#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/01/2011 16:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φασιστική γενίκευση: το πιο επικίνδυνο όπλο κυβέρνησης – ΔΝΤΗ περίπτωση Πάγκαλου, αλλά κι άλλων κυβερνητικών στελεχών που κατ’ επάγγελμα επιτίθενται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, εκτός από κλινική η οποία χρήζει ιατρικής παρακολούθησης είναι και βαθύτατα πολιτική.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι όλοι αυτοί που ακολουθούν τον αντιπρόεδρο στον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού δεν είναι καθόλου ηλίθιοι. Το ίδιο και ο κ. αντιπρόεδρος, είναι πανέξυπνος και δεν έχει απασφαλίσει τυχαία. Ούτε τελικά αρχίζει και βρίζει όποτε του ανεβαίνει το σάκχαρο.

Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια, για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο έχει εξυφανθεί στα υπόγεια του Μαξίμου, με αρκετή βοήθεια φυσικά από το ΔΝΤ. Ποιο είναι το σχέδιο; Η πλήρης απαξίωση κοινωνικών ομάδων, η διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος και οποιασδήποτε μορφής πάλης και αντίστασης.

Κι αυτό επιτυγχάνεται με την γενίκευση. Τα πράγματα είναι απλά. Παίρνουμε ένα περιστατικό, το διογκώνουμε, κατηγορούμε τους πάντες και έτσι καθαρίζουμε για χρόνια. Αλλωστε, στην Ελλάδα λειτουργεί συστηματικά εδώ και χρόνια η λογική ότι όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από εμάς. Εχοντας κατά νου αυτό το δόγμα ο κ. Πάγκαλος ακολουθεί κατά γράμμα το σχέδιό του πιστεύοντας (ή έχοντας πιθανόν δίκιο) ότι εκπροσωπεί μεγάλη μερίδα του λαού.

Επιτίθεται στους δημόσιους υπαλλήλους χαρακτηρίζοντάς τους κηφήνες, τεμπέληδες, κοπρίτες κι άλλα ωραία κοσμητικά. Φυσικά η γενίκευση περνά στον κόσμο ο οποίος έχοντας πιθανόν βιώσει στο πετσί του κάποια δημόσια υπηρεσία συμπαρατάσσεται με τον κ. αντιπρόεδρο και λέει κι αυτός ότι ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι έτσι. Οπότε καθαρίζουμε με τον κλάδο αυτό και άσε τους να φωνάζουν για μισθούς και συντάξεις. Βεβαίως δεν είναι όλοι ίδιοι, παράγεται μεγάλο έργο και στον δημόσιο τομέα αλλά αυτό δεν συμφέρει την εξουσία να προβληθεί.

Ο κ. Γιάννης Πανάρετος από την πλευρά του, πανεπιστημιακός και ο ίδιος, επιτίθεται στους πανεπιστημιακούς, βγάζει στην επιφάνεια υποθέσεις διαφθοράς, οικογενειοκρατίας, αδιαφορίας για το πανεπιστήμιο. Ετσι, περνά στον κόσμο η λογική ότι ΟΛΟΙ οι πανεπιστημιακοί είναι τεμπέληδες, λαμόγια, εξαγοράζουν τις θέσεις που κατέχουν, δεν σέβονται το πανεπιστήμιο. Ότι γίνεται ΚΑΙ σπουδαία δουλειά σε πολλά ΑΕΙ της χώρας, ότι υπάρχουν αξιολογότατοι πανεπιστημιακοί, παγκοσμίου εμβέλειας, όλα αυτά χάνονται στη γενίκευση και τη μετριότητα που περνά η κυβέρνηση.

Επιτίθεται ο κ. Πάγκαλος στα… κωλόπαιδα τους φοιτητές λες και είναι και οι 300-400 χιλιάδες φοιτητές έτσι. Δεν υπάρχουν αξιόλογα μυαλά που παλεύουν να ξεφύγουν από το κακό ελληνικό σύστημα, δεν υπάρχουν κινήσεις φοιτητών που έχουν φρέσκιες ιδέες. ΤΙΠΟΤΕ, μόνο μετριότητα γιατί έτσι συμφέρει την εξουσία.

