#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2010 21:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρείς λέξεις για την ΝΔ: Επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνίαΤο ΠΑΣΟΚ κατάφερε να μεταλλαχθεί για μία ακόμη φορά, στηρίζοντας ανθρώπους που κινούνταν πέριξ αυτού, ανανεώνοντας το λόγο του και καθόλου τις πράξεις του. Το παράλογο είναι, ότι τις πράξεις της κυβέρνησης δια της ανοχής ή της συναίνεσης, τις στήριξαν άνθρωποι που καθόλου δεν πιστεύουν στις πολιτικές του!

Αυτοπαρουσιάζεται δηλαδή το ΠΑΣΟΚ ως μονόδρομος. Και σαφώς έχει λάβει το μήνυμα. Οι δηλώσεις Παπανδρέου κατά της Μέρκελ και η διαφορετική ποσόστωση επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων που προτείνει η Κατσέλη, κινούνται στην κατεύθυνση του "παλεύουμε, διαπραγματευόμαστε, δεν είμαστε απλοί διαχειριστές".

Γιατί πολύ απλά γνωρίζουν στο κυβερνών κόμμα ότι εκτός από  στοιχείο εντυπωσιασμού, οι νίκες του ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πέραν του ότι κινητοποιούν και πολιτικές δυνάμεις πέριξ του ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρονται για άλλη ανάλυση. Οι νίκες της ΝΔ το 1994 και το 1998 δεν εμπόδισαν το ΠΑΣΟΚ να νικήσει στις εθνικές εκλογές του 1996 και του 2000.

Όπως επίσης γνωρίζουν ότι στα  μεγάλα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στις κεντρικές περιοχές τους, η ανθρωπογεωγραφία  έχει αλλάξει και αυτό αποτυπώθηκε και σε επίπεδο εκλογών.

Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα δίνει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να αναπνεύσει και να στοχεύσει ξανά στην απομόνωση του Σαμαρά. Σε κάθε περίπτωση στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι αναχαίτισαν τη γρήγορη ανέλιξη του, ότι κέρδισαν πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Το crash test ποικιλόμορφων εκλογικών συμμαχιών θεωρείται grosso modo επιτυχημένο και πρόκριμα  για αντίστοιχες κινήσεις στο μέλλον.

Στην περίπτωση που επαληθευτούν τα απαισιόδοξα σενάρια για την οικονομία, οι πολιτικές δυνάμεις που θα προστρέξουν στη δημιουργία μιας συγκυβέρνησης είναι δεδομένες.

Κατά τα λοιπά στο ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν για την επικοινωνιακή νίκη έναντι της ΝΔ, αλλά και για την υπεροχή του κομματικού μηχανισμού τους.

Η αποχή είναι ένα σύνθετο πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο και η όποια μοναδιαία επεξήγηση του, θα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Η «διαφήμιση» της αποχής από τα ΜΜΕ μετά τον πρώτο γύρο πάντως, επηρέασε αρκετούς πολίτες, οι οποίοι ενώ προσήλθαν την πρώτη Κυριακή, απείχαν τη δεύτερη!!!

Ένα σημαντικό χωρικό εύρημα προκύπτει από τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών. Οι περιοχές που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση είναι οι «παραγωγικές» ζώνες του πρωτογενούς (Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρος) και του δευτερογενούς τομέα της οικονομίας (Ανατολική και Δυτική Αττική, ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης, Πάτρα). Στις περιοχές που ο τριτογενής τομέας (υπηρεσίες, τουρισμός) είναι κυρίαρχος στην οικονομική δραστηριότητα, τα αποτελέσματα του μνημονίου δεν έχουν ακόμη γίνει ιδιαιτέρως αισθητά. Η μαύρη οικονομία ανθεί, ιδιαιτέρως τώρα που η φορολογία είναι υψηλή, αυξάνοντας τις αντοχές ευρύτερων μεσαίων στρωμάτων στην κρίση.

Να το πούμε σχηματικά. Αν κατατάξουμε όλους τους πολίτες σε 20 οικονομικά στρώματα, η κρίση έχει επηρεάσει τα 8 πρώτα και μόλις έχει ακουμπήσει- τα πιο ευάλωτα και με υψηλά δάνεια- μεσαία στρώματα (ας πούμε από το 5-15 για λόγους κοινής αναφοράς).  Αν κατά το 2011, που αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη χρονιά, η κρίση φτάσει στο 12ο ή και παραπάνω οικονομικό στρώμα, η Κυβέρνηση θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης.

Η αφύπνιση ιδεοληψιών μέσω συγκεκριμένων τακτικων δεν θα λύνει για πάντα το πρόβλημα.

Ενδεχομένως λοιπόν το άκουσμα του αντιμνημονιακού μετώπου δεν ηχεί σήμερα το ίδιο σε όλα τα αυτιά, αν κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι η οικονομική κατάσταση εν πολλοίς επηρεάζει και την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών.

Σε αυτό το περιβάλλον η ΝΔ του Σαμαρά πρέπει να αρθρώσει, να εκλαϊκεύσει και να "επικοινωνήσει" τη δική της  πρόταση για τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Να αναδείξει τα "εγκλήματα" της Κυβέρνησης (τεχνητή αύξηση ελλειμμάτων, υφεσιακά μέτρα), αλλά και να προσφέρει  βάσιμη ελπίδα εξόδου από την κρίση.

Το αποτέλεσμα των περιφερειακών της το επιτρέπει. Είναι η μοναδική εναλλακτική πολιτική δύναμη αστικού χαρακτήρα. Το υπόλοιπο "αστικό" πολιτικό φάσμα κινείται στη σφαίρα επιρροής του ΠΑΣΟΚ  απροκάλυπτα.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 17/11/2010 21:18:40

  Από πού προκύπτει ότι η αύξηση των ελλειμμάτων είναι τεχνητή;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Φαινότυπος 17/11/2010 22:51:22

   Από το γεγονός ότι χώρες στην Ευρωζώνη δεν μετρούν στο έλλειμμα τους τα ελλείμματα των κρατικών ΑΕ

   • Φαινότυπος avatar
    Φαινότυπος @ Μικρός Οδυσσέας 17/11/2010 23:31:57

    Η eurostat τι λέει επ' αυτού;

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Φαινότυπος 18/11/2010 08:02:55

     Η eurostat δεν είχε πρόβλημα να το βάλει μέσα από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει τον γενναίο. Δεν προστατεύει η eurostat την εικόνα της χώρας, αλλά η κυβέρνηση.

     • Φαινότυπος avatar
      Φαινότυπος @ Επώνυμος 18/11/2010 20:59:24

      Αυτές οι ψευτοπαλληκαριές μας έφεραν εδώ που φτάσαμε.

