#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2011 21:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Αριστερισμός", παιδική ασθένεια του αγώνα κατά του Μνημονίου

(Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στις 23 Σεπτεμβρίου 2011)Μερίδα του διαδικτύου και αρκετοί σχολιαστές κι εδώ καλλιεργούν επίμονα τον τελευταίο καιρό την εντύπωση ότι ο λαός βρίσκεται στα κάγκελα,  η οργή ξεχειλίζει στους δρόμους και να ετοιμάζουμε όπλα παλάσκες επειδή όπου νάναι επίκειται λαϊκή εξέγερση.

Στην ίδια βάση ακολουθεί και η κριτική των ίδιων κύκλων στον Σαμαρά. "Τι κάνει επιτέλους;". "Γιατί δεν βγαίνει στους δρόμους με τον λαό;".

Αφού επισημάνω ότι δεν βλέπω να απευθύνονται παρόμοια επαναστατικά καλέσματα στο ΚΚΕ, ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τον .... ΛΑΟΣ είναι νομίζω χρήσιμο να αποτυπώσουμε την πραγματική κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα και να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα. Επειδή το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένα κίνημα είναι η καλλιέργεια ανεδαφικών προσδοκιών, η απογοήτευση και η πρόωρη αποστράτευση.

Ο λαός λοιπόν δεν βρίσκεται ακόμα ούτε σε επαναστατική κατάσταση, ούτε είναι έτοιμος να εξεγερθεί. Μπορεί να γίνει αυτό αναμφισβήτητα κάποια στιγμή στο μέλλον, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν υπάρξει διέξοδος, αλλά η στιγμή αυτή δεν είναι τώρα. Ο λαός είναι σήμερα παγωμένος, φοβισμένος, απελπισμένος και περισσότερο αναπτύσσονται φαινόμενα ατομισμού, παρά ομαδικότητας και οργανωμένης αντίστασης.

Εύχομαι το κίνημα "δεν πληρώνω" να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό κίνημα αποτροπής των δυσβάστακτων χαρατσιών στον λαό. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να το κάνει αυτό είναι να αποφύγει τις "παιδικές ασθένειες" του κινήματος των "Αγανακτισμένων" που, δυστυχώς, το εξαφάνισαν μέχρι στιγμής.

Είναι εύκολο να ρίχνουμε την ευθύνη μόνο στα ΜΑΤ του Παπουτσή. Και να μην μιλάμε για τους "απελπισμένους μικροαστούς" που την είδαν λαϊκοί ηγέτες και οδήγησαν χιλιάδες λαού σε μια άκαιρη μετωπική αντιπαράθεση, που έδωσε την ευκαιρία στους πραιτοριανούς του συστήματος να συντρίψουν ένα κίνημα που έδωσε μεγάλες ελπίδες στον λαό.

Και είμαι σίγουρος, ότι αυτοί που περιφέρονται σήμερα στο διαδίκτυο καλώντας μας να βγούμε στους δρόμους, είναι οι ίδιοι που στην αρχή των Αγανακτισμένων τους έλεγαν "προβοκάτορες" και "εξτρεμιστές". Και θυμηθείτε ποια ήταν η δική μας στάση για να κρίνουμε όλοι ποιοι διατηρούν την λογική τους και ποιοί όχι.

Θα επισημάνω επίσης δυο πρόσφατα και χαρακτηριστικά περιστατικά, με κίνδυνο να υποστούμε τις γνωστές διαδικτυακές επιθέσεις:

Προγραμματίστηκε χθες μια συγκέντρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ όπου δημόσιοι υπάλληλοι θα έκαιγαν αποδείξεις της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο που ξεχάσαν να τους πουν ότι την ώρα που προγραμματίστηκε η συγκέντρωση, το κέντρο ήταν αποκλεισμένο και δεν μπορούσε να κουνηθεί κανείς. Τελικά την παράσταση έσωσαν οι ...φοιτητές, αλλά το διαδίκτυο βούιζε από την "εξέγερση" στο κέντρο της Αθήνας, ή τα δέκα άτομα που πήγαν να αποκλείσουν το σπίτι του πρωθυπουργού.

Όσο για το  ΚΚΕ καλά κάνει και πανηγυρίζει για τον τηλεοπτικό θρίαμβο της κ. Κανέλλη. Όσοι όμως από τους οπαδούς του διαθέτουν κριτική σκέψη ας σκεφθούν πόσο life style είναι παρόμοιες πρακτικές και ποια ακριβώς ήταν η στάση του ΚΚΕ επί εποχής Αγανακτισμένων. Τους στήριξε; Τους βοήθησε με την τεράστια πείρα του;  Τους σαμποτάρισε;

Και φυσικά δεν είναι "λαϊκή αντίσταση" τα δήθεν αυθόρμητα γιαουρτώματα και το κράξιμο πολιτικών. Είμαι επίσης σίγουρος ότι όταν θα έρθουν τα αυθεντικά γιαουρτώματα και οι αυθεντικές εξεγέρσεις, όσοι τα οργανώνουν σήμερα "αυθορμήτως" δεν θα ξέρουν από που να φύγουν  για να διασωθούν, όπως τότε στο Πολυτεχνείο που μας έλεγαν ότι είναι "προβοκάτσια".

Ποιός είναι ο στόχος; Να γιαουρτωθούν όσοι περιδεείς πολιτικοί δεν το υπέστησαν ακόμα;Να τους σπάσουμε όλους στο ξύλο; Να αρχίσουμε μετά να καίμε όσες στάσεις λεωφορείων, τράπεζες και κάδοι απορριμμάτων απέμειναν από την προηγούμενη φορά;  Ή να φοβηθούν οι μικροαστοί και να μην σηκωθούν από την πολυθρόνα τους;  Αυτό δεν έγινε στο τέλος του κινήματος των Αγανακτισμένων; Ο κόσμος είχε κατεβεί τότε στους δρόμους. Αλλά, η κρίση τoυ συστήματος εκτονώθηκε, σε επίπεδο πετροπόλεμου και δακρυγόνων ανάμεσα σε μπάτσους και μπαχαλάκηδες.

Θα υπενθυμίσω εδώ κάτι  που έγραψε κάποτε ο TopGunZ: Πολλοί περιμένουνε ο Σαμαράς να κατέβει στους δρόμους κραδαίνοντας τσεκούρι και φτύνοντας θειάφι. Δεν είναι αυτός όμως ο ρόλος που του επιφυλάσσει η Ιστορία. Οι νοικοκυραίοι, οι κουτσά στραβά βολεμένοι, οι κατά φαντασίαν εκ του συστήματος ευνοημένοι, οι μπουκωμένοι με σοσιαλιστικό μάρκετινγκ δεν χαμπαριάζουν από τσεκούρι και θειάφι.Το μηντιακό τσεκούρι και το κομματικό θειάφι τους έχουνε λοβοτομήσει, ιδεολογικά ευνουχήσει, πλήρως τυφλώσει. Αυτοί θέλουνε φάρο....Είναι εύκολο ένας απογυμνωμένος αξιακά και πνευματικά άνθρωπος να σαγηνευτεί από τη βία της φωτιάς, αλλά δεν μπορεί εύκολα να τη διαχειριστεί, μπορεί να τον κάψει, να τον τρομάξει και να τρέξει φοβισμένος πίσω στη μιζέρια της υγρής και σκοτεινής ιδιωτίας του. Το καθαρό φως όμως είναι πάντα καθοδηγητής

Οι περιστάσεις απαιτούν λοιπόν  ψυχραιμία και καθαρότητα σκέψης (Ιαπετός).

Και  ο τόπος χρειάζεται αυτή την στιγμή, περισσότερο από ποτέ: 1) Αλήθεια, 2) Καθαρές προτάσεις, 3) Εκλογές (Arcaeopteryx).

Η μόνη λύση είναι μια νέα κυβέρνηση με ένα σαρωτικό ποσοστό με το οποίο το εκλογικό σώμα θα συμμετάσχει στο νέο σχέδιο σωτηρίας που θα εκπονηθεί. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για να το πω αλλιώς.

Αυτό δεν αποκλείει τις "κινηματικές διαδικασίες". Αντιθέτως, πιστεύω ότι οι κινηματικές διαδικασίες που προαναφέραμε, μαζί με την αναζωογόνηση των κινηματικών διαδικασιών που οδήγησαν στην εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ πρέπει να συγκλίνουν στον ένα , μοναδικό και κοινό στόχο: την διάλυση του συστήματος ΠΑΣΟΚ για την αναζωογόνηση της Ελλάδας

FactorX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 23/09/2011 21:50:25

  Ας βάλουμε στο σκηνικό και τους μεγαλονταβατζήδες που κατέχουν τα ΜΜΕ... Τις λίγες αυτές οικογένειες που ελέγχουν σχεδόν το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.... είμαι σίγουρος ότι δεν θα θέλουν μεγάλες αλλαγές. Και όπως έδειξαν πρόσφατα και στην Κερατέα, είναι ικανοί να χρησιμοποιούν τον κρατικό μηχανισμό για τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα τους...

  Τα τζάκια είναι ήδη συντονισμένα και έτοιμα για την εποχή του ΔΝΤ και πάνε με τα νερά του..
  Όποιος θα είναι νέος πρωθυπουργός πρέπει να έχει προετοιμαστεί για σύγκρουση με τα τζάκια..

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 23/09/2011 21:53:25

   Και μιας και μιλάμε για αριστερούς, ποιοι προοδευτικοί δημοσιογράφοι σιτίζονται ιδιαίτερα τώρα από τα μεγάλα τζάκια και δοξολογούν τον Τζέφρυ; Επαγγελματίες αριστεροί όπως ο Καλλίτσης, ο Γουσέτης, ο Δανίκας.. κι η λίστα ατέλειωτη.

  • NEOTERA avatar
   NEOTERA @ ΝΙΚΟΛΑΣ 23/09/2011 21:58:04

   Πολύ σωστά ! Ο κόσμος ακόμη δεν έχει βγεί στους δρομους διότι θέλει ν προστατεύσει τον εαυτό του από τους πολιτικούς απατεώνες. Δεν εμπιστεύεται κανέναν και πολύ καλά κάνει διότι κερδίζει χρόνο... Η στάση απέναντι στους νταβάδες και απέναντι στην Πρεσβεία τους είναι που κάνει τη διαφορά και τέτοια διαφορά ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά.

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ NEOTERA 23/09/2011 22:00:07

    Να δούμε πότε..

 2. Πέτρος.Μ avatar
  Πέτρος.Μ 23/09/2011 22:11:51

  Το καταλαβαίνω.
  Η μόνη λύση είναι μια νέα κυβέρνηση με ένα σαρωτικό ποσοστό.
  Το αίτημα λοιπόν είναι εκλογές.
  Το κίνημα των αγανακτισμένων κυρίως εξαντλήθηκε γιατί απουσίαζε (αυτό) το κεντρικό πολιτικό αίτημα.

  Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι ,γιατί αυτό το αίτημα δεν πρέπει να διατυπωθεί απευθείας στον λαό , μέσα από μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις.

  Πως αλλιώς θα τις επιβάλεις;
  Πως αλλιώς ο φοβισμένος πολίτης θα μετατραπεί σε συνειδητό πολιτικό υποκείμενο;
  Πως αλλιώς η νίκη θα είναι σαρωτική;

 3. decodex avatar
  decodex 23/09/2011 22:12:22

  Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι σε τέτοιου είδους καταστάσεις δεν περιμένει να γίνει -πρώτα- το νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
  Η κοινωνική αντίδραση έρχεται πρώτη και υπάρχει μία περίοδος "ανεξέλεγκτων" και δυνητικά επικίνδυνων γεγονότων. Μετά "έρχονται" οι "πεφωτισμένοι" ηγέτες που καθοδηγούν τις εξελίξεις. Εκτός και αν η "αντίδραση" είναι ήδη καθοδηγούμενη ώστε να οδηγήσει σε μία υπολογισμένη νέα τάξη πραγμάτων.
  Εάν κάποιος διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά πείθει για τον "δικό" του δρόμο πρωτύτερα -διαβλέποντας τον κίνδυνο- και τους βάζει όλους να περπατήσουν σε αυτόν με την τριπλή αλλαγή της συνείδησης του Λαού: διανοητική (π.χ: αποδοχή της αλήθειας μιάς θέσης), συναισθηματική (ευμένεια) και συμπεριφοράς (δράση).

 4. noldor avatar
  noldor 23/09/2011 22:12:53

  Μερικές απορίες :

  Και αν δεν έρθει η νέα κυβέρνηση με το σαρωτικό ποσοστό; Θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και θα κάνει εξεταστική κατά ενός κόμματος που θα στηρίζει την κυβέρνησή του;

  Και καλά το νέο συμβόλαιο με το λαό (πολύ Πασοκιά μου θυμίζει αυτό) με την επαναδιαπραγμάτευση τι θα γίνει;

  Τελικά υπάρχει εσχάτη προδοσία και σχέδιο ξεπουλήματος ή είναι μία κυβέρνηση σαν όλες τις άλλες απλώς με κάποια λαθάκια;

  Προσωπικά δεν αναρωτιέμαι για τους άλλους γιατί δεν με απασχόλησαν ποτέ οι άλλοι, άλλωστε ότι κινήσεις έχουν γίνει από τους άλλους έχουν γίνει (πλην ΛΑΟΣ). Ούτε καν στο κοινοβούλιο (π.χ. μία πρόταση μομφής). Τα κανάλια μας δείχνουν συνέχεια τον Τσίπρα να αγορεύει στην Βουλή. Τον Σαμαρά δεν τον δείχνουν τα κανάλια ή δεν αγορεύει;

  "Οι περιστάσεις απαιτούν λοιπόν ψυχραιμία και καθαρότητα σκέψης (Ιαπετός)." Είμαι σίγουρος ότι εκατοντάδες θα είπαν το ίδιο και τον Φεβρουάριο του 1821, είμαι βέβαιος ότι και ο Σημίτης με τον Πάγκαλο το ίδιο είπαν τις μέρες και νύχτες των Ιμίων.

