#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/06/2012 18:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπουργοί και "σύμβουλοι" έκλεισαν τα τηλέφωνα και ανέβηκαν στο ..."καλάμι"

"Η δόξα είναι εφήμερη"Δεν σχολιάσαμε το γεγονός ότι δεν ήξεραν - πρώτα απ΄όλα στο υπουργείο Εξωτερικών - ποιος εκπροσωπεί τη χώρα σε Συνόδους Κορυφής.

Προτάξαμε την (όποια) εθνική ενότητα και θεωρήσαμε σωστή την "υπέρβαση" στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα, παρά το πράσινο παρελθόν του και το αυταπόδεικτο γεγονός ότι η ΝΔ δεν είχε να προτείνει έναν άνθρωπο κοινής αποδοχής για υπουργό Οικονομικών.

Αποκαλύψαμε τις ευθύνες του Βενιζέλου στην περίπτωση Βερνίκου και επισημάναμε την προσοχή στις ... μπανανόφλουδες που πετάει.

Πάει όμως πολύ με την αλαζονεία που επιδεικνύουν ήδη ορισμένα - και δυστυχώς όχι λίγα - νεόκοπα κυβερνητικά στελέχη.

Τι είναι "αλαζονεία"; Είναι αυτή η αρρώστια που κάποιους, τους οποίους δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους (ιστορική φράση Κατσιφάρα), τους κάνει να φουσκώνουν σαν παγόνια.

Πλήττει συνήθως εκείνη την στόφα πολιτικών, συμβούλων, παρατρεχάμενων, κομματικών στελεχών οι οποίοι όσο κυνηγούν την εξουσία είναι... ενάρετοι, καλοί φίλοι αλλά και πολλές φορές φορτικοί προκειμένου να προβληθούν. Αλλά μόλις μπαίνουν στα... παλάτια της εξουσίας και την κυβέρνησης γίνονται... κάποιοι. Απρόσιτοι, δεν βγαίνουν ούτε σε τηλέφωνα ακόμη και σε φίλους. Κι από εκεί που παρακαλούσαν για ένα δημοσίευμα συμπαράστασης και ανάδειξης της δουλειάς τους, τώρα είναι εξαφανισμένοι και βάζουν την γραμματέα τους να απαντά στο κινητό.

Και το χειρότερο, κάνουν διαρροές σε επιλεγμένα από αυτούς ΜΜΕ, προκαλώντας έτσι την δυσαρέσκεια των υπολοίπων που θα ξεσπάσουν φυσικά στον Σαμαρά - επειδή αυτοί ξέρουν να κρύβονται καλά πίσω από την πλάτη του.

Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, με γραμματείς και φαρισαίους δεν παράγεται πολιτική. Ούτε φυσικά και με... καμαρίλα την οποία άλλωστε έχει βαρεθεί και ο κόσμος.

Η κυβέρνηση είναι νέα, χρειάζεται κάποιες ημέρες για να βρει το βηματισμό της, να μάθει τα θέματα και να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Προς τούτο συγχωρούνται και οι αστοχίες τύπου Βερνίκου ή Ράπανου. Πιστεύουμε επίσης ακράδαντα πως όταν αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς πλήρως τα καθήκοντά του, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Άλλο, όμως, οι αστοχίες του πρωτάρη κι άλλο οι αλαζονικές συμπεριφορές ορισμένων που θα πρέπει να κατέβουν από το καλάμι πριν να είναι αργά. Διότι ο κόσμος έχει κρίση και καταλαβαίνει, το απέδειξε άλλωστε με τους πράσινους «κηπουρούς».

Το καλάμι το χρησιμοποιούμε μόνο για ψάρεμα, γι' αυτό ας κοιτάξουν να βάλουν μυαλό...

Αριστερός Ψάλτης

ΥΓ. Και να μην ξεχνάνε ποτέ πως όταν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες έκαναν τον γύρο του θριάμβου είχαν δίπλα τους έναν δούλο να τους λέει στο αυτί: "η δόξα είναι εφήμερη..."

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 27/06/2012 18:50:38

  +1000

  Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω

  Ζούμε όμως το:
  Αρχηγού απόντος, πάσα αρχή ξεσαλωθείτω!!!

  Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά:
  Όταν επανέλθει ο αρχηγός, τους βάζει να φάνε (ακυρώσουν) όλες τις αποφάσεις τους, αρχηγού απόντος!!!

  Δεν έχει μα και μου, για να μη χάνουμε χρόνο, όλες μα όλες εν μια νυκτί!!!

  Επανέλθετε και αιτιολογείστε επαρκώς, αλλιώς πηγαίνετε από κει που ήλθατε!!!

