#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρομοκρατία και αίμα για τις μίζες

Η τρομοκρατία στην υπηρεσία της διαπλοκήςΠαρά το γεγονός ότι ικανοποιείται μερικώς η κοινή γνώμη με τις απο-καλύψεις σκανδάλων και την ενεργοποίηση της δικαιοσύνης , όπως η φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, Κάντα, Φιλιππίδη  κ.ά., καθώς  και η παραδοχή ουσιαστικά από την πολιτεία της λεηλασίας που γινότανε επί σειρά ετών από τον κρατικό κορβανά, διάχυτη παραμένει η βεβαιότητα ότι αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό στα όσα κατασπάραξαν από το Ελληνικό κράτος ορδές συμμοριών ελληνικών και ξενών συμφερόντων. Η πρόσφατη «απελευθέρωση» απόδραση τρομοκρατών από τις φυλακές και η πιθανή σύνδεση των εγκληματικών ενεργειών τους με επιχειρηματικά συμφέροντα δημιουργεί επιπρόσθετους συνειρμούς και ερωτηματικά.

Πακτωλός χρημάτων έφυγαν από τα κρατικά ταμεία και οδηγήθηκαν σε εξωτικούς και άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιτήδειων κρατικών αξιωματούχων, πολιτικών, υπουργών, επιχειρηματιών και κάθε είδους «τσιράκι» που συνωστιζόταν στα γραφεία τους.

Οι μέθοδοι που ακολούθησαν είναι πολλές και ορισμένες απο αυτές είναι οι ακόλουθες :

-       Μεγάλος αριθμός προμηθειών χαρακτηριζόντουσαν ως ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ όπως το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος (Ν.Μ.Α), τα Αερομεταφερόμενα Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Α.Σ.Ε.Π.Ε, ERRIYE), τα Πυραυλικά Σσυστήματα, τα Αντιαεροπορικά Μικρής Εμβέλειας (SHORADS), που αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση μη τήρησης καμίας διαδικασία τόσο η προμήθεια των TOR-M1 όσο και των CROTALLE, τα ΑΡΜΑΤΑ, τα ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ  κ.ά. χωρίς να ανταποκρίνεται η υφή τους στην έννοια του νόμου περί μυστικότητας (γνωστά οπλικά συστήματα και εκτενώς αναφερθέντα από όλα τα Μ.Μ.Ε). Αντικειμενικός σκοπός ήταν να λειτουργήσουν με διαπραγματεύσεις τύπου «παζάρι» για να εξασφαλίσουν όχι καλύτερους όρους αλλά μεγαλύτερες μίζες.

-       Άλλα χαρακτηριζόντουσαν ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για τον προαναφερθέντα λόγο.Τόσο ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ώστε στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-4 από τους Γερμανούς  να υφίσταται χρονοδιάγραμμα ως ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ για ολοκλή-ρωσή του μέχρι το 2000, τα πρώτα αεροπλάνα να παραδίδονται το 2003 και μέχρι σήμερα να έχει εκρεμμότητες το πρόγραμμα. Όσον αφορά το κόστος να εκτοξεύεται στο διπλάσιο από τις εκ των υστέρων επιβαρύνσεις και μεθοδεύσεις.

-       Μεγάλος αριθμός ΚΑΤ’ ΑΝΑΘΕΣΗ προγραμμάτων, όπως το Τροχαίο υλικό (UNIMOK), συστήματα συλλογής πληροφοριών  (ASTAC PODS) για τα αεροσκάφη RF-4(που αποσύρονται), προ-μήθεια μεταχειρισμένων  βλημάτων Αέρος – Αέρος AIM-9L/I-1 από την Γερμανία ακριβότερα από τα αντίστοιχα σύγχρονα καινούργια βλήματα και πολλών άλλων.

-       H Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών υποκαθιστά, συμπληρώνει και διορθώνει αποφάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων, όπως η περίπτωση των TPQ-37, η ενσωμάτωση του EUROFIGHTER στα υποψήφια Ν.Μ.Α κλπ. και χαρακτηρίζει πολλές εξ αυτών ως εμπορικές αντί διακυβερνητικές, προκειμένου να έχει μεγαλύτερη ευελιξία «παζαριού». Ακόμη και προμήθειες μέσω FMS (αμερικανική βοήθεια) τις προωθεί  με εμπορική χρηματοδότηση για να εξασφαλίσει τις μίζες.

-       Αρκετών από τα προμηθευθέντα οπλικά συστήματα  δεν έχει εξασφαλιστεί η συντήρησή τους και υπολειτουργούν, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και είναι υποβαθμισμένα, ενώ μερικά όπως τα TPQ-37 και τις φωτομηχανές  KS-127 αποπληρώνονται αλλά δεν δύναται να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που αγοράστηκαν.

-       Δάνεια χωρίς αντίκρυσμα, έργα ανεκτέλεστα ή με υπερκοστολο-γήσεις, άχρηστες αγορές με υψηλό κόστος και ότι άλλη απατεωνιά μπορούσε να σκεφτεί ο νοσηρός και άπληστος νούς τους.

