#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/08/2012 07:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φτάνει πια με τα μέτρα και τα νούμερα! Όραμα υπάρχει;Του Κώστα Ροδινού

Περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, αυτό που έχει κουράσει τον μέσο Έλληνα και τον οδηγεί στα όρια της απόγνωσης, είναι η διαρκής συζήτηση για μέτρα και ...χιλιόμετρα που πρέπει να ληφθούν. Ακούει τα ...δις που καθημερινά αναζητούνται και αναρωτιέται: πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτός ο εφιάλτης; Υπάρχει κάποιο φώς ελπίδας στην άκρη του τούνελ ή και τα νέα μέτρα θα πέσουν στον καιάδα που χάθηκαν  και τα προηγούμενα;

Η οικονομική πολιτική δεν είναι μια, έστω πολύπλοκη, μαθηματική εξίσωση που λειτουργεί σε συνθήκες εργαστηρίου. Αφορά σε ανθρώπους. Σε νοικοκυριά, που έχουν ανάγκες, προτεραιότητες και υποχρεώσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούν. Αν εξετάζεις μόνο τη μια πλευρά της εξίσωσης, τότε η προσπάθεια θα καταλήξει σε αδιέξοδο γιατί θα δημιουργήσει, αντί  να λύσει  προβλήματα.

Γιατί είναι εύκολο να λές θα κόψω μισθούς και συντάξεις για να εκπληρώσω τους στόχους του προγράμματος. Όμως, αναρωτιέται κανένας πως θα τα βγάλουν πέρα, εκείνοι των οποίων οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται;

Γιατί στην Ελλάδα την τελευταία τριετία έχουμε το εξής ...θανατηφόρο μείγμα: κόβουμε μισθούς και συντάξεις, επιβάλουμε φόρους, αυξάνουμε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ενώ οι τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν! Αυτός ο συνδυασμός  με μαθηματική βεβαιότητα οδηγεί στη φτώχεια! Και σ’ ένα αδιέξοδο φαύλο κύκλο.

Όμως, καμία πολιτική δεν πρόκειται να τελεσφορήσει, αν δεν τύχει τουλάχιστον της ανοχής του λαού. Η κυβέρνηση, λοιπόν, διατρέχει τον κίνδυνο να εφαρμόσει την πολιτική της  σ’ ένα λαό που είναι ήδη εξαντλημένος από τα μέτρα των προηγουμένων ετών.  Και αν ο λαός είναι εξαντλημένος, καμιά πολιτική δεν έχει ελπίδα. Ακόμα και αν  αυτή είναι ορθή!

Ένας λαός μπορεί να αποδεχθεί και τις πιο αιματηρές θυσίες, αν έχει πειστεί ότι αξίζει να το κάνει! Αλήθεια, πόσοι από τους Έλληνες, των οποίων πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, πιστεύουν, έστω και με βαριά καρδιά, ότι αξίζει τον κόπο να υποβληθούν σ’ αυτές τις θυσίες; Επιπλέον, πόσοι ελπίζουν ότι οι θυσίες θα φέρουν ένα καλύτερο αύριο; Πολύ φοβούμαι,  ελάχιστοι!

Δε λέω, χρήσιμη η διαχείριση της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και ο χρόνος πιέζει για άμεσες αποφάσεις, όμως, ο κόσμος πρέπει να ξέρει τι τον περιμένει. Τι έχει να ελπίζει;

Καμιά μεγάλη μάχη δεν κερδήθηκε, χωρίς ένα μεγάλο σχέδιο.

Καμιά μεγάλη αλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε, χωρίς ένα όραμα για το μέλλον της χώρας.

Κανένας αγώνας δεν ευοδώθηκε, χωρίς τον ενθουσιασμό και τη στήριξη μιας ισχυρής πλειοψηφίας.

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, όταν εμείς οι Έλληνες πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και έχουμε την ηγεσία που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία.

Χρειάζεται επειγόντως, μια ανάσα αισιοδοξίας για το μέλλον...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anaconda avatar
  Anaconda 08/08/2012 07:36:20

  Όραμα, υπό των υφιστάμενων περιορισμών, δεν προβλέπεται.
  Το γιατί είναι απλό: από το όραμα καταλήγεις μέσω στρατηγικής στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα που εντάσσονται στο μνημονιακό πλαίσιο είναι εκτός οράματος.
  Σύνδρομο Στοκχόλμης χωρίς βιώσιμο όραμα για την Ελλάδα ή πλήρης αλλαγή προσέγγισης.
  Η μπάλα δεν είναι πλέον στην εξέδρα: την κρατάνε στα χέρια τους συγκεκριμένοι άνθρωποι.

  • Γρυνη avatar
   Γρυνη @ Anaconda 08/08/2012 10:20:08

   Για τετοιου ειδους οραμα γραφετε κε. Ροδινε;

   Ο Πολύδωρας διόρισε την κόρη του στο γραφείο του...

   Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή... το δικό του, πρόλαβε και διόρισε μία από τις κόρες του ο Βύρων Πολύδωρας, κατά τη διάρκεια της θητείας του στον προεδρικό θώκο, που διήρκεσε μόλις μία ημέρα!

   Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, με αριθμό 344, 23/7/2012.

   Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Με την υπ’ αριθμ. 8581/6107/11-7-2012 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται στο Γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρόταση του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 παρ. 1Ε του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41 και 42 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Μαργαρίτα Πολύδωρα του Βύρωνα (Α.Δ.Τ. Χ565658) με Γ' βαθμό και το 2ο Μ.Κ. του βαθμού αυτού, όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΠΕ κατηγορίας του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α/2011), όπως ισχύει, θεωρούμενης, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 2 του προαναφερόμενου Κανονισμού, της διακοπείσης την 18η Μαΐου 2012 θητείας της ως μετακλητής υπαλλήλου κατά την ΙΓ΄Βουλευτική Περίοδο, συνεχιζόμενης. (Αριθμ. εγκρίσεως δαπάνης Διευθύνσεως Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής 8586/6112/11−7−2012)».

   Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής για μία ημέρα, το διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου.

   • Γρυνη avatar
    Γρυνη @ Γρυνη 08/08/2012 10:23:38

    ας καταλαβει ο Σαμαρας επιτελους οτι οσο ανεχεται τετοιου ειδους συμπεριφορες απο δικους του, οχι μετρα δεν θα περασουν, αλλα δυστυχως ο ολεθρος που ερχεται θα συμπαρασυρει και τον ιδιο!!!

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ!!!
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ!!!

    • Γρυνη avatar
     Γρυνη @ Γρυνη 08/08/2012 11:49:48

     Προεδρε και Πρωθυπουργε Αντωνη Σαμαρα,
     εσυ αγωνιζεσαι και απαρνιεσαι τον ιδιο σου τον εαυτο και οι αρουραιοι σου ...τρυγουν τα ποδια!!!

     πως να παρουμε κουραγιο να αντεξουμε τα μετρα οταν συνεχιζουν να συμβαινουν ξεδιαντροπα φαινομενα ΠΟΛΥΔΩΡΑ;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γρυνη 08/08/2012 12:58:55

    Γρύνη,
    είναι τυχαίο που ο Πολύδωρας δεν προτάθηκε εκ νέου για Πρόεδρος της Βουλής;

    • κύριος Χ avatar
     κύριος Χ @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 15:19:13

     Του έκανε τα μούτρα κρέας, σόρυ κιόλας αλλά είναι αστείο αυτό που γράφετε.

    • Kst avatar
     Kst @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 18:42:02

     Αυτο ειναι πολυ μεγαλη τιμωρια... Θελετε να λυπηθω τωρα; Κανετε πλακα προφανως.. Ουτε διαγραφη απο την κοινοβουλευτικη, ουτε παραδειγματική τιμωρια...

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 23:04:38

     Δεν αρκεί. Όχι δεν αρκεί η μη επανεκλογική του ως καταδίκη της πράξης του.
     Είναι πολιτικό λάθος η τοποθέτησή σου.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Anaconda 08/08/2012 12:57:38

   αγαπητέ, το όραμα σε τέτοιες στιγμές το χρειάζεσαι και όχι όταν τα πράγματα πάνε καλά!

   • Παλαμίδης avatar
    Παλαμίδης @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 23:09:45

    Ιδιαίτερα όταν από τον έβδομο βοηθάς στην χρεωκοπία της Ελλάδας.

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ Anaconda 08/08/2012 13:20:44

   ... και ΟΜΩΣ φίλοι αναγνώστες. Το έχω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω. Το όραμα της πυγμής εναντίον παντός απατεώνα.

   Κύριε Πρωθυπουργέ,

   απο εκεί που βρίσκεσαι, άν δέν σε έχουν "δεμένο" απο μέσα και απο έξω (ξένοι και ντόπιοι δηλαδή) ΜΠΟΡΕΙΣ να συλλάβεις ΟΛΟΥΣ όσους αναγράφονται στα τετράδια και χαρτιά του Ακη. Μέσα σε κάποιο ξενοδοχείο, που δέν λειτουργεί στον σημερινό τουρισμό, κλέιδωμα μέχρι να επιστρέψουν όσα "έφαγαν" και άν όχι, κράτηση και παραμονή εκεί μέχρι θανάτου. Η καλύτερη εικόνα - για να αρχίσεις μαζί της - είναι η δήμευση της περιουσίας του Ακη και των συν αυτώ. Όσο αργείς τόσα περισσότερα θα διαδίδονατι για την αργοπορία, την συγκάλυψη και την δυσκινησία.

   Μετά απο ένα τέτοιο βήμα Αντώνη ΚΑΝΕΝΑΣ δέν θα σκεφθεί να θυσιάσει όσα του κλέβεις με την φορολογία
   που αναφέρει ο αγαπητός κύριος Ροδινός. Και προπαντός αγαπητέ Αντώνη με το ελάχιστα αυτό βήμα θα αποφύγεις τον αιματηρό ξεσηκωμο που προβλέπεται μετά απο τα μπάνια του λαού.

   γκε γκε;

   ΠΕΛΙΑΣ

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Anaconda 08/08/2012 13:30:15

   Χρεωκοπημένα οράματα...
   σε μια χώρα που τα χρεωκοπημένα κόμματα χρωστάνε και εξαρτούνται από χρεωκοπημένους τραπεζίτες, που παίρνουν ετσιθελικά λεφτά από το χρεωκοπημένο κράτος για να τα ρίξουν στα χρεωκοπημένα ΜΜΕ για να μην αποκαλυφθεί η χρεωκοπία τους...

   • xrtc avatar
    xrtc @ Παρατηρητής 08/08/2012 20:09:44

    πιο ουσιαστικός δεν γινεται..

   • Εύα avatar
    Εύα @ Παρατηρητής 09/08/2012 00:42:52

    !!!

  • Θ th avatar
   Θ th @ Anaconda 08/08/2012 21:40:23

   - Φτάνει πια με τα μέτρα και τα νούμερα! Όραμα υπάρχει;

   – θα φανεί, μετά την πτώση του “συριακού καθεστώτος”.
   – πάντως ενδέχεται να’μαστε όλοι νούμερα.!..

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Anaconda 09/08/2012 01:27:36

   Μάλλον θα αρχίσω να συμφωνώ μαζί σου Anacoda διότι
   Αν βγει η χατζάρα το Σεπτέμβριο και πετσοκόψει κι άλλο συντάξεις των 1000 ευρώ, δεν ξέρω ποιοι θα απομεινουν για να οραματίζονται..
   Άκουσα για περικοπές λειτουργικών εξόδων στο Υπουργείο Παιδείας, βγήκαν σήμερα και ρεπορτάζ για καταργήσεις δρομολογίων σχολικών λεωφορείων... Άψογα !!! ξεκίνησε η Διαμάντω πρόπερσι, συγχώνευσε όσα σχολεία μπορούσε, αναγκάζοντας τους μαθητές να μετακινούνται σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, και τώρα καταργούμε εμείς και τα σχολικά λεωφορεία (το ρεπορτάζ ανέφερε την περιοχή της Παλλήνης), για να έρθει να "δέσει το γλυκό"...
   Δεν μπορώ παρά να τα πω χύμα: όταν χτυπάς κατακούτελα το μέλλον της χώρας σου (μαθητές και σχολεία) , τι νόημα μπορεί να έχει να ψάχνεις ένα όραμα ;;;;;
   Βέβαια θα μου πείτε το όραμα είναι κάτι το "υψηλόν", "το ιδεολογικό", το σπουδαίο..και θα συμφωνήσω.. όμως πρέπει να έχεις ΛΑΟ από κάτω, το υποκείμενο του ρήματος "οραματίζομαι". Κυρίως πρέπει να έχεις νέα γενιά και να μην τη χτυπάς, περικόπτοντας τις δαπάνες για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων της.
   Και μακάρι να βγω μη-αληθής, αλλά δεν βλέπω να μένουν πολλοί με τα όσα ακούω. Και ο Σεπτέμβρης προβλέπω πως θα είναι θυελλώδης και ανατρεπτικός της ψευδαίσθησης ότι ο κόσμος κοιμάται… απλά χαλαρώνει λόγω καύσωνα..ας μη γελιόμαστε.

   Τέλος πάντων, ευτυχώς, μου έφτιαξε το κέφι ο Χελμουτ Σμιτ, που βγήκε με αχτύπητο στυλάκι και τραβώντας αργόσυρτα τις τζουρίτσες του, On camera και τα έχωσε κατευθείαν σε Γιούνκερ, Μέρκελ και το λοιπό συναπάντημα για τις δηλώσεις τους περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Για τη Μέρκελ μάλιστα είπε, πως «δεν είναι γεννημένη ευρωπαία», για τη δε Γερμανία ότι δεν μπορεί να αναλάβει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη, λόγω του βάρβαρου παρελθόντος της στο Β’ παγκόσμιο.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/08/2012 07:49:31

  Εὐχαριστοῦμε κ.Ροδινέ,ἐκφράζετε μέ ἀπλά λόγια,αὐτά πού σκέφτεται ὁ ἀπλός κόσμος!Τούς ἄνθρωπους πού βγαίνουν τό πρωί στόν δρόμο νά πᾶνε ἤ νά ψάξουν γιά τό μεροκάματο,καί τίς μανάδες πού ξεκινοῦν γιά τό ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ νά ψωνίσουν γιά τά παιδιά τους καί μετροῦν καί ξαναμετροῦν τά ψιλά στό πορτοφόλι τους,τούς νοικοκύρηδες ἀνθρώπους πού γιά νά ζεστάνουν τήν οἰκογένειά τους τόν χειμῶνα πού ἔρχεται παρακαλοῦν τό Θεό νά ἀλλάξει κάποια πράγματα στή φύση,διότι δυστυχῶς οἱ ἄνθρωποι δέν θέλουν νά ἀλλάξουν τίποτα...Γιά ὅλους αὐτούς,οἱ οἰκονομικοί ὄροι,τά δίς,τά τρίς καί τά ἰσοδύναμα δέ λένε καί πολλά πράγματα.Καί νά μποροῦσαν νά τά καταλάβουν,δέν ἔχουν τή διάθεση καί τό χρόνο νά τά σκεφτοῦν...,βλέπεις,ἡ ζωή τρέχει γρήγορα καί γιά ἀπόνερα ἀφήνει ἄγχος πολυ καί θυμό...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/08/2012 12:59:37

   καλημέρα φίλε μου,
   τι γίνεται με την πυρκαγιά;

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 13:57:09

    Ἔσβησε Κώστα,εὐτυχῶς δέν ἔκανε ζημιές,χαμηλή βλάστηση ἔκαψε.

 3. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 08/08/2012 07:54:44

  Όχι, φυσικά! Όραμα δεν υπάρχει. Και μια κοινωνία χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχους, εν τέλει δίχως όραμα φθίνει και αργοπεθαίνει!

 4. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 08/08/2012 07:58:13

  ...Εγώ θα περιμένω από τον κ. Α.Σαμαρά, όταν επιστρέψει από τις προγραμματισμένες συναντήσεις του τού Αυγούστου κι εφ΄όσον οι μάσκες των τοκογλύφων πέσουν κι οι αυταπάτες μας διαλυθούν, να βγει και να πει στον κόσμο ΟΛΗ την αλήθεια, να εξηγήσει με σαφήνεια τα δεδομένα και να συναποφασίσουμε για την αναγκαία αλλαγή ρότας της Αργούς. Πρέπει να αποτινάξουμε κάποια στιγμή από πάνω μας τις εντολές, τις υστερόβουλες νουθεσίες και τις τυφλές κινήσεις απόγνωσης που μας εξαναγκάζουν σε αυτοακρωτηριασμούς. Τα υπόλοιπα είναι λόγια άνευ ουσίας....

 5. Silence t. avatar
  Silence t. 08/08/2012 08:02:37

  Και βέβαια υπάρχει φως .
  Το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρήσει ο Σαμαράς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις .
  Τότε που τα ποσοστά του Τσίπρα τον πιέζανε και το παραφρασμένο μότο του ''λεφτά υπάρχουνε '' , δηλαδή το ''άμεση επαναδιαπραγμάτευση'' , με ισοδύναμα μέτρα που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική στους πολίτες , φάνταζε πολύ καλή λύση για αλλαγή του κλίματος υπέρ του .
  Τώρα θα φανεί αν όλοι εσείς που τον αβαντάρατε όταν έπαιρνε την μία λάθος απόφαση μετά την άλλη , είσαστε πραγματικοί πατριώτες που απλά πέσατε έξω , η απλά προσκολημένοι σε κόμματα και χρώματα , προσωπολάτρες ενός Αντώνη , που το ρητό ''που είσαι νιότη που λεγες πως θα γινόμουν άλλος '' , του αρμόζει γάντι .

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Silence t. 08/08/2012 08:28:48

   '' προσωπολάτρες ενός Αντώνη, που το ρητό ”που είσαι νιότη που λεγες πως θα γινόμουν άλλος ” , του αρμόζει γάντι ''. Μήπως προτρέχετε αγαπητέ, και...επιχαίρετε τάχα θλιβόμενος :-)) για τη διάψευση των υψηλών προσδοκιών των...άλλων;; Μη βιάζεστε. Η παράσταση μόλις ξεκίνησε και το σενάριο ίσως κρύβει εκπλήξεις κι ανατροπές.....

  • Flatiron avatar
   Flatiron @ Silence t. 08/08/2012 09:39:11

   Τα ειπες ολα!

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Silence t. 08/08/2012 11:23:59

   Φίλε είσαι πολύ συκοφάντης. Ποιά ήταν η λάθος απόφαση που πήρε; Τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να μείνει απλός θεατής στην κατάρρευση της Ελλάδας και να μην εμποδίσει την χρεοκοπία; Αυτά τα κάνουν οι λαικιστές. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι υπεύθυνος πολιτικός.

   Και για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα η επαναδιαπραγμάτευση είναι μία συνεχής διαδικασία .Δεν ξυπνάς το επόμενο πρωί και τρως με χρυσά κουτάλια . Κάθε φορά όμως η Ελλάδα θα διαπραγματεύεται ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό (εφικτό) ώστε να γίνει η ανάκαμψη της οικονομίας ,να μειωθεί η ύφεση, τα ελλείματα ,να πετύχει τους στόχους της.