Τα βάζουμε με τους τεμπέληδες και αντιπαραγωγικούς στρατιωτικούς που παίρνουν ένα σωρό λεφτά λες και είναι όλοι ίδιοι. Λες και δε γίνεται δουλειά στο στρατό, δεν υπάρχουν αξιολογότατοι επιστήμονες και φωτισμένα μυαλά κι όχι μόνο καραβανάδες. Και φυσικά, η γενίκευση πιάνει και τους μισθούς. Ολοι τα παίρνουνε και χοντρά μάλιστα, λέει η κυβέρνηση, τσιμπάει ο λαός που πεινάει και συμπαρατάσσεται.

Το σχέδιο έχει πολλές πλευρές, όπως π.χ. να βγαίνουν κατά καιρούς τα τρελά επιδόματα που παίρνουν ορισμένα λαμόγια σε φορείς του δημοσίου, να απαξιώνονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, να φταίνε για τα δεινά του τόπου μόνον οι μισθοί και ούτω κάθε εξής.

Αλλωστε ακριβώς το ίδιο είναι όταν λέμε ότι όλοι οι δημοσιογράφοι είναι ρουφιάνοι, όλοι οι πολιτικοί αλήτες, όλοι οι επιχειρηματίες το κεφάλαιο που ξεζουμίζει το λαό, όλοι οι συνδικαλιστές πουλημένοι κ.λπ.

Με την πιο ακραία μορφή φασισμού, τη γενίκευση, λοιπόν, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδομήσει κάθε μορφή αντίστασης στα επερχόμενα αντιλαϊκά μέτρα και τις ανατροπές που φέρνει το Μνημόνιο και η Τρόϊκα. Και όλο αυτό το παιχνίδι είναι πιο επικίνδυνο ακόμη και από την οικονομική χρεοκοπία. Διότι μιλάμε ξεκάθαρα για την κοινωνική χρεοκοπία με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ierofantis avatar
  ierofantis 06/01/2011 17:03:07

  Και οι Τούρκοι γενικά γκιαούρηδες μας έλεγαν το '21...

  Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

  Η γενίκευση, σαν μέθοδος ελέγχου μαζών και υπόταξης κοινωνικών αγώνων, έχει breaking point που λένε και στο χωριό μου. Το σημείο αυτό είναι όταν δεν μείνει καμία κοινωνική ομάδα αλώβητη από τη λαίλαπα της πολιτικής τους. Τότε θα διαμορφωθεί η συλλογική αντίληψη της ανάγκης μαζικής ανατροπής. Γιατί μέχρι τότε κάθε κοινωνική ομάδα, από ενστικτώδη (και ανθρώπινη θα έλεγα εγώ) αντίδραση, περιχαρακώνεται στα κεκτημένα της και προσεύχεται να μη θιγεί, υπερθεματίζοντας πιθηκιστικά εναντίων κάποιας άλλης κοινωνικής ομάδας, ως προταίτιας του κακού.

  Όταν όλοι φάμε το αγγούρι, θα ξυπνήσουμε.

  Και τότε συνήθως έρχονται τα ελικόπτερα και παίρνουν τους εμπνευστές αυτών των πολιτικών μακριά...

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ ierofantis 06/01/2011 17:58:25

   ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.
   ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ....

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ΣΠΥΡΟΣ 06/01/2011 18:02:57

    Αχα,χα,χα,χα στον τοίχο, ε;

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ ΣΠΥΡΟΣ 06/01/2011 18:15:06

    16 Δεκεμβρίου 1989, ημέρα Σάββατο, πρωί πήρα το τραίνο από Τιμισοάρα για Βελιγράδι και μετά Αθήνα. Εφτασα ξημερώματα Δευτέρας. Με ρώτησε η μητέρα μου τι είχε συμβεί. Δε γνώριζα, το βράδυ της Παρασκευής 15/12/89 είχα πάει σε εστιατόριο της πόλης, δε φαινόταν τίποτα. Και ξέσπασε ξαφνικά. Οταν επέστρεψα κατά τα τέλη Ιανουαρίου 1990 το μόνο που μαρτυρούσε τι είχε συμβεί ήταν οι τρύπες από σφαίρες στα κτίρια του κέντρου της πόλης.
    Κάποια στιγμή αργότερα μάθαμε πως μόνο στην Τιμισοάρα, πριν ο στρατός κι η αστυνομία -Militia- γυρίσουν με το λαό, σκοτώθηκαν πάνω από 1500 άνθρωποι....