  ΥΓ: Όσοι παίρνουν τις αποφάσεις αρχηγού απόντος, πρέπει να τις αιτιολογήσουν και στο μέλλον αρχηγού παρόντος για να γίνουν αποδεκτές!!! Οι λοιποί στον Καιάδα μαζί με τις αποφάσεις σας!!!

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ theo1611 28/06/2012 15:53:58

   χα χα χα !!! ''ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ'' !!!!!!! (με κάθε επίγνωση της βαρύτητας αυτής της ΑΠΟΛΥΤΗΣ και πολυπροβληθείσας δήλωσης).

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ avatar
   ΑΠΕΝΑΝΤΙ @ theo1611 28/06/2012 17:42:42

   Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αγαπητέ. Αναρρωτιέμαι, βλέποντας το πως προχωρά η κυβέρνηση μέχρι τώρα, που βρίσκετε όλη αυτή την αισιοδοξία. Ο Σαμαράς, άρρωστος-ξε-άρρωστος, έχει επίσης ευθύνη για αυτήν την κατάσταση. Δυστυχώς.

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ ΑΠΕΝΑΝΤΙ 28/06/2012 18:15:44

    ... Κάντε λίγο υπομονή ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ !!!!! Η καταστροφολογία και η παραίτηση είναι τελείως ανώφελες επιλογές.

 2. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 27/06/2012 18:55:55

  Ένας σκορπιός θέλει να περάσει στην απέναντι όχθη ενός ρυακιού αλλά δεν γνωρίζει κολύμπι. Βλέπει το βάτραχο και του ζητά να τον πάρει στην ράχη του να περάσουν μαζί. Ο βάτραχος διστάζει:
  "Αν σε πάρω επάνω μου, μπορεί να με τσιμπήσεις".
  Ο σκορπιός τότε του απαντά καθυσηχαστικά:
  "Άντε βρε χαζέ. Άν σε τσιμπήσω και πεθάνεις, θα βουλιάξουμε και οι δυο μαζί!"
  Το ξανασκέφτεται ο βάτραχος, πείθεται, βάζει επάνω του τον σκορπιό, μπαίνουν στο ρεύμα. Κάποια στιγμή που βρίσκονται στα μισά, ο σκορπιός τον τσιμπάει. Και ενώ ο βάτραχος ξεψυχάει και αρχίζουν και οι δυο να βουλιάζουν, ρωτάει τον σκορπιό:
  "Μα γιατί με τσίμπησες; Τώρα θα πεθάνουμε και οι δύο!".
  Και ο σκορπιός αποκρίνεται: "Δεν μπορούσα αλλιώς! Είναι στην φύση μου!.."
  Οι κομματικοί σκορπιοί δεν έχουν καμία διαφορά. Δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα. Θέλουν πάτημα… Τώρα που είναι αρχή.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γιάννης Φαίλτωρ 27/06/2012 21:30:25

   Ἀγαπητέ Γιάννη,σύμφωνα μέ τό πετυχημένο κατά τά ἂλλα παράδειγμά σου,θά ἒπρεπε κανονικά ὁ σκορπιός μέ τό βάτραχο νά ψηθοῦν κι ὂχι νά πνιγοῦν.
   Ἀστειεύομαι,συμφωνῶ μέ τό πνεύμα τοῦ λόγου σου καί νά συμπληρώσω κι ἐγῶ μέ ἓνα γνωμικό: ἡ ἀγριάδα ὃσο τήν ἀφήνεις καί θεριεύει,τόσο πιό δύσκολα ξεριζώνεται...

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Γιάννης Φαίλτωρ 27/06/2012 21:46:59

   Για αιώνες περνούσαμε με ασφάλεια στις απέναντι όχθες στις πλάτες Χριστοφόρων, ενίοτε κυνοκέφαλων, πάντως πολιτικών γιγάντων. Μέχρι που αποφασίσαμε να προσλάβουμε επαγγελματίες κομματικούς σκορπιούς. Και έγινε το πέρασμα από ευχή κατάρα.

   Πάτημα του μανδαρινάτου και αντικατάσταση της καμαρίλας με ανιδιοτέλεια, ζήλο και αξιοσύνη.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/06/2012 19:01:27

  Sic transit gloria mundi.

  • Heaven avatar
   Heaven @ Ο Θείος 27/06/2012 19:14:52

   με προλαβες Θειο!

   *υπηρχε κάποτε ενας εξαιρετικος σχολιαστης με αυτο το ονομα!
   μαλλον αλλαξε νικ...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Heaven 28/06/2012 11:12:35

    Ο STGM ευχαριστεί.

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 27/06/2012 19:34:05

  -Ο κ Αβραμόπουλος έπρεπε να πάει στη σύνοδο, δεν έχει σημασία που δεν ήξεραν ποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο ΥΠΕΞ φτάνει να την εκπροσωπούσε...

