#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2013 10:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Γκαζώνει" ο Σαμαράς για να "πάρει μπρος" η κυβέρνησηΥπουργούς δέχθηκε χθες, στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και συγκεκριμένα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργείου Υγείας ενώ σήμερα συναντάται με τους υπουργούς  Ναυτιλίας, Παιδείας, και Εργασίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει πάνω του το κυβερνητικό έργο και «πατάει γκάζια» σε όσους υπουργούς αποτελούν «βαρίδι» για την πορεία της κυβέρνησης.

Το ζητούμενο για το Μέγαρο Μαξίμου είναι να συνεχίσει να λειτουργεί επαρκώς η κυβέρνηση το προσεχές εξάμηνο για να αντιμετωπισθεί η όποια δυσπιστία των πιστωτών που θέλουν πλέον περισσότερα έργα.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ αυτών και κορυφαίοι υπουργοί, παίζουν το παιχνίδι της προσωπικής τους επικοινωνίας αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στην κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός θέλει λύσεις και όχι άλλα λόγια, ενώ επί της ουσίας βαθμολογεί τους υπουργούς του, πολλοί εκ των οποίων θα σφραγίσουν το διαβατήριό τους για έξοδο από την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κ. Λιβιεράτος και Λυκουρέντζος φέρονται να είναι μεταξύ των υπουργών που θα ανασχηματιστούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελικά θα γίνει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, στα υπουργεία τους, όπως και σε μερικά άλλα, υπάρχουν καθυστερήσεις, όχι μόνο σε ότι αφορά τους στόχους της κυβέρνησης αλλά και αυτούς του Μνημονίου.

Στο κ. Λυκουρέντζο ο πρωθυπουργός ζήτησε να λυθούν βασικά προβλήματα του ΕΣΥ, όπως για παράδειγμα τις τραγικές ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε ότι «δε μπορώ να βλέπω ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους περιμένοντας για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Από την πλευρά του ο υπουργός τον ενημέρωσε για το έργο που έχει γίνει ενώ εξερχόμενος από το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή το ειδικό εισιτήριο υγείας, δηλαδή ένα εισιτήριο που θα δίνει τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο ΕΣΥ για 200.000 ανασφάλιστους.

Σε ότι αφορά τον κ. Λιβιεράτο ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση του έργου, κυρίως το κτηματολόγιο που έχει «βαλτώσει». Πάντως, ο υπουργός Περιβάλλοντος, δύσκολα θα μείνει στο κυβερνητικό σχήμα στον επικείμενο ανασχηματισμό, και ήδη ακούγεται το όνομα είτε του αναπληρωτή υπουργού κ. Καλαφάτη είτε αν επιλέξει το ΠΑΣΟΚ αυτό του Γ. Μανιάτη.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι στρέφει την προσοχή της στην καθημερινότητα και σε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, δίνοντας έμφαση στο χώρο της υγείας και στα νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στο αγροτικό με όλες τις ανοιχτές πληγές που φαίνεται να κλείνουν σταδιακά και στην ομαλοποίηση των τιμών που έχουν αρχίσει να απειλούν με κοινωνικές εκρήξεις.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν θέλουν να εδραιωθεί η πεποίθηση στους πολίτες πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν χάσει την επαφή τους με τις αγωνίες των πολιτών

Οι παρατηρήσεις του κ. Σαμαρά προς τους υπουργούς του την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ούτε τυχαία έγιναν ούτε φυσικά θα μείνουν χωρίς συνέχεια. Οι αποφάσεις είναι προ των πυλών…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 21/02/2013 12:55:18

  Γιά περισσότερα γκάζια καί ανανέωση, ο πρωθυπουργός νά απευθυνθεί στόν κο Μέργο πού έχει "πρόσβαση" στίς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τής ΔΕΗ.

 2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 21/02/2013 13:05:29

  Ανάπτυξη μόνο στον πρωτογενή τομέα μπορεί να υπάρξει.Αν το καταλάβει ο Σαμαράς γρήγορα θα είναι ευτύχημα.

  • Γιάννης Τ. avatar
   Γιάννης Τ. @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 21/02/2013 13:37:03

   Οταν λες γρήγορα το 2015 είναι καλά? Γιατί ως τότε έχει άλλες υποχρεώσεις...

