#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2011 13:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου….”

[caption id="attachment_136258" align="alignnone" width="600" caption="Τότε που δεν υπήρχε διαπλοκή και περνούσαν όλοι καλά"][/caption]

 

Αυτή τη μεγαλειώδη φράση του Ελύτη από το «’Αξιον Εστί», μου επαναλάμβανε συχνά, ένας παλαίμαχος πολιτικός, που με τιμούσε με τη φιλία του.  «Πολλά είχαν δεί τα μάτια του», αλλά κάθε φορά που η Ν.Δ. όδευε προς εκλογές, του προκαλούσε τρόμο η ευκολία με την οποία έσπευδαν πρώτοι, να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους, οι έως χθές αντίπαλοι και εχθροί…

Μου έδειχνε το πρωτοσέλιδο του «ΕΘΝΟΥΣ» λίγο πρίν τις εκλογές του 1989 με έναν τεράστιο ξύλινο τίτλο «ΠΕΦΤΕΙ Ο ΦΑΥΛΟΣ»! Εννοώντας φυσικά την πτώση του Ανδρέα Παπανδρέου.. Από κοντά η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΑ» του Κίτσου και η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» του Αλαφούζου. Εκείνη την εποχή, σύμπας ο τύπος είχε στρατευτεί με τον Μητσοτάκη. Ο τελευταίος έγινε μεν  πρωθυπουργός, αλλά εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στην άνοδό του, πρωταγωνίστησαν και στην πτώση του!!!

Όταν ο Μιλτιάδης Εβερτ έγινε Πρόεδρος της Ν.Δ. ,  ο Σταύρος Ψυχάρης, στη σύντομη τηλεοπτική του καρριέρα, τον υποδέχθηκε  στον ΑΝΤΕΝΝΑ, με τη φράση «Καλωσορίζω, τον επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδος». Ο Ανδρέας ήταν καταβεβλημένος και προετοίμαζαν τον Μίλτο. Όταν, όμως, εξελέγη ο Σημίτης και τα κόζια άλλαξαν, ο Εβερτ, από  πρωθυπουργός εν αναμονή, έγινε …γραφικός.

Όταν εξελέγη Πρόεδρος της Ν.Δ. ο Κώστας Καραμανλής, την επομένη μέρα το ΒΗΜΑ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τη γνωστή κλωνοποιημένη προβατίνα Ντόλυ! Όσοι ήταν να καταλάβουν, κατάλαβαν!

Όταν τελείωνε ο Σημίτης, αφού δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό με εκείνη την καταιγίδα ..υπερπροβολής του έως πρίν λίγους μήνες …Γιωργάκη, τον οποίο εν μία νυκτί, μεταμόρφωσαν σε …Γιώργαρο, άρχισαν να ανακαλύπτουν και τον Καραμανλή! Μέχρι και ο  Κωστόπουλος του πήρε συνέντευξη και τον έκανε πρωτοσέλιδο στο Esquire!

Ο Καραμανλής ανέθεσε στον Θοδωρή Ρουσσόπουλο να χειριστεί τα ΜΜΕ. Μες τη μέθη της εξουσίας λησμόνησαν ότι οι ….λυκοφιλίες, δεν γίνονται ποτέ πραγματικές φιλίες. Και το κυριότερο: έχουν ημερομηνία λήξεως! Η κ. Μάρα Ζαχαρέα σύζυγος του Υπουργού Επικρατείας, παρουσίαζε το Κεντρικό Ειδήσεων του MEGA! Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ALPHA, του κ. Κοντομηνά και παρουσίαζε το Δελτίο με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου! Για όσους το λησμόνησαν: ο Χατζηνικολάου εμφάνισε τον Καραμανλή ως  «κουρασμένο» και ο ALPHA πρωταγωνίστησε στην αποκαθήλωση του Ρουσσόπουλου!

Μετά  τις εκλογές του 2007, το ΒΗΜΑ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «Παραιτηθείτε κ. Πρόεδρε» και ζητούσε απ’ το Γιώργο να παραιτηθεί υπέρ του Βενιζέλου!  Στις εκλογές του 2009, ο κυρ Σταύρος παραχώρησε το κύριο άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ, στον Γ.  Παπανδρέου!  Ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδος! Το ΒΗΜΑ είχε αποφασίσει! Μπορεί και να θεωρούσε  περιττές τις εκλογές!

