     Άν σε μερικές μέρες δεν συγκροτηθεί ένα επιτελείο "αξιωματικών γέφυρας σε συνθήκες τυφώνα", ο κάθε κομματικός μούτσος θα βάλει στη βαλίτσα του στολή αρχηγού. Μπορεί να τη χρειαστεί, καλού - κακού.
     Τα ίδια και "απέναντι", στο ΠΑΣΟΚ.

     • tak avatar
      tak @ Ο Θείος 09/05/2012 21:10:19

      Α, ρε θείο, μου αρέσεις! Κρίμα που δεν κατάφερα να ανταλλάξω απόψεις μαζί σου τόσο καιρό! Δυστυχώς, μόλις περάσει ο τυφώνας, όλοι οι μούτσοι, όπως λες, ενδύονται καπεταναίοι!

 46. απ avatar
  απ 09/05/2012 10:27:27

  Τα διλήμματα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, δεξιά ή αριστερά, θυμίζουν Αλίκη Βουγιουκλάκη - Τζένη Καρέζη. Το μνημόνιο είναι δανειακή σύμβαση. 'Εχουμε πάρει δανεικά λεφτά άλλων ανθρώπων και τα ξοδέψαμε. Δεν πρέπει να τα επιστρέψουμε; Το ζητούμενο είναι πώς; Στηριζόμενοι σε ποια παραγωγική βάση; Στο διογκωμένο και σπάταλο δημόσιο τομέα; Ποιος πλούτος παράγεται από το δημόσιο για να ξοφλήσουμε τα χρωστούμενα;
  Ακόμα κι αν μας χαρίσουν σήμερα όλο το χρέος σε τρία χρόνια πάλι εδώ θα είμαστε και θα συζητάμε τα ίδια.

 47. η Dimi avatar
  η Dimi 09/05/2012 10:31:27

  Aπό τον 11/2009 γράφαμε ότι "ανανέωση" της Νέας Δημοκρατίας με φθαρμένα και ληγμένα υλικά και σκελετούς στη ντουλάπα, Δεν λογίζεται.

 48. Γιάννης Ν.Ιωαννίδης avatar
  Γιάννης Ν.Ιωαννίδης 09/05/2012 10:32:36

  Προς κ.Σαμαρά, Αθήνα.

  Πρόεδρέ μου,
  Σε παρακαλώ ξανασκέψου την πρότασή μου για σύγκληση συσκέψεως με όλες τις κεφαλές της παράταξης, αλλά και με άλλα πρόσωπα του χώρου, καταξιωμένα, του κοινωνικού και πνευματικού κόσμου. (Ο Μάνος δεν έχει θέση λόγω των σφόδρα αντιχρίστων, αντεθνικών και αντικοινωνικών του φρονημάτων). Σε παρακαλώ, δείξε έπρακτα την αγάπη που σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Άνοιξε την αγκαλιά σου και άκουσε όλες τις γνώμες με σεβασμό. Ζήτησε συγγνώμη από τον κ.Μητσοτάκη για το λάθος του 1993. Απάλυνε και γλύκανε έναντι όλων. Και δήλωσέ τους ότι, εν ανάγκη, παραμερίζεις υπέρ ενός νέου ηγέτη, μη πολιτικού, μεταξύ 45-55 ετών, αλλά με γνώσεις στα οικονομικά και διπλωματικά θέματα και με τεράστια ακτινοβολία σε όλον τον Ελληνισμό (υπάρχει; Πρέπει να τον βρούμε. Αν δεν υπάρχει, πρέπει να πορευθούμε με εσένα. Για εμένα είσαι ο καλύτερος). Να καθήσουμε όλοι, μηδενός, πλην Μάνου, εξαιρουμένων, να συμφωνήσομε σε πέντε σημεία: Ανάπτυξη, τριετής περίοδος χάριτος στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους, εθνικά θέματα, λαθρομετανάστευση, εθνική παιδεία. Και να προχωρήσουμε ενωμένοι και δυνατοί, πάνω σε στέρεες βάσεις και με αγάπη.
  Πρόεδρέ μου, σε περιμένουμε με ελπίδα. Είσαι σοφός και έχεις σοφότατους συμβούλους με πρώτον τον κ.Λαζαρίδη. Κάνε τις υπερβάσεις εκείνες που η περίσταση απαιτεί. Και μην ξεχνάς ότι, η Τουρκία καιροφυλακτεί.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Γιάννης Ν.Ιωαννίδης 09/05/2012 12:54:50

   @ Γιάννης Ν. Ιωαννίδης "Ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη για το λάθος του 1993." Γι αυτό, κατά τη γνώμη σας, ο κ. Σαμαράς να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη;

   "Παραιτούμαι, επειδή αρνούμαι ν' αναγνωρίσω στους Σκοπιανούς το δικαίωμα ν' αποκαλούνται Μακεδόνες." ~κ. Αντώνης Σαμαράς (YΠΕΞ)
   21-10-1992

   Αν αυτό εννοείτε, μήπως άργησε πολύ να συμβεί το ακριβώς αντίθετο; Δηλαδή, από τον κ. Σαμαρά, o κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη γιά τα μυστικά, διπλά παιγνίδια παραχάραξης του ονόματος "Μακεδονία" υπέρ των σκοπιανών, στη πλάτη του τότε Υπουργού Εξωτερικών, κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Μητσοτάκης, έχει κάνει ακόμα ένα τεράστιο λάθος. Αν και έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια, οι Ελληνες, εξακολουθούμε να Θυμόμαστε το όνομα "Μακεδονία" το οποίο, μετά βουλιμίας ορέγονται οι επαγγελματίες-παραχαράκτες του κρατιδίου των σκοπίων. Η Μακεδονία είναι μόνο Μία. Και είναι η Πατρίδα του Ελληνα Στρατηλάτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου.

   Προς ενημέρωσή σας, αυτή είναι η επιστολή-ντοκουμέντο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας η οποία, μέχρι σήμερα, φέρει τις υπογραφές 372 Κλασσικών Λογίων απ’ όλον τον κόσμο, προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Barack Obama, και με την οποία του ζητούν να καθαρίσει «τα ιστορικά μπάζα» τα οποία, άφησε ο προκάτοχός του, George W. Bush http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ η Dimi 09/05/2012 16:47:26

    Πέστα βρε Dimi! Αν είναι να παθαίνουμε πανικό από τ'αποτελέσματα και να ξεχνάμε τα βασικά, θα'ρθουν και τα χειρότερα......

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Diamond Angel 09/05/2012 21:11:49

     Eτσι ακριβώς, αγαπητή φίλη. Τα βασικά και όχι μόνο, και θυμόμαστε και κρίνουμε, σε πείσμα αυτών που μάς θέλουν υποτακτικούς, αδιάφορους, ετερόφωτους, διαχειρήσιμους, αδιάβαστους, υπό μανδραγόρα καθεύοντες. Τέτοιο μένος εναντίον μας, δεν έχει προηγούμενο. Ακριβώς επειδή γνωρίζουν και τρέμουν την Αξία του Ελληνα..

     Kαι επειδή είσαι Ελληνίδα που νοιάζεσαι: Mεγαλύτερο από τη Βουλή, Τριπλάσιο από τον Παρθενώνα, Εφάμιλλο της Κνωσσού και Λαμπρό σαν τον Ηλιο των Μακεδόνων, το επιβλητικό Ανάκτορο των Αιγών το οποίο έκτισε πριν 2300 χρόνια στον Χώρο της σημερινής Βεργίνας, ο Φίλιππος Β' , πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου http://www.noiazomai.net/anaktoroaigon.html

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ η Dimi 09/05/2012 22:15:32

      Δεν το είχα δει. Ηδη το αποθήκευσα ! Σ' ευχαριστώ!!!

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Diamond Angel 09/05/2012 22:29:05

      That's what friends are for.

 49. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 09/05/2012 10:35:31

  Φάκτορα, με συγχωρείς, αλλά που το είδες εσύ ότι ο λαός τιμώρησε "την μετριοκρατία, την διαφθορά και την οικογενειοκρατία της μεταπολίτευσης";
  Που το είδατε αυτό;
  Στο ΠΑΣΟΚ βγάζοντας βουλευτή το ΣΑΧΙΝΙΔΗ;
  Στη ΝΔ εκλέγοντας Κυριάκο, Όλγα, Τραγάκη;
  Στο ΣΥΡΙΖΑ τον Τατσόπουλο του 1821;
  Ο λαός επιβράβευσε αυτούς που εδώ πολλοί ονομάζουν μνημονιακούς, γόνους και όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους.
  Πολλοί δεξιοί, που στήθηκαν στις ουρές για να εκλεγεί ο Σαμαράς αρχηγός φήφισαν ΣΥΡΙΖΑ! για Τιμωρία της Ανακολουθίας του Νοεμβρίου 2011.
  Ξέρεις τι ρωτούσαν; όταν συζητάς για το που θα βρεις 33ο εκατομύρια μια βδομάδα και κόβεις τις συντάξεις πως θα αποκαταστήσεις τις χαμηλές συντάξεις μετά; γιατί τώρα να πιστέψουν στα "ισοδύναμα";
  Μακρύς ο κατάλογος...
  Είμαι σίγουρος ότι δε φταίει ο ίδιος ο Σαμαράς αλλά αν αποδέχεται εισηγήσεςι και τη λογική που θέλει ως αιτία της εκλογικής αποτυχίας της ΝΔ ότι ο λαός τιμώρησε "την μετριοκρατία, τη διαφθορά και την οικογενειοκρατία της μεταπολίτευσης" τότε να είναι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση των ποσοστών του.
  Καλό θα ήταν να συνυπολογιστεί κι ο αρνητικός ρόλος αρκετών σαμαρικότερων του Σαμαρά στις τοπικές κοινωνίες και δη των διαχρονικά λαμόγιων.

  • nestrom avatar
   nestrom @ Εύμηλος 09/05/2012 10:45:03

   Απολύτως σωστός

   • Heaven avatar
    Heaven @ nestrom 09/05/2012 11:45:38

    επικροτώ και γω μετ΄επιτάσεως!!!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Εύμηλος 10/05/2012 02:59:52

   εξέλεξαν και 20-30 παλιούς ή γόνους, στους 100. Μην τρελαίνεστε. Η ανανέωση υπήρξε. Αλλά το θέμα μας τώρα είναι οι επόμενες εκλογές

 50. θρακομακεδονας avatar
  θρακομακεδονας 09/05/2012 10:40:35

  Σκεψου μηπως ειναι το επομενο σταδιο εθισμου, απο αυτο του " κοσμου του βιβλιου"...

 51. ΓΙΩΡΓΟΣ Π avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ Π 09/05/2012 10:47:09

  Επιτελους μια πολυ σωστη τοποθετηση.

 52. Θετταλός avatar
  Θετταλός 09/05/2012 10:52:04

  Το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές.
  Ο κόσμος θέλει τον Πρόεδρο Σαμαρά όπως ήταν πριν συναινέσει σε κυβερνήσεις ερμαφρόδιτες. Τότε που οι δημοσκοπήσεις έδιναν στη νδ 30% και άνω, δηλαδή άνετη εκλογική νίκη. Θα είχε την μοναδική ευκαιρία εφόσον συνέχιζε με την ίδια μαχητικότητα, να αυξήσει περισσότερο τα ποσοστά. Θα είχε ένα πασοκ καταποντισμένο εξαιτίας της εμμονής του για μνημόνια, δντ, τρόικα, ένα λάος μαδημένο και χωρίς τους α.ε. Και θα πήγαινε στην ΕΕ με ισχυρή λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση όλης της οικονομικής πολιτικής.

  Τώρα αν ξαναγίνουν εκλογές ποιός θα τρέξει και να πείσει ποιούς;;;Και μάλιστα εκλογές όχι με σταυρούς που έχουν και το προσωπικό στοιχείο του αγώνα, αλλά με λίστα, δηλαδή τελείως απρόσωπες. Αντιλαμβάνονται στη Συγγρού τη σοβαρότητα της κατάστασης;;;

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ Θετταλός 09/05/2012 11:09:22

   Θετταλέ πατριώτη μην παρασύρεσαι. Όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός θα διαπιστώσεις ότι ο κερδισμένος του πολιτικού παιχνιδιού είναι η Ν.Δ.

   • Θετταλός avatar
    Θετταλός @ ilektro77 09/05/2012 11:24:25

    Μακάρι, και ποιός δεν το θέλει αυτό. Απλά διαπιστώσεις κάνουμε, γιατί πονάμε και την παράταξη και τον τόπο μας.

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ ilektro77 09/05/2012 11:46:58

    και μετά ξύπνησες ilektro77!
    αν συμβουλευετε έτσι το Σαμαρα συμβουλευετε λάθος και θα τον παρασύρετε στον όλεθρο που ερχεται!!

   • kas avatar
    kas @ ilektro77 09/05/2012 12:56:12

    Ο Τσίπρας σε πληρώνει ?

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Θετταλός 10/05/2012 03:01:25

   Για μία ακόμη φορά ο μύθος ότι μπορούσε να προκαλέσει εκλογές τον Δεκέμβριο του 2011 ενώ ο Παπανδρέου είχε μιλήσει για δημοψήφισμα που θα μας πετούσε έξω από το ευρώ. Ξυπνάτε παιδιά ...

  • Taral21 avatar
   Taral21 @ Θετταλός 10/05/2012 10:20:04

   Έτσι! Μεγάλο λάθος η αλλαγή πολιτικού λόγου το Νοέμβριο, άσχετα με τις πιέσεις που δέχτηκε και εντός ΝΔ. Τουλάχιστον είχε τον κόσμο μαζί του και θα προσέλκυε κι άλλους. Μέχρι τότε δεν υπήρχε μνημόνιο αντιμνημόνιο αλλά μνημόνιο ΠΑΣΟΚ και μνημόνιο με άλλους όρους. Άντε να το μαζέψεις τώρα.....

 53. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 09/05/2012 11:03:53

  Aφήστε το παρελθόν-δεν έχει τέλος αυτή η συζήτηση- και κοιτάξτε το μέλλον της χώρας. Οτι και να κάνουμε ως ΝΔ θα πάρουμε σε ένα μήνα ένα κάπως μεγαλύτερο ποσοστό αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να μας περάσει. Σε μια τέτοια περίπτωση οι φυγόκεντρες τάσεις από τη ΝΔ τόσο στελεχών όσο και ψηφοφόρων θα είναι τεράστιες. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κουμαντάρει την κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα.
  Μόνο με ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες του Σαμαρά σώζονται τα πράματα.

  • Θετταλός avatar
   Θετταλός @ Κώστας Θ. 09/05/2012 11:21:59

   To παρελθόν είναι μεγάλος δάσκαλος. Διδάσκει τα λάθη που έκανες ώστε να μην τα επαναλάβεις στο παρόν και στο μέλλον.

 54. nikos17 avatar
  nikos17 09/05/2012 11:06:10

  ένα άρθρο που επρεπε να γραφεται καθημερινά από τις 4 Δεκεμβριου. Γραφτηκε πιστευω λίγο αργά αν και απο τοην ηγεσια δεν θα πείθονταν κανένας. Κατα τα άλλα, όποιος ακουμπάει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ καίγεται. Δεν μετρανε πλεον ούτε οι επιστολές στην Ευρωπη ούτε συζήτηση για χαλάρωση μέτρων ουτε επαδιαπραγμάτευση. Είναι ασπρο - μαύρο. Κακώς βεβαια αλλά ετσι είναι και θα το δουμε ξανά στις επόμενες εκλογες με τα κοματα που θα πλησιάσουν εστω και σαν κουβεντα τη λέξη ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Επίσης κεντροδεξιά υπάρχει, μονο που το 17% που εφυγε πιο δεξια δεν θα επιστρεψει βλεποντας να επανεκλεγονται από το κεντρο τα γνωστα δοκιμασμενα ονόματα.

 55. Joao avatar
  Joao 09/05/2012 11:07:47

  Ηταν η πρωτη φορα που δεν ψηφισα ΝΔ.. οι λογοι πανω κατω εχουν αναφερθει απο αρκετους σχολιαστες.. να το πω απλα.. βγαζω εκτος τον Σαμαρα γιατι πιστευω στη καθαροτητα της σκεψης του αλλα μεταξυ Αρη,Παυλοπουλου,Ντορας,Μανου κλπ ή Χαους προτιμω το Χαος
  υγ προσωπικα το εζησα και το ζω

  • kas avatar
   kas @ Joao 09/05/2012 11:10:49

   θα παρακαλάς joao να είχες την τωρινή κατάσταση μπροστά στα επερχόμενα....

   • Heaven avatar
    Heaven @ kas 09/05/2012 11:49:10

    γιατι ο Αρης,Παυλοπουλος,Ντορα,Μανος και Βαλλιανάτος θα σου δώσουν λύση;

 56. kas avatar
  kas 09/05/2012 11:08:52

  Αν η ΝΔ αφήσει τον τσύριζα να εκπληρώσει το στρατηγικό σχέδιο της εσπερίας

  περί αποδυνάμωσης του ευρώ με οικοθελή έξοδο μας
  περί Ελλάδος επαίτη ώστε σε 2 χρόνια να πάρουμε πολύ λιγότερα από όσα θα μπορούσαμε από τα πετρέλαια
  περί πλήρους πακιστανοποίησης της Ελλάδας
  περί πλήρους αποδόμησης των όσων οσίων και ιερών έχουν απομείνει να θυμίζουν ότι το κοινό έθος...κάνει το έθνος
  περί ενάρξεως του μίνι εμφυλίου που έχουν προσχεδιάσει έχοντας ετοιμάσει και τους αντίστοιχους στρατούς

  τότε θα κρεμαστεί όχι μόνο εκλογικώς αλλά και πρακτικώς...μετά το πέρας του χάους

  η μάχη τώρα είναι έστω και με μία μονάδα μπροστά να σταματήσει το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ το οποίο θα πάρει τουλάχιστον 25% στις επόμενες εκλογές

  ΌΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ του γίνει
  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ

  ως εκ τούτου...τουλάχιστον η επιστροφή Καρατζαφέρη είναι επιβεβλημένη

  για την φιλελεύθερη πτέρυγα θέλει πολύ-πολύ σκέψη λέω γιατί στο ζύγι το πλην μπορεί να είναι μεγαλύτερο
  και αν είναι ναι...για την Ντόρα
  πρέπει να είναι απόλυτο οχι στον Μάνο που ταυτίζεται στα "ηθικά" με την ανηθικότητα της αριστεράς

  το χάος φαντάζει αναπόφευκτο
  όπως και η επιστροφή στην δραχμή...πριν την έλευση του δολλαρίου

  Ο Θεός να μας φυλάει !!!!

 57. blue nile avatar
  blue nile 09/05/2012 11:10:44

  Tο πράγμα πλέον δεν σώζεται.
  Η επιστροφή της Ντόρας, του Καρατζαφερη και του Μάνου θα αποτελέσουν το τέλος της ΝΔ αλλά και το τέλος του Αντώνη Σαμαρά. Κρίμα. Όμως μια στραβοτιμονιά φέρνει και άλλες. Ο Σαμαράς νομίζω ότι δεν κατάλαβε ότι όσο και φιλοπάτρις να είναι δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία της χώρας προς τη δραχμή όταν αυτή βολεύει τους βαρόνους της διαπλοκής που καθορίζουν το σύστημα ΠΑΣΟΚ, τον αμερικανικό παράγοντα και μια μεγάλη μερίδα της αριστεράς.
  Δεν κατάλαβε ότι θα τον άφήναν να κυβερνήσει μόνο αν η χώρα ήταν συντρίμια και αποκαίδια. Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι αφού είναι έτσι ας πάει πάσο, ακριβώς για να μην καταστραφεί η χώρα. Όμως το θέμα είναι ότι στα χέρια της διαπλεκόμενης ελίτ η καταστροφή είναι ήδη συντελέσμενη. Όμως χωρίς αυτόν παρόντα να μπορεί να διαχειριστεί τα χειρότερα.
  Θέλει να υπερασπίσει την ευρωπαική πορεία της χώρας αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει όταν δεν είναι αυτοδύναμος πρωθυπουργός. Και έτσι πως πάει δεν θα γίνει ποτέ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ blue nile 10/05/2012 03:03:46

   Η διαπλοκή έβγαλε μόνη της τα μάτια της. Δεν είναι τόσο παντοδύναμη όσο νομίζουμε

 58. S.D avatar
  S.D 09/05/2012 11:16:08

  Αυτοδυναμία με 40%.
  Τέτοια πολιτική διορατικότητα δεν έχω ξαναδεί.
  Μήπως διαθέτεις το χάρισμα;

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ S.D 09/05/2012 11:28:55

   Το ποθούμενο είναι να γίνουν αυτά που πρέπει για τη χώρα. Εγώ και εσύ είμαστε δευτερεύοντες όροι...

   • S.D avatar
    S.D @ ilektro77 09/05/2012 11:35:08

    Τελικά είσαι πολύ φιλοσοφημένος ...μητσοτακικός.

   • S.D avatar
    S.D @ ilektro77 09/05/2012 11:52:35

    Ααα!!!
    'Ολα κι όλα. 'Εχεις εκφραστεί. Τον πας πολύ τον Μητσό.
    Και για να σοβαρευτούμε, πιστά σκυλιά της παράταξης που δεν την εγκαταλείψαμε ποτέ, μα ποτέ και που είμαστε και οι συντριπτικά περισσότεροι είμαστε οι θιασώτες του ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ.
    Τελεία και παύλα.

    • ilektro77 avatar
     ilektro77 @ S.D 09/05/2012 12:20:10

     Σου φρεσκάρω τη μνήμη:
     "Οι ηγέτες της Ν.Δ δεν είναι τυχαίες προσωπικότητες. Αυτό ισχύει και για τον Μητσοτάκη. Διετέλεσε αρχηγός και αξίζει περισσότερο σεβασμό. Σήμερα αρχηγός είναι ο Σαμαράς." Αυτά τα λέει ο πιστός εργάτης της παράταξης.

 59. adidrust avatar
  adidrust 09/05/2012 11:16:33

  Όσοι λέτε ότι δεν ψηφίσατε την ΝΔ και κατεβάζετε 1002 ψευτοδικαιολογίες, είστε ΑΑ από τον αγώνα και έτσι θα ήσασταν και σε κάθε αγώνα. τέλος λιπόψυχοι.

 60. Λ.Υ. avatar
  Λ.Υ. 09/05/2012 11:20:52

  Συμφωνώ μαζί σας,

  "ο κόσμος είπε στη ΝΔ “αλλάξτε πολιτική” και όχι “επιστρέψτε στο παρελθόν και τη Ντόρα“

  Δεν ειναι δυνατόν,
  αυτους που ο λαος καταδικασε με την ψηφο του,
  να επιστρεψουν πανηγυρικα στο κομμα που μεχρι χτες λιδορωσαν.

  Η ΝΔ ποτε και τιποτα δεν κερδισε με Μητσοτακηδες, Καρατζαφερηδες, Μανους.

  Και μην ξεχνατε πως,
  καποιους απο αυτους, το ΠΑΣΟΚ τους εβαλε στη βουλη με σκοπο να αφαιρουν ψηφους απο τη ΝΔ. Οταν το ΠΑΣΟΚ κατερευσε, εχασαν τον υποστηριχτή των και,

  να τα χαλια τους.

 61. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/05/2012 11:37:57

  Τι είναι ασαφές (έως λάθος) στο σκεπτικό Σαμαρά:
  Το υπό σύσταση "αντιευρωπαϊκό μέτωπο" δεν είναι της "αριστεράς". Είναι 50 % της "αριστεράς" και 50 % της "δεξιάς" (απλοποιώντας, έχω ήδη παραλείψει την ισχυρότατη "κεντρώα" συνιστώσα του).
  Είναι καταδικασμένοι να δώσουν σκληρή μάχη και μέσα στα διαμερίσματα της "πολυκατοικίας", άν θέλουν να νικήσουν. Δωμάτιο προς δωμάτιο. Διαφορετικά, χαιρέτα μου τον πλάτανο - για την παράταξή τους (το έλασσον) και για τη χώρα (το μείζον).

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 09/05/2012 11:53:42

   Ξέρω ότι θέλουν να νικήσουν. Αμφιβάλλω όμως σφόδρα ότι μπορούν. Αυτοσχεδιάζουν, πηδούν από μια θέση στην άλλη με υπερκινητικότητα, δεν έχουν υπομονή, είναι παρορμητικοί.
   Άν κρίνω από το διάλογο εδώ μέσα, είναι σαφές ότι δεν είναι μόνον πρόβλημα του ηγετικού πυρήνα. Προσπαθούν (γιατί πρέπει !) να εκφράσουν μια κομματική βάση που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, δικαιολογημένα, λόγω των περιστάσεων.
   Σε τέτοιες καταστάσεις, οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να κάνουν πολλά βήματα μπροστά, με ανορθόδοξο τρόπο, διανύοντας μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα δρόμο που παρέλειψαν να διανύσουν επί δεκαετίες. Δεν ξέρω άν μπορούν, αυτές που βλέπω.

   • dim avatar
    dim @ Ο Θείος 09/05/2012 14:44:14

    Ξεχνάς σε αυτή σου την ανάλυση μια πάρα πολύ σοβαρή παράμετρο. Ο Σύριζα έχει στο πυρήνα της ίδρυσης του τη προστασία των λαθρομεταναστών και της άμεση ελληνοποίηση τους. Για αυτό ο Σαμαράς μίλησε ότι ο Τσίπρας πάει να φτιάξει ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΜΕΤΩΠΟ. Οι δεξιοί αντιευρωπαϊστές αν τα ζυγίσουν και τα 2 αυτά δε θα δώσουν ψήφο στο Σύριζα, γιατι ξέρουν πολύ καλά ότι μια σύμβαση μπορείς και να την αλλάξεις μετά, την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε ένα εκαττομύριο λαθρομετανάστες δε θα μπορείς να την αλλάξεις ποτέ. Και με το ρυθμό που θα γεννοβολάνε μετα αυτοί, σε 20 χρόνια θα είμαστε μειοψηφία μέσα στην ίδια μας τη πατρίδα....

