#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/06/2011 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα διαμαρτύρονται που ο Σαμαράς ζητάει εκλογέςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, αυτή η εξέχουσα μορφή της Βαλχάλας του βαλκανικού σοσιαλισμού, κάπου μεταξύ Μίλοβαν Τζίλας και Δήμητρας Λιάνη – Παπανδρέου, είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πριν γίνει ο «αστυνόμος Σαΐνης» του ΠΑΣΟΚ, εις άγραν φαντασιακών γαλάζιων πομπών και ντροπών, ήταν υπάλληλος της Ολυμπιακής. Δεν γνωρίζω ακριβώς την θέση του, αν ήταν διοικητικός ή από αυτούς που σου λέγανε «καφέ ή τσάϊ;», θυμάμαι πάντως ότι ανεδείχθη επί των ημερών της παντοδυναμίας της νταρντανοειδούς τότε πρωθυπουργικής συζύγου. Ανήκε στην πολιτική σφαίρα επιρροής της. Η χήρα, πλέον, απεσύρθη του δημοσίου βίου, κάνει μόνο κάτι gothic see through εμφανίσεις όταν γιομίζει το φεγγάρι. Ο Μιχάλης, ευτυχώς, προτιμάει τα κουστουμάκια του νέου ΠΑΣΟΚ, ξέρετε αυτά που γυαλίζουν λίγο, αλλά μεγάλωσε πια κι ως γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του συγχωρεμένου «Κινήματος», βγαίνει συνεντευξιαζόμενος και με δηλώσεις και ρίχνει κάτι τζούφιες μπαλωθιές.

Μου είπαν, δεν το άκουσα ο ίδιος, πως είπε ότι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει την χώρα, τον Σαμαρά τον ενδιαφέρουν οι κάλπες. Χμμμ, μάϊστα.

Αυτοί δεν είναι που όλο λέγανε και βάζανε και τα κολλητάρια τους των συγκροτημάτων να ρωτάνε κάθε Νεοδημοκράτη «αφού η πολιτική Παπανδρέου βλάπτει την Πατρίδα, γιατί δεν ζητάει εκλογές ο Σαμαράς»; Σε απλά πειραιώτικα λέγανε «ελάτε, άμα σας βαστάει». Εμένα, που τι είμαι, ένας απλός φίλος του Μούργου και μέλος της Τ.Ο. Κορυδαλλού είμαι, με ρωτήσανε τουλάχιστον είκοσι φορές από ραδιόφωνα, εφημερίδες κλπ. Τον Γιάννη Μιχελάκη, που είναι και θεσμικός, τον ρωτάγανε έξι φορές την ημέρα, προ και μετά φαγητού. Τώρα λοιπόν που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, που τα ‘χουν κάνει ρόϊδο, τώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια ολοένα και μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που μειώνονται οι αναποφάσιστοι κι ο Αντώνης ζητάει εκλογές, τώρα τους πάει τρεις δεκαπέντε κι έντεκα.

Λοιπόν, κύριε Μιχάλη μου, εσείς που ξεκινήσατε από τις αναταράξεις κι έχετε τον σοσιαλισμό στο αίμα σας κι είσαστε συνυπεύθυνος για όσα γίνονται από την κυβέρνηση του κόμματος σας, για κάντε μας το λιανοτάρια.

Πείτε μας έναν (1), μόνο έναν, όχι δύο, έναν και μοναδικό στόχο που πιάσατε. Πείτε μας, το ξεπάτωμα που έκανε το γκουβέρνο σας σε μισθωτούς και συνταξιούχους, το ξέσκισμα και στέγνωμα της αγοράς, τί αποτέλεσμα έφερε, με βάση τους οικονομικούς στόχους του Μνημονίου κι όσα εξαγγέλατε;

Αντιλαμβάνομαι ότι στο εθνικό καθήκον της καταδίωξης τορναδόρων ή υδραυλικών που στέλνουν email, που αποσταθεροποιούν την ακάθεκτη πορεία μας προς τον σοσιαλισμό την αταξική κοινωνία, την παγκόσμια διακυβέρνηση, το φενγκ σουι κλπ, δεν μπορείτε να τα ελέγχετε όλα αλλά ρωτείστε να μας πείτε.

Το ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ, αδέρφια, οραματίζεται τανκς, όταν ο Πάγκαλος τρώει καυτερά. Τα λένε και στους έξω, μαζί με λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς, για να τα ακούνε και οι μέσα, να στανιάρουν και να κάτσουν σαν τις κότες να τις βατέψει το Μεσοπρόθεσμο. Σίγουρα θα ξύνουν την «προοδευτική» γκλάβα τους για να κατεβάσουν ιδέες που θα απομακρύνουν τις εκλογές, αφού δεν μπορούν να τις καταργήσουν.

Και θα σας πω κάτι, που το ξέρουν πολύ καλά στην Ιπποκράτους και στο Μαξίμου, αυτό που έγραψε ο Guardian: ο Σαμαράς δεν μασάει. Κι αυτό τους πονάει. Στην σύνοδο του ΕΛΚ, επί δύο ώρες και σαράντα πέντε λεπτά δεχόταν αλύγιστος πυρά και παραινέσεις, από αυτούς που κόπτονται για το «καλό» μας. Κι ύστερα σηκώθηκε και με σταθερή φωνή και πυγμή τους είπε ΟΧΙ κι εξήγησε γιατί διαφωνεί και γιατί με τον δικό του τρόπο θα μπορέσουμε και τους βασικούς στόχους να πιάσουμε και την κοινωνία μας να μην διαλύσουμε. Πείτε μου, ποιος από αυτά τα χλωμά ανθρωπάκια που καθυβρίζουν, απειλούν και χλευάζουν το λαό ενάμιση χρόνο τώρα, θα είχε τα κότσια να το κάνει αυτό; Όταν φοράνε τα παντελόνια μόνο για το κρύο, σε ποιον να σηκώσουν ανάστημα και για ποιο θέμα;

Λοιπόν, εκλογές απαιτούνται, αδέρφια, πλέον για πολλούς λόγους.

