#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/08/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΚΚΕ: Η...αντιϊμπεριαλιστική συνάντηση των άκρωνΚαθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης το αριστερό ιερατείο ονόμαζε «φαιοκόκκινο μέτωπο» οποιαδήποτε συστράτευση και αριστερών σε κάποιο εθνικό θέμα ή σε κάποια πατριωτική κινητοποίηση, π.χ. συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού και λοιπά. Οι γνωστές δηλαδή υπερβολές που διαστρεβλώνουν το νόημα των λέξεων στα πλαίσια μιας οργουελικής newspeak, όπως η λέξη «φασίστας» που σήμαινε περίπου… «όποιος διαφωνεί μαζί μου».

Ζήσαμε όμως για να δούμε ότι το… πραγματικό φαιοκόκκινο μέτωπο, στην ενδιαφέρουσα προσέγγιση έως ταυτίσεως των ανακοινωθέντων του ΚΚΕ με αυτά της Χ.Α. Αν αφαιρέσεις λίγη κομμουνιστική jargon από τα πρώτα και λίγη ελληνομανία,ή κλίση του ουσιαστικού «λαθρομετανάστευση» σε όλες τις πτώσεις από τα δεύτερα. Δεδομένου του ότι πάντα η εθνικιστική ατζέντα στην οικονομία είναι βαθιά κρατικιστική, μήπως μπαίνουν οι βάσεις για μια… συνεργασία-έκπληξη; (μάλλον πρώτα θα «παγώσει η κόλαση»…).

Εμείς πάντως το προτείνουμε ανοιχτά στο ΚΚΕ, αφού μια εκλογική συνεργασία με την Χρυσή Αυγή θα το έσωζε από την εκλογική του καθίζηση. Αφού στο πρόγραμμα και στα δελτία τύπου υπάρχει περιθώριο να «τα βρουν», στους συναισθηματισμούς θα κολλήσουν;

Και δια του λόγου το αληθές, παραθέτουμε την σύγκριση πρόσφατων ανακοινωθέντων των δύο κομμάτων:
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


1.Στόχος των πιστωτών και του μνημονίου δεν είναι η σωτηρία, αλλά η διάλυση της Ελλάδος και η φτηνή εξαγορά του πλούτου της. […]

 

ΚΚΕ


1.Ο ισχυρισμός του ΔΝΤ, ότι τα μνημόνια απέτυχαν, αποτελεί σκόπιμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από όσους το υποστηρίζουν, για τον απλούστατο λόγο ότι τα μνημόνια πέτυχαν και με το παραπάνω το στόχο της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας[…]

 


 2.Τα νέα κυβερνητικά μέτρα ισοπεδώνουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση και εκτίναξη της ανεργίας. Προφανής στόχος τους είναι η διάλυση της χώρας και το ολοκληρωτικό της ξεπούλημα στους διεθνείς τοκογλύφους. Μόνο μία εθνική ηγεσία μπορεί να αντισταθεί στην καταστροφική πολιτική που μας επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές. 2.Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν, παίρνονται και θα παρθούν δεν είναι προσωρινά. Αφορούν και την μετά κρίση περίοδο και είναι κοροϊδία ότι θα αποτρέψουν την ακόμα μεγαλύτερη όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης. Τα μέτρα έχουν να κάνουν με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου η οποία προϋποθέτει την αύξηση της δυστυχίας του λαού. […] Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση.

3.Από δύο νευραλγικούς τομείς, που σχετίζονται με την επικοινωνία και τις μεταφορές, ξεκινά το πάρτι του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Εταιρείες άλλοτε βιώσιμες και κερδοφόρες σήμερα χαρίζονται σε ξένους επενδυτές. Κύριος στόχος της συγκυβέρνησης είναι να εκχωρηθεί στους τοκογλύφους το σύνολο του εθνικού μας πλούτου.
3.Η κυβερνητική απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ σημαίνει απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, ενώ χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα τις υποθηκευμένες περιουσίες τους.