   Εάν εσύ περιμένεις να πλουτίσεις σε μία μέρα αυτό δεν θα γίνει . Η χώρα δίνει την μάχη ώστε να βγει από την λάσπη . Άλλοι μας έφεραν εδώ σε αυτή την κατάσταση όχι ο Αντώνης Σαμαράς . Ευτυχώς να λέμε που υπάρχει και αυτός και δεν έχουμε πάνω τους ανεύθυνους, λαικιστές εθνοπροδότες.

 6. tak avatar
  tak 08/08/2012 08:23:08

  Όραμα υπάρχει... Όμως ο οραματιστής πρωθυπουργός, είναι δεμένος χειροπόδαρα από τη συγκυβέρνηση, η οποία ασφαλώς δεν αντιλαμβάνεται τι καιρός περνάει... Προσωπικά αναμένω κάποια στιγμή -και σύντομα μάλιστα- την αντίδρασή του...

  • Anaconda avatar
   Anaconda @ tak 08/08/2012 08:30:07

   Έχεις την καλοσύνη να μου πεις πού μπορώ να διαβάσω ένα κείμενο το οποίο να αναφέρει το όραμα στο οποίο αναφέρεσαι;
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

   • Γ. Ε. Καλογρίδης avatar
    Γ. Ε. Καλογρίδης @ Anaconda 08/08/2012 08:33:07

    Ιδρυτική Διακήρυξη ΠΟΛ.ΑΝ.

    • Αναστάσης avatar
     Αναστάσης @ Γ. Ε. Καλογρίδης 08/08/2012 08:38:30

     Αμα εισαι κομπλεξικος αυτα γραφεις

     • Γ. Ε. Καλογρίδης avatar
      Γ. Ε. Καλογρίδης @ Αναστάσης 08/08/2012 11:46:42

      Είστε ψυχίατρος και κάνετε διαγνώσεις δωρεάν; Σας συγχαίρω για τον ουμανισμό σας.

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Γ. Ε. Καλογρίδης 08/08/2012 08:38:46

     Καλά, εσύ έχεις ...χάσει δεκαετίες!

     • Γ. Ε. Καλογρίδης avatar
      Γ. Ε. Καλογρίδης @ Αδέξιος Δεξιός 08/08/2012 08:41:22

      Το αττικόν άλας, το γνωρίζετε;

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ Γ. Ε. Καλογρίδης 08/08/2012 08:46:45

      και το "αττικόν άλας", και το ...Κάλλας και το "αττικό πνεύμα" ομοίως.
      Κάτι άλλο έχεις να προτείνεις;

     • Γ. Ε. Καλογρίδης avatar
      Γ. Ε. Καλογρίδης @ Αδέξιος Δεξιός 08/08/2012 09:06:54

      Ναι!
      Πιστή εφαρμογή της προεκλογικής δέσμευσης περί επαναδιαπραγμάτευσης, αρχής γενομένης από τα επαχθή μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων €.
      Implementation! Implementation! Implementation!!!

     • Γ. Ε. Καλογρίδης avatar
      Γ. Ε. Καλογρίδης @ Αδέξιος Δεξιός 08/08/2012 09:10:20

      Το αλάτι είναι ΚΑΛΑΣ και ΚΑΛΛΑΣ η Μαρία (να 'ναι καλά, όπου βρίσκεται).

    • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
     ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Γ. Ε. Καλογρίδης 08/08/2012 11:46:29

     Ο Αντώνης Σαμαράς πάντα είχε ,έχει και θα έχει Όραμα για την χώρα του. Και αυτό γιατί είναι πολιτικός που διαθέτει πραγματική εθνική συνείδηση. Πάντα κρατούσε εθνική στάση και το πλήρωνε με δικό του προσωπικό κόστος . Για το όνομα της Μακεδονίας υπέστει πολιτική εξορία 11 ετών . Όσο και να θέλουν ορισμένοι να απαξιώσουν την εθνική του στάση , θα υπάρχουν οι Έλληνες που σέβονται την πατρίδα τους και δεν θα το επιτρέψουν αυτό.

     Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ο λαικιστής που παριστάνει τον πατριώτη ,σαν μερικούς άλλους πατριδοκάπηλους . Κάνει τα πάντα για τον λαό του και την χώρα του.

     Ειδικά για εμάς ,τα νέα τα παιδιά που θέλουμε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της . Το όραμα του θα είναι η κινητήριος δύναμη ώστε να αντέξουμε σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις ,ώστε η νέα γενιά να δομήσει ένα καινούργιο σύστημα που βασίζεται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό . Να αλλάξουν όλα για να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά . Είμαι σίγουρη ότι το όραμα του θα περάσει στις επόμενες γενιές Ελλήνων και επιτέλους θα μάθουμε να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι με αληθινή εθνική συνείδηση και κοινωνική συνείδηση.

     Ο Αντώνης Σαμαράς αξίζει όσο κανένας άλλος.

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Anaconda 08/08/2012 08:39:32

    Τις προεκλογικές ομιλίες του Σαμαρά, δεν τις διάβαζες;

    • Anaconda avatar
     Anaconda @ Αδέξιος Δεξιός 08/08/2012 08:46:21

     Διάβασα την αποδελτίωση από όλες τις προεκλογικές ομιλίες όλων των κομμάτων. Το όραμα όμως, όπως αυτό εμφανίζεται ως συστατικό στοιχείο της δημιουργίας στρατηγικής, δεν ήταν σαφές - ίσως λόγω του προφορικού λόγου και της ανάγκης επικοινωνίας απλούστερων μηνυμάτων τα οποία να γίνονται άμεσα αντιληπτά σε μια ομιλία. Ακριβώς γιαυτό ζήτησα ένα link σε κάτι πιο συγκεκριμένο. Αν γνωρίζεις πού μπορώ να το βρω, θα με διευκόλυνες πολύ. Ευχαριστώ.

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ Anaconda 08/08/2012 08:47:45

      δεν την ομιλία στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2011

     • Γ. Ε. Καλογρίδης avatar
      Γ. Ε. Καλογρίδης @ Αδέξιος Δεξιός 08/08/2012 10:26:44

      Αφού διαβάσετε το κείμενο της ομιλίας του 9/2011, αμέσως μετά κάντε τις απαραίτητες συγκρίσεις με την ασκούμενη πολιτική από τον 11/2011 μέχρι σήμερα.

   • tak avatar
    tak @ Anaconda 08/08/2012 08:42:26

    http://www.nd.gr/web/proedros/7
    Αν θέλετε να βρείτε τους οραματισμούς του και να τους καταλάβετε, μπορείτε εύκολα...
    Υπάρχουν ακόμα και άλλα κείμενα, που εύκολα μπορείτε να βρείτε...

   • tak avatar
    tak @ Anaconda 08/08/2012 08:43:35

    Για σας η απάντηση παρακάτω.

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ tak 08/08/2012 09:05:37

   Καλημέρα . Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα.... το προεκλογικό όραμα.
   Το σχέδιο, τα ισοδύναμα μέτρα, η κατάσταση σοκ που θα σταματούσε την πτώση της ελληνικής κοινωνίας κλπ τι έγιναν?
   Εύχομαι να έχεις δίκιο tak και η αντίδραση να γίνει σύντομα , όσο η κοινωνία έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει.
   Ας σκεφτεί ότι ένας λαός εξαθλιώνεται πληρώνοντας λάθη πολιτικών και πολιτικών που κάθε άλλο παρά ..βρέθηκαν στην εξουσία για να προασπίσουν το συμφέρον της χώρας.

   • tak avatar
    tak @ Φελίζα 08/08/2012 09:30:06

    Αγαπητή Φελίζα, εγώ είμαι σίγουρος για το όραμα του ανθρώπου που κυβερνάει.
    Το να έχεις όραμα όμως και να είσαι πρωθυπουργός, θέλει και καμιά εκατονεβδομηνταριά δικούς σου βουλευτές για να το ξεδιπλώσεις!
    Όπως αντιλαμβάνεστε καλή μου Φελίζα, με τη μορφή της συγκυβέρνησης Σαμαρά, δεν ξεδιπλώνονται οράματα!
    Όσα έλεγε προεκλογικά ο Σαμαράς, τα έλεγε στη βάση της αυτοδυναμίας, συνεπώς, ας μη διαμαρτύρονται όσοι δεν τον ψήφισαν -κυρίως- αλλά απαιτούν από αυτόν θαύματα...
    Όλα όσα γράφονται συνεπώς χωρίς επίγνωση της πραγματικής κατάστασης, είναι λόγια του αέρα... Οι αφορισμοί, οι δαιμονολογίες και τα υπόλοιπα προς το θεαθήναι, εμένα με βρίσκουν παντελώς αδιάφορο.
    Τέλος αγαπητή κυρία και εν κατακλείδι, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει ότι μπορεί, με τα χέρια του δεμένα και πάλι καλά...
    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας στο σχόλιό μου.

    • tak avatar
     tak @ tak 08/08/2012 09:41:51

     Φυσικά η κριτική δεν αφορά το δικό σας θετικό σχόλιο.

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ tak 08/08/2012 10:13:01

     Επίγνωση της πραγματικής κατάστασης έχω , όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που βιώνει πολύ χειρότερα την κατάσταση της "κρίσης" απ΄ότι εγώ και εσείς που σχολιάζουμε - όχι βεβαίως αβασάνιστα - στο ANTINEWS .
     Εν κατακλείδι , δεν φορτώνουμε στον κ.Σαμαρά λάθη προηγούμενων ηγετών (?) που αυτή την κρίσιμη στιγμή δίνουν το παρόν είτε δια της απουσίας τους είτε δια της αρνητικής τους στείρας κριτικής ή ακόμα ... και από τις παραλίες των νησιών μας.
     Ας το γνωρίζει τόσο ο πρωθυπουργός όσο και όσοι άλλοι στρατευμένοι μαζί του στην κυβέρνηση ....για να τους λυθούν τα χέρια .

  • Χωρις Μασκα avatar
   Χωρις Μασκα @ tak 08/08/2012 11:33:58

   Εγώ δεσμά δεν βλέπω από τους μέσα .Βλέπω το ίδιο σενάριο δυστυχώς
   και ένα Σαμαρά αλλοιώτικον από ότι τον πίστευα.Όραμα δεν υπάρχει.
   Πάμε όπου μας πάνε.Κοινώς στα βράχια.Μακάρι να αντιδράσει ,κατά
   πως λες.Αλλά μέχρι στιγμής η συνταγή είναι η ίδια των προηγουμένων.
   Ούτε λέξη μέχρι τώρα για τον ΓΑΠ που αρμενίζει στα πέλαγα,κάνοντας
   ανενόχλητος τις διακοπές του.Ούτε λέξη για τους μεγαλοσχήμονες των ΔΕΚΟ που συνεχίζουν να τις βουλιάζουν ,με κάτι μισθούς ΝΑ!!!!!,μόνο
   για τους "προνομιούχους"εργαζόμενους.Ούτε λέξη γιαυτούς με τις κατα
   θέσεις έξω .ΝΑ!!!!! κάτι καταθέσεις.Αυτά αν έχουμε τώρα ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΑΛΛΟ ΜΕΙΓΜΑ,κατά πως λέγαμε ,γιατί δεν το προτείνουμε
   στην ΤΡΟΙΚΑ.Σιγά μην τους θίξουμε όλους αυτούς.Θίγουμε ,μάλλον τώρα πιά, αποκεφαλίζουμε τους ίδιους.Σιγά μην σταματήσουν οι
   Πολύδωρες,κάθε κομματικής απόχρωσης, να διορίζουν τα κοράσια τους.Σιγά μην σταματήσουν οι Πανταλάκηδες να διοχετεύουν τα "νόμιμα" έσοδα τους στο εξωτερικό, σιγά μην φορολογήσουμε τις καταθέσεις των "ξύπνιων"στην Ελβετία,στην Γερμανία κι όπου αλλού.
   Κοντεύουμε να ξεχάσουμε την λέξη "εξωχώριες "εταιρίες .Πρώτα θα
   κόψουμε τα κεφάλια,τα πόδια κι ότι άλλο περισσεύει των συνήθων
   υπόπτων,των "άθλιων υπαλλήλων",των "τρισαθλίων μεγαλοσυν- ταξιούχων",πάντα με το πρόσχημα της "κοινωνικής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ",
   αυτό που θα το ονόμαζα εγώ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ{χωρίς εισαγω-γικά},χωρίς περιστροφές.
   Επειδή δε,δεν ανήκω στους προσωπολάτρες,απλά πίστεψα στον άνθρωπο και πολιτικό Σαμαρά και τον στήριξα από την πρώτη στιγμή
   που θέλησε να διεκδικήσει την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας,έχω
   να τον συμβουλέψω σεμνά και ταπεινά ότι "στραβά αρμενίζει",ο γυαλός έτσι κι αλλοιώς είναι θεόστραβος,κι αν δεν αλλάξει την ρότα
   του πλοίου ΕΛΛΑΣ ,στα βράχια τελειώνει το ταξίδι μας για την ΙΘΑΚΗ.
   {για να θυμηθούμε και την προεκλογική του παρέμβαση-επιστολή στο
   Antinews.}

   στην Γερμανία

 7. Νατάσσα avatar
  Νατάσσα 08/08/2012 08:50:46

  Βεβαίως και υπάρχει Όραμα.

  Της Αγίας Αθανασίας, του Οσιου Πατάπιου, του Ακενατον του παραβάτη, οράματα να δουν τα μάτια μας.

 8. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 08/08/2012 08:53:38

  Ολο το γυροφέρνεις ροδινέ απο εδώ και εκεί, θέλουμε, να βρούμε, να κάνουμε...Σωστή η αγωνία.
  Δεν βλέπω καμιά κατεύθυνση να προτείνεις..Προς τα που να ψάχνουμε στον ορίζοντα για το όραμα-όνειρο που πρέπει να βρούμε.
  Ανατολή και μέση ανατολή, Δύση εντός ευρώ, Βοράς με το ξανθό γένος, νότος με πλατείες ταχίρ και βεγγάζης?
  Η κυβέρνηση επιλεγει δύση και προσπαθεί να κρατηθεί στην άκρη του γκρεμού 1-2 μήνες ακόμη μηπως και δοθεί λύση.
  Ολα γύρω μας είναι στις φλόγες, καθεστώτα δεκαετιών πέφτουν, αρκετοί ευρωπαίοι διαλαλούν την διαχειρισημότητα της κλωτσιάς που μπορούν να μας δώσουν, και εμείς ψάχνουμε όραμα .
  Αποφάσεις χρειάζονται γρήγορες για να συμμαζευτεί το μαγαζί.
  Οποιο δρόμο και αν διαλέξουμε, όποιο νόμισμα και αν διαλέξουμε για δανεικά, όποιον προστάτη να μας σώσει και αν διαλέξουμε, η εξίσωση του δημοσίου δεν βγαίνει.
  Μείωση του κόστους στο 50% αν θέλεις σωτηρία με ανάταξη , μειωση στο 70% αν θέλεις απλά εντατική με άλλους γιατρούς.
  Μόνο ο Χριστός μπόρεσε με πέντε ψωμιά και τρία ψάρια να ταίσει 5000 κόσμο.
  Κανείς άλλος μετά Χριστόν δεν μπορεί να σώσει την παρτίδα και και μειώσει το κοστος λειτουργίας του δημοσίου με ψευτοθαύματα δηλαδή μετατάξεις, εφεδρείες κλπ. Εμείς μπορεί να δουλευόμαστε μεταξύ μας ,αλλά η μετάταξη σημαίνει και πάλι πληρωμή απο το δημόσιο.
  Ουσιαστική μετάταξη είναι όταν ο ΔΥ εργαστεί κάπου στον ιδιωτικό τομέα, τότε έχουμε χειροπιαστή μείωση του κόστους .Τα άλλα είναι ελληνικά θαύματα....Μετά απο ονομαστικές μειώσεις μισθών κλπ το πραγματικά κόστος μισθών ΔΥ δεν ακολούθησε την ίδια πορεία...Με τέτοια θαύματα και τερτίπια δεν σωνόμαστε ροδινέ.
  Οι επιλογές είναι λίγες και σκληρές.
  Ευρώ φτώχεια και απολύσεις ΔΥ
  Δραχμή φτώχεια και απολύσεις ΔΥ
  Δραχμή,εξαθλίωση και διάλυση κράτους
  Πολλά νομίσματα, ισοπέδωση και αποσύνθεση του κράτους
  Αυτά τα οράματα ξεπροβάλλουν στα τέσερα σημεία του ορίζοντα.Κατά που να στραφούμε?
  Οσο στεκόμαστε ακίνητοι και κλαίμε την μοίρα μας, φωνάζουμε να κόνουμε κάτι, να βρούμε μια λύση είναι δεδομένο ότι θα μας πλακώσει η τέταρτη και ...αποχαιρέτα την ,την Ελλάδα που ξέρεις κε Ροδινέ..
  Ολες οι λύσεις έχουν κόστος, μερικές δυσβάχτακτο ,άλλες μη αναστρέψιμο και άλλες μη συγκρισιμο καθόσον καταστροφικό και άρα μη συζητήσιμο.
  Αν έχουμε μια πρόταση ,έστω σαν απλοί πολίτες να την πούμε, να την συζητήσουμε ,ειδικοί και μή, να δούμε αν μπορεί να υλοποιηθεί και στον ξύπνιο πέρα απο τον ύπνο και μετά να φωνάξουμε,πιέσουμε όπου και όπως μπορούμε.
  Διαφορετικά εκόντες άκοντες είμαστε στο γήπεδο και τρέχουμε πέρα δώθε σαν παραζαλισμένα κοτόπουλα με τις νυφίτσες και της αλεπούδες να περιμένουν στις κερκιδες πότε θα υλοποιηθεί το όραμα...
  Με το ανθυπομειδίαμα ως τα αυτιά και τα σάλια να τρέχουν για το επερχόμενο φαγοπότι.
  Παίζει και αυτό το όραμα,ξέρεις...Των αλεπούδων στο κοτέτσι...Η λύση είναι προδιαγεγραμμένη όσα ονείρατα και να βλέπει η κοτούλα...Δεν θα την σώσει το γεράκι απο τα δόντια της αλεπούς.
  Εκεί μας θέλουν αρκετοί ελληναράδες και κάνουν ότι μπορούν να το πετύχουν.
  Και αυτοί ένα όραμα έχουν,απλά δεν ταιριάζει με των υπολοίπων, όμως δεν χρειάζεται και πολλά πολλά για να καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε.
  Με δόξες τιμές και επαναστατικά τραγούδια έχουν συντελεστεί οι μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες στην ελλάδα, ας διαβάσουμε λίγο την ιστορία μας.
  Πραγματικότητα είναι και όχι όραμα.

  ΥΓ
  Και ο Ασσαντ ένα όραμα έψαχνε και δεν αποφάσιζε να διαλέξει κατεύθυνση..Την βλέπουμε..Να ευχηθούμε να μην την ζήσουμε.

