"Αντιμνημονιακός": ένα επάγγελμα με προοπτικές
18/02/2014 09:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Αντιμνημονιακός": ένα επάγγελμα με προοπτικές

Βρέθηκε η λύση για τη μείωση της ανεργίας. Βρέθηκε το επάγγελμα που είναι το πιο δημοφιλές αυτή την περίοδο και που έχει αρχίσει να γίνεται της μόδας. Μπορεί δε να είναι και ιδιαίτερα προσοδοφόρο, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Το επάγγελμα που ευδοκιμεί, λοιπόν, στην Ελλάδα της κρίσης είναι αυτό του «αντιμνημονιακού». Ξαφνικά βλέπουμε πολύ κόσμο να αυτοχαρακτηρίζεται «αντιμνημονιακός» προκειμένου να ξεχωρίσει από τα... μιάσματα τους «μνημονιακούς». Αυτούς που υπέγραψαν τα μνημόνια και τα βαριά μέτρα που πλήττουν τον ελληνικό λαό.

Τι καλύτερο από το να λες σε όλους ότι είσαι «αντιμνημονιακός». Δεν κοστίζει τίποτε, αντιθέτως μπορεί να έχει και θετικά αποτελέσματα σε καριέρες και περιουσία.

Την αρχή της μόδας αυτής που εξαπλώνεται σε όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής την ξεκίνησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησαν κι άλλοι πολλοί. Από τον Πάνο Καμμένο και τον Βύρωνα Πολύδωρα μέχρι τον Χρήστο Ζώη και τον... Ηλία Κασιδιάρη.

Είδαν ότι το πρότζεκτ «αντιμνημονιακός» πουλάει και όλοι έσπευσαν να βαφτιστούν στο ποτάμι του Ιορδάνη. Αφού έγινε ο Τσίπρας του 4% μάγκας και διεκδικεί την εξουσία να μη γίνουν και οι άλλοι;

Ο Οδυσσέας Βουδούρης που ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο και ήταν κολλητός του Γιώργου από την εποχή των ΜΚΟ, έγινε ο πρώτος αντιμνημονιακός διότι με τον τρόπο αυτό κέρδισε το χρίσμα για την Περιφέρεια.

Ο Τσιτζικώστας έγινε αντιμνημονιακός διότι μόνον έτσι θα είχε ελπίδες να επικρατήσει ενώ ο Α. Παχατουρίδης του δήμου Περιστερίου λέει ότι θα φτιάξει ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο και... αντιμνημονιακό. Όλος ο πολιτικός κόσμος σηκώνει το μπαϊράκι του αντιμνημονιακού και μόνο μερικά... κορόιδα έμειναν να υπερασπίζονται όχι τα μνημόνια αλλά την προσπάθεια που γίνεται -μέσω αυτών- να αλλάξει η χώρα.

Κανείς όμως δεν κάθισε να αναρωτηθεί τι έφερε στην Ελλάδα τα μνημόνια; Ήρθαν ξαφνικά από τον πλανήτη Άρη; Δεν τα χρειαζόμασταν γιατί ήμασταν η σούπερ οικονομία;

Κάποιοι μας ζηλεύουν και θέλουν το κακό μας γι' αυτό έφεραν και τα μνημόνια;

Προφανώς η χώρα της ρεμούλας, του ωχαδερφισμού, της κομματοκρατίας, του ρουσφετιού, της μίζας, των παράνομων χρηματοδοτήσεων, του μεγάλου πάρτι με τα κοινοτικά κονδύλια, των τρωκτικών στα νοσοκομεία, των νταβατζήδων και των εθνικών προμηθευτών δεν είναι η Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Κάποια άλλη χώρα είναι που ενώ σ' αυτήν έπρεπε να επιβληθούν μνημόνια κάποιοι κακοί άνθρωποι ήρθαν να καταστρέψουν την Ελλάδα.