Το ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε με ένα απατηλό πρόγραμμα, με ασύστολα ψεύδη που υφάρπαξαν την λαϊκή ψήφο και τώρα εφαρμόζει μια παρανοϊκή πολιτική σε πλήρη αντίθεση με το προεκλογικό του πρόγραμμα, με το εθνικό και λαϊκό συμφέρον, σε απόλυτη δυσαρμονία με τον σκληρό πυρήνα της ιστορικής του βάσης. Γι’ αυτό και οι οργανώσεις του ανά την Ελλάδα είναι διαλυμένες, αδρανείς ή σε σύγχυση. Τι να υπερασπιστούν από αυτή την πολιτική, από αυτή την νεοφιλεύθερη ανθρωποφαγική χλαπάτσα; Πρέπει να είσαι σχιζοφρενής ή ιδιοτελής κομματικός «πελάτης» για να σφυρίζεις κλέφτικα και να συναινείς στην κατεδάφιση της κοινωνίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Μπορεί δε σε επίπεδο στελεχών και βουλευτών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να αποδεικνύονται υποταγμένες νούλες, όμως η βάση του ΠΑΣΟΚ, οι απλοί τίμιοι άνθρωποι, είναι οι πιο αγανακτισμένοι από τους Αγανακτισμένους, γιατί είναι τα κατεξοχήν θύματα της πρωτοφανούς πολιτικής απάτης της κυβέρνησης.

Η πολιτική αυτή, όπως με σαφήνεια κι αιτιολογημένα είχε προβλέψει ο Αντώνης Σαμαράς, ΑΠΕΤΥΧΕ. Παντού, σε όλα, οριζοντίως και καθέτως. Μισό στόχο δεν πιάσανε, τα πράσινα τσακάλια. Ο Παπακωνσταντίνου πήρε τη σάκα του, τους μαρκαδόρους και το κομπιουτεράκι και πήγε για φρέσκα. Τον έστειλε ο παραιτηθείς, αφού τον παντόφλιασε η οικογένεια και το ΠΑΣΟΚ της αβύσσου.

Ο Γιώργος και η γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ έχασαν την μοναδική ευκαιρία που είχαν να φύγουν αξιοπρεπώς, όρθιοι και να μπορούν να ισχυρίζονται «ε, προσπαθήσαμε αλλά κάναμε λάθη και δεν τα καταφέραμε». Τώρα δεν υπάρχει διαφυγή. Κάθε βδομάδα που περνάει ο Βενιζέλος θα τσαλακώνεται, θ’ αναγκάζεται να κάνει όλο και μεγαλύτερες εκπτώσεις και κάθε λίγο θα ΄του βγάζουν ο Λαός κι η πραγματικότητα ένα ρούχο. Στο τέλος θα μείνει πολιτικά τσίτσιδος με ένα εκατομμύριο αγανακτισμένους γύρω από τη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γιώργος θα την βγάλει ζάχαρη. Ομού μαζί και οι δύο, αντάμα θ’ αρχίσουν τις ασκήσεις επιβίβασης – αποβίβασης σε Σινούκ.

Δεν γνωρίζω βέβαια αν θα σερβιριστεί καφές ή τσάϊ στην πτήση. Γι’ αυτό ρωτείστε τον Μιχάλη...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thespieys avatar
  thespieys 27/06/2011 09:22:57

  "που κάνει μόνο κάτι gothic see through εμφανίσεις όταν γιομίζει το φεγγάρι"

  χαχαχαχαχαχαχαχαχα! Τέλειος!

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ thespieys 27/06/2011 10:23:41

   ρυσπαίκτ.

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 27/06/2011 09:27:15

  Καλημέρα κ.Κρανιδιώτη.Μιλούν ποιοι;Αυτοί που σκλάβωσαν την Ελλάδα σε μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική ταλαιπωρία,έκαναν ''επιστήμη'' το πλιάτσικο,παρέδωσαν τέλεια μαθήματα καλοπέρασης,πλάσαραν απίστευτα παραμύθια,καρατόμησαν την αλήθεια,δίδαξαν την αλαζονεία του ''εργατοπατερισμού'',δίχασαν το λαό,τσαλάκωσαν κάθε έννοια δικαίου,νέκρωσαν τους θεσμούς,απαξίωσαν τη δικαιοσύνη,κουρέλιασαν τη δημοκρατία,λήστεψαν την ευημερία και πρόοδο ενός ολόκληρου λαού...και τι κάνουν;κουνούν εισαγγελικά το δάκτυλο,κάνουν υποδείξεις,ειρωνεύονται με κακία κι εκβιάζουν συνειδήσεις...Παριστάνουν την υπέρτατη εξουσία...Είναι να θλίβεται αλλά και να εξοργίζεται κανείς με όλο αυτό το τσίρκο ΦΡΙΚΗΣ που ζούμε....

  • juliet avatar
   juliet @ Komis Montechristo 27/06/2011 09:58:33

   και θα συμπληρώσω ....το εισητήριο του τσίρκου ΦΡΙΚΗ μας έχει πέσει ακριβό ,να μη σου πω το πληρώνουμε με αίμα.