    • Τάκης avatar
     Τάκης @ σιδεράκιας 06/01/2011 19:47:54

     1500 άνθρωποι νεκροί γιατί έτσι βόλευε, μετά γίναν 600,μετά 100, λίγο αργότερα 15 στα μικρά των εφημερίδων, τελικά ήταν 8(;) νεκροί. Και αυτοί πολλοί είναι αλλά αν θέλουν τα ΜΜΕ στους κάνουν και 1500.

     • σιδεράκιας avatar
      σιδεράκιας @ Τάκης 06/01/2011 20:09:08

      δεν ξέρω, αυτό άκουσα όταν ήμουν εκεί, μετά δεν το παρακολούθησα...

     • Dal avatar
      Dal @ σιδεράκιας 06/01/2011 21:38:39

      Λέγανε και για 200.000 να μην ξεχνάμε.

 2. SAVAS avatar
  SAVAS 06/01/2011 17:18:46

  Όπως και η εκλογή βουλευτών με λίστα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο..... Αυτό σκέφτονται πολύ πολιτικοί και αυτό λένε σε άλλους για να τους καθησυχάσουν όμως δεν γνωρίζουν πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει για το σύστημα τους. Μπορεί να πατήσουν οι ίδιοι τη νάρκη τους αυτή τη φορά.

 3. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 06/01/2011 17:35:06

  Όταν ο Φαήλος μίλησε για ντιντίδες,όλοι ξεσηκώθηκαν & τον κατέκριναν.Η δε κόρη της "αγίας οικογένειας" έκανε λόγο για " λανθάνοντα φασισμό¨.Στα λόγια του Πάγκαλου όμως,άκρα του τάφου σιωπή.Ίσως να φοβούνται μην του δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα & αδυνατίσει .

 4. Orestios avatar
  Orestios 06/01/2011 18:04:29

  Είχα επισημάνει εδώ και 2 χρόνια την φασιστική ρητορική που χρησιμοποιούν οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ.
  Με την άνοδο τους στην εξουσία, ύστερα από σωρεία ψευδών, ακολουθούν την τακτική του Χίτλερ στα νομοθετικά ζητήματα.
  Κύριοι, ο Ναζισμός μπορεί να ηττήθηκε κάποτε. τώρα όμως έχει επιστρέψει μεγαλοπρεπής δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο.

  • kiki avatar
   kiki @ Orestios 06/01/2011 18:15:27

   @ Ορεστιε,
   το νοθετημα που δεν προκειται ναρθει προς ψηφιση,θαναι για τον εκτοπισμο η φυλακιση των ομοφυλοφυλων σιγουρο οπως στην ναζιστικη Γερμανια.Ασε που θ αδειασει ο τοπος, ποσοι θα μεινουν.

