Φιλελεύθερος δεν σημαίνει άπατρις
14/04/2014 05:57
του Φαήλου Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φιλελεύθερος δεν σημαίνει άπατρις

Ο σκληρός πυρήνας της παράταξης είναι άνθρωποι με προέλευση από την αληθινή Δεξιά και το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας. Με πίστη στο Έθνος, σεβασμό στο Σύνταγμα, στους νόμους και στα όργανα της Πολιτείας, με πίστη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας

Στρατιές μεσαιοχωριτών ψηφοφόρων, ακαταχώρητων στους εκλογικούς καταλόγους, που ελλοχεύουν στην Κούφια Γη, σπρώχνονται στις Πύλες που οδηγούν στον απάνω κόσμο, για να ακολουθήσουν στην κάλπη τα κελεύσματα της νεοπροσήλυτης ηγερίας του φαντασιακού «κέντρου». Η συνέχεια στις εκδόσεις Λιακόπουλου.

Όποιος περνάει απέξω ή μπήκε ωθούμενος ποικιλοτρόπως, οριοθετεί την Κεντροδεξιά, όπως του καπνίσει κι ως Ιδεολογική Στρατοχωροφυλακή μοιράζει ταμπελάκια, κουνώντας και το χεράκι, λέγοντας «ως εδώ» είναι η Κεντροδεξιά, να πούμε.

Όμως φιλελεύθερος δεν σημαίνει άπατρις. Δεν μπορείς να μιλάς για Κεντροδεξιά χωρίς δεξιούς. Ούτε να τους χαρίζεις αλλού, γιατί σου «βρωμάνε» από τότε που χαριεντιζόσουνα με τον Άκη ή λοιδορούσες τον Κ. Καραμανλή. Ούτε βέβαια μπορείς τους δεξιούς να τους βάζεις στον πάγκο του χασάπη και να κόβεις κομμάτια από τις σάρκες και τις πεποιθήσεις τους και να τα πετάς, για να τους φέρεις στα μειοψηφικά «πολιτικά ορθά» μέτρα σου. Και δεν μπορείς, διότι πολύ απλά δεν θα ανεβούν στον πάγκο. Στην δε κάλπη, αν πάνε, θα είναι μόνοι τους πίσω απ’ το παραβάν και θα θυμούνται πως τους «στόλισες».

Είναι αδιανόητο να σπρώχνεις χιλιάδες ψηφοφόρους στην έξοδο και να τους χαρίζεις στην ΧΑ ή να τους στέλνεις στο σπίτι τους.

Του κλασσικού είμαι. Ξέρετε, «regina rosas amat», «ότε Ξέρξης ύστερον αγείρας την αναρίθμητον στρατιάν ήλθεν επί την Ελλάδα» κλπ. Από μαθηματικά, μέχρι πρωτοβάθμιες εξισώσεις σκαμπάζω. Πάντως πρόσθεση κι αφαίρεση γνωρίζω. Τόσο, όσο χρειάζεται για να ξέρω πως η παράταξη από τον Νοέμβριο του 2011 αιμορραγεί προς τα δεξιά της. Και μετρώντας ακόμη και με τα δάχτυλα ή με το παλιό αριθμητήρι με τις χάντρες, μου λείπει ένα ολόκληρο 15%. Δεν λάκισε στον ΣΥΡΙΖΑ, στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή στο ΚΚΕ αλλά για τους ΑΝΕΛ και την ΧΑ.

Οι ΑΝΕΛ, τουλάχιστον ως πριν τα πρόσφατα γεγονότα, εμφανίζουν συνεχή καθοδική πορεία και διαλυτικά φαινόμενα, χωρίς εμφανή δικά μας οφέλη, όμως η ΧΑ δεν φαίνεται να υποχωρεί. Σημειώστε δε και την άδηλη ψήφο για να διαβάζετε σωστά τις δημοσκοπήσεις κι εξηγούμαι. Είναι, λοιπόν, ο Δημήτρης, στρατιωτικός, αστυνομικός, δημόσιος υπάλληλος εν γένει, θυμωμένος άνεργος, οτιδήποτε, που για Χ τιμωρητικούς λόγους θέλει να κάνει το λάθος, να ψηφίσει ΧΑ. Χτυπάει λοιπόν το τηλέφωνο του και κάποιος άγνωστος τον ρωτάει από εταιρεία δημοσκοπήσεων τι θα ψηφίσει. Ξέρει πως η ΧΑ διώκεται ως εγκληματική οργάνωση, καταγγέλλεται πανταχόθεν ως τέτοια, υπάρχουν κάποιοι στη φυλακή και μπορεί να πάνε κι άλλοι. Τι απαντάει στον άγνωστο υπάλληλο του δημοσκόπου; Τίποτα ή λέει κάτι άσχετο. Ποτάμι, Βούρκο κλπ. Στο παραβάν όμως θα είναι μόνος και γ’ αυτό πρέπει να πεισθεί με αληθινές πολιτικές κι όχι με ύβρεις, απειλές ή κρεμώντας του στο λαιμό κολωνακιώτικες ταμπέλες.

