#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2012 21:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Δε λέω το σχέδιό μου για να μην το κλέψουν οι αντίπαλοι!!!Με... αγωνία περίμενε ο ελληνικός λαός να μάθει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της οικονομίας και της Ελλάδας που θα υλοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας αν γίνει πρωθυπουργός. Το σχέδιο που θα αντικαταστήσει το διαβολικό μνημόνιο και που θα φέρει την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης, φυσικά χωρίς έξοδο από το ευρώ.

Αυτό που άκουσε, όμως, ο κόσμος στη διακαναλική συνέντευξη του κ. Τσίπρα ήταν ένας ακόμη... παπανδρεϊκός λόγος, με πολλές ασάφειες, με υποσχέσεις χωρίς να έχουν περάσει από φίλτρο αν μπορούν να υλοποιηθούν και με μια γενικότερη θολούρα ως προς το πώς θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις απειλές των Ευρωπαίων για αποβολή της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι την ταύτιση με τον... Χάρι Πότερ, ωστόσο, μόνο με τις μαγικές ικανότητες του μικρού μάγου θα μπορούσαν να γίνουν όλα όσα υποσχέθηκε.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά μεγαλομανής, λες και η μοίρα τον όρισε να γίνει σωτήρας της χώρας. «Στις 18 Ιουνίου θα έχουμε τη νέα Μεταπολίτευση, είπε, αλλά δεν δικαιολόγησε πώς κάνεις νέα κυβέρνηση με τα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ, τους αποτυχημένους αριστερούς «αγωνιστές» της Μεταπολίτευσης και τους συνδικαλιστές, δηλαδή τα «πελατάκια» του ΠΑΣΟΚ που ψηφίζουν Τσίπρα για να αυξηθεί ο μισθός τους και να μη χάσουν τα κεκτημένα.

«Δεν είναι μονομερής ενέργεια η δυνατότητα του ελληνικού κοινοβουλίου να ψηφίζει ή να ακυρώνει νόμους. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας και η στάση μας σε αυτό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση στις 18 δεν θα έχουμε Μνημόνιο. Το Μνημόνιο είναι ή έχεις ή δεν έχεις. Θα το ακυρώσουμε και θα το αντικαταστήσουμε με ένα σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση».

Πιο είναι αυτό το σχέδιο, το κράτησε για τον εαυτό του, διότι είναι τόσο πρωτοπόρο που φοβάται μήπως ο Σαμαράς τους το κλέψει.

Είπε και το εξής καινοφανές που δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου:

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει εάν η χώρα δεν πάρει τη δόση από τους εταίρους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα καταγγελθεί αυτή η εξέλιξη ως εκβιασμός. Και ερωτηθείς για το εάν υπάρχει σχέδιο, σε περίπτωση άρνησης των εταίρων να δεχθούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "αντίθετα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν είχαν σχέδιο, εμείς έχουμε. Δεν μπορούμε να αναλύσουμε. όμως, τώρα γιατί ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι και πάμε στη μάχη για την κερδίσουμε. Την αισιοδοξία μας τη βασίζουμε στην ανάλυση των γεωπολιτικών δεδομένων που δείχνουν ότι τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα δεν θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνης".

«Εμείς θα προχωρήσουμε σε ένα εθνικό φορολογικό σχέδιο. Πρώτη κίνηση το περιουσιολόγιο. Ωστε να φορολογείται κάθε ένας με βάση την φοροδοτική του ικανότητα. Η κλίμακα θα είναι προοδευτική ανάλογα τα εισοδήματα. Το ίδιο θα αφορά και τα νομικά πρόσωπα. Αν έχουν μεγάλο κύκλο εργασιών θα υπάρχει φορολόγηση. Δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες γιατί πρέπει να γίνει μελετημένα». Τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, κι ενώ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, μας λέει ότι δεν έχει μπει σε λεπτομέρειες...

Αποκάλυψε την αιτία της κακοδαιμονίας της οικονομίας: «Η έλλειψη επενδύσεων στην Ελλάδα δεν οφείλεται στην υψηλή φορολογία αλλά γιατί έχουμε διεφθαρμένο κράτος και ξέρει ο επενδυτής ότι πρέπει να δώσει χρήματα κάτω από το τραπέζι». Ο Αλέξης Πότερ με μια κίνηση θα λύσει το πρόβλημα της διαφθοράς που είναι 50 χρόνια στην Ελλάδα, για να μην πούμε έναν αιώνα.

«Θα βρούμε νέους πόρους για την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων. Εμείς την δημόσια περιουσία δεν θα την εκποιήσουμε έναντι πινακίου φακής. Θα υλοποιήσουμε και ένα μοντέλο αξιοποίησης από τους υδρογονάνθρακες και τον ορυκτό πλούτο». Ποιοι είναι οι πόροι για τα ταμεία δε μας λέει. Εκτός κι αν περιμένουν τα ταμεία και δεν καταρρεύσουν, πότε θα αξιοποιηθούν οι φυσικοί πόροι. Ζήσε Μάη μου κι ενώ δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου , ώστε να επιστρέψουν στις τράπεζες τα 25 δισ. ευρώ που βρίσκονται στα σπίτια. Πώς θα το κάνει αυτό, αφού ακόμη και σήμερα που δεν έχει εκλεγεί οι καταθέσεις έχουν κάνει φτερά; Φανταστείτε να γίνει και πρωθυπουργός τι bank run έχουμε να δούμε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για όλους και το επίδομα ανεργίας στα 461 ευρώ, ενώ θα χορηγείτει για δύο χρόνια. Ακόμη εξήγγειλε μερική ή ολική διαγραφή χρεών για νοικοκυριά και επιχειρηματίες ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση. Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι δεν υπάρχει χρόνος να νομοθετηθούν αυτές οι αλλαγές πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Ούτε που θα βρει τα λεφτά να τα κάνει όλα αυτά.

Η Σχολή που πήγε ο Χάρι Πότερ για να μάθει τα μαγικά του λεγόταν Χόγκουαρτς.

Η Σχολή του Αλέξη Τσίπρα για τα μαγικά που σκέπτεται να κάνει λέγεται... Never Land. Η Χώρα του Ποτέ δηλαδή διότι δε θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. petron avatar
  petron 12/06/2012 22:00:54

  Επαγγελματιας Αντιπολιτευτης......

  ΣΧΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ με διδακτωρ τη Δουρου.

  φωναζουμε.....καταγγελουμε.....διαμαρτυρομαστε.....παιρνουμε ψηφαλακια.....μεχρι εκει....

  η κυβερνηση κανει τζιζ.....