Τοκοχρεωλύσια για τις μίζες

[caption id="attachment_241993" align="alignnone" width="600" caption="To βρετανικό Challenger, αντίπαλος του Leopard"][/caption]

Όμως το χειρότερο όλων είναι ότι σε όλες τις συμβάσεις προβλέπεται έναρξη αποπληρωμής των δανείων (με τα οποία γινόταν η προμήθεια) μετά από 5ετή περίοδο «χάρητος» με μεγάλα ποσά προκαταβολής και ταχεία εκτα-μίευση του συνόλου των χρημάτων. Δηλαδή αγόραζαν  εκ του ασφαλούς αφού άλλοι θα έπρεπε να τα εξοφλήσουν, ενώ εξασφάλιζαν και τα «οφέλη» τους ανεξάρτητα εάν έτσι επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τον κρατικό πρoου-πολογισμό με μεγαλύτερα τοκοχρεωλύσια.

Αίμα για τις μίζες

Εαν δεν τους έβγαιναν τα «κουκιά» διάχυτη είναι η αίσθηση και σχεδόν βεβαία η υποψία ότι έφθαναν μέχρι και την φυσική εξόντωση (δολοφονία) εμποδίων.

- Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση  της δολοφονίας του  ο Ι. Κλίμωφ και του βοηθού του, μια ημέρα (!!!) μετά την επιστροφή τους από την Ελλάδα, όπου είχαν έρθει για να ερευνήσουν την υπόθεση των αντισταθμιστικών των TOR-M1, όταν άρχισαν να ερευνούν ορισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

-Τώρα που, με αφορμή το σκάνδαλο Ζημενς, έρχεται στην επιφάνεια η βρωμιά των τελευταίων δεκαετιών, σκέφτομαι εκείνη την υπόθεση της επίθεσης της 17Ν κατά του Περατικού. Δολοφονήθηκε το 1997, όταν δηλαδή η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-Σημίτη σχεδίαζε:

1.Μεγάλα έργα του ΟΣΕ και άλλα μεγάλα έργα ναυπήγησης πλοίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

2.Την πώληση των ναυπηγείων, που πουλήθηκαν τελικά το 2001στους Γερμανούς. Τώρα γίνονται γνωστές αποκαλυπτικές πληροφορίες για μίζες της Ζήμενς για έργα του ΟΣΕ που εκτελούνταν και εκτελούνται στον Σκαραμαγκά.Ο Σάββας Ξηρός που πάτησε την σκανδάλη στη δολοφονία του Κωστή Περατικού δολοφόνησε και τον Στίβεν Σόντερς. Την εποχή που ο δραστήριος Άγγλος Ακόλουθος Άμυνας προωθούσε δυναμικά την υποψηφιότητα του βρετανικού άρματος Challenger 2 εις βάρος του ακριβότερου γερμανικού Leopard 2. Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές που έγιναν εκείνη την εποχή στο Επιτελείο όσον αφορά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο δαιμόνιος δολοφονηθείς ακόλουθος για τις μεθοδεύσεις που είχαν λάβει χώρα κατά τις δοκιμές των αρμάτων στο Λιτόχωρο.

Αλλά το μεγαλύτερο έγκλημα των νοσηρών και εγκληματικών αυτών οργανώσεων και των συνεργών τους, που θεωρείτο ότι υπηρετούσαν τα εθνι-κά συμφέροντα, ήταν η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της εικόνας, της αξιοπιστίας και του κύρους της χώρας μας.

Reporter

 ΥΓ. Ο λόγος περί κινήτρων

Όσα γράφει σήμερα ο Reporter μας οδηγούν σε ένα άλλο και παντελώς αδιερεύνητο κεφάλαιο της τρομοκρατίας, τα κίνητρα. Τόσο στην πραγματική ζωή, όσο και στα αστυνομικά μυθιστορήματα, ο λόγος  σε ένα έγκλημα είναι πάντοτε περί «κινήτρου». Για ποιο λόγο έγινε το τάδε έγκλημα, ποιος είχε συμφέρον, διερωτώνται πρώτα απ΄ όλα οι αστυνομικοί.. Στην εγκληματική ιστορία της ελληνικής τρομοκρατίας δεν διερευνήθηκαν ποτέ τα πραγματικά κίνητρα, αλλά θεωρήθηκαν ότι επιλέγονταν παραδειγματικά με βάση την ιδεολογικοπολιτική θεώρηση της 17Ν ή του ΕΛΑ και τις επιχειρησιακές δυνατότητες που προσέφερε ο κάθε στόχος. Κανείς δεν διερωτήθηκε αν υπήρχαν και άλλα κίνητρα πέραν αυτών, όπως οικονομικά ή επιχειρηματικά.

