#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρήσιμος και όχι αρεστόςΕίχαμε την τύχη να ζήσουμε μεγάλες στιγμές με τον Αντώνη. Από τα βάραθρα της πολιτικής και επαγγελματικής λησμονιάς μέχρι τον θρίαμβο της 29ης Νοεμβρίου 2009. Και από την ανάταση του ΟΧΙ στο Μνημόνιο στην κατάθλιψη της συγκυβέρνησης και της δανειακής. Κι από κει πάλι στις μάχες που ακολούθησαν με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να γίνει αυτό που όταν το έλεγα πριν από πολλά χρόνια μου απαντούσαν ... "τι παίρνεις και δεν μας δίνεις": "Ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός"!

Ή μήπως πρέπει να λέμε "ο Σαμαράς στον γολγοθά του μαρτυρίου";

Την απάντηση την ξέρουμε όλοι, φαντάζομαι. Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός μιας ρημαγμένης χώρας και μιας κοινωνίας στα όρια της μαζικής κατάθλιψης. Και θα κληθεί να σώσει αυτήν την χώρα μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρα δύσκολες, όχι μόνο λόγω της διεθνούς συγκυρίας, αλλά κυρίως λόγω της γενικευμένης απαξίωσης και αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος

Θα ανέβει λοιπόν έναν Γολγοθά ο Σαμαράς. Και να μην έχει καμία αμφιβολία ότι αφού σώσει την χώρα και μαζί με αυτήν τους πολύτιμους εαυτούς της διαπλοκής και των εγκαθέτων της στην πολιτική σκηνή, θα στραφούν μετά εναντίον του με το ίδιο μένος του παρελθόντος.  Άλλωστε, όσα διημείφθησαν μετά την Κυριακή των εκλογών προδικάζουν τις μάχες του μέλλοντος.  Ο Βενιζέλος πρέπει να φτιάξει κόμμα για να διασωθεί. θα πρέπει να συνεδριάζει η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ πριν αποφασισθεί η απέλαση ενός Αφγανού. Και ο Αλέξης θα είναι ανεβασμένος στα κάγκελα μαζί με τον Φωτόπουλο και τους άλλους παλαιοπασόκους που μαζεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι ξέρουμε, επίσης,  ότι αυτή δεν θα είναι μια κυβέρνηση "αποκλειστικά" Σαμαρά. Αλλά μια κυβέρνηση συμβιβασμών και συνεννοήσεων. Ωστόσο, όπως έχουμε γράψει ξανά, παρά τις εγγενείς δυσχέρειες,  ο Σαμαράς μπορεί να αναδειχθεί όχι μόνο σε κυρίαρχο του σημερινού παιχνιδιού αλλά και του μέλλοντος. Επειδή ουσιαστικά δεν έχει πολιτικούς αντιπάλους πέρα από τον κακό εαυτό της Νέας Δημοκρατίας.

Αν φύγει μπροστά, αν τολμήσει να κάνει, ή δείξει ότι θέλει και μπορεί να κάνει, αυτά που θα θεμελιώσουν την Ελλάδα του μέλλοντος, αν αποδείξει ότι παραμένει πιστός στο όραμα του για την Ελλάδα του μέλλοντος, τότε δεν έχει τίποτα και κανέναν να φοβάται.

Ο Σαμαράς δεν θα είναι  πρωθυπουργός των συμβιβασμών και των παρασκηνίων.

Ο Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, των εξαθλιωμένων οικογενειών, της αγοράς που στενάζει, των νέων ανθρώπων που δεν βλέπουν καμία προοπτική. Γι αυτούς πρέπει να βρει λύσεις. Σε αυτούς πρέπει να δώσει απαντήσεις. Και να είναι σίγουρος ότι αν ο λαός δει ότι ο Σαμαράς νοιάζεται να ενεργεί για το καλό του τόπου, θα ανταποκριθεί και θα βάλει πλάτη. Γιατί αυτός ο περήφανος λαός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι θα δώσει κι από το υστέρημα της ψυχής του αν ο ηγέτης του σπάσει ταμπού και κατεστημένες νοοτροπίες, αν τα βάλει με διαπλεκόμενα και συντεχνιακά συμφέροντα. Αν τολμήσει εκεί που δεν τόλμησε κανένας.

«Πρωθυπουργός Σαμαράς» σημαίνει καταρχήν "επαναδιαπραγμάτευση τού Μνημονίου"

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με κατεύθυνση την μείωση των φόρων, την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας  είναι ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης που όλοι ελπίζουμε πως θα σχηματιστεί σε λίγες ώρες.  Προς την κατεύθυνση αυτή απαιτείται καταρχήν μια ισχυρή και ικανή διαπραγματευτική ομάδα. Στις αρμόδιες θέσεις υπουργών, υφυπουργών και τεχνοκρατών δεν πρέπει να τοποθετηθούν προϊόντα κομματικών και πολιτικών συμβιβασμών. Αλλά οι καλύτεροι δυνατόν.

Στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης είναι βέβαιο ότι ο Σαμαράς θα επιδιώξει την ελάφρυνση των μέτρων και κυρίως των φόρων, την αναζωογόνηση της αγοράς και της οικονομίας με την απελευθέρωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την πληρωμή των καθυστερημένων οφειλών του δημοσίου της σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τον διακανονισμό των φορολογικών υποχρεώσεων σε δόσεις που δεν θα ξεπερνά το 25% των εσόδων για όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων και των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους φυσικά πρόσωπακαι ασφαλιστικά ταμεία, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας και την χορήγηση έκτακτου επιδόματος ανεργίας και για μη μισθωτούς.

Ανάταση της Κοινωνίας και του Έθνους

Εξίσου επιτακτικά με τα προηγούμενα είναι και τα επόμενα:

- Να κυβερνήσει διά του παραδείγματος. Στην κυβέρνηση Σαμαρά σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη ΝΔ δεν έχουν καμία θέση οι πρακτικές του παρελθόντος. Τέρμα τα ρουσφέτια, το βόλεμα των ημετέρων και τα σινιέ κουστούμια με τις αμαξάρες των υπουργών. Ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα χωρίς παρατρεχάμενους. Δουλειά και μόνον δουλειά.

- Πάταξη της γραφειοκρατίας. Το έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Το ΠΑΣΟΚ δεν μείωσε την δημόσια σπατάλη για να μην πειράξει την κομματική πελατεία του. Έτσι έβαλε τον λαό να πληρώσει την κρίση με την βαριά φορολόγηση. Ο Σαμαράς πρέπει να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Να ξηλώσει το σπάταλο κράτος αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος.

- Καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

- Ικανοποίηση της λαϊκής απαίτησης για δικαιοσύνη, με την άμεση ψήφιση του “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο.

- Ανακήρυξη της ΑΟΖ και με αφορμή αυτή κτίσιμο της νέας θέσης της Ελλάδος στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον.

- Ενίσχυση της Άμυνας και του ηθικού των ενστόλων παιδιών του Έθνους

- Διεθνής εκστρατεία για την αποκατάσταση του κύρους, της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας της χώρας.

