#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2011 17:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χορηγός η ... κυβέρνηση στο Φόρουμ Μεταναστών που εκτέλεσε την κατάληψη της Νομικής !!!"Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία -στοιχεία που διαθέτει η κυβέρνηση-, τότε μπορούμε να αποτρέψουμε έκνομες καταστάσεις που καλλιεργούνται από κάποιους που επιθυμούν απλά και μόνο τη δημιουργία χάους και εντυπώσεων", ισχυρίστηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μετά την μεταστέγαση των παράνομων μεταναστών από τη Νομική σε κτίριο της Πατησίων. 

   Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε επίσης  ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου, αλλά και την ασφάλεια των ανθρώπων αυτών "που πέφτουν θύματα μιας αδιέξοδης κατάστασης που κάποιοι τους επιφύλαξαν".

Ποιοί όμως ήταν αυτοί που “επιφύλαξαν” αυτή την “αδιέξοδη κατάσταση”;Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θα έπρεπε ο κ. Πεταλωτής, πριν τοποθετηθεί, να είναι πιο προσεκτικός.

Ας μάθει, λοιπόν την αλήθεια: Το “ταξίδι αναψυχής” των μεταναστών συνεχίζεται ανεμπόδιστα,  με την ευγενική χορηγία  της  κυβέρνησης Παπανδρέου.

Όμως πλέον, προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα από τις αποκαλύψεις σχετικά με  τη διασύνδεση της κυβέρνησης Παπανδρέου με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών που σχεδίασε και διοργάνωσε την περιοδεία των μεταναστών.

Γιατί  πέραν της χρηματοδότησης  της οργάνωσης -μέσω του Υπουργείου Απασχόλησης–  που αποκαλύφθηκε σήμερα, η διασύνδεση της κυβέρνησης με τον Πρόεδρο  του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Αχμέτ Μοαβία, προκύπτει και από την κάλυψη των ταξιδιών του –μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών του κ. Ραγκούση- και σε μέρη πέραν της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου, οφείλουν πλέον άμεσα να απαντήσουν, τόσο για την εμπλοκή τους στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, όσο και για την πραγματική τους σχέση της με το Φόρουμ και τον Πρόεδρό του».

Σε άλλη ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρονται και τα εξής:

[caption id="attachment_82471" align="alignnone" width="600" caption="Ο κ. Μοαβία πρώτος αριστερά"][/caption]

«Έως τώρα γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν ενήμερη για την εκστρατεία των λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα, ότι επέτρεψε την κατάληψη της Νομικής και ότι με τη στάση της διόγκωσε το πρόβλημα και διέσυρε κάθε έννοια έννομης τάξης.

Σήμερα, γίνεται γνωστό, από δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι και χρηματοδότης της οργάνωσης που σχεδίασε και εκτέλεσε την όλη επιχείρηση. Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών εισπράττει –μέσω του Υπουργείου Απασχόλησης– μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Επιπλέον: Στην ιστοσελίδα του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Λαμπρινίδη υπάρχει φωτογραφία του ιδίου με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Αχμέτ Μοαβία, τον οποίο είχε προσκαλέσει στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα και να δώσει εξηγήσεις».

Οι διοργανωτές της κατάληψης είχαν... σπόνσορα το ελληνικό Δημόσιο

Το ρεπορτάζ  στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Με πακτωλό δημοσίου χρήματος από το τομέα του υπουργείου Απασχόλησης, του οποίου προΐσταται η υφυπουργός Αννα Νταλάρα, και με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών οργάνωσε την κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών και απ' ό,τι φαίνεται χαράσσει νέο πεδίο λαμπρών επιχειρήσεων. Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η οργάνωση που διακίνησε πάνω από 250 λαθρομετανάστες από την Κρήτη στην Αθήνα και δημιούργησε σοβαρά ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας αναφέρει με «ψιλά» γράμματα και χωρίς άλλες επεξηγήσεις (που εγείρουν πλήθος ερωτημάτων τα οποία πρέπει να απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου φορέα) τη -φανερή τουλάχιστον- χρηματοδότηση του Φόρουμ: Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (75%) και υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (25%). Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, όσοι έβαλαν το χέρι τους για να προκληθεί αγανάκτηση και αναβρασμός στην κοινή γνώμη, διασυρμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εξευτελισμός των θεσμών, της έννομης τάξης και του πανεπιστημιακού χώρου έχουν σπόνσορα το ελληνικό Δημόσιο.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται και για το κόστος μεταφοράς των μεταναστών από τα Χανιά στην Αθήνα (το οποίο φήμες λένε ότι πληρώθηκε ή θα πληρωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών). Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον βρόντο, σε μια εποχή που η κυβέρνηση έχει πετσοκόψει τους μισθούς και τα δώρα των εργαζομένων και ετοιμάζεται, υπακούοντας πειθήνια στις εντολές των «ντόπερμαν» του Δ.Ν.Τ, να περικόψει κι άλλα ποσά από τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), ο ένας από τους δύο φορείς που χρηματοδοτούν την ομάδα μεταναστών που κατέλαβαν τη Νομική πιάνοντας στον ύπνο την κυβέρνηση, είναι το βασικό χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την υποστήριξη της απασχόλησης στα κράτη-μέλη, καθώς και για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής. Οι δαπάνες του ΕΚΤ αντιστοιχούν σε περίπου 10% του συνολικού προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Αρνητικούς συνειρμούς δημιουργούν οι πληροφορίες για ακαθόριστη και αφανή χρηματοδότηση του Φόρουμ Μεταναστών, αφού από στοιχεία του ρεπορτάζ προκύπτει ότι χρηματοδοτούνται και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και από κονδύλια που, ενώ διατίθενται για έτερους δημόσιους σκοπούς, αυτά προωθούνται για άλλες δραστηριότητες.

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (που συγκέντρωσε, οργάνωσε και διακίνησε τους 300 παράνομους αλλοδαπούς) είναι ένα άτυπο Δίκτυο Μεταναστευτικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων, όπως αυτοπροσδιορίζεται στην ειδική σελίδα, στην οποία ζητά επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση. Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο 2002 από 9 Κοινότητες.

Τα μέλη του (όπως διαβάζουμε στη σελίδα του) σήμερα είναι 38 οργανώσεις. «Κύριος στόχος του ΕΦΜ είναι να συμβάλλει στη δύσκολη και μακρά διαδικασία της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Η ιδέα αυτή βασίζεται στην πεποίθηση (άποψη) ότι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την εμπλοκή της ίδιας της ομάδας στόχου, δηλαδή των μεταναστών. «Για να φέρουμε σε πέρας τον σκοπό μας χρειαζόμαστε τη δική σας ενεργή υποστήριξη και συνδρομή. Μπορείτε τώρα να βοηθήσετε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών προσφέροντας λίγο από τον χρόνο σας» μας λένε όσοι υποστηρίζουν ότι παράγουν κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ενα ακόμα στοιχείο, που δημιουργεί επίσης αρνητικούς συνειρμούς για μεταναστευτικές οργανώσεις (όπως αυτή του Ελληνικού Φόρουμ) που πρέπει να έχουν στόχο την ομαλή ένταξη νόμιμων οικονομικών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και όχι να πρωτοστατούν σε καταλήψεις δημόσιων χώρων, είναι ο αύξων αριθμός τους τα τελευταία 15 χρόνια, που εκτινάσσεται σε εκπληκτικά μεγέθη. Το 1996 επί κυβέρνησης Σημίτη, στην Ελλάδα υπήρχαν έξι  οργανώσεις αλλοδαπών. Σήμερα επί κυβέρνησης Παπανδρέου, έχουν φτάσει αισίως στις 121 και ολοένα και αυξάνονται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 17:28:38

  Και αποδεδειγμένα πια η κυβέρνηση προωθεί την διακίνηση ανθρώπων ενισχύοντας το οργανωμένο έγκλημα.

 2. factorx avatar
  factorx 28/01/2011 17:28:56

  Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, απαντώντας στις ανακοινώσεις της Ν.Δ., σχετικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Για τη Ν.Δ., δυστυχώς, κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι μειώνεται το επίπεδο αντίληψής της, σχετικά με την πραγματικότητα, ταυτιζόμενη και υιοθετώντας ανυπόστατα και ψευδή δημοσιεύματα, στρατευμένα στην παραπληροφόρηση.  Υποβιβάζει -και μάλιστα σε κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό- την πολιτική σε παραπολιτική, περιμένοντας να συμβάλει σοβαρά και πολιτικά στην κάλυψη του μεγάλου για τη χώρα μας ελλείμματος της αντιμετώπισης του ζητήματος της μετανάστευσης, που επί έξι χρόνια, ως κυβέρνηση, με την αδράνειά της, το κατέστησε τεράστιο.