Για παράδειγμα, η 17Ν έθετε ως πρωταρχικό ιδεολογικό και πολιτικό της στόχο την διαπλοκή. Γιατί όμως δεν βλέπουμε στον κατάλογο των θυμάτων της έστω και έναν από τους γνωστούς σε όλους τους Έλληνες άρχοντες και αρχιερείς της διαπλοκής;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sok avatar
  sok 14/01/2014 07:50:22

  Να είστε σίγουροι ότι η κοινή γνώμη δεν ικανοποιείται καθόλου με τις αποκαλύψεις για τις μίζες, γιατί αφορούν μόνο ΕΝΑ υπουργείο. Εκεί που φαίνεται καθαρά ότι έγινε συνεχές πάρτυ, στο υπουργείο υγείας που απασχολεί μονίμως την επικαιρότητα δεν άνοιξε ούτε μύτη... και σε αυτό το υπουργείο εάν θυμάστε καλά είχε αναφερθεί ο ίδιος ο Σαμαράς στην ομιλία του για τον προυπολογισμο πέρυσι.... Γιατί δεν ανοίγει και εκεί ο φάκελος??

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/01/2014 08:07:05

  Γιατί όμως δεν βλέπουμε στον κατάλογο των θυμάτων της έστω και έναν από τους γνωστούς σε όλους τους Έλληνες άρχοντες και αρχιερείς της διαπλοκής;


  Ποιους ακριβως θελεις να δεις;Αυτους που εξεδιδαν τη μεγαλη σοβιετικη εγκυκλοπαιδεια ή τους πρακτορες της Σταζι;
  Το Βαρδινογιαννη που ηταν στο άλλο στρατοπεδο προσπαθησαν να τον χτυπησουν αλλά φυλασσοταν καλα.Δεν θα χτυπουσαν τους φιλοσοβιετικούς διαπλεκόμενους αφου κομμουνιστες ηταν.

 3. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 14/01/2014 09:01:46

  Οι μόνοι που ωφελήθηκαν από τη δράση της 17Ν, ουσιαστικά, ήταν οι Γερμανοί...και όσοι Έλληνες βρίσκονταν κοντά τους...σκεφτείτε το....
  Αργά, μεθοδικά, με υπομονή και επιμονή...Ηθελημένα, ή αθέλητα...έμμεσα ή άμεσα...
  "Τρομοκρατία", ποινικοί εγκληματίες και επιχειρηματικά συμφέροντα είναι συγκοινωνούντα δοχεία ; Από το 1975 και μετά;

  Ο Ξηρός βγήκε για να εκφοβίσει και να κλείσει στόματα τώρα που άρχισαν να ανοίγουν;;;;;
  Τί πιστεύω ως απλός πολίτης;
  Πως η ουρά της 17Ν πάει πολύ πίσω...από το 1967 και μετά...τότε που πολλά φιντάνια Έλληνες πολιτικάντηδες ζούσαν εκεί...ξέρετε, έχει και η Γερμανία πολύ ισχυρές μυστικές υπηρεσίες...

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 14/01/2014 09:36:04

  Εκπληκτικό... Ο αναγνώστης μένει άφωνος. Μπορεί να μην υπάρχουν πλήρεις αποδείξεις ότι όλα αυτά συνδέονταν μεταξύ τους, αλλά ο αναγνώστης συνδυάζει στο μυαλό του την τουλάχιστον περίεργη "αδυναμία εξάρθρωσης" της 17Ν επί τριάντα σχεδόν χρόνια και διαβάζοντας το άρθρο βρίσκει πάρα πολύ λογικό να συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους. Πείθεται σχεδόν, χωρίς να έχει ανάγκη άλλων αποδείξεων...

  Καημένη Ελλαδίτσα... Μετά μας πειράζει το Μνημόνιο... Η Ελλάδα ήταν στην μέγγενη ισχυρότατων υπερκρατικών συμφερόντων πολύ πριν το Μνημόνιο, ίσως από τότε που ιδρύθηκε ως κράτος. Το Μνημόνιο ήταν απλώς η κορυφή ενός παγόβουνου που αναδύθηκε από την θάλασσα όταν το υπερκράτος χρειάστηκε να "καθαρίσει" ορισμένες καταστάσεις σε αυτήν εδώ την γωνιά του πλανήτη. Και έδειξε λίγο το θηρίο το πραγματικό, αδυσώπητο πρόσωπό του.

  Να σου θυμίσω, Φάκτορα, και ένα κάπως παλιό, αλλά διαχρονικό και εξαιρετικό κείμενό σου για τα σκάνδαλα στα εξοπολιστικά: http://www.antinews.gr/2008/11/04/4131/. Το έγραψες βέβαια με άλλη αφορμή, όμως δείχνει πολλά πράγματα για το τι συνέβαινε στα εξοπλιστικά. Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

  "...μπαινοβγαίνεις στο Πεντάγωνο, όπου την περίοδο 1987-88 κρεμόντουσαν τα σκάνδαλα από τους καλόγερους στο διάδρομο. Αρκούσε να απλώσεις το χέρι σου και να πάρεις ένα.