  "Και τόπος χρειάζεται αυτή την στιγμή, περισσότερο από ποτέ: 1) Αλήθεια, 2) Καθαρές προτάσεις, 3) Εκλογές (Arcaeopteryx)." Ποιος θα τις επιβάλλει τις εκλογές;

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ noldor 23/09/2011 22:23:47

   Πλήρης πολιτική και ιδεολογική συγχυση. Αφου δεν σε παίρνει να απαντήσεις, γιατί αισθανεσαι την αναγκη;

   • noldor avatar
    noldor @ Αυτόνομος 23/09/2011 22:38:18

    Έχεις απόλυτο δίκιο, βλέπω ότι σήμερα πλέον δεν με καλύπτει κανείς.

 5. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 23/09/2011 22:15:37

  ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΥΠΕΡ ΣΟΥ: Η κατάσταση στην αριστερά είναι τραγική. Πραγματικά τραγική. Η στάση του ΚΚΕ είναι ακατανόητη. Σε τέτοιες εποχές δεν θέλει την συνεργασία με κανένα κόμμα. Γιατί; Μήπως ελπίζει ότι με τα ποσοστά που θα πάρει στις εκλογές θα σχηματίσει κυβέρνηση; Όχι βέβαια. Μήπως περιμένει να μη βγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας; Και πάλι όχι. Την έχει ξεκαθαρίσει και αυτήν την περίπτωση. Το μόνο που περισεύει είναι ότι περιμένει να γίνει μια αναμπουμπούλα και να βγεί κερδισμένο!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συνασπισμός κομμάτων ο οποίος περιέχει μέσα του έναν άλλον συνασπισμό κομμάτων!!! Και η ΔΗΜΑΡ περιμένει στην γωνιά μήπως και συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ!!! Και όλοι τους νοιάζονται για τα συμφέροντα μας!!! Σαμαρά το σύμπαν συνομωτεί υπέρ σου!!!

 6. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 23/09/2011 22:16:23

  Όλα σωστά τα έγραψες, μα λάθεψες μια λέξη: Το "Πολυτεχνείο" ΗΤΑΝ προβοκάτσια. Άσχετα με την κατάθεση ψυχής των πολλών, οργανώθηκε από την CIA μέσω αφελούς Ιωαννίδη και δαιμόνιων Κϊσσιγκερ, Τάσκα και Σίσκο (ομόφυλοι -τυχαίο; Δεν νομίζω!), Υπάρχουν -και ευχαρίστως να σου τις υποδείξω- πλείστες όσες ενδείξεις -έως αποδείξεις. Όπως και η πλατεία Τιέν-αν-Μεν ήταν προβοκάτσια των Κινεζικών Αρχών και εκμηδένισε κάθε μετέπειτα κίνδυνο γι' αυτές. Η προβοκάτσια δεν γίνεται μόνο με το τι κάνεις (και έγιναν πολλά), αλλά και με το τι ΔΕΝ κάνεις (και δεν έγιναν, ομοίως, πολλά).

  • Kennan avatar
   Kennan @ ΠΗΛΕΑΣ 23/09/2011 22:25:36

   Οχι ρε Πηλέα, δεν ήταν Προβοκάτσια. Δεν τα έζησες για αυτό τα λες. Και ξεκολλήστε κάποτε οι ακροδεξιοί. Σταματηστε να παίζετε τα παιχνίδια του συστήματος.

   • popolaros avatar
    popolaros @ Kennan 24/09/2011 08:48:12

    Χρήσιμο να ακούμε μαρτυρίες από ανθρώπους που τα έζησαν από μέσα.

 7. xriteo avatar
  xriteo 23/09/2011 22:32:07

  Ωραια ολα αυτα.Τοσες ευκαιριες εχει καθε μερα ο Σαμαρας.Τι περιμενει;Ενος φυσηματος κατασκευασμα ειναι αυτοι.Ενα φυσημα και ειναι ιστορια.Τι περιμενει,το καλοκαιρι;

  • factorx avatar
   factorx @ xriteo 23/09/2011 22:38:13

   Προφανώς ούτε καν στον κόπο μπαινεις να διαβάσεις, Εχεις διαμορφώσει ήδη την άποψή σου

   • lampros avatar
    lampros @ factorx 24/09/2011 10:01:14

    Και εγώ που το διάβασα το ίδιο απορώ.

 8. a824 avatar
  a824 23/09/2011 22:38:37

  Φιλε μου πιστευω πως κανεις λαθος.Ο λαος θελει καποιον να τον καθοθηγηση και να τον εμπιστευτει.Ο κοσμος εχει υποστει τετοια τρομοκρατια που αν δεν μιλησεις με καθημερινους ανθρωπους της διπλανης πορτας δεν μπορεις να το καταλαβεις.Ημουν εχθες στο ΜΕΤΑΞΑ το γνωστο νοσοκομειο και δεν μπορεις να φανταστεις ποσο τρομαγμενος ηταν ο κοσμος και κυριος οι συνταξιουχοι με το αν την επομενη μιας αναταραχης θα περναν την συνταξη.Δεν ειχαν καταλαβει οτι με το νεο αφορολογητο θα πληρωναν και αυτοι.Δεν ειχαν καταλαβει ποσο θα πληρωσουν με το χαρατσι της ιδιοκτησιας μεσω της ΔΕΗ και οταν τους το εξηγουσα χαναν το χρωμα τους.Και παλι ομως σε ρωτουσαν και εαν χρεοκωπησουμε ποσα λεφτα θα περνουμε συνταξη?Τα νοσοσοκομεια θα εχουν φαρμακα για την ασθενεια μας?Ο κοσμος θελει ενημερωση που δεν εχει και θα βρεθει προ εκπληξεων.Την αλλαγη βεβαια θα την κανουμε εμεις που το αιμα μας βραζει και οχι η τριτη ηλικια αλλα δεν μπορει να βγαινει ο καθενας μονος του στο δρομο και να φωναζει σαν τον τρελλο.Ο κοσμος θελει καθοδηγηση και εναν αρχηγο αλλα πολυ φοβαμαι πως αρχηγοι δεν υπαρχουν πια τους πατησε το τρενο που λεγετε ΔΝΤ.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ a824 23/09/2011 22:48:44

   Φίλε μου έχεις δίκιο. Και εν τέλει, ο μόνος τρόπος είναι να κινητοποιηθεί η νέα γενιά. Για πολλούς λόγους δε γίνεται αυτό. Ίσως πρέπει το Αντινιουζ να κάνει ειδικό αφιέρωμα για τη στάση της νεολαίας..

 9. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 23/09/2011 22:46:55

  Μιλώντας για αριστερούς...
  Ένας άνθρωπος άρχισε να φωνάζει αμέσως μόλις άρχισε τις στραβοτιμονιές ο ΓΑΠ, από την αρχή της θητείας του. Ο Μίκης Θεοδωράκης...
  Το τί βρίσιμο και χολή του ρίξανε τα καθεστώτικά αριστερά δημοσιογραφάκια δε λέγεται. Ειδικά την ιστορία με τη Δραγώνα δεν του τη συγχωρούσαν.
  Και τον Στάθη, τον γελοιογράφο, αρκετά δήθεν αριστερά μπλογκς τον διέσυραν.. ήταν βλέπετε κι αυτός εναντίον της Δραγώνα και του Μνημονίου...
  Κοινό σημείο και τον δυο η ρητορική για Ελλάδα και πατρίδα. Ε, τέτοια πράγματα η καθεστωτική αριστερά, ο ΔΟΛ και το συγκρότημα Αλαφούζου δεν τα συγχωρούν..

 10. karenin avatar
  karenin 23/09/2011 22:53:54

  Γνωστή η ιστορία του χότζα με τον βεζύρη. Ο δεύτερος έστειλε τον πρωτο να βάλει και να μαζέψει νέους φόρους. Πήγε κ αι σε λίγο καιρό γυρισε.
  -Εβαλες φόρους;
  -Εβαλα.
  -Μαζεψες;
  -Μαζεψα.
  -Πως αντέδρασαν;
  -Ε, στενοχωρήθηκαν λίγο αλλά πληρωσαν.
  -Πήγαινε λοιπόν και ξαναβάλε φόρους.
  Πήγε γύρισε, οδιάλογος επαναλήφθηκε. Ξαναπήγε του είπε. Πήγε ο χοτζας ξαναγύρισε.
  -Πως αντέδρασαν;
  -Περίεργα, άρχισαν να γελάνε. Γέλια, πολλά γέλια.
  -Πήγαινε, και απόσυρε αμέσως όλους τους φόρους.
  Κάπου εκεί βρισκόμαστε ακόμη. Φοβισμένοι, και στενοχωρημένοι.
  Ισως κοντά στην έβδομη δόση να αρχίζουμε να γελάμε, και τότε κάτι μπορεί να γινει...

 11. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 23/09/2011 22:56:20

  Κανένας δεξιός δεν ζήτησε να πάρει τσεκούρι ο Σαμαράς και να αρχίσει να φτύνει θειάφι. Ζητήσαμε όμως (και μιλώ για τον εαυτό μου και πιστεύω ότι εκφράζω και τις σκέψεις φίλων που γνωρίζω), ο Σαμαράς και η ΝΔ να κάνουν δυνατή αντιπολίτευση στην πιο άθλια κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Έπρεπε να μην αφήσουν τον ΓΑΠ και τη κυβέρνησή του σε χλωρό κλαρί. Άλλωστε, αν και κάποιοι φαίνεται ότι δεν το κατάλαβαν, γραφτήκαμε στη ΝΔ και ψηφίσαμε το Σαμαρά, ένα για να μη βγει η Θοδώρα επειδή ξέραμε τι κουμάσι είναι και δύο γιατί πιστεύαμε ότι ο Σαμαράς, που ξέραμε ότι είναι πατριώτης, θα μπορούσε να εμποδίσει τον ΓΑΠ να εφαρμόσει τα άθλια σχέδια του.

  Και εκφράζοντας τα δικά μου συναισθήματα, πιστεύω ότι διαψεύστηκα στις προσδοκίες μου. Ειλικρινά και λυπάμαι, αλλά η ΝΔ δεν έκανε αντιπολίτευση. Δεν στάθηκε δίπλα στους πολίτες και απέναντι στη καταιγίδα που τον βρήκε. Ο αντιπολιτευτικός της λόγος ήταν άνευρος και δεν έδινε καμιά ελπίδα. Και αν δεν έκανε αντιπολίτευση η ΝΔ σαν κόμμα, δεν έκανε ούτε ο Σαμαράς. Η φωνή του, δεν ακούστηκε από το λαό. Τα Ζάππεια, για τα οποία τόσος ντόρος έγινε, ήταν μόνο για τους λίγους και ειδικούς και όχι για το λαό. Κανένας πολίτης δεν ξέρει τι είπε ο Σαμαράς στο Ζάππειο. Τους πολίτες τους ενδιαφέρει αν θα έχουν δουλειά και τροφή και αν η αντιπολίτευση βρίσκεται στο πλευρό του. Ακόμη μπορεί η ΝΔ να μη ψήφισε το μνημόνιο, αλλά στη συνέχεια διαφήμιζε ότι ψήφισε τους περισσότερους νόμους για την εφαρμογή του μνημονίου. Και αυτό είναι που καταγράφηκε στη κοινή γνώμη. Προσωπικά αισθάνθηκα πολύ δυσάρεστα που η ΝΔ αποδέχθηκε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα με άλλα λόγια.

  Και αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ. Τα έχουν πει πολλοί εδώ και εσείς σε κάποια άρθρα που αναρτήσατε. Τα ακούω παντού. Τα λένε φίλοι μου, γνωστοί και συνάδελφοι, κατά βάση δεξιοί. Το λένε και τα πασοκάναλα… Και μάλιστα ειρωνικά… «η ΝΔ πότε θα κάνει αντιπολίτευση;» Το λένε και οι δημοσκοπήσεις. Μπορεί το πασοκ να πέφτει, αλλά η ΝΔ δεν κερδίζει. Παραμένει σε χαμηλά ποσοστά. Το λένε και οι πολίτες που βρίζουν συλλήβδην όλους τους πολιτικούς και κυρίως αυτούς των δύο μεγάλων κομμάτων.