 62. ilektro77 avatar
  ilektro77 09/05/2012 11:41:18

  Έτσι λέγονται τα πιστά σκυλιά της παράταξης;

 63. SOCRATIS avatar
  SOCRATIS 09/05/2012 11:42:50

  Αναλύσεις επί αναλύσεων.Λογικά και σωστά τα περισσότερα , παραγνωρίζουν όμως τον βασικότερο παράγοντα που είναι η βλακεία του Ελληνικού λαού.
  Με τέτοιο λαό η πορεία ειναι προδιαγεγραμμένη.Και κάτι Μανοντόρες την δύσκολη ώρα καλύτερα να μην τους έχεις δίπλα σου.

 64. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/05/2012 11:45:52

  Να το διατυπώσω με όρους "στρατηγικής" (όπως λ.χ. έκανε παλιά ο Χ.Λ.):
  Στη σημερινή κατάσταση, ποιά από τις 3 στρατηγικές αντιθέσεις είναι πιό σημαντική από πολιτική άποψη;
  "Δεξιά - αριστερά"; "Μνημόνιο - αντιμνημόνιο"; Ή "εντός ΕΕ/Ευρωζώνης - εκτός ΕΕ/Ευρωζώνης";
  Άν δεν γίνει αυτή η επιλογή, βλέπετε τι προκύπτει, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.

  • drider avatar
   drider @ Ο Θείος 09/05/2012 11:53:45

   Αγαπητέ Θείε, το ΕΕ/Ευρωζώνη γιατί πάνε πακέτο; Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι απλά και δεν κωδικοποιούνται σε διλημματικά ερωτήματα...

   Ξέρεις τι λείπει αυτή τη στιγμή από τη κεντρική πολιτική σκηνή; Το όραμα για το που θα θέλαμε να είμαστε σε 5, 10 χρόνια. Η απάντηση στο ποιο είδος ανάπτυξης θέλουμε από εδώ και πέρα. Και φυσικά πολλά άλλα...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ drider 09/05/2012 12:08:41

    Για μένα πάνε πακέτο, τουλάχιστον στη συγκυρία. Δεν είμαστε Σουηδία ή Δανία.
    Για το άλλο συμφωνώ. Αλλά όταν έχεις ταυτόχρονα πνευμονία και χρόνιο διαβήτη, αντιμετωπίζεις κατά προτεραιότητα την πνευμονία, για να μη πεθάνεις.
    Μετά, πιό ασφαλής, ασχολείσαι με το πιό σημαντικό, τον διαβήτ".

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ drider 09/05/2012 17:07:10

    Πακέτο πάνε τώρα. Αν δεν είχαμε μπει όπως η Σουηδία, ή η Αγγλία, άλλη συζήτηση. Τώρα πακέτο, τουλάχιστον μέχρι να γίνει Ευρώ του νότου ή οτιδήποτε, που πρέπει να έχουμε μείνει μέσα για να έχουμε τη δυνατότητα να το έχουμε. Αν φύγουμε τώρα, και τα δύσκολα θα έχουμε φάει, και δεν θα δούμε τη 'διόρθωση'.

    Το όραμα νομίζω υπάρχει: *Σοβαρή χώρα, σοβαρή πολιτεία, ελεύθερη -όχι ασύδοτη οικονομία, με παραγωγική βάση, με κοινωνική πρόνοια (που είναι υποχρέωση της πολιτείας ιδίως στους αδυνάτους και ουχί σοσιαλιστική αποκλειστικότητα), ισότιμο μέλος της ΕΕ και όχι επαίτης, περίγελος, ή αποικία.*
    Οι περισσότεροι Έλληνες συμφωνούν με αυτό ακόμα πιστεύω.
    Όμως αυτό τώρα διακυβεύεται πλήρως.

    Τα μπλέξαμε φίλοι. Απλά πράγματα: Επειδή κάποιοι τα έπαιρναν δεν φταίει το ...κόνσεπτ, η ελεύθερη οικονομία δεν είναι o Άκης. Δεν "δικαιώθηκε" έτσι ο αριστερός παράδεισος. Ας όψεται η πείνα που είναι κακός σύμβουλος. και κάνει τους ανθρώπους έρμαια όσων υπόσχονται 'λεφτά υπάρχουν' (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο).

    Άρα ας συμφωνήσουμε ποιοι και πόσοι θέλουμε το ανωτέρω και ας δουλέψουμε για αυτό. Το μοντέλο ανάπτυξης εξειδικεύει το πώς θα επιτύχουμε το όραμα, μπορούμε να το βρούμε αν απαντηθεί το προηγούμενο.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 09/05/2012 12:01:55

   Θείε, αν το "εποικοδόμημα" είναι το Μνημόνιο τότε η "βάση του" ποια είναι; Το lifestyle νεολληνικό κράτος ή κακιά Ευρώπη;
   Το όχι στο μνημόνιο αναγκαστικά πρέπει να έχει ένα ναι σε κάτι. Τι θα είναι αυτό το Ναι; Επιστροφή στην προ 2009 κατάσταση; Ή ανασυγκρότηση του κράτους και φτου κι απ' την αρχή;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/05/2012 12:14:01

    Προφανώς δεν διαφωνούμε. Κάθε άλλο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/05/2012 12:22:46

    Τα επείγοντα:
    Παραμονή στο ευρώ.
    Ταυτόχρονα, μαζί με Ιρλανδούς και Πορτογάλους, ριζική τροποποίηση του μέρους του μνημονίου που προκαλεί ύφεση.
    Μαζί με όλους της ΕΕ, ριζική ανατροπή της μέχρι τώρα οικονομικής πολιτικής του ΕΛΚ: Ευρωομόλογο έργων, κοινό Ευρωπαικό Τραπεζικό σύστημα, ΕΚΤ κατά τα πρότυπα της FED και πολλά άλλα.
    Τα σημαντικά, ήδη τα ανέφερες.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 09/05/2012 12:43:24

     Και το μέγα ζήτημα. Πως τα επικοινωνείς αυτά στον κόσμο για να σε στηρίξει, είτε ως κόμμα ή ως συνασπισμός κομμάτων; Χωρίς βερμπαλισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις; Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε ή αν μπορούν

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/05/2012 12:55:52

      Μόνη της η εγχώρια "Ευρωπαική Κεντροδεξια παράταξη", τώρα δεν μπορεί. Διότι δεν προλαβαίνει, έκαψε πολύ χρόνο.
      Χρειάζεται συνδυασμένη, ευέλικτη απάντηση.
      Από συνδυασμό δυνάμεων εντελώς διαφορετικών κατά τα άλλα, αλλά που θα συμπέσουν μερικά σ' αυτά τα θέματα.
      Το ανέφερα ήδη χθές: Ανταγωνιστικό δίπολο "Ευρωπαικής Κεντροδεξιας" - "Ευρωπαικής Κεντροαριστεράς", και δίπλα, άλλες διακριτές δυνάμεις Ευρωπαικής προοπτικής.
      "Θα βαδίζουμε χωριστά, αλλά θα χτυπάμε μαζί". Αυτό το δόγμα στρατηγικής χρειάζεται τώρα.

     • dim avatar
      dim @ Ο Θείος 09/05/2012 14:46:45

      Μα άμα χωριστεί το Ευρωπαϊκό μέτωπο στα δύο, τότεΣύριζα θα βεί πρώτο κόμμα, και το μπόνους των 50 εδρών θα το πάρει αυτός

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ dim 09/05/2012 19:04:38

      δεν κατάλαβες τι λέει ο θειος!

 65. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 09/05/2012 11:47:31

  ..... Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, συμφωνώ σχεδόν απόλυτα μαζί σας Mr. factorx μου...... Μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ;;;;; :-))


  Πιστεύω σ' ένα Θεό, Ακρίτα, Διγενή, στρατευόμενο πάσχοντα μεγαλοδύναμο, όχι παντοδύναμο, πολεμιστή στ' ακρότατα σύνορα, στρατηγό αυτοκράτορα σε όλες τις φωτεινές δυνάμεις, τις ορατές και τις αόρατες.

  Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν΄ αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!

  Μην κρατάς τίποτα για υστερνή. Μου αρέσει ο κίντυνος. Μπορεί να χαθούμε, μπορεί να σωθούμε. Μη ρωτάς! Απίθωνε κάθε στιγμή στα χέρια του κίντυνου τον κόσμον όλο!

  ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

  • factorx avatar
   factorx @ BLACKQUEEN 09/05/2012 12:01:30

   Ισως πρεπει να ανησυχώ κι εγώ μ΄ ...εμένα

 66. leleki avatar
  leleki 09/05/2012 11:59:04

  Aφού ο Σαμαράς «πέτυχε» την πολυδιαφημιζόμενη αυτοδυναμία , μετά την «αποτροπή» της απομειώσεως των επικουρικών συντάξεων, τώρα θα «ξαναπετύχει» έναν μείζονα στόχο του και θα ενώσει τον Βορίδη και τον Μπουμπούκο με τον Βαλλιανάτο και τον Δημητρά (παλαιός υποψήφιος και υποστηρικτής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας).

  Η απόλυτη επιβεβαίωση της προφητείας των Μάγιας για το 2012.

  • βυτ βυτ avatar
   βυτ βυτ @ leleki 09/05/2012 12:07:21

   Κοίτα να δεις τι κάνει μια υπογραφή !!!! Γι' αυτό λένε ότι την υπογραφή σου και το π@@λί σου πρέπει να ξέρεις που τα βάζεις. Διαφορετικά βάζεις ένα ολόκληρο κόμμα στην Εντατική με προορισμό το νεκροταφείο.

  • T.V avatar
   T.V @ leleki 09/05/2012 12:40:30

   Χαχαχαχαχα, Μπραβο ρε Λελεκι :-)

 67. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 09/05/2012 12:01:23

  Πρέπει να επιβάλλουμε το Εντός ή εκτός Ευρώ. Αλλωστε αυτή είναι η πραγματική επιλογή αφού και εμείς με το μνημόνιο διαφωνούμε σε ένα μέρος του. Αν πάμε στο μνημόνιο -αντιμνημόνιο είμαστε χαμένοι από χέρι.

 68. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/05/2012 12:11:37

  Σαμαρά, ήρθε η ώρα να παίξεις "βρώμικα": γελοιοποίηση/απο-ηθικοποίηση του Τσίπρα (βρες παλιές του δηλώσεις-μπουμπούκια), διάλυση (από μέσα) για ΑΝ.ΕΛ, έγερση συνταγματικού ζητήματος μη-συμμετοχής νεοναζιστών στις εκλογές.
  ΜΕΤΑ: ευρύ αριστερο-κεντρο-δεξιό πατριωτικό Συνασπισμό, για να σωθεί η χώρα από την Τσιπρο-αλβανοποίηση.
  Ο Μ.Αλέξανδρος ΔΕΝ κατέκτησε μόνος του την Περσία...

 69. Γιάννης Μπέλτσος avatar
  Γιάννης Μπέλτσος 09/05/2012 12:16:44

  Αντιγράφω από Σαλονικιώτικο blog και θεωρώ ότι έχει απόλυτο δίκιο:

  Δεν μπορούν να καταλάβουν οι Νεοδημοκράτες, δεν μπορούν ! Δεν μπορούν!
  Δε βάζουν μυαλό με τίποτα, δεν έχουν επαφή με τον κόσμο, δεν αφουγκράζονται τα μηνύματα των καιρών, δεν έχουν ιδέα από εκλογές.
  Εξηγούμαι:
  Από χθες που θύμωσαν με την ντρίπλα Τσίπρα για "δηλώσεις μετανοίας", ξεχύθηκαν να μας θυμίσουν τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας κομμάτια από το πρόγραμμα και την "ιδεολογία" του κόμματος αυτού. Φυσικά ως αδέξιοι-δεξιοί, ενθουσιάζονται όταν ανακαλύπτουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει "να καταργήσει τα θρησκευτικά απ΄τα σχολεία", ότι "αναγνωρίζει τη FYROM ως Μακεδονία", ότι θέλει "να ξυρίσει τους παπάδες", "θέλει να καταργηθεί η προσευχή", "να μεγαλώσει ο δημόσιος τομέας", να "επανακρατικοποιηθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις" κλπ.
  Αυτά γράφει κι ο συνάδελφος νεοδημοκράτης "μουτζαχεντίν" σε προηγούμενο άρθρο με τίτλο
  Αυτά τα διαβάσατε στο πρόγραμμα του ΤΣΙΠΡΑ;

  Λοιπόν, αγαπητέ συνάδελφε Μουτζαχεντίν, επειδή είσαι κλασικός νεοδημοκράτης, πάντα εκτός τόπου και χρόνου, να σου απαντήσω:
  Φυσικά και δεν τα διάβασε κανένας, παρά μόνο τα λιγοστά μέλη κάθε συνιστώσας, δηλαδή όλοι μαζί 2.000-3.000 άνθρωποι.
  Στις εκλογές της 6ης Μαϊου, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 1.061.265 ψήφους.
  Από αυτούς, συνειδητοποιημένοι και ζυμωμένοι ΣΥΡΙΖΑιοι είναι οι 61.265.
  Το 1.000.000 δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν ξέρει ποιές είναι οι συνιστώσες (βάζω στοίχημα ότι δεν τις γνώριζες ούτε εσύ ! Δες τις εδώ).
  Αυτό το εκατομμύριο, δεν ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ επειδή τον ενθουσιάζει η οπτική της "ΡΟΖΑ" για τον Δεκέμβρη του 2008, ούτε επειδή συμφωνεί με τις θέσεις της ΑΚΟΑ για το μεταναστευτικό!
  Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για έναν και μόνο πολύ απλό λόγο:
  Γιατί στον Αλέξη Τσίπρα, βλέπει τον άνθρωπο που θα τον απαλλάξει από το μνημόνιο. Κι αν το πρόσεξες δεν ψήφισε Καμμένο, που είναι ακόμη πιό αντιμνημονιακός. Ξέρεις γιατί;

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Γιάννης Μπέλτσος 09/05/2012 12:27:23

   "στον Αλέξη Τσίπρα, βλέπει τον άνθρωπο που θα τον απαλλάξει από το μνημόνιο": ΚΑΙ, ΩΣ ΝΕΟΣ ΧΟΥΝΤΙΝΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ

  • boanerges avatar
   boanerges @ Γιάννης Μπέλτσος 09/05/2012 12:56:36

   Οι θέσεις της ΑΚΟΑ για το μεταναστευτικό εδώ: http://www.akoa.gr/dikaiomata/115-2012-04-27-16-13-02.html

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Γιάννης Μπέλτσος 09/05/2012 18:34:45

   ME THN ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ? η ΜΕ ΤΟ "ΛΕΦΤΑ
   ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ?
   ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ -ΜΕΡΙΚΟΙ ? ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ
   ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ?

 70. anetos avatar
  anetos 09/05/2012 12:21:07

  "... και τον άλλο που ξεχνάω πως τον λένε..."

  αυτα σε φαγανε μεγαλε "πολιτικε αναλυτη"...!

 71. seven avatar
  seven 09/05/2012 12:29:39

  Είμαι οπαδός της παράταξης και πίστεψα στον ΑΣ ότι θα μπορούσε να διώξει τα τζάκια και να φέρει καινούριους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν και όχι να εισπράξουν μόνο. Και ξεκινήσαμε καλά , έφυγε η Ντόρα , και ήμασταν κατά του μνημονίου , αιτιολογημένα με προτάσεις Ζάπειο 1 , 2 κτλ . Μέχρι που ήρθε η ώρα του εκβιασμού και μπήκαμε στο μνημόνιο !!! Και άρχισαν οι κυβιστήσεις και κυβερνώ αντιπολιτευόμενος και άλλες ομορφιές.
  Και τώρα 18,8 % και σκεφτόμαστε να έρθουν όλοι πίσω να μαζευτούμε να κάνουμε τι ακριβώς ??? Να πάρουμε την κυβέρνηση και να διοικήσει ποιός ??? Η Ντόρα ο Αντώναρος ο Βαρβιτσίωτης ο Σπηλιωτόπουλοςς κλσ. Καμία ανανέωση καμία φυγή προς τα εμπρός. Πως να ψηφίσεις πάλι τους ίδιους???
  Πως να πιστέψεις ότι κάτι θα αλλάξει ??? Εδώ μέχρι και ο Βουλγαράκης μίλησε , να τον φέρουμε και αυτόν πίσω ??? Πάντα πίστευα ότι το ΠΑΣΟΚ μένει ενωμένο λόγω της εξουσίας που είχε , από ότι φαίνεται και εμείς το ίδιο είμαστε η πατρίδα δεν υπάρχει πουθενά στο λεξιλόγιο του κόμματος.
  Άρα το αποτέλεσμα για μένα είναι ένα "Καληνύχτα Ν.Δ"

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ seven 09/05/2012 12:33:35

   Η "φυγή προς τα εμπρός" από μόνη της, ΔΕΝ έφερε αποτέλεσμα στην κάλπη. Ο Μ.Αλέξανδρος, ΔΕΝ έφυγε μόνος του προς τα εμπρός...

   • seven avatar
    seven @ Δημήτρης 09/05/2012 12:46:09

    πολύ μεγάλο βάρος οι βαρώνοι για να φύγεις προς τα εμπρός.Μάλλον θα σε πάνε πίσω.

    • Δημήτρης avatar
     Δημήτρης @ seven 09/05/2012 12:54:16

     Πίσω είμαστε ήδη. Τί καλύτερο να περιμένουμε τον Ιούνιο; Ο Καραμανλής επανέφερε τον Αβραμόπουλο του ΚΕΠ. Ας σκεφτούμε: σε νέες εκλογές, από πού ελπίζει να πάρει έξτρα η ΝΔ; Από πουθενά! ΜΟΝΟ αν αλλάξει το παιχνίδι, και διευρύνει το μέτωπο, θα υλοποιήσει την "αναπτυξιακή φυγή προς τα εμπρός".

 72. Ταγμενος avatar
  Ταγμενος 09/05/2012 12:32:44

  Ο λαός είμαστε εμείς. Και εμείς την Κυριακή, δεν στείλαμε μήνυμα, πήραμε απόφαση. Μια απόφαση που λέει ότι όσο εσείς μας λιώνετε, τόσο εμείς θα σας τσαλαπατούμε. Δεν νοιάζεστε εσείς για μας και για το τι σας λέμε!!! Τότε όσο εσείς δεν μας υπολογίζεται, εμείς θα σας ισοπεδώνουμε. Και ξέρετε γιατί θα τους ισοπεδώνουμε -εκλογικά πάντα-? Γιατί πλέον δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Γιατί έχουμε μείνει πετσί και κόκαλο, πανί με πανί. Δε μας νοιάζει πια. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια, γιατί μας τα έχουν πάρει όλα. Και ως γνωστόν ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.
  Αυτό είναι το αληθινό μήνυμα των εκλογών προς τα πολιτικά κόμματα. Αυτή είναι η ψυχολογία της μάζας. Και αν ο Σαμαράς δεν το αντιμετωπίσει ως τέτοιο, θα βρεθεί πάλι προ εκπλήξεων.
  Είπαμε και το λέει και ο ίδιος: η αλλαγή θα έρθει από τους κολασμένους, εκείνους που είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν την αξιοπρέπεια τους και το φιλότιμο τους και μ αυτούς πρέπει να περπατήσει ο Σαμαράς δίπλα-δίπλα, όχι με τους προσκυνημένους. Και η Ντόρα, και ο Μάνος είναι προσκυνημένοι.
  Η αληθινή ζωή -μέσω των εκλογών- έδειξε ότι στελέχη, σύμβουλοι και όποιοι άλλοι της Συγγρού, ζουν στο γυάλινο κόσμο που τους εξασφάλισε ο Σαμαράς, δίχως καμιά επαφή με την πραγματικότητα, την καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Είναι όλοι αυτοί που έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτινάξουν από πάνω τους την αντιμνημονιακή στάση και να την παραδώσουν -ως όπλο- σε εκείνους που περίμεναν στη γωνία το Σαμαρά. Είπαν με εν ολίγοις, σας δίνουμε τη σημαία μας για να μας πολεμήσετε. Και παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν, δεν έχει κανένας τους την ευθιξία να παραιτηθεί, να αναλάβει μια γαμημένη ευθύνη. Κανένας τους όμως!!!
  Δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε έξω στην κοινωνία. Απλά απολάμβαναν τον μικρόκοσμό τους και περίμεναν από τους ανά την επικράτεια Γκρούεζες τους, να τους δώσουν εικόνα της κοινωνίας και κλίμα. Ο εκάστοτε Γκρούεζας όμως, δεν είναι βλάκας, θα πει αυτό θέλουν να ακούσουν τα αφεντικά του, για να συνεχίσει να υπάρχει ως Γκρούεζας.
  Ας αφήσουμε λοιπόν τα ευχολόγια και ας πούμε σκληρές αλήθειες. Ο Σαμαράς πρέπει να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, όπως έκανε και το '09. Να αφουγκραστεί την ανάσα του Έλληνα. Να νιώσει πάλι.
  Να έρθει σε επαφή και να ακούσει τους δικούς του ανθρώπους, εκείνους που εμπιστεύεται και τον εμπιστεύονται.
  Ο Σαμαράς πρέπει να αφήσει τις ελίτ ισορροπίες με τους φλώρους της αστικής τάξης -που παρεμπιπτόντως ψήφισαν τον Τσίπρα, νομίζοντας ότι στέλνουν μήνυμα και μη πιστεύοντας ότι θα κληθεί ποτέ να πάρει θέση αυτός ο τύπος -που κουνάει το ξύλινο σπαθί στη Μέρκελ- και τώρα λένε τι κάναμε.
  Επανάσταση με γόβες Manolo Blahnik, δε γίνεται κορίτσια!
  Είναι εμφανές πλέον -όπως σωστά περιγράφει Φάκτορας- ότι πάμε σε ένα άλλο δίπολο, σε έναν άλλο δικομματισμό, που θα εκφράζεται από την κεντροδεξιά με το Σαμαρά, την κεντροαριστερά με τον Τσίπρα -μάλλον- και το ΚΚΕ -γιατί αυτό είναι σταθερή αναχρονιστική αξία-.
  Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις ομοτράπεζος με όσους βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετοι με εκείνα που πρεσβεύεις, απεναντίας πρέπει να μείνεις μακριά τους, γιατί θα σε παρασύρουν στο δικό τους όλεθρο.
  Καθαρές γραμμές και σαφές ιδεολογικό στίγμα για να μπορέσεις να πείσεις τους Έλληνες για τις προθέσεις σου. Και έξω στον κόσμο να κάνεις κοινωνούς όλους, να μιλήσεις, να σε ακούσουν, να μεταλαμπαδεύσεις, να εκλαϊκεύσεις όσα λες, να φτάσουν στον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας. Η δύναμή σου Σαμαρά είναι ο κόσμος, όχι το σύστημα, όχι οι ανύπαρκτοι κομψευάμενοι δήθεν τύποι.
  Και είναι εκεί έξω από το γυάλινο κτίριο της Συγγρού.
  Συνάντησέ τους, μίλησε τους, τώρα γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά για όλη τη χώρα -καθότι οι Τσιπραίοι την καραμέλα του προπαγανδισμού την έχουν έτοιμη, επένδυσαν μια φορά στο φόβο, την οργή και το θυμό μας, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα το κάνουν πάλι για να κερδίσουν-!

 73. factorx avatar
  factorx 09/05/2012 12:35:40

  Δείτε και το σημερινό άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ: Η "μεγάλη κεντροδεξιά του Αλαφούζου" - χα χα χααααααα:


  «Μεγάλη Κεντροδεξιά»: «Η μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη έχει παίξει κρίσιμο ρόλο στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή συγκέντρωνε πάντοτε ό,τι καλύτερο διέθετε ο τόπος, απέφευγε τις ακρότητες και τους ακραίους και στεκόταν απέναντι στο λαϊκισμό, έστω κι αν εξέφραζε την παραδοσιακή “λαϊκή Δεξιά”. Αυτή η παράταξη πρέπει να ξαναγεννηθεί και να ανασυνταχθεί επειγόντως τώρα. Πρέπει να συμπεριλάβει στις τάξεις της όλες τις κεντροδεξιές φιλελεύθερες δυνάμεις, οι οποίες απομακρύνθηκαν ή εκδιώχθηκαν. Πρέπει να εκπροσωπεί το μεσαίο χώρο, όπως το έπραξε ο Κώστας Καραμανλής και να αποβάλει από τις τάξεις της και την ταυτότητά της όλα τα ακραία, λαϊκιστικά και γραφικά στοιχεία. Η σημερινή της ηγεσία διέπραξε ασυγχώρητα λάθη, ταυτιζόμενη με ακραίες αντιμνημονιακές φωνές, ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή μετριοπάθεια και σταθερή φιλοδυτική γραμμή. Ο κ. Σαμαράς αντελήφθη τα λάθη του, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση, διαρρηγνύοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης της παράταξής του με την κοινή γνώμη, λόγων των παλινωδιών και των σπασμωδικών χειρισμών. Αυτή την ώρα, όμως, η Κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να δώσει τη μάχη για να νικηθεί ο αριστερόστροφος έξαλλός λαϊκισμός και να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ factorx 09/05/2012 13:57:44

   Ο κ. Αλαφούζος βρίσκεται μέσα σε κλειστό γυάλινο θερμοκήπιο και πετάει πέτρες στα απέναντι θερμοκήπια.
   Προειδοποίησε μήπως το 2010, όταν υπήρχε καιρός ; ¨Οχι φυσικά !!!
   Ποιοί το έκαναν; Θυμάται κανείς εκεί έξω;
   "Πάς μετά Χριστόν προφήτης....." - άντε μη το γράψω τώρα!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ factorx 09/05/2012 14:01:57

   'Οταν παιζόταν τα ανούσια παιχνιδάκια μηνών με τον taxi driver κ. Λυμπερόπουλο, με τους βυτίους και με τους φαρμακοποιούς (ενώ κοβόταν οι κατώτατοι μισθοί σε χρόνο dt), τι έκανε ο κ. Αλαφούζος;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ factorx 10/05/2012 03:08:12

   Εντελώς άστοχο, άσχετο και χωρίς βάση άρθρο της Καθημερινής. Λές και το έγραψε ο Λούλης.

