#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2012 23:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς συμφωνία η σύσκεψη - σκληρή διαπραγμάτευση Σαμαρά(Ανανεωμένο). Σε αδιέξοδο κατέληξε η επί σχεδόν ένα οκτάωρο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο. Χωρίς συμφωνία των πολιτικών αρχηγών ο Βενιζέλος στις Βρυξέλλες. Η εμπλοκή οφείλεται στο ότι ο Αντώνης Σαμαράς ...στύλωσε τα πόδια στο θέμα των συντάξεων και δεν υποχωρούσε.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε στις 12. 30 μετά τα μεσάνυχτα. Ακολούθησε ολονύκτια διαβούλευση της τρόικας με τον πρωθυπουργό και τον  υπουργό Οικονομικών η οποία ολοκληρώθηκε στις 6:00 χωρίς να γνωρίζουμε τι έκαναν τόσες ώρες. Εξερχόμενος πάντως ο Βενιζέλος δήλωσε πως «υπάρχουν ακόμα ζητήματα προς διευκρίνιση» και πρόσθεσε: «Φεύγω για τις Βρυξέλλες, με την ελπίδα να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup και να ληφθεί μια θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα.

Νέα σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν προβλέπεται πλέον να διεξαχθεί.

"Έπειτα από επτά και πλέον ώρες συνομιλιών ώρες συνομιλιών οι παρατάξεις που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας δεν κατέληξαν σε νέο πακέτο λιτότητας», γράφει η γερμανική Die Welt.

«Τέλος συναντήσεων χωρίς συμφωνία», αναφέρει στον τίτλο της για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις η γαλλική Le Figaro και προσθέτει: "Η συνάντηση των αρχηγών της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας, που διήρκεσε οκτώ ώρες περίπου, ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για τα νέα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι πιστωτές"

Πως εξελίχθηκε το θρίλερ

Πρώτος από την μαραθώνια σύσκεψη αποχώρησε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης και ακολούθησαν ο κ. Α. Σαμαράς και ο κ. Γ. Παπανδρέου. Την ίδια ώρα πήγε στο Μαξίμου  η τρόικα για να διαβουλευτεί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών κ.  Βενιζέλο.

Ο κ. Σαμαράς είπε στην σύσκεψη για το θέμα των συντάξεων «εγώ δεν μπορώ να επιστρέψω στο κόμμα μου με τέτοια μέτρα» και επί 7 ½ ώρες παρέμεινε σε αυτήν την θέση. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει μια συνεχής διαπραγμάτευση με τον κ. Παπαδήμο ο οποίος κάθε τόσο διέκοπτε για να μιλήσει ακόμα και με την ...Μέρκελ. Έκανε δηλαδή ο κ. Παπαδήμος κατά την διάρκεια της σύσκεψης αυτό που έπρεπε να είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε επίσης με τον κ. Ρεν, τον κ. Γιούνγκερ και την κ.Λαγκάρντ

Σε δηλώσεις που έκανε από την Συγγρού , ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι δίνει μια μεγάλη μάχη για τις συντάξεις του απλού κόσμου που υποφέρει και ότι η διαφωνία του αφορά όλες τις συντάξεις. Για πρώτη φορά γίνονται διαπραγματεύσεις είπε επίσης ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι θα συνεχίσει την διαπραγμάτευση μέχρι τέλους.

Ολόκληρη η δήλωση Σαμαρά έχει ως εξής:

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: "Ξέρω ότι, για ορισμένους, είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται. Και να διαπραγματεύονται σκληρά όταν πρέπει για τον απλό τον κόσμο. Η διαπραγμάτευση αυτή συνεχίζεται. Αυτό έκανα, αυτό θα κάνω.  Υπάρχει ένα θέμα ακόμα. Έχει να κάνει με τις συντάξεις. Αυτές τις ώρες τις δύσκολες πρέπει να κοιτάμε τον απλό τον κόσμο, τον συνταξιούχο. Δεν έχω δικαίωμα να μην το κάνω, δεν έχω δικαίωμα να μην διαπραγματεύομαι σκληρά. Και ουδόλως με ενδιαφέρει, αν διάφοροι αυτή τη θέση την παρεξηγούν. Και προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν διαφορετικά.  Η θέση αυτή είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης και είναι θέση που πρέπει κανείς να έχει σε τέτοιες ώρες κρίσεως, μεγάλης κρίσεως, μεγάλου πόνου του κόσμου. Γι’ αυτό και οι συντάξεις έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο. Τα πράγματα, όμως, είναι δύσκολα και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει αυτή η διαπραγμάτευση. Θα τη συνεχίσω".

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επιμένετε στο σύνολο των συντάξεων ή μόνο στις επικουρικές;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Για όλες τις συντάξεις γίνεται αυτή η συζήτηση.

Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει με το πιστόλι στον κρόταφο στηριγμένος σε ένα κακομεταφρασμένο και πρόχειρο κείμενο. «Δεν υποθηκεύω το μέλλον της χώρας για 40 χρόνια σε πέντε λεπτά» δήλωσε επίσης και επανέλαβε τη θέση του ότι θέλει να έχει τις εκτιμήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδας, προτού λάβει τις αποφάσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης διευκρίνισε αφού έθεσε την θέση του αυτή παρέμεινε στην σύσκεψη μόνο για να συμπαρασταθεί στον Σαμαρά στο θέμα των συντάξεων και ότι επί 7 ώρες δεν συζητήθηκε τίποτε άλλο. "Επτά ώρες ώρες γι’ αυτό μιλάγαμε" είπε. Οπως επίσης έγινε γνωστό, κάθε τόσο διέκοπταν και ο κ. Παπαδήμος τηλεφωνούσε στους Ρεν,  Γιούνκερ  για να βρεθεί ισοδύναμη λύση στην μείωση των συντάξεων.

Ωστόσο το Μαξίμου και το ...Mega  έδωσαν άλλη εικόνα και ανακοίνωσαν ότι οι αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα πλην ενός, το οποίο αποφεύγουν να πουν ποιό είναι.

Το Mega προσπαθεί επίσης να πείσει ότι και ο ...ΓΑΠ αφού τσεκούρωσε τις συντάξεις τώρα διαφώνησε κι αυτός στις κύριες συντάξεις ενώ ο Σαμαράς μόνο στις επικουρικές. Ο ίδιος ο Σαμαράς τους άδειασε με την δήλωσή του ότι παλεύει για όλες τις συντάξεις.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης  είναι ότι με δήλωση του ο κ. Καρατζαφέρης ανάγκασε το Μαξίμου να αλλάξει την αρχική ανακοίνωση του ότι “οι αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα” βγάζοντας καινούργια ανακοίνωση στην οποία λέει ότι “ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις”.

Φεύγει ο Γ. Καρατζαφέρης από την κυβέρνηση;

Στο μεταξύ γίνονται διάφορες ερμηνείες της δήλωσης του κ. Καρατζαφέρη:

«Με σαφήνεια πρέπει να σας πω ότι έχω την αίσθηση – μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στους τρεις μήνες – ότι η Χώρα υπό την μία ή την άλλη εκδοχή, οδηγείται σε πρωτοφανή δοκιμασία. Οι ευθύνες μας επομένως είναι τεράστιες. Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν προτίθεμαι να «υπογράψω» μια σύμβαση εντός ελάχιστων ωρών της οποίας το περιεχόμενο σε πολλά σημεία δεν με βρίσκει σύμφωνο (ούτε επιθυμώ αργότερα, να παίξω τον απολογητικό ρόλο της Κατσέλη). Και κυρίως δεν θα «υπογράψω» γιατί δεν μας έχουν προσκομισθεί αυτά τα οποία κ. Πρωθυπουργέ με την επιστολή μου σας ζήτησα. Ο εκβιαστικός ισχυρισμός και η  επιμονή ότι δεν υπάρχει χρόνος, είναι απαράδεκτα και επιπόλαια. Εδώ καλούμαστε να δεσμεύσουμε την Πατρίδα για τα επόμενα 40-50 χρόνια και δεν βρίσκουμε τον χρόνο των ολίγων εβδομάδων; Σε κάθε περίπτωση, είμαι πέραν των άλλων κάθετα αντίθετος στις τελευταίες νέες απαιτήσεις των Τροϊκανών,  για  μείωση των κατωτέρων μισθών, την περικοπή των επικουρικών συντάξεων ή π.χ. την περικοπή – κατάργηση του πολυτεκνικού  επιδόματος. Ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι στις προθέσεις και το αίσθημα της ευθύνης μου, το να σταθώ με τις ενστάσεις μου εμπόδιο στην Κυβέρνηση.Θα με έχετε σύμμαχο στις όποιες θετικές αποφάσεις σας"

Τι να εννοεί άραγε ο ... ποιητής με αυτό το τελευταίο;

Ο κ. Σαμαράς είχε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στα γραφεία του κόμματος ενώ ανέβαλε την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ να πάει ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις συζητήσεις του κ. Παπαδήμου με την Τρόικα. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δικερως avatar
  Δικερως 09/02/2012 00:02:31

  Ο Σαμαρας ειμαι πεπεισμενος πως στυλωσε τα ποδια.
  Απορω με κατι φρουτα εδω μεσα που εχουν σηκωσει τα ποδια.
  Βεβαια οι αποψεις ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες:ο καθενας εχει τουλαχιστον μια.

  • Κυαίστωρ avatar
   Κυαίστωρ @ Δικερως 09/02/2012 00:18:04

   Το ίδιο φαντάζομαι πως ισχύει και για τις απόψεις σου, εκτός κι αν πίσω απο την ανωνυμία σου κρύβεται ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' οπότε πάω πάσο.
   Κρίνεις εύκολα τις απόψεις όλων των άλλων ανθρώπων με έναν προφανή φανατισμό.
   Μάθε να ακούς/διαβάζεις και να σέβεσαι τις απόψεις των άλλων. Αλλιώς αναπαράγεις όλα τα αρνητικά πρότυπα/επίθετα με τα οποία μας στολίζουν οι ξένοι.

   • factorx avatar
    factorx @ Κυαίστωρ 09/02/2012 00:25:34

    Ποιές απόψεις αγαπητέ; Αυτές που διαρρέοι Βενιζέλος κλπ και μας της παρουσιάζουν εδώ σαν γεγονότα; Εδω και ώρες έχουν κολήσει στις συντάξεις.

    • Tabachaniotika avatar
     Tabachaniotika @ factorx 09/02/2012 09:43:45

     ..ΝΑ ΚΌΨΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ .
     ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ "ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΑΝ " ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΕΡΑΤΙΑ!!
     ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΛΛΑ -ΠΡΟΣ ΓΑΡ ΤΟ ΤΕΛΑΙΥΤΑΙΟ ΕΚΒΑΝ , ΕΚΑΣΤΟ ΤΩΝ ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΞΑΝΤΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΛΗΣΜΟΝΕΙ.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Δικερως 09/02/2012 07:53:17

   Δίκερε
   Τό ζήτημα είναι πως διαθέτει ο καθένας τη δικιά του.

  • papaspirou avatar
   papaspirou @ Δικερως 09/02/2012 13:15:17

   ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΣΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕΣ ΓΥΜΝΟΣ ΓΝΩΜΗΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΩΣ ΤΟ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ Δικερως 09/02/2012 15:45:19

   Διαβάζω τώρα: 9-2-2012 15:45
   Παπαδήμος- Σαμαράς συμφώνησαν ενόψει Eurogroup
   Συμφωνία Παπαδήμου-Σαμαρά για το θέμα των 300 εκατ. ευρώ που έλειπαν από τη διαπραγμάτευση, κάτω από την πίεση του Eurogroup και την απειλή ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία το βράδυ στις Βρυξέλλες.
   Πριν από λίγο υπήρχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ, κατά την οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει περικοπή των συντάξεων κατά 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ εξοικονομούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας...

   με τις αποφάσεις να λαμβάνονται εντός 15 ημερών. Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι η προθεσμία των 15 ημερών είναι ακριβώς για να περικοπούν οι δαπάνες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σχετικό νόμο και όχι και για να κλείσει η συμφωνία όπως από το πρωί συζητείται.
   Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός φέρεται να απείλησε και με παραίτηση αν ως την ώρα συνεδρίασης του Eurogroup δεν έχει εξευρεθεί λύση. Σε λίγο θα υπάρξει σχετική κυβερνητική ανακοίνωση.
   Αυτήν τη στιγμή ο πρωθυπουργός έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.
   Κι ενώ το θέμα των επικουρικών οδηγείται σε λύση φαίνεται πως υπάρχει νέα εμπλοκή με τις πολιτικές εγγυήσεις, καθώς οι εταίροι ζητούν υπογραφές.

 2. Φοτις avatar
  Φοτις 09/02/2012 00:04:16

  Αφού μόνο οι συντάξεις είναι το πρόβλημα να τον στηρίξουμε όλοι. Θα είναι μεγάλη νίκη αν τελικά τις σώσει ο αρχηγός!

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Φοτις 09/02/2012 00:30:01

   Τον χαζό παριστάνεις; Σου λένε οτι επί ώρες δεν συζήτησαν τίποτα άλλο. Και οτι αν δεν συμφωνήσει ο Σαμαράς σε αυτό, πάπαλα.

   • Φοτις avatar
    Φοτις @ Αυτόνομος 09/02/2012 00:43:19

    Κοντός ψαλμός αλληλούια...

   • Φοτις avatar
    Φοτις @ Αυτόνομος 09/02/2012 01:06:40

    Συμφωνία σε όλα πλην των συντάξεων ανακοινώθηκε!
    Ποιός παριστάνει το χαζό τώρα;

    • Κωσταντινος Π. avatar
     Κωσταντινος Π. @ Φοτις 09/02/2012 01:51:43

     Εσυ...

    • Απηυδισμένος avatar
     Απηυδισμένος @ Φοτις 09/02/2012 09:57:23

     Που είναι η συμφωνία που ανακοινώθηκε αρχιψεύταρε; Χωρίς συμφωνία έφυγε ο Βενιζέλος το πρωί για τις Βρυξέλλες

     • Φοτις avatar
      Φοτις @ Απηυδισμένος 09/02/2012 14:18:39

      Ας βγει να διαψευσει τις ανακοινώσεις αν δεν είναι αλήθεια.

 3. N.A. avatar
  N.A. 09/02/2012 00:06:26

  Δηλαδή ο κατώτατος μισθός, οι κλαδικές συμβάσεις, δεν είναι σοβαρά;

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ N.A. 09/02/2012 00:13:49

   Χαχα,σε παρακολουθω εδω και ωρα.
   Εισαι απιθανος οσο και ανατριχιστικος.
   Ποιος εθεσε τους μισθους,τις συνταξεις,τις κλαδικες υπο αμφισβητηση?
   ΜΗΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ?
   Η' ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΥΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΛΑΔΕΥΕ ?
   Αντε παενε απο δω ρε απιθανε!

   • N.A. avatar
    N.A. @ Δικερως 09/02/2012 00:18:40

    Να προσέχεις καταρχάς πως μιλάς..δεν με ξέρεις και από χθες.

    Τί με νοιάζει ποιος το έθεσε; Ούτε τις συντάξεις και 13ο 14ο έθεσε ο Α.Σ. Και; Δεν θα ασχοληθεί;

    Ρε θα τρελλαθούμε; Δεν είπε ότι δεν θα τα δεχτεί όλα αυτά; Εκπτώσεις κάνουμε δηλαδή;

    • factorx avatar
     factorx @ N.A. 09/02/2012 00:27:40

     Δεν συζητήθηκε επί ώρες κανένα άλλο ζήτημα πέραν των συντάξεων. ¨Οποιος λοιπόν λέει "γιατί ο Σαμαράς δεν έβαλε αυτό ή το άλλο" κάνει αποπληροφόρηση.

     • Κυαίστωρ avatar
      Κυαίστωρ @ factorx 09/02/2012 00:30:33

      Και καλά τους κάνει. Το μαρτύριο των φιλομνημονιακών παπαγάλων θα είναι αυτή η πλευρά. Φάκτορα δώσε μας αν μπορείς λίγο και κινήσεις ΓΑΠ. Το παιδί θα έχει σκάσει που δεν περνάνε αβλεπί όλα αυτά τα υπέροχα που κληρονόμησε ο τόπος εξαιτίας του.

     • Φοτις avatar
      Φοτις @ factorx 09/02/2012 01:08:13

      Επιμένετε ακόμα σε αυτή την τοποθέτηση;

     • georgios avatar
      georgios @ factorx 09/02/2012 09:54:45

      Δηλαδή η ανακοίνωση του πρωθυπουργού οτι συμφώνησαν σε όλα τα σημεία του τελεσίγραφου της τρόικας εκτός απο ένα είναι ψέμα;

     • AKOMATISTOS avatar
      AKOMATISTOS @ factorx 09/02/2012 10:58:06

      Ο ΙΔΙΟΣ Ο "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ "ΟΛΑ" ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ?!!!!!!!!
      ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ" ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΜΠΕΝΙ!!!!!!!!!!!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ N.A. 09/02/2012 00:36:07

     Δεν σε ξερω καιουτε θελω να σε μαθω.
     Παντως αυτο ειναι ασχετο με το οτι εισαι απιθανος.

   • lampros avatar
    lampros @ Δικερως 09/02/2012 02:39:28

    Χαχα,σε παρακολουθω εδω και ωρα. Εισαι απιθανος οσο και ανατριχιστικος.

    Δεν ξέρω αν τον «παρακολουθείς εδώ και ώρα» και τι είναι, αλλά εσύ τι είσαι; Ο τιμητής των πάντων ή ο φύλακας των σχολίων;

    Ποιος εθεσε τους μισθους,τις συνταξεις,τις κλαδικες υπο αμφισβητηση? ΜΗΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ? Η’ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΥΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΛΑΔΕΥΕ ?

    Σε πρώτη φάση; Ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ. ΤΩΡΑ τι γίνεται λέμε. Εδώ περιμένε ο κόσμος αντίδραση Σαμαρά και μας λένε ότι μόνο για τις συντάξεις κόλλησε; Και μας το παρουσιάζουν και σαν φοβερή μάχη;

    Τι διαφορά έχει από διάφορες παπαριές που και καλά διαπραγματεύονταν οι ΠΑΣΟΚοι ως τώρα με την Τρόϊκα, και άφηναν ένα μέτρο, κρατούσαν δέκα βαρύτερα, και μας το παρουσίαζαν σαν μεγάλη νίκη;

    Νομίζει κανείς ότι ο ελληνικός λαός τρώει κουτόχορτο;

   • Κυαίστωρ avatar
    Κυαίστωρ @ Δικερως 09/02/2012 16:30:31

    Ξύπνησες εξυπνάκια; Εγώ στο ειπα γύρνα και απο το άλλο πλευρό. ΠΡΟΒΑΤΟ.

  • Φοτις avatar
   Φοτις @ N.A. 09/02/2012 00:18:06

   Είστε εγκάθετος κύριε!

   • Κυαίστωρ avatar
    Κυαίστωρ @ Φοτις 09/02/2012 00:21:56

    Μια χαρά τα γράφει ο Ν.Α.

    Ο Αρχηγός όπως τους χάλασε τα σχέδια ως τώρα με την επιμονή και την υπομονή του, έτσι θα συνεχίσει την σκληρή διαπραγμάτευση για όλα τα κακώς κείμενα.
    Και αυτό όποιος δεν το αναγνωρίζει, ναι είναι όντως αλλού.

    • Φοτις avatar
     Φοτις @ Κυαίστωρ 09/02/2012 00:26:18

     Παρεξήγησες...Προφανώς ειρωνεύομαι κάποιους άλλους εδώ μέσα.
     Δεν διαφωνώ με τον Ν.Α.

     • Κυαίστωρ avatar
      Κυαίστωρ @ Φοτις 09/02/2012 00:28:45

      Φίλτατε και το δικό μου σχόλιο για κάποιον άλλο πήγαινε. Γεμίσαμε αφορισμούς σε μια τόσο δύσκολη νύχτη. Οι ζωές όλων μας θα αλλάξουν προς το χειρότερο. Σίγουρα κάποιοι βράζουν απο την τεστοστερόνη αλλά μάλλον θα πρέπει να την ξοδέψουν κάπου αλλού.

     • Καραϊσκος avatar
      Καραϊσκος @ Κυαίστωρ 09/02/2012 00:31:00

      Αστους να λένε

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Κυαίστωρ 09/02/2012 00:40:32

      Παντως εστρωσες γουνα βλεπω.
      Εσυ,ετσι κι αλλιως,την τεστοστερονη σου την ξοδευεις εστω και "ερασιτεχνικα" αλλου.

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Φοτις 09/02/2012 01:52:58

    και συ κάθετος, χα,χα,χα...

 4. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 09/02/2012 00:06:57

  Αυτά τα ωραία συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει ειλικρίνεια...

  • αναγνωστης avatar
   αναγνωστης @ H pena tis orghs 09/02/2012 00:31:38

   Για πές μας ειλικρινώς, όμως, εσύ τι είδους φρούτο είσαι;

 5. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 09/02/2012 00:15:14

  Δεν θέλω να θίξω κανέναν αλλά ποσο αφελής πρέπει να εισαι για να πιστέψεις ότι θα μας κουρευαν το χρεος και θα μας εδιναν νέο δανειο χωρίς να μας ζητήσουν νεα μέτρα προ των εκλογών? Είναι δυνατόν να το πίστευε αυτό ο Σαμαράς? Νομίζω ότι η πιο καθαρή λύση ήταν και παραμένει το δημοψήφισμα.

 6. Νικος avatar
  Νικος 09/02/2012 00:16:07

  Ενα εχω να πω.
  Lost in translation ειμαστε ολοι μας...

 7. Σταύρος avatar
  Σταύρος 09/02/2012 00:16:52

  Για τις συντάξεις ΔΕΗ,ΟΤΕ και τραπεζοϋπαλλήλων τόσο κόπος;! Των πιο καλοπληρωμένων υπαλλήλων;! Ας είμαστε σοβαροί ! Ας κοπούνε και 50% αρκεί να μην επηρεαστούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι !

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Σταύρος 09/02/2012 00:26:11

   Δε κατάλαβα! Ποιος σου είπε πως πρέπει να πεινάσει ή να καταστραφούν ζωές κάποιων για να έχουμε ισοπέδωση και εξίσωση προς τα κάτω όλων και να νοιώθετε κάποιοι πως ζείτε στην τέως ΕΣΣΔ;

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Σταύρος 09/02/2012 09:58:58

   Βρε βρε πως αλλάζουν οι καιροί οι φιλελεύθεροι έγιναν Καστρικοί.Όλοι φτωχοί αλλά Κάστρο και ξερό ψωμί.

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 09/02/2012 00:16:55

  Γεια σου Αντώνη παλικάρι! Μη μασάς από εκβιασμούς! Τρέξε τους πολύ μέχρι να πέσουν κάτω από εξάντληση. Κράτα το ρυθμό μέχρι να σε παρακαλάνε. Και να σκεφτείτε πως μόνο για τις συντάξεις λέγεται πως έχουν ασχοληθεί και κόλλησε...

 9. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 09/02/2012 00:19:32

  Όλα,πια,κρίνονται εκ του αποτελέσματος.Για τα μέτρα δεν έχω να πω τίποτα και ούτε να σχολιάσω.Εξάλλου να σχολιάσω τι;Την αμετάκλητη καταδίκη της χώρας και την οριστική ισοπέδωση των πολιτών;Θέλει ιδιαίτερη φιλοσοφία;Ό,τι και να γράψω είναι ανώφελο.Αναμένουμε τις τελικές και οριστικές ανακοινώσεις.

 10. sitting duck avatar
  sitting duck 09/02/2012 00:20:44

  Δεν μπορεί να μαζέψει όλα τα σπασμένα του Γιωργάκη εν μία νυκτί ο Σαμαράς. Αν περάσει το γινάτι του για τις συντάξεις, θα είναι μεγάλη νίκη. Και θα αποδείξει ότι υπάρχει ελπίδα για διαπραγμάτευση.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ sitting duck 09/02/2012 00:51:36

   +10000000

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ sitting duck 09/02/2012 01:15:41

   χωρις κυβέρνηση με ισχυρή εντολή δεν υπάρχει ελπίδα - τουλαχιστον αυτό θα το ξέρει.

   • Ιοκαστη avatar
    Ιοκαστη @ rally monkey 09/02/2012 01:55:29

    θα την σχηματίσει την ισχυρή κυβέρνηση πολύ γρήγορα!!

