#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/05/2010 23:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φοβούνται τον Σαμαρά γιατί δεν τον ελέγχουν


Ο πιο «Σαμαρικός» απ’ όλους είναι ο ίδιος ο ΣαμαράςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Όταν ο Ρετζέπ ήταν εδώ, εγώ ήμουν στη Στουτγάρδη. Πιστεύω να μην παρεξηγήθηκε. Η «Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων, Η ΡΩΜΑΝΙΑ», με κάλεσε να τους μιλήσω για την Γενοκτονία. Ωραίοι Έλληνες, δουλευταράδες. Πολλοί απ’ αυτούς εργάτες στην Μερσεντές και στην Πόρσε. Το τεμέτερον, ο Κώστας, με πήγε στα φοβερά μουσεία των δύο εταιρειών.

Ακόμη κι αν δεν ενδιαφέρεστε για τα αυτοκίνητα, αξίζει να δείτε πως από το άλογο περάσαμε στην εποχή της μηχανοκίνησης με ιλιγγιώδη άλματα. Και ξέρετε, αδέρφια, σε μια πολύ κοντινή εποχή η Γερμανία ήταν μια χωρά φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων. Σήμερα είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης στην τεχνολογία, την βιομηχανία και στα κεφάλαια. Ίσως γι’ αυτό, έμπλεη αλαζονείας και πάλι, ετοιμάζεται για τρίτη φορά στην Ιστορία της, έστω και με άλλα μέσα, να διαπράξει την Ύβρη ενάντια στην Ευρώπη.

Έβλεπα στα εκθέματα την ταχύτατη πορεία της τεχνολογίας, αριστουργήματα της ανθρώπινης διάνοιας, που έφεραν την ζωή μας στην σύγχρονη εποχή. Όχι μόνο λιμουζίνες και σπορ αυτοκίνητα «γλυπτά», αλλά και μηχανές αεροπλάνων, γεωργικοί ελκυστήρες, ειδικά φορτηγά και αγωνιστικά - πλατφόρμες ανάπτυξης της πιο πρωτοποριακής τεχνολογίας, που μετά γίνεται κτήμα του ευρέος κοινού στην καθημερινή χρήση.

Όλα αυτά τα δημιούργησαν και δημιουργούν Άνθρωποι, οι οποίοι βρέθηκαν σ’ ένα ευνοϊκό περιβάλλον. Δεν τα δημιούργησε μόνο η ποσότητα των πρώτων υλών ή το μεγάλο κεφάλαιο. Τα δημιούργησε και τα δημιουργεί το σοβαρό κράτος που εγγυάται τους κανόνες ανταγωνισμού, την ευνομία και την ανταποδοτικότητα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να στοχαστούν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν. Τα δημιούργησε το αληθινό ελεύθερο επιχειρείν, μια κουλτούρα εργασίας, πειθαρχίας και εθνικής ενότητας. Μετά τον πόλεμο, όταν χτίζανε τα ερείπια, οι Γερμανοί δουλεύανε 8 ώρες για τον εαυτό τους και 4 για τη Γερμανία. Σήμερα έχουν λοιπόν την πολυτέλεια της αλαζονείας. Πίσω όμως από τα δημιουργήματα τους είναι οι Άνθρωποι που τα έφτιαξαν, γιατί ο τελειότερος ηλεκτρονικός υπολογιστής, το πιο φοβερό όπλο, είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος.

Σκέφτηκα λοιπόν με μελαγχολία το Μουσείο της Νεοελληνικής Οικονομίας. Όλο κι όλο δύο τετραγωνικά. Ένα τραπέζι φωτισμένο μ’ ένα σποτ και πάνω του ένα κουτί νες καφέ, ζάχαρη, ένα μπουκάλι νερό, ένα κουτάλι, σέϊκερ κι ένα κουτί νουνού. Το Μουσείο του Φραπόγαλου κι όλα τα εκθέματα εισαγωγής, εκτός απ’ το νερό του Θεούλη.

Κι αν έχουμε εμείς Ανθρώπους. Αιμορραγούμε μυαλά. Στους διαδρόμους της NASA  ακούς ελληνικά. Στον Επιταχυντή, στα ερευνητικά και σχεδιαστικά κέντρα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, στα μεγάλα ναυπηγεία κι εργοστάσια αεροπλάνων, στους υπολογιστές και στην μοριακή βιολογία, στα καλύτερα Πανεπιστήμια, δουλεύουν ερευνούν, σχεδιάζουν, δημιουργούν Έλληνες. Όλοι έξω. Χτίζουν την ευημερία και την αλαζονεία των Γερμανών, των Αμερικανών, των Γάλλων κι έρχονται εδώ για διακοπές, όπου και τα μανταλάκια είναι εισαγόμενα κι ακόμη αναπτύσσουμε το ΑΡΤΕΜΙΣ 30. Ήμουν νιος και γέρασα.

Ποιος τους διώχνει, ποιος μας έκανε χώρα του Φραπόγαλου; Η Κλεπτοκρατία και οι δουλόφρονες πολιτικοί υπάλληλοι και συνέταιροι της.

Ακούστε τα παρακάτω ονόματα: ΜΕΒΕΑ, FARCO, ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε., MOTOR CAR, SAM, ATTICA, GEN, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, MAVA, HERCULES, AGRICOLA, SCAVAS κλπ. Τι είναι; Μνημόσυνο της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Απίστευτες διαχρονικές κι ολοκληρωμένες προσπάθειες ιδιωτικής πρωτοβουλίας παραγωγής ελληνικών αυτοκινήτων, φορτηγών, ειδικών οχημάτων. Από φουρκόνια ως τετρακίνητα κι από τρακτέρ ως σπορ κουπέ. Κάθε φορά οι τσάτσοι των εισαγωγέων, η πολιτική ηγεσία, έπαιρνε το σφυρί της ειδικής φορολόγησης των τετράτροχων και των αγροτικών οχημάτων και συνέθλιβε τους «τρελούς» που θέλανε να σχεδιάζουν και να φτιάχνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ μηχανοκίνητα οχήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις απλώς δεν ενέκριναν την παραγωγή. Απλά πράγματα.

Στη χώρα του Φραπόγαλου τι να την κάναμε την μεταφορά τεχνογνωσίας, τα εργοστάσια, τις θέσεις εργασίας, τις εξαγωγές; Ποιος θα κοιτούσε σήμερα τους Αλβανούς που σερβίρουν τα φραπόγαλα; Ποιος θα τα ΄πινε σταυροπόδι περιμένοντας να γίνει ο τριακοστός πέμπτος κηπουρός στα δυο παρτέρια του Ευαγγελισμού;

Κάποιες από αυτές τις εταιρείες δεν θα τα κατάφερναν, ανταγωνισμός είναι. Κάποιες όμως τα είχαν ήδη καταφέρει, στέκονταν στα πόδια τους κι έκαναν κι εξαγωγές! Επενέβη τότε το δοβλέτι, η πουτάνα των μαντράδων, και τους έκοψε τη φόρα. Τις κατέστρεψε.

Γουδί; Δεν φτάνει ο τοίχος στο Γουδί, αδέρφια. Χαράμι κι οι σφαίρες.

Τρέμουν τον Σαμαρά γιατί δεν τον ελέγχουν

Σήμερα, που είμαστε στο χείλος του γκρεμού και μας ζητούν στο πιο αντίξοο διεθνές περιβάλλον να μειώσουμε το έλλειμμα 11 μονάδες σε 3,5 χρόνια, με την Γερμανία να απεργάζεται το 4ο Οικονομικό Ράϊχ, χωρίς μαυριδερούς νότιους, η Κλεπτοκρατία, αγχωμένη κάνει μάχη οπισθοφυλακής.

Ονειρεύονται να βάλουμε τους λύκους να μας φυλάξουν τα πρόβατα. Να κάνουν κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» όλα τα σκατόσογα, όλοι οι κλέφτες κι απατεώνες, οι ξιπασμένες κόρες κι οι παχιοί – παχιοί «εκσυγχρονιστές», οι άρπαγες του Χρηματιστηρίου, οι λεηλάτες των δημοσίων έργων και προμηθειών, οι συλλέκτες δωρεάν γερμανικών συσκευών και χορηγιών, ο προικοθήρας με τις ιταλικές κάλτσες, ο κουκουλοφόρος και οι δοσίλογοι του Ανάν. Διάβασα τα ονόματα. Αδέρφια, αν κάνει κυβέρνηση ο Παλαιοκώστας, ο Πάσσαρης κι η Τζούλια, πιο τίμια θα ‘ναι.

Που και που διαβάζω τα σκουπίδια τους για να βλέπω που πάει το πράγμα, να διακρίνω τι σκαρώνουν, τι σκέφτονται. Πάντα λαθραγνώστης στο περίπτερο ή στο διαδίκτυο, Μην τους δίνετε ούτε σεντ! Διαβάζω ας πούμε την γριά νυφίτσα του συγκροτήματος, τον υποστηρικτή σκοπιανών και τούρκων σωβινιστών, τον υπεργολάβο της λάσπης κατά κάθε πατριωτικής φωνής. Καρδιά κότας. Γαλλικά, πιάνο και χατζηαβατισμός. Πρόσφατα κάτι ψιθύρισε για τον Χρύσανθο κι εμένα, όπως κι ένα τρυφερό αγόρι του ιδίου συγκροτήματος, που με το δεξί γράφει και με τ’ αριστερό την καίει την βάτα.

Λοιπόν ξέρετε κάτι; Όσο μας βρίζουν σημαίνει ότι πορευόμαστε σωστά. Αν μας επαινέσουν οι δούλοι των μπετατζήδων και των πρεσβειών, οι επαγγελματίες ανθέλληνες και συκοφάντες, τότε θα χάσω τον ύπνο μου. Τέτοια προσβολή δεν θα την αντέξω! Αυτό που όζουν όμως τα γραφτά τους είναι ΦΟΒΟΣ. Οι ρουφιάνοι της Κλεπτοκρατίας, φοβούνται. Τρέμουν την ραγδαία απονομιμοποίηση τους. Τρέμουν τα αποκαλυπτήρια. Η παράγκα πέφτει, τα φτιασίδια τους ξεβάφουν. Ότι υποστήριξαν ψώνισε από σβέρκο. Οι φυλλάδες που γράφουν φθίνουν κι απλώς είναι αμπαλάρισμα για dvd. Σε λίγο θα κλείσουν, αφού πρώτα μοιράσουν ως προσφορές μακαρόνια κι ελιές θρούμπες. Φοβούνται πως αν κλατάρει το σύστημα ο εξαγριωμένος όχλος θα ψάξει να τους βρει και θα τους ΠΛΗΡΩΣΕΙ για χρόνια και χρόνια παραπληροφόρησης, μαύρης προπαγάνδας, ρουφιανιλίκι για ντόπιους και ξένους.

Οι τσιλιαδόροι της Κλεπτοκρατίας τρέμουν στην ιδέα να κληθεί ο Αντώνης να ανατάξει την χώρα, να την ξανακάνει Εθνικό Κράτος, να της δώσει σχέδιο, ελπίδα, ανάπτυξη, περηφάνια. Τρέμουν γιατί ξέρουν ότι θα βάλει κανόνες, θα απελευθερώσει την αληθινή επιχειρηματικότητα. Τρέμουν γιατί ΔΕΝ τον κρατάνε από πουθενά. Δεν τους ταΐζει, δεν τους έχει ανάγκη. Δεν τον ελέγχουν, δεν δίνει δεκάρα για την μπατιρημένη γνώμη τους.

Θέλανε, πάση θυσία, Κλεπτοκράτες και τσιλιαδόροι, να μπει κι ο Αντώνης στην εικόνα. Να είναι όλοι ΜΑΖΙ. Όλες οι αλεπούδες να ‘ναι κολοβές. Ζαλιστήκανε όταν είπε ΟΧΙ στα μέτρα. Τους έβαλε όλους απέναντι και θα πληρώσουν τον πολιτικό λογαριασμό της ανικανότητας και της υποκρισίας τους. Απ’ τη μια οι κολοβές αλεπούδες που ρημάζανε χρόνια το κοτέτσι κι απ’ την άλλη το μαντρόσκυλο της Πατρίδας. Το μόνο. Ξέρουν ότι ο Λαός ξέρει, πως ο Αντώνης ήταν και είναι έξω από τις παρέες – συμμορίες τους. Αυτό τους κάνει κι ανησυχούν και ξέρετε κάτι; Έχουν δίκιο που φοβούνται κι όλοι οι φόβοι τους θα γίνουν πραγματικότητα.

Αφού λοιπόν ο Αντώνης τους ξεβράκωσε κι όλο σκοντάφτουν, ώσπου να φάνε τα μούτρα τους, προσπαθούν να τον χτυπήσουν. Ονειρεύονται ανύπαρκτες διαφοροποιήσεις στην ηγετική ομάδα. Η δύναμη που παράγει ΠΟΝΑΕΙ ακόμη και το χαλαρό απευθυσμένο των τσιλιαδόρων της Κλεπτοκρατίας.

Ρίξτε τις στρακαστρούκες σας, κορίτσια αλλά καλά θα κάνετε να ‘χετε δυο αλλαξιές στο σακ βουαγιάζ κι έτοιμο κανά χιλιαρικόπουλο από τα κλεψιμέϊκα και τα μαύρα, για τις πρώτες μέρες της «αυτοεξορίας» a Pari. Ξέρετε, για καμία μπαγκέτα, λίγο φουά γκρα κλπ. Χωνέψτε όμως ότι όταν έρθει η ώρα κι ο Αντώνης θα περπατάει από την Ηρώδου Αττικού στην Βουλή εσείς θα το βλέπετε από το TV5.

Επειδή έχετε μάθει στην καμαρίλα και στο ρουφιανιλίκι και δεν καταλαβαίνετε άλλους τρόπους κι άλλες σχέσεις, θα σας πω ένα μυστικό: Μην νομίζετε ότι ο Σαμαράς είναι κανένα παιδάκι, ή κανένα άβουλο επικοινωνιακό προϊόν που τον άγουν και τον φέρουν οι «σύμβουλοί» του. Ο πιο Σαμαρικός απ’ όλους είναι ο ίδιος ο Σαμαράς. Ακόμη κι ο Χρύσανθος τρέχει να τον προλάβει. Εκείνος εμπνέει κι επηρεάζει εμάς κι όχι εμείς αυτόν. Γκέγκε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χασοσκοπος avatar
  χασοσκοπος 22/05/2010 23:59:46

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!ευγε κ λιγα λεω

 2. ΜΑΞΙΜΟΣ avatar
  ΜΑΞΙΜΟΣ 23/05/2010 00:08:21

  κατω η χουντα των καναλιων και των παπαγαλων

 3. Silkamar avatar
  Silkamar 23/05/2010 00:10:15

  Ψυχική Ανάταση

  Συγχαρητήρια Φαήλο

 4. mitsosms avatar
  mitsosms 23/05/2010 00:12:28

  Γι' αυτό οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην ΝΔ κάτω από 20%; Ένα κόμμα δεν είναι μόνο ο αρχηγός του.

  • socrates avatar
   socrates @ mitsosms 23/05/2010 08:49:34

   Φίλε, τώρα γύρισες στην Ελλάδα;
   Οι ίδιες δημοσκοπήσεις έλεγαν ότι η Θοδώρα θα νικήσει το Σαμαά με 65%.
   Καλημέρα.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ socrates 23/05/2010 08:51:53

    Δεν είναι το ίδιο. Το δείγμα στην περίπτωση των βουλευτικών εκλογών είναι πολύ μεγαλύτερο.

 5. rally monkey avatar
  rally monkey 23/05/2010 00:26:54

  @τελευταια παραγραφο -ελπιζω να εχεις δικαιο εστω και εν μερει, δε σου κρυβω ομως το οτι χρειαζεται να λεγονται τα αυτονοητα το βρισκω ανυσηχητικο

  προς το παρον ο Σαμαρας φαινεται να επεσε σε παγιδα με τον χειρισμο της ψηφισης των μετρων. Εννοω (http://www.antinews.gr/?p=46949&cpage=1#comment-454027) πως οταν λεμε ΟΧΙ διευκινιζουμε σε τι ακριβως λεμε οχι
  ο Σαμαρας ειχε την ευκαιρια να το διευκρινισει αλλα η ζημια επικοινωνιακα εγινε
  το οχι σε σκληρα μετρα στην παρουσα φαση ισον λαικισμος κ οταν εισαι αρχηγος ΝΔ αυτο βλαπτει
  δεν επρεπε να ψηφισει υπερ (ειδικα επειδη δεν αλλαζε το αποτελεσμα) αλλα
  ηταν απαραιτητο να το ξεκαθαρισει το ‘ΟΧΙ’ ειναι στον ΓΑΠ και την κυβερνηση του που εξευτελισε διεθνως τη χωρα – που την οδηγησε σε αδιεξοδο
  και παρεδωσε εθνικη κυριαρχια - εκει ειναι το ΟΧΙ
  οσοι ψηφισαν υπερ αναγορευτηκαν σε δεκανικια του ΓΑΠ – συνεργοι σε πραξεις εθνικης μειοδοσιας και ετσι θα εκανε ματ σε Ντορα – ΛΑΟΣ με μια κινηση
  η αλλη παγιδα που πρεπει να αποφυγει τωρα ειναι η συναινεση
  χρειαζεται σφοδρη αντιπαραθεση αλλα στο σωστο γηπεδο
  δεν υπαρχουν περιθωρια χρονου

 6. mitsosms avatar
  mitsosms 23/05/2010 00:29:44

  "Μακάρι οι σοφιστείες του κ. Σαμαρά να σταματούσαν εδώ. Συνεχίζει: «Μας είπαν ότι δήθεν θέταμε σε κίνδυνο τον μηχανισμό στήριξης. Τέτοιος κίνδυνος δεν υπήρχε κανένας, αφού η κυβέρνηση διέθετε άνετη πλειοψηφία να περάσει τα μέτρα της. Κι αφού, όπως αποδείχθηκε, οι Ευρωπαίοι είχαν διαισθανθεί πλέον τη μεγάλη ανάγκη να αποτρέψουν χρεοκοπία της Ελλάδας […]». Εντυπωσιάζει η ωμή αποποίηση ευθυνών. Είναι σαν να βλέπεις ένα παιδί να κακοποιείται στον δρόμο κι εσύ να λες, «μα θα έρθει η αστυνομία· θα επέμβουν οι γείτονες». Το θέμα δεν είναι τι θα κάνουν οι άλλοι, αλλά τι κάνεις εσύ· δεν έχει σημασία αν η κυβέρνηση διαθέτει άνετη πλειοψηφία, αλλά εσύ τι λες. Σε στείλαμε εκεί για να παίρνεις έλλογη θέση με την ψήφο σου, να αναλαμβάνεις δημοσίως την ευθύνη των απόψεών σου, όχι να ενεργείς τακτικιστικά σαν ταβλαδόρος. Η πολιτική είναι πρωτίστως μετοχή στον «κοινό Λόγο» και μετά στρατηγικό παίγνιο.

