#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/06/2011 07:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσαντισμένοι και με τα μυαλά στα κόκκινα…

ΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΔΕΜΙΑΝ ΠΟΛΙΝ ΣΙΝΑΜΩΡΕΕΙΝ ΩΣ ΑΥΤΩΝ ΟΥ ΠΕΡΙΟΨΟΜΕΝΩΝΑυτή ήταν η απάντηση του Σπαρτιάτη Λακρίνη, του εγκριτώτερου μέλους του πληρώματος μιας Σπαρτιατικής πεντηκοντόρου, που είχε σταλεί σε διπλωματική αποστολή προς τον Βασιλέα Κύρο, λίγο πριν ξεσπάσουν οι Μηδικοί Πόλεμοι.

Να μη βλάψει καμιά ελληνική πόλη, διότι τότε αυτοί, οι Σπαρτιάτες, δεν θα το ανεχθούν...

Το πως εννοούσαν οι Σπαρτιάτες τη μη επίδειξη ανοχής, το έχει καταγράψει η Ιστορία.

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση, μου έδωσε το άρθρο του κυρίου Μιχάλη Βάρδα, σε σχέση με το Καστελόριζο και η κουβέντα που αναπτύχθηκε εκεί.

Δεν κρύβω ότι με προβλημάτισε. Αλλά δεν έχω σκοπό να μπω σε ανάλυση γεωστρατηγικής ή στρατιωτικής φύσεως.

Δεν την κατέχω άλλωστε την τέχνη αυτή.

Ξέρω όμως κάποια πράγματα, που είναι προφανή.

1.         Η χώρα μας είναι στον οικονομικό αναπνευστήρα και οδηγείται σε αργό οικονομικό, αλλά κυρίως, κοινωνικό και ψυχολογικό - ηθικό θάνατο.

2.         Ο αργός αυτός θάνατος επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί και με περικοπές (άκουσον - άκουσον) στους προϋπολογισμούς των Επιτελείων. Αυτό το βαφτίζουν σήμερα εξορθολογισμό των δαπανών!

3.         Το σύστημα ασκήσεως της εξωτερικής μας πολιτικής έναντι της Τουρκίας είναι σκανδαλιστικά φοβικό.

4.         Η Τουρκία εποφθαλμιά την αρπαγή ζωτικού χώρου με κάθε τρόπο, μεταχειριζόμενη την ευθεία απειλή και εκμεταλλευόμενη το φόβο της κρατούσας πολιτικοοικονομικής μας ελίτ.

5.         Τα νησιά μας αυτά, γεωγραφικά βρίσκονται μακριά από τον εθνικό κορμό και εγγύς της Τουρκίας.

6.         Οι Ευρωπαίοι, οι λοιποί εταίροι και οι άλλοι σύμμαχοι, το πιθανότερο είναι να παραπέμψουν στα διεθνή φόρα και στα Ηνωμένα Έθνη.

Και τι μένει λοιπόν;

Μένει ένας Λακρίνης.

Ένας Ηγέτης που θα έχει το ανάστημα να πει στους Ανατολίτες νεοπασάδες και στους Δυτικούς κηδεμόνες, το αυτονότητο.

Μόνο που για να πει το αυτονόητο χρειάζεται αγέρωχο φρόνημα.

Και ο λαός;

Χρειάζεται ένας λαός δυναμικός και σφριγιλός.

Χρειάζεται να δείξουμε εις τους Ανατολίτες και τους της Εσπερίας, ότι όπως οι αρχαίοι Λακεδαιμόνιοι, σε αυτή εδώ τη χώρα, ζουν άνθρωποι που πιστεύουν στον εαυτό τους, στη δύναμή τους και δεν λογαριάζουν τους αριθμούς.

Χρειάζεται να εμφανίσουμε καθένας από εμάς τα όμορφα και τόσο ευγενή στοιχεία της ελληνικής συλλογικότητάς μας.

Ψυχική ομόνοια στον λαό, υψηλή πολεμική ετοιμότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, εθνικό όραμα για να υπηρετήσουμε, άδολο πατριωτισμό και ηγεσία, που εμπνέει διά του παραδείγματος και της πολιτείας της.

Ούτως ή άλλως, ποτέ το έθνος μας δεν τα πήγαινε καλά με τους αριθμούς των πολεμίων που αντιμετώπιζε.

Προσωπικά έχω μια ακλόνητη πεποίθηση. Ακόμα και τώρα που ο φόβος για το αύριο και οι δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε, μαυρίζουν την ψυχή μας και τα όνειρά μας.

Πιστεύω ότι δεν είμαστε άμοιροι. Και δεν είμαστε πρόβατα.

Είμαστε λιοντάρια.

Και μέσα από την συνειδητοποίηση της φενάκης της σύγχρονης πολιτικής μας εκπροσώπησης, θα αναδειχθούν άνδρες και γυναίκες, ηγέτες και οραματιστές, που θα αναλάβουν να κουβαλήσουν ξανά τα συλλογικά μας οράματα και τις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Όσο για αυτούς που προσπαθούν απεγνωσμένα να μας σπάσουν το ηθικό και το φρόνημα εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, αυτούς που είναι υπηρέτες της κοινωνίας του χυλού και του παγκόσμιου χωριού και επιδιώκουν να μας χώσουν με το ζόρι στην μηχανή του κιμά, ας γνωρίζουν ότι κάθε τους προσπάθεια, κάθε τους απειλή, κάθε τους εκβιασμός, θα έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούν.

Υποταγή, μετάνοια, έλεγχο, δουλικότητα, αδυναμία, αναμένουν.

Μαχητικότητα, αντίδραση, αντίσταση, κοινωνικοποίηση, συλλογικότητα, σθένος θα βρουν μπροστά τους.

Οι Έλληνες δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι σε κανένα έθνος στον πλανήτη. Είμαστε πολύ παλιοί στη γειτονιά και έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου τους αιώνες της ύπαρξής μας.

Πως το κάναμε αυτό;

Το κάναμε με την κληρονομιά που φέρει καθένας μας. Τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τον φίλο, να μας σέβεται και τον εχθρό, να τρέμει την οργή μας.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο στρατιωτικός ορθολογισμός και η παράθεση μεγεθών και δυνάμεων θα συνηγορούσε υπέρ της άποψης ότι στρατιωτικά η Τουρκία μπορεί να καταλάβει τα νησιά αυτά, όποτε της καπνίσει. Μπορεί να αιματοκυλήσει τη φρουρά τους και τα εξανδραποδίσει τους λιγοστούς υπερασπιστές τους, όσους άνδρες και υλικό και αν απωλέσει. Ούτε ΑΟΖ θα την εμποδίσει, ούτε συμμαχίες και φιλίες, ούτε υποκλίσεις και γονυκλισίες.

Αυτό το ξέρουν οι Τούρκοι. Διστάζουν όμως.

Γιατί;

Ίσως γιατί έχουν διαβάσει Ιστορία. Και σίγουρα θα έχουν διαβάσει Ηρόδοτο.

Και ενώ οι φανφάρες τους είναι εντυπωσιακές, το ηθικό τους, όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αποφασισμένους Έλληνες, ηγέτες και λαό, θα είναι μουδιασμένο.

Διότι αν αποτολμήσουν το απονενοημένο διάβημα, υπάρχει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, μπρος στα άψυχα κορμιά της Ελληνικής Φρουράς, για την οποία δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πέσει μέχρις ενός, να ηχήσουν ξανά στα αυτιά τους, τα λόγια του Δημάρατου, προς τον Ξέρξη, λίγο μετά τον τιμητικό θάνατο των 300 Σπαρτιατών και των 700 Θεσπιέων στις Θερμοπύλες.

ΕΣΤΙ ΕΝ ΤΗ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙ ΣΠΑΡΤΗ ΠΟΛΙΣ ΑΝΔΡΩΝ ΟΚΤΑΚΙΣΧΙΛΙΩΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΙΣΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΙΣΙ ΕΝΘΑΔΕ ΜΑΧΕΣΑΜΕΝΟΙΣΙ

Μετ. «Υπάρχει στη Λακεδαίμονα μια πόλη οκτώ χιλιάδων ανδρών που είναι όλοι όμοιοι με αυτούς που πολέμησαν εδώ.»

Στο χέρι μας είναι να εκπέμψουμε στους Ανατολίτες το μήνυμα.

Για κάθε ένα Καστελόριζο, και κάθε μια Ρω και Στρογγύλη, υπάρχει μια ολόκληρη Ελλάδα από πίσω.

Και για κάθε ένα Έλληνα υπερασπιστή, ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι.

Τσαντισμένοι και με τα μυαλά τους στα κόκκινα...

Ierofantis

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/06/2011 07:37:25

  To εγραψα στο αλλο ποστ περι Καστελοριζου και θα το γραψω και εδω.
  Οι Τουρκοι δεν κανουν απροσεκτες και τυχοδιωκτικες κινησεις.Αν δεν κηρυξουμε την ΑΟΖ γυρω απο το Καστελοριζο οπως εμεις τη θελουμε ,το Καστελοριζο δεν εχει τιποτε να φοβηθει.
  Εαν ομως κηρυξουμε ΑΟΖ οπως τη βλεπω σε μερικους χαρτες οπου αποκλειονται ολα τα μικρασιατικα παραλια δεν θα την αναγνωρισουν και αν γινει αποπειρα να υλοποιηθει με ερευνες θα κανουν και αυτοι δικες τους ερευνες κατα την κριση τους οποτε τελικα θα εχουμε κριση.
  Εαν δειχνει κατι η προσφατη ιστορια ειναι οτι χρειαζεται προσοχη.
  Αν δεν γινοταν το πραξικοπημα στην Κυπρο δεν θα γινοταν και η τουρκικη εισβολη.
  Αν δεν εστελνε ο Σημιτης τα ΟΥΚ στα Ιμια δεν θα υπηρχε κριση Ιμιων και γκριζες ζωνες.
  Οι Τουρκοι δεν δισταζουν.Δεν κινουνται ασκοπα.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ ψυχραιμια 14/06/2011 16:01:40

   Αγαπητή μου ψυχραιμία, προφανώς δεν διάβασες σωστά την μετάφραση από τη Πρεσβεία ή ήταν πολύ κακή μετάφραση.....