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ ορεσείβιος 08/08/2012 09:13:13

   Απομονώνω απο το κείμενο το σημείο της προσέγγισης μεταξύ Ευρώ και Δραχμής και παραθέτω σχετική προσέγγιση
   Ο Αστυνόμος είναι όργανο , το μπουζούκι είναι όργανο , άρα ο Αστυνόμος είναι μπουζούκι .

   Χωρίς να είμαι δημόσιος υπάλληλος να σημειώσω ότι οι απόψεις πολλών Ελλήνων σχετικά με το μένος για τους δημόσιους υπάλληλους (σαν μοναδικό κακό για τον τόπο) , έρχονται σε άμεση συμφωνία με το ανέκδοτο ''δεν θέλω και εγώ γάϊδαρο , αλλά να ψοφήσει ο γάϊδαρος του γείτονα '' .
   Και έτσι ψοφάει ο γάϊδαρος του γείτονα , αλλά με το να μην πάρουμε και εμείς γάϊδαρο στο τέλος θα ψοφήσουμε και εμείς .

   Όπου γάϊδαρος προνόμια των δ.υ. που χάνονται και τα οποία δεν παίρνουμε εμείς οι ι.υ.

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Silence t. 08/08/2012 10:17:30

    Μέχρι σήμερα ,μετά απο τρία χρόνια υποτίθεται προσπαθειών, το μόνο όραμα που παραμένε ζωντανό είναι να εξακολουθήσουμε να πληρώνουμε ένα υπέρμετρο δημόσιο με δανεικά.
    Αυτό το κόστος μπορείς να το διαχειριστείς περικόπτοντας το με απολύσεις ή δραματικές μειώσεις μισθών, να το διατηρήσεις με δανεικά και αυξήσεις φόρων.
    Αλλη λύση πέρα απο τα θαύματα το Χριστού δεν υπάρχει.
    Δοκιμάστηκαν όλα εκτός απο τις απολύσεις που δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν.
    Εχουν πετσοκοπεί συντάξεις ,εχουν υποβληθεί φόροι ακόμη και σε ανέργους, έχουν περικοπεί φάρμακα ακόμη και σε καρκινοπαθείς, έχουν απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι ,πλην δημοσίου, έχουν κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις , έχουν μεταναστεύσει χιλιάδες....και παρόλα αυτά ακόμη δεν μπορούμε να απολύσουμε μερικούς αργόσχολους του οργανισμού διεκδίκησης ολυμπιακών αγώνων 2004.
    Και συζητάμε ότι πρέπει να τα βολέψουμε τα παιδιά κάπου, να βρεθεί ένα όραμα επι τέλους ώστε να παραμείνουν εσαεί αργόσχολοι και παχυλα αμοιβώμενοι.
    Ολοι οι υπόλοιποι στο πηγάδι κατούρησαν και δεν είχαν την ίδια προστασία και όραμα?.
    Η νοοτροπία αυτή με τους γαιδάρους έχει και άλλη ανάγνωση.
    Να ψοφίσουν όλα τα γαιδούρια και λοιπά υποζύγια αρκεί να μην περικοπεί ο σανός των δικών γαιδουριών.
    Αυτό γίνεται φίλε σήμερα.

    Ας πάμε και σε καταράχτες, χαλάλι τους, προκειμένου να σταναχωρηθούν τα παιδιά που τα διορίοσαμε στις καλύτερες θέσεις, τι να κάνουμε...Ας πάει και το παλιάμπελο, μαζί και με τα γαιδούρια που κουβαλάνε ακόμη τον σανό για να ταίζονται μερικά μέσα σε
    χρυσές ταίστρες.

    Λύση υλοποιήσιμη για μείωση του κόστους του Δημοσίου υπάρχει?
    Το να μην πληρώνει με όσους συναλάσεται, το να μην πληρώνει φάρμακα, να καθυστερει συντάξεις και επιδόματα αναπήρων είναι μια λύση ,προκειμένου να μην καθυστερήσει πέραν της ώρας η καταβολή μισθοδοσίας των ΔΥ.
    είναι δυσκολο πράγματι το πρόβλημα,αλλά πρεπει να δοθεί λύση...Διαφορετικά θα μας πνίξουν οι "καταράχτες".
    Ολους ..Και τους ΔΥ που για χάρη τους κάψαμε γωνιακό μαγαζί.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Silence t. 08/08/2012 11:14:28

    Από που και πως θα τα πάρετε αυτά τα προνόμια; Μονάχα η Αλέκα τα δίνει μέχρι στιγμής. Το ανέκδοτο που λέτε προϋποθέτει και έναν Θεό που προσφέρει το γάιδαρο. Χωρίς αυτόν τον Θεό η δική σας μεταφορά μοιάζει να αιωρείται στο κενό. Ο ορεσίβιος παρά πάνω έχει απόλυτο δίκιο. Τρία χρόνια τώρα δεν κάνουμε τίποτε. Μονάχα μιλάμε, αναλύουμε, κάνουμε εκλογές και αλλάζουμε κυβερνήσεις. Αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα, το τελευταίο σενάριο που αναφέρει θα είναι οδυνηρή πραγματικότητα. Ολόκληρη Ιταλία, με μακρά παράδοση σε κυβερνήσεις συνασπισμού και αλλεπάλληλες εκλογές, κάθεται σούζα δυο χρονάκια υπό τον τεχνοκράτη Μόντι μπας και σώσει την παρτίδα κι εμείς, χωρίς την παραγωγική της βάση, το μέγεθός της και την πολιτική της κουλτούρα, το παίζουμε δύσκολοι και ντεμέκ απροσκύνητοι. Όλοι αυτοί που δεν θέλουν να χάσουν τον γάιδαρό τους, θα ξυπνήσουν ένα πρωί στον εφιάλτη της δραχμής για να ανακαλύψουν ότι εδώ δεν είναι Σοβιετία και ότι πλέον αυτοί θα είναι οι μόνοι χωρίς γάιδαρο σε βάθος χρόνου. Να μου το θυμηθείτε: οι δημόσιοι υπάλληλοι που προκρίνουν τον Τσίπρα και τη δραχμή θα βρεθούν στο τέλος διπλά χαμένοι!

   • kotstak avatar
    kotstak @ Silence t. 08/08/2012 11:59:18

    Η ποσότητα του χρήματος είναι συγκεκριμένη.
    Εάν, στο τέλος του μήνα, καταλήξει μικρότερη ποσότητα στα δημόσια ταμεία, θα έχει μείνει μεγαλύτερη ποσότητα στον ιδιωτικό τομέα.
    Ο ιδιωτικός τομέας έχοντας χρήματα θα παραγάγει προϊόντα, θα απασχολήσει ανέργους, θα πολλαπλασιάσει το χρήμα.
    Όταν το χρήμα πηγαίνει στο δημόσιο, η αγορά στεγνώνει, κλείνουν οι επιχειρήσεις, μεγαλώνει η ανεργία, η χώρα παράγει λιγότερα προϊόντα.
    Εάν δε κοπούν τα προνόμια και δεν μειωθούν οι μισθοί των ΔΥ, θα πεθάνουν από την πείνα όσοι “βαράνε κουπί”, με αποτέλεσμα να βουλιάξει η βάρκα και αυτοί να χάσουν όχι μόνο τα προνόμια, αλλά τα πάντα.

 9. Νατάσσα avatar
  Νατάσσα 08/08/2012 09:00:11

  Υπάρχει Όραμα

  Την πέμπτη μέρα του τέταρτου μήνα του τριακοστού έτους της ηλικίας μου, εγώ ο Ιεζεκιήλ, γιος του ιερέα Βουζί, βρι­σκόμουν ανάμεσα στους αιχμαλώτους, κον­τά στον ποταμό Χεβάρ. Εκείνη την ημέρα α­νοίχτηκαν οι ουρανοί και είδα οράματα που μου τα φανέρωσε ο Θεός. Αυτό συνέβη τον πέμπτο χρόνο μετά που είχε αιχμαλωτιστεί ο βασιλιάς Ιωαχίν.
  Εκεί, στη Βαβυλώνα, στον ποταμό Χεβάρ, ο Κύριος μου μίλησε για πρώτη φορά και έ­νιωσα τη δύναμη του πάνω μου. 4 Καθώς πα­ρατηρούσα, είδα να 'ρχεται από το βορρά μια ανεμοθύελλα, που έφερνε ένα μεγάλο σύννεφο. Το σύννεφο έβγαζε από μέσα του φωτιά και έλαμπε ολόγυρα, ενώ στο κέντρο του κάτι ακτινοβολούσε σαν το μέταλλο που βγαίνει από τη φωτιά. 5 Μέσα από τη φωτιά διέκρινα τέσσερα όντα που έμοιαζαν με άν­θρωπο. 6 Το καθένα τους είχε τέσσερα πρό­σωπα και τέσσερα φτερά. 7 Τα πόδια τους ή­ταν ίσια, ενώ τα πέλματά τους έμοιαζαν με του μοσχαριού και σπινθηροβολούσαν σαν γυαλιστερός χαλκός. 8 Εκτός από τα τέσσερα πρόσωπα και τα τέσσερα φτερά, καθένα α­πό τα όντα αυτά είχε τέσσερα ανθρώπινα χέρια, ένα χέρι κάτω από κάθε φτερό. 9 Τα α­νοιγμένα φτερά τους συναντούσαν το ένα το άλλο στις άκρες καθώς κινούνταν δεν άλλαζαν κατεύθυνση· βάδιζαν κατευθείαν μπροστά, εκεί που κοίταζε το κάθε πρόσωπο. 10 Όσο για την όψη του προσώπου τους, το κάθε ον είχε από μπροστά τη μορφή ανθρώπου, δεξιά τη μορφή λιονταριού, αριστε­ρά τη μορφή βοδιού και πίσω τη μορφή αε­τού. 11 Αυτά ήταν τα πρόσωπα τους. Τα δύο από τα φτερά του καθενός ήταν ανοιγμένα προς τα πάνω και άγγιζαν τα φτερά του άλ­λου, ενώ τα άλλα δύο φτερά σκέπαζαν το σώμα τους. 12 Το κάθε ον βάδιζε κατευθείαν μπροστά, εκεί που κοίταζε το κάθε πρόσω­πο του, όπου τα πήγαινε το Πνεύμα. Βάδι­ζαν χωρίς να γυρίζουν τα σώματά τους. Α­νάμεσά τους διακρινόταν μια λάμψη σαν από αναμμένα κάρβουνα, σαν λάμψη από δαδιά που πηγαινοέρχονταν. Η φωτιά ήταν εκτυ­φλωτική κι από μέσα της πετιούνταν αστρα­πές. 14 Τα όντα πηγαινοέρχονταν κι έτρεχαν σαν αστραπή.
  15 Καθώς παρατηρούσα τα όντα, είδα ότι πάνω στο έδαφος υπήρχε ένας τροχός κον­τά τους, ένας τροχός για κάθε ον με τις τέσσερις μορφές. 16 Οι τέσσερις τροχοί εί­χαν το χρώμα του τοπαζιού. Όλοι τους είχαν το ίδιο σχήμα και ήταν έτσι κατασκευασμέ­νοι, ώστε ο ένας τροχός φαινόταν να έχει έ­ναν δεύτερο τροχό μέσα του σταυρωτά. 17 Έ­τσι οι τροχοί είχαν τη δυνατότητα να κινούν­ται σταθερά και προς τις τέσσερις κατευ­θύνσεις. 18 Οι τροχοί ήταν πολύ μεγάλοι έ­φταναν σε τρομαχτικό ύψος και η περιφέ­ρειά τους ήταν γεμάτη μάτια σπινθηροβόλα. 19 Όταν τα όντα προχωρούσαν, προχωρού­σαν μαζί τους κι οι τροχοί κι όταν σηκώνον­ταν τα όντα από τη γη, σηκώνονταν κι εκεί­νοι. 20-21 Όπου το Πνεύμα πήγαινε τα όντα, μετατοπίζονταν μαζί τους κι οι τροχοί. Όταν αυτά βαδίζανε μετακινούνταν και οι τροχοί όταν αυτά σταματούσαν, σταματούσαν κι ε­κείνοι· κι όταν αυτά υψώνονταν από τη γη, υ­ψώνονταν μαζί μ' αυτά και οι τροχοί· γιατί το ίδιο Πνεύμα κατεύθυνε τα όντα και τους τροχούς.
  22 Πάνω από τα κεφάλια των όντων είδα κάτι που έμοιαζε με κρυστάλλινο, λαμπερό θόλο.23 Κάτω απ' το θόλο στέκονταν τα όντα με απλωμένα τα φτερά τους· καθένα άπλω­νε δύο φτερά και άγγιζε τα φτερά του άλλου όντος, ενώ με τα άλλα δύο φτερά σκέπαζε το σώμα του. 24 Όταν προχωρούσαν, άκουγα τον ήχο των φτερών τους: ήταν σαν μια με­γάλη θάλασσα που βρυχιέται, σαν τη φωνή του Παντοδύναμου· ήταν ένας ορυμαγδός σαν βουή από πολεμικό στρατόπεδο. Όταν στέκονταν, δίπλωναν τα φτερά τους.25Αλλά και τότε ακουγόταν ακόμα ένας ήχος που ερχόταν από το θόλο, πάνω απ' τα κεφάλια τους.
  26 Κι εκεί, πάνω από το θόλο, υπήρχε κάτι που έμοιαζε με τεράστιο ζαφείρι σε σχήμα θρόνου. Και πάνω στο θρόνο είδα να κάθε­ται κάποιος που έμοιαζε με άνθρωπο.27 Έ­πειτα είδα, από τη μέση του και πάνω κάτι που έλαμπε σαν χρυσάφι κι από τη μέση του και κάτω είδα κάτι σαν φωτιά, που ολόγυρα του έβγαζε λάμψη. 28 Έμοιαζε με το ουράνιο τόξο που εμφανίζεται στα σύννεφα μετά τη βροχή· τέτοια ήταν η λάμψη αυτή, σαν το α­παύγασμα της δόξας του Κυρίου.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Νατάσσα 08/08/2012 13:20:16

   :-)) Καλά τώρα....... άμα είναι να το πάμε έτσι, ΝΑΙ σίγουρα , ΌΡΑΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!
   '' Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!
   Είναι λοιπόν αλήθεια ότι το φως συμβαίνει να αναπηδά από την ύστατη ένταση του μαύρου; Με άλλον τρόπο το επιβεβαιώνει και ο έρωτας. Όταν δυό γυμνά σώματα μιλούν, κάτι από το ανεκδοτολογικό μέρος της ιστορίας τους - το αφόρητο - ξεγράφεται. Το φιλί, που δεν εξελίχθηκε ουδέ κατ' ελάχιστον από καταβολής κόσμου, τυχαίνει να είναι το πιο καινούργιο και αμεταχείριστο πράγμα που διαθέτουμε. Σίγουρα, κάποια ιστορία ερωτική, με διαστάσεις θεϊκές, θα προηγήθηκε από τους τεκτονικούς παλμούς και τις ανακατατάξεις των υδάτων, όταν γεννήθηκε το ελληνικό αρχιπέλαγος. Τον παραλογισμό που κλείνουν για μας οι μύθοι, κάποτε η ίδια η φύση τον ανατρέπει. Τότε μόνον αναλογιζόμαστε ότι, παρ' όλα αυτά, εμείς οι ίδιοι είναι που, παρά τη θέληση μας ίσως, τους δημιουργήσαμε. Απομένει να μάθουμε: αυτό το φως, αυτές οι συστάδες των νησιών, τι είναι; Ονειρευόμαστε;

   Οδυσσέας Ελύτης
   Εν Λευκώ

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/08/2012 09:02:50

  Tα οραματα ειναι για τις ομιλιες.Ο Σαμαρας υπεβαλε ενα οραμα που το ονομασε Ελλαδα 2021 στην περσινη ΔΕΘ.Μεχρι το 2021 ειναι 9 χρονια.Ως τοτε θα ασχολουμαστε με νουμερα.Γιατι χωρις νουμερα τα οραματα ειναι απλως οραματα.

 11. Silence t. avatar
  Silence t. 08/08/2012 09:20:22

  Πραγματικά αναρωτιέμαι πως να νοιώθετε όλοι εσείς οι αμετανόητοι εδώ μέσα , που για όσα ακριβώς βρίζατε τον ΓΑΠ , σήμερα βλέπετε να τα κάνει ο εκλεκτός σας .
  Πόσο άχαρος μπορεί να είναι ο ρόλος να υπερασπίζεσαι , τα απονενοημένα !

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ Silence t. 08/08/2012 09:28:07

   +++

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Silence t. 08/08/2012 10:38:33

   πόσο ύποπτος μπορεί να είναι ο ρόλος κάποιου που ετοιμάζεται να στήσει χορό, αν καταστραφεί η πατρίδα.
   Γεμίσαμε εφιάλτες.
   Ο Σαμαράς παρέλαβε μια κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται,
   Φώναζε δυο χρόνια, αλλά τον λέγατε γραφικό.
   Και τώρα του ζητάτε να κάνει θαύματα σ' 'ένα μήνα.
   Εσύ και οι όμοιοί σου είστε ανεκδιήγητοι.
   Κοράκια, αλλά δεν σας περάσει.

   • tak avatar
    tak @ Αδέξιος Δεξιός 08/08/2012 13:05:37

    Αδέξιέ μου, τι να πεις; Από ποιον Σαμαρά τα θέλουν; Από αυτόν, που δεν έστειλαν στη Βουλή με αυτοδυναμία; Ας απευθύνονται λοιπόν σ' εκείνον... Κι όχι σε τούτον που "παρέλαβε μια κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται,
    Φώναζε δυο χρόνια, αλλά τον λέγατε γραφικό.
    Και τώρα του ζητάτε να κάνει θαύματα σ’ ‘ένα μήνα."
    Είσαι εξαιρετικά εύστοχος, αλλά όποιος δε θέλει να καταλάβει, δεν καταλαβαίνει...

  • tak avatar
   tak @ Silence t. 08/08/2012 14:00:13

   Είσαι εκτός τόπου και χρόνου... Ο ΓΑΠ είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ ΑΚΣ στηρίζεται στον Βενιζέλο και τον Κουβέλη... Δεν είναι ούτε ίσα ούτε όμοια τα πράγματα...

   • tak avatar
    tak @ tak 08/08/2012 14:01:07

    Το σχόλιο για τον silence t.

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ tak 08/08/2012 14:25:19

    ... ''Στηρίζεται'' τώρα...Σχήμα λόγου !!

 12. Νατάσσα avatar
  Νατάσσα 08/08/2012 09:31:02

  Κώστα, τα οράματα όταν πέφτουν απ' τον "έβδομο" όροφο τσακίζονται.

  Τα νέα τα έμαθες;

 13. GO avatar
  GO 08/08/2012 09:39:03

  Περιμένω, με ανυπομονησία, τα αποτελέσματα των συναντήσεων του Σαμαρά με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, μέχρι την 25η Αυγούστου.
  Οι σχετικές ανακοινώσεις θα προδιαγράψουν την πορεία αυτής της κυβέρνησης.

