05/08/2009 12:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φτιάξτε ταμείο προστασίας του κοινωνικού ιστούΩρολογιακή βόμβα αποτελούν οι μεταχρονολογημένες επιταγές για την αγορά, ενώ στο ιστορικό ρεκόρ του 1. 650.000.000 ευρώ ανέβηκε η αξία των ακάλυπτων επιταγών το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η μεταχρονολόγηση των επιταγών φθάνει, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, στο 55,5% των επιχειρήσεων από δύο έως πέντε μήνες και για το 30% από έξι μήνες και πάνω.

Το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις ταμειακές τους ανάγκες, όχι γιατί δεν είναι υγιείς, αλλά γιατί συσσωρεύονται οι ακάλυπτες επιταγές

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστιες ανασφάλειες λένε επαγγελματίες.  Φρενάρουν δραστηριότητες, παγώνουν προσλήψεις, σφίγγουν τα ζωνάρια και ο φόβος για το αύριο παραμερίζει κάθε άλλη σκέψη και έννοια του σημαντικότερου πληθυσμιακά και οικονομικά κομματιού του ελληνικού λαού

 Εμείς τα έχουμε πει από τον περασμένο Οκτώβριο:  http://www.antinews.gr/?p=4052

Οι «νοικοκύρηδες» και οι μικρομεσαίοι που αποτελούν τον βασικό κοινωνικό ιστό αυτής της χώρας βρίσκονται στο όριο της απελπισίας. Αν το ξεπεράσουν αυτό το όριο και πουν «δεν βαριέσαι, ας έρθουν να μου τα πάρουν», η χώρα «έκλεισε». Δεν θα νοιάζεται κανείς για κόμματα και αρχηγούς, εκλογές και ανασχηματισμούς και θα μπούμε σε άλλες λογικές.

Φτιάξτε, λοιπόν, ένα ταμείο προστασίας του κοινωνικού ιστού.

Ξεκινήστε από τα νοικοκυριά. Όχι παροχές ανεξέλεγκτες και κομματικές. Μόνο όσα χρειάζεται ο καθένας για να μην παραδώσει το πνεύμα.

Φροντίστε μετά τους μικρομεσαίους. Δεν εννοούμε τους φοροφυγάδες. Τους άλλους, εννοούμε. Εκείνους που συντηρούν την οικονομία, με τα μαγαζάκια τους, τις βιοτεχνίες τους, τα εργοστασιάκια τους.

Τα αποθέματα τους πνίγουν, οι απαιτήσεις δεν εισπράττονται, οι υποχρεώσεις επιταχύνονται.

Βάλτε κάποιον κ. Καραμανλή να σας κάνει τον λογαριασμό, δεν είναι μεγάλος. Μην ακούτε τους υπαλλήλους των τραπεζών στην κυβέρνησή σας.

Βάλτε δίπλα σας κάποιον που να έχει δουλέψει σε οικογενειακή επιχείρηση. Όλο και κάτι θα καταλαβαίνει από αυτά. Γιατί οι σημερινοί αποδείχθηκε ότι δεν χαμπαριάζουν τίποτα.

Και θυμηθείτε: «Η ώρα της κρίσης είναι ώρα ευκαιριών», όπως λένε.

Δ. Π.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 05/08/2009 13:15:57

  Τι παροχες ΔΠ;Αυτοι βρηκανε σαν λυση να κοψουν απο τις συνταξεις...και να δουμε ποιος θα ψωνισει απο τα μαγαζακια μετα.Και με την πετρελαικη κριση που ετοιμαζουν;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/08/2009 16:57:51

  Για την ώρα, το κραχ του περασμένου φθινοπώρου (καλοκαιριού) περνάει ήπια. Ο ουρανός «δεν έπεσε στο κεφάλι», ή για την ακρίβεια, η τρομερή ρευστότητα που μπήκε στο σύστημα στην ΕΕ και στις ΗΠΑ κάπως κράτησε τις τράπεζες ζωντανές και τους καταναλωτές ...σπίτια τους.

  Πολύς λόγος έχει γίνει για τα αίτα, δεν το πάω εκεί, θα πω τα συμπτώματα: υπερβολικό φούσκωμα τιμών κινητών και ακινήτων αξιών, που δημιουργήθηκε από την προσδοκία κέρδους και διευκολύνθηκε από άπλετη χρηματοδότηση.

  Σε χώρες που ξεφούσκωσαν ή ξεφουσκώνουν, υπάρχει φως -- ή μήπωες είναι ψευδαίσθηση. Όλα τα λεφτά είναι στην ζήτηση. Μπορεί η κάθε κυβέρνηση να κάνει έργα και δημόσιες επενδύσεις, μπορεί να τυπώνει και να δίνει χρήματα στους πάντες, αλλά αν ο κόσμος δεν ψωνίσει, για οποιονδήποτε λόγο, ανάκμψη δεν θα έχουμε. ΔΕΝ ξέρω αν ο κόσμος ψωνίζει.

  Αυτό που ξέρω, είναι ότι όπως είπε και το αντινιούζ, χτές, οι ακάλυπτες επιταγές είναι το τοξικό μας προϊόν. Ακάλυπτες και μεταχρονολογημένες. Πουλάς, με την ψευδαίσθηση ότι θα εισπράξεις. Αν πολλοί δεν εισπράξουν, εκτός από τα δικά τους προβλήματα, το πρόβλημα πάει στις τράπεζες που χρηματοδοτούν την άσκηση.

  Τα αποθέματα έχουν μαζευτεί και η λίγη κίνηση τον Μάϊο ήταν το στοκάρισμα μετά το ξεστοκάρισμα. Οι απαιτήσεις ΔΕΝ έχουν μαζευτεί, αφού όλοι σαν τις στρουθοκάμηλους, ελπίζουμε ότι η μπόρα θα περάσει. Μακάρι να περάσει, αλλά φοβάμαι ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

  Η ανεργία θα ανέβει. Για την ώρα χάσαμε τους σχετικά εύκολους, ντρέπομαι που το λέω, τους αλλοδαπούς. Σιγά σιγά πάμε στους δικούς μας και εκεί θα γίνει και δύσκολο και άσχημο.

  ΔΕΝ πιστεύω ότι θα υπάρξει δίχτυ προστασίας, γιατί ούτε έχουν πρωτογενή άποψη οι λεβέντες μας, ούτε έχουν λεφτά. Τι ήταν αυτό με την επιδότηση κατανάλωσης αυτοκινήτων και κλιματιστικών. Εσείς, στο σπίτι σας, αν τα οικονομικά ζορίζουν, αυτοκíνητα και κλιματιστικά θα πάρετε;

  Μεταξύ μας, δεν έχω λύση πλην της θεωρητικής (ή ιδεολογικής). Θα έπρεπε να κόβουμε φόρους από τον πολύ κόσμο, την μεσαία τάξη, αν υπάρχει. Και παράλληλα να κόβουμε έξοδα. Δυστυχώς το Δημόσιο έχει γίνει ανελαστικό Ταμείο Ανεργείας. Ανεβάσαμε φόρους, περικοπές στο Ταμείο Ανεργείας μηδέν, επιδότηση εισαγωγών. Τρελλό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.