Οι ψήφοι, όπως και τα λεφτά, για να θυμηθούμε τον Βεσπασιανό, δεν μυρίζουν κι οι εκλογές στην αστική δημοκρατία είναι ποσοτική κι όχι ποιοτική διαδικασία. Αν έχεις φαντασιώσεις για το εκλογικό σώμα, αν αγνοείς την ψυχοσύνθεση και τις πεποιθήσεις του ακροατηρίου σου, τότε θα προσγειωθείς ανώμαλα στην καταμέτρηση, αν σου «βρωμάει» η λαϊκή Δεξιά.

Αν ο λαός μας είχε τις πεποιθήσεις που προμοτάρουν συγκεκριμένα συγκροτήματα κι οι εκλεκτοί τους και ψήφιζε κατά τις υποδείξεις τους, τότε θα είχαμε εσαεί για πρωθυπουργό τον Σημιταρά τον Κουρδοφάγο, ώσπου να παγώσει η κόλαση. Αμ δεν τον έχουμε, γιατί ο μπαμπέσης λαός δεν ακούει πάντα τους γραμμιτζήδες με τα Montblanc.

Να το ξαναπούμε λοιπόν. Ο σκληρός πυρήνας της παράταξης είναι άνθρωποι με προέλευση από την αληθινή Δεξιά και το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας. Με πίστη στο Έθνος, σεβασμό στο Σύνταγμα, στους νόμους και στα όργανα της Πολιτείας, με πίστη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας. Θα έλεγα δε πως άνθρωποι με αυτά τα χαρακτηριστικά βρίσκονται ακόμη και μέσα στην αριστερά. Έτσι είναι ο μέσος Έλληνας. Δεν είναι «παγκοσμιοποιημένος» άθεος, που ζει για την μέρα που ο γιος του θα κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον Μπάμπη, δεν θεωρεί «συνωστισμό» την σφαγή στην Σμύρνη, ούτε «εθνοκάθαρση» την Επανάσταση του ’21 κι αυτούς που τα πιστεύουν αυτά, τους θεωρεί τουλάχιστον ύποπτους κι αληθινά φασιστόμουτρα, εφάμιλλα με τους ολιγάριθμους θαυμαστές του Αδόλφου και του Στάλιν.

Τα παραπάνω δεν είναι σε αντίφαση με την φιλελεύθερη αντίληψη τους για την οικονομία ή για την ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων. Ούτε σημαίνουν άρνηση των δικαιωμάτων των μειοψηφιών. Αλλά σίγουρα δεν αποδέχονται δικτατορία των μειοψηφιών επί της πλειοψηφίας σε όλα τα μείζονα ζητήματα του δημόσιου βίου ή και στις λεπτομέρειες του.

Σε λίγο θα μας πείσουν, πως «ακροδεξιός» είναι όποιος θέλει ρητή πανηγυρική διατύπωση στον αντιρατσιστικό νόμο της τιμωρίας, όποιου αμφισβητεί την Γενοκτονία του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού και «κεντρώος», όποιος ευθυγραμμίζεται με τους γενοκτόνους. Μια υπόμνηση των σκληρών εθνικών θέσεων του Κέντρου της Ιστορίας, θα στείλει πολλούς στα λαγούμια τους.

Ελάχιστη μειοψηφία ήταν πάντοτε οι οπαδοί του μαύρου ολοκληρωτισμού, της δικτατορίας, οι ρατσιστές και οι οπαδοί της ανομίας, της αυτοδικίας, της υποκατάστασης των οργάνων της Πολιτείας από αυτόκλητους τιμωρούς. Επομένως η συκοφαντική ταύτιση του σκληρού πυρήνα της παράταξης με την ακροδεξιά και φασίζουσες αντιλήψεις είναι προσβλητική, διαλυτική και εκλογικά επιζήμια. Ανθρωποδιώκτης.