  Ο Θοδωρής δεν βρήκε ούτε ένα σκάνδαλο τότε. Ούτε έγραφε γι αυτά τα ποταπά πράγματα. Ασχολείτο με ανώτερες καταστάσεις. Πως θα κάνει δημόσιες σχέσεις για παράδειγμα. Και πως θα γίνει απαραίτητος. Άρχισε λοιπόν να φτιάχνει την καριέρα του.

  Ο ηλίθιος που βλέπετε να εικονίζεται μαζί του στην φωτογραφία δημοσίευε αντιθέτως στο «Αντί» ότι έβρισκε. Και άρχισε έτσι να καταστρέφει την καριέρα του.

  Με αυτά και με άλλα, φτάνουμε στο 1999 όπου όπως μας είπε χθες έβγαζε 300.000 το χρόνο ως δημοσιογράφος. Δεν μας είπε όμως από πού. Από το Mega όπου όλοι μαζί οι διαπλεκόμενοι συνεισφέρουν στους μισθούς των επιτυχημένων δημοσιογράφων, ή από το STAR το οποίο ανήκει μόνο στην οικογένεια Βαρδινογιάννη; Θα ψάξω να το βρω.

  Tην ίδια στιγμή, ο ηλίθιος που βλέπετε δεξιά στην φωτογραφία ξημεροβραδιαζόταν στην Γερμανία για να βρει τα αρχεία της Στάζι. Τα αρχεία τα βρήκε, δουλειά όμως δεν έβρισκε με τίποτα σε κανάλι ή μεγάλη εφημερίδα. Αντί, Αντί και ξερό ψωμί.

  Ξέρετε γιατί δεν έβρισκε δουλειά; «Προκαλούσε αντιπάθειες». Έτσι Θοδωρή;

  Ηθικό δίδαγμα: Αν βγάζεις σκάνδαλα γίνεσαι αντιπαθής και με το δίκαιό τους οι εκδότες σε αποφεύγουν. Τους αρέσουν οι ευγενικοί τύποι για να ξοδεύουν τα λεφτά τους. Ιδίως εκείνοι που όταν συμφωνούν μαζί τους, το κάνουν με έναν πολύ ευλαβικό και κομψό τρόπο. Ενώ όταν διαφωνούν υποκλίνονται με έναν πολύ επιθετικό τρόπο."

  Δικαίωση για την ιστοσελίδα και για εσένα προσωπικά, το ξήλωμα του πουλόβερ της μίζας που μόλις ξεκίνησε. Έχω την εντύπωση ότι ακόμη καλά-καλά δεν ξεκινήσαμε με τις αποκαλύψεις. Αυτά που έρχονται θα ξεπεράσουν και την πιο αχαλίνωτη φαντασία. Και θα δικαιώσουν και την έντιμη στάση κάποιων που ΕΠΕΜΕΝΑΝ να βγάζουν τα σκάνδαλα που "κρέμονταν στους καλόγερους". Και θα θυμίσουν σε όλους τους στίχους του 36ου Ψαλμού: "Μη παραζήλου ἐν πονηρευομένοις μηδὲ ζήλου τοὺς ποιοῦντας τὴν ἀνομίαν· ὅτι ὡσεὶ χόρτος ταχὺ ἀποξηρανθήσονται καὶ ὡσεὶ λάχανα χλόης ταχὺ ἀποπεσοῦνται [...] εἶδον τὸν ἀσεβῆ ὑπερυψούμενον καὶ ἐπαιρόμενον ὡς τὰς κέδρους τοῦ Λιβάνου· καὶ παρῆλθον, καὶ ἰδοὺ οὐκ ἦν, καὶ ἐζήτησα αὐτόν, καὶ οὐχ εὑρέθη ὁ τόπος αὐτοῦ.”

  Μια μικρή παρατήρηση μόνον για το άρθρο εδώ: Λείπει μάλλον κάποια πληροφορία που δεν γνωρίζει ο μέσος αναγνώστης (δεν γνωρίζω τουλάχιστον εγώ) για τον Περατικό, ώστε να τον συνδυάζει με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Είχε κάποια ανάμιξη στην αγορά τους; Με ένα γκουγκλάρισμα κάτι βρήκα, αλλά ίσως πρέπει να προστεθεί μια σύντομη πληροφορία και μέσα στο άρθρο.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Διογένης 14/01/2014 22:54:28

   Μπράβο Διογένη.
   Συγχαρητήρια στον Φάκτορα και στο Αντί. Το μόνο έντιμο μέσο εκείνα τα διεστραμμενα χρόνια της πολιτικής πορνογραφίας.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 14/01/2014 09:40:36

  Εντάξει, βρήκα αυτό:

  http://www.antinews.gr/2008/06/24/2511/

  για την δολοφονία Περατικού, που είναι αρκούντως κατατοπιστικό. Ίσως πρέπει να μπει ένας σύνδεσμος για το συγκεκριμένο άρθρο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Διογένης 14/01/2014 12:12:48