  Περιμένουμε, εκτός από προτάσεις, να αποκτήσει και σοβαρότητα στις κατά συρροήν ανακοινώσεις της.  Η κυβέρνηση αντιμετώπισε την κατάληψη της Νομικής με τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.  Αυτό που δεν αντιλήφθηκε η Ν.Δ., ευτυχώς, το αντιλήφθηκε ο ελληνικός λαός».

  • διηνεκης avatar
   διηνεκης @ factorx 28/01/2011 22:51:52

   Γκουρλομα ξερεις κανενας τι θα πει,μονο αυτο θελουν

 3. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 17:35:09

  Με τη τελευταία αποστροφή της απάντησής του ,ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ !!!

  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΑΝΤΕΛΗΦΘΕΙ....... ΑΑΠΟΟΛΥΥΤΑΑ ΟΜΩΣ .!!!!!  *Μιά άποψη.-

 4. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 17:37:40

  .μια φωτογραφια χιλιες λεξεις.

 5. ο ξένος avatar
  ο ξένος 28/01/2011 17:38:27

  "Μειώνεται το επίπεδο αντίληψης της ΝΔ, σχετικά με την πραγματικότητα".

  Ακριβέστατα. Λάθρο, ξε-λάθρο, παράνομοι, ξε-παράνομοι, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί, με τους οποίους θα ήταν ανόητο να μην υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Πολιτική για το μεταναστευτικό πώς αλλιώς μπορεί να προωθηθεί αν όχι μέσω "εκπροσώπων"; Το ταξίδι είναι το πρόβλημα;

 6. factorx avatar
  factorx 28/01/2011 17:44:54

  Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Η αποχώρηση τελικώς των μεταναστών από τη Νομική Σχολή της Αθήνας σε καμιά περίπτωση δεν διαγράφει την αδράνεια, την ανεπάρκεια και την απρονοησία της κυβέρνησης στην πρόληψη των γεγονότων που συντάραξαν το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας.
  Το πρόβλημα δεν λύθηκε, απλώς μετακόμισε. Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι: “Είσαι άστεγος, γίνε μετανάστης”. Επιτέλους, όμως: Η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και να διαχειριστεί αυτούς που παράνομα διαμένουν στη χώρα μας σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπουν οι νόμοι του κράτους και το εθνικό συμφέρον.
  Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για τα μελλούμενα».

 7. antiochos avatar
  antiochos 28/01/2011 17:44:54

  Φαμιλια.

 8. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 17:49:41

  μικροψυχε και μικρομυαλε νεοδημοκρατη.εδω ο οηε συστηνει Διαγαλαξιακη Επιτροπη και αναζητει προεδρευων κι εσυ ασχολεισαι με τουτο δω το οικοπεδακι.η Ν.Δ.στερειται οραματος κ.αντιπροσωπε.

 9. Kimon avatar
  Kimon 28/01/2011 17:54:08

  Ο ΓΑΠ εμπλεκεται σε αρκετες ΜΚΟ.
  Παλιοτερα σαν υπ.εξ ειχε διορισει την μητερα κ.Μαργκαρετ Τσαντ σε πολλες απο αυτες,και γραφτηκε χωρις ποτε να διαψευσθει οτι κοστιζανε πολλα εκατομμυρια ευρω.

  Νομιζω μια ερευνα θα εφερνε πολλα στοιχεια στο φως.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Kimon 28/01/2011 18:08:51

   Εδώ χάρισε σε μια οργάνωσή της ολόκληρο Ξενία στην Πάτρα

 10. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 18:08:16

  lol

 11. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 18:13:38

  Η δουλειά ντροπή δεν έχει , και σε τέτοιους τομείς ....... εργάζονται συνεχώς και ακάματα για το ΑΤΟΜΙΚΟ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ συμφέρον.!!!
  Άλλωστε ΈΤΣΙ έχουν και διεθνή αναγνώριση από νυν και μελλοντικά ΑΦΕΝΤΙΚΑ .!!


  *Μιά άποψη.-

 12. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 18:13:49

  γραφτηκα στο γυμναστηριο.λετε να γινω Υπουργος?

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ φωτεινη 28/01/2011 18:16:18

   Αν διαπρέψεις στη αεροβική και την ορθοσωμική ....... παίρνεις μόρια !!!!   *Μιά άποψη

 13. giannis avatar
  giannis 28/01/2011 18:20:31

  Ο τούρκος είπε ότι δεν χρειάζονται όπλα γιά να κατακτήσουμε την Ελλάδα.
  Κάποιος άλλος είπε ότι το 2020 εάν δεν γίνει κάτι θα έχουμε 6.000.000 αλλοδα-
  πους. Εγώ λέω ότι κάποια στιγμή δυστυχώς όχι μόνο θα έχουμε μουσουλμανική
  κυβέρνηση αλλά θα χαθεί και η χριστιανική θρησκεία, εγώ ίσως να έχω την τύχη
  να μην τα ζήσω, λυπάμαι όμως γιά τους νέους και τα παιδία μου.
  Κανένα πρόβλημα γιά τις λέχρες που μας κυβερνούν, αυτοί μόλις πιάνουν...τα
  δύσκολα την κάνουν γιά ΕΞΩ.

  • Dora avatar
   Dora @ giannis 11/02/2011 16:25:38

   Γιαννη καλε μου,που ΕΞΩ θα πανε κι αυτοι? Η μουσουλμανικη αναπαραγωγικη μηχανη φρονισε και για...ΕΞΩ.
   Παντου φουλ ειναι.

 14. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 18:21:23

  αμα φορεσω κολαν?παιρνω μορια?θα γινω η Υπουργος Με Το Κολαν?

  • Dora avatar
   Dora @ φωτεινη 11/02/2011 16:27:16

   Το υπουργειο Φωτεινη ειναι στα χερια της Τζουλιας εδω και καιρο. Δεν φτουρας για ...υπουργος.

   • Dora avatar
    Dora @ Dora 11/02/2011 16:31:09

    Α,Φωτεινη,εαν φορεσεις τσεμπερα η κανα τραπεζομαντηλο στο κεφαλι,το υπουργιλικι το εχεις σιγουρο.Θα το θεωρησουν μεγαλο εμπλουτισμο να εχουν αναμεσα τους εκπροσωπο της "προοδευτικης"θρησκειας του Μεχμετ,ασε που επιτελους θα γινει και σοβαροτατη αφορμη να μην γινεται αγιασμος στην βουλη,ουτε ορκομωσια,για να μην "προσβληθουν" οι αλλες θρησκειες!!!!!

 15. brankaleon avatar
  brankaleon 28/01/2011 18:23:40

  Απέναντι σε αυτόν τον ορυμαγδό γεγονότων και στον επιχειρούμενο κοινωνικό δαλτωνισμό, υπάρχει μόνον, ως αντίρροπο, μια άλλη λογική σύνθεσης των κομματιών της κοινωνικής αλήθειας.
  Χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς "δεσποτικούς θρόνους" και ξερολικές πρωτοκαθεδρίες.
  Μόνον αν μπορέσουμε να μοιρασθούμε (κοινωνικοποιήσουμε) τα κομμάτια της Αλήθειας, μπορούμε να βρούμε όλη την Αλήθεια.