 3. Chris Theocharis avatar
  Chris Theocharis 27/06/2011 09:29:45

  Άλλη μια φορά...απολαυστικός!

 4. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 27/06/2011 09:34:33

  Ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι αυτός για τον οποίον δημιουργήθηκε ειδική θέση στο Υπουργείο Μεταφορών, όταν θα συνταξιοδοτηθεί από το Κίνημα και τους ανελέητους αγώνες για το σοσιαλισμό; Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει ο σύντροφος Γιάννος: "Για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε σύντροφοι...!"

 5. leon avatar
  leon 27/06/2011 09:40:53

  “που κάνει μόνο κάτι gothic see through εμφανίσεις όταν γιομίζει το φεγγάρι” φίλε που τα βρίσκεις και τα γράφεις χαχαχαχα

 6. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 27/06/2011 10:02:37

  Ποιος να το πίστευε ότι θα μας κυβερνούσαν, επί δεκαετίες, τέτοιοι άνθρωποι ;
  Αλλά κι εμείς τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια;

  Ή μήπως πιστεύετε ότι σήμερα έχουμε επιτέλους ξυπνήσει;

  Κρίνοντας από αυτά που ακούω και βλέπω γύρω μου, δυσκολεύομαι να το πιστέψω...

 7. S.R. avatar
  S.R. 27/06/2011 10:04:37

  Το αρθρο ηταν και ευστοχο και απολαυστικο....Μπραβο.......

 8. estariad avatar
  estariad 27/06/2011 10:08:10

  Κύριε Κρανιδιώτη συγχαρητήρια! Είστε πολύ εύστοχος. Επειδή εγώ μένω μακρυά απο την Αθήνα ( σε Νησί) και δέν έχω πρόσβαση, όταν δείτε κάποιον απο αυτούς ρωτήστε σας παρακαλώ. Πόσους μεγαλοφοροφυγάδες πιάσανε ? Τί έγινε με τον κ. Βοσκόπουλο ? Τί έγινε με τις οφειλές του κ. Νταλάρα ? Και φωνάξτε τους δυνατά στα αυτιά . "Φέρτε πίσω τα κλεμένα ! ".

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ estariad 27/06/2011 13:05:10

   Να που χάνονται τα χρήματα......
   Θάλεγε ο Γερουλάνος!

 9. geopan avatar
  geopan 27/06/2011 10:10:00

  Κανείς δεν έχει ξυπνήσει..όλοι στο νιρβάνα είναι και ειδικά οι πασόκοι..και το μεσοπρόθεσμο θα περάσει και εκλογές στις 6/10/2013 θα γίνουν και το πασοκ θα ξαναβγεί γιατί όλα τα διορισμένα κομματόσκυλα του πασοκ θα το ξαναψηφίσουν
  Υ.Γ. Γιατί όταν μιλάμε για το κίνημα των συνταγματαρχών η λέξη κίνημα μας προκαλεί ανατριχίλα και όταν μιλάμε για το πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα καθόμαστε αποχαυνωμένοι;

 10. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 27/06/2011 10:12:46

  Επειδή έχεις γράψει ότι πέρασες ένα φεγγάρι από ΠΑΣΟΚ μεριά, ο περί ο λόγος Μακ Γκάϊβερ, στεγαζόταν απέναντι από την Χ. Τρικούπη 50, σε ένα σκοτεινό γραφειάκι. Ήταν υπεύθυνος του γραφείου αλληλεγγύης. Για τους αμύητους στους ΠΑΣΟΚικούς ευφημισμούς, ήταν ο άνθρωπος που ενέκρινε τα μπιλιετάκια για τους διορισμούς. Πρέπει νάχει "φτιάξει" δεκάδες χιλιάδες κόσμο. Αυτούς που ξεφτιλίζει τώρα ο Πάγκαλος ότι πούλαγαν την ψήφο τους και την ψυχή τους για τον διορισμό.

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/06/2011 10:16:03

  Καλημέρα Φαήλο.

  Δεν ξέρω αν διάβασες στην αλαφουζοφυλλάδα τη χθεσινή επιφυλλίδα του γνωστού θεολόγου-"φιλοσόφου", πάλαι ποτέ λειτουργούντος ως άλλοθι "πατριωτικών ανησυχιών" της συγκεκριμένης εφημερίδας. Λοιπόν, ενώ μέχρι πρόσφατα είχε πάρει γραμμή να απαξιώνει το Σαμαρά κάθε Κυριακή, χθες, φευ, άλλαξε τροπάρι. Εξήρε την πατριωτική του στάση, και παρουσίαζε το "όχι" του ως περίπου ισοδύναμο του Τάσσου Παπαδόπουλου! Βέβαια, με έναν βρώμικο "αστερίσκο": αμφισβητεί ότι οι προτάσεις Σαμαρά είναι οικονομικά βιώσιμες, και -όλως... τυχαίως- θεωρεί ως βιώσιμες μόνο τις προτάσεις του... Στέφανου Μάνου!

  Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα (ίσως και λιγότερο) που σε κυριακάτικη επιφυλλίδα ο εν λόγω πλέκει το εγκώμιο του Μάνου. Ποιος ξέρει, ίσως όλοι εκείνοι που απεργάζονται συναινετικές-συνενοχικές "λύσεις" προωθούν τον κύριο αυτό ως υποψήφιο κατοχικό πρωθυπουργό...

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ Αυριανιστής 27/06/2011 16:45:53

   Παλιά, σε ανύποπτο χρόνο, ο Σαμαράς είχε εκφραστεί θετικά για τον Γιανναρά, σε ενδεχόμενο ανάληψης υψηλού αξιώματος.

