#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/01/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρόνια πολλά στους εθελοντές κομμάντος του διαδικτύου

ΧΑΙΡΕ, Ω ΧΑΙΡΕ ΙΣΤΟΛΟΓΕ

 

Ο κόσμος μας αλλάζει καλπάζοντας. Η «επανάσταση του πυριτίου», όπως ονόμαζε πριν πολλά χρόνια την πληροφορική ο Ζαν Ζακ Σρεμπέρ, οδήγησε στο διαδίκτυο. Κατόπιν γεννήθηκε ο ιστολόγος και οι τσάτσοι της καθεστωτικής δημοσιογραφίας έχουν πυρετό, μετράνε χρόνια.

Ξαφνικά η δικτατορία των Συγκροτημάτων στην πληροφόρηση έπαθε ρήξη χιαστών. Εξ ού και οι πρόσφατες παταγώδεις αποτυχίες χειραγώγησης. Ο Βαγγελάκης κι η Θοδωρούλα έμειναν με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι και οι φιλοφρονήσεις των σιτιζομένων στο πρυτανείο ούτε για παρηγοριά δεν κάνουν. Πληρωμένος έρωτας, τι περιμένεις.

 Όποιος ήθελε μαγική εικόνα διάβαζε συγκροτήματα, έβλεπε τα δελτία ή τον Γιούρι Γκέλερ, αν και αυτός την έριξε τη μαχαιριά του προβλέποντας Αντώνη. Όποιος σερφάριζε στα μπλογκς έβλεπε την πραγματικότητα να ‘ρχεται με μεγάλες δρασκελιές.  

Μέσα σε λίγα χρόνια η «μαγκιά» του κάθε ντερμπεντέρη, η αλαζονεία της παρενδυτικής «προοδευτικάντζας», πάγωσαν. Τις φυλλάδες τους τις αγοράζουν πια πολλοί για τα dvd, τις τσάντες κι ότι άλλη μαλακία μοιράζουν για να βγάλουν κανά φράγκο και μπας και διαβάσει και κανας χριστιανός τις βαριές «αναλύσεις» του κάθε καθεστωτικού λακέ. Αν βαθύνει η κρίση θα βάζουν μαζί με την εφημερίδα και κανα πακέτο μακαρόνια, ελιές θρούμπες ή και λίγο κασέρι σε λαδόκολλα. Εδώ μέσα όμως, στο antinews και σε κάθε ιστολόγιο μπαίνει κανείς μόνο για να διαβάσει ή και να σχολιάσει. Συμφωνούν ή διαφωνούν, αυτοί που μπαίνουν είναι ενεργοί πολίτες, ενδιαφέρονται, είναι αυτοί που διαχέουν την πληροφορία στην κοινωνία και διαμορφώνουν και την γνώμη των υπολοίπων. Θα επιβιώσουν τιμητικές εξαιρέσεις, όπως το «ΠΑΡΟΝ», που δεν μοιράζουν αντηλιακά και τσόντες και διαχειρίζονται αξιοπρεπώς την πληροφορία, όμως πλέον η εποχή άλλαξε.

Προηγουμένως , δυο – τρεις οικογένειες με τις εφημερίδες τους, με την δύναμη της διανομής, του χρήματος και του ολιγοπωλίου παίζανε μόνες τους μπάλα. Την Χούντα τους την μεταφέρανε και στην ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοφωνία. Η χειραγώγηση κι η μαύρη προπαγάνδα έγιναν κανόνας. Δεν υπήρχε άλλη γνώμη και πληροφορία απ’ αυτή που πούλαγαν οι παρφουμαρισμένες πουτάνες των συγκροτημάτων.

Η πολιτική εξουσία τους άφησε σε θεσμική εκκρεμότητα με την κουτοπονηριά να τους έχει ομήρους αλλά τελικά τα ιδιωτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ γιγαντώθηκαν και η πολιτική εξουσία κατέστη τελικά αυτή όμηρος τους. Όλο αυτό βέβαια δεν είναι παρά όπλο για τις κύριες δουλειές των αφεντικών: δημόσια έργα, προμήθειες του δημοσίου, όπλα, ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Σε λίγα χρόνια αυτοί οι πολυτελείς οίκοι διαφθοράς και εκμαυλισμού δεν θα υπάρχουν. Πολύ φοβάμαι πως η Όλγα δεν θα έχει φράγκα να πληρώσει το επόμενο μπότοξ και την ανόρθωση συνείδησης που θα χρειαστεί. Δύναμη τους παραμένει ακόμη η τηλεόραση αλλά ό,τι μας πασάρουν στις 8:00, το ξεφτιλίζουν οι εθελοντές κομμάντος του διαδικτύου.

Όλοι και όλα ακολουθούν το νόμο της ζωής: γέννηση, ακμή, παρακμή και θάνατος. Θα προσπαθήσουν να ελέγξουν και τα ιστολόγια αλλά δεν γίνεται. Ξέρετε γιατί; Γιατί πλέον δεν έχουν την αποκλειστικότητα κι είναι σχεδόν τζάμπα. Εδώ τα φράγκα τους δεν έχουν σημασία. Η γνώμη του καθενός από σας μπορεί να προβληθεί το ίδιο με του χλέμπουρα ή της παλιάς «αριστερής» κοκότας που σήκωναν το φρύδι και παπαγάλιζαν τις οδηγίες του κοντρόλ, ή τις έγραφαν σε μια εφημερίδα που μοιραζόταν σε όλη την Ελλάδα κι εσείς, εγώ, όλοι μας, δεν είχαμε άλλη επιλογή από απονενοημένα εκδοτικά διαβήματα ρομαντικών, περιθωριακά έντυπα και το στόμα με στόμα για να μάθουμε μισή, τόση δα αλήθεια.

Τώρα κάθε βράδυ σε χιλιάδες φωτεινές οθόνες και με ταχύτητα φωτός η αληθινή δημοκρατία βγάζει τη γλώσσα της στην καθεστωτική παραπληροφόρηση. Τα αφεντικά ανησυχούν και πλέον υπάρχει λόγος.

Μ’ έναν υπολογιστή και λίγη διάθεση, μόνος σου ή με δυο φίλους φτιάχνεις έναν ελεύθερο χώρο πληροφόρησης και συζήτησης και μάλιστα με αμφίδρομη επικοινωνία με τον αναγνώστη. Πόσες φορές θέλατε να «χέσετε» τον Richar τον Εξωμερίτη ή τους βάκιλους της ψευτοεπανάστασης; Έπρεπε να γράψετε επιστολές, να περιμένετε και τρέχα γύρευε. Τώρα επιτόπου, δυο γραμμές κι ένα κλικ στο πληκτρολόγιο. Ούτε δεντράκια να κόβονται για χαρτί, ούτε τυπογραφεία, ΙΚΑ, αγγελιόσημα. Οι απόψεις που κυριαρχούν στην κοινωνία έχουν πλέον ισχυρή φωνή. Λέει ο κάθε δοτός αλητάμπουρας τις εξυπνάδες του από την ναυαρχίδα του συγκροτήματος (ζωή σε μας), σε περνάει για κάφρο; Ε, φτιάχνεις μια ωραία καφεδιά, κάθεσαι στο πληκτρολόγιο και του αλλάζεις τα φώτα, τον κάνεις νούμερο επιθεώρησης. Αν το κείμενο είναι καλό θα το πάρουν δεκάδες εμπρηστές – ιστολόγοι και θα το διαδώσουν σαν πυρκαγιά στα ξερά χόρτα. Κανένας πούστης δεν μπορεί να πάρει τηλέφωνο και να κόψει το κείμενο. Τι μπορεί να κάνει η διαπλοκή; Το πολύ πολύ να φτιάξει κι αυτή ένα, δύο, δέκα ιστολόγια, πόσα; Θα μετράει ο ΛΟΓΟΣ, η ποιότητα του κειμένου. Το ρωμαλέο κείμενο που θα λέει αλήθεια, μια πραγματικά ανεξάρτητη, έστω και λαθεμένη, γνώμη θα έχει ίσα όπλα με την καθεστωτική παραπληροφόρηση. Το καλό κείμενο θα το αναρτούν πολλοί, το κακό θα το αγνοούν, αν δεν το φτύνουν κιόλας.

 Εδώ λοιπόν, στα μαρμαρένια αλώνια, στα ίσια, εμείς οι εθελοντές κι εσείς οι μισθοφόροι. Δεν είναι μόνο ότι στο τέλος θα νικήσουμε, θα το διασκεδάσουμε κιόλας.

Καλή Χρονιά αδέρφια και να ψοφήσουν οι οχτροί μας!  

 Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΦΙΑ avatar
  ΣΟΦΙΑ 01/01/2010 09:23:15

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ, ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ! ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ! ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/01/2010 09:25:30

  Αμήν Παναγία μου, στο τελευταίο, και χρόνια πολλά.

  Να προσθέσω, πληκτρολόγιο, και «καλή παρέα».

 3. Soustom avatar
  Soustom 01/01/2010 09:52:32

  ..Γειά σου ρέ Φαήλο "έγραψες" ..όχι μόνο θά το διασκεδάσουμε, ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ!!
  Καλή Δύναμη Σε Ολους

 4. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 01/01/2010 10:11:52

  Φαήλε λεβέντη καλή χρονιά. Δεν θέλω να ψοφήσουν οι εχθροί μας, το μόνο που θέλω είναι να μην αναφέρει ποτέ κανένας στο μέλλον το όνομά τους (ή να το αναφέρει με "υποσημειώσεις"), σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Αυτή θα είναι η φρικτότερη τιμωρία τους που θα την φέρουν ως αβάστακτο φορτίο οι απόγονοί τους διαιωνίζοντας το άγος από γενιά σε γενιά. Ας το αναλογιστούν αυτό τα πουλημένα καθεστωτικά τομάρια των comme il faut και politically correct συγκροτημάτων προς γνώση και συμμόρφωση. Το διαδίκτυο και η δι' αυτού ενημέρωση και διανομή της πληροφορίας ήδη μετρά τις πρώτες μεγάλες νίκες και έρχονται και άλλες, σημαντικότερες. Ένα επίκαιρο παράδειγμα είναι η αντίδραση κατά του γενιτσαρικού μεταναστευτικού νομοσχεδίου της ντροπής που παίρνει σιγά σιγά την μορφή χιονοστιβάδας καθώς οι bloggers βγάζουν φωτιές και το facebook σπίθες. Το διαδίκτυο και η ελεύθερη ανέλεγκτη πληροφόρηση ξύπνησε τον κόσμο που τον κρατούσαν αποχαυνωμένο τα βολεμένα στην γούρνα γουρουνάκια της mainstream ψευτοδημοσιογραφίας και το μέλλον του νεοοθωμανικού νομοσχεδίου ήδη προβλέπεται δυσοίωνο. Μένει να δούμε την κατάληξη. Κατά τα λοιπά, εύχομαι σε όλους τους πατριώτες και δημοκράτες και τον Πρόεδρό μας καλή χρονιά με έντιμους αγώνες και υψηλό φρόνημα ευθύνης γιατί αυτός ο τόπος μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Υγεία και ευτυχία σε όλους.

 5. FRESCO avatar
  FRESCO 01/01/2010 11:31:12

  Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

 6. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 01/01/2010 11:31:31

  Τα χανουμάκια της κατά παραγγελίας δημοσιογραφίας (ναι αυτοί οι νταβατζήδες της ενημέρωσης)έχουν πράγματι χάσει τα νερά τους. Βέβαια μέχρι να μπουν στο καβούκι τους μια για πάντα θέλει δουλεία πολλή.

