#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/01/2011 08:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φρουφρού, αρώματα και παρακμήΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

Μια πέτρα πέταξα, αδέρφια, και πέτυχα την τζαμαρία. Χάλασα την μόστρα του καθωσπρεπισμού μερικών. Στο MEGA σφύριζαν κλέφτικα, πως τάχα δεν αφορούν οπωσδήποτε και το ΠΑΣΟΚ όσα έγραψα, ή και τους ίδιους. Πήγαν να κάνουν σπέκουλα αλλά και μόνο που αναγκάστηκαν να βάλουν από κάτω από το «ρεπορτάζ» τη φράση μου με την λέξη Πατρίδα, με το πι κεφαλαίο, δάκρυσα. Να ‘σαι καλά ρε Όλγα, ο Θεός να μου κόβει δευτερόλεπτα και να σου δίνει χρόνια ρε Γιάννη. Έκαναν δε χιλιάδες να μπουν στις μηχανές αναζήτησης κι έτσι να διαβάσουν αυτά που πράγματι έγραψα κι έμαθαν και το Antinews, το απάτητο λημέρι, σε όλη την Ελλάδα.

Τι για «εμφύλιο» είπαν, «διχασμένη» η Ν.Δ. και τρία αυγά Τουρκίας. Κρώζανε τα παπαγαλάκια και κάτι λαθρόβιοι ψιλοεκβιαστές του διαδικτύου. Αν δεν απατώμαι ο εμφύλιος θέλει τουλάχιστον δύο στρατόπεδα. Εγώ τι ξέρω; Βγήκαν δημόσια ο Ζώης, ο Καράογλου και συμφώνησαν, ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Κώστας Τζαβάρας και άλλοι μου τηλεφώνησαν να με συγχαρούν. Ο δε Κώστας, μάχιμος συνάδελφος κατεξοχήν προερχόμενος από την καρδιά του Λαού, είπε με μια φράση το νόημα του κειμένου μου, συμφωνώντας, και το παρουσίασαν ως …διαφωνία! Η Πιπιλή έμαθα πως είπε «δεν τον ξέρω, αλλά αν τον δω θα τον μαλώσω, γιατί είπε λίγα».

Οι «άλλοι», ρε παιδιά, ποιοί και πού είναι; Πως τους λένε;

Πού είναι γραμμένη η «άλλη» άποψη να την δω, να την διαβάσω, σε ποια άρθρα, σε ποιανού την ανάλυση; Για να συμφωνήσω ή διαφωνήσω βρε αδερφέ. Να την βάλουμε κι εδώ στο Αntinews να την συζητήσουμε.

Βγήκε κανείς, από οποιονδήποτε χώρο και είπε ότι «όχι, διαφωνώ με τον Κρανιδιώτη. Η πολιτική πρέπει να ασκείται ζούλα, με διαρροές, πλαγίως, χωρίς αρχές και ιδέες, πουλώντας μόνο φρουφρού κι αρώματα»; Κανείς. Ποιος εχέφρων, σοβαρός άνθρωπος διαφωνεί ότι η πολιτική θέλει ιδέες, μπέσα, τιμή, ακεραιότητα, πατριωτισμό;

Ενόχλησε το ύφος μου, ε; Ε, το ξαναείπαμε, τόσα χρόνια γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, τζάμπα πήγανε, ρε μάνα! Στο κάτω – κάτω, άμα κάνετε κανά σουαρέ μην με καλέσετε.

Ξέρω μόνο ότι το κινητό μου και το email μου πήραν φωτιά από φίλους και στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική. Τον Φάκτορα τον τρελλάνανε στα τηλέφωνα και μηνύματα, όλα θετικά κι υπερθεματίζοντας. Κι όλοι μα όλοι με πίστη στον Αντώνη, με κατανόηση, αγάπη και αμέριστη υποστήριξη στον Αρχηγό που στήριξαν και στηρίζουν με τόση δύναμη και πίστη. Το αυτονόητο δεν είναι δα καμμιά βαριά ανάλυση. Άλλο αν τα παπαγαλάκια του Μνημονίου κάνανε τους «κινέζους» και μερικοί πήγανε να πούμε ότι είναι και… «ομοφοβική» η παρέμβαση. Κουμάντο κάνω μόνο στο δικό μου κρεβάτι. Για να το πω γαλλικά: μπορεί οποιοσδήποτε, οποιουδήποτε κόμματος, να πηδάει οτιδήποτε (ενήλικο και με συναίνεση), αρκεί να μην «πηδάει» τη χώρα. Αλλά τόσους δημοσιογραφικούς «συνηγόρους» πια! Κάποια ευαίσθητη χορδή άγγιξα…

Οι απέναντι όμως, στην μνημονιακή ΜΚΟ «Το ωραίο ΠΑΣΟΚ» έκαναν τουμπεκί. Τάχα μου δεν τους αφορούσε. Όλοι βλέπετε έχουν την ακεραιότητα του Κλιντ Ίστγουντ κι έχουν πολλά ένσημα στο γιαπί, στο πηλοφόρι, στο μυστρί. Πολύ εργατικά παληκάρια και την καμαρίλα δεν την είδαν, δεν την ξέρουν. Ο δε πατριωτισμός! Μ’ αυτόν κοιμούνται, μ’ αυτόν ξυπνούν. Απλώς μερικές φορές η Άντα ξεχνάει να του τον πακετάρει στην βαλίτσα και παίρνει μαζί μόνο τις αμερικανιές.Στο ΠΑΣΟΚ βράζουν αλλά ως τώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάθονται σούζα. Επειδή είναι κι αυτοί άνθρωποι κι έχουν σόγια, φίλους, χωριανούς, το φτύσιμο πάει βροχή, δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν αλλά ακόμη ο Γιώργος πετάει το ξυλάκι και του το φέρνουν πίσω. Το πάλαι ποτέ Κίνημα, ούτε που κουνιέται. Νεκρική ακαμψία. Τώρα βέβαια με το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, όταν θα τους καρπαζώνουν οι συνάδελφοι και φίλοι τους δικηγόροι, μηχανικοί κλπ, μπορεί να δείτε μερικούς, είτε από φιλότιμο είτε από ένστικτο πολιτικής επιβίωσης, να καταψηφίζουν, οπότε μην αποκλείετε κάλπες σύντομα.

Για να μην μ’ ερμηνεύουν άλλοι, θα σας πω γιατί πετάω την πέτρα, την διηνεκή πρόθεση μου: ν’ ανοίξουμε ρήγματα στην αδιαφορία του κόσμου, να σπάσουμε το τείχος της απογοήτευσης και της δυσπιστίας. Οι αδιάφοροι να ενδιαφερθούν κι οι απέχοντες να πάρουν τ’ όπλο τους και να μπουν στην μάχη. Ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ οι απλοί τίμιοι άνθρωποι νοιώθουν προδομένοι, πολιτικά ορφανοί. Το βλέμμα τους είναι στον Αντώνη. Τώρα παρατηρούν. Πρέπει όμως να πεισθούν.

Το πρόβλημα της χώρας, μεταξύ άλλων, είναι ότι όλα τα πηγαίναμε γύρω – γύρω. Η «πολιτική ορθότητα», η προκεχωρημένη αυτή  σύφιλη του δημόσιου λόγου, σαν σήπουσα πηχτή λάσπη είχε απλωθεί παντού. Έπρεπε να έρθει ο Αντώνης για να βάλει την αληθινή πολιτική ατζέντα, το αίτημα για μια αληθινά Πατριωτική Πολιτική, φέρνοντας την συζήτηση στο καθαρό πεδίο των Ιδεών.

Δεν συζητάνε για το όργιο παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας από τους μεμέτηδες, για το ότι οι δικοί μας κρύβουν τις παραβιάσεις, για το ότι η Αεροπορία μας, δεν έχει καύσιμα!

Δεν συζητάνε για το ότι η κυβέρνηση κωλοβαράει και δεν ορίζει ΑΟΖ.

Δεν συζητάνε για το ότι το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, ως ηγεμών εκ Βλαχίας, πάει στο Ερζερούμ, μαζί με τον άλλο φόρου υποτελή, τον Άσαντ της Συρίας, στο Γ’ Συνέδριο των Τούρκων Πρέσβεων, να διαπραγματευτεί για πράγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Απλώς, αν πεις κάτι γι’ αυτά, αν πεις ότι ο ενδοτισμός καλπάζει ή ότι τα τελευταία χρόνια η πολιτική γέμισε ανεπάγγελτους υπαλλήλους της διαπλοκής, θα ωρύονται ότι είσαι φασίστας, ακραίος κι άλλα, που πήρα την μάνα μου, της τα είπα, αυτή τα είπε στον σκύλο μου κι αυτός ακόμη κλαίει.

Η πολιτική συζήτηση περιορίζεται σε ύβρεις κατά αυτών που «χαλάνε την πιάτσα» και ταράσσουν τα ύδατα.

Μέχρι που άκουσα ή διάβασα ότι έκανα … «υποδείξεις» στον Αντώνη, ότι εκφράζω ένα από τα ρεύματα στη Ν.Δ. κλπ. Βαριοί αναλυτές κλείστε κανά παράθυρο, μην κρυώσετε από το ρεύμα και προσέξτε μην σκοντάψετε στις «συνωμοσίες».

Ο Αντώνης τι λέει; Πως κέρδισε κόντρα στις στημένες δημοσκοπήσεις και στα συμφέροντα που είχαν στοιχηθεί πίσω από την «συγχωρεμένη»; Πάντως όχι με «τσάϊ και συμπάθεια». Όταν έχουν μάθει στην καμαρίλα, αυτές είναι οι μόνες διαδικασίες που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν οι λειτουργοί της παραπληροφόρησης. Οτιδήποτε, κατ’ αυτούς, πρέπει να προέρχεται από σκοτεινές προθέσεις, που γεννήθηκαν σε ακόμη πιο σκοτεινούς διαδρόμους. Το να λες στα ίσια κι επωνύμως αυτό που πιστεύεις είναι γι’ αυτούς κάτι ακατανόητο, γιατί δεν πιστεύουν σε τίποτα, γιατί οι ίδιοι ποτέ δεν μιλάνε στα ίσια, όπως ποτέ δεν σε κοιτάνε στα μάτια. Εσείς στο Αntinews ξέρετε καλά ότι ήταν από τα πιο μετριοπαθή κείμενα μου. Οπότε εξόφθαλμη η κακόβουλη πρόθεση των λιβανιστηριών της κυβέρνησης του Μνημονίου.Ο κόσμος στους δρόμους, στις παρέες, στους χώρους δουλειάς, δεν θέλει πια φρουφρού κι αρώματα, εκφράζεται πολύ πιο σκληρά, σφίγγει την γροθιά του και βρίζει. Σε λίγο θα σπάει κεφάλια, γιατί την επώδυνη αλήθεια την νοιώθει πια στο πετσί του.

Σε λίγους μήνες η πολιτική εξίσωση θα έχει νέους, εντελώς άγνωστους παράγοντες.

Ο κόσμος δεν θα περιμένει.

Οι απλοί άνθρωποι, με τα τρία απλήρωτα καταναλωτικά, τις δυο μπλοκαρισμένες κάρτες και το χαρτί της απόλυσης και της έξωσης στο χέρι, δεν θα κάτσουν φρόνιμα με σταυρωμένα τα χεράκια, να περιμένουν το ΠΑΣΟΚ να κάνει τον κύκλο του, να κλατάρει την χώρα και να ‘ρθει η σειρά της Ν.Δ.

Είναι περισσότερο από πιθανό πολύ πιο γρήγορα η Ιστορία να τραβήξει απ’ το μανίκι τον Αντώνη Σαμαρά.

Γιατί ο Αντώνης θα γίνει Πρωθυπουργός, ίσως στις χειρότερες συνθήκες, έχοντας μπροστά του μια τιτάνεια πρόκληση, αλλά θα γίνει.

Όλους θα τους αξιοποιήσει, αφού ανήκουν στο στρατό του κι αφού αυτούς έχει σε αυτή την  Βουλή, αυτοί, όλοι, θα πάνε στο μέτωπο.

Απλά η θυελλώδης αντίδραση της βάσης, όπως και το κακό παρελθόν, θα πρέπει να δίδαξε μερικούς ότι θα πρέπει να βγάλουν από το γυλιό τους τις προσωπικές στρατηγικές, να πετάξουν τις διφορούμενες δηλώσεις και την αμετροεπή φιλοδοξία.

Ο Λαός δεν θα συγχωρέσει πια.

Η ατζέντα είναι μόνο μία. Ας την υπηρετήσουν με συνέπεια και θα ‘ρθει η στιγμή που όλα τα παπαγαλάκια και τα λοιπά παραδείσια πτηνά θα αναγκαστούν να πουν στις ειδήσεις την φράση: «Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι…». Τότε θ’ αλλάξουν όλα και «κανείς δεν φαντάζεται αυτό που θα ‘ρθει»…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/01/2011 08:35:11

  Φαήλο, αντιλαμβάνομαι τις δεσμεύσεις που σου δημιουργεί τώρα πια η πολλή δημοσιότητα (μήπως αυτός ήταν άραγε ο στόχος τους;), όμως, να θυμηθούμε, ότι στη μάχη του Μαντζικέρτ ο Ελληνισμός ηττήθηκε επειδή ένας απο τους Προδότες φώναμε "ηττηθήκαμε" όταν γύριζε ο Ρωμανός Διογένης νικηφόρος από τη μάχη. Δεν χρειαζόταν τίποτε παραπάνω...

  Όχι, δεν μπορεί να πάει με όλο το σημερινό στρατό στη μάχη. Ο εχθρός έχει πολλούς και προβεβλημένους "δικούς" του στο στρατόπεδο του Αντώνη και όλοι αυτοί την κρίσιμη στιγμή θα την "κάνουν" με ελαφρά πηδηματάκια, αυτομολώντας προς το φυσικό τους χώρο.

  Αν πήρε κάποια στιγμή "σφουγγάρι" ο Αντώνης (και καλώς πήρε), τώρα πρέπει να πάρει "πιστόλι" και να "εκτελέσει" ορισμένους από αυτούς που το ξέρει πολυ καλά κι ο ίδιος ότι θα τον υπονομεύσουν και θα αυτομολήσουν στον εχθρό με την πρώτη ευκαιρία.

  Δεν είναι πάρα πολλοί, αλλά πρέπει, εννοείται, να τους "εκτελέσει" με το σωστό τρόπο και χωρίς να χάσει αυτός πολιτικά, αλλά, αντιθέτως, να κερδίσει. Είναι πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται, αρκεί να το πάρει απόφαση και να αφήσει στη μπάντα ευγένειες και αυτοκαταστροφικούς καλοπαιδισμούς.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Επώνυμος 03/01/2011 13:34:52

   Επώνυμε, ο Ρωμανός πιάστηκε αιχμάλωτος και αργότερα αφέθηκε ελευθερος απο τον Αλπ Αρσλάν. Αλλά το κυρίως χτύπημα υπήρξε η απώλεια εδαφών και πληθυσμών που επάνδρωναν τον Βυζαντινό στρατο με αξιάμαχους άνδρες και η απώλεια εισοδημάτων απο τους φόρους. Τέλος, έτσι οριστικοποιήθηλε η εγκατάσταση των Σελτζούκων στην Μικρασία.
   (Πηγή: "The History of the Byzantine Empire" Vasiliev)

   • χρηχα avatar
    χρηχα @ Νίκος 03/01/2011 18:05:25

    έχει δίκιο ο επώνυμος....

    αρχικά η μάχη είχε κερδηθεί και ο Άρπ Ασλάν είχε εκδιωχθεί στα γύρω υψώματα...οπισθοχωρώντας όμως ο Ρωμανός γιατί είχε απομακρυνθεί απ'το κύριο μέρος του στρατού του και για να επαναοργανώσει την στρατιά του που ήταν πολυαριθμότερη και πολύ πιό αξιόμαχη, ο στρατηγός που διοικούσε την στρατιωτική βάση και στην συγκεκριμένη στιγμή την πλειοψηφία του στρατού.....εκτός του "λάθους" στρατηγικής να μην ακολουθήσει το βασιλιά του στην ολοκληρωτική εκδίωξη του εχθρού....μόλις είδε πισωγύρισμα του βασιλιά έδιωξε άρον -άρον τις στρατιές κρώζοντας για υποχώρηση.....
    (ο εν λόγω στρατηγός ήταν γιος του κύριου αντίπαλου του Ρωμανού και τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο έπειτα από πίεση των αριστοκρατών με μοναδικό σκοπό αυτό το οποίο και εκτέλεσε κατά γράμμα....την προδοσία του βασιλιά και την επιστροφή της "έδρας" στους αριστοκράτες που την κατείχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια αφήνοντας να ρημάξει η άμυνα της Ρώμης, μόνο και μόνο για να μήν είναι οι στρατιωτικοί απειλή στην νομή αξιωμάτων κτλ.....)
    ας μην ξεχνάμε ότι ο Ρωμανός ήταν ένας αυτοκράτορας που πήρε το στέμα με την βία.....

    αν είχε κυβερνήσει χωρίς να λογαριάζει την αριστοκρατία δεν θα είχε το ΄τελος που είχε( τυφλός απ'τους εχθρούς του διαπομπεύθηκε γυμνός στην πόλη) ούτε πιθανόν και η πορεία της Ρώμης να είχε το τέλος που είχε.....
    Στο κάτω κάτω ο Αρπ Ασλάν ήταν θαυμαστής της Ρώμης και ήθελε τα φώτα της και την συνεργασία της.....(μέχρι και την συγκεκριμένη στιγμή , όχι αργότερα που είδε την γύμνια της)...γι ' αυτό και όταν τελικά έπιασε τον Ρωμανό αιχμάλωτο τον τίμησε σαν επίσημο φιλοξενούμενο και όχι σαν αιχμάλωτο....και έκλεισε μαζί του συμφωνίες συνεργασίας και φιλίας χωρίς να θεωρεί ότι έχει το πάνω χέρι....μέχρι και επιστροφή εδαφών είχε συμφωνήσει αν και "νικητής"...όμως οι συνομώτες πίσω στην πόλη κατηγορήσαν τον Ρωμανό ότι έκανε συμφωνία με τον διάβολο και τον καθαίρεσαν πριν προλάβει να γυρίσει πίσω και στον δρόμο τον τύφλωσαν ....

    • χρηχα avatar
     χρηχα @ χρηχα 03/01/2011 18:20:44

     Φαήλε
     καλή χρονιά και χρόνια πολλά κατ'α αρχήν.....

     δεν θα έκαναν τον κόπο να γράψω το πιό πάνω σεντόνι για μια λεπτομέρεια της παλιάς μας ιστορίας....αλλά με παρακίνησε η δική σου φράση:"'ολους θα τους χρησιμοποιήσει αφού αυτούς έχει σήμερα ....κτλ"....
     δεν νομίζω ότι είναι όλοι "αξιοποιήσιμοι"....όχι γιατί δεν θέλουν οι ίδιοι, όχι γιατί δεν θα υποσχεθούν γή και ύδωρ προκειμε΄νου να δούν θέσεις και αξιώματα....όχι για πολλούς λόγους.....
     δεν πρέπει να τους αξιοποιήσει γιατί όπως έιπες και πιό πάνω εσύ....δεν τον βγάλαν αυτοί τον Σαμαρά....έτυχε και ήταν δίπλα του.....Ο Σαμαράς αν θέλει να μην γυρίσει "τυφλωμένος "απ' το μέτωπο πρέπει να πάρει όχι σφουγκάρι και να τα σβήσει όλα.....ματσακόνι πρέπει να πάρει και να σκάψει όλη την παλιά σκουριά ....κι αν γυρίσεις λίγο περισσότερο στις γειτονιές....θα δείς τον λόγο καθαρά και "ιδίοις όμασι"....
     και μετά το ματσακόνι να περάσει και αστάρι να μην ξαναπιάσει σκουριά γιατί ο τόπος μας είναι λιγάκι υγρός και έχει τάση στην διάβρωση........

     με τις υγείες μας

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ χρηχα 04/01/2011 10:20:26

      Τα μισά τουλάχιστον από τα "προβεβλημένα" στελέχη της ΝΔ (οι "ικανότεροι" που λέει και ο πασοκο-μεγαλο-δημοσιογράφος Κώστας Πολίτης) είναι αποδεδειγμένα ανίκανοι. Κοινώς, μπάζα. Και τα μπάζα τα πετάς, δεν τα παίρνεις ούτε καν στην αυλή σου.
      Να το πω λίγο πιο ωμά: Ο Αβραμόπουλος πέτυχε στο Υπουργείο Υγείας; Όχι. Πέταμα.
      Ο Σπηλιωτόπουλος πέτυχε στο Υπ. Παιδείας; Όχι. Πέταμα.
      Ο Παυλόπουλος πέτυχε στο Υπ. Δημόσιας Τάξης; Όχι. Πέταμα.
      Και πολλοί άλλοι...

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 03/01/2011 08:48:25

  Μόλις διάβασαν το άρθρο-κατάγγελμά σου, τους κόπηκε η αναπνοή.
  Από πού μας ήρθε? ... σκέφτηκαν.
  Έτρεξαν αμέσως στους προστάτες τους και ζήτησαν τη συμπεφωνημένη προστασία.
  Και τους εδόθη αφειδώς με τα γνωστά προεσκοπευμένα πυρά.
  Αλλά αυτή τη φορά, είδαν το στόχο τους να βγαίνει αλώβητος από το βομβαρδισμένο πεδίο και το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να μαξέψουν τα τσόλια και την ξεφτίλα τους και νααποσυρθούν στις επαύλεις τους να γλύψουν τις πληγές τους.
  Κατάλαβαν ότι δε μπορούν πια να μας κάνουν να σιωπήσουμε.
  Διαθέτουμε πλέον τον πολλαπλασιαστή ισχύος που λέγεται διαδίκτυο και την έπαλξη που λέγεται ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ.

  • tiramise avatar
   tiramise @ ΣΟΝ ΠΕΝ 03/01/2011 12:39:04

   Μπορεί και να σκέφτηκαν: Τί θα γίνει και με τους νέους, τους άφθαρτους. Ακόμα το Γιακουμάτο και τον Αβραμο θα πλασάρουμε που είναι καμένα χαρτιά! Ας δώσουμε στα νέα παιδιά μας κανα υπουργείο μπάς και δούμε ασπρη μέρα! Ο στόχος επετεύχθει εκατέρωθεν! (Είπανε ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ οχι και ΑΝΤΙΝΟΥΣ!)

 3. ira avatar
  ira 03/01/2011 09:12:00

  Ωραια τα λές αλλα ξέρεις κάτι...μας τα παν και άλλοι! Ο κόσμος δεν μπορεί να πειραματίζεται με την ελπιδα του επόμενου ικανου ηγέτη!! το σύνδρομο ο επόμενος είναι ικανότερος μας κούρασε... Δούλεψε το λίγο. Δηλαδή περισσότερη πράξη, πρωτοβουλία και λιγότερη θεωρία που προερχεται απο τα σπλάχνα της κοινωνίας. Έιναι πολύ εύκολο να καπηλεύεσαι την παρακμή για να τάζεις...Βρείτε άμεσα λύσεις και προτάσεις και ο λαός θα τις στηρίξει!

 4. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 03/01/2011 09:19:56

  Από το στόμα σου και στου θεού τ' αφτί, κύριε Κρανιδιώτη.....
  Να ρθει γρήγορα η ώρα της Πατριωτικής Δεξιάς, μπας και ελευθερώσουμε την Πόλη. Αυτή που χάθηκε το 2009 από τους ραγιάδες και τους σύγχρονους yesmen (ΓΑΠ, Πάγκαλο, Βενιζέλο, Μπακογιάννη...). Το μόνο που με φοβίζει είναι μην τυχόν και δεν προλάβουμε και χάσουμε και μέρος του εδάφους μας, από τους δειλούς που μας κυβερνάνε....

