#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2011 13:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φορολογική ανταρσία
Δεν είμαι από αυτούς που υιοθετούν τις απόψεις του ΚΚΕ, και κυρίως των ταλιμπάν τύπου Κανέλλη.

Δεν συμφωνώ με το κίνημα των «δεν πληρώνω» γιατί έτσι και πάλι πληρώνουν τα κορόϊδα.

Δεν συμφωνώ με το να μην επιβάλλονται φόροι γιατί έτσι δεν θα υπήρχε κράτος. Ακόμη κι αν αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα που τους φόρους αντί να τους κάνει παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, τους έχει για να πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος.

Ακόμη κι αν η φορολογία ήταν μέχρι τώρα άδικη, ακόμη κι αν όλοι βρίζουμε το κράτος γιατί δεν μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, όλοι μας λέγαμε ότι αξίζουν οι θυσίες για την πατρίδα. Έστω κι αν τα λαμόγια τη γλιτώνουν.

Άλλος λίγα, άλλος πολλά δίναμε κάθε χρόνο στην εφορία, ερχόταν και καμιά έκτακτη εισφορά, κάναμε υπομονή την πληρώναμε κι αυτή.

Οι περισσότεροι δεν έχουμε ούτε ακριβά αυτοκίνητα, ούτε πανάκριβα σπίτια, ούτε πισίνες, κότερα ή κάθε λογής προϊόντα πλουτισμού.

Σίγουρα οι περισσότεροι κρύβουμε και λίγα ευρώ από την εφορία μπας και φιλοτιμηθούν τα οικονομικά επιτελεία και αποφασίσουν να επιβάλλουν κάποια φορολογική δικαιοσύνη.

ΟΜΩΣ, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης των δανειστών δεν έχουν προηγούμενο. Είναι φορολογικό ολοκαύτωμα για τουλάχιστον 8 εκατ. Ελληνες που λίγο ή πολύ θα πιαστούν στα δίχτυα της εφορίας. Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να ανέχεται τα ολοκαυτώματα, κανείς δεν μπορεί να σκύβει το κεφάλι στο όνομα μια δήθεν σωτηρίας της χώρας η πρόταση είναι μια. Κι έχει σχέση με το ΚΚΕ με το οποίο ξεκινά η ανάρτηση. Φορολογική ανταρσία.

Να μην πληρώσουμε τους φόρους που θεωρούμε άδικους. Όπως για παράδειγμα, ένας κακομοίρης συνταξιούχος που δεν έχει να πληρώσει ούτε τα φάρμακά τους, ούτε δώρο για το εγγόνι του δεν μπορεί να δεχθεί μείωση του εφάπαξ του.

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας που κάθε μήνα κόβει μπλοκάκι, του παίρνει η εφορία το 20%, πληρώνει ΤΕΒΕ και είναι τώρα υποχρεωμένος να πληρώσει και εισφορά επιτηδευματία, να μην το κάνει.

Ο μισθωτός που θέλει δε θέλει δηλώνει εισοδήματα 12.001 ευρώ, να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά που του επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα.

Δηλαδή τι θα γίνει τότε; Θα πάμε όλοι φυλακή; Θα σταματήσει η εφορία να μας δίνει ενημερότητα; Θα έρθει ο Βενιζέλος σπίτι να μας ζητήσει τα σπασμένα;

Δυστυχώς, όταν ένας κράτος γίνεται ανάλγητο, πρέπει και οι πολίτες να γίνουν σκληροί. Να μην πληρώνουν την αδικία, να απαιτήσουν από την πολιτεία να πληρώσουν όσοι και όποιοι πρέπει.

Ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει να φωνάζει «φόροι, φόροι, φόροι, θα πάρουμε τα όρη».

Για να μην πάρουμε όλοι τα βουνά, λοιπόν, ας αρνηθούμε και μια φορά το κράτος. Δε χάθηκε κι ο κόσμος.

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 25/06/2011 13:13:23

  Καλή αυτή η άποψη και πολύ σοβαρή, χωρίς ταλιμπανισμούς και αστειότητες.
  Ωστόσο, το κατά πόσο το ΚΚΕ είναι κατά του μεσοπροθέσμου ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, θα φανεί κατά την ψηφοφορία.
  Εαν εξασφαλίσει τη δυνατότητα ψήφισής του με σχετική πλειοψηφία, λόγω αποχώρησής του, με συγχωρείς αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι ανούσια και γίνονται για το θεαθήναι...

 2. Xristoforos Μίχος avatar
  Xristoforos Μίχος 25/06/2011 13:24:43

  Δεν είναι μακριά η μέρα που τεράστιος αριθμός συμπολιτών να κάνουν αυτό ακριβώς για δυο λόγους, ο ένας αυτός της αγανάκτησης με το να πληρώνει χωρίς τα χρήματα να πιάνουν τόπο και τελειωμό να μην έχει, και δεύτερος και σοβαρότερος, δεν θα πληρώσουν από αδυναμία.
  Μάλλον δεν καταλαβαίνουν πως για τους περισσότερους έχει τελειώσει και το όποιο κομπόδεμα υπήρχε.
  Άραγε ένοιωσαν ποτέ φτωχοί και ανασφαλείς για το περιεχόμενο της κατσαρόλας την επόμενη μέρα αυτοί οι κύριοι που κόβουν και ράβουν τα φορολογικά μέτρα με βάση τη δική τους φουσκωμένη τσέπη?
  Φοβούμαι πως ο κόσμος θα οδηγηθεί σε ακραίες κανιβαλικές συμπεριφορές και καμία κατασταλτική δύναμη δε μπορεί να συγκράτηση τον πεινασμένο πια και όχι απλά τον αγανακτισμένο !

 3. axis avatar
  axis 25/06/2011 13:26:13

  Φάκτορα, στην αυριανή Realnews ο Μαρκόπουλος ζητά να μην παρευρεθεί η ΝΔ στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Τι παίζεται;

 4. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 25/06/2011 13:35:45

  ΚΑΠΟΤΕ, Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ :
  ''ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ''.
  ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, Έ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ...
  ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΩς ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ?

  • Θετταλός avatar
   Θετταλός @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 25/06/2011 16:16:04

   ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ
   Κατά σύμπτωση τον άγιο Κοσμά σκεφτόμουν σήμερα και μάλιστα βρήκα ακριβώς και τους αριθμούς των κωδικών που είναι γραμμένες οι προφητείες του. Νομίζω πως η προφητεία Νο 99 συνδέεται με το θέμα του άρθρου.
   Προτείνω δίπλα από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτου να τοποθετηθεί το μνημείο του αγνώστου φορολογούμενου.

