#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/07/2011 09:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς Περσέα, το κεφάλι της Μέδουσας θα μείνει στην θέση του

Ό,τι έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματαΓράφει ο Προφήτης

Εν μέσω θέρους, τα ανθρώπινα σώματα έχουν προ πολλού «λυθεί» από χειμερινές δυσκαμψίες.

Αλλά μια αμήχανη ακαμψία δείχνει να έχει «κυριεύσει» το πολιτικό σώμα τής ΝΔ.

Λες και κάποιος πάτησε ένα αόρατο «pause».

Τον περασμένο Μάϊο, όπως και είχαμε διαβλέψει, η ΝΔ πήρε βραχεία κεφαλή στις δημοσκοπήσεις.

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η δυναμική της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμακωνόταν.

Σε παράλληλη, αν και όχι ταυτόσημη, πορεία με αυτήν της ευρύτερης κοινωνίας, που με τις εκδηλώσεις των «αγανακτισμένων» αμφισβητούσε την νομιμότητα των αντεθνικών, κυβερνητικών ενεργειών και σε μικρό βαθμό τις φρέναρε.

Την 15η Ιουνίου ανεβαίνει η παράσταση «δέρνω - παραιτούμαι - δεν μ’ αφήνουν – συνεχίζω».

Όταν ο κ. Λοβέρδος δηλώνει "αισθάνθηκα για πρώτη φορά στη διαδρομή μου αυτό που λένε πολιτικό κενό".

Από κει κι έπειτα αρχίζει να γίνεται έκδηλη στη ΝΔ μια πολιτική «ακινησία», που συνίσταται και σε απουσία πρωτοβουλιών, παρά το ότι βαθμιαία η δημοσκοπική της υπεροχή γίνεται αδιαμφισβήτητη.

Ένα μήνα μετά, στις συζητήσεις του κόσμου, η ΝΔ αντιμετωπίζεται βαριεστημένα.

Η αποδοχή γι’ αυτήν προέρχεται κυρίως από την ανάμνηση τού περσινού «Όχι» στο Μνημόνιο.

Τι έχει συμβεί ;

Πρώτον, αυτό που ταλανίζει εδώ και 30 χρόνια την ΝΔ, η αδυναμία να αποφασίσει, χωρίς απαραίτητα να το κοινολογήσει, ότι με αυτά που εκπροσωπεί και διαπράττει το ΠΑΣΟΚ είναι εχθρός του Έθνους, και να το πολεμήσει αποφασιστικά εν ονόματι του κοινού συμφέροντος.

Δεύτερον, η ψυχική της απόσταση από τις πάσης φύσεως έμπρακτες εκδηλώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας που υπερβαίνουν μια ρηματική αντίθεση. Και η συστημικής προελεύσεως επιφύλαξη ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αύριο, που θα είναι κυβέρνηση, θα στραφούν εναντίον της.

Τρίτον, η έλλειψη από την πλειοψηφία του πολιτικού της προσωπικού των ανθρωπίνων ποιοτήτων που απαιτούνται για μια δυναμική αντιπαράθεση – και δεν εννοείται απαραίτητα στο πεζοδρόμιο αλλά στο Κοινοβούλιο και στον δημόσιο λόγο.

Τέταρτον, η «παράλυση» που προκάλεσε σε ικανό αριθμό στελεχών της, στις 15 Ιουνίου (και έκτοτε…), η επί 5ωρο απτή προοπτική επανόδου σε αξιώματα και άσκηση εξουσίας.

Πέμπτον, το ότι μερίδα στελεχών δεν πολλαπλασιάζει το αντιμνημονιακό μήνυμα της ηγεσίας, αφού στην πραγματικότητα δεν το ενστερνίζεται, ενώ το ίδιο το μήνυμα απονευρώθηκε στη συνείδηση της κοινωνίας από την ψήφιση 22 από τα 49 άρθρα του Εφαρμοστικού.

Έκτον, οι ραγδαίες εξελίξεις σε ένα ρευστότατο ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο σκηνικό, όπου οι διαρκώς μεταβαλλόμενες θέσεις των Ευρωπαίων, ιδίως Γάλλων και Γερμανών, σε συνδυασμό με τις ασφυκτικές πιέσεις που τής ασκούνται από το διευθυντήριο της ΕΕ, αντικειμενικά δεν παρέχουν στην ΝΔ βάση διαμόρφωσης σταθερού σημείου ισορρόπησης, συνδυασμένα έναντι εσωτερικού και εξωτερικού παράγοντα.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ ως μηχανισμός εξουσίας αποδεικνύει υπεροχή στη διαχείριση του πολιτικού βίου.

Έχει περάσει τα πλέον αντιδημοφιλή μέτρα, στο συντομώτερο χρονικό διάστημα  που έγινε ποτέ αυτό εφικτό σε αναπτυγμένη κοινωνία, στην ιστορία του Δυτικού Κόσμου.

Και αντί να βρίσκεται λιπόθυμο στο καναβάτσο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες (Νόμος για τα ΑΕΙ, δημοψηφίσματα το Φθινόπωρο), σφάζοντας μεταξύ άλλων την ιερή αγελάδα του πανεπιστημιακού ασύλου χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Με τις πρωτοβουλίες θα επιδιώξει να επανασυσπειρώσει δυνάμεις, βασιζόμενο στην πολιτική απέχθεια που τρέφει για τη ΝΔ μεγάλο τμήμα της εκλογικής του βάσης, λόγω ανακλαστικών αντιδεξιών συνδρόμων.

Ακριβώς εδώ βρίσκεται η ισχύς του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, σε αντιδιαστολή με την ΝΔ :  μπορεί να την εχθρεύεται βαθιά (για όσους ξεχνούν το «Απόψε πεθαίνει η Δεξιά») και να πράττει τα απορρεόντα από το μίσος αυτό, ξεθεμελιώνοντας κάθε οικονομική, πολιτική και πολιτισμική επιρροή τής ΝΔ στην κοινωνία, ακόμα και σε επίπεδο συμβόλων.

Η σημερινή τακτική του ΠΑΣΟΚ έχει ορίζοντα  πιθανές εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Για το σκοπό αυτό η ηγετική ομάδα Παπανδρέου

α) χρησιμοποιεί τις εφεδρείες βερμπαλιστικού αποπροσανατολισμού του κ. Βενιζέλου, δεσμεύοντας έτσι και την στήριξη από το οικονομικο-εκδοτικό κατεστημένο που ασμένως τον είχε στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές του 2007

β) υφαρπάζει την εξ αρχής πρόταση της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ δεν έχει διαπραγματευτεί μέχρι σήμερα τίποτα – ούτε σκοπεύει ούτε μπορεί

γ) επενδύει πολιτικά σε μια διαφαινόμενη, τυχόν πανευρωπαϊκή λύση που βέβαια δεν θα διασώζει την ελληνική περιουσία, την οποία θα προβάλει στο εκλογικό σώμα ότι προέκυψε από την «δραματική» επιστολή Παπανδρεόυ σε Γιουνκερ, που γι’ αυτό και δημοσιοποίησε.

Το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ της 16/07/11 είναι αποκαλυπτικό: Τα προφίλ των Παπανδρέου-Μέρκελ το ένα απέναντι στο άλλο, με τίτλο «Σκληρό πόκερ».

Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς : ο «παραιτηθείτε κε Παπανδρέου!» του κ. Ψυχάρη την 18/09/2007, έγινε σκληρός «παίχτης» το 2011!

Έτσι θα προσπαθήσει (το ΠΑΣΟΚ) να υπερκεράσει εκλογικά την ΝΔ, άσχετα αν από τις δημοσκοπήσεις αυτό φαίνεται ουτοπικό.

Ο στρατηγικός όμως πολιτικός σχεδιασμός του  ΠΑΣΟΚ, που υπερβαίνει την κυβερνητική του θητεία επιδιώκοντας να αφοπλίσει και την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, σκιαγραφεί ένα τέρας-Μέδουσα με υποστόχους/βοστρύχους τρία «φίδια».Κεφαλή της Μέδουσας είναι η επιβολή ανεπίστρεπτα του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ ως άρχουσας τάξης, με ιστορική παγίωση τής κοινωνικής του επικράτησης την παρελθούσα 30ετία.

Όταν μετασχημάτισε την ελληνική κοινωνία αποκλειστικά σε όφελος των ακολούθων του, με δανεικά που

 - σήμερα πληρώνουν όλοι,

- γίνονται η δικαιολογία για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας

- οδηγούν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Θα μεταλλάξει βέβαια την ιστορική του μορφή, απαλλασσόμενο από  «βαρίδια».

Τα καμένα, ηλικιακά και πολιτικά, χαρτιά σαν τον Άκη θα γίνουν οι αποδιοπομπαίοι που αίρουν τα κρίματα όλης της εγκληματικής 30ετίας.

Ώστε και να επιδειχθεί στην κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ γίνεται φορέας της «κάθαρσης» που δεν μπόρεσε η ΝΔ.

Πρώτο «φίδι» είναι η νεόκοπη οικονομική δραστηριότητα, απόρροια της υλοποίησης του Εφαρμοστικού και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, που θα δημιουργήσει και θα ευνοήσει ορισμένα στρώματα, τα οποία θα αποτελέσουν κοινωνικό στήριγμα και ανανέωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ.

Σινιέ σαράφηδες, στελέχη επιχειρήσεων, «ανανεώσιμες πηγές», «αποκρατικοποιήσεις», δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, σύμβουλοι πάσης φύσεως και παντός ήθους, η υπαλληλία που θα τους υποστηρίζει, εργολάβοι και υπεργολάβοι στην «αξιοποίηση» των περιουσιακών φιλέτων.

Επιχειρεί κοινωνικά ακριβώς ό,τι έκανε το 1981 α) διορίζοντας μαζικά ουτιδανούς και β) δημιουργώντας τα επιχειρηματικά «νέα τζάκια», τα οποία έλεγξαν την οικονομία επί «εκσυγχρονισμού» διαλύοντάς την στο πυροτέχνημα της Ολυμπιάδας.