  Καλή Χρονιά σε όλους τους συμφορουμίτες/τησες !!!!!!

  ethwerovamon

 7. apis avatar
  apis 01/01/2010 11:48:32

  Καλή Χρονιά και Καλή Δύναμη Φαήλο! Καλή Χρονιά σε όλους!

 8. Ανέστης avatar
  Ανέστης 01/01/2010 11:55:21

  Αυτό το "Πληρωμένος έρωτας, τι περιμένεις;" τσακίζει κόκαλα, Φαήλε! Αποτελεί τον ορισμό του άλλου, του "δίχως σάλιο", που λένε, αυτό που έκανες!
  Κατά τα άλλα η μεν καρδιά μου ευφράνθηκε με τα λόγια σου και σου στέλνω ως αντίδωρο το μόνο που μπορώ, χίλιους επαίνους, αλλά η λογική μου λέει πως παρά τη σημασία των ρωγμών τις οποίες επισημαίνεις και ακριβώς λόγω αυτών, το παιχνίδι τους θα χοντρύνει κατά πολύ και θα καταφύγουν στη μόνη διέξοδο που τους απομένει: στο να στραγγίξουν από όποιο ελάχιστο περιεχόμενο της έχει απομείνει την -λέμε τώρα- δημοκρατία κι όπου τους βγάλει, σιγά μην τους νοιάζει.
  Το επισημαίνω, διότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει το σημαντικώς ανάλογο με τη σημασία της απελευθέρωσης του του λόγου στο διαδίκτυο, που υπήρξε εδώ και πολλά-πολλά χρόνια (35) στον δρόμο: όπου από τη μεταπολίτευση και μετά αρχίσαμε να μιλάμε ελεύθερα, όταν κάποτε σε κλείνανε μέσα έτσι και με τα λεγόμενά σου ενοχλούσες, αλλά δημοκρατικό περίσσευμα εξ αυτού δεν προέκυψε!

 9. isnogood avatar
  isnogood 01/01/2010 12:21:11

  Καλή χρονιά σε όλους.

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2009...

  Α.Κ.

 10. GEORGE avatar
  GEORGE 01/01/2010 12:24:47

  Όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια τίθεται το θέμα του ενδιαφέροντος, κυρίως των νέων,για τα κοινά και πάντα παρατηρείται η αυξανόμενη αποχή τους και,κυρίως, η απαξίωση της έννοιας, της συμμετοχής στα δημόσια πράγματα.
  Φυσικά για το φαινόμενο αυτό υπάρχουν αιτίες, με τις οποίες οι περισσότεροι αναλυτές σπάνια ασχολούνται σοβαρά, και αφορούν, τον ουσιαστικό παραγκωνισμό των νέων από τα κέντρα λήψης αποφάσεων σημαντικών για το μέλλον τους ,την απογοήτευση που σέρνει μαζί της η ανεργία , την διαφθορά που δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο πια και την αίσθηση, που είναι πλέον διάχυτη,ότι η αλαζονεία της εξουσίας έχει γίνει θεσμός και δεν αρκεί μόνο η καλή μας διάθεση για να χτυπηθεί.
  Ευθύνες για την απαξίωση της πολιτικής και της συμμετοχής σ’αυτή φυσικά υπάρχουν,εξάλλου σε κάθε έγκλημα υπάρχουν ένοχοι,οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν σ’αυτούς που κυβερνούν με τέτοιο τρόπο, ώστε η αλαζονεία να αλλοιώνει την κρίση τους και να πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι,που,ως χαμαιλέοντες, μεταβάλλονται και αυτό που τώρα υποστηρίζουν ,αύριο το πολεμούν εκθέτοντας και απογοητεύοντας τον κόσμο που τους στηρίζει,που έχουν αναλάβει εργολαβικά τις έννοιες προοδευτικός ,δημοκρατικός κ.α. αλλά πολλές φορές η πρακτική τους δείχνει το ακριβώς αντίθετο και τέλος όταν βλέπουν τα σκούρα αλλάζουν όνομα ,ταυτότητα και χαρακτηριστικά για να μην αναγνωρίζονται.
  Μέσα σ’αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον ,ως φυσική συνέπεια μπορεί να εννοηθεί η απαξίωση της πολιτικής.Είναι όμως τραγικό όταν ο ΠΟΛΙΤΗΣ ( δηλαδή αυτός που έχει δικαίωμα και, κυρίως, υποχρέωση να ασχολείται με τα κοινά ,κατά την αρχαιοελληνική έννοια ) μεταβάλλεται σε ΙΔΙΩΤΗ-ΑΔΙΑΦΟΡΟ χαρακτηρισμός που στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία ήταν υποτιμητικός σε όποιον τον έφερε.
  Η αρχαία ελληνική γλώσσα έχει δανείσει λέξεις και έννοιες σε πολλές άλλες γλώσσες ,στις οποίες μάλιστα διατηρούν την πρωτογενή τους σημασία.Στην αγγλική η λέξη idiot ( ιδιώτης ) σημαίνει ηλίθιος.

  Άρα λοιπόν το αρχικό ερώτημα μπορεί πλέον να τεθεί και αλλιώς :

  Πολίτης ( με λόγο , θέσεις και αξιοπρέπεια ) ή ιδιώτης ( idiot ) ;

  Τα bloks αποτελούν την σύγχρονη εκκλησία του Δήμου και σίγουρα το μοναδικό βήμα ειλικρινούς και άδολου διαλόγου.
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΧΩΡΑΣ

 11. tiramola avatar
  tiramola 01/01/2010 12:35:14

  Εύχομαι να δικαιωθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου να σταματήσει και ο εκβιασμός των κερδοσκόπων.
  Πεποίθησή μου είναι ότι το 2010 θα είναι το έτος ανάτασης της χώρας.
  Και οικονομικής αλλά και αξιακής.

  • NAI avatar
   NAI @ tiramola 02/01/2010 00:05:51

   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
   Η Κυβέρνηση αποφασίζει την παραχώρηση του 100% του management της Ακρόπολης σε ιδιώτη.
   Ο Prime Minister George μεταβαίνει εις το Ελ Σαλβαδόρ για να παρευρεθεί εις τις εργασίες του δεκαήμερου συνεδρίου των Σοσιαλιστών της Κεντρικής Αμερικής.
   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
   Η Κυβέρνηση προκείμενου να αυξήσει τα δημόσια έσοδα αποφασίζει την πώληση εκατό βραχονησίδων εις τους Τούρκους. Διπλό κέρδος από την πώληση αφού δεν θα χρειάζονται πια στρατιώτες να τις φυλάνε.
   Ο George μεταβαίνει εις τη Νιγηρία για δεκαπενθήμερη επίσκεψη για τη διάσωση του ποταμού Νίγηρα.
   ΜΑΡΤΙΟΣ
   Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας ο Ισθμός της Κορίνθου. Τον αγοράζουν οι Τούρκοι για να τους βρίσκεται, όταν χρειαστεί.
   Ο George μεταβαίνει εις τη Μαντζουρία για είκοσι ημέρες προκειμένου να συζητήσει για τα προβλήματα των σοσιαλιστών Μαντζουριανών.

   ΑΠΡΙΛΙΟΣ
   Φόρος 60% σε όποιον σουβλίσει αρνί και 70% σε όποιον σουβλίσει κατσίκι.
   Ο George πετάγεται μέχρι τη Νέα Ζηλανδία για δέκα μόνο ημέρες για να παρακολουθήσει τον αγώνα ράγκπι με τους μισητούς Αυστραλούς.

   ΜΑΙΟΣ
   Πωλείται η Τράπεζα της Ελλάδος όπως είναι επιπλωμένη.
   Ο George παρευρίσκεται εις τις εργασίες του εικοσαήμερου συνεδρίου των Βενεζουελανών Σοσιαλιστών και τα λέει με τον Τσάβες.
   ΙΟΥΝΙΟΣ
   Πωλείται με τη μορφή leasing η Βουλή. Ούτως ή άλλως άχρηστη είναι.
   Ο George σε ταξίδι αστραπή τριάντα ημερών εις τη Νότια Αφρική για να συζητήσουν με το Μαντέλα για την ανάπτυξη της Αφρικής και να δει και τους αγώνες της Εθνικής εις το Μουντιάλ.
   Οι Τούρκοι πιλότοι πίνουν καφέ εις την Αριστοτέλους.
   ΙΟΥΛΙΟΣ
   Φόρος 80% σε όποιον πάει διακοπές.
   Ενίσχυση των Τραπεζών από την Κυβέρνηση με 100 δις ΕΥΡΩ για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών τους.
   Συμφωνία με τα Σκόπια για την ονομασία. Η ελληνική Μακεδονία θα ονομάζεται πια Άνω Θεσσαλία.
   Τούρκικα F-16 προσγειώνονται εις την Καλαμάτα.
   Απηυδισμένος παραιτείται ο κ. Παπούλιας από Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
   Νέος Πρόεδρος εκλέγεται ο Κίμων Κουλούρης με ομόφωνη απόφαση της Βουλής.
   Ο George εις το εικοσαήμερο συνέδριο των Σοσιαλιστών του Αγίου Μαυρικίου με θέμα: Ο Μαρξ είναι ακόμη επίκαιρος.
   ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
   Το αεροδρόμιο του Ελληνικού δίνεται σε εργολάβους. Πάρκο γιοκ.
   Ο George κουρασμένος από τα ταξίδια ανά τον κόσμο, λέει να ξεκουραστεί εις την Ελούντα όπως ο daddy, για κανά μήνα.
   Καίγεται το Άλσος Φιλαδέλφειας, το Σέιχ Σου και η υπόλοιπη Πάρνηθα. Την γλίτωσε για λίγο ο Βασιλικός Κήπος.
   Τούρκοι πιλότοι πίνουν ρακί εις τα Χανιά.
   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
   Φόρος 80% σε όποιον αγοράσει σχολικά είδη για τα παιδιά του.
   Ο George για λίγες μόνο ημέρες εις το Όσλο για το συνέδριο των Σκανδιναβών Σοσιαλιστών.
   Επιστρέφοντας ανακοινώνει τους υποψηφίους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ: Τζούλια Αλεξανδράτου σε Αθήνα, Φαίη Σκορδά σε Θεσσαλονίκη, Σάσα Μπάστα σε Πειραιά.
   Η κίνηση ματ του ΠΑΣΟΚ φέρνει γκρίνια εις τη ΝΔ.

   ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
   Πωλείται σε ιδιώτες το Αρχαιολογικό Μουσείο για να γίνει club – museum.
   Ο George βασικός ομιλητής εις το Συνέδριο των Σοσιαλιστών Ορνιθολόγων της Κένυας.
   Θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ εις τις δημοτικές. Τα κορίτσια του με 60% δημαρχίνες από την πρώτη Κυριακή. Αναζητούνται οι άρρενες που δεν τις ψήφισαν.
   ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
   Πωλούνται όσο – όσο ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΕΣΥ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ, ΟΠΑΠ και η σκοπιά των τσολιάδων έξω από του Μαξίμου.
   Ο George για λίγες μόνο εμφανίσεις εις το Forum των Δανών Σοσιαλιστών για το μέλλον της Ευρώπης.
   Οι Τούρκοι για σουβλάκι εις τη Λιβαδειά.
   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
   Δεν έχει μείνει τίποτα για να πωληθεί.
   Όλοι και όλα έχουν φορολογηθεί. Λεφτά δεν υπάρχουν όμως ούτε για δείγμα.
   Ο George έχασε την πτήση από το Νέο Δελχί όπου είχε πάει εις το Συνέδριο των Ινδουιστών Σοσιαλιστών με θέμα: Η θεά Κάλι και η Πράσινη Ανάπτυξη.
   Οι Τούρκοι ξεναγούνται εις το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
   Ο Ομπάμα με την αξία του για δεύτερη σερί φορά κερδίζει το νόμπελ Ειρήνης.
   ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ
   Τα Σέβη μου.
   ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ
   ΣΥΝ-ΥΠΟΓΡΑΦΩ.....