  • Michal V. avatar
   Michal V. @ Ioustinianos 03/01/2011 18:45:11

   Ιουστινιανέ, άν "ό μη γένοιτο" που δεν πιστεύω ο θεός της Ελλάδος να το αφήσει να γίνει, θαπρέπει να βρεθεί κάποιος με μεγάλα @ρ..@ και να τους κουβαλήσει, όπως άλλοτε οι εβραίοι κουβάλησαν τον Άϊχμαν από τηνΑργεντινή στο Ισραήλ, όχι για τους δικάσουν επί εσχάτη προδοσία, αλλά για να τους κρεμάσουν δημόσια στο Σύνταγμα. Γιατί είναι μάγκες, πλούτισαν από κρατικά χρήματα και όπου νάναι θα την κάνουν, όχι με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά ασθαίνοντες και με την ψυχή στο στόμα.-

 5. Enzo avatar
  Enzo 03/01/2011 09:27:43

  Καλημερα Φαηλο και μπραβο σου! ο γαπ γιατι παει στο γ' συνεδριο των Τουρκων Πρέσβεων? Τουρκος πρεσβης ειναι?

  • Nestor-Iskander avatar
   Nestor-Iskander @ Enzo 03/01/2011 10:22:59

   Πηγαίνει να μάθει πως να λαμβάνει οδηγίες τώρα που μετέτρεψε την χώρα σε επαρχία της Πύλης...
   Δεν έχει καταλάβει, και δεν θέλει να καταλάβει, ότι η μετάβασή του και μόνο στο Ερζερούμ (αρχαία Αρμενική πόλη της οποίας ο χριστιανικός πληθυσμός εσφάγει μεταξύ του 1914-1920) υποδηλεί υποταγή και κατ'επέκταση νομιμοποίηση των Οθωμανικών απαιτήσεων.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nestor-Iskander 03/01/2011 12:46:00

    Κι όμως, το Ερζερούμ (αρχαία Θεοδοσιούπολη) ήταν ελληνική πόλη. Στρα αρμένικα ερζε-ρουμ σημαίνει "τόπς Ελλήνων".

    • Misha avatar
     Misha @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 12:54:22

     Ρουμ - ρωμιοί λέγονταν όλοι οι χριστιανορθοδοξοι πληθυσμοί της Ανατολίας, πολιτες της αυτοκρατορίας της Ρωμανίας.
     Πριν χρόνια είδα στην χερσόνησο του Σινά, μέχρι και βεδουίνους αυτοπροσδιοριζόμενους ως ρουμ.

     Χρόνια πολλά , Φαήλο, το 2011 συνέχισε όπως τις τελευταίες μέρες του 10, προκαλώντας στους ντιντήδες κρισεις αλλεπάλληλων ανανισμών.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/01/2011 09:27:53

  Έτσι. Είναι προσεκτικοί οι καθοδηγητές του παιδιού που λές. Μας τον "βάζουν" σιγά σιγά με επαίνους και παραμύθια, ακριβώς για να μην ξεσηκωθούμε. Λίγο φοβισμένοι, λίγο "φταίμε όλοι", λίγο "κοπρίτες", λίγο "άσε μπορεί και να γλυτώσω". Το έγκλημα ήταν η υποθήκευση με την πρώτη δόση μετά από 6 μηνο κλέφτικου σφυρίγματος.

  Τώρα θέλει απλό αλλα ανελέητο "ιδεολογικό". Να το καταλάβει η θεία μου στο χωριό που βλέπει τηλεόραση αλλά ακούει και τον απόηχο του καφενείου.

  1. Μας απομυζούν (και δεν χρειαζόταν)
  2. Μας βουλιάζουν (και υπάρχει εναλλακτική λύση)
  3. Ναι ο κόσμος πρέπει να προστατευτεί γιατί έτσι προστατεύεται η Πατρίδα
  4. Και η Πατρίδα πρέπει να προστατευτεί, και τα περί ΟΗΕ και ΟΥΦΟ είναι για ...αδερφές

  Και ξεκαθάρισμα στον φουκαρά τον αστό ότι το Κράτος δεν είναι ούτε να απομυζά ούτε να νταντεύει. Ναι σε ελάχιστη προστασία, αλλά δύναμή μας είναι τα μυαλά και τα χέρια του καθενός, και δουλειά του Κράτους είναι να μην μας ταλαιπωρεί και να μας αφήσει να κάνουμε τις δουλειές μας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ archaeopteryx 03/01/2011 10:21:43

   Πραγματικά, Αρχαίε. Και ήθελα να 'ξερα: Μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, που γενικεύθηκε το "δικαίωμα" στη σύνταξη (που το πληρώνουμε μόνοι μας, με τις εισφορές μας...), πώς τη βγάζαν καθαροί οι άνθρωποι στα γεραμάτά τους; Πέθαιναν της πείνας;

   Αυτό με το ντάντεμα που λες είναι το κλειδί για την ανόρθωση της χώρας.

   Αφήστε/βάλτε τους ανθρώπους να δουλέψουν. Αφήστε όσους θέλουν και τους εμποδίζετε, βάλτε όσους δεν θέλουν και ζητούν να ζουν εις βάρος των υπολοίπων. Φτιάξτε νόμους που να στηρίζονται σε αυτό το αξίωμα και τα άλλα όλα είναι κατά βάθος εκ του πονηρού.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 03/01/2011 13:33:07

    συμφωνώ απολύτως με την τελευταία παράγραφο και των δύο σας, εκεί είναι το κλειδί.

    Όσο για τα γεράματα και τις συντάξεις, αυτό που άλλαξε στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα στην Ελλάδα ήταν η αστυφιλία μετά τον πόλεμο. Μέχρι τότε, η άμεση σχέση της καθημερινότητας με τη γη εξασφάλιζε πλήρη αυτονομία διαβίωσης, ακόμη και στα φτωχότερα νοικοκυριά. Ζαρζαβατικά, κοτούλες, καμμιά κατσικούλα και ποιός νοιαζότανε για Παπακωνσταντίνου και ΣΙΑ!!!

 7. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 03/01/2011 09:37:36

  !!!

  ;;;

 8. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 03/01/2011 09:49:17

  Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους,
  Πολύ καλό άρθρο. Δεν σηκώνουν πια καθυστερήσεις και πρέπει να γίνει κάτι γρήγορα, πριν μας μπλοκάρουν τα γεγονότα. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όσο έχουμε το χαμηλότερο συνολικό χρέος στην ΕΕ (252%, η Ιρλανδία 1200%), αλλά μία κυβέρνηση που δεν ξέρει (ή δεν θελει) να το διαχειριστεί. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο ( http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2255.aspx ), αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε αν έχουμε θέληση για πραματικό αγώνα και μία σωστή ηγεσία.

 9. apostolis - kastoria avatar
  apostolis - kastoria 03/01/2011 10:15:37

  Καλά τους ταρακούνησες με τους ντιντίδες , μην τα στρογγυλεύεις τώρα ούτε και στο ελάχιστο . Οι ρήξεις με το άρρωστο κατεστημένο , δεν γίνονται με συμβιβασμούς και "παραδοχές" . Έστω και αν ορισμένα πράγματα κινούνται στον χώρο του ιδεατού και του ουτοπιστικού , ας τα αφήνουμε να παίζουν στο τραπέζι αυτούσια . Πως τώρα συμβιβαζόμαστε να πάμε μπροστά μ΄ αυτούς που έχουμε , όταν σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνονται Κυριάκος , Γιακουμάτος , Άρης ....... Αυτοί θα πολεμήσουν το μνημόνιο ? Αυτούς θα βγάζουν οι "φίλοι τους" δημοσιογράφοι να υποστηρίζουν ότι ναι μεν το κόμμα τους και ο λαός που το υποστηρίζει είναι κατά του μνημονίου αλλά οι συγκεκριμένοι τύποι δεν συμφωνούν ούτε με το κόμμα ούτε με τον λαό του ? Άντε μετά να βρει ο Αντώνης ανθρώπους να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά . Τώρα που είναι ακόμη νωρίς ας κόψει τον βήχα των υποψηφίων Εφιαλτών , τώρα που οι αναταράξεις θα επιφέρουν μικρότερους κραδασμούς . Όταν θα έρθει η ώρα της μάχης και θα έχουμε ακόμη ανάμεσά μας διάφορους εκπροσώπους της Ντόρας και του ΔΝΤ , τα πράγματα εκτός του ότι θα είναι πιο δύσκολα , θα είναι επίσης και γελοία . Τότε και ενώ πάλι το ΠΑΣΟΚ θα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα , με τις αντιδράσεις που θα έχει από τους δικούς του ψηφοφόρους , θα δίνουμε το δικαίωμα στην στημένη δημοσιογραφία των ΜΜΕ να προβάλουν τις απόψεις του κάθε "νεοδημοκράτη" Κυριάκου ή Γεράσιμου ή...
  και να μετατοπίζει το πρόβλημα στην ΝΔ . Αυτό μας ικανοποιεί και αυτό επιδιώκουμε ? Ως τώρα καλά πάνε από κομματικής άποψης τα πράγματα για Σαμαρά - ΝΔ . Μην κλωτσάμε την καρδάρα . Είναι κρίμα πρώτα από όλα για την Πατρίδα μας και μετά και για το κόμμα της ΝΔ . ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ .

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ apostolis - kastoria 03/01/2011 10:19:14

   Ακριβώς. Και να πούμε και το άλλο: Σύντομα, σε μερικές εβδομάδες πιστεύω, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Μετά δεν την πιάνει κανένας. Τότε ο Σαμαράς θα μπορεί να κάνει πραγμαιτκά όποια αλλαγή θέλει. Και να εξωπετάξει τότε τους προδότες της πατρίδας από το δύσμοιρο αυτό κόμμα χωρίς δεύτερη σκέψη.

   • Αγροφύλακας avatar
    Αγροφύλακας @ Επώνυμος 03/01/2011 19:36:17

    Φίλε Επώνυμε,

    Το είπες μόνος σου:

    .......Σύντομα, σε μερικές εβδομάδες πιστεύω, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Μετά δεν την πιάνει κανένας. Τότε ο Σαμαράς θα μπορεί να κάνει πραγματικά όποια αλλαγή θέλει. Και να εξωπετάξει τότε τους προδότες της πατρίδας από το δύσμοιρο αυτό κόμμα χωρίς δεύτερη σκέψη......

    Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Συνεπώς, σκέψου ξανά αυτά που έλεγες νωρίτερα στην Φαηλο. Μια λάθος κίνηση στην πολιτική μπορεί να φέρει την καταστροφή.

 10. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 03/01/2011 10:30:16

  Το βέβαιο πάντως είναι ότι η κρίση αποτελεί το θεμέλιο για να μπορέσει η ντόπια και η ευρωπαϊκή οικονομική ελίτ να επιβληθεί ανεξάρτητα από τη θέληση μας,
  για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να αποφεύγεται η έμμεση διαφήμιση από άρθρα ιδεολογικό περιεχομένου,
  χάνεται το δίκαιο του άρθρου και περιχαρακώνεις τη νδ στους 4-5 που κάποιοι μπορεί να τους χαρακτηρίσουν και «αυλοκόλακες» που τηλεφώνησαν να σου πουν συγχαρητήρια,

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ o βουνίσιος 03/01/2011 12:47:50

   Συγγνώμη αλλά δεν σε πιάνω. Έμμεση διαφήμιση τίνος;

   • o βουνίσιος avatar
    o βουνίσιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 14:07:40

    Γράφεις,
    «ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Κώστας Τζαβάρας και άλλοι μου τηλεφώνησαν να με συγχαρούν».

    • loretta avatar
     loretta @ o βουνίσιος 03/01/2011 15:16:19

     και γιατι να μην τους αναφερει?? αν τολμουν τα εκγαθετα μμε αν τους ρωτησουν ...!!

     αλλα τολμουν?? θα τους χαλασουν την σουπα αγαπητε.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ o βουνίσιος 03/01/2011 17:54:26

     Αδερφέ, οι άνθρωποι βγήκαν και δημόσια και τοποθετήθηκαν. Δεν τους "διαφημίζω", απλά λέω την αλήθεια. Τόσο απλά.

     • o βουνίσιος avatar
      o βουνίσιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 18:23:06

      Στην πολιτική αλλά και γενικότερα η έννοια του προτύπου έχει παραγωγική κατ’ αρχήν σημασία και χρησιμεύει ως υπόδειγμα για την κατασκευή – αναπαραγωγή άλλων όμοιων. Με αυτά τα δεδομένα η ΝΔ θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα της χάραξης μιας στρατηγικής, πάνω από τα πρόσωπα- βολευτές, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.
      Αν τώρα εσύ θεωρείς ως ιδεολογικούς συνοδοιπόρους μόνο τους 3-4 που συμφώνησαν δημόσια, δεν θα εξετάσω τους λόγους και, κατατάσσεις τους υπόλοιπους που μίλησαν μαζί σου στους –άλλους-, αυτό λέγεται φαβοριτισμός.

      κατά τη γνώμη μου ή θα έπρεπε να τους αναφέρεις όλους ή να μην αναφέρεις κανέναν.
      Επίσης, υπάρχει και η άλλη διάσταση!
      Κάποιοι από τους βουλευτές που αναφέρεις να μην έχουν το πολιτικό εκτόπισμα να δώσουν για τους χ, ψ λόγους κατευθυντήριο προσανατολισμό.

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ o βουνίσιος 03/01/2011 18:57:10

      ΔΙΥΛΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ
      ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ.
      ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
      ΜΕΤΡΑΕΙ.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ o βουνίσιος 03/01/2011 19:04:40

      Το πας πολύ μακριά και κάνεις και άδικες κρίσεις. Είπα απλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που επωνύμως και δημοσίως συμφώνησαν και έδωσα παραδείγματα ξεχνώντας και μερικούς (π.χ. Ελίζα Βόζεμπεργκ). Που είναι αυτοί που τάχα διαφώνησαν; Εν ολίγοις λέω ότι τα περί "διχασμού", "αντιπαράθεσης" κλπ είναι τρίχες κατσαρές των παπαγαλακίων.

     • o βουνίσιος avatar
      o βουνίσιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 23:03:56

      Εν ολίγοις,
      θα έγραφα ψέματα αν υποστήριζα ότι δεν διαφωνώ με πρακτικές και νοοτροπίες που συντήρησαν και αναπαρήγαν πολιτικές κατευθύνσεις που δεν ταιριάζουν στην εποχή ή την ιδεολογία του κόμματος και σχεδόν επιβλήθηκαν χάριν της αποφυγής του “διχασμού”.
      γενικότερα όμως Θα συμφωνήσω μαζί σου,
      η επανάσταση από τα δεξιά χρειάζεται μια νέα αντίληψη, για να συμβεί όμως αυτό η ΝΔ χρειάζεται να μετεξελιχθεί σε φορέα λύτρωσης, της μεσαίας τάξης, των αγροτών και των χαμηλών στρωμάτων που σήμερα τα χάνουν όλα στο όνομα της διάσωσης.
      Αυτό όμως δεν θα συμβεί με «οργανωτικά μονοπώλια» που ψάχνουν ψηφοφόρους από τους κομματικούς καταλόγους και βουλευτοκεντρικό κόμμα, βουλευτών που θέλουν όλες τις ευκαιρίες για τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους να -ρίχνουν νερό στο μύλο τους-.
      το άνοιγμα στην κοινωνία χρειάζεται να γίνει πράξη.

  • johnnythespecs avatar
   johnnythespecs @ o βουνίσιος 03/01/2011 19:31:29

   Αγαπητέ ορεσίβιε, Καλή Χρονιά αλλά ούτε εγώ σε πιάνω: "...καλό θα ήταν να αποφεύγεται η έμμεση διαφήμιση...;;;".

   ...Η έμμεση διαφήμιση τίνος...;;;

   Και πάλι Καλή Χρονιά

   • γαλαζιος avatar
    γαλαζιος @ johnnythespecs 03/01/2011 23:34:16

    Βουνίσιε ίσως δεν κατάλαβες ότι η αναφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα έγινε επειδή αυτ΄λα τα συγκεκριμένα πρόσωπα και μόνο τοποθετήθηκαν δημόσια.
    Κι επειδή κανένα μέσο δεν είπε ότι οι συγκεκριμένοι τοποθετήθηκαν και όσοι αναφέρθηκαν σε κάποιους από αυτούς διαστρέβλωσαν τα λεγόμενα τους - όπως το μεγκα που εμφάνισε τον Τζαβάρα δήθεν να διαφωνεί με τον Φαήλο- με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να αναφερθεί το ποιοι και πως τοποθετήθηκαν. Αυτό είναι είδηση. Γεγονός. Οχι διαφήμιση. Και επειδή παρ΄ότι γεγονός αποσιωπήθηκε, η αναφορά επέτρεψε σε όσους θέλουν να μάθουν ποιοι και πως αντέδρασαν δημόσια. Οι συγκεκριμένοι λοιπόν αναφέρθηκαν δημόσια και μόνο θετικά για το άρθρο. Ουδείς άλλος από την ΝΔ τοποθετήθηκε επωνύμως και μάλιστα αρνητικά.
    Καλό είναι να ξέρουμε τι λέμε και τι έχει συμβεί, να κατανοούμε τα γεγονότα και ύστερα να τοποθετούμεθα , όλοι μας. Κι εγώ μαζί.
    Φιλικά.

    • o βουνίσιος avatar
     o βουνίσιος @ γαλαζιος 05/01/2011 00:43:26

     Είναι γεγονός ότι για να μπορέσει η νδ να επιδιώξει μια νέα πολιτική πρέπει ως ένα βαθμό να ξεφορτωθεί νοοτροπίες ή ακόμη και φορείς νοοτροπιών.
     Σε αυτή την προσπάθεια, θα συμφωνήσω, ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ουδέτερες δυνάμεις,
     όμως είναι επίσης απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι το ιδεολογικό και πολιτικό ήθος που επιδιώκει η νδ να περάσει ως κυρίαρχη κουλτούρα στο κόμμα και κατ’ επέκταση στην κοινωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί με συστημικούς ενσαρκωτές, προσωπικές σχέσεις, σιωπηλούς ενατενιστές και ‘’πρόθυμους’’ που υποδέχονται για δικού τους λόγους κάθε τι που εμφανίζεται .
     Σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρχει από τη μια πλευρά ιδεολογική κορυφή και από την άλλη μπόκολα!,
     και όπως γνωρίζεις αν πάρεις λανθασμένη πορεία σε αυτοκινητόδρομο δύσκολα επανέρχεσαι στην πρότερη κατάσταση.
     Επίσης, το καθεστώς και ο βραχίονάς του δλδη τα μμε, που υπονομεύουν συστηματικά τον ελληνικό λαό, δεν ενδιαφέρονται για τις ιδεολογικές ανησυχίες της νδ, η όποια ευαισθησία το μόνο που ψάχνει είναι να υπερασπιστεί, άμεσα ή έμμεσα την κυριαρχία των συμφερόντων της ελίτ.
     Ελπίζω να κατάλαβες !
     Φιλικά.

 11. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/01/2011 10:47:03

  προχωρα ,χρυσε μου ανθρωπε.γιατι εγω αναρωτιεμαι τουτο η εκφραση που χρησιμοποιησες,ντιντης,προκαλεσε σεισμο.η πραγματωσης της σε τοση ευρεια κλιμακα γιατι παιρναγε μεσα στην αδιαφορια;σα να λεμε δεν ειναι κακο να κλεβεις ,ειναι κακο να χρησιμοποιεις τη εξη κλεφτης.μα η σχεση σημειου και σημαινομενου ειναι αδιαρικτη ,αλλιως να καταργησουμς τη γλωσσα,τον προφορικο και γραπτο λογο ,να γυρισουμε στην επικοινωνια δια μεσου αναρθρων κραυγων και νοηματικων χειρονομιων π.χ.αυτη της μουτζας και πολλων αλλων...

  • ΕΛΕΝΑ ΔΗΜΑ avatar
   ΕΛΕΝΑ ΔΗΜΑ @ φωτεινη 03/01/2011 22:09:56

   !!!

 12. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 03/01/2011 10:57:00

  τα παληκαρια ειναι σατανικα ηλιθια δεν αντιλαμβανονται την αποδοχη τους στην κοινωνια, οτι καποιος σε βλεπει δεν σημαινει οτι σε πιστευει κιολας.
  το μονο που καταφεραν ειναι να βαλουν τον φαηλο στην κεντρικη σκηνη με τα αντιθετα ομως αποτελεσματα. γιατι ο κοσμος εκτος του των τριων γκετο (κωλονακι,γλυφαδα, εκαλη) ουτε με τους ντιντηδες τα παει καλα (ειτε σαν μεταφορα) ουτε με τους ανεπροκοπους ουτε με τα γλειωδει ασπονδυλα με τον κενο λογο.

  εγω παντως, θα τους εστελνα σημερα μια ωραια ανθοδεσμη.

  οσο για αυτους που μυγιαστηκαν, σας πειραξε το ντιντης ή οτι σας εκραξαν δημοσιος?

  υ.γ. παντως στο χωριο μου το ντιντης, μεταφραζεται ποιο πολυ στον light, αυτον με το μαλι το λιγδωμενο, που τα παντελονια τα φοραει για να μην κρυωνουν τα ποδαρακια του, που θα γλυψει εκει που εφτυνε και οχι τοσο στον ομοφυλοφιλο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ LEWNIDAS 03/01/2011 17:56:02

   Και στην δική μου γειτονιά αυτό σημαίνει. Στο χωριό δεν ξέρω, δεν είχε, φεύγανε, τους δίνανε για υιοθεσία;

   • ΕΛΕΝΑ ΔΗΜΑ avatar
    ΕΛΕΝΑ ΔΗΜΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 22:11:16

    ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ 'ΛΟΥΛΗΣ' ;;;

 13. evan avatar
  evan 03/01/2011 11:06:10

  Έτσι μπράβο, χαίρομαι να σε διαβάζω Φαήλο, συγχωράμε τον ενικό γιατί σε θεωρώ δικό μας...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ evan 03/01/2011 19:40:03

   Κάνω ότι μπορώ. Καλή Χρονιά!

 14. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 03/01/2011 11:12:43

  Καλή χρονιά Φαήλο. Το σημερινό άρθρο που είναι πιο σκληρό από το προηγούμενο δεν θα παίξει και αυτό είναι το λάθος που έκαναν. Έπεσαν μόνοι τους στο λάκκο που έσκαψαν για σένα και τον Σαμαρά. Έκαναν πιο γνωστό το αντί και τώρα θα σε διαβάζουν περισσότεροι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 03/01/2011 19:05:37

   Καλή Χρονιά Ιωάννη!

 15. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 03/01/2011 11:23:19

  ΦΑΗΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
  ΑΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ... ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ!
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΙΝΑΙ....
  «Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι…». Τότε θ’ αλλάξουν όλα και «κανείς δεν φαντάζεται αυτό που θα ‘ρθει»…
  ΑΛΛΑ...
  ΕΠΕΙΔΗ ΞΑΝΑΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΜΕ ΟΙΚΤΡΑ... ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΝ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΗΓΕΤΗΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ... ΣΩΤΗΡΑΣ!!!
  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΜΑΝΙΑ 03/01/2011 17:57:01

   Ότι ελπίζεις, θα το δεις, θα το αγγίξεις.

 16. Aris. A avatar
  Aris. A 03/01/2011 11:37:41

  Πάντα πρέπει να κοιτάς ποιοί ανησυχούν από αυτά που λες για να δεις αν είσαι στον σωστό δρόμο.

  Στην περίπτωση των δηλώσεων Κρανιδιώτη ξεσηκώθηκαν όλοι αυτοί που εδώ και χρόνια ήθελαν την ΝΔ να κουβαλάει το κανάτι νυχτός του Πασόκ.