Όταν ο Σαμαράς ξεκίνησε την πορεία του για την ηγεσία της Ν.Δ. θεώρησαν την υποψηφιότητά χωρίς τύχη! Θυμάσθε εκείνες τις δημοσκοπήσεις με τις οποίες προηγείτο η Θεοδώρα με θηριώδη ποσοστά;

Όταν πέρσυ παρουσίασε το Ζάππειο Ι, χαρακτήρισαν την πρότασή του γραφική και ανεφάρμοστη!  Η Ν.Δ. αγκομαχούσε να περάσει ένα μονόστηλο!

Από την περασμένη Άνοιξη, όταν πείσθηκαν ακόμα και οι …άπιστοι ότι ο Γιώργος δεν μπορεί, το πρόγραμμα δεν βγαίνει και  ο Σαμαράς πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, άρχισαν τις γνωστές γαλιφιές! Αίφνης, ….ανακάλυψαν τον Σαμαρά, όπως είχαν ανακαλύψει και τον Καραμανλή!

Όλοι αναμένουν ότι ο  ο Σαμαράς δεν θα επαναλάβει τα λάθη του Καραμανλή….

Βρίσκει τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ στη χειρότερη καμπή της ιστορίας τους: αναξιόπιστα και  καταχρεωμένα, στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Έχουν να αντιμετωπίσουν και έναν πολυτάλαντο εχθρό, το διαδίκτυο, τον οποίο είναι αδύνατον να καταβάλλουν!

Δεν τα έχει ανάγκη! Αυτά προσπαθούν να στηριχθούν πάνω του για να αποκτήσουν λίγη από τη χαμένη τους αξιοπιστία.

Και να θυμηθούν τις ένδοξες  ημέρες, τότε που πραγματικά διαμόρφωναν τις εξελίξεις, ενώ τώρα τις παρακολουθούν αμήχανα και αδύναμα…

Αδέξιος Δεξιός

(Αναδημοσίευση)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σίγουρος avatar
  σίγουρος 01/12/2011 13:33:31

  Η Ν.Δ. επιβάλλεται να κτίσει τον δικό της πολιτισμό για να ριζώσει. Οι πάλαι ποτέ δεξιές εφημερίδες ήταν φορείς πολιτισμού. Τις θέσεις τους πήραν φυλλάδες με ξεβράκωτες και χαύνους συναισθηματισμούς. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέθαλψε τον κενό νέο-Έλληνα, απευθύνθηκε στα χαμηλότερα ένστικτά του. Επεκράτησαν οι φελλοί και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όχι μόνο τους χρηματοδότησε αλλά προήγαγε και την κουλτούρα του δήθεν που αυτοί χρειαζόντουσαν για να υπάρξουν. Οι Ν.Δ. ως αντίρροπη δύναμη οφείλει να ελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Να τσακίσει της φυλλάδες τους και κυρίως να χώσει πολύ κόσμο στη φυλακή.

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ σίγουρος 01/12/2011 16:53:24

   Ήδη αγαπητέ φίλε το όνομα ¨σίγουρος¨ που διάλεξες δηλώνει πως ίσως η ¨σιγουριά σου ¨ να είναι μια ¨δογματική εμμονή¨ σε κάποια ¨πιστεύω¨. Θα έλεγα ποτέ να μην είσαι σίγουρος για τίποτα. Και αυτό όχι για χάρη της ¨αίγλης ¨ που ακτινοβολεί πάντα η ¨αμφισβήτηση ¨ , αλλά για χάρη της διαρκώς μεταβαλλόμενης κατάστασης...