 11. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 09/02/2012 00:24:26

  Ντροπή τους!!!! και ντροπή όλων των μνημονιακών που εμφανίστηκαν ξαφνικά εδω μέσα !!!
  Διαβάστε τι είπε το πρωί ο Γιάννης Μανώλης , αυτό που λένε εδω μέσα αρκετοί:
  Αντώνη μη δεχτείς τα μέτρα!!!!!

  • Tassos avatar
   Tassos @ Γιαννης Ν. 09/02/2012 00:29:02

   Για τις συντάξεις του καίγεται ο Μανώλης. Ας παραιτηθεί είτε της βουλευτικής είτε της ΔΕΚΟ.

  • γνώστης avatar
   γνώστης @ Γιαννης Ν. 09/02/2012 00:32:40

   τα ίδια που έκανε ο Μανώλης στον Καραμανλή, κάνει και στον Σαμαρά. Θέλει να βγει βουλευτής στην Β΄ Αθηνών και κάνει συγκεντρώσεις σαν δήθεν "αντιμνημονιακός"

   • Κωσταντινος Π. avatar
    Κωσταντινος Π. @ γνώστης 09/02/2012 01:56:25

    γνωστός παρτάκιας ο Μανωλης!!!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γιαννης Ν. 09/02/2012 10:17:40

   Κλείστε τα αφτιά στις σειρήνες.

 12. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 09/02/2012 00:28:05

  Δεν ειναι μονο οι συνταξεις αρχηγε

  Πες το ΟΧΙ!

 13. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 09/02/2012 00:29:49

  Πραγματικά έχω την αίσθηση ότι μερικοί περιμένουν πώς και πώς να καταρρεύσει το σύμπαν μόνο και μόνο για να έχουν την ολέθρια ηδονή να ισχυρίζονται μετά ότι αυτοί «τα έλεγαν» και στο τέλος δικαιώθηκαν, αναφωνώντας ίσως ως άλλοι Συμεών το:

  Nῦν ἀπολύεις τὸν δοῦλόν σου, δέσποτα, κατὰ τὸ ῥῆμά σου ἐν πολέμῳ,
  ὅτι εἶδον οἱ ὀφθαλμοί μου τὸ θανάσιμόν σου,
  ὃ ἡτοίμασας κατὰ πρόσωπον πάντων τῶν λαῶν,
  σκότος εἰς ἀποκάλυψιν ἐθνῶν καὶ ἀτιμίαν λαοῦ σου Ἑλλήνων

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Τιγράνης 09/02/2012 00:33:07

   Μπα Χιλιαστες ειναι.
   Καθε μερα και μια ημερομηνια του τελους,της αποκαθηλωσης του Σαμαρα,
   καθως και ποταμοι δακρυων.
   Εξ'αλλου ο φοβος δεν αξιζει εαν δεν τον νιωθουν κι αλλοι.

 14. nika avatar
  nika 09/02/2012 00:31:29

  1 ΟΧΙ ΖΗΤΑΜΕ.
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ?

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ nika 09/02/2012 01:59:16

   το να ζητάμε τα σωστά ΟΧΙ δεν είναι καθόλου πολυ!

 15. Y. avatar
  Y. 09/02/2012 00:33:02

  Αντώνη Σαμαρά, όταν τελειώσετε βγες και εξήγησε στον ελληνικό λαό τα όσα αποφάσισες, και γιατί αποφάσισες αυτά που αποφάσισες, όποια κι αν είναι αυτά

  • Δάσκαλος avatar
   Δάσκαλος @ Y. 09/02/2012 00:38:33

   Αυτό περιμένω κι εγώ. Τα συμπεράσματα μετά.

 16. βασιλης avatar
  βασιλης 09/02/2012 00:34:08

  Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ (ΣΟΥ ΝΤΖΟΥ)
  ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ κ.λ.π ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ? ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ.
  Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ : ΑΦΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΑΓΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΜΙΤΣ.

 17. Κυαίστωρ avatar
  Κυαίστωρ 09/02/2012 00:34:32

  Φάκτορα ο Μπένυ διαρρέει πράγματα απο χθες, και έχουν πλημμυρίσει όλα τα πασοκ-site με αυτά. Φαντάζομαι τα βλέπεις, τα ξέρεις, τα διαβάζεις. Άποψή μου πως όλα αυτά τα κάνει για να διασφαλίσει τη δικιά του θέση/μέλλον στο χρεοκοπημένο πασοκ. Και φυσικά θέλει να οικειοποιηθεί εκ των προτέρων οποιαδήποτε επιτυχία του Αντώνη γιατί έτσι κι αλλιώς δεν περίμενε κανείς να υπάρχουν αντιστάσεις απο τον Χέρι-χέρι ή τον GAP. Πάντως κάτι που είχα γράψει για τις εκλογές (αλλού) να ξέρεις το διέδωσε σε βουλετές της περιφέρειας ένα φιλομνημονιακό στέλεχος της ΝΔ. (ποια η σκοπιμότητά του πάλι δεν ξέρω)

 18. dimokritos_1 avatar
  dimokritos_1 09/02/2012 00:36:17

  Πάλι καλά που ο Πρόεδρος δεν έχει τα μυαλά μερικών μερικών και παλεύει πραγματικά μόνος του με όσους λίγους ελάχιστους τον πιστεύουν. Φαντάζομαι αν πει τελικά όχι το ΟΧΙ θα το χει πει ο ελληνικός λαός ε; χαχαχαχα

 19. unfair avatar
  unfair 09/02/2012 00:38:40

  έχω την αίσθηση, πως τα νεύρα των περισσοτέρων από εμάς, είναι τεντωμένα, αν όχι τσακισμένα. σκέφτομαι λίγο τον Αντώνη Σαμαρά, που βλέπει τόση ώρα μπροστά του τον Παπανδρέου, έχει δίπλα του τον δοτό, κ τον Καρατζαφέρη ...πως αντέχει άραγε; Όμως, [όπως έχω ξαναγράψει εδώ] μπορεί κάλλιστα να τους πει, πως δεν μπορεί να συμμετέχει άλλο σε αυτό το θέατρο κ να μην λογαριάζει τον λαό, πως δεν τους ψήφισε κανείς να βάλουν σε υποθήκη την χώρα κ να πάρουν μέτρα, που δεν εξασφαλίζουν την ΣΙΓΟΥΡΗ βιωσιμότητα της χώρας μας.
  Όλα αυτά τα μέτρα, κ τα επόμενα μέτρα ...ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να τα πάρουν; κ επίσης αυτό που πρέπει κ καλά, ΟΛΑ να λυθούν ΣΗΜΕΡΑ!!

 20. Φοτις avatar
  Φοτις 09/02/2012 00:46:07

  Ωραία όλα αυτά, το Νοέμβριο όμως αποφάσισε να συμμετέχει σε αυτό το τσίρκο...
  Δεν περίμενε τότε να φτάναμε σε αυτό το σημείο;

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ Φοτις 09/02/2012 02:15:19

   α, ρε Φωτη με τα φωτα σου που ολα τα ξερεις και ολα τα πεταλωνεις!!!

 21. factorx avatar
  factorx 09/02/2012 00:46:37

  Προς όλους όσους αμφισβήτησαν αυτό που γράψαμε. Ο Καρατζαφέρης επιβεβαίωσε πριν λιγο οτι επί 7 ωρες συζητούσαν για τις επικουρικές και οτι ο ιδιος συμπαρασταθηκε στον σαμαρα - δεν συζητηθηκε τίποτα άλλο

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ factorx 09/02/2012 00:59:00

   Γερά, γερά, Αντώνη Σαμαρά

   !!!Μιλάμε για το μαρτύριο της σταγόνας για Μερκοζί.

   Πρέπει τα εγκεφαλικά να πηγαίνουν και να έρχονται στις Βρυξέλλες!

 22. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 09/02/2012 00:46:38

  ο Καρατζαφερης είπε οτι εμεινε για να συμπαρασταθει στο Σαμαρα για την μαχη που εδινε!!!!!!

 23. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 09/02/2012 00:46:58

  Και στο κάτω κάτω ας περιμένουμε λιγάκι να δούμε τι θα βγει από αυτήν την συνάντηση και μετά διατυπώνουμε άποψη. Η πρεμούρα πάντως να παρουσιαστεί ο Σαμαράς ως αποτυχημένος δεν μπορεί παρά να αποτυπώνει κίνητρα, άσε που εγκυμονεί κινδύνους ανεπανόρθωτης έκθεσης…

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Τιγράνης 09/02/2012 00:48:24

   Πεστα χρυσοστομε!

   • effie B. avatar
    effie B. @ Δικερως 09/02/2012 01:58:17

    ο Προεδρος θα μας περάσει απέναντι με τις λιγότερες δυνατές απώλειες!

 24. factorx avatar
  factorx 09/02/2012 00:46:59

  Che Fece... Il Gran Rifiuto

  Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
  που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι
  να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος το 'χει
  έτοιμο μέσα του το Ναι και λέγοντας το πέρα

  πηγαίνει στη τιμή και στη πεποίθησή του.
  Ο αρνηθείς δε μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι
  όχι θα ξανάλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
  εκείνο τ' όχι -το σωστό- σε όλη τη ζωή του.

  Μ' αυτό το ποίημα του Καβάφη έφυγε πριν από λίγο ο Γ. Καρατζαφέρης από το Μαξίμου. Θέλει άραγε να πει ότι αρνήθηκε το νέο Μνημόνιο; Ο χρόνος θα δείξει.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ factorx 09/02/2012 01:02:25

   Ο Καρατζαφέρης πάλι περιεστράφη πέριξ οριζοντίου άξονος και είπε ότι ζήτησε να εγκριθούν τα μέτρα από το.... Ελεγκτικό συνέδριο και το Νομικό συμβούλιο και μετά έμεινε για να... συμπαρασταθεί στον Σαμαρά. Δηλαδή δήλωσε αναρμόδιος και ένιψε (τουλάχιστον για απόψε) τα χέρια του.

  • Απροσάρμοστος avatar
   Απροσάρμοστος @ factorx 09/02/2012 01:02:53

   Αυτό το είδα γραμμένο εδώ πιο πριν...Τελικά και ο Καρατζαφέρης σας διαβάζει....χαχαχαχαχα (λίγο να ευθυμήσουμε)

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ factorx 09/02/2012 01:03:50

   Δηλαδὴ τί μᾶς λέει στὴ μούρη; "Παιδιά, ποιές διαπραγματεύσεις καὶ κουραφέξαλα. Γιὰ τὶς ἐντυπώσεις ἦρθα. Ἐγὼ εἶχα ἀποφασίσει ἀπὸ πρὶν μὲ τὸ ἐπιτελεῖο μου, μὲ ἐπικοινωνιολογικὰ κριτήρια, τὸ τί θὰ κάνω- ἑτοίμασα καὶ ποιηματάκι. Νά'ἐδωνὰ τό'χω".

   (Δὲ φαντάζομαι νὰ πιστεύει κανεὶς ὅτι ὁ Καρατζαφέρης ξέρει ὅλον τὸν Καβάφη ἀπ' ἔξω)

   Γιατί δὲν συμμετεῖχε τότε μέ... ἐπιστολικὴ ψῆφο;

   Εὐελφάλειες καὶ μάλιστα χοντρές.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/02/2012 01:52:40

    Αν ήξερε ο Καβάφης ότι του έμελλε να τον απαγγείλει ο Καρατζαφέρ, θα είχε σκίσει όλα τα ποιήματά του.

    Μήπως όμως πρέπει ειδικά για τον Καρατζαφέρη να προστεθούν οι λέξεις per viltà (από δειλία) που ο Καβάφης παρέλειψε από τον στίχο του Δάντη βάζοντας αποσιωπητικά; Διότι μάλλον από δειλία δεν τόλμησε να αναλάβει πλήρως την ευθύνη της επιλογής που έκανε ψηφίζοντας το πρώτο μνημόνιο που έφερε και το δεύτερο. Και πάλι από δειλία δεν έκανε την “μεγάλη άρνηση”, αλλά δήλωσε απόψε ανεύθυνος και κρύφτηκε πίσω από νομικά συμβούλια. Διότι αν είχε στοιχειώδες θάρρος θα έβγαινε να ομολογήσει το μέγα λάθος του σχετικά με το πρώτο μνημόνιο, ή να ψελλίσει το mea culpa.

    Και η αφελής ερώτηση είναι γιατί δεν ζήτησε την ίδια διαδικασία για το πρώτο μνημόνιο και το ψήφισε άρον-άρον, και μάλιστα κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο και νουθετώντας όσους είχαν αντιρρήσεις;

 25. γ avatar
  γ 09/02/2012 00:49:12

  πιστευουμε στον Α.Σ. ακομα.μα αν υπογραψει,οσο και αν παρουσιαζουν σαν επιτυχια καποια που δεν θα πετυχει η τροικα,το γεγονος θα υπαρχει.υπεγραψε.και οταν τον ιουνιο ερθουν και αλλα μετρα ολοι αυτο θα θυμομαστε...και θα'το χουμε νιωσει στο πετσι μας.

 26. Προφήτης avatar
  Προφήτης 09/02/2012 00:49:28

  Πόδια δεν βλέπω.
  Βλέπω συννεφιασμένα μούτρα.

 27. Νταβελιώτης avatar
  Νταβελιώτης 09/02/2012 00:49:42

  Καλά, ειδικά σε αυτό το άρθρο αντί για συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων έχουν πάει σύννεφο οι προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμοί τόσο που είναι να αναρωτιέται κάποιος αν όντως έχουν εκνευριστεί τόσο πολύ κάποιοι ή εάν σκόπιμα πετάνε την μπάλα στην κερκίδα για να μην γίνεται ουσιαστική αντιπαράθεση απόψεων επί του θέματος.

  Υπάρχουν κάποιοι (δεν αναφέρομαι στον φάκτορα) που φοβούνται να ακουστούν διαφορετικές απ' τις δικές τους απόψεις και το ρίχνουν στις προσωπικές και εκτός θέματος επιθέσεις;

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Νταβελιώτης 09/02/2012 02:18:42

   ετσι ακριβως!
   δεν μου αρεσουν οι Λαο-κιστικες και οι ΔΗΣΥστικες αποψεις!!!

   • Tassos avatar
    Tassos @ Κατερινα 09/02/2012 11:21:41

    Χθες ο συγκεκριμένος μας προέτρεψε να ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή :-)

    • Νταβελιώτης avatar
     Νταβελιώτης @ Tassos 09/02/2012 14:45:49

     Μάλλον χρειάζονται φρεσκάρισμα τα ελληνικά σου.
     Κάποια γνωστή φιλόλογο ίσως να σε βοηθήσει με κανα ιδιαίτερο;

     Δεν προέτρεψα και δεν προτρέπω ποτέ κανέναν και σε τίποτε!
     Την άποψή μου γράφω και τίποτε περισσότερο.
     Και σε ότι με αφορά (το ξαναγράφω για να μην έχεις αμφιβολία) το σκέφτομαι σοβαρά να ψηφίσω Χρυσή Αυγή.
     Και αιτιολόγησα επαρκώς το γιατί.

   • Νταβελιώτης avatar
    Νταβελιώτης @ Κατερινα 09/02/2012 14:48:32

    Αυτό είναι ένα όντως ακλόνητο επιχείρημα!
    Αφού δεν σου αρέσουν αυτές οι απόψεις να βρίζεις όσους τις εκφράζουν.
    Και οι συνομιλητές σου θα καταλαβαίνουν με πόσο υψηλού επιπέδου συνομιλήτρια θα έχουν να κάνουν.
    Και θα σε παίρνουν και στα σοβαρά.
    Στο εγγυώμαι προσωπικά.

 28. sitting duck avatar
  sitting duck 09/02/2012 00:59:40

  Tι λέει ε παιδιά ο Χασαπόπουλος τώρα στο Μέγκα; Οτι ο Παπανδρέου προέβαλε βέτο για τις κύριες συντάξεις!!! Μα καλά τόσο ταυτισμένος με το μαγαζί που καλύπτει είναι; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Δημοσιογράφος είναι ή υπάλληλος της Ιπποκράτους; Δίνει μάχη ο Σαμαράς και βρήκαν ρόλο για τον Γιωργάκη! Αει στον αγύριστο...

  • Κυαίστωρ avatar
   Κυαίστωρ @ sitting duck 09/02/2012 01:07:35

   Αδελφέ το MEGA σε λίγο θα παρουσιάσει τον ΓΑΠ ως αντιμνημονιακό... Οι άνθρωποι έχουν σαλτάρει εντελώς.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Κυαίστωρ 09/02/2012 01:54:18

    Καί στήν ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΕΤ τά ίδια λένε--τό μίασμα γαπ δέν δέχεται μειώσεις στίς κύριες συντάξεις!

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ sitting duck 09/02/2012 01:14:45

   Παπαγαλίζει τα του Μπεγλίτη κατά το Βήμα. Ο ΓΑΠ δεν ήθελε να αντισταθμιστεί η διαφορά από τις επικουρικές με μια διαφορά στις κύριες.

   Το Βήμα fm μάλλον γελοιοποιεί τον ΓΑΠ στο συγκεκριμένο σημείο.

   • Ιοκαστη avatar
    Ιοκαστη @ Γιάννης 09/02/2012 02:19:41

    και το Μεγκα τον γελοιοποιησε στο φουλ!!!!!

 29. N.A. avatar
  N.A. 09/02/2012 01:02:50

  Δηλαδή το μόνο θέμα είναι οι συντάξεις; Μάλιστα..Στα άλλα συμφώνησαν δηλαδή;

  • Τακτική Αναγνώστρια avatar
   Τακτική Αναγνώστρια @ N.A. 09/02/2012 10:00:23

   Η πρόφαση ήταν οι συντάξεις. Μην σκέφτεσαι όπως ο ΓΑΠ σε παρακαλώ πολύ

 30. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 09/02/2012 01:03:15

  Ο Παπαδήμος είπε μόλις ότι συμφώνησαν ΣΕ ΟΛΑ εκτός από ένα !!!!!!!
  Μπράβο Αντώνη !

  • N.A. avatar
   N.A. @ Γιαννης Ν. 09/02/2012 01:04:24

   Καληνύχτα μας αν αυτό είναι το μόνο θέμα...

   • Γιαννης Ν. avatar
    Γιαννης Ν. @ N.A. 09/02/2012 01:06:21

    Αυτά λέει το MEGA . Μακάρι να είναι ψέματα!

    • Φακ Κώστας avatar
     Φακ Κώστας @ Γιαννης Ν. 09/02/2012 01:13:01

     ..και το Σκάι αυτο ειπε..

  • ΜΕΜΑΣ avatar
   ΜΕΜΑΣ @ Γιαννης Ν. 09/02/2012 11:31:13

   Από το αποτέλεσμα θα κρίνουμε,γιατί βιάζεστε;Για μένα όποιος ψηφίσει ναι είναι καταπτυστος

 31. Κυαίστωρ avatar
  Κυαίστωρ 09/02/2012 01:05:34

  Εύχομαι να είναι ψευδής η ανακοίνωση του Παπαδήμου, όπως και το ότι οι αρχηγοί εξουσιοδότησαν αυτόν τον δοσίλογο να διαπραγματευθεί με την Τρόικα.

  • N.A. avatar
   N.A. @ Κυαίστωρ 09/02/2012 01:08:00

   Και εγώ το εύχομαι...

   Αν συμφώνησε σε όλα την βάψαμε.. Μισθοί και συλλογικές συμβάσεις πάπαλα...

   Και πάλι οι συντάξεις ως ένα σημείο θα κοπούν.

 32. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 09/02/2012 01:10:21

  Τα μνημόνια είναι σαν τα κουνάβια. Όποιος τα πιάνει δεν τον πλησιάζει μετά κανείς!

 33. ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
  ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 09/02/2012 01:10:22

  αυτό είπε και η ΝΕΤ

  • Τακτική Αναγνώστρια avatar
   Τακτική Αναγνώστρια @ ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 09/02/2012 10:02:03

   Όντως όπως το ψευδώνυμό σου. Υπάρχει συμφωνία αγαπητέ; Δεν υπάρχει. Ποιός το επέτυχε; Ο Γιωργάκης; Για το "μέτωπο" Καρατζαφέρη - Σαμαρά θα μας πει κανείς; Σας ενοχλεί;

 34. Φοτις avatar
  Φοτις 09/02/2012 01:11:28

  Εγώ θα ευχόμουν να ξυπνήσουν ορισμένοι.

 35. deldio avatar
  deldio 09/02/2012 01:13:00

  Τέλειωσε η "σύσκεψη" των "αρχηγών" ή "διαπραγματεύονται σκληρά" ακόμα; Εάν συνεχιστεί αυτό το σήριαλ ποιό κανάλι θα το πάρει;

 36. Κυαίστωρ avatar
  Κυαίστωρ 09/02/2012 01:13:28

  Εγώ δεν έχω πρόβλημα να γίνουν περικοπές σε μισθούς αλλά αυτές να ξεκινήσουν απο ψηλά και μετά αναλογικά να πάνε προς τα κάτω, και να μην εξαιρεθεί καμιά ομάδα ή συντεχνία (επειδή τα ακούσαμε χοντρά ορισμένοι πανεπιστημιακοί σε άλλη ανάρτηση).
  Ξεκινήστε με βουλευτές, υπαλλήλους βουλής, υψηλόβαθμους ΔΕΚΟ, μάνατζερς, δικαστικούς, με ΜΑΣ τους Πανεπιστημιακούς, αρκεί να ΜΗΝ υπάρχουν εξαιρέσεις.
  Εγώ εντάξει έτσι κι αλλιώς δεν με βλέπω να παίρνω κάποτε σύνταξη αλλά τουλάχιστον ας περισωθεί ό,τι μπορεί απο τους ασθενέστερους. Ας μην κοιτάμε το τομάρι μας μόνο, κόσμος πεθαίνει έξω.

  • N.A. avatar
   N.A. @ Κυαίστωρ 09/02/2012 01:15:10

   Έστω και έτσι... Αλλά από τον βασικό ξεκινάνε, άρα πιάνουν πρώτα τους εύκολους στόχους.

   Για να μην αναφέρω τι θα γίνει με την κατάργηση των κλαδικών.

   • Κυαίστωρ avatar
    Κυαίστωρ @ N.A. 09/02/2012 01:18:25

    Και να έχω και τον Καψή που έχει λυσσάξει να τα δεχθούν ΟΛΑ !!!
    Μαζέψτε τον ρε κάποιος. Έλεος.

 37. ΜΠ avatar
  ΜΠ 09/02/2012 01:14:45

  Στη ΝΕΤ λένε ΑΠΌΨΕ νέα συνάντηση σε λίγο !!!

 38. Κρης avatar
  Κρης 09/02/2012 01:18:03

  !!!!!!

  ο ΓΑΠ ετοιμος να σπασει καθε συμφωνια αν αγγιχτουν οι κυριες συνταξεις

  ο αντιτροικανός !!!!!

  ''απο την αλλη πλευρα'' , γιατι δεν βγαινει κατι στον ''αερα" ?

 39. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 09/02/2012 01:18:53

  Ἰσχύει αὐτὸ ποὺ ἀκοῦμε στὴν τηλεόραση ὅτι οἱ τρεῖς ἀρχηγοὶ συμφώνησαν σὲ ὅλα πλήν τῆς μειώσεως τῶν ἐπικουρικῶν συντάξεων, ὅπου διεφώνησε ὁ κ. Σαμαρᾶς συνεπικουρούμενος ἀπὸ τὸν κ. Καρατζαφέρη;

  • Nick avatar
   Nick @ Κοινὸς νοῦς 09/02/2012 01:26:27

   Μεταδίδουν την ανακοίνωση από το Μαξίμου.

   Πάντως αν ο ΓΑΠ το παίξει "αντιμνημονιακός" πραγματικά θα τα έχουμε δεί όλα...

 40. N.A. avatar
  N.A. 09/02/2012 01:25:07

  Για να συνοψίσω... Σώσαμε 13ο-14ο και ίσως ένα μέρος επικουρικών (που μπορεί να κοπούν οι κύριες αντ' αυτού...)..

  Και όλα τα άλλα yes sir?

 41. Κρης avatar
  Κρης 09/02/2012 01:25:39

  καλα μονο για τις συνταξεις ?
  Ολα τα αλλα ? ? ?

 42. Νίκος Γκ. avatar
  Νίκος Γκ. 09/02/2012 01:25:50

  Μήπως η δήλωση αυτή έχει να κάνει με τις αγορές; Σε λίγο ανοίγουν στην Ιαπωνία... αν ξέρετε κάτι, πείτε...

 43. Bohemian avatar
  Bohemian 09/02/2012 01:29:26

  Στύλωσε τα πόδια ο Σαμαράς, δεν κατεβάζει το μισθό κάτω από τα 470 ευρώ, τα 370 ευρώ για τους νέους και τα 360 για τους ανέργους. Δεν κατεβαίνει πιο κάτω.
  Χίλια μπράβο του.