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 08/08/2012 09:44:30

  “Ιδιοφυία είναι 1% έμπνευση και 99% εφίδρωση.”
  ~Thomas A. Edison (1847-1931), Αμερικανός επιχειρηματίας και από τους πλέον ευρηματικούς και παραγωγικούς εφευρέτες στην ιστορία. Με 1,093 Πατέντες που άλλαξαν τον ρου της ανθρωπότητας, να φέρουν το όνομά του: ηλεκτρικός λαμπτήρας, μικρόφωνο, φωνoγράφος, κινηματογραφικός φακός, μεταξύ αυτών.

  "Genius is 1% inspiration & 99% perspiration."
  To πολυβραβευμένο και δεύτερο-παλαιότερο Αμερικανικό Περιοδικό “Harper’s Monthly Magazine” (έκδοση 9/1932, με ειδικό αφιέρωμα στον Thomas A. Edison, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του).

 15. Tonia G. avatar
  Tonia G. 08/08/2012 09:53:21

  Αναμφισβήτητα ο Σαμαράς διαχειρίζεται μια κάκιστη κατάσταση. Πολύ σύντομα θα φτάσει (αν όχι ήδη) να καταλάβει τον Κ. Μητσοτάκη όταν κι εκείνος πριν 20 χρόνια έπαιρνε (εγκαίρως τότε) τα κατάλληλα μετρα και τον πετροβολούσαν σχεδόν άπαντες.
  Στην Ελλάδα το πρόβλημα μας είναι η ΥΠΟΜΟΝΗ. Φυσικά δεν μπορείς να αλλάξεις τη 40τία μέσα σε 2 μήνες. Μπορείς όμως να δείξεις δείγματα γραφής. Μπορείς να ξεκινήσεις από τα μη οικονομικά μέτρα (εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση, παρεμπόριο, παιδεία, υγεία). Φυσικά αν υπάρχει διάθεση εξυγείανσης, κάτι που γνωρίζοντας πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στην πλειονότητα των Κυβερνόντων. Επιπλέον ο Σαμαράς έχει τρία ακόμη αγκάθια:
  1. Συγκυβερνά
  2. Συγκυβερνά με έναν πολιτικό κουφάρι που λέγεται ΠΑΣΟΚ.
  3. Δεν έχει περιθώρια χρονικών ελιγμών
  Η λύση γι αυτόν είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ.
  ΣΟΚ & ΔΕΟΣ!
  Με οποιαδήποτε άλλη τακτική θα αποτύχει. Εξελέγει πριν 2 μήνες και θεωρητικά έχει μπροστά του 4 χρόνια. Μόνο με αστραπιαίες -βίαιες- κινήσεις θα κοπεί ο δεσμός του παρακμιακού παρελθόντος.
  Αλλιώς θα έρθουν στην εξουσία τα μόνα κόμματα που έχουν ΟΡΑΜΑ, αφού βεβαίως μεσολαβήσει μια μικρή περίοδος ΣΥΡΙΖΑ.
  Και όλοι ξέρουμε ποια είναι τα μόνα κόμματα με Οραμα. Δυστυχώς μόνο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Οπότε μετά το ΣΥΡΙΖΑ ξέρετε τι μας περιμένει... (μπαρμπέτηδες και κομμωτήρια θα κάνουν "Χρυσές" δουλειές"

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ Tonia G. 08/08/2012 10:10:45

   Είχες δεν είχες μας συγκίνησες πρωϊ πρωϊ !
   Δάκρυα κύλησαν στα μάγουλα μας , με αυτά που τραβάει ο φουκαράς ο Αντώνης .
   Μα κανένας να μην καταλαβαίνει ότι αναγκάστηκε να πεί τόσα ψέματα , πρώτα γιατί το ίδιο έκανε το είδωλο του (ΓΑΠ) και δεύτερον γιατί αν δεν τα έλεγε , πάλι δεν θα έβγαινε πρωθυπουργός (εννοείται) .

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Silence t. 08/08/2012 10:28:37

    πρόσεχε ρε μεγάλε μη καταπιείς το δηλητήριο και πάθεις κάτι!
    Ενα μήνα πρωθυπουργός και βγάλατε όλοι τα απωθημένα σας...πατριώτες της πλάκας.

    • Silence t. avatar
     Silence t. @ Αδέξιος Δεξιός 08/08/2012 10:59:55

     Εγώ ρίχνω δηλητήριο με το πληκτρολόγιο , σε αυτόν που θέλει να δηλητηρησιάσει ένα ολόκληρο λαό , με τα έργα του.

     • Aδέξιος Δεξιός avatar
      Aδέξιος Δεξιός @ Silence t. 08/08/2012 11:16:51

      βρέ εμπαθή,
      ο άνθρωπος είναι ένα μήνα πρωθυπουργός!

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Silence t. 08/08/2012 10:30:39

    α, και κάτι άλλο οι γλάροι μοιράζουν και χαρτομάντηλα!

   • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
    ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Silence t. 08/08/2012 11:07:55

    Εσύ μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι ο ΓΑΠ 2,5 χρόνια ακολούθησε πολιτική εξόδου της χώρας από το ευρώ. Είδες ποτέ τον Σαμαρά να είναι κατά της ευρωπαικής πορείας της χώρας;

    Ο Αντώνης Σαμαράς εμπόδισε την χρεοκοπία της Ελλάδας με δικό του πολιτικο-προσωπικό κόστος. Μία μετά τις δηλώσεις ΓΑΠ για δημοψήφισμα όπου τον έδιωξε από την πρωθυπουργία και σταθεροποίησε την θέση μας στο ευρώ, οδηγώντας την Ελλάδα σε εκλογές μέσα σε κλίμα ομαλότητας. Μία ακόμη φορά σώζει την χώρα από την χρεοκοπία με την δανειακή σύμβαση και ταυτόχρονα στέλνει 2 επιστολές μία στο ΕΛΚ και μία στους δανειστές όπου μιλούσε ανοικτά για τροποποιήσεις.

    Και μία τρίτη φορά η χώρα αποφεύγει την χρεοκοπία ,ψηφίζοντας οι Έλληνες την παραμονή στο ευρώ.

    Επομένως ούτε ψέματα είπε ο Σαμαράς , ούτε έχει κοινά με τον ΓΑΠ ,απλά εσύ είσαι λασπολόγος.

    Το ότι ακόμη έχουμε χώρα το οφείλουμε στον Αντώνη Σαμαρά .Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει λεηλατηθεί και προσπαθεί να πετύχει την Σταθερότητα ώστε να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας αυτό είναι έργο του Αντώνη Σαμαρά.

    • χανια avatar
     χανια @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 08/08/2012 19:08:53

     Δεν εχει λεηλατηθει???Και η ''δωρεα'' της ΑΤΕ των 15 δις καταθεσεων και των δεκαδων βιοτεχνιων και ακινητων στην ανακεφαλαιοπημενη με τα λεφτα μας Τραπεζα Πειραιως με αντιτοιμα μολις 95 εκατομμυρια δηλαδη τι ειναι???

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ χανια 09/08/2012 00:53:08

      15 δις καταθέσεις αστροπελέκι μου είναι υποχρεώσεις της ΑΤΕ, όχι περιουσιακά στοιχεία. Τι νομίζεις, ότι τα έχουν σε κανένα θησαυροφυλάκιο;

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Tonia G. 08/08/2012 10:29:45

   να, επιτέλους,και μια ψύχραιμη προσέγγιση.

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Αδέξιος Δεξιός 08/08/2012 10:31:17

    το προηγούμενο σχόλιο ήταν για την Tonia G

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2012 10:11:18

  "Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε" !
  Στο Ευρώ - κάν' το όπως το Μοντενέγκρο !!!
  h**p://www.antinews.gr/2012/08/06/173820/#comment-1024977
  Αντί να τους προσατεύουν, άς φροντίσουν για δίαιτα αδυνατίσματος αυτών που έτρωγαν τον άμπακα επί δεκαετίες. Να κάψουν το "λίπος" και την χοληστερίνη.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 08/08/2012 10:26:49

   Οντως το παράδειγμα του Μαυροβουνίου είναι ενδιαφέρον!

  • Γρυνη avatar
   Γρυνη @ Ο Θείος 08/08/2012 10:27:22

   “Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε” !!

   συμφωνω απολυτα!! Αυτη του Πολυδωρα!!!

   h--p://www.nooz.gr/greece/o-polidoras-diorise-tin-kori-tou-sto-grafeio-tou

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Γρυνη 08/08/2012 10:33:13

    Και πάλι φωτιά στην Αρκαδία, δυστυχώς !
    Ο στρατηγός άνεμος, αλλοίμονο !

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Γρυνη 08/08/2012 10:36:14

    Πρόλαβε σε μια μέρα !
    Ο Τσάκι Τσάν είναι;
    Ή ο Speedy Gonzales ;

    • Γρυνη avatar
     Γρυνη @ Ο Θείος 08/08/2012 10:38:52

     γρηγοροτερος και απο τον ανεμο!!!!!!!!

     οραματα κε. Ροδινε; τι ειναι αυτα; τρωγονται;

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γρυνη 08/08/2012 10:45:48

      "Ουκ επ' άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος…

     • Γρυνη avatar
      Γρυνη @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 10:59:04

      ...αλλα κυριως ...επι διορισμω!!!!!!!!

 17. Γραβατοφορος avatar
  Γραβατοφορος 08/08/2012 10:45:26

  Μια ακόμη δίκη έλαβε τέλος. Μετά την προηγούμενη και πριν την επόμενη. Το δικαστήριο θα μας καταδικάσει κι αυτή τη φορά. Ερήμην. Δε μας κάλεσε κανείς. Δεν απολογηθήκαμε. Δεν κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία μας.

  Το δικό μας «Εξπρές του Μεσονυκτίου». Όχι σε άλλη χώρα. Εδώ. Στην πρώην δική μας χώρα. Ο εισαγγελέας και οι άλλοι δικαστές, ξένοι. Δεν καταλαβαίνουμε τη γλώσσα. Συνεδρίασαν και θα βγάλουν απόφαση.

  Όχι τώρα. Τον Σεπτέμβρη θ’ ανακοινωθεί η νέα ποινή μας. Μέχρι τότε θα την καθαρογράψουν οι γραμματικοί. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κι ο Κουβέλης. Το διοικητικό προσωπικό του δικαστηρίου.

  Είναι οι ίδιοι που προσκομίζουν τα στοιχεία στους δικαστές. Τόσοι συνταξιούχοι περισσεύουν, τόσοι εργαζόμενοι πληρώνονται ακόμη πάνω από 400 ευρώ το μήνα, τόσοι άνεργοι δε ζητιανεύουν για ένα πιάτο φαγητό.

  Όλοι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Να σταματήσουν να ζητάνε. Να καταλάβουν ότι ακόμη κι αυτό το πιάτο νερόσουπα που έχουν, είναι αρκετό.

  Οι εκπρόσωποι της τρόικας έφυγαν. Οι υπάλληλοι της τρόικας έμειναν. Πρέπει να μας εξηγήσουν πως, όσο βαριά κι αν θα είναι η ποινή που θα μας απαγγείλουν, είναι απαραίτητη. Δίκαιη. Κυρίως, είναι για το καλό μας.

  Κι εμείς ζούμε με την αγωνία μέσα στα κελιά μας. Ανησυχούμε μήπως η μερίδα γίνει ακόμη πιο μικρή. Μήπως οι βουρδουλιές γίνουν περισσότερες. Μήπως έρθει η ώρα που δε θ’ αντέξουμε και θα σφηνώσουμε το κεφάλι μας ανάμεσα στα κάγκελα για να τελειώνει το μαρτύριο μια ώρα νωρίτερα.

  Οι γραμματικοί, υπόσχονται ότι θα ζητήσουν επιμήκυνση. Και πολλοί από εμάς χαίρονται. Ίσως επειδή χαζέψαμε εντελώς και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Χαιρόμαστε που μας υπόσχονται ότι θα διεκδικήσουν την επιμήκυνση της ποινής μας.

  Δεν έχει χρόνια αυτή η ποινή. Δε θα τελειώσει ποτέ από μόνη της. Μας το ξεκαθαρίζουν. Κι εμείς νοιαζόμαστε για τη μερίδα. Για τις βουρδουλιές. Εθελοντές βαρυποινίτες. Εθελοντές στο απόσπασμα. Καλά ζωάκια. Υπάκουα.

  Περιμένουμε με λαχτάρα τη στιγμή που θα μας βγάλουν στον κήπο. Να δουλέψουμε. Να σκάψουμε. Να παράγουμε για να πληρωθούν οι Φύλακές μας. Να παράγουμε για να ξεπληρώσουμε το συσσίτιό μας. Το ενοίκιο για το κελί μας. Να παράγουμε για να κερδίσουν οι δικαστές μας. Να βγάλει το κέρδος του ο εισαγγελέας.

  Ακόμη και η κατσαρίδα, όταν την κυνηγάς τρέχει να σωθεί. Ακόμη και η κατσαρίδα! Αν μ’ εννοείς…

 18. kotstak avatar
  kotstak 08/08/2012 10:59:59

  “Ακούει τα …δις που καθημερινά αναζητούνται και αναρωτιέται: πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτός ο εφιάλτης;”

  Είναι υπερβολικά απλό:
  Όσο το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών έχει αρνητικό πρόσημο, θα μειώνεται συνεχώς ο μισθός του, θα πέφτει το βιοτικό του επίπεδο.
  Αγοράζοντας εισαγόμενα προϊόντα, στην ουσία μειώνει τον μισθό του.
  Το 1 δις ευρώ/ έτος που δίνουμε για αγορά εισαγόμενου χοιρινού κρέατος έχει σαν αποτέλεσμα μείωση εισοδήματος 100 ευρώ / μήνα σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο.
  Άλλα 100 ευρώ/ μήνα έχουμε μείωση μισθού σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο επειδή προτιμάμε τα εισαγόμενα παπούτσια αντί τα εξαιρετικά Ελληνικά.
  Κάθε 1 δις ευρώ/έτος πλεόνασμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του εισοδήματος κατά 100 ευρώ/μήνα σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο.
  Κάθε 1 δις ευρώ/έτος έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του εισοδήματος κατά 100 ευρώ/μήνα σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο.

  Αυτά δεν μας επηρέαζαν ως τώρα γιατί το δημόσιο είχε αυξημένες ανάγκες σε χρήμα. Χρήμα τόσο, ώστε διοχετεύοντάς το σε δεύτερο χρόνο στην αγορά (μέσω της αυξημένης μισθοδοσίας των ΔΥ), να μην έχει αυτή προβλήματα. Το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών μετατρεπόταν αυτόματα σε ΙΣΟΠΟΣΟ έλλειμμα του δημοσίου. Το δημόσιο δανειζόταν τα ελλείμματά του και έτσι δεν έλειπε το χρήμα από την αγορά.
  Τώρα, που το δημόσιο δεν δανείζεται, το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών έχει ως αποτέλεσμα οκταπλάσιο έλλειμμα χρήματος από την αγορά (εάν ο πολλαπλασιαστής είναι 8).

 19. firiki2010 avatar
  firiki2010 08/08/2012 11:00:11

  Το όραμα είναι να γίνουμε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Μια χώρα που θα λειτουργεί ορθολογικά, μια χώρα που δεν θα περιφρονεί τόσο επιδεικτικά τα αυτονόητα, μια χώρα όπου θα εφαρμόζονται νόμοι και διαδικασίες. Μόνο που για να υλοποιηθούν τέτοιου είδους οράματα χρειάζεται και να μετράμε, και να υπολογίζουμε, και τα νούμερα να παίρνουμε υπ΄ όψη μας. Αχαρη και επώδυνη διαδικασία - την αποφύγαμε επί χρόνια προβάλλοντας υποτίθεται "οράματα" - αλλά χωρίς αυτήν δεν θα πάμε πουθενά!

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2012 11:13:08

  «…Τα σημερινά κόμματα είναι πάνω απ’ όλα μηχανές εξουσίας και πελατειακών σχέσεων: Tα χαρακτηρίζει ελλιπής και αλλοιωμένη γνώση της ζωής και των προβλημάτων της κοινωνίας και του κόσμου, διαθέτουν λιγοστές ιδέες, λειψά ή ασαφή ιδανικά και προγράμματα και στερούνται παντελώς αισθημάτων και κοινωνικο-πολιτικού πάθους. Διαχειρίζονται συμφέροντα, ποικίλα, αντιφατικά, αμφίβολα κάποτε, πάντως χωρίς την παραμικρή σχέση με τις απαιτήσεις και τις αναδυόμενες ανάγκες των ανθρώπων, ή, πάλι, τις διαστρεβλώνουν χωρίς να επιδιώκεται το κοινό καλό. Η ίδια η οργανωτική δομή τους προσαρμόστηκε σ’ αυτό το μοντέλο, και δεν είναι πια οργανωτές του λαού, σχηματισμοί που προωθούν την πολιτικο-κοινωνική ωριμότητα και πρωτοβουλία: είναι μάλλον ομοσπονδίες ρευμάτων, που αποπνέουν καμαρίλα, καθένα με αρχηγό, υπαρχηγό κ.λπ.
  ..........
  Τα κόμματα έχουν καταλάβει το κράτος και τους θεσμούς του, ξεκινώντας από την κυβέρνηση. Έχουν καταλάβει τους ΟΤΑ, τους οργανισμούς προνοίας, το πανεπιστήμιο, τη ραδιοτηλεόραση, κάποιες μεγάλες εφημερίδες ...Τέλος πάντων, όλα έχουν πια διαμοιρασθεί, ή θα ήθελαν να τα διαμοιράσουν. Η κατάσταση είναι δραματική. Οτιδήποτε καλούνται να διαχειριστούν ή να διεκπεραιώσουν οι ποικίλοι θεσμοί και οι σημερινοί διοικητές τους αντιμετωπίζεται κυρίως σε συνάρτηση με τα συμφέροντα του κόμματος ή του ρεύματος ή της φατρίας η οποία διεκδικεί το αξίωμα. Ένα τραπεζικό δάνειο παραχωρείται αν εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό, αν είναι επωφελές και καλλιεργεί τις πελατειακές σχέσεις. Μια διοικητική έγκριση δίνεται, μια εργολαβία κατακυρώνεται, μια πανεπιστημιακή έδρα εκχωρείται, ένας εργαστηριακός εξοπλισμός χρηματοδοτείται, εάν οι ευεργετούμενοι κάνουν δήλωση πίστης στο κόμμα που τους εξασφαλίζει αυτά τα οφέλη, ακόμα και όταν απλώς δικαιούνται τη θέση, την αναγνώριση, την έγκριση...."

