#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2011 18:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φουλ για νέο κόμμα του κέντρου με στόχο την αυτοδυναμία Σαμαρά"∆ύο Έλληνες πολιτικοί, ο Κωνσταντίνος Καραµανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, σφράγισαν την εποχή τους, οικοδόµησαν την Ελλάδα του 20ού αιώνα, γκρεµίζοντας τα κόµµατα που τους ανέδειξαν!" Έτσι αρχίζει το σημερινό άρθρο του στο "Βήμα" ο κ. Ψυχάρης και έτριβα τα μάτια μου όταν το διάβασα. "Μάλλον  δεν ξύπνησα ακόμα και δεν βλέπω καλά" σκέφτηκα. "Είναι δυνατόν ο κ. Σταύρος να προσχώρησε στις θέσεις του...Antinews;"

Προχωρώντας όμως την ανάγνωση (τι βασανιστήριο αυτό το κυριακάτικο) κατάλαβα ότι ο κ. Σταύρος το πάει αλλού: Στους περίφημους "Κεντρώους" ψηφοφόρους και ποιος θα διεκδικήσει την ψήφο τους. "...Τα πολιτικά ρεύµατα µοιάζει να αναβράζουν. Στο ερώτηµα τι θα φέρουν στον αφρό, δηλαδή τι θα ψηφίσουν οι Κεντρώοι, η απάντηση είναι δύσκολη. Κυρίως είναι δύσκολη η απάντηση στο ερώτηµα ποιοι µπορούν να παίξουν σήµερα τους ρόλους του Κωνσταντίνου Καραµανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου, ακόµη και του Γεωργίου Μαύρου" γράφει μεταξύ άλλων.

Την  ίδια στιγμή η Realnews του κ. Χατζηνικολάου προβάλει στην πρώτη σελίδα της "Yπόγειες διεργασίες για νέο κόμμα", αναφερόμενη σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συμμετέχουν σε συναντήσεις για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Σύμφωνα με την εφημερίδα σε συγκέντρωση που έγινε το βραδυ της Πέμπτης στο σπίτι του Απόστολου Δοξιάδη (ο οποίος συνυπέγραψε ήδη στο "νέο κόμμα του μνημονίου" που προωθεί ο Γ. Φλωρίδης) συμμετείχαν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες η Διαμαντοπούλου και ο Ραγκούσης φέρονται να συζητούν τη συγκρότηση ενός νέου φορέα, που θα υπερβαίνει στα σημερινά σχήματα με "σημαία" έναν νέο εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους - δηλαδή τον εκσυγχρονισμό του ... Σημιτικού εκσυγχρονισμού που μας έβαλε στην ΟΝΕ και μας κατέστρεψε. Έτσι Διαμαντοπούλου και Ραγκούσης φέρονται να συζητούν αφενός με στελέχη της "Κίνησης Πολιτών" του Νίκου Μουζέλη αλλά και με στελέχη της ΝΔ και συγκεκριμένα με τους κ. Σπηλιωτόπουλο. Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Χατζηδάκη και Αντώναρο, ενώ στο κάδρο παραμένει και ο Γ. Φλωρίδης.

Όλοι αυτοί είναι υπέρ της αναβολής των εκλογών, επειδή η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου θα βοηθήσει την συγκρότηση νέων πολιτικών σχημάτων, ενώ δεν αποκλείουν να ηγηθεί ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος ενός νέου πολιτικού εγχειρήματος.

Η αλήθεια με τα σενάρια που άρχισαν να δημοσιεύονται είναι απλή. Το νέο πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να βγάζει αυτοδυναμία για κανέναν και ειδικά για τον Σαμαρά. Ως εκ τούτου πρέπει να κατασκευάσουν μια νέα πολιτική δύναμη που θα ισορροπεί ανάμεσα στους δύο βασικούς πυλώνες του πολιτικού συστήματος σήμερα: το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Και η ισορροπία θα είναι με μία «ελεγχόμενη» (από την διαπλοκή) πολιτική δύναμη που θα βρίσκεται στο κέντρο, ανάμεσα στους δύο μεγάλους. Όπου αυτή η δύναμη θα κατευθύνεται, θα πηγαίνει και η εξουσία, έτσι ελπίζουν τουλάχιστον, επειδή μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι μαζί με την μεταπολίτευση γκρεμίζονται και οι πυλώνες της, βασικοί και περιφερειακοί.

Θέλουν δηλαδή να έχουν δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που δεν θα έχουν αυτοδυναμία. Ανάμεσά τους θα είναι ένα κεντρώο κόμμα (επί δεκαετίες πόθος του κυρίου Σταύρου…). Την εικόνα μπορούν να συμπληρώνουν ένα («ελεγχόμενο») κόμμα δεξιότερα της ΝΔ (αποδυναμώνεται ο ρόλος του Καρατζαφέρη ο οποίος αρχίζει τώρα και το καταλαβαίνει) και ένα κόμμα αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ, με αντικειμενικό σκοπό να κόβουν ψήφους από τα δύο μεγάλα για να μην κατακτούν την αυτοδυναμία. Τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν αφορούν τους σχεδιασμούς τους.

Το πρώτο ερώτημα είναι αν υπάρχει πρόθυμο πολιτικό προσωπικό. Η απάντησή τους είναι ότι υπάρχει. Θυμίζουν ότι είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν κεντρώο κόμμα διεμβολισμού του δικομματισμού. και επισημαίνουν τις απειλές για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ «φωτογραφίζοντας» την εσωκομματική τρόικα, τους εκσυγχρονιστές σημιτικούς (που τώρα πάνε στον Κουβέλη) και τους βουλευτές της ΝΔ που έχουν δακτυλοδειχτεί ήδη μόνοι τους

Στο πλαίσιο αυτό πέφτει στο τραπέζι και η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που θα δυσκολεύει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος και θα το υποχρεώνει σε συνεργασίες.

Για να υλοποιηθεί θα πρέπει πρώτα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί αν η εγχώρια διαπλοκή κερδίσει το κόμμα, ίσως και να μην χρειαστεί να τα κάνει όλα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης avatar
  Γιάννης 04/12/2011 18:38:39

  Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις ως περισσότερο ανθεκτικές στις πιέσεις της διαπλοκής. Πρώτον, η ιστορία των μονοκομματικών κυβερνήσεων δείχνει κάτι διαφορετικό, και δεύτερον, η σύνθεση μιας κυβέρνησης από πρόσωπα με διαφορετικές προελεύσεις λογικά θα σημάνει μια ισορροπία τρόμου όπου οποιοσδήποτε διαπλέκεται θα καταγγέλεται. Στις μονοκομματικές κυβερνήσεις, η διαπλοκή γίνεται ανεκτή και αποσιωπήται πιο εύκολα.

  • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
   Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ Γιάννης 04/12/2011 19:53:28

   Δεν θέλουν αυτοδυναμία της ΝΔ για να ελέγχουν το σύστημα. Όλοι οι μνημονιακοί θα επιστρέψουν ως αντιστασιακοί με άλλον πολιτικό φορέα και πάντα πρόθυμοι. Θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία ΛΑΟΣ -ΝΔ αλλά ο Καρατζαφέρης έχει κυρήξει ανένδοτο αγώνα εναντίον των Ελλήνων.
   Όλες οι δημοσκοπήσεις για τα μικρά κόμαμτα είναι ένα πανηγυράκι, δεν μπαίνει κανείς στη βουλή. Ούτε οικολόγοι,ούτε Κουβέλης, ούτε Ντόρα. Άντε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά μονάδα παραπάνω.

   • pandou avatar
    pandou @ Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 04/12/2011 21:39:32

    «Δεν θέλουν αυτοδυναμία της ΝΔ για να ελέγχουν το σύστημα.»

    Καλό κι αυτό. Να ΄σαι καλά ρε φίλε. Ευτυχώς που υπάρχει και η ΝΔ ως αντισυστημική επιλογή, διότι δεν θα 'χα τι να ψηφίσω. Χαχαχα!

    • Αυτόνομος avatar
     Αυτόνομος @ pandou 04/12/2011 21:53:38

     Δηλαδή ποιος είναι ο ανισυστημικός; Η Αλέκα και το ΚΚΕ που εκλέγαν τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ; Η υπόλοιπη αριστερά που αγωνιζεται σαν τον Κωνσταντόπουλο να αναλάβει την ηγεσία μια ποδοσφαιρικής ομάδας; Μήπως θέλεις να πουμε για τον Κουβέλη και ποιά μεγάλη οικογένεια τον στηρίζει; Ο Σαμαράς είναι αντισυστημικός, αλλά δεν είναι και βλάκας για να κτυπάει το μαχαίρι στην γροθιά και να αφήνει έδαφος για άλλους. Θα τους παίξει με τον δικό του τρόπο. Και να νομίζεις οτι ο Σαμαράς υποχώρησε είσαι πολύ γελασμένος

     • tsechos avatar
      tsechos @ Αυτόνομος 06/12/2011 15:17:31

      Κύριε μου μάλλον σας αρέσουν τα καλά ανέκδοτα και τα λέτε . Το σημερινό σας είναι πολύ πετυχημένο. Ο Σαμαράς είναι αντισυστημικός (εννοείται μήπως στον καπιταλισμό;) και η Παραρήγα είναι συστημική.

 2. gio23 avatar
  gio23 04/12/2011 18:41:15

  H xoύντα της διαπλοκής δεν λέει να μας εγκαταλείψει.Εδω φταίει ο Κ.Καραμανλής με το Βασικό Μέτοχο.Τώρα πολλα θα είχαν αλλάξει και για την Ελλάδα και για τους Έλληνες.Είναι σίγουρο πως θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα.

 3. ORIMA avatar
  ORIMA 04/12/2011 18:47:00

  Νομίζω ότι την ουσία του άρθρου την επισκιάζει η πολλά υποσχόμενη φωτογραφία (αλήθεια για αυτό την διαλέξατε; ). Εδώ που φτάσαμε ακόμα και ο σατανάς θεωρείται "αξιότιμος συνομιλητής". End of days!

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 04/12/2011 18:52:05

  Βλεποντας την φωτο και συνδυαζοντας την με ποιος διεκδικει το κεντρο ,κετρωο κομμα κλπ αλλου πηγε η σκεψη μου αλλα γρηγορα επανηλθα στα λογικα μου αυτα που θελει να σαλεψει ο κυρ Σταυρος με το αρθρο του που αναγκαστηκα το διαβασα μιας και πηρα την εφημεριδα του λογω συνεντευξης Σαμαρα {πολυ καλη με εξυπνη διπλωματικοτητα λογω του κοινου ποπυ απευθυνθηκε }.Συμπερασμα ο,τι και να κανουν ο,τι και να πουν δεν υπαρχει διεξοδος στο αδιεξοδο παρα μονο μεσω Α Σαμαρα .Θυμηθειτε τι ειπε στους Μερκοζυ στην προηγουμενη συναντηση του ΕΛΚ σχετικα με το ανωφελο των μετρων που επερναν τον περασμενο Ιουλιο ''Σ'εμενα θα ρθειτε παλι ''.

 5. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 04/12/2011 18:52:47

  Από τα ονόματα που διάβασα μου σηκώθηκε η τρίχα!!!
  Κάνουν όλοι για τα show του Αντένα!
  Τρέχω να καταλάβω θέση στο εκλογικό κέντρο για να τους ψηφίσω...

 6. Rio avatar
  Rio 04/12/2011 18:56:58

  Mαλιστα.. Και με πιο σκεπτικο ατομα απο το υπαρχον πολιτικο συστημα, με το οποιο δεν ειδαμε τοσα χρονια να ερχονται σε καμμια ρηξη-αλλα αντιθετως μια χαρα το υπηρετησαν και τα υπηρετησε- θα εγγυηθουν κατι καλυτερο μονο και μονο μετακομιζοντας; Μπορει καποιος να μου λυσει αυτη την απορια; Και εν τελει αν οι πολιτες εκλογεις πιστευουν οτι ειναι τα ονοματα των κοματωνπου δινουν αξια στους πολιτευτες και οχι το αντιθετο, τοτε καλα δεν κανουν ολοι αυτοι που συναντιουνται και σχεδιαζουν την επομενη τους μερα; Και δεν ειναι αξιοι της μοιρας τους αυτοι που αν ηλιθιως σκεπτομενοι τους εμπιστευθουν δεν θα δουν ποτε να ξημερωνει μια καλυτερη μερα;

 7. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 04/12/2011 19:05:37

  ΑΝ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΒΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ EPICOUROS 04/12/2011 22:22:21

   Αντί να πανηγυρίζουμε για το χώμα-χωματερή που θα μαζέψει την κόπρο του Αυγείου και θα την κάνει λίπασμα, τρέμουμε για την αυτοδυναμία (την ποια;;;) του Αντωνάκη.
   Τρέμουμε μην χάσουμε τα κονέ τους...

 8. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 04/12/2011 19:07:03

  σωστο το αρθρο του ψυχαρη. ετσι θα γινει. ιδιως αν παραμεινει ο γιωργος στο τιμονι του πασοκ. το λεγομενοι κεντρωο κομμα υπαρχει παντου στην ευρωπη οπου παιζει το ρολο του μπαλαντερ για να συγκυβερνα αναλογα με το ποιο κομμα βγαινει πρωτο. ειτε το δεξιο ειτε το αριστερο.
  και στην ελλαδα αυτο θα γινει. δοξα τω θεω προθυμοι υπαρχουν και απο τα δυο μεγαλα κομματα. το θεμα βεβαια ειναι τα προσωπα γιατι αν αυτο το κομμα απαρτιζεται απο τα ηδη αποτυχημενα προσωπα και των δυο μεγαλων κομματων αστα να πανε.

 9. kwstas avatar
  kwstas 04/12/2011 19:09:19

  Τι ψήφους μαζεύουν όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες δίχως τους οικείους κομματικούς μηχανισμούς ? Ο Βαρβιτσιώτης, πχ, ΑΠΕΤΥΧΕ να εκλεγεί δήμαρχος ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ από τη Ν.Δ.