  • NAI avatar
   NAI @ tiramola 02/01/2010 00:09:17

   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
   Η Κυβέρνηση αποφασίζει την παραχώρηση του 100% του management της Ακρόπολης σε ιδιώτη.
   Ο Prime Minister George μεταβαίνει εις το Ελ Σαλβαδόρ για να παρευρεθεί εις τις εργασίες του δεκαήμερου συνεδρίου των Σοσιαλιστών της Κεντρικής Αμερικής.
   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
   Η Κυβέρνηση προκείμενου να αυξήσει τα δημόσια έσοδα αποφασίζει την πώληση εκατό βραχονησίδων εις τους Τούρκους. Διπλό κέρδος από την πώληση αφού δεν θα χρειάζονται πια στρατιώτες να τις φυλάνε.
   Ο George μεταβαίνει εις τη Νιγηρία για δεκαπενθήμερη επίσκεψη για τη διάσωση του ποταμού Νίγηρα.

   ΜΑΡΤΙΟΣ
   Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας ο Ισθμός της Κορίνθου. Τον αγοράζουν οι Τούρκοι για να τους βρίσκεται, όταν χρειαστεί.
   Ο George μεταβαίνει εις τη Μαντζουρία για είκοσι ημέρες προκειμένου να συζητήσει για τα προβλήματα των σοσιαλιστών Μαντζουριανών.
   ΑΠΡΙΛΙΟΣ
   Φόρος 60% σε όποιον σουβλίσει αρνί και 70% σε όποιον σουβλίσει κατσίκι.
   Ο George πετάγεται μέχρι τη Νέα Ζηλανδία για δέκα μόνο ημέρες για να παρακολουθήσει τον αγώνα ράγκπι με τους μισητούς Αυστραλούς.
   ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ....ΑΧΑΧΑΑΧΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...

 12. favlos avatar
  favlos 01/01/2010 12:39:28

  Υπάρχει και η γνωστή παγίδα.
  Τα λέμε μεταξύ μας στο διαδίκτυο και στα ιστολόγια,συμφωνούμε και εκτονωνόμαστε αλλά ερήμην μας το πρόβλημα συνεχίζεται στο υπόλοιπο 90% του πληθυσμού.

 13. ηο avatar
  ηο 01/01/2010 12:57:30

  Θελω να ρωτησω το Φαηλο.Ο φιλος tου ο σκυλος ειχε πει κατι για την τουμπα του Αντωνη στο θεμα του Βατοπεδιου;H δεν το ειχε προβλεψει;

 14. ataktos avatar
  ataktos 01/01/2010 12:58:02

  http://www.youtube.com/watch?v=lwHesbzwgoc

 15. nemic avatar
  nemic 01/01/2010 13:35:46

  Άνθρωποι με φρόνηση πολλές φορές μαθαίνουν πολλά από τους εχθρούς τους. Η φρόνηση είναι ο πιο καλός φρουρός. Αυτό δεν διδάσκεται από τους φίλους, όμως ο εχθρός μας αναγκάζει να το παραδεχτούμε.
  Από τους εχθρούς μας κι όχι από τους φίλους μάθαμε να χτίζουμε ψηλά τείχη και να φτιάχνουμε μεγάλα πλοία, κι αυτό το μάθημα σώζει τα παιδιά μας, τα σπίτια μας και τα αγαθά μας.

  ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

 16. nemic avatar
  nemic 01/01/2010 13:54:03

  http://www.youtube.com/watch?v=ohTP0UXhn8s

 17. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 01/01/2010 14:06:06

  Χάρη σε σένα όμως, ανώνυμε, μάθαμε αυτή την ιστορία για αυτόν τον Παναγιώτη Βρυώνη και την επόμενη φορά θα ξέρουμε να είμαστε πιο καχύποπτοι. Καθιερωνόμαστε λίγο-λίγο και ξέρουμε ο καθένας ποιος είναι τι, ώστε να μην εμπιστευόμαστε το κάθε καινούργιο φρουτο.

  Το θέμα είναι ότι στα ιστολόγια εκφράζονται αυτά που δεν εκφράζονται στα κατεστημένα ΜΜΕ. Μπορούσες να τα δεις αυτά παντού, που έγραφαν τα μισθοφορικά ιστολόγια του ΓΑΠ, στα κατεστημένα ΜΜΕ. Το θέμα είναι η ενημέρωση, η πραγματική ενημέρωση, σε αντιδιαστολή με την παραπληροφόρηση. Παραπληροφόρηση μπόλικη υπάρχει και στο Ίντερνετ, αλλά ο Φαήλος σωστά εντοπίζει στην κεντρική ανάρτηση ότι η διαφορά είναι ότι το καλό κείμενο αναπαράγεται, γίνεται σημαία από τα ανεξάρτητα ιστολόγια, και με τον τρόπο αυτόν ανεβαίνει πολύ η αναγνώσιμότητά του.

  Ένα άλλο ζήτημα θέτει και ο favlos παρακάτω, μήπως τελικά τα λέμε μεταξύ μας. Το φοβόμουν πολύ τον καιρό της εκστρατείας υπέρ Σαμαρά. Οπωσδήποτε τα ιστολόγια δεν τα διαβάζουν ακόμη τόσο πολλοί (θα έλεγα ένα 50% του κοινού που ενημερώνεται, που δεν ξέρουμε τι ποσοστό του πληθυσμού είναι, γιατί πολλοί δεν ενημερώνονται καθόλου και στις ειδήσεις, όταν βλέπουν, βλέπουν Star). Όμως νομίζω ότι τα ιστολόγια είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου της κοινωνίας και πολλά πράγματα αναπαράγονται μετά από στόμα σε στόμα. Άσε που όταν λες στον κουνιάδο σου ότι "το διάβασα στο Ίντερνετ", τότε του βάζεις ιδέες να ψάξει κι αυτός ενδιαφέροντα πράγματα στο Ίντερνετ.

  Συγκινήθηκα πάντως από τη φράση "εθελοντές κομμάντος του διαδικτύου", διότι βλέπω τον εαυτό μου ακριβώς έτσι. Είχα φτιαχτεί και από την πρώτη φορά που τη διάβασα μέσα στο κείμενο, και νομίζω ότι είναι καλύτερος τίτλος από το "στον άγνωστο ιστολόγο". Κάθε εξευτελισμός του δελτίου των 8 στο διαδίκτυο πληρώνεται με αίμα και έχω χύσει αρκετό τέτοιο αίμα στις μάχες που δώσαμε μαζί κατά της ψευτιάς.

  Βασιλική, χρόνια πολλά για την ονομαστική σου γιορτή, αν μας διαβάζεις σήμερα, δεν ξέρω αν θα μπεις, να ζήσεις και να ευτυχήσεις.

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/01/2010 14:16:41

  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ Ή ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ?

  Mέχρι στιγμής το Διαδίκτυο "μεταφέρει" την είδηση, σχολιάζει την είδηση, αναλύει την είδηση, μεταβάλλει την κατεστημένη άποψη, προσθέτει οπτικές γωνίες.
  Ως εδώ όλα καλά.

  Αυτό που δεν κατορθώνει κατά τη γνώμη μου σε ικανοποιητικό βαθμό ακόμα είναι να ανακαλύψει ΤΗΝ είδηση, να την παράξει δλδ με συνέχεια και αδιάκοπη ροή πρωτογενούς πληροφόρησης.
  Αυτό απαιτεί πολύ δουλειά και χρόνο, που ένα "ερασιτεχνικό" και όχι "επαγγελματικό" μέσο είναι αδύνατο να διαθέσει ακόμα [δεν αναφέρομαι στο αντινιους σε αυτό το σημείο].

  Έχω παρατηρήσει όμως ότι τις ώρες των βραδινών δελτίων ειδήσων 19.00-11.30 τα σχόλια "καθιζάνουν", για να μην πω ότι σιγούν εντελώς.
  Μετά από εκείνη την ώρα η καμπύλη ακολουθεί πάλι ανοδική πορεία.
  Αυτό σημαίνει ότι το διαδίκτυο μάλλον παρακολουθεί ακόμα ως ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ τις ειδήσεις των μέσων έχοντάς τις ως πλατφόρμα του και ως πυλώνα του και δεν προηγείται αυτών, στο βαθμό που θα θέλαμε τουλάχιστον.

  Το σκάψιμο για την πρωτογενή είδηση [και όχι το copy paste] δεν είναι παίξε γέλασε.

  Καλή χρονιά και σε σένα Φαήλο.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ αλλενάκι 03/01/2010 00:54:26

   Δε φταίει το διαδίκτυο σ' αυτό, αλλά αυτοί που το χρησιμοποιούν.
   Το διαδίκτυο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία και όχι για παρατήρηση, ανάλυση και αποτέλεσμα.
   Η δημιουργία θα προέρθει μέσα από τη διαλεχτική διαδικασία.

 19. bugtrottel avatar
  bugtrottel 01/01/2010 15:46:07

  Εγώ τα παρακάτω θα γράψω και ας μου το συγχωρείσετε ανώνυμοι ιστολόγοι. Ο Γραπτός (έντυπος) λόγος προάγει τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και της λογικής συνέπειας , υπο την έννοια ότι καταγράφει τη σκέψη, σωστή,λανθασμένη ή κατευθυνόμενη. Αυτή όμως η καταγεγραμμένη σκέψη υπάρχει και για τους επόμενους. Να την αναλύσουν και να ασκήσουν την κριτική τους. Κάτι που δεν μπορεί να εξασφαλίσει κανείς στο διαδίκτυο. Για πόσο καιρό π.χ θα υπάρχειδιαθέσιμο και ευκολα προσβάσιμο αυτό το σχόλιο; και αν η λογοκρισία του "ιδιοκτήτη" της σελίδας το επιτρέψει. Μήπως θάπρεπε να (ξα)βάλουμε σε μια σωστή ιεραρχία τον γραπτό, έντυπο, ηλεκτρονικό,προφορικό τρόπο ενημέρωσης αυτού του τόπου και να μην καμαρώνουμε ως γύφτικα (συγνώμη για τον χαρακτηρισμό, αλλά αναφέρεται στην γνωστή μορφή σκεπαρνιών) σκεπάρνια για τις επιτεύξεις τρίτων που, παρά το οικονομικό όφελος που είχαν απο αυτές, δεν τις θεωρούν αντικaταστάτες των παραδοσιακών μέσων; Γιατί απλά "όποιος θέλει και για όποιονδήποτε λόγο γράφει την @@ριά του";

 20. G R avatar
  G R 01/01/2010 16:23:50

  amen k.Kranidioti!
  kali xronia se olous,ugeia pano apo ola_nai isxuei,eprepe na spaso to mikro mou daxtulaki gia na to katalavo apo ta 23-kai eithe to agiasmeno plikrtologio kai fetos na arpaksei fotia.

 21. JOHN avatar
  JOHN 01/01/2010 16:40:09

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Και το 2010 πιο μαχητικοι πιο δυνατοι πιο επιθετικοι,οι προκλησεις προμηνυονται μεγαλες!

