Υπόθεση Καρέλι: Δεν μπορεί να κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας
01/04/2014 12:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπόθεση Καρέλι: Δεν μπορεί να κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας

Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας εξέδωσαν 8 εντάλματα σύλληψης εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων που υπηρετούν στην Νιγρίτα Σερρών για τον βασανισμό και τη δολοφονία του Ιλία Καρέλι, του Αλβανού βαρυποινίτη ο οποίος έσφαξε εν ψυχρώ έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, πατέρα δύο παιδιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος ομολόγησε τα βασανιστήρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις έρευνες οι φύλακες πριν μεταφέρουν τον Ιλι Καρέλι στο κελί της απομόνωσης όπου υπάρχει κάμερα, τον είχαν πάει σε άλλο κελί όπου και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Ο εισαγγελέας της Άμφισσας Νίκος Αντωναράκος άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, αλλά και κατά συγκεκριμένων προσώπων, για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα αυτά του βασανισμού, του βασανισμού με αποτέλεσμα το θάνατο και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Από την έρευνα προέκυψαν συγκεκριμένες ευθύνες σε βάρος 14 σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας Σερρών, ενώ ευθύνες έχουν προκύψει και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου, αλλά και αστυνομικούς του τμήματος της Ιτέας.

Αυτές είναι οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Καρέλι, ωστόσο, η υπόθεση είναι πράγματι συγκλονιστική. Ένας βαρυποινίτης, πολύ σκληρός κακοποιός σκοτώνει έναν υπάλληλο των φυλακών. Τον σφάζει μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του χωρίς προφανή λόγο. Εκτός κι αν πράγματι ισχύουν οι καταγγελίες ότι κάποιοι ανθρωποφύλακες είναι και βασανιστές, οπότε τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα πολιτισμού και δημοκρατίας.

Όμως, ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα έχουμε όταν κάποιοι αποφασίζουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Να εκδικηθούν το θάνατο ενός συναδέρφου τους και μάλιστα να το κάνουν με τον χειρότερο τρόπο. Βασανίζοντας και σκοτώνοντας στο ξύλο έναν άνθρωπο. Δολοφόνος θα πει κάποιος. Πράγματι δολοφόνος που άφησε δύο ορφανά στο δρόμο.

Όμως, αν είναι κάτι που ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα ζώα είναι η αυτοσυγκράτηση. Είναι ότι δεν μπορεί να κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας. Δεν μπορεί κάποιοι, στο όνομα μιας πράγματι άδικης, σκληρής και άθλιας δολοφονίας από ένα κατακάθι της κοινωνίας, να λερώνει τα χέρια του με αίμα.

Γιατί κάποιοι έφτασαν στο ίδιο επίπεδο με τον δολοφόνο Καρέλι; Κι αν η αυτοδικία είναι κάτι επιθυμητό κι όχι ενοχλητικό τότε θα γίνουμε όντως ζούγκλα. Σε κάθε δολοφονία θα σκοτώνουμε το δολοφόνο και η αλυσίδα των δολοφονιών θα συνεχίζεται.

Θα πει κανείς: Και τι θέλεις αρθρογράφε; Να πληρώνουμε μια ζωή έναν ισοβίτη που σκότωσε με τέτοιο τρόπο έναν οικογενειάρχη; Πράγματι δεν υπάρχει απάντηση. Υπάρχει όμως μια λεπτή κόκκινη γραμμή ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. eeet avatar
  eeet 01/04/2014 12:43:20

  Για να μην αναπαραγάγουμε λανθασμένα γεγονοτα: την ανακοινωση για φυλακα βασανιστη στην πρωτη φυλακη την καναν οι κρατουμενοι της ... δευτερης φυλακης,α ρα δεν φαινεται να εχει καποια βαση

 2. ελλην π. avatar
  ελλην π. 01/04/2014 12:59:42

  "Να πληρώνουμε μια ζωή έναν ισοβίτη που σκότωσε με τέτοιο τρόπο έναν οικογενειάρχη; Πράγματι δεν υπάρχει απάντηση. Υπάρχει όμως μια λεπτή κόκκινη γραμμή ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα." Ε, γι' αυτό θα γίνει μια ΕΔΕ , άντε και ένα δικαστήριο για να μην δοθεί το δικαίωμα σε κανέναν να θεωρήσει οτι ξεπερνάμε την λεπτή κόκκινη γραμμή ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα. Ετσι γίνεται και σε περιπτώσεις που ο κακοποιός δεν είναι τόσο τομάρι, ούτε δολοφόνος...Αλλωστε ο ίδιος παραδέχθηκε τον συμψηφισμό ανθρώπινων ζωών...

 3. m.s avatar
  m.s 01/04/2014 13:05:57

  έτσι είναι. υπάρχει μια λεπτή κόκκινη γραμμή ανάμεσα στον πολιτισμό και την βαρβαρότητα. Εύχομαι κανείς μας να μη βρεθεί στην κατάσταση να σκεφτεί να περάσει αυτή τη γραμμή .

 4. Jimakos avatar
  Jimakos 01/04/2014 13:23:34

  Η γραμμή ανάμεσα σε πολιτισμό και βαρβαρότητα είναι λεπτή έως αόρατη για όσους είναι στις παρυφές των άκρων.

 5. ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 01/04/2014 13:33:20

  "Δεν μπορεί να κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας". Ωραία, ας μην έπρατε ο φονιάς σύμφωνα με το νόμο της ζούγκλας για να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου της ζούγκλας. Τι δεν καταλαβένετε εκεί στα Αντινέα; Υ.Γ Με κάτι τέτοια της "πολιτικής ορθότητας" πήραν αέρα οι λάθρο και καταντήσαμε ξένοι στη χώρα μας.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 01/04/2014 14:18:21

   Παρακαλώ πολύ μην σκίσετε κανένα καλσόν εσείς οι οπαδοί της βίας. Δεν γνωρίζετε ότι στην ζούγκλα έχουν και οι άλλοι όπλα; Και μπορεί να σας πάρει κανένα βλήμα; Αυτό θέλετε; Να δω πρώτα όπλα, μπαλάσκες κλπ. Γιατί για πολύ καναπεδάτο σας ψιλιάζομαι

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Factorx 01/04/2014 14:43:32

    Σωστός.

   • ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
    ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ @ Factorx 01/04/2014 14:49:02

    Εγώ το γνωρίζω, γιαυτό και ΔΕΝ παίζω με το νόμο της ζούγκλας. Ομοίως, έπρεπε να το γνωρίζει και ο φονιάς του σωφρονιστικού πριν αποφασίσει να παίξει με του νόμους της ζούγκλας και να αφαιρέσει ΑΝΑΙΤΙΑ τη ζωή ενός αθώου.

    • αραχνούλα avatar
     αραχνούλα @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 01/04/2014 14:53:11

     Σωστός. Το γεγονός είναι ότι πάλι σέρνεται η κυβέρνηση πίσω από τις κραυγές του σύριζα, σχετικά με τους αλλοδαπούς.

    • Αριστερός Ψάλτης avatar
     Αριστερός Ψάλτης @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 01/04/2014 15:31:28

     Μα καλά είσαι τόσο ανόητος; Δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά; Αλλο ο δολοφόνος Αλβανός ψυχάκιας κι άλλο ο δολοφόνος βασανιστικής δημόσιος υπάλληλος που κάνει αυτά που κάνει για εκδίκηση. Πώς ανέχεσαι εσύ ένας περήφανος Ελληνας να βλέπει έναν άλλον Ελληνα να σπάει το στέρνο και τα πλευρά ενός ανθρώπου (έστω και κτήνους), να βγάζει τα νύχια του, να σπάει τα πέλματά του και να του κάνει ηλεκτροσόκ. Ακόμη και σκυλί να ήταν δεν θα έπρεπε να έχει τέτοια αντιμετώπιση. Και πώς ανέχεσαι να μας εξευτελίζει ακόμη και η Αλβανία;

     • ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
      ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ @ Αριστερός Ψάλτης 01/04/2014 17:06:37

      Φίλε μου, αυτά έχει ο νόμος της ζούγκλας στην οποία οικειοθελώς εισήλθε ο Αλβανός. Ας πρόσεχε...

