#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/10/2011 14:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα αρχίζει το σκληρό παιχνίδιΣυμπληρώνονται σήμερα δυο χρόνια από την θριαμβευτική νίκη του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Δυο χρόνια,  που ξεκίνησαν με τους ’Έλληνες να πιστεύουν ότι  «λεφτά υπάρχουν» και να περιμένουν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και σήμερα παραμιλάνε από το φόβο χωρίς να  γνωρίζουν  τους περιμένει αύριο. Πρόκειται για δυο καταστροφικά χρόνια, τις συνέπειες των οποίων θα πληρώνουμε για πολύ καιρό.

Δεν έχει νόημα να επιχειρήσουμε μια αναδρομή των  πεπραγμένων  του κ. Παπανδρέου. Το γεγονός και μόνο ότι κύριο θέμα των συζητήσεων ανά την υφήλιο, είναι η πτώχευση της χώρας  μας,  καταδεικνύει το έργο του ανδρός. Όλα τα άλλα περιττεύουν ή καλύτερα επισκιάζονται από το γεγονός αυτό.

Το ερώτημα που δικαίως κυριαρχεί είναι πόσο καιρό θα ανεχόμαστε τον σύγχρονο Ηρόστρατο να συνεχίζει …ακάθεκτος το … έργο του;

Τι άλλες αποδείξεις χρειαζόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι  ο άνθρωπος είναι πλέον επικίνδυνος. Ας μη φοβόμαστε να χρησιμοποιούμε τις λέξεις. Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει όρια. Ως ψυχρός εκτελεστής φέρει σε πέρας την αποστολή του.  Αρχίζω λοιπόν να πιστεύω πως το εννοεί όταν όπως έγραψαν χθες οι FT Γερμανίας απειλεί να παραιτηθεί.  Ό,τι ήταν, άλλωστε, να κάνει, το έκανε! Και τώρα αρχίζει να παζαρεύει την αποχώρησή του και την διάσωσή του.

Αν κάποιοι πίστευαν ότι τα είδαν όλα, καιρός να αντιληφθούν ότι είδαμε μόνο τα …προεόρτια! Τώρα αρχίζει το σκληρό παιχνίδι.

Η εφεδρεία των 30.000 χιλιάδων ήταν μόνον η αρχή. Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ένα κρεσέντο φορολογικών επιβαρύνσεων και περικοπών που θα οδηγήσει την κοινωνία πέρα από τα έσχατα όρια αντοχής της.

Και χθές έσκασε η, από καιρό, αναμενόμενη βόμβα. Η τρόϊκα βάζει χέρι και στον ιδιωτικό τομέα! Κατ’ αρχήν το ζήτημα δεν τους αφορά! Αλλά και να τους αφορούσε η συνταγή τους είναι λάθος.  Ο ιδιωτικός τομέας  έχει χάσει 400.00 θέσεις εργασίας.  Το νούμερο είναι εκρηκτικό για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Οι δε μισθοί  μειώνονται ήδη δύο χρόνια. Περαιτέρω μείωσή τους θα περιορίσει το διαθέσιμο εισόδημα, άρα θα μειώσει την ενεργό ζήτηση και επομένως θα τροφοδοτήσει την ύφεση. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα εισπράττουν λιγότερες εισφορές, άρα θα οξυνθεί το πρόβλημα βιωσιμότητας και θα ζητήσουν πρόσθετη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Λένε, ότι δεν θα ανακύψει πρόβλημα γιατί προβλέπεται, μείωση των συντάξεων, αλλά αυτά είναι ασκήσεις επί χάρου, χώρια που δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν  την αύξηση της ανεργίας.

Εκτός και αν…

Ο κ. Παπανδρέου έχει συμφωνήσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια οικονομία φτηνού εργατικού δυναμικού για τις ξένες επενδύσεις που διαπραγματεύεται να φέρει. Μήπως οι …σωτήρες της Μέρκελ και του Ρέσλερ, εκτός από χαμηλή φορολόγηση, απαίτησαν και  τριτοκοσμικούς μισθούς;

Εκτός και αν…

Η Τρόϊκα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική υπόθεση είναι χαμένη, με τα δικά τους μέτρα, και εξωθούν την κοινωνία στα άκρα, αναζητώντας μια πειστική  δικαιολογία για να την …κάνουν, φορτώνοντάς μας την ευθύνη της αποτυχίας.