  Προσωπικά εύχομαι κάτι να αλλάξει, αλλά δεν το βλέπω. Άλλωστε μια στάση που επαναλαμβάνεται για πολύ καιρό, τελικά παγιώνει και μια εικόνα. Ακόμη η ΝΔ διαθέτει πολλά, μα πολλά βαρίδια και νεοφιλελεύθερα παλικάρια που κλείνουν πονηρά το μάτι στα μέτρα που παίρνει ο ΓΑΠ.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Αρματιστής 23/09/2011 23:06:42

   Ελπίζω να σε ακούνε στη ΝΔ...γιατί έτσι είναι...
   Κύριοι πολιτευτές/βουλευτές, ξεχάστε πλέον καριέρες, αν κάθεστε πίσω στη μάχη. Το λέω πρώτα από όλα για τους ντιντήδες..Τα λόγια δεν αρκούν, η συμπαράσταση στο λαό και η προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας θέλουν καινοτόμες προσεγγίσεις, φρέσκια διάθεση, ρίσκο, επικοινωνία με το λαό, θέληση για ρήξη. Έτσι επιτάσσει η εποχή. Στα πρωτοφανή που βιώνουμε πρέπει να αντιπροτείνονται πείσμα, γνησιότητα, αρετή, ευρηματικότητα. Μπορείτε να ανταποκριθείτε;

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 23/09/2011 23:07:48

    Ξέχασα και κάτι σημαντικό: Απαιτείται και αυταπάρνηση - τί είπα τώρα..

  • factorx avatar
   factorx @ Αρματιστής 23/09/2011 23:19:34

   1. Αν ο Σαμαράς δεν είχε πει ΟΧΙ στο Μνημόνιο δεν θα μιλούσαμε σήμερα καν για αντιμνημονιακή πολιτική.

   2. Ξέρεις πόσοι παρακολούθησαν την Θεσσαλονίκη από την τηλεόραση; Κοντά στα 2.000.000. προφανώς εσύ ή δεν παρτακολούθησες, ή δεν σου άρεσε, όπως είναι δικαίωμά σου.

   3. Το σχόλιό σου θρίβει ανακριβειών και απαραδεκτων γενικεύσεων: Λες για παραχειγμα: “η ΝΔ αποδέχθηκε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα με άλλα λόγια”. Που την αποδέχθηκε; Πουθενα. Αντιθετως ο Σαμαράς δήλωσε οτι η ΝΔ μπηκε στην επιτροπή για να παρακολουθεί τι γίνεται – για να μην υπαρξουν ξεπουλήματα από την πισω πορτα.

   4. όπως και αυθαίρετων συλλογισμών: λες “τους πολίτες τους ενδιαφέρει αν θα έχουν δουλειά και τροφή και αν η αντιπολίτευση βρίσκεται στο πλευρό τους”. Είναι καλό που οι δεξιοί μαθαίνουν τον Μαρξ απο το διαδίκτυο, αλλά να μην τον φέρνουν και στα μέτρα τους: Μόνο για το στομάχι του ασχολείται ο κόσμος τωρα. Οταν θα ασχοληθεί με την πολιτική θα δεις.

 12. a824 avatar
  a824 23/09/2011 23:27:46

  Οταν η συνεντευξη ειναι διακαναλικη και μονο το MAD μπορεις να δεις φυσικα και 2000000 βλεπανε το ΣΑΜΑΡΑ . Ειχα και μηχανακι μετρησης στο σπιτι μου μεχρι πριν 6 μηνες και μου το πηρανε μετα τους πρωτους 4 με το προσχημα οτι δεν εκανε καταγραφη λογω γραμμης.Η πραγματικοτητα ηταν οτι παρακολουθουσα καναλια οχι life style αλλα το BLUE SKY .ΥΓ.Οχι στο μνημονιο ειπε και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ κι η ΣΑΚΟΡΑΦΑ να μην την ξεχναμε.

 13. aris. A avatar
  aris. A 23/09/2011 23:30:49

  Eίναι αλήθεια ότι για περισσότερο από τριάντα χρόνια το μυαλό το είχαμε ξεχάσει στο ντουλάπι.

  Για ποια κοινωνία μιλάμε.

  Αυτή που χαλβάδιασε τα μπούτια της Κορομηλά, χάζευε τα μαστάρια της Μενεγάκη και προβληματιζότανε με την Εφη Θώδη.


  Αυτή που έκανε εκατομμυριούχους τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Αναστασιάδη τον Χατζηνικολάου, τον Κωστόπουλο.

  Αυτή που ακόμα και σήμερα περιμένει να ενημερωθεί από τον Καψή, τον Αυτιά, και τον Παπαδάκη.

  Αυτή που παρά τα όσα έχει κάνει το Πασόκ μετά τον ανασχηματισμό και την 21 Ιουλίου ξανατσίμπησε και περίμενε ότι θα σωθεί από τον Βενιζέλο.

  Αυτή η κοινωνία από εδώ και πέρα θα συνειδητοποιήσει που έχει μπλέξει.

 14. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 23/09/2011 23:44:21

  Εγώ δεν τα έζησα;
  Ένα κλού:
  Αφού δεν ήταν δουλειά του Ιωαννίδη, γιατί ο Κυβερνητικός Επίτροπος στο ΕΜΠ (εγώ σπουδαστής του, τότε) έδωσε άδεια για 4 Γενικές Συνελεύσεις για την Τρίτη (τότε ξεκίνησαν όλα) ενώ ΡΗΤΑ απαγόρευε άνω της μιάς (1) μέχρι τότε; Μήπως για την δημιουργία της απαραίτητης ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΜΑΖΑΣ;
  Κλού δύο:
  Αφού στην πίσω αριστερή γωνία του Πολυτεχνείου ήταν η ΚΥΠ (Μπουμπουλίνας), όπου και οι πομποί παρεμβολής των ραδιοσταθμών του Παραπετάσματος, γιατί όλοι ακούγαμε τη Δαμανάκη, απρόσκοπτη, επί τριήμερον;
  Συνιστώ διάβασμα βιβλίου για την προπαγάνδα, για να αποφεύγεις τα παιγνίδια του συστήματος. Και τις ετικέττες κόλλα τες στη μούρη σου!

  • factorx avatar
   factorx @ ΠΗΛΕΑΣ 23/09/2011 23:51:49

   Χαλάρωσε Πηλέα. Οι χιλιάδες που κατέβηκαν ήτην βαλτοί;

   • anonymous avatar
    anonymous @ factorx 24/09/2011 08:22:44

    όχι αλλά
    1) Δημιούργησαν το κλίμα για να τους οδηγήσουν στο να βγουν στο δρόμο
    2) Αφού τους κατέβασαν στο δρόμο τους εκμεταλλεύτηκαν.

    Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν μια σειρά πληροφορίες για δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών σε δυο περιπτώσεις:
    1) Το 1967 μέχρι και την άνοδο της χούντας
    2) Το 1973 τις ημέρες του πολυτεχνείου.

    Ισχυρίζονται επίσης ότι οι 18 νεκροί δεν ήταν από αδέσποτες αλλά εκτελεσμένοι από τις ίδιες μυστικές υπηρεσίες για να προκαλέσουν ότι προκάλεσαν.

    Προσωπικά δεν ξέρω τι έγινε αλλά με αυτά που βλέπω να επαναλαμβάνονται σαν φάρσα στο σύγχρονο κόσμο (Συρία, Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνησία, παλιότερα Ουκρανία, Σερβία) είμαι πολύ επιφυλακτικός. Πρόκειται για την ίδια μέθοδο δράσης.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ factorx 24/09/2011 08:59:02

    Με εκπλήσσεις, αν δεν καταλαβαίνεις τι είναι "προβοκάτσια". Αντίθετα, τους τιμώ όλους για την φλόγα τους και την πρόθεσή τους. Το ότι, απλά, έπαιζαν το παιγνίδι του Κίσσιγκερ ούτε το ήξεραν (ξέραμε) ούτε και θα έχαναν, έτσι κι αλλοιώς, την ευκαιρία να παλέψουν. Από αυτή τη θεώρηση όμως, μέχρι το "Το Πολυτεχνείο έρριξε τη Χούντα" υπάρχει μεγάλη απόσταση.
    "Την αλήθεια", έλεγε η μάνα μου, "κι ας είναι φαρμάκι"!

  • parsifal avatar
   parsifal @ ΠΗΛΕΑΣ 25/09/2011 20:02:07

   Δεν ηταν εκεί οι πομποί, η μάλλον δεν ΕΞΕΠΕΜΠΑΝ απο εκεί. Διότι απο εκεί δεν θα είχαν κανένα αποτέλεσμα ! ΑΠλό θέμα διαδόσεως !
   Κατά τα αλλα, ναί, ηταν προβοκάτσια, ηταν "σπορά" για το μέλλον : Δημιουργήθηκε η ομώνυμη γενιά των ολετήρων.

 15. factorx avatar
  factorx 23/09/2011 23:53:04

  Αψογος συλλογισμός. Το ΟΧΙ της Σακοράφα = με το ΟΧΙ του Σαμαρά. Απορώ πως δεν την ζητάνε ακόμα για συγκυβέρνηση

 16. φωνη avatar
  φωνη 23/09/2011 23:59:46

  @factorx
  Κάνεις μια επισήμανση στην αρχή:
  Αφού επισημάνω ότι δεν βλέπω να απευθύνονται παρόμοια επαναστατικά καλέσματα στο ΚΚΕ, ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τον …. ΛΑΟΣ

  Γιατί πιστεύεις ότι γίνεται αυτό το επαναστατικό κάλεσμα ιδιαίτερα προς τη ΝΔ τώρα;

 17. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/09/2011 00:23:33

  Φάκτορα, όπως ξέρεις, σύμφωνα με τη λενινιστική προσέγγιση, ο κόσμος που πασχίζει για το στομάχι του δεν μπορεί να ασχοληθεί με την επανάσταση (έλεγε ο Λένιν) / πολιτική (λέω εγώ). Πότε, κατά τη γνώμη σου, ο κόσμος αυτός που σήμερα τρομοκρατείται, θα μπορέσει να ασχοληθεί με την πολιτική χωρίς να θεωρεί κάτι τέτοιο "περιττή πολυτέλεια"; Κι αν δεν μπορέσει, μήπως εδώ είναι ο ρόλος του ηγέτη; Να δώσει δηλαδή όραμα και σιγουριά, ΕΜΠΡΑΚΤΑ, στο φοβισμένο κόσμο για να κατανικήσει το φόβο.

 18. factorx avatar
  factorx 24/09/2011 00:27:48

  1. Δεν το έλεγε ο Λένιν, ο Μαρξ το έλεγε.

  2. Δεν ξερω πότε θα είναι η στιγμή. Οταν θα έρθει θα το καταλάβουμε όλοι. Όπως όλοι εδω τουλαχιστον πήγαμε στους Αγανακτισμένους.

  3. Τι κάνει τόσον καιρό με τις ομιλίες του ο Σαμαράς; Δεν προετοιμάζει το έδαφος, με τις δυνατότητες και τα μέσα που έχει;

  4. Τι προτείνεις

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ factorx 24/09/2011 00:47:11

   1. Θα επιμείνω. Νομίζω ότι το έλεγε ο Λένιν, στο "Τι να κάνουμε".
   4. Δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να προτείνω. Απλώς, το "όταν ασχοληθεί με την πολιτική" (ο φοβισμένος και πεινασμένος κόσμος) μού ακούγεται κάπως σαν το "πάλι με χρόνια, με καιρούς" και ανησυχώ αν μέσα στις σημερινές συνθήκες μπορεί να πραγματοποιηθεί. Μια ενθαρρυντική "μαγιά" είναι η στάση των 800.000 που στήθηκαν με τις ώρες μέσα στη βροχή για να ψηφίσουν το Σαμαρά. Σκέψου όμως πόσο διαφορετική ήταν η ψυχολογία τότε, και πόσο πιο ελεύθερος αισθανόταν σε σχέση με σήμερα ο μέσος πολίτης.

 19. factorx avatar
  factorx 24/09/2011 00:28:42

  καταρχήν δεν λέω οτι είναι "επαναστατικό κάλεσμα". Αντιθέτως πιστεύω οτι προκειται για προπαγανδιστική τακτική

  • φωνη avatar
   φωνη @ factorx 24/09/2011 00:35:49

   Γιατί πιστεύεις ότι γίνεται αυτό το "επαναστατικό κάλεσμα" ,που δεν είναι επαναστατικό κάλεσμα αλλά προπαγανδιστική τακτική, ιδιαίτερα προς τη ΝΔ τώρα;

 20. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 24/09/2011 00:30:10

  για να σωθουν απο τις εξεταστικες επιτροπες οπου σιγουρα θα πανε φυλακη, αρχισαν τωρα να σκεφτοναι την συγκυβερνηση με πρωτο τον παγκαλο.
  καμια συγκυβερνηση με κανεναν.
  καμια συγκυβερνηση με τους απατεωνες που φτασαν τη χωρα σ αυτο το καταντημα. δηλαδη με ποιον να συγκυβερνησει ο σαμαρας? εαν υπαρχουν φυσικα προθυμοι απο τη ν.δ και θελουν συκγυβερνηση να σηκωθουν και να φυγουν. ειναι καλυτερα να φυγουν τωρα παρα να τους στειλει ο ελληνικος σπιτακι τους.

 21. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/09/2011 00:37:18

  Άρη, φοβάμαι ότι αυτή η κοινωνία εξακολουθεί να ασχολείται με τη Μενεγάκη -απλώς τώρα ασχολείται με το αν πήρε το επίδομα τρίτεκνης μητέρας ή αν το αρνήθηκε. Βγες μια μέρα και κάθισε σε μια καφετέρια, να παρατηρήσεις τα "Hello" και τα συναφή αναγνώσματα πώς πάνε σύννεφο στα χέρια των Ελληνίδων θαμώνων.