     • ελλην π. avatar
      ελλην π. @ Αριστερός Ψάλτης 01/04/2014 17:59:30

      Εχεις δίκιο Αριστερέ Ψάλτη. Οι φύλακες πρέπει να δικαστούν, κυρίως όμως για βλακεία , διότι δεν υπήρχε λόγος να τον βασανίσουν μέχρι θανάτου. Άλλωστε έτσι τον απήλλαξαν, ενώ έχει αφήσει τεράστιο χρέος στην κοινωνία και στα παιδιά του αρχιφύλακα. Και η τρόικα μας βασανίζει 5 χρόνια τώρα με το μαρτυριο της σταγόνας για την επόμενη δόση, και εκεί που φαίνεται οτι θα μας αφήσει να τα τινάξουμε, "τα βρίσκουν" και διασωζόμαστε προσωρινά, ως την επόμενη δόση. Ακόμα και οι Γερμανοί ναζί είχαν πάντα γιατρό στα βασανιστήρια για να μην τους πεθάνει ο ανακρινόμενος. Πρέπει νά 'ναι ψιλοάσχετοι και προφανώς άπειροι αυτοί οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι...

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 01/04/2014 19:13:15

   Έτσι είναι αγαπητέ Τιτόρμε.Με αυτά και με αυτά,ως συνήθως η ιδεολογική καθοδήγηση της φωνάσκουσας Συριζοβλακείας σέρνει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση.Εύχομαι σε όλους τους "καταδικαστές της βίας" να σφαχτούν αγαπημένα πρόσωπά τους και να δω την "αυτοσυγκράτησή" τους.
   Όταν αυτό το σκουπίδι πέρασε τη γραμμή της κοινωνίας και μπήκε στη ζούγκλα,δικάστηκε και καταδικάστηκε με το νόμο που επέλεξε.Τι δεν καταλαβαίνετε αγαπητοί στα Αντινέα;

 6. Απορών avatar
  Απορών 01/04/2014 14:59:15

  "Και τι θέλεις αρθρογράφε; Να πληρώνουμε μια ζωή έναν ισοβίτη που σκότωσε με τέτοιο τρόπο έναν οικογενειάρχη; Πράγματι δεν υπάρχει απάντηση" Ενώ το άρθρο είναι πολύ καλό και επιτέλους βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αυτή η πρόταση είναι τελείως απογοητευτική: υπάρχει απάντηση και είναι "ναι αφού ΕΤΣΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ". Εξάλλου γιατί να μην κάνουμε την ίδια ερώτηση και για τους σωφρονιστικούς, περισσότεροι είναι περισσότερα θα γλιτώσουμε. Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα: θέματα που άλλες χώρες έχουν λύσει εδώ και 300 χρόνια εμείς τα συζητάμε ακόμα. Αν επιθυμούμε θανατική ποινή μπορούμε να τη νομοθετήσουμε και να την εφαρμόζουμε. Εφόσον δεν υπάρχει, όλα τα υπόλοιπα είναι γελοιότητες.

 7. vasilis ionas avatar
  vasilis ionas 01/04/2014 15:05:13

  οταν ακομα οι φυλακες ειναι σε πρωτογονη μορφη απο αποψη υποδομων ,οταν οι κακοποιοι γνωριζουν οτι μπορουν ακομα και να αποδρασουν αφου αλλοι φευγουν με 5ημερη αδεια και δεν γυριζουν ποτε και αλλοι δεν τους δινεται γιατι δεν ειναι του συστηματος των φυλακων η των διωκτικων αρχων ..ε τοτε θα κλεινουν σπιτια !!και στην προκειμενη φαση εκλεισε ενα σπιτι αυτο του αδικοχαμενου υπαλληλου και αναμενονται μαλλον να κλεισουν αλλα δυο τρια λιγο αργοτερα αφου καταλαβαινουμε οτι η διαδικασια και μονο μιας προσωρινης κρατησης των φερομενων ως βασανιστων τι επιπτωσεις εχει σε μια οικογενεια που ζει κατι τετοιο .οφειλε η πολιτεια να εχει θεσπισει την θανατικη ποινη σε τετοιου ειδους εγκληματα ωστε να αποφευγονται παντος ειδους αντιποινα οταν τα εγκληματα που διαπρατονται ειναι ειπεχθη και αποτροπαια .αλλα που μυαλο για τετοιες σκεψεις και εφαρμογες .ομως κυριε διαχειριστα θα παρακαλουσα να μην βλεπετε τετοια θεματα μονο απο την μια πλευρα ουτε με ευχολογια να προσπαθουμε να κρυψουμε την γυμνια ενος συστηματος που σημερα μας βολευει και αυριο που δεν θα μας βολευει θα πιανουμε το θεμα απο την αλλη πλευρα και μαλλον ισως υιοθετουσατε και την σημερινη μου τοποθετηση!

 8. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 01/04/2014 15:25:07

  Στην θέση των δεσμοφυλάκων, εγώ θα έλεγα ότι όσα έγιναν ήταν στα πλαίσια νομίμου αμύνης. Γιατί ένας ΙΣΟΒΙΤΗΣ, που δεν θα τιμωρηθεί με ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ (ακόμα και η απομόνωση βασανισμός είναι) δεν έχει κανένα λόγο για να ΜΗΝ ξανασκοτώσει. Αντίθετα, η γνώση των άλλων (και των φυλάκων) για το τι είναι ικανός να κάνει σε όποιον τον ενοχλήσει, του προσφέρει και ΣΕΒΑΣΜΟ. Αυτό μας έλειπε! Να ανοίγουν το δρόμο τους οι Αλβανοί βαρυποινίτες με τα μαχαίρια! Να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ τους δεσμοφύλακες (η έκρηξη στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας του Κορυδαλλού σας λέει τίποτα;)!
  Όποιος "ανθρωπιστής του καναπέ" θέλει να δώσει τέτοιες ευκαιρίες δεν έχει παρά να ζητήσει θέση δεσμοφύλακα, να δει και "τα παιδιά" από κοντά.

  • ELLA avatar
   ELLA @ ΠΗΛΕΑΣ 01/04/2014 17:24:54

   Καθήκον των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι να εφαρμόζουν το νόμο και όχι να αυτοδικούν. Την εργασία τους την διάλεξαν, δεν τους την επέβαλε κανείς. Αν ήθελαν να μη συσχετίζονται με αποβράσματα να γινόντουσαν μπακάληδες ή νηπιαγωγοί.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ ELLA 02/04/2014 00:11:12

    Ναι, αλλά στην περίπτωση των ισοβιτών Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ! Ξαναδιάβασε τι έγραψα. Και μην φαντάζεσαι ότι δεν έγιναν νηπιαγωγοί επειδή δεν άντεχαν τα τερατάκια και προτίμησαν τους Αλβανορουμάνους. Ένεκα η φτώχεια, βλέπεις... Είμαι σίγουρος ότι θα αντήλλασσαν οποτεδήποτε την δουλειά τους με την δική σου. Αλλά όχι και να τους διατάξουμε να προσφέρουν εαυτόν και δια σφαγήν, για να μην σας χαλάσουμε και την εικόνα πολιτικής ορθότητας, που επιδαψιλεύεις στην εξεζητημένη κοινωνία σου, Έλλα μου.

    • ELLA avatar
     ELLA @ ΠΗΛΕΑΣ 02/04/2014 13:26:36

     Από πότε ονομάζεται πολιτική ορθότητα η συμμόρφωση με το εν ισχύ δίκαιο της χώρας; Και από πότε όλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι φτωχά παιδιά που βρέθηκαν στο επάγγελμα γιατί δεν είχαν στον ήλιο μοίρα; Αυτοδικία ως μέσο απόδοσης της δικαιοσύνης; Αλήθεια θεωρείτε ότι έχει προοπτικές;

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ ELLA 04/04/2014 01:08:43

      Φυσικά όχι. Αλλά, μην μου πείτε ότι δεν βλέπετε το νομικό κενό, την θεσμική αδυναμία της ΕΣΧΑΤΗΣ ποινής των ισοβίων (που δεν έχει, πχ. η θανατική ποινή). Κυριολεκτικά ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΟΥ να κάνει ότι διαστροφικό επιθυμεί. Δεν φοβάται τίποτε, δεν ελπίζει σε τίποτε. Είναι ελεύθερος! (Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Καζαντζάκη!). Απαντήστε, άλλωστε, στο ερώτημα που έθεσα: Ποιά ποινή, που να τον νοιάζει και να μην προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα βάζατε στον Καρέλι; Γιατί ο Καρέλι βγήκε ΕΞΩ από τα όρια του "εν ισχύει δικαίου της χώρας" (και, συνεπώς, ώφειλε να αντιμετωπισθεί εκεί έξω). Αν δεν μπορείτε, πάψτε, τουλάχιστον να "πετάτε την μπάλλα στην εξέδρα". Αν μπορείτε, θα λύσετε και το δικό μου αδιέξοδο.

