#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2010 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως πότε η Αντιπολίτευση θα ανέχεται την καταστροφή της χώρας;

Προς μη αναστρέψιμη πορεία;Του Κώστα Ροδινού

Ενώ η χώρα καταστρέφεται, ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε τακτικισμούς για να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Ζήτησε, λοιπόν,  συναντήσεις με τους  πολιτικούς αρχηγούς, σε μια προσπάθεια όχι αναζήτησης συναίνεσης, αλλά εκ των υστέρων επικύρωσης προειλημμένων  αποφάσεων.

Είπε και κάτι άλλο,  που μάλλον πέρασε απαρατήρητο: ότι θα ζητήσει    δημοψήφισμα, αν προταθεί αλλαγή της συνθήκης της Λισσαβώνας.

Αυτό το τελευταίο έχει  μεγαλύτερη σημασία. Το δημοψήφισμα μπορεί να είναι μια πρωτοβουλία που  θα δώσει μεν την ευκαιρία στο λαό να …εκτονωθεί εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία του, παράλληλα, όμως,   θα επιτρέψει στον κ. Παπανδρέου να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το εκλογικό σώμα και να εξουδετερώσει την κριτική της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα επανήλθαν και τα σενάρια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Με δύο κυρίως αποδέκτες του μηνύματος. Το εσωτερικό του κόμματός του (ποιος θα διαμαρτυρηθεί εν όψει  λίστας;), αλλά και προς τα μικρότερα κόμματα (με στηρίζετε, σας διευκολύνω εκλογικά)

Προς πορεία μη αναστρέψιμη;

Ο  κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έχουν υιοθετήσει μια λογική διαχείρισης της οικονομίας με βάση τις επιταγές της τροϊκας.

Δυστυχώς,  αυτή η διαχείριση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας. Χρόνο δίνει στους πιστωτές μας για να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους.

Η χώρα δεν κυβερνάται. Εχει  εισέλθει σε μια τροχιά καταστροφής.

Όμως, το χειρότερο δεν είναι αυτό!  Αν η πολιτική του κ. Παπανδρέου συνεχιστεί για μερικούς μήνες ακόμα, τότε η κατάσταση της οικονομίας μας θα είναι μη αναστρέψιμη, με αποτέλεσμα η χρεοκοπία να απομένει ως φυσική κατάληξη. Δηλαδή, τα πράγματα θα έχουν αποκτήσει τέτοια δυναμική, ώστε η ανατροπή τους να είναι αδύνατη. Πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Παπανδρέου ήδη λειτουργεί ως εκκαθαριστής.

Αυτό μας οδηγεί σε δυο συμπεράσματα:

Πρώτον, ότι η συναίνεση που αναζητά ο κ. Παπανδρέου είναι «φύλο συκής». Καιροσκοπεί απροκάλυπτα  και αποβλέπει να καταστήσει συνενόχους και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Επομένως, συναίνεση με ειλημμένες αποφάσεις δεν γίνεται, αλλά και αν ακόμα ο κ. Παπανδρέου ήταν ειλικρινής, συναίνεση σε μια καταστροφική πολιτική είναι αδιανόητη. Ισοδυναμεί με παραίτηση της αντιπολίτευσης από τον θεσμικό της ρόλο.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος καλόπιστος: Μα ο κ. Παπανδρέου θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε πτώχευση; Ο πρωθυπουργός έχει οδηγηθεί σε κινούμενη άμμο. Με τα καλά λόγια που ακούει από το εξωτερικό, μπορεί να προσδοκά και να ελπίζει μόνο σε μια προσωπική διάσωση.

Χρειάζεται ουσιαστική αντιπολίτευση

Το  δεύτερο συμπέρασμα  απευθύνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Για πόσο ακόμα θα ανέχεται αυτήν την κατάσταση;

Μήπως ήρθε πλέον καιρός να αποφασίσουν να κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση;  Και όταν λέω αντιπολίτευση δεν αναφέρομαι στις  άνευρες γραπτές ανακοινώσεις που οι αρμόδιοι τομεάρχες αναρτούν στο site  της Ν.Δ. και μοιράζουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Εννοώ, να τολμήσει  να αναμετρηθεί  στα σοβαρά με την κυβέρνηση και να επιδιώξει την ανατροπή της.

Μιας  τέτοια αναμέτρηση σημαίνει:

Να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση  να κυβερνά διότι η πολιτική που ακολουθεί ουδέποτε εγκρίθηκε  από τον ελληνικό λαό και βλάπτει τα συμφέροντά  του.
Να καταγγείλει την πολιτική του μνημονίου ότι είναι καταστροφική για τη χώρα και να δηλώσει ρητά ότι αφ΄ εξής θα καταψηφίζει όλα τα νομοσχέδια που έρχονται προς υλοποίησή του. Καμιά στήριξη στην κυβέρνηση του Μνημονίου.
Να υποβάλλει πρόταση μομφής ζητώντας παράλληλα  εκλογές για να αποφασίσει ο λαός.
Να αναλάβει την πρωτοβουλία να οργανωθούν επιτέλους δυο μεγάλες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς κομματικές σημαίες και πλακάτ. Η πολιτική του μνημονίου αφορά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.

Η Ν.Δ. θέλει πράγματι να κυβερνήσει;

Η Ν.Δ. αντί να διαμαρτύρεται που οι κ. Στρος Κάν και Ολι Ρέν δεν ήξεραν το πρόγραμμά της (αλήθεια τι έκανε η ίδια  για να τους ενημερώσει), ας τολμήσει να δείξει στον ελληνικό λαό, ότι έχει άλλη πρόταση, θέλει και μπορεί να κυβερνήσει. Σκιαμαχώντας δεν θα πείσει κανέναν.

Γιατί μπορεί να συμβεί και το εξής. Αν τα μεγέθη της οικονομίας μας επιδεινωθούν δραματικά, (όπως είναι το πιθανότερο) τότε το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς δεν είναι υλοποιήσιμο διότι στο μεταξύ θα έχουν αλλάξει τα δεδομένα επι των οποίων εκπονήθηκε.

Αυτό το έχουν λάβει υπόψιν τους στη Ρηγίλλης;  Εχουν σκεφτεί το εφιαλτικό σενάριο, να κληθεί να διαχειριστεί ο κ. Σαμαράς την πτώχευση της χώρας;

Μη μας αντιτάξουν ότι ακόμα δεν είναι έτοιμοι, γιατί με το ρυθμό αυτό θα …καούν στην προθέρμανση! Στο κάτω-κάτω είδαμε που μας οδήγησαν αυτοί που δήλωναν έτοιμοι και έλεγαν πως είχαν και σχέδιο. Όταν ο λαός είναι σε απόγνωση, θα εμπιστευτεί αυτόν που θα τον εμπνεύσει και τα τον πείσει ότι μπορεί.

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι χθεσινός.

Πέρασε από κρίσιμα υπουργεία, είναι έμπειρος μπορεί να βρεί (και θα βρεί) αρκετούς να τον ακολουθήσουν σε μια εθνική αποστολή για τη σωτηρία της πατρίδας. Εννοείται με ρίσκο, για να ξέρουμε τι μας περιμένει

ΣΧΟΛΙΑ

 1. bromoskylo avatar
  bromoskylo 12/12/2010 14:31:01

  "Να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση
  να κυβερνά διότι η πολιτική που ακολουθεί ουδέποτε εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό και βλάπτει τα συμφέροντά του"
  Θα έλεγα:
  "Να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι έλαβε την πολιτική νομιμοποίηση
  να κυβερνά λέγοντας ψέμματα και εξαπατώντας τον ελληνικό λαό, δυο φορές (Οκτώβριος 2009, 14 Νοεμβρίου 2010)"

  • διηνεκης avatar
   διηνεκης @ bromoskylo 12/12/2010 20:37:02

   Ακουει κανενας εκει στην ΝΔ,προεδρε πρεπει να αλλαξεις πολλα ακομα

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 12/12/2010 14:33:32

  Παντού στην Ευρώπη τα κόμματα της αντιπολίτευσης οργανώνουν διαδηλώσεις και συλαλλητήρια για πολύ πιο ασήμαντες αφορμές.
  Στη χώρα μας, το "αστικό κόμμα" που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση προφανώς θεωρεί "μπανάλ" τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις και απαξιεί να διοργανώσει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μορφή αντιδρασης κατά των δοσιλόγων που κατέλαβαν την εξουσία με τα ψεματα και εκτοτε καταστρεφουν συστηματικά και με δολο οτιδηποτε το εθνικο και κοινωνικα κεκτημενο βρισκουν στο δρομο τους στο δρομο για την global governance που επαγγελονται.
  Ειναι τελικα η μονη λύση η στράτευση με την Αριστερά, όταν σε μια χώρα η Δεξιά απλά...δεν υπάρχει;

 3. λαλακης avatar
  λαλακης 12/12/2010 14:37:22

  Δυστηχως η Ελλαδα δεν εχει ενα μεγαλο κεντρωο-φιλελευθερο κομμα
  που θα ισσοροπουσε το πολιτικο τοπιο και θα ηταν αναχωμα
  στη νεοελληνικη τρελα της Δημοσιολατρειας .

  Τα δυο μεγαλα κομματα (αν και η ΝΔ δεν ηταν καποτε κομμα των ΔΥ)
  ανακυκλωνουν την Ελλαδα των ΔΥ.
  Μην κοπει το δωρο στους ΔΥ,τι θα γινει μετα κεκτημενα τους
  κλπ

  Προσφατα η ΝΔ διαμαρτυρηθηκε -και δικαιως για τις περικοπες στους ΙΥ
  Ομως δε μας λεει τι θα κανει με τους ΔΥ.

  Παντως οπως και να χει το μελλον θα δειξει......

  Αργεντινη ,Αργεντινη, χωρα μαγικη !!!

  • chrisss avatar
   chrisss @ λαλακης 12/12/2010 15:38:54

   Αυτό που είναι προφανές για την στάση της ΝΔ απέναντι στον δημόσιο τομέα, είναι τ΄ότι ο Σαμαράς συμφωνεί με την μείωση του δημοσίου στην Ελλάδα. Μπορεί να διαφωνεί με τις μαζικές απολύσεις, αλλά έστω και με την μέθοδο πρόσληψης 1 για κάθε 5 που φεύγουν, επιθυμεί την μείωση αυτή. Από εκεί και πέρα είναι επίσης σαφές το γιατί δεν πολυμιλάει...θα αφήσει το πασόκ να πιει μόνο του το πικρό ποτήριο της σύγκρουσης με τους συνδικαλιστές του δημοσίου...αυτό τους δημιούργησε, αυτό τους εξέθρεψε, αυτό να τους καθαιρέσει..

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ λαλακης 12/12/2010 16:03:12

   Oρίστε, υπάρχει τώρα το "κεντρώο-φιλελεύθερο" κόμμα που πάντοτε ονειρευόμασταν (αλήθεια, εκείνη η "Δράση" θα εξακολουθήσει να υπάρχει;). Είναι η ΔΗ.ΣΥ. της φερέλπιδος νεάνιδος Ντόρας Μπακογιάννη. Οποιος θέλει ας το ψηφίσει. Ανοιχτός είναι ο δρόμος και το κόμμα αυτό άλλωστε έχει μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ, δυσανάλογα μεγάλη με τη δύναμή του θα έλεγα.
   Δεν πιστεύω να επιθυμεί κανείς φιλελεύθερος το κόμμα αυτό να διογκωθεί χωρίς ψηφοφόρους...

  • lampros avatar
   lampros @ λαλακης 12/12/2010 16:14:06

   Σαχλαμάρες.

   Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι Δ.Υ. Όπως δεν είναι η «λειψή ανταγωνιστικότητα» των Ι.Υ.

   Πάρε όλους τους προυπολογισμούς και δες: το μέγα μέρος των χρημάτων του κράτους πάει σε αποπληρωμές δανείων. Το πρωτογενές έλλειμα είναι μικρό ―πάντως ασήμαντο σε σχέση με τα υπερδάνεια του ΔΝΤ και των νταβατζήδων των αγορών.

   Είπαμε, καλές οι σαχλαμάρες του Πάγκαλου και του κάθε νεοφιλελεύθερου φίτσουλα, αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν. Σε μισθούς και συντάξεις Δ.Υ τα ποσά που δίνουμε είναι ως ποσοστό του ΑΕΠ, τα ίδια με όλη την Ευρώπη, και χαμηλότερα από χώρες όπως Δανία, Σουηδία, κλπ. Και σε ποσοστό εργαζομένων ως Δ.Υ, με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ κλπ μέσα, πάλι στα πλαίσια της Ε.Ε είμαστε, και λιγότερο και πάλι από άλλες χώρες. Καλό το παραμύθι, αλλά ο δράκος είναι μάλλον γατούλα.

   Από την άλλη σε παροχές προς τους πολίτες, υγεία, παιδεία κλπ, δίνουμε ΛΙΓΟΤΕΡΑ από την υπόλοιπη Ευρώπη.

   Που πάνε τα λεφτά; Πέρα από τα δάνεια που ροκανίζουν απίστευτο μέρος των εσόδων, τα τρώνε τα μεγάλα κεφάλια: μίζες, εργολαβίες, φοροαπαλλαγές, προμήθειες, κλπ. Τα δάνεια δηλαδή ανανεώνονται μην και χαθούνε όχι οι μισθοί, αλλά οι μίζες και τα δωράκια στα μεγαλολαμόγια. Να θυμήσω ότι έρευνα της Ε.Ε. έβγαλε ότι το κόστος κατασκευής ενός δρόμου ανα χιλιόμετρου είναι ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ στην Ελλάδα από ότι στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων πανάκριβων σε κόστος ζωής χωρών;

   Να θυμηθούμε ότι έχουμε εκποιήσει κάθε εθνικό πλούτο, από το αεροδρόμιο και την Αττική οδό, έως τον ΟΤΕ και τα λιμάνια; Να θυμηθούμε ότι εκτός μεγαλολαμόγιων οι κυβερνήσεις κάνουν ότι μπορούν για να ΜΗΝ υπάρξει ποτέ ανάπτυξη και ιδιωτικές επιχειρήσεις βιώσιμες από νέους ανθρώπους στην Ελλάδα; Ή ότι φροντίζει τα λεφτά του Έλληνα να πηγαίνουν σε επιχειρήσεις ξένες, ΙΚΕΑ, Λίντλ, Καρφούρ, Πράκτικερ, κλπ κλπ;

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ lampros 13/12/2010 00:00:11

    Πες το ξανά μπας και το χωνέψουν, ξέρουν καλά ότι δεν τους φταίνε οι μισθοί, αλλά αυτό στοχεύουν μόνο, τίποτα από όλα τα άλλα. Και δεν βλέπω τον κόσμο να συγχύζεται για τα άλλα, τα μεγάλα, παίζει στο ρυθμό που του παίζουν. Ούτε η απίστευτη ανοησία της μείωσης μισθών για την ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα δεν έχει ψιλιάσει κανένα?

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/12/2010 14:52:59

  K.Ρ., μακάρι να ήταν "εκκαθαριστης" ο ΓΑΠ... Εκκαθαριστής θα μπορούσε να γίνει αν, μετά την προδοσία της 6μηνης απραξίας και την υποταγή τον Απρίλιο του 2010, είχε κρατήσει επιφάσεις προστασίας του Δημοσίου ή Εθνικού Συμφέροντος... Αλλά ξεχνάω... αυτό το ανέθεσε στους μπράδερς.

  Κάπου γράφει ο Γιανναράς σήμερα «Ο εντολοδόχος της τρόικας πρωθυπουργός Παπανδρέου άρχισε να κλίνει τη λέξη “πατριώτης” σε όλες τις πτώσεις – τις δύο που γνωρίζει».

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 12/12/2010 15:16:11

   Είναι κάτι πολύ χειρότερο από εκκαθαριστής.

 5. παραέλληνας avatar
  παραέλληνας 12/12/2010 14:57:20

  "Οὖτιν ἐγὼ πύματον ἔδομαι μετὰ οἷσ' ἑτάροισι,
  τοὺς δ' ἄλλους πρόσθεν· τὸ δέ τοι ξεινήϊον ἔσται."

  αυτή η κατάσταση έχει λήγει κάπου μέσα στο χρόνο που έρχεται, μετά θα γίνει χαμός. πρέπει η κυβέρνηση να ανατραπεί πριν ξεπεραστεί το σημείο καμπής, πριν ξεπεράσουμε τη φάση της πλαστικής παραμόρφωσης και το σημείο θραύσης, μετά μόνο χούντα ή κάτι τέτοιο, προς τα εκεί το πάνε εξάλλου με τις δημοσκοπήσεις και τα λοιπά στις ειδήσεις: ο κόσμος δεν εμπιστεύεται κανέναν, πρώτος στις δημοσκοπήσεις ο κανένας, στο τέλος την κρίσιμη στιγμή που θα ξεφύγει η κατάσταση και θα περάσουμε στη φάση της εγρήγορσης και την κατάρρευση, ο κανένας ξαφνικά θα πάρει μορφή.

 6. Kostas D avatar
  Kostas D 12/12/2010 15:08:51

  Εκπληκτικό το αρθρο!! Αποτυπώνει ΠΛΗΡΩΣ την πραγματικότητα.

  Να ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ άλλο!! Ο κόσμος ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ, το ζουμε καθημερινά....
  Κι αν μπορουσα να στείλω ένα μήνυμα στην ηγεσία είναι το εξής:

  "ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!! ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!!
  Η κοινωνία ΔΕΝ μπορει άλλο και δεν εχουν οι άνθρωποι την ψυχική δύναμη
  να βγούνε να επαναστατησουν.. κι ετσι φαίνεται εξωτερικά σαν ''να αντέχουν".. ΔΕΝ ειναι ετσι. Οι ανθρωποι γυρω, ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ..δεν εχουν άλλες δυνάμεις, πλεον ουτε για να σώσουν τη χώρα.. ΣΕ ΕΣΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ!!"
  Ακομα πιο δυναμικη αντιπολιτευση με ΝΕΥΡΟ!!!!! Να εκφραζει την ψυχική
  κατάσταση του κοσμου..

  Οσο κι αν κατηγορηθει η χτυπηθει ο πρόεδρος απο τα ΜΜΕ διεθνή κι εγχώρια
  ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ του ελληνικού λαού, μιας και εχουμε ξαναδεί οτι προκειται για διεθνή δικτυα που "χτυπούνε" όσους ηγέτες ειναι κατά της παγκοσμιοποιησης και του ΔΝΤ, οπως πχ ο Καραμανλής, ο Βικτωρ Ορμπαν στην Ουγγαρια, ακόμα και τον Ερντογάν στην Τουρκια πριν μερικά χρόνια όταν πεταξε το ΔΝΤ έξω απο τη χώρα..κτλ..

  ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!!! μην μένει άλλο η κατάσταση ετσι
  κάθε λεπτο που περνάει και η ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ συμμορία παπανδρεου/τροικας στεκονται ακομα στην εξουσια ειναι καταστροφη για την Ελλάδα!!
  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟ.... να ρίξουμε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ,
  ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ κι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ κυβερνηση παπανδρεου!!!!!
  (Οσο κι αν μας παραμυθιαζουν, οτι Ταχα με τις ''αναταραχές μιας ανατροπης
  της κυβέρνησης, θα ανεβουνε τάχα τα σπρέντ..." ΑΛΛΑ εστω κι έτσι
  ας ανεβουνε, ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ κι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
  απο την κατάθλιψη, και με το που έρθει ο Σαμαράς με τη συγκροτημένη
  πολιτική του, θα ξαναπεσει το σπρέντ, μιας και χάρη στο Σαμαρα η Ελλάδα
  θα γίνει σχεδόν αμέσως ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ.. Και σκαλι σκαλι θα έρθει ανάπτυξη.
  Εν αντιθέσει με τώρα που εχουμε τον απροβλεπτο κι ακρως επικίνδυνο παπανδρεου με τη διεθνή συμμορια των μμε που τον στηριζουν..)

  Εδώ πάλι θα επισυνάψω το σχόλιο μου που έχω βάλει και σε αλλες αναρτήσεις,
  http://www.antinews.gr/?p=73821

  "ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΡΟΙΚΑ-ΠΑΣΟΚ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!!!!
  (Λυση 1η- ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ασχετα αν με ψεματα φοβίζουν για την “4η δοση” , η οποια είναι μονο για εξοφληση τοκογλυφων και ΟΧΙ μισθων η συνταξεων οπως ψευδως ισχυριζονται)
  Λύση 2η- ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 157 +εξαπτερυγα εξω!! Μετα να βρουμε και που μένουν οι “τροικανοί” και να τους
  διαολοστειλουμε!!!!!
  Οι Ιρλανδοί ΔΕΝ περίμεναν κανέναν, ΟΡΜΑΝΕ!!!!!
  Μην περιμενουμε να βρεθει απο μηχανης θεός κι εμείς πρέπει κάτι να κάνουμε επιτέλους…!!!!!!!!!

  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!! "

  Κάθε μέρα που περνάει εφαρμόζουν τα "αρρωστημένα" σχεδια τους,
  βλεπετε, Καλλικράτης(που διαχωρίζει την Ελλαδα με τρόπο που κάποιοι θέλουν να το εκμεταλλευτουν σε βαρος της Ελλαδος στο μέλλον, αυτο ειναι η αρχη), μετά το Λαθρονομοσχέδιο, ύστερα το Αιγαιο, μετα το Κυπριακό, μετά η Θράκη,(δείτε και σχετική αναρτηση εδω http://www.antinews.gr/?p=75478), μετα το Μακεδονικό,
  τώρα ερχεται το θεμα με τις "Ηλεκτρονικές ταυτότητε/καρτες του Πολιτη" που πάνε ύπουλα να επιβάλλουν.... σήμερα έγιναν και κάποιες
  διαμαρτυρίες..
  Ε- Λ-Ε-Ο-Σ..!!!!!! Τι περιμένουμε πια ???????????????????
  Υπαρχει δικτατορία δεν το βλέπετε?????

  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/12/2010 15:32:42

  Και έχω ένα πιο απλοϊκό ερώτημα:

  Τι ψήφισε με ξεκάθαρη πλειοψηφία ο κόσμος το 2009; Σίγουρα δεν ψήφισε ΕΚΤ/ΔΝΤ και εκχώρηση εθνικής κυραρχίας. Ή μήπως αυτό ψήφισε στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Δεν νομίζω...

  Και εν πάσει περιπτώσει, το 1940 είπαμε ΟΧΙ επειδή δεν πηγαίναμε τους Ιταλούς. Το 41 παραδωθήκαμε γιατί δεν άντεχε άλλο. Ποιοί επιζώντες της Κατοχής λένε "ναι" σε νέα Κατοχή. Αν "ναι" λένε, κατοχή θα έχουμε. Αλλά για την ώρα μάλλον μας τον βάζει σιγά σιγά ο ΓΑΠ για να το συνηθίζουμε. Δεν νομίζω ότι με ρώτησε ποτέ κανείς... άσχετα τι θα έλεγα.

  Βέβαια όταν και ο Παπαχελάς έχει γίνει Τρέμη, τι να πώ... Καλύτερη η Ανίτα.

 8. Μisha avatar
  Μisha 12/12/2010 15:34:47

  Κώστα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!
  Κατεβάστε τους στον κόσμο γιατί κοιμούνται όρθιοι.
  Η χώρα κρεμεται σε μια κλωστη και απέναντι μας είναι μια στρατιά με 1000 αποβατικά.
  Απόλυτο ΟΧΙ σε κάθε προερχομενο από το μνημόνιο νομοσχέδιο ακόμα και αν σε άλλη περίπτωση θα φάνταζε χρήσιμο.
  Όποιος συμπράξει θα είναι συνένοχος ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ και θα τον πάρει κι αυτον η μπάλλα όταν ο Κανένας αποφασίσει να μπήξει το πυρωμένο σουβλί του στο μάτι του Κύκλωπα που ξεπουλάει την πατρίδα

 9. Kostas D avatar
  Kostas D 12/12/2010 15:38:15

  Εκπληκτικό το αρθρο!! Αποτυπώνει ΠΛΗΡΩΣ την πραγματικότητα

 10. Kostas D avatar
  Kostas D 12/12/2010 15:39:34

  Να ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ άλλο!! Ο κόσμος ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ, το ζουμε καθημερινά....
  Κι αν μπορουσα να στείλω ένα μήνυμα στην ηγεσία είναι το εξής:

  "ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!! ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!!
  Η κοινωνία ΔΕΝ μπορει άλλο και δεν εχουν οι άνθρωποι την ψυχική δύναμη
  να βγούνε να επαναστατησουν.. κι ετσι φαίνεται εξωτερικά σαν ''να αντέχουν".. ΔΕΝ ειναι ετσι. Οι ανθρωποι γυρω, ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ..δεν εχουν άλλες δυνάμεις, πλεον ουτε για να σώσουν τη χώρα.. ΣΕ ΕΣΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ!!"
  Ακομα πιο δυναμικη αντιπολιτευση με ΝΕΥΡΟ!!!!! Να εκφραζει την ψυχική
  κατάσταση του κοσμου..

  Οσο κι αν κατηγορηθει η χτυπηθει ο πρόεδρος απο τα ΜΜΕ διεθνή κι εγχώρια
  ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ του ελληνικού λαού, μιας και εχουμε ξαναδεί οτι προκειται για διεθνή δικτυα που "χτυπούνε" όσους ηγέτες ειναι κατά της παγκοσμιοποιησης και του ΔΝΤ, οπως πχ ο Καραμανλής, ο Βικτωρ Ορμπαν στην Ουγγαρια, ακόμα και τον Ερντογάν στην Τουρκια πριν μερικά χρόνια όταν πεταξε το ΔΝΤ έξω απο τη χώρα..κτλ..

  ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!!! μην μένει άλλο η κατάσταση ετσι
  κάθε λεπτο που περνάει και η ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ συμμορία παπανδρεου/τροικας στεκονται ακομα στην εξουσια ειναι καταστροφη για την Ελλάδα!!
  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟ.... να ρίξουμε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ,
  ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ κι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ κυβερνηση παπανδρεου!!!!!
  (Οσο κι αν μας παραμυθιαζουν, οτι Ταχα με τις ''αναταραχές μιας ανατροπης
  της κυβέρνησης, θα ανεβουνε τάχα τα σπρέντ..." ΑΛΛΑ εστω κι έτσι
  ας ανεβουνε, ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ κι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
  απο την κατάθλιψη, και με το που έρθει ο Σαμαράς με τη συγκροτημένη
  πολιτική του, θα ξαναπεσει το σπρέντ, μιας και χάρη στο Σαμαρα η Ελλάδα
  θα γίνει σχεδόν αμέσως ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ.. Και σκαλι σκαλι θα έρθει ανάπτυξη.
  Εν αντιθέσει με τώρα που εχουμε τον απροβλεπτο κι ακρως επικίνδυνο παπανδρεου με τη διεθνή συμμορια των μμε που τον στηριζουν..)

  Εδώ πάλι θα επισυνάψω το σχόλιο μου που έχω βάλει και σε αλλες αναρτήσεις,
  http://www.antinews.gr/?p=73821

  "ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΡΟΙΚΑ-ΠΑΣΟΚ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!!!!
  (Λυση 1η- ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ασχετα αν με ψεματα φοβίζουν για την “4η δοση” , η οποια είναι μονο για εξοφληση τοκογλυφων και ΟΧΙ μισθων η συνταξεων οπως ψευδως ισχυριζονται)
  Λύση 2η- ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 157 +εξαπτερυγα εξω!! Μετα να βρουμε και που μένουν οι “τροικανοί” και να τους
  διαολοστειλουμε!!!!!
  Οι Ιρλανδοί ΔΕΝ περίμεναν κανέναν, ΟΡΜΑΝΕ!!!!!
  Μην περιμενουμε να βρεθει απο μηχανης θεός κι εμείς πρέπει κάτι να κάνουμε επιτέλους…!!

  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!!

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/12/2010 15:39:48

  Κώστα, το πιο σημαντικό σε αυτά που λες είναι ότι το πρόγραμμα της ΝΔ δεν θα είναι πια υλοποιήσιμο σε λίγους μήνες επειδή η κατάταση θα έχει γίνει μη αναστρέψιμη. Αυτό είναι κάτι που δεν το έχει λάβει επαρκώς υπόψη της η ΝΔ. Δεν είναι ότι δεν θα ξέρει τι να κάνει (πιστεύω ότι θα ξέρει), είναι ότι δεν θα ξέρει τι να πει στο λαό. Θα έχει πολιτικό πρόβλημα και δεν θα μπορεί να προβάλει - πάλι! - ως εναλλακτική απέναντι στον ΓΑΠ...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 12/12/2010 15:55:54

   Επώνυμε,
   Αν η ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών δεικτών (αλλά και του οικονομικού κλίματος) συνεχισθεί (που θα συνεχιστεί) και το πρώτο εξάμηνο του 2011, το πρόγραμμα της Ν.Δ. μάλλον δεν βγαίνει και πρέπει να επανεκτιμηθεί.
   Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω και τι πρόγραμμα μπορεί να γίνει, αν συνεχίσουμε έτσι.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Επώνυμος 13/12/2010 13:29:39

   Ρε φίλε, ο Σαμαράς οικονομολόγος απόφοιτος του Χάρβαρντ δεν είναι? Ολοι αγωνιούμε αλλά αυτός είμαι σίγουρος ότι ψάχνει λύσεις.Τον ξέρουμε τον άνθρωπο. Πάντα στην ζωή του έβαζε πρώτα το εθνικό συμφέρον και όχι το προσωπικό του. Εγώ πιστεύω ότι σπάει το κεφάλι του καθημερινά για το τί πρέπει να γίνει.

 12. Kostas D avatar
  Kostas D 12/12/2010 15:40:16

  Κάθε μέρα που περνάει εφαρμόζουν τα "αρρωστημένα" σχεδια τους,
  βλεπετε, Καλλικράτης(που διαχωρίζει την Ελλαδα με τρόπο που κάποιοι θέλουν να το εκμεταλλευτουν σε βαρος της Ελλαδος στο μέλλον, αυτο ειναι η αρχη), μετά το Λαθρονομοσχέδιο, ύστερα το Αιγαιο, μετα το Κυπριακό, μετά η Θράκη, μετα το Μακεδονικό,
  τώρα ερχεται το θεμα με τις "Καρτες του Πολιτη".... σήμερα έγιναν και κάποιες
  διαμαρτυρίες..
  Ε- Λ-Ε-Ο-Σ..!!!!!! Τι περιμένουμε πια ????

  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥ ΤΩΡΑ!!!!!!

 13. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 12/12/2010 15:42:30

  Κύριε Ροδινέ,
  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου.Ένα παρόμοιο άρθρο με τον τίτλο:
  "Εκεί στη ΝΔ δεν έχουν καθόλου νεύρα;" δημοσιεύω και εγώ σήμερα εδώ:
  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/blog-post_1854.html

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 12/12/2010 16:27:44

   Ευχαριστώ Πέτρο.

 14. The Saint avatar
  The Saint 12/12/2010 15:46:52

  Nα κάνω μιά χαζή ερώτηση?
  Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Σαμαράς, περιμένει εμάς μέσα απο αυτό το blog, η όποιους άλλους να του πούν τι, πότε, και πώς θα το κάνει?
  Πιστευετε πραγματικά πώς, το γεγονός, ότι κάθεται και βλέπει απλώς τι γίνεται, είναι απο ...λάθος εκτιμησή του?
  Απαντήστε μου σας παρακαλώ, και θα επανέλθω...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ The Saint 12/12/2010 15:59:11

   Η ερώτηση σου είναι πολύ σοβαρή και η απάντηση είναι: αλλοίμονο αν καθόταν και περίμενε εμάς να του υποδείξουμε τι πρέπει να κάνει.
   Δεν είναι και δουλειά μας άλλωστε.
   Εμείς τη γνώμη μας δατυπώνουμε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ The Saint 12/12/2010 16:03:56

   Μέχρι στιγμής, κατά τη γνώμη μου, έχει αποδείξει ότι μπορεί να πιάνει τον παλμό του λαού.

   Κατά τη γνώμη μου, και χωρίς να τον γνωρίζω καθόλου μα καθόλου, ο Σαμαράς έχει το εξής θέμα: Πριν καταλήξει σε μια ενέργεια για ένα δεδομένο ζήτημα, προετοιμάζεται πάντοτε στην εντέλεια. Προετοιμάζει την κάθε λεπτομέρεια, ώστε να μην πάει κάτι στραβά. Αυτή την εντύπωση μου δίνει. Μετά, κινείται πάνω στη γραμμή που χάραξε την ώρα της προετοιμασίας. Για να αλλάξει γραμμή, πρέπει πάλι να μελετήσει όλα τα δεδομένα.

   Αυτό είναι πολύ σοφή στρατηγική, όμως εδώ τα δεδομένα αλλάζουν με ριπή πυροβόλου. Ο ΓΑΠ θέτει διαρκώς καινούργια ατζέντα, το ίδιο και η άτιμη η πραγματικότητα. Και ο χρόνος του Σαμαρά έχει μόνον 24 ώρες σε μια ημέρα...

   Πιστεύω ότι ο Σαμαράς πιάνει τα μηνύματα "οργανωμένα", ενώ εδώ θέλει περισσότερο αυθορμητισμό και περισσότερη ταχύτητα στην αντίδραση. Βλέπουμε π.χ. ότι τώρα που το πράγμα προφανώς ζορίζει και πάμε για ξεπούλημα, αποφάσισε να σηκώσει το ζήτημα των εθνικών θεμάτων. Πιο πριν, ενώ φρόντιζε διακριτικά να υπενθυμίζει τις θέσεις του, το κρατούσε πολύ χαμηλά, ενώ ήταν από τα πολύ δυνατά του χαρτιά (για αυτό εξελέγη, κατά τη δική μου γνώμη). Φθάνει το πράγμα τώρα στο απροχώρητο, και τώρα κάνει την κίνηση.

   Και την οικονομία και το Μνημόνιο λοιπόν, κινδυνεύει να την πατήσει με τον ίδιο τρόπο. Εμείς καλά κάνουμε και γράφουμε, και από κει και πέρα, ελπίζουμε να μας διαβάζει και, αν μας διαβάζει, να λάβει υπόψη του την ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΙΝΗ φωνή μας. Αν δεν τη λάβει υπόψη του ή δεν μας διαβάσει καν, δεν θα φταίμε εμείς. Εμείς το καθήκον μας το έχουμε κάνει και θα το ξανακάνουμε, θα τα λέμε μέχρι να πονέσει ο λαιμός μας από τις φωνές και τα ακροδάχτυλά μας στα πληκτρολόγια.

   Πολύ φοβάμαι πάντως ότι η ανάρτηση του Κώστα περί φόβου να φτάσουμε σε μη ανατρέψιμη πορεία στην οικονομία, είναι ακόμη πιο εύστοχη από όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως...

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Επώνυμος 12/12/2010 16:47:01

    Και η λαθρομετανάστευση και η μετατροπή του Κέντρου της Αθήνας σε αφροασιατική ισλαμική χαβούζα είναι εθνικό θέμα, αγαπητέ Επωνυμε.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Επώνυμος 12/12/2010 20:07:04

    Eπώνυμε,
    Είσαι ξύπνιος, πιάνεις πουλιά στον αέρα.
    Οι αντισυστημικές λύσεις είναι οι μόνες ρεαλιστικές εδώ και καιρό.
    Το μνημόνιο είναι η νεκρώσιμη ακολουθία της Ελλαδίτσας.
    Και η ακολουθία γίνεται κατά το θιβετανικό τυπικό , όπου μετά τις προσευχες ακολουθεί ο τεμαχισμός του πτωματος από «ειδικούς» και η «ανακύκλωση» του από τα όρνεα που ήδη έχουν πιάσει σειρά.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Μisha 12/12/2010 20:31:20

     Μίσα, άντε και λέμε 'ναι' σε αντισυστημικές λύσεις. Το ερώτημα είναι α) με ποιον λαό και β) με ποια στόχευση. Ο λαός είναι στην πλειονότητα του καλοπερασάκιας και βολεψακιας. Δεν έχει καμία διάθεση για επαναστάσεις, τις θυσίες που απαιτεί μια έξοδος π.χ. από την ΕΕ. Θα του χαλάσει το Σ/Κ στη Μύκονο με την κοπελιά, πώς να το κάνουμε.

     Από την άλλη, η μεγάλη μάζα των αντισυστημικών προερχόταν μέχρι σήμερα από την αριστερά. Τώρα δημιουργείται μια επίσης μεγάλη μάζα αντισυστημικών από τα δεξιά. Όμως, η δεύτερη αυτή κατηγορία εξακολουθεί να απορρίπτει με την ίδια και μεγαλύτερη από πριν ένταση το σοσιαλισμό. Μπορούν να συναντηθούν αριστεροί και δεξιοί αντισυστημικοί; Μην ξεχνάμε ότι κάπου εκεί υπάρχει και το ΚΚΕ, το οποίο εγκλωβίζει ένα μεγάλο μπλοκ αντισυστημικών δυνάμεων και αναγνωρίζει μόνο τον εαυτό του για 'πραγματική' αντισυστημική δύναμη. Άρα, εντάξει, άντε και πέτυχες να ξεκινήσεις αντισυστημική λύση. Προς τα πού θα πάει αυτή;

     Μην ξεχνούμε ότι για να δημιουργήσει ο Λένιν την ΕΣΣΔ, έκλεισε μια βιαστική συμφωνία ειρήνης με τον εχθρό, στην οποία του έδωσε όλα όσα ήθελε να πάρει. Ζούμε σε καιρούς πολύ πονηρούς και οι δικοί μας εχθροί είναι παντού. Όχι μόνο ανατολικά, αλλά και δυτικά. Θα ζητήσουν να πάρουν τα πάντα.

     Χρειάζεται πρωτίστως ηθική ανόρθωση του έθνους. Αυτό δεν ξέρω αν είναι αντισυστημικό, αλλά είναι το βασικό ζητούμενο...

