#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Η δόξα είναι εφήμερη"Δικαιολογημένη και κατανοητή η αγωνία όλων μας για το μέλλον της πατρίδας. Και θεμιτές οι διαφωνίες που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε με την πολιτική τακτική.

Πραγματικός πατριώτης όμως δεν είναι αυτός που βγάζει πύρινους λόγους σε τηλεοπτικά παράθυρα και ραδιόφωνα  εκμεταλλευόμενος την δυστυχία του λαού. Ούτε εκείνοι οι (για την πάρτη τους) "δεξιοί" που κάνουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής στην Βουλή και στην TV

Πατριώτης είναι εκείνος που μέσα από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να κρατήσει την χώρα όρθια έχοντας ως κύριο μέλημα την επιβίωση και την ευημερία του λαού της, με όποιο προσωπικό και πολιτικό κόστος.

Γουστάρω κι εγώ όπως πάρα πολλοί άλλοι  να δω τον Σαμαρά να αποχωρεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου, να τα «σπάει» με την Τρόικα και να προκηρύσσει εκλογές στην Πλατεία Συντάγματος.  Είμαι επίσης βέβαιος ότι στην περίπτωση αυτή  θα κατακτούσε ισχυρή πλειοψηφία και ο λαός θα τον πήγαινε στο Μαξίμου εν είδει ρωμαϊκού θριάμβου.

Νομίζετε ότι ο Σαμαράς δεν το θέλει;

Νομίζετε ότι του αρέσει να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον ΓΑΠ, τον Καρατζαφέρη και έναν εκπρόσωπο των τραπεζιτών;

Νομίζετε ότι του αρέσει να συμμετάσχει στην λήψη νέων μέτρων;

Η ψυχή του το ξέρει κι αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες από τις συναντήσεις με τον Παπαδήμο.

Έχει όμως ένα φίλο από τα παλιά, που είναι συνεχώς στο πλευρό του και αποφεύγει την δημοσιότητα όπως ο διάολος το λιβάνι (όχι σαν μερικούς μερικούς, να μην λέμε ονόματα) και του ψιθυρίζει στο αυτί: "η δόξα είναι εφήμερη, Αντώνη, θυμήσου τι έλεγαν στους Ρωμαίους αυτοκράτορες στους Θριάμβους (Sic transit gloria mundi)"

“Μην καταλαμβάνεις μια θέση που είναι απομονωμένη και αποκομμένη από πόρους”, έλεγε ο Σουν Τζου…

Και δυστυχώς η ωμή πραγματικότητα λέει, ότι η Ελλάδα αν δεν πάρει το επόμενο πακέτο διάσωσης θα μείνει χωρίς λεφτά και πόρους και αποκομμένη από τις αγορές. Η επιστροφή στην δραχμή θα είναι καταστροφική για τον λαό, που θα ρίξει το φταίξιμο στον Σαμαρά. Οι ίδιοι που θα τον πάνε πανηγυρικά στο Μαξίμου θα ζητάνε την κεφαλή του επί πίνακι, όταν δεν θα έχουν να φάνε.

Δεν λέω, η ιδέα της δραχμής ακούγεται ιδιαιτέρως ρομαντική. Η  ιδέα της πείνας δεν ξέρω όμως πως θα ακουστεί.

Όσοι όψιμοι αντιμνημονιακοί τριγυρίζουν τώρα στο διαδίκτυο και ρίχνουν το ανάθεμα στον Σαμαρά (συμπλέοντας με εκείνους που πριν από δυο χρόνια μας καλούσαν να στηρίξουμε τη Ντόρα και τους άλλους που πριν από τέσσερα χρόνια προσκυνούσαν εκείνους που παρέδωσαν την Ελλάδα στον ΓΑΠ και την μαμά του) θέλουν να ξεχνούν το βασικό: Ότι δεν θα είχαμε οδηγηθεί σε αυτή την δεινή ήττα αν ο ΓΑΠ και η παρέα του αντί να εισπράττουν λεφτά από την τρόικα για  να βολεύουν ημετέρους, εφάρμοζαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Δεν θα είχαμε οδηγηθεί εδώ, αν ο ΓΑΠ και η παρέα του εφάρμοζαν ορισμένες πολιτικές από αυτές που πρότεινε ο Σαμαράς όταν είπε ΟΧΙ στο Μνημόνιο, καθώς και από αυτές που παρουσίασε τόσο στο Ζάππειο Ι, όσο και στο Ζάππειο ΙΙ.

Επειδή όμως δεν έκαναν τίποτα, καλείται τώρα ο Σαμαράς να "καθαρίσει".

Και δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από αυτό που υποσχέθηκε από την πρώτη στιγμή: ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Πριν από λίγους μήνες όταν στην επιστολή του προς την Τροίκα άλλαξε για λόγους τακτικής το "επαναδιαπραγμάτευση" με το "τροποποίηση" πέσανε να τον φάνε. Τώρα που διαπραγματεύεται και σέρνει και τον Καρατζαφέρη μαζί του, λένε ότι "όλοι ίδιοι είναι".

Κερδίζουμε λίγα προς το παρόν; θα συμφωνήσω. Αλλά κερδίζουμε. Δεν παραδινόμαστε αμαχητί. Για πρώτη φορά η τρόικα στριμώχνεται και αναγκάζεται να υποχωρεί επιστρέφοντας με νέες προτάσεις. Αυτό συμβαίνει καθημερινά τόσες ημέρες τώρα και δεν οφείλεται φυσικά ούτε στον κ. Παπαδήμο ούτε στον αρχηγό χωρίς κόμμα, ούτε στον ΛΑγΟΣ.

Και μετά τις εκλογές, ως πρωθυπουργός πλέον, ο Σαμαράς θα διαπραγματευτεί καλύτερα και περισσότερα. Η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου αυτό εξυπηρετούσε : να φτάσει να διαπραγματευτεί ο ίδιος. Όχι με οδοφράγματα και ποτάμια αίματος στους δρόμους, αλλά με τακτικές κινήσεις.

Όποιος έχει κάτι καλύτερο να προτείνει, εδώ είμαστε να το δημοσιεύσουμε.

Και αν δεν είναι αυτή πατριωτική στάση, τότε ποια είναι;

Πάνος Ζ.

ΥΓ: “Ο πολεμιστής είναι δυνατός, όταν αναγκάζει τον εχθρό να του απαντήσει. Είναι αδύνατος, όταν αυτός απαντά στον εχθρό”, έλεγε επίσης ο Σουν Τζου…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 07/02/2012 14:05:54

  "Δεν λέω, η ιδέα της δραχμής ακούγεται ιδιαιτέρως ρομαντική. Η ιδέα της πείνας δεν ξέρω όμως πως θα ακουστεί."

  Το θέμα είναι πως η πείνα δεν είναι ιδέα, είναι εδώ ήδη με 1,2 εκ. ανέργους και 250000 συσσίτια καθημερινώς. Δε βλέπω λοιπόν πολλά που θα χάσουμε αν κάνουμε επιστροφή στο μέλλον της προοπτικής με εθνικό νόμισμα αντί να μείνουμε στο απελπιστικό και σκοτεινό παρόν. Αρκεί ο ΑΣ με τον Πούτιν να έχουν έτοιμο σχέδιο για την περίπτωση που γίνει αυτή η επιστροφή.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Γεώργιος Τ. 07/02/2012 14:13:56

   Πόσον καιρό θέλει η επιστροφή στην δραχμή; Το σκέφτηκες ποτέ; Τι θα γίνει το μεταξύ;

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ Αυτόνομος 07/02/2012 14:21:33

    Η δραχμή θα έρθει είτε το θέλουμε είτε όχι. Όταν θα έρθει, μετά από ένα χρόνο, πάλι θα είμαστε απροετοίμαστοι και οι ¨σωτήρες ¨ μας, της εγχώριας τριμερούς, θα καλοπερνούν στο εξωτερικό με εμάς τους υπό(λιπους) εξαθλιωμένους .

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Απόστολος 07/02/2012 14:23:53

     Ενώ τώρα στερούνται αυτοί και εμείς τα έχουμε όλα έ; Κάτι συγκρίσεις που κάνετε βρε παλικάρια...

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Γεώργιος Τ. 07/02/2012 14:56:39

   Οχι , Γεώργιε , ΔΕΝ είναι ακόμα εδώ η πείνα. Με όλο τον σεβασμό σε όσους ήδη πραγματικά υποφέρουν, ακόμα και τώρα , η πλειοψηφία θεωρεί "πεινα" το ότι δεν θα μπορέσει να πάει το Πάσχα στην Πράγα! (εκτός αν άλλαξε η μόδα και δεν είναι πιά η Πράγα "in" , δεν παρακολουθώ).

   Ας ελπίσουμε πως δε θα γνωρίσουμε τι σημαίνει πραγματική πείνα, και τι σημαίνει να σου παίρνουν όσα έχτισες μιά ζωή, για να μη μείνουν νηστικά τα παιδιά σου. Αλλα βλέποντας στις δημοσκοπήσεις ποιούς φαίνεται να επιλέγουμε σαν σωτήρες, δεν νομίζω να το αποφύγουμε...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 18:16:29

    Ακριβώς φίλτατε. Εγώ χαίρομαι που ακόμα μπορώ και έχω 2 γεύματα τη μέρα, έστω και οριακά, και υπάρχουν άτομα που διαρυγνύουν τα ιμάτιά τους γιατί δεν τους φτάνει 1,5 χιλιάρικο με δικό τους σπίτι. Όταν δουν μερικοί τι πραγματικά θα πει πείνα θα καταλάβουν ότι τα ψευτονταηλίκια δεν είναι δείγμα ελευθερίας όταν θα μπορεί να σε αγοράσει ο εχθρός για δύο ψίχουλα και ένα δάχτυλο γάλα για το παιδί σου.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 18:22:45

    Επειδή το θες λιάνα, να στο κάνω: Κατάσταση πείνας για 3 εκατ. κόσμο (άνεργοι με τις οικογένειές τους και ανάπηροι και ηλικιωμένοι) υπάρχει ΗΔΗ που παίρνει ή δανείζεται από γνωστούς και συγγενείς που κι αυτοί είναι ήδη στο όριο. Αν περάσουν τα μέτρα, σε 3 μήνες θα βρίσκεται ή όχι τουλ. πέντε (5) εκατομύρια λαός σε αυτή τη θέση με τους μισθούς και τις συντάξεις κατακρεουργημένες; Η πείνα άρχισε και εξαπλώνεται έτσι κι αλλιώς. Για να κρατήσει λίγο πρέπει να το κάνουμε κούγκι το σχέδιό τους για να ζήσει η χώρα ανεξάρτητη και να ξανασηκωθεί. Αυτοί που εκβιάζουν είναι εχθροί (από πότε οι εκβιαστές λέγονται σύμμαχοι και εταίροι άλλωστε;). Η υποταγή σε εχθρό χωρίς μάχη μέχρις εσχάτων λέγεται εσχάτη προδοσία στα ελληνικά. Και επειδή γίνεται μόνο οικονομικός πόλεμος, μάχη μέχρις εσχάτων είναι η στάση πληρωμών μονομερώς και η στροφή στην ανάπτυξη με τελείως διαφορετική πολιτική. Και αν θέλουν οι "εταίροι" βοηθούν, αν όχι καταρρέει η ευρωζώνη μαζί μας. Για να δούμε τότε τι θα κάνουν;

  • κωστας Α avatar
   κωστας Α @ Γεώργιος Τ. 07/02/2012 20:01:05

   Αγαπητοι κρυπτοσυνομιλητες. Ο πολεμος ειναι η συνεχιση της πολιτικης με αλλα μεσα .Ειναι πολιτικη. ΣΥΜΦΩΝΑ με δηλωσεις πολιτικων βρισκομαστε σε πολεμο με αλλα μεσα.Στον πολεμο σταματανε οι γκρινιες των πολλων ,οι Ηγετες ερχονται στο υψος των περιστασεων ,ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ [και πρεπει να ειναι ιδιες για ολους διοτι ειναι της ΠΑΤΡΙΔΟΣ ] , και ακολουθως οριζουν τους πλεον καταλληλους Στρατηγους για την Μορφη του πολεμου που διεξαγεται δηλαδη τους καλλιτερους ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ με ενα καλο επιτελειο απο αστερες του marketing και μια καλη ομαδα ψυχολογων . Μ ενα τετοιο επιτελειο εγω θα διαχειριζομουνα την κατασταση .Με ενα υπουργειο Εξωτερικων να τρεχει σε φιλιες χωρες για να ξερουμε τι ''πυρομαχικα'' εχουμε .Δεν γνωριζω τι και πως γινεται αλλα αυτο το γκαραγκιοζιλικι καθε μερα δικηγοροι ,συνδικαλιστες ,πονεμενοι κλπ..κλπ...στα καναλια και δημοσιογραφοι με τα μικροφωνα να παρουν δηλωση- ειδηση για το τι εγινε στη συσκεψη ,δειχνει μια χωρα που δεν ξερει να πολεμα και να διαχειριζεται Μεγαλες Κρισεις . ΗΡΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑΥΡΑ'Ι'ΤΟΙ παπαδακηδες , καμπουρακηδες και λοιποι......αστερες της ΤV ,χαλαρωστε , αφηστε τους '' στρατηγους '' να διεξαγουν τις Επιχειρησεις . ΟΣΟ διεξαγεται αυτος ο αγωνας Εσεις εν τω μεταξυ παρεα μ ολους αυτους που καλειται στα πρωιναδικα καντε την αυτοκριτικη σας και συστηστε και στους υπολοιπους ΕΛΛΗΝΕΣ να κανουν την δικη τους . ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΩΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ; Γιατι τωρα ολοι βλεπετε τα κακως κειμενα ;Δεν βλεπατε οτι η χωρα ειχε μετατραπει σ ενα απεραντο τσιφτετελαδικο ; Δεν βλεπατε οτι ειχε χαθει καθε ιχνος ηθικης ; Δεν ακουγατε το ''απο δω η γυναικα μου κι απο κει το αισθημα μου'' εγινε τροπος ζωης του συγχρονου Νεοελληνα και ετρωγε τα θεμελια της κοινωνιας μας . Εξηντα τοις εκατο διαζυγια . Γεμισε η χωρα διαζευγμενους,παιδια εγκαταλελειμενα .Τα μπουζουξιδικα αποκαλουνταν πολιτιστικα κεντρα και ολοι αυταρεσκα γελαγαμε .Εσεις δεν εισαστε που μολις επεφτε στην αντιληψη σας ιερωμενος με παραβατικη συμπεριφορα πεφτατε σαν κορακια να το αναδειξετε ενω την ιδια στιγμη ''δεν βλεπατε το τεραστιο εργο των λοιπων 99 που αγωνιζονταν στον αγωνα τον καλο .ΔΕΝ ξερατε τιποτα για το απεραντο φαγοποτι ;Σκεφθηκατε ποτε ποσο δυσκολο ειναι να διεξαχθει ενας πολεμος αυτης της μορφης οταν ο λαος σου σκεφτεται μονο την καλοπεραση του. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .Με espresso και Facebook ,δεν κερδιζονται πολεμοι .Ισως καμια γκομενιτσα αλλα Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ.Τελος θα ηθελα να θυμησω προς ολους μας . ''ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ . ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΝΝΑ'' καληνυχτα σας .

 2. sceptic avatar
  sceptic 07/02/2012 14:09:13

  Η πραγματική εφαρμογή της Δημοκρατίας απαιτεί οι αποφάσεις να μην λαμβάνονται ερήμην του Ελληνικού λαού....το ίδιο έλεγε και ο κ. Σαμαράς μέχρι πριν ένα μήνα.
  Τώρα να μας εξηγήσει γιατί άλλαξε άποψη....

  • Απηυδισμένος avatar
   Απηυδισμένος @ sceptic 07/02/2012 14:16:15

   Δηλαδή τι πρέπει να κάνει; Να καλέσει εθνοσυνέλευση στην πλατεία Συντάγματος. Να εξηγήσει οτι δεν άλλαξε γραμμή, όπως πιστεύουν μερικοί άσχετοι ή βαλτοί, αλλά κάνει αυτό που έλεγε από την αρχή, δηλαδή επαναδιαπραγμάτευση;

   • sceptic avatar
    sceptic @ Απηυδισμένος 07/02/2012 14:18:30

    Να ρωτήσεις τον κ. Σαμαρά τι εννοούσε....

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ Απηυδισμένος 07/02/2012 14:23:56

    Για ποια επαναδιαπραγμάτευση μιλάτε; Με ποιόν διαπραγματεύεται και για ποίου το όφελος;

 3. kostaks avatar
  kostaks 07/02/2012 14:10:58

  Aν υπογραψει φιλε Πάνος Ζ. τοτε μονο με την γραμματεα του τομσεν θα μπορει να διαπραγματευτει !!!

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ kostaks 07/02/2012 14:17:46

   Σοβαρά ε; Γι αυτό πηγαινοέρχεται τώρα ο Τόμσεν και η παρέα του. Και μέχρι και τον Σαρκοζί με την Μέρκελ βγάλαν στα κανάλια για να απειλήσουν. Ενω χθες τα αμερικανικά κανάλια μετέδιδαν οτι ο Σαμαράς φταίει για όλα.

  • loretta avatar
   loretta @ kostaks 07/02/2012 16:53:12

   ...μαλιστα ενω ο εθνοσωτηρας ΓΑΠ και ο Μπενι....με τους κλητηρες!!

   Απο οποια σκοπια και να το δεις ο Σαμαρας ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ καθε μερα πανηγυρικά και οπως ειπε ο ιδιος ¨"δυστηχως"

 4. S.K avatar
  S.K 07/02/2012 14:11:24

  Μας δουλεύετε? Για τη δόξα η συζήτηση, ή για το ότι είναι νομοτελειακό το ότι η υπογραφή θα σημάνει την πλήρη καταστροφή της χώρας?

  Έχουμε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα? Ο μακαρίτης ο Τάσσος ο Παπαδόπουλος εάν είχε τα δικά σας τα μυαλά, θα είχε δεχτεί το Ανάν από την πρώτη στιγμή. Το έκανε? Θέλησε να το παίξει ρεαλιστής?

  Για συμμαζευτείτε!

  • Γαλάζιος ταλιμπάν avatar
   Γαλάζιος ταλιμπάν @ S.K 07/02/2012 14:19:01

   Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει το κομμάτι πήγαινε σε κανένα κουρδιστό ποροτοκάλι που είναι του επιπέδου σου

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ Γαλάζιος ταλιμπάν 07/02/2012 14:54:45

    Taliban, θεωρείς τον εαυτό σου πιό γαλάζιο από αυτούς που έχουν άλλη αντίληψη των πραγμάτων ή δεν γλύφουν;
    Αλλιώς δεν δικαιολογείτε ο τρόπος που απαντάς στα ερωτήματα σχολιαστών.

 5. the mechanic avatar
  the mechanic 07/02/2012 14:11:51

  Το γράφω για τελευταία φορά. Θα το χτυπάτε το κεφάλι σας, είναι λάθος η δανειακή.

  Αντώνη, μην υπογράψεις τη δανειακή. Σου την έχει στημένη το πασόκ. Θα με θυμηθείς. Αν την υπογράψεις δεν θα είναι μόνο το πολιτικό σου τέλος, αλλά θα είναι και το τέλος όλου του Ελληνικού λαού. Θα τα βγάλουμε πέρα. Υπάρχουν εναλλακτικές. Απορώ πως κάποιοι σύμβουλοί σου πιστεύουν ότι πρέπει να υπογράψεις. Αν υπογράψεις, είμαι σίγουρος θα το μετανιώσεις από την επόμενη κιόλας μέρα. Θέλουμε να ζήσουμε πάνω από όλα με αξιοπρέπεια. Μην κάνεις το λάθος για δεύτερη φορά. Πίστεψέ με. Ο λαός θέλει να πεις ΟΧΙ και εφόσον το θέλει ο λαός είτε είναι σωστό είτε λάθος, εσύ οφείλεις να πεις ΟΧΙ. Πρέπει να διατηρηθεί η δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ the mechanic 07/02/2012 14:25:01

   Με κάλυψες αδερφέ!

   • Γιαδικιάρογλου avatar
    Γιαδικιάρογλου @ Γεώργιος Τ. 07/02/2012 15:18:39

    Εξάλλου η Ελλάδα επεζησε και μεγαλούργησε μέσα από τα ΟΧΙ που είπε διαχρονικά.
    Γιατί το ΄40 ο πατέρας μου που πήγε πρώτη γραμμή στην Αλβανία με την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολεμου είχε να φάει; Οχι βεβαια. Είχε να ζεσταθεί; Οχι βέβαια. Αλλά θυμάμαι ότι μου έλεγε ότι είχε τέτοιον ενθουσιασμό που ποτέ άλλοτε δεν ένοιωσε. Ετσι είμαστε εμείς οι Ελληνες. Μη φοβάσθε και μην νομίζετε ότι όλοι έγιναν "παρτάκηδες" όπως έμαθε το λαό το Πασοκ από το 1981 κι εντεύθεν. ΄Εχουμε τσαγανό , φιλότιμο και λεβεντιά, λέξεις που δεν υπάρχουν σε κανένα λεξικό του κόσμου παρά μόνον στο ελληνικό.
    Αντώνη το ΟΧΙ ζητάει ο λαός κι όχι το ναι μεν αλλά.

    • juliet avatar
     juliet @ Γιαδικιάρογλου 07/02/2012 15:23:32

     +100000000000000

    • Aris. A avatar
     Aris. A @ Γιαδικιάρογλου 07/02/2012 15:26:12

     Κυρία τότε η πλειοψηφία του κόσμου ζούσε στην επαρχία.

     Ηταν άνθρωποι του μόχθου της δουλειάς της περηφάνειας της προσπάθειας της εγκράτειας.

     Δεν παράγγελναν το φιλέτο μισοψημένο δεν έβαζαν χέρι στο γκαρσόνι για το κακοπαγωμένο κρασί δεν μεγάλωνων με το όνειρο να κάνουμε μια κομπίνα να κονομήσουμε.

     Τα έζησα στο στρατό.

     Τα μεγαλύτερα καλόπαιδα είμαστε τα μοσχοαναθρεμένα τον πόλεων που τρέχαμε στα τηλέφωνα να παρακαλάμε την μαμά να πάρει τηλέφωνο το βύσμα να βγούμε εξοδούχοι σε βάρος των άλλων γιατί δεν αντέχαμε ένα Σαββατοκύριακο εσώκλειστοι.

     Μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.

     • ήγγικεν avatar
      ήγγικεν @ Aris. A 07/02/2012 16:28:39

      @Aris.a
      Σκληρές αλήθειες, αλλά αληθειες.