4.Οι "μεταρρυθμίσεις" που επιβάλλει η τρόικα στη συγκυβέρνηση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεπούλημα της χώρας. Μόνες άμεσες λύσεις η άρνηση των επαχθών όρων του μνημονίου, η επιστροφή στην εθνική παραγωγή […].
4. Η πώληση των συνεταιριστικών βιομηχανιών ως συνέπεια της ιδιωτικοποίησης είναι εγκληματική ενέργεια για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή των ζαχαρότευτλων, αλλά και κινδύνους για την ίδια την ύπαρξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Από την άλλη, η πώληση της Δωδώνης[…].


5.Η περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ είναι η απόδειξη της αποτυχίας μνημονιακής πολιτικής και η ρίζα του ελληνικού προβλήματος. Μόνη στρατηγική η επιστροφή στην Εθνική παραγωγή με στόχο την ελληνική αυτάρκεια.
5.Η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, όποιος κι αν την κάνει, με όποιον τρόπο κι αν την κάνει, ένα αποτέλεσμα θα έχει για το λαό: Εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και νέα μνημόνια. Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να ξεμπερδέψει με τα διλήμματα και τους εκβιασμούς που καλλιεργούν τα κόμματα της ΕΕ .


6.Η σκληρή φορολογία, οι περικοπές και η εφεδρεία μόνο ύφεση και συρρίκνωση της οικονομίας θα επιφέρουν. Μόνη λύση η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής[…]
 6. Οι νέες δραστικές μειώσεις που φέρνει η συγκυβέρνηση στις συντάξεις,  μετά από τις αλλεπάλληλες που έχουν ήδη γίνει, δεν είναι μόνο σκάνδαλο, αλλά έγκλημα που θα οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης. […]


7.Οι κυβερνώντες να πάψουν επιτέλους να είναι επαίτες και να ακολουθήσουν επιθετική πολιτική έναντι των δανειστών. Το συμφέρον του Ελληνικού Λαού υπεράνω των απαιτήσεων των τοκογλύφων.
7.«Πίσω από το θέατρο που παίζουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της τρικομματικής κυβέρνησης, φαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμιά συνταγή ούτε μαλακή ούτε σκληρή που μπορεί να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. […]Κ.Λ.Μ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anetos avatar
  anetos 20/08/2012 10:18:35

  το καλλιτερο μεχρι τωρα !!!!

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 20/08/2012 10:23:01

  Δεν ξέρω αν θα συνεργαστούν ποτέ τα αντιδημοκρατικά "άκρα", αλλά επί του παρόντος, τα δημοκρατικά "μέσα"συνεργάζονται άψογα.
  .......στο σβέρκο του λαού βεβαίως!
  Όσο για την βασική διαφορά μεταξύ ΚΚΕ και Χ.Α (και όχι μόνο), αυτή είναι, ότι η μεν Χ.Α κάνει οριζόντιο διαχωρισμό: Έλληνες - ξένοι, ενώ το ΚΚΕ κάνει κατακόρυφο: εργαζόμενοι(ανεξαρτλητως εθνικότητας) - κεφάλαιο (το κεφάλιο δεν έχει πατρίδα).

  • Economist avatar
   Economist @ εναςάσχετος 20/08/2012 19:27:24

   Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα εκτός από ένα το Εβραϊκό το οποίο έχει. Κάποτε και το Ελληνικό κεφάλαιο είχε πατρίδα.

 3. jk avatar
  jk 20/08/2012 10:40:10

  Αφήστε στην άκρη...τα άκρα και κοιτάξτε τι θα γίνει με την ακραία πολιτική της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού. Τα νέα μέτρα θα είναι το Ζάππειο 3;

 4. stathis08 avatar
  stathis08 20/08/2012 10:58:35

  Όχι, θα είναι 'ακριβώς' το Ζάππειο 2. Έχει δει κανείς διαφορά στα λεγόμενά τους πριν και μετά τις εκλογές;

 5. vildanden avatar
  vildanden 20/08/2012 11:35:28

  Δηλαδή, αν ΚΚΕ = Χρυσή Αυγή, τότε σύμφωνα με τον Ψωμιάδη, το ΚΚΕ είναι αδερφό κόμμα της ΝΔ.