     • ELLA avatar
      ELLA @ ΠΗΛΕΑΣ 06/04/2014 12:36:33

      Κύριε Πηλέα κατανοώ το θυμό σας και το θυμό που νιώθουμε όλοι όταν βλέπουμε ότι τα θεσπισμένα μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος δεν επαρκούν. Και δυστυχώς δεν επαρκούν. Όμως η συγκεκριμένη πράξη εκδίκησης (διότι περί εκδικήσεως πρόκειται και όχι περί στοχευμένης αποτροπής του επόμενου μέσω εκφοβισμού) και μάλιστα από τους νόμιμους εκπροσώπους όλων μας με θίγει διότι εξισώνει τη συμπεριφορά του κράτους με αυτή του εγκληματία και δικαίωνει τη χρήση βίας από μέρους του ισχυρότερου. Δεν σας έχω έτοιμες απαντήσεις όμως δεν σας "πετάω τη μπάλα". Αυτονόητο είναι πως με ενδιαφέρει όσο σας ενδιαφέρει και η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος και η ασφαλής ζωή. Όμως τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι μία φιλοσοφική εφεύρεση για τους λίγους και τους αξιόλογους. Είναι η αξιοπρεπής βάση που με πολύ κόπο απέκτησε ο κόσμος μας τα λίγα και τελευταία χρόνια και δεν νομίζω πως ο περιορισμός τους θα εξισοροπήσει την κατάσταση προς όφελος μας.

 9. Tassos avatar
  Tassos 01/04/2014 15:43:59

  Να επέμβει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για όσους γράφαν "καλά του κάναν". Σίγουρα κακοποιούν άτομα της οικογενείας τους.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Tassos 01/04/2014 15:51:35

   Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια !Οταν εκτος εαυτου σφαζεις συνανθρωπο και κουνας το μαχαιρι {που το εχεις φτιαξει για φονο εκ προμελετης } σ'αυτους {φυλακες & φυλακισμενους } που προσπαθουν να σε αφοπλισουν τοτε πρεπει να εχεις υποψη σου οτι μπορει να σου συμβει κι ατυχημα οπως και συνεβη .Μην ηρωοποιουμε και τους δολοφονους τωρα .Σε λιγο θα φτιαξουμε αγαλμα στον δολοφονο Κουφοντινα τετοιος λαος κουφιοκεφαλακηδων που ειμαστε !

  • ΝΚ avatar
   ΝΚ @ Tassos 01/04/2014 16:01:11

   Και για τους δύο φόνους όμως.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Tassos 01/04/2014 17:14:39

   Προηγούνται όσοι προέτρεπαν σε ανατινάξεις λεωφορείων με γιαγιάδες!

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Tassos 01/04/2014 19:24:33

   Δε χρειάζεται.Μπορώ να δώσω τα στοιχεία μου στα όργανα της τάξης. Εσύ κρύβεσαι πίσω από ψευδώνυμο και προτρέπεις σε τρομοκρατικές ενέργειες.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Tassos 01/04/2014 20:38:41

   Εσύ καλύτερα να σιωπάς. Έχεις προτρέψει εδώ μέσα σε τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αθώων. Και είχα συστήσει στο Αντινεους να προσέχει για τη δημοσίευση τέτοιων σχολίων. Εννοείται πως για εσένα ουδαμώς με ενδιαφέρει, ίσα ίσα σου χρειάζεται ένα τρεξιματάκι στο δικαστήριο για να αποκτήσεις ένα minimum σωφροσύνης. Το να γράφεις βλακείες είναι δικαίωμά σου, το να παρακινείς σε εγκληματικές ενέργειες είναι παράνομο. Τελεία. Για τον Καρέλι δες το σχόλιο που ήδη έχω στείλει. Για να μην βιαστείς να γράψεις καμία άλλη κουταμάρα.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Tassos 02/04/2014 00:24:25

   Να επέμβει και εναντίον όσων ζητάτε να μένουν ατιμώρητοι οι εγκληματίες όταν είναι ήδη ισοβίτες (και, βάσει του εξαντλημένου γι' αυτούς νόμου, μας έχουν... γραμμένους). Είστε εχθροί της κοινωνίας! Αλήθεια, μπορείς να μας πεις μια ποινή για την σφαγή του δεσμοφύλακα, που να μην καταπατά τα "ανθρώπινα δικαιώματα" του ισοβίτη δράστη και να τον "τσούζει"; Μάλλον όχι, έ;

  • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
   Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ Tassos 02/04/2014 10:50:37

   -καλά του έκαναν. κώστας σ. μαυρόπουλος -άντε πια με τις πορδές του κάθε ανώνυμου. =και σας παρακαλώ να δώσετε όσα στοιχεία μου έχετε σε κάθε αρμόδιο που θα σας τα ζητείσει

   • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
    Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 02/04/2014 10:59:09

    -ζητήσει, ζητήσει, ζητήσει =τα νεύρα βλέπετε.

  • αραχνούλα avatar
   αραχνούλα @ Tassos 06/04/2014 10:50:09

   Είσαι αριστεράτζα 100%. Λόγω ροπής σου στη ρουφιανιά. Μην κραυγάζεις ετσι.

 10. Aegean times avatar
  Aegean times 01/04/2014 15:51:09

  Η δουλειά των σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και όσων δουλεύουν στον χώρο των φυλακών είναι πολύ σκληρή και άγρια, χρειάζεται μεγάλη νηφαλιότητα, ψυχραιμία, αποστασιοποίηση εκ μέρους τους που δεν είναι δυνατόν να την έχουν κάτω από το βάρος της εργασιακής ασφυξίας σε ένα τόσο θλιβερό περιβάλλον. Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν εύκολα να παρασυρθούν και να παρανομήσουν γι αυτό χρειάζονται διαρκή ψυχολογική υποστήριξη και όποια άλλα εργαλεία προβλέπονται για να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να πέφτουν σε σφάλματα. Παρόμοια σχεδόν συμπεριφορά εναντίον των μεταναστών είχαμε και στο Φαρμακονήσι. Οπως λοιπόν κάνουν σεμινάρια καλής συμπεριφοράς και αποφυγής συγκρούσεων με τον κοινό στους εφοριακούς ας μεριμνήσουν και για τις φυλακές.

 11. ΝΚ avatar
  ΝΚ 01/04/2014 15:51:30

  Μεταγωγη των αλλοδαπών κρατουμένων στις χώρες τους. Ας ζητήσουμε και κάτι απο την Αλβανία . Ο νόμος της ζούγκλας κυριαρχεί οταν χάνει η αστυνομία τον έλεγχο των δρόμων, των συνόρων, των φυλακών. Το κράτος δίκαιου απεθανε επισήμως, οταν οι υποθέσεις κάνουν δεκαετίες να τελεσιδικησουν. Και απο την αντιπολίτευση καμία ελπίδα: ακούμε για δικαίωμα των κρατουμένων σε απόδραση , δικαίωμα των παράνομων στο παράεμπόριο, μολότοφ ως οικιακά είδη.... Απελπισία .

 12. Απορών avatar
  Απορών 01/04/2014 17:02:58

  Συγχαρητήρια στο Antinews για το άρθρο. Όσο για τους περισσότερους σχολιαστές θα πω απλά ότι με τρομάζετε. Με αυτά που γράφετε δεν συνειδητοποιείτε το πόσο λίγο απέχετε από τον Αλβανό στον τρόπο σκέψης...