  • noldor avatar
   noldor @ Bohemian 09/02/2012 13:08:47

   Μικτά ή καθαρά;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ noldor 09/02/2012 15:17:55

    χα χα...!

 44. ΜΠ avatar
  ΜΠ 09/02/2012 01:30:39

  Δήλωση Σαμαρά μόλις: "....ο απλός λαός να πονέσει λιγότερο". Είπε επίσης ότι "ουδώλος τον ενδιαφέρει αν τον παρεξηγήσουν κάποιοι".
  Δίνει το μήνυμα αδέλφια. Θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση. Στηρίζουμε ΣΑΜΑΡΑ.

 45. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 09/02/2012 01:32:01

  Ο ίδιος ο Ατώνης είπε μόνο για τις συντάξεις.....
  Ο Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις......
  Γυρνάει ο κόσμος ανάποδα !!!!!

 46. Tolis avatar
  Tolis 09/02/2012 01:34:51

  Ο Καρατζαφερης αποχωρησε απο την κυβερνηση......

 47. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2012 01:37:59

  Αποκαλύπτεται πως οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπαδήμος και Καρατζαφέρης όχι μόνο δεν λένε τίποτα αλλά έσκυβαν το κεφάλι στην τρόικα, σαν γνήσιοι υποτελείς τα τελευταία 2 χρόνια.
  Ο Σαμαράς τους ξεβράκωσε και μόνος του σηκώνει έναν σταυρό.

  • ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
   ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ @ Orestios 09/02/2012 01:45:24

   Ναι αλλά για επικουρικές μόνο;
   ελπίζω να είναι μέρος κάποιας τακτικής.....

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 09/02/2012 02:09:45

    Φαίνεται ότι υπάρχει τακτική και αυτό επισημαίνω.

    • chrisss avatar
     chrisss @ Orestios 09/02/2012 02:16:52

     Μιλάει για όλες τις συντάξεις..ο Σαμαράς προσπαθεί να μην κοπεί καμία σύνταξη

     • Κυαίστωρ avatar
      Κυαίστωρ @ chrisss 09/02/2012 02:36:06

      Απο κοντά και ο Καρατζα-φύρερ να καρπωθεί τους καρπούς της διαπραγμάτευσης του Αντώνη. Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα...

 48. victoria (true) avatar
  victoria (true) 09/02/2012 01:43:32

  +++

 49. chris avatar
  chris 09/02/2012 01:44:19

  Είναι δυνατόν να ξυπνήσουμε το πρωί και να έχουμε τον Καρατζαφέρη να έχει πει ΟΧΙ και τον Αντώνη να έχει συμφωνήσει;;;;

  Έστω και την τελευταία στιγμή πείτε του όλοι όσοι είστε κοντά του να μην κάνει αυτό το λάθος!!!

  Καταστρέφεται η πατρίδα! Είναι η ευκαιρία του να γίνει ο μεγάλος ήρωας!!!

  Όλοι θα είμαστε δίπλα του σε μια τέτοια απόφαση!!! Ο Σαμαράς είναι η τελευταία μας ελπίδα!!!

 50. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 09/02/2012 01:58:05

  Ο πολιτικός που «ξέσκισε», και μάλιστα κατ’ επανάληψη, μισθούς και συντάξεις, απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα για να μην θιχτούν οι συντάξεις των «ευγενών ταμείων», τα οποία στηρίζουν τα καλύτερα… «πράσινα παιδιά». Καλύτερα να κοπεί η επικουρική σύνταξη του συνταξιούχου των 700 ευρώ δηλαδή, παρά η κύρια σύνταξη των 2.500 ευρώ του «ευγενούς» ΠΑΣΚίτη!
  Είναι πραγματικά θλιβερό, ακόμα και αυτή την ώρα, το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» να παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο. Εκτός και αν το σχέδιο διάλυσης της χώρας - ίσως και της ίδιας της ευρωζώνης - συνεχίζεται…

 51. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 09/02/2012 01:59:37

  Το κακό όλης της ιστορίας ξέρετε πιο είναι; Ότι και πάλι θα χρεοκοπήσουμε…

 52. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 09/02/2012 02:01:55

  H απόλυτη ήττα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι το γεγονός πως υπέγραψε το Μνημόνιο, αλλά το ό,τι το Μνημόνιο έπεσε έξω σε όλα. Μεγαλύτερη του προβλεπομένου ύφεση, πρωτόγνωρη ύφεση , λίγωτερα κρατικά έσοδα παρά τις φοροεπιδρομές και αύξηση των κρατικών δαπανών λόγω της ύφεσης. Αυτή ήταν η μεγάλη ήττα των μνημονιακών, που λούφαξαν, που στο πολιτικό επίπεδο κατάβύθισε το ΠΑΣΟΚ.
  Όσοι πιστεύουν πως το Μνημόνιο ΙΙ θα είναι επιτυχημένο από δημοσιονομικής πλευράς,δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για τίποτα. Όσοι καταλαβαίνουν πως και το Μνημόνιο ΙΙ θα αποτύχει γιατί είναι σχέδιο βαθύτατα υφεσιακό και εν τω γεννάσθαι αποτυχημένο, ας αναλογιστούν ποιοί θα χρεωθούν πολιτικά την αποτυχία του.
  Τα Μνημόνιο ΙΙ ή χρεοκοπία να τα αφήσουν. Το Μνημόνιο ΙΙ ΕΙΝΑΙ η χρεοκοπία.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Κώστας ΜΠ 09/02/2012 02:44:56

   Τότε γιατί κάθεται και τους ακούει ο Σαμαράς ? Γιατί δεν σηκώνεται να φύγει και να ζητήσει εκλογές ? Τελικά, μήπως όλοι είναι ίδιοι ?

   • Κώστας ΜΠ avatar
    Κώστας ΜΠ @ Δημήτρης 09/02/2012 02:56:00

    Δεν είναι όλοι ίδιοι.
    Ο ΑΣ έκανε για πρώτη φορά διαπραγμάτευση εκ μέρους της Ελλάδας. Αυτό θα είναι άδικο να μην αναγνωριστεί.
    Η δική μου γνώμη απλά είναι-και μακάρι να κάνω λάθος- πως με τέτοιον Ύμνο στην Ύφεση και τέτοιες άγριες πολιτικές δεσμεύσεις που επιβάλλει το Μνημόνιο ΙΙ τα ελάχιστα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης Σαμαρά δεν έχουν την παραμικρή αξία. Άσε που θα εξαφανιστούν στις επόμενες ...δόσεις.
    Δεν είναι πάντως όλοι ίδιοι. Κάτι χειρότερο συμβαίνει. Φαίνονται-αδίκως μεν αλλά συμβαίνει-όλοι ίδιοι πλέον.
    Οι εμπνευστές της συμμετοχής της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου κατόρθωσαν να στερήσουν από τη χώρα την τελευταία θεσμική εναλλακτική λύση.
    Τώρα είμαστε μόνοι μας. Εμείς και η άγρια ύφεση.
    Και η αναπόφευκτη-σε πολύ λίγα χρόνια-χρεοκοπία, αφού προηγούμενως θα τα έχουμε ξηλώσει όλα, για "ένα πουκάμισο αδειανό", την δημοσιονομική προσαρμογή μέσω του Μνημονίου ΙΙ. Δηλαδή την απόλυτη ουτοπία.
    Κρίμα...

    • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
     Ελληνική Φιλοσοφία @ Κώστας ΜΠ 09/02/2012 03:06:54

     Εγώ πάλι εισπράττω διαφορετική αίσθηση. Βλέπω ότι καταρχάς μπορεί και γίνεται διαπραγμάτευση για να εμποδιστούν υφεσιακά μέτρα.
     Αυτή είναι μια διαδικασία που μόλις ξεκίνησε για τη χώρα και πιστεύω ότι μετά από εκλογές θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται. Δε νιώθω δηλ ότι έμεινα εγώ και η ύφεση. Νιώθω ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος να κάνει κάτι να σταματήσει την ύφεση.
     Δεν ξέρω τώρα και γω ποιά είναι ακριβώς τα μέτρα του μνημονίου 2, αλλά βλέπω εντελώς διαφορετική στάση εκ μέρους Σαμαρά. Έτη φωτός μακριά από τους άλλους.

 53. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 09/02/2012 02:03:39

  Έτσι! Αυτό ακριβώς!

 54. ΜΝΝΜ avatar
  ΜΝΝΜ 09/02/2012 02:06:06

  Αν ξερει καποιος να μου πει, επειδη εχω ενα δανειο απο την εργατικη κατοικια, η καταργηση του ΟΕΚ σημαινει οτι θα σταματισει να επιδοτει το δανειο?

 55. ΜΠ avatar
  ΜΠ 09/02/2012 02:11:31

  Βγήκε και μίλησε επειδή προφανώς ένιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει με απλό τρόπο και ανεπιτήδευτο με τον κόσμο. Όχι όπως ο ΚαρατζαΠυθίας με τους γρίφους ή ο Τζέφρυ με το υφάκι του Μεσσία, ή ο Παπαδήμος με το ξύλινο λόγο του.
  Τα είπε ωραία ο Πρόεδρος. Κατανοητά. Σεμνά. Φάνηκε κουρασμένος αλλά ο λόγος του ήταν γλυκός και ο τόνος του αποφασιστικός.
  Δεν του πλέκω το εγκώμιο, δεν είμαι σε θέση να το κάνω. Όμως, παρόλο που θέλω να ακούσω το ΌΧΙ να το λέει, καταλαβαίνω ότι έχει -πιθανότατα- βρει τον τρόπο να ισορροπήσει τα αρνητικά με τα θετικά, με τη διαπραγμάτευση, και να γείρει τη ζυγαριά στα θετικά, μόλις εκλεγεί Πρωθυπουργός της Ελλάδος.

 56. firiki2010 avatar
  firiki2010 09/02/2012 02:15:31

  Νομίζω ότι από δω και πέρα παίζεται το παιχνίδι του ποιος θα κερδίσει την τελευταία εντύπωση.
  Ο μαιτρ της ατάκας, των παροιμιών, των ρητών, των στίχων (μόλις αναφέρθηκε -λάθος αν άκουσα καλά- σε στίχο των Μπήτλς ) και της κωλοτούμπας μοιάζει να διαχωρίζει την θέση του βάζοντας τις ενστάσεις του με στόχο να συγκινήσει "αντιμνημονιακούς".
  Ο Σαμαράς ρισκάρει με το "όχι" του για το θέμα των επικουρικών και πιθανώτατα το ρίσκο του "θα του βγει".
  Ο Παπανδρέου νομίζω ετοιμάζει μια ομιλία για την "Κλιματική Δικαιοσύνη'

 57. Κατερινα avatar
  Κατερινα 09/02/2012 02:22:10

  δεν κουραστηκες να φωναζεις και να παρεμβαινεις Ντορακι;

  • abcd avatar
   abcd @ Κατερινα 09/02/2012 11:29:58

   Εσύ της Πολιτικής Άνοιξης η του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών ;

 58. Λαζαρος avatar
  Λαζαρος 09/02/2012 02:23:16

  παντως παιδια αυτος που εξολοθρευθηκε κυριολεκτικα και στο δημοσιο και στον ιδιωτικο τομεα ειναι ο νεος...
  και αντε να κανει οικογενεια...
  ειναι μεγαλη ντροπη αυτο που γινεται...και μια προφανης παλη γενεων...εκτος απο την ταικη που ετσι κι αλλιως υπηρχε...

  εξαλλου ουτε η τροικα και φυσικα ουτε τα κομματα λαβανε υποψιν τους στις περικοπες ως προσον την αξιοκρατικη προσληψη....ειτε ρουσφετι τους ειτε νεος που ξεκωλωθηκε να περασει με τις τρομερες αναλογιες στο ΑΣΕΠ ειχαν την ιδια μοιρα...
  επισης μεγαλη ντροπη

  • abcd avatar
   abcd @ Λαζαρος 09/02/2012 11:36:34

   Πάνω απο 2.000.000 λαθραίοι ,οι νέοι με μισθό νόμιμο 470 μικτά εργασιακές ελαστικές σχέσεις που σημαινει το πολυ 150 το μήνα και εσύ περιμένεις να κρατήσουν στην δουλειά όσους έχουν πάνω από 10 χρόνια οικογενειάρχες που τους στοιχίζουν πολύ περισσότερα ; Για σκέψου ,σε αυτούς θα γίνει η μεγάλη σφαγή ,θα τους αντικαταστήσουν με φρέσκο πράγμα προς σφαγή ,και καλά να μας κάνουν ,το αξίζουμε, αφού ακόμη κοιμόμαστε και λιβανίζουμε τους προδότες της χώρας, του λαού της και του έθνους!

 59. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 09/02/2012 02:24:28

  Πολύ καλός στις δηλώσεις του.

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ Ελληνική Φιλοσοφία 09/02/2012 02:25:20

   εξαιρετικός!!!!

   • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
    Ελληνική Φιλοσοφία @ Ιοκαστη 09/02/2012 02:27:59

    Έχει χάρισμα σε αυτό. Ίσως είναι ταλέντο. Ίσως είναι και η απλότητα και η ειλικρίνεια που λέει και η ΜΠ.

 60. επισκέπτης avatar
  επισκέπτης 09/02/2012 02:27:31

  Η διορθωμένη ανακοίνωση του Παπαδήμου στα αγγλικά!!
  http://twitter.com/primeministergr

 61. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 09/02/2012 02:28:18

  Nα σημειώσουμε οτι τα 300 δις βρέθηκαν πάλι από υπουργείο της ΝΔ, κι΄οχι από πασόκικο υπουργείο. Να δούμε τα άλλα 300δις από που θα βρεθούν (από το ΥΠΕΞ πάλι της ΝΔ;)

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Απλή σκέψη 09/02/2012 02:33:17

   *300 εκατομμύρια

  • Orestios avatar
   Orestios @ Απλή σκέψη 09/02/2012 02:37:50

   Στο πνεύμα Μπεγλίτη ο Αβραμόπουλος εκδικείται το στρατιωτικό προσωπικό

   • chrisss avatar
    chrisss @ Orestios 09/02/2012 02:56:34

    Φαίνεται πως θα είναι από εξοπλισμό και όχι από προσωπικό . Το πιο ωραίο είναι ότι ξέρετε ποιός θα χάσει σε αυτήν την περίπτωση; οι φίλοι μας οι γερμανοί και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι

    • kastroHEL avatar
     kastroHEL @ chrisss 09/02/2012 10:22:54

     ποιο εξοπλισμό?δεν αγοράζουμε ούτε βίδα πλέον!από τη συντήρηση και τα καύσιμα θα τα βγάλουν που ούτως η άλλος οι ΕΔ αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα,η Παναγιά να βάλει το χέρι της και το κρίμα στο λαιμό τους!!!

 62. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2012 02:29:03

  Περιμένω έναν από την Τρόικα να μου πεί βάσει ποιού οικονομικού μοντέλου (ή θεωρίας) οι συντάξεις είναι αντιστρόφως ανάλογες της ανταγωνιστικότητας.
  Κατόπιν να του δώσουμε κι ένα βραβείο Νομπέλ.

  • abcd avatar
   abcd @ Orestios 09/02/2012 11:42:18

   Τι σημαίνει "ανταγωνιστικότητα" και έναντι ποιου και σε τι θα γίνουμε "ανταγωνιστικοί"; Το ότι την μεγαλύτερη ανεργία -ύφεση και χαμηλό βιοτικό επίπεδο το έχουν χώρες με "ανταγωνιστικούς" χαμηλούς μισθούς δεν σου λέει κάτι ;

 63. rally monkey avatar
  rally monkey 09/02/2012 02:50:14

  H σταση Καρατζαφέρη ενισχύει την 'τρελλη θεωρία' που ειχα προ ημερών ότι η Τρόικα (.. ΔΝΤ, Γερμανία..ξεχαστε την ΕΚΤ) ΔΕΝ θέλει συμφωνια..και απλα το διαχειριζεται επικοινωνιακά.. (δεν θα ειναι και μικρο πραγμα αυτο που θα συμβει. Μερκοζι κ σια θα ειναι υπόλογοι στους ιδιώτες επενδυτες των χωρών τους κλπ..πρεπει να φανει πως φταίνε οι Ελληνες που 'δεν αναλαμβανουν τις ευθυνες τους' .
  Αν δεις και τον ΓΑΠ 'αντιμνημονιακο'.. όπως ακουγεται..ειναι τελειωμένο

 64. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2012 03:11:36

  Συνολικά πάντως, τα μέτρα που ανακοινώνονται σημαίνουν ολοκληρωτική καταστροφή.
  Μια κοινωνία εξαθλιωμένων γεννιέται απόψε εξαιτίας του Κεντρικού Σχεδιασμού, έτσι όπως συμφωνήθηκε.
  Λυπάμαι γιατί έτσι χάνεται η Ελευθερία.

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ Orestios 09/02/2012 03:37:25

   Ή δίνεται με έντονο τρόπο το έναυσμα για να φύγουμε από τους καναπέδες της τεχνητής ευημερίας, στους οποίους καλοκαθίσαμε τόσα χρόνια, ώστε να διεκδικήσουμε όσα θα έπρεπε, ως Έλληνες.

 65. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 09/02/2012 05:00:40

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΡΙΞΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΘΕ ΝΕΤ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ

 66. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/02/2012 06:27:14

  Προσωπικά δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και να σας εξηγήσω γιατί.

  Το πρόβλημα δεν είναι να θα σωθούν σε αυτή τη φάση οι επικουρικές. Μακάρι να σωθούν και μακάρι να αντέξει ο Αντώνης και να καταφέρει το σημείο αυτό της διαπραγμάτευσης. Χίλια μπράβο θα του πούμε όλοι. Το πρόβλημα είναι ότι μπήκε στην υφεσιακή λογική. Αν προσέξετε το κείμενο της ανάρτησης υπάρχει ένα σημείο κλειδί: "να βρεθεί ισοδύναμη λύση στην μείωση των συντάξεων". Και θυμάμαι εδώ την επιστολή που είχαν ζητήσει το Νοέμβριο από το Σαμαρά, που ήταν, αν θυμάστε, προϋπόθεση για την έκτη δόση. Εκεί είχε αλλάξει μία μόνον μικρή λέξη ο Αντώνης σε σχέση με την επιστολή προς το ΕΛΚ και είχε συμπληρώσει ένα "αυστηρά" (αυστηρά εντός του πλαισίου του προγράμματος περικοπών κλπ.). Δεσμεύτηκε δηλαδή στο να επιτευχθούν ποσοστικοί στόχοι με τον ρυθμό που αναφέρει το πρόγραμμα της τρόικας. Και για να επιτευχθεί (θεωρητικά, διότι στην πράξη ουδέποτε επετεύχθη) ο ρυθμός της τρόικας θέλει να βάλεις κάτω τα νούμερα ως λογιστής και να πεις "κόβω από εδώ δαπάνες και βάζω φόρους εκεί".

  Είναι αυτή ακριβώς η "λογιστική" αντιμετώπιση που είναι η κατεξοχήν υφεσιακή παράμετρος και η αιτία των δεινών μας. Διότι όταν σου λέει "από κάπου πρέπει να κόψεις, μια που έχουν πέσει έξω τα νούμερα" και δεν πας με τη λογική ότι, άσε λίγο να πάρει πάνω της η οικονομία, να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, να μειωθεί και η ανεργία ώστε να αυξηθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και να μειωθούν τα καταβαλλόμενα επιδόματα ανεργίας, τότε ξαναμπαίνεις στον ίδιο φαύλο κύκλο που δεν θα τελειώσει ποτέ.

  Κόβονται λοιπόν τώρα δαπάνες από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας; Μα εδώ δεν ήμασταν που διαμαρτυρόμασταν για κάτι F-16 που έπεφταν μάλλον λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών; Τι θα κοπεί τώρα; Θα κλείσουμε στρατόπεδα; Θα μειώσουμε τη στρατιωτική θητεία; Θα παροπλίσουμε πλοία;

  Δεν είναι οι λεπτομέρειες που πρέπει να υπάρξει η διαπραγμάτευση, είναι το συνολικό πλαίσιο της συνταγής, αυτό για το οποίο χτυπιόταν από την αρχή.

  Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας, αυτό είναι για το οποίο δικαιώθηκε ο Αντώνης και αυτό είναι τώρα η μεγάλη ανατροπή στις θέσεις του, που τώρα προκαλεί την απογοήτευση σε όλους μας. Που θέλουμε να χαρούμε με την αντίσταση για τις συντάξεις και δεν μπορούμε.

  Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Θέλουμε να χαρούμε και δεν μπορούμε με την αντίσταση για τις επικουρικές.

  Όλα αυτά είναι συνέπεια του πρωταρχικού λάθους της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Όλοι οι επόμενοι εκβιασμοί είναι συνέπεια του γεγονότος ότι ενέδωσε στον αρχικό εκβιασμό. Του γεγονότος ότι μπήκε κι αυτός στη λογική "να πάρουμε την επόμενη δόση". Αυτή είναι όλη η ουσία της μνημονιακότητάς μας και της αυτοκαταστροφής της χώρας, σήμερα.

  Αντώνη, αν αποφασίσεις ότι εξαρτάσαι από την επόμενη δόση, δεν διαπραγματεύεσαι. Σου υπαγορεύουν όρους και δίνεις μετά εσύ μάχες οπισθοφυλακής για την τιμή των όπλων. Που και να τις κερδίσεις, είναι αμφίβολο αν θα διασώσεις καν την τιμή των όπλων.

  Ο μόνος τρόπος για να διαπαραγματευτείς είναι να είσαι έτοιμος να τα τινάξεις όλα στον αέρα και να το εννοείς και πράγματι να τα τινάξεις αν δεν γίνουν όπως τα θέλεις. Όπως είχαν πει και οι αρχαίοι Ρωμαίοι, se vis pacem, para bellum. Αν δεν έχεις έτοιμο σχέδιο για την περίπτωση αυτού που καταχρηστικώς αποκαλείται "χρεωκοπία", αν δεν έχεις έτοιμες τυπωμένες δραχμές στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος, πώς στο καλό να διαπραγματευτείς αυτά που σου υπαγορεύουν;

  Βγες από το φαύλο κύκλο όσο είναι νωρίς. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μας περιμένει καταστροφή. Ας πάμε προς τα εκεί με όρους που αύριο θα μπορούμε να τα ξαναχτίσουμε όλα από την αρχή, ελεύθεροι από δουλείες που μας επιβάλλουν οι δήθεν φίλοι και σύμμαχοι.

 67. factorx avatar
  factorx 09/02/2012 09:19:14

  Επώνυμε που βασίζεις την πληροφόρησή σου; Σε όσα λένε τα πράσινα ΜΜΕ; Γνωρίζεις τι έγινε πραγματικά; Αδιάφορο του ποιά ήταν η διαπραγματευτική τακτική Σαμαρά, του τι έγινε χθες το βράδυ και μπλα μπλα μπλα, υπήρξε συμφωνία πολιτικών αρχηγών; Πεσαν υπογραφές; Πάει ο Βενιζέλος στις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία στη βαλίτσα; ΟΧΙ και στα τρία. Άρα;

 68. Aggelos avatar
  Aggelos 09/02/2012 09:20:38

  βρθηκε προ τετελεσμενων ο Σαμαρας..
  αν ηταν παο την αρχη με τα μνημονια κλπ

  θα ηταν τοοσο διαφορετικα τα πραγματα

  το θεμα ειναι οτι ποτε δεν τελειωνει η Ελλαδα

  εστω και με τις περικοπες το θεμα ειναι να παρει ο σαμαρας το συντομοτερο δυνατον το τιμονι στα χερια και να αρχισει να ανακαμπτει η ελλαδα,και οι συνταξεις και ολα θα πανε καλυτερα

  αναπτυξη ειναι η αληθεια,,η δημιουργια,,

  και απο τον βαθυτερο πατο,,μπορεις να βγεςι στην επιφανεια..