  • Ευάριστος avatar
   Ευάριστος @ vildanden 20/08/2012 13:39:57

   κάπως έτσι

 6. Πέτρος avatar
  Πέτρος 20/08/2012 11:51:11

  Καλό και αληθινό αλλά σοβαρά πιστευεται ότι μισό μύριο φηφίσανε ΧΑ για το οικονομικό της πρόγραμμα? Στο θέμα που ο κόσμος θέλει λύση, στην ασφάλεια η ΧΑ δείχνει ικανή ενώ η ΝΔ μένει να πείσει μέχρι το χειμώνα.

  • Master avatar
   Master @ Πέτρος 20/08/2012 13:46:10

   Μας έπεισε η ΝΔ με τον Ζεύς, πετάει τα σκουπίδια στην επαρχία...

 7. Κβάντα avatar
  Κβάντα 20/08/2012 11:56:30

  Ας δεχτούμε ότι η αριστερή στήλη του πίνακα είναι copy - paste της δεξιάς στήλης ή το αντίστροφο (στην πραγματικότητα ένα έμπειρο "πολιτικό μάτι" δυσκολεύεται να βρει στοιχεία ταύτισης). Θα ήθελα να μου πείτε σας παρακαλώ, αν η πλειοψηφία των ανακοινώσεων που αναρτήσατε μιλάνε για κάτι το οποίο δεν έχει σχέση με τη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Κβάντα 20/08/2012 12:17:13

   Ε, δεν χρειάζεται να είναι και ιδιαίτερα έμπειρο το πολιτικό μάτι.
   Στοιχειώδης πολιτική οξύνοια να υπάρχει, καταλαβαίνεις τη διαφορά.

 8. The Vorlon avatar
  The Vorlon 20/08/2012 12:33:04

  Δυστυχώς η ανάλυση και των δύο "άκρων" αποδεικνυέται κατα πολύ ορθότερη αυτής της κυρίαρχης πολιτικής τριανδρίας.Ειδικά το έβδομο σημείο περί της ανάγκης για μια επιθετική και αποτελεσματική εθνική πολιτική είναι βασικό πρόταγμα του λαού.Αρκετά με την εθελοδουλεία και την βλακώδη "τακτική" του καλού παιδιού..

 9. Lampros avatar
  Lampros 20/08/2012 13:55:14

  Μπορεί να μου πει καποιος πόσο δημοκρατικό ειναι να σβηνονται απο τα ηρώα των πεσόντων του Β ΠΠ & του εμφυλίου τα ονοματα των χωροφυλάκων, χωρικών, και η ημερομηνίες των εκτελέσεων?
  Ειχα παει πρόσφατα σε χωριο της Φωκίδας & το ειδα. Ρωτησα εναν παππου κει έκλαψε, "δεν ξερω παιδί μου, εγω δεν ηθελα, ηταν τα αδερφια μου"...

 10. Asimov avatar
  Asimov 20/08/2012 14:50:18

  Ωχριά μπροστά σου ο Γκέμπελς !!!