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Απορών 01/04/2014 19:16:06

   Εσύ μας τρομάζεις...

   • gn avatar
    gn @ Lichnee 01/04/2014 19:46:26

    Ταρζάν, Τζέϊν ή Τσίτα; Πάντως, ζούγκλα οπωσδήποτε.

    • Lichnee avatar
     Lichnee @ gn 01/04/2014 23:33:30

     Αναφέρεις την οικογένειά σου εσύ έτσι; Ας είναι.Κοίτα την οικογενειακή φωτογραφία σας και άσε με εμένα. :)

     • gikon avatar
      gikon @ Lichnee 02/04/2014 07:09:20

      Εντάξει, το πιάσαμε, η τσίτα με κάποιες δεξιότητες.

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ gikon 02/04/2014 08:11:27

      Άλλο δίποδο πρωτεύων (ή μήπως το ίδιο με παραλλαγμένο ψευδώνυμο;) θηλαστικό που είδε το όνομα συγγενούς του και εκστασιάστηκε.

   • Απορών avatar
    Απορών @ Lichnee 01/04/2014 19:50:09

    Καλό αυτό, ενδεχομένως να σας προφυλάσσω από κάποιο έγκλημα με τη λογική που έχετε...

    • Lichnee avatar
     Lichnee @ Απορών 01/04/2014 23:32:20

     Μην ανησυχείτε. Δεν σας έχρισα θεματοφύλακα μου.Δεν είστε σε θέση με τις ιδέες σας να γίνετε άλλωστε. Η λογική και οι ιδέες μου δεν μπαίνουν ποτέ μπροστά μου όταν πρόκειται για ζωές ακόμα και από αυτά τα μηδαμινά απόβλητα. Έχω ορκιστεί να τους κρατήσω εν ζωή και θα το κάνω ακόμα και καθημερινά όσο και αν αντιπαθήσω,ή ακόμα και αν μισήσω κάποιους και μάλιστα με όλες μου τις δυνάμεις.Ακόμα και πάνω από αυτές αν χρειαστεί.Ο εαυτός μου,οι ιδέες μου,η ιδεολογία μου μένουν στην γκαρνταρόμπα και τις παίρνω μαζί μου φεύγοντας. Ελπίζω πάντως ο Κύριος να μην χρειαστεί να με δοκιμάσει βάζοντάς μου μπροστά μου το φονιά κάποιου δικού μου.Εκεί μόνο δεν ξέρω πως θα αντιδράσω. Με τρομάζει και μου προκαλεί αβίαστα σωματικές λειτουργίες όμως η πολιτική ορθότητα και ο ανθρωπισμός αλά καρτ που πρεσβεύετε...

     • Απορών avatar
      Απορών @ Lichnee 02/04/2014 10:19:33

      Μάλλον έχετε παρεξηγήσει τελείως το πνεύμα των παρεμβάσεών μου. Ούτε για ανθρωπισμό πρόκειται, ούτε για πολιτική ορθότητα. Προφανώς και καλά θα κάνατε σε περίπτωση αυτοάμυνας να αμυνόσασταν και να σκοτώνατε τον επιτιθέμενο. Το ίδιο ισχύει και την αυτοάμυνα των ενστόλων: μακάρι να κατάφερναν την ώρα της επίθεσης να τον αποτρέψουν ακόμα και αν χρειαζόταν να αφαιρέσουν τη ζωή του. Δεν αναφέρομαι σε τίποτα από όλα αυτά και ούτε θα είχα πρόβλημα με κάτι από όλα αυτά. Αναφέρομαι στο γεγονός της αμφισβήτησης της διαχωρισμένης απονομής δικαιοσύνης από τους σωφρονιστικούς και από κάποιους εδώ μέσα, γεγονός ιδρυτικό των αστικών δημοκρατιών. Η πολιτική ορθότητα και ο "ανθρωπισμός" που τόσο απεχθάνεστε γεννήθηκε μετά τον 2ο ΠΠ. Αυτό στο οποίο αναφέρομαι εγώ γεννήθηκε ήδη στην Αρχαία Αθήνα και έπειτα στον 18ο αιώνα (μην πω και ακόμα παλαιότερα στην Αγγλία). Ωστόσο, αν βρεθούν και δικαστούν όσοι έκαναν ό,τι έκαναν (και θα έλεγα ότι ενδεχομένως θα πρέπει να τους αναγνωριστούν και ελαφρυντικά) νομίζω πως κλείνει η συζήτηση. Αν υπάρχουν πολίτες που δεν καταλαβαίνουν γιατί θα πρέπει να γίνει αυτό, έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως κράτος, δημοκρατία, κοινωνία...

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ Απορών 02/04/2014 11:01:10

      Κοιτάξτε,ούτε και εγώ έχω κάποιο πρόβλημα με το να βρεθούν και να δικαστούν -ακόμα και να καταδικαστούν- οι ένοχοι της θανάτωσης αυτού του εγκληματία. Έκαναν κάτι πέρα από τα όρια των νόμων της πολιτείας και θα υποστούν τις συνέπειες.Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να θεωρώ ότι αυτό που έκαναν ήταν σωστό.Όχι με βάση τους νόμους της πολιτείας αλλά με βάση άλλους νόμους,άγραφους.Το ρεμάλι που θανατώθηκε -λάθος κατ'εμέ,πλήρωσε φτηνά,έπρεπε να πληρώσει πολύ ακριβότερα- υπερέβη τα εσκαμένα και δικάστηκε και καταδικάστηκε με βάση το νόμο που τηρούσε σε όλη τη ζωή του.

     • Απορών avatar
      Απορών @ Lichnee 02/04/2014 12:59:08

      Μα αυτό δεν καταλαβαίνετε: βάσει άγραφων νόμων λειτούργησαν οι υπάλληλοι βάσει άγραφων και ο δολοφόνος, δεν διαφέρουν σε τίποτα πέρα από το γεγονός ότι οι υπάλληλοι το έκαναν χρησιμοποιώντας την εξουσία και τους πόρους (χρηματικούς και άλλους) που εγώ και εσείς τους δώσαμε. Εγκλημάτησαν και εναντίον μας, επιτέθηκαν 10 εναντίον ενός ασκώντας εξουσία που πήραν συλλογικά από εμάς χωρίς να μας ρωτήσουν: για την ακρίβεια "ρώτησαν" τη Βουλή και αυτή είπε ότι δεν υπάρχει θανατική ποινή. Καταλάβατε που είναι το πρόβλημα; Η υπεράσπιση των υπαλλήλων (όχι φυσικά ως ανθρώπων, ότι τελούσαν εν βρασμώ κτλ.) ως προς την πράξη τους στρέφεται εναντίον όλων ημών, εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας. Δεν θα ίσχυε το ίδιο αν τον σκότωνε π.χ. ένας άλλος κρατούμενος ή έστω και ένας υπάλληλος αν δραπέτευε και ήταν εκτός υπηρεσίας. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ πλέον: δεν μιλώ για πολιτική ορθότητα ούτε για κάποιες γελοίες θέσεις που έχω ακούσει κατά καιρούς από την αριστερά περί αστυνομίας κτλ.

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ Απορών 04/04/2014 12:30:42

      Δεν θεωρώ πως εγκλημάτησε κάποιος εναντίον μου. Αν τον άφηναν να ζήσει θα θεωρούσα ότι εγκληματούν κατά της μνήμης του δεσμοφύλακα και εναντίον μου γιατί δεν τιμωρείται μια δολοφονία. Τώρα,λόγω κενού στον ποινικό κώδικα,κινήθηκαν εκτός του νόμου. ΟΚ. Θα υποστούν και αυτοί τις συνέπειες της πράξης τους. Ελπίζω αυτό να ταρακουνήσει κάποιους ώστε να διορθωθεί αυτό το κενό και τέτοια απόβλητα να βρίσκουν -νόμιμα πλέον- το τέλος που τους αξίζει. To hell.