   54. Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους.
   67. Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακο φόρο αλλά δεν θα προφθάσουν.
   68. Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα

   99. Θα σας ρίξουν παρά πολύ (πολύ χρήμα), θα σας ζητήσουν να το πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Θετταλός 25/06/2011 20:19:09

    Και ενώ κάποιοι "διαβασμένοι" (οι θεοσεβείς πάντα είχαν ένα θέμα με τους διαβασμένους -βρείτε εσείς γιατί) απεργάζονται τρόπους να μας γδύσουν όλους και κάποιοι άλλοι, επίσης "διαβασμένοι" για να βγούμε από την κρίση, κάποιοι το βλέπουν θεολογικά, ψάχνουν προφήτες και περιφέρουν εικόνες.
    Λέει και το "μωραίνει Θεός..." κάπου. Το εξετάσατε;

    • Απλή σκέψη avatar
     Απλή σκέψη @ ΠΗΛΕΑΣ 25/06/2011 22:03:56

     Δεν είναι διαβασμένοι, είναι ανήθικοι!!!!

 5. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 25/06/2011 13:40:14

  Πράγματι.Η εφημερίδα το γράφει στη πρώτη σελίδα.Βέβαια,δεν γνωρίζουμε αναλυτικά τι λέει και πως το αιτιολογεί,αλλά είναι άξιον απορίας το εξής:πως είναι δυνατόν,να ξεστομίζεται αυτή η φράση ειδικά ΤΩΡΑ....Είδαμε όλοι το γενναίο αγώνα Σαμαρά στο εξωτερικό.Στάθηκε παλικαρίσια.Η στάση του προέδρου δεν βρίσκει μιμητές;Αυτή η ώρα είναι ώρα ΜΑΧΗΣ και όχι ΛΙΠΟΤΑΞΙΑΣ....

  • axis avatar
   axis @ Komis Montechristo 25/06/2011 13:47:57

   Πρέπει να το διαψεύσει άμεσα η ΝΔ, εκτός αν αποφάσισε να συναινέσει...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Komis Montechristo 25/06/2011 14:43:08

   Γιατί ο συγκεκριμένος κύριος θα έπρεπε να είχε πάει σπίτι του μαζί με τις τροπολογίες του (για το ΠΔ 113 ) ...ας πρόσεχαν οι ψηφοφόροι του.

 6. drider avatar
  drider 25/06/2011 14:12:49

  Έτσι! Και να σταματήσει το παραμύθι ότι δεν μπορούν να τους βρουν... 7.5 δις βεβαιωμένα πρόστιμα από το ΣΔΟΕ πέρυσι λέει βουλευτής της ΝΔ και έχουν εισπραχθεί μόλις 65 εκ!

  Και για μην ξεχνιόμαστε... τα κανάλια πότε θα αρχίσουν να πληρώνουν το φόρο του 20% επί των διαφημιστικών τους εσόδων;

 7. kapoios avatar
  kapoios 25/06/2011 14:30:09

  Εβγαλε ανακοίνωση το ΚΚΕ. Είπε ότι δε θα συμμετάσχει στη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο αλλά για να μη δώσει κάποια δυνατότητα να περάσει με λιγότερες ψήφους είπε ότι θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία ,θα καταψηφίσει και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

  Σχετικά με τη φορολογική ανταρσύα...
  Δεν είναι κακό. Ή ας πούμε να μην πληρώσει ο κόσμος τα δάνεια στις τράπεζες για πρώτη κατοικία . Αλλά έναν προβληματισμό βάζω: εδώ για την 5η δόση και έχουν ξεσαλώσει στον εκβιασμό μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία φαντάσου τι θα κάνουν στην φορολογική ανταρσύα . Θα λένε: "πληρώστε ή χρεοκοπία".
  Λύση στο πρόβλημα θα είναι νομίζω ο κόσμος να είναι αποφασισμένος και να είναι ενωμένος στα συνδικάτα του, να μη φοβάται, να υπάρχουν ταμεία αλληλεγγύης κλπ. Για να γίνει αυτό ο κόσμος νομίζω πρέπει να μπει στα σωματεία,να φτιάξει σε κάθε χώρο εργασίας και όπου είναι σάπια να τα ξεσκαρτάρει από τα λαμόγια ή να φτιάξει καινούργια.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ kapoios 25/06/2011 15:30:03

   Όχι συνδικάτα και σωματεία. Αυτά είναι αριστερίστικες πασοκιές που καπελώνονται με την πρώτη ευκαιρία και εξυπηρετούν τα αντίθετα συμφέροντα. Όλοι οι Έλληνες μαζί. Ακομάτιστα. Κατά του μνημονίου και της κυβέρνησής του. Χωρίς διαχωρισμούς σε μπλε, κόκκινους, πορτοκαλί, πράσινους και λοιπούς.

 8. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 25/06/2011 14:38:02

  ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΊΔΙΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ.ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΣΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΑ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 25/06/2011 15:34:12

   Αν το ΚΚΕ θέλει φορολογική ανταρσία να πάψει να δέχεται και την χρηματοδότηση του κόμματος από το Δημόσιο η οποία προέρχεται ως γνωστό εξ ολοκλήρου από τα έσοδα του ελληνικού προϋπολογισμού δηλαδή ως επί το πλείστον από τη φορολόγηση. Έτσι μόνο θα είναι αξιόπιστο.

   Αλλιώς, τζάμπα μαγκιές και φούμαρα για παιδάκια που θαυμάζουν την αγωνιστικότητα των ... ΠΚΣ

  • ΒΑΣΙΛΗΣ avatar
   ΒΑΣΙΛΗΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 25/06/2011 17:38:51

   Σιγά, ρε ΠΑΣΟκα! Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος, μπήκα στο δημόσιο πριν 10 χρόνια με ΑΣΕΠ χωρίς μέσο αφού δούλεψα στον ιδιωτικό, έχω διδακτορικό. Και δουλεύω και πληρώνω για το εφάπαξ. Για πες μας εσύ που δουλεύεις; Αν δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα, πόσες κατουρημένες ποδιές φίλησες για να μπεις και πόσους τεμενάδες κάνεις κάθε μέρα στο αφεντικό σου; Σε απεργία έχεις πάρει ποτέ μέρος;

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ ΒΑΣΙΛΗΣ 25/06/2011 19:11:54

    Αν κινδύνευες και εσύ από απόλυση και κατουρημένες ποδιές θα φιλούσες και απεργία δεν θα έκανες..