  (Πότε γράφηκε; Σήμερα; Χτές; Για την Ελλάδα; - Γράφηκε πριν 31 χρόνια, για την Ιταλία - "Η ηθική διάσταση της κρίσης της πολιτικής" - από συνέντευξη του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ στην εφημερίδα «Ρεπούμπλικα», 28.07.1981)
  Άν δεν αναγνωρίσεις και δεν απορρίψεις το ζοφερό που επικρατεί, δεν φτιάχνεις όραμα. Δεν το χρειάζεσαι.
  Το ζοφερό που επικρατεί είναι εδώ, ορατό και φανερό, εδώ και δεκαετίες. Αλλά δεν θέλαμε να το δούμε.
  Με τόση εθελοτυφλία, για οράματα να μιλάμε τώρα;

 21. ΜΔ avatar
  ΜΔ 08/08/2012 11:34:44

  Στις ταινίες στον κινηματογράφο υπάρχει συνήθως ένας "κακός" που κάποια στιγμή αναγνωρίζει πραγματικά το λάθος του και γίνεται ένα με τον "αδικημένο" της ταινίας... Έρχεται η λύτρωση έτσι για όλους... Θα ήθελα να μου αναφέρετε, αν γίνεται, έναν και μόνον έναν απ' όλους τους πολιτικούς, τους κρατικοδίαιτους εργοδότες-εργολάβους, τους ρουφιάνους μεγαλοδημοσιογράφους και τους επίορκους δημοσίους λειτουργούς που αναγνώρισαν τα λάθη τους και έγιναν με πράξεις "ένα" με τους πολλούς αδικημένους της ελληνικής κοινωνίας! Ούτε για δείγμα... Μόνο στα λόγια... Χαρακτηριστικό παράδειγμα (αν ισχύει...) η περίπτωση του Πολύδωρα και της κόρης του...
  Για ποιο όραμα μιλάμε λοιπόν? Των "αδικημένων"? Πάμε να φύγουμε από δω...

 22. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2012 11:40:30

  Η πελατειακή κομματοκρατία που κατέστρεψε την χώρα, δύσκολα θα πεθάνει.
  Αγωνίζεται τον υπέρτατο αγώνα της επιβίωσης μέσα από παλιά αλλά και καινούργια κόμματα.
  Ποτέ μετά το 1950 δεν ήταν τόσο κομματιασμένη. Είναι χτυπημένη, αλλά ο τρόμος του θανάτου την κάνει απρόβλεπτη και επικίνδυνη.

  • Γρυνη avatar
   Γρυνη @ Ο Θείος 08/08/2012 11:47:27

   πεσμου ειλικρινα βρε Θειο, δεν τα εχεις παρει με την ξετσιπωσια του Πολυδωρα;
   εδω μεσα διαβαζεις ιστοριες ανθρωπων που τον χειμωνα που ερχεται δεν θα εχουν φωτια, και αυτος ο αχαρακτηριστος διοριζει την κορη του στη Βουλη!!!
   τοση ξεδιαντροπια, στη σημερινη συγκυρια, ειλικρινα ...αχαρακτηριστη

 23. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2012 11:43:40

  Είναι πολλές οι δεκαετίες εθισμού.
  Αδύνατη πιά η "αποτοξίνωση". Πρώτα βγαίνει η ψυχή...

  • ΜΔ avatar
   ΜΔ @ Ο Θείος 08/08/2012 12:12:24

   Δεν μπορεί να υπάρξει όραμα τότε... Δε μπορεί να παλεύουν οι πολλοί χωρίς να συνεισφέρουν οι λίγοι που κέρδισαν τα πολλά... Δεν ήταν η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των λίγων ικανότεροι από τους πολλούς. Απλά "έκλεψαν" στο παιχνίδι!!!
   Και δεν πιστεύω να αλλάξει η ψυχολογία των πολλών αν απλά βρεθεί κάποιος (π.χ. ΑΣ) να "κυνηγήσει" αυτούς τους λίγους... Η ψυχολογία φτιάχνει και το όραμα υιοθετείται με θέρμη από τους πολλούς αν βλέπεις κάποιους από τους λίγους που "έκλεψαν" να μπαίνουν πρώτοι στον αγώνα..
   Είχε ανέβει ένα άρθρο στο antinews κάποια στιγμή για να "αναλάβει ένας ευπατρίδης να καλύψει το πολυτεκνικό επίδομα"... Αυτό πιστεύω θέλουν οι περισσότεροι να δουν για να πιστέψουν ότι κάτι μπορεί να γίνει... Πράξεις από τους λίγους!! Και αυτή δυστυχώς είναι και η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, χειρότερη σίγουρα και από την οικονομική.. Ότι (μάλλον) δεν βρέθηκε αυτός ο ευπατρίδης...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΜΔ 08/08/2012 12:23:30

    Δεν υπάρχουν πια ευπατρίδες.
    "θεκέλ, εστάθησαν ἐν ζυγῷ καὶ εὑρέθησαν ὑστεροῦντες" (Δανιήλ 5,27)
    Η ελπίδα είναι στους μικρούς και ταπεινούς.
    Η Ελλάδα είναι πιά όπως ο κόσμος στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μόνον τα ταπεινά Χόμπιτ μπορούν να την σώσουν.

    • ΜΔ avatar
     ΜΔ @ Ο Θείος 08/08/2012 12:40:19

     Τα μικρά και ταπεινά Χόμπιτ δεν αγωνίστηκαν για κανέναν μεγάλο και αλλαζόνα που παρέμεινε αμέτοχος σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής τους πορείας, χειροκροτώντας ταυτόχρονα υποκριτικά για την "μεγαλειώδη" προσπάθειά τους !!
     Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι εγώ ανήκω σε αυτούς τους μικρούς και ταπεινούς που ονομάζετε, μην ακουμπάτε σας παρακαλώ τις ελπίδες σας πάνω μου για το μέλλον. Μειώνονται τα αποθέματα υπομονής, αυξάνονται συνεχώς οι τάσεις φυγής...
     Να είστε καλά!

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΜΔ 08/08/2012 13:10:17

      Μοιράζομαι τα ίδια συναισθήματα, ξέρω ότι οι "Φρόντο" χρειάζονται στο πλευρό τους "Γκάνταλφ" και "Γκαλάντριελ", όχι χειροκροτητές υποκριτές.
      Ευχαριστώ και αντεύχομαι!

 24. anideos avatar
  anideos 08/08/2012 11:51:57

  Πως τολμας να λες τον Πολυδωρα ξετσιποτο για ενα βολεματακι;
  Τον ανθρωπο που ξεσκεπασε την συνομοσια κατα της ελληνικης γλωσσης ξετσιποτο;

 25. xp avatar
  xp 08/08/2012 11:54:07

  H Κομματοκρατία και οι πελατειακές σχέσεις έχουν συρρικνωθεί αλλά γίνιονται και ποιό δυνατές με την ύφεση.Ολοι ,στο κύκλωμα, ψάχνονται να κάνουν αυτό που θα έκαναν σε 4 χρόνια σε 6-12 μήνες ,διότι δεν ξέρουν αν θα κάτσουν στην καρέκλα περισσότερο.

  • Χωρις Μασκα avatar
   Χωρις Μασκα @ xp 08/08/2012 12:08:52

   Το είπε χθες η ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ.Προσπάθησε κι αυτή να ΒΟΛΕΥΤΕΙ.
   Να και κάποιος "ΕΠΩΝΥΜΟΣ" που λέει την αλήθεια.Ατύχησε λίγο στην
   επιλογή.Αν ήταν πιό προσεκτική ,τώρα θα ήταν ανάμεσα στους 300
   ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ.Και εγώ που νόμιζα πως δεν έχει μυαλό.

 26. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2012 11:57:04

  Είναι εξοργιστικό, αλλά εδώ και χρόνια δεν έχω αυταπάτες γι' αυτούς τους ανθρώπους. Δεν πρόκειται ν' αλλάξουν, ούτε θα κάνουν ποτέ πίσω, σε καμμία συγκυρία.
  Νύν (και αεί) υπέρ πάρτης ο αγών !
  "Δεν υπάρχουν άλλοι, μόνον εγώ και η οικογένειά μου (άντε και μερικοί φίλοι μου)".
  Σύνθημά τους: "Μόνον εγώ υπάρχω".
  Φοβάμαι, δεν είναι ο μοναδικός.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 08/08/2012 12:44:57

   Δεν είσαι Θείε, δεν είσαι. Εγώ είμαι πεπεισμένος πια.

   • tak avatar
    tak @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/08/2012 13:07:58

    Γεια σου Γιάννη...

 27. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 08/08/2012 11:58:35

  Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Αφού μέσω του στραγγαλιστικού PSI+ καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τον κόπο, τον μόχθο και τον ιδρώτα του εργαζόμενου, τώρα ληστεύουν πάλι τους συνταξιούχους προκειμένου να λαμβάνουν συντάξεις !!!! Και ενώ οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, δούλεψαν μια ζωή σαν γαϊδούρια, δεν εισφοροδιέφυγαν, δεν φοροδιέφυγαν, κατέβαλαν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, καλούνται πάλι να πληρώσουν προκειμένου να λαμβάνουν την σύνταξη που νόμιμα δικαιούνται. Αυτές οι συντάξεις δεν είναι προνοιακές ούτε χαριστικές. Αντιθέτως, πληρώνουν για όσους εισφοροδιέφευγαν και φοροδιέφευγαν. Όλοι αυτοί επιβραβεύονται, εμφανίζονται σαν δήθεν ‘‘αναξιοπαθούντες, χαμηλοσυνταξιούχοι’’ και ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν καν σύνταξη, αντιθέτως λαμβάνουν και ΕΚΑΣ. Το ΕΚΑΣ είναι η μεγάλη απάτη, η μεγάλη αρπαχτή. Πως είναι δυνατόν κάποιος που έχει 3.500 ένσημα να λαμβάνει σώνει και καλά περισσότερα από αυτόν που έχει 8.500 ένσημα; Απίθανα πράγματα, ταχυδακτυλουργικά, παπατζήδικα, φακιρικά, αρπαχτές εις βάρος των ισόβιων γαϊδουριών. Προκρούστιες, ληστρικές περικοπές. Ότι περισσεύει κόβεται και ότι δεν περισσεύει τραβιέται για να κατακερματιστεί. Πρόσφατα διάβασα μια απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ότι κάθε περικοπή ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, θεωρείται ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και είναι ΚΛΟΠΗ. Μαζί με τους συνταξιούχους εξαθλιώνεται και η οικογένειά τους, τα παιδιά τους, οι μανάδες και οι πατεράδες τους. Πόσο μάλλον όταν στην οικογένεια υπάρχει ένα και μοναδικό εισόδημα, από έναν και είναι η σύνταξη. Κάποιος συγκεκριμένος υπουργός, ο οποίος δεν δρα σαν υπουργός όλων των Ελλήνων αλλά σαν υπουργός μιας συγκεκριμένης συντεχνίας, σαν εργατοπατέρας προστάτης αυτής της συντεχνίας, δήλωσε θρασύτατα ότι ''οι περικοπές'' σε συγκεκριμένη συντεχνιακή ομάδα που υπάγεται στα ειδικά μισθολόγια ''είναι αντισυνταγματικές"!!!! Συνταξιούχοι διεκδικήστε με κάθε μέσον αυτά που σας ληστεύουν. Είναι χρήματα δικά σας, και κυρίως δεν σας τα χάρισε ΚΑΝΕΝΑΣ, προέρχονται από τον ιδρώτα, τον κόπο, τους κινδύνους και τις θυσίες μιας χαμένης ζωής...Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 28. akisenv avatar
  akisenv 08/08/2012 12:00:32

  Σε εχουν πεισει τα ΜΜΕ οτι οποιος διαφωνει με το μνημονιο ειναι Λαικιστης, ωραια! Οτι το μονο σχεδιο για την χωρα οτι η μονη ιδιοκτησια που θα απομεινει στην χωρα ειναι το Μνημονιο. Παρα πολυ ωραια!!!
  Το Οραμα της χωρας δηλαδη ειναι να μενει ικανοποιημενη η Τροικα, ο Τομσεν και το παρεακι του...
  Γιατι σε οτι αφορα την Ε.Ε ειμαστε "ειδικη περιπτωση" θεση που ειναι διατυπωμενη απο την ηγεσια της και αναφερεται ηδη απο περυσι σε επισημα κειμενα και αποφασεις. Δεν ξερω ποιο θα ειναι το μελλον του ευρω παντως ως στιγμης αφηνει την χωρα χωρις μελλον η με ενα εξαιρετικα εφιαλτικο μελλον...

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ akisenv 08/08/2012 12:43:12

   Φυσικά και όποιος διαφωνεί με το μνημόνιο ΔΕΝ είναι λαϊκιστής. Λαϊκιστής είναι όμως οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το προεκλογικό ΄΄άμεση διαπραγμάτευση΄΄, ώστε να κατηγορήσει ως υπαναχωρούντα κάποιον που επιχειρεί (κακώς,καλώς;;;) μια διαφορετική κίνηση στρατηγικής και απλά αναβάλει για λίγο το αίτημα. Το όραμα της χώρας θα το συνδιαμορφώσουμε, κανείς δεν θα μας το επιβάλλει, ούτε κι η Τρόϊκα στης οποίας τον ωμό εκβιασμό, για την ώρα υποκύπτουμε.... Η δε μαύρη κινδυνολόγα ...μελλοντολογία, είναι μεν ένα σπορ, μιά ευκολία που σήμερα..πουλάει, αλλά δεν βασίζεται σε γεγονότα, παρά σε υποθέσεις και ασεβείς πόθους των πρεσβευτών της.....

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ akisenv 08/08/2012 12:43:36

   Δεν με έχουν πείσει τα ΜΜΕ , αλλά όταν κάποιος δεν έχει προτάσεις, θέσεις καμία ρεαλιστική λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κατηγορεί αυτόν που προσπαθεί να δημιουργήσει ευνοηκές συνθήκες για τον τόπο του ,τότε ναι αυτούς τους ονομάζω λαικιστές.

   Τι πρότειναν οι άλλοι ώστε να διασφαληστεί η θέση μας στο ευρώ,τι έπραξαν οι άλλοι για να επιτευχθεί αυτό . Ποιά είναι η θέση τους ώστε να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας ,να προστατευτεί η κοινωνική συνοχή ;;;

   Δεν διαθέτουν θέσεις . Απο την μία έχουμε τον Τσίπρα που υπερασπίζεται το χάος και το μπάχαλο , δεν σέβεται τους νόμους και τους θεσμούς . Απο την άλλη έχουμε τους πατριδοκάπηλους λαικιστές που εξυπηρετούν ακριβώς τα ίδια συμφέροντα με αυτά του Τσίπρα. Ευνοούν το λόμπι της δραχμής ώστε η χώρα να λεηλατηθεί, να δημιουργηθεί μπάχαλο στην κοινωνία, ο ένας να κλέβει απο τον άλλο (πλιάτσικο) , με σκοπό να μας πάρουν πετρέλαια , ότι άλλο έχουμε κλπ κοψοχρονιά.

   Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει υπεύθυνους πολιτικούς , διαθέτει μόνο πρόσωπα που θέλουν να ικανοποιήσουν μόνο τα μικροκομματικά τους ωφέλη.

   ΈΝΑΣ είναι αυτός που κρατάει υπεύθυνη και σοβαρή στάση, που μάχεται για το καλο της Πατρίδας χωρίς να σκέφτεται το κόστος. Αυτός είναι αληθινός πολιτικός και για αυτό ο κόσμος τον εμπιστεύεται . Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ότι πολυτιμότερο έχει ο τόπος και οι προσπάθειες του για την ανάκαμψη της Ελλάδας καθώς και το όραμα του για την Αναγέννηση του τόπου θα διαφυλαχτούν σαν κόρη οφθαλμών .

   Και όχι μόνο θα διαφυλαχτούν αλλά θα περάσουν και στις επόμενες γενιές Ελλήνων ώστε να η Ελλάδα να βαδίζει σε σωστή τροχιά.

   Η επιστροφή στις αληθινές αξίες θα βοηθήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η ελευθερία της δημιουργικότητας θα δομήσει κοινωνίες ατόμων με δύναμη ψυχής . Άνθρωποι που θα θέτουν σωστούς στόχους και θα εργάζονται για την υλοποίηση αυτών . Έτσι ολόκληρη η κοινωνία θα αποκτήσει διαφορετική νοοτροπία απο την σημερινή . Θα στραφεί προς την παραγωγικότητα, οι άνθρωποι θα νιώθουν χρήσιμοι , ότι προσφέρουν ο,τιδήποτε διαθέτουν (γνώσεις , κατάρτηση , ιδέες κλπ) με σκοπό να βοηθήσουν πραγματικά την Ελλάδα . Θα μάθουμε επιτέλους απο απλοί υπάλληλοι να είμαστε Δημιουργοί . Ο καθένας απο εμάς να στηρίζει την χώρα με τις δικές του δυνάμεις .

   Η αλλάγη θα έρθει αρκεί να ξεκινήσει απο μέσα μας, απο εμάς τους ίδιους και όλοι οι 'Ελληνες να εργαστούν για την Αναγέννηση του τόπου.

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 08/08/2012 13:00:37

    ...Τι ωραία που τα λέτε Κυπρογένεια !!!! Ήθελα να ήξερα πόσοι από τους νεοέλληνες γραικύλους, απατεωνίσκους, μικροπρεπείς, μαϊμού τυφλούς, μαϊμού κουφούς, μαϊμού Έλληνες τελικά, έχουνε πρόθυμα αυτιά ώστε να ακούσουν αυτού του είδους τις παραινέσεις και πόσο μάλλον πρόθυμη ψυχή για ν΄ανταποκριθούν εμπράκτως... Είπαμε. Στην οικονομική κρίση, βυθίζεται μιά κοινωνία, όταν πριν έχει εντελώς παραδοθεί στη διανοητική, ψυχική και πολιτισμική παρακμή.

    • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
     ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ BLACKQUEEN 08/08/2012 13:29:59

     Kαλημέρα ! Ο Αντώνης Σαμαράς είπε : ' Στα δύσκολα ένας λαός κοιτάζει πίσω του και όταν δεί μία τόσο μεγάλη Ιστορία, δεν έχει να κοιτάξει παρά με θάρρος και αποφασιστικότητα , ΜΠΡΟΣΤΑ " .

     Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες πρέπει να σταθούμε αντάξιοι της Ιστορίας μας. Να στραφούμε ξανα στην παραγωγικότητα και την δημιουργία. Φτάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε πρώτα σαν Δημόσιοι υπάλληλοι και μετά σαν ΈΛΛΗΝΕΣ.

     Εαν αφήσουμε τους Έλληνες να δημιουργήσουν θα φτιάξουμε μία άλλη πραγματικότητα για την Ελλάδα . Η δημιουργία είναι χρέος του καθενός αλλά και πολύτιμο δικαίωμα . Έτσι όχι μόνο συνεισφέρεις στην ενδυνάμωση της οικονομίας της χώρας σου αλλά δημιουργείς ανθρώπους δυνατούς. Άνθρωποι που είναι έτοιμοι να αναλάβουν το ρίσκο και εργάζονται για την επιτυχία. Επειδή αυτή δεν είναι σίγουρη βάζεις όλες σου τις δυνάμεις για να τα καταφέρεις. Για αυτό ταυτόχρονα γίνεσαι και πιο δυνατός άνθρωπος.Άνθρωπος που αντέχει στις δυσκολίες,τις αντιμετωπίζει και τελικά της ξεπερνά βγαίνοντας Νικητής.

