#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/02/2011 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τύνιδα, Κάϊρο, Αθήνατου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η πρόσφατη απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, που αποφάνθηκε για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Ραγκούση, έβγαλε γι’ άλλη μια φορά στον αφρό όλη την ψωραλέα αγέλη των γνωστών - αγνώστων. Από βομβαρδισμούς στη Σερβία και Οτσαλάν, μέχρι Σχέδιο Ανάν και το ρεζιλίκι της Νομικής, γνωστά τα παληκάρια και το ποιόν τους.

Ακολούθησαν χυδαίες επιθέσεις στην Δικαιοσύνη, προσβολές, τσιτάτα και ρετσέτες για «ακροδεξιά λογική», «παρωχημένες αντιλήψεις», απειλητικά υπονοούμενα με την γνωστή και από άλλα θέματα δόση υστερίας.

Η απόφαση βέβαια, που μιλάει μεταξύ άλλων για εξατομικευμένη κρίση, για το αν έχει αποκτήσει ελληνική συνείδηση ο κάθε μετανάστης που αιτείται ελληνική ιθαγένεια, δεν βασίζεται απλώς στο Σύνταγμα και την κοινή λογική αλλά, πάνω - κάτω λέει αυτά που λέει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, αλλά, αν θυμάστε, και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Θυμάστε, αυτοί που διάφοροι κοπρίτες τους επιτέθηκαν μετά αποκαλώντας τους «εθνικιστές».

Το πλέον εντυπωσιακό βέβαια, εκτός από την ιταμή στάση της κυβέρνησης με τις υβριστικές και απειλητικές διαρροές σε βάρος δικαστών, που στόχο έχουν να κάμψουν την συνείδηση και την δικανική κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, είναι πως, η φασιστοειδής αντίληψη της κυβέρνησης, βρήκε ως πρόθυμους συνεργάτες μια ομοχειρία …«συνταγματολόγων».

Το στοιχειώδες, ήτοι ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και η αποφυγή οποιασδήποτε συμπεριφοράς ή δηλώσεων που θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση ή - πολύ περισσότερο - προσπάθεια εκβιασμού και ποδηγέτησης των δικαστών, έγινε κουρέλι.

Γιατί τι άλλο αποτελούν οι λοιδορίες και οι ύβρεις που εμπεριέχουν, όχι και τόσο κεκαλυμμένα, ακόμη και απειλή και οι διαστρεβλώσεις του ίδιου του σκεπτικού της απόφασης;

Πρωτοστατούσες, όπως πάντα, οι γνωστές παραφυάδες της «ανανεωτικής αριστεράς» και διάφορα φυντάνια των πανεπιστημίων, που με το υστέρημα του ελληνικού λαού πληρώνονται για να κοπρίζουν την θεσμική ασέβεια τους στα μυαλά των παιδιών. Το πώς κατέκτησαν το καθηγητηλίκι ορισμένοι εξ αυτών γνωστό. Σπρώξε, γλύψε, σκύψε και γρασαρισμένοι με τα κατάλληλα κομματικά κονέ. Δώσε μπάρμπα συνδικαλιστή στήριξη, να σου δώσω τέσσερα μεταπτυχιακά στην παράταξη, τρία Εrasmus και μια σπανακόπιτα δώρο. Έχουμε και κάτι προγραμματάκια για ξεκοκάλισμα, θέσεις σε ΜΚΟ, «ανεξάρτητες αρχές» και σόδα για τη χώνεψη. Οι ομοιογενείς μαλάκες Έλληνες πληρώνουν άλλωστε.

Δεν άκουσα κανέναν από αυτούς τους εμβριθείς φωστήρες να μαστιγώνει την στα όρια της εκτροπής ύβρη σε βάρος των λειτουργών της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, την φασιστική και τραμπούκικη σειρά δηλώσεων από διάφορα κομματόσκυλα.

Το συνταγματικό και το διοικητικό δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου. Δεν τα ασκώ, διότι, από χαρακτήρα και λόγω επί ετών ενασχόλησης, προτιμώ το ποινικό και το αστικό. Ξέρω όμως όσα πρέπει για να σέβομαι τον θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης, τους Δικαστές και τις αποφάσεις τους. Δεν είμαι της άποψης ότι απαγορεύεται κάθε κριτική, αλλά πρώτον, η «κριτική» σου αυτή δεν μπορεί να συνιστά παρέμβαση ή απειλή με ύβρεις και «προειδοποιήσεις» και δεύτερον, την ασκείς κυρίως με δικόγραφα και επί νομικών ζητημάτων, όχι με φασιστοειδείς κατασκευασμένες ετικέτες, ιδεολογικοποιώντας τα απωθημένα σου.

Αυτό που έγινε και θα εξακολουθήσει να γίνεται όσο θα πλησιάσει η εκδίκαση στην Ολομέλεια, αντανακλά την ολοκληρωτική αντίληψη μέρους της αριστεράς και του μεταλλαγμένου νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ αλλά και της βαριά νοσούσης ψευτοδιανόησης που αφύσικα κυριαρχεί, προς το παρόν, στα πανεπιστήμια.

Δεν σέβονται τους θεσμούς, δεν σέβονται την άποψη, το συμφέρον και τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Μισούν το χώμα που πατάνε.

Γι’ άλλη δε μια φορά πρωτοστάτησε η φθίνουσα και μπαταρισμένη «ναυαρχίδα» του ΔΟΛ. Θα έρθει όμως η ώρα που μαζί με τον συνάδελφο του Μπεν Άλι και του Μουμπάρακ στην «Σοσιαλιστική Διεθνή», θα πρέπει να φύγουν και οι ασελγούντες στην ενημέρωση και στο εθνικό συμφέρον. Χέρι – χέρι με κάτι πεφωτισμένους «διανοούμενους» και πανεπιστημιακούς «δάσκαλους», που έχουν την επιστημονική ακεραιότητα μπαμπουίνου. Συγγνώμη όμως, παρασύρθηκα, κι έσφαλα στην τελευταία μου κρίση.

Όπως έχω ξαναγράψει, θα ήταν αδιανόητο ακόμη και για την τελευταία μαϊμού που κρέμεται ανάποδα, να συνταχθεί με τους εχθρούς της αγέλης της, να βοηθήσει τις ύαινες και τις λεοπαρδάλεις και να περνά δουλοπρεπώς τις ώρες της ξεψειριάζοντας τα λιοντάρια και τους γατόπαρδους. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για μερικούς «συνταγματολόγους», που το «πάνε το γράμμα» της χειραγώγησης και είναι πειθήνιοι ξεψειριαστές των πάσης φύσεως «αρπαχτικών».

Ας γνωρίζουν όλοι όμως ότι απέναντι σε αυτό τον αντιδημοκρατικό, βαθιά ολοκληρωτικό εσμό, εκτός από τους θεσμούς, εκτός από το Τείχος του Νόμου, υπάρχει κι ο Λαός. Ο Λαός λοιπόν, που πρέπει να υπερασπίζεται το Τείχος του Νόμου, όπως τα τείχη της Πόλεως (Ηράκλειτος έφα), βλέπει κι ακούει. Θα σταθεί λοιπόν δίπλα στους δικαστές του, όπως το ίδιο θα κάνει, άγρυπνα, ο Αντώνης Σαμαράς, η Νέα Δημοκρατία και κάθε αληθινός πατριώτης και δημοκράτης, είτε ανήκει στη ΝΔ, είτε στο ορφανό Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και την Πατριωτική Αριστερά.

Ο Λαός βλέπει ποιοι και πως θέλουν να καταστρέψουν το μοναδικό πλεονέκτημα της Πατρίδας, που είναι η εθνική ομοιογένεια. Βλέπει ποιοι και πως θέλουν να μας κοτσάρουν μια τεράστια μειονότητα από φανατικούς μουσουλμάνους, μοιράζοντας την ελληνική υποκοότητα και το εκλογικό δικαίωμα σαν στραγάλια, με τυπικές μόνο, με αυτόματες προϋποθέσεις.

Η μέσα στον κουρνιαχτό της κρίσης και την τούρλα του Μνημονίου απόπειρα ικανοποίησης των εμμονών της μισελληνικής μειοψηφίας που λυμαίνεται την εξουσία και την Παιδεία, θα τιμωρηθεί από τον Λαό, του οποίου ξεσκίζουν τα συμφέροντα. Αν είναι τυχεροί θα τιμωρηθούν μόνο εκλογικά, αν το πάνε παραπέρα, τότε να βρουν θέση στο ελικόπτερο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» που κάνει το δρομολόγιο Τύνιδα - Κάϊρο - Αθήνα – στ΄ανάθεμα.       

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 05/02/2011 07:11:57

  Μια ερωτηση εχω στο κεφαλι μου και δεν ξερω αν αυτοι οι τυποι μπορουν να μου την απαντησουν, νομικους σε καθε υπουργειο δεν εχουν?
  Οι νομικες τους υπηρεσιες δεν λειτουργουν? αντε και παιρνουν κανα φιλο τους να τον βολεψουν, δεν ρωταει αυτος αν ειναι ανιδεος απο το συνταγμα, αν ο εκαστοτε νομος που βγαζουν ειναι συνταγματικος η οχι.
  Οι μεχρι τωρα νομοι και διαταγματα που εχουν εκδωθει,ειναι αντισυνταγματικοι, σε αυτην την περιπτωση της ιθαγενειας, ηταν πασιφανες οτι θα κρινοταν αντισυνταγματικος, γιατι ισχυει το δικαιο του αιματος , σε αντιγραφη του συνταγματος της Γερμανιας και δεν μπορει κανενας να παρει ιθαγενεια , ετσι γιατι περναγε απο την χωρα , τουριστας, λαθρο, νομιμος η οχι.
  Αυτο το ξερω εγω που ουδεμια σχεση εχω με την νομικη επιστημη, την Νομικη ξερω μονο.
  Εχει βασικα με το Μνημονιο καταλυθει το Συνταγμα , οι πραξεις τους , οι νομοι τους, τα διαταγματα τους, ειναι παρανομα και διατρητα.
  Και μια ακομα ερωτηση στους νομικους, ο Προεδρος της δηθεν Δημοκρατιας μας, μπορει νομιζω να μην υπογραψει διαταγματα κλπ, δεν καταλαβαινει τι συμβαινει τριγυρω ?

 2. Κρης avatar
  Κρης 05/02/2011 07:21:26

  από μεταφορά.......

  1) «Εντός εικοσιτετραώρων η κατάληψις της χώρας μας θα έχει συμπληρωθή.
  Ετσι η Ελλάς βγαίνει από τον πόλεμο - και βγαίνει οριστικώς από τον πόλεμον, καθ' ον τρόπον εβγήκαν όλαι σχεδόν αι χώραι της ηπειρωτικής Ευρώπης.
  Δεν είνε μόνη η Ελλάς που ευρίσκεται εις αυτήν την θέσιν.
  Από της Νορβηγίας μέχρι του Ταινάρου και από των Πυρηναίων μέχρι των παρυφών της Ουκρανίας υπάρχει δι' όλους τους λαούς της Ευρώπης απόλυτος ταυτότης εις τας πολιτικάς και άλλας συνθήκας της υπάρξεώς των.
  Αυτό δεν το λέγομεν προς παρηγορίαν μας.
  Τα λέγομεν διά να τονίσωμεν την βασικήν κατά την γνώμην μας αλήθειαν που δεν πρέπει ποτέ να φεύγη από τα μάτια μας, ότι δηλαδή τα ελληνικά προβλήματα που εδημιουργήθησαν από της 27ης Απριλίου δεν ημπορούν να αντιμετωπισθούν παρά εις το πλαίσιο της Νέας Ευρωπαϊκής πραγματικότητος.

  Πρέπει να καταλάβουμε ότι εφεξής αποτελούμεν μέρος ενός εκτεταμένου ηπειρωτικού συνόλου του οποίου όλα τα τμήματα θα έχουν αναποφεύκτως κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων, οικονομικών και άλλων.
  Αυτή η ηπειρωτική σύλληψις της υποστάσεώς μας πρέπει να αποτελέση το πλαίσιον μέσα εις το οποίον θα κινηθούμε.
  Η τύχη μας είναι εφεξής αρρήκτως συνδεδεμένη προς την τύχη της γηραιάς ηπείρου της οποίας αποτελούμεν την νοτιοανατολικήν εσχατιάν».
  («Ελεύθερο Βήμα», 29/4/1941)

  Tο συγκρότημα Λαμπράκη σε εκείνη την «κρίσιμη για τη μοίρα του λαού» εποχή, όταν τα «SS» έμπαιναν στην Αθήνα, εμφάνιζε την είσοδο των ναζί στην Ελλάδα σαν ...«έξοδο» της χώρας μας από τον πόλεμο.
  Περιέγραφε την κατοχή του τόπου από τις ορδές του φασισμού σαν μια «αναπόφευκτη πραγματικότητα».
  Και προέτρεπε τους Ελληνες να συναισθανθούν ότι με το Ράιχ και τον Χίτλερ υπήρχε «κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων»...
  ............

  • kiki avatar
   kiki @ Κρης 05/02/2011 07:44:52

   @ Κρης,
   Ο γερο Λαμπρακης μετα τον πολεμο και την απαγορευση κυκλοφοριας των δοσιλογικων και συνεργασθεντων με τον στρατο κατοχης φυλλαδων, αλλαξε τους τιτλους και αποχωρησε ο ιδιος εκχωρωντας την ιδιοκτησια στους συντακτες και στον υιον του Χρηστο.Δηλαδη αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε την βρακα του αλλιως.
   ο οποιος συνεχισε κατα την διαρκεια της προχουντικης περιοδου, την πορεια του μπαμπα του στηριζοντας τους Μητσοτακηδες στην προσπαθεια ανατροπης της νομιμης κυβερνησης μαζι με το παλατι, και το σημαντικο κατα την διαρκεια της Χουντας οσημερινος ιδιοκτητης Σταυρος, ηταν ο τοποθετημενος απο που υπευθυνος λογοκρισιας, και ο ανθρωπος της χουντας στο συγκροτημα.
   Ασε συνεχιζουν την δοσιλογικη τους πορεια, κατα πληροφοριες μεχρι τον Μαρτη , ψαχνουν για χρηματοδοτηση, απο οτι διαβαζω αλλιως θα τους χασουμε.επεται το Μπομπολεικο, ελπιζω.Τα δε μονοπυθμενα, εχουν ακομα λιπος,αφου εχουν κοψει εκβιαζοντας και απειλωντας τους μισθους .

  • Misha avatar
   Misha @ Κρης 05/02/2011 10:26:14

   Kρήτα
   Μένω ενεός!!!
   Το ναζιστικό παραλήρημα μοιάζει τόσο πολύ με την επιχειρηματολογία των ευρωλιγούρηδων που αναρωτιέμαι μήπως κάνεις λάθος και δεν γράφτηκε μετά την κατάληψη της χώρα από το Ράιχ αλλά είναι κείμενο των ημερών, ζωντανό και σπαρταριστό ρεπορτάζ από το γραφείο της φράου Μέρκελ και του λακέ Βαν Ρομπούι.
   Ο Αδόλφος τώρα δικαιώνεται ;

   • WY avatar
    WY @ Misha 05/02/2011 13:24:35

    @@
    Misha
    ""Ο Αδόλφος τώρα δικαιώνεται ;""

    Διατί δέν ξαναδιαβάζεις τό Mein Kampf κι ιδίως τά κεφάλαια ""Γενικές Πολιτικές Πεποιθήσεις από τήν εποχή τής Βιέννης''' καθώς καί ''Αίτια τής Κατάρρευσης""??
    Καί σέ διαβεβαιώ,ότι όχι μόνον όλες σου οί απορίες θά λυθούν,διά τό ΣΗΜΕΡΑ,αλλά θά παρουσιασθούν,κι ώς εικόνες πλέον, ΟΛΑ τά γεγονότα,πρό τού 1925 , αλλά καί κατά τήν πρώτην περίοδον τής έκδοσης του (1925-1932),πού περιγράφει προφητικά τότε, μέ μαθηματική ακρίβεια......... ΣΗΜΕΡΑ!!!!!!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κρης 05/02/2011 10:33:36

   Για ψάξτε λίγο και ποιοί βγήκαν στο μπαλκόνι στην Κρήτη, υπό τους Γερμανούς, και καλούσαν τον λαό να δείξει σύνεση, καρτερία κλπ. Για ψάξτε να δείτε λαγό που θα βγάλετε, να δείτε πως ΣΟΪ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.