 22. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 01/01/2010 18:30:53

  Φαήλο,
  Καλά όλα αυτά που λες για τα blogs και το μέλλον στην ενημέρωση, αλλά αν δεν βρούμε εμείς οι άνθρωποι του διαδικτύου κάποιες κοινές συνισταμένες σκέψης και δράσης, ώστε να μπορέσουμε να επηρεάσουμε τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, θα περάσουμε στην ιστορία σαν ένας ξεπερασμένος ασύνδετος διαδικυακός όχλος, ενώ ταυτόχρονα κάποιες άλλες μικρές αλλά καλά οργανωμένες δυνάμεις θα μας ξεπεράσουν. Γι' αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε, μέσα από διαδικτυακό διάλογο, να διαμορφώνουμε κάποιες συγκεκριμένες απόψεις και στάσεις για το πως θέλουμε τα κόμματά μας και το πολιτικό μας σύστημα γενικότερα, ώστε ο συντονισμένος λόγος μας να αποτελέσει δύναμη ανατροπής.
  Επειδή το ANTNEWS είναι από τους σοβαρότερους ελεύθερους ιστοχώρους, προτείνω προς τον factorx, να μπει μπροστά και να ακολουθήσουμε μια αλυσίδα ιστολογίων σε μια ανοιχτή συζήτηση με συγκεκριμένες προτάσεις για τα πιο πάνω θέματα.

 23. stathis avatar
  stathis 01/01/2010 20:38:08

  Αγαπητοί μας Φίλοι,

  Πάντοτε το τέλος του χρόνου προσφέρεται για έναν απολογισμό και μια αισιόδοξη οπτική για το μέλλον!
  Ξεκινήσαμε αυτό το Ιστολόγιο, στις αρχές του 2009 δειλά-δειλά, χωρίς να γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την Blogόσφαιρα η οποία ήταν άγνωστη για εμάς!
  Σύντομα όμως οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ των bloggers και των επισκεπτών μας, μας αιφνιδίασε και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε, γνωρίσαμε πολύ καλύτερα τον κόσμο!
  Διαπιστώσαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι δεν υπάρχουν πραγματικές και αντικειμενικές ειδήσεις στα ΜΜΕ και αυτές βρίσκονται μόνο μέσα στα διάφορα blogs!
  Τα επίσημα ΜΜΕ σου δίνουν τις ειδήσεις που αυτά θέλουν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
  Να ανεβοκατεβάζουν Κυβερνήσεις και αρχηγούς στα κόμματα, που υποτάσσονται μπροστά τους!
  Όποιος δεν υποτάσσεται πάει σπίτι του!

  Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο μάθαμε καλύτερα τους ανθρώπους και την πολιτική την οποία υπηρετήσαμε με εντιμότητα και ακεραιότητα από το 1974!
  Διαπιστώσαμε ότι η blogόσφαιρα λειτουργεί με αρχές, κάτι το οποίο απουσιάζει από την πολιτική!
  Στην πολιτική αν δεν ενταχθείς στο σύστημα, αυτό σε αποβάλλει!
  Στην Blogόσφαιρα δεν μπορεί να σε αποβάλλει, μπορεί να μην έχεις την μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά θα βρεις αρκετούς να σου δώσουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσεις, χωρίς κόστος, γιατί στην πολιτική η κάθε εκλογική μάχη κοστίζει και μια ...περιουσία!
  Γι' αυτό συνεχίζουμε, μαζί με καλούς φίλους επισκέπτες και Bloggers , για ένα καλύτερο μέλλον στην Πατρίδα μας!
  Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε μαζί, με μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερη όρεξη, να δώσουμε τον αγώνα μας για τους νέους και την Πατρίδα μας!
  Τους μεγαλύτερους στόχους τους βάζει η ψυχή.
  Τα όνειρα τα δημιουργεί το μυαλό και τις καλύτερες ευχές τις στέλνει η καρδιά!


  "Καλή Χρονιά, γεμάτη Υγεία και Προκοπή για όλους μας!
  Από καρδιάς!"


  Φιλικά
  Στάθης Σαραφόπουλος

 24. mara avatar
  mara 01/01/2010 21:43:09

  Να σκάσουν οι οχτροί μας οι φανεροί και προπάντων οι κρυφοί......
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

 25. ηο avatar
  ηο 01/01/2010 22:30:36

  Το αν το ειδα στον υπνο μου,θα το δειξει ο χρονος.Μακαρι ο Αντωνης να αποδειχθει παληκαρι γιατι το εχει αναγκη ο τοπος.

 26. ηο avatar
  ηο 01/01/2010 22:58:41

  Χρονια πολλα.

 27. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 01/01/2010 23:29:14

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!
  και κάτι που πρέπει να μην ξεχνάμε!!!

  Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (1939-2008)
  «Κράτα γερά μέσα σου τα ζώπυρα της πίστεως που παρέλαβες από τους γονείς σου. Η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων αγώνων για την κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών. Μην αφήσεις τη χώρα σου να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Μέσα σ' αυτή τη μάζα κινδυνεύεις να γίνεις ένα νούμερο, ένας αριθμός, να χάσεις την ελευθερία της προσωπικότητάς σου. Αδελφοί, μείνατε εδραίοι και αμετακίνητοι σε όσα μάθατε και σε όσα επιστώθητε. Μείνατε σταθεροί στην πίστη και στα ιδανικά του Γένους. Αυτό είναι το χρέος μας.»

 28. DrNo avatar
  DrNo 01/01/2010 23:47:40

  Καλή Χρονιά σε όλους!
  Ωραίο το άρθρο και μια παρατήρηση:
  Στα πολιτικά είναι περίεργη η ισορροπία. Π.χ., φταίει η άθλια ΝΔ για τα χάλια της οικονομίας και την αφαίμαξη που γίνεται σήμερα, ή η ανικανότητα της νέας Κυβέρνησης ΓΑΠ ;; Διαλέγετε και παίρνετε. Ότι και να παρετε θα έχετε δίκιο. Γι' αυτό οτι και να λέμε στα blogs κι ότι και να στέλνουμε με email, ας προσθέτουμε τα στοιχεία-στοιχεία-στοιχεία!
  Αλλιώς θα ξεπέσουμε γρήγορα στη νοοτροπία των επαγγελματιών πολιτικών που όταν είναι αντιπολίτευση κατηγορούν την Κυβέρνηση κι όταν γίνουν Κυβέρνηση κάνουν χειρότερα απ' αυτά που κατηγορούσαν.

 29. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 01/01/2010 23:48:20

  Mπράβο για το κείμενο! Το καταχάρηκα!

 30. thouthou avatar
  thouthou 02/01/2010 00:06:56

  Μην κοροϊδευόμαστε. Το διαδίκτυο είναι το μέλλον. Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την θεοποίηση κανενός, καμιάς διαδικασίας...
  Η ουσία παραμένει στην κοινωνία, όχι στις εκφράσεις της... Υπάρχουν χιλιάδες σελίδες, μπλογκς κλπ... Όπως παλιά όλοι συσπειρώνονταν στις εφημερίδες, έτσι κάνουν και σήμερα στις σελίδες, στα μπλογκς... Όπως η απολίτικη μάζα κατανάλωνε και καταναλώνει τα μεγάλα κανάλια, έτσι θα κάνει και στις "μεγάλες σελίδες"...
  Μην κοροϊδευόμαστε. Και παλιά όλοι θα μπορούσαν να βρουν τα άλλα έντυπα, τα άλλα κανάλια... Όλοι θα μπορούσαν να βρουν το βιβλίο, που δεν θα πεθάνει ποτέ.... Η πληροφόρηση είναι πολύ πιο έυκολη και εφικτή, αλλά το ίδιο ισχύει και για την παραπληροφόρηση... Για τον χαβαλέ...
  Τα μέσα δεν παίζουν ρόλο. Τα αντικείμενα θα παραμείνουν αντικείμενα.
  Ας αφήσουμε τα ευχολόγια, και ας δούμε πώς θα τα κάνουμε αποτέλεσμα. Οι "σπουδαίες νεομυθολογίες", τα μεγάλα λόγια, υπήρξαν πάντα, ανάλογα με την εποχή.
  Αποτέλεσμα. Υπάρχει προσπάθεια για αυτό;

 31. sofia or8h avatar
  sofia or8h 02/01/2010 00:51:21

  καλή χρονιά σε όλους
  Ναι tiramola
  Το 2010 θα είναι το έτος ανάτασης της χώρας,μαζί με τους Πακιστανους και τους Αφρικανούς.

  • Konstantina avatar
   Konstantina @ sofia or8h 04/01/2010 23:17:49

   Τελικα η Εφη Σαρρη ηταν ετη φωτος μπροστα...

   Αφρικανεεε Αφρκανεεε..

   Ερμη ΕΛΛΑΔΑ..

 32. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/01/2010 02:06:01

  Καλή χρονιά, Φαήλο - Καλή χρονιά σε όλες και όλους.

  Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός έχει μια παροιμία, σχετικά με το τι κάνει ο γάιδαρος όταν ψοφάει. Ε, αυτό ταιριάζει "γάντι" με αυτά που έγραψες για τους ημιθανείς των καθεστωτικών ΜΜ"Ε"...

 33. Panagiota Sarafi [nagia ] avatar
  Panagiota Sarafi [nagia ] 02/01/2010 06:01:47

  Φαηλο,νιωθω υπερηφανη,που εισαι φιλος μου στο ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ.Παντα σε διαβαζω και ευχομαι ο καινουριος χρονος να ειναι ευλογημενος,δημιουργικος,με στιγμες ευτυχιας. Οσο για τον....Γκαντεμη που ανεφερες,ειχα την ιδεα και την υλοποιησε ο φιλος Κων/νος Μανικας να κανω το παρακατω γκρουπ και οποιος θελει να γινει μελος. <>

 34. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 02/01/2010 09:11:43

  Ο γνωστός μπλόγκερ Βρυώνης, στο ΔΣ του ΟΠΑΠ !

  Κανένα σχόλιο ; Κάποιος προβληματισμός ; Καμιά ανησυχία ;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ τσώφλι πασατέμπου 02/01/2010 22:18:20

   Αναμενόμενο. Είχε, άλλωστε, διαβεί νωρίς τον Ρουβίκωνα, αναλαμβάνοντας (από το 2007) το γενικό κουμάντο της διαδικτυακής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ.

 35. ellinopsychos avatar
  ellinopsychos 02/01/2010 10:40:46

  Φίλε μου θυμασαι μηπως ποιες ηταν οι ιστοσελίδες στις οποίες αναφέρεσαι. Γνώριζα κι εγώ για τον Βρυώνη απο καποιο ρεπορταζ http://www.youtube.com/user/vrypan#p/u/77/aNERbBcQAQg

  Πάντως αν κρίνω από τα βίντεο, και το blog του (http://vrypan.net/weblog/)ο Κηφισιώτης αγωνιστής του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε ποτέ μεγάλη επισκεψιμότητα, παρότι προβλήθηκε ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ! Γι αυτό αναρωτιέμαι αν είχε άλλες δραστηριότητες, που διέφυγαν της προσοχής. Τώρα πάντως τοποθετήθηκε στο ΔΣ του ΟΠΑΠ. Θα φάει καλά...

  Κι οι δεξιοί κράζαμε την ΝΔ κυριώς για τα σοβαρά και επιβεβαιωμένα από προσωπικές πηγές σκάνδαλα, τον Αλογοσκούφη, και φυσικά τον αγιο Πάκη.

  Πάντως υπάρχουν και χειροτερα. Αν σκαλίξεις πίσω από τα ιστολόγια του λεγόμενου αναρχικού χώρου θα βρεις κάποιες από τις κοκοτες του επαγγέλματος που αναφέρονται στο κείμενο του Φαήλου!