   Τώρα οι καιροί είναι δύσκολοι, ευτυχώς όμως βρήκε ο γιος του δουλειά στην Καθημερινή.

 12. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 27/06/2011 10:17:10

  Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ: Τι έγινε παιδιά με τον διορισμό του Καρχιμάκη; Τον απεδέχθη τελικά;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Χρήστος Δημάρης 27/06/2011 12:27:30

   Εννοείται ότι τον απεδέχθη. Κλασικός πασόκος που κοιτάζει μόνο την πάρτη του. Καρχιμάκη, Καρχιμάκη που θα κρυφτείς κι εσύ καραγκιοζάκι;

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 27/06/2011 13:24:24

    ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΒΑΤΖΑ: Μπράβο σου Καρχιμάκη. Για τους ανέργους που δημιουργεί το κόμμα σου δεν σε νοιάζει καθόλου. Μια καβάτζα δουλειά να έχεις εσύ και εμείς να πάμε να πνιγούμε!!!

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Χρήστος Δημάρης 27/06/2011 15:07:19

     Είναι για να πάρει σύνταξη το παιδί (την τρίτη απ' όλες γιατί θα έχει του βουλευτή και του υφυπουργού). Ούστ χαραμοφάη Καρχιμάκη και αν έρθει ποτέ δημοκρατία στην Ελλάδα θα πρέπει τουλάχιστον γι' αυτήν την θέση να εξαιρεθείς από την συνταξιοδότηση με την αιτιολογία ότι θα λαμβάνεις ταυτοχρόνως και τη βουλευτική. Και αυτό ισχύει για όλους τους εθνοπατέρες τρομάρα τους

 13. Αννίτα avatar
  Αννίτα 27/06/2011 10:19:39

  Φαήλο καλημέρα, ότι θα ξεκουμπιστούν είναι θέμα χρόνου, ήδη μας έχουν κάνει να πάρουμε τα βουνά κ τα λαγκάδια, να ψάχνουμε μια σπιθαμή αξιοπρέπειας στην ζωή μας. Καταντήσαμε ζητιάνοι. Χώρια που σε όποια δουλειά κ να πας ο ενας δανείζεται απ τον άλλον οτι έχει.....Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε; Τους έκατσε πόνος τα 1.3οο ευρ μισθός που έπαιρναν δημόσιοι κ μη υπάλληλοι; Δεν ηταν πλούσιοι από αυτόν το μισθό, όμως διατηρούσε αυτός ο μισθουλάκος την αξιοπρέπεια του κάθε έλληνα πολίτη.
  Οσο για τις έκλογές θάρθουν κ σύντομα θα ξυπνήσουν κ αυτοί που κοιμούνται κ αμφισβητούν λίγο ακόμη τον Σαμαρά.
  Σήμερα λοιπόν το πρωί πηγαίνοντας να πάρω καφέ για να πάω στην δουλειά μου, πέφτω σε μια συζήτηση πολύ ενδιαφέρουσα ΝΔκράτες κ οι 2, δικά μας παιδιά.Σχολιάζαν τα τεκτενόμενα της πολιτικής του Γαπ, πετάχτηκε από το διπλανό τραπέζι ενας κύριος ο οποίος όπως μας είπε κατάγεται από την Σλοβενία σε άπταιστα ελληνικά: Παιδιά ο τόπος σας έχει ανάγκη από πατριώτες. Και ηγέτη πατριώτη που να αγαπά την ιστορία του τόπου του.
  Επειδή λοιπόν ο Σαμαράς πληρεί τις προϋποθέσεις νάσαι βέβαιος οτι θα βγεί πανηγυρικά πρωθυπουργός.
  Στην σύνοδο των Βρυξελλών τον αποκάλεσαν " Αντάρτη,χωριάτη" κλπ. Αυτός λοιπόν ο Αντάρτης,χωριάτης όπως είπαν τους έδωσε ενα δείγμα της ευφϊας του.
  Ο δε πρωθυπουργός της Ουγγαρίας αν δεν απατώμαι του είπε: Αντώνη μη κολλάς τα ίδια κάνανε κ σε μένα κ οταν βγήκα πρωθυπουργός τους έδιωξα" Αυτά από την εφ. "Δημοκρατία" του Σαββάτου, για να καταλάβουν όλοι οτι ο Σαμαρά έτυχε κ στήριξης από Ευρωπαίους. Οσο κ αν τον σνομπάρισαν Μέρκελ κ Γιούνκερ στο τέλος κ αυτοί παραδέχθηκαν οτι έιχε τσαγανό.!
  Οσο για τον Γαπ θα φύγει με το καλό η με το άγριο. Και... μάλλον επιδιώκει να φύγει με το άγριο, οπότε ούτε ψύλλος στον κόρφο του.!