   • Makedonas Thessalonikios avatar
    Makedonas Thessalonikios @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2011 10:42:40

    Pou na psakso failo;
    Gia na mi xasomerao.

   • popolaros avatar
    popolaros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2011 10:50:11

    Μήπως είναι ψηλός?

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ popolaros 05/02/2011 13:17:24

     Ο μπαμπάκας του.

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2011 13:11:53

    Φαήλε, ο Μητσοτάκης.δεν ήταν;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος 05/02/2011 16:19:16

     Ο Κων/νος Μητσοτάκης δεν συνεργάστηκε.

   • nai avatar
    nai @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2011 21:54:43

    Γιατί έμειναν οι Γερμανοί στα Χανιά μήνες μετά την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας από τους Γερμανούς; Πόσο καθαρές ήταν οι συμφωνίες της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης (ΕΟΚ) με το ΕΑΜ; Ποιοι ήταν αγωνιστές και ποιοι προδότες;
    Η χανιωτοπούλα φοιτήτρια Βιργινία Παγώνη διακόπτει τις σπουδές της στην Αθήνα και επιστρέφει στα Χανιά. Τραυματισμένη από αδιέξοδες ερωτικές σχέσεις, βρίσκεται σε μια ηλικία όπου νομίζει ότι ο κόσμος διαλύεται μαζί με κάθε σχέση που διακόπτεται. Οι σχέσεις με τη μάνα της είναι διαταραγμένες, ενώ δεν θέλει να συζητάει την αυτοκτονία του πατέρα της. Η Βιργινία θα προσκολληθεί στον υπέργηρο παππού της, έναν άνδρα που έζησε τις ταραγμένες εποχές της Κατοχής και που κρύβει μυστικά και ντοκουμέντα. Το κουβάρι της ιστορικής αφήγησης θα αρχίσει να ξετυλίγεται όταν η Βιργινία θα ανακαλύψει ένα έγγραφο στο οποίο ο αντισυνταγματάρχης Παύλος Γύπαρης απευθύνεται στον Σεβασμιότατο Αγαθάγγελο (υπεύθυνο για τη διοίκηση του νησιού) και του λέει ότι δεν τον αφήνει ασυγκίνητο η πρόταση των Γερμανών να μπει στα Χανιά και να χτυπήσει τους «αναρχικούς». Το έγγραφο φέρει ημερομηνία Απρίλιος 1945. Η Βιργινία αναρωτιέται τι γύρευαν οι Γερμανοί στα Χανιά εκείνη την εποχή, όταν είναι γνωστό ότι από την Αθήνα αποχώρησαν τον Οκτώβριο του 1944.
    .......
    Αλλα ιστορικά πρόσωπα είναι ο Επίσκοπος Αγαθάγγελος, διοικητής της Κρήτης με θετικές και αρνητικές πλευρές, ο κομμουνιστής Βαγγέλης Κτιστάκης, ο στρατηγός Μάντακας, οι γερμανοί διοικητές, όπως ο σκληρός Μπέντακ, ο αγωνιστής Μανώλης Πιμπλής, οι Αγγλοι που αλώνιζαν την Κρήτη, ανάμεσά τους ο γνωστός συγγραφέας Πάτρικ Λη Φέρμορ, κ.ά. Το μυθιστόρημα αναφέρεται ακόμη στον Κ. Μητσοτάκη, μέλος της αντιπροσωπείας της ΕΟΚ, που στη συμφωνία της Τρομάρισσας με το ΕΑΜ συμφωνούσε μεν να ενωθούν υπό κοινή διοίκηση οι αντιστασιακές οργανώσεις για να οδηγήσουν με ομαλό τρόπο τη μετάβαση στην πολιτική ζωή, αλλά με τον όρο ότι «δεν επιτρέπεται να χτυπάει κανείς τους Γερμανούς όταν θέλει και όπου θέλει».
    ....

    Η Μάρω Δούκα επιστρέφει στην πόλη όπου γεννήθηκε για να αναζητήσει τη σχέση της ηρωίδας της με την τοπική ιστορία, αλλά και για να απαντήσει σε μια σειρά πραγματικών ερωτημάτων, όπως πόσο καθαρές ήταν οι συμφωνίες μεταξύ της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης και του ΕΑΜ.

    ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ.... Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ...

  • radiomedic avatar
   radiomedic @ Κρης 05/02/2011 11:37:04

   Θύμησέ μου αν μπορείς, αυτό το είχαν δημοσιεύσει πριν ή μετά την μάχη της Κρήτης ή την κατάληψη των Αθηνών;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ radiomedic 05/02/2011 13:18:03

    Με την Κρήτη υπό κατοχή, μετά την πλήρη κατάληψη από τους Γερμανούς.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/02/2011 07:45:07

  Δεν ειναι καινουργια αυτη η νοοτροπια και υπηρχε παντα σε ολη την αριστερα και στο μεγαλυτερο μερος του ΠΑΣΟΚ.Καποτε οι τρομοκρατικες οργανωσεις δολοφονουσαν ή πυροβολουσαν στα ποδια δικαστες για να βγαζουν τις αποφασεις που ηθελαν.
  Μεγαλες ειναι οι ευθυνες της ΝΔ που εκανε για χρονια το καλο παιδι για να ξεπερασθουν τα μετεμφυλιακα συνδρομα .Χαριν της "εθνικης ενοτητος" αποδεχθηκε την κυριαρχια του ΠΑΣΟΚ και αλλων "προοδευτικων" και τωρα ανακαλυπτει οτι σε λιγο δεν θα υπαρχει εθνος στην Ελλαδα αλλα Λιβανος.
  Ιδιως η σταση της στα Δεκεμβριανα οπου οι εξεγειρομενοι ειχαν καθαρα αντεθνικα συνθηματα και στοχους - μεχρι και σημαιες εκαιγαν - ηταν γελοια.
  Δεν ξερω αν πια διορθωνεται η κατασταση.

 4. Tassos avatar
  Tassos 05/02/2011 08:13:48

  "Από βομβαρδισμούς στη Σερβία και Οτσαλάν". Στον Flash Θεσνίκης τον τελευταίο μήνα κάνει εκπομπή ο Χ. Τελίδης βουτηγμένος στο αίμα των Σέρβων, θερμός υποστηρικτής των βομβαρδισμών στη Σερβία. Ο τύπος αυτός ανταμείφτηκε με τον διορισμό του στο ΔΣ της ΕΤ3. Στον δε FLASH αναλίσκεται σε ειρωνείες και επιθέσεις κατά της ΝΔ, έχει βγάλει δε στον αέρα 1 βουλευτή της ΝΔ, 3 της δημοκρατικής συμμαχίας και καθημερινά βγάζει υπουργούς του ΠΑΣΟΚ...

 5. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 05/02/2011 08:21:51

  Η παγκόσμια διακυβέρνηση στο παρελθόν οργάνωσε επαναστάσεις στην Ουκρανία, Γιουγκοσλαβία, Ρωσία. Απέτυχε στη Ρωσία και την Ουκρανία . Την Γιουγκοσλαβία κατάφεραν και τη διαμέλισαν. Έρχεται η σειρά της Τουρκίας.
  Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έριξε, με το σχέδιο Νταβούντογλου για εξισλαμισμό της Μεσογείου, τεράστιο αριθμό μεταναστών στην Ελλάδα
  Συνοδοιπόροι του Νταβούντογλου, τα συστήματα soros και οι Ελληνικές διεθνικές ΜΚΟ.Βέβαια οι ακριβοπληρωμένοι ακτιβιστές των ΜΚΟ ήρθαν σε σύγκρουση την περασμένη χρονιά με το Ισραήλ (πλοίο για τη γάζα)
  Η Νέα Τάξη για αντιπερασπισμό οργανώνει βελούδινες επαναστάσεις στην Τυνησία, Αίγυπτο, Αλβανία, Ιταλία (για τις γκόμενες του Μπερλουσκόνι)
  Από τα στόματα της διεθνής Αναρχίας (ΜΜΕ, Τζέφρυ, Χίλαρυ κλπ) βγαίνει το σύνθημα για μεταβατικές κυβερνήσεις σε αυτές τις χώρες και εκδημοκρατισμό.
  Στην πραγματικότητα θέλουν να αλλάξουν το σύνταγμα σε αυτές τις χώρες ώστε καταφέρει ο mahdi να πέσει στα χέρια του Messiah και το Ισλάμ να ενωθεί μαζί με την παγκόσμια τάξη εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας?
  Στην Τουρκία και το Ιράν πίστεψαν ότι θα ενωθεί ο ισλαμικός κόσμος, πράγμα που δεν θα συμβεί, γιατί τα μουσουλμανικά αδέρφια δεν έχουν καμιά δύναμη.
  Στην Ελλάδα η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Από τη μία πλευρά Νταβούντογλου, ΜΚΟ και ισλαμιστές. Και από την άλλη κυβέρνηση, Ισραήλ, ΛΑΟΣ., ΜΜΕ.
  Η ΝΔ και ο λαός δεν πρέπει να πιστέψουν ότι η επανάσταση θα φέρει ανατροπή της δικτατορίας του μνημονίου. Πιστεύω μέχρι στιγμής η στάση Σαμαρά είναι η πρέπουσα.

  Στα γεωπολιτικά η κάθοδος της Ρωσίας πρέπει να θεωρηθεί σίγουρη. Με ποιο τρόπο, θα φανεί τους επόμενους μήνες

 6. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 05/02/2011 08:31:28

  Το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩ, κατάπτυστο.
  Οι επιθέσεις της Αριστεράς απαράδεκτες.
  Αυτή η μεθοδευμένη και συντισμένη επίθεση εναντίον της δικαιοσύνης μας προϊδεάζει ότι έρχονται τα χειρότερα.
  Χρειάζεται επαγρύπνηση και ελπίζω η Ολομέλεια του ΣΤΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην ενδώσει στις κυβερνητικές πιέσεις.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/02/2011 08:50:10

  Υπαρχει αριστερο παρακρατος που δρα για λογαριασμο του βαθεος πασοκικου κρατους και οι δικαστες πρεπει να φυλαγονται εν οψει Σεχτας.
  Οταν ηταν στα πραγματα το δηθεν πατριωτικο ΠΑΣΟΚ που νοσταλγουν μερικοι υπηρχε και πατριωτικη αριστερη τρομοκρατια - η 17Ν.
  Οταν το ΠΑΣΟΚ εγινε αντιεθνικιστικο συνεληφθη η 17Ν και αρχισε η αντιεθνικιστικη τρομοκρατια σεχτων και πυρηνων προς επικουρια του καθεστωτικου αντιεθνικισμου.Σε καθε φαση η ακροαριστερη τρομοκρατια εχει μια ιδεολογια που ειναι εξτρεμιστικη προεκταση της κρατουσης ιδεολογιας του ΠΑΣΟΚ.Ο στοχος φυσικα παντα ηταν ο ιδιος,η ΝΔ και η δεξια γενικοτερα.
  Οταν υπηρχε το δηθεν πατριωτικο ΠΑΣΟΚ και η δηθεν πατριωτικη 17Ν σκοτωναν δεξιους ως "ενδοτικους" και "οργανα του αμερικανικου ιμπεριαλισμου" και τωρα που υπαρχει το "αντιεθνικιστικο" ΠΑΣΟΚ και η αντιεθνικιστικη τρομοκρατια σκοτωνει τους αντιπαλους της ως "εθνικιστες".
  Ομως ουτε το νεο αντιεθνικιστικο ΠΑΣΟΚ αποκηρυσσει το πατριωτικο,ουτε ο νεος αντιεθνικιστικος ΔΟΛ αποκηρυσσει τον παλιο "πατριωτικο" ΔΟΛ,ο σημερινος αντιεθνικιστης Καψης ειναι γιος του "πατριωτη" Καψη οπως ο "αντιεθνικιστης" σημερινος Παπανδρεου ειναι γιος του πατερα "πατριωτη" Ανδρεα και φυσικα οι σημερινοι αντιεθνικιστες τρομοκρατες υπερασπιζουν οσο μπορουν τον "πατριωτη" τρομοκρατη Κουφοντινα.
  Συνεπως τα περι πατριωτικου ΠΑΣΟΚ και αριστερας δεν ευσταθουν γιατι προκειται για τους ιδιους ανθρωπους και τα ιδια κυκλωματα που φαινομενικα αλλαξαν ιδεολογια ενω ποτε δεν ειχαν καμμια ιδεολογια πλην της καταληψης και ασκησης της εξουσιας.

  • radiomedic avatar
   radiomedic @ ψυχραιμια 05/02/2011 11:41:50

   Μήπως θα πρέπει να ελεγχθούν οι τροτσκιστικές καταβολές μιας μερίδας του ΠΑΣΟΚ και ποιές οι σχέσεις τους με την ομάδα Σημίτη και τη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ το 1996;

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ψυχραιμια 05/02/2011 11:46:08

   Νεοι υποστηρικτες του ΠΑΣΟΚ του Γιωργακη (υπαρχουν και τετοιοι..)παλιοτερα ψηφιζαν ΝΔ και Συνασπισμο.
   Τωρα αναλυση βασει ιδεολογιων που στοχο εχουν τη 'δεξια' ..τα γραφεις αυτα αλλα οπως εχω ξαναπει αμφιβαλλω αν τα πιστευεις και ο ιδιος οποτε δεν σχολιαζω.

   • αποκατάσταση avatar
    αποκατάσταση @ rally monkey 05/02/2011 18:07:01

    Τουλάχιστον δίνουν μια εξήγηση γιατί χρειάστηκαν κοντά 30 χρόνια για να εξαρθρωθεί μια δολοφονική οργάνωση. Απάθεια απλή απέναντι στα γεγονότα.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/02/2011 09:08:26

  Αν κάποιος μπει στον κόπο να δει τα βιογραφικά και το ποιόν των διαφόρων Πανεπιστημκιακών φυντανιών, Φαήλο, θα φρίξει. Πανεπιστημιακοί ερζάτς που μεταλλάχθηκαν σε παπαγάλους. Εχω κοιτάξει τους 3-4 που ασχολούνται με το δικό μου προσφιλές Πράσινο θέμα, και τι να σου πω... Από καλαθοπλεκτική, σε επιστημολογία, μέσω ΜΚΟ και γλυψίματος κάθε κουταλιού που έχει μέλι. Και οι καραγκίοζηδες, πληρώνονται για ...Παιδεία!

  • Makedonas Thessalonikios avatar
   Makedonas Thessalonikios @ archaeopteryx 05/02/2011 10:18:31

   Auto to ersatz poly mou arese!
   Eimaste kai germanomatheis;Apo kollegio tis Germanias to pires to apolytirio;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Makedonas Thessalonikios 05/02/2011 11:50:39

    εάν θες απάντηση, να πας στην ιστοσελίδα μου και να βρεις και να κάνεις κλικ στο "άσεμνο, με μουσική" λινκ που έχει, και όλο δικό σου.