(Δημοσιεύεται στην Δημοκρατία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. patriotis avatar
  patriotis 14/04/2014 10:39:00

  100% σωστό το άρθρο σας.Το θέμα είναι οτι η παράταξη της νεας δημοκρατίας δε τα ενστερνίζεται αυτά Είναι ανίκανη να κατεβάσει ακόμα και εσάς έναν απο τους ελάχιστους εναπομείναντες πατριώτες δεξιούς στις ευρωεκλογές και άγεται και φέρεται απο το πασόκ. Έρχεται και το κατάπτυστο ρατσιστικό νομοσχέδιο.....

 2. Naruto avatar
  Naruto 14/04/2014 10:41:21

  Αγαπητέ Φαήλο ευχαριστώ που έγραψες ολα μαζί οσα κατά καιρούς έγραψα σε μικρά σχόλια.Μόλις προχθές έγραφα οτι η Χ.Α δέν ειναι κόμμα αλλα όπλο στά χέρια αύτων που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται και να χάνουν το έδαφος κατω από τα πόδια τους. Με απειλές και λοιδωρίες δέν πρόκειται να τους ξαναδούμε στη παράταξη,ακόμα και αν φυλακισθεί ολη η Χ.Α θα φύγουν σε άλλο κόμμα. Φιλελεύθερος μπορεί να μην σημαίνει άπατρις σημαίνει ομως συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους και καταρραμένη φτώχεια στους πολλούς. Ο Ελληνας αυτό δεν το ανέχεται και λόγω κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και λόγω της αριστερίστικης κοσμοαντίληψης που έχει επικρατήσει στην κοινωνία. Γιά τήν αιμορραγία απο δεξιά δεν φταίνε οι ψηφοφόροι αλλα η ίδια η παράταξη που όπως γράφεις οχι μόνο έβαλε τούς δεξιούς στον πάγκο του χασάπη αλλα με τίς σάρκες τους τάισε τόν Λεβιάθαν του αριστερού δημοσίου. Η δεξιά Φαήλο πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα να γνωρίζουμε ποιοί είμαστε και τί είμαστε. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός οπως τόν ενοούσε ο Κ.Καραμανλής μπορεί να είναι μια αρχή γιά συζήτηση. Ευχομαι καλό πάσχα Χριστός και πατρίς ανέστη.