Εκτός και αν….

Οι προτάσεις αυτές απηχούν τις επιθυμίες του εγχωρίου τραπεζικού συστήματος, αλλά και κάποιων κρατικοδίαιτων βιομηχάνων, που έχουν την ψευδαίσθηση ότι μειώνοντας τους μισθούς στα όρια της εξαθλίωσης,  θα …βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.  Πλανώνται πλάνην οικτράν! Ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων γνωρίζει ότι το κόστος μισθοδοσίας είναι ένας μόνο παράγων στην εξίσωση του λειτουργικού κόστους.

Εκτός και αν…

Απλώς έριξαν την βόμβα α) για να  σκεπαστούν μες τον κουρνιαχτό  όλα τ’ άλλα μέτρα ή β) άρχισαν την …προθέρμανση ενόψει της 7ης δόσης.

Ότι από τα ανωτέρω και να ισχύει, αυτή η ωμή παρέμβαση της τρόϊκας πρέπει να αποτελέσει casus belli.  Αυτά που προτείνουν ξεθεμελιώνουν εκ βάθρων το κράτος δικαίου, που κατοχυρώνεται  από το Σύνταγμά μας. Δεν μπορούμε  να παρατηρούμε αδρανείς και αμέτοχοι τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού με το πρόσχημα δήθεν της οικονομικής μας σωτηρίας. Δυστυχώς όχι μόνον δεν μας σώζουν, αλλά μας οδηγούν στον όλεθρο.

Καιρός να παραμεριστεί και  ο υφαίρπων   αυτοματισμός  μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Το πρόγραμμα δεν κάνει ….διακρίσεις! Βάζει χέρι σε όλους. Δεν θα ξεχάσουν κανέναν!

Θα κλείσω, με τα εμπνευσμένα λόγια του Γέροντα Μεσογαίας:  «Όλοι μαζί λοιπόν τώρα, οφείλουμε να πιέσουμε τους εκπροσώπους μας περισσότερο από όσο τους πιέζουν οι δανειστές....Γιατί η ανάγκη μας για επιβίωση ξεπερνάει την ανάγκη τους να κυριαρχήσουν πάνω μας. Γιατί η αξιοπρέπειά μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα».

Κ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/10/2011 14:11:57

  Ο ΓΑΠ δύσκολα θα παραιτηθεί, διότι η αποστολή που έχει αναλάβει δεν τελείωσε ακόμη.
  Αυτά που προκάλεσε στον οικονομικό τομέα ήταν ένα πάρεργο, και του προέκυψε τυχαία εξαιτίας της χρονικής σύμπτωσης της παγκόσμιας κρίσης, που ξεκίνησε το 2008.
  Η πραγματική του αποστολή είναι άλλη, και έχει να κάνει με την Δ. Θράκη, την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, και τη παραχώρηση εθνικών εδαφών (βλ. Καστελόριζο).
  Συνεπώς, όντως είναι "σκουπίδια", όπως λέει το ίδιο το Πασόκ, τα περί παραίτησής του.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 04/10/2011 14:18:55

   Μέχρι πρότινος πίστευα πως αυτά που γίνονται στο Ν.Α. Αιγαίο είναι κόλπο αντιπερισπασμού για να ξεχασουμε τα οικονομικά χαστούκια.
   Τώρα άρχισα να πιστεύω πως η ιστορία με την χρεοκοπία είναι ο πραγματικός αντιπρισπασμός, για να μην ασχοληθούμε με τα γεωπολιτικά εθνικά κλπ.
   Εκεί παίζεται το πραγματικό παιχνίδι.