  • neotera avatar
   neotera @ brankaleon 28/01/2011 21:04:02

   Η Αλήθεια που πρέπει να παρουσιαστεί πλατιά άνευ της οποίας αδυνατουμε να αντιληφθούμε τι συμβαίνει είναι ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων και ο νομισματικός πόλεμος που διεξάγονται παραλλήλως και σε αλληλοεπίδραση. Για παράδειγμα ένα απόλυτο όπλο που διαθέτουν οι αγγλοαμερικάνοι αφέντες μας είναι να επιβάλουν ντε φακτο κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο 2 από τη θλιβερή μαριονέτα τους το γιωργάκη και να ξεκινήσει να πλημμυρίζει η Ευρώπη από το δουλεμπόριο το οποίο εν πολλοίς ελέγχουν οι μυστικές υπηρεσίες τους, οι τούρκικες και οι ισραηλίτικες... Σ' αυτή την κατεύθυνση ήδη ο ΟΗΕ έχει εκπέμψει αίτημα για κατάργηση της συνθήκης στο όνομα φυσικά της ανθρωπιστικής του αποστολής... )) Εμάς μας συμφέρει να πάρουν χαρτιά και να φεύγουν μόνον εφόσον αυτό ελέγχεται από μας, δηλαδή από ελληνική κυβέρνηση κι όχι από τα Μπίλντεμπεργκ ανδρείκελα. Διότι αν γίνει κάτι σαν άνοιγμα βανών σε φράγμα μεγάλου ποταμού είναι όχι μόνο δώρον άδωρον, αλλά η χειρότερη απειλή. Αμα διακινούνται εκατομμύρια εξαθλιωμένων μέσα από το ελληνικό έδαφος, μπορεί, αν δεν έχουμε που να σταθούμε στον τόπο μας που 'χει καταντήσει αφιλόξενος, αφου πιά ακόμα και τη γλώσσα μας παύει να μιλα, μπορεί λοιπόν κι εμάς να μας παρασύρει μακρυά το μεταναστευτικό ποτάμι...
   Αυτή η διάσταση λοιπόν της παγκόσμιας φαγωμάρας αποκρύπτεται με κάθε μέσο από τα κουρελομήντια όχι μόνο τα ιδιωτικά. Λες και βρισκόμαστε 10 χρόνια πριν είναι διαμορφωμένες οι ειδήσεις, ειδικά της ΝΕΤ, αλλά και το πρόγραμμα μόνο στην αγγλική γλώσσα για να δημιουργείται εικονική πραγματικότητα.

   • Dora avatar
    Dora @ neotera 11/02/2011 16:45:30

    Αυτοι οι εξαθλιωμενοι φιλε,οταν πλημμυρισει η ευρωπη,εν ριπει οφθαλμου θα γινουν αφενταδες κι οχι δουλοι,καθ'οτι θα καταστουν πλειοψηφια.
    Και τοτε να δεις τι καλα που θα περασουν οι "αντιρατσιστες"αν και νομιζω οτι αυτοι οι τελευταιοι προκειμενου να γλυτωσουν το σπαθι του Μεχμετ ολοι τους μπουρκες θα φορεσουν.

    Φαινονται αμεσως ποιοι θα πουν το ναι και ποιοι αυτο το μεγαλο οχι, που θα τους καταβαλλει σε ολη τους την ζωη,ελεγε ο ποιητης.

 16. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 18:26:13

  Τόσα πολλά ??? που να ξέρω ??? Καλού κακού συνδέσου με καμμιά ΜΚΟ και συνεργάσου με κανένα "FORUM" .....

 17. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 18:26:14

  Τόσα πολλά ??? που να ξέρω ??? Καλού κακού συνδέσου με καμμιά ΜΚΟ και συνεργάσου με κανένα "FORUM" .....

 18. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 18:26:57

  βεβαια.να φορεσουμε κολαν,ενεργειακα βραχιολακια,λιγη γιογκα και επιτελους θα μοιραστουμε την Αληθεια και ενδεχομενως και την Εξουσια.

 19. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 18:27:36

  Τόσα πολλά ??? που να ξέρω ??? Καλού κακού συνδέσου με καμμιά ΜΚΟ και συνεργάσου με κανένα "FORUM" ..... αν μη τι άλλο ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ (εκ των άδηλων πόρων).  *Μιά άποψη.-

 20. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 18:32:37

  που εχουν παει τους αιτουντες ασυλο Απεργους Πεινας?ειναι ακομα στο νεοκλασσικο?παω να προσφερω ψυχολογικη υποστηριξη.

 21. ΚΟΥΡΙΤΑΣ avatar
  ΚΟΥΡΙΤΑΣ 28/01/2011 18:35:07

  Factorx: μήπως πρέπει να σεβασθείς το χώρο του site. Βάλε4 ένα λινκ τέλως πάντων να ξεμπερδεύουμε

 22. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 18:38:00

  Αργείς όμως και θα χάσεις ........ το στήσιμο των σκηνών και τη διευθέτηση στρόμνης !!!! ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ .... ΤΡΕΧΟΥΜΕ (γενικώς) !!!!!!  *Μιά άποψη.-

 23. ΚΟΥΡΙΤΑΣ avatar
  ΚΟΥΡΙΤΑΣ 28/01/2011 18:39:50

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=4056&colid=37&catid=34&dt=2005-07-03%200:0:0&page=2&mode=1&page=1&mode=1&page=17&mode=1&page=16&mode=1&page=15&mode=1&page=14&mode=1&page=13&mode=1&page=12&mode=1&page=11&mode=1&page=10&mode=1&page=9&mode=1&page=8&mode=1&page=7&mode=1&page=6&mode=1&page=5&mode=1&page=4&mode=1&page=3&mode=1&page=2&mode=1&page=1&mode=1&page=2&mode=1&page=3&mode=1&page=4&mode=1&page=5&mode=1&page=6&mode=1&page=7&mode=1&page=8&mode=1&page=9&mode=1&page=10&mode=1&page=11&mode=1&page=12&mode=1&page=13&mode=1&page=14&mode=1&page=15&mode=1&page=16&mode=1&page=17&mode=1&page=1&mode=1

 24. anonymous avatar
  anonymous 28/01/2011 18:53:28

  ta m.n.p.n. den einai eyxaristhmena apo to kthrio

  se ligo tha zhthsoun na tous pate kai tis gynaikes sas

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ anonymous 29/01/2011 06:56:28

   μπάαα... και μόνο τα φρέσκα νεαρά αγόρια του συνασπισμού να τους πάνε ευχαριστημένοι θα είναι.
   (αυτούς ντέ πού στηρίζουν τα διάφορα παρεϊντς)

 25. zap-zap avatar
  zap-zap 28/01/2011 18:55:29

  και επειδή την χρηματοδότησε για ένα ταξίδι πάει να πει τους έφερε στην Νομική;

 26. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 28/01/2011 18:59:03

  Αυτό είναι το.... πατριωτικό ( ένα ρίγος με διαπέρασε μόλις έγραψα τη λέξη ) ΠΑΣΟΚ. Από τη μία κατασκευάζει φράχτη στον Έβρο και από την άλλη τους φέρνουν με τα καράβια από την Κρήτη. Έχετε ακούσει το(απρεπές είναι αλήθεια) ρητό " από μπροστά παρθένα και από πίσω μπαίνουν... τρένα; " Όταν ακούσαμε χθες, ότι Δρίτσας και Αλαβάνος προσπαθούν να πείσουν τους μετανάστες να πάνε αλλού, δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για την τελική έκβαση της υπόθεσης. Όπως και για το τι θα είχε συμβεί αν κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. Ίσως τα Δεκεμβριανά του 2008 να ήταν παρωνυχίδα στα ό,σα θα συνέβαιναν. Στο έλεος πρακτόρων η δύσμοιρη Ελλάδα. Ποιός θα τους σταματήσει;

 27. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 19:04:00

  Οι ΕΛΛΗΝΕΣ αγαπητέ .... οι ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!! (ίσως και "οι ήρωες με τα κολάν" , βλέπε Φωτεινή).  *Μιά άποψη.-

 28. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 19:05:55

  κι επειδη η αρχιεπισκοπη τους πηγαινε 400 γευματα την ημερα παει να πει οτι δεν εκαναν Απεργια Πεινας?

 29. factorx avatar
  factorx 28/01/2011 19:06:00

  Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τις αναφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παροχή μεγάλων ποσών δημοσίου χρήματος προς το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών από το Υπουργείο την τρέχουσα περίοδο διακυβέρνησης, χωρίς, όπως επισημαίνεται, να σημαίνει ότι μια τέτοια χρηματοδότηση είναι εξ ορισμού μεμπτή.

  Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας τονίζει πως «πρόκειται για ευφάνταστα σενάρια, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια εσφαλμένων εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης γύρω από τη μεταναστευτική πολιτική».

  Υπενθυμίζει μάλιστα ότι «η ΝΔ διετέλεσε επί σειρά ετών κυβέρνηση και όφειλε να γνωρίζει πώς διανέμονται τα κοινοτικά κονδύλια», σημειώνοντας πως «βγάζει ανακοίνωση Τύπου στηριγμένη μόνο σε δημοσίευμα εφημερίδας».

  Το υπουργείο κατηγορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «αντί της υπεύθυνης στάσης να απευθύνει ερώτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενέδωσε στον πειρασμό του εύκολου εντυπωσιασμού».

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ factorx 28/01/2011 19:14:36

   Δηκαδή με λίγα λόγια .....τρέχει με χίλια ,αυτή την ώρα , ο μηχανισμός απόκρυψης των παραστατικών .! Μή τυχόν και ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ το υπουργείο ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!!
   Μπά μάλλον ωθούμε από τη κακόπιστη αντίληψη περί των Κυβερνόντων . ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (?)........ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ(?) !