   • Orestios avatar
    Orestios @ kiki 06/01/2011 20:25:16

    Μην βιάζεσαι

 5. Orestios avatar
  Orestios 06/01/2011 18:06:50

  Η περίπτωση Τσαουσέσκου θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

 6. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 06/01/2011 18:09:20

  Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι πλέον γεγονός, όλοι εναντίον όλων, φυσικά θα έρθει κι η στιγμή του όλοι ΜΑΖΙ εναντίον εκείνων.
  Αλλά έχουν καταφέρει να μας διαιρέσουν και να κοιτάζει οένας τον άλλο με μισό μάτι.
  Σε ένα φόρουμ μηχανόβιων που συμμετέχω έγινε της κακομοίρας.....σε συζήτηση τεχνικού θέματος, κάποια στιγμή κάποιος σε αντιπαράθεση με άλλο μέλος, φαρμακοποιό, έγραψε ότι "δε σε φοβάμαι, όπως σε φοβούνται τα γερόντια που σου αφήνουν στο φαρμακείο τα βιβλιάρια", με υπαινιγμό για τις γνωστές λαμογιές.
  Σκεφτείτε ότι αυτό έγινε σε χώρο που είμαστε άνθρωποι με κοινή αγάπη τις μηχανές.
  Οταν πλέον αντιπαρατίθενται κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες τα πράγματα είναι δυσοίωνα.
  Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι το διαίρει και βασίλευε έχει αγγλοσαξονική προέλευση. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν χάσει τη συνολική εικόνα, κι όσο τα πράγματα χειροτερεύουν, παλεύοντας για βιοπορισμό πλέον θα φτάσουμε στην πολυδιάσπαση. Μετά ίσως ξυπνήσουμε...
  Χρειάζεται όραμα και πρόταση, ο Σαμαράς, εμένα τον μη δεξιό με έχει πείσει....
  να πω ότι θα τον ήθελα εκτός από τεχνικά άρτιο ίσως και πιό ποιητικό...

 7. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 06/01/2011 18:14:28

  Συγχαρητήρια για το άρθρο factorx.
  Ισορροπημένες και μεστές σκέψεις.
  Εύχομαι σε όλους καλή φώτιση
  και σωστές αγωνιστικές αποφάσεις.
  Υπάρχει καιρός ειρήνης και καιρός πολέμου.
  Υπάρχει καιρός που πρέπει να σιωπάμε και καιρός που
  πρέπει να μιλάμε.

  υγ. Κυκλοφορεί ένα σχόλιο που αναφέρει πως έχουν συμφωνηθεί
  μεγάλες εθνικές υποχωρήσεις που θα αρχίσουν επί Παπανδρέου
  και θα κλείσουν επί Σαμαρά...απλά σας το αναφέρω διότι το
  άτομο που το είπε φαίνεται πολύ αξιόπιστο.
  Αλήθεια πως θα αντιδρούσαμε σε τέτοια περίπτωση;
  Έτσι υποθετικά...

 8. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 06/01/2011 18:22:53

  Τί λέτε μωρε?....
  Ο Γκέμπελς ένα πτυχίο είχε... αν το είχε.
  Και ο Αδόλφος, αγράμματος βασικά, που έβαλε το λιθαράκι του στον αιώνα της πληροφόρησης, είπε:
  ...by a skillful and sustained use of propaganda, one can make a people see even heaven as hell or an extremely wrecked life as paradise...
  Ξεπερασμένα πράμματα...
  Εδώ έχουνε πέντε μάστερ ο καθένας, χώρια οι συμβουλάτορες με ειδικές διατριβές στην ψυχολογία του όχλου...

  Χαρίλαος

  • Orestios avatar
   Orestios @ Χαρίλαος 06/01/2011 18:24:30

   Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ακολουθούν την ίδια πεπατημένη.

   • Χαρίλαος avatar
    Χαρίλαος @ Orestios 06/01/2011 20:58:08

    ναι... πολύ εξελιγμένη πεπατημένη.
    Hi-tech...

    • Orestios avatar
     Orestios @ Χαρίλαος 06/01/2011 21:04:02

     Evolution

 9. kostasthess avatar
  kostasthess 06/01/2011 18:28:13

  νομιζω πως οι περισσοτεροι δεν εχουν καταλαβει το ρολο του παγκαλου και γιατι θα φυγει μαζι με τον γιωργακη.. ο "κυριος" αντιπροεδρος του οποιου η πολιτικη καριερα εχει θασει στο τελος της (την αλλη φορα αν θα ειναι υποψηφιος θα ειναι στη λιστα επικρατειας), παιζει ενα διπλο ρολο.. πρωτον, ειναι το μαντροσκυλο της κυβερνησης και εν μερει και το κομματος και δευτερον, "παραγει ειδησεις" για τα ελεγχομενα ΜΜΕ, τα οποια πισω απο οποιεσδηποτε "ειδησεις" που παραγει ο κυριος κρυβουν τις θλιβερες και τις ασχημες ειδησεις. ας διαβασουν οσοι μπορουν τσομσκι για τα περι προπαγανδας..