 74. andreas avatar
  andreas 09/05/2012 12:35:42

  ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΠΛΕΟΝ ΝΔ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟ ΜΗΝΗΜΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ andreas 09/05/2012 13:16:21

   άλλο φτωχοί και άλλο εξαθλιωμένοι

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ andreas 10/05/2012 03:09:04

   Ψήφισε Καμμένο, θα πιάσεις το λαχείο

 75. boanerges avatar
  boanerges 09/05/2012 12:42:33

  @factorx: Εκείνο το άρθρο του Antinews που είχε αρχικά τον τίτλο: "Χαιρετίσματα στην εξουσία" και μετά αλλάχτηκε ο τίτλος του, μπορείτε να μου πείτε ποιος ήταν ο τελικός του τίτλος, γιατί δε θυμάμαι και ψάχνω να βρω το άρθρο και δε μπορώ;

  • factorx avatar
   factorx @ boanerges 09/05/2012 13:04:59

   γιατί είσαι ωευταράκος; ο τ΄τιλος δεν άλλαξε ποτέ και ισχύει: http://www.antinews.gr/2011/11/10/132873/

   • Βατάτζης avatar
    Βατάτζης @ factorx 09/05/2012 14:39:36

    Δεν είμαι δεινός σχολιαστής, και ποτέ δεν έχετε κόψει σχόλιο μου, αλλά μόνο μια ερώτηση θέλω να κάνω. Προς τι οι προεκλογικές κορώνες εναντίον Αριστεράς-Καμμένων και Χρυσής Αυγής; Ψήφος αντίδρασης του λαού σημαίνει ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, ακόμα και σε λογικές προτροπές. Αν ΔΕΝ είχε ακολουθηθεί αυτή η τακτική, τα ποσοστά θα ήταν διαφορετικά. Είπαμε, ο λαός θέλει να ακούει "Ανδρέα" από τα μπαλκόνια, και να του τάζει λαγούς με πετραχείλια. Πότε θα το καταλάβουμε αυτό;;

 76. Μαρία Παπαδάκη avatar
  Μαρία Παπαδάκη 09/05/2012 12:45:03

  Πολυ καλα τα λετε.Στη Συγγρου,ακουει κανεις;

 77. boanerges avatar
  boanerges 09/05/2012 12:46:08

  Άσε το βρήκα, "game over" λεγόταν στην αρχή, εγώ θυμόμουν λάθος:

  http://www.antinews.gr/2011/11/10/132873/

 78. restart avatar
  restart 09/05/2012 12:46:55

  "Σε συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου καλεί ο Π. Καμμένος
  bla blaq bla bla lba
  Κατέθεσε πλαίσιο συμφωνίας πέντε σημείων των κομμάτων με άξονα την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, τη διαγραφή του επαχθούς χρέους, την
  τιμωρία των ενόχων και τον καθορισμό της ΑΟΖ."

  ξεκίνησε η δημοπρασία πατριδολαγνείας
  στο " τιμωρία των ενόχων"πως θα κάνει ρελάνς η ΝΔ?
  σορι αν γίνομαι ειρωνικός
  αλλα δε βλέπετε που οδηγεί το πράγμα?

  • seven avatar
   seven @ restart 09/05/2012 13:27:37

   Απλά επικίνδυνος

 79. however avatar
  however 09/05/2012 13:00:50

  Κάποιοι ψήφισαν Τσίπρα γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία "και θα μείνω στο ευρώ και θα γλυτώσω από το μνημόνιο"
  Κάποιοι ψήφισαν Τσίπρα για να "τιμωρήσουν" το κατεστημένο σύστημα
  Κάποιοι ψήφισαν ΧΑ για να κάνουν "πιο κακό" στο κατεστημένο σύστημα
  Κάποιοι ψήφισαν ΧΑ ορμώμενοι από την κατάσταση με τους λαθρομετανάστες και την εγκληματικότητα
  Κάποιοι ψήφισαν Καμμένο για να τιμωρήσουν τη ΝΔ που "έγινε" μνημονιακή
  Πολλοί ψήφισαν "άκρα" για να εκδικηθούν ένα σύστημα που τους κατέστρεψε ενώ άφησε άλλους (ακόμα) στην άλλη πλευρά
  Λίγοι ψήφισαν "άκρα" από "μόδα"
  Αρκετοί δεν ψήφισαν για λόγους "συνείδησης"
  Αρκετοί δεν ψήφισαν για λόγους οικονομικούς (300χλμ, βενζίνη, διόδια, κλπ)
  Κάποιοι δεν ψήφισαν γιατί θεώρησαν οτι δεν "χρειάζεται" καθώς το σενάριο συγκυβέρνησης ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο
  'Ολοι καταλαβαίνουν: πολλοί γιατί "αισθάνονται", λιγότεροι γιατί "ακούν", ακόμα λιγότεροι γιατί "διαβάζουν"
  Αν κάπως έτσι είναι τα σημεία της Κυριακής, τότε ας τραβήξει ο κάθε ένας τη γραμμή που περνάει καλύτερα από αυτά τα σημεία για να καταλάβει που πάει η "προβολή" της σε ένα μήνα και πως πρέπει να τοποθετηθούν τα σημεία στις επόμενες εβδομάδες ώστε να αλλάξει (εάν το επιθυμεί) η προβολή της γραμμής σε άλλο τοπίο....

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ however 09/05/2012 13:11:57

   Η "κοινή γραμμή όλων των σημείων" είναι "οργή και τιμωρία", και σε εκλογές Ιουνίου οδηγεί σε ποσοστό 10% για ΝΔ. Εκτός αν αλλάξει το παιχνίδι, με ενιαίο αριστερο-κεντρο-δεξιό πατριωτικό μέτωπο κατά της δραχμής: βάλε τη δραχμή ως "επικείμενο μπαμπούλα".

 80. kas avatar
  kas 09/05/2012 13:01:11

  όταν θα κυριαρχούν στους δρόμους τα ορκς....σχολιάστε τα μικροπολιτικά

  όταν θα καίνε τα πάντα οι οργανωμένες σέκτες....σχολιάστε τα μικροκομματικά

  όταν δεν θα υπάρχουν τρόφιμα-καύσιμα και ρεύμα...σχολιάστε τι συμφέρει ή όχι το κόμμα

  ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ

  θα το καταλάβετε
  αλλά στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα

  ΛΟΥΣΤΕΙΤΟ ΤΟ "Δεξιοί" !!!

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ kas 09/05/2012 14:42:25

   Δεν κατάλαβα, ο λαός αποφάσισε. Ας τον αφήσουμε να υποστεί τις συνέπειες τις ψήφου του. ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ο Σαμαράς σε κυβέρνηση. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ, μαζί με τον Καμμένο, τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, εί δυνατόν...

 81. kas avatar
  kas 09/05/2012 13:03:14

  δύο μέρες...με 16% και καφέ στου απλυσία
  και ο στρακαστρούκας στα τηλεπαράθυρα....και το χρηματιστήριο πήγε σε μέρες 92

  φανταστείτε τι θα κάνουν ως πρώτο κόμμα με 25%


  ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ λένε ρε ΞΥΠΝΑΤΕ

 82. ΣωτήτηςΚ Πύλιος avatar
  ΣωτήτηςΚ Πύλιος 09/05/2012 13:07:52

  ..."Τήν αντιμνημονιακή πολιτική του που τον έκανε σύμβολο των αγώνων ενός
  λαού δεν μπορεί να την εκχωρήσει σε κανέναν" ...κάποτε στο μέλλον ίσως μου
  δοθεί η ευκαιρία κάπου εκεί στη Πύλο να τον ρωτήσω. Γιατί ΑΣ εκχώρησες
  ή άφησες να στα πάρει 'ολα ο Τσίπρας και τώρα να σε βάζουν στο ίδιο τσουβάλι
  με το αποτυχημένο ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα ανεκδιήγητα βλακόμουτρα.¨΄Ησουν όχι μόνο ο πρώτος αντιμνημονιακός αλλά είχες και ατράνταχτα επιχειρήματα
  τα οποία όλα επαληθεύθηκαν. και όμως ο αλαζόνας τσίπρας γίνεται ήρωας απο τα δικά σου πιστεύω. Θέλω να ελπίζω πως θα γυρίσει ο τροχός και ολα θα βρούν το δρόμο τους. ΑΣ τράβα μπροστά. οι Τσιπραίοι μπροστά στις τυχόν
  κυβερνητικές τους ευθύνες φαίνονται όλοι τους Χεσμένοι. μην τους λυπάσαι ονομασέ τους "Το κόμμα των Χεσμένων¨και ο λαός θα σε ανταμείψει.

 83. Mπροστα και Δεξια avatar
  Mπροστα και Δεξια 09/05/2012 13:19:59

  Μα για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ πρεπει επειδη ενισχυθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ για αλλη μια φορα να "αλλαξει συνταγη" και να γινει κατι το οποιο ΔΕΝ ειναι ?Ποιος αραγε απο εδω πιστευει πως εαν κυρηξει ο Σαμαρας πανστρατια για μια ΜΑΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ Δεξιας με Αριστερα , δεν θα υπαρξει τεραστια συσπειρωση ?Θα πρεπει ομως ευθεως να τονιστουνε ακριβως ΟΛΑ τα αρνητικα της Αριστερας.Ας μαθουνε οι πολιτες τι σκεφτονται για τα Εθνικα θεματα , τι εχουν στο μυαλο τους για Στρατο και Αστυνομια ,τι θα κανουνε με τους Λαθρομεταναστες , πως βλεπουνε την οικονομια με ενα σαπιο Σοβιετικο μοντελο με το κρατος να ειναι ο βασικος μοχλος , τι ακριβως θα επικρατει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οταν ακομα και τωρα ο τσαμπουκας της Αριστερας τα εχει φερει σε πολυ δυσκολη θεση , τι μπορει να περιμενει κανεις απο ενα κομμα που επι τοσα και τοσα χρονια φωνασκει και διαμαρτυρεται , που δημιουργει κλιμα ακυβερνησιας και ταραχης , που επι της ουσιας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ σχεδιο για κυβερνηση και ας λενε οτι εχει !
  Σε τετοια περιπτωση , και αφου τονιστουνε ΞΕΚΑΘΑΡΑ οι κινδυνοι που μπορει να ερθουνε για την χωρα οπως πχ η -πραγματικη- απωλεια Εθνικης συνειδησης , η εξοδος απο ΕΕ και Ευρω , και η μετατροπη της χωρας σε Κουβα , τοτε ο κοσμος θα καταλαβει τι λαθος εκανε.
  Δεν ηταν ηττα της Νεας Δημοκρατιας οι εκλογες , γιατι το βλεπουμε ετσι ?
  Ο κοσμος απλα με οργη , θυμο και αγανακτηση ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.Αυτο εκανε ομως νομιζω οτι ηδη φαινονται τα πρωτα δειγματα γραφης και ο Σαμαρας βγαινει σωστος.Πλεον -ΟΛΟΙ- μιλανε για ισχυρη κυβερνηση , για επαναδιαπραγματευση , για "Εθνικο ζητημα" κτλ.
  Αυτο σας λεει κατι ?Ακομα και στον ΣΥΡΙΖΑ "φαινετε" αυτη η προοπτικη.

  Τωρα οπως ειπε καποιος ειδε απλως στο προσωπο του κ. Τσιπρα εναν νεο ανθρωπο με σοφο λογο περι αλλαγης και αντιστασης στο μνημονιο.Δεν γνωριζει ομως επ' ακριβως τι ιδεολογια πρεσβευει αυτος ο χωρος , τι ιδανικα και ιδεες εχει , και τι ακριβως θελει να κανει.Εαν μαθει , μεγαλο κομματι θα αλλαξει γνωμη.

  Για να το παω ακομα πιο περα : το ΠΑΣΟΚ σχεδον παντα σε εκλογικες αναμετρησεις κανει χρηση ισχυρων λεξεων και λογων ως προς την ταυτοτητα του.Σε (σχεδον) καθε εκλογικη αναμετρηση οταν εχανε το ΠΑΣΟΚ εχανε με μικροτερο ποσοστο απο την Ν.Δ.
  Μιλαει ξεκαθαρα περι προοδευτικης Κεντρο-αριστερης διακυβερνησης (αυτο προς τον προοδευτικο αριστερο ψηφοφορο του) μιλαει για "σταθεροτητα , ευθυνη , συνεση" κτλ (αυτο παει προς τον κεντρο) και επισης μιλαει περι "πατριωτικης παραταξης , πατριδα κτλ" (παει προς το παλιο πατριωτικο πασοκ).
  Δεν κρυβει λοιπον το ΠΑΣΟΚ την ταυτοτητα του , την αναφερει ξεκαθαρα.
  Και ποιο το αποτελεσμα σε αυτην την περιοδο?Να βγει τριτο κομμα.Το "κεντρο" δεν νομιζω πως πλεον μπορει να υπαρξει στην κοινωνια η οποια ειναι γεματη αγανακτηση , προβληματισμο , και αγωνια.Ο κοσμος ψαχνει πλεον για λυσεις και οι λυσεις θα βρεθουνε απο ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ιδεολογιες και ιδεες.
  Παραδειγμα : η Αριστερα προτεινει 4-5 συγκεκριμενα θεματα , η Δεξια θα πρεπει να προτεινει επισης 4-5 αλλα θεματα.Ομως θα πρεπει επισης να προβαλλει με τον πιο ισχυρο τροπο τα αρνητικα της Αριστερας , οπως ακριβως κανανε επι χρονια στην Αριστερα με αποτελεσμα την ουσιαστικη καταστροφη σε μεγαλο βαθμο της Δεξιας ιδεολογιας...Προσωπικα δεν θα ηθελα να γυρισω στην εποχη των τζακιων και του κ. Κωστα Καραμανλη που φυσικα σεβομαι απολυτα , ομως απομακρυνθηκε πολυ απο την ταυτοτητα της βασης και αυτο υπερ μιας "γενικοτερης" συσπειρωσης των μεσων Ελληνων.Ομως ισως αυτο δεν πετυχε επειδη δεν ειχαμε και καποια μεγαλη κριση.Πχ προσπαθησε ξεκαθαρο ανοιγμα προς αριστερα με την κ. Ρεπουση να γραφει το ΤΡΑΓΙΚΟ βιβλιο ιστοριας.Αυτο απο μονο του για εμενα ηταν κατι το εντελως απαραδεκτο απο την Δεξια παραταξη , οπως επισης και η αδυναμια να επιβληθει ο νομος το 2008.

  Η Πατριδα περναει πολυ δυσκολες στιγμες , και οσοι απο εμας εχουμε ακομα καποια ιδανικα , πιστη , αφοσιωση και πανω απο ολα πιστευουμε στην Ευρωπη θα πρεπει να κανουμε το σωστο και να υποστηριξουμε με ολες τις δυναμεις μας μια Κεντρο-δεξια ΜΕΓΑΛΗ Ευρωπαικου προσανατολισμου παραταξη.
  Για να παψει το κρατος να ειναι ο μοχλος , εαν βεβαια θα υπαρχει κρατος αυριο-μεθαυριο , για να σταματησει επιτελους αυτος ο αντι-εθνικος κατηφορος και η εσωτερικη αναταραχη στην χωρα καθως δεν ειναι τυχαιο οτι η Χρυση Αυγη πηρε ολοκληρο 7% , και για να ενισχυθει η σταθεροτητα στην χωρα ετσι ωστε να στειλουμε ενα μηνυμα εξω.Κρισεις περνανε ΟΛΑ τα Εθνη.Τωρα ηρθε η μεγαλη κριση στην δικη μας γενια.Ας κανουμε λοιπον οτι μπορουμε.
  Ας βαλουμε κατω τα "κουκια" ας τα μετρησουμε , ναι μεν πολλοι δεν θα ειμαστε ικανοποιημενοι , αλλα θα πρεπει να συσπειρωθουμε εκτος ξαναλεω εαν θελετε τους νεο-μπολσεβικους αντι-Ευρωπαιους να παρουν στις επομενες εκλογες κανενα 30% και μετα το "χασαμε το κορμι" , γιατι εαν τελικα γινουνε εκλογες εκτος απο τεραστιο προβλημα και αγκαθι για την χωρα , θα αποτελεσει ισως και την ολοκληρωτικη ταφοπλακα της Κεντρο-δεξιας εαν συνεχισουμε ετσι...

 84. GreekInLux avatar
  GreekInLux 09/05/2012 13:20:10

  Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, είναι κατά τη γνώμη που απλή και δεν χρειάζεται περισπούδαστες αναλύσεις. Σε ότι αφορά τη ΝΔ, σαφώς και χρειάζεται ανασυγκρότηση των δυνάμεων της κεντροδεξιάς αλλά με δεδομένες τις υπάρχουσες συνθήκες για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σε σωστές και όχι πρόχειρες βάσεις χρειάζεται και πολύς δρόμος και πολύς «πόνος». Τα βιαστικά «πασαλείμματα» θα έχουν ως αποτέλεσμα εκ νέου γκρίνια και εσωστρέφεια την επομένη ενός νέου κακού αποτελέσματος και τότε ίσως η όποια προσπάθεια όχι μόνο θα έχει πέσει στο κενό αλλά υπάρχει πιθανότητα η όπως-όπως ενωμένη δεξιά να διασπαστεί και πάλι με μόνιμο πια χαρακτήρα.
  Σαφώς κι η ΝΔ πληρώνει την αδυναμία της ηγεσίας της να εξηγήσει την στάση του Νοέμβρη του 2011 που έβαλε το κόμμα στο «κάδρο» των μνημονιακών. Πληρώνει και κάτι ακόμα. Ότι δεν αναδείχθηκε εγκαίρως και επαρκώς η διαφορά του αντιμνημονιακού Σαμαρά με τον αντιμνημονιακό Τσίπρα. Ο αντιμνημονιακός Σαμαράς, όπως εγώ τον αντιλαμβάνομαι, υποστήριζε υιοθέτηση άλλων πολιτικών το επιτυχές αποτέλεσμα των οποίων θα μπορούσε να μην μας είχε στείλει στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Πολιτικών που θα προστάτευαν το λαό από οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και θα έκαναν μια πιο ορθή χρήση της φορολογίας, θα πάτασσαν την φοροδιαφυγή, θα αξιοποιούσαν ορθολογιστικά την δημόσια περιουσία. Και μετά την υποτίθεται υπογραφή του δεύτερου μνημονίου τα ίδια είπε προτείνοντας τα ως ισοδύναμα. Μίλησε επίσης για ανάταση της παραγωγικής δύναμης της χώρας. Γιατί ως γνωστόν δεν παράγουμε τίποτα. Είμαστε ευλογημένοι όσο λίγοι να ζούμε σε μια χώρα με μοναδικό κλίμα και εισάγουμε ντομάτες Ολλανδίας!!! Δεν είναι μόνο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το υπέδαφος που θα φέρουν λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας και θα μας κάνουν ενεργειακή «υπερδύναμη»… το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του 50 και του 60 βασιζόταν, στη σκληρή εργασία, στη γεωργία, κτηνοτροφία και τουρισμό.
  Ο αντιμνημονιακός Τσίπρας από την άλλη, ο οποίος τείνει να παρουσιαστεί ως λαϊκός ήρωας, από τα λίγα που έχω καταλάβει ακούγοντας σποραδικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τι μας παρουσιάζει ως πολιτική; Λίγο έως πολύ τα όσα έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση με την οποία οδηγήθηκε 2 χρόνια πριν στο μνημόνιο. Το αντιμνημονιακό του λόγου του στηρίζεται μόνο στην καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και στην αξίωση moratorium (φρέσκο αυτό) σε ότι αφορά την αποπληρωμή των οφειλών. Λες και το moratorium δεν θα είναι, αν και εφόσον γίνει πραγματικότητα, αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και τροποποιήσεων για τις οποίες αμφισβητήθηκε τόσο η ΝΔ. Κατά τ’ άλλα ακούμε για δημιουργία και πάλι θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα (κοινώς φόρτωμα) ο οποίος θα αναλάβει εκ νέου κεντρικό ρόλο (κρατισμός), δωρεάν δημόσια παιδεία και υγεία για όλους (στον αγύριστο οι επιταγές της Ευρώπης για άνοιγμα ιδιωτικών πανεπιστημίων και αναγνώριση των τίτλων που εκδίδονται από αυτά, οι γιατροί για την φουλ δωρεάν υγεία από πού θα πληρώνονται; Η μήπως η λύση είναι η υπάρχουσα κατάσταση, να απευθυνόμαστε όλοι δηλαδή σε γιατρούς των δημόσιων ταμείων κάνοντας ουρές από τις πέντε το πρωί;) και ένα σωρό άλλα τέτοια όμορφα από αυτά που έχουμε γευτεί και ζήσει στο «πετσί» μας τόσα χρόνια.
  Προσωπικό συμπέρασμα… ο έλληνας δεν έχει αλλάξει καθόλου νοοτροπία. Σωστά κάποιοι βλέπουν στο πρόσωπο του Τσίπρα το νέο «Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς» και ίσως γι αυτό να έχει τόση απήχηση στον κόσμο και ειδικά στο λεκανοπέδιο. Γιατί απλά βλέπουν κοινά στοιχεία με αυτό που κατέφθασε 30 χρόνια πριν και σαρώνοντας σα λαίλαπα τη χώρα, πρόσφερε στον έλληνα την επίπλαστη ευμάρεια μέσα στην οποία έμαθε να ζει χωρίς να παρακουράζεται, μεταμορφώνοντας τον σε πολίτη αριστερής, και καλά, ιδεολογίας, που αντιλαμβάνεται την καλοζωία ως ισοδύναμο καλού, πλέον του ενός, αυτοκινήτου, πολλαπλών εξόδων στα μπουζούκια και διακοπών σε χλιδάτα ξενοδοχεία σε κοσμοπολίτικα, κατά προτίμηση, νησιά. Μόνο που… τότε λεφτά και υπήρχαν στα κρατικά ταμεία για να υποστηριχθούν φιλολαϊκές πολιτικές και εισέρεαν αθρόα από την κακιά Ευρώπη…τώρα;

 85. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/05/2012 13:33:57

  Ιδού πώς λειτουργούν οι ευέλικτες απαντήσεις στο Ευρωπαικό σύστημα ανταγωνιστικής συνεργασίας διαφορετικών - ακόμη και αντιδιαμετρικών - πολιτικών δυνάμεων.
  Ρομάνο Πρόντι, ένας κεντροαριστερός Ευρωπαιστής: "Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει ποτέ από το Ευρώ".
  h**p://news.in.gr/economy/article/?aid=1231195028
  Ξεκολλήστε αγαπητοί φίλοι από ότι ξέρατε, άν θέλετε λειτουργική Ελληνική Ευρωδεξιά και σωτηρία της χώρας.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 09/05/2012 13:39:32

   Ως μη δεξιός, μη μνημονιακός, μη ευρωσκεπτικιστής, και κυρίως, κατά κανένα τρόπο νοσταλγός της πρίν το 2009 Ελλάδας, είμαι υποχρεωμένος να θέσω το ερώτημα
   Μπορούμε; Ως διαφορετικοί, ως πολιτικά αντίπαλοι, αλλά με μια εθνική τακτική και στρατηγική που λέει:
   “Θα βαδίζουμε χωριστά, αλλά θα χτυπάμε μαζί”;
   Αναγκαίο είναι από εθνική άποψη, αλλά μπορούμε;

   • ilektro77 avatar
    ilektro77 @ Ο Θείος 09/05/2012 13:59:51

    Μπορούμε! Στήριξε τις επιλογές της Ν.Δ!

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ilektro77 09/05/2012 14:03:35

     Στηρίξτε τις εσείς, το λέω ειλικρινά!
     Αλλά κάποιοι πρέπει να στηρίξουν και κάποιους άλλους.
     Είπαμε, “θα βαδίζουμε χωριστά, αλλά θα χτυπάμε μαζί” !!!

     • Q-Nihilism avatar
      Q-Nihilism @ Ο Θείος 09/05/2012 14:12:49

      Δε μου λες Θείε, το ρόλο της ευρωπαϊκής αριστεράς ποιός θα τον παίξει;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Q-Nihilism 09/05/2012 14:23:18

      Έχουμε αρκετούς: Πολύ σημαντικές δυνάμεις μέσα στον ΣΥΝ (όχι όμως ολόκληρο), και όλο το "μητρικό" κομμάτι της ΔΗΜΑΡ.
      Για τους εκ του ΠΑΣΟΚ ορμώμενους που προσεγγίζουν αυτά τα 2 κόμματα πρέπει να περιμένουμε, ο χρόνος θα δείξει κατά περίπτωση.