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/11/2010 21:20:17

  Προσωπικά βλέπω ξαφνικά μια περίεργη στροφή της ΝΔ προς τις θέσεις ΠΑΣΟΚ..
  Αυτό εκφράζεται και με δηλώσεις στελεχών της ΝΔ υπέρ ακόμη...και του ΓΑΠ.
  Αν γίνει αυτό προσωπικά θα αναθεωρήσω πολλές απόψεις μουκαι θα πιστεύω
  πως μόνο....μια επανάσταση μας σώζει...ή άλλη ανώτερη, ξαφνική παρέμβαση...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Δημήτρης 17/11/2010 21:26:44

   Δεν υπαρχει καμμια στροφη.Ο ΓΑΠ ηλθε στις θεσεις της ΝΔ κατα της ελεγχομενης χρεωκοπιας αλλα καθολου δεν ξερουμε αν θα τολμησει να αντιπαραταχθει στη συνοδο κορυφης.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 17/11/2010 21:38:55

    Παπαπα μη το λές...
    Σε λίγο θα φωνάζετε «ψηφίστε εμάς που εφαρμόζουμε καλύτερα τις πολιτικές του Μνημονίου, οι οποίες είναι στη δική μας, φιλελεύθερη νοοτροπία και όχι τον ΓΑΠ που παριστάνει το σοσιαλιστή»

    Για να σας το λένε τόσοι εδώ στο φιλόξενο Antinews πως, λάου-λάου, γίνεται γαργάρα η αντιμνημονιακή ρητορεία μάλλον αυτό εκπέμπεται. Δεν έχουν παραισθήσεις οι συνομιλητες....

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Misha 17/11/2010 21:49:02

     Εαν οι συνομιλητες δεν εχουν καταλαβει τι ελεγε ο Σαμαρας τοσο καιρο δεν φταιω εγω.
     Φυσικα και το αλλο μειγμα πολιτικης ειναι φιλελευθερο και οχι κρατικιστικο οπως του ΓΑΠ.
     Ειδες ΠΟΤΕ η ΝΔ και οταν καταφεροταν κατα του μνημονιου να προτεινει κρατικοποιησεις ή να μη προτεινει και να ψηφισει τις αλλαγες;
     Πωληση δημοσιας περιουσιας προτεινε απο την αρχη και λιγοτερους φορους.
     Διαβασε τις προτασεις της 7ης Ιουλιου και πες ενα σοσιαλιστικο μετρο.
     Ρε παιδια η ΝΔ δεν ειναι σοσιαλιστικο κομμα.
     Τοσα αλλα υπαρχουν για τους θιασωτες του σοσιαλισμου και μπορουν να διαλεξουν.

     • Φαινότυπος avatar
      Φαινότυπος @ ψυχραιμια 17/11/2010 22:05:45

      Τους απογοητεύεις.

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ ψυχραιμια 17/11/2010 23:42:03

      Δηλαδή το κρατικιστικο μοντέλο θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο και το φιλελεύθερο όχι???

     • tiramola avatar
      tiramola @ ψυχραιμια 17/11/2010 23:51:13

      Άστα Θανάση, μεγάλο μπέρδεμα...

     • Misha avatar
      Misha @ ψυχραιμια 17/11/2010 23:58:04

      Θανάση

      Φωνάζουμε για τις απολύσεις στο Δημόσιο επειδή τις κάνει ο ΓΑΠ υπό το Μνημόνιο που δεν έχει το σωστό μίγμα πολιτικής, το οποίο σωστό μίγμα θα εφαρμόσουμε εμείς και το οποίο προβλέπει επίσης απολύσεις στο Δημόσιο όπως λέει 5 φορές την ημέρα ο , εντός ΝΔ, Κούλης της Ντόρας

     • Φαινότυπος avatar
      Φαινότυπος @ ψυχραιμια 18/11/2010 00:01:30

      Για να δω αν τα κατάλαβα καλά, και τα δύο προσφερόμενα μίγματα οικονομικής πολιτικής έχουν ως βάση τους την καυτερή πιπεριά;

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ ψυχραιμια 18/11/2010 00:07:01

      Καιρός ήταν να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το πράγμα...

     • Αλήθεια avatar
      Αλήθεια @ ψυχραιμια 18/11/2010 00:59:13

      Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε ξεκαθαρίσει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να είναι, πλέον, η δεξαμενή ικανοποίησης των αιτημάτων του πελατειακού συστήματος και των πελατειακών κυκλωμάτων, το πρότυπο λειτουργίας του κράτους, που επεκράτησε, τις τελευταίες δεκαετίες. Μιλάμε για 3-4 δεκαετίες, αλλά και πολύ παλιότερα στην Ελλάδα. Αυτό το πρότυπο έχει περάσει τα όριά του. Δεν έχει απλώς φτάσει στα όριά του, αλλά έχει περάσει τα όριά του. Τελείωσε.
      Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των Οργανισμών και των δημοσίων επιχειρήσεων. Σας είπα ότι το ΠΑΣΟΚ φέρνει ένα νομοθέτημα, τώρα, στη Βουλή, και μιλάει για λίγες δεκάδες. Εμείς προτείνουμε εκατοντάδες, με συγκεκριμένη, κοστολογημένη, ορθολογική πρόταση. Όπως, επίσης, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να έχουν αργήσει, κατά αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, οι ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Με νομιμότητα και διαφάνεια. Αλλά πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.
      Από την άλλη πλευρά, όμως -και αυτό είναι το γενικό πλαίσιο της θέσης της Νέας Δημοκρατίας- σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε ότι θα πληρώσουν τα σπασμένα του πελατειακού κράτους και των λαθών των κυβερνήσεων, που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια –και εδώ οι ευθύνες επιμερίζονται ανάλογα με τα χρόνια που κυβέρνησε η κάθε πλευρά- δεν μπορούν αυτά τα σπασμένα να βαρύνουν τους ώμους εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών σε όλη την Ελλάδα, μέσω απολύσεων, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν το φάσμα του οικονομικού θανάτου.
      Το ΠΑΣΟΚ όφειλε να πάρει γενναία μέτρα, εδώ και πολύ καιρό, και να περιστείλει δαπάνες του Δημοσίου, όχι να επιχειρεί τώρα τα σπασμένα των παραλείψεων και των λαθών της κυβέρνησης Παπανδρέου, να τα φορτώσει στις πλάτες εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνικών οικογενειών και να τους επιφέρει οικονομικό θάνατο. Και να εμφανίζει τον οικονομικό θάνατο σαν τη σωτηρία του τόπου.

      http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=67651&Itemid=309

     • Misha avatar
      Misha @ ψυχραιμια 18/11/2010 01:08:54

      Αμεσα και γρήγορα ιδιωτικοποιήσεις λοιπόν οι προτάσεις της ΝΔ. Σαν το ξεπουλημα του ΟΤΕ στη Ντόυτσε Τελεκομς, δλδ ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

      Γιατι να παιδευόμαστε ρε παιδιά με το κομμάτι -κομμάτι ξεπουλημα ;
      Δε δίνουμε την Κέρκυρα στους Γερμανούς να καθαρίζουμε μια κι έξω με τα χρέη κλπ;

      Κι εκείνη την κουτσουλιά το Καστελόρριζο τη την θέλουμε; Για μπελάδες με τα μεμέτια;

      Όρσε, «Κόκκινε» Πανο , που έλεγε κι η συχωρεμένη η Βλαχοπουλου.