- Έναεπενδυτικό σοκγια την επανεκκίνηση της οικονομία, αφενός με την  μείωση των φόρων και αφετέρου με σειρά μέτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

- Ειδικό σχέδιο δράσης για την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας, που θα συνδράμει παράλληλα  τον Τουρισμό και την Παιδεία.

- Συνταγματική αναθεώρηση, θεσμοποίηση του ασυμβίβαστου βουλευτού - υπουργού και όλα αυτά που έχουμε αναλύσει επανειλημμένως εδώ ως το θεσμικό πλαίσιο της Νέας Μεταπολίτευσης

- Εκ βάθρων ανασυγκρότηση και ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας. Αναγκαστικά σε κάποια φάση πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για ένα νέο πολιτικό φορέα της Κεντροδεξιάς, επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε η ΝΔ για ...ολική επαναφορά, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.

Με λίγα λόγια θεωρούμε ότι ο Σαμαράς πρέπει να κυβερνήσει σαν να επρόκειτο για μια αμιγώς κυβέρνηση Σαμαρά. Αφού δηλαδή σωθεί σε πρώτη φάση η χώρα και η οικονομία, να φύγει μπροστά και να δείξει ποιό είναι το όραμά του, ποια Ελλάδα ονειρεύεται. Χωρίς να υπολογίζει εκείνους που θα επικαλούνται το κομματικό κόστος. Να συγκρουσθεί αμείλικτα με το παλιό και να δείξει πως οραματίζεται το νέο.Να πολιτευθεί αποκλειστικά με οδηγό του το όραμα για την εγκαθίδρυση μιας Νέας Μεταπολίτευσης, όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος εξαντλητικά στην ομιλίες του. Να δείξει τι θα πει χρήσιμος πρωθυπουργός στο έθνος και το λαό και όχι αρεστός. Στο τέλος να είναι σίγουρος ότι οι πολίτες θα τον ακολουθήσουν. Στην αντίθετη περίπτωση θα χαθούμε όλοι μαζί.

 Πάνος Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 20/06/2012 07:20:44

  Γένοιτο...

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ tak 20/06/2012 11:24:43

   αρχή άνδρα δείκνυσι...

 2. GO avatar
  GO 20/06/2012 08:03:49

  Μέσα σ' όλα τα παραπάνω, που αφορούν την ουσία της πολιτικής και που είναι ορθότατα, θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και το ζήτημα της επικονωνίας το οποίο πάσχει καταφανώς.
  Η εκπροσώπηση και η επικοινωνιακή πολιτική της Ν.Δ χρειάζονται επικαιροποίηση κατεπειγόντως.
  Μοντέρνες, αλλά οπωσδήποτε πολιτικές, φυσιογνωμίες και βομβαρδισμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  Είναι απαραίτητο η εφαρμογή των πολιτικών Σαμαρά -εγώ λέω και Ν.Δ- να επικοινωνείται με σύγχρονους όρους τόσο στους συνήθως απολιτίκ νέους, ώστε να μπουν και πάλι στο πολιτικό-κομματικό παιχνίδι, όσο και στις υπόλοιπες παραγωγικές ηλικίες, ώστε να επανεμπιστευτούν την πολιτική και τους πολιτικούς και να ξαναψηφίσουν Ν.Δ.
  Ο Σαμαράς, εφόσον πετύχει, θα έχει την ιστορική ευκαιρία να νικήσει διαδοχικές εκλογές, με ποσοστά της δεύτερης εκλογής πολύ μεγαλύτερα αυτών της πρώτης.

 3. perastikos avatar
  perastikos 20/06/2012 08:37:04

  Μεγαλε το πρωτο και οχι απο τα τελευταία στην λίστα των προτεραιοτητων θα επρεπε να ειναι αυτο που λες “επενδυτικό σοκ” για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αν δεν γινει αυτό πρωτα, ολα τα υπολοιπα θα ειναι ανεφικτα αφου το κρατος θα καταρρευσει σαν τραπουλοχαρτο... Προσγειωθείτε στην πραγματικοτητα και αφηστε τις ιδεατες προθεσεις που ουτως η αλλως τις ακούμε διαχρονικα απο όλους.

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 20/06/2012 08:53:14

  Να το πούμε απλά, ο Αντώνης πρέπει να το παίξει λίγο τρελίτσα και να κάνει αυτά που ξέρει ότι πρέπει και θέλει να κάνει, ακόμα κι αν υπάρχει κάποια γκρίνια από τους κυβερνητικούς εταίρους. Κακά τα ψέματα, αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση χαρακωμάτων και είναι σημαντικό ποιοι θα βγουν με μετάλλια ανδρείας στο στήθος και ποιοι με στρατοδικεία στην πλάτη. Ήδη η σχεδόν ιδεοληπτική άρνηση ανάληψης ευθυνών από τους δύο πόλους του συστήματος της διαπλοκής, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έχει τροχιοδρομήσει την σταδιακή απαξίωσή τους, οι πρώτοι θα θυμίσουν στον κόσμο τον κακό τους αντιαναπτυξιακό και αντεθνικό εαυτό και οι δεύτεροι θα υποβιβαστούν σε μια καρικατούρα του ΛΑΟΣ (το οποίο βέβαια ήταν ήδη καρικατούρα, οπότε καρικατούρα στο τετράγωνο, χα).

 5. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 20/06/2012 08:59:51

  Ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή! Άμεση εφαρμογή από αυτήν την κυβέρνηση. Να δοθεί στη κοινωνία το σήμα ότι κάτι αλλάζει, ότι αυτά που υποσχεθήκαμε τα εφαρμόζουμε στην πράξη.

 6. voter avatar
  voter 20/06/2012 09:47:07

  Ειναι πολύ σωστά τα όσα αναφέρετε στην ανάρτηση αγαπητέ Πανο Ζ. αλλά κάθε φορά που διαβάζω τέτοιου τύπου πυκνές και ολομέτωπες τοποθετήσεις για τα απαραίτητα να γίνουν , σκέφτομαι οτι είναι σαν να πηγαίνει στον γιατρό ένας παχύσαρκος μεσήλικας ,καπνιστής και υπάλληλος γραφείου , κι ο γιατρός αρχίζει να λεει : Διαιτα 1200 θερμίδων , διακοπή καπνισματος , γυμναστήριο κάθε μέρα , κολυμβητήριο τα σαββατοκύριακα , με τα πόδια στην δουλειά κλπ πολύ σωστά και επιστημονικά .

 7. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 20/06/2012 09:50:13

  Έχει μαζέψει τόση βρώμα το δωμάτιο που λέγεται Ελλάδα που αρκεί κάποιος να θέλει να καθαρίσει και να κάνει τα αυτοννόητα για να φανεί το έργο του. Δεν χρειάζεται μεγάλη έμπνευση και θεία φώτιση παρά θέληση και αποφασιστικότητα. Άφθονο νερό και μια σκούπα και .... άϊντε κοπρίτες. Γι 'αυτό αγαπητοί συν-σχολιαστές θα σας πώ ότι δεν πρόκειται άχνα να βγάλω υποδεικνύοντας ή σχολιάζοντας τις επιλογές του Σαμαρά. Είναι ο αρχηγός της Δεξιάς, έχει καθαρό προηγούμενο, τον αντιμετωπίζω με καλή προαίρεση, περιμένω να καθαρίσει γιατί ασφυκτειώ.