 10. φωτεινη avatar
  φωτεινη 06/01/2011 18:48:54

  Jean Baptiste De Lamarck H κληρονομικοτητα επικτητων χαρακτηριστικων.ποια περιοδο ηταν ο εμφυλιος στην ελλαδα ειπαμε;

 11. sauraki avatar
  sauraki 06/01/2011 19:00:19

  Διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ (Κυριακή 3 Οκτωβρίου 1999)
  Αυτοί δηλαδή είναι η αυλή του κ. Γιώργου Παπανδρέου;

  «Ναι. Με το που ανέλαβε εμφανίστηκε ένα σύνολο ανθρώπων που δεν μιλάνε καν καλά ελληνικά ­ διότι είναι Ελληνοαμερικανοί ­, πράγμα που βεβαίως σοκάρει τους πάντες μέσα στο υπουργείο. Οι διπλωμάτες γελάνε... "Στους διαδρόμους του υπουργείου" λένε "επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική με αμερικάνικη προφορά". (γέλια) Οχι ότι η χρήση της αγγλικής αποτελεί κανενός είδους ένδειξη για μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλά το να υπηρετείς στο υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας και η μητρική σου γλώσσα να είναι άλλη οπωσδήποτε σοκάρει».

  ο κ. Πρωθυπουργός προτιμά να απ ασφαλίζει εναντίον του λαού παρά εναντίον του. Ταυτόχρονα δεν τον εμπιστεύεται για κανένα υπουργείο (ας θυμηθούμε κρίση Ιμίων και Οτσαλάν). Η θέση του αντιπροέδρου ήταν η ιδανική. Και όλα και τίποτα...

  • Orestios avatar
   Orestios @ sauraki 06/01/2011 19:29:23

   Σαν να έβαλε στο Υπουργείο το κρεβάτι του.

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ sauraki 06/01/2011 20:52:35

   Διαφωνώ φίλε μου... μια χαρά την έκανε την δουλειά του... εφ' ω ετάχθη...
   Για να ξέρουμε τι λέμε... (και γράφουμε)

   Χαρίλαος

   • Orestios avatar
    Orestios @ Χαρίλαος 06/01/2011 21:04:54

    Με το κρεβάτι παρέα μπορεί να γίνεται ακόμη καλύτερα η εντεταγμένη υπηρεσία

 12. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 06/01/2011 19:43:47

  Πολύ καλό το άρθρο, αφού η φασιστική γενίκευση πιστεύω ότι είναι πραγματικά το μεγαλύτερο όπλο του ΔΝΤ. Εμείς όμως το έχουμε καταλάβει προ πολλού και αντιδρούμε σωστά.

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/01/2011 20:06:35

  O κ. Πανάρετος, μέτριος φοιτητής στο μαθηματικό της Αθήνας, όπως και η σύζυγός του, και εκείνη μέτρια φοιτήτρια τότε (ας είναι καλά τα σκονάκια, γενικώς μιλούμε τώρα...), καλύτερα να μην μιλάει περί οικογενειοκρατίας. Και τούτο διότι χάρη στη σύζυγό του - και τον πεθερό του και την οικογένεια Παπανδρέου - έχει ανελιχθεί και γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω.
  Δεν λέω ότι στο Ποιμαντικό της Θεολογικής δεν επικρατούσε οικογενειοκρατία, αλλά καλό είναι οι τόνοι να είναι πιο χαμηλοί. Από την πλευρά του κυρίου Πανάρετου, εννοώ.