     • Γιαδικιάρογλου avatar
      Γιαδικιάρογλου @ Aris. A 07/02/2012 16:38:48

      Αγαπητέ. Το αγώϊ λέει ο λαός ξυπνάει τον αγωγιάτη. Θα μάθουμε . Θα συνηθίσουμε. Μήπως τώρα δεν μαθαίνουμε να τρώμε τα μισά απ΄ότι τρώγαμε άλλοτε, να μη βγαίνουμε έξω; Ετσι, είναι. Ομως χωρίς Ελλάδα (και ορθοδοξία) δεν μπορούμε να ζήσουμε. Ελληνες αυτόχθονες είμαστε όχι έποικοι. Θέλουμε Ελληνες να μας κυβερνούν , θέλουμε Ελληνες να ψηφίζουμε, θέλουμε Ελληνες να λαμβάνουν αποφάσεις προς ΟΦΕΛΟΣ της Ελλάδας.

     • juliet avatar
      juliet @ Aris. A 07/02/2012 17:20:51

      Αris A.
      διαφωνώ.Πιο κάτω ο Γιαδικιάρογλου σου έδωσε την απάντηση.
      Ο πατέρας μου ήλθε το '49 από Ρουμανία ,κάτω από συνθήκες που δεν μπορείς να φανταστείς ,έφυγε από ένα σπίτι 12 δωματίων σε απέραντες εκτάσεις βοσκοτόπια και έμενε στη Πάτρα σε ένα μικρό ,ταπεινό ,φτωχικό το οποίο βρήκε από τον μπάρμπα του .Οταν γεννήθηκα εγω, πολύ αργότερα ,έλεγε ότι όλα τα πλούτη είναι το γέλιο του παιδιού μου.
      Δεν τον άκουσα ποτέ να παραπονεθεί.Μου έλεγε ότι θα κλείνεις τα μάτια και θα βλέπεις τις ομορφίες που πηγάζουν από μέσα ,τίποτε δεν μπορείς να το έχεις σίγουρο .Και είχε δει την αυτοκτονία του καλύτερού του φίλου για ν΄αποφύγει την εξορία στη Σιβηρία,έζησε πολλά εκεί και η πατρίδα τους πλήγωσε .Αλλά εδω είναι δύσκολο ,όταν έχεις διαφθείρει μία-δύο -τρείς γενιές,όταν η καλοπέραση είναι ο απόλυτος θεός.
      Υ.Γ: Και που να δεις τι γινότανε στα πολιτικά γραφεία αν δεν γινότανε δεκτό το αίτημα να υπηρετήσουν οι κανακάρηδες ......στο σπίτι τους.Φταίνε τα παιδιά;

     • anideos avatar
      anideos @ juliet 07/02/2012 18:31:05

      Kai εγω διαφωνω για πρωτη φορα μαζι σου αγαπητη μου. Δεκα μερες τραχανα ξινο (ευτυχως ειχαμε τη γιαγια και μας τον εστελνε) τρωγαμε και αυγα τηγανισμενα με ΝΕΡΟ.
      Ποτε; Με τη δραχμη ακριβως το 84.
      Ναι σωστα μετα την αλλαγη.
      Μετα τον αγωνα που ο πατερας μας ετρεχε με τη σημαια του ΠΑΣΟΚ.
      Τι αλλαξε;
      Προσωπικα εγινα μεταναστης την δεκαετια του 90.
      Ναι την εποχη της αναπτηξης στην Ελλαδα με τα κινητα τις Μπεμπες, BMW τα μπουκαλια σιβας να καινε την πιστα κλπ. κλπ.
      Προσωπικα νομιζω πως οσοι πιστευουμε πψς η Ελλαδα μπορει να βρει τον δρομο της ειμαστε ρομαντικοι.
      Σαν τη Γιαδικιαρογλου πιο πανω.
      Μαθαμε να ζουμε με αναμνησεις και ονειρα τα οποια δυστυχως δεν ηταν δικα μας.

     • mx avatar
      mx @ juliet 07/02/2012 20:46:42

      +++++

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Aris. A 07/02/2012 18:20:29

      Μπα, φίλε Άρη, μάλλον τα σημερινά επαρχιωτόπουλα είναι που θα φάνε πρώτα τη νίλα, γιατί θα πρέπει να σταματήσουν να πίνουν τον αγλέουρα και δεν θα υπάρχουν πλέον Αλβανοί να τους δουλέψουν τη γη. Γιατί εγώ εκεί έφαγα την απογοήτευση στο στρατό, ότι ακόμα και τα πάλαι ποτέ αγνά χωριατόπαιδα έχουνε γίνει χειρότερα μοσχοαναθρέματα από τα αστικά ζα.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ TopGunZ 07/02/2012 18:28:47

      Δεν έχεις καθόλου άδικο αδερφέ... Δυστυχώς εκεί μας κατεύθυνε το αμερικάνικο lifestyle που μας πλάσαρε το χαζοκούτι από το 90 και μετά με την ιδιωτική τηλεόραση. Παρόλα αυτά, είδα σε εκπομπή-αφιέρωμα στην αντίσταση του 40 στο αλβαμνικό μέτωπο, πως όλοι έλεγαν για διεφθαρμένη γενιά που καλόμαθε και δε είναι άχρηστη. Όταν όμως ήρθε η μεγάλη στιγμή, όλοι μια γροθιά έτρεξαν στα βουνά της Πίνδου να υπερασπιστούν την πιο γλυκιά πατρίδα του κόσμου. Έτσι θα επιβιώσουμε και τώρα αρκεί να είμαστε κοντά με τους υπόλοιπους και να στηριζόμαστε βοηθώντας ο καθένας όπου μπορεί. Αυτό το ξεβόλεμα θα βοηθήσει πολύ τη νεολαία να "πιάσει" τα πραγματικά νοήματα.

     • anideos avatar
      anideos @ TopGunZ 07/02/2012 18:32:32

      Αλυθειες που τρομαζουν.

  • Χρήστος Γεωργίου avatar
   Χρήστος Γεωργίου @ the mechanic 07/02/2012 18:38:39

   Φίλε ζω εγώ με ντροπή και κράτα εσύ την αξιοπρέπεια αλλά παράλληλα άσε τον Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει το δάνειο για να μην τρώμε ... αξιοπρέπεια όλοι μαζί μετά. Η συμμορία της δραχμής πρέπει να πολεμηθεί πρώτα και πάνω απ' όλα από την την πλέον Ευρωπαϊκή παράταξη που εκφράζεται από τη ΝΔ. Τα άλλα όλα είναι καλά για τα πάνελ πρωινών εκπομπών.

 6. restart avatar
  restart 07/02/2012 14:12:12

  “Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη
  νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα.”

  επίσης του Σουν Τζου :)

  • Klausevits avatar
   Klausevits @ restart 07/02/2012 14:48:20

   Προς απογοήτευση σου η στρατηγική του Σαμαρά είναι να απεμπλακεί τώρα από τα εγκλήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ώστε όταν γίνει πρωθυπουργός να μπορέσει να κυβερνήσει απρόσκοπτα. Παράλληλα, είναι ευνόητο ότι αν παραλάβει μια ισοπεδωμένη χώρα δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα.

   Άρα οι ελιγμοί που κάνει είναι απαραίτητοι για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

   Πότε μην καταλάβεις μια χώρα ισοπεδωμένη, διότι θα σου είναι άχρηστη …έλεγε επίσης ο Σουν Τζου.

   Όσο και αν θέλουν ορισμένοι να χρεωθεί τα λάθη του ΓΑΠ, να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους κάνει την χάρη.

   • noldor avatar
    noldor @ Klausevits 07/02/2012 15:11:00

    Ζητώ συγγνώμη για το χαμηλό μου επίπεδο αλλά το δικό μου μυαλό λέει ότι στρατηγική του Σαμαρά είναι να εμπλακεί τώρα στα εγκλήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων ώστε να μην γίνει πρωθυπουργός αυτοδύναμης κυβέρνησης.

   • Y. avatar
    Y. @ Klausevits 07/02/2012 15:16:57

    Όταν τα ‘λεγε αυτά ο Σου Τσου, η έννοια του ζωτικού χώρου τότε, ότι είναι σήμερα η πυρινική φυσική για καθυστερημένους

  • akenaton avatar
   akenaton @ restart 07/02/2012 16:15:41

   Αψογος! Το "γιούργια" δυστυχώς όμως μοιάζει "ηρωϊκόν"!

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/02/2012 14:12:48

  Τι θέλει να πει ο ποιητής με την παραπάνω ανάρτηση; Στροφή 180 μοιρών μήπως εν όψει;
  Σας προκαλώ πάντως, αγαπητέ Πάνο Ζ., να μου υποδείξετε μία (1) και μόνη χώρα που, όντας χρεωκοπημένη ουσιαστικά και με αδύνατη οικονομία σε πλήρη ύφεση, ανέκαμψε με ισχυρό νόμισμα. Όχι απλά ισχυρό, αλλά το ισχυρότερο και το σκληρότερο του πλανήτη.
  Θυμίζω ότι οι Βυζαντινοί, μετά τον 11ο αιώνα, όταν αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα (απώλεια Μικρασίας, οικονομικές δυσχέρειες τεράστιες) υποτίμησαν το χρυσό τους νόμισμα, το υπέρπυρον, το πλέον τότε ισχυρό νόμισμα σε παγκόσμια κλίμακα. Και μείωσαν την περιεκτικότητά του σε χρυσό (αυτό εννοώ υποτίμηση).
  Βρείτε μου λοιπόν άλλο παράδειγμα στην παγκόσμια ιστορία πάμφτωχης και χρεωκοπημένης χώρας που με πανίσχυρο και σκληρότατο νόμισμα ανέκαμψε.
  Ενα μόνο παράδειγμα θέλω και τεκμηριωμένα παρακαλώ.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ ΒΙΣ 07/02/2012 14:20:13

   Καλά , μας δουλεύεις προφανώς. Και οι αρχαίοι Αθηναίοι είχαν την δράχμα. Μήπως να την επαναφέρουμε; Πως το ξέχασαν ο Κοντομηνάς με τον Καζάκη!!!!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Αυτόνομος 07/02/2012 14:28:23

    Όταν την είχαν οι Αθηναίοι, είχαν χρυσό και φορολογούσαν τη μισή Ελλάδα και χρησιμοποιούσαν δούλους και αιχμαλώτους πολέμου για να χτίσουν Παρθενώνες κλπ. Ήταν κυρίαρχοι της περιοχής και έλεγχαν εμπόριο και ναυσιπλοΐα. Δεν έδιωχναν τους εφοπλιστές τους. Τους ανάγκαζαν να εισφέρουν στη ναυπήγηση των Τριήρεων. Εμείς πιο πλεονέκτημα από αυτά έχουμε για να έχουμε δυνατό και σκληρό νόμισμα;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αυτόνομος 07/02/2012 14:53:53

    Μπορείς σε παρακαλώ, αντί για ανιστόρητους εξυπνακισμούς (μόνο οι Αθηναίοι είχαν δικό τους νόμισμα ή και κάθε πόλις;), να μου απαντήσεις στο ερώτημα που έθεσα πιο πάνω;
    Θέλω ένα (1) παράδειγμα χρεωκοπημένης φτωχής χώρας, με μεγάλη ύφεση, που ανέκαμψε με σκληρό νόμισμα. Με το πιο σκληρό νόμισμα του πλανήτη.

    • Γιαδικιάρογλου avatar
     Γιαδικιάρογλου @ ΒΙΣ 07/02/2012 15:21:14

     Οικονομικές θεωρίες χωρίς ανθρωποκεντρισμό δεν μπορούν να σταθούν.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Γιαδικιάρογλου 08/02/2012 00:52:50

      Ο Βις αναφέρεται σε θεωρίες, επαληθευμένες με πολλαπλές εμπειρίες. Και ανθρωποκεντρισμός βασισμένος στον μηδενισμό, δηλ. την άρνηση της πραγματικότητος {"Ευρωπαϊκός Μηδενισμός" Νίτσε} αποτελεί σολοικισμό. Έχεις σχολιάσει και καλύτερα...

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ ΒΙΣ 08/02/2012 01:00:08

     Να προσθέσω και ένα ακόμα, παρεμφερές στην ουσία, ερώτημα, προς επίρρωση του δικού σου:
     Ας μας πει κανείς, αν γνωρίζει μία (1) χώρα αδύναμης οικονομίας, που να κέρδισε από την υιοθέτηση σκληρού νομίσματος, που η ίδια ΔΕΝ ήλεγχε, ή, έστω, την πρόσδεση του νομίσματός της σ'αυτό. (Γιατί, Ευρώπη και Ν.Αμερική βοά και κόπτεται για το αντίθετο).

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Αυτόνομος 07/02/2012 21:26:44

    άλλα σου λέει, αλλά θέλουν και λίγο ελεύθερο χώρο στο CPU, που προφανώς αρνείσαι να διαθέσεις... Να στο πω λιανά; Εσυ θα ψοφάς της πέινας, και τα παιδιά σου δεν θα έχουν προοπτική παρά να μετακομίσουν -- με το σκληρό νόμισμα που εξυπηρετεί ισοζύγια και συναλλαγές άλλων

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΒΙΣ 07/02/2012 15:19:16

   ΒΙΣ
   Προσθέτω κι άλλο ένα ερώτημα:
   Μπορεί κάποιος να μου πει μια χώρα που ενώ έχει χρεοκοπήσει, συνεχίζουν να τη δανείζουν?

   • Απογοήτευση avatar
    Απογοήτευση @ ΣΟΝ ΠΕΝ 07/02/2012 15:42:26

    Ναι αν έχει πλούσιο Ε9.

 8. Λογικα σκεφτομενος avatar
  Λογικα σκεφτομενος 07/02/2012 14:15:16

  Όποιος έχει κάτι καλύτερο να προτείνει, εδώ είμαστε να το δημοσιεύσουμε.

  Τις τελευταίες μέρες έχουνε πέσει χιλιάδες προτάσεις σε αυτό το site και έχουμε διαβάσει πάνω απο 10 επαναστατικα μανιφέστα οτι η συμφωνία αυτή θα είναι καταστροφη. Δυστυχώς βλέπω κωλοτούμπα της τελευταίας στιγμής που μάλλον θα είναι και η τελευταία μια που κανείς πλέον δεν θα ασχολείται ούτε και με τη ΝΔ μια που θα θεωρείται άλλο ένα μνημονιακό κόμα. Κακώς λοιπόν δώσατε ελπίδες στον κόσμο οτι θα καταφέρετε να αλλάξετε κάτι.

  Δεν περιγράφω άλλο, έχω να διευθετίσω μια πτώχευση.....

  • Factorx avatar
   Factorx @ Λογικα σκεφτομενος 07/02/2012 14:21:40

   Σε πείσμα όσων έχουν κουτάκια στο μυαλό τους το Antinews δημοσιεύει όλες τις απόψεις, εκτός από τις υβριστικές και προβοκατόρικες. Και δεν δίνει σε κανέναν γραμμή. Ούτε καν στον εαυτό του

   • Λογικα σκεφτομενος avatar
    Λογικα σκεφτομενος @ Factorx 07/02/2012 14:24:28

    Και όμως δώσατε γραμμή. Απαντήσατε σε όλα τα σχόλια με τους πιό απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

    • factorx avatar
     factorx @ Λογικα σκεφτομενος 07/02/2012 14:35:43

     Μήπως διεκδικείς για τον εαυτό σου το αλάθητο; Ο σχολιαστής μήπως είναι ιερός και απαράβατος θεσμός και δεν πρέπει να του απαντάμε; Εμείς εδώ δεν ψάχνουμε για πελάτες αγαπητέ, ούτε για αναγνωσιμότητες για να κολακεύουμε τους αναγνώστες. Θα απαντάμε όπως νομίζουμε και σε όποιον αρέσουμε

 9. G.K. NEA MAKRI avatar
  G.K. NEA MAKRI 07/02/2012 14:17:01

  με πολλή περίσκεψη, με πολλή φειδώ, με πολύ βάρος στην καρδιά ο Σαμαράς πρέπει να πει όχι. το ναι θα το μετανιώνει για μια ζωή..

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ G.K. NEA MAKRI 07/02/2012 14:31:06

   Ποιος είπε πως είναι εύκολο το ΟΧΙ που οδηγεί σε βραχυπρόθεσμο έστω χάος στην αγορά; Δεν νοείται όμως να δεχθεί λύση για την Ελλάδα που να την υποδουλώνει! Άρα η δανειακή με τους όρους που μας θέτουν, απλά ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ μετά βδελυγμίας!

 10. dem avatar
  dem 07/02/2012 14:20:37

  Έκκληση ο κ. Σαμαράς να απογαλακτιστεί από τον Καραμανλισμό και να πει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Σε τι ο ΚΚ έπραττε καλώς; Ο ΚΚ, όπως και ο προκάτοχός του Σημίτης, έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή τραγική κατάσταση στην οικονομία μας. Τα στοιχεία τα γνώριζαν όλοι πολύ πριν το 2008. Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας μας είχε τετραπλασιαστεί. Η σχέση εισαγωγών προς εξαγωγές από 2 προς 1 έφτασε 4 προς ένα. Η όποια παραγωγή είχε συρρικνωθεί. Το ( πρωτογενές) έλλειμμα του δημόσιου τομέα είχε διπλασιαστεί. Και ο Σημίτης και ο Καραμανλής, όχι μόνο δεν περιόρισαν τις σπατάλες αλλά τις διόγκωσαν. Και δεν ήταν μόνο τα -άχρηστα σήμερα- ολυμπιακά έργα. Ήταν οι τεράστιες αυξήσεις που δόθηκαν με την μορφή επιδομάτων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ. Με δανεικά. Ήταν αυτοί που γκρέμισαν τις ΔΕΚΟ και τις φαλήρισαν. Με ξένα δανεικά δεν κάνεις κοινωνική πολιτική. Οι δανειστές μας ζητάνε τώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ….

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ dem 07/02/2012 14:36:22

   Εννοείται πως ο Αλογοσκούφης τα έκανε σκ....! Για αυτό είναι σπίτι του (τον έστειλε ο ΑΣ νομίζω). Όμως ο κινέζος με χρηματιστήρια, ΟΑ2004, ονόλογο Goldman, περίπτωση καταστημάτων Γερμανός-ΟΤΕ, ξεπούλημα τραπεζών, ασφαλιστικό Γιαννίτση, ΙΜΙΑ, Οτσαλάν, ταυτότητες, λιτότητα 7 ετών με αλλοίωση στοιχείων για να μπούμε στο ευρώ χωρίς να πρέπει... πόσες φορές ισόβια του αξίσουν; Δηλαδή ο Κίσσινγερ πόσα παραπάνω θα έκανε στη θέση του αν ήταν πρωθυπουργός και ήθελε να μας καταστρέψει χωρίς να φανεί η ευθύνη του άμεσα;

  • Κώστας Χ. avatar
   Κώστας Χ. @ dem 07/02/2012 14:51:06

   Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι, ότι αν ο Σαμαράς θελήσει να "απογαλακτιστεί" (με τον τρόπο που εσύ εννοείς) από τον Καραμανλισμό, θα ψάχνει κόμμα να τον στεγάσει (εκτός και αν αποδειχθεί τεράστιος ηγέτης, κάτι που μένει να αποδειχθεί).
   Ευτυχώς ή δυστυχώς, τα κόμματα στην Ελλάδα κρατάνε επαφή με τις ρίζες τους.
   ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: Τα παραπάνω τα γράφω και λίγο περιπαιχτικά, αφού διακρίνω σε κάποιους μία περίεργη αντίληψη για τα κόμματα. Να επισημάνω ότι υπήρχε (και υπάρχει) τεράστια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΟΛΑΝ. Η ΠΟΛΑΝ ήταν κόμμα αμιγώς αρχηγοκεντρικό, όπου οι άλλες φωνές ήταν πάντα υποδεέστερες (δεν υπονοώ απολύτως τίποτα, είναι η πραγματικότητα) Η ΝΔ, ακριβώς επειδή υπήρχαν πάντοτε πολλές και ισχυρές φωνές, διατηρεί τη συνέχεια της παράδοσής της (αυτό που επισημαίνεις ως Καραμανλισμό), ώστε να προστατεύεται από ισχυρούς κλυδωνισμούς και απότομες πολιτικές μεταστροφές.
   Ή για να το πω πιο λαϊκά καλώς ήρθατε στο "Βυζάντιο" (ισχύει για όλα τα μεγάλα κόμματα σε όλο τον κόσμο).

   ΥΓ. Δεν θέλω να θίξω κανέναν, απλά περιγράφω μία κατάσταση όπως τη βλέπω και τη βιώνω, στην οποία πρέπει να εγκλιματιστείς για να επιβάλεις την άποψή σου.
   ΥΓ2. Είναι λάθος να συγκρίνεις προκάτοχο με νέο αρχηγό, τόσο σύντομα χρονικά. Το μόνο που θα προκαλέσεις είναι να σου απαντήσουν τους γνωστούς ανοίκειους χαρακτηρισμούς για τη στάση του Σαμαρά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

   • Y. avatar
    Y. @ Κώστας Χ. 07/02/2012 15:24:02

    !!!

 11. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 07/02/2012 14:22:43

  Εσύ που έχεις καλύτερη λύση γιατί δε μας τη λες να μας λύσεις το πρόβλημα; Και τέλος πάντων καμιά λύση δεν είναι ανώδυνη όταν σε έχουν εγκλωβίσει δόλια ώστε να φοβάσαι να κάνεις την κίνηση απεγκλωβισμού! Με πόνο και αίμα νικήσαμε σε όλες τις μεγάλες μάχες μας από την αρχαιότητα έως σήμερα άλλωστε. Και όποιος δεν είναι έτοιμος καλό είναι να πάει σε πιο ασφαλή χώρα να μείνει. Η κατάσταση είναι απολύτως αδιέξοδη αν συνεχίσουμε να υποχωρούμε. Απλά θα πεθάνουμε λίγο-λίγο. Επειδή όμως είναι προφανής ο σκοπός τους, δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουμε χωρίς αντίδραση.

  Προφανές λοιπόν πως αυτοί που μας εκβιάζουν το κάνουν επειδή φοβούνται απίστευτα πολύ μήπως αψηφήσουμε το φόβο της οδύνης του απεγκλωβισμού. Επειδή όμως οι Έλληνες είμαστε απρόβλεπτοι και τρελοί από αγάπη για ελευθερία, θα την κάνουμε την κίνηση τελικά. Ελπίζω με τον ΑΣ να ηγείται ώστε οι κραδασμοί από την αναγκαία σύγκρουση να είναι ελάχιστοι. Και τότε θα δουν όλοι αν οι σημερινοί νεοέλληνες είναι ή όχι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων προγόνων τους...