   Για πάρτο λίγο αλλιώς...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΑΡΚΑΣ 14/06/2011 19:57:01

    Περασα τα νεανικα μου χρονια διαπληκτιζομενος με τους φανατικους του ΠΑΣΟΚ που θα βυθιζαν το Χορα,θα εφευγαν απο το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ το ιδιο συνδικατο και αντιμετωπιζοντας παρομοιου ειδους κατηγοριες για πρεσβειες.
    Δεν θα αλλαξω τωρα επειδη τη δημαγωγια την υιοθετησαν και πολλοι στη ΝΔ.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ψυχραιμια 14/06/2011 20:03:23

     Κοίτα, το ΠΑΣΟΚ τα έλεγε αυτά ως λαϊκισμό και ως δημαγωγία.

     Εμείς όσα λέμε τα εννοούμε στα αλήθεια.

     Και δεν τα συνδέουμε με πολιτικά κόμματα.

     Οι Εφιάλτες της δήθεν "σωφροσύνης" που θέλετε να τα δώσουμε όλα στον εχθρό επειδή "δεν γίνεται αλλιώς" έχετε ήδη γίνει ξεφωνημένοι.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 14/06/2011 22:48:28

      Ωραια.Περιμενω να δω τους μη ξεφωνημενους στην κυβερνηση.Σε ολα τα θεματα απο τα οικονομικα ως τα εθνικα.

 2. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 14/06/2011 08:20:29

  Ierofantis καλημέρα

  Πολύ ενδιαφέρον και έξοχα πατριωτικό το άρθρο σου.
  Προσωπικά και εγώ πιστεύω ότι ο πατριωτισμός στους Έλληνες δεν χάθηκε, άσχετα από αυτό που βλέπουμε. Μπορεί να κοιμάται, αλλά όταν χρειαστεί θα ξυπνήσει.

  Μια παρατήρηση μόνο στο άρθρο σου. Τις απαντήσεις στους Πέρσες που αναφέρεις, τις έδωσαν Σπαρτιάτες. Και οι Σπαρτιάτες από τα 7 έμπαιναν στο πρόγραμμα της αγωγής. Ουσιαστικά της στρατιωτικής αγωγής. Αλλά και οι άλλοι Έλληνες της εποχής των Περσικών, εκπαιδεύονταν από μικρά παιδιά για πολίτες - στρατιώτες. Και η στρατιωτική εκπαίδευση, ειδικά των Σπαρτιατών, ήταν επίπονη απαιτητική και σκληρή. Και ήταν ατιμωτικό τότε για κάποιο Έλληνα πολίτη, να μην εκπληρώσει το χρέος του προς τη πατρίδα.

  Τι θέλω να πω. Για μένα ο πατριωτισμός είναι δεδομένα. Βεβαίως θα υπάρξουν και πάλι ριψάσπιδες. Εκείνο όμως που έχει σημασία για να πολεμήσεις, δεν είναι ο πατριωτισμός, μόνο. Είναι ο κυρίαρχος παράγοντας ασφαλώς. Αλλά και το 1897, οι Έλληνες έτρεξαν στη Μελούνα με ενθουσιασμό για να πολεμήσουν το «προαιώνιο» εχθρό. Πλην όμως βρέθηκαν στη Μελούνα. Για ποιο λόγο;;; Για τους ακόλουθους:

  1) Ο στρατός ήταν παντελώς ανεκπαίδευτος. Και σε ατομική επίπεδο, όπως επίσης και σε επίπεδο τμήματος (ομάδα- διμοιρία – λόχος – τάγμα – σύνταγμα – μεραρχία).
  2) Η φυγοστρατία ήταν σε έξαρση, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών δεν στρατευόταν, για τη κατάταξη υπήρχε η κλήρωση (κληρωτοί – που παρέμεινε στην ορολογία) και υπήρχαν σε αφθονία οι γνωστοί «κουραμπιέδες» κλπ.
  3) Η επάνδρωση των μονάδων ήταν της πλάκας και ένας μεγάλος αριθμός αξιωματικών και στρατιωτών ασχολούνταν με αλλότρια. (φρουρές εσωτερικού, αποσπάσεις σε γραφεία πολιτικών, ρουσφέτια, καταδίωξη ληστών, προστασία τσιφλικάδων κλπ)
  4) Μεγάλες ασκήσεις ουδέποτε είχαν εκτελεστεί
  5) Η ηγεσία ήταν ανίκανη (πολιτική πρωτίστως και στρατιωτική)
  6) Επιτελική υπηρεσία δεν υπήρχε.
  7) Ασκήσεις επιστράτευσης ποτέ δεν είχαν εκτελεστεί
  8) Για το υλικό, τον εφοδιασμό και τον εξοπλισμό, καλύτερα να μη πούμε τίποτε
  9) Το εσωτερικό μέτωπο ήταν ήδη υπονομευμένο και ένας από τους λόγους ήταν η χρεοκοπία του 1893 και η επέμβαση των διεθνών τοκογλύφων για να πάρουν τα πανωτόκια τους και να ληστέψουν τη χώρα σε συνεργασία με τα εδώ τσιράκια τους, που βρίσκονταν ακόμη και μέσα στη τότε «δοτή» πολιτειακή ηγεσία.

  Δεν ξέρω αν τα παραπάνω, ή κάποια εξ αυτών, σου θυμίζουν λίγο τη σημερινή πραγματικότητα.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Αρματιστής 14/06/2011 08:22:43

   Διορθώνω

   αντί: "Πλην όμως βρέθηκαν στη Μελούνα."

   στο σωστό: "Πλην όμως βρέθηκαν στη Λαμία και στην αγκαλιά του ΔΟΕ"

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Αρματιστής 14/06/2011 16:05:46

    Φίλε Αρματιστή σε χαιρετώ.

    Νομίζεις ότι δεν έχω συναίσθηση των προβλημάτων και των ελλείψεων που αντιμετωπίζουμε; Δυστυχώς τα γνωρίζω.

    Αλλά ξέρεις κάτι;

    Ο σκοπός του άρθρου δεν είναι να παρουσιάσω οικονομοτεχνική ανάλυση ή να καταγράψω τις παραμέτρους μάχης και τις διατάξεις του αντιπάλου.

    Σκοπός μου ήταν να καταδείξω την κοσμοθεωρία. Την εικόνα που κατά την ταπεινή και, ίσως εσφαλμένη για πολλούς, γνώμη μου, αξίζουμε να έχουμε για τους εαυτούς μας ατομικά και συλλογικά για το έθνος μας.

    Πιστεύω δηλαδή ότι ένα έθνος παλαιό και συμπαγές σαν το δικό μας, οφείλει, ακόμη και στην δύσκολη συγκυρία του, να εκπέμπει τη λάμψη του.

    Και οι απαρτίζοντες το έθνος, να επιδιώκουν την καλλιέργεια αγωνιστικού αλλά και αισιόδοξου φρονήματος για τους εαυτούς τους.

    Δεν πιστεύω ότι έχουμε χάσει καμιά μάχη, ούτε ότι είμαστε παραδομένοι.

    Κανείς δεν μπορεί να συνθηκολογήσει για λογαριασμό μας αν εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε συνθήκες.

    Υπό αυτό το πρίσμα έγινε η συγγραφή αυτού του άρθρου.

    Κατά συνέπεια, συγχωρέστε μου όλοι οι καλοί φίλοι και εσύ μαζί, την χρήση της συγγραφικής ελευθερίας.

    Τα καθημερινά και τα διαδικαστικά λίγο - πολύ τα γνωρίζετε όλοι καλύτερα από εμένα.

    Αυτό που θέλω να εκπέμψω όμως προς όλους μας, είναι φρόνημα και μαχητικότητα.

  • man8os avatar
   man8os @ Αρματιστής 14/06/2011 12:02:38

   Οι πιθανοτητες δεν ειναι με το μερος μας, αληθινα, αλλα γιατι πστευεις οτι δεν εχουμε καμμια ελπιδα?

 3. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 14/06/2011 09:11:17

  Καλημέρα Ιεροφάντη.
  Μαχητικός και ακατάβλητος όπως πάντα.

  Στην περίπτωσή μας έχουμε μερικά προβληματάκια που προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από τα εξής:

  1. "Τὸ τῆς πόλεως ὅλης ἦθος ὁμοιοῦται τοῖς ἄρχουσιν" έλεγε ο Ισοκράτης. Το ήθος των αρχόντων μας αξιολογείται ως junk.
  2. Σε εποχές κρίσεις οι άνθρωποι συχνά παραλογίζονται και παρακινούνται από το θυμικό που ενισχύεται από το φόβο και την απόγνωση για το κακό που τους έτυχε. Λείπει δηλαδή η σωφροσύνη.
  3. Η κοινωνική σύγχυση που επικρατεί εξαιτίας των αντικρουόμενων συμφερόντων και η οποία υποδαυλίζεται από κάθε λογής δημοκόπους που τα εξυπηρετούν (με το αζημίωτο πάντα), δημιουργεί "πλευρικά ρήγματα" στη "φάλαγγα". Χωρίς ενότητα πως θα πορευτούμε?
  4. Η μαλθακότητα που κυριαρχεί και η οποία είναι αποτέλεσμα της lifestyle αντίληψης της ζωής , δεν ταιριάζει σε Πολίτες μαχητές αλλά σε Πωλητές. Είμαστε κοινωνία Πωλητών. Η Πόλις έχει αντικατασταθεί από την Πώληση.