  ΕΨ

 36. ellinopsychos avatar
  ellinopsychos 02/01/2010 10:45:13

  Εξαιρετικό το κείμενο. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα πάρει αρκετό καιρό για να χάσουν τα ΜΜΕ την μαζική τους απήχηση. Επιπλέον, πάντα μεγάλο ποσοστό των πρωτογενών πηγών πληροφόρησης θα προέρχονται από τα ΜΜΕ. Εμείς όμως έχουμε την δυνατότητα να διασταυρώνουμε πληροφορίες και να κρινουμε αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα. Είναι πιο σπάνιες οι περιπτώσεις όπου ένα γεγονός βλέπει για πρώτη φορα το φως της δημοσιοτητας μέσω μπλογκ.

 37. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 03/01/2010 01:58:34

  Κ.Φαήλο,
  έτσι περίπου είναι τα πράγματα, όπως τα περιγράφετε.
  Πρέπει όμως να αναλύσουμε ορισμένα σημεία.
  Αλλο πράγμα ή δημοσιογραφία, άλλο πράγμα η πολιτική, άλλο η κομματική άποψη και άλλο ο σχολιασμός.
  Αλλο πράγμα να σχολιάζουμε επί ενός άρθρου, όπως κάνουμε όλοι μας τώρα, και άλλο πράγμα να πολιτεύουμε με αφορμή το ίδιο άρθρο.
  Το διαδίκτυο αυτή τη στιγμή είναι ένας χώρος επανάστασης, όπου πολλοί άνθρωποι αυτοψυχοθεραπεύονται γράφοντας την άποψή τους.
  Στην Ελλάδα όλοι θέλουμε να έχουμε λόγο και άποψη γιαυτό και έχουμε τόσα πολλά κανάλια και τόσες πολλές εφημερίδες.
  Δεν έχουμε όμως σχολές. Σχολές σκέψης, σχολές πολιτικής θεωρήσης και πολιτικής πρακτικής.
  Δυστυχώς πολιτευόμαστε αντί να πολιτεύουμε.
  Δεχόμαστε την πολιτική των κομμάτων αντί να την δημιουργούμε.
  Δεχόμαστε παθητικά τις ειδήσεις και το γεγονότα, όπου αισθανόμαστε όμορφα σχολιάζοντάς τα, αλλά ουσιαστικά κάνουμε μια τρύπα στο νερό, διότι δεν αλλάζουμε κάτι.
  Για να υπάρξει κοινωνική επιρροή από κείμενα του διαδικτύου θα χρειαστούν πολλά χρόνια, έτσι ώστε να έχει τουλάχιστον το 90% αν όχι το 100% της κοινωνίας πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως έχει πρόσβαση και στη τηλεόραση.

  Οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι διαλέγονται στα ιστολόγια που δίνουν βήμα, συνήθως είναι πολιτικά και όχι κομματικά σκεπτόμενοι.
  Είναι μια κοινωνική ομάδα, όπου μπορεί κάποιος να βρεί αγνή πρώτη ύλη και να την επεξεργαστεί κατά το δοκούν.

  Ετσι πολλοί άνθρωποι είναι απλά αναγνώστες ιστολογίων, διότι εκεί βρίσκουν εύκολα πληροφορίες, που δύσκολα θα έβρισκαν κάπου αλλού π.χ. ΜΜΕ, βιβλία, περιοδικά ή θα χρειάζονταν πολύ χρόνο και κόπο να τις συλλέξουν.

  Τα ανένταχτα ιστολόγια που μας δίνουν βήμα είναι σαν τη φωτιά που έδωσε ο Προμηθέας στους ανθρώπους.
  Αν τη χρησιμοποιήσουμε για να κάψουμε κάποιους συναθρώπους μας, τότε θα ανακυκλονώμαστε παραμένοντας ουσιστικά στο ίδιο σημείο.
  Αν τη χρησιμοποιήσουμε μόνο για να φωτιζώμαστε τότε θα είμαστε απλοί παρατηρητές.
  Αν εμείς οι άνθρωποι είμαστε έξυπνοι και τη χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά για όλους τους συναθρώπους μας, τότε μπορεί να κυλίσει ο χρόνος πιό γρήγορα.

  Χρειαζόμαστε δημιουργία πολιτικής σκέψης.
  Ούτε αντιγραφή πολιτικών μοντέλων, ούτε ιδεολογιών, ούτε ανάλυση και σχολιασμό.
  Δημιουργία, από οποιαδήποτε αφορμή, βασισμένη στη λογική, στη παρατήρηση, στο διάλογο και τη γνώση.

  Να μπούμε σε μια διαδικασία "τι" θέλουμε και "πως" να το πετύχουμε.
  Να υπάρχουν τα "τι" και τα "πως" σε ξεχωριστά μενού και να ενημερώνονται στο διηνεκές. Να έχουν όλοι πρόσβαση στα μενού και να ξέρουν όλοι τα "τι" και τα "πως" π.χ. του antinews. Ετσι το antinews θα έχει τη "σχολή" του και όλοι θα ξένουν σε ποιόν ιστοχώρο έγινε η παραγωγή και η ζύμωση.
  Και το βασικότερο, θα ξέρουν ότι μπορούν να συμετέχουν στην βελτίωση της παραγωγής και της ζύμωσης, διότι θα υπάρχουν στο διηνεκές.

  Καλή Χρονιά, με Υγεία και κοινωνικό-ιστολογική επανάσταση!

 38. Johny avatar
  Johny 03/01/2010 10:18:41

  Χαίρομαι να διαπιστώνω ότι αυτή η κουβέντα περί τα ανεξάρτητα κρατίδια του www", αντέχει τόσες δεκαετίες.

  κ. Κρανιδιώτη, ή τέλος πάντων, όποιος και αν βρίσκεται πίσω απ' αυτή την υπογραφή, καλή είναι η αισιοδοξία αλλά σας θυμίζω, ή μάλλον σας γνωρίζω ότι, με τον ίδιο τρόπο που κανείς μικρός δεν κατάφερε να παράξει ζεστό χρήμα απ' το www, έτσι έγινε και με την ενημέρωση.

  Καλή χρονιά και καλή τύχη στις δραστηριότητές σας.

  ΓΦ

 39. tiramola avatar
  tiramola 03/01/2010 11:44:42

  Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το opengov.gr από την σημερινή "Ε

  Διαδικτυακή δημοκρατία

  Συμμετέχουν, έχουν γνώμη και δεν διστάζουν να καταθέσουν. Πάνω από δύο εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις πολιτών έχουν μετρηθεί στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας της σελίδας του πρωθυπουργού για την «ανοιχτή διακυβέρνηση».

  * Τα σχόλια στο opengov.gr αγγίζουν τα 30.000 σε 12 νομοσχέδια που έθεσαν επτά υπουργεία προς διαβούλευση. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι προτάσεις για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Ο διάλογος ξεκίνησε παραμονές Χριστουγέννων και τα σχόλια είναι περί τα 1.350 την ημέρα.

  Αφορούν κυρίως τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων (φορολογική κλίμακα, φοροαπαλλαγές, αυτοτελής φορολόγηση, αποδείξεις). Αυξημένη, όμως, είναι η συμμετοχή στην ενότητα των ειδικών φόρων που συνδέονται με το περιβάλλον: πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να κατακρίνουν ως άδικα τα «περιβαλλοντικά τέλη» στα αυτοκίνητα, που τελικά ακυρώθηκαν.

  * «Τεχνητά» αυξημένη είναι η συμμετοχή στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τα εκλογικά δικαιώματα σε μετανάστες που ζουν επί σειρά ετών στη χώρα μας. Στις δύο πρώτες ημέρες ανάρτησης του κειμένου εγγράφηκαν περί τα 1.000 σχόλια, 35% των οποίων χαρακτηρίστηκαν «υβριστικά» ή «ανεπιθύμητα». Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας, όπως ρητά αναφέρεται στους όρους χρήσης, έχουν κάθε δικαίωμα να τα αφαιρούν, όπως και έγινε.

  Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι τελικά δεν ήταν και τόσο πολλοί όσοι προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα κατά των προτεινόμενων ρυθμίσεων: από τα 350 ανεπιθύμητα σχόλια, τα 100 προέρχονταν από τον ίδιο χρήστη, αφού εύκολα ανακάλυψαν ότι το «αποτύπωμα» του υπολογιστή του αντιστοιχούσε στην ίδια «διεύθυνση ΙΡ».

  * Μεγάλη συμμετοχή είχαν οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών για την αναμόρφωση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ (5.312 σχόλια) και οι υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού προσωπικού του υπουργείου Παιδείας (2.454 σχόλια).

  * Αντιθέτως, περιορισμένο φάνηκε να είναι το ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την κλιματική αλλαγή (κάπου 700 σχόλια), όπως και για την ίδρυση «Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (239).

  * «Κάθε σχόλιο διαβάζεται από τους συνεργάτες των υπουργών» και στο τέλος κάθε διαβούλευσης συντάσσεται ειδική έκθεση. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της πρότασης για ίδρυση γραφείου κατά των περιστατικών αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι που τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου ήταν... αστυνομικοί. Θεωρούν ότι έτσι θα τεθούν οι ίδιοι σε μόνιμη θέση ενόχου έναντι των πολιτών.

  * Πόσο λαμβάνονται υπ' όψιν οι απόψεις των πολιτών; Στην πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη 2% των σχολίων αξιολογήθηκαν ως χρήσιμα και ενσωματώθηκαν.

  * Η πλειοψηφία αρνείται να δώσει τα πραγματικά της στοιχεία. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ψευδώνυμο, ενώ 35% έως 40% μετέχουν κάνοντας χρήση των πραγματικών τους στοιχείων.

  * Το παράδειγμα της «ανοιχτής διακυβέρνησης» ήρθε από το εξωτερικό και η συμμετοχή των Ελλήνων κινείται στον μέσο όρο των άλλων χωρών.
  ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ tiramola 03/01/2010 12:43:30

   - Πως μπορούν ν' αποδειχθούν τα γραφόμενα;
   - Οι περισσότεροι που ποστάρουν στο opengov.gr λογικά είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, σωστά;
   - Απαντά το opengov.gr στο χρήστη ότι το σχόλιό του συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο, τοπολογία κ.λ.π;
   - Οταν μια διαδικασία δεν είναι interactive ή διαλογική, πως μπορεί να είναι πειστική;
   - Σε 2.000.000 unique visitoρs τα 30.000 σχόλια είναι ασήμαντος αριθμός
   - Επαναλαμβανόμενο ΙΔΙΟ σχόλιο από το ίδιο IP θεωρείτε ένα(1) σχόλιο και όχι "τεχνητά" πολλά. Η "Ε" προσπαθεί με λογοτεχνικό τρόπο να ψαρώσει όσους δε γνωρίζουν γύρω από το Internet. Εξάλλου η "Ε" δεν απαευθύνεται σε χρήστες του διαδικτύου. Αν το ίδιο IP έστειλε 100 διαφορετικά σχόλια;
   Είναι προφανης ότι η στόχευση του αρθογράφου ήταν το μεταναστευτικό, γιαυτό και επέμεινε τόσο πολύ σ' αυτό!

   Είμαι έτοιμος να πάω να ποστάρω και εγώ μια μια τις προτάσεις μου σε διαφορετικό σχόλιο. Ετσι αντι να ποστάρω ένα ολοκληρωμενο κείμενο με τη μια, θα το ποστάρω τόσος φορές όσες είναι και οι προτάσεις του!

   Το λογοτεχνικό ΠΑΣΟΚ τα πάει καλά με την επικοινωνία λόγο ελέγχου των περισσοτέρων ΜΜΕ, αλλά αν το διαδίκτυο δε γίνει διαδραστικό δε θα πείσει κανέναν εκτός των ψηφοφόρων του. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη ΝΔ και για όλους όσους προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το internet για συμμετοχικές διαδικασίες.