 69. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 09/02/2012 09:35:53

  Μια απορία: το Ν.Α. από το Νάσος Αλευράς βγαίνει;

 70. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 09/02/2012 09:38:46

  Παρά τις προσπάθειες του ΜΕGAκαι της μαύρης προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος πάει στις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Κι αυτό χάρις στον Σαμαρά. "Διαφώνησε μόνο για τις συντάξεις" μας λένε. Χα! Μηπως αυτό ήταν η πρόφαση; Μήπως διαφωνούσε σε όλα αλλά ακολούθησε έξυπνη τακτική; Το αποτέλεσμα μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν υπάρχει συμφωνία. Τις λεπτομέρειες θα τις μάθουμε τις ώρες που έρχονται

 71. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/02/2012 09:40:00

  Eρώτηση: Μπορεί κανείς να μου πει ένας ανθρωπάκος που έχει ένα χτηματάκι στο χωριό, στο βουνό, κληρονομικό από τον πατέρα ή τον παππού του, και του βάζουν και φόρο ακίνητης περιουσίας να πληρώσει, πού θα βρει τα λεφτά και πού θα βρει τον άνθρωπο που θα το αγοράσει, ώστε να το ξεφορτωθεί;

 72. πολιτης avatar
  πολιτης 09/02/2012 09:47:19

  ας αναρωτηθουν ορισμενοι που θα ειχε παει το πραγμα αν ο σαμαρας δεν συμμετειχε στη διαπραγματευση...
  με τα σημερινα εγχωρια οικονομικα και διεθνη δεδομενα και με βαση τα προηγουμενα μνημονια και εφαρμοστικους κλπ για μικροτερα ποσα και χωρις psi οι πιθανοτητες ειναι οτι θα ειχαμε παει ακλαφτοι για μια ακομη φορα...
  τωρα εκτιμω οτι στο μετρο του δυνατου παει να περισωσει οτι γινεται με τη διαφορα οτι δυστυχως δεν υπαρχουν πλεον σημαντικα περιθωρια...
  το οποιο αποτελεσμα δεν θα αρεσει σε κανενα-προφανως-αλλα ας σκεφτουν και τα χειροτερα...

  και μηπως θυμαται κανεις κατι αντιστοιχο να εγινε και πριν την υπογραφη του πρωτου μνημονιου ?

  αλλο η οργη για τα τεκταινομενα κι αλλο η ισοπεδωση και η αμνημοσυνη.

 73. Απηυδισμένος avatar
  Απηυδισμένος 09/02/2012 09:49:35

  Αφιερωμένο στα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ:

  Wall Street Journal: Η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης χωρίς την συμφωνία σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ζητά η ΕΕ και το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα για το δεύτερο δάνειο ύψος 130 δισ. ευρώ. Το σημείο τριβής: οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

  Bloomberg: «Κολλάνε» οι διαπραγματεύσεις την ώρα που ο Βενιζέλος φεύγει για τις Βρυξέλλες

  Financial Times: Η διαμάχη για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις εβαλε εμπόδια στις μαραθώνιες συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, ένα από τα τελευταία εμπίδια που πρέπει να υπερπηδηθεί, προτού οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης υπογράψουν το νεό δάνειο ρων 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και να σωθεί η Αθήνα από την χρεοκοπία

  Spiegel:Απέτυχε η συμφωνία στην Αθήνα για την έκδοση ομολογιακού δανείου

 74. SABONIS avatar
  SABONIS 09/02/2012 09:49:44

  Δεν πρέπει να βγει ένας από την ΝΔ να ενημερώσει τον κόσμο για το τι έχει γίνει. Από επικοινωνία η ΝΔ Βλαδιβοστόκ -50.

 75. Παναγιώτα avatar
  Παναγιώτα 09/02/2012 09:53:41

  Άσχετα με το ποιος ευθύνεται για όσα συμβαίνουν γύρω μας, δεν πρέπει να τα παρατάμε έτσι....
  Αυτή την στιγμή η Ελλάδα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ....
  ...εδώ πρέπει να δουλέψουμε όλοι .... και όλοι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς τώρα, ... κάποια στιγμή θα τους τιμωρήσουμε!!!

 76. ano-kato avatar
  ano-kato 09/02/2012 09:54:28

  Οι συντάξεις σε λίγες μέρες.Μη μας πέσουν όλα μαζί.

 77. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 09/02/2012 09:54:33

  Γεγονός :" Όλα αυτά είναι συνέπεια του πρωταρχικού λάθους της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Όλοι οι επόμενοι εκβιασμοί είναι συνέπεια του γεγονότος ότι ενέδωσε στον αρχικό εκβιασμό. Του γεγονότος ότι μπήκε κι αυτός στη λογική “να πάρουμε την επόμενη δόση”. Αυτή είναι όλη η ουσία της μνημονιακότητάς μας και της αυτοκαταστροφής της χώρας, σήμερα."
  Όλα τα άλλα ........είναι παραμύθια

 78. Ο Καθένας avatar
  Ο Καθένας 09/02/2012 09:55:33

  Η Νέα Δανειακή Σύμβαση μέσω αγγλικού δικαίου και συνοδευόμενη με νέα επώδυνα μέτρα, θα οδηγήσει:
  1. Χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στο δρόμο.
  2. Στο κλείσιμο και άλλων μαγαζιών και μικροεπιχειρήσεων.
  3. Από τις απολύσεις, και τις μειώσεις των συντάξεων και των μισθών, θα μειωθούν κι΄ άλλο, τα έσοδα των δημοσίων ταμείων, με αποτέλεσμα να μειωθούν έως εξαφανιστούν οι παροχές στην υγεία και να οδηγήσουν την όποια «κυβέρνηση» σε νέες περικοπές και μειώσεις.
  4. Από τις πωλήσεις των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και εταιριών τα έσοδα του κράτους θα μειωθούν κι΄ άλλο και θα βασίζονται μόνο σε ΦΟΡΟΥΣ.

  Και επειδή δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή πολιτική στο Μνημονιακό Έκτρωμα Θα οδηγήσουν το λαό σε εξέγερση.
  Όλοι όσοι υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση, θα είναι ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 79. Νοήμων avatar
  Νοήμων 09/02/2012 10:01:15

  Στο διαολο και ακόμα παραπέρα και η ΝΔ και όλοι τους. Κι ας ξενοικιάσουν κανέναν όροφο στη Συγγρού γιατί σε λίγο θα χωράνε και σε γκαρσονιέρα.

 80. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/02/2012 10:07:49

  Ελπίζω αυτό που λες να βασίζεται σε γνώση των πραγμάτων και να μην είναι εκτιμήσεις και φρούδες ελπίδες.

 81. Παναγιώτα avatar
  Παναγιώτα 09/02/2012 10:07:51

  Μην τους φοβάσε αυτούς....
  Έχουν κάνει καβάτζα ....

 82. factorx avatar
  factorx 09/02/2012 10:10:33

  Αν συμφώνησαν σε όλα εκτός από ένα, γιατί ο Παπαδήμος και η Τροικα έφαγαν όλη τη νύκτα μέχρι τις 6 το πρωί να συζητάνε; Μόνο για τις συντάξεις; Και αν συμφωνήσαν σε όλα πλην των συντάξεων εκεί κόλλησαν και πήγε ο Βενιζελος στις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία; Ούτως ή άλλως κοντός ψαλμός κλπ κλπ Σε λίγο θα μάθουμε ακριβως τι έγινε

  • tak avatar
   tak @ factorx 09/02/2012 13:06:05

   Αγαπητέ factorx, αυτό που έκανε και κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, δεν το έχει κάνει κανείς πολιτικός ποτέ! Και αντί ευχαριστώ, εισπράττει απειλές από κάποιους, που ... δεν θα τον ψηφίσουν! Εσύ ξέρεις καλά πως ο Αντώνης τον τόπο θέλει να υπηρετήσει και καρφάκι δεν του καίγεται για το αν θα τον ψηφίσει ο κάθε αμετανόητος! Ακόμα και τη φοβερή δοκιμασία που πέρασε από τον Καραμανλή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, του τη χρεώνουν ανάποδα... Αλλά όταν ξυπνήσουν μερικοί, θα έχει δύσει ο ήλιος!

 83. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 09/02/2012 10:12:44

  Δεν είναι ώρα για δάκρυα!
  Όλοι γνωρίζαμε ότι τα τελευταία 20 περίπου χρόνια πως η χώρα
  ήταν σαν ακυβέρνητο καράβι. Εθελοτυφλούσαμε!
  Ήρθε η ώρα της αλήθειας!
  Το τέλος της εικονικής πραγματικότητας.
  Προς τι οι κραυγές;!

  Το όλο σύστημα ήταν και παραμένει σάπιο. Σε όλα τα επίπεδα.
  Ιδεολογικό, οικονομικό και πολιτικό. Σε ατομικό και συλλογικό.
  Η Ελλάδα είχε κυριευτεί από την ανικανότητα, τη φαυλότητα και τη διαφθορά.
  Ήταν υπό κατοχή.
  Όμως η πλειοψηφία δεν το έβλεπε ή κι όταν αντέδρασε προδόθηκε.

  Σήμερα, εκτιμώ ότι οι υγιείς πατριωτικές δυνάμεις πρέπει να στρατευτούμε συντεταγμένα δίπλα στον Α. Σαμαρά. Όχι πίσω!
  Να καθαρίσουμε την Παράταξη από τους ανίκανους και να δώσουμε όλοι μας την ενέργεια
  για την δημιουργία προϋποθέσεων θεσμικών και υλικών για να γίνει η χώρα μας δημιουργική
  και παραγωγική.
  Να κάνουμε όλους τους τομείς της οικονομίας όπως τη ναυτιλία.
  Απαιτείται ηράκλειος αγώνας. Αγώνας τσουνάμι να ξεπλύνει τη σαπίλα.
  Όλες οι κοινωνικές δυνάμεις του Έθνους διαταξικά συσπειρωμένες στο έργο αναγέννησης μέσα από την παραγωγική δράση.
  Να απελευθερωθούμε από τα δεσμά των φαύλων ιδεολογημάτων, των φαύλων πολιτικών και επιχειρηματιών, των φαύλων ΜΜΕ, των φαύλων διανοουμένων.
  Να απαλλαγούμε από τη προσωπική μας μικροψυχία, ραθυμία και κουτοπονηριά.
  Να μάθουμε πως τα χέρια των πατεράδων ήταν σχισμένα από το ξινάρι, τη βαριοπούλα, την αρμύρα.

  Κι αν τούτη η μέρα είναι μάχη Θερμοπυλών, η αυριανή θάναι σίγουρα της Σαλαμίνας, ένδοξη μα και νικηφόρα.

  Η Ελλάς μπορεί!

 84. Παναγιώτα avatar
  Παναγιώτα 09/02/2012 10:14:50

  Να καθαρίσουμε την Παράταξη από τους ανίκανους και να δώσουμε όλοι μας την ενέργεια ......
  Το θεωρείς εφικτό; .... Πάλι οι ίδιοι κάνουν κουμάντο στην Συγγρού ...

 85. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 09/02/2012 10:18:08

  ΜΠΡΑΒΟ ΕΤΣΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 86. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 09/02/2012 10:20:52

  Γι αυτό λέω:
  συντεταγμένοι πλάι του. Όχι πίσω του!
  Η Παρατάξη είμαστε εμείς. Ο Σαμαράς είναι απλά τώρα...

 87. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 09/02/2012 10:22:03

  Νέος εργαζόμενος με 410 ευρω το μήνα, 410 ευρώ το μήνα, 410 ευρώ το μήνα!!! Παιδιά γρήγορα TOELF/GRE και εξωτερικό και αφήστε τους να ζουν παρέα με τους πακιστανούς/αλγερινούς/πρασινοφρουρούς/γαλαζιοφρουρούς. Σας αξίζει μια καλύτερη ζωή και σίγουρα δεν είναι σε αυτή τη χώρα.

 88. jk avatar
  jk 09/02/2012 10:22:05

  http://www.antinews.gr/2012/02/09/146997/ Αν όλα αυτά -εσείς τα αναπαράγετε μέσω του Ελεύθερου Τύπου- συνιστούν νίκη του Αντώνη Σαμαρά, λυπάμαι, αλλά η ιδεολογική τύφλωση ορισμένων δεν τους επιτρέπει να δουν πέρα από τη μύτη τους. Το πακέτο εξαθλίωσης πέρασε αυτούσιο με έναν αστερίσκο για τις συντάξεις...

 89. factorx avatar
  factorx 09/02/2012 10:25:06

  Καλά τόσο μπερδεμένα τα γράφει ο Ελεύθερος Τύπος που δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ΤΑ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΝ ΑΥΤΑ - ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ !!!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ factorx 09/02/2012 10:37:52

   Ας τελειώνουμε με τις ερμηνείες.
   Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, μπροστά μας.

   Το πασοκιστάν κατέρρευσε!
   Ζούμε στιγμές Σοβιετικής Ένωσης του 1990 - 1991.
   Η μαφία οπλίζεται, όπως τότε εκεί.

  • dimitris avatar
   dimitris @ factorx 09/02/2012 15:54:37

   Feb. 9 (Bloomberg) -- European Central Bank President Mario Draghi said he received a call from Greek Prime Minister Lucas Papademos telling him that “an agreement has been reached” on a package of austerity measures.
   Draghi declined to comment on how the ECB’s Greek bond holdings will be treated in any ongoing negotiations. He was speaking at a press conference in Frankfurt today.

 90. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 09/02/2012 10:28:39

  Ο Παπαδήμος ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι τα βρηκαν σε όλα, πλην ενός (που δεν μας το είπε ποιό είναι), ενώ ο Βενιζέλος δηλωσε σήμερα πως "Υπάρχουν ζητήματα προς διευκρίνιση". Ζητήματα, όχι ζήτημα. Μήπως λοιπόν υπάρχουν διαφωνίες και σε άλλα πλην των συντάξεων;

 91. d.a. avatar
  d.a. 09/02/2012 10:29:45

  Για την υποθήκευση της Εθνικής κυριαρχίας ποιά ακριβώς είναι η σκληρή διαπραγμάτευση?????

 92. Klausevits avatar
  Klausevits 09/02/2012 10:33:20

  Είναι ξεκάθαρο, ότι συμφωνία δεν υπάρχει. Τα διεθνή ΜΜΕ λένε ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ότι επί της ουσίας ο Βενιζέλος πάει στο Eurogroup με άδεια χέρια.

  To θέμα των συντάξεων προφανώς αποτελεί πρόφαση για να τα «σπάσουν».

  Δεν είναι δυνατόν να γίνονται πυρετώδεις διαπραγματεύσεις μόνο για αυτό το θέμα. Άλλωστε , ο Σαμαράς είπε ότι «εγώ δεν μπορώ να επιστρέψω στο κόμμα μου με τέτοια μέτρα». Παράλληλα, η στήριξη Καρατζαφέρη σε Σαμαρά, καθώς και οι δηλώσεις του ότι δεν προτίθεται να συμφωνήσει με τα νέα μέτρα, δείχνουν προς τα που βαίνει η κατάσταση.

  Είναι προφανές ότι το βασικό μήνυμα που στέλνει ο Σαμαράς στους Ευρωπαίους είναι ότι είμαι ανοιχτός για όποια διαπραγμάτευση, όμως τα μέτρα που προτείνεται δεν περνάνε. Άρα εσείς οδηγείται την χώρα σε χρεοκοπία και όχι εγώ που δεν υπογράφω την συμφωνία.

  • τινα avatar
   τινα @ Klausevits 09/02/2012 11:44:37

   Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα.Αν έφευγε πανηγυρικά απο τη συνάντηση μπορεί να ικανοποιούσε το θυμικό πολλών απο μας εδώ μέσα αλλά την επόμενη μέρα θα είχε να αντιμετωπίσει την εγχώρια και διεθνή κατακραυγή για τη χρεωκοπία της χώρας συν το γεγονός οτι τα περιθώρια διαπραγμάτευσης θα ήταν ελάχιστα.Μ'αυτόν τον τρόπο της καθυστέρησης περνά το ίδιο μήνυμα και ταυτόχρονα τους αφήνει και τα περιθώρια να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.Ακούστηκε οτι το ΔΝΤ για πρώτη φορά χθες επεξεργάζεται σενάριο άτακτης χρεωκοπίας,κάτι που μέχρι πρότεινος ήταν μόνο στα συρτάρια τους.Και κάτι άλλο,πρώτη φορά είδα τόσο ανήσυχο τον Παπαχελά σήμερα στο σκαι κι'αυτό λέει πολλά.

  • Y. avatar
   Y. @ Klausevits 09/02/2012 15:45:28

   Εγώ το διαβάζω αλλιώς...το βασικό μήνυμα που στέλνει ο Σαμαράς στους Ευρωπαίους είναι ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή για όποια διαπραγμάτευση, που θα κάνεται όμως μόνο μαζύ μου

 93. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 09/02/2012 10:37:42

  Επώνυμε,
  έτσι είναι όπως τα λες και συμφωνούν σε αυτά οι περισσότεροι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης . Καλό είναι για όλους μας να αντιληφθούν που οδηγεί το πράγμα - εκεί στη Συγγρού - και να οδηγήσουν τη χώρα άμεσα σε εκλογές θέτοντας τους όρους και τις κόκκινες γραμμές των διαπραγματεύσεων στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
  Ένα παράδειγμα μόνο της επαίσχυντης στάσης των δανειστών που ξεσάλωσαν έχοντας δύο χρόνια να κάνουν με το καθυστερημένο και τώρα με τον ομόδοξό τους υπαλληλίσκο : μου έλεγε Ολλανδός προχθές ότι έκαναν οικονομική μελέτη στην Ολλανδία και υπολόγισαν το κόστος που θα αντιστοιχούσε στην χώρα τους στη περίπτωση χρεωκοπίας της Ελλάδας και εξόδου της από το € και το κόστος σε περίπτωση στήριξης της Ελλάδας : το δεύτερο είναι σαφώς πολύ μικρότερο από το πρώτο.
  Το ερώτημα είναι γιατί τότε δεν το κάνουν , αλλά προχωρούν με μια συνταγή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περισσότερη ύφεση και στο τέλος σε χρεωκοπία ; Mήπως τελικά είναι πολλά τα πετρέλαια, το αέριο, ο χρυσός , κ.ο.κ.
  Μήπως θέλουν να τα πάρουν όλα αντί πινακίου φακής ; Κερδοφόρες ΔΕΚΟ, λιμάνια, την Ακρόπολη, νησιά, κ.ο.κ. ; Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη...

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ παρατηρητής 09/02/2012 12:22:34

   Πες τα χρυσόστομε !!!
   "Είναι πολλά τα λεφτά Άγγελα" !!!!
   Η Χώρα μας, το έχω ξαναπεί, μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο στον πλανήτη, και μπορούν να γελάσουν ειρωνικά όσο και όσοι θέλουν με αυτό, ειδικά αν προσπαθήσουν να μας συγκρίνουν με την Κίνα.
   Έχουμε την καλύτερη Γεωστρατηγική Θέση, το κλίμα μας είναι φοβερό, και μόλις ανακαλύψαμε (οι απλοί Έλληνες, όχι οι επιστήμονες), ότι είμαστε ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΙ σε πετρέλαιο, αέριο, χρυσό και όχι μόνον σε Ιστορία, Πολιτισμό και Τουρισμό.
   Ποσός μας ενδιαφέρει το Ευρώ όταν με μόνον τρεις μεγάλες συμφωνίες, η μία εξ αυτών με τη Ρωσία, μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλον μας τον πλούτο. ΟΛΟΝ.
   Αργά αλλά σταθερά οι Έλληνες, μέσα από τη δοκιμασία αυτή, ανακαλύπτουμε - οι νέες γενιές με τη βοήθεια των παλαιότερων - τον πλούτο μέσα μας και τον πλούτο της Χώρας μας.
   Ανακαλύπτουμε πάλι τις αξίες που περιέχονται στις λέξεις θεσμούς: Δημοκρατία, Ελευθερία, Σύνταγμα, Εθνική Ανεξαρτησία, Αξιοπρέπεια, Κοινωνία, Πατρίδα, Θρησκεία.
   Ας κάνουμε λοιπόν την κρίση ευκαιρία, στις πράξεις και όχι στα λόγια.
   Είμαστε πολύ κοντά και ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από την καταστροφή που μας ετοίμασε ο ΓΑΠ με το ΔΝΤ, είναι ο Α.Σ.

 94. αγγελικη avatar
  αγγελικη 09/02/2012 10:38:20

  καλημερα.μουδιασμενη και απογοητευμενη προσπαθω να χωνεψω τι εγινε.ακουσα τις δηλωσεις και το μονοπου καταλαβα ειναι οτι ο Α.Σ ειπε οτι διαπραγματευεται και οτι εμεινε ενα θεμα,με τις συνταξεις...δηλ οτι στα αλλα συμφωνησε και σε αυτο διαφωνησε;γιατι ξεκαθαρος δεν ηταν....μετα λυπης μου πιο ξεκαθαρα ηταν τα "ξαδερφακια"της πολυκατοικιας...γιατι; αυτο το γιατι θα με τρελανει...ειχα την υστατη ελπιδα οτι την τελευταια στιγμη θα τους μουτζωνε και θα εφευγε....κι αν εκρινε οτι επρεπε να υπογραψει γιατι δεν δινει μια συνεντευξη να μας εξηγησει....στο τελος θα βγουν ολοι οι αλλοι αντιμνημονιακοι κι εκεινος θα μεινει μονος του αγκαλια με το μνημονιο...δηλ Αντωνη μας το μονο που μας καιει ειναι οι συνταξεις;τα υπολοιπα τα αντεχουμε;πως θα μας κοιταξεις στα ματια οταν σε λιγο καιρο παλι δεν θα σας βγαινει και θα χρειαζονται καινουρια μετρα;πως;

 95. Γιάννης avatar
  Γιάννης 09/02/2012 10:40:26

  Αν δεν το έχετε καταλάβει,έχουμε για άλλη μια φορά τη γνωστή μέθοδο:
  Όλα τα μέτρα που θα περάσουν είναι και τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ που ήθελε η τρόικα.Τα υπόλοιπα που "σώθηκαν" ήταν από την αρχή εκτός προγράμματος.Το έχουμε ξαναδεί το έργο: Όταν θέλω να πάρω 100 ,ζητάω 200,στο τέλος κόβω τα 100,παίρνω τα 100 που ήθελα εξαρχής και νομίζει και ο άλλος ότι το πάλεψε και βγήκε κερδισμένος.
  ΛΟΙΠΟΝ, μην υποτιμάτε κάποιοι τη νοημοσύνη των Ελλήνων!!!!!
  Δηλαδή ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου κάτω των 25 ετών,που θα είναι περίπου(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!) 410 ευρώ είναι κέρδος και αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων;;;;;;;;;;;;;;;;Ο μισθός των 470 ευρώ είναι κέρδος και αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων;;;;;;;;;;;;;;;;

 96. Nick avatar
  Nick 09/02/2012 10:40:54

  Πάντως τόσες ώρες να επικεντρώθηκαν ΜΟΝΟ στις συντάξεις μου φαντάζει αδύνατο, εκτός και αν είχαν μπροστά τους αναλυτικά όλη τη λίστα κωδικών όλων των υπουργείων απ'όπου θα μπορούσαν να κόψουν για να αντισταθμίσουν τα λεφτά που ψάχνουν.

  Κάτι περίοεργο μυρίζει. Υπάρχει και το θέμα με το PSI που δεν θα έχει υψηλή εθελοντική συμμετοχή, και που περιέργως δεν είναι ψηλά στη λίστα της επικαιρότητας...

  • Παναγιώτα avatar
   Παναγιώτα @ Nick 09/02/2012 10:45:29

   Για το Αγγλικό δίκαιο γιατί δεν μιλά κανείς??....
   Θα μας πουλήσουν και δνε θα έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε..

   • Nick avatar
    Nick @ Παναγιώτα 09/02/2012 10:53:31

    Για το Αγγλικό δίκαιο γιατί δεν μιλά κανείς;
    ------------

    Γιατί όπως είναι ο Καζάκης, το PSI+ είναι πολύ χειρότερο από αυτό που συμφωνήθηκε τον Οκτώβρη...

 97. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/02/2012 10:42:45

  Ἂ, ν' ἁγιάσει τό στόμα σου!