  Πέρα από τα παραπάνω, λίγοι έχουν αντιληφθεί ότι η επιβίωση αυτού που γενικά ονομάζουμε Ελληνισμός περνά μέσα από την επιβίωση του εθνικού μας κράτους. Αυτό βέβαια δε θα χάλαγε καθόλου όσους υποστηρίζουν ότι "πατρίδα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια" και άλλες τέτοιες λεκτικές πομφόλυγες.
  Δεν ξέρω αν έχουμε πια τις δυνάμεις να αντισταθούμε αφού έχουμε συντριβεί στο πεδίο των ιδεών. Δε σκεπτόμαστε και δε βαδίζουμε πια "επί πτερύγων ανέμων".
  Και ναι, είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει, αλλά ο σπόρος θέλει γερό και γόνιμο χώμα για να πιάσει, καθάριο νερό να ποτιστεί και άπλετο φως για να ανθίσει. Αλλιώς θα καταλήξει να είναι μια ανάμνηση, ένα έκθεμα μέσα σε μια όμορφη προθήκη κάποιου μουσείου φυτολογίας.

  Ωστόσο, η ελπίς ουκ εκπίπτει. Θα παλέψουμε ως το τέλος.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/06/2011 16:11:11

   Γιάννη, όπως το λές. Θα παλέψουμε ως το τέλος και θα κάνουμε ταμείο τότε.

   Και χώμα έχουμε γόνιμο, και νερό καθάριο και Φώς έχουμε άπλετο...

   Για μένα απλώς καλλιεργήσαμε επί χρόνια εισαγόμενο σπόρο, αντί του ενδημικού...

   Σπέρναμε μη ελληνική ποικιλία που λένε και οι αγρότες μας.

   Τώρα που σφίγγουν όμως τα γάλατα, θα ξανασπείρουμε ελληνικό σπόρο.

   Και στις κατάλληλες συνθήκες της χώρας μας, να δεις, που στο τέλος, θα βλαστήσει και θα θεριέψει.

 4. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 14/06/2011 09:47:56

  Αυτό έπρεπε να το είχαμε κάνει το 1996 στα ΙΜΙΑ. Ήταν χρυσή ευκαιρία αλλά στο τιμόνι βρέθηκαν ΣΙΜΗΤΗΣ- ΑΡΣΕΝΗΣ- ΠΑΓΚΑΛΟΣ- ΓΑΠ ως αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΣΠΥΡΟΣ 14/06/2011 13:26:39

   Τα Ίμια σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξαν "η χρυσή ευκαιρία", από τη στιγμή που υπήρξε στρατηγικός αιφνιδιασμός και η μεν πολιτική ηγεσία δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί τη κρίση, η δε στρατιωτική .... άστα. Τελικά τα Ίμια αποδείκτηκαν το Βατερλώ της χώρας. Έχουμε γκρίζες ζώνες και τη συμφωνία της Μαδρίτης.

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ Αρματιστής 14/06/2011 16:03:23

    Η στρατιωτική ηγεσία μπορούσε η 2η ΜΑΛ εκεί ήταν για άσκηση. Απλά πάλι θα ακούγαμε την επομένη στα κανάλια για επανάσταση, φασίστες κλπ., κλπ., κλπ., που ήδη γνωρίζετε και έχτε ακούσειπολλές φορές...

 5. Λεωνικος avatar
  Λεωνικος 14/06/2011 09:48:57

  Mε μεγαλο ενδιαφερον παρακολουθω τις αναρτησεις σας.Ομως επιτρεψατε μου να διαπιστωσω την απουσια του Θεου.Οι αγωνες για την πατριδα ειχαν παντα στηλοβατες τους πνευματικους κληρικους και την Παναγια μας.Τα παραδειγματα ειναι πολλα.Η κριση που περναμε ειναι κριση αξιων,ιδανικων και αρχων.Η γη των Ελληνων και οι αγωνες για το δικιο ειχαν παντοτε στην πρωτη γραμμη ανθρωπους φωτισμενους οπως για παραδειγμα ο Καποδιστριας.Ενα τετοιο πρωτυπο πολιτικου χρειαζεται σημερα και ο τοπος και ο λαος.Η πιστη του καθενος ειναι δικο του θεμα θαρρω ομως οτι στην νεωτερη Ιστορια μας επαιξε σημαντικο ρολο, στην συνενωση των Ελληνων μπροστα στον κινδυνο, η αγαπη μας στον Χριστο και στην Παναγια μας.Υπαρχει αλλη ελπιδα?

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Λεωνικος 14/06/2011 14:04:45

   Συν Αθηνά και χείρα κίνει...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Λεωνικος 14/06/2011 15:52:04

   Αγαπητέ φίλε, σε ότι αφορά τα Θεία και την επίκλησή τους, με κάλυψε ο προλαλήσας Ίων.

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/06/2011 10:07:08

  Γεια σου Ιεροφαντη.
  Ο εχθρος ειναι εντος των τοιχων.

  "Siemens & το Ελεγκτικό Συνέδριο & Επέκταση Αττικό Μετρό "...

  Θ έρθει και η Πολιτική Απόφαση !!! για να πάνε παρακάτω !!

  Ο Καστανίδης έχει στείλει επιστολή τέλη Απρλίου στη Μίζενς.... δεν την είδαμε!
  δεν απάντησε η Μίζενς.. .και το Εκεγκτικό Συνέδριο θα δώσει Πράσινο Φώς, ενώ όλοι εμείς θα πολεμάμε τον "άγνωστο εχθρό των Αγορών!!!! "

  ΝΔ ΝΔ ΝΔ ακούει ??? τι άλλο να πω?

  ΠΠ

 7. provato avatar
  provato 14/06/2011 10:20:29

  Μόνο ψυχραιμία δεν είσαι, ίσως νεο-οθωμανική ψυχραιμία;
  1.Αν δεν κηρυξουμε την ΑΟΖ γυρω απο το Καστελοριζο οπως ΄΄εμεις τη θελουμε΄΄ = αυτή είναι η οπτική των πασάδων. Η μη οθωμανική διατύπωση νομίζω είναι ΄΄σύμφωνα με τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου΄΄
  2. ΄΄ Εαν ομως κηρυξουμε ΑΟΖ οπως τη βλεπω σε μερικους χαρτες οπου αποκλειονται ολα τα μικρασιατικα παραλια΄΄ = δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός, και εδώ αναπαράγεις την οπτική των πασάδων. Υπάρχουν προβλέψεις διέλευσης κτλ αναλυτικά διατυπωμένες στη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας κτλ που ψηφίστηκαν από όλα τα κράτη του πλανήτη εκτός από την Τουρκία (τυχαίο; - οι ΗΠΑ μάλλον την ψήφισαν ή θα την ψηφίσουν λόγω Αλάσκας & κοιτασμάτων Β. Πόλου ).
  Και το όποιο ΄΄πρόβλημα΄΄ - εαν υπάρχει- το έχει η Τουρκία. Εάν θέλει εξαίρεση - ειδική πρόβλεψη- από κάποιους θεσπισμένους κανόνες διεθνούς δικαίου, οφείλει να τεκμηριώσει τις αντιρρήσεις - απαιτήσεις της και να τις θέσει στα αρμόδια διεθνή όργανα . (δεν ΄΄μπόρεσε΄΄ τότε που ψηφιζόταν το δίκαιο της θάλασσας, γιατί μάλλον δεν μπορεί να τεκμηριώσει εξαίρεση εφαρμογής - που θα ίσχυε φυσικά και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις παγκοσμίως- γι'αυτό και κάνει ότι κάνει μέσω των απειλών casus belli κτλ ).
  Και γενικότερα , -μερική έστω- αποδοχή των Τουρκικών απαιτήσεων οδηγεί μαθηματικά (και με ΄΄ψυχραιμία΄΄!) σε σταδιακή δορυφοροποίηση απο την Τουρκία των νησιών του ΝΑ - Α. Αιγαίου & Μεγίστης με ότι αυτό συνεπάγεται στην δυνατότητα που έχει - θα έχει η πατρίδα μας και ο λαός μας να συνεχίσει να ζει και να αναπτύσσεται ελεύθερα και ανεξάρτητα.