  • ελλην π. avatar
   ελλην π. @ Απορών 01/04/2014 20:18:27

   . Προφανώς έχεις την ψευδαίσθηση οτι απομακρυνθήκαμε για πάντα απο τα ζώα επειδή δεν μας έτυχε για πολλά χρόνια κατάσταση ανάγκης. Εκεί διαπιστώνεις πόσο δίκιο έχει η επιστήμη οταν λέει οτι η διαφορά των θεμελίων λίθων DNA του οργανισμού μας απο εκείνον των γοριλλών είναι μόλις 0,02%!!!...Και ότι η φαιά ουσία του εγκεφάλου μας που καθυποτάσσει τά αποκάτω στρώματα με τα ένστικτα του ζώου που έχουμε μέσα μας, είναι τόσο λεπτή και σχηματίστηκε μόλις στις 100,000 τελευταία απο τα 4.000.000 χρόνια της ύπαρξής μας πάνω στη γή. Οι ψυχολόγοι ξέρουν καλά πόσο εύκολο είναι να χάσει η φαιά ουσία τον έλεγχο και να ξαναγίνουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΙ με τους γορίλλες...Γι αυτό θεωρώ οτι σε καταστάσεις σαν εκείνες της καθαρής τρομοκρατίας και σαν αυτήν του Καρέλι επειδή η υπάρχουσα νομοθεσία μας αφήνει ακάλυπτους θα πρέπει κατα μεμονωμένη παρέκκλιση ('οπως στην περίπτωση της νόμιμης άμυνας όταν μπαίνει στο σπίτι μας ληστής) η κοινωνία να επιτρέπεται μέχρι να εξουδετερωθεί πλήρως ο δράστης, να λειτουργεί με τον δικό του νόμο...

   • Απορών avatar
    Απορών @ ελλην π. 01/04/2014 20:34:26

    Κοιτάξτε, αν εννοείτε ότι οι σωφρονιστικοί θα πρέπει να δικαστούν με το ελαφρυντικό του "εν βρασμώ" κατανοώ και αποδέχομαι όλα τα επιχειρήματά σας και συμφωνώ. Τα υπόλοιπα που λέτε περί μη διαχωρισμένης απονομής της "δικαιοσύνης" είναι κάτι υπάρχει ακόμα και σήμερα, στη Βόρεια Κορέα, στη Σοβιετία, στο 3ο Ράιχ κτλ. Κατόπιν τούτων, φαντάζομαι ότι είστε τόσο Έλλην τόσο όσο φαντάζονται ότι είναι θιασώτες αντίστοιχων καθεστώτων, δηλαδή από ελάχιστα έως καθόλου...

    • ελλην π. avatar
     ελλην π. @ Απορών 01/04/2014 20:49:38

     Aφου συμφωνούμε επι της ουσίας και επι του πρακτέου, ούτε εγώ υποστήριξα, αν πρόσεξες, οτι πρέπει να αλλάξουμε τη νομοθεσία μας και να έχουμε "διαχωρισμένη απονομή δικαιοσύνης", απλά διαπίστωσα οτι αυτό ενίοτε συμβαίνει και για ειδικές περιπτώσεις δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άδικο σε βάρος των εγκληματιών αφού είναι δική τους επιλογή και πίστη... Οσον αφορά το Ελληνόμετρο, εγώ δεν το διαθέτω για να μετρήσω την περίπτωσή σου, άσε που θεωρώ Ελληνα οποιονδήποτε σκέπτεται στην Ελληνική γλώσσα ανεξαρτήτως τι σκέπτεται. Και απαξ και είσαι Ελλην, είσαι απόλυτα Ελλην. Δεν υπάρχει ολίγον Ελλην, όπως δεν υπάρχει και ολίγον έγκυος...

     • Απορών avatar
      Απορών @ ελλην π. 01/04/2014 21:11:20

      Όντως ολοκληρωτισμός συναντάται και σε τάσεις της ελληνικής σκέψη. Δεν θεωρώ όμως ότι ευρωπαϊκές κολεκτιβιστικές υποστροφές έχουν οποιοδήποτε στοιχείο ελληνικότητας. Εφόσον μπορούμε να συνομιλήσουμε θεωρώ πως ήμουν όντως υπερβολικός και ζητώ, αλλά έχω αγανακτήσει με πολλά από αυτά που διαβάζω...

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ ελλην π. 02/04/2014 00:43:42

    Άψογος!!!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Απορών 02/04/2014 00:41:14

   Το να χώνεις το κεφάλι σου στην άμμο δεν θα σε σώσει, όταν ο "Αλβανός" που δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να χάσει, γυρίσει την φαλτσέτα καταπάνω σου. Από εμένα, μην φοβάσαι. Μάλλον, μερικοί δεν έχετε συνειδητοποιήσει το πρόβλημα του σωφρονισμού των ΗΔΗ τιμωρημένων με την ΕΣΧΑΤΗ των ποινών (ισόβια). Αλλά, βρίσκω άδικο δυό παιδάκια να κλαίνε χωρίς τον πατέρα τους και κάποιοι να κουνάνε απαξιωτικά τα δαντελλοντυμένα χεράκια τους λέγοντας "τι άλλο να κάνουμε, ισοβίτης είναι, δεν θα γίνουμε βάρβαροι, θα τον τιμωρήσει ο Θεός...".

 13. sakis avatar
  sakis 01/04/2014 19:48:16

  Ακουστε τωρα διαφορα νοοτροπιας στις 2 χωρες.
  --Αλβανος βαρυποινιτης,εγκληματιας του κοινου ποινικου δικαιου με ενοπλες ληστειες,2 αποπειρες ανθρωποκτονιων και μια στυγνη δολοφονια ενος σωφρονιστικου υπαλληλου για αστειο λογο(οτι δηθεν η μανα του ειναι βαρια αρρωστη στην Ιταλια και δεν τον εδιναν αδεια οταν η μανα του ξαφνικα ''αναστηθηκε'' απο το κρεβατι του πονου και εδινε συνεντευξεις στα Αλβανικα καναλια στην Αλβανια!!!) τον κηδεψαν σχεδον με...τιμες ηρωα βαζοντας πανω του την Αλβανικη σημαια.
  --Φανταστειτε τον Πασσαρη για τον ιδιο αστειο λογο να σκοτωνε σωφρονιστικο υπαλληλο στη Ρουμανια και να τον εβρισκαν μετα απο 3 μερες νεκρο αγρια ξυλοκοπημενο.Να εβγαινε ο Σαμαρας και να εγραφε στο tweeter για το ποσο καταπατηθηκαν τα ανθρωπινα δικαιωματα του Πασαρη και ο Πασσαρης με τιμες ηρωα και με την Ελληνικη σημαια πανω του να κηδευοταν με τιμες...ηρωα στο νεκροταφειο Αθηνων.Ο απολυτος σουρεαλισμος.
  --Ρε ψευτοαριστεροι οταν Αλβανοι αστυνομικοι σκοτωσαν τον γιο του Κουλουρι στην λεωφοροπειρατεια που εγινε πριν απο καμια 10αρια χρονια βγηκε το Ελληνικο κρατος να ζητησει τα ρεστα απο τους Αλβανους για την δολοφονια ενος αθωου πολιτη η εκανε τον Κινεζο
  ΥΓ:Υπαρχει και μια ακομη διαφορα.Ο Αλβανος βαρυποινιτης σκοτωσε εναν αθωο ανθρωπο υπο ηρεμη κατασταση και προσχεδιασμενα ενω οι σωφρονιστικοι τον ξυλοκοπησαν εν βρασμω ψυχης οταν εσφαξε σαν κατσικι μπροστα στα ματια τους για αστειο λογο εναν συναδελφο τους που γνωριζοταν για πολλα χρονια και λειτουργησαν εν θερμω.Δεν τον ξυλοκοπησαν χωρις λογω για να περασουν την ωρα τους ευχαριστα,ουτε διαλεξαν με κληρο το επομενο θυμα τους αλλα ξυλοκοπησαν τον ανθρωπο που σκοτωσε για ασημαντο λογο τον κατα πολλα ετη συναδελφο και φιλο τους YΓ2:Και για οσους λενε ως δικαιολογια οτι ειναι επιλογη τους το επαγγελμα των σωφρονιστηκων με την ιδια λογικη, επιλογη τους ειναι και η δουλεια των εναεριτων που δουλευουν στην ΔΕΗ,ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ αλλα και των εργατων σε βιομηχανιες αλλα οταν σκοτωνονται ανθρωποι που κανουν τετοια επαγγελματα δεν βγαινετε να πειτε οτι φταιει η ...''μοιρα'' η το κισμετ αλλα τα ριχνετε στους εργοδοτες και τις συνθηκες εργασιας.ΕΛΕΟΣ!!!