 98. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 09/02/2012 10:44:34

  φακτορα ελπιζω πλεον να ακουστεί και κανένα μη αρεστό σχόλιο...λοιπόν επειδή το επίπεδο εδω μέσα πιστεύω οτι είναι υψηλό δεν μπορεί κάποιος να πιστεύει σήμερα οτι "κάτι έγινε" πρός το καλύτερο. Αυτό που έγινε είναι το αντίθετο δυστυχώς. οι μόνοι που πιστεύουν οτι η Ελλάδα σώθηκε είναι τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, οι δήθεν μεγαλοι καθηγητάδες και λοιποί διαπλεκόμενοι. Η μόνη λύση ήταν η πλήρης αντίδραση σε όσα ζητούσαν οι εγχώριοι και ξένοι εκβιαστές και ταυτόχρονα ένα πλήρες ΄σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας...η κόκκινη γραμμή σε ένα και μόνο αίτημα, τις συντάξεις, είναι απλά για επικοινωνιακή κατανάλωση. υπάρχουν δεκάδες ζητήματα που πλέον είναι στο σκοτάδι...αν λοιπόν θέλετε να λέτε την απόλυτη αλήθεια και οχι την ΠΑΣΟΚΙΚΗ προπαγάνδρα των 2 ετών να πείτε οτι εξ αρχής ήταν λάθος η στήριξη και συμμετοχή στη κυβέρνηση ενός δοτού τραπεζίτη και η απεμπόλισης τόσων και τόσων κόκκινων γραμμών. δεν γίνεται να κάνουμε το άσπρο-μαύρο..η κοινωνία πεθαίνει, οι επιχειρήσεις κλέινουν, υγεία και παιδεία πάνε κατα διαόλου και κάποιοι πανηγυρίζουν οτι σώθηκε η Ελλάδα και οι τράπεζες ???μα Ελλάδα χωρίς Ελληνες θα υπάρξει ??? αν μου επιτραπεί λοιπόν να προτείνω σε σας να βάλετε απο σήμερα κάλεσμα πανστρατιάς του λαού στο Σύνταγμα για τη Κυριακή ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να σώσουμε οτι μπορεί να σωθεί. Μόνο με ένα πατριωτικό μέτωπο αντίστασης δεν θα περάσουν τέτοιες μεθοδεύσεις πραξικοπηματικά...εις το επανιδείν στους δρόμους...

  • Θεμιστοκλής avatar
   Θεμιστοκλής @ στεφανος γραγας 09/02/2012 10:52:08

   Πολύ σωστές οι παραπάνω επισημάνσεις.

 99. sceptic avatar
  sceptic 09/02/2012 10:50:09

  Ελπίζουμε εις το έλεος του Κυρίου....

 100. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 09/02/2012 11:01:04

  Παραιτήθηκε ο Μανώλης πριν απο λίγο δηλώνοντας :
  «Δεν μπορώ να μείνω...Δεν είναι έντιμο να παραμείνω σε αυτή τη θέση» Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει υποβάλλει επίσημα την παραίτησή του στον Αντώνη Σαμαρά, ο Γιάννης Μανώλης απάντησε «Μερικά πράγματα υποβάλλονται και δημόσια, θα το κάνω και τυπικά»

  • Tassos avatar
   Tassos @ Θεμιστοκλής 09/02/2012 11:39:04

   Παραιτήθηκε από γραμματέας συνδικαλιστικού αλλά παραμένει στην πολιτική γραμματεία της ΝΔ

 101. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 09/02/2012 11:08:54

  Ή 8η Φεβρουαρίου 2012,θά καταγραφή τελικά,στίς σελίδες τής Ιστορίας, ώς ή ημέρα τής ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ και ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ/ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ τού ΛΑΟΥ ΜΑΣ χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!

  Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ ,de facto καί de jure!!!!!
  ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΜΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!!!!

  • Θεμιστοκλής avatar
   Θεμιστοκλής @ ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 09/02/2012 11:25:10

   Δυστυχώς είναι λυπηρό και είναι έτσι όπως το περιγράφεις. Οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ισως φταίμε και εμείς οι ίδιοι που εμπιστευτήκαμε την τύχη της χώρας σε έναν άνθρωπο σαν τον Παπανδρέου. Και προχωρήσαμε δυστυχώς ακόμα παραπέρα.....Λυπάμαι ειλικρινά για την προδομένη Πατρίδα. Η ΝΔ δεν κατάφερε να δώσει τη λύση που είχε στα χέρια της από τον προηγούμενο Νοέμβριο........ !!!

 102. Tassos avatar
  Tassos 09/02/2012 11:25:59

  Εσείς που σκούζετε για τον κατώτερο μισθό: Αυτός επανέρχεται στα επίπεδα του 2007. Αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα θα πάει στο 1949. Επαναλαμβάνω ότι πάει στα επίπεδα του 2007.

  • ΠΑΝΤΕΛΗΣ avatar
   ΠΑΝΤΕΛΗΣ @ Tassos 09/02/2012 11:34:44

   Αγαπητε Τασσο, στο 2007 παει αλλα οι τιμες σε καυσιμα θερμανση τροφη και στεγαση δεν πανε και αυτεσ στο 2007.

   • Tassos avatar
    Tassos @ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 09/02/2012 11:37:34

    Συμφωνώ. Επειδή δεν είμαι οικονομολόγος θα ήθελα τα φώτα κάποιων για το πως μπορεί να πέσουν οι τιμές.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Tassos 09/02/2012 11:50:28

     Δεν είναι το πρόβλημα ότι δεν είσαι οικονομολόγος. Είναι το πρόβλημα ότι, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις σου, δεν έχεις ιδέα για το πραγματικό κόστος διαβίωσης μιας οικογένειας με ανήλικα παιδιά. Και ενώ είσαι αδαής, όχι μόνο δεν φροντίζεις να μάθεις (τέλος πάντων, επισκέψου κανένα σούπερ μάρκετ), αλλά πουλάς και φτηνή εξυπνάδα. Αν είχα έναν αντίστοιχο συνομιλητή απέναντί μου θα τον αποκαλούσα απλώς "βλάκα" και θα τελείωνα τη συζήτηση.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Tassos 09/02/2012 11:57:06

     Δεν θα πάρεις πειστική απάντηση, και το ξέρεις. Οι νεοφιλελεύθεροι, που ομνύουν στην "αυτορύθμιση" της αγοράς, δεν έχουν καμία απάντηση για τον ΦΠΑ, τα λοιπά χαράτσια, την υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, τη ραγδαία αύξηση των δημοτικών επιβαρύνσεων (γιατί με το έκτρωμα του χαμπουργκεροπώλη της Πάρου οι δήμοι αδυνατούν να εκπληρώσουν ακόμα και βασικές υποχρεώσεις) κ.λπ. Όλα αυτά, μετακυλίονται στον τελικό καταναλωτή και εμμέσως (πέρα από τη δική του άμεση επιβάρυνση για τα αντίστοιχα).

     Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, όχι μόνο δεν πάμε "στο 2007", αλλά πάμε σε επίπεδα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ, γιατί οι Βούλγαροι δεν έχουν τόσα, ούτε τόσο βαριά, χαράτσια υπέρ κράτους και λοιπών συγγενών. Ούτε έχουν χρεωθεί με δυσβάστακτα στεγαστικά δάνεια (γιατί, πρώτον, οι δικές τους τράπεζες δεν τους δάνειζαν και, δεύτερον, τα άθλια έστω σπίτια στα οποία διέμεναν επί κομμουνισμού περιήλθαν κατόπιν στην κατοχή τους).

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Αυριανιστής 09/02/2012 14:00:20

      Οταν ο άλλος σου λέει ότι με 1500 ευρώ το μήνα σήμερα ζει μια χαρά ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά και αγνοεί ότι το επίδομα τέκνων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο και αγνοεί επιδεικτικά φόρους ακίνητης περιουσίας (δηλαδή και για αυτούς που δεν μένουν σε νοίκι) και έκτακτες εισφορές, πώς θα πρέπει να τον αποκαλέσεις; Για πες μου σε παρακαλώ...
      Στην καλύτερη περίπτωση, τον ταϊζουν άλλοι ή ταϊζεται από μαύρο χρήμα.

  • Αλήθεια avatar
   Αλήθεια @ Tassos 09/02/2012 11:36:04

   http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tps00155&plugin=1

   Αυτό που λες είναι αναληθές. Σε επίπεδο 2000 γυρνάμε, με τιμές 2012... Δες eurostat.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αλήθεια 09/02/2012 11:52:29

    Προφανώς τον τρέφουν άλλοι και τα λέει αυτά που λέει. Ή ζει από μαύρο χρήμα.

    • Tassos avatar
     Tassos @ ΒΙΣ 09/02/2012 12:54:31

     Εγώ όταν πεθάνω, θα με ανάψει πολύς κόσμος κεριά. Για πες μας κι εσύ τι δουλειά κάνεις να καταλάβουμε γιατί πονάς. Γιατί για βολεμένο δημοσιουπάλληλο σε κόβω.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Tassos 09/02/2012 14:04:43

      Και όμως δεν είμαι βολεμένος δημόσιος υπάλληλος ούτε έχω καμία μονιμότητα εργασιακή! Αν πάντως στον κόσμο λες αυτά που γράφεις εδώ, δεν ξέρω πόσα κεριά θα ανάψουν και γιατί θα τα ανάψουν αγαπητέ....Διότι δεν μου μοιάζεις να θέλεις να μπεις στη θέση των άλλων. Αν σου πω για καθηγητές ΜΕ που πηγαίνουν στη δουλειά τους με τα πόδια, 5 και 6 στάσεις λεωφορείου, θα το πιστέψεις; Αν σου πω για καταστηματάρχες, με χρόνια στην πιάτσα, που χρωστάνε 5 και 6 νοίκια, θα το πιστέψεις;

 103. ΑΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ avatar
  ΑΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ 09/02/2012 11:29:04

  ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΜΑΛΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΝΑ ΑΠΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΕ ΦΘΗΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 300-400 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΥΠΟΤΙΜΙΣΗ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

  • Εν ενεργεία avatar
   Εν ενεργεία @ ΑΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ 09/02/2012 11:53:42

   Αστειότητες. Πάνω απ' όλα οι Τράπεζες. Αρκεί να είναι οι ελληνικές (αν είναι γερμανικές ή ουγκαντέζικες, κλαύθμος και οδυρμός για την νέα κατοχή, τους Μερκοζί, τους τοκογλύφους κλπ.) Και θα τις σώσουμε και δεν θα κρατικοποιηθούν, άρα η πραγματική κόκκινη γραμμή είναι τα κέρδη του Κωστόπουλου και του Σάλλα.

 104. akenaton avatar
  akenaton 09/02/2012 11:32:48

  Έστω και με διαφορά φάσης δέκα ωρών, καταλάβατε επιτέλους τι συνέβη χθες το βράδυ. Για μια στιγμή νόμιζα οτι βρίσκομαι σε deja vus! Περίπου μια τέτοια συζήτηση απελπισμένων είχα ακούσει σε κάποιο εκλογικό κέντρο της ΝΔ το 2000. Ακόμη και όταν ήταν πια φανερό ποιός βγήκε, υπήρχαν κάποιοι που φώναζαν οτι αυτά τα λέει η τηλεόραση του ΠΑΣΟΚ. Για μένα ευτυχώς ο Σαμαράς έπραξε σύμφωνα με τη λογική κι όχι το συναίσθημα. Ο χειρισμός ήταν καλός κι έξυπνος αλλά αναμενόμενος. Το γεγονός και μόνο οτι "παλεύει" για τις (παχουλές) συντάξεις των ΔΕΚΟ (όταν ένα χρόνο πριν κόψανε τη σύνταξη των 500 ευρώ του πατέρα μου) δείχνει ποιός επέλεξε και τον στόχο της "διαπραγμάτευσης". Αν με ρωτάτε, προτιμώ να κόψουν τις συντάξεις των 2 - 3000 ευρώ το μήνα παρά από το υπουργείο Άμυνας, αλλά ποιός με ρωτάει εμένα;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ akenaton 09/02/2012 14:07:27

   Εντωμεταξύ, ούτε καν κάνανε λόγο για κατάργηση των βουλευτικών προνομίων και την κατάργηση ή έστω την ριζική απομείωση της βουλευτικής σύνταξης. Ας γινόταν η βουλευτική σύνταξη ένα τιμητικό επίδομα στα 300 ευρώ, έστω για συμβολικούς λόγους.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΒΙΣ 09/02/2012 14:18:35

    Μόνο ὁ Ἀργύρης Ντινόπουλος τό πρότεινε ἐχθές.

 105. Μανώλης avatar
  Μανώλης 09/02/2012 11:36:39

  Eγώ πάλι γιατί νομίζω ότι τα κατάφερε ο κος Σαμαράς;...................................

 106. Εν ενεργεία avatar
  Εν ενεργεία 09/02/2012 11:37:38

  Μάλιστα. Δεν ενδιαφέρει ο κατώτατος μισθός, αρκεί οι νυν συνταξιούχοι να εξακολουθήσουν να παίρνουν περισσότερα από αυτά των παιδιών τους που εργάζονται και δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ σύνταξη! Στην πραγματικότητα, βέβαια, άλλη είναι η σκοπιμότητα τέτοιου είδους κόκκινων γραμμών, που αφήνουν μονίμως απ' έξω τους μισθούς. Η τρόικα έχει αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, επειδή, όμως, αυτό είναι η "κινεζοποίηση" των εργαζομένων, καθόλου δεν την ενδιαφέρουν τα βασιζόμενα στην εσωτερική κατανάλωση φληναφήματα περί ύφεσης της so called αντιμνημονιακής Δεξιάς.

 107. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 09/02/2012 11:39:18

  Ο ΑΣ δήλωσε "Υπάρχει ένα θέμα ακόμα. Έχει να κάνει με τις συντάξεις." Καταλαβαίνω λοιπόν ότι τα αλλά λύθηκαν/συμφωνήθηκαν ή είχαν λυθεί/συμφωνηθεί στην προηγούμενη μαραθώνια συνάντηση... Έχω όμως κάποιες απορίες...
  Αυτά τα μέτρα θα μπορούσε να τα περάσει μια οποιαδήποτε κυβέρνηση μονάχη της?
  Ο ΑΣ συμφωνεί με την μείωση του επιδόματος εργασίας στα 350 ευρώ? Είναι αυτό κοινωνική δικαιοσύνη? Είναι αυτή θέση εθνική, θέση συνείδησης?
  Είναι αυτό «Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών)» και όλα τα αλλά μέρος του Ζαππείου ΙΙ?
  Αυτά που ο ΑΣ τόσο καιρό ξόρκιζε και βάφτιζε λάθος συνταγή ή λάθος μείγμα πως έρχεται τώρα και κατά τα φαινόμενα συμφωνεί μαζί τους?
  Μπορεί κανείς να δεχτεί την δικαιολογία της χρεωκοπίας και της απομόνωσης?
  Θα θέση θέμα κομματικής πειθαρχίας?

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Περιπτερας 09/02/2012 11:57:21

   Αμ για τη φορολόγηση ακόμα και αγροτεμαχίων στα όρη και τα βουνά; Και τέλος πάντων, ας μας υποδείξουν αγοραστή για το χωράφι που άφησε ο παππούς και θα πρέπει να πληρώνουμε φόρο για αυτό. Αυτό δεν συνυπολογίζεται στις απώλειες;
   Με λίγα λόγια, οι μειώσεις μισθών είναι πλασματικές. Στην πραγματικότητα, η απώλεια εισοδήματος είναι πολλαπλάσια αν συνυπολογιστούν τα διάφορα "προσωρινά" χαράτσια κάθε είδους και "έκτακτες" εισφορές (και ως γνωστόν, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού).
   Ακόμα και ένας να θέλει να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να βγάλει το ενεργειακό πιστοποιητικό. Δηλαδή, σπρώχνουν τον κόσμο να νοικιάζει μαύρα σε Πακιστανολάθρο, 10-10 σε κάθε διαμέρισμα και το μανταλάκι στη μύτη δωρεάν. Και εκεί ούτε πράσινα πιστοποιητικά, ούτε συμβόλαια, ούτε τίποτα.

 108. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 09/02/2012 11:43:02

  Αν ισχύει αυτό που ακούμε για βασικό μισθό στους νεοεισερχόμενους στο χώρο εργασίας κάτω των 25 ετών στα 400 και κάτι ψιλά , ή ότι πεινάνε ήδη χιλιάδες παιδιά στις φτωχογειτονιές κ.ο.κ. , τι συζητάμε εδώ μέσα ;

  Στέφανε,
  στο Σύνταγμα έχουν ήδη στήσει τις κάμερες τους στις πολυτελείς σουίτες το CNN και άλλα ξένα κανάλια γιατί σαν τους καρχαρίες μυρίζονται το αίμα από μακριά.
  Αν είναι να γίνει κάτι, πρέπει να γίνει σε πολύ μεγάλη κλίμακα ταυτόχρονα και σε πολλά μέτωπα, που σημαίνει γενική απεργία διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να παραλύσουν τα πάντα και ειδικά να παραλύσουν αυτοί που θέλουν να μας καρατάνε παραλυμένους από το φόβο για το αύριο.

  • Θεμιστοκλής avatar
   Θεμιστοκλής @ παρατηρητής 09/02/2012 11:55:53

   Σωστά !

 109. mastihas avatar
  mastihas 09/02/2012 11:50:04

  προεκλογικη συγκεντρωση ΝΔ εχουμε; λετε να φτανουμε σε εκλογες; γιατι εδω μεσα με βαρεις χαρακτηρισμους εκφραζονται οι Σαμαρικοι με σκοπο να φιμωσουν τους υπολοιπους. βγηκε ο Σαμαρας να αντιδρασει για τα λεγομενα του πρωθυπουργου οτι συμφωνησαν σε ολα εκτος απο τις συνταξεις; αυτο γιατι δεν το απαντατε μονο ειρωνευστε; τι φασιστικα μηνυματα ειναι αυτα; κανονικα αυτες τις μερες δεν πλησιαζαν εκλογες; αυτο δεν ηταν η μονη δεσμευση του Σαμαρα για να δωσει τα χερια για συγκυβερνηση; κριμα που καταστρεψατε το σαιτ. μεχρι πριν 2 χρονια σας διαβαζα καθημερινα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ mastihas 09/02/2012 12:03:40

   Περίμενε φίλε, και θα δεις τα ποσοστά επιπέδου ΠΑΣΟΚ που θα πάρει στο τέλος η ΝΔ. Μέχρι χτες ίδρωνα να πείσω γνωστούς και φίλους δεξιούς να ψηφίσουν και πάλι ΝΔ δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία στον Σαμαρά. Τώρα, ας κάνουν όπως τους φωτίσει ο Θεός....
   Προβλέπω ότι και τα περί σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής στην πορεία θα λειανθούν μέχρις εξαφανίσεως...Θα τις συνηθίσουμε τις μυρωδιές τους, που έλεγε και ο Βούγιας της Αλ Σάλεχ.
   Τα παιδιά μου είναι μικρά ακόμα, αλλά δεν το βλέπω πιθανό να σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα, είναι και η γυναίκα μου ομογενής, οπότε έχουν στενούς συγγενείς έξω... Εγώ δεν θα το κουνήσω από εδώ, αλλά μου φαίνεται μόνος μου θα μείνω τελικά. Τα επόμενα 15-20 χρόνια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Τουλάχιστον ευελπιστώ ότι τα παιδιά που θα γεννηθούν από εδώ και πέρα, όταν ενηλικιωθούν, θα είναι ομαλότερα τα πράγματα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 09/02/2012 12:23:55

    Μην είσαι και τόσο βέβαιος ότι "δεν θα το κουνήσεις από εδώ", γιατί δεν ξέρεις αν θα έχεις τη δουλειά σου όχι σε δέκα, αλλά σε δύο χρόνια από τώρα. Καλό είναι να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για εναλλακτικά σενάρια διαφυγής που να τα διατηρούμε εν υπνώσει και προς ενεργοποίηση σε σύντομο διάστημα όταν -δε λέω "αν", λέω "όταν"- επιστή ο χρόνος.

    Εγώ από χθες, βάζοντάς τα όλα κάτω, βλέπω ότι ακόμα και να διατηρήσω τη δουλειά μου, ίσως είναι καλύτερη η οικειοθελής φυγή για να μπορέσουν τα παιδιά μου να ζήσουν σε μια χώρα με στοιχειώδες επίπεδο πολιτισμένης διαβίωσης (δεν εννοώ Σουηδία, αλλά αν μη τι άλλο να μην πηγαίνουν οι φόροι μου στο ξεχρέωμα των ναζί ενώ θα διαλύεται κάθε έννοια φυσικής ή κοινωνικής υποδομής). Και είναι πολύ σημαντικό, κάθε οικογενειάρχης του οποίου τα παιδιά δεν πηγαίνουν ακόμα στο σχολείο, να λάβει εγκαίρως ανάλογες αποφάσεις σταθμίζοντας το εφιαλτικό μέλλον που επιφύλαξε για τα παιδιά μας η τριανδρία των λεγόμενων "πολιτικών αρχηγών".

 110. αγγελικη avatar
  αγγελικη 09/02/2012 11:55:06

  πιστευω πως εχουμε χασει ολοι την μπαλα απο οσα συμβαινουν.μεχρι αποδειξεως του αντιθετου δυστυχως για μας ο Αντωνης επραξε οπως αναμενοταν κατα βαθος απο ολους μας και ας φωναζαμε το αντιθετο.ολα τελειωσαν απο την ωρα που συρθηκε ,θελω να πιστευω,στην συγκυβερνηση.υπογραψε δεν υπογραψε,παλευει δεν παλευει το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.και οσο και αν φωναζουν οτι καταλαβαινουν τον πονο του λαου ,ιδεα δεν εχουν.γιατι ολοι αυτοι θα συνεχισουν να απολαμβανουν προνομια κι εμεις να τα βγαλουμε περαμε ψιχουλα.μεσα μου σαν γνησια ρομαντικη ελληνιδα που ζει στα συννεφα γιατι η πραγματικοτητα ειναι τοσο ζοφαρη που δεν την αντεχω,ακομα περιμενω τον ηρωα Ελληνα πολιτικο Αντωνη Σαμαρα να τους χαλασει το παιχνιδι...γιατι κατι μου λεει ομως οτι παλι θα ξυπνησω αποτομα;απο το πρωι ακουω στην tv διαφορα....και διαβαζω διαφορα....τελικα για αλλη μια φορα μας εσωσαν;μπα...μαλλον εχουμε ακομα πολλες φορες να σωθουμε..μεχρι να μας ξεκανουν εναν εναν...τελικα ψηφισε ο αντωνης τα μετρα η οχι;τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουν οι συμβουλοι του οτι εμεις και γενικα ο λαος, που ηταν [;] η μονη τους ελπιδα ο Αντωνης , θελουμε μια συνεντευξη ενα μυνημα...να μας εξηγησει..τοσο δυσκολο ειναι...;.

  • mastihas avatar
   mastihas @ αγγελικη 09/02/2012 12:34:20

   Αγγελικη, χωρις ιχνος ειρωνιας και επειδη λιγο πολυ και εγω στη θεση σου ειμαι, να σου πω οτι ο Ελληνας γενικα περιμενει παντα εναν αλλον, εναν πολιτικο να του λυσει τα προβληματα του. δηλαδη εμεις το μονο δυσκολο που πρεπει να κανουμε ειναι να σηκωθουμε απο τον καναπε την ημερα των εκλογων και να ψηφισουμε τον καταλληλο. και ετσι απλα ολα τα προβληματα μας θα λυθουν. μα σου φαινεται νορμαλ αυτο να χτυπησεις ενα τετοιο κατεστημενο, ενα συστημα που ελεγχει το μεγαλυτερο ποσοστο πληροφορησης (τωρα τελευταια και το ιντερνετ) και μας παει εκει που θελει τα τελευταια 20 χρονια, που μας εχει εκπαιδευσει απο μικρα παιδια να υπακουμε και να μην αντιδρουμε σε οτι και να συμβει με μια απλη ψηφο; χωρις να αντισταθει ο ιδιος ο λαος μαζικα πιστευεις οτι θα αλλαξει κατι; ειμαι 100% πεπεισμενος πως αν ο Μουσολινι ηθελε να παρει την Ελλαδα με βασει τα τωρινα ΜΜΕ δεν θα ανοιγε ρουθουνι. αυριο θα μαθαιναμε ολοι ιταλικα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ mastihas 09/02/2012 14:17:45

    Δες σε παρακαλώ τα σχόλια και τα like των αναγνωστών του ηλεκτρονικού "Βήματος". Ουσιαστικά είναι η μόνη ηλεκτρονική εφημερίδα, μαζί με το Antinews, που παρακολουθώ τακτικά. Μόλις εμφανιστεί ένα άρθρο που επικρίνει τη Γερμανία, ακόμα και του Καρακούση, γίνεται χαμός από επικριτικά σχόλια και dislike. Είναι να απορεί κανείς. Βγάζουν οι άνθρωποι αυτοί χολή εναντίον της Ελλάδας, ενώ και ο παραμικρός υπαινιγμός κατά της Μέρκελ (δεν λέω συνολικά τους Γερμανούς) χλευάζεται. Εχω μείνει έκπληκτος, γιατί δεν περίμενα τόσο έντονο δοσιλογισμό στην Ελλάδα. Και μάλιστα βλέπεις σχολιαστές που εμφανώς είναι σημιτο-πασόκοι, να υμνούν τη Μέρκελ. Αν ήταν κάποια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στα πράγματα στη Γερμανία, θα το καταλάβαινα. Αλλά να εξυμνούν τη Μέρκελ;
    Βέβαια, υποπτεύομαι από την άλλη ότι το "Βήμα" έχει γίνει οιονεί τόπος ηλεκτρονικής συνάθροισης κάθε είδους συμπλεγματικών γραικύλων, από τον αγράμματο εστιάτορα μετανάστη στη Γερμανία, που έχει φάει τη φάπα της ζωής του από τους Γερμανούς μέχρι που τους αγάπησε στο τέλος, μέχρι τον δήθεν βλαχο-φιλελεύθερο Βαλκάνιο του Κολωνακίου.