    • Professor Moriarty avatar
     Professor Moriarty @ archaeopteryx 05/02/2011 12:01:10

     “Was haben wir denn an denen verlorn:
     An diesen deutschen Professorn… ”

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Professor Moriarty 05/02/2011 12:04:50

      ε... συγγνώμη, μην γενικεύω, σε 3-4 ονόματα αναφέρομαι, Αειφόρους, Κλιματολόγους... τέτοια...

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ archaeopteryx 05/02/2011 12:17:31

      Το ξέρω Αρχαίε, και η γενίκευση δεν με χαλάει. Δυστυχώς η μαϊμουδοεπιστήμη έχει γίνει κάτι σαν (α)φυσικός νόμος εδώ. Για εξαιρέσεις πια μιλάμε. Άλλον ήθελα να πειράξω με τον γνωστό στίχο διαμαρτυρίας του ανατολικογερμανού...

  • Θεσσαλονικιός avatar
   Θεσσαλονικιός @ archaeopteryx 05/02/2011 10:58:25

   Το τραγικό είναι ότι τα κορόιδα (χρυσο)πληρώνουν τους καραγκιόζηδες!

 9. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 05/02/2011 09:13:30

  Φαήλο,
  η ανάλυσή σου (σαφώς εκλαϊκευμένη ώστε να γίνεται κατανοητή) αγγίζει το πρόβλημα έστω κι αν η σκωπτική διάθεσή σου, κατ' εμέ, θα θα μπορούσε να λείπει.
  Παρατηρήσεις/ερωτήματα:
  Όσοι αντιτίθενται, και εννοώ επίσημα χείλη, δεν κάνουν σαφές αν θέλουν να υπάρχουν εξαιρέσεις και υπό ποιες προϋποθέσεις.
  Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι μέσα στο συφερτό εκείνων που δεν πληρούν τις "DNA" προϋποθέσεις υπάρχουν αξιολογότατοι επιστήμονες, επιχειρηματίες κλπ. που, αν μη τι άλλο προσφέρουν πολύ περισσότερο από κάποιους φραπεδοταβλαδόρους ξεκοκαλιστές "αναπηρικών" συντάξεων και λοιπών επιδοτήσεων;
  Τι είδους απρόσωπους εκπρόσωπους καθόμαστε και ακούμε από κάθε "πατριωτική" πλευρά όταν η νοημοσύνη τους είναι αρκετή στο να βρίσκουν λύσεις του τύπου "πονάει δόντι, κόψει κεφάλι";
  Γιατί να μην αναζητά (συνταγματικά) η ίδια η πολιτεία, εν είδει κινήτρου, εκείνους που αξίζουν να λέγονται έλληνες (δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ως τώρα);
  Ποιος "ελληνάρας" θα τολμήσει να αμφισβητήσει, για παράδειγμα, το ελληνικό φρόνημα της αλλοδαπής συζύγου μου που γνωρίζει άπταιστα αρχαία ελληνικά και χαμογελάνε και οι τρίχες της κεφαλής της όταν μιλάμε για πατρίδα από εδώ μακριά που βρισκόμαστε;
  Ποιος "ελληνάρας" θα τολμήσει να με κατηγορήσει ότι έδωσα το δικαίωμα σε κυβερνήσεις δύο διαφορετικών χωρών να με "παρακαλάνε" να πάρω την υπηκοότητά τους έστω κι αν ευγενικά αρνήθηκα διότι σκοπεύω να γυρίσω σύντομα στην πατρίδα;
  Ποιον ανίκανο πολιτικό (διότι ο δημόσιος υπάλληλος απλά είναι μέρος του μηχανισμού) ίσως χρειαστεί να ξεφωνίσω όταν με το καλό γυρίσω και μπλεχτώ στο τέρας της γραφειοκρατείας προκειμένου η μητέρα των παιδιών μου να ζητήσει αυτό που θεωρείται αυτονόητο σε όλες τις ευνομούμενες χώρες του κόσμου;

  Κάθε σχόλιο δεκτό:
  Dr. Chris Theocharis

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Xrhstos Theocharis 05/02/2011 09:27:57

   Δε νομιζω οτι υπαρχει θεμα με συζυγους Ελληνων ακομη και με τους παλιους νομους πριν το μεταναστευτικο κυμα.Δικαιουνται την ελληνικη ιθαγενεια.
   Για τη συνολικη προταση της ΝΔ.
   http://www.kikilias.gr/NeaAttiki/gr/%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/-/%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3

  • karamanlikos avatar
   karamanlikos @ Xrhstos Theocharis 05/02/2011 09:32:43

   Εσείς, ο Έλληνας της αλλοδαπής είστε και Χρ(ι)ηστός και έχετε και του Θεού τη Χάρη... Θρησκευτικό ονοματεπώνυμο, που μπορεί να σημαίνει πράγματα για τη γυναίκα σας, αλλά απολύτως τίποτα για τους συνανθρώπους σας της αλλοδαπής με τους οποίους συμβιώνετε!
   Εγώ, πάντως, δεν θα ήθελα με τίποτα να συμβιώνω με κάποιον που... έχει του Αλλάχ τη χάρη (Αλλαχοχάρης) και το πιστεύει κιόλας!

   • Xrhstos Theocharis avatar
    Xrhstos Theocharis @ karamanlikos 05/02/2011 09:41:04

    Συμφωνώ απόλυτα. Ωστόσο, εδώ που ζω (Chicago) το θρήσκευμα του καθενός είναι ιδιωτική υπόθεση και φυσικά δεν το διατυμπανίζει. Δέχομαι όμως, πως η μοναδική χαρά εμένα και της συζύγουμε είναι να πάμε την Κυριακή στην εκκλησία, όχι τόσο γιατί είμαστε θρησκευόμενοι, αλλά διότι εκεί θα συναντήσουμε σχεδόν όλους τους έλληνες και ομόδοξους από άλλες χώρες και θα ανταλλάξουμε μια κουβέντα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν στην Ελλάδα είναι ότι η έλλειψη και όχι η ύπαρξη χώρων λατρείας (εννοείται νόμιμων) δημιουργεί προβλήματα.

    • karamanlikos avatar
     karamanlikos @ Xrhstos Theocharis 05/02/2011 09:56:42

     Έτσι ακριβώς είναι!
     Ο Έλληνας χρησιμοποιεί την εκκλησία και κοινωνικοποιείται, ενώ ο μουσουλμάνος χρησιμοποιεί το τζαμί και στρατιωτικοποιείται!
     Η χώρα δεν αντέχει άλλον "στρατό κατοχής"... της αρκεί αυτός της τρόϊκας!

    • Θεσσαλονικιός avatar
     Θεσσαλονικιός @ Xrhstos Theocharis 05/02/2011 11:00:05

     Ιδιωτική υπόθεση! Ρε μπράβο!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Xrhstos Theocharis 05/02/2011 10:48:30

   Η απόφαση αγαπητέ Χρήστο, ακριβώς αυτό λέει: εξατομικευμένα κριτήρια, όχι "έχεις τόσα χρόνια, φόρα την μαντήλα σου κι έλα να πάρεις ελληνική ταυτότητα". Αξιολόγηση, ώστε πχ η άξια σύζυγος σου, που μετέχει της ελληνικής Παιδείας κι έχει αποκτήσει εν πάση περιπτώσειο ελληνική συνείδηση να μην έχει την ίδια μεταχείριση με τον μουτζαχεντίν από την Τόρα Μπόρα.
   Δεν διαφωνούμε. Το ίδιο πράγμα λέμε.
   Κι η διάθεση μου είναι επιεικώς σκωπτική, αφού ακούω διάφορους αλητήριους ...πανεπιστημιακούς να αναφέρονται στην εθνική ομοιογένεια της ΠΠατρίδας μας περίπου ως ελάττωμα!
   Οι Αμερικανοί που είναι συνοθύλευμα λαών, δεν δίνουν έτσι, μουνταρία την υπηκοότητα τους. Όταν έχεις συμπληρώσει τις τυπικές προϋποθέσεις, κάνεις μαθήματα, περνάς εξκετάσεις, τους αποδεικνύεις ότι ξέρεις αμερικανική Ιστορία, τον Έθνικό Ύμνο, ότι έχεις αποκτήσει κάποια συνείδηση αμερικανικής ταυτότητας. Αυτά είναι εξατομικευμένα κριτήρια, να αποδεικνύεις ότι πονάς λίγο, αγαπάς την νέα σου Πατρίδα. Πως είναι δυνατόν να μοιράζουμε ταυτότητες στον "αυτόματο", σε ανθρώπους που την έχουν χεσμένη την Ελλάδα, αναφομοίωτους μουσουλμάνους, πιθανούς αυριανούς εχθρούς και συμμάχους εχθρών, που δεν ξέρουν καλά καλά την γλώσσσα, δεν σκαμποάζουν τίποτα από Ελληνική Ιστορία, που μπορεί ακόμη και να μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αν δεν αφομοιώνεσαι, έλα νόμιμα αν σε χρειάζεται η οικονομία μας, δούλεψε νόμιμα, με ίση μεταχείριση με τον Έλληνα εργαζόμενο και μετά πάρε τα λεφτά σου και πήγαινε πίσω. Αν μείνεις όμως και δεν έχεις αποκτήσει ελληνική συνείδηση, θα είσαι απλά φιλοξενούμενος, ώσπου να πας στην Πατρίδα σου. Διαφωνείς;
   Φιλικά

 10. man8os avatar
  man8os 05/02/2011 10:14:14

  Φαηλε,
  διαβαζοντας το κειμενο σου σκεφτηκα, γιατι δεν πηγες ποτε στην Νομικη να οργανωσεις κανα συνεδριο για τους μελλοντικους δικαστες και δικηγορους?
  Βεβαια μετα θυμηθηκα μια φραση ενος πανεπηστιμιακου, ειμαι σιγουρος οτι θα την ερμηνευσεις ορθα :
  Ο συσχετισμος ισχυος των ιδεων σας, δεν θα σας επετρεπε να μπειτε στο ασυλο...
  Ολα τα κακα απο εκει ξεκινουν. Απο το ασυλο και την ανομια στα πανεπιστημια. Ισως καποια στιγμη, οταν αυτα καταργηθουν, να εχεις την δυνατοτητα να τα πεις αυτα που λες εδω και σε φοιτητες νομικης, τα οποια νομιζω πως τους ειναι απαραιτητα...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ man8os 05/02/2011 10:49:53

   Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

 11. anonymous avatar
  anonymous 05/02/2011 10:14:48

  Κατά τα άλλα οι "πρωτοπόροι" της πολυπολιτισμικότητας άρχισαν να το ξανασκέφτονται αν πιστέψουμε το παρακάτω:
  h__p://news.in.gr/world/article/?aid=1231077398
  Μόνο εμείς επιμένουμε. Γιατί άραγε;

 12. karamanlikos avatar
  karamanlikos 05/02/2011 10:16:12

  Αγαπητέ Φαήλο,

  αυτό που περιγράφεις είναι η "νομιμοφανής εκδοχή του πασοκικού παρακράτους"!
  Χειρότερο ακόμα απ' αυτό είναι ΟΛΟΙ οι μηχανισμοί που περιγράφεις ότι χρησιμοποιεί για να στηρίζεται αυτό το παρακράτος.
  Αν νομίζεις, ότι η δικαιοσύνη μπορεί να αντέξει την πίεση του παρακρατικού χυλού που ρέει ακατάπαυστα είσαι αισιόδοξος...
  Αν νομίζεις, ότι θα υπάρξει σοσιαλιστικό ελικόπτερο για τον πρόεδρο της Διεθνούς είσαι απαιτητικός...
  Αν νομίζεις, ότι ο λαός που χρεωμένος φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι και την Καγιεν του είσαι γελασμένος...
  Αν νομίζεις, ότι ο Αντώνης μπορεί να διαλύσει αυτό το παρακράτος τότε βοηθείστε τον να οργανώσει την άμυνα και την επίθεση του στεκόμενοι δίπλα του αυξανόμενοι και πειθαρχημένοι με καθαρό μυαλό, θέσεις και ετοιμότητα...
  Ο Λαός πρέπει να μάθει ΤΙ και ΠΟΙΟΝ θα "πολεμήσει"!

 13. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 05/02/2011 10:34:48

  Σε αυτή τη χώρα φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα το πνεύμα του Πολυζωϊδη και του Τερτσέτη. Δυστυχώς όμως οι Άρμανσμπεργκ, οι Μάουρερ, οι Κωλέττηδες και οι υποτακτικοί τους είναι πολλοί και πρόθυμοι, όπω πάντα:


  Πολυζωϊδης: «Αν υπογράψομε την απόφασιν, θα γίνομε όργανα να προσβληθεί η ιερά δικαιοσύνη και ο νόμος»

  Σχινάς (Υπ. Δικαιοσύνης): «Ως Γραμματεύς της Επικρατείας και άμεσος προϊστάμενός σας, σας ανακαλώ εις τα χρέη σας»

  Πολυζωϊδης: «Ποίον είναι το χρέος μας ως δικασταί, εναπόκειται εις ημάς να το κρίνομε. Και σας υπενθυμίζομεν ότι ποτέ ανωτέρα αρχή, ουδέ αυτή η ανωτάτη, δεν δικαιούται να περιπλέκεται εις την διαχείρισιν και εις τας πράξεις του δικαστηρίου!»

  Σχινάς: «Εν ονόματι του βασιλέως σας προσκαλώ να υπογράψετε την απόφασιν!»

  Πολυζωϊδης: «Εν ονόματι της δικαιοσύνης δεν την υπογράφω!»

  Σχινάς: «Σας διατάσσω να την υπογράψετε!»

  Πολυζωϊδης: «Προτιμώ να μου κόψουν το χέρι, αλλά δεν την υπογράφω!»

  Σχινάς: «Εσείς τουλάχιστον, Τερτσέτη, θα υπογράψετε, ναι ή όχι;»

  Τερτσέτης: «Όχι! Δεν θα με έχετε συνεργόν στον φόνον δυο ανθρώπων!»

 14. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2011 10:36:35

  Δεν υπήρξε ποτέ "πατριωτικός ΔΟΛ".
  Στα υπόλοιπα κάνεις επίσης αρκετά λάθη. Είναι πολύ μεγάλο, στη βάση, το κομμάτι του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον άστεγο και ήδη ακούει με προσοχή τον Αντώνη.

 15. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 05/02/2011 11:02:19

  Αγαπητέ Φαήλε,

  μια απλή ερώτηση, ως μη νομικός προς νομικό: Υπάρχει πιθανότητα, με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, να ανατραπεί η απόφαση του Δ' τμήματος και να κριθεί συνταγματικός ο λαθρονόμος του εστιάτορα; Σε ρωτάω, γιατί μέχρι την ολομέλεια πολλά μπορούν να συμβούν.

  Ευχαριστώ,

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 05/02/2011 11:16:02

   Πιστεύω πως η Ολομέλεια θα δείξει στοιχειώδη αυτοσεβασμό και εύχομαι οι χυδαίες επιθέσεις να γίνουν μπούμερανγκ. Στο κάτω - κάτω και οι Δικαστές στην Ελλάδα ζουν, περνούν κι αυτοί από την Ομόνοια και την Κυψέλη, βλέπουν το μπάχαλο με τους λαθρομετανάστες και πέραν αυτού, είναι τόσο κραυγαλέα η αντισυνταγματικότητα της ραγκούσειας πατσαβούρας, που απορώ πως θα την ξεπεράσουν κάποιοι, αν βρεθούν, πρόθυμοι να υποτάξουν την συνείδηση και την αξιοπρέπεια τους στις ιδεοληψίες της συμμωρίας που υποστηρίζει με λύσσα την γενική αποδόμηση της Πατρίδας.
   Καλά τους είπε ο Αντώνης: από τη μια φτιάχνουν νόμο "κράχτη" να μαζευτεί εδώ η Σάρα και η Μάρα και μετά εξαγγέλουν...φράχτη! Σχιζοφρένεια.