   Όχι , δεν χρειάζεται ένας ¨νέος πολιτισμός της Ν. Δ.¨ . Απαιτείται η ανακάλυψη του υπάρχοντος διαχρονικού ελληνικού λαϊκού πολιτισμού ( που είναι το σύνολο και του λεγόμενου ¨αστικού πολιτισμού ¨ και του λεγόμενου ¨λαϊκού πολιτισμού των φτωχών και άκληρων ανθρώπων , αλλά πλούσιων σε δημιουργικότητα και ιδέες , ιδιαίτερα σε ζητήματα ¨επιβίωσης με αξιοπρέπεια ¨ ). Θα σου έλεγα πως , παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τάξεις στην κοινωνία , δεν υπάρχει ούτε ¨προλεταριακός πολιτισμός¨, είναι μια απάτη - ψευδαίσθηση . Σε πνευματικό επίπεδο , σε πολιτιστικό επίπεδο , οι άνθρωποι ( συνεπώς και οι τάξεις των εχόντων και μη εχόντων ) αλληλοδιαχαίωνται με την επικοινωνία τους μέσω της κοινής γλώσσας και άλλων ¨κοινών ¨ , όπως είναι το φυσικό τους περιβάλλον ( το οποίο επίσης τους διαμορφώνει και τους ορίζει ) και η ζωή , ο έρωτας και ο θάνατος . Όλα αυτά διαμορφώνουν έναν κοινό πολιτισμό . Αυτό δε θα πει πως είναι ¨αυτονόητο¨ πως θα πρέπει να διαιωνίζονται οι οικονομικές ταξικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων... Τελικά θέλω να σου πω πως δεν χρειάζεται ένας ¨κομματικός πολιτισμός¨ - αλλά προσήλωση , ο σεβασμός στον ενιαίο λαϊκό μας πολιτισμό που περιέχει ένα θησαυρό γνώσεων και εμπειριών που μας επιτρέπει να ερμηνεύσουμε πολλά πράγματα και να συμβιώσουμε ... , έστω και χωρίς ¨ταξική ειρήνη ¨.

   Σε ότι αφορά την φωτογραφία που επέλεξε ο ¨Φακτορας¨ θα έλεγα πως είναι καλή και εντυπωσιακή ( έχει μια καλή αισθητική σε αυτό ο ¨sideadmin¨ ) , αλλά πολύ ¨α- δεξιά ¨ , δηλαδή χωρίς ¨Δεξιά¨ , αλλά μόνο με ¨Κεντροαριστερά ¨ . Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που παρουσιάζει , δεν είναι μόνο ένα καρφί , αλλά μια ¨πρόκα¨. Χωρίς να με ενοχλεί προσωπικά καθόλου σαν- ένα- από τα στιγμιότυπα της πολιτικής μας ζωής , πιστεύω πως υπάρχουν φωτογραφίες που θα μπορούσαν να είναι πιο ¨ευρύτερες και αντιπροσωπευτικές ¨ σχετικά με το πολιτικό φάσμα της ¨διαπλοκής ¨ στην Ελλάδα.

 2. ΣΩΤΗΡΗΣ avatar
  ΣΩΤΗΡΗΣ 01/12/2011 14:13:18

  MPRABO FACTORA ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΙΔΩΜΕΝ.........

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 01/12/2011 14:14:09

  Ευδιάκριτα τα μηνύματα προς την σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Απορώ, δεν βλέπει ο Σαμαράς ότι σκάβει το λάκκο του με την πρόσληψη του υιού Ψυχάρη ως "διπλωματικού συμβούλου"; Κάποιος είχε γράψει εδώ ότι δεν υφίσταται, λέει, "οικογενειακή ευθύνη". Ασφαλώς τότε τον διάλεξε για τις διπλωματικές του ικανότητες! Πασίγνωστες άλλωστε! Αντί π.χ. να διάλεγε τον Β. Μαρκεζίνη.

  Τα δείγματα γραφής της ηγεσίας της ΝΔ είναι πολύ αποθαρρυντικά. Ενδέχεται, φυσικά, να πει στο τέλος ο Σαμαράς σε όλους αυτούς "σας κορόιδεψα". Όμως, για να πω την αλήθεια, δεν το πιστεύω. Ο σχηματισμός της συγκυβέρνησης αποδεικνύει ότι είναι συνειδητή επιλογή του Σαμαρά να πάτάει σε δύο βάρκες. Λάθος, μεγάλο λάθος. Θα το βρει μπροστά του, όπως πολύ σωστά λέει το άρθρο. Και δυστυχώς, μαζί με τον Σαμαρά θα το βρούμε μπροστά μας όλοι μας.