  • GO avatar
   GO @ Δεξιόχειρας 20/06/2012 10:20:10

   Γειά σου δεξί εξτρέμ, με τη διακριτικότητά σου. Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ο Αρχηγός της Δεξιάς. Είναι κάτι ευρύτερο, είναι ο Πρόεδρος της Ν.Δ αλλά και κάτι ευρύτατο, είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ GO 20/06/2012 10:53:35

    Σε χαιρετώ με τη σειρά μου GO.
    Γι 'αυτό χρειάζονται και οι μετριοπαθείς φωνές: για να υπερθεματίζουν εύστοχα και εποικοδομητικά.

 8. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 20/06/2012 10:14:04

  ειμαι πολυ περιεργος να δω πως θα καταφερει να κανει αυτο το δυσκινητο δυσλειτουργικο κρατος πως θα λειτουργησουν οι φοροεισπρακτικοι μηχανισμοι θα επιταχυνθει η λειτουργια υπηρεσιων που εχουν σχεση με επενδυσεις κλπ;

 9. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/06/2012 10:35:52

  Σέ αὐτά τά πολύ σωστά καί ἀναγκαῖα πού ἀναφέρεις Πάνο ὃτι πρέπει νά γίνουν καί πού μακάρι νά μπορέσει ἡ νέα κυβέρνηση νά ὑλοποιήσει,τί θά γίνει μέ ἐμᾶς τούς Ἓλληνες,πού δέν θέλουμε χρήσιμο Πρωθυπουργό-ὃπως πάλι πολύ σωστά ἀναφέρεις ὃτι χρειάζεται-ἀλλά ἀρεστό;Καί ὂχι ἀπλά ἀρεστό,ἀλλά τοῦ ''χεριοῦ μας'';
  Τί θά γίνει πού οἱ ἀντιπάλων ἰδεολογιῶν ἂνθρωποι θά βλέπουν μέν τό σωστό,ἀλλά ἐπειδή τό κόμμα καί τά σάπια καί νοθευμένα ἰδεολογικά ρεύματα θά κηρύττουν ἂλλα,καί δέν θά ἀποδέχονται τήν ἀλήθεια καί τό ἀναγκαῖο πού πρέπει νά γίνει;Σέ πρακτική βάση λοιπόν εἶναι πολύ δύσκολο νά γίνει ἀμέσως χρήσιμος Πρωθυπουργός ὁ Ἀντώνης Σαμαρᾶς...Ὃμως,αὐτό δέν σημαίνει ὃτι δέν πρέπει νά προσπαθήσει,νά ἀγωνιστεῖ γιά τίς ἰδέες του κι ἐμεῖς μέ ὃλες μας τίς δυνάμεις νά συνδράμουμε καί νά μήν ἀρχίζουμε τίς γκρίνιες μέ τό παραμικρό...,ἐμεῖς πού τόν ψηφίσαμε πρῶτα.Αὐτή πιστεύω εἶναι ἡ μεγάλη βοήθεια πού μποροῦμε νά τοῦ προσφέρουμε στό ἒργο του,νά γίνουμε δηλαδή κι ἐμεῖς χρήσιμοι σ' αὐτόν κι ὂχι μόνο ἐκεῖνος σ' ἐμᾶς...

 10. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 20/06/2012 10:41:28

  Ας όψονται αυτοί που κουτσούρεψαν την αυτοδυναμία της ΝΔ, του Σαμαρά. (Καμμένος, Μάνος). Το έκαναν γιατί αυτή η ΝΔ είναι του Σαμαρά, που ποτέ δεν τους άρεσε που τους κάθησε στο στομάχι. Σήμερα θα μπορούσε η ΝΔ, να έχει αυτοδυναμία, με τα χέρια λυμμένα του Σαμαρά να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Δεν πειράζει όμως, έστω και έτσι σήμερα παρόλο που θα έχει δυσκολίες στην εφαρμογή του προγράμματός του, αρκεί που βρίσκεται στο τιμόνι και δεν θα επιτρέψει να γίνονται πράγματα αντίθετα με το εθνικό συμφέρον. Ευχόμαστε να πάει καλά αυτή η κυβέρνηση, έχουμε προσδοκίες και μπορεί να τα καταφέρει, διασφαλίζοντας κατ΄αρχήν την ακλόνητη θέση μας εντός ΕΕ και Ευρώ και στη συνέχεια την ανόρθωση της κοινωνίας και της οικονομίας, καθώς και την ασφάλεια του πολίτη.

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ Απλή σκέψη 20/06/2012 11:00:40

   Με αφορμή το σχόλιο σας θα ήθελα να επισημάνω το εξής.
   Η διαφορά της μεταπολίτευσης από την νέα μεταπολίτευση που μόλις ξεκίνησε είναι ότι τα ετερόκλητα στοιχεία της πολιτικής που κυβερνά πλέον δεν βρίσκονται κάτω από την ομπρέλλα ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος π.χ κεντροδεξιά Ν.Δ αλλά συνεργάζονται πάνω σε καθαρές θέσεις εκπροσωπημένα από διακριτά κόμματα π.χ συνεργασία Ν.Δ (δεξιά) - ΠΑΣΟΚ (κέντρο) - ΔΗΜΑΡ (σοσιαλδημοκρατία). Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο γιατί πλέον οι θέσεις θα είναι υπεύθυνες και δεν θα κρύβονται πίσω από προφάσεις και υπόγειες διαδρομές.

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Δεξιόχειρας 20/06/2012 11:38:32

    Ελπίζουμε ότι η σύνθεση των πολιτικών επιλογών, θα είναι εφικτή και εποικοδομητική.
    Αυτό που σίγουρα θα γίνει για να επιτευχθεί αυτή η σύνθεση, θα είναι η μετατόπιση όλων προς πιο κεντρώες πολιτικές, πιο ορθολογικές, πιο υπεύθυνες.
    Όλα αυτά δεν είναι κακά, αρκεί κανείς να μην διανοηθεί να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια. Τότε θα έχει επιτυχία η κυβέρνηση, αν όμως αρχίσουμε με τις προσωπικές, κομματικές πρακτικές δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε.

 11. Pikis avatar
  Pikis 20/06/2012 10:53:12

  Δεν αμφιβάλω για τις προθέσεις του Σαμαρά ούτε αμφέβαλα για αυτές του Κώστα Καραμανλή ή του ΓΑΠ. Πρόκειται για καλοζωϊσμένους και εύπορους που δεν τους ενδιαφέρει η μάσα και η αρπαχτή. Το πρόβλημα είναι πάντα η σαβούρα που κυκλοφορεί στα στελέχη των κομμάτων (ή της οικογένειας...). Αρκεί ένας ηλίθιος για να ακυρώσει το έργο 100 ικανών.
  Ο Σαμαράς δείχνει σημάδια θέλησης και γνησιότητα. Αρκεί να βρει μερικούς όμοιους του να τον στελεχώσουν.