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/06/2012 22:02:09

  .............. ποιος μας σώζει από τους αιώνια εφήμερους σωτήρες;

  Προσωπικά θα ήθελα να εγκατασταθεί η Σχολή Αλέξη Τσίπρα την 18η Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου.
  Είναι η μόνη λύση, επώδυνη μεν αλλά η μόνη, να ξεφορτωθούμε οριστικά τη γενιά της Μεταπολίτευσης.
  Την γενιά των αιώνια εφήμερων σωτήρων που θα μας σώσουν χωρίς να αναλαμβάνουν ευθύνες και χωρίς να μας το λένε, γιατί έχουν ένα σχέδιο που είναι μυστικό, γιατί ζω σε μια χώρα που υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν ότι είμαστε απόγονοι των Ελ ή θα μας δανείσει το ξανθό γένος ή θα μας σώσει η κίτρινη φυλή ή θα κάνουμε αγώνες γυμνοί στην ...Νέα Ολυμπία ή θα μας σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύει και πρεσβεύει ότι θα μας σώσουν τα μεγάλα συμφέροντα..." Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι και πάμε στη μάχη για την κερδίσουμε. Την αισιοδοξία μας τη βασίζουμε στην ανάλυση των γεωπολιτικών δεδομένων που δείχνουν ότι τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα δεν θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνης”...γιατί άραγε να σωθούμε αν όλους αυτούς πρέπει να ακούμε;

  Πιστεύω ότι όλοι μας χρωστούν και οφείλουν να μας δίνουν € χωρίς υποχρέωση καθώς γελωτοποιοί του πλανήτη έχουμε καταντήσει....


  ...έχω ένα μυστικό σχέδιο είναι και δεν θα σας το πω.....

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 12/06/2012 22:54:51

   ...και αν οι "κακοί" δεν μας δώσουν τα ...ευρά θα τους καταγγείλουμε για εκβιασμό....Αλέξης for ever.......

   ΥΓ

   Πάει ο Τσίπρας και ο Στρατούλης στην Αγγλία για μία συνάντηση με τον Κάμερον.
   ·Πηγαίνουν στο ξενοδοχείο και ανοίγουν την ντουλάπα να βάλουν μέσα τα ρούχα τους και βλέπουν ένα ποντικό.
   - “Ρε συ”, λέει ο Τσίπρας, “ξέρεις πως είναι ο ποντικός στα αγγλικά για να πάρουμε τηλέφωνο …στηνReception να τους πούμε ότι βρήκαμε ένα;”
   - “Όχι” λέει ο Στρατούλης, “εσύ”;
   - “Ούτε εγώ” λέει ο Τσίπρας, “αλλά άσε, θα πάρω εγώ… εγώ να εξηγηθώ!!”
   - Yes, Reception?
   - Yes, how can I help you?
   - Do you know Tom and Jerry?
   - Yes, of course.
   - Jerry is here.!!

 3. man8os avatar
  man8os 12/06/2012 22:10:02

  Δεν πρεπει να γινει προθυπουργος. Ας μεινει στην αντιπολιτευση

 4. loretta avatar
  loretta 12/06/2012 22:10:13

  ....φανταστειτε ποσο προβατα και ηλιθιους θεωρει τους οπαδους του...!! τετοια επαρση δεν εχω ξαναδει σε πολιτικο αρχηγο...!! ΑΙΣΧΟΣ.

 5. Nik avatar
  Nik 12/06/2012 22:23:13

  "θα καταγγελθεί αυτή η εξέλιξη ως εκβιασμός." σε ποιόν δάσκαλο θα καταγγείλει τους κακούς;

  "ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας." Αντίπαλοι είναι και όσοι τον ψηφίζουν και ούτε αυτοί δεν πρέπει να μάθουν τις Top Secret θέσεις του.

  Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο φαίνεται πόσο τενεκές είναι και πόσο υποτιμά τον κόσμο. Φυσιολογική στάση για κάποιον που έβγαλε πολυτεχνείο ως πολιτικάντης. Εκτός και αν πιστεύετε ότι μπορεί ένα φοιτητής να βρει καιρό και για μελέτη και πολιτικαντισμό.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Nik 12/06/2012 22:59:56

   ....μου θυμίζουν τον κερατωμένο σύζυγο που τιμώρησε τη σύζυγο ...αυτο - ευνουχίστηκε....

   Jerry is here....


   ΥΓ

   μαμά μαμά δεν μας παίζουν και δεν μας δίνουν τα ευρά ...το κατήγγειλα και εγώ τον εκβιασμό ...θα το πω στην μαμά μου όπως έλεγαν τα παιδάκια στις γειτονιές κάποτε και γελούσαμε μαζί τους...


   Ειλικρινά μας αξίζει να μας κυβερνήσει ... κλαυσίγελος μέχρι τέλους.

 6. Έξοδος avatar
  Έξοδος 12/06/2012 22:29:21

  "Δε λέω το σχέδιό μου για να μην το κλέψουν οι αντίπαλοι!!!". Παραδέχεται ο κ. Τσίπρας ότι δεν μας έχει πει τίποτε για το σημαντικότερο διακύβευμα των εκλογών (και τεραστίας σημασίας ζήτημα για τη χώρα) και υπάρχουν άνθρωποι λογικά σκεπτόμενοι που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ; Τί άλλο θα δούμε σε αυτό τον τόπο...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Έξοδος 12/06/2012 23:07:57

   Αααα σε παρακαλώ ο Αλέξης κρατάει μυστικά ...πιστεύει ότι είναι στο δεκαπενταμελές ακόμα....

   YG

   -Ο Αλέξης μπορεί να παίξει τάβλι με τον εαυτό του, και να κερδίσει και στα δύο στρατόπεδα....αλλά δεν το λέει πουθενά είναι μυστικό.

   -Φεύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, το χρέος ανέλαβε ο Αλέξης.

   -Ο Τζάμπας ξέρει, ο Αλέξης χαρίζει.

   -Όταν ο Αλέξης κάνει πους-απς το σώμα του μένει ακίνητο. Η Γη υποχωρεί...

   -Ο Αλέξης έχασε τον πόλεμο, κράτησε το σχέδιο μυστικό ακόμα και από τον εαυτό του.