   *Μιά άποψη.-

  • Orestios avatar
   Orestios @ factorx 28/01/2011 19:25:16

   Τους ξεμπρόστιασαν και τρέχουν να τα μαζέψουν οι ΠΑΣΟΚοι.
   Τρελή διασπάθιση χρήματος από τα πράσινα τρωκτικά

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ Orestios 29/01/2011 07:00:45

    Παλιά οι παστόκοι τα τρώγανε για να έχουν οι οικογενειές τους, τώρα που το μετροσέξουαλ έγινε τρέντυ, τα τρώνε για τους γκομενούς τους εξ ανατολάς (αυτοί ξέρουν απο πίσω πόρτες)

 30. Misha avatar
  Misha 28/01/2011 19:12:52

  Στην όλη ιστορία έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο και ο οδοντίατρος Νικήτας Κανάκης , τωρινος πρόεδρος της ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου και . (σουρπρίζ!!!) υποψήφιος βολευτής του ΠΑΣΟΚ ....

  Ακόμη και στην επιλογή κτιρίου για την μεταφορά των μεταναστών από την Νομική, ο «σύντροφος» Κανάκης έπαιξε κεντρικό ρόλο.Παρών ήταν και καθ όλη την διαδικασία μετακίνησης τους από την Κρήτη και εγκατάστασης τους στη Νομική

  Μετά μου λέτε πως δεν ήξερε το ΠΑΣΟΚ... Ποιος κοροϊδέυει ποιον;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Misha 28/01/2011 19:23:49

   Όλοι αυτοί είναι ΠΑΣΟΚ και είναι όλοι υπόλογοι στα μάτια του Ελληνικού λαού

   • Ανώνυμος avatar
    Ανώνυμος @ Orestios 02/02/2011 10:43:39

    Μην κομματίζεις το πράγμα, ρε φίλε! Καλά σκατά ήταν και η ΝΔ του Παυλόπουλου, του μεταναστογλείφτη ("ευχαριστούμε τους μετανάστες που..." κλπ., τα ξέρεις τώρα). ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι τόπι στο θέμα των μεταναστών: ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!

 31. Tassos avatar
  Tassos 28/01/2011 19:14:23

  Εδώ βγάλαν στην ΤΒ να κάνει δηλώσεις τον Π. Γιώτη της "Κόντρας" και του Ιντυμήντια που ηγούνταν διαδηλώσεων με το σύνθημα "Σκατά στο τάφο του Μπακογιάννη" (άστο ρε Φάκτορα όπως είναι για να δούμε πού φτάσαμε)...

 32. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 19:15:08

  για τα 400 γευματα ειπε τιποτα?οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη ειναι μουσουλμανοι επρεπε να εχουν ετοιμαστει συμφωνα με καποιους κανονες.το επιβεβαιωνει η οχι?τρωγανε οι απεργοι πεινας η οχι?να μας το εξηγησει γιατι αλλιως ειναι παραπλανηση της κοινης γνωμης δια μεσου ...φιλεφσπλαχνιας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ φωτεινη 28/01/2011 19:28:34

   Τα παραπανίσια γεύματα για ποιούς ήταν; Έφαγε και η Κούρτοβικ και ο Κούρκουλας; Κάτι θα τσίμπησαν και τα "δικά μας" καλόπαιδα που έστρωναν τα στρώματα στους Μαροκάνους.
   Πλάκα έχει: Η Κούρτοβικ και ο Κούρκουλας σιτίζονται από τον Ιερώνυμο.
   Ζουρλομανδύες χρειάζεται να διανεμηθούν στη χώρα αυτή, όχι γεύματα.

 33. th.pr avatar
  th.pr 28/01/2011 19:22:30

  Ειστε για γελια και για κλαματα.
  Ο κατηφορος σας συνεχιζετε.......και τελειωμο δεν εχει.....
  Σας λυπαμαι Ελληνες.

  • kiki avatar
   kiki @ th.pr 28/01/2011 19:23:56

   Ευχαριστουμε, τον οικτο αν ειχε και χρηματοδοτηση οπως ολοι αυτοι κανεις δεν τον αρνηθηκε.

 34. kiki avatar
  kiki 28/01/2011 19:22:45

  Να τους στελνουν καθε μερα μεριδες χοιρινου, και μπολικο κρασι και μπυρες.
  Και να τους συνδεσουν με το καναλι του Χιπς χιπς δημαρχου Θεσ/νικης , τουλαχιστον να αλλαξοπιστησουν.

 35. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 19:23:32

  Δηλαδή και γεύματα και "κόσερ" ....... ΘΑΥΜΑ !!!! (ξέρουμε όντως από φιλοξενία) .  *Μιά άποψη.-

 36. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 19:30:48

  εμ, γιαυτο λεω οτι θελουνε προετοιμασια.και κοσερ ητανε σιγουρα γιατι αλλιως θα ειχαμε.... επανασταση για ΥΒΡΙ αναλογη του κορανιου.

 37. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 19:31:01

  Καλό θα ήταν να φοβάσαι και λίγο .......ΑΥΤΟ πάει μαζί με τα δώρα που κάνουμε ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (μέχρι ενός σημείου) !!!
  *Μιά άποψη.-

 38. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 19:36:40

  Αυτή είναι η κυβέρνηση του GAP!!!!!!!!!!!
  Βάζει πλάτη στην διακίνηση ανθρώπων

 39. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 19:39:47

  εγω παντως βαρεθηκα να ειμαι υπηκοος.γραφτηκα γυμναστηριο και σε λιγο υπολογιζω σε Υπουργικη Εξουσια.

 40. η Dimi avatar
  η Dimi 28/01/2011 19:45:14

  Αντί να στείλουν τους ΛΑΘΡΟ πάραυτα εκεί απ'όπου απρόσκλητοι μάς φορτώθηκαν, τους εγκατέστησαν σ'ένα από τελευταία νεοκλασσικά «Παλάτια», των πάλαι ποτέ ελιτίστικων Πατησίων.

  Ποιός;; είναι αυτός ο LARGE ιδιοκτήτης του νεοκλασσικού Θησαυρού, του οποίου 1000τμ Ισόγειο ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ λέει, διαθέτει γιά 15ήμερη διαμονή των ΛΑΘΡΟ, των μελών «Κινήσεις Αλληλεγγύης» και συγκεκριμένων σουλατσαδόρων που θα μπαινοβγαίνουν στο κτίριο ανενόχλητοι;; Συν χημικές τουαλέττες, συν ντους, συν εμφιαλωμένα νερά, συν catering;; Tην ώρα που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι και πεινασμένοι Ελληνες ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν κάτι για να φάνε;;

  Γνώμη μου είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος χρειάζεται ν’ασχοληθεί σοβαρά με το προκλητικά νοσηρό φαινόμενο Ιωάννα Κούρτοβικ. H οποία, κατά γενική ομολογία πλέον, έχει προ πολλού υπερβεί τα εσκαμμένα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ η Dimi 28/01/2011 19:59:43

   Δικηγορικός Σύλλογος?
   Τί είναι αυτό?

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Orestios 28/01/2011 20:51:18

    Ορέστιε, σε πείσμα των χολερικών καταστάσεων που βιώνουμε, και μίας 16χρονης+ πρωτοφανούς γιά το Αστικό Δίκαιο περιπέτειάς μου με το αρπακτικό και Κοινωνικά Φονικό Σύστημα, που τάχει βρει εν προκειμένω, «σκούρα»: εξακολουθώ να πιστεύω ότι στην Ελλάδα, τη Χώρα που δίδαξε τον πλανήτη Iσονομία, Iσοπολιτεία, Eυνομία, με υπομονή και αταλάντευτη επιμονή, η Δικαιοσύνη τελικά, EΠΙΚΡΑΤΕΙ !

    Κάπου κι Εμείς, σε μιά λανθάνουσα κατάσταση ευδαιμονίας, χαλαρώσαμε κι επιτρέψαμε στην κοινωνική Ηρα να θεριέψει. Πιστεύω ακράδαντα ως φύσει αισιόδοξη, ότι η ώρα εκρίζωσης των ζιζανίων, φθάνει. Κανείς ΔΕΝ μπορεί να μάς κάνει να αισθανόμαστε υποδιαίστεροι, εάν εμείς οι ίδιοι, ΔΕΝ το επιτρέψουμε. Αυτή είναι η προσωπική μου θέση και άποψη.