 111. Joao avatar
  Joao 09/02/2012 11:57:55

  Καλυτερη εφαρμογη της θεωριας του Σοκ εχει γινει..? ουτε οι πολιτικοι αρχηγοι ξερουν τι τους γινετε... θα ξυπνησουμε αποτομα και δεν θα εχει μεινει τιποτα..

 112. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 09/02/2012 12:07:46

  Όταν μιλάμε γενικά και αόριστα “για τις συντάξεις” εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτε. Απ ότι κατάλαβα δεν διαπραγματεύεται κανείς τα ποσοστά μείωσης και το βάθος χρόνου εφαρμογής τους, αλλά διαπραγματεύονται με βάση τα “ισοδύναμα μέτρα” Που σημαίνει ότι αν δεν κόψουν επικουρικές, θα κόψουν κύριες, αν δεν κόψουν το χ ποσοστό από την ΔΕΗ θα κόψουν το ψ ποσοστό από τους γιατρούς, αν δεν κόψουν τα ρετιρέ, θα κόψουν οριζόντια. Αν δεν θίξουν κάποια ειδικά μισθολόγια, θα μειώσουν το προσωπικό αλλού (π.χ. των ενόπλων δυνάμεων), κ.ο.κ

  Αυτό όμως δεν είναι διαπραγμάτευση επί της οικονομικής ουσίας των μέτρων, αλλά επί της κατανομής των περικοπών ανά κατηγορία εργαζομένων. Και βέβαια υπάρχει ένα θέμα ουσίας εδώ: αν η παρέμβαση γίνεται για να κλείσει η προκλητικά ανοικτή ψαλίδα των συντάξεων, με βρίσκει σύμφωνο. Αλλά αν γίνεται γενικά και αόριστα για να μην κοπούν “επικουρικές”, τότε έχω πολλές ενστάσεις, διότι ωφελημένες βγαίνουν διάφορες συντεχνίες και ρετιρέ. Άρα δεν λέει και πολλά πράγματα το “διαπραγματεύομαι σκληρά για τις συντάξεις”, αν δεν γίνουν γνωστά τα ανταλλάγματα που δίνονται σε “ισοδύναμα”. Μακροσκοπικά, η ύφεση από τα μέτρα θα είναι η ίδια. Αλλά και η επέμβαση στον κρατικό τομέα έτσι όπως γίνεται είναι απαράδεκτη.

  • mastihas avatar
   mastihas @ Professor Moriarty 09/02/2012 12:23:47

   αδερφε μου μας δουλευουν. βλεπεις πουθενα να διαφωνουν; αφου οτι μας βαζουν οι ξενοι, οι δοσηλογοι το υπογραφουν. και θες να σου απαντησω με αριθμους; μιλαμε για 300 εκ. που εχουμε προβλημα στις συνταξεις. ε ας μην δωσουν 30 δις στις τραπεζες, ας δωσουν 29,7 δις και τα 0,3 να πανε στις συνταξεις. αλλα εννοειται μας δουλευουν. εννοειται ολοι ξεραμε οτι ενας τραπεζιτης θα κοιταξει να σωσει μονο τις τραπεζες και οχι τους ανθρωπους. καθε φορα που βγαινουν οι αρχηγοι απο μια συναντηση, εχοντας υπογραψει τα παντα, κανουν ερμηνεις για οσκαρ. γιατι δεν χρειαζεται να εχεις πια αλλο προσον στην Ελλαδα για να γινεις πολιτικος αρχηγος εκτος απο το να εισαι καλος θεατρινος. οι επικοινωνιολογοι θα εχουν πλουτησει.

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ mastihas 09/02/2012 13:36:17

    Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να "ανακατευτώ εν θερμώ" στην συζήτηση. Οχι μόνο γιατί δεν έχω πλήρη εικόνα της κατάστασης αλλά και γιατί σε αυτό το"φορτισμένο" κλίμα κανένας δεν ακούει τον άλλον ...
    Θα ήθελα απλά να παρατηρήσω ότι πάρα πολλοί δεν έχουν καταλάβει τι μας ζητάνε οι δανειστές μας.
    Αυτό που θέλουν, με απλά λόγια, είναι να ζούμε με αυτά που παράγουμε, δηλ ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
    Εάν θα κόψουμε τα 300 εκ από τις κύριες συντάξεις ή από τις επικουρικές ή από οπουδήποτε αλλού, λίγο τους ενδιαφέρει. Αυτό είναι δική μας απόφαση ...
    Οσο για το γιατί δεν κόβονται τα 300 εκ από τα 30 δισ των τραπεζών, είναι απλό.
    Τα 300 εκ είναι από τον προϋπολογισμό, είναι για ΚΑΘΕ χρόνο και τα πληρώνουμε εμείς.
    Αντίθετα τα 30 δισ στις τράπεζες είναι απλά μια "διευκόλυνση" έναντι μετοχών. Εάν οι τωρινοί κύριοι μέτοχοι ΔΕΝ τα επιστρέψουν σε 10 χρόνια, οι δανειστές θα πάρουν τις τράπεζες ...
    Και φυσικά εάν δεν γίνει αυτή η "διευκόλυσνη" στις τράπεζες ΤΩΡΑ, οι περισσότεροι καταθέτες θα χάσουν τα λεφτά τους και η πραγματική οικονομία ΔΕΝ θα έχει από πουθενά να αντλήσει ρευστότητα (έστω και στον ύπνο τους) .....

    Από την αρχή το ερώτημα ήταν πάντα:
    ή Εξοδος από το euro και "ξεκίνημα από την αρχή"
    ή Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, νεοφιλελεύθεροι οικονομική πολιτική και "θεός βοηθός".
    Τουλάχιστον να ξέρουμε "γιατί σκοτωνώμαστε μεταξύ μας"

    • Professor Moriarty avatar
     Professor Moriarty @ np_complete_problems 09/02/2012 14:50:31

     Κάποια από αυτά που λες δεν είναι διαζευκτικά. Είτε με ευρώ, είτε χωρίς (ακόμη περισσότερο) το πρωτογενές έλλειμμα πρέπει σύντομα να κλείσει. Το ότι κάποιοι θα θιγούν και κάποια εισοδήματα και μισθοί θα περικοπούν είναι σίγουρο, ακόμη είναι σίγουρο ότι λόγω αυτού θα υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες.

     Αλλά δεν φτάνουν μόνο οι περικοπές και η φορολογία, αν δεν υπάρξει σχετικά σύντομα προοπτική ανάκαμψης. Αντίθετα, θα διαιωνίζεται αυτό που ζούμε σήμερα και περιγράφεται ως downward spiral. Τα έσοδα θα υστερούν και θα χρειάζονται όλο και περισσότερες περικοπές, φόροι και φτηνές εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων. Και όταν φτάσεις να κάνεις τότε αναγκαστικά reset στο σύστημα θα είναι αργά γιατί θα έχεις καταστρέψει σχεδόν και το hardware. Αυτό εννοούσε αρχικά ο Σαμαράς ότι το μείγμα διάσωσης ήταν λάθος.

     Η αυτόματη υπογραφή του Α μνημονίου, αλλά και η συγκεκριμένη υλοποίηση (ή μη-υλοποίηση) των δεσμεύσεων από την κυβέρνηση του ΓΑΠ ήταν καταστροφική. Προσπάθησε να διασώσει τα προνομιούχα στρώματα που το σύστημα των τελευταίων δεκαετιών δημιούργησε με απίστευτο οικονομικό στρουθοκαμηλισμό. Ως θεραπεία τώρα προτείνεται η ένταση της προηγούμενης θεραπευτικής αγωγής, με την ίδια λογική υλοποίησης, διότι πολιτικά δεν μεταβλήθηκε δραστικά ο συσχετισμός δυνάμεων που διαχειρίζονται την κατάσταση.

     Η κυβέρνηση αυτή – έχω γράψει σε κείμενο πρόσφατα – εξ ορισμού δημιουργήθηκε για να εφαρμόσει και όχι να διαπραγματευθεί. Εξ άλλου δεν έχει γι αυτό το ειδικό πολιτικό βάρος και κύρος που θα είχε αν προέκυπτε από σαφή λαϊκή εντολή. Επομένως στα πλαίσια αυτής της κυβέρνησης είναι αδύνατο να ζητάμε ριζική διαπραγμάτευση.

     Ο Σαμαράς μπορεί να κάνει το μέγιστο, δεδομένων των περιορισμών λόγω της συμμετοχής του σε τέτοια κυβέρνηση, αλλά ακόμη και αυτό το “μέγιστο”, θα έχει ελάχιστο, ή ανύπαρκτο, μακροσκοπικά, αποτέλεσμα.

     Ο Καρατζαφέρης το κατάλαβε και άρχισε τις γνωστές του επιδείξεις ευκαμψίας.

     • np_complete_problems avatar
      np_complete_problems @ Professor Moriarty 09/02/2012 15:14:09

      στο μόνο που διαφωνώ μαζί σου, είναι στο εάν ο Σαμαράς μπορεί με άλλη κυβέρνηση (πχ αυτόνομη κυβέρνηση ΝΔ) να κάνει "διαφορετική και ριζική αναδιαπραγμάτευση".
      Και αυτό ανεξάρτητα από προθέσεις.
      Στην μόνη περίπτωση που μια οποιαδήποτε Ελληνική Κυβέρνηση θα είχε και άλλους "βαθμούς ελευθερίας" θα ήταν εάν φεύγαμε από το euro.
      Σε κάθε άλλη περίπτωση τα "όρια ελευθερίας κινήσεων" είναι απλά μηδέν.
      Είτε αυτό "τείνει στο μηδέν" από τα Δεξιά είτε από Αριστερά ...
      Φυσικά για τέτοια μεγάλα θέματα στις Δημοκρατίες αποφασίζουν οι Πολίτες και παίρνουν και την ευθύνη της επιλογής τους.
      Καιρός να ενηλικιωθούμε ..

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ np_complete_problems 09/02/2012 16:49:55

      Το δίλημμα ευρώ η δραχμή δεν τίθεται εξ αρχής ως τέτοιο. Το πόσους βαθμούς ελευθερίας διαθέτεις, αν θέλεις ορολογία μαθηματικής φυσικής, εξαρτάται από το πόσα constraints δέχεσαι εκτός των απολύτως αναγκαίων. Αν εκ των προτέρων αποκλείσουμε την χρεοκοπία με δική μας πρωτοβουλία και την ενδεχόμενη μετάβαση σε δραχμή (η οποία αν γίνει θα γίνει για καθαρά πρακτικούς λόγους, όπως εξήγησε ο archaepteryx) τότε ασφαλώς έχουμε απαλείψει αρκετούς βαθμούς ελευθερίας.

      Ο Σαμαράς επίσης μετέχοντας σε αυτήν την κυβέρνηση μπήκε μέσα στο συγκεκριμένο πλάισιο, στο κάδρο, και δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει μία προκαθορισμένη τροχιά με ελάχιστα περιθώρια απόκλισης αριστερά, ή δεξιά. Και ασυμπτωτικά θα τείνει στην πλήρη συμμόρφωση, παρά τις μικρές αυτές ταλαντεύσεις.

      Υπάρχει βέβαια η άποψη ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί, αν υποτεθεί ότι γίνονται σύντομα εκλογές στις οποίες θα πάρει αυτοδυναμία. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, θα εκκινήσει από πολύ χειρότερες αρχικές συνθήκες από αυτές που θα είχε πριν την συμμετοχή στην παρούσα κυβέρνηση.

    • mastihas avatar
     mastihas @ np_complete_problems 09/02/2012 15:24:29

     np_complete_problems λες λαθος πραγματα με κομψο τροπο. το θεμα μου δεν ειναι οτι αν σωσουν τις συνταξεις θα σωθουμε κι εμεις. το θεμα μου ειναι οτι κανενας σωφρων ανθρωπος και με το δικιο του δεν θα κατσει να εμπιστευτει αυτους που μας κυβερνουν. συμφωνω οτι πρεπει να περναμε με αυτα που παραγουμε. παραγουμε λιγα, να περναμε με λιγα. δεν αμφιβαλλω με αυτο, ισα ισα. οταν εχεις ομως στην εξουσια τους ανθρωπους που δημιουργησαν το προβλημα περιμενεις απο αυτους να το λυσουν κιολας; εχουμε ή δεν εχουμε διεφθαρμενους πολιτικη και δικαστικη εξουσια; εσυ τι πιστευεις; το μειζον θεμα ειναι οι πολιτικοι στη χωρα μας και οτι η εξουσια δεν πηγαζει απο το λαο. εσενα σε εκφραζουν οι αποφασεις που περνουν; ειναι μετρα αναπτυξης αυτα; ή τουλαχιστον με το να φορολογεις τα παντα μπορεις να σταματησεις την κατρακυλα; και το αλλο που ειπες για τους δανειστες δεν στεκει. οι δανειστες κοιταζουν τα συμφεροντα τους. οχι της Ελλαδας. οι συμφωνιες που κανουμε με τους δανειστες και τα καινουργια μνημονια που προκειται να ψηφιστουν την Κυριακη ειναι προς ωφελος της χωρας μας; ή μας υποθυκευουν τις επομενες γενιες; ημαρτον αν παρουμε και το μερος των δανειστων. οσο για το restart απο την αρχη, εγω συμφωνω, αλλα για να το αναλυσουμε θα πρεπει να μιλαμε μια ολοκληρη μερα. πρεπει να αρχισουμε απο μηδενικη βαση. ειμαστε η μονη χωρα παγκοσμιως που δεν εχει κανει σταση πληρωμων σε ολοκληρη την ιστορια της. η καλη Γερμανια σου ειναι η χωρα με τα περισσοτερα κανονια. αλλα να αρχισουμε απο μηηδενικη βαση με ανθρωπους στην εξουσια καθαρους. οχι με αυτους που μας κλεβουν μια ζωη

 113. Εν ενεργεία avatar
  Εν ενεργεία 09/02/2012 12:21:26

  Για το μεταστανευτικό, δεν νομίζω να υπάρχει πλέον κανεις λόγος ανησυχίας, αφού λύθηκε ήδη. Γιατί για πρώτη φορά, εξαλείφεται η αιτία που το δημιούργησε. Οι εργοδότες δεν θα χρειάζονται Πακιστανούς, που και άσχετοι και ζημιάρηδες είναι, αφού και οι Έλληνες τα ίδια πάνω- κάτω θα λεφτά θα παίρνουν.

  • mastihas avatar
   mastihas @ Εν ενεργεία 09/02/2012 12:25:22

   φιλε αυτο ειναι καθαρη νικη Καρατζαφερη :)

 114. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 09/02/2012 12:29:23

  Το πιο σύντομο ανέκδοτο:
  Σκληρή διαπραγμάτευση.

 115. tzager avatar
  tzager 09/02/2012 12:47:44

  Θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω πόσο χρόνο χρειάζονται οι πολιτικοί μας ταγοί για να διαπραγματευτούν ένα σχέδιο το οποίο γνώριζαν (μπορεί όχι σε όλες του τις λεπτομέρειες) εδώ και καιρό!

  Εδώ εμείς οι απλοί πολίτες αντιλαμβανόμασταν τι έρχεται, αυτοί δεν ήξεραν???

  Και εκτυλίσσεται τώρα μία βδομάδα ένα απίστευτο επικοινωνιακό παιχνιδάκι που αποκαθηλώνει ακόμα περισσότερο τους εμπνευστές του.

  Και στο τέλος τέλος γιατί δεν βγαίνουν να εξηγήσουν στο λαό τις παραμέτρους του σχεδίου, τα χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι δανειστές μας, να πάρουν καθαρή θέση και να πετάξουν το μπαλάκι στους πολίτες να αποφασίσουν.

  Είναι ότι πιο τίμιο και καθαρό. Μήπως διαισθάνονται κάτι..??

  Μάλλον κάτι ξέρουν...

 116. αγγελικη avatar
  αγγελικη 09/02/2012 12:54:28

  εχεις δικιο.απλα να πω οτι αν εβλεπα κοσμο στους δρομους μαζι τους θα ημουν πρωτη πρωτη.δεν βλεπω ομως.γενικα δεν βλεπω αντιδραση.οταν θα γινει αυτο και μακαρι να γινει συντομα γιατι μονο εμεις μπορουμε να αντισταθουμε,θα ειμαι εκει...δεν μπορω να ξεσπασω,εγκλωβισμενη νιωθω και γιαυτο ισως περιμενω απο τους πολιτικους να κανουν το θαυμα τους...λαθος,ναι.ετσι ειναι ομως.παλι πιστευω οτι το απεχθες του πραγματος θα μας σηκωσει τελικα απο τους καναπεδες,γιατι οταν δεν εχω να δωσω στα παιδια μου τα βασικα θα βγω τελικα στους δρομους ετσι δεν ειναι;γιατι και αλλα μετρα θα παρουν και αυτο ειναι ενας φαυλος κυκλος που δεν τελειωσει ποτε...ειμαι απο το ιστορικο Σουλι της Ηπειρου και να ξερετε προτιμω την φτωχεια απο τηνξεφτιλα...δυστυχως δεν αποφασιζω εγω γιαυτο...αλλοι το κανουν για μενα,και χωρις να με ρωτησουν...

 117. Tassos avatar
  Tassos 09/02/2012 13:04:29

  Μέχρι τώρα ξέρουμε ότι το 77 % του κόσμου δεν θέλει έξοδο από το ευρώ και χρεωκοπία. Πρέπει να γίνουν εκλογές και όσοι δεν θέλουν να παραμείνουμε στην ΕΟΚ να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή για να γίνουμε δ'ράιχ, ΚΚΕ για Σοβιετική δημοκρατία, Σύριζα για Μπαχαλιστάν ή ...Καμμένο για Λαϊκή δημοκρατία της λαλακίας.

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ Tassos 09/02/2012 14:13:21

   Έλα πες αλήθεια αφού δεν θέλεις εκλογές…

 118. λαλακης avatar
  λαλακης 09/02/2012 13:09:03

  Οι πολιτικοι ειδικα το πασοκ προσπαθουν με νυχια και δοντια να κρατησουν
  σε καλο επιπεδο τις αποδοχες στα ρετιρε και στο δημοσιο .
  Φυσικο για το πασοκ εκει βρισκονται οι ψηφοφοροι του ,αυτους εκφραζει.
  Η ΝΔ γιατι ανακατευεται με αυτη την αθλια κυβερνσηση δεν καταλαβαινω.
  Θα εχουμε μισθους των 400 ευρω 200 με μισο ωραριο στον ιδ τομεα
  και τα 800-900 ευρω παραμενουν για μεγαλη μαζα στο δημοσιο .
  Και δεν βαζω ειδικα μισθολογια και ρετιρε.
  Καλειται ο εξαθλιωμενος των 400 και 200 ευρω να αποπληρωσει
  τα δανεια για να συνεχιζουν οι ΔΥ και τα ρετιρε να αμοιβονται
  και να διατηρουν το επιπεδο ζωης τους.
  Μιλουμε για την απολυτη παρανοια

 119. crimson avatar
  crimson 09/02/2012 13:11:32

  Ας μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα. Σύμφωνησε ο Σαμαράς στις μειώσεις μισθών ναι η όχι?? Γιατί άλλα λέει ο πρώην συνεργάτης της FED!!!

  • Nick avatar
   Nick @ crimson 09/02/2012 13:22:14

   Πηγή; Ή έστω το όνομα του πρώην συνεργάτη.

 120. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 09/02/2012 13:13:15

  Η πικρή αλήθεια είναι ότι η συμφωνία Σαμαρά σε αυτό το νέο μνημόνιο αποτελεί την αναίρεση της μέχρι πρότινος ορθής πολιτικής του.
  Ήταν ο μόνος που δικαιώθηκε 100% στην έγκαιρη κριτική του για την υφεσιακή πολιτική του μνημονίου.
  Ήταν ο μόνος που εξαρχής υποστήριξε ότι η πολιτική αυτή όχι μόνο δεν μας πάει πουθενά, αλλά επιδεινώνει την κατάστασή μας.
  Ήταν ο μόνος που αντιπρότεινε ένα άλλο αξιόπιστο μίγμα πολιτικής εντός του ευρώ.
  Το νέο όμως μνημόνιο ακολουθεί την ίδια αποτυχημένη συνταγή.
  Στηρίζοντάς το, δυστυχώς, αυτοαναιρείται.
  Ήλπιζα ότι, από τη στιγμή που δέχθηκε να συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση (που, πολύ σωστά, επισήμανε ότι πρώτη φορά επιχειρήθηκε), είτε θα κατόρθωνε να "περάσει" έστω λίγα στοιχεία προς μια διαφορετική, αναπτυξιακή, λογική είτε θα διαχώριζε τη θέση του.
  Θα ανέμενα τουλάχιστον να βγει και να αιτιολογήσει την στάση του και όχι να διολισθαίνει σιωπηρά προς την αντίθετη πλευρά.
  Τον υποστηρίζω από την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γιατί συμφωνώ με τις πολιτικές του θέσεις και γιατί του αναγνωρίζω τις αρετές ενός πραγματικού πατριώτη ηγέτη. Δεν βλέπω στο πολιτικό προσωπικό της χώρας κάποιον άλλο που να τον πλησιάζει σε αξία.
  Η στήριξη όμως αυτού του μνημονίου αποτελεί για μένα μια (πρώτη αλλά πολύ σημαντική) διάψευση.
  Θα περιμένω τις εκ των υστέρων εξηγήσεις του, αλλά δεν το κρύβω ότι αισθάνομαι ήδη πολιτικά ανέστιος -όπως και κάθε κεντροδεξιός, νομίζω, που διαφωνεί με την πολιτική του μνημονίου, θεωρώντας την αναποτελεσματική και αδιέξοδη.

  • PANOS avatar
   PANOS @ Καβαλιώτης 09/02/2012 13:51:31

   Έχε εμπιστοσύνη στον Αντώνη. Όπως έχουμε όλοι εμείς που τον γνωρίζουμε τόσοα πολλά χρόνια. Η καρδιά του το ξέρει με τι πόνο ηγαίνει στις διαπραγματεύσεις αυτές. Πρέπει να γνωρίζεις ότι ο Αντώνης πρώτα βάζει την Πατρίδα του από οτιδήποτε άλλο.

 121. Γιάννης avatar
  Γιάννης 09/02/2012 13:13:45

  με ενδιαφέρον περιμένω να δω πού θα πάνε τώρα οι ψήφοι που θα πήγαιναν στη ΝΔ, αν ο αρχηγός της δεν ήταν τόοοσο μεγάλος διαπραγματευτής

 122. IOANNIS avatar
  IOANNIS 09/02/2012 13:21:07

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΑΠΟΘΕΤΑΜΕ ΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΕΟΙ.ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ,ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΥΓΙΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ,ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ?ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ IOANNIS 09/02/2012 13:27:04

   Πολούς χαιρετισμούς στον Εθνάρχη Τσίπρα τότε...

 123. avanti avatar
  avanti 09/02/2012 13:25:35

  Βέβαια εκτός από τις συντάξεις μεγάλα αγκάθια του μνημονίου είναι:

  1. H επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.

  2. Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.

  3. Διατήρηση προσλήψεων 1:5.

  4. Εργασιακή εφεδρεία.

  5. Μείωση συμβασιούχων.

  6. Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά

  σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο!

  Μιλάμε για σωστό κολαστήριο.

 124. Θανος avatar
  Θανος 09/02/2012 13:26:39

  Συμφώνησαν σε όλα , φοβερή διαπραγμάτευση Σαμαρά! Εδώ και η παράγραφος του μνημονίου . "Αυτό το μνημόνιο και τα προσαρτήματά του έχουν εγκριθεί από τους αρχηγούς των κομμάτων του συνασπισμού που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στηρίζουν τους στόχους και τις πολιτικές (που έχουν συμφωνηθεί) και σημειώνουν ότι δεν θα ακολουθήσουν πολιτικές που αντιβαίνουν στους στόχους του μνημονίου".

