#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2010 13:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Κάποιοι προσπαθούν να «αποδομήσουν» τον Πατριωτισμό"

Όχι «περίκλειστο φρούριο», αλλά ούτε και «ξέφραγο αμπέλι». Μιλώντας σήμερα στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στο νόμο της κυβέρνησης για τους μετανάστες:

 Έγινε προσπάθεια να απαξιωθεί η ιδέα της Πατρίδας. Το Σύνταγμά μας, λέει ρητά: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». Και στο ακροτελεύτιο άρθρο του, αναφέρει επίσης ρητά: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων…». Κι ενώ ο Λαός και το Έθνος αναφέρονται ως πηγή εξουσίας στο Σύνταγμά μας, κι ενώ ο Πατριωτισμός αναφέρεται ως η έσχατη άμυνα για τη Δημοκρατία μας,  κάποιοι προσπαθούν να «απαγορεύσουν» την έννοια του Έθνους να μετατρέψουν το Λαό σε «πληθυσμό» χωρίς ταυτότητα και να «αποδομήσουν» τον Πατριωτισμό!

 Τους προειδοποιούμε ότι θα αποτύχουν. Κι όσο προσπαθούν να κάνουν τον Ελληνικό Λαό να ξεχάσει την ταυτότητά του και την Ιστορία του, τόσο περισσότερο θα τον συσπειρώνουν γύρω από τις αξίες και τα ιδανικά του.    

 Τώρα μας έφεραν και ένα σχέδιο για την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις πολιτογράφηση όλων των μεταναστών που βρέθηκαν στην Ελλάδα. Η χώρα μας είναι μοναδική «πύλη εισόδου»  ανεξέλεγκτων κυμάτων από μετανάστες. Ολόκληρη η Ευρώπη ανησυχεί γι’ αυτό. Όμως, η σημερινή κυβέρνηση σπεύδει να νομιμοποιήσει τους πάντες. Και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους! Τους προειδοποιούμε να το ξανασκεφτούν.

 Αγκαλιάζουμε όσους θέλουν να ριζώσουν στη χώρα μας. Θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν Έλληνες, αν το θέλουν.  Ξέρουμε τη μεγάλη, την τεράστια αφομοιωτική δύναμη που έχει η «ημετέρα Παιδεία», ξέρουμε τη μεγάλη αφομοιωτική δύναμη που έχει η Ελληνική γλώσσα. Θυμόμαστε πάντα αυτό που είχε πει ο Οδυσσέας Ελύτης:  Όπου γλώσσα και πατρίς.

 Θέση μας είναι να ενσωματώσουμε όσους μπορεί να αντέξει η Ελληνική κοινωνία μέσα από την παιδεία και τον Πολιτισμό μας όπως έκαναν ανέκαθεν οι Έλληνες. Όπως κάνουν σήμερα όλα τα δημοκρατικά κράτη στην Ευρώπη. Όχι να προσελκύουμε τους πάντες και να δίνουμε ιθαγένεια στους πάντες. Θέλουμε την Ελλάδα ανοικτή δημοκρατική κοινωνία. Όχι «περίκλειστο φρούριο». Αλλά ούτε και «ξέφραγο αμπέλι».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thespieys avatar
  thespieys 17/01/2010 14:00:33

  "Μάλιστα, βουλευτές της Ν.Δ. αφήνουν να εννοηθεί ότι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ακόμη και με συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ, οι δεύτεροι τους προέτρεπαν να ζητήσει η Ν.Δ. δημοψήφισμα για το θέμα."

  Από τη σημερινή "Καθημερινή"...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ thespieys 18/01/2010 12:53:03

   Αυτό είναι παγίδα....Το ΠΑΣΟΚ θέλει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, απέναντι σε ένα μέτωπο της Δεξιάς, υποτίθεται...

   Γι αυτό πρέπει ο Σαμαράς να μην ταυτιστεί με τον Καρατζαφέρη, αλλά να εμφανίζεται ως η φωνή της μετριοπάθειας.

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/01/2010 14:22:33

  'Ξέρουμε τη μεγάλη, την τεράστια αφομοιωτική δύναμη που έχει η «ημετέρα Παιδεία»'

  Μόνο που αυτή δε διδάσκεται πλέον στα ελληνικά σχολεία.

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 17/01/2010 14:36:30

  Κι ομως καποια γνωστα αγνωστα blogs μιλανε για εθνικιστικές κορώνες Σαμαρά. Τόσα ξέρουν , τόσα κατάλαβαν, μέχρι εκεί κοντά φτάνει το μυαλό τους!Η κοινωνία έχει ξυπνήσει και τους ξέρει καλά.

 4. provocateur avatar
  provocateur 17/01/2010 14:50:27

  Ο Σαμαράς καλά πάει. Το επιτελείο του όμως; Δείτε για παράδειγμα το γλείψιμο που κάνει σήμερα σε ορισμένους η ‘Ελλη Τριανταφύλου στην Καθημερινή: «Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο το τελευταίο διάστημα υπό τον κ. Σαμαρά, για το μεταναστευτικό συζητήθηκε διεξοδικά το περιεχόμενο της γαλάζιας πρότασης και ιδιαίτερα οι πτυχές της που αφορούσαν το πολιτικό στίγμα, όσο όμως και τη νομική και ευρωπαϊκή διάσταση. Ένα πολυπληθές επιτελείο πολιτικών και επιστημόνων, επιτηρούμενο από τον εκπρόσωπο Τύπου Παν. Παναγιωτόπουλο, τον σύμβουλο του προέδρου κ. Χρυσ. Λαζαρίδη, που επιμελήθηκε τον ιδεολογικό «κορμό», και τον αρμόδιο τομεάρχη κ. Χρ. Ζώη (σ.σ. ο οποίος σημειωτέον θεωρείται από τη Ρηγίλλης επιτυχής «μεταγραφή»), εστίασε στις νομικές πτυχές της υπόθεσης».
  Πως γίνεται και το «πολυπληθές επιτελείο» περιορίζεται αμέσως στη συνέχεια σε τρία άτομα: Τον Παναγιωτόπουλο, τον Λαζαρίδη και τον Ζώη; Μήπως επειδή αυτοί τυγχάνουν οι συνομιλητές της δημοσιογράφου που ξεκίνησε από το γραφείο του Μητσοτάκη, διέπρεψε κοντά στον Καραμανλή αλλά ποτέ δεν κατάφερε να γίνει πρωτοκλασάτη;
  Και καλά ο Παναγιωτόπουλος και ο Ζώης, πολιτικοί είναι και ο ορίζοντά τους στη ΝΔ λήγει με το Συνέδριο. Ο Λαζαρίδης δεν ενοχλείται με τις συχνές αναφορές του ονόματός του στον Τύπο;

 5. Justin Case avatar
  Justin Case 17/01/2010 14:57:30

  Να κοιτάξει να μην κάνει τα ίδια λάθη με κακούς συνεργάτες που ήδη έχει μαζέψει γύρω του. Με Λιβανό γρ. Πολιτικού σχεδιασμού δεν πας πουθενά. Ο άνθρωπος δεν έχει δουλέψει ποτέ, δεν ξέρει ελληνικά, είναι προιόν ένος ιδιότυπου κομματικού σωλήνα, είναι ακολούθημα οικογενειοκρατείας, και τοπικίστικης διαπλοκής. Που μας πάει ο Πρόεδρας?
  Κατα τα άλλα ζήτω η Πατρίς. Να ανοίξει το κόμμα ΤΩΡΑ!!!!! Άντε γαμω την ταλαιπωρία μας στις ουρές...

  • Soustom avatar
   Soustom @ Justin Case 17/01/2010 15:24:24

   ..Εν αναμονή συνεδρίου γιά τίς όποιες αλλαγές... Ή μόνη βοήθεια(και ή ουσιαστικότερη) πού μπορούν οι περισσότεροι από εμάς να δώσουν στόν Σαμαρά είναι ή επισήμανση-τεκμηριωμένα πάντα- τών κακώς κειμένων στήν Ν.Δ και τών ανεπαρκών ή ιδιοτελών(πολιτικά αλλά κυρίως οικονομικά) προσώπων πολύ πρίν παρεισφρύσουν στόν επιτελικό του κύκλο.
   Θά είναι και ή καλύτερη βοήθεια πρός τόν ευατό μας τελικά.

 6. mara avatar
  mara 17/01/2010 15:12:41

  Από Οlympia.gr

  "Κατι αρχιζει να γινεται σ’ αυτη τη χωρα. Το σημερινο καλεσμα για τον αγνωστο στρατιωτη ηταν μια ευχαριστη εκπληξη. Κοσμος πολυς. Περισσοτερος απο καθε αλλη φορα. Παιδακια, χαμογελα, σημαιες.
  ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ;"

  Φίλοι που πήγαν, "έπαθαν"... Μου είπαν ότι ήταν περίπου τρείς χιλιάδες κόσμος, οι δρόμοι είχαν κλείσει, δύο ή τρείς μεγάλες ελληνικές σημαίες και τραγουδούσαν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο!!! Εννοείται ότι οι Εύζωνες τα είχαν "χάσει" από τον πολύ κόσμο που τους καταχειροκροτούσε!!!

  George, τα βλέπεις αυτά...??? Με το τίποτα και μαζεύτηκε τόσος κόσμος. Συνέχισε εσύ το βιολί σου, να μας πατάς τον "κάλο" με τα μεταναστευτικά σου σχεδιάκια και όλα τα άλλα και θα καλοπεράσεις..... Κάνε κανένα αστείο να μην αποσύρεις το εθνοκτόνο νομοσχέδιο περί μεταναστών και να σε δώ τί θα κάνεις όταν δείς εξαγριωμένη λαοθάλασσα στο Σύνταγμα να απαιτεί το αυτονόητο να τηρηθεί το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  • thespieys avatar
   thespieys @ mara 17/01/2010 15:15:48

   Και όλα αυτά με ένα απλό κάλεσμα από άρθρο του Φάηλου και μερικά blogs. Ας ετοιμαστούμε για ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.

 7. thespieys avatar
  thespieys 17/01/2010 15:12:43

  1. Kατ΄αρχάς το επιτελείο "επιτηρείται" και δεν "αποτελείται" από 3 άτομα και
  2. Η βάση πρέπει να προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις όταν έρθει το θέμα στη Βουλή.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ thespieys 17/01/2010 15:17:04

   Έτσι ακριβώς. Τη στιγμή της κατάθεσης του νομοσχεδίου θα πρέπει να είμαστε όλοι έξω από τη Βουλή. ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ, ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΟΒΕΛΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΕΣ. Το θέμα δεν είναι κομματικό, ούτε θα επιτρέψουμε στον κάθε Καρατζαφέρη να το συκοφαντήσει ως "ακροδεξιό".

   Όσοι δεν είμαστε από Αθήνα, να οργανωθούμε να κατεβούμε για τη διαδήλωση. Να φτιάξουμε και μια επιτροπή αγώνα που θα έρθει σε συνεννόηση με την Αστυνομία για τα οργανωτικά της διαδήλωσης. Όσοι είμαστε σε συνδικαλιστικούς φορείς να ζητήσουμε να κηρυχθεί απεργία η ημέρα της κατάθεσης, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να συμμετάσχει ελεύθερα στη διαδήλωση.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ thespieys 18/01/2010 15:57:23

   Εγώ έχω υποσχεθεί νάυλο σε πούλμαν από την επαρχία! Εκδρομή στο Μουσείο της Ακρόπολης και επί τηνς ευκαιρίας μια βόλτα από το Σύνταγμα.

   Απ' ότι μαθαίνω μπορεί να γίνουν και 2 τα πούλμαν....!!!!!

 8. ss_sk avatar
  ss_sk 17/01/2010 15:19:14

  Όχι ότι είμαι περίεργος, ούτε κρίνω εύκολα τους άλλους αλλά η 'ποδοσφαιρική' συμπεριφορά δεν είναι και η καλύτερη ένδειξη πολιτικού ήθους. Ένα υγιές πολιτικό σώμα (μέλη, στελέχη) δε χρειάζεται χορωδία με συνθήματα και παλαμάκια - δεν προσδίδουν ρυθμό και ζωντάνια τέτοια πράματα, ηχορύπανση είναι!

  Άσχημα κατάλοιπα της δεκαετίας του '80 (αυτήν πρόλαβα). Αν και ήμουν πιτσιρίκι τότε θεωρούσα τις φωνές καθαρή ασέβεια στον (εκάστοτε) ομιλητή - ''μα γιατί πήγαν αφού δεν ακούνε?'' αναρωτιόμουν.

  Βέβαια η πραγματικότητα έχει αποδείξει περίτρανα ότι οι νεολαίες μαιευτήριο κομματικών στελεχών είναι - ήθος και μπαρμπούτσαλα ...

 9. mara avatar
  mara 17/01/2010 15:29:57

  ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ!!! ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΕΛΑ. ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ...???

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ mara 17/01/2010 15:40:27

   Θα τολμήσουν, αλλά τουλάχιστον πρέπει να είμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ για δύο λόγους:

   Πρώτον, για να φοβηθούν και να δώσουμε αέρα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ (μόνον αυτοί μπορούν να μας βοηθήσουν αυτή την κρίσιμη στιγμή).

   Δεύτερον, για να αποτρέψουν τους μπαχαλάκηδες από το να μας κάνουν αντισυγκεντρώσεις (είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το προσπαθήσουν).

   Τρίτον, για να κόπει κάθε ιδέα καπελώματος σε Καρατζαφέρη και Χρυσή Αυγή.

  • thespieys avatar
   thespieys @ mara 17/01/2010 15:48:22

   Απλά πρέπει να μάθουμε την ακριβή ημερομηνία κατάθεσης του ν/σ, μερικά 24ωρα πριν, αρκούν για να οργανωθεί μια μεγάλη διαδήλωση. Ο κόσμος είναι ενήμερος αλλά πρέπει να βγει στους δρόμους.

 10. Factorx avatar
  Factorx 17/01/2010 15:58:04

  Η ιδέα είναι σωστή. και επειδή δοκιμάστηκε ....επιτυχώς σήμερα (θα γραψουμε αργότερα) προχωράμε στην αυτοοργάνωση μια μεγάλη συγκέντρωση έξω απο την Βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕς ΤΑΥΤΌΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ. θα πράδω το μηνυμα και στους "Αδέσμευτους Μπλόγκερς"

  • strategy avatar
   strategy @ Factorx 17/01/2010 16:10:29

   Eννοείς χωρίς κομματικές Σημαίες αλλά με Ελληνικές ΑγνωστεΧ.

   http://dhmopshfisma.blogspot.com/

  • loretta avatar
   loretta @ Factorx 17/01/2010 18:11:39

   Αγαπητε factora επειδη παντα θα επιμενω οτι ελλαδα δεν ειναι μονον η Αθηνα προτεινω να γινουν ταυτοχρονα συγκεντρωσεις σε ΑΘΗΝΑ στο Συνταγμα και σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ η στο Αγαλμα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ..!!

   Πρεπει να ακουστει και η φωνη των ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ. εξαλλου μην ξεχναμε τα ποσοστα που πηρε στην βορειο ελλαδα ο Α.Σαμαρας.

   Το σιγουρο ειναι οτι αν οργανωθει και εδω στην θεσσαλονικη θα γινει σεισμος.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Factorx 17/01/2010 18:53:16

   Την ημέρα της ψήφισης ή την ημέρα της κατάθεσης; Την ημέρα της ψήφισης μήπως θα είναι πολύ αργά. Ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε, έστω, να αλλάξουμε κάτι. Να μας δουν και να φοβηθούν από το ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ.

   Η ιδέα για Θεσσαλονίκη είναι καλή, αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να κατεβαίναμε όλοι στην Αθήνα; Υπάρχει κι ένα ζήτημα βέβαια με τα Τέμπη που κάνει το όλο εγχείρημα "κατεβαίνουμε Αθήνα" πιο σύνθετο.

 11. Ορθολογιστής avatar
  Ορθολογιστής 17/01/2010 16:00:45

  Όχι άλλα λόγια. Νά ζητήσει ευθαρσώς δημοψήφισμα.

 12. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 17/01/2010 16:33:16

  Μια πρόταση. Να βομβαρδίσουμε με μηνύματα τα MAIL του ΓΑΠ. Φάκτωρα μήπως σκέφτηκες να τα δημοσιεύσεις σε μια ανάρτηση!!!
  Να δεις τι έχει να γίνει!!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΠΕΤΡΟΣ 17/01/2010 19:51:43

   Τώρα κάτι μας είπες. Στο opengov που το βγάλανε για δημόσια διαβούλευση δεν προλάβαιναν να σβήνουν σχόλια. Ο κόσμος τα έχει πάρει.
   Για να καταλάβεις μέχρι που έχει φτάσει η χάρη μας να σου πω το εξής: Προχτές μιλούσα με μια Αγγλίδα με καταγωγή από το κασμιρ της Ινδίας. Παντρεμένη με Γερμανό. Με ρώτησε τι γίνεται στην Ελλάδα με το μεταναστευτικό διότι ένας φίλος της την ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα. Για να φτάσει το θέμα να κάνει τέτοιο κύκλο φαντάσου τι γίνεται. Κάποια στιγμή θα γίνει το μπαμ και δε θα θα σπάζουν οι συνήθεις αλλά θα σκοτώνονται αυτοί με τους άλλους που μέχρι τώρα κάθονταν στον καναπέ.
   Φίλος μου είπε ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να πάρει τα όπλα κι όποιος γλιτώσει. Έτσι μου είπε.

   Κάτι ακόμη. Ιστορικά ο Έλληνας είναι ήρεμος ανεκτικός και αποφεύγει τις συγκρούσεις. Ανέχεται και αντέχει πολύ πίεση. Κάποια στιγμή όμως κάνει το μπαμ. Και όταν γίνει το μπαμ τότε η κατάσταση δε μαζεύεται.

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ anonymous 18/01/2010 00:51:14

    Και λοιπόν!!! Αν σβήνουν τι έγινε!!!!
    Εμείς θα γράφουμε και αυτοί θα σβήνουν !!!
    Ως πότε;;;;; Τους έχουν ήδη πάρει χαμπάρι!!!!