 12. Padron avatar
  Padron 07/02/2012 14:28:00

  Συμφωνώντας ότι η δοξα είναι εφήμερη, να προσθέσω οτι και η κρίση της ιστορίας αμείλικτη. Δεν πρόκειται να κατηγορήσει ποτέ ηγέτη που ακολούθησε το Λαό ακόμα και στο λάθος, αλλά ηγέτη που συντέλεσε στην υποτέλεια και την υποδούλωση του Λαού του ενάντια στη δική του γνώμη και ερήμην του, αποδεδειγμένα τον τοποθετεί στις μαύρες σελίδες της. Η δόξα που επικαλείται το άρθρο είναι η προσωρινή ασφάλεια που θα νιώσει, επικροτώντας τον οι "Εταίροι", ενώ η Ιστορία να γνωρίζει ότι δεν θα τον ξεχωρίσει σε τίποτα από τα λοιπά ανδρείκελα του πολιτικού μας κόσμου. Η πλήρης υποταγή χωρίς να χυθεί μια σταγόνα αίμα, είναι γεγονος. Ας το απολαύσουμε λοιπόν, για να δείξουμε στον κόσμο τι παθαίνει όποιος μπει στο μάτι της ευρω-νεοφιλελεύθερης μηχανής του κιμά.

 13. noldor avatar
  noldor 07/02/2012 14:31:00

  Σήκω Μεγαλέξανδρε, σήκω Λεωνίδα, σήκω Περικλή, σήκω Παλαιολόγε, σηκωθείτε Θόδωρα και Μακρυγιάννη, σήκω Πηνελόπη, σηκωθείτε Έλληνες που σκοτωθήκατε για αυτή την χώρα σηκωθείτε να δείτε τους απογόνους σας, τους κωλοτούμπες.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ noldor 07/02/2012 14:56:24

   Όταν η ασφάλεια θέλει να καταστρέψει μια προσπάθεια βάζει αυτούς που λέμε "προβοκάτορες". Οι οποίοι βάζουν πχ σε μια συγκέντρωση δήθεν προωθημένα συνθήματα, για να την πατήσουν οι αγωνιζόμενοι και να τους μπ0υζουριάσουν. Το ίδιο κάνεις κι εσύ. Ελπίζω απο βλακεία μόνο

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/02/2012 14:34:34

  Καλά τα είπε ο Κινέζος, αλλά πόροι από τις δυνάμεις Κατοχής θα αναγάγουν τον Σαμαρά σαν τον νέο συνομιλητή του Ράϊχενμπαχ. Δανεικοί πόροι με αδυναμία επιστροφής είναι αυτό που ξέρουμε τόσα χρόνια. Φούσκα. Να λείπουν, φτάνει. Άσε που οι πονηροί πασόκοι θα κάνουν πάρτυ.

  Οι πόροι που αναφέρεται ο Κινέζος και έχει ψελλίσει διακριτικά ο Σαμαράς είναι οι Ελληνικοί πόροι. Το Κεφάλαιο που ποτέ δεν υπάρχει γατί μονίμως κρύβεται, ειτε λόγω φόβου Τούρκων , ή Βουλαγοραοαλβανών, είτε λόγω πειρατών, Τρόϊκας, ή σοσιαληστών, και εφορίας. Μερικούς από αυτούς τους φόβους δύσκολα τους ξεπερνάς, αλλά η απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος πρέπει να αλλάξεις . Αν κάψεις, σφάξεις, ή εκτοπίσεις τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Δεν "ελέγχονται", διώχνονται. Δυσκολο; Απόλυτα. Αλλά τα δανεικά με αντάλλαγμα μεταμελλοντικών εισπραξεων σε ξένους είναι χειρότερο (και ένας από τους ιστορικούς λόγους του τέλους του Βυζαντίου).

  Η πρόταση που έχω για τον Σαμαρά είναι να πει όποια εκδοχή αλήθειας έχει, στον κόσμο, και όποια πρόταση, σαφώς, όχι γενικότητες, και εάν ο κόσμος το δεχθεί, αυτό θα είναι, εάν δεν το δεχθεί, τι είχαμε τι χάσαμε. Τώρα απλώς είναι σε εκφυλιστικό και κακόγουστο θέατρο. Εμένα θα μου άρσε να ακούσω "Τέρμα στην διαπλοκή ΜΜΕ και μπιζνες, τέρμα στις παροχές πέρα από καθαρά ελάχιστες ανθρωπιστικές, τέρμα στην κρατική επιδότηση αρουραίων (ας δει το πρόσφατο άρθρο του Παλαιοκρασσά στην Καθημερινή -- και μην κολλήσει στα λάθη ή ατέλειες του Παλαιοκρασσά), πραγματική και όχι α λα καρτ απελευθέρωση, μείωση φορολογίας, ελεύθερο no question asked το κεφάλαιο (και αν σκούξει κανείς περί μάυρων και γκρίζων είναι ότι όλο το κεφάλαιο έχει το ίδιο χρώμα), ναι σε κάποιον προστατευτισμό έναντι ξένου κεφαλαίου και υπέρ της όποιας εκδοχής έχει η Ελληνική αστική και μκροαστική τάξη, σόρυ δεν βγαίνει αλλιώς, και ξεκαθαρη υπόσχεση ότι ΔΕΝ θα είμαστε πλούσιοι, αλλά μπορεί να είμαστε σχετικά στα ποδάρια μας. Και ρυθμιστικό και όχι ιδιοκτησιακό ρόλο για το Κράτος. Το κεφάλαιο είναι κλειδί, γιατί είναι οι πόροι. Ή θα το δανείζεσαι εκχωρώντας γυναίκες κλπ, ή θα προσελκύσεις ξεφοβίζοντάς το.

  Δεν του αρέσει αυτή η εκδοχή; Θέλει κάποια άλλη; Κανένα πρόβλημα, να την πει ξεκάθαρα, και εάν ο κόσμος τον προτιμήσει όλα καλά. Εάν δεν τον προτιμήσει επίσης όλα καλά (για τον ίδιο -- να μην πιάσουμε μετά να βρίζουμε Σαμαρά όπως οι Πασόκοι βρίζουν τον ΓΑΠ).

  Τέλος, μην είσαι τόσο σίγουρος ότι η δραχμή θα είναι τόοοσο καταστροφική. Κατ αρχάς η δραχμή μπαίνει στην κουβέντα ΜΟΝΟ με μονομερή και απόλυτη σταση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος. Source of liquidity το λένε αυτό οι αριστροί αγγλόσάξωνες. Θα είναι καταστροφική για εισαγωγείς, κρατικοδίαιτους και εθισμένους σε κατανάλωση που δεν θα μπορούν να έχουν ούτως ή άλλως. Εσύ και εγώ μπορεί και να μην καταλάβουμε διαφορά, πέρα από μεταβατική και άθλια ακαταστασία.

  Όποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι είμαστε ήδη χρεωκοπημένοι και σε σοβαρά χάλια, και δεν πει ξεκάθαρα στον κόσμο τι συνεπάγεται αυτό, το έχει χάσει το παιχνίδι (αν και ο κόσμος μάλλοντο έχει πάρει χαμπάρι). Όποιος θέλει σωτηρία μέσω εκχώρησης κυριαρχίας, αμφιβάλω εάν θα κάτσει πολύ καιρό στην καρέκλα σαν οτιδήποτε άλλο εκτός από δοσίλογος, ακόμα κια αν τα "μέτρα" είναι φαινομενικά πιο ήπια.

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/02/2012 14:35:11

  Η Αγροτιά μπορεί να σώσει την Ελλάδα! Απαράδεκτες οι φήμες που κυκλοφορούν ότι η Ελληνική αγροτική (καλλιέργειες ΚΑΙ κτηνοτροφία) δεν επαρκεί.
  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.

  (Eξάγουμε σε 100 χώρες αγροτικά προϊόντα)

  Στην φημολογία ότι οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού αναφέρεται ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες της φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι κύκλοι ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για να θρέψει τον ελληνικό λαό.
  Ο αγροτικός κλάδος, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι ιδιαίτερα δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική, που θα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρνάει συνέχεια σε λάθη του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε, “δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων”, αφού όπως τόνισε αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.
  Βάσει μελέτης το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010. Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων. Μία τέτοια περίπτωση είναι τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, ενώ το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).
  Εκεί που η ελληνική αγροτική παραγωγή παρουσιάζει την μεγαλύτερη αυτάρκεια είναι στα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια (167%) ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 67% η οποία καλύπτεται με εισαγωγές κυρίως από την Τουρκία και χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.
  Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%). Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.
  Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).
  Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 80% με την παραγωγή της φέτας να υπερβαίνει την εγχώρια κατανάλωση (αυτάρκεια 147%).
  Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα. Σε τελική ανάλυση όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ “ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε“.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ αλλενάκι 07/02/2012 16:01:18

   Aλλενάκι

   Μπράβο, χρειαζόταν αυτό.

  • avanti avatar
   avanti @ αλλενάκι 07/02/2012 17:37:23

   Αχ Αλλενάκι, ξεχνάς τα ανταλλακτικά για τα καγιέν και τις πόρσε που πρέπει να εισάγουμε. Στα ύψη θα πάνε βρε παιδί μου με την δραχμή... Οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές σε ευρώπη και αμερική πιστεύουν και έχουν καταθέσει την άποψή τους ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει μόνο με την δραχμή αφού βεβαίως όλα θα υποτιμηθούν. Οι εξαγωγές μας όχι μόνο των αγροτικών αλλά και όσων άλλων προϊόντων παράγουμε θα πάρουν τα ύψη, αλλά τι τα λέμε αυτά, είμαστε δειλός λαός, λες και δεν έχουμε ξανακηρύξει πτώχευση, η πρώτη φορά θα είναι.... αλλά είπαμε να σωθούν οι δανειστές μας, πρώτα απ΄όλα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ αλλενάκι 07/02/2012 18:25:45

   Εκείνο το 57% στο κρέας, το 32% στο στάρι και το 39% στα όσπρια δε μου κάνουν και για πολύ αυτάρκεια. Σκορβούτο, δε λέω, δε θα πάθουμε. Για καμιά αναιμία το κόβω απλά.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ TopGunZ 07/02/2012 18:40:51

    Έτσι κι αλλιώς τρώμε πολύ κρέας και έχουμε μεγάλο πρόβλημα από τις συνέπειες της κατάχρησής του στην υγεία μας ως λαός. Δεν πειράζει και λίγη χορτοφαγία για να περάσει η μπόρα. Για ότι φυτρώνει θα βρεθεί λύση. Θα καλλιεργήσουμε πατατούλα και καλαμπόκι εκεί που καλλιεργούσαμε βαμβάκι και καπνό για να εξάγουμε ή ότι άλλο επιδοτούσε η ΕΕ. Θα επιβιώσουμε.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Γεώργιος Τ. 07/02/2012 23:29:30

     Εάν πιστεύετε ότι τρώμε υπερδιπλάσια ποσότητα από αυτήν που πρέπει και συνυπολογίζετε και το ότι οι εναπομείναντες έχοντες θα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από την παραγωγή, τότε πάσο. Αλλά εμένα δε μου κολλάει καθόλου καλά ο συνδυασμός με τα χαμηλά ποσοστά των οσπρίων.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ TopGunZ 07/02/2012 18:42:36

    όλες οι ελλείψεις είναι τεχνητές λόγω των επιβληθέντων εισαγωγών

    θα πρέπει να καλλιεργηθούν χωράφια ξανά, να ψαρευτούν ψάρια, να βοσκηθούν κοπάδια...

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ αλλενάκι 07/02/2012 23:25:48

     Πίστεψέ με, είμαι 100% υπέρ αυτών που λες και τα φωνάζω εδώ και χρόνια, αλλά με τα "θα" και τα "να" πόσα στόματα θα μείνουν ατάιστα για πόσο καιρό?

   • Κ avatar
    Κ @ TopGunZ 07/02/2012 22:22:15

    Η ΠΑΣΕΓΕΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ.

 16. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 07/02/2012 14:37:16

  Αυτή τη στιγμή η εκκλησία διαθέτει 250000 συσσίτια 11000000 δεν νομίζω ότι μπορεί να διαθέσει.Αυτά για όσους επιθυμούν τη δραχμή .Οσο για τον Πούτιν δεν νομίζω ότι μπορεί να μας δανείσει 135 δις . Η γνώμη μου είναι ότι το Δ Ράιχ προσπαθεί να τρομοκρατήσει όχι εμάς αλλά την Πορτογαλία και την Ιρλανδία για να μην ζητήσουν κούρεμα. Και κάτι άσχετο αυτοί στο mega τι έπαθαν και βρίζουν την τρόικα ; μήπως το αφεντικό δεν έχει πάρει έργα με τις περικοπές των δαπανών για δημόσια έργα η τους έχουν πετσοκόψει τόσο πολύ που κατάλαβαν ότι τα μέτρα θα έπλειταν μόνο τους μισθωτούς και τις συντάξεις.

  • avanti avatar
   avanti @ Πηνελόπη 07/02/2012 17:45:08

   Μάλλον θα το καταλάβουμε λίγο αργότερα, μόλις υπογραφεί το μνημόνιο και η νέα δανειακή και δέσουνε τον γαιδαράκο τους (έτσι μάλλον νομίζουν, ότι θα έχουν δέσει την Μέρκελ), τότε θα αρχίσουν τα όργανα. Και τα όργανα ξέρεις για ποιόν θα είναι ? Μα φυσικά για τη ΝΔ και τον Σαμαρά, αφού θα έχουν κάνει τη δουλειά τους, νομίζω ότι μιά χαρά θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν τον γνωστό τους γαϊτανάκι της λάσπης και του διασυρμού. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, δεν ξεχνιέται.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Πηνελόπη 07/02/2012 18:46:18

   Όποιο επιχείρημα και να πει κάποιος θέλω δραχμή καθαρά λόγω ανταγωνιστικότητας. Μόνο τα εισαγόμενα θα λείψουν. Τώρα, το θέμα με τον Πούτιν είναι να δώσει χρήμα μέχρι το καλοκαίρι. Μετά θα ξεκινήσουν τα τρυπάνια στην ΑΟΖ και ο τουρισμός που αν έχεις δραχμή θα έρθουν πολλοί και θα φέρουν πολλά περισσότερα από τώρα. Όσο για τα συσσίτια της Εκκλησίας, προσωπικά επειδή πιστεύω στο Χριστό, όταν χρειαστεί θα δούμε θαύματα όπως τότε με τους 5 άρτους που έφαγαν 5000 και έμειναν 12 καλάθια. Όταν χρειαστεί πραγματικά όμως όχι για επίδειξη. Τότε γίνονται τα θαύματα άλλωστε.

 17. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 07/02/2012 14:37:28

  Αν το ναι του ΓΑΠ οδήγησε την χώρα και τον λαό της σε τραγωδία το ναι του Σαμαρά θα εκληφθεί ως φάρσα.
  Και να ξέρετε όταν ο λαός αντικαθιστά τον φόβο με την απαξίωση τότε δεν συγχωρεί δυο φορές.

 18. franc avatar
  franc 07/02/2012 14:37:35

  Πάνο Ζ., Επι τέλους η φωνή της λογικής.
  Η φωνή του παππού μου Οδυσσέα απο το Θιάκι. Αυτά έγραφα και 'γώ τις προηγούμενες μέρες:
  Απ' την εξέλιξη των πραγμάτων εγώ αντιλαμβάνομαι οτι οι Γερμανοί εχουν μεγάλο πρόβλημα να μας πετάξουν έξω απο την ΕΕ αν και θα το επιθυμούσαν, τώρα που πιστεύουν οτι έχουν προφυλάξει τα νώτα τους.
  Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει ήδη.
  Αρα θα τους προσφέραμε στο πιάτο τη λύση άν φεύγαμε μόνοι μας πρίν αρχίσει να ανακάμπτει η ΙΤΑΛΙΑ η οποία είναι και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ μαζί με την ΙΣΠΑΝΙΑ.
  Πιστεύετε όλοι σας σ’ αυτό το site επειδή οι κουτόφραγκοι συνεχίζουν να μας προσβάλλουν όλο και πιό έντονα, πρέπει να τους αφήσουμε να πετύχουν τό στόχο τους? Να γίνουμε εμείς κουτότεροι απ’ αυτούς και να κόψουμε μόνοι μας τα πόδια μας?. Ο ήρωάς μας αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ο ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ και όχι οξύθυμος Αχιλλεύς.
  Ο Σαμαράς πρέπει αύριο να βγεί χαμογελαστός και να πεί στους Γερμανούς: Αφού πιστεύετε οτι οσο μικρότερος ο μισθός τόσο μεγαλύτερη η ανταγωνιστικότητα, δεχόμαστε ελάχιστο μισθό 50 ευρώ. Καταργούμε 13 , 14 και 12ο μισθό . Δεχόμαστε Αγγλικό και όποιο άλλο δίκαιο θέλετε. To PSI το κλείσαμε, φέρτε τώρα τα 145 δις .
  Το τι θα κάνει στη συνέχεια θα του το πώ εγώ στο τηλέφωνο . Εχετέ μου εμπιστοσύνη. Ετσι κι αλλοιώς δεν έχουμε τίποτε παραπάνω να χάσουμε.
  Πρίν το τέλος του 2012 η κρίση θα τελειώσει. Τα Funds και οι Υπερ-τράπεζες θα ορμήξουν στα χρηματιστήρια για να αρπάξουν τα φιλέτα της Νότιας Ευρώπης κοψοχρονιά.Αν ο Σαμαράς κρατήσει τουλάχιστο την Αγροτική συγχωνευμένη με το Ταμιευτήριο και κάνει τουλάχιστο μία κρατική εταιρεία holding με τα καλύτερα φιλέτα του Δημοσίου, έτσι ώστε μόλις τελειώσει η κρίση (στην Ιταλία πρώτα) και ανάψουν τα λαμπάκια στη wall street θα έχει μια καβάντζα που να του γεμίζει το ταμείο με γρήγορο εικονικό χρήμα (300% άνοδο σε ένα μήνα είχε η Alpha σε 3 βδομάδες) και δεν θα περιμένει να ξοφλήσει ο Ελληνικός λαός το εικονικό χρέος με πραγματικό χρήμα σε 50 χρόνια...

  • factorx avatar
   factorx @ franc 07/02/2012 14:49:51

   Μην βάζεις όλους σε ένα σακούλι

   • franc avatar
    franc @ factorx 07/02/2012 17:56:07

    Τι εννοείς?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ franc 07/02/2012 18:16:22

   franc,
   εκτός από την τελευταία παράγραφο, για την οποία δεν έχω γνώμη λόγω άγνοιας, προσυπογράφω πλήρως τα λεγόμενά σου και, αν μου επιτρέπεις, θα πρόσθετα στο "να βγει χαμογελαστός και να πει..." : "επίσης, φέρτε μας τώρα να συνυπογράψουμε οι πολιτικοί αρχηγοί πως θα στηρίξουμε την τήρηση των διαρθρωτικών μέτρων "/ για όσους απορήσουν εξηγώ πως, στην περίπτωση που έχει αύριο την πρωθυπουργία, δεν πιστεύω να του άρεσε να έχει απέναντί του "πασόκους " και άλλα παρόμοια πτηνά στα κεραμίδια, να παριστάνουν τους ... ένθερμους υποστηρικτές του λαού, όταν θα προσπαθεί να συνεφέρει αυτό το κράτος-μπάχαλο που θα έχει κληρονομήσει (... αν υποθέσουμε πως σέβονται τον λόγο τους...χαχα)

 19. samarikos avatar
  samarikos 07/02/2012 14:47:06

  Τα μέτρα έχουν το ειδικό βάρος τους αλλά δεν είναι μόνο αυτά ,κανείς δε μιλάει για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας.Η ουσία της νέας σύμβασης βρίσκεται εκεί.Με γνώμονα αυτό το στοιχείο να δούμε πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν αυτό το ξεπούλημα της Ελλάδας.Ίσως την επόμενη εβδομάδα δε θα προλαβαίνουμε να μετράμε προδότες.

 20. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 07/02/2012 14:49:30

  Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσω τι πιστεύω. Πατριώτης , κατά τη γνώμη μου, δεν είναι αυτός που φωνάζει από '' αγανάκτηση'' στην τηλεόραση, εκμεταλλευόμενος τη δυστυχία του κόσμου ,ενώ αυτός απολαμβάνει τα πολλά λεφτά και προνόμια που του εξασφαλίζει η ψήφος των ''αφελών'' ,χάρη στη οποία βρίσκεται εκεί και δίνει την κακοπαιγμένη του παράσταση. Υποκριτής εκ του ασφαλούς λέγεται. Ούτε και μου αρέσουν οι ρωμαϊκοί θρίαμβοι , αφ'ενός επειδή σιχαίνομαι το θόρυβο και την πολυκοσμία και αφ'ετέρου, επειδή πολύ εύκολα μετατρέπονται σε Γολγοθά. Εχετε την εντύπωση, ότι όλοι εμείς που γράφουμε και υποστηρίζουμε τον Α.Σ. , μας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις και το φαίνεσθαι; Την αγωνία μας για την πατρίδα μας εκφράζουμε που βρίσκεται σε μια αδιέξοδη κατάσταση , χωρίς προοπτική. Υπονοεί το άρθρο για την πείνα που θα έρθει με την επιστροφή στη δραχμή. Τώρα δεν υπάρχει πείνα με τα 1.2 εκ/ρια ανέργους , τα συσίττια , την αυξανόμενη φτώχεια και δυστυχία ,κυρίως, ( και αυτό είναι και το νέο), της πάλαι ποτέ μεσαίας τάξης; Για τα χαμηλώτερα στρώματα, περιττό να μιλήσω. Απλά υποφέρουν. Τι προοπτική δίνει σε μας και στη πατρίδα μας η δανειακή; Καταλαβαίνω πολύ καλά την αγωνία και τα αδιέξοδα του Α.Σ. Επειδή πραγματικά παλεύει, φαίνεται κάθε φορά στην έκφρασή του. Ολα φαίνονται....Και γι'αυτόν και για τους άλλους. Μόνο που οι άλλοι, τόσο διεφθαρμένοι και τελειωμένοι, δεν έχουν να χάσουν τίποτα ,αν χωθούν περισσότερο στα απόβλητα. Αυτός που χάνει, είναι ο καθαρός , αυτός που παλεύει, αυτός που δίνει την ελπίδα. Και αυτόν θέλουν να βρωμίσουν, για να τον κάνουν ίδιο μ'αυτούς , ώστε να μην αποτελεί απειλή γι'αυτούς και να στερήσουν από τον κόσμο την ελπίδα, για να μπορούν να τον χειραγωγούν προς όφελός τους πάντα. Η λύση είναι μόνο οι εκλογές. Οσο αυτές αναβάλλονται , τόσο χάνει ο ίδιος και τόσο κερδίζει χρόνο η διαπλοκή για να επιβάλλει τα τετελεσμένα.