 7. GreekInLux avatar
  GreekInLux 12/06/2012 22:40:15

  χαζός είναι; δεν είδατε τι έπαθε ο Σαμαράς που εξήγγειλε την επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα 2 χρόνια; το πήρε και το είπε και αυτός. "Πρίτς κοκό" λοιπόν που θα σας πω και τα σχέδια μου...εμπιστευθείτε με εσείς και κάντε με τον πρώτο σέξι και με Λαζοπούλεια βούλα prime minister (εις άπταιστον αγγλικήν...διότι την κατέχω..όλα κι όλα) αλλά μην μου ζητάτε να σας πω με λεπτομέρειες πως και τι θα κάνω γιατί ακούει η ΝΔ. Του είπε κανείς του μίστερ ότι το διεφθαρμένο κράτος που καταγγέλλει για έλλειψη επενδύσεων του 'χει κατσικωθεί στη Κουμουνδούρου; και ότι αυτό ακριβώς το διεφθαρμένο κράτος θα κάνει επιδρομές ΚΑΙ επί των ημερών του (που ποτέ να μην έρθουν) στις επιχειρήσεις και θα ζητά μιζούλες και λαδάκια προκειμένου να μη βεβαιώσει τα δυσθεώρητα πρόστιμα που ονειρεύεται ο κάθε Δραγασάκης, Μηλιός και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος από τους επί των οικονομικών του, για να τιμωρήσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν; Το μοντέλο για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων πότε ΘΑ υλοποιηθεί; Πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους αγαπητούς γείτονες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ; θα λαμβάνει και η γνωστή αμυντική αναλύτρια Ρένα μέρος σε αυτές; Θα σας διαγράψω και τα χρέη! "Και σχολεία θα σας φτιάξουμε!"..."μα δεν έχουμε παιδιά"..."και παιδιά θα σας κάνουμε!" (Μαυρογιαολούρος). Μου αρέσει που έλεγαν χτες οι Συριζαίοι ότι θα τα αποσαφήνιζε όλα σήμερα στη διακαναλική του για να μην αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων σε ότι αφορά το οικονομικό του...πρόγραμμα!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ GreekInLux 12/06/2012 22:54:08

   Ε πόσο παραπάνω να το αποσαφηνίσει? Δεν έχουμε πρόγραμμα κύριοι, κι αν Έλληνα είσαι τόσο πρόβατο ψήφισέ μας...

 8. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 12/06/2012 22:43:20

  Οι στηχηματζήδες, μια κι εκεί φτάσαμε, δίνουν τώρα 1,42 ΝΔ και 2,55 Σύριζα, η Sportingbet 1,5 ΝΔ με 2,25 Σύριζα η bwin και 1,57 ΝΔ με 2,25 Σύριζα η Landbrokes.
  Την παίζεις μια χώρα στο στοίχημα;

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/06/2012 22:45:10

   Εδώ την έπαιξαν στο Χρηματιστήριο, το στοίχημα θα μας πειράξει;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/06/2012 22:52:46

   Ώπα, τι παίχτηκε και "ανεβήκαμε"? Είναι σημαντικό να παίζουμε στα πέριξ του 1,5 και ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 2!

  • Έξοδος avatar
   Έξοδος @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/06/2012 23:04:19

   Πάντως από εχθές που έτυχε να έχω σχετική κουβέντα και μπήκα να δω στα websites (bwin, sportingbet, william, betfair) οι αποδόσεις για ΝΔ έχουν πέσει (0,1 σχεδόν, που είναι αξιοσημείωτη διαφορά) και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανέβει.

   • Inno avatar
    Inno @ Έξοδος 12/06/2012 23:23:42

    Το κακό είναι ότι οι διαρροές των γκάλοπ δεν επιβεβαιώνουν την διαφορά αυτή. Και ακόμα περισσότερο, ούτε καν το ΧΑ δεν επιβεβαιώνει την επικράτηση αυτή.
    Ούτε η ατμόσφαιρα των αρθρογράφων.
    Ίδωμεν.

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ Inno 12/06/2012 23:39:18

     αν φτάσουμε το χρηματιστήριο να αντιδρά και σε διαρροές κρυφών δημοσκοπήσεων...κλάφτα. Δεν εμπνέουμε που δεν εμπνέουμε ως χώρα καμιά σοβαρότητα...το να καθορίζεται και ο γενικός δείκτης από την VPRC (παράδειγμα) μας έλλειπε..

     • Inno avatar
      Inno @ GreekInLux 13/06/2012 01:10:36

      Αν ξέρεις ότι η ΝΔ είναι μπροστά, αγοράζεις, γιατί σε τέτοιο ενδεχόμενο τη Δευτέρα θα κάνει +5%.
      Τι βάθος νομίζεις έχει σήμερα το ΧΑ?
      για το τσιμπολόγημα και την αρπαχτή πάνε όσοι ασχολούνται ακόμα.

 9. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 12/06/2012 22:54:25

  Λέει: Δεν μπορούμε να αναλύσουμε, όμως, τώρα γιατί ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας.

  Εννοεί: Δεν μπορούμε να αναλύσουμε, όμως, τώρα γιατί οι Έλληνες πολίτες (την ψήφο των οποίων θέλουμε να υφαρπάξουμε) δεν πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις μας.

  Συμπέρασμα: Αντίπαλος και Έλληνες ένα και το αυτό.

 10. TopGunZ avatar
  TopGunZ 12/06/2012 22:56:10

  Ακόμα και όταν γινόντουσαν προξενιά ρε Αλεξέι, μπορεί να μην είχες δει τη φάτσα της λεγάμενης, αλλά τουλάχιστον ήξερες πόσα ζα θα πάρεις. Με σας παίζει να μην μας έρθει καν νύφη και να προκύψει κανάς νταβραντισμένος αφροασιάτης!

 11. athamas avatar
  athamas 12/06/2012 22:57:22

  ………για ακόμη μια φορά μεγαλομανής……εδώ σταμάτησα την ανάγνωση του άρθρου. Η έννοια της αξιοπρέπειας μπερδεύεται με την μεγαλομανία και οι δηλώσεις υποτέλειας μεταφράζονται ως πολιτικά επιτεύγματα ! Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και κατανοητό!

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ athamas 12/06/2012 23:34:24

   ποιές δηλώσεις υποτέλειας μας τσαμπουνάτε μωρέ; Στα χαμένα πάει δεν το καταλαβαίνετε; Έχετε τσακωθεί με την αλήθεια δεν το βλέπετε; γενικολογίες και αοριστολογίες σέρβιρε για μια ακόμη φορά και πάτε να μας τον κάνετε από απλά "Αλέξη"..."Μέγα Αλέξανδρο";!;!. Τι κάθεστε και λέτε το έχετε σκεφτεί; Τον ρωτάνε τι θα κάνει αν δεν έρθει η επόμενη δόση, που και τη θέλει και τη προσμένει, και απαντάει "θα βγω και θα καταγγείλω τον εκβιασμό"; Τι νομίζει ότι είναι μάγκας και δεν το 'χαν σκεφτεί άλλοι πριν από αυτόν όταν τους εκβίαζαν; Σε ποιόν θα τον καταγγείλει τον εκβιασμό; στην ΕΕ, στην τρόικα, στο ΔΝΤ ή στους G20; ή μήπως στους Έλληνες λέγοντάς τους ότι δεν θέλουν να μας δώσουν τα λεφτά γιατί εγώ ο ήρωας τους έσκισα τα μνημόνια; και τι περιμένει ότι θα του πουν...μπράβο εσένα θέλουμε πατερούλη και ας τρώμε μαρουλόφυλλα; Που έχετε αναγάγει την χοντράδα και την έλλειψη διπλωματικότητας σε αξιοπρεπή πολιτική θέση; και θέλετε να διαπραγματευτείτε με τις γάτες τους τούρκους ΑΟΖ και μορατόριουμ για εξοπλισμούς; αν όχι ντροπή, λίγο ρεαλισμό πια!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ athamas 12/06/2012 23:37:14

   Επίσης, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. "Δεν μπορούμε να αναλύσουμε όμως τώρα γιατί ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας" το είπε, ναι ή ου? Κι αφήστε τα θιγμένα και τα "δε διάβασα παρακάτω". Εκτός αν είστε κανένας από τους τζιβάτους αντμινιστράτορες που έβγαλε το protagon, οπότε τις ξέρετε ήδη τις μπούρδες του Αλεξέι.