     • Μisha avatar
      Μisha @ Επώνυμος 12/12/2010 20:59:25

      Το αίτημα για ηθική ανόρθωση του έθνους -όχι υπό εθνικιστική ή φασιστοειδή έννοια αλά χούντα- είναι από μόνο του αντισυστημικό, όταν ο προεδρος της ΕΕ έχει καταδικάσει ως φανατισμό την αναφορά σε έθνη-κράτη.
      Οι αντισυστημικές λύσεις λένε δυο πραγματάκια κατ αρχην, στα οποια νομιζω συμπίπτουμε όλοι ανεξάρτητα από τις αφετηριες μας:
      1.ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «ΧΡΕΟΥΣ», άνοιγμα των λογιστικών κιταπιών του κρατους.Να δουμε, βρε αδερφέ, ποσα , σε ποιους και γιατί «χρωστάμε», πόσα τους εχουμε δωσε μέχρι τωρα και ποσα ζητάνε ακόμα.
      2. Διεκδίκηση ΤΩΡΑ των γερμανικών αποζημιώσεων.Αν η Γερμανία δε δεχτεί, τότε μονομερή διαγραφή των «χρεών» μας προς το Ράιχ από αγορες πολεμικού υλικού και δανεισμό μέσω της ΕΕ.

      Μετά μπορουμε να συναντηθούμε και σε εθνικοποιησεις τραπεζων, αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και άλλα μέτρα που θα μάς δωσουν το ηθικό να σταθουμε αυτονομα στα πόδια μας.

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Επώνυμος 12/12/2010 21:08:29

      Ο Καζάκης πάντως στο Ποντίκι (25/3) λέει ότι την τελευταία δεκαετία έχουμε πληρώσει γύρω στα 450 δις.

     • Μisha avatar
      Μisha @ Επώνυμος 12/12/2010 21:14:56

      Γι αυτο τα λέω, Μαξ...
      Γιατί τους έχουμε δώσει δυο και τρεις φορές τα «χρεωστούμενα».

     • Apollonios avatar
      Apollonios @ Επώνυμος 13/12/2010 15:59:06

      Αντισυστημική αντίδραση αριστερών και δεξιών θα μπορούσε να υπάρξει με "υπερκομματικό" μανδύα μέσω της συμμετοχής στη "Σπίθα" του Μίκη Θεοδωράκη. Με αίτημα την αναδιαπραγμάτευση του (ομολογιακού) χρέους και το φρένο στην πολιτική της εξαθλίωσης και της διάλυσης οικονομίας-κοινωνίας. Ένας μαζικός ξεσηκωμός θα τρόμαζε τηνΤρόϊκα με το ενδεχόμενο "εξαγωγής" του φαινομένου και σε άλλες χώρες, οπότε θα έβαζαν νερό στο κρασί τους και θα πρόσφεραν την('ετοιμη άλλωστε) λύση μια ώρα αρχίτερα. όσο αργούμε να ξεσηκωθούμε τόσο περισσότερο θα μας πετσοκόβουν.

 15. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 12/12/2010 15:50:23

  Έχω την εντύπωση ότι το σημειό χωρίς επιστροφή έχει ξεπεραστεί.
  Η κυβέρνηση του ΓΑΠ από την μέρα που υπέγραψε το Μνημόνιο μετατράπηκε από διευθυντή σε απλό υπάλληλο ,καθώς παρέδωσε τον έλεγχο στο ΔΝΤ.
  Από τη στιγμή εκείνη και με τα οικονομικά νούμερα όπως μας ανακοινώνονται η ανάκαμψη είναι όνειρο απατηλό,είτε πρωθυπουργός γίνει ο Σαμαράς είτε ο οποιοσδήποτε.Οπότε το μόνο που μας μένει είναι να φτάσουμε στο τέλος του γκρεμού και να σταματήσει η αιώρηση.
  Αυτή τη στιγμή αναζητείται ηγέτης να αναλάβει την αναγέννηση της Ελλάδας.
  Το πασοκ προσπάθησε με κόλπα να πάρει το ηθικό πλεονέκτημα που είχε απωλέσει από την πολιτική απάτη του 80΄και 90΄αλλά επειδή "ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται¨ τα γέλοια έχουν κοπεί και απλά διαχειρίζονται την απομάκρυνση τους σε συνεργασία με τους δυτικούς εντολείς τους.
  Του Σαμαρά του δόθηκε ένα λαχείο τον Νοέμβρη του 09 και το κέρδισε.Δυστυχώς στο λαχείο του Σαμαρά ,πλέον ελπίζουν πολλοί .Στο χέρι του είναι να αξιοποιήσει τα κέρδη ή να ξαναγυρίσει στην πολιτική αφάνεια, που αυτή τη φορά θα είναι πολιτική αιδώς.
  Εκτιμώ ότι θα δώσει τον αγώνα τον καλό και θα αναλάβει την ιστορική του ευθύνη καθώς δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει .

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 12/12/2010 20:36:28

   Ξεπερνιέται ο κάβος, ακόμη, αν πειστεί ο κόσμος ότι 'δεν χρεωκοπουμε'. Αυτό ίσως φαντάζει αδύνατον σήμερα (το να πειστεί ο κόσμος για αυτό), αλλά κατά τη γνώμη μου είναι ακόμη εφικτό. Αν μας προλάβει η χρεωκοπία πριν αρχίσει η αναστροφή κλίματος, τότε καήκαμε...

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Επώνυμος 12/12/2010 21:08:17

    Μακάρι να είναι έτσι επώνυμε.

 16. gdp77 avatar
  gdp77 12/12/2010 15:53:31

  Αυτό το άρθρο, μπορεί να πάει απευθείας στον Σαμαρά, στη γυναίκα του, στα παιδιά του, σε όλο του το σόι, στους βοηθούς του, στους συνεργάτες του, μπας και του το διαβάζουν και του το επαναλαμβάνουν όλοι οι παραπάνω κάθε μέρα για να οδηγήσει το λαό?

  Ακούω από παντού ότι οι Έλληνες έχουν αλλοιωθεί, δεν αντιδρούν, κοιμούνται κτλ. Οι Έλληνες θέλουν ΗΓΕΤΗ. Μπορεί ο Σαμαράς; Αν μπορεί, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ (ή μάλλον χθες). Αν δεν μπορεί, να πάει σπίτι του. Συλλαλητήριο με 2-3 εκατομμύρια στο δρόμο, διοργανωμένο από ΝΔ. ΤΩΡΑ.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ gdp77 12/12/2010 16:11:27

   Οι Έλληνες από την κατάθλιψη δεν εχουν δυνάμεις να αντιδράσουν..
   ολα εγιναν γρήγορα κι απανωτά..(Οπως ανεφερα και πιο πάνω)
   Πιστευω όμως ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ, πως αν οργανωθούν μεγάλα συλλαλητηρια, πολλών ομως ημερών ή και μηνα με τελικό στόχο την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης... ( οχι 4ωρες και μια μερα... αυτα δεν εχουν αποτελέσματα).... Ετσι ο κόσμος θα έχει σε κατι να ελπιζει(στη ανατροπή της κυβέρνησης γαπ/τροικας, αρα ΣΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ του
   και θα προσπαθησει να κινητοποιηθεί..)

   Ειδαμε τι είχε γίνει τον περασμένο Μαιο , κι εβαλαν... "ολως τυχαίως"
   αναρχικους να καψουν 4 ανθρωπους (η κοπελα εγκυος) στη μαρφιν..
   Το πασοκ είναι υπουλο, και πετυχαν μ'ενα σμπαρο 3 τρυγονια τοτε..
   (α. Να σταματησουν οι τοτε κινητοπιήσεις, β. τα εγχώρια μμε εκμεταλλευόμενοι τη δολοφονια των υπαλληλων της μαρφιν,να αποσιωπήσουν το γεγονός οτι οι απλοί καθημερινοί ανθρωποι διαδήλωσαν. γ. Να μιλανε τα μμε μονο για
   "αναρχικους" που ταχα "μόνο αυτοί αντιδρουν",ενώ ήταν τόσοι πολίτες που υπέφεραν στην πραγματικότητα. Αλλα τα διεθνή/ εγχώρια μμε εστίασαν σκόπιμα σε αναρχικους, για να παρουσιάσουν τους Ελληνες.. "κακούς" ....)

   ΑΡΑ λοιπον ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ περισσότερο απο κάθε αλλη φορα να γινουν Συλλαλητηρια ΜΕΓΙΣΤΗΣ διαρκειας, να είμαστε ετοιμοι για
   ολα, μιας κι εχουμε να κάνουμε με επικίνδυνη και υπουλη κυβερνηση..
   ΑΛΛΑ!!!! Μην ξεχνάτε 1) οτι η Ελλαδα ειναι δική μας, κι οχι των πασοκων/τροικανών, αρα εχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ να την προστατευσουμε
   κάνοντας τους ΕΜΕΙΣ πόλεμο και διώχνοντάς τους με κλωτσιές!!
   2) Ειμαστε ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!!!!
   ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΩΡΑ!!!!!

   • Μisha avatar
    Μisha @ Kostas D 12/12/2010 21:18:49

    Είναι το shock doctrine που εφαρμόζεται.
    Tα έχει πει ωραία η Ναόμι Κλάιν

    h--p://video.google.com/videoplay?docid=-4231109320246838401#

    Νομίζω πως υπάρχει το βίντεο και με ελληνικούς υπότιτλους.

 17. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/12/2010 15:55:07

  Να γνωρίζετε πάντως ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ κρατάει ακόμα.
  Χτες βρέθηκα στην περιοχή των Εξαρχείων. Μονίμως επί της Ιπποκράτους, της Μαυρομιχάλη και Ναυαρίνου και των πέριξ δρόμων υπάρχουν αστυνομικοί και άνδρες των ΜΑΤ για φύλαξη του ΠΑΣΟΚ. Περνώντας έκανα ένα σχόλιο δυνατά του τύπου "τί το φυλάτε το ΠΑΣΟΚ; από ποιον θα κινδυνεύσει; δικοί του είναι οι μπάχαλοι". Το έχω ξανακάνει και βλέπω ότι οι αστυνομικοί κουνούν επιδοκιμαστικά το κεφάλι τους, χωρίς εννοείται να πουν τίποτα.
  Πετάγεται μία ηλικωμένη καλοντυμένη κυρία, με εμφάνιση αστής, που ανέβαινε την Ιπποκράτους, προφανώς κάτοικος της περιοχής, και μου αντιτείνει με ύφος επιτημιτικό: "Γιατί δεν λέτε για τη ΝΔ; Να λέτε και για τη ΝΔ, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ"! Λες και είναι η ΝΔ κυβέρνηση...

  Της κυρίας αυτής μπορεί να της έχουν πετσοκόψει τη σύνταξη, μπορεί να φοβάται να διασχίσει την Πατησίων απόγευμα, επειδή την ελέγχουν οι μούλτι-κούλτι λαθροφίλοι του "πρωθυπουργού", μπορεί να μην τολμάει να επισκεφτεί τις παλιές της φιλενάδες στην Πλατεία Βικτωρίας και την Πλατεία Αμερικής γιατί θα τη ληστέψουν οι αληταράδες από το Μαγκρέμπ, μπορεί να βλέπει τα παιδιά της να τα φέρνουν δύσκολα, μπορεί, μπορεί....
  Παρ' όλα τα μπορεί, αυτή η κυρία παραμένει πορωμένη ΠΑΣΟΚ μέχρι το κόκκαλο.

  Πολλοί από αυτούς τους "σκληρούς" Πασόκους έχουν ρίζες Εαμογενείς, δηλαδή ήταν κάποτε ο πατέρας ή ο παππούς τους στο ΕΑΜ, μετά ήταν στην ΕΔΑ ή αριστερόστροφοι κεντρώοι. Και εξακολουθούν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν αρχηγός του είναι ένας ηλίθιος (κυριολεκτικά, αυτό υπονοεί ο Γιανναράς στη σημερινή "Καθημερινή", που εκτομίζει τη φοβερή φράση ότι ο ΓΑΠ έχει "σχεδόν βλέμμα πτηνού":
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_12/12/2010_425688).
  Μην περιμένετε, λοιπόν, επειδή εδώ μπαίνουν μερικοί άνθρωποι που θέλουν να ενημερώνονται "εναλλακτικά", ότι η πλειονότητα γνωρίζει το τί πραγματικά συμβαίνει και τις συνέπειες όσων γίνονται τώρα.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ ΒΙΣ 12/12/2010 16:15:09

   ΕΥΓΕ!!!!! αλλά τουλαχιστον εμείς που ενημερωνόμαστε να ενημερώσουμε οσο γίνεται περισσότερο κοσμο.. Βοηθάει κι αυτο..

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΒΙΣ 12/12/2010 16:18:36

   Εξαιρετικό σχόλιο, συμπυκνώνει ακριβώς το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας.

   Το πραγματικό καρκίνωμα της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν "χειρουργηθεί" το ΠΑΣΟΚ από το σώμα της χώρας, θα κινδυνεύσει πολύ σύντομα η χώρα με θάνατο...

   • oxi ki etsi avatar
    oxi ki etsi @ Επώνυμος 12/12/2010 17:11:58

    Δυστυχώς οι "χειρουργοί" απέθαναν στην φυλακή...

  • Μisha avatar
   Μisha @ ΒΙΣ 12/12/2010 20:11:39

   ΒΙΣ

   Φαντάσου τον εαυτό σου να μην έχεις άλλη δίοδο πληροφόρησης πλήν της τηλοψίας.Να είσαι συνταξιούχος που βλέπει τα μυστικά της Εδεμ και μετά Τρέμη, δλδ να έχεις το Πεταλωτή επί μισή ώρα κάθε μέρα σπίτι σου να σου κάνει «διαφωτιση»...
   Η βάση του ΠΑΣΟΚ δεν κρατάει , η προφασισζόμενη έλλειψη συστημικής εναλλακτικής είναι που κρατάει τους, πάλαι ποτέ, βολεμένους στον καναπέ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΒΙΣ 13/12/2010 00:25:47

   Το σημερινό πρόβλημα της Ελλάδας έχει τις ρίζες του στο 1922 και στους πρόσφυγες. Παρόλο που τους πούλησε ο Βενιζέλος και τους οδήγησε ως πρόβατα στη σφαγή, ήταν φανατικοί Βενιζελικοί. Όταν μετά ο Βενιζέλος παραιτήθηκε από τις αποζημιώσεις, έγιναν αριστεροί. Σήμερα ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και δη στην αριστερή πτέρυγα ως πρώην εσωτερικάκηδες.

   Αυτό τι σημαίνει; Σαφώς και υπήρχε κεντροαριστερή παράταξη στην Ελλάδα. Ενισχύθηκε όμως σημαντικά από τους πρόσφυγες με αποτέλεσμα να είναι σήμερα πλειοψηφία ότι και να γίνει. Δείτε την εκλογική σύνθεση της Πελοποννήσου που δεν είχε πρόσφυγες και θα δείτε πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς πρόσφυγες.

   Η δεξιά μπόρεσε να μείνει στα πράγματα μετά τον εμφύλιο τον οποίο κέρδισε, για την ακρίβεια που τη βάλανε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, και όσο το κέντρο ήταν διαλυμένο και δεν έβγαινε στους δρόμους. Η κυριαρχία της κράτησε μέχρι την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς δηλ. από το 1950 μέχρι το 1962. Μετά καίγανε την Αθήνα κάθε μέρα. Μετά βρήκαμε λίγο ησυχία με τη χούντα μέχρι το 1974 και μετά ξανά μάνα τα ίδια. Όταν ήταν έξω από τα πράγματα έκαιγαν τη χώρα.

   Το συμπέρασμα είναι ότι:
   1) είναι περισσότεροι διότι έχουν ενισχυθεί με τους πρόσφυγες
   2) Είναι αμετανόητοι
   3) Θα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ακόμη κι αν αύριο έρθουν οι Τούρκοι και τους βιάσουν.
   4) Μην περιμένετε να κυβερνήσει η ΝΔ ακόμη κι αν κερδίσει τις εκλογές.

   Τι να κάνετε; Πληρώνετε όσους λιγότερους φόρους μπορείτε, βγάλτε το κομπόδεμα εκτός Ελλάδας, επενδύστε σε ακίνητα εκτός Ελλάδας και συμπιέστε την κατανάλωση εντός Ελλάδας όσο μπορείτε για να μην πληρώνετε ΦΠΑ και τουλάχιστον να μην έχετε την αίσθηση ότι σας πιάνουν λαλάκες. Ότι σας πιάνουν λίγο το ξέρετε. Το θέμα είναι να μη σας πιάνουν πολύ.

 18. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/12/2010 15:55:23

  Η ανάρτηση αυτή, ας γίνει ο Θούριος των ημερών μας. Και οι ακομμάτιστες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις, ας γίνουν σε ΚΑΘΕ πρωτεύουσα νομού, όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Και γρήγορα. Όχι άλλη καθυστέρηση με τη δικαιολογία "να μη διαταραχθεί", δήθεν, "η αγορά στις γιορτές".

  Αν ο Δεκέμβρης πρόπερσι ήταν των κατευθυνόμενων μπάχαλων, ας είναι ο φετινός ο Δεκέμβρης του λαού που στενάζει κάτω από τη φασιστική μπότα της Μέρκελ, του Στρως Καν και του Ολι Ρεν. Και το ντόπιο ενεργούμενό τους, ο ΓΑΠ, να φύγει με ελικόπτερο την Πρωτοχρονιά. Όπως ο Αργεντινός πρόεδρος της πτώχευσης!

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Αυριανιστής 12/12/2010 16:16:04

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! + 1000

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/12/2010 15:59:07

  Τις αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις χωρίς κομματικά πλακάτ και χωρίς ταμπέλες ΚΑΝΕΝΟΣ συνδικάτου και καμίας οργάνωσης - αλλά με ελληνικές σημαίες, οπωσδήποτε - τις είχα προτείνει επανειλημμένα από εδώ και μάλιστα πρότεινα η πρωτοβουλία να ληφθεί από ιστολόγια. Καλό είναι να αρχίσουμε να τη δουλεύουμε σοβαρά αυτή την ιδέα. Ουσιαστικά, μπορεί να γίνει απαρχή για ένα ελληνικό Tea Parties.

  • Μisha avatar
   Μisha @ ΒΙΣ 12/12/2010 21:22:41

   Συγκέντρωση υπογραφων ενάντια στο Μνημόνιο.
   Γρηγορη , εφικτη και με άμεσα αποτελεσματα πρωτοβουλία.

 20. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 12/12/2010 16:01:28

  Το θέμα είναι τι εννοούμε καταστροφή της χώρας, γιατί αν σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο αδηφάγος δημοσίως τομέας του 1000+ μηνιάτικου για υπαλλήλους ΔΕ να με συμπαθάτε δεν συμφωνώ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Σοσιαληστής 12/12/2010 16:05:44

   Αν δεν έχουμε ακόμα καταλάβει τι γίνεται, τότε τι να πώ....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Σοσιαληστής 12/12/2010 16:09:00

   Η νοοτροπία αυτή είναι ακριβώς η παγίδα στην οποία θέλει να μας ρίξει ο ΓΑΠ.

   Το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ η διόρθωση των κακώς κειμένων.

   Το Μνημόνιο και η εγκληματική πολιτική ΓΑΠ έρχεται ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑ τη διόρθωση των κακώς κειμένων, αλλά ΔΕΝ έρχεται για αυτό!

   Να φύγει το Μνημόνιο και τα άλλα θα τα βρούμε μετά. Θα κάτσουμε να δούμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, πώς θα βάλουμε σε τάξη τη χώρα, και πώς θα λύσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημά της που είναι η κοινωνική αναξιοκρατία.