  • Y. avatar
   Y. @ Διογένης 01/12/2011 18:23:19

   ...εξηναγκάσθη

 4. dexihaf avatar
  dexihaf 01/12/2011 14:16:04

  "Έχουν να αντιμετωπίσουν και έναν πολυτάλαντο εχθρό, το διαδίκτυο, τον οποίο είναι αδύνατον να καταβάλλουν!"
  Συμφωνώ απολύτως. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι τα τα ΜΜΕ δεν μπορούν να καταβάλλουν το διαδίκτυο, αλλά και η ΝΔ να το καταλάβει...
  6.000.000 χρήστες internet με Μ.Ο. 20 ώρες την εβδομάδα... μπροστά στον υπολογιστή τους.
  Πόσοι περνούν 20 ώρες την εβδομάδα μπροστά στην TV τους?
  Δυστυχώς, αν και γίνονται βήματα, πολλά και σημαντικά, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να προσεγγίσουμε ως παράταξη το κοινό του διαδικτύου. Έχω την αίσθηση ότι και τα βήματα που γίνονται, γίνονται λίγο στα τυφλά, χωρίς στρατηγική.

 5. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 01/12/2011 14:17:30

  Μίλησε σήμερα ο κ. Φωτόπουλος και είπε ότι κάποιοι βουλευτές είναι βουλευτές συμφερόντων και όχι του Ελληνικού λαού. Και σε ρωτώ Α.Δ. που βρίσκουν τα χρήματα οι διαπλεκόμενοι και τους χρηματοδοτούν αφού όπως λες είναι φαλιρισμένοι; Μήπως από τα χρήματά τους στο εξωτερικό που έβγαλαν 10 μήνες πριν τελειώσουν τα έργα της ΟΛΥΜΠΙΆΔΑΣ; Ή ΚΑΙ ΑΠΌ ΑΛΛΟΎ; έχεις ακούσει τίποτα ή ..... δεν ..... επιτρέπετε να ΓΡΑΦΤΟΎΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΎΝ;

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/12/2011 14:35:02

  Αν δεν πυρποληθούν, βίαια, τα συγκροτήματα αυτών των Μ.Μ.Παραπλάνησης, δεν θα ξεμπλέξουμε. Αλλά βίαια. Όχι με ρυθμίσεις και σου-ψου-μου. Το θεωρώ πιο συμβολικό από το να κάψουμε πχ την Βουλή... Ή τα γραφεία των βασικών μετόχων των ΜΜΠ.

 7. jkr avatar
  jkr 01/12/2011 14:37:10

  Ρε παιδιά, αυτή η φωτογραφία είναι η επιτομή της Ελλάδας του ξεπουλήματος, είναι απίστευτη...όλοι οι...(θ)εσμοί μέσα...

 8. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 01/12/2011 14:45:20

  ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ=ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ: Αυτά που διαβάζω εδώ στο antinews για το τι είναι λαική δεξιά, δείχνουν ότι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται αυτή η λαική δεξιά την έννοια της οικονομικής ελευθερίας δεν έχει καμία σχέση με τον καπιταλισμό. Αντιθέτως αυτή η λαική δεξιά πιστεύει στην δημοκρατία στους θεσμούς και στους νόμους και επομένως πιστεύει στην λαική κυριαρχία. Ας αποφασίσουν λοιπόν εκεί στην ΝΔ τίνος θέλουν να είναι φίλοι: Του λαού ή της πλουτοκρατίας και της διαπλοκής; Και όταν το αποφασίσουν να μας το πούν. Και στην περίπτωση που θέλουν να είναι φίλοι του λαού να μην φοβούνται τίποτα γιατί ο λαός μας είναι και μικρός αλλά είναι και Μέγας.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Χρήστος Δημάρης 01/12/2011 16:29:53

   Αστική και όχι λαϊκή δεξιά χρειαζόμαστε. Κανένα κράτος δεν πήγε μπροστά χωρίς συγκροτημένη αστική τάξη. Η Ελληνική αστική τάξη καταστράφηκε σε 3 δόσεις.
   1) Το 1922 καταστράφηκε η αστική τάξη της Σμύρνης και της Ιωνίας
   2) Το 1955 καταστράφηκε ότι είχε απομείνει στην Κων/πολη
   3) Τη δεκαετία του 1960 μέχρι το 1990 καταστρεφόταν σταδιακά αυτό που άρχισε να δημιουργείται μετά τον εμφύλιο.

   Η τελευταία καταστροφή είναι έργο της Αριστεράς, οι άλλες δυο των Τούρκων. Όλες οι καταστροφές βόλευαν πρωτίστως τους δυτικούς "συμμάχους".