    Θα θυμάσαι ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει ούτε η "αργία" που εφαρμόζετε όλοι εσείς τώρα, ώστε και ο μισθός να πέφτει και να διαμαρτύρεστε εκ του ασφαλούς..

    Όσο για το διδακτορικό άσε, ξέρω... έχω και εγώ...τυπικό προσόν είναι πλέον που καλώς βέβαια μοριοδοτείται..κάποτε όμως διδακτορικό έκανε ο κόσμος για να κάνει καριέρα ακαδημαϊκή, όχι για να καμαρώνει πίσω από εναν γκισέ και να δίνει μαθήματα κοινωνικών αγώνων..

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ ΒΑΣΙΛΗΣ 25/06/2011 20:41:55

    Το διδακτορικό που το αγόρασες, να πάρω και εγώ ένα; Άκουσα για βαλκανική τρύπα με 5 εκατ.δρχ τότε. Τώρα θα υπάρχουν κι άλλες. (Αν δεν το αγόρασες, κακώς, άσε, θα ρωτήσω άλλον). Αν πληρώνεις για το εφάπαξ και δούλευες 37,5 ώρες (θεωρητικές κι αυτές -όλοι υπογράφουν για έναν και ένας υπογράφει για όλους) και δεν είχες επιπλέον επιδόματα και προσαυξήσεις και ήταν ο μισθός σου στο 80% του αντιστοίχου ιδιωτικού (όπως λέει η διεθνής πρακτική των μη χρεωκοπημένων κρατών) τότε θα έπαιρνες 550 Ευρώ μείον τις κρατήσεις για το εφάπαξ, υπερβολικά πολλά, δηλαδή, για χώρα, που γειτονεύει με την Βουλγαρία και στην οποία, μπορούμε να παράγουμε τα πάντα ως ιδιώτες Ευρωπαίοι και να τα πουλάμε στην Νεοελληνική Δημοσιοϋπαλληλική Κυνοβολευτική Δημοκρατορία. Συνεπώς, και πάλι δεν θα έπρεπε να μιλάς.
    Τίποτα προσωπικό, συμπαθώ τους ΔΥ, απλώς θέλησα με λίγες γραμμές να σου πω πόσο αφελής νοιώθω, που κάποτε νόμισα ότι θα προκόψει η χώρα μου.
    Πάντως, αν θες να παρηγορηθείς για όσα σου συμβαίνουν, σκέψου ότι, ο Δημόσιος τομέας στηρίζεται στα εκ του Ιδιωτικού τομέα έσοδα και ότι οι ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΕΣ του ΙΤ σαν ποσοστό του συνόλου των εργαζομένων σ'αυτόν είναι μεγαλύτερο από τις μειώσεις των αποδοχών σας, πάλι σαν ποσοστό. Και κράτα ενός λεπτού σιγή "εις μνήμην των".

    • Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
     Δημήτρης Ιατρόπουλος @ ΠΗΛΕΑΣ 26/06/2011 23:15:09

     Παρακαλώ θερμά όλους τους διδακτορικούς εδώ μέσα, όταν ρωτάνε "που" να βάζουν έναν τόνο, να το κάνουν "πού" για να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι άλλοι, πότε αναφέρονται και πότε ρωτάνε.
     Ευχαριστώ.

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ ΒΑΣΙΛΗΣ 25/06/2011 23:39:01

    Βασίλη δεν θα βρεις πολλούς ιδιωτικούς να κάνουν απεργία. Δεν είναι από άποψη, είναι από ανάγκη να μη χάσουν τη δουλειά τους. Το καταλαβαίνεις φαντάζομαι, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Πιστεύεις ότι στην πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα φυλάς κατουρημένες ποδιές για να μπεις ; Μάλιστα. Ακόμη και αν το δεχθώ οφείλεις να παραδεχθείς πως αν η κατουρημένη ποδιά κρίνει πως δεν κάνεις σε πέταξε στη βδομάδα στο δρόμο.

   • Δημητρης 21 avatar
    Δημητρης 21 @ ΒΑΣΙΛΗΣ 29/06/2011 02:31:33

    Σε ανεργια ναι....σε απεργια οχι.....Βλεπεις ως ιδιωτικοι υπαλληλοι δεν εχουμε ....ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ..........

 9. KillTheKing avatar
  KillTheKing 25/06/2011 14:41:00

  για να σοβαρευτουμε οπως λες και ΄συ, παρε την χθεσινη δηλωση του υφυπουργου εργασιας:
  "καταλαβαινω οτι τα μετρα ειναι αδικα, αλλα...ετσι οπως δουλευει το συστημα ειναι αδυνατον να πιασουμε αυτους που ειτε φοροδιαφευγουν, ειτε εχουν βγαλει χρηματα στο εξωτερικο, ειτε κερδοσκοπουν. οποτε καταλαβαινετε πως πρεπει να πληρωσουν οι υπολοιποι".
  ειναι σιγουρο οτι πρεπει να αρχισουμε να μιλαμε με ψυχιατρικους ορους γιατι ζουμε την αποθεωση της παρανοιας.
  TheKing

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ KillTheKing 25/06/2011 18:19:05

   Δεν φταίει το σύστημα. Τα συστήματα τα φτιάχνουν άνθρωποι.

   Αυτό που φταίει είναι ότι:
   * Οι πολιτικοί είναι γενικώς ανίκανοι, ανεπαρκείς και διεφθαρμένοι, παράγωγα ενός διεφθαρμένου πελατειακού κράτους, ενός κράτους στο οποίο κυβερνάνε οικογενειακές ολιγαρχίες.
   * Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να πιάσουν και να φορολογήσουν αυτούς που τα έχουν και αυτούς που τα έχουν πάρει, μια και μέσα σε αυτούς είναι και οι περισσότεροι πολιτικοί.

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/06/2011 14:41:19

  Δεν μπορούν; Δεν θέλουν γιατί θα πιάσουν τις τσέπες τις δικές τους των φίλων τους των χορηγών τους και των αφεντικών τους...αυτό είναι το πρόβλημα και όλα τα υπόλοιπα είναι ....Βενιζελικές παρόλες.