 10. antanistimi avatar
  antanistimi 04/12/2011 19:18:19

  με τετοιες φωτο ολοι κεντρο θα παμε

 11. Θύμιος avatar
  Θύμιος 04/12/2011 19:40:12

  “∆ύο Έλληνες πολιτικοί, ο Κωνσταντίνος Καραµανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, σφράγισαν την εποχή τους, οικοδόµησαν την Ελλάδα του 20ού αιώνα, γκρεµίζοντας τα κόµµατα που τους ανέδειξαν!”
  γιατί ο Νίκος Ζαχαριάδης & ο Γ.Α.Π., τι έκαναν;

 12. TopGunZ avatar
  TopGunZ 04/12/2011 19:48:55

  Το παραπαίον και σε αποσύνθεση σύστημα της εκδοτοεργολαβικής διαπλοκής βλέπει με τρόμο τον βασικό του συνεργάτη ΠΑΣΟΚ να διαλύεται στα εξ' ων συνετέθη και την ΝΔ να αρχίζει να ανοσιοποιείται στα νεοφιλελεύθερα... σταγονίδια και να τα αποβάλλει, αργά αλλά σταθερά. Οπότε λογικό είναι να προσπαθήσει να μαζέψει όλα τα μολυσματικά κομμάτια του πολιτικού συστήματος και να προσπαθήσει να συνθέσει ένα ανίερο γκόλεμ, πιο ξεδιάντροπα στις διαταγές της από ποτέ. Η μέρα που η πάλη των τάξεων θα έχει πλέον εγκαταλειφθεί ως ιδεολόγημα (έμπνευση των τότε διαλυόμενων φεουδαρχών) και θα διαφανεί ξανά η αρχαιότερη διαμάχη, ανάμεσα στο λαό και τις ελίτ, πλησιάζει για την Ελλάδα.

 13. thanos avatar
  thanos 04/12/2011 19:49:08

  Συμφωνώ απολύτως!
  Γι' αυτό και μερικές φορές διαβάζω για σχέσεις Σαμαρά και Ψυχάρη και ... απορώ!!

  • διηνεκης avatar
   διηνεκης @ thanos 04/12/2011 23:44:17

   κρατα τους φιλους σου κοντα και τους εχθρους σου κοντιτερα

  • Παστός Αστός avatar
   Παστός Αστός @ thanos 05/12/2011 01:33:51

   Λοιπόν ρε συ Θάνο, ποτέ δε μου άρεσε ο τρόπος που γράφει αυτός ο μπάρμπας.
   Του λογίζω στόμφο, άρωμα ημι-βλαχοκαθαρεύουσας, επιτίδευση, σκοπιμότητα, αρχομανία και φαρισαϊσμό. Όλα γράφονται για άλλο λόγο.
   Ο τρελλαντώνης δε μιλά έτσι.
   Ξέρεις, οι άνθρωποι μιλούν όπως σκέπτονται.
   Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

  • Theoprovlitos avatar
   Theoprovlitos @ thanos 08/12/2011 18:56:32

   Παλαιον σουξεδακι της Eurovision τα εξηγεί όλα δια της θεωρίας του βασικού μετόχου.

   Aman petrol,
   canım petrol
   Artık sana sana muhtacım petrol

   Elinde petrol,
   sonunda petrol
   Artık dizginlerim senin elinde petrol

   εδω σε remix
   //youtu.be/WUqL2gD9L90

 14. k avatar
  k 04/12/2011 19:49:13

  ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ? ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΑΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΚΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

 15. Ευμένης avatar
  Ευμένης 04/12/2011 19:49:45

  Όσον αφορά τα εθνοσωτήρια αυτοδύναμα κόμματα της τελευταίας 30 ετίας είμαστε ήδη μάρτυρες της επιτυχίας τους.
  Όσον αφορά το τι θα κάνει η ΝΔ με τον Σαμαρά και αν θα πάρει την περιπόθητη αυτοδυναμία... ο τελευταίος μήνας ήταν καθοριστικός.
  Απογοήτευση.
  Η ελπίδα δεν χάνεται απλά, θα ψάξουμε αλλού να την βρούμε.
  Εκτός κι αν γίνει κανα θαύμα αλλά αμφιβάλλω.

 16. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 04/12/2011 20:40:18

  Τι την θέλατε την συμμετοχή σας στη κυβέρνηση του Παπαδήμου; Τι θα άλλαζε αν αντί για 38 υπουργούς ΠΑΣΟΚ ήτανε 41-43 ; Τό ψευτοδίλημα της 6ης δόσης δεν γινόταν πιστευτό αν λέγατε " στηρίζουμε αλλά δεν συμμετέχουμε". Ο κόσμος εκτός ΝΔ είναι προβληματισμένος ενώ πριν στήριζε ελπίδες στον Α.Σαμαρά.Αντε τώρα να τους πείσεις.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Γιώργος Γκ. 04/12/2011 20:47:54

   +1000

  • Mara avatar
   Mara @ Γιώργος Γκ. 04/12/2011 21:54:01

   Παιδιά... για τον Σαμαρά ισχύει το "Οσα φέρνει η ώρα... δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος....".

   (Όσο για το υπό σκέψη νέο κόμμα, για σκεφτείτε το λίγο..., δεν είναι καθόλου κακή εξέλιξη... ).