Δεύτερο «φίδι» το lifting της διαπλοκής, το πάντρεμα αλλοδαπών με εγχώριους νταβατζήδες που θα γίνουν αντιπρόσωποι και μεταπράτες, το νέο τοπίο με φρέσκες συμμαχίες στα ΜΜΕ που θα στηρίζουν το καθεστώς.

Τρίτο «φίδι», η σε βάθος χρόνου διάσπαση της ενότητας «έθνος-κράτος-έδαφος», η πλήρης παράδοση του εθνικού κράτους σαν «χώρου» πλέον στην «παγκόσμια διακυβέρνηση», με βεβιασμένες συμμαχίες, όπως με το Ισραήλ, ένταξη στο νέο γεωπολιτικό «περίγραμμα» που διαμορφώνεται για την περιοχή, όπου μια α-εθνική κρατική οντότητα διοικούμενη από το καθεστώς θα εκτελεί διαταγές του διεθνή παράγοντα, ερήμην των παγίων, ιστορικών εθνικών μας συμφερόντων.

Και αυτή η «Μέδουσα» παρουσιάζεται σαν «μονόδρομος», ώστε να εξωφληθούν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, στη Θατσερική «λογική» TINA.

Ε λοιπόν, τον Απρίλιο του 2004 η υπερψήφιση του Σχεδίου Ανάν «ήταν μονόδρομος».

Τον Οκτώβριο του 2009 η εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στην ηγεσία της ΝΔ «ήταν μονόδρομος».

Τον Μάιο του 2010 το  Μνημόνιο 1 που απέτυχε παταγωδώς «ήταν μονόδρομος».

Και σήμερα ο Εφαρμοστικός που θα αποτύχει σε όλα εκτός από την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, ίσως δε και εκεί, πλασάρεται σαν «μονόδρομος».

Δεν είναι.Αλλά απαιτείται σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης με την κυβέρνηση.

Όχι παράδοση στην γλυκιά θαλπωρή της ανέφελης πορείας προς την εκλογική επικράτηση, που προδιαγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Πιο συγκεκριμένα

Απελευθέρωση πολιτικής συμπεριφοράς.

Στην Πολιτική είναι προτιμότερο να ενεργήσεις την κατάλληλη στιγμή, κι ας μην πράξεις το βέλτιστο, παρά να περιμένεις για να πράξεις το «ιδανικό».

Γιατί ΔΡΩΝΤΑΣ δημιουργείς τη συγκυρία, γράφεις εσύ την ιστορία.

Παράδειγμα ιστορικά καθοριστικής πολιτικής ενέργειας υπήρξε το ΟΧΙ στο Μνημόνιο.

Αν ο Σαμαράς δεν είχε πει ΟΧΙ στο Μνημόνιο, που μια ΝΔ υπό αρχηγία Ντόρας θα είχε υπερψηφίσει πανηγυρικά,

- η δανειακή σύμβαση θα ήταν συνταγματικά αδιαμφισβήτητη,

- βάση για αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης δεν θα υπήρχε

- η ελπίδα στους πολίτες θα είχε πεθάνει

- το ξεπούλημα της χώρας θα είχε γίνει με διαδικασίες fast track.

Οφείλει τώρα η ΝΔ να αποδιώξει τον φόβο λάθους και να επιδιώξει η προτίμηση που της δείχνουν οι δημοσκοπούμενοι να σχηματοποιήσει ακμαία «θετική πλειοψηφία» και όχι επισφαλή «πλειοψηφία μουρμούρας», ώστε

1. Να προκαλέσει μεγάλη συμμέτοχη στις εκλογές.

2. Να λάβει ισχυρή αυτοδυναμία, συνεπώς διαπραγματευτική ισχύ.

3. Να αποτρέψει την πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού.

4. Να περιορίσει το ποσοστό του ΛΑΟΣ.

Κάθετη αντίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ συνήθως «παγώνει» σε «μετέωρο βήμα» ανάμεσα στο θεσμικά ορθό, που υπαγορεύει συναίνεση κατά περίπτωση, και στο εθνικά αναγκαίο που επιτάσσει κάθετη αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ.

Ο τορπιλλισμός κάθε μείζονος κυβερνητικής πολιτικής δεν υποβιβάζει σε «κόμμα διαμαρτυρίας», είναι η έκτακτη περίσταση που επιβάλλει τον κακώς οριζόμενο ως «αρνητισμό».

Γιατί το ΠΑΣΟΚ διαστρέφει το πνεύμα οποιασδήποτε παρεχόμενης συναίνεσης για να εξυπηρετήσει στενά κομματικές, ιδιοτελείς βλέψεις.

Τον Δεκέμβριο του 2009 η ΝΔ δήλωσε ότι «βάζει πλάτη», εννοώντας στην γενική εθνική προσπάθεια.

Το αποτέλεσμα ήταν τους επόμενους 3-4 μήνες ο Παπανδρέου να περιφέρεται δηλώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί σε αυτά που μεθόδευε με τον Στρος Καν, στους «Τιτανικούς» που οδήγησαν στην έλευση του ΔΝΤ.

Πριν λίγες μέρες η ΝΔ ψήφισε τα 22 από τα 49 άρθρα του «Εφαρμοστικού», με τον κ. Βενιζέλο να δηλώνει «υποδέχομαι αυτήν την έστω μερική σύμπραξη και συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Για να εισπράξει αμέσως μετά από το ΠΑΣΟΚ μια «χρεωκοπία» με ολίγη «επιλεκτική», και άλλα διάφορα που οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώσει : «απαράδεκτες οι εμπράγματες εγγυήσεις στο δημόσιο χρέος»

Η ΝΔ έχει ένα καθήκον : να ακυρώσει τους «μονόδρομους» του ΠΑΣΟΚ και, ας μην κρυβόμαστε, των συνασπιζόμενων όπισθεν του διεθνών και εγχώριων καλοθελητών.

Επίδειξη της παραμικρής εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με εμπιστοσύνη σε ερπετό.

Γι’ αυτό θυμηθήκαμε τον Ηράκλειτο : Ό,τι έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1993 ανέβαλε την τότε σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ δηλώνοντας ότι ερχόμενος στην κυβέρνηση δεν θα αναγνωρίσει συμφωνία που θα υπέγραφε ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός.

Η ΝΔ καλώς διακηρύσσει με κάθε τρόπο τη συνέχεια του ελληνικού κράτους.

Και εδώ που μάς έφθασε το ΠΑΣΟΚ διαθέτουμε λίγη ισχύ για να επιβάλλουμε με «θριαμβευτικό» τρόπο τη βούληση μας.

Αλλά (η ΝΔ) θα πρέπει με κομψό τρόπο να προειδοποιήσει ότι

α) δεν θα αναγνωρίσει πράξη επί της δημόσιας περιουσίας που έγινε με βάση τρέχουσες αποτιμήσεις οι οποίες υπακούουν σε δυσμενή οικονομική συγκυρία, αλλά και δεν απηχούν τις πραγματικές και τις εσωτερικές αξίες

β) ενδεχομένως θα επανεξεταστεί η συνταγματικότητα της θέσης των συμφωνιών υπό αγγλικό δίκαιο.

Αυτογνωσίας το ανάγνωσμα

Η ύπαρξη της ΝΔ και γενικά των εθνικολαϊκών κομμάτων, που ομνύουν σε έθνος, πατρίδα και άλλες πατροπαράδοτες έννοιες, αποτελεί τα τελευταία χρόνια «παραφωνία» στην παγκόσμια τάση ομογενοποίησης των εθνικών πληθυσμών, δημιουργώντας εμπόδια στην παντοκρατορία  υπερεθνικών επιχειρηματικών οργανισμών που επιδιώκουν να μονοπωλήσουν τις εθνικές οικονομικές ζωές.

Η τάση αυτή συναντά έντονη αντίθεση από τους λαούς όλων των κρατών αλλά μικρή αντίσταση από τις πολιτικές ηγεσίες, ιδίως τις «διεθνιστικού» προσανατολισμού, έχοντας δημιουργήσει χάσμα αντιπροσώπευσης.

Αυτοί που διαμαρτύρονται σε πολιτικούς, αυτοί που φωνάζουν σε πεζοδρόμια, είναι κατά πλειοψηφία μέσοι άνθρωποι, όχι κατ’ ανάγκη οπαδοί αριστερών κομμάτων.

Τούς έφερε σε κατάσταση εκτός εαυτού η ανεξέλεγκτη λειτουργία στην οικονομία ισχυρών συμφερόντων που τους περιθωριοποίησαν οικονομικά αλλά και πολιτικά, αφού η αντιπροσωπευτική δημοκρατία φαλκιδεύτηκε.

Εδώ οφείλει καθένας να διαλέξει στρατόπεδο. Με ποιους είναι;

Ο καθηγητής κ. Πελαγίδης, εκ των συμβούλων του κ. Βενιζέλου, έχει καταλήξει. Έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι πρέπει να σαρωθεί ο αποτυχημένος  «μονοπρόσωπος και μικρομεσαίος ελληνικός καπιταλισμός». (Free Sunday, 23.01.2011, σελ. 12)

Αλλά αυτός ο «μικρομεσαίος ελληνικός καπιταλισμός» είναι σε μεγάλο ποσοστό η εκλογική ισχύς και βάση της ΝΔ.

Τίθεται λοιπόν θέμα υπαρξιακής αυτογνωσίας για τη ΝΔ, όχι μόνο κομματικής αλλά ευρύτερα εθνικής. 

Γι αυτό, άλλωστε, η κρισιμότητα της ιστορικής περίστασης φέρνει τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό με αποστολή εθνικού ηγέτη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 19/07/2011 09:45:45

  ...Άφωνος...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ blue nile 20/07/2011 17:04:56

   Δεν εχω ξαναδιαβάσει ποτέ τόσο ακριβή,ιδιαιτέρως έξυπνη και τόσο υψηλού επιπέδου ανάλυση. Μπάβο σας !!!!! Αξιος!!!!! Σας παρακαλώ να γράφετε συχνά . Μας βοηθάτε.