  • Misha avatar
   Misha @ η Dimi 28/01/2011 20:05:59

   Dimi

   Ας βρουν πρωτα ποια δικηγορικά γραφεία συνέπραξαν στην κατοχική δανειακή συμβαση και το μνημόνιο...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Misha 28/01/2011 21:58:14

    Μisha, βεβαίως να βρεθούν και να διαγραφούν οι επίορκοι νομικοί. Θεωρώ όμως δογματική την άποψη ότι όλοι οι νομικοί, εκπαιδευτικοί, ιερείς κλπ.. είναι το ίδιο. ΔΕΝ είναι.
    Σε όλα τα επαγγέλματα και λειτουργήματα, υπάρχουν αθόρυβα «διαμάντια».

    Υπάρχουν δύο σχολές σκέψης: Αυτή, που λέει ότι «καλός δικηγόρος», είναι αυτός που γνωρίζει καλά τον Νόμο. Και η άλλη, που λέει ότι «έξυπνος δικηγόρος», είναι αυτός που τραπεζώνει τον δικαστή. Εγώ, έχω δικηγόρους που γνωρίζουν άριστα τον Νόμο. Kαι επί 16+ χρόνια απρόκλητα ταλαιπωρούμαι από έναν υφάρπαγα αντίδικο Γίγαντα (φάτσα-κάρτα με τον σουλτάνο πέρυσι).. Ομως ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να τραπεζώσω δικαστή κι από θέση αδυναμίας πλέον, να διαπραγματευτώ αυτό, το οποίο βάσει Νόμου και Πιστοποιητικών, είναι δικαιωματικά δικό μου.

    Αυτή η ξεκάθαρη (και κοστοβόρα) θέση, μου δίνει δύναμη ν’αντιμετωπίζω τους νομικούς του αντιδίκου Γίγαντα. Και να λέω την (απρόσμενα γι’αυτούς) στοιχειοθετημένη γνώμη μου ευθαρσώς, κοιτάζοντάς τους στα μάτια και όχι στα παπούτσια, καθώς, "μαζί ΔΕΝ φάγαμε".. Και με τον αντίδικο Γίγαντα (ΔΕΝ αντέχει το Οχι!), να έχει προβληματισθεί κι αναθεωρήσει την λανθασμένη αρχική εντύπωση, ότι η εν λόγω υπόθεση θα ήταν γι’αυτόν, «περίπατος». ΔΕΝ είναι..

 41. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 19:45:53

  ΘΕΛΕΙ ΙΔΡΟ ΚΑΙ ΚΟΛΑΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (τοΥπουργιλίκι) ΔΗΛΑΔΗ ??
  ΚΑΙ ΓΩ Ο ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΝΟΜΙΖΑ "ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ"...... ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΟΨΑ (και δε ξέρω που ν'ακουμπήσω το κεφάλι μου )(?) !!!!!!  *Μιά άποψη.-

 42. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 19:54:45

  σανδαλι και αξυριστο ποδι εχεις?

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ φωτεινη 28/01/2011 19:57:49

   ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ....... ΘΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙΣ ?????
   *Μιά άποψη ( που στράβωσε?).-

 43. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 19:56:51

  ασε που με το κολαν μεχρι και ...πρωθυπουργο σε βλεπω.

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ φωτεινη 28/01/2011 20:00:35

   Αυτό είναι αδύνατον ....... ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΣΠΙΘΥΡΟΒΟΛΟ ΒΛΕΜΜΑ !!!!!(και το σχετικό background),   *Μιά άποψη.-

   • Orestios avatar
    Orestios @ STATHIS 28/01/2011 20:02:00

    Και το άδειο κεφάλι

 44. Kimon avatar
  Kimon 28/01/2011 19:57:11

  Ποια ειναι αυτη η Ιωάννα Κούρτοβικ?

  Εχω χασει επεισοδια.Παρακαλω

  • S.T. avatar
   S.T. @ Kimon 28/01/2011 20:49:46

   Ένας μύθος της δικηγορίας....

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ S.T. 28/01/2011 22:04:50

    Ενας ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ μύθος κι αυτός.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Kimon 28/01/2011 21:21:20

   ο μύθος που υπερασπίζεται κάθε "κατατρεγμένο"

   • S.T. avatar
    S.T. @ δρόμος 28/01/2011 22:23:06

    LIVE YOUR MYTH IN EVELPIDON!

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Kimon 29/01/2011 07:05:07

   Μία που τραγουδάει εθνική οδό αλλά μόνο στα πακιστανικά και στα παστούν.

 45. STATHIS avatar
  STATHIS 28/01/2011 20:05:50

  Αυτό παλεύεται ..... θα δώ καμμιά βδομάδα MEGA κάτι θα γίνει, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ (ούτε με μεταμόσχευση)!!!!!
  *Μιά άποψη.-

  • Orestios avatar
   Orestios @ STATHIS 28/01/2011 20:06:57

   Σωστά. Με το MEGA το μυαλό κουρκουτιάζει

   • S.T. avatar
    S.T. @ Orestios 28/01/2011 20:50:19

    Το ΜΕΓΑ είναι το σύγχρονο κανάλι 29!

    • Ευθύμης avatar
     Ευθύμης @ S.T. 29/01/2011 07:04:09

     χαχαχαχαχα! εύστοχος!

 46. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 20:07:58

  γιατι?κανεις λαθος.ο τσωρτσιλ ειχε σπινθιροβολο βλεμμα?Πουρο ειχε.ο ριχαρδος?Καρδια Λιονταριου ειχε.ο βασιλιας αρτουρο?το Γκρααλ ειχε.εσυ γιατι να εχεις σπινθιροβολο βλεμμα?θα μεινεις στην ιστορια σαν ο ηγετης με το Κολαν.γιατι,τοΠουρο τι παραπανω εχει?

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ φωτεινη 28/01/2011 20:12:21

   Φλέβες ,θα έλεγα αν το επέτρεπε η αγωγή μου , αλλά θα πώ ΕΞΩΤΙΚΟ ΚΑΠΝΟ!
   *Μιά άποψη (που έχει γίνει πλάκα ,πιά).-

 47. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 20:15:17

  και το Κολαν ΕΞΩΤΙΚΟ ειναι.μην ανησυχεις.

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ φωτεινη 28/01/2011 20:20:18

   Όπως λέμε..... ΠΡΟΒΙΑ????
   Κάνε δουλειά σου δε πειράζει (κι αν γίνεις Υπουργός ούτε το γραφείο σου θα δώ ούτε που θα ρωτήσω) .
   *Μιά άποψη.-

 48. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 20:29:29

  και ναρθεις και να ρωτησεις γιατι εγω θελω πανω απ ολα Διαφανεια.

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ φωτεινη 28/01/2011 20:33:45

   Σ΄ΑΥΤΌ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ....... ΚΑΙ ΤΑ ΑΫΛΑ ΔΙΑΦΑΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ???

   ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!!!!!   *Μιά άποψη .- (στα σοβαρά)._

 49. S.T. avatar
  S.T. 28/01/2011 20:36:48

  Αληθεύει ότι διαθέτουν και ιδιόκτητο ΚΤΕΛ?
  Αν ναι, θέλω τζάμπα εισιτήρια για τον αγώνα του ΠΑΟΚ!

  Δηλώνω μετανάστης βορειο-ελλαδίτης μακεδόνας, με συμπληρωμένα Νταλαρόσημα

 50. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 28/01/2011 20:37:00

  Στον Αλαβάνο για την παρουσία του στο κεντρικό δελτίο του ΑΛΤΕΡ αφιερώνω το τραγούδι:
  Γυριστρούλα σε φοβάμαι
  γυριστρούλα δεν κοιμάμαι...

  • S.T. avatar
   S.T. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 28/01/2011 20:45:33

   Έλα μωρέ,
   ο άνθρωπος έφαγε πόρτα από το πολιτικό του τέκνο τον Τσίπρα
   (αλήθεια ήταν τελικά επιλογή του Αλαβά ή κάποιων άλλων τελικά),

   βρέθηκε χωρίς κόμμα και κομματικό στρατό,

   βρέθηκε χωρίς όραμα, και το κυριώτερο χωρίς δημοσιότητα....

   Ήταν η τέλεια ευκαιρία να αποκτήσει "πολιτικό είναι" και "πολιτικό λόγο ύπαρξης".

   Από αρχαία τραγωδία, σκέτη ιλαροτραγωδία ο άνθρωπος (για τις γνώσεις του)

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ S.T. 29/01/2011 00:28:04

    Στο δελτίο του ΑΛΤΕΡ τα γύρισε και μας είπε ότι οι μετανάστες είναι ήδη πολλοί πρισσότεροι απ'όσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα.