 14. Y. avatar
  Y. 27/06/2011 10:32:17

  Υπέροχος Φαήλο!!!
  Κι εγώ όταν τρώω καυτερά που τα αρέσω, οραματίζομαι τανκς. Από την άλλη πλευρά όμως...
  Και κάτι ακόμα. Όλοι αυτοί στας Ευρώπας που κόπτονται για το καλό μας, σε μερικούς μήνες που θα συναντούν το Σαμαρά ως Πρωθυπουργό πλέον, θα τον χτυπούν στη πλάτη χαμογελαστοι. Εδώ είμαστε, και μην αμφιβάλετε ότι θα το δούμε

 15. RSS avatar
  RSS 27/06/2011 11:16:47

  Από το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2372.aspx
  Όσον αφορά δε τη σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας, το πρόβλημα μας δεν είναι μόνο το μνημόνιο: το πρόβλημα μας είναι κυρίως η Τρόικα και το «μεσοπρόθεσμο έγκλημα» που θέλει να μας επιβάλλει – ιδιαίτερα δε οι ιδιωτικοποιήσεις των κοινωφελών μας επιχειρήσεων, το ξεπούλημα τους καλύτερα σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς επίσης ο καταστροφικός «εφαρμοστικός» νόμος, χωρίς δημοψήφισμα. Η δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους τους Έλληνες, οπότε αυτοί πρέπει να αποφασίσουν – πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε κανέναν με το προεκλογικό της πρόγραμμα, σε σχέση με τον τρόπο που θα διαχειριζόταν την εξουσία της.

 16. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 27/06/2011 11:17:13

  ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΄΄ΒΙΑΣΜΟ΄΄ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΄΄ΒΙΑΣΜΟ΄΄ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ,ΠΟΥ ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΠΑΡΣΗ ΚΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΡΕΠΑΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ....ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΄΄ΤΟΥΣ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ΄΄ ΠΑΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ....

 17. periklis avatar
  periklis 27/06/2011 11:55:09

  Κυριε Κρανιδιωτη, και παλι Εραλδικος στο τροπο γραφης, μνημειωδης η πολεμικη σας στο ΠΑΣΤΟΚ μεσα στη γενικη αντι-καθεστωτικη ρητορικη σας.
  ΤΡΟμερο αρθρο.ΜΕτα απο καιρο απουσιας στο Αντινιουσ. Ειδικα για το ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΗ. Ειναι κατι σα το ΡΙΣΕΛΙΕ (αν και προσβαλλω το Ρισελιε ετσι) του ΠΑΣΤΟΚ. ΔΗμιουργος μιας αυλης ραδιουργιων, συκοφαντιων και δημιουργιας κλιματος. ΕΙναι μια αυλη μεσα στο ερειπιο του κομματος. Ελεγχει αλλα στελεχη ακομα και ανωτερα με την επιρροη του , διαστρεβλωνει το εσωτερικο στο παστοκ κλιμα ,παντοτε υπερ του, ΚΑΙ αποτελει το βελος των συχνων μεθοδευμενων επιθεσεων κατα της ΝΔ. 'Εμπνευστη¨" μεγαλων Παρεξηγησεων στο πολιτικοκοινωνικο βιο του τελευταιου ετους.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ periklis 27/06/2011 12:32:28

   Είναι ένας κενός περιεχομένου πολιτευτής όπως έχει αποδειχθεί αρκετές φορές. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο μέγας ρουσφετολόγος. Κακώς κράξανε μόνο τον Ρόβλια για τα ρουσφέτια του. Ο Καρχιμάκης είναι χειρότερος.

   Αλλά θα έρθει Μιχάλη μου και για σένα η ώρα των αποκαλύψεων και τότε θα φανεί πόσα απίδια χωρά ο σάκος σου, Μιχαλάκη ...

   Το Λασίθι σε χαιρετά! Μαζί με τον πρόεδρά σου θα σε πάρει και σένα το ποτάμι.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ periklis 27/06/2011 14:24:42

   SHERLOCK HOLMES τοῦ παστόκ, χρειαζόμαστε καί ἐμεῖς ἕνα--ἄν δέν τόν ἔχομε πρέπει νά ἐφευρεθῆ!!!!

   I4CENSE????

 18. man8os avatar
  man8os 27/06/2011 12:34:23

  Οσοι ψηφισουν υπερ του μεσοπροθεσμου και ολων των αλλων μνημονιων που ερχονται πως θα ξεπληρωσουν τις ευθυνες τους?

  Θα βαλλει κανεναν φυλακη ο Προεδρος για αυτη την εγκληματικη πολιτικη?

 19. kiki avatar
  kiki 27/06/2011 12:54:36

  Ο Σαινης εκτος απο σερβιτορος μαζι με την Βαλκυρια, -θυμισου το " Παρτυ"με τον Πητερ Σελλερς, μια νταρντανα που εκανε την Βαλκυρια- ειναι και κουνιαδος [δεν τα ξερω καλα αυτα] του Παπουτση.
  Στο θεμα μας τωρα ανατροπη , με ολα τα μεσα, με οτι μπορουμε γιατι ειλικρινα αν δεν γινει συντομα δεν θα μπορουμε.
  Θα μας εχουν ξεκανει, οικονομικα , κοινωνικα, εθνικα.

 20. Aris avatar
  Aris 27/06/2011 13:10:28

  Πέρα από όλα τα άλλα διαθέτετε και χιούμορ υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, εάν αυτή η εγκληματική κυβέρνηση ΓΑΠ, που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να τα βάλει με τους δικούς της των ΔΕΚΟ και κρατήθηκε δύο χρόνια στην εξουσία εγκληματώντας απέναντι σε όλο τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, πόσο πιστεύετε πως θα κρατηθεί στην εξουσία η κυβέρνηση Σαμαρά; Διότι την επομένη των εκλογών τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι πολύ δύσκολα έως τραγικά... Και μετά τον Σαμαρά τι; Διότι αν είναι να έλθει για 12 μήνες τότε πολύ φοβάμαι ότι θα βρεθούμε του χρόνου το φθινόπωρο στο απόλυτο χάος...

 21. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 27/06/2011 13:24:14

  ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΜΑΝΤΟ...
  ΠΑΝΤΑ ΑΨΟΓΟΣ,
  ..ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑΙ......