   Mην μπλέκουμε τωρα τον Περατικο και τον Σωντερς με την προτιμηση των Λεοπαρντ από τα Τσαλλεντζερ.Η αποφαση ηταν καθαρα πολιτικη.
   Από το 1974 η Ελλαδα αποφευγει την αγορα βρεταννικων οπλων διαμαρτυρομενη για τη σταση της Βρεταννιας στο κυπριακο.Το κατά ποσον αυτή η τακτικη αποφερει κατι είναι άλλο θεμα,υπαρχει όμως.
   Αλλά ειδικα τα Λεοπαρντ αγορασθηκαν από τους Γερμανους για να μας επιτρεψουν την εισοδο στην ευρωζωνη (εκει που τωρα πολλοι βλαστημανε) με μαγειρεμα στοιχειων.Ηταν πακετο με τη Χοχτιφ,τα υποβρυχια και μερικα άλλα.Ακομη και ο Κισλινγκ της αμερικανικης πρεσβείας εγραψε ότι ο Μιλλερ που τοτε ηταν υπερπρεσβης (ανθυπατος) στην Ελλαδα και πιεζε να αγορασθουν αμερικανικα αρματα αναγκασθηκε να καταλαβει ότι η Ελλαδα ειχε αναγκη τους Γερμανους για να μπει στην ΟΝΕ και όχι καποιον άλλο και γερμανικα θα αγοραζε.

   • George Ν avatar
    George Ν @ ψυχραιμια 15/01/2014 07:07:18

    Αυτό είναι θεμιτό. Αλλωστε best of breed αγοράστηκαν. Ο τρόπος που αγοράστηκαν όμως ιδίως τα υποβρύχια, η μη ολοκλήρωση τους, η μη αγορά τορπιλων αλλά και βλημάτων για τα Λεο-2 είναι το διαχρονικό σκάνδαλο, στα συγκεκριμένα. Η αδυναμία σκουπίσματος των μεταχειρισμένων Λέο-2 από τις Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ώς αντισταθμιστικό για την αγορά, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στην Τουρκία, το εξοργιστικό. Οι Βρετανοί πήραν τις πυραυλάκατους, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και παρά λίγο την φρεγατοκορβέτα.

 6. panos avatar
  panos 14/01/2014 10:30:55

  Και καποια στιγμη στο μελλον οταν αποκαλυφθουν και τα ιδρυτικα μελη της 17Ν,αλλα και ποιος απο τους πρωταγωνιστες της ηταν πιθανον ελεγχομενος απο μυστικες υπηρεσιες,τοτε θα απαντηθουν πολλα ερωτηματα.

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ panos 15/01/2014 06:47:48

   Αλλά μέχρι να γίνει αυτό απλά θα λες ότι η αλίθεια δεν έχει αποκαλιφθεί

 7. NK avatar
  NK 14/01/2014 10:47:08

  Βενιζέλος. ΓΑΠ.

 8. Panos avatar
  Panos 14/01/2014 11:27:50

  Τύφλα... να΄χει η Ιταλική μαφία μπροστά στη δική μας που κυβερνά τόσα χρόνια.
  Σάπιοι, διεφθαρμένοι, απάτριδες εγκληματίες ξεσκίσανε την χώρα σαν να την μισούσαν. Θα τιμωρηθούν άραγε;;;

  • talijo avatar
   talijo @ Panos 14/01/2014 20:15:10

   Στην Ελλαδα δεν υπαρχει Μαφια γιατι Μαφια ειναι το ιδιο το κρατος.
   Αδυνατω να πιστεψω οτι επι 30 χρονια δεν μπορουν να συλληφθουν 100 ατομα που καινε οταν πρεπει την Αθηνα.
   Αδυνατω να δεχθω οτι δημοπρατειται η θεση του εφορου , του πολεοδομου του διευθυντη πασης υπηρεσιας η οτι διδεται ως αντισταθμιστικο οφελος , οτι στις εφημεριδες ανοικτα στις αγγελιες διαφημιζεται η πορνεια ,οτι δεν μπορουμε να πιασουμε το λαθρεμποριο του πετρελαιου , των τσιγαρων κτλ.
   Σιγουρα μπορειτε να αριθμησετε πολλα αλλα που ξεχναω τωρα.
   Γενικα ΟΛΟΙ ξερουμε τι συμβαινει παντου και τιποτα δεν γινεται.
   Ολα αυτα τα σκανδαλα ειναι ατου του εκαστοτε κρατους που βγαινουν οταν συμφερει. Τωρα πρεπει να ηρεμησει ο λαος να δεχθει αυτα που ηρθαν και θα ερθουν.
   Οπως και στο σκακι θυσιαζονται καποια πιονια και θεματα .
   Αδυσωπητο το χερι του κρατους πεφτει πανω σε οποιον σηκωνει κεφαλι με αιχμη την Δικαιοσυνη και το Σδοε.
   Υπαρχουν ετοιμα θεματα - θυματα που με καταλληλο χειρισμο και Εντολη εξυπηρετουν την τρεχουσα κατασταση.
   Ακομα και ο χειρισμος της Χ.Α. δειχνει πως το Κρατος μπορει να τσακισει οποτεδηποτε θελει οποιον θελει.
   Ποιος ειναι το Κρατος δεν φτανει το μυαλο μου , Νταβατζης ; Υπερδυναμη ;
   Παντως προκειται μετα βεβαιοτητος για συμμορια και εγκληματικη οργανωση ομοια της οποιας δεν υπαρχει σε πολιτισμενη χωρα.