  • MCA avatar
   MCA @ sakis 01/04/2014 22:58:47

   Σαφώς η Ελληνική κοινωνία είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από την Αλβανική,αλλά αυτό που έγινε δεν μας τιμά σας χώρα.Δεν πιστεύω ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν, αλλά το κακό έγινε και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν.Προσοχή όμως, αν βρεθούν οι ένοχοι που θα φυλακισθούν, γιατί με τόσο μίσος και κόμπλεξ που υπάρχει για τους Έλληνες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δεσμοφύλακες ,αμφιβάλω εάν οι άνθρωποι αυτοί θα επιζήσουν.

 14. Hunter avatar
  Hunter 01/04/2014 19:55:42

  Για τον Καρέλι που έπεσε θύμα (πολύ κακό και αποτρόπαιο) του νόμου της ζούγκλας στις φυλακές, είναι μερικοί λαλίστατοι εδώ μέσα. Για τον νόμο της ζούγκλας που κυριαρχεί στο Κέντρο της Αθήνας και στα δυτικά προάστια δεν βλέπω να γράφουν οι ίδιοι με τέτοιο σθένος. Γιατί άραγε;;; Στις φυλακές ζούνε 3.000 άτομα και στο Κέντρο και στα δυτικά προάστια ζει 1,5 εκατομμύριο. Στις φυλακές φοβούνται οι 3.000 Καρέλιδες, Ρετζάιδες, Makumba, Lumumba, Al Mahbula (που έχουνε φάει από καμιά δεκαριά αθώους πολίτες ο καθένας) μην πέσουνε θύματα του νόμου της ζούγκλας. Στο Κέντρο και στα δυτικά προάστια φοβούνται 1,5 εκατομμύριο νοικοκυραίων μην πέσουνε θύμα του νόμου της ζούγκλας των Καρέλιδων, Ρετζάιδων, Makumbas, Lumumbas, Al Mahbulas και το λουρί της μάνας... Έξω οι κακοί και φασίστες δεσμοφύλακες από τις φυλακές που επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας! Έξω οι Καρέλιδες, Ρετζάιδες, Makumba, Lumumba, Al Mahbula και το λουρί της μάνας από την Ελλάδα που επέβαλλαν τον νόμο της ζούγκλας στους δρόμους! Έτσι για να είμαστε δίκαιοι προς όλους.

 15. Hunter avatar
  Hunter 01/04/2014 20:03:25

  Για τον Καρέλι που έπεσε θύμα (πολύ κακό και αποτρόπαιο) του νόμου της ζούγκλας στις φυλακές, είναι μερικοί λαλίστατοι εδώ μέσα. Για τον νόμο της ζούγκλας που κυριαρχεί στο Κέντρο της Αθήνας και στα δυτικά προάστια δεν βλέπω να γράφουν οι ίδιοι με τέτοιο σθένος. Γιατί άραγε;;; Στις φυλακές ζούνε 3.000 άτομα και στο Κέντρο και στα δυτικά προάστια ζει 1,5 εκατομμύριο. Στις φυλακές φοβούνται οι 3.000 Καρέλιδες, Ρετζάιδες, Makumba, Lumumba, Al Mahbula (που έχουνε φάει από καμιά δεκαριά αθώους πολίτες ο καθένας) μην πέσουνε θύματα του νόμου της ζούγκλας. Στο Κέντρο και στα δυτικά προάστια φοβούνται 1,5 εκατομμύριο νοικοκυραίων μην πέσουνε θύμα του νόμου της ζούγκλας των Καρέλιδων, Ρετζάιδων, Makumbas, Lumumbas, Al Mahbulas και το λουρί της μάνας... Έξω οι κακοί και φασίστες δεσμοφύλακες από τις φυλακές που επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας! Έξω οι Καρέλιδες, Ρετζάιδες, Makumba, Lumumba, Al Mahbula και το λουρί της μάνας από την Ελλάδα που επέβαλλαν τον νόμο της ζούγκλας στους δρόμους! Έτσι για να είμαστε δίκαιοι προς όλους.

 16. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 01/04/2014 20:16:30

  Τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν είχαν καμμία εξουσία να τιμωρήσουν τον δολοφόνο του συναδέλφου τους κατάδικο. Τελεία και παύλα. Αν ο ηθικός τους κώδικας τους υπαγόρευε κάτι τέτοιο, κατά παράβαση του νόμου, τότε θα πρέπει να δεχθούν και τις συνέπειες των πράξεών τους.

 17. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/04/2014 20:35:08

  Πέρα από τον αρρωστημένο και νεαντερτάλειο εθνικισμό των Αλβανών (του λαού που φτιάχνει εθνική ιστορία από κουρέλια άλλων λαών...), η υπόθεση Καρέλι δεν περιποιεί τιμή στο ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα. Ας καταδικαζόταν στη βαρύτερη των ποινών, ας περνούσε το υπόλοιπο της ζωής του σε απόλυτη απομόνωση. Αλλά είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε τέτοιες πρακτικές αντεκδίκησης, όχι μόνο επειδή μας εκθέτουν ως χώρα, αλλά και για λόγους αρχής.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΒΙΣ 01/04/2014 22:16:02

   Η πιό ψύχραιμη τοποθέτηση.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κυθήριος 02/04/2014 11:41:26

    Ακριβώς ΒΙΣ. Τα συναισθήματά μας είναι άλλο πράγμα και άλλο το Κράτος δικαίου. Ασφαλώς και δε μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη η μητέρα του δολοφονημένου. Γι' αυτό υπάρχουν εντεταλμένα όργανα. Ούτε προσφέρει στο διάλογο το επιχείρημα για το τι έκαναν οι Αλβανοί. Ας τους βοηθήσουμε να γίνουν καλύτεροι. Στο κάτω-κάτω δεν μπορούμε να τους καταργήσουμε από γείτονες.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΒΙΣ 01/04/2014 22:28:09

   Σύμφωνοι, άν υποτεθεί ότι όντως ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα έκνομης ενέργειας (κάτι που δεν έχει αποδειχθεί). Από εκεί και πέρα όμως, το να αιωρείται η υποψία (χωρίς να αποδεικνύεται) ότι «τον φάγανε οι σωφρωνιστικοί» θα ήτανε χρήσιμο ούτως ώστε να μην διανοηθούν καν μελλοντικοί Καρέληδες να απλώσουν χέρι σε αστυνομικό. Δηλαδή, ακόμα κι άν αποδειχθεί, όπως εύχομαι, ότι δεν πέθανε συνεπεία έκνομης ενέργειας ο αλβανός εγκληματίας, θα ήταν σκόπιμη η συντήρηση της εν λόγω φήμης. Με δεδομένο ότι οι θεσμοί και οι νόμοι (και η ερμηνεία τους) δεν παρέχουν επαρκή αποτροπή (και μέχρι να αναθεωρηθούν ούτως ώστε να παρέχουν).

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΚΜ 01/04/2014 23:24:55

    Οι φυλακές έχουν τους νόμους τους σε όλες τις χώρες. Ασφαλώς κρατούμενος, και μάλιστα αλλοδαπός, που θα δολοφονούσε δεσμοφύλακα, δεν θα καλοπερνούσε πουθενά. Ακόμα και στις φυλακές της πιο φιλελεύθερης χώρας. Από εκεί και πέρα, και για λόγους ηθικής τάξης (ας το πω πολύ ψυχρά και ελαφρά) δεν είναι δυνατόν δεσμοφύλακες να βασανίζουν ακόμα και τον χειρότερο εγκληματία, και για λόγους εθνικού συμφέροντος δεν είναι δυνατόν να δίνουμε την εικόνα μιας ΤΕΤΟΙΑΣ Ελλάδας. Δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία, άλλωστε, ότι οι βασανισμοί προήλθαν από τους σωφρονιστικούς, αφού ο Καρέλι απομονώθηκε μετά το έγκλημα που διέπραξε. Υπάρχει όμως και ένας άλλος ηθικός αυτουργός στο έγκλημα του Καρέλι. Η φιλελεύθερη ελληνική νομοθεσία που έκανε τον Καρέλι να ελπίζει σε μείωση ποινής και άδειες. Η κληρονομιά Σημίτη-Κουβελάκη πρέπει να πεταχθεί διαπαντός στα σκουπίδια, το πιστεύω ακράδαντα. Άλλο οι ανθρώπινες συνθήκες στις φυλακές και άλλο οι άδειες κατά το δοκούν, ακόμα και σε βιαστές παιδιών...