  Ο κ. Σαμαράς προεξοφλεί την αποτυχία του πακέτου διάσωσης και γι’ αυτό σκέφτεται παιγνιοθεωρητικά. Οτι αυτή η στάση του μετατρέπεται σε αυτο-εκπληρούμενη προφητεία (αφού εκλαμβάνεται από τις διεθνείς αγορές ως ασθενής πολιτική υποστήριξη του πακέτου, ενισχύοντας έτσι την εικαζόμενη πιθανότητα αποτυχίας του), ουδόλως τον ενδιαφέρει. Οι πολιτικάντηδες, άλλωστε δεν είναι statesmen, νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους.

  Η πατρίδα για τον κ. Σαμαρά είναι κενή ρητορική, αυτοεξυπηρετικά κατασκευασμένο ιδεολόγημα, positioning move στην πολιτική αγορά. Γι’ αυτό και η κύρια μέριμνά του δεν είναι να ασκεί κριτική για την επιτυχία της εφαρμογής του πακέτου διάσωσης (θα είχε άφθονες ευκαιρίες για κάτι τέτοιο), αλλά να μεριμνά ιδιοτελώς για την επόμενη μέρα: «σε τέτοιες συνθήκες η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Οι αντιδράσεις που προκαλεί η σημερινή αδιέξοδη πολιτική [του ΠΑΣΟΚ] επιβάλλουν μια αντιπολίτευση που δεν θα ταυτιστεί μαζί του». Προσέξτε: η χώρα χρεοκοπεί και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προτάσσει ως κύρια έγνοια του να μην ταυτιστεί με τον αντίπαλό του!"

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_23/05/2010_401867

  • anonymous avatar
   anonymous @ mitsosms 23/05/2010 00:46:13

   Καλά την εφημερίδα της Ντόρας και του ΔΝΤ μας έφερες ως παράδειγμα; Ποιός άλλος έχει εκεί μετοχές; Θυμάσαι;

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ anonymous 23/05/2010 00:59:10

    Αν πρόσεξες το άρθρο δεν είναι άρθρο δημοσιογράφου της εφημερίδας.

  • τάσος avatar
   τάσος @ mitsosms 23/05/2010 00:57:00

   να συμπληρώσουμε πως επειδή τα λεφτά δεν φτάνουν πλέον για όλους, κύριο μέλημα των εκδοτικών κλπ συγκροτημάτων είναι να επιβιώσουν εις βάρος του κόσμου, οπότε αναγκαστικά πρέπει να στηρίξουν το σχέδιο του δντ αντιμαχόμενοι τους αντιπάλους του. μέχρι πριν από λίγο καιρό που δεν υπήρχε πρόβλημα έκαναν είτε τους σοσιαλιστές ή τα κορόιδα. είναι πάντως καταπληκτικό τί μέτωπο έχει σχηματιστεί και υπέρ τίνος πράγματος.

  • Παναγιωτης avatar
   Παναγιωτης @ mitsosms 23/05/2010 01:30:04

   διαβασε τι εγινε στην Ουγγαρια στις εκλογες πριν λιγο καιρο και ασε τα αρθρα της καθημερινης

  • Vrasteta avatar
   Vrasteta @ mitsosms 23/05/2010 03:11:20

   Να αγιάσει το στόμα σου!! Κάτσε να σε πάρει τώρα φαλάγγι ο Ορέστιος και δε θα σε ξεπλένει ούτε ο Μοζέλας...τι της οικογένειας, τι Αλαφουζικός, τι δοσίλογος..

   • Orestios avatar
    Orestios @ Vrasteta 23/05/2010 09:22:38

    Σιγά μην επαναλάβω πράγματα γνωστά. Στο ιδεολογικό πεδίο κρίνονται όλα κοπελιά.
    Και τον μήτσο τον ξέρουμε. Μεγάλος κολοτούμπας είναι. Αν θες να δεις απίθανα κόλπα με κολοτούμπες του μήτσοςμ πήγαινε στο σάιτ του παπαϊωάννου.
    Δεν χρειάζεται καν να τον πάρω φαλλάγι. Ξεβρακώνεται μόνος του.

  • Orestios avatar
   Orestios @ mitsosms 23/05/2010 07:12:13

   Μήτσο, πες μας πόσο ικανοποιημένος είσαι από το GAP.

   • socrates avatar
    socrates @ Orestios 23/05/2010 08:52:04

    Μήτσο, πές μας πόσο ευχαριστημένος είσαι από τη Θοδώρα;

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Orestios 23/05/2010 09:02:28

    Τι σχέση έχει η Μπακογιάννη;

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Orestios 23/05/2010 09:13:22

    Μήτσο έχει κάποια σχέση, διότι ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είχε άποψη και για τις εσωοκομματικές διαδικασίες της ΝΔ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 23/05/2010 09:23:31

    Τί να κάνεις κι εσύ βρε μήτσο. Πατάς σε 2 βάρκες.

  • mara avatar
   mara @ mitsosms 23/05/2010 08:29:00

   EΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ... ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ... ΤΟΥ ΓΑΠ

   Ανδρέας Παπανδρέου
   «Ολοι ξέρουμε τις συνέπειες...»

   Το 1985, όταν πάλι το δημόσιο ταμείο ήταν άδειο, στις υποδείξεις για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο πρωθυπουργός Αν. Παπανδρέου απαντούσε με διάγγελμα στους πολίτες: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είναι τόσο ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν την εθνική μας ανεξαρτησία, δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύσει, έστω και στο παραμικρό, μια τέτοια εξέλιξη (απώλεια της οικονομικής ανεξαρτησίας, δηλαδή του εθνικού μας ελέγχου πάνω στη χάραξη της οικονομικής μας πολιτικής). Γιατί, πέρα από το θέμα της αρχής... υπάρχει και σοβαρή ιδεολογική αντίθεση με το είδος της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλεται από τους διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς σε τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί όλοι ξέρουμε τις συνέπειες για τον λαό από τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που επιβλήθηκαν σε όσες χώρες παρενέβησαν οι διεθνείς οργανισμοί...».
   Ο Αν. Παπανδρέου διατύπωνε την άποψη μετά λόγου γνώσεως. Οχι μόνον από τη συσσωρευμένη έως τότε εμπειρία για τη δράση του ΔΝΤ, το οποίο από τη δεκαετία του 1970 είχε μετατραπεί σε δανειοδοτικό βραχίονα επεμβάσεων της Ουάσιγκτον. Αλλά και ως ο θεωρητικός του «Πατερναλιστικού Καπιταλισμού» και «του μύθου της αγοράς». Αλλωστε, ήταν και ο ίδιος παρών στην ιδρυτική διάσκεψη του ΔΝΤ, όταν ανακηρύχτηκε σε κυματοθραύστη των συναλλαγματικών ανισορροπιών, που απειλούσαν τον καπιταλισμό.

   Είκοσι χρόνια αργότερα (2005) ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ήταν προσκαλεσμένος του Ιδρύματος Αν. Παπανδρέου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Μιλούσε στην Αθήνα με θέμα του τις συνταγές-δόγματα και την πρακτική του ΔΝΤ.
   Στην ομιλία του -ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Αν. Παπανδρέου - διατύπωνε το συμπέρασμα ότι όπου οι «συνταγές» επιβλήθηκαν, απέτυχαν, ενώ «υποβάθμισαν και αποδυνάμωσαν τη δημοκρατία». Παρατηρούσε, ακόμη, ότι οι αρχές του ΔΝΤ δεν ήταν μόνο ένα «σύνολο οικονομικών δογμάτων», αλλά και μια «φιλοσοφία». Στον αντίποδα ακριβώς της σκέψης του Αν. Παπανδρέου, ο οποίος θα επιχειρούσε, όπως πρόσθετε ο Στίγκλιτς, να πείσει τις χώρες, που εφάρμοζαν τις αρχές του ΔΝΤ, ότι η αποδοχή τους δεν είναι προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας.

   Τον Στίγκλιτς είχε παρουσιάσει τότε στο κοινό, μετά πολλών επαίνων, ο σημερινός πρωθυπουργός. Το ερώτημα είναι αν τον άκουγε...

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ mara 23/05/2010 08:38:11

    Δεν είχαμε τέτοιο χρέος το 1985. Οπότε η σύγκριση είναι ατυχής. Και από την άλλη δεν είμαι οπαδός του ΓΑΠ. Όμως ο Σαμαράς δεν αποτελεί την εναλλακτική λύση με αυτή την στάση του.

   • mara avatar
    mara @ mara 23/05/2010 08:51:39

    Στο ύψος του χρέους στάθηκες εσύ??? Αυτό έχει σημασία???
    ή οι υποδείξεις και τότε να προσφύγουμε στο Δ.Ν.Τ???
    Ωστόσο συμφωνώ μαζί σου. Όντως, ατυχής η σύγκριση... πατέρα κ γιού...
    (η κ. Τσάντ πρέπει να μας δώσεις κάποιες εξηγήσεις... Ποιανού είναι ρε Μαργαρίτα το παιδί...???)

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ mara 23/05/2010 09:22:32

    Μάρα εύγε για την παραπομπή!

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ mitsosms 23/05/2010 09:19:43

   Στο ιστολόγιό του, γκούγκλησε το όνομά του, θα βρεις τα άρθρα του και τις παραπομπές του (πχ στην Δράση -προσωπικά είναι από τους αρθρογράφους που αφιερώνω τον χρόνο μου)

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ mitsosms 23/05/2010 09:41:03

   Για τις δύο τελευταίες γραμμές, καλέ μου άνθρωπε, να σχολιάσω και εγώ από το άρθρο της εφημερίδος(;).
   Ο αντίπαλος του χρεοκοπεί την Ελλάδα! Και βέβαια ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, δεν θέλει, για κανέναν απολύτως λόγο να ταυτιστεί μαζί του! Αυτό δε έλειπε, επειδή υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας, να ταυτιστεί με τα παχύδερμα που ντρέπονται γιατί εξοπλίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τους ολίγιστους που ονειρεύονται πολυπολιτισμική Ελλάδα, με τους οσφυοκάμπτες που φοβούνται τους Τούρκους "φίλους" και με προδότες που απεργάζονται σχέδια ταπείνωσης του περήφανου Ελληνικού λαού για να γλυτώσουν το άτιμο τομάρι τους! Αν είναι να "σκύψω" για να μην χρεοκοπήσω, χίλιες φορές να χρεοκοπήσω. Όχι χίλιες, δέκα χιλάδες! Δεν προσπαθεί ο "μικρός" να μας διασώσει! Προσπαθεί , ο ανόητος, να μας βάλει στο δικό του καλούπι! Προσπαθεί, αλλά να σημειώσετε δεν θα τα καταφέρει ΠΟΤΕ, να μας κάνει ίδιους με αυτόν!
   Επισήμανση , φιλική: Δεν θα τα καταφέρει να μας βάλει στο καλούπι που θέλει! Η λέξη κλειδί στην πρόταση είναι το ΔΕΝ!
   Και να σημειώσετε και κάτι άλλο: Αν ο Σαμαράς δεν ήταν ευγενής και κατά την ταπεινή μου γνώμη, περισσότερο προσεκτικός από ότι πρέπει, θα τους είχε κατγγείλει ήδη για εσχάτη προδοσία και θα είχε ήδη ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου!
   Δεν είμαστε απέναντι στους ιταμούς προδότες. Είμαστε εναντίον τους.
   Καθαρά και όμορφα. Αντίπαλοι. Εχθροί. Και να σας γνωρίσω αγαπητέ, ότι κάποια στιγμή, κατ'εμέ κοντινή, θα χρειαστεί να διαλέξουμε, όλοι, όχθη να σταθούμε.
   Πάντα μου άρεσαν τα παίγνια, στρατηγικής φύσης. Δεν είμαι στρατηγός ούτε διοικητής. Όταν όμως "έπαιζα", δεν έδειχνα κανέναν απολύτως οίκτο. Εύκολο στο παιχνίδι, δύσκολο στην ζωή. Να εύχεσθε να βρείτε απέναντί σας , στην πραγματική ζωή, διοικητές ανθρωπιστές, με οίκτο. Γιατί, αν βρεθείτε απέναντι σε μένα και σε μερικά άλλα καλόπαιδα, δεν θα βρείτε κανέναν!

  • task avatar
   task @ mitsosms 23/05/2010 11:00:25

   Αφου το πακέτο μέτρων που μας φόρτωσε η κυβέρνηση θα μας βγάλει απο τη κρίση- είχαν έτοιμο σχέδιο επεξεργασμένο μας έλεγαν προεκλογικά-τότε ας αφήσουν το Σαμαρά να εκτεθεί στη πορεία, γιατί τους νοιάζει τοσο πολύ που είπε οχι στο "έτοιμο" σχέδιο της κυβέρνησης, ετσι κι αλλιώς ζημιά δεν τους κάνει , έχουν ανετη πλειοψηφία να υλοποιήσουν το καταπληκτικό πρόγραμμά τους.
   αν το "σχέδιο" βγεί πατάτα να πούν οτι όλοι το συμφωνήσαμε και να βγούν λάδι, κουτοπόνηρη νοοτροπία έχουν, αλλα είναι αργά για αυτούς πλέον.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ mitsosms 23/05/2010 11:04:22

   Τρικυμία εν κρανίω του κυρίου προφεσόρου.
   Μάλλον έχει ξεχάσει ότι η ΝΔ είναι αντιπολίτευση και δεν είναι υποχρεωμένη να στηρίξει πολιτικά το πακέτο. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Η απαίτηση να παύσει ο αντίλογος και όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Σαμαρά, να υποταχθούν στην (καταστροφική) πολιτική του Ηγεμόνα Παπανδρέου, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, αν συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα παραμένει Δημοκρατία και όχι μια λατινοαμερικάνικη Μπανανία.
   Εξάλλου κύριε προφεσόρε, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με 10% μονάδες τη ΝΔ και όλοι τη κατηγορούσατε χαιρέκακα γιατί έπιασε το χειρότερο της πσοσοστό.
   Προς τι λοιπόν η ανάγκη έξτρα πολιτικής στήριξης μιας πρόσφατως εκλεγείσας κυβέρνησης από μία παραπαίουσα υποτίθεται αξιωματική αντιπολίτευση;
   Μήπως γιατί η πολιτική της κυβέρνησης έχει μηδενική νομιμοποίηση στον ελληνικό λαό και στην προσπάθεια σας να την στηρίξετε, απαιτείτε από τον Σαμαρά να υποταχθεί κι αυτός στον Ηγεμόνα;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Γιώργος 23/05/2010 11:19:48

    Οι φαύλοι χρειάζονται νομιμότητα. Δεν την έχουν όμως. Γι' αυτό έχουν σκυλιάσει με τον Σαμαρά. Η ώρα τους πλησιάζει.

  • hotdog avatar
   hotdog @ mitsosms 24/05/2010 16:45:09

   Επειδή το προηγούμενο σχόλιο μου μάλλον δε πέρασε από το moderation του blog να τονίσω κι εγώ αυτό που είπες: ΠΡΟΣΟΧΗ & έπειτα το σχόλιο για το Σαμαρά στο τέλος. ΠΕΤΥΧΕΣ ΔΙΑΝΑ! γιατί από αυτό το τελευταίο καταλαβαίνεις την υποκρισία και το ψέμα
   που τους διακρίνει όλους.ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!!!

 7. JULIA X avatar
  JULIA X 23/05/2010 00:30:12

  Μπράβο σου για το θάρρος και το κουράγιο σου.

 8. anonymous avatar
  anonymous 23/05/2010 01:08:56

  @mitsosms: αν δεν συμφωνούσε ο Αλαφούζος και ο παπαχελάς θα το δημοσίευαν; Που ζεις φίλε μου; Και ποιος είναι αυτός που γραφει;.Τον ηξερες κι απο πριν;

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ anonymous 23/05/2010 08:00:40

   Ναι, είναι πολύ γνωστός.

 9. what avatar
  what 23/05/2010 02:46:21

  Φαήλο, το ατού του Σαμαρά είναι πως ό,τι λέει το πιστεύει!
  Το θέμα είναι να περάσει και στον κόσμο.

  Θεωρώ πως απαιτείται μια αρκετά πιο επιθετική ρητορική, που να ακουστεί κιόλας γιατί όπως ξέρεις φιμώνεται.

  Έχει να αντιπαλέψει βέβαια και την αποεθνικοποίηση των Ελλήνων. Ίσως θα πρέπει να πέσει μεγαλύτερος τσαμπουκάς εναντίον των της ενοχοποίησης των Ελλήνων για την εθνικότητά τους. Και φαντάζομαι θα το ξέρεις, υπάρχουν πάρα πολλοί που σήμερα είναι κρυπτο-Έλληνες (όπως λέμε κρυπτο-χριστιανός) γιατί υπόκεινται μια ιδεολογική τρομοκρατία. Εγώ το έχω υποστεί στο παρελθόν, ακόμα και στις αριστερών αποχρώσεων παρέες μου.

  Και την ελληνικότητα τη συνδέω με την περηφάνεια του Έλληνα που κάνουν αυτή τη στιγμή τα πάντα να του την τσαλαπατήσουν.

  Το μεγάλο στοίχημα θα παιχτεί μάλλον στο κατά το πόσο Έλληνες ή Πασόκοι θα θεωρήσουν ότι είναι οι ψηφοφόροι-συνδρομητές του ΠΑΣΟΚ.

 10. 13 avatar
  13 23/05/2010 02:50:10

  Φαηλο,αυτο που ειπες στο τελος με "γυρισε".Μπραβο Φαηλο "Ακόμη κι ο Χρύσανθος τρέχει να τον προλάβει. Εκείνος εμπνέει κι επηρεάζει εμάς κι όχι εμείς αυτόν. Γκέγκε;"
  Τι να πω!Απλα καταλαβα...

 11. Π avatar
  Π 23/05/2010 05:15:37

  ΑΣΤΟ ΚΑΛΟ!!ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ??ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΓΛΥΦΤΕΣ!!
  ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΓΛΥΦΕΤΕ ΜΕΤΑ??

 12. nbechr avatar
  nbechr 23/05/2010 06:00:57

  Ο Σαμαράς με το ΟΧΙ κινήθηκε εξώ από τα στερότυπα δημιουργώντας τίς βάσεις ηγετικής παρουσίας. Οι ηγέτες διαθέτουν το απρόβλεπτο αλλά το κεφαλαιοποιούν κιόλας . Μένει να δούμε την κεφαλαιοποίηση του.

 13. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 06:07:29

  Τρυφηλοί Συβαρίτες εν απογνώσει

  Μά πόσο τους ετύφλωσεν το φώς;
  Μ'αδέξιες κι αστείες κινήσεις,τα χέρια τους κινούν στο πουθενά.
  Αναρθρες κι ακατάληπτες οι λέξεις των και τα λόγια των ασαφή.
  Το γνωρίζουν αυτό,μα η θολούρα τους βολεύει.
  Ωστόσο το χαμόγελο,δεν σβύστηκεν από τα χείλη τους.Σαρκαστικόν !
  Ξέρουν,φοβούνται,τρέμουν,μα δεν το βάζουν κάτω.
  Νύν υπέρ πάντων..λένε και ξαναλένε,
  πιότερο προσδοκώντας,τους εαυτούς των να πείσουν.
  Νύν υπέρ πάντων...επαναλαμβάνουν κι άς ξέρουν.
  Την ώραν φοβούνται,την ώραν και την στιγμή.
  Αυτήν την ώρα ξορκίζουν κι αυτήν την στιγμή καταριούνται.
  Γελούν αμήχανοι,βλέποντας τις κλεψύδρες των ν'αδειάζουν.
  Ολα τα μέτρησαν κι όλα τα υπολογίσαν,
  μά τόσο πολλή που ήταν η αυταρέσκειά των,
  δεν υπολόγισαν τη λογική του χρόνου.
  Κι ο χρόνος ετελεύτησεν και η λογική καλπάζει.