 11. STEVE avatar
  STEVE 20/08/2012 15:03:45

  Η απάντηση είναι ότι οι χωροφύλακες οι απλοί χωρικοί ακόμη και τα παιδιά που εκτελέστηκαν ή δολοφονήθηκαν, απλά δεν ήξεραν τίποτα για τα καλά του κομμουνισμού.Μερικοί από αυτούς ή σχεδόν όλοι δεν ήξεραν καν τι είναι ο κομμουνισμός.Επίσης τα παιδομαζώματα δεν λένε τίποτα σε κανέναν γιατί τα τερατουργήματα και οι εκτελέσεις της πατριωτικής αριστεράς έχουν παραγραφεί από την Ιστορία.Η αριστερά όφειλε να ζητήσει μια συγγνώμη τόσο για τα εγκλήματά της όσο και γιατί η Ιστορία δεν την δικαίωσε και σωστά την πολέμησαν όσοι την πολέμησαν (βλέπε την κατάντια των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ).Το θέμα είναι τι έκανε και η λαϊκή δεξιά όλα αυτά τα χρόνια.Πως αντέδρασε στην παραχάραξη της ιστορίας;Η απάντηση είναι ότι η φοβική δεξιά άφησε την αριστερά να ισοπεδώσει τα πάντα, η ενοχική δεξιά φέρει ακέραια την ευθύνη της αλλοτρίωσης που επικράτησε τα τελευταία χρόνια.Όσο για τις διαφορές Χρυσής αυγής και ΚΚΕ είναι ξεκάθαρες και μεγάλες.Πρόκειται ουσιαστικά για κόμματα των δύο άκρων με ότι αυτό συνεπάγεται.Το μεγάλο όμως ερώτημα που καίει όλους μας και κυρίως τους υποστηρικτές της λαϊκής δεξιάς είναι ποις οι τωρινές διαφορές της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ;

  • Lampros avatar
   Lampros @ STEVE 20/08/2012 16:23:56

   Μου εδωσες την απαντηση & σε ευχαριστώ

  • stamoschios avatar
   stamoschios @ STEVE 20/08/2012 23:26:02

   Εύγε φίλτατε STEVE εύγε.

 12. STEVE avatar
  STEVE 20/08/2012 15:33:34

  Να που δημοσιεύτηκε το σχόλιο μην είσαι φοβισμένος αυτές είναι πρακτικές δικές σας.Οι δικοί σου μπορεί να το έσβηναν εδώ έχεις ελευθερία κακομοίρη επαναστάτη.

 13. Αθηνά-Μαρία avatar
  Αθηνά-Μαρία 20/08/2012 15:49:48

  Ηρεμήστε φίλοι μου συνΕλληνες. Θα πάθουμε ομαδική παράκρουση. Δεν έχει μεγάλη σχέση η αριστερή στήλη με την δεξιά ! Ελεος ! Και ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

 14. Κβάντα avatar
  Κβάντα 20/08/2012 15:52:04

  Κύριε gryphon, με τέτοιες "συμπεριφορές" και εκφράσεις δε βλέπω να βγάζουμε άκρη.
  Α, το θεατρικό - βιβλίο "Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων" είναι έργο του Ν. Τσιφόρου.

 15. ΑΙΚ avatar
  ΑΙΚ 20/08/2012 16:03:26

  Το θέμα δεν είναι το τι λένε. Είναι το τι κάνουν ή τι μπορούν να κάνουν. Η γαλάζια στήλη προέρχεται από την σκέψη κάποιου πολιτικού ο οποίος με ανάλογο ποσοστό εκλήθη να κυβερνήσει το 1936 (τον Απρίλιο) γιατί οι τότε πολιτικοί άνδρες (ακριβώς της ίδιας αποτελεσματικότητας με τους σημερινούς) δήλωσαν αδυναμία να κυβερνήσουν . Ο πολιτικός εκείνος μάζεψε τα χαλινάρια της ασυδοσίας σε 2-3 μήνες και τον Αύγουστο του ιδίου έτους έκανε ένα δικτατορικό καθεστώς, του οποίου τα έργα απολάμβανε ο λαός μέχρι που οι πασοκατζήδες έφεραν την αλλαγή
  Η κόκκινη στήλη προέρχεται από ανθρώπους οι οποίοι είναι μειονεκτικής φύσεως και γιαυτό παντού στον κόσμο έχουν αποτύχει. Η "κοινωνική" πολιτική του πασοκαριού ήταν εμπνευσμένη από την αντίστοιχη των μητραλοιών της αριστεράς. Το πόσο επιτυχημένη ηταν το είδαμε όλοι νομίζω. Για περισσότερες πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα των κομμουνιστών διαβάστε τη δελίδα 163 του βιβλίου του Μαραντζίδη "Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος" -θα νομίζετε ότι διαβάζετε αναφορά κατάστασης ΔΕΚΟ. Και όμως είναι η αναφορά του συμμορίτη που το ΚΚΕ είχε βάλει "διευθυντή" στο επιταγμένο από αυτούς εργοστάσιο του Λαναρά μόλις είχαν φύγει οι γερμανοί