  Αυτή η κοινωνία εξακολουθεί να συντηρεί 13 (ολογράφως: δεκατρείς) αν δεν απατώμαι, αθλητικές εφημερίδες, ακόμα και τώρα που στο ποδόσφαιρο έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής, και τα άλλα αθλήματα αναστέλλουν τα πρωταθλήματά τους το ένα μετά το άλλο.

  Βλέπεις αυτή η κοινωνία να συνειδητοποιεί πού έχει μπλέξει εδώ και τριάντα χρόνια; Μήπως έχουν τελικά δίκιο όσοι λένε πως η συνειδητοποίηση θα έρθει μόνον όταν στα προάστια της Αθήνας απομείνουν πέντε καφετέριες ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους και μόνον όταν οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν πια να αγοράζουν πιτόγυρο και να μποτιλιάρουν τα Σαββατοκύριακα το δρόμο για τη Χαλκιδική;

  • parsifal avatar
   parsifal @ Αυριανιστής 25/09/2011 20:06:12

   !

 22. Δελφοί avatar
  Δελφοί 24/09/2011 00:39:49

  Απλα πραγματα...ο Σαμαρας αυτη τη στιγμη και το κομμα του ΔΕΝ θελουν να κυβερνησουν. Ετσι, αρεσκονται στην τακτικη του ωριμου φρουτου, ακολουθωντας παλαιοκομματικες τακτικες. Γνωριζουν πως η κοινωνια εχει αλλαξει και σε ενδεχομενες Εκλογες θα υπαρχει τεραστια αποχη (ισως πανω κι απο 50%), αλλα ενδιαφερονται μοναχα για οσους εχουν σιγουρη την ψηφο. Ο,τι κανει δηλαδη και το Πασοκ με τους Δημοσιους Υπαλληλους και ειδικα τους υψηλα ισταμενους. Ενα ποσοστο γυρω στο 30% θελουν και οι δυο να εχουν σταθερο κι απο εκει και περα ο,τι αρπαξουν καλο ειναι. Το οτι οι μισοι φτυνουν καταμουτρα το πολιτικο συστημα, δεν φαινεται να τους απασχολει καν.

 23. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/09/2011 00:48:08

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, λέει ο λαός και επιβεβαιώνεται. Η κοινή λογική λέει ότι η παρούσα κυβέρνηση έχασε κάθε νομιμοποίηση από τον πρώτο χρόνο της θητείας της με την αγωνιώδη προσπάθεια που κατέβαλε για να πραγματοποιήσει την ήδη ειλλημένη απόφαση να εντάξει τη χώρα στη μέγγενη των δανειστών. Από τη στιγμή που εκβίασε το λαό να αποδεκτεί το μνημόνιο με εκβιαστικά διλλήματα κόντρα σε όλα αυτά που έλεγαν προεκλογικά θα έπρεπε άμεσα η ΝΔ να ζητήσει εκλογές πριν τη σύναψη του μνημονίου κατεβάζοντας το κόσμο στους δρόμους. Άρχισε να ζητάει εκλογές ένα χρόνο μετά, αλλά ακόμα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ακόμα και μετά το ξεκουκούλωμα του σκανδάλου με τη στατιστική υπηρεσία ή το χαράτσι στα ακίνητα και το κεφαλικό φόρο.
  Ακόμα και απόψε στην ΕΤ3 ο Καράογλου στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το κεφαλικό φόρο και το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ μάσαγε τα λόγια του και έλεγε δεν μπορώ τώρα να δεσμευτώ για το τι θα κάνει η ΝΔ.
  Εδώ δεν μιλάμε πια για επανάσταση, αλλά για τα αυτονόητα που λέει ο Πρόεδρος, που για κάποιους μέσα στο ίδιο του το κόμμα δεν είναι μάλλον αυτονόητα.

  • factorx avatar
   factorx @ Παρατηρητής 24/09/2011 01:00:29

   Πρόταση μομφής. ΟΚ. και τι πιστεύεις ότι οι ΠΑΣΟΚοι θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Παρατηρητής 24/09/2011 01:02:03

   Ειδικά για το επιπλέον χαράτσι των ακινήτων -μην ξεχνάμε με πόσους φόρους επιβαρύνεται πλέον η ακίνητη περιουσία-, η ΝΔ θα αναγκαστεί να πάρει εκ των πραγμάτων ξεκάθαρη θέση, και πιο σύντομα από όσο νομίζουμε. Δεν μπορείς να είσαι διαχρονικά το κόμμα που ιδεολογικά προστατεύει την ατομική ιδιοκτησία, και να μην λες ξεκάθαρα ότι αυτού του τύπου το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί.

 24. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/09/2011 00:56:26

  Μάλιστα... άρχισε να στήνεται κιόλας το σκηνικό της αμφισβήτησης της δημοκρατικής νομιμοποίησης της επόμενης κυβέρνησης (Σαμαρά)...

  Δεν σε καλύπτουν οι υφιστάμενοι σχηματισμοί; ΟΚ. Δεν βλέπω όμως κάτι άλλο. Για την ατυχήσασα δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω από τις δημοσκοπήσεις, παρά το λυσσαλέο "σπρώξιμο" από το μηντιακό κατεστημένο. Κάτι άλλοι... "δραστικοί", που σήμερα τους παρουσιάζει ο κύριος Μπάμπης ως διορατικούς, είδες πού κόλλησε το κοντέρ. Στο 0,75, με αποτέλεσμα να μην κατεβούν καν στις εθνικές εκλογές. Ακόμα και κάποιοι που στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν αυτοπλασσάρονταν ως σωτήρες μπερλουσκονικού τύπου, σήμερα λουφάζουν και ούτε μια ομάδα δεν μπορούν να πάρουν.

 25. φωνη avatar
  φωνη 24/09/2011 01:06:48

  Μερικοί τα βρίσκετε όλα πολύ απλά και εύκολα. Πώς είστε τόσο σίγουροι για το ποιά είναι η σωστή κίνηση και το τι πρέπει να κάνει ο Σαμαράς; Οι περισσότεροι από εμάς ΔΕΝ ξέρουμε καν όλο το πολιτικό παζλ αυτή τη στιγμή.

  Λοιπόν, εγώ έχω προσέξει ότι εξ αρχής ήταν πολύ προσεκτικός με τις κουβέντες που έλεγε και ότι δεν ήθελε να κάνει κινήσεις που θα προκαλούσαν αστάθεια ή θα είχαν αρνητικές συνέπειες αντί των θετικών που θα επεδίωκε.

  Επίσης, τον άκουσα στη ΔΕΘ ότι όταν τον ρώτησαν γιατί δεν κάνει πρόταση μομφής και είπε σε ένα σημείο ότι: "Πολλές φορές κάνεις μια τέτοια πρόταση και πετυχαίνεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Όταν ασκείς ένα τέτοιο δικαίωμα πρέπει να έχεις αποτέλεσμα και όχι βαβούρα"

  Οπότε εγώ καταλαβαίνω ότι θέλει να έχει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Προφανώς, δεν οδηγούν όλες τις στιγμές και όλες οι προφανείς επιλογές στα αποτελέσματα που εμείς νομίζουμε.

  • popolaros avatar
   popolaros @ φωνη 24/09/2011 09:01:49

   Αγαπητή φωνή, πιστεύω ότι πολλοί εδώ μέσα έχουμε τις γνώσεις να αντιληφθούμε το πολιτικό παζ.
   Όταν πέρσι είχαμε ήδη διαβάσει το μνημόνιο και στην Ελληνική(πειραγμένη) και στην Αγγλική έκδοση, ενώ η πλεοψηφία των βουλευτών όχι, τότε το κατάλαβα.

   • φωνη avatar
    φωνη @ popolaros 24/09/2011 09:26:32

    Δεν ξέρουμε τα πάντα όλοι, νομίζεις ότι όλα τα ζητήματα διαρρέουν στα ΜΜΕ και συζητιούνται δημοσίως; Σίγουρα, υπάρχουν, δεδομένα που αγνοούμε οι περισσότεροι.

    Να σου πω ένα παράδειγμα. Εγώ άκουσα τον Μηταράκη σε μια συνέντευξη στο ΣΚΑΙ να λέει στην Τσαπανίδου ότι:"εμείς (η ΝΔ δηλ είναι καλυμένη) τόσο από τις διεθνείς της επαφές, όσο και από τις επαφές της μέσα στη χώρα να κυβερνήσει αύριο, την επόμενη μέρα"

    Ξέρεις εσύ τι διεθνείς επαφές κάνει η ΝΔ και με ποιούς μιλάει, τι συζητάνε και τι έχουν συμφωνήσει για την επόμενη μέρα;

 26. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 24/09/2011 01:11:21

  Πάν μέτρον άνθρωπος.

  Η αρχαία ρήση αξιακά εξέφραζε τόν αρχαίο έλληνα. Γενικότερα καί τόν βάρβαρο, μέ τήν πρϋπόθεση τής ελεύθερης αποδοχής καί βίωσης ελληνικών αξιών.
  Καί τό αποτέλεσμα; Δημιούργησε ο έλληνας πολιτείες καί θεσμούς ανθεκτικούς στήν μήνι τών καιρών; Λειτούργησε η πίστη του σέ αξίες (πάρα πολλοί τίς χαρακτήρισαν διαχρονικές -καί εγώ είμαι ένας από τούς πολλούς-) στήν απογείωσή του στούς ανθρώπινους κόσμους; Ιστορία, άρα καί τό αποτέλεσμα, λίγο-πολύ τό γνωρίζουν όλοι. Είναι λάθος λοιπόν νά θέτουμε αξίες-περιορισμούς στήν ζωώδη μας φύση; καί άν ναί, ποιές αξίες είναι συμβατές στήν σύγχρονη εποχή στόν σύγχρονο άνθρωπο;

  Καί πώς ορίζει τόν εαυτό του αξιακά ο σύγχρονος έλληνας καί γενικότερα ο σύγχρονος άνθρωπος; Αντικατέστησε έλλογες αξίες μέ άλλογες; Η τεχνική αντικατέστησε τήν τέχνη καί η πολιτική τήν πολιτεία; Ξεπέσαμε τόσο πολύ καί δέν μπορούμε νά δούμε τό ανθρώπινο είδωλό μας στόν κοινωνικό καθρέπτη καί αναγνωρίζουμε μόνο τό μονοδιάστατο είδωλο μιάς εικονικής πραγματικότητας;

  Η πολιτική αρμόζει σέ πολίτες καί οι αξίες σέ ανθρώπους.
  Καιρός νά κοινοβιώσουμε, νά ξανασυναντηθούμε, νά τά πούμε ανθρώπινα καί νά ξαναορίσουμε τίς ανθρώπινες ανάγκες μας.
  Έτσι θά βρούμε τούς εαυτούς μας καί θά πολιτευθούμε ξανά πολιτισμένα.

  Καί τότε θά αποκατασταθεί νοηματικά η ανθρώπινη απαίτηση στό: "ελευθερία ή θάνατος".

 27. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/09/2011 01:13:58

  Όχι, δεν θα καταψηφίσουν οι παστόκοι, αλλά ο Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να σύρει τον ΓΑΠ στη Βουλή, που κρύβεται πίσω από τον Συνταγματάρχη και να τον κολλήσει στο τοίχο και αφετέρου θα αποστομώσει αυτούς που λένε ότι δεν κάνει αντιπολίτευση και ότι τάχας φοβάται να κυβερνήσει. Όπως λέει ο ίδιος δεν πρέπει να έχουμε σύμβουλο το φόβο και έτσι δεν πρέπει να φοβόμαστε την τυχόν συσπείρωση των παστόκων. Έτσι θα αποξενωθούν ακόμα περισσότερο στα μάτια της κοινωνίας και δεν θα το παίζουν κάποιοι δήθεν αντάρτες.

  • φωνη avatar
   φωνη @ Παρατηρητής 24/09/2011 01:20:51

   Όταν κάνεις πρόταση μομφής την κάνεις για να πέσει η κυβέρνηση όχι για έρθει ο Παπανδρέου στη Βουλή, ούτε για να συσπειρώσεις μια κυβέρνηση μπουλούκι-ατάκτων, όπως είπε σήμερα ο Μιχελάκης. Επίσης, δεν την κάνεις για να πουν κάτι τα κανάλια. Σιγά μην πάρεις τόσο σημαντικές αποφάσεις, για να πει κάποιος τυχάρπαστος στην tv ότι κάνεις αντιπολίτευση (που δε θα πει αυτό, άλλα επιθετικά και αρνητικά θα πει εκείνη την ώρα)

   Και για πες μου, δηλαδή, στη συγκυρία που μια φήμη ή μια δήλωση κάνει τα χρηματιστήρια άνω κάτω το βρίσκεις υπεύθυνο και ασφαλές να κάνει κάποιος πρόταση μομφής, χωρίς καν να πετύχει εκλογές;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ φωνη 24/09/2011 01:24:21

    Έννοια σου, και ειδικά το δικό μας χρηματιστήριο έχει πολύ πιο κάτω ακόμα. Θα έλεγα ότι, με όσα έρχονται, και... ψηλά ήταν σήμερα!