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Επώνυμος 12/12/2010 16:20:55

    Συμφωνώ απόλυτα Επώνυμε...
    και μάλιστα το φώναζα και το είχα γραψει κι εδώ μεσα
    προεκλογικα, δεν ξέρω αν επεσε στα ματια σου,
    Ελεγα οτι ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πασοκ/τροικας.. , μετα σε κλιμα πιο βελτιωμενο,και με καλυτερη ψυχολογία, χωρίς τα επικίνδυνα εγκεφαλικα παιχνίδια του γαπ και της συμμορίας του, σκαλι σκαλι θα τακτοποιηθουν ολα
    προς το πολυ καλύτερο απ΄οτι ειναι τωρα και σταδιακα
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα ερθει η αναπτυξη..!!

  • lampros avatar
   lampros @ Σοσιαληστής 12/12/2010 17:43:42

   Άλλος ένας που έχαψε τα κουτόχορτα που ταϊζει ο Πάγκαλος και τα παραμύθια του Μάνου και των παπαγάλων.

   «Αδηφάγος δημόσιος τομέας»; Το λες έτσι, επειδή είδες να ξύνονται οι ΔΥ στις υπηρεσίες που πήγες και συμπαίρανες ότι αυτό είναι ΚΑΙ το οικονομικό μας πρόβλημα, ή μιλάς με νούμερα και στοιχεία; Γιατί, τα νούμερα, δείχνουν:

   α) σε αριθμό ΔΥ (μαζί με ΔΕΚΟ, στρατιωτικούς κλπ) είμαστε ως ποσοστό στο μέσο όρο της Ε.Ε. (και κάτω από κάμποσες χώρες). Η απογραφή έγινε, είναι πλήρης, φτάνουν τα παραμύθια.

   β) σε κόστος για μισθούς/συντάξεις/επιδόματα ΔΥ συνολικά ως ποσοστό του ΑΕΠ είμαστε και πάλι στο μέσο όρο της Ε.Ε. (και κάτω από κάμποσες χώρες).

   γ) το βάρος στα έξοδα του δημοσίου δεν είναι τα παραπάνω αλλά η αέναη ανατροφοδότηση των δανείων, για να πληρώνονται κερατιάτικα μέχρι και 150 ετών. Το πρωτογενές έλλειμα του προυπολογισμού είναι αστείο σε σχέση με αυτά τα ποσά.

   Το μόνο «αδηφάγο» στην Ελλάδα είναι οι 10 οικογένειες, τα 100 αρπακτικά, εργολάβοι, κοράκια κλπ και τα ξένα συμφέροντα. Τα άλλα είναι παραμύθια για πολύ μικρά παιδιά και οπαδούς του Θόδωρα του Παγκάλου...

   Και κατηγορείς το «1000+ μηνιάτικο»;;;!!! Σπουδαίο ποσό, αντί να απαιτούμε να επεκταθεί στον ιδιωτικό τομέα, που τα 700€ έγιναν σχεδόν πλαφόν, μας φαίνεται μεγάλη αδικία κι' όλας. Δεν κοιτάμε που το κόστος ζωής στην Ελλάδα (καλάθι νοικοκυράς) είναι ίσο και χειρότερο από την Ε.Ε, αλλά οι μισθοί από της χαμηλότερους αλλά θέλουμε «να ψοφήσει η γίδα του διπλανού», δηλαδή, που λέει και το ανέκδοτο.

   Με αυτά τα μυαλά θα ^*%&%^% και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με το νέο νόμο, απολύσεις, μειώσεις μισθών, κλπ για να χαίρονται τα λαμόγια στην κορυφή...

   • what avatar
    what @ lampros 12/12/2010 18:31:02

    Ξαφνικά θα μας πεις πως το δημόσιο λειτουργεί κιόλας και δεν χρηματίζεται.

    • Μisha avatar
     Μisha @ what 12/12/2010 21:25:35

     Ο κυριως χρηματισμός στο δημόσιο συμβαίνει από ιδιωτες επιχειρηματίες, τύπου Ζημενς, που λαδωνουν πολιτικούς για να κάνουν τις δουλειες τους

     Ειχε βγαλει και μια ωραια επιταγη προς τον Μητσοτάκη ο μπαμπάς Αλαφουζος.
     Τα κουζινικά του Κούλη είναι ακομα μια περιπτωση

 21. Kostas D avatar
  Kostas D 12/12/2010 16:26:16

  Καλό θα ήταν να ενημερώσουμε αναγνώστες για τις Παγιδες του παπανδρεου..
  οπως αυτη τωρα με τους δημοσιους υπαλλήλους...
  Ο γαπ , εκμεταλλευεται καταστασεις και την ΄δικαιολογημένη χρονια αγανακτηση του κοσμου απέναντι στους δημοσιους υπαλλήλους.... (ΤΗ ΛΑΘΟΣ
  στιγμη για τη χώρα )..... μονο και μόνο για να παρασύρει τον κόσμο..!!!
  Γι αυτό είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ανθρωπος... παίζει με συνειδήσεις κανει
  εγκεφαλικα παιχνιδια και παίζει με τις ψυχές των ανθρωπων.. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!

  • lampros avatar
   lampros @ Kostas D 12/12/2010 17:45:28

   Το ίδιο κόλπο παίχτηκε στις δημοτικές εκλογές.

   Ήθελαν να τιμωρήσουν την Ν.Δ και ψήφισαν ΔΝΤ.

   Με τα χεράκια μας, βγάζουμε τα ματάκια μας.

 22. The Saint avatar
  The Saint 12/12/2010 16:33:26

  Ωραία...
  Σας διάβασα... (και τις απαντήσεις στην ερώτηση που υπέβαλα παραπάνω, και ευχαριστώ)
  Λοιπόν κυριοι συμφωνώ απόλυτα με το να κατέβουμε όλοι στους δρόμους αλλα όχι με κομματικά πλακάτ, παρα μόνο με Ελληνικές σημαίες!
  Αφήστε τα κομματικά! Δεν έχουν προσφέρει , και δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα -πιστέψτε το- στον πραγματικό αγώνα που πρέπει να δώσουμε ώς σκεπτόμενοι πολίτες, που θέλουν τη χώρα τους πίσω, και τους κλέφτες στη φυλακή, γιά να μην πώ γιά εκτέλεση αλα Τσαουσέσκου...

  σ.σ. Για τον Σαμαρά, ...άλλη ώρα. ΟΤΑΝ και ΑΝ έρθει η ώρα του! Γιατι ακόμη δεν...

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ The Saint 12/12/2010 16:43:14

   ΄Οσο αργούμε η γαλανόλευκη θα μετατραπεί σε ρόπαλα και καδρόνια.

  • oxi ki etsi avatar
   oxi ki etsi @ The Saint 12/12/2010 17:31:17

   Ο λαός μόνος του δεν μπορεί να κάνει καμία ανατροπή.

   Καλώς ή κακώς χρειάζεται και η συνδρομή των γαλονάδων...

   Άμα δεις και στην περίπτωση Τσαουσέσκου που αναφέρεις, οι γαλονάδες τον έπιασαν, τον εκτέλεσαν, επέβαλλαν την τάξη, τήρησαν την τάξη και τέλος έγινε μεταβατική Κυβέρνηση και Εκλογές.

   Βέβαια εδώ στην Ελλάδα ποιοί γαλονάδες να βοηθήσουν και να ευαισθητοποιηθούν???

   Αφού να φανταστείς οτι π.χ εσύ ως υποστράτηγος πρέπει να περιμένεις να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ όπου μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών, οι υφυπουργοί, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα αποφασίσουν (!!!) εάν είσαι άξιος εσύ με 40 χρόνια στρατιωτική καριέρα και 5-6 Αριστεία Ανδρείας, να προαχθείς σε Αντιστράτηγο ή όχι...!!!!!!!!!

   Σε όλον τον κόσμο σε κρίνουν οι ανώτεροί σου, εδώ στην Ελλάδα πρόπερυσι σε έκρινε η Ντόρα και ο Βαληνάκης...!!!

   Από Ταγματάρχης κι επάνω πρέπει να είσαι απαραίτητα κομματόσκυλο αλλιώς στις κρίσεις θα σε κρίνουν ως ευδοκίμως τερματίσαν την σταδιοδρομία σου...

   Τα ίδια ισχύουν και στην Αστυνομία...

   Δεν θυμάσαι πρόπερυσι που έβγαλε ο Τριανταφυλλόπουλος έγγραφα της Παπακώστα που έστελνε στο ΓΕΕΘΑ με τον χαρακτηρισμό "να προαχθεί" για δι΄παφορους??????!!!!!!

   Ποιός, η Παπακώστα φίλε μου...

   Αλλά και γκοτζαμ Ταξίαρχος να πάει στην Παπακώστα να ζητήσει χαρτί, εμ αυτό πού το πας...

 23. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 12/12/2010 16:59:04

  Και ενώ ο γαπ πασχίζει για τους λαθρομετανάστες και θέλει
  να τους χτίσει τζαμί με τα λεφτά των Ελλήνων των 10.000.000ευρώ(λειτουργούν
  ηδη 26 νόμιμα)...κόβει το επίδομα των 300ευρώ ανά δίμηνο στους ήρωες της
  Ελλάδας τους πολύτεκνους... Η κατάσταση έχει ξεφύγει άσχημα...πλέον μόνο με κάποια βίαια ανατροπή θα λυθεί. Όμως εκεί στη ΝΔ μόνο για μαλακούς
  καναπέδες τους βλέπω, και ο Σαμαράς δεν ανεβάζει τους τόνους ούτε ζητάει
  τα αυτονόητα. Μακάρι να πάρει το μήνυμα των απλών πολιτών, της λαϊκής βάσης που ξεπαστρεύεται εν ριπή οφθαλμού... Σε λίγο καιρό θα είναι αργά..από
  τα κομματόσκυλα να μην περιμένει τίποτα, είναι ότι και τα πράσινα...
  Μόνο στον μέσο Έλληνα που τον στηρίζει να προσβλέπει!
  Αλλά θέλει και από τέτοια να πας κόντρα σε ολόκληρο το σύστημα, θέλει
  πνεύμα θυσίας...

 24. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 12/12/2010 17:01:05

  @Κώστας Ροδινός

  "Μιας τέτοια αναμέτρηση σημαίνει:

  1. Να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά διότι η πολιτική που ακολουθεί ουδέποτε εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό και βλάπτει τα συμφέροντά του.
  2. Να καταγγείλει την πολιτική του μνημονίου ότι είναι καταστροφική για τη χώρα και να δηλώσει ρητά ότι αφ΄ εξής θα καταψηφίζει όλα τα νομοσχέδια που έρχονται προς υλοποίησή του. Καμιά στήριξη στην κυβέρνηση του Μνημονίου.
  3. Να υποβάλλει πρόταση μομφής ζητώντας παράλληλα εκλογές για να αποφασίσει ο λαός.
  4. Να αναλάβει την πρωτοβουλία να οργανωθούν επιτέλους δυο μεγάλες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς κομματικές σημαίες και πλακάτ. Η πολιτική του μνημονίου αφορά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.
  "

  Αντε κ. Ροδινέ. Αργήσαμε. Αργήσαμε πολύ.

  Αν πάμε μερικούς μήνες έτσι ακόμη, δεν θα έχει μείνει τίποτε για σώσιμο. Ούτε χώμα για θεμέλια θα ξαναβρούμε.

  Πολύ λάου λάου αντιπολίτευση ρε παιδάκι μου. Με τόσες ευκαιρίες που δίνει η κυβέρνηση τώρα έπρεπε η αντιπολίτευση ναχει σηκώσει όλη την ελλάδα στο πόδι. Μα τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν θέλουν να κυβερνήσουν;

  Να μην σκεφτούμε μετά εμείς οι καχύποπτοι ότι μπορεί να είναι όλα και όλοι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να μείνουν καθηλωμένες οι διεκδικήσεις του λαού; Για την αξιωματική του αντιπολίτευση μιλάμε. Οχι για κανένα κομματίδιο.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Θραξ Αναρμόδιος 12/12/2010 17:13:26

   Θράκα,
   δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιο είδος υπόγειας συνεννόησης μεταξύ των δυο κομμάτων.
   Να σου αποκαλύψω, ομως, τι υποψιάζομαι:
   1. Οτι δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της κρίσης. Δεν αποκλείεται μερικοί να πιστεύουν οτι η κρίση θα περάσει σε ένα-δυο χρόνια. Αυτοί πιθανό να λέβε, ας περιμένουμε τη σειρά μας.
   2. Ενας άλλος λόγος οτι δεν πιστεύουν ακόμα οτι μπορεί να ανατρέψουν το ΠΑΣΟΚ.

   Αν προκριθεί αυτή η στρατηγική, επειδή οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες, δεν αποκλείεται η Ν.Δ. να ξεπεραστεί από τα πράγματα και να σύρεται απο τις εξελίξεις αντι να τις διαμορώνει.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 17:14:15

    ....να λένε

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 17:23:59

    Δεν τολμώ να υποψιαστώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση.Αν υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει αυτό τότε καληνύχτα μας.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 12/12/2010 17:28:12

     Εδώ δεν έχουν ακόμα καταλάβει αυτοί που μας κυβερνάνε!

     • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
      ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 18:33:33

      Σωστό κι αυτό.

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 21:02:03

      Δυστυχώς αυτοί που κυβερνούν το ξέρουν
      παρα πολυ καλά.... Εκτελουν σχέδιο..
      Πρεπει να τους ανατρεψουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΣΑ..!!
      Να μην περιμένουμε
      αλλο.. οπως εγραψα και πιο πάνω

     • skeptiki avatar
      skeptiki @ Κώστας Ροδινός 13/12/2010 00:11:58

      κ. Ροδινέ θεωρείτε ότι πολιτικοί, που η δουλειά τους είναι να εκτιμούν καταστάσεις, δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει ακόμα και αυτοί οι φωστήρες θα είναι επαρκείς να μας σώσουν στα δύσκολα? Ήμαστε σοβαροί?

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 23:05:04

    Αν δεν έχει αντιλειφθεί ο Σαμαράς το μέγεθος της κρίσης, προς τι το λιβάνισμα; Αν το έχει αντιληφθεί, προκρίνει πολιτική ώριμου φρούτου; θα έχει σαπίσει και το φυτό.
    Αν δεν πιστεύει ότι μπορεί να ανατρέψει το ΠΑΣΟΚ, να φύγει, να πάει αλλού.
    Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και για τη ΝΔ. Ο πέλεκυς θα πέσει στα κεφάλια όλων, αν βέβαια μας έχει μείνει δύναμη μέχρι τότε.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 23:19:55

    Εμένα, οι συχνοί εδώ, με ξέρετε. Δεν έχω καμμία μα καμμία εμπιστοσύνη, στο πολιτικό και κομματικό κατεστημένο. Εσείς απορείτε με μένα που δεν έχω, κι εγώ μ' εσάς που έχετε εμπιστοσύνη σε όλο αυτό το νεφέλωμα.

    Τα παραπάνω περί μη-εμπιστοσύνης που λέω περιλαμβάνουν σαφώς, σαφέστατα, και τον κ. Σαμαρά.

    Ομως αναγνωρίζω πως, από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις και πολιτικούς αρχηγούς, αυτός στον οποίο μπορούμε να έχουμε κάποια ελπίδα, τούτη την στιγμή, και μάλλον ο καλύτερος από όλους τους αυτή τη ώρα, είναι ο Αντώνης Σαμαράς, και συνακόλουθα και η ΝΔ (στο χάλι της είναι, αλλά τέλος πάντων).

    Μη βιάζεστε όμως...

    Οσο ο Αντώνης Σαμαράς, και η ΝΔ μαζί, δεν μας υπόσχεται αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι, όχι εδώ μέσα μόνο αλλά και εκεί έξω ένας ολόκληρος λαός που στενάζει κι αγκομαχάει και φοβάται, δηλαδή όσο δεν μας λέει

    -πως θα διώξει ΔΝΤ και Μνημόνιο την επομένη που θα γίνει κυβέρνηση
    -πως θα αποσύρει πάραυτα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για να αποκαταστήσει και την ισονομία που προβλέπει το Σύνταγμα στο κάτω κάτω
    -πως θα εφαρμόσει μεθόδους (όχι εξεταστικές βουλευτών και τέτοιες κοροϊδίες) που θα βρουν τους βρωμιάρηδες κλέφτες και ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ μέσα στο δικό του το κόμμα
    -πως θα φροντίσει να ρθουν τα κλεμμένα πίσω
    -πως θα στριμώξει τις τράπεζες να δώσουν δάνεια στις επιχειρήσεις μετά τον πακτωλό χρημάτων που πήραν από το δημόσιο
    -πως θα στείλει τον λογαριασμό ΚΑΙ στις τράπεζες, ΚΑΙ στα κανάλια (ο θεός να τους το ξεπληρώσει), ΚΑΙ στις εισηγμένες, ΚΑΙ στις οφ-σορ ΚΑΙ στον κάθε κατεργάρη που σήκωσε κι έβγαλε έξω από τα σύνορα τρισεκατομμύρια (και περιμένει τώρα τις πτωχεύσεις κι ίσως και καμμιά επιστροφή στη δραχμή για να ρθει να αγοράσει στο τζάμπα περιουσίες), και όχι μόνον στον μισθωτό του δημοσίου τομέα, του ιδιωτικού τομέα, στον αυτοαπασχολούμενο και στον μικροεπιχειρηματία

    δεν πρέπει να του κάνουμε το χατήρι να γίνει πρωθυπουργός αυτός και η ΝΔ κυβέρνηση. Αλλά να τους τσιγαρίζουμε σιγά σιγά μέχρι να καταλάβουν πως έχουν ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ να ρθουν εκείνοι στα νερά μας, και όχι εμείς στα δικά τους.

    Να τους έχουμε στον πάγκο. Τους καίει αυτό. Και μην ακούτε. Ο μέσος έλληνας πολιτικός θέλει να γίνει κυβέρνηση ακόμη κιαν δεν έχει κανέναν σοβαρό λόγο να το κάνει. Αυτή είναι η νοοτροπία ΟΛΟΥΝΩΝ τους. Να γίνουν κυβέρνηση. Κι ότι βρέξει ας κατεβάσει...

    Η θα κάνουν το δικό μας λοιπόν, ή δεν...
    Εκεί να τσιγαρίζονται με τις φιλοδοξίες τους όλοι.

    Αλλιώς, αν κάνουμε τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό τώρα ή και λίγο αργότερα, με τις θέσεις τους όπως είναι τώρα και με την στρατηγική τους και την νοοτροπία τους, σας το λέω τζάμπα θα ταλαιπωρηθούμε. Κι αυτός κι εμείς. Κυρίως εμείς. Διότι σε λίγο θα πρέπει να τον αλλάξουμε και πάλι.

    Αυτή είναι η πρότασή μου προς όλους.