   • Θάνος avatar
    Θάνος @ Strange Attractor 04/10/2011 14:25:48

    Ἒτσι! Εἶναι πλέον καθαρό τό θέμα!

 2. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 04/10/2011 14:19:51

  "Πολύ σκληρός για να πεθάνει" !

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/10/2011 14:28:23

  Η "λύση" που προπαγανδίζεται τώρα θα είναι καταστροφική: Κούρεμα 50% με στάση πληρωμών στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ενώ στο εξωτερικό το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να εξυπηρετείται. Αυτό σημαίνει, πολύ απλά, ότι θα γίνουμε το Μπαγκλαντές της Ευρώπης (ήδη έχουμε "υιοθετήσει" με το ζόρι ένα μέρος του πληθυσμού της....γραφικής και....ιστορικής αυτής χώρας).
  Η μόνη λύση είναι η εφαρμογή της λύσης του 1932, όταν ο Βενιζέλος είχε κάνει στάση πληρωμών, αλλά στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ενώ οι μισθοί συνέχισαν να καταβάλλονται εντός.
  Με τους φόρους που μαζεύει το κράτος, έστω και με περικοπές μισθών, η μισθοδοσία θα γίνεται. Το σύστημα θα στριμωχτεί, θα αγκομαχήσει, αλλά θα λειτουργήσει. Οι τράπεζες θα χρεωκοπήσουν, προφανώς, σε μία τέτοια περίπτωση, αλλά το κράτος μπορεί να τις εθνικοποιήσει, έστω μερικές, ως μέτρο έκτακτης σωτηρίας. Σιγά-σιγά, η οικονομία θα πάρει μπροστά. Οχι με το ευρώ, εννοείται, αλλά με μία δραχμή που θα προσπαθήσουμε να έχει την καλύτερη δυνατή ισοτιμία. Εχω τη διαίσθηση ότι το ευρώ το θέλουμε μόνο και μόνο από κόμπλεξ, για να μην μας πουν καθυστρημένους, χωριάτες, χρεωκοπημένους. Ορίστε που μας λένε έτσι και με το ευρώ.
  Αλλά αυτά προϋποθέτουν:
  1. Μία κυβέρνηση πατριωτική που θα βγει μπροστά και θα έχει θάρρος να παλέψει. Ακόμα και με τον εσωτερικό εχθρό.
  2. Την πάταξη της φοροδιαφυγής.
  3. Την απέλαση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών, τον αυστηρότατο έλεγχο των συνόρων (με νάρκες και πραγματικά πυρά) και την υιοθέτηση, ακόμα και συνταγματικά, του "άπαξ παράνομος μετανάστης, διά παντός παράνομος μετανάστης". Ούτε σε 7 γενιές να μην νομιμοποιείται ο παράνομος.
  4. Τη συλλογική μας θέληση να ζήσουμε για τις επόμενες δύο δεκαετίες με λίγα μέσα, ταπεινά, με τα απαραίτητα. Το παραμύθι της πασοκικής γκλαμουριάς με λεφτά δανεικά τελείωσε, ευτυχώς θα έλεγα.
  5. Την απόφασή μας ως λαός να αποκτήσουμε κράτος οργανωμένο με θεσμούς, για να γίνει ανάταξη για να μην ξαναβρεθούμε σε παρόμοια κατάσταση.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 04/10/2011 15:25:33

   Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, ΒΙΣ. Έχω βέβαια μια ένσταση ως προς το (4). Αυτή η συλλογική θέληση αποκλείεται να υπάρξει. Μόνο ως ανάγκη, και μόνο μέχρι κάποιο βαθμό. Αν περιμένουμε να γίνει συλλογικά αποδεκτή η εξαθλίωση, μάλλον πλανώμεθα. Και όσο για τη "γκλαμουριά με δανεικά", η δύναμη της συνήθειας είναι για πολλούς πολύ πιο ισχυρή από όσο νομίζουμε. Και θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη γκλαμουριά, όχι με δανεικά, αλλά με αυξημένη φοροδιαφυγή.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ ΒΙΣ 04/10/2011 16:08:58