  • nancy avatar
   nancy @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 06:14:14

   Καβάφης??

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ nancy 23/05/2010 06:47:11

    ΟΧΙ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.Ισως με επιρροές,δοκιμασμένων.Τα καλά τα κρατάμε και πετάμε τ'άχρηστα.

   • nancy avatar
    nancy @ nancy 23/05/2010 06:59:02

    Γητευτή Σπάρτακε, αχτύπητο team με Φαήλο και άλλους φίλους εδώ.
    Διαμαντάκια στη λίμνη.

  • mara avatar
   mara @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 08:56:57

   Σπάρτακε,
   Τέλειο!!! Δεν με εξέπληξε καθόλου. Από εσένα το περίμενα!!!

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ mara 23/05/2010 09:15:02

    mara,με κάνεις και κοκκινίζω.Ευχαριστώ.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 09:10:13

   Εξαιρετικό.Ευχαριστώ.
   Φάρος ελπίδας.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 23/05/2010 09:20:21

    Εγώ σας ευχαριστώ. Ολους .Εσάς που ακάματα ζείτε γιά να ελπίζετε.Εσάς που πάνω από το σαρκίο σας,βάζετε την Πατρίδα.Οι φάροι είσθε εσείς.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 09:24:21

   Σπάρτακε, είμαστε απίστευτα τυχεροί που είμαστε εδώ μέσα. Νά ΄σαι καλά!

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Β.Κ.Σ. 23/05/2010 09:34:26

    Ν'άμαστε όλοι καλά.Εξάλλου,τα ....καλά μας περιμένουν.Λίγο ακόμα,λίγο ακόμα,να σηκωθούμε λίγο ψηλώτερα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 09:49:36

   +1000

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 18:59:43

   Σπάρτακε,

   Εἶσαι διαμάντι πολλῶν καρατιῶν γιά τήν ΝΔ καί τούς ἁπλούς ψηφοφόρους σάν τήν ἀφεντιά μου! Ἐλπίζω ὁ Σαμαρᾶς νά διαβάζη Αντινιούς. . .

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Φωτεινή 23/05/2010 19:54:38

    Φωτεινή,σ'ευχαριστώ.Διαμάντι όμως δεν είμαι.Ενας κόκκος άμμου,μικρός κι ασήμαντος είμαι.Σε σένα τα συγχαρητήριά μου,γιά την ωραία γραφή σου.

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/05/2010 06:57:47

  Σωστός σε όλα ΦΜΚ, και πράγματι δεν τον ελέγχουν (και δεν τον εκβιάζουν) για αυτό θα συσπειρωθεί όλο το σύστημα εναντίον του. Για αυτό, περισσότερο από ποτε, χρειάζεται εσωτερική όργάνωση, αξιόπιστη. Χρειάζεται εξωστρέφεια. Χρειάζεταινα ρωτήσει πιο πολύ τον κόσμο και να μιλήσει πιο πολύ στον κόσμο. Ειδεμή, θα γίνει και αυτός ένας γραφικός αυτόνομος. Τώρα. Όχι σε 1 χρόνο, θα είναι αργά σε ένα χρόνο.

  Όσο για τα "όχι". Είπε ένα "όχι" και έπεσαν επάνω του οι ύαινες. Το επόμενο ήταν "ναι". "Οχι" χρειάζεται, και εξωστρέφεια.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ archaeopteryx 23/05/2010 09:32:58

   Ο απλός κόσμος έχει ήδη κεφαλαιοποιήσει το ΟΧΙ του Σαμαρά. Ήταν η μόνη αχτίδα -δεδομένου πως τα αριστερά κόμματα απλώς είναι πάντα αντικυβερνητικά- ελπίδας πως μπορούμε και χωρίς το ΔΝΤ. Για το ΝΑΙ που αναφέρεις, δεδομένων των εξελίξεων με την Μπακογιάννη δεν είχε περιθώρια να ανοίξει μέτωπο και με τον Κυριάκο που είναι ο υπεύθυνος του κόμματος για τα θέματα αυτά. Θα γίνει μια ζημιά που θα μπορέσει κυβερνώντας να την αναστρέψει. Όταν λένε πως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού νομίζουν πως είναι η τέχνη του συμβιβασμού και έχω την αίσθηση πως μόνον ο Σαμαράς αντιλαμβάνεται πως είναι η τέχνη του να καθιστάς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων σου εφικτή -ειδάλλως δεν είναι τέχνη δεν είναι καν τεχνική δεν εμπεριέχει την ελάχιστη δράση παρά μόνον αποδοχή της δράσης των άλλων...

 15. Orestios avatar
  Orestios 23/05/2010 07:15:07

  Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια οι υποστηρικτές του GAP από όλους τους πολιτικούς χώρους.
  Καλά κάνουν και φοβούνται, γιατί η ώρα που θα πληρώσουν για την χυδαιότητα τους πλησιάζει.

 16. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 23/05/2010 07:31:22

  Οταν το συστημα ψυχανεμιζεται οτι κατι κινειται και υπαρχει η πιθανοτητα ενος μελλοντος που θα αποτελεσει απειλη για την υπαρξη του,δημιουργει το ιδιο το συστημα την εναλλακτικη λυση.
  ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠ ΑΥΤΕΣ.

 17. mitsosms avatar
  mitsosms 23/05/2010 07:59:29

  Καθόλου! Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι ικανοποιημένος από τον Σαμαρά.

 18. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 23/05/2010 08:17:19

  Φαήλο, σαν αληθινός Ελληνας, σε συγχαίρω. Ξέρεις οτι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Η Ανοιξη μας έδωσε περίσεια δύναμη και ΕΛΠΙΔΑ. Στα προαναφερόμενά σου, μού ήρθε στη μνήμη η μοναχική, αλλά ηρωική και δημιουργική, πορεία μου στα 26 χρόνια επαγγελματικής συμπόρευσης μ' όλους "αυτούς". Αυτούς που χαρακτηρίζονται από δημοσιοσχετισμό, εκδικητικότητα, νεποτισμό και άπειρα άλλα που, δυστυχώς, δεν γράφονται σ' αυτές τις γραμμές. Η ώρα πλησιάζει για κάθε κατεργάρη και εκμεταλευτή. Ο Αντώνης Σαμαράς από το 1973 που σχετίζομαι συνειδητά μαζί του, αντιπροσωπεύει αυτό που κάθε αγνός Έλληνας πατριώτης προσδοκά και ζητά για την πατρίδα μας. ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nίκος Θ. 24/05/2010 21:42:43

   Γεια σου συναγωνιστή!

 19. νεόπτωχος avatar
  νεόπτωχος 23/05/2010 08:55:08

  καλημέρα και σας σας κύριε χατζηνικολάου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ νεόπτωχος 23/05/2010 12:57:15

   Οι αναφορές είναι περισσότερο συμβολικές και δεν αφορούν ντε και καλά τον χ ή την ψ. Αν κάνετε περιήγηση στόν Τύπο των τελευταίων ημερών θα δείτε μια ενορχηστρωμένη επίθεση στον Αντώνη, μέσω Χρύσανθου. Τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν σε περισσότερους του ενός προσώπου. Στους ψευτοκουλτουραραίους κολωνακιώτες, τάχα μου "προοδευτικούς", στους αποδομητές της εθνικής ταυτότητας και συνοχής, στους πρόθυμους κήρυκες του ενδοτισμού και της συναλλαγής ακόμη και με το φασισταριό του VMRO, τους κεμαλικούς πρωτοναζί ή τους ισλαμοφασίστες.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/05/2010 14:01:22

    Επειδή μάλλον έχω χάσει συνέχειες, εννοείς, ότι υπάρχει ρήξη Λαζαρίδη-Σαμαρά ;;;;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ χελιδόνι 23/05/2010 15:55:26

     Όχι βέβαια. Απλώς μερικοί διακινούσαν τρίχες περί δήθεν διαφωνιών Χρύσανθου - Αβραμόπουλου.

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/05/2010 18:36:39

      φαήλε

      Δηλαδή Χρύσανθος και Αβραμό...ομοφωνούν?

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 18:46:25

      όχι τίποτα άλλο αλλά αν συμφωνούν να αρχίσω να ανησυχώ για τον κύριο Χρύσανθο...

     • anonymous avatar
      anonymous @ Ο Ιθαγενής 24/05/2010 21:17:40

      Δε θα ανησυχούσα καθόλου. Πολλές φορές λόγω της θέσης σου πράγματα που πιστεύεις δεν τα λες.

      Κάποτε μια σημαδιακή ημερομηνία για τη χώρα πέρασα από ένα σημείο που σχετίζονταν με αυτή την ημερομηνία. Ο μόνος που είχε στείλε στεφάνι ήταν ο Αβραμο ως δήμαρχος τότε.

      Σημειωτέον ότι η ημερομηνία αυτή δεν τιμάται στη χώρα.

      Αν θες περισσότερα άσε mail να σου πω ακριβώς.

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ anonymous 27/05/2010 06:54:46

      Από τέτοια δεν υπάρχει δεύτερος.

      Αλλά...ρίξε μια ματιά στο έργο του στο Υγείας.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 20:00:34

      ΚΙ όμως, ναι!

     • vardarskian avatar
      vardarskian @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/05/2010 22:48:26

      ε, τότε είναι σε καλό δρόμο ο Χρύσανθος. Το αισθητήριο του Αβραμό ήταν ανέκαθεν υπερευαίσθητο και ιδανικά προσανατολισμένο!

     • Sic transit gloria mundi avatar
      Sic transit gloria mundi @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/05/2010 14:25:37

      Αχ, το (πολιτικό) αίμα νερό δεν γίνεται! Ο Παν-Παν συγκατετέθη;

 20. Βασίλης avatar
  Βασίλης 23/05/2010 09:06:38

  Συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος του κειμένου, αλλά από ότι φαίνεται είναι ήδη αργά. Η κυριαρχία της χώρας έχει παραδοθεί και επίσημα.

  Σχετικά με το Σαμαρά, κατ'εμέ τα παραπάνω θα αποδειχτούν αν δεν συμμετάσχει με κανέναν τρόπο στο χουντικό μόρφωμα της κυβέρνησης συνεργασίας που ετοιμάζεται από τα διαχρονικά τσατσόνια των παγκοσμιοποιητών.

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τελικά κοινωνικό και εστιάζεται στο ότι λείπει η περηφάνεια και η αξιοπρέπεια από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας. Αν κάθε ένας μας είχε αυτοσεβασμό κατ'αρχήν, δηλαδή προάσπιζε με κάθε τρόπο την περηφάνεια και αξιοπρέπειά του, θα είχαμε μια πολυ διαφορετική κοινωνία.

  Μη μένουμε στις θεωρίες όμως. Το άμεσο είναι ένα: 'ΟΧΙ' με τίποτα στην χούντα που προετοιμάζεται με το όνομα: κυβέρνηση εθνικής ανάγκης η συναυτουργίας στη συνέχιση της γενοκτονίας μας.


  Καλή Κυριακή

 21. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 23/05/2010 09:30:45

  Προς επιρρωσην των παραπανω αξιζει να δει κανεις σςημερα ενα "περιεργο" δημοσιευμα, αμαλλον αναρτηση του μεγαλυτερου σε επισκεψιμοτητα -οπως το ιδιο λεει- τρωκτικου για να διακαιωση και το συντακτη της εδω αναρτησης , αλλα και να δειξει πως προσπαθει να κινηθει το συσημα των νταβατζιδων κανοντας ενα μικρο λιτινγκ και ξεχνωντας οσα καρα καριους εσερνε... Συγχοροχαρτι αναπαλαιωση και φυγαμε... Γνωστη η συνταγη... ΟΜως χρειαζεται ενεργοτερη αντιδραση. δραση και ενημερωση του λαου. Απο επερωτηση για το λογαρισμο της ΔΕΗ π.χ μεχρι τα εξοπλιστικα και εθνικα θεματα συνεχως .
  Αξιζει το κοπο να δει κανεις την παρθενογεννεση...
  Ας σημειωθει οτι δεν εχει την υπογραφη "αναγνωστης" αρα εκφραζει τις αποψεις των συντακτων του...

  http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_6196.html

  • Αντίσταση avatar
   Αντίσταση @ Μαυρη Αντιδραση 24/05/2010 21:19:03

   Μόνο με άλλους διαπλεκόμενους σαν αυτήν μπορεί να κάνει κόμμα. Έχει μεγάλη εμπειρία εξάλλου από την διακυβέρνηση '91-'93. Δεν έχει μέλλον η μανταμίτσα. Ο κόσμος ξέρει καλά ποιά είναι στην πραγματικότητα. Μόνο κάτι γλείφτες της ΝΔ θα την ακολουθήσουν. Ώρα τους καλή. Άχρηστοι μας είναι.

 22. Παλιός Φίλος avatar
  Παλιός Φίλος 23/05/2010 09:39:07

  Φαήλο χρόνια πολλά για τον Αντώνη. Εχει τα γενέθλιά του σήμερα, το ξέχασες;

  Καιμια συμβουλή απο έναν παλιό φίλο: Κάνε ντου με τα κομμάντο τους σμαρικούς μουτζαχεντίν στα γραφεία της Ρηγίλλης, βούτα τον και βγάλτον στους δρόμους.

  Με αυτούς που εχει μπλέξει εκεί δεν γίνεται δουλειά αδελφέ.

  Με στραβό θα κοιμηθείς, το πρωϊ θα αλοιθωρίσεις

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Παλιός Φίλος 23/05/2010 14:10:00

   Η ευχή μου σταθερή 17 χρόνια: ΥΓΕΙΑ - ΕΥΤΥΧΙΑ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ!

 23. Julia avatar
  Julia 23/05/2010 09:39:20

  O συντακτης του αρθρου της Καθημερινης ειναι ο γνωστος Ευρυτανας και μελος του κομματος Δραση??

  • Εν κρυπτώ avatar
   Εν κρυπτώ @ Julia 23/05/2010 10:14:24

   Ακριβώς...

 24. nancy avatar
  nancy 23/05/2010 09:40:02

  Τι τρικλοποδιές του έριχνε του ΚΚ η κυρία..

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/05/2010 09:50:53

  O Τσουκας ειναι πανεπιστημιακος που εχει γραψει παρα πολλα για τα χαλια των πανεπιστημιων.Ανεξαρτητως στοχων που εχει το ερωτημα του παραμενει αναπαντητο.Εάν για να περασει ο νομος χρειαζοταν 180 ψηφοι θα τον ψηφιζε η ΝΔ;
  Αν η απαντηση ειναι ΝΑΙ τοτε προκειται περι λαικισμου αλα ΠΑΣΟΚ.Αν η απαντηση ειναι ΟΧΙ τοτε ο Σαμαρας επρεπε να πει οτι το ΟΧΙ ειναι δεδομενο σε καθε περιπτωση και ας γινει οτι θελει.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ ψυχραιμια 23/05/2010 10:02:54

   Ψυχραιμία το ΟΧΙ του Σαμαρά δικαιώθηκε από τις εξελίξεις. Αφού μας μάντρωσαν στο ΔΝΤ μετά φτιάξαν τον μηχανισμό στήριξης για τα υπόλοιπα κράτη. Σε παραπέμπω στον Δελάστικ: Τα μέτρα δεν νομιμοποιούνται στο σιτυπρες. Με το ΟΧΙ στο ΔΝΤ δεν σημαίνει πως δεν θα έπαιρνε επώδυνα μέτρα, ίσως και πιο επώδυνα από αυτά που λήφθησαν -διότι αυτά που ελήφθησαν από το ΠΑΣΟΚ προστατεύουν τους εκλεκτούς, κάτι που ο Σαμαράς δείχνει να μην είναι στις προθέσεις του εξ΄ ου και ο λυσσαλέος πόλεμος της νομενκλατούρας των κρατικοδίαιτων.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ψυχραιμια 23/05/2010 12:47:39

   αν απαιτουνταν 180 δεν υπηρχε περιπτωση να μην στηθουν καλπες πριν(σεναριο επιστημονικης φαντασιας..ειδαμε και παθαμε να εγκαταστησουμε τον ΓΑΠ εκει, δεν ειναι να μπαινουμε σε περιπετειες .. οταν τελειωσει το γκρεμισμα βλεπουμε)

 26. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 10:01:13

  Κύριε Κρανιδιώτη

  εγώ δεν είμαι και δεν θα είμαι εναντίον σε κάποιον ή κάποιους που θα επιχειρήσουν να βελτιώσουν την κατάσταση στην πατρίδα μας. Οπως είμαι και θα είμαι εναντίον σε όλους αυτούς με τις "ιταλικές κάλτσες" και τους δοσιλόγους που την κατέστρεψαν και εσχάτως την πούλησαν.

  Κι εσείς καλά κάνετε και τα λέτε. Την δουλειά σας κάνετε.

  Ως μη γνώστης προσώπων και καταστάσεων είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω μαζί σας ότι "φοβούνται τον Σαμαρά γιατί δεν τον ελέγχουν". Θα κρατήσω όμως και κάποιες επιφυλάξεις.

  Αυτά που λέτε τώρα για τον Κ. Σαμαρά, παρόμοια με αυτά δηλαδή, θα μπορούσε κάποιος να τα ισχυριστεί για τον Α. Παπανδρέου λίγο πριν το 1981 και για τον Κάρλος Μένεμ λίγο πριν γίνει πρόεδρος το 1989 στην Αργεντινή. Με φαβορίτες αλλά Κόκκοτα, αντίστοιχα με τα δικά μας ζιβάγκο.

  Η συνέχεια είναι γνωστή. Γι' αυτό και έχω τις επιφυλάξεις που έχω.

  Θα σας πω όμως και κάτι: όσο πιο μεσσιανικό και χαρισματικό παρουσιάζετε τον κ. Σαμαρά τόσο μεγαλώνετε την απόσταση από τους κάτω. Η αποθέωση, η άνευ όρων αποδοχή, το αλάθητο και η αυθεντία, η ειδωλοποίηση και η σωτηριολογία έτσι κάνουν την δουλειά τους. Και επιτρέψτε μου να πω πως οι δημοκρατικοί οργανισμοί και οι δημοκρατικές λειτουργίες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες πρακτικές.

  Αν τον φοβούνται, αυτοί που τον φοβούνται, τότε θα ξέρετε και ίσως πολύ καλύτερα από μένα, λόγω θέσεως, τι τον περιμένει, αν έλθει ποτέ στην εξουσία, και ίσως και νωρίτερα από αυτό. Εχουν ολόκληρο οπλοστάσιο. Και ανθρώπους πολύ "ειδικούς". Από economic hitmen, σαν τον John Perkins, μέχρι τα jackals της CIA. Και πολύ μεγάλο ρεπερτόριο με επιτυχημένες παραστάσεις. Παραγουάη, Ιράν, Ιράκ, Γεωργία και Ελλάδα στο παρελθόν. Με διάφορους τρόπους και μεθόδους.