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Θραξ Αναρμόδιος 12/12/2010 23:33:25

     Απορώ ωστόσο πως εξακολουθείς να έχεις ακόμα εμπιστοσύνη στους Ελληνες πολίτες.
     Ειλικρινά πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλοί που ψηφίζουν τα δύο μεγάλα κυβερνητικά κόμματα όχι γιατί ελπίζουν σε κάποιο άμεσο ή έμμεσο προσωπικό όφελος αλλά για την σωτηρία της πατρίδας ;

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ Κάποιος 12/12/2010 23:49:32

      Από όσο καταλαβαίνω ο καθένας ψηφίζει για να εξυπηρετήσει το συμφέρον του.

      Μερικοί αντιλαμβάνονται ότι το δικό τους το συμφέρον είναι παρόμοιο με του διπλανού έλληνα. Πολλοί μαζί έλληνες κάνουν πατρίδα.

      Οσοι λοιπόν διατηρούν την εντιμότητά τους, παρόλη την επέλαση της διαφθοράς, ταυτίζουν ακόμη ατομικό συμφέρον και συμφέρον της πατρίδας (δηλαδή και του διπλανού έλληνα).

      Δεν ξέρω ποιοι είναι οι περισσότεροι. Δεν έχω και λεφτά για να παραγγείλω μέτρηση. Ξέρω όμως πως η τωρινή οργή τους, τους ανάγκασε, αρκετούς έστω, να ξαναβάλουν τα πράματα σε πιο υγιή βάση.

      Θραξ Αναρμόδιος

     • skeptiki avatar
      skeptiki @ Κάποιος 12/12/2010 23:53:04

      Κι όμως πολλοί ψηφίζουν από αδυναμία να σκεφτούν καλύτερη λύση.. τώρα δεν ξέρω αν η ιδιοτέλεια είναι χειρότερη από την αδυναμία σκέψης αλλά τέλος πάντων

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 13/12/2010 00:06:12

      Προσωπικά καμιά οργή δεν βλέπω να εκδηλώνεται τουλάχιστον σε μαζική κλίμακα.
      Πολλούς απογοητευμένους βλέπω επειδή έκλεισε η κάνουλα του φθηνού και γρήγορου χρήματος.
      Και αυτό δεν χρειάζεται να κάνεις δημοσκόπηση για να το δεις.
      Το καταλαβαίνεις από τον λίγο κόσμο που κατεβαίνει να διαμαρτυρηθεί συγκριτικά με την βαρύτητα των μέτρων και την έκταση της ανεργίας.
      Το καταλαβαίνεις από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ παρά το χοντρό δούλεμα που μας ρίχνει, κερδίζει 8 απ'τις 13 περιφέρειες και συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους.
      Εγραψες πολύ σωστά κατά την γνώμη μου ότι:"Ο μέσος έλληνας πολιτικός θέλει να γίνει κυβέρνηση ακόμη κι αν δεν έχει κανέναν σοβαρό λόγο να το κάνει."
      Θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω ότι:
      "Ο μέσος έλληνας πολίτης θέλει να γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ακόμη κι αν δεν έχει κανέναν σοβαρό λόγο να το κάνει."
      Ο μέσος πολίτης θέλει την εύκολη λύση, να απενδυθεί το βάρος της πολιτικής και της κοινωνικής ευθύνης που του αναλογεί και να το μετακυλήσει πάση θυσία, σε μεσσίες,διαχειριστές ή μεσάζοντες.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 13/12/2010 00:11:59

      Διόρθωση: "να έχει" αντί "να γίνει".

 25. λαλακης avatar
  λαλακης 12/12/2010 17:05:24

  Σοσιαλισμος for ever!!!!!!!!!!

 26. λαλακης avatar
  λαλακης 12/12/2010 17:06:02

  Πασοκαραααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 27. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 17:54:17

  Λυπούμαι που θα είμαι λίγο κυνικός.
  α) Πολλοί συμπολίτες μας είναι πεπεισμένοι ότι το Μνημόνιο είναι απαραίτητο για "Να μπει επιτέλους μια τάξη".
  β) Πολλοί συμπολίτες μας είναι πεπεισμένοι ότι η οικνομική πρόταση της ΝΔ είναι ανεφάρμοστη και ουτοπική.
  γ) Πολλοί συμπολίτεςμας θεωρούν ότι μετά από ένα ή δύο χρόνια θα βγούμε από το περίφημο "τούνελ"
  δ) Πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ως υπεύθυνη του οικονομικού προβλήματος της χώρας.

  Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η μνημονιακή προπαγάνδα έχει επιτύχει να περάσει το μήνυμά της σε ικανοποιητικό βαθμό.
  Επίσης, η στάση ενός τμήματος κορυφαίων στελεχών της ΝΔ περί ανάγκης ευρύτερης "συννενόησης" καθιστά τη διενέργεια ουσιαστικής αντιπολίτευσης εκ των πραγμάτων δύσκολη.
  Είναι πιθανό ότι αρκετοί να μην έχουν αντιληφθεί ακόμα όχι το μέγεθος, αλλά το ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημα.
  Φαίνεται ότι η εκχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας, κατά παράβαση του Συντάγματος στο οποίο έχουν ορκιστεί πίστη, δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, αρκεί να εξασφαλίσουμε καμιά καρέκλα.
  Φαίνεται ότι το γεγονός ότι η εμπράγματη υποθήκευση της χώρας έναντι της εξόφλησης του δανείου δεν τους ενοχλεί.
  Φαίνεται τέλος ότι δεν τους ενοχλεί ούτε τογεγονός ότι η εφαρμογή του Μνημονίου δεν θα οδηγήσει στο τέλος σε οποιαδήποτε λύση.
  Αναρωτιέται εύλογα λοιπόν τι τους ενοχλεί.
  Είναι βέβαιο επίσης ότι ο Σαμαράς αυτά τα γνωρίζει. Δεν είναι ούτε χτεσινός ούτε πολιτικά αφελής. Δεν ξέρω όμως τι Ελλάδα θα αναγκαστεί να κυβερνήσει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 18:12:11

   Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
   Και στη διαμόρφωση αυτής της "αληθειας" καταλυτικό ρόλο έπαιξαν και τα γνωστά διαπλεκόμενα ΜΜΕ

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 18:25:52

    Έχω μια αίσθηση ότι, όπως το μετεμφυλιακό "κράτος της Δεξιάς" πέθανε με την ήττα στην Κύπρο, έτσι θα πεθάνει και ο πασοκισμός. Το μέγεθος της εθνικής απώλειας όμως δεν μπορώ να το προσδοιορίσω. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά από την άλλη θέλω να είμαι ρεαλιστής. (Μοιάζουμε λίγο σαν τους Μήλιους αλλά δεν το έχουμε καταλάβει μάλλον). Δεν μας μένει τίποτε από το να συνεχίσουμε τον αγώνα όπως μπορούμε για να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 21:08:55

     ΝΑ ενημερωνουμε ο καθένας ΟΣΟ μπορούμε
     περισσότερους..!! Ειναι ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ!!
     Να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την κυβερνηση επιτελους!!!!

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/12/2010 00:06:14

     Μόνο που "το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς", Γιάννη, μετά την καταστροφή στην Κύπρο βγήκε ενισχυμένο παίρνοντας (η μετεξέλιξή του) 54% στις εκλογές που ακολούθησαν αυτή την καταστροφή. Λες τώρα, μετά την επερχόμενη χρεωκοπία-καταστροφή της Ελλάδας από το μνημόνιο, να ξαναπάρει το ΠΑΣΟΚ (ή η μεταξέλιξή του) 54%; Σύγκρυο με πιάνει στην ιδέα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 13/12/2010 00:03:00

    Ειδικά το πρώτο από όσα ανέφερε ο Γιάννης Φαίλτωρ, μην ξεχνάμε πως όχι μόνο τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ το λένε, αλλά πρώτος (εκ των δημοσίων προσώπων) που το ξεστόμισε ήταν ο "αριστερός" Δημ. Χατζησωκράτης. (Ναι, αυτός ο υπαρχηγός του τάγματος των σαλονάτων του Κουβέλη...)

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 18:20:08

   Δεν θα συμφωνήσω. Αν δούμε το πως εξελίχτηκε η όλη ιστορία από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε μέχρι σήμερα θα δούμε ότι το επιχείρημα ότι το Μνημόνιο θα μας κάνει καλό και ότι απλά θα είναι μια πολύ συντομη δυσάρεστη παρένθεση έκχασε ραγδαία έδαφος και έπαψε να αποτελεί υπολογίσιμο προπαγανδιστικό μέγεθος. Θυμηθείτε πόσο άκαιρα και κατατροφολογικά ακούγονταν εκείνοι που υποστήρζαν ότι μέσα σε ένα χρονο το Μνημόνιο θα μας οδηγήσει σε χρεοκοπία και ότι το ΔΝΤ είναι εδώ για να αρμέξει ό,τι μπορεί να αρμέξει για χάρη των δανειστών μας. Αυτοί που πιστεύουν ακόμα ότι το Μνημόνιο θα τελειώσει σύντομα και ότι θα μας βοηθήσει σε βάθος χρόνου είναι ένα μικρό ποσοστό. Μπορεί να είναι γύρω στο 20-30% ακόμα αλλά αμελητέο μπροστά σε εκείνους που αρνούνται την αναγκαιότητά και την χρησιμότητά του. Αυτοί που θεωρούν την πολιτική πρόταση της ΝΔ ανεφάρμοστη είναι όχι γιατί δεν συμφωνούν με το αίτημα άμεσης εξόδου από το Μνημόνιο αλλά γιατί είναι σαν να κουβαλάμε a knife to a gun fight. Οι δανειστές θέλουν τα λεφτά τους (που τα έχουν παει τρίδιπλα τόσα χρόνια) τώρα! Βέβαια, όσοι τους είπαν "πάρτε τα @@@@ μας" όπως η Ρωσία και η Αργεντινή όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν από τις αγορές αλλά πολύ σύντομα ανέκτησαν την διεθνή εμπιστοσύνη. Δεν πείθει η πρόταση της ΝΔ γιατί δεν έχει ούτε ψυχή ούτε ταυτότητα. Την ώρα που πηδάνε οι άνθρωποι από τα παράθυρα, που κόβονται το φως και το νερό στις οικογένειες, που χάνονται σπίτι και περιουσίες, που κόβεται το ψωμί του γέροντα, το άλλο "μείγμα πολιτικής" ακούγεται μια από τα ίδια στα αυτιά του μέσου Έλληνα. Ιδίως όταν τα μεγαλοστελέχη που υποστηρίζουν αυτό το άλλο μείγμα φορούν sebago και πουκαμισάκια των 80 ευρώ. Και όταν ακούνε νεοδημοκράτες βουλευτές να ξινίζουν τα μούτρα τους όταν λένε ότι η ΝΔ δεν κάνει πεζοδρόμιο λες και ανατράφηκαν όλοι τους σην πορφύρα οι γαλαζοαίματοι τρομάρα τους, τότε καταλαβαίνει ότι είναι μόνος του. Η άλλη λύση, η έξοδος από την ΟΝΕ και την ΕΕ με κραιτκοποιήσεις τραπεζών και σχεδιασμένη οικονομία ώστε να αντιμετωπιστούν ομαλά οι επιπτώσεις από μια στάση πληρωμών και να προστατευτεί ο λαός από τις αρχικές δυσχέρειες του φαίνεται προς το παρόν πολύ ριζοσπαστική. Προς το παρόν, γιατί αργά η γρήγορα, καθώς θα χάνεται το παν και η χώρα θα βουλιάζει φτωχαίνοντας όλο και περισσότερο, θα αποδειχτεί ότι είναι η μόνη λύση.

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 18:32:34

   Όλες οι αυτοκρατορίες πέσαν εκ των έσω,
   Το πασοκ δεν κινδυνεύει από το Σαμαρά αλλά από τον ίδιο του τον εαυτό.
   Οι βολεμένοι πασόκοι τώρα που βλέπουν να χάνουν τα προνόμια τους δε θα έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν το ΓΑΠ.Άλλωστε αυτό φάνηκε και από τις τελευταίες εκλογές.Το 60% αποχή δεν ήταν μόνο ΝΔ αλλά και πασοκ.
   Αυτοί λοιπόν ανέβασαν το ΓΑΠ ,αυτοί και θα τον ρήξουν.

  • λέων avatar
   λέων @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 19:48:46

   Φίλε μου είσαι κάτι παραπάνω από σωστός.Δεν διαφαίνεται φως στο τούνελ.Οι σοσιαλιστές έδειξαν ότι "ξέρουν" να κυβερνούν και ουσιαστικά αλλά και επικοινωνιακά.Όταν λέω ουσιαστικά εννοώ όλα τα δραστικά μέτρα που παίρνουν απέναντι στους καλοπληρωμένους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και κάποιων "χρυσών" υπουργείων.Νοείται υπάλληλος δημοσίου με 5000-7000 ευρώ το μήνα? Υπάλληλοι χωρίς τα κατάλληλα προσόντα να πληρώνοντε με απίστευτους μισθούς?Τι έκανε ο Καραμανλής για όλους αυτούς?Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Αντιθέτως έδινε παχυλές αυξήσεις σε όλους αυτούς , ¨γιγάντωσε" το δημόσιο με διορισμούς-ρουσφέτια .'Ερχεται τώρα ο Σαμαράς και μιλά για μνημόνιο,αντιμνημονιακή πολιτική κτλ σε ποιούς? Στους χορτασμένους?Ο Παπανδρέου -όχι ότι δεν ευθύνονται κι αυτοί για το χάλι-επιχειρεί πρώτα επικοινωνιακά να κάνει τομές.Τουλάχιστον ας του καταλογίσουμε την προσπάθεια.Πού βλέπετε το άδικο? Ότι προσπαθεί να κάνει περικοπές σε παχυλούς μισθούς?Κάποιος σε αυτή εδώ την ενότητα έγραψε για συλλαλητήρια από μέρους της ΝΔ για αντίσταση στους δρόμους κι άλλες τέτοιες ανοησίες.Πως θα γίνουν όλα αυτά όταν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι 176 δις ευρώ μόνο από τα νοικοκυριά?Ποιός θα αντιδράσει λοιπόν?Αυτά τα έχουν μελετήσει οι σοσιαλιστές , προχωρούν ακάθεκτα στις αποφάσεις τους και ο λαός από ότι φαίνεται τους στηρίζει (μέτρηση 12/12- 39%).Αυτά που ο Κωστάκης Καραμανλής δεν αντελήφθη,όταν ακόμα ο λαός του έδωσε τη μεγάλη δύναμη του 45%.Η κρίση όντως είναι ευκαιρία αρκεί ο έτερος Γιωργάκης μην ενδώσει ελέω πελατειακών σχέσεων.

  • astor avatar
   astor @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 21:31:49

   ....Είναι βέβαιο επίσης ότι ο Σαμαράς αυτά τα γνωρίζει. Δεν είναι ούτε χτεσινός ούτε πολιτικά αφελής. Δεν ξέρω όμως τι Ελλάδα θα αναγκαστεί να κυβερνήσει....

   Kai επειδη τα γνωριζει? Αυτα που πρεπει να πει και να κανει τα κανουν αλλοι--το κκε για παραδειγμα-- αλλα και αν τα πει και τα κανει θα ερθει σε διασταση με τη δεξια του ριζα ή την αστικη του αντιληψη.Τιποτα δεν θα κανει παραμενοντας μεταξυ σφυρας και ακμονος.Αλλου θα βαλουμε τις ελπιδες μας και εκει θα στρατευσουμε τη δυναμικη μας.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ astor 12/12/2010 21:49:29

    astor

    εδώ όμως εμείς εχουμε φθάσει σε "διάσταση με το" μέλλον μας και το αύριό μας.

    Οι προτεραιότητές μας ήταν και παραμένουν:

    -κάποιος να σουτάρει το ΠαΣοΚ από την κυβέρνηση. Τώρα. Θάναι ένα κόμμα, θάναι δυο, εμένα δεν με πολυενδιαφέρει (ούτως ή άλλως σιγά τις ιδεολογικές τους διαφορές, αφού όταν κυβερνούν όλοι βλέποντας και κάνοντας είναι), ΑΡΚΕΙ να τηρήσουν και τα παρακάτω σημεία
    -κάποιος να σουτάρει ΤΩΡΑ το ΔΝΤ και το Μνημόνιο. Χθες ει δυνατόν.
    -κάποιος να στριμώξει λίγο τις τράπεζες που πήραν κοντά 80 δις σε ρευστό και εγγυήσεις, που δανείζονται με 1% από την ΕΚΤ, και παρόλα αυτά η "πιάτσα" όπως την είπε και ο κ. Σαμαράς, έχει στεγνώσει, σαν ναυαγός στην έρημο
    -κάποιος να κάνει ΑΝΑΠΤΥΞΗ και να πάρει ΑΜΕΣΑ μέτρα για το ζήτημα. Να πάρει μπρος το μηχανάκι. Να πατήσει μανιβελιές γερές. Να το σπρώξει. Θα πεθάνουμε αλλιώς, θα κορακιάσουμε
    -κάποιος να μας κάνει εθνικά υπερήφανους με τους χίλιους δυο που μας τριγυρνάνε και θέλουν να μας κομματιάσουν την χώρα μας
    -κάποιος να χώσει κάναν βρωμιάρη στη φυλακή, από αυτούς που πήραν τα πολλά τουλάχιστον, και πρώτα αυτούς που έχει στο δικό του κόμμα
    -κάποιος να ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΑΥΤΙ, μέχρι να το ξεχειλώσει, στην δημόσια μηχανή, και να βάλει όσους συλληφθούν ατακτούντες τιμωρία, με το ένα πόδι ψηλά, να τον βλέπουν και τα άλλα παιδάκια να συνετίζονται, και να του κόψει και τον μισθό κάνα εξάμηνο

    Αν όλα αυτά φέρνουν κάποιον σε διάσταση με τις ρίζες του, ποσώς με ενδιαφέρει. Θες να σου πω τώρα κι εγώ το προσωπικό μου δράμα και τις "διαστάσεις" μου; Δεν πάει έτσι. Αμα δεν μπορούν να πάρουν ρίσκο, ας κάνουν άλλη δουλειά.

    Κι επιτέλους ας βάλουν δυο τρία πράματα στο μυαλό τους καλά:
    1) η ελλάδα ΔΕΝ είναι η ίδια χώρα που ήταν πριν κάνα 10-μηνο
    2) δεν θα πάει ο λαός με κανενός τα νερά, και με κανενός τα όνειρα, αυτοί πρέπει να πάνε με τα δικά του

    Θα το σουτάρει τέλος πάντων (συστεμικά, δεν χαλιέμαι καθόλου εγώ, αλλά αν αργήσει λίγο ακόμη...) κάποιος αυτό το ΠαΣοΚ, ναι ή όχι;

    Κάλεσε κανείς τον λαό και του ζήτησε να τον βοηθήσει να σουτάρει το ΠαΣοΚ και δεν το άκουσα;

    Πως τον κάλεσε; Ελάτε να κάνουμε αυτό που σας λέω για να το ρίξω;

    Εμ, είπαμε. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

    Θα το καταλάβει κανένας αυτό ή θα οδηγηθούμε στα χειρότερα;

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Θραξ Αναρμόδιος 12/12/2010 22:15:02

     ΠΕΣ' ΤΑ......
     Συμφωνω, δεν ξερω αν είδες και τα δικα μου σχόλια.
     Επιτέλους πρεπει εμεις οι πιο μαχητικοί να ενημερώσουμε ακόμα περισσότερους και να
     βοηθησουμε ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ/ΤΡΟΙΚΑ απο τη χώρα..