  ΥΓ: Για τα Ίμια και την Κύπρο απλώς να προσθέσω πως με αυτούς τους ανίκανους ψηφοδεείς (και ψοφοδεείς) παρέα με τα κάθε λογής κομματόσκυλλα που μας κυβέρνησαν , εσύ τι θα περίμενες- περιμένεις πέρα από σημαίες που τις πήρε ο αέρας, ζεμπεκιές, Οτσαλάν κτλ;
  Υπάρχει ποτέ περίπτωση ανθρωπάκια που σούφρωναν τις μίζες απο SIEMENS κτλ και τα κρατάνε σε κιτάπια διάφορες Υπηρεσίες να ασκήσουν εξωτερική πολιτική ; Και υπό αυτή την οπτική - και μόνο- φυσικά και ισχύουν απόλυτα οι συνεπαγωγές των συλλογισμών σου και οι επικλήσεις σου περί ΄΄λογικής και ψυχραιμίας΄΄. Είναι όμως αυτή η πατρίδα που ονειρεύεσαι και θα ήθελες να αφήσεις στα παιδιά σου;

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ provato 14/06/2011 13:32:08

   Μη φωνασκείται ασκόπως.
   Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από το κυριαρχικό της δικαίωμα να ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ.!!! Θα πρέπει προηγουμένως να διαβουλευθεί με τη Τουρκία... Κατά το κοινώς να πάρει την άδεια της Τουρκίας (συμφωνία της Μαδρίτης). Υπογράφει Πάγκαλος υπό τα όματα του Σημίτη, του Ντεμιρέλ και του επικυρίαρχου (ολμπράϊτ).

   Το ζήτημα είναι να προστατεύσουμε τα κεκτημένα. Τα περί διεθνούς δικαίου σχετικά .... "αν έχεις νύχια ξύνεσαι, διαφορετικά σε ξύνουν".

 8. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 14/06/2011 10:38:15

  Λογική είναι η προστασία της πατρίδας.
  Οι μάχες κερδίζονται με θαραλέους .
  Οι ψοφοδεείς πεθαίνουν άσκοπα πρώτοι.
  Η προστασία των συμπολιτων του Καστελλορίζου και των δικαιωμάτων τους τους είναι
  ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΑΞΙΑ με την προστασία της Ακρόπολης.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 14/06/2011 13:34:28

   Η ελευθερία απαιτεί πρώτα και κύρια αρετή και ύστερα τόλμη. Η αρετή θέλει μεγάλη ανάλυση.

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/06/2011 11:00:10

  Αν υπάρξει μία σοβαρή προετοιμασία με το Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ - εκεί μπορεί να βοηθήσει το ελληνοαμερικανικό λόμπυ και καλό είναι ορισμένες φωνές περί "διεθνούς σιωνισμού" να σταματήσουν -, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από κήρυξη ΑΟΖ στο Καστελλόριζο.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΒΙΣ 14/06/2011 13:46:41

   Τι μου θύμισες τώρα....

   Ο Ανδρόνικος Β' Παλαιολόγος (1282-1328), γιος του Μιχαήλ του Η΄Παλαιολόγου (που ανέκτησε τη Πόλη από τους Φράγκους το 1261), έκαψε το στόλο γιατί στοίχιζε πολλά και ανέθεσε τη ναυτική άμυνα στους Βενετούς και τους Γενουάτες γιατί στοίχιζαν λίγα. Ακόμη κάλεσε και την Καταλανική εταιρεία των μισθοφόρων για να διώξει τους Οθωμανούς, οι οποίοι επειδή δεν πληρώθηκαν τα μισθά τους, κατέστρεφαν επί 10 χρόνια την Ελλάδα. Όταν πέθανε, βασίλεψε και 50 χρόνια, η Μικρά Ασία είχε χαθεί.
   Ο Ιωάννης Η' Παλαιολόγος (1425-1448) προσκύνησε το πάπα για να λάβει βοήθεια και τελικά έλαβε τον π---ο.
   Ξέχασα και το Μαυροκορδάτο. Παρέδωσε την κυριαρχία της αγωνιζόμενης Ελλάδας στην Αγγλία. Από τότε μπήκαμε σε καθεστώς προστασίας και δεν θυμάμαι κάποια συνθήκη που να το έχει αναιρέσει.
   Είχαμε και κάποιους άλλους νεώτερους, που ζητούσαν οι αμερικάνοι να εγγυηθούν τα ανκα μας σύνορα.

   Τώρα μας προέκυψαν οι Ισραηλινοί..... Τι να πει κανένας. Πρέπει να έχεις δικά σου νύχια για να ξυστείς φίλε μου

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Αρματιστής 14/06/2011 20:05:12

    Αυτό κατάλαβες ότι είπε ο ΒΙΣ; Να καταργήσουμε δήθεν ή να υποβαθμίσουμε την άμυνά μας και να την αναθέσουμε σε τρίτους;

 10. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 14/06/2011 11:00:35

  Ιεροφάντη, δεν μπορούσε να ειπωθεί καλύτερα. ΤΙΠΟΤΑ δεν αντικαθιστά τον παράγοντα άνθρωπο.
  Εύγε!

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/06/2011 11:03:11

  Να ρωτήσω όμως και κάτι τους πλέον ειδήμονες:
  Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, τί θα τους κάνουμε όλους αυτούς τους τυχάρπαστους μουσουλμάνους που βρέθηκαν εδώ και τους δίνουμε - εμείς οι ηλίθιοι - να τρώνε; Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Ιρακινούς, Σομαλούς;
  Είναι ή δεν είναι εσωτερικός εχθρός;
  Μήπως να τους κλείσουμε σε στρατόπεδα και να τους ταϊζουμε και από πάνω;
  Για να το σκεφτούμε καλύτερα και να αρχίσουμε τις απελάσεις. Τώρα, γιατί τότε δεν θα είναι καιρός για απελάσεις πλέον...

  • man8os avatar
   man8os @ ΒΙΣ 14/06/2011 12:05:21

   Παντα υπαρχει η λυση της κατασκευης βιομηχανικων παρκων, που θα παραγεις προιοντα που θα σου ηταν ασυμφορα να δεν ειχες τους λαθρομεταναστες.

   • man8os avatar
    man8os @ man8os 14/06/2011 12:05:39

    *αν

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ man8os 14/06/2011 20:10:17

    Αυτές δεν είναι εφαρμόσιμες λύσεις αλλά και να ήταν, κάποια στιγμή θα γύριζαν μπούμεραγκ.

    Απέλαση! Λύση συμβατή με τους νόμους, εφαρμόσιμη, καθαρή και χωρίς να αφήνει εκκρεμμότητες και Δούρειους Ίππους για το μέλλον. Όλα τα άλλα είναι συζητήσεις καφενείου.

 12. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 14/06/2011 11:08:13

  Εγώ έχω να προτείνω:

  1) Να επαναφέρουμε το θεσμό του πολίτη-στρατιώτη. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ να μειωθεί στο ελάχιστο αλλά δίχως να επηρρεαστεί η επάνδρωση κρίσιμων σύγχρονων οπλικών συστημάτων που χρειάζονται επαγγελματίες. Έτσι, και τα έξοδα θα μειωθούν και δεν θα υποφέρει η άμυνα.
  2) Να εκπαιδευόμαστε πχ. ένα Σαββατοκύριακο το δίμηνο ή το μήνα ή τελος πάντως όσο συχνά θεωρουν επαρκές οι επαϊοντες στρατιωτικοί.
  3) Να διαθέτουμε κάθε μήνα 1-2% του μισθού μας σε κοινό ταμείο για το στρατό.
  4) Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ, ΤΩΡΑ!

  Και πολλά άλλα που μπορούν να συζητηθούν.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Νίκος Αργεάδης 14/06/2011 20:22:01

   Διακομματικό; Δηλαδή, θα δίνει αναφορά και στον Σύριζα; Μήπως να συμμετείχε και ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ ξέρω ΄γω;

   Κατά τα άλλα, συμφωνώ με ορισμένα άλλα που προτείνεις, Νίκο Αργεάδη.

   Όπως πχ με την ενίσχυση της θητείας. Ας ξαναπάει στους 11-12 μήνες, αυτό θα επιτρέψει να γίνεται περισσότερη εκπαίδευση. (Τόσο επειδή θα είναι μακρύτερο το διάστημα της εκαπίδευσης όσο και επειδή θα «περισσεύουν» περισσότεροι στρατιώτες από τις σκοπιές και λοιπές υπηρεσίες.)

   Συμφωνώ και με την τακτικότερη (σε σύγκριση με σήμερα) επανεκπαίδευση των εφέδρων.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/06/2011 11:18:03

  Aρχιζω απο το τελευταιο : γραφεις οτι η εισβολη στην Κυπρο και η αποτυχια των Ιμιων οφειλεται σε καποιους ψοφοδεεις.
  Συμβαινει το αντιθετο : Εαν δεν ειχε γινει πραξικοπημα στην Κυπρο δεν θα ειχε γινει η εισβολη και η Κυπρος σημερα θα ηταν ολοκληρη - μπορει να συνεχιζονταν οι διακοινοτικες συνομιλιες για χρονια αλλα θα ηταν σε αλλη βαση και οχι στη βαση των δυο κρατων οπως τωρα.
  Στα Ιμια ως λαθος θεωρειται απο τους μη ψοφοδεεις το οτι ο Σημιτης αφου αποβιβασθηκαν οι Τουρκοι στη δευτερη νησιδα δεν διεταξε επιθεση δηλαδη πολεμο και κανεις δεν σκεπτεται τι θα γινοταν στην Κυπρο αν αρχιζε πολεμος - αφηνω τον ιδιο τον πολεμο στο Αιγαιο.
  Οτι εστειλε στρατιωτικη δυναμη σε αποστρατιωτικοποιημενη περιοχη οπως τα Δωδεκανησα ειναι μικρολεπτομερεια.
  Η αληθεια βεβαια ειναι οτι αν ειχε περιορισθει σε ανταλλαγες διπλωματικων εγγραφων τα Ιμια σημερα θα ηταν ενα ειδος Φαρμακονησιου δηλαδη διεκδικουμενο αλλα σταθερα ελληνικο και οχι ουδετερη ζωνη οπως ειναι.
  Παμε στο Καστελοριζο : ο χαρτης ΑΟΖ που ειδα επιδικαζει ολη τη θαλασσα μεταξυ Μ.Ασιας και Αιγυπτου στην ελληνικη πλευρα απλως επειδη ενα νησακι ειναι μερικα δεκαδες μετρα νοτιοτερα απο τις μικρασιατικες ακτες.Αυτο προφανως δεν προκειται να γινει δεκτο απο την Τουρκια.
  Αλλα γιατι να μην επιδιωχθει ενας συμβιβασμος;Γιατι δηλαδη αν δεν παρει 80.000 τ.χ θαλασσης το Καστελοριζο αλλα παρει λιγοτερα και αφησει και κατι για τα μικρασιατικα παραλια θα οδηγησει με μαθηματικη ακριβεια σε δορυφοροποιηση ολων των νησιων και της δυνατοτητας να ζει ο λαος μας ελευθερα και ανεξαρτητα κλπ.
  Ολα αυτα τα τραγικα εξαρτωνται απο το να παρει ολη τη θαλασσα μεταξυ Ασιας και Αιγυπτου το Καστελοριζο;Αν παρει τη μιση που ειναι ηδη σε εκταση εκατονταπλασια απο το νησι και δεν γινει πολεμος θα "δορυφοροποιηθει";
  Oσο για το τι θα αφησουμε στα παιδια μας η μεγαλυτερη καταστροφη της χωρας της εποχης μας,η χρεωκοπια δηλαδη,δεν εχει καμμια σχεση με Τουρκους αλλα με αλλους μη ψοφοδεεις "φιλολαικους" πολιτικους που για χρονια αδιαφορουσαν για τα ελλειμματα και τα χρεη.