   Το μέγεθος της "εξαθλίωσης" σου, όταν το έχεις καθορίσει ΕΣΥ και όχι ο συνευρωπαίος σου, είναι πολύ πιό ανώδυνο, αν όχι ανύπαρκτο. Γι αυτό χωρίς πολλά λόγια ΣΤΑΣΗ εξωτερικών πληρωμών και επειδή είμαστε στο ευρώ, θα δεις πως σφίγγουν οι κ@λοι των ΕΚΤ, Γερμανίας, Γαλλίας και του ... Ρεν. Και πούσαι, μην δεις το ΠΑΣΟΚ να το προβάλλει σαν ύστατη λύση και κάτσουν στο σβέρκο μας άλλα 50 χρόνια....

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΒΙΣ 04/10/2011 21:21:57

   Μην αφήσετε τη δουλειά σας κύριε για να γίνετε οικονομολόγος. Το σενάριο το οποίο επικαλείσθε, οδηγεί σε καταβαράθρωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, άνευ προηγουμένου βύθιση των φορολογικών εσόδων και συνεπώς ακύρωση της αρχικής σας υπόθεσης: "Με τους φόρους που μαζεύει το κράτος, έστω και με περικοπές μισθών, η μισθοδοσία θα γίνεται". Δυστυχώς δε θα γίνεται. Θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα με εσωτερική στάση πληρωμών, κατάρρευση ασφάλισης, κοινωνικές αναταραχές: Είναι το εφιαλτικό σενάριο. Πρέπει να σταματήσουμε να χρυσώνουμε χάπια και να φοράμε ροζ γυαλιά. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν το μάτωμα θα γίνει, τουλάχιστον να γίνει για να πετύχουμε κάτι.

 4. firiki2010 avatar
  firiki2010 04/10/2011 14:40:50

  H δικιά μου συμβολή στη σημερινή επέτειο "Ο Μήτσος δυο χρόνια μετά" στο firiki2010

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/10/2011 16:23:31

  Εγώ δεν θα αναπαράγω τα λόγια του Γέροντα της Μεσογαίας.
  Δεν θα ασκήσω κριτική σήμερα στο ΠΑΣΟΚ.

  Θα αναρωτηθώ όμως που είναι το κόμμα μου;
  Από τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Κυριακής έως σήμερα που κατατέθηκε εφεδρεία και προσχέδιο του προϋπολογισμού που είναι η ΝΔ;

  Γιατί σήμερα ...έστω και σημειολογικά ή επικοινωνιακά ή λόγω καθήκοντος και χρέους, όπως το αξίωμά του ορίζει, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν παρεμβαίνει με δύο γραμμές ευχαριστώντας την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την αύξηση του χρέους πάνω από 170% του ΑΕΠ και δεν ζητά εκλογές;

  Ακόμα και τη θεωρία του ώριμου φρούτου να ενστερνιστώ (...που ορισμένα κουστούμια της Συγγρού που καρέκλες εναγωνίως μονίμως αναζητούν, επιδιώκουν και εύχονται) να τους υπενθυμίσω ότι δεν θα υπάρχει χώρα, λαός και κοινωνία στην ολοκλήρωση της πτώσης του ώριμου φρούτου...γιατί με τη σύγκρουση το ώριμο φρούτο αποσυντίθεται....

  Γιατί η κοινωνία αναζητά τώρα αλαφιασμένη λύση , στο αδιέξοδο που πλέον για πολλούς είναι μάχη επιβίωσης και όχι στις ορκωμοσίες κουστουμιών.

  Γιατί αν κάποιοι λόγω στρατηγικής αράζουν και αναμένουν μην απορούν όταν μεθαύριο η κοινωνία κωφεύει και τους γυρνά την πλάτη.

  Γιατί όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πάνω από την σκοπιμότητα υπάρχει το πρέπει και όχι το καθώς πρέπει....

  ...και αν κάποιοι έστω και τώρα δεν ξυπνήσουν να είναι σίγουροι ότι θα πορεύονται αιώνια μόνοι τους.