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ anonymous 01/12/2011 17:50:31

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Γι αυτό λέω να μας πει η ΝΔ τι είναι: Λαική ή αστική δεξιά; Αν είναι αστική δεξιά τότε θα έχει την δική σου ψήφο και όχι την δική μου. Αν είναι λαική δεξιά τότε θα έχει την δική μου ψήφο και όχι την δική σου. Πάντως με το να μας κοροιδεύει και τους δυό, κάνει κακό και στους δυό μας αλλά και στον εαυτό της. Στον Χριστιανισμό το πρώτο πράγμα (κυριολεκτικά το πρώτο) που μαθαίνουμε είναι να μην είμαστε υποκριτές.

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 01/12/2011 14:49:32

  Πολυ καλο αρθρο μου εφερε στο νου αυτο το '' Όποιος δεν θυμάται, δεν έχει μέλλον ''και ο Σαμαρας φαινεται να εχει μνημη ελεφαντα .Ιδωμεν !

 10. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 01/12/2011 15:22:18

  το σχολιο του σιγουρου παραπανω το προσυπογραφω με τα 1000 και επειδη εχω στην πλατη μου μισο αιωνα ζωης ,που δεν την εχω ακουμπνησει αλλα την εχω βιωσει μεχρι το μεδουλι ,ε ναι δυστυχως οι εφημεριδες πολιτισμου της δεξιας παραταξης καταντησαν φυλλαδες με ημιγυμνες και αλλα φαιδρα ,που ειναι η εποχη της καθημερινης επι βλαχου!!Οσον αφορα την τοποθετηση Καψη ,και υιου Ψυχαρη αν ισχυει ειναι εντελως κοντρα στο λαικο αισθημα ,και κατι να ειναι αληθεια απο ολα πουτους συνοδευουν ,ε τοτε ο Σαμαρας ανοιγει τον λακκο του? ισως.Μα σε μια περιοδο που ολα ανατρεπονται εκ συστασεως πας και συνεργαζεσαι με ανθρωπους οσο ικανοι και του ΠΑΣΟΚ? ελεος!! εκει στην ΝΔ ζουν σε αλλη χωρα?Και πες τον Καψη τον επεβαλλαν οι του πασοκ που κακατα ψεμματα δικη τους ειναι η κυβερνηση ,μα τον Ψυχαρη τον υιο!συμβουλο?!! η ελλαδα εχει τοσους ικανους ,και στο κατω-κατω της γραφης πες ειναι ικανος και δεν τον ακολουθει η αυρα του πατρος του, μα τωρα !κουκουτσι μυαλο δεν εχουν οι νεοδημοκρατες ηγητορες?η γυναικα του καισαρα δεν πρεπει να ειναι αλλα και να φαινεται,και λυπαμαι με αυτες σας τις επιλογες Κε Σαμαρα αφαιρειτε απο το πολιτικο σας κεφαλαιο ,και πιστεψτε με θα σας χρειασθει στους επομενους μηνες ,μην το σπαταλατε σε φθαρμενα υλικα.

 11. G.K. NEA MAKRI avatar
  G.K. NEA MAKRI 01/12/2011 15:39:17

  παλεύουμε ...μία ο ψυχάρης...μία ο καψής...μία ο παν παν...μιχελάκη, σε λίγο θα φανταζόμαστε τον ρουσόπουλο ως ερασιτέχνη της μιντιακής διαπλοκής..

 12. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 01/12/2011 15:39:33

  Τα γνωστά εχθρικά προς το κόμμα και τον Α.Σ. μέσα , δεν θα γίνουν φιλικά όπως ποτέ δεν έγιναν . Πάντα του τραβούσαν το χαλί κάτω από τα πόδια και κάποτε πρέπει να το συνειδητοποιήσει . Δεν τα έχει ανάγκη, τον έχουν. Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι προς την κατάκτηση του διαδικτύου . Συνεντεύξεις , παρουσιάσεις, επικοινωνία με το κοινό.....άπειρες οι δυνατότητες. Αλλά όσες δυνατότητες και ιδέες να έχεις, αν δεν έχεις και ανοιχτό μυαλό, κάθε προσπάθεια εγκλωβίζεται από τη συντήρηση και πέφτει στο κενό. Και στη ΝΔ φαίνεται μέχρι ώρας , να έχουν επιλέξει την πεπατημένη που οδηγεί κάποιους ,στην ουσία ανίκανους ,να σαμποτάρουν το οτιδήποτε νέο ώστε να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση και τους πολλούς στην αγανάκτηση, με συνέπεια την αδιαφορία και την άρνηση.