  -Ζήτω η ΜΚΟ ...ΙΟΒΕ

  -Ορισμένοι φίλε μου δεν πρέπει να κατέβουν από το καλάμι ...αλλά από το μπαμπού που έχουν ανέβει. Ορισμένοι που έγιναν ...στρουμφάκια ή κοιμήθηκαν φραγκόκοτες και ξύπνησαν παγόνια την 17η Ιουνίου θα πρέπει να μαζευτούν γιατί ο κόσμος δεν έχει απλά ξυπνήσει αλλά θα τους πάρει με τις κλωτσιές...έλεος ποια με τους αιώνια ...κυβερνητικούς ή τα λεφούσια των ψηφοφόρων του ...Υπουργού.

 5. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/06/2012 19:53:52

  Μπράβο!

  Κάποιες δεκάδες ἄνθρωποι πάντως πρέπει νὰ εἶναι τὰ «μάτια» τοῦ ΑΣ σὲ ὅλες τὶς βαθμίδες τοῦ κόμματος καὶ τοῦ κράτους. Πρέπει νὰ ἔχει συναίσθηση τί γίνεται, ποιός κάνει τὴ δουλειά του ὑποδειγματικά, ποιός τὴν κάνει ἁπλῶς καλά, ποιός φαντασιώνεται προσωπικὰ μεγαλεῖα τὴν ὤρα ποὺ θὰ ἔπρεπε νὰ διακονεῖ τὴν πολιτεία καὶ ποιός ἔχει γίνει τελείως σάπιος.

  Τὸ πρόβλημα εἶναι ὅτι γιὰ νὰ ἐμπιστευτεῖς τέτοιους ἀνθρώπους-«μάτια» πρέπει οἱ ἴδιοι νὰ μὴν ἔχουν καμία μὰ καμία προσωπικὴ ἀτζέντα* - εἰδάλλως τὴν ἐπικοινωνία μὲ τὴν «κορυφὴ» θὰ τὴν χρησιμοποιοῦν γιὰ τὴν δική τους ἀνάδειξη καὶ τὶς προειδοποιήσεις γιὰ συγκεκριμένους ἀνθρώπους ὠς ξεκαθάρισμα προσωπικῶν λογαριασμῶν. Δυστυχῶς δουλεύει κι ἀπ' τὴν ἀνάποδη: μὲ μιὰ κακὴ κουβέντα σὲ "ὑψηλὸ" περιβάλλον μπορεῖ νὰ καοῦν πανάξια στελέχη, στὰ πλαίσια τῆς προσπάθειας τῆς μετριοκρατίας νὰ ἐξαφανίσει τοὺς ἱκανούς.


  *Καὶ δυστυχῶς τέτοιοι ἄνθρωποι εἶναι ἐξαιρετικὰ δυσεύρετοι στὴν πολιτική, λόγῳ τῆς ἴδιας τῆς φύσης τοῦ ἀθλήματος.

  • airman avatar
   airman @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/06/2012 21:48:48

   Δεν είναι απαραίτητο τα ''μάτια'' να έχουν πολιτική - με την έννοια του πολιτεύεσθαι - προοπτική. Αρκεί να γνωρίζουν το ''χώρο'' τους και να διακατέχονται/εμφορούνται από αγαθές προθέσεις και αίσθηση του καθήκοντος.

 6. TopGunZ avatar
  TopGunZ 27/06/2012 20:10:07

  Διαφαίνονται με αυτήν την εύστοχη τοποθέτηση δύο ειδών ευθύνες. Του ίδιου του Πρωθυπουργού να ξεριζώνει τέτοιου είδους "ζιζάνια" άμα τη αντίληψη ύπαρξης τους, αλλά και δική μας να τα καταδεικνύουμε εγκαίρως και επιμόνως.

 7. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 27/06/2012 21:28:13

  Φιλική συμβουλή της λαϊκής σοφίας προς όψιμους καλαμοκαβαλάρηδες!

  «Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις"»!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Aφροδίτη 27/06/2012 22:38:39

   ''Σέ ψηλό βουνό σάν ἀνεβεῖς,ἀργά-ἀργά ἀνέβα,
   τό δρόμο σου γιά νά μπορεῖς νά βρεῖς,ὃταν σοῦ ποῦν κατέβα''.

 8. xp avatar
  xp 27/06/2012 22:23:00

  Αποψη μου ότι η καμαρίλα είναι αυτή που φθείρει.Η μη γνώση της πραγματικότητος και οι ιδιοτελείς κόλακες.Για τον Στουρνάρα έχω την χειρότερη άποψη.Μονολιθικός με εμμονές και συνδεδεμένος με ΜΚΟ ........Εχει πεί παπαρδέλες ουκ ολίγες.Είδομεν......Ιδιοτέλεια παντού και Αρλεκιν για τον κόσμο.Πάσχουμε από την έλλειψη ηγετών ίσως..............Χάρηκα που ξαναγράφω εδώ μετα από απουσία μου σε τριτοκοσμική χώρα !Χαιρετισμούς σε όλους!!!

  • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
   Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ xp 28/06/2012 10:53:08

   Τώρα, το γιατί σε μένα ο νέος υπουργός θυμίζει [κυρίως η ματιά του] εκείνον τον προπονητή με την ''καθαρή'', μάλλον θα πρέπει να μου το απαντήσει ο ψυχίατρός μου.

  • lord tanamo avatar
   lord tanamo @ xp 29/06/2012 11:10:17

   Και πως νιώθεις τώρα που επέστρεψες στον "πρώτο κόσμο" ; :)

 9. xp avatar
  xp 27/06/2012 22:29:22

  Στην χώρα που είμουν ο αρχηγός κράτους πετά λεφτά από την ρολσς ρόυς του και οι υπήκοοι προσκυνούν και τα μαζέυουν!!!! Υπάρχουν και χειρότερα από τον Στουρνάρα αδέλφια........

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ xp 28/06/2012 02:34:16

   Ενώ εδώ;

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ xp 28/06/2012 17:19:56

   Εδώ πετάνε επιδόματα.Το ίδιο και το αυτό.

 10. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 27/06/2012 23:33:22

  Κάτσε αδερφέ, γιατί σε λίγο καιρό, μπορεί να έχουμε και άλλα κυβερνητικά δράματα με υπηρεσιακούς παράγοντες, υπουργούς και λοιπούς "αρίστους".

  Τουλάχιστον να προλάβεις να κάνεις σούμα...!

 11. xp avatar
  xp 28/06/2012 00:25:06

  Επέστρεψα στο γραφείο μου, το οποίο είναι ισόγειο.Διαγωνίως έχει την έδρα της μια πρώην βιοτεχνία ρούχων, η οποία τώρα εχει κλείσει ως έδρα βιοτεχνίας αλλά είναι ένα κατάστημα(πρατήριο).Ο ιδιοκτήτης της, παρκάρει το αυτοκίνητο του σε ευθεία γραμμή από την θέση που κάθομαι σε απόσταση περίπου 5 μ , είναι πάρκινκ γείτονα.Μετακινείται μία -με μιάμιση ώρα την μέρα.Πηγαίνει στο κρατικό νοσοκομείο στο οποίο είναι υποδιοικητής με μισθό 4.500 €. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτε .....Οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν γραφεία στην βουλή πλήρως στελεχωμένα με υπαλληλους και πολλούς αστυνομικούς. Α...έχουμε και ένα χούφταλο πάντα στην κορυφή για να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ που πρέπει να κάνει!Δημόσιες σχέσεις αποτελεσματικές ..... Ολα αυτά είναι μια μοντέρνα τραγωδία...

 12. xp avatar
  xp 28/06/2012 00:44:29

  Ασχετο 6-7 Ιουλίου έχει παράσταση στην Επίδαυρο "Οιδιπους τύραννος " , τουλάχιστον να έχουμε μια θεατρική κάθαρση έναντι της πραγματικής που είναι προς το παρόν ανέφικτη.....(Ο Μαρκουλάκης προσπαθεί- και αν έχει και ατέλειες μου αρέσει ,δεν συγκρίνεται βέβαια με τα ιερά τέρατα που έχουν παίξει εκεί, αλλά για τα σημερινά δεδομένα είναι καλός)

 13. xp avatar
  xp 28/06/2012 00:55:17

  Προτείνω δε, να την συγκρίνετε με την παράσταση του 1974 (Εθνικό θέατρο ) με Κατράκη -Κατσέλη :http://www.youtube.com/watch?v=uqvPrJS339Q . Η μαγνητοσκόπησή της έγινε το 1974 στην Ιαπωνία.

 14. victoria (true) avatar
  victoria (true) 28/06/2012 01:07:59

  Σύμφωνοι αγαπητέ ψάλτη και σωστά ψέλνεις.
  Τι λέμε όμως για κάποιους που παίρνουν τον όποιον υψηλά ιστάμενο για το ρουσφέτι τους πριν κάτσει στην καρέκλα του και απαιτούν προσοχή στο κάθε λογής γελοίο θέμα, πριν καν ενημερωθεί, πριν προλάβει να γράψει μια γραμμή για το έργο του Σαμαρά και της χώρας;
  Ρωτώ ως πολίτης που δεν πήρα κανέναν τηλέφωνο μόλις πήρε καρέκλα για να 'εισπράξω' οποιαδήποτε εύνοια, ή ανταπόδοση. Γιατί παίρνουν τηλέφωνα άραγε; Πριν πάμε στο ποιος απαντά το κινητό τους.
  Με αυτά θα τελειώνουμε ποτέ;