    • φωνη avatar
     φωνη @ Αυριανιστής 24/09/2011 01:28:48

     Γιατί μόνο το δικό μας χρηματιστήριο επηρεάζει την κατάσταση στη χώρα μας; Είστε σοβαροί τώρα; Δεν εννοώ μόνο το δικό μας χρηματιστήριο.

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ φωνη 24/09/2011 01:42:59

    φωνή,
    δεν το κάνεις για τα κανάλια, αλλά για τον κόσμο που αγωνιά και που περιμένει να δει κάποιον να αγωνίζεται για να πάει μαζί του. Και μην μιλάς με τον φόβο των χρηματιστηρίων, δεν σου ταιριάζει. Είναι τέτοιο το μπάχαλο στην ευρωπαϊκή και αμερικάνικη οικονομία που δεν περιμένουν να δουν αν κάνει πρόταση μομφής ο Σαμαράς ή όχι. ; Όσο η Γερμανία αρνείται να δωθεί λύση μέσω του ευρωομόλογου η κρίση θα βαθαίνει.
    Και εν τέλει δηλαδή τι προτείνετε εσείς να γίνει για να γλυτώσει ο τόπος ; Να σου θυμίσω τα ποσοστά της ΝΔ που ήταν κολλημένα στο 19 % όσο δεν ζητούσε εκλογές ;

    • φωνη avatar
     φωνη @ Παρατηρητής 24/09/2011 01:57:59

     Έχει και πολύ μεγάλη σημασία τι λέει και τι κάνει ο Σαμαράς, γιατί είναι πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας και η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο αυτή τη στιγμή.
     Δεν πιστεύω ότι παίρνεις κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις, ούτε με κριτήριο τα κανάλια, ούτε με κριτήριο το τι ανεβάζει τα ποσοστά, ούτε για να εκτονώσεις στιγμιαία το λαϊκο αίσθημα ενώ μπορεί να δημιουργήσεις χειρότερες συνθήκες μετά.
     Και δεν είμαι σε θέση να προτείνω, εγώ προσωπικά, τι θα γλυτώσει τον τόπο. Εγώ πιστεύω σε αυτόν τον άνθρωπο και αυτό είναι το περισσότερο που μπορώ να σου πω για το καλό του τόπου.
     Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει, βλέπω τι κάνει τι λέει και τα ερμηνεύω ως παρατηρητής Α. Αλλά να σου πω τι πρέπει να κάνει μέσα σε τόσο ρευστό σκηνικό που δεν το γνωρίζω σε όλο του το φάσμα, δεν μπορώ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Παρατηρητής 24/09/2011 01:22:22

   Οι δήθεν αντάρτες έχουν ξεβρακωθεί ήδη. Πάρε για παράδειγμα αυτόν τον βολευτή που αντλεί τη δύναμή του από τους ψήφους των (ευάριθμων) υπαλλήλων της ΔΕΗ στην περιφέρειά του. Σε κάθε μνημόνιο έβγαινε μερικές μέρες πριν και το έπαιζε "σκεπτικιστής", για να ανακράξει τελικά μέσα στη βουλή ότι... είδε το φως το αληθινόν δικαιολογώντας από το έδρανό του την ψήφο του. Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος; Θυμάσαι κάποιον αντίστοιχο "αντάρτη" της ΝΔ, επί Καραμανλή, που δήλωσε μια Παρασκευή ότι παραιτείται, για να αλλάξει γνώμη τη Δευτέρα επειδή το Σαββατοκύριακο του ζήτησε να αναθεωρήσει την απόφασή του η... Στέλλα Μπεζαντάκου;

 28. ΑΒ avatar
  ΑΒ 24/09/2011 01:18:01

  Νομίζω πως ο Αρματιστής, ο aris. A και κανά δυό άλλοι έχουν απόλυτο δίκιο.

 29. factorx avatar
  factorx 24/09/2011 01:38:50

  Παρατηρητή, έτσι που πάμε την άλλη εβδομάδα δεν θα ξέρουμε αν έχουμε κυβέρνηση, οι μομφές μας μάραναν.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ factorx 24/09/2011 01:51:01

   Έχουμε δεν έχουμε την συγκεκριμένη κυβέρνηση το ίδιο και το αυτό...Ή μήπως εννοείς ότι δεν θα μας έρθει η Τρόϊκα ;

 30. Agriemenos avatar
  Agriemenos 24/09/2011 02:18:49

  Από τη στιγμή που εδώ και 1,5 περίπου χρόνο όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (αποχαύνωσης εγώ τα λέω) βρίθουν από ρεπορτάζ, άρθρα και τσιτάτα που προκαλούν το φόβο, τον τρόμο, την καταστροφή και την έλλειψη μέλλοντος, πως θέλετε ο κόσμος να "βγεί στους δρόμους"? ο καθένας κάθετε στον καναπέ του ή στην οθόνη του υπολογιστή του και βγάζει τα απωθημένα του. Μεγάλο ρόλο παίζει πια και το διαδίκτυο και ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Αν αυτά τα μέτρα λαμβάνονταν την δεκαετία του '80 όλος ο κόσμος θα ήταν στους δρόμους γιατί τότε δεν είχες facebook, twitter κλπ αλλά έβγαινες έξω, συναντούσες τους φίλους σου στην καφετέρια, στη σχολή, στην πλατεία Ομονοίας (με τα αντίστοιχα "πράσινα" και "μπλε" περίπτερα κλπ) και εξαιρώ την περίπτωση που τα μέτρα αυτά λαμβάνονταν από την ΝΔ -οπότε οι πράσινοι συνδικαλιστές θα είχαν κατακάψει την Ελλάδα-. Γιατί δεν επαναστατεί ο κόσμος? απλά δεν είναι στη νοοτροπία του αυτό. Δες λίγο την κοινωνική διαστρωμάτωση, τις πολιτικές επιλογές αυτών και τη διαδικασία δημιουργίας του κοινωνικού και του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας (αν θες να πάμε τη συζήτηση σε θέματα της περιόδου 1944-1950 και γιατί δεν αναπτύχθηκε ο κομμουνισμός στην Ελλάδα ευχαρίστως, αλλά δεν είναι το θέμα μας). Έτσι λοιπόν την κουλτούρα της επανάστασης δεν την έχει ο Έλληνας, της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης ναι. Και αν θες την γνώμη μου, η επανάσταση είναι κάτι πολύ γενικός σαν όρος θα πρέπει να την ορίσεις (περισσότερο εγώ ρέπω προς τα ιδεώδη της γαλλικής επανάστασης και καθόλου προς την οκτωβριανή) ενώ "επανάσταση" έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων-ταβερνών και καφετεριών οι οποίοι 1)δεν έχουν ή έχουν πολλή μικρή "συναλλαγή" με το κράτος και δεν υπάρχουν ρουσφέτια ή τέλος πάντων θεωρούν ότι δεν υπάρχει εξάρτηση από το κομματικό κράτος 2) θεωρούν τους εαυτούς τους αυτοδημιούργητους 3)αρνούνται να καταβάλλουν φπα 23% (να η επανάστασή τους) σε συνδυασμό με την αντίδρασή τους για την "καπνοαπαγόρευση" (προεπανάσταση).

 31. TERA ARIS avatar
  TERA ARIS 24/09/2011 06:16:04

  Ειλικρινά, πιστεύετε πως ο Σαμαράς θα μας σώσει; Υπάρχει περίπτωση σε μια χώρα (από το 1830) που γεννήθηκε κι ανδρώθηκε στα "ξένα χέρια", με απίστευτο συντηρητισμό και θολή δημοκρατία, με ελάχιστες στιγμές συλλογικοτήτων, με καταπατημένους θεσμούς κι ένα εξαιρετικό νομικό σύστημα, που όμως καταστρατηγείται κάθε δευτερόλεπτο, να εμπνεύσει ένας πολλά ολίγος; Ένα δικομματικό παιχνιδάκι, με δυο-τρεις οικογένειες να εναλλάσσονται στην εξουσία και μια αποχαυνωμένη αριστερά που προσπαθεί να μαζέψει τα ρημάδια της είναι η κορυφή του παγόβουνου. "Μπουμπούκοι"να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον κομπλεξισμό τους κι ένας πνευματικός κόσμος που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Δυστυχώς, αυτό που βλέπω είναι να αποδεχονται μια κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας". Μακάρι να βρεθεί ένας ηγέτης λίγο πριν τον απόπατο...

 32. spiros avatar
  spiros 24/09/2011 06:21:29

  Φάκτορα Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό. Ο Σαμαράς καλείται να δείξει τι σημαίνει αντιπολίτευση και άλλο κραβγές αγωνίας. Από την ανάλυψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ 1980 η ΝΔ δεν σήκωσε κεφάλι διότι έκανε αντιπολίτευση με τα κανάλια και όχι με στρατηγική και πρόγραμμα. Όλο το διάστημα αυτό ήταν ευάλωτη σε πολιτική κυριαρχία της Πασοκικής - αριστερής προπαγάνδας. Θέλω να βάλω μια παράμετρο για΄όλους αυτούς που προτείνουν σκληρή αντιπολίτευση -μομφές κλπ. Όλοι οι συνδικαλιστές ξεσικώνουν τον κόσμο να αντισταθεί στα νέα μέτρα όπως εφεδρείες -απολύσεις κλπ. Αν οι κινήσεις πετύχουν την υποχώρηση της κυβέρνησης σε μια αλλαγή της κυβέρνησης μέσω εκλογών θα συνεχίσει την πολιτική της άρνησης του ΠΑΣΟΚ και την υποστήριξη του επιχειρήματος λεφτά υπάρχουν; Που οδηγείτε τότε η κοινωνία ; Σήμερα νομίζω ότι συγκρούεται η πολιτική του χαϊδέματος με την πραγματικότητα. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τέλειωσαν . Η αλήθεια και η κριτική στάση των πολιτών επιβάλλεται . Τα τύμπανα του πολέμου και της αντίστασης χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική και αποδοτική . Είναι αποπροσανατολιστική ευκαιριακή και η αρχή του ΧΑΟΥΣ .

 33. stanley@gr avatar
  stanley@gr 24/09/2011 06:36:26

  @FactorX
  για τους δικούς μου λόγους, είσαι πολύ ωραίος άνθρωπος!!!!

  Νάσαι πάντα γερός!!!!!

  • factorx avatar
   factorx @ stanley@gr 24/09/2011 09:47:44

   Εχεις δει φωτογραφία μου;

 34. Kakofonix avatar
  Kakofonix 24/09/2011 07:10:41

  Ψύχραιμη ανάλυση...
  Τα ίδια ακριβώς έλεγα χτες βράδυ σε φιλική παρέα, (όλοι αγανακτισμένοι -κανονικοί, όχι γιαλαντζι-), όταν επέμεναν ότι ένας από τους αστάθμητους είναι μια πιθανή εξέγερση.
  Να προσθέσω ότι οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει και για το λόγο ότι τα 2/3 των δυνητικών εξεγερμένων δεν έχει ακόμα νιώσει στο πετσί του την ένταση της κρίσης.
  Ας δούμε τα πρώτα ραβασάκια εφεδρείας και την επίσημη ανεργία να πλησιάζει στο 20.
  Άσχετα με την αγανάκτηση που πολλοί εκφράζουν ανοικτά, η πραγματική τους στάση είναι του τύπου: Δύσκολα τα πράγματα, αλλά εγώ θα επιπλεύσω.
  Οι αληθινές εξεγέρσεις προαπαιτούν διάλυση των υπαρχόντων μηχανισμών. Και οι μηχανισμοί στην Ελλάδα αντέχουν ακόμα: Η αριστερά βρίσκεται σε άνοδο, έστω όχι τόσο όσο θα μπορούσε ή θα ήθελε (ας όψεται και ο Κουβέλης), το ΚΚΕ εισπράττει και διαθέτει τον πιο μάχιμο μηχανισμό, η Ν.Δ. συσπειρώνεται, καθώς ο Σαμαράς κερδίζει πόντους κάθε μέρα, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ δείχνει να συγκεντρώνει ποσοστά κοντά στο 20%, που είναι εξωπραγματικά, τη δεδομένη στιγμή.
  Άρα, για πια εξέγερση μιλάμε;

 35. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 24/09/2011 07:16:10

  Συμφωνώ με το κείμενο. Μέτρα ακούμε και μέτρα δε βλέπουμε. Τι θέλω να πω: Ηκοινωνία δε βρίσκεται επ ουδενί σε κατάσταση εξέγερσης. Αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα όταν θα αρχίσουν να πληρώνονται τα χαράτσια.

 36. TopGunZ avatar
  TopGunZ 24/09/2011 07:25:59

  Εγώ πάντως εμμένω στη θέση μου. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που παραπαίουν ανάμεσα στην χωματερή της μηντιακής ενημέρωσης και τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις. Υπάρχουν χιλιάδες νοικοκυραίοι που βλέπανε με λαχτάρα το "ντεκόρ" της κας Κανέλλη, γνωρίζοντας πως ίσως από τη Δευτέρα κιόλας, αν όχι ήδη, δεν μπορούν να το προσφέρουν στα παιδιά τους. Δεν είναι όλοι σαν εμένα και τον Αρματιστή, που αναμένουμε εναγωνίως την ιδεολογική μας, αν όχι δικαίωση, τουλάχιστον "αθώωση". Ούτε όλοι περιμένουνε την έλευση της Νέμεσης μετά τρομπετών και κλαρίνων. Ελπίδα ζητάει ο κόσμος. Και η ελπίδα δεν γεννιέται με φωνές και λαικισμούς. Γεννιέται σιωπηρά, αργά και επώδυνα.