  • Gagaros avatar
   Gagaros @ Pikis 22/06/2012 10:20:41

   Τον Δημήτρη Σταμάτη τι τον θέλει;

 12. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/06/2012 11:51:13

  "Καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης" πώς ακριβώς περιμένουμε να γίνει; Με τα βέτο που σίγουρα θα θέσουν το ΠΑΣΟΚ και το ΔΗ.ΑΡΙ στην αλλαγή του λαθρονόμου Ραγκούση και στην αυστηροποίηση της κατασταλτικής αντιμετώπισης των λάθρο από την αστυνομία;

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ Αυριανιστής 20/06/2012 11:54:44

   Το θέμα των μεταναστών θα λυθεί με τη συνδρομή των ξένων και θα θεωρηθεί - δικαίως - έργο Σαμαρά.

 13. Nikitas avatar
  Nikitas 20/06/2012 12:14:32

  Κανείς δε διαφωνεί με όσα αναφέρονται ότι πρέπει να γίνουν στο άρθρο αλλά μήπως περιμένουμε πάρα πολλά και απογοητευτούμε; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του Σαμαρά, όπως φαντάζομαι δεν υπήρχε ούτε για τις προθέσεις του Καραμανλή που, ας μην ξεχνάμε, σε αντίθεση με τον Σαμαρά είχε δύο κυβερνήσεις αυτοδυναμίας. Ο Σαμαράς αναγκαστικά θα είναι πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας που περιλαμβάνει το "βαθύ" και απαράλλαχτο ΠΑΣΟΚ.

  Όταν λοιπόν ζητάμε από τον Σαμαρά την "πάταξη της γραφειοκρατίας" κλπ, προσωπικά τα ακούω περισσότερο ως ευχολόγια παρά ως κάτι που μπορεί να γίνει πρακτικά και ειδικά μέσα σε λίγο χρόνο από μια κυβέρνηση συνεργασίας.

  Τέλος πάντων, εδώ θα είμαστε, θα σώσω το άρθρο για να δω τι απ' όλα αυτά θα γίνουν στα επόμενα 1-2 χρόνια. Το ίδιο συνιστώ να κάνει και ο αρθρογράφος.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Nikitas 21/06/2012 11:45:13

   Το βαθύ ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει πια αλλού, και ο Κουβέλης δεν είναι Τσίπρας! Ίσως αυτό να είναι μια καλή ευκαιρία για προσπάθεια συνεννόησης των τριών αρχηγών στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους, και η μοναδική ενδεχομένως δυνατότητα να εφαρμοσθούν μεταρρυθμίσεις χωρίς σκληρή εσωτερική αντίδραση. Άλλο να αντιτίθεται η αντιπολίτευση, και άλλο να τα στυλώνουν τα "σπλάχνα" του κάθε κυβερνητικού εταίρου!

 14. andreas avatar
  andreas 20/06/2012 12:27:55

  ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΤΕΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 40+
  ΔΕΝ ΘΑ ΒΜΠΟΡΕΣΕΙ ΗΝΔ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΗ ΧΩΡΙΣ ΡΙΖΙΚΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ andreas 20/06/2012 13:23:29

   Ο αρχηγός σου περιμένει, δεν άκουσες τι είπε στο Ρόιτερς; περιμένει να εκμεταλλευτεί την οργή του κόσμου...όσο αμετανόητος, επικίνδυνος, φιλόδοξος και τυχοδιώκτης και αν είναι...περιμένει. Δεν κάνεις κι εσύ το ίδιο; θα σου κάνει καλό.

   • Giorgos avatar
    Giorgos @ GreekInLux 21/06/2012 15:53:19

    ενω εσεις που εκμεταλευτηκατε τον φοβο ειστε καλύτεροι? για εξηγησε μου ποιος ειναι ο μηχανισμος εξοδου απο το ευρώ? η πιθανότητα να ξέρεις (αφού εισαι ψηφοφορος της ΝΔ δηλαδή το 30% απόφοιτοι δημοτικού και φαντασου τι ειναι οι υπόλοιποι, αλήθεια πως έμαθες να χειρίζεσαι υπολογιστή!?!) είναι απειροελάχιστη. Εκτος αν νομίζεις οτι μιλάνε το πρωι στο τηλέφωνο και το βραδάκι αφού τα συμφωνήσουν μας το ανακοινώνουν. Για να βγάλεις νοικάρη απο το σπιτι σου που δεν πληρώνει μπορεί να σου πάρει 16 μήνες, και μιλάμε για κράτη εεε? εκτος αυτού καθε χωρα μπορεί να ασκησει βετο. οποιοσδήποτε ακομη και η ελλάδα, δηλαδή αν δεν θέλουμε δεν βγαίνουμε :) και τοτε πρεπει να αλλαξει το ευρωσυνταγμα τρομαρα τους, και αν καποιος ασκησει βετο μαντεψε :)

    λαικισμος σημαινει να αναγαγεις ενα προβλημα σε μια υπεραπλουστευμενη μορφή πχ η θεσσαλονικη εχει προβλημα ανεργιας γιατι φταιει το αθηνοκεντρικο κρατος κτλ κτλ. ετσι κερδιζεις ψηφοφορους αποδεδειγμενα και ο χιτλερ το εφαρμοσε με μεγαλη επιτυχια, αλλα το επιπεδο τους ειναι τραγικο. Ο ποιος λαικιστης πρωθυπουργος που περασε απο την χωρα ο Αντωνακης, και οπως ειχε πει καποιος, με τον ιδιο τροπο που κανει αντιπολιτευση καποιος με τον ιδιο κυβερναει. Περαστικα σας.

  • Πάνος Χατζηκωνσταντίνου avatar
   Πάνος Χατζηκωνσταντίνου @ andreas 20/06/2012 16:21:42