 9. Κωνσταντίνος Μαράτος avatar
  Κωνσταντίνος Μαράτος 14/01/2014 14:08:01

  Αγαπητό Antinews,

  Θερμά συγχαρητήρια για το θέμα που άνοιξες.

 10. ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ 14/01/2014 14:14:55

  Σαφώς και το τρομοκρατιλίκι είναι ένα προσοδοφόρο επάγγελμα χωρίς κόπο και ιδρώτα και με αναπαυμένη συνείδηση. Κάτι σαν του Ιερατείου δηλαδή...

 11. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 14/01/2014 16:18:46

  Όλα τα πιο πάνω αναγραφόμενα είναι μεταξύ τους συγκοινωνούντα δοχεία για συγκεκριμένες στιγμές όπου η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ της χώρας ήθελε τους τρομοκράτες για τους δικούς της γνωστούς λόγους.....

 12. victoria (true) avatar
  victoria (true) 14/01/2014 17:09:39

  Θα ήταν μία εξήγηση. Σιγά μην είναι όλα για την "ιδέα".

  Όλοι οι άλλοι στον κόσμο είναι για την ύλη, αυτοί μόνο για την ιδεολογία. Ναι, πώς.

 13. Κώστας τουρίστας. avatar
  Κώστας τουρίστας. 14/01/2014 21:14:59

  Καλησπέρα σε όλους!
  Υπάρχει περίπτωση να ανοίξετε και το θέμα με τα Δημόσια έργα;
  Έχω την εντύπωση οτι και εκεί υπάρχει μεγάλη "αμαρτία".
  Για τους μεγαλοεργολάβους λίγο ως πολύ έχουμε καταλάβει τί γίνεται. Από πλευράς Υπουργείου και των "παραγόντων" των σχετικών με τα δημόσια έργα, απο το 1974 και μετά ,θα μάθουμε τίποτε; Ποιοί ενδεχομένως πλούτισαν και πόσα μας χρέωσαν;;;

 14. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 14/01/2014 21:21:56

  Μαλλον ειναι πολυ περιπλοκα τα πραγματα για να τα αναλυσουμε. Μας αρεσει να κατηγορουμε τους Γερμανους ( οχι αδικα τις περισσοτερες φορες) αλλα ξεχναμε τις Γαλλικες Φρεγατες, τα Ρωσικα Χοβερκραφτ και τοσα αλλα. Πολυ σωστα διαβαζω πιο πανω οτι πολλες αγορες εγιναν με Πολιτικα κριτηρια αναλογα με την εποχη. Το αρθρο παντως θετει ερωτηματα πολυ καλα. Ας μη ξεχναμε και την δολοφονια αν θυμαμαι καλα του Καμπουρογλου .
  Του εκλεισαν το στομα ? Γιατι? Ποιοι?
  Τι πολεμος συμφεροντων ειναι σε εξελιξη?
  Ποιοι εδωσαν τοσους λογαριασμους υπερακτιων εταιριων?
  Γιατι μονο οι Γερμανοι κατηγορουνται ενω ολοι γνωριζουμε οτι τιποτα δεν ειναι καθαρο?
  Πως θα προφυλακτουν οι καθαροι αξιωματικοι και αποστρατοι απο την λαμογιολογια?
  Πως θα προφυλακτουν οι νομιμοι της λιστας Λαγκαρτ?
  Ειναι η δικαιοσυνη ικανη και εχει τα μεσα να διερευνησει ολες τις πλευρες ?
  Ειναι η αντιπολιτευση ικανη να υποστηριξει την Κυβερνηση στην καθαρση ?
  Ειναι ο ΣΔΟΕ και η εφορια ικανη να παρακολουθησει τις διαδρομες του χρηματος?
  Ειναι δυνατον ΔΥ να δημιουργουν περιουσιες , να αποκτουν ακινητα οταν αντιστοιχα υψηλομισθοι υπαλληλοι του Ι.Τ αποκτουν ενα σπιτι το πολυ με δεκαδες χρονια δουλειας και συντηρητικης ζωης?
  Αγαπητοι , οι φακελλοι των μεγαλων διαγωνισμων υπαρχουν . Τα ονοματα των μελων των επιτροπων αξιολογησης και παραλαβης των εργων υπαρχουν. Οι ενστασεις των εταιριων υπαρχουν. Οι κοστολογησεις των εργων και υπερτιμολογησεις ειναι ευκολο να βρεθουν. Ειναι λοιπον ευκολο να βρεθουν ποιοι ειναι οι επιορκοι και να αρχισουν να πληρωνουν η να γινονται κατασχεσεις.
  Καθε Υπουργειο θα μπορει να αρχισει την ερευνα των μεγαλων εργων της τελευταιας 20ετιας. Καθε Υπουργειο θα επρεπε να εχει μια ομαδα αδιαφθορων και εσωτερικες Υποθεσεις.
  Και κατι ακομα σχετικο με την αναρτηση. Οι Ξηροι δεν πειθουν οτι εκαναν τοσα απο ιδεολογια. Μαλλον για πληρωμενους εκτελεστες τους κανω. Που καποιοι απο πανω κανονιζαν ποιοι θα εκτελεστουν και τι Πολιτικα θεματα και ασταθειες θα δημιουργηθουν. Γιατι οχι μονο ο Περατικος αλλα και ο Τουρκος και ο Σαντερς εκτελεστηκαν για καποιο σκοπο.