 15. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 28/06/2012 09:33:03

  Το κόμμα της ΝΔ είναι σάπιο όπως και αυτό του ΠΑΣΟΚ.Διάβρωση, διαφθορά, βυζαντινισμός.Η επερχόμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ θα έχει παρενέργειες και στη ΝΔ.Όσο αφορά το ΣΥΡΙΖΑ;Και αυτός θα διαλυθεί καθώς οι πρασινοφορουροί που έχουν μαζευτεί εκεί μέσα δύσκολα σιτίζονται από το πτωχευμένο κράτος. Τότε, στα 1981 ο Αντρέας του ήλεγχε με τους παχυλούς μισθούς και τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ. Εκεί είναι όλη η ουσία: στο χρήμα. Ένα καθεστώς ΔΕΝ συντηρείται χωρίς χρήμα.Σήμερα όμως;Λεφτά από την ΕΕ δεν δίνονται για τους Συριζοποιημένους πρασινοφρουρούς. Οπότε τί θα κάνει ο Τσίπρας με όλα αυτά τα λαμόγια που μαζεύτηκαν γύρω του; Που θα βρει το χρήμα; Χμμμμμ...

 16. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 28/06/2012 09:42:19

  Η σημερινή κυβέρνηση έχει σοβαρό έργο να επιτελέσει και δεν υπάρχει περιθώριο αλαζονικών συμπεριφορών. Δεν τους αφήνει η ίδια η κατάσταση να "χαλαρώσουν". Διακρίνω πάντως στους περισσότερους σχολιαστές ένα πνεύμα αλαζονίας, κακεντρέχιας ίσως και ζήλειας. Υπάρχει μια διάθεση να απαξιωθεί η πολύ νεαρή κυβέρνηση καθώς και κάποια σημαντικά στελέχη της. Δεν μπορώ για παράδειγμα να δεχτώ ότι υπάρχει άνθρωπος που χαρακτηρίζει τον Στουρνάρα μονολιθικό με εμμονές.....έχει πεί παπαρδέλες ουκ ολίγες κλπ. Μιλάμε για τον καθηγητή Στουρνάρα που σήμερα είναι υπουργός Οικονομίας! Εάν αυτά τα σχόλια δεν είναι αλαζονικά και κακεντρεχή τότε δεν απομένει να ανακηρρύξουμε τους εαυτούς μας στους καταλληλότερους για υπουργούς και γιατί όχι και για πρωθυπουργό. Δε σοβαρευόμαστε λέω εγώ να κοιτάξει ο καθένας μας τη δουλειά του και να αφήσουμε τις μεγαλοστομίες!

 17. Δαναός avatar
  Δαναός 28/06/2012 09:46:25

  Καλημέρα! Πριν δυο μέρες βγήκε μια λίστα ονομάτων τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε εφημερίδες με τα 1.000 ονόματα για τις θέσεις-κλειδιά απ τη ΝΔ! Ρωτάω ο αφελής:
  1ο. Γιατί βγήκε στη δημοσιότητα αυτή η λίστα;
  2ο. Τι σκοπό εξυπηρετεί;
  3ο. Ποιος την έδωσε στη δημοσιότητα;
  4ο. Γιατί σε συγκεκριμένο σάιτ και εφημερίδα;
  5ο. Οι ίδιοι έχουν ενημερωθεί;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δαναός 28/06/2012 09:49:42

   Κλασικές ματσακοτσινιές. Πήραν τον κατάλογο της κεντρικής επιτροπής, μερικές λίστες με πολιτευτές, τις εμπλουτίσαν καταλλήλως με όσους λιγουρεύονται θεσούλες κι έτοιμο το πακετάκι. Παλιά τους τέχνη...

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Δαναός 28/06/2012 12:48:21

   Καλημέρα Δαναέ! Στο χθεσινό σχετικό άρθρο "Στη Ν.Δ. δεν έχουν καταλάβει πως το κομματικό κράτος τελείωσε", σχολίασα ως εξής:
   “Αγαπητέ Φάκτορα, εύγε! Άρπαξες από τα μαλλιά, μάλλον ξεμάλλιασες την προσπάθεια κάποιων να προετοιμάσουν «γόνιμο» έδαφος δια πάσης φύσεως τακτοποιήσεις.
   Διαβάζοντας τα ονόματα της λίστας των χιλίων ετοιμοπόλεμων και κατόχων περγαμηνών, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:
   Κάποιοι που ίσως δεν πάνε σπίτι τους ούτε για ένα ντουζ και ξημεροβραδιάζονται έξω από τα ενδιαφέροντα γραφεία, πήραν όλα τα ονόματα των πολιτευτών, αποτυχόντων υποψηφίων, στελεχών τομέων και γραμματειών και εγνωσμένης αξίας διαδρομιστών και έκαναν έναν αχταρμά, βάζοντας και ολίγους μαϊντανούς για νοστιμιά, τον οποίον και έδωσαν υπογείως για να δημοσιευθεί.
   Στην κουτοπονηριά τους ανακάτεψαν καλά τα ονόματα, τα κατηγοριοποίησαν σε στελεχάρες πέντε και τριών αστέρων, σε στελέχη εν δυνάμει αξιοποιήσιμα και σε στελεχάκια διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Έτρεμα ανέκαθεν τους παντός καιρού!”
   Δεν ξέρω αν απαντώνται οι απορίες σου, αν και πιστεύω πως ξέρεις και εσύ πολλά!!!