 13. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 01/12/2011 15:49:47

  diamond angel
  πολυ καλο σχολιο μεστο και με ουσια αυτο που πρεπει να χαρακτηριζει τον συγχρονο ελληνα εχω προτεινει εδω μεσα ,αλλα<κανεις δεν ανταποκρινεται να συντονισουμε μια προσπαθεια περα απο σχολιαστες εκ του ασφαλους εδω μεσα! να μαζευτουμε καποια στιγμη ολοι εμεις και να αποτελεσουμε αν συμφωνησουμε στην οργανωση μιας ομαδας παρεμβασης στον δημοσιο διαλογο για την δεξια αναγεννηση. Το μπορουμε γιατι ειλικρινα εδω μεσα βρισκονται κρυμμενοι θησαυροι,που η συγγρου τους εχει αναγκη ,στο διαδικτυο ζημωνονται οι νεες πολιτικες,οποιος καταλαβε καταλαβε!!!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Αριστειδης ο δικαιος 01/12/2011 16:09:09

   Ευχαριστώ πολύ! Αριστείδη, το έχεις ξαναγράψει και συμφωνώ μαζί σου.

  • tsapari avatar
   tsapari @ Αριστειδης ο δικαιος 01/12/2011 16:55:16

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οι ικανοί είναι έξω από το μαντρί γιατί εργάζονται και δημιουργούν δεν έχουν χρόνο για μηχανορραφίες και δόλιες ενέργειες διότι τους ευχαριστεί και τους δίνει ζωή η δημιουργία και η πρόοδος

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ Αριστειδης ο δικαιος 01/12/2011 16:55:55

   Φίλε μου για να πάρεις δουλειά όχι μόνο από το δημόσιο αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα ( μέρος κάποιου δημοσίου ή και ιδιωτικού έργου π.χ.) , πρέπει να περάσεις από τα γνωστά 5 επιχειρηματικά ΜΑΓΑΖΙΆ από 5 πολιτικά ΓΡΑΦΕΊΑ και άλλα 2 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΆ. Το πρόβλημα λοιπόν λύνεται μόνο εάν αυτοί που βρίσκονται στο προσκήνιο της ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ π.χ. ΣΑΜΑΡΑΣ θέλουν να συγκρουστούν και να '' ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΟΎΝ '' μαζί τους. Βλέπεις κάτι τέτοιο;
   Εγώ δεν το βλέπω, μακάρι να μην βλέπω καλά αλλά δεν νομίζω. Ο καθένας βλέπει την πάρτη του την οικογένειά του και ας τους άλλους να κουρεύονται, χωρίς να καταλαβαίνει ότι πράττει προς όφελος αυτών που ανέφερα παραπάνω. Μόνο με επανάσταση θα έρθει ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΕ ΕΥΧΟΛΌΓΙΑ και πάνω απ' όλα όχι με τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ - ΕΚΔΟΤΕΣ - ΕΡΓΟΛΆΒΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ._

 14. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 01/12/2011 17:32:01

  Πολύ καλά τα λες. Είχε μια μεγάλη ευκαιρία Ο ΣΑΜΑΡΑΣ να ξεβρομίσει όλη την Ελλάδα και την Ν.Δ. από τον κόπρο του Αυγείου πριν ένα μήνα , διαγράφοντας Κούληδες και Αρούληδες , ΑΛΛΆ ΔΥΣΤΥΧΏΣ δεν τόλμησε.

 15. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 01/12/2011 17:44:14

  Ντολυ βεβαια διαχρονικα αποδεικνυονται ολοι αυτοι οι αρχοντες της δημοσιογραφιας,μονο το ονομα αλλαζει το μπεεεεεεε ειναι το ιδιο.
  Παρατηρειστε καλα την φωτο της αναρτησης,ολοι μεσ τηνκαλη χαρα.
  Τι να πεις τωρα ακομη και για τον Θοδωρακη και μην μου πει οτι δεν ηξερε,ομοτραπεζος τους ηταν.
  Παρακολουθηστε ομως πισω απο τον" αρχιερεα"την φατσα που στολιζει το Πασοκ απο ιδρυσεως του,χρηζει ιδιαιτερας ερευνας ο"εν λογω"