 21. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/02/2012 14:51:10

  Φίλε Πάνο, προσωπικά θεωρώ αυτό κομμάτι από τα πιο σωστά και συμπυκνωμένα που έχουν ανέβει, όσον αφορά στις τρέχουσες εξελίξεις.
  Μια πραγματικά νηφάλια άποψη.
  Ειλικρινά μπράβο, διότι έχω κουραστεί να ακούω φωνές για νέο "Κούγκι", και "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων",κλπ.
  Υπάρχει μια τεράστια σιωπηρή πλειοψηφία που καταλαβαίνει πολύ καλά τι αντιμετωπίζει και τι πράττει ο Σαμαράς, και επικροτεί.
  Όσο για τους ταλιμπάνηδες που θέλουν δραχμή, ελιά, και "καθαρό κούτελο" (και καθημερινές οδομαχίες), υπάρχουν και τα γήπεδα για εκτόνωση και επαναστατική γυμναστική, ή και ο Σύριζα για τους πιο σοφιστικέ μηδενιστές.
  Ο πραγματικός ηγέτης χρησιμοποιεί κάθε μέθοδο και τακτική για να κερδίσει τον πόλεμο. Και εκτός από την αυτοκτονία, υπάρχουν και άλλες λύσεις, άσχετα αν δεν αρέσουν στους δραχμολάγνους μπατακτσήδες, που ελπίζουν στην οικονομική απόλυτη κατάρρευση μας, για να κάνουν μετά ντου με τα λεφτά που έχουν ήδη φυγαδέψει.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Strange Attractor 07/02/2012 15:01:32

   Διάβασε σε παρακαλώ τα άρθρα του Βαρουφάκη για να καταλάβεις ότι η ιστορία με τις δανειακές απλώς δεν βγαίνει. Δεν βγαίνει, εννοώ, ως θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα, ως βήματα για το ξεπέρασμα της ύφεσης. Είμαι πάρα πολύ ρεαλιστής, δεν έχω ποτέ εδώ μέσα μιλήσει για Κούγκια και ηρωικές εξόδους. Αλλά εδώ μιλάμε για τεκμηριωμένο αδιέξοδο. Τεκμηριωμένο.
   Δηλαδή, τί θέλουμε; Να γίνει ό,τι και στην Κατοχή που έφτασε το κομμουνιστογενές ΕΑΜ να υποστηρίζεται από τον μισό ελληνικό λαό; Αν δεν είχε μεσολαβήσει η γερμανική Κατοχή, η ακροΑριστερά (ΚΚΕ + ΣΥΡΙΖΑ + γκρουπούσκουλα) στην Ελλάδα θα ήταν φαινόμενο για το τσίρκο και για τον ζωολογικό κήπο και αυτή τη στιγμή προβάλλει ως ρυθμιστής των πραγμάτων. Και έχει από πίσω της και τους τυχάρπαστους ισλαμολάθρο, που τότε δεν υπήρχαν....

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Strange Attractor 07/02/2012 15:30:19

   Strange

   Και αφού κερδίσει τον πόλεμο θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την ανασυγκρότηση της χώρας εκεί που απέτυχε ο Καραμανλής και ο ΓΑΠ επειδή ο Α.Σαμαράς έχει μια νέα ηγετική ομάδα με νέους Ανθρώπους όπως ο ΕΝΤΙΜΩΤΑΤΟΣ Αβραμόπουλος, ο ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ Παυλόπουλος, ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΑΡΙΟΣ Νικολόπουλος(ρωτήστε τους Πατρινούς), ο ΑΝΙΚΑΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Σταϊκούρας, ΣΤΥΛΙΣΤΑΣ Σταμάτης και όλο το Πάνθεον των κομματικών στελεχών που διέπρεψαν την τελευταία πεντεαετία.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ΣΟΝ ΠΕΝ 07/02/2012 15:39:02

    Τι δυστύχημα του σαμαρά είναι ότι έχει να κάνει με την ΝΔ (που περιγράφεις).
    Αυτό όμως είναι το όχημά του για να κάνει αυτά που πρέπει και που θέλει.
    Αν δεν ήταν η ΝΔ, θα ήταν ένας ακόμη έξοχος πολιτικός, πλην όμως χωρίς ακροατήριο (βλ. Μιχ. Χαραλαμπίδης, κλπ).
    Τι να κάνουμε;
    Από κει και πέρα, πιστεύω πως έχει αρκετούς πάνω στους οποίους θα βασιστεί, και ίσως προς το παρόν να μην τους γνωρίζει ούτε η μάνα τους.
    Ίδωμεν.

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ Strange Attractor 07/02/2012 17:15:17

     "Από κει και πέρα, πιστεύω πως έχει αρκετούς πάνω στους οποίους θα βασιστεί, και ίσως προς το παρόν να μην τους γνωρίζει ούτε η μάνα τους"

     Ρε φίλε, με τόσα αξιόλογα πράγματα που έχεις διαβάσει και μεταφράσει στον διεθνή τύπο, το πως έχεις κολλήσει στις θαυματουργές ιδιότητες του Σαμαρά (στην ελλάδα του σήμερα, ούτε οι γιαγιάδες δεν περιμένουν πια τον έναν ιππότη που θα σώσει το έθνος) είναι για μένα μεγάλο μυστήριο!
     Αυτούς δε στους οποίους θα βασιστεί γιατί τους κρύβει τόσο καλά δυο χρόνια τώρα;

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ τηλέμαχος αναγνώστου 07/02/2012 18:29:12

      Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς ότι ακριβώς επειδή ο Strange είναι αυτός που είναι και εμπιστεύεται το Σαμαρά τότε θα πρέπει να δεις πίσω από τις γραμμές για να κρίνεις και, πάνω από όλα, να κάνεις υπομονή.

    • Mr Caniballe avatar
     Mr Caniballe @ Strange Attractor 07/02/2012 17:26:53

     Πίστευε ότι θελεις SA.
     Πίστευε πως έχει , εγω σου λέω πως δεν θα έχει.

 22. νike avatar
  νike 07/02/2012 14:54:24

  Κυριε εξηγηστε γιατι θα ερθει η πεινα με την δραχμη οταν ειχαμε δραχμη πεινουσαμε;Αυτα ελεγε ο γιωργακης 2 χρονα βλεπω οτι του κλεβετε τα επιχειρηματα...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ νike 07/02/2012 15:08:53

   Είχαμε μεν δραχμή, αλλά είχαμε και δανεισμό, και δεν είχαμε χρεοκοπήσει.
   Δραχμή και χρεοκοπία (και αποκλεισμός από τον δανεισμό) σημαίνει κόλαση ... κυριολεκτικά.

   • vike avatar
    vike @ Strange Attractor 07/02/2012 15:14:08

    Η ελλαδα ενα πολυ κοντα στο πρωτογενες πλεονασμα δεν χρειαζεται να δανειστει για να πληρωσει μσθους και συνταξεις.Και βεβαια η ελλαδα εχει χρεοκοπησει 5 φορες με δραχμη και δεν επαθε τιποτα....

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ vike 07/02/2012 15:27:40

     Την εποχή που χρεοκόπησε τελευταία η Ελλάδα, οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν στην ύπαιθρο φυτοζωώντας και παλεύοντας με τα στοιχεία της φύσης για να καλλιεργήσουν κάποια βράχια, και οι άλλοι ή μετανάστευαν, ή ζούσαν στοιβαγμένοι στις πόλεις ως φτηνό εργατικό δυναμικό.
     Δεν υπήρχαν ούτε καγιέν, ούτε τρεις τηλεοράσεις σε κάθε σπίτι, ούτε Τάμτα, ούτε αιρκοντίσια και λαπτόπια.
     Σήμερα αν χρεοκοπήσουμε, και πάμε στην ϊσχυρή" δραχμούλα, το σοκ θα είναι εκατονταπλάσιο, ειδικά στα καλομαθημένα μας παιδιά που δεν κατέχουν από στερήσεις.
     Εδώ υπάρχουν τριαντάρηδες που αναρωτιούνται πως ζούσαμε χωρίς κινητά, λές και αναφέρονται στον μεσαίωνα!!!
     Οπότε ας μην συγκρίνουμε ανόμοιες εποχές.

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ Strange Attractor 07/02/2012 15:43:01

      Strange
      Γιατί θεωρείς κατ'αρχάς δεδομένο ότι θα πτωχεύσουμε?
      Εμείς εδώ ΟΛΟΙ δε γράφαμε ότι ο ΓΑΠ δεν διαπραγματεύεται ενώ διαθέτει το όπλο της πτώχευσης που πρώτα απ΄όλα θίγει τους δανειστές μας?
      Γιατί τώρα προσχωρήσατε στη λογική ότι η Ευρώπη θα μας αφήσει να πτωχεύσουμε?
      Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι κι αλλιώς η τελευταία εξέλιξη ισοπεδώνει την αντιμνημονιακή πολιτική του Σαμαρά και τον οδηγεί σε εκλογική ανυπαρξία ή τουλάχιστον σε ποσοστά που οδηγούν σε νέα κυβέρνηση Παπαδήμου?
      Και επειδή το προβλέπειν στις πολιτικές αναλύσεις έχει μεγαλύτερη σημασία από την ίδια την ανάλυση εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.
      Αν τώρα μου πεις ότι η Πατρίδα έχει μεγαλύτερη αξία από το κόμμα, θα συμφωνήσω, αλλά εμένα αλλιώς μου τα λέγανε.
      Αναδιαπραγμάτευση, αναδιαπραγμάτευση και πανικό της Μέρκελ για πιθανή χρεοκοπία μας.

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ Strange Attractor 07/02/2012 15:48:37

      + 1000

      Επιπλέον είχαμε μιά φτωχή αλλα ανθρώπινη κοινωνία, όπου όταν άνοιγες το παράθυρο έβλεπες το γείτονα να σου γνέφει, όχι πέντε Μαροκινούς έτοιμους να μπουκάρουν...

 23. Ιωαννης avatar
  Ιωαννης 07/02/2012 14:54:57

  Το θέμα είναι ένα , ότι με το έναν Η με το άλλο τρόπο θα μας πτωχεύσουν, σημασία έχει εμέις τι θέλουμε , θέλουμε πτώχευση με πλήρης υποταγή Η πτώχευση με ελεύθερη Ελλαδα !! Προσωπικά προτιμάω το δεύτερο , έτσι και αλλιώς θα πεινάσουμε που θα πεινάσουμε !! όσο αφορά αυτά που λένε διάφοροι ότι ο κωλοτούμπας Σαμαράς θα αλλάξει πολιτική εάν βγει πρωθυπουργός μόνο για αστείο ακούγεται , ότι θα ψηφιστεί δεν παίρνεται πίσω και όπως πάει η ΝΔ όχι πρώτο κόμμα αλλα πιθανόν ούτε 20% δεν θα πάρει !! Αφήστε που όπως πάμε μια μια ελεγχόμενη εξέργεση του Ελληνικού λαού θα τους παρασύρει όλους !!

 24. M.O. avatar
  M.O. 07/02/2012 14:55:22

  ΄Πάνο συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Οι όψιμοι αντιμνημονιακοί φωνάζουν και θέλουν Κούγκι. Διότι τώρα νιώθουν την κρίση. Πριν 20 μήνες λοιδορούσαν...

 25. victoria (true) avatar
  victoria (true) 07/02/2012 14:57:44

  Πάνο, όντως οι φωτογραφίες, από την περασμένη βδομάδα, είναι δράμα ο άνθρωπος υποφέρει.
  Κανείς δεν λέει πως όποια απόφαση και να πάρει, θα είναι με ελαφριά καρδιά.
  Πρέπει να κάνει και το δικό του διάγγελμα όμως. Εγώ δεν θέλω να ακούσω τον Παπαδήμο. Θέλω να ακούσω το Σαμαρά. Να μας πει τι έγινε και γιατί, τι εγγυήσεις έδωσε και τι πήρε.

  • Y. avatar
   Y. @ victoria (true) 07/02/2012 15:29:34

   !!!!

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Y. 07/02/2012 16:38:58

    Διαπραγμάτευση? κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις?
    Αν πει όχι, δεν χρειάζομαι επεξηγήσεις, το καταλαβαίνω και σκέτο. Στα άλλα, χρειάζομαι επεξηγήσεις.

 26. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 07/02/2012 14:57:53

  Λογικό άρθρο,αλλα μέχρι που θα κάνουμε πίσω κιαλες μειώσεις μισθών παραχώρηση ορυκτού πλούτου; Αγγλικό δίκαιο; Εθνική κυριαρχία; Κ´ τόσα αλλα που μας ζητούν αυτο είναι το ερώτημα ποτέ θα πούμε στοπ δεν μας βγάζει πουθενά, άν κ´ προσωπικά πιστεύω ότι μας λενε απλά ρε βγητε απο το ευρώ μόνοι σας δεν το καταλαβαίνετε γιαυτο σας βάζουμε πράγματα που δεν βγαίνουν,βγείτε μόνοι σας εμείς δεν μπορούμε να σας βγάλουμε

 27. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 07/02/2012 15:03:00

  Πάνο Ζ,
  γράφεις προς το τέλος : "Κέρδίζουμε λίγα προς το παρόν; Θα συμφωνήσω. Αλλά κερδίζουμε".
  Τι ακριβώς κερδίζουμε;
  Τη δωρεάν είσοδο στην κόλαση και την απόλυτη φτωχοποίηση της χώρας με μισθούς 400 ευρώ τους οποίους κατάφερε μετά από έντονη διαπραγμάτευση ο Σαμαράς;
  Κάποιοι αναρωτιούνται πως θα ζήσει ο κόσμος σε περίπτωση χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών.
  Όπως θα ζήσουν μέχρι το Μάιο οι περισσότεροι νοσηλευτές του Δημοσίου που πληρώθηκαν 15ήμερο από 5-10 ευρώ.
  Αν καταφέρουν αυτοί θα τα καταφέρουμε και μεις.
  Πάνο έχω 2 μικρά παιδιά και φτύνω αίμα για να βγάλω το μήνα.
  Αυτό σημαίνει πως αυτά που γράφω δεν τα γράφω εκ του ασφαλούς.
  Πάνο, στο Μεσολλόγγι κατά την πολιορκία του από τους Τούρκους ο στίχος του Σολωμού αναφέρει χαρακτηριστικά: Λαλεί πουλί παίρνει σπυρι κι η μάνα το ζηλεύει.
  Σε διαβεβαιώ πως δεν έχω πρόβλημα να βρεθώ στη θέση αυτής της μάνας από ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ του Σαμαρά.
  Θα έχω όμως πρόβλημα να δεχτώ να πεινάσουν τα παιδιά μου γιατί έτσι θέλουν οι δανειστές μας, κατεβάζοντας τους μισθούς μας σε επίπεδα Ινδίας.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΓΙΑΝΝΑ 07/02/2012 15:07:22

   Με την δραχμή, και με την χώρα εκτός αγορών και ευρωζώνης, οι μισθοί (αν υπήρχαν) θα ήταν επιπέδου Μπαγκλαντές.
   (Η Ινδία, βλέπεις, αναπτύσσεται ραγδαία).
   Και μην μασάς από κάποιους που μιλάνε για την ηλιόλουστη Σαντορίνη, και τις μπάμιες μας ως μοχλό ανάπτυξης.
   Ο λύκος πάντα στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

   • Πετρος Μ. avatar
    Πετρος Μ. @ Strange Attractor 07/02/2012 15:29:35

    Μάλιστα.
    Τσάμπα βρίζαμε τον Μπάμπη , τόσο καιρό.
    Και τον ΓΑΠ και την θυγατέρα και όλους τους άλλους
    εκφοβιστές.

    Με αυτή την πεποιθηση φίλε μου , δεν γίνεται καμία διαπραγμάτευση.
    Μισθούς Μπαγκλαντες θα σου επιβάλουνε με τιμές Γερμανίας .

   • ΓΙΑΝΝΑ avatar
    ΓΙΑΝΝΑ @ Strange Attractor 07/02/2012 16:11:39

    Αναφέρω κάτι για δραχμή ή για ηλιόλουστα νησιά και μπάμιες. Μάλλον για το σχόλιό σου ισχύει : από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ ΓΙΑΝΝΑ 07/02/2012 16:19:27

     Λέω: "Και μην μασάς από κάποιους που μιλάνε για..."

     Μάθε να διαβάζεις και να κατανοείς κείμενα. Δεν είπα ότι εσύ είπες!

     • ΓΙΑΝΝΑ avatar
      ΓΙΑΝΝΑ @ Strange Attractor 07/02/2012 19:14:03

      Είμαι αρκετά αμόρφωτη και δεν ξέρω να διαβάζω και να καταννοώ.
      Ευτυχώς όμως βρέθηκες εσύ στο δρόμο μου να με διαφωτίσεις.
      Σ' ευχαριστώ.
      Αλήθεια, πότε γράφουμε επαναληπτικό στη γλώσσα;

 28. Y. avatar
  Y. 07/02/2012 15:06:18

  Βεβαίως και μίλησε ο Σαμαράς για επαναδιαπραγμάτευση. Μετά όμως τις εκλογές, όπου μία κυβέρνηση με νοπή εντολή (...και φυσικά εννοούσε τη ΝΔ), θα κάνει την επαναδιαπραγμάτευση. Αντ’ αυτού τι έχουμε? Επαναπιαπραγμάτευση μέσω σπασμένου τηλέφωνου και εθνικού κούριερ (..ευστοχώτατος ο Φαήλος), πριν τις εκλογές. Μετά από την αποδοχή της μεταβατικής κυβέρνησης (..ο θεός να την κάνει μεταβατική, αφού διαπραγματεύεται, διοικεί και νομοθετεί τα πάντα), που έγινε για το καλό της χώρας και γιατί ο ΓΑΠ ήταν ανεπαρκής (..βλέπουμε και την επάρκεια του παπαδήμα), έρχεται τώρα και η δεύτερη αποδοχή, επαναδιαπραγμάτευση πριν τις εκλογές. Άρα, μειωμένες στο ελάχιστο οι συνθήκες για να παίξει ουσιαστικό ρόλο το ρπόγραμμμα της ΝΔ και του Σαμαρά

 29. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 07/02/2012 15:06:32

  Η δόξα είναι Αιώνια, κ´ αποτελεί την ουσία του DNA των ελλήνων στις χιλιετίες ελληνικής ιστορίας

 30. noldor avatar
  noldor 07/02/2012 15:15:52

  Είναι από κάτι πιο έξυπνο, τα παίρνω για να τα γράφω. (2000€ τη λέξη, 1800€ αν είναι ανορθόγραφη). Θες να σε βάλω στην ομάδα;

 31. STATHIS avatar
  STATHIS 07/02/2012 15:16:03

  Από τη διήγηση που διαβάζω , λείπουν πολλά στοιχεία και ίσως γι αυτό σε κάποιους φάνηκε "νηφάλια" . Η έλλειψη όμως της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ μας οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα !!
  Σε κάποιο σημείο αναφέρεται κι η λέξη "κερδίζουμε" (?) , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ , γιατί ακόμη και οι "φιλομνημονιακοί παπαγάλοι" έχουν αποδεχτεί τ' ότι η περίπτωση της συμφωνίας μας είναι "lose - lose" !!!
  Αυτό όμως που με κάνει ν'αντιδρώ, απαντώντας εδώ, είναι η προβολή του "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ" που επικρατεί στο κείμενο καθώς και η "απειλή" των προθέσεων κακών και "ανθελλήνων" συμπατριωτών με "κρυφό" - "άδηλο" κεφάλαιο που θέλουν τη δραχμή .

  Αυτά είναι όλα στη σφαίρα του ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ & της "μοναδικής λύσης" που μας σερβίρεται δυόμισι χρόνια τώρα από κάθε πλευρά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ (και με "μετάνοιες" και οπισθοχωρήσεις ενίοτε για τη προστασία τους).

  Εγώ πιστεύω ότι ο όποιος θέλει να είναι και ν' αποδεικνύεται ΗΓΕΤΗΣ θα πρέπει να σταθμίσει τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ πέρα από ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ και ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ !! Γιατί το μέλλον είναι ΕΔΩ και το ΟΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ θα κρίνει πολύ περισσότερα από την ΑΠΛΗ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ως "Κράτους" !!
  *ex mea sententia.

 32. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 07/02/2012 15:16:23

  Φ. Κρανιδιώτης στον Χατζηνικολάου πριν από λίγο
  • Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση και αυτό οφείλεται σε ένα τεράστιο βαθμό στη συμβολή του Α. Σαμαρά. Το πόσο ικανοποιημένος είμαι θα σας το πω το βράδυ που θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι από την επιμονή του Α. Σαμαρά υπάρχει μία αντίσταση στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού. Οι πονόψυχοι δανειστές μας ζητούσαν και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και να γίνει περικοπή του κατώτατου μισθού και μάλιστα όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους.
  • Μη ζητάμε από τον Α. Σαμαρά να ισιώσει σε 2 ημέρες ότι οι άλλοι στράβωσαν επί δύο χρόνια.
  • Ο κόσμος έχει δικαίως μεγάλες προσδοκίες από τον Α. Σαμαρά.
  • (για δηλώσεις Ε. Βενιζέλου «με ποιον διαπραγματεύεται ο Α. Σαμαράς; Με τον κ. Παπαδήμο;») Η διαπραγμάτευση δεν γίνεται μόνο με το κάθομαι απέναντι σου και σου λέω αυτό που θέλω. Γίνεται και με δημόσιες θέσεις. Φαντάζομαι ο κ. Παπαδήμος όταν συναντήθηκε με την Τρόικα δεν είπε μόνο τα δικά του. Θα μετέφερε και τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών. Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση; Ο κ. Βενιζέλος διέρρεε ότι το θέμα του 13ου και 14ου είχε τελειώσει από προχθές. Το κρατούσε μυστικό από σεμνότητα;
  • Οι πολίτες είναι αυστηροί με τον Α. Σαμαρά γιατί από εκείνον έχουν προσδοκίες, όχι από τον κ. Παπανδρέου. Αυτός θα είναι πρωθυπουργός αύριο.
  • Πιστεύω στην αυτοδυναμία της ΝΔ. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σήμερα αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Ε. Βενιζέλος, και στη ΝΔ η Ντ. Μπακογιάννη, οι Οικολόγοι θα είχαν πάρει 15% και ο Συνασπισμός 17%.
  • Ο Α. Σαμαράς δίνει μάχη για να πάνε 6 δις ευρώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις επιχειρήσεις.
  • Κάποιοι θα προτιμούσαν να πει ένα ξερό «όχι» ο Α. Σαμαράς και να σηκωθεί να φύγει. Και ποιος θα τα υπερασπιστεί όλα αυτά; Ο κ. Παπανδρέου; Ο κ. Παπαδήμος ο οποίος πηγαινοέρχεται με ένα χαρτάκι με τις ξενόγλωσσες οδηγίες; Courier είναι ο κ. Παπαδήμος, αυτή είναι η άποψη μου.
  • Για να αποκτήσει ξανά νομιμοποίηση όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσει θα πρέπει να υπάρξει νωπή λαϊκή εντολή.
  • Είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παράδοση σε συμμαχικές κυβερνήσεις.