  Εχουμε πρόσφατα δει στην χώρα μας, φωτιές, παρακολουθήσεις τηλεφώνων, εξεγέρσεις κλπ.

  Κατά την γνώμη μου σε δύο πράγματα κάνετε λάθος.
  1. Δίνετε υπερβολικές ελπίδες τον μέσο έλληνα με αποτέλεσμα τον εφησυχασμό του, εν μέρει, χωρίς να τον καλείτε στην πραγματική δράση της αντίστασης στην "σοσιαλιστική" λαίλαπα και
  2. Βάζετε υπερβολικά βάρη στους ώμους ενός και μόνον ανθρώπου.

  Για το πρώτο να σας πω μόνο, το ελάχιστο, ότι είναι λάδι στην φωτιά των "παραταξιακών μυομαχιών" στις οποίες επιδίδονται (μέχρι και σήμερα, ναι, μέχρι και σήμερα), ακόμη και αρκετοί από τους σχολιαστές του αξιόλογου αυτού ιστολογίου. Οπαδοί ένθεν και ένθεν, συναισθηματικά ενταγμένοι, που δημιούργησε και συντηρεί ένα σάπιο κομματικό καθεστώς δύο ελληνικών αιώνων. Ενα θλιβερώτατο θέαμα, να απορεί ο νους του ανθρώπου, που στο παρελθόν μας έχει οδηγήσει όχι μία και δύο φορές, να φάμε τις σάρκες μας. Κομματικό και παραταξιακό συμφέρον η πάκτωση των οπαδών. Εναντίον οποιουδήποτε άλλου συμφέροντος. Η πονεμένη μας ιστορία ως έθνος.

  Για το δεύτερο...
  Ο κ. Σαμαράς μπορεί να έχει την πρόθεση να μας "σώσει". Τώρα. Τι εγγυήσεις όμως μας δίνετε ότι θα συνεχίσει να είναι έτσι; Διότι στο παρελθόν έχουμε δει και έχουμε δει. Και ποιο είναι το σχέδιο του κ. Σαμαρά για αναμόρφωση-ανασυγκρότηση του πολιτεύματος αυτού που γεννάει τα προβλήματα, την διαφθορά και τις κρίσεις; Ποια είναι η θέση του κ. Σαμαρά για τις ιδιωτικές τράπεζες για παράδειγμα που "σηκώνουν όλο το μπακίρι" από την αγορά; Και που δεν χρηματοδότησαν ποτέ την ανάπτυξη;

  Επαναλαμβάνω καλά κάνετε και τα λέτε. Την δουλειά σας κάνετε εσείς. Και επειδή και εγώ κάνω την δική μου δουλειά, λέω ότι για να σωθεί η χώρα και όλοι εμείς, και να μην κινδυνέψει ούτε ο ηγέτης που θα μπει μπροστά ούτε η κοινή μας υπόθεση, πρέπει να γίνει κάλεσμα. Κάλεσμα λαού. Ο λαός μόνο έχει την δύναμη. Από αυτόν πηγάζουν όλα. Αυτός είναι η μοναδική διασφάλιση. Κανείς άλλος.

  Και ο κ. Σαμαράς δεν έχει καλέσει ακόμη τον λαό. Εκτός κιαν το έκανε και ο λαός δεν το κατάλαβε.

  Ενώ την ίδια στιγμή, μπροστά στα μάτια και του κ.Σαμαρά και όλων μας, το ΠαΣοΚ ξεθεμελιώνει το ελληνικό σύμπαν και πουλάει το μέλλον των παιδιών μας.

  Οι υπογραφές πέσανε, οι υποθήκες μπήκαν. Ηδη ξεπεράσαμε το "είναι αργά". Περιμένετε κάτι άλλο για να καλέσετε τον λαό;

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Καταλαβαίνω ότι κινδυνεύω τώρα να χαρακτηριστώ από Ντορικός και της οικογενείας μέχρι Αλαφουζικός και κρυφο-πασόκος, αντι-Σαμαρικός και τα λοιπά. Δεν είμαι φυσικά τίποτε τέτοιο. Ενας απλός πολίτης είμαι, αυτοαπασχολούμενος, που θέλει να διατηρήσει την δική του "ανεξαρτησία του σκέπτεσθαι". Το ρίσκο λοιπόν θα το πάρω.

  • mara avatar
   mara @ Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 11:30:49

   Το να κολλάμε "ταμπέλες" σε ανθρώπους που προβληματίζονται, μετά από αυτά που έχουν δεί τα μάτια μας, είναι γελοίο. Εκφράζεις ανησυχίες και πολύ καλά κάνεις. Οι καιροί δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς για κανέναν και για τίποτα.
   Ισχυρή αντίδραση θέλει ο κόσμος ανάλογη της εγκληματικής δράσης που βλέπουμε από την κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες και ακόμα για κάποιο λόγο δεν την έχουμε δεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 14:35:14

   Συμφωνώ απολύτως. Κι εγώ μπορεί να έχω πειστεί σε μεγάλο βαθμό (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) για τις καλές προθέσεις, αλλά δε βλέπω δράση. Ο κόσμος περιμένει κάποιον να στηρίξει τις ελπίδες για μία νέα αρχή και ο Σαμαράς αργεί. Και όσο αργεί κατρακυλάμε στην καταστροφή. Δεν υπάρχει χρόνος και αν όντως γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο, δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Μπορεί και θέλει ο Σαμαράς να καταφέρει το ίδιο που κατάφερε μέσα στο κόμμα του: να ανατρέψει τα προγνωστικά;
   Δεν ξέρω αν είναι πραγματικά ο σωτήρας, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει και κάποιος άλλος. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δε θα μας προδώσει. Όμως οφείλω να παρατηρήσω ότι η διαφορά ανάμεσα σε αυτόν και σε πολιτικούς σαν τον Ανδρέα και το Μένεμ είναι πως ο μόνος που τον προβάλλει ως σωτήρα είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ενώ τους άλλους τους είχε προσκυνήσει και αποθεώσει ολόκληρο το προπαγανδιστικό σύστημα. Δε νομίζω λοιπόν ότι ο Φαήλος φτάνει για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο Σαμαράς προβάλλεται ως ο νέος πολιτικός Μεσσίας.

 27. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 23/05/2010 10:03:01

  Ευχομαι κυριε Φαηλο ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ετσι τα πραγματα, γιατι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αλλη διεξοδος πια. Μεχρι τοτε ομως ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρεπει να σηκωσουμε τα μανικια και απο το μετεριζι μαε να στοχευσουμε το βολι μας κατ'ευθειαν στην ΚΑΡΔΙΑ του σαπιου και προδοτικου αυτου κτηνωδους συστηματος που ειναι τα ΜΜΕ (Μεσα Μαζικης Εξαπατησεως)αυτη η καλοστημενη και καλοταισμενη απαισια μηχανη που ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ απο πισω (ιδετε ποσο 'εναρμονισμενη' ειναι στους 'εκαστοτε κυκλους θεματων' για χειραγωγηση των Ελληνων αλλα και ποσο στοιχημενη ειναι στην ομαδικη αποκρυψη συγκεκριμμενων ειδησεων για να καταλαβετε..) πρεπει να ΣΒΥΣΕΙ ΤΩΡΑ , η προσπαθεια ολων μας ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ πρεπει να ειναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ των βρωμερων και ξεπουλημενων ΜΜΕ οσο γρηγοροτερα γινεται...

  Ανευ ΜΜΕ το κτηνος που 'γεννηθηκε' απο προδοσια σε ξενα σκοτεινα και υποπτα εργαστηρια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ... δεν μπορει να αναπνευσει , δεν μπορει να καταστρεψει.... θα πνιγει με ουρλιαχτα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΔΕΙ ΚΡΕΜΑΛΑ..

  Αυτο μπορουμε να το κανουμε αγαπητοι ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ο καθενας μονος του, στον κυκλο του ... τ ω ρ α ..

  ΥΓ
  Απαξιω ακομη και να αναφερθω σε περιττωματα αυτου του συστηματος τυπου ντορας - πακηδων - γιωργακηδων - αλαβανοτσιπροειδων και σημιτοπαγκαλαιων.. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΗ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΑΓΟΥΛΑ , ομως το τελος τους πλησιαζει ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ, και θα ειμαστε εδω να το δουμε με ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.

 28. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 23/05/2010 10:21:51

  Ο Παναγιωτόπουλος είναι η γέφυρα του Σαμαρά, με το παρελθόν.
  Ο Λαζαρίδης πάλι, αποτελεί δυνατό πλεονέκτημα του Σαμαρά ως προς το μέλλον.

  Μειονέκτημα και για τους δύο παραπάνω βέβαια, αποτελεί τον γεγονός, ότι διεφθαρμένα ιστολόγια τους επικαλούνται, για να τεκμηριώσουν την λυσασμένη εκστρατεία τους εναντίον του όποιου Καραμανλικού στοιχείου.

  Ευτυχώς ο Αντώνης, γνωρίζει τις βρωμερές παγίδες αυτών των κυκλωμάτων.
  Αυτοί δεν προτοστατούσαν το 89, για να περάσει η σκυτάλη στους καθεστωτικούς των ΜΜΕ; Αυτοί δεν στήριξαν τόσα χρόνια την αθλία οικογένεια Μητσοτάκη; Οι ίδιοι δεν θεσμοθέτησαν την απομόνωση του Αντώνη; Ο ίδιοι τώρα, δεν επιδιώκουν την χειραγώγησή του;

  Ομως, αλήθεια, ποιοί οφείλουν περισσότερα στο ελληνικό δημόσιο...ο Τόλης ή, αυτοί οι έντιμοι καταγγελτικοί δημοσιογραφικοί κύκλοι ;;;

 29. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 23/05/2010 10:23:24

  Η Λερναια Υδρα του σημερινου κρατους και της οικονομιας χρειαζεται διαπιστωσεις και λυσεις που θα βρεθουν με την αναλυσι και την συνθεσι μετα απο επισταμενη και προ παντων πατριωτικη προσπαθεια απο πολλους για να κατατεθουν στο προσεχες συνεδριο της ΝΔ και να κατεβασουν τον κοσμο στους δρομους σε εναν ανενδοτο κατα του ΓΑΠ.

 30. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 23/05/2010 10:45:28

  οσοι βουλευτές της ΝΔ γλύφουν όλη μέρα τα κανάλια και τα παρακάναλα μπας και δισωθούν στην λαίλαπα που έρχεται κιαι μετά παρακαλάνε και τα μπλογκς να αναφέρουν το ονοματάκι τους ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟΙ

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Κεραυνός 23/05/2010 10:51:11

   ...σε αυτό το σχόλιο μου...
   κι η απορία μου...
   ΑΝ περισσότερα χρωστάει ο Τόλης ή, οι καταγγελτικοί μηχανισμοί των ΜΜΕ....?

 31. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 23/05/2010 10:52:25

  Φαήλο καλημέρα.
  Όπως, ασφαλώς,έχεις καταλάβει ,εγώ τουλάχιστον, είμαι της σκληρής γραμμής.
  Είμαι οπαδός της απλότητας, ίσως γι'αυτό.
  Απλά τα έμαθα, απλά προσπαθώ να τα κάνω, απλά προσπαθώ να τα διδάξω στα αγόρια μου. Μερικές φορές, είναι λίγο δύσκολο βέβαια, γιατί η ζωή δεν είναι άσπρο ή μαύρο, αλλά γκρι. Υπάρχουν όμως στιγμές στην ζωή , κάθε ανθρώπου, που πρέπει να γίνουν επιλογές. Και οι καθαρές επιλογές, συνήθως έχουν και καθαρό κόστος. Το κόστος, ορισμένοι, το πληρώνουμε καθημερινά και πολλές φορές είναι βαρύ.Ένα πράγμα θα σου γράψω και να το βάλεις και εσύ και εκείνοι που πρέπει, καλά στο μυαλό σας. Δεν είστε μόνοι.
  Όσο αφορά εμένα τουλάχιστον, γιατί μόνο για μένα έχω ελεύθερο να μιλώ, δεν θα σας αφήσω, μόνους σας. Έχουν κάνει λάθη ορισμένοι, πολλά. Πιστεύω όμως, ότι ένα λάθος που έκαναν και είναι κεφαλαιώδους σημασίας, είναι ότι πίστεψαν, ότι θα μας χωρίσουν. Ότι θα βρουν τρόπους να βάλουν τους Έλληνες να φαγωθούν μεταξύ τους και εκείνοι να αρπάξουν τα τρόπαια της ντροπής. Για την ακρίβεια το είχαν σίγουρο. Εξάλλου έχουν πολλά παραδείγματα. Πολλές φορές βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Ξεχνούν όμως κάτι, για την ακρίβεια το αγνοούν, γιατί η δική τους σχέση με τον απλό Ελληνικό λαό και την Ιστορία του, περιορίζεται στις αναλύσεις "μορφωμένων" τύπου Δραγώνα και Ρεπούση...Παράθεση γεγονότων και αριθμών...Έχουν δημιουργήσει στην ανύπαρκτη εγκεφαλική τους κοιλότητα, ένα ψευδές γεγονός, το έχουν επεξεργαστεί, με το δικό τους λειψό μυαλό και , το χειρότερο, το έχουν πιστέψει! Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια...
  Ποτέ δεν είμασταν πολλοί, αλλά πάντοτε είμασταν αρκετοί...
  Έχουν ξεχάσει, γιατί δεν υπάρχει στα πονήματά τους, είναι άγνωστη λέξη για τους μη Έλληνες, την αμετάφραστη λέξη...Το φιλότιμο. Δύσκολη λέξη. Παράξενη. Σπάνια. Ελληνική όμως...Κατά το κοινώς λεγόμενο, αν τον "ρίξεις τον Έλληνα στο φιλότιμο", γίνεται χαλί να τον πατήσεις. Σε κατάσταση ανάγκης, πραγματικής ανάγκης, οι άνθρωποι, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι του μόχθου και της ανάγκης, η καθαρή πλειοψηφία του λαού μας, έχουν δώσει μαθήματα και θα δώσουν και άλλα...
  Να πεις του Αντώνη να έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους.
  Μπορεί να μας λοιδωρούν, να μας διαβάλλουν, να λένε ότι έχουμε "χαλάσει", ότι η πλειοψηφία είναι "βολεμένη", ότι είμαστε παρτάκηδες, ότι...ότι...Μερικά ίσως και να είναι αλήθεια. Μερικά ίσως να είναι χειρότερα από ότι περιγράφεται...Είμαι λίγο ρομαντικός ίσως. Μπορεί να κάνω εγώ λάθος...Αλλά εγώ έχω ακόμα εμπιστοσύνη στον Έλληνα που παλεύει...Γιατί υπάρχει.Γιατί ακόμα παλεύει. Γιατί ακόμα μοχθεί. Γιατί ακόμα φυλάει...
  Φαήλο, εδώ είμαστε. Δεν είστε μόνοι.Και να μην φοβάστε.
  Να έχετε εμπιστοσύνη στον ΑΝΘΡΩΠΟ. Ελληνική λέξη είναι και αυτή...
  Καλή δύναμη και καλή υπομονή.
  Φιλικά
  ΒΡΑΧΟΣ

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 23/05/2010 11:16:31

   Για να μην ξεχαστώ. Τιμή και δόξα στην μνήμη του Κωνσταντίνου Ηλιάκη.
   Δεν σε ξεχνάω αδελφέ.Να είσαι καλά στην κοινωνία των αγγέλων που βρίσκεσαι.
   Και να ακονίζεις την ρομφαία...

   • σταυρός avatar
    σταυρός @ ΒΡΑΧΟΣ 23/05/2010 11:40:21

    Αείμνηστες και όλες οι ψυχές που έπεσαν στο καθήκον.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΡΑΧΟΣ 23/05/2010 13:46:27

    Έγραψα τότε και δημοσίευσα αυτό. Αφιερωμένο:

    Απ΄το Λευκό Αφρό του Κύματος, ως το Γαλάζιο τ' Ουρανού.

    Περνώντας από την αεροπορική βάση της Δεκέλειας τους βλέπω. Με τις στολές τους μέσα στα αυτοκίνητα τους ή στο λεωφορείο της υπηρεσίας όταν βγαίνουν εξοδούχοι από την Σχολή. Τους βλέπω κι όταν αρχίζουν να εκπαιδεύονται, καθώς παρατηρώ τα εκπαιδευτικά να απογειώνονται κι ακούω τους εμβολοφόρους κινητήρες να ανεβάζουν στροφές. Βλέπεις τους ελιγμούς και ξέρεις ότι εκεί ψηλά, μαζί με τον εκπαιδευτή είναι ένα παιδί που δεν έχει εικοσαρίσει καλά – καλά. Στην πύλη όταν βγαίνουν, όσο πιο μικρό το νούμερο στις επωμίδες, τόσο πιο μεγάλη η συστολή. Παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που περνούν από αλλεπάλλληλες δοκιμασίες που κάθε τόσο αποκλείουν κάποιους. Πόσα παλικάρια με ψυχή «προδόθηκαν» από ένα μικρό ελάττωμα της όρασης, πόσοι εν δυνάμει άριστοι στερήθηκαν το όνειρο. Αυτοί που θα περάσουν και την τελευταία δοκιμασία, την ώρα που πολλοί συνομήλικοι τους θα διυλίζουν τον κώνωπα ή θα ασχολούνται με την Eurovision, είναι εκείνοι που θα ζουν με readiness λεπτών, αυτοί που θα διασχίζουν σαν αστραπές την Ελληνική Λίμνη του Αιγαίου σπάζοντας το φράγμα του ήχου με τον κινητήρα στην μετάκαυση, αυτοί που θα κυνηγούν καθημερινά τους τούρκους εισβολείς με ελιγμούς, που καταβάλουν σε λίγα χρόνια τον πιο δυνατό ανδρικό οργανισμό, από τον λευκό αφρό του κύματος ως το γαλάζιο τ’ ουρανού. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας συνταξιοδοτούνται τόσο γρήγορα;

    Όχι, δεν είναι γιατί είχανε καλό «συνδικαλισμό», ούτε γιατί έχουνε ωραία μάτια. Είναι γιατί οι καταπονήσεις που υφίστανται μεταφράζονται στο μέλλον σε προβλήματα υγείας. Οι άνθρωποι αυτοί, παιδιά, αδέλφια, σύζυγοι, πατεράδες κάποιων, εδώ και δεκαετίες διεξάγουν για λογαριασμό ΣΑΣ, για λογαριασμό ΜΑΣ, έναν ακήρυκτο πόλεμο. Καθημερινά αγωνίζονται για να μην παγιώσει το κεμαλικό φασιστικό θηρίο τετελεσμένα σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο. Δίνοντας αυτόν τον αγώνα, με αμοιβή αστεία σε σχέση με την προσφορά τους - σίγουρα πάντως πολύ λιγότερα από τις ημιμαθείς δημοσιογραφικές πριμαντόνες – κάθε τόσο κάποιοι από αυτούς ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ.