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 05/02/2011 11:03:53

  Φαήλο, επειδή είσαι του νομικού χώρου, θα γνωρίζεις ασφαλώς καλύτερα από εμένα ότι ο κύριος εμπνευστής του λαθρονόμου ήταν ο Νίκος Αλιβιζάτος, προερχόμενος από την ανανεωτική Αριστερά και τακτικός αρθρογράφος της "Καθημερινής". Ο ίδιος συνδέεται στενά με τον Ανδρέα Τάκη, πρώην υπεύθυνο για θέματα μεταναστών στον Συνήγορο του Πολίτη και νυν Ειδικό Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών. Μιλάμε για το "βαθύ κράτος", το οποίο συμπληρώνεται από διάφορους όπως ο Βερέμης, ο Βαλλιανάτος, κλπ.
  Είναι αναμενόμενο ότι θα κάνουν ο,τιδήποτε περνά από το χέρι τους, εννοώ οι κύριοι αυτοί που είναι το "βαθύ κράτος", ώστε η Ολομέλεια του ΣτΕ να μην αποδεχτεί την εισήγηση του Τμήματος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην "πέσουν τηλέφωνα", τουλάχιστον...

  • Θεσσαλονικιός avatar
   Θεσσαλονικιός @ ΒΙΣ 05/02/2011 11:05:38

   "Τηλέφωνα" τα λένε τώρα;!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 05/02/2011 11:06:41

   Ο εν λόγω, αν διαβάσεις και την απόφαση του Δ' Τμήματος του ΣτΕ, πα΄ρέστη και ως πληρεξούσιος δικηγόρος κάποιων αλλοδαπών που παρεμβαινόντων...

 17. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2011 11:04:39

  Μετά την στάση του Σαρκοζί και τη Μέρκελ, να και ο Κάμερον: "Μηδενική ανοχή στο Ισλάμ" . Κόβει την χρηματοδότηση και στις ΜΗ ΒΙΑΙΕΣ ισλαμικές οργανώσεις και μιλάει γι' αυτούς που δεν αφομοιώνουν και δεν αποδέχονται τις βρετανικές αξίες, την δημοκρατία, την ισότητα των δυο φύλων.
  Κι εμείς εδώ παίζουμε τις λίλιζες με το κάθε Φόρουμ και τους "αλληλέγγυους" κι επιδοτούμε την καταπάτηση των νόμων μας από ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Τους κάνουμε και συνομιλλητές!
  Η Ευρώπη σιγά - σιγά ξυπνάει. Με τον Αντώνη θα ξυπνήσει κι η εξουσία στην Ελλάδα και θα μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

  • Misha avatar
   Misha @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2011 11:17:28

   Φαήλο, καλημέρα.
   Το «ξύπνημα» της Ευρώπης , δεν έχει και δεν μπορεί να έχει σχέση με το ξύπνημα της Ελλάδας. Εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ αποικιοκράτες, όπως αυτοί. Αντιθέτως ήμασταν θύματα της αποικιοκρατίας τους , και σε αυτό έχουμε σημαντικά κοινά με μεγάλα κομμάτια του ισλαμικού κόσμου.
   Δε νομίζω πως εξυπηρετεί την Ελλάδα η ταυτιση της με τις πολιτικές του Ράιχσταγ και της Βουλής των Λόρδων, με τους Λεπέν, Μπερλουσκόνηδες, Χάιντερ, και Σαρκοζήδες....
   Κατά την ταπεινή μου γνώμη, χρειαζόμαστε μια υπαρξιακή επαναπροσέγγιση της πολιτισμικού μας γονιδιώματος για να αυθυπάρξουμε ως πολίτες και όχι ως αριθμοί-καταναλωτές τηλεοπτικών υποπροϊόντων.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Misha 05/02/2011 11:24:03

    Μίσα, κοίτα τον απλό κόσμο στην Ευρώπη που δεν διαφέρει και πολύ από τον μέσο Έλληνα και θα δεις και εκεί ότι η αντίδραση στο Ισλάμ προέρχεται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και είναι πηγαία. Οι μουσουλμάνοι δεν εγκαθίστανται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού...Υπαρχουν κρεωπωλεία που δεν μπορούν να πουλήσουν κρέας αν δεν είναι "χαλάλ". Και να σκεφτείς ότι εκεί οι μουσουλμάνοι είναι νόμιμοι, δεν περνούν απλά το ποτάμι χωρίς χαρτιά και, τσουπ, δώστους και δικαιώματα!

    • Misha avatar
     Misha @ ΒΙΣ 05/02/2011 11:31:27

     Φίλε μου ΒΙΣ, εμείς δεν πήγαμε στο Μαγκρεμπ να φτιάξουμε λεγεώνες των ξένων, ούτε περάσαμε από διαφωτισμούς και ναπολέοντες...Στα μικρά κι ανθρωπινα έχουμε κοινά με όλους τους ανθρώπους, και με τους βουδιστές του Θιβέτ, τους ινδουιστές της Κεράλα και τους προγονολάτρες της Ταϊβάν...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 05/02/2011 12:02:54

    Eμεις ειμαστε αποικια των ισλαμιστων για 4 αιωνες απο την οποια απελευθερωθηκαμε με επανασταση αλλα και τη βοηθεια της Δυσης με την ναυμαχια του Ναυαρινου.
    Που να χτυπιεσαι,ειναι η Αγγλια ,η Γαλλια και η Ρωσια που εσωσαν την Ελλαδα απο τους καημενους τους Αιγυπτιους.κανενα κοινο σημειο δεν εχουμε με τους ισλαμιστες.

    • Misha avatar
     Misha @ ψυχραιμια 05/02/2011 13:09:51

     Xα!
     Την Ελλάδα την έσωσαν τα Δερβενάκια κι οι δρεπανηφόρες Μανιάτισσες....Αποικιοκρατία είχαμε κι όταν ήλθαν τα γαλλικά καράβια στον Περαία γυρω στο 1850. Και στα Εφτάνησα, και στα Δωδεκάνησα και με τους άγγλους (αυτούς που ακόμα κι ο Μπουμπούκος κατωνόμασε ως υπεύθυνους για τον εμφύλιο σπαραγμό του44-49) στην Κύπρο...
     Με τους Ρώσους είναι άλλη ιστορία , λόγω των κοινων πολιτισμικών ριζών που έχουμε αμφοτεροι στην παράδοση τής Ρωμιοσύνης.
     Είναι χαρακτηριστικό πως οι αγγλογάλλοι αντέδρασαν ακόμα κι όταν έγινε το προξενιό του Γεώργιου με την Όλγα Ρομανωφ , γιατί φοβόντουσαν μή και χάσουν το ρόλο του νταβατζή

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2011 11:53:44

   Ο Κάμερον τόλμησε να πει το αυτονόητο.

   "We have even tolerated these segregated communities behaving in ways that run counter to our values. So when a white person holds objectionable views – racism, for example – we rightly condemn them. But when equally unacceptable views or practices have come from someone who isn't white, we've been too cautious, frankly even fearful, to stand up to them."

   Είπε και ότι θα κόψει κάθε άμεση και έμμεση χρηματοδότηση σε μουσουλμανικές οργανώσεις που δεν αποδέχονται τις βασικές αρχές της βρετανικής κοινωνίας και πολιτικής.

   Φυσικά, όλες αυτές οι σκέψεις είχαν ήδη υπαγορευθεί από την πλειοψηφία των Βρετανών που τα τελευταία χρόνια έπαψε να είναι σιωπηρή στο θέμα των μουσουλμάνων και τα λέει έξω από τα δόντια.

   Και εδώ τι γίνεται; Το πρώτο σημαντικό νομοσχέδιο που πέρασε ο ΓΑΠ, ενώ η οικονομία κατέρρεε, ήταν η αντισυνταγματική νομιμοποίηση μεταναστών και η μετατροπή τους εν μία νυκτί σε ψηφοφόρους δημοτικών εκλογών. Και αλλοίωση του εκλογικού σώματος και του εκλογικού αποτελέσματος συν τοις άλλοις. Αλλά το σημαντικότερο είναι ο συμβολισμός του αυθαίρετου νομοθετήματος: η νομιμοποίηση του βιασμού της ελληνικής κοινωνίας που άρχισε πριν πολλά χρόνια με την ολιγωρία και την ανοχή του κράτους απέναντι στην λαθρομετανάστευση.

  • nai avatar
   nai @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2011 22:14:04

   Υπαρχουν δυο τροποι να δικασεις ή να δικαστεις…
   Να κρινεις ή να κριθεις…

   1ον με το ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ…
   2ον με το ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ…

   νομικος δεν ειμαι...αλλα…η επιεικια δεν εχει σχεσει όταν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ …η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΟΥΤΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ…

   ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ…Α Π Α Ι Τ Ω…ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΜΑΘΕΙΣ Ή ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ….ΑΠΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ….
   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΑΦΟΙ ΝΟΜΟΙ….

 18. l
  l' ami du peuple 05/02/2011 11:09:02

  Εγώ δεν είμαι Ελληνας εξ αίματος.

  Είμαι Ελληνας (όπως κι όλοι οι άλλοι που είναι και νοιώθουν Ελληνες) για πολιτισμικούς και πολιτικούς λόγους.

  Εγώ, ο Στάθης Διονυσίου Σταυρόπουλος δεν έχω αίμα ελληνικό, έχω αίμα ρέζους βήτα θετικό.

  .................................

  Πού ζει το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας; στην εποχή των «φυλών»;

  Στην εποχή του «αίματος» και των «φυλών» δεν ζουν πλέον τα έθνη, ζει ο εθνικισμός, δεν ζουν οι λαοί, ζει ο ρατσισμός - στην περιοχή του αίματος δεν ζει τίποτα, εκτός απ' τους βρυκόλακες και τους ναζί.

  Χιλιάδες Ελληνες ζουν ή διαπρέπουν εκτός Ελλάδος, ως πολίτες άλλων κρατών, χωρίς να υφίσταται επίθεση η εθνική τους συνείδηση.

  Γιατί θα πρέπει οι μετανάστες στην Ελλάδα να αποκτούν «Ελληνική συνείδηση», ως προϋπόθεση για την απόδοση της ιθαγένειας; Τι είναι η συνείδηση; εμφύτευμα;

  Νομίζουν οι δικαστές ότι αυτό που ένας μετανάστης ελεύθερα μπορεί να επιλέξει -αν όχι την ενσωμάτωση πάντως την αμοιβαία αξιοπρεπή συμβίωση- πρέπει να του επιβάλλεται με λοβοτομή;

  Ή μήπως οι μετανάστες που μαθαίνουν τη γλώσσα μας και την ιστορία μας (αυτήν που η κυρία Διαμαντοπούλου θέλει να κάνει προαιρετικό μάθημα στα Λύκεια) και πολύ περισσότερο τα παιδιά τους (μας) που σπουδάζουν εδώ -και πολλά αριστεύουν- είναι πλάσματα (πρόσωπα) λιγότερο σημαντικά από μας;

  Εγραφε ο Ιωάννης Δούκας Βατάτζης απ' τη Νίκαια προς τον Πάπα Νικόλαο τον Θ' στα 1250. «Είμαστε το αρχαίο γένος των Ελλήνων που δίδαξε τα γράμματα στον κόσμο...» - αν απ' αυτά τα

  γράμματα μαθαίναμε λίγα στα άθλια σχολεία μας, δεν θα μιλούσαμε σήμερα για «δίκαιο του αίματος» κι άλλους πρωτογονισμούς επιπέδου ΛΑΟΣ κι άλλων τελείως αμόρφωτων

  ήγουν ανελλήνιστων ελληναράδων...

  h__p://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=248047

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ l' ami du peuple 05/02/2011 11:20:26

   "Δίκαιο αίματος" είναι σχηματικός όρος, καθαρά τεχνικός όρος. Αποτελεί σύμβαση για να υποδηλώσει ουσιαστικά τη συνείδηση. Αυτό που θέλει να πει η απόφαση του ΣτΕ είναι ότι "να περιμένουμε για την ιθαγένεια, να μην τη δίνουμε αυτόματα, να δούμε τη συνείδηση προκειμένου για άτομα που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα από χώρες εντελώς διαφορετικές πολιτισμικά". Για μία χώρα με τέτοιο ποσοστό εισερχόμενων μουσουλμάνων Αφροασιατών, η πρόβλεψη του ΣτΕ είναι απόλυτα λογική.
   Ο Στάθης μπερδεύει δύο διαφορετικά πράγματα στο κείμενό του. Ο ίδιος ο Βατάτζης δεν θα έλεγε ότι είναι Έλλην (=Ρωμαίος) αν ήταν μωαμεθανός στο θρήσκευμα, όπως δεν αποκαλούσε Έλληνες τους άπειρους εξισλαμισμένους Ρωμιούς της Μικράς Ασίας (μιλάμε για τον 13ο αιώνα και ήδη το εσωτερικό της Μ. Ασίας είχε εξισλαμιστεί σε μεγάλο βαθμό).
   Δεν ξέρω αν το κάνει ηθελημένα ή αθέλητα ο Στάθης, πάντως προκαλεί σύγχυση. Προφανώς, προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ιδεολογίας τους και του πατριωτισμού. Δύσκολες ισορροπίες, όχι πάντα επιτυχείς....

   • l
    l' ami du peuple @ ΒΙΣ 05/02/2011 12:14:34

    κυριολεκτει νομιζω: "αν μαθαιναμε γραμματα " (εννοειται: απο αυτα που οι προγονοι μας εμαθαν στους αλλους - γεγονος στο οποιο αναφερεται ο βατατζης) "τοτε δεν θα διαπρατταμε πρωτογονισμους" οπως το να αναφερομαστε σε δικαιο του αιματος, πραγμα που δικαιουνται να διαπραττουν μονον οι αγραμματοι (εδω: ανελληνιστοι, διοτι προκειται για την ειδικη ποιοτητα των ελληνικων γραμματων/πολιτισμου στην οποια αναφερεται ο σταθης)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ l' ami du peuple 05/02/2011 11:24:21

   Η αποφαση γραφει για ελληνικη συνειδηση και ελληνικες αξιες.Για να σταματησει η ερωτηση ποιες ειναι αυτες η ΝΔ οφειλει να τις προσδιορισει.
   Οταν συζητειτο το μεταναστευτικο ειχα γραψει μια προταση και θα προσπαθησω να τη θυμηθω.
   Οποιος ζητει ελληνικη ιθαγενεια πρεπει στην αιτηση του να διαβεβαιωνει καποια πραγματα.
   1. Αναγνωριζω και υπερασπιζομαι τις διαταξεις του ελληνικου Συνταγματος
   και την εδαφικη ακεραιοτητα της Ελληνικης Δημοκρατιας.
   2. Σεβομαι τις ελληνικες εθνικες εορτες της 25ης Μαρτιου και 28ης Οκτωβριου και αναγνωριζω ως νομιμη και δικαιη την ελληνικη επανασταση του 1821 και το κρατος που δημιουργησε.
   3. Σεβομαι τους δυο πολιτισμους απο τους οποιους πηγαζει η ελληνικη πολιτιστικη ταυτοτητα ,τον αρχαιο ελληνικο και το βυζαντινο χριστιανικο και τα συμβολα και τις εορτες που ειναι συνδεδεμενα με αυτους.
   4. Τιμω την ελληνικη σημαια και τα ελληνικα εθνικα συμβολα.
   5. Διαβεβαιωνω οτι δεν θα στραφω εναντιον των συμφεροντων του ελληνικου κρατους ακομη και αν αυτα ερχονται σε αντιθεση με τα συμφεροντα της χωρας απο την οποια προερχομαι ή τις θρησκευτικες μου πεποιθησεις.
   6. Θα υπηρετησω εφ οσον προβλεπεται εκ του νομου στις ελληνικες Ενοπλες Δυναμεις.
   7. Σε περιπτωση που παραβω οσα υποσχομαι με την παρουσα διαβεβαιωση το ελληνικο κρατος μπορει να αναστειλει την ελληνικη ιθαγενεια που μου χορηγει.
   Πολυ απλα.Ουτε αιματα ουτε χρωματα.
   Θεμα εμφυτευσης εθνικης συνειδησης δεν υπαρχει αλλα υπαρχει θεμα αποδοχης της.