 18. kostas 66 avatar
  kostas 66 28/06/2012 12:34:29

  αυτα εκανε και η αυλη του καραμανλη το 2004-2009 καβαλησαν το καλαμι και ειδατε τι παθαμε,,,,,σαμαρα προσγειωσετους,,,,

 19. noemis avatar
  noemis 28/06/2012 14:26:34

  Όταν ψηφίζεις ξανά και ξανά ακόμα και μετά την Εθνική Καταστροφή με αβυσαλέο αγώνα να ξαναεκλέξεις τους ίδιους που μας οδήγησαν εδώ και δεν κατάλαβες τι έχεις κάνει, θα αναρρωτιέσε μετά από την επόμενη καταστροφή πως βρέθηκες εργάτης στη Γερμανία. Και πάλι δεν θα έχεις καταλάβει και θα έρχεσε από την Γερμανία με το υστέρημα σου να τους ξαναψηφίσεις...

 20. νταβελης γιωργος avatar
  νταβελης γιωργος 28/06/2012 15:39:07

  Αν υπουργοι και "συμβουλοι" ανεβηκαν στο "καλαμι" ειναι καλα γιατι το καλαμι
  σπαει κιολας αν ανεβηκαν σε μπαμπου που εχει ελαστικοτητα και δεν σπαει αλλοιμονο μας.ΟΙ πορτες πρεπει να ειναι ανοικτες στους συμπολιτες μας και στα προβληματα που τους αποσχολουν ΑΛΛΙΩΣ κλαφτα Χαραλαμπε.Τα προβληματα δεν λυνονται μονο με τον Αρχηγο και Πρωθυπουργο ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ νταβελης γιωργος 28/06/2012 16:08:59

   ...Εγώ πάλι, γιατί πιστεύω οτι έχει μεγάλη σημασία το ΠΟΙΟΣ τελικά διευθύνει την ορχήστρα; Αν δούμε λίγο πίσω την Ιστορία, όταν ο επικεφαλής ήταν οκνηρός, ή άβουλος, ή αδιάφορος, ή παραχωρητικός, ή και ανίκανος να ηγηθεί, τότε οι αδυναμίες και τα φυσικά ελαττώματα των ...εκτελεστικών οργάνων (εκτελεστικά όργανα των συλλογικών αποφάσεων είναι οι υπουργοί και οι λοιποί), διογκώθηκαν και υπέσκαψαν την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία του γενικού συνόλου. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα διατιθέμενα ''ύψη'', χρειάζονται οπωσδήποτε κάποιον που θα τους ελέγχει, θα τους καθοδηγεί και με την προσωπικότητά του και το παράδειγμά του, θα τους ξεπερνά. Διαφορετικά, λυπάμαι , αλλά για μια φορά ακόμα, θα χάσουμε...... Αφού όμως μετά από πάρα πολύ καιρό διαθέτουμε κάποιον που μοιάζει να συγκεντρώνει τα πολύτιμα και αναγκαία χαρακτηριστικά ώστε να ηγηθεί ουσιαστικά, νομίζω πως μπορούμε να είμαστε λίγο πιό αισιόδοξοι.... Οψόμεθα.

 21. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 28/06/2012 15:45:37

  .......''Πιστεύουμε επίσης ακράδαντα πως όταν αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς πλήρως τα καθήκοντά του, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.'' Οκ. Κι εμείς αυτό (θέλουμε) να πιστεύουμε... Μην είστε σκληροί, αυστηροί και καταγγελτικοί !!!!! Αφήστε τους ανθρώπους να ....γιορτάσουν. Λίγες μέρες έμειναν στα ...ποντικάκια. Ο γάτος θα επιστρέψει και το πάρτι θα λήξει...Αμέσως πια κι εσείς...... Μη δείτε άνθρωπο να χαίρεται... :-))

 22. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 28/06/2012 16:02:42

  ΑΛΙΜΟΝΟ τους αν φερθούν με αλαζονεία-έπαρση και ο καθένας τους είναι σ'εκατό καλάμια καβάλα...Η κατάσταση ΔΕΝ είναι παίξε-γέλασε....