 13. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 17/01/2010 16:59:32

  Σύμφωνα με την ΚΑΠΑ Research: "49,9% λένε Ναι στο να ψηφίζουν όλοι οι νόμιμοι μετανάστες" !
  Άλλη μια "σοβαρή" δημοσκόπηση απ αυτές που μας βομβαρδίζουν τελευταία...
  Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η δημοσκόπηση χρηματοδοτήθηκε, από το "ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".
  Το υπόψη ταμείο λειτουργεί υπό την Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών. Για το 2007 και 2008 η Εθνική συμμετοχή για τα προγράμματα του ταμείου, ήταν περίπου 1.2 εκατ. Ευρώ!!!! (Δείτε τον σύνδεσμο ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ )
  Καλά θα μας τρελάνουν...
  Καλά δεν βλέπουν, δεv διαβάζουν, δεν έχουν καταλάβει οι κύριοι των εταιρειών δημοσκοπήσεων, τι γίνεται;
  Δεν αφουγκράζονται τις ανησυχίες και την οργή του κόσμου..
  Ή εμείς ζούμε σε άλλη χώρα ή δημοσκόπηση έγινε στη Σουηδία!!!
  .....
  ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;
  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/blog-post_391.html

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ exomatiakaivlepo 17/01/2010 17:15:47

   Αφού έχεις μάτια και βλέπεις, θα έπρεπε να καταλάβεις ότι απλά κάνουν την δουλειά για την οποία πληρώνονται. Τι σε παραξενεύει δηλαδή; Περίμενες άλλο αποτέλεσμα;

 14. Spm avatar
  Spm 17/01/2010 17:11:47

  Δεν υπάρχουν «οι λεγόμενοι στενοί συνεργάτες» του Προεδρου. Υπάρχουν όλοι οι συνεργάτες του Προεδρου και ο Προεδρος.
  Δεν είναι κάποιος περισσότερο απο κάποιον άλλο και ας προσπαθούν κάποιοι να το εμφανίζουν έτσι.
  Ο Προεδρος ακούει τους πάντες και αποφασίζει μόνος του. Όλοι αυτοί που παίρνουν τέτοιου είδους παραπολιτικα σχόλια για τη δράση τους, απλά ζουν με το άγχος τους να δείξουν πόσο κοντά στον Προεδρο είναι και ότι συναιπαγεται αυτό.
  Δεν ξέρουν ένα πράγμα όμως. Ότι ο Σαμαράς αντιδρά άσχημα στους σφιχτους εναγκαλισμους.
  Ας προσέξουν λοιπόν όσοι υφαινουν το «μοτο τους» πέριξ του Προεδρου.

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/01/2010 17:16:36

  Eιναι η δευτερη φορα που σε δηλωση του Σαμαρα για το μεταναστευτικο αναφερεται η φραση οτι οι Ελληνες δεν ειναι πληθυσμος.
  Αυτο δειχνει γνωση στο περιβαλλον του προεδρου για μερικες αριστερες θεωριες που στην ουσια ειναι πισω απο πολλα συμβαινοντα (μαλλον πρεπει να εχει ενημερωσει ο Λαζαριδης).
  Οι θεωριες περι "πληθους" που αντικαθιστα τους λαους και τα εθνη βγηκαν σε βιβλιο του πρωην τρομοκρατη Νεγκρι και εχουν αποδοχη σε διαφορους κυκλους της ακρας αριστερας στην Ελλαδα που εκτος των αλλων στηριξαν ενθουσιωδως και την "εξεγερση" -δηλ το πραξικοπημα του περασμενου Δεκεμβριου.Ελπιζω να εχουν συνειδητοποιησει οτι ο πραγματικος στοχος του πραξικοπηματος ηταν η ανοδος του ΠΑΣΟΚ ή μιας συμμαχιας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ που θα φερει ακριβως ενα παρομοιο νομοσχεδιο για τους μεταναστες.
  Φυσικα η ΝΔ δεν μπορει να αποτρεψει τη ψηφιση του νομοσχεδιου.Μπορει απλως να το καταψηφισει και να τραβηξει ετσι μια γραμμη που θα ειναι χρησιμη για το μελλον.
  Θα πρεπει να προχωρησει λιγο παραπανω : καθε 6η Δεκεμβριου που ο εχθρος θα εορταζει την "εξεγερση" θα πρεπει να επισημαινει το λογο που συνεβη και το γεγονος οτι η κυβερνηση που ψηφισε το νομα αυτο ηλθε μεν στην εξουσια μετα απο εκλογες αλλα μετα απο εκτεταμενη βια εν ειδει εκβιασμου του εκλογικου σωματος για να αποδεχθει τις πολιτικες δυναμεις που θα το αλλοιωναν.Υπαρχουν και πολλοι ανθρωποι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ που δεν θα τους αρεσει ολη αυτη η ιστορια και πρεπει να αποκαλυφθει πληρως.

 16. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 17:49:03

  1. Το "πλήθος" (multitude και όχι βέβαια population) αντικαθιστά την παραδοσιακή εργατική τάξη στη θέση του επαναστατικού φορέα της ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης, της "αυτοκρατορίας" (Εmpire)(μέρος της οποίας μεταξύ άλλων είναι και οι ΜΚΟ τις οποίες τόσο αγαπάτε).
  2. H Empire είναι βέβαια έργο εκτός του Negri και του Μ. Hardt (από το Duke) και εκδόθηκε από το Harvard University Press το 2000 ήταν δε bestseller στις ΗΠΑ για παρά πολύ καιρό.
  3.Που να ήξεραν τότε ότι με το έργο τους (που βέβαια παραμένει εξαιρετικά μειοψηφικό στο χώρο της αριστεράς) θα συνέβαλλαν στην πτώση της λαοπρόβλητης κυβέρνησης της ΝΔ (μαζί βέβαια με τον Εφραίμ, τον Αγάπιο το Βουλγαράκη και τα άλλα άτακτα παιδιά της ΝΔ)για να ακολουθήσει η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ (που την είδες;) ώστε να συνεχίσει τη διαδικασία εγκαθίδρυσης της Empire.
  Το 3 δεν βγάζει νόημα αλλά στην πράξη αυτό ισχυρίζεσαι.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 17:56:56

   Σου χρειαζόταν αυτό Ψυχραιμία για τις υπερβολές που ποστάρεις εδώ πέρα κάθε τρεις και λίγο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 18:17:12

   Συμφωνω και με το 1 και με το 2.Σημασια δεν εχει ποιοι ξενοι το εγραψαν αλλα ποιοι θεωρησαν οτι μπορουν να το εφαρμοσουν στην Ελλαδα περυσι.
   Ισως καποιοι γυρω απο καποιες συνιστωσες να διεδωσαν τη θεωρια αυτη στους φοιτητες τους -εχουν και εδρες και στο πανεπιστημιο και στο πολυτεχνειο.
   Οσο για τη συμμαχια ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ εκτιμω οτι μαλλον αυτος ηταν ο στοχος της εξεγερσης αν πετυχαινε .(μου ειναι δυσκολο να φαντασθω οτι πιστευαν οτι θα κυβερνησει μονος του ο ΣΥΝ με τους αναρχικους).Εκτος αν η εξεγερση εγινε για πλακα.
   Επειδη δεν πετυχε και η εξουσια παραδοθηκε ομαλα ειχαμε αυτοδυναμη κυβερνηση ΠΑΣΟΚ.
   Η εξεγερση ειχε στοχο βεβαιως να συνεχισει μια διαδικασια που οπως πιστευουν καποιοι απο το Empire οδηγει στην επανασταση.Αν πρωτα δε δημιουργηθει το πληθος πως θα γινει η επανασταση;
   Βεβαιως μπορει η ανακοινωση περι πληθυσμου να μην υπονοει αυτο.
   Δεν την εγραψα εγω.Μου κανει εντυπωση ομως η δευτερη φορα που αναφερεται ο ορος αυτος.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 18:24:38

   Συνεχιζοντας προσπαθησα αρκετα να καταλαβω ποια ακριβως ηταν τα αιτηματα της εξεγερσης αλλα συγκεκριμενο συμπερασμα δεν κατορθωσα να βγαλω οποτε αναγκαστικα βασιζομενος στη περιρρεουσα ατμοσφαιρα και οσα γραφουν αφισες και ανακοινωσεις βγαινει οτι δυο αιτηματα σιγουρα υπαρχουν.
   1. Ελευθερη εισοδος και πολιτογραφηση των μεταναστων.
   2. Διαλυση του εθνικου κρατους.
   Αυτα ακομη και αν δε λεγονται ακριβως ετσι προκυπτουν απο τη φρασεολογια,τις κινητοποιησεις και το αντικειμενο ενασχολησης πολλων ομαδων αριστεριστων και αναρχικων.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 18:27:57

   Μπορείς να πεις ότι ξέσπασαν οι μαθητές από οργή για το γνωστό λόγο τον οποίο επιμελώς αποσιωπάς -αρκετοι από τους οποίους μαθητές είναι γόνοι μεταναστών- και μετά η γνήσια και δικαιολογημένη αυτή οργή ξέφυγε και έγινε εργαλείο εκμετάλλευσης στα χέρια διαφόρων.

   Η σύνδεση με το μεταναστευτικό δεν στέκει. Αλλά εδώ είμαστε. Ας περιμένουμε και τη δίκη...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 18:44:42

   Χρειάζομαι διευκρίνηση!
   "Το “πλήθος” (multitude και όχι βέβαια population) αντικαθιστά την παραδοσιακή εργατική τάξη στη θέση του επαναστατικού φορέα της ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης, της “αυτοκρατορίας” (Εmpire)"

   Εγώ γιατί θυμάμαι το αντίθετο από Hardt και Negri;

   Οι δυο οραματιστές θεωρητικοί μιλούν για την Αυτοκρατορία-Empire
   ως το ζητούμενο ή τελοσπάντων το αναπόφευκτο. Πάντως, πρόκειται για τη νέα παγκόσμια τάξη. Δεν έχει σχέση με τον Ιμπεριαλισμό και οπωσδήποτε έχει θετική χροιά, διότι τα άτομα θα είναι ελεύθερα, χωρίς όρια σε μια ανθρωπιστική κοινωνία απαλλαγμένη από τα σημερινά σύνορα και εθνικά-κράτη.

   Για ποιόν λόγο μιλάμε για ανατροπή της Αυτοκρατορίας; Αφού οι συγγραφείς μιλάνε για την εγκθίδρυσή της

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 18:48:58

   Ο "Ψυχραιμία" έχει απόλυτο δίκιο. Αυτό είναι το "Πλήθος" και η νέα παγκόσμια τάξη είναι η "Αυτοκρατορία".
   Πως δεν έχει σχέση το μεταναστευτικό; Αφού περιγράφεται στο βιβλίο που λέμε, ως ένας από τους τρεις παράγοντες καθοριστικούς για τη δημιουργία του "Δικτύου", που το "Δίκτυο" είναι η "Αυτοκρατορία" και η "Αυτοκρατορία" το "Δίκτυο"

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 18:58:45

   Jasmin, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι απαντάς σε μένα συμπληρώνω δεν έχει σχέση με το μεταναστευτικό *νομοσχέδιο* γιατί θα είχαμε να κάνουμε με μελλοντολόγους αν είχαν προβλέψει όλες αυτές εξελίξεις.
   Πέραν αυτού, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά έζησα την εξέγερση πέρσι επειδή κινούμαι στο κέντρο και έχω ίδια αντίληψη όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για την εξέλιξή της.

   Ο Ψυχραιμία επιμένει να αποσιωπά την αιτία της. Ας περιμένουμε τη δίκη.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 19:01:17

   Αλλενάκι όχι, δεν απάντησα σε σένα.
   Στον Τηλέμαχο Αναγνώστου αναφερόμουν και συγκεκριμένα έχω βάλει σε εισαγωγικά,
   απόσπασμα από αυτά που έγραψε.
   Σε ευχαριστώ, πάντως

 17. Dimi avatar
  Dimi 17/01/2010 18:21:08

  O Πακιστανός πρωθυπουργός να δώσει πακιστανική ιθαγένεια στους ταλιμπάν και στα κοινωνικά αποβλήτα που έχουν κατακλύσει την άκρως προβληματική χώρα του. Η Ελλάδα ΔΕΝ προσφέρεται γιά εισαγωγέας τους.

  Οι συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καταψηφίζει με ένα βροντερό «ΟΧΙ» το νομοσχέδιο/ΟΝΕΙΔΟΣ γιά το μεταναστετυκό. ΔΕΝ μάς ενδιαφέρουν οι διάφορες ταμπέλλες που μάς αποδίδουν. ΔΕΝ πρόκειται ν’απολογηθούμε σε κανένα. Είναι. Τιμή μας και Χαρά μας, να μάς αποκαλούν εθνικιστές επειδή απλά, αγαπάμε την Πατρίδα μας. Εμείς, θ’αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση και θα προστατεύσουμε την Ελλάδα από τον αφελληνισμό και τη διάλυση, που κάποιες ημεδαπές και αλλοδαπές «λινάτσες» απεργάζονται γιά τους Ελληνες ΧΩΡΙΣ τους Ελληνες.

  Οι υπήκοοι των τρίτων χωρών που ζούν με τη φαντασίωση της Ελληνοποίησης «μαϊμού» και της εξάπλωσής τους στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, να συνέλθουν. Γιατί διαφορετικά, αν δεν ξέρουν, θα μάθουν τι σημαίνει αντίδραση «The Greek Way»..

 18. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 18:38:16

  @ψυχραιμια
  1. "Συμφωνω και με το 1 και με το 2.Σημασια δεν εχει ποιοι ξενοι το εγραψαν αλλα ποιοι θεωρησαν οτι μπορουν να το εφαρμοσουν στην Ελλαδα περυσι"

  Αν συμφωνείς τότε αυτό σημαίνει ότι δεν το κατέχεις καθόλου το θέμα και απλώς προσπάθησες να το χρησιμοποιήσεις (ακόμη και αυτό) στη θεωρία συνωμοσίας που έχεις εφεύρει και την κοπανάς κάθε μέρα εδώ.

  2. "Ισως καποιοι γυρω απο καποιες συνιστωσες να διεδωσαν τη θεωρια αυτη στους φοιτητες τους -εχουν και εδρες και στο πανεπιστημιο και στο πολυτεχνειο".
  Ποιοί και πόσοι; Έτσι νομίζεις ότι γίνονται αυτά τα πράγματα; Αν ήταν έτσι θα είχαμε επαναστάσεις κάθε εξάμηνο.Καταλαβαίνεις που σε έχει οδηγήσει η εμμονή σου; Και με την ευκαιρία δεν μπαίνετε σε κανένα πανεπιστήμιο να δείτε τι γίνεται εκεί και να μη φανταζόσαστε όλα αυτά τα περίεργα;

  3."Η εξεγερση ειχε στοχο βεβαιως να συνεχισει μια διαδικασια που οπως πιστευουν καποιοι απο το Empire οδηγει στην επανασταση.Αν πρωτα δε δημιουργηθει το πληθος πως θα γινει η επανασταση;"
  Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή και η Empire και το multitude υπάρχουν ήδη. Αυτό το σχήμα είναι περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, δεν είναι κάτι το επιθυμητό ή το ευκταίο. Είναι αστείο βέβαια να συζητάμε για το Δεκέμβρη σαν άσκηση εφαρμογής της ανατροπής της "αυτοκρατορίας" αλλά εδώ που φτάσαμε ...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 18:56:16

   Υπαρχει το γεγονος οτι μετα τις πρωτες αυθορμητες ταραχες καθηγητες των σχολειων με τη προτροπη της "Ελευθεροτυπιας" επαιρναν τα παιδια και τα πηγαιναν να λιθοβολουν αστυνομικα τμηματα.
   Επομενως απο μια στιγμη και περα το αυθορμητο υπαγεται σε οργανωμενες κινητοποιησεις.Αυτες προφανως εχουν πολιτικο στοχο.
   Ποιος ομως ειναι αυτος απο τη στιγμη που ο δραστης εχει προφυλακισθει και κανεις δεν θεωρει οτι εχει συνενοχους;
   Μονο η πτωση της κυβερνησης μπορει να ειναι αυτος εστω και αν δε λεγεται επισημα γιατι πως να λεχθει.Υπαρχει αρα μια ακροβασια μεταξυ νομιμοτητας και παρανομιας ωστε να δημιουργηθουν συνθηκες για παραιτηση της κυβερνησης και βεβαιως η διαδοχη κατασταση δεν θα ειναι ιδια με αυτη που προκυπτει μετα απο ηρεμες εκλογες αλλα θα εμπεριεχει και ενα μεγαλυτερο ποσοστο συμμετοχης των "επαναστατων" που συνεβαλαν στην εξελιξη.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 18:59:56

   "Και με την ευκαιρία δεν μπαίνετε σε κανένα πανεπιστήμιο να δείτε τι γίνεται εκεί και να μη φανταζόσαστε όλα αυτά τα περίεργα"

   Και μια ακόμα απορία για τα ελληνικά πανεπιστήμια που λειτουργούν άψογα:
   Τα σαββατοκύριακα οι πανεπιστημιακές αίθουσες είναι κλειστές; (δε μιλάω για βιβλιοθήκες, μιλάω για αίθουσες)
   Μήπως δεν είναι κλειστές και παραχωρούνται για διαφόρων τύπων συνελεύσεων αριστερών σχηματισμών;;;

   Στην ίδια πόλη ζούμε, ήμαρτον πια με τα ψέματα!