   Και γιατί μόνο 40+; Γιατί όχι 60% η και 100%; Φίλε μου, πας να μας τρελάνεις τώρα;
   Αν έχεις ακούσει το πολύ σοφό και αυταπόδεικτο απόφθεγμα του Αβραάμ Λίνκολν, που λέει: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό», θα καταλάβεις ότι ζεις στα σύννεφα. Ο Τσίπρας (και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ) ήταν μια μεγάλη και γυαλιστερή «Φούσκα» που ήδη έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει. Ξεγέλασε όσους ξεγέλασε (όχι όλους ευτυχώς) αλλά τώρα πια τον πήραμε χαμπάρι. Η παντελής έλλειψη υπευθυνότητας που επέδειξε με την άρνησή του να αναλάβει τις (ανύπαρκτες, έστω) ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας, απέδειξε καθαρά, σε όσους δεν τον είχαν καταλάβει από την αρχή, το μέγεθος της «μπλόφας» του «φαινόμενου» Τσίπρας! Να δεχθεί την εντολή, να την κάνει ΤΙ; Να γίνει Κυβέρνηση, ή συμπολίτευση; Μα τότε, από την πρώτη στιγμή θα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και τις υποσχέσεις του! Και να οδηγήσει αυτομάτως τη χώρα (όπως ίδιος πολύ καλά ξέρει και αντιλαμβανόμαστε όλοι) εκτός Ευρώπης, Ευρώ και χρηματοδότησης; Να αναγκαστεί, αυτός ο άτεγκτος υπερασπιστής των δικαιωμάτων του λαού(!), από την πρώτη μέρα να κάνει στάση πληρωμών των μισθών και των συντάξεων; Και όλα αυτά μέχρι να παραδεχθεί ή ότι ήταν άσχετος και δεν ήξερε τι έλεγε ή ότι έλεγε ψέματα και παραπλανούσε τον λαό ξεδιάντροπα και συνειδητά και να αναγκαστεί να αλλάξει πορεία κατά 180 μοίρες; Σιγά λοιπόν μη δεχθεί την «εντολή» και να διακινδυνεύσει το δημόσιο «ξεβράκωμα». Βέβαια, κι αυτή η άρνηση, ξαβράκωμα είναι για όσους καταλαβαίνουν, αλλά έγινε με πιο ήπιους τόνους και με τους δικούς του όρους. Του δίνεται η ευκαιρία να σώσει τα προσχήματα και να ψάξει για δικαιολογίες. Δυστυχώς γι αυτόν όμως, όλο και περισσότερος κόσμος τον παίρνει χαμπάρι και η φούσκα ξεφουσκώνει μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον που θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από αυτόν. Αν δε η Κυβέρνηση δείξει επί τέλους κάποια πυγμή και αντιμετωπίσει τους «λεγεωνάριους» του ΣΥΡΙΖΑ όπως τους αρμόζει και όπως θα γίνονταν σε κάθε πολιτισμένη χώρα και τους κόψει τον τσαμπουκά, απαλείφοντας έτσι και το τελευταίο «ατού» στα χέρια του Τσίπρα, στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βία θα πάρει πάνω από το 10% που του αναλογεί και του αρμόζει!
   Πάνος Χατζηκωνσταντίνου

 15. Dark Blue avatar
  Dark Blue 20/06/2012 12:28:05

  Αντώνης Σαμαράς. Ο 14ος πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

  Ο αρχηγός που γράφει την νέα Ιστορία της παράταξης.

  Μετά από τους ενθουσιασμούς και τα πανηγύρια, καλό θα ήταν να γραφτούν κάποια πράγματα τα οποία είναι πλέον Ιστορικά,
  αφενός για την παράταξης και αφετέρου για την Ελλάδα.

  1. Ο Σαμαράς είναι αυτός που σταμάτησε την αριστερά.
  Είναι αυτός που έκοψε την πορεία της αριστεράς στην εξουσία.

  2. Ο Αντώνης Σαμαράς μέχρι τώρα δεν έχασε καμία αναμέτρηση....καμία.

  Βαλλόταν από παντού.... μέσα από το κόμμα, έξω από αυτό... μέσα στην χώρα έξω από αυτήν.... από όλα τα ΜΜΕ και έχοντας απέναντι του, στην πρώτη αναμέτρηση πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς, και στην δεύτερη... τέσσερα κόμματα, που πάλευαν λυσσαλέα τον ίδιο προσωπικά.
  Και όμως κατάφερε να κερδίσει και της δυο φορές.

  29-9-2009
  Κέρδισε τις εσωκομματικές από τον πρώτο γύρο....

  6-5-2012
  Εθνικές εκλογές.
  Αν και έφερε χαμηλό ποσοστό εντούτοις η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη, έχοντας απέναντι της πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς παράταξης τα οποια συγκέντρωσαν όλα μαζί 28%

  17-6-2012
  Κερδίζει της Εθνικές εκλογές και γίνεται Πρωθυπουργός, έχοντας αυτήν
  την φορά τέσσερα κόμματα του κεντροδεξιού χώρου,
  όπου συγκεντρώνουν ολοι μαζί το 20%.
  Και όμως κατορθώνει και οδηγεί την Νέα Δημοκρατία
  στην νίκη με 30%

  Και κάτι για την Ιστορία.
  Όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, (με εξαίρεση τον Εθνάρχη Κωστ/νο Καραμανλή=1974 μεταπολίτευση= ) ποτέ δεν κατόρθωσαν να γίνουν Πρωθυπουργοί με την πρώτη αναμέτρηση.
  Είχαν προηγηθεί μια, ακόμα και δυο ήττες μέχρι να γίνουν Πρωθυπουργοί, και κάποιοι δεν έγιναν ποτέ.
  Dark Blue

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ Dark Blue 20/06/2012 13:05:52

   Μηδένα προ του τέλους μακάριζε....

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ Dark Blue 21/06/2012 16:08:07

   εννοεις γραφει την τελευταια σελιδα της ιστοριας της μεταπολιτευσης

 16. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 20/06/2012 12:42:11

  Η τελευταία ευκαιρία για την πατρίδα.
  Καθε εκπτωση από τις εξαγγελίες είναι προδοσία για όσους τον εμπιστευτήκαμε (έστω και με κρύα καρδιά λόγω Ντόρας) και τον ψηφίσαμε…
  Η διάψευση των ελπίδων και αυτή την φορά θα φέρει αίμα στην χώρα.
  Πρέπει να προχωρήσει αταλάντευτα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες πιά !
  Η πρώτη ένδειξη θα είναι τα ονόματα και ο αριθμός των υπουργών.
  Περιμένουμε με κομμένη την ανάσα…
  Aς προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κι εμείς όμως, να δουμε κάπως αλλοιώς τον ρόλο μας μέσα στην κοινωνία, χωρίς αυθαίρετα, φακελλάκια, μίζες, λαδώματα, ρουσφέτια, χωρίς μαγκιές και λαμογιές, γιατί αλλοιώς δεν γίνεται τίποτα...

 17. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/06/2012 12:53:58

  Σε τρία στοιχεία θα κριθούν τα πάντα:Πρώτον στο βαθμό διαπραγμάτευσης του καταστροφικού παπανδρεϊκού μνημονίου(με ανακούφιση των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων),δεύτερον με ποια πρόσωπα θα γίνει η διαπραγμάτευση και τρίτον στη τιμωρία των ενόχων αυτής της εθνικής καταστροφής.Ο χρόνος είναι σύντομος,οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει.Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ Komis Montechristo 21/06/2012 16:08:33

   αφου ηταν καταστροφικο γιατι το ψηφισατε?

   • Giorgos avatar
    Giorgos @ Giorgos 21/06/2012 16:09:31

    η ακομη καλυτερα γιατι δεν το καταργειται μονομερως? μνημονιο ειναι οχι συμβολαιο η διαφορα ειναι η μερα με τη νυχτα και φυσικα δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλαω ετσι :)

    • Giorgos avatar
     Giorgos @ Giorgos 21/06/2012 16:10:27

     η διορθωνεις το λαθος η δεν το διορθωνεις, αμα ο ΓΑΠ ηταν καταστροφικος γιατι συνεχισατε την πολιτικη του?