 16. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 01/12/2011 17:45:03

  Μια και συμφωνεις ,και ηδη γιναμε 2 ας το γραφουμε συνεχεια μεχρι να κινητοποιηθουν και αλλοι,δυστυχως οι ελληνες πολιτες εμαθαν ειδικα στα χρονια της μεταπολιτευσης να `δουλευουν` αλλοι για αυτους!Ολο μπλα μπλα και απο πραξεις τιποτα, γιατι? μα γιατι ειναι βαρεια η καλογερικη τοσο απλα.πρεπει να νικησουμε τις παθογενειες μας ως εθνος.καλα τα λιβανιστηρια του λαου αλλα να που φθασαμε!εγω δεν ειμαι οπαδος του αριστερου μακιαβελικου συνθηματος, ο λαος εχει παντα δικιο,για να εξηγουμαστε. Αν σου πει ο αλλος να πεσεις στο γκρεμο θα πεσεις? ε εμεις πεσαμε δυστυχως και να τα χαλια μας.Ο δημαγωγος ανδρεας ευνουχισε και αλλοτροιωσε τουτο τον λαο.


  Καταννοω οσο μπορω φυσικα οτι η θεση του Σαμαρα ειναι δυσκολη,και στην θεση του ολοι εμεις που κρινουμε εκ του ασφαλους δεν ξερω αν θα πρατταμε αλλιως.Ομως η πολιτικη απευθυνεται στον μεσο ανθρωπο με τις μεσες δυνατοτητες κριτικης και πολιτικης σκεψης ,οποτε οταν ο Σαμαρας απο το 2010 εχει σηκωσει αντιμνημονιακη σημαια και κραζει την πολιτκη του Πασοκ,αντε τωρα να πεισει τον σκληρα χτυπημενο απο την πολιτικη του Πασοκ λαο, οτι η κινηση του αυτη να συνεργασθει με το πασοκ και το λαος, ειναι στον αστερισμο του τακτικισμου του για επιτυχη διεξοδο απο την κριση..Δυστυχως φοβαμαι οτι δεινοντας πολιτικο χρονο στο πασοκ να διαχειρισθει οσο καλυτερα γινεται και με τις λιγοτερο δυνατες απωλειες απο την πανωλεθρεια που του ετοιμαζε ο ελληνικος,θα βρεθει ο ιδιος απολογουμενος για την χρεοκωπια που μας εφερε το πασοκ με τις λαθος επιλογες του.Ο Σαμαρας μου θυμιζει ομαδα που κερδιζει 3-ο μεχρι το 85` και με τις καθυστερησεις χανει με 4-3.Το απολυτο χαρακιρι ,μακαρι να κανω λαθος ,γιαυι ο Αντωνης ειναι ωραιος ως Ελλην και του αξιζει να γινει πρωθυπουργος αλλα με τις αλλοπροσαλες αποφασεις του !! Μακαρι και το θελω να διαψευσθω. Πρωθυπουργος θα γινει ειτε ετσι ειτε αλλιως δευ υπαρχει και αλλος για να λεμε και την αληθεια,το θεμα ειναι πως και με ποιους.Το παρελθον δειχνει το μελλον,και ο Καραμανλης ειναι το κοντινο παρελθον ,για να διδαχθει ο Αντωνης αν τον μιμηθει τι θα παθει.Αν διαβαζει αυτα<τα σχολια ο Σαμαρας να ξερει οτι αν και του ειμασθε αγνωστοι ,να ξερει οτι εθιμαστε ενα απο τα καλυτερα και πιο υγιη στοιχεια ελληνων ,που πιστευουμε ακομα σε αυτον μην μας απογοητεισει.

 17. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 01/12/2011 17:59:13

  Στην αρχαια Ελλαδα υπηρχε το σωμα των σοφων,θα ελεγα στον Αντωνη Σαμαρα να πατησει πανω σε αυτο ,και να το προσαρμωσει στα σημερτινα δεδομενα, πως?Μα δημιουργωντας ενα σωμα μεσα στην ΝΔ ,απο γνωστα και κατσαξιωμενα μεσα στον χρονο και τον χωρο της δεξιας παραταξης προσωπα . Με αυτο τον τροπο θα δειξει οτι ξερει να κυβερνησει ,συνδυαζιντας την ορμη και το συγχρονο μα την παραδοση και την βαθεια γνωση ,εν τελει την σοφια των παλαιων σαγωνιστων της συντηρητικης ιδεολογιας ,και αν ψαξει θα βρει πολλους και ικανοτατους,προς θεου ομως οχι εμμισθους γιατι αυτο α αλλειωσει ολη την προσπαθεια.Βεβαια το βλεπω δυσκολο αλλα οχι ανεφικτο.