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 19:06:26

   Ψυχραιμία, γιατί ματαιοπονείς εξηγώντας τα αυτονόητα;
   Πέρσι γίναμε πρώτο θέμα παγκοσμίως.
   Και αυτό δε συνέβη επειδή ένας αστυνομικός δολοφόνησε έναν ανήλικο.
   Τέτοια περιστατικά αστυνομικής βίας δυστυχώς συμβαίνουν παγκοσμίως.
   Γίναμε πρώτο θέμα για την προσπάθεια εσωτερικής αποσταθεροποίησης της χώρας. Αυτό δηλαδή που περιγράφεις.
   Βέβαια, θα μας πούνε τώρα, για τα "κακά" δυτικά ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.
   Δε βγάζεις άκρη, Ψυχραιμία. Είναι άξιοι της μοίρας τους

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 19:08:40

   Μπορώ να δεχθώ την ακροβασία μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, και μέχρις εκεί. Κάθε τέτοιο γεγονός σε κοινωνία πρωταθλήτρια της διαφθοράς διαχέεται ακτινικά με διαφορική εμβέλεια. Εξάλλου σου είπα ότι πολλοι από τους μαθητές στους δρόμους ήταν παιδιά μεταναστών. Ήταν και άλλα τόσα Ελλήνων όμως.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 19:09:26

   το παραπάνω απάντηση στον Ψυχραιμία

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 19:14:03

   @Jasmin
   "Οι δυο οραματιστές θεωρητικοί μιλούν για την Αυτοκρατορία-Empire
   ως το ζητούμενο ή τελοσπάντων το αναπόφευκτο. Πάντως, πρόκειται για τη νέα παγκόσμια τάξη. Δεν έχει σχέση με τον Ιμπεριαλισμό και οπωσδήποτε έχει θετική χροιά, διότι τα άτομα θα είναι ελεύθερα, χωρίς όρια σε μια ανθρωπιστική κοινωνία απαλλαγμένη από τα σημερινά σύνορα και εθνικά-κράτη"
   Για ποιόν λόγο μιλάμε για ανατροπή της Αυτοκρατορίας; Αφού οι συγγραφείς μιλάνε για την εγκθίδρυσή της

   Τουλάχιστον ο ψυχραιμίας παραδέχτηκε ότι δεν το ξέρει το θέμα. Εσύ γιατί γίνεσαι βασιλικότερη του βασιλέως;
   Μπορούσες να δεις το απόσπασμα από την wikipedia σε δυο λεπτά πριν να πάρεις θέση:
   "Hence, the Empire is constituted by a monarchy (the United States and the G8, and international organizations such as NATO, the IMF or the WTO), an oligarchy (the multinational corporations and other nation-states) and a democracy (the various NGOs and the United Nations". "Part of their analysis deals with "imagine[ing] "resistance to it", but "the point of Empire is that it, too, is "total" and that resistance to it can only take the form of negation - "the will to be against".
   Ελπίζω στα άλλα θέματα που παλεύεις εδώ να είσαι περισσότερο ενημερωμένη.
   Επίσης να ξέρεις ότι τα σαββατοκύριακα δεν γίνονται μαθήματα από καθηγητές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ισχυρίσθηκε ο ψυχραιμίας και μάλλον μπορείς να μπεις και εσύ με το "σχηματισμό" σου και να κάνεις συνέλευση

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 20:12:36

   Αν προσέξατε, τηλέμαχε αναγνώστου, ζήτησα πρώτα από όλα διευκρίνηση ως βοήθεια.
   Το έχω το βιβλίο σπίτι μου και το είχα διαβάσει. Ήταν πολύ δημοφιλές για να το αγνοήσω. Και για αυτό ευθαρσώς είπα ότι μπορεί να μην το έχω καταλάβει καλά ή να μην το θυμάμαι ακριβώς.
   Τώρα αυτό περί wikipedia, συγγνώμη, αλλά δεν συνηθίζω να ενημερώνομαι από εκεί. Ειδικά το Empire έχει τροφοδοτήσει τόσες συζητήσεις και απόψεις, υπάρχει μέχρι και site εμπνευσμένο από το βιβλίο,
   οπότε εάν ήθελα να διαβάσω κάτι, θα είχα πληθώρα επιλογών. Μέσα στις οποίες, εννοείται και δεν είναι η wikipedia.
   Ενάντια, λοιπόν, στην ΕΥΚΟΛΙΑ της wikipedia, σας αντιγράφω αποσπάσματα από τον πρόλογο.

   Και φυσικά και έχω μπει και θα ξανα-μπω σε αθηναϊκά πανεπιστήμια, διότι σχεδόν κάθε σαβ/κο είναι ανοιχτά για αριστερές συνελεύσεις. Κάτι που δεν γίνεται σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος.
   Δεν παραπονούμαι, ίσα-ίσα μου αρέσει και το εκμεταλλεύομαι επιπλέον.

   Empire is materializing before our very eyes. Over the past several decades, as
   colonial regimes were overthrown and then precipitously after the Soviet
   barriers to the capitalist world market finally collapsed, we have witnessed an
   irresistible and irreversible globalization of economic and cultural exchanges.
   Along with the global market and global circuits of production has emerged a
   global order, a new logic and structure of rule-in short, a new form of
   sovereignty. Empire is the political subject that effectively regulates these
   global exchanges, the sovereign power that governs the world.
   [...]
   The declining sovereignty of nation-states and their increasing inability to
   regulate economic and cultural exchanges is in fact one of the primary symptoms
   of the coming of Empire. The sovereignty of the nation-state was the cornerstone
   of the imperialisms that European powers constructed throughout the modern era.
   By "Empire," however, we understand something altogether different from
   "imperialism."
   [...]
   The United States does
   not, and indeed no nation-state can today, form the center of an imperialist
   project. Imperialism is over. No nation will be world leader in the way modern
   European nations were.

   The United States does indeed occupy a privileged position in Empire, but this
   privilege derives not from its similarities to the old European imperialist
   powers, but from its differences. These differences can be recognized most
   clearly by focusing on the properly imperial (not imperialist) foundations of
   the United States constitution[...]
   The Empire we are faced with wields enormous powers of oppression and
   destruction, but that fact should not make us nostalgic in any way for the old
   forms of domination. The passage to Empire and its processes of globalization
   offer new possibilities to the forces of liberation. Globalization, of course,
   is not one thing, and the multiple processes that we recognize as globalization
   are not unified or univocal. Our political task, we will argue, is not simply to
   resist these processes but to reorganize them and redirect them toward new ends.

   Κλείνοντας, να σας θυμίσω ότι υποτίθεται πως κάνουμε διάλογο. Και όχι δασκαλίστικες και ισοπεδωτικές για την προσωπικότητα του άλλου, παρατηρήσεις.
   Στην τελική, αυτές δεν χαρακτηρίζουν εμένα, αλλά εσάς και μόνο εσάς. Πρώτιστα διότι είναι ενδεικτικές της προβληματικής δημοκρατικότητάς σας.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 20:17:51

   Empire is materializing before our very eyes. Over the past several decades, as
   colonial regimes were overthrown and then precipitously after the Soviet
   barriers to the capitalist world market finally collapsed, we have witnessed an
   irresistible and irreversible globalization of economic and cultural exchanges.
   Along with the global market and global circuits of production has emerged a
   global order, a new logic and structure of rule-in short, a new form of
   sovereignty. Empire is the political subject that effectively regulates these
   global exchanges, the sovereign power that governs the world.
   [...]
   The declining sovereignty of nation-states and their increasing inability to
   regulate economic and cultural exchanges is in fact one of the primary symptoms
   of the coming of Empire. The sovereignty of the nation-state was the cornerstone
   of the imperialisms that European powers constructed throughout the modern era.
   By "Empire," however, we understand something altogether different from
   "imperialism."
   [...]
   The United States does
   not, and indeed no nation-state can today, form the center of an imperialist
   project. Imperialism is over. No nation will be world leader in the way modern
   European nations were.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/01/2010 20:19:13

   Empire is materializing before our very eyes. Over the past several decades, as
   colonial regimes were overthrown and then precipitously after the Soviet
   barriers to the capitalist world market finally collapsed, we have witnessed an
   irresistible and irreversible globalization of economic and cultural exchanges.
   Along with the global market and global circuits of production has emerged a
   global order, a new logic and structure of rule-in short, a new form of
   sovereignty. Empire is the political subject that effectively regulates these
   global exchanges, the sovereign power that governs the world.
   [...]
   The declining sovereignty of nation-states and their increasing inability to
   regulate economic and cultural exchanges is in fact one of the primary symptoms
   of the coming of Empire. The sovereignty of the nation-state was the cornerstone
   of the imperialisms that European powers constructed throughout the modern era.
   By "Empire," however, we understand something altogether different from
   "imperialism."

 19. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 17/01/2010 18:40:27

  Διαβάστε το άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη στη σημερινή "Καθημερινή της Κυριακής":
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_17/01/2010_387213

  Με πολύ επιδέξιο, ομολογουμένως, ο αριστεροφιλελεύθερος συντάκτης προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες ότι επί της ουσίας οι απόψεις του Γιώργου Παναδρέου με αυτές του Αντώνη Σαμαρά για το μεταναστευτικό ταυτίζονται. Και καλεί τον δεύτερο να κάνει ένα "βηματάκι" να συναντήσει το GAP!!! Βέβαια, για την πενταετία νόμιμης παραμονής του ενός γονιού προκειμένου να λάβει αυτομάτως υπηκοότητα το παιδί του που γεννιέται εδώ και που θέλει να επιβάλει ο ιδεοληπτικός πρωθυπουργός μας, κουβέντα ο Κασιμάτης.
  Και το αριστεροφιλελεύθερο έντυπο του Αλαφούζου στη διατεταγμένη υπηρεσία: Ρεπορτάζ για το μεταναστευτικό του Τάκη Καμπύλη (εργολαβία) και από κάτω άρθρο του κολλητού του και επίσης μέλους του ΚΕΜΟ Δημήτρη Χριστόπουλου, του γνωστού της Παντείου.
  Η γνωστή παρεούλα που έχει φτιάξει επί της ουσίας το Νομοσχέδιο (Καμπύλης, Χριστόπουλος, Τάκης, Αλιβιζάτος) να ελέγχει την ενημέρωση στην πάλαι ποτέ κεντροδεξιά "Κ". Και ο Στέφανος Κασιμάτης στο ρόλο του "καλού μπάτσου" (αφού και εσείς τα ίδια λέτε, γιατί ρε παιδιά δεν έρχεστε να το ψηφίσετε και εσείς;). Ολοκληρωτισμός!

  Και από κοντά το παιδάκι από τον Δήμο Παπάγου, που λιβανίζει δουλικά - και με το αζημίωτο, φαίνεται, - το Φανάρι, Νικολάκης Παπαχρήστος, να έχει συνέντευξη του αγαπημένου των ΜΜΕ μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, που λέει ότι πρέπει να τους αποδεχόμαστε τους μετανάστες όπως είναι. Σωστό αυτό σεβασμιώτατε, μόνο που ξεχάσατε μάλλον ότι ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ. Μεταξύ των μελών της και μεταξύ των "άλλων".

  Και άλλη φορά ο "μοδέρνος" μητροπολίτης Μεσσηνίας - η χειροτονία του ήταν το τελευταίο ατόπημα του μακαρίτη Χριστόδουλου - έχει αποδείξει ότι είναι ένας γνήσιος "πολιτικώς ορθός" και νεοταξίτης μητροπολίτης. Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού δεν ξέρω κατά πόσο είναι στην πραγματικότητα...

 20. vachus avatar
  vachus 17/01/2010 18:50:58

  ΄Φάκτορα συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις και για την εν γένει στάση σου στα ζητήματα που μας αφορούν σαν χώρα. Είσαι πρώτα Έλληνας.
  Θέλω να πω στους φίλους που ζητάνε δημοψήφισμα οτι κακώς το ζητάνε, γιατί το σύνταγμα της χώρας δεν προβλέπει αλλοίωση του εκλογικού σώματος ούτε με δημοψήφισμα. Και επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, με μια προπαγανδιστική καταιγίδα (βλέπε Τατιάνα-Ευαγγελάτο, Πρετεντέρηδες και ΣΙΑ) όπου το ΝΑΙ θα έπαιρνε ένα 30-40% θα είχαν μια μαγιά καλή να δουλέψουν (ας όψονται οι φαν των μεσημεριανών) και να το επαναφέρουν σε ένα με δύο χρόνια πάλι (το νομοσχέδιο). Για αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να πέσει ΧΩΡΙΣ δημοψήφισμα. Την ημέρα που το ψηφίζουν ΟΛΟΙ στο κολοχανείο (έτσι το κατάντησαν), την βουλή.

  • anonymous avatar
   anonymous @ vachus 17/01/2010 19:38:20

   Σε αυτό που λες συμφωνώ κι εγώ. Μάλιστα το είχα γράψει στα σχόλια όταν έσκασε το θέμα.

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/01/2010 19:11:06

  Αλλενακι οι εκατονταδες χιλιαδες ανθρωποι μπορει να μη καταλαβαιναν αιτιες και αφορμες αλλα οσοι τα παρακολουθουν αυτα τα πραγματα ηξεραν τις θεσεις και του ΓΑΠ και του ΣΥΝ για το μεταναστευτικο.
  ΤΟ ΚΚΕ κρατουσε μια "αγνωστικιστικη¨σταση για το θεμα ασχολουμενο με αλλα ζητηματα αλλά ευθυγραμμισθηκε μετα τις ευρωεκλογες.
  Επισης οι εχοντες στοιχειωδη νου ηξεραν οτι σημαντικες αλλαγες στην οικονομικη πολιτικη .π.χ μεγαλες κρατικοποιησεις δεν θα γινονταν με την αλλαγη κυβερνησης σε περιβαλλον ΕΕ.Αρα το μονο σημαντικο που θα αλλαζε θα ηταν αυτο ακριβως.Το να πυροδοτει λοιπον καποιος μια εξεγερση για να ριξει μια κυβερνηση για επουσιωδεις αλλαγες ειναι αστοχο.Οι αλλαγες που επιδιωκονταν θα επρεπε να ειναι ουσιωδεις και οι μονες ουσιωδεις αλλαγες που βλεπω εγω ειναι αυτες.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ψυχραιμια 17/01/2010 19:19:21

   Ψυχραιμία, δεν θα επιμείνω. Όμως δεν υπήρχε στην αρχή της εξέγερσης σύνδεση με το όποιο μελλοντικό μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Γιατί τότε μπορούμε να υποθέσουμε ακόμα μεγαλύτερη και βαθύτερη συνομωσία σχετικά με το παιδί -όχι το συγκεκριμένο, αλλά γιατί όχι και για το συγκεκριμένο-. Στο ιστολόγιο του Μποτίλια είχα διαβάσει ένα σχόλιο που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Ψάξε να το βρεις.
   Με την επίθεση στην Κούνεβα που ακολούθησε ΜΕΤΑ και είναι κομβική, με κάτι τραυματισμούς με κάτι ιστορίες από δω και απο κει συγκροτήθηκε κάποιο ρεύμα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 17/01/2010 19:27:15

   Στον κοσμο οχι.Στους καθοδηγητες ειμαι βεβαιος οτι υπηρχε.
   Κοιταξε να δεις ειναι δυσκολο να βγαλουμε ακρη γιατι και αυτοι που δεχθηκαν την επιθεση (βλεπε Καραμανλης) το βουλωσαν.
   Στη γαλλικη Βουλη εγινε συζητηση για τα επεισοδια στην Ελλαδα,στην ελληνικη δεν εγινε γιατι αν γινοταν θα αναγκαζοταν ο Καραμανλης να δηλωσει ΠΟΙΟΣ πολιτικος χωρος ηταν πισω απο τα επεισοδια και δεν ηθελε.
   Ενα αλλο γεγονος που ξεχασθηκε ειναι η υποθεση "σκισμενο κορανι".
   Κανεις δε μιλαει γιαυτη σημερα.Ομως η διαδηλωση ισλαμιστων μια εβδομαδα πριν τις ευρωεκλογες,οργανωθεισα σπο το ΣΕΚ,το καναλι Κουλογλου και αλλες αριστεριστικες οργανωσεις εκτοξευσε το ΛΑΟΣ πανω απο 7% και τοτε δημιουργηθηκε για πρωτη φορα η διαφορα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που διευρυνθηκε μετα.

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ ψυχραιμια 21/01/2010 13:30:38

   Ποιο είναι το ιστολόγιο του Μποτίλια;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 21/01/2010 13:33:33

   http://www.bostopel.blogspot.com/

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ψυχραιμια 21/01/2010 13:35:38

   Α.Κ.: είναι κάτω στους συνδέσμους, Μποτίλια στο Πέλαγος, ψάξε στις αναρτήσεις για τότε...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ψυχραιμια 21/01/2010 13:46:19

   Ο μποτίλιας που εξαφανίστηκε; Γιατί δεν ακούγεται;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 21/01/2010 13:59:07

   έχει γράψει ένα συλλεκτικό κομμάτι, "το ιστορικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου"

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ψυχραιμια 21/01/2010 14:04:32

   Καλά το έγραψε, μήπως όπως το πήρε στα σοβαρά και ... πέθανε;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 21/01/2010 14:06:35

   κουνήσου απ τη θέση σου ελκυστή με δεκαδικόυς εκθέτες, έγραψε και άλλο μετά...

 22. aris lalidis avatar
  aris lalidis 17/01/2010 19:19:29

  "Συμμορία τριών Αλβανών, μπήκαν με όπλα σε ταβέρνα στην Πάρνηθα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα, πήραν τις εισπράξεις του μαγαζιού, περίπου 4.500 ευρώ, έβγαλαν σακούλες και άρχισαν να ληστεύουν τη νύφη, το γαμπρό και τους καλεσμένους του γάμου..."
  ΜΕΡΙΚΕΣ πραξεις εχουν ιδιαιτερη βαρυτητα για τον ψυχισμο του πολυπαθου Εθνους των Ελληνων.
  Σιγουρα θ ανατριχιασουν καποιοι "οργανικοι διανοουμενοι" και η κουρελαρια του χρηματιστηριακου "διεθνισμου" και της πολυπολιτισμικοτητας ,αλλα συντομα τη λυση θα τη δωσει ο λαος σε καθε χωριο,σε καθε γειτονια,σε καθε πολη.
  Με την αυτοοργανωση με την παλλαικη αυτοαμυνα.
  ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ,ΚΑΜΜΙΑ ΑΓΟΡΑ η ΠΩΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΧΑΣΑΝ.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ aris lalidis 17/01/2010 19:50:06

   Και λοιπόν! Θα λυθεί το πρόβλημα; Ο Λαθροχασάν άν δεν βρίσκει μεροκάματο τι νομίζεις πως θα κάνει; Θα απογοητευτεί και θα φύγει; Δεν νομίζω! Ληστείες Θα κάνει. Το θέμα είναι πως πρέπει η Πολιτεία να πάρει μέτρα.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ aris lalidis 17/01/2010 21:56:58

   Τουλάχιστον να σταματήσουμε να αγοράζουμε λαθραία από τους λαθραίους που καταλαμβάνουν με την πραμάτειά τους τους ελάχισους ελεύθερους χώρους που έχει ένας πεζός στην πόλη αυτή!

 23. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 17/01/2010 19:20:31

  Αυτό το κάνω εγώ εδώ και 20 μέρες!Τους βομβαρδίζω (κι εγώ και φίλοι μου) κάθε τόσο με διάφορα μηνύματα-επιχειρήματα όπου τους προτρέπουμε να ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ το νομοσχέδιο-ταφόπλακα του Ελληνισμού.Κυρίως τους τσούζει όταν κάποιος που δηλώνει ΠΑΣΟΚ(όπως πολλοί φίλοι μου)τους δηλώνει ότι ΔΕΝ θα τους ξαναψηφίσει εάν ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τους μετανάστες.Οργανώστε λοιπόν τα επιχειρήματά σας και βομβαρδίστε τους!!!Μην το αμελήσετε.Μετράει!Τα e-mails των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα τα βρείτε εδώ:
  http://www.parliament.gr/synthesh/parties.asp?PartyID=5

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Umberto Eco 17/01/2010 19:26:24

   Συμφωνώ απόλυτα με τον Uberto Eco. Σε αντίθεση με το άλλο νομοσχέδιο-απάτη για τις ΑΠΕ (που τάζει λεφτά και σε πασόκους και σε δεξιούς "επιχειρηματίες") το νομοσχέδιο-ταφόπλακα έχει αντιδράσεις ΚΑΙ από πασόκους.