  • Geros avatar
   Geros @ Naruto 14/04/2014 16:11:46

   "Φιλελεύθερος μπορεί να μην σημαίνει άπατρις σημαίνει ομως συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους και καταρραμένη φτώχεια στους πολλούς." Σιγά μην σημαίνει και "τρώω μικρά παιδάκια για πρωινό" βρε φίλε! Φιλελευθερισμός σημαίνει ακριβώς το ανάποδο από αυτό που νομίζεις , όταν λέει για απελευθέρωση των επαγγελμάτων και για άρση των προστατευτισμών που νομίζεις ότι στοχεύει? Διάφορες τάξεις μεσοαστών και μεγαλοαστών έχουν κερδίσει επηρεάζοντας την εξουσία (οι μεσοαστοί με την ψήφο τους , οι μεγαλοαστοί με κανονικό λάδωμα) προνόμια σε βάρος των φτωχών. Το να έχει αποκλειστικότητα μη συνταγογραφούμενων προϊόντων με πανύψηλα ποσοστά κέρδους ο φαρμακοποιός. Το να έχουν νομοθετηθεί εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους που φτάνουν να είναι και επτά φορές μεγαλύτερα των κρατήσεων. Το να παίρνει αναγκαστικά κομμάτι από την αξία του ακινήτου ο δικηγόρος. Το να μην επιτρέπεται να βγουν άδειες φορτηγών κάνοντας τους ιδιοκτήτες φορτηγών να χρεώνουν το Αθήνα - Θεσσαλονίκη δυο φορές όσο το Αθήνα - Μόναχο. Το να κλείνει τα μάτια για δεκαετίες το κράτος στην εμφανέστατη φοροδιαφυγή των γιατρών. Το να επιτραπεί στους συνεταιρισμούς να υπάρχουν παρά την συσσώρευση εκατοντάδων εκατομμυρίων σε χρέη. Αλλά και το να δοθούν χαριστικά και με ανάθεση σε "αγαπημένους" προμηθευτές τεράστια έργα. Ποιος νομίζεις ότι τα πληρώνει? Ο φτωχός φυσικά. Φιλελευθερισμός σημαίνει απελευθέρωση των φτωχών από τα χαράτσια που τους επιβάλουν οι συντεχνίες. Φιλελευθερισμός σημαίνει πάταξη των προνομίων που έχουν οι ειδικές ομάδες πάνω στους φτωχούς. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα : ναι , αν πάρει κάποιος το Ελληνικό θα βγάλει λεφτά , αλλά πως θα κάνει αυτό τους φτωχούς να πεινάσουν??? Όχι μόνο δεν θα πεινάσουν αλλά θα βρούν και δουλειά. Αντίθετα η λύση που προτείνουν οι πολέμιοι του φιλελευθερισμού για το Ελληνικό τι λέει? Να πληρώσουν οι φτωχοί κάτοικοι της Κομοτηνής , την Κοζάνης και της Δράμας για να δημιουργηθεί και να συντηρείται ένα πάρκο μπροστά στην πόρτα των προνομιούχων κατοίκων της νοτιοανατολικής Αττικής! Οι φτωχοί πληρώνουν και οι πλούσιοι απολαμβάνουν! Και σαν να μην έφτανε αυτό, την συντήρηση του τεραστίου αυτού πάρκου θα αναλάβουν μια νέα γενιά προνομιούχων μονίμων δημοσίων υπαλλήλων που ο φτωχός κάτοικος της Ελλάδας θα φορτωθεί στην καμπούρα του για να ευημερούν στην πλάτη του. Αλλά ακόμα και όλα αυτά που προανέφερα να μην τα ξέρεις από που βγάζεις την θέση ότι στον φιλελευθερισμό οι πολλοί πεινάνε? Που το είδες? Σε πια χώρα του κόσμου με φιλελεύθερες αρχές σε γενικές γραμμές (μιας και απόλυτο φιλελευθερισμό δεν έχει καμία χώρα ούτε και είναι δυνατό αυτό να συμβεί) είδες εσύ τους πολλούς να πεινανε? Εγώ ξέρω ότι σε αυτές τις χώρες πάνε μετανάστες οι Έλληνες ..... πάνε για να πεινάσουν???

   • Naruto avatar
    Naruto @ Geros 14/04/2014 21:04:41

    Αυτό που περιγράφεις ομολογουμένως πολύ γλαφυρά δεν οφείλεται στην έλλειψη φιλελευθερισμού ούτε διορθώνεται με λυσσαλέο ανταγωνισμό .Οφείλεται πρωτίστως στο ευνοιοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία πενήντα χρόνια τουλάχιστον .Ποιος διόρισε τα (δικά ) μας παιδιά ;ποιός έδινε τις άδειες και σε ποιόν ;και πως θα τα διορθώσει αυτά ο φιλελευθερισμός θα καταργήσει το κράτος; Το πρόβλημα φίλε μου ειναι στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών ,ο φιλελευθερισμός μπορεί να κάνει ένα υγειές σύστημα καλύτερο και ένα διεφθαρμένο χειρότερο ειναι η ζούγκλα όπου επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Geros 14/04/2014 21:06:12

    Αυτό που περιγράφεις ομολογουμένως πολύ γλαφυρά δεν οφείλεται στην έλλειψη φιλελευθερισμού ούτε διορθώνεται με λυσσαλέο ανταγωνισμό .Οφείλεται πρωτίστως στο ευνοιοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία πενήντα χρόνια τουλάχιστον .Ποιος διόρισε τα (δικά ) μας παιδιά ;ποιός έδινε τις άδειες και σε ποιόν ;και πως θα τα διορθώσει αυτά ο φιλελευθερισμός θα καταργήσει το κράτος; Το πρόβλημα φίλε μου ειναι στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών ,ο φιλελευθερισμός μπορεί να κάνει ένα υγειές σύστημα καλύτερο και ένα διεφθαρμένο χειρότερο ειναι η ζούγκλα όπου επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Geros 14/04/2014 21:35:46