    Οι θύτες είναι δύο: αφ’ ενός μεν το κεμαλικό κτήνος το οποίο με τα όργανα του καθημερινά απειλεί και προκαλεί εμπλοκές και επεισόδια κάθε είδους κι αφ’ ετέρου είναι όλοι αυτοί μέσα στην χώρα μας οι οποίοι ενθαρρύνουν και υποθάλπουν τον τουρκικό φασισμό, είναι όλοι αυτοί οι δουλόφρονες ψευδοπροοδευτικοί ή δήθεν σώφρονες αστοί που υπονομεύουν κάθε έννοια στρατηγικής αποτροπής, αυτοί που διαρρηγνύουν και κατακερματίζουν το εθνικό μέτωπο, αυτοί που πιστεύουν στην θεωρία εξημέρωσης του κεμαλικού κτήνους.

    Τιμώ και αγαπώ τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως τα αδέλφια ΜΟΥ που είναι στην πρώτη γραμμή: στα μαχητικά, στην προκάλυψη, στην ΕΛ.ΔΥ.Κ., στις Μοίρες και τα Τάγματα των Ειδικών Δυνάμεων, στα πλοία που περιπολούν με κάθε καιρό. Κανένα λειτούργημα, κανένα επάγγελμα δεν είναι περισσότερο άξιο τιμής από την ένοπλη υπηρεσία για την Πατρίδα, κανένας πιο άξιος από αυτούς που είναι ταγμένοι να πεθάνουν γι’ αυτήν, για ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ και κάθε τόσο πράγματι πεθαίνουν. Κανένας ξεφτιλισμένος γραφιάς που τα’ ονοματάκι του σέρνεται στα σκουπίδια του Υπουργείου Εξωτερικών και διαφόρων πρεσβειών για τις απολαβές της «ανεξάρτητης» δημοσιογραφίας του, κανένα καθεστωτικό «κοχίμπα» των δημοσίων έργων και προμηθειών που οδηγεί cayenne, κανένας αστράτευτος τζιτζιφιόγκος μέλος της ψευδωνύμου εταιρείας «αντιστασιακών ηρώων», κανένας μισέλληνας κίναιδος απ’ αυτούς που περιφέρονται στην γνωστή πλατεία και στα κανάλια, κανείς μα κανείς δεν αξίζει μια τρίχα αυτών των παιδιών που για 1000 τόσα ευρώ πεθαίνουν για να μπορούν ακόμα και αυτοί να βυσσοδομούν με άνεση σε βάρος της ίδιας τους της Πατρίδας.

    Κανένας κόπος, καμμία υπηρεσία οποιουδήποτε ιδιωτικού ή δημοσίου υπαλλήλου, δεν συγκρίνεται ούτε κατά διάνοια με την αποστολή αυτών που τάχθηκαν να δώσουν την ίδια τους την ζωή και την δίνουν κάθε τόσο για το Κοινόν των Ελλήνων. Γιατί τι πιο πολύτιμο υπάρχει από το φως, τον αέρα, το χάδι των παιδιών σου, την κουβέντα με αυτούς που αγαπάς, την σύντροφο σου, τους γονείς σου;

    Τι πιο πολύτιμο από τους τόπους που γεννήθηκες, όπου έζησες και ζεις, εκεί που αναπνέεις την Ιστορία του λαού που σε γέννησε και νοιώθεις ζωντανός, ακέραιος και δυνατός; Ένα μόνο: να ζεις και να πεθαίνεις γι’ αυτά. Τι πιο μεγαλειώδες από την ενσυνείδητη απόφαση ενός νέου ανθρώπου να δώσει τον όρκο και να φορέσει την στολή που θα τον τάξει στο καθήκον, ένα καθήκον που το αποδέχεται, που το επιλέγει ελεύθερα κι ενσυνείδητα κι όταν χρειαστεί αυτός, ο γιος, αδελφός, σύζυγος, πατέρας, δίνει την ζωή του μέσα σε μια λάμψη και στερείται όλα τα παραπάνω για να μπορούμε εγώ, εσύ, όλοι να απολαμβάνουμε την πολυτέλεια της αμφισβήτησης ακόμη και της ίδιας μας της ταυτότητας, για να μπορεί ακόμη κι αυτή η γριά νυφίτσα του συγκροτήματος, που πήρε κάτι κατοσταριές χιλιάδες ευρώ, να καθυβρίζει κάθε τι που υπερασπίζεται με την ζωή του ο Ήρωας που δεν πήγε στα φέϊμ στόρυ, που δεν έκλεψε στο χρηματιστήριο, δεν τραγούδησε στη γιουροβίζιον, δεν τα κονόμησε με αρπαχτές δημοσίων έργων, ούτε τα πήρε από ξένους για να υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν. Τι πιο μεγαλειώδες από αυτόν που έζησε και πέθανε σαν Άνδρας στο καθήκον; Κλείστε λοιπόν για λίγο τις τηλεοράσεις σας, το ραδιόφωνο σας, διπλώστε τις σοβαροφανείς ή σκανδαλοθηρικές φυλλάδες σας, αφήστε τις αναλύσεις των αργυρώνητων αναλυτών και κοιτάξτε εκεί ψηλά στο γαλάζιο τ’ ουρανού, στείλτε την σκέψη σας στον Άνδρα που ταξίδεψε και μαζέψτε μίσος και γνώση για το κεμαλικό κτήνος και τους ρουφιάνους του στην Αθήνα. Οι καιροί αλλάζουν…

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 23/05/2010 15:35:12

    Nα'σαι γερός.
    Ευχαριστώ.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΒΡΑΧΟΣ 23/05/2010 18:50:57

    Μες του Αιγαίου τα νησιά Αγγέλοι φτερουγίζουν
    και μέσα στο φτερούγισμα,τριαντάφυλλα σκορπίζουν.

 32. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 23/05/2010 11:18:26

  «Έχουμε πολίτευμα που δεν αντιγράφει των άλλων τους νόμους, αλλά πιο πολύ είμαστε εμείς παράδειγμα σε μερικούς παρά μιμητές τους. Κι έχει τούτο το πολίτευμα το όνομα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί δε διοικούν οι λίγοι, αλλά οι περισσότεροι. κι είναι όλοι οι πολίτες μπροστά στους νόμους ίσοι για τις ιδιωτικές τους διαφορές. για την προσωπική όμως ανάδειξη και τις τιμές, καταπώς ξεχωρίζει καθένας σε κάτι προτιμιέται στα δημόσια αξιώματα, πιο πολύ γιατί είναι ικανός παρά γιατί τον ανάδειξε ο κλήρος. ούτε πάλι κάποιος, επειδή είναι φτωχός, κι ενώ μπορεί να κάμει κάτι καλό στην πολιτεία, εμποδίζεται απ’αυτήν την ασήμαντη κοινωνική του θέση. Κι όχι μονάχα στη δημόσια ζωή μας ζούμε ελεύθεροι, αλλά και στις καθημερινές μας σχέσεις είμαστε λυτρωμένοι από την καχυποψία μεταξύ μας και δεν θυμώνουμε με το γείτονά μας, αν κάτι καταπώς τον ευχαριστεί, ούτε παίρνουμε απέναντί του το ύφος του ενοχλημένου, πράγμα που μπορεί βέβαια να μην τον βλάφτει, σίγορα όμως τον στενοχωρεί. Κι ενώ στην ιδιωτική μας ζωή δεν ενοχλούμε ο ένας τον άλλο, στα δημόσια πράγματα δεν κάνουμε παρανομίες από εσωτερική προπάντων παρόρμηση, υπακούοντας στους κάθε φορά άρχοντες μας και στους νόμους, ιδιαίτερα σε κείνους απ’αυτούς που έχουν ψηφιστεί για την προστασία των αδικημένων και σ’όσους, αν κι άγραφοι, όμως φέρνουν ντροπή αναμφισβήτητη στους παραβάτες.
  ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 23/05/2010 11:24:33

   Αυτός κι αν έβαλε την ταφόπλακα της δημοκρατίας.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Orestios 23/05/2010 11:49:21

    Η πατρότητα του Επιταφίου αμφισβητείται, καθώς μεγάλο μέρος της ιστορικής κοινότητας θεωρεί ότι είναι δημιούργημα του Θουκυδίδη και όχι του Περικλή.

    Ας κρατησουμε τουλαχιστον το νοημα των λογων του εργου.....

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 23/05/2010 13:40:01

    Ναι, καλά.

 33. Factorx avatar
  Factorx 23/05/2010 12:20:25

  Ρε Φαήλο, καμιά πρόσκληση εμείς για το Τσουφενχάουζεν, δεν κανει να πάρουμε;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Factorx 23/05/2010 13:41:24

   Πρώτα θα μάθεις ποντιακά και να χορεύεις σέρα.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/05/2010 09:39:24

    http://www.youtube.com/watch?v=KKDSxWGN8ac

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Factorx 23/05/2010 18:41:03

   Μπορεί να το κανονίσει ο Αρης.
   Ολο και κάποια κονέ θα έχει από τον τουρισμό.

 34. 13 avatar
  13 23/05/2010 12:48:46

  Η Ελλας θελει το Λυκουργο τωρα,ειπαμε.Λυκουργο!

 35. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 23/05/2010 12:57:09

  ΣΠΑΡΤΑΚΕ,

  ἔδῶ μέσα εἶσαι μοναδικός,καί πάντα ψάχνω νά σέ διαβάζω.
  Συνέχισε,φίλε μου,(μοῦ ἐπιτρέπεις,ἐλπίζω,τό φίλε μου)γιατί εἶναι πραγματική ἀπόλαυσι τά γραπτά σου.

  • globek avatar
   globek @ Kὀριννα 23/05/2010 13:47:04

   αγαπητή Kὀριννα - προσοχή θα ....ζηλέψω την μοναδικότητα...

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Kὀριννα 23/05/2010 17:09:47

   Κόρρινα,με κάνεις και σύ να κοκκινίζω από ντροπή.Με τιμά η φιλία σου,με γαληνεύει η αγάπη των εκλεκτών.Απλά να σου πώ,πως ορισμένες σκέψεις και ιδέες,θέλουν και το κατάλληλλο χώμα γιά να φυτρώσουν. Η μηδαμινότητά μου,αυτό το χώμα το βρήκε εδώ μέσα.Στη φιλόξενη στέγη αυτής της εστίας.Ν'άναι καλά ο Φάκτορας,ν'άστε καλά όλοι.
   ΥΓ:θυμάσαι προφανώς,την ανάρτηση των περασμένων ημερών,γιά το πώς ο καθένας μας φαντάζεται τους άλλους επισκέπτες.Κάτι νομίζω έγραψες γιά Annie Girardot.Με κάθε καλή προαίρεση και φτιάχνοντας εικόνα από την όλως ιδιαίτερη γραπτή σου έκφραση,θα έπεφτα πολύ έξω,άν φανταζόμουνα μιά ηρωίδα του Αμερικάνικου Νότου,στα μνημειώδη θεατρικά έργα του άφθαστου Tenessy Williams ??? Mιά Blanche Dubois ίσως; Η μήπως κάποια από τις ηρωίδες του The Rose Tatoo,The night of Iguana,ή της λυσσασμένης γάτας;

 36. Tassos avatar
  Tassos 23/05/2010 13:06:40

  Τον βλέπουν με τα γυαλάκια, ξερακιανό, με την παλιομοδίτικη χωρίστρα και σου λένε "θα τον κάνουμε ζάφτι". Οπως όμως είχε πει κάποιος "να φοβάσαι τους αδύνατους ανθρώπους. Δεν έχουν πάθη, δεν έχουν αδυναμίες". ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ...

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Tassos 23/05/2010 14:49:49

   Νομίζω ο Ιούλιος Καίσαρας το είχε πει. Πάντως τώρα που απομακρύνθηκαν και τα διαλυτικά στοιχεία από την ΝΔ, υπάρχει ξεκάθαρη προοπτική.

 37. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 23/05/2010 14:45:08

  Συγχαρητήρια Φαήλο και γι' αυτό το εκπληκτικό άρθρο σου και για όλα όσα κάνεις για την πατρίδα! Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν εσένα...όλα θα ήταν ή θα φάνταζαν καλύτερα...

 38. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 23/05/2010 14:46:55

  Ακριβώς έτσι, προσπαθούν να πλήξουν τον Σαμαρά μέσω των επιθέσεων τόσο στον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη όσο και στον κ. Κρανιδώτη, ενώ και σε άλλες φάσεις επιτέθηκαν στον κ. Διονύση Καραχάλιο και στον κ. Γιώργο Μουρούτη.

  http://antonissamaras.blogspot.com/2010/04/blog-post_08.html

  Δολοφονίες χαρακτήρων από εντεταλμένους του Παλαιού Καθεστώτος. Ανεπιτυχείς, φυσικά.

 39. Παλιός Φίλος avatar
  Παλιός Φίλος 23/05/2010 15:40:19

  Φαήλο, το parapolitika σε αποκαλεί παπαγαλάκι. δες τι γράφει:

  "Άρχισαν (πάλι) τα παπαγαλάκια του Σαμαρά να γράφουν και να λένε ότι ο πρόεδρος Αντώνης βάλλεται από την «διαπλοκή» επειδή δεν της κάνει τα χατίρια. Προφανώς, νομίζουν ότι απευθύνονται σε αδαείς. Δυστυχώς, όμως, για όλους αυτούς που οδηγούν μέρα με τη μέρα της Ν.Δ. στον πολιτικό αφανισμό, ο κόσμος γνωρίζει και πρόσωπα και πολιτικές διαδρομές. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς στο μακρινό παρελθόν για να βρει την κολεγιά του Σαμαρά με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη. Μέσα σε δύο μήνες ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει δώσει δύο συνεντεύξεις στις εφημερίδες του Συγκροτήματος, ενώ πήγε μια φορά στα γραφεία του Ψυχάρη. Από κει και πέρα οι πάντες έχουν αντιληφθεί ότι η πλέον φιλοΣαμαρική εφημερίδα είναι το «Έθνος» του Γιώργου Μπόμπολα. Ούτε αιχμή δεν αφήνουν για τον αρχηγό Αντώνη στην εφημερίδα του εργολάβου. Όμως, οι σχέσεις του σφικτού εναγκαλισμού του Σαμαρά με τους εκλεκτούς των media δεν σταματούν εδώ. Για παράδειγμα, οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Κυριακού, έδωσε τα ρέστα του για να βγάλει αρχηγό τον νεοκομουντιστή της δεξιάς. Όπως, επίσης, και ότι ο επονομαζόμενος και ως «Αντώνης Ζίγδης - Παπαρήγας», επισκέφθηκε στο γραφείο του (πριν από τις εσωκομματικές εκλογές) το αφεντικό του ΑΝΤ1. Αυτά επί του παρόντος για τις σχέσεις της διαπλοκής με τον πρόεδρο Αντώνη"

  Δεν ρωτάς εκει στην Ρηγίλλης για να μαθεις:

  1. Το συγκεκριμένο σαιτ τι σχεση με την Αγία Οικογένεια;

  2. Δουλεύει μηπως εκει και ένα πουλαιν του Αβραμόπουλου;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Παλιός Φίλος 23/05/2010 15:58:01

   Στους δίδυμους αδένες μου.
   Κατά τα λοιπά και μόνο από το ύφος του κειμένου και τις προφανείς στοχεύσεις του βγάζεις συμπέρασμα για το ποιόν του πράγματος και του ανωνύμου συντάκτη..
   Δεν ξέρω ποιός δουλεύει που και δεν μ' ενδιαφέρει.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Παλιός Φίλος 24/05/2010 14:00:49

   Παλιέ φίλε

   Το ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

   το μεροκάματο βγάζει με ψεύδη.
   Πόσο παλιά να ψάξουμε τη "φιλία" του Σαμαρά με τον Ψυχάρη.
   Στις εκλογές του 1996 για παράδειγμα,που στην τελευταία του προεκλογική ομολία στο Αιγάλεω,απεκάλεσε τον +Χ.Λαμπράκη, σκοτεινό άνθρωπο?
   Πόσοι πολιτικοί το τόλμησαν?

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 24/05/2010 16:26:49

    Πες τα ρε Σων! Ήμασταν εκεί! Και τολμούν μερικοί να ρωτούν πότε συγκρούστηκε ο Σαμαράς με το παρακμιακό καθεστώς. Πότε και ποιός άλλος, εκτός από τον Αντώνη, είχε τα ούμπαλα να βγεί στο μπαλκόνι και να το πει αυτό;