     • tiramola avatar
      tiramola @ ψυχραιμια 18/11/2010 01:19:37

      Και ποιό θα είναι το όφελος από τις...εκατοντάδες συγχωνεύσεις που μας λέει ο βαψομαλιάς?
      Μήπως για να πουληθούν στους ιδιώτες πιό εύκολα?
      Πάλι τη μισή αλήθεια λένε, πάλι κορόιδα ψάχνουνε...

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ ψυχραιμια 18/11/2010 01:24:41

      @Αλήθεια:
      Είναι το θέμα των απολύσεων φλέγον για τη μισή Ελλάδα?
      Είναι.
      Βγαίνει το Μητσοτακέλι και τοποθετείται ΥΠΕΡ αυτών, και κόντρα(?) στην επίσημη θέση της ΝΔ?
      Βγαίνει.
      Γιατί δεν τον "μαζεύει" κανείς απ'το κόμμα του?
      Μήπως τον βάλαν κι αυτόν το φουκαρά να κάνει το λαγουδάκι κοτζάμ μαντράχαλος?

     • Αλήθεια avatar
      Αλήθεια @ ψυχραιμια 18/11/2010 01:25:24

      Misha
      Αν αυτό κατάλαβες, λυπάμαι.
      Ισως πρέπει να μελετήσεις περισσότερο τις πραγματικές προτάσεις ιδιωτικοποίησης στη συγκεκριμένη περίπτωση, και μετά να παίρνεις θέση,
      και από την άλλη πρέπει λιγότερο να φαντάζεσαι και να τοποθετείσαι με φανταστικά δεδομένα σ΄όλες τις περιπτώσεις.

     • Misha avatar
      Misha @ ψυχραιμια 18/11/2010 01:41:47

      Αλήθεια

      Ποια φανταστικά δεδομένα;
      ξεπουλήθηκε το Αεροδρόμιο με αποικιοκρατική σύμβαση επί Μητσοτακη;
      Ναι ή Ου;
      Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό το Γκόλουμ;
      Αυτά δεν προκρίνει και τώρα η ΝΔ, λέγοντας για «αξιοποιηση δημόσιας περιουσίας»;
      Παίζουμε με τις λέξεις; ή θα το πάμε πάλι στο αμίμητο «τον φιλελευθερισμό τον εφαρμόζουμε μόνο εμείς σωστά επειδή ο ΓΑΠ δεν τον πιστεύει κατά βάθος»;
      Ο νεο-φιλελευθερισμός της ΕΕ ειναι ΤΟ προβλημα μας , η ρίζα του όχι η λύση του.

     • Αλήθεια avatar
      Αλήθεια @ ψυχραιμια 18/11/2010 01:51:14

      Misha
      Επειδή η αριστερά άρχισε να ωρύεται με την ΝΔ ως αντιπολίτευση να προτείνει ιδιωτικοποιήσεις, καλύτερα η αριστερά να διαβάσει τις προτάσεις για να έχει εικόνα.
      Να ένας λόγος γιατί ο ΓΑΠ κυβερνάει ακόμα. Που να έρθει και στην εξουσία η ΝΔ!!!

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Misha 18/11/2010 08:28:11

     Μίσα είσαι άδικος. Είναι γεγονός ότι η ΝΔ χρειάζεται αρκετό fine tuning στις θέσεις της και στις πολιτικές της. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όμως με υιοθέτηση εντελώς άλλης ρητορικής από αυτην που είχε μέχρι πρόσφατα αυτή η παράταξη. Η ΝΔ έχει το 'πρόβλημα' οι οπαδοί της να μην είναι σε θέση, λόγω ποιότητας, να φάνε το κουτόχορτο που τρώνε οι πασόκοι ή οι του ΛΑΟΣ. Δεν μπορεί λοιπόν έτσι απλά να πει 'είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων' ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΌΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ. Πρώτα από όλα πρέπει να το καταλάβουν οι ίδιοι γιατί είναι λάθος να είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Εγώ νομίζω ότι είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων από κεκτημένη ταχύτητα. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ του Σαμαρά έχει την ικανότητα να αφουγκράζεται τις διαθέσεις και τις βαθύτερες επιθυμίες της κοινωνίας. Ε, δουλειά μας είναι να τους το εξηγήσουμε γιατί εδώ πρέπει να αλλάξουν στάση. Αν δεν μας ακούσουν, τότε, ναι, να φωνάξουμε. Κι αν το εκλογικό τους ακροατήριο δεν μπορεί να δεχτεί τόσο εύκολα κολοτούμπες, να το κάνει επιδέξια, να πει π.χ. ότι ενώ επί της αρχής είμαστε υπέρ, εδώ υπάρχει κίνδυνος ξεπουλήματος της χώρας και σε αυτο είμαστε αντίθετοι κλπ.

     Θέλω να πω ότι εμείς π.χ. εδώ στο antinews είμαστε δεκτές και δράστες ζυμώσεων που η ΝΔ δεν είναι, ως οργανισμός, και πρέπει να την τραβήξουμε μπροστά. Όχι με το πρώτο να γινόμαστε κακόπιστοι με ένα κόμμα που έχει κάνει άλματα τον τελευταίο χρόνο. Πρέπει να κάνει κι άλλα, να γίνει ακόμη λιγότερο συστημικό, αλλά αυτό έχει δουλειά και από εμάς τους συμπαθούντες, δεν γίνεται από μόνο του ή μόνον από το Σαμαρά και δύο-τρεις ανθρώπους γύρω του.

     Κι αν τυχόν και ο Σαμαράς δεν είναι τελικά αυτός που νομίζουμε, κρατάμε και στην άκρη του μυαλού μας μήπως και δεν είναι. Αλλά ας μην γινόμαστε κακόπιστοι με το πρώτο λάθος.