     • Q-Nihilism avatar
      Q-Nihilism @ Ο Θείος 09/05/2012 14:28:58

      Να δούμε. Γιατί η λογική και η αριστερά είχαν πάρει διαζύγιο μέχρι πρωτίστως σε αυτή τη χώρα. Ακόμη και ο Συνασπισμός κατέντησε Σύριζα. Απέχει πολύ το μοντέλο από τους Ευ. σοσιαλιστές.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Q-Nihilism 09/05/2012 15:00:40

      Δεν μιλώ εδώ για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Στη δική μου ορολογία αυτοι είναι "κεντροαριστερά".
      Μιλώ για το "Κόμμα Ευρωπαικής Αριστεράς"
      h**p://en.wikipedia.org/wiki/Party_of_the_European_Left

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Q-Nihilism 09/05/2012 14:27:04

      Για να προλάβω επόμενη ερώτηση: Με την εγχώρια Ευρωπαική "κεντροαριστερά" (δηλαδή το εγχώριο Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό κόμμα), υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα ανασύνθεσης, μάλλον σοβαρότερο από της εγχώριας Ευρωπαικής "κεντροδεξιάς". Το σημερινό ΠΑΣΟΚ "δεν μπορεί". Μάλλον τελείωσε, όπως και η ΝΔ με τη σημερινή μορφή.

     • Q-Nihilism avatar
      Q-Nihilism @ Ο Θείος 09/05/2012 15:07:23

      Σε βρίσκω υπεραισιόδοξο. Ας ξεκινήσουμε το μοντέλο σου στη γειτνίαση του κέντρου και συμμετρικά και εν καιρώ βλέπουμε.

 86. kotstak avatar
  kotstak 09/05/2012 13:38:24

  Σε σχόλιο που είχα κάνει σε προηγούμενη ανάρτηση είχα γράψει:

  "Αυτό που δεν πρόλαβε να κάνει ο Σαμαράς, προφανώς λόγω των πολλών προβλημάτων που είχε να επιλύσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο, είναι να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα τεκμηρίωσης."

  Εάν η ΝΔ είχε ομάδα τεκμηρίωσης υψηλού IQ, θα τεκμηρίωνε (όχι κινδυνολογίες και παπαριές, πλήρη τεκμηρίωση με προσομοίωση προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή) ότι ο βασικός μηνιαίος μισθός εάν γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, θα πάει στα 200 ευρώ.
  Δεν νομίζω πως ο Τσίπρας θα έπιανε το 3%.

  Εάν η ΝΔ μπορούσε να τεκμηριώσει τέτοια πράγματα, θα πέρναγε έμμεσα το μήνυμα στους πολίτες, ότι μέσα στις τάξεις της έχει "αετούς"…

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ kotstak 09/05/2012 21:23:04

   Ελπίζω να δει το σχόλιό σου ο κ. Σαμαράς...

 87. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/05/2012 13:39:58

  Το πιθανοτερο ειναι να μη δεχθουν Μανος και Ντορα να γυρισουν.Γιατι να γυρισουν σε ενα κομμα που τους εδιωξε και τους εβρισε;
  Δεξια κυριοι σημαινε καποτε ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ και ανηκομεν εις την Δυσιν.Οι λαικοδεξιοι ειναι ασοβαροι.

  • kas avatar
   kas @ ψυχραιμια 09/05/2012 14:06:50

   Σωστό ψυχραιμία...ούτε εγώ το βλέπω να γυρνάει ουδείς

   αλλά μπροστά στα ορκς...η Μινάθ Τερίθ...πρέπει με κάποιο τρόπο να αντισταθεί

   όπως βλέπεις ο ελλαδικός λαός (από τους χειρότερους παγκοσμίως) είναι βαζελογαυρικής ψυχοσυνθέσεως, πανηγυρτζής με πυρσό-καπνογόνο και για τα πανηγύρια

   έχουμε όμως και οικόγενειες...
   και ξέρουμε ότι θα νοσταλγούμε εντός ολίγου τις τωρινές μέρες που μας έχουν τσακίσει

   κυριολεκτικά θα νοσταλγούμε

   οπότε αβάντ γκαρντ, γκλαμουριές και ζαμπουνιές...στην μετά πρέσβη εποχή μετά 10ετίας

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/05/2012 15:38:06

   Αν οι νεοφιλελεύθεροι εκτιμήσουν ότι θα μπορούν ενωμένοι (μόνο μεταξύ τους) να πιάσουν ένα 4%+ (και να βγάλουν περισσότερους βουλευτές από όσους εάν εντάσσονταν στη ΝΔ), γιατί να μην το κάνουν ώστε να έχουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ μετά τις επερχόμενες εκλογές; Ο δε ΛΑγΟΣ, μόλις για 1.500 ψήφους έχασε την είσοδο στη Βουλή και έχει βάσιμες ελπίδες που του επιτρέπουν να ρίξει ακόμα μία (αυτόνομη) ζαριά.

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ Αυριανιστής 09/05/2012 16:38:40

    Γιατί ελπίζουμε να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι η λύση του προβλήματος που τώρα έχουμε.

 88. Mπροστα και Δεξια avatar
  Mπροστα και Δεξια 09/05/2012 13:49:24

  Εαν η Αριστερα δειξει επιτελους υπευθυνη σταση στα Εθνικα ζητηματα , σταματησει δηλωσεις περι εκμεταλευσεις και επενδυσεων των τραπεζικων καταθεσεων ΜΑΣ , αφησει τους λεονταρισμους που μπορει να οδηγησουνε (και ας νομιζεις εσυ διαφορετικα) σε εξοδο απο ΕΕ και Ευρω , και πει ευθεως οτι δεν θελει να μετατραπει η Ελλαδα σε Κουβα , τοτε εις το ονομα της σωτηριας και αποτροπης του μεγαλου κινδυνου για την Πατριδα και το Εθνος , ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.Ξεκαθαρα και απλα.Μπορει να εχουμε αλλες ιδεολογιες , ομως , μπροστα στον μεγιστο κινδυνο , ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

 89. Kostas avatar
  Kostas 09/05/2012 14:02:27

  Συμφωνώ με τον Διογένη παραπάνω. Φαίνεται ως εάν το Antinews να ξαναβρήκε τη φωνή του. Η απώλεια της έδρας απελευθέρωσε λοιπόν δυνάμεις εθνικές...Αλλά σε κεντρικό επίπεδο βλέπουμε ότι στο κόμμα, το "σύστημα κολωνακίου" βγαίνει ενδυναμωμένο. Όταν σχολιάζαμε παλιότερα για παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προς τον Πρόεδρο και τη στάση που έπρεπε να κρατηθεί δεν είχε εισακουστεί. Πολύ φοβάμαι ότι τώρα πια είναι αργά. Οι νέοι πολιτικοί πόλοι της νέας εποχής αναδεικνύονται τώρα και θέσεις όπως "ψήφος ανοχής" δεν σημαίνουν τίποτε άλλο από το ότι η ΝΔ ...σύρετε από τους έχοντες την πολιτική πρωτοβουλία.
  Και μήπως το "ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο" λέει τίποτε πλέον; Ιδιαίτερα στου πολίτες αυτής της χώρας. Γιατί όχι ένα "εθνικό μέτωπο" εντός και ένα μέτωπο ευρωπαϊκού κοινωνικού φιλελευθερισμού" εκτός; Γιατί να μην πούμε την αλήθεια, και αντί για εξυπνακισμούς του στυλ "τώρα θα τους δώσουμε την εξουσία να δουν τι σημαίνει" να προβληθεί ότι το εθνικό καθήκον σήμερα σημαίνει μία σειρά από πράγματα όπως καταστολή της λαθρομετανάστευσης, χτύπημα της διαφθοράς, επανίδρυση του κράτους (όχι βέβαια παυλοπουλικού τύπου) προώθηση επιχειρηματικότητας, στήριξη των αδυνάτων, δίκαιη φορολογία (και όχι νεοφιλελεύθερες αρλούμπες επ' αυτού), παιδεία, άμυνα.

  • factorx avatar
   factorx @ Kostas 09/05/2012 14:10:53

   Θα το πω για μια ακόμα φορά, γιατί ορισμένοι έχουν μπερδευτεί. Για ποιά έδρα μιλάς; Ο Φαήλος είναι ένας από τους συνεργάτες του antinews και φίλος. Το antinews ανήκει στους αναγνώστες του

 90. kas avatar
  kas 09/05/2012 14:08:33

  αφού είναι φύση και θέση διεθνιστώς...οπότε αντιεθνικιστές, ανθέλληνες και γενικώς αντίχριστοι, άθεοι στην καλύτερη αγνωστικιστές

  ...ποιά εθνικά

  καλύτερο υπεξ/υεθα από την αριστέρα δεν θα μπορούσε να έχει η Τουρκία

 91. Οπισθέλκουσα avatar
  Οπισθέλκουσα 09/05/2012 14:10:26

  Όσοι έχουν την ικανή, φευ, ηλικία και εγνώρισαν το ύφος και το ήθος τού ανδρός..εκεί ψηλά στα ηγουμενεία της παράταξης, ας φαντασθούν τι θα έπραττε σήμερα ο Κ. Καραμανλής...και γιά όσους νεώτερους σκεφθούν ότι το παρωχημένο παρελθόν δεν είναι ασφαλής οδηγός γιά το μέλλον η απάντηση είναι ότι μία πολιτική "ιδεολογία" εκτοπίζεται μόνο όταν υπάρξει μία ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΗ για τους πολλούς νέα "ιδεολογία".

  • Τηλ Λουκακης avatar
   Τηλ Λουκακης @ Οπισθέλκουσα 22/05/2012 11:47:39

   Θα ειχε φυγει προ πολλου με το ονομα Τριανταφυλιδης

 92. LambrosG avatar
  LambrosG 09/05/2012 14:13:25

  Αγαπητέ,
  η απάντησή σου στο σχόλιο που έκανα (εδώ: http://www.antinews.gr/2012/04/25/157901/#comment-961282) με την ευκαιρία του άρθρου "Τα ρυάκια θα ενωθούν και θα γίνουν ορμητικά ποτάμια" ήταν αυτή:
  "Φίλε, οι συμφωνίες είναι για να καταργούνται. Εδω όλη η Ευρώπη μιλάει για ανάπτυξη , ευρωομόλογα κλπ ο ΟΛαν μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση κι εσύ περιστρέφεσαι γύρω από την μιζέρια της σώνει και καλά διαφωνίας. Και επειδή σιγά σιγά θα αρχίσουν να βγαίνουν όλα θα σου πω ένα και μόνο λόγο για τον οποίο ο Σαμαράς καλά έκανε και ελίχθηκε. Επειδη ο ελληνικός λαός δίνει 10% στον … Καμμένο. Με ποιους να πσέι να δώσει την μάχη; Με εκείνους που θα τον δικάσουν στο πρώτο λάθος. Και κά".

  Επίσης, ένα άλλο σχόλιό μου την εβδομάδα πριν τις εκλογές επέλεξες να το σβήσεις γιατί προφανώς έλεγε αλήθειες (εάν χάϊδευε αυτιά, μάλλον θα το αναρτούσες)...

  Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, πως δεν είναι απαραίτητες οι μακρές συζητήσεις και οι περισπούδαστες αναλύσεις για το τι έφταιξε γιατί η απάντηση είναι τόσο απλή όσο και οφθαλμοφανής: ο κόσμος της ΝΔ είχε (και έχει) πολλά ερωτήματα τα οποία ΔΕΝ μπήκε ΚΑΝΕΝΑΣ στον κόπο να τα απαντήσει. Κι έτσι, ελλείψει απαντήσεων υπεύθυνων, ξεκάθαρων και ειλικρινών, έδωσε ο κόσμος της ΝΔ - και όχι μόνο αυτός - την λύση, έδωσε την απάντησή του στους "σοφούς" που απαξιούσαν να μπουν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί του (όχι μόνο ο κόσμος της ΝΔ αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες). Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
  Όσοι δεν βλέπουν (ή κάνουν πως δεν βλέπουν) τι πραγματικά συνέβη και γιατί και όσοι δεν εννοούν να καταλάβουν τι και γιατί έγινε, μάλλον...
  Θα γνωρίζεις πως όσο σπουδαίο είναι να υπάρχει ένας άξιος, έντιμος και ικανός αρχηγός άλλο τόσο σπουδαίο είναι να επιλεγούν και οι κατάλληλοι συνεργάτες, αυτοί που θα μεταφέρουν στην ηγεσία τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελαν αυτοί (για όποιους λόγους) να είναι. Ο αρχηγός ΔΕΝ μπορεί να είναι παντού, ΔΕΝ μπορεί να ξέρει τα πάντα. Οφείλει όμως να αφουγκράζετε, να αξιολογεί και να κρίνει... να κρίνει τους πάντες και τα πάντα (...)

  Θέλω να πιστεύω πως δεν θα σβήσεις και αυτό το σημερινό σχόλιό μου. Αν πάλι το σβήσεις - δικαίωμά σου είναι να φιλοξενείς στο site όσα και όποια σχόλια επιλέξεις - τουλάχιστον διάβασέ το προσεκτικά. ΔΕΝ διεκδικώ το αλάθητο, ΔΕΝ διεκδικώ καμμία πρωτοτυπία. Έχω όμως κρίση και αισθητήριο και είμαι σε θέση να ερμηνεύσω πράγματα, αντιδράσεις, αγωνίες και ερωτήματα γιατί ζω και κινούμε εκεί έξω, στον πραγματικό κόσμο και όχι σε κλιματιζόμενα γραφεία. Επιπλέον, ούτε με "βοήθησε¨ποτέ το κόμμα και, το σπουδαιότερο, ούτε απευθήνθηκα ποτέ στο κόμμα για το ο,τιδήποτε. Τολμώ να πω για τον εαυτό μου ότι είμαι ένας ανιδιοτελής υποστηρικτής της ΝΔ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
  Είναι απλά τα πράγματα.

 93. οντενσε7 avatar
  οντενσε7 09/05/2012 14:13:34

  Αυτό που πρέπει να κάνει ο Σαμαράς είναι να διασαφηνίσει προς όλους τους Έλληνες το τι ακριβώς θα κάνει με την δανειακή σύμβαση αν εκλεγεί, να εστιάσει στην λαθρομετανάστευση και στην εγκληματικότητα, και να πλησιάσει όσους μπορεί περισσότερους ψηφοφόρους από κοντά, ώστε να δουν την αύρα του και το καθάριο βλέμμα του.Αυτό είναι, όλα τα άλλα που λέγονται παραπάνω για φιλελεύθερους και συντηρητικούς δεξιούς ειναι κολοκύθια?????Σε περίπτωση που επαναφέρει ο Αντώνης, Μπακογιάννη και Μάνο[για τον Τζίμερο δεν μπορώ να έχω πλήρης γνώμη],,,ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ?????

 94. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 09/05/2012 14:32:08

  "ὅπου ἡ γενικότης ἐκεῖ καὶ ἡ ἐπιπολαιότης"
  Ἀ. Παπαδιαμάντης

  Οἱ θιασώτες τοῦ ΕΥΡΩ ὁφείλουν νὰ ἐξηγήσουν στὸ ἑλληνικὸ ἐκλογικὸ σώμα τὴν ἀναγκαιότητά τοῦ ΕΥΡΩ γιὰ τὴν ἀνάπτυξιν τῆς ἑλληνικῆς οἰκονομίας. Καὶ ἡ ἐξήγησις αὐτὴ πρέπει νὰ γίνῃ μὲ ὅρους τῆς οἰκονομικῆς ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ καὶ ὄχι μὲ ἐπιφανειακοὺς δημοσιγραφικοὺς.

  Σπούδασα οἰκονομία στὴν Γερμανία καὶ δυστυχῶς σὲ αὐτὸν τὸν καλόν ἱστότοπον δὲν ηὔρα μὰ οὔτε ἕνα ἄρθρο τοὐλάχιστον ποὺ νὰ παραπέμπει σὲ κάποια μελέτη. (Οὔτε φυσικά στὰ κείμενα τῆς ΝΔ καὶ ΠΑΣΟΚ). Ὁ πολιτικὸς ΛΟΓΟΣ ποὺ δὲν βασίζεται στὴν ἐπιστημονικὴ ἔρευνα συνήθως ὑπηρετεῖ μιὰ σκοπιμότητα.

  Ἀφοῦ τὰ τρεία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ + ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (τραπεζίτης)) ποὺ στήριξαν μιὰ πολιτικὴ ποὺ ὁδήγησε στὴν οἰκονομικὴ ὕφεσιν τὰ τελευαταῖα δὺο χρόνια προβάλλοντας τὸν κίνδυνο τῆς ἐξόδου ἀπὸ τὸ σύστημα ΕΥΡΩ (κίνδυνος ποὺ γιὰ πολλοὺς ἐπιστήμονες ἀνύπαρκτος) καὶ ἔλαβαν ἀπὸ τὸ ἐκλογικὸ σῶμα ἕνα καθαρὸ μήνυμα, ποὺ τὸ ἀντιλήθηκε ἀκόμη καὶ ὁ δυτικὸς τύπος, δηλαδή τὸ ἐκλογικὸ σώμα καταψήφησε τὴν οἰκονομικὴ πολιτικὴ ποὺ ὀδήγησε τὴν χώρα στὸ νὰ χάσῃ τὴν ὲθνική της κυριαρχία, δὲν εἶναι καιρὸς νὰ ἀρχίζουν νὰ ἀρθρώνουν πολιτικὸ ΛΟΓΟ καὶ ὄχι συναισθηματικοὺς ἐκβιασμοὺς καὶ νὰ δαιμονοποίουν τὸν πολιτικὸν άντίπαλον;

  Δὲν ἦλθε καιρὸς νὰ φύγουμε ἀπὸ τὰ ἐμφιλιοπολεμικὰ στερεότυπα (ἀριστερὸς-δεξιὸς); Δὲν ἦλθε καιρὸς νὰ σταματήσουμε νὰ νομίζουμε ὅτι μόνο ἐμεῖς ἔχουμε τὴν συνταγὴ νὰ σώσουμε τὴν χώρα;

  Καμμία συνταγὴ δὲν φέρνει ὰποτέλεσμα ἂν πρώτα δὲν πεισθεῖ ὁ λαός.
  Δὲν ἦλθε καιρὸς νὰ σταματήσουμε νὰ τὸ παίζουμε ἐθνοσωτήρες, παντογνώστες;

  Μοῦ ἔκανε πολὺ κακὴν ἐντύπωσιν ὁ ἀστὸς ἡγέτης ἑνὸς κόμματος ποὺ ἔλαβε 1.300.00 ψήφους νὰ προσβάλει τὸν ἡγέτη ἑνὸς ἄλλου κόμματος ποὺ ἔλαβε 1.000.000 ψήφους λέγοντας τὸν "νὰ συνέλθῃ". Μὲ τέτοιο ἀντιδημοκρατικὸ ἦθος δὲν μᾶς συνηθίζουν οἱ καλλιεργημένοι ἀστοί. Δὲν ἔχουμε ἐπιχειρήματα;

  Φρονῶ, ὅτι τὸ πολιτικὸ προσωπικὸ ἄν δὲν μπορέσει νὰ πείσει τοὺς ἐπιστήμονες, τότε δὲν θὰ μπορέσει νὰ πείσει καὶ τὸν λαό.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 09/05/2012 14:55:37

   Τους είδαμε και τους επιστήμονες (βλ λιτότητα, μνημόνιο, κλπ), αν θεωρείται επιστήμη η οικονομική, που μάλλον δεν είναι.
   Αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν ψηφίζουν οι επιστήμονες. Ψηφίζουν κάποιοι σαν τον φίλο μου τον Μήτσο, που όντας ΕΠΟΠ (μονιμάς) ψήφισε Μάνο διότι τα λέει ωραία!!!!!
   Όταν του είπα ότι ο Μάνος θα ιδιωτικοποιούσε τον στρατό (και την ίδια του την μάνα αν μπορούσε) αδιαφόρησε, και με έγραψε κανονικά.
   Κάνε μια αναγωγή να δεις πόσοι Μήτσοι υπάρχουν, και θα καταλάβεις το γίνεται.

   • Q-Nihilism avatar
    Q-Nihilism @ Strange Attractor 09/05/2012 15:14:44

    Παράξε είσαι φάουλ σε δύο πράγματα και μου κάνει εντύπωση γιατί ενημερώνεσε από καλές ιστοσελλίδες.

    1. Η αντίθεση στην παρανοικότητα της Γερμανικής ιδέας έχει εμφανιστεί και στην επιστημονική και στην εκλαϊκευμένη οικονομική βιβλιογραφία. Είπε και ο Θείος κάποια ονόματα, τα ξες και εσύ και τέλος παντων είναι εκεί αν θες να τα βρεις.

    2. Η οικονομική είναι επίστήμη. Το πώς εφαρμόζεις κάτι όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό και στο λέω σαν επιστήμονας μηχανικής ρευστών που φαινομενικά είναι εντελώς εφαρμοσμένη.

    Στο ζουμί όμως συμφωνώ με τον Ρούμογλου. Και το καλύτερο παράδειγμα για το πώς πείσεις το Μήτσο το έδωσε ο Κεμάλ Ντερβίς στην Τουρκία.

    • Q-Nihilism avatar
     Q-Nihilism @ Q-Nihilism 09/05/2012 15:28:26

     Το ενημερώνεσαι και την ιστοσελίδα τα έστησα στα 6 μέτρα :)

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Q-Nihilism 09/05/2012 16:01:43

      Κι άλλα έστησες στον τοίχο αλλά δεν πειράζει... χα χα.
      Πάντως δεν μου εξηγείς τι κάνουμε όταν άτομα σαν τον Μήτσο ψηφίζουν κόντρα στα προσωπικά τους συμφέροντα, από ένα χούι της στιγμής, ρίχνοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους στον Καιάδα.
      Όσο για τα οικονομικά εμμένω στην άποψή μου.

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Q-Nihilism 09/05/2012 16:04:04

      Δες κι αυτό: h--p://www.antinews.gr/2010/07/06/52696/

   • kas avatar
    kas @ Strange Attractor 09/05/2012 21:06:43

    χαχαχαχαχαχχα

    κεντροαφρικανικός λαός λέγε καλύτερα να το πούμε ωμά

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 09/05/2012 16:05:28

   ...Σε τελική ανάλυση, έχουμε δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα και σεβασμό απέναντι στη «χαοτική επιστήμη» της πολιτικής οικονομίας, που βασίζεται σε «χρησμούς» διάφορων μάντεων. Είναι όμως σαν να εμπιστευόμαστε τους αστρολόγους. Έχουν πλάκα στη πρόβλεψη, αλλά είναι άραγε επιστήμονες;

   • Q-Nihilism avatar
    Q-Nihilism @ Strange Attractor 09/05/2012 16:28:33

    Αν γράφεις στο πόδι και κάνεις 50 πράγματα μαζί αυτά παθαίνεις!

    Για την πολιτική οικονομία πάω πάσο. Εγώ μιλάω για μάκρο-μικρο κτλ. και όχι βέβαια για τα μπουρδομοντέλα του ΔΝΤ που βγάζουν 100% σφάλμα.

    Για το τί να πούμε στο Μήτσο που είναι και η ουσία. Ο Κεμάλ Ντερβίς (τούρκος μεν-μεγάλος μάγκας δε) όταν ανέλαβε την θέση του υπουργού Οικονονικών της Τουρκίας ξόδεψε, όπως είπε, το μισό του χρόνο στο να πάει σε σχεδόν σε κάθε πόλη και χωριό και να εξηγήσει προσωπικά στον κόσμο τι θα κάνει και γιατί θα το κάνει και πώς θα τους επηρεάσει.

    Δε λέω ότι είναι η μόνη τακτική αλλά είναι δοκιμασμένη σε πολύ πιο Μήτσους από τους δικούς μας :)

   • kas avatar
    kas @ Strange Attractor 09/05/2012 21:08:20

    ξανά μανά σωστός

    αγράμματοι τενεκέδες είναι οι οικονομολόγοι....γιατί μιλούν για θεωρία και ουχί πράξη

    • Q-Nihilism avatar
     Q-Nihilism @ kas 09/05/2012 22:10:40

     kas και να θέλει κάποιος να σε πάρει στα σοβαρά δεν μπορεί. Είναι προφανές ότι αγνοείς τα θεμελιώδη για την επιστήμη και είναι άσκοπο να προσπαθήσω να σε ξεστραβώσω.

     There is nothing more practical than a good theory. Kurt Lewin.

     • kas avatar
      kas @ Q-Nihilism 10/05/2012 08:45:37

      έτσι είναι φίλε μου όταν έχει 2 πτυχία πανεπιστημίου 2 μάστερ και ένα ημιτελειωμένο διδακτορικό (ελέω χρόνου)....αγνοείς τα βασικά της επιστήμης και της αστρολογικής πρόβλεψης και της μαντεψιάς που προφανώς εσύ κατέχεις... μαζί με μπόλικη δόση χιούμορ nothin personal...απλά δεν μπορώ τους προφήτες...και τους μάντεις

 95. factorx avatar
  factorx 09/05/2012 14:32:20

  Ο Αντώναρος θέλει ...διευρυμένο συνέδριο

  Υπέρ της επανένωσης της κεντροδεξιάς τάχθηκε, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, και ο Ευάγγελος Αντώναρος, δηλώνοντας, όμως, με νόημα ότι «η ΝΔ είναι πολυσυλλεκτική παράταξη» και «δεν μπορεί να εκφράζει μόνο τα γούστα κάποιου». Υποστήριξε, ωστόσο, πως πρέπει να συγκληθεί διευρυμένο συνέδριο, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων εκτός ΝΔ, μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς τα περιθώρια στενεύουν. Στην ερώτηση για την αναγκαιότητα συνεδρίου, αφού ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, ο κ. Αντώναρος απάντησε: «Δεν έχω δει καμία πρωτοβουλία, προς το παρόν».