    Αυτό που περιγράφεις ομολογουμένως πολύ γλαφυρά δεν οφείλεται στην έλλειψη φιλελευθερισμού ούτε διορθώνεται με λυσσαλέο ανταγωνισμό .Οφείλεται πρωτίστως στο ευνοιοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία πενήντα χρόνια τουλάχιστον .Ποιος διόρισε τα (δικά ) μας παιδιά ;ποιός έδινε τις άδειες και σε ποιόν ;και πως θα τα διορθώσει αυτά ο φιλελευθερισμός θα καταργήσει το κράτος; Το πρόβλημα φίλε μου ειναι στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών ,ο φιλελευθερισμός μπορεί να κάνει ένα υγειές σύστημα καλύτερο και ένα διεφθαρμένο χειρότερο ειναι η ζούγκλα όπου επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου ,ειναι το βασίλειο των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Geros 14/04/2014 21:38:01

    Αυτό που περιγράφεις ομολογουμένως πολύ γλαφυρά δεν οφείλεται στην έλλειψη φιλελευθερισμού ούτε διορθώνεται με λυσσαλέο ανταγωνισμό .Οφείλεται πρωτίστως στο ευνοιοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία πενήντα χρόνια τουλάχιστον .Ποιος διόρισε τα (δικά ) μας παιδιά ;ποιός έδινε τις άδειες και σε ποιόν ;και πως θα τα διορθώσει αυτά ο φιλελευθερισμός θα καταργήσει το κράτος; Το πρόβλημα φίλε μου ειναι στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών ,ο φιλελευθερισμός μπορεί να κάνει ένα υγειές σύστημα καλύτερο και ένα διεφθαρμένο χειρότερο ειναι η ζούγκλα όπου επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου ,ειναι το βασίλειο των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Geros 14/04/2014 21:50:05

    Αυτό που περιγράφεις ομολογουμένως πολύ γλαφυρά δεν οφείλεται στην έλλειψη φιλελευθερισμού ούτε διορθώνεται με λυσσαλέο ανταγωνισμό .Οφείλεται πρωτίστως στο ευνοιοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία πενήντα χρόνια τουλάχιστον .Ποιος διόρισε τα (δικά ) μας παιδιά ;ποιός έδινε τις άδειες και σε ποιόν ;και πως θα τα διορθώσει αυτά ο φιλελευθερισμός θα καταργήσει το κράτος; Το πρόβλημα φίλε μου ειναι στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών ,ο φιλελευθερισμός μπορεί να κάνει ένα υγειές σύστημα καλύτερο και ένα διεφθαρμένο χειρότερο ειναι η ζούγκλα όπου επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου ,ειναι το βασίλειο των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων.Τα περισσότερα απο αυτά που αναφέρεις λύνονται με επαναπροσδιορισμό του ρόλου της πολιτείας.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Naruto 14/04/2014 22:27:04

     Θα του βάλεις διαγώνισμα τη Δευτέρα;

     • Naruto avatar
      Naruto @ Κυθήριος 14/04/2014 22:53:56

      Συγνώμη για το πρόβλημα της επανάληψης

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Naruto 14/04/2014 23:33:33

      Αστειεύτηκα.

   • Eva avatar
    Eva @ Geros 16/04/2014 14:28:23

    Έτσι.

   • Stamatina Chasomeri avatar
    Stamatina Chasomeri @ Geros 16/04/2014 19:21:15

    to Geros with respect, bravo ειπέ τα Χρυσόστομε

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Geros 19/04/2014 08:49:54

    Λοιπόν, το θεώρημα της "αόρατης χειρός", που διορθώνει αυτόματα τις στρεβλώσεις της αγοράς, δοκιμάστηκε πολλάκις και απέτυχε στην Ελλάδα, λόγω της πολύ "ρηχής" αγοράς -που δεν επιτρέπει, δηλαδή, λόγω μεγέθους, να εξελιχθεί σωστά ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Γι' αυτό πλρώνουμε πολύ ακριβότερα τα είδη Σουπερμάρκετ πλέον, γιατί ο "ελεύθερος ανταγωνισμός α-λα-Γκρέκα" έδωσε την ευκαιρία να σχηματιστεί καρτέλ σουπερμάρκετ, που ο Κώστας Καραμανλής, αν θυμάστε, επεχείρησε να τιμωρήσει, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Βέβαια, αν υπάρχει έντιμη πρόθεση εκ μέρους της Πολιτείας, μπορεί να εφαρμοσθεί απελευθέρωση της αγοράς με ταυτόχρονο έλεγχο για φαινόμενα συγκεντρώσεως και αθέμιτου ανταγωνισμού. Αλλά, συνήθως, με κάποιο "κίνητρο", οι πολιτικοί "πείθονται" ότι είναι για το καλό μας αρλούμπες και δολιότητες -καλή ώρα, οι Κυριακές-μη-αργίες του ΥΠΑΝ. Εκεί, δεν μπορεί παρά να απαιτούμε η "Μακρά Χειρ" ενός έντιμου Πρωθυπουργού να διορθώνει τα πράγματα, άλλως "ο επόμενος, παρακαλώ". Πάντως, τα παραδείγματά σας είναι σωστά.