 12. Inno avatar
  Inno 12/06/2012 23:25:10

  Σαν αντίπαλο προφανώς εννοεί την ΕΕ. Και όταν ονομάζεις τους εταίρους-δανειστές σου αντιπάλους, καταλαβαίνουμε για τι και για ποιόν μιλάμε.

 13. stavrosm avatar
  stavrosm 12/06/2012 23:26:08

  Στο πρόγραμμα του συριζα λεει που θα πάμε πενταήμερη?

 14. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 12/06/2012 23:54:30

  Τελικά εκείνο που του αναγνωρίζω είναι πως είναι ευφυής, επικίνδυνα ευφυής θα έλεγα. Με αυτήν τη δήλωσή του περνάει το σημαντικότερο προεκλογικό σκόπελο, που είναι η απαίτηση του ψηφοφόρου να γνωρίζει τις προθέσεις του πολιτικού αρχηγού μέσω της δημοσιοποίησης του προγράμματός του, πριν πάει στην κάλπη.
  Παίζουν λοιπόν δυνατά και τα δύο ενδεχόμενα, το ένα να μην έχει καθόλου πρόγραμμα και το άλλο να έχει αλλά να μην τολμάει να το δείξει, γιατί τότε θα του λακίσουν όλοι όσοι βρήκαν παρηγοριά με τις φαμφάρες του.
  Το βέβαιον λοιπόν είναι, πως η ανακάλυψη του Αλαβάνου είναι μια έκδοση «βελτιωμένη και επηυξημένη» του Αντρέα!

 15. roadrunner avatar
  roadrunner 12/06/2012 23:54:52

  Είναι πολιτική αθλιότητα του Τσίπρα η μυστικοπάθεια, ειδικά το να κρύβει από το λαό ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.
  Ακόμη και αν κάνουμε την σουρεαλιστική υπόθεση, ότι θα μπορούσε να διαθέτει κάποιο σχέδιο που πρέπει να μείνει κρυφο, είναι απόλυτη υποχρέωσή του, να κατανομάσει προεκλγικά ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε ποιες δυνάμεις θα έφερνε αντιμέτωπη τη χώρα, αν κάποτε έπαιρνε τα ηνία ...

  Και μια απορία: αν μετά την 17η Ιουνίου, περιέλθει στα χέρια του, κάποια καινούργια διερευνητική εντολή, τουλάχιστον τότε, στους υποψήφιους για μετεκλογική συνεργασία αρχηγούς, θα μαρτυρήσει τα σχέδια του ή μήπως θα ζητήσει και τότε λευκή επιταγή ;
  Και επειδή μάλλον "μαρτυριάρης" δεν θα είναι και σε αυτό το σενάριο, φαίνεται απίθανο να συμμετάσχει σε κάποιο σχήμα διακυβέρνησης το κόμμα του. Αμφιβάλλω αν ποτέ το επιθυμούσε πραγματικά..

 16. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/06/2012 23:57:53

  Δεν έχει σημασία ο Τσίπρας.
  Σημασία έχει το κεφαλαιώδες :
  οι κοινωνίες, παγκόσμια, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, μια δόση ριζοσπαστικότητας, που σημαίνει αμφισβητηση της απόλυτης παντοδυναμίας των ολίγων, ισχυρών συμφερόντων.

  Αλλοιώς οδεύουμε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ σε Φεουδαρχία.

  Όχι ολιγαρχία, απολυταρχία κλπ.
  Καθαρή Φεουδαρχία με δουλοπαροίκους.

  Προεόρτια
  - η αρπαγή της περιουσίας της μεσαίας τάξης μέσω φοροεπιδρομής
  - η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, συλλήβδην, οριζόντια
  - η διάχυτη, εξαθλιωτική ανεργία
  - η ανάδειξη ολιγομελών στρωμάτων, όπως π.χ. σύμβουλοι, μέσω της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας
  κ.α., κ.α.

  Υποτίθεται ότι οι νουνεχείς πολιτικοί όφειλαν να σταθούν ανάχωμα στην ακόρεστη απληστία και επεκτατικότητα των συμφερόντων αυτών. Δεν ήταν όμως αδιάφθοροι, ώστε να το μπορούν, αλλά εξαγορασμένοι η εκβιαζόμενοι από αυτά.

  Έδωσαν έτσι στον κάθε Τσίπρα το δικαίωμα να εκφράσει την αιτούμενη ριζοσπαστικότητα.
  Ας μην παραπονούνται λοιπόν.

  Όχημα της φεουδαρχοποίησης είναι ο νεοφιλελεύθερισμός. Κατάφεραν, με όπλο τον κοινωνικό φθόνο προς τους πράγματι σκανδαλωδώς ευνοημένους δημοσίους υπαλλήλους και συνδικαλιστές, να κάνουν τους πολίτες να μισήσουν την ίδια τους την περιουσία, τον Δημόσιο Τομέα.
  Για να τον ιδιωτικοποιήσουν.
  Και να ιδιοποιηθούν την ισχύ των κρατικών μονοπωλίων ιδιωτικά συμφέροντα.
  Απλό παιγνίδι.

  Συμβιβασμοί δεν χωρούν. Είσαι ή με τους μεν ή με τους δε.
  Εκτός αν είσαι τόσο εύπορος ώστε μπορείς να πληρώνεις με ίδια μέσα τα πάντα για Υγεία, Παιδεία, Κοινή Ωφέλεια, όσο ακριβές και αν γίνουν. Όπως το ηλεκτρικό ρεύμα που έχει αυξηθεί κάπου 30% μετά ΓΑΠ και αναμένεται απογείωση τιμών μετά το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και την πλήρη ιδιωτικοποίηση.

  Αντί λοιπόν για αστείες επιθέσεις κατά Τσίπρα, που τον δυναμώνουν, όσοι μεταπολιτευτικά κυβέρνησαν να κοιταχτούν στον καθρέφτη.
  Κι όχι για να ρωτήσουν "καθρέφτη, καθρεφτάκι, πες μου ποια είναι η ομορφότερη;".