 24. ndvoice avatar
  ndvoice 17/01/2010 19:30:24

  Αντώνη, το Σύνταγμα πράγματι λέει ότι «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων…». Τι γίνεται όμως όταν οι Έλληνες θέλουν να αλλάξουν το ίδιο το Σύνταγμα; αφού αυτό το απαγορεύει το ισχύον Σύνταγμα; ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

 25. thespieys avatar
  thespieys 17/01/2010 20:04:44

  Μόνο οι μαζικές και ταυτόχρονες διαδηλώσεις σε Αθήνα (Σύνταγμα) και Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος) την ημέρα κ α τ ά θ ε σ η ς του ν/σ θα τους τρομάξουν.

 26. olympia avatar
  olympia 17/01/2010 20:17:56

  Οι κατηγορίες των Νεοδημοκρατών.
  Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιανουαρίου 17, 2010

  Ψυχογράφημα των Νεοδημοκρατών από το Κομματικά!

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
  Είναι αυτός που στήριξε τον Σαμαρά προεκλογικά και απολαμβάνει τώρα την χαρά της εξουσίας.
  Ο ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
  Είνα αυτός που στήριξε τον Σαμαρά τελευταία στιγμή ακολουθώντας το ρεύμα και αγχώνεται τώρα να αποδείξει οτι ήταν απο την αρχή μαζί του.
  Ο ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
  Είναι αυτός που στήριξε τον Σαμαρά με πάθος και τώρα θέλει να εξαφανίσει όσους δεν τον στήριξαν.
  Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
  Είναι αυτός που δεν στήριξε τον Σαμαρά αλλα αμέσως μετά την εκλογή πανυγήριζε κάτω απο την Ρηγίλλης.
  Ο ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
  Είναι αυτός που στήριξε την Ντόρα και τώρα βγαίνει δεξιά και αρίστερα και λέει ότι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  Ο ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
  Είναι αυτός που στήριξε την Ντόρα και τωρα δεν ασχολείται κανείς μαζί του.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ olympia 17/01/2010 20:25:11

   Ο ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, μπορεί να μας πεί το Olympia ποιός είναι;

 27. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/01/2010 20:23:38

  Υπάρχει ένα κομβικό σημείο τομής στη σκέψη και δράση μπάχαλων, ΜΚΟ, ΜΜΕ και λοιπών και αυτό είναι ο αριστερισμός. Αριστερισμός σημαίνει ότι υιοθετώ με έναν τρόπο ιδεοληπτικό και μεσσιανικό οτιδήποτε μου μοιάζει ανθρωπιστικό, κοινωνικό, αντιεθνικιστικό κλπ.

  Ο αριστερισμός εξυπηρετεί θαυμάσια, ως ιδεοληψία, τις ανάγκες της λεγόμενης "Νέας Τάξης Πραγμάτων", του διεθνούς παρακράτους των πολυεθνικών και των μυστικών υπηρεσιών, που επιχειρουν με διάφορους τρόπους να εξυπηρετήσουν πολιτικούς και οικονομικούς στόχους για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, της εξουσίας τους κλπ. Τα δόγματα αυτά, της εξυπηρέτησης κέρδους και εξουσίας, δεν είναι καθόλου καινούργια, απλώς παραλλάσσουν οι μέθοδοι. Στη σημερινή εποχή π.χ. είναι πολύ ντεμοντέ να είσαι "της CIA", κακό πράγματα βρε παιδάκι μου, ενώ δεν είναι καθόλου κακό να είσαι "των ΜΚΟ", που είναι καλό πράγμα.

  Το ότι δεν πολυμιλούμε σήμερα για δημόσια δράση των διαφόρων CIA, ενώ παράλληλα οι διεθνές ανταγωνισμοί καλά κρατούν, δείχνει ότι η δράση που παλαιότερα είχε ανατεθεί αποκλειστικά σε μυστικές υπηρεσίες για τον έλεγχο και τη διάβρωση κοινωνιών έχει μεταλλαχθεί, έχει γίνει πιο sophisticated, για να το πούμε σε πιο απλά ελληνικά. Ο αριστερισμός προσφέρει ένα θαυμάσιο ιδεολογικό όχημα για τέτοιου είδους δράσεις, διότι οι δράσεις αυτές είναι αποδομητικές και ο αριστερισμός είναι αποδομητικός. Δεν δημιουργεί ποτέ τίποτε, παρά μόνον καταστρέφει. Είτε είναι "οικολογικός", είτε είναι "αντιεθνικιστικός", είτε είναι οτιδήποτε άλλο φανταστεί κανείς, ο αριστερισμός είναι ομάδες κρούσης για να σταματούμε αυτούς που κατά περίπτωση ενοχλούν το διεθνές παρακράτος. Τη δημιουργία την αναλαμβάνουν μετά τα πραγματικά αφεντικά, αφού πρώτα καθαρίσουν οι αριστεριστές με τους αντιπάλους.

  Ένα καλό παράδειγμα είναι οι κατασκευαστικές δραστηριότητες του ομίλου Λάτση και του Βωβού στο χώρο των εμπορικών κέντρων. Ο Λάτσης, που φρόντισε και πήρε θέσεις μέσα στο σύστημα του διεθνούς παρακράτους εγκαίρως, μπόρεσε να μην κουνηθεί φύλλο για τις δικές του δραστηριότητες, ενώ αντιθέτως κινητοποιήθηκε όλος ο αριστερισμός κατά του Βωβού. Δεν ξέρω βέβαια και δεν μπορώ να ξέρω αν ο Λάτσης ήταν αυτός που τους κινητοποίησε, αλλά δεν θα μου προξενούσε και καμία έκπληξη. Το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με το The Mall, από τους επαγγελματίες οικολόγους (αυτούς που στηρίζουν τις ΑΠΕ της κυρίας Μπιρμπίλη).

  Φυσικά, η συντριπτική πλειοψηφία όσων υπηρετούν τον αριστερισμό με όλη τη δύναμη της ψυχής τους δεν γνωρίζουν ότι υπηρετούν στην πραγματικότητα την πιο στυγερή μορφή καπιταλισμού και ελέγχου των λαών. Οι αριστεριστές κάθε είδους, οικολόγοι, αντιρατσιστές, μπάχαλοι, αντιφά κλπ., νομίζουν ότι υπηρετούν αυτά που πιστεύουν. Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ διαφορετικοί. Υπάρχουν οι διάφοροι Σόρος (όχι μόνον ο συγκεκριμένος, που είναι ο πιο προβεβλημένος), που μέσω της χρηματοδότησης και του ελέγχου συγκεκριμένων (αριστερίστικων) ΜΚΟ και φιλτραρισμένων ανθρώπων τους σε άλλες ΜΚΟ, καταφέρνουν να στρέφουν την κοινωνικοπολιτική δράση των αριστεριστών σε πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Και, φυσικά, υπάρχουν πάντοτε και οι κανονικές μυστικές υπηρεσίες, που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας τις πιο πολύπλοκες αποστολές, στις οποίες δεν πρέπει να εκτεθεί το διεθνές παρακράτος με τους φιλτραρισμένους ανθρώπους τους.

  Ο έλεγχος ΜΚΟ και λοιπών ονομάζεται στη διπλωματική αργκώ των ΗΠΑ ως Track 2 Diplomacy, Διπλωματία επιπέδου 2, δηλαδή, που ονομάζεται και αλλιώς, "διπλωματία των πολιτών". Με αυτό εννοούνται οι κάθε είδους διπλωματικές δράσεις που δεν γίνονται από επίσημους φορείς των ΗΠΑ. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι το σύνολο της κρατικής μηχανής των ΗΠΑ ελέγχεται από το διεθνές παρακράτος και χρησιμοποιείται ακόμη και εναντίον των καλώς νοουμένων συμφερόντων των ίδιων των ΗΠΑ.

  Τι σχέση τώρα έχουν όλα αυτά μεταξύ τους και πώς έρχονται και συμπλέκονται στο μεταναστευτικό; Είναι απλό: Το διεθνές παρακράτος έχει δύο λόγους να θέλει μετανάστες και μάλιστα μη αφομοιώσιμους μετανάστες. Ο πρώτος είναι ότι αποτελούν φθηνή εργατική δύναμη στις υπάρχουσες δυτικές κοινωνίες και δρουν ανταγωνιστικά τη συνδικαλισμένη και καλομαθημένη σε κάποια επίπεδα μισθών, παροχών κλπ., τοπική εργατική τάξη. Ο δεύτερος είναι ότι δρουν διαλυτικά για το εθνικό κράτος, με αποτέλεσμα το τελευταίο να μην μπορεί να αντιτάξει ισχυρές αντιστάσεις και αντιρρήσεις στα όσα του ζητηθούν σε επίπεδο οικονομικών διευθετήσεων, γεωπολιτικών παιγνίων κλπ.

  Παραδείγματος χάρη: Ένα ισχυρό εθνικό κράτος στο Ελλαδιστάν με αυτονόητη προσήλωση στο αυτονόητο εθνικό συμφέρον έχει κάθε λόγο να συνάψει μια συμφωνία αγωγών που το εξυπηρετεί, διότι το καθιστά διαμετακομιστικό κέντρο για όλη την Ευρώπη, παρά μια συμφωνία που δεν το εξυπηρετεί, διότι δεν μεταφέρει και πολύ αέριο, ενώ από την άλλη το καθιστά και δέσμιο του αιώνιου εχθρού του, της Τουρκίας. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ποιο είναι το προφανές συμφέρον της Ελλάδας στο θέμα των αγωγών, ανεξάρτητα από το αν συμπαθεί κανείς ή όχι τη Ρωσία. Την προτιμά για προμηθευτή της με έναν αγωγό που έρχεται κατευθείαν από εκεί, μέσω Βουλγαρίας, και πωλεί, εκτός από την ίδια, και στην πλούσια και πολυπληθή Ιταλία και λοιπή Ευρώπη. Την προτιμά σε σχέση με την Τουρκία, σε κάθε περίπτωση.

  Πώς θα αναγκάσεις μια κυβέρνηση να πει όχι στο προφανές συμφέρον της χώρας της; Μα αλλοιώνοντας τη δυνατότητά της να αντλεί δύναμη από το υπάρχον κοινοβουλευτικό-δημοκρατικό καθεστώς. Ποιο το πρόβλημα του Πακιστανού "Έλληνα υπηκόου" να μην παίρνουμε φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας; Κανένα. Δεν έσφαξαν του δικούς του ομοεθνείς στην Κύπρο, ούτε νοιάζεται ιδιαίτερα για το αν η Τουρκία κάνει "ντου" στο Αιγαίο και διεκδικεί το μισό ή αμφισβητεί το Αγαθονήσι. Δεν πολέμησαν δα και οι παππούδες του για την ελευθερία της γης και της θάλασσας αυτής. Συνεπώς, αν έχεις ένα μεγάλο μέρος του τοπικού εκλογικού σώματος να μην ασχολείται με τέτοιες "ανοησίες" και μπορείς και το κατευθύνσεις στη στήριξη του υποψηφίου που θα σε εξυπηρετεί στην ακύρωση σχεδίων που συμφέρουν στο εθνικό κράτος σου, τότε έχεις, ως διεθνές παρακράτος, κάθε λόγο να αναπτύξεις δομές εκλογικού σώματος που θα επηρεάζουν και θα αλλοιώνουν την ψήφο των (πραγματικών) ιθαγενών σε βαθμό τέτοιο που να μην μπορεί το εθνικο κράτος να κάνει, επειδή έτσι διαλέγει ή το συμφέρει, κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλει το διεθνές παρακράτος.

  Το πρόβλημα με τη Ρωσία είναι ο Πούτιν αποφάσισε να ελέγξει τις ενεργειακές πλουτοπαραγωγικές πηγές και εκεί που Shell, BP και λοιποί είχαν αρχίσει να έχουν κάποιον έλεγχο στις ρωσικές και πρώην σοβιετικές πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτό σχεδόν τελείωσε με τον Πούτιν, με δυο-τρεις κινήσεις ματ που έκανε. Έτσι, οι ρωσικές πηγές έφυγαν από τον έλεγχο του διεθνούς παρακράτους και αυτή τη στιγμή λυσσάει να του κάνει τη ζωή δύσκολη είτε για να μην μπορέσει να πουλήσει, είτε για να τον αναγκάσει να συνθηκολογήσει και να τις ξαναβάλει στο παιχνίδι.

  Όταν τώρα οι μπάχαλοι, τους οποίους ελέγχεις μέσω φιλτραρισμένων πρακτόρων, ξεσηκώνονται για κάποιον Α. Γρηγορόπουλο (που κανένας βέβαια δεν μπορεί να τον συνδέσει άμεσα με αγωγούς, ψήφο μεταναστών κλπ.), τότε καίνε την Αθήνα και ξαφνικά βλέπεις αφίσες και ρητορική για δικαιώματα στους μετανάστες και όλα τα σχετικά. Τι σχέση έχει αυτό με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου; Καμία. Κάπου εδώ εμπλέκεται και η Κούνεβα και μην έχετε καμία αμφιβολία, φίλοι, ότι κανένας δεν θα ασχολούνταν μαζί της, εάν ήταν Ελληνίδα. Τελικά δηλαδή η όλη "εξέγερση" (επιμένω στα εισαγωγικά, εγώ) χρησιμοποιήθηκε τότε για να προβάλει επιθετικά ένα αίτημα αριστερίστικο (φαινομενικά δηλαδή "κοινωνικά δίκαιο") που καμία σχέση δεν είχε με το θάνατο του παιδιού. Το τελευταίο αυτό συμβάν αποτέλεσε απλώς ένα εύλογο πρόσχημα για την επιθετική προβολή του αιτήματος, καθώς και για τη συνειδητή απόπειρα ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης.

  Ο ΓΑΠ τώρα ελκύεται πολύ από την ιδέα να τον στηρίζει εσαεί το διεθνές παρακράτος μέσω της ψήφου των μεταναστών (αφού κατά βάθος, μέσα του, είναι βέβαιος ότι την ψήφο των πραγματικών ιθαγενών θα τη χάσει). Για να έχει αυτός προσωπικά (ούτε καν το ΠΑΣΟΚ) το μικροπολιτικό αυτό όφελος, θα διαλύσει τη χώρα.

  Αλήθεια, είναι σύμπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ του πρώτο είπε να ψηφίσουν οι μετανάστες στις εσωκομματικές του; Σύμπτωση ότι είχαμε Πακιστανούς να πανηγυρίζουν με σημαίες του ΠΑΣΟΚ; Πρόκειται για διατεταγμένη υποστήριξη, διατεταγμένη από το διεθνές παρακράτος.

  Αυτό είναι το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη όχι μόνον εις βάρος της χώρας, αλλά εις βάρος του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, εξαιρουμένου του ΓΑΠ, με την πρόθυμη, βέβαια συνδρομή των επαγγελματιών αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και, πρόσφατα, και του ΚΚΕ, που δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει και ελκύεται από το φαινομενικά αριστερό (στην πραγματικότητα αριστερίστικο) χαρακτήρα του αιτήματος για ψήφο στους μετανάστες.

  Δεν θα πιάσει και ο ΓΑΠ πάλι θα καταψηφιστεί από τους (πραγματικούς) ιθαγενείς, αλλά ο κοινωνικός και εθνικός ιστός της χώρας θα έχει καταστραφεί.

  Ο θεός βοηθεός, σύντροφοι και συντρόφισσες.

  • strategy avatar
   strategy @ Επώνυμος 17/01/2010 20:40:58

   Πολύ σωστή τοποθέτηση Επώνυμε, να θυμίσω ότι μια γεύση της Track Τwo Diplomacy πήραμε και εμείς με τα σχολικά βιβλία της Στ΄Δημοτικού: http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2007/08/state-department.html

 28. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 17/01/2010 20:32:39

  Tι θα λέγατε αν ξεκινούσε από πατριωτικά ιστολόγια η κήρυξη ενός εμπάργκο στην "Καθημερινή" του Αλαφούζου για τη στάση της στο μεταναστευτικό; Για να τον τσούξει λιγάκι τον μεταμοντέρνο κύριο εφοπλιστή και τα τσιράκια του;
  Ετσι και αλλιώς, τη διαβάζει κανείς και στο διαδίκτυο.

  Απο το "Βήμα" δεν περιμένω τίποτα άλλο, κεντροαριστερό ήταν ανέκαθεν, είναι λογικό που σήμερα είναι σοσιαλφιλελεύθερο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Μάρκο Τ 17/01/2010 21:28:46

   Πολύ καλή σκέψη.

  • Επίκουρος avatar
   Επίκουρος @ Μάρκο Τ 18/01/2010 05:09:09

   Την Ελευθεροτυπία την ξέχασες. Ή μήπως αυτήν φοβάσαι να την πιάσεις στα χέρια σου μην κολλήσει κανέναν περίεργο ιό; LOL

 29. πολίτης avatar
  πολίτης 17/01/2010 21:20:39

  Επιτέλους μία αξιοπρεπής αντίδραση. Αναμένουμε συνέχεια. Κύριε Σαμαρά, πείτε στους πολίτες την αλήθεια για το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου και τους κινδύνους του. Κόντρα στην προσπάθεια παραπληροφόρησης, οι βουλευτές σας να μιλούν παντού γι'αυτό, ακόμη και αν τους καλούν για άλλο θέμα. Μην περιμένετε να πάει στη Βουλή, θα είναι αργά.

 30. σταμ avatar
  σταμ 17/01/2010 21:23:35

  αγγελια¨= γυναικα εγκυος με διδυμα , συντομα μεταναστρια στο ελλαδα, αναζητει προοδευτικο ελληνα με νεωτεριστικες αποψεις , να μου παραχωρησει δωματιο στο σπιτι του! τον ευχαριστω εκ των προτερων για την μεγαλοθυμια του.Δεν θα κανω ποτε χρηση χρυσικτησιας.θα τηρηθη αυστηρη προτεραιοτης στις προσφορες.απαραιτητο το βιογραφικο των μεγαλοθυμων

 31. Νίκος avatar
  Νίκος 17/01/2010 21:39:35

  Καλησπερα σε ολους. Παραθετω Παπαδιαμαντιο ρητο αφιερωμενο στα γραικυλια:

  "Αγγλος ή Γερμανος ή Γαλλος δυναται να ειναι ή αναρχικος ή αθεος ή κοσμοπολιτης ή ο,τι δηποτε. Εκαμεν το πατριωτικον χρεος του, εκτισε μεγαλην πατριδα. Τωρα ειναι ελευθερος να επαγγελεται χαριν πολυτελειας την απιστιαν και την απαισιοδοξιαν. Αλλα ο Γραικυλος της σημερον, οστις θελει να καμει δημοσια τον αθεον ή τον κοσμοπολιτην, ομοιαζει με νανον ανορθουμενον επ' ακρων ονυχων και τανυομενον να φθαση εις υψος και να φανη και αυτος γιγας".