 3. Spatharios avatar
  Spatharios 14/04/2014 11:58:44

  Εγω θα κάνω μια ευχή. Εστω και την τελευταία στιγμή να καταλάβουν το λάθος και να αποκαταστήσουν οχι τοσο το πρόσωπο αλλά το λόγο και την άποψη. Εναν λόγο που είναι καταφανώς διοκόμενος στην ΝΔ πράγμα που θεωρώ οτι είναι η βασική αιτία της δημοσκοπικής μέτρησής της στα σημερινά επίπεδα.

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ Spatharios 15/04/2014 21:05:48

   Τί εννοείς με τελευταία στιγμή; Μία μέρα πριν τις εκλογές;

 4. Lichnee avatar
  Lichnee 14/04/2014 12:02:09

  Ανάσταση από τη Μ.Δευτέρα!!!! Εύγε κ.Κρανιδιώτη! Αυτό το άρθρο πρέπει να γίνει κορνίζα και να το διδαχθούν πολλοί γιατί ξεχνάνε βασικά πράγματα!

 5. visaltis avatar
  visaltis 14/04/2014 12:07:19


  Πάλι μαζί σου θα συμφωνήσω ρε Φαήλο κρανιδιώτη , αυτά που σκέφτομαι πάλι λες. Να πω και δυο πράγματα. Όλοι μου οι φίλοι και τα ξαδέρφια μου πήγαν στην Χρυσή αυγή με τους πατεράδες και της μανάδες τους, άνθρωποι χρόνια δεξιοί.Απλοί άνθρωποι μύγα δεν πείραζαν δεν έμπλεξαν ποτέ με κακές παρέες που λένε. Στα χωράφια τους και στη δουλειά τους Τους ρωτώ γιατί? και λένε ότι είναι θυμωμένοι ούτε ναζήδες ούτε ξεναζήδες,αστεία πράματα ξέρεις πόσους έφαγαν οι Γερμανοί στα χωριά μας και οι Βούλγαροι και οι παραφυάδες τους και πόσους χάθηκαν στην εκστρατεία στη Σμύρνη και στην απελευθέρωση στη Μάχη στο Δημητρίτσι και στη Νιγρίτα, ελάτε στη κοινότητα να δείτε της φωτογραφίες. Αυτούς δεν τους χρειάζεται η δεξιά? να ξέρουμε τι μας γίνεται τέλος πάντων και μεις.
  Άρα όχι ναζήδες τους Βισάλτες,και αριστερούς έχουμε και ψηφοφόρους του κομουνιστικού κόμματος έχουμε και όλοι τους λίρα εκατό είναι και υπάρχει σεβασμός αναμετάξυ μας Ας ημερέψουμε όμως, μέρες που είναι.. γιορτάζει η πλάσης!
  ''Ότι υπάρχει θεός ο σώζων το γένος των ανθρώπων''..