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/06/2011 15:00:47

  ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ.

  ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ "ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ" ΚΑΙ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ".
  Ο φθόνος και η ζήλεια καλά κρατούν.

  Για τους άλλους όμως απαλλαγές, δωρεάν νοσήλεια και νοσηλεία, συντάξεις με ένα μήνα δουλειά στην Ελλάδα!
  250.000 "νομιμοποιηθέντες" αλλοδαποί παίρνουν σύνταξη 700 και 800 ευρώ από το Ελληνικό Κράτος.

  5.000 ευρώ μισθό το μήνα δίνει η αστυνομία στους λαθροαλλοδαπούς ψυχολόγους και μεταφραστές που θα παρηγορούν τους λαθρομετανάστες στα κρατητήρια.

  * η είδηση από h**p://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=22907&category_id=0 με ενδιαφέρον ρεπορτάζ και αιχμές για “δυσώδη” διαδικασία και τα κριτήρια πρόσληψης.

  Απορία: θέλει και ρεπορτάζ γι’αυτό;
  Πασοκική η Διαύγεια, Πασοκικά και τα Κριτήρια!

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ αλλενάκι 26/06/2011 01:24:13

   "ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ"
   Έτσι!
   Δεν είναι δοκιμή ,είναι βίαιη εισβολή.
   Δεν έχουνε συνείδηση, δεν έχουνε Θεό.
   Έχουν πάρει όρκους θανάτου.
   Ας πάρουμε όρκους Ζωής!

   Ξυπνήστε!
   Αντισταθείτε
   Αγωνισθείτε

   Τώρα!!!
   Ο καθένας από εμάς από το δικό του μετερίζι με νύχια και με δόντια, γιατί αύριο, στην καλύτερη περίπτωση, δεν θα μπορούμε να κοιτάξουμε τα παιδιά σας μέσα στα μάτια.
   Θα είμαστε οι τελευταίοι ...

 12. Aris avatar
  Aris 25/06/2011 15:01:41

  Βλέπω πως τελικά @ρχ1δ1@ έχουν μόνο οι βουλευτές από τη Μακεδονία... Φλωρίδης, Λιάνης, Ρομπόπουλος, Αθανασιάδης όλοι βορειοελλαδίτες κόντρα στο μνημονιακό πασοκ. Κανείς από τα νησιά, τη Πελοπόννησο, την Ήπειρο ρε λεβέντες! Κοτούλες όλοι σας...

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Aris 25/06/2011 15:04:51

   Καλά, ξανά-τσέκαρε το θέμα Ρομπόπουλου, πριν πεις οτιδήποτε Άρη...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Aris 25/06/2011 15:37:35

   Το Πασόκ δεν είναι κόμμα. Ούτε ιδεολογία. Είναι τρόπος ζωής. Έτσι ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι. Τί περιμένεις; Να απαρνηθούν τη ζωή τους, δλδ το Πασόκ της καρδιάς τους, και να ψηφίσουν την κατάρρευση του; Α, πα πα! Εκτός κι αν δεν έχουν πια ζωή.

   Ίσως κάποιοι λίγοι απ' αυτούς να πάνε κόντρα, πάντως κράταγε μικρό καλάθι.

  • Θετταλός avatar
   Θετταλός @ Aris 25/06/2011 16:18:24

   Ξέχασες τη θεσσαλία Aris , Νασιώκας Έκτορας

   • cornelsen avatar
    cornelsen @ Θετταλός 25/06/2011 17:37:38

    Φλωρίδης, Νασιώκας είναι εναντίον τού μεσοπρόθεσμου; Έχω την εντύπωση πως ούτε εναντίον τού ξεπουλήματος τού δημόσιου πλούτου είναι (όπως συμβαίνει και με την ΝΔ εξάλλου), ούτε εναντίον τού ξεπουπουλιάσματος τού κοσμάκη. Απλώς θέλουν να τα περάσουν συνεταιρικά/συναινετικά με τον Σαμαρά.

   • Aris avatar
    Aris @ Θετταλός 25/06/2011 22:52:33

    Και πάλι είναι πάνω από το αυλάκι!

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ Aris 25/06/2011 23:39:51

     πάνω ή κάτω από το αυλάκι, είναι όλοι έλληνες και ως εκ τούτου καμιά διαφορά δεν υφίσταται.
     Μη λέμε και ανοησίες, αρκετά με τις διαχωριστικές παρλαπίπες!
     Ας σχολιάσουμε κάτι πιο ουσιαστικό, που συμβάλλει στη συζήτηση...

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/06/2011 15:20:57

  Όποιοι είναι υπέρ τέτοιων υψηλών φόρων είναι συμπλεγματικοί, φθονεροί και ανίκανοι, δεν έχουν κερδίσει ούτε ένα σεντ στη ζωή τους που να είναι προϊόν τίμιας και άξιας εργασίας, αλλά ΚΑΙ ικανοτήτων.

  Η επιδίωξη κέρδους σε λογικά πλαίσια μέσα από την εργασία και η ικανοποίηση της αναγνώρισης της ποιοτικής εργασίας είναι απόλυτα φυσιολογική νοητική διεργασία.

  Και σε ανταλλακτική κομμουνιστική κοινωνία να ζούσαμε, πάλι το καλύτερο ποιοτικά προϊόν θα ανταλλασσόταν με δύο υποδεέστερα. Ή με ένα ισάξιο.

  Ένα ακραίο παράδειγμα επιστημονικής ομάδας που βάλλεται:
  Τα έχουν όλοι με τους γιατρούς. “βγάζει λεφτά ο π.στης ο γιατρός μου…”.

  Ο γιατρός που “βγάζει λεφτά” είναι stand by στο τηλέφωνο όλη μέρα και όλη τη νύχτα όταν τον παίρνουν ασθενείς συνεχώς και σηκώνεται και πηγαίνει να τους δει. Δεν έχει ωράρια, δεν έχει ώρες ξεκούρασης. Και στο 8ωρο να πραγματοποιήσει και 10 επεμβάσεις στο χειρουργείο.
  Του πρήζουν τα συκώτια στην κυριολεξία και ΔΕΝ είναι για ΟΛΟΥΣ η δουλειά αυτή.