     Είναι φανερό ότι ο Σαμαράς πάει να κρατήσει ορισμένες ισορροπίες. Αυτο είναι το κεντρικό του λάθος και είναι λάθος αυτοκτονικό. Εδώ είμαστε για να το εξηγήσουμε καλοπροαιρετα.

     • firiki2010.wordpress.com avatar
      firiki2010.wordpress.com @ Επώνυμος 18/11/2010 08:57:54

      Επώνυμε
      Νομίζω ότι σταθερά έχεις μια τάση να θεωρείς ότι η ΝΔ ή ο Σαμαράς είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι. Είναι απολύτως λογικό σε μια χώρα που είναι διογκωμένος και δυσλειτουργεί ο κρατικός τομέας να εισαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Και συνεπές με την ιδεολογία της παράταξης.
      Το θέμα είναι τι θα ιδιωτικοποήσεις, πως και πως θα λειτουργεί αποτελεσματικά ό,τι μείνει στο Δημόσιο.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 18/11/2010 10:20:34

      Φίλε Επώνυμε, δεν είμαι άδικος.
      Αν θέλεις έναν άλλο Σημίτη, έναν άλλο Μητσοτάκη που θα ξεπουλά τον Εθνικό πλουτο σε ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ , όπως έγινε στην περίπτωση του στρατηγικής σημασίας και υπερκερδοφόρου ΟΤΕ, τότε είτε ΓΑΠ είτε Σαμαράς λέγεται , είναι ένα και το αυτό.

      Το «αντιμνημονιακό» της ΝΔ πέθανε αγαπητέ, το βράδυ της Β Κυριακής των εκλογών. Τρικ ήταν. Επειδή μυρίζομαι πως θα φάτε χοντρό πακέτο απογοήτευσης (και) από τον Σαμαρά πιέστε προς πατριωτικές κατευθύνσεις.

      Και το ξεπουλημα του Εθνικού Πλουτου, πατριωτική πολιτική δεν είναι, παρά μόνο συμμόρφωση με τις ιδεοληπτικές υποδείξεις του ευρωφασιστικού διευθυντηρίου των Βρυξελλλών.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 18/11/2010 11:48:10

      Φιρίκι, δεν με ενδιαφέρει τόσο τι ΕΙΝΑΙ ο Σαμαράς, όσο τι πρέπει να εκπροσωπήσει. Αν το καταλάβει, θα τα καταφέρει. Αν δεν το καταλάβει, δεν θα τα καταφέρει και θα έχει την τύχη του Καραμανλή.

      Μίσα, η τάση σου να εξισώνεις ΓΑΠ και Σαμαρά χωρίς τίποτε άλλο δείχνει ότι, αν μη τι άλλο, τα παρατάς εύκολα. Το να πούμε ότι "αυτό ήταν, ο Σαμαράς είναι με τον εχθρό", όταν έχει δώσει ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ περί του αντιθέτου, ενώ τα δείγματα ότι "είναι με τον εχθρό" τα δίνει κυρίως ο εχθρός για ευνόητους λόγους, ακυρώνει τη δυνατότητά μας να επηρεάσουμε τα πράγματα ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση που θέλουμε.

      Ένα πράγμα μόνον θα σου πω: Αν ο "αντιμνημονιακός" Σαμαράς είναι "τρικ", τότε γιατί να το καρφώνουν τόσο εύκολα σε αυτούς που υποτίθεται είναι τα "θύματα" του τρικ; Τι συμφέρον είχε το "τρικ" να κρατήσει μέχρι το β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να μην συνεχιστεί για να αποτελέσει κανονική εφεδρεία του ΓΑΠ;

      Αντιθέτως, είναι προφανές ότι αυτό που συμβαίνει είναι μια λυσσαλέα προσπάθεια να κλονιστεί ο δύσπιστος πολίτης (π.χ., εσύ τώρα, καλή ώρα) και να μην πιστεύει ότι ο Σαμαράς μπορεί να αποτελέσει (αστική) αντιμνημονιακή εναλλακτική.

      Θέλω να πω ότι από όπου και να το πιάσεις δεν "βγαίνει" το σενάριο του "τρικ" και παραμένει για μένα ένα αισχρό κόλπο του συστήματος, το οποίο ο Σαμαράς από κακό επικοινωνιακό σχεδιασμό αδυνατεί να το αντιμετωπίσει.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 18/11/2010 12:18:53

      Ποια δείγματα Επωνυμε;
      Μήπως κατήγγειλε το κοινοβουλευτκο πραξικόπημα του ΓΑΠ στην ψηφιση του Μνημονίου;
      Μήπως απάντησε ποτέ στις αλλεπάλληλες τοποθετήσεις βουλευτων της ΝΔ (μεταξύ των οποιων και οι δύο αντιπρόεδροι τςη αν δεν με απατά η μνημη μου) πως αν ετίθετο θέμα εγκρισης του μνημονίου από τα 2/3 της Βουλής θα το ψήφιζαν;
      Μήπως απαίτησε να περάσει η Δανειακή Συμβαση από τη Βουλή, κάτι που δεν έχει γινει μέχρι τώρα, πέρα από κάθε κανόνα δεοντολογίας;
      Μήπως επέβαλε κάποια επίπληξη στον Κούλη που βγαίνει ολημερίς και διαφημίζει τη νεοφιλελέυθερη πραμάτεια της φάρας του, απαιτωντας να απολυθουν δημόσιοι υπάλληλοι;
      Αντιθετα αυτοδιαφημίζεται πως ψηφισε τα μισά από τα εξαθλιωτικά, κατοχικά νομοσχέδια του ΓΑΠ και προτρέπει προς γρήγορες και μαζικές ιδιωτικοποιησεις δια του «κόκκινου» Πάνου!!!
      Ποιος ; Αυτός που το 1993 είχε ρίξει τον Μητσοτάκουλα για να μη ξεπουληθεί ο ΟΤΕ!!!

      Εντάξει , έχουμε συνηθίσει στις οβιδιακές μεταμορφώσεις πολιτικών αλλά από τον Σαμαρά ειδικά δεν το περίμενα...

      Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, φίλε Επωνυμε.

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ Misha 18/11/2010 10:15:37

     H αντιμνημονιακή ρητορεία όμως κάπου στράφηκε μπούμεραγκ για τη ΝΔ. Την ίδια ώρα, π.χ. που έβγαινε ο Πάνος Καμμένος και μιλούσε περί "αντιμνημονιακού Μετώπου από την άκρα Δεξιά μέχρι την άκρα Αριστερά", η Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε τον "ψεύτικο και κάλπικο αντιμνημονιακό λόγο της ΝΔ''. Η σύμπηξη ενός μετώπου από διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς απαιτεί συμβιβασμούς απ όλους, κάτι που δεν έκανε το ΚΚΕ. Δεν πρότεινε καν ψήφο κατά συνείδηση στον δεύτερο γύρο, αλλά άκυρο και αποχή. Στην ουσία η ΝΔ διαφήμιζε δωρεάν τα κόμματα της Αριστεράς με την αντιμνημονιακή ρητορική, χωρίς να έχει η ίδια ανάλογη υποστήριξη.