  • Mπροστα και Δεξια avatar
   Mπροστα και Δεξια @ factorx 09/05/2012 14:43:24

   Καλα ναι , ενταξει , εκ των υστερων ολοι κατι θελουμε.Το θεμα δεν ειναι τωρα τα εσωτερικα της Ν.Δ.Το θεμα ειναι τωρα η επιβιωση της Ελλαδας , και εαν χρειαστει να παμε ολοι μαζι ενωμενοι σε αυτην την ιδεολογικη συγκρουση που ερχεται.Ειναι η ωρα καποια πραγματα να ξεκαθαρισουνε.
   Δεν ξερω εαν τωρα ειναι η ωρα να λεμε για "πολυσυλλεκτικη παραταξη" και στην ουσια να υπαρχει ευθεια επιθεση κατα του κ. Σαμαρα με την φραση "δεν μπορει να εκφραζει μονο τα γουστα καποιου".
   Δεν ειναι τωρα αυτη η ωρα...Η Ν.Δ. που βρισκονταν στο κεντρο εκανε τεραστια λαθη (ειπα και πριν... βιβλιο με Ρεπουση , αδυναμια επιβολης ταξης το 2008 , χαιδεμα της Αριστερας).
   Ας κανουμε την αυτοκριτικη μας , αλλα πρωτα ας επικεντρωθουμε στην Πατριδα.Εκτος εαν στο τελος γινουμε Κουβα.Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει πολλες και διαφορετικες δυναμεις εντος , απο δυναμεις ξεκαθαρα δημοκρατικες εως δυναμεις ακρο-αριστερες και νεο-μπολσεβικους.Δεν ξερω εαν εχουμε καταλαβει οτι μπορει η χωρα να μπει σε σοβαρες περιπετειες...

 96. Λάζαρος avatar
  Λάζαρος 09/05/2012 14:37:24

  Παιδια ειναι απλα τα πραγματα...

  Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΘΑΝΕ...Τελειωσε...Αμα παμε ως εχει η κατασταση,με τα ιδια μυαλα,τοτε ο τσιπρας θα ΣΑΡΩΣΕΙ...

  αυτο που πρεπει να κανει ο ΣΑΜΑΡΑΣ ειναι να διακηρυξει πως ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ τον λαο ...Να δηλωσει mea maxima culpa
  και να επιστρεψει στην πρωτη φαση,πριν υποκυψει στους τοκογλυφους και τους γερμανους
  και να θεσει προγραμμα..ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
  εκει μπορει να αδειασει τον ΣΥΡΙΖΑ...
  Να παρει πισω ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ που γινανε..Εδω θελει συγκεκριμενα πραγματα.Να παρει πισω ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ..Και να διακηρυξει πως χαρατσι ΔΕΝ θα ξαναμπει.
  ΑΝΤ αυτου να προτεινει παραμονη στο ευρω και ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ .Καταργηση συνταξεων στους κατεχοντες.(με συγκεκριμενο το οριο,οχι λογια του αερα).Και να περικοπουν αυτοι οι μεγαλομισθοι και οι μεγαλοσυνταξιουχοι μεχρι του οριου που θα αποδωσουν τον ιδιο περιορισμο στο ελλειμμα που απεδωσαν οι οριζοντιες περικοπες στους μικρομεσαιους...Πτωση του ΦΠΑ...Και των φορων επενδυσεων(οτι εκανε η ιρλανδια ).Γενικως περιορισμο των φορων...

  και φυσικα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...Με ελευθερες απολυσεις σε οσους κωλυσιεργουν .Ανοιγμα των λογαριασμοτ ους αυτων και των στενων συγγενων τους..Οποιος δουλευει σε τετοιες υπηρεσιες θα πρεπει να ειναι διαφανος....ολα στην φορα ανα πασα στιγμη...και στην πολεοδομια τα ιδια...
  και με τα υπουργεια..καθε υπουργειο εχει 500 τμηματα! ...αμεση αναδιαταξη τους στα προτυπα της δυσης...εισαγωγη πληροφοριακων συστηματων..συγκεκριμενα ομως παλι να αναφερθει οχι λογια του αερα(αυτα πεθαναν,και σε αυτα η αριστερα δεν εχει αντιπαλο)
  Κλεισιμο ολων των οργανισμων των αχρηστων και των επιτροπων..Συγκεκριμενα παλι να μας πει ποιοι ειναι αυτοι...οπως και ιδιωτικοποιηση των χρεωκοπημενων εταιρειων...(ποιες;)
  ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟαν δουμε πως παλι το ελλειμμα παραμενει και αναπτυξη δε ερχεται,,τοτε απολυσεις!ΝΑΙ απολυσεις...ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΚΑΜΨΑΝ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΑΠΟ ΤΟ 93.και μονο στο βαθμο που το ελλειμμα θα περιοριστει τοσο ωστε να ειναι ενταξει σε συνδυασμο με την αναπτυξη(ας διαγωνιστουν τα ρουσφετια και ας απομεινουν οι καλυτεροι τους)..διοτι αν επιμεινει παλι σε οριζοντιες περικοπες και στις παλιες και σε νεοτερες θα βουλιαξει εκ νεου στην υφεση η χωρα...

  ολα αυτα σε συνδυασμο με την παταξη της λαθρομεταναστευσης θα επαναφερουν την ΝΔ...να εξηγησει με αριθμους ποσο κοστιζει αυτη..στηνα σφαλεια,στα νοσοκομεια στην παιδεια,στους μισθους των ανειδικευτων,στην δημογραφια...ΤΕΡΜΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ.συγκεκριμενα πραγματα

  το λαθος του ΣΑΜΑΡΑ ειναι οτι υπεκυψε στους τοκογλυφους και στους γερμανους...Η ιδεολογια που επανεφερε στην ΝΔ ηταν σωστη ...η εθνικοπατριωτικη δηλαδη...αλλα απο μονη της δεν λεει τιποτα..διοτι ο κοσμος με τους φορους και τις οριζοντιες περικοπες δεν εχει να φαει!ζει για να πληρωνει στεγαστικα και καρτες...
  εγω ο ιδιος που τον ψηφισα στην μαχη με μπακογιαννη και ημουν στο τσακ να ψηφισω κκε...το καναν τοσοι αλλοι που ξερω(και με αλλα κομματα...

  ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ...αν ταυτιστει ΠΑΛΙ με τους τοκογλυφους και τους γερμανους θα ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ στις εκλογες.ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ...ριξε ολο το βαρος στους πλουσιους του δημοσιου και στα ρουσφετια...ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΕ εφορια και δημοσιες υπηρεσιες..μην διστασεις να απολυσεις τον κομματικο στρατο


  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ πριν περασει στην ληθη το κομμα


  ας μην ξεχναμε πως θα πρεπε να εκκαθαρισει το σωμα της ΝΔ απο λογης παλαιας κοπης υλικα,αλλα και νεοτερα παλαιας νοοτροπιας..Αλλα το επραξε μερικως...και αυτο στοιχισε πολυ στην ΝΔ...μπορει καποιοι απ αυτους να εκλεχτηκαν,αλλα μπροστα στις 100 χιλ που φεραν οι παλαιοκομματικοι χαθηκαν 1 μυριο αλλες ψηφους ανεξαρτητων ψηφοφορων με κριση...

  ολα αυτα επρεπε να γινουν ..ΔΕΝ εγιναν...γι αυτο βυθιστηκε η ΝΔ...και γω λεω λογικα...τι να κανει δηλ ο λαος; να σκυβει το κεφαλι στους τοκογλυφους και να δουλεψει μια ζωη γι αυτους;

  τα λεω αυτα στον σαμαρα διοτι ειναι η τελευταια ευκαιρια της μεγαλης κεντροδεξιας παραταξης...αν ηταν η ντορα το κομμα θα ειχε βυθιστει σε μονοψηφια ποσοστα...η ντορα θα ειχε αποδεχτει εξαρχης το μνημονιο συντριβοντας την ΝΔ

  να διακηρυξει ολα αυτα και να θεσει το διλημμα στον κοσμο ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ...ταυτιζοντας τον τσιπρα με την δραχμη...

  αυτα τα παραπανω ειναι η τελευταια ευκαιρια...


  τοσες φορες τα παμε,αλλα τιποτα...ειναι κριμα...ιδιως η επικυψη στους τοκογλυφους ηταν τραγικη στιγμη...
  οπως και το να βγαινει στις συνταξεις και να λεει δεν θα παρω τις οριζοντιες περικοπες πισω..ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΝΤΩΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ...διοτι και αδικες ηταν επειδη στοχευαν τους μικρομεσαιους και οδηγουσαν στην υφεση...ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ τις αντικαταστησεις με περικοπες σε ολους τους μεγαλομισθους και μεγαλοσυνταξιουχους..ακομα και με καταργηση διπλοθεσιτων,συνταξεων στους κατεχοντες...
  αν μαλιστα διακηρυττες και τον περιορισμο των βουλευτων στους 200...ποτε δεν θα δεχοσουν συντριβη

  αλλα ακολουθησε την μεταπολιτευτικη πεπατημενη που σε οδηγησε στο περιθωριο

 97. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 09/05/2012 14:40:55

  Συμφωνῶ μὲ τὸν κ. @NPetropoulos στὸ σκεπτικό του.

 98. theo1611 avatar
  theo1611 09/05/2012 14:48:25

  Ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού δεν πρόκειται να γίνει με αυτό τον τρόπο (εκλογικός νόμος) κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης (το πολύφερνο +50).

  Με όλα τα κόμματα κάτω από 20% και 20% του εκλογικού σώματος μη εκπροσωπούμενο, το εκλογικό αποτέλεσμα επιβάλλει άμεσα την απλή αναλογική (συγκρότηση Βουλής, ψήφιση εκλογικού νόμου με 200 βουλευτές για άμεση ισχύ, διάλυση Βουλής, εκλογές).
  Και μετά εθνική συνεννόηση, μια που αυτό το Bonus των 50 εδρών, συντηρεί την αλαζονεία στους πεσόντες και φουσκώνει την αλαζονεία στους ανερχόμενους του 16,7%

 99. ΜΕΛΟΣ ΝΔ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ avatar
  ΜΕΛΟΣ ΝΔ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 09/05/2012 14:50:58

  Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ.
  ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΝΔ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΤΣΟΝΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ.
  ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΜΕΛΟΣ ΝΔ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 09/05/2012 22:16:28

   Ελπιζω φιλε ''μελος Περιστερι'', να μην εννοεις το Καμμενο. Γιατι χρησιμος ηταν ως τωρα για να μην φυγει κι αλλος κεντρο-δεξιος κοσμος προς το συριζα, αλλα η χρησιμοτητα του εξαντληθηκε πλεον. Η Χ.Α (με τα παρα πολλα κουσουρια που εχει, και τα τεραστια επικοινωνιακα λαθη που κανει συνεχεια) καλως υπαρχει, αφου ειναι η μονη που εχει τα αντερα να σταθει απεναντι στους λαθρο και στους αριστεριστες-μπαχαλακηδες. Δεν θα τη ψηφισω ποτε (ΝΔ ημουν ειμαι και θα ειμαι) αλλα σε καποια πραγματα τους βγαζω το καπελο.
   Παμε παρακατω... η ΝΔ εχει πολλους πατριωτες στις ταξεις της και θα βρει το δρομο της.

 100. Tonia G. avatar
  Tonia G. 09/05/2012 14:54:03

  Η ΝΔ όπως την ξέραμε τελείωσε ως κύρια δύναμη της Κεντροδεξιάς. Η τελευταία θα ηττηθεί εκτός κι αν εκφράσει το μεσο κεντροδεξιό πολίτη. Η κεντροδεξιά όντως χρειάζεται ΕΝΩΣΗ, αλλά χρειάζεται επίσης ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΟΡΑΜΑ. Αυτά δεν θα τα προσδώσουν ούτε η Ντόρα, ούτε ο Μάνος, ούτε ο Καρατζαφέρ, ούτε όμως δυστυχώς και ο Σαμαράς. Αν η ένωση γίνει μόνο με τους 4 αυτούς και έναν από αυτούς αρχηγό, τότε ο Τσίπρας γίνεται ο Ηγέτης του αύριο, με ότι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα (νομιμοποίηση ναρκωτικών, νομιμοποίηση 2 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών, γιγάντωση του κράτους κτλ).
  Είμαστε πολύ κοντά στην "επανάληψη της ιστορίας ως αστείο" όπως λέει λαϊκή φράση. Αναγεννιέται ο Παπανδρεϊσμός των αρχών του '80. Η κεντροδεξιά εκπροσωπείται από πολιτικούς δεινόσαυρους και από πολιτικά πτώματα. Αν αυτό δεν αλλάξει εντός 15 ημερών, τότε τα σημερινά 10 χρονα παιδάκια δεν θα βρουν όχι πατρίδα αλλά ούτε καν επαρχία.
  Το πιο παρελκυστικό δε στην όλη ιστορία είναι πως όσοι εξελέγησαν με τη σημαία της ΝΔ τη Κυριακή νομίζουν ότι εκφράζουν την παράταξη. Στην πραγματικότητα το μόνο που εκφράζουν είναι την πολύ στενή κομματική πελατεία. Γιατί μόνο 18,9% (περίπου 1,1 εκ πολίτες) ψήφισαν ΝΔ. Με περίπου 300.000 κεντροδεξιούς δημοσίους υπαλλήλους, 600.000 άνω των 60 ετών και τους λοιπούς 200.000 φίλους και συγγενείς των υποψηφίων καταλαβαίνουμε ποιοι και γιατί ακόμη ψήφισαν ΝΔ. Αλήθεια αυτό το μείγμα ψηφοφόρων ήθηλε η Κεντροδεξιά στη χώρα μας. Ήθελε άραγε μόνον όσους θα έχουν λαμβανειν προαγωγή, απόσπαση ή μετάταξη, όσους περιμένουν τοποθέτηση από το μπάρμπα ή το κουμπάρο ή αυτούς που ψηφίζουν 40 χρόνια το ίδιο;
  Ή μήπως η Κεντροδεξιά θα έπρεπε να επιζητούσε ψηφοφόρους-πολίτες που επιθυμούν ριζικές αλλαγές (ασχέτως ξενόφερτων μνημονίων), τομές στην οικονομία που θα στήριζαν τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και τη ελευθερία του πολίτη να δημιουργεί νόμιμο πλούτο;
  Τα κόμματα της σημερινής Κεντροδεξιάς λοιπόν δεν υπηρετούν τις Αρχές αυτές και είναι καταδικασμένα να τα ξανα-καταπιεί η Κεντροαριστερά η οποία είναι πολύ καλύτερη στο τεμαχισμό της αγελάδας... Το ζητούμενο όμως είναι άλλο. Να περιποιηθούμε την αγελάδα για να μας δίνει ένα ποτήρι γάλα τη μέρα! Αυτό μπορεί με αυτό πρέπει να αρκεστούμε.
  Κατά συνέπεια η Κεντροδεξιά πρέπει σήμερα να βρει το Ηγέτη της, ο οποίος θα είναι άφθαρτος, δυναμικός, καταρτισμένος, σύγχρονος και γνώστης της παγκόσμιας σκακιέρας.
  Να κάνουν αυτοβούλως στην άκρη οι 4 αρχηγίσκοι άλλως πολύ σύντομα θα εξελιχθούν σε Ζίγδηδες και Ράλληδες και οι Έλληνες δυστυχώς σε τέως έθνος.

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ Tonia G. 09/05/2012 17:26:46

   Συμφωνώ στα περισσότερα και κυρίως στην κεντρική ιδέα της "αγελάδας".
   Διαφωνώ με την κατάταξη των εναπομεινάντων ψηφοφόρων της ΝΔ.
   Το σύνολο των Δ.Υ. που ΓΝΩΡΙΖΩ και που παραδοσιακά ψήφιζαν ΝΔ, ψήφισε κατα σειρά προτίμησης ΑΝ.ΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Δράση!, ΔΗ.ΣΥ.! και σχεδόν κανένας ΝΔ.
   Με όσους είχα την ευκαιρία να συζητήσω μου είπαν ότι θέλουν πια κάτι "διαφορετικό", όλοι 'ίδιοι" είναι, είναι απογοητευμένοι κ.α.
   Κάτι παρόμοιο συνέβη και με ελεύθερους επαγγελματίες.
   Για να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω αυτήν την σύγκλιση στην ψήφο, παρά τα αντίθετα συντεχνιακά συμφέροντα. Για αυτό πιστεύω πως στις εκλογές της Κυριακής δεν υπήρξε ούτε καθαρή σκέψη, αλλά ούτε και καθαρό μήνυμα, πέραν της αόριστης καταδίκης του δικομματισμού που είναι υπεύθυνος για όλα τα κακά της μοίρας μας.
   Επίσης θα ήθελα να πω τα στοιχεία που γράφεις για έναν ηγέτη αποτελούν ικανές αλλά όχι αναγκαίες συνθήκες. Είναι πολύ καλό ένας ηγέτης να είναι άφθαρτος, δυναμικός κλπ. αλλά από μόνα τους αυτά τα χαρακτηριστικά δεν εγγυώνται την αποτελεσματικότητα του.
   Εξ΄άλλου οι ηγέτες που μεγαλούργησαν (ιστορικά), υπέστησαν και βαρύτατες ήττες.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Tonia G. 09/05/2012 19:33:20

   Για σου Tonia G,
   Δυστυχώς , δεν έχω την πολυτέλεια να διαβάσω όλα τα σχόλια που ακολουθούν στο άρθρο , ως εκ τούτου διάβασα επιλεκτικά . Ανάμεσα λοιπόν σ 'αυτούς πού ξεχωρίζω , διάβασα και το δικό σου.
   Έχω λοιπόν να σε ρωτήσω καλόπιστα:
   Δεν νομίζεις ότι είναι λίγο αυθαίρετες οι προσεγγίσεις σου; Πώς τεκμηριώνεις τα περί: ".....Με περίπου 300.000 κεντροδεξιούς δημοσίους υπαλλήλους, 600.000 άνω των 60 ετών και τους λοιπούς 200.000 φίλους και συγγενείς των υποψηφίων καταλαβαίνουμε ποιοι και γιατί ακόμη ψήφισαν ΝΔ. Αλήθεια αυτό το μείγμα ψηφοφόρων ήθηλε η Κεντροδεξιά στη χώρα μας. Ήθελε άραγε μόνον όσους θα έχουν λαμβανειν προαγωγή, απόσπαση ή μετάταξη, όσους περιμένουν τοποθέτηση από το μπάρμπα ή το κουμπάρο ή αυτούς που ψηφίζουν 40 χρόνια το ίδιο;" ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
   Μήπως είναι ακριβώς αντίθετα;;;;;
   Και δεύτερον: Ποιόν ηγέτη υπονοείς;;; Υπόδειξέ τον !
   (is there any ideal one?)

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Παύλος 10/05/2012 10:57:06

    Γεια σου Παύλε! Σ ευχαριστώ για την προτίμηση. Δυστυχώς όνομα δεν έχω, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλες οι ηγεσίες της Κεντροδεξιάς (των κομμάτων δηλαδή) είναι καμμένες. Άνθρωποι όμως ικανοί υπάρχουν αρκεί επιτέλους οι 4 Πρόεδροι να φανούν μεγαλόψυχα για το καλό της Ελλάδας. Όσο για τα νούμερα είναι εκτιμήσεις. Κανείς δεν μπορεί να μιλησει εξάλλου σε τέτοια θέματα με βεβαιότητες. Το θέμα είναι η δημιουργία Προοπτικής και Οράματος από την Κεντροδεξιά. Με την κατάρτιση ενός Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου, δηλαδή του δικού μας μνημονίου που θα το συμφωνήσουμε εμείς οι Ελληνες και κυρίως η ΝΔ, οι Αν.Ελ και οι Φιλελεύθεροι. Π.χ. ένα πρόγραμμα που να απαντά σε βάθος για το πως θα βγούμε απο την κρίση (ανάπτυξη, δημοσιονομικά), πως θα τιμωρηθούν οι ένοχοι της 30 ετίας, για τη λύση του μεταναστευτικού, για τα εθνικά θέματα και ΑΟΖ, για τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας, για την Παιδεία και την Υγεία. Με την αποχώρηση των ηγεσιών της διαίρεσης υπάρχει μεγάλο πεδίο συμφωνίας ειδικά μεταξύ ΝΔ + ΑΝ.ΕΛ. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η ΝΔ περιχαρακώθηκε τόσο δεξιά όσο και αριστερά. Άρα χρειάζεται τόσο απομάκρυνση από το ξενόφερτο μνημόνιο, αλλά και θέσπιση ενός ελληνικής κατασκευής σκληρού πολιτικού και οικονομικού κυβερνητικού προγράμματος, έτσι ώστε να μην περάσει ο λαϊκισμός των εύκολων λύσεων και να γίνει αποδεκτό από τους Ευρωπαίους. Όσο οι αρχηγοί των κομματιδίων πλέον της Κεντροδεξιας στρουθοκαμηλίζουν υπερασπιζόμενοι τις διαχρονικές ομαδούλες τους τόσο οι πολίτες και η κοινωνία θα πέφτει στην αγκαλιά της κεντροαριστερής προπαγάνδας περί του δήθεν "άλλου δρόμου". Ας φερθούν επιτέλους μια φορά πατριωτικά για το καλό της Ελλάδας, η οποία δεν θα αντέξει άλλα 20-30 χρόνια κρατισμού, ανθελληνισμού, ελλειμάτων, εργατοπατερισμού και αρρωστημένου δημοσιουπαλληλισμού.

 101. dim avatar
  dim 09/05/2012 15:02:17

  Στο κύκλο μου οι 9 στους 10 ήταν παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Εδώ και μήνες σε συζητήσεις μας μου έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν ΝΔ γιατί δε θέλουν να ψηφίσουν πλέον κόμμα που είναι συνδεδεμένο με τον πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ. Δεν είχαν πρόβλημα με τις ιδέες, το πρόγραμμα, ή τον αρχηγό του κόμματος, αλλά με το όνομα και τους μηχανισμούς των παλαιών κομμάτων εξουσίας.

  Η ίδρυση ενός νέου Ευρωπαϊκού Κεντροδεξιού Μετώπου, όπως το περιέγραψε και σήμερα ο Σαμαράς είναι η μόνη λύση. Λόγω του εκλογικού νόμου, πρέπει να είναι κόμμα, και όχι συνασπισμός, για να πάρει το μπόνους των 50 εδρών.

  Ο κόσμος με τη ψήφο του δήλωσε με τον πιο ξεξάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα από μόνο του για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας (ποσοστό 18,9% στο πρώτο κόμμα, δε ξέρω αν υπάρχει πανευρωπαϊκό προηγούμενο σε εκλογική αναμέτρηση)

  Επομένως, η ίδρυση του νέου κόμματος, οι λίστες του οποίου θα προέρχονται από την ένωση πολλών κομμάτων και προσώπων (ΝΔ – ΛΑΟΣ - ΔΗΣΥ – ΔΡΑΣΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ , και την προσχώρηση και μεμονωμένων βουλευτών – πολιτευτών ή προσωπικοτήτων του ευρύτερου κεντρώου και δεξιού χώρου), θα απαντάει ακριβώς και σε αυτή την εντολή του λαού, αφού θα κατέβει μεν ως ‘κόμμα’ για να πάρει και το μπόνους των 50 εδρών, αλλά στην ουσία θα έιναι ένας ευρύς συνασπισμός όλων των ΦιλοΕυρωπαϊκών Κεντρο-δεξιών δυνάμεων της χώρας....

  Ακόμα και αν κάποιος από αυτούς αρνηθεί τη συμμετοχή του σε αυτό το σχήμα τότε μάλλον δε θα τα έχει υπολογίσει καλά τα πράγματα γιατι στις επερχόμενες εκλογές εντός του Ιουνίου, το δίλημμα Αριστερά ή Ευρωπαϊκή πορεία θα είναι τόσο έντονο, που κάθε κόμμα που θα επιχειρήσει αυτόνομη κάθοδο, θα συνθλιβεί, γιατί πλέον κανένας φιλελευθερος ή γενικότερα κεντροδεξιός πολίτης δεν θα ρισκάρει με τη χαμένη ψήφο του να συμβάλει στην άνοδο των κρατιστών και των διοργανωτών της ‘Υπατίας’ στην εξουσία.

  Πάνω σε αυτό κατι: άκουσα ήδη για Τζήμερο, ότι λέει δεν προτίθεται να κάνει διάλογο με ‘κατεστημένα πολιτικά κόμματα’, αφορούσε βέβαια τη πρόταση για κοινή κάθοδο των τριών φιλελευθέρων. Πιστεύω ότι στη ζύμωση για ίδρυση νέου φιλευρωπαϊκού φορέα δε θα κάνει το μοιραίο για αυτόν λάθος να αρνηθει, γιατί προφανώς αν αρνηθεί θα το κάνει από αλλαζονεία, νομίζοντας ότι θα έχει στις επόμενες εκλογές κι άλλη άνοδο. Έλα όμως που στις επόμενες εκλογές η πόλωση και το δίλημμα θα ειναι τόσο ξεκάθαρο, που όποιος επιμείνει σε αυτόνομη κάθοδο, θα ψάχνει μετά και δε θα βρίσκει ούτε τη δική του ψήφο μέσα στη κάλπη....

  Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους τους ηγέτες του χώρου. Ο Σαμαράς έδειξε το δρόμο. Ας αφήσουνε όλοι στην άκρη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, γιατί πρώτον ο κόσμος της κεντροδεξιάς θα τιμωρήσει στις επερχόμενες εκλογές όποιον επιλέξει αυτόνομη κάθοδο, και δεύτερον γιατί πάντα το συμφέρον της πατρίδας πρέπει να προηγείται από το προσωπικό συμφέρον του καθενός.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ dim 09/05/2012 16:14:29

   Σωστός. Πόλωση στα άκρα, με μπαμπούλα το δραχμο-Τσίπρα, και αποδόμησή του μέσω γελοιοποίησης.
   Ίσως, πάντως, το κεντροδεξιό Μέτωπο του Σαμαρά να χωρούσε και κάποιον πατριώτη αριστερό, για να χάσουν οι Τσίπρες τη μπάλα.