  • provato avatar
   provato @ ψυχραιμια 14/06/2011 12:07:57

   Αρχίζω και εγώ από το τελευταίο.
   Τη ΄΄μεγαλύτερη καταστροφή΄΄ την έφεραν αυτοί οι πολιτικοί και οι πολιτικές που προώθησαν ταυτόχρονα (τυχαίο;) και την ήπια (=μονόπλευρα υποχωρητική) γραμμή, το να τα βρούμε (=να κάνουμε μόνο εμείς υποχωρήσεις) χωρίς ποτέ να μπορέσουν να ορίσουν παράλληλα με κάποια έστω σαφήνεια τις Ελληνικές κόκκινες γραμμές. (για αιτήματα - διεκδικήσεις Ελληνικές γαλάζιες γραμμές ας το αφήσουμε καλύτερα).
   Η νεογλώσσα του Όργουελ απο το1984, είναι το διαχρονικό φύλλο επικοινωνιακής συκής της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην Τουρκία.
   Για το χάρτη που λες δεν ξέρω , υπάρχει διεθνές δίκαιο και με αυτό κινούνται οι διεθνείς σχέσεις και νομίζω ότι τοποθετήθηκα στην προηγούμενη ανάρτηση. Οι Τούρκοι έχουν - αν έχουν- πρόβλημα, ας ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες, και το casus belli δεν νομίζω να εντάσσεται σε αυτές . Τώρα αν κάποιοι θέλουν αστερίσκους στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου όπως με το κατάπτυστο σχέδιο ΑΝΑΝ και αυταπατώνται με πομφόλυγες περί κατευνασμού κτλ , τι να πω. Ερωτώ όμως; Μακροπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας είναι ο γεωπολιτικός στραγγαλισμός - δορυφοροποίηση της Ελληνικής δημοκρατίας ναι ή όχι; Ποιος ο αντίστοιχος της Ελλάδας και πως -πρέπει- να διαμορφώνεται ΣΕ ΣΧΕΣΗ με τον Τουρκικό; Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις και αντί αυτού ΄΄βρίσκουν΄΄ Φον Δρούτσηδες και παγκόσμιες οικονομικές διακυβερνήσεις του ΓΑΠ...

   ΥΓ: Εαν βρω χρόνο θα τοποθετηθώ αργότερα και στα υπόλοιπα που έγραψες και ιδιαίτερα στο ερμηνευτικό ψευτο -δίπολο που θέτεις στους συλλογισμούς σου περί ψοφοδεών - μη ψοφοδεών στην Ελληνική πολιτική σκηνή (λες και όλα είναι ¨ασπρο - μαύρο, πόλεμος - μη πόλεμος κτλ) .

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ provato 14/06/2011 12:44:39

    Δεν ξερω αν ειναι αυτος ο μακροπροθεσμος στοχος της Τουρκιας και παντως,αν ειναι, η αποτροπη του περνα μεσα απο την οικονομικη και δημογραφικη ενδυναμωση της Ελλαδος και οχι απο διαμαχες για βραχονησιδες στα παραλια της Τουρκιας.
    Δεν με ενδιαφερουν τα ιδεολογηματα του Παπανδρεου για παγκοσμιες κυβερνησεις αλλα ουτε και οι βυθισεις Χορα του πατερα του.
    Στα ελληνοτουρκικα υπηρξε μεγαλη δημαγωγια απο πολλους και διαφορους και καλο ειναι να στεκομαστε στα γεγονοτα.

 14. vasileios avatar
  vasileios 14/06/2011 11:24:42

  Καλά τα λέτε. Αλλά να δω πόσοι από εσάς θα πάτε να πολεμήσετε. Στα λόγια οι Ελληνες είναι καλοί από πράξεις όμως τίποτα. Ανέχτηκαν Μητσοτάκηδες, Σημίτηδες, ΓΑΠηδες και ότι άλλο περίεργο κυκλοφορεί στον πλανήτη, για μερικά τετραγωνικά γης θα σκοτωθούν; Αμφιβάλλω.

 15. vasileios avatar
  vasileios 14/06/2011 11:26:26

  καλά δεν

 16. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/06/2011 11:34:31

  Καλημέρα σε όλους.
  Μεγάλε μύστη η ελληνική αντιμετώπιση των Τούρκων πάσχει από αυτό που ανακάλυψαν οι Έλληνες : το Μέτρο.

  Στον ελληνικό δημόσιο λόγο οι Τούρκοι είτε υπερεκτιμούνται και αναπτύσσεται φοβικό σύνδρομο, που μετά τη Σημιτοκρατία έγινε κυρίαρχη άποψη, είτε υποτιμούνται, σαν "μπουνταλάδες" κλπ, και καλλιεργείται σύνδρομο ανωτερότητας.

  Η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση. Υπερέχουμε σαφώς σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αλλά έχουμε εκφυλιστεί από το καταναλωτικό πολίτευμα και έχουν ατονήσει τα ένστικτα εθνικής αυτοσυντήρησης.
  Ένας χορτασμένος, βολεμένος και εκμαυλισμένος από διεφθαρμένες ηγεσίες δεν έχει διάθεση για μάχες, παρά για αυτές που θα τού εξασφαλίσουν το φθηνότερο εισιτήριο για Σ/Κ στη Ρώμη.

  Παράλληλα, έχουμε 25χρονη στασιμότητα στους εξοπλισμούς λόγω πολιτικής διαφθοράς, που έβαλε χέρι ακόμα και στα ιερά κονδύλια της υπεράσπισης της εθνικής ύπαρξης.
  Στο διάστημα αυτό οι Τούρκοι έκαναν σημαντικές προόδους και είναι αντικείμενο των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων να αποτιμήσουν που βρίσκεται το ισοζύγιο ισχύος.

  Για να μην μακρηγορούμε
  1. Εθνική αυτογνωσία.
  Τι επιδιώκουμε - τι μπορούμε σήμερα - τι οφείλουμε να αναπτύξουμε/καλλιεργήσουμε.
  2. Αν θέλουμε να υπάρξουμε μόνη μας κατεύθυνση είναι η ενδυνάμωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών. Τα ποσοτικά δεν μας ευνοούν.
  Π.χ. προετοιμασία για ηλεκτρονικό πόλεμο.

  Λ.χ. ο cracker Αλέξανδρος επικεφαλής ομάδας καταστροφής των διαδικτυακών υποδομών του τουρκικού κράτους.
  Αλλά θα τον πάρουν οι Αμερικανοί. Κανένας έξυπνος με χτυπημένο τατουάζ στα εβραϊκά "ο καπιταλισμός είναι ελευθερία" δεν πάει στην Αμερική φυλακή για soft "εγκλήματα" .

  • man8os avatar
   man8os @ Προφήτης 14/06/2011 12:10:18

   Δεν καταλαβα. Το παλικαρι αυτο δεν εμεινε Ελλαδα?

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ man8os 14/06/2011 12:14:37

    Παίζεται

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Προφήτης 14/06/2011 16:33:19

   Δεν θα διαφωνήσω φίλε Προφήτη.

   Η διαφορά μας ίσως με τους αρχαίους προγόνους μας θα την εντόπιζα μάλλον σε τούτο.

   Η αντιπροσώπευση στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας, δια της αποστολής κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, μέσω της άμετρης ανάπτυξης των πόλεων και των κρατών, που έκανε αδύνατη την υλοποίηση της άμεσης δημοκρατίας, ουσιαστικά αποξένωσε τους ανθρώπους από την πεμπτουσία της άσκησης του πολιτικού δικαίώματος και της συμμετοχής στα κοινά.

   Βλέπεις, για εκείνους, ο πόλεμος, η μάχη, ο αγώνας εν τη ευρεία εννοία, ήταν συστατικό στοιχείο των κοινωνιών τους και δεσπόζον μέγεθος στην κοσμοθεωρία τους.