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 21/02/2013 13:42:01

   Ο Σαμαράς μπορεί να το ξέρει ήδη, οι πολίτες μπορούν να το αποδεχτούν?
   Εδώ είναι το τραγικόν της ελληνικής υπόθεσης...
   Μια διαλυμένη και μη υπάρχουσα διοίκηση θα πρέπει να στρώσει στην δουλειά ένα λαό που τόσα χρόνια τον είχε ταίσει και μεγαλώσει για να ψηφίζει και να διορίζεται στο δημόσιο οι μισοί και άλλοι μισοί να πουλάνε καφέδες σουβλάκια και παπούτσια..Με επιδοτήσεις φυσικά για να στηθούν τα μαγαζιά

 3. Ιωάννης Κ. avatar
  Ιωάννης Κ. 21/02/2013 13:18:51

  Αληθεύει, εσείς που ξέρετε πιο πολλά κι από τον Ραβανό,
  αν θα κάνει, ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ τιμής ένεκεν-, υπουργό Δικαιοσύνης τον Γαρουφαήλ;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ιωάννης Κ. 21/02/2013 17:56:48

   Μ Α Κ Α Ρ Ι!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. maurice avatar
  maurice 21/02/2013 15:33:21

  Γκαζώνει για να πάει πού; Η κοινωνία κυρίοι υποφέρει και εσείς το βιολί σας.Η πορεία της μνημονιακής κυβέρνησης ειναι προδιαγεγραμμένη και δεν θα αποκλίνει απο αυτό που πέτυχαν και οι δύο προηγουμενές κυβερνήσεις δηλαδή την πλήρη ισοπέδωση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Η Ν.Δ. θα εχει ακριβώς την ίδια τύχη και ίσως και χειρότερη απο αυτή του ΠΑΣΟΚ επι ημερών Γ.Α.Π. Με λίγα λόγια η εγχείρησή πέτυχε ομως ο ασθενής απεβίωσε.Η κυβέρνησή έχει χάσει την επαφή της με τους πολίτες και ας βγει κάποιος να μας αποδείξει πως δέν ειναι έτσι.Ειναι θέμα μηνών πλέον να επέλθει η κοινωνική κατάρευση!Εξαλου για να γκαζώσεις θέλεις και .....βενζίνη και απο οσο διαφαίνεται το ρεζερβουάρ ειναι στο πάτο μιας και η βενζίνη ειναι ακόμα στα ύψη.

 5. tak avatar
  tak 21/02/2013 15:55:36

  Αντώνιε, κάποιες από τις μηχανές αυτές, δεν πρόκειται να πάρουν μπροστά με τίποτα!
  Άλλαξε τες...
  Από ... χθες!

 6. Χρήστος avatar
  Χρήστος 21/02/2013 16:36:31

  Να απογειωθούμε με 30% ανεργία και το κρατικοδίατο σοβιέτ των Δ.Υ. άθικτο.? Λίγο χλωμό. Είναι και αμαρτία να συντηρεί με το αίμα του ο χειμαζόμενος εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα τους κηφήνες, ρε Αντώνη! Εγώ ψήφισα ΝΔ για να μικρύνει το Δημόσιο τέρας και όχι να βγαίνεις μαζί με τον χοντρό και τον λιγνό από το Μαξίμου και να διακηρύττετε ότι "Δεν θα απολυθεί κανένας ΔΥ".Πιστεύεις ότι ικανοποιεί αυτό κανένα άλλο εκτός από τους Δ.Υ..? Οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν πάει όλοι Σύριζα! Οπότε γιατί να μην ψηφίσω Χ.Α. που βγήκε και μίλησε ανοικτά για απολύσεις Δ.Υ..?

 7. Svart Drottning avatar
  Svart Drottning 21/02/2013 16:52:49

  Πολιτική Προσευχή 21.02.2013 Μ.Χ

  ΘΕΕ μου μεγαλοδύναμε, δώς μου κουράγιο για ν΄αντέξω τους μυστήριους πειραματισμούς και πείσε με κάποιο τρόπο μαγικό ότι στην άκρη αυτού του Γολγοθά, δεν περιμένουν οι ...εκατόνταρχοι να με ξανασταυρώσουν, χωρίς καμιά ελπίδα Ανάστασης ετούτη τη φορά....
  Αν πάλι δε μπορείς, αν ματαιοπονούμε σπρώχνοντας το βράχο του Σισύφου όλο και σε ψηλότερα και κακοτράχαλα βουνά, παράτα πια τις δοκιμές και τα περίπλοκα ''θαύματα'' και κάντα όλα γης μαδιάμ.
  Φτειάξε καινούργιο κόσμο! Με άλλα υλικά, με άλλον προορισμό και με πιό δίκαιους νόμους.
  Γιατί τάχα οργίζεσαι τώρα, και μ' απειλείς με αιώνια εξορία στην Κόλαση;
  Το αυτονόητο σου ζητώ. Μήπως δεν είσαι ΚΑΙ Παντοδύναμος;
  Αμήν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.