 17. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 04/12/2011 20:56:20

  Το άρθρο Ψυχάρη,στη πρώτη σελίδα του ''Βήματος'',έβγαζε μάτια.Ο σκοπός του προφανής και ο σχεδιασμός που κάνει ο ΔΟΛ,πλέον,κινείται προς τη κατεύθυνση που αναλύει η κεντρική ανάρτηση.Βέβαια,πολλοί σχεδιασμοί του ΔΟΛ,κατά καιρούς,πήγαν περίπατο και δεν ευοδώθηκαν.Τώρα,όμως,είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσει πάρα πολύ....Οι ''πρόθυμοι'',γι'αυτό το εγχείρημα,είναι αρκετοί.Στα δυο μεγάλα κόμματα,και όχι μόνο,γίνονται πολλές ύποπτες,υπόγειες και περίεργες διεργασίες.Εξάλλου,η κυβέρνηση Παπαδήμου,όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας,είναι το ''πείραμα'' για το μέλλον,με τη μορφή κόμματος.Σίγουρα,όπως αναφέρει το αρχικό κείμενο,πολλά θα εξαρτηθούν από τη πορεία των εξελίξεων στο ΠαΣοΚ.Όχι όλα όμως.Διότι είναι οφθαλμοφανές πως η πασοκική παράταξη φθίνει.Η εκλογική της παρουσία θα είναι ισχνή.Θέλω να τονίσω το εξής:Σκοπός του κόμματος,ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ δημιουργηθεί,θ' αποτελεί άλλο ένα εργαλείο που θα στοιχίζεται στον πόλο που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί.Ποιος θα είναι αυτός;Ο πασοκισμός,η ''δημ.αριστερά'' του Κουβέλη,οι Οικολόγοι και το νέο κόμμα.Ο Ψυχάρης,σίγουρα,καταλαβαίνει πως το ΠαΣοΚ,από μόνο του,αδυνατεί να έχει έστω τη παραμικρή δυνατότητα διεκδίκησης εξουσίας.Άρα,επιδιώκει το σχηματισμό ενός νέου κόμματος που θα συμπληρώνει αυτό το καινούργιο ''κεντροαριστερό'' πόλο.Κανείς δεν ξεχνά το ''πείραμα'' Καμίνη και ποιες πολιτικές δυνάμεις το στήριξαν για το δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.Επίσης,θα ήθελα,να κάνω μια διαπίστωση.Η ελληνική ιστορία,από την την εποχή του 1880,όπου είχαμε για πρώτη φορά τη δημιουργία του δικομματισμού(Νεωτερικό-Τρικούπης,Εθνικό-Δηλιγιάννης),και μετά έως σήμερα,δεν έχει παράδοση σε τέτοιου είδους πολιτικό σκηνικό,δηλαδή δυο μεγάλες παρατάξεις ή πόλους και ενδιάμεσα ένα κόμμα που να πηγαίνει πότε στη μία και πότε στην άλλη πλευρά.Αυτό το σύστημα ευδοκίμησε,ως γνωστό,στη μεταπολεμική Γερμανία.Το 1969 συνεργάστηκαν οι σοσιαλδημοκράτες και οι φιλελεύθεροι του Γκένσερ έως το 1982.Από το 1982 έως το 1998 οι φιλελεύθεροι συνεργάστηκαν με τους Χριστιανοδημοκράτες του Κολ.Υπάρχει το ερώτημα.Είναι δυνατόν αυτή η πολιτική πραγματικότητα να μεταφερθεί στην Ελλάδα;Κανείς δεν γνωρίζει.Εξάλλου η πολιτική σκαριέρα στη χώρα μας μοιάζει με κινούμενη άμμο,ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή....Τέλος,θα ήθελα ν'αναφερθώ στη Νέα Δημοκρατία.Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη,από την ώρα που εισήλθε σ'αυτή τη νέα πολιτική πραγματικότητα με τη κυβέρνηση Παπαδήμου,οφείλει το γρηγορότερο να απεμπλακεί.Αρκετός κόσμος θεωρεί τη παράταξη κομμάτι-τμήμα της νέας κυβέρνησης που έχει δημιουργηθεί από τις 11 Νοεμβρίου.Η ταύτιση αυτή περιέχει τον εξής κίνδυνο:Θα υπάρξουν άνθρωποι,σε περίπτωση,που έχουμε τη δημιουργία νέου κόμματος,να βρουν το ''καινούργιο'' στο πρόσωπο αυτού του περίεργου σχηματισμού.Κάποιος θ'απαντήσει πως δεν είναι δυνατόν,είναι υπερβολή,ο κόσμος ξύπνησε και πολλά άλλα επιχειρήματα.ΔΕΝ θα διαφωνήσω.ΑΛΛΑ θα υπάρξει η εξής απορία στο υποσυνείδητο κάποιων ψηφοφόρων:Αφού η ΝΔ δέχτηκε και στηρίζει τη κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί να μην στηριχθεί ένα νέο κόμμα,που θα έχει στο πολιτικό της γονίδιο τη φιλοσοφία της κυβέρνησης Παπαδήμου;Σε ΑΥΤΟ το σημείο η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προσέξει ΠΟΛΥ και,ξαναγυρίζοντας στη παραπάνω σκέψη μου,οφείλει τάχιστα να έχει στο νου της την ΑΜΕΣΗ απεμπλοκή της απ'αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα,ΧΩΡΙΣ τη ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ καθυστέρηση.Δεν κινδυνολογώ ούτε καταστροφολογώ.Απλά επισημαίνω μερικούς κινδύνους που,ίσως,δημιουργηθούν στη προσεχή ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ εκλογική αναμέτρηση.Και κάτι τελευταίο:Αύριο έχουμε την απόφαση για τα Σκόπια.Βλέπουμε τους χάρτες-ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ που βγαίνουν(το είδα σε άλλη ανάρτηση).Υπάρχει η επίσκεψη Μπάιντεν στην Αθήνα.Παρουσιάζεται έντονη κινητικότητα στα εθνικά θέματα.Φοβάμαι πολύ για τη τελική έκβαση των εθνικών μας εκκρεμοτήτων.Και μην ξεχνούμε το κλίμα μεταξύ Ιράν-Ισραήλ,το τι συμβαίνει στη Συρία,τα γεγονότα στην Αίγυπτο,οπωσδήποτε τις σχέσεις με τη Τουρκία καθώς και την ΑΟΖ.Η πατρίδα,το έχω ξαναγράψει,εισέρχεται σ'ενα σκοτεινό τούνελ,όχι μόνο στα κοινωνικο-οικονομικά αλλά και στα εθνικά θέματα.Το επαναλαμβάνω.Ας επαγρυπνούμε όλοι και ας έχουμε το νου μας.Οι καιροί ου μενετοί.

  • juliet avatar
   juliet @ Komis Montechristo 04/12/2011 21:41:46

   Komi,καλησπέρα
   έχεις απόλυτο δίκιο,πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί .Ο λαός δεν αναλύει ,νομίζεις οτι θα σκεφτεί ότι ο Σαμαράς το έκανε γιατί εγκλωβίστηκε,αν πεις Οχι μένουν απλήρωτοι ,άν πεις Ναι πληρώνονται και γύρω του τα ''κουστούμια''στη σειρά να περιμένουν.
   Οσο για την απόφαση περί Σκοπίων ,χθες ο φίλο Αρειοπαγίτης ,μου είπε ότι θα είναι υπερ των Σκοπίων,θα δούμε......Το σίγουρο είναι ότι μας κτυπάνε από παντού.Εντός οικονομική αφαίμαξη -εκτός εθνικός εξευτελισμός.Ο Σαμαράς θα πρέπει τώρα να αποχωρίσει,όσο λιγότερη εμπλοκή έχει τόσο καλύτερα.Πολλές φορές το τίποτε θέριευσε και έγινε βραχνάς.
   Οσο για το πείραμα Καμίνη ....άστο,δεν θέλουμε επαναλήψεις του σεναρίου,γιατί όταν ο πρωταγωνιστής γίνεται κομπάρσος ,φυσικό είναι κάποιος άλλος κομπάρσος να γίνει πρωταγωνιστής.