 40. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/05/2010 16:33:57

  Ας με συγχωρήσουν ορισμένοι φίλοι που λόγω φόρτου δουλειάς δεν μπορώ να απαντήσω σε κάθε ερώτημα ή σχόλιο που μου απευθύνεται προσωπικά.
  Θα πω όμως γενικά τα εξής:
  Δεν μίλησα για Μεσσία, ούτε πιστεύω σε τέτοιους. Το ότι ο Αντώνης πιστεύει αυτά που λέει είναι γεγονός. Το ότι τα κάνει πράξη είναι επίσης γεγονός. Επίσης γεγονός είναι ότι ΔΕΝ μετείχε του καθεστώτος της παρακμής και της χρεωκοπίας και συγκρούστηκε πολλές φορές μαζί του και με τις ποικιλώνυμες δημοσιογραφικές και πολιτικές "πουτάνες" τους. Άλλωστε το πλήρωσε με μακρά πολιτική απομόνωση, στην διάρκεια της οποίας ΔΕΝ προσκύνησε. Αυτά όλα τον καθιστούν Μεσσσία; Δεν νομίζω. Τον χαρακτηρίζουν απλώς από ακεραιότητα και συνέπεια και κυρίως τον ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ από το καθεστώς της Κλεπτοκρατίας με το οποίο ήταν ο μόνος που ήταν ΠΑΝΤΑ απέναντι.
  Αυτό ενοχλεί τόσο τους μπετατζήδες, όσο και τους πολιτικοδημοσιογραφικούς θαλάμηπόλους τους.
  Αγωνίζονται λόιπόν πάση θυσία να πείσουν ότι είναι, έστω τόσο δα, ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. Χρειάζονται την ΣΥΝΕΝΟΧΗ, την ταύτιση, γιατί όταν κλατάρει το σαράβαλο καθεστώς, ΤΡΕΜΟΥΝ μια εξουσία, μια κυβέρνηση που δεν θα ελέγχουν. Τρέμουν τον Αντώνη Πρωθυπουργό.
  Γι' αυτό φτιάχνουν σενάρια κυβέρνησης με όλη την καθεστωτική αλητεία, ότι πιο παρακμιακό και άχρηστο πέρασε διακομματικά.
  Η καταψήφιση των μέτρων τους αιφνιδίασε, τους τρέλανε, γιατί τους έβγαλε όλους στον "τάκο", να το πω στρατιωτικά.
  Τώρα λοιπόν αρχίσανε τις αλχημείες και τις ερμηνείες του κώλου. "Είπε όχι αλλά αν ήταν 180 θα 'λεγε ναι" κλπ. Και που το ξέρετε, ρε τσακάλια; Όπως προεξοφλούσατε το ΝΑΙ;
  Διάβασα χθες ή προχθές το κείμενο μιας κυράτσας, όπου έλεγε τι κακός που είναι ο Χρύσανθος, τι καλοί που είναι άλλοι, πως πάγωσε ο Αβραμόπουλος και πόσο καλός αλλά μειοψηφία ο Αρβανιτόπουλος και τρεις τον κλαίγανε και πέντε τον μοιρολογούσανε και πόσο χάλια πάει η ΝΔ δημοσκοπικά. Ονειρεύονται συγκρούσεις, ρήξεις, δεν καταλαβαίνουν ότι ΟΛΟΙ δουλεύουν για ένα σκοπό.
  Λοιπόν, μεγαλοκοπέλα άκουσε, επειδή η σιλικόνη το 'σκασε κι έφτασε στις εγκεφαλικές σου σπείρες. Σύμφωνα με τις "δημοσκοπήσεις" ΄Πρόεδρος στη Ν.Δ. σήμερα είναι η Ντόρα. Τί; Δεν είναι; Πωπω, έλα ρε! Πώς έγινε αυτό; Αφού το 'χε γράψει και το συγκρότημα, το 'χε πει και ο ΣΚΑΪ; Oh mon Dieu!, σε τίποτα δεν μπορούμε να 'χουμε εμπιστοσύνη πια;
  Ναι, δεν είμαι "ευγενής", δεν τηρώ το καθεστωτικό σας σαβουάρ βιβρ, γιατί δεν δίνω δεκάρα γι' αυτό. Είναι τόσο εμφανής η μαύρη προπαγάνδα, τόσο κραυγαλέα τα ψεύδη και πάνω απ' όλα ο ΦΟΒΟΣ σας μυρίζει από χιλιόμετρο.
  Προσπαθείτε να ελέγξετε την Πτώση. Ακατόρθωτο. ΚΙ εμείς θα λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους.
  Πολλοί φίλοι κάνουν κριτική, αγωνιούν, βιάζονται, απορρίπτουν, προτείνουν, αμφισβητούν, είναι ενθουσιώδεις ή καχύποπτοι. Όχι, φυσικά και δεν θεωρώ όποιον διαφωνεί "ντορικό", ενδοτικό, ακραίο ή ότι άλλο. Άλλωστε φαίνεται ποιός γράφει αυτά που πιστεύει και ποιός κάνει μαύρη προπαγάνδα΄ή και μισθοφορία. Καλά κάνετε και να ξέρετε ότι τα διαβάζει κι ο ίδιος αυτά που λέτε.
  Διαφωνείστε όσο θέλετε, με ειλικρίνεια και γνώμονα την Πατρίδα "αλλάξτε του τα φώτα" αλλά να ακούτε, να μιλάτε, να συμμετέχετε κι όπως καταγγέλετε το λάθος, ν' αναγνωρίζετε και το καλό, την ειλικρινή προσπάθεια.

  • nancy avatar
   nancy @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/05/2010 16:51:56

   κ. Κρανιδιώτη, θα μας πάρει όλες η μπάλλα, ούτε nickname δεν συγκρατήσατε..

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ nancy 23/05/2010 16:54:43

    Είμαι βέβαιος, ότι αυτά που αξίζει να συγκρατηθούν, τα συγκρατεί...Μην σκιάζεσαι.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ nancy 23/05/2010 18:07:22

    Nancy, συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς. Ποιό nickname?

   • nancy avatar
    nancy @ nancy 23/05/2010 18:49:15

    Είναι οκ, προφανώς δεν αναφερόσασταν στο αναγνωστικό σας κοινό.

 41. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 16:37:44

  Εσύ τι λές παλιόφιλε;;; Οτι la Famille Sainte de Cicile,θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα;;;;;;Ο οριστικός ταμπλάς θα τους προκύψει,όταν θα ΤΟΝ δούν να κάνει τη διαδρομή Ηρώδου του Αττικού-Βουλή,την ημέρα της ορκομωσίας ΤΟΥ.Η ξέφρενη οικογενειακή χαρά κι ευτυχία, της 4.10.09.ημέρα συντριβής του ΚΚ,Β΄,δεν έμελλε να κρατήσει παρά μόνον μέχρι τις 29.11.09.Τι να κάνουμε Famille Sainte,ρόδα είναι.

 42. ΛΑΟΔΙΚΟΣ avatar
  ΛΑΟΔΙΚΟΣ 23/05/2010 16:43:26

  Μπρόαβο για το κείμενο

  Αν και εχω αμφιβολιές για τον Σαμαρά ίσως γιατι απο την λιγη tv που βλέπω αντιλαμβάνομαι οτι συνεχώς τον στραπατσαρουν την εικόνα. Ωστόσο πήγα και ψήφισα υπέρ του γιατι θεωρώ την πορεία του δια πυρών και σιδήρου με διαστήματα έντονης μοναξιάς όμως πραγματικής ειλικρίνιας που τελικά κατάφερε απο το πουθενά με την δύναμη του αγνού έλληνα να συντρίψει την διαπλοκή την βρωμιά, την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, μια άλλη ψεύτικη ελλάδα, τον ενδοτισμό τα οποία όλα αυτα εκπροσωπούσε η Θοδώρα Μητσοτάκη ώς βολεμένο και καλομαθημένο πλουσιόπαιδο αθηνών.
  Και μόνο αυτό με κάνει να ελπίζω λιγάκι για αυτόν σαν τον τελευταίο παλαιολόγο.
  Ας ελπίσουμε να 'ερθει και να φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνο στην πολιτική σκηνή της χώρας αλλά ΠΑΝΤΟΥ γιατί η πολιτική σκηνή έιναι μόνο το κερασάκι στην τουρτα.

  ΜΟΛΟΝ ΛΑΒΕ - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ

 43. zackii avatar
  zackii 23/05/2010 17:01:49

  Kύριε Κρανιδιώτη λέτε ότι και ο Κώστας Καββαθάς στους 4Τ επι 35 χρόνια. Και άλλοι τα έλεγαν πριν έρθουν στην εξουσία, αλλά μόλις έρχονταν -ακόμα και να είχαν την πρόθεση να τα υλοποιήσουν- όταν σήκωναν το τηλέφωνο και άκουγαν το θείο/α από Γερμανία,Αγγλία η Αμερική άλλαζαν γραμμή. Όσο αφορά τη Ν.Δ όταν τους έλεγα από το 2005 ότι ο Καραμανλής ήταν ανεπαρκής- και μιλάμε για την εποχή που όλοι μίλαγαν γιαυτόν λες και ήταν ο Χριστός- μου έκοβαν την καλημέρα. Τωρα με βλέπουν στο δρόμο και μου λένε ότι είχα δίκιο,αλλά τι να το κάνεις? Το έβλεπα από προσωπικά και άλλων παραδείγματα ότι όταν τοποθετούσε κάποιον υπουργό, τον άφηνε τελείως ανεξέλεγκτο. Αυτός πάλι τοποθετούσε προέδρους οργανισμών κλπ μόνο προσωπικούς του φίλους, που έστηναν πογκρόμ εναντίον των νεοδημοκρατών γιατί απλά ανήκαν σε άλλο κόμμα,αλλά όταν οι νεοδημοκράτες αυτοί διαμαρτύρονταν στο -διακοσμητικό-γραμματέα του κόμματος,μίλαγαν στου κουφού την πόρτα.
  Όταν δε, έβρισκες κανένα υπουργό, συμφωνούσε ότι έτσι είναι και έλεγε κάνετε υπομονή ο Κ.Κ τα ξέρει,θα δείτε σε λίγο. Τελικά κανένας δεν είδε τίποτα παρά μόνο το Δ.Ν.Τ.
  Πιστεύω στις προθέσεις σας αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια να πειστεί αυτός ο κόσμος ότι δεν θα πάρει μία από τα ίδια.

 44. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/05/2010 17:22:33

  Μεγάλωσα με τους 4Τ και την Πτήση, διαβάζοντας για τους΄Άλλους Έλληνες του σπουδαίου Κώστα Καββαθά.
  Εδώ είμαστε κι όλα θα φανούν και κριθούν.
  Φαντάζομαι ότι όταν πειστείς θα το γράψεις εδώ με μεγάλη σου ευχαρίστηση.
  Φιλικά

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/05/2010 18:33:52

   ΦΑΉΛΕ

   Είσαι πάντα φωτιά και αναπτερώνεις το πεσμένο ηθικό.
   Αν ρωτήσεις τώρα βροντοφωνάζοντας:
   Ηθικοοοοοοοόν?
   θα εισπράξεις ένα μυριόστομο:
   ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ.

   Ομως στο 'χω ξαναπεί.
   Το προσδοκώμενο πρέπει να πιστοποιείται και ταυτοποιείται καθημερινά.
   Εξ όνυχος τον λέοντα.
   Αδημονούμε να ψηλαφήσουμε τους οιωνούς της ανατροπής.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/05/2010 19:58:32

   Στους Αλεξιπτωτιστές η απάντηση είναι : ΑΙΜΑ!

 45. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 23/05/2010 17:51:10

  SPARTAKE,
  λυποῦμαι ἀλλά οἱ συμφητητές μου εἴχανε δίκιο.Ἔμοιαζα ΤΟΤΕ τῆς Αννί Ζιραρντό,ἔχοντας καί τό ἴδιο χτένισμα καί τήν ἴδια αδυναμία.
  Καμμία σχέσι μέ τίς ἡρωΐδες τῶν ταινιῶν πού γράφεις.
  Ἡ Ζιραρντό σάν ηθοποιός ἦταν καλή ἀλλά δέν τήν εὔρισκα τοῦ γούστου μου.
  Τώρα ἡ Ζιραρντό-Κόριννα μεγάλωσε,πού καί πού εμφανίζονται κάτι γκρίζα,γιά τά ὁποῖα δέν πολυσκάω,καί ἔχει(γιά αὐτά σκάω καί παρασκάω)βάλει καί μερικά κιλά.
  Γιά τήν ἀληθινή Ζιραρντό δέν γνωρίζω οὔτε καί ἄν ἀκόμα ζῆ.

 46. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 23/05/2010 18:01:07

  Διορθώνω: συμφοιτητές.
  Τελικά βρέ παιδιά τό πληκτρολόγιο ἔχει δική του λογική καμμιά φορά.

 47. Andreas avatar
  Andreas 23/05/2010 18:55:20

  Λυπούμαι αλλά θα διαφωνήσω με ό,τι λέει το άρθρο που αναρτήσατε. Πρώτα πρώτα το πρώτο μέρος του βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τον πηχυαίο τίτλο του. Έπειτα ως προς την ουσία το άρθρο δεν περιγράφει καμία απολύτως πολιτική πρόταση ή κίνηση του προέδρου της ΝΔ, η οποία να αποτελεί κίνδυνο πολιτικό για τους πολιτικά αντιφρονούντες. Ο αρθρογράφος (και σπεύδω να διευκρινίσω ότι αυτό που θα πω δεν είναι κίνηση επιθετική και δεν χρειάζεται να με βρίσει όπως έκανε και με τους άλλους, δικαίους ή αδίκους δεν γνωρίζω. Απλώς λέγω την άποψή μου) με γενικόλογες τοποθετήσεις, οξείες εκφράσεις για να πολώσει το κλίμα και να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων αρκούνται στο σύνθημα και παραβλέπουν την ουσία μας είπε τι; Μας είπε ότι οι άλλοι (άγνωστο ποιοι γιατί δεν τους κατονόμασε) φοβούνται τον Σαμαρά. Εγώ ανήκω σε εκείνους τους δύσπιστους πολίτες και εν προκειμένω ΝΔκράτες που θέλουν στοιχεία, που ακούνε μόνο στοιχειοθετημένες απόψεις και όχι βερμπαλισμούς υβρεολογικού χαρακτήρα. Πεστε μου, σας παρακαλώ, πότε και ποιος φοβήθηκε ποια πολιτική του Σαμαρά. Έχω όλη την καλή διάθεση να ακούσω και να συζητήσω μαζί σας.

  Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι η ΝΔ κατρακυλάει εκλογικά, ότι η διαγραφή της Μπακογιάννη και η ρήξη με τον τέως πρωθυπουργό έχει διχάσει τη βάση της παράταξης, ότι οι προσωπικές στρατηγικές της ηγετικής χούντας του κ. Σαμαρά έχουν ήδη προκαλέσει συζητήσεις έντονες μεταξύ των μελών του κόμματος και δη και των νεολαίων στους οποίους συγκαταλέγω και τον εαυτό μου. Πότε συνεδρίασαν τα κομματικά όργανα και η κοινοβουλευτική ομάδα για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων; Ακόμα και στο θέμα της ψήφισης ή όχι των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης η απόφαση ελήφθη από τον κ. Σαμαρά και την ηγετική χούντα (βλ. Μιχαλολιάκος και Μαρκόπουλος). Αλήθεια από πότε αυτά τα δυο στελέχη θεωρούνται αξιόλογα στη ΝΔ; Δεινοί κενολόγοι και οι δυο δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν να αποτελέσουν την ελπίδα του αύριο της ΝΔ. Δεν έχει άλλα στελέχη να τοποθετήσει ο κ. Σαμαράς; Έκανε καλή επιλογή με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, αλλά δεν αρκεί μόνο ο Πάνος. Έπειτα αυτή η περιβόητη ομάδα των τομεαρχών λειτουργεί ή είναι διακοσμητικό άλλοθι για τάχατες κοινό και συλλογικό τρόπο λήψης αποφάσεων; Το ανοικτό και πολυφωνικό, εν γένει δημοκρατικό κόμμα, του προεκλογικού Α. Σαμαρά έγινε τελικά αρχηγοκεντρικό κόμμα του "αυτή είναι η θέση και εσείς πορεύεστε πίσω μας";

  Θα χαρώ πολύ να ακούσω τον τεκμηριωμένο με πολιτικά επιχειρήματα αντίλογο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Andreas 23/05/2010 19:56:40

   Ξέρεις γι' αυτήν που λένε ότι θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει "νεολαίε νεοδημοκράτη". Καλά το πήγαινες στην αρχή αλλά απ' τη "χαρά" σου πέταξες την "ηγετική χούντα" και αποκαλύφθηκες αλλά δεν πειράζει. Άκου λοιπόν:
   Η ρήξη με τον π. Πρωθυπουργό είναι στοιν ύπνο του καθεστώτος και των λακέδων του.
   Η μανταμίτσα παραβίασε την κομματική πειθαρχία κι έκανε ότι μπορούσε για να φάει την κλωτσιά. Ήθελε πάση θυσία να διαγραφεί για να μην έχει την "ρετσινιά" του daddy, όπως '65. Όποιος θέλει να γίνεται "τυφεκιοφόρος του εχθρού" θα υφίσταται τις συνέπειες.
   Πότε και πως πολέμησε το καθεστώς; ΈΧεις ακουστά για το 1993;
   Άκουσες ότι μόνο αυτός είπε ξεκάθαρρο ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν;
   Η δε εκλογή του στις 29/11 ήταν παλλαϊκή νίκη κόντρα στα συγκροτήματα, κόντρα στην διαπλοκή και στις μαϊμού ελεεινές και τρισάθλιες πληρωμένες δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες έγραψαν στα κάκαλα τους τους νταβαντζήδες, τους πληρωμένους κονδυλοφόρους, τους ψευτοδημοσκόπους, τα τζάκια και τους πολιτευτάδες που στοιχίζονταν πίσω από την επιλογή των συγκροτημάτων.
   Αφού είσαι μικρός΄, διάβασε για να μάθεις, ότι ο Αντώνης π.χ. από το 1994 πρότεινε:
   - Μείωση των βουλευτών σε 200.
   - Ασυμβίβαστο διπλής ιδιότητας υπουργού και βουλευτή.
   - 15μελή κυβέρνηση.
   - Τρεις μόνιμους υπερκομματικούς υπουργούς: Οικονομικών, Εξωτερικών, Κοινοτικών Υποθέσεων (για την Ε.Ε.)
   - Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ειδικών προνομίων τους.
   - Διατήρηση της βουλευτικής ασυλίας ΜΟΝΟ για ζητήματα των καθηκόντων τους και κατάργηση όλων των προνομίων τους και των φοροαπαλλαγών τους.
   - Υποχρεωτική παρουσία των βουλευτών στις συνεδριάσεις με αντίστοιχη μείωση μισθού.
   -Πενταετή θητεία των διοικήσεων των δημοσίψν επιχειρήσεων και κρατικών τραπεζών.
   - Εξαετές πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης με ΣΤΑΘΕΡΟ φορολογικό σύστημα κλπ.
   Αυτά όλα ήταν κόντρα στους νταβαντζήδες, τις/τους πολιτικούς υπαλλήλους και συνεταίρους τους και τους προπαγανδιστές της παρακμής.
   Και σήμερα λέει αυτά και πολλά άλλα, διάβαζε τις ομιλίες του και τις δηλώσεις του για να τα εμπεδώσεις.

  • Εύα Κ. avatar
   Εύα Κ. @ Andreas 24/05/2010 21:39:21

   Αξιότιμε Andreas,

   Ο κ. Κρανιδιώτης τοποθετείται ορθότατα και στο αρχικό του άρθρο, καθώς και στην απάντησή του στο σχόλιό σας. Όσοι έχουν την τύχει να τον γνωρίζουν το νέο Πρόεδρο της Ν.Δ., ξέρουν το χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του. Είναι ένας άνθρωπος ηθικός, ευθύς, ειλικρινής και σίγουρα πιστεύει όλα όσα λέει. Επιπλέον, είναι ίσως ο δημοκρατικότερος Πρόεδρος που εγώ έχω γνωρίσει από το 1982, οπότε και ασχολήθηκε με το κόμμα. Όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας συμμετάσχει σε όλα τα Συνέδρια του κόμματος, δεν είδα κανένα Πρόεδρο να μένει μέχρι το τέλος, να μη σηκώνεται λεπτό από το κάθισμά του, να ακούει προσεκτικά τους ομιλητές και συγχρόνως να συμμετέχει και να ανταλλάσει απόψεις μαζί τους. Για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει ότι "θέλει να ακούει τις απόψεις των στελεχών, τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους". Και το κάνει πράξη. Πρωτόγνωρα πράγματα για τη Ν.Δ. Έχει πει χαρακτηριστικά ότι είναι "παρεμβατικός Πρόεδρος", ότι "δεν ακούει μόνο αλλά γνωρίζει, έχει άποψη και ό,τι δεν ξέρει προσπαθεί επίμονα να το μάθει". Κοινώς, δεν ακούει ό,τι του λένε, έχει προσωπική άποψη και γνώση των θεμάτων. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται περίτρανα από τις τοποθετήσεις του.

   Κύριε Κρανιδιώτη, το μόνο που φοβίζει πολλούς από εμάς είναι ότι εξακολουθούν να τριγυρίζουν στο κόμμα άνθρωποι που δεν είναι κατάλληλοι και που όλοι γνωρίζουμε από παλιά το ποιόν τους. Είναι αυτοί που πάντα παρεισφρύουν στα μεγάλα κόμματα όντας γλοιώδεις και λαμόγια. Ελπίζουμε ότι μετά το Συνέδριο θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

   Ευχαριστώ θερμά.