    έτριβα τα μάτια μου ...και τσιμπιόμουνα.

    • Ευθύμης avatar
     Ευθύμης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 29/01/2011 07:09:47

     θα έχουν πέσει οι τιμές απο το τράφικινγκ και ίσως να θέλει να συρικνώσει την αγορά ώστε να δημιουργήσει νεά ζήτηση των προϊοντων (human livestock) που τον ενδιαφέρουν να μπαίνουν στα μουλωχτά απο τα σύνορα της χώρας

 51. S.T. avatar
  S.T. 28/01/2011 20:41:23

  προς ενημέρωσή σας, ο Ρέππας το πέρασε το νομοσχέδιο για τους μηχανοδηγούς μέσα στην αναμπουμπούλα ....

  • Orestios avatar
   Orestios @ S.T. 28/01/2011 20:43:25

   Kαι η ΕΕ θα παρατείνει το μνημόνιο στα 30 χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • S.T. avatar
    S.T. @ Orestios 28/01/2011 20:47:31

    και το ανέκδοτο της ημέρας, θα ξαναγοράσουμε το χρέος μας (για όσους δεν ξέρουν μέχρι και το χρέος είναι ξεπουλημένο, κάτι σαν σικέ παιχνίδι)

    • Ευθύμης avatar
     Ευθύμης @ S.T. 29/01/2011 07:11:17

     δηλαδή θα χρωστάμε στους εαυτούς μας;
     προφανώς όσα χρωστάμε τώρα και άλλα τόσα;

   • STATHIS avatar
    STATHIS @ Orestios 29/01/2011 07:53:43

    Αισιόδοξο σας βρίσκω αγαπητέ ( το ασφαλιστικό φέρ’ ειπείν ρυθμίζει ως το 2050) δε μου βγαίνει η προσθαφαίρεση με "ΜΟΝΟ" 30 (?) (μάλλον τα εγγόνια μου θα δούν έξοδο από το λούκι ..... αλλά όταν οριμάσουν ) ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ .!!!!    *Μιά άποψη.-

 52. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 20:45:17

  το τερπνον με τα του ωφελιμου.

 53. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 20:48:01

  30χρονια?

 54. S.T. avatar
  S.T. 28/01/2011 20:52:34

  Ρε παιδιά, εμείς τι ώρα θα επαναστατήσουμε;

 55. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/01/2011 21:03:09

  Mια ιστορικη επισημανση για το ονομα του προεδρου του Ελληνικου (sic) Φορουμ Μεταναστων.Μοαβια ηταν το ονομα του Αραβα ισλαμιστη πολεμαρχουπου επιχειρησε την πρωτη πολιορκια της Κωνσταντινουπολης το 677 και ο στολος του καταστραφηκε απο το υγρον πυρ (ή ελληνικο πυρ).
  Εχει σημασια;Οχι εκ πρωτης οψεως.Ομω ς η προσπαθεια της Διαμαντοπουλου να βγαλει την ιστορια απο υποχρεωτικο μαθημα ειναι αναγκαια για την ελληνοποιηση ανθρωπων που ανηκουν σε ενα πολιτισμο που βρισκεται σε πολεμο με τον ελληνισμο ή τους ελληνοφωνους εδω και 14 αιωνες.
  Το βαρος της ιστοριας ειναι μεγαλο βαριδι για οσους νομιζουν οτι μπορει να φτιαξουν μια νεα "ελληνικη" ταυτοτητα απο το πουθενα.

  • S.T. avatar
   S.T. @ ψυχραιμια 28/01/2011 21:15:12

   Το ξέρουν πολύ καλά ότι η Ιστορία έχει πολύ μεγάλη δύναμη και δη η Ελλήνική, που κάνει περήφανους ακόμα και τους ξένους που διαβάζοντάς την, τους κάνει να θέλουν να γίνουν και αυτοί πνευματικά Έλληνες.

   Άλλωστε η Ελληνική Ιστορία δίνει πρότυπα (αγώνες), διδάσκει (όποιος έχει παρελθόν έχει και μέλλον), και δίνει αξίες (πρβλ. ήρωες-μπρρρ τους τρομάζει ακόμα πιο πολύ).

   Είδατε τι έπαθε η Χαρά Νικοπούλου, όταν δίδαξε ιστορία και αξίες στα παιδάκια της Θράκης.

   Αλλά δυστυχώς για αυτούς δεν ξέρουν ότι: όταν η Ιστορία αγνοείται τότε εκδικείται.....

 56. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 21:04:55

  σανδαλι και αξυριστο ποδι ειναι οικολογικα ...αξεσουαρ.*(μια αποψη)

  • S.T. avatar
   S.T. @ φωτεινη 28/01/2011 21:10:05

   πρασινη ανάπτυξη?

 57. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 21:14:32

  και ...οικολογικη.δεν χρησιμοποιεις βιομηχανικα προιοντα.

 58. Κρίμα avatar
  Κρίμα 28/01/2011 21:24:24

  H παγίδα στήθηκε, τα δολώματα μπήκαν στην σειρά, ο εκβιασμός του "τι μπορώ να σου κάνω μάνα μου", ολοκληρώθηκε, οι καλοπληρωμένοι ΜΚΟ που θα τους δώσει και έργο και λόγο ο φον Δημητράκης της Κυβέρνησης, έκαναν την δουλίτσα τους, οι νταβραντωμένοι ταλαίπωροι των 20-30 χρόνων παρήλασαν από την οθόνη μας να θαυμάσουμε τα νειάτα τους και να φανταστουμε τα επαπειλούμενα κι ο Γιωργάκης νίκησε!
  Εκείνο που με εξαγριώνει όμως ήταν οτι ο Πακης Παπάκης είναι και ορίζει λόγο στην Νεα δημοκρατία!
  Αν δεν έχει φιλότιμο να παραιτηθεί μόνος του, αν κάνω τάμα στην Παναγιά της Τήνου έχω λετε ελπίδα να εισακουστώ;;;
  Αν οι άλλοι άρχισαν, εκείνος και το έργον τους ολοκλήρωσε και έγινε άλλοθι ενεργειών του σημερα!
  Οσο είναι καιρός ας φύγουν από το προσκήνιο άνθρωποι που πάει ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν και με το παραπάνω! φτανει πια! οχι άλλο!
  Ολοκληρώσαμε! "Μετά"... πονάει!!!

 59. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 28/01/2011 21:45:36

  Αναζητώ φορέα ΜΚΟ να με περιθάλψει, ως ιθαγενή λαθροπολίτη,

  • S.T. avatar
   S.T. @ ΝΙΚΟΛΑΣ 28/01/2011 22:21:41

   θέλω να πάω διακοπές Μέση Ανατολή.
   Ξέρετε ποια ΜΚΟ έχει το καλύτερο πακέτο (διαμονή, εκδρομές κτλ);

   Δεκτά μόνο σοβαρά μηνύματα

 60. καπα avatar
  καπα 28/01/2011 21:51:18

  Αγνοείτε ότι εξελίσσεται αυτή τη στιγμή άλλη παρόμοια
  Κατάληψη Μεταναστών με αλληλέγγυους στην Ηγουμενίτσα στο ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ,
  την οποία για την ώρα την κρατούν κάτω από το χαλί.
  Αυτό αποδεικνύει ότι όλα αυτά είναι προσχεδιασμένα και καθοδηγούμενα από έλληνες
  ‘αλληλέγγυους’ οι οποίοι με την σειρά τους εξυπηρετούν αλλότρια παιγνίδια.

  • S.T. avatar
   S.T. @ καπα 28/01/2011 22:19:32

   Μεροκάμματο βγάζουν τα παιδιά!
   Και εμείς τολμάμε να τους χαλάμε τη μπίζνα.

   1.000.000 Χ 5.000 ευρά= 5 δις

   Με τέτοια λεφτά αυτοί γίνονται και μογγολέζοι....

  • Orestios avatar
   Orestios @ καπα 28/01/2011 22:26:59

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 61. factorx avatar
  factorx 28/01/2011 22:11:58

  Σχετικά με τις σημερινές απαντήσεις – απολογίες των εμπλεκόμενων υπουργείων για τη διασύνδεση της κυβέρνησης και του Φόρουμ Μεταναστών, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  Έκρηξη πανικού στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Τέσσερα υπουργεία, τέσσερις διαφορετικές απαντήσεις – απολογίες.

  Η χορηγία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς το Φόρουμ μεταναστών του κ. Αχμέτ Μοάβια, είναι ευφάνταστα σενάρια για τον κ. Πεταλωτή και την κα Κατσέλη και υπεύθυνη πρακτική για τον κ. Ραγκούση και την κα Νταλάρα.