 33. peter k avatar
  peter k 07/02/2012 15:16:53

  Το αρθρο ειναι σε λογικη βαση.Αλλα το προγραμμα των ευρωπαιων ειναι να εξανακγασουν την Ελλαδα να φυγη απο το ευρω.Απλα σε λιγο θα ζηταν κοψιμο συνταξεων,ξανα μειωση στα μεροκαματα,ξανα φορους,απολυσεις απο δημοσιο και και και ...Το ιδιο τροπαρη δηλαδη. Ειναι προτιμοτερο να γυριση η χωρα στη δραχμουλα χτες.Οσο αργητε θα χανετε και ασημικα.Καντε κουραγειο και βρητε το τσε κε βαρα.

 34. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 07/02/2012 15:17:47

  KAΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

 35. Απόστολος avatar
  Απόστολος 07/02/2012 15:18:16

  Για να έχεις στρατηγική πρέπει να γνωρίζεις όλα τα δεδομένα να έχεις πληροφόρηση. Από ότι φαίνεται μόνον ο ΓΑΠ την έχει και αυτό φαίνεται στη γλώσσα του σώματος στις φωτογραφίες από την πρόσφατη συνάντηση.
  Ανταρτοπόλεμο κάνει ο ΑΣ.

 36. TARAMAS avatar
  TARAMAS 07/02/2012 15:19:32

  Προφανώς ο Σαμαράς δεν διαβάζει όλους αυτούς τους δραχμολάγνους που ενέσκηψαν εσχάτως ή δεν πείθεται από αυτούς. Και με το δίκιο του, γιατί πέρα από τις αναφορές στο Λεωνίδα και στον Κολοκοτρώνη και πέρα από εξωτερίκευση των απωθημένων που κουβαλάει ο καθένας, χρειάζεται και λίγος ορθολογισμός και γνώση της πραγματικότητας. Δε θέλει και πολύ μυαλό για να κατανοήσει κανείς (εκτός αν δε θέλει να το κατανοήσει) ότι με το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στα 24 δις (στοιχεία 2010) οι τωρινές συνθήκες, όσο τραγικές κι αν είναι, θα φαίνονται παράδεισος σε σχέση με όσα θα ζήσουμε αν χρεοκοπήσουμε ατάκτως και επιστρέψουμε στη δραχμή. Γιοκ πετρέλαιο, φάρμακα, τρόφιμα - γιατί που θα βρεις συνάλλαγμα για όλα αυτά; Το να απειλείς λοιπόν με επιστροφή στη δραχμή είσαι σαν τον κερατωμένο σύζυγο που "τιμωρεί" τη σύζυγό του με τα να κόψει τα δικά του γεννητικά όργανα.
  Αφήστε λοιπόν το Σαμαρά να διαπραγματευτεί και να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί και αφήστε κι όσους έχουν μυαλό κουκούτσι να λαχταρούν επιστροφή στη δραχμή, σαν τους Εβραίους που οδηγούνταν στο θάλαμο αερίων χαρούμενοι, νομίζοντας ότι τους πάνε να κάνουν ντουζάκι.

  • sceptic avatar
   sceptic @ TARAMAS 07/02/2012 15:26:45

   Το δίλημμα πάντα ήταν Χρεωκοπία ή Μέτρα...άρα πρέπει να αναζητήσετε στον κ. Σαμαρά για ποιόν λόγο θα πει ναι στο Λάθος σήμερα....όπως έλεγε κάποτε στο Ζάπειο...και μάλιστα ερήμην του Λαού....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ TARAMAS 07/02/2012 15:31:26

   A, καλώς τον. Και εσύ συμφωνείς με τον Φ. Κουβέλη.

   (Θυμάμαι το 1991 είχα κρυολογήσει, είδα και έπαθα να βρώ φάρμακα και βενζίνη). Και ο μπαμπάς μου μου λέει ότι έπρεπε να πάς στο περίπτερο για Αλγκον. Ασε που η βενζίνη ήταν σε γαλονια...)

   Η Δραχμή ΔΕΝ είναι ζητούμενο. Είναι πιθανότατη συνέπεια στάσης εξωτερικών πληρωμών. Αυτό να σχολιάσεις, όχι την δραχμή. Πες μας πώς δεν θα έχουν ρευστότητα οι τράπεζες (να δεις τι χάλια ήταν το 1991, άσε που κάπνιζαν) . Και καταστροφή δεν θα έχεις προσιούτο , αλλά κάποιο μη εξευγενισμένο σαλάμι. Και ίσως πρέπει να δουλεύει και γα να ζείς... Άσε πια τα άϊ παντ. Μόνο λαθραία από το Λονδίνο.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ archaeopteryx 07/02/2012 16:12:20

    Ούτε σαλάμι δε θα χεις (ούτε τουλάχιστον το 50-60% της ελληνικής παραγωγής) αφού θα συμφέρει περισσότερο τον παραγωγό/έμπορο να το εξάγει και να πληρώνεται τριπλάσια το εμπόρευμά του.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ undercover gpr 07/02/2012 17:51:19

     Καλά που έχει χαθεί;

     Συμφωνώ με το σαλάμι. Να εστιαστούμε να κάνουμε καλό, ποιοτικό, επώνυμο σαλάμι. Με ιματζ. Να συνεργαστούν 4-5 μονάδες με κοινό μαρκτινγκ. Εκπτωση στην διαφήμιση. Καθετοποίση στα γουρουνάκια, στις ζωοτροφές. Linear programmers για optimization. Και ένα παράρτημα για "πράσινα" οικολογικά κλπ κλπ. ΔΕΝ κολλάω. ΔΕΝ μπορούμε μια ζωή να ζούμε επιδοτούμενοι για τίποτα.

     Με το ευρω (στην παρούσα κατάσταση) δεν θα συμφέρει να κάνεις σαλάμι, θα σου κάνει ντάμπινγκ ο Ιταλός, θα είναι φτηνότερο να περιμένεις την δόση να εισάγεις σαλάμι ή να πας γκασταρμπάϊτερ στην δικιά του σαλαμοποιία. (και να στέλνεις εμβάσματα για εισαγωγή της β' κατηγορίας -- η α' στην Γερμανία).

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ archaeopteryx 07/02/2012 18:35:52

      Το θέμα είναι αρχαίε να προλάβεις να το στήσεις όλο το πακετάκι του marketing και της εφοδιαστικής αλυσίδας του περιβόητου σαλαμιού γιατί άπαξ και δραχμεύσουμε ούτε ετικέτες δε βλέπω να φτιάχνουμε.

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ archaeopteryx 07/02/2012 16:52:25

    Αν ο Κουβέλης συμφωνεί μαζί μου καλό γι αυτόν. Η δραχμή θα είναι άμεση συνέπεια της άτακτης χρεοκοπίας ή στάσης εξωτερικών πληρωμών όπως τη λες εσύ. Δεν επιχείρησα να κάνω πλήρη ανάλυση, μια όψη της κόλασης έδειξα. Το 1991 που λες, το ισοζύγιο ήταν σχεδόν μηδενικό όχι 20+ δις μείον.
    Κατά τα άλλα καλή η νοσταλγία, αλλά να ξέρουμε ότι η οδοντόκρεμα άπαξ και βγει από το σωληνάριο δεν ξαναμπαίνει μέσα. Και άντε να αφήσω τους γονείς μου να πεθάνουν γιατί δε θα βρίσκω φάρμακα, αυτοί τάφαγαν τα ψωμιά τους. Άντε και συ όταν θα φωνάξεις το 100 γι αυτούς που θα μπουν στο σπίτι σου, να έλθουν με λιγνιτοκίνητα περιπολικά. Με τα τρόφιμα όμως θα γίνει της Κορέας (Β.)

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ TARAMAS 07/02/2012 17:59:59

     Θα χαθούν δουλειές στα ινστιτουτα αδυνατίσματος, θα αυξηθούν στην πρωτογενή. Το 100 υπήρχε και το 1990, και το 1980 καιι το 1970 και το 1960. Και γέροι υπήρχαν και οδοντόκρεμα. Μπανάνες δεν υπήρχαν (κάτι λαθραίεσ και κάτι μικροσκοπικές από τηνΚρήτη).

     Δεν έχουν καμία σχέση με νοσταλγία αυτά που σου λέω. Εχουν σχεση με σενάρια για το μέλλον προχειρη επεξεργασία, και αναγωγή στο παρόν για το τί συνέπειες έχει η κάθε επιλογή. Μάλλον φοβάσαι. Άνοιξε τα μάτια σου. Δες τι οδηγεί την όποια ευημερία σε κάθε περιοδο. Δες τι ισχύει χτες, σήμερα, αύριο.

     ΜΗΝ κρυβόμαστε. ΕΝΑΣ και ΜΟΝΟ ένας είναι ο λόγος που φοβόμαστε. Φοβάμαστε την δική ΜΑΣ διοικητική ανικανότητα, την λαμογιά ΜΑΣ και την μακακία ΜΑΣ. ΜΟΝΟ για αυτό προτιμάμε τον Γερμανό μας.

     ΔΕΝ τάζω πλούτη και ευτυχίες. Απλά λέω ΜΗΝ φοβάσαι, εκτός εάν δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και τους γείτονές σου. Αλλά εάν δεν πατήουμε στα πόδια μας έχουμε χάσει αυτό που λέμε Ελλάδα. Όπως λέει και ο γραφικό Γερμανός που ανακάλυψε την Γερμανική εκδοχή του φιλελευθερισμού -- να κάνουμε και ρημπραντ την Ελλάδα και να βάψουμε και το μαλλί μας ξανθό να μοιάζουμε με Άρειους

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ archaeopteryx 07/02/2012 19:38:55

      Μα αυτό λέω, ότι τότε υπήρχε συνάλλαγμα που δεν (θα) υπάρχει τώρα. Τότε δεν είμασταν χρεοκοπημένοι, τώρα ακόμη και τις υγιέστερες επιχειρήσεις, τις μπλοκάρουν στο εξωτερικό. Δεν χωρεί λοιπόν σύγκριση, επιστροφή στο τότε δεν γίνεται. Τις αλλαγές τις ίδιες θα τις κάνουμε, είτε με το μαστίγιο του Γερμανού εντός, είτε με το δρεπάνι του Χάρου εκτός ευρώ. Μόνο που στη μια θα υπάρχει ένα (όποιο) μαξιλάρι, στην άλλη θα περάσουμε πόλεμο. Μόνο που στη μια θα υπάρχει ένα κόστος 100 και στην άλλη 1000.
      Τώρα αν εμπιστεύομαι την ανικανότητα και τη λαμογιά μας ... τόπες μόνος σου. Μάλλον είμαι μεγαλύτερος από σένα και θυμάμαι παλιότερες εποχές. Τότε όμως ήταν κι ο κόσμος διαφορετικός.

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ TARAMAS 07/02/2012 21:45:56

      Γιατί; Δεν θα υπάρχουν dealing rooms ή δεν θα παράγουμε ποτέ τίποτα;

      Διάβασε το άρθρο του Σκαπέρδα για τις αναγκες της μεταβατικής περιόδου... Μόνο στο δικό μου μπλογκ το έχουν διαβάσει περί τις 7.000. Κάτι θα μάθεις.

      Μήπως φοβάσαι και το φαινόμενο του θερμοκηπίου;

 37. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 07/02/2012 15:28:08

  Πάνο ο Σουν Τζου έχει πει και το εξής:

  "Οι στρατιώτες σου να μη ξέρουν ποτέ τα σχέδιά σου. Μην τους πεις τίποτε. Στο τέλος πες τους ποιος κέρδισε"
  "Όπως η δειλία οδηγεί στην αιχμαλωσία έτσι και η απερισκεψία οδηγεί στην καταστροφή"

  Έχουμε αναφερθεί και αλλού ότι σκοπός είναι να κερδίσουμε και όχι να πέσουμε μαχόμενοι. Όπως έχουν έρθει τα πράγματα αυτό που μένει να κερδηθεί είναι χρόνος. Και αυτό πιστεύω είναι το σκεπτικό του Σαμαρά αυτή τη στιγμή.
  Ο συσχετισμός δυνάμεων, παρόλο που όλοι ανεξαιρέτως θα θέλαμε να τρίψουμε το μνημόνιο στη μούρη του κυρίου Τόμσεν και των προϊσταμένων του, δεν ευνοεί μια κατά μέτωπο επίθεση.
  Ο Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει τους Γαλλογερμανούς, την εγχώρια διαπλοκή, τους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ, τα ΜΜΕ, μερικούς δικούς του "προθύμους", το θυμικό πολλών έξ ημώνμας που πλήττονται από την ύφεση.
  Ας μην υποπίπτουμε στο λάθος να πλειοδοτούμε σε πατριωτισμό έναντι κάποιων άλλων. Ενστάσεις και προβληματισμοί μπορεί να υπάρχουν.
  Το ΟΧΙ έχει νόημα αν έχεις τις εφεδρείες για να το υπερασπιστείς μέχρι τέλους. Και αν οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να σε ακολουθήσουν στην πράξη.
  Αλλά ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τις πραγματικές παραμέτρους της συμφωνίας και στο τι θα πει ο ίδιος.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/02/2012 16:33:12

   Ελπίζω βέβαια ο Σουν Τζου να μήν ενοούσε : "μην καταλάβουν οι στρατιώτες σου ότι δεν έχεις σχέδιο, γιατί τη βάψαμε!"

   Ελπίζω... (ειλικρινά)

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 19:24:36

    Κυριακή κοντή γιορτή. Εδώ θα είμαστε.

 38. επισκέπτης avatar
  επισκέπτης 07/02/2012 15:28:15

  "Και δυστυχώς η ωμή πραγματικότητα λέει, ότι η Ελλάδα αν δεν πάρει το επόμενο πακέτο διάσωσης θα μείνει χωρίς λεφτά και πόρους και αποκομμένη από τις αγορές"

  Ενώ αν η Ελλάδα πάρει το πακέτο "διάσωσης";; Θα μείνει και πάλι χωρίς λεφτά, πόρους και αποκομμένη από τις αγορές, αλλά πλέον, χωρίς ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας και χωρίς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ επισκέπτης 07/02/2012 18:38:17

   Αν αξιοπρέπεια εννοείτε να ταίζουμε τα παιδιά μας πορτοκάλια αντί για κρέας....

 39. peter k avatar
  peter k 07/02/2012 15:29:59

  Νέα μέτρα τον Ιούνιο προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι αυτά που έρχονται τις προσεχείς μέρες «δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα». Και εσεις το βιολι σας ,οχι στη δραχμη.Το συντομοτερο εξω απο ευρω.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ peter k 07/02/2012 18:40:54

   Και ο Παπανδρέου είπε ότι λεφτά υπάρχουν και τρέξατε από πίσω του σαν υπνωτισμένοι. Τι ακριβώς είναι αυτό που ωθεί τον εγκέφαλο μερικών ανθρώπων να θεωρούν θέσφατο την κάθε λαλακία του κάθε ένα, όταν την ίδια στιγμή αμφισβητούν σε απαξιωτικό βαθμό αυτά που λέει ένας άνθρωπος που έχει αποδειχθεί σωστός?

 40. k avatar
  k 07/02/2012 15:41:23

  ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΟΡΙΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΛΥΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ?
  ΜΟΛΙΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

 41. ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
  ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 07/02/2012 15:42:32

  Αγαπητέ Αντώνη,
  Ας μη γελιόμαστε, διαπραγμάτευση δε γίνεται όταν απέναντι σου έχεις εκβιαστές και δίπλα σου άτομα ανεπαρκή και ύποπτα. Ειδικά όταν δε βάζεις ανοικτά τους δικούς σου εκβιασμούς πάνω στο τραπέζι. Οι ψηφοφόροι σου δε παραμυθιάζονται με διασώσεις 13ου -14ου μισθού όταν αυτοί καταρρέουν και αυξάνονται πέρα απο κάθε λογική οι φόροι (απλή αριθμητική δημοτικού είναι).

  Αλλά ξέρεις κάτι Αντώνη; Για τους πολλούς το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο μισθός και η σύνταξη τους! Είναι πολύ σημαντικά βεβαίως και απαραίτητες προυποθέσεις για αξιοπρεπή διαβίωση αλλά τί στην ευχή, το ξέρεις καλά οτι ο Έλληνας μπορεί να αντέξει τα δύσκολα. Το πρόβλημα είναι οτι η συμφωνία αυτή και το νέο δάνειο με τους όρους που επιβάλλονται σβήνει τελείως κάθε ατομική ή εθνική υπόσταση και αξιοπρέπεια. Μας ρίχνει σε δεσμά που μόνο με αίμα λύνονται! Ξέρεις πολύ καλά οτι ο άλλος δρόμος έχει κακοτοπιές αλλά και έξυπνα δρομάκια που βγάζουν σε ξέφωτο. Ξέρεις επίσης πολύ καλά ποιοί και γιατί τρομοκρατούν τον λαό με δραχμές, τάληρα και ταινίες του ’50.

  Αντώνη, σε πιστέψαμε, σε στηρίξαμε και σε ψηφίσαμε. Είδαμε στο πρόσωπο σου έναν ηγέτη με επάρκεια, τόλμη και πολιτικό λόγο. Αλλά να, κάτι μέσα μας ράγισε τον περασμένο Νοέμβριο. Δε θα σταθώ σε υποψίες και σενάρια για Ψυχάρη, τράπεζες, ελβετικούς λογαριασμούς, έλλειμα 2009 κ.α. Αλλά να, όπως σου είπανε κάποιοι τότε, η απεγνωσμένη πρόταση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα δεν ήτανε καθόλου κακή ιδέα: Τον έσβηνε τελείως από το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό πολιτικό σκηνικό, ο Ελληνικός Λαός δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφίσει έξοδο απ’την ΕΕ και είχαμε ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί με νέα ισχυρή κυβέρνηση. Αρκεί να έβλεπες τότε τα πρόσωπα των Μερκοζί και καταλάβαινες αμέσως τον εκνευρισμό και πανικό τους. Δεν υπήρχε τότε καμία περίπτωση να σε αφήνανε να χρεοκοπήσεις, χωρίς εξασφαλίσεις και με ένα μετέωρο 1ο μνημόνιο.
  Τελειώνω με τα δικά σου λόγια μερικούς μήνες πριν:

  "Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας,
  θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς,
  θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη;
  Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ! Αυτό είναι το δικό μου όνειρο"

  Αν ακόμη τα πιστεύεις, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

 42. Nik avatar
  Nik 07/02/2012 15:45:35

  Οι ''φιλοι'' εταιροι μπλοφαρουν.Αν καναμε πως φευγουμε απο το τραπεζι θα μας κυνηγουσαν γιατι μετα απο εμας ερχεται η σειρα των αλλων.Αξιζει να το δοκιμασουμε γιατι ετσι και αλοιως ο βρεγμενος την βροχη....

 43. ikaros avatar
  ikaros 07/02/2012 15:48:30

  "Νομίζετε ότι του αρέσει να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον ΓΑΠ, τον Καρατζαφέρη και έναν εκπρόσωπο των τραπεζιτών;"
  ΝΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! Και επειδή αυτοδυναμία δεν έχει, θα του αρέσει και μετεκλογικά.

 44. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/02/2012 15:51:12

  Αυτό που προβλέπω είναι πως αν πάμε στη δραχμή, αυτό θα γίνει μόνο συνοδεία πτώχευσης.
  Αλλιώς δεν λέει.

 45. Κ avatar
  Κ 07/02/2012 15:53:02

  ΣΩΣΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕΤΑ.

 46. ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
  ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 07/02/2012 15:53:09

  και πόσο σίγουρος είσαι οτι η ΕΚΤ θα άφηνε τις Ελληνικές τράπεζες χωρίς ρευστότητα;;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 07/02/2012 16:09:44

   Εμένα ρωτάς ή τον Ταραμά; Πριν το 1999 ή το 1990 και σίγουρα το 1960 (μου λέει ο μπαμπάς) η ρευστότητα ερχόταν από καταθέσεις, διατραπεζική, άντε και κανένα δάνειο.

   Για την ΕΚΤ το μόνο που ξέρω είναι ΔΕΝ την συμφέρει να ξεμείνουμε τώρα, μπάς και ...απελευθερωθούμε, και ότι δίνει και τάζει πολλάααα τριετή LTRO's ωστε να έχουν οι Τράπεζες (έξω) να αγοράζουν κρατικά χαρτιά τους για να είναι μανιτζέβιλα τα σπρεντς, (και ίσως σαν firewall, σε περίπτωση που το δούμε φιλελεύθεροι). Τι θα γίνει σε τρία χρόνια κανείς δεν λέει. Εγώ λέω "ευρω #δύο" εκτός εάν ανακάμψουν πολύ οι οικονομιες.

   Τι θα κάνει ο Ράϊχενμπαχ, "μετά", με την δική μας ρευστότητα, δεν το ξέρω. Αν τα φαρμακα είναι Γερμανικά (ή, καλύτερα, ληγμένα και Γερμανικά), θα μας δίνουν ρευστότητα. Εφ' εξής μπλογκινκγ στα Γερμανικά. Και οπωσδήποτε από Καναδικό προβάϊντερ.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 07/02/2012 17:04:53

   Γιατί να μην τις άφηνε;

   • ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
    ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ @ TARAMAS 07/02/2012 21:17:01

    την απάντηση στην έδωσε εν'μέρη ο αρχαίος. Η ΕΚΤ αυτή τη στιγμή κόβει χρήμα και επιδοτεί τις τράπεζες να αγοράζουν ομόλογα της περιφέρειας και να της τα παρκάρουν για 3χρόνια με τα LTRO και 1%.