  • Greco avatar
   Greco @ ΑΙΚ 20/08/2012 18:00:21

   Θυμαμαι το μακαριτη το παππου μου, που προσπαθουσα να του εξηγησω οτι το πασοκ δεν ειναι κομμουνιστες και οτι δεν εχει σχεση με το κκε

   και αυτος παντα μου ελεγε "το ιδιο πραγμα, ξαδερφακια ειναι"
   Τελικα μαλλον εγω ειχα λαθος

  • stamoschios avatar
   stamoschios @ ΑΙΚ 20/08/2012 23:28:06

   Επιτέλους πέστε την αλήθεια να την μάθουν κυρίως οι φοβικοί δεξιοί

 16. Λακμος avatar
  Λακμος 20/08/2012 16:25:58

  Με ολα αυτα τα τραγικα που συμβαινουν γυρω μας, το ερωτημα ειναι απλο. Στις επομενες εκλογες, ποσοι απογοητευμενοι οπαδοι του ΚΚΕ, ποσοι απογοητευμενοι οπαδοι της λαΙκης δεξιας και ποσοι απογοητευμενοι πατριωτες αριστεροι - υπαρχουν - θα ψηφισουν Χ.Α; Η ηγεσια της Χ.Α το ξερει πολυ καλα και κανονιζει αναλογα τα συνθηματα της και τις ανακοινωσεις της. Με τις ηλιθιοτητες του το πολιτικο κατεστημενο της ανοιγει τερστια λεωφορο. Αν κανουν μαλιστα και το λαθος να την απαγορεψουν, θα επιστρεψει με αλλο ονομα απο το παραθυρο, εχοντας κανει τη μεταλαξη της, ισχυροτερη, οπως ακριβως εγινε στη Τουρκια με τη παραταξη Ερντογαν.

 17. ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ avatar
  ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 20/08/2012 16:46:33

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ.......

  ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.......

  ΜΗΝ TAYTIZETE ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΥΛ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ....ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟ Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.....

 18. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/08/2012 00:30:52

  ΥΓ) 1: Το παραλήρημα των αφιονισμένων ορφανών του Μαρξ δημοσιεύθηκε (φυσικά!) στο γνωστό παρακρατικό site “Indymedia”. Αυτό που κάποιοι θα… σφράγιζαν μόλις θα έπαιρναν την εξουσία…
  (ΥΓ) 2: Αντώνη Σαμαρά, τι έγινε; Ακόμα να τους βγάλεις τις κουκούλες;

 19. Nikitas avatar
  Nikitas 21/08/2012 06:27:30

  Ατυχείς και άτοπες συγκρίσεις. Πολλές φράσεις από τα σημεία δεξιά κι αριστερά μπορώ να τα βρω και σε ομιλίες... Σαμαρά. Τι σημαίνει; Ότι ο Σαμαράς είναι κομμουνιστοναζί;