  Επίσης, η φήμη και πελατεία ενός γιατρού εξαρτάται απολύτως από τον ασθενή του.
  Κρέμεται από μια κλωστή, που δεν είναι άλλη από την ίδια τη ζωή του ασθενούς, που με τη σειρά του την έχει εναποθέσει στα χέρια του γιατρού. Πρόκειται για ισορροπία στην κόψη του ξυραφιού, κυριολεκτικά.

  Ο ασθενής ανεβάζει το γιατρό στο βάθρο, ο ασθενής τον κατεβάζει.

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/06/2011 15:23:30

  Όχι μόνο φορολογική ανταρσία και ανυπακοή.

  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!

  ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ!!!

  Μην σας πτοούν τα ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΙΑ που βάζουν να τηλεφωνούν (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ).

  Απαντήστε τους και φερθείτε τους το ΙΔΙΟ ΣΚΑΙΑ όπως μιλάνε αυτοί.

  ΑΠΕΙΛΉΣΤΕ ΤΟΥΣ!

  ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/06/2011 15:26:54

  Εξοπλιστείτε με ότι μπορείτε και επιτρέπεται να εξοπλιστείτε διότι πλακώνουν στη χώρα ομάδες από τη Σικελία και τη Σαγκάη και θα απαιτήσουν γη, κατοικιες, χωράφια.

  ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΠΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΩ!

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΚΡΟΙ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

  ΑΡΧΙΣΤΕ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ !!!

  • kiki avatar
   kiki @ αλλενάκι 25/06/2011 17:48:04

   Απο Σικελια αλλενακι, ποιοι ερχονται οι συμπατριωτες, της δικης μας καμμορα?
   Γιατι δεν λεμε στους δικους μας απεναντι ολη η νοτια Ιταλια δικια μας ειναι, που εχουν και το now how , να τους φανε απεναντι, να τελειωνουμε.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ kiki 26/06/2011 14:09:13

    Αυτούς λέω ναι, που έχουν διεισδύσε στην παγκόσμια οικονομια μέσω του τραπεζικού και επιχειρηματικού ξεπλύματος και κατέχουν απολυτως νόμιμες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη να μην ξέρουν για ποιον δουλεύουν στη πραγματικότητα.

 16. torn avatar
  torn 25/06/2011 15:37:43

  Και μόνο ότι η αναρτηση σχολιάζεται από τόσο πολλούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δείχνει ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί σοβαρά πλέον τον κόσμο. Πάντα ήμουν υπέρ της υψηλής φορολογιάς σε ΟΛΟΥΣ. Αν θες το κράτος σου να σου προσφέρει ένα ικανοποιητικό πλαίσιο λειτουργίας πρέπει όλοι να το πληρώνουν, και αδρά μάλιστα. Ωστόσο έχουμε φτάσει πλέον στο "ως εδώ και μη παρέκει". Ο μονομερής υπέρμετρος καταλογισμός φόρων στα αιώνια υποζύγια φέρνει κάποια στιγμή την επανάσταση. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο.

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/06/2011 15:40:08

  το ήξερα ότι θα λύσσαγες, γι΄αυτό το έβαλα

  αυτά που ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΘΩ ΘΑ ΧΩΘΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕΣΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΕ!

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 25/06/2011 15:41:24

   ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!

   ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ !!!

   ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ!!!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 25/06/2011 15:43:11

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΣΟΪ ΓΙΑΤΡΩΝ

    ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΪ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ...

 18. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 25/06/2011 16:01:50

  ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Η νόμοι μιας χώρας θα πρέπει να είναι δίκαιοι και οι κοινωνικές ανισότητες να μην είναι μεγάλες. Όταν οι νόμοι είναι άδικοι και οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους τότε το χάος είναι το επακόλουθο τους.

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/06/2011 16:05:53

  Από τύχη πιάσανε 2 Αλβανούς που τράκαραν την ώρα μετέφεραν με κλεμένο ΙΧ 12 κιλά ζελατοδυναμίτιδας!..
  EGLIMATIKOTITA.GR

  Στο Νέο Κόσμο δύο Αλβανοί, μετά το τρακάρισμα προσπάθησαν να ξεφορτωθούν τα εκρηκτικά πετώντας τα κάτω από γέφυρα.

  Όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης. Ο 36χρονος και ο 50χρονος οδηγούσαν αυτοκίνητο που είχε κλαπεί – όπως διαπιστώθηκε αργότερα – από την Ελευσίνα.

  Ξαφνικά ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε κεντρική λεωφόρο, το οποίο έπεσε πάνω στην προστατευτική μπάρα.
  Τραυματισμένοι όπως ήταν άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ, πήραν το μεταλλικό κουτί με το εκρηκτικό που χρησιμοποιείται σε λατομεία και το πέταξαν κάτω από κοντινή γέφυρα.

  Στο μεταξύ, είχε σπεύσει στο σημείο περιπολικό. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους άνδρες, ένας εκ των οποίων νοσηλεύτηκε φρουρούμενος.
  _________________________________________________________

  ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

 20. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 25/06/2011 16:10:56

  ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
  ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΊ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ!

 21. ΚΩΣΤΑΣ οπως λεμε ΝΙΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ, ΜΑΡΙΑ, ΠΕΤΡΟΣ κλπ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ οπως λεμε ΝΙΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ, ΜΑΡΙΑ, ΠΕΤΡΟΣ κλπ 25/06/2011 16:44:47

  Για να μην μπω πάλι σε οικονομίκες αναλύσεις θα το ξαναπώ απλά, όπως με αυτούς που χρωστάνε πάρα πολλά σε τράπεζα και δεν έχουν να πληρώσουν, η τράπεζα δεν τους πηγαίνει δικαστικώς ( γιατί ότι απόφαση και να βγει άμα ο άλλος δεν έχει να πληρώσει πάρε το αυγό και κούρευτο ) αλλά τους καλεί με κόκκινα χαλιά και τους δίνει και άλλα λεφτά προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν κάτι κερδοφόρο ώστε να μπορέσουν με το καιρό να αποπληρώσουν, έτσι και με την Ελλάδα σήμερα, αν εμείς αρνηθούμε αυτό που μας προτείνουν και απειλήσουμε με στάση πληρωμών ( γιατί κανονικά εμείς έπρεπε να τους απειλούμε όχι αυτοί, αυτοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του ντόμινο και κατά συνέπεια την πολύ πιθανή πρόκληση παγκόσμιας οικονομικής κατάρευσης ) αυτοί είναι που θα κάνουν πίσω για να διαπραγματευτούν μαζί μας μια πιο βιώσιμη για την Ελλάδα λύση. Αλλά αυτό δεν γίνετε μ'αυτη την κυβέρνηση, αφού ο ΓΑΠ και η παρέα του είναι αυτοί που κανονίσανε να οδηγήσουν την χώρα σε αυτή την κατάσταση για να την ξεπουλήσουν τσάμπα. Ήθελα να 'ξερα τι τους έχουν τάξει που να αξίζει τόσο ώστε να ξεπουλήσεις την χώρα σου και να σε γράψει η ιστορία σαν τον πιο ξεπουλημένο και ξεφτιλισμένο έσχατο προδώτη!!!!!! Χρειάζεται κάποιους με συναίσθηση, ευθύνη, θάρρος και τιμή.....