 23. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 28/06/2012 16:33:02

  Κάποιος να θυμίσει στον Αντώνη Σαμαρά , πώς ακόμα και στη χρυσή οκταετία του, για να βγάλει δουλειά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής , χρείαστηκε να πετάει τηλέφωνα στα κεφάλια των υπουργών του (και τότε ήταν βαριά τα τηλέφωνα!)

  Και αυτό παρόλο που το επίπεδο των συνεργατών του Κ.Κ ήταν πέρα απο κάθε σύγκριση ψηλότερο απο αυτό των σημερινών "διαθέσιμων στελεχών"...

  Αν δεν κάνω λάθος , ενας απο αυτούς που απέκτησαν καρούμπαλο απο...ιπτάμενο τηλέφωνο ήταν ο μεγάλος Κωνσταντίνος Τσάτσος , ετσι για μια σύγκριση!

  Επίσης , αλλο σημείο: Είναι ζωτικό η Ν.Δ να υπενθυμίζει κομψά (και λιγότερο κομψά) προς πάσα κατεύθυνση πως "αστοχίες τύπου Βερνίκου ή Ράπανου" ωφείλονται στο γεγονός πως είναι μια πολυκομματική κυβέρνηση, επειδή έτσι αποφάσισε ο "αφέντης λαός".

  Οχι πως χρειαζόμαστε βοήθεια για να τα κάνουμε θάλασσα (όπως απέδειξε η προηγούμενη περίοδος διακυβέρνησης) , αλλα πάντως χρειάζεται σωστή επικοινωνιακή πολιτική και μετά τις εκλογές (αν υποτεθεί ότι είχαμε πριν...)

  Γιατί οι επόμενες ίσως έρθουν γρήγορα...

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ΣΤΕΛΙΟΣ 28/06/2012 17:42:06

   Εγώ τίθεμαι εκ προοιμίου ΥΠΕΡ των ιπταμένων τηλεφώνων, (και οποιονδήποτε άλλων ιπταμένων αντικειμένων γενικώς), διότι είμαι πλέον πεπεισμένη, πως άλλη λύση άμεσα αποτελεσματική, δεν υφίσταται. Όποιος Δελαπατρίδης δε, αρνείται να συμμορφωθεί ακόμα και μετά από αυτή την έσχατη προσπάθεια επαναφοράς του στη σκληρή πραγματικότητα, ας φεύγει επειγόντως για Ψαρού μεριά, να μην μας καθυστερεί και ασκόπως.....

 24. petros avatar
  petros 28/06/2012 17:07:35

  Προς Υπουργείο Οικονομικών

  Κύριοι, μαθαίνουμε ότι βάζετε σε 6 δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗ στα σπίτια μας !

  Είστε καλά ; Δεν έχετε ακούσει ότι ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τα εκκαθαριστικά της εφορίας και το ΕΤΑΚ του 2009, ακόμα και τουυς λογαριασμούς της ΔΕΗ και του νερού ;

  Ζητούμε :
  1) Καθιέρωση μειωμένου τέλους 1 ευρώ το τμ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, στη πρώτη τους κατοικία, ανεξαρτήτως περιοχής ! Στην ίδια ρύθμιση να μπουν όσοι δεν έχουν καταφέρει να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ του 2011.

  2) Έκπτωση 10% από τις φετινές δηλώσεις ( φόρο εισοδήματος και έκτακτες εισφορές ) για κάθε παιδί της Ελληνικής Οικογένειας και περισσότερες δόσεις αποπληρωμής των πολυεκκαθαριστικών. Δηλαδή, ένας με 2 παιδιά να έχει έκπτωση 20%, με 3 παιδιά 30% κλπ.

  Αλλιώς, αν δεν αλλάξετε πολιτική, δεν θα εισπράξετε πολλά από το χαράτσι και ο κόσμος που ήδη έχει ληξιπρόθεσμα χρέη θα πολλαπλασιαστεί.

 25. NONOS avatar
  NONOS 28/06/2012 17:26:19

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΣΟ Η ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"ΤΟΣΟ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΛΠΗΞΕΙΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΖΗΜΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΚΑΘΟΣΟΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΠΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΡΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΥΦΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΤΗ ΑΠ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ...