     • firiki2010.wordpress.com avatar
      firiki2010.wordpress.com @ Γιώργος 18/11/2010 10:41:21

      Γεια στο στόμα σου , Γιωργο! Από τη στιγμή που η ΝΔ δεν κατάφερε να προβάλει την διαφορετικότητα των δικών της "αντιμνημιονιακών " θέσεων από αυτές της "Αριστεράς" βοήθησε στην δημιουργία μιας "αντιμνημονιακής" δεξαμενής στα θολά νερά της οποίας ψάρευαν όλοι!Κι έτσι εν δυνάμει ψηφοφόροι της που έφαγαν το παραμύθι των ΜΜΕ ότι η ΝΔ είναι "μια ακόμη αντιμνημονιακή δύναμη" και "δεν έχει προτάσεις"ψήφισαν ...καναπέ!

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Γιώργος 18/11/2010 10:53:20

      Απο την αλλη ομως μαζεψε και κοσμο στις προσφατες εκλογες λογω του αντιμνημονιου.
      Η πολιτικη Παπανδρεου μπορει να χτυπησε τους δημοσιους υπαλληλους αλλα πολυ περισσοτερο χτυπησε τα μικρομαγαζα οπου η ΝΔ εχει επιρροη.
      Αν ελεγε συμφωνουμε με το μνημονιο θα πιστευαν πολλοι οτι αρα συμφωνεις και με το ΦΠΑ 23%,τη βενζινη στα υψη και το λουκετο.
      Η μη δυνατοτητα επικοινωνιας ηταν φυσιολογικη με τον αποκλεισμο των ΜΜΕ και διαλυμενες οργανωσεις.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Γιώργος 18/11/2010 10:55:17

      To φλερτ με την αριστερα πρεπει να σταματησει αμεσως.Ο Καμμενος ζει στον κοσμο του,οπως και ο Αδωνις στο δικο του αντικομμουνιστικο παλαιας κοπης.
      Ειναι διαφορετικες οι θεσεις και δε χρειαζεται.

     • firiki2010.wordpress.com avatar
      firiki2010.wordpress.com @ Γιώργος 18/11/2010 11:30:30

      Ψυχραιμία
      Το θέμα προφανώς δεν ήταν να πει:"συμφωνούμε με το μνημόνιο" Το θέμα ήταν και είναι να περάσει στον κόσμο τις συγκεκριμένες ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ προτάσεις της. Μέσα στο συγκεκριμένο επικοινωνιακό περιβάλλον και με διαλυμένες τις οργανώσεις φυσικά ήταν πολύ δύσκολο να το κάνει. Δυστυχώς όμως δεν έδειξε καν να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.
      Οσο για το "μαζεψε και κοσμο στις προσφατες εκλογες λογω του αντιμνημονιου" να παρατηρήσω ότι η "ψαλίδα " από το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έκλεισε και μάλιστα πολύ γρήγορα, αλλά σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Επί τρεις συνεχομενες εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε 1,5 χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες εν δυνάμει ψηφοφόροι της αρνούνται να την υπερψηφίσουν. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι η στάση τους δεν έχει σαν αιτία μόνο την εικόνα της ΝΔ στα θέματα σχετικά με το μνημόνιο αλλά νομίζω ότι κι αυτή "βοήθησε".

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Γιώργος 18/11/2010 12:05:40

      Αγαπητοί φίλοι,

      Πολλοί έχουμε μεγαλώσει πολιτικά με τη Μητσοτάκεια ρητορεία και πολιτική γραμμή. Αυτή η ρητορεία είχε ισχυρά ερείσματα στην πραγματικότητα όσον καιρό ευδοκιμούσε ο διεφθαρμένος κρατισμός του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο διεφθαρμένος αυτός κρατισμός πέθανε το 1996 και αντικαταστάθηκε από το ακόμη πιο διεφθαρμένο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και την εξωφρενική ανάπτυξη της κρατικοδίαιτης "ιδιωτικής" οικονομίας που βασίζεται στη διαπλοκή. Κρατισμός με άλλα μέσα ήταν, στην ουσία, αλλά έμοιαζε με ιδιωτική δραστηριότητα.

      Όμως ταυτόχρονα, η πολιτική αυτή μετάλλαξη του αρχικού νεοφιλελεύθερου κηρύγματος επί το πασοκικότερον είχε δραστικά αποτελέσματα και στο εκλογικό σώμα, και στον πολιτικό λόγο. Από τη μια οι (κεντροδεξιοί) εκλογείς σήμερα στην πλειονότητά τους θεωρούν τις ιδιωτικοποιήσεις πλιάτσικο και από την άλλη η κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ και σία) μπορούν αυτές τις εκπασοκισμένες ιδιωτικοποιήσεις να τις κάνουν πολύ καλύτερα από τη ΝΔ.

      Αυτό που πρέπει να κάνει η ΝΔ είναι να καταγγείλει αυτή την καίρια διαφορά και να πει ότι αυτό που πρέπει να υπάρχει είναι το ΗΘΟΣ, σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής ζωής και όχι απαραίτητα, αναγκαστικά, να λέμε ότι "το ιδιωτικό είναι καλύτερο" ντε και καλά. Αν είναι διαπλοκή, αν είναι φύσει κρατοδικοδίαιτο, πώς είναι καλύτερο;;; Αν προσπαθεί δηλαδή να επιβιώσει με τα λεφτά μας και να μας φάει τα λεφτά μας.

      Το ήθος, όμως, ως αξία, δεν είναι της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, είναι της λαϊκής δεξιάς. Και αυτό είναι που πρέπει σήμερα να προωθηθεί ως αξία και να αφήσουμε τα περί ιδιωτικοποιήσεων ως "αξία" στο χρονοντούλαπο.