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ ΚΩΣΤΑΣ οπως λεμε ΝΙΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ, ΜΑΡΙΑ, ΠΕΤΡΟΣ κλπ 26/06/2011 01:34:52

   Μα δεν ξεπουλάνε την πατρίδα τους, την δική μας ξεπουλάνε!
   Τι να τους κάνω τους χαμηλούς φόρους αν είμαι πολίτης-greek σε ένα προτεκτοράτο? Μπορώ να μεταναστεύσω και στα Νησιά Καϋμάν!
   ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

 22. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 25/06/2011 17:10:54

  Μήπως ξεχνάτε τους έμμεσους φόρους? Δεν έχουμε επιβαρυνθεί μόνο με ότι έχει να κάνει με το εισόδημα του καθενός. Λαίλαπα και οι έμμεσοι φόροι σε όλα τα αγαθά που επιβαρύνουν κυρίως εκείνους με χαμηλό εισόδημα ως φόροι πολυτελείας.

 23. tpe avatar
  tpe 25/06/2011 17:47:02

  Δεν μπορώ να πιστέψω πως διαβάζω εδώ μέσα τέτοια πράγματα!
  Ακούστε να δείτε. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ τα δύσκολα, γιατί θα ενοχλήσουν τα λαμόγια τους φίλους τους.
  Επαναλαμβάνω κάτι απλό:
  Καθημερινά, κάνω τη διαδρομή δουλειά - σπίτι και πίσω. Σε αυτή τη διαδρομή, μετράω καθημερινά τις παρανομίες που βλέπω στο δρόμο. Σε μία διαδρομή συνολικής διάρκειας 1,5 ώρας λοιπόν, μετράω ΑΝΑ κατεύθυνση:
  >10.000€ από μη εφαρμογή κράνους - ζώνης.
  5.000€ από παράνομους στο δακτύλιο(!)
  4.000€ από παράνομη στάση-στάθμευση!!!
  2.000€ από παραβίαση διάβασης πεζών (ξέρετε, μηχανάκια πάνω στη διάβαση)
  3.000€ από άλλες παραβάσεις
  Σύνολο: 24.000€

  Λοιπόν, πόσες φορές έχω δει τροχονόμο να σταματάει τον τύπο που μπαίνει παράνομα στο δακτύλιο; ΚΑΜΙΑ. Τόσο χρόνια...

  Γιατί να μπλέξω; Μου λέει μια φορά ένας. Αφού θα τη σβήσει με το βουλευτή.
  Γιατί να μπλέξει λοιπόν; Γιατί να κάνει τη δουλειά του;
  Γιατί ο εφοριακός να κάνει τη δουλειά του; Αφού ο βουλευτής θα τον πρήξει...
  Αν όμως, ο τροχονόμος είχε bonus κλιμακωτό ανάλογα με το συνολικό ποσό κλήσεων που έχει κόψει, να σας πως εγώ για πότε θα έκοβε τα πάντα που έβλεπε... Ακόμα και το 1 τοις χιλίοις να έπαιρνε, τι θα έβγαζε από το προηγούμενο παράδειγμα; 600€ το μήνα, επιπλέον. Κάντα κι αφορολόγητα και καθάρισες...

  Κάνε το ίδιο και στις εφορίες: Αφορολόγητα, 1/1000 για τα πρόστιμα που εισπράττονται και μέτρα πόσα θα πληρωθούν και πόσα όχι. Ναι, λαμόγια θα υπάρχουν πάντα. Αλλά μόλις μπουν 1-2 μεγάλα κεφάλια φυλακή, θα στρώσουν όλοι.

  Ιστορία:
  Σε κάποια δημόσια υπηρεσία που δουλεύει κάποια συγγενής μου, έσκασε τηλέφωνο από το γραφείο του υπουργού, είπαν. Για μία υπόθεση που είχε, κλασσικά, καθυστερήσει. Την έπρηξαν όλοι στο γραφείο της, προϊστάμενος, διευθυντής, υπάλληλοι, όλοι.
  Στο τέλος πήρε κι ο ίδιος ο τύπος που έλεγε πως ήταν από το γραφείο του υπουργού. Όταν του απάντησε η συγγενής αυτή πως υπάρχουν περίπου 300 υποθέσεις ΠΡΙΝ από τη δική του κι αν θέλει να γίνει γρήγορα, ας φροντίσει να στείλει κάποιους από την Ολυμπιακή που κάθονται και πληρώνονται, της απάντησε πως δεν μπορεί, πως είναι άσχετο το ένα θέμα, έχει θράσος, κλπ κλπ κλπ.
  Ε, όταν του είπε πως ο δικός του χρωστάει κοντά στα 150.000€ και δεν παίζει να γίνει ούτε μισή μέρα νωρίτερα από τη σειρά του και του έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα , ο τύπος πήγε ΤΗΝ ΙΔΙΑ μέρα και πλήρωσε. 150.000€... Μισό σπίτι. Το διανοείστε; Τα είχε. Αλλά δεν γούσταρε να πάει να τα πληρώσει. Ήθελε διακανονισμό το χρυσό μου.
  Κι όλοι στο γραφείο έμειναν με το στόμα ανοικτό που η συγγενής μου είχε το θράσος να αρνηθεί την παρανομία στον υπουργό... Φυσικά, ουδείς τόλμησε να την πειράξει.

  Αν το 75% των ΔΥ δούλευε έτσι, πόσο καλύτερα θα ήμασταν;

  • john avatar
   john @ tpe 26/06/2011 04:01:06

   Το κακό είναι οτι στις εφορίες παίρνουν bonus αφορολόγητα.
   Για ρώτα να μάθεις, πώς γίνεται να δηλώνει εφοριακός ετήσια 17 ή 18.000 ευρώ όταν το πραγματικό του εισόδημα (νόμιμα) είναι 35.000 ευρώ;!;!;!
   Για ρώτα να μάθεις, πληρώνουν εφορία οι εφοριακοί;!;!;!