  • Επίκουρος avatar
   Επίκουρος @ Νίκος 18/01/2010 05:07:37

   Αν και δε συμφωνώ με τις απόψεις του Παπαδιαμάντη (όπως παρουσιάζονται και αν πράγματι έγραψε κάτι τέτοιο), και έστω δεχόμενος πως το απόσπασμα είναι πραγματικό, η κρίσιμη λέξη που μάλλον σου διέφυγε είναι το «σήμερον». Ψάξε να βρεις σε ποια χρονολογία αναφέρεται.

 32. Y. avatar
  Y. 17/01/2010 21:41:03

  Η προπαγάνδα των μιντιοεργολαβονταβατζήδων υπέρ της κυβέρνησης ΓΑΠ, σε όλο της το μεγαλείο. Το κομματόσκυλο Χασαπόπουλος, προσπαθούσε να αποδομήσει την αναφορά Σαμαρά για τις διαφορές του γερμανικού μοντέλου με αυτό που θα φέρει ο πρώην δήμαρχος Παροικιάς, ως μη αληθείς. Φυσικά τον έβγαλε στη σέντρα η Σπυράκη (πως και έτσι?), που είπε ότι οι αναφορές Σ είναι πράγματι ορθές.

 33. μαρικα avatar
  μαρικα 17/01/2010 21:53:25

  anonymous
  Kαι η καλοσυνη εχει τα ορια της.Ο Ελληνας πρεπει να ειναι πλεον ετοιμος για ολα.Δεν ειναι ασχημο να εχουμε τα ματια ανοιχτα..Ξερεις στην Γερμανια
  οι Βουλγαροι οι ρουμανοι οι βαλτικοι παρολο που ειναι στην ΕΕ πρεπει να βγαλουν αδεια εργασιας για να δουλεψουν,εχουν δηλαδι ακομα μια ειδικη σχεση. γιατι λοιπον στην Ελλαδα να ειναι αλιως τα πραγματα;

 34. Μορφέας avatar
  Μορφέας 17/01/2010 22:47:07

  ''Τους προειδοποιούμε να το ξανασκεφτούν.''
  καὶ ἂν δὲν τὸ ξανασκεφτοῦν τί γίνεται;;;;
  ἡ μόνη λύση εἶναι νὰ ἀπειλήσει ὁ σαμαρᾶς τὸν ΓΑΠ μὲ τὴν πρόταση καρατζαφέρη.
  δηλαδή ἤ κάνεις δημοψήφισμα ἤ δὲν ψηφίζω τὸν παπούλια τὸν μάρτιο καὶ πάμε σὲ ἐθνικὲς ἐκλογές.
  Τὸ πασόκ δὲν θὰ τολμήσει νὰ κάνει ἐκλογὲς γιὰ ἕνα θέμα ποὺ τὸ 85% τῶν ἑλλήνων δὲν τὸ θέλει,ἂρα μόνο ἔτσι θὰ γλιτώσουμε!!!!!!!!!

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ Μορφέας 17/01/2010 22:56:45

   Μορφέα,
   Έχει μια λογική η πρόταση. Αλλα μέχρι το Μάρτη, άσε να δούμε!!! Μπορεί να δούμε και Κωλοτούμπες του ΓΑΠ. Ο Πρόεδρος δεν τσιμπάει εύκολα σε δολώματα. Μέχρι τώρα τουλάχιστον έτσι δείχνει. Περίμενε. Μη βιάζεσαι!!! Και μην ξεχνάς ότι οι πασόκοι και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, περιμένουν ένα τόσο δα λαθάκι να κάνει. Θα τον ξεσκίσουν, είναι σίγουρο. Είναι επιστήμονες σ' αυτά.

   Γι αυτό σου λέω. Περίμενε!!!!

  • Μορφέας avatar
   Μορφέας @ Μορφέας 17/01/2010 23:08:18

   ὅταν λές δολώματα τί ἐννοεῖς;

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ Μορφέας 17/01/2010 23:20:03

   Το δικό μου και το δικό σου μυαλό, δεν μπορεί πιθανόν, να τα συλλάβει. π.χ. μία χαλαρή, ατυχή δήλωση να πάρουν τα "ΜΜΕ" και να δείς τι έχει να γίνει!!!! Δεν είδες το σκηνικό με το Μάκη το βράδυ της εκλογής του; Τι άλλο να σου πώ. Ο Πρόεδρος πρέπει να προσέχει πάρα πολύ στο τι λέει και τι κάνει. Βρίσκεται σε περιβάλλον απόλυτα εχθρικό.

   Υ.Γ. : Μην ανησυχείς. Φαίνεται πως το ξέρει πολύ καλά. Και μέχρι τώρα τουλάχιστον, δείχνει πως ξέρει και να φυλάγεται!!!!!

  • Μορφέας avatar
   Μορφέας @ Μορφέας 17/01/2010 23:28:27

   ναὶ, ἔχεις δίκιο.
   Μακάρι πάντως νὰ σκληρύνει τὴν στάση του στὸ λθρονομοσχέδιο.

 35. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/01/2010 23:04:56

  Επιμένω πάντως ότι ο Σαμαράς πρέπει να απευθυνθεί και στους Δυτικοευρωπαίους και να τους ενημερώσει για τις συνέπειες για την ΕΕ αν προχωρήσει στα σχέδιά του το ΠΑΣΟΚ. Αν και δεν είναι στην κυβέρνηση, αυτό δεν τον εμποδίζει να ζητήσει μια άτυπη συνάντηση. Οι χώρες μέλη της ΕΕ δεν έχουν ανεξάρτητη μεταναστευτική πολιτική. Δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Η ΕΕ μπορεί να ασκήσει πιέσεις στην ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνησή μας να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Τους έχει φάει κι αυτούς βέβαια στη Δύση τον εγκέφαλο η πολιτική ορθότητα αλλά ακόμη δεν έχουν πάθει, σε επίπεδο πολιτικών, τόση βλάβη όσο εμείς. Κι αν ρωτήσει κανείς μα καλά, αυτοί δεν ξέρουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα;, σας λέω ότι δεν ξέρουν γιατί δε ζουν εδώ κι ούτε φαντάζονται τι συμβαίνει. Κι εγώ αν δεν έβλεπα κάθε μέρα την Αθήνα να κατακλύζεται όλο και περισσότερο από Ασιάτες και Αφρικανούς δε θα μπορούσα να φανταστώ τι γίνεται (τώρα έρχονται και οι γυναίκες τους, θυμάμαι ότι μέχρι πριν από ένα χρόνο έβλεπες μόνο άνδρες από αυτές τις ηπείρους, γυναίκες είχαμε μόνο από την ανατολική Ευρώπη). Πες τα λοιπόν Σαμαρά μπας και ξυπνήσουν κι εκείνοι γιατί κοιμούνται και όταν πλημμυρίσει η Ελλάδα το κύμα θα προχωρήσει και σε αυτούς. Δε θα μετατραπούν οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη σε εν δυνάμει Έλληνες επειδή το θέλει μια μειοψηφία.

  • Επίκουρος avatar
   Επίκουρος @ Δημήτρης 18/01/2010 05:02:22

   Έχεις πάει τελευταία σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ή μόνο μέχρι το χωριό σου πηγαίνεις; Μόνο εδώ έχουμε μετανάστες; Για πήγαινε κανένα ταξιδάκι μήπως ανοίξουν τα μάτια σου.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Δημήτρης 18/01/2010 08:33:26

   Eπειδή έχω πάει επανειλημμένα και πρόσφατα και παλιότερα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και σε πόλεις του Β. Ημισφαιρίου του Νέου Κόσμου, και επειδή έχω ζήσει σε μεγάλη δυτικοευρωπαϊκή πρωτεύουσα ως φοιτητής, σε πληροφορώ ότι ρετάλια με απλωμένη πραμάτεια από λαθρομετανάστες στο κέντρο της πόλης, μπροστά και από την Εθνική Βιβλιοθήκη ΔΕΝ έχω δει πουθενά αλλού.
   Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Αθήνα του κυρίου Κακλαμάνη και της αριστερίστικης μαφίας που μας κυβερνά.

  • Επίκουρος avatar
   Επίκουρος @ Δημήτρης 18/01/2010 15:52:44

   Ναι, γιατί εκεί λειτουργούν οι νόμοι. Όχι επειδή δεν υπάρχουν μετανάστες.

   Απορία: Ο Κακλαμάνης είναι αριστερός;

 36. thespieys avatar
  thespieys 17/01/2010 23:18:18

  Στο ΜΕΓΚΑ αυτή τη στιγμή ο πολύς Θεοδωράκης παίρνει συνέντευξη από Βουλγάρα ιερόδουλο, η οποία λέει ότι είναι παντρεμένη με 70χρονο Ελλήνα, έχει παράλληλη σχέση και ότι αποφεύγει να "πηγαίνει" με αλλοδαπούς! Ε λ ε ο ς.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ thespieys 17/01/2010 23:19:39

   Την βλέπω γενικό γραμματέα σε κανένα υπουργείο....

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ thespieys 17/01/2010 23:24:19

   thespieys
   Γιατί τον βλέπεις!!!! Χάλασε το τηλεκοντρόλ και βαριέσαι να σηκωθείς να κλείσεις την τηλεόραση;;;;

  • thespieys avatar
   thespieys @ thespieys 17/01/2010 23:33:00

   Χαχαχα! Μάλλον για σύμβουλο υπουργού μου κάνει!
   Πέτρο, ζήτημα αν βλέπω μισή ώρα τηλεοράση την ημέρα. Ασε που εχω μια στιβα βιβλία που με περιμένουν!

  • Y. avatar
   Y. @ thespieys 17/01/2010 23:37:06

   Ατράκτορα, φαίνεται ότι είσαι σε κέφια και αφιερώνεις....χαχαχα!

 37. isnogood avatar
  isnogood 18/01/2010 00:29:20

  ΒΓΑΛΤΕ ΟΛΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.
  ΚΑΝΤΕ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

  ΧΘΕΣ

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ isnogood 18/01/2010 00:32:08

   Σιγά τα αίματα ρε παίχτη!!!! Λερωθήκαμε!!!!!

  • vachus avatar
   vachus @ isnogood 18/01/2010 01:17:34

   sostos!

 38. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 18/01/2010 00:54:00

  Καλά κοιμηθήκατε όλοι. Δεν παίζω πιά. Καληνύχτα σας!!!

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ ΠΕΤΡΟΣ 18/01/2010 12:18:07

   Το παρακάτω άρθρο είναι του «ακροδεξιού», «ρατσιστή» Θεόδωρου Κατσανέβα. Επίκουρε διάβασέ το, αν είσαι στο ελάχιστο καλοπροαίρετος θα σου είναι χρήσιμο για να μας καταλάβεις, ακόμη και αν συνεχίσεις να απομονώνεις τις φράσεις που σε βολεύουν.

   Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ
   • Friday, January 15, 2010, 20:50
   ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
   ΕΧΕΙ ΞΕΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΙ ΜΕΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΟΙ ΔΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ
   ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
   Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ
   Υλοποιείται το δόγμα του Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»! Τα τελευταία τρία χρόνια εισέρχονται με αυξανόμενο ρυθμό από τα παράλια και τα σύνορά μας με την Τουρκία περίπου 350.000 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες τον χρόνο, προερχόμενοι από την Αφρική και την Ασία.
   Σε είκοσι χρόνια θα ανέρχονται σε 7 εκατ. άτομα. Κι αν προστεθούν οι εδώ κατοικούντες και οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας και την υψηλή τους γεννητικότητα, θα έχουν ισοσκελίσει, αν δεν ξεπεράσουν, τα 9 εκατ. του υπογεννητικού και γηράσκοντος ελληνογενούς πληθυσμού. Αλλά και σε 8-10 χρόνια θα έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατ. άτομα, αποκτώντας τόσο μεγάλη πολιτική ισχύ, που θα είναι αδύνατο να αποτραπεί η συνέχιση και διεύρυνση της εισβολής. Ούτε μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι από τους κουκουλοφόρους που συνελήφθηκαν στις πρόσφατες ταραχές η πλειονότητα ήταν μετανάστες. Και αυτά σημειώνονται με όλο τον οφειλόμενο σεβασμό στη μουσουλμανική θρησκεία και τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας των Ελλήνων με τον αραβικό κόσμο.
   Σε αντίθεση με τους μέχρι σήμερα μετανάστες από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, που έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται ομαλά στην ελληνική κοινωνία, οι νεόφερτοι πολυπληθείς μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, λόγω της ισχυρής πολιτισμικής και θρησκευτικής τους ιδιαιτερότητας, δεν είναι ενσωματώσιμοι σε διαφορετικές κοινωνίες, όπως είναι γνωστό από πολλά παρόμοια φαινόμενα (Βοσνία, Μαυροβούνιο, Λίβανος κ.λπ.). Η τεράστια αριθμητική παρουσία τους θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες, εκρηκτικές καταστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των μουσουλμάνων γαλλόφωνων, γάλλων υπηκόων της Αλγερίας, που πριν από πολλές γενιές μετανάστευσαν στη μητροπολιτική Γαλλία και ουδέποτε ενσωματώθηκαν στην εκεί κοινωνία. Η Γαλλία είναι μια χώρα με 65 εκατ. ομοιογενείς κατοίκους, που μπορούν εύκολα να υπερκεράσουν μικρότερες πληθυσμιακές ομάδες. Το ίδιο ισχύει με την Ιταλία των 60 εκατ. και τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Μικρότερα πληθυσμιακά κράτη έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα αποτροπής του φαινομένου, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου εκκολάπτεται το αποτρόπαιο «αυγό του φιδιού».
   Οι δουλέμποροι διακινητές έχουν έδρα τους την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ασύδοτοι. Λειτουργούν υπό την αιγίδα του επίσημου ή του βαθέος τουρκικού κράτους και έχουν γνωστή διεύθυνση και τηλέφωνα για τον κάθε ενδιαφερόμενο! Στην Κωνσταντινούπολη πολλοί λαθρομετανάστες συγκεντρώνονται στις περιοχές Κουμ Καπί και Γελσικόι και ένα από τα «ξενοδοχεία» όπου μένουν ονομάζεται Μερβέ. Στη Σμύρνη συγκεντρώνονται κυρίως στην περιοχή Μπασμάν, κοντά στον ζωολογικό κήπο, και εγκαθίστανται προσωρινά μεταξύ άλλων και στα «ξενοδοχεία» Χοριγιάτ και Όνκα.
   Με τους εδώ συνεργάτες τους οι δουλέμποροι μεταφέρουν το «εμπόρευμα» μέσα από τα θαλάσσια και εδαφικά μας σύνορα, χρησιμοποιώντας ακόμα και κρατικά πλοιάρια. Τους προωθούν επίσης με ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά ή φορτηγίδες, αποβιβάζοντάς τους στη μητροπολιτική χώρα, σε νησιά του Αιγαίου, στην Εύβοια, στο Λαύριο, στον Πόρο, μέχρι και στα λιμανάκια της Βάρκιζας! Επίσης τους μεταφέρουν και αεροπορικώς από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, με πλαστά έγγραφα. Πρόκειται για εφαρμογή στην πράξη του δόγματος Οζάλ, ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς». Το βαθύ τουρκικό κράτος έχει άλλωστε ιστορική ειδίκευση σε κάθε τύπου εθνοκαθάρσεις.
   Και εδώ πρόκειται για μια απλοϊκή, σατανική και αποτελεσματική σύγχρονη πρακτική. Βέβαια η Τουρκία έχει υπογράψει τη διεθνή σύμβαση όπου υποχρεούται να δέχεται τους λαθρομετανάστες που προωθούνται από το έδαφός της, την οποία βέβαια τη γράφει στα «παλαιά της υποδήματα». Ενώ η Ελλάδα τηρεί καθ’ υπερβολήν τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, που έχει υπογράψει το 2003, σύμφωνα με τον οποίο η υποχρέωση για τη διαχείριση των λαθρομεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκει στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους. Έτσι, σχεδόν οπουδήποτε στην Ευρώπη συλληφθεί ένας λαθρομετανάστης, προωθείται στην Ελλάδα, η οποία έχει μεταβληθεί σε «τοξικό υποδοχέα» του προβλήματος από τους «κουτόφραγκους».
   Η πολυπολιτισμική ή διαπολιτισμική κοινωνία στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης λειτουργεί ομαλά σε μεγάλες χώρες όπως η ΗΠΑ, όπου έχει διαφυλαχθεί η υπεροχή των Αγγλοσαξόνων με το σύστημα της εθνολογικής ποσόστωσης της εισροής μεταναστών.
   Στην περιφέρεια της Γης, παρόμοιες πρακτικές μπορεί να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των εθνών-κρατών, όπως έχει συμβεί με πολλά ιστορικά προηγούμενα. Αν δεν προβληματιστούμε σχετικά, τότε υιοθετούμε τη μελλοντική διάλυση της εθνολογικής και κοινωνικής μας συνοχής. Η «μικρή πλην έντιμος Ελλάς» φυσικά δεν είναι σε θέση να περιθάλψει το 1 δισ. των λιμοκτονούντων παγκοσμίως, των αποβλήτων του παγκόσμιου καπιταλισμού που επιζητούν δικαίως μια θέση στη ζωή.
   Η παγκόσμια φτώχεια δεν λύνεται με τη φιλανθρωπία Οι δουλέμποροι διακινητές των λαθρομεταναστών εισπράττουν 3.000-6.000 δολάρια το κεφάλι για τη διακίνηση του «εμπορεύματος», οι ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών στα γκέτο της Αθήνας ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 3-7 ευρώ την ημέρα ανά άτομο, που αναλογούν σε 20-60.000 ευρώ τον μήνα, kai οι έμποροι ναρκωτικών και πορνείας τούς εντάσσουν στο εγκληματικό τους κύκλωμα στο κέντρο της χώρας, που έχει μεταβληθεί σε γκέτο του εγκλήματος και της ντροπής. Και οι «ιθαγενείς» που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές!
   TO ΠAΡON

   • Επίκουρος avatar
    Επίκουρος @ πολίτης 18/01/2010 23:13:14

    Ε ρε γλέντια, η πατρίς κινδυνεύει και θα τη σώσει ο Κατσανέβας, μέσα από τις φυλλάδες και τα κανάλια των Κουρήδων και τις εκπομπές του ουφολόγου Χαρδαβέλλα. Ποιος θα φανταζόταν κάποτε πως θα γινόταν σύμβολα της ακροδεξιάς η Αυριανή, το Παρόν, ο Κατσανέβας και η μετεξέλιξη του Καναλιού 29. Χοχοχοχο.