   • l
    l' ami du peuple @ ψυχραιμια 05/02/2011 12:22:20

    η συνειδηση της υποχρεωσης να τηρειται το συνταγμα και οι νομοι, καθως και η συμμετοχη στη συντεταγμενη ζωη της πολιτειας, φτανουν και περισσευουν για την αποδοση της υπηκοοτητας/πολιτικων δικαιωματων.

    Η δεδομενη "υπακοη" στο συνταγμα και τους νομους, η υπηρετηση της στρατιωτικης θητειας και η καταβολη της αναλογουσης φορολογιας, θα οδηγουσαν μεγιστο μερος των "πατριωτων/ εξ αιματος ελληνων" εκτος υπηκοοτητος αν ανεζητουντο ως κριτηρια για την αποδοση της ιδιοτητας του πολιτη.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ l' ami du peuple 05/02/2011 12:27:55

     Οι εξ αιματος δεν υποκεινται σε ελεγχο σε καμμια δημοκρατικη χωρα του κοσμου εφ οσον δεν κανουν ποινικες παραβασεις.
     Εχεις την ιθαγενεια απο τη γεννηση σου και μπορεις να διαμορφωσεις ελευθερα τις ιδεες σου.
     Αυτος που τη ζητει να του χορηγηθει ειναι υποχρεωμενος να σεβασθει τον χορηγουντα περισσοτερο και να συμφωνησει με τους ορους του γιατι απεκτησε κατι που δεν το ειχε .

     • l
      l' ami du peuple @ ψυχραιμια 05/02/2011 12:42:41

      "εφ οσον δεν κανουν ποινικες παραβασεις"

      δεν ειπα κατι αλλο. ειπα οτι αν χρησιμοποιουσαμε ενα τετοιο κριτηριο "νομιμοφροσυνης" και "συμμετοχης" για την ιδιοτητα του πολιτη οι ελληναραδες εν τη πλειοψηφια τους θα εξεπιπταν της "ελληνικης" ιδιοτητος!!!

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ l' ami du peuple 05/02/2011 11:41:49

   Καλό το ποίημα , αλλά δεν απαντά στα απλά ερωτήματα :
   α) ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΝΟΙΩΘΩ" ΕΛΛΗΝΑΣ ??? (δε σημαίνει "έχω ελληνική συνείδηση ?? )
   β) ΠΟΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ "ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΠΑΙΔΕΙΑ" (και με ποιών μαθημάτων εξαιρέσεις ,που απο μόνο του σα γεγονός κάνει διάκριση μεταξύ μαθητών , Βαθμολογούνται - ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ) ?????
   Κλείνω με ένα ακόμη ερώτημα ,που αφορά στους Ομογενείς (εκ καταγωγής & εξ αίματος ) που διαπρέπουν όπως λές στο εξωτερικό και δε δέχεται επίθεση η "ΕΘΝΙΚΗ" τους συνείδηση , ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥΣ για την απόδοση ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ και τους ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ" - ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (?) (και μάλιστα σε Χώρες που εξαρχής Δημιουργήθηκαν με πολιτισμική Ανομοιογένεια των κοινωνιών τους )???? -ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ !!!

   Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ "ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΥ" ,ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.!!!   *Μιά άποψη.

   • l
    l' ami du peuple @ STATHIS 05/02/2011 12:34:19

    ιθαγενεια ειναι λεξη ομηρικη προελευσης και σημαινει "εδω γεννημενος".

    απο τη στιγμη που εισαι "αλλου" γεννημενος καμμια διοικητικη πραξη δεν μπορει να σε κανει "εδω" γεννημενο.-

    αυτο που μπορει να σου αποδοθει ειναι η υπηκοοτητα, ητοι τα "πολιτικα δικαιωματα" (στα ελληνικα δεν διαθετουμε την εννοια "πολιτικοτητα", οπως πχ οι γαλλοι).

    αυτο καθε χωρα το αποδιδει με αλλη διαδικασια, που ομως προβλεπεται απο τον καταστατικο της χαρτη, συνηθως αρκουσαν η εγκατασταση και ο γαμος. στην εποχη μας (ειδικα για τις ΕΠΑ και παλαιοτερα) τα πλουσια κρατη προσπαθουν να βαλουν φραγμους στις μετακινησεις των πληθυσμων προς αυτα κι ετσι αυστηροποιουν τα πλαισια.

    παντως οι δεκαδες των παιδικων μου φιλων απο τη καστορια που ειναι καναδοι ή αμερικανοι υπηκοοι εδω και πανω απο 15-20 χρονια δεν μου ειπαν να ζοριστηκαν ιδιαιτερα...

    • STATHIS avatar
     STATHIS @ l' ami du peuple 05/02/2011 12:41:36

     Αν τους ρωτήσεις συγκεκριμένα , ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ . Άσε που όταν πήγαν (οι ίδιοι ή οι γονείς τους) ΗΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ "ΒΑΘΥ" ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ (ιατρικό , ποινικό , εξειδίκευσης ως προς τη πρόσκληση, στοιχεία διαμονής τους ,κ.α. ) , και όχι "ΛΑΘΡΑ" !!!!.     *Μια άποψη.-

     • l
      l' ami du peuple @ STATHIS 05/02/2011 12:51:04

      μιλω για τους ιδιους, και μιλω για δικους μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ φιλους..και ξερω.

      στα εδω τωρα.κανεις δεν ερχεται "λαθρα". συλλαμβανεται, λεει μια αιτια για την οποια ηρθε,παιρνει μια προσωρινη αδεια ενος μηνα και στελνεται στην αθηνα.

      συνηθως απο οσο ξερω δηλωνουν μια προελευση "συμπαθη" πχ βορεια ηπειρο, παλαιστινη και ζητανε να καταθεσουν αιτηση για ασυλο. δεν εξεταζεται φυσικα το αιτημα επι τοπου και στελνεται στο κεντρο, οπου ο μηνας περναει χωρις αποτελεσμα κι επειτα ο οικονομικος ή πολιτικος ή θρησκευτικος προσφυγας περιπιπτει στο status του "χωρις χαρτια", που ειναι μια κατασταση οιονει "παρανομιας" και τον οδηγει σε πληρη εξαρτηση απο τις δικες του και δικες μας μαφιες, με τα γνωστα αποτελεσματα.

  • billyraf avatar
   billyraf @ l' ami du peuple 05/02/2011 12:46:01

   "Δίκαιο του αίματος", σημαίνει ότι η ελληνική ιθαγένεια αποκτάται αυτοδικαίως (αυτόματα), από όποιον έχει γονείς έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από την θρησκεία του, την καταγωγή του, την γλώσσα και τις απόψεις του. Το δίκαιο του αίματος ισχύει στην πλειοψηφία των κρατών σήμερα. Σχετίζεται περισσότερο με την παραδοσιακή αντίληψη εθνικής ταυτότητας κάθε έθνους, παρά με την ιδεολογική τοποθέτηση μιας κοινωνίας στον άξονα πρόοδος - συντήρηση ("φασισμος"), τον οποίο ασπάζεσαι.
   Το δίκαιο του αίματος αντιδιαστέλεται με το "δίκαιο του εδάφους", σύστημα παροχής ιθαγένειας που ισχύει κυρίως σε χώρες που δηνιουργήθηκαν από ετερογενείς μετανάστες (Καναδάς, Αυστραλία κλπ.). Σύμφωνα με αυτό, η ιθαγένεια παρέχεται αυτοδικαίως σε όποιον γεννηθεί στο έδαφος κάποιου κράτους, ανεξάρτητα από καταγωγή, συνείδηση κλπ.

   • billyraf avatar
    billyraf @ billyraf 05/02/2011 12:47:19

    @ ami

   • STATHIS avatar
    STATHIS @ billyraf 05/02/2011 12:51:00

    Να συμπληρώσουμε ότι , με βάση το "δίκαιο του αίματος" υπάρχει και η ΑΥΤΟΜΑΤΗ (με συγκεκριμένη % ποσόστοση) κληρονομικότητα (όταν δεν υπάρχει διαθήκη) για τη κατανομή της περιουσίας Θανόντων .!!    *Μιά άποψη.-

   • wb avatar
    wb @ billyraf 05/02/2011 13:42:03

    Ετερογενείς μετανάστες που για πολλους και διάφορους λόγους μπορουσαν να αφομοιωθούν και δε θεωρούνταν επικίνδυνοι.
    Οταν όμως το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο (Μεξικό) ακόμα και η μεγάλη και τρανή Αμέρικα κολώνει και αρχίζει να επαναξετάζει τα περί παροχής ιθαγένειας με τη γέννηση.
    Με την Αριζόνα έτοιμη να κάνει και δώ την αρχή..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ l' ami du peuple 05/02/2011 13:16:08

   Ίσως το ατυχέστερο κείμενο του Στάθη. Αξιολύπητος να συνεργεί κι αυτός με την ομοχειρία της προοδευτικάντζας που επιτίθεται στους δικαστές,

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 05/02/2011 11:14:12

  Αυτό το νεο-αριστερό παρακράτος έχει φτάσει στο σημείο να ελέγχει κάθε μορφή επιστημονικού δημόσιου διαλόγου στη χώρα. Κοιτούσα το πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία οργανώνει κάποιους κύκλους συζητήσεων σε διάφορα ζητήματα που άπτονται και της επικαιρότητας. Προσέξτε συμμετέχοντες: Θάνος Βερέμης (σε τουλάχιστον 2 συζητήσεις), Δ. Ψυχογιός (2 συζήτησεις), Α. Λιάκος, Χριστίνα Κουλούρη.
  Ειλικρινά, ποιο είναι το μεγάλο επιστημονικό-ερευνητικό έργο των τριών τελευταίων ώστε να τους βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας σαν μαϊντανούς; Δεν υπάρχουν άλλοι καθηγητές κοινωνιολογίας και νεότερης ιστορίας; Εγώ γνωρίζω αρκετά ονόματα, οι υπευθυνοι της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών δεν γνωρίζουν; Πότε τα προλαβαίνουν όλα οι κύριοι αυτοί και είναι πανταχού παρόντες;
  Μήπως να μιλήσουμε για "μαφία διανοοουμένων";

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 05/02/2011 11:27:34

   Το εργο τους ειναι οτι ειναι ευνοουμενοι του ΔΟΛ.Να προσεξει η ΝΔ να καταψηφισει οποιαδηποτε χαριστικη ρυθμιση φερει ο Χυτηρης για τα ΜΜΕ.

  • Misha avatar
   Misha @ ΒΙΣ 05/02/2011 11:36:00

   ΒΙΣ
   δεν ειναι αριστερός ο Βερέμης.Στο ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ έβαλε τον Α.Παπαχελά.
   Παπαγάλοι των ΗΠΑ είναι , μέσω Σόρος και ΜΚΟ.

 20. ΜΑΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΜΑΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 05/02/2011 11:16:18

  Φαήλε,
  Εξαιρετικό το άρθρο σου. Εύστοχο και με τη γνωστή καυστικότητα που σε διακρίνει. Προσωπικά θα σταθώ σε ένα σημείο που ίσως να μη γνωρίζεις: Στην Εκπαίδευση. Ως γνωστόν, όταν η εξουσία επιθυμεί να επιβάλει τις θέσεις της στην κοινωνία, πρώτα και κύρια τις επιβάλλει στα παιδιά, τα οποία όταν θα μεγαλώσουν, θα διδάξουν τα δικά τους παιδιά με τους ίδιους τρόπους που τα ίδια διδάχθηκαν. Έτσι η κοινωνία στο σύνολό της θα διαποτιστεί ολοκληρωτικά με τις θέσεις και τις επιδιώξεις της εκάστοτε εξουσίας. Η εξουσία που κυβερνά τον τόπο εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια (σε αυτή περιλαμβάνω και τα μικρά διαλείμματα της υποτιθέμενης δεξιάς ή κεντροδεξιάς ή φιλελεύθερης ή οτιδήποτε άλλο παράταξης στην οποία ανήκετε κι εσείς κι εγώ) προσπαθεί με κάθε τρόπο να περάσει (συνήθως με αθέμιτο τρόπο) σε κάθε βιβλίο από το δημοτικό ως το λύκειο και το πανεπιστήμιο μια θολή πολυπολιτισμικότητα και υποτίμηση κάθε τι ελληνικού. Κάθε αντίλογος καταπνιγόταν και εξακολουθεί να καταπνίγεται είτε προέρχεται από μαθητή, είτε από εκπαιδευτικό.
  Ελπίζω ο πατριώτης μου ο Αντώνης να αντιληφθεί την κατάσταση και να προσπαθήσει τουλάχιστον να την αναστρέψει όσο είναι καιρός. Ήδη μια γενια Ελλήνων έχει χαθεί. Μη χαθούν και οι επόμενες! Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι ομολογουμένως θετικά...

 21. wb avatar
  wb 05/02/2011 11:33:31

  @karamanlikos "..Έτσι ακριβώς είναι!
  Ο Έλληνας χρησιμοποιεί την εκκλησία και κοινωνικοποιείται, ενώ ο μουσουλμάνος χρησιμοποιεί το τζαμί και στρατιωτικοποιείται!"

  ..τι το καλύτερο απο στρατευμένους Πακιστανούς ετοιμους να λάβουν δράση εν καιρώ πολέμου.
  Και αν κρίνω και απο τις δηλώσεις του πρώην πρόεδρα τους..
  http://archive.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_politics_1_16/10/2002_22064
  θα είναι και πολλοί πρόθυμοι να πολεμήσουν...εναντίον μας εννοείται...

 22. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/02/2011 11:47:28

  Βρειτε μου εναν καθηγητη Ιστοριας Ελληνα, σε πανεπιστημιό μας, ο οποιος να εχει γραψει ΕΝΑ βιβλιο για Ελληνικης Ιστοριας... ως διδακτορικη διατριβη...!! ΕΝΑΝ.
  Το τι διδασκουν οι Αλβανοι στα σχολεια τους τα γνωριζετε φανταζομαι, αν οχι να σας ενημερωσω....

  ΠΠ

 23. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 05/02/2011 11:52:16

  Που καταντήσαμε σαν λαός, να αναπολούμε τους παλαιούς και αμόρφωτους με την σημερινή έννοια δικαστές, στρατηγούς, πολίτες και να μακαρίζουμε το ήθος και την συμπεριφορά τους προς το Έθνος και από την άλλη να καμαρώνουμε για την πλήρη δημοκρατίας εποχή μας.
  Νόμοι που χρίζουν απόφαση του Σ.Ε περί της συνταγματικότητας δεν θα έπρεπε να εφαρμόζονται πριν της τελεσίδικης αποφάσεως της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας

 24. S.T. avatar
  S.T. 05/02/2011 12:03:45

  Το ξαναλέω:

  Φαίνεται ότι οι Δικαστές κρατούν ψηλά τη σημαία και ότι υπάρχει μια άτυπη κόντρα μεταξύ κυβέρνησης Δικαιοσύνης με νικητή την αλήθεια και την Δικαιοσύνη.