     • firiki2010.wordpress.com avatar
      firiki2010.wordpress.com @ Γιώργος 18/11/2010 13:27:38

      Αν δεχθούμε 'οτι το ήθος είναι κάτι που αποτελεί μονοπώλιο ενός μόν πολιτικού χώρου μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ηθος μπορεί να έχει κι ένας λαικός δεξιός κι ένας νεοφιλελεύθερος κι ένας ΠΑΣΟΚος κι ένας αριστερός κι ένας ακροδεξιός. Το αν κάτι λειτουργεί καλύτερα ως ιδιωτικό ή ως δημόσιο δεν έχει να κάνει με το ήθος αλλά με την πολιτική οπτική. Μια πολιτική δεν αποτυγχάνει λόγω έλλειψης ήθους (μπορεί να συμβεί κι αυτό) αλλά γιατί απλά είναι λάθος.
      Αυτονόητο είναι βέβαια ότι ήθος απαιτεί οποιαδήποτε πολιτική.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Γιώργος 19/11/2010 01:30:40

      Δεν είναι θέμα μονοπωλίου. Καμία αξία δεν είναι μονοπώλιο. Απλώς, κάθε χώρος, θέτει προτεραιότητες. Π.χ., η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι μονοπώλιο του σοσιαλισμού, αλλά απλώς τη θέτει ως προτεραιότητα. Η οικονομική ελευθερία δεν είναι μονοπώλιο του καπιταλισμού, αλλά τη θέτει ως προτεραιότητα. Κλπ. Με την ίδια λογική, το ήθος είναι προτεραιότητα της λαϊκής δεξιάς.

      Το πρόβλημα είναι αν μιλάει "αποκλειτικά" κάποιος για ήθος. Το πρόβλημα είναι ότι κανένας δεν μιλάει για ήθος. Ας μιλούν όλοι κι ας το κάνουν προτεραιότητα όλοι. Όμως δεν μιλούν. Δεν τους νοιάζει.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/11/2010 21:25:03

  Δεν κουραζομαι.. οσο ο Αντωνης δεν χωνει φυλακη τον Τσουκρατο, θα παρακολουθουμε τις εξελιξεις.
  Με τον Τσουκρατο μεσα και λαλιστατο θα ερθει να ισιωσει η κατασταση στη Χωρα αλλα και η Μερκελ και ο αλληλλεγυος Σοιμπλε θα γκαστρωθουν απο τον Τσολια.. ειναι βαρια βαρια...
  Μεχρι τοτε, θα μιλαμε στο βροντο.

  ΠΠ

  • zackii avatar
   zackii @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/11/2010 22:52:31

   Θα ήθελα κάποια μέρα να σοβαρευτούμε. Κανείς δεν πρόκειται να πειράξει είτε τον Τσουκάτο είτε οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο με τη Ζήμενς γιά τον απλούστατο λόγο ότι αν αποδειχθει ότι η Ζήμενς λάδωνε δεν μπορεί να πάρει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς. Και εκεί μιλάει το Γερμανικό κράτος που κάνει Αντώνηδες, Γιωργάκηδες κλπ, να κλάνουν πόμολα.
   Σας το έχω ξαναπεί. Ωραίες οι αγιογραφίες που κάνει ο καθένας στους πολιτικούς που συμπαθεί, είτε γιατί περιμένει κάποιο βόλεμα, είτε διαφόρων συνδρόμων της παιδικής του ηλικίας αλλά μην πάψουμε να σκεφτόμαστε-τουλάσιστον εδώ που μπορούμε να γράφουμε δυό πράγματα.
   Τώρα τι πιστεύετε? Ότι αν βγει ο Σαμαράς θα μας βγάλει από το μνημόνιο? Απλώς θα αλλάξουν οι ρόλοι στα τηλεπαράθυρα και θα πάρουμε μία από τα ίδια.
   σα να τους ακούω....το ΠΑΣΟΚ φταίει που μας έβαλε...μας έχει δέσει χειροπόδαρα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα..
   Όσο τα περί ανάπτυξης? Πως? Θα αρχίσουμε τώρα να παράγουμε ότι δεν μπορούσαμε να παράγουμε στο ευνοικότερο περιβάλλον των 3 προηγουμένων δεκαετιών? Ας μην κοροιδευόμαστε. Πρέπει να βρούμε άλλη διέξοδο.
   Και τέλος το ΔΝΤ από πουθενά δεν έφυγε σε ένα χρόνο. Πρώτα θα καταστραφούμε σαν χώρα και μετά βλέπουμε.
   Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε και γιά τους πιό ηλίθιους πολίτες της Ευρώπης. Όταν στους Αλβανούς έστησαν τις πυραμίδες πήραν τα καλάσνικοφ και τους κυνήγησαν. Όταν ο Σημίτης με την κομπίνα του χρηματιστηρίου πήρε ΟΛΑ τα λεφτά των Ελλήνων αυτοί που σήμερα πιστεύουμε ότι αν έρθουν θα μας σώσουν όχι μόνο δεν τον έβαλαν τουλάχιστον φυλακή, αλλά τον αφήνουν ΑΚΟΜΑ να δίνει και συμβουλές περί οικονομίας

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 17/11/2010 21:35:45

  Να το πω ...μπακάλικα;
  -Δεν υπερίσχυσε ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, απλά η ΝΔ δεν έχει κομματικό μηχανισμό. Κάθε φεουδάρχης φέρνει στα γραφεία τα ...κονέ του και περιένουν μετά αποτελέσματα. Πότε η ΝΔ μάζεψε βιογραφικά, έκανε συνεντεύξεις για να στελεχώσει με υπαλληλικό δυναμικό το κόμμα;....σωστά ΠΟΤΕ
  -πληγώνει δεν πληγώνει η ΝΔ δεν έχει ανανέωση στελεχών, δεν μπορεί να βγαίνει ο Πάκης και ο Γιακουμάτος, αυτοί είναι το -10 πόσο λαϊκότερα να το πω;
  -δεν είναι ανοικτό κόμμα, οπότε δεν μπορεί να ακούσει τη λαική βάση τη γειτονιά τη παρέα για να μιλήσει τη γλώσσα της. Το κλειστό σύστημα έχει ένα διττό πρόβλημα δεν επικοινωνεί αφενός δεν ανανεώνεται αφετέρου.