    Όσον αφορά το ασυνάρτητο κείμενό του, αν και είναι τόσο γελοίο και ανάξιο λόγου που δε θα έπρεπε να το σχολιάσω καν, θα μπω στον πειρασμό να σημειώσω ένα μόνο σημείο, απολύτως ενδεικτικό της γενικότερης αξιοπιστίας του συγγραφέως. Λέει: «Ούτε μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι από τους κουκουλοφόρους που συνελήφθηκαν στις πρόσφατες ταραχές η πλειονότητα ήταν μετανάστες», κάτι που όλοι γνωρίζουμε πως πρόκειται για ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ. Κανείς από τους «κουκουλοφόρος» του περσινού Δεκέμβρη δεν ήταν μετανάστης. Οι μόνοι μετανάστες που συνελήφθησαν ήταν όσοι προσπάθησαν να πάρουν κι αυτοί κάτι από τα ήδη σπασμένα καταστήματα, πράγμα που είναι απολύτως λογικό κι αναμενόμενο, καθώς ο πρώτος που θα κλέψει θα είναι αυτός που πεινάει.

    • πολίτης avatar
     πολίτης @ Επίκουρος 19/01/2010 08:17:19

     Ποιός να το φανταζόταν ότι οι αριστεριστές θα γίνονταν όργανα της άρχουσας τάξης και φορείς των ιδεών της παγκοσμιοποίησης! Αν ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και μετανάστες, δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά και να ήταν τα ΜΜΕ θα το απέκρυπταν, όπως κάνουν πάντα. Θυμάμαι όμως καλά ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο το έκαψαν μετανάστες, οι οποίοι μάλιστα είχαν ξεσαλώσει γύρω από τα αποκαΐδια.. Η εικόνα ήταν αδιάψευστη. Θα μου πεις, και τι έγινε, σιγά το πράγμα, αλλά το κάψιμο του δένδρου έλαβε χώρα πάνω που είχαν σταματήσει οι πολλές φασαρίες και ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ ως απόδειξη της συνέχισης του εκτροχιασμού.
     Χθες, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κ.Σκυλλάκος ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την εξασφάλιση εργασιακών και γενικά κοινωνικών δικαιωμάτων για τους αλλοδαπούς, αυτό όμως δεν πρέπει να συγχέεται με τη χορήγηση ιθαγένειας. Παρατήρησε εύστοχα, ότι στη Γαλλία τα επεισόδια προκάλεσαν μετανάστες, οι οποίοι είχαν την ιθαγένεια, ακριβώς όμως μόνη η χορήγηση ιθαγένειας δεν ωφελεί, αν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την ενσωμάτωση των πληθυσμών. Ακόμη υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει κυρίως τη χορήγηση ιθαγένειας σε ανήλικους, αλλά μόνο σε ενήλικες και κατόπιν αιτήσεως, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι θέλουν πραγματικά να γίνουν έλληνες και δεν τους ενδιαφέρει απλά να εξασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.
     Το καλύτερο της εκπομπής ήταν η κ.Τζάγκρη, η οποία επέμενε ότι το νομοσχέδιο αφορά μόνο τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών, κατηγορώντας τους κ.Παυλόπουλο και Γεωργιάδη ότι ψεύδονται. ¨Όταν ο κ.Παυλόπουλος ανέγνωσε το κείμενο, αντέτεινε το καταπληκτικό επιχείρημα «μα είναι δυνατόν να συναλλάσσονται με τις ελληνικές αρχές παράνομοι;» Τέλος και οι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσαν ότι θα διευκρινιστεί στο κείμενο του νομοσχεδίου ότι αφορά τα παιδιά μόνο των νόμιμων μεταναστών. Μακάρι.

     • πολίτης avatar
      πολίτης @ πολίτης 19/01/2010 09:08:29

      Αυτήν την περίοδο, από τα blogs και τη δημόσια διαβούλευση έμαθα:
      1. Οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα φτάνουν το 70% του πληθυσμού. Κύριε Καρατζαφέρη, θα τις είχες πάρει τις εκλογές θριαμβευτικά, σε έφαγε φαίνεται η φωτογραφία του Τσε στο φόντο.
      2. Οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα συμμετέχουν στη διαδικτυακή επικοινωνία σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους λοιπούς πολίτες. Κρίμα τις διαφημίσεις των προοδευτικών.
      3. Οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση, σε συντριπτικά ποσοστά. Κύριε πρωθυπουργέ, τι να πω, άλλος θεσμοθετεί την περίφημη συμμετοχική δημοκρατία και άλλος επωφελείται από αυτήν. Παρεμπιπτόντως, είχα πιστέψει πολύ σε αυτή τη διαδικασία, μέχρι την ημέρα που εξαφανίσατε από τη δημόσια διαβούλευση την περί ης ο λόγος νομοθετική πρωτοβουλία.
      4. Οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα κατάφεραν να πλανέψουν και να παρασύρουν στις απόψεις τους φυσιογνωμίες όπως ο Θεοδωράκης, ο Γεωργουσόπουλος, ο Κατσανέβας και στο παρελθόν ακόμη και τον ίδιο τον Βελουχιώτη!!!
      Ύστερα από όλα αυτά, είναι κρίμα που δεν κατατάσσω τον εαυτό μου ούτε καν στους δεξιούς, οπότε θα είχα ίσως την ευκαιρία να ανήκω σε μια παράταξη του 70%.

      Επίκουρε, ελπίζω πραγματικά να μην περάσει το νομοσχέδιο, ώστε να μη δικαιωθούν ποτέ οι ανησυχίες μας κι εσείς να συνεχίσετε να γελάτε εις βάρος μας, χαμένοι στη βλακεία, το συμφέρον και τη δουλικότητά σας.

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ πολίτης 19/01/2010 09:12:38

      Όπως ακριβώς το λες πολίτη. Όλοι ακροδεξιοί γίναμε. Το πασοκιστάν θα καταρρεύσει ελέω οικονομίας (λίγο τσουχτερό θα είναι το τίμημα)

     • tiramola avatar
      tiramola @ archaeopteryx 19/01/2010 09:23:06

      Όχι μόνο δεν θα καταρρεύσει αλλά ο Παπανδρέου θα μείνει και στην ιστορία.Να έχεις πίστη!

     • Μάρκο Τ avatar
      Μάρκο Τ @ tiramola 20/01/2010 14:52:28

      Δεν πιστεύω ποτέ σε ηλίθιους, που φαίνονται από 1000 μέτρα ότι είναι ηλίθιοι.
      Mind the GAP (in the mind)!

     • Ελευθερία avatar
      Ελευθερία @ tiramola 20/01/2010 15:09:53

      Την Ιστορία την ρώτησες; Το ξέρει;

     • greekpoliticalreview avatar
      greekpoliticalreview @ tiramola 21/01/2010 14:29:27

      Εντάσεται στην Νέα Θρησκεία του αρχαίου αυτή η καινούργια πασοκική πίστη αγαπητέ τιραμόλα ?

      Τουλάχιστον εκτός από "πίστευε" να "ερευνάτε" κιόλας.

      Άντε γιατί μέχρι τώρα ό,τι κι αν έχει κάνει ο "Θεός" σου έρχεσαι εδώ μέσα να τον αποθεώσεις για τη θεική παρέμβαση και ποτέ για να κρίνεις την εξ ουρανού παρέμβαση.

     • greekpoliticalreview avatar
      greekpoliticalreview @ tiramola 21/01/2010 14:30:09

      Εντάσεται στην Νέα Θρησκεία του αρχαίου αυτή η καινούργια πασοκική πίστη αγαπητέ τιραμόλα ?

      Τουλάχιστον εκτός από “πίστευε” να “ερευνάτε” κιόλας.

      Άντε γιατί μέχρι τώρα ό,τι κι αν έχει κάνει ο “Θεός” σου έρχεσαι εδώ μέσα να τον αποθεώσεις για τη θεική παρέμβαση και ποτέ για να κρίνεις την εξ ουρανού παρέμβαση.

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ πολίτης 20/01/2010 13:50:15

      Ποιο 70% ρε καημένε; 33% μάζεψε η ΝΔ και άλλα 5% το ΛΑΟΣ στις εκλογές του Οκτωβρίου. Όλα τα άλλα κόμματα είχαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα αυτά ακριβώς που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο. Ακόμη και μέσα στη ΝΔ υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να δώσει πλήρη δικαιώματα στα παιδιά της που δεν έχουν σήμερα κανένα δικαίωμα. Ακόμη κι ο Σαμαράς δε διαφωνεί επί της ουσίας, όπως θα διαπιστώσεις αν διαβάσεις καλύτερα τη δήλωσή του, τη στιγμή που ταυτίζει την πατρίδα με τη γλώσσα. 30% με το ζόρι είστε οι φασίστες. Ακριβώς όσοι ψήφισαν υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας το 1974...

     • Α.Κ. avatar
      Α.Κ. @ Επίκουρος 21/01/2010 14:16:39

      Αγαπητέ Επίκουρε

      Εφόσον έχεις δίκιο και πιστεύεις ότι τα ποσοστά των εθνικών εκλογών έχουν ΑΜΕΣΟ ,ΣΥΝΕΧΕΣ, ΔΙΑΡΚΕΣ, ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ αντίκρυσμα σε όλα τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται μία κυβέρνηση , δεν θα είχες αντίρρηση να γίνει δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας. Θα αποδείκνυες έτσι και το ότι οι αντιδρώντες είμαστε μόνο 30-35%. Ή μήπως έχεις;

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ πολίτης 19/01/2010 09:14:40

      Δλδ διαφοροποίησε το ΚΚΕ τη θέση του;

     • πολίτης avatar
      πολίτης @ αλλενάκι 19/01/2010 11:34:38

      αλλενάκι, από τα λεγόμενα του κ.Σκυλλάκου αυτό προκύπτει. Φωνή λαού...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ πολίτης 19/01/2010 11:37:25

      δλδ αργά και βασανιστικά μάλλον θετική είναι αυτή η εξέλιξη,

     • πολίτης avatar
      πολίτης @ αλλενάκι 19/01/2010 20:46:48

      Αυτή ναι, αλλά στο τέλος οι "ειδήμονες" απεφάνθησαν ότι φταίει το ότι ως λαός δεν είμαστε έτοιμοι για το διαφορετικό και θα φροντίσουν να μας "ετοιμάσουν", μέχρι να πάει στη βουλή. Ετοιμαστείτε για γιγαντιαία επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου.

     • Επίκουρος avatar
      Επίκουρος @ πολίτης 20/01/2010 14:03:44

      «Θυμάμαι όμως καλά ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο το έκαψαν μετανάστες, οι οποίοι μάλιστα είχαν ξεσαλώσει γύρω από τα αποκαΐδια..»
      Που το είδες αυτό καλό μου παιδί; Κανένα βίντεο έχεις να μας στείλεις; Γιατί εγώ που κατέβηκα σε αρκετές διαδηλώσεις πέρυσι το Δεκέμβρη δεν είδα κανέναν μετανάστη (απολύτως φυσικό, καθώς κάποιος που είναι ήδη παράνομος και κυνηγημένος αποφεύγει περαιτέρω μπλεξίματα με τις αρχές, ιδίως για εσωτερικά πολιτικά ζητήματα που δεν τον αφορούν).

      «αλλά το κάψιμο του δένδρου έλαβε χώρα πάνω που είχαν σταματήσει οι πολλές φασαρίες»
      Το κάψιμο του δέντρου έγινε στη μεγάλη διαδήλωση της Δευτέρας, δύο μόλις μέρες μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

      «και ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ ως απόδειξη της συνέχισης του εκτροχιασμού.»
      Ώρα είναι να μας πεις πως τα ΜΜΕ αγαπούν τρελά τους «κουκουλοφόρους» (ιδίως εκείνος ο Πρετεντέρης τρελαίνεται με την πάρτη τους). Εγώ τότε γιατί κάθε φορά που ανοίγω την τηλεόραση βλέπω και κάποιον βουλευτή του ΛΑΟΣ να αλυχτάει σαν το σκυλί;

      Ερώτηση: Στους αριστεριστές συμπεριλαμβάνεις και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ;

    • Μάρκο Τ avatar
     Μάρκο Τ @ Επίκουρος 20/01/2010 14:49:52

     Και όμως, φίλος Αλβανός, μου είπε ότι ανάμεσα στους κουκουλοφόρους υπήρχαν και Αλβανοί γνωστοί του.
     Να σε ρωτήσω ευθέως: Θα πήγαινες να ζήσεις στην Αγίου Κωνσταντίνου, στην Πλατεία Βάθης, στη Βικτώρια, τον Άγιο Παντελεήμονα;
     Εδώ είναι το ζουμί. Τα άλλα που λες είναι αριστερίστικες μπουρδολογίες και ιδεοληψίες, από αυτές που στοίχισαν πολλές δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς στον 20ό αιώνα.

 39. Επίκουρος avatar
  Επίκουρος 18/01/2010 04:58:08

  Να λοιπόν που κι ο αγαπημένος σας Σαμαράς (αν εξαιρέσουμε την εθνικόφρονα εισαγωγή που απευθύνεται σε όσους λοξοκοιτάζουν τελευταία προς το ΛΑΟΣ) λέει ακριβώς αυτό που λέω τόσες μέρες κι εγώ και μου την πέφτετε όλοι:

  « Αγκαλιάζουμε όσους θέλουν να ριζώσουν στη χώρα μας. Θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν Έλληνες, αν το θέλουν. Ξέρουμε τη μεγάλη, την τεράστια αφομοιωτική δύναμη που έχει η «ημετέρα Παιδεία», ξέρουμε τη μεγάλη αφομοιωτική δύναμη που έχει η Ελληνική γλώσσα. Θυμόμαστε πάντα αυτό που είχε πει ο Οδυσσέας Ελύτης: ΟΠΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ.»

  Ούτε αίματα, ούτε DNA, ούτε ανώτερες και κατώτερες φυλές, μόνο γλώσσα. Αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο εθνικότητας κι αυτό είναι που κάνει το κάθε παιδί που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ το ίδιο Έλληνα με όλους μας.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ Επίκουρος 18/01/2010 23:17:02

   Αυτό ισχύει και τους Fyromιανούς φαντάζομαι!
   Είσαι σίγουρα ποια καμπάνα χτυπάει ο Αντώνης ΜΑΣ, όταν μιλάει ή νομίζεις ότι χτυπάει αυτή που σε βολεύει;

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ Επίκουρος 18/01/2010 23:17:50

   Αυτό ισχύει και τους Fyromιανούς φαντάζομαι!

   Είσαι σίγουρος ποια καμπάνα χτυπάει ο Αντώνης ΜΑΣ, όταν μιλάει ή νομίζεις ότι χτυπάει ΠΑΝΤΑ αυτή που σε βολεύει;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Επίκουρος 19/01/2010 00:02:06

   Η γλώσσα δεν αρκεί. Απαιτείται
   1) Χριστιανική θρησκεία
   2) μικτός γάμος όχι κατ ανάγκη με Έλληνα/Ελληνίδα.
   3) Γλώσσα, σχολείο κλπ στην Ελλάδα
   Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις ίσως να έχεις εξελληνισμένους μετά την τρίτη γενιά.
   Μετά αυτούς τους πολιτογραφείς.

  • Επίκουρος avatar
   Επίκουρος @ Επίκουρος 19/01/2010 07:42:26

   Ωραίες προϋποθέσεις. Αν εφαρμόζονταν το 1922, σήμερα εσύ δε θα είχες ελληνική ιθαγένεια.

 40. Νίκος avatar
  Νίκος 18/01/2010 09:40:20

  Αγαπητε Επικουρε, εγω ξερω ποτε τα εγραφε ο Παπαδιαμαντης. Εσυ; Η εκπληξη ειναι οτι και ΤΟΤΕ ειχαμε "αραιωμενες" συνειδησεις που εξισωναν -ρεαλιστες βλεπετε- το φυσικο μεγεθος μιας χωρας με την πραγαμτικη αξια της, δλδ του λαου της και των δυνατοτητων της. Οi Αγγλοαμeρικανοι λενε "there's a difference between stature and height". Προφανως μερικοι τα συγχεουν. Και οχι, δεν εννοω να μην λαμβανουμε υπ' οψιν τους συσχετισμους ισχυος, απεναντιας. Αλλα η γενιτσαρικη δουλικοτητα εχει αναχθει σε "ρεαλισμο" και το δωσιμο "γης τε και υδατος" σε ολους τους εθνικισταραδες γειτονους ως "εξευρωπαϊσμος". Και το κερασακι στην (νεοταξικη) τουρτα; κατηγορουν εμας για εθνικισμο (ουτε το 0.01% των Ελληνων δεν ειναι αλλα συλληβδην μας χαρακτηριζουν ΟΛΟΥΣ ως ακροδεξιους τα γραικυλια των ΜΜΕ) οταν το μονο που θελουμε ειναι να ζουμε ειρηνικα και διχως επιθετικοτητα.
  Πειτε μου Αγαπητε Επικουρε τι στην συμπεριφορα Τουρκων, Σκοπιανων και Αλβανων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ;

  • Επίκουρος avatar
   Επίκουρος @ Νίκος 18/01/2010 15:50:21

   Καλά, εσένα ειδικά άδικα σε κατηγορούν, δεν είσαι καθόλου. Χαχαχα. Ή μήπως το θεωρείς δικαιολογημένο να είσαι εθνικιστής και ρατσιστής επειδή τυχαίνει να είναι και κάποιοι από τους γείτονες; Αν επικρατούσαν οι εθνικιστές παγκοσμίως σήμερα δε θα υπήρχε ανθρωπότητα, θα είχαμε σφαχτεί όλοι μεταξύ μας.

   Όμως επί της ουσίας δε βλέπω να απαντάς, ούτε εσύ ούτε κανένας από όσους με έλουσαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα όταν έλεγα το αυτονόητο, αυτό που και ο Σαμαράς λέει τώρα, πως η εθνικότητα καθορίζεται από τη ΓΛΩΣΣΑ. Ούτε από αίματα και σπέρματα, ούτε από πανάρχαια και ένδοξα DNA με σφραγίδα γνησιότητας.