 2. Φ. avatar
  Φ. 19/07/2011 09:50:43

  Τα πες όλα Προφητάναξ, αλλά δυστυχώς τίποτα δε θα γίνει από αυτά. όχι από αυτό το κόμμα. μελαγχόλησα.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Φ. 19/07/2011 10:13:33

   Απο αυτό το κόμμα ίσως όχι. Από άλλο, νέο, όμως;;;;.......

   • Enzo avatar
    Enzo @ Αυτόνομος 19/07/2011 11:06:50

    Ο Σαμαρας στην ΝΔ ειναι σαν την μυγα μεσα στο γαλα.
    Εχω βαρεθει να υπερασπιζομαι την ΝΔ με διαφορους συνομιλητες κατα καιρους, ουτε ιεραποστολος της να ημουνα.
    Μακαρι να γινοταν κατι καινουριο.

 3. anonymous avatar
  anonymous 19/07/2011 09:57:17

  Προφητη, arkancide.com ...
  περι μεδουσας ο λογος ...

 4. blue nile avatar
  blue nile 19/07/2011 09:59:16

  Πολλά όμως είναι στο χέρι μας να γίνουν. Οι συνθήκες είναι ευνοικότερες από ποτέ ώστε να συνειδητοποιηθεί από τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών αυτό που λέει ο Προφήτης ότι με αυτά που εκπροσωπεί και διαπράττει το ΠΑΣΟΚ είναι εχθρός του Έθνους. Όλες οι συζητήσεις πλέον περιστρέφονται γύρω από την οικονομία και το πως φτάσαμε στη κρίση, εύκολα μπορούμε να ενημερώνουμε τον περίγυρο μας.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/07/2011 10:12:25

  Μπράβο ρε προφήτη.
  Μεγαλειώδης ανάρτηση.
  (Δεν πιστεύω να τόγραψες ξαπλωμένος στη παραλία με λαπτόπι;)

  • noldor avatar
   noldor @ Strange Attractor 19/07/2011 10:31:19

   ... και πάνω από καπνούς...

   Από την παράταξη λείπουν οι ηγέτες, οι αγωνιστές.

   Ένας την φορά δεν φτάνει.

 6. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 19/07/2011 10:20:07

  το ΠΑΣΟΚ δεν χτυπιεται με ημιμετρα, κλιμακωση της αντιδρασης αλλα πανω απο ολα να προχωρησει η ΝΔ με ατομα που ειναι της ιδιας λογικης και φιλοσοφιας, αρκετοι μεσα στο κομμα δεν ειναι,
  ο λαος εχει ακομα την εντυπωση πως ολοι ιδιοι ειναι, αυτο το αποστημα πρεπει να σπασει ο ΣΑΜΑΡΑς και να γινει ενας λαικος ηγετης, θα ειμαστε ολοι μαζι του

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 19/07/2011 11:01:05

  Κάθε πρόταση κι ένα θαυμαστικό..
  χτύπησες πάλι και στην ψυχή και στη λογική μας!

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 19/07/2011 11:04:18

  Τα συμφέρονταπου διακυβεύονται είναι τόσο ισχυρά που υπερβαίνουν όχι ατομικές αλλά και συλλογικές υπάρξεις.

  Δεδομένου ότι στην πολιτική, όπως στα παγόβουνα, ορατό είναι μόνο το 1/10 θεωρούμε ορθό τα δημοσιεύματα σχετικά με δολοφονία Καραμανλή να αντιμετωπιστούν με ενδιαφέρον από τον χώρο της ΝΔ.

  Δημοσιογραφική επιτυχία; Παρέμβαση της Ρωσίας; Τυχόν παραμύθι;
  Διαλέξτε εκδοχή τι είναι. Όμως το κύριο είναι ο χρόνος που «βγαίνουν».
  Και η συγκυρία δείχνει ότι λένε : «μην αντιστέκεστε, γιατί …»

  Αν όμως, λέμε «αν», κάποιοι σχεδιάζουν να πλήξουν τους αρχηγούς μας, αυτούς που εκφράζουν τη θέληση μας να υπάρχουμε, τι λέτε, δεν πρέπει ένας, ας πούμε, «τρελλός μάντης» να τους προειδοποιήσει ότι διατρέχουν τον κίνδυνο, για αρχή, να τους κάψουμε τις πρεσβείες;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Προφήτης 19/07/2011 11:31:59

   Εξαιρετικός όπως πάντα με ορθή ανάγνωση και άμεση αντίδραση ...

   Τα δημοσιεύματα αυτά μπορεί να έχουν βάση αλήθειας, μπορεί και όχι, αλλά αν ήμουν στη θέση του προέδρου θα ενίσχυα τα μέτρα προσωπικής ασφαλείας μου, τόσο σε επίπεδο φυσικής προστασίας όσο και σε επίπεδο ανάλυσης πληροφοριών και δημοσιευμάτων [intelligence] επί τέτοιων θεμάτων, με ολιγομελή ομάδα άκρως εμπίστων δικών μου, κατάδικών μου ανθρώπων...

 9. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 19/07/2011 11:11:19

  Προφήτη υποκλίνομαι.

  Η επανάσταση των μικρομεσαίων μη προνομιούχων κατέληξε στη δημιουργία ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος (κατ' αναλογία όπως η ρωσική επανάσταση κατέληξε σε ένα στυγνό γραφειοκρατικό ολοκληρωτικό καθεστώς). Η "σοσιαλιστική πρωτοπορία" των πρασινοφρουρών των κλαδικών αποτέλεσε το πεδίο στρατολόγησης των φρουρών αυτής της μικρομεσαίας επανάστασης. Έτσι, δημιουργήθηκε μια άλλη τάξη, που δεν ήταν ούτε εργατική, ούτε αστική, ούτε μικροαστική. Τα συμφέροντά της εξαρτώνταν απολύτως από τη διατήρηση του κόμματος στην εξουσία.
  Αυτός ο ολοκληρωτισμός ήταν οικονομικός, πολιτικός και πνευματικός.
  -Η οικονομία πέρασε στα χέρια του κράτους. Το κομματικό κράτος διένειμε του πόρους για να εξασφαλίσει τη "διατροφή" κομματικού του στρατού και την υποστήριξη του κεφαλαίου.
  -Η πολιτική εξουσία πέρασε στα χέρια του παντοδύναμου πρωθυπουργού νομιμοποιούμενη από ένα de facto ελεγχόμενο κοινοβούλιο και ελέγχοντας κατά το δοκούν τον εκλογικό νόμο.
  -Η πνευματική ηγεμονία εξασφαλίστηκε με τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, των μεγάλων εκδοτικών οίκων και των πανεπιστημίων από μια προσεταιρισμένη διανόηση η οποία εηασφάλιζε - με το αζημίωτο - την πνευματική νομιμοποίηση του καθεστώτος σφυρηλατώντας παράλληλα μια θεολογική σχέση ανάμεσα στους πιστούς και στον εκάστοτε ηγεμόνα.

  Οι πυλώνες αυτού του συστήματος ήταν ο συνδικαλισμός σε κάθε επίπεδο, το ελεγχόμενο κοινοβούλιο και οι συνεταιρισμοί (τουλάχιστον την πρώτη δεκαπενταετία).
  Αυτό το πολυδαίδαλο καθεστώς χρειαζόταν χρήματα για να ριζώσει και να μπορέσει να αναπαράγεται. Αυτά εξασφαλίστηκαν με την εκποίηση του κράτους και την άφρονη και ανεξέλεγκτη δανειοδότηση.
  Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του καθεστώτος το οποίο αποτέλεσε την επιστημονική εκδοχή της παλαιότατης φαυλοκρατικής συγκρότησης του νεοελλαδικού κράτους, είναι η ικανότητα μετάλλαξης. Σαν το χαμελαίοντα αλλάζει φορεσιά τη στιγμή που βρίσκεται σε κρίση και καταφέρνει να αναπαράγεται. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και τώρα. Έστω κι αν λεφτά δεν υπάρχουν πλέον για να διανεμηθούν με τον κλασσικό τρόπο, νέα ελντοράντο θα γεννηθούν. Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι ΑΠΕ, κλπ θα αποτελέσουν την προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης του.
  Συνήθως τα καθεστώτα πέφτουν αφού εξαντλήσουν τα όρια αυτοσυντήρησής τους. Καταρρέουν σαν τα γηρασμένα γιγάντια άστρα τα οποία συντρίβονται από την τεράστια μάζα τους.
  Ο Περσέας χρειάζεται για να παροχετεύσει εκείνη την απαιτούμενη επιπλέον ενέργεια που θα προκαλέσει νωρίτερα την κατάρρευση. Έλα όμως που και στον οίκο του Περσέα ευδοκιμούν πολλοί θιασώτες αυτού του καθεστώτος οι οποίοι περιμένουν τη σειρά τους -αφελώς - για να ξαναζήσουν το όνειρο? Η Μέδουσα έχει πολλά κεφάλια πανάθεμάτη. Και βλέπουν και δεξιά και αριστερά.

 10. evita avatar
  evita 19/07/2011 11:43:15

  Ενας κουκος δε φερνει την ανοιξη! τι να κανει η ΝΔ με το πολιτικό προσωπικο που διαθετει και με τους ιδιους παρατρεχαμενους που καταλαμβανοντας καιριες θεσεις επι Καραμανλή συνεβαλλαν στην αποτυχία! Ας πεταξει εξω τους ανικανους και ας απομακρυνει τους συνδικαλιστες! Πως μπορει να φερει σε περας οποιοδηποτε εργο με εναν εσμό καιροσκόπων και ανικανων;

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/07/2011 12:07:13

  Εκπληκτικός, Προφήτη! Τα θερμά μου συγχαρητήρια!