 22. Ratca avatar
  Ratca 27/06/2011 13:45:29

  Φοράνε τα παντελόνια μόνο για το κρύο
  Ακριβώς Φαήλο μου ακριβώς

 23. Βουνίσιος avatar
  Βουνίσιος 27/06/2011 14:13:44

  Δυστυχώς για την Ελλάδα Φαήλο όλοι οι ¨αστέρες¨ τουΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια νοοτροπία με τον περί ού ο λόγος. Όλοι τους το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα γαντζωθούν στην εξουσία και να τρώνε τον πλούτο της Ελλάδος με απίστευτη λαιμαργία. Καιρός είναι όσοι υποστήριξαν ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια να αντιληφθούν την πραγματικότητα και να πράξουν αναλόγως από τούδε και στο εξής.
  Όσο για τις εκλογές μην ξεχνάς τους Παπανδρέλληνες, αλήθεια πόσοι να είναι περίπου, για να μην δούμε δυσάρεστα αποτελέσματα και το ΠΑΣΟΚ πάλι πρώτο.

 24. κι ο ...Μπενι! avatar
  κι ο ...Μπενι! 27/06/2011 14:22:22

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_16/04/2010_397743

  Για να ξαναθυμηθειτε μεσω της "τρανης" εφημεριδας -που πριν λιγο καιρο επεπληξαν τον Φαηλο που την ειχε πει
  φυλλαδα-, πως υπερασπιζοταν την μη δαιμονοποιηση του ΔΝΤ η κυρα της Συμμαχιας και τι ελεγε ο Σαμαρας για την αναγκη οι Ελληνες να βγουν μονοι τους απο την κριση!
  απολαυστε και σκεφτειτε τι ωραια ειναι να μαζευουν κσποιοι τις ουριτσες τους κατω απο τα σκελια τους η ενιοτε να τις κρεμμανε και στο τσιγκελι! κομμενες!

 25. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/06/2011 15:26:03

  Ο Καρχιμάκης, ο ρουσφετολογικά κρατικοδίαιτος της ΟΑ, το πνευματικό και πολιτικό τέκνο της μεγάλης κουντερικής στοχάστριας Μιμής; Τολμάει και μιλάει;
  Και δεν ντρέπεται να κυκλοφορεί έξω;
  Μα είναι δυνατόν; Τσιράκι της ξεχειμωνιάστρας διανοούμενης του κώλου;

 26. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 27/06/2011 15:28:04

  "ποιος από αυτά τα χλωμά ανθρωπάκια που καθυβρίζουν, απειλούν και χλευάζουν το λαό ενάμιση χρόνο τώρα, θα είχε τα κότσια να το κάνει αυτό; "
  Θα έπρεπε να προσθέσεις και το "όποτε πάνε και έξω".

  Αυτό και μόνο αξίζει. Να αγιάσει το στόμα σου Φαήλε.

 27. mind trap avatar
  mind trap 27/06/2011 15:28:11

  Ήδη γίνεται ειδική παραγγελία ελικοπτέρου, με extra κινητήρα για την επιβίβαση Πάγκαλου - Βενιζέλου.

 28. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/06/2011 15:38:02

  ...Δεν γνωρίζω ακριβώς την θέση του, αν ήταν διοικητικός ή από αυτούς που σου λέγανε «καφέ ή τσάϊ;...
  Φαήλε, αν ήταν απ τους δεύτερους, δύσκολα θα τα παρατούσε για να γίνει βολευτής.
  Οι "coffee, tea, or me" κυράτσες εισέπρατταν 4.000-6.000€ το μήνα, χώρια τα τυχερά από την (ιδιωτική) πώληση αφορολογήτων κλπ.
  Στη συνέχεια συνταξιοδοτήθηκαν στα 45 τους με €200.000 αφορολόγητο εφάπαξ και €3.500-5.000 το μήνα σύνταξη!
  Καθόλου άσχημα για απόφοιτους λυκείου
  Και όποιος θεωρεί σημαντικό κλπ το επάγγελμα, ας αναλογιστεί ότι στις υπόλοιπες ιδιωτικές ελληνικές εταιρίες, οι αεροσυνοδοί είχαν μισθούς της τάξης των €700-1.300 μηνιαίως.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Strange Attractor 27/06/2011 15:53:26

   Aυτοί που περιγράφεις έχουν λόγο να μην ψηφίσουν ξανά Πασοκ?
   Το αντίθετο θα έλεγα, ανησυχούν για τα "κεκτημένα" (ουσιαστικά τα κλεμμένα)..
   Για αυτό το 20% του Πασοκ είναι Μπετόν Αρμέ...

   Αυτά τα χρήματα κάποτε πρέπει να επιστραφούν ώς "αχρεωστήτως καταβληθέντα"..Ποιος θα τολμήσει να το κάνει?

   • anideos avatar
    anideos @ Φακ Κωστας 27/06/2011 16:09:18

    Ποιο 20%; 30 φευγα % ειναι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Strange Attractor 27/06/2011 18:36:09

   Δεν ξέρω τι ακριβώς καθήκοντα είχε, πάντως ξέρω ότι έχει σπουδάσει. Για να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι.