  • juliet avatar
   juliet @ Ο Ιθαγενής 04/10/2011 17:47:21

   Σήμερα κατέβηκε Ομόνοια για να πάω Εθνικό Τυπογραφείο.
   Στο Μετρό κατέβαινα με ένα κύριο απο Θεσ/νίκη ,πιάσαμε κουβέντα ,μου έλεγε εκεί είναι ακόμη χειρότερα μου ελεγε από την Αθήνα.
   Ολοι θέλουνε να τους κάνεις δουλειά και να πληρωθείς; πότε;το δημόσιο χρωστάει ,οι υποχρεώσεις τρέχουνε.
   Στο Τυπογραφείο ,υπάλληλοι σε κατάσταση μουδιάσματος ,ολοι περιμένουν αυτόν που θα μπει μπροστά που θα βγάλει τη χώρα ,τους πολίτες απο την κατρακύλα.
   Συμφωνώ ,το κράτος που θα παραλάβουν θα υπάρχει;η θα είναι τόσο που ο διευθύνων σύμβουλος πολυεθνικής θα το μανατζάρει μ΄ευκολία;
   Τελικά ,ο Θεός να μας λυπηθεί....

 6. Roadrunner avatar
  Roadrunner 04/10/2011 16:24:32

  Ειναι φανερο οτι μας εξωθουν εκτος ευρω..αμην και ποτε!

 7. Σταύρος avatar
  Σταύρος 04/10/2011 16:31:44

  Επαναλαμβάνω.
  Η "θριαμβευτική νίκη" του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 10.8% ωφείλεται μερικώς στους 9.800 περισσότερους ψήφους από την πανωλεθρία του 2004 και κυρίως στην ΑΠΑΞΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ 1.000.000 ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ!
  Καταλάβατε ή να κάνω και κακά;!!!
  Δεν ήταν το "λεφτά υπάρχουν".
  Ήταν η βλαχογκλαμουριά των λουλο-δεξιών που το έπαιξαν υπεράνω και πήγαν για καφέ στις παραλίες.
  Το ίδιο ακριβώς που έκαναν και στις Δημοτικές εκλογές!
  Κάνω κάπου λάθος;;;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Σταύρος 04/10/2011 17:22:47

   και γιατί 1,000,000 κόσμος δεν πήγε;
   Εχει αναρωτηθεί κανένας;

   Γιατί πάντα φταίει κάποιος άλλος σε αυτή τη χώρα και όχι ο καθρέπτης;

   Φταίει δηλαδή ο κάδε δεξιός που δεν βρήκε τον στρατηγό άνεμο, ανέχτηκε όσους έκαναν αγγαρεία ή όσους νόμιμα και ηθικά μας δούλευαν; Ούτε η αποδοχή και υιοθέτηση του συστήματος και των πρακτικών του ΠΑΣΟΚ έφταιγε εεε;

   Εαν κάποιοι θέλουν πάνω από όλα την καρέκλα και πρόβατα ψηφοφόρους ας πάνε στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΚΚΕ ...ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Ο Ιθαγενής 04/10/2011 20:45:45

    Αγαπητέ μου Ιθαγενή, 10.000 από αυτούς να ψήφιζαν, αφ ενός δεν θα μας κυβερνούσε ο γιός της Μαργαρίτας και εφ εταίρου δεν θα ξεπουλιώταν ή Εθνική κυριαρχία μας όπως γράφουν οι σημερινές κιόλας αναρτήσεις!
    Χώρια το τι άλλο έχει ξεπουληθεί και δεν το έχουμε μάθει ακόμα.
    Δεν έχω ψηφίσει ποτέ Νέα Δημοκρατία και ούτε φυσικά έχω ζητήσει ρουσφέτι (ποτέ και από κανέναν άλλο) από αυτή.
    Θεωρώντας λοιπόν τον χαρακτήρα μου "ακέραιο" έχω κάθε λόγο να αηδιάζω με τον φαρισαϊσμό των ΝΔητών σήμερα οι οποίοι αφού βόλεψαν παιδιά κι εγγόνια (στην ίδια κοινωνία ζούμε και τους ίδιους γείτονες έχουμε) απαξίωσαν το Κόμμα τους δις.
    ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!
    Ας μην παραπονιούνται λοιπόν σήμερα και ας μην ζητούν από τον Σαμαρά (του οποίου αναγνωρίζω το Ηγετικό ΟΧΙ) να τους ξελασπώσει από την χαζομάρα τους γιατί αυτοί έκαναν τον Χοντρό-Λιγνό aka Μπένυ-ΓΑΠ, τσάμπα μάγκες!