 24. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 25/06/2011 20:15:30

  Παιδιά επειδή δουλεύω σε πολλή μεγάλη εταιρεία και έχω πλήρη γνώση γι' αυτούς που ονομάζει ο κόσμος Πλουσίους αυτοί δεν υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση το 5% του κάθε επαγγέλματος. Αυτοί δεν είναι παραπάνω από 40-50 χιλιάδες οικογένειες. Αυτό φαίνεται εξ' άλλου και από τα σπίτια η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 500.000 ευρώ δεν είναι πάνω από 100.000 σε όλη την επικράτεια.
  Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι εξ αυτών είναι πολύ κοντά στους γνωστούς επιχειρηματίες ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ εκδότες- εργολάβοι-δημοσιογράφοι -πολιτικοί-προμηθευτές και όλοι μαζί γαντζωμένοι ΠΑΝΩ στην κρατική εξουσία. ΆΛΛΩΣΤΕ μην ξεχνάμε τι ύμνους ακούγαμε πρίν λίγο καιρό για τον ιδιωτικό τομέα, μόλις όμως κατέρευσε το κράτος τον πήρε μαζί του.
  Γι' αυτό λοιπόν εδώ που φτάσαμε μία λύση υπάρχει. Λέγεται αναδιανομή πλούτου
  .Αυτό στην πράξη σημαίνει 600 ευρώ ΕΚΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΜΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ και γι' αυτούς που είναι μέσα και για τους έξω από την αγορά εργασίας, μέχρι να έρθει ανάπτυξη αν ποτέ έρθει γιατί κανένας δεν ξέρει. Πηγαίνετε λοιπόν αυτά να τα πείτε στούς ποιό πάνω 50 χιλιάδες πλούσιους και τα ξαναλέμε.
  Αλλιώς μην γελιέστε Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ είναι μέσα στο σπίτι μας όχι έξω από αυτό.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ΣΠΥΡΟΣ 25/06/2011 21:46:27

   Tο πως μοιράζεις τον πλούτο ή τα βάρη του σήμερα καθορίζει αν και πόσος πλούτος θα παραχθεί αύριο. Η μέθοδος σου είναι ο καλύτερος τρόπος μετά από 5 χρόνια όλοι να παίρνουμε απο ....400 ευρώ

 25. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/06/2011 21:59:46

  β) Η Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης παρακρατείται μηνιαία κατά την καταβολή της σύνταξης των συνταξιούχων των φορέων επικουρικής ασφάλισης, αρμοδιότητας όλων των Υπουργείων, καθώς και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (νπιδ), τα οποία χορηγούν επικουρικές συντάξεις, δυνάμει ασφάλισης η οποία έχει χωρήσει σε υποκατάσταση υποχρεωτικής ασφάλισης σε ΦΚΑ. Η εισφορά υπολογίζεται στο συνολικό ποσό της σύνταξης και καθορίζεται ως εξής:
  i.Για συντάξεις από 300,01 € έως 350,00 €, ποσοστό 3%
  ii.Για συντάξεις από 350,01 € έως 400,00 €, ποσοστό 4%
  iii.Για συντάξεις από 400,01 € έως 450,00 €, ποσοστό 5%
  iv.Για συντάξεις από 450,01 € έως 500,00 €, ποσοστό 6%
  v.Για συντάξεις από 500,01 € έως 550,00 €, ποσοστό 7%
  vi.Για συντάξεις από 550,01 € έως 600,00 €, ποσοστό 8%
  vii.Για συντάξεις από 600,01 € έως 650,00 €, ποσοστό 9%
  viii.Για συντάξεις από 650,01 € και άνω, ποσοστό 10%

  ΠΠ

 26. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/06/2011 22:04:36

  11.
  α) Από 1.8.2011, στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΝΑΤ και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας, παρακρατείται επιπλέον μηνιαία εισφορά ως εξής:
  i. Για συντάξεις από 1.700,01 € έως 2.300,00 €, ποσοστό 6%,
  ii. Για συντάξεις από 2.300,01 € έως 2.900,00 €, ποσοστό 8% και
  iii. Για συντάξεις από 2.900,01 € και άνω, ποσοστό 10%.
  β) Οι παρακρατήσεις υπολογίζονται στο συνολικό ποσό της σύνταξης, όπως διαμορφώνεται μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων της προηγούμενης παραγράφου.
  γ) Εξαιρούνται της ανωτέρω εισφοράς όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αυτοδίκαιης λύσης της εργασιακής σχέσης ή αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας και οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το Εξωιδρυματικό Επίδομα ή το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του άρθρου 42 του ν. 1140/1981 (ΦΕΚ 68 Α΄), όπως ισχύει ή το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του π.δ.169/2007 (210 Α΄).
  δ) Η παραπάνω παρακράτηση διακόπτεται το επόμενο μήνα από τη συμπλήρωση του 60ου έτους ηλικίας.
  ε) Για την πρώτη κατηγορία το ποσό της σύνταξης μετά την παρακράτηση της επί πλέον εισφοράς δεν μπορεί να υπολείπεται των χιλίων επτακοσίων ευρώ (1700 €).
  στ) Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 38 του ν.3863/2010 και του άρθρου 11 του ν.3865/2010.

  ΠΠ

 27. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/06/2011 22:08:12

  1. Νέοι, ηλικίας από 18 έως 25 ετών, είναι δυνατόν να συνάπτουν με εργοδότες, συμβάσεις εργασίας για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, διάρκειας μέχρι 24 μήνες και με αποδοχές μικρότερες έως είκοσι τοις εκατό (20%) από τις προβλεπόμενες για νεοπροσλαμβανόμενο, χωρίς προϋπηρεσία της ειδικότητά τους, όπως αυτή ορίζεται στην οικεία συλλογική σύμβαση εργασίας (ομοιοεπαγγελματική, κλαδική, επιχειρησιακή ή εθνική
  63
  γενική) και ασφαλίζονται στους κλάδους σύνταξης, ασθενείας σε είδος και επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι δε σχετικές ασφαλιστικές εισφορές αποδίδονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον εργοδότη.
  2. Για το σκοπό της προηγούμενης παραγράφου είναι δυνατόν να συνάπτονται περισσότερες από μία συμβάσεις εργασίας, στον ίδιο ή άλλο εργοδότη, μέσα σε διάστημα 24 μηνών από τη σύναψη της πρώτης σύμβασης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Οι συμβάσεις εργασίας για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας γνωστοποιούνται αμελλητί ή το αργότερο εντός της επόμενης της σύμβασης ημέρα στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) της έδρας του εργοδότη.
  3. Οι νέοι που συνάπτουν συμβάσεις εργασίας της παραγράφου 1 προσλαμβάνονται πλέον του υφιστάμενου προσωπικού που οι εργοδότες απασχολούν.