 18. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 20/06/2012 13:07:47

  Ο νέος πρωθυπουργός πριν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς θα πρέπει πρώτα να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, στο Λονδίνο και στο Παρίσι για να εξασφαλίσει, αν μπορεί, τις απαραίτητες συμμαχίες. Πρέπει να βάλει και άλλα όπλα στη φαρέτρα του. (Ξέρω, πολύ θα πουν ότι θα υποβάλλει τα σέβη του στην υπερδύναμη και άλλα ηχηρά παρόμοια. Αλλά αυτός είναι ο υπάρχον συσχετισμός δυνάμεων.)
  Στο εσωτερικό πρέπει να διθούν εκείνοι οι συμβολισμοί προς την κοινωνία ώστε να εμπεδωθεί η αίσθηση της ρήξης με το παρελθόν (όχι Ράπανοι κλπ) και αίσθημα δικαιοσύνης (αλήθεια οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου περιφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα, έτσι;)

 19. johnny avatar
  johnny 20/06/2012 13:41:59

  Σημασια εχει σε ποιους θα ειναι χρησιμος,γιατι αρεστος καταλαβαινουμε σε ποιους ειναι.

 20. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/06/2012 14:11:17

  Nα συμφωνήσω κι εγώ με τον perastiko πιο πάνω. Το πρώτο που χρειάζεται η χώρα είναι ένα επενδυτικό σόκ. Μέσα από αυτό θα διευκολυνθε'ι και η αντιμετώπιση όλων των υπολοίπων προβλημάτων. Και η επαναδιαπραγμάτευση και η καταπολέμηση της ανεργίας και η προστασία των πλέον αδύνατων και... και... και...

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ firiki2010 20/06/2012 16:14:14

   Για τις επενδύσεις το πρώτο που απαιτείται είναι αίσθημα ασφάλειας. Ακολουθούν τα θέματα της γραφειοκρατίας και της φορολογίας Το θέμα του κόστους των υπαλλήλων έπεται αλλά κι αυτό είναι κάτι που στην κατάσταση που βρισκόμαστε "παίζει". Μέσα σε μια οικονομία που θα πάρει μετά από 3-4 χρόνια ύφεσης επί τέλους μπρος πολύ γρήγορα θα υπάρξουν οι συνθήκες για αύξηση των αμοιβών.

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ firiki2010 21/06/2012 16:17:17

   τις ριχνουν με τα αεροπλανα σε πακετα με μικρα αλεξιπτωτα. Αμα οι υπερδημοσιοι υπαλληλοι που μας κυβερνανε ξερανε πως να φερουν αναπτυξη θα το καναν για παρτη τους με δικες τους επιχειρησεις και δεν θα κοιτουσαν να μπουν στο δημοσιο ως υπουργοι βουλευτες και πρωθυπουργοι.

 21. Πάνος Χατζηκωνσταντίνου avatar
  Πάνος Χατζηκωνσταντίνου 20/06/2012 15:00:13

  «Όλα καλά και όμορφα αλλά ξεκινάς (πιστεύω) από λάθος βάση. Λες κάπου.

  «Με λίγα λόγια θεωρούμε ότι ο Σαμαράς πρέπει να κυβερνήσει σαν να επρόκειτο για μια αμιγώς κυβέρνηση Σαμαρά. ... Χωρίς να υπολογίζει εκείνους που θα επικαλούνται το κομματικό κόστος. ... Να δείξει τι θα πει χρήσιμος πρωθυπουργός στο έθνος και το λαό και όχι αρεστός. Στο τέλος να είναι σίγουρος ότι οι πολίτες θα τον ακολουθήσουν»!

  Μα αλήθεια, τα πιστεύεις όλα αυτά; Δεν το αμφισβητώ, πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή «έκθεση ιδεών», που δυστυχώς όμως απέχει παρασάγγας από την ελληνική πραγματικότητα.

  «..σαν να επρόκειτο ..»! Μα ΔΕΝ πρόκειται καλέ μου φίλε. Η Κυβέρνηση, εκ των πραγμάτων, θα αποτελείται από μία παραπαίουσα ΝΔ, από ένα υπό (τι υπό δηλαδή!) διάλυση ΠΑΣΟΚ και μία (είτε το θέλει είτε όχι) αριστερή «ΔΗ.ΑΡ.».

  Η ΝΔ δεν θα μπορεί να πάρει τα «αντιλαϊκά» μέτρα που απαιτούνται, λόγω του φόβου της απώλειας και άλλων ψήφων από αυτούς που «ευκαιριακά» συνασπίστηκαν υπό τον μανδύα της για να αποτρέψουν την κατάληψη της εξουσίας από τον Τσίπρα. «Στο τέλος να είναι σίγουρος ότι οι πολίτες θα τον ακολουθήσουν», τελειώνεις! Να μη τρελαθούμε κι όλα! Μιλάς για την σημερινή Ελλάδα ή για μια κάποια φανταστική «Ντρίιμ Λαντ»;

  Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλέον. Αν θέλει να ανακάμψει λίγο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το παίξει «φιλολαϊκό» κόμμα που υπόσχεται και επιβάλει (ή τουλάχιστον προσπαθεί να επιβάλει) ότι είναι αρεστό (έστω και τελείως λάθος) στον πολίτη.

  Τέλος η ΔΗ.ΑΡ, όντας εξ ορισμού ένα αριστερό κόμμα, που αν θέλει να επιζήσει από τον ασφυκτικό κλοιό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, δεν είναι δυνατόν να αποδέχεται την εφαρμογή «αντιλαϊκών» πολιτικών! Υπ' αυτές τις συνθήκες, πώς είναι δυνατόν ο Σαμαράς (όχι και ο πιο «αντιλαϊκιστής» πολιτικός της Ελλάδας) να καταφέρει να κυβερνήσει όπως εσύ προτείνεις και αναμφισβήτητα, όπως όλοι μας θα θέλαμε; Είναι και αυτός αλλά και εμείς «χαμένοι από χέρι»!

  Ας ελπίσουμε ότι εσύ έχεις δίκαιο κι εγώ είμαι απλά ένας πεσιμιστής, που τα βλέπω όλα στραβά!

  Πάνος Χατζηκωνσταντίνου
  Υ.Γ.: Και κάτι που σου ξέφυγε, εκ παραδρομής φαντάζομαι. Αυτό που πρέπει να γίνει πριν απ' όλα τα άλλα, είναι να αποκατασταθεί (επιτέλους) ξανά η έννομη τάξη στην Ελλάδα. Πρέπει να κατασταλεί, με όποια σκληρά μέτρα κριθούν αναγκαία (όρα αντίδραση Κάμερον αλλά και των Αγγλικών αρχών, πολιτικών, (αντιπολιτευόμενων) κομμάτων και πολιτών, στις πρόσφατες «ταραχές» του Λονδίνου που πατάχτηκαν μέσα σε μια μέρα), κάθε προσπάθεια διάλυσης του κράτους από τους «λαϊκούς αγωνιστές» και τις ομάδες κρούσης που «δρουν» ανενόχλητοι τα τελευταία χρόνια ενάντια στην έννομη τάξη, και που υποκινούνται και τροφοδοτούνται με στελέχη και ινστρούχτορες, από τα γνωστά και μη εξαιρετέα «κέντρα» ανωμαλίας. Αρκεί, οι συνιστώσες της νέας Κυβέρνησης να ξεχάσουν τις «λαϊκίστικες» καταβολές τους, να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα και να πάρουν (και να υποστηρίξουν) τα κατάλληλα, και τόσο απαραίτητα μέτρα. Έχουν την ψυχή (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη, πιο κατάλληλη, λέξη) να το κάνουν; Η νεκροψία θα δείξει. Αρκεί να είναι η νεκροψία της «αναρχίας» και όχι της Ελλάδας!»