  Μερικές παρατηρήσεις:

  1) Η ΝΔ ουδέποτε είχε το ηθικό ανάστημα να καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ ως εθνοπροδοτικό κόμμα, για τον απλούστατο λόγο ότι ενήργησε και η ίδια ως εθνοπροδοτικό κόμμα, στεγάζοντας μάλιστα (και, συνάμα, εγκλωβίζοντας) τους πλέον μαχητικούς "εθνικόφρονες" της πάλαι ποτέ δεξιάς στις τάξεις της. Πώς μπορούσε να καταγγείλει τον Ανδρέα ως προδότη ο Καραμανλής που έφερε αριστουργηματικά εις πέρας την προδοσία της Κύπρου, στην οποία αποτύγχαναν (λόγω ελλείψεως λαϊκού ερείσματος και, ίσως, πρέπει να το πούμε και αυτό, περισσότερου πατριωτισμού σε σχέση με τον "εθνάρχη"), οι χουντικοί. Πώς μπορούσε να καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ ο Μητσοτάκης του σχεδίου Ανάν και του "σε δέκα χρόνια το όνομα της Μακεδονίας θα το έχομε ξεχάσει"; Πώς μπορούσε να καταγγείλει ο Κωστάκης, ως ανηψιός του αρχιπροδότη "Εθνάρχη" τους άλλους ως προδότες; Αν και ο ίδιος είναι σαφώς καλύτερος από το θείο του, κατά τη γνώμη μου. Μένει ο Αντώνης σήμερα να ξεπλύνει τη ντροπή όλων αυτών, όμως το ερώτημα είναι πόσο θέλει να τολμήσει. Που πρέπει να τολμήσει. Πάντως το DNA της ΝΔ, βαθιά καραμανλικό (και, άρα, ποτισμένο με τη στάχτη της προδοσίας...) και, συνάμα, βαθιά ξενόδουλο, δεν είναι σε θέση να "ανεχθεί", ως κομματικός οργανισμός, κάτι πιο εθνοκεντρικό, κάτι πιο ριζοσπαστικό, κάτι πιο αντιπροσωπευτικό.

  2) Αυτή η έλλειψη ηθικού αναστήματος από την πλευρά της ΝΔ δίνει το δικαίωμα στο ΠΑΣΟΚ να αλωνίζει κοινωνικά-οικονομικά-πολιτικά. Αυτό όμως μέχρι τον καιρό του Μνημονίου. Πλέον οι μνήμες της παλιάς δεξιάς είναι μακρινές. Οι μεθοδεύσεις του νεοΠΑΣΟΚ το κάνουν πολύ πιο μισητό από ό,τι την παλιά, προδικτατορική (και δικτατορική) δεξιά. Ποιος θυμάται τα ξερονήσια πέρα από τους σημερινούς πενηνταρο-εξηντάρηδες; Δημιουργείται μια νέα γενιά, στην οποία το ΠΑΣΟΚ έφερε το Μνημόνιο. Και αποδεχόμενος ο ΓΑΠ το ότι είναι "πρωθυπουργός μιας χρήσης", όπως το έχει πολλές φορές, αποδέχεται στην ουσία το τέλος της πολιτικής ηγεμονίας της οικογένειάς του και, ταυτόχρονα, το τέλος της πολιτικής ηγεμονίας του ΠΑΣΟΚ, που στηρίχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στον μύθο των Παπανδρέου - ειδικά βέβαια του Ανδρέα.

  3) Για να μπορέσει η ΝΔ (ή το όποιο δεξιό-κεντροδεξιό κόμμα τη διαδεχθεί ενδεχομένως στο μέλλον) να επιτύχει να καλύψει το κοινωνικο-πολιτικό κενό που ήδη αφήνει πίσω του το αποσυντιθέμενο ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να έχει το ηθικό ανάστημα για να το κάνει. Πώς να το κάνει όταν βαρύνεται ιστορικά π.χ. με την προδοσία της Κύπρου; Πώς να το κάνει όταν βαρύνεται ιστορικά με τη γένεση και τη γιγάντωση του ευρωλιγουρισμού, όταν προσπαθούσε ο "εθνάρχης" με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι "μόνοι μας δεν μπορούμε" και ότι θέλουμε την προστασία των "μεγάλων" οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα φυλάνε και τα σύνορά μας (άλλο γελοίο παραμύθι κι αυτό... τι να πει κανείς... και το τρώγαμε οι πανεξυπνοι εδώ και τόσα χρόνια...).

  4) Το ερώτημα είναι τι μπορεί και, κυρίως, τι θέλει να κάνει ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η πολιτικη έρημος του 1996-2004 άφησε βαθιά ψυχικά τραύματα στον Αντώνη. Στα δύσκολα βγαίνει μόνον ο χαλύβδινος χαρακτήρας του, στην καθημερινότητα βλέπεις μια υπέρμετρη προσοχή στην κάθε του κίνηση. Τι θα κάνουμε αν μας πουν έτσι, τι θα κάνουμε αν μας πουν αλλιώς. Και ας ψηφίσουμε και μερικά άρθρα του Εφαρμοστικού (της εφαρμογής του ξεπουλήματος της χώρας, δηλαδή), για να μην μας πουν ακραίους. Σχεδόν το μισό!!! Δεν πιστεύω ότι έχει ο Αντώνης ή θέλει να έχει δεσμεύσεις τύπου διαπλοκής, όμως δεν έχει καταλάβει, δεν έχει αντιληφθεί, ότι είναι ισχυρότερος από όλους αυτούς, ισχυρότερος και από τους ξένους που σαν ποταποί υπάλληλοι των αφεντικών προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το βδελυρό έργο που τους ανέθεσαν.

  5) Το "μυστικό" είναι, να αντιληφθεί ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ ότι είναι ακριβώς αυτά που τον έφεραν το 1996-2004 στην πολιτική έρημο, η ασυμβίβαστη στάση του, δηλαδή, στο Σκοπιανό και, στη συνέχεια, αυτά που φοβάται σήμερα (τα θαρραλέα "όχι", δηλαδή), που θα τον κάνουν αύριο πανίσχυρο κυβερνήτη της χώρα και θα του δώσουν τη δυνατότητα να φτιάξει ένα νέο κοινωνικο-πολιτικό κατεστημένο, που θα διακατέχεται από εντιμότητα και γνήσιο μεράκι για μια καλύτερη πατρίδα. Θα πατάξει με τη μία τη λαμογιά και τη διάθεση να ζούμε εις βάρος του κοινού ταμείου. Και θα κάνει το κράτος μας πραγματικά αντιπροσωπευτικό και όχι άλλον έναν εξουσιαστικό μηχανισμό στην πλάτη του Έλληνα ("έφυγεν ο Τούρκος και ήλθεν ο δημόσιος υπάλληλος").

  Δεν ξέρω αν έχει ο ίδιος αντιληφθεί πόσα πολλά παίζονται αυτή τη στιγμή, πάντως τα μηνύματα συμβιβαστικής διάθεσης που με τη θέλησή του στέλνει στην άλλη πλευρά είναι αυτά που τον κρατούν αυτή τη στιγμή στην πολιτική μιζέρια που περιγράφει η ανάρτηση. Ας ελπίσουμε να αντιληφθεί ποια είναι η πραγματική δύναμή του και ποια η αδυναμία του.

  Στο κάτω κάτω, Πρόεδρε, το έθνος αυτό φτιάχτηκε με Λεωνίδες και Παλαιολόγους. Τι κι αν σήμερα δεν τους σκοτώνουν σε μάχες, αλλά με ραδιενεργές οδοντόκρεμες που βάζουν μυστικές υπηρεσίες χωρίς να το καταλάβουν οι χρήστες τους στα σωληνάρια των κανονικών οδοντόκρεμων (με τέτοιους τρόπους αποκτούν καρκίνο διάφοροι ενοχλητικοί σαν τον Τάσσο και σαν τον Τσάβες...). Εμείς έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουμε μια μέρα, το θέμα είναι ΠΩΣ θα πεθάνουμε. Θα τραβήξουμε μπροστά όσοι μας εμπνέει το ηρωικό παρελθόν του Ελληνισμού και ο αληθινός Έλληνας θα ακολουθήσει...

  Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πατρης!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 19/07/2011 12:09:34

   Συμπληρώνω στο "5": Αυτά ακριβώς που τον έφεραν στην πολιτική έρημο κλπ., αυτά είναι ακριβώς που μας οδήγησαν να τον επιλέξουμε ως πρόεδρο της ΝΔ στις 29 Νοεμβρίου 2009.

   • Γιαννης 3 avatar
    Γιαννης 3 @ Επώνυμος 19/07/2011 12:57:34

    Οι λεξεις που χρησιμοποιεις και το υφος ειναι ακριβως αυτο που κανει το ΠΑΣΟΚ ολα αυτα τα χρονια και ειναι στην εξουσια λεγοντας καποιες λεξεις-τσιτατα για λασπη και μονο λασπη.Εισαι για λυπηση οταν πιστευεις οτι για την σημερινη καταντια της Ελλαδος φταιει η ΝΔ και οι αρχηγοι που υπηρετησαν την παραταξη αλλα και την Ελλαδα στο παρελθον.Αισχος.Το αρθρο ειναι πολυ καλο και ειναι μια ακομα ευκαιρια για την Ελλαδα αλλα και την ΝΔ μεσω του Αντωνη Σαμαρα να βαλει τα πραγματα στη θεση τους μια και καλη,το μονο που χριαζεται ειναι ολομετωπη επιθεση και οχι κλαψωμαντηλα........

    ΥΓ.εχεις το θρασος και μιλας για την Κυπρο σαν να ξερεις τα πραγματα απο μεσα σπιλωνοντας ανθρωπους και δεν αναφερεις πουθενα την ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΚΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΓΑΙΟΥ βαση σχεδιου που ξεδιπλωνεται μπροστα μας.......

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Επώνυμος 19/07/2011 14:25:25

   Factorx: σε παρακαλώ, μην μας βάλεις και άρθρα του Ρουσόπουλου

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φωτεινή 19/07/2011 15:51:33

    Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ.