  • Factorx avatar
   Factorx @ Προφήτης 13/06/2012 01:03:30

   Σωστός, αλλά ποιό είναι το κύριο σε αυτήν την συγκυρία; Να μην γίνει πρωθυπουργός ο...Τσίπρας (εκεί φτάσαμε). Τα υπόλοιπα σε συνέχερις μετά τις εκλογές. Και το ξαναλέω: η ιστορία δεν βάζει πάντα τα διλήμματα όπως τα θέλουμε εμείς

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Factorx 13/06/2012 01:17:23

    Πρώτα εξάγω το συμπέρασμα και μετά αναλύω.
    Για να μην αναλύουμε ορθά μεν, όπως άλλοι, αλλά στο τέλος βγάζουμε ...μαδημένους λαγούς απ' το καπέλλο

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Factorx 13/06/2012 01:29:44

    Κι όσον αφορά το τελευταίο, υποτιμάς το antinews : το antinews τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2009 ΑΡΝΗΘΗΚΕ το κονφορμιστικό δίλημμα που έβαζε η Ιστορία, αν την άφηναν συμβατικά να κυλήσει : Ντόρα ή...Ντόρα.
    Ανεξαρτήτως κατάληξης τον Μάϊο 2012.

    Μπορεί να είμαστε σκόνη στο διάβα της Ιστορίας αλλά η στάση μας σε κάποιες στιγμές της την στρέφει προς κάποια κατεύθυνση.
    Όλοι μας είμαστε η Ιστορία.
    Όποιος δεν το πιστεύει, δεν συμμετέχει στα Κοινά.

  • Ελευθερία avatar
   Ελευθερία @ Προφήτης 13/06/2012 01:40:45

   "Απόλυτη παντοδυναμία των ολίγων" εις βάρος των πολλών... Τα γνωστά τσιτάτα που ξεφεύγουν από την ουσία της πραγματικότητας. Με το συμπάθειο δηλαδή.
   Κύριε Προφήτη, τον ΓΑΠ τον έβγαλαν οι πολλοί, και ό,τι ζούμε είναι αποτέλεσμα δημοκρατικότατο. Γιατί έχετε αυταπάτες; Μπορεί οι λίγοι να έχουν το μαχαίρι, να έχουν και το πεπόνι, αλλά οι πολλοί ήταν πάντα που αποφάσιζαν για τις τύχες όλων μας.

   Αμήν και πότε να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα. Ούτως ή άλλως τα διπλοπληρώνουμε που τα διπλοπληρώνουμε τουλάχιστον να φύγει το ένα ξήλωμα που γίνεται πολύ πιο οδυνηρό όταν συνειδητοποιείς ότι πρόκειται για κανονική κοροϊδία και ληστεία. Ο σοσιαλισμός πέτυχε σε 3-4 χώρες, αλλά απέτυχε σε δεκαπλάσιες. Η Ελλάδα ήταν και είναι στους αποτυχημένους. Με το να λέμε ότι θα πετύχει το 2012 ή γενικά κάποτε στο μέλλον, όταν ζούμε τις καταστροφικές του συνέπειες από το '81, απλώς δουλευόμαστε.

   Και επιτέλους, έναν ορισμό για τον νεοφιλελευθερισμό... Τον επικαλούνται αριστεροί, τον επικαλούνται δεξιοί, τον ξορκίσατε και εσείς άρα θα γνωρίζετε ως τι ορίζεται. Ε?

   υγ: Φυσικά και έχει σημασία ο Τσίπρας. Κι έχει σημασία επειδή πολύς κόσμος έχει και πάλι μαγευτεί από έναν ΓΑΠ, πιο εξελιγμένο είναι η αλήθεια αφού το νέο μοντέλο μπορεί τουλάχιστον να βάζει στη σειρά υποκείμενο-ρήμα-αντικείμενο για να σχηματίσει μια πρόταση, εξίσου αξεπέραστη ωστόσο σε κενότητα, παραπλάνηση και παπαρολογία.

   υγ2: Από περιέργεια, ποια είναι η γνώμη σας για τη 17Ν; Υπέρ των πολλών ή των ολίγων έκανε ό,τι έκανε;

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ Ελευθερία 13/06/2012 01:57:01

    ψιλά γράμματα το δεύτερο υστερόγραφό σας. Τι ρωτάτε αγαπητή...αφού όπως διατείνονται ορισμένοι αυτά απλά δεν αφορούν κανένα. Θα ζήσουμε και τις εποχές όπου αυτοί που κάποτε θεωρούνταν απλώς δολοφόνοι θα εξυμνούνται ως ευγενικοί αγωνιστές της δημοκρατίας και των κινημάτων. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους ή απλώς παράπλευρες απώλειες στον αγώνα προς τον σοσιαλισμό (και τα μυαλά, που δεν βάλαμε, στα κάγκελα).

    υγ και από εμένα: γιατί στο μυαλό μου η επίσκεψη Ζίζεκ στην Αθήνα είναι ανάλογη με αυτή του αρχιτέκτονα - πολεοδόμου Αθεμπίγιο μετά τις εκλογές του 09...με μόνη διαφορά ότι αυτή έγινε προεκλογικά;

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Ελευθερία 13/06/2012 02:00:19

    μη γελιεσαι τον ΓΑΠ δεν το εβγαλαν 'οι πολλοι' ...
    (αν και σιγουρα βαλαν και αυτοι το χερι τους)
    “Η συνείδηση εισάγεται στις μάζες εκ των έξω”,
    (κατα τον Βλαδιμηρ Ίλιτς Λένιν -
    χατ-τιπ Θειος)
    μην το παρεις σαν αξιωμα..αλλα 2-3 πραγματα στο αντικειμενο μαλλον τα ηξερε ο Βλαδιμηρος

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Ελευθερία 13/06/2012 03:27:09

    @ Ελευθερία
    Για ΥΓ 2 : Πιστοποιητικά φρονημάτων και συζυγικής πίστης να ζητήσετε από τον σύζυγό σας.

    Για ΥΓ : Αφού ζορίζεστε από την "μαγεία" Τσίπρα να γίνετε πιο μαγευτική πολιτικά, έτσι ορίζει ο στυγνός ανταγωνισμός που αποτελεί την σημερινή υπέρτατη αξία.

    ==

    Να πουλήσετε το σπίτι του πατέρα σας, το χωράφι του παππού σας και το εξοχικό του θείου σας - εφόσον σάς τα έχουν κληροδοτήσει.
    Όχι την δημόσια περιουσία που έγινε με αίμα και φόρους των προγόνων μου και φόρους δικούς μου, ώστε να απολαμβάνω ως μέρος του κοινωνικού συνόλου υπηρεσίες.

    Αν οι διάφοροι Φωτόπουλοι εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων επιχειρήσεων να απαγορευθεί η απεργία στο Δημόσιο και άλλες εκβιαστικές πρακτικές.

    Αλλά να εκδιωχθούν και οι χρυσοκάνθαροι "σύμβουλοι" που λειτουργούν ως δούρειοι ίπποι στην κατεύθυνση εισόδου ιδιωτών ή κολλητοί πολιτικών. Και να ελεγχθούν ΟΛΕΣ οι συμβάσεις προμηθειών και εργολαβιών, επί ποινή φυλακίσεως άνευ εξαγοράς για τους παρασπονδούντες.