 15. τάσος avatar
  τάσος 14/01/2014 22:09:02

  γι'αυτό διαβάζω antinews.

 16. ανεργος avatar
  ανεργος 14/01/2014 23:17:13

  η 17 ειναι καθεστωτικη οργανωση, οργανο του συστηματος που λεηλατησε, την χωρα ,καμμια σχεση με ξενους, ελληνες μεσαζοντες ξενων "εμπορευματων" ναι.
  Οχι μονο δεν στοχοποιησε κανεναν απο τους διαπλεκομενους ηγετες της λεηλασιας, αλλα ουτε ενα τοπικο μικροκλεφτρονη, ετσι για το γμτ..
  Τρομερη αλληλεγγυη των "τρομοκρατων" με ολα τα κλεφτρονια.
  Στοχοποιησε ενα λαμογιο του χρηματιστηριου, ενα λαμογιο της λεηλασιας της ολυμπιαδας,ενα λαμογιο των εξοπλιστικων,εναν προμηθευτη του δημοσιου?
  ΠΟΤΕ...

 17. ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 14/01/2014 23:29:25

  Στο Λιτόχωρο έκαναν παρεμβολές για να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των βολών αξιολόγησης και ο Ακόλουθος τους πήρε είδηση.

  • kgk avatar
   kgk @ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 15/01/2014 01:23:51

   Πόσο άσχετος μπορεί να είσαι όταν μιλάς για παρεμβολές σε συστήματα αμέσου βολής; Οι βολές του Γερμανικού άρματος ήταν μακράν οι καλύτερες από όλα τα διαγωνιζόμενα άρματα και δεν υπήρχε κάποιο σκοτεινό σημείο . Αυτό που γράφω δεν το διάβασα αλλά το κατέγραψα ως μέλος της επιτροπής αξιολογήσεως στο πεδίο δοκιμών. Υπ΄ όψη ότι η επιτροπή της δοκιμασίας των αρμάτων απέσπασε τα ευμενή σχόλια όχι μόνον των διαγωνιζομένων εταιρειών αλλά και του Ελληνικού τύπου μηδέ εξαιρουμένου και του Ριζοσπάστη!

   • ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
    ΣΙΝΙΑΛΟ @ kgk 15/01/2014 08:07:12

    Οι παρεμβολές μπορεί να είναι άμεσες και έμμεσες. Αμεσες απο τους ανθρώπους και εμμεσες στους κάθε είδους αισθητήρες. Το τελικο αποτέλεσμα ήταν συγκερασμός των δεδομένων από τις δοκιμές στο Λιτόχωρο και των επί-σημων στοιχείων που κατέθεσαν οι εταιρίες. Οι εικόνες απο τις σκοτεινές πτυχές τώρα αποκαλύπτονται , τότε υπήρχε έντονος ο θόρυβος.
    Επίσης:
    1) ........ Για τα προβλήματα των ρωγμών που εμφα-νίσθηκαν στους πύργους των αρμάτων καθώς επίσης και για το ότι το ΓΕΣ τους ¨παρακαλά¨ να αποστείλουν, όπως έχουν υποχρέωση, την Τεχνική Οδηγία που αναφέρεται στο τρόπο επιθεώρησης των επισκευασθέντων αρμάτων πλην όμως η KMW επιδεικτικά αγνοεί την Υπηρεσία.