  Θυμίζω:
  1) περίπτωση απομάκρυνσης Δραγώνα (ναι αυτή που τα 'βαλε αδικαιολόγητα με τη Χαρά Νικοπούλου), η οποία αποδείχτηκε ότι είχε "περίεργα" πτυχία
  2)μεταναστευτικό: ακύρωση απόφασης περί ιθαγένειας και νόμου Ραγκόυση
  3) αποδοχή και προώθηση της μήνυσης εναντίον του μνημονίου από τον Εισαγγελέα Χαλκίδος

  Να θυμήσουμε ότι σχετικά με την Χαρά Νικοπούλου ( η οποία είναι κόρη του τ.Προέδρου του Αρείου Πάγου), οι αθεόφοβοι κυβερνητικοί είχαν το άπειρο θράσος να μην
  σεβαστούν το έργο της και να φτάσουν σε σημείο "κάποιοι" να βιοπραγήσουν εις βάρος της (ξυλοδαρμός και αποβολή του παιδιού που κυοφορούσε!)

 25. BΡΑΧΟΣ avatar
  BΡΑΧΟΣ 05/02/2011 12:16:47

  Φαήλο ,μπράβο σου.
  Προστατεύστε όπως μπορείτε εκείνους που ακόμα αντιστέκονται .
  Είναι χρέος να προστατεύσετε την ελεύθερη βούληση όσων Δικαστών απέμειναν ελεύθεροι.Για να μπορέσουν και άλλοι να βρουν την βούληση να αντισταθούν, χωρίς να φοβούνται και χωρίς να τρέμουν για τις "παρεμβάσεις".
  Γιατί όποιος αισθάνεται "μόνος", δύσκολα αντιστέκεται...

 26. ο ξένος avatar
  ο ξένος 05/02/2011 12:17:45

  l' ami du peuple

  Διαφεύγει του Στάθη ότι επρόκειτο για απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες στην Ελλάδα, με νόμο της ελληνικής βουλής που, όπως έκρινε το ελληνικό δικαστήριο, προσκρούσει στο ελληνικό σύνταγμα. Αν υπάρχουν υποψίες ότι το ελληνικό σύνταγμα είναι "μάπα", είναι μια άλλη συζήτηση, που πρέπει να απασχολήσει τους Έλληνες.

  Αν στον αυτοκινητόδρομο απαγορεύεται η στροφή αριστερά, δεν στρίβεις αριστερά, για μην σκοτωθούμε όλοι. Αν το σήμα είναι σωστά τοποθετημένο ή όχι, είναι άλλο θέμα. Είναι επικίνδυνο, όμως, να κάνεις του κεφαλιού σου, γιατί κυκλοφορούμε κι άλλοι στο δρόμο. Είναι, επίσης, άτοπο να τα βάζεις με την τροχαία που σου έκοψε κλήση επειδή θεωρείς, έστω και αν έχεις δίκιο, ότι το σήμα δεν έπρεπε να υπάρχει σ' εκείνο το σημείο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ο ξένος 05/02/2011 12:35:27

   Δεν του διαφευγει καθολου.Εχουν συνηθισει να επιβαλλουν τις αποψεις τους με τσαμπουκα γιατι τους παρακαλαμε.
   Ποσοι κατα καιρους και εδω εψαχναν να βρουν πατημα σε οσα λεει ο παλιος γερο κνιτης Σταθης για να αντικρουσουν αλλους "αντιεθνικιστες" αριστερους λες και ειναι αξιοπιστοι μονον οι πασης φυσεως κομμουνιστες.Ενας συνειδητος παλιος πρακτορας της Μοσχας αναγορευθηκε σε "πατριωτη" επειδη απλως συνεχισε να ειναι αντιαμερικανος και μετα την πτωση του ανατολικου μπλοκ.
   Κατα τα αλλα βεβαια ο συγκεκριμενος και με το "Δεκεμβρη" ηταν και φυσικα συμφωνουσε με οσα τον βολευαν ιδεολογικα μονο.

  • l
   l' ami du peuple @ ο ξένος 05/02/2011 13:17:36

   ξενε, εχεις απολυτο δικιο. οταν η στροφη αριστερα απαγορευεται, απαγορευεται για ολους, και η τροχαια οφειλει να επιδωσει κληση.

   σε αυτο συμφωνω μαζι σου. στο " θα σκοτωθουμε ολοι" που επικαλεισαι. στο οτι ο νομος εχει εναν ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ λογο υπαρξης.
   ( = πραγματι, καποιος εχει την ευθυνη να το επισημανει κι αυτος ειναι η τροχαια και γινεται δια του σηματος και προβλεπεται διαδικασια διορθωσης..ετσι ειναι)

   και ο ψυχραιμιας που σε πληροφορει οτι ειμαι με τον δεκεμβρη(σωστα) , συνηθως ειναι πολυ λιγοτερο υπερ της νομιμοφροσυνης απο μενα...
   αυτος βεβαια ειναι υπερ της νομιμοτητας προς το συστημα, οταν ομως εγω λεω πως ειμαστε κοινωνια γενικευμενης ανομιας, εννοω οτι εχει καταρρευσει το συστημα που θεσμιζει τη συμβιωση μας.

   οταν παλι ο νομος λεει: "αφηστε τους αθαφτους",
   κι αυτο το λεει ,
   "ετσι επειδη μπορει να το λεει" (περιπτωση του κρεοντα) ..

   ε, να με συγχωρειτε, παιδιοθεν προτιμουσα την αντιγονη.

   ψυχραιμια μου, εσυ μεινε με τον κρεοντα.

 27. Έρεβος avatar
  Έρεβος 05/02/2011 12:41:52

  "Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable"

  JFK

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ Έρεβος 05/02/2011 13:22:07

   "Peaceful revolution" is only a state of mind , it stands as an idea only in theory , when things coming in FACTS ....... THEN only one revolution stands for results , THE VIOLENT ONE (because otherwishe ........ "verba volant" )!!!!
   *Μιά άποψη.-

 28. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 05/02/2011 12:47:38

  Αγαπητέ Φαήλε,
  Γράφεις καταπληκτικά, αλλά αυτό σου το έχουν ξαναπεί και σίγουρα το έχεις καταλάβει και ο ίδιος.
  Γίνεσαι, με τα κείμενα σου, η αφορμή να ολοκληρωθεί μία "αποκαθήλωση" (που έχει δειλά δειλα ξεκινήσει) απόψεων, που αν και είναι πρόδηλα απαράδεκτες, μέχρι πολυ πρόσφατα δεν τολμούσες να αντικρούσεις κυρίως για να μη θεωρηθείς "ντεμοντε". Ποιος από εμάς τολμά να πει ότι είναι δεξιός; Ειδικά απέναντι σε κάποιον "αριστερό" με παχιές τσέπες που είναι έτοιμος να "κατασπαράξει" κάθε δεξιό σαν φασίστα, εχθρό της ανανέωσης, πολέμιο του κοινωνικού κράτους, θρησκόληπτο κλπ..
  Αυτό πλέον αλλάζει (και φταις εσύ για αυτό)! Επαναπροσδιορίζονται τα αυτονόητα:
  - Εργασία σημαίνει προσπάθεια και προκοπή, όχι επιδίωξη της δημοσιοϋπαλληλικής καρέκλας και "ρέκλας"
  - Η πατρίδα είναι η περιβάλλουσα των βιωμάτων μας. Δεν ειναι κακό να την αγαπάμε.
  - Η ιστορία μας είναι πηγή έμπνευσης για την στάση μας απέναντι στα πράγματα. Πρέπει να προστατεύουμε την διαστρέβλωσή της.
  Να ξέρεις ότι ειμαστε πολλοί...περιμένουμε το επόμενο άρθρο σου...

  • toixo-toixo.blogspot.com avatar
   toixo-toixo.blogspot.com @ Φακ Κωστας 05/02/2011 13:30:53

   Έγραψες "ειδικά απέναντι σε κάποιον “αριστερό” με παχιές τσέπες που είναι έτοιμος να “κατασπαράξει” κάθε δεξιό σαν φασίστα, εχθρό της ανανέωσης, πολέμιο του κοινωνικού κράτους, θρησκόληπτο"
   Και θέλω να σε ρωτήσω: όταν κάποιος λέει "ρίξτε στη θάλασσα τους αναξιοπαθούντες μετανάστες" είναι φασίστας ή όχι;
   Όταν κάποιος βλέπει φοιτητές, μαθητές, ανέργους να δέρνονται από τις δυνάμεις του Υπουργείου Προστασίας του Αλήτη και κραυγάζει "δείρτε τα κωλόπαιδα" προς όφελος μιας βιτρίνας, είναι φασίστας ή όχι;
   Όταν κάποιος απαιτεί να επιβάλει την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος του κάθε πολίτη στην ταυτότητα, παραβλέποντας τα δικαιώματα προστασίας της προσωπικής ζωής, προς όφελος του κάθε "μακαριστού", τότε δεν είανι φασίστας και θρησκόληπτος;
   Όταν κάποιος λέει ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται και η προσκόλληση σε παλιές δογματικές ιδέες εμποδίζουν την εξέλιξη δεν είναι εχθρός της ανανέωσης;
   Όταν κάποιος υποστηρίζει ότι η συμμετοχή και άρα η ευθύνη και η υποχρέωση του κράτους σε υγεία, παιδεία, μεταφορές, τηλπικοινωνίες, ενέργεια πρέπι να περιοριστεί "προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης αγοράς", δεν είναι πολέμιος του κοινωνικού κράτους;
   Όταν κάποιος αντιδρά ενώπιον οποιουδήποτε έχει διαφορετικό θρησκευτικό φρόνημα και προσπαθεί να επιβάλλει εκ νέου τον "ελληνορθόδοξο" σκοταδισμό δεν είναι μισαλλόδοξος λόγω της θρησκοληψίας του;

   Αυτή είναι η δεξιά ιδεολογία, καλώς ή κακώς...

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ toixo-toixo.blogspot.com 05/02/2011 14:03:00

    Το πρόβλημα είναι πως τίθεται η ερώτηση, όχι τελικά η ίδια η απάντηση. Σου το εξηγώ:
    Θέτεις τις παράκάτω ερωτήσεις:
    "....όταν κάποιος λέει “ρίξτε στη θάλασσα τους αναξιοπαθούντες μετανάστες” είναι φασίστας ή όχι;..."
    "....Όταν κάποιος βλέπει φοιτητές, μαθητές, ανέργους να δέρνονται από τις δυνάμεις του Υπουργείου Προστασίας του Αλήτη και κραυγάζει “δείρτε τα κωλόπαιδα” προς όφελος μιας βιτρίνας, είναι φασίστας ή όχι;...."
    Αυτά και τα υπόλοιπα που ρωτάς υποδηλώνουν την αυταρέσκεια της ιδεολογίας που υποστηρίζεις, η οποία καπηλεύται τον ανθρωπισμό, το δικαίωμα στη διαδήλωση κλπ...τα οποία και εγώ πιστεύω. Με "μαρκάρεις" σαν φασίστα γιατι δήλωσα δεξιός...Αποδεικνύεις στη πράξη αυτά που γράφω για την "αυθεντία" αριστερό...
    Δεξιά ιδεολογία είναι η παροχή ελεύθερου περοβάλλοντος ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και γιατί όχι και η εργοδοσία (στηρίζει βλέπεις με τις εισφορές το κοινωνικό κράτος)...είναι η κατάργηση της μονιμότητας του δημοσίου (ή μήπως το δικαίωμα στην εργασία δεν θα έπρεπε να είναι ιερό και αναφαίρετο και στον ιδιωτικό τομέα)...Οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν (αν σκοτώσει κάποιος τη μάνα του πρέπει να πάει φυλακή ή να τον λυπηθούμε γιατι πλέον είναι ορφανός?)...Η πατρίδα, το έθνος και άλλες μιαρές λέξεις για εσένα πρέπει να υπάρχουν για να προασπίζουν τα δικαιώματα όλων των Ελληνων πολιτών (την τιμή τους, την αξιοπρέπειά τους, τις περιουσίες...και τη δικιά σου)...
    Μη θέτεις λοιπόν το δίλλημα " λαθρομετανάστης ή πνιγμένος"...
    Είναι σαν να λες "αριστερός ή τίποτα"....

    • Misha avatar
     Misha @ Φακ Κωστας 05/02/2011 14:13:39

     Θυμάμαι πως οι παλιοί δεξιοί μιλούσαν για «πατρίδα-θρησκεια-οικογένεια» και ήταν έτοιμοι να πεθάνουν για να τα προασπίσουν, παρά την άγρια καπηλεία που υπέστη το μότο αυτό.
     Άλλαξε και έγινε «τράπεζα-ευρώπη -εταιρειοκρατία» ;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 05/02/2011 14:25:32

      Oχι,ειναι και τα δυο και δεν υπαρχει αντιφαση.Ο στοχος αυτων που εφτιαξαν το νεοελληνικο κρατος ηταν παντα η ελευθερια και η ενσωματωση με τα "πεπαιδευμενα εθνη της Ευρωπης" οπως ελεγαν τοτε.

     • Misha avatar
      Misha @ ψυχραιμια 05/02/2011 17:23:58

      ΑΠΟΛΥΤΗ αντίφαση πλέον!
      ΑΠΟΛΥΤΗ!

      Πατριδα; «Όσοι μιλουν για έθνη κράτη είναι εθνικιστές και δεν ξέρουν τι τους γινεται» είπε ο Βαν Ρομπούη, πρόεδρος ΕΕ.

      Θρησκεία; «Η θρησκεία είναι ιδιωτική υπόθεση απεφάνθη κάποιο ευρωπαϊκό δικαστηριο και ζήτησε να μην αναγράφεται το θρησκευμα στις ταυτοτητες και να κατέβει ο Σταυρός από τα ιταλικά σχολεία.

      Οικογένεια; χα! Γάμοι γκέι και γκεϊσσών και υιοθεσίες παιδιών από αυτές τις διαστροφικές συνυπάρξεις είναι ante portas...Στο american dream προωθείται ηδη η κατάργηση των όρων «πατέρας-μητέρα» και αντικατάσταση τους με «γονιός 1 και 2 » για να μη θιγονται οι ντιντήδες...

      Ψυχραιμία, διαλέγεις και παιρνεις : ή ρωμιοσύνη ή ευρωλιγουρισμό ...Μέση λύση δεν υπάρχει

    • toixo-toixo.blogspot.com avatar
     toixo-toixo.blogspot.com @ Φακ Κωστας 05/02/2011 20:47:08

     Διέπραξες πάντως το ίδιο "αδίκημα¨" για το οποίο με κατηγόρησες. Από πού προκύπτει ότι η Πατρίδα και το Έθνος είναι μιαρές λέξεις για μένα και την ιδεολογία μου;
     Το ότι βγήκαν παγανιά διάφοροι Τατσόπουλοι, Τρεμόπουλοι κλπ και λένε αρλούμπες δε σβήνει τη δυνατότητα της Αριστερά να μπορεί να είναι και εθνική.
     Και το κοινωνικό σύστημα της ελεύθερης αγοράς που πρεσβεύει η Δεξιά είναι η κοινωνικο-οικονομική αποτύπωση του Νόμου της Ζούγκλας στην κοινωνία.
     Σε αντίθεση με την Αριστερά που έχει ως κέντρο τον άνθρωπο και είναι η πολιτική αποτύπωση του Νόμου του Δικαίου. Απλά πράγματα είναι. Τα υπόλοιπα είναι τεχνικές λεπτομέρειες.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ toixo-toixo.blogspot.com 05/02/2011 22:22:48

      Οι απόψεις σου toixo-toixo είναι παράλληλες με τις δικιές μου..με την γεωμετρική έννοια των ευθειών που δεν τέμνονται ποτέ. Μακάρι η ανθρωποκεντρική αριστερά να ηταν εφαρμόσιμη. Δεν είναι όμως ούτε κατά προσέγγιση. Το μόνο που μένει είναι, σε ένα κόσμο αδικίας και ανισότητας να υπάρχει ενα κοινωνικό σύστημα που επιβάλλει την ισοτιμία, την ίση δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να μπορούν (αν τελικά τα καταφέρουν) να προκόψουν πνευματικά και κοινωνικά. Και όχι ενα σύστημα που θα θεωρούσε αδικία να απολαμβάνει μεγαλύτερη αμοιβή ο Γκάλης από εμένα στην ίδια ομάδα μπάσκετ. Αν αυτά σου φαίνονται απλά πράγματα...πάω πάσο.