  Και για φιλοδώρημα να της δίνουν ανά δύο τρεις τετραετίες Πασόκ να κυβερνάει τρια με τέσσερα χρόνια έτσι για να ξεμουδιάζουν τα συντρόφια του Πασόκ και να έχουν τον φόβο των αιώνιων δεσμωτών της ελληνικής πολιτικής ζωής.

  Σηκώθηκε η τρίχα από το άρθρο Κρανιδιώτη στους αναλυτές των Νέων και της Καθημερινής.

  Εχει πλάκα σου λέει να ξυπνήσουν οι "πελάτες της ΝΔ" και να γίνουν πραγματικό κόμμα με ιδεολογία και πειθαρχία και να θέλουν να κυβερνήσουν πραγματικά και όχι χαβαλετζίδικα όπως γίνονταν μέχρι τώρα.

  Εχει πλάκα σου λέει να ξεστρατίσουν από το λούκι του καρπαζοεισπράκτορα της κεντροαριστεράς που τους έχουμε βάλει τα τελευταία τριάντα χρόνια και να θέλουν να αποκτήσουν άποψη και υπόσταση τα κορόιδα της μεταπολίτευσης.

  Παράγγειλαν τα γνωστά άρθρα στους γνωστούς αναλυτές τους πάντα έγκυρους για να επιτεθούν στην άκομψη γλώσσα του Κρανιδιώτη που δεν συνάδει με τα πολιτικά ήθη αυτού του τόπου που με μεγάλη προσπάθεια κατέκτησε η χώρα.

  Κοιτάχτε ποιοί διαμαρτύρονται για υποβάθμιση του πολιτικού αγώνα οι ματάκηδες της προσωπικής ζωής του Ζαχόπουλου που αγοράζανε όσο όσο την γνωστή κασέτα οι μόνιμοι νεκροθάφτες και διαστρεβλωτές της αλήθειας.

  Οι μαγεμένοι αναλυτές του πλέον αγράμματου πρωθυπουργού που γνωρίσε η χώρα.

  Οι παλιοί λάβροι σοσιαληστές και σημερινοί θιασώτες του ΔΝΤ και Στρος Καν.

  Ο ξεσηκωμός όλων αυτών είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η παρέμαβαση Κρανιδιώτη είναι στην σωστή κατεύθυνση και με λαική απήχηση.

  Οποιος γυρνάει στην κοινωνία ξέρει ότι αυτά συζητάει ο κόσμος.

  Βέβαια δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι και στην ΝΔ υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να μην αλλάξει τίποτα για να συνεχίσουν να διαφεντεύουν μια ιστορική παράταξη για αυτούς και τα παιδιά τους.

  Η μεγαλύτερη ελπίδα για ένα μεγάλο κόμμα σαν την ΝΔ είναι να συναντηθεί επιτέλους πραγματικά με τον κόσμο της που την κρατάει όρθια σε πείσμα όσων θέλουν να υπάρχει αλλά περιθωριοποιημένη και ιδεολογικά διαλυμένη.

  Το στοίχημα για το 2011 είναι να σηκωθεί ο απλός κόσμος και να πάρει το κόμμα στα χέρια του.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Aris. A 03/01/2011 13:44:36

   έχεις καμμιά πρακτική συνταγή για να υλοποιηθεί η τελευταία σου φράση?

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ δρόμος 03/01/2011 15:14:43

    Δυστυχώς όχι.

    Επειδή είναι δύσκολο εάν τελικά το πετύχει ο Σαμαράς θα είναι και το κλειδί της απογείωσης του ίδιου και της ΝΔ.

  • Censoras avatar
   Censoras @ Aris. A 04/01/2011 13:03:26

   Συμφωνώ απόλυτα Άρη και μετά από την μεγάλη συζήτηση που προέκυψε από το άρθρο του Φαήλου για τους «ιδεολογικούς μαχητές»‚ που όντως χρειάζεται η παράταξη‚ το μυαλό μου έτρεξε πίσω στο 1981 όταν μία κρίση ανάλογου μεγέθους μάστιζε τη ΝΔ.
   Θυμήθηκα λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ συσπείρωσε την παράταξη‚ ανύψωσε το καταρρακωμένο ηθικό και κατόρθωσε σε σχετικά πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αντιπαραθέσει μία ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με το μεγαλύτερο αριθμό μελών στην Ελλάδα.
   Αναπτέρωσε το ηθικό όχι μόνο σε ιδεολογικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο της αντίστασης στις βάρβαρες κομματικές πρακτικές των πρασινοφρουρών.
   Η αντίδραση της παράταξης ήταν ακαριαία και μαζική.
   Μην γελιόμαστε‚ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο ήπιο σήμερα.
   Οι ίδιες πρακτικές του παρελθόντος (κομματικό κράτος‚ αναξιοκρατία‚ διώξεις‚ ψυχολογική πίεση κλπ) εφαρμόζονται και σήμερα αλλά με πιο «πολιτισμένο» τρόπο και με το μανδύα των απαιτήσεων του μνημονίου.
   Ο κόσμος (όχι μόνο της ΝΔ φυσικά) πλήττεται από το κύμα της ύφεσης‚ βλέπει το εισόδημα και τη δουλειά του να μειώνεται και παρακολουθεί ανήμπορος να αντιδράσει‚ ελπίζοντας στον «από μηχανής θεό» .
   Μόνο που δυστυχώς‚ αυτός δεν φαίνεται να υπάρχει και η μόνη εκπεφρασμένη αντίδραση έρχεται από την αριστερά και τους συνδικαλιστοπατέρες με αποτέλεσμα η μαζικότητα της όποιας κινητοποίησης να είναι μειωμένη.
   Προς Θεού δεν είναι στη σκέψη μου να συρθεί η παράταξη στην αριστερή λογική της άρνησης και στην επανάσταση του προλεταριάτου.
   Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει όντως η ΝΔ να προτάξει μέσω των «ιδεολογικών μαχητών» (που προς το παρόν αναζητούνται)‚ έναν δομημένο – τεκμηριωμένο λόγο και να κινητοποιήσει τον κόσμο στη βάση των επιχειρημάτων της.
   Πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα‚ ότι παλεύουμε για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την αναθέρμανση της οικονομίας και ότι συμπαραστεκόμαστε στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οι οποίοι πλήττονται με βάρβαρο και άκριτο τρόπο.
   Είναι καιρός οι άνθρωποι αυτοί να δουν ότι έχουν συμπαραστάτη τη ΝΔ με θέσεις και απόψεις που συνιστούν εναλλακτική λύση και όλοι μαζί να κατέβουμε ενωμένοι (και όχι διχασμένοι όπως βολεύει την κυβέρνηση) σε μία ειρηνική κινητοποίηση με το στίγμα των θέσεων μας σε πρώτο πλάνο.
   Δεν είναι δυνατόν να είμαστε απόντες και να αφήνουμε τους πολίτες βορά στις ακραίες και ανεύθυνες ρητορίες των αριστερών και μηδενιστικών παρατάξεων.
   Οι νοικοκυραίοι‚ οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι ψάχνουν εναγωνίως την εναλλακτική λύση που θα τους εκφράσει και θα τους κινητοποιήσει.
   Όλα αυτά βέβαια δεν βολεύουν τους «ντιντήδες» και τους «βαψομαλλιάδες» που περιμένουν με τη λογική του ώριμου φρούτου την αλλαγή σκηνικού.
   Γι’ αυτό είναι πράγματι αναγκαίο η «επανάσταση» να ξεκινήσει στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη πρώτα‚ με ριζικές αλλαγές‚ με ανθρώπους που έχουν τα κότσια και τη διάθεση να συγκρουστούν με την κυβέρνηση‚ για τον κόσμο που υποφέρει και την πατρίδα πρωτίστως.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Censoras 04/01/2011 23:09:44

    "Αντίσταση στις βάρβαρες πρακτικές" , σωστή ιδέα ... Ο κόσμος χρειάζεται ομπρέλλα προστασίας, πρακτικές προτάσεις και στήριξη σε κάθε ξεχωριστό πρόβλημα που δημιουργούν οι ισοπεδωτικές κρατικές παρεμβάσεις στη ζωή και τον οικονομικό προγραμματισμό του καθενός. Η εξειδίκευση-εκλαϊκευση των οικονομικών προτάσεων της ΝΔ, που αναμένεται, καλό θα ήταν να συνοδευθεί από πολλές μικρές ιδέες-ανάσες για ατομικές δράσεις, ώστε να ενεργοποιηθεί ένα μεγάλο ποσοστό των δυσπραγούντων, για το δικό τους κέρδος αλλά και για το συνολικό κοινωνικό όφελος. Ιδέες χρειάζονται!

 17. Ttt avatar
  Ttt 03/01/2011 11:39:08

  Συμφωνώ με την Πιπιλή!! Μπράβο μάγκα!!

 18. Tem avatar
  Tem 03/01/2011 11:45:23

  Για μια ακόμα φορά Μπράβο Φαήλο

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tem 03/01/2011 19:06:44

   Te nada!

 19. λοξίας avatar
  λοξίας 03/01/2011 11:49:38

  "ν’ ανοίξουμε ρήγματα στην αδιαφορία του κόσμου, να σπάσουμε το τείχος της απογοήτευσης και της δυσπιστίας."
  Η συγκεκριμένη φράση αποτελεί την πεμπτουσία της στρατηγικής που θα έπρεπε να ασκεί η ΝΔ. Ο κόσμος δεν είναι σε θέση να εκφραστεί υπέρ της παράταξης, η οποία για πολλούς λόγους αποτελεί και η ίδια μέρος του συνολικού προβλήματος. Αυτό που είναι υποχρεωτικό σήμερα είναι ν' αναγκαστεί ο κόσμος να ακούσει. Να ξαναγυρίσει το κεφάλι και να λάβει το ερέθισμα σκέψης και προβληματισμού. Και για να συμβεί αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις συμβατικές ψευδεπίγραφες και βαρύγδουπες δηλώσεις του τίποτα, αυτές που αποτελούν τον βασικό πυλώνα του παραπολιτικού κατεστημένου. Ενός κατεστημένου που εξυπηρετεί μόνο τους υπηρέτες του συστήματος και που αναγκαστικά θα συμβάδιζαν με το σύγχρονο life style για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα πρότυπα που θα τους επέτρεπαν την μακροημέρευση.
  Καλή χρονιά σε όλους.

 20. spiros avatar
  spiros 03/01/2011 11:50:14

  Φαήλο
  Γνωρίζω ότι είσαι ανατρεπτικός. Γνωρίζω από πολύ παλαιά ότι έισαι σταράτος με μπέσα. Δεν περίμενα όμως οι ιδέες σου αυτές που είναι γνωστές και τις κοινοποιείς να προκαλέσουν τέτοια σεισμική δόνηση. Παραλίγο να καταρεύσει όλο το οικοδόμημα της "παρεούλας". Τους συμβιβασμούς που πρότεινες για την Αθήνα δεν τους άκουσε κανείς. Επιπλέον και φράση με πολύ αγωνία 'Σήμερα προχωράμε με ......... και αύριο βλέπουμε" έπεσε στο κενό. Πολύ σωστά λοιπόν η κοινωνία έδειξε ότι δεν δέχεται "συμβιβασμού" που μάλλον κινείται ανατρεπτικά. Αυτό είναι το μύνημα των καιρων. Αυτό είναι που προκάλεσε φόβο άρα και ανακλαστικά άμυνας. Την επίθεση την διέγραψαν από το λεξικό.

 21. spiros avatar
  spiros 03/01/2011 11:51:32

  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ spiros 03/01/2011 19:40:43

   Υγεία κι Ελευθερία!

 22. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/01/2011 11:52:15

  Καλημέρα Φαήλε. Καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη, για σένα και την οικογένειά σου!

  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
  Συζήτηση στη Βουλή με τα πλήρη στατιστικά στοιχεία για τη ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ για τα Ελληνικά δεδομένα αύξηση της εγκληματικότητας, και το οξύτατο πρόβλημα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του Έλληνα Πολίτη μέσα και έξω από το σπίτι του.

  Η "ψιλή" εγκληματικότητα από “ψιλά των ειδήσεων” την παραμονή Χριστουγέννων έως ανήμερα την Πρωτοχρονιά (ασφαλώς δεν είναι όλα, είναι από ιστοσελίδες, εδώ κι εκεί, διότι πολλά περιστατικά παραμένουν αφανή ... .)

  -Iερόσυλοι λεηλάτησαν μοναστήρι στα Γιάννινα, όπως άλλωστε έχουν λεηλατήσει και τα περισσότερα μοναστήρια στα παραδοσιακά Ζαγοροχώρια.
  -Στην Αθήνα 2 άγνωστοι πλησίασαν 2 ημεδαπούς, τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο τον ένα και του αφαίρεσαν το κινητό.
  -Την χτύπησαν στο κεφάλι για να της πάρουν την τσάντα στους Αγ. Αναργύρους, ένας άγνωστος πλησίασε πεζή ημεδαπή γυναίκα και με χρήση σωματικής βίας τραυματίζοντας την στο κεφάλι, αποπειράθηκε να της αφαιρέσει την τσάντα.
  -Συμμορία νεαρών Αλβανών είχαν ρημάξει τα μηχανάκια στη Θεσ/νίκη.
  -Χτύπησαν τον ταχυδρόμο στον Εύμοιρο Ξάνθης, δύο άγνωστοι δράστες πιθανόν αλλοδαποί που φορούσαν κουκούλες, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν ταχυδρομικό διανομέα και του αφαίρεσαν την ταχυδρομική τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό.
  -Τον μαχαίρωσαν στην καρδιά στην Αθήνα, Λ. Αχαρνών, τρεις άγνωστοι πλησίασαν πεζό και αφού τον τραυμάτισαν σοβαρά με μαχαίρι στην καρδιακή χώρα, στη συνέχεια αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.
  -Νεκρή βρέθηκε ηλικιωμένη γυναίκα στη Δραπετσώνα. Ενα ματωμένο μαξιλάρι δίπλα της και η ακαταστασία που επικρατούσε στο δωμάτιο είναι σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
  -Στο Παγκράτι άγνωστος πλησίασε το μεσημέρι πεζή γυναίκα και με χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό.
  -Στις Αχαρνές άγνωστος πλησίασε πεζό ημεδαπό και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό.
  -Στον Πειραιά, Λ. Θηβών, συνελήφθη ένα άτομο γιατί μαζί με άλλον ο οποίος διέφυγε αφαίρεσαν από πεζή γυναίκα με χρήση σωματικής βίας, τραυματίζοντας την στο πρόσωπο χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό.
  -Με μαχαίρι άρπαξαν τα λεφτά απο παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα παραμονή Χριστουγέννων στην Καλλιθέα, δύο άγνωστοι με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν παρέα παιδιών και τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
  -Χτύπησαν παιδιά και τους αφαίρεσαν τα χρήματα Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
  -Στη Ν. Σμύρνη δύο άγνωστοι με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν δύο παιδιά και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό από τα κάλαντα.
  -Δύο Αφρικανοί στην Πάτρα αφού κατέσφαξαν και θανάτωσαν, έγδαραν το κεφάλι (αφαίρεσαν το δέρμα από το κεφάλι) ενός άλλου νεαρου αλλοδαπού στην Πάτρα.
  -Λήστεψαν και βασάνισαν ηλικιωμένο στην Πάτρα, χτύπησαν και φίμωσαν την αδελφή του η οποία πέθανε από ανακοπή καρδιάς στη θέα του
  -Βίασαν, έσφαξαν και πέταξαν μια κοπέλα στη θεσσαλονίκη.
  -Αφαίρεσαν αλυσίδα και τραυμάτισαν γυναίκα στο Πεδίο του Άρεως
  - Σε δύο χωριά της Ξάνθης προσέλαβαν security να φυλάνε από τις επιθέσεις λαθρομεταναστών.
  -Δύο Αλβερινοί πυροβόλησαν έναν Έλληνα στο Πεδίο του Άρεως
  - Βούλγαροι κλέβουν καλωδια συρματόσχοινα και ράγες και προκαλούν εκτροχιασμούς του ΟΣΕ
  -Δύο συμμορίες Αλβανών με φορτηγά όπου είχαν κλοπιμαία
  -Το εμπόριο ναρκωτικών στα χέρια των Αλβανών.
  -Η περιοχή του Πεδίου του Άρεως έχει περάσει στους Αλγερινούς-Μαροκινούς. Δεν τολμά να κυκλοφορήσει άνθρωπος μετά το μεσημέρι στο τμήμα που ορίζεται μεταξύ Λ. Αλεξάνδρας και Ακαδημίας.
  -Ρομά τσιγγάνες λήστεψαν ηλικιωμένη [σιγά την είδηση... ].
  -Στην Παύλιανη Φθιώτιδας εξ αιτίας των λεηλασιών αποφάσισαν να κάνουν νυχτερινές περιπολίες.
  -Στην Πάτρα το λιμάνι ανήκει στους Αφγανούς, οι οποίοι δηλώνονται ως "Παλαιστίνιοι πρόσφυγες", σε σημείο που οι τελευταίοι να ενοχληθούν.
  -Ψήφισαν και ισχύει νόμος ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ του τράφικινγκ από αδίκημα, απλώς θα πληρώνει ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό όποια/όποιος "του γίνει παρατήρηση" ότι εκδίδεται με το επιχείρημα να μην ταλαιπωρούνται οι εκδιδόμενοι στα κρατητήρια.
  Ουσιαστικά αφήνεται ασύδοτο το κύκλωμα που εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους αυτούς και η Ελλάδα κλείνει το μάτι στους προαγωγούς από Ασία, Αφρική, Βαλκάνια, να φέρουν εδώ το ανθρώπινο εμπόρευμά τους με ότι αρνητικές συνέπειες θα έχει αυτό στο ήδη βαρυμένο περιβάλλον ΟΛΗΣ της χώρας.

  -Ο αριθμός θανάτων/τραυματισμών/βιασμών/απαγωγών αλλοδαπών από ομοεθνείς τους δεν καταγράφεται, διότι πολλά από τα εγκλήματα αυτά μένουν κρυφά στα γκέτο.
  Ο αριθμός αυτός είναι υψηλός και πρέπει να καταγράφεται ξεχωριστά, διότι καταρρίπτεται το επιχείρημα της δήθεν ταξικής φύσης των εγκλημάτων εξ αιτίας των κακών Ελλήνων εργοδοτών.
  Ειδικότερα όσον αφορά στα εργατικά ατυχήματα, το παρακολουθώ και έχω διαπιστώσει ότι τα εργατικα ατυχήματα χτυπούν εξίσου Έλληνες/ξένους και κατανέμονται 50%-50% σε Έλληνες και αλλοδαπούς, πτώσεις, κατακρημνίσεις, ηλεκτροπληξίες, καταπλακώσεις, εκρήξεις σε αμπάρια, 40-50 ετών οι Έλληνες, νεαρής ηλικίας οι αλλοδαποί.

  Μέσα από μια συζήτηση στη βουλή με παράθεση στατιστικών στοιχείων, και την κατηγοριοποίηση των εγκλημάτων, θα διαπιστωθεί ότι εκτός από μια μικρή κωμόπολη από ΤΡΟΧΑΙΑ χάνουμε πλέον κάθε χρόνο αλλη μία Ελληνικου πληθυσμού, από ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ (ηλικιωμένων Α/Γ, και γυναικών μέσης ηλικίας/νεαρών γυναικών).

  Ο αριθμός για το 2010 πρέπει να είναι πολύ υψηλός, ίσως αγγίζει τους χίλιους, διότι παρατηρούμε ότι καταγράφεται ένα ή δύο εγκλήματα κάθε μέρα.
  Ο αριθμός των επιθέσεων μετά τραυματισμού κατά γυναικών Ελληνίδων και βαλκανικών χωρών που περπατούν στο δρόμο είναι πολύ υψηλός, διότι δεν καταγράφονται όλα, ούτε πέφτουν στην αντίληψή μας όλα.

  Το κοινό αίσθημα των Ελλήνων, το αισθητήριό μας, λέει ότι γίνεται συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τα βοθροκάναλα, ενώ φυσικά οι υπηρεσίες του κράτους τα έχουν όλα καταγεγραμμένα, εκτός ίσως όσων διαπράττονται κατά μικρών παιδιών και γυναικών, ή και νεαρών ανδρών ΜΕΣΑ στα γκέτο.

  Από τον πληθυσμό των φυλακών οι μισοί είναι αλλοδαποί και οι περισσότεροι για βαριά εγκληματα, εφόσον για τα χαρακτηρισθέντα ως “ψιλά” τους αφήνουν πλέον ελεύθερους.

  Δηλαδή σε ένα πληθυσμό 9, 10 εκ. Ελλήνων και εναν αφανή πληθυσμό 1, 2 εκ. παράνομα εισελθόντων ξένων, οι αλλοδαποί παράγουν τη ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ εγκληματικότητα, αλλά με πολύ βαρύτερα και ειδεχθή εγκλήματα στο δικό τους ποσοστό.

  Αναρωτιέμαι αν πρέπει να το υποστούμε και άλλο αυτό;
  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
  Μετά από μια συζήτηση στη Βουλή με όλα τα στοιχεία τότε θα αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες Πολίτες, αν οι άνθρωποι αυτοί είναι εδώ “για το καλό μας” όπως πασχίζουν να μας πείσουν… ή αν συντελείται Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία με πολλούς παράλληλους τρόπους.

  Εξοικονόμηση συντάξεων για το κυνικό κράτος, φθηνά ξένα μεροκάματα, διασπορά φρίκης και φόβου στον Ελληνικό πληθυσμό, φυγάδευση των νέων Ελληνόπουλων στο εξωτερικό για να μην έχουν την ίδια τύχη, κλπ. κλπ.

  Πρόσθεσε σε αυτό και την απόφαση Ερντογάν που δίνει το δικαίωμα νόμιμης οπλοκατοχής 5 όπλων σε κάθε τούρκο πολίτη, εκ των οποίων τα 2 δικαιούται να φέρει ο -καθείς επάνω του και έλα να συζητήσουμε τι σημαίνει ο πολίτης-οπλίτης για την Ελλάδα και τι για την Τουρκία.

  Και ποια είναι η κυβέρνηση ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΨΩΡΟΜΗΔΑΜΙΝΑ ΧΡΕΗ 1000 ΕΥΡΩ ΦΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΤΑΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 03/01/2011 18:00:16

   Καλή Χρονιά Αλλενάκι. Δες την Τετάρτη στην "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", μετά τους "Μουσαφιραίους" της προηγούμενης εβδομάδας θα υπάρχει δεύτερο άρθρο για το μεταναστευτικό και τον ρόλο της Τουρκίας.

 23. FEAX avatar
  FEAX 03/01/2011 12:10:32

  Αξιότιμε κε συναγωνιστή,

  Θερμά συγχαρητήρια για τις πρόσφατες αναλύσεις σας. Μπορεί να επαναλαμβάνω το εαυτό μου αλλά χρειαζόμαστε πρακτικές λύσεις στην χώρα μας, χωρίς να χρειάζεται να ξανά ανακαλύψουμε τον τροχό. Για παράδειγμα, όταν η κα Θάτσερ ανέλαβε τις τύχες του κόμματός της και πριν τις επικείμενες εκλογές του καιρού εκείνου, έβαλε όλο τον κομματικό της μηχανισμό να καταγράψει (σε πολλούς τόμους). τα προβλήματα της χώρας της ΚΑΙ τις ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ λύσεις με ΕΤΟΙΜΑ τα νομοσχέδια για την ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της. Ονόμασε τους τόμους αυτούς κομματικές προγραμματικές θέσεις (βίβλους), τις δημοσιοποίησε και κέρδισε τις εκλογές.
  Αν επανέρθουμε λοιπόν στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ η ΕΛΛΑΣ, κανένα κόμμα δεν έχει η είχε φέρει σε πέρας σοβαρή ανάλυση της κατάστασης στην χώρα και δεν εννοώ μόνο οικονομική. Ανάλυση χρειαζόταν και χρειάζεται σε κάθε τομέα (υπουργείο αν θέλετε) της ζωής μας. Η συστηματική ανάλυση θα φέρει και την συστηματική σύνθεση και τις προτάσεις (γραμμένες και εμπεριστατωμένες) για την αναδιάρθρωση της κοινωνίας μας (έθνους η λαού). Εννοείται αυτή την φορά όχι συνθήματα του "Παιδιού με το Play Station" η του "Παιδιού Forest ΓΑΠ¨.
  Επειδή η σύνθεση και οι προτάσεις είναι σύνθετες και ο χώρος δεν αρκεί, παραθέτω μερικά επιγραμματικά παραδείγματα αναδιάρθρωσης της ζωής μας.