 29. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 27/06/2011 15:56:06

  "Πρέπει να είσαι σχιζοφρενής ή ιδιοτελής κομματικός «πελάτης» για να σφυρίζεις κλέφτικα και να συναινείς στην κατεδάφιση της κοινωνίας και της εθνικής ανεξαρτησίας"

  Συμφωνώ απολύτως στο παραπάνω σου σχόλιο...
  Διαφωνώ όμως στην προσσέγγιση που επιχειρείς στον "αγνό" ψηφοφόρο του Πασοκ...γιατί κατά τη γνώμη μου δέν υπάρχει αυτό το είδος..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φακ Κωστας 27/06/2011 18:33:25

   Υπερβάλλεις κι εν τη υπερβολή σου αδικείς πολλούς ανθρώπους. Δεν είναι όλη η βάση "πρασινοφρουροί" κλπ. Υπάρχουν πολλοί τίμιοι κιι απλοί Πατριώτες και στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι για λόγους ιστορικούς, οικογενειακούς, ιδεολογικής προέλευσης δεν ελκονταν στο παρελθόν από την ΝΔ κι επέλεγαν ΠΑΣΟΚ, έχοντας μάταιες ελπίδες που ήδη διαψεύστηκαν. Σήμερα έχουν αλλάξει πολλά κι ο Αντώνης έχει μεγάλη διεισδυτικότητα σε αυτούς.

 30. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/06/2011 16:09:04

  Μια ένσταση: Η σύγκριση του Καρχιμάκη με τον Τζίλας αδικεί κατάφορα τον δεύτερο, που εκτός από διανοούμενος, αντάρτης κλπ τόλμησε και αντιτάχθηκε στον Τίτο, καταγγέλοντας τα κακώς κείμενα του καθεστώτος, και χάνοντας τα πάντα (οφίτσια κλπ).
  Μακάρι ο Καρχιμάκης να είχε το 1/100 των αρετών του Τζίλας.
  Πιο πολύ Μιμικό τον κόβω...

  • kiki avatar
   kiki @ Strange Attractor 27/06/2011 16:35:01

   Και ειναι αυτος που ο διασωληνομενος τον ειχε κανει διευθυντη του πολιτικου του γραφειου , και ειναι αυτος που ειχε διαταξει τα ΜΑΤ, να ξυλοφορτωσουν ανηλεως τα " περηφανα " γηρατεια, που θελαν να παραδωσουν ψηφισμα στον προεδρο [λεμε τωρα ] της κυβερνησης Αντρεα.
   Αρα εκτος του οτι επαιρνε μεγαλυτερο μισθο απο σερβιτορος, γιαυτο και τα παρατησε , στην θεση του Λιβανη δηλαδη, ειναι και παντρεμενος με την αδελφη της γυναικας του Παπουτση.
   αυτη η Αγια Τριαδα, Μιμικο Παπουτσης Καχριμακης, και ενα αλλο απιστευτο περιβαλλον διοικουσε την χωρα.Επισης Λουβαρης.
   Λετε να μην το χρησιμοποιησε αυτο δια ιδιον οφελος?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ kiki 27/06/2011 17:06:14

    Ξεχνάς και την Βαγγέλω...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Strange Attractor 27/06/2011 18:29:45

   Ε, κάνω και λίγη πλάκα, ποιητική αδεία από τον μακαρίτη Τζίλας.

 31. ΑΓΡΟ avatar
  ΑΓΡΟ 27/06/2011 16:16:49

  ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙΙΙΙ. ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΔΩΘΕ ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
  ΙΛΕΩΣ ΙΛΕΩΣ ΙΛΕΩΣ

 32. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 27/06/2011 16:21:44

  Αυτός στη μεσαία φωτογραφία θυμάστε ποιός είναι; Ο Ι. Κουνενός βουλευτής του Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ ο οποίος προσχώρησε στη ΝΔ τη δεκαετία του 80. Ψώνιο με την πολιτική και παλαιοκομματικός όσο δεν πάει άλλο. Μετά το 1993 δεν ξαναβγήκε βουλευτής διότι θεωρείτο μεγάλο λαμόγιο. Γι' αυτό η ΝΔ τον έκανε πέρα. Επειδή ο Καραμανλής δεν τον έβαλε υποψήφιο το 2000 που πήγε λέτε; Στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα δέχτηκαν να τον έχουν και υποψήφιο βουλευτή Νομού Λασιθίου εκεί που βγαίνει ο ρουσφετοΚαρχιμάκης. Δεν εκλέχθηκε αλλά παραμένει πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ εξού και η φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη του Παπανδρέου στην Κρήτη. Επειδή είναι ψώνιο όποτε μπορεί πετάγεται στη μέση στις φωτογραφίες για να προβάλλεται.

  Κουνενός, Καρχιμάκης. Ένα "καλό" δείγμα Πασόκ. Το αγλάϊσμα της συνέπειας, της εντιμότητας και του πολιτικού πολιτισμού.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 27/06/2011 16:22:05

   Αυτός στη μέση της φωτογραφίας, εννοώ

 33. A.K. avatar
  A.K. 27/06/2011 16:56:59

  Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας περί Σαμαρά και να γιατί:

  Δεν αμφισβητώ την φιλοπατρία του, ούτε την ευφυία του, ούτε τις ικανότητές του. Ομως.... τί ακριβώς κάνει στη Βουλή ο Σαμαράς και η ΝΔ; Δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Ε, και !;!;!; Τί έγινε ;; ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ; Η Κυβέρνηση συνεχίζει, το μεσοπρόθεσμο, εκτός "επαναστατικού" απροόπτου θα ψηφιστεί και μετά τί ;; Τί θα έχει κερδίσει ο Ελληνικός λαός με την στάση της ΝΔ ;; Τίποτα.

  Όσο η ΝΔ μένει στη Βουλή και δεν αποχωρεί υψώνοντας κατακόρυφα τους τόνους, νομιμοποιεί τις αποφάσεις της Βουλής, δηλ. της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα είναι αργά για τη ΝΔ να αντιδράσει, εάν αντιδράσει.