 125. Πετρος avatar
  Πετρος 09/02/2012 13:26:58

  Και μισθοι και συνταξεις κατω και βαζουμε και υποθηκη οτι εχουμε και δεν εχουμε για να μας τισ κοψουν....
  Αν πρεπει να κοπουν να κοπουν δεν ειμαι υπερ αλλα ας κρατησουμε τη χωρα για παρτη μας!

  • Θεμιστοκλής avatar
   Θεμιστοκλής @ Πετρος 09/02/2012 13:34:37

   Η χώρα τους ενδιέφερε αγαπητέ. Οχι οι μισθοί.

 126. ΙΚ avatar
  ΙΚ 09/02/2012 13:33:48

  http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/380193/Default.aspx
  αυτο για την συμφωνία είναι η πρώτη φορά που ντρεπομαι που είμαι δεξιός δεν το περίμενα ποτέ την ταφόπλακα στα όνειρα μας!!!!!!

 127. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 09/02/2012 13:50:30

  Η θεατρική παράσταση έλαβε τέλος. Είναι η ώρα που οι θεατές θα κάψουν το σκηνικό...

 128. TARAMAS avatar
  TARAMAS 09/02/2012 13:52:15

  Είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά αν τα πράγματα είναι όπως τα λέτε, μήπως θα έπρεπε να σας προβληματίσει αυτό; Είστε τόσο σίγουροι για την ορθότητα των απόψεών σας, τα ξέρετε καλύτερα από το Σαμαρά που τα ζει από κοντά; Το καταλαβαίνω δεν εμπιστεύεστε τον ΓΑΠ και τον χέρι-χέρι, αλλά τον Σαμαρά που δηλώνετε οπαδοί του; Δηλαδή θεωρείτε ότι του κάναν μάγια ή ότι τον ψεκάσαν με κάτι; Πόσο σίγουροι είστε πια και δεν αναρωτιέστε "μήπως κάνω εγώ λάθος, μήπως πράγματι η εναλλακτική είναι περισσότερο καταστροφική;" Μα πόσο μέσα στα πράγματα είστε πια και τα ξέρετε καλύτερα; Τόσο ειδήμονες είστε; Πάντως ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε.

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ TARAMAS 09/02/2012 13:58:03

   Τη βγάζεις με 400 ή και 600 ευρώ το μήνα?

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Περιπτερας 09/02/2012 14:15:44

    Δεν τη βγάζω, αλλά με 150 ευρώ την βγάζω ακόμα λιγότερο.

    • Περιπτερας avatar
     Περιπτερας @ TARAMAS 09/02/2012 14:24:15

     Έχεις να μοιραστείς μαζί μας κάποια μελέτη που να το αποδεικνύει αυτό? Επίσης, είσαι πεπεισμένος ότι ένα πιθανό ΟΧΙ θα σήμαινε χρεωκοπία? Δεν πιστεύω το Μεγκα…
     Γιατί προσπαθείτε χωρίς στοιχεία να μας πείσετε ότι ένα ΟΧΙ θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ? Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα μας βγάλει από το αδιέξοδο? Έχεις εγγυήσεις?

    • panosa avatar
     panosa @ TARAMAS 09/02/2012 14:30:18

     Αυτό άστο καλύτερα να το δούμε εκ των υστέρων. Πάει η εποχή που ο κόσμος πιανόταν κώτσος.
     ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ!

  • noldor avatar
   noldor @ TARAMAS 09/02/2012 14:21:56

   Εσύ (αν) ήσουν σίγουρος ότι ο ΓΑΠ έκανε λάθος σε αυτά που έκανε την διετία, πως ήσουν σίγουρος ότι αυτά που έκανε ήταν λάθος; Τα ζούσες από κοντά, είχες όλα τα δεδομένα, πως τον κατηγορούσες;

   • CC avatar
    CC @ noldor 09/02/2012 15:34:14

    Το να λες οτι ειμαστε διεφθαρμενοι και οτι το μαγαζι μας ειναι Τιτανικος ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΛΕΦΤΑ τι ειναι??? Ειναι σωστο?? Θα εδινες λεφτα σε καποιον που σοθ λεει οτι ειναι διεφθαρμενος και χρωσταει?????? Η ειναι ηλιθιος η εγκληματιας. (Η και τα δυο...)

    Φιλικα
    CC

 129. cobalt avatar
  cobalt 09/02/2012 13:56:52

  Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνει ο Σαμαράς;

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ cobalt 09/02/2012 14:28:46

   Τι να κανει...
   Εσυ τι θα εκανες αν ειχες προσχωρησει στο αντιπαλο στρατοπεδο...

   • cobalt avatar
    cobalt @ Πετρος 09/02/2012 14:33:49

    Άρα είναι πάνω μας πλέον το μέλλον της Πατρίδας;

    • Πετρος avatar
     Πετρος @ cobalt 09/02/2012 14:47:24

     παντα πανω μας ηταν
     απλα πρεπει να σηκωθουμε απο τον καναπε

     • cobalt avatar
      cobalt @ Πετρος 09/02/2012 15:13:26

      Οπότε εάν δεν έχουμε να προσβλέπουμε πουθενά αλλού για την διατήρηση του δικαίου και την έννομη τάξη, μπήκε σε εφαρμογή το άρθρο 120;

     • Πετρος avatar
      Πετρος @ cobalt 09/02/2012 15:18:52

      'Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη)


      1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
      2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
      3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
      4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

     • cobalt avatar
      cobalt @ cobalt 09/02/2012 15:22:07

      Άκυρο. Έχει μείνει τελευταίο προπύργιο η ολομέλεια της Βουλής.
      Παρ' όλ' αυτά θα έλεγα να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά.

  • tzager avatar
   tzager @ cobalt 09/02/2012 14:42:59

   Ναι. Θα μπορούσε.

   Να θέσει μαζί με τον Παπανδρέου το θέμα του δημοψηφίσματος, αν όχι εκλογές τώρα, για την κύρωση του Μνημονίου 2.

   Να το θέσει έστω εκβιαστικά.

   Δε μπορεί να το πηγαίνανε για ψήφιση το Σαββατοκύριακο και να μην άνοιξε μύτη..!!!

 130. αγγελικη avatar
  αγγελικη 09/02/2012 14:11:01

  τοσες ωρες που εχουν περασει περιμενω να διαβασω εδω μια δικαιολογια που να στεκει γιατι ακουω στα καναλια οτι εχει συμφωνησει σε ολα εκτος των συνταξεων....εχουν τοση χαρα που ο αντιμνημονιακος Σαμαρας εγινε σαν αυτους που παντου ακουω μονο οτι υπεγραψε...ειναι ετσι;γιατι εκρινε δηλ οτι αυτο το πολυ σκληρο μνημονιο ειναι προτιμοτερο απο οτιδηποτε αλλο;αλλα περα απο κατι ψιλοδικαιολογιες για αντισταση τιποτα αλλο...ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ξεκαθαρα....συμφωνησες η οχι;κι αν ναι γιατι;ΓΙΑΤΙ;ΜΙΛΑ.....

 131. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/02/2012 14:11:14

  Ἄσχετον: παιδιὰ εἶναι ἀπίστευτο, οἱ "δομικοὶ ΠΑΣΟΚοι" εἶναι ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ. Μαζοχιστικά, ἔριξα μιὰ ματιὰ στὴν ἱστοσελίδα τῶν ΝΕΩΝ καὶ ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ:


  http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4692908
  "Πολύ σύντομα, όμως, τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους. Και όταν η κοινωνία μας κατανοήσει ότι το ΠΑΣΟΚ, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις του, παρά την αδυναμία του να πει τα πράγματα με το όνομά τους και την υποταγή του στις κοινωνικές δυνάμεις που δεν ήθελαν καμία μεταρρύθμιση, ήταν η καλύτερη επιλογή για τον τόπο. Γιατί ήταν το κόμμα που αποφάσισε, παρά το κόστος, ότι θα μείνουμε στη Δύση, στο ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
  Είμαι σίγουρος ότι όταν η ελληνική κοινωνία αρχίσει ξανά να συζητάει (και όταν, μαζί της, αρχίσει ξανά να συζητάει και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου με ωριμότητα να επιλέξει και μια νέα, άφθαρτη, εξωστρεφή ηγεσία), θα μας πιστώσει τη σωτηρία της χώρας. Μέχρι τότε είμαστε καταδικασμένοι να αισιοδοξούμε.
  Ο Χρήστος Δρακόπουλος είναι στέλεχος επιχειρήσεων, ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ"


  http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4692910
  "ένας ριζοσπαστικός φορέας αλλαγής που ενσωμάτωνε τρεις διαφορετικές γενιές ριζοσπαστικής αντίστασης. Της γενιάς της Αντίστασης, του Ανένδοτου Αγώνα, και του Πολυτεχνείου. Το ΠΑΣΟΚ ήταν η συνέχεια και ο πρώτος μαζικός πολιτικός φορέας αυτών των τριών αλληλένδετων αντιστασιακών ρευμάτων. Επιπλέον, σύντομα διεύρυνε το πολιτικό του ακροατήριο περιλαμβάνοντας στον πολιτικό του λόγο το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας πλην μιας μεταπρατικής μεγαλοαστικής τάξης που επί χρόνια πλούτιζε εις βάρος του εθνικού συμφέροντος."

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/02/2012 15:30:11

   Αυτή είναι η θρησκεία τους, το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, είναι αναίσχυντοι, διότι η συγκεκριμένη θρησκεία καλλιεργεί την αναισχυντία.

 132. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 09/02/2012 14:27:17

  Η Βουλγαροποίηση θα έρθει είτε έτσι είτε αλλιώς. Το θέμα είναι σε αυτή την κατάσταση εάν δώσεις τα κλειδιά στους ξένους ή όχι. Το όλο θέμα το βλέπω ώς εξής:
  "Είχα ένα χωραφί από το οποίο ζούσα. Από ένα χιονά έχασα όλη τη σοδιά και τώρα είμαι ταπί. Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουν να φάνε. Έρχεται πείνα στο σπιτικό μου. Έρχεται λοιπόν ο γείτονας και μου λέει. Κοίτα να δεις. Θα σε βοηθήσω σε καρπούς, μηχανήματα και θα σε ταίζω όσο καιρό δεν έχεις σοδιά και σε 1 με 2 χρόνια θα ξαναέχεις σοδιά. Όμως για αντάλλαγμα το χωράφι θα είναι δικό μου πλέον. Ο άλλος δρόμος είναι να περάσεις δύσκολα, πολύ δύσκολα αλλά σε 6 με 7 χρόνια να ξαναέχεις σοδιά και το χωράφι να παραμείνει σε εσένα για τα παιδιά σου."
  Η επιλογή είναι δικιά μας... Κάπως έτσι έχω απλοποιήσει στο μυαλό μου την όλη κατάσταση. Η αλήθεια είναι δεν ξέρω τι είναι πιο καλό. Θέλει συζήτηση το θέμα.

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ H pena tis orghs 09/02/2012 14:31:36

   +100000000000000
   Στον Αντωνη να το πει καποιος αυτο
   Υπαρχει κανεις;

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ H pena tis orghs 09/02/2012 14:33:08

   Αν τα πράγματα είναι όπως στο παράδειγμά σου, δύσκολα χωράει αντίλογος. Αλλά είναι; Μέχρι στιγμής η αλλαγή της ιδιοκτησίας υπάρχει μόνο στα blogs, δεν είδα κανένα να συμφωνεί σε κάτι τέτοιο.

   • H pena tis orghs avatar
    H pena tis orghs @ TARAMAS 09/02/2012 14:38:43

    Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή την στιγμή την όλη εικόνα και το παρασκήνιο άντε να το ξέρουν 4-5 άτομα στην Ελλάδα. Εγώ απλά σκέψεις κάνω. Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα αυτό που θα ήθελα στο τέλος είναι ειλικρίνεια. Να βγουν δηλαδή και να μας πουν. Παιδιά αυτό έγινε έτσι επειδή ισχύει αυτό. Κι εδώ αποφασίσαμε αυτό επειδή έπρεπε να γίνει εκείνο. κτλ κτλ. Είμαστε λοιπόν σε φάση αναμονής και στο τέλος θα κρίνουμε. :-)

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ H pena tis orghs 09/02/2012 14:44:15

     +1

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ H pena tis orghs 09/02/2012 14:41:54

   Ἐπειδή τό θέμα εἶναι πολύ πιό σύνθετο ἀπό τόν πολύ σωστά τοποθετημένο καί εὒλογο προβληματισμό σου,σίγουρα δέν τίθεται συζήτηση, ἡ μόνη σωστή ἐπιλογή εἶναι ἡ δεύτερη πού ἀναφέρεις.
   Τό πόσα χρόνια θά περάσουν μέχρι νά ἀνακάμψουμε καί πώς θά περάσουν αὐτά τά χρόνια,δέν γνωρίζω γιά νά ἀπαντήσω.Τό μόνο πού ξέρω εἶναι ὃτι δέ θέλω κολιγιές στό σπιτικό μου καί τυράννους στό σβέρκο μου. Καί εἶμαι ἒτοιμος καί νά πολεμήσω γι' αὐτό ἂν χρειαστεῖ!

 133. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/02/2012 14:31:57

  Εἶδα προηγουμένως στό MEGA τόν Καρατζαφέρη,πῆγε στήν τράπεζα κι ἒκανε κατάθεση γιά συμβολικούς λόγους,γιά νά δείξει ὃτι δέν ὑπάρχει κίνδυνος νά βγοῦμε ἀπό τό Εὐρώ. Τρέχω γρήγορα νά σηκώσω ὃσα μοῦ ἒχουν ἀπομείνει...

 134. Spiros avatar
  Spiros 09/02/2012 14:55:43

  Ολα ειναι κανονισμένα. Ελλάδα θα παράγει αγροτικά προίοντα, θα προσφέρει τουρισμό, θα χει ένα φθηνό εργατικό δυναμικό για οποια βιομηχανία έχει. Τέρμα η λογική των χλιδάτων υπηρεσιών ... να χουμε δικηγόρους γιατρούς μηχανικους λογιστές κ.ο.κ περισσότερους από χώρες με 10πλασιο πληθυσμό. Τέρμα η ζωή που είχαμε μάθει. Με λίγα λόγια έχουν αποφασίσει οι ξένοι να γυρίσει η χώρα δεκαετίες πίσω από άποψη βιοτικού επιπέδου . Είναι θέμα χρόνου να γίνουν όλα απλά είναι το πως τα παρουσιάζει κάποιος στον κόσμο. Η χώρα θα επιβιώσει με αντάλλαγμα να χαθεί μια ολόκληρη η γενιά ελλήνων. Αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν το χει ξαναπερέσει ο ελληνικός λαός.

 135. Λογιστής avatar
  Λογιστής 09/02/2012 14:58:26

  Καλησπέρα φίλοι,
  προσωπικά διαισθάνομαι ότι τελικά δεν θα
  επιτευχθεί καμία συμφωνία. Όχι τόσο γιατί δεν το επιθυμούν οι
  πολιτικοί αρχηγοί αλλά γιατί κουράστηκαν οι Ευρωπαίοι. Αν συγκρίνετε τις
  απαιτήσεις τους τις αρχικές με τις τωρινές όσο πάει χειροτερεύουν.
  Αυτό δεν είναι ακριβώς ο ορισμός της διαπραγμάτευσης.
  Συν ότι παρά τη σκληρότητα των μέτρων έλεγαν στον τύπο ήδη για
  τα επόμενα μέτρα τον Ιούνιο.
  Εχώ την αίσθηση ότι αυτή τη στιγμή το μόνο παιχνίδι που παίζεται
  είναι το ποιός θα φορτωθεί την χρεοκοπία.
  Από την μια οι πολιτικοί αρχηγοί πήγαν εκ των πραγμάτων στην διαπραγμάτευση γιατί διαφορετικά όλοι θα λέγαν να αυτοί φταίνε
  ούτε καν ήρθαν να συζητήσουμε.
  Από την άλλη οι αρχηγοί βάζουν κάποιες κόκκινες γραμμές ενώ επι της ουσίας
  διαγωνούν συλλίβδειν.
  Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι θα πάμε τάχυστα σε εκλογές έτσι ώστε
  και να πτωχεύσουμε οι πολιτικοί θα λένε για την ανάλγητη ευρώπη που δεν
  σέβετε τους δημοκρατικούς θεσμούς και οι Ευρωπαίοι θα λένε για τους "περίεργους" Έλληνες και κάνουν κατάχρηση της καλής τους θέλησης.
  Γι αυτό νομίζω κιόλας αρον αρον θέλει να ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ για να μην έχει να λέει η ΝΔ.

 136. ΜΑΣΤΑΚΟΥΝΑΣ avatar
  ΜΑΣΤΑΚΟΥΝΑΣ 09/02/2012 15:28:18

  Ο Σαμαρας θα καταφερει αυτο που δεν καταφερε κανενας πολιτικος στην ιστορια του Ελληνικου εθνους, τρεχει μονος του και θα βγει δευτερος, χτες το βραδυ ειπε ναι σε ολα και προσπαθει να μας πεισει οτι εδωσε "μαχη" για τα 300 μυρια των επικουρικων συνταξεων... κριμα γιατι ηταν το τελευταιο αποκουμπι του Ελληνικου λαου

 137. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 09/02/2012 15:28:59

  Παρά το γεγονός ότι προσπαθώ να δω τι έχει γίνει, δεν βγαίνει συμπέρασμα. Υπέγραψε ο Σαμαράς ή όχι; Τι διαπραγματευόταν τόσο καιρό; Τις επικουρικές συντάξεις ή όλα τα απαράδεκτα σημεία του νέου μνημονίου; Γιατί τόσο με το σταγονόμετρο η πληροφόρηση; Πάντως μετά από τις τοποθετήσεις του διαχρονικά, είναι εντελώς ασύμβατη η προσυπογραφή. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί με τη στήριξη των νέων μέτρων παραδέχεται ότι έλεγε μπούρδες (για να μην πω την πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό) μέχρι τώρα και ότι ο Παπανδρέου είχε και έχει δίκιο.

  Πάντως η σιωπή από τη Συγγρού δεν βοηθάει καθόλου. Ξεκάθαρες τοποθετήσεις, ξεκάθαρες κουβέντες. Εκτός και αν προσπαθούν να κλείσουν ελικόπτερο και χρειάζονται λίγο χρόνο μέχρι να το βρουν.

 138. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 09/02/2012 15:29:49

  Οι Financial Times λενε ότι επετεύχθη συμφωνία και αναμένονται σύντομα δηλώσεις....
  Για να δούμε...

 139. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 09/02/2012 15:30:15

  Το πείραμα.
  Ένας καθηγητής οικονομικών σε ένα τοπικό κολλέγιο δήλωσε, ότι δεν είχε αποτύχει ποτέ κάποιος σπουδαστής πριν, αλλά άφησε μεταξεταστέα πρόσφατα μια ολόκληρη τάξη.

  Αυτή η τάξη επέμενε ότι ο σοσιαλισμός του Obama θα λειτουργούσε και ότι αν κανένας δεν ήταν φτωχός και κανένας δεν ήταν πλούσιος, το σύστημα θα λειτουργούσε ως ένας μεγάλος εξισωτής.

  Ο καθηγητής έπειτα είπε "Ο.Κ., θα κάνουμε κι εμείς ένα πείραμα σε αυτήν την τάξη με το σχέδιο Obama".
  Όλοι οι βαθμοί στα γραπτά διαγωνίσματα θα υπολογίζονται κατά μέσο όρο και ο καθένας θα λάβει τον ίδιο βαθμό - έτσι κανένας δεν θα αποτύχει αλλά και κανένας δεν θα πάρει Α (άριστα)...

  Μετά από το πρώτο τεστ, οι βαθμοί υπολογίστηκαν κατά μέσο όρο και ο καθένας πήρε ένα Β (λίαν καλώς).
  Οι σπουδαστές που μελέτησαν σκληρά στενοχωρήθηκαν και οι σπουδαστές που μελέτησαν λίγο ήταν ευτυχείς.

  Καθώς το δεύτερο τεστ διεκπεραιώθηκε, οι σπουδαστές που μελέτησαν ελάχιστα είχαν μελετήσει ακόμα λιγότερο και αυτοί που μελέτησαν σκληρά μελέτησαν λιγότερο.
  Ο δεύτερος μέσος όρος των διαγωνισμάτων ήταν ένα Γ (βάση)!

  Μετά το τρίτο τεστ, ο μέσος όρος ήταν ένα Δ (κάτω από τη βάση). Κανένας δεν ήταν ευτυχής.

  Καθώς τα τεστ προχωρούσαν, τα αποτελέσματα δεν βελτιώνονταν.
  Ξεσπούσαν μικροκαυγάδες, οι μαθητές κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο και όλο αυτό το κακό κλίμα οδήγησε στο να μην διαβάζει κανένας για το όφελος του άλλου.

  Προς μεγάλη τους έκπληξη, ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ και ο καθηγητής τους είπε, ότι ο σοσιαλισμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει.


  Όταν η ανταμοιβή είναι μεγάλη, η προσπάθεια των ανθρώπων να πετύχουν είναι μεγάλη, αλλά όταν η κυβέρνηση παίρνει όλη την ανταμοιβή, κανένας δεν θα προσπαθήσει ή θα θελήσει να πετύχει. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό από αυτό.

  Αυτές είναι ενδεχομένως οι 5 καλύτερες προτάσεις που θα διαβάσετε και είναι εφαρμόσιμες στο παραπάνω πείραμα:

  1. Δεν μπορείς να οδηγήσεις τους φτωχούς σε ευημερία, με το να θέσεις εκτός ευημερίας τους πλούσιους.

  2. Για να λάβει οτιδήποτε ένα άτομο που δεν εργάζεται, πρέπει κάποιο άλλο άτομο να εργάζεται χωρίς να λαμβάνει.

  3. Για να δώσει κάτι η κυβέρνηση σε κάποιον, πρέπει πρώτα να το στερήσεις από κάποιον άλλο.

  4. Δεν μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον πλούτο διαιρώντας τον!

  5. Όταν οι μισοί νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να δουλέψουν γιατί θα τους φροντίσουν οι άλλοι μισοί, και όταν οι μισοί που δουλεύουν καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να προσπαθούν γιατί τον κόπο τους τον μοιράζονται με τους άλλους μισούς, τότε πλησιάζει η αρχή του τέλους για οποιοδήποτε έθνος.

 140. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 09/02/2012 15:31:17

  Για το αρχείο σας και για να μην ξεχνιόμαστε

  h**p://www.youtube.com/watch?v=qYyBDXBek0M&feature=youtu.be

  Με εκτίμηση
  ΑΡΚΑΣ

 141. cobalt avatar
  cobalt 09/02/2012 15:32:22

  Θά 'ρθει μια μέρα που θα σηκωθούν τα προβατάκια και θα πούν "δεν θέλουμε να είμαστε προβατάκια πιά"
  Τζώρτζ Όργουελ - Η φάρμα των ζώων

 142. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2012 15:35:23

  Μεταδίδεται ότι συμφώνησαν σε όλα.
  Τώρα είναι αυτό το μίγμα μέτρων που ήθελε ο Σαμαράς?

 143. Pit avatar
  Pit 09/02/2012 15:35:26

  Ρε παιδιά εγώ δε μπορώ ειλικρινά να καταλάβω το εξής:
  γιστί όλη η σκληρή στάση του ΑΣ εξαντλείται στις συντάξεις και απο πίσω τα νέα παιδιά και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να τρώνε τέτοιο παλούκι? Φταίνε σε κάτι τα νέα παιδιά που αφενός δεν συμμετείχαν στη λεηλασία του κράτους όπως η γενιά της μεταπολίτευσης και αφετέρου μαστίζονται απο την ανεργία και απο τώρα και στο εξής απο μισθούς 450 ευρώ, όσο είναι το 1/6 των συνταξιούχων των ΔΕΚΟ και λοιπων βολεμένων ρετιρέ του Δημοσίου.
  Θα είχε κανείς αντίρρηση αν έμπαινε πλαφόν
  στις συντάξεις των ΔΕΚΟ άνω των 1.800 ευρώ, με τις χρυσές εθελούσιες εξόδους και τα χρυσά προνόμια που τους κληροδότησε ο Αντρέας για να σωθούν οι υπόλοιποι. Δυστυχώς η υποκρισία περισσεύει....

  • Tassos avatar
   Tassos @ Pit 09/02/2012 21:40:34

   Δούλεψε και βγάλε 1800 ευρώ φίλε. Ο συνταξιούχος κατέβαλλε εισφορές 35 χρόνια και πας να του τις φας?