  -Για την οικονομική μας σταθερότητα και ανάπτυξη ακολουθείστε το παράδειγμα της Φιλανδίας και Δανίας.
  -Για την ανάπτυξη των φυσικών μας πόρων και ενεργειακής πολιτικής λαμπρό το παράδειγμα της Βραζιλίας και Δανίας.
  -Βιομηχανική ανάπτυξη με μηδενικές πρώτες ύλες, οι Ολλανδοί αριστεύουν.
  -Εστιάσατε δε και στην διάρθρωση και επιτεύγματά τους (Ολλανδών) στην παιδεία, όπως και των Φιλανδών.
  -Για την υγεία και την ασφάλισή μας ας ακολουθήσουμε το Γερμανικό παράδειγμα μετά την αναδιάρθρωση του συστήματός τους το 1981. Πριν, είχε τα ίδια και χειρότερα χάλια από το δικό μας.
  -Λαμπρό παράδειγμα του τι 'πρέπει" γενέσθαι με την άμυνά μας, οι Τσέχοι μετά την πτώση του Τοίχους. Ψάξτε τι έπραξαν με την άμυνά τους και την αμυντική τους βιομηχανία μέσα σε τρία χρόνια.....
  -Εννοούνται οι καταργήσεις ΔΕΚΟ, ΜΚΟ αναπτυξιακών κτλ "Εταιρειών".
  -Για την οργάνωση του τουρισμού, βλέπε Ισπανία και Αυστρία....
  Πολύ δουλειά μπροστά μας, άλλως παραμένουμε "αχυρώνας" της Ευρώπης (το "άλλο" μην το χρησιμοποιείτε, είναι οργανωμένη κερδοφόρα επιχείρηση).
  Βίβλοι αναλύσεων και προτάσεων λοιπόν και όχι περιστασιακά φυλλάδια διαφήμισης προτάσεων. Σταθερές διαχρονικές προτάσεις με απώτερο στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην χώρα μας και ΤΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ της μάστιγας ΑΝΕΡΓΙΑΣ, που τρέφει πολιτικάντηδες της δεκάρας και το κομματοσκυλικό σύστημα μας.
  Όταν σοβαρά δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση ίσως καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την κακομοιριά που μας διατρέχει από την ίδρυση αυτού του κράτους.

  Με Εκτίμηση

  ΦΕΑΞ

 24. Παναγιώτης Καρβέλης avatar
  Παναγιώτης Καρβέλης 03/01/2011 12:17:14

  Μονάχα ο Πατριωτικός παρεμβατισμός μπολιασμένος με την ιδεολογία του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού μπορεί να σώσει αυτή τη χώρα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε αυτή τη πουτάνα τη χώρα ,πολιτική θα πρέπει να σημαίνει ΗΘΙΚΗ!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Παναγιώτης Καρβέλης 03/01/2011 19:32:41

   Περίπου αυτό είπα κι εγώ, φίλε Παναγιώτη.

 25. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/01/2011 12:19:38

  Φαηλε καλημερα και Καλη Χρονια.
  Εαν καταφερουμε οι Ελληνες να γινουμε και παλι νομοταγεις πολιτες, να αγαπησουμε και παλι την Πατριδα, να φερουμε κοντα τους τα παιδια τους, να τιμουμε το στρατο μας που μας φυλαει τα σπιτια και τελος εαν καταφερουμε να σωσουμε τη γλωσσα και το Θρησκευμα μας , ΤΟΤΕ και μονο ΤΟΤΕ θα εχουμε ενα μελλον ως λαος. Ναι κατω απο την διακυβερνηση του Σαμαρα χωρις στρογγυλεματα και χωρις πλεον το σφουγγαρι, αλλα με σμυριδοπανο που εγραψα χτες.
  Οι Δρακοι του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ εχουν αναγκη απο τις ισοροπιες, του τυπου ολοι ιδιοι ειναι, ολοι τα παιρνουν και να περνανε το ντουκου την ελλειψη δημοκρατιας. Σημερα με ελεγχομενενες πενες και φωνες ψυθιριστες βαζουν ολο τον κοσμο στον ιδιο κουβα. Κοπριτες, χαραμοφαηδες, αντιπαραγωγικοι ολοι ! και δεν αντιδρα κανεις !!!! τουλαχιστον δημοσια.
  Το Σημιτη τον εχουν στην απεξω.. ακομη και μετα την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ κακουργηματικη διαχειρηση του τοπου.
  Αυτη η πολιτικη ειναι σαν να εχεις στηση χωρις γκομενα.
  Τον Τσουκρατο ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΡΑ. και οποιον παρει ο χαρος. Ο Χαρος ειναι καλο παιδι και δικαιο. Λειτουργει με ΝΑΙ-ΟΧΙ. Δεν παιζει με το ισως και δεν γνωριζω και θα το σκεφτω και να το βαλουμε σε διαβουλευση.

  Καλη δυναμη σε ολους.

  ΠΠ

  • Misha avatar
   Misha @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/01/2011 13:10:09

   ΠΠ


   ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ όλα αυτά τα λεφτά ο Άκης, με τα οποία απέκτησε τόσα ακίνητα;
   Φυλακή , κατάσχεση περιουσίας και αφαίρεση ιθαγένειας χωρις πολλά πολλά.
   Κι άστους να τρεχουν μετά στα ευρωπαϊκά δικαστηρια για καταπάτηση διαιωμάτων .
   Αν γινει αυτό στις τρεις καραμπινάτες περιπτωσεις Ακη, Τσουκάτου ,Μαντέλη θα εχουμε κυμα φαιοπράσινης μετανάστευσης για τα Γκαλαπάγκος.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Misha 03/01/2011 13:19:01

    εχει και ροζ πουλια εκει..

    ΠΠ

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Misha 03/01/2011 18:05:26

    Από τα κάλαντα μικρός, μάζευε επίσης κουτάκια από κόκα κόλες και μπουκάλια από μπύρες. Πάααααααρα πολλά μπουκάλια. Άμα είσαι προκομένος Misha μου...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Misha 03/01/2011 19:30:55

    Μisha, Εδώ μαθαίνουμε γιά τα Real Estate «Φιλέττα» (με Offshore Eδρα το σπίτι του Ακη), καθώς και γιά το «Δώρο» Grand Resort Lagonissi (5στερο «Heaven at Sea Sevel, Leading Hotel of the World», @ €3,000=Δρχ.1,022,250 per suite night!). Γιά τους μη-γνωρίζοντες, ο μεγαλοκατασκευαστής αυτού του πανάκριβου Θερέτρου-Κόσμημα, με πισίνα μεσ'τη θάλασσα και VIP Ελικοδρόμιο, είναι ο Ανδρέας Χριστοφάκης, μπαμπάς της κλαίουσας Χριστίνας, συζύγου του «Μαζί τα Φάγαμε».

    h**p://www.thermopilai.org/content/einai-polla-ta-spitia-ake
    + 5 συνδέσεις σχετικές με τα έργα και τις ημέρες του κιμπάρη Ακη.

    • Ακροβολιστής avatar
     Ακροβολιστής @ η Dimi 04/01/2011 16:04:00

     h**p://istorikesphotografies.blogspot.com/2010/12/60_16.html

 26. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 03/01/2011 12:33:12

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΑΗΛΟ! ΟΙ ΡΗΞΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ! ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΟΠΛΑ ΒΑΡΕΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ! Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ. ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΠΟΛΘ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΜΕ. ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΑ, Μ.Μ.Ε. ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!

 27. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/01/2011 12:44:33

  Ρε μεγάλε, το 'παμε, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

 28. kaτσεβρεστος avatar
  kaτσεβρεστος 03/01/2011 12:58:42

  χρονια πολλα απο αυστραλια
  κατα την γνωμη μου
  για να γινη η ΝΔ ενα πραγματικο δημοκρατικο κομμα
  θα πρεπει να αναδικνειη υποψιφιους βουλευτες ΜΟΝΟ
  μεσω τον τοπικων οργανωσεων
  -ακομα και για την λιστα-
  αρχιζοντας εκ του μηδενος
  και οχι "τσιρακια" (yes men) του εκαστοται προεδρου
  υστ:για το-περι- αntinews διαβασα για πρωτη φορα στον Ελληνικο διαδικτιακο χωρο πριν τρεις ημερες(λογο ντιντιδων),
  συγνωμη για τυχον ορθωγραφικα λαθη

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ kaτσεβρεστος 03/01/2011 13:54:51

   Ε όχι και από τις Τοπικές...ποιος ασχολείται με τέτοια όργανα σήμερα;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kaτσεβρεστος 03/01/2011 18:07:07

   Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι ο καλύτερος τρόπος.
   ΄Καλή Χρονιά και down under, αδερφέ, ακούμε για μεγάλες καταστροφές. Ελπίζω να είσαι μακριά από αυτές.

 29. ΓΛΙΟΥΜΠΑ ΕΛΕΝΗ avatar
  ΓΛΙΟΥΜΠΑ ΕΛΕΝΗ 03/01/2011 13:13:39

  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !!
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
  ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!
  ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ!!
  ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ!!
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΗΤΕΨΕΙ!!!!!!
  ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΨΙΧΟΥΛΑ!
  ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΥΣΗ ΜΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΛΙΟΥΜΠΑ ΕΛΕΝΗ 03/01/2011 18:09:07

   Έχεις 1000% δίκιο. Η εκπαίδευση είναι το άλλο υπουργείο "εθνικής άμυνας".
   Η πολιτική Ιστορία του Αντώνη είναι ακριβώς γεμάτη από πράξεις. Το πλήρωσε αλλά δεν κάμφθηκε και γι' αυτό να είσαι σίγουρη πως ΔΕΝ θα σε απογοητεύσει.

 30. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 03/01/2011 13:17:35

  Φαήλο καλή χρονιά, πάντα επιτυχίες

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μικρός Οδυσσέας 03/01/2011 18:09:36

   Καλή Χρονιά. Υγεία κι Ελευθερία!

 31. Νίκος avatar
  Νίκος 03/01/2011 13:38:32

  Φαήλε, συγχαρητήρια και απο μένα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος 03/01/2011 18:10:17

   Να είσαι πάντα καλά.

 32. ganasta avatar
  ganasta 03/01/2011 13:59:30

  Φαήλο,
  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
  Κατ’ αρχήν μία παρέμβαση όταν δημιουργεί σάλο σημαίνει ότι πέτυχε το στόχο της.
  Σε προβλημάτισε καθόλου το γεγονός, ότι κάποιοι έσπευσαν να αναγνωρίσουν, τον εαυτό τους στους «ντιντήδες»;
  Θέλω να πω μήπως τελικά κάποιοι σπεύδουν προθύμως να εμφανιστούν σαν εκφραστές μιας τάσης στην οποία προσδίδουν και ιδεολογικό περιεχόμενο, ενώ στην ουσία οι εξελίξεις τους έχουν οδηγήσει στο περιθώριο;

 33. karenin avatar
  karenin 03/01/2011 14:04:18

  Eιναι μεγάλη υπερβολη, να θεωρηθεί ότι το σύστημα υπέστη ρωγμή επειδή κάποιοι κραχθηκαν ως ντιντήδες. Τα μεγάλα αφεντικά θα γελάνε. Μπούληδες, και ντιντήδες ενθεν και εκείθεν έχουν πολλούς πρόθυμους προς κατανάλωση. Εδώ τους δέρνουν, τους αποκαλούν ψεύτες, κλέφτες κ.λ.π, το ντιντής τους μάρανε. Ούτε πανηγυρισμοί χρειάζοντε για δέκα λεπτά δημοσιότητας. Αν το παιγνίδι μεταφερθεί στο γηπεδό τους είναι χαμένο από χέρι. Ο διάλογος πρέπει να παραμείνει εδώ, οι ιδέες να μεταδοθουν στον δρόμο σε χώρους εργασίας στο καφενείο.
  Και κάτι τελευταίο. Στο τελευταίο γκάλοπ 90% θεωρεί υπεύθυνο για την σημερινή οικονομική κατάσταση τον Κ. Καραμανλη και την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Πράγμα που σημαίνει το μαγαζί έχει καεί. Και ο τίτλος πρέπει να αλλάξει. Στην κατάρευση του πολιτικού συστήματος η παλιά ΝΔ
  είναι σίγουρο θα ακολουθήσει ο ΠΑΣΟΚ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ karenin 03/01/2011 17:09:03

   Δηλαδή, επειδή μια στημένη δημοσκόπηση θέλει ντε και καλά να μας πείσει για το θεμελιακό ψέμα με το οποίο κυβερνάει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, εμείς πρέπει να το δεχτούμε; Πολύ πλάκα έχετε.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ karenin 03/01/2011 19:04:59

   ΠΟΛΥ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ)
   ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

 34. βαγόνι avatar
  βαγόνι 03/01/2011 14:05:11

  Φαήλο,
  Δεν αμφισβητούνται οι καλές σου προθέσεις,
  ακόμη,όμως, ξορκίζεις......τηνπαρακμή!
  Η ανάκαμψη είναι και περίπλοκη και δύσκολη,
  και το πνεύμα εφόδου για να φύγουν "οι κακοί"ανήκει
  σ'άλλες εποχές!
  Το "μαζί τα φάγαμε" ήταν χονδροειδέστατο, αυτό
  όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν ευρύτατες κοινωνικές
  συνενοχές και μάλιστα σε πολύ συγκεκριμμένες ομάδες.
  'Εχουμε περισσότερο ανάγκη απο σοφούς Γκάντι παρά
  απο πρόχειρους σημαιοφόρους προτάσεων στο γόνατο!
  Κι'ύστερα: η κρίση είναι γενικότερη,δεν αφορά το εσωτερικό
  τοπίο μόνο: να φύγουν δηλαδή οι μεταλλαγμένοι
  σοσιαλφιλελεύθεροι για να εγκατασταθούν οι,στο αψε-σβήσε,
  "αποκαθαρμένοι" δεξιοί....ελπίζω,τουλάχιστον, να βλέπεις
  καθαρά το story!
  Είμαστε ακόμη στην πρώτη πράξη και η ουσία της είναι
  σκιές και μάχη με σκιές...θα καθαρίσει, όχι τόσο γρήγορα
  όσο νομίζεις!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ βαγόνι 03/01/2011 18:13:42

   Εσύ κατάλαβες ότι είπα αυτό που λες; Μιλάω για "πρόχειρους σημαιοφόρους προτάσεων στο γόνατο;".
   Μιλάω για συγκροτημένους ιδεολόγους, με αρχές, συγκρότηση, πίστη.
   Κάνε τον κόπο και δες και τ' άλλα κείμενα μου, που ανέχεται ο Φάκτορας.

 35. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/01/2011 14:23:41

  "Να δημιουργήσουμε συνθήκες εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης."
  Δηλωσε η Θοδωρα..!!
  Πως κυρα Θοδωρα μου? Εσυ θα εισαι η μπροσταρισσα? Εσυ που θεωρεις εξαρτηση τη Δανειακη Συμβαση.. λες και ειμαστε πρεζονια???
  Εσυ που δεν εχεις το θαρρος να χρησημοποιεις το Πατρικο σου ονομα, ουτε αυτο του συζηγου σου, αλλα του Δολοφονηθεντα Ηρωα Παυλου Μπακογιαννη??
  Που ειναι το θαρρος σου?


  ΠΠ

  • Μisha avatar
   Μisha @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/01/2011 14:29:41

   Ο Τζιμάκος είπε το αμίμητο: η Ντόρα φέρνει καινούριο αίμα στην πολιτική, γιατί ως γνωστόν οι βρυκολακες χρειάζεται πάντα να πίνουν ζωντανό αίμα για να επιβιώσουν

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Μisha 03/01/2011 14:37:26

    ο νονος επεστρεψε... χαχααα

    ΠΠ

 36. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 03/01/2011 14:43:13

  ΦΑΗΛΟ ,όταν είχα διαβάσει το άρθρο σου ο Λεπρός και ο Κρετίνος ,ομολογώ δεν περίμενα το τι θα επακολουθούσε ,δεν μπορείς να καταλάβεις τι αντιδράσεις και τι διχασμό έφερες στην παρέα μου ,παραλίγο μεγάλοι άνθρωποι να πιαστούμε στα χέρια ,άσε το τι βαριές κουβέντες ειπώθηκαν .Μάλλον έσπασες την τζαμαρία του καθωπρεπισμού μας δεν εξηγείτα διαφορετικά οι χουλιγκανικές κραυγές μας προσπαθώντας να βρούμε τι σημαίνει ντιντής και ποιούς φωτογράγραφιζες.
  ΦΑΗΛΟ ,είσαι και άπονος βρε παιδί μου τι τους έκανες εκεί στο ΜΕΓΑ καναλοψέμα ,τους βραχυκύκλοσες να θίγεις τα ιερά και οσιά τους ,ντροπή μην το ξανακάνεις σε παρακαλώ .
  ΦΑΗΛΟ με του ντιντίδες ξέχασες και τους ριρίδες

 37. victoria avatar
  victoria 03/01/2011 14:59:16

  Και σε θέλουμε και στα soirees μας!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ victoria 03/01/2011 18:15:15

   Δεν πάμε καλύτερα για σουβλάκια στης Αγγελικής, πίσω από τις φυλακές;

   • victoria avatar
    victoria @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 18:26:07

    Και σουβλάκια, πουρκουά πα; ότι πεις!
    Να κόψουμε καμιά βασιλόπιτα δλδ σουβλάκια και μπύρες, ή άντε τσίπουρα για τους ..βαρείς

 38. nick avatar
  nick 03/01/2011 15:14:06

  Φαήλο, επειδή στα κανάλια της διαπλοκής είπανε ότι εκφράζεις λίγους και ακραίους να ξέρεις ότι οι ιδέες σου εκφράζουν το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που ανήκουν στη ΝΔ, για να μη πω δε πως εκφράζουν κι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα και δεν ψηφίζουν.
  Αυτό ήταν όντως από τα μετριοπαθή σου κείμενα. Απλά όταν αυτοί βλέπουν κάτι να ξεπετιέται (antinews, Κρανιδιώτης) και να αυξάνει την επιρροή του τρέχουν για να προλάβουν καταστάσεις. Προσπάθησαν να "δημιουργήσουν" αντιδράσεις για να αλλάξει και ο Αντώνης, να τους ακούει περισσότερο, να είναι φρόνιμος, προσπάθησαν δηλαδή να κάνουν υποδείξεις στον Πρόεδρο για το ποιους πρέπει να ακούει και το ποιους πρέπει να απομακρύνει (γιατί τους χαλάνε τη σούπα).
  Ο Σαμαράς ξέρει πολύ καλά και έχω την αίσθηση ότι είναι πιο μπροστά απ' όλους μας.
  Αυτό που τους καίει Φαήλο είναι ότι έχουν ήδη αρχίσει να φαντάζονται αυτό που θα 'ρθει. Και δεν τους αρέσει καθόλου...

 39. goldenx avatar
  goldenx 03/01/2011 15:18:34

  Αγαπητέ Φαήλο,
  Πέρσι περίπου τέτοιες μέρες είχε ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο η σύσταση μιας νέας γραμματείας, της Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος η οποία θα είχε στόχο τη δημιουργία ενός πολιτικού οργανισμού με ανοιχτές πόρτες στην κοινωνία, γιατί πολύ σοφά ήθελε ο Πρόεδρος «ο σφυγμός της κοινωνίας να χτυπά στις φλέβες του κόμματος και της ηγεσίας του».
  Το βλέμμα της κοινωνίας, Φαήλο, των απλών τίμιων ανθρώπων ήταν από τότε στον Αντώνη και «τον παρατηρούσαν».
  Θεωρείς ότι η προαναφερθείσα γραμματεία ένα χρόνο τώρα μπόρεσε με τις δραστηριότητες της (ποιες ήταν αλήθεια) να «ανοίξει ρήγματα στην αδιαφορία του κόσμου, να σπάσει το τείχος της απογοήτευσης και της δυσπιστίας» και να πιάσει το σφυγμό ?
  Γιατί η γιαγιά μου, και πιστεύω και η δική σου δεν είναι εξοικειωμένες με το διαδίκτυο.
  Σωστά;
  Ωραία τα blogs αλλά υπάρχει και άλλος κόσμος παραπέρα….
  Πως επικοινώνησε αλήθεια η εν λόγω Γραμματεία με τον κόσμο στους δρόμους, στις παρέες, στους χώρους δουλειάς, που όντως δεν θέλει πια “φρουφρού κι αρώματα;”

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ goldenx 03/01/2011 18:17:37

   Ο Διονύσης Καραχάλιος, ο Γραμματέας που λες, είναι από τους πιο επίμονους, έντιμους κι ιδεολόγους, όχι μόνο στην Ν.Δ. αλλά παντού. Να είσαι σίγουρος, το ξέρω, ότι περνάει προς τα πάνω ΟΛΑ τα μηνύματα της κοινωνίας.

   • goldenx avatar
    goldenx @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 19:47:34

    Δεν αμφιβάλλω ότι περνάει προς τα πάνω ΟΛΑ τα μηνύματα της κοινωνίας.

    Εγώ ρώτησα.....

    Πως επικοινώνησε η Γραμματεία με τον κόσμο στους δρόμους, στις παρέες, στους χώρους δουλειάς, που όντως δεν θέλει πια “φρουφρού κι αρώματα;”

 40. ierofantis avatar
  ierofantis 03/01/2011 15:33:28

  Φαήλε, τί περιμένεις να σου πω και εγώ τώρα;

  Να κάτσεις στα αυγά σου;

  Μπα, δεν νομίζω.

  Καλή, παραγωγική και γεμάτη χαρές, Χρονιά και που 'σαι, βάρα τους ανοιχτά, χωρίς οίκτο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ierofantis 03/01/2011 18:34:31

   "Όποιος γυρίζει, μυρίζει αλλά όποιος κάθεται βρωμάει".
   Καλή Χρονιά!

 41. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 03/01/2011 15:33:59

  Χρόνια Πολλά και Εύστοχη και την Επόμενη Πέτρα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΗΛΕΑΣ 03/01/2011 18:35:07

   Καλή Χρονιά Πηλέα, Υγεία κι Ελευθερία!

 42. Ιωάννης Γεωργαντάς avatar
  Ιωάννης Γεωργαντάς 03/01/2011 15:43:42

  Αγαπητέ κ.Κρανιδιώτη,
  Αρχικά τις θερμότερες ευχές μου για ένα δημιουργικό 2011.
  Για ακόμη μία φορά με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο σε αυτά που λέτε. Συνεχίστε έτσι. Αντιστεκόμαστε, Πολεμάμε, Νικάμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ιωάννης Γεωργαντάς 03/01/2011 19:34:50

   Καλή Χρονιά!