 20. Ειλωτας avatar
  Ειλωτας 21/08/2012 10:24:40

  Ριχτε κι αλλη λασπη, στο τελος θα ψαχνουμε την ελευθερια στα ορυχεια

 21. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 21/08/2012 10:44:49

  Να μην ξεχνάμε πάντως, ότι αρχικά και οι φασίστες στην Ιταλία και οι ναζί στην Γερμανία, ξεκίνησαν με λαϊκή βάση.
  Οι ναζί, είχαν τα "τάγματα εφόδου" (Sturmableitung - SA) που τα επάνδρωναν λαϊκά στοιχεία - έστω και λούμπεν, τα οποία είχαν πιστέψει στις αντικαπιταλιστικές εξαγγελείες του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος.
  Το ενδιαφέρον είναι, ότι αφού τον Ιανουάριο του 33, ο Χίτλερ έγινε τελικά αποδεκτός από την Γερμανική οικονομική ελίτ (συνάντηση στην έπαυλη του τραπεζίτη Σρέντερ στην Κολονία) και αποφασίστηκε να του παραδωθεί η εξουσία, τα τάγματα εφόδου με την υπάρχουσα λαϊκή σύνθεση που είχαν, έγιναν πλέον άχρηστα και επικίνδυνα λόγω ακριβώς της λαϊκής τους σύνθεσης και της εγκενούς τους ριζοσπαστικότητας.
  Μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου του 34 - "νύχτα των μεγάλων μαχαιριών"- και με εντολή του Χίτλερ, η ηγεσία των S.A εξοντώθηκε και τα ίδια τα S.A διαλύθηκαν.

 22. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 21/08/2012 23:37:14

  Το κατηγορώ της Λιάνας Κανέλλη σε όσους ''χτυπούν'' μετανάστες:

  http://gr.news.yahoo.com/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD-124944854.html

  Χρήσιμος σύνδεσμος για να τον μελετήσετε. Και πολύ περισσότερο τα σχόλια κάποιων μελών.
  Θα πρότεινα στη σύνταξη να ανεβάσει μια ξεχωριστή ανάρτηση για τις θέσεις αυτές. Χρήσιμο θα ήταν να συζητηθεί ξεχωριστά.
  Από εκεί και πέρα τη ΧΑ τη βλέπω ως αποτέλεσμα της Νευτώνειας Μηχανικής: Σε κάθε δράση (είτε θετική την κρίνεις του ΚΚΕ είτε αρνητική) υπάρχει πάντα μια αντίδραση. Κι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να αυξηθεί η δύναμη της ΧΑ από τα μηδενικά ποσοστά τόσων ετών. Τι μέλλει γεννέσθαι who knows...

 23. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/08/2012 20:12:41

  συγκοπή θα πάθουν κάτι κουκουέδες που ξέρω (καλό παιδί ο ένας και ξύπνιος ο έρμος, είναι ο μόνος που έχει πιάσει το ζήτημα... μαζί με κάποιον άλλο διανοούμενο που προαλείφεται ίσως για τα ψηλά του κόμματος - μη γράψω κώματος και θυμώσουν τα συντρόφια, αλλά όταν ακούει ιμπεριαλισμό κολλάει η βελόνα)

  βασική και ουσιαστικότατη διαφορά η εφόλης της ύλης κατάργηση της ιδιοκτησίας που πρεσβεύει το ΚΚΕ (οικίες και επιχειρήσεις, μικρές, μεγάλες)

  η χ.α. δεν το πρεσβεύει απαιτεί προστασία της ιδιοκτησίας (ιδίως της μικροϊδιοκτησίας) και της μικρής μικρομεσαίας μεσαίας επιχείρησης

  την θέση για τις ΑΠΕ του ΚΚΕ δεν είδα

  η Χ.Α. δήλωσε κατά της κατάληψης της Μάνης από Α/Γ

  άλλη βασική και ουσιαστικότατη διαφορά η αθεϊα (υλισμός vs ιδεαλισμός)

  η χ.α. δεν στηρίζει τεχνητούς διαχωρισμούς (δεξιά αριστερά, αφεντικά εργάτες) ενώ για το ΚΚΕ είμαστε όλοι εργάτες/εργαζόμενοι γι' αυτό καταργεί και τα Έθνη

  και έτσι ερχόμαστε στην τρίτη και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ όλων διαφορά: το ΚΚΕ θέλει κατάργηση των Εθνών η Χ.Α. όχι.

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/08/2012 20:14:10

  εξαιρετική φωτογραφική σύνθεση!

  τελευταία οι φωτογραφίες είναι ρουτινέ...

 25. Ειλωτας avatar
  Ειλωτας 23/08/2012 11:45:25

  Κανετε κατσαβανιες ,ο χιτλερουλις ειναι ρετους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.