     Μόνο το παράδειγμα του Αρχηγού μας να δούμε ο οποίος υπέστει τόσα πολλά και χάρη στο πείσμα του, στην αποφασιστικότητα του , στην δύναμη που έχει ο ίδιος ως Άνθρωπος κατάφερε να είναι στην κορυφή.

     Ακόμη και τώρα του έβαλαν εμπόδια . Συμφέροντα που δεν ήθελαν ο Αντώνης Σαμαράς να βρεθεί με λυμένα τα χέρια . Ο κόσμος με το μυαλό που διαθέτει δεν κατάλαβε ότι Η Χώρα θα βρεθεί με δεμένα τα χέρια. Απο εδώ και πέρα όμως ο κόσμος που καταλαβαίνει θα βοηθήσει την χώρα να βγει απο την λάσπη.

     Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι ενωμένος και μαζί με τον Αρχηγό , θα δωθεί η μάχη για την Σωτηρία της Ελλάδας.

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 08/08/2012 14:13:10

      Καλησπέρα. Τελικά ανυπερθέτως υπάρχουν δύο Ελλάδες και οι ...αντίστοιχοι Έλληνες που τις...κατοικούν..... Τα πάντα εν σοφία κατέγραψε !!!!
      «Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Αυτή που εξαναγκάζει και τους ίδιους τους υπηκόους της να καταπονεί και σε έναν διεθνή χορό μεταμφιεσμένων να μετέχει με το φόρεμα της Ευρωπαίας (διάβαζε: Αμερικάνας). Και υπάρχει η άλλη, που εξακολουθεί να υπακούει στον Ηράκλειτο και στον Μακρυγιάννη. Η πρώτη μπορεί να καταλυθεί μια μέρα. Η δεύτερη, ακόμη και αν μείνει χωρίς υπόσταση, ποτέ. Τουλάχιστον εγώ, γι’ αυτήν υπάρχω» ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ 1982.

     • akisenv avatar
      akisenv @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 08/08/2012 14:29:22

      Δυστυχως μεχρι στιγμης και τα τελευταια δυο χρονια το μοναδικο οραμα που υλοποιειται ειναι η στηριξη (και οχι η παραμονη γιατι και αυτη οπως δηλωνουν απο την ευρωπη παιζεται..) του ευρω. Φυσικα η πολιτικη αυτη εξυπηρετει και ωφελει μονο την Γερμανια και τους λοιπους δανειστες που εξασφαλιζουν ακοπα μια υψηλη προσοδο απο την παραπαιουσα οικονομια της χωρας μας. Αν συμμεριζεστε αυτο το οραμα τοτε δεν εχω να πρσθεσω τιποτε αλλο...Ειναι προφανες πως εχουμε διαφορετικη αντιληψη περι πατριδος...

     • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
      ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ akisenv 08/08/2012 14:49:49

      'Αλλο το Ευρωπαικο 'Οραμα το οποιο είναι της αλληλεγγύης στο οποίο δεν πιστεύει η Γερμανία για αυτό κι όλας κοιτάζει αποκλειστικά την δική της επικράτηση βάζοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη και άλλο το Όραμα για την Ελλάδα.Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εκτός Ευρώπης . Δεν την συμφέρει να απομονωθεί γιατί οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν θα γίνουν μόνο μέσα σε αυτή.

      Ανεξάρτητα απο την τακτική των Γερμανών , πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα εμείς τι κάνουμε. Φυσικά και πρέπει να αλλάξει το οικονομικό πρόγραμμα για να μπορέσουμε να πιάσουμε τους στόχους μας. Και θα τους πιάσουμε εαν μειώσουμε την ύφεση και προσθέσουμε αναπτυξιακά μέτρα. Για να γίνουν αυτά θα πρέπει και απο έξω να εμπιστεύονται την Ελλάδα. Να κάνουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Να διαμορφώσουμε κατάλληλο κλίμα σταθερότητας στην χώρα ώστε να έρθουν επενδύσεις , να κινηθεί το χρήμα στην αγορά.

      Αλλά και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Εάν θέλουμε δυνατό Έθνος, δυνατό κράτος θα πρέπει να είμαστε και εμείς δυνατοί άνθρωποι. Εάν θέλουμε δίκαιο και ηθικό κράτος , πρέπει πρώτα εμείς να είμαστε δίκαιοι και ηθικοί. Εάν θέλουμε κράτος που σέβεται την Πατρίδα και τα εθνικά ζητήματα , πρέπει πρώτα εμείς να αποκτήσουμε εθνική συνείδηδη. Αν θέλουμε κράτος με κοινωνική ευαισθησία πρώτα εμείς θα πρέπει να σεβόμαστε την κοινωνία και να μην την εξωθούμε στα άκρα με τις πολιτικές επιλογές μας για παράδειγμα.

      Όταν οι άνθρωποι αλλάξουν τότε θα αλλάξει και η χώρα. Ευτυχώς που τα ινία της χώρας βρίσκονται σε Ηγέτη και ηθικό και δίκαιο και ικανό και πραγματικά πατριώτη .Το έχει αποδείξει πολλές φορές σε όλη την διάρκεια της πολιτικής Ιστορίας του.

      Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα δύναμης ψυχής.

   • αναστασιου δημητρης avatar
    αναστασιου δημητρης @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 08/08/2012 18:31:22

    το εκκαθαριστικο της εφοριας σου ηρθε;μετα πες μας για οραματα ,ηγετες και διαπραγματευση.

 29. xp avatar
  xp 08/08/2012 12:02:42

  Κε Ροδινέ ,η συνταγή είναι αντί οράματος η αυτομαστίγωση ,μια καταθλιπτική νοοτροπία ,ψυχιατρικού επιπέδου.Οραμα πρέπει να υπάρχει και σε συλλογικό επίπεδο ! Αντί αυτού βλέπουμε συνεχώς κριτική για το πόσο κακοί είμαστε και αποτυχίες σε ανεφάρμοστα προγράμματα.Ακόμη και τα μέτρα λιτότητας σε αέναο ροή.Μέτρα λιτότητας παιρνεις ξαφνικά σε μια με δύο δόσεις ,όσο σκληρά και να είναι.Οχι κάθε μήνα! Πως μπορεί κάποιος να εκτιμήσει το μέλλον έτσι,πως να αισιοδοξήσει?

 30. partyman avatar
  partyman 08/08/2012 12:28:54

  ψυχολογία στο ναδίρ.. όλα ξεκινούν απο εκεί..

  η εξήγηση είναι πολύ απλή, μην κουράζεστε :
  η κυβέρνηση παραμένει σε τροχιά τρόικας όπως και η προηγούμενη του παπαδήμου.. αυτό κόβει τα φτερά σε όλους όσους είχαν εναποθέσει τις (τελευταίες) ελπίδες τους στον ΑΣ και παρατείνει την αβεβαιότητα, την απαισιοδοξία και τον φόβο.
  Άλλα περιμέναμε, μια από τα ίδια βλέπουμε.. μόνο κάποιοι απο τους ηθοποιούς άλλαξαν..το σενάριο είναι ακριβώς το ίδιο..

  ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ έστω και ένας -έτσι για δείγμα- απο τον κυβερνητικό συνασπισμό να τολμήσει να πει και ένα όχι στους τροικανούς..?? τι νενέδες πολιτικούς έχουμε βρε σείς? τι χάλι είναι αυτό?

 31. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 08/08/2012 12:32:57

  Είναι η οικονομική κρίση, αλλά είναι και μια φάση μεγάλης αναξιοπιστίας του πολιτικού κόσμο. Δεν υπάρχει σεβασμός.
  Oι Έλληνες, όμως, έχασαν απο πολύ πιο πριν τη δυνατότητα να οραματίζονται και να πιστεύουν σε μια ιδέα. Και για αυτά φταίει ανάμεσα σε άλλα η επικράτηση των αριστερών ιδεών. Είναι πολύ υλιστικές ιδεολογίες. Δεν υπάρχει μέσα τους το όνειρο, η εξέλιξη, η δημιουργικότητα, η δυνατότητα του ενός και του καθενός να πετύχει πολλά για όλους. Και καταντήσαμε να μας νοιάζει μόνο η σίγουρη θέση στο δημόσιο. Άλλωστε αυτό ήταν το όραμα πολλών για τα παιδιά τους μέχρι πρόσφατα.

 32. Γρυνη avatar
  Γρυνη 08/08/2012 12:34:55

  και μετα ο κος. Ροδινος ...ονειρευεται οραματα!
  Ο τιτλος της αναρτησης επρεπε να ειναι: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!!!!

  (μα δε μπορειτε να φανταστειτε πως τα εχω παρει με την ....(δεν βρισκω λεξη) του .... (επισης, δεν βρισκω λεξη) Πολυδωρα!!!

  (λεξεις βεβαιως και υπαρχουν στην πλουσια γλωσσα μας που μπορουν να χαρακτηρισουν τον Πολυδωρα, αλλα απο σεβασμο στο σαιτ....)

  απαιτουσε απο τον Σαμαρα να τον κανει και Προεδρο της Βουλης!!!
  τι να πει κανεις.... speechless που λενε και στην Σμιξη!!!

 33. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 08/08/2012 12:41:40

  καλε εδω ο ΓΑΠ ειχε οραμα. Ναι ναι. αυτα που εκανε ,αυτα ηταν το οραμα του. Και ο Αντωνης Σ εχει οραμα. αν το πω ομως θα στεναχωρεθουν πολλοι. ο Αδεξιος Δεξιος ας πουμε!

 34. unfair avatar
  unfair 08/08/2012 12:46:54

  κ. Ροδινέ,
  συγκρατώ τις όποιες αντιδραστικές σκέψεις μου [κ έχω πολλές] κ θα τολμήσω να εκφράσω μια σκέψη προς ένα όραμα [κ ας φαίνεται ουτοπικό].
  Πλησιάζει ο Σεπτέμβρης, κ είναι νωπές ακόμα οι αναμνήσεις με τις φωτοτυπίες. Η τεχνολογία πλέον το επιτρέπει κ το κόστος δεν είναι μεγαλύτερο από το τύπωμα των βιβλίων που δυστυχώς μερικές φορές φτάνει στην πυρά. Θα μπορούσε ο πρωθυπουργός στην ερχόμενη ΔΕΘ, να ανακοινώσει πως πλέον σε κάθε μαθητή κ σπουδαστή, θα δοθεί από ένα tablet που μέσα θα έχει όλα τα σχολικά/πανεπιστημιακά βιβλία. Δεν θα αριθμήσω τα άπειρα οφέλη κ ούτε θα ονομάσω τις παγίδες αυτού που εγχειρήματος. Όμως, εκ φύσεως μου θέλω να βλέπω το μέλλον θετικά κ με αισιοδοξία κ έτσι μοιράζομαι μαζί σας αυτή την σκέψη.

  • Heaven avatar
   Heaven @ unfair 08/08/2012 12:55:19

   δεν ειναι κακο να ονειρευεται καποιος την Ελλαδα του αυριο! και σιγουρα καποτε προς τα εκει θα παμε!
   στη σημερινη συγκυρια ομως εχω να σας κανω μια αλλη προταση: γιατι να μην ανακοινωσει ο ιδιος ο πρωθυπουργος οτι για τα επομενα τρια χρονια οι μαθητες στην πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια εκπαιδευση θα δανειζονται τα βιβλια τους και θα υποχρεουνται να τα παραδωσουν σε αξιοπρεπη κατασταση στο τελος της σχολικης χρονιας για τον επομενο μαθητη!! Πολλοι απο μας το ζησαμε καποτε!!!
   Τα οφελη πολλαπλα:
   -κατ' αρχας εξοικονομηση χρηματων ενδεχομενως για τη θερμανση των σχολιων που φετος μαλλον δεν θα υπαρχει
   - σεβασμος απεναντι στη δημοσια περιουσια
   - σεβασμος απεναντι στο βιβλιο, και αλλα πολλα!!!!

   • akenaton avatar
    akenaton @ Heaven 08/08/2012 13:07:46

    !!!!!!!
    Πολύ καλή ιδέα στα πλαίσια που περιγράφετε. Συμφωνώ απολύτως! Κι όποιοι τα καταστρέφουν, τα αντικαθιστούν ιδίοις αναλώμασι.

    • Heaven avatar
     Heaven @ akenaton 08/08/2012 13:13:39

     ετσι ακριβως!
     το ετησιο κοστος των βιβλιων ειναι καποιες δεκαδες εκατομυρια!!!

     (και για τους ...πρασινους, δεν ανεφερα το σημαντικοτατο οικολογικο οφελος!!!)

     Ειλικρινα μακαρι να εφαρμοστει!!!

   • camel avatar
    camel @ Heaven 08/08/2012 13:11:37

    Δεν γινεται γιατι στα βιβλια του δημοτικου τα παιδακια γραφουν τις απαντησεις σε κενα σημεια που υπαρχουν ειδικα για αυτο το σκοπο. Στο γυμνσιο και στο λυκειο πολλα παιδια γραφουν μεσα στα βιβλια τους σημειωσεις βοηθητικες για το διαβασμα τους . Επισης σε πολλα βιβλια η βιβλιοδεσια ειναι τοσο κακη που στο τελος της χρονια εχουν γινει σημειωσεις σελεδες μια προς μια. Εγω που πηγα σχολειο απο το 71 εως το 83 δεν γυρισα ποτε τα βιβλια. Δεν ξερω αν τα γυριζαν το 50 ή το 60 αλλα αν το οραμα μας ειναι αυτες οι δεκαετιες τοτε καποιοι οραματιστες οπως η Διαμαντοπουλου θελουν επειγοντως ψυχιατρο

    • Heaven avatar
     Heaven @ camel 08/08/2012 13:20:40

     το ηξερα λοιπον οτι καποιος θα εγείρει αυτη η δικαιολογια!

     Αγαπητε Γκαμηλα,
     το προβλημα λυνεται με το να γραφουν τις απαντησεις των ασκησεων στα τετραδια τους!
     εχω παιδια και ξερω!!
     το μετρο εφαρμοστηκε περιπου στα χρονια που πηγες εσυ σχολιο γιατι ειμαστε συνομηλικοι!!!
     μαλλον δεν φροντισες να τα επιστρεψεις!!!
     επιπλεον η βιβλιοδεσια ειναι επαρκεστατη αν η χρηση του βιβλιου ειναι σωστη και χρηστή!!!
     με το να κανει καποιος οικονομια δεν γυριζει πισω αλλα παει μπροστα!!

     και επιτελους αποφασιστε:
     επιστροφη στο τελος της χρονιας των βιβλιων και διαπαιδαγωγιση στο σεβασμο του βιβλιου και της δημοσιας περιουσιας η κοψιμο 30 ευρω απο τις συνταξεις του ΟΓΑ; (οχι οτι το μετρο ειναι ισοδυναμο αλλα ...φασουλι φασουλι... τα υπολοιπα ειναι γνωστα!!!)

     • camel avatar
      camel @ Heaven 08/08/2012 13:39:34

      Κοιτα παραδεισιε γραφοντας τα στα ειδικα βιβλια-τετραδια το παιδι μαθαινει καλυτερα ειδικα στις πολυ μικρες ηλικιες Δεν μουλες τιποτα για τα παιδια γυμνασιου και λυκειου που σημειωνουν μεσα στο βιβλιο για διευκολυνση τους. Η βιβλιοδεσια πολλων βιβλιων ειναι κακη . Το ξερω σαν υπευθυνος διανομης των βιβλιων στο σχολειο μου. Τελος οταν ημουν εγω μαθητης ουτε επι χουντας ουτε επι Καραμανλη ουτε επι Παπανδρεου επιστρεφαμε βιβλια . Μαλιστα σαν μαθητης γυμνασιου 77 εως 83 σκιζονταν τα βιβλια και εξω απο τα σχολεια γινοταν σκουπιδαριο τον Ιουνιο. Αυτο τα τελευταια 5 με 6 χρονια ευτυχως εχει περιοριστει μεχρι εξαλειψεωςΟσο για την αποφαση που θελεις στο τελος η γνωμη μου ειναι Αρνηση πληρωμης χρεους που ειναι τοκογλυφικο και παρανομο .Παραδειγμα το ομολογο της ΕΚΤ της 20 Αυγουστου. Αγοραστηκε περσι μ 2.3 δις και θα εξοφληθει απο εμας 3,2 δις ,Δηλαδη 900 μυρια κερδος σε ενα ετος αποδοση 40%. Αυτο λεγεται ορισμος της τολογλυφιας και εκεινοι που την αποδεχονται νενεκοι

     • Heaven avatar
      Heaven @ camel 08/08/2012 13:54:43

      αγαπητε μου,
      - αν οι διδασκοντες καναν καλα τη δουλεια τους η παιδεια μας δεν θα ειχε τα χαλια που εχει!!
      - τα παιδια μαθαινουν εξισου καλα γραφοντας σε τετραδια, αλλιως εσυ και γω θα ειμασταν αγγραματοι τωρα!!!
      - η βιβλιοδεσια αν την προσεξεις δεν εχει προβλημα!!
      - ε, δεν μας τολεγες νωριτερα χριστιανε μου να μην παιδευομαστε: αφου ηταν παραδοση σου "σαν μαθητης γυμνασιου 77 εως 83 να σκιζεται τα βιβλια και εξω απο τα σχολεια γινοταν σκουπιδαριο τον Ιουνιο", πως να αλλαξει το χουι τωρα στα γεραματα! αλλωστε πρωτα φευγει η ψυχη και μετα το χουι, ελεγε η γιαγια μου!!!

     • Heaven avatar
      Heaven @ Heaven 08/08/2012 13:56:24

      Οσο για το νενεκος, τι να πω ενα μεγαλο ευχαριστω!!!

      ΥΣ. σκιζετε (διορθωση)

     • camel avatar
      camel @ Heaven 08/08/2012 17:43:54

      Τα ευχαριστηρια στους συγχρονους Ιμπραημ που δοξαζεται

     • Heaven avatar
      Heaven @ Heaven 08/08/2012 19:30:38

      δοξάζετε, αγαπητέ, δοξάζεΤΕ!!!
      είστε κι εκπαιδευτικός, τρομάρα σας!!!

     • camel avatar
      camel @ Heaven 08/08/2012 17:37:24

      Η εκπαιδευση μας και οχι η παιδεια μας δεν εχει τα χαλια που εσεις νομιζετε. Οπως και τα δικα μου χρονια ετσι και τωρα απο τα δημοσια σχολεια βγαινουν εξαιρετοι μαθητες που συνεχιζουν λαμπρες σπουδες στα πανεπιστημια μας και μπορουν και στεκονται σε οποιδηποτε αλλο πανεπιστημιο του κοσμου θελουν να συνεχισουν τις σπουδες του. Επομενως οι διδασκοντες μαλλον καλα κανουν την δουλεια τους αν λαβουμε υποψη τα μεσα και το ηλιθιο γραφειοκρατικο πλαισιο λειτουργιας
      Οικονομια μπορει να γινει οχι σε θεματα εκπαιδευσης αλλα σε θεματα συμβουλων συμβουλιων και κυριως προμηθειων και εργων . Για ψαξτε λιγο τους δημους τι παρτυ κανουν οι δημαρχοι οι συμβουλοι τους οι αντιδημαρχοι οι κολλητοι προμηθευτες τους και ενα 5% υπαλληλων μεσα στους δημους που σε συνεργασια με τους προηγουμενους μασανε ευρω σαν μασατεμπο
      Προφανως εγω δεν εσκιζα βιβλια και οσο για το αν ειμαι γερος ελα να μου πληρωσεις την συνταξη που με τους νεοφιλελευθερους νενεκους δεν προκειται να παρω ποτε

     • Heaven avatar
      Heaven @ camel 08/08/2012 19:32:16

      απο την πόλη έρχομαι κλπ., κλπ.!!!