 14. Nεφέλη avatar
  Nεφέλη 06/01/2011 20:50:34

  Κάθε κοράκι έχει το δικό του όνομα, κάθε κοράκι ... που έχει φάει απο τις σάρκες αυτής της χώρας και καλοζωίζεται αναλόγως.
  Τώρα όμως, ήλθε η ώρα , να επιστρέψουν τα κλεμμένα. Να καταγγελθούν επωνύμως... Οχι φυλακή…δήμευση περιουσιών είναι η λύση, για να γεμίσουν πάλι τα ταμεία, για να σηκώσουν λίγο κεφάλι οι πολίτες... οι πολίτες που τρέχουν, να νομιμοποιήσουν το ημιυπαίθριο μπαλκονάκι στον ακάλυπτο και να πληρώσουν φόρους για την συνταξούλα.
  Ομως, θα δημευτεί, τελικά, η περιουσία, κανενός από εκείνους με "ονοματεπώνυμο", που τα φάγανε;

  Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση μέχρι σήμερα.... και τα κοράκια συνεχίζουν αμέρημνα,να κάνουν σκι στις πλαγές κι οι “κοπρίτες” να διαπομπεύονται και να ψωμολυσάνε!

 15. Samarikia avatar
  Samarikia 06/01/2011 21:13:59

  Η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα νευρικής και οικονομικής κρίσης,μια άποψη διαπιστωμένη απ' όλους εμάς που πιστεύουμε και αναμένουμε τον Έναν.... που θα μας βγάλει από το χάος.Αργεί πολύ όμως και όσο ο καιρός περνάει,ξεφτιλίζεται η έννοια της δημοκρατίας,της ελευθερίας και της ζωής γενικότερα...Ο σοσιαλιστικός φασισμός έχει πάρει απίστευτες διαστάσεις και καθημερινά η Ελλάδα αργοπεθαίνει...Ο πόλεμος και η αντίσταση στα λόγια είναι ωραίος αγώνας αλλά πρέπει να έχει και συνέχεια στην πράξη.....

 16. NIKOS avatar
  NIKOS 06/01/2011 21:18:34

  Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΝΕΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ? ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞ. Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΑΘΕ? ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΠΑΣΤΟΜΕΣΗΣ.

 17. SharK avatar
  SharK 06/01/2011 21:29:07

  "αξιολογότατοι" δεν υπάρχουν. αξιόλογοι, σαφώς...

 18. brankaleon avatar
  brankaleon 06/01/2011 22:16:32

  ΤΟ ΟΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
  ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.
  ΜΑΣ ΕΣΥΡΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ "ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ, ΟΣΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΜΑΚΡΙΝΟΙ.

  ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ GAULEITER.
  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΦΛΙ ΟΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΑΤΑΜΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ (ΕΡΠΩΝ) ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ "ΑΠΟΚΡΥΣΤΑΛΩΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
  ΑΤΕΝΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ.
  ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;
  ΛΟΙΠΟΝ;
  WAS IS ZU TUN?

 19. Samarikia avatar
  Samarikia 06/01/2011 22:36:09

  Βρισκόμαστε στο τέλος μιας ιστορικής εποχής. Ο κόσμος
  τούτος που ζούμε, βρίσκεται σε διάλυση. Αποσύνθεση ηθική, ψυχική, οικο-
  νομική. Βρωμάει ο κόσμος απ’ την αποσύνθεση. Αυτή ’ναι η εποχή μας. Μια
  άλλη εποχή, όπως γίνεται πάντοτε, μάχεται να γεννηθή γιατί η αποσύνθεση
  στάθηκε πάντα ο πρόλογος της σύνθεσης. … Το μεταξύ ενός πολιτισμού που
  χάνεται κι’ ενός που δημιουργείται διάστημα, τ’ ονόμασαν πάντοτε μεσαίω-
  να. Αυτόν ζούμε. Δεν τον βλέπουμε. Οι ιστορικοί θα τον δούνε. Κι’ είναι γε-
  γονός πως πάντοτε ένας μεσαίωνας έχει πολέμους. Διαχρονικός Καζαντζάκης και πάντα επίκαιρος,ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα...Σαν να μη πέρασε μια μέρα....