  ΠΠ

 28. vardarskian avatar
  vardarskian 25/06/2011 22:09:59

  και οι δυο κάνετε το ίδιο λάθος, αδικείτε εξισώνοντας...

 29. sxolioblog avatar
  sxolioblog 25/06/2011 22:25:27

  Ψαλτη σορρυ που στο λεω ετσι αλλα ουτε αριστερος ουτε ψαλτης εισαι. Ουτε ειχεσ κανενα λογο - πλην προβοκατσιας - ν ανακατεψεις το ΚΚΕ με τα γραφομενα σου :)

  Δεν γινονται σοβαροτερα αυτα που γραφεις επειδη ανακατεψες το ΚΚΕ που δεν εχει ουδεποτε πει τετοια μακακια με το συμπαθειο.

  Καλα ρε ψαλτη που η Καννελη ειναι Ταλιμπαν κι εσυ μυαλωμενος και φιλικα στο γραφω

  Μου λες πως συμβιβαζονται αυτες οι δυο φρασεις ?

  "Δεν συμφωνώ με το κίνημα των «δεν πληρώνω» γιατί έτσι και πάλι πληρώνουν τα κορόϊδα. " Μαλιστα ... και μετα "Φορολογική ανταρσία."

  Δηλαδη τοτε δεν θα πληρωνουν παλι τα κοροιδα ?

  Οπως δεν ειναι ολοι που δεν πληρωνουν διοδια ετσι δεν θα ειναι ολοι σε μια δηθεν φορολογικη ανταρσια ...παλι τα κοροιδα ..

  Υπαρχει φορολογικη ανταρσια στην Ελλαδα για τα λαμογια και τους ισχυρους. Η λυση ειναι να λεμε οτι πρεπει να επεκταθει σε ολους ? Η να γινει η φορολογια δικαιη και να πληρωνεται ?

  Και δεν εισαι με και με τη Λιανα ? Το πιστευω :) Αριστερε μου ψαλτη δεξιε μου καντηλαναφτη

 30. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 25/06/2011 23:03:56

  Εχουν τον τρόπο τους να τα εισπράξουν αυτοί. Στέλνουν μια απόφαση κατάσχεσης εις χείρας τρίτων και σου παίρνουν το μισθό χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ενα παράδειγμα για να δείτε και την αναλγησία. Μισθός 1591€ μεικτά μείον 340€ νόμιμες κρατήσεις μας κάνει 1251€. Σου κρατάει 251€ γιατί δεν μπορεί κατω από 1000€. Αν έχεις και δάνεια 4οο€ μπορείς να ζήσεις με 600€ το μήνα?

 31. rally monkey avatar
  rally monkey 25/06/2011 23:20:25

  οσα γραφει ο l'ami συμβαινουν -και να θεωρει κανεις τον εαυτο του τυχερο αν δεν τα'χει ζησει απο κοντα.
  θα πω και αδικο και επικυνδινο να εξισωνεις προς τα κατω - αλλα εκει που εγινε (και ακομα γινεται) οργιο ειναι ο τομεας υγεια, κανονας η διαφθορα ο'τι αλλο φωτεινη εξαιρεση

 32. Σ.τ.γ.θ avatar
  Σ.τ.γ.θ 25/06/2011 23:22:10

  Τους ξέφυγαν οι πεθαμένοι ,τους ξεχάσανε ;
  Αν βάζανε και σ αυτούς μια ελάχιστη επιβάρυνση θα πληρώνονταν το χρέος θα έμενε και περίσσεμα..........

 33. road runner avatar
  road runner 25/06/2011 23:27:05

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

  http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B4/sign.html

 34. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 25/06/2011 23:35:20

  Με σημαδεμένη τράπουλα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ρεφάρεις

 35. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/06/2011 13:58:02

  Γιατί να σκάσω;
  Εγώ έφερα σκόπιμα ένα ακραίο παράδειγμα με τους γιατρούς για να δείξω ότι δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Αυτοί με τα υπερπολυτελή κότερα και τα εκατομμύρια καταθέσεις δε νομίζω ότι είναι η πλειοψηφία. Απλά είναι η καλύτερα αμειβόμενη επιστημονική ομάδα, όταν φθάσουν στο σημείο αυτό (δηλαδή κοντά στα 35, μη σου πω και στα 40).

  Και παρεμπιπτόντως, έχω σε καλύτερη υπόληψη τους γιατρούς από όλη την άλλη μερίδα φορο-ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΩΝ επαγγελματιών και επιστημονικών κλάδων (π.χ. δικηγόρους)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 26/06/2011 14:07:28

   Και εμείς είχαμε ένα μακρονησιώτη συγγενή, αλλά έμεινε ονομαστός γιατί ήταν γυναικάς και νυχτόβιος, όχι για τη μακρόνησο όπου οδηγήθηκε γιατί γλένταγε σε κάτι μαγαζιά της εποχής με κομμουνιστές.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ αλλενάκι 26/06/2011 18:10:34

   Αλλενάκι
   τους γιατρους που τ'αρπάζουν χοντρά με τους γνωστούς τρόπους,
   όχι μόνο δεν τους δικαιολογώ,αλλά πιστεύω ότι ότι θα πρέπει να τιμωρούνται όπως τιμωρούνταν οι κλέφτες το μεσαίωνα!
   Καμία απολύτως ανοχή!

 36. Armageddon avatar
  Armageddon 26/06/2011 18:14:59

  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ
  <>ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
  ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ή , ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ <>,ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ
  ΕΥΕΠΙΦΟΡΟΙ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΦΟΡΜΙΣΤΕΣ ΕΞ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ . ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ
  Η ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ
  ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΩΜΑ , ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ
  ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ , ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.