  Για την “ταμπακιέρα”, όμως, κουβέντα.

  Η Νέα Δημοκρατία, επιμένει να ρωτά την κυβέρνηση, μέχρι να ομολογήσει την αλήθεια:

  Ήταν χορηγός η κυβέρνηση Παπανδρέου στο ταξίδι αναψυχής ανά την Επικράτεια των 250 παράνομων μεταναστών, που διέσυρε τη χώρα διεθνώς;

 62. S.T. avatar
  S.T. 28/01/2011 22:25:40

  George Dalaras:
  Goodwill Ambassador for the UN Refugee Agency
  Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

  • Orestios avatar
   Orestios @ S.T. 28/01/2011 22:28:01

   ewwwwwwwww!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • S.T. avatar
    S.T. @ Orestios 28/01/2011 22:31:59

    Φίλε Ορέστιε, την Ελλάδα την κυβερνά η ομερτά της κάθε Οικογένειας

    Νew entry this week:
    Home Office direction: Dalara's Family featuring Ragousis family

    Best hit!!!

    • Orestios avatar
     Orestios @ S.T. 28/01/2011 22:33:04

     Χρειαζόμαστε αφύπνιση

 63. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 22:29:21

  Έσκασε το απόστημα ΠΑΣΟΚ και μας πνίγει η βρώμα!
  Απαράδεκτες μεθοδεύσεις με τα λεφτά των άγρια φορολογουμένων Ελλήνων.

 64. φωτεινη avatar
  φωτεινη 28/01/2011 22:29:26

  τα χρυσα μου.λειπει ο μεγαλος στοχαστης και μπερδευτηκανε.ηπανε στη ν.δ.να περιμεναι που θα γυρισει και θα της απαντησουνε?

  • S.T. avatar
   S.T. @ φωτεινη 28/01/2011 22:36:32

   Το ξαναλέμε: είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

   Σε λίγο που θα βγουν κονδύλια για την επιστροφή τους στις πατρίδες τους, θα γίνει μεγάλο γλέντι και το πανηγύρι της προπαγάνδας.

   Θα μαλώνουν ποιος θα τους πρωτοπάει πίσω και θα λένε: Πρεπει να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της χώρας τους, την κοινωνική δικαιοσύνη, την πράσινη ανάπτυξη (άσχετο, αλλά πάντα επίκαιρο), και την κλιματική αλλαγή, την ελευθερία τους...

 65. ierofantis avatar
  ierofantis 28/01/2011 22:55:04

  Λοβοτομημένοι Συνέλληνες καλησπέρα,

  Θα ασχοληθώ σήμερα με τον κύριο Μωαβία και το ταξιδάκι του.

  Όπως μας πληροφορεί το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κύριος Μωαβίας μεταβαίνει στο εξωτερικό, έχοντας υπόψη του το Υπουργείο Εσωτερικών, τις διατάξεις του Ν. 2685/1999 περί Κάλυψης δαπανών μετακινούμενων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας και άλλες διατάξεις.

  Στο άρθρο 1 του νόμου αυτού διαβάζουμε:

  "Στις διατάξεις του παρόντος νόμου υπάγονται οι μετακινούμενοι εκτός έδρας, με οποιαδήποτε ιδιότητα, με εντολή του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α και β' βαθμού και των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, για εκτέλεση υπηρεσίας, με ειδική αποστολή, για συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια, εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, καθώς και οι τοποθετούμενοι, μετατιθέμενοι και αποσπώμενοι."

  Το έγγραφο του Υπουργείου εσωτερικών μας ενημερώνει ότι ο κ. Μωαβίας, μεταβαίνει στο εξωτερικό, με έξοδα των Ελλήνων φορολογουμένων, με την ιδιότητα του ..."Ιδιώτη", προκειμένου να συμμετάσχει σε Συνέδριο.

  Τί μεμπτό θα μου πείτε, αφού ο νόμος λέει ότι μπορεί κανείς, με οποιαδήποτε ιδιότητα, να μεταβεί στο εξωτερικό, με έξοδα του Δημοσίου, αρκεί να πηγαίνει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα, συνέδρια κλπ.

  Σωστά.

  Όμως το κλειδί στον νόμο αυτό δεν είναι οι φράσεις "με οποιαδήποτε ιδιότητα" ή "με εντολή του Δημοσίου", αλλά οι φράσεις "εκτός έδρας" και "για εκτέλεση υπηρεσίας, με ειδική αποστολή"

  Διότι όπως μας πληροφορεί η πρώτη παράγραφος του άρθρου 2 του ιδίου Νόμου:

  "Ως έδρα νοείται, κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου, η πόλη στην οποία λειτουργεί η υπηρεσία όπου υπηρετεί ο μετακινούμενος δημόσιος λειτουργός ή υπάλληλος. Για όσους διαμένουν σε άλλη πόλη εκτός της έδρας της υπηρεσίας τους. ως αφετηρία εκκίνησης για τις μετακινήσεις τους θεωρείται η έδρα της υπηρεσίας τους."

  Σύμφωνα δε με την πρώτη παράγραφο του άρθρου 12 του ιδίου νόμου που τιτλοφορείται "Δαπάνες Σεμιναρίων" διαβάζουμε:

  "Στους υπηρετούντες, με οποιαδήποτε σχέση, υπαλλήλους του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ. που μεταβαίνουν με εντολή της υπηρεσίας για να μετάσχουν σε συνέδρια, σεμινάρια ή εργασίες κέντρων ερευνών, αναγνωρίζεται η δαπάνη εγγραφής ή συμμετοχής σε αυτά. Οι δαπάνες αυτές καταβάλλονται στον αποστελλόμενο υπάλληλο, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, με την υποχρέωση να υποβάλει στην υπηρεσία του τη σχετική εξοφλητική απόδειξη πληρωμής τους.

  Ελληνικά ευτυχώς διαβάζετε και καταλαβαίνετε όλοι εδώ μέσα.

  Ερωτήσεις:

  - Είναι ο κύριος Μωαβίας δημόσιος λειτουργός ή υπάλληλος και ποια είναι η υπηρεσία που υπηρετεί;

  - Σε ποια πόλη λειτουργεί η υπηρεσία όπου υπηρετεί ο μετακινούμενος κύριος Μωαβίας;

  - Ο κύριος Μωαβίας, μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου του, υπέβαλε στην υπηρεσία του τη σχετική εξοφλητική απόδειξη πληρωμής των εξόδων εγγραφής του στο σεμινάριο ως υποχρεούται βάσει νόμου;

  Τί θέλω να πω με τα παραπάνω νομίζω το αντιλαμβάνεστε όλοι. Μας το λένε κατάμουτρα ότι, ενώ από ένα υπάλληλο του Δημοσίου (όσο κακοί και αναποτελεσματικοί είναι) τους κόβουν οριζόντια το 30 % των αποδοχών τους, βρίσκουν χρήματα για τετραήμερο ταξιδάκι αναψυχής στον φίλο μας τον κύριο Μωαβία, καίτοι αμφιβάλλω σφόδρα να το εδικαιούτο...

  Παιδιά στη Συγγρού, το έχει ψάξει κανείς σας;

 66. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 28/01/2011 23:07:18

  "....1η εκδοχή: Η κυβέρνηση (που αν θυμάστε από τα πρώτα της νομοθετήματα ήταν η διευκόλυνση απόκτησης ιθαγένειας από αλλοδαπούς) δηλώνοντας την αδυναμία αντιμετώπισης της κατάληψης εντός του πλαισιου του νόμου, θέλει να αφήσει, το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα να διογκώνεται,τον φόβο να καλλιεργείται και κάποια στιγμή να φέρει τον πολίτη προ τετελεσμένων.....
  ....2η εκδοχή: Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη αδυναμία να αντιληφθεί ότι η διαλλακτική στάση όταν αυτή αφορά την προφανή και βάρβαρη παράβαση των νόμων απλώς προκαλεί και πολλαπλασιάζει το μέγεθος της επόμενης παράβασης.... "
  Από το "Μετακομίζοντας (και διογκώνοντας) το πρόβλημα" στο http://firiki2010.wordpress.com/

 67. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 23:15:41

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 68. JOHN avatar
  JOHN 28/01/2011 23:43:38

  Το ΠΑΣΟΚ στο προσωπο αυτων των ανθρωπων βλαιπει τους αυριανους ψηφοφορους του!Αυτους που πιθανον θα το διατηρησουν στην εξουσια να συνεχισει το καταστροφικο του εργο.Καταλαβε οτι στους ντοπιους ραγιαδες η μπογια του εχει ξεθοριασει και ψαχνει για νεο αιμα.Ας το δουν αυτο και οι αριστεροι λαθροπατερες, ας απαλαγουν απο τις αγκιλωσεις κι ας αναλαβουν τις ευθυνες τους γιατι στις επομενες εκλογες μολλον θα ψαχνονται. Τελικα φαινεται οτι ολο το πολιτικο συστημα εχει σαπισει με καταστροφικες για το τοπο συνεπειες.