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Δημήτρης 10/05/2012 04:27:32

    εσεις όλοι οι ειδήμονες που θελετε τον Τζημερο εχετε κανει τον κόπο να διαβάσετε το προγραμμα του η απλα χτυπατε το πληκτρολογιο και οποιον παρει ο χαρος;
    τι κοινο εχει ο κοινωνικος φιλελευθερισμος με αυτα τα ακραια νεοφιλελευθερα που προτεινει η Δ.Ξ;

 102. Dimitris avatar
  Dimitris 09/05/2012 15:04:40

  Τα κόμματα ευθύνης (μνημονιακά για τους λαικιστές και τους αριστερούς) δηδ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ, ΜΑΝΟΣ, ΤΖΗΜΕΡΟΣ έχουν ποσοστό περί του 42%, όταν το Αντιμνημόνιο ή Σύμφωνο της Βαρσοβίας που λέω εγώ, δηδ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ είναι περί του 35%. Καμμένο και Χρυσή Αυγή δεν τους βάζω πουθενά, είναι μια κατηγορία μόνοι τους.
  Οι δυνάμεις της ευθύνης είναι πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Μην πέφτετε στην παγίδα του Αλέξη. Και αν πάμε σε νέες εκλογές -που το εύχομαι-οι δυνάμεις αυτές θα φθάσουν στο 65% και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντιστεί.

  • Λ.Υ. avatar
   Λ.Υ. @ Dimitris 09/05/2012 15:42:31

   Λογαριασμό χωρίς τους ψηφοφορους κανετε αγαπητέ;

   Νομίζετε πως αν δημιουργηθεί ενας αχταρμάς με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ, ΜΑΝΟ,

   θα σας ψηφισουν οι ΝΔημοκράτες και οι ΠΑΣΟΚοι;
   Θα διαλυθεί το σύμπαν,
   ακόμα κι εγω που δεν πήγα kάν να ψηφίσω, ενδεχομενως να ψηφίσω Χ.Α. διοτι,

   δεν ειμαι κανένας αφελής και ουτε ανεχομαι πλέον να με κοροιδευουν οι καθηγηταδες, οι συνταγματολογοι, οι δικηγοροι, οι δημοσιογραφοι, οι εργολαβοι και ηθοποιοι που πλέον πλαισιωνουν τα κομματα.

   1. Αν θελετε να σας σεβαστεί ο κοσμος, και οι δικοι σας οι ΝΔημοκρατες, πρωτα να αναλαβετε σοβαρες δεσμευσεις και οχι υποσχεσεις του τυπου,

   "εγγυώμαι τις συνταξεις των χαμηλοσυνταξιουχων"

   διοτι υπάρχουν και συνταξιουχοι που εργαστηκαν πληρωσαν φορους και εισφορές, δεν μπορεί να γινουμε ολοι χαμηλοσυνταξιουχοι, επιδοματουχοι ζήτουλες!
   Η Αλέκα υποσχετε καλύτερες αποδοχές και συνταξεις!

   2. Επιτέλους, απαλαξτε το κομμα σας απο αυτους που σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στη σημερινη κατασταση.

   3. Πρεπει επιτελους να τιμωρηθουν οι ενοχοι.
   Δεν μπορεί να μας κοροιδευετε με την προφυλακιση του Τσοχατζόπουλου τη στιγμή που δικοι σας εργολαβοι επανεκλεγονται,

   εστω και μετα βίας.

   Θα τολμήσει ο Σαμαράς;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Dimitris 09/05/2012 15:43:43

   Και το ΠΑΣΟΚ μέσα τώρα; Ε, ρε πανικός που έχει πέσει σε ορισμένα μυαλά...

   • Dimitris avatar
    Dimitris @ Αυριανιστής 09/05/2012 16:20:53

    O πανικός μάλλον στο δικό σου μυαλό έχει πέσει. Στην πιο πάνω ανάρτηση δεν λέω πουθενά για συγχώνευση των κομμάτων ευθύνης (πόσο μάλλον για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), αλλά το αναφέρω για να αντικρούσω την άποψη των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που δυστυχώς τη δέχονται και πάρα πολλοί απο εμάς, ότι στις εκλογές αυτές νικητής ήταν οι δυνάμεις της Αριστεράς και του Αντιμνημονίου, ενώ τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν το αντίθετο.
    Προσωπικά, πιστεύω πως μόνο με ένα μεγάλο Κεντροδεξιό Φιλελεύθερο Πατριωτικό Μέτωπο (που αν δεν πετύχει αυτοδυναμία μόνο του θα πρέπει να στηριχτεί αναγκαστικά και απο το ΠΑΣΟΚ) η Ελλάς μπορεί να ελπίζει...

   • Dimitris avatar
    Dimitris @ Αυριανιστής 09/05/2012 17:43:58

    Το δικό σου το κρανίο μάλλον είναι εν τρικυμία, εκτός αν δεν ξέρεις να διαβάζεις...
    Δεν είπα για συγχώνευση με ΠΑΣΟΚ. Κάθε άλλο. Μίλησα για την καραμέλα των ημερών ότι ο νικητής των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές ανεύθυνες αριστερές δυνάμεις, ενώ τα ποσοστά δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.
    Προσωπικά πιστεύω ότι η μόνη λύση για το τόπο είναι η συγκρότηση ενός ενιαίου Κεντροδεξιού Φιλελεύθερου Πατριωτικού Μετώπου, τον οποίο αν δεν λάβει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, θα μπορέσει με τη συνεργασία και του ΠΑΣΟΚ (σημ.: αναγκαίο κακό) να δώσει ελπίδα. Και σε κάθε περίπτωση καλύτερα να έχεις για συνομιλητή το Μπένυ παρά Τσίπρα και Κουβέλη.

 103. Διογένης avatar
  Διογένης 09/05/2012 15:23:46

  Να πούμε και κάτι ακόμη. Το "μέτωπο με τους μνημονιακούς" θα είναι όχι το τέλος της ΝΔ, αλλά το τέλος του Σαμαρά. Το τέλος της ΝΔ επήλθε στις 6 Μαϊου 2012. Το μέτωπο με τους μνημονιακούς θα την καταστήσει φιλελεύθερο απόκομμα του 8-10%, κάτι σαν το FDP της Γερμανίας. Αν η ΝΔ είχε απέναντί της κάποιον σοβαρότερο από τον Καμμένο, ας μην έχουμε καμιά αμφιβολία ότι τα ποσοστά ΑΝ.ΕΛ. και ΝΔ θα ήταν αντίστροφα. Και με τον Καμμένο ακόμη απέναντι, σύντομα η "λαϊκή δεξιά" θα σηκώσει κεφάλι με τους ΑΝΕΛ ή με οποιοδήποτε άλλο σχήμα, πριν προλάβει να καταλάβει κανείς τι γίνεται και οι Αρούληδες θα ψάχνουν να βρουν γιατί τους φτύνει ο λαός.

  Το σημαντικό είναι, απάντηση στις λαθρομεταναστολάγνες απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή όσο και ειλικρινή ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ φωνή. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, το ζήτημα παίζεται στο γήπεδο του Μνημονίου, στο γήπεδο του αγώνα αποφυγής της ευρω-αποικιοποίησης της Ελλάδας. Γι' αυτό είναι ΛΑΘΟΣ του Σαμαρά να ταυτίζεται με την Ευρώπη, διότι σήμερα η Ευρώπη για τον Έλληνα σημαίνει Μνημόνιο, αποικιοποίηση, εθνική υποτίμηση, άλωση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και λοιπά.

  Αν θέλει ο Σαμαράς να ηγείται ενός νεοφιλελεύθερου αποκόμματος, είναι δικαίωμά του, αλλά στο τέλος οι ορίτζιναλ νεοφιλελεύθεροι θα τον κάνουν πέρα, διότι ο ίδιος είναι φτιαγμένος από την πάστα της λαϊκής δεξιάς. Γι' αυτό θα είναι το ΤΕΛΟΣ του Σαμαρά. Η φυσική του θέση είναι/ήταν, ως αρχηγός της λαϊκής δεξιάς. Ο,τιδήποτε άλλο αργά ή γρήγορα θα σταματήσει να το έχει. Ακόμη και να το έχει, θα έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του μέσου δεξιού.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Διογένης 09/05/2012 19:54:15

   Καλά τα λες, ποιος σε ακούει...

  • franc avatar
   franc @ Διογένης 10/05/2012 18:59:54

   Aγαπητέ Διογένη,
   Ξέρεις πως ταυτίζομαι μαζί σου στα περισσότερα. Ομως το λαθρομεταναστευτικό ΤΩΡΑ είναι σαν σε κάποιον εξαθλιωμένο απο την πείνα που έχει να φάει μια βδομάδα και ζεί σε ένα βρώμικο αχούρι, την ώρα που βλέπει κάπου στο βάθος ενα φώς που τον κάνει να ελπίζει οτι θα βρεί μια μπουκιά ψωμί, εσύ να του μιλάς για το πόσο βρώμικο είναι το αχούρι του και πως θα πρέπει να του βάλει μια τάξη πριν φάει.
   Εξ άλλου οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή όσο και ειλικρινή ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ φωνή συνοδεύοντα και με ισχυρή όσο και ειλικρινή ΑΝΤΙΔΟΥΒΛΙΝΙΑΚΗ ΙΙ φωνή και πάνε πακέτο με την ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΝΤΙ ΒΡΥΞΕΛΙΩΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.
   Γι αυτό στις επόμενες εκλογές θα πάρει πανω απο 45%...
   Εχω κουραστεί να κλέβω το ρόλο του αγαπητού μας Προφήτη. Αν κάνω λάθος ας μου απαντήσει εκείνος. Ξέρει πόσο θα το εκτιμήσω...

 104. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 09/05/2012 15:24:29

  Μια λύση θα ήταν, αν και θεωρητική κατα την άποψή μου, στις επόμενες εκλογες, όποτε αυτές γίνουν, να εξαφανιστουν απο τις λίστες όσοι έχουν "καει" επικοινωνιακά ως βουλευτές και υπουργοι κατα τα παρλθόντα έτη ακόμη και αν εκλέχθηκαν την περασμένη Κυριακή!!!

  Ξεκάθαρη ιδεολογική βάση αφου είτε το θέλουμε είτε όχι το μοναδικό κόμμα που είναι ξεκάθαρο ιδεολογικά είναι μόνο το KKE...

 105. ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
  ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 09/05/2012 15:25:44

  Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα έχει" εμπλακεί" σε έναν πόλεμο όπου τα πιόνια τα κινεί η Εσπερία, ενάντια στο Ευρώ.

  Η ντόπια διαπλοκή, ελεγχόμενη πλήρως από την γνωστή Πρεσβεία, θα κάνει τα πάντα ώστε να οδηγηθεί (μέσω Τσίπρα και άλλων χρήσιμων ηλιθίων...) η χώρα στο χάος και κατ' επέκταση εκτός ευρώ ώστε να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της Ενωμένης Ευρώπης και του Ευρώ.

  Η μόνη λύση για να αποτραπεί η επιστροφή στη δραχμή είναι να ζητήσει ο Σαμαράς να βάλουν πλάτη όσοι στην Ευρώπη και αλλού θέλουν να αποτρέψουν την αποδόμηση του ευρώ.

  Δυστυχώς το παιχνίδι παίζεται σε πολύ μεγάλο γήπεδο και εκτός Ελλάδος και εμείς εδώ βλέπουμε μόνο το δεντρο και όχι το δάσος...

 106. Κατιλίνας avatar
  Κατιλίνας 09/05/2012 15:31:51

  Αδερφια, αν επιστρέψουν οι Ντόρες και τα λοιπα μνημονιακα γκορυπούσκουλα είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ ότι σε έξη μήνες το αργότερο ο Σαμαράς θα αποχαιρετήσει την ηγεσία της ΝΔ παρότι εξελεγη από την βαση και απο 800.000 κόσμο.

  Γιατί;

  Διότι σε περίπτωση νέων εκλογών θα συρρικνωθεί περαιτέρω το ποσοστό της ΝΔ στέλνοντας τον κόσμο στονΚαμμένο οπότε η αμφισβήτηση της ηγεσίας είναι βέβαιη (ηδη ξεκίνησαν τα βιολιά απο τους καραμανλήδες...)

  Το μητσοτακέικο (ως ντόρα) υπέστητέτοια συντριπτική ήττα που είναι αδύνατον να συνέλθει αν δεν ενταχθεί στη ΝΔ. Θυμηθείτε τον Μητσοτάκη το 1978 αν θυμάμαι καλά... Η τυόν επιστροφή της θα είναι ο πολιτικός θάνατος του Σαμαρά.

  Αυτό είναι αδύνατον να μην το καταλαβαίνει ο Αντώνης. Υποψιάζομαι ότι ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ και μάλιστα χοντρά...

 107. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/05/2012 15:35:52

  Δεν είμαι αισιόδοξος. Φαίνεται ότι ο αποσυντονισμός στο χώρο αυτό συνεχίζεται.
  Ιδού τι ειπώθηκε σήμερα από τον Β. Πολύδωρα: "Το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο αλλά η ευρωπαϊκή τάξη της χώρας και, δυστυχώς, ο αστικός κόσμος δεν το έχει αντιληφθεί".
  Ο αστικός κόσμος, όντως δέρνεται από καιροσκοπισμό: "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Αλλά τέτοιες ώρες είναι οι ώρες της πολιτικής, και όχι αποπροσανατολισμένων κοινωνικών ομάδων, όπως των αστών μιας χώρας με ανέκαθεν άρρωστη ενδογενή αστική τάξη.
  Σε υγιείς καταστάσεις, μετά απο τέτοιο σόκ, θα περίμενα μια ισχυρή ομάδα "κεντροδεξιών ευρωπαιστών" να είναι ήδη επί των επάλξεων, με ξεπερασμένες τις προσωπικές ή ιδεοληπτικές αντιθέσεις τους. Το ίδιο και απέναντι στην "κεντροαριστερά". Δεν το βλέπω. Παρακμιακό κλίμα, παραδίδονται στην τύχη τους.
  Άν αυτό δεν αλλάξει, δεν περιμένω τίποτε από το εσωτερικό των συνόρων παρά μόνον ναυάγιο. Τουλάχιστον να ελπίζουμε σε σωσίβιες λέμβους από το Παρίσι και Βρυξέλλες;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 09/05/2012 15:48:11

   Οι σωσίβιες λέμβοι του Τιτανικού δεν έφταναν για όλους. Εδώ δε θα χρησιμοποιηθούν για τα γυναικόπαιδα αλλά για τους χορτασμένους της πρώτης θέσης.
   Η εγχώρια μαυραγορίτικη "αστική τάξη" μπορεί και να θέλει την επιστροφή στη δραχμή (ή αυτοί που την ορμηνεύουν). Αλήθεια, γιατί δεν ακούω τίποτα πέραν του ατλαντικού;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/05/2012 16:05:48

    Γιάννη, όλοι κλωθογυρίζουμε γύρω από την "επιστροφή στη δραχμή", χωρίς να μπορούμε να κατανοήσουμε αυτό που κατέδειξαν οι εκλογές, δηλαδή ότι Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ, ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΒΑΤΑΙ.

    Και, "βρεγμένοι", εν προκειμένω είναι:
    -οι 1.200.000 άνεργοι και εξαθλιωμένοι
    -οι άλλοι τόσοι ελαστικώς και επισφαλώς "απασχολούμενοι", και αγρίως υπερφορολογούμενοι
    -οι παραδοσιακοί νοικοκυραίοι, μικροϊδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας που ετοιμάζονται τον Ιούνιο να "υποδεχθούν" το νέο, ενιαίο και βαρύτερο χαράτσι που θα δημεύσει τις περιουσίες τους
    -οι οικογένειες των 2.000 αυτοχείρων και όσοι αισθάνονται ότι οσονούπω έρχεται και η σειρά τους να λυγίσουν και να κάνουν το απονενοημένο διάβημα

    Για όλα αυτά, ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ή θα τα θεωρούμε απλώς "παράπλευρες απώλειες" μπροστά στον "υπέρτατο εθνικό στόχο" να "αποφύγουμε τη δραχμή"; Όταν συνυπάρχουν όλα αυτά, νομίζεις ότι οι παραπάνω κατηγορίες δίνουν μια πεντάρα για την "επιστροφή στη δραχμή" που τους πιπιλάνε ως μπαμπούλα οι ντιντήδες και οι νεοφιλελεύθεροι εξαθλιωτές, οι οποίοι φαίνεται να παίρνουν ιδεολογικό προβάδισμα στο χώρο;

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Αυριανιστής 09/05/2012 16:09:57

     Ξέχασα να αναφέρω και τους νέους κάτω των 25, με τα 190 ευρώ (part-time, που είναι και ο συντριπτικά περισσότερος αριθμός νέων θέσεων "εργασίας") ή τα 380 ευρώ (full-time). Ξέρεις ότι στη ηλικιακή κατηγορία 18-50 το exit poll έδειξε τη ΧΑ να παίρνει 9,5%, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο στην κατηγορία 18-25;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Αυριανιστής 09/05/2012 16:10:03

     Οψόμεθα εις Τίρανα, αρχίζω να φοβάμαι.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Αυριανιστής 09/05/2012 16:16:18

     Δυστυχώς φίλε μου το πρόβλημα πια δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Χωρίς ανασυγκρότηση και σχέδιο οι αριθμοί των απελπισμένων απλώς θα διπλασιαστούν. Και το χειρότερο είναι πως εν δεν υπάρξει αλλαγή του τρόπου σκέψης και των πολιτικών δυνάμεων αλλά και τμήατος της κοινωνίας που ακόμα δεν καταλαβαίνει, και η επιστροφή σταδραχμή δε θα αποδώσει τα προσδωκόμενα. Άσε που τότε οι ντόπιοι μαυραγορίτες θα φάνε με χρυσά κουτάλια.

 108. factorx avatar
  factorx 09/05/2012 15:50:53

  Το έχει παρατραβήξει η ιστοσελίδα http://www.iefimerida.gr/. Συνεχώς διαστρεβλώνει αυτά που γράφουμε, στήνοντας παιχνιδάκια της πλάκας. Σήμερα χρεώνει την ανάρτηση αυτή στον Φαήλο. Δείτε τι γράφει:

  "Λίγη μόλις ώρα μετά την επίσημη δημόσια έκκληση του Αντώνη Σαμαρά για την επανένωση της κεντροδεξιάς, ένα κατηγορηματικό όχι συνοδευόμενο από την προειδοποίηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα διαλυθεί, κατατέθηκε από το ημιεπίσημο όργανο της παράταξης (!!!!!!!), την ιστοσελίδα antinews.gr, της οποίας βασικός συντελεστής είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, στενός φίλος και συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Και ακολουθεί ο τίτλος: "Φαήλος Κρανιδιώτης: Αντώνη μην πας με τους μνημονιακούς θα είναι το τέλος της ΝΔ".

  Ερώτηση: Για μια διαφημιστική εταιρεία που συνεργάστηκε και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ όπου στήθηκε ένα site που λιβανίζει το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο ξέρουν τίποτα;

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ factorx 09/05/2012 16:24:25

   Με την ευκαιρία αυτού του σχολίου διαπιστώνω την άγνοιά μου για τα δημοσιογραφικά και λοιπά sites και blogs.

   Για παράδειγμα διάβαζα για δημοσιεύσεις δημοσκοπήσεων κατά το 15νθήμερο απαγόρευσης, εισαγγελικές παραγγελίες και δεν ήξερα καν τον istotopo.

   Μήπως μία χαρτογράφηση από εσένα θα ήταν χρήσιμη για όλους μας στο αμέσως προσεχές διάστημα (με τα on-the-record!!!)

  • Κλεόστρατος avatar
   Κλεόστρατος @ factorx 09/05/2012 16:26:41

   Το ίδιο γράφει και το epikaira.gr

  • Θ.Δ. avatar
   Θ.Δ. @ factorx 09/05/2012 17:32:19

   Φακτορα αυτο που γραφει το defencenet.gr οτι ο αντωνης εδιωξε λεει τον λαζαριδη ισχυει?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ factorx 09/05/2012 20:37:11

   Όπως γνωρίζετε όσοι διαβάζετε antinews αλλά κι ο κ. Ράπτης, που γράφει την παραπάνω "μαϊμουδιά" στην iefimerida, γράφω ΠΑΝΤΑ επωνύμως. Πάντα υπογράφω, φαρδιά πλατιά με το όνομα μου, ούτε ως Σκυλάκι της Μαντάμ, ούτε ως οτιδήποτε άλλο.
   Μέρος της άποψης μου για το αποτέλεσμα, το δημοσίευσα σήμερα στην "Δημοκρατία". Θα ακολουθήσει ειδική ανάρτηση μου εδώ στο Antinews, όπως πάντα χωρίς διπλωματική γλώσσα...

 109. kostis avatar
  kostis 09/05/2012 16:01:03

  Ενω τωρα ειναι στον καλλυτερο δρομο!!!!!
  ( Στον Τιτλο του αρθρου αναφερομαι)

  Ελληνες !! μια και μονο σε αυτους απευθυνομαι.
  Το λαθος ειναι να μην βλεπει κανεις ποια πραγματα φερνουν την καταστροφη.
  Και η καταστροφη ειναι η αλλαζονια.
  ΟΙ ηγετες παιρνουν το κοπαδι και το οδηγουν στη ευημερια !
  Οταν το κοπαδι παρασερνει τον ηγετη (βοσκο) οπου να'ναι τοτε το μονο σιγουρο ειναι οτι θα χαθουν και οι δυο!!
  Ο βοσκος τα εκανε μανταρα,μεχρι να παρει χαμπαρι τι εγινε ( αν ειναι οντως ανικανος) το κοπαδι χαθηκε !!
  Ο αλλος ο βοσκος που θα ερθει μεχρι να μαζεψει το κοπαδι θα χρειαστει κοπος και υπομονη!!
  Βαρεθηκα τους ¨Ανικανους¨
  Αντιο !!!

 110. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/05/2012 16:13:52

  Εις Ρίγα (Λεττονίας, που το ΔΝΤ την έριξε σε ύφεση 25%) βλέπω να οψόμεθα, Θείο, όσο μένουμε κολλημένοι σε τεχνητούς μπαμπούλες. Δεν έχει μεγάλη διαφορά από τα Τίρανα...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 09/05/2012 16:20:07

   ΔΕν θα σου κάνω μαθήματα για δυναμικά μεγέθη και κυκλικότητες.
   Αλλά η Γερμανία το 2009 είχε ύφεση μπάμ και κάτω 7 %, και χωρίς ΔΝΤ, και το 2010 ισορρόπησε.
   Η Λετονία είναι στην ΕΕ και σε λιγότερο από 5 χρόνια θα είναι στο Ευρώ.
   Εκεί που είναι είμασταν (το 1999). Εκεί που πάμε δεν θα 'ναι (η Λεττονία).
   Θα είναι όμως η Αλβανία: Αργόστροφη όπως η οικονομία και τα μυαλά μερικών στη Τζαμαχιρία του Αιγαίου.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Αυριανιστής 09/05/2012 22:41:57

   Επειδη πηγα στη Ρηγα της Λετονιας (και εμεινα μερικες μερες στη χωρα) πριν λιγους μηνες, σας πληροφορω οτι τουλαχιστον στη Ρηγα ειδα νορμαλ συνθηκες και επιπεδο ζωης, και δεν ειδα, ουτε επαιτες, ουτε λαθρο, ουτε τη παραμικρη εγκληματικοτητα. Εχει εθνικο νομισμα το Λατ, που εχει μια αναλογια 1/1,6 με το Ευρω. Αρκετα ακριβη πολη. Αυτα απλα πληροφοριακα. Πηγαμε και στη γειτονικη Εσθονια (Ταλιν) οπου η εντυπωση ηταν οτι υπαρχει πολυ περισσοτερη φτωχια. Εκει εχουν ευρω (απλα το αναφερω)

 111. Σταράτα avatar
  Σταράτα 09/05/2012 16:15:51

  Τώρα μάλιστα.τό αρθρό βάζει τά πράγματα στήν θέση πού έπρεπε νά είναι από τήν αρχή.έπιτέλους ανάσα.τά λέμε καιρό καί μάς έβγαζαν τρελλούς , ή γινόμασταν γραφικοί καί λιγότερο δεξιοί από τούς άλλους.απλά βλέπεις τό καράβι νά πηγαίνει στά βράχια καί οί άλλοι νόμιζαν οτί αυτό μπροστά είναι βάρκα καί θά τήν μπατάρεις μέ τό πού θά περάσεις από δίπλα της

 112. anonymous avatar
  anonymous 09/05/2012 16:23:44

  Eτσι...

  Ας αφήσει ο κ.Σαμαράς τους κκ Τσίπρα και Καμμένο να "παίζουν μπάλα" , την ώρα που αυτός θα ασχολείται να πάρει τις ψήφους του Μάνου της Ντόρας και του Τζήμερου πίσω.
  Λες και δεν ήταν η άκρως νεοφιλελεύθερη στροφή που οδήγησε στο 18,8%.
  Βαφτίστηκαν τα αυτονόητα "αριστερά" σερνόμενοι πίσω απο τους τσανακογλύφτες των τραπεζιτών τύπου Μέρκελ.
  Δεν είναι πιστευτός κάποιος που μιλάει για κρατικοδίαιτους κρατισμό και συντεχνίες και την ίδια ώρα αμοίβεται πλουσιοπάροχα από τη κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα ή έχει μακρά επαγγελματική σχέση με τη μεγαλύτερη και ίσως πιο αισχρή συντεχνία , αυτή του τραπεζοχρηματιστικού κατεστημένου.
  Δε μπορείς να μιλάς για σύγχρονο δεξιό λαϊκό κόμμα και ταυτόχρονα να διαλύεις τις στοιχειώδεις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.
  Δε μπορείς να μιλάς για κοινωνική ευαιασθησία και ταυτόχρονα να προσπαθείς να πείσεις ότι το 540Χ14 > 740Χ12 επειδή έτσι θέλουν οι δανειστές.
  Δε μπορεί να συναινείς στην απαξίωση , διάλυση και στο ξεπούλημα των βασικών εθνικών υποδομών επειδή είναι της μόδας να μιλάς για "αποκρατικοποιήσεις".
  Τολμώ να κάνω μια πρόβλεψη:
  Αν η ΝΔ δε κατασταλάξει ως προς το τι, πως, που θέλει να είναι στο πολιτικό χάρτη δε θα αργήσει η ημέρα που θα υπάρχουν στη βουλή 3+1 κόμματα.
  Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , οι ΑΝ.ΕΛ, το ΚΚΕ και οι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας νεοφιλελεύθεροι, για όσο καιρό θα είναι της μόδας ο νεοφιλελευθερισμός...