    Όσο έχουμε ευρώ (και δεν είναι εύκολο να μας βγάλουν με συνοπτικές διαδικασίες - όσο και αν ακούμε περι του αντιθέτου) η ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες. Τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί η συνολική λύση.

    Και σκέψου και το άλλο.....Φαντάζεσαι να μείνει η Εμπορική χωρίς ρευστότητα;; σκέφτεσαι τί θα πάθει η μαμά τράπεζα στη Γαλία;;;

 47. vike avatar
  vike 07/02/2012 15:53:55

  Δεν καταλαβα το επιχειρημα ομολογω.
  Αν παμε στην δραχμη θα μας παρουν τα κινητα πισω;
  Και αυτο δεν αναιρει αυτοπου εγραψα πριν πως οταν χρεοκοπησαμε στο παρελθον δεν παθαμε τιποτα και τι αλλαζει τι εχουμε λαπτοπ τωρα.
  Αν ο σαμαρας δεχεται τετοιες συμβουλες)δεν αναφερομαι προσωπικα) απο ασχετους και
  ανιστορητους συμβουλους μην εκπλαγει αν ο λαος του γυρισει την πλατη..

 48. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 15:54:08

  Ποιό πρωτογενές πλεόνασμα ,με τί κρατικά έσοδα όταν κάθε μορφή οικονομικής δραστηριότητας θα έχει καταρεύσει? Δε μιλάμε για ύφεση , μιλάμε για πάπαλα!

 49. agrios avatar
  agrios 07/02/2012 15:54:22

  Ακούστε μια ιστορία : Ο Α.Σ. κλείνει τα αυτιά του στις απαιτήσεις των δανειστών και τους λέει : Αντε και στο διάβολο πιά . Αρκετά με τα γ.... τα λεφτά σας .
  Ο κόμος πανηγυρίζει , τρέχει στο Σύνταγμα να υποδεχθεί τον Μεγάλο Ηγέτη , ο Τράγκας λουφάζει , ο Κουϊκ λέει μπράβο Σαμαρά και ο Αντώνης Πρωθυπουργός με πλειοψηφία πάνω από 50% εγκαθίσταται στο Μαχιμου . και μετά η χώρα πτωχευει .
  Λεφτά για μισθούς δεν υπάρχουν , τα καταστήματα κλείνουν , ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος στην Τράπεζα να πάρει και το τελευταίο ευρώ . Ο τράγκας ξυπνά και πάλι και αρχίζει να βρίζει τον προδότη που άφησε την χώρα να πτωχεύσει . Αυτοί που τον ψήφισαν μαζεύτηκαν τώρα στο Σύνταγμα και τον μουτζώνουν , ο Κουϊκ φωνάζει ότι δεν έπρεπε στην παρούσα φάση να διώξει την Τρόϊκα , ο Βενιζέλος , ο Λοβέρδος και όλα τα τσογλάνια άρχισαν να ξεμυτίζουν από το καβούκι τους και ο Γιωργάκης δικαιώνεται και πάλι από το σύστημα . Ο Α.Σ. φεύγει με αεροπλάνο , με αυτό που ήδη έπρεπε να είχαν φύγει οι Προδότες του Μηνμονίου . Αλήθεια τα σκέφτηκε κανείς αυτά ; Από λόγια χορτάσαμε . Αντώνη κράτα και βοήθα τον την πατρίδα σου όσο μπορείς . Διαπραγματεύσου , χτύπα το χέρι στο τραπέζι στον ΔΟΤΟ , αλλά μην αφήσεις την Ελλάδα στο έλεος της χρεωκοπίας .

  • k avatar
   k @ agrios 07/02/2012 16:00:42

   ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕΣ ΤΕΛΕΙΑ.

   • tak avatar
    tak @ k 07/02/2012 17:40:05

    Η δική σου πρόταση ποια είναι;

    • cveng avatar
     cveng @ tak 07/02/2012 18:03:14

     ενω θεωρεις οτι σε ενα μπλογκ ειναι δυνατον να κανεις προταση για την χάραξη της πορειας μιας χωρας για τα επομενα 40 χρονια.αν ειχαν ολοι προτασεις,θα ημασταν εμεις κυβερνητες και οχι σχολιαστες.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ cveng 07/02/2012 19:11:20

      Άρα παραδέχεστε ότι όσοι μέμφονται το Σαμαρά το κάνουν για να κρύψουν τη δική τους ένδεια προτάσεων και σοβαρών ιδεών.

 50. Kennan avatar
  Kennan 07/02/2012 15:55:22

  Όταν κρίνεις έναν ηγέτη, τον κρίνεις με βάση την ιστορία του. Κι η ιστορία του Σαμαρά δείχνει ότι το 92’ θυσίασε την πρωθυπουργία για το συμφέρον της χώρας. Άρα δεν τίθεται θέμα για τον πατριωτισμό του.

  Το μείζον ζήτημα είναι να διοικήσει μία χώρα στην οποία να μπορεί να χτίσει.

  Προφανώς οι όψιμοι πατριώτες δεν μπορούν να το αντιληφθούν.

  Έχω βαρεθεί να ακούω για επιστροφή στην δραχμή από διάφορους αναλυτές που όταν κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη νομίζουν ότι βλέπουν τον Μαρξ.

  Είναι σίγουρο ότι δεν έχουν αντιληφθεί τις συνέπειες με την επιστροφή στην δραχμή.

  Τους προτείνω, να πάνε να δουν πως ζει ο κόσμος τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχεία και μετά να έρθουν να μιλήσουν για δραχμή.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Kennan 07/02/2012 19:15:03

   Για να έχεις εξιδανικεύσει τις οικονομικές απόψεις του Μαρξ πρέπει να μη ζεις στο σήμερα καταρχάς, άρα ότι και να πεις είναι άκυρο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Kennan 07/02/2012 19:48:45

   Φίλτατε, φωνή βοώντος... Όλοι εύκολα αρματώνονται τα φισεκλίκια με την κοιλιά γεμάτη, να δεις τι αξιοπρεπείς και περήφανοι θα αισθάνονται όταν θα παρακαλάνε τους ξένους να μας αγοράσουν....

  • μχ avatar
   μχ @ Kennan 07/02/2012 21:45:27

   τα αστικα κεντρα συντομα θα αδειασουν......μονο τα λαμογια θα μεινουν

 51. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 07/02/2012 15:55:46

  strange
  Γιατί δεν αναζήτησε όπως ο Ιάσων το πλήρωμα της Αργούς?
  Ανάλογο είναι το εγχείρημα,
  Γιατί δεν προσκάλεσε τον...Χαραλαμπίδη, το Μαρκεζίνη, το Γιανναρά, τον τον τον που εδώ και είκοσι χρόνια ουρλιάζουν για την πορεία της χώρας που την έβλεπαν να πηγαίνει στα βράχια?
  Πού είναι όλοι αυτοί οι Άνθρωποι που συγκροτούσαν μια "περιθωριακή" κουλτούρα εν μέσω ευδαιμονικής πανδαισίας και τώρα είναι πάλι στην απέξω?
  Γιατί δε χωράει ακόμη και ο Καραμπελιάς σε μια Εθνική Πανστρατιά -το λέω εγώ ο καραδεξιός_ αν
  όντως μας πονάει το κατάντημα της Πατρίδας?
  Ποιός ειλικρινά ποιός θα έκλαιγε αν τώρα ξεκαθάριζε ανθρώπους σαν αυτούς που ανέφερα?
  και στρατολογούσε όσους πονούν την Πατρίδα και είναι ξωπεταγμένοι από το Σύστημα?

  • Παναγιώτης avatar
   Παναγιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 07/02/2012 17:59:13

   Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Έπρεπε να καλέσει τους άριστους, να φτιάξει μια σοβαρή ηγετική ομάδα με όραμα για τον τόπο.
   Αλλά μάλλον άδικα περιμένουμε κάτι από τον Σαμαρά. Αν είχε όραμα δεν θα το μοιραζόταν με τους γνωστούς από το παρελθόν Άρη, τον Κωστή, τον Δημήτρη, τον Γεράσιμο, τον Κυριάκο ... που "χέστηκαν αν θα ξαναβγούν". Ούτε θα το μοιραζόταν με μίζερα και γλοιώδη ανθρωπάκια σαν τον Αντρέα, τον Κωνσταντίνο, τον Γιώργο κ.ά. που μιλώντας είναι σαν να διαβάζουν τις δηλώσεις του Σαμαρά.

   • tak avatar
    tak @ Παναγιώτης 07/02/2012 18:04:22

    Ρωτάς αν έχει ο Σαμαράς όραμα; Και ταυτίζεις το όραμά του με τους ανθρώπους που αναφέρεις; Όχι μόνο δεν ξέρεις τι παναπεί Σαμαράς Αντώνης, αλλά στέκεσαι υπερβολικά άδικος απέναντί του... Γιατί;

    • Παναγιώτης avatar
     Παναγιώτης @ tak 07/02/2012 18:24:10

     Γιατί ενάμισι χρόνο τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση, για τροποποίηση, για αλλαγή μίγματος της ήδη υπάρχουσας και εφαρμοζόμενης πολιτικής. Το γνωστό μνημόνιο.
     Αν έχει όραμα, πότε περιμένει να μας το πει; Προς το παρόν φίλε, μόνο προτάσεις διαφορετικού μίγματος στο Ζάππειο 1κ2.
     Εσύ προφανώς για να θίγεσαι τόσο , συμφωνείς με τις επιλογές προσώπων που αναφέρω. Ή μήπως ντρέπεσαι κι εσύ κρύβεσαι πίσω από την εικόνα του Αντώνη;

     • Παναγιώτης avatar
      Παναγιώτης @ Παναγιώτης 07/02/2012 18:26:30

      Ή μήπως ντρέπεσαι κι εσύ και απλώς κρύβεσαι πίσω από την εικόνα του Αντώνη;

 52. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 07/02/2012 15:56:53

  Απογοήτευση
  Αυτό ακριβώς υπονοώ.

 53. ΘΑΝΑΣΗΣ avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ 07/02/2012 15:57:22

  Ωραίο το άρθρο δε θα διαφωνήσω σε πολλά αλλά ας μου ο συγγραφέας κανα δυο παρατηρήσεις

  1 Για τον χρόνο των εκλογών, θα επιμείνει ο Σαμαράς η θα έχουμε και νέα αναβολή; Να θυμήσω πως η 19η Φεβρουαρίου δεν ήταν δήλωση που μόνο εγώ άκουσα απο τον Πρόεδρο

  2 Την ώρα που οι Έλληνες πάνε για φαγητό στις ενορίες, η ΝΔ θα τολμήσει να πάει αντίθετα σε όσους έχουν διατηρήσει σε πείσμα κάθε λογικής άθικτα τα εισοδήματα τους; Και μιλάω για τα ειδικά μισθολόγια που η κυβέρνηση δεν τολμά να ακουμπήσει ούτε σήμερα

  Ζητάω πολλά όταν θεωρώ πως στις θυσίες κάποιοι δεν μπορεί μονίμως να μένουν στο απυρόβλητο;

 54. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/02/2012 16:00:31

  Για τους δραχμολάγνους, που δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να θυμούνται μερικά πράγματα:
  h--p://www.antinews.gr/2011/11/07/132213/

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Strange Attractor 07/02/2012 16:14:19

   Θα το πω και σε σένα. ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει δραχμή. Η δραχμή είναι συνέπεια στάσης εξωτερικών πληρωμών (και όχι 100%). Απλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Τέλος του κόσμου είναι 2 εκατομμύρια άεργοι, άνεργοι κλπ. Άσε πια την απώλεια του πεκορίνο και του ρεγκάτο... Επιστροφη στο κεφαλοτύρι.

  • Πετρος Μ. avatar
   Πετρος Μ. @ Strange Attractor 07/02/2012 16:33:38

   Αν επί δραχμής έπαιρνες μισθό μικτα 260.000 (763,00ευρω), αγοραζες 1300 σουβλακια πιτα(200 δρχ.)
   Τώρα μετά την επιτυχημένη διαπραγματευση αν έχεις δουλειά ,θα παίρνεις μικτά 600,00ευρώ και θα αγοράζεις 333 σουβλακια πιτα(1,80ευρω).
   Εντάξει και 1 pc/μισθο για να νιωθεις ευρωπαίος.

   • k avatar
    k @ Πετρος Μ. 07/02/2012 16:35:57

    ΩΡΑΙΟΣ.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ Πετρος Μ. 07/02/2012 16:37:32

    Δεν τους ενδιαφέρουν αυτά. Δεν τρώνε σουβλάκια.

    • 114 avatar
     114 @ Πεπόνης 07/02/2012 19:56:00

     Αν το υπολογίσουμε σε αυγά; Ντομάτες;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Πετρος Μ. 07/02/2012 19:21:37

    Ακριβώς εκεί έγκειται το θέμα. Στην αγοραστική δύναμη των χρημάτων κάθε στιγμή. Που με το ευρώ έφτασε για τα αναγκαία να έχει κατέβει πολύ κάτω από το επίπεδο της δεκαετίας του '90. Και ο μόνος τρόπος να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα ώστε να επιβιώνει κάποιος αξιοπρεπώς και χωρίς να δανείζεται αλλά ταυτόχρονα να ανακάμψει η οικονομία ώστε να μειωθεί η ανεργία, είναι το εθνικό νόμισμα. Τι από αυτά δεν καταλαβαίνετε κάποιοι; Μας εγκλώβισαν εταίροι και δοσίλογοι για να υποταχθούμε και να ξεπουλήσουμε τον πλούτο μας! Δε μπορώ τα ψευτοδιλήμματα. Είναι καθαρή υποκρισία! Αν δε θέλουν οι "εταίροι" να με βοηθήσουν αλλά αντ' αυτού με εκβιάζουν σαν κοινοί εγκληματίες, δεν έχω καμιά δουλειά με δαύτους και την ένωσή τους...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Πετρος Μ. 07/02/2012 19:55:23

    Με κοντά στο 50% επάρκεια κρέατος και χειρότερα στο μαλακό στάρι, ούτε πίτα, ούτε σουβλάκια.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Strange Attractor 07/02/2012 17:45:55

   Αυτό που γράφεις στην ανάρτηση που παραπέμπεις, Strange, είναι καθαρή παραπλάνηση. Και σε δολάρια αν πλήρωνες τότε ήταν πανάκριβοι οι υπολογιστές. Σου το λέω εγώ που αγόρασα υπολογιστές από τις ΗΠΑ το 2001, το 2004 και το 2008, πόσο πιο φθηνά πλήρωσα τον τελευταίο, που πετούσε κιόλας. Τα "αστέρια" υπολογιστές κόστιζαν το 2001 πάνω από 2.000 δολάρια, ενώ τώρα τους βρίσκεις λίγο πάνω από 1.000. Αν πάμε και στη δεκαετία του 1990, τότε φτάνουμε στις τιμές που έχεις στην ανάρτηση. Πρόκειται για καθαρή παραπλάνηση-παραπληροφόρηση να συγκρίνουμε τις τιμές ενός προϊόντος που φθήνυνε δραματικά έκτοτε.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Strange Attractor 07/02/2012 18:02:08

   Το θέμα είναι ότι η δραχμή, όπως και το ευρώ είναι ένα νόμισμα, απλά εργαλείο. Αντιπροσωπεύει μια αξία, δεν έχει αξία από μόνο του. Οι δραχμολάγνοι έχουν πιστέψει ότι αλλάζοντας το νόμισμα θα φτιάχνει πιο πολλά ψωμιά ο φουρνάρης και θα κατεβάζει πιο πολύ γάλα η γελάδα (καθότι περήφανη γαρ). Ένα εθνικό νόμισμα με την υποτίμησή του μπορεί πρόσκαιρα να βοηθήσει, αλλά αν δε φτιαχτούν οι υπερμεγέθεις στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας, αυτές που λυσσασμένα κάποιοι πολεμάνε να μη θιγούν, μια τρύπα στο νερό θα είναι το αποτέλεσμα. Και τα μεγέθη της οικονομίας είναι τέτοια, που χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση έρχονται συνέπειες κατακλυσμιαίες. Το να νομίζει κάποιος ότι απλά θα γυρίσει το ρολόι 12 χρόνια πίσω, σε όσα ίσχυαν προ του ευρώ, είναι βλακώδες. Σαν να κάνει ένας βιοτέχνης μια μεγάλη επένδυση, να αποτυγχάνει και να χρεοκοπεί, και ύστερα να νομίζει ότι αν πετάξει τα επιπλέον μηχανήματα και μετακομίσει στο παλιό κτίριο όλα θα γίνουν όπως πριν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ TARAMAS 07/02/2012 18:37:14

    Όχι, ο βιοτέχνης του παραδείγματός σου δεν θα ξαναγυρίσει αυτομάτως πίσω στα παλιά, αλλά μπορεί να ξαναρχίσει να φτιάχνει πάλι τα παλιά από το μηδέν. Πράγμα που δεν μπορεί να γίνει όσο έχει υπέρμετρες δεσμεύσεις νομισματικού τύπου, στην περίπτωσή μας.

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ Επώνυμος 07/02/2012 19:45:36

     Τα ίδια λέμε. Θα χρεοκοπήσει αλλά δε θα γυρίσει πίσω, δε θα πετάξει τα μηχανήματα, θα μάθει να τα αξιοποιεί πιο αποδοτικά. Μπορεί να κάνει και μερικές απολύσεις. Αν πάει καλύτερα θα πάρει περισσότερους. Κούρεμα ναι, δραχμή όχι συνεπώς.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ TARAMAS 07/02/2012 19:24:14

    Κόπηκες!

    Ιστορία της Ελλάδος, έτος 1938, πτώχευση.

    Διάβασέ το καλά και έλα να μας τα ξαναπείς καλύτερα το Σεπτέμβριο.

    Για τους υπόλοιπους: όπως είπε ο Γαρουφάκης, οι χώρες δεν είναι επιχειρήσεις να πτωχεύσουν... Απλούστατο!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ TARAMAS 07/02/2012 21:42:38

    Δεν είσαι ο μόνος που ρίχνεις μελάνι και θολούρα. ΔΕΝ υπάρχει κανείς που να θέλει "δραχμή". Το ερώτημα είναι αν υπογράφουμε ή όχι μία σύμβαση που τόοσος κόσμος , έλληνες, μπρούκληδες, άγγλοι, γερμανοί, κάθε ελεύθερος σκεπτόμενος ή ενστικτωδώς "ντόπιος" λέει "όχι". Εσύ ρίχνε παραπλάνηση για δραχμολάγνους.

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ archaeopteryx 07/02/2012 22:18:45

     Καλά που υπάρχεις εσύ να ξεκαθαρίζεις τη θολούρα που ρίχνω εγώ ο άρχοντας του σκότους. Κατ αρχάς κάποιοι όντως θέλουν τη δραχμή, αν διαβάζεις τι λένε εδώ. Αυτό που επισημαίνω εγώ είναι οι συνέπειες, που θα είναι τι ίδιο πραγματικές είτε γίνει επειδή το θέλαμε είτε σαν collateral damage. Ή μήπως ούτε αυτό είναι αρκετά ξεκάθαρο. Τόοοσος κόσμος επίσης διεκτραγωδεί τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας, ο καθένας επιλέγει ποια άποψη του φαίνεται πιο σωστή. Τώρα ποια άποψη φαίνεται πιο σωστή στο Σαμαρά, Κυριακή κοντή γιορτή. Να δούμε τι θα λέτε τότε όμως.

 55. airman avatar
  airman 07/02/2012 16:04:04

  Μέτρα θα περάσουν σίγουρα. Τα τελευταία δεν θα είναι σίγουρα. Το ερώτημα είναι πόσοι από εμάς ξέρουμε πραγματικά τι σημαίνει αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια καθώς και πιο είναι το τίμημά τους στη σημερινή συγκυρία. Πόσοι έχουμε την ψυχική δύναμη που απαιτείται για να αντιμετωπίσουμε όρθιοι ότι μας μέλλει, είτε με το ''όχι'' είτε με το ''ναι''.
  Ο πανικός και η απογοήτευση είναι κακοί σύμβουλοι. Ψυχραιμία και όχι βιαστικά συμπεράσματα. Άντε και ο Θεός βοηθός!