Ποιος λογικός άνθρωπος δεν ξέρει ότι έγιναν εγκληματικά λάθη από τους ξένους που σχεδίασαν τα μνημόνια; Ποιος λογικός πολίτης αυτής της χώρας δεν είδε, όμως, ότι μόνο αν έμπαιναν κανόνες θα έμπαινε και η χώρα σε μια τάξη;

Είναι, πιστεύει κανείς, ανόητοι οι Σαμαράς, Στουρνάρας και οι υπόλοιποι που προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα με όχημα τα μνημόνια και ταυτόχρονα προσπαθούν να αλλάξουν και τους κακούς όρους του παιχνιδιού; Θέλει κανείς να τον λένε «μνημονιακό» ή μήπως δεν θα ήθελε να γίνει «αντιμνημονιακός» που είναι της μόδας, έχει δόξα και φέρνει και λεφτά;

Αλλά έτσι γίνεται συνήθως στην Ελλάδα. Τζάμπα μάγκες με τους κόπους και τις θυσίες των άλλων. Ωστόσο, αν αυτή τη φορά κάνει το λάθος η χώρα και διχαστεί σε μνημονιακούς και αντί. Αν κάνει το λάθος και δεν διδαχθεί από τα λάθη της. Αν κάνει το λάθος και δεν ομφαλοσκοπήσει για να δει πώς έφτασε σ' αυτή την κατάντια τότε θα έχει χάσει μια μεγάλη ευκαιρία για να γίνει ένα σοβαρό κράτος.

Αν επικρατήσουν οι «αντιμνημονιακοί» οι οποίοι στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε από την παλιά, σάπια Ελλάδα, τότε θα έχουν χαθεί οι θυσίες όλων μας. Κι αυτό θα είναι η πιο μεγάλη χρεοκοπία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γ. Αχαιός avatar
  Γ. Αχαιός 18/02/2014 12:32:46

  "Κανείς όμως δεν κάθισε να αναρωτηθεί τι έφερε στην Ελλάδα τα μνημόνια; Ήρθαν ξαφνικά από τον πλανήτη Άρη; Δεν τα χρειαζόμασταν γιατί ήμασταν η σούπερ οικονομία;"
  Σωστά. Μνημόνια και ΓΑΠ ήταν η δίκαιη τιμωρία μας για τις αμαρτίες μας. Δεν ξέρω αν ήμασταν η σούπερ οικονομία πρίν. Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαστε κατά 30% μικρότερη οικονομία τώρα. Γιατί αγωνίζεται κι ο Σαμαράς να διώξει τα μνημόνια αφού ως μη σούπερ οικονομία που είμαστε, τα έχει ανάγκη ο οργανισμός μας;

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/02/2014 14:35:37

  Τι θες να πεις ότι το μνημόνιο έσωσε την χώρα;πότε, πως και από τι; Απλώς το μνημόνιο επαλήθευσε την ανικανότητα των πολιτικών (ΝΔ-πασοκ) προστατεύει τους υπαίτιους ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ και με τα οριζόντια μέτρα διαλύει την κοινονία διότι δεχεται το δόγμα του άθλιου πάγκαλου όλοι μαζι τα φάγαμε όλοι να πληρώσουμε.Ε ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

 3. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 18/02/2014 15:08:47

  ρε αντινιούς, πλάκα μας κάνεις; όταν - οι λίγοι, και όχι νεοφιλελεύθεροι - λέγαμε τον περίφημο Νοέμβριο, ότι η παράταξή μας (η καραμανλική παρατάξη, η δεξιά να στο πω απλά) έχει βαθιά ευρωπαϊκή ταυτότητα και ΕΠΡΕΠΕ να πρωτοστατεί στην εφαρμογή διορθωτικών μέτρων για την επίπλαστη οικονομία μας, οι πολλοί υψώνατε σημαίες αντιμνημονιακές και ζάππεια. αποτέλεσμα αυτού υπήρξε το μάζεμα απίστευτων γραφικών λιμάρηδων (διάβασε τον από πάνω που τώρα κατάλαβε ότι συρρικνώθηκε κατά 30% η οικονομία, όταν πέρνανε διακοποδάνεια ήταν καλά) οι οποίοι αυτοσυστήνονται ως ΝΔ. τα νάματα της παράταξης πάνε μακριά, είμαστε λαϊκοί, φιλελεύθεροι, χριστιανοδημοκράτες, μοναρχιστές, ελευθεριακοί, ΔΕΝ είμαστε φασιστοειδή, ΔΕΝ είμαστε έμμισθοι οπαδοί. πέρασαν 3 χρόνια για να αντιληφθεί η ηγεσία ότι πρέπει να συνομιλήσει με αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας. όσο και αν μας είναι βαρύ λοιπόν, όχι στο αντιμνημόνιο, ναι στον ευρωπαϊσμό και όπου μας βγάλει.