   • αποκατάσταση avatar
    αποκατάσταση @ toixo-toixo.blogspot.com 05/02/2011 18:38:08

    Εγώ θέλω όμως να απαντήσεις αντίστοιχα στις ειδικά διαμορφωμένες ερωτήσεις που θυμίζουν κατευθυνόμενα γκάλοπ για να καταλάβεις το αδιέξοδο των ακραίων ιδεολογιών.
    Όταν μια κοπέλα στο κέντρο δεν μπορεί να περπατήσει λόγω εγκληματικότητας (αλλοδαπής αποκλειστικά) μόνη της μετά από κάποια ώρα χωρίς να κινδυνεύει να χτυπηθεί για την τσάντα ή να κινδυνεύει για βιασμό είναι ανθρωπιά ή αριστερισμός;
    Όταν ένας αστυνομικός δεν μπορεί να κάνει περιπολία στα εξάρχεια χωρίς να είναι πέντε πέντε μαζί για να μη ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου είναι ανθρωπιά ή αριστερισμός;
    Όταν ένας καθηγητής δεν μπορεί να πει τη γνώμη του ελεύθερα για ένα φλέγον ζήτημα χωρίς να κινδυνεύει να ξυλοκοποθεί από κουκουλοφόρους είναι ανθρωπιά ή αριστερισμός;
    Σε αυτά τα γεγονότα δεν κλείνει τα αυτιά της η αριστερά;
    Μήπως ο ανθρωπισμός για να ισχύει πρέπει να υπάρχουν και οι υποδομές; Θα συσσωρεύσεις τον αθρώπινο πόνο εδώ; Στην Ελλάδα πρέπει να συγκεντρωθεί όλο το βάρος; λειτουργεί με βάση το imperium η Ελλάδα; Επιτρέπουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια; ακόμη και αυτών που μας ενοχλούν; Μήπως πρέπει να συμφιλιωθεί η αριστερά με την έννοια του κράτους; Μήπως το μπάχαλο και η λεηλασία είναι χειρότερα; Θα έδινες στο ζώο στο δρόμο το ψωμί που φυλάς για το παιδί σου ή πρώτα θα εξασφάλιζες το παιδί σου και μετά το ζώο; κ.τ.λ.

    • toixo-toixo.blogspot.com avatar
     toixo-toixo.blogspot.com @ αποκατάσταση 05/02/2011 21:11:14

     Κοίταξε δεν είανι όλη η Αριστερά θετική με την αθρόα εισροή μεταναστών. Διότι όταν σε ένα μέρος μαζεύονται πολύ περισσότεροι απ όσους μπορεί το μερος να αντέξει, τίθεται σε κίνδυνο ηασφάλεια και των Ελλήνων και των μεταναστών.
     Αλλά άλλο να αναζητάς αποτελεσματικές πολιτικές που θα ΄βοηθήσουν τους μετανάστες να πάνε στην Ευρώπη- γιατί για εκεί πάνε και εδώ τους μπλοκάρουμε- και άλλο να παίρνεις το βούρδουλα και να κυνηγάς Πακιστανούς.
     Οι καθηγητές λένε ελεύθερα την άποψή τους. Στο δικό μου Πανεπιστήμιο θυμάμαι οι περισσότεροι καθηγητές έκαναν εθνικιστικά κυρήγματα, αλλά δεν κινδύνευσαν ποτέ.
     Όσο για τα Εξάρχεια, είναι ένα ενδιαφέρον μόρφωμα αυτοδιαχείρησης και καλό είναι να μην υπερβάλλουμε περί άβατου.
     Επειδή πηγαίνω συχνά εκεί, βλέπω αυξημένη κίνηση της Αστυνομίας εκεί.
     Και γύρω γύρω η περιοχή φυλάσσεται σαν ααστακός. λες και έχουμε πόλεμο. Παντού Αστυνομία με τα αυτόματα ανά χείρας.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ toixo-toixo.blogspot.com 06/02/2011 13:53:53

      toixo-toixo, τις ευχές που διατυπώνεις τις προσυπογράφω απόλυτα. Και έχεις δίκιο ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικο είναι τουλάχιστο "λίγο"...

  • toixo-toixo.blogspot.com avatar
   toixo-toixo.blogspot.com @ Φακ Κωστας 05/02/2011 13:34:37

   συγνώμη, μια διόρθωση στο:
   "Όταν κάποιος λέει ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται και η προσκόλληση σε παλιές δογματικές ιδέες εμποδίζουν την εξέλιξη δεν είναι εχθρός της ανανέωσης;"
   Ήθελα να πω:
   Όταν κάποιος λέει ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται και η προσκόλληση σε παλιές δογματικές ιδέες εμποδίζουν την εξέλιξη, τότε αυτοί που την εμποδίζουν προς χάριν παράδοσης δεν είναι εχθροί της ανανέωσης;

 29. STATHIS avatar
  STATHIS 05/02/2011 12:58:29

  Αυτό που περιγράφεις (δηλ. χωρίς πρόσκληση ) ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ "ΛΑΘΡΑ" , τα λοιπά είναι στη σφαίρα της προσπάθειας δημιουργίας ΜΙΑΣ "ΠΛΑΣΤΗΣ" ΠΟΛΙΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ για να "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΗΣΘΟΥΜΕ"(Απεθνικοποιηθούμε) ποιό εύκολα στη βάση της "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ" ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ και του ευρύτερου νεοφιλελευθερισμού.

  *Μιά άποψη.-

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ STATHIS 05/02/2011 12:59:59

   Υ.Γ.

   ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΦΙΛΟΥΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ !!!!


   *Μιά άποψη.-

  • l
   l' ami du peuple @ STATHIS 05/02/2011 13:27:51

   λαθρα, stathis, σημαινει κρυφα.
   αυτοι που ερχονται φερειπειν στα νησια, επιδιωκουν να συλληφθουν δεν ειναι "κρυφοι", βουλιαζουν τις βαρκες για να τους μαζεψει το λιμενικο!!!

   απο κει και μετα, ειναι δικο μας το προβλημα!!!

   (αλλοι το ξορκιζουν, αλλοι επωφελουνται, αλλοι κανουν πως δεν το βλεπουν, αλλοι τζογαρουν πανω του, αλλοι, αλλοι...)

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ STATHIS 05/02/2011 13:31:45

   @ami
   Το ότι δε θες να καταλάβεις .....ΔΕ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ "ΛΑΘΡΑ" .
   ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΘΕΣ , ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ !!!!   *Μιά άποψη.- (.)(-)

 30. Αδιάλλακτος Πολιτικάριος avatar
  Αδιάλλακτος Πολιτικάριος 05/02/2011 12:59:41

  Λίγο άσχετο, αλλά επειδή έχω διαφωνία με ένα φίλο....

  Ο Μουμπάρακ τελικά είναι στην Εθνικο-Σοσιαλιστική Διεθνή ή όχι????

  Γιατί στο site του "οργανισμου" δεν τον έχουν!
  http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticlePageID=931

  • Misha avatar
   Misha @ Αδιάλλακτος Πολιτικάριος 05/02/2011 13:48:23

   Τον εσβησαν προχτές, όπως και τον Μπεν Αλι λιγες μέρες νωριτερα.

   h--p://www.slate.com/blogs/blogs/weigel/archive/2011/02/04/socialist-international-kicks-out-mubarak.aspx

   • Αδιάλλακτος Πολιτικάριος avatar
    Αδιάλλακτος Πολιτικάριος @ Misha 05/02/2011 14:02:28

    ευχαριστω Misha....

 31. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 05/02/2011 13:13:28

  Φαήλο πάλι εξαιρετικό.

  Η εξατομικευμένη κρίση προς κάθε αιτούντα την Ελληνική ιθαγένεια είναι η λέξη κλειδί.
  Είναι αδύνατον να την χορηγήσεις σε κάποιον ο οποίος δεν έχει ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ σ'αυτήν αυτοβούλως και αυθορμήτως.
  Δεν είναι δυνατόν να παραχωρείται για τις ανάγκες βιοπορισμού κάποιου.
  Στις ΗΠΑ ερωτάται ο υποψήφιος τί θα κάνει αν γίνει πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της χώρας καταγωγής του.
  Τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται στην Ελλάδα.
  Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι προκειμένου να πετύχει κάποιος το σκοπό του θα απαντήσει ψέμματα.
  Πιθανόν, αλλά δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από αυτούς που βάζουν τον βιοπορισμό πάνω από την συνείδησή τους.
  Κινδυνεύει από αυτούς που δεν προδίδουν την εθνική τους συνείδηση ούτε στα λόγια.
  Ρώτησα κάποιον Αλβανό που επιθυμούσε την Ελληνική ιθαγένεια, τί θα απαντούσε στη συγκεκριμένη ερώτηση και μου απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να προδώσει την Αλβανία ούτε στα λόγια.
  Τον τιμά και τον τιμώ.
  Όμως ποιος θα τον ήθελε πολιτογραφημένο ως Έλληνα?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/02/2011 13:23:36

   Έγραψες!

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2011 14:20:33

    Άσε ρε Φαήλο.
    Εσύ μας ξύπνησες και μας έβγαλες από τη μούγκα του μεσαιοχωρητισμού.
    Για χρόνια ολόκληρα αυτολογοκρινόμαστε και όταν το τολμούσαμε πάντα υπήρχε το μακρύ χέρι του μεσαιοχωρίτη να σε τραβήξει από το μανίκι ή να σου πατήσει το νύχι.
    Ένας πατριωτισμός gay ή ευνουχισμένος λάνθανε μέσα μας και μας βασάνιζε το υποσυνείδητο.
    Ανεξάρτητα από τις επιδόσεις της Παράταξης είναι από τις καλύτερες εποχές που αισθάνομαι δικαιωμένος.
    Να είσαστε με τον Χρύσανθο καλά.
    Να μη ξεχνάμε και τον Καραχάλιο.
    Τον Διονύση βεβαίως-βεβαίως, όχι τον άλλον.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/02/2011 14:28:49

   Ξέχασα να παραθέσω ένα επιχείρημα υποστηρικτικό της ανάρτησής μου.
   Εκ των "δηλωσιών" της κομμουνιστικής ανταρσίας μετρημένοι στα δάχτυλα είναι όσοι έπαιξαν κάποιο ρόλο στη συνέχεια των αγώνων του ΚΚΕ.