 56. blue nile avatar
  blue nile 07/02/2012 16:13:39

  To ότι είναι δυνατή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και να παραμείνει η ευρωζώνη όπως έχει μείον ένα μέλος είναι αδύνατον. Η έξοδος της Ελλάδας θα φέρει αυτομάτως την διάλυση της ευρωζώνης. Τα spreads της Ιρλανδίας της Ισπανίας της Ιταλίας θα βρεθούν στις 1500 μονάδες βάσης, παράλληλα θα ανέβει σε απαγορευτικά επίπεδα δανεισμού το spread του EFSF, ενώ θα έχουμε τις διαδοχικές υποβαθμίσει της πιστοληπτικής ικανότητας όλων των μελών της ευρωζώνης από τους οίκους χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης. Είναι αδύνατο να επιβιώσει ευρωπαικό οικοδόμημα μετά από τέτοιες εξελίξεις συεπικουρουμένου του γεγονότος του τεράστιου credti crunch που θα ακουλουθήσει. Βλέπετε μόνο με την ανακοίνωση της επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή όλοι οι Έλληνες, που είναι αρκετοί ακόμα, με καταθέσεις στις τράπεζες σε ευρώ θα θελήσουν να σηκώσουν αυτά τα χρήματα. Οι τράπεζες αναγκαστικά θα κλείσουν, έξω απ'αυτές θα γίνουν ταραχές και επεισόδια ενώ η τηλεοπτική εικόνα αυτών των συμβάντων θα οδηγήσει τον Ισπανό τον Πορτογάλο τον Ιταλό και όποιον άλλον κάτοικο χώρας της ευρωζώνης που φοβάται τη χρεωκοπία της, έξω από τις δικές του τράπεζες να θέλει να σηκώσει τις αποταμιεύσεις του. Παντού ΜΑΤ και ΜΕΑ για μια Ευρώπη νέα. Κόλαφος και αντίο Ευρώπη όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Δυστυχώς αναπαράγεται και εδώ ένα μεγάλο ψέμα με σκοπό τον ωμό εκβιασμό ενός λαού.
  Έχει τεράστια διαφορά ως δεδομένο για τη ζωή του Έλληνα μια δική μας μοναχική φυγή από το ευρώ, που εκ των πραγμάτων κρίνεται ανέφικτη, από μια φυγή από το ευρώ που θα σημάνει και την ολική διάλυση της ευρωζώνης που θα οδηγήσει μάλλον σε δημιουργία δύο διαφορετικών ευρώ (βόρειο και λατινικό).
  Όσο για την έλλειψη πόρων λόγω της μη καταβολής της επόμενης δόσης η απάντηση είναι ότι τα πολύ περισσότερα χρήματα της δόσης πάνε σε αποπληρωμή παλαιών δανείων. Τα όσα μένουν για τον προυπολογισμό είναι λίγα και θα μπορούσαν εύκολα να καλυφτούν αν δεν πληρώναμε τα χρέη με μια στοχευμένη μείωση μισθοδοσίας σε ρετιρέ που δεν θα πλήξει περεταίρω την κατανάλωση.
  Όσο πιο πολύ καθυστερούμε την στάση πληρωμών τόσο πιο δύσκολα θα πρέπει να την κάνουμε στο μέλλον.
  Παρόλα αυτά εξακουλουθώ να στηρίζω τον Σαμαρά που ξέρει όλα τα παραπάνω αλλά... Αλλά τι ; Έτσι και τολμήσει να ξεστομίσει κάτι παρόμοιο τώρα (και διαφέρει η περίπτωση που μπορεί να απειλήσει με κάτι τέτοιο όταν είναι πρωθυπουργός) θα έχει θέσει ευατόν εκτός πολιτικού σκηνικού γιατί θα πέσουν όλοι οι γνωστοί πρόθυμοι και θα τον κατασπαράξουν. Παράλληλα θα καθυστερήσουν τις πληρωμές μισθών και συντάξεων για καμιά δεκαριά μέρες υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον Σαμαρά με σκοπό να απαλλαγούν από την ενοχλητική παρουσία του. Μάλλον θα τα καταφέρουν σε τέτοια περίπτωση.
  Του έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι αν κατακτήσει την αυτοδυναμία θα μπορέσει αν ανατρέψει το σκηνικό των εκβιασμό που γίνεται.
  Όπως έγραψα σε σχόλιο μου: ....Οι συμφωνίες πάντα αντικατοπτρίζουν τους συσχετισμούς ισχύος τη στιγμή της υπογραφής τους. Όταν αλλάζουν αυτοί οι συσχετισμοί οι συμφωνίες μετατρέπονται σε κουρελόχαρτα. Αυτή τη στιγμή το μνημονιακό μπλοκ, ξένοι και Έλληνες, είναι ακόμα δυνατοί και θα κερδίσουν μια τελευταία νίκη απέναντι σε μια κλινήρης και διασωληνωμένη χώρα.
  Αν όμως ο Σαμαράς κερδίσει αυτοδύναμα τις επεχόμενες εκλογές υπάρχει δυνατότητα, που ο ίδιος από τώρα την προετοιμάζει με τα συνεχή του ταξίδια σε Ρωσία, Κίνα και αλλού, να ανατρέψει την κατάσταση και να μας ορθοποδήσει ώστε να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα υπό άλλους όρους που θα τους υπαγορεύει η δική μας ανακτηθείσα ευρωστία . Έχετε στο μυαλό σας αυτά παρακαλώ πριν τον κρίνετε...
  Οπότε το διακύβευμα είναι οι επερχόμενες εκλογές. Όλα τα άλλα μπορούν να αλλάξουν.

 57. Βόρειος avatar
  Βόρειος 07/02/2012 16:33:02

  Αγαπητέ Πάνο Ζ,
  εάν μετά την ψήφιση των νέων μέτρων και από τον Αντώνη Σαμαρά δεις το ποσοστό της Ν. Δ. κάτω από 12% να μην σου φανεί καθόλου παράξενο. Ο κόσμος όλος είναι ένα καζάνι που βράζει έτοιμο να ανατιναχθεί από ώρα σε ώρα. Οι αντοχές όλων μας έχουν προ πολλού περισέψει. Θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου ( είμαι 50 ετών) που δεν θα ψηφίσω Ν. Δ. Δυστυχώς για τον Πρόεδρο όλοι μας είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας σ΄αυτόν. Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι υπάρχει και ένας πολιτικός που λέει διαφορετικά πράγματα. Που έχει μια άλλη πολιτική, που κατά τη γνώμη μας ήταν η σωστή. Τώρα πως όλα αυτά τα μέτρα που θα ψηφίσει δεν επιτείνουν, δεν εξαθλιώνουν περισσότερο τον ήδη εξαθλιωμένο λαό και δεν μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην άτακτη χρεοκοπία σε βάθος χρόνου είναι απορίας άξιον. Το ίδιο μέχρι σήμερα σενάριο το έχουμε δει άλλες έξι φορές ( όσες και οι δόσεις που πήραμε) από το στόμα των κυβερνητικών στελεχών. Φαίνεται πως από τους πολιτικούς μας έχει ξεθωριάσει η μνήμη και το σθένος. Φαίνεται πως το πιο πρόσφατο όχι του αείμνηστου Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου έχει διαγραφεί από τη μνήμη τους. Κλέινοντας πιστεύω, ότι ένας ξαφνικός θάνατος είναι εκατομμύρια φορές καλύτερος και πιο ανώδυνος από ένα αργό και εξευτελτιστικό θάνατο.

  • tak avatar
   tak @ Βόρειος 07/02/2012 17:41:57

   Εντάξει λοιπόν! Θύμωσε ο Αγάς... Και μετά; Τι;

 58. Pileas avatar
  Pileas 07/02/2012 16:47:58

  Κύριοι και κυρίες απλά πράγματα. Σήμερα η Καθημερινή έχει κυκλοφορήσει ένα θέμα ότι ο Βενιζέλος έχει συμφωνήσει με τον Αντώνη για συγκυβέρνηση. Αυτό κάνει απίστευτο κακό κι ακόμα δεν έχει βγει ΈΝΑΣ από τη Συγγρού να το διαψεύσει ή να επαναλάβει τα λόγια του Αντώνη "Μη αυτοδυναμία ξανά εκλογές". Ξυπνήστε, το Πασόκ παίζει τα ρέστα του. Επιτέλους!!!!

  • Νίκος Γκ. avatar
   Νίκος Γκ. @ Pileas 07/02/2012 18:33:41

   αυτό από που το κατάλαβες;

   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100075_07/02/2012_471585

 59. papanikolis avatar
  papanikolis 07/02/2012 16:58:32

  -Το πιο σημαντικό είναι να γλιτώσουμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, να αποφύγουμε την βίαιη κοινωνική έκρηξη και να διασφαλίσουμε μισθούς και συντάξεις σε ανεκτά επίπεδα.
  -Οι αποφάσεις στην πολιτική λαμβάνονται με βάση το σήμερα και το αύριο και όχι με αυτά που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πριν από δύο ή από πέντε χρόνια.
  -Το βέλτιστο, βέβαια, ο νέος εθνικός στόχος ίσως, είναι να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε δουλειά για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Αν το πετύχουμε αυτό, σε επίπεδο τριετίας, σώθηκε η χώρα.
  -Η παραμονή στο ευρώ είναι αναγκαία για να διασφαλίσουμε ότι θα εξυπηρετείται το δημόσιο μας χρέος, να έχουμε ένα προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας (αμφιβάλλω αν χωρίς ΕΕ θα είχαμε την σημαντική διεθνή στήριξη που είχαμε μέχρι σήμερα, έστω και αν σε επίπεδο ρητορικής οι ηγέτες της ευρωζώνης τηρούν αποστάσεις) και να εισρέει, κατά καιρούς, χρήμα στην αγορά από ευρωπαϊκούς πόρους.
  -Δεν νομίζω ότι είναι ώρα για ‘ανάδελφες’ προσεγγίσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε στις δυνάμεις μας ως Έλληνες και ως Ελληνισμός.
  -Αν πάντως αναγκαστούμε να φύγουμε από το ευρώ, κάτι που απεύχομαι, τότε πρέπει να έχουμε έτοιμες νέες διεθνείς συμμαχίες και οδικό χάρτη πενταετίας για την αναγέννηση της χώρας.
  -Πιστεύω ότι ο Σαμαράς, με βάση τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, διαπραγματεύεται σωστά και εθνικά υπεύθυνα. Η σημερινή εικόνα και, επιτέλους, η διαπραγμάτευση είναι δεκάδες φορές καλύτερη από αυτή του Μαίου του 2010, αποτέλεσμα εθνικά επιζήμιων πολιτικών που ακολουθήθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2009 και Μαρτίου 2010, κυρίως.
  -Και κάτι ακόμη. Ο ελληνικός λαός δείχνει μεγάλη παρρησία και υπομονή. Όταν αντιληφθεί πλήρως την εθνική προσπάθεια που καταβάλλει ο Σαμαράς θα συγκροτήσει πραγματικό μέτωπο που θα υπερβαίνει μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μικροσυντεχνιακά συμφέροντα. Στο χέρι μας είναι να τον πιστέψουμε και να τον στηρίξουμε σε αυτό τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα.

  • k avatar
   k @ papanikolis 07/02/2012 17:32:22

   ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΣΟΚ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ? ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΑΣΟΚ?

   • d.a.- avatar
    d.a.- @ k 07/02/2012 18:10:22

    H σκέψη του ΓΑΠ άρχισε να κλωνοποιείται.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ k 07/02/2012 19:59:56

    Σε τι ακριβώς μοιάζει με ΠΑΣΟΚ? Σου υπόσχεται λεφτά που υποτίθεται υπάρχουν? Γυρνάει από χώρα σε χώρα να λέει πόσο απατεώνες είμαστε οι Έλληνες? Ή πουλάει ψευτομαγκιές στους Ευρωπαίους?

 60. svetlana avatar
  svetlana 07/02/2012 17:03:36

  28/10/1940. Μεσάνυχτα... Ο Ιωάννης Μεταξάς, δικάτορας και γερμανοτραφής πολιτικός απαντάει ΟΧΙ στο τελεσίγραφο της γερμανοιταλικής τρόικας. Μας κηρύσουν τον πόλεμο. Στην αρχή κερδίζουμε... Μετά και με τη βοήθεια των φίλων μας των γερμανών χάνουμε. Πείνα, φόβος, θάνατος για την Ελλάδα από το 1941 έως το 1944. Ο Μεταξάς ήταν πατριώτης ή όχι?
  Καλοκαίρι 2004. Κύπρος - Σχέδιο Αναν... Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, επιφανής κύπριος πολιτικός με αστική κουλτούρα και καταβολές, αρνείται τον εκβιασμό για την Κύπρο και δεν υποκύπτει, λέγοντας "Παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδόσω κοινότητα" Ο Τ.Παπαδόπουλος ήταν πατριώτης ή όχι?
  1992. Ελλάδα - Συμβούλιο Αρχηγών υπό την προεδρία του Κ.Καραμανλή. Ο Α.Σαμαράς αρνείται τη διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων που επιβάλλουν οι Σύμμαχοι Αμερικάνοι και λοιποί... και φεύγει. Είκοσι χρόνια μετά λύση δεν έχει δωθεί. Ο Α.Σαμαράς ήταν πατριώτης ή όχι?
  Ο Πατριώτης όταν πέρνει τις αποφάσεις του δεν σκέφτεται ούτε την εφήμερη δόξα της στιγμής, ούτε τι αντίκτυπο θα έχει στην κοινωνία για το μετά ή το αύριο. Ο "πατριώτης" ενεργεί αυτόματα, χωρίς να σκέφτεται... από την καρδιά και την ψυχή του. Σε δύσκολες στιγμές όταν αρχίζεις να χρησιμοποιείς τη λογική και τα επιχειρήματα τότε χάνεις τη μάχη και ίσως και τον πόλεμο...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ svetlana 07/02/2012 18:45:43

   !!!!!!!

  • noldor avatar
   noldor @ svetlana 07/02/2012 23:58:14

   Δες και την ανάποδη :

   28 Ιανουαρίου 1996 - Ίμια - Σημίτης : Αν κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία σίγουρα θα χάσουμε, άσε την σημαία να την πάρει ο αέρας. (Καλά μην βαράτε αυτό το είπε ο Πάγκαλος).

   • svetlana avatar
    svetlana @ noldor 08/02/2012 00:12:45

    Αυτή λοιπόν είναι η διαφορά του Προδότη από του Πατριώτη!!!!
    Και αυτό προσπαθεί ο ΓΑΠ να κάνει στον Αντώνη...
    Θα τον αφήσουμε?

 61. nikos17 avatar
  nikos17 07/02/2012 17:39:42

  τελικά τα site μας δινουν , ελπίδες, μας φανατίζουν, μας απογοητεύουν , μας χαροποιούν, μας τεντώνουν, μας φτιάχνουν, μας εκνευρίζουν, μας δίνουν βήμα ρε παιδί μου και εμείς Ελληνες εχουμε όλη αλάθητη άποψη, μόνο που κινείται συνεχώς. Πιανω τον εαυτό μου να αλλάζω καθε λίγο πολιτικά αυτες τις ημέρες. Σε ένα μένω σταθερός. Ασχολούμαι εστω και ετσι με την πολιτική και με το ΈΘΝΟΣ. Ναι Έθνος λέγεται με πολιτική ιστορία χιλιάδων χρόνων. Αυτό το Εθνος δίνει συγκινήσεις. Δεν μπορεί να κερδίζουμε συνεχεια. Πάντως εχω την αποψη ότι η καμπύλη της πτωσης που αρχισε για το εθνος μετά το θανατο του Μεγαλου Αλεξάνδρου, αρχίζει να παίρνει ανοδική πορεία. ανεξάρτητα της οικονομικής κατάστασης αυτη την περιοδο, πήραμε τα πάνω μας και καναμε την αυτοκριτική μας. Θυμηθηκαμε ότι είμαστε ιστορικός λαός με προσόντα και ταλέντο. Αυτό που τωρα θυμηθηκαμε οι άλλοι πολιτισμένοι το ήξεραν για μας. Κατα λάθος μας ξύπνησαν όμως. Αυτό και μόνο που βλέπω γύρω μου αρκεί. Επίσης ο βρεγμένος βροχή δεν φοβάται. Και βραχήκαμε πολύ. Ας βρεξει οσο θελει. Θα σταματήσει μπόρα είναι. Οι στεγνοί ας ζήσουν με το άγχος μη βραχούν.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ nikos17 07/02/2012 18:05:50

   Πάντως εκτός από τη βροχή υπάρχει και το χαλάζι. Και το χιόνι (όπως χιονοστιβάδα), Και οι πέτρες (όπως κατολίσθηση).

 62. βασούλα avatar
  βασούλα 07/02/2012 18:14:14

  Είναι βαρετοί, αλλά θα χρησιμοποιήσω λίγους αριθμούς για να στηρίξω τη θέση μου :α) το εξωτερικό μας χρέος ήταν το 2010, οπότε και μπήκαμε στο πρόγραμμα στήριξης 117% και θεωρούνταν μη βιώσιμο. Το 2020, εφόσον όλα πάνε καλά και υπογράψουμε το νέο μνημόνιο, θα είναι 120%. Γιατί θα είναι βιώσιμο; β)με το κούρεμα των χρεών θα φύγουν από πάνω μας χρέη 100 δισεκατομμυρίων. Πλην όμως θα μας δώσουν δάνεια 130 δισεκατομμυρίων και επομένως θα ξεκινήσουμε και πάλι από αυτά που χρωστάμε σήμερα +30 δις. Ποιό το όφελος; γ) Τα 130 δις δεν πρόκειται να τα δούμε ούτε ζωγραφιστά. Θα βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό και θα εξοφλούνται απ' ευθείας τα τοκοχρεωλύσια των δανείων μας. Οι Έλληνες θα ζούμε με αυτά που βγάζουμε. δ) Οι δανειστές μας, με την καινούργια σύμβαση, θα εξασφαλίζονται κατάσχοντας κάθε δημόσια περιουσία ή έσοδο. Με ποιό τρόπο θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχρεώσουμε; ε) Η ιδιωτική περιουσία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών θα περιέλθει στα χέρια τρίτων για ένα κομάτι ψωμί.
  Μετά από τα παραπάνω, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί συμφέρει να υπογράψουμε αυτή τη νέα σύμβαση, μείνουμε δε μείνουμε στο ευρώ, γυρίσουμε δε γυρίσουμε στη δραχμή;
  Και εν τέλει, ποσώς με ενδιαφέρει ποιος θα δοξαστεί. Η Ελλάδα, με όσο το δυνατόν περισσότερους ΄Ελληνες, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πώς θα επιζήσει;

  • akenaton avatar
   akenaton @ βασούλα 08/02/2012 01:11:06

   Αφού μόνη σας παραδέχεστε οτι τα 130 δις θα αποπληρώσουν τα παλαιά δάνεια, παρακαλώ πολύ για χάρη της αριθμητικής και της οικονομικής επιστήμης μην τα αθροίζετε σε αυτά! (Άσχετο αν δεν είναι ακριβώς έτσι και πολλά από αυτά θα πάνε για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών).

   • βασούλα avatar
    βασούλα @ akenaton 08/02/2012 11:47:09

    Το αντίθετο ισχυρίσθηκα. Τα 130 δις θα πάνε αποκλειστικά για την αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων και μέρος αυτών για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λόγω κουρέματος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να είναι δάνειο με επιτόκιο περί το 3,5% και να κεφαλαιοποιούνται στο χρέος ως νέο δάνειο. Επομένως ορθά το αθροίζω.

 63. Νεοδημοκρατισσα avatar
  Νεοδημοκρατισσα 07/02/2012 18:26:56

  Aντωνη Σαμαρα-ηγετη της παραταξης μας.
  Δεν πιστευω οτι θα γινεις ο πρωτος πολιτικος που θα συναινεσει σε απολυσεις!!!
  Απο εκφραστης ενος περιτρανου ΟΧΙ , οπως ολοι λεγαμε τουτες τις μερες σ΄αυτο το πραγμα ειναι αδιανοητο!!!!
  Τι συμβαινει αρχηγε μας γι΄ αυτη τη μετατροπη;

 64. tak avatar
  tak 07/02/2012 18:36:21

  Εγώ σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο... Από πού και ως πού έχει ο Σαμαράς κοινό όραμα με αυτούς που ανέφερες... Όλα τα άλλα, θέλουν καλλίτερη γνώση και σωστότερη κρίση...

 65. Γιάννης Απ. avatar
  Γιάννης Απ. 07/02/2012 19:18:59

  Γράφτηκα στην Ν.Δ. για να ψηφίσω για την ανανέωση της παράταξης και για να μην βγει αρχηγός μου η κα Ντόρα...ήμουν ο μόνος κάτω των 45 απ' όσους ψήφιζαν μαζί με μένα στην Νέα Σμύρνη,η παράταξη γερνά. Πίστεψα στον Αντώνη Σαμαρά και έλπιζα σε κάτι νέο και υγιές! Δυστυχώς, φαίνεται ότι θα προδοθώ και από εκεί! Τι να την κάνεις την δήθεν "σωσμένη" Ελλάδα, όταν έχεις σκοτώσει τους Έλληνες; Λοιπόν νομίζω κε Α.Σ. ότι δεν έχετε πάρει χαμπάρι τίποτα. Πόσες φορές θα πληρώσω εγώ για την Ελλάδα; Έχασα την δουλειά μου ως Ι.Υ. το 2009 λόγω κρίσης. Έπιασα δουλειά ώς εκπαιδευτικός (και η σύζυγος εκπαιδευτικός είναι) και μου μειώθηκε ο μισθός μου 40% προς το παρόν, δηλαδή μείον 900 ευρώ/μήνα από 01/01/2012!! Ό,τι μέτρα παίρνονται τα πληρώνω επί 2!!! Το στεγαστικό μου δάνειο είναι πλέον υψηλότερο από το εισόδημά μου, έρχονται συνεχώς νέοι φόροι έκτακτοι και τακτικοί, η τράπεζά μου δεν συζητά καμμία διευκόλυνση (Τ.Τ.), το κόστος μετακίνησης για την εργασία μου δεν καλύπτεται, σε λίγο θα χαθεί το σπίτι αν και προς το παρόν δεν είμαι ληξιπρόθεσμος...αα!! ξέχασα έχω και τέσσερα παιδιά!!! Λοιπόν φίλε Α.Σ. τι λές; Αντέχω κι άλλο; Αν το νομίζεις πως ναι,ψήφισε αυτά που μέχρι χθες μας έλεγες πως δεν θα τα δεχτείς. Δεν νομίζω να συγκινεισαι αλλά,αν συναινέσεις σ'αυτόν τον εκβιασμό, αν γίνεις ρίψασπις, αν υποστείλεις την Σημαία σαν τον Σημίτη το 1996, Εγώ Δεν θα σε ψηφίσω!!!
  "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή!!
  Γιάννης Απ. (Θεολόγος)

  Καλύτερα πεινασμένος εγώ και η οικογενειά μου παρά προσκυνημένος...

 66. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 07/02/2012 19:24:42

  Παραφράζοντας γνωστή έκφραση θα έλεγα ότι στην Ελλάδα η παραγωγή πολιτικής σεναριολογίας ξεπερνά κατά πολύ όχι μόνο τη δυνατότητα απορρόφησής της αλλά κι αυτό καθαυτό τον εαυτό της. Η αιτία βρίσκεται κυρίως στην αυτάρεσκη, μονομερή αλλά κυρίως ευχετικού χαρακτήρα προσέγγιση των πραγμάτων. Τη στρέβλωση ενισχύουν κι οι παρακάτω παράγοντες. Η Αριστερά, ο λόγος της οποίας προβάλλει ως εξ αποκαλύψεως αλήθεια, για θεραπεία πάσης νόσου και μαλακίας (με την αρχαιοελληνική σημασία). Οι αυτοθεωρούμενοι υπερπατριώτες της καφενειακής κορόνας, ζηλωτές κι αυτοί της αποκεκαλυμένης εκ των Νεφελίφ κι Ελοχίμ αληθείας. Θέση διεκδικούν συνωθούμενοι κάθε λογής διεκδικούντες ρόλο, αριβίστες, τυχοδιώκτες, οι βολεμένοι της κρατικοδίαιτης διαπλοκής, οι εξ επαγγέλματος κομματικοί καρεκλοκένταυροι και όσοι πασατέμπος (να περνά η ώρα).
  Με τέτοιες προϋποθέσεις αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση. Το όποιο πλαίσιο ορίζεται μόνο από καλούς και κακούς, το άσπρο και το μαύρο. Η αποθέωση του μανιχαϊσμού. Διότι όλοι οι παραπάνω μπορούν να υπάρξουν μόνο σε τέτοιο περιβάλλον. Φοβικό. Δίχως ορίζοντες και χωρίς τους άλλους.
  Η πραγματιστική ανάλυση και προσέγγιση, το μέτρο παραμένουν ζητούμενα. Η ελληνική κοινωνία ασφαλώς παρακολουθεί με ενδιαφέρον. Το έχω γράψει κι άλλες φορές εδώ. Η ώρα της αλήθειας έχει σημάνει εδώ και καιρό. Το ψέμα/αυταπάτη του λάϊφστάϊλ τελείωσε. Αρκετά με την κατασπατάλση δυνάμεων σε επαναστατική γυμναστική προπέτασμα καπνού, κάλυμα των ανομιών ενός διεφθαρμένου και κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού.
  Χρειαζόμαστε "προξενιό" ζωής κι όχι μοιρολογίστρες!