  Υ.Γ.: Τις προάλλες σας ανησύχησα με ένα αρκετά απαισιόδοξό μου σχόλιο, το οποίο προκλήθηκε κυρίως από ανθρώπους που θεωρώ πια ότι δε σώζονται. Ε, αυτούς ας τους πάρει το κύμα της ιστορίας, δε θα μας λείψουν ικανά μυαλά και χέρια. Γιατί όταν ένας νέος μορφωμένος άνθρωπος σου κατηγορεί το Σαμαρά επειδή έχει τους ίδιους με τον Καραμανλή, αλλά λέει να ψηφίσει Ντόρα ή Κωλοτούμπα, όταν δεύτερος επίσης νέος μορφωμένος σου αραδιάζει μπαρούφες για το ότι δεν δουλεύει το σχέδιο Σαμαρά, την ίδια ώρα που πίστεψε στις βλακείες του Γιωργάκη, όταν μια άνεργη κοπέλα σου λέει ότι πρώτη φορά θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ γιατί δεν είναι καιρός για αλλαγές, ε τότε πως να μην χάσεις κάθε ελπίδα... Αλλά τελικά μόνο αυτό τους πρέπει, να μείνουνε πίσω...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ TopGunZ 24/09/2011 08:07:57

   Το υστερόγραφο, ομολογώ ότι δεν το πολυκαταλαβαίνω.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Αυριανιστής 24/09/2011 08:20:48

    Προχθές συναντήθηκα μετά από πολύ καιρό με κάποιους φίλους, παλιούς συμφοιτητές. Δύο, συν μια γνωστή του ενός, προσκείμενοι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχοντες αρκετό "λίπος" ακόμα, επεδείκνυαν λογική που δεν συνάδει με νέους ανθρώπους, κάτω των 30, με πτυχία και μεταπτυχιακά. Συγκεκριμένα, έγραψα τις απόψεις του καθενός τους. Εάν δεν καταλαβαίνεις το πρώτο σκέλος του υστερόγραφου, ανέτρεξε στην παρακάτω ανάρτηση του Παράξενου http://www.antinews.gr/2011/09/22/123489/

 37. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 24/09/2011 07:42:19

  Το μόνο θετικό από όλη αυτή την περιπέτεια που περνάμε είναι ότι το Πα.σο.κ. θα διαλυθεί. Όταν ο τόπος απαλλαχθεί από τα πολιτικά μορφώματα του αηδούς λαϊκισμού της κουτοπονηριάς και του αμοραλισμού, μόνο τότε θα υπάρξει ελπίδα αναγέννησης της κουρασμένης μας Ελλάδας.
  Ο Σαμαράς έχει την πίστη και την ικανότητα να πολεμήσει για όλα αυτά. Τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω ακόμα. Το κόμμα του σε μεγάλο είναι σαν το μουλάρι της νεκροφόρας κι αυτό γιατί πασοκοποιήθηκε. Αποπασοκοποίηση της Ν.Δ.!!! μόνο έτσι θα επιτευχθεί η αναγέννηση της Ελλάδος.

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 24/09/2011 07:52:03

   Σε βρίσκω υπεραισιόδοξο. Πρώτα θα εξαφανιστούν οι κατσαρίδες και μετά θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ.
   Εκτός αν αναφέρεσαι στο brand name. Αυτό πιθανότατα να αλλάξει και να ξεπλυθεί πχ η Αννούλα, να ένα μήλο, στην κολυμβήθρα καινούργιου.

 38. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 24/09/2011 07:45:01

  Φάκτορα ας είμαστε ειλικρινείς! είπε ο Σαμαράς "όχι" στο μνημόνιο, γιατί ήξερε ότι ΠΑΣΟΚ+ΛΑΟΣ+ΝΤΟΡΙΤΑ θα πουν ναι.
  Αν ήθελε να μην περάσει το Μνημόνιο ας συντασσόταν με την Αλέκα που ζητούσε 180.
  Αλλά τί έκανε μόλις υπέβαλλε την πρόταση το ΚΚΕ τότε η Ν.Δ;
  κρύφτηκε κάθιδρη στο γραφείο του Προέδρου για να διαβουλευτούν πώς θα γίνει και να περάσει το Μνημόνιο και να μην το ψηφίσει.
  Μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας.
  Προτιμητέο να ειπωθεί η πάσα αλήθεια: " κύριοι το πολιτικο σύστημα αν κάψουμε και τα 2 μεγάλα κόμματα, θα καταρρεύσει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Αριστερά να πάρει όλο το χαρτί, καήκαμε. Ας εφεύρουμε τον καλό και τον κακό μπάτσο".
  Και βουαλά.

  • anideos avatar
   anideos @ Bloody_Ophelia 24/09/2011 07:55:52

   Δεν υπαρχει με τιποτα αυτο που υσχηριζεσαι. Ο Γαπ απο φοβο μηπως και δεν ψηφιστει το μνημονιο δεν θα τολμουσε καν να πει 180. Τωρα απο μετα χριστον προφητες χορτασαμε δεν νομιζεις;
   Τι παει να πει ψηφισε ολους τους νομους του μνημονιου; Παρε μετρα δεν ελεγε απο την αρχη στον γιο της Μαργκαρετ;
   Καλητερα να μην ξεχναμε τοσο ευκολα.

   • Bloody_Ophelia avatar
    Bloody_Ophelia @ anideos 24/09/2011 10:49:50

    Ανίδεε, αναρωτιέμαι: η Ν.Δ ήθελε να μην περάσει το Μνημόνιο ή απλώς δεν ήθελε να το ψηφίσει;
    τεράστια η ΄διαφορά, όπως αντιλαμβάνεσαι.
    Γιατί εάν δεν ήθελε να περάσει, ας σήκωνε εκείνη το θέμα των 180. Ας έκανε χαμό. κι όχι η γαλάζια κοτούλα να απαντάει σε ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ που το ζητούσαν : " Αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης, αφού 150 θέλει με 150 θα πάμε".
    Στο δια ταύτα: Να τσακιστουν να φύγουν οι ΠΑΣΟΚοι. αλλά τούτος εδώ ο τόπος θέλει γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο.

  • factorx avatar
   factorx @ Bloody_Ophelia 24/09/2011 09:45:24

   Ποιός σου τα λεει Bloody αυτα; Το ΚΚΕ το καλύτερο δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ;

   • Bloody_Ophelia avatar
    Bloody_Ophelia @ factorx 24/09/2011 10:39:37

    Ως ιστορικός τη παιδεία ανατρέχω πάντα στις πηγές. Ήτοι, τα πρακτικά της Βουλής. Αν θέλετε να σας τα βρω, να τα αναρτήσετε και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
    Επίσης, δεν παίρνω γραμμή ούτε από το ΚΚΕ. πόθεν σου χει προκύψει αυτό δεν ξέρω. Ενδεχομένως γιατί το υπερασπίζομαι από τις προβοκάτσιες. Σαν αυτή που έκανες μόλις, για το ΠΑΣΟΚ. Βιολογικοί έχθροί είναι και είμαι σίγουρη φάκτορα ότι το γνωρίζεις πολύ καλά.

    • Greco avatar
     Greco @ Bloody_Ophelia 28/10/2011 23:52:37

     σιγα τους βιολογικους εχθρους
     το κκε ειναι οι μαζικες εφεδρειες του πασοκ ανεκαθεν

 39. Aggelos avatar
  Aggelos 24/09/2011 07:52:33

  παιδια,,,ο σαμαρας εκανε απιστευτη συγκρουση με αρκετουε ευρωπαιους,,οταν πγε βρυξελλες.. τετοιες κοντρες ειχαμε να δουμε απο το βετο του βουκουρεστιου.. κατι σημαινουν... ο Σαμαρας δεν εχει δεσιματα στο παρελθον του,,και ηδη φαινεται οτι μπορει να ρισκαρει και να επιτεθει με τροπους που κανενας πρωθυπουργος εδω και 30 χρονια.

  αν βγαλουμε πρωθυπουργο με κοτσια,,θα δουμε πολλα..και να πεσουμε ακομα,,τουλαχιστον θα εχουμε παλεψει πρωτα.και θα εχουμε δωσει παραδειγμα

  δεν μου αρεσε βεβαια που δεχθηκε ο σαμαρας την πωληση δικτυων νερου δεη κλπ,,αλλα πιστευεω οτι δεν ειναι προσωπικο θεμα αλλα εκει που φτασαμε,,δεν το γλυτωνουμε..

 40. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 24/09/2011 08:05:54

  Φάκτορα καλημέρα

  Πρώτα και κύρια χαίρομαι που δεν έκοψες το σχόλιο μου, κάτι που κάπως έτσι φάνηκε αρχικά. Αυτό σημαίνει ότι η δυνατότητα έκφρασης ελεύθερης γνώμης, συνεχίζει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του χώρου.

  1) Εγώ δεν βλέπω καμιά αντιμνημονιακή πολιτική από τη ΝΔ. Αν υπήρχε αντιμνημονιακή πολιτική, θα την έβλεπε και ο κόσμος και θα επιβράβευε το κόμμα.

  2) Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, όπως και ένα μέρος της συνέντευξης τα άκουσα. Το πόσοι τα άκουσαν όμως, δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Είμαι βέβαιος ότι τα άκουσε και ένα μεγάλο μέρος των αντιπάλων. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι αν τα άκουσαν αυτοί που υποφέρουν και που είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα κρίνουν και το αποτέλεσμα των εκλογών, όταν γίνουν και «αν γίνουν». Και την επιρροή των όσων είπε ο Σαμαράς, θα τη δούμε στις δημοσκοπήσεις που έρχονται. Εγώ θα πω όμως κάτι. «Ουκ εν τω πολλώ το ευ». Οι μακριές ομιλίες (αλλά Κάστρο) και συνεντεύξεις κουράζουν. Λίγα λόγια. Σταράτα. Έχω παρακολουθήσει πολύωρες ομιλίες και ατέλειωτες συγκεντρώσεις στο στρατό, που τα καντήλια και τα μπινελίκια από κάτω, πήγαιναν σύννεφο (ψιθυριστά όμως).
  3) Δημόσια περιουσία. Ξέρεις τι πιστεύω; Θα τη πάρουν κοψοχρονιά. Θα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί και τα φιλέτα. Και όλα αυτά θα γίνουν από ένα ταμείο στο οποίο συμμετέχει και η ΝΔ. Ένα παράδειγμα. Θα πουλήσουν λέει κάποια κτίρια υπουργείων. Άρα για να τα βγάζουν για πούλημα (πιστεύω στο σφυρί) συμφώνησε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Πόσο θα πάρουν και πόσο θα πληρώνουν στη συνέχεια για νοίκια; Εγώ πιστεύω ότι σε πολύ λίγα χρόνια, το τίμημα που θα έχουν πάρει, θα έχει δοθεί στα νοίκια. Το ίδιο θα γίνει και με τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ και πολλά άλλα. Η γνώμη μου είναι ότι η ΝΔ μπορεί να έχει στη πρόγραμμά της τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες ότι θα πουληθεί, στη πραγματικότητα θα ξεπουληθεί. Οι δημόσιες επιχειρήσεις με βάση τις τιμές του χρηματιστηρίου, δεν αξίζουν τίποτε. Θα πουλήσουμε πλούτο και επενδεδυμένο κεφάλαιο δεκάδων δισεκατομμυρίων, για μια πεντάρα. Η ΝΔ έπρεπε να καταγγείλει όλη αυτή τη διαδικασία, που μάλιστα σερβιρίστηκε και με πολύ πονηρό τρόπο. Και στο πολύ κόσμο αυτό πέρασε. Ότι η ΝΔ συμφώνησε. Και αυτό θα μείνει. Όπως και για την εργασιακή εφεδρεία, εκείνο που θα μείνει, είναι ότι η ΝΔ την πρότεινε. Όσο και αν το κόμμα προσπαθεί να πει ότι με αυτό τον όρο, άλλα πρότειναν. Αυτό που μένει μετράει…

  4) Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι τους πολίτες τους ενδιαφέρει τίποτε περισσότερο; Τους ενδιαφέρει η πολιτική; Αστεία λέμε τώρα. Εδώ καθημερινά καταστρέφονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και θα ενδιαφερθούν για τη πολιτική και τα κόμματα; Αφού διαβάζεις τις δημοσκοπήσεις… Αλλά αυτά που γράφω, κάπως έτσι έχουν σχολιαστεί και σε αυτό το χώρο και σε άρθρα και σε σχόλια.

  Και αυτά που έγραψα εγώ, δεν είναι τίποτε περισσότερο από αυτά που έχετε γράψει και εσείς. Για τους ντιντίδες της ΝΔ, δεν μίλησα εγώ, Το παρακάτω κείμενο, είναι από δικό σου άρθρο:

  «Απλές και καθαρές κουβέντες: Δεν μπορεί να παράγουν πολιτική στη ΝΔ όσοι ήταν υπέρ του ΔΝΤ, όσοι υπέθαλψαν του εξευμενισμό της Τουρκίας, όσοι έκαναν πολιτικές καριέρες στα σαλόνια της Εκάλης και όσοι απογοήτευσαν τον κόσμο επί προηγούμενης κυβερνήσεως.
  Όσο αυτό δεν θα αλλάζει, τόσο η ΝΔ δεν θα βλέπει Θεού πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις και στον κόσμο.
  Και όπως έχουμε ξαναπεί, εκείνοι που οδήγησαν την χώρα μέχρι εδώ, ποτέ δεν τον «πήγαν» τον Σαμαρά. Και ποτέ δεν θα τον «πάνε».