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ juliet 04/12/2011 22:14:28

    Juliet,η χώρα βρίσκεται σ'ένα ιστορικό σταυροδρόμι.Το γνωρίζεις και εσύ άριστα.Θεωρώ πως αυτό το καιρό θα κριθούν πολλά.Υπάρχει παντού και σε όλους μας διάχυτος προβληματισμός.Η χώρα βάλλεται και οι πολίτες μαστιγώνονται από άδικα και δυσβάσταχτα μέτρα.Το στάδιο,στ'οποίο βρισκόμαστε,είναι μεταβατικό.Οι κίνδυνοι είναι πολλοί.Περπατούμε σε ναρκοπέδιο.Άγνωστο τι θα ξημερώσει.Μακάρι,στο τέλος,η κοινωνία να λυτρωθεί και η πατρίδα να δικαιωθεί.Πάντως,συνεχώς,θα έχουμε εξελίξεις.Και γι'αυτό,ας το επαναλάβω και ας γίνομαι κουραστικός,να έχουμε το νου μας.

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ Komis Montechristo 04/12/2011 23:35:06

     Κόμη καλησπέρα. Συμφωνώ με ότι λες. Γι'αυτό και έχουν αρχίσει εδώ και καιρό την απαξίωση όλων των πολιτικών στο '' όλοι τα ίδια είναι''. Αυτό που με εξοργίζει ,είναι άνθρωποι σκοτεινοί , μη εκλεγμένοι που δεν εκπροσωπούν τίποτα ,μόνο το ιδιοτελέστατο και βρώμικο συμφέρον τους, που δεν εκτείθενται στον κόσμο για να έχουν το ρίσκο και την ευθύνη, κινούν τα νήματα. Και τόσα χρόνια , κανένας δεν τους έκοψε τον αέρα , παρά συνωθούνται στα γραφεία τους, τρέμοντας μη και δεν έχουν την εύνοιά τους. Οτι πιο αηδιαστικό , τα παράσιτα του σκότους να καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας και θεσμών. Στόχος τους τώρα , ο Α.Σ. Ευχομαι να απεμπλακεί απ'αυτό το μόρφωμα .Το φίδι πάντα φίδι παραμένει και πάντα θα σε δαγκώσει.....

 18. hagan avatar
  hagan 04/12/2011 21:34:15

  Πιστεύω ειλικρινά ότι το πλέον ωφέλιμο για τη χώρα είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.Η πολιτική όμως εδράζεται στις ορθολογικές εκτιμήσεις,όχι στις ευγενείς επιθυμίες.Ο κ.Σαμαράς,στο βαθμό που επιθυμεί να κάνει πράξη την εθνική ατζέντα που διεκήρυξε στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης,οφείλει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον ΛΑ.Ο.Σ.Αν όχι με τον ίδιο τον κ.Καρατζαφέρη,με άλλα πρόσωπα από τον χώρο αυτό.Αλλαγές προσανατολισμού στην εξωτερική πολιτική,στα σχολικά βιβλία,στην κρατούσα ιδεολογία εν τέλει..μόνο έτσι θα γίνουν.Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι εικόνα απο το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

 19. dosilhthos avatar
  dosilhthos 04/12/2011 21:34:26

  ρε Αντωνη ΞΥΠΝΑ!!!!!!! Σπηλιοτόπουλος βαρβιτσιώτης μητσοτακης,Αντωναρος και αλλες δυναμεις σε σκαβουν το λακο...Αντωνη Ξυπνα!!!!!!! σε χρειαζεται η Ελλαδα!!!

  • Κλεόστρατος avatar
   Κλεόστρατος @ dosilhthos 04/12/2011 21:49:50

   “γκρεµίζοντας τα κόµµατα που τους ανέδειξαν!”
   Εντάξει ας μην γκρεμίσει τη Ν.Δ. όμως αν δε μπορεί να την απαλλάξει από κάτι τέτοιους τί μπορούμε να περιμένουμε;

 20. katalytikos avatar
  katalytikos 04/12/2011 21:40:07

  Αν η φωτο επιλεγεί σαν ¨σήμα κατατεθέν¨ του νέου κόμματος, το βλέπω ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ και με διαφορά!!!!!!!!!!!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ katalytikos 04/12/2011 23:09:37

   ....Κι αν οι άρρενες επιδείξετε την ίδια βαθιά προσήλωση στην αυτοδυναμία Σαμαρά, θα ''χτυπήσουμε 45%...το λιγότερο....

 21. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/12/2011 21:40:47

  04/12/2011

  Σήμερα συζητάμε αν γίνει νέο κόμμα...
  Σήμερα όμως θα είχαμε εκλογές...
  Τώρα έχουμε ...ΕΚΑΣ
  Με τις υγείες μας....

 22. ελευθεριαδου βουλα avatar
  ελευθεριαδου βουλα 04/12/2011 21:48:46

  μακαρι για να ξερουμε ποιος ειναι ποιος
  αληθεια με τι συνθημα θα κατεβουν? ψηφιστε μας να σας πηδηξουμε?
  μας τα ειπε και η Ντορα αυτα

 23. Enzo avatar
  Enzo 04/12/2011 21:54:58

  Οι τελειωμενοι θα κάνουν νέο κόμμα;
  Ρε δε παν να κάνουν και 50 , είναι γελασμένοι αν θα μπορέσουν να κάνουν έστω και το παραμικρό .
  Σαμαράς και Τσιπρας θα παίξουν μπάλα στις επόμενες εκλογές

 24. juliet avatar
  juliet 04/12/2011 22:00:51

  Η φωτο λέει πολλά...... μετά το λεφτά υπάρχουν.....το πήδημα τσάμπα;

 25. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 04/12/2011 22:23:15

  Στους 5 της ΝΔ μήπως μπαίνει και ο υπουργός άμυνας ; Τώρα τελευταία κάπως τα λέει διαφορετικά; Η υπονόμευση είναι παιδιά από μέσα όπως και με τον Καραμανλή οι μέσα τον έφαγαν. Αλλά ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι να το ξέρουν τα βουτηρόπαιδα

 26. Δικερως avatar
  Δικερως 04/12/2011 22:48:04

  Παιδια τα pampers γρηγορα,χ@στηκαμε πανω μας.
  (Το ρημα χ@στηκα,ενιοτε,αποτελει ιδιωματισμο που γενικα σημαινει ''τα 'χω
  γραμμενα''[η φραση ''τα'χω γραμμενα'' αποτελει ιδιωματισμο που ουσιαστικα
  σημαινει ζαμαν φου]που σημαινει ...και ουτω καθεξης.

 27. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 04/12/2011 22:49:33

  Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ Σ.ΨΥΧΑΡΙΣ ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΧΕΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν. Δ

 28. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 04/12/2011 23:00:46

  Ναι, τους συνδέει το ότι και οι δύο ξέρουν ορθογραφία...

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Τιγράνης 04/12/2011 23:03:55

   Χαχαχα,εγραψες.

 29. Δικερως avatar
  Δικερως 04/12/2011 23:03:23

  Καντε λιγη υπομονη ακομα,θα ξεμπροστιαστουν απο μονοι τους οι πανικοβλητοι.
  Stay Azor,stay.