   Διεξάγονταν σχεδόν τελετουργικά και αντιπροσώπευε ύψιστη εκδήλωση της συμμετοχής στα κοινά της πόλης.

   Θα μπορέσουμε άραγε να επανακαθιερώσουμε καθεστώς αμεσοδημοκρατίας; Σίγουρα όχι. Όχι γιατί δεν το θέλω προσωπικά, αλλά διότι δεν γίνεται πρακτικά.

   Τί μας μένει λοιπόν τότε;

   Η καλλιέργεια του φρονήματος και του αγέρωχου πνεύματος. Σε αυτό θα ανέμενε κανείς το ανύπαρκτο εδώ και δεκαετίες Υπουργείο Εθνικής Παιδείας κ΄Θρησκευμάτων, να έχει καθιερώσει ένα σύστημα ελληνικής αγωγής που θα καθιστά τους Έλληνες αφενός ανταγωνιστικούς και υπερήφανους, αφετέρου μετρημένους αλλά και μαχητικούς, τόσο στον προσωπικό στίβο της ζωής όσο και σε συλλογικούς αγώνες.

   Σήμερα, έχει γίνει της μόδας το τρελόχαρτο από το στρατολογικό γραφείο να θεωρείται επαγγελματικό διαβατήριο...

   Αλλά όπως είπα και στο φίλο Γιάννη παραπάνω... θα παλέψουμε μέχρι το τέλος.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Προφήτης 14/06/2011 16:51:59

   Α, γι' αυτό εκδηλώθηκε ο l'ami όταν διάβασε για σινο-σιωνικά τατού.
   Κατάλαβα!

   Τον βρήκε "με άποψη" ο παλιόφιλος...

 17. ΖΑΡΙΑΝΟΣ avatar
  ΖΑΡΙΑΝΟΣ 14/06/2011 11:34:41

  Πολεμοκάπηλοι! ούστ!

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ ΖΑΡΙΑΝΟΣ 14/06/2011 12:12:23

   @ΖΑΡΙΑΝΟΣ
   Αυτό έχεις να πεις στην συζήτηση;
   Εάν αυτοί που θα καλεστούν να υπερασπιστούν και να αναχαιτήσουν οποιονδήποτε εισβολέα είναι ''πολεμοκάπηλοι'' τότε εσύ τι είσαι; Ρίψασπις; Βλάκας; Μάλλον και τα δυο! το λιγότερο!

  • Posidonas avatar
   Posidonas @ ΖΑΡΙΑΝΟΣ 14/06/2011 14:17:04

   Δεν θα σε στείλουμε να πολεμήσεις, θα σε κρατήσουμε για επιβήτορα!

 18. Pikis avatar
  Pikis 14/06/2011 11:47:31

  Οι τούρκοι δεν πρόκειται να μας κάνουν τίποτα. Είμαστε ήδη διαλυμένοι και υπόδουλοι των λαθρομεταναστών και του ΔΝΤ-ΓΑΠ.
  Οι γείτονες απλά προωθούν τα συμφέροντα τους τη στιγμή που ο ΓΑΠ ανησυχεί για τα προβλήματα μεταξύ του Παμπούκη και του Γερουλάνου...

 19. Νικήτας avatar
  Νικήτας 14/06/2011 11:59:30

  Μπράβο για το κείμενο.
  Σίγουρα μεγάλος αρίθμός Ελλήνων θα προστρέξει αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις ακόμα και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. 'Ομως η "κοινωνία" πωλητών(όπως είπε κι ένας φίλος πιο πάνω)-φυγόμαχων-λουφαδόρων έχει απωλέσει μεγάλο μέρος του φρονήματος που σε κάνει υπερασπιστή πραγματικά μαχόμενο με σκοπό να βγείς νικητής. Ο σκοπός μας όφειλε να είναι ' Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις, και πολέμησε όπως εκπαιδευτηκες ' απο την ηγεσία μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη. Τότε και μόνο τότε το φρόνημα έχει αντίκτυπο και σε κάνει α π ο τ ε λ ε σ μ α τ ι κ ό μαχητή. Πολλοί, τελευταία φορά που 'έπιασαν' όπλο -αν έπιασαν- ήταν στα είκοσί τους. Τι θέλω να πω; άλλο στρατιωτική κουλτούρα και ήθος (όχι των μιζών βέβαια:-) και άλλο μιλιταρισμός/στρατοκρατία. Χρειαζόμαστε απο την πρώτη στα σίγουρα για να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε εισβολέα.

 20. man8os avatar
  man8os 14/06/2011 12:07:19

  Συμφωνω με το 1 και 2 και 4.
  Επισης στρατο και για τις γυναικες στα προτυπα του Ισραηλ. Δεν εχουμε πλεον την πολυτελεια να το παιζουμε ανετοι.

 21. Greco avatar
  Greco 14/06/2011 12:23:12

  πρεπει να τεθει το ζητημα να πηγαινουν και οι γυναικες στρατο, οπως στο Ισραηλ

  • Ένας avatar
   Ένας @ Greco 14/06/2011 12:54:22

   Σςςςς .... μη λες τέτοια θα σε πάρουν για κακό εθνικιστή.

 22. η Dimi avatar
  η Dimi 14/06/2011 12:24:36

  ΙΜΙΑ-Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
  http://bit.ly/7GTfi

 23. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 14/06/2011 12:57:30

  Μπράβο Ιεροφάντη!!!
  Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο!!!

 24. Αναστάσιος Καζαντζίδης avatar
  Αναστάσιος Καζαντζίδης 14/06/2011 13:06:13

  Όταν ο Βενιζέλος πήγαινε στα Ευρώπας για να διαπραγματευτεί πρώτη φορά με τους Τούρκους, ρώτησε έναν παλιό διπλωμάτη ' πως λειτουργούν οι Τούρκοι' κι εκείνος απάντησε: ' αν τους δείξεις τα απαυτά σου, σου δείχνουν τον πισινό τους, αν τους δείξεις τον πισινό σου, σου δείχνουν τα απαυτά τους'...
  Τώρα για το τι τους δείχνουμε....φαίνεται!

 25. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 14/06/2011 13:41:28

  Ιεροφάντη, εξαιρετικό άρθρο!
  Τονωτικό του φρονήματος...

  Θυμήθηκα μια φράση της ταινιας "300" στην τελευταία σκηνή:
  "Οι βάρβαροι που υπερτερούν ελάχιστα, 3 προς 1, νιώθουν παγωμένα τα δάχτυλα τους πάνω στα όπλα από το φόβο αυτού που πρόκειται να πάθουν"..

  Η πολεμική ανωτερότητα των Ελλήνων (ακόμα και αν δεν ισχύει στις μέρες μας, μένει να αποδειχθεί) έχει περάσει στο συλλογικό υποσυνείδητο της Ανατολής..
  Μη ξεχνάμε λοιπόν ότι και στον πόλεμο, όπως στην οικονομία, η μισή προσπάθεια αφορά το φρόνημα και τη ψυχολογία...

  Δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρείται κυρίως ψυχολογική εξόντωση του λαού εκτός της οικονομικής, κάτι που είναι εξόχως σοβαρότερο..

 26. Κτησιας avatar
  Κτησιας 14/06/2011 14:21:27

  Τελευταία μάχη που Έλληνες οπλίτες έδωσαν ήταν εναντίων των Ιταλών, από τον Κατσιμήτρο και μετρικούς ακόμα, το αποτέλεσμα γνωστό ! Η χώρα που διήγαγε την πρώτη νίκη κατά του άξονα και ήταν στο πλευρό των Νικητών της επιφυλάχθηκε η τύχη των ηττημένων ! Και αυτό γιατί οι δωσίλογοι με την στήριξη ενός εκ τον πυλώνων του Ελληνικού Κράτους, κατέλαβαν την διακυβέρνηση ! Α δεν υπάρξει κάθαρση, επική μάχη Ελλην οπλίτης δεν πρόκειται να ξαναδώσει!