  • Πάνος Χατζηκωνσταντίνου avatar
   Πάνος Χατζηκωνσταντίνου @ Πάνος Χατζηκωνσταντίνου 21/06/2012 00:53:25

   Έχεις δίκιο αν και προφανώς δεν πρόσεξες ότι το "αντιλαϊκά" το έχω βάλει μέσα σε εισαγωγικά! Γιατί, μπορεί να φαίνονται και, μέχρι ενός σημείου, να είναι αντιλαϊκά (υπό την έννοια του δυσβάσταχτα), αλλά είναι απαραίτητα και ως εκ τούτου, σε τελική ανάλυση ... φιλολαϊκά! Ποτέ δεν είναι ευχάριστο κόσμος να χάνει τη δουλειά του, όποια κι να είναι η αιτία ή δικαιολογία, αλλά τί να κάνουμε; Ήρθε η ώρα, και πρέπει να το καταλάβουμε και να το αποδεχτούμε όλοι αυτό, να εξομοιωθεί ο (ευρύτατος) "δημόσιος" τομέας με τον ιδιωτικό. Ο νόμος της αγοράς πρέπει να ισχύει για όλους και να μπαίνει κανείς στην αγορά εργασίας επί ίσοις όροις! Είσαι καλός στη δουλειά σου; Προοδεύεις. Είσαι κακός; Μένεις πίσω ή και, γιατί όχι, απολύεσαι. Πάει η επιχείρηση καλά, πας κι εσύ καλά με αυξήσεις μισθών, μπόνους και προαγωγές. Πάει κατά διαόλου (άσχετα αν είναι με δική σου ευθύνη ή όχι), περικοπές μισθών, ωραρίου ή και απόλυση! Αυτός είναι ο «νόμος της αγοράς» που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Ε, δεν βλέπω γιατί (πέρα του ότι αποτελούν την λεγόμενη, εσφαλμένα, κομματική πελατία) οι «δημόσιοι» να έχουν τόσο διαφορετική αντιμετώπιση και να είναι στο απυρόβλητο. Μου τη «σπάει» αφάνταστα όταν πάει για κλείσιμο μια κρατική επιχείρηση που απασχολεί τριπλάσιο κόσμο απ’ ότι αν ήταν ιδιωτική και μπαίνει μέσα κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια, να σπεύδουν οι κρατικοί αρμόδιοι να δηλώσουν: «Κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του»! Γιατί ωρέ καραγκιόζηδες; Μη χάσετε καμία ψήφο; Σε τί διαφέρει ο κρατικοδίαιτος εργαζόμενος (που λόγω της νομοθετιμένης ασφάλειας της δουλειάς του, δεν έχει ούτε τη μισή απόδοση του αντίστοιχου ιδιωτικού) από τον ιδιωτικό; Αυτοί, πού στο διάολο ψηφίζουν; Στο Τιμπουκτού; Γιατί αυτούς τους περνάτε στο «ντούκου» και τους «πελάτες» σας τους έχετε στα ώπα-ώπα; Τέρμα αυτά λοιπόν!
   Η έννομη τάξη τώρα και ο ορισμός της! Έννομη τάξη (όπως την καταλαβαίνω εγώ, τουλάχιστον) είναι να μπορώ να πάω να ανοίξω το μαγαζί μου στο κέντρο της πόλης χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μου. Η περιουσία μου να είναι ασφαλής και προστατευόμενη από την αστυνομία από όλους αυτούς (δεν είναι και τόσοι πολλοί άλλωστε) που με φέρνουν σε απόγνωση καθημερινά, σπάζοντας και καίγοντας ανενόχλητοι, ότι βρουν μπροστά τους. Να μπορεί να κατέβει κάποιος πελάτης για ψώνια ή κάποιος τουρίστας για βόλτα στο «άβατο» πλέον κέντρο της πόλης. Να ξέρω ότι θα βρω το αυτοκίνητό μου εκεί που το άφησα και όχι τα αποκαΐδια του. Όλα αυτά και μύρια όσα άλλα είναι αυτό που αποκαλώ (και όχι μόνο εγώ φαντάζομαι) έννομη τάξη. Τώρα, αν θέλεις να ρίξεις τις ευθύνες στο δέντρο της «κατασπατάλησης ενέργειας στο να το παίζει η ιδία ταραξίας με διάφορα παραστρατιωτικά παρακλάδια», αφήνοντας το τεράστιο «Δάσος» της καθημερινής παρανομίας στο απυρόβλητο, είναι δικαίωμά σου. Είναι κι αυτό ένα από τα πράγματα που μου τη «σπάνε»! Το να βλέπω (όπως και η Ελλάδα ολόκληρη) στη τηλεόραση ζωντανά, τους 20, 25, 30χρονους αστυνομικούς, να ματώνουν καθημερινά για λίγα κατοστάρικα, από τις δολοφονικές επιθέσεις συνομήλικων τους αργόσχολων κουκουλοφόρων και μασκοφόρων εγκληματιών, με προφανή και μοναδικό σκοπό να τραυματίσουν ή, και γιατί όχι, να σκοτώσουν! Γιατί, ποιον άλλο σκοπό μπορούν να εξυπηρετούν επιθέσεις με τεράστια κομμάτια μάρμαρου, σιδερολοστούς και μολότοφ, παρά να σκοτώσουν; Τους έχουμε δει επανειλημμένα να γίνονται παρανάλωμα της φωτιάς, με αίματα να διακομίζονται στα νοσοκομεία, να κουταίνουν και να πονάνε αλλά κανένας μας δεν βγήκε να πει την παραμικρή κουβέντας συμπάθειας γι αυτούς! Αντίθετα, όταν όμως ένα από αυτά τα κωλόπαιδα που προξενούν όλα αυτά, χτυπηθεί από τους αστυνομικούς πάνω στη μάχη για να προστατεύσουν τη ζωή τους, νάτα τα πρωτοσέλιδα! «Αστυνομική βία»! «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι»! Ε, όχι ρε γαμώ το. Το σωστό, είτε αρέσει η όχι, είναι: «Αληταράδες μασκοφόροι δολοφόνοι»! Και αντίστοιχα, «αστυνομικοί προστάτες μας», σας ευχαριστούμε! Αν κρίνω από τα γραφόμενά σου, δεν φαντάζομαι να έχεις αντίρρηση σ’ αυτό.
   Πάνος Χατζηκωνσταντίνου

 22. Κβάντα avatar
  Κβάντα 20/06/2012 15:15:56

  Αναρωτιέμαι τι τύχη μπορεί να έχει αυτή η κυβέρνηση και κατ' επέκταση και αυτός ο τόπος, όταν τρεις μέρες τώρα κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τα αποτελέσματα των εκλογών.
  Με ρεβανσιστική διάθεση και πολιτική ανάλυση αμοιβάδας, δε βοηθάτε τον ΑΣ.
  Σας το λέω υπεύθυνα ότι μόνο κακό του κάνετε. Δε θα κουραστώ να το γράφω, μήπως τελικά γίνει από κάποιους αντιληπτό.