 30. Παυλος Βαφειάδης avatar
  Παυλος Βαφειάδης 04/12/2011 23:07:09

  Στα κάγκελα ο Αβραμόπουλος σήμερα. Και όχι μόνο αυτός. όλοι οι υποψήφιοι της Ν.Δ. Το Βήμα του επιτέθηκε προφανώς γιατί θα κατέβει ο υιός Ψυχάρη στην Α' Αθηνών. Ο κυρ-Σταύρος θέλει πάση θυσία να τον βγάλει πρώτο στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας, Το τηλεφωνικό κέντρο της Ρηγίλλης το...
  ρώτησαν ή έχουν την εντύπωση ότι οι Νεοδημοκράτες τρώνε κουτόχορτο με το κιλό;

 31. Δικερως avatar
  Δικερως 04/12/2011 23:13:11

  Ναι ρε Αριστειδη,αυτος ο λαος ειναι πραγματι μ@λ@κ@ς οπως λες.
  Αλλωστε μαζι σου συμφωνει κι ο ανυπερΒΛΗΤΟΣ Παγκαλος.
  Το προβλημα για τους περισσοτερους που ειναι απεναντι του,αυτο το
  χαρακτηριστικο του ειναι που τον κανει και Μεγα.Εξ'αλλου οι μ@λ@κες
  ειναι παντα απροβλεπτοι.Ολοι ξερουν πως οι Ελληνες μπορουν να τα
  τιναξουν ολα στον αερα(το'χουν κανει αλλωστε πλειστες φορες στην
  Ιστορια τους με ευεργετικα αποτελεσματα για την ανθρωποτητα, και γι'αυτο δοξαζονται ανα τους αιωνες,my man.

 32. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 04/12/2011 23:40:46

  'Ο,τι και να λέμε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν εκλεγμένες...η τωρινή όχι...εκεί είναι το πρόβλημα και όχι στα νέα κομματα...ας γίνουν όσα νέα κόμματα θέλουν...αν ο κόσμος τα ψηφίσει έχει το βαρος της ευθύνης...

  Εκλογές τώρα...

 33. Aris. A avatar
  Aris. A 04/12/2011 23:41:12

  Αρχικά να παρακαλάει τον καλο Θεό ο Σαμαράς να του κάνουν τέτοιο δώρο να φύγουν από την ΝΔ όλοι αυτοί που φλερτάρουν με την ιδέα νέου κόμματος.

  Η επιρροή τους στην κοινωνία είναι μηδαμινή τους είδαμε και στις εσωκομματικές.

  Από εκεί και πέρα για εκεί το ψήνουν το πράγμα αλλά υπάρχουν σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες:

  α) Αντέχει ο Παπαδήμος να κάνει προεκλογικό αγώνα και να εκτεθεί στα πυρά της πολιτικής σύγκρουσης.
  Τέτοιοι τύποι που έχουν μάθει να είναι στο απυρόβλητο τους θεωρώ πολύ λουσάτους για να διαβαίνουν την ελληνική επικράτεια και να βγάζουν λόγους.
  Στο τέλος δεν θα δεχθεί να ηγηθεί νέου κομματος.

  β)Αγνωστος παράγοντας είναι τι θα κάνει ο Παπανδρέου.
  Αν μείνει στο Πασόκ τότε η ίδρυση νέου κόμματος των ανθρώπων της αγοράς και της ευθύνης είναι μονόδρομος.
  Ενα Πασόκ με τον Παπανδρέου δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 15-20% και θα δυσκολέψει το νέο εγχείρημα.

  γ)Σημαντικό ποια στελέχη από τα δύο μεγάλα κόμματα θα το στελεχώσουν.
  Με Διαμαντοπούλου Σπηλιωτόπουλους και λοιπούς θα είναι κόμμα ελαφρών βαρών των αρωμάτων των ακριβών γραβατών και τον γαλλικών ταγέρ.
  Μετά την λιτότητα που παιρνάμε ποιούς θα μπορούν να προσελκύσουν οι βουτυράτοι που σκέπτονται να πάνε.

  δ)Κρισιμότερο στοιχείο όλων οι επιδόσεις Παπαδήμου ως πρωθυπουργού. Αν αυτά που διαβάζουμε ισχύουν τότε όλα είναι ανοικτά ακόμα και η μη εφαρμογή των αποφάσεων για το ελληνικό κούρεμα οπότε μιλάμε για παταγώδη αποτυχία του νέου Πρωθυπουργού.

  Από εκεί και πέρα αν ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και προκύψει το νέο κόμμα τότε στις επόμενες εκλογές θα γίνει χαμός.

  Φαντάζεσται την ΝΔ απελευθερωμένη από τους Μητσοτακικούς θύλακες για πρώτη φορά μετά το 81 να κάνει προεκλογική καμπάνια ως πραγματική δεξιά.

  Φαντάζεσται το Πασόκ με όλους τους φάρους αναμένους που θα δίνει την μάχη για την μη διάλυση με έναν απρόβλεπτο Παπανδρέου επικεφαλής τι βρώμες έχει να βγάλει για το νέο σχήμα.

  Η ΝΔ πρέπει να εύχεται να υλοποιηθούν τέτοια σενάρια.

  Ξεφορτώνεται την σαββούρα αποκτά καθαρή πολιτική φυσιογνωμία και είναι μόνη απέναντι στο πασόκ και το αδερφάκι του.

  Γιατί το νέο κόμμα στην ουσία θα είναι αδελφάκι του Πασόκ.

  Το δίλλημα θα ειναι σαφές η ΝΔ ή Πασόκ Παπαδήμος και στο βάθος πάλι Παπανδρέου πρωθυπουργός μετά την συνεργασία των δύο κομμάτων του "κέντρου".

  Επειδή αυτοί που τα σχεδιάζουν ξέρουν τις δυσκολίες του εγχειρήματος θα ήθελαν ένα Πασόκ με νέο αρχηγό αλλά υποψήφιο πρωθυπουργό τον Παπαδήμο για τις επόμενες εκλογές.

  Δηλαδή άλλος πρόεδρος του Πασόκ να βγάλει την λάντζα και άλλος υποψήφιος Πρωθυπουργός.

  Αυτό είναι το σχέδιο εκτός αν το χαλάσει ο δημοψηφοσματάκιας Παπανδρέου.

  • Η.Α avatar
   Η.Α @ Aris. A 05/12/2011 10:45:47

   Συμφωνώ με όσα γράφεις αλλά θεωρώ ότι θα γίνουν τα αντίθετα απ΄όσα περιγράφεις. Ο ξαφνικός έρωτας με τους Ψυχάρηδες δεν θα μας βγεί σε καλό.