    Συνωνυμία;;;;;

  • Λ.ΛΑΜΒΔΑΣ avatar
   Λ.ΛΑΜΒΔΑΣ @ Επώνυμος 19/07/2011 17:38:38

   Προφήτη, και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.
   Επώνυμε, ξέρεις από σύγχρονη Ιστορία. Είσαι από τους λίγους, γιατί η τεκμηρίωσή της είναι κλειδωμένη στα υπόγεια της Βουλής.

 12. eap avatar
  eap 19/07/2011 12:20:35

  Προφήτη δε θα μπορούσες να το αναλύσεις καλλίτερα!Όμως, σαν τον Φ και εγώ...μελαγχόλησα...Τίποτα δε θα γίνει....Και το ΠΑΣΟΚ θα αποδείξει πάλι ότι έχει γίνει κατεστημένο...Πολύ μελαγχόλησα....

 13. Βουνίσιος avatar
  Βουνίσιος 19/07/2011 13:05:08

  Η Ν.Δ. όλα τα χρόνια που κυβέρνησε δεν παρήγαγε πολιτική, δεν είχε πολιτικό λόγο και δεν επέφερε καμμία σημαντική μεταβολή στην Ελληνική κοινωνία. Προφανώς δεν τόλμησε ή φοβήθηκε; Δεν φρόντισε να αλλάξει την Ελληνική κοινωνία προς το καλύτερο εισάγοντας τομές και οχυρώνοντας το κράτος με ισχυρές θεσμικές αλλαγές, προκειμένου να δυσκολέψει το ΠΑΣΟΚ να κάνει αυτά που κάνει πάντα. Η Ν.Δ. απλώς έκανε διαχείριση της κρατούσης καταστάσεως, χωρίς να βλάψει τους βολεμένους, τους κλέφτες, τους απατεώνες και όλα τα παράσιτα που ζούσαν και ζούν εις βάρος μας και μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Η Ν.Δ. διαχρονικώς απεδείχθη ότι είναι ένα δειλό κόμμα που φοβάται και την σκιά του, αλλά όταν είναι στην εξουσία της αρέσει να τρώει, να κλέβει, να καλύπτει και αυτή ανομήματα όπως το ΠΑΣΟΚ, να συνεχίζει την διάλυση της παιδείας, να βλέπει και να μην αντιδρά στην διάλυση του κοινωνικού ιστού, των θεσμών και αξιών της κοινωνίας μας. Ποτέ δεν ασχολήθηκε και δεν πρόσεξε αυτόν τον υπέροχο κόσμο που την στήριξε και την στηρίζει, την αστική τάξη, τον επαγγελματία, τον νοικοκύρη, τον απλό ψηφοφόρο. Όταν είναι στην εξουσία βολεύει πάλι τους πασόκους και με την συμπεριφορά στελεχών της (προσφάτως Βουλγαράκης, Κουτσίκου - νόμος για την παιδεία , σχολικά βιβλία - Ρουσόπουλος - όχι για Βατοπαίδι, αλλά για την αλλαζονική συμπεριφορά του σε όλους τους νεοδημοκράτες, όπως και πολλοί άλλοι υπουργοί, βουλευτές και λοιποί), τραυματίζει τους ψηφοφόρους της, τους απογοητεύει και τελικώς τους στρέφει εναντίον της από θυμό και γιατί αντιλαμβάνονται την κοροϊδία.
  Το ΠΑΣΟΚ κύριοι φροντίζει τον κόσμο του και απλώνει την πίτα με τέτοιο τρόπο ώστε τρώνε όλοι οι οπαδοί του, συγχρόνως δε αισθάνονται ότι έχουν την προστασία του σε κάθε δυσκολία. Η Ν.Δ. μοιράζει την πίτα σε ολίγους και εκλεκτούς της, χρησιμοποιεί δε και πολλούς πασόκους για να έχει αποκούμπι όταν αλλάξουν τα πράγματα. Ποτέ δεν φροντίζει τους ανθρώπους της και δεν τους βοηθάει.
  Γιατί άραγε να την προτιμήσει ο απλός ψηφοφόρος και για ποιό λόγο να την εμπιστευθεί όταν γνωρίζει τί θα συμβεί εκ των προτέρων;
  Ο Αντώνης Σαμαράς και το νέο του επιτελείο πρέπει να πείσει τον κόσμο σήμερα ότι όλα τα προηγούμενα ανήκουν στο παρελθόν και αφενός δεν θα κάνουν τα ίδια και αφετέρου και σπουδαιότερο ότι δεν θα επιτρέψουν στο ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να ακολουθεί την παλαιά τακτική: να υποχρεώνει κόσμο, να απειλεί κόσμο, να αμείβει πλουσιοπάροχα τον κόσμο του, να διαλύει τα πάντα και στο τέλος να μην πληρώνει κανείς για την κλοπή, την λεηλασία, την καταστροφή που επέρχεται. Δεν μιλάει η ΝΔ για δίκαιη φορολόγηση των πάντων; Γιατί άραγε δεν ανακοινώνει ότι θα εισάγει φορολογικό σύστημα όπως της Αμερικής, της Γερμανίας ή άλλης Ευρωπαϊκής χώρας, με βάση το οποίο δεν θα μπορεί κανείς να κλέβει με οποιονδήποτε τρόπο και να μένει ατιμώρητος , ούτε να γεμίζουν τις ξένες τράπεζες με τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού που έχουν κλέψει όλοι τους; Γιατί η κάστα των πολιτικών και των πέριξ αυτών μένουν πάντα ατιμώρητοι; Γιατί να θεωρούν εαυτούς υπεράνω νόμων, όπως έλεγε κατόπιν εορτής βεβαίως, ο κ. Κόκκινος πρώην Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου;
  Έχουμε ανάγκη από ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς που θα αγαπούν την Ελλάδα, την Πατρίδα μας, και θα εργασθούν γι' αυτήν και τον Ελληνικό λαό. Μπορεί να τα κάνει αυτά η τωρινή Ν.Δ.;

  • Λίζα Αλεξίου avatar
   Λίζα Αλεξίου @ Βουνίσιος 19/07/2011 15:05:31

   Λές τα σωστά, βουνίσιε, ποτέ δεν πρόσεξε τον κόσμο της, τουλάχιστον άς τον ακούσει τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή, ποτέ δεν είναι αργά

 14. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 19/07/2011 13:18:12

  Δεν έχω να προσθέσω τίποτα.Το κείμενο είναι ΑΡΤΙΟ.

 15. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/07/2011 13:27:20

  Σύμφωνοι. Πες μας τώρα εσύ γιατί κυριάρχησε το ΠΑΣΟΚ. Και πες μας γιατί το αντιμετωπίζει έτσι χαλαρά το κόμμα της ΝΔ, τη στιγμή που η βάση βράζει για τα πασοκικά εγκλήματα.

  Εσύ που κόπτεσαι (και ορθώς) για την κατάληψη ελληνικού εδάφους το 1996, μάθε ότι ο πολιτικός πατέρας αυτής της εξέλιξης και ο πρώτος που γκριζοποίησε το Αιγαίο με την υπογραφή του, είναι ο "εθνάρχης" Κ. Καραμανλής, ο οποίος με τη συμφωνία της Βέρνης το 1976 απεμπόλησε το δικαίωμα της Ελλάδας για πετρελαϊκές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα, "μέχρι να πάμε το θέμα στη Χάγη", το οποίο φυσικά δεν πήγε ποτέ στη Χάγη. Λεπτομέρεια: Το 1976 η Ελλάδα είχε πλήρη ναυτική και αεροπορική υπεροπλία, καθώς και υπεροπλία σε εξοπλισμό στρατού ξηράς με την Τουρκία να βρίσκεται υπό το αμερικανικό εμπάργκο όπλων που είχε κηρύξει το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Αν τολμούσαν τότε να σταματήσουν τις πετρελαϊκές έρευνες θα τους είχαμε τσακίσει και θα είχαμε ανακαταλάβει και την Κύπρο. Ποιος λοιπόν γκριζοποίησε πρώτος;

  Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν είχε τη δυνατότητα να καταγγείλει τη ΝΔ ως προδοτικό κόμμα και να κάνει μετά το ίδιο τα ίδια και χειρότερα, έχοντας απέναντί μια ΝΔ που, με τη φωλιά της λερωμένη, δεν τολμούσε να αρθρώσει κουβέντα απέναντι στον επιδέξιο λαϊκισμό του Ανδρέα και των επιγόνων του.

  Ο έχω ώτα ακούειν ακουέτω. Αν δεν σου αρέσουν αυτά που λέμε, να μην τα διαβάζεις.

  • factorx avatar
   factorx @ Επώνυμος 19/07/2011 15:19:56

   Επώνυμε, μπορείς φυσικά να σχολιάζεις ελεύθερα, ειδικά τώρα που είσαι παντρεμμένος και έχεις ανάγκη να ξεδίδεις. Αλλά σε παρακαλώ μην ερμηνευεις τι γραφει ο Προφήτης και μην το αποδίδεις όπως σου αρέσει. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ factorx 19/07/2011 15:51:34

    Δίδω απλώς τη δική μου ερμηνεία σε αυτό που ονοματίζει για τη ΝΔ ο Προφήτης ως "η αδυναμία να αποφασίσει, χωρίς απαραίτητα να το κοινολογήσει, ότι με αυτά που εκπροσωπεί και διαπράττει το ΠΑΣΟΚ είναι εχθρός του Έθνους, και να το πολεμήσει αποφασιστικά εν ονόματι του κοινού συμφέροντος".

    Δεν προσπαθώ να αποδώσω αυτά που λέει ο Προφήτης. Εντελώς δικές μου σκέψεις γράφω.