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ NONOS 28/06/2012 17:56:51

   Αλλαγή νοοτροπίας και αρρωστημένων νοοτροπιών επίδοξων Λουδοβίκων και Σάντσο Πάντσα, διά της επιτυχημένης μεθόδου της βίαιης επαναφοράς, στον πραγματικό κόσμο. Κύριε Αντώνη Σαμαρά, είναι η μεγάλη σας ευκαιρία και δεν πρέπει με τίποτε να την αφήσετε να πάει χαμένη. Υπάρχουν περιθώρια καθοριστικών κινήσεων (που δεν απαιτούν χρήματα που ως γνωστόν ΔΕΝ υπάρχουν), παραδειγματικής συμπεριφοράς, που θα στέλνει σαφώς το μήνυμα της διαφορετικής αντίληψης και νοοτροπίας. Απλά επιλέξτε τη ρήξη και τη σύγκρουση με το ξεπερασμένο, το απαξιωμένο και το αναμενόμενο.....

 26. ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ avatar
  ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ 28/06/2012 18:33:23

  δείχνει οτι μετέπειτα ακολουθεί το Χ ( χρυσή αυγή) , ακολουθεί ένα ωωωωωωωω και ξανά απο την αρχή
  Α - Αναγέννηση.

 27. anonymous avatar
  anonymous 28/06/2012 19:02:02

  Θα σταθώ στην ουσία της δημοσίευσης:
  "Απρόσιτοι, δεν βγαίνουν ούτε σε τηλέφωνα ακόμη και σε φίλους."
  Ενώ αν έβγαιναν στα τηλέφωνα για τους φίλους θα ήταν όλα μέλι-γάλα...
  " Κι από εκεί που παρακαλούσαν για ένα δημοσίευμα συμπαράστασης και ανάδειξης της δουλειάς τους, τώρα είναι εξαφανισμένοι και βάζουν την γραμματέα τους να απαντά στο κινητό."
  Ο πολιτικός που ζητά τέτοιες χάρες είναι, αν μη τι άλλο, περιορισμένων ικανοτήτων.Ο ενδίδων σε τέτοιες απαιτήσεις πολιτικών είναι , αν μη τι άλλο, ιδιοτελής και σε πολλές των πριπτώσεων αργυρώνητος...
  Όλα τα υπόλοιπα είναι σαντιγύ και κερασάκια.

 28. Βαγκούκος avatar
  Βαγκούκος 28/06/2012 19:40:18

  Οι λίστες για την στελέχωση του κρατικού μηχανισμού ετοιμάζονται. Οι τοπικοί παράγοντες που δεν φάνηκαν ούτε στις κεντρικές συγκεντρώσεις (15/6/12) δραστηριοποιήθηκαν ξαφνικά.

  Είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί ακριβώς αυτό που συνέβη το 2004.
  Σας θυμίζω τι συνέβη , ξαφνικά άτομα από το πουθενά και πολλά από αυτά ήταν λουφαγμένα παριστάνοντας τους ουδέτερους ή τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και ήταν βολεμένα την περίοδο του Σημίτη ΜΑΣ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΑΝ.
  Στόχος τους η κονόμα και τίποτα άλλο. Κάποιοι ελάχιστοι από αυτούς ξεμπροστιάστηκαν , οι περισσότεροι κονόμησαν αθόρυβα και όταν είδαν ότι ο Καραμανλής πέφτει χάθηκαν.
  ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ να εμφανίζονται τσαμπουκαλεμένοι και δήθεν αδικημένοι ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ και να ψάχνουν τα παλιά ΚΟΝΕ.

  ΞΕΦΤΥΛΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ

 29. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 29/06/2012 19:18:22

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=464586

  • Factorx avatar
   Factorx @ Τί να λέμε; 29/06/2012 19:26:11

   Θυμάσαι το δάνειο στο ΒΗΜΑ που δεν ενέκρινε η Εθνική επι ΓΑΠ;
   Το σημειώνω απλώς για να μάθεις να ερμηνεύεις τις ειδήσεις; Όπως είναι η αληθεια και όχι όπως συμφέρει

 30. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 30/06/2012 08:58:56

  ΄Ολοι μας έχουμε περάσει από τον στρατό. ΄Ολοι μας γνωρίσαμε τον εξουσιαστή αξιωματικό τον κομπλεξικό σαρδελάκια που κάνει την ζωή δύσκολη, που προσβάλλει που ταπεινώνει που δεν συνεργάζεται..;Oλοι μας γνωρίσαμε και τον αξιωματικό ολοκληρωμένη -προσωπικότητα που εμπνέει σεβασμό, συνεργάζεται ,επιλύει προβλήματα, βοηθά τους πάντες. . Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην πολιτική. Ο κομπλεξικός πριν το αξίωμα παραμένει και πάλι κομπλεξικός και μετά το αξίωμα. Δεν αλlάζει..Το παίζει εξουσία ότι και αν τον κάνεις. Αυτό που σώζει την παρτίδα ,το καλύτερο είναι να μην τον δώσεις εξουσία. Να δώσεις στον συνετό στην προσωπικότητα !Ο λαός μας λέει και κάτι άλλο. «Από σκ..α πίτα δεν γίνεται.»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.