 34. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 05/12/2011 00:07:24

  Διαμαντένιε Άγγελε,καλησπέρα.Ως γνωστόν ο ΔΟΛ πάντα κινούσε τα νήματα σε πολλά και φρόντιζε να είναι μέσα στις εξελίξεις.Ποιος θα ξεχάσει το έτος 1952;Στήριξε τον Παπάγο και τον Ελ.Συναγερμό,αφού έβλεπε το ρεύμα υπέρ του Στρατάρχη,και για πρώτη και τελευταία φορά Λαμπράκης-Βλάχος-Κύρου(Βήμα-Καθημερινή-Εστία) ήταν μαζί στο ίδιο πολιτικό μετερίζι.Φυσικά,από το 1954 και πιο φανερά το 1955,εγκατέλειψε τη πρόσκαιρη στήριξη του στο κεντροδεξιό χώρο και επανήλθε στη φυσιολογική πολιτική του θέση,επιδιώκοντας την ένωση του κατακερματισμένου κεντροαριστερού χώρου.Κατόπιν,πάμε στο έτος 1961.Το Συγκρότημα Λαμπράκη συνεισέφερε αποφασιστικά στη δημιουργία της Ενώσεως Κέντρου.Το 1965,με τα γνωστά γεγονότα,προσπάθησε να στηρίξει κυβέρνηση της ΕΚ,με άλλον πρωθυπουργό,και κατόπιν τα φύλλα των ''Νέων'' καίγονταν στο κέντρο των Αθηνών από νεολαίους της ΕΚ,αντιδρώντας στις υπόγειες κινήσεις του Συγκροτήματος.Στη συνέχεια,έχουμε τη στήριξη του Συγκροτήματος στο ΠαΣοΚ,μετά τις εκλογές του 1977,όταν είδε πως ο πασοκισμός είχε ρεύμα εξουσίας.Θα μπορούσα ν'αναφέρω και άλλα που συνέβησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια.Τα παραπάνω παραδείγματα τι υποδηλώνουν;Ο ΔΟΛ,πάντα,σε αντίθεση με άλλες εφημερίδες και έντυπα,προσπάθησε να διαμορφώνει εξελίξεις και να επηρεάζει καταστάσεις.Το ίδιο επιδιώκει και τώρα.Και φυσικά,ανάμεσα σε όλα τ'άλλα,ποιος ξεχνά το 1995 που θεωρούσε τον Μ.Έβερτ το μελλοντικό πρωθυπουργό της Ελλάδας και λίγους μήνες μετά,αφού τον άδειασε ωμά και στυγνά,στήριξε μετά πάθους τον Σημίτη,βοηθώντας το πασοκισμό στη νίκη του το 1996;Το τελευταίο παράδειγμα με τη συμπεριφορά του ΔΟΛ απέναντι στον Έβερτ,μην το ξεχνά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.Είναι όπως το έγραψες.Τους αρέσει να κινούν τα νήματα και θα συμπληρώσω το εξής:Θέλουν να ελέγχουν τις εξελίξεις έχοντας υποταγμένα τα πολιτικά κόμματα.Συνυπογράφω τον επίλογό σου.Ο Σαμαράς να φροντίσει ν'απεμπλακεί το γρηγορότερο.Το αναλύω και παραπάνω στον ευρύ σχολιασμό μου διότι δημιουργούνται παρερμηνείες και εντελώς λανθασμένες εντυπώσεις στο εκλογικό σώμα.

 35. Anna avatar
  Anna 05/12/2011 00:12:48

  Η συμμετοχή του Κυριάκου σ' έναν τέτοιο σχηματισμό είναι γι' αυτόν η μοναδική λύση, αφού στο Κόμμα της αδελφής του δεν μπορεί να πάει. Πως θα εμφανίζονταν στον ελληνικό λαό ένα Κόμμα με Πρόεδρο τη Ντόρα, υποστηρικτή τον πατέρα της, υποψήφιο βουλευτή τον αδελφό, τον γαμπρό, τον γυιό κ.λ.π.?
  Είναι αυτός ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μένει εγκλωβισμένος στη Ν.Δ.
  Γι' αυτό και είναι γι' αυτόν λύση. η δημιουργία ενός νέου κόμματος.

 36. SAS avatar
  SAS 05/12/2011 00:29:55

  Η Διαμαντοπούλου που κατόρθωσε να ''αναμορφώσει'' την παιδεία αφήνοντας τα παιδιά χωρίς βιβλία για πρώτη φορά στα χρονικά . Ο Ραγκούσης που αναστάτωσε την χώρα με την προσωπική , όπως αποδείχθηκε , κόντρα με τους αυτοκινητιστές επι τρεις μήνες μόνο για να ξαναφέρουν τώρα τον νόμο Ρέπα. Οι άχρωμοι, άοσμοι άγευστοι ως προς της πολιτικές τους θέσεις , δελφίνοι της Ν.Δ που έχουν την εντύπωση πως ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτούς και όλοι οι υπόλοιποι που ξέραν αλλά ψήφιζαν με ''πόνο ψυχής'' . Αυτοί θα μας ''σώσουν'' παρουσιάζοντας μας καινούρια ''καθρεφτάκια'' σαν ιθαγενής που είμαστε . Και μόνο που τολμάν να σκεφθούν πως θα μας ξανακοροιδέψουν με τρελαίνει .

 37. ΜΠ avatar
  ΜΠ 05/12/2011 00:55:11

  Όταν βγουν απ´ το μαντρί θα τους φάνε οι λύκοι ! Κανένας από όλους όσους "αυτονομήθηκαν" δεν έχει στοιχεία ηγετικά. Ο ηγέτης αναδεικνύεται μέσα από τις διαδικασίες που ορίζει το κόμμα του και που είναι συνυφασμένες με τη βούληση της λαϊκής βάσης, συνεπώς των ψηφοφόρων. Οι αυτομολήσεις τον μόνο σκοπό που έχουν είναι η διάσπαση της συνοχής και της αυτοδυναμίας των δύο κύριων κομμάτων εξουσίας. Η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος τη δεδομένη στιγμή, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων, κυρίως της δεξιάς παράταξης αλλά και μεγάλου μέρους των αναποφάσιστων. Δεν πρόκειται να πείσει κανένας, ειδικά από το ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμο, για τις προθέσεις του τις "πατριωτικές". Οι ψηφοφόροι-σκλάβοι ξύπνησαν. Ξέρουν πολύ καλά τι πρεσβεύουν όλοι αυτοί που φλερτάρουν να αυτονομηθούν. Είναι όλοι τους πολιτικοί γάλοι που αρέσκονται να καμαρώνουν και να φουσκώνουν υπερήφανοι νομίζοντας ότι κάτι σπουδαίο είναι. Αν νομίζουν ότι αξίζουν κάτι ας μείνουν εκεί που αναδείχτηκαν και να παλέψουν να αποδείξουν την αξία τους. Όμως όχι. Αυτοί προτιμούν να δαγκώσουν το πολιτικό χέρι που τους ανέθρεψε. Και από εκεί καταλαβαίνει κανείς το ποιόν τους. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψει ο Έλληνας ψηφοφόρος να τον κοροιδέψουν, με τη δήθεν σύγκλιση απόψεων που πρόκειται να σερβίρουν !!!!!!