 23. Tryphoon avatar
  Tryphoon 20/06/2012 15:55:19

  Δε βλέπω πουθενά στο αντικειμενικότατο site σας καμία από τις μετεκλογικές δηλώσεις των ευρωπαίων εταίρων. Ενώ προεκλογικά δεν έλειπε ούτε λέξη από τον καταιγισμό τρομοκρατικών δηλώσεων τώρα σιγή... Ο Γιούνκερ π.χ σήμερα δήλωσε πως το μνημόνιο θα εφαρμοστεί άθικτο!!!

 24. Tryphoon avatar
  Tryphoon 20/06/2012 16:04:01

  Α και Σοιμπλε είπε επίσης ότι το πρόγραμμα δεν είναι σκληρό αφού πρίν ο Γιούνκερ εξήγησε στον Σαμαρά οτί δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών. Για ξυπνήστε λίγο εκεί στο Antinews!!!

  • Tasos avatar
   Tasos @ Tryphoon 20/06/2012 17:07:44

   Το πιθανότερο είναι να μας δωθεί ένα ξεροκόμματο σαν προϊόν της "διαπραγμάτευσης" και να τυλιχτεί με άλλο αμπαλάζ όνομα αντί για "μνημόνιο 3" που ερεθίζει.
   Δεν αμφιβάλλω ότι ο ΑΣ μπορει να θέλει όντως να αλλάξει πράγματα στο μνημόνιο.
   Αμφιβάλλω όμως αν οποιοδήποτε από τα κόμματα που έταξαν επαναδιαπραγμάτευση, ρώτησαν τους "έξω" προκαταβολικά αν είναι ανοιχτοί για συζήτηση και σε ποιά σημεία.
   Ο καθένας έλεγε "επαναδιαπραγμάτευση" αλλά ούτε ένα ΜΜΕ δε ρώτησε "για πείτε μας ρε παιδιά επαναδιαπραγμάτευση σε ποιά ακριβώς σημεία στα οποία δέχονται οι δανειστές να αλλάξουν? οεο?".

   Απο προχτές εκτός απο γενικόλογες δηλώσεις προθέσεων για μικροαλλαγές από κάποια όργανα, έχουμε συγκεκριμένες θέσεις από Γερμανούς στο πνεύμα "αλλαγές στη λιτότητα? last year".
   Ειδικά ο πολύς Σόιμπλε άρχισε να κελαηδάει πριν καλά καλά προκύψει συμφωνία συγκυβέρνησης σαν να ήθελε να βάλει μπουρλώτο. Απλά τα δικά μας ΜΜΕ δεν την "έπαιξαν" τη δήλωση.

   Συνεπώς οι δανειστές έχουν πάνω-κάτω πάρει θέση ότι ναι μπορούν να αλλάξουν 1-2 ψιλοπράγματα αλλά όχι τον πυρήνα των μέτρων. Το ότι τα υποσχέθηκαν προεκλογικά οι κυβερνώντες τους είναι αδιάφορο.

 25. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 20/06/2012 16:08:14

  Σιδεροκεφαλος και ακομη πριν ορκισθεις σου ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ :

  Kαθαρισε τα ραδιοτηλεοπτικα απο τους ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ και ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ και εφαρμοσε την αντιπροσωπευτικοτητα στην συμμετοχη τους... οχι 100 τα 100 αριστερους δημοσιογραφους , αριστερους 'διασκεδαστες' της πορδης ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, εκπομπες που προβαλουν τι 'ατυχοι' που ειμαστε που δεν επεκρατησαν οι κομμουνιστες στον συμμοριτοπολεμο (δεν με νοιαζει πως το λεει ο καθε μητσοτακης εγω ακολουθω την ορολογια του ΟΗΕ) και επισης προσοχη στην εμεση προπαγανδα .... μεσω οικογενειακων σιριαλ , κλπ κλπ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ αλλα περιμενεις να σε φιλτραρουν ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑΣ το χασες το παιχνιδι πριν αρχισει...

  Προσεξε ΑΝΤΩΝΗ , ΠΡΟΣΕΞΕ , και ξανα ΠΡΟΣΕΞΕ για να μην καταληξεις και εσυ σαν καποιον αλλον που αυτα τα θεωρουσε της πλακας και τωρα μπαινοβγαινει μονο σε ψησταριες ...

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ Νικηφορος Φωκας 20/06/2012 17:42:59

   Ακομη δεν ξεκινησαμε και το τσογλαναριο της ΕΡΤ εκοψε τις μισες δηλωσεις του ΑΝΤΩΝΗ κατα την εξοδο του απο το Προεδρικο μεγαρο... ποιοι ειπαμε φωναζανε στους διαδρομους της ΕΡΤ οτι ειναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και δεν κολωνουν και θα υποστηριζουν οποιον θελουν λιγες μερες πριν τις εκλογες ?

 26. 30/6/1993 avatar
  30/6/1993 20/06/2012 22:23:42

  Στις 30 Ιουνίου συμπληρώνονται 19 χρόνια μιας ασυμβίβαστης πορείας που είχε ξεκινήσει λίγα χρόνια νωρίτερα, επισημοποιήθηκε με την ίδρυση της Πολιτικής Ανοιξης συνεχίστηκε αταλάντευτα όλα τα χρόνια, συνεχίζεται και θα συνεχίζεται πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και με όποιο προσωπικό κόστος. Επειδή είχα την τύχη και την τιμή να συμμετέχω και να εργαστώ στενά με τον Πρόεδρο και κατόπιν φίλο Αντώνη καθώς και όλη την ομάδα στα πρώτα εκείνα πέτρινα χρόνια είμαι πολύ συγκινημένος σήμερα γιατί το όνειρο της νεότητάς μου για μια Νέα Ελλάδα μπορεί να γίνει πραγματικότητα παρά το γεγονός ότι η Πατρίδα μας βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Και αυτό γιατί γνωρίζοντας και έχοντας συνεργαστεί με τον Αντώνη ξέρω πολύ καλά ότι είναι για τα δύσκολα. Αυτό λέγαμε τότε αυτό λέμε και σήμερα: είμαστε για τα δύσκολα. Αντώνη, φίλοι από τα παλιά που είστε ακόμα εκεί αλλά και όσοι νέοι επιλεγείτε, Καλή σας Επιτυχία. Δημήτρης

 27. 30/6/1993 avatar
  30/6/1993 20/06/2012 22:50:11

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μανώλη, για μια ακόμα φορά σκέφτομαι : τί κρίμα που έφυγες τόσο νωρίς. Τι απώλεια για την Πατρίδα, για τον Αντώνη , για όλους μας. Όμως πιστεύω ότι βλέπεις από "ψηλά" και ότι μας χαμογελάς...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.