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ΒΙΣ 02/04/2014 01:17:05

   Εξέτιε ΗΔΗ την βαρυτέρα των ποινών. Και, η απόλυτη απομόνωση είναι βασανισμός. Ψυχολογικός. Πιό ύπουλος από τον ξυλοδαρμό και πιό βάρβαρος μακροπρόθεσμα. Σε τρελλαίνει! Μπορεί να αυτοκτονήσεις! Απαγορεύεται διεθνώς. Ή δεν το γνωρίζετε; Ουσιαστικά, προτείνετε την λύση των δεσμοφυλάκων -γιατί ούτε αυτοί περίμεναν να πεθάνει, αλλοιώς θα του έκοβαν το λαρύγγι με την δική του φαλτσέτα. Η κακιά η ώρα... Γι' αυτό, όποιον έχετε καταδικάσει στην ΕΣΧΑΤΗ των ισοβίων (ας του ρίχνατε 3 χρόνια με αναστολή για νά'χετε καλούμπα- κι εσεις κι αυτός) πρέπει να του προσφέρετε, ανά μήνα τουλάχιστον, έναν δημόσιο υπάλληλο προς σφαγήν, για να διατηρεί το ηθικό του ακμαίο. (Η τρόϊκα θα συμφωνήσει και για ταμειακούς λόγους). Ή να του δίνετε, ανά μήνα, εικοσιοκτώ μέρες άδεια, για να βλέπει την άρρωστη μανούλα του (ναι, αυτή, που έσκουζε στα κανάλια). Τι σας ζήτησε, ο κακομοίρης; (Να δεις ότι αυτή τη λύση θα προωθήσει το τρισεύγενο γένος των πολιτικών μας. Για το καλό μας...).

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΠΗΛΕΑΣ 02/04/2014 08:52:22

    Την "απόλυτη απομόνωση" την έγραψα τρόπος του λέγειν, ένα σχήμα υπερβολής ήταν. Δεν είμαι φυσικά υπέρ τέτοιου είδους ποινών, ούτε υπέρ "λευκών κελλιών". Δεν είμαι γενικά υπέρ ποινών που κάνουν τον χειρότερο εγκληματία ένα πλάσμα όχι απλά δίχως λογική, αλλά δίχως ελπίδα να αποκτήσει λογική. Αλλά οπωσδήποτε ένα τέτοιο έγκλημα πρέπει να τιμωρείται με αυστηρότητα. Αλλά από τον μόνο αρμόδιο φορέα να τιμωρήσει με σύννομη αυστηρότητα, δηλ. το κράτος, τους θεσμούς της Δικαιοσύνης. Όχι τους δεσμοφύλακες με βάση τον νόμο του θυμικού. Η εφαρμογή του νόμου του θυμικού στην κοινωνία λειτουργεί μόνο κατά του αδυνάτου, σε τελική ανάλυση.

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ ΒΙΣ 04/04/2014 01:26:49

     Άντε πάλι! Μα δεν καταλαβαίνεις ότι "το κράτος και οι θεσμοί δικαιοσύνης" εξαντλήθηκαν με την επιβολή της ΕΣΧΑΤΗΣ (για την Ελληνική νομοθεσία) των ποινών: της Ισόβιας Καθείρξεως; Ο Καρέλι ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ την νομοθεσία μας, αποδεικνύοντας ότι ΑΥΤΟΣ έχει τον τελευταίο λόγο. Οι δεσμοφύλακες, σαν εκδίκηση και σαν προειδοποίηση συλλογικής αυτοάμυνας προς κάθε "ελεύθερο (λόγω ισοβίων) φυλακισμένο" ανέλαβαν να "ξελασπώσουν" τον Νόμο -όσο σουρεαλιστικό και να ακούγεται- και, άθελά τους, το παράκαναν. Τους πρέπει έγγραφη επίπληξη!

 18. Simon Bolivar V avatar
  Simon Bolivar V 01/04/2014 21:51:11

  Οι περισσότεροι θυμίζουν την πρώτη σκηνή του Νονού Ι με τον νεκροθάφτη . Όταν ο νόμος δεν τους φτάνει θέλουν δράση . Απλά Αλβανοί σε δεύτερο επίπεδο .

 19. Ενετός avatar
  Ενετός 01/04/2014 22:16:17

  Τόσοι νέοι άνθρωποι θα πάνε στη φυλακή, έρμαια στα χέρια των Αλβανών εγκληματιών-"συνοδοιπόρων" του Καρέλι και θα χάσουν τις δουλειές τους, επειδή έκαναν αυτό που απαιτούσε η συντριπτική πλειονότητα της υγιώς σκεπτόμενης ελληνικής κοινωνίας. Δεν επέτρεψαν να συντηρείται ένας αχρείος, τρισάθλιος δολοφόνος από το υστερημα του ελληνικού λαού. Να τρώει, να πίνει,να γυμνάζεται τζάμπα και να φοβερίζει την Αρτα...Ασε που μετά από 4-5 χρονια θα αρχιζε και τις αδειούλες. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε οτι τόσο οι δικαστικές αρχές όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πολύ λίγες. Αυτοεξευτελιζόμαστε και θυσιάζουμε τη δυνατότητα προβολής άμυνας έναντι του εγκλήματος στο βωμό της " πολιτικής ορθότητας". Αν τρεμουμε μη μας κακοχαρακτηρίσουν τα αλβανικά ΜΜΕ, τότε πραγματικά δεν θέλω ούτε να σκεφθώ τι προκειται να συμβεί αν για κάποιο πολύ σοβαρότερο ζήτημα, μας τρίξει τα δόντια κάποιος πραγματικά σοβαρός και ισχυρός αντίπαλος, όπως η Τουρκία. Αλήθεια, η κυβέρνηση θα στείλει στους ληστοτρόφους ηγέτες της Αλβανίας, το λογαριασμό για την αποζημίωση της χήρας και των ορφανών του τόσο βάρβαρα και άδικα σφαγιασθέντος σωφρονιστικού υπαλλήλου; Έχω την...αμυδρά υποψία πως δεν θα το πράξει.

 20. roadrunner avatar
  roadrunner 01/04/2014 22:25:43

  Ο νόμος της ζούγκλας σε μια κοινωνία, βλάπτει πάντα τα πιο αδύναμα μέλη της, που είναι και τα περισσότερα. Όσοι τον υποστηρίζουν και τοποθετούνται έτσι ώστε, να τον καθιστούν δημοφιλή, προφανώς, θέτουν τους εαυτούς τους (ίσως άθελά τους) εναντίον της κοινωνίας. Είναι χρέος της συντεταγμένης πολιτείας να προλαβαίνει στην καλύτερη περίπτωση, αλλιώς να τιμωρεί, τόσο το έγκλημα (όπως το 1ο έγκλημα του αλβανού), όσο και την αυτοδικία (δολοφονία αλβανού).

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ roadrunner 01/04/2014 23:29:02

   Πολύ σωστά. Ο νόμος της ζούγκλας μόνο τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας και τους νομοταγείς πολίτες βλάπτει. Και δεν διανοούμαι σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσω ανθρώπους που προβαίνουν σε βασανισμούς, ακόμα και αν ήταν να βασανίζουν τον χειρότερο εγκληματία του κόσμου. Ο Καρέλι δεν πέθανε επειδή κάποιοι του έδωσαν ένα χαστούκι ή μια μπουνιά εν βρασμώ ψυχής. Πέθανε από βασανισμό κανονικό και αποτρόπαιο. Μία ανθρώπινη ζωή, όποια και αν είναι η κατάσταση της ψυχής, έχει ιερότητα.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΒΙΣ 02/04/2014 09:16:44

    Οταν δεν λειτουργεί ο κανονικός νόμος ,ή είναι επιεικής σε βαθμό αφέλειας ,η εμφάνιση του νόμου της ζούγκλας είναι αναποφευκτη. Οσο για την "ιερότητα" της ανθρώπινης ζωής ,όταν μιλάμε για κτηνώδεις εγκληματίες ,θα διαφωνήσω. Τότε να παραδεχτούμε πως κακώς εκτελέστηκαν οι ναζί μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης!