 27. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 14/06/2011 14:43:46

  Μερικές φορές, ακούγεται ή μεταδίδεται από τον γενικότερο σάπιο προπαγανδιστικό μηχανισμό, το επιχείρημα της "ορθολογικοποίησης" που επιτυγχάνεται από πλευράς των στελεχάρων του μεθυσμένου ήλιου και τρελαίνομαι...
  -Για παράδειγμα, το υπουργείο παιδείας, μας έκανε τη τιμή να γίνουμε μάρτυρες του αμίμητου στα ιστορικά χρονικά ορθολογισμού, να περνάνε στη γ' βάθμια εκπ/ση παιδιά γράφοντας 1-2-3... στην 20βάθμια κλίμακα!!!
  -Στο υπουργείο απασχόλησης, θεωρήθηκε "πετυχημένο" ένα πέρασμα υπουργού, που στο κατόπι του άφησε μια ανεργία που εξακοντίστηκε δραματικά στο 16+%
  -Στο υπουργείο ανάπτυξης, σκέφτονται σοβαρά, μετά τη κατάργηση του απολίτικου "εθνικής" που επιβλήθηκε σε άλλα υπουργεία, να καταργηθεί και το "ανάπτυξης" μιας και δεν έχει κανένα νόημα έτσι και αλλιώς, εμπρός στις επιταγές του παπικού αλάθητου, που διαμορφώνει το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, η ανάπτυξη περισσεύει...
  -Στο υπουργείο εξωτερικών, δεν χρειάζεται να σχολιάσω τίποτα, άλλωστε δεν θέλω να μου ανέβει η το αίμα στο κεφάλι
  -Στο προ.πο υπουργείο, ο φράχτης του Απριλίου μετατράπηκε σε "είναι μακέτο τούτο το έργο" του Ιουνίου, αλλά εν προκειμένω να μετεξελιχθεί σε μίνι ολυμπιακούς 2004, ας μπαίνει όποιος γουστάρει, τουλάχιστον θα γλυτώσουμε από τις μίζες ορισμένων
  -Στην εποπτεία του ίδιου υπουργείου, φτάσαμε στο σημείο να κυκλοφορούν άνθρωποι νυχτιάτικα (άκουσον! άκουσον!), φυσιολογικά να σφάζονται και να μην κουνιέται φύλλο!
  Βλέπετε, δεν έχουμε δεξια κυβέρνηση, συνεπώς όλα επιτρέπονται...
  -Στο οικονομικών, έχουν δώσει ρεσιταλ μονομέρειας ως προς τη μαθηματική πράξη, που περιορίζεται εφεξής σε: αφαίρεση, διαίρεση και πάλι από την αρχή.
  -Στο υπ. υγείας, και ενώ φορείς όπως ο ΟΟΣΑ κάνουν λόγο ως προς τις παθογένειες του ΕΣΥ για την ανάγκη σύγχρονου εξειδικευμένου μάνατζμεντ των μονάδων υγείας, οι σοσιαλισταράδες του 4ου δρόμου πια (γ... τη πολιτική θεωρία μου μέσα, που έπεσε θύμα του κάθε φωστηρα), εντόπισαν τη λύση στην κατάργηση/συγχώνευση των ήδη συμπιεσμένων μονάδων, ενώ επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου θεατρινίστικο παιχνίδι ανακοινώσεων για σοβαρά ζητήματα, όπως για χαρτόκουτα, γάντια αποστείρωσης κλπ.. κλπ...
  Είναι οι περίφημοι υπουργοί, μικρο-ντέντεκτιβς, τη στιγμή που τα πιράνχας των προμηθειών συνεχίζουν να στήνουν πάρτι, απλά σε πιο εξελιμένη μορφή πλέον -βλέπε ιδιωτικούς κολοσσούς που θα επωφεληθούν από αυτό το ντόρο-
  -Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στη πλειονότητα των υπολοίπων τομέων της δημόσιας πολιτικής, την ίδια στιγμή που η έρευνα, η καινοτομία έχουν μεταναστέψει καθώς δεν άντεχαν το πολυπολιτισμικό γκράντε όραμα, των μεθυσμένων ήλιων και των απανταχού παραφυάδων τους.
  Η τεχνοκρατική μυθοπλασία καταρρέει ως μοναδικό αποκούμπι μιας προσχηματικής εθνικής σωτηρίας, η οποία περιορίζεται σε λύσεις κατώτερων μαθηματικών και κοινωνικής εξαθλίωσης....
  Άλλωστε οι ελάχιστες εξαιρέσεις ικανών τεχνοκρατών αυτής της κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Γιώργος Μεσσηνία 14/06/2011 16:53:45

   Καλό.. Μήπως να έκανε ο Σαμαράς μια συνέντευξη τύπου με Μιχελάκη και μαζί πακέτο με όλους (όσους θέλει) να χτυπήσουν ανά υπουργείο το κυβερνητικό "έργο"; όπως τα λέει εδώ ο Γιώργος...
   Με τα κύρια θέματα, λιανά και κατανοητά... Να αποδείξουν σε όλους (εντός κι εκτός των πυλών) πώς αν δεν είναι μείωση ή φορολογία, η κυβέρνηση άλλο "έργο" δεν έχει, το αντίθετο καταστροφή;
   3-4 κύρια επιχειρήματα ανά υπουργείο, αποκλειστική ευθύνη πασοκ, και άσχετα και με μνημόνιο αν θέλετε, λόγω ανεπάρκειας, όχι (μόνο) λόγω επιλογών.

   Μήπως να γίνουν μερικές κινήσεις full and frontal attack..?
   Και επικοινωνία και ουσία;
   Φουλ αντιπολίτευση; (κ αν χρειαστεί, "φτιάχνεται" και κλίμα... εκλογών ντε)

 28. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 14/06/2011 15:27:10

  Tην ώρα που δίπλα μας ανασυγκροτείται η Οθωμανική Αυτοκρατορίς εμείς πάμε για φούντο. Την ώρα που ένας νέος Κεμάλ οδηγεί με σιγουριά την Τουρκία και εμπνέει τον λαό της, οι δικοί μας πολιτικοί συναγωνίζονται στη βλακεία και στην ανικανότητα. Να μαντέψω ; εμείς θα την πληρώσουμε και πάλι ...

 29. nikolas avatar
  nikolas 14/06/2011 15:48:33

  ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ
  ΤΩΝ ΠΑΠΑΤΣΗΔΩΝ.

 30. victoria (true) avatar
  victoria (true) 14/06/2011 16:18:06

  Ιεροφάντη, φρόνημα και ηθικόν ακμαιότατον! Ευχαριστούμε.
  Και το αναμεταδίδουμε... γιατί έχει πέσει απίστευτη κατήφεια στον κόσμο γύρω μας.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ victoria (true) 14/06/2011 16:40:03

   Έτσι.

   Όλοι μας δίνουμε μια καθημερινή μάχη. Άλλος μικρή, άλλος μεγάλη.

   Στηρίξτε τους ανθρώπους σας που υποφέρουν και δυσκολεύονται. Δώστε τους κουράγιο. Χαμογελάστε τους, αστειυτείτε μαζί τους.

   Μεταδώστε τους την αλληλεγγύη σας. Να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι.

   Τότε θα δείτε ότι θα τους μεταδώσετε και κάτι άλλο.

   ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

   Η ελπίδα και η αισιοδοξία για τον αγώνα γεννά θάρρος.

   Και το θέρρος γεννά μαχητές ακλόνητους.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ ierofantis 14/06/2011 17:00:18

    Το έχω διαπιστώσει πρόσφατα, με άνεργο -δυστυχώς- μέλος της οικογένειάς μου.
    Έχεις απόλυτο δίκιο.

    (αν κ τα λες πολύ σικ, προσωπικά είμαι στο τσακ να φωνάζω 'δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφ... νεκροθάφτες' ;-)

 31. trooper avatar
  trooper 14/06/2011 16:34:01

  χρειάζονται μερικά χρονάκια , για να εξαλειφθεί η τρυφηλότητα, που έχει ποτίσει τον Έλληνα ,τα τελευταία 30 χρόνια...
  έχει και ένα ''καλό'' αυτή η περίοδος...
  το θέμα είναι να έχουμε τις λιγότερες ,δυνατές απώλειες, μέχρι να ξαναγυρίσει ο τροχός...

 32. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/06/2011 17:00:04

  Ιεροφάντη καλησπέρα.

  Στο Παλαμήδι το Δ.Σ. πούλησε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης του Ναυπλίου για 30.000 ευρώ ευρώ χορηγία.
  Ετοιμάζονται να υψώσουν τουρκική σημαία στο κάστρο.
  Τι θα γίνει, θα τους αφήσουμε...

  Προς το παρόν αντιδρά μόνο η μπλογκόσφαιρα.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ αλλενάκι 14/06/2011 19:06:59

   Να πάτε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις όλοι.

   Κρατώντας όμως ελληνικές σημαίες...

   Και στο Δήμαρχο που έχει ανάγκη χρημάτων, να του κάνετε μια υπόμνηση ότι αν είχε κουράγιο και άντερα, θα ζήταγε από 15.000 κατοίκους του Ναυπλίου από 2 ευρώ ο καθένας να κάνουνε εκδήλωση χωρίς φέσι τουρκικό.

   Και όσοι δεν είχαν χρήματα ή ήταν άνεργοι, να δουλέψουν για την εκδήλωση αντί να δώσουν χρήματα, και σε αντάλλαγμα ο Δήμος να εκφωνούσε δυνατά τα ονόματά τους ως ένδειξη σεβασμού και ευχαριστιών.

   Αλλά που μυαλό για τέτοιες υπερβάσεις...

 33. η Dimi avatar
  η Dimi 14/06/2011 18:00:14

  Αγαπητέ Ιεροφάντη, χαιρετώ σε.
  Eάν αύριο αποτολμήσει να φέρει στη Βουλή το επαχθέστατο Μεσοπρόθεσμο γιά να ψηφιστεί ως Ενα άρθρο το Ξεπούλημα-Κοψοχρονιά της ιστορικής Ελλάδας και του Λαού Της. Εάν ανοίξει έστω και ρουθούνι, αύριο. Τότε, Oύτε ο ίδιος. Ούτε ο κάκιστος των εξωθεσμικών-χρυσοπληρωμένων συμβούλων (μασκαρεμένος-έλληνας-μεγαλοστοχαστής κι αυτός). Ούτε οι σουλατσαδόροι-σοφοί-κηφήνες. Oύτε οι επίορκοι βουλευτές, θα έχουν τρόπο και τόπο να τρέξουν να κρυφτούν γιά να σωθούν, απ’ το τσουνάμι της λαϊκής αγανάκτησης. Καθώς, οι χιλιοπροδομένοι κι αφυπνισμένοι πλέον Ελληνες Πολίτες, έχουν ήδη εντοπίσει και μπλοκάρει στις Εξόδους, τα παλαιά της εποχής του Οθωνα λαγούμια υπόγειας διαφυγής από τη Βουλή, προς το Φάληρο.. Kαι με ορατή, την αυριανή σημαδιακή ολική έκλειψη σελήνης, there is no way out.