   • Rio avatar
    Rio @ Ο Ιθαγενής 05/10/2011 04:49:58

    Η αποχη μας πλεον απο τις εκλογες με τοσες ελληνοποιησεις αλλοδαπων , σημαινει οτι αναθετουμε στον οποιοδηποτε τριτο νεοφερμενο να αποφασισει για εμας.
    Σκεφτειτε αυτη τη διασταση, φερτε στο νου σας τις εικονες με τους ενθουσιωδεις πανηγυρισμους τους στις τελευταιες εκλογες και -γι αυτο και μονο το λογο- νομιζω πως αξιζει να αναθεωρησει κανεις την αποψη του για την συμμετοχη του η οχι στην εκλογικη διαδικασια.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Σταύρος 04/10/2011 20:22:29

   Aυτό το 1εκ στο οποίο αναφέρεσαι δεν τους έχει η ΝΔ κλειδωμένους σε ένα συρτάρι πατενταρισμ'ενους και εσαεί Νεοδημοκράτερς για να τους στέλνει κάθε τέσσερα χρόνια να ψηφίσουν.
   Οσο για το γιατί καταψηφίστηκε η ΝΔ πριν 2 χρόνια , έχεις δίκιο δεν καταψηφίστηκε για το " Λεφτά Υπάρχουν" του Απολύτως Ανεπαρκούς. (Αυτή είναι και η μεγάλη ευθύνη του επειδή σε εκλογές που ήξερε ότι θα τις κερδίσει κι ενώ ήξερε το πρόβλημα της χώρας δεν συμπεριφέρθηκε υπεύθυνα ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά) Η ΝΔ δεν ψηφίστηκε 1. επειδή είναι περίπου αδύνατον να κερδίσεις τρίτη συνεχόμενη εκλογή και 2 επειδή με μια γελοία υπόθεση (του Βατοπεδίου) εφθάρη τόσο πολύ απο τα ΜΜΕ και την χειρίσθηκε η ηγεσία τόσο άσχημα και παρα πολλά στελέχη τόσο τρισάθλια που θα εχανε από οποιονδήποτε.

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Σταύρος 04/10/2011 23:49:46

   !!!!!!!!

 8. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 04/10/2011 20:10:24

  Εμεις κι ο πονος μας.
  Πραγματι ο καθε πικραμενος,ειδικα ο ΝΔκρατης,θα ηθελε αυτη την στιγμη το κομμα να κανει την φασαρια του αιωνα και μην μου επαναλαβετε οτι εμεις δεν ειμαστε ΜΠΑΤΣΟΚ,δεν ειναι το ιδιο πραγμα,αυτοι ξεσηκωσαν τον κοσμο το 2009 χωρις ιδιαιτερο λογο μεταχειριζομενοι καθε μεσο.Τωρα που ο λαος εχει πραγματικη αναγκη βγαιστε επιτελους απο το καβουκι σας,δεν το καταλαβενετε οτι αν ο λαος ξεσηκωθει απο μονος του τα πραγματα θα ειναι ανεξελεγκτα.