 18. ΔΙΑΣ avatar
  ΔΙΑΣ 01/12/2011 18:23:00

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ.
  ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΑ (Η Ν.Δ.) ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ= ΟΣΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ΣΦΟΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.
  Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ
  ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.

 19. Y. avatar
  Y. 01/12/2011 18:33:13

  Το ξύλο που ‘φαγε, το καταχάρηκε

 20. Θετταλός avatar
  Θετταλός 01/12/2011 18:56:40

  Σα δεν ντρέπονται λίγο. Η φωτο της διαπλοκής.
  Σήμερα στις τράπεζες οι συνταξιούχοι έκλαιγαν από τις μειώσεις, και όλοι απορούσαν πώς θα ζήσουν από δω και πέρα. Και η κυβέρνηση Βενιζέλου λέει πως τον Ιανουάριο θα ανακοινώσει νέα μέτρα.

 21. tak avatar
  tak 01/12/2011 18:58:05

  Δηλαδή, ο ... "πανσόφους τους αλιείς αναδείξας";

 22. Michal.V. avatar
  Michal.V. 01/12/2011 19:06:04

  Μπράβο ΝΤΑΝΤΟΝ. Επαυξάνω. Το θέμα είναι όμως αν η Ν.Δ. σήμερα και ο Σαμαράς, θα μπορέσουν να εμπνεύσουν μια σταλιά ελπίδα στο καταβαραθρωμένο ηθικό του λαού μας; Μας ζάλισαν μήνες τώρα με την έκτη δόση, τα ντόπια και ξένα παπαγαλάκια και φερέφωνα, για να μας φορτώσουν τον Παπαδήμ(ι)ο. Αλήθεια, πίστευε κανένας λογικά σκεπτόμενος, ότι δεν θα έδιναν την έκτη δόση; Θα ήταν διατεθειμένοι οι τοκογλύφοι μας να χάσουν, από το ποσό των 8 δισ. της δόσης, περίπου 6,3 δισ. € τοκοχρεολύσια; Όχι βέβαια. Τώρα η έκτη δόση πάει. Με τις επόμενες , (7,8,9,...) τι θαγίνει; Θα αρχίσει πάλι το ίδιο τροπάρι; Ακόμα ανέσυραν από τη ναφθαλίνη τον άλλο μεγάλο φωστήρα -άλλοτε υπουργό του κινέζου- και τον έβαλαν να μιλάει για αναβολή των εκλογών. Εδώ θα φανεί η μαεστρία, η ικανότητα του Αντώνη και των στελεχών του, να μας ανεβάσει λίγο το μέτωπο ψηλά για να μπορέσουμε να αντικρίσουμε τον ήλιο της ελπίδας. Όσο για τη φωτογραφία, πραγματικά υπάρχουν κι άλλες πιο χαρακτηριστικές της διαπλοκής.-

 23. Γιώργος avatar
  Γιώργος 01/12/2011 19:14:53

  "Δεν τα έχει ανάγκη! Αυτά προσπαθούν να στηριχθούν πάνω του για να αποκτήσουν λίγη από τη χαμένη τους αξιοπιστία."

  Δεν είναι μόνο η αξιοπιστία. Είναι θέμα νομιμοποίησης του βρώμικου παρελθόντος τους. Θεωρούν τον Σαμαρά ως την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να αποδιώξουν από πάνω τους την τον εσμό της διαφθοράς και των σκανδάλων.

 24. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 01/12/2011 20:00:26

  ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙς, ΠΟΙΟς ΤΟΥς ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?
  ΜΗΠΩς ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗς ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑς ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥς ΑΡΜΟΖΕΙ, ΜΗΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩς ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΑΥΤΟΥς?
  Ο ΛΑΟς ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙς ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥς ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ

 25. Θ avatar
  Θ 01/12/2011 23:35:08

  είπε κάτι ο Πάγκαλος για μαλάκες, κι εσείς στον Κίτσο και στον Σταύρο και τον Αλαφούζο πιστεψατε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.