 43. Manos-UK avatar
  Manos-UK 03/01/2011 15:59:57

  Αγαπητέ Φαήλο

  Καλή χρονιά και απο μένα και ο Θεός να σου δίνει πάντα δύναμη. Διαβάζοντας το άρθρο σου εδώ στην Αγγλία, ο νους μου πέταξε σε ένα μεγάλο ηγέτη: τον Winston Churchill

  Ειδικότερα μερικά από απο αυτα που είχε πει όπως:
  Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery

  We will not say thereafter that the Greeks fight like heroes, but heroes fight like the Greeks!

  we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds,
  we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills;
  we shall never surrender

  Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ιστορία κάνει κύκλους και θα πέσει στον Αντώνη το βαρύ φορτίο... Αλλά οι αντοχές μας πολλαπλές, καιρός να ξαναγείνουμε μαχητές και οπως είπε και ο Churchill -- we shall never surrender--

  Καλή δύναμη, εμείς η σιωπηλή πλειοψηφία είμαστε κοντά σου...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Manos-UK 03/01/2011 18:45:54

   Καλή Χρονιά και καλή δύναμη και σε σένα. Να έχεις εμπιστοσύνη στον Αντώνη, δεν θα μας απογοητεύσει.

   • A.M. avatar
    A.M. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 19:49:41

    Η πίστη σου στον Αντώνη με εντυπωσιάζει!
    Ειλικρινά.
    Και πιστεύω πως κάτι περισσότερο γνωρίζεις από πολλούς άλλους για να μας βεβαιώνεις με τόση έμφαση ότι ο Αντώνης δεν θα μας απογοητεύσει.
    Την ίδια πίστη έχω και γώ χωρίς να γνωρίζω ούτε στο ελάχιστο τον Αντώνη προσωπικά.
    Και είναι καιροί που χρειαζόμαστε πίστη και σε πρόσωπα και σε θεσμούς.
    Και επειδή για την ώρα οι θεσμοί έχουν απαξιωθεί μας μένει μόνο ο Αντώνης.
    Πϊστη λοιπόν στο πρόσωπο του Αντώνη!
    Και στον λόγο του Φαήλου που θέλω να πιστεύω πως είναι λόγος παλιακός, λόγος αντρικός που έχει ισχύ μεγαλύτερη από χίλια συμβόλαια.

 44. Μαρια avatar
  Μαρια 03/01/2011 16:02:01

  Οταν διαβασα το περιβοητο αρθρο σου σκεφτηκα οτι επιτελους ειπε καποιος αυτα που χρονια λεμε εμεις οι αμετανοητοι δεξιοι,βεβαια το βρηκα λιγο ηπιων τονων αλλα ενταξει. Την επομενη εγινε ο χαλασμος και ειμαι σιγουρη οτι ξεκινησε απο τα γνωστα προσκυνημενα καλοπαιδα της δικης μας παραταξης!!!Ευχομαι για να παει καλα η χρονια,να τους συνεφερει ο Αντωνης γιατι αν τους συνεφερουμε εμεις θα ειναι λιγο επωδυνο.........Αληθεια Φαηλο πρεπει να αισθανεσαι πολυ ευτυχης που σε "κατηγορουν" οτι εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μαρια 03/01/2011 18:48:12

   Α, δεν ξέρεις το αλλο. Ένα λαθρόβιο μπλογκ με κατηγόρησε περίπου ότι είμαι πασοκ, συνοδοιπόρος, πρώην αριστερός κλπ. Παλιοκομμούνι δηλαδή! Καλό, ε; Όσο γερνάω μαθαίνω.
   Καλή Χρονιά!

   • Αντάμ Παπαντάμ avatar
    Αντάμ Παπαντάμ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 19:18:16

    Πάντως ΦΑΗΛΟ οι απόψεις σου δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την Αστική Ν.Δ.
    Φυσικά αυτό μου αρέσει σε σένα ,για αυτό άλλωστε ακολουθώ τον ΣΑΜΑΡΑ και όχι την Ν.Δ.

    • anonymous avatar
     anonymous @ Αντάμ Παπαντάμ 04/01/2011 00:12:11

     Ακριβώς. Η ΝΔ είναι αστικό κόμμα ή τουλάχιστον πρέπει να γίνει. Όσο δε γίνεται δεν αξίζει να την ψηφίζεις. Ψηφίζουμε κόμματα όχι πρόσωπα. Τα πρόσωπα φεύγουν, οι κοινωνικές ομάδες μένουν.

     Ο Αβραμό όταν ανακοίνωσε στήριξη Σαμαρά είχε μιλήσεις για συμφωνία δημιουργίας σύγχρονου αστικού κόμματος. Ελπίζω να τηρηθεί η συμφωνία.

 45. ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 03/01/2011 16:55:22

  Ο Φαήλος "ξαναέβαλε στο κάδρο" τη λέξη Πατρίδα που ήταν εξοβελισμένη για χρόνια λόγω της χούντας των προοδευτικούληδων των τελευταίων 40 ετών.

  Πέταξε μια πέτρα και προκάλεσε τσουνάμι!

  Φαήλο, σ'ευχαριστούμε.

 46. Θοδωρής Λακεδαιμόνιος avatar
  Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 03/01/2011 17:09:49

  Φαήλε μπράβο.Πυροβόλησες την τζαμαρία,δεν πέταξες πέτρα και απο τα θραύσματα σκόρπισαν οι λαγοί και τα παπαγαλάκια του συστήματος καθώς και οι περισπούδαστες βαρωνίες.Το όπλο πάντοτε "ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ" για βολές σε κινητούς και ακίνητους στόχους-ΣΤΟΚΟΥΣ ,γιατι υπάρχει" η θυελλώδης αντίδραση της βάσης, όπως και το κακό παρελθόν,που θα πρέπει να δίδαξε μερικούς ότι πρέπει να βγάλουν από το γυλιό τους τις προσωπικές στρατηγικές, να πετάξουν τις διφορούμενες δηλώσεις και την αμετροεπή φιλοδοξία.Ο Λαός δεν θα συγχωρέσει πια."Πάλι και πάλι μπάβο!!!!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 03/01/2011 18:49:20

   Θοδωρή, Καλή Χρονιά. "Ου γαρ πάτριον τα Σπάρτα"!

 47. Ντέπη Στενού avatar
  Ντέπη Στενού 03/01/2011 17:25:44

  Μπράβο Φαήλο καιρός ήταν κάποιοι να πάρουν το μήνυμα και να πάψουν να μας δουλεύουν με λαϊκίστικες κορώνες του τύπου : "όποιος άγγιξε δημόσιο χρήμα να μπει φυλακή" , για να γλυτώσουν το ξύλο!!! (βλέπε Γιακουμάτος) Να δοθούν λοιπόν όλα τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν αυτόν τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών , χάρις στον οποίο δεν μπορεί να μπει κανείς φυλακή και αν το ονοματάκι τους είναι μέσα , να κάνουν τουμπεκί και να το βουλώσουν για να μην τους το βουλώσουμε εμείς... Αλλιώς ας μας κουνήσουν το μαντήλι να πάνε να γράψουν κανένα ένσημο. Αρκετά μας προκαλούν τόσα χρόνια !!! Είπες την μαγική φράση Φαήλο : "ν’ ανοίξουμε ρήγματα στην αδιαφορία του κόσμου, να σπάσουμε το τείχος της απογοήτευσης και της δυσπιστίας. Οι αδιάφοροι να ενδιαφερθούν κι οι απέχοντες να πάρουν τ’ όπλο τους και να μπουν στην μάχη. Ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ οι απλοί τίμιοι άνθρωποι νοιώθουν προδομένοι, πολιτικά ορφανοί. Το βλέμμα τους είναι στον Αντώνη. Τώρα παρατηρούν. Πρέπει όμως να πεισθούν". Σωστά , πολύ σωστά .Για να πεισθούν όμως Φαήλο πρέπει να πεταχτούν στην θάλασσα όλοι οι "ντιντήδες " και τα "βαρίδια" που είναι πάνω στο πλοίο και το καθυστερούν... Ο σοφός λαός λέει πως "Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο" και επίσης "Φρου φρου και τ' αμπέλι ξέφραγο." Και αυτά ο κόσμος τα βλέπει και προβληματίζεται... Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όπως λες πολύ σύντομα η Ιστορία θα καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά να σώσει πρώτα από όλα την τιμή και την χαμένη αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας . Πρέπει να έχει ξεχωρίσει την ήρα από το σιτάρι για να πετύχει, αλλιώς είναι καταδικασμένος. Σε αυτό το τόπο πάμε κατά διαόλου γιατί στην πολιτική μας ζωή , "Βροντάν τα σίδερα, βροντάν κι οι σακοράφες"....Νισάφι πια!!!

 48. kon avatar
  kon 03/01/2011 17:40:06

  Κ.Κρανιδιώτη έχεις δίκιο που λες ότι πέταξες μια πέτρα στη τζαμαρία. Δεν ξέρω αν την έσπασες ή απλά τη ράγισες ή την άφησες ανέπαφη. Το αποτέλεσμα θα φανεί. Σίγουρα και ξανά-ηττημένοι και απογοητευμένοι δεν θα χαθούνε οι ιδέες μας. Κάπου θα ξαναβρεθούμε, σε κάποιο χώρο. Μπορεί με άλλη ταμπέλα. Τον ''χτύπο'' τον άκουσαν μερικοί. Αυτό είναι σίγουρο. Τον άκουσα και εγώ, και για πρώτη φόρα διάβασα μερικά άρθρα σου. Γράφεις ορμητικά και η ορμή σου συμπαρασύρει εμάς και σένα. Φοβάμαι ότι κάπου χανόμαστε μεταξύ πραγματικότητας και παραισθήσεων. Ωραία ακούγονται όλα αυτά. ''Δικαιοσύνη'', ''ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία'', ''απεξάρτηση από το ΔΝΤ'', ''απο-τουρκοποίηση του Αγαίου'' και οι λοιπές ιστορίες. Μακάρι να ήταν όλα έτσι απλά, ξάστερα και ιδανικά. Μακάρι να ήταν και ο λαός της χώρας τόσο ''ιδανικός''. Ποίος τα πιστεύει όλα αυτά;. Και πόσοι;. Όχι ότι δεν είναι σωστά αλλά μας τα είπαν και άλλοι. Από την άλλη η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και σκληρή. Η αντιμνημονιακή και αντιτουρκική πολιτική και οι λοιπές πολιτικές δεν γίνονται με άδεια χέρια και σε πνευματικό μονάχα επίπεδο. Χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό. Κάποιος να δουλέψει, να σκεφτεί, να παλέψει στα πεζοδρόμια, στα γραφεία, στα εργοτάξια. Καλό το internet, τα blog, τα καλώδια και οι οπτικές ίνες. Φοβάμαι ότι δίπλα στον καναπέ προστέθηκε μαζί με την tv και ένα laptop.
  Μετά ο Σαμαράς θα πρέπει να βρει ανθρώπους. Εντάξει εσύ μπορεί να είσαι ένας από αυτούς. Είσαι ένας από τους λίγους που έχεις κάποιες ιδέες. Κάποιοι σε άκουσαν, κάποιοι σε ακούνε. Πόσοι είναι αυτοί και ποιοί;. Κάποιοι μπορεί να googlaραν το όνομα σου, κάτι είναι και αυτό. Τους υπόλοιπους που θα τους βρει;. Στους κάφρους και στους παρτάκιδες της ΔΑΠ. Στους ατσαλάκωτους και στους σιδερωμένους της ΟΝΝΕΔ;. Στους μεταπολιτευτικούς βουλευτάδες. Στους αποδήμους που είναι νυχτωμένοι σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα;. Στους ''γόνους'' των διάφορων προαστίων; Στους καθηγητάδες;. Στους bloggers;.
  Εντάξει δεν είναι και όλοι σκάρτοι. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι, δουλευταράδες μέσα στη σκάρτη κοινωνία. Αλλά πού είναι;. Τρώγανε ''πόρτα'' χρόνια ολόκληρα από τις δεξιές και τις αριστερές. Άλλοι μάζεψαν τις βαλίτσες τους, άλλοι ριχτήκαν στην βιοπάλη και στην ασφάλεια του καναπέ. Άλλοι εξοντωθήκαν πνευματικά, ψυχικά, ηθικά. Κάθε τέσσερα χρόνια ρίχνουν και μια ψήφο. Πολλοί δεν ρίχνουν και τίποτα. Πολλοί από μάς κουραστήκαμε. Είμαστε από τους λίγους που δεν δανειστήκαμε από τράπεζες, ούτε έχουμε δέκα πιστωτικές. Γιατί οι τράπεζες δεν βάζουν πιστόλι στο κρόταφο. Μόνος σου βάζεις την υπογραφή σου. Ας πρόσεχαν λοιπόν όσοι την βάλαν. Δεν περιμέναμε ξεδιάντροπα σε μια ούρα να πάρουμε διακοποδάνεια. Ούτε ξεδιάντροπα ψηφίζαμε κλέφτες. Αφιερωθήκαμε στην βιοπάλη με ένα αίσθημα αηδίας για τα πάντα και τους πάντες και ταυτόχρονα σέρναμε τη βάρκα της κοινωνίας.
  Και εγώ λέω ότι ο Σαμαράς βγαίνει πρωθυπουργός. Τον ψηφίζουμε. Οι τσέπες και τα στομάχια του λαού ψηφίζουν ''αντιμνημόνιο''. (Το μυαλό του λαού φυσικά απουσιάζει. Πάντα απουσίαζε για 35 χρόνια). Εμείς εδώ, που γράφουμε στο site τον ψηφίζουμε κυρίως για ιδεολογικούς λόγους , για το καλό της χώρας όπως κάναμε πάντα. Χωρίς να κοιτάμε το στομάχι μας ή την τσέπη μας. Από τους τυφλούς κερδίζει ο μονόφθαλμός. Από πού να αρχίσει και από πού να τελειώσει. Τι θα κάνει;. Θα τα βάλει με το ΔΝΤ;. Να γίνουμε Ουγγαρία, Ουγκάντα μια ώρα αρχύτερα;. Θα αναβιώσει τις λαϊκίστικες μαγκιές του Ανδρίκου;. ''Βυθίσατε το Χώρα'', με ένοπλες δυνάμεις και οικονομία μπάχαλο, ''ΕΟΚ και ΝATO το ίδιο συνδικάτο'', και από την άλλη να φιλάμε χέρια δικτατόρων της Ανατολής και λοιπών Ευρωπαίων;. Εθνικά υπερήφανοι, αλλά χρεοκοπημένοι με τις φιλενάδες και τις γυναίκες μας στο πεζοδρόμιο;. Είναι υπεύθυνη στάση αυτή;. Μπορεί να αναστήσει μια σάπια χώρα μόνος του;. Ποιο μυαλό θα εκπονήσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου;.
  Και τέλος αν βγει (αν δεν καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα μέχρι τότε) θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια χαμηλού επιπέδου μάζα απαίδευτων, την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δηλαδή. Μια μάζα που λειτουργεί σπασμωδικά χωρίς ηθικά όρια. Ας την αφήσουμε να καεί μόνη της στο κάτω κάτω αλλιώς θα καούμε και εμείς. Γιατί έτσι της αξίζει γιατί τόσο αξίζει και η ίδια. Δεν έχει νόημα να λαϊκίζει η δεξιά ή να παρακαλάει την ψήφο της. Μην επενδύουμε και πολύ σε αυτή τη μάζα. Εντάξει, πάλι υπάρχουμε και εμείς, η μειοψηφία, τα ''καλά παιδιά''. Αλλά δεν πειθόμαστε πλέον από τα διάφορα αριστερά και δεξιά παραμύθια;. Ούτε μας συγκινούν οι εκατό παραβιάσεις που γίνονται την ημέρα. Αυτά είναι ψιλά γράμματα όταν σε απασχολεί η επιβίωση και όταν ξέρεις τι καπνό φουμάρει η πλειοψηφία. Ο λαός θέλει λύσεις.
  Ακόμα είσαστε στην αρχή. Πρέπει να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα. Πρώτα ιδεολογικά, μετά να βρείτε ανθρώπους ή να βρούνε ανθρώπους. Γιατί δύσκολα να σας βρούνε από μόνοι τους. Τουλάχιστον για μερικά χρόνια ακόμα. Τα ψυχικά για την ψυχή της μάνας μας τελείωσαν. Να σπάσετε την τζαμαρία που σας χωρίζει από την κοινωνία. Για την τζαμαρία που έχετε στο κόμμα σας, πρόβλημά σας. Εξαφανίστε την και με οδοστρωτήρα.
  Να αποκτήσετε αγωνιστές στο δρόμο και όχι ''επαναστάτες πληκτρολογίου''. Φτιάξτε λύσεις, σχέδια. Πετάξτε κόσμο απέξω.
  Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Ο Σαμαράς ίσως να είναι άτυχος, μπορεί να μην προλαβαίνει χρονικά. Η κοινωνία καίει το λίπος της ακόμα. Τα πράγματα είναι ρευστά ακόμα. Το πολιτικό σύστημα είναι κατά πολύ στα όρια του. Το μέλλον θα δείξει. Αν δεν μπορεί ο Σαμαράς να κάνει κάτι τώρα, τουλάχιστον ας οργανωθούν οι δεξιοί, πατριώτες δεν ξέρω και εγώ πως λέγονται τώρα (άλλοι τους λένε νεοφιλελευθέρους κλπ, άλλη πονεμένη ιστορία και αυτή...), να βρει και ο ίδιος πρώτα μερικούς σωστούς ανθρώπους να φτιάξει μια μελλοντική πλατφόρμα για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Θα του πάρει χρόνια να πετάξει τη σαβούρα.
  Η ιστορία διδάσκει, και ο λαός σκάρτος και καλός χάνει την υπομονή του. Μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά. Καλή δύναμη σε όλους.

  • dimitris hamenos avatar
   dimitris hamenos @ kon 03/01/2011 18:21:00

   Δυστυχως εχετε απολυτο δικιο!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kon 03/01/2011 18:58:08

   Αγαπητέ Kon,
   Ο Λαός μας, όποτε είχε ηγεσία μεγαλούργησε.
   Αν πας και διαβάσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη τους τόμους των εφημερίδων μετά το 1897 και πριν το 1909 θα δεις τις ίδιες διαπιστώσεις, απλώς θα είναι σε καθαρεύουσα.
   Ο Λαός θέλει Φόβο, Σκοπό και Ηγεσία.
   Φόβο του Νόμου για τους Δυνατούς.
   Σκοπό για τον Λαό.
   Ηγεσία που να δείχνει τον σκοπό στο Λαό και να τον διοικεί δια του παραδείγματος.
   Ο Αντώνης, όταν έρθει η ώρα (και δεν θ' αργήσει) θα τα δώσει αυτά στο Λαό.
   Χρειάζεται όμως να βάλουμε την πλάτη μας, να τον στηρίξουμε, να κατανοήσουμε τις κινήσεις τακτικής του και να 'χουμε εμπιστοσύνη, ότι δεν θα αφήσει το βλέμμα του από τον Σκοπό.
   Καλή Χρονιά

 49. Θασίτης avatar
  Θασίτης 03/01/2011 17:41:51

  Τα σέβη μου στον πρώτο μαχητή. Πάντα στο πλευρό σου φίλε μου μόνον μην αργείτε. Ξέρουν ότι έρχεται το τέλος και βιάζονται να μας φέρουν προ τετελεσμένων. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ

 50. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/01/2011 18:07:19

  350 εκατ. ευρώ “λάδωμα” στην Goldman Sachs,.... Σημιτη.-
  Φρου Φρου = Πρασινα
  Αρωματα = Εκσυγχονιστικα
  Παρακμη = δεν κουνιεται φυλλο

  ΠΠ

 51. Ραβινος avatar
  Ραβινος 03/01/2011 18:08:40

  Καλη Χρονια σε ολους και πρωτα απ'ολους στον Α .Σαμαρα.Δυσκολο το εργο του .Η αναγκη συμπαραστασης ειναι μεγαλη .Πρεπει να κλωνοποιησουμε τον Φαηλο σε πολλους Φαηλους μαχητες της πενας και του πεζοδρομιου.Λιτα και σοβαρα.Αθορυβα και περιεκτικα αλλα προ παντος αποτελεσματικα σε ολα τα μετεριζια .Ξερω οτι γινεται πολλη δουλεια στα οργανωτικα της ΝΔ αλλα με πολυ αργους ρυθμους .Οι καιροι ου μενετοι .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ραβινος 03/01/2011 19:36:42

   Μην το πεις μόνο αυτό στην μάνα μου. Αρκετούς μπελάδες είχε με τον ένα Φαήλο.

   • ΕΛΕΝΑ ΔΗΜΑ avatar
    ΕΛΕΝΑ ΔΗΜΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 22:17:45

    ΤΥΧΕΡΗ ΜΑΝΑ !!!
    ΤΗ ΖΗΛΕΥΩ !!

 52. Orestios avatar
  Orestios 03/01/2011 18:09:15

  Φαήλε, είσαι εξαορετικός σκοπευτής!
  Οι πτηνοειδείς εγκέφαλοι των ντιντίδων ακόμη δέχονται επιληπτικά κύματα.
  Παραληρούν γιατί αυτό το ξεβράκωμα δεν ήταν για ευχαρίστηση αλλά για κλωτσιά στα τρυφηλά οπίσθια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Orestios 03/01/2011 19:37:20

   Που να με δεις με το FN para!

 53. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 03/01/2011 18:20:42

  "Μια πέτρα πέταξα, αδέρφια, και πέτυχα την τζαμαρία"

  Φαντάσου να κατεβεί ολόκληρη γειτονιά, στην αλάνα!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 03/01/2011 18:59:03

   Πάμε Ιπποκράτους;

   • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
    ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/01/2011 19:21:05

    Αγαπητέ Φαήλο κατάφερες και ταρακούνησες τους δικούς μας . Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν νιώθουν τίποτε, είναι κρύο αίμα, Νεφελίμ. Δεν καταλαβαίνουν όταν ο αρχηγός θα λακίσει, αυτοί πρέπει να γυρίσουν στις ιιδιαίτερες πατρίδες τους, να δουν τον κόσμο κατάματα.
    Στην Ιπποκράτους θα πάμε όταν θα τελειώσει οριστικά το μικρό κομπόδεμα που έχει ο καθένας.Τότε έχει να γίνει
    του Πα...ου

    • vardarskian avatar
     vardarskian @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 03/01/2011 23:36:34

     μας βλέπω να μαζεύουμε τον misha από τη ΓΑΔΑ... και ο δικηγόρος του να είναι κι αυτός συγκρατούμενος...
     κ.Φαήλο μας, τι να σου κάνει το FN (Oρέστιε, ανατρίχιασες;;;) μπροστά στην πένα σου;;;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vardarskian 03/01/2011 23:47:13

      Α, μην το λες, άμα μου το δώσεις να το καθαρίσω, να ρίξω μερικές και να ρυθμίσω την πίεση των αερίων και τα σκοπευτικά, είναι εργαλείο. Ε, κι εγώ ως παλιός αυτό ξέρω.

     • Orestios avatar
      Orestios @ vardarskian 05/01/2011 01:34:48

      @ vardarskian
      Ανατρίχιασα?
      Στην αρχή δεν κατάλαβα τί είναι το FN αλλά μάλλον θα πεταχτώ παραδίπλα να το δω live. You know. :P

 54. Yotis Panou avatar
  Yotis Panou 03/01/2011 18:55:14

  κ. Κρανιδιώτη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
  Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή και να βγει μπροστά.
  Οι άλλοι θα ακολουθήσουν, όπως έγινε με τις εκλογές αρχηγού
  στη Ν.Δ. και μετά από τέτοια ήττα.

 55. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 03/01/2011 19:05:14

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Φαήλε!!
  Μαζί με τις ολόθερμες ευχές μου θα ήθελα να σου χαρίσω μερικές ...πέτρες για να κατεβάσεις κάποιες ακόμη τζαμαρίες.
  Έχουμε ανάγκη τη φωνή σου!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δώρα Γκανούλη 03/01/2011 19:38:36

   Καλή Χρονιά Δώρα. Υγεία κι Ελευθερία!

 56. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 03/01/2011 19:11:04

  ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ MEGA ΓΙΑ
  ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ ,ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ!!
  ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΑΗΛΟ ΚΑΙ (ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ) ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ,
  ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 03/01/2011 23:44:44

   Ήμουν καλό και ήσυχο παιδί μέχρι τα δύο. Μετά άρχισα τις ζημιές...
   Καλή Χρονιά πατριώτη!