     Ειπες
     "1) η ελλάδα ΔΕΝ είναι η ίδια χώρα που ήταν πριν κάνα 10-μηνο
     2) δεν θα πάει ο λαός με κανενός τα νερά, και με κανενός τα όνειρα, αυτοί πρέπει να πάνε με τα δικά του"

     ΣΥΜΦΩΝΩ κι ΕΠΑΥΞΑΝΩ με το 2ο....
     Γι' αυτό τους εκλέγει/διορίζει ο λαός, για να πηγαίνουν με τα νερά του, να υπερασπιζονται τα συμφέροντά της χωρας...
     ΑΡΑ εχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ο λαός οταν αυτοι
     που κυβερνουν, πάνε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ενάντια στη βουληση του αλλα και ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ τη χώρα,
     ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ αν χρειαστει
     και να ζητησει ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!

     Οτι και να προκύψει , εφόσον ειναι με πρωτοβουλια και βούληση του λαού ΣΙΓΟΥΡΑ θα ειναι πολυ καλυτερο απο τωρα που ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ στην κυβερνηση.. που ΔΕΝ επιθυμει κανενας !!

 28. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 12/12/2010 18:26:41

  Aς δούμε λιγάκι την πρόταση ανατροπής μέσα στη σημερινες και των 2-3 επομένων μηνών συνθήκες.
  Η ΝΔ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για 2 μεγάλα συλλαλητήρια. Δεδομένων 1.της λόγω πολιτικού DNA αντπάθειας του κόσμου της για τέτοιου είδους εκδηλώσεις συνθήκες 2. της άρνησης εκατοντάδων χιλιάδων Νεοδημοκρατών 3 φορές σε 1,5 χρόνο να την ψηφίσουν 3. της μη συμμετοχής άλλων οργανωμένων δυνάμεων αφού θα είναι πρωτοβουλία της ΝΔ δεν υπάρχει κίνδυνος να φτάσουμε σε ένα φιάσκο? Αλλά ας υποθέσουμε ότι οι συγκεντρώσεις πετυχαίνουν. Κατατίθεται και πρόταση μομφής. Μάλλον δεν θα περάσει αλλά ας υποθέσουμε ότι ο Παπανδρέου τσατίζεται παραιτείται και λέει "ΟΚ πάμε σε εκλογές γιατί αυτοί η τρισάθλια ΝΔ με υπονομεύει και δεν αφήνει να κυβερνήσω την χώρα πάνω που αρχίζει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι" Ρίξτε και μια ματιά τι λέει πιο πάνω ο Γιάννης Φαίλτωρ (5.54), σκεφθείτε δημοσκοπήσεις και τις πρόσφατες εκλογές , θυμηθείτε το επικοινωνιακό περιβάλλον και πείτε μου πόσες πιθανότητες υπάρχουν σε τέτοιες συνθήκες να κερδηθούν εκλογές, πολύ περισσότερο αυτοδυναμία και ακόμα περισσότερο θετική ψήφος και ισχυρή μετεκλογική στήριξη από τη κοινωνία στη ΝΔ, στήριξη που είναι απολύτως απαραίτητη σε μια Νεοδημολρατική κυβέρνηση που θα έχει πολλαπλάσια εμπόδια από αυτά που έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ firiki2010.wordpress.com 12/12/2010 21:14:20

   Ναι, αλλα τετοιες σκέψεις αν κάνουμε ''αυτοσαμποταρουμε" τους εαυτούς μας απο το να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Τη στιγμή
   που η εγκληματικη κυβέρνηση κάθε λεπτο που περνάει
   καταστρεφει τη χωρα.....
   Διαβασε και τα σχολια μου πιο πάνω.
   ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!!!!!

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Kostas D 12/12/2010 21:49:14

    "Ανατροπή τώρα!", αλλά δεν μου λες πως!
    "Αυτοσαμποτάζ" δεν είναι να αναγνωρίζεις τις συνθήκες γύρω σου. "Αυτοσαμποταζ" είναι να ενεργείς σαν οι συνθήκες να είναι αυτές που θα ήθελες.
    Η λέξη - κλειδί των σχολίων σου είναι "ενημέρωση". Προφανώς συμφωνώ (μια και έχω blog στο οποίο γράφω μανιωδώς, θα ήταν δύσκολο να διαφωνούσα). Το θέμα είναι όμως αν η όποια ενημέρωση γίνεται έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ώστε να ωριμάσουν συνθήκες ανατροπής. Κατά τη γνώμη μου όχι!
    Εννοείται ότι αυτός δεν είναι λόγος να μην ενταθεί η προσπάθεια. Αλλά πρέπει να έχουμε υπ΄ όψη μας ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να αποδώσουν άμεσα, οπότε χρειάζεται να κάνεις υπομονή και να δρας μακροπρόθεσμα. Το καταλαβαίνω ότι είμαστε σε κρίση και εν όψει κινδύνων αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

 29. giannis avatar
  giannis 12/12/2010 18:35:41

  σε περίπτωση που η νδ θέσει θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης αμέσως θα γίνουν εκλογές, θα ξαναβγεί ο ΓΑΠ και κλάφτα Χαράλαμπε μετά με πρόσφατη δεδηλωμένη.
  Ειναι καταστροφή για τη χώρα εκλογές τώρα.

 30. Petros avatar
  Petros 12/12/2010 18:41:36

  Η Ν.Δ. θέλει πράγματι να κυβερνήσει;
  ΟΧΙ απαντά με την μέχρι τώρα στάση της .
  ΟΧΙ εισπράττει και ο λαός πλειοψηφικά.
  Αυτό εκφράζει και η αποχή 60% του β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

  Ο ΓΑΠ θα συνεχίσει να υποδύεται τον Έλληνα πρωθυπουργό χωρίς σοβαρές αντιστάσεις όσο στον ελληνικό λαό από την ΝΔ δεν θα προβάλλεται
  1. Η σαφής απαίτηση άμεσης απομάκρυνσης του ως επικίνδυνου για τον τόπο.
  2. Η σαφής ικανότητα -επιθυμία - αναγκαιότητα να αναλάβει άμεσα την κυβερνητική εξουσία.

  Δυστυχώς προς το παρόν στην κοινωνία κυριαρχεί η αντίληψη ότι η ΝΔ δραπέτευσε στα δύσκολα από την εξουσία δια του ΚΚ και την αποφεύγει στα ακόμα πιο δύσκολα δια του Αντώνη Σαμαρά.

  Έτσι όμως ο ΓΑΠ θα ολοκληρώσει το ''έργο του '' ακόμα και αν η αποχή φτάσει το 80%

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Petros 12/12/2010 18:43:54

   ++++++++++++++++++++++++++++++

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/12/2010 18:45:26

  Ολες οι δημοσκοπησεις δειχνουν οτι προηγειται το ΠΑΣΟΚ.Η ΝΔ εκ φυσεως δεν διαθετει και οπλα κοινωνικης αναταραχης και οι κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ ολοκληρωνουν τις τετραετιες τους.
  Να προσθεσω οτι υφεση -4% δεν ειναι πρωτοφανης για αλλες χωρες.Η Γερμανια το 2009 ειχε υφεση -4%.Eιναι πρωτοφανης βεβαια για την Ελλαδα και ερχεται και ενα αλλο -3% φετος.Παρ ολα αυτα αν ο λαος δεν διακρινει εναλλακτικη λυση -που δεν διακρινει - θα παμε μεχρι τελους.
  Για το τι θα γινει μετα δε νομιζω οτι αν φθασουμε στο 2013 θα ζητησει κανεις απο το Σαμαρα να εχει το ιδιο προγραμμα με το 2010.

 32. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 12/12/2010 18:54:57

  @ Κωστα,
  Συμφωνω απολυτα με το περιεχόμενο της ανάρτησης. Υποθέτω ομως οτι ο Σαμαράς δεν θέλει να εξωθησει τωρα τα πραγματα σε ακραίες καταστάσεις. Οταν εχεις μεινει πάνω απο δεκαετία στο "ψυγείο" εχεις μαθει να περιμένεις και να είσαι πιο τακτικιστής.
  Μονο οταν το βαθυ οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, που ελέγχει ολο την δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, εκφυλιστεί και καταρρεύσει υπο το βάρος των εξελίξεων τοτε θα ειναι η ωρα του Σαμαρά. Οποιαδήποτε "κίνηση" τωρα θα ειναι λίγο πρόωρη και ενδεχομένως θα συσπειρώσει το υπο καταρρευση συστημα ΠΑΣΟΚ...
  Βεβαια, θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς οτι κάθε μέρα που περνάει δημιουργεί συνθήκες μη αναστρέψιμες για τον λαό και την χώρα... συμφωνω απόλυτα με αυτό. Δεν νομίζεις ομως οτι καλυτερα να κυνηγάνε στο τέλος ολοι μαζι τον ΓΑΠ παρά να βρεθεί πρόωρα στην θέση του ο Σαμαρας? Μόνο ο Μητσοτάκης και η Θεοδώρα θα ήθελαν μία τέτοια εξέλιξη!
  Προσωπικά εχω εμπιστοσύνη στον Σαμαρά για το timing της αντεπίθεσης... οταν εχεις βρεθεί στο "ψυγείο" για τόσα χρόνια έχεις ωριμάσει για να ξέρεις πότε ειναι η κατάλληλη στιγμή... λίγο υπομονή χρειάζεται απο όλους μας ακόμα κι αν η κάθε μέρα που περνάει κάνει τα πράγματα χειρότερα... ισως ετσι πρέπει να γίνει για να ξεβρωμίσει η κατάσταση γενικότερα...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ DeltaLamda 12/12/2010 19:27:47

   DeltaLamda,
   Δυο μόνο παρατηρήσεις:
   Τη μια την ανέφερα ήδη. Αν η οικονομία μπεί σε μη αναστρέψιμη πορεία, η πτώχευση θα είναι αναπόφευκτη,
   Δεύτερον, για να σηματοδοτήσεις την έναρξη μιας πορείας διεκδίκησης της εξουσίας πρέπει να πείσεις οτι είσαι δε θέση να αντιτάξεις πρόταση εξουσίας.
   Προφανώς και το timing παίζει ρόλο, αλλά μιλάμε πλέον για έκτακτες καταστάσεις.

   • victoria avatar
    victoria @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 20:52:31

    Σωστό το άρθρο κ.Ροδινέ, αλλά πρόβλημα και οι επισημάνσεις του Γιάννη Φαίλτωρα... Δυστυχώς κάτι τέτοια ακούμε ακόμα.
    Θέλω να ελπίζω ότι θα το δει ο Σαμαράς, το πότε θα είναι η ώρα (και θα μπορεί να το υποστηρίξει, γιατί αν είναι να μετρηθούμε και να είμαστε οι εδώ μεταξύ μας, δεν αρκεί).

    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ DeltaLamda 12/12/2010 21:23:41

   - "λίγο υπομονή χρειάζεται απο όλους μας ακόμα κι αν η κάθε μέρα που περνάει κάνει τα πράγματα χειρότερα… ισως ετσι πρέπει να γίνει για να ξεβρωμίσει η κατάσταση γενικότερα…"

   Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ...ποια υπομονη μιλάμε..... για ονομα Θεου..!! Τι περιμενουμε επιτέλους, εθνικη τραγωδια για να ευαισθητοποιηθούμε???? Εδω η ανεργια μεσα σ'ενα χρονο αυξηθηκε
   ραγδαια, τα λουκετα εχουν αυξηθει, ραγδαια, μετα ξεπουλιουνται
   τα Εθνικα ( Μακεδονικο, Θρακη, Αιγαιο, Κυπρος,) μιλανε τωρα για
   αρρωστημένα σχεδια για "ηλεκτρονικες ταυτότητες/καρτες του πολιτη" που ακομα και η Ευρωπαικη Ενωση, ειναι καθετως αντιθετη, και τοσα
   αλλα που κάθε λιγο και λιγάκι προκυπτουν..
   ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ !!!! Αυτη η συμμορια παπανδρεου/τροικας, οτι κανει ειναι προσχεδιασμενο, γι αυτο είχαν λυσσαξει απο το 2008 να παρουν την εξουσια....
   Δεν προκαλει σε κανεναν εντυπωση οτι τοσους μηνες ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΚΟΠΙΜΑ για να βάλουν το ΔΝΤ μεσα στην Ελλαδα...????? Ερχονται κι άλλα..
   ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!!
   ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!
   Ανατροπη ή τωρα ή ποτε!! οι πολιτες ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ!!

   • Maximilien avatar
    Maximilien @ Kostas D 12/12/2010 21:24:41

    +1

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Kostas D 12/12/2010 21:33:18

    Εδω δεν ακουτε γυρω, τοσοι συμπατριωτες μας χανουν τις δουλειες τους κι εχουν οικογενεια, μειωνονται οι μισθοι, χανουν τα σπιτια τους, τις περιουσιες τους.....
    Και υπαρχουν μερικοι που κάθονται ακομα και ΄'αναλυουν" την κατασταση, ξεφευγοντας απο το θεμα
    (του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ!!) , ενω ο στόχος ειναι
    Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!
    αν θελουμε να κινηθει επιτελους η οικονομια, και να βελτιωθει η ψυχολογια του κοσμου..
    ΟΛΑ εξαρτωνται απο εμας, να βγουμε να διαδηλώσουμε
    σε συλλαλητηρια μεγαλης διαρκειας,
    αν χρειαστει ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ να ζητησουμε ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!! (εδω η συμμορια παπανδρεου παραβιαζει το συνταγμα και ξεπουλαει τη χωρα..), να μπουμε και μεσα στη βουλη αν αρνηθει ο παπανδρεου να παραδωσει την εξουσια....να γυρισουμε και τη γη αναποδα, για να σωσουμε την Ελλαδα, εμεις οι Ελληνες!!!!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ!!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Kostas D 12/12/2010 21:40:17

     Kosta D
     Μ' έχεις εντυπωσιάσει με τη μαχητικότητα και το δυναμισμό που βγάζεις.
     Μπράβο σου.

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 21:59:21

      Ειλικρινά ευχαριστώ πολύ για τα καλά λογια.
      Και ναι , επιτέλους πρέπει, οσο περνανε οι
      μερες/ωρες, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να λεμε τα πραγματα με το όνομα τους, χωρις πολιτικές ορθότητες, μιας και η κυβέρνηση παπανδρεου "παιζει ανορθοδοξα", υπουλα, με τις ψυχές των ανθρωπων, ΔΕ σεβεται ουτε το Συνταγμα, ουτε τη Βουλη, ασφαλώς ουτε και τη χωρα.
      ΑΡΑ ένας λόγος παραπάνω να παλέψουμε με πάθος/μαχητικότητα να πετάξουμε αυτη την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ συμμορια πασοκ εξω απο τη χώρα τωρα και μετα να τους οδηγησουμε ΑΜΕΣΩΣ στα ευρωπαικα δικαστηρια!! Για τα εγκλήματα εναντιον της Ελλαδος, αλλα και κατα προεκταση ενάντιον στην ενοτητα μεταξυ των χωρων της ΕΕ.. Μιας και είχαν αποστολή να δυναμιτισουν το κλιμα στην ΕΕ, κι οπως είδατε, με το που βγήκε ο παπανδρεου στην εξουσια, μετα "ξαφνικά".... αρχισαν ολα να αλλάζουν εντος της ΕΕ προς το χειρότερο..κυρίως και με την έλευση του ΔΝΤ΄.
      Κυριε Ροδινέ βλεπω οτι εσείς και κάποιοι ακόμα, εχουν πλήρη ΑΝΤΙΛΗΨΗ του τι συμβαινει γυρω και με χαρα κι ανακουφιση διαβασα το αρθρο σας.
      Επηρεαζόμαστε ολοι απο την πολυ ασχημη κατασταση που επικρατεί,ΑΛΛΑ πρεπει επιτελους κάποιοι,(ενας απο αυτους ειμαι κι εγω) να βοηθησουμε ΟΣΟ
      γινεται, ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ παπανδρεου τωρα!!!!!!

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Kostas D 12/12/2010 22:08:30

     Περίπου 600.000 είναι οι καταγεγραμμένοι άνεργοι εκ των οποίων το 45% είναι 34ετών και κάτω, δηλαδή σε ηλικίες που βράζει το αίμα.
     Ο πραγματικός ωστόσο αριθμός των ανέργων υπολογίζεται γύρω στις 800.000.
     Αν κάνουμε αναγωγή του παραπάνω ποσοστού στα πραγματικά νούμερα, περίπου 360.000 νέοι κάτω των 34 ετών είναι άνεργοι.
     Είδατε καμιά αντιμνημονιακή συγκέντρωση που να έχει παραπάνω από 100.000 κόσμο ;
     Δηλαδή ούτε οι άνεργοι νέοι, που δεν έχουν τίποτε να χάσουν δεν κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους.

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ Κάποιος 12/12/2010 22:31:26

      Τετοιες σκέψεις δε βοηθανε την κατάσταση..
      ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙΟ ΜΑΧΕΣΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ..
      Εκτος αν καποιον δεν τον ενοχλει αυτο που γινεται τώρα και δεν ειναι μονο το θέμα της οικονομίας..
      οι πασοκοι/τροικανοι ειναι υπουλοι και
      πρεπει με κάθε τρόπο να τους πολεμάμε,
      ειτε με 100, ειτε με 1000 , ειτε με 10 ατομα
      Τα οποια ΤΟΝΙΖΩ, εχουν ακομα τη δυναμη να επαναστατησουν...
      Οι υπολοιποι οπως προανεφερα, ανεργοι κτλ ΔΕΝ εχουν τη δυναμη πια.....
      ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ
      να παλεψουμε και γι αυτους..
      Μιας και η οικονομια ειναι κυκλος και ολοι
      εξαρτωμαστε, ο ενας απο τον άλλο.. οσο περισσοτεροι άνεργοι τόσο μεγαλυτερη ζημια και σε αυτους, και σε εμας και φυσικα στη χώρα..
      ΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ μεχρι να παει ολη αυτη η συμμορια του παπανδρεου στον αγυριστο..!!

 33. λαλακης avatar
  λαλακης 12/12/2010 19:03:49

  Ο λαος φιλτατε ψυχραιμια δεν ειναι ενιαιος.

  Οι ΔΥ ενα συμπαγες πανισχυρο κομματι (πανω απο 1 εκ)
  προς το παρον στην πλειοψηφια τους παραμενουν Πασοκ
  γιατι κατα βαθος ξερουν πως αυτο ειναι αιμα τους και θα τους
  υπερασπισει τη μονιμοτητα μεχρις εσχατων.

  Η υπολοιπη κοινωνια επισης ειναι τεμαχισμενη .
  Ο πλουσιος επιχ/τιας γουσταρει την εξαθλιωση του φουκαρα
  υπαλληλου του και γουσταρει εστω παθητικα την υπαρχουσα κατασταση.

  Ο μεσος ΙΥ κοιτα πως θα επιβιωσει μες τη φτωχεια του η στην καλυτερη περιπτωση πως θα φυγει απ τη χωρα.

  Οσο για τον ανεργο , αν δεν φυγει απο τη χωρα τον βλεπω να ψαχνει
  στα σκουπιδια για φαι.