    Νεοφιλελευθερισμός.
    Κεντρική ιδέα : "Είσαι μόνος σου" και Uomo uomini lupus.
    H πλήρης υποταγή της πολιτικής εξουσίας σε ολιγάριθμα, ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με τρεις μεθόδους, εξαγορά, εκβιασμός, εκφοβισμός, με στόχο την αναίρεση των ωφελημάτων για τις ευρείες μάζες από την προστασία ενός ισχυρού κρατικού μηχανισμού, δημιουργήματος ενός κυρίαρχου έθνους, άρνηση της κυριαρχίας αυτής εν ονόματι της συλλογικότητας, έκπτωση-κατάργηση της δημοκρατίας, ιδιωτικοποίηση των κρατικών μονοπωλίων για εκμετάλλευση των ανελαστικών αναγκών των ανθρώπων, όπως νερό, υπηρεσίες υγείας, ενέργεια, συγκοινωνίες, επικοινωνίες. Βαθμιαία, κάθε ανθρώπινη ενέργεια ή ανάγκη εμπορευματοποιείται, ποσοτικοποιείται και αποτελεί πεδίο μιας "αγοράς", πέρα από κρατούσες ηθικές σταθερές που εκπορεύτηκαν από την ανάγκη περιορισμού της ανθρώπινης φύσης για λόγους ομαλής συμβίωσης.

    Ο πλέον γνωστός θεωρητικός του Ν/Φ Μίλτον Φριντμαν, που πήρε Νομπελ αντί να δικαστεί για τα οικονομικά εγκλήματα και την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι "θεωρίες" του στη Χιλή, ήταν μαθητής των Φον Μισες και Χαγιεκ, οι οποίοι με τη σειρά τους ήταν μέλη του "Κύκλου Μοντ Πελλεριν", από την ομώνυμη ελβετική κωμόπολη. Ο Κύκλος ήταν το θεωρητικό όργανο τεκμηρίωσης ευρωπαϊκών φεουδαρχικών κύκλων, από το 1947, με σκοπό την εν μέρει ή πλήρη κοινωνική παλινόρθωση, υπέρ τους. Επιστροφή πριν το 1789.

    Μετά τον Β΄ΠΠ, οι λαϊκές μάζες ήταν ισχυρές, επειδή είχαν σηκώσει το βάρος και το κόστος του πολέμου. Γι' αυτό, αλλά και επειδή υπήρχε το αντίπαλο δέος της Σοβιετίας, απόλαυσαν παροχές. Αυτό επιχειρείται να αντιστραφεί με τον Θατσερισμό-Ρηγκανισμό αρχικά, και θυελλωδώς μετά την κατάρρευση του Ανατ. Μπλοκ.
    Το "ξεχείλωμα" των δαπανών του κοινωνικού κράτους με καθοριστική ευθύνη των πολιτικών υπήρξε αφορμή για την εξέλιξη του Ν/Φ.

    Πάντως, προς πληροφόρησή σας, ένας από τους μεγαλύτερους "κρατιστές" υπήρξε ο Κων/νος Καραμανλής.

    Όλα όσα λέω συνδέονται άμεσα με κάθε πτυχή της καθημερινότητας, π.χ. φόροι και λογαριασμοί αυξάνονται γεωμετρικά.
    Για πέστε μου εσείς την "ουσία της πραγματικότητας" και όχι "τσιτάτα".

    • μαρια avatar
     μαρια @ Προφήτης 13/06/2012 05:55:50

     μη μασάς Προφήτη, είσαι όαση!!!

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ μαρια 13/06/2012 17:14:04

      Γεια σου Μαρία

    • Ελευθερία avatar
     Ελευθερία @ Προφήτης 14/06/2012 00:17:43

     υγ2: Ενδιαφέρουσα αντίδραση-απάντηση. Εμένα πάντως μπορείτε να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε, δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω στο οτιδήποτε, αν και τα αμιγώς "συζυγικά" ζητήματα, μάλλον δεν αφορούν έναν πολιτικό (μεταξύ πολιτών) διάλογο.

     υγ: Δεν είμαι εγώ όμως εκείνη που κατεβαίνει στις εκλογές, ζητώντας να πληρώνουν οι πολίτες (κυριολεκτικά και μη) τις "δεν σας τις λέω για να μην τις μάθει ο αντίπαλος νια νια νια-νιανα" δικές μου ή των "συντρόφων" μου πολιτικές". Πολύ τον αδικείτε πάντως τον ανταγωνισμό. Το να θες να μην μένεις στάσιμος αλλά να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος είναι λοιπόν τόσο κακό; Δεν είναι ο εχθρός του καλού το καλύτερο;

     ==

     Πού ξέρετε, με τη φόρα που έχουμε πάρει σχεδόν μισόν αιώνα τώρα, μπορεί να και το πουλήσω το σπιτάκι μου αφού οι σοσιαλιστικές πολιτικές φορολογούν το τσιμέντο που δεν παράγει εισόδημα και άρα κάπου θα πρέπει να τα βρίσκω για να πληρώνω τους τρελούς φόρους που τρώω αντισυνταγματικά (έμμεσους και άμεσους).

     Τι εννοούμε όμως όταν λέμε -δημόσια υπηρεσία-; Νομίζετε πως επειδή κάτι είναι δημόσιο είναι και τσάμπα;
     Πληρώνω δημόσια υγεία στους ΦΟΡΟΥΣ. Την έχω; ΟΧΙ. Πληρώνω Παιδεία στους ΦΟΡΟΥΣ. Την έχω; ΟΧΙ. Πληρώνω ασφάλεια στους ΦΟΡΟΥΣ. Την έχω; ΟΧΙ. Αντ' αυτού τι κάνω; Πληρώνω ιδιωτικούς γιατρούς, πληρώνω ιδιαίτερα, συν ό,τι παραπάνω έξοδα προκύπτουν πχ (φωτοτυπίες αντί βιβλίων ή επαναγορά συσκευών από την διάρρηξη στο σπίτι ή το αμάξι, σε μια γειτονιά που ενώ την έχουν ρημάξει δεν υπάρχει ούτε μισός αστυνομικός για μια τυπική έστω περιπολία. Και ρωτάω λοιπόν εγώ ο κακός άνθρωπος του στυγνού ανταγωνισμού... Αφού πληρώνω στο δημόσιο, πληρώνω και στο ιδιωτικό, γιατί να μην μπορώ τουλάχιστον να διαλέγω ποιο από τα δύο θέλω με βάση τη σύγκριση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει το καθένα ξεχωριστά όταν γνωρίζω πως ήδη το ένα μας έχει διαλύσει και ατομικά και συλλογικά;
     Δεν είναι και καταπιεστικό και ηλίθιο να πληρώνω για κάτι που όχι μόνο δεν το έχω αλλά με αναγκάζει να το αναζητήσω και πάλι πληρώνοντάς το κάπου αλλού;