 57. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 03/01/2011 20:12:21

  Φαηλο, χαιρομαι που με τα γραφομενα σου, μπαινεις γυαλι - καρφι στο ματι ολων αυτων που τοσα χρονια απφασιζουν για μας χωρις εμας.
  Πολιτικη χωρις Πατριδοκεντρισμο δεν επιτρεπεται και ομως ειναι καθεστως που σαν το καρκινο κατατρωει τις σαρκες της Ελλαδας. Υποθετω οτι και ο Προεδρος ετοιμαζει την ηγετικη ομαδα, οχι του κοματος, της Πατριδας με Ελληνοψυχους αλτρουιστες και οχι χρηματοδουλους λομπιστες φιλοδοξους ατομιστες.
  Αντωνη Σαμαρα εχεις τη στηριξη του κοσμου για να προχωρησεις μπροστα και η Ελλαδα οχι μονο να αποκτησει Ελπιδα αλλα η Ελλαδα με το παραδειγμα της να προσφερει Ελπιδα σε ολο τον κοσμο.

 58. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 03/01/2011 20:16:50

  Το 81 ψήφισα πασοκ γιατί πίστεψα ότι θα έφτιαχνε την παιδεία, γιατί είχα παιδιά στο σχολείο και με έκαιγε το θέμα, και σε μια 10ετία όντως την έφτιαξε: από 3 φροντιστήρια που είχε ο Κορυδαλλός που μένω, απέκτησε 30.... και τέθηκαν οι γερές βάσεις για την πλήρη διάλυσή της
  Το 85 ψήφισα πασοκ γιατί δούλευα στο εξωτερικό και λόγω μη σωστής πληροφόρησης...
  Το 90 ήμουν στην μεγάλη συγκέντρωση του ενός εκατομυρίου "της σιωπηλής πλειοψηφίας" στο σύνταγμα. ....Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...
  Το 91 ΝΔ και ακούστηκε το περίφημο... τα ξεφορτωθήκαμε τα τσογλάνια...
  Το 93 στα σκαλοπάτια της Πανδρόσου στην ΠΟΛΑΝ.
  Το 95 δεν θυμάμαι... (τίμια) μού φαίνεται πώς ψήφισα τον κινέζο που προσπάθησε να φάει τον γέρο...
  Το 2000 ΝΔ που βγήκε μεν... αλλά δεν βγήκε δε... κάποιος κάποτε πρέπει να μας πεί τι έγινε... Εδω πάει το τραγούδι του Στέλιου "αυτοί που πρέπει να μιλήσουν δεν μιλούν"...
  Τό 2003, και μετά όλα όσα συνέβησαν παγκοσμίως, είπα: Όποιος πετάξει το μητσοτακέϊκο από την ΝΔ και το παπανδρέϊκο από το πασόκ, θά τον ψηφίζω μέχρι να... πεθάνω. Ευτύχησα να δώ τον Αντώνη να πετάει έξω μέρος του μητσοτακέϊκου το οποίον εδω που τα λέμε ποτε δεν πίστευε στίς αρχές της ΝΔ. Απλά γιά λογους επιβίωσης χώθηκε στην ΝΔ. Περιμένω και την συνέχεια...
  Στο πασοκ τα πράγματα εξελιχθηκαν διαφορετικά... εκεί το σύστημα παπανδρεου έφαγε όλους τους γνήσιους δημοκράτες και ακόμη επιβιώνει...
  Πάντα φήφιζα και ψηφίζω χωρίς υστεροβουλία, χωρίς καμιά εξάρτηση από κανέναν. Και ένα από τα κριτήρια ηταν ποιός είχε τα λιγώτερα φρου-φρου και αρώματα, που πάντα με ενοχλούσαν και με ενοχλούν, και που ιστορικά αποδεδειγμένο οδηγούν πάντοτε στην παρακμή. Γιατί τα φρου-φρου και τα αρώματα συνήθως είναι αποτέλεσμα του υπερ-πλουτισμού εις βάρος του κοινωνικού συνόλου...
  Ελπίζω και εύχομαι ο Αντώνης να προχωρήσει εμπρός. Ξύλινες φράσεις όπως "το μαχαίρι ως το κόκκαλο" "αυτοκάθαρση" κλπ κλπ τις έχω ξανακούσει δεκάδες φορές... από όλους. Ο Αντώνης ας το κάνει πράξη...
  Adelante!!!

  Χαρίλαος

 59. ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ avatar
  ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ 03/01/2011 20:19:20

  Σε καιρους παγκοσμιας εξαπατησης το να λεει κανεις την αληθεια ειναι επανανασταση.
  Τ.ΟΡΓΟΥΕΛ

 60. danaos avatar
  danaos 03/01/2011 20:23:01

  Δεν μπορείς να φανταστείς Φαήλε, τι ιστορίες άνοιξες! -Ποιος ρε παιδιά είναι αυτός ο Φαήλος; -Μπείτε στο ιντερνέτ και ψάξτε!(Σπουδαία παιδαγωγική μέθοδος). Και ψάχνουν και βρίσκουν και μαθαίνουν και παθαίνουν πλάκα!Νέα παιδιά μα και μεγαλύτεροι!Και γίνεται παντού κουβέντα!Και βάζουν στην άκρη την T.V. Χθες είχαμε την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής μου!Μέχρι να αρχίσει σχολιάζαμε τους λεπρούς και τους κρετίνους! Λίγο το'χεις; Και ξέρεις πως χαίρονται!Λες και βγήκαν όλα αυτά απ'την καρδιά τους!Η χειμερία νάρκη τέλος!Χτύπησαν καμπάνες!Και εν δε τη φοβερά ημέρα της κρίσεως ,όχι της αόριστης του ευαγγελίου αλλά της οριστικής που σύντομα έρχεται θα πάθει πολύς κόσμος πλάκα!Τότε θα ήθελα να βλέπω Φαήλε τους ντιντιδοφλούφληδες με τους "πτηνοειδείς εγκεφάλους" και να χαίρομαι!!Βγάζω κακίες;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ danaos 03/01/2011 23:41:56

   Ε, λίγο, αλλά δεν πειράζει.
   Καλή Χρονιά Δαναέ!
   Καλή δύναμη και στο δημοτικό σας συμβούλιο.
   Να θυμόμαστε όλοι ότι το πρώτο όπλο απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας, αδιακρίτως κομμάτων.

   • danaos avatar
    danaos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/01/2011 00:10:06

    Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου!Εξ άλλου οι πρώτες σου ευχές όταν ήμουν υποψήφιος έπιασαν τόπο!52%και απέναντί μας Ντόρα, Πασόκ και ΚΚΕ.
    Να σου πω και τον τίτλο του νέου έργου που βγαίνει σύντομα στους δρόμους; "Οι κοπρίτες επαναστατούν."Και τότε να δεις.....

 61. Μαρκέτος Κωνσταντίνος avatar
  Μαρκέτος Κωνσταντίνος 03/01/2011 20:23:11

  K Κρανιδιώτη καταρχάς συγχαρητήρια για την αρθρογραφία σας...Ο πύρινός σας λόγος είναι το αντίδοτο στην πασοκική λαίλαπα που προσπαθεί να δαμάσει και την τελευταία ικμάδα ελεύθερης σκέψης του Έλληνα...Αν μπορείτε επικοινωνήστε στο enpatrais@yahoo.com
  Θα ήταν μεγάλη μου τιμή.
  Από το blog
  enpatrais.blogspot.com

 62. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 03/01/2011 20:24:39

  Κύριε Κρανιδιώτη συγχαρητήρια που ενοχλήσατε τη σαπίλα του τόπου. 'Δείξε μου τους εχθρούς σου να σου ποιος είσαι', μια και οι εχθροί είναι πάντα αληθινοί.
  Ωστόσο πιστεύω ότι κάνετε λάθος με το να εστιάζετε στο ότι ο Σαμαράς θα πρέπει να πορευθεί με τους βουλευτές που έχει. Αυτό είναι φανερό. Όμως εξίσου φανερό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να παράγουν πολιτική ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον όχι επαρκώς και σίγουρα όχι σε όλα τα πεδία στα οποία διεξάγεται ο πόλεμος. Τους δόθηκε το τουφέκι εδώ και μήνες κι αυτοί δεν ξέρουν ούτε πώς να το κρατήσουν. Θέλω να επισημάνω λοιπόν το εξής: αν θεωρήσουμε ότι οι άνθρωποι του πνεύματος σε κάθε εποχή έχουν παίξει σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, αλλάζοντας αντιλήψεις, συμπεριφορές και στάσεις ζωής, αν μοιράζεστε κι εσείς μια παρόμοια ιδέα, θα ήθελα να ρωτήσω γιατί ο κύριος Σαμαράς, από όσο γνωρίζω τουλάχιστον, δεν έχει προσελκύσει κανέναν διανοούμενο της προκοπής στη ΝΔ. Γιατί αν νομίζετε ότι θα νικήσετε την ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στον τύπο και στην τηλεόραση απλά επικαλούμενοι τα δημοκρατικά-εθνικά αντανακλαστικά των Ελλήνων, μάλλον είστε υπερβολικά αισιόδοξος. Δεν ξέρω αν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στον τομέα της εκπαίδευσης της νέας γενιάς αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Επειδή λοιπόν το Μνημόνιο, ο εθνομηδενισμός, ο αφελληνισμός της εκπαίδευσης και η συνακόλουθη οικονομική και, τελικά, γεωπολιτική και εθνική υποδούλωση της χώρας, αποτελούν πυλώνες του έργου του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, πιστεύω ότι ο κύριος Σαμαράς, η ΝΔ και μαζί τους κι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες, θα ωφελούμασταν πολύ αν έπαιρνε μαζί του μερικούς από τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην καταπολέμηση αυτών των πυλώνων του ΠΑΣΟΚ, έχουν ορθώσει πολύ ισχυρά επιχειρήματα εναντίον τους κι έχουν προτείνει μέτρα ανάσχεσης της καταστροφής. Επιχειρήματα και προτάσεις που είναι αδύνατο να βγουν από το στόμα των βουλευτών της ΝΔ γιατί δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί λοιπόν η ΝΔ στερείται των υπηρεσιών αυτών των ανθρώπων; Υπάρχουν για παράδειγμα συνταγματολόγοι με κύρος και σοβαρό συγγραφικό έργο, που έχουν κάνει σκόνη το Μνημόνιο με επιχειρήματα που οι βουλευτές της ΝΔ ούτε στο όνειρό τους δεν μπορούν να συλλάβουν. Γιατί υπάρχει αδιαφορία στην προσέλκυση αυτών των ανθρώπων; Δεν πρόκειται για καρεκλοκένταυρους αλλά για πατριώτες που πολεμάνε από τις επάλξεις εδώ και χρόνια και δεν τους ενδιαφέρει να τα οικονομήσουν ή να πουλήσουν μούρη στα κανάλια. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς θα ενδιαφέρονταν να ακολουθήσουν το εγχείρημα του κυρίου Σαμαρά αλλά νομίζω ότι αν τους έπειθε για την καθαρότητα των προθέσεών του κάποιοι τουλάχιστον θα τον βοηθούσαν. Θα συνέδραμαν δηλαδή στο να αποκτήσει επιτέλους η ΝΔ σοβαρό, ιστορικά θεμελιωμένο και πειστικό πολιτικό λόγο, πράγμα που της λείπει απελπιστικά. Και μην ξεγελιέστε νομίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ιδεολογία. Έχει και για αυτό ξέρει ακριβώς ποιους θεσμούς πρέπει να χτυπήσει και πώς, ώστε να την επιβάλλει καθολικά. Πέρα από κάποιες απόψεις που έχει αρθρώσει ο κύριος Σαμαράς η υπόλοιπη ΝΔ είναι ουσιαστικά κενή (δε μιλάω για τους ψηφοφόρους αν και αυτοί ανακυκλώνουν μηχανικά ιδέες περί ελευθερίας της αγοράς και κοινωνικού φιλελευθερισμού αλλά πάντως είναι σε καλύτερη κατάσταση από το πολιτικό προσωπικό του κόμματος). Και το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να παίζει χωρίς αντίπαλο και να καταστρέφει τη σκέψη των νεότερων γενιών των Ελλήνων. Δεν το νοιάζει αν έχει πέσει στο 22%. Έχει την πνευματική υπεροχή εκεί που θέλει και αυτό θα του δίνει πάντα τη δυνατότητα να ελέγχει τα πράγματα, ακόμη κι αν διαλυθεί ως κόμμα κι επιστρέψει μελλοντικά με άλλο προκάλυμμα.

 63. apostolis - kastoria avatar
  apostolis - kastoria 03/01/2011 20:58:07

  Αν είναι να "αξιοποιήσει" , Άρηδες , Κεδίκογλου , Κυριάκους , όπως μόλις πληροφορήθηκα από το Alter , ζήτω που καήκαμε . Και σου είπα , μην τα στρογγυλεύουμε τα πράγματα . Ας μιλήσουμε με ονόματεπώνυμα . Ποιούς εννοούμε "ντιντίδες" , "εφιάλτες" , "εκπροσώπους άλλων εντός του κόμματος" . Και δεν πρόκειται για ιδεολογικές μόνο προσεγγίσεις . Πρόκειται για το παρελθόν τους , το οποίο δεν εμπνέει κανέναν νεοδημοκράτη . Αν είναι δυνατόν , ο Κεδίκογλου , που έριξε τα μύρια όσα κατά του Σαμαρά να αναβαθμίζεται . Ο Κυριάκος να παίρνει πόστα για να σκάβει λάκκους !! Λυπάμαι αλλά κάτι και πάλι δεν πάει καλά . Θα ψάχνουμε και πάλι δικαιολογίες . Και όσον αφορά στο κόμμα ας πούμε ότι δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας . Αν θέλει να πατώσει ας πατώσει . Τον καυμένο έλληνα μικρομεσαίο σκέφτομαι που πλέον δεν θα έχει καμιά εναλλακτική λύση παρά μόνο την ψήφο αντίδρασης (ΚΚΕ - Παπαρήγα , μήπως και έρθουν κάποια μυαλά στη θέση τους) .

  • Misha avatar
   Misha @ apostolis - kastoria 03/01/2011 21:17:24

   Δώσε Αποστόλη, δώσε!
   Να μπεί ο Κούλης επικεφαλής της ανανεωτικής προσπάθειας για την διαφάνεια και την οικογενειοκρατία στον δημόσιο βίο.
   Παραλλήλως να αναλάβει ως ειδήμων και τον τομέα αιμοδοσίας.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ apostolis - kastoria 04/01/2011 09:47:17

   ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ν.Δ. η Κ.Κ.Ε. ?

   • apsotolis - kastoria avatar
    apsotolis - kastoria @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 04/01/2011 11:51:01

    Αν φίλε μου θεωρείς ιδεολογία τον Κεδίκογλου , τον Κυριάκο , τον Άρη ....... και αντίπερα δέος το ΚΚΕ , μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα του σχολίου μου . Καθαρό και ηθικό κόμμα με καθαρούς και έντιμους εκπροσώπους ζητάω (κοινά πράγματα σε όλα τα κόμματα θα έπρεπε να είναι - αυτονόητα - αλλά έλα που δεν είναι?) και όταν δεν τους βρίσκω εκεί που πρέπει, πιθανόν να οδηγηθώ για αντιδραστικούς καθαρά λόγους στο ΚΚΕ !!!

 64. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 03/01/2011 21:19:20

  Αγαπητέ Φαήλε καλή κι ευλογημένη χρονιά. Χαίρομαι πολύ, που εν τέλει θα βγεις δικαιωμένος, αφού οι πέτρες σου έσπασαν το προκάλυμμα του καθωσπρεπισμού μας και ψυχανεμίζομαι πια, πως τα σκυλιά λούφαξαν και έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια τους.
  Ήταν επόμενο να δεχθείς κοτρώνες, από τους τρομοκρατημένους ντιντήδες και τα φερέφωνά τους, γιατί φάνηκε πως η Πατριωτική Αφύπνιση τους προκαλεί βαρύτατο αλλεργικό σοκ, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο αυτό το ξύπνημα να το εισπράττει θετικά ο Αντώνης, τους έκανες να καταπίνουν με τις χούφτες τα λεξοτανίλ. Υποψιάζομαι πως ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές και ψυχίατροι ξανάπιασαν υπερωριακή δουλειά, όπως έκαναν και πέρυσι αμέσως μετά την 29/11!
  Βέβαια η αγάπη σου προς τον Αντώνη σε κάνει, να περνάς με μαεστρία τον ύφαλο που κρύβει τους γηγενείς ντιντήδες, που ξέρεις και ξέρω κι εγώ πως κατοικοεδρεύουν ακόμα εκεί, αρνούμενοι να αποχωριστούν την όποια εξουσία είχε και διατηρεί ακόμα ο καθένας τους.
  Έτσι λοιπόν κι εγώ, θα ευχηθώ η νέα χρονιά να μην επιτρέψει στους εναπομείναντες δούρειους ίππους επιτυχή κτυπήματα, άλλωστε το έργο το έχουμε ξαναδεί και η αναγέννηση της Ν.Δ. να γίνει χωρίς πολλά υλικά κατεδάφισης! Νέα και ανθεκτικά υλικά έχει μπόλικα η αγορά της κοινωνίας και είναι όσοι έχουν άποψη, ζουν από τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια και δεν επέτρεψαν ποτέ στον εαυτό τους να μεταλλαχθούν σε γλοιώδεις βδέλλες και σαλιγκάρια.
  Σε εσένα προσωπικά θα ευχηθώ, να έχεις δύναμη να ρίχνεις τα λιθάρια σου, μπας και βοηθήσεις να γλυτώσουμε μια ώρα αρχύτερα από τους δωσίλογους και τους ΔυΝάσΤες μας και δούμε στο τιμόνι της χώρας τον ασυμβίβαστο Αντώνη. Μας αξίζει μια Πατρίδα ατόφια, όπως την πήραμε από τους γονείς μας, λεύτερη και χωρίς κηδεμόνες. Να είσαι πάντα καλά!

 65. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 03/01/2011 21:49:23

  Φαήλο Χρόνια Πολλά και με υγεία.
  Σε άκουσα σήμερα το μεσημέρι στο ράδιο 9 και θέλω να σε συγχαρώ και γι'αυτά που είπες αλλά και γι'αυτά που γράφεις.
  Να είσαι πάντα καλά.

 66. ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ avatar
  ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ 03/01/2011 22:01:28

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΑ <> , ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ )ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΚΑΤΙ ΠΑΠΑΧΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΜΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ . ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑΡΓΕΙΑ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΥΚΡΙΝΕΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΑΤΑΞΗ ΒΟΡΑ ΤΟΥ ΟΨΙΜΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ( ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΒΑΦΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΚΟΜΗ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΑΚΙ ΝΑΠΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ -ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥ ΔΕΞΙΟΥ.

 67. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 03/01/2011 22:17:26

  Αγαπητέ Φαήλο
  Χρόνια πολλά, καλή χρονιά.
  Σου εύχομαι να είσαι γερός, δυνατός και να γράφεις. Έχεις το χάρισμα του λόγου. Όμως πάνω απ' όλα είσαι μαχητής. Ταράζεις τα λιμνάζοντα ύδατα και τις παραδομένες συνειδήσεις. Μιλάς για πατρίδα, ηθική στη πολιτική, ιδέες και αγώνα και αυτό δεν αρέσει στους παραδομένους, στους βολεμένους, στους πουλημένους, στους σαλονάτους, στους γκλαμουράτους και γενικά στους ντιντήδες της πολιτικής.

  Μακάρι να είχε άλλους πέντε σαν και σένα η ΝΔ.

 68. eco avatar
  eco 03/01/2011 22:30:12

  Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους.
  Πολύ σημαντικό για τον ίδιο αλλά και για όλους εμάς, τους κατά καιρούς συνοδοιπόρους του, ότι η αρθογραφία του Φαήλου γίνεται αφορμή να συζητήσουμε πολιτικά σ’ αυτόν τον τόπο.
  Πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό για όλους το γεγονός ότι το antinews μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε τα κείμενα που δημοσιοποιούνται σ΄ αυτό να γίνονται θέμα σε όλα τα ΜΜΕ. Είναι προφανώς πολύ έντονη η παρέμβαση του antinews που ανάγκασε όλους τους απέναντι να ασχοληθούν με αυτό το φαινόμενο.
  Σημαντικό για όλους όσους έχουν εμπλακεί σ’ αυτόν τον διευρυμένο διάλογο με αφορμή το άρθρο του Φαήλου ότι αναφέρουν το antinews.
  Συγχαρητήρια στους δημιουργούς. Συνεχίστε.
  Ευχαριστώ θερμά για την εκάστοτε φιλοξενία των απόψεών μου.

 69. Ιέραξ avatar
  Ιέραξ 03/01/2011 23:09:31

  Καλή χρονιά φίλοι και συγχαρητήρια σε σας κ. Κρανιδιώτη.
  Οι καιροί ου μενετοί. Αγώνας διαρκείας και αναβαπτισμός στις μεγάλες στιγμές αυτού του λαού. Η Παράδοση και η Ιστορία έχουν πολλά να διδάξουν. Όμως παρατηρούμε πως δια της Παιδείας αλλοιώνουν το περιεχόμενό τους και συστηματικά οι εθνομηδενιστές αποδομούν την ελληνικότητα, που υπήρξε πάντοτε οικουμενική. Γιατί δεν προβάλλουν αρχές και αξίες καθώς και πρότυπα ανάλογα οι τουρκολάγνοι (π.χ. δια των τηλεοπτικών σειρών) και οι μπαρουφολόγοι της εγχώριας διαπλοκής, οι ελληνιστί opinion makers; Η απάντηση αυτονόητη. Πρόταση: υποχρεωτική αγωγή των ορεγόντων πολιτική εξουσία ταγών μας στα ανωτέρω (Παράδοση και Ιστορία). Εμείς θα αγωνιζόμαστε και θα επιμένουμε Ελληνικά. Συγχαρητήρια πάλι και Καλή Χρονιά.

 70. LATIN AMERICA avatar
  LATIN AMERICA 03/01/2011 23:19:22

  Η Ελλαδα χρειαζεται εναν "Ελληνα Βλαντιμιρ Πουτιν!!" Δυστυχως τον ρολο αυτον δεν μπορει να τον παιξει κανεις ελληνας πολιτικος ουτε οι θαραλεοι συμβουλοι των πρωθυπουργων και των αναμενομενων πρωθυπουργων! Διαβαστε το βιογραφικο του Πουτιν για να καταλαβετε τι σημαινει ΗΓΕΣΙΑ! και πως μεγαλωσε αυτος ο ανθρωπος μεχρι να γινει ΗΓΕΤΗΣ... Ανθρωπος της πιατσας! με πολλα κολλημενα ενσημα και οχι απο τις αυλες των Βορειων Προαστιων..... που τους ειπαν οτι θα γινουν καποια ημερα "πρωθυπουργοι" οταν το περιβαλλον ειναι καταληλο! Ελληνες μην μασατε!

 71. highlander avatar
  highlander 03/01/2011 23:31:24

  highlander
  στο χωριό μου ο τσοπανης διαλέγει και εμπιστεύεται εκείνα τα τσοπανόσκυλα που είναι ικανά να τα βάλουν με τους λύκους, σκεφτείτε να εμπιστευόταν τα κανίς τι είχε να γίνει. Και επειδή η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού οι παρατηρήσεις του kon και αποστόλη - καστοριά δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες. Μέσα στο 2011 η ελλάδα και οι έλληνες θα μοιάζουν σαν τις ξερές καλαμιές που είναι έτοιμες να αρπάξουν φωτιά με την πρώτη σπίθα. Φανταστείτε όλα αυτά που λέμε τώρα διαδικτυακά να γίνουν οι φωνές στο πεζοδρόμιο και στις πλατείες ανά τη χώρα. Μπορεί είναι τόσο γρήγορες οι εξελίξεις που δεν θα τις προλαβαίνουμε . όπως έλεγε και ο Κρόμγουελ, "Pray and keep your poweder dry. " Ελπίζω Φαήλο, μετά το Ερζερουμ να μην φωνάζουμε καλή λευτεριά!!!