  Μόνο με τον λαό μπορεί να πάει ο Σαμαράς. Μόνο τα συμφέροντα του λαού μπορεί να υπερασπιστεί. Ας βγει επιτέλους από τα γραφεία της Ρηγίλλης και ας πάει κοντά στον κόσμο που περιμένει όραμα, ελπίδα και ηγέτη.
  Οι σύμμαχοι που θα βρει στο δρόμο είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι από όσους μπορούν να του πάνε οι διάφοροι καλοθελητές που τον τριγυρίζουν.»

  Τα σχετικά με το Μαρξ, τι τα θέλεις; Εγώ ουδέποτε υπήρξα Μαρξιστής. Αλλά δεν έχω και κανένα πρόβλημα να ψηφίσω αυτούς που θα σταθούν δυνατά απέναντι στη καταστροφή της πατρίδας μας και τη συντριβή της κοινωνίας.

 41. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/09/2011 08:19:39

  Και μην ξεχνάμε ότι αυτό το "δύσκολα τα πράγματα, αλλά εγώ θα επιπλεύσω" είναι αυτό που θα επιχειρήσει κατά κόρον να εκμεταλλευτεί το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διατηρήσει "μπετόν αρμέ" τον κομματικό του στρατό στο δημόσιο με αφορμή την εφεδρεία.

 42. a824 avatar
  a824 24/09/2011 08:23:46

  Φιλε μου ανεφερα την ΣΑΚΟΡΑΦΑ και οχι τους αλλους δυο του ΠΑΣΟΚ γιατι ειναι γυναικα και μην ειρωνευεσαι γιατι αποδειχτηκε οτι εχει περισσοτερο τσαγανο για να μην πω αρχ.... απο πολλες κοτες που εχει η ΝΔ.

 43. ο ξένος avatar
  ο ξένος 24/09/2011 08:33:41

  Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς είναι απόλυτα εγκλωβισμένος. Εκλογές που θα προκαλέσει ο ίδιος, είτε με πρόταση μομφής, είτε με πιο πιεστική αντιπολίτευση, θα είναι η ταφόπλακα του και η σανίδα σωτηρίας του ΠΑΣΟΚ.
  Εκλογές που θα προκαλέσει ο Σαμαράς θα σημάνουν αυτόματα χρεοκοπία, που θα του την κάνει με ανακούφιση πάσα το ΠΑΣΟΚ: "Πήραμε σκληρά μέτρα, άδικα μέτρα, ακόμη και εξοντωτικά μέτρα, για να σώσουμε τη χώρα, η ΝΔ δεν μας άφησε, εξαιτίας της ΝΔ δεν τα καταφέραμε". Για να μην πω πως και η σεναριολογία για Ειδικά Δικαστήρια μπορεί να γυρίσει τούμπαλιν σε μια τέτοια περίπτωση. Είμαστε καταδικασμένοι να "σώσει" τη χώρα το ΠΑΣΟΚ και να κυβερνήσει η ΝΔ τα ερείπια.

  • popolaros avatar
   popolaros @ ο ξένος 24/09/2011 09:07:31

   ..μήπως γίνει και το αντίθετο.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ο ξένος 24/09/2011 10:50:39

   νομίζω ότι έχεις δίκιο, δεν το θεωρώ όμως "καταδίκη": κάθε μέρα που περνάει ξεσκεπάζεται όλο και περισσότερο ο σκοτεινός ρόλος του ΠΑΣΟΚ και η πραγματική του φύση - χωρίς αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατο, να συντριβεί το σύστημά του (ας μην ξεχνούμε και τις ισχυρές βάσεις στον δημόσιο τομέα, που με τις επιλεκτικές απολύσεις θα ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο).

 44. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 24/09/2011 08:39:07

  Η στάση Σαμαρά μάλλον θυμίζει το "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, κάθε νύχτα κοσκινίζει". Εάν όντως ήταν "κάθετα" αντίθετος στο μνημόνιο και στην έλευση του ΔΝΤ, δεν θα ψήφιζε ούτε μία μνημονιακή διάταξη, νομιμοποιώντας τον ΓΑΠ και τους δικούς του, έστω και αν εκπροσωπεί έναν συντηρητικό-φιλελεύθερο πολιτικό φορέα.
  Πολλοί, όμως, παραγνωρίζουν το γεγονός ότι τη στάση του, πλην άλλων, καθορίζουν και ισχυροί παράγοντες (διεθνείς και εσωτερικοί), που δεν μπορεί να τους αγνοήσει, αν δεν επιθυμεί να δεί το κόμμα του να πολυδιασπάται από στελέχη που είναι "ψυχή τε και σώματι" με το μημόνιο και το ΔΝΤ. Ή μήπως δεν υπάρχουν τέτοια στη ΝΔ; Μια αναδρομή το 1973 (και όχι μόνο) μπορεί να πείσει για τα ανωτέρω: Εν μια νυκτί οι ΗΠΑ (ΣΙΑ κλπ.) εκπαραθύρωσαν το δικτάτορα Παπαδόπουλο διά του προθυμοτάτου Ιωαννίδη, που έκανε στη συνέχεια τη "δουλιά" (= προδοσία) με το Κυπριακό. Εξάλλου, προ 18ετίας ο ίδιος δεν έρριξε τον εκλεγμένο Μητσοτάκη; Αυτά ανεξαρτήτως του τί ο ίδιος επιθυμεί ή πού στοχεύει. Η στάση των "συντρόφων" του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι αρκούντως ενδεικτική. Είναι προφανές ότι απλά περιμένει να έλθει η "δική του ώρα", όταν όμως ο κόσμος θα έχει υποστεί τα πάνδεινα. Είναι προφανές ότι ή δεν θέλει ή δεν μπορεί ή και τα δύο. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η κοινωνία και η πατρίδα θα έχει βιασθεί και θα έχει γεμίσει με ανθρώπινα συντρίμια.
  Καθόσο δε αφορά την ηγεσία του ΚΚΕ και αυτής η πρακτική δημιουργεί πλείστα όσα ερωτηματικά. Και έχει αποδείξει ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η νομή της κομματικής εξουσίας και ο έλεγχος όσο γίνεται μεγαλύτερης μερίδας του πληττόμενου κόσμου, που καλεί να προσχωρήσει σ' αυτήν, έχοντας μόνο αυτή ασφυκτικά το πάνω χέρι (γνήσια σταλινική λογική ), και όχι η σύναψη ευρείας συμμαχίας με όλες τις άλλες αντιμνημονιακές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως υπαρχόντων διαφορών.
  Από την άλλη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και ασκεί αυτή την περίοδο την πιο ορθή και έντονη αντιπολίτευση, δεν προβάλει στο βαθμό που πρέπει το πρόταγμα: "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ", ώστε να αρχίσει το ξήλωμα της σημερινής νεοφιλελεύθερης ΕΕ και την αντικατάστασή της από την κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Εάν το μνημονιακό πείραμα συναντήσει ισχυρές αντιστάσεις εδώ και δεν πετύχει, θα δοθεί ελπίδα και στους άλλους ευρωπαίους (επίσης θύματα) για αποτίναξη αυτού του ανθρώπινου οδοστρωτήρα. Η εμμονή σε διαχωρισμούς του χθες μόνον ανασχατικό ρόλο παίζει.
  Αλλά για να γίνουν αυτά, χρειάζεται απαραιτήτως σαφές και κατανοητό πρόταγμα, σχέδιο και, κυρίως, βούληση, γιατί τα όσα γίνονται σήμερα σε βάρος των κοινωνιών και προσχεδιασμένα και οργανωμένα καλά είναι.
  Τ

 45. anideos avatar
  anideos 24/09/2011 08:39:47

  Αν μου επιτρεπεις. Καθολου ειρωνικα δεν το εγραψε την αληθεια ειπε.

 46. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 24/09/2011 08:40:40

  Νομιζω πως το αρθρο ειναι σωστο στις βασικες του παραδοχες. Ομως, περα απο τους διαφορους επαναστατικους ναρκισσισμους και τις οργισμενες κορωνες, που δεν φερνουν πραγματικα πολιτικα αποτελεσματα, θελω να ρωτησω το εξης: Με ποιο τροπο μπορει να πεσει αυτη η κυβερνηση ; Νομιζω πως τρεις ειναι οι δυνατοτητες. Η πρωτη ειναι να αποφασισει η ιδια να παραιτηθει και να προκηρυξει εκλογες, μπροστα στον φοβο ανεξελεγκτων κοινωνικων αντιδρασεων (οταν σκασει και η συμβολικη χρεωκοπια,γιατι την πραγματικη την ζουμε ηδη). Ο δευτερος ειναι να φοβηθουν ορισμενοι βουλευτες της και να την ριξουν οι ιδιοι, μπροστα στον φοβο ανεξελεγκτων κοινωνικων αντιδρασεων. Και ο τριτος ειναι πραγματι η υπαρξη ανεξελεγκτων κοινωνικων αντιδρασεων που θα οδηγησουν σε χαος, με αποτελεσμα να φυγει η κυβερνηση με ελικοπτερα, κατα το παραδειγμα της Αργεντινης. Και στις τρεις περιπτωσεις ο κοινος παραγοντας ειναι οι ανεξελεγκτες κοινωνικες αντιδρασεις, ειτε ως φοβος, ειτε ως πραγματικο γεγονος. Στις δυο πρωτες μπορει να τηρηθει η συνταγματικη νομιμοτητα, ενω στην τριτη θα επικρατησει το μπαχαλο. Θα ηθελα ο factorX να διατυπωσει τις σκεψεις του πανω σ' αυτο το ζητημα.

 47. Stefanos avatar
  Stefanos 24/09/2011 08:45:31

  Το κίνημα των "Αγανακτισμένων" απέτυχε και αυτό φαινόταν από την πρώτη στιγμή, γιατί απλά ακόμη μια φορά πήγαμε να μιμηθούμε άλλα αντίστοιχα κινήματα του εξωτερικού. Ο μιμητισμός σε κάθε τι το ξένο από την εποχή της ανεξαρτησίας ακόμη είναι πληγή για τον Ελληνισμό. Πρέπει επιτέλους να δράσουμε και να σκεφτόμαστε Ελληνικά.

 48. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 24/09/2011 09:09:17

  Δεν υπάρχει αριστερά στην Ελλάδα, σύγχρονη αριστερά.

  Ξεκινάω από το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα των διεθνιστών. Ένα κόμμα που εναντιώνεται σε οτιδήποτε συντηρητικό,παρδοσιακό,θρησκευτικό,εθνικό.Τα ΜΜΕ βάλθηκαν να μας το παρουσιάσουν πατριωτικό. Δηλαδή αν αθροίσεις τους μηδενιστές και τους διεθνιστές βγάζεις κάτι πατριωτικό? Ας μου το εξηγήσει κάποιος. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάω καθημερινά, δεν έχουν αλλάξει απόψεις .

  Όσον αφορά το ΚΚΕ έχουν μείνει στην άποψη, ότι την πρώτη φορά ο κομμουνισμός δεν εφαρμόστηκε σωστά και τώρα θα πάρουν τη ρεβάνς.
  Ένα κόμμα ξεπερασμένο από τις εξελίξεις και λόγω της οικονομικής κρίσης είναι στη γωνιά.Από εδώ και πέρα πρέπει αν ξεκαθαρίσει με ποιον είναι. Με τους Έλληνες ή με τους μετανάστες. Με την παγκοσμιοποίηση ή με την εκκλησία.
  Τα επιχειρήματα για τον προλετάριο, το αόριστο μεγάλο κεφάλαιο,για τον εργαζόμενο που του πίνουν το αίμα κλπ θα τελειώσουν. Για την φορολόγηση της ακίνητης περιοθσίας ήδη πήρε θέση.Εξάλλου η μετάλλαξη της Ρωσίας πέρασε από αυτό το στάδιο.

  Και κάτι τελευταίο . Στα ΜΜΕ ονειρεύονται μια μεγάλη αριστερά του 25%.
  Στις νομαρχιακές εκλογές, που ο κόσμος δεν ψήφισε, η αριστερά έλαβε 13%.
  Αυτοί περιμένουν να μην πάμε να ψηφίσουμε και τώρα.Ή να προωθήσουμε το λευκό (οι δεξιοί, οι υπόλοιποι θα ψηφίσουν κανονικά)

 49. popolaros avatar
  popolaros 24/09/2011 09:24:39

  Εγώ πάλι θα ρώταγα το εξής.
  Είναι ο λαός απογοητευμένος από την αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ ;

  Σημασία δεν έχει τι λέει και σχεδιάζει η ΝΔ αλλά τι λέει ο λαός.
  Ο λαός είναι πάνω από όλα τα κόμματα,τρόικες κλπ
  Ο λαός είναι σοφός και αντιλαμβάνεται τι γίνεται και ας μην αντιδρά.