    • factorx avatar
     factorx @ Επώνυμος 19/07/2011 16:28:40

     Απλά το λέω επειδή στα αμφιθέατρα όταν θέλαμε να καπελώσουμε κάποιον ξεκινούσαμε λέγοντας "συμφωνώ απολύτα μαζί σου..." και στη συνέχεια λέγαμε τα δικά μας

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Επώνυμος 20/07/2011 09:58:13

     Δηλαδή εγώ τώρα με αυτά που έγραψα "καπέλωσα" με κάποιον τρόπο τον Προφήτη;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 20/07/2011 00:02:31

   Σε ολη την αναλυση σου αγαπητε Επωνυμε σου διαφευγει ενα καθοριστικο γεγονος : Ο εμφυλιος πολεμος.
   Λογω αυτου του γεγονοτος αυτα που γινονται σημερα μεταξυ Καραμανλη Β΄και Πουτιν δεν μπορουσαν να γινουν οσο στη Μοσχα υπηρχε η σημαια με το σφυροδρεπανο.
   Η ΝΔ ηταν υποχρεωμενη να κινειται εντος δυτικων πλαισιων και να αποφευγει τον ελληνοτουρκικο πολεμο -ευτυχως για μενα ,δυστυχως για σενα - γιατι μετα τον ελληνοτουρκικο πολεμο θα ερχοταν ο νεος εμφυλιος.
   Αυτη ηταν η στρατηγικη πολλων της 17Ν περιλαμβανομενης.Το ΠΑΣΟΚ απλως πουλαγε αντιτουρκισμο χωρις να κανει ομως τιποτε ουσιαστικο.
   Πουλαγε "αερα αντιαμερικανισμου" με Αραφατ και Ορτεγκα σε εποχες που ολοι αυτοι ηταν ανθρωποι της Μοσχας και το ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλιζον πιο κοντα τους υποτιθεται.
   Οταν αλλαξε η διεθνης κατασταση αλλαξαν και οι εσωτερικες ισορροπιες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/07/2011 00:21:39

    H διαφορα μεταξυ αυτου που ονομαζεις "προδοτικη πολιτικη" της ΝΔ επι ψυχρου πολεμου και της σημερινης "προδοτικης πολιτικης" του ΠΑΣΟΚ ειναι η εξης : Η τοτε παλια ΝΔ διατηρουσε την εθνικη ιδεολογια και προσπαθουσε να ισορροπησει με συμβιβασμους ενω το σημερινο ΠΑΣΟΚ γνωριζοντας εκ των προτερων οτι θα κατηγορηθει αρχισε να καλλιεργει αντεθνικη ιδεολογια ωστε να περασει την πολιτικη του ως ¨φυσικη".Απο αυτη την αντεθνικη ιδεολογια ξεφυτρωσαν οι διαφοροι αντιεθνικιστες ,αναρχικοι και λοιπες συμμοριες.
    Και αυτο καταστρεφει την κοινωνια μακροπροθεσμα και πολυ περισσοτερο απο διπλωματικους ελιγμους.
    Αυτος ομως σημαινει οτι η ΝΔ πρεπει να κρατησει απροκαλυπτα εχθρικη σταση στα διεθνιστικα κατασκευασματα - αναρχικες συμμοριες και οσους τους καλυπτουν που δεν ειναι μονο το ΠΑΣΟΚ αλλα και διαφοροι αριστεροι.
    Δε νοειται καμμια συνεργασια μαζι τους σε "κινηματα" γιατι ειναι παραπανω απο σιγουρο οτι αυριο θα ετοιμασουν ενα νεο Δεκεμβρη στη ΝΔ.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2011 10:00:39

     Εκτός θέματος. Καμία σχέση με όσα αναφέρεις. Απόδειξη, η στάση του Ισραήλ στον πόλεμο των έξι ημερών, που δεν δίστασε να βυθίσει το USS Liberty, όταν η Αμερική πήγε να του βάλει εμπόδια στα σχέδιά του και από τότε (για δες σύμπτωση!) η Αμερική είναι πιστή και ανεπιφύλακτη σύμμαχος του Ισραήλ. Αν είχαμε καταρρίψει κι εμείς τα βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη που εμπόδιζαν τους πιλότους μας να φτάσουν στην Κύπρο και είχαμε δείξει δηλαδή στους "συμμάχους" μας και συμπατριώτες σου ότι δεν ανεχόμαστε το δούλεμα, τότε να δεις για πότε θα είχε φύγει ο Αττίλας από τη μέση.

     Τα πάντα ξεκινούν από το ότι δεν είμαστε πραγματικά ανεξάρτητο κράτος.

 16. anonymous avatar
  anonymous 19/07/2011 13:28:24

  factorx: φίλε δεν σου φτάνει το μπλογκάκι που γράφεις; παριστάνεις τον έξυπνο και μπαίνεις σαν ανώνυμος; κατέβα πάντως απο το καλάμι γιατί σε λίγους μήνες θα το παίζεις σαμαρικότερος του Σαμαρά

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ anonymous 19/07/2011 13:49:06

   κι εσύ κρυφή είσαι


   γιατί δεν τον αναφέρεις τον αρθρογράφο;

   εκτός του ότι βασίζεται σε υποθέσεις -χρυσές εφεδρείες, σχεδιασμοί κτλ - που μπορεί να είναι μπορεί και να μην είναι, διότι η πολιτική είναι δυναμική διαδικασία, διάβασε τώρα και το μεγάλο σχόλιο του Επώνυμου παραπάνω για να αντιληφθείς τη διαφορά της εμπάθειας απο τη νηφαλιότητα

   και μην ξεχάσετε να αρχίσετε να προπαγανδίζετε πάλι την αποχή για να μας καθίσει στο σβέρκο ο ανθέλληνας για άλλα δύο χρόνια και να μην αφήσει ούτε νεκροταφείο που να μην ιδιωτικοποιηθεί

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 19/07/2011 13:56:26

    αλλά το εμπαθές είναι ότι εξισώνεται συστηματικά ένας Έλληνας στην καρδιά και στην ψυχή ευγενικός άνθρωπος με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και φυσικότητα συμπεριφοράς με το κυνικότερο ανελλήνιστο εθελόδουλο ανθρωποειδές εξουσιαστικό machine που πάτησε ποτέ το πόδι του σε Ελληνικό έδαφος

    εκεί επικεντρώνεται η εμπάθεια και όχι στα περί ΝΔ

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ αλλενάκι 19/07/2011 14:13:14

     "εξισώνεται συστηματικά ένας Έλληνας στην καρδιά και στην ψυχή ευγενικός άνθρωπος με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και φυσικότητα συμπεριφοράς με το κυνικότερο ανελλήνιστο εθελόδουλο ανθρωποειδές εξουσιαστικό machine που πάτησε ποτέ το πόδι του σε Ελληνικό έδαφος"

     Αλλενάκι, είναι από τα καλύτερα που έχει γράψει ποτέ!!!

     Εκεί έγκειται ακριβώς και η παγίδα της εξίσωσης των δύο, τα "όλοι ίδιοι είναι" κουλουπού κουλουπού...

 17. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 19/07/2011 13:33:36

  Προφήτη, καλημέρα από τη ΝΥ.
  Η ενεργέστερη πρόταση δράσεως που διάβασα εδώ και καιρό.
  Ό, τι σκεφτόμαστε το άρθρωσες λιτά.
  Όντως, το καθεστώς ΠΑΣΟΚ είναι καρκίνος στο σώμα του έθνους. Το κράτος, για την ΠΑΣΟΚική μαφία, είναι απλά όχημα συντήρησης του εαυτού τους και μόνο. βαδίζουμε επιταχυνόμενοι σε συγκρούσεις, αν όχι σε εμφύλιο.

 18. Wolf avatar
  Wolf 19/07/2011 14:35:43

  Respect!!!
  Προφήτη, τα σέβη μου!!!

  Προσυπογράφω ...κάθε λέξη σου, στο άρθρο σου!!!

 19. yiannos avatar
  yiannos 19/07/2011 15:30:13

  πολλές αλήθειες, οι περισσότερες πικρές. Αλλά αλήθειες.

 20. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 19/07/2011 15:43:06

  Προφήτη, προφητεύεις σωστά στο συγκεκριμένο θέμα. Το ΠασΟκ μεταλλάχθηκε σε ένα κόμμα με αντεθνικές στοχεύσεις το οποίο δεν προσφέρει τίποτε καλό πια στην Ελλάδα (αν υποθέσουμε ότι κάποτε έκανε και ένα δύο καλά, για να μην είμαστε απόλυτοι, όπως ότι αποσόβησε τον κίνδυνο διόγκωσης της κομμουνιστικής αριστεράς τα πρώτα 10 χρόνια της μεταπολίτευσης).

  Για να τα πούμε έξω από τα δόντια, το ΠασΟκ είναι πια ένα πουλημένο κόμμα. Δεν έχει πατριωτικές θέσεις ασχέτως αν έχει κάποιους βουλευτές και στελέχη που ίσως δεν είναι πουλημένα, τα οποία όμως βρίσκονται εκτός εξουσιαστικού νυμφώνος. Το ΠασόΚ όπως είναι αυτή τη στιγμή κάνει κακό στην πατρίδα. Διαστρεβλώνει όλες τις υγιείς φωνές και φανατίζει σε βαθμό μίσους τους εναπομείναντες οπαδούς του. Δρα αντεθνικά και αντιπατριωτικά, διχάζει το λαό για να επιβιώσει όπως όπως. Γι' αυτό πρέπει να καταγγελθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους από τη ΝΔ.

  Καμία συναίνεση. Κάθε φορά που ο οποιοσδήποτε από το ΠασΟκ διαστρεβλώνει θέσεις της ΝΔ, αυτή να τον καταγγέλλει ως συκοφάντη και αν αυτό γίνεται εντός βουλής, να αποχωρεί από τη βουλή. Το σύνθημα των εκλογών είναι: Καμία ψήφος στο πουλημένο ΠασΟκ.

 21. victoria (true) avatar
  victoria (true) 19/07/2011 15:48:34

  Προφήτη, ως συνήθως, προφήτεψες. Διεισδυτικά και διορατικά.
  Τα συγχαρητήριά μου.