 6. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 14/04/2014 13:00:15

  '' Φιλελεύθερος δεν σημαίνει άπατρις''. Σωστά. Eξάλλου οι ...απάτριδες στην Ελλάδα είναι μειοψηφία και συνήθως ή ασκούν άμεσα πολιτική εξουσία αφού παραπλανήσουν τα εύπιστα πλήθη, ή υπηρετούν με το αζημίωτο συμφέροντα, εργαζόμενοι αόκνως είτε ως αυλοκόλακες, είτε από κάποιο ...μετερίζι επιρροής και διαμόρφωσης της ...κοινής γνώμης. Οι απάτριδες δεν βρίσκονται -ποτέ δεν βρίσκονταν-, ανάμεσά μας. Ο Ελληνικός λαός όποτε αυτό χρειάστηκε, ήτανε πάντα παρών και ανιδιοτελώς προσφερόμενος για την υπέρτατη θυσία. Μπορεί κάτω από διαφορετικές ιδεολογικές σημαίες, μα πάντα υπηρετώντας τον ίδιο σκοπό. Σήμερα όμως, που η ...πολιτική κατάντησε φτηνιάρικη μικροκομματική διαχείριση και ισορροπίστικη μικροσυμφεροντολική συμπαιγνία, δεν έχουν τόση σημασία όλα αυτά. Σημασία έχει μόνο η αρπαγή της εξουσίας, με κάθε μέσον, με όποια ... θυσία και με οποιανδήποτε ηθική υποχώρηση.... Δεν ξέρω αν με ...εννοείτε αγαπητέ, αλλά πέσατε θύμα των σκοπιμοτήτων και το χειρότερο; Αυτοπροσφερθήκατε στις ύαινες με την επιπολαιότητα των ... πρωτομαρτύρων. Από αυτήν σας την αδικαιολόγητα παρορμητική επιλογή, τελικά ζημιωθήκαμε ΟΛΟΙ. ( Όχι μονάχα οι ...δεξιοί φανατικοί χειροκροτητές σας, μα ΟΛΟΙ). Αυτά και ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ .....

 7. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 14/04/2014 13:37:27

  Και μετά βγάλανε τον κ. Κρανιδιώτη και βάλανε την κα Σπυράκη! Εκτός αν τον χρειάζονται περισσότερο στις εθνικές εκλογές το 2016...

 8. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 14/04/2014 14:35:02

  Ο Γιάννης Σμαραγδής βρέθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του .. Σπύρου Χαριτάτου και έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Ο σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Σωτήρη Μουστάκα που εκτός από συνεργάτες ήταν και φίλοι. «Όταν πρότεινα στον Σωτήρη Μουστάκα να παίξει στο El Greco, το αποδέχτηκε με έναν όρο: να μην πληρωθεί. Ήξερε ότι θα πεθάνει. Ήρθε στο γραφείο μου και μου είπε: ‘’θα παίξω αυτό το ρόλο αλλά δεν θέλω να πληρωθώ ‘’. Του έδωσα το σενάριο και τις σκηνές που ήταν να παίξει», δήλωσε ο Γιάννης Σμαραγδής και συνέχισε: « Όταν χρειάστηκε να μικρύνουν οι σκηνές αυτές, και τον ενημέρωσα, μου είπε ότι: ‘’δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ʼʼ και του έκοψα αυτό που έλεγε ο Τισιάνο ότι: ‘’ αυτός ο πίνακας είναι ελληνικός ʼʼ. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ‘’ ό, τι άλλο θέλεις να κόψω αλλά μην μου πάρεις από το στόμα αυτού του ρόλου τη λέξη ελληνικός. Θέλω να την πω για πολλούς λόγους αυτή τη λέξη ʼʼ. Αργότερα έμαθα ότι είχε πει ‘’πάνω από τον τάφο μου θέλω την ελληνική σημαία ʼʼ. Ήταν μεγάλος πατριώτης, μεγάλος καλλιτέχνης και πολύ σπουδαίος άνθρωπος»

  • δημης avatar
   δημης @ Μεγάλες στιγμές 16/04/2014 13:49:44

   +++++++++++++ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ εκτός των άλλων είχε λάβει μέρος στον αγώνα της ΕΟΚΑ .. Σήμερα και καιρό τώρα ούτε η Εκκλησία της Ελλάδος ούτε το υπαιθα ,σφυρίζουν αδιάφορα.

   • δημης avatar
    δημης @ δημης 16/04/2014 14:10:50

    εννοείται τα..θυμούνται

 9. George N avatar
  George N 14/04/2014 19:00:35

  Ότι φιλελεύθερος δεν σημαίνει άπατρις το έχει εξηγήσει ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο οποίος διπλασίασε την πατρίδα. Μένει να εξηγηθεί ότι φιλελεύθερος δεν σημαίνει ότι αυξάνω τους φόρους μέχρις ότου κανείς να μην μπορεί να τους πληρώσει. Αντίθετα αυτό το λέμε σοσιαλισμό και το έχει εξηγήσει ένας άλλος Βενιζέλος. Και μόλις τα συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά πρέπει να δούμε τι σημαίνει ένα πατριωτικό φιλελεύθερο κόμμα σήμερα. Μόνο που καλό είναι να το κάνουμε γρήγορα πριν η συζήτηση γίνει καθαρά φιλοσοφική.