 144. αγγελικη avatar
  αγγελικη 09/02/2012 15:41:47

  μολις ανακοινωθηκε στην ΝΕΤ οτι υπαρχει συμφωνια των αρχηγων και για τις συνταξεις.!ακουτε;τελειωσαν ολα δηλ.περιμενω να διαβασω σχολια με πολυ ενδιαφερον γιατι δεν βλεπω και κατι συγκεκριμενο απο το πρωι.εμεις απλα προσπαθουμε να χωνεψουμε οτι οι κοκκινες γραμμες,η Πατριδα κτλ. εγιναν ατμος...ποιος θα με πεισει οτι ο Αντωνης τελικα ενεργει για το καλο μας...τι γινεται;μετα την συγκυβερνηση,η υπογραφη...ειλικρινα υπαρχει σημερα δεξιος που νιωθει περηφανος;ο πολιτικος που πιστευα πως ηταν ο Αντωνης το λιγοτερο που θα εκανε ηταν να τα εξηγησει ολα...ελεος...και τωρα;

 145. The Don avatar
  The Don 09/02/2012 15:44:12

  Δηλαδή αν δεν ήταν σκληρή η διαπραγμάτευση τι θα γινόταν; Θα μας κόβανε τα πόδια και τα χέρια; Έλεος πρέπει όλο αυτό το πολιτικό σύστημα οχετός να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά.

 146. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 09/02/2012 15:47:19

  Ελπίζω να μην γίναμε πάλι "τσάμπα μάγκες"...

 147. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2012 15:50:17

  Επιβεβαίωση κι από τον Ντράγκι.

  Πετύχαμε το σωστό μείγμα πολιτικής.

 148. Ταραχή avatar
  Ταραχή 09/02/2012 15:51:06

  Μην λες τέτοια βρε Αγγελική μου για τον Σαμαρά όλη νύχτα πάλευε ο άνθρωπος χθές για να συμφωνήσει σε όλα τα αιτήματα της Τρόικας.Μέχρι και του Κουτρουμάνη πέρασε για τις επικουρικές!!!!!!!!!!!!!

 149. Κομνηνός avatar
  Κομνηνός 09/02/2012 15:52:29

  Με το νέο μείγμα βάζουν χέρι και στις κύριες συντάξεις!!!

 150. epi avatar
  epi 09/02/2012 15:52:49

  Όπως καταλάβατε μετά από αυτό εκλογές τέλος. Θα γίνει ανέκδοτο για να γελάμε.
  "Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου"

 151. greekboy avatar
  greekboy 09/02/2012 15:57:02

  Ο τίτλος του θέματος δεν είναι πλέον επίκαιρος καθώς οι αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα.

 152. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 09/02/2012 15:58:45

  Και τώρα τι γίνεται;Δεν μας μένει τίποτε!Η ζωή μου στα χέρια μου πλέον!!!

 153. Tassos avatar
  Tassos 09/02/2012 15:59:21

  Θέλω εκλογές γιατί ο Σαμαράς πάει για 40άρα. Είμαι κυβέρνηση την επαύριο των εκλογών (λέω γω). Εσύ βγες και πες ότι κυβέρνηση θα είναι η ...ΔΗΜΑΡ. Ακούγεσαι...

  • Κυαίστωρ avatar
   Κυαίστωρ @ Tassos 09/02/2012 16:57:33

   Ακόμη πιστεύεις στην αυτοδυναμία; Αυτή χάθηκε όταν η ΝΔ στήριξε τα λαμόγια στην υποδούλωση της χώρας.

  • mastihas avatar
   mastihas @ Tassos 09/02/2012 19:00:15

   Τασσο θα γινεις εσυ κυβερνηση; θα κατεβεις για βουλευτης; θα σε κανουν υπουργο ή στη χειροτερη σου εχουν ταξει καμια θεση στο δημοσιο; ως τι απο ολα αυτα μιλας με αυτο τον τροπο; γιατι αν απλα εισαι απο αυτους που κουνανε τα σημαιακια και περιμενουν απο εναν γαλαζιο ή πρασινο ή κοκκινο να τους λυσει τα προβληματα τοτε τι να πω; χαρας το κουραγιο σου που ακομα τους πιστευεις.

 154. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2012 16:00:21

  Το Ζάπειο ΙΙ και οι ανακοινώσεις στη ΔΕΘ πού είναι στη νέα συμφωνία???????

 155. Tassos avatar
  Tassos 09/02/2012 16:00:52

  "Γιατί προσπαθείτε χωρίς στοιχεία να μας πείσετε ότι ένα ΟΧΙ θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ? "
  Ναι, και ο Ελβις ζει...

 156. Tassos avatar
  Tassos 09/02/2012 16:03:18

  Σε ποιόν τα λες ρε φιλε? Θα σε φαν οι βολεμένοι δημοσιουπάλληλοι εδώ. Και οι αγρότες με τα τζιπ και τα 2 τρακτέρ (που καίνε πετρέλαιο θέρμανσης). Πέσαν οι μάσκες πολλών εδώ μέσα που πουλούσαν πατριωτισμό για την τσέπη τους...

 157. Πολίτης avatar
  Πολίτης 09/02/2012 16:04:55

  Καλή σας νύχτα, Κύριοι της Ν.Δ.
  Είχατε μια δεύτερη ευκαιρία, μετά την μπανανόφλουδα, που μεγαλοπρεπώς πατήσατε τον Νοέμβριο... Την απεμπολήσατε και αυτήν!
  Κρίμα για σας, αλλά πιο πολύ κρίμα για μας και για την χώρα...

 158. TARAMAS avatar
  TARAMAS 09/02/2012 16:07:31

  "Aυτή την στιγμή την όλη εικόνα και το παρασκήνιο άντε να το ξέρουν 4-5 άτομα στην Ελλάδα" κάποιος λέει παρακάτω. Εμείς δεν το ξέρουμε. Ο Σαμαράς όμως το ξέρει. Κάτι τον έκανε να συμφωνήσει όμως, αυτό λέω αρχικά, ξαναδιάβασέ το.

 159. ΠΑΝΤΕΛΗΣ avatar
  ΠΑΝΤΕΛΗΣ 09/02/2012 16:08:10

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΟΒΟΥΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ. πλεον δεν υπαρχει λογοσ να ψηφισω νεα δημοκρατια

  • MA avatar
   MA @ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 09/02/2012 16:28:00

   μην ανησυχείς. Ότι ψήφισες, ψήφισες. Δεν πρόκειται να ξαναγίνουν εκλογές.

   • ΠΑΝΤΕΛΗΣ avatar
    ΠΑΝΤΕΛΗΣ @ MA 09/02/2012 16:48:09

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΙΚΟ

 160. Εν ενεργεία avatar
  Εν ενεργεία 09/02/2012 16:09:39

  Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η συζήτηση μάλλον πρέπει να συνεχιστεί στο indymedia

 161. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 09/02/2012 16:09:56

  Τουλάχιστον μπορούν να μας πουν την αλήθεια; Ας το εκλάβουν και να το πράξουν σαν την τελευταία επιθυμία των μελλοθάνατων... Πείτε την αλήθεια στο κόσμος! Α και εάν θέλετε τιμωρείστε και κανέναν... Αυτό επειδή είμαστε Ελλάδα το βάζω σε αστερίσκους, αγκύλες, παρενθέσεις, κτλ κτλ...

 162. Πετρος avatar
  Πετρος 09/02/2012 16:10:24

  +++++++

 163. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 09/02/2012 16:12:47

  Φίλε μου,
  νομίζω ότι με παρεξήγησες ...
  Ποτέ δεν υποστήριξα ότι πρέπει να έχουμε για παράδειγμα, μηδενικό έλλειμα.
  Αυτό που έγραψα, είναι τι μας ζητάνε οι δανειστές μας - τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγώτερο.
  Αντίθετα πιστεύω στις "κευνσιανές" πολιτικές, όχι γιατί είναι επιστημονικά πιο σωστές (το αντίθετο) αλλά επειδή - όσο και αν σου φανεί περίεργο - είναι πιο συντηρητικές.
  Δυστυχώς η Οικονομία είναι ένα φαινόμενο τόσο χαοτικό που όποιος Καθηγητής Οικονομικών σου μιλάει για "επιστημονικές οικονομικές θεωρίες" λέει μπούρδες. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να μην "διαταράξεις απότομα το σύστημα" γιατί τότε πραγματικά σε περιμένει το ΧΑΟΣ.
  Για αυτό και επιμένω "Κευνσιανά"

 164. Πετρος avatar
  Πετρος 09/02/2012 16:17:24

  papala!!!!!!!!!!!!!!!!

 165. Ταραχή avatar
  Ταραχή 09/02/2012 16:17:54

  Θα το γράψω γιατί θα σκάσω.Κάτι λαλίστατοι που χθές όλη μέρα έκαναν πάρτι εδώ και λοιδορούσαν όποιον έλεγε καμία κουβέντα διαφορετική, που σημειωτέον σήμερα βγαίνουν αληθινοί,που είναι;Γιατί σήμερα τόση μούγκα;Ύστερα και από την τελευταία εξέλιξη πολύ θα ήθελα να ξαναδώ γραμμένα περί σθεναρών θέσεων και μαχών και κόκκινων γραμμών κτλπ.Κάποιος μάλιστα πρότεινε στους "αντιφρονούντες" να ψηφίσουν Τσίπρα και ΚΚΕ αν δεν τους άρεζε ο αγώνας που έδινε ο ΑΣ.Λες και ήταν αυτός ο μόνος ορθόδοξος Νεοδημοκράτης εδώ μέσα.Ισχύουν οι προτάσεις αυτές ακόμη;Οι άλλοι που έλεγαν πως δεν είναι ορατός αυτός ο αγώνας και πως υπάρχει ραγδαία υποχώρηση σε όλες τις δια δηλώσεων καθορισμένες θέσεις ήταν βλάκες. Έτσι όπως πάνε μερικοί θα γράφουν εδώ ο ένας για να διαβάζει ο άλλος.Και το βασικότερο όλων.Το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο 8% από τις ένδεκα μονάδες διαφορά με την ΝΔ από τέτοιες πολιτικές του ναι σε ότι μας φέρνει η τρόικα.Ας μην το λησμονούν αυτό

 166. Y. avatar
  Y. 09/02/2012 16:18:12

  8/12/2011
  “Ανεξαρτήτως χρόνου στη Βουλή, τιμητική σύνταξη 500 Ε, και όχι αυτές που παίρνουν τώρα, οι δε χήρες ή χήροι 300 E”

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 09/02/2012 16:20:33

   …στις 8/12, άλλα τα δεδομένα. Τώρα, συμφωνώ με τον ΒΙΣ για 300

 167. Κυαίστωρ avatar
  Κυαίστωρ 09/02/2012 16:18:41

  Τι λέει σήμερα όλος ο κόσμος;

  Ότι οι αρχηγοί διαπραγματεύτηταν μόνο για τις συντάξεις , γιατί ΕΚΕΙ μόνο τους άφησαν το περιθώριο οι Τροικανοί. Όλα τα άλλα που ήταν ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ της Τρόικας ΔΕΝ τα άγγιξε κανείς.

  Κ Α Ν Ε Ι Σ

  Και φυσικά συμφώνησαν στο οτι οποια και να ειναι η αλλαγη η πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει το διάγραμμα των μέτρων.

  Τι να πρωτοπώ

  Για τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ και τον Μπενυ που η πρωτη τους δουλειά ήταν κατηγορήσουν το Σαμαρά;

  Για τον Καρατζαφυρερ-κωλοτουμπα που μας απαγγελει στιχους εχοντας μπει στην κυβερνηση απο το πουθενα;

  Το λιγοτερο μεριδιο το εχει ασφαλως ο Αντωνης που δεν μπορει να αρει τις αμαρτιες ολου του κοσμου σε μια νυχτα.

  Προσωπική μου εκτίμηση.
  Έγινε μια "εικονική διαπραγμάτευση"για να φανεί οτι κατι έκαναν και καλά, ετσι για να ειναι καλυμμενοι εν οψει εκλογών όποτε και αν γινουν αυτές. Κανεις δεν μπορει να με πεισει για το αντιθετο πλέον.

  Ας τα λουστούμε με τους "δήθεν ηγέτες" μας.

 168. Θ.Μ avatar
  Θ.Μ 09/02/2012 16:19:09

  ΑΙΣΧΟΣ...

 169. Dark Angel avatar
  Dark Angel 09/02/2012 16:21:22

  "Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια..."
  Σεφέρης.
  Καλή σας τύχη.

 170. thes11 avatar
  thes11 09/02/2012 16:22:04

  Μπορει κανεις να μου πει τι θα ψηφισουμε τωρα που εγιναν ολοι μνημονιακοι?

 171. cobalt avatar
  cobalt 09/02/2012 16:22:08

  Κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του Αντώνη. Αλλά 2 καρπούζια σε μια μασχάλη είναι δύσκολο. Πατριωτική στάση και δίλληματα όπως αυτά στα οποία μπήκε δεν ταιριάζουν.
  Χθές το βράδυ μάλλον προσπάθησε να κερδίσει χρόνο(!) ή κάτι άλλο, θέτοντας ένα θέμα που θα τίναζε την διαπραγμάτευση στο αέρα -τις συντάξεις.
  Δεν το κατάφερε να κρατηθεί -μάλλον- ότι την ανομίαν του κάποιος γινώσκει και η αμαρτία του ενώπιον του έστι διαπαντός... Ξέρω 'γω, λέτε να είναι αμόλυντος; Αν ναι, τότε απλά είναι μικρός και δεν είδε τις παγίδες που του φωνάζαν απο μακριά.

 172. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 09/02/2012 16:22:27

  Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη νέα δανειακή σύμβαση.
  Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία παίζουν την εξέλιξη ως πρώτο θέμα, ενώ δηλώσεις πραγματοποίησε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ενημερώθηκε για τη συμφωνία έπειτα από επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

 173. irida avatar
  irida 09/02/2012 16:26:45

  Το χοντροδούλεμα επιτέλους λαμβάνει τέλος. Και για όσους ακόμα υπήρξαν εύπιστοι, καλόπιστοι ή ό,τι άλλο. Χαίρομαι που εξ αρχής αντιλήφθηκα το παιχνίδι, λυπάμαι όμως την πατρίδα μου. Όσο δεν παίρνει τη λυπάμαι.
  Θα χε μέγα ενδιαφέρον να σκάσει καμιά δημοσκόπηση από δω και πέρα. Να δω τι θα λέτε; Πως θα τα μπαλώνετε; Κάνατε γαργάα πολλά. Γιούς , κόρες κι ένα σωρό άλλα. Κι όποιος, όπως λεν και παραπάνω, τόλμαγε να χει άλλη άποψη πέφτατε και τον σφαλιαρίζατε. Τώρα να δω τι δικαιολογίες θα βρείτε. Σε ό,τι με αφορά εξ αρχής δήλωσα πως δεν είμαι με τον αρχηγό σας. Μακάρι να χα κάνει λάθος. Μακάρι, ειλικρινά. Μας θυσιάζουν όλοι στο βωμό ποιών άραγε συμφερόντων;
  Οι άνεμοι όμως δεν θα είναι ούριοι για κανένα που συμμετέχει στην κυβέρνηση.

 174. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 09/02/2012 16:28:03

  Τελικά ο Σαμαράς είναι πολύ εκδικητικός .
  Γκρέμισε το Μητσοτακαίικο από την ΝΔ για να εφαρμόσει τελικά με μεγαλύτερη συνέπεια τον Μητσοτακισμό.
  Και ούτε μια συγγνώμη στη Ντόρα....

 175. Δημοκρατία (γιατί χανόμαστε) avatar
  Δημοκρατία (γιατί χανόμαστε) 09/02/2012 16:29:05

  Ευαγγελία είπε:
  09/02/2012 στις 4:13 pm

  1++++++++++++++

 176. Ο.Ι. avatar
  Ο.Ι. 09/02/2012 16:29:11

  Μάς πουλήσαν όλοι!!!

 177. Σουσλώφ avatar
  Σουσλώφ 09/02/2012 16:29:20

  Εγώ λέω να φυγεις και συ. Ελα στη Β. Κορέα, η μονη χωρα που κρατάμε τα ιδεώδη του σοσιαλισμού

 178. επισκέπτης avatar
  επισκέπτης 09/02/2012 16:30:32

  Η συμφωνία δεν έγινε τώρα, έγινε όταν υπέκυψε ο Σαμαράς στις πιέσεις και
  μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
  Πάντως ακόμα ελπίζω, μια σταλίτσα, στον Σαμαρά.

 179. emm avatar
  emm 09/02/2012 16:32:41

  Και τι διαφορά έχει αυτή την στιγμή ο Σαμαράς από την Μπακογιάννη (Μητσοτάκη μην ξεχνιόμαστε) που μαυρίσαμε; Τουλάχιστον αυτή δήλωσε την θέση της καθαρά από την αρχή. Όχι σαν το δικό μας τον "αγωνιστή" του γλυκού νερού με τις κόκκινες γραμμές και τα άλλα κουραφέξαλα που υποτίθεται όταν μιλάει είναι εγγύηση αλλά όταν πιέζεται γίνεται τόσο ευλύγιστος που νομίζεις ότι είναι ο άνθρωπος λάστιχο.

  Πάντως εμένα αυτή την στιγμή μια φράση μου έρχεται στο μυαλό για τον "πρόεδρο" της Νέας Δημοκρατίας: ο επόμενος (χωρίς παρακαλώ).

  • Tassos avatar
   Tassos @ emm 09/02/2012 21:38:18

   Μην τον ψηφίζεις. Σας είχε πει όλους εσάς τους βολεμένους δημοσιουπαλλήλους να μην τον ψηφίσετε.

 180. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 09/02/2012 16:36:14

  Και εγώ συμφωνώ ότι η σωστή απόφαση είναι η δεύτερη , γιατί έχει προοπτική. Οι θυσίες δεν πρέπει να γίνονται άδικα χωρίς αντίκρυσμα ,όπως τώρα. Επιπλέον ,τις αποφάσεις για τη ζωή μου ,θέλω να τις πάρω εγώ ,χωρίς τυράννους απο πάνω μου ,που το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η δόλια απόκτηση του πλούτου μας. Το πως θα περάσουν τα χρόνια , όντως και εγώ δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι, ότι αν δεν παλέψουμε εμείς για τη χώρα μας και τη ζωή μας , κανένας δεν πρόκειται να το κάνει για μας! Οι επιλογές είναι μόνο δικές μας.

 181. O.I. avatar
  O.I. 09/02/2012 16:50:22

  Καλά μέχρι προχθές οι περισώτεροι εδώ μέσα δέν λέγανε νά αποχωρίσει ο ΑΣ καί νά ζητήσει εκλογές; Δέν είμαι αντίθετος μέ τόν ΑΣ καί ειδικά μετά τό άνοιγμα πρός τούς Ρώσσους. Αυτό όμως πού συμβαίνει μέ τήν συμφωνεία στίς διαπραγματεύσεις, τό λιγότερο πού μπορώ νά πώ είναι τό ότι μέ στεναχωρεί. Τό θέμα δέν είναι άν οι συντάξεις θά είναι 5% πάνω ή 5% κάτω..! Καί δέν είναι μόνο οι συνταξιούχοι οι αδύναμοι. Αδύναμοι είναι καί όλοι οί χαμιλώμησθοι εργαζώμενοι.
  Γιά νά μάς δίξει λοιπών τό ότι δέν ήταν πολιτική σκοπιμότητα η απαίτισή του περί εκλογών ο ΑΣ, έμενε νά μήν υπογράψει τήν συμφωνεία δεσμεύσεως τού Ελληνικού λαού γιά τά υπόλοιπα 50 χρόνια καί βάλε, καί νά ζητήσει αυτός αυτή τή φορά παράταση γιά..... έκλογή, εφ᾿ όσον τό θέμα δέν είναι ούτε προσωπικό, ούτε πολιτικό, αλλά είναι λαϊκό! Αυτές οι υπογραφές δέν δεσμεύουν τόν ίδιο καί τήν πολιτική του, μόνο, αλλά τό σύνολο τού Ελληνικού λαού καί τών απογώνων τους.

 182. emm avatar
  emm 09/02/2012 16:56:05

  Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι απέναντι μας υπάρχει ένα σύστημα το οποίο για ίδιο όφελος προσπαθεί να μας υποδουλώσει και να μας εξοντώσει.

  Όσο πιό γρήγορα αντιδράσουμε τόσο θα είναι καλύτερα για εμάς.

  Και τότε δεν θα έχουμε ανάγκη "σωτήρες" τύπου Αντωνάκη, Γιωργάκη, Κωστάκη,. Ντορούλας, Τσιπράκη, και των άλλων των παιδιών με μεγάλο πορτοφόλι, καθόλου ταλέντο και αγορασμένα πτυχία.

 183. O.I. avatar
  O.I. 09/02/2012 17:22:40

  Μέ μαθηματική ακρήβεια, όταν σού κόβουν, κόβουν, κόβουν, στό τέλος μέ τί θά πληρώνεις; Μέ χαρτοπόλεμο...; Μέ τό γνωστό σλόγκαν "λευτά υπάρχουν", καί στό ρεφραίν νά ακούμε "λευτά δέν υπάρχουν", ο σκοπός απ' ότι φαίνεται ήταν, νά αποδυναμώσει οικονομικά αυτούς στούς οποίους απευθύνεται καί εξυπηρετώντας ξένα συμφέρωντα, ωστε μέ αυτή τήν κίνηση - διαβεβαίωση, νά μήν παραμείνει κεφάλαιο σέ ευρώ στήν Ελλάδα καί νά έχει τήν δύναμη μέ αυτό τό ισχυρό κεφάλαιο, νά ορθοποδίσει επιστρέφωντας στήν δραχμή (2009). Στή συνέχεια, τό πρώτο μνημώνειο, κατάφερε νά αποδυναμώσει οικονομικά τήν Ελλάδα ώστε, στό δεύτερο μνημώνειο νά αποδυναμώσει ολοκληρωτικά καί τούς Έλληνες πολίτες καί νά μήν υπάρχει αντίσταση γιά τήν παραχώριση τής Εθνικής κυριαρχείας σέ ξένες δυνάμεις, πράγμα πού κατάφερε η σημερινή ψευδοκυβέρνιση, μαζεύωντας τίς 180 υπογραφές πού απαιτούνταν από τό σύνταγμα γιά τόσο υψηλά θέματα. Στή συνέχεια, ο σκοπός είναι οι ιδιοτικές περιουσίες πού θά αρχίσει νά πουλάει ο κόσμος γιά να επιβιώσει καί ενώ κανείς δέν θά αγοράζει, θά έρθουν ξένοι επενδυτές πού θά αγοράζουν σέ εξευτελιστηκές τιμές λόγο ανταγωνισμού. Τότε, θά είμαστε Έλληνες χωρίς πατρίδα... (Κάπως έτσι μού παρουσίασε τήν κατάσταση τής χώρας τό πρωηγούμενο καλοκαίρι, κάποιος οικονομικός σύμβουλος, ο οποίος παρετήθηκε λόγο συνειδήσεως τό 2009). Αφού όσο κόβουν χωρίς νά υπάρχει ανάπτιξη συγκεκριμένη, τό μόνο πού επιτυγχάνεται είναι η οικονομική αποδυνάμωση τού λαού. Αυτό δέν μπορεί νά γίνεται τυχαία..! Ποιός είναι ο σκοπός πού δέν συζητούν γιά αναπτυξιακά μέτρα, γιά ενδυνάμωση πρός αποπληρωμή τού χρέους, παρά μόνο μιλούν γιά περικοπές μέ αντιαναπτυξιακά μέτρα, πού οδηγούν μέ μαθηματική ακρήβεια σέ εξαθλίωση καί μεθωδευμένη πτώχευση. Επιτρέπεται από οικονομολόγους νά μήν γνωρίζουν πού οδηγούνται τά πράγματα μέ αυτές τίς... μεθόδους;;;

 184. χρηστος avatar
  χρηστος 09/02/2012 19:36:24

  Μα ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Λουκάς Παπαδήμος; Είχαν βρει λέει τα μέτρα, που θα μας κοστίζουν 15 δισ ευρώ, αλλά κολλούσαν (!) σε 300 εκατομμύρια ευρώ, γιατί αυτά προβλέπεται να εξοικονομηθούν από την περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Συμφώνησαν δηλαδή σε μέτρα που θα διαλύσουν όλη την κοινωνία και έδειξαν «ευαισθησία» στις επικουρικές συντάξεις!

  Έχουμε τον πόνο μας δηλαδή, έχουμε και τα καραγκιοζιλίκα και τους θεατρινισμούς.

 185. Tassos avatar
  Tassos 09/02/2012 21:39:33

  Ενώ οι κοκκινορόζ έ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.