  Οποτε το Πασοκ θα μεινει κυριαρχο πολιτικα μεχρι τελος τετραετιας
  οσο υπερασπιζει τους ΔΥ.
  Εκτος εαν τελικα αναγκαστει να μειωσει κι αλλο τους μισθους
  του δημοσιου.

  Οσο για τη ΝΔ , μοιαζει με απροσωπο κομμα ,τη μια με τους ΔΥ
  την αλλη με τους ΙΥ ,δεν προτεινει κατι λεει καποια σκορπια
  πραγματα και θυμιζει ενα κουλ ΚΚΕ σε γαλαζια κοπια.

  Η ουσια ειναι οτι κανενας δε τολμα να αγγιξει την ιερη αγελαδα
  τους ΔΥ.

  (Εξαιρω τη ΔΗ.ΣΥ τη Δραση και τη Φιλελευθερη Συμμαχια)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ λαλακης 12/12/2010 19:25:35

   Δεν ειπα οτι ειναι ενιαιος ο λαος.Ειπα οτι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθει να προηγειται σε αυτο το μη ενιαιο λαο και αυτο εχει βαθυτερες αιτιες απ οσοι νομιζουν πολλοι και οφειλεται βασικα στην ιδεολογικη ισορροπια της ελληνικης κοινωνιας.
   Οι δυο ιστορικοι αντιπαλοι που εκφραζονται σημερα απο τη ΝΔ και το ΚΚΕ εχουν χρεωθει πολλα απο τον κοσμο δικαια και αδικα (μην ξαναρχισουμε το πως και το γιατι) και αυτο λειτουργει υπερ του συστηματος ΠΑΣΟΚ.

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ ψυχραιμια 12/12/2010 19:36:04

    Σιγα την ισσοροπια ψυχραιμια.

    Διορισμους στο δημοσιο ονειρευονται ακομα καποιοι
    γι αυτο και υποστηριζουν την κυβερνηση .
    Ακομα ελπιζουν.

    Αν τωρα θεωρειται σοσιαλιστης ο υπαλληλος των
    ΔΕΚΟ τοτε εγω ειμαι Τσε γκε βαρα.

    Η Ελληνικη κοινωνια ειναι χοντροπετση
    δεν ειναι καν κοινωνια, ο μεσος Ελληνας
    θελει να βαλει το παιδι στο δημοσιο
    για να μην δουλευει σαν κοροιδο.
    Το αν πειναει ο διπλανος του ,του ειναι αδιαφορο.

    Ετσι ειναι και εντονα απολιτικη και ταυτοχρονα
    κομματικοποιημενη.

    Ακομα και ο αστος Δεξιος ρομαντικος αριστοκρατης μια θεσουλα στο κρατος θελει
    για το παιδι του.

    Τωρα για οσους δεν εχουν προσωπικο οφελος
    και ψηφιζουν τα δυο κομματα σηκωνω τα χερια ψηλα!

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ λαλακης 12/12/2010 23:08:38

   Καρφώθηκες συνονόματε.
   ΔΗ.ΣΥτης είσαι;
   Της νεολαίας της θοδώρας δρακουμέλ; βρε τι πάθαμε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Lalakis 12/12/2010 23:12:47

    Έχει πλάκα.
    Βερμπαλίζει ακατάσχετα και εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Ας τον αφήσουμε να μονολογεί σαν κακιασμένη πεθερά.
    Η Ντόρα θα πάρει 0,001% με τέτοια αστέρια, που έχει για σχολιαστές.

 34. Aris avatar
  Aris 12/12/2010 19:12:07

  κ. Ροδινέ,
  Από την Παρασκευή είχα απευθύνει το ερώτημα πότε η ΝΔ θα κάνει μία αντιμνημονιακή συγκέντρωση. Αρκετοί συνομιλητές πήραν μέρος στην συζήτηση με αφορμή το ερώτημα που διατύπωσα, τάχθηκαν άλλοι υπέρ και άλλοι κατά. Χαίρομαι που σήμερα προτείνετε τη διεξαγωγή δύο συγκεντρώσεων.

 35. Κάποιος avatar
  Κάποιος 12/12/2010 19:13:04

  Κανονικά θα έπρεπε να είχες γράψει πρώτα την τελευταία φράση εκτός παρενθέσεως, και το υπόλοιπο κείμενο εντός παρενθέσεως.
  Θα μπαίναμε στο νόημα κατευθείαν.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Κάποιος 12/12/2010 19:31:19

   Ψύχραιμοι Λαλάκηδες

   (η εντός παρενθέσεως φράση σε σύμπτυξη)

 36. Maximilien avatar
  Maximilien 12/12/2010 19:16:22

  χαχα, εύστοχη η παρατήρηση

 37. Κάποιος avatar
  Κάποιος 12/12/2010 19:17:09

  Καλή ιδέα θα ήταν ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές των συγκεντρώσεων να είναι και οι : κ.Καραμανλής,Ρουσσόπουλος,Βουλγαράκης,Αλογοσκούφης,Μαγγίνας και Παυλίδης.
  Θα ξεσηκωθούν τα πλήθη...

  • Aris avatar
   Aris @ Κάποιος 12/12/2010 19:28:17

   Μόνο ένας ξεσήκωνε πραγματικά τα πλήθη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μη με ρωτήσεις γιατί...

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Aris 12/12/2010 19:36:56

    Ας στήσουν ένα podium μπροστά από την πλατεία Συντάγματος με κεντρικούς ομιλητές τους ΓΑΠ,Παπακωνσταντίνου,Πάγκαλο,Καραμανλή, Αλογοσκούφη,Ρουσσόπουλο και ελεύθερη προσέλευση του κοινού και τότε θα δούμε πρωτόγνωρη προσέλευση και ενθουσιασμό από τα πλήθη, ανώτερη και από υπερπαραγωγή του Μπιρσίμ.

    • Maximilien avatar
     Maximilien @ Κάποιος 12/12/2010 19:37:44

     All star show!

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Κάποιος 12/12/2010 22:34:36

   Οι ειρωνείες ΔΕΝ εχουν θέση εδω μεσα..

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Kostas D 12/12/2010 22:35:22

    Οι ειρωνείες ΔΕΝ εχουν θέση εδω μεσα..

    ( η απάντηση ήταν για τον Καποιο)

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Kostas D 12/12/2010 22:41:24

    Μην ασχολείσαι. Το ότι δεν έχει τι να πει φαίνεται από το ότι ξεθάβει Αλογοσκούφη και λοιπούς.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Επώνυμος 12/12/2010 22:54:19

     Δηλαδή οι Καραμανλής,Αλογοσκούφης,Ρουσσόπουλοςκαι σια είναι άμοιροι ευθυνών για τα σημερινά χάλια, ή μήπως το γεγονός ότι πήγαν σπίτια τους να φάνε με την ησυχία τους σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεχάσουμε λες και κυβερνούσαν 50 χρόνια πριν ;
     Το σχόλιο μου δεν ήταν καθόλου ειρωνικό.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Επώνυμος 12/12/2010 23:01:57

     Κάποιε, έχεις ένδεια επιχειρημάτων πια.

 38. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 12/12/2010 20:54:28

  Τα κόμματα είναι θεσμοί πολιτικής εκπροσώπησης της κοινωνίας και έχουν υποχρέωση να μετατρέπουν τα κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα σε κυβερνητικό πρόγραμμα, οπότε δεν μπορεί
  να υπάρξει σύνθεση, συναίνεση και συνεννόηση!! με μια κυβέρνηση που είναι όμηρος των καταστάσεων που η ίδια παρήγαγε.

  Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι, στην πραγματικότητα σήμερα ολόκληρη η κοινωνία είναι μια περιθωριοποιημένη ομάδα.
  Συνεπώς, ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού
  [ βουλευτές, πολιτευτές κ.α. ]ανεξαρτήτως κομμάτων δεν μπορούν να προσεγγίσουν την κοινωνία, επειδή δεν έχουν τι να πουν στην κοινωνία...
  δεν υπάρχει περίπτωση σήμερα η κοινωνία να δεχθεί πεποιθήσεις ή πολιτικές συμπεριφορές του παρελθόντος που καθοδηγούνται από ατομική ιδιοτέλεια.
  Όσο πιο γρήγορα, η ΝΔ αποφασίσει να δώσει το –οκ- σε ανθρώπους που δεν στηρίζουν την πολιτική τους ύπαρξη στο πελατειακό κράτος και στα «λάφυρα» της εξουσίας!, τόσο πιο ευκολότερα θα προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
  Αν η ΝΔ συνεχίσει με τα ίδια άτομα και δεν πλησιάσει την κοινωνία με πολυφωνία θα είναι σα να διαιωνίζει την περιθωριοποίηση μέσω επιβεβαίωσης της διαφοράς.
  και ένα είναι σίγουρο τότε,
  η κοινωνία δεν θα ακολουθήσει,

 39. anonymos avatar
  anonymos 12/12/2010 21:32:03

  Ωραία τα λέτε καθισμένοι στον καναπέ σας, μετά μπορείτε να πάτε για ύπνο να ονειρευτείτε γιατι καμμια αλλαγή δεν έγινε από τον καναπέ. Θυμηθείτε απο το παλιό τραγουδάκι του Βολφ Μπίρμαν τα στοιχάκια

  Και ο παροιμοιώδης μέσος ανθρωπάκος
  .................................................................
  που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά
  αρκει να έχει γεμάτο τον τορβά
  και επαναστάσεις στα όνειρα του αναζητεί
  ΤΟΝ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ (ΣΥΧΑΘΕΙ)

  Ετσι και γώ, η μόνη λύση είναι τον δρόμο συνεχως στον δρόμο
  για μήνες
  η Κερατέα όπως και το Λονδίνο μας έβαλε τα γυαλιά

 40. ΑΝΑΤΡΟΠΗ avatar
  ΑΝΑΤΡΟΠΗ 12/12/2010 21:38:33

  ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ. ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΤΡΠΕΖΙΤΕΣ. ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 12/12/2010 22:39:05

   Να μαζευτούμε ακόμα περισσότεροι να βοηθησουμε για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!!!!

 41. pikras57 avatar
  pikras57 12/12/2010 22:14:07

  Αγαπητέ Κ-Ρ
  Η πρόταση της ΝΔ για την έξοδο από την οικονομική κρίση χρειάζεται τουλάχιστον επικαιροποίηση.
  Κάποια πράγματα έχουν ξεπεραστεί από τις ραγδάιες οικονομικές εξελίξεις.
  Η επανακατηγοριοποίηση και η "πέτσινη" αναθεώρηση των ελλειμμάτων από το 2006, η κατάρευση των προβλέψεων της τροικας και της κυβέρνησης τα διάφορα εκτός τόπου μέτρα μας έστειλαν πιό βαθιά.
  Άρα η διατύπωση ενός μεσοπρόθεσμου αρχικά Εθνικού Προγράμματος Δράσης που θα λαμβάνει υπόψη του ΟΛΑ τα νέα οικονομικά δεδομένα είναι για τη ΝΔ "εκ των ουκ άνευ".
  'Ενα Εθνικό Πρόγραμμα με νέους σαφείς, ρεαλιστικούς, ποιοτικά και ποσοτικά μετρήσιμους στόχους (αναπτυξιακούς-κοινωνικούς-δημοσιονομικούς). Το "ευαγγέλιο " της οικονομικής πολιτικής "δια χειρός" Σαμαρά και ΝΔ!

 42. Aris. A avatar
  Aris. A 12/12/2010 22:26:53

  Κώστα το άρθρο σωστό αλλά προχωρημένο για εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

  Ο Σαμαράς ακόμα και αν θέλει δεν μπορεί να προχωρήσει στις ριζοσπαστικές κινήσεις που προτείνεις επειδή:.

  α) Το επίπεδο πολιτικής συνειδητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ χαμηλό.

  Ολοι ζητάνε νέα πρόσωπα και βρίζουν τους παλιούς και μόλις τους πρόταξε ως υποψήφιο τον Κικίλια μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων έκανε πίσω με αστείες δικαιολογίες θυμίζοντας την παροιμία όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.

  Αρα το πρώτο τεστ που έκανε στην κοινωνία μάλλον τον απογοήτευσε.

  β) Εδώ και πολλά χρόνια βουτηγμένη στην ευδαιμονία μας γίναμε μια κοινωνία ακραίων φιλοτομαριστών.

  Οταν ο Παπανδρέου ξεκίνησε να παίρνει μέτρα όλοι πιστεύαμε ότι θα την πληρώσουν κάποιοι άλλοι και όχι εμείς.

  Σήμερα σιγά σιγά αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι θα είμαστε χαμένοι.

  Ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί η κρίσιμη κοινωνική μάζα που αποφασιστικά θα κοντράρει την σημερινή κυβέρνηση.

  Για μένα οι πολίτες θα νοιώσουμε τα μέτρα Παπανδρέου από τον Δεκέμβρη και μετά και το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις του Μαρτίου.

  Αρχικά οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταλάβουν τι σημαίνει να μην πάρουν δώρο. Αλλο να στο λένε και άλλο να το ζήσεις.

  Τα καταστήματα και η αγορά θα μετατραπεί σε πραγματική Σιβηρία.

  Από τον Ιανουάριο και μετά και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μπαίνουν στον χορό της μείωσης των πραγματικών εισοδημάτων τους και θα καταλάβουν τι σημαίνει νομοσχέδιο Κατσέλη.

  γ) Πριν κάνει μεγάλες κινήσεις πρέπει να δει και πόσο έτοιμο είναι να τον ακολουθήσει το κόμμα του.

  Οσο και αν μας φαντάζει μικρό ο Σαμαράς κατάφερε να κρατήσει ενωμένο το κόμμα παρά την σκληρή υπονόμευση που δέχθηκε.

  Ανάλωσε πολύ χρόνο στο να αποτρέψει σενάρια αποσταθεροποίησης του.

  Κατάφερε να φύγει το πλέον προβεβλημένο και δικτυωμένο πρόσωπο λέγε με Ντόρα που αυτοί που την έσπρωξαν σε αυτό το εγχείρημα πίστευαν ότι θα έφερναν καίριο πλήγμα στην ΝΔ και στον Σαμαρά και από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πάει άπατη.

  Για το επίπεδο του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ τι να πούμε.

  Διάβασα μια συνέντευξη του Σπηλιωτόπουλου και του Αβραμόπουλου και θυμήθηκα την παροιμία εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ@@νί χτενίζεται.

  Είναι λογικό να μην νοιώθει ασφαλή τα νώτα του για δυνατές κινήσεις.

  δ) Πρέπει να λάβει υπόψη του το διεθνές περιβάλλον που λαμβάνει χώρα η Ελληνική κρίση.
  Δυστυχώς εδώ δεν μπορώ να γράψω πολλά γιατί είμαι άσχετος με τα γεωπολιτικά και τις ισορροπίες αλλά νομίζω ότι σύντομα η Ελλάδα θα πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο για όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο λέγε με Ιράν στην γειτονιά μας.

  Η σφοδρότητα πάντως με την οποία του επιτίθενται ΡΕΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ και λοιποί δείχνει ότι είναι καθαρός και επικίνδυνος για τα σχεδιά τους.

  Σε αυτή την φάση νομίζω ότι δεν μπορεί να ζητήσει συλλαλητήρια κατά του μνημονίου.
  Μπορεί όμως να εφαρμόσει μια άλλη παροιμία τα λέω στην νύφη για να τα ακούει η πεθερά.

  Να στριμώξει τον Παπανδρέου σε θέματα που είναι σημαντικές ουρές του μνημονίου και σχετίζονται άμεσα από αυτό.

  Εθνικά θέματα και εξωτερική πολιτική, Λαθρομετανάστευση εγκληματικότητα, Παιδεία Υγεία και κοινωνική συνοχή.

  Είναι δυνατόν να μην έχει ξεσηκώσει η ΝΔ τον κόσμο με την συμμετοχή του Νικου Παπανδρέου σε επιχειρηματικές συμφωνίες κράτους ιδιωτών.

  Να καταγγείλει σε αυτό το στάδιο τα αποτελέσματα της πολιτικής του.

  Οσο για τον ισχυρισμό σου ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι μη αναστρέψιμη συμφωνώ μαζί σου γιατί ζω την αγορά.

  Με 35 δισ ευρώ που φύγαν έξω εξαιτίας της τρομοκρατίας Παπανδρέου με το 80% της ελληνικής οικονομίας να στηρίζεται στους μικρομεσαίους που κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο καταλαβαίνεις τι συμβαίνει.

  Για αυτά που περιγράφεις νομίζω ότι ο Μάρτιος θα είναι ο καλύτερος χρόνος για να τα λάβει υπόψη του ο Πρόεδρος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aris. A 12/12/2010 22:38:11

   Αρη,

   Είναι νομίζω αυτονόητο οτι αυτά που προτείνω δεν γίνονται παραμονές Χριστουγέννων.
   Θα επαναλάβω, όμως, οτι ο χρόνος δουλεύει σε βάρος της χώρας.
   Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του
   Εννοείται οτι συμφωνώ με τα περισσότερα σημεία της ανάλυσής σου.

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 22:50:51

    Οντως τα πράγματα πάνε τόσο άσχημα οι εξελίξεις θα είναι τόσο γρήγορες που όλοι θα πρέπει να πάρουν θέση χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές.

    Μάλλον τότε θα είναι που θα πρέπει ο Σαμαράς να δώσει μεγαλύτερη ουσία στο οχι στο μηνμόνιο.

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 22:52:13

    Κυριε Ροδινέ, εχω να προτείνω το εξής, εμείς οι καθημερινοί, ανθρωποι να στειλουμε επιστολη στον
    προεδρο της Δημοκρατιας εξηγωντας οτι λόγω της επικινδυνης κατάστασης που επικρατει, ζητούμε εκλογες ΑΜΕΣΑ..!!
    Να δουμε ετσι και κάποιες αντιδρασεις το τι θα γινει μετα..
    Ισως αυτο να ειναι ενα βήμα/ εστω ένδειξη..

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Kostas D 12/12/2010 22:56:22

     Ή ενα μεγαλο συλλαλητηριο εβδομάδων με πολύ κόσμο να μένει ασταματητα μόνο γυρω απο τη βουλή..
     Η βουλη "ανήκει" στον Ελληνικό λαο είναι συμβολο δημοκρατιας και ο λαός πρέπει να την ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ και τη βουλη και τη Δημοκρατια..!!

     • σιδεράκιας avatar
      σιδεράκιας @ Kostas D 12/12/2010 23:19:21

      κάτι σε μπλε επανάσταση; μέσα!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Kostas D 12/12/2010 23:00:32

     Κώστα,

     Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει καμιά απολύτως αρμοδιότητα να κάνει οτιδήποτε, επειδή έτσι ορίζει το Σύνταγμα.
     Αλλά τίποτα δε βλάπτει...

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 23:04:11

      Το ξέρω, δυστυχως δεν εχει, αλλα σε πρωτο σταδιο να δουμε τι αντιδρασεις θα υπαρξουν..

     • Petros avatar
      Petros @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 23:21:15

      Μπορεί να παραιτηθεί.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Kostas D 12/12/2010 23:03:29

     Αλήθεια που βρίσκεται ο Πρόεδρος =της Δημοκρατίας παιδιά? Μήπως εκεί που βρίσκεται και Αρχιεπίσκοπος?