 48. Μουργος avatar
  Μουργος 23/05/2010 19:16:38

  Κάποιος ρωτησε αν ο Σαμαράς διαβάζει antinews.
  Διαβάζει - και τα σχόλια

 49. anonymous avatar
  anonymous 23/05/2010 19:20:09

  Για να μην τρελαθούμε Φαήλο κλπ. Δεστε τα δημοσιεύματα στα γνωστα μπλογκς και στο Παραπολιτικα της Ντορίτας - Νικηταρά που δίνει την γραμμή.

  Ποιος οφελείται γι αυτά που γράφουν για τον Χρύσανθο - παναγιωτόπουλο;

  Ο Σαμαράς οχι
  Ο Παναγιωτόπουλος οχι
  Ο Λαζαριδης οχι
  Ο Μουρούτης οχι
  Ο Αρβανιτόπουλος οχι

  Ποιος μένει;

  Εκείνος τον ποίο ευνοεί το κονταροχτύπημα του Σαμαρά σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα

  Αιντε ξυπνατε

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ anonymous 23/05/2010 20:08:43

   Εννοείς ποιός νομίζει ότι μπορεί να ωφεληθεί από τα δημοσιεύματα του κώλου; Μα, η διάδοχος του Λεβέντη και η φθίνουσα τάξη των καθεστωτικών κοχίμπα.

 50. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/05/2010 19:59:59

  Δεν ασχολήθηκα καν με αυτόν.

 51. Εν κρυπτώ avatar
  Εν κρυπτώ 23/05/2010 20:11:57

  μιας και το ανέφερες Κώστα.. όσοι δεν εχουν υποψην τους το πως έκανε σκόνη τον Ρισάρ ο αείμνηστος Κονδύλης ας ρίξουν μια ματιά στα παρακάτω :


  Ο πόλεμος και τα «λεβέντικα γιουρούσια»
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=93588&ct=114&dt=30/11/1997

  Πολεμοκάπηλοι και αερολογούντες «εθνικιστές»
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=94074&ct=114&dt=14/12/1997

  • Orestios avatar
   Orestios @ Εν κρυπτώ 24/05/2010 08:24:37

   Τον εξαΰλωσε.

 52. Andreas avatar
  Andreas 24/05/2010 01:37:01

  Αυτός είναι ο τεκμηριωμένος αντίλογος; Δεν θα σταθώ στο οξύ ύφος της απάντησης, το σχεδόν ειρωνικό. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε διαφορετικά επιχειρήματα από τα δικά μας και να απαντούμε τεκμηριωμένα και όχι με φωνασκίες και συνθήματα. Λες: "Ξέρεις γι’ αυτήν που λένε ότι θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει “νεολαίε νεοδημοκράτη”. Καλά το πήγαινες στην αρχή αλλά απ’ τη “χαρά” σου πέταξες την “ηγετική χούντα” και αποκαλύφθηκες αλλά δεν πειράζει". Κατ΄ αρχάς εγώ δεν είμαι "αυτή". Και έπειτα δεν καταλαβαίνω γιατι το "νεολαίος νεοδημοκράτης" μπαίνει εντός εισαγωγικών. Έτσι λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα: ονομάζομαι Ανδρέας, ετών 25, φοιτητής στις ΗΠΑ. Αυτά. Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω τι αποκαλύπτει ο όρος (ο οποίος είναι από ό,τι ξέρω δικός μου) "ηγετική χούντα" ως προς τις δικές μου θέσεις. Ξεκαθάρισε τι θέλεις να πεις.

  Ως προς την ουσία της απάντησής σου.
  1) Η ρήξη με τον τέως πρωθυπουργό είναι ένα θέμα το οποίο απασχόλησε και απασχολεί τα ΜΜΕ. Μπορούσε ο κ. Σαμαράς να κλείσει το θέμα, δίδοντας μια ξεκάθαρη απάντηση στα όσα κάποιοι κακοπροαίρετοι, κάποιοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι (δεν θα διαφωνήσω σε αυτό) διαδίδουν. Γιατί δεν το κάνει; Γιατί δεν υπάρχει επίσημη διάψευση των δημοσιογραφικών ισχυρισμών ότι κύκλοι της Ρηγίλλης διαδίδουν τα περί διαγραφής - άκουσον άκουσον - του διατελέσαντος ηγέτη της παράταξης; Μήπως, λέγω μήπως, πρόκειται για μια καλώς ενορχηστρωμένη ελεγχόμενη διαρροή για να μετρηθούν αντιδράσεις της βάσης της ΝΔ; Υποθέσεις κάνουμε. Και θα κάνουμε υποθέσεις έως ότου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Πρόεδρος της ΝΔ κλείσει το θέμα με ένα κατηγορηματικό τρόπο. Ένα θέμα η διαρκής συζήτηση του οποίου μόνο κακό προκαλεί στην παράταξη και είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς με αυτό.
  2) Ένα κόμμα είναι πολυσυλλεκτικό και πολυφωνικό και ως εκ τούτου δημοκρατικό. Αυτός είναι ο ορισμός της Δημοκρατίας. Η Ντόρα εξέφρασε μια άποψη σε ένα κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τον τόπο. Η λεγόμενη "κομματική πειθαρχία" είναι μια έννοια βασική στη λειτουργία ενός κόμματος, ναι. Αλλά η "κομματική πειθαρχία" θα είχε νόημα αν η απόφαση ελαμβάνετο συλλογικά. Η απόφαση ελήφθη από την ηγετική χούντα του κ. Σαμαρά, η οποία επαναλαμβάνω αποτελείται και από ανικάνους. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Κ. Αρβανιτόπουλος είναι πολύ ικανά στελέχη, αναμφίβολα. Όμως οι κ. Μιχαλολιάκος και Μαρκόπουλος παρασύρουν τον κ. Σαμαρά σε λάθος αποφάσεις και σε καμία περίπτωση δεν συμβολίζουν την αίσθηση της νέας αρχής, της νέας αφετηρίας του κόμματος. Η απόφαση δεν ελήφθη συλλογικά και αυτό έδωσε αφορμή να αναπτυχθούν φυγόκεντρες τάσεις μέσα στο κόμμα. Να συμφωνήσω μαζί σου ότι η Ντόρα επεδίωκε τη διαγραφή της για να έχει ένα άλλοθι να προχωρήσει με τις αρχηγικές τις φιλοδοξίες. Συμφωνώ απολύτως. Της ιδίας γνώμης είμαι. Αλλά, σε τέτοια περίπτωση ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είχε συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα και όποια άλλα αρμόδια όργανα του κόμματος και να συζητήσει μαζί τους το θέμα, να ακουστούν όλες οι απόψεις. Και όταν θα ελαμβάνετο μια απόφαση θα ήταν δεσμευτική για όλους ως ληφθείσα από όλους. Τότε θα είχε δίκαιο να διαγράψει το όποιο στέλεχος υπέσκαπτε τον συλλογικό τρόπο λήψης απόφασης. Με τους χειρισμούς του όμως ο κ. Σαμαράς στέρησε από την πολιτική του φαρέτρα δυνατά επιχειρήματα. Έδωσε και δίνει την αίσθηση ότι λειτουργεί με μια κλειστή ομάδα - εξ ου και ο όρος χούντα που χρησιμοποιώ - έδωσε και δίνει την αίσθηση ότι δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με τις βαρονίες και τις φατρίες που κατήγελλε προεκλογικά. Και ακόμα χειρότερα δίνει την αίσθηση ότι έχει δημιουργήσει τις δικές του φατρίες. Έτσι λοιπόν εξανεμίζεται το αίσθημα που είχαμε αποκομίσει ότι η εκλογή Σαμαρά ήταν ένας δυνατός κόλαφος κατά τον βαρονίων και των κύκλων, των τζακιών και των φατριών που έπλητταν τη ΝΔ. Ωραία είναι τα παχιά λόγια που μας λες. Ακούγονται όμορφα. Βολικά για πολλούς. Ο χαζός πολίτης όμως, ο εύκολα βαυκαλιζόμενος, ο δεδομένος έπαψε να υπάρχει. Αν οι μετεκλογικές πράξεις του κ. Σαμαρά διαψεύδουν τον προεκλογικό κ. Σαμαρά, τότε ότι πίστεψα και ότι πιστέψαμε διαψεύδεται με τον χειρότερο τρόπο.
  3) Όσο αφορά στο πως πολέμησε το καθεστώς με γυρνάς πολύ πίσω. Μιλάς με όρους παρελθόντος ενώ η κοινωνία απαιτεί οι συζητήσεις να γίνονται επί του παρόντος και του μέλλοντος με όρους μέλλοντος. Η στάση του κ. Σαμαρά το 1993 κρίθηκε από τον Ελληνικό Λαό σε μια σειρά από εκλογικές μάχες και δεν θέλεις να σου θυμίσω με τι ποσοστά αξιολόγηθηκε από τους Έλληνες πολίτες. Θέλεις; Όσον αφορά στο σχέδιο Ανάν, συμφωνώ με τη στάση που κράτησε ο Σαμαράς, όπως και πολλοί άλλοι μέσα στο κόμμα, πλην ασφαλώς της Ντόρας και του μητσοτακέϊκου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο μόνος που αντιστάθηκε στο εθνικώς ολετήριο σχέδιο υποδούλωσης του Κυπριακού Ελληνισμού ήταν ο κ. Σαμαράς. Επαναλαμβάνω υπήρξαν και άλλοι. Γιατί κρατάει τις δάφνες μόνο για τον εαυτό του; Και μην πολυανακινείτε το θέμα του σχεδίου Ανάν γιατί αν κάποιος ασχολείται με την Ιστορία όπως εγώ και ψάχνει σε αρχεία και έχει στενές σχέσεις με ερευνητές της Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας ίσως ανακαλύψει το τι είχε αποκαλύψει μόλις πέρυσι ο πρέσβης κ. Χρήστος Ζαχαράκις, πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος. Ότι δηλαδή όταν το 2004 ο τότε ΥΠΕΞ, Πέτρος Μολυβιάτης είχε πιέσει τους ευρωβουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν υπέρ σχετικού ψηφίσματος στο Ε. Κοινοβούλιο, όλοι πλην του ιδίου του κ. Ζαχαράκη το υπερψήφισαν. Ο κ. Σαμαράς δεν εξαιρείται. Θα ήθελες να δώσεις μια απάντηση επ΄ αυτού; Η αν ο κ. Σαμαράς διαβάζει την ιστοσελίδα ας απαντήσει ο ίδιος. Δεν είναι μομφή αυτό που λέω, είναι ερώτηση και θα ήθελα μια απάντηση από κάποιον που ξέρει. Στοιχειοθετημένη όμως γιατί είμαι λιγάκι δύσπιστος.
  4) Πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις του κ. Σαμαρά. Μπορείς να μου δώσεις κάποιο link ηλεκτρονικού αρχείου ή κάποιο έντυπο που περιλαμβάνει ό,τι έχει προτείνει ο Αντώνης. Δεν είναι ότι δεν πιστεύω το τι λες. Απλώς θα ήθελα να το διαβάσω και γραπτώς. Scripta manent, λένε. Και όχι ομιλίες παρακαλώ. Γιατί πάνω στον οίστρο του λέγει κανείς πολλά. Θα ήθελα να διαβάσω ένα συγκεκριμένο και συγκροτημένο μανιφέστο, ένα πολιτικό πρόγραμμα.

  Τέλος, θα ήθελα να πω ότι δεν ανήκω στην μερίδα υποστηρικτών της Ντόρας Μπακογιάννη αν αυτό εννοούσε στην απάντησή σου, κ. Κρανιδιώτη. Τουναντίον. Διαφωνώ σε ότι αφορά στην εξωτερική πολιτική την οποία ακολούθησε και η ίδια και ο πατήρ της. Αλλά, νιώθω ότι πίστεψα στον Σαμαρά και τώρα διαψεύδομαι. Το ίδιο ένιωσα και με τον Καραμανλή. Και είναι βαριά η διάψευση των ελπίδων και των προσδοκιών. Αυτό που με ανησυχεί βαθιά είναι η εκλογική κατρακύλα της παράταξης και οι αποσχιστικές τάσεις που στοχευμένα αναπτύσσονται από τους γνωστούς κύκλους του κόμη Δράκουλα, τους οποίους όμως ο Α. Σαμαράς με λάθος πολιτικές αποφάσεις φαίνεται να ενισχύει. Ελπίζω μετά το συνέδριο τα πράγματα να αλλάξουν ριζικά. Το εύχομαι.

  • mara avatar
   mara @ Andreas 24/05/2010 15:10:01

   Aνδρέα,

   Από τον τρόπο που γράφεις, μόνο αφελής δεν φαίνεσαι. Γιατί λοιπόν προσπαθείς έντεχνα να περάσεις ότι υπάρχουν μαυρές σκιές στην υπόθεση του ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν από την πλευρά της τότε κυβέρνησης???
   Αν θέλεις λοιπόν να είσαι αντικειμενικός, να μην αναφέρεσαι αποσμασματικά στην όλως τυχαίως... ξαφνική αποκάλυψη του τέως πρέσβη κ. Ζαχαράκη, αλλά σε όλο το χρονικό που προηγήθηκε ούτως ώστε να μπορεί κάποιος να έχει ολοκληρωμένη άποψη ( όσο βέβαια είναι δυνατό αυτό, γιατί έτσι κι αλλιώς την μυστική διπλωματία που παίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μόνο ελάχιστοι γνωρίζουν).

   Μπορείς λοιπόν να διαβάσεις παρακάτω, την αποκαλυπτική ομιλία του Π. Μολυβιάτη στο πολιτικό μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου 1/2/2010 για να εμημερωθείς καλύτερα.

   "Άγνωστα παρασκήνια του Μπούργκενστοκ από τον Π. Μολυβιάτη

   Ψευδαίσθηση διαπραγμάτευσης ήταν αυτό που έγινε στο ελβετικό θέρετρο.

   ΣΤΟΧΟΣ ΝΤΕ ΣΟΤΟ

   Να μας εκθέσει ως αδιάλλακτους

   «Στο χιονισμένο και αποκλεισμένο ελβετικό θέρετρο διαφυλάχθηκαν η αξιοπρέπεια, η τιμή και τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

   Διαφυλάχθηκαν τα δίκαια της Κύπρου και του Ελληνισμού». Με αυτές τις φράσεις, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης, που μαζί με τον Τάσσο Παπαδόπουλο έδωσαν τη μεγάλη μάχη στο Μπούργκενστοκ, επιστέγασε τα συμπεράσματά του, από τις εφιαλτικές ώρες που έζησε η κυπριακή και ελλαδική αντιπροσωπία, αντιπαρατασσόμενες με την πείσμονα προσπάθεια των ξένων και τουρκικών συμφερόντων, να περάσουν το σχέδιο Ανάν.

   «Βρεθήκαμε» είπε, «μπροστά σε μια ιδιόμορφη διαδικασία, που ήταν ψευδαίσθηση διαπραγμάτευσης, με προκαθορισμένα χρονικά όρια και κυρίως μια προδιαγεγραμμένη επιδιαιτησία... Θυμάμαι, ότι αμέσως μόλις φθάσαμε στο Μπούργκενστοκ, βρεθήκαμε μπροστά σε μια πιεστική πρόταση του κ.

   Ντε Σότο. Προφανώς δεν μιλούσε μόνος. Επέμενε, όμως, φορτικά για τετραμερή συνάντηση. Ήταν μια άμεση και ανοικτή πίεση, που στρεφόταν αποκλειστικά και μόνο προς τη δική μας πλευρά. Όλοι γνωρίζουμε, άλλωστε, ότι η τετραμερής διαπραγμάτευση ήταν και παραμένει μια σταθερή τουρκική επιδίωξη. Επιχειρούσαν, δηλαδή, να μας εκθέσουν ως αδιάλλακτους σε ένα καλά σχεδιασμένο «blame game».

   O κ. Μολυβιάτης τόνισε ότι οι περιστάσεις απαιτούσαν σύνεση και τόλμη.

   «Ο Τάσσος Παπαδόπουλος», σημειώνει, «τα συνδύαζε και τα δύο στον ύψιστο βαθμό. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο ελάχιστα λεπτά συνομιλίας μεταξύ μας, για να αποφασίσουμε την άμεση απόρριψη της πρότασης και της πίεσης που αυτή υπέκρυπτε».

   Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή τα μηνύματα ήταν ξεκάθαρα. «Η αρνητική έκβαση των υποτιθεμένων εκείνων συνομιλιών οδηγούσε σε προσχεδιασμένη επιδιαιτησία. Δεν ήταν, άλλωστε, τυχαία η στάση που τηρήθηκε απέναντι στην πρότασή μας για μια μικρή αναβολή του δημοψηφίσματος. Ζητήσαμε παράταση των διαβουλεύσεων για ένα μήνα, προκειμένου να υπάρξει μια ακόμα προσπάθεια και ευκαιρία να επιτευχθεί συμφωνία. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή. Δεν κάναμε και εμείς δεκτό το τελεσίγραφό τους. Δεν γινόταν αλλιώς».

   Ο Πέτρος Μολυβιάτης θυμάται ότι τον ρώτησε ο Κόφι Ανάν, «για ποιο λόγο θα έπρεπε να αναβληθεί το δημοψήφισμα». «Απάντησα, διότι απλά το Σχέδιό σας στις 24 Απριλίου θα είναι νεκρό». Και προσθέτει: «Όσο και αν φαίνεται περίεργο, κανείς, εκτός από εμάς, δεν έδειχνε να πιστεύει ότι θα απερρίπτετο το σχέδιο Ανάν».

   Ο κ. Μολυβιάτης ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες στο Μπούργκενστοκ κυκλοφορούσε μία φήμη ότι θα προετείνετο να υπογραφεί όχι το Σχέδιο Ανάν αλλά κάποιο κείμενο, μεταβατικό ή μη. «Όταν, λοιπόν, ερώτησα τον Τάσσο Παπαδόπουλο αν θα υπέγραφε ένα τέτοιο κείμενο, μου απάντησε:

   "Κάτω από αυτές τις συνθήκες, εγώ, πριν φύγουμε από εδώ, δεν υπογράφω ούτε το λογαριασμό του ξενοδοχείου"».

   Αμέσως μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, προσθέτει ο κ. Μολυβιάτης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος δέχθηκε μιαν άνευ προηγουμένου συντονισμένη και κατάφωρα άδικη προσωπική επίθεση, με πρωταγωνιστές «ορισμένα ισχυρά μέλη της κατά τα λοιπά, "αδέκαστης" διεθνούς κοινότητας». Παραθέτει, όμως, μιαν αποκαλυπτική δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκουέλ Μορατίνος, ο οποίος δήλωσε ότι «λίγοι είναι οι δυτικοί ηγέτες που διάβασαν το Σχέδιο Ανάν αναλυτικά».

   Τί έγινε Ανδρέα??? Επιμένεις ακόμα...???