     Ευχαριστώ για τον ορισμό του νεοφιλελευθερισμού. Προκύπτει από κάποιο συγκεκριμένο λεξικό οικονομικών όρων; Πού ακριβώς αναφέρεται στην παγκόσμια βιβλιογραφία (εκτός από τα βιβλία της Κλάιν); Είναι του Φρίντμαν (που μια χαρά υπέρ των φόρων ήταν και του μίνιμουμ μισθού, και επίσης επισκέφτηκε την Χιλή και είχε συνάντηση μίας ώρας με τον Πινοσέτ που επί των ημερών του ξεκίνησε η ανάπτυξη της χώρας του η οποία έγινε πραγματικότητα χάρη στην ελεύθερη οικονομία κι αν θέλετε να μιλήσουμε με στοιχεία επί τούτου, αλλά επισκέφτηκε και την Κίνα, οπότε το επιχείρημα ποιο είναι?), του Μίσες (που είχε το... θράσος να μιλάει για ατομική ελευθερία με αποτέλεσμα να διωχθεί και από τους ναζί), της Θάτσερ ("ο σοσιαλισμός είναι μια εξαιρετική ιδέα μέχρι να σου τελειώσουν τα λεφτά των άλλων") ή κάποιου άλλου;

     Από τον όρο "νεοφιλελευθερισμός" (αν υφίσταται καν ως δόκιμος), συνεπάγεται πως έχουμε μια συνέχεια του φιλελευθερισμού (όπως και με τον νεοναζισμό), και όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στις πολιτικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα, την εξωτερική πολιτική, κλπ. Δηλαδή, όλα αυτά που περιγράψατε στον ορισμό τα είχαμε ήδη απλώς τώρα τα ζούμε εκ νέου. Όμως εμείς δεν είχαμε ποτέ φιλελευθερισμό. Συνεπώς, πώς γίνεται να φταίει μια καινούρια έκδοση μιας παλιάς θεωρίας που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ, για αυτά που ΘΑ γίνουν;

     Κι αν ισχύει ότι νεοφιλελευθερισμός = ο καθένας μόνος του (και γιατί ερμηνεύεται έτσι, και όχι ο καθένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;..), τότε ποιο είναι το αντίθετό του; Κράτος πατερούλης και κοινωνία μητερούλα; Και τι γίνεται με όλους εκείνους που δεν θέλουν κηδεμονία; Θέλουμε ελευθερία αλλά όχι οικονομική; Και πώς αποκτάς (ή πώς την διατηρείς αν έχεις) πολιτική ελευθερία χωρίς την οικονομική; Κατ’ επέκταση, πόσο ελεύθεροι είμαστε τελικά; Είμαστε όλοι ή απλώς κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο ελεύθεροι πάνω σε εκείνους που δεν θέλουν να τους επιβάλλουν άλλοι τι θα κάνουν πχ με την τσέπη τους και τον κόπο τους; Και από πού προκύπτει μια τέτοια θέσπιση; Είναι ζήτημα θρησκείας; Ηθικής; Κάποιου τέλος πάντων ανώτερου νόμου (για παράδειγμα αριστερού ή δεξιού) στον οποίο πρέπει να υπακούμε;

     Για τον Καραμανλή τον μεγάλο, τι μου το λέτε; Δεν υπήρξα ποτέ μέλος του φαν κλαμπ του, κι ακόμα ψάχνω να βρω γιατί τον αποκαλούν εθνάρχη.

     Όσο για την ουσία της πραγματικότητας σε σχέση με αυτό που συζητάμε για τον Τσίπρα... οι λαοί έχουν τις εξουσίες που εκλέγουν, τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές που τους αξίζουν. Ο ΓΑΠ είναι ένας, πίσω του όμως ήταν χιλιάδες ψήφοι. Ο Πάγκαλος είναι ένας, πίσω του όμως επίσης χιλιάδες ψήφοι, το ίδιο και για τον Τσίπρα αύριο, κ.ο.κ. Εσείς ή εγώ ή και η πλειοψηφία των αναγνωστών του αντινιούζ μπορεί να μην συμφωνούμε με το αποτέλεσμα της κάλπης, αλλά ό,τι ζούμε βασίζεται πάνω σε δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτή είναι η δημοκρατία. Το καλύτερο πολίτευμα μεταξύ των χειρότερων, που έλεγε και ο χιουμορίστας Άγγλος με το παπιγιόν.

     Rally monkey: Δεν τα καταλαβαίνω εγώ αυτά... το μόνο που ξέρω είναι ότι τη μαύρη μέρα που βγήκε ο μεγάλος στοχαστής, είχαμε εκλογές. Δεν φύτρωσε...

     GreekInLux: Δεν τις ζούμε ήδη;...

 17. airman avatar
  airman 13/06/2012 00:09:49

  Το ''παιδί με το καλάμι'' λέει καταπληκτικά πράγματα.
  ''Δεν μπορούμε να αναλύσουμε όμως, τώρα γιατί ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι και πάμε στη μάχη για την κερδίσουμε. Την αισιοδοξία μας τη βασίζουμε στην ανάλυση των γεωπολιτικών δεδομένων που δείχνουν ότι τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα δεν θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνη''
  Αυτή η ανάλυση των γεωπολιτικών δεδομένων είναι του κ. ''θα το ρισκάρουμε''; Μήπως είναι της κυρίας του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων;
  Τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα ποιος τα εκφράζει;
  Τελικά το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον είναι Kinder έκπληξη κι αυτό γιατί δυστυχώς το ''παιδί με το καλάμι'' έχει τη βάσιμη σε μεγάλο βαθμό πεποίθηση ότι η χώρα είναι ''παιδική χαρά''!
  Όμως η ''παιδική χαρά'' χρειάζεται επειγόντος ''παιδονόμο'' και όχι ''ζογκλέρ''!

 18. rally monkey avatar
  rally monkey 13/06/2012 00:15:44

  δεν πειραζει εχουν αλλοι σχεδια για τον Αλεξη...

  η παρακατω δηλωση του Βρετανου υπ. οικ. Οσμπορν θα συζητηθει ..
  “I just don’t know whether the German government requires Greek exit to explain to their public why they need to do certain things like a banking union, eurobonds and things in common with that.”
  ..εν ολιγοις εξοδος της Ελλαδας απο την ευροζωνη προαπαιτουμενο για να κατευναστει η κοινη γνωμη στη Γερμανια και να μπορεσει να προχωρησει η Μερκελ στα περαιτερω..ενοποιηση τραπεζικου συστηματος, ευρωομολογα κλπ
  οταν τα γραφουν σχολιαστες βλεπουμε θεωριες συνωμοσιας..
  (@Θειο ->οι μαζες στη Γερμανια που λεγαμε ...)