  • brankaleon avatar
   brankaleon @ Samarikia 06/01/2011 23:18:08

   Σωστές οι επισημάνσεις σου.
   Αλλά το ζήτημα είναι ποιος θα "σπρώξει" την κατάσταση, προς τα που (;) και πως (;)και για να πετύχει τί (;)

   - Για να μπορέσουμε να "ξαναβγούμε" πάλι στις "αγορές;
   - Για να "ξανακολυμβήσουμε" πάλι στις αγορές των αριθμών ; (spreed, swaps), ή όπως διάολο αλλοιώς τα λένε.

   Ίσως μπορεί πάλι η Ελλάδα να ξαναδιδάξει, με όλη την σημασία της λέξης.
   Να επαναφέρει στο προσκήνιο ότι το Μέγιστο Δυνατό Κέρδος (Μ.Δ.Κ.)
   δεν είναι μόνον αριθμοί και φωτεινά σχεδιαγράμματα σε monitors.
   Aλλά ότι οι αριθμοί καλύπτουν, μόχθο, πλούτο, ζωή, δήλα δή ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
   Αντί λοιπόν να μας ταλαιπωρεί κάποιος Μέγιστος Κοινός Διαιρέτης, ας ψάξουμε να βρούμε το Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο.

 20. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 06/01/2011 23:41:56

  Εξαιρετικό άρθρο

 21. Kasut avatar
  Kasut 07/01/2011 00:07:31

  Διαφωνω
  κατα κυριο λογο υπαρχουν επαγγελματιες που κανουν καλα την δουλεια τους. Οι γιατροι κατα πλειοψηφια κανουν καλα την δουλεια τους. Δεν πεθαινει κοσμος απο ιασιμες ασθενειες σαν τα κοτοπουλα. Το ιδιο οι υδραυλικοι, δεν χαλανε οι βρυσες συνεχεια. Οι πιλοτοι της ΠΑ κανουν καλα την δουλεια τους και εχουν μετρησιμες επιδοσεις. Δυστυχως οι πανεπιστημιακοι δεν κανουν καλα την δουλεια τους και εχουμε μετρησιμα στοιχεια για αυτο. Ουτε οι φοιτητες που τελειωνουν κατα μεσο ορο στα 5 χρονια. Ουτε οι ΔΥ στις υπηρεσιες που φωτοδοτουν αυθαιρετα. Ας αφησουμε τα περι κοινωνικου πολεμου. Καθε επαγγελματικη ταξη καταξιωνεται η καταβαραθρωνεται στις συνειδησεις απο το τι κανει η πλειοψηφια. Οι ΔΥ κατα πλειοψηφια κανουν κακα την δουλεια τους..

 22. Apollonios avatar
  Apollonios 07/01/2011 03:25:19

  Άντε μη σου πω τώρα και για τους γιατρούς και για τους υδραυλικούς...
  (Είδατε σε τι δρόμο μας έχουν βάλει?) :Ρ

 23. Έρεβος avatar
  Έρεβος 07/01/2011 03:55:34

  Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
  Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
  Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:
  -Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
  -Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
  -ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
  Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
  Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
  Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
  Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;
  Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
  Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
  Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
  Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
  α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
  β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
  γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
  δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
  Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
  Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
  Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
  Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
  Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
  Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

  h--p://www.drougos.gr/?p=10628

  • Samarikia avatar
   Samarikia @ Έρεβος 07/01/2011 23:02:45

   Σοκαριστικά στοιχεία......αλλά ποιός αναρχοσυμμορίτης πασοκτσής θα δώσει την δέουσα προσοχή....

 24. sawas avatar
  sawas 07/01/2011 04:06:57

  ....καλως ηλθατε στο ¨θαυμαστο" κοσμο του καπιταλισμου!!!!!!

 25. δημητρης καρδιτσα avatar
  δημητρης καρδιτσα 07/01/2011 12:36:15

  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΝΙΖΕΛΟΣ. ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ. ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΝΑΓΕ,ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
  ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ.
  ΠΑΩ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.
  ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ?
  ΤΙ ΘΑ ΛΑΓΑΤΕ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ
  1500,00 ΕΥΡΩ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ? ΓΑΙΤΙ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ?
  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΣΚΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΤΛΠ.
  ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ. ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ,ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΛΙΑ.
  ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΞΙΑ ΠΑΛΙ.

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.