 41. στ.τακης avatar
  στ.τακης 18/01/2010 11:35:14

  ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.
  ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

 42. Νίκος avatar
  Νίκος 18/01/2010 12:28:39

  Απο την σελιδα της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,
  http://www.nchr.gr/category.php?category_id=116
  Το παραθετω διοτι αχουμε μπουχτισει με τα φληναφηματα. Θα δουμε οτι πολιτικά δικαιώματα έχουν όλοι, αλλαν ΜΟΝΟ στην πατρίδα τους και όχι οπουδήποτε...

  ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ τα οποια τα νεοταξικα ιδεολογικα λαμογια μας τα πασσαρουν ως πολιτικα).

  ΠΡΟΟΙΜΙΟ
  Επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο.
  Επειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση, και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και να πιστεύουν, λυτρωμένοι από τον τρόμο και την αθλιότητα, έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου.
  Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα καθεστώς δικαίου, ώστε ο άνθρωπος να μην αναγκάζεται να προσφεύγει, ως έσχατο καταφύγιο, στην εξέγερση κατά της τυραννίας και της καταπίεσης.
  Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να ενθαρρύνεται η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα έθνη.
  Επειδή, με τον καταστατικό Χάρτη, οι λαοί των Ηνωμένων Εθνών διακήρυξαν και πάλι την πίστη τους στα θεμελιακά δικαιώματα του ανθρώπου, στην αξιοπρέπεια και την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, στην ισότητα δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών, και διακήρυξαν πως είναι αποφασισμένοι να συντελέσουν στην κοινωνική πρόοδο και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στα πλαίσια μιας ευρύτερης ελευθερίας.
  Επειδή τα κράτη μέλη ανέλαβαν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν, σε συνεργασία με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, τον αποτελεσματικό σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιακών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.
  Επειδή η ταυτότητα αντιλήψεων ως προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες αυτές έχει εξαιρετική σημασία για να εκπληρωθεί πέρα ως πέρα αυτή η υποχρέωση,
  Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
  Διακηρύσσει ότι η παρούσα Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποτελεί το κοινό ιδανικό στο οποίο πρέπει να κατατείνουν όλοι οι λαοί και όλα τα έθνη, έτσι ώστε κάθε άτομο και κάθε όργανο της κοινωνίας, με τη Διακήρυξη αυτή διαρκώς στη σκέψη, να καταβάλλει, με τη διδασκαλία και την παιδεία, κάθε προσπάθεια για να αναπτυχθεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αυτών, και να εξασφαλιστεί προοδευτικά, με εσωτερικά και διεθνή μέσα, η παγκόσμια και αποτελεσματική εφαρμογή τους, τόσο ανάμεσα στους λαούς των ίδιων των κρατών μελών όσο και ανάμεσα στους πληθυσμούς χωρών που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους.

  ΑΡΘΡΟ 1
  'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

  ΑΡΘΡΟ 2
  Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
  Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.

  ΑΡΘΡΟ 3
  Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.

  ΑΡΘΡΟ 4
  Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται.

  ΑΡΘΡΟ 5
  Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική.

  ΑΡΘΡΟ 6
  Καθένας, όπου και αν βρίσκεται, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της νομικής του προσωπικότητας.

  ΑΡΘΡΟ 7
  'Ολοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 'Ολοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.

  ΑΡΘΡΟ 8
  Καθένας έχει δικαίωμα να ασκεί αποτελεσματικά ένδικα μέσα στα αρμόδια εθνικά δικαστήρια κατά των πράξεων που παραβιάζουν τα θεμελιακά δικαιώματα τα οποία του αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος.

  ΑΡΘΡΟ 9
  Κανείς δεν μπορεί να συλλαμβάνεται, να κρατείται ή να εξορίζεται αυθαίρετα.

  ΑΡΘΡΟ 10
  Καθένας έχει δικαίωμα, με πλήρη ισότητα, να εκδικάζεται η υπόθεσή του δίκαια και δημόσια, από δικαστήριο ανεξάρτητο και αμερόληπτο, που θα αποφασίσει είτε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του είτε, σε περίπτωση ποινικής διαδικασίας, για το βάσιμο της κατηγορίας που στρέφεται εναντίον του.

  ΑΡΘΡΟ 11
  1. Κάθε κατηγορούμενος για ποινικό αδίκημα πρέπει να θεωρείται αθώος, ωσότου διαπιστωθεί η ενοχή του σύμφωνα με τον νόμο, σε ποινική δίκη, κατά την οποία θα του έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες για την υπεράσπισή του εγγυήσεις.
  2. Κανείς δεν θα καταδικάζεται για πράξεις ή παραλείψεις που, κατά τον χρόνο που τελέστηκαν, δεν συνιστούσαν αξιόποινο αδίκημα κατά το εσωτερικό ή το διεθνές δίκαιο. Επίσης, δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που ίσχυε κατά τον χρόνο που τελέστηκε η αξιόποινη πράξη.

  ΑΡΘΡΟ 12
  Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Καθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.

  ΑΡΘΡΟ 13
  1. Καθένας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να εκλέγει τον τόπο της διαμονής του στο εσωτερικό ενός κράτους.
  2. Καθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και τη δική του, και να επιστρέφει σε αυτήν.

  ΑΡΘΡΟ 14
  1. Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.
  2. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί κανείς να το επικαλεστεί, σε περίπτωση δίωξης για πραγματικό αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου ή για ενέργειες αντίθετες προς τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ.

  ΑΡΘΡΟ 15
  1. Καθένας έχει το δικαίωμα μιας ιθαγένειας.
  2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιθαγένειά του ούτε το δικαίωμα να αλλάξει ιθαγένεια.

  ΑΡΘΡΟ 16
  1. Από τη στιγμή που θα φθάσουν σε ηλικία γάμου, ο άνδρας και η γυναίκα, χωρίς κανένα περιορισμό εξαιτίας της φυλής, της εθνικότητας ή της θρησκείας, έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να ιδρύουν οικογένεια. Και οι δύο έχουν ίσα δικαιώματα ως προς τον γάμο, κατά τη διάρκεια του γάμου και κατά τη διάλυσή του.
  2. Γάμος δεν μπορεί να συναφθεί παρά μόνο με ελεύθερη και πλήρη συναίνεση των μελλονύμφων.
  3. Η οικογένεια είναι το φυσικό και το βασικό στοιχείο της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα προστασίας από την κοινωνία και το κράτος.

  ΑΡΘΡΟ 17
  1. Κάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
  2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.

  ΑΡΘΡΟ 18
  Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή της θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και με την τέλεση θρησκευτικών τελετών.

  ΑΡΘΡΟ 19
  Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο.

  ΑΡΘΡΟ 20
  1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συνέρχεται και να συνεταιρίζεται ελεύθερα και για ειρηνικούς σκοπούς.
  2. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να συμμετέχει σε ορισμένο σωματείο.

  ΑΡΘΡΟ 21
  1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας του, άμεσα ή έμμεσα, με αντιπροσώπους ελεύθερα εκλεγμένους.
  2. Καθένας έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτός, υπό ίσους όρους, στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας του.
  3. Η λαϊκή θέληση είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας. Η θέληση αυτή πρέπει να εκφράζεται με τίμιες εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξάγονται περιοδικά, με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία, ή με αντίστοιχη διαδικασία που να εξασφαλίζει την ελευθερία της εκλογής.

  ΑΡΘΡΟ 22
  Κάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας. Η κοινωνία, με την εθνική πρωτοβουλία και τη διεθνή συνεργασία, ανάλογα πάντα με την οργάνωση και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε κράτους, έχει χρέος να του εξασφαλίσει την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

  ΑΡΘΡΟ 23
  1. Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργεία.
  2. 'Ολοι, χωρίς καμία διάκριση, έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία.
  3. Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σε αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αμοιβή της εργασίας, αν υπάρχει, πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας.
  4. Καθένας έχει το δικαίωμα να ιδρύει μαζί με άλλους συνδικάτα και να συμμετέχει σε συνδικάτα για την προάσπιση των συμφερόντων του.

  ΑΡΘΡΟ 24
  Καθένας έχει το δικαίωμα στην ανάπαυση, σε ελεύθερο χρόνο, και ιδιαίτερα, σε λογικό περιορισμό του χρόνου εργασίας και σε περιοδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές.

  ΑΡΘΡΟ 25
  1. Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. 'Εχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του, εξαιτίας περιστάσεων ανεξαρτήτων της θέλησης του.
  2. Η μητρότητα και η παιδική ηλικία έχουν δικαίωμα ειδικής μέριμνας και περίθαλψης. 'Ολα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν είναι νόμιμα ή εξώγαμα, απολαμβάνουν την ίδια κοινωνική προστασία.

  ΑΡΘΡΟ 26
  1. Καθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται δωρεάν, τουλάχιστον στη στοιχειώδη και βασική βαθμίδα της. Η στοιχειώδης εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους. Η πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους, υπό ίσους όρους, ανάλογα με τις ικανότητες τους.
  2. Η εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιακών ελευθεριών. Πρέπει να προάγει την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη φιλία ανάμεσα σε όλα τα έθνη και σε όλες τις φυλές και τις θρησκευτικές ομάδες, και να ευνοεί την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης.
  3. Οι γονείς έχουν, κατά προτεραιότητα, το δικαίωμα να επιλέγουν το είδος της παιδείας που θα δοθεί στα παιδιά τους.

  ΑΡΘΡΟ 27
  1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της.
  2. Καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα ηθικά και υλικά συμφέροντά του που απορρέουν από κάθε είδους επιστημονική, λογοτεχνική ή καλλιτεχνική παραγωγή του.

  ΑΡΘΡΟ 28
  Καθένας έχει το δικαίωμα να επικρατεί μια κοινωνική και διεθνής τάξη, μέσα στην οποία τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη να μπορούν να πραγματώνονται σε όλη τους την έκταση.

  ΑΡΘΡΟ 29
  1. Το άτομο έχει καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα, μέσα στα πλαίσια της οποίας και μόνο είναι δυνατή η ελεύθερη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
  2. Στην άσκηση των δικαιωμάτων του και στην απόλαυση των ελευθεριών του κανείς δεν υπόκειται παρά μόνο στους περιορισμούς που ορίζονται από τους νόμους, με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζεται η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των άλλων, και να ικανοποιούνται οι δίκαιες απαιτήσεις της ηθικής, της δημόσιας τάξης και του γενικού καλού, σε μια δημοκρατική κοινωνία.
  3. Τα δικαιώματα αυτά και οι ελευθερίες δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να ασκούνται αντίθετα προς τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.

  ΑΡΘΡΟ 30
  Καμιά διάταξη της παρούσας Διακήρυξης δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε μια ομάδα ή σε ένα άτομο οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σε αυτήν.

 43. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/01/2010 12:50:27

  Μπράβο ρε Σαμαρά!!!Γι αυτό σε ψηφίσαμε

 44. thespieys avatar
  thespieys 18/01/2010 13:06:55

  Συγκέντρωση συμπαράστασης στους λαθρομετανάστες και υπέρ του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια οργανώνει την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στην Ομόνοια, η ΑΝΤΑΡ.ΣΥ.Α. Δεν είναι δα κ τόσο δύσκολο να μαζευτούνε, ούτως ή άλλως κανένας δε μιλάει πλέον Ελληνικά στην Ομόνοια!

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ thespieys 18/01/2010 13:09:08

   Και πως θα συννενοούνται; στα .... Αντάρτικα !!!!!!

 45. tiramola avatar
  tiramola 18/01/2010 13:23:47

  Οι συμπολίτες μας δεν είναι απόβλητα
  Της Μαριλένας Κοππά
  «Oι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι πληθυσμός», τονίζει ο κύριος Σαμαράς, αρνούμενος την «άκριτη μαζική νομιμοποίηση». Το ερώτημα λοιπόν είναι ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης που «άκριτα» χρησιμοποιούνται από τον νομοθέτη για τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες.

  Ο κ. Σαμαράς συμφωνεί ότι Έλληνες πρέπει να είναι οι μετέχοντες «της ημετέρας παιδείας», αλλά θεωρεί το «ημετέρας» συνώνυμο της «εθνικής» που, όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση απάλειψε από τον τίτλο τού έως πρόσφατα υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το στοίχημα λοιπόν δεν είναι η ένταξη του μετανάστη, αλλά η εθνική του αφομοίωση.

  Σ΄ αυτό το σημείο, ο κ. Σαμαράς νουθετεί:

  «Δεν μπορεί οι Γάλλοι να ανακαλύπτουν σήμερα τη σημασία και την επικαιρότητα της εθνικής ταυτότητας (...), οι Βρετανοί να ανακαλύπτουν τη “βρετανικότητα”, οι Ισπανοί την “ισπανικότητα” και εμείς να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την “ελληνικότητα”».

  Όμως, οι όροι του κ. Σαμαρά είναι δικής του έμπνευσης.

  Οι αυτόχθονες της Βρετανίας αυτοπροσδιορίζονται με βάση την εθνική τους καταγωγή: Άγγλοι, Ουαλοί, Ιρλανδοί, Σκώτοι. Μόνον οι μετανάστες δεύτερης γενιάς αυτοπροσδιορίζονται ως Βρετανοί, γιατί εκείνοι δεν ταυτίζονται με την πατρίδα των γονέων τους ή κάποιο από τα συστατικά έθνη του Βασιλείου.

  Η δε «ισπανικότητα» είναι μία λέξη που αφορά την εποχή του Φράνκο. Σήμερα η χώρα περιλαμβάνει Καταλανούς, Βάσκους και Γκαλιθιάνους που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως «Ισπανοί», ενώ η «ισπανικότητα» δεν προσδιορίζει ούτε καν τη γλώσσα, που αναφέρεται ως «καστεγιάνο».

  Σε καμία από τις χώρες αυτές δεν υφίσταται παράδοση εθνικής αφομοίωσης. Βέβαια, η «γαλλικότητα» ορίζεται και με όρους πολιτισμικής ομοιογένειας, όπως η γλώσσα, αλλά μόνο στο όνομα της συνοχής της δημόσιας σφαίρας. Στη Γαλλία, η πολιτισμική συνείδηση αφορά την ιδιωτική σφαίρα του ατόμου και όχι το κράτος. Παράλληλα, το ρεπουμπλικανικό κράτος διαπνέεται από μία βαθιά κοσμικότητα που μάλλον δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο «ελληνικότητας» της δεξιάς πολυκατοικίας.

  Τελικά, ο κ. Σαμαράς ξεχνάει ότι ο ελληνικός, όπως και κάθε πολιτισμός, δεν είναι κάτι που έχουμε ή δεν έχουμε, αλλά μία δυναμική πρόταση ζωής την οποία συνδιαμορφώνει όλος ο πληθυσμός, δηλαδή ακόμα και οι από εικοσαετίας «προσωρινοί» συμπολίτες μας. Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα κυβέρνηση σκοπεύει να αναγνωρίσει τους καινούργιους συμπολίτες μας ως μόνιμους, γιατί εμείς δεν θέλουμε τις εξεγέρσεις του Παρισιού, της Καλαβρίας ή του Μπράντφορντ.

  Εάν ποτέ ανέλθει στην εξουσία ο κ. Σαμαράς, πρέπει να περιμένουμε προτάσεις «σωτηρίας» από την πολιτισμική μας έκπτωση; Έως τότε, εμείς προτείνουμε έναν δίκαιο δρόμο από την άφιξη στην ιθαγένεια, πιστεύοντας σε έναν δυναμικό ελληνικό πολιτισμό που εμπλουτίζεται και όχι σε μία ταυτότητα α λα Ν.Δ., που είτε αφομοιώνει είτε αποβάλλει τους συμπολίτες μας ως απόβλητα.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ tiramola 18/01/2010 23:46:31

   Καλώς το λογοτεχνικό ΠΑΣΟΚ και την κ.Κοππά που για σχολιάστρια του antinews θα ήταν μια χαρά και θα μάθαινε πολλά πράγματα αν έριχνε καμιά ματιά!

   tiramola αν τη γνωρίζεις να της συστήσεις το antinews να έρχεται να μας γράφει και άλλα τέτοια χαριτωμένα, αν αντέχει!

   Προσπερνώντας την τάση σου να μας αντιγράφεις απόψεις άλλων(δεν έχεις δικιλα σου ή είσαι κομματικός υπάλληλος;) έχω να σχολιάσω την παγκόσμια πρωτοτυπία-ορισμό της κ.Κοππά ελπίζωντας ν'αποσύρει τη συγκεκριμένη παράγραφο από το κείμενό της.

   "Τελικά, ο κ. Σαμαράς ξεχνάει ότι ο ελληνικός, όπως και κάθε πολιτισμός, δεν είναι κάτι που έχουμε ή δεν έχουμε, αλλά μία δυναμική πρόταση ζωής την οποία συνδιαμορφώνει όλος ο πληθυσμός, δηλαδή ακόμα και οι από εικοσαετίας «προσωρινοί» συμπολίτες μας."

   Κα Κοππά και tiramola αν ο Ελληνικός πολιτισμός γνώριζε ότι συνδιαμορφώνεται απ' όλον το πληθυσμό και φυσικά και τους εκάστοτε στο πέρασμα των αιώνων μετανάστες, ΤΌΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΉΣΕΙ!!!!

   Θα προτιμούσε να μην υπάρχει καθόλου ο Ελληνικός πολιτισμός αν ήξερε ότι θα καταντήσει να έχει τέτοιου είδους ερμηνίες.

   Το ωραίο βέβαια είναι ότι η κα Κοππά κατέχει τον ελληνικό πολιτισμό, που της δίνει το δικαίωμα να κάνει τέτοιες κρίσεις και να βγάζει τέτοια συμπεράσματα.

   Προφανώς οι πρόγονοί μας που δημιύργησαν τον Ελληνικό πολιτισμό θα είχαν επηρεαστεί από τους ξενόγλωσσους μετανάστες.

   Κα Κοππά μήπως ξέρετε πόσες γλώσσες μιλούσε ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, Ο Φειδίας, ο Πραξιτέλης, ο Ικτίνος, ο Θουκιδίσης, η Σαπφώ κ.λ.π

   Οποιος κολλήσει τον ιό του ΠΑΣΟΚ, έχει πολύ "πλάκα" τελικά.
   Ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

   Κα Κοππά και tiramola εφόσον η απάντηση ήρθε από σας, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ είστε οι ειδικοί του ΠΑΣΟΚ για ν'απαντήσετε στα λεγόμενα του ΣΑΜΑΡΑ για το μεταναστευτικό!