  Η επερχόμενη καταστροφή της Ελλάδας δεν αντιστρέφεται με κοινοβουλευτικά λεκτικά πυροτεχνήματα (ακόμα και αν τα πιστεύει) της ΝΔ. Θέλει ακραίες, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αντιδράσεις. Όπως, οι βουλευτές της ΝΔ να μην επιτρέψουν στους "συναδέλφους" τους του ΠΑΣΟΚ να μπουν στο κοινοβούλιο !! Ακόμα και σε συνεργασία με άλλα κόμματα ! Το ωραίο είναι ότι δεν θα μπορεί και η Αστυνομία να τους συλλάβει λόγω ασυλίας !!

 34. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 27/06/2011 17:06:34

  "Ἐργάζεται" ἀκόμη στὴν Ὀλυμπιακὴ ὁ κ. Καχριμάκης ἢ εἶναι συνταξιοῦχος τῶν 2500 Εὐρώ ὅπως καὶ ἡ συνάδελφός του κ. Μιλένα Ἀποστολάκη;

 35. inkas avatar
  inkas 27/06/2011 17:30:48

  Επειδή δεν θέλω να περιμένω τους ιστορικούς του μέλλοντος να γράψουν και να αναλύσουν το τέρας που λέγετε πασοκ και που αλλοτροίωσε τελείως την ελληνική κοινωνία απ'το '80 και έπειτα,σου κάνω πρόταση Φαήλο να γράψεις ένα σενάριο για ντοκυμαντέρ με αυτό το θέμα, το πασοκ δλδ και η αλλοτρίωση-αλλοίωση του Έλληνα τα τελευταία 30 χρόνια. Καλύτερος αναλυτής ( ακτινογράφος), με την οξύτητα και την ειρωνεία που απαιτείται , από σένα δύσκολο να βρεθεί. Όσο, για την παραγωγή μην ανησυχείς, είμαι σίγουρος ότι όλοι οι αναγνώστες του antinews, θα συνδράμουμε για να απολαύσουμε το dvd, με guest star τον καπετάν-μιχάλη σε ρόλο ''μούτσου'' της Ο.Α και πως ο ''σοσσιαλιστικός μετασχηματισμός'' της κοινωνίας μας τον βοήθησε να φτάσει στα ύπατα αξιώματα.

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ inkas 27/06/2011 18:39:52

   Υπάρχει ο κίνδυνος να σας καταδικάσουν οι Αθηναίοι για ανάμνησιν οικείων κακών!

 36. no fear avatar
  no fear 27/06/2011 17:39:44

  Η σθεναρή στάση Σαμαρά δεν έχει εμπνεύσει,δυστυχώς,και τους παρακεντέδες της Ν.Δ. στη Βουλή.Οσοι έχουμε την ατυχία να τους συναντούμε συχνά αντιλαμβανόμαστε γιατί το μήνυμα της αντίστασης και της αντοχής που εκπέμπει ο ένας δεν περνάει το ίδιο από όλους και δεν πολλαπλασιάζεται με ταχύτητα.Έχουμε πολλές κότες στην αυλή!

 37. Pi avatar
  Pi 27/06/2011 19:31:37

  ο «αστυνόμος Σαΐνης» δέκτης πληροφοριών απο πράσινους συνδικαλιστές της ΕΥΠ είμαι περίεργος τι έχει έτοιμο στο συρτάρι του σαν τελευταία απελπισμένη κίνηση.

  • Pi avatar
   Pi @ Pi 02/11/2013 00:52:39

   τώρα ξέρουμε όλοι.

 38. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑΣ 29/06/2011 02:34:38

  "Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης"!

  .....(επίκαιρο).. απόσπασμα από τις δηλώσεις ενός πραγματικού ΕΛΛΗΝΑ ηγέτη:

  "...Που το θησαυροφυλάκιον του έθνους;

  Ακούω επουλήσατε και την δεκατία του φετινού έτους πριν σπαρθή ακόμα το γέννημα…


  Το δημόσιο είναι πλακωμένο από δυο εκατομμύρια λίρες στερλίνες χρέος...


  Η γη είναι υποθηκευμένη εις τους Άγγλους δανειστάς, ανάγκη να την ελευθερώσουμε με την ίδια απόφασι ως την ελευθερώσαμε και από τα άρματα του Κιουτάχια και του Αιγυπτίου.


  Δεν λυπούμε, δεν απελπίζομαι, προτιμώ αυτό το σκήπτρο του πόνου και των δακρύων παρά άλλο...

  Είμαι από τη φυλή σας, εις ένα μνήμα μαζί με σας θα θαφτώ, ότι έχω, ζωή, περιουσία, φιλίες εις την Ευρώπην, κεφάλαια γνώσεων αποκτημένα από τόσα θεάματα και ακροάματα συμβάντων του κόσμου εις τας ημέρας μου, τα αφιερώνω εις την κοινήν πατρίδα...

  Κατεβαίνω πολεμιστής εις το στάδιον, θα πολεμήσω ως κυβέρνησις, δεν λαθεύομαι τον έρωτα των προνομίων που είναι φυτεμένες εις ψυχές πολλών, τα ονειροπολήματα των λογιοτάτων, ξένων πρακτικής ζωής, το φιλύποπτο, κυριαρχικό και ανήμερο αλλοεθνών ανδρών.


  Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύεσει εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. …ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης".

  Ιωάννης Καποδίστριας, Αίγινα, 11 Ιανουαρίου 1828

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.