  • Μηνάς avatar
   Μηνάς @ anonymous 09/05/2012 16:49:44

   Διαφωνώ με τους περισσότερους προλαλήσαντες ως προς τη μη ωφελιμότητα της επανένωσης της κεντροδεξιάς για τον εξής λόγο:

   Διαφαίνεται ήδη ότι το διακύβευμα των επαναληπτικών εκλογών δε θα είναι η έκφραση θυμού και η τιμωρία, αλλά η εκλογή κυβέρνησης. Οι πολίτες, εκφράστηκαν, ξέσπασαν, ξεθύμαναν την περασμένη Κυριακή. Στις εκλογές που έγιναν δεν υπήρχε δίλημμα, υπήρχε μόνο ένα ορμητικό ρεύμα μαζικής ψήφου στα μικρά κόμματα και τιμωρίας των μεγάλων. Γιαυτό και η ΝΔ έπεσε τόσο χαμηλά.

   Στις εκλογές που έρχονται θα υπάρχει δίλημμα: Ανευθυνότητα, λαϊκισμός και ερασιτεχνισμοί που θα οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτειες ή σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ρεαλιστική στόχευση προς τη μερική αναθεώρηση των πιο επαχθών όρων του μνημονίου;

   Με βάση αυτό το δίλημμα που φαίνεται ότι θα επικρατήσει Ντόρα και Μάνος μπορούν να φέρουν ψηφοφόρους στη ΝΔ, καθιστώντας στα μάτια των δικών τους νυν ψηφοφόρων την πρόταση της ΝΔ πιο ελκυστική. Η όποια "ενόχληση" των πιο "λαϊκών" ψηφοφόρων, ευαίσθητων στο λαϊκισμό τύπου Καμμένου νομίζω ότι θα αντισταθμιστεί και θα απορροφηθεί από την ανάγκη για να κυβερνηθεί ο τόπος. Ήδη πολλοί από τους ψηφοφόρους του Καμμένου ξανασκέφτονται αυτό που έκαναν βλέποντας τις συνέπειες του αποτελέσματος.

   Και υπάρχει και ένα ακόμα επιχείρημα υπέρ της επανένωσης: ο παράγοντας ψυχολογία. Με τι ενθουσιασμό θα πάει μόνο του το πληγωμένο και πολυδιασπασμένο κόμμα του 19% ξανά σε εκλογές σε ένα μήνα; Μια επιτυχημένη πανστρατιά μπορεί να δημιουργήσει αέρα νίκης που τώρα δεν υπάρχει και ίσως ανακόψει την επικοινωνιακή επέλαση του φρέσκου και άφθαρτου που δήθεν αντιπροσωπεύει ο λαικιστής Τσίπρας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ anonymous 09/05/2012 17:54:05

   Έτσι!

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Αυριανιστής 10/05/2012 04:39:27

    Καλά που ζειτε ανθρωποι μου; δεν διαβάζετε δημοσκοπησεις;
    ο Τσιπρας τσιμπησε και αλλο και είναι σημερα κοντα στο 25%!!
    και σεις μιλατε για νικη της επανενωμενης δεξιας;

 113. Κατιλίνας avatar
  Κατιλίνας 09/05/2012 16:24:20

  Αδέρφια, επαναλαμβάνω ότι ο Σαμαράς μετα το τραγικό αποτέλεσμα της 6ης Μαη ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ προς το γκρεμό, κατοπιν ανομολόγητων ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ.
  Οι οικονομικές ελίτ τον εκβιάζουν ανοιχτά να αποχωρήσει από την ηγεσία είτε παραιτούμενος άμεσα είτε αποδεχόμενος στους κόλπους του την Ντορούλα. Ηδη όπως μαθαίνω, στον "πρωινό καφέ" έφαγε πόρτα, ποιός νομίζετε; το Νο2 του ψηφοδελτίου επικρατείας, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης!

  Το αποτέλεσμα της 6 Μάη το χαρακτήρισα τραγικό όχι μόνο για το 18.8% αλλά για το γεγονός ότι δεν εκλέχτηκαν οι προσωπικές επιλογές του Σαμαρά αλλάτα γνωστά τζάκια

  Ήδη το πραξικόπημα στη ΝΔ έχει αρχίσει.

  Τι να κάνουμε;

  Πρέπει ΑΜΕΣΑ ο Σαμαράς να ΔΙΑΛΥΣΕΙ τη ΝΔ και να προχωρήσει σε ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού με νεα χαρακτηριστικά, σκληρά πατριωτικά και αντιμνημονιακά. Να μην φοβηθεί τίποτα. Ετσι και αλλιώς η χώρα έχει χρεωκοπήσει. Τί σημαίνει πια το "ευρωπαϊκο κεκτημένο" κύριοι για τον μεσο Ελληνα;

  Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ

  • kas avatar
   kas @ Κατιλίνας 09/05/2012 21:18:19

   θα γίνει αυτό αλλά όχι τώρα

   και θα είναι δεξιό μεν...αλλά πέρα της νδ

 114. Κατιλίνας avatar
  Κατιλίνας 09/05/2012 16:43:38

  Αδέλφια, επαναλαμβάνω ότι ο Σαμαράς μετα το τραγικό αποτέλεσμα της 6ης Μαη ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ προς το γκρεμό, κατοπιν ανομολόγητων ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ.
  Οι οικονομικές ελίτ τον εκβιάζουν ανοιχτά να αποχωρήσει από την ηγεσία είτε παραιτούμενος άμεσα είτε αποδεχόμενος στους κόλπους του την Ντορούλα. Ηδη όπως μαθαίνω, στον "πρωινό καφέ" έφαγε πόρτα, ποιός νομίζετε; το Νο2 του ψηφοδελτίου επικρατείας, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης!

  Το αποτέλεσμα της 6 Μάη το χαρακτήρισα τραγικό όχι μόνο για το 18.8% αλλά για το γεγονός ότι δεν εκλέχτηκαν οι προσωπικές επιλογές του Σαμαρά αλλάτα γνωστά τζάκια

  Ήδη το πραξικόπημα στη ΝΔ έχει αρχίσει.

  Τι να κάνουμε;

  Πρέπει ΑΜΕΣΑ ο Σαμαράς να ΔΙΑΛΥΣΕΙ τη ΝΔ και να προχωρήσει σε ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού με νεα χαρακτηριστικά, σκληρά πατριωτικά και αντιμνημονιακά. Να μην φοβηθεί τίποτα. Ετσι και αλλιώς η χώρα έχει χρεωκοπήσει. Τί σημαίνει πια το "ευρωπαϊκο κεκτημένο" κύριοι για τον μεσο Ελληνα;

  Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ

 115. βορειος avatar
  βορειος 09/05/2012 16:48:27

  ο κοσμος δεν μπορει αλλο την εσχατη ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ η οποια ειναι το Μνημονιο δηλαδη Η ΦΤΩΧΙΑ. Καποιοι φαινεται μεσα στην οικονομικη τους ανεση δεν μπορουν να το καταλαβουν αυτο.Δεν μπορεις να εχεις 1.500.000 ανεργους, να απειλεις με αμεσες νεες απολυσεις 15.000 ΔΥ, και αλλες 150.000 σε λιγα χρονια , με νεες μειωσεις συνταξεων, και με το πετρελαιο θερμανσης τον επομενο χειμωνα στο 1,40- προφανως στην αρχη- με χαρατσια, με τα ειδη διατροφης στα υψη. Αυτο ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ-μιλω παντα για ΟΛΟΥΣ τους ανεργους- αυτο δε που με τρομαζει ειναι η αντιδραση ολων αυτων των απελπισμενων.

 116. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 09/05/2012 16:55:37

  Μην υποτιμάτε την ικανότητά τους να γίνουν καθεστώς.Γνωρίζουν καλά τον μηχανισμό.Ηδη με την προπαγάνδα έγινε το πρώτο βήμα.

  • άγρυπνη avatar
   άγρυπνη @ άγρυπνη 09/05/2012 18:36:39

   [Οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί]

 117. fotis avatar
  fotis 09/05/2012 17:02:05

  Καλώς να ορίσουν στην ΝΔ οι Μάνος Ντόρα Καρατζαφύρερ , για να φύγουμε όσοι τη στηρίξαμε εδώ και 30 χρόνια .

 118. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/05/2012 17:11:44

  Και η Σερβία δείχνει πολιτικούς δρόμους. Όχι δρόμους αυτοκαταστροφής. Προτείνω στους Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο και Κουβέλη ένα σύντομο ταξίδι στο Βελιγράδι. Για να ξελαμπικάρει ο νους τους, άν τύχει και φυσάει ο Κόσαβα (ο "βαρδάρης" του Βελιγραδίου):
  h**p://news.in.gr/world/article/?aid=1231195042
  Οι ηγέτες τους βρέθηκαν αντίπαλοι θανάσιμοι, ακόμη και μέσα σε συνθήκες πολέμου. Το ένα κόμμα προωθούσε τον πόλεμο, ο τωρινός αρχηγός του άλλου ήταν λιποτάκτης. Αίμα και καταστροφή τους χώριζε, δεν ήταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τώρα συμμαχούν. Είναι και οι 2 φιλοευρωπαίοι.
  Είπατε τίποτε; Του λόγου μου το διάβασα και είμαι σήμερα Σέρβος.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 09/05/2012 17:29:19

   Άν προτιμούν για εκδρομή τη γειτονική Crna Gora (κατά κόσμον Μοντενέγκρο ή Μαυροβούνιο), παίζει κι αυτό. Σύμφωνα με δήλωση του Επιτρόπου διευρύνσεων Στέφαν Φούλε, η μικρή χώρα της Αδριατικής τον επόμενο μήνα αρχίζει διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ, έχει και θάλασσα.
   Ελλάδα - Μαυροβούνιο, δρόμοι αντίρροποι: Ο μπαινάκιας κι ο βγαινάκιας.
   Καλά, τι συναισθήματα έχει ο "αστικός κόσμος" της Εκάλης και της Πολιτείας, που μας θύμισε σήμερα ο Βύρων;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 09/05/2012 17:31:23

   Ο βγαινάκιας και ο μπαινάκιας.
   Κατά σειράν αναφοράς, μεγέθους, πληθυσμού, προυπολογισμού και ιστορικής κληρονομιάς, χε χε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 09/05/2012 17:39:12

   Ίσως πάλι, όλοι στην Ευρώπη είναι τρελοί και μείς οι Έλληνες οι μόνοι γνωστικοί.
   Έχω καταμπερδευτεί, κύριοι πολιτικοί μας και αγαπητοί θαμώνες των ανά την επικράτεια ψηφιακών καφενέδων.
   Ίσως φταίνε τα κακά μας τα φεγγάρια (που προκαλούν χρεωκοπίες και σεληνιασμούς), ίσως πάλι φταίς και σύ (αγαπητέ Έλληνα ψηφοφόρε).

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 10/05/2012 19:07:27

   Φαίνεται δεν ακατάλαβαν ακόμα τι τους περιμένει. Εν πάσει περιπτώσει μόλις διασωθούν η Ισπανία και η Ιταλία με τα "αναπτυξιακά " Ευρωομόλογα της Goldman Sachs του Ντράγκι, θα αρχίσουν να βάζουν πάλι νέα θύματα στην ΕΕ αν ακόμα υπάρχει.

 119. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 09/05/2012 17:32:01

  Η ΝΔ δε χρειάζεται Νεοφιλελεύθερους που προωθεί το sky και το σύστημα.

  Διαβάζω απόψεις ότι δεν έχουμε νεολαία.Και απορώ τι είναι αυτή στα Πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις συγκεντρώσεις; Η ΝΔ έχει την ωραιότερη νεολαία.

  Επίσης ότι η ΝΔ δεν αστική τάξη. Σωστό η ΝΔ δεν έχει αστική τάξη αλλά δυόμισι εκατομύρια νεόπτωχους που δεν την ενδιαφέρουν.Τα γαλάζια παιδιά και οι γαλάζιοι παππούδες του συστήματος ΠΑΣΟΚ και του ΠΑΜΕ. Παλαιότερα τους έλεγαν νοικοκυραίους, αυτή τη φορά απήχαν από τις εκλογές.

  Αυτό που φταίει στη ΝΔ είναι ότι δεν έχει ιδεολογία,δεν έχει ΜΜΕ, τα στελέχη δεν φτάνουν στον κόσμο. Ειδικά σε αυτές τις εκλογές δεν κουνήθηκε φύλλο,το πρόγραμμα δεν έφτασε σε κανένα χωριό, σε κανένα χρεωκοπημένο, σε κανένα πολίτη. Το 15% της φορολογίας εισοδήματος δεν το έμαθε κανένας ελεύθερος επαγγελματίας.

 120. Οπισθέλκουσα avatar
  Οπισθέλκουσα 09/05/2012 17:36:54

  Η Ελλαδα ειναι ασεισμο μεροβιγλι.

 121. theo1611 avatar
  theo1611 09/05/2012 17:39:44

  Θα σας φανεί παράξενο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς υφίσταται τις συνέπειες των στερεοτύπων που έχουν επικρατήσει στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία, ακριβώς όπως τις υφίσταται και ο Στέφανος Μάνος. Μία φορά εξοβελισθείς, πάντοτε και ες αεί εξοβελισμένος!!!

  Η διαφορά είναι ότι από μια συγκυρία και μόνο ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε να ηγείται μιας μεγάλης αποτυχημένης παράταξης με προοπτική ακόμα περαιτέρω συρρίκνωσης, όταν θα αποκαλύπτονταν όλες οι πομπές της!!!

  Κανένας δεν αξιολογεί τον Ανώνη Σαμαρά για αυτό που προτείνει, όπως και το Στέφανο Μάνο. Ο Αντώνης Σαμαράς αξιολογείται για τον αν μάζεψε τα κουκιά για το ρεσάλτο στην εξουσία και τη διατήρηση του σάπιου πολιτικού συτήματος. Ο Μάνος το έχει αποφύγει, λόγω συγκυρίας.

  Επαναλαμβάνω, απλή αναλογική, ο καθένας με καθαρό πρόγραμμα-προτάσεις-δυνατότητα συνεννόησης (τα minimum) και ας πάει ο Αντώναρος να ενώσει την κεντροδεξιά στα πλαίσια του σχεδιαζόμενου εμφύλιου με την Αριστερά!!!

  Απλά πράγματα!!!

 122. η Dimi avatar
  η Dimi 09/05/2012 18:07:46

  Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα Titanic Belfast® http://www.titanicbelfast.com/Home.aspx

  "Μέσα σ’ αυτό το παραδοσιακό κτίριο, οι επισκέπτες θα ζήσουν εκ νέου την όλη ιστορία του Τιτανικού από τη γέννησή του στα ναυπηγεία του Belfast, προς το μοιραίο παρθενικό ταξείδι του και την ενδεχόμενη ανακάλυψή του στον βυθό της θάλασσας."

  Βelfast Telegraph: "Και ξαφνικά ο κόσμος θέλει να επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία
  Η μάχη ώστε η Βόρεια Ιρλανδία να γίνει ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου έχει ανάψει γιά τα καλά και ισότιμα πλέον με τη Πράγα και το Παρίσι, κοσμεί τα διεθνή ταξειδιωτικά έντυπα ποιοτικών διακοπών.

  Περισσότεροι από 140 Ταξειδιωτικοί Πράκτορες απ’ όλο τον κόσμο ήταν χθες στο Βelfast όπου, η αφρόκρεμα του Κλάδου Φιλοξενίας μας, προώθησε τα πολλά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας."
  ♠ ♠

  Προφανώς, η Βόρεια Ιρλανδία στερείται ανοιχτόμυαλων αριστερών, που ν' απαγορεύουν τη προσέγγιση Βoat Τοurs και Επισκεπτών.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ η Dimi 09/05/2012 18:38:26

   Τι να ξέρουν οι ξενέρωτοι κοκκινομάλληδες (που ορισμένοι έχουν και φακίδες) Εμείς είμαστε περήφανος κι αδούλωτος λαός. Να τους βράσουμε τους τουρίστες. Με Τσίπρες,"εγέρθητι","ούτε νεκρός" και την Αλέκα (μια είναι η Αλέκα) μια χαρά τα καταφέρνουμε!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ firiki2010 09/05/2012 19:15:49

    Αντι για boat tours, κρουαζιεροτουρίστες και Τιτανικό, εμείς έχουμε βαθύψυκτο καμποτάζ και ενδιάμεση στάση για το βαπόρι από την Περσία (για την Αμβέρσα τελικό προορισμό ήταν το φορτίο).
    Όχι παίζουμε. Ο καθείς και τα πλοία του.

   • βορειος avatar
    βορειος @ firiki2010 09/05/2012 21:53:44

    Ενω με την Καγκελαριο ε ? 2.000 αυτοκτονιες 1.500.000 ανεργους, και ακομη δεν αρχισαμε.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 09/05/2012 18:48:30

   ... "και την ενδεχόμενη ανακάλυψή του στον βυθό της θάλασσας.”
   Διορθώνεται:
   ... "και στη τελική ανακάλυψή του στον βυθό της θάλασσας.”

 123. o deksios avatar
  o deksios 09/05/2012 18:08:35

  -Λετε : ας δοκιμασει ο ελληνικος λαος τον τσιπρα, και μετα θα δει τι δικιο εχει ο Σαμαρας και θα του δωσει 70%..
  3 παρατηρησεις : α) Τα ιδια λεγαμε και το 2009.. ας δοκιμασει ΓΑΠ ο λαος και σε 2 χρονια θα κανει παρτυ η νδ.. σε 2 χρονια ΓΑΠ ναι μεν καταστραφηκε το πασοκ, πηρε ομως μαζι του και τη νδ, και αναδείχθηκε ο τσιπρας εντωμεταξυ.. εσεις ειστε σιγουροι οτι σε 2 χρονια μετα το πειραμα τσιπρα, δεν θα εχει αναδειχθει καποιο αλλο φυντανι?
  β) Ειστε σιγουροι οτι σε 3 χρονια αριστερης τσιπρεικης κυβερνησης θα υπαρχει χωρα ως Ελλαδα?
  γ) Εχετε αντιληφθει ποια θα ειναι η συνθεση του εκλογικου σωματος μετα 3 χρονια τσιπρα? αν οχι, διαβαστε λιγο τις θεσεις των συνιστωσων του συριζα να καταλαβετε..
  Διοτι, αν μετα τις επαναληπτικες εκλογες, και 3ετια τσιπρα εχει καταστραφει η χωρα και ψηφιζουν 4 εκ λαθρο, να το βρασω που θα εχει καταλαβει ο λαος τι εστι βερυκοκο..
  Γιατι και σημερα ο λαος εχει καταλαβει τι εστι ΓΑΠ.. Και τι μας ωφελαει αυτο??Ειμαστε με τη πολιτικη του ως χωρα στα προθυρα της χρεωκοπιας?

  • kas avatar
   kas @ o deksios 09/05/2012 21:27:26

   οι ίδιοι καλοαναθρεμμένοι αριστεροί του κωλωνακίου
   και οι καλοαναφρεμμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που ψηφίσαν γαπ

   φέρανε τον τσίπρα

   όντως εκεί θα αρχίσει ο εμφύλιος...όταν θα κατεβάζει νομοσχέδιο ο τσίπρας περί δικαίωμα ψήφου

   ή νωρίτερα όταν θα υπάρχει εσωτερική στάση πληρωμών


   πιθανόν δε για "ανθρωπιστικούς λόγους" να μας βομβαρδίσει αλά Σερβία το Νατο

   ναι είναι υπαρκτό το σενάριο και το γνωρίζουν πολύ καλά οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ

   τό ίδιο έγινε και το 44

 124. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΊ΄ΚΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΊ΄ΚΟΣ 09/05/2012 18:31:26

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΔ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ) ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΣ
  ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΡΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΔ.

 125. pakras avatar
  pakras 09/05/2012 18:37:55

  τρια μικρα κομματα δεκα καθηγητες και πενηντα βουλευτες ονομαζουν τους εαυτους τους φιλελευθερους και λεν πως ειναι η κεντροδεξια παραταξη της ελλαδος.Και ζητουν να ρευστοποιησουν το εισοδημα ενος εκατομμυριου υπαλληλων εργατων αγροτων και μικρων επιχειρηματιων,δηλαδη του κορμου της δεξιας παραταξης στον τοπο μας στο ονομα του φιλελευθερισμου(νεοφιλελευθερισμου).Ο προεδρος ζητα την επανενωση της κεντροδεξιας…..μιας νεοφιλελευθερης διεθνοποιημενης ελιτ που χρησιμοποιει την παραταξη σαν οχημα για να επιβαλει την πολιτικη της στον τοπο.Προεδρε σε ψηφισα γιατι νομιζα πως θα εισαι ο ηγετης ενος πολιτικου χωρου μεγαλου λαικου και δεξιου.ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ομως τωρα τα πραγματα απο την αρχη νομιζω πως εκανα λαθος,αυτο που φαντασιωνονται ως μεγαλη δεξια παραταξη οι δημητρηδες οι αρουλιδες οι μιλτιαδηδες οι ντορες οι καθηγητες και εκατο επιχειρηματιες δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ο εαυτος τους……καπου 6-8% και τιποτα αλλο.Εγω ειμαι δεξιος και προσπαθω να ειμαι κοντα σε ενα κομμα που το βλεπω να φευγει μακρια μου….
  Απάντηση

  • Μηνάς avatar
   Μηνάς @ pakras 09/05/2012 18:52:13

   Δεν υπάρχει μία, απόλυτη αλήθεια και πολλές φορές η σύνθεση είναι ωφέλιμη.
   Δεν είπε κανείς ότι ο Σαμαράς θα προσχωρήσει στις απόψεις τους εφόσον επιστρέψουν. Μάλλον αυτοί θα στηρίξουν την πολιτική του Σαμαρά μια και δεν έχουν σε τι να διαφωνήσουν τώρα τελευταία.
   Από την άλλη δε δέχομαι ότι οτιδήποτε έχουν πει είναι λάθος.
   Απο τις διασπασμένες μικρές αυθεντίες και τα κομματίδια προτιμώ τη σύνθεση και την αποκρυστάλλωση σε ένα ώριμο πρόγραμμα με βασικό κορμό το πρόγραμμα του Σαμαρά.
   Είναι κάτι εφικτό και πρέπει κατά τη γνώμη μου να γίνει.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ Μηνάς 09/05/2012 21:51:03

    Ακριβώς! Μία τέτοια συμμαχία θα είχε ως σκοπό την υπεράσπιση βασικών αρχών της κεντροδεξιάς και κυρίως την παραμονή του ευρώ και την ακύρωση των καταστροφικών σεναρίων της αριστεράς. Δεν σημαίνει ότι θα υιοθετηθούν όλες οι ακραίες απόψεις σε επιμέρους θέματα. Αυτό είναι αυτονόητο.

 126. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 09/05/2012 18:42:28

  Πριν εκθέσουμε την άποψη μας για τα λάθη του Αντώνη Σαμαρά και κατά συνέπεια τις αλλαγές που προτείνουμε στη στρατηγική της ΝΔ πρέπει ο καθένας να απαντά σε δύο ουσιώδη ερωτήματα:
  1) έκανε καλά ο ΑΣ που καταψήφισε το Μνημόνιο Ι;
  2) έκανε καλά που υπερψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ;

  Η προσωπική μου γνώμη είναι πως έκανε καλά και στα δύο και άλλα είναι τα ολέθρια πολιτικά λάθη. Όποιος πιστεύει πως το 2011 , μετά από 2 χρόνια αποτυχημένο Μνημόνιο και εκτόξευση του χρέους/καταβαράθρωση του ΑΕΠ(=άγρια ύφεση) η χώρα μπορεί να πορευτεί χωρίς κάποια συμφωνία χρηματοδότησης( μνημόνιο) από την Ευρώπη είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ανύπαρκτη παραγωγή και κάθε διακοπή εξωτερικής χρηματοδότησης θα οδηγήσει την Ελλάδα στα τάρταρα. Κατά συνέπεια άριστα έπραξε ο ΑΣ και στήριξε το "αναπόφευκτο" Μνημόνιο ΙΙ.

  Έχει και το Μνημόνιο ΙΙ τον σπόρο της ύφεσης; Ναι, τον έχει. Αλλά αφού αποδεχθούμε πως είναι αναπόφευκτο (αλλιώς να συνταχθούμε με λαοπλάνους τύπου Τσίπρα/Καμμένου) , η μόνη εθνική γραμμή είναι η τροποποίηση/αναδιαπραγμάτευση/ χαλάρωση του υφεσιακού του πυρήνα όσο και όπου είναι αυτό εφικτό. Όλα τα υπόλοιπα είναι αντεθνικός λαικισμός και ο Τσίπρας και ο Καμμένος επιδεικνύουν κυριολεκτικά αντεθνική συμπεριφορά με τον οργιώδη λαικισμό τους.