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Εύμηλος 07/02/2012 19:49:14

   +1000

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Εύμηλος 08/02/2012 00:04:21

   Λες γενικές αλήθειες με θρησκευτικά που δεν ξέρω.

   Δεν βλέπω καμία επανάσταση, ούτε άσπρα μάυρα. Οι πονηροί εδώ τα χρωματίζουν άσπρα μάυρα. Χρωστάς 350. Δεν τα έχεις, και δεν θα τα έχεις. Το ΑΕΠ σου πέφτει, η ευρωρευστότητα σε βοηθάει μόνο όσο συμφέρει αυτούς που είναι από την άλλη πλευρα ενός firewall, και όποιος έχει φράγκα έχει κρυφτεί. Έχεις περάσει και 20 χρόνια που σε επιδοτούν να μην παράγεις, σε λαδώνουν για να δανείζεσαι και να ψωνίζεις, και σου γράφουν νόμους (που ψηφίζεις) να πληρώνεις φόρους υποτέλειας για τι τίποτα. Δεν λέω, καλά πέρασες τα 20 χρόνια, έκανες και ολυμπιακούς και γέφυρες, όνειρα και προσδοκίες. ΟΛΑ αυτά τα χρωστάς.

   Και σου λένε, φέρε το οικόπεδο, και θα συνεχίσεις να πληρώνεις και θα σου κουμαντάρω τα βιβλία, αλλά θα είσαι Ευρωπαίος.

   Τι κάνεις;

   Δεν ξέρω αν παρατήρησες, δεν είπα τίποτα για μισθούς, συντάξεις και lifestyle. Και μάρτυράς μου ο server φωνάζω για zero base budgeting 2-3 χρόνια

   Τι κάνεις;

 67. k avatar
  k 07/02/2012 19:28:57

  ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ. ΒΡΗΚΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ.

  • Klausevits avatar
   Klausevits @ k 07/02/2012 20:15:38

   Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, «δεν θα είχαμε οδηγηθεί εδώ, αν ο ΓΑΠ και η παρέα του εφάρμοζαν ορισμένες πολιτικές από αυτές που πρότεινε ο Σαμαράς όταν είπε ΟΧΙ στο Μνημόνιο, καθώς και από αυτές που παρουσίασε τόσο στο Ζάππειο Ι, όσο και στο Ζάππειο ΙΙ. Επειδή όμως δεν έκαναν τίποτα, καλείται τώρα ο Σαμαράς να ”καθαρίσει”».

   Ορισμένοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ο Σαμαράς όταν είπε το ΟΧΙ στο μνημόνιο υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα, όταν παρουσίασε το ΖΙ υπήρχαν επίσης εναλλακτικές για την Ελλάδα, όταν παρουσίασε το ΖΙΙ υπήρχαν και πάλι εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα.

   Τώρα όμως, ο κίνδυνος για μία άτακτη χρεοκοπία- επειδή ο ΓΑΠ δεν έκανε απολύτως τίποτα- είναι πραγματικός αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

   Αν ο Σαμαράς καταφέρει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτή την διαπραγμάτευση- σε μια διαπραγμάτευση δεν μπορείς να τα κερδίσεις όλα- τότε μετά τις εκλογές θα μπορέσει να εφαρμόσει το προγράμματα του για επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάπτυξη.

   Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για όλη την Ευρωζώνη . Έχουμε φτάσει σε σημείο να υπακούουν την γερμανική πολιτική λιτότητας μέχρι και οι ισχυρές της Ευρώπης Γαλλία και Ιταλία. Νομίζεται ότι η Ελλάδα μπορεί να πράξει διαφορετικά.

   Το θέμα είναι να κερδίσει η χώρα χρόνο για να της δοθεί η ευκαιρία να ανακάμψει, όχι να πτωχεύσει και να οδηγήσει στην εξαθλίωση τους πολίτες επειδή ορισμένοι θέλουν να ικανοποιήσουν τα πατριωτικά τους αισθήματα.

   Τώρα όσον αφορά τα περί εξυπνάδας του ΓΑΠ και του εγκλωβισμού του Σαμαρά σε παραπέμπω στην τελευταία δημοσκόπηση:

   ΝΔ 31%
   ΔΗΑΡ 18%
   ΚΚΕ 12,5%
   ΣΥΡΙΖΑ 12%
   ΠΑΣΟΚ 8%
   ΛΑΟΣ 5%

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Klausevits 07/02/2012 21:34:49

    Το θέμα δεν είναι να βγει, το θέμα είναι να αντέξει.

   • k avatar
    k @ Klausevits 07/02/2012 21:42:07

    ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

    • Klausevits avatar
     Klausevits @ k 07/02/2012 22:07:02

     Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα

     • Κ avatar
      Κ @ Klausevits 07/02/2012 22:26:42

      ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ. Ε ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣ , Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ?

   • Κ avatar
    Κ @ Klausevits 07/02/2012 22:30:17

    ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

 68. Dark Angel avatar
  Dark Angel 07/02/2012 19:46:10

  Θα μου επιτρέψετε να έχω την εντύπωση ότι η ανάρτηση του Πάνου.Ζ., δεν αφορά τους παλιούς οπαδούς του κόμματος της ΝΔ, αλλά εκείνο που λέγαμε κάποτε "μεσαίο χώρο", το κρίσιμου 5-8% που "μετακινείται" σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και κρίνει τον νικητή.
  Δεν απευθύνεται σε οπαδούς της ΝΔ, αλλά κάνει κάλεσμα "υπευθυνότητας" σε αναποφάσιστους που φοβούνται...
  Αφού ευχαριστήσω τον Φάκτορα για την φιλοξενία, ένα ακόμη θα ήθελα να πω: Ποτέ μην κάνετε το λάθος να θεωρήσετε δεξιό ψηφοφόρο δεδομένο...
  Δεν είναι.
  Καλό σας βράδυ, να είστε καλά.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Dark Angel 07/02/2012 20:05:15

   Κανονικά δε θα το σχολίαζα αλλά δεν άντεξα... Μόνο οι πεθαμένοι και οι βλάκες δεν αλλάζουν γνώμη. Τι θα πει "οπαδοί της ΝΔ"; Ποια είναι εκείνα τα πολιτικά όντα που ήταν "οπαδοί της ΝΔ" και επί του μεγάλου Καραμανλή, και επί Ράλλη, και επί Αβέρωφ, και επί Μητσοτάκη, και επί Έβερτ, και επί Κωστάκη και επί Σαμαρά; Τι κοινό έχει μείνει μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν, πέρα από το όνομα, σ αυτή την παράταξη; Όπως λέμε δηλ. "Παναθηναϊκοί" και "Ολυμπιακοί"; Και γιατί αυτοί δεν είναι δεδομένοι; (Εντάξει, τέτοιους καιρούς τίποτα δεν είναι δεδομένο, αλλά αυτό το "παλιοί οπαδοί" με κούρδισε. Μέσα σε τέτοιους οπαδούς μεγάλωσα και να μη μιλήσω για τους σημερινούς...).

 69. Aποστόλης-δάσκαλος avatar
  Aποστόλης-δάσκαλος 07/02/2012 19:51:57

  H δόξα είναι εφήμερη, όμως η κρίση του λαού είναι μόνιμη κι αυτή είναι που θα μετρήσει τελικά!!!
  Αργά ή γρήγορα αυτή θα ζητηθεί, έτσι δεν είναι;

 70. TopGunZ avatar
  TopGunZ 07/02/2012 19:53:56

  Τι να υπογράψει? Και μη μου απαντήσεις μονολεκτικά. Τι ακριβώς θα υπογράψει, με τι συνέπειες και, ΚΥΡΙΩΣ, με τι εναλλακτική.

 71. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/02/2012 21:49:27

  Πάνο Ζ., δεν συγχαίρω συνήθως κλπ, αλλά όπως βλέπεις η ανάρτησή σου βγάζει και τις ιδεολογικές διαφορές, και την "διαφορετική" αντιμετώπιση, και την παραπληροφόρηση, και την παγίδα στην οποία έχει μπεί ο ΑΣ

 72. 114 avatar
  114 07/02/2012 22:18:24

  Εκεί στην Συγγρού ας κάνουν τον κόπο να κάνουν μια καταγραφή του συσχετισμού, αριθμητικού και ποιοτικού ,των σχολίων του τελευταίου διημέρου.
  Το έκανα πρόχειρα εγώ γι αυτούς.
  1 στα 4-5 σχόλια αποδέχονται να βαπτιστεί το κρέας ψάρι.
  Καταλαβαίνουν έστω στενά κομματικά τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί μετά το ναι;

 73. Klausevits avatar
  Klausevits 07/02/2012 22:28:31

  Όπως αναφέρει το antinews σε παραπάνω ανάρτηση: “ από το πρωί κυκλοφορούν στα ΜΜΕ διάφορα σενάρια για νέα μέτρα που βάζει συνεχώς στο τραπέζι η Τρόϊκα και κυκλοφορούν 4 – 5 σενάρια τα οποία είναι όλα διαρροές από τον …υπουργείο Οικονομικών. Ούτε ο κ. Παπαδήμος λέγεται ότι δεν τα ήξερε! Παράδειγμα το σενάριο περί περικοπών και στις κατώτερες συντάξεις. H “γραμμή” της Τρόϊκα είναι να γίνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες κατά 400 εκ. Δεν λέει όμως από που. Επειδή όμως ο Βενιζέλος δεν μπορεί για προεκλογικούς και ρουσφετολογικούς λόγους να κόψει θέσεις, υπηρεσίες και προνόμια, τσεκουρώνει τις συντάξεις. Και ύστερα το περνάει σαν “απαίτηση της Τρόϊκα”, όπως άρχισε να γίνεται από χθες το βράδυ για τις συντάξεις. Την ίδια στιγμή οργιάζουν από το ΠΑΣΟΚ και το περιβάλλον Βενιζέλου οι διαρροές σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά. Σε μια πρωτοφανή εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης πάνε να εμφανίσουν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι τάχα “υποχωρεί σε όλα”, ενώ αυτός είναι που διαπραγματεύεται και αντιστέκεται”.

  Επίσης, στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο Βενιζέλος στέλνει εισηγήσεις στον Παπαδήμο, ο Παπαδήμος τις στέλνει μετά στον Σαμαρά και ο Σαμαράς τις επιστρέφει πίσω ως απαράδεκτες!

 74. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/02/2012 22:37:21

  Αφού σου αρέσει ο Σαιν Τζου:

  « Μη καταπίνεις το δόλωμα που σου πετάει ο εχθρός»

  ΥΓ

  Δηλαδή ο κ Σαμαράς θα επαναδιαπραγματευτεί μεθαύριο (ως Πρωθυπουργός) ότι αύριο θα υπογράψει για το PSI;

  Δηλαδή έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ άτακτης χρεοκοπίας και μεταξύ συντεταγμένης;

  Γιατί κανένας από τους 4 δεν λέει ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα καταβάλλονται από την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα;

  Αν χρεοκοπήσουμε αύριο θα είναι κόλαση γιατί δεν θα έχει μισθούς και συντάξεις;
  Μα και με το PSI δεν θα έχει.....

  Σε τελική ανάλυση ποιος από τους 4 έχει νωπή λαϊκή εντολή για να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 10 χρόνια;

 75. TopGunZ avatar
  TopGunZ 07/02/2012 23:03:14

  Δε θα διαφωνήσω, ως προς το αισιόδοξο της υπόθεσής σας, το υποστηρίζει άλλωστε η ιστορία μας.

 76. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/02/2012 23:08:48

  Oι συνέπειες είναι κατά 80% συνέπεις του ότι χρωστάμε (350 ή όσα) σε περιβάλλον απομόχλευσης, περιοριζόμενης ρευστότηας, γενικής ύφεσης, υπερφορολόγησης, φυγής κεφαλαίων, και με την οικονομία και τον κόσμο αποχαυνωμένο από τις πολλές ξανθιές.

  Το δίλημα είναι πως διαχειρίζεσαι την αντικειμενική αδυναμία εξόφλησης όταν δεν έχεις λεφτά, δεν θα βγάζεις λεφτά και τα μόνα ασημικά είναι βαθειά στο κέντρο σου, ή είναι τα παιδιά σου.

  Θα πάω ανάποδα: Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Η καθυστέρηση έχει γίνει προς όφελος των πιστωτών, και, ελπίζω για να μαζέψουν στο ΥΠΟΙΚ κανένα φράγκο. Το πρωτογενές εχει μειωθεί, αλλά με τι χαράτσια, και ο κόσμος ζει από ετοιμα και άγνωστο σε μένα εάν έχει αρχίσει να προσαρμόζεται.

  Χρεωκοπώ σημαίνει πολλά, εγώ το ορίζω, "κάνω σταση πληρωμών στο εξωτερικό χρεός", χάνω πρόσβαση στις αγορές , το για πόσο καιρό είναι συνάρτηση του πόσα έχω μαζέψει και πόσο κεφάλαιο έχουν οι έλληνες που ίσως τους ξεφοβίσω να το φερουν μέσα. Τόσο για την μη κατάρρευση των τραπεζών ΚΑΙ για να ενθαρρύνω επαναπατρισμούς, 1) αναγκάζομαι να κάνω δραχμή και 2) ή την αφήνω να βρει τον δρόμο της ή την υποτιμώ. Συνέπεια, σκοτώνω τις εισαγωγές και δυσχεραίνω σημαντικά είδη αναγκης -- αλλά έχω προετοιμαστει(μην το ξεχνάς αυτό).

  Το λαϊκίστικο επιχείρημα κατά αυτού είναι "ααα θα έρθουν τα λαμόγια με τα μαύρα λεφτά". Η απάντηση είναι τα λαμόγια με τα μαύρα λεφτά τα φτιάχνουμε όσο μιλάμε, μην αρχίσω με τα ομόλογα και με τις ΑΠΕ . Αλλά εάν δεν θέλουμε τα δικά μας λαμόγια και προτιμάμε τους ξένους, εεε εκεί φωνάζω. Όπως θα ευνοηθεί αυτός που έχει λεφτά έξω σε δραχμή, θα ευνηθεί και ο "Ευρωπαίος" που έχει ευρώ. Θα έβαζα προστασία από "εχθρικά" κεφάλαια... κλπ κλπ.

  Στο σενάριο αυτό, υπάρχει ελπίδα να ορθοπόδήσεις. Στο δικό σου υπάρχει ελπίδα να παντρευτείς καμία Γερμανίδα ή Ολλανδεζα και να μετοικήσεις. Ή να κάνεις τον κηπουρό εκεί, και να στέλνεις εμβάσματα.

  Ο Σαμαράς είναι άλλο βιολί αλλά πολλοι δήθεν ΝΔ λένε ότι ακριβώς λέει και ο Γαιννίτσης, ή ο Βενιζέλος, ή η Διαμαντοπούλου. Αυτό μου λέει ότι η ΝΔ είναι βαθιά διχασμένη, που είναι ίσως καιο το ζητούμενο, και για αυτό ο Σαμαράς δεν έπρεπε να μπει σε υτό το σχήμα που για αυτόν είναι lose lose. Θα χάσει μερικούς, θα κερδίσει άλλους και ας πούμε ότι θα βγει. Και μετά; Πόσο καιρό θα κρατηθεί. Αν δεν βγει με βιώσιμους όρους και μη ξεκάθαρο σχέδιο, θα τον φάνε, ήδη του φορτώνουν "διαπραγματεύσεις" κλπ. Βρε διαπραγματέυεσαι με εκκαθαριστή; Το μόνο που διαπραγματεύεσαι είναι πότε σταματάς να εξυπηρετείς το εξωτερικό χρέος, και τι σου δίνουν για να μην το κάνεις τώρα.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ archaeopteryx 08/02/2012 12:52:30

   Το θέμα δεν είναι μόνο ότι χρωστάς, αλλά γιατί χρωστάς. Τι πάει στραβά στην οικονομία, στην κοινωνία, στο πολιτικό σύστημα, στην "ελίτ" που αφήνει τη χώρα ατάραχη να οδεύει προς το γκρεμό χαμένη στις αγκυλώσεις στις στρεβλώσεις, στις ιδεοληψίες και στις συναλλαγές. Οι υπερπόντιοι αναλυτές καλά τα λένε στην θεωρία, αλλά η εφαρμογή θα είναι καταστροφική. Η προετοιμασία κατ αρχάς και η μαστοριά που χρειάζεται ένα τέτοιο εγχείρημα είναι όνειρο θερινής νυκτός για τα ελληνικά δεδομένα. Απεναντίας το σύστημα θα βρει ευκαιρία ανενόχλητο να συνεχίσει την απομύζηση του τόπου και τον παρασιτισμό των ημέτερων και των εγκάθετων. Η διοίκηση και οι οργανισμοί θα συνεχίζουν βουλιάζουν στην αναποτελεσματικότητα και την αβελτηρία του μονοπωλίου τους. Μία από τα ίδια με άρωμα Β. Αφρικής. Κάθε υγιής επιχείρηση που εξακολουθεί να υπάρχει θα καταρρεύσει από την συναλλαγματική τρύπα ανάμεσα υποχρεώσεις και τα έσοδά της. Παραπάνω ρωτάς αν θα σταματήσουμε να παράγουμε. Ναι, για ένα διάστημα αυτό θα γίνει. Ώσπου να ξαναρχίσουμε, κάποιοι θα έχουν πεθάνει.
   Ευχαριστώ δε θα πάρω.

 77. TopGunZ avatar
  TopGunZ 07/02/2012 23:09:27

  Το οποίο δόλωμα το έχετε χωνέψει κι όλας.

 78. TopGunZ avatar
  TopGunZ 07/02/2012 23:12:11

  Έχει επαναληπτική τον Σεπτέμβριο.

 79. TopGunZ avatar
  TopGunZ 07/02/2012 23:13:00

  Ε αφού έβγαλε η ΠΑΣΕΓΕΣ ανακοίνωση σωθήκαμε!

 80. nikolaos avatar
  nikolaos 07/02/2012 23:25:56

  "Αντίθετος με την πρόταση που έπεσε στο τραπέζι της ΝΔ για περικοπές στις κύριες συντάξεις δηλώνει ο Γιάννης Μανώλης που δήλωσε ξεκάθαρα σε στελέχη της Συγγρού ότι "θα γίνει επανάσταση"
  Αυτά ακούγονται από τις 8 και μετά στα δελτία.
  Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και βόδι λέει ο λαός.

 81. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/02/2012 23:45:00

  Τοπ, να σε δω να την βγάζεις με μπάμιες (χωρίς λαδάκι) και θα γίνω αφισοκολλητής της Ντόρας (και της Καϊλή).

 82. E C avatar
  E C 08/02/2012 00:31:04

  Προσπαθείτε να εξωραΐσετε την κατάταση αγαπητέ. Δεν είναι η πραγματικότητα όπως την περιγράφετε. Ούτε ρομαντική είναι η περίπτωση της δραχμής, ούτε πείνα θα έρθει. Αυτά τα λένε αυτοί που θέλουν να τρομοκρατούν το λαό για να ικανοποιούν να συμφέροντά τους και να κρατήσουν τις καρεκλίτσες τους.
  Ένας στιβαρός ηγέτης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει όλες τις συνθήκες, ειδικά όταν ο λαός είναι προετοιμασμένος γι'αυτές. Σας διαβεβαιώ ότι τίποτα χειρότερο από αυτό που μας συμβαίνει σήμερα, θα προκύψει. Στη δραχμή δεν έχει κανένα νόημα να επιστρέψουμε αν δεν δηλώσουμε άρνηση πληρωμής. Όχι μόνο του ομολόγου του Μαρτίου αλλά όλων. Η δραχμή θα είναι αναγκαστική επιλογή για να μπορέσουμε να συντηρηθούμε. Μετά επαφίεται στον ηγέτη να κάνει τις κατάλληλες συμμαχίες ώστε να βοηθηθεί η χώρα να προχωρήσει (και ο νοών νοείτο). Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει ότι είναι πατριώτης. Έχει την ευκαιρία του να αποδείξει πόσο μεγάλος ηγέτης είναι. Μην ξεχνάτε ότι οι ηγέτες αντλούν την ισχύ τους από το λαό. Αυτή τη φορά έχει όλο το λαό μαζί του, περισσότερο από τον Καραμανλή. Δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, όλοι σε αυτόν έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για μια ελεύθερη Ελλάδα, τη δική μας Ελλάδα, όχι την Ελλάδα της δήθεν Ευρωπαϊκής Ένωσης (ποιάς Ένωσης αλήθεια!). Δεν έχει παρά να βγει και να πει την αλήθεια σε αυτό το λαό και να του ζητήσει να αντέξει μόνο για λίγο ακόμα, όχι για τα επόμενα 50 χρόνια που μας ζητούν σήμερα.
  Η δόξα δεν είναι εφήμερη. Είναι παντοτινή.

  ΥΓ. Παρακαλώ αφήστε στην άκρη τα διδάγματα των Κινέζων. Δόξα τω Θεώ, η Ελλάδα υπερτερεί ιστορικά σε φιλοσοφία, στρατηγικές και στρατηλάτες.

 83. Ελένη Κ avatar
  Ελένη Κ 08/02/2012 14:50:09

  Η δόξα δεν είναι εφήμερη αν είσαι πρωθυπουργός και ηγείσαι με το καλύτερο δυνατό τρόπο την χώρα σου!!!Ποια χώρα δεν θέλει έναν ηγέτη που τα πιστεύω του θα συμφωνούν με τα πιστεύω του λαού!!!

 84. gb avatar
  gb 08/02/2012 15:24:33

  Διαβάστε τα λόγια του γέροντα Παϊσίου και θαυμάστε με τί εκπληκτική ακρίβεια αυτός ο Άγιος άνθρωπος είχε προβλέψει όλα όσα ζούμε σήμερα…


  «Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μην μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε· με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στον λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν τον λαό να αγανακτήσει.

  Και τί θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε: Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτήν την στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.

  Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν· για να μην σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κ.τ.λ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις.»


  Υ.Γ.
  Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι από το βιβλίο του Αγιορείτη ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου «Σκεύος εκλογής» σελ. 421, που κυκλοφόρησε το 1996 και αναφέρεται στον Γέροντα Παΐσιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.