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ camel 08/08/2012 14:02:29

      Είστε τυχεροί αγαπητέ, που σπανίζουν στην χώρα της φαιδράς αγγουρέας οι οικολόγοι.
      Άν είχατε κάμποσους μαθητές οικολόγους, μετά από αυτήν την συνηγορία υπέρ (ξε)σκισίματος, σκουπιδαριού, δενδροκοπής και επανατύπωσης, δεν θα τολμούστε να ξαναμπείτε σε αίθουσα διδασκαλίας.
      Άχ, κατακαημένη Αράχωβα !!!

     • camel avatar
      camel @ Ο Θείος 08/08/2012 17:42:19

      Αν θειε καταλαβες οτι ειμαι υπερ του σκισιματος των βιβλιων τοτε τι να πω γρηγορα στο αιρκοντισιον γιατι το μυαλο αλλα καταλαβαινει απο αυτα που του δειχνουν τα ματια.Οσο για την Αραχωβα κατακαημενη οχι μονο δεν ειναι αλλα πια ειναι τρεντυ και γκλαμουρους στεκι πολλων γαλαζοπρασινων βουλευτων

   • unfair avatar
    unfair @ Heaven 08/08/2012 13:32:45

    φίλτατε/η Heaven,
    δεν αντικρούω την πρόταση σας, καθώς την θεωρώ σεβαστή. Πάρα ταύτα, μίλησα για όραμα, για ένα βήμα, που έχει τις προϋποθέσεις να μας πάει πιο μπροστά, κ έχει τα περιθώρια για ανάπτυξη, όχι για "στάση". Επίτηδες, δεν ανάφερα τα οφέλη καθώς είναι σχεδόν αμέτρητα, γιατί θα έπρεπε παράλληλα να ονοματίσω κ τις παγίδες, που είναι αρκετές.

    • Heaven avatar
     Heaven @ unfair 08/08/2012 13:58:46

     συμφωνω απολυτα μαζι σας, για τα βηματα μπροστα, για το οραμα!!

 35. andreas avatar
  andreas 08/08/2012 12:56:52

  ΑΦΟΥ ΛΥΣΑΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΨΑΛΙΔΙΩΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ -ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ, ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ,ΖΑΠΕΙΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ

 36. camel avatar
  camel 08/08/2012 13:03:31

  Φυσικα και υπαρχει οραμα το οποιο εκπληρωθηκε. Το οραμα ηταν να γινει ο ΑΣ πρωθυπουργος πραγμα που εγινε . Το ιδιο οραμα που ειχε ο Σημιτης ο παντα σε διακοπες Καραμανλης και ο παντα σε φορμα ΓΑΠ. Ετσι και αλλιως η διακυβερνηση της χωρας γινεται απο τους ξενους. Τι ειναι η χωρα σημερα?. Πεδιο εφαρμογης ξενων πολιτικων. Ουτε τις δοσεις στην εφορια δεν μπορει να ρυθμισει ο ο εγκαθετος των ξενων Στουρναρας Φυσικα αυτο το οραμα θα εφαρμοζεται οσο τα χρεωκοπημενα καναλια και οι επισης κλεφτες τραπεζιτες θα υποστηριζουν αυτη την κυβερνηση μεχρι να βρουν αλλη μαριονετα που θα εχει αλλο οραμα για να γινει πρωθυπουργος.Δοξα το θεο υπαρχουν παρα πολλοι που βολευονται απο αυτη την κατασταση και ειναι σε τετοιες σημαντικες θεσεις που μπορουν να κατευθυνουν το ηλιθιο ελληνικο λαο ταζοντας του οραματα μεγαλες ιδεες οπως το 2004 επανιδρυσεις καστελοριζα πρασινες αναπτυξεις απαγκιστρωσεις αναδιαπραγματευσεις επαναδιαπραγματευσεις συνεχεις διαπραγματευσεις και αλλες τετοιες κουφιες λεξεις ιδεες οραματα τριχες

 37. Γρυνη avatar
  Γρυνη 08/08/2012 13:03:37

  καλα και αυτο σας ανακουφιζει κε. Ροδινε;
  ειναι εκει και χρησιμοποιει την εξουσια που απο αφελεια του εδωσε ο λαος (λεει κατι στομφωδη και παρορμητικα!!) ΕΠ' ΩΦΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ!!!!

  πρεπει να τιμωρηθει παραδειγματικα, και επιμενω επ΄αυτου!!!!

  • Γρυνη avatar
   Γρυνη @ Γρυνη 08/08/2012 13:10:24

   και ξερετε γιατι επιμενω: γιατι θα υπαρξουν πολλα παρομοια φαινομενα! οι βουλευτες δεν εχουν ουτε τσιπα ουτε ορια!
   μιλουσα προσφατα με νεοεκλεγεισα βουλευτη της περιφερειας, οσον αφορα τη στελεχωση του γραφειου της. Ειναι ετοιμη να προσλαβει την αδελφη της επειδη την ...εμπιστευεται κυριως ομως επειδη "...καλα χαζη ειμαι, ολοι την δουλεια τους κανουν, εγω θ΄αφησω την αδελφη μου στην απ' εξω!!!"

   γι' αυτο σας λεω ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γρυνη 08/08/2012 13:14:43

   προφανώς όχι, αλλά ο καθείς εξ ημών έχει το μέτρο που ακολουθεί και τον χαρακτηρίζει.
   Ο Σαμαράς έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθεί.
   Δεν θα κάνει τον ....παιδονόμο.
   Αν θέλεις τη γνώμη μου, τούτες τις ώρες άπαντες κρινόμεθα από τα έργα μας.

   • Γρυνη avatar
    Γρυνη @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 13:25:21

    επαμφοτεριζουσα απαντηση κε. Ροδινε!!!
    φυσικα και δεν θα κανει τον ...παιδονομο ο Σαμαρας, αλλα ενα ...σιχτιρισμα το τραβαει ο Πολυδωρας!
    Θα συνεχισει βεβαια να απλαμβανει τον παχυλοτατο μισθο του βουλευτη, οταν μου επιβαλλει εμενα να ζησω με ψιχουλα!!
    ε, οχι κ. Ροδινε!
    και τα οραμα εχουν ορια!!!!

 38. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 08/08/2012 13:05:13

  Όταν είσαι στο χείλος του γκρεμού κοιτάζεις να μην πέσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οράματα.
  Και ας υποθέσουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, δεν έχει όραμα και είναι ανεπαρκής και δειλός και ότι άλλο θέλουν οι επικριτές του.
  Πόσοι Έλληνες έχουν όραμα και ποιο είναι αυτό;
  Πότε οι σύγχρονοι Έλληνες είχαν όραμα πέρα από το να διοριστούν στο δημόσιο ή να "πιάσουν την καλή";
  Πότε οι Έλληνες είχαν σύγχρονους ήρωες; Και δεν εννοώ τους πεσόντες στα πεδία των μαχών. Αρκετά πια με αυτούς.
  Για πείτε μου όταν ένα παιδάκι ήθελε να μοιάσει στον Νηλ Άρμστρογκ και Γκαγκάριν ή στον Στέρλιγκ Μος και τον Φάντζιο ή τον Γκέντελ ή ..ή...ή εδώ το παιδί άκουγε τους γονείς του να του λένε μοιάσει στον Κωστάκη της κύρα- Νίτσας απέναντι που διορίστηκε στην τράπεζα και τακτοποιήθηκε.
  Όσοι συμπατριώτες μας είχαν όραμα είτε σηκώθηκαν κι έφυγαν για να το βρουν ή τους κατασπάρεξε ο ελληνικός Λεβιάθαν.
  Στην πυρά λοιπόν ο νυν πρωθυπουργός. Μέχρι τον επόμενο...

  • tak avatar
   tak @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/08/2012 13:09:58

   Γιάννη, αν είχαν όραμα οι Έλληνες, δεν θα άφηναν στο 29% τον Αντώνη Σαμαρά... Τώρα το τι θα κάνουν αν τα βροντήξει, είναι μια άλλη ιστορία...

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ tak 08/08/2012 13:16:49

    Είναι απλό. Θα τον καταριούνται και θα τον βρίζουν.Όπως θα το κάνουν και με τον επόμενο πολιτικό μεσσία. Και όσοι έχουν πρόσβαση και άκρες θα "τακτοποιηθούν".
    Μια ματιά σε αυτούς που εξέλεξαν ως βουλευτές καταρρίπτει κάθε ψευδαίσθηση.
    (Αυτά, βέβαια, είναι άσχετα με τις κυβερνητικές επιδόσεις)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/08/2012 13:11:44

   Γιάννη μου,
   μα τα οράματα τα χρειάζεσαι στα δύσκολα.
   Η χώρα για να βγεί από τα αδιέξοδα χρειάζεται έναν εθνικό στόχο.

   • Anaconda avatar
    Anaconda @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 13:26:54

    Σωστό, αλλά εθνικός στόχος χωρίς άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα δε νοείται πλέον. Η ΑΟΖ, ανεξαρτήτως της συγκριτικής σημασίας της, δεν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιος στόχος για προφανείς λόγους.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Anaconda 08/08/2012 13:38:26

     κατ' αρχήν εγώ δεν ανέφερα την ΑΟΖ και μεταξύ μας δεν θεωρώ καν την ΑΟΖ εθνικό στόχο.
     Αυτό που, εν συντομία, εννοώ είναι οτι είναι καθήκον της πολιτικής μας ηγεσίας να μας πεί που και πώς βλέπει την Ελλάδα του μέλλοντος.
     Οχι γενικώς και αορίστως.
     Και πώς πρέπει να φτάσουμε εκεί.
     Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήθελε να εντάξει την Ελλάδα στην ΕΟΚ.
     Ο Παπανδρέου μας ..υποσχέθηκε το σοσιαλισμό.
     Ο Σημίτης την ...ισχυρή Ελλάδα του χρηματιστηρίου, του Ευρώ και των ΟΑ.
     Ο Κώστας Καραμανλής υποσχέθηκε την επανίδρυση του κράτους.
     Ασχέτως αποτελέσματος όλα αυτά μπορούσαν να αποτελέσουν έναν εθνικό στόχο.
     Τώρα τι θέλουμε;
     Να παραμείνουμε στο ευρώ;
     Να ξαναφτιάξουμε το κράτος;
     Ποιός είναι ο στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας;
     Είχα αναφέρει προ καιρού μας διάσημη φράση του Τσέ "Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει"!

     • Anaconda avatar
      Anaconda @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 13:39:22

      Συμφωνούμε.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 13:47:00

      Η δημιουργία ενός λειτουργικού, "κομψού", ικανού και αποτελεσματικού Δημόσιου Τομέα θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος στόχος κ. Ροδινέ; Κάτι τέτοιο θα είχε εξαιρετικά ευεργετικές επενέργειες τόσο στην αναπτυξιακή προσπάθεια (γραφειοκρατία, μίζες, αδιαφορία) όσο και στο συμμάζεμα των δημόσιων οικονομικών. Εν τέλει θα οδηγούσε στην αναμόρφωση της χώρας ολόκληρης.

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ akenaton 08/08/2012 13:53:58

      Αυτό είναι το "τεχνικό" μέρος. Το όραμα έχει σχέση με τα πρότυπα ζωής και λειτουργίας της κοινωνίας και της θέσης της στο σύγχρονο κόσμο. Και έχει και το συλλογικό και το ατομικό σκέλος

     • akenaton avatar
      akenaton @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/08/2012 13:59:25

      Αγαπητέ Φαίλτορα, χορτάσαμε από οράματα χωρίς αντίκρυσμα. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε και μερικά "τεχνικά" βήματα; Λέω εγώ τώρα. Φιλικά.

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ akenaton 08/08/2012 14:17:20

      Δε διαφωνώ καθόλου. Πρακτικός άνθρωπος είμαι. Και τώρα πια βλέπω -λόγω συνθηκών- και τι σημαίνει ένα κράτος που δουλεύει και μπορώ να κάνω συγκρίσεις.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ akenaton 08/08/2012 13:54:09

      o έλληνας δεν το αγάπησε ποτέ το κράτος και αυτό ίσως είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.
      Και εξ αιτίας αυτής της στάσης πολλά είναι τα δεινά που μας ταλαιπωρούν σήμερα.
      Προφανώς και ένα λειτουργικό κράτος είναι ζητούμενο και πρέπει να αποτελέσει μέρος αυτού που αποκαλώ εθνικό στόχο.
      Επειδή, όμως, τέθηκαν πολλά ζητήματα, θα επανέλθω με κάτι ολοκληρωμένο.

     • Heaven avatar
      Heaven @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 14:06:43

      αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν αγαπησε ο Ελληνας το κρατος;
      Προφανως και ναι!!!
      προφανεστατοι και οι λογοι γιατί όχι...

      αναρωτηθήκατε ποτε γιατι δεν αρέσκεται ο Ελληνας να πληρωνει φορους;
      μηπως ειναι γονιδιακό;
      και μηπως υποκειται σε μετάλλαξη το γονιδιο αυτο, γιατι μολις μετοικήσει σε αλλο κρατος ο Ελληνας γινεται τύπος και υπογραμμός;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 13:27:21

    Ναι μεν, αλλά.
    Για να εμπνεύσει κάποιος ένα όραμα χρειάζεται πίστη σε ένα συλλογικό αγαθό για το οποίο να αξίζει να αγωνιστεί. Κάτι τέτοιο δεν το βλέπω.
    Ναι, ο ηγέτης πρέπει να έχει όραμα και να το επικοινωνεί, αλλά ευήκοους δέκτες δε βλέπω.
    Όσοι θα μπορούσαν να ενστερνιστούν ένα τέτοιο όραμα είμαστε, μάλλον, μειοψηφία.

    • Ρεβέκα avatar
     Ρεβέκα @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/08/2012 13:35:58

     Δε βαριέστε, ο Έλληνας το μοναδικό όραμα που θα έχει σε λίγο καιρό θα είναι σαν αυτό του "Ο Καραγκιόζης πεινασμένος".
     Απόρροια μεγαλόπνοων οραμάτων των ηγετών του.

     So simple.

    • Heaven avatar
     Heaven @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/08/2012 13:42:13

     Γιαννη Φαιλτωρα,
     τι ειναι το οραμα; Μην είν' οι κάμποι;
     Μην είναι τ΄ άσπαρτα ψηλά βουνά;
     ...κι αυτά κι εκείνα ... ειναι το οραμα που ομως φαινεται πως δεν υπαρχει πια!
     Το πηρε ο ...ανεμος!!!
     Για να υπαρξει οραμα πρεπει να υπαρχει και καποιος που θα το πραγματωσει!
     Και να υπαρχει και αρχη και θριαμβευτικο τελος στο οραμα!!!
     Βλεπεις εσυ πουθενα τετοιο;
     Ακομη και οι αοκνες και εναγωνιες προσπαθειες του πρωθυπουργου να εμφυσησει καποιες δοσεις οραματος, χανονται μεσα στο ...παραληματικο φυσημα του Στρατηγου Ανεμου!!!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Heaven 08/08/2012 13:46:43

      Μόνο παροράματα βλέπω. Δυστυχώς.

   • Ανδρομέδα avatar
    Ανδρομέδα @ Κώστας Ροδινός 08/08/2012 13:35:33

    Δεν μπορείς να αισιοδοξείς για το μέλλον και να πιστέψεις σε ένα όραμα αν δεν έχεις συνείδηση οτι υπάρχει ευελιξία των καταστάσεων.
    Δεν μπορείς αν νομίζεις οτι γεννήθηκες και θα πεθάνεις κρατικός υπάλληλος. Δε σε αφορά τίποτα εκτός από το μισθό σου. Δεν νοιώθεις οτι σε ένα περιβάλλον περισσότερων ευκαιριών θα κερδίσεις κάτι.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Ανδρομέδα 08/08/2012 13:51:00

     Ευελεξία δείχνουν μόνο τα βολεμένα ασπόνδυλα του καθεστώτος στο πως θα εκμεταλλευτούν κάθε κατάσταση για να βολευτούν.

     • Ανδρομέδα avatar
      Ανδρομέδα @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/08/2012 14:32:40

      Αυτή είναι η παρακμή. Η Ελλάδα όμως με την κουλτούρα που έχει και τον Steve Jobs να είχαμε ή θα τον στέλναμε εξορία ή δημόσιο υπάλληλο θα τον κάναμε.
      Μπορεί να βρει κάποιος το όραμα. Μπορεί να είναι να αναστήσεις και πάλι την Ελλάδα, να την κάνεις παραγωγική-εξαγωγική, να αποκαταστήσεις τη θέση της στην Ευρώπη, να γίνει κόμβος (ενεργειακός, εμπορικός, ναυτιλιακός) στην ευρύτερη περιοχή. Εάν η απάντηση σε αυτό είναι "και γω πόση σύνταξη θα παίρνω;"... Γκρρρρρ!

     • Γρυνη avatar
      Γρυνη @ Ανδρομέδα 08/08/2012 14:41:08

      δυστυχως ομως μεσα στα οραματα για ενα δικαιο κρατος ανηκει και το ...ποταπο και ...εγωιστικο, ποση συνταξη θα παιρνουν τα τιμημενα μας γειρατια (στα 65 βεβαιως, βεβαιως!!!)

     • Ανδρομέδα avatar
      Ανδρομέδα @ Γρυνη 08/08/2012 16:26:12

      Γιαυτό είμαστε εμείς εδώ, να βάλουμε για κάποια χρόνια άλλες προτεραιότητες πάνω από τη σύνταξη και όταν τα σημερινά βρέφη φτάσουν στη σύνταξη θα την απολαύσουν.

     • Γρυνη avatar
      Γρυνη @ Ανδρομέδα 08/08/2012 19:23:39

      σωστο κι΄αυτο!!

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/08/2012 13:58:25

   Γιατί ρε Γιάννη σου βρωμάνε οι πεσόντες στα πεδία των μαχών; Τολμάς άκαπνε να προσβάλεις τα ιερά και τα όσια;ποιός σου έδωσε το δικαίωμα;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Τ 08/08/2012 14:00:29

    Δε μου βρωμάνε. Αντιθέτως. Δεν μπορούμε όμως τους επικαλούμεστε συνέχεια, εμείς που βρωμίσαμε με τη συμπεριφορά μας τη γη που ποτίστηκε με το δικό τους αίμα. Ας τους αφήσουμε να αναπαύονται εν ειρήνη.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Τ 08/08/2012 14:02:14

    Και συχαίνομαι μετά βδελυγμίας τα καθίκια τους ελληναράδες όσα και τα καθίκια τους ανθελληναράδες

 39. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2012 13:05:23

  Σωστή πρόταση, το εύχομαι.