  Δηλαδή , ο ΑΣ δεν έκανε λάθη; Εγκλήματα έκανε! Εξηγούμαι:
  1) Από πότε η στήριξη στο αναπόφευκτο Μνημόνιο ΙΙ ταυτίζεται με την υποστήριξη/συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τον αποκρουστικό Παπαδήμο; Δεν μίλησες Αντώνη γαι κυβέρνηση τεχνοκρατών; Ποιός μπορούσε να σου πει όχι σε μια ολιγόμηνη λύση τύπου Μόντι; Αν οι Πασόκοι έλεγαν όχι, να μην έμπαινες στην κυβέρνηση και να το ψήφιζες απλά στη Βουλή. Αλλά ψήφο εμπιστοσύνης στους καταστροφείς υπουργούς του ΓΑΠ είναι έγκλημα! Γι' αυτό σε ταύτισε( αδίκως) ένα κομμάτι του λαού με το Πασόκ. Όχι για την υπερψήφιση του Μνημονίου αυτή καθ'εαυτή , αλλά λόγω της συγκυβέρνησης. 'Εγκλημα! Αυτογκόλ για γέλια.

  2) Ο ΑΣ επικαλείται τις τελευταίες μέρες -και δικαίως- στην σύγκρουσή του με τον δημαγωγό Τσίπρα την αναφορά του σε "τροποποίηση" του Μνημονίου, στις επιστολές. Ήταν μια επιτυχία το ότι οι δανειστές αποδέχθηκαν αυτήν την αναφορά των επιστολών. Αλλά αφού πρόκειται ΑΣ να γράψεις μια επιστολή που να καλύπτει τις εθνικές ανάγκες( =τροποποίηση/αναδιαπραγμάτευση) προς τι οι δηλώσεις λίγες μέρες πριν "δεν υπογράφω τίποτα, υπάρχει και αξιοπρέπεια" κλπ; Τί χαρακίρι είναι αυτό; Μία καλή κίνηση( επιστολή με αναφορά σε αλλαγές) την υπονομεύεις εκ των προτέρων με δηλώσεις περί περηφάνειας; Όλοι όσοι δεν ψήφισαν ΝΔ από το περιβάλλον μου , αυτό μου χτυπούσαν και πραγματικά δεν υπάρχει κάτι να απαντήσει κανείς. Και το εξοργιστικό είναι πως το κείμενο των επιστολών με αναφορά σε τροποποιήσεις καλύπτει τις εθνικές επιδιώξεις! Ποιός γελοιοποίησε τις επιστολές; Ο ίδιος ο ΑΣ μιλώντας περί "αξιοπρέπειας", "έχουμε λόγο" και λοιπά ακατανόητα...

  3) Να μας πει ο ΑΣ ένα(1) πράγμα που σηματοδοετεί την κατανόηση εκ μέρους του πως εξελέγη από λαική πλατειά βάση και όχι από παρηκμασμένο κομματικό όργανο( πχ Κοινοβουλευτική ομάδα, συνέδριο κομματανθρώπων κλπ). Δεν υπάρχει τίποτα. Καμία διαφορά. Ανανέωση μηδέν. Νέα πρόσωπα μηδέν . Μηταράκης με ολίγη και μέχρις εκεί. Ουδείς πολιτικός αρχηγός τις τελευταίες δεκαετίες απέτυχε τόσο παταγωδώς να δώσει το στίγμα του δείχνοντας στον κόσμο στελέχη που ανέδειξε ο ίδιος.

  4) Προεκλογική περίοδος. Με ποιό δικαίωμα επιλέγει ο ΑΣ να μην κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις; Που τα βρήκαν γραμμένα αυτά; Το μήνυμα της ΝΔ ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο( όχι στο Μνημόνιο Ι , ναι στο ΙΙ), ακατανόητο για τις πλατειές μάζες των απολυμένων και των απελπισμένων ή των οργισμένων δεξιών. Και σε αυτή την κοινωνία που κοχλάζει από οργή ο ΑΣ επιλέγει να απυθυνθεί με συγκεντρώσεςι σε κλειστα γυμναστήρια και (επιτυχημένα) Ζάππεια; Μόνο με αυτά; Και διακαναλική και debate και συνέντευξη σε κάθε σταθμό έπρεπε να δώσει! Ποιοί άσχετοι συμβουλάτορες έκαναν παρόμοιες εισηγήσεις; Αν έχουν το θάρρος να βγουν εδώ στο Antinews-όπως έχουν βγει για άλλα θέματα με μηνύματά τους- και να απολογηθούν. Ο κ. Μουρούτης λόγου χάρη να μας πει γιατί ο Πρόεδρος δεν έδωσε καμία τηλεπτική συνέντευξη! Τα ίδια θα κάνουν και στις επόμενες εκλογές; Και αν όχι να πουν "κάναμε λάθος".

  • Γρηγόρης avatar
   Γρηγόρης @ Kώστας ΜΠ 09/05/2012 19:24:44

   Κώστα,
   η καλύτερη ανάλυση έως τώρα. Ειδικά ο 4ος λόγος (απουσία τηλεοπτικής εμφάνισης) με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Είναι ακατανόητη η επιλογή του. Δεν κατηγορώ τους συμβούλους του. Έπρεπε ο ίδιος να αντιληφθεί ότι δεν έπρεπε να επικοινωνήσει τις απόψεις του με παλαιών εποχών συγκεντρώσεις που κανείς εντέλει δεν παρακολουθεί. Ακόμα και γω που παλιά δεν έχανα καμία, δεν παρακολούθησα τις τελευταίες του. Και δεν νομίζω ότι είναι κακός στις συνεντεύξεις του. Το αντίθετο.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Kώστας ΜΠ 10/05/2012 02:27:20

   Μην παίρνεις φόρα και όποιον πάρει η μπάλλα. Είναι και πράγματα που δεν ξέρεις. Πχ δεν ήταν ευθύνη του Μουρούτη αυτό το θέμα. Και καλά εκανε ο Σαμαράς και δεν πήγε στο debate. Απλούστατα επειδή θα έδινε ετσι την ευκαιρία στον Βενιζέλο να γητευσει με την πολυλογία του τα πλήθη.

 127. ΑΠΛΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ avatar
  ΑΠΛΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ 09/05/2012 18:43:37

  Διαβαζω με ενδιαφερον τις αναλυσεις σας και περναει ευχαριστα η ωρα...

  Παιδια,πηρατε 18,9% γιατι ειπατε ΝΑΙ στο μνημονιο2 . . . Απλα τα πραγματα....

  Οσο επιμεινετε στην πολιτικη μεσα στο μνημονιο με οποιονδηποτε τροπο θα παρετε 15% μετα θα πατε στο 12% και μετα θα μεινετε μονιμα σε ενα 8-10% . . .

  Θελετε αυτοδυναμια? Αυριο να πει ο Σαμαρας οτι κατταγελλει το μνημονιο...
  60% θα παρει....

  Και να ξερετε ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ουτε χρεωκοπια,ουτε πεινα,ουτε κρυο,ουτε τιποτα....Τελειωσαμε!

  • Απαισιόδοξος avatar
   Απαισιόδοξος @ ΑΠΛΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ 09/05/2012 19:41:30

   Δεν το έκανε το Νοέμβριο, δεν θα το κάνει ποτέ...

 128. partyman avatar
  partyman 09/05/2012 18:48:12

  1. Προσυπογράφω 100% την ανάλυση/ανάρτηση του κ.Φάκτορα.. Εξάλλου, τα λέγαμε και από ΠΡΙΝ αυτά (σημαντικό)

  2. Ορισμένοι εδώ μέσα έχουν γίνει χειρότεροι κωλοτούμπες και απο τον Καρατζαφέρ.

  3. Το κακό είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και στο κομματικό επιτελείο και με τον σχεδιασμό της ΝΔ.

  4. Φανταστείτε το: Μάνος + Άρουλης + Μειμαράκης + Ντόρα + Αβραμό + Βαρβιτσιώ + Γιακουμάτος + ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ..

  5. Τετέλεσται

  • Λ.Υ. avatar
   Λ.Υ. @ partyman 09/05/2012 20:34:45

   Συνφωνω σε ολα,

   διαφωνώ στο Γιακουμάτος

 129. Ιάσων avatar
  Ιάσων 09/05/2012 18:48:47

  Κάτι που παραβλέπεται τελείως, είναι ότι απλοί πολίτες διαβάζουν διεθνή νέα. Συνεπώς κανείς δεν πιστεύει ότι Ευρώπη σημαίνει μέλλον, πρόοδο και ασφάλεια, όπως απελπισμένα προσπαθούν να μας πείσουν μερικοί.

  Αντίθετα, βλέπουμε το ίδιο πράγμα που βλέπουν όσοι έχουν ανοιχτά μάτια και ξέρουν ανάγνωση...το Ευρωπαϊκό τεχνητό οικοδόμημα καταρρέει, κυβερνήσεις που το στήριζαν πέφτουν, και η δυστυχία και ανεργία εξαπλώνεται.

  Σ' αυτά βασίζεται η τέράστια απόρριψη των μνημονιακών κομμάτων, σύν τη διαφθορά τους και λοιπά δεινά.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Ιάσων 09/05/2012 23:41:14

   Κατηγορούν την Ευρώπη και ζητούν αλλαγή προσανατολισμού. Κανείς δεν διανοείται να φύγει, ή χειρότερα να διωχθεί.
   Βρες μας ένα τέτοιο σχόλιο. Διεθνώς.

 130. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 09/05/2012 18:51:42

  Ας κανουμε λοιπον μια γενικη ανασκοπηση οσων λεχθηκανε ωστε να βγει ενα αποτελεσμα , με βαση λοιπον οσα εχω καταλαβει αλλα και λεγοντας προσωπικες αποψεις :

  Α) Σωστα η Ν.Δ. επεστρεψε στην γνησια ιδεολογικη τοποθετηση της , αυτη δηλαδη της Εθνικοφρων / εθνικοπατριωτικης ιδεολογιας με φιλελευθερο μοντελο αναπτυξης/οικονομιας και ξεκαθαρα υπερ Ευρωπης.Σωστο υπηρξε και το γεγονος οτι υπηρχαν και υπαρχουνε ευθειες αναφορες ως προς την "Κεντρο-Δεξια" και "Δεξια" , δινοντας ξεκαθαρη εμφαση στον τροπο σκεψης και ιδεολογιας που πλεον υπαρχει.Και αυτο γινεται ξεκαθαρα γιατι θα πρεπει να αποτελεσει το αντιπαλο δεος της ανερχομενης Αριστερας.Με οτι αυτη η Αριστερα φυσικα πρεσβευει....Γιατι αλλο η Αριστερα του κ. Κουβελη που μοιαζει στην σοσιαλδημοκρατια και αλλο η κομμουνιστικη Αριστερα για να μη πω οτι υπαρχουνε και υποστηρικτες της αριστερας τυπου Β Κορεας η Σοβιετικης Ενωσης....

  Β) Δεν απετυχε ο Σαμαρας , απετυχε ο δικομματισμος λογο του βαρους των συνθηκων και αυτο πρεπει να το αποδεχτουμε ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.
  Μα τι περιμεναμε ?Ο μεσος Ελληνας οταν χανει εισοδημα , οταν εχει κινδυνο να μεινει ανεργος , οταν εχει αγωνια , οταν εχει πανω απο ολα θυμο και οργη , θα ψηφισει με το συναισθημα.Δεν ειμαστε ουτε Φινλανδοι ουτε Νορβηγοι ουτε Γερμανοι.Και ετσι ο κοσμος ψηφισε με το συναισθημα , επειδη του αρεσανε τα μεγαλα λογια του κ. Τσιπρα και της λεκτικης ελπιδας που γεναει , οπως πχ λεγοντας περι υψηλοτερων μισθων η κατι τετοια παρομοια.Ομως ο κοσμος επισης εστειλε το μηνυμα οτι επιθυμει συνεργασια.Αλλιως γιατι σε πολλες δημοσκοπησεις ο κοσμος ηταν υπερ κυβερνησεων συνεργασιας ?Γιατι υπαρχει αυτο το αποτελεσμα , οπου 4 κομματα εχουνε πανω απο 10% ομως ΚΑΝΕΝΑ δεν εχει πανω απο 20% ?Οπου ενα ποσοστο (εαν θυμαμε καλα) περιπου 15% δεν εχει εκπροσωπηση στην Βουλη με βαση οτι ψηφισε ?

  Γ) Ο κ. Σαμαρας , δεν εθεσε ξεκαθαρα η οσο θα επρεπε την αντιθεση του στο μνημονιο.Ε οκ , ισως να ισχυει αυτο , μιλησε βεβαια πολλες φορες για επαναδιαπραγματευση.Ισως θα επρεπε να πει και αλλες λεξεις , να αναφερει καποια μετρα παραπανω , να μιλησει περι "συγκρουσης" με το κατεστημενο.
  Νομιζω δεν εγινε ισως διοτι δεν ηθελε να ανεβασει τους ηδη πολυ υψηλους τονους στην ΕΕ.Και αποτελεσε επιλογη ευθυνης η συμπραξη στην κυβερνηση συνεργασιας , αλλιως σημερα η Ελλαδα θα ηταν πιθανον Σκοπια.

  Δ) Δεν εχω δει κανεναν (ευτυχως) απο εδω να επιθυμει επιστροφη στην πολιτικη της ΝΔ που υπηρχε παλαιοτερα , νεο-φιλελευθερη , μια πολιτικη του "λιγο απο ολα" , του χαιδεματος της Αριστερας , του φοβου να εφαρμοσει οσα επρεπε να εφαρμοσει υπο την πιεση των αντιδρασεων κτλ.Ομελετα χωρις σπασμενα αυγα δεν γινεται.Νομιζω πλεον πως η Ελληνικη κοινωνια , εχει φτασει σε οριακο σημειο.Οι εκλογες καλως γινανε διοτι ετσι αποσυμπιεστηκε η κοινωνια.

  Ε) Ενα μεγαλο ποσοστο (μαζι και εγω) συμφωνουμε στην ενωση της κεντρο-δεξιας ακομα και με προσωπα που ειτε δεν μας αρεσουνε , ειτε διαφωνουμε , ειτε θεωρουμε πως μπορει να κανουνε ζημια.Μη ξεχναμε ομως το εξης : βρισκομαστε πλεον σε ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ.Ας αφησουμε λοιπον προς το παρον τα προσωπικα μας προβληματα και αποψεις και ας επικεντρωθουμε στην ΣΩΤΗΡΙΑ της πατριδας , διοτι εαν υπαρξει εξοδος απο την ΕΕ και το Ευρω τοτε θα εχουμε ολοι μας ευθυνη που δεν το αποτρεψαμε.Εαν λοιπον απο εναν ορθολογικο πολιτικο λογο , παμε στον κλασσικο λαικισμο , δηλαδη στο στοιχειο εκεινο που το ιδιο το πολιτικο συστημα δημιουργησε , τοτε θα εχουμε και τον κλασσικο Ελληνα ψηφοφορο που θα αγνοει σχεδον παντελως (πλην των "διαβασμενων") την ιδεολογικη προταση καθε κομματος , το συγκεκριμενο προγραμμα του , και απλως θα ψαχνει να ψηφισει οτι του ακουγεται αρεστο.
  Αυτο θελουμε παλι ?Χρειαζεται λοιπον λογικη , και για να υπαρξει λογικη η μαλλον για να επιστρεψει η λογικη , η "ενωμενη" Δεξια πρεπει να επαναφερει την χαμενη συσπειρωση.Το βασικο εξαλου δομικο στοιχειο θα ειναι Α) ο πατριωτισμος Β) η ξεκαθαρη φιλο-Ευρωπαικη πολιτικη.
  Παραδειγμα : περα απο τα ωραια λογια που λενε οι Ανεξαρτητοι Ελληνες , θετουνε ορισμενα ζητηματα που νομιζω ολοι μας συμφωνουμε , οπως πχ την λαθρομεταναστευση , το ζητημα της Μακεδονιας , την φιλελευθερη οικονομια , την ΑΟΖ κτλ.Διαφωνουμε βεβαια στο κομματι της διαμαρτυριας , φωνασκιας , η οπως αλλιως θελετε να το πουμε καθως γνωριζουμε οτι καποια πραγματα ειναι απλα για να λεγονται και οχι για να γινονται..
  Δευτερο παραδειγμα : οταν ο ΛΑ.ΟΣ. του κ. Καρατζαφερη ελεγε οτι ελεγε σχετικα με εθνικα θεματα , με λαθρομεταναστες , με κυριαρχικα δικαιωματα κτλ , πολλοι τον λεγανε ακραιο και εθνικιστη.Το τελευταιο διαστημα ομως παρατηρουμε οτι τελικα δεν ειναι ετσι , διοτι στην ατζεντα πχ και του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξαρτητων Ελληνων και της Ν.Δ. ολα αυτα τα θεματα υπαρχουνε.
  Μαλιστα το Πασοκ , (ποιος θα το περιμενε) προεκλογικα εκανε ολοκληρη "εκστρατεια" για να θεσει ενα τελος στο προβλημα της λαθρομεταναστευσης.
  Οσο αναφορα την οικονομια , δεν νομιζω οτι ο ΛΑ.ΟΣ. θεωρει το κρατος ως τον κυριο εργοδοτη και εχει και αυτος φιλελευθερες αποψεις ως προς αυτην.
  Σχετικα με την Δραση , εχει ξεκαθαρες φιλελευθερες πολιτικες που προτεινει στην οικονομια.Βεβαια θα πρεπει περαν του οικονομικου μοντελου να μιλαμε και για το μοντελο διοικησης της χωρας , δηλαδη ισως η Δραση χρειαζεται λιγη περρισσοτερη φωνη στα εθνικα θεματα.
  Για την ΔΗ.ΣΥ. , επισης εχει μια ορθολογικη σκεψη , ξεκαθαρα φιλελευθερη οικονομικη πολιτικη με πρωτοβουλια του ιδιωτη , σιγουρα πολυ πιο πατριωτικη απο τους Αριστερους , αλλα υπαρχει το αλλο γνωστο θεμα αναμεσα στον κ. Σαμαρα και στην κ. Μπακογιαννη.Ειναι ομως οπως ειπα κατι που θα πρεπει να μπει στην ακρη , αλλωστε ο ιδιος ο κ. Σαμαρας το τονισε και συμφωνω.
  Αρα εαν καποια πραγματα -εστω- και προχειρα τα βαλουμε κατω , μπορει να υπαρξει μια συγκλιση , ΤΩΡΑ ομως διοτι ειναι αναγκη.

  Ζ) Εαν παμε σε νεες εκλογες που θα ειναι φυσικα τεραστιο προβλημα για την χωρα , δεν ειναι σιγουρο πως θα αντιδρασει το εκλογικο σωμα.Μη ξεχναμε οτι ο Ελληνας πολιτης βλεπει τηλεοραση διαβαζει εφημεριδες και γενικα παρακολουθει την κατασταση.Λογικο ειναι λοιπον , να αντιδρασει με πολυ διαφορετικο τροπο απο οτι τωρα , τροπο τον οποιο ουδεις μπορει να γνωριζει , τροπο που ισως κανει τα πραγματα πολυ χειροτερα και ισως οδηγησει την χωρα ακομα και σε παρατεταμενη ακυβερνησια...
  Η Αριστερα συνεχως πυροδοτει το κλιμα λεγοντας περι "αριστερης διακυβερνησης" περι "αριστερου πρωθυπουργου" και συνεχως αναφερει το ιδεολογικο της στιγμα αλλα συγχρονος αποφευγει καθε ευθυνη κυβερνησης.Ξερει ο μεσος πολιτης το ξεκαθαρο ιδεολογικο στιγμα ομως της Αριστερας η απλα ακουει τα ωραια λογια για νεους υψηλους μισθους , για θεσεις εργασιας , για μειωση ανεργιας ?
  Μηπως θα πρεπει λοιπον να τονιστουνε οι διαφορες που υπαρχουν αναμεσα σε κεντροΔεξια και Αριστερα ?Δεν νομιζω οτι αυτη την στιγμη μιλησε καποιος για Κεντρο-Αριστερα.Ξεκαθαρα μιλαμε για μια καθαροαιμη αριστερα , οχι για σοσιαλδημοκρατια.Οποτε επαναλαμβανω , ΜΗΠΩΣ θα πρεπει να τεθουνε επι ταπητος καποια ζητηματα που εχουνε να κανουνε με αυτο ?
  Πχ διαβαζα αυτο που λεχθηκε για τις καταθεσεις μας στις τραπεζες και της χρησης αυτων σε αναπτυξη , και ειλικρινα μου δημιουργησε προσωπικα εντονο προβληματισμο...

  Εν τελη , η Δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα.Εαν ημασταν σε οποιαδηποτε αλλη περιοδο θα βρισκαμε τον δρομο αργα η γρηγορα.Το θεμα ειναι οτι τωρα εχουμε μια σοβαρη κριση που ΔΕΝ μας δινει χρονο ουτε θα μας περιμενει.
  Και πρεπει να υπαρξει αμεσα λυση.Ειμαι προσωπικα ΥΠΕΡ μιας κυβερνησης Εθνικης Σωτηριας βαση μαλιστα και του εκλογικου αποτελεσματος , αλλα στην περιπτωση (ευχομαι να ΜΗΝ γινει) που παμε σε εκλογες , τοτε θα πρεπει να υπαρξει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ δηλαδη της Αριστερας και της Δεξιας-ΚεντροΔεξιας διοτι τοτε πλεον η θα πεσουμε απο τον γκρεμο η οχι.Και η επιλογη θα ειναι ΟΛΩΝ μας , ουδεις θα βρισκεται στο απυροβλητο , και οι συνεπειες θα μας αγγιξουν ολους χωρις καμια εξαιρεση , οποτε θα πρεπει να τεθει ευθεως πως θελουμε την Ελλαδα μας...

  • dim avatar
   dim @ Μπροστα και Δεξια 09/05/2012 20:39:19

   Προσυπογράφω...

   Οι δύο ιδεολογίες - πόλοι που θα συγκρουστούν θα έχουν σαφώς αντιδιαμετρικές θέσεις σε 3 άξονες:

   1) Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου εντός της Ευρώπης ή καταγγελία του μνημονίου και αυτόματη έξοδος από το Ευρώ.

   2) Φιλελεύθερη οικονομία ή άκρατος κρατισμός (ανεξαρτήτως νομίσματος)

   3) Αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού αλλά και στήριξη των θεσμών ή αθρόες ελληνοποιήσεις και νομοθετήματα που θα χαλαρώνουν την λειτουργία των παραδοσιακών θεσμών της ελληνικής κοινωνίας

 131. Νίκος Γκ. avatar
  Νίκος Γκ. 09/05/2012 19:04:11

  Έχω μια απορία. Αυτό το 10,6% που ψήφισε Καμμένο γιατί έχει λουφάξει; Γιατί δεν απαιτήται να πάρει θέση ο πρόεδρός τους; Για ποιό λόγο έδωσαν 10,6% σε κάποιον που με τις αντιμνημονιακές κορώνες και τα τσιτάτα το έπαιζε παραπάνω πατριώτης απο τους υπόλοιπους και τώρα αυτός Ο πατριώτης δεν παίρνει θέση για την κατάσταση ακυβερνησίας που βρίσκεται η χώρα;

  • xxx avatar
   xxx @ Νίκος Γκ. 09/05/2012 19:14:08

   Γιατί το 10,6% μεγάλε παίζει να γίνει 18% σε ένα μήνα.
   Με τις παλινωδίες και την εικόνα διάλυσης της ΝΔ

 132. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 09/05/2012 19:18:34

  Ούτε μέτωπο με αχταρμά θέσεων, που αφορούν στα Εθνικά μας θέματα, μπορεί να γίνει.
  Μια τέτοια πρόσκληση πρέπει να έχει αποδέκτες τον κόσμο, που πικραμένος και δικαιολογημένα εξοργισμένος, δεν ψήφισε αυτή τη φορά την αλήθεια του Αντώνη και που είναι απληροφόρητος για το τί θα συμβεί στην Πατρίδα εάν ακολουθηθούν δημαγωγικές πολιτικές-πυροτεχνήματα, τύπου Αλέξη και Πάνου.
  Το άνοιγμα της πόρτας στη Ντόρα, επί παραδείγματι, η οποία υπερασπίστηκε σθεναρά το Σχέδιο Ανάν χωρίς ποτέ της να παραδεχθεί το δίκιο του αειμνήστου Τάσου Παπαδόπουλου, η οποία σεγκοντάρισε τις αλυτρωτικές επιδιώξεις των Σκοπιανών και η οποία εξέφρασε μέσα στην Κωνσταντινούπολη την άποψη πως το 1821 ήταν το αποτέλεσμα της ένοπλης σύγκρουσης Τούρκων και Ελλήνων, σηκώνει πολλή κουβέντα. Εκτός κι αν η διετής μοναξιά της και περιπλάνησή της ως αρχηγού, μετά την ψήφο που έδωσε στο καταστροφικό μνημόνιο το Μάιο του 2010, την έκανε να αναθεωρήσει πολλά από αυτά που μέχρι τώρα υπερασπιζόταν. Να μας το πει όμως, για να ξέρουμε κι εμείς αν μπαίνει αρνί ή λύκος στο μαντρί.
  Ο Αντώνης μιλάει πρωτίστως για Πατρίδα, άρα απευθύνεται σε στελέχη και ψηφοφόρους που θέλουν την Ελλάδα περήφανη και ατόφια μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια! Και αυτό πρέπει να αποτελεί το διαβατήριο συμμετοχής στο κοινό μέτωπο.

 133. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 09/05/2012 19:26:55

  Ο Μαρκεζίνης έρχεται?

 134. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 09/05/2012 19:43:24

  Επειδή από το πρωί έχει ξεκινήσει σε διάφορα blogs όπως το Zougla κλπ, μια συντονισμένη επίθεση στον Φαήλο Κρανιδιώτη, με τον χαρακτηρισμό του "καταστροφέα της Ν.Δ.", παραθέτω εδώ το απαντητικό μου σχόλιο :

  "Ο Φαήλος ο Κρανιδιώτης, έχει δικαιωθεί πλήρως στις προτάσεις και τις αναλύσεις του.
  Μπορεί και σε εμένα να προκαλεί κάποια ενόχληση ο ιδιαίτερα έν