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Andreas 24/05/2010 16:21:44

   Πρώτον σε βάζω σε εισαγωγικά γιατί ενώ εγώ γράφω επωνύμως εσύ γράφεις ανωνύμως και θα μπορούσε κάλλιστα αντί για "νεολαίος νεοδημοκράτης" να δηλώνεις αστροναύτης, ταντζίκος οικολόγος ή κι ο ίδιος ο Θεός.
   Δεύτερον η λέξη χούντα, που είναι ισπανική (junta) και σημαίνει στρατιωτικό συμβούλιο, είναι συνώνυμο της Δικτατορίας στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι άποψη, όταν το εκφέρεις για τον συντριπτικά εκλεγμένο από το Λαό νέο Αρχηγό της Ν.Δ. Εκτός από βαριά ύβρις, καθιστά φανερή την θέση σου, την εχθρότητα σου και τον σκοπό σου να μειώσεις και να προσβάλλεις. Άρα ΔΕΝ πιστεύω ότι είσαι αυτό που λες. Μπορεί και να σε λένε Σήφη Siemenάκη και να γράφεις από την Αραβαντινού ή την Ηρώδου Αττικού ή ότι άλλο. Αυτό αποπνέεις τουλάχιστον.
   Οι θέσεις που ανέφερα και για τις οποίες λες ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ (είσαι από το '93 ξενιτεμένος, σου είχαν κόψεις το ρεύμα και υπολογιστής γιοκ, δεν είχες λεφτάσ για ελληνικές εφημερίδες;), αφού είσαι "ξενιτεμένος" είναι πασίγνωστες, είχαν βγει πανελλαδικά σε φυλλάδιο, ένα έχω μπροστά μου από το αρχείο μου: "Δεκέμβριος 1994, Νέα σχέση πολίτη - πολιτείας. 20 θεσμικές προτάσεις της Άνοιξης για ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό διάλογο".
   Διαβάζοντας συνεντεύξεις, άρθρα και δηλώσεις του Αντώνη όλα αυτά τα χρόνια, θα τα ξαναδείς συχνά καθώς και πολλά άλλα.
   Η αντίθεση του Αντώνη με το μπατιρημένο καθεστώς σ' αρέσει δεν σ' αρέσει, είναι διαχρονική και, ναι, αρχίζει ήδη από το 1993. Το τι αξιλόγησε ο Λαός το βλέπουμε. Έχαφτε πάντα τις υποσχέσεις για διορισμούς, το "λεφτά υπάρχουν", την λάσπη κατά Σαμαρά που διακινούσαν ομοθυμαδόν "δεξιοί" κι "αριστεροί". Τώρα όμως η μπαταρισμένη παράγκα ΠΕΦΤΕΙ. Ήδη ο Λαός τους "έγραψε" όλους και εξέλεξε τον Αντώνη ΚΟΝΤΡΑ στην αχρεία προσπάθεια χειραγώγησης. Η παλιά λάσπη δεν πιάνει πια. Πέσανε οι μάσκες. Τώρα πλέον η εξορία του Αντώνη, ο λυσσώδης πόλεμος εναντίον του έγινε πλεονέκτημα, γιατί ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ από τους δοσίλογους, τους κλέφτες, τους λαδωμένους, τους αποδέκτες οικοσκευών και μετρητών, τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ της χρεωκοπίας και της παρακμής.
   Η στάση του στο Σχέδιο Ανάν αλλά και σε άλλες παλαιότερες βρωμιές κατά του Κυπριακού Ελληνισμού (για τις οποίες πρέπει μια μέρα να γράψει) είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ, συνεπής και σταθερά Πατριωτική.
   Ναι, πρέπει να κυβερνά με σιδερένιο χέρι και σε όποιες βραχνές πριμαντόνες αυτό δεν αρέσει, στο καλό και να μας γράφουν.
   Σε τόσο κρίσιμες αποφάσεις, τεράστιας πολιτικής σημασίας, όπου ΟΛΗ η διαπλοκή πίεζε για ΝΑΙ, πολύ καλά έκανε και είπε ΟΧΙ και το είπε γρήγορα και με την γροθιά στο τραπέζι.
   Από δω ο Αντώνης κι ο Λαός κι από κει οι κλέφτες κι οι κλεπταποδόχοι.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/05/2010 16:41:23

    Καλησπέρα Φαήλε. Το έχω ξαναγράψει, εδώ είναι διαδίκτυο και η ανωνυμία είναι εθιμική κατάκτηση και πρέπει να διαφυλαχθεί.
    Σημασία έχουν αυτά που λέει και όχι το ΠΟΙΟΣ είναι.
    Αν είναι αντικρούσιμα ή έωλα τον αντικρούεις.
    Με αυτά που γράφεις στην εισαγωγή δινεις βήμα και επιχειρήματα για την επιδιωκόμενη κατάργησή της ανωνυμίας.
    Θα μπορούσε να υπογράφει ως Μανώλης Παπαδόπουλος π.χ. τι σημασία θα είχε.

    Το όποιο ειδικό "βάρος" ενός ονόματος λειτουργεί εξουσιαστικά.
    Υπάρχουν εδώ σχολιαστές μπλόγκερ επώνυμοι στο μπλογκ τους αλλά προτιμούν να σχολιάζουν με ένα νικ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/05/2010 18:30:14

    Αλλενάκι,
    διάβασε λίγο πιο προσεκτικά. Εξηγώ απλώς τα εισαγωγικά. Σημαίνουν ότι μπορεί να είναι αυτό που λέει, μπορεί και να μην είναι. Εγώ, ακριβώς από αυτά που γράφει, συμπεραίνω ότι δεν είναι "νεολαίος νεοδημοκράτης". Αυτό εννοώ κι όχι το πως υπογράφει. Σιγά μην με ρωτήσει για το πως θα υπογράφει.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/05/2010 19:11:12

    Το κατάλαβα αυτό Φαήλε, το σχόλιό μου αφορούσε μόνο την αντιδιαστολή "επωνύμως-ανωνυμως" και για τους πολύ συγκεκριμένους λόγους που ανέφερα. Να μην πριονίζουμε μόνοι μας το κλαδί όπου στεκόμαστε. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλο τον κόσμο η συντριπτική πλειοψηφία των εκατομμυρίων μπλόγκερ και σχολιαστών γραφουν σχολιάζουν με νικ. Ανάμεσα σε πολλά άλλα σε γλιτώνει και από τη γκρίνια στο σπίτι... :)

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/05/2010 21:23:47

    Χαχαχα! Έ, ρε και να '΄ναι το έτερον ήμισυ του Συνασπισμού, μέλος της "Ρόζας"!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/05/2010 21:32:09

    Για να πω κάτι στα σοβαρά , Αλλενάκι. Είναι εύκολο να τσεκάρει κανείς ότι είμαι αυτός που λέω. Κι ανωνύμως να γράφω πια, πάλι θα καταλαβαίνετε ότι είμαι εγώ. Ο ανώνυμος όταν μου λέει, "είμαι ο Μπάμπης ο ζοχαδιακός από το Κωσταλέξι", είναι μαχητό. Τρέχα γύρευε. ΔΕν αμφισβητώ το δικαίωμα του στην ανωνυμία αλλά να μην απαιτεί να δεχτώ ότι είναι ΑΥΤΟ (όχι αυτός) που λέει. Πολύ περισσότερο όταν τα γραφόμενα και το ύφος βοούν γιοα το αντίθετο.
    Κατά τα λοιπά τα 'χουμε ξαναπεί. Για δικούς μου λόγους γράφω μόνο επώνυμα. Κατανοώ όμως κι αυτούς που 'χουν ανάγκη την ανωνυμία για να εκφραστούν. Δεν είμαι υπέρ της κατάργησης της ανωνυμίας αλλά πρέπει πάντα να υπάρχει και υπάρχει υπεύθυνος σε κάθε ιστολόγιο κι όχι με βάση τα νησιά Κομόρες να βρίζει κάποιος. Εσύ γράφεις με ψευδώνυμο αλλά δεν είδα ποτέ να συκοφαντείς ή να χυδαιολογείς. Άρα κατά βάθος είναι ζήτημα προσωπικού κώδικα αξιών. Όταν υπάρχει, υπάρχει.
    "Πλανάρεις" ακόμη με το σκούτερ;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/05/2010 12:38:09

    χα χα ... ! παιδικές ασθένειες ... !

    250 350 250 250 600 650

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/05/2010 22:23:54

    Ο Σαμαράς το 1993 κήρυξε συναγερμό.
    Δεν ήταν μόνο για το Σκοπιανό.
    Οι προτάσεις του (ανέφερε μερικές ο Φαήλος)διαπερνούσαν όλη την Νεοελληνική παθογένεια που μας οδήγησε εδώ.

    Γιατί άραγε πρότεινε τότε ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΌ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ?
    Σε εποχή που δεν είχε ακόμη αναδειχθεί το μαγείρεμα των στοιχείων?
    Αλλά σε περίοδο "παχιών αγελάδων"ποιός άκουγε?
    Εκείνη η εποχή και οι τόσο πρώιμες απόψεις του για μία άλλη Ελλάδα αποτελούν το πλέον αξιόπιστο τεκμήριο για τις προθέσεις του.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Andreas 25/05/2010 13:57:36

   Πώς θα σου φαινότανε εάν σε διαβαβαίωνα ότι ο Μιχαλολιάκος είχε αντίθετη άποψη?
   Αυτά για τις στεραιότυπες "βεβαιότητές"σου και από ποιούς επηρεάζεται ο Σαμαράς.
   Ο Σαμαράς είναι ο ηγέτης που γαλβανίστηκε στα δύσκολα και ενώ ακούει τους πάντες αποφασίζει ΜΟΝΟΣ του,με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.
   Και εν πάση περιπτώσει,θα το γράψω για δεύτερη φορά.
   Δε σας προβληματίζει για το πώς άντεξε τις ποιές πιέσεις για να μην ενδώσει στο αίτημα του παγκόσμιου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου να πει ναι?

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 25/05/2010 14:21:53

    Αν μας προβληματίζει λέει;

    Και ποιο πολύ μας προβληματίζει το κατά πόσο θα αντέξει έτσι μόνος του. Και πότε θα καταλάβει ότι έτσι μόνος του, χωρίς πανστρατιά το λαό γύρω του, είναι λίγος.

    Και με τον τρόπο που το πάει, αν μέχρι να ρθει η ώρα να παραλάβει την εξουσία, η χώρα έχει γίνει στάχτη, εμείς τι κερδίζουμε;

    Από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή μόνο ο Σαμαράς αποτελεί ένα μικρό φως. Που μπορεί να γίνει φωτιά και να τους κάψει. Μάλλιασε "ο στόμας μου" να το λέω πια: Αμάν με τις εσωκομματικές διαδικασίες σας! Εδώ πήρε φωτιά το σπίτι μας. Κάντε κάτι πριν είναι αργά.

    Αντε πατριώτες. Παρατήστε τα πολιτικάντικα.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 25/05/2010 22:12:28

    Θράξ Αναρμόδιε

    Συμφωνώ και επαυξάνω.
    Λές η περίπτωσή μου,μου είπαν ότι πάσχω από "τριχωτή γλώσσα" να ωφείλεται στον ίδιο λόγο?

    Σπάρτακε γιατρέ μου,τί λες?

 53. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 24/05/2010 05:07:54

  Υπαρχει καποιος Ελληνας να τυπωσει σε προκηρυξη το αρθρο του κυριου Κρανιδιωτη για να το διαβασουν και πολιτες που δεν εχουν προσβαση στο Ιnternet? Σε ενδεχομενη ερωτηση/απορια γιατι δεν το κανω εγω απαντω οτι αυτη τη στιγμη δεν μπορω γιατι ειμαι πολυ μακρυα. Στο σχετικα προσφατο παρελθον και συγκεκριμενα πριν απο τις τελευταιες βουλευτικες εκλογες ειχα διακινησει χερι με χερι αρκετες προκηρυξεις, τις οποιες πολλοι παραληπτες τις ανατυπωναν και τις διακινουσαν, παλι χερι με χερι, μεταξυ συγγενων, φιλων και γνωστων. Και απο σχετικη ερευνα διαπιστωθηκε οτι ορισμενες απο τις προκηρυξεις εκεινες ειχαν φτασει ως τις ακρες της Ελλαδας. Το "συστημα" συνεπως ειναι δοκιμασμενο και αποδιδει και μπορει να κανει πραγματικα θαυματα στην ενημερωση μεγαλου αριθμου πολιτων για να καταπολεμηθει και η επιρροη της τηλεορασης.

 54. Tassos avatar
  Tassos 24/05/2010 07:54:12

  Ρε παιδιά ίσως πρέπει ο ίδιος ο Αντώνης να μπει σε κανα στούντιο του MEGA να αρπάξει από τα πέτα τον Πάκη, να τον πετάξει έξω από το στούντιο και να καθίσει τον Φαήλο.

 55. Tassos avatar
  Tassos 24/05/2010 07:56:46

  Ξαναγράφω το εξαφανισμένο σχόλιό μου. Ισως πρέπει ο ίδιος ο Αντώνης να μπουκάρει σε κανα στούντιο του MEGA να αρπάξει τον Πάκη από τα πέτα , να τον πετάξει έξω από το στούντιο και να βάλει στην καρέκλα του τον Φαήλο.

  • Silkamar avatar
   Silkamar @ Tassos 24/05/2010 08:02:38

   ????????????????

 56. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/05/2010 08:26:35

  Φίλε Τάσο, ευχαριστώ αλλά χαλάρωσε.

 57. moriarty avatar
  moriarty 24/05/2010 10:52:50

  Οι επιθέσεις εναντίον του Σαμαρά και του επιτελείου του είναι αναμενόμενες και οι στοχεύσεις προφανείς. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε.. Θέλουν να μετατρέψουν τον Σαμαρά και τους συν αυτώ σε ηθοποιούς του βωβού κινηματρογράφου. Ασχέτως του τι θα λέει ο Σαμαράς, το κοινό θα διαβάζει τις λεζάντες που θα έχουν γράψει άλλοι..

  Χρειάζεται λοιπόν εργώδης προσπάθεια, καινοτόμες ιδέες, για να φθάσει το μήνυμα στην κοινή γνώμη. Και, το βασικότερο, χρειάζεται να στηθεί μήνυμα με ουσία και όχι οι τετριμμένες κομματικές κοινοτυπίες που ανακυκλώνονται από επιτελεία ασχέτων και αχρήστων ανεπάγγελτων πολιτευομένων. Αυτές, ας τις κρατήσει η κα Μπακογιάννη για το νέο κόμμα της.

  Κλείνοντας: οι αγιογραφίες του κου Σαμαρά δεν ωφελούν ούτε τον ίδιο ούτε την Ελλάδα. Ουδείς εχέφρων Έλληνας μπορεί να ελπίζει ή να πιστεύει ότι η ανατροπή της "μεγάλης καταθλίψεως" στην οποία εισέρχεται η Ελλάς θα επιτευχθεί ως δια μαγείας, μόνο από τον κο Σαμαρά και το στενό επιτελείο του, όσες αρετές και ικανότητες και αν διαθέτουν. Η ανατροπή στην οποία προσβλέπει κάθε έντιμος πατριώτης θα απαιτήσει επαναστατικές αλλαγές σε πολιτικό, θεσμικό, κοινωνικό και ιδεολογικό επίπεδο. Ο εντοπισμός, η ιεράρχιση, ο προγραμματισμός και η επικοινωνία των απαραίτητων αλλαγών δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν το αντικείμενο μελέτης ενός ευρύτερου επιτελείου παραγωγής πολιτικής, αποτελούμενου από ανθρώπους εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής αξίας και ήθους, πλαισιούμενων από νέους επιστήμονες. Ενός επιτελείου που να είναι προβεβλημένο και να ξεπερνά και τα στενά όρια της ΝΔ, συνδιαλεγόμενο και με άλλους χώρους.

 58. Dimi avatar
  Dimi 24/05/2010 11:36:52

  Στην αρχή, σε αγνούν. Μετά, γελούν μαζί σου. Μετά, σε πολεμούν.
  Στο τέλος, Εσύ κερδίζεις! ~Μahatma Ghandi: “My Life is my Message”

 59. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 24/05/2010 17:27:50

  Dimi, καλημέρα. Mahatma Ghandi's "My Life is my Message" τα λέει όλα. Τι άλλο καλύτερο να παραθέσομε για τον Αντώνη Σαμαρά; Και κάτι ακόμα. Το πάθος του Φαήλου είναι μοναδικό, όμως δεν είναι αρκετό. Ο moriarty στην τελευταία του παράγραφο, στο πιό πάνω αναφερόμενο άρθρο του, υπογραμμίζει τι πρέπει να κάνομε όλοι μας και τι προσπάθεια και επαναστατικές αλλαγές σ'όλα τα στρώματα της κοινωνίας χρειάζονται για να γίνει η ελπίδα και ο όραμα του αύριο πραγματικότητα για κάθε ένα από μας.

 60. Kostas avatar
  Kostas 24/05/2010 19:48:23

  Σε ομιλίες του Σαμαρά άκουσα για πρώτη φορα στη ζωή μου να καταγγείλονται τα ΜΜΕ και συγκεκριμένη ο συγχωρεμένος Λαμπράκης το 1995 !!! Απο τότε έλεγα για μεγαλοεργολάβους που ασκούν εξουσία στη χώρα. Γι'αυτό συμφωνώ στο έπακρο με τα λεγόμενα του Κυρίου Κρανίδιώτη .

  Ποτέ κανείς δεν ακούει τους λόγους του , δε τους ενδιαφέρει .Ίσως ελπίζω αν θέλω να είμαι απλά αφελής να μη τον καταβαίνουν. ¨Ενα μικρό παράδειγμα δείτε τι λέει στο έκτατο συνεδριος, πριν τις εσσωκοματικές εκλογές , για τη σημερινή κρίση στην Ευρώπη .Άκομαγια τα πιο επίκαιρα σήμερα λόγια του Εθνάρχη το 1974(που δικαιολογούν και το όχι στα μέτρα) .
  http://www.youtube.com/watch?v=eTzEWq3u2os&feature=player_embedded#!

  Κι όμως τοτε τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί καριέρας , μας ενημέρωναν οτι κανείς δε μιλάει πολιτικά , και σαν Ηighlight του συνεδρίου είχαν το κάλεσμα του Ψωμιάδη σε Σαμαρά και Ντόρα . Τέτοια Ελλάδα θέλουν και γι΄αυτό θα τον πολεμήσουν μέχρι τέλους.

  Όλοι λοιπόν ας τον ακούμε πιο προσεχτικά, ακόμα και οι πιό θερμοί υποστηρικτές του. Γιατί όπως λέει καιο κ.Φαήλος κανείς δεν είναι πιο Σαμαρικός απο τον ίδιο το Σαμαρά !

 61. victoria avatar
  victoria 25/05/2010 09:25:43

  Μπράβο στο Φαήλο!
  Και για να πιαστώ από την τελευταία σου φράση, σίγουρα αν δεν υπάρχει "περιεχόμενο" δεν πουλιέται.. ή μάλλον πουλιέται, αλλά μέχρι ένα σημείο.
  Και είναι βέβαιο ότι έχετε υλικό με Αντώνη.
  Φιλιά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.