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 23:30:59

      Πέτρο,
      η παραίτηση θέλει μεγάλη δύναμη.

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/12/2010 01:56:03

      Μακάρι να παραιτηθει.....αν γίνεται..
      Εμεις ομως ΑΣ δοκιμασουμε να δούμε τι θα γίνει!!!!!
      Εστω να μη μενουμε με αποριες..τετοιες κρισιμες ωρες για τη χωρα

 43. anonyme avatar
  anonyme 12/12/2010 22:54:02

  Πόσο δίκιο έχεις όταν μιλάς για την ανυπαρξία της ΝΔ.Η χώρα πεθαίνει και
  η ΝΔ απούσα.
  Χαρακτηριστική στιγμή για τον αυτοχειριασμό την νδ είναι η παρουσία
  της Βοζεμπεργκ στο πανηγυράκι του πασοκ και του ιερώνυμου στον Αγ . Παντελεήμονα όπου είχαμε τον Νταλάρα να τραγουδάει μέσα σε εκκλησία για να προπαγανδίσουνε το πολυπολιτισμικό ιδεολόγημα με το έτσι θέλω.
  Αυτό το έκτρωμα που πραγματοποιήθηκε εκεί πείτε μου τι δουλειά είχε η νδ να το νομιμοποιήσει με την βόζεμπεργκ. Η νδ συναινεί με αυτό που συμβαίνει τώρα στον Αγ. Παντελεήμονα , συναινεί με τον μεταναστευτικό εποικισμό της χώρας , συναινεί με τον πολυπολιτισμό και την γκετοποίηση της περιοχής , συναινεί με το πανηγύρι του πασόκ και του νταλάρα;;Είμαστε με τα καλά μας ;;
  Τι στο καλό έκανε εκεί η νδ . τί κέρδισε;Έχουν καταλάβει ότι αντιπολίτευση έτσι δεν γίνεται;
  Απαράδεκτη στάση της νδ και αυτοκαταστροφική , ένα βήμα μπρος και δύο πίσω..

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ anonyme 12/12/2010 23:02:52

   Λυπούμαι, αλλά αυτό το επεισόδιο το έχω χάσει; Τι έγινε;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 23:13:13

    Εφαρμόστηκε η ρήση: "Κουτσοί, στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα"
    Διοργανώθηκε συναυλία "ενότητας" υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής και του Μεγάρου Μουσικής στον Ιερό Ναό. Συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Γιώργος Νταλάρας. Βοήθειά μας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 23:13:22

    Εγινε μια συναυλια με τη παρουσια του αρχιεπισκοπου και του προεδρου της Δημοκρατιας για να ενισχυσει την ειρηνικη συνυπαρξη στη συνοικια.
    Φυσικα και ηταν επικοινωνιακο τρυκ αλλα η ΝΔ δεν ειναι Χρυση Αυγη για να αντιτιθεται σε πρωτοβουλιες καταλλαγης των παθων.Οφειλει να αντιμετωπισει το ζητημα με αλλαγη των νομων,φυλαξη των συνορων κλπ και δεν μπορει να συμμεριζεται την τακτικη πολεμου στις γειτονιες που προωθουν ακροδεξιοι και ακροαριστεροι που το παιζουν προστατες των ντοπιων και των μεταναστων αντιστοιχα.
    Η Βοζεμπεργκ ειναι τομεαρχης παιδειας και καθοταν διπλα στη Διαμαντοπουλου γιατι η Εκκλησια υπαγεται στο Υπουργειο Παιδειας (ειναι ακομη και Θρησκευματων ασχετα αν εκοψε τον τιτλο το ΠΑΣΟΚ).Δηλαδη ηταν δυνατον η ΝΔ να απορριψει προσκληση του Προεδρου και του Αρχιεπισκοπου;

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 12/12/2010 23:17:25

     Α, μαλιστα!
     Αγνοούσα το γεγονός.
     Τραγούδησε και ο σύζυγος της κας Υφυπουργού, αφιλοκερδώς υποθέτω.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 23:32:59

      Πρωταγωνιστης φυσικα ο συζυγος.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κώστας Ροδινός 12/12/2010 23:37:02

      Αφιλοκερδώς? χαχαχαχαχαχααχαχα

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ψυχραιμια 12/12/2010 23:24:53

     Α, ώστε το να αντισταθούμε στη νεοταξική επέλαση είναι δουλειά 'της Χρυσής Αυγής'. Σώπα ρε Ψυχραιμία! Επίσης, κατά πώς μας τα λες είναι και 'αδύνατον' να το αποτρέψουμε. Όσο και να 'συμφωνείς' δηλαδή μαζί μας, στο δια ταύτα είσαι μια ζωή με τους άλλους.

     Φταίω εγώ μετά να σε κατηγορώ για προβοκάτορα;

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Επώνυμος 12/12/2010 23:29:04

      Αν έβλεπες όλο το σκηνικό στη τηλεόραση με τη "συναυλία", τις κυρίες με τα ακριβά φορέματα και τους μπράβους και την "καλή κοινωνία" μέσα στην εκκλησία, θα ξέρναγες απλά.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 12/12/2010 23:31:28

      Αν καταλαβες καλα εγω υπερασπιστηκα την αποφαση της ΝΔ να παει στη συναυλια.
      Εσυ ως τι μιλας; Ως η συνειδηση της "πραγματικης" ΝΔ που θα επρεπε να κηρυξει τον πολεμο στον αρχιεπισκοπο επειδη ψιλοαριστεριζει;
      Δεν το αποτρεπεις με παρομοιους τροπους.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Επώνυμος 12/12/2010 23:38:52

      Οι γνωστές εξομοιώσεις του ψυχραιμία (κολλητός του λαλάκη).
      Από πότε η σοσιαλιστική Χρυσή Αυγή εξομοιώθηκε με όσους είναι αντίθετοι στο κορπορατισμό της Νέας Τάξης?

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 12/12/2010 23:48:40

      Η ΧΑ ειναι απο τους κυριους οργανωτες των κατοικων εκει οπως ακριβως και διαφορα ακροαριστερα και αναρχικα γκρουπ ενθαρρυνουν τους μεταναστες.
      Αυτο ειναι γεγονος και γιαυτο εβγαλε και δημοτικο συμβουλο.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Επώνυμος 12/12/2010 23:52:33

      Πέσανε τα σοσιαλιστικά γκρούπ και κοροϊδεύουν τον κοσμάκη.

 44. anonyme avatar
  anonyme 12/12/2010 23:39:13

  Όπως τα είπες είναι ψυχραιμία , επικοινωνιακό τρυκ του πασόκ
  και η νδ για άλλη μια φορά έπεσε στην παγίδα σαν πρόβατο στη σφαγή.
  Έχω βαρεθεί να βλέπω τη νδ να τσιμπαέι στα κόλπα του πασόκ, αρκετά.
  Πώς ενισχύθηκε η συνύπαρξη των κατοίκων της περιοχής όμως δεν το καταλαβαίνω , με τα ταγεράκια της αννούλας μπιντελμπεργκ και την άφιξη και αναχώρησή της με τις ακριβές λιμουζίνες με συνοδεία αστυνομίας ;
  Ήταν ξεκάθαρα ένα συμβολικό χτύπημα του πασόκ υπέρ του πολυπολιτισμού και του στάτους κβο της περιοχής και η νδ το νομιμοποίησε , έπεσε στο λάκκο.
  Πήγε όλη η υψηλή κοινωνία σε αγαστή συνεργασία με τον αρχιεπίσκοπο, άκουσαν τον νταλάρα και έφυγαν.Αυτό είναι προσπάθεια να σφυρηλατηθεί η ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή;
  Όσοι είδατε τις σκηνές , εγώ τις είδα πριν λίγο στο κόντρα , θα παρατηρήσατε την αννούλα να βγαίνει από την εκκλησία και να κατεβαίνει τα σκαλιά σαν χαμένη ,σαν ψάρι έξω απ'το νερό , είχε στο πρόσωπό της μια έκφραση σαν να έλεγε τι θέλω εγώ εδώ πέρα , παράτησα τα βπ για να έρθω να συγχρωτιστώ με το λαουτζίκο!
  Να δείτε και την βόζεμπεργκ με το συνολάκι της και το σταυροπόδι μέσα στην εκκλησία ,χάρμα!
  Αν άρεσε αυτό στους νδημοκράτες , τι να πω , μάλλον είμαι η εξαίρεση ..

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ anonyme 12/12/2010 23:45:20

   Εγω ξερω οτι στους περισσοτερους που ειναι η λεγομενη λαικη δεξια δεν αρεσε.Εκεινο που λεω ειναι οτι η ΝΔ δεν ειναι αντικαθεστωτικο κομμα,ουτε μπλε ΚΚΕ μπορει να το παιξει ουτε ΛΑΟΣ ή ΧΑ.Θα πηγαινει σε ολες τις επισημες τελετες και εορτες.
   Σημασια εχουν οι θεσεις της για τη λαθρομεταναστευση και αυτες εχουν σκληρυνει επι Σαμαρα αρκετα.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ anonyme 13/12/2010 00:39:56

   To θέμα δεν είναι αν άρεσε ή όχι, αλλά αν έπρεπε η ΝΔ να είναι εκεί. Δεν βλέπω γιατί προσκληθείσα θα έπρεπε να απουσιάζει.
   Αν λοιπόν δεν έπρεπε να απουσιάζει θα πρέπει να το δωσει να το καταλάβουν και αυτοί στους οποίους τυχόν δεν άρεσε η παρουσία της.

 45. gloup avatar
  gloup 13/12/2010 03:06:42

  Το antinews δεν ασχολήθηκε και πολύ με τα σημερινά καραγκιοζιλίκια στον Αγιο Παντελεήμονα, τα οποία προετοιμάζονταν από ημέρες.

  Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε το πρώην μέλος της οργάνωσης πασόκ Λειβαδιάς να επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Μη Πλέον Ελληνικής Δημοκρατίας για να τον προσκαλέσει επισήμως σε συναυλία για την κοινωνική συνοχή(!), διοργανωμένη από κοινού με το "Μέγαρο" και σολίστ τον ... Νταλάρα, στον συναυλιακό χώρο του Αγίου Παντελεήμονα, εκεί που τα φτωχά ελληνάκια που δεν μπορούν να πάνε να ζήσουν αλλού (στο Κολωνάκι ας πούμε όπως η κυρία Βόζενμπεργκ η στο Καστρί όπως η σοσιαλιστική πρωθυπουργάρα) υφίστανται την πολυπολιτισμική κοινωνία της οργανωμένης μαζικής εισροής λαθρομεταναστών για γεωπολιτικούς λόγους.

  Σήμερα (με στάση εργασίας των συγκοινωνιών τις ώρες της εκδήλωσης, κυριακάτικα, σε παγκόσμια πρώτη) κινητοποιήθηκε όλο το enfant gâté της πρωτεύουσας, τι οι καλοί άνθρωποι αρχιεπίσκοποι και οι επίσκοποι Τιράνων, τι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που κλαίει κάθε φορά που πιάνει στο στόμα του τη λέξη Ελλάδα (με τον Στρος-Κάν δεν μπορούσε να πνίξει τους λυγμούς του), τι η ηγεσία του Υπουργείου Προπαγάνδας (πρώην εθνικής παιδείας), τι η διανόηση και η υψηλή κοινωνία πού έδωσε το παρόν για τον καλό σκοπό και πλαισίωσε τον μέγα αφιλοκερδή καλλιτέχνη Νταλάρα (άκου όνομα). Εφτιαξε κότσο και έδωσε το παρόν και η μαντάμ Βόζενμπεργκ, αφού προβλεπόταν μάλιστα να κάτσει και στην πρώτη σειρά, να την πάρουν οι κάμερες, μαζί με την ωραία και υψηλού φρονήματος 'Αννα (my name is Anna, Anna Diamantopoulos).


  Τριάντα χρόνια ψηφίζουμε ΝΔ προσπαθώντας να τινάξουμε το άγος του πασόκ από την Ελλάδα.Τριάντα χρόνια ανεχθήκαμε διάφορα βαρίδια της ΝΔ στη λογική του μη χείρον βέλτιστον, μήπως και κατορθώσουμε να σώσουμε κάτι από τη χώρα μας. Τώρα πιά που οι πιο τρελλοί μας φόβοι έχουν βγει αληθινοί και η χώρα ισοπεδώνεται συστηματικά, ΕΣΑΣ κυρία Βόζενμπεργκ ΔΕΝ θα σας κάνουμε υπουργό με την ψήφο μας.

 46. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 13/12/2010 11:36:51

  @ Kostas D
  Φαινεσαι συνειδητοποιημένος και μου αρεσει η μαχητικότητά σου αδελφέ. Μακάρι να ησαν πολλοί αλλοι σαν εσενα που αρκούμαστε μόνο σε σχόλια και κριτικές απο τίς πολυθρόνες μας.
  Κατά την γνώμη μου σ Σαμαράς θα αναλάβει πρωτοβουλίες οταν το βαθυ ΠΑΣΟΚ που ελέγχει ολο τον δημόσιο και ευρυτερο δημόσιο τομέα, διαλυθεί. Δεν βλέπεις που ολοι στην κυβέρνηση λένε οτι "θα τα βάλουμε με τους εαυτούς μας και με τα σπλάχνα μας?" Αυτο επιβεβαιώνει οτι το κράτος πασοκοκρατείται κι ας λένε για τους δήθεν διορισμούς της Ν.Δ.
  Εξ αυτού του λόγου, δυστυχώς ακόμα και σήμερα να γινόσανε εκλογές παλι το ΠΑΣΟΚ θα ητανε με 1-2% μπροστά! Δεν βλέπεις που το sky ακομα και σημερα βγάζει τίς δήθεν σφυγμομετρησεις της public issue που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ με 9% μπροστά αντι να προβληματιστούν και να επανεξετάσουν τον τρόπο που κάνουν τίς μετρήσεις τους.
  Οποιαδήποτε λοιπον πρωτοβουλία του Σαμαρά σε αυτή την φάση, θα εύρησκε μπροστά του αυτό το βαθύ ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ που το στηρίζουν και προφανως θα φορτωνότανε αγριες εξελίξεις για τίς οποίες δεν θα ηταν καθόλου υπεύθυνος.
  Συμμερίζομαι την αποψή σου οπως και πολλών άλλων οτι κάθε μέρα που παιρναει δημιουργεί μεγαλύτερα αδιέξοδα για την χώρα και τον κόσμο... Δυστυχώς όμως κάθε μεγάλη ανατροπή γίνεται με πολύ πόνο για την μεγάλη μερίδα του λαού...
  Μένει να δούμε την αντίδραση και την συμμετοχή του κόσμου στίς απεργίες αυτή την εβδομάδα... νομίζω οτι αυτή η περίοδος θα ειναι καθοριστική για τον ρυθμό που θα πάρουν οι μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις...

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ DeltaLamda 13/12/2010 16:16:27

   Σ'ευχαριστω για τα καλα λογια, να 'σαι καλα!!

   Το πασοκ δεν θα διαλυθει "απο μόνο του".. πρεπει ΕΜΕΙΣ να παλεψουμε και να πολεμησουμε αγρια, να ΔΙΑΛΥΘΕΙ και να εξαφανιστει απο προσωπου γης...!! Ολα θα γινουν σκαλι σκαλι, οχι μεσα σε μια νυχτα (που στην προκειμένη περιπτωση, ας προσευχηθουμε να γινει!!) Πρεπει ΑΜΕΣΑ να κάνουμε κατι επιτελους!!
   Ειχα πει και παλαιότερα, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ..
   ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ εξαρτωνται απο ΕΜΑΣ τους πολιτες και την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ μας.... Αυτα μόνο....
   Οσο δε για τις δημοσκοπήσεις... υπαρχουν αν εχω ακουσει καλα καμια 30αρια δημοσκοπικες εταιρείες της πλακας, οπου ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ
   (οπως ταχα το.....9%... χαχχαα ...ελεος, στις εκλογες παρ όλη την αποχη
   εδειξαν διαφορα σχεδον 1-2%.....Φαντασου τι θα γινοταν αν ψήφιζαν
   οι "απογοητευμένοϊ" οι οποιοι ΣΙΓΟΥΡΑ απογοητευτηκαν περισσοτερο
   α) απο τα μετρα του γαπ και β) μετανιωσαν παλι που δεν ψήφισαν...)
   ΥΣτερα για δες τι ψήφισαν οι Φαρμακοποιοι....αυτη ειναι δημοσκοπηση..
   ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ και
   ξοδευουμε χρόνο αναλυωντας, καποια θεματα τόσο πολύ και μετα
   στην κουβέντα, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ, φευγουμε απο το στοχο μας, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ
   να βοηθησει να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ το πασοκ, κι οτι θελει ας γινει μετα,
   και να ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..

 47. thanos avatar
  thanos 13/12/2010 20:19:35

  Τα είπες όλα για τη Ν.Δ. Περιμένει να κυβερνήσει με την παρωχημένη τακτική του ... ώριμου φρούτου.
  Άμεσες ενέργειες ΤΩΡΑ, αλλιώς ΑΝΤΩΝΗ οι εξελίξεις θα ξεπεράσουν τους σχεδιασμούς.

 48. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 14/12/2010 00:30:30

  Από όλα τα κείμενα συγκράτησα την άποψη κάποιων ότι, "όταν θα έρθει η ΝΔ θα είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση".
  Μου φαίνεται, αυτό θα είναι και το κεντρικό επιχείρημα της άλλης, από την υπεσχημένη, πορείας της ΝΔ σαν κυβερνήσεως, όταν, με το καλό... Κάτι σαν την "απάτη της ΝΔ" του ΓΑΠ, όταν "κατάλαβε" πως τα λεφτά δεν υπάρχουν (αλλά υπήρχαν, για όσο τα χρειαζόταν στις εκλογές).
  Η αλήθεια είναι ότι, περίμενα περισσότερα από τον Σαμαρά, ως "επαναστάτη" αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Για την ακρίβεια, περίμενα ότι ήδη θα οργώνει την χώρα προτείνοντας ένα ξεκάθαρο, χειροπιαστό πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκροτήσεως, που, έστω και οδυνηρό, θα γινόταν αντιληπτό σαν εναλλακτική και εφαρμόσιμη λύση. Περίμενα ότι στην πόλη μου θα είχαμε δύο τουλάχιστον, ομιλίες στελεχών και επιστημόνων της ΝΔ κάθε μήνα, που θα ενημέρωναν συνεχώς και για τα αδιέξοδα της παρούσας κυβερνητικής πολιτικής και για το πρόγραμμα της ΝΔ. Με την παρούσα κατάσταση όλοι ενδιαφέρονται να ακούσουν σχετικές ομιλίες. Αντ' αυτών, κάποιες γενικολογίες και ευχολόγια τον Ιούλιο 2010, χωρίς καμία πρόταση συγκεκριμένου μέτρου και, από τότε, τίποτα! Μα, έτσι δεν ανακτάς το χαμένο έδαφος! Και, επειδή ο Σαμαράς δεν είναι αφελής, πιστεύω ότι είναι συνειδητή επιλογή του να αφήσει τον ΓΑΠ να κυβερνήσει σχεδόν ανενόχλητος.
  Άρα κρατήστε μικρό καλάθι. Τα κεράσια δεν ωρίμασαν, ακόμη,

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.