 19. aggelosview avatar
  aggelosview 13/06/2012 00:53:33

  "ΣΥΡΙΖΑ είμαι ό,τι θέλω λέω" και κάνω.
  Ο Αλέξης υπόσχεται να γεννούν και τα κοκκόρια μας.
  Η Δούρου τα έπαιρνε για χρόνια από πράσινους και μπλε και τώρα το παίζει αδιάφθορη. Αλήθεια γιατί δεν πήγε να γίνει δασκάλα; Χαζή ήταν; Την τάιζε το σύστημα ΠΑΣΟΚ για χρόνια. Να δώσει ΑΣΕΠ η αριστερή ιδιοφυία;
  Ο Στρατούλης ξημεροβραδιάζοταν στα πάνελ. Ήρθε η ώρα να δικαιωθεί. Για πρωινό ξύπνημα για δουλίτσα, ούτε λόγος. Τα κορόιδα καταθέτουν το υστέρημα στο ΙΠΕΜ-ΓΣΕΕ.

 20. Σφύριζας avatar
  Σφύριζας 13/06/2012 01:37:17

  Δεν μπορεί ο μέσος πλατσόκος και οι ΔΥ κάτι θα ξέρουν παραπάνω από το πρόγραμμα του για να είναι τρέχουν ξοπίσω του.

 21. kas avatar
  kas 13/06/2012 07:38:42

  το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυριανής....είναι μακράν το καλύτερο για να σας φύγει το στομάχι από τα γέλια

 22. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 13/06/2012 12:17:35

  Εύγε Προφήτη!
  Πέρα από την τρέλα που έχει κυριεύσει συριζαίους και συνοδοιπόρους εξίσου επικίνδυνη είναι και η προπαγάνδα που πέρασε στους νοικουραίους "τα πάντα στους ιδιώτες".
  Πλήρης παράνοια.
  Η ΑΓΕΤ, ο ΟΤΕ, η ελληνικές βιομηχανίες Ζάχαρης, η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να πρωτοστατήσουν στην ανασύσταση της παραγωγικής βάσης .
  Οι νεοφιλελεύθεροι και τα θύματα της προπαγάνδας τους φωνάζουν από τη μία "δεν παράγουμε τίποτα" , αλλά τις παραγωγικές μονάδες της χώρας τις θέλουν στα χέρια ξένων-και συχνά κρατικών- ομίλων.
  Από τον Σαμαρά περίμενα τουλάχιστον στο θέμα ΛΑΡΚΟ να αντισταθεί. Αλλη μία ήττα.
  Αλλά δυτυχώς τώρα πρέπει να σώσουμε την παρτίδα της χώρας, πρέπει να μην πέσει στα χέρια των "φέρτε και τις οικογένειές" σας λαθρομετανάστες και μετά από καιρό θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν μπορεί η Βιομηχανία Ζάζαρης να είναι δημόσια( τώρα που το προιόν φέρνει τρελλά κέρδη) ή γιατί η ΛΑΡΚΟ πρέπει να σκοτωθεί.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Κώστας ΜΠ 13/06/2012 17:12:09

   @Κώστας ΜΠ
   "Η ΑΓΕΤ, ο ΟΤΕ, η ελληνικές βιομηχανίες Ζάχαρης, η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να πρωτοστατήσουν στην ανασύσταση της παραγωγικής βάσης "

   Συμφωνούμε απόλυτα. Αυτό ακριβώς λέω. Υπάρχουν 10-15 , μεγάλες -δυστυχώς "τέως"- δημόσιες επιχειρήσεις που θα απέφεραν κέρδη στο Δημόσιο και κατ' επέκταση θα ελάφρυναν την φορολογία των Ελλήνων πολιτών.
   Αυτό είναι που κρύβουν, δήθεν η συνετή διαχείριση είναι αδύνατη, ενώ ο ΟΣΕ μόλις τον ετοίμασαν για ξεπούλημα αμέσως προέκυψαν κέρδη (1ο τριμ. 12)

   Απλό παράδειγμα ο χρυσοφόρος ΟΠΑΠ. Καλώς ή κακώς ο κόσμος τζογάρει. Γιατί πωλείται;
   Οι εκποιητές της δημόσιας περιουσίας θα έπρεπε να οδεύουν κατευθείαν σε ειδικό δικαστήριο.

   Οι νοικοκυραίοι είναι συνήθως καλοί άνθρωποι αλλά είναι πολιτικά ανίδεοι και τους κοροϊδεύουν οι πολιτικοί-καθάρματα που ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο με επιχειρήματα τύπου "ο Φωτόπουλος πήγαινε εκδρομές - άρα να πουλήσουμε τη ΔΕΗ!!!".
   Απόλυσε το Φωτόπουλο!

   • m.s avatar
    m.s @ Προφήτης 13/06/2012 20:51:46

    νομίζω ότι συμφέρον της Ελλάδας είναι όσο μικρότερο κράτος γίνεται , για να μην μπαίνουν σε πειρασμό τα κόμματα να αναπαράγονται και να ανατροφοδοτούνται μέσω οργανισμών που θα ελέγχουν. Το παρελθόν μας δείχνει ασυδοσία με σύντομες παρενθέσεις συνετής διαχείρισης. Αλλού μπορεί να έχει επιτυχία , εδώ με τον λαϊκισμό και τη νοοτροπία του βολέματος αποτελεί συνταγή χρεοκοπίας.

   • Ελευθερία avatar
    Ελευθερία @ Προφήτης 13/06/2012 23:33:18

    Και ποιος θα τον απολύσει τον κάθε Φωτόπουλο; Θα φτιαχτεί μια επιτροπή φωτοπουλικών, θα πάρει την κατάλληλη προμήθεια και θα τον βγάλει καθαρό. Αλλά κι αν ακόμα απολυθεί, ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα έρθει το vol.2, 3, 4, +άπειρο; Αφού είναι η φύση τέτοια του σοσιαλισμού να ευδοκιμεί μέσα του ο μη έλεγχος. Αν όμως ανήκει η ΔΕΗ σε κάποιον ιδιώτη, είναι δυνατόν να αφήσει ο ιδιοκτήτης της να υπάρχουν τριγύρω του Φωτόπουλοι που να του τα τρώνε κανονικά, ή άλλοι υπάλληλοι που θα του λεηλατήσουν τα ταμεία του (πχ υγεία) ή να του ζημιώνουν την περιουσία του (πχ σπάσιμο θρανίων στις καταλήψεις); Σε μια σοβαρή εταιρεία δεν θα είχε καν προσληφθεί! Ή κατ’ επέκταση, αν υπάρχουν πολλές ΔΕΗ, δεν ευνοείται ο ανταγωνισμός και το ρίξιμο των τιμών μαζί με την άνοδο της ποιότητας του προϊόντος; Και βασικά... ποιον ΟΤΕ; Εκείνον που στελεχώναμε με τον εξοπλισμό του θείου Σωκράτη, πληρώναμε επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου, και που έσερνε το ίντερνετ (και τα νεύρα μας) με τα...64άρια όταν κάποια... νεοφιλελεύθερα σκουλήκια φίλοι μας είχαν ήδη adsl;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.