 40. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 08/08/2012 13:29:30

  Tα μέτρα και τα νούμερα δεν είναι όραμα.
  Είναι προυπόθεση για να μπορείς να έχεις όραμα.

 41. xp avatar
  xp 08/08/2012 13:35:19

  Μια στιγμή συνάντησα κάποιον γνωστο που δουλεύει 4ωρο και παιρνει 307 ευρώ .Η σχέση του από πλήρη απασχόληση είναι μερικής τωρα.....Το βόλεμα από δω και στο εξής θα είναι τοτέμ διοτι απλά κάποιος θα έχει χοντρό πρόβλημα στον ιδιωτικό τομέα. Αλήθεια αυτός ο τριαντάρης με τα 307 ευρώ ,τι οραμα θα εχει?

 42. Kargia avatar
  Kargia 08/08/2012 13:38:51

  Υπάρχει όραμα και το λένε Αντώνη Σαμαρά. Συνεχιστής του οραματιστή και στοχαστή ΓΑΠ

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ Kargia 08/08/2012 13:43:02

   από Κάργια τι να περιμένεις....

   • Kargia avatar
    Kargia @ Aδέξιος Δεξιός 08/08/2012 14:39:21

    Σίγουρα κάτι παραπάνω από τους αδέξιους δεξιούς !

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Kargia 08/08/2012 14:42:50

     χαίρομαι γιατί σκίζεις απο μετριοφροσύνη!

 43. Makis Stefanatos avatar
  Makis Stefanatos 08/08/2012 13:48:21

  Το μόνο όραμα που έχουν οι κυβερνώντες (και οι περί αυτούς) είναι να μας κρατήσουν στο ευρώ πάση θυσία, χωρίς να θίγονται οι δανειστές. Ο λόγος βέβαια που το κάνουν δεν οφείλεται σε κάποιες περισπούδαστες οικονομικές αναλύσεις. Εδώ οι άνθρωποι ούτε καν σχέδιο Β έχουν εκπονήσει σε περίπτωση που αναγκαστούμε να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα. Ο ένας και μοναδικός λόγος είναι ότι σε ενδεχόμενη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα όλο αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης θα καταρεύσει, με συνέπεια να τους εξαφανίσει όλους αυτούς, κυβερνήσαντες ή μή, καναλάρχες, τραπεζίτες και πάει λέγοντας. Είναι το μόνο που τους απασχολεί. Τώρα πόσοι πηδάνε από τα παράθυρα, πόσοι είναι ζητιάνοι και άστεγοι, αν τα παιδιά λιμοκτονούν στα σχολεία είναι το λιγώτερο που τους νοιάζει. Είναι τόσο διεφθαρμένοι που μολονότι αποκαλύπτονται όλες οι πτυχές του τρόπου που μπήκε η χώρα στο ΔΝΤ, αυτοί δεν έχουν το φιλότιμο να συστήσουν μία εξεταστική επιτροπή, έστω για τα μάτια του κόσμου... Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Όπως σχολίαζα και χθές, με τέτοια ποιότητα ελλήνων πολιτών και λίγα μας κάνουν._

 44. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 08/08/2012 13:53:21

  Ψήφισα τον Σαμαρά για να υλοποιήσει μια προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου που μας φόρτωσε ο βραδύνους ΓΑΠ!!!
  Παρακολουθώ το ίδιο έργο έκπληκτος,την πλειοδοσία σε περικοπές,την ικανοποίηση της τρόικας και τους λεονταρισμούς του Βενιζέλου!!!
  Δυστυχώς για σένα Αντώνη μπαίνεις στο ίδιο κάδρο με τον ΓΑΠ και η ιστορία θα σας δώσει ακριβώς τον ίδιο χώρο!!!Αναρωτιέμαι αν έγιναν εκλογές,μάλλον πρόκειται για φάρσα!!!

 45. mad avatar
  mad 08/08/2012 14:26:55

  Μετά από δυόμισι χρόνια μέτρων σκληρής λιτότητας και ύφεσης που συναντάς μόνο σε περίπτωση πραγματικού πολέμου, κάθονται και αναρωτιόνται μερικοί εάν υπάρχει όραμα...
  Βεβαίως ,το όραμα είναι φτώχια ,ανεργία ,πείνα ,δυστυχία, μιζέρια,..κλπ κλπ.

 46. ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ 08/08/2012 14:50:30

  Ο αρθρογράφος έχει απόλυτο δίκιο.
  Μας βλέπουν σαν νούμερα και κανείς δεν δίνει όραμα στον πολίτη για μια νέα Ελλάδα.
  Ο Σαμαρά είναι ένας σοβαρός φιλόπατρις πολιτικός που μπορεί να αναγεννήσει τον τόπο και ο λαός του έδωσε τη σχετική εντολή.
  Πρέπει να σταματήσει η λογιστική αντιμετώπιση του πολίτη.
  Δεν ειμαστε νούμερα, είμαστε ψυχές !
  Με ποια λογική η Εφορία μου στέλνει εκκαθαριστικό με υποχρέωση καταβολής 114 ευρώ όταν έχω μηδενικό εισόδημα και ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο, ενώ ως μεταπτυχιακός φοιτητής φιλοξενούμαι από τον στρατιωτικό πατέρα μου;
  ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ;
  Πως έγινε έτσι η πατρίδα μας αδέρφια;

 47. Γιωργος avatar
  Γιωργος 08/08/2012 15:24:52

  Mad εχεις δικιο.Και για να το κανω διφραγκα.Εργαζομενοι των 250-300ευρω χωρις δικαιωματα και απο την αλλη κερδη για το κεφαλαιο!!!!Αυτο θα πει ανταγωνιστικοτητα!!!!Οι μαρξιστικοι οροι εμενα δε με φοβιζουν.Καλυτερα ξιλινος λογος,παρα ψευτικος.......

 48. blue nile avatar
  blue nile 08/08/2012 15:51:06

  Δυστυχώς και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε.
  Τα νέα μέτρα συνεχίζουν τον φαύλο κύκλο προσπάθειας αποπληρωμής των ολοένα και αυξανόμενων χρεών μέσα από ένα όλο και πιο πολύ συρρικνούμενο ΑΕΠ.
  Πιθανότητα επιτυχίας δεν υπάρχει και πολύ φοβάμαι ότι πολύ γρήγορα θα δικαιωθούν πανηγυρικά όσοι υποστήριξαν ότι είναι εγκληματική η ψήφιση του μνημονίου 2.
  Έγραψα και αλλού ότι φωνές εντός ΔΝΤ προειδοποιούν ότι το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να επιτύχει αν δεν υπάρχει 2% ανάπτυξη. Εμείς πάμε να το εφαρμόσουμε με -8% περίπου δηλαδή μας χωρίζουν 10 μονάδες ...
  Δεν υπάρχει κράτος στον κόσμο όλο σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής ιστορίας που κατάφερε να καλύψει αυτή τη διαφορά σε συνθήκες λιτότητας...
  Ούτε και σε καιρό ειρήνης κανένας άλλος λαός δεν υπέστη τέτοια πτώση του ΑΕΠ του...
  Αυτό και μόνο θα έπρεπε να είναι το κυριότερο επιχείρημα για επαναδιαπραγμάτευση.
  Όσο για τις πανφημολογούμενες αποκρατικοποιήσεις θα έπρεπε να εξεταστεί η κάθε μια ξεχωριστά.
  Πολλά ακίνητα του δημοσίου πρέπει να σταματήσουν να κάθονται και να αξιοποιηθούν.
  Όμως γιατί να αποκρατικοποιηθεί ο σούπερ κερδοφόρος ΟΠΑΠ;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ blue nile 08/08/2012 22:34:31

   Καλώς θέτεις το θέμα του ΟΠΑΠ.
   Συμφωνώ.

 49. Λιογκος avatar
  Λιογκος 08/08/2012 16:28:02

  Ύφεση, ύφεση, ύφεση...το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?

 50. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 08/08/2012 17:14:09

  " Ha! ha! ha! — ha! ha! ha!.....
  But pardon me, my dear sir, (here his tone of voice dropped to the very spirit of cordiality,) pardon me, my dear sir, for my uncharitable laughter.

  The Visionary (Assignation) by E.A.Poe, 1834.

 51. χανια avatar
  χανια 08/08/2012 18:59:55

  Στη Μυκονο κατα τα αλλα η μπουζουαρζια παιζει πολεμο με αστακους! Γνωστος τραγουδιστης το ιδιο βραδυ αμοιβεται με 70.000 μαυρα και η ζωη για τους λουμπεν συνεχιζεται....

 52. alex avatar
  alex 08/08/2012 19:19:29

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ... ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΚΔΟΧΗ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...
  ΑΣ ΒΑΛΟΥΝΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ (ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΝΩ). ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.

  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΕΧΩ, ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΡΟΦΑΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

 53. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 08/08/2012 21:20:31

  Αντώωωνη? Βλέπεις? Ακούς?

 54. Θ th avatar
  Θ th 08/08/2012 21:38:26

  - Φτάνει πια με τα μέτρα και τα νούμερα! Όραμα υπάρχει;

  - θα φανεί, μετά την πτώση του “συριακού καθεστώτος”.
  - πάντως ενδέχεται να’μαστε όλοι νούμερα.!..

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Θ th 09/08/2012 00:11:10

   βλεπεις μπροστα..αλλα δεν σε καταλαβαινουν...

 55. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 08/08/2012 22:28:46

  Κώστα λες τα αυτονόητα...
  Το δια ταύτα όμως δεν λες...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Delta Lamda 08/08/2012 22:32:32

   Κατ΄ αρχήν εσύ έχεις ...κοπεί από απουσίες!!!
   Για το δια ταύτα θα επανέλθουμε και ιδέες είναι ευπρόσδεκτες!

 56. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/08/2012 00:03:17

  Υπάρχει όραμα και πραγματοποιείται γοργά:
  ξεπούλημα της Ελλάδας, αφανισμός του ελληνισμού, διάλυση των εθνικών κρατών, προώθηση της oλιγαρχικής παγκόσμιας διακυβέρνησης

 57. Εύα avatar
  Εύα 09/08/2012 01:10:28

  Έχω την εντύπωση ότι, αυτό που γράφεις, είναι ουσιώδες...

 58. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 09/08/2012 01:11:14

  το όραμα ήταν το μαξίμου ...

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ EVANGELOS 09/08/2012 08:42:50

   άμα το όραμα ήταν του Μαξίμου θα το είχε επιδιώξει νωρίτερα (π.χ. Δεκέμβριο του 2011) με καλύτερες προϋποθέσεις.

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ Αδέξιος Δεξιός 10/08/2012 01:15:13

    το επεδίωξε από το Δεκέμβριο , πρώτα επέβαλλε άλλο πρωθυπουργό (Παπαδήμο) , μετά έδωσε γη και ύδωρ στην "Ευρώπη" και τέλος αφού μετά βίας κέρδισε τις εκλογές εφαρμόζει ΑΚΡΙΒΩΣ όσα και ο Παπαδήμος με το Βενιζέλο ...

    ο μόνος λόγος των εκλογών ήταν να αντικαταστήσει ο Σαμαράς τον Παπαδήμο (με την ευλογία - ψήφο - των πολιτών που δεν κατάλαβα γιατί διαμαρτύρονται 40 μέρες μετά ???)

 59. blue nile avatar
  blue nile 09/08/2012 02:58:03

  Κάτσε ρε Δημήτρη να δούμε πρώτα τι είδους αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν και μετά βγάζουμε συμπεράσματα...ακόμα δεν τον είδαμε...Γιάννη τον βαφτίζουμε...

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ blue nile 09/08/2012 08:45:38

   άντε και καμιά φωνή λογικής, μας την έπεσαν οι κασσάνδρες.

 60. pissa avatar
  pissa 09/08/2012 07:24:25

  το όραμα υπήρχε,υπάρχει και υλοποιείται!
  απλά εμείς οι αδαείς αρνούμαστε να το δούμε!
  με παρωπίδες αγωνίζεται ο ελληννικός ίππος,έρμαιο στις διαθέσεις του εκάστοτε νεοταξίτη ανα8άτη!
  ο νοών νοείτω' και σοφά πράττων !

  καλημέρα και καληνύχτα!

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ pissa 09/08/2012 08:44:53

   ναι εσύ έβγαλες τα συμπεράσματά σου απο μια κυβέρνηση δυο μηνών. ΓΑΠ που σας χρειάζεται για να βάλετε μυαλό.
   Ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά κάνει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και πριν τη συμφωνία προβλέπεις την καταστροφή.

 61. Trelos avatar
  Trelos 09/08/2012 07:30:19

  Όταν ο Σαμαράς μίλαγε για... πτώση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις, επαναδιαπραγμάτευση, αποζημίωση των ομολογιούχων, όχι στην εφεδρεία και καμία απόλυση και άλλα πολλά... τι εννοούσε; Όταν παρουσίαζε το Ζάππειο 1, 2, 3... σε ποιους απευθυνόταν; Όσο και αν κάποιοι εθελοτυφλούν, η αλήθεια είναι μια. Ο ΑΣ (όπως πριν από αυτόν και οι ΓΑΠ, Σημίτης, Ανδρέας) κορόιδεψε το λαό και μοίρασε υποσχέσεις που γνώριζε ότι δεν έχουν καμία τύχη. Ντροπή του

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Trelos 09/08/2012 08:41:40

   οταν τα έλεγε αυτά ο Σαμαράς τα έλεγε για μια κυβέρνηση της ΝΔ και όχι συγκυβέρνηση με Μπένι και Φώτη.
   Υστερα η χώρα είχε αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις.
   Δεν μπορείς να τα τινάξεις στον αέρα από τη μια μέρα στην άλλη.
   Θέλει τακτική και χρόνο

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ Αδέξιος Δεξιός 10/08/2012 02:56:33

    δηλαδή ο Σαμαράς

    θέλει να μειώσει το ΦΠΑ ,
    θέλει να ΜΗ μειώσει μισθούς και συντάξεις ,
    θέλει να αποζημιώσει τους ομολογιούχους ,
    θέλει να ΜΗΝ κάνει εφεδρεία ,
    θέλει να ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΤΕΙ

    αλλά δεν το αφήνουν ο χοντρός και ο Μπαμπα-Φώτης ???

    λωλ

    που λέει και ο Αστυάναξ

 62. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 09/08/2012 10:50:56

  ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ;ΟΡΑΜΑ; ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΜΠΜΕΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΡΟΔΙΝΕ;ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ ........

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Βιεννεζος 09/08/2012 11:29:29

   Dum spiro spero!

 63. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 09/08/2012 15:13:58

  Ίσως γίνομαι κουραστικός,αλλά για να υπάρξει όραμα,πρέπει πρώτα να προηγηθεί κάθαρση.Εφόσον η τιμωρία των ενόχων,που μας έφεραν έως εδώ,παραμένει άπιαστο όνειρο,τότε δεν θα πάρει σάρκα και οστά το όραμα για τ'οποίο έχουν χυθεί ''άπειροι τόνοι'' σκέψης,μελάνης και άφθονων χτυπημάτων σε πληκτρολόγια.Η κατάσταση,φοβάμαι,δεν αναστρέφεται εάν δεν ξεκινήσουμε από τη σκληρότατη τιμωρία πολιτικών προσώπων που έφαγαν,τα πήραν,τ'άρπαξαν και τελειωμός δεν υπάρχει....Πως πλούτισαν τόσοι και τόσοι;Και ποιο παράδειγμα δίνεται στην ελληνική κοινωνία από τους πολιτικούς μας;Το χειρότερο δυνατό!!!Και μετά μας ζητούνται θυσίες,θυσίες,θυσίες ΕΝΩ κάποιοι,που υπερπλούτισαν,πίνουν και γλεντούν εις υγείαν των μόνιμων κορόϊδων που πληρώνουν,ματώνουν οικονομικά,χάνουν τις δουλειές τους,χαρατσώνονται αβέρτα και φορολογούνται ανηλεώς και ΛΥΣΣΩΔΩΣ,φτάνοντας πια στο σημείο ΜΗΔΕΝ....
  Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.Η κοινωνία διψά για δικαιοσύνη εναντίον εκείνων που μας οδήγησαν σ'αυτό το απερίγραπτο χάλι.Όσο συντηρείται αυτή η άρρωστη κατάσταση,ας μην αναμένουμε καμία πρόοδο,ουδεμία προοπτική και κανένα φως.....

 64. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 09/08/2012 18:43:51

  Κύριε Ροδινέ όπως πάντα εύστοχος.
  Ποιοι πιστεύεις όμως ότι σε ακούν (πραγματικά εννοώ);
  Ο Πρωθυπουργός; Μετά από 3 Ζάππεια και αρκετές αυτοδεσμεύσεις (για απολύσεις, εφεδρείες, ειδικά μισθολόγια, συντάξεις, αξιοποίηση και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας) , τώρα ΄΄όλα τα σφάζω - όλα τα μαχαιρώνω για λίγο ακόμα χρόνο''.(έκανα και ρίμα!!!)
  Ο Στουρνάρας; (όνομα και πράμα) Ο καλύτερος φίλος (πλέον) του Πρωθυπουργού (ή όπως λέμε ΄΄φίδι στον κόρφο του΄΄).
  Ο Μπένυ; Πληρώνει (και μη μου πεις ότι δεν ήταν αναμενόμενο) με το ίδιο νόμισμα τον Πρωθυπουργό.
  Ο κυρ Φώτης ; Κάθε μέρα που περνάει κινδυνεύει να τον παραχώσουν οι σύντροφοι σε καμία σακούλα (πολιτικά μιλάμε και όχι πραγματικά) και να βρεθεί μόνος σε κανένα (πολιτικό) χαντάκι (και αυτό ήταν αναμενόμενο).
  Σε όλους εμάς; Καθημερινά ο καθένας μας ξερνάει χολή, κόμπλεξ και κακία εναντίον του άλλου πιστεύοντας ότι βρήκε την τέλεια λύση ώστε να επιβιώσει αυτός, εξοντώνοντας τον γείτονά του.
  Παρόλα αυτά, κυριολεκτικά σε εκλιπαρώ μα συνεχίσεις.
  Το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές σαν τη δική σου, είναι ένας από τους ελάχιστους λόγους που συμμετέχω έμμεσα σε αυτό το δημόσιο διάλογο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 09/08/2012 18:48:07

   κατ' αρχήν γράφουμε για τη συνείδησή μας και δεύτερον για αυτούς που κάνουν την τιμή να μας διαβάζουν!

   Αρα, συνεχίζουμε!

 65. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 10/08/2012 23:14:13

  + 1000

 66. Orfeas avatar
  Orfeas 11/08/2012 02:23:08

  Αυτό που κάνει την έρημο όμορφη είναι ότι πιστεύεις πως κάπου υπάρχει πηγάδι...
  Συγχαρητήρια Κώστα,με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.