 4. blue nile avatar
  blue nile 18/02/2014 18:54:32

  Όχι χαζοί δεν είναι ο Στουρνάρας ή ο Σαμαράς. Απλά είναι εύπιστοι. Πιστεύουν ότι οι ξένοι δεν μπορεί να είναι ανίκανοι κάτι θα ξέρουν κια θα βγούμε από την στενωπό με ότι ορίζουν. Δεν βλέπουν όμως ότι η Ευρωζώνη αποδομείται διαρκώς και είμαστε πολύ κοντά στην διάλυση της ακριβώς με τις χαζομάρες των ευρωκρατών; Πως θα σωθεί η Ελλάδα όταν είανι πολύ πιθανό να καταστραφεί όλη η ευρωζώνη;

 5. riot avatar
  riot 18/02/2014 21:51:01

  Το "αντι-μνημονιακός" είναι η φυσική εξέλιξη του επαγγέλματος "άνεργος".

 6. grande canare avatar
  grande canare 18/02/2014 23:06:16

  Έκπληξη!! ΑΥΓΗ: Το "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" έχει εξαντλήσει τα όριά του.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ grande canare 18/02/2014 23:21:02

   Ενδιαφέρον...

 7. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 19/02/2014 00:11:37

  Mετα την γενια του Πολυτ. καιρος ειναι για την αντιμνημομιακη γενια. Ηπλακα ειναι οτι ολοι σχεδον οι αποτυχημενοι ειναι αντιμνημονιακοι. Ολοι οι επιτυχημενοι θα την πληρωσουν παλι για να μη χασουν οι αμορφωτοι των ΔΕΚΟ τις μισθαρες τους , τα λαμογια τις παρανομες καταθεσεις τους και οι αχρηστοι το Πολιτικο τους μελλον. Οι μη εχοντες ενσημα και πτυχια , οι ψεκα(σ)μενοι γονοι πλουσιων γονεων θα μας βγαλουν απο την κριση με το ενδυμα μονο του αντιμνημονιακου. Το μπαχαλο που ενδεχομενα προκυψει θα το εκμεταλευτουν παλι οι αργοσχολοι καιροσκοποι για να ολοκληρωσουν την καταστροφη υπερογκου δανεισμου και της μηδενικης παραγωγης

 8. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 19/02/2014 09:54:45

  Το Μνημόνιο είναι τα μέτρα που η Ελλάδα έπρεπε να πάρει από το 1996! Οι ντόπιες κατοχικές δυνάμεις (οι κρατικοδίαιτες πολιτικοοικονομικές ελίτ και τα κρατικοδίαιτα υποζύγια τους - ΜΜΕ, συντεχνίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κτλ.) αντί αυτού συνέχισαν αδίστακτα και ξεδιάντροπα το πλιάτσικο μέχρι το 2010, αλλά και μετά. Η Τρόικα είναι η μόνη πολιτική δύναμη ικανή σε συνεργασία με τις όποιες υγιείς πολιτικά και οικονομικά ντόπιες δυνάμεις να απελευθερώσει τη χώρα μας από τις ανίκανες και διεφθαρμένες ομάδες των ντόπιων οπλαρχηγών. Όποιοι θεωρούν το Μνημόνιο αιτία της συρρίκνωσης του ΑΕΠ είναι είτε άσχετοι και αφελείς, είτε παπαγαλάκια των ντόπιων κατοχικών δυνάμεων. Π.χ. η αριθμητική αύξηση του ΑΕΠ πριν το 2008 ήταν φούσκα, διότι γίνονταν με καταναλωτικό δανεισμό και έργα ασφαλτόστρωσης και τσιμεντοποίησης κι όχι με αύξηση της εμπορεύσιμης παραγωγής. Το πρόβλημα δεν είναι καθεαυτό το μέγεθος του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ, αλλά το χρέος σε συνάρτηση με την εμπορεύσιμη παραγωγή του ΑΕΠ. Κι αυτή η σχέση είναι τραγική στην περίπτωση της Ελλάδος. Δεύτερο ποιοτικό στοιχείο στρατηγικής σημασίας είναι η ανελαστικότητα και η ανικανότητα προσαρμογής της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας και των θεσμικών οργάνων του Δημοσίου. Η Ελλάδα τελούσε υπό καθεστώς κατοχής. Οι ντόπιες κατοχικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να θεωρητικοποιησουν και να ιδεολογικοποιήσουν το έγκλημα με "προοδευτικές", "δημοκρατικές" και "εθνοπατριωτικές" μπουρδουλογίες, αλλά και με τη μέθοδο της εκπόρνευσης και της οπτικής και πνευματικής πορνογραφίας. Με την αισθητική και τη νοοτροπία του "όλα μπάχαλο". Η προδοσία και το εθνικό το έγκλημα δεν συντελέστηκαν το 2009 - 2010. Συντελέστηκαν την περίοδο 1996 - 2008.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.