 69. Λαζαρος avatar
  Λαζαρος 29/01/2011 00:55:57

  εδω το θεμα ειναι απλο η ελληνικη δημοκρατια ειναι ενα αποτ α πλεον αντιδημοκρατικα καθεστωτα του κοσμου...η συντριπτικη πλειοψηφια λεει οχι στο ασυλο...η κυβερνηση του ποσο τα εκατο αν βαλουμε μεσα και τις αποχες? λεει οχι να μεινει το ασυλο..μαλιστα
  η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου λεει εχουμε γινει ισλαμαμπαντ παρτε μετρα...η κυβερνηση αγρον αγοραζει...και σαν αυτα ποσα ακομα παραδειγματα εχουμε...το θεμα ειναι πως μια αποφαση μπορει να ειναι κακη μπορει και να ειναι καλη αν την υιοθετει η πλειοψηφια υποχρεουσαι να την εφαρμοσεις..αυτο θα πει δημοκρατια....ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

  υς:φυσικα οι μεταναστες ειναι κριμα οι ανθρωποι και η εκκλησια και εμεις οταν τους συνανταμε οφειλουμε να τους βοηθουμε αλλα φυσικα και η ελληνικη κοινωνια και το κρατος εχει νομους και οι νομοι πρεπει να εφαρμοζονται διχως παραγραφες...ο λαος δεν θελει να γινει ισλαμαμπαντ η πατριδα του...και σιγουρα η ελλαδα η φτωχη μικρη ελλαδα αποκλειεται να λυσει το προβλημα της παγκοσμιας φτωχειας...ως ποτε θα μας κυβερνανε μειοψηφικες ιδεοληψιες? ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Λαζαρος 29/01/2011 16:58:23

   etsi

 70. η Dimi avatar
  η Dimi 29/01/2011 02:10:43

  Papandreou in Davos to CNN’s Richard Quest:
  «Greece won't default on debt»
  «..Everyone is happy with what we've done»!!!
  http://bit.ly/fAmtD9

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ η Dimi 29/01/2011 08:27:09

   By SAYING everyone, I’m sour that, he means the BENEFICIARIES, but as known, that can’t be revealed in public (although the small circle of his listeners KNOWS).!!!   Μιά άποψη.- (everyone got one of it .... too )

 71. Δόκ avatar
  Δόκ 29/01/2011 14:43:04

  Σχετικά με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008:

  "Αχμάντ Μοαβία (Δημοσιογράφος, συντονιστής ελληνικού φόρουμ μεταναστών)
  Αγανάκτησα όπως όλος ο κόσμος, χαίρομαι την κινητοποίηση, αν και δεν την περίμενα τόσο μεγάλη. Δεν ξέρω αν η εξέγερση θα φέρει αλλαγές. Ελπίζω να μην ήταν απλώς οργή που θα περάσει. Είναι πολλές ομάδες στο δρόμο, καθεμιά φωνάζει για το πρόβλημά της.
  Είμαι Σουδανός και ζω 30 χρόνια εδώ. Υπάρχει διαφορά με την Ελλάδα που πρωτογνώρισα. Τότε νεολαία και φοιτητικός κόσμος ήταν διαφορετικοί. Η αριστερά κυριαρχούσε, οι στόχοι ήταν σαφείς, τα προβλήματα συγκεκριμένα. Υπήρχαν ζωντανές ιδεολογίες. Σήμερα λείπει η ιδεολογία, η βάση στην οποία στηρίζεσαι για να δεις τον κόσμο. Η νεολαία είναι διχασμένη. Από τη μια θέλει την ευημερία της παγκοσμιοποίησης, της κατανάλωσης και από την άλλη ζητά όσα διεκδικούσαμε τη δεκαετία του 1970. Το 1980 υπήρχε μια μαγική λέξη η «Αλλαγή». Αυτές τις μέρες δεν άκουσα καμία τέτοια λέξη από στόματα πολιτικών.
  Δεν περίμενα το πλιάτσικο από μετανάστες. Γνωρίζω ότι στο κέντρο υπάρχουν άτομα που ζουν από αυτό – μικροκλέφτες, μικροαπατεώνες-. Με ενόχλησε ότι ενώ ήταν μικρός αριθμός προβλήθηκε σε μεγάλο βαθμό και φοβήθηκα ότι θα γυρίσουμε χρόνια πίσω, όταν κάθε μετανάστης εθεωρείτο εγκληματίας. Ελπίζω να μην μπει ξανά αυτή η ταμπέλα επειδή πέντε ή δέκα εκμεταλλεύτηκαν τις ταραχές. Στο κέντρο της Αθήνας άλλωστε πολλοί μετανάστες έχουν δικά τους μαγαζιά και κοιμήθηκαν μέσα για να τα προστατεύσουν, έχοντας την ίδια αγωνία με τους έλληνες ιδιοκτήτες. Αυτό δεν το έδειξε κανείς.
  Οι πρόσφυγες εδώ έχουν έρθει για ένα καλύτερο μέλλον. Όποιος φεύγει από την πατρίδα του που έχει πόλεμο είναι καλός άνθρωπος και έρχεται ελπίζοντας. Αυτός ποτέ δεν θα κλέψει. Προέρχονται από κοινωνίες με δυνατές αξίες και τις κρατάνε."
  (h--p://ligapola.blogspot.com/2008/12/2008.html)

  ΠαΣοΚο καταστάσεις...

  Καταλήψεις έγιναν και πριν από 2 χρόνια ίδιο σκηνικό στο ίδιο μέρος στην Κρήτη:
  h--p://indy.gr/newswire/se-krisimo-simeio-oi-metanastes-apergoi-peinas-oi-misoi-sto-nosokomeio

  Εν το μεταξύ η βονταφον βγάζει διαφημιστικό με τη σημαία ανεξαρτησία της Κρήτης:
  h--p://filologos10.wordpress.com/2011/01/25/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B7-vodafone-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD/

  Παράξενα πράγματα...

 72. Ισμήνη avatar
  Ισμήνη 29/01/2011 23:10:59

  Ας με ενημερώσει κάποιος τι σημαίνει " ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ" ..........

 73. corfiot avatar
  corfiot 30/01/2011 08:04:36

  Κατα τα αλλα εμεις εξακολουθουμε να πιστευουμε οτι για ολα φταιει το ασυλο αδελφια,μην παρεκλινουμε του στοχου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 74. A.M. avatar
  A.M. 01/02/2011 10:25:58

  Πάντως χτές ο Μοάβια (ή όπως αλλοιώς τον λένε) είπε ότι το φόρουμ μεταναστών ΔΕΝ διοργάνωσε την απεργία πείνας,
  ΔΕΝ συμφώνησε με την κατάληψη της Νομικής
  ούτε με την συνέχιση της απεργίας πείνας,
  είπε στους απεργούς ότι δεν είναι σωστή τακτική αυτό
  είπε ότι πρότεινε στους απεργούς ΆΝ έχουν αιτήματα να τα διατυπώσουν και μαζί με το φόρουμ να πάνε στον αρμόδιο υπουργό για να τα συζητήσουν.
  «Στηρίζει το φόρουμ τα αιτήματα δεν συμφωνεί με τον τρόπο διεκδίκησής τους» είπε.

  Ενημερωτικά.

 75. Δημήτρης Δικαιόπουλος avatar
  Δημήτρης Δικαιόπουλος 23/02/2011 01:35:56

  Πήγε για τέσσερις ημέρες στις Βρυξέλες με έξοδα του Δημοσίου ο Ahmed Moawia και χάλασε ο κόσμος....
  Ο αξιοματικός της Αστυνομίας Πόλεων Νίκος Δικαιόπουλος, ο πατέρας μου, την δεκαετεία του 1950, έκανε διακοπές επί σχεδόν τέσσερα χρόνια στην ΙΚΑΡΙΑ με έξοδα του Δημοσόο και δεν είπε ποτέ κανείς κουβέντα για την...σπατάλη !
  Dipl.-Ing. Δημήτρης Δικαιόπουλος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.