   Επαναλάμβάνω. Οι συμπολίτες μας, τα σχόλια των οποίων συμπεριλήφθηκαν, ενημερώθηκαν γιαυτό;

   Κατά το ποστάρισμα να μπεί και ένα checkbox(τικ-κλικ) που να λέει "Ψηφίσατε το κόμμα της παρούσας κυβέρνησης στις τελευταίες εκλογές;", και να μας δίνουν τα στατιστικά των ποσταρισμάτων ως θεμα, αριθμός σχολίων, ψηφοφόροι υπέρ, ψηφοφόροι κατά!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 03/01/2010 13:21:11

   Πρόκειται για αχρείο προπαγανδιστικό κείμενο. Ένα - δυο σχόλια που πόσταρα στη σελίδα για τους μετανάστες, καθόλα σύμφυτα με τους όρους χρήσης, εμφανίστηκε πολύ αργότερα και αφού είχαν πρώτα εμφανιστεί καμιά κατοσταριά άλλα και το άλλο διαγράφηκε τελείως, διότι κατήγγειλα μέσα σε αυτό την τάση τους να διαγράφουν σχόλια. Αλλά και η καθυστήρηση ισοδυναμεί με διαγραφή, ως προς τους αναγνώστες, διότι καμιά εκατοστή σχόλια μετά δεν έχει κανένας τη δυνατότητα να το βρει και να το διαβάσει. Το διαβάζεις στο σχόλιο όταν είναι φρέσκο, δεν κάθεσαι να διαβάσεις προς τα πίσω τι γράφτηκε. Αλλά και όταν τα έχεις διαβάσει ήδη μια φορά, δεν πηγαίνεις πίσω να δεις μήπως γράφτηκε τίποτε άλλο.

   Ο αρθρογράφος προσπαθεί να πείσει τον ανίδεο αναγνώστη που πήρε κάτι απλώς το αυτί του για λογοκρισία στο opengov, ότι η ευρείας έκτασης λογοκρισία, που δεν αφορά φυσικά μόνον το φαινόμενο που περιγράφεις, καθώς είναι πολλές οι καταγγελίες στο διαδίκτυο, αλλά και η νοθεία της εμφάνισης πολύ αργότερα των σχολίων που δεν τα θέλουν, στην πραγματικότητα δεν έγιναν. Αν βέβαια έδιναν έκταση στο θέμα θα το μάθαιναν και άλλοι, αν δεν έλεγαν τίποτα θα έμεναν με τις αρνητικές εντυπώσεις, οπότε διάλεξαν αυτή τη χαμηλού προφίλ προπαγάνδα και διασπορά ψευδών, για να "σκουπίσουν" με το μαλακό τις εντυπώσεις που ήδη δημιουργήθηκαν.

   Αλλά εμείς οι "εθελοντές κομμάντος του διαδικτύου", κατά Φαήλο, είμαστε υποχρεωμένοι να τους ξεσκεπάσουμε για μια ακόμη φορά.

   Επώνυμος

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 03/01/2010 13:39:26

   Έχουν πάθει πλάκα στο opengov από το τσουνάμι της αντίδρασης. Το μόνο που φαίνεται από το άρθρο είναι η φοβική αντίδραση στην διαφορετική αντίληψη, σκέψη ή ιδέα.
   Με μια απεγνωσμένη πλημμυρίδα σχολίων, που συνοψίζονται στην έκφραση: "φανταστικέ πρωθυπουργε", και πάρα πολύ moderetion προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.
   Έχουν ενοχληθεί από την αντίδραση. Δεν περίμεναν τέτοια ανταπόκριση γιατί ακόμη πιστεύουν πως ο κόσμος χάφτει τις αρλούμπες τους.
   Σύντομα η αντίδραση αυτή θα πάρει φυσική μορφή.

 40. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 03/01/2010 12:08:25

  Η Σταλινική προπαγάνδα πού χρησιμοποιούν μέ μεθόδους καί πρότυπα LAVRENTY BERIA καί FELIX DZERZHDINSKY οχριά εμπρός στόν JOSEPH GOEBBELS , Reich Volksaufklärung und Propaganda !!! Αλλά τούς εχουν πλέον καταλάβει ολοι καί γελιοποιούνται !!!

 41. Jasmin avatar
  Jasmin 03/01/2010 12:58:11

  Διαδικτυακή δημοκρατία ή επικίνδυνη απολυταρχική νοοτροπία;

  Για ακόμα μια φορά βλέπουμε ότι η εξουσία αυτο-αποκαλύπτεται.
  Και φανερώνει την ολοκληρωτική νοοτροπία της.
  Η δημοσιοποίηση των "ενδιαφέροντων στοιχείων" άφησε μια καθεστωτική μπόχα να αιωρείται στην ατμόσφαιρα.
  Ξεκινάω από τη διαβούλευση για την ίδρυση του γραφείου αυθαιρεσίας. Όπως αναφέρει και το opengov, η αναλυτική έκθεση/αναφορά για τη δημόσια διαβούλευση (και μιλάμε για λιγότερα από 250 συνολικά σχόλια) αποδίδει τα αρνητικά σχόλια σε αστυνομικούς ή σε συγγενείς αστυνομικών. Δε διευκρινίζεται μόνο ο βαθμός συγγένειας...
  Φυσικά, στα θετικά σχόλια δεν γίνεται καμιά περαιτέρω αντίστοιχη έρευνα, εάν δηλαδή γράφτηκαν από "κακοποιούς" ή συγγενείς τους...
  Προφανώς, διότι τα θετικά σχόλια είναι οπωσδήποτε "αυθόρμητα" και "γνήσια" και εκφράζουν τον "λαό", ενώ τα αρνητικά -όσα δηλαδή, δεν κόβονται ως υβριστικά/ανεπιθύμητα- είναι οπωσδήποτε κακόβουλα και με ποταπά-μικροσυμφεροντολογικά κίνητρα...
  Το ίδιο ισχύει και στη διαβούλευση για την απόδοση ιθαγένειας-ψήφου σε αλλοδαπούς. Έκαναν μέχρι και έρευνα "αποτυπώματος" που οδήγησε στην "ίδια διεύθυνση IP"! (Μακάρι να αντιμετώπιζαν τα τσακάλια αυτά, με τον ίδιο ζήλο και το έγκλημα στην Ελλάδα)
  Και φυσικά δεν σκέφτηκαν καν πάλι, να κάνουν την ίδια έρευνα για τα θετικά σχόλια.

  Μανιχαϊσμός. Ή όπως έλεγε ο Adorno, το χαρακτηριστικό γνώρισμα της αυταρχικής προσωπικότητας.
  Οι ίδιοι, λοιπόν, αβίαστα μας έδειξαν την αυταρχική νοοτροπία τους. Αντί να ακούσουν, να σεβαστούν και να προβληματιστούν από την άλλη άποψη,
  την απαξίωσαν, την εξευτέλισαν, την τσαλάκωσαν και την πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων.
  Και έτσι αυτο-προσδιορίστηκαν: Διότι στις δημοκρατίες υπάρχει πάντα πλουραλισμός. Και τα αρνητικά σχόλια πάσης φύσεως, είναι αναμενόμενα και θεμιτά. Μόνο στα απολυταρχικά καθεστώτα υπάρχουν συντριπτικές πλειοψηφίες. Και τέτοιες συντριπτικές πλειοψηφίες μας ετοιμάζουν με την χύμα ελληνοποίηση της Ασίας και της Β. Αφρικής...
  Θα τους σταματήσει κανείς;

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ Jasmin 03/01/2010 14:08:52

   Η “ίδια διεύθυνση IP” υπάρχει σε όλα τα forum. Ακόμα και στο antinews. Ολα αυτά τα λογισμικά υποδοχής σχολίων έχουν μια βάση δεδομένων από κάτω, που καταχωρούνται τα σχόλια μαζί με την ηλεκτρονική ταυτότητα του σχολιάζοντος χρήστη.

   Ολων μας οι IP καταγράφονται όταν ποστάρουμε οπουδήποτε.
   Τωρα το αν χρησιμοποιείται αυτή η καταγραφή είναι άλλο θέμα που έχει κάνει με το προσωπικό απόρρητο και τα πνευματικά δικαιώματα.
   Από αυτή την καταγραφή μπορύμε να δούμε και από ποιές χώρες γίνεται η καταχώρηση του σχολίου.

   Καλό θα ήταν να μας πούν και από ποιές χώρες έχουν γίνει τα 30.000 ποσταρίσματα στο opengov.gr.

   • remali avatar
    remali @ Ένας Τυχαίος 03/01/2010 14:13:43

    η ΙΡ δινει και τις πολεις οταν η συνδεση ειναι στατικ

    και με γεωγραφικες συντεταγμενες ...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Jasmin 03/01/2010 14:20:36

   Κατά τα άλλα, προστασία προσωπικών δεδομένων. ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ, ξέρουν ότι τα σχόλια προέρχονται από αστυνομικούς;

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ Επώνυμος 03/01/2010 14:43:31

    Είναι δικοί τους Πασόκοι και τους το είπαν!

   • Jasmin avatar
    Jasmin @ Επώνυμος 03/01/2010 15:10:26

    Αντιγράφω από την αναλυτική αναφορά της δημόσιας διαβούλευσης (περί ίδρυσης γραφείου διαφθοράς),
    όπως αυτή εμφανίζεται στη:
    www.opengov.gr/yptp/2009-12-21-opengov-GAPA-report.pdf

    Η επίσημη εκδοχή, λοιπόν, είναι η εξής:

    "Ιδιότητα συντάκτη του σχολίου:
    - Ιδιώτης (για τις περιπτώσεις όπου από το σχόλιο δεν συνάγεται
    επαγγελματική ιδιότητα ή δηλώνεται ότι ο συντάκτης είναι πολίτης)
    - Αστυνομικός (όταν δηλώνεται η ιδιότητα είτε ευθέως είτε με
    έμμεσο τρόπο, πχ. γίνεται αναφορά σε «αστυνομικούς
    συναδέλφους»)
    - Εργαζόμενος σε άλλα Σώματα Ασφαλείας (στις περιπτώσεις
    αυτές υπάρχει επίσημη δήλωση της ταυτότητας)
    - Φορέας (κυρίως συνδικαλιστικοί φορείς της Αστυνομίας)"

    Επίσης, αναφέρεται:
    "Εντοπίζονται σχόλια που προέρχονται από συγγενικά πρόσωπα
    αστυνομικών. "

    Και έχουμε και καρατσεκάρισμα:
    "Μερικοί από τους συντάκτες των σχολίων που συμμετείχαν στη διαβούλευση
    είναι πολίτες που έχουν επικοινωνήσει με τον Υπουργό κ. Μιχάλη
    Χρυσοχοΐδη τουλάχιστον μία φορά κατά τους τελευταίους δύο μήνες
    μέσω διαδικτύου (facebook, προσωπική ιστοσελίδα Υπουργού, email Γραφείου
    Τύπου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη).
    Παράδειγμα: Η κ. Ίρις Λιονάκη και ο κ. Μαυρέας."

    Τα συμπεράσματα δικά σας...
    Όσο για το θέμα ελέγχου των IP, νομίζω ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται και ήδη από το σχόλιό σας... συνεννοηθήκαμε :)

 42. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 03/01/2010 13:42:38

  Δημοκρατία, χωρίς αποφασιστική συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων, μετά φυσικά από διάλογο, δεν υπάρχει. Τα υπόλοιπα είναι εξαπάτηση για ανεγκέφαλους.
  Λοιπόν, αν πιστεύει στη διαδικτυακή δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ ας βάλει τα άρθρα των νομοσχεδίων του για ψήφιση στο διαδίκτυο, έστω και αν αυτή η ψήφιση δεν θα ήταν δεσμευτική, αλλά, ας πούμε συμβουλευτική. Τότε να δούμε "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος".
  Όσο για τα υπόλοιπα περί opengov.gr κ.λ.π. και το ποιος διαβάζει ή πολύ περισσότερο λαμβάνει υπόψη του τις προτάσεις των πολιτών, ας μην το σχολιάσω.
  Απορώ πάντως με τους πολίτες που κάνουν προτάσεις και πιστεύουν ότι κάποιος τους λαμβάνει υπόψη. Αν είναι δυνατόν!!!