 38. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 05/12/2011 01:00:55

  Πολύ μεγάλη σημασία δεν δίνετε στο ΔΟΛ και τον Ψυχάκια ή μου φαίνεται ;
  Προσωπικά αυτή τη φυλλάδα δεν τη διάβασα ποτέ γιατί όσο έγκυρο είναι το ΒΗΜΑ, άλλο τόσο είναι αριστερό και δημοκρατικό το ΠΑΣΟΚ.
  Κάτι όψιμοι νεοδημοκράτες που τους αρέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως τους αρέσει και το Μνημόνιο αλλά δεν το λένε φανερά και θεωρούν τις εκλογές ως ακρότητα και λαϊκισμό, ας πάρουν τα παιχνιδάκια τους και να πάνε να παίξουν τους σωτήρες με τα δικά τους λεφτά φτιάχνοντας ένα κόμμα των αγορών και των εθνικών εργολάβων. Τηλεδιαφήμιση θα έχουν μπόλικη, αλλά και μαύρισμα σαν τη κοπέλα στη φωτογραφία.

 39. a.p. avatar
  a.p. 05/12/2011 01:27:14

  Αριστειδη, επειδη ειμαι ενας απο αυτους που λενε ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ θα μου επιτρεψεις να σου αιτιολογισω πολυ γρηγορα την αποψη μου:
  - Στην Δημοκρατια πρωτα γινονται εκλογες και μετα σχηματιζεται κυβερνηση !
  - Επειδη και εγω πιστευω οτι πρωτα ειναι η Πατριδα και μετα το κομμα, οσο πιο γρηγορα φυγει ακομα μια επικινδυνη κυβερνηση τοσο το καλυτερο για την χωρα.

 40. panos avatar
  panos 05/12/2011 01:30:22

  Οταν λεμε οτι η μεταπολιτευση τελειωσε,εννοουμε οτι ηρθε η ωρα της αναδιαταξης του κομματικου σκηνικου.Τα κομματα-αχταρμαδες ηρθε η ωρα να τελειωσουν.Επιτελους θα δουμε το Πασοκ να διασπαται σε δυο κομματα,το εκσυγχρονιστικο και το βαθυ λαικιστικο,τη Νεα Δημοκρατια να διασπαται κι αυτη σε εκσυγχρονιστικη και λαικιστικη κι αναλογες διασπασεις στα μικροτερα κομματα.Αλλωστε περισσοτερα κοινα εχει ο Μαρκοπουλος με τον Παπουτση παρα με τον Χατζηδακη,οπως κι ο Ραγκουσης με τη Γιαννακου παρα με τον Καστανιδη.

 41. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 05/12/2011 10:22:51

  όλες οι κινήσεις, όπως αποκάλυψε χθες η REALNEWS, για νέο φορέα κινούνται, δυστυχώς, στο πνεύμα του «κινήματος» Αννάν. Μα τέτοιους σχηματισμούς διαθέτει η δύσμοιρη Ελλάδα και γι' αυτό κατάντησε έτσι! Οι σημιτόσαυροι (ή παιδιά του Σημίτη) που συναγελάζονται συν τον Απ.Δοξιάδη που μετέχει για να εμφανισθεί όψη ανανέωσης του σκηνικού αποτελούν το ίδιο φθαρμένο σκηνικό, το οποίο συνεπικουρούμενο από το ΕΛΙΑΜΕΠ οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό χάος! Αν σχηματισθεί νέος φορέας απαιτείται να κινηθεί στο χώρο και το πνεύμα του αείμνηστου εθνάρχη Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος σήκωσε στους ώμους του το 2004 ολόκληρο τον ελληνισμό με το σύγχρονο ΟΧΙ που αποτόλμησε κι εξέφρασε.
  Αυτό που απαιτείται είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Σαμαρά με μια πλήρως ανανεωμένη κοινοβουλευτική ομάδα με πρόσωπα από την κοινωνία και όχι τον κομματικό σωλήνα. Ο ελληνικός λαός που έδωσε τη λύση πριν δύο χρόνια προσερχόμενος σε κομματικές κάλπες, θα δώσει και πάλι τη λύση, αρκεί να δεί νέα πρόσωπα στις λίστες της ΝΔ. Ακόμη κι αν χρειασθεί να πραγματοποιηθούν εσωκομματικές αρχιαιρεσίες ανάδειξης βουλευτών!

 42. Γιάννης avatar
  Γιάννης 05/12/2011 10:24:39

  Οι 5 που θα ιδρύσουν νέο κόμμα
  Βαρβιτσιώτης ούτε δήμαρχος δεν τα κατάφερε να εκλεγεί
  Μητσοτάκης τηλέφωνα στυλό μολύβια χαρτιά από τη ζιμενς
  Σπηλιωτόπουλος Μύκονο Σαιντ Μοριτζ πολυτελή ξενοδοχεία
  Αντώναρος κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλαδή τίποτα από πλευράς έργου

  Χατζηδάκης ο μόνος με έργο στην κυβέρνηση Καραμανλή
  Το κόμμα φυσικά θα ονομάζεται ΦΑΜΠ5 αν και τους πήρε το όνομα ο ψινάκης με τον τρύφωνα θα χουμε θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα

 43. Tassos avatar
  Tassos 05/12/2011 13:24:18

  Ρε παιδιά αυτός ο Δοξιάδης είναι ο συγγραφέας που είχε πάει στα δικαστήρια με την τότε γυναίκα του την ηθοποιό Βάσια Παναγοπούλου γιατί τάχα ήθελε να τον ...σκοτώσει? Αξέχαστες ημέρες γέλοιου. Είχε ξεφτιλιστεί σε όλα τα κανάλια. Να μας σώσει θέλει κι αυτός ?

  • juliet avatar
   juliet @ Tassos 05/12/2011 13:49:21

   Tasso,
   χαιρετώ,δεν κατάλαβες...... αφού σώθηκε από γυναίκα .....ωρίμασε και θέλει να σώσει εμάς.Λες να κάνει σλόγκαν'' οι γυναίκες φυλακή και οι άνδρες στη βουλή'' ;

 44. Γιώργος avatar
  Γιώργος 05/12/2011 16:51:04

  Αν αληθεύει ότι θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία από τη ΝΔ για να ψηφιστεί ο προυπολογισμός τότε και τρίτο και τέταρτο κόμμα θα φτιαχεί.

 45. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 05/12/2011 16:55:39

  δείτε και το video με Μπακογιάννη και Πρετεντέρη από εκδήλωση της Liberation:
  Παρέμβαση σε ομιλία Μπακογιάννη-Πρετεντέρη στη Λυών from http://nouvelleshorslesmurs.word on Vimeo.

 46. antinor kleopas avatar
  antinor kleopas 05/12/2011 20:17:38

  ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΝΑ ΚΤΙΖΕΙΣ ΠΑΛΑΤΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗ Σ ΑΥΤΑ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΔΟΛ ΕΙΧΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΦΩΤΙΑ.
  ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΛΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΝΔ ΚΡΑΤΕΣ ΝΔ.ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ,ΟΙ ΔΕ ΝΤΟΡΕΣ,ΣΚΥΛΑΚΑΚΙΔΕΣ ΚΛΠ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ.

 47. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 08/12/2011 18:41:04

  Ο Δοξιαδης δεν σχετιζεται και με τη "Δραση" του Μανου;

  Επίσης τι ειναι το φρουτο "Δημιουργια Ξανα" στο οποίο επίσης εμπλεκεται εμμεσα και ο Αβραντινης της Δρασης;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.