  Ιnsult – Nemesis – Catharsis
  By default

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ η Dimi 14/06/2011 19:09:58

   Χαίρε Dimi,

   Προσοχή, γιατί υπάρχουν και κάτι άλλα λαγούμια που πάνε προς Πεντέλη...

   Όχι να κάνουμε μισές δουλείες, ε;

   Σε ευχαριστώ που στέκεσαι πάντα στις επάλξεις.

 34. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/06/2011 19:02:49

  Aγαπητέ φίλε Ιεροφάντη,
  Αλλη μια κατάθεση ψυχής.
  Thanks.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Κώστας Ροδινός 14/06/2011 19:13:41

   Γειά σου Κώστα. Σε ευχαριστώ

   Δεν έχει σημασία πόσοι και ποιοι ... καταθέτουν κάτι από τον εαυτό τους, εδώ μέσα.

   Σημασία έχει όταν έρθει η ώρα, οι Έλληνες να είναι έτοιμοι να κάνουν ... ανάληψη κουράγιου, φρονήματος και θάρρους για τη μάχη που ζυγώνει.

   Υ.Σ. Τη "μάχη" όπως την εννοεί ο καθένας μας...

 35. διηνεκης avatar
  διηνεκης 14/06/2011 19:25:27

  Ιερωφαντη μουφτιαξες τη μερα μια γα..........μερα που δεν μπορεις να φανταστεις,λιγο θαρρος στους ελληνες δινεται με τετοια αρθρα

 36. A.M. avatar
  A.M. 14/06/2011 20:16:31

  Ένα μόνο πράγμα εύχομαι να πετύχουν όλοι αυτοί που μας την έχουν στημένη (ΕΕ, ΔΝΤ, αγορές, δανειστές, Τουρκία, Σκόπια κλπ):
  Να μας κολλήσουν με την πλάτη στον τοίχο!
  Να μην μας αφήσουν καμμία διέξοδο διαφυγής, καμμία απολύτως λύση! ούτε στα εθνικά ζητήματα, ούτε στα οικονομικά!
  Να μας οδηγήσουν στο απόλυτο αδιέξοδο!
  Και δεν αστειεύομαι, σοβαρολογώ.
  Και τότε θα καταλάβουν τι σημαίνει Έλληνας εκτός εαυτού, εκτός ορίων και εκτός λογικής!
  Και απ ότι βλέπω .. καλά το πάνε!

  «Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες!»

 37. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 14/06/2011 22:17:33

  Iεροφάντη τα σέβη μου
  ανάταση ψυχής χρειαζόμαστε όλοι οι Έλληνες και εσύ βοηθάς πολύ σ'αυτό

 38. Pluto avatar
  Pluto 14/06/2011 23:45:08

  Η Κυβέρνηση ΓΑΠ πρέπει να φύγει πριν υλοποιήσει όσα έχει συμφωνήσει ήδη με τους Τούρκους ως προς το Αιγαίο.Υπό το πρόσχημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας εξουσιοδοτούν με συνυποσχετικό το Διεθνές Δικαστήριο ν` αποφανθεί ποιά μικρονήσια καί βραχονησίδες από τα υπερ 100 που οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν αμφισβητούμενης κυριαρχίας είναι Ελληνικά καί ποιά όχι.
  Μιλάμε για μεθοδευμένη παραχώρηση εδαφών,ξυπνήστε!
  Να ζητηθεί από το δίδυμο ΓΑΠ-Δρ.ούτσα να καταθέσουν τώρα το συνυποσχετικό στην Βουλή.Το Σύνταγμα απαίτεί πλειοψηφία 4/5 γιά εκχώρηση εδάφους....

 39. GEODETIS avatar
  GEODETIS 15/06/2011 02:49:27

  ierofantis όπως ανέφεραν και άλλοι θα επαναλάβω και εγώ ¨εύγε¨ ... τα γραφόμενά σου ανυψώνουν ηθικό και αυτό είναι κάτι απαραίτητο στον μαχητή .... η γεωπολιτική θέση της χώρας είναι γνωστή σε όλους και έτσι πιστεύω ότι δεν χωράει αμφιβολία, στο αν χρειάζονται αξιόμαχες Ε.Δ. ... εδώ θέλω να συμπληρώσω ότι αυτές (οι Ε.Δ.) πρέπει να παραμείνουν στην φιλοσοφία του Έλληνα οπλίτη, που μπαίνει στην κοινωνία αξιόμαχος με πλήρη πολιτικά δικαιώματα (πολίτης - οπλίτης σε εφεδρεία), μετά απο την εκπαίδευση του στα όπλα ... δηλαδή εγώ δεν συμφωνώ με έναν μικρό καθαρά επαγγελματικό στρατό ... ακόμη και αν κάτι τέτοιο φαίνεται αρχικά ότι λύνει κάποιες ¨σπατάλες¨, δεν ισχύει ... διότι αν υπολογίσεις τα νούμερα (σε ανθρώπους) δεν βγαίνουν, όπως και να τα μετρήσεις και όποια παράμετρο και αν συνυπολογίσεις - φονικότητα οπλικών συστημάτων - διάταξη μονάδων – ταχύτητα παράταξης - τακτικές μάχης κτλ ... είναι πολλά τα μέτωπα και πολύμορφα (άλλο το περιβάλλον μάχης της Λήμνου και άλλο στην αντιαρματική τάφρο στο Καραγάτς του Έβρου) και πολυδιασπασμένα ... βέβαια με σωστό σχεδιασμό τα φαινομενικά μειονεκτήματα μπορείς να τα γυρίσεις σε αρκετό βαθμό υπέρ σου π.χ. πλημμύρισε τον Έβρο (ένα φυσικό υδάτινο κόλλημα) για να αποτρέψεις ή να καθυστερήσεις μονάδες απο το να τον υπερκεράσουν ... όπως και να έχει στο τέλος αν κλιμακωθεί η κατάσταση θα χρειαστείς εφεδρείες, που θα τις βρεις αν δεν έχεις εκπαιδεύσει εκ τον προτέρων τους Έλληνες ;;; βέβαια η Ε.Δ. δεν μπορεί να είναι πλαδαρές, υψηλά χρηματοβόρες, ανεκπαίδευτες και τελικά αναποτελασματικές ... έχω την πεποίθηση ότι η ασφάλεια και η αποτροπή της όποιας επιβουλής επί Εθνικών δικαίων, είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων των Ελλήνων και γιαυτό πρέπει να μετέχουν ΟΛΟΙ ενεργά στην άμυνα της χώρας ... κλείνοντας θέλω να αναφέρω ότι ακόμη και σήμερα η αποτρεπτική ισχύς του Ελληνικού Έθνους, είναι σοβαρά υπολογίσιμη και στο συλλογικό τους συνειδητό οι Έλληνες έχουν πλήρη (ρεαλιστική) επίγνωση του ποια είναι η γειτονία τους και ποιο τελικά το διακύβευμα ...

 40. madprof avatar
  madprof 15/06/2011 08:44:17

  Όχι σε οράματα και θάματα, Ναι στον δημοκρατικό ρεαλισμό !.
  Περίεργη μέρα. Trash tv (τουλάχιστον γλυτώσαμε από δαύτους lol), συννεφιά, απεργίες, κινητοποιήσεις, αποστασιοποίηση βουλευτών-κομματικών, ο ΓΑΠ πάει στον παππού του (κακοί συνειρμοί στροβιλίζουν στο ακατοίκητό μου), τα παγκόσμια δίκτυα μεταδίδουν τις δραματικές εξελίξεις του ελληνικού δράματος "Greece could/would default", η δικαστής Boccassini (η δικαιοσύνη, όπως η κρατική "μηχανή" λειτουργεί στην Ιταλία) ανακάλυψε άλλες 45.000 ευρώα που έδωσε ο Berlu σε μάρτυρα της δίκης του, Berlu un cadavere - assomiglia Bresnief del era Sovitica, διαφωνία για την πρόταση της Γερμανίας για συμμετοχή των ιδιωτών . Η ημέρα είναι η μεγαλύτερη που έζησα έως σήμερα, γράφοντας, ξεκίνησε από χτες το απόγευμα. Είναι 08:28 π.μ. !. Ας ελπίσουμε να μην είναι μια ακόμη μελανή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδα μας !.

 41. ΖΑΡΙΑΝΟΣ avatar
  ΖΑΡΙΑΝΟΣ 17/06/2011 19:44:33

  Πόλεμος! Εξοπλισμοί! Σπαρτιάτες! Θερμοπύλες!
  Ηρεμήστε κύριοι. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών.
  Και μη «φτιάχνεστε», δεν θα χρειασθεί η ανδρεία σας και η αυτοθυσία σας για την πατρίδα.
  Και επειδή ο χρόνος δεν μου περισσεύει για να σας τεκμηριώσω αυτά που πιστεύω, θα σας καλέσω, όσους υποστηρίζετε πολέμους και εξοπλισμούς να απαντήσετε στα παρακάτω.
  - Πότε ένας πόλεμος έλυσε προβλήματα.
  - Πότε βγήκαμε από ένα πόλεμο μόνο ωφελημένοι.
  - Ποιοί παριστάνουν τους πατριώτες και ποιοί τελικά πληρώνουν το μάρμαρο στους πολέμους.
  - Είμαστε στις 3 χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό επί του προϋπολογισμού μας σε εξοπλιστικές δαπάνες.
  - Τι μας πουλάνε και πόσο συμμετείχαν αυτές οι δαπάνες στο σημερινό μας ηθικό και οικονομικό χάλι.
  - Για τον πόλεμο που ήδη βιώνουμε τι έχετε να μας πείτε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.