 43. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/01/2010 14:34:29

  όσο το σκέφτομαι, το "open gov" είναι παραπλάνηση και ψευδαίσθηση. Πήραν 100.000 αρνητικά, πήραν 300.000. Έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή? Θα περάσουν ό,τι θέλουν. Το πασόκ είναι ωραίος και πράσινος μανδύας με απόλυτα ξεκάθαρη και απολυταρχική πορεία. Εκτονώνεται η όποια αντίδραση.

  2 πράγματα καταλαβαίνουν οι πράσινοι άρχοντες. Πολύ κόσμο στο δρόμο (και το ψιλοελέγχουν αυτό) και φορολογική απειθαρχία και αντίσταση. Ποντάρουν είτε στο ότι οι αστοί είναι βασικά ήσυχα παιδάκια και στην δυναμη του εκβιασμού που έχουν.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ archaeopteryx 03/01/2010 14:42:07

   Παίζω στο 2 , αλλά και στο 1 εφόσον το κάνουμε οργανωμένα!

   Το μεταναστευτικό είναι ένα καλό θέμα για να οργανωθεί από τα Blogs μια διαμαρτυρία στο Σύνταγμα την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου!

   • bugtrottel avatar
    bugtrottel @ Ένας Τυχαίος 03/01/2010 14:54:47

    Το θεωρείς ήδη δεδομένο ότι θα ψηφισθεί;

    • Ένας Τυχαίος avatar
     Ένας Τυχαίος @ bugtrottel 04/01/2010 02:36:24

     ΝΑΙ! Οπως θεωρώ ότι ο Σαμαράς θα το αλλάξει!
     Υπάρχει και μια περίπτωση να κρατήσει αμυνα ο ΓΑΠ για να πάρει αντιπαροχή στις ΑΠΕ! Ιδωμεν!

 44. tiramola avatar
  tiramola 03/01/2010 14:56:39

  Διαβάζοντας τα αγανακτισμένα οπαδικού τύπου ποστ κάτω από το ρεπορτάζ της "Ε" που ανέβασα παίρνω το θάρρος να δωσω μία συμβουλή...
  Οι εποχές αλλάζουν.Το νερό τρέχει στο αυλάκι της διαφάνειας.Η προσπάθεια γίνεται για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Κράτος.
  Αν θέλετε ποτέ να δείτε κυβέρνηση προτρέψτε τώρα που έγινε και η ΝΔ ανοικτό κόμμα , να υπερθεματίσουν τα στελέχη σας επί της διαδικασίας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προτείνοντας και βελτιώσεις γιατί διαφορετικά δεν προκειται να ξεπεράσετε το 30% στις επόμενες εκλογές όλη η πολυκατοικία...

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 03/01/2010 15:02:29

   Δεν αντέχαται η διαφάνεια τιραμόλα! Πέφτει τρελό moderation στο opengov. Έχετε φοβηθεί!

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ tiramola 03/01/2010 15:24:05

   Όταν δαιμονοποιούν την άλλη/διαφορετική άποψη, μιλώντας για "καλλιέργεια κλίματος" από την ίδια IP,
   εκτός από χουντικής νοοτροπίας, είναι και ανόητοι. Για ευνόητους λόγους.

   Προσωπικά, είμαι σθεναρά ακομμάτιστη διότι ποτέ δεν καταδέχτηκα
   να συρθώ σε γραφεία διαφώτισης και να υποστώ ηθελημένη πλύση εγκεφάλου. Με οποιοδήποτε αντίτιμο.
   Οπότε αυτά τα "οπαδικού τύπου", να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου.

   Εσύ μας "επέβαλες" εξαρχής το δημοσίευμα της "Ε"
   και προκάλεσες την απάντησή μου. Το μάθημα για την "πλέρια δημοκρατία" και τις "εποχές που αλλάζουν" να το κάνεις πρώτα στον
   εαυτό σου. Γιατί παρά τα μεγάλα λόγια, πρακτικά δείχνεις να υστερείς στην αλφαβήτα της δημοκρατίας, αφού δεν "αντέχεις" καν τις απαντήσεις...
   Και να σου θυμίσω ότι εάν δεν το πόσταρες εσύ, προσωπικά δεν θα έχανα το χρόνο μου με την 'Ε'.
   Για να μιλήσω και εγώ με τη μανιχαϊστική σου λογική γιατί μάλλον μέχρι εκεί φτάνει η "ευαίσθητη δημοκρατική" σου αντίληψη: Το βήμα των τρομοκρατών δεν μπορεί να είναι τίποτα παραπάνω από βήμα τρομοκρατών.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ tiramola 04/01/2010 02:38:59

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.......Με AJAX καθαρίζουν στο opengon και τα κάνουν διάφανα έως αόρατα;

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ tiramola 04/01/2010 02:41:06

   Διαφάνεια δεν είναι ν' απαντούν στους χρήστες που τους βοήθησαν στα νομοσχέδια; Να μην τους δίνουν και κανά φράγκο; Τσάμπα θα δίνουν τα φώτα στους κυβερνώντες μας...χαχαχαχα....πόσο αφελής μπορεί να είσαι;

 45. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/01/2010 15:04:08

  Oι Ιοί σήμερα στην ψευτοαντικαθεστωτική φυλλάδα,πού ταυτοχρόνως στηριζει πάντα συγκεκριμένη Εξουσία πλήν τών τιμητικών εξαιρεσεων Στάθη,Τριάντη,Σταματόπουλου και Κύρας Αδάμ,δίνουν ρέστα.
  Αναδεικνύουν το Indymedia σέ έγκυρη πηγή ενημέρωσης και το θεωρούν κατασυκοφαντημένο.
  Φτάσαμε στο σημείο ο θεσμοθετημένος φασισμός τού Indymedia να θεωρειται έγκυρος απο τούς αποδομητές τής πλάκας..
  Οι άνθρωποι ,βάσει τής πολιτικής ΄ιδελογιας΄ πού εκφράζουν ,μάλλον επιθυμούν μιά καθημαγμένη Ελλάδα που να κυβερνάται απο Γκρίζους Λύκους και κατευθυνόμενους ΄αντεξουσιαστές΄σέ αγαστή συνεργασία..............

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σπύρος 03/01/2010 15:07:52

   Τώρα Σπύρο αυτό πως το ονομάζεις?
   Διαφάνεια?

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Orestios 03/01/2010 15:15:12

    Δεν μπορώ να γνωρίζω πλέον τον ρόλο τής φυλλάδας..Απο την μιά στηρίζει κάθε φαιδρό κυβερνητικό μέτρο και ταυτόχρονα εδώ και χρόνια μέσω συγκεκριμένων ,ενισχύει ολο τον αντεξουσιαστικό εσμό πού μαζι με τούς Χρυσαυγίτες αποτελούν το δίπολο τής αθλιότητας.
    Απο την άλλη ειχε τρελλή πλάκα που προβλήθηκε η συγνώμη τού Γ.Α.Π.για τον απαράδεκτο περιβαλλοντικό φόρο,ενώ το αποτέλεσμα παραμένει το ιδιο..
    Ειναι σαν να πάμε να ληστέψουμε χιλιάδες οικογένειες να τούς πάρουμε τά λεφτά ,στην συνέχια να ζητήσουμε συγνώμη και ουδείς να μας ζητήσει πίσω τά κλοπιμαία........
    Ομορφιές.............

    • Orestios avatar
     Orestios @ Σπύρος 03/01/2010 15:18:31

     Θες να πεις ότι βρίθει διπλών μηνυμάτων?

     • Μάρκο Τ avatar
      Μάρκο Τ @ Orestios 03/01/2010 15:22:24

      Εγώ δεν βρίσκω καμία αντίφαση στη φυλλάδα του Τεγοπουλιστάν. Αριστερίστικη είναι, όχι απλά αριστερή, και επομένως είτε η υποστήριξη των μπαχαλάκηδων, είτε η υποστήριξη όποιου "μεταμοντέρνου" μέτρου σκεφτεί - με καθυστέρηση 20ετίας - ο εγκέφαλος του ΓΑΠ, είναι πράγματα φυσιολογικά.

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ Orestios 03/01/2010 15:27:04

      Πασπάλισμα συνιστωσών μέ σταθερή στήριξη σε συγκεκριμένη εξουσία,όσο σκληρό πρόσωπο και εάν δείχνει..
      Εξυπακούεται πώς η ποιότητά της διολισθαίνει συνεχώς ..........

     • Μάρκο Τ avatar
      Μάρκο Τ @ Σπύρος 03/01/2010 15:35:27

      Γι' αυτό ελπίζω γρήγορα να φύγει από τη μέση αυτό το ζωντανό λείψανο. Κανείς δεν θα το κλάψει. Οι παλιοί πιστοί της αναγνώστες είναι στην πλειοψηφία τους άνω των 60, όσοι από αυτούς τη διαβάζουν ακόμα.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Σπύρος 03/01/2010 15:25:23

     τι περιμένεις να καταλάβεις? Οι φίλοι μας οι μουσουλμάνοι με αριστερίζων περίβλημα για απρόσκοπτες εισαγωγές...

     Ο ΓΑΠ θα ζητήσει συγνώμη και για τις ΑΠΕ και για την οικονομική κατάρρευση. Αλλά ποιός θυμάται σε αυτήν την χώρα?

  • tiramola avatar
   tiramola @ Σπύρος 03/01/2010 15:23:34

   Δεν λες τίποτα , μόνο φωνάζεις...
   Υπάρχει κάτι που έχει γραφεί στον σημερινό Ιο και είναι ψέμα?
   Οι φωτογραφίες και τα περιστατικά βίας στις 3 σελίδες ρεπορτάζ είναι φανταστικά?
   Δεν συνέβησαν?
   Αλλά ακόμα και στη στήλη περί της εγκυρότητας του Indymedia μετά τις "πρώτες πληροφορίες" από τις ιστοσελίδες καθημερινής , βήματος , ιν και τροκτικού και μετά την πλήρη γνώση από τους πολίτες των πραγματικών περιστατικών , ποιά ιστοσελίδα δικαιώνεται?
   Δεν υπάρχουν αλήθειες που μας βολεύουν και άλλες που όχι.
   Η αλήθεια είναι μία και όποιος την αντέχει.
   Πάλι το ίδιο λάθος κάνεις που είχε προκαλέσει στο παρελθόν την παρέμβαση του Τρέμη...

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ tiramola 03/01/2010 15:31:57

    Ποιο λάθος Tiramola??
    Αρχιζω και πιστευω πώς μονον αθώος ΠΑΣΟκος δεν εισαι.........
    Υπονοείς την μιά και μοναδική ΄παρέμβαση΄τού εν λόγω που ζητούσε λογοκρισία και απειλούσε κιόλας εμμεσα??
    Με περνάς για χαζό που θα πιστέψω οτι η στοχοποίηση ήταν τυχαία και αφορούσε πρωτίστως το Antinews??
    Αλλως τε ειχα απαντήσει αναλυτικά και σαφέστατα..
    Οποτε τά σχόλιά σου δεν με αγγίζουν οπαδίσκε .......
    Και δεν με λές για νάχουμε καλο ρωτημα??
    Eσύ εδώ μεσα τι πουλάς??
    ΠΑΣΟΚιές η αντεξουσιαστιλίκια μιάς τά ιδια έκανες οταν πούλαγες αντιπολίτευση..
    Τώρα που μουγινες εξουσία ολα καλά και αγια τα βλέπεις υποκριτή.