 72. BlueSky avatar
  BlueSky 03/01/2011 23:32:33

  Φαήλο, συγχαρητήρια επί άπειρο. Η αλήθεια σχετικά με μένα είναι, ότι μετά τις εκλογές, αποφάσισα να αποστασιοποιηθώ από τον αντιπασοκικό αγώνα στον χώρο που ζώ, γιατί είδα, ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Θεωρώ πως η πλειονότητα των ελλήνων είναι ηλίθιοι. Είναι δυνατόν, κάποιον να τον ξεσκίζουν στην κυριολεξία, κι αυτός να συνεχίζει να ψηφίζει τη συμμορία του πασόκ; Είναι δυνατόν να τους φτύνουν και αυτοί να λεν ψιχαλίζει; Άραγέ πόσο έχει πασοκοποιηθεί η ελληνική κοινωνία;
  Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αποτιναχθεί η δικτατορία του πασόκ; Δε ξέρω......τι να πώ!
  Συνέχισε όπως τώρα και ελπίζω να ξαναγίνει γαλάζιος ο ουρανός.
  Εμείς, οι αγνοί έλληνες είμαστε μαζί σου(όσοι απομείναμε)!

 73. διηνεκης avatar
  διηνεκης 03/01/2011 23:38:59

  Φαηλε καλη χρονια και απο γερμανια,δεν ξερω αν εχω δικιο αλλα νομιζω οτι η γενια ελληνων που ξενητευτηκε μετα το 1990 αγαπαει υπερβοληκα την πατριδα αλλωστε ηταν η γενια που αναγκαστηκε να μεταναστευσει γιατι δεν ειχε μελλον αυτο ανηκε στα πρασινα παιδια εμεις ξυπνουσαμε απο τηλεφωνηματα γνωστον βουλευτικων γραφειων με μεγαλες υποσχεσεις για την ψηφο μας σε ανταλλαγμα οι πιο εξυπνοι την καναμε γρηγορα για εξω οι υπολοιποι ακολουθησαν μετα,εκατομυρια ελληνων ολες αυτες τις δεκαετιες γιατι μου λες,για μερικα λαμογια που πινουν το αιμα τις πατριδας και μερικους κοπριτες χοντροβουβαλους,και αντι να χαιρομε τα καλα τις ελλαδος τρωω στα μουτρα καθε μερα τους φακιδιαρηδες,γιαυτο γουσταρω αυτους που θα σηκωσουν κουρνιαχτο,θα ταρακουνησουν το σαπιο κατεστημενο,θα ριξουν γροθια στη μουρη του συστηματος,θα τους κανουν να ιδρωσουν και να ανησυχησουν και πιστευω τους αναψες μια μικρη φωτια,γιαυτο γουσταρω και σενα αλλα και αλλους αξιοτημους μπλογκερ αρθρογραφους και μακαρι ο αντωνης να διαβαζει και να πιανει των παλμο και τις ανησυχιες του διαδυκτιου.Γιατι οπως ειπε και ο μεγαλος κλιντ ισγουντ ολοι εχουμε μια γνωμη και μια κωλοτριπηδα αλλα ειναι δικη μας

 74. Θόδωρος Βαρδας avatar
  Θόδωρος Βαρδας 03/01/2011 23:39:57

  Φαηλο " Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και υπαρχουν αλλα δεν λέγονται και δεν περιγράφονται" .
  Μεταφέρω παραφρασμενο μήνυμα του Κωνσταντινου Καραμανλη .
  Οι εποχές μας δεν επιτρέπουν πλέον αυτη την παλαιομοδιτικη πολιτικη ορθότητα γιατί δεν εκφράζει σημερα τον " οργισμενο" Ελληνα πολίτη ο οποίος με υπομονή περιμένει το αποτέλεσμα των θυσιών του το οποίο Δυστυχώς δεν πρόκειται να έρθει αν δεν αλλάξει το μίγμα της οικονομικής πολιτικής . Η θα συνεχίσουμε τα μέτρα του μνημονίου χωρίς Αλλαγή και θα χρεωκοπησουμε η θα αρνηθούμε και θα μας κόψουν την επόμενη δόση και πάλι θα χρεωκοπησουμε . Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα . Η διαχείριση του πολιτικού χρόνου μέχρι τώρα γινόταν στο άπειρο διότι ο οικονομικός χρόνος με την συνδρομή των δανεικων ήταν και Αυτός απειρος . Σήμερα όμως ο οικονομικός χρόνος δεν είναι απειρος , διαρκεί όσο μια δόση δανείου , ένα τρίμηνο δηλαδή και έχει μια προϋπόθεση , την κοινωνική αντοχή και ανοχή που δεν είναι και αυτη εις το άπειρο Το πολιτικώς ορθό είναι να λέγεται και να περιγράφεται αυτο που γίνεται διότι έτσι και αλοιως ο κόσμος πλέον δεν μασάει για να το πούμε λαϊκά .

 75. γαλαζιος avatar
  γαλαζιος 03/01/2011 23:53:13

  Η χώρα έχει ανάγκη από άδολους υπηρέτες της Ελευθερίας.
  Για να λευτερωθεί από την κατοχή και να αποτινάξει το ζυγό των προδοτών της που μαζί με την Ελλάδα πρόδωσαν και την Ευρώπη.
  Η λευτεριά θέλει αγώνα. Μαχητές χρειάζεται η χώρα πρώτα απ΄όλα και ύστερα τους χρειάζεται η παράταξη και ο Αντώνης μας.
  Αν η παράταξη πιάσει το σφιγμό του λαού, θα ξαναγίνει ένα μαζί του
  και τότε μόνο η χώρα θα λευτερωθεί.
  Να στείλουμε στον αγυριστο τους υπηρέτες ξένων και ντόπιων αφεντάδων
  και ποτέ ξανά η εξουσία να μην γίνει νομή για τα λαμόγια της διαπλοκής και των τραπεζιτών.
  Κανόνες για όλους που να τηρούνται και κανόνες με βάση το εθνικό συμφέρον.
  ΚΑΝΟΝΕΣ και ΑΞΙΕΣ για να ξεβρωμίσει η χώρα από την άρρωστη πασοκίλα που μας πότισε ο Μπαμπάς του και να μην μπορεί κανείς να μας ξεπουλήσει όπως κάνει σήμερα το Παιδί.
  Μαζί σου Αντώνη, δίπλα στο Φαήλο, μέχρι το τέλος!

 76. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 04/01/2011 00:11:49

  Καλή χρονιά σε όλους.Γρηγορείτε και προσεύχεσθε ίνα μην πειρασθείτε...Εν έτει 2011 πέπρωται να επισυμβούν δραματικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.Και δεν αναφέρομαι στα οικονομικά θέματα.Αυτά είναι τα τελευταία ως σημασία, άσχετα αν προβάλλονται ως "πρωτεύοντα".Να θυμίσω ότι το Ελληνικό Κράτος ξεκίνησε υπέρχρεο την πορεία του.Αλλού είναι το "ζουμί": ετοιμάζονται "λύσεις-πακέτα" στο σύνολο των εθνικών μας θεμάτων.
  Από το υπάρχον πολιτικό σύστημα μόνο ο Σαμαράς έχει αντιληφθεί εδώ και χρόνια "τι παίζεται".Και για τον λόγο αυτό αρνήθηκε να γίνει μέρος του "θιάσου" ήδη από την δεκαετία του '90.Το πλήρωσε ακριβά και ακόμη δέχεται τον πόλεμο των εγκαθέτων.Ο πόλεμος θα κορυφωθεί κατά μήνα Μάρτη ότε και αναμένονται εξελίξεις, ίσως και εκλογές.Καλείται ο Σαμαράς να ανέβει το λόφο και να υποστεί το μαρτύριο του Σίσυφου.Ο,τι και να συμβεί, όπου κι αν ανήκει ο καθένας από μας, ας διαφυλάξουμε την ομόνοιά μας και την εθνική και κοινωνική μας συνοχή.Προσέξτε: μας ζητάνε "γή και νερό" για να "ξεχρεώσουμε".Μας ζητάνε να γονατίσουμε και να προσκυνήσουμε.Θα το κάνουμε;Σκεφτείτε και ζυγείστε: τι αξίζει στη ζωή σας, η καλοπέραση ή η τιμή και η αξιοπρέπεια των παιδιών σας;
  Οσοι έχουμε τα κότσια, μπροστά στη γραμμή της "αναφοράς".Οι αποδέλοιποι ας φροντίσουν τουλάχιστον για την έγκαιρη παράδοση των "πυρομαχικών".
  Υ.Γ.
  1.Προς "δημοσιογράφους":
  Χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά και πέστε μας πόσα παίρνετε (φανερά και άδηλα)
  2.Προς "πολιτικούς":
  Κόψτε κατιτίς γιατί δεν σας βλέπω καλά τώρα τελευταία
  3.Προς "οικογένεια":
  Από πού τα λεφτουδάκια για το καινούργιο μαγαζί;Από οικονομίες ή από εισφορές και δωρεές;
  4.Προς Κλήρο:
  Για κατεβείτε λίγο από τη σκάλα γιατί σας χρειάζεται ΤΩΡΑ ο κόσμος
  5.Προς τραπεζίτες:
  Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι πρώτα εσάς θα ρημάξει ο κόσμος;
  Καλή δύναμη σε όλους.Ο Μάρτης είναι κοντά...

 77. moriarty avatar
  moriarty 04/01/2011 01:08:30

  Κύριε Κρανιδιώτη, δεν κατάλαβα γιατί τόση προβολή του εν λόγω άρθρου σας από τα νεοταξικά μήντια. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, στο εν λόγω άρθρο γράψατε τα αυτονόητα. Επιπλέον έχετε γράψει άλλα άρθρα με άλλη θεματολογία, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πιο γόνιμες συζητήσεις. Επίσης, τα μήντια δεν κατελήφθησαν από ξαφνικό έρωτα για σας ή για το Δ21. Ούτε, ο ρόλος τους υπήρξε ποτέ η ανάδειξη προβληματισμών και αντιπαραθέσεων απόψεων, αλλά μάλλον η αποσιώπηση επιχειρημάτων και ιδεών και η κατασκευή «βοσκηδόν» συναίνεσης - πάντοτε υπό τη σκέπη του αξιώματος «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν». Φαίνεται ότι δεν τους βγήκε αυτή τη φορά; Εν πάσει περιπτώσει, όπως μας διδάσκει και ο.. Δόναλδ Τράμπ, "there is no such thing as over-exposure". Συνεπώς: keep walking and keep the google hits coming!

 78. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/01/2011 02:33:36

  Αν το είπε ο Κλιντ, το πήρε από τον γνωστό νεοφιλεύθερο διανοούμενο, λαθρέμπορο ποτών, νταβατζή και φονιά Αλ Κπόνε: "Οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, ο καθένας έχει από μία".

 79. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/01/2011 02:37:09

  Καλή Χρονιά Θόδωρε.
  Αυτό εννοώ όταν λέω ότι ο κόσμος δεν θα περιμένει κι ότι σε λίγους μήνες η πολιτική εξίσωση θα έχει εντελώς άγνωστους παράγοντες.
  Δυσοίωνη η τεκμηριωμένη πρόβλεψη σου αλλά το καθήκον μας τότε είναι πιο επιτακτικό.

 80. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/01/2011 02:39:30

  Αδερφέ, η ελπίδα τους θα πεθάνει πρώτη. Δυστυχώς. Πολλοί ήδη την βλέπουν να ψυχορραγεί και στρέφδουν ανήσυχοι το βλέμμα τους στον Αντώνη, γιατί αυτός τουλάχιστον λέει πως έχει έναν ΑΛΛΟ τρόπο.

 81. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/01/2011 02:43:53

  Η παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ με ανησυχεί ότι κάποια φιέστα προκαταρκτικής συμφωνίας ετοιμάζουν. Εάν ο ΓΑΠ ετοιμάζεται να κάνει παραχωρήσεις θα πρέπει να τις φέρει στην Βουλή και πως θα τις περάσει; Εάν κάνει αντισυνταγματικές αλχημείες τότε θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί όποια παραχώρηση αρπάξουν τα μεμέτια δεν θα την αφήνουν με τίποτα. Θα τα πούμε από δω στο Antinews πριν πάει ο Ηγεμών της Βλαχίας στο Ερζερούμ.

 82. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/01/2011 02:49:38

  Έχει πολύ περισσότερους και καλύτερους κι αν βγούμε στις 800.000 και στην υπόλοιπη κοινωνόα και στην Διασπορά θα βρούμε ανθρώπους απίστευτων ικανοτήτων.

 83. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 04/01/2011 08:04:46

  Εμπρός όλοι μαζί Φαήλο. Είναι ανάγκη εθνική. Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να βασίζεται σε όλους μας.

 84. Βαρδας Θεοδωρος avatar
  Βαρδας Θεοδωρος 04/01/2011 09:36:19

  Αγαπητε Επωνυμε τουλαχιστον δεν δισταζω να γραφω Επωνυμα τις αποψεις μου για να γνωριζουν ολοι με ποιον εχουν να κανουν .
  Το ιδιο κανει και ο Φαηλος και αλλοι πολλοι που εχουν αποψη . Δεν ψεγω οσους δεν το κανουν . Προφανως εχουν τους λογους τους οι οποιοι ειναι σεβαστοι . Και βεβαια ειναι σεβαστες και ολες οι αποψεις , επωνυμες η ανωνυμες , ακομη και οταν ειναι προσβλητικες . Ολες κρινονται απο το περιεχομενο τους ασχετως ονοματος αρκει να προερχονται απο σωστη και πληρη ενημερωση και να μην υποπιτουν στο σφαλμα της παραπληροφοριτικης αποσπασματικης δημοσιογραφιας στην οποια αναφερεσται του τυπου “αν χρειαζόταν 180 βουλευτές η ΝΔ θα το ψήφιζε”.
  Παραθετω λοιπον , ως ο μονος δικαιουμενος , την εννοια του τι εννοουσα σε μια ραδιοφωνικη συνεντευξη πεντε σελιδων με αυτα τα οποια ειπα για το θεμα στο οποιο αναφερεσται παιρνοντας αποσπασματικα μια φραση 9 λεξεψν . Αρεθρο δημοσιευμενο στο Βημα στις 19/9/2010 και παντα επωνυμο .
  Πιθανοτατα εχει διαφυγει απο την προσοχη σας . Αν λοιπον το διαβασεται με προσοχη θα διαπιστωσεται οτι δεν μπορει να απεχει απο την θεση της ΝΔημοκρατιας περι αλλαγης των ορων του Μνημονιου .

  Αρθρο Βηματος .
  "Ο κ. Θ. Βάρδας μιλάει για το μνημόνιο και τη σχέση του με τον κ. Αντ. Σαμαρά
  ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ | Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010
  .............. Ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ κ. Θ. Βάρδας με συνέντευξή του στο «Βήμα» διευκρινίζει τι ακριβώς εννοούσε ................

  - ΕΡΩΤΗΣΗ : Εγινε μεγάλη συζήτηση για τα όσα είπατε σε πρόσφατη συνέντευξή σας για τη στάση της ΝΔ στην καταψήφιση του μνημονίου.
  Θ.Β : «Αναφέρθηκα σε πολλά θέματα κυρίως υπό την ιδιότητά μου ως προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος. Είπα ότι λόγω άστοχων χειρισμών και ανακοινώσεων η κυβέρνηση μετέτρεψε ένα σοβαρό πρόβλημα υψηλού δημόσιου ελλείμματος και χρέους σε ένα οξύτατο πρόβλημα δανεισμού της χώρας με αποτέλεσμα τον Μάιο του 2010 να βρισκόμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας. .................... . Το μνημόνιο προβλέπει ότι το 2013 το δημόσιο χρέος από 110% θα φθάσει στο 149% του ΑΕΠ. Δηλαδή η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα είναι χειρότερη και όχι καλύτερη. Η ΝΔ ψήφισε “Οχι” στα μέτρα του μνημονίου και τα αποτελέσματα δυστυχώς για τη χώρα, τη δικαιώνουν».

  - ΕΡΩΤΗΣΗ : Στην περίπτωση κατά την οποία θα χρειαζόταν όμως πλειοψηφία 181 βουλευτών τι θα έκανε η ΝΔ;
  Θ.Β : «Η ΝΔ πρότεινε να αλλάξει το μείγμα πολιτικής του μνημονίου με λιγότερη λιτότητα και προσθήκη αντισταθμιστικών μέτρων ανάκαμψης της οικονομίας μηδενικού δημοσιονομικού κόστους. Θα είχαμε αποφύγει την καταβαράθρωση της ψυχολογίας, τα λουκέτα και την ανεργία. Αν επιτύγχανε αυτή την αλλαγή των οικονομικών μέτρων, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, εκτίμησα ότι θα ψήφιζε “Ναι” στο μνημόνιο».

  - ΕΡΩΤΗΣΗ : Μήπως ο λόγος που δεν ψήφισε η ΝΔ οφείλεται στο πολιτικό κόστος, στο οποίο αναφερθήκατε στη συνέντευξή σας, και στην ασφάλεια ψήφισης του μνημονίου από την πλειοψηφία των 151 βουλευτών;

  Θ.Β. : «Αναφερόμενος στο πολιτικό κόστος εννοούσα προφανέστατα το πολιτικό κόστος που θα έπαιρνε η ΝΔ ψηφίζοντας “Ναι”, λόγω εσφαλμένων χειρισμών του ΠαΣοΚ και λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας και πολυλογίας που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι ερμηνείες για τις δηλώσεις μου που ακούγονται στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα περί δήθεν λαϊκισμού της ΝΔ προσπαθούν να κάνουν συνενόχους για το δικό τους “Ναι” στα μέτρα του μνημονίου και όσους είπαν ένα ξεκάθαρο “Οχι”».

  - ΕΡΩΤΗΣΗ : Τελικά ποια είναι η σχέση σας με τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά;

  Θ.Β : «Είναι διαχρονικά γνωστή. Συμμετείχα ενεργά από το 1992 στη ΠΟΛΑΝ ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας. Παρέμεινα έκτοτε κοντά στον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος με τιμά με την εμπιστοσύνη και τη φιλία του. Ενίοτε συζητάμε για θέματα οικονομίας και αγοράς λόγω της ιδιότητάς μου ως οικονομολόγου και προέδρου του ΣΕΛΠΕ».

  - ΕΡΩΤΗΣΗ : Δεν έχετε θεσμικό ρόλο στη ΝΔ;
  Θ.Β : «Οι επιχειρηματικές και συνδικαλιστικές ασχολίες μου δεν μου επέτρεψαν να αποδεχτώ θεσμικό ρόλο στη ΝΔ λόγω έλλειψης χρόνου. Διατηρώ κατά συνέπεια ακέραιο το δικαίωμα της προσωπικής μου γνώμης και είναι βέβαιο ότι η γνώμη αυτή δεν ταυτίζεται κατ΄ ανάγκην με την πολιτική γραμμή της ΝΔ, αφού όπως είπα δεν συμμετείχα ποτέ στα θεσμικά της όργανα. Και βεβαίως καμία σχέση δεν έχει με τις πολιτικές αποφάσεις του Αντ. Σαμαρά».

  - ΕΡΩΤΗΣΗ :Δεν είστε σύμβουλος του κ. Σαμαρά;

  «Στη ζωή μου, λόγω επαγγέλματος, δεν ήμουν σύμβουλος ποτέ, αλλά είχα πολλούς συμβούλους για τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Χωρίς λοιπόν να είμαι σύμβουλος κανενός, αλλά μόνον του εαυτού μου, θα ήθελα παρ΄ όλα ταύτα να δώσω μια συμβουλή την οποία έχω αποκομίσει από την πολυετή μου πείρα στις επιχειρήσεις και τη ζωή: ουδέποτε χρησιμοποίησα συμβούλους οι οποίοι προσπαθούσαν να μαντέψουν τι θέλω να ακούσω για να μου το επιβεβαιώσουν. Πάντα ήθελα να ακούω την προσωπική τους άποψη, ιδίως όταν ήταν διαφορετική. Το αντίθετο το θεωρούσα πάντα χάσιμο χρόνου, χρήματος και αιτία κακών επιχειρηματικών αποφάσεων».

  • Misha avatar
   Misha @ Βαρδας Θεοδωρος 04/01/2011 10:16:02

   @Θ.Βάρδα

   Καλημέρα και καλή χρονιά να έχετε.
   Η δική σας τοποθέτηση, λόγω και της προσωπικής σας σχέση με τον Α.Σαμαρά , δημιουργεί προσθετες αμφιβολίες για την ειλικρίνεια της αντιμνημονιακής τοποθετήσεως της ΝΔ. Και ήταν μια από τις αιτίες που οι επιλογές του Α.Σαμαρά στις περιφερειακές εκλογές «δεν περπάτησαν», και στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει περί το 20% παρά τη ραγδαία κατάρρευση του πασοκ.

   Κι αυτό γιατί το Μνημόνιο δεν είναι απλά μια δανειακή σύμβαση με κάποιες οικονομοτεχνικές παραμέτρους, αλλά ένα αποικιοκρατικό εξάμβλωμα όπως αποδεικνύει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε παρέμβαση του δημοσιευμένη και στο ΑΝΤΙ. Τα αυτά λέγουν και πλειάδα οικονομολόγων.

   Αν δεν τα έχετε ξανακούσει εντός ΝΔ ρωτήστε τον Πάνο Καμμένο να σας τα εξηγήσει με λεπτομερειες.

   Ή ελάτε στις 17 του μηνός στο στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Ακροπόλ» (επί της οδού Ιπποκράτους) όπου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος διοργανώνουν στις 17 Ιανουαρίου 2011, εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους». Κεντρικός ομιλητής της εν λόγω εκδήλωσης θα είναι ο μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης. Θέμα της εκδήλωσης είναι το μνημόνιο.

   Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρόεδροι των οκτώ επιστημονικών φορέων, ενώ στην εν λόγω διοργάνωση θα συμμετέχουν κι άλλοι φορείς, οι οποίοι θα γνωστοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

   • Βαρδας Θεοδωρος avatar
    Βαρδας Θεοδωρος @ Misha 04/01/2011 12:30:21

    Καλημερα και καλη χρονια και σε εσας . Σεβαστη η αποψη σας .
    Νομιζω οτι ειναι ακρως υπερβολικη η εκτιμηση σας οτι το 20% της ΝΔ οφειλεται στην δικη μου δηλωση .
    Τοτε που οφειλονται τα χαμηλα ποσοστα των αλλων κομματων που ειπαν και αυτα ΟΧΙ στο μνημονιο ΄Και βεβαια που οφειλεται η τεραστια αποχη του κοσμου απο τις εκλογες .
    Η ΝΔ θα κανει τον κυκλο της και θα ανακτησει την συντριπτικη πλειοψηφια του εκλογικου σωματος οταν ολοκληρωθει ο τωρινος κυκλος της οικονομιας και αποδειχτει οτι το συγκεκριμενο "μιγμα" οικονομικης πολιτικης , οπως λεει και ο Προεδρος , οδηγει σε αδιεξοδο .
    Χρεωκοπια τωρα , αν δεν παρουμε νεα μετρα και την δοση , η χρεωκοπια σε δυο χρονια αν εκετελεσουμε πιστα το μιγμα πολιτικης .
    Τα εχω δημοσιευσει επωνυμα αυτα και τα ανεφερα προσφατα και σε ομιλια μου στο Ελληνοαμερικανικο Επιμελητηριο . Καταλαβαινω την ανησυχια σας . Αλλα μεσα απο την οικονομια δυστυχως περνανε ολα . Η ΝΔ εχει το μονο προγραμμα εξοδου απο την κριση , μιγμα μετρων πολιτικης , το οποιο σιγα σιγα αρχιζει να συζητειται . Σταθεροποιηση μαζυ με αναταξη/αναπτυξη της οικονομιας . Χρειαζεται μεγαλυτερη και εντονωτερη επικοινωνια του οικονομικου της προγραμματος και η αναγνωριση θα ερθει και συντομα .
    Η αποσταση απο το ΠΑΣΟΚ μειωθηκε στις δυο μοναδες σε ενα χρονο . Συντομα τα ποσοστα της ΝΔ , απο τον Μαρτιο και μετα εκτιμω , θα ανεβουν κατακορυφα .
    Εκτμω και τον κο Καμενο και τον Δικηγορικο συλλογο της Αθηνας . Την δανειακη συμβαση ομως την γνωριζω πολυ καλα .
    Ειναι και οικονομικα απαραδεκτη και κυριως αναποτελεσματικη και νομικα αποικιοκρατικη .
    Αν δεν ηταν ουτε το ενα ουτε το αλλο θα ηταν πιθανοτατα αποδεκτη . Αυτο ειπα με απλα λογια αν θελεται να αναγνωσεται με προσοχη το αρθρο του Βηματος .
    Μην δαιμονοποιειται τις λεξεις " μνημονιο " , σταθειται στο περιεχομενο .
    Μιγμα μετρων οικονομικων που να στηριζουν την οικονομια και οχι να την συνθλιβουν , και διατηρηση του νομικου καθεστωτοτος Ελληνικου και οχι Αγγλικου Δικαιου , για να μιλησουμε με συγκεκριμενες λεπτομερειες .
    Αλλα μην ξεχναμε ποτε οτι η Ελλαδα ειναι κυριαρχ0 κρατος και οτι οι δανειστες δεν θελουν να χασουν τα λεφτα τους .
    Αρα ολα ειναι ρευστα . Ενας ηγετης χρειαζεται με οραμα και θεληση , ενας λαος να αποφασισει και ολα αλλαζουν . Και η στιγμη αυτη ερχεται συντομα . Ευχαριστω για το σχολια σας .

    • Misha avatar
     Misha @ Βαρδας Θεοδωρος 04/01/2011 12:44:14

     @Θ.Βάρδα

     Αν στην συνέντευξη σας μαζί με την αναγκαιότητα για «άλλο μίγμα πολιτικής», τονίζατε και την αποικιοκρατική φύση του κατοχικού μνημονίου, όπως κάνατε παραπάνω, δε θα είχε δημιουργηθεί ο ντόρος που ακολούθησε.

     Και ακόμα και αν ήταν άλλο το μίγμα της πολιτικής του μνημονίου, πώς θα μπορούσε να το υπερψηφίσει η ΝΔ ,όπως είπατε στην συνέντευξη σας, όταν αυτό εμπεριέχει τις αποικιοκρατικές προβλεψεις του αγγλικού δικαίου , όπως εσεις ο ίδιος , σωστά, παρατηρήσατε ;

     Αυτή η επαμφοτερίζουσα, κατά την αντίληψη πολλών, στάση έναντι του αποικιοκρατικού μνημονίου , που εκφραστηκε και με τη δική σας συνέντευξη αλλά και με τοποθετήσεις άλλων στελεχων της ΝΔ (της σκέψεως Χατζηδάκη, σημειολογικά ) οδηγησε πολλούς είτε στην αποχή είτε σε άλλες πιο καθαρές επιλογές , στις προσφατες εκλογές.

     • Βαρδας Θεοδωρος avatar
      Βαρδας Θεοδωρος @ Misha 04/01/2011 21:19:41

      Το περι αποικιοκρατιας και απεμπολησης κυριαρχικων δικαιωματων το ξεκαθαρισε ο ιδιος ο Προεδρος στην Θεσσαλονικη απαντωντας στην σχετικη ερωτηση .
      Και βεβαια και εγω αυτο εννοουσα και εννοω οταν μιλαω για αλλαγη μιγματος .
      Σωστη κατα συνεπεια η παρατηρηση σας περι της αναγκαιοτητας περαιτερω διευκρινησης της αποικιοκρατκης εκδοχης . Να πω ομως οτι η μεθοδος της αποσπασματικης δημοσιογραφιας τα αγνοει ολα αυτα . Απομονωνει τις λεξεις που θελει και προχωραει . Να ειστε καλα και ευχαριστω για τα σχολια σας .

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Βαρδας Θεοδωρος 04/01/2011 10:39:30

   Αν σας είχα μπροστά μου και τα λέγαμε προφορικά, θα τα ακούγατε πολύ χειρότερα για αυτό το ζήτημα.

   Η δική μου ανωνυμία δεν έχει σχέση με την έλλειψη θάρρους να αναλάβω την ευθύνη των λεγομένων μου, αλλά αποκλειστικώς με τη δυνατότητα να μην συνδέονται τα όσα λέω και κάνω ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, στο παραμικρό με την επαγγελματική μου και λοιπή, "μη πολιτική" δραστηριότητα. Για το λόγο αυτό, είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πω στον οποιονδήποτε ποιος ακριβώς είμαι και γιατί είπα ή έγραψα το ένα ή το άλλο. Να αναλάβω το θάρρος της ευθύνης των λεγομένων μου. Δεν έχω γράψει ποτέ τίποτε που δεν θα το έγραφα και επώνυμα (κανονικά επώνυμα).

   Ωστόσο, η ανωνυμία βοηθάει πολύ, πρακτικώς, στο να μην γίνεται η σύνδεση με τις λοιπές μας δραστηριότητες. Και το πόσο πολύτιμο είναι αυτό, γίνεται φανερό στη δική σας περίπτωση. Αν π.χ. είχατει πει ανώνυμα σε ένα μπλογκ, ως πολίτης, αυτό για τους 180 βουλευτές, κανένας δεν θα ασχολούνταν. Επειδή το είπατε εσείς που γνωρίζεστε με το Σαμαρά κλπ., ασχολήθηκαν. Όχι με την άποψη ως άποψη. Αλλά με την άποψη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Επειδή όμως το σωστό είναι να ασχολούμαστε με τις απόψεις ως απόψεις και όχι με τις απόψεις επειδή τις είπε ο χι ή ο ψι, γι' αυτό το λόγο προτιμώ την ανωνυμία.

   Εν πάση περιπτώσει, το ότι ακόμη ασχολείστε με το "τι ακριβώς εννοούσατε" τότε, δείχνει ότι καθόλου δεν καταλάβατε τι μεγάλη ζημιά κάνατε τότε στο Σαμαρά και στην αντιμνημονιακή προσπάθειά όλων μας. Ούτε καν καταλαβαίνετε ότι και έτσι όπως το λέτε στη συνέντευξη που παραθέσατε, στην πραγματικότητα την ίδια ζημιά κάνετε, όσο υπάρχει ως δεδομένο υπόβαθρο στη σκέψη σας η δήθεν "αναγκαιότητα του Μνημονίου".

   Όταν έρχομαι λοιπόν και διαβάζω τώρα ένα κείμενό σας με στόμφο και αυτοπεποίθηση αναντίστοιχη με τη συνείδηση ενός ανθρώπου που την τελευταία φορά που άνοιξε το στόμα του έκανε τεράστια ζημιά (άθελά του πάντοτε), τότε κι εγώ ως ανώνυμος blogger αισθάνομαι υποχρεωμένος να σας πω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι για την υπερβολική σας αυτή αυτοπεποίθηση: ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Με την έννοια ότι ούτε αντιληφθήκατε πόσο χοντρή ζημιά κάνατε (μέχρι και ο ΓΑΠ σας χρησιμοποίησε στη διακαναλική του ως επιχειρήμα κατά του Σαμαρά), αλλά ούτε και αντιλαμβάνεστε πόσο εγκλωβισμένος στα ψευτοδιλήμματα του μνημονίου είστε.

   Δεν υπονοώ φυσικά να μην μιλάτε και να μην λέτε την άποψή σας. Το μόνο που εννοώ είναι ότι θέλω να αντιληφθείτε πόσο μεγάλη ζημιά κάνετε με τις απόψεις σας στην αντιμνημονιακή μας προσπάθεια. Αν αυτό επιθυμείτε με την έκφραση των απόψεών σας, συνεχίστε ελεύθερα. Δεν θα σας πω εγώ να μην μιλάτε, προσπαθώ μόνον να σας πω πού απολήγουν αυτά που λέτε και τι αποτέλεσμα έχουν. Για το λόγο ότι και αυτό που διάβασα τώρα από εσάς στην ίδια λογική περί δήθεν "αναγκαιότητας του Μνημονίου" κινείται, που αυτό είναι ο πυρήνας του προβληματικού, κατ' εμέ, χαρακτήρα των απόψεών σας.

   Εύχομαι να τα πούμε από κοντά κάποια στιγμή, ώστε να μπορέσω να σας τα "ψάλλω" όπως ακριβώς θέλω, με την ένταση που θα ήθελα, χωρίς την όποια συμβατικότητα δημιουργεί ο γραπτός λόγος και η φιλοξενία και των δυο μας σε αυτή την ιστοσελίδα.

   • Βαρδας Θεοδωρος avatar
    Βαρδας Θεοδωρος @ Επώνυμος 04/01/2011 11:51:58

    Αγαπητε Επωνυμε
    σεβαστη η αποψη σας . Χαιρομαι για το παθος της απαντησης που δειχνει και την πιστη και την αγαπη σας για τον Αντωνη . Συμφωνουμε οτι οι αποψεις κρινονται απο το περιεχομενο τους και οχι απο το επωνυμο αυτου που τις υπογραφει .
    Ειπα επισης οτι η ανωνυμια εχει και αυτη τους σοβαρους λογους της , που δεν διαφωνω μπορουν να ειναι και αυτοι που ειπατε .
    Τα ανεφερα και εγω αυτα και κατα συνεπεια ως προς αυτο το σημειο τουλαχιστον δεν χρειαζοταν η αντιπαραθεση .
    Θα χαρω πολυ να συναντηθουμε και να ακουσω τις αποψεις σας αλλα και να σας δωσω την ευκαιρια να μου τα ψαλεται απο κοντα και "με την ενταση που θα θελατε" . Επισης θα εχω την ευκαιρια να σας τα ψαλλω και εγω , αν προκυψει , και να αναφερω και αλλους πολυ σοβαροτερους και ουσιαστικοτερους λογους οι οποιοι κανουν τεραστια ζημια στην ολη προσπαθεια του Αντωνη .
    Δεν γνωριζω απο ποτε τον γνωριζεται εσεις , πιθανοτατα πολυ ποιο παλια απο εμενα , αλλα εγω εχω εμπλακει πολιτικως ενεργα μαζυ του απο το 1992 και κυριως ημουν στο πλευρο του την εποχη της "πολιτικης ερημου "του , μαζυ με λιγους αλλους πιστους φιλους , οταν δεν χτυπουσε το τηλεφωνο του ουτε για καλημερα απο την πλειοψηφια των σημερινων φιλων και υποστηρικτων του .
    Επειδη δεν γνωριζω πως μπορω να επικοινωνησω μαζυ σας , δινω το κινητο μου .
    Αν δεν απαντησω , διοτι συνηθως το εχω σε κατασταση σιωπης οταν εργαζομαι , στειλτε μου ενα SMS και θα σας παρω πισω . Θα χαρω ειλικρινα πολυ να σας συναντησω . Ευχαριστω για την απαντηση σας .
    Φιλικα
    Θ.Βαρδας

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Βαρδας Θεοδωρος 04/01/2011 12:26:09

     Σας ευχαριστώ, αν και δεν είναι και πολύ σώφρων να δίνετε το κινητό σας δημόσια (το σημείωσα πάντως και ίσως είναι καλύτερα να το σβήσει ο διαχειριστής). Δεν γνωρίζω τον Αντώνη Σαμαρά καθόλου. Και η μάχη δεν είναι για το Σαμαρά, είναι για την Ελλάδα.

     • Βαρδας Θεοδωρος avatar
      Βαρδας Θεοδωρος @ Επώνυμος 04/01/2011 12:34:55

      Ευχαριστω και για την συσταση . Το κινητο μου ειναι δημοσιο χωρις αποκρθψη ετσι και αλοιως . Οποιος ανοιξει τον τηλεφωνικο καταλογο κινητων στο ονομα μου το βρισκει .

     • Βαρδας Θεοδωρος avatar
      Βαρδας Θεοδωρος @ Επώνυμος 04/01/2011 21:11:10

      Την τελευταια παραγραφο του σχολιου σας περι μαχης για την Ελλαδα κραταω με ιδιαιτερη ικανοποιηση . Ετσι πρεπει να ειναι , και εγω που δεν ειμαι ουτε σκοπευω να γινω πολιτικος φιλος του εγινα γιατι πιστευω οτι εχει να δωσει για την Ελλαδα .

 85. Γκατσος Δημητρης avatar
  Γκατσος Δημητρης 04/01/2011 11:20:06

  Ισως τα λεχθεντα απο τον κον Κρανιδιωτη να ειναι η απαρχη μιας κινησης απο ατομα που ολα αυτα τα χρονια δεν ειχαν θεση στην Νεα Δημοκρατια,λογω συνειδησης,φιλοτιμου,και ανδρισμου.Φυντανια χωρις παρελθον,ερποντας και γλυφοντας,θεωρησαν οτι εφθασαν καπου,οδηγωντας την παραταξη στο ναδιρ.Αντωνη,κανε μια αναδρομη στις αρχες της δεκαετιας του 80,και θεσε τα νεα σου δεδομενα με ατομα που σεν εκτιμουν και δεν προδιδουν,με κανενα τιμημα,λογω πεποιθησης και γαλουχησης.Γνωριζεις που ειναι,οργανωσε την ελευθερη σκεψη,και φωνη.Τον δε Φαηλο ασε τον ελευθερο να εκφραζεται,γιατι λεει αυτα που θελουμε να σου πουμε ολοι εμεις.ΑΝΤΩΝΗ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ 1983? ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝ ΚΑΙ 5Ο ΑΡΗΔΕΣ.

 86. Nikos avatar
  Nikos 04/01/2011 14:04:41

  Ο κλασσικός Έλληνας, ο πανηγυρτζής. Συγχαρητήρια επί συγχαρητηρίων, ο ένας πιο "γλαφυρός" από τον άλλο. Άντε και Υπουργός ο Φαήλος, αφού τα λέει "όξω από τα δόντια".
  Η ειρωνία είναι ότι αυτό γίνεται στα σχόλια κάτω από άλλο άρθρο (ο απαραίτητος ετεροχρονισμός), το οποίο αποδομεί πλήρως το αρχικό. Αναρρωτιέσαι ποιοί είναι οι "άλλοι"; Λες να είναι αυτοί που εννοούσες; Ρωτάς που είναι γραμμένη η "άλλη" άποψη; Ήθελες να σου την εκφράσουνε κατάμουτρα αυτοί που, κατά την περιγραφή σου, δεν το κάνουνε ποτέ; Άλλο η πέτρα και άλλο το χαλίκι αγαπητέ. Τις πέτρες δεν τις έχετε δει ακόμα να πετάγονται...

 87. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/01/2011 16:50:04

  Άκουσα ότι απενεμήθη τιμής ένεκεν πράσινος μπερές και ξίφος των ΛΟΚ στον κο Πεταλωτή. Αληθεύει; Πήγε άραγε φαντάρος ο εν λόγω; Και αν ναι σε ποια πρεσβεία του εξωτερικού υπηρέτησε, ή μήπως ήταν μάχιμος (που αμφιβάλλω); Τα πρώην κομάντα τι λένε;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Strange Attractor 05/01/2011 00:56:38

   Γελάμε και ντρεπόμαστε ταυτόχρονα.

 88. Maxos avatar
  Maxos 04/01/2011 18:32:14

  Μπράβο!!! Θέλω να πιστεύω ότι αυτά είναι μόνο για αρχή. Περιμένω το άρθρο αυτό να έχει και συνέχεια - αλλοιώς δεν αλλάζει η νοοτροπία. Να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια στο έλεος των ληστών!!!! Όσοι μπορείτε πείτε τα χοντρά!!!!! ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΗ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Ε Χ Ε Τ Ε Χ Ρ Ε Ο Σ ! ! ! ! ! !

 89. Κίτσος avatar
  Κίτσος 05/01/2011 00:08:36

  Γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ on-line:
  "τι μας λένε λοιπόν; Οτι η πολιτική δεν πρέπει να γίνεται από διάφορους «ντιντήδες» µε «αδελφίστικα κόλπα» που απευθύνονται σε έναν ανύπαρκτο «µεσαίο χώρο». Μάλιστα! Πράγµα που σηµαίνει ότι η πολιτική πρέπει να ασκείται από κάτι άντρακλες ίσαµε εκεί πάνω, µε αντρίκειες µεθόδους, και να αποτελεί µια αντρίκεια σύγκρουση µεταξύ ακραίων απόψεων. Πολύ λυπάμαι αλλά είναι ακριβώς αυτά που έλεγε ο Μουσολίνι, τη δεκαετία του ‘20..."

  Για λύπηση είναι μάλλον η ύπουλη στρεψοδικία του άρθρου του ΒΗΜΑΤΟΣ. Η επιχειρηματολογία είναι του επιπέδου του γνωστής παλιάς ατάκας:
  - γιατί ο ελέφαντας είναι μεγάλος, μαύρος και τετράγωνος?
  - γιατί αν ήταν μικρός, άσπρος και στρογγυλός, θα ήταν ασπιρίνη!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κίτσος 05/01/2011 01:00:44

   Κίτσο μ',
   ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Γιάννης Φλωρινιώτης και ο Ριχάρδος Σωμερίτης είναι τρεις φωτεινοί φάροι της ζωής μου. Όταν βλέπω ότι η σκέψη μου και η αισθητική μου απέχει μακράν από τις πνευματικές ακτές τους, αισθάνομαι ότι πορεύομαι καλά. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, ίσως αδικώ τον διακεκριμένο καλλιτέχνη Γιάννη Φλωρινιώτη.

 90. k74 avatar
  k74 05/01/2011 18:28:54

  Αγαπητε Φαήλο (ζητω προκαταβολικα συγνωμη που δεν χρησιμοποιω τόνους αλλα ετυχε για χρονια να γραφω μονο στα αγγλικα-επαγγελματικη απασχοληση σε πολυεθνικες γαρ- και μου ειναι αδυνατο να εχω τον νου μου να βαζω τονους.... ιδίως που στον δακτυλογραφηση πρωτα πληκτρολογεις τον τονο και μετα το γραμμα, σε αντιθεση με το γραψιμο με το χερι)

  ...λοιπον, εχω καιρο που διαβαζω κειμενα σου....σου εχω αρκετα μαζεμενα( με την καλη ένοια) και ηρθε η ωρα να στα γραψω

  Σε πρωτογνωρισα σε καποια συνεντευξη, πλάι στον κ.Λυκουρεζο, αν θυμαμαι καλα για την υποθεση Οτσαλαν....αλλιωτικος δειχνει αυτος σκεφτηκα

  Το πρωτο κειμενο σου που διαβασα ήταν κατι που είχες γραψει στην επετειο του ενος ετους απο τον θανατο του Τασου Παπαδοπουλου. Οσο με συγκλονισε η βραχνη φωνη του μεγαλου ηγετη του Ελληνικου Κυπριακού λαού (οπως αποκαλουσε ο ιδιος τους Ελληνοκυπριους) το απογευμα της 24ης Απριλιου, αλλο τοσο συγκινηθηκα διαβαζοντας το δικο σου κειμενο, συγκινηθηκα και εξοργίστικα για ολο αυτο το σκυλολόι που τοτε επεχειρησαν να παραπλανησουν την κοινη γνωμη (κοκότες των πρεσβειών τους ειχες χαρακτηρισει......), και δυστηχως εκτος απο τον Γ.Παπανδρεου ΚΑΙ ο Κ.Μητσοτακης ΚΑΙ η Ντοριτσα και ο τοτε Προεδρος της Δημοκρατιας Κ.Στεφανόπουλος ήταν αναφανδον υπερ του προδοτικου σχεδιου Αναν, αλλα και ο Κ.Καραμανλης ηταν εμεσως μεν αλλά σαφως υπερ του καταπτυστου σχεδιου

  Εντυπωση μου ειχε κανει επισης το κειμενο σου με αφορμη τα συνθηματα που ακουστηκαν απο τα "βατραχια" στην παρελαση......και φυσικα συμφωνω μαζι σου , οτι τον σκύλο φυλακα του σπιτιου σου που καποια στιγμη το παρακανε με το γαυγισμα του, δεν τον σαπιζεις στο ξυλο να του σπασεις το ηθικο......

  Με τον "λεπρο και τον κρετινο" αδελφε Φαήλο ξυπνησες συνειδησεις......

  οταν ο Ιμπραήμ εκαιγε απ ακρη σε ακρη το Μωρια και η επανασταση που ηταν στα σπαργανα διέτρεχε θανασιμο κινδυνο ο Θοδωρακης ο Κολοκοτρωνης εκανε τον κοσμο να πιστεψει οτι υπαρχει ελπιδα και να συνταχθει πισω του..... και με το λογια του αλλα και την φωτια και το τσεκουρι σε οσους προσκηνησαν, ανετρεψε το σκηνικο.....

  Συνεχισε την αρθρογραφια σου φιλε, συνεχισε να δινεις ανασες σε οσους μοιραζονται τις ιδιες αξιες με σενα, μην χαριζεσαι σε ΚΑΝΕΝΑ και λεγοντας κανενα εννοώ και τον Α. Σαμαρα. Εγω προσωπικα δεν εχω πειστει ακομα για το τι μπορει να προσφερει. Παλαιοτερα τον θεωρουσα συγχρονο Ηροστρατο, τωρα απλα δειχνω ανοχη απεναντι του, περιμενω να δω νεα σημαδια, γιατι ο βιος και η πολιτεια του με την Πολιτικη Ανοιξη ήταν προβληματικότατη. Προβληματική για τον ίδιο( κατεληξε σε αδιέξοδο) προβληματική για την χώρα (έφερε την Μιμή στην εξουσια, περι αυτου επροκειτο...) προβληματική για όσους τον ακολούθησαν και τον εμπιστευτηκαν τότε... Τα σημαδια σημερα προβληματιζουν και παλι.
  Ο Κικίλιας δεν ηταν καλο σημαδι φιλε Φαήλο, μια απο τα ίδια, ενας ρηχος και ψευτικος πολιτικαντης που προφανως καποιο παρασκήνιο τον παει καροτσακι για ψηλα....τα σιχαθηκα αυτα ρε φιλε.

  Να το πω και διαφορετικα...... αν δεν βγουν μπροστα (εννοώ καθοδο στις εκλογες) ανθρωποι σαν εσένα, σε κάθε κομμα, τότε ματαιοπονουμε δακτυλογραφουντες την γνωμη μας όλοι μας.

  Παρεπιπτοντως, ποιά ειναι η γνωμη σου για τον Μακη Βορίδη;
  Πιστευω οτι αυτος ο ανθρωπος εχει αδικησει τον εαυτο του με το να περιδιαβαινει τοσα χρονια σε περιθωριακες και ακραίες ομάδες και ελπιζω να μην αδικησει τον εαυτό του για αλλη μία φορά προσχωροντας στο απονενοημένο διάβημα της Ντορίτσας .......

  Τελειώνοντας εχω να πω τουτο φιλε.... η μικρη μου εμπειρια με διδαξε οτι ο λογος μας και η κριση μας πρεπει να ειναι ατεγκτη....... ατεγκτη προς ολους.....αντιπαλους και ημετερους  Φιλικά, με απεριόριστη εκτιμηση για τον βίο και την πολιτεια σου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.