  Όσον αφορά τα ΜΜΕ ξέρουμε τα παιχνίδια που παίζουν αλλά εγώ μέχρι προχθές είχα ξεχάσει ότι υπήρχαν αντιπρόεδροι στη ΝΔ.
  Το θυμήθηκα όταν είδα το Δήμα...

  • anideos avatar
   anideos @ popolaros 24/09/2011 09:40:23

   Ο λαος δεν ειναι καθολου σοφος. Αντιδρα μονο αν του παρουν το καροτο απο τη μουτσουνα.
   Και πανω απο ολα δεν ειναι ενεργος. Μαζευτηκανε στη Συνταγματος οι αγανακτησμενοι μετα την προσβολα απο τους Ισπανους. Στη συνεχεια κατι πηγε να γινει αλλα το μεγαλητερο μερος αυτων που καθοταν εκει εδειχνε τα αι φωνια του στους κολλητους και απο πισω τραγουδουσε ο Παπακωνσταντινου. Σωστες φωνες μονο καμια δεκαρια και ο παπας που κερδισε με το σπαθι του τη δημοσιοτητα που απολαμβανε αργοτερα καθησμενος στο πανελ του Μακη...
   Τωρα που πανε να διωξουν ΔΥ οι ΠΑΣΟΚΟΙ δηλαδη τωρα που εφτασε η ωρα να κοψουν τη σαρκα τους φωναζουν να πεσει η ξυβερνηση.
   Εκλογες δεν πρεπει να προκαλεσει ο Σαμαρας, αν δεν εχει εξασφαλησμενη μια υσχηρη αυτοδυναμια και απολυτο ελεγχο του κομματος του, ετσι ωστε να μπορεσει να παιξει ολο το προγραμα του χωρις φαλτσαρισματα και κακοφωνιες απο την μπαντα.
   Οσο τα ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΑ οι ΠΑΣΟΚΟΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ και τα ΠΑΣΟΚΟΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ειναι ακομα υσχηρα μια κυβερνηση της ΝΔ δεν θα καταφερει τιποτα.

 50. a824 avatar
  a824 24/09/2011 09:39:06

  Και τωρα που το θυμηθηκα καλους συμβουλους εχει ο ΣΑΜΑΡΑΣ ποιος τον συμβουλεψε να μην χαιρετησει τον Ψωμιαδη στη Θεσσαλονικη.Τι θα παθαινε δηλαδη αν ειχε μια χειραψεια μαζι του θα σπυριαζε?Οσο για σενα φιλε μου ανιδεε ανιδεος εισαι οποτε απαξιω.

 51. anideos avatar
  anideos 24/09/2011 09:42:46

  Δικαιομα σου δεν θα χαλασουμε και τις καρδιες μας.
  Αλωστε σε ρωτησα και δεν μου επιτρεπεις...

 52. factorx avatar
  factorx 24/09/2011 10:11:11

  Προφανώς οι φίλοι που μιλάνε για το "λαό", δεν έχουν καμία σχέση μαζί του, ή μιλάμε για διαφορετικούς λαούς. Επειδή εγώ όλο το καλοκαίρι που γυριζα και μιλούσα κατάλαβα οτι δεν δίνουν μια για τα κόμματα -και για τη ΝΔ. Πως θα σωθούν νοιάζονται. Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- ΚΚΕ και τον Σαμαρά τώρα αρχίζουν να τον γνωρίζουν , να τον προσέχουν, αλλά είναι δύσπιστοι ακόμα και καλά κάνουν.

  Αυτό φάνηκε και στην σύγκριση της παρουσίας Σαμαρά - Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη. Τον Σαμαρά τον άκουσαν 600.000 περισσότεροι, που σημαίνει κάτι σε μια εποχή γενικότερης πολιτικής απαξίωσης.

  Αφού όμως όλοι διεκδικούν για πάρτη τους την ορθή τακτική και στρατηγική και όλοι ξέρουν σε αυτόν τον τόπο τι πρέπει να γίνει, αλλά κανείς δεν βγάζει τα κάστανα απο την φωτιά, θα πω κι εγώ τι θα έκανα στην θέση του Σαμαρά, αν παρελάμβανα ένα διαλυμένο και απαξιωμένο κόμμα όπως αυτός:

  1. Θα έγραφα αυτό το κόμμα στα παλαιότερα των υποδημάτων μου, επειδή μόνο να το θάψει κανείς μπορεί.

  2. Θα φρόντιζα να διαμορφώσω τις θέσεις, την ιδεολογία μου, το προγραμμά μου και σιγα σιγα θα έκτιζα (πηγαίνοντας συνεχως στον λαό) τον στρατό μου.

  3. Θα εκμεταλλευόμουν τις εσωτερικές αντιθέσεις του συστήματος ώστε να επιταχυνθεί η κατάρρευσή του.

  4. Θα ανάγκαζα τον αντίπαλο να εφαρμόζει μέτρα που είναι στο πρόγραμμά μου, αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να τα παρω με τον τωρινό συσχετισμό δυναμεων. Τα άλλα θα τα καταργούσα όταν θα έπαιρνα ,,,την εξουσία.

  4. θα έκανα τεράστια υπομονή, θα άκουγα τον καθένα να μου λέει το μακρύ του και το κοντό του, θα τα έπαιρνα στο κρανίο, θα καταπινα δραμαμίνες επειδή θα μου τα ζάλιζαν, αλλά δεν θα βιαζόμουν.

  5. Την κατάλληλη στιγμή θα έκανα την κίνησή μου και θα τα άλλαζα όλα - και το κόμμα μου

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ factorx 24/09/2011 11:21:58

   Εσύ γράφεις:
   "Προφανώς οι φίλοι που μιλάνε για το “λαό”, δεν έχουν καμία σχέση μαζί του, ή μιλάμε για διαφορετικούς λαούς. Επειδή εγώ όλο το καλοκαίρι που γυριζα και μιλούσα κατάλαβα οτι δεν δίνουν μια για τα κόμματα -και για τη ΝΔ. Πως θα σωθούν νοιάζονται. "

   Και εγώ έγραψα:
   "Τους πολίτες τους ενδιαφέρει αν θα έχουν δουλειά και τροφή"

   Σε τι διαφέρουν οι δύο προτάσεις;

 53. a824 avatar
  a824 24/09/2011 10:34:51

  Tωρα τα λες σωστα.Δεν μπορεις να γνωριζεις ποιος ειναι αυτος που γραφει και τι πρεσβευει πισω απο ενα κωδικο ονομα.Στην πολη μου το ΜΟΣΧΑΤΟ χρονια εχουμε να δουμε δεξιο δημαρχο γιατι κατοικειται απο κρητικους ναξιωτες και σαντορινιους.Τωρα πως βρεθηκε η οικογενεια μου εδω που εχουμε καταγωγη απο την Καλαματα ουτε το γνωριζω.Η μητερα μου στα 78 της ενω ηταν δεξια οπως και ολη η οικογενεια και το σοι για πρωτη φορα γραφτηκε μελος για να ψηφησει τον Σαμαρα απεναντι στη Ντορα.Βλεπουμε ομως καποια απραξια που δεν δικαιολογειται και σκεφτομαστε μηπως κανουμε λαθος με το συνεχιζουμε να στηριζουμε το κομμα με την ψηφος μας.Οσο για σενα ανιδεε φιλε μου ανακαλω sorry.

 54. factorx avatar
  factorx 24/09/2011 10:36:53

  Επειδή κάποιος φίλος είπε προηγουμένως κάτι για την στάση της ΝΔ στα ακίνητα, παραθέτω εδώ τις θέσεις της για τα φλέγοντα ζητήματα συνοπτικά:

  Μείωση των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων
  Μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων
  Μείωση του ΦΠΑ
  Επιστροφή των χρημάτων στους χαμηλοσυνταξιούχους
  Μείωση του κράτους χωρίς απολύσεις
  Κατάργηση του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί
  Κατάργηση του νόμου για το τέλος στα ακίνητα

 55. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 24/09/2011 10:38:39

  Αυτό κάνει και ο Σαμαράς Φάκτορα.
  Να βάλω στη συζήτηση δυο πληροφορίες:
  1. Η Ιρλανδία με τη νέα κεντοδεξιά κυβέρνηση, εμφάνισε ανάπτυξη 1,6% μέσα σε λίγους μήνες
  2. Με τη συμφωνία του Ιουλίου οι Ελληνικές κυβερνήσεις μπορούν να δανειστούν και από άλλες χώρες εκτός μνημονίου.

 56. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 24/09/2011 11:56:23

  Αναρτήθηκε παραδίπλα και νομίζω είναι χαρακτηριστικό για τη γνώμη που έχουν οι ξένοι για τη χώρα μας

  «Πούτιν : οι χώρες της ΕΕ που ζητούν οικονομική βοήθεια ανταλλάσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες»
  ……………………………………………………………….
  Η Ρωσία “εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία”, για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ “ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη το κάνουν, επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία”

  Μπορεί κάποιος να μου πει, πως η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι την εθνική κυριαρχία της και πως θα γίνει κράτος σεβαστό της διεθνούς κοινότητας;

  Μπορεί να γίνει αυτό παραμένοντας υπό τον έλεγχο της τρόικας ; Μπορεί η οικονομική διακυβέρνηση της χώρας να ασκείται από άλλα κέντρα; Ως πότε θα συνεχίσουμε να ακούμε: «η τρόικα ζήτησε, η τρόικα απαίτησε, η τρόικα επέβαλε, η τρόικα δεν ενέκρινε, η τρόικα ενημερώθηκε, η τρόικα ενέκρινε, η τρόικα εξέτασε τους υπουργούς, κλπ); Ως πότε το σύνταγμα θα έχει υποκατασταθεί από το μνημόνιο και η βούληση του κυρίαρχου λαού θα αγνοείται; Πότε η Ελλάδα θα σταματήσει να υποκύπτει, θα υψώσει το ανάστημά της και θα αποκτήσει την περηφάνια της; Υπάρχει ηγέτης για να κάνει αυτό πραγματικότητα;

  Και αν θέλουμε να γίνουμε και πάλι κυρίαρχο κράτος και σεβαστό έθνος, αυτό δεν γίνεται με διαπραγματεύσεις και επαναδιαπραγματεύσεις. Γίνεται μόνο με ΟΧΙ. Άλλωστε στις μεγάλες εθνικές μας γιορτές, τα όχι και τις θυσίες τιμούμε. Και εκείνα τα όχι είναι που κρατούν τον Ελληνισμό ζωντανό 4.000 χρόνια τώρα.

 57. victoria (true) avatar
  victoria (true) 24/09/2011 14:57:41

  Φάκτορα έχεις δίκιο, οι πιο πολλοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι κ ενδιαφέρονται για την πάρτη τους περισσότερο από ότι για την κακιά πολιτική, οπότε κ βολεύει η απαξίωση του Σαμαρά όσο κι αν το παλεύει μερικοί δεν θα δουν ποτέ γιατί δεν θέλουν να δουν.
  Ο Σαμαράς έχει δείξει απίστευτη διορατικότητα κ σωστούς χειρισμούς κ εμπιστευόμαστε. Απλώς μερικοί ανησυχούμε μήπως κάθε μέρα που περνάει όλα γίνονται όλο κ πιο αναστρέψιμα... Αυτό μόνο.

 58. victoria (true) avatar
  victoria (true) 24/09/2011 15:01:22

  Μη αναστρέψιμα, εννοούσα!

 59. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 26/09/2011 17:19:48

  Καθαρό φώς, που να χρειάζεται να διορίσει στο μουσείο Ακρόπολις την μισή Μεσσηνία, για να εκλεγεί βουλευτής, μόνο κάποιοι, που επενδύουν στη θέση του διοικητή, κάπου βλέπουν!

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Σωκράτης 30/09/2011 15:22:31

   H Μεσσηνία είναι δική του από το 1977, μην κουράζεσαι.

 60. Skinious avatar
  Skinious 02/10/2011 06:17:43

  ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (και όχι μόνο)...

  Επιμένω και θα επιμένω: Είναι λάθος για μια άλλη φορά της αριστεράς που προωθεί και παρασύρει τον κόσμο σε "επαναστάσεις" του τύπου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Αντιδράσεις βλακώδεις, ψευτομαγκιές και βλαχιές χωρίς κανένα νόημα (εκτός αν θέλουμε να χρεοκοπήσουμε μια ώρα αρχύτερα. Φυσικά δεν μιλώ για αυτούς που μπορούν πραγματικά να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν). ΕΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑ: Να εντοπιστούν οι ΚΛΕΦΤΕΣ και να αποδοθούν τα κλεμμένα στα ταμεία του κράτους. Και να μπουν φυλακή κάμποσοι πολιτικοί. Αν επιμέναμε σε αυτό το ξεχασμένο (!) σύνθημα και κατεβαίναμε στους δρόμους ΜΟΝΟ για αυτό, θα είχαν βρεθεί πολλά δις και δεν θα ήταν ανάγκη να μπαίνουν χαράτσια και τέλη και να κόβονται οι συντάξεις των γερόντων... Εν κατακλείδι, με τη στάση της αυτή η αριστερά και όσοι σιγοντάρουν, υποπίπτει σε ένα ακόμα "ιστορικό λάθος": αφήνει το κεφάλαιο απείραχτο και αποπροσανατολίζει με ηλίθια συνθήματα...
  Αλλά είπαμε όλα οφείλονται σε έλλειψη παιδείας, ακόμα και ο τρόπος που επαναστατούμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.