    • tiramola avatar
     tiramola @ Σπύρος 03/01/2010 15:44:56

     Δεν έχω την δύναμη ούτε να πουλήσω , ούτε να πείσω κανέναν.
     Γράφω μόνο την άποψή μου.
     Δεν με αγγίζει τίποτα από όσα λες.
     Εγώ διαβάζω όλη τη φυλλάδα.
     Εσύ κάνεις επίλογές.

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ tiramola 03/01/2010 15:46:11

      Δεν κατάλαβα..Με εξετάζεις αν διαβάζω την φυλλάδα ολόκληρη ??

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Σπύρος 03/01/2010 15:51:50

      Θα εξεταστείς.
      Και πούσαι; Αύριο μετά του κηδεμόνος σου...

     • tiramola avatar
      tiramola @ Σπύρος 03/01/2010 15:55:40

      Δεν με ενδιαφέρει ποιούς διαβάζεις , αλλά τον διαχωρισμό εσύ τον έκανες ανωτέρω.
      Το ότι δεν διαβάζεις ολόκληρη τη φυλλάδα είναι προφανές.
      Άρχισες να κράζεις τους Ιούς αναφερόμενος μόνο στη στήλη περί indymedia αδιαφορώντας για το υπόλοιπο ρεπορτάζ του τρόμου τριών σχεδόν σελίδων όπου αναφέρονταν σε πραγματικά περιστατικά κακοποίησης ανθρώπων στη χώρα μας που θα έπρεπε να μας κάνει αν όχι να ντρεπόμαστε τουλάχιστον να επιδιώκουμε το τέλος τους...

     • Orestios avatar
      Orestios @ tiramola 03/01/2010 16:01:07

      Τιραμόλα για την κακοποίηση που υφίστανται οι Έλληνες από το ΠΑΣΟΚ κουβέντα δεν λες. Και εις ανώτερα

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ tiramola 03/01/2010 16:05:33

      Πρώτον.. Εσύ κράζεις για τον Μεγάλο Τιμονιέρη πού αναμορφώνει την Χώρα.
      Δευτερον ..Προφανώς και μου έκανε εντύπωση η μονομερέστατη ενημέρωση για το φασιστικό Indymedia πού αναγορευθηκε σε ΄έγκυρο ΄διαδικτυακό χώρο ενώ πουθενά δεν έγιναν αναφορές γιά τα κειμενα που κυκλοφορούσαν εκει μέσα και θύμιζαν οπαδούς τής Νύχτας τών Κρυστάλλων.
      Και τρίτον για τα πραγματικάπεριστατικά κακοποιησης που συμβαινουν στην Χώρα απο το 1974 και μετά προτιμώ να ενημερώνομαι απο δημοσιογράφους τού δικού μου γούστου.
      Κατανοητό??

     • tiramola avatar
      tiramola @ tiramola 03/01/2010 16:06:39

      Έχει χαλαρώσει τόσο ο μυς από την προηγούμενη διακυβέρνηση του που δεν παίρνω χαμπάρι...

     • Orestios avatar
      Orestios @ tiramola 03/01/2010 16:17:48

      Στά'λεγα τιραμολα ότι τον έκανες λάστιχο.

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ tiramola 03/01/2010 16:47:04

      λάστιχο ή βυρσοδεψείο?

     • Ένας Τυχαίος avatar
      Ένας Τυχαίος @ tiramola 04/01/2010 02:47:46

      tiramola να σου κάνω τα εισιτήρια και όλα τα έξοδα για πας μια 5ετία ταξίδια σε όλο το κόσμο! Πάρε και άλλο ένα άτομο μαζί για να μη πλήξεις!
      Δέχεσαι;

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Ένας Τυχαίος 04/01/2010 08:13:47

      τρεις οι συνταξιδιώτες! πληρώνω εγώ τα άλλα δύο άτομα...

     • tiramola avatar
      tiramola @ archaeopteryx 04/01/2010 11:59:49

      Μόνο άμα έρθεις και συ μαζί μου...

 46. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 03/01/2010 15:16:35

  Πληροφορήθηκα από φίλο μου ότι ο προβεβλημένος δημοσιογράφος των "Νέων" Γκάζι Καπλάνι αποστέλλει σε φίλους και γνωστούς, με την παράκληση της προώθησης σε ευρύτερα δυνατό αριθμό ατόμων, κείμενο με το οποίο τους καλεί να στηρίξουν το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό στη δημόσια διαβούλευση. Αυτό κάτι δείχνει...

 47. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/01/2010 15:35:54

  Και αφου ειναι έγκυρο το Indymedia γιατι δεν έβαλαν οι Ιοι και τά άρθρα που δημοσιεύονταν στην Ιστοσελίδα που προέτρεπαν τούς Τραμπούκους να καταστρέψουν τά ΄Χριστούγεννα τών Μικροαστών΄??
  Αυτά τά ξέχασες Τιραμόλα υποκριτή οτι τάγραφε το Indymedia??
  Η ξέχασες τις προγραφές ανθρώπων???
  Η τον ξυλοδαρμό τού Πανούση επι παραδείγματι που λοιδωρηθηκε απο την συγκεκριμένη ιστοσελίδα??

 48. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/01/2010 16:33:15

  Tiramola ασε την παλιά Διακυβέρνηση .Αυτή έχασε με δεκα μονάδες διαφορά.
  Για την Νέα πάντως ολα καλά έως τώρα έτσι??
  Στην Ελλάδα στις τελευταίες εκλογές προέκυψε η πρωτοτυπία άλλος να εξαγγέλει τά μετεκλογικά μέτρα και άλλος να τά εφαρμόζει..
  Αν στην θεση τού Γιωργάκη ήταν ο Κωστάκης θάχες βάλει ΄φωτιά΄στο πληκτρολόγιο για να καταγγέλεις...

 49. Γιάννης avatar
  Γιάννης 03/01/2010 17:20:22

  Γαμάτο μπράβο Φαήλο για άλλη μια φορά σκόραρες!

 50. by definition anti (back in 1972!) avatar
  by definition anti (back in 1972!) 03/01/2010 17:42:10

  Κανόνες "μουλωχτούς" του κώλου είχε ο Στρατός επί υπουργίας Αβέρωφ, οπότε και υπηρέτησα. Ο μάστορας αυτοκινήτων έφτιαχνε τζάμπα το αμάξι του λοχαγού κι έπαιρνε άγραφη άδεια, ο αλουμινάς του έβαζε κουφώματα με έκπτωση κι εισέπραττε το ίδιο, και τα διδακτορικά Ιστορίας έπαιρναν τον πούλο, αυτά που υπηρέτησαν μετά την παρέλευση του Νόμου περί "τριμηνιτών" και ο νοών νοείτω. Μόνο που όλα αυτά γίνονταν κάπως συγκαλυμμένα, γιατί είχε απομείνει ένα ελάχιστο ίχνος τσίπας. Αυτό από το 1981 και μετά εξαπλώθηκε χωρίς τσίπα σε όλη την ελληνική κοινωνία, όπως λέει η λαϊκή παροιμία "σηκώθηκαν οι μπάμιες κι έδειραν τον μανάβη". Και στην παραζάλη της "αναδιανομής" εγκαταλείφθηκε κάθε προσπάθεια για δημιουργία μοντέρνου ελληνικού κράτους. Χωρίς να τον έχω ψηφίσει, αναγνωρίζω ότι ο Σημίτης (όχι ο εσμός που κομματικά - ναγκαστικά είχε μαζέψει γύρω του) είχε την πρόθεση να το τολμήσει. Αλλά ήταν πια αργά, το κλήμα είχε στραβώσει. Σήμερα με την μεταμοντέρνα μπούρδα αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορούμε να φτιάξουμε κορυφή πυραμίδας και "έλα μωρέ τώρα..." άν μας λείπει η βάση, συμπέρασμα: ας γυρίσουμε στο ΑΕΠ προ δεκαετίας, αν είναι αυτό το κόστος για να βάλουμε ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ παντού. Όχι βερμπαλιστικές φυγές στο μέλλον για να κρύψουμε τη γύμνια του παρόντος και τα λάθη του παρελθόντος...

 51. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 04/01/2010 02:09:12

  Νομίζεις ότι δεν είναι τίποτα σπουδαίο, διότι ακόμη είναι σε νηπιακό στάδιο και δε το χρησιμοποιούν πολλοί! Εχει όμως δύναμη που ενώ τη γνωρίζεις προσπαθείς να την υποβαθμίσεις!
  Αφού δεν είναι τίποτα σπουδαίο γιατί ασχολείσαι μ' αυτό, ποστάρεις εδώ και γνωρίζεις τις συνδέσει του χωριού σου που είναι γύρω στα 800-με 1000 άτομα. Θες να πιστεψω ότι σε χωριό 800 ατόμων δεν υπάρχει σύνδεση adsl? Μάλλον σε πείραξε η απάντηση του αρθρογράφου! ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ, αδερφέ! Αλλό πράγμα τα συμπεράσματα του αρθογράφου, εσένα και εμένα και άλλο πράγμα η αλήθεια και η πραγματικότητα!

  • Johny avatar
   Johny @ Ένας Τυχαίος 04/01/2010 08:27:59

   Αυτό μόνο κράτησες απ' όλη την επιχειρηματολογία μου Τυχαίε;

   (Και για να σου λύσω την απορία, το χωριό μου δεν έχει 1000 κατοίκους. Μακάρι να ήταν έτσι. Απλά η εκεί κάλπη εξυπηρετούσε μια πλειάδα μικρών περιφερειακών οικισμών.)

 52. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 04/01/2010 12:39:01

  Ας το κάνουμε πράξη σιγά-σιγά ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

  Όποιος πραγματικά αγαπάει την Πατρίδα του:

  -δεν τούς δίδει δεκάρα στα φανάρια για λουλούδια ,χαρτομάντιλα κ.λ.π,
  –δεν τους αφήνουμε να μας πλύνουν τα τζάμια (κάποιοι λένε ότι ουρούν μέσα αντί συμπλήρωσης νερού όταν λιγοστεύει),
  -δεν αγοράζει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, από αυτούς διότι όλοι τους φοροκλέπτουν,
  -δεν τούς ενοικιάζει σπίτια (όσοι το κάνουν δεν τους δίδουν αποδείξεις)
  -δεν τούς περιθάλπει κατ΄ουδένα τρόπο (έχουν αποδειχτεί αχάριστοι)
  -δεν τους προσλαμβάνει για δουλειές του σπιτιού του, για τον κήπο ,υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, βαψίματα ,μετακομίσεις κ.λ.π εάν δεν ερευνήσουμε να βρούμε Έλληνα πρώτα.
  -δεν τους προσλαμβάνουμε στις επιχειρήσεις μας εάν δεν ερευνήσουμε και πάλι για Ελληνόπουλα πρώτα.
  -δεν ψωνίζουμε από επιχειρήσεις που απασχολούν αλλοδαπούς εργαζόμενους.
  Αλλιώς να μην παραπονούμεθα ότι τα παιδιά μας η συγγενείς μας είναι άνεργοι.
  ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ
  ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ.
  Ας τούς πάρουν "εκείνοι" στα σπίτια τους να τούς ταΐζουν και να τούς πληρώνουν και προπαντός να ΜΗΝ τούς φορτώνουν σε εμάς.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

 53. manios avatar
  manios 16/01/2010 20:34:59

  Χρόνια Πολλά. Συμφωνώ απόλυτα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.