 9. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 04/10/2011 21:01:19

  το ενα εκατομμυριο δε πηγε να ψηφισει γιατι θιχτηκε στον ηθικο τομεα. το σεμνα κα ταπεινα μονο ο καραμανλης το τηρησε. οταν εβλεπε ο νεοδημοκρατης ολο το καλοκαιρι τους βουλγαρακηδες με θαλαμηγους και σκαφοι, να καλοπαιρνανε ,οταν εβλεπε αποτομο πλουτισμο σε ορισμενα στελεχη της νεας δημοκρατιας αρχισε να τρελενεται. και οταν εβλεπε εναν καραμανλη να προσπαθει να τους καλυψει στην εκθεση θεσσαλονικης αντι να τους στειλει στο διαολο,τι θελατε να κανει ο περιφανος νεοδημοκρατης? να παει να ψηφισει?
  ο νεοδημακρατης δεν ειναι πασοκος να σκειβει το κεφαλι. θα μιλαει. και ο σαμαρας να βγει οταν δει να συμβαινουν τα ιδια και χειροτερα θα τον ριξει αμεσως. αυτο πρεπει να το γνωριζει πολυ καλα ο αντωνης.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ mhtsos karditsa 04/10/2011 21:57:31

   "...και θα 'χω για παρέα τον φίλο τον Μητσάρα, που θα 'ναι χτενισμένος με gel και με τσατσάρα..."

   Αυτό λέω mhtso μου κι εγώ!
   ΚΑΙ δεν στηρίξατε το Κόμμα σας,
   ΚΑΙ ψηφίσατε πάλι τους άχρηστους,
   ΚΑΙ ζητάτε από τον ΑΣ να καθαρίσει για πάρτη σας!

   Αφού ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (η προδοσία έχει ονοματεπώνυμο) ανέβασε τους τόνους στις Δημοτικές Εκλογές, γιατί δεν πήγατε να ψηφίσετε για να του δώσετε ένα "μάθημα αποκαθήλωσης";
   Σας έφταιγε ακόμα ο Καραμανλής;
   Αν δεν είχα κι εγώ το παλούκι βαθιά όπως πολλοί άφταιγοι, θα γέλαγα με την κατάντια σας!
   Ήθελές τα και παθές τα!
   Γενικά μιλώντας.

 10. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 04/10/2011 22:06:33

  εχεις δικαιο σταυρο ,αν και εγω ψηφισα στα μερη μου στην καρδιτσα και βλαλαμε και τους δικους μας στην πολη ,παπαλο για δημαρχο . μην ξεχνας ομως πως ο σαμαρας παρελαβε ενα κομμα διαλυμενο μεσα απο βαρια ηττα. παρολα αυτα στις δημοτικες τα πηγε αρκετα καλα. ο νεοδημοκτατης ειναι δυσκολος ανθρωπος ,δε σηκωνεται ευκολα απο τον καναπε ειτε για να παει να ψηφισει ειτε να κατεβει στους δρομους. κ.λ.π. σιγα σιγα ομως το ενα εκατομμυριο που εφυγε απο την νεα δημοκρατια για διαφορους λογους στις εκλογες θα στηριξει σαμαρα αλλα με ορους παλι.

 11. βασίλης avatar
  βασίλης 05/10/2011 18:31:44

  Ο Μανδύας του Γ.Α.Π που είχε φορέσει οταν άρχισαν ολοι οι εκβιασμοί επί της
  προηγούμενης κυβέρνησης και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα εχει πλέον
  πέσει και επειδή δεν μπορεί πλέον να κρατηθεί εχει αρχίσει και τους εκβιαζμούς
  και πρός τους εξω για να τον κρατήσουν στην εξουσία προκειμένου φέρει εις
  πέρας το συμβόλαιο θανάτου της χώρας. Δυστυχώς σ' αυτό το εγχείρημα
  εχει πέντε προτωπαλίκαρα.
  1ο πρωτοπαλίκαρο τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παππούλια
  2ο πρωτοπαλίκαρο τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη
  3ο πρωτοπαλίκαρο τον Υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο
  4ο πρωτοπαλίκαρο τον Υπουργό Γιάννη Ραγκούση
  5ο πρωτοπαλίκαρο τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο
  Ολοι οι υπόλοιποι είναι τα όργανα που πέζουν ανάλογα τι ζητούν οι
  προστάτες μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.