    2) ........«Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους» λέει ο θυμόσοφος λαός. Φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη προμήθεια αυτοί που ξεκίνησαν σαν φίλοι δεν έκαναν καλούς λογαριασμούς μεταξύ τους. Αυτό αποδεικνύεται από τη δικαστική διένεξη στη Γενεύη μεταξύ δύο υπεράκτιων εταιριών, με επίδικη τη μίζα ύψους $60 εκ. για την αγορά των LEOPARD. Μια δικαστική διένεξη γύρω από τις μίζες, η οποία μαζί με την όλη διαδικασία της προμήθειας των Νέων Αρμάτων Μάχης έχει γίνει παγκόσμιο υπόδειγμα για τις απανταχού κατασκευάστριες εταιρίες. Υπόδειγμα που αναμένεται στο μέλλον να αλλάξει όλες τις διαδικασίες και τις στρατηγικές των εταιριών για την επίτευξη επικερδών συμβολαίων. Αναμφισβήτητα, για άλλη μια φορά μεταδώσαμε τα «φώτα» μας στη διεθνή κοινότητα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    Στις 5 Οκτωβρίου 1999, μετά από επίπονες δοκιμές των 6 υποψηφίων αρμάτων, το ΥΕΘΑ (Υπουργός ο κ. Τσοχατζόπουλος) και η ΓΔΕ (Γεν. Δ/ντης ο κ. Σμπώκος) δημοσίευσαν Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το Νέο Άρμα Μάχης του ΕΣ. Στο παρασκήνιο, όσοι γνώριζαν τα τεκταινόμενα, έκαναν λόγο για μια προαποφασισμένη προμήθεια με νικητή τη γερμανική KMW και τον εγχώριο αντιπρόσωπό της εταιρία AXON του κ. Θωμά Λιακουνάκου, οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του στις προμήθειες όπλων το 1981 με την προμήθεια του LEOPARD 1GR. Ενώ, λοιπόν, υποτίθεται ότι ο διαγωνισμός για το Νέο Άρμα Μάχης εξελισσόταν, η «μάχη» της μίζας και οι σχετικές «διευθετήσεις» γίνονταν σε άλλο επίπεδο. Δύο μόλις μήνες μετά την έναρξη των διαδικασιών για την προμήθεια, Έλληνες και Γερμανοί δικηγόροι ξεκίνησαν να ασχολούνται πυρετωδώς για σύνταξη μιας σύμβασης. Μυστικής και εξαιρετικά προσοδοφόρου, αφού απ’ αυτήν προκύπτει προμήθεια της τάξεως του 3% που πρέπει να καταβληθεί επί της αξίας του συμβολαίου για τα LEOPARD, που θα υπογραφεί (όπως κι έγινε) μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής KMW. Πρόκειται για προμήθεια αθίας $60 εκ. που συμφωνήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1999!

    "Τη διεκπεραίωση της προμήθειας του 3% ανέλαβαν δύο υπεράκτιες εταιρίες. Η International Barter and Offset Service Corporation (IBOS) με έδρα το Μονακό, που σύμφωνα με τη συμφωνία είναι «όχημα» για την υποστήριξη της KMW και αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στην Evanston Group Ltd. με έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, που όπως αναφέρεται και στη σύμβαση «ενσωματώνει» τα ελληνικά συμφέροντα: «προμήθεια της τάξεως του 3% της καθαρής αξίας των προϊόντων που θα παραδώσει η KMW, εάν υπογραφεί η σύμβαση με το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας σχετικά με την παράδοση των Leopard-2Hel». Σύμφωνα με τα παραπάνω, επιχειρήθηκε πρωτίστως, να ρυθμιστούν οι μίζες από την αγορά των LEOPARD μεταξύ μεσαζόντων και αντιπροσώπων, αλλά και μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή. Φυσικά όλα αυτά έπρεπε να γίνουν εκτός Ελλάδας, μέσω εταιριών που α χάνονται σε φορολογικού παραδείσους, έτσι ώστε να χάνονται τα ίχνη".

   • ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ @ kgk 15/01/2014 08:58:44

    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ

 18. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 15/01/2014 01:09:44

  Αναλογίζομαι και μονολογώ ότι τελικά όλοι οι θεσμοί αυτής της χώρας είναι διεφθαρμένοι και διαβρωμένοι. Και όταν λέω όλοι, εννοώ ΟΛΟΙ !!
  Πολιτικοί, Στρατός, Υγεία, Παιδεία, Δημόσια Έργα, ΜΜΕ, Αθλητισμός, Δικαιοσύνη, Δημόσια Διοίκηση, Αστυνομία, ΙΚΑ, Εφορία, Πολεοδομία, ΔΕΚΟ, ακόμα και οι ΜΚΟ. Ακόμα και η Εκκλησία ρε παιδιά !!
  Μπορεί να μου πει κάποιος που πάμε ? Είναι δυνατόν αυτή η χώρα να γίνει ποτέ κράτος ? Υπάρχει ελπίδα ?

 19. ανεργος avatar
  ανεργος 15/01/2014 10:37:58

  Αυτη ειναι η μεγαλη επιτυχια των αφεντικων του συστηματος πασοκ, μας εκαναν ολους σαν τα μουτρα τους.Μας εκαναν ολους λαμογια..απλα τα μικρολαμογια "σοσιαλιζουν"..επειδη αρπαξαν λιγα, και τα εχουν με αυτους που αρπαξαν πολλα.Οι ελαχιστοι..που κρατηθηκαν ειναι απλως γραφικοι,και λιγοι.
  Το συστημα αυτο δεν αλλαζει γιατι ειμαστε ολοι υποστηρικτες του συνειδητα η ασυνειδητα.
  Τα αφεντικα φροντισαν να διαφθειρουν ολους τους θεσμους,και να καψουν τα μυαλα μας...θα τους στηριζουμε για παντα...απλα θα αλλαζουν το πολιτικο προσωπικο τους...τωρα στηριζουν χρυση αυγη και συριζα..και ολιγον απο 17..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.