 10. ΚΜ avatar
  ΚΜ 14/04/2014 23:39:51

  Συμφωνώ γενικά με τις αντιλήψεις και τα προτάγματα του Φαήλου Κρανιδιώτη, που είναι ο αυθεντικότερος σημερινός εκφραστής της δεξιάς και γι'αυτό έχει στοχοποιηθεί. Όμως, δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα του τίτλου, καθότι η πατρίδα είναι εξ ορισμού μια αξία που υπερβαίνει τα στενά ατομικά όρια και αφορά το σύνολο. Αντιθέτως, ο Karl Poper στο βιβλίο του «Η ανοικτή κοινωνία και οι εχθροί της» (το «Κοράνι» των φιλελεύθερων) εξηγεί ότι ο φιλελεύθερος (οφείλει να) είναι εξ ορισμού εχθρός κάθε πολιτικού, ιδεολογικού ή κοινωνικού ρεύματος που προτάσει το «κοινό». Νόημα για τον φιλελευθερισμό έχει ότι μόνο είναι αυστηρά ατομοκεντρικό. Ο,τιδήποτε άλλο, είναι αθέμιτο και πρέπει να πολεμηθεί.

 11. Katia Z avatar
  Katia Z 15/04/2014 00:55:53

  Το λάθος στην εξίσωση του κ. Κρανιδιώτη είναι απλό. Λέει: οι ψηφοφόροι των χώρων πέραν της δεξιάς (ΑΝΕΛ,ΧΑ) έχουν φύγει από τη ΝΔ. Και επειδή έχουν φύγει από τη ΝΔ, πρέπει η ΝΔ να τους εκφράσει, για να επιστρέψουν. Έ, όχι. Αυτό είναι ΚΑΙ λάθος ΚΑΙ καταστροφικό για την πατρίδα και τη ΝΔ. Οι λόγοι είναι δύο: 1.Δεν επιβεβαιώνεται δημοσκοπικά πως ΧΑ και ΑΝΕΛ είναι κατά βάση πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ (αλλά ας πούμε πως αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω, οπότε) 2. Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να προσχωρήσει στις απόψεις των ψεκασμένων, των ακραίων (αυτά τα περί "δεν είναι ναζί" τα ακούω βερεσέ- ναζί δεν γίνεσαι αν έχει στο μπράτσο τη σβάστιγγα, αλλά αν δέχεσαι την ατζέντα της), της Ραχήλ, του Καιάδα και του Λαγού. Αντιθέτως, η ΝΔ οφείλει να πείσει πως η δική της, φιλελεύθερη ατζέντα είναι που δίνει λύσεις. Και έτσι θα προσχωρήσουν όσοι ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ και δεν ξέρω τί άλλο. Αυτό έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Π.χ. δεν ξύπνησαν οι Έλληνες μια μέρα και ήθελαν ΕΟΚ. Αλλά ο Καραμανλής, με τα εχέγγυα της ανάπτυξης του 55-63, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με την ρεαλιστική υπόσχεση για προκοπή, τους έπεισε. Και τον ακολούθησαν. Να είστε σίγουροι πως εάν δεν ήταν ο Καραμανλής, θα ήταν πολύ περισσότεροι και οι ΧΑυγίτες, οι ΑΝΕΛ κι οι ΣΥΡΙΖΑιοι. Η παράταξη πρέπει να διαπαιδαγωγήσει αυτούς τους πολιτες. Να τους δείξει πως οφείλουν να σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους - γιατί δεν το ξέρουν, κ. Κρανιδιώτη, όταν ψηφίζουν Καιάδα. Να τους δείξει πως οφείλουν να σέβονται το παιδί τους ως γονείς εάν αποφασίσει κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον Μπάμπη, κ. Κρανιδιώτη. Να τους εξηγήσει επιτέλους πως στο Κράτος Δικαίου, δεν έχει σημασία εάν είσαι πλειοψηφία ή μειοψηφία, διότι όλοι έχουν τα ίδια ατομικά δικαιώματα, κ. Κρανιδιώτη. Αυτό είναι το λάθος σας. Εσείς φαντασιώνεστε πως τάχα αυτό το ποσοστό είναι καλοί άνθρωποι, αλλά πεπλανημένοι. Ε, λοιπόν, δεν είναι. Αλλά μπορούν να γίνουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.