 21. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 02/04/2014 03:02:56

  Δύο (φαινομενικά) άσχετες παρατηρήσεις:

  1) Όσο γεμίζουμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει τις φυλακές με αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν την εφορία ή τον Ο.Α.Ε.Ε. (πρώην Τ.Ε.Β.Ε.) των, τόσο σπρώχνουμε το σωφρονιστικό σύστημα στα όρια του. Γίνεται
  (ανώφελη, κρίνοντας εκ του ταμειακού αποτελέσματος) κατασπατάληση πόρων. Αντί να δούμε τι θα κάνουμε με τα χρεωστούμενα στον Ο.Α.Ε.Ε., δαπανούμε χρήματα για την ανέγερση νέων φυλακών, επειδή οι υφιστάμενες δεν επαρκούν. Ποιο το όφελος πλέον για τον Ο.Α.Ε.Ε. από το φόβο προσωποκράτησης λόγω οφειλών, όταν πλέον του 50% των ασφαλισμένων του χρωστούν εισφορές; Αν τα σωφρονικά καταστήματα είχαν τον μισό πληθυσμό, θα έμεναν πιθανόν χρήματα για καλύτερα τεχνολογικό εξοπλισμό των και καλύτερα εκπαιδευμένους δεσμοφύλακες. Στην ιδανική περίπτωση θα τους παρείχαμε ψυχολογική υποστήριξη για το δύσκολο επάγγελμά των, και θα τους περνούσαμε από τακτικές ψυχολογικές δοκιμασίες.

  2) Η αυτοαναγόρευση των δεσμοφυλάκων σε εισαγγελείς, δικαστές και εκτελεστές θανατικής ποινής θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ιδίων και των οικογενειών των. Δεν πληρώνονται επαρκώς για κάτι τέτοιο. Μια τελευταία σημείωση, τροφή για προβληματισμό, προς όσες/ους θεωρούν την αυτοδικία εντός χώρου ευθύνης του υπ. δικαιοσύνης αποδεκτή: περιμένετε να ακούσετε τι θα (τους) συμβεί, αν/όταν κάποιοι από τους διωκόμενους για βασανισμό κρατουμένου καταδικασθούν και περάσουν από την άλλη πλευρά τών κιγκλιδωμάτων, από τους νυν συγκρατουμένους των και πρώην υποκείμενους σε κακομεταχείριση/βασανισμό εκ μέρους των. Εικάζω ότι κανείς σας δεν θα συμφωνεί με τα (ευκόλως προβλέψιμα, αλλά ιδιαζόντως ειδεχθή) μελλούμενα να συμβούν σε τέτοια περίπτωση. Ή μήπως υπάρχει καλή και κακή αυτοδικία εντός τού συγκεκριμένου περιβάλλοντος;

 22. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 02/04/2014 04:18:06

  Θα πω κάτι εξωφρενικό και άκρως αντιφατικό! Όλοι οι σχολιαστές, κάθε ένας από τη σκοπιά του, έχουν δίκαιο! Η λύση θα ήταν η επαναφορά της θανατικής ποινής για ακραία ειδεχθή εγκλήματα!!

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΝΤΙΝΟΣ 02/04/2014 09:11:19

   Αυτή είναι η ουσία. Και όλοι ξεχνάμε, πέρα απο τον φόνο του σωφρονιστικού υπαλλήλου ,ΓΙΑΤΙ αυτός ο "καημένος" ηταν στη φυλακή (μεταξύ άλλων): ...."Είχε βάλει το σπασμένο γυαλί από μια κορνίζα στο λαιμό της γυναίκας και είχε προσπαθήσει να πνίξει με την αλυσίδα τον 47χρονο σύζυγό της"...κλπ ,κλπ. Θέλετε "ανθρωπισμούς" και κατάργηση της θανατικής ποινής για τα κτήνη (για να βγούν και να σφάξουν κι'αλλες γυναίκες με σπασμένα γυαλιά) ? Ε, φάτε τα τώρα!

 23. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 02/04/2014 13:13:13

  Εγώ λέω οτι έστειλε έναν στο χώμα και θα στείλει μερικούς στη φυλακή Δεν ξέρω αν το σωφρονιστικό σύστημα και οι υπάλληλοι του πρέπει να είναι πιο ανθρώπινοι αλλά σίγουρα πρέπει να γίνουν πιο έξυπνοι

 24. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 02/04/2014 13:48:31

  Ας δούμε και τη φαιδρή (αλβανική) πλευρά της διπλής τραγωδίας: Κάπου διάβασα ότι η μητέρα του Καρέλι, που υποτίθεται ήταν νεκρή και ήταν ένας από τους λόγους που ο Καρέλι έσφαξε τον αρχιφύλακα, δίνει συνεντεύξεις στην Αλβανία! Προφανώς η μία από τις δύο μαμάδες Καρέλι ήταν φέρουσα μητέρα. Η Αλβανία του Χότζα ήταν πολύ πιο προχωρημένη (ακόμα και στις εξωσωματικές) από ό,τι νομίζουμε, είχαν δίκιο τα σχολικά βιβλία της "Αλλαγής"...

 25. Γιάννης avatar
  Γιάννης 02/04/2014 15:23:24

  Χριστιανική Ηθική, σχολικό εγχειρίδιο Γ' Λυκείου Κεφ.15. ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ
  ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ Παρατίθεται αυτούσιο: "Τα βασανιστήρια είναι μέθοδοι βιασμού της ανθρώπινης βούλησης με την άσκηση σωματικής βίας ή ψυχολογικής πίεσης, είτε για να ανακριθεί κάποιος μάρτυρας είτε για να τιμωρηθεί ο αντίπαλος. Σε τέτοιες απάνθρωπες μεθόδους, καταφεύγουν ολοκληρωτικά καθεστώτα (δικτατορίες, φασιστικές, ναζιστικές, σταλινικές κ.ά.), εγκληματικές οργανώσεις ("μαφία"), εξτρεμιστικές πολιτικές οργανώσεις με ακραίες ιδεολογικές πεποιθήσεις, τρομοκρατικές ομάδες κ.ά." ..... "Τα βασανιστήρια παραβιάζουν την ελευθερία του ανθρώπου, καταπιέζουν τη βούληση του και αμαυρώνουν την αξιοπρέπειά του. Δούλοι, αιχμάλωτοι πολέμου, κατάδικοι και άλλοι δυστυχείς επί αιώνες υποβάλλονταν σε εξευτελιστικά βασανιστήρια, κακοποιούνταν και θανατώνονταν από τις κακουχίες. Γι' αυτό η Εκκλησία με τη διδασκαλία και κυρίως με το καθημερινό παράδειγμά της συνέβαλε αποφασιστικά στην έμπρακτη κατάργηση της δουλείας για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, κάνοντας έτσι δυνατή την οριστική εξαφάνιση ενός πανάρχαιου και παγκόσμιου θεσμού" Καταδικάζω απερίφραστα την πράξη του Καρέλι , αλλά καταδικάζω εξίσου και την πράξη των όποιων υπευθύνων για τον βασανισμό και την θανάτωσή του. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσουν αυτά τα φαινόμενα! Σήμερα στην τάξη έγινε μάχη για το θέμα αυτό. Αν παρισφρύσει αυτή η νοοτροπία στην νεολαία μπορεί κάποιος να μου πει ΥΠΕΥΘΥΝΑ που θα είναι το τέλος στον κύκλο της βίας; Φιλικά

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Γιάννης 04/04/2014 12:25:57

   Σε αυτό εν μέρει συμφωνώ.
   Μια σφαίρα στο κεφάλι θα ήταν αρκετή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.