   ΕΙΠΑΜΕ, ΤΟ Ο,ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ tiramola 19/01/2010 08:50:27

   H ελληνικοτητα ειναι προφανες τι ειναι : η αναφορα σε δυο πολιτισμους του παρελθοντος,τον αρχαιοελληνικο και το βυζαντινο καθως και η ιστορια του νεοτερου ελληνικου κρατους.
   Η "συνδιαμορφωση" της νεας ελληνικοτητας που επιδιωκει η Κοππα και το ΠΑΣΟΚ ως δορυφορος του Μπαρακ ΧΟΥΣΕΙΝ Ομπαμα περιλαμβανει οσο και αν δε λεγεται στα ισια την ισλαμικη διασταση.Με την εννοια αυτη ειναι σε καθετη αντιθεση με οτιδηποτε ονομασθηκε ελληνικο τα τελευταια 1400 χρονια.Ο ελληνισμος απο τα χρονια του Βυζαντιου ,την τουρκοκρατια και ατη νεοτερη ιστορια συνυπηρξε σε ανταγωνιστικη και συγκρουσιακη βαση με το ισλαμ και κινδυνευσε να εξαφανισθει απο αυτο.Ειναι χαρακτηριστικο οτι ολοι οι χριστιανοι ρωμιοι ή Ελληνες ή οπως αλλιως τους ονομασει κανεις που εξισλαμιζονταν εχαναν μετα απο 2-3 γενιες την ελληνικη τους ταυτοτητα και απλουστατα επαυαν να ειναι Ελληνες.
   Για να "συνδιαμορφωσει" τη νεα ταυτοτητα το ΠΑΣΟΚ θα ελθει σε συγκρουση με οτιδηποτε ειναι ή θεωρηθηκε ως τωρα ελληνικο.Αλλωστε τα προεορτια φανηκαν απο την επιχειρηση "σκισμενο κορανι" λιγο πριν τις ευρωεκλογες οπου οι δορυφορες του ΠΑΣΟΚ οργανωσεις της εξωκοινοβουλυετικης αριστερας επελεξαν επιτηδες την 29 Μαιου για την πρωτη πολιτικη πορεια ισλαμιστων στην Αθηνα απο την εποχη της απελευθερωσης της Ελλαδος το 1830.
   Οι αναφορες στις εξεγερσεις του Παρισιου και του Μπραντφορντ που εγιναν απο μουσουλμανους επιβεβαιωνουν τα παραπανω.Αφου πρωτα το οργανο του εξισλαμισμου της Ελλαδος ΓΑΠ υπεγραψε τη συνθηκη Δουβλινο ΙΙ το Δεκεμβριο 2003 θετοντας τα θεμελια της εισροης και παραμονης των ισλαμιστων στην Ελλαδα τωρα ως πρωθυπουργος επισειει την απειλη της εξεγερσης (αραγε τυπου Δεκεμβρη) για να υποχρεωσει τους Ελληνες να "συνδιαμορφωθουν" οπως συνδιαμορφωνονταν επι Οθωμανων με τους Τουρκους.

 46. πατριωτης avatar
  πατριωτης 18/01/2010 14:03:56

  πολλα χρονια σε βλεπω στην αντιπολιτευση......οι νεοι συμπατριωτες μας(αλβανοι.σλαυοι,αφρικανοι,ασιατες κλπ ψηφιζουν δαγκωτο Π Α Σ Ο Κ

 47. πατριωτης avatar
  πατριωτης 18/01/2010 14:06:48

  ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ-ΑΛΒΑΝΟΙ,ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΛΠ- ΨΗΦΙΖΟΥΝ Π Α Σ Ο Κ

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ πατριωτης 18/01/2010 14:10:28

   Το ξερουμε.Και η αντιπολιτευση καλα ειναι.

 48. Dimi avatar
  Dimi 18/01/2010 15:41:00

  Κατάπληκτοι, μαθαίνουμε καθημερινά νέα γιά το «άλλο σχέδιο» με το οποίο το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την θριαμβευτική «Πύρρεια Νίκη» του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, 2009. Και αηδιάζουμε, με την ευκολία και βιασύνη αυτής της Κυβέρνησης να ξεπληρώσει τα τριτοκοσμικά γραμμάτιά της με το ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ / ΠΡΟΔΟΣΙΑ για το μεταναστευτικό που σκοπεύει να νομοθετήσει, ερήμην των Ελλήνων Πολιτών. Κύριοι της Κυβέρνησης, αυτό το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ / ΜΟΡΦΩΜΑ, ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να γίνει Νόμος Διάλυσης του Ελληνικού Κράτους, μέχρις ότου ο ήλιος να βγάλει κέρατα, Δηλαδή, Ποτέ !!!!!

  Αυτή τη φορά, το Βαθύτατο και Σκοτεινό ΠΑΣΟΚ, προσφέρει ψηφοθηρικά Ελληνική «γη» και ¨΄ύδωρ¨ στους τριτοκοσμικούς, προκειμένου να μάς καθήσει στο σβέρκο γιά άλλη μιά 20ετία. Γιά να κάνει τις απαραίτητες "ΤΟΜΕΣ" (έτσι λένε τώρα την «Αλλαγή» και τον «Εκσυγχρονισμό»). Ομως, οι "ΤΟΜΕΣ", αφήνουν "ΟΥΛΕΣ ΒΑΘΕΙΕΣ", που δεν πρόκειται να σβύσουν ποτέ από το πρόσωπο της διαλυμένης από το ΠΑΣΟΚ Ελλάδας. Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, οι μάσκες έχουν πέσει, ο Βασιλιάς είναι γυμνός και μόνος. Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, στρέφετε εναντίον σας τους φιλήσυχους και ανεκτικούς μέχρι τώρα Ελληνες Πολίτες. Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, Είσθε Αποκλειστικά Υπεύθυνοι γιά το καζάνι που κοχλάζει και τις εκρηκτικές αντιδράσεις που θα προκαλέσετε αν δεν λάβετε υπόψη σας την κάθετη άρνηση των Ελλήνων στο ανθελληνικό, ψηφοθηρικό νομοσχέδιό σας.
  -----------------------------------
  Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε από τα μέλη της Κυβέρνησής του να χάσουν κιλά και να γυμνάζονται συχνά, ως ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους Γάλλους Πολίτες, οι οποίοι τους πληρώνουν τον μισθό.

  Οι «ΣΟΥΜΟ» του ΠΑΣΟΚ θα ήταν σοφό, ν’ακολουθήσουν το παράδειγμα των Γάλλων Πολιτικών. Χρειάζεται να χάσουν πολλά περιττά κιλά, τα οποία σε συνδυασμό με τις εκφράσεις του προσώπου κατά την εκφορά του πολιτικού λόγου, εκπέμπουν εικόνες επιεικώς, Απωθητικές! που προσβάλλουν την οπτική και αισθητική μας. Η σημαντική απώλεια βάρους τους, θα είναι η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους Ελληνες Φορολογούμενους, οι οποίοι σε περίοδο ιδιαίτερα ισχνών αγελάδων, σφίγγουν ακόμη περισσότερο το ζωνάρι, γιά να πληρώσουν τους παχυλούς 16μηνους μισθούς τους. Επί τέλους, Ελεος!!

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ Dimi 18/01/2010 15:50:48

   Φαντάσου τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο 67 κιλά. Ε ρε γέλια!!!!

 49. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 18/01/2010 16:49:10

  Πάντως σε αυτό το θέμα ο Σαμαράς είναι σώφρων στην τακτική που ακολουθεί πρώτη φορά τον αναγνωρίζω. Λέει απλά την γνώμη του, έχει και μέχρι ενός σημείου δίκιο χωρίς να ακολουθεί τις ακρότητες που τον εξωθεί ο Καρατζαφέρης. Και οι μετανάστες συμπολίτες μας είναι αναγκαστικά αφού προτίμησαν να εγκατασταθούν οι οικογένειες τους μόνιμα στην Ελλάδα κάποια στιγμή θα γίνουν Έλληνες. Αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή η ιθαγένεια πρέπει να λαμβάνεται με όρους.

 50. περαστικός avatar
  περαστικός 18/01/2010 17:20:24

  Αποκαλυπτική καταγραφή των καθεστώτων απόδοσης ιθαγένειας και υπηκοότητας σε διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη και σύγκριση με το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ

  Πρόταση ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής (2010)

  ΟΜΑΔΑ ΣΚΕΨΗΣ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ

  http://www.antibaro.gr/node/1025

 51. στ. τακης avatar
  στ. τακης 18/01/2010 17:53:58

  ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

 52. Νίκος avatar
  Νίκος 19/01/2010 09:00:12

  Λεει ο Ψυχραιμιας,
  "Ειναι χαρακτηριστικο οτι ολοι οι χριστιανοι ρωμιοι ή Ελληνες ή οπως αλλιως τους ονομασει κανεις που εξισλαμιζονταν εχαναν μετα απο 2-3 γενιες την ελληνικη τους ταυτοτητα και απλουστατα επαυαν να ειναι Ελληνες".

  Ετσι ακριβως ειναι Ψυχραιμια. Η συντριπτικη πλειοψηφια των σημερινων Τουρκων ειναι απογονοι εξισλαμισθεντων Χριστιανων, κατα κυριο λογο Ελληνων. Και ας λεει ο,τι θελει ο συρφετος των αμερικανοτσολιαδων.

  Γιατι οι "ιστορικοι" μας δεν το αγγιζουν αυτο;
  Τι εχουν να πουν οι Κεμαλοπληρωμενοι νεονενεκοι μας;
  ΠΟυ ειναι οι εκπομπες στην ΤΒ για το θεμα;
  Ειναι πρωτης ταξεως εργαλειο για την "συμφιλιωση" των λαων εκατερωθεν του Αιγαιου.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Νίκος 19/01/2010 09:11:42

   Δεν το αγγιζουν για πολλους λογους.Οι σοβαροι εθνικιστες καταλαβαινουν οτι η ισλαμικη ταυτοτητα ειναι πολυ ισχυρη και δεν μπορει να την αφομοιωσει ο ελληνισμος.Οι αλλοι τι να πουν,οτι ευθυνονται οι Βυζαντινοι για την αλωση επειδη δεν ησαν αρκουντως πολυπολιτισμικοι;

 53. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/01/2010 09:16:45

  Τι γίνεται με τα σχόλια ρε παιδιά σε άλλον απαντάμε αλλού και πρωθύστερα εμφανίζεται το σχόλιο με την ημερομηνία

 54. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/01/2010 09:29:37

  Παντως με τη δηλωση Σαμαρα το ΠΑΣΟΚ αναγκασθηκε να σταματησει την ευκολη προπαγανδα περι αιματος,γονιδιων και καταγωγης και να ταχθει ανοικτα ΚΑΤΑ της αφομοιωσης των μεταναστων απο τον ελληνικο πολιτισμο αλλα υπερ της συνδιαμορφωσης του μελλοντικου πολιτισμου απο εμας και τους μεταναστες.
  Συνεπως τελειωνει και η χρηση της ρησης του Ισοκρατη απο τους "προοδευτικους" κλπ μαιντανους.Το ΠΑΣΟΚ ειναι ΚΑΤΑ της αφομοιωσης των μεταναστων στην "ημετερα παιδεια".Ειναι υπερ της ΑΛΛΑΓΗΣ της "ημετερας παιδειας" κατα τα γουστα των μεταναστων και υπερ της αλλαγης και της δικης μας για να συνδιαμορφωσουμε μια αλλη "ημετερα παιδεια" οπου ο Κολοκοτρωνης π.χ. θα ειναι επικινδυνος εθνικιστης αυτονομιστης που δεν καταλαβε το μεγαλειο της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας.
  Ετσι και εξηγουνται και διαφορα κολπα τυπου Δραγωνα ,Ρεπουση κλπ.Επειδη το προοδευτικο κατεστημενο γνωριζει την "ημετερα παιδεια" των μελλοντικων συνδιαμορφωτων -Αλλαχ ακμπαρ- προσπαθει προληπτικα (preemptive strike πολιτιστικου τυπου) να λειανει τη δικη μας ωστε να ¨συνδιαμορφωνεται" πιο ευκολα με αυτη εκεινων που θα πολιτογραφησει.

 55. Dimi avatar
  Dimi 19/01/2010 20:11:23

  Nulli Secundus / Nulli Secunda http://bit.ly/7eIQpH

 56. Dimi avatar
  Dimi 20/01/2010 07:28:32

  MSN® Eiδήσεις: Δράσεις για τη στήριξη της Ελληνικής οικογένειας με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά http://bit.ly/7K0ths

 57. Ελευθερία avatar
  Ελευθερία 20/01/2010 15:26:39

  Επειδή το σχόλιο μου δεν μπήκε στην σωστή του θέση το επαναλαμβάνω:

  Tiramola:
  Όχι μόνο δεν θα καταρρεύσει αλλά ο Παπανδρέου θα μείνει και στην ιστορία.Να έχεις πίστη!

  Απάντηση:
  Την Ιστορία την ρώτησες; Το ξέρει;

 58. Νίκος avatar
  Νίκος 21/01/2010 14:38:57

  Ιδου και μερικοι ακομα λογοι γιατι επειγεται το ΠΑΣΟΚισταν για το νομσχεδιο.
  πρεπει να ρωτησουμε

  •Γιατί υιοθετούνται τόσο χαλαρές προϋποθέσεις;
  •Γιατί το μέτρο προωθείται με τόση βιασύνη;

  Οι χαλαρές προϋποθέσεις συνίστανται κυρίως στους μικρούς χρόνους παραμονής που απαιτούνται (από 10 στα 5), στην κατάργηση κριτηρίων ενσωμάτωσης (όπως η γνώση ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού), και στη κτήση της ιθαγένειας από ανήλικους (με ελάχιστες προϋποθέσεις είτε γέννησης είτε φοίτησης για λίγα χρόνια σε σχολεία).
  Η απάντηση είναι σχετικά απλή: οι χαλαρές προϋποθέσεις σε συνδυασμό με την υιοθέτηση πολιτογραφήσεων με απλή δήλωση και προθεσμίας διετίας για την απάντηση αποσκοπούν στην πολιτογράφηση του μεγίστου δυνατού αριθμού μεταναστών. Επιπλέον η κτήση ιθαγένειας από άβουλους ανηλίκους έχει ως στόχο να κατοχυρώσουν ελληνική υπηκοότητα όσο το δυνατόν περισσότεροι έτσι ώστε να μην μπορεί να τους αφαιρεθεί μετά από ενδεχόμενη νέα αλλαγή του δικαίου ιθαγένειας.

  Η απογραφή του 2011

  Τα προαναφερθέντα αφορούν την προφανή πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει μια μεγάλη νέα δεξαμενή πράσινων ψηφοφόρων. Η δε βιασύνη του να περάσει ένα διχαστικό νομοσχέδιο από την αρχή της κυβερνητικής θητείας έχει ως στόχο να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων ο μέγιστος δυνατός αριθμός ψηφοφόρων.

  Όμως υπάρχει και ακόμα ένας λόγος για τη βιασύνη: η απογραφή του 2011 με βάση την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογες, και στην οποία θα καταγραφεί ο πληθυσμός της χώρας.


  Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να πολιτογραφηθεί η μεγάλη μάζα των αλλοδαπών πριν από το 2011, γι' αυτό έβαλε και τη σχετική διετή προθεσμία. Ο δε απαιτούμενος χρόνος της 5ετίας παραμονής (από προηγούμενη δήλωση για 7ετία του Πρωθυπουργού) δεν είναι τυχαίος αλλά συμπίπτει με 5 έτη μετά την τελευταία μεγάλη νομιμοποίηση του 2005.


  Η απογραφή του 2011 θα οδηγήσει σε πιθανή ανακατανομή των εδρών, αντικατοπτρίζοντας τη νέα δημογραφική πραγματικότητα με την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στο εκλογικό σώμα. Γι' αυτό είναι απαραίτητο (για το ΠΑΣΟΚ) οι αλλοδαποί να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα πριν το 2011.


  Επιπλέον η καταγραφή των αλλογενών στο εκλογικό σώμα είναι απαραίτητη για την υιοθέτηση μέτρων τύπου θετικών διακρίσεων (affirmative action). Αυτά τα μέτρα, τα οποία υιοθετούνται από αριστερά κυβερνητικά κόμματα στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν ως στόχο να εκπροσωπούνται οι "μειονότητες" κατ' αναλογικό ποσοστό στις διάφορες θέσεις και αξιώματα, π.χ. στην Αστυνομία, στα Πανεπιστήμια, στο Δημόσιο, κτλ.


  Το σχέδιο ΠΑΣΟΚ


  - Έχοντας εξασφαλίσει την ευγνωμοσύνη των μεταναστών μέσω της πολιτογράφησης
  - Έχοντας εξασφαλίσει τον νέο εκλογικό χάρτη μέσω της απογραφής του 2011
  - Έχοντας εξασφαλίσει τους νέους "πελάτες" του 2011 μέσω θετικών διακρίσεων με βάση την απογραφή του 2011


  Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στις εκλογές του 2013 παντοδύναμο, έχοντας εξασφαλίσει ένα +5% τουλάχιστον ψηφοφόρων από την ήδη καλή του αφετηρία.


  Τρία μόνο προβλήματα έχει στην υλοποίηση του σχεδίου του:
  •Η απόρριψη του "Γερμανικού" εκλογικού συστήματος δεν θα του δώσει το πολυπόθητο μπόνους στις μονοεδρικές΄έως το 2017. Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να σαρώσει τις μονοεδρικές, αποκτώντας έτσι άμεση πρόσβαση στις τοπικές κοινωνίες ενώ η αντιπολίτευση θα περιοριστεί να πάρει τις έδρες της μόνο από τις ευρύτερες περιφέρειες.
  •Τουλάχιστον το 1/2 των μεταναστών ηλικίας έως 35 ετών (δηλαδή οι άνδρες) δεν πρόκειται να δείξουν καμιά ζέση να γίνουν Έλληνες, αφού αμέσως θα πρέπει να καταταγούν στον Στρατό. Κι αν/όταν περάσει η κυβερνητική ρύθμιση θα δείτε την μεγάλη δυσαναλογία αιτημάτων πολιτογράφησης ανάμεσα στα δύο φύλα.
  •Η τεράστια κοινωνική έκρηξη λόγω της βέβαιης οικονομικής αποτυχίας αλλά και των ορατών αποτελεσμάτων της πολιτογράφησης μεταναστών θα οδηγήσει σε μεγάλη μεταστροφή της ψήφου των πραγματικά ιθαγενών.

 59. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/01/2010 14:45:37

  Τι εύκολη πιπίλα... πας μη πρασινοφρουρός, "ακροδεξιός". Και ο Θεοδωράκης... και ο Ελύτης και ο Ρίτσος, αν ζούσαν (τα ποιήματά τους τους καρφώνουν)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.