 22. danaos avatar
  danaos 19/07/2011 16:35:49

  Προφήτη, τα σέβη μου!!! Χτυπάς φλέβα!

 23. Orestios avatar
  Orestios 19/07/2011 16:46:44

  Δεν αρκεί να σκοτώσεις τα φίδια ένα ένα.
  Ο στόχος είναι να αποκεφαλίσεις την Μέδουσα.

 24. ierofantis avatar
  ierofantis 19/07/2011 16:47:32

  Απλά γαρ εστί της αληθείας έπη...

  Φίλε μου Προφήτη, σε συγχαίρω θερμά και προσυπογράφω την κατάθεση ψυχής και πνεύματος.

  Ierofantis

 25. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 19/07/2011 17:00:22

  Παρακολουθω εδω και καιρο τις αναλυσεις -οικονομικες , πολιτικες κ. α. των σχολιαστων και ομολογω οτι αξιζουν συγχαρητηρια σε ολους . Εχω , ομως μια απορια. Ειναι καποια απο τα ατομα αυτα σε διοικητικα συμβουλια επαγγελματικων σωματιων; Αν κρινω απο το δικο μας -που σημειωτεον παραδοσιακα η Ν.Δ. εχει την πλειοψηφια- οι περισσοτεροι ειναι ανικανοι να αντιληφθουν τι γινεται και προσπαθουν στενα συντεχνιακα να .
  <> κατι. Δυστυχως το ΑΝΤΙNEWS ειναι η οαση στην ερημο του ωχαδελφισμου που δημιουργησε μεθοδικα , υπουλα και υπομονετικα το πασοκ.

 26. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 19/07/2011 17:01:18

  κερδισουν

 27. trooper avatar
  trooper 19/07/2011 17:47:17

  ένα από τα πιο μεστά άρθρα που έχω διαβάσει εδώ μέσα....(και είμαι ψηφοφόρος του ΚΚΕ...)

  ''Ό,τι έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα''

  υποκλίνομαι!

 28. factorx avatar
  factorx 19/07/2011 18:11:52

  Ο Προφήτης ζητά συγνώμη που δεν μπορεί να απαντήσει επειδή του συνέβη κάποιο έκτακτο οικογενειακό περιστατικό

 29. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/07/2011 19:17:19

  "Δεύτερον, η ψυχική της απόσταση από τις πάσης φύσεως έμπρακτες εκδηλώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας που υπερβαίνουν μια ρηματική αντίθεση. Και η συστημικής προελεύσεως επιφύλαξη ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αύριο, που θα είναι κυβέρνηση, θα στραφούν εναντίον της."
  Κάθε νοήμων κεντροδεξιός έχει αυτή την επιφύλαξη. Ας διαβάσουμε λίγο την ιστορία της Γαλλικής Επανάστασης, να δούμε ότι τα δαιμόνια που απελευθέρωσαν διάφοροι φιλελεύθεροι ορθοφρονούντες το 1789 έφαγαν και αυτούς και ακόμα και τους ίδιους τους ριζοσπάστες μόλις τρία-τέσσερα χρόνια αργότερα.
  Εννοείται, ας πούμε, ότι κανένα αστικό κόμμα δεν θα συμφωνήσει με την κατάληψη της Πλατείας Συντάγματος από σκηνίτες του ΑΝΤΑΡ-CIA και λοιπούς άεργους της εθνομηδενιστικής ακροαριστεράς.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 19/07/2011 19:20:05

   Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι είμαι κατά της σκληρής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί όμως δεν φροντίζει η ΝΔ να σκληρύνει την αντιπολίτευσή της σε θέματα που σίγουρα θα την ενισχύσουν και δημοσκοπικά:
   1. Το τσεκούρωμα των επιδομάτων των τριτέκνων.
   2 Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών.
   3. Οι μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν ώστε να φτάσουμε στην υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και την Τρόικα.
   4. Η μη πάταξη της φοροδιαφυγής, ειδικά των ανωτέρων εισοδημάτων.

 30. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 19/07/2011 19:54:47

  '' Η ΝΔ συνήθως «παγώνει» σε «μετέωρο βήμα» ανάμεσα στο θεσμικά ορθό, που υπαγορεύει συναίνεση κατά περίπτωση, και στο εθνικά αναγκαίο που επιτάσσει κάθετη αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ.''

  Φράση κλειδί από ένα άρθρο συνολικά εξαιρετικό .

  Δεν θα έπρεπε γιατί:
  Γενικά μιλώντας το ''θεσμικά ορθό'' όταν συγκρούεται με το εθνικά αναγκαίο,
  τότε παύει να είναι ορθό.
  Αυτή η κατάσταση αντιστοιχεί σε εκτελεστικές εξουσίες που στερούνται δημοκρατικής νομιμότητας άρα κινούνται και εκτός ορίων θεσμικής νομιμότητας.
  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντικειμενικά , αλλά και ομολογημένα πλέον , κατά δήλωση Λομβέρδου , συνειδητά παραπλάνησε δημαγωγώντας τον ελληνικό λαό προεκλογικά ,ενώ ακολούθως πράττει τα ακριβώς αντίθετα αποτυγχάνοντας στα πάντα.
  Είναι φανερό ότι στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης και ταυτόχρονα είναι εθνικά επικίνδυνη.
  Η σύγκρουση μαζί της λοιπόν αποτελεί και εθνικό αλλά και θεσμικό καθήκον.

 31. Pluto avatar
  Pluto 19/07/2011 22:56:29

  Πολύ καλοί καί ο Προφήτης και ο Επώνυμος.Οπως όμως πολλοί σχολιαστές επισημαίνουν, μ` αυτή την ΝΔ (με πλειοψηφία--κοινοβουλευτικών καί μη--στελεχών βαθύτατα φιλομνημονιακή καί με ξενόδουλο αταβισμό) οι ανωτέρω απόψεις είναι σαν την μύγα μες το γάλα! Το ίδιο καί ο Σαμαράς καί το επιτελείο του!
  Υπάρχουν βέβαια καί οι εκατοντάδες χιλιάδες που ψήφισαν Αντώνη καί όχι Μητσοτακέϊκο το 2009.Αλλά το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό ουδόλως εκπροσωπεί αυτούς τους ψηφοφόρους καί επιχειρεί μαζί με τα ΜΜΕ να ελέγξει καί να εξουδερώσει την βούλησή τους
  Η επόμενη καί καθοριστική αντιπαράθεση είναι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων,που πολύ φοβάμαι ότι επιφυλάσσει οδυνηρές εκπλήξεις/ συμβιβασμούς σ` όλο τον κόσμο του Antinews......

 32. koinos_nous avatar
  koinos_nous 20/07/2011 05:57:51

  Περιμενετε εσεις απο ενα κομμα του "συστηματος" το οποιο εχει δανειακες αναγκες τις οποιες ικανοποιει απο τραπεζες που ελεγχονται απο την κυβερνηση να σηκωσει παντιερα και να την καταγγειλει ;
  Θα το κανει μονο αν εχει σκοπο να υπονομευσει το "συστημα" και να αυτουπονομευτει το ιδιο ταυτοχρονα.
  Ξερετε ποσοι θα λακισουν αν ψυχανεμιστουν οτι το παρτυ τελειωσε η οτι η επιδοτηση δεν φτανει για να περναμε καλα ως "στελεχη" του κομματος.
  Η νομιζετε οτι η πλειοψηφια ειναι ρομαντικοι και θελουν να σωσουν την Ελλαδα;
  Στα @@ τους την γραφουν.

 33. Bloody Mary avatar
  Bloody Mary 20/07/2011 06:54:01

  Ελάχιστοι σχολιαστές έθιξαν, δυστυχώς, το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ΝΕΟΥ πολιτικού φορέα, ο οποίος θα απαρτίζεται 1) από όλους όσους αμφισβητούν τη συμβιβαστική λογική και την απονευρωμένη δυναμική της ΝΔ, που, αποστασιοποιημένη από τη λαϊκή αντίδραση, συμπεριφέρεται και έχει παγιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως εν δυνάμει "διάδοχος κατάσταση" ενός σάπιου και απαξιωμένου πολιτικού status quo και 2) από το σύνολο των - έστω και όψιμα - αφυπνισμένων δυσαρεστημένων/αγανακτισμένων/επαναστατημένων πολιτών, που στις δημοσκοπήσεις τάσσονται υπέρ του "κανένα" (όχι, βεβαίως, από μηδενιστική διάθεση).
  Τι φοβούνται ή "ξορκίζουν" τα καθεστωτικά πολιτικά κόμματα και οι κήνσορές τους; Τους ικανούς (μορφωμένους ή μη), παραγωγικούς και - προπαντός - σκεπτόμενους ανθρώπους που τους γύρισαν την πλάτη (και ήδη πολλοί ιδιοτελώς επιχειρούν να "στρατολογήσουν" σε αμφίβολους πολιτικούς σχηματισμούς, χωρίς όμως αποτέλεσμα), ή την κυοφορία ενός νέου κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι, που κατά τη γνώμη μου έχει δρομολογηθεί, και θα τους ρίξει στα Τάρταρα;