 32. Ιωάννης Παντόπουλος avatar
  Ιωάννης Παντόπουλος 05/02/2011 13:37:55

  Τί είναι φυλετισμός; Πώς έδρασε στήν ιστορική μας πορεία; Πώς επηρέασε τήν εθνική μας ταυτότητα; Σε κάθε περίπτωση η φυλετική κληρονομικότητα (όπως ορίζονταν σε κάθε ιστορική περίοδο τής ιστορίας μας) ήταν και η συνείδηση μετοχής στα γινόμενα. Ο Αλκμάν ήταν μεγάλος ελεγειακός ποιητής ( βαρβαρικής καταγωγής). Ο Ηρόδοτος ( βαρβαρικής ή μιξοβαρβαρικής καταγωγής) έγινε ο πατέρας τής ιστορίας. Θουκιδίδης (μιξοβάρβαρος), ο κατ εξοχήν δημιουργός της ιστοριογραφίας. Ο Δημοσθένης (μιξοβάρβαρος), πρότυπο τού ρήτορικού λόγου. Αμέτρητοι οι έλληνες εκκλησιαστικοί πατέρες, μή ελληνικής φυλετικής καταγωγής. Πρέπει να τούς θεωρούμε όλους αυτούς Ελληνες; Σαφέστατα ναί. Αιτειολογεί η ιστορική μας πορεία μαζική αποδοχή αλλοδαπών πληθυσμών, ως αναγκαίων συστατικών δυναμικής ανάπτυξης του Εθνους; Σαφέστατα όχι.
  Οποιος ανατρέξει στην Ιστορία, θά δεί ξεκάθαρα, ότι το ελληνικό έθνος, πολυπληθέστατο πρίν 2.000 περίπου χρόνια, συρρικνώθηκε αφάνταστα και κινδύνεψε να απολέσει εντελώς την εθνική του υπόσταση, από μαζικές εισβολές ξένων ομάδων, όλως περιέργως «οικονομικών μεταναστών», συνέπεια παγκοσμοποιημένων (τής τότε οικουμένης) συγκρούσεων. Χαρακτηριστικά αναφέρω τούς Σλάβους, Ινδούς, Αιγύπτιους, Τουρκογενείς (πρίν και μετά τήν οθωμανική κυριαρχία) κ.ο.κ. Πρέπει δε να υπογραμμισθεί ( με την δέουσα βαρύτητα ) και η μετοχή στα νεοσύστατα όμορα έθνη ( Ιταλία, Αλβανία, Νοτιοσλαβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Συρία, Αίγυπτο) ενός σοβαρότατου πληθυσμιακού κομματιού ελλήνων στο γένος και πολιτισμό, πού τα διαμόρφωσαν και οι απόγονοί τους αποτελούν μέχρι και σήμερα μέρος τής οικονομικής και πνευματικής ελίτ αυτών τών εθνών.
  Η εύκολη πρόσδοση τής αφοριστικής κατηγορίας, περί οπαδών τής «φυλετικής καθαρότητας» και τής καθαρότητας τού DNA, εναι απολύτως προσχηματική. Είμαστε έθνος πανάρχαιο. Πάντοτε οι μελαχρινοί, ξανθοί, κοντοί, ψηλοί, ισιομύτηδες, κοντομύτηδες, πλακουτσομύτηδες, όμορφοι, άσχημοι, Αριστείδη-δες, Αλκβιάδη-δες, εφιάλτη-δες, σκληροί Λάκωνες, κίναιδοι Αθηναίοι, χωριάτες Μακεδόνες, Σωκράτη-δες, τύρρανοι, δημοκράτες,κ.ο.κ. ( ο κατάλογος μπορεί να συμπληρωθεί από τον Μπαμπινιώτη ελεύθερα), συναποτελούσαν αυτό το έθνος. Οσο τουλάχιστον μπορούμε να το παρακολουθήσουμε στην ιστορική του διαδρομή. Και αυτό το έθνος θέλουμε να είμαστε. Με τα καλά του, τα κακά του, τίς δίκαιες και άδικες πράξεις του, τίς λαμπρές καί σκοτεινές πλευρές του. Δέν είμαστε πληθυσμός, είμαστε λαός, όπως σωστότατα τονίζεται με παρρησία απο τον Σαμαρά. Χωρίς εθνικιστικές κορώνες άμμετρης υστερίας, περί «προιστορικής» καθαρότητας και «αναλλοίωτου» γενετικού κώδικα.
  Δέν το δημιούργησαν αυτό το εθνικό κράτος συμμορίες αυτοονομαζόμενων άριων, σφαγέων αυτόχθονων πληθυσμών, μεταφοράς σκλάβων (κατά προτίμηση μαύρων) καί αργότερα οικονομικών μεταναστών, πού τούς έφεραν να σιγουρέψουν τα απανθρώπως κτηθέντα κεκτημένα τους. Είμαστε ένα σύνολο ανθρώπων με κοινές παραδόσεις, γλώσσα, ήθη και έθιμα, ιστορία, συγκεκριμένων συγγενών ανθρωπολογικών τύπων και συγκεκριμένης έκφρασης και αντίληψης. Γι αυτό και είμαστε εθνικό κράτος και όχι συνοθύλλευμα ανθρώπων. Γι αυτό και με φειδώ στην ιστορική μας πορεία καταφέραμε να ενσωματώσουμε αλλόφερτους πληθυσμούς, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά πού μάς προσδιορίζουν ως Εθνος.
  Η ιστορική μας διαδρομή δεν ήταν ρατσιστική. Φοβική έναντι ξενόφερτων ομάδων; Ναί. Αποδοχή στο όριο που μπορούσαμε να αφομοιώσουμε; Ναί. Κινδυνέψαμε να χάσουμε τον εθνικό μας προσδιορισμό; Ναί. Μήν μας αναγκάσουν οι σημερινοί «προοδευτικοί» να χάσουμε τον κοσμοπολιτισμό και την αντιρατσιστική μας συνείδηση. Η «προοδευτικότητά» τους είναι ιδιότυπος «διεθνικός» ρατσισμός. Μή μας αναγκάσουν να «αποελληνοποιήσουμε» και άλλο τα ψήγματα αυτού τού μεγάλου ιστορικού λαού, με κίνδυνο να εξαφανιστούμε πολιτιστικά από τα τεκμαινόμενα αυτού του κόσμου, πρός όφελος των «νέων», χωρίς κληρονομική μνήμη ( δηλ. χωρίς αντισώματα στούς κυοφορούμενες παγκόσμιους ιούς) «εθνών», «ελληνοποιώντας» αυτό τόν όγκο οικονομικών μεταναστών. μιλώντας στό όνομα του ανθρωπισμού.
  Αν σάς διαφεύγει οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν γεμίσει τήν υφήλιο με μετανάστες, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν. Πήγαμε όπου μπορούσαμε και μάς ανεχθήκανε. Πήγαμε σε κράτη πού αποτελούνται πληθυσμιακά από μετανάστες ή σάν Gastarbeiter. Να εκμεταλευθούνε την εργατική μας δύναμη θέλανε και το κάνανε. Αν οι Έλληνες που ζούν και εργάζονται στο εξωτερικό εκλέγονται βουλευτές, γερουσιαστής κτλ και δέν στερούνται πολιτικών δικαιωμάτων, είναι γιατί οι χώρες αυτές αποτελούνται από ελάχιστους ιθαγενείς και πάμπολλους μετανάστες απο όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο πληθυσμός τους.
  Οσο για το αν κυριαρχεί σε αυτές τις χώρες ο ρατσισμός, δέν χρειάζεται παρά να διαβάζετε τίς καθημερινές ειδήσεις από όποιο έντυπο θέλετε. Και άν στίς ΗΠΑ ο πρόεδρος είναι μισός μαύρος, δέν σημαίνει ότι εκεί ο ρατσισμός δέν έχει κτυπήσει κόκκινο.
  Τό δίκαιο τού αίματος ή κληρονομικότητας είναι πανανθρώπινο δίκαιο εκ τών ουκ άνευ. Γιατί είναι αυτονόητο σέ όλες τίς ανθρώπινες ομάδες, οι βιολογικοί απόγονοι να είναι καί οι κληρονομικοί απόγονοι; Γιατί δέν ορίζει ο νομοθέτης αυθαίρετα ποιοί θά είναι οι συγγενείς μας; Γιατί βάσει τού δίκαιου τού αίματος δέν επιτρέπετε να κοιμούμαστε με την μάνα μας, τίς αδελφές μας, τίς κόρες μας, τίς; πρωταξεδέλφες μας; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Γιατί όταν το αυτονόητο τίθεται σε συζήτηση, αμφισβητείται. Και αυτός είναι ο στόχος τών «προοδευτικών» ομάδων ανθρώπινης «ευ-αν-αισθησίας».
  Εχω την εντύπωση ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Το πρόβλημά είναι ότι δέν διαθέτουν ψήγματα ανθρώπινου ήθους, αλλά άπειρη ανηθικότητα στο καιροσκοπικό και ποκίλλως επιδοτούμενο ( άς είναι καλά το αιωνίως υπάρχων περσικόν χρυσίον ) και αλλαχού κατευθυνόμενο πολιτικό τους παιχνίδι.

 33. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 05/02/2011 17:19:25

  Το άρθρο 29, παρ.1 του Συντάγματος απονέμει το δικαίωμα ίδρυσης και συμμετοχής σε πολιτικά κόμματα μόνον σε Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διαθέτουν το δικαίωμα του εκλέγειν. Είναι, επομένως, σαφές ότι «δεν είναι νοητό να θεωρηθεί ότι συμβιβάζεται με την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας η συμμετοχή στην άσκηση της κρατικής εξουσίας υπηκόων ενός αλλοδαπού κράτους, δηλαδή ατόμων που υπόκεινται σε μια άλλη εξουσία από εκείνη που συνδιαμορφώνουν με τη συμμετοχή τους σε πολιτικά κόμματα της ξένης προς αυτούς χώρας».[3]

  Σε ευρωπαϊκό επίπεδο άξια μνείας είναι η απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας το 1994, βάσει της οποίας το δικαίωμα του εκλέγειν σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα των πολιτών. Το δικαίωμα του εκλέγειν, άλλωστε, συνιστά αποκλειστικό δικαίωμα των πολιτών των κρατών στα περισσότερα, δεκατρία (13) τον αριθμό, κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: στην Αυστρία, στην Βουλγαρία, στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Κύπρο, στην Λετονία, στην Λιθουανία, στην Μάλτα, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, και την Ρουμανία.[4]

  Στα υπόλοιπα κράτη το δικαίωμα του εκλέγειν δεν ισχύει κατά τρόπο ταυτόσημο σε όλα τα κράτη, αλλά παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή του δικαιώματος αυτού, καθώς ισχύουν διαφορετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις τοπικές εκλογές και στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όχι όμως στις εθνικές εκλογές

 34. Έρεβος avatar
  Έρεβος 05/02/2011 18:20:16

  "είτε στο ορφανό Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και την Πατριωτική Αριστερά."

  Αν υπήρχε πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και πατριωτική Αριστερά ο Γιωργάκης θα είχε απωλέσει την βουλευτική πλειοψηφία από τον τρίτο άντε τέταρτο μήνα διακυβερνήσεως του. Αν υπήρχε πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και πατριωτική Αριστερά δεν θα ήταν μέσα ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε μέσα στην αριστερά.

  Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και η πατριωτική Αριστερά μας τελείωσαν γύρω στο 1983-1984. Η έννοια πατριώτης και η έννοια ΠΑΣΟΚ-Αριστερά είναι πλέον έννοιες ασυμβίβαστες μεταξύ τους.

  Δυστυχώς δε και μερίδα της ΝΔ είναι ασυμβίβαστη με την έννοια πατριώτης. Αυτή η μερίδα είναι γνωστή και είναι αυτή που χρειάζεται ξεφόρτωμα από τον Σαμαρά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Έρεβος 06/02/2011 10:36:22

   Δεν έχεις δίκιο κι ο αφορισμός σου αδικεί τεράστιο αριθμό Ελλήνων, που θα τους δεις να προσέρχονται κάτω από τις σημαίες του Αντώνη Σαμαρά, έχοντας ψηφίσει παλιότερα ΠΑΣΟΚ ή Αριστερά.
   Οι εξαρτήσεις από τοπικούς βουλευτές και κομματικούς παράγοντες, η οικογενειακή πολιτική παράδοση κλπ, παίζανε σημαντικό ρόλο για τον εγκλωβισμό σε μαντριά. Μερικοί μισούσανε τον "διεθνισμό" του σημιτέϊκου αλλά ξαναψήφιζαν ΠΑΣΟΚ για τους προαναφερθέντες λόγους. Αυτό τέλειωσε.
   Έβλεπες λοιπόν πχ για το Σχέδιο Ανάν να συμφωνούν για την αθλιότητα του Νεοδημοκράτες, μέρος του ΠΑΣΟΚ και μέρος της Αριστεράς.
   Κι απ' την άλλη έβλεπες αριστεριστές, σημιτικούς, την μαντάμ και ελάχιστους από τους σκυφτούς ακολούθους της να πηγαίνουν όπου φύσαγε ο υπερατλαντικός άνεμος, κόντρα στην θέληση και το συμφέρον των Ελλήνων της Κύπρου αλλά και του όλου Ελληνισμού.

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/02/2011 10:50:53

    Θα συμφωνήσω ότι ο πατριωτισμός υπάρχει έντονος στον ελληνικό λαό από αριστερά μέχρι δεξιά. Ωστόσο, αν δε διακοπεί η αλληλουχία συνδιαλλαγή-διορισμός-ψήφος, ο πατριωτισμός θα συνεχίσει να λανθάνει και να καλύπτεται από το ατομικό συμφέρον που σκιάζει το συλλογικό. Αν ο Σαμαράς καταφέρει να αποκτησει πλειοψηφικό ρεύμα χωρίς να δημιουργήσει στρατό δημοσίων υπαλλήλων, αυτό από μόνο του θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά του στον τόπο. Γιατί τότε και να αποτύχει δεν θα έχει υπονομεύσει το μέλλον του τόπου.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ Έρεβος 06/02/2011 13:04:11

   Πατριώτης είναι όποιος βάζει το μέλλον της πατρίδας του πάνω από το άμεσο προσωπικό συμφέρον του.

   Ο μόνος λόγος για να είναι κάποιος ενσυνειδήτως σήμερα στο ΠΑΣΟΚ ή σε κάποια από τα κόμματα που απαρτίζουν την αριστερά είναι καθαρά το άμεσο προσωπικό συμφέρον. Δεν μπορείς να ανήκεις σε κάποιο από τα παραπάνω κόμματα επειδή πιστεύεις ότι η πολιτική τους μακροπρόθεσμα θα κάνει καλό στη χώρα. Εκτός βέβαια εαν είσαι βλαξ.

   Όταν λέμε άμεσο προσωπικό συμφέρον εννοούμε όχι το προσωπικό συμφέρον που προκύπτει μέσω καλυτέρευσης της κατάστασης της χώρας μέσα από την εφαρμογή της πολιτικής του εν λόγω κόμματος, αλλά από την υπόγεια σχέση και τις χαριστικές παροχές που προκύπτουν από τη σχέση του πολίτη με το συγκεκριμένο κόμμα.

   Αυτές οι χαριστικές παροχές και υπόγειες σχέσεις, που ξεκίνησαν παλαιότερα από την δεξιά και που έγιναν "επιστήμη" από τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, έχουν μετατρέψει την χώρα σε παγκόσμιο περίγελω.

   Βέβαια θα συμφωνήσω μαζί σου ότι κάποια στιγμή είτε από λόγους συνείδησης, είτε λόγω του ότι δεν θα ικανοποιούνται πλέον τα συμφέροντά τους από τα κόμματα αυτά πολλοί από αυτούς θα έρθουν τελικά στην νέα ΝΔ.

   Υ.Γ.
   Φυσικά δεν λέει κανείς ότι και η ΝΔ είναι ένας όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος. Πολύς κόσμος βρίσκεται εκεί για τους ίδιους παλαιοκομματικούς λόγους. Εδώ λοιπόν παίζεται το στοίχημα του Σαμαρά. Πως θα μετασχηματίσει το κόμμα από ένα παλαιό, κλασσικό ρουσφετολογικό κόμμα σε κομμα αξιοκρατίας κερδίζοντας όμως ταυτόχρονα και τις εκλογές. Έχει δρόμο ακόμα το επιζητούμενο αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον καλά το πάει.

 35. toixo-toixo.blogspot.com avatar
  toixo-toixo.blogspot.com 06/02/2011 01:10:01

  Στην Αριστερά βέβαια, εκτός του Κομμουνισμού, υπάρχει και η Άμεση Δημοκρατία βέβαια, η οποία δεν επιβάλλει να παίρνουν τον ίδιο μισθό ο "Γκάλης" και ο "Παταβούκας".
  Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι για να πείσει ένας αριστερός τους υπόλοιπους, υποχρεούται να αποδείξει με λόγια, πράξεις κλπ το πόσο αριστερός είναι.
  Ενώ ένας δεξιός για να πείσει, αρκεί να δείξει ότι "δεν είναι και τόσο δεξιός".
  Αν το καλοσκεφτείς αυτή η αντίφαση κρύβει πολλές αλήθειες...

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ toixo-toixo.blogspot.com 06/02/2011 02:04:26

   Καταφεύγεις στο δογματισμό και την ηθικολογία. Αυτά είναι δουλειά των θρησκειών. Σου θυμίζω ότι η Άμεση δημοκρατία (την οποία την "χαρίζω" στην Αριστερά) εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Αθήνα των Κλασσικών Χρόνων και φυσικά ίσχυε για την ελίτ των αθηναίων πολιτών (ρώτα τη γνώμη των πολυάριθμων δούλων που υποστήριζαν την περίφημη αυτή Δημοκρατία).
   Για να πείσεις κάποιον να γίνει αριστερός δεν πρέπει να επικαλείσαι πρότυπα συμπεριφοράς (ηθικολογία) αλλά θες δυνατά πολιτικά, κοινωνικά και όχι αυτοαναιρούμενα επιχειρήματα.

  • toixo-toixo.blogspot.com avatar
   toixo-toixo.blogspot.com @ toixo-toixo.blogspot.com 06/02/2011 12:50:26

   Η Άμεση Δημοκρατία έχει μέχρι στιγμής εφαρμοστεί μόο στην αρχαία Αθήνα και είναι η μοναδική περίπτωση πολιτεύματος που έδινε πραγματική εξουσία σε μεγάλο αριθμό πολιτών. Στις "δημοκρατίες" που ακολούθησαν, μπορεί να έχουμε πολιτικό δικαίωμα, αλλά είναι ευνουχισμένο. Αν στην Αθήνα το 1/3 του πληθυσμού έκανε κουμάντο, στις "δημοκρατίες μας κουμάντο κάνει το 1/1000.
   Οπότε ας μη μένουμε στην ονομασία "δούλοι" της αρχ. Αθήνας. Και σήμερ δούλοι είμαστε 9,5 εκ. Έλληνες, αλλά με προκάλυμα ισότητας. Αλλά όταν δεν υπάρχει ισότητα απέναντι στο Νόμο, τότε δεν υπάρχει και Δημοκρατία. Ας εφαρμόσουμε λοιπόν την Άμεση Δημοκρατία και ας τη βελτιωσουμε ούτως ώστε να μην είναι πια του 1/3, αλλά του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των πολιτών. Είναι σίγουρα πιο εύκολο και πιο εφαρμόσιμο απ το να περιμένουμε του Γιωργάκηδες, Κωστάκηδες, Αντωνάκηδες να σκεφτούν και το λαό, στον οποίο δεν ανήκουν, και να καθόμαστε να κλαίμε παρέα με τον Αλέξη και την Αλέκα για τα δικαιώματά μας.

 36. toixo-toixo.blogspot.com avatar
  toixo-toixo.blogspot.com 06/02/2011 14:06:36

  Χαίρομαι που συμφωνούμε.
  Και επίσης θέλω να τονίσω πως δεν πρόκειται για "ευχολόγιο" αλλά για πολιτική πρότση...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.