 34. madprof avatar
  madprof 20/07/2011 07:17:24

  Προφήτη, Εύγε! είπες τα πράματα με το όνομά τους. Συγχαίρω και την πλειοψηφία των σχολιαστών που, πέρα από πολιτικές ιδεοληψίες και κωλύματα, είπανε αλήθειες που πονάνε και κανείς δεν θέλει να ακούει ή να βλέπει γραμμένες και μάλιστα σε site φίλα προσκείμενο.
  Οι μέρες και οι νύχτες όμως είναι «γκαστρωμένες» από τα εγκλήματα όλων όσοι οδήγησαν τους πολίτες σε υπαρξιακό αδιέξοδο και την πατρίδα μας σε διεθνή ευτελισμό.
  Είναι όλα τα ερπετά, τα αιλουροειδή και τα αρπακτικά ένθεν κακείθεν και παρακείθεν, εν ενεργεία ή παροπλισμένα με γεμάτα τα μπαούλα από τα λάφυρα των περιόδων εξουσίας τους (μπατσοκ, νδ, λαος, Ντοροεφιάλτενα).
  Θλίψη, ντροπή, αηδία, αγανάκτηση και μελαγχολία αισθάνομαι σαν άνθρωπος που αγωνίστηκε σκληρά με λεξικά στα χέρια μέρα νύχτα, ξεκινώντας από το χωριό μου να πάω να σπουδάσω στην Ιταλία το ’76, αφού δούλεψα ένα χρόνο οικοδομή, όπου είδα πανέξυπνα παιδιά να αναλώνονται με τις «ιδεολογικές – πολιτικές» μπούρδες των πολιτικάντηδων τύπου Ανδρουλάκη-Δαμανάκη-Λαλιώτη-Σκανδαλίδη-Μεϊμαράκη-Βουλγαράκη κ.λπ. και να χάνονται ή να αφανίζονται από την κατάθλιψη λόγω παράλειψης των σπουδών τους ενώ όλα αυτά τα λαμόγια σήμερα είναι η νομενκλατούρα του προτεκτοράτου που δημιούργησαν και θέλουν (αυτά τα Μιάσματα!) να είναι οι φορείς του Νέου Πολιτικού Ήθους και Ύφους (Χωρίς ντροπή, χωρίς Αιδώ!).
  Αιδώς Αργείοι!, να μην αφήσουμε αυτούς και τα οικογενειακά τους δενδρύλλια, να συνεχίσουν τον ευτελισμό μας, εμείς που αγωνιστήκαμε για ένα καλύτερο αύριο δικό μας και των παιδιών μας, έχουμε καθήκον να τους ξεμπροστιάσουμε τους χρυσοκάνθαρους των πολιτικών=μαφιόζικων εκκολαπτηρίων!
  ΥΓ.
  Κοινωνικοποίηση αποκρατικοποιημένων ΔΕΚΟ και ΟΧΙ ιδιωτικοποιήσεις

  «πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται»* (Ηρ)
  * Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα

  Η εγγύηση της διατροφής για το κοινωνικό σύνολο είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός αφού εκόντες άκοντες μας σύρουν από το νεοφιλελεύθερο άρμα τους και πρέπει να τρέξουμε αλλιώς θα μας σέρνουν χωρίς να υπολογίζουν παράπλευρες ανθρώπινες απώλειες! Όλοι μιλάνε για αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και πάει λέγοντας αντί για Κοινωνικοποίηση μέσω χρηματιστηρίου των ΔΕΚΟ (κράτος, εργαζόμενοι, θεσμικοί και ανεξάρτητοι επενδυτές), για τιμολόγια κοινωνικά δίκαια και εργασιακές σχέσεις ανθρώπινες.
  Συνιστώ : Ψυχραιμία, πνεύμα Αυτοελέγχου, Αυτοκριτικής, Αλληλοβοήθειας και δημιουργικής συμβίωσης με τον συνάνθρωπό μας.
  «Στην τραγωδία οι Λόγοι και οι Αντίλογοι των πρωταγωνιστών, όπως και η συνδιαλλαγή με το χορό προορίζονταν να αποκαλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τα κίνητρα της πράξης. Κίνητρα που ενίοτε είναι σημαντικότερα από την ίδια την πράξη, γιατί είναι πύλες προς την ψυχολογική διερεύνηση του τραγικού υλικού!»* * Βικιπέδια
  «Ο κοινωνικός προβληματισμός που αναπτύσσεται στην πόλη αποτελεί το υλικό της τραγωδίας. Το περιεχόμενο ήταν ψυχαγωγικό στην κυριολεκτική έννοια του όρου. Διαμόρφωνε συνειδήσεις και την ίδια στιγμή διαμορφωνόταν από τη συλλογική συνείδηση. Συνδυάζοντας τη θρησκεία, την κοινωνική και πολιτική κριτική με την εκπαίδευση, έγινε κόμβος, ένα σημαντικό σταυροδρόμι για τις συνιστώσες που παράγουν συνήθως πολιτισμική δράση. Από αυτή την άποψη θεωρούμενο ενσωμάτωσε τους κανόνες της πόλης και την ίδια στιγμή έγινε ένα μεγάλο λαϊκό δικαστήριο για την κρίση της κοινωνικής της διαχείρισης. »*

  Αυτοί που μας οδήγησαν (αφού καταλήστευσαν – λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία με τους κρατικοδίαιτους φίλους τους «επιχειρηματίες») στο τραγικό υπαρξιακό αδιέξοδο σαν πολίτες και χώρα (οι Ανέστιοι και Απάτριδες) είναι το Πρόβλημα ! Στην Αρχαία Τραγωδία, την ύψιστη αυτή πολιτιστική–πνευματική δημιουργία-προσφορά των προγόνων μας στον Παγκόσμιο πολιτισμό, διδάσκεται ότι : Δεν μπορεί να υπάρξει ανθρώπινη τραγωδία ΧΩΡΙΣ Κάθαρση! Άρα: Αφού από τους φαύλους-διεφθαρμένους εκπροσώπους (=Νομενκλατούρα) της μεταπολιτευτικής αλητείας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το δράμα μας, από Αυτά τα Μιάσματα της πατρίδας μας πρέπει να ξεκινήσει η Κάθαρσις της Τεράστιας κόπρου της ΦασιστοΦρουδοΔημοΤατιανοΚαναλοΔικαιοΤσιτσιολινο2ΚωσταινοΚαρατζαφυροΑντωνοΝτοροΓιώργαινας, που λειτουργούν φεύ! με κώδικα ‘Ndraghetta, Cosa Nostra και Sagrada Famiglia alias πολιτικές μαφιόζικες οργανώσεις (sic !) για να Τελειώσει η Τραγωδία «Μεταπολιτευτική Φενάκη».
  Άλλωστε οι «παραγωγοί-επενδυτές του παγκόσμιου Hollywood» δεν φημίζονται για πέταμα-σκόρπισμα των χρημάτων τους σε interactive «παραγωγές» εμπορικά αποτυχημένες, ανά την υφήλιο, δεν είναι τόσο αφελείς όσο νομίζουμε εμείς οι naϊf κομπαρσοθεατές που αφού τις ακριβοπληρώσουμε, βιώσουμε τις πρώτες πρέζες σαν κομπάρσοι σύντομα απογοητευόμαστε και συνειδητοποιούμε την σε βάρος μας εξέλιξή τους και έντρομοι τους πιέζουμε να μας προβάλουνε την επόμενη «υπερπαραγωγή» που ήδη μας προτείνουν έμμεσα στα "προσεχώς"!

  «Με την εμφάνιση του πολιτεύματος της δημοκρατίας στην Αθήνα, γράφτηκαν οι τραγωδίες που είναι έργα βασισμένα στον διάλογο. Βασικά, αυτοί που παρακολουθούν μια τραγωδία διδάσκονται την λειτουργία της δημοκρατίας»*

  Μόνο με το Τελείωμα της τραγωδίας, που είναι στις πιο κρίσιμες αντιπαραθέσεις της εξέλιξής της (των πρωταγωνιστών = εξουσιαστών με τον χορό=λαό, στην περίπτωσή μας), θα αποδειχθεί η ωριμότητά Μας ως Πολιτών να απαιτούμε σεβασμό της προσωπικότητάς μας, της οικογένειάς μας, της κοινωνίας μας και άρα της πατρίδας μας και αξιοπρέπεια – ηθική από όλους τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας ώστε να αποτελούν τους Διαμορφωτές συνειδήσεων προς μίμησην και όχι προς αποφυγήν του χορού άρα της κοινωνίας (όπως συμβαίνει σήμερα) και έτσι η βιωμένη ανθρώπινη τραγωδία, που αείποτε βιώνει ο άνθρωπος, να απαλύνεται.
  «Το ιδεολογικό σχήμα νόμω -φύσει των σοφιστών δηλαδή η διαλεκτική σχέση ανάμεσα στους θεσπισμένους νόμους τους κράτους (νόμω) και το δίκαιο του ισχυρότερου (φύσει)»* είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε στην βιωμένη ανθρώπινη τραγωδία υπαρκτό και επιτακτικά επανα-διαπραγματεύσιμο για μια Ε.Ε. πολιτών και όχι των τραπεζών και των παγκόσμιων χρηματιστηριακών επενδυτικών αρπακτικών !

 35. Apatsi avatar
  Apatsi 20/07/2011 14:30:12

  Αυτό το κενό της δυναμικής που αναπτύχθηκε μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ήταν ορατό στον κάθε έναν από 'μας. Αλλά ήταν ολοφάνερη και η διάθεση όλων των ΜΜΕ (ακόμη και όσων τύποις νεοδημοκρατικών υπάρχουν), να στηρίξουν το νέο σχήμα ΓΑΠ-Βενιζέλου να σταθεί στα πόδια του. Κάτι τέτοιο φυσικά προϋπόθετε την σμίκρυνση των θέσεων της ΝΔ και την ελαχιστοποίηση της παρουσίασης του Α. Σαμαρά στο γυαλί. Κι όλα αυτά παρά τα δημοσκοπικά ευρήματα. Κατά τα άλλα προσυπογράφω τα του άρθρου.

 36. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 20/07/2011 20:05:25

  Μπράβο σας ! Πολύ σπάνια έχω την ευκαιρία να διαβάσω τέτοια υψηλού επίπεδου και ευφυίας ανάλυση! Να γράφετε συχνά.Συγχαρητήρια !!1

 37. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/07/2011 06:44:46

  Το Ισραηλ ειναι εκτος πολλων αλλων πραγματων ενωμενο εθνικα κρατος.Η Ελλαδα δεν ειναι.

 38. man8os avatar
  man8os 23/07/2011 15:46:28

  Μπραβο σου προφητη, ειναι μια εξαιρετικη αναλυση.

 39. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 24/07/2011 13:56:01

  Ἔτσι μπράβο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.