  Να επικοινωνήσει λοιπόν με τον κόσμο; Σωστά, αλλά να σου κάνω μια απλή ερώτηση επικοινωνούν οι φεουδάρχες μας μεταξύ τους;
  Μιλάμε για τον Σαμαρά, τελευταία ελπίδα κλπ κλπ κλπ ΟΚ και εγώ και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι το 2009 συν ταχθήκαμε μαζί του. Αυτή είναι η ΝΔ; Αυτό είναι το κόμμα; Μετά από από τον εκάστοτε αρχηγό το χάος;
  Μιλάμε για γερασμένα κόμματα όταν δεν έχουν ούτε 40 χρόνια ζωής όταν στο εξωτερικό έχουν μερικές εκατοντάδες χρόνια.
  Πως να επικοινωνήσει κάποιος όταν δεν ακούει; Οχι όταν δεν μπορεί αλλά δεν ακούει.
  Τόσο απλά, το κόμμα είναι κλειστό και οι αισθήσεις του περιορίζονται στην εναπόθεση της προσωπικότητας σε καρέκλες.
  Αν ο Σαμαράς δεν αλλάξει τη δομή άρα και την λειτουργία δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει.
  θα γίνει Πρωθυπουργός, ως ο επόμενος καταλληλότερος και τέλος.
  Αυτό θέλουμε ή αλλαγή;
  Να νικήσουμε ή να παίξουμε μπάλα;
  Εγώ θέλω και τα δύο. κατανοώ ότι δεν γίνονται όλα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά ας πετάξει έξω όλους τους υπαλλήλους από τα γραφεία με ένα rotation, ας πει ότι όποιος στο χώρο εργασίας έχει 10 χρόνια ως εκπρόσωπος θα υπάρχει ποσόστωση με 40% νέο αίμα, ας μπολιάσει τα κούτσουρα με νέους.
  Η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη, εδώ και τόσα χρόνια και εγώ αντί να βλέπω 45 βλέπω Πάκηδες να μιλούν και υιούς και θυγατέρες, ε η κοινωνία αλλάζει κανάλι τόσο απλά είναι τα πράγματα.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Ο Ιθαγενής 18/11/2010 11:05:56

   Πολύ σωστά. Το κόμμα είναι κλειστό. Οι κομματάρχες ανά την Ελλάδα, εκ των οποίων πολλοί είναι σκέτα παράσιτα της κοινωνίας, φοβούνται να φέρουν νέο κόσμο επειδή δεν θα μπορούν να τους ελέγξουν εσωκομματικά.
   Και ο κόσμος όμως από την άλλη πλευρά είναι αδιάφορος - κυρίως οι νέοι άνθρωποι. Ούτε εκλογικούς αντιπροσώπους έβρισκαν οι υποψήφιοί μας. Κακά τα ψέματα, το κόμμα λειτουργεί με άνθρωπους κάποιας ηλικίας και πάνω, οι νέοι είναι απόντες. Το ειχε πει άλλωστε και ο Σαμαράς. Πόσο θα συνεχίσουν αυτοί;
   Μην περιμένει κανείς το κόμμα να ξαναλειτουργήσει με μάζες ανθρώπων όπως συνέβαινε προ 20 ετών. Θα πρέπει όμως να γίνει κάθε προσπάθεια για να λειτουργεί στοιχειωδώς.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Ο Ιθαγενής 19/11/2010 01:15:58

   συμφωνώ και επαυξάνω...το μύνημα των ...καναπέδων αυτό λέει. Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα και αλλαγή στην ΝΔλα .Δεν φτάνει μόνο η αντιμνημονιακή ρητορεία και προγράμματα,καλά ειναι αλλά ΠΟΙΟΙ θα τα εφαρμόσουν;;Τα ιδια πρόσωπα;; Μα ειναι απεχθή πολλά απο αυτά!!! Ενας κούκος(ο Αντώνης) δεν φέρνει την άνοιξη,,,ουτε καν την πολιτική.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ο Ιθαγενής 19/11/2010 01:27:24

   +1000 Ιθαγενή.

 5. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 17/11/2010 21:36:55

  Oι εφεδρείες του ΠΑΣΟΚ (Ντόρα-Καρατζαφέρης-κουβέλης) είναι προβληματικές. Δεν τίθεται θέμα απομόνωσης της ΝΔ τη στιγμή που θα εκφράζει την πλειοψηφούσα στους Έλληνες αντιμνημονιακή πολιτική πρόταση. Χρειάζεται όμως πραγματική επανάσταση στον τομέα της επικοινωνίας, οπου η ΝΔ ΠΑΣΧΕΙ ΤΡΑΓΙΚΑ.

 6. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 17/11/2010 21:44:13

  Για μενα, ηταν παραλειψη , το οτι η Ν.Δ δεν εκανε μια αντιμνημονιακη συγκεντρωση στην Αθηνα 2-3 μερες πριν την πρωτη Κυριακη ,ωστε και να διαλυσει την οποια δυσπιστια εχουν ακομα οι μαζες ως προς τις πραγματικες προθεσεις της για το μνημονιο και για να δειξει οτι σκληρη αντιπολιτευση μπορει να κανει και ο φιλελευθερος χωρος και οχι μονο η αριστερα.Νομιζω οτι ενας απο τους λογους που οδηγησαν τον κοσμο σε αυτο το αλλοκοτο αποτελεσμα των δυο Κυριακων ειναι οτι δεν ειναι ευδιακριτος ο ρολος της Ν.Δ ακομα.

  • Misha avatar
   Misha @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/11/2010 00:01:46

   Δεν είναι παράλειψη.Ειναι τακτική «στριβειν δια του αρραβώνος».
   Προπέτασμα καπνού για τα μάτια του πόπολου.
   Προχτές η Παπαρρήγα στο Συνταγμα ξεγύμνωσε αυτούς τους καιροσκοπικούς πολιτικαντισμούς.
   Είναι δυνατόν ο τραπεζίτης Μηταράκης να αντιμάχεται το Μνημόνιο, το οποίο τροφοδοτεί κατ εξοχήν τις τράπεζες εις βάρος του λαού;

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Misha 18/11/2010 00:51:55

    Ο φιλελευθερος χωρος εκανε διαχρονικα αυτο το λαθος.Στεκονταν στα γεγονοτα αφ υψηλου.Με αποτελεσμα οι δυναμεις του λαικισμου να κυριαρχουν.Η το καταλαβουν καποτε οι ηγεσιες του χωρου αυτο και θα κερδισουν την εμπιστοσυνη του κοσμου ή θα αδρανουν και θα φερουν παντα τη σταμπα των συμβιβασμενων και των βολεψακιδων.Ας διαλεξουν.

    • Misha avatar
     Misha @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/11/2010 00:58:43

     Ποιες δυνάμεις του λαϊκισμού, αδερφέ;
     Χάνεται η πατρίδα και ο Σαμαράς μάς μιλά για μίγμα πολιτικής, λες και θα φτιαξουμε κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα...

     Ο «φιλελεύθερος χώρος» έχει χάσει τ αυγά και τα πασχαλια με τον ευρωλιγουρισμό του και λειτουργεί πιο αντιλαϊκά κι από τον Τσολάκογλου τον Β (διάβασε τι ξερνάνε καθημερινά οι Μπουτάρηδες της Δράσης, ο Μάνος , ο Κούλης κλπ)

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 18/11/2010 01:07:08

      Και απο ποιον χανεται η πατριδα ακριβως;
      Απο το σοσιαλιστικο χωρο που κυβερνα και τον ψηφισε ο ελληνικος λαος.

     • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
      ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Misha 18/11/2010 01:19:21

      Ως δυναμεις του λαικισμου χαρακτηριζω τις πολιτικες εκεινες δυναμεις που διαχρονικα εβαζαν παντα το δικο τους συμφερον πανω απο το εθνικο.Ονομαστικα :Βενιζελικοι -Παπανδρεικοι-πασοκτζηδες.Τωρα η Δραση δεν ξερω αν χαρακτηριζεται φιλελευθερη αλλα και να ειναι ειναι μια αποχρωση του φιλελευθερισμου η οποια συγκινει λιγους. Η κυριαρχη ταση των φιλελευθερων εκφραζεται αυτη τη στιγμη απο τη Νεα Δημοκρατια.Και δεν ξερω αν η Ν.Δ λιγουρευτικε ευρωπαικα μεγαλεια παντως σκοπος της ενταξης μας ηταν να μπει η Ελλαδα σε ενα κλαμπ χωρων του ελευθερου κοσμου.Και καλα εκανε τοτε και το εκανε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/11/2010 08:49:21

   Πιστεύω κι εγώ ότι είναι συνειδητή επιλογή της ΝΔ να μην κάνει συγκεντρώσεις κλπ, αλλά όχι για τους λόγους που λέει ο Μίσα. Ο Σαμαράς προσπαθεί απλώς να δείξει σε ορισμένους (κυρίως στους ξένους που τον αμφισβητούν) ότι είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Είναι λάθος του, αλλά δεν είναι, επί της ουσίας, προς θάνατον. Είναι σοβαρό λάθος μόνον σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων, αλλά και σ' αυτο ακόμη το επίπεδο έχει πολύ δυσμενείς εντυπώσεις.

   • aurora3363 avatar
    aurora3363 @ Επώνυμος 19/11/2010 01:23:58

    εστω να καλέσει σε συγκένρωση τον κόσμο και να κάνει μια δημόσια καταγγελία - ομιλια βρε αδελφέ! Τι δλδ φοβάται μην τον πούν λαικιστή;;..χαχα εσταξε η ουρά του γαιδάρου!!

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 19/11/2010 01:36:24

    Τι λαϊκιστη να τον πουνε , Επώνυμε;
    Υποθηκευεται με το Μνημονιο η Δημόσια Περιουσία, από την Ακρόπολη μεχρι το Λευκό Πύργο και τον Μυστρά , ναι ή όχι;
    Υπάρχει περίπτωση να μπορεσουμε να εξοφλήσουμε τους δανειστές με τους όρους του Μνημονίου;
    Ούτε στις 14 ζωές του Δαλάι Λάμα!
    Τι θα συμβεί μετά;
    Οι δανειστές, κατά το αγγλικό δικαιο, θα ζητήσουν και θα πάρουν όποια τμήματα της ελληνικής επικράτειας θέλουν.

    Ποιο όνομα Μακεδονίας και ποια Πηνελόπη Δέλτα συζητάμε μετά... Εδώ παίζεται κορωνα γράμματα η υπαρξη της πατριδας....
    Η γιαγιά του Σαμαρά θα τον είχε ντουφεκίσει αν τον έβλεπε να έχει θεσμικό ρόλο που του επιτρεπει να αντισταθεί, και εκείνος να μη το πράττει στο επακρο...και με κάθε μέσο

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Misha 19/11/2010 01:50:06

     Τα έχουμε εξηγήσει αυτά χιλιάδες φορές... Δεν είναι έτσι! Το ζητούμενο για το χρέος δεν είναι να εξοφλείται, αλλά να αναχρηματοδοτείται. Παντού, σε όλους τους οργανισμούς, ακόμη και οι τράπεζες όλα τα λεφτά που δανείζουν τα χρωστάνε στους καταθέτες τους ή σε άλλες τράπεζες.

     Η ανθρωπότητα όλη ζει δηλαδή με το χέρι ο ένας στην τσέπη του άλλου. Παντού έτσι είναι.

     Αυτό το "πώς θα ξοφλήσουμε το χρέος" είναι η κεντρική παγίδα αυτής της ιστορίας. Και επειδό το παν είναι να αποκατασταθεί αυτή η εμπιστοσύνη στη δυνατότητα αναχρηματοδότησης, γι' αυτό και είναι σχετικά εύκολο να βγούμε από το Μνημόνιο.

     Θα μου πεις, γιατί δεν το βλέπει τόσος κόσμος και μένει στην πλάνη του "πώς θα ξοφλήσουμε". Ε, όπως δεν έβλεπαν το καλοκαίρι του 1999 αυτό που μπορούσε να δει ο καθένας, ότι αν μείνει στο χρηματιστήριο θα χάσει λεφτά, έτσι δεν βλέπουν κι αυτό. Συλλογικές παρακρούσεις συμβαίνουν όχι απλώς πολύ συχνά, είναι το συνήθως συμβαίνον.

     Την όλη συζήτηση περί χρεωκοπίας τη θεωρώ απλώς σαχλαμάρα.

     Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξαναβγάλουμε ομόλογα, να δώσουμε τα δάνεια του Μνημονίου πίσω και τελεία.

     Το 2009 η Ελλάδα του "ανίκανου" Καραμανλή δανείστηκε 65 δις σε ομόλογα. Τα περισσότερα πήγαν φυσικά σε εξόφληση παλιών ομολόγων.

     Τώρα το να δανειστούμε με καινούργια ομόλογα έχει γίνει τάχατες ζόρικο και δύσκολο και μας βάζουν να υποθηκεύσουμε την Ακρόπολη. Το ξαναλέω: ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ. Με στοιχειωδώς σωστή διαχείριση, τίποτε απολύτως δεν κινδυνεύει. Μην ψαρώνετε και μην τρομοκρατείστε από τα διεθνή λ@μόγια που έχουν βάλει στο μάτι τη χώρα μας και με τέτοιες "τρομοκρατικές" ενέργειες μας βάζουν να καταστραφούμε χωρίς να υπάρχει λόγος...

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Επώνυμος 19/11/2010 02:17:33

      Επίσης σου έχουν εξηγήσει διάφοροι ότι δεν είναι έτσι αλλά εσύ επιμένεις. Όταν το χρέος σου είναι 150% του ΑΕΠ όπως καλή ώρα φτάνει το δικό μας του χρόνου θέλεις γύρω στο 7% του ΑΕΠ μόνο για τόκους. Αν η μέση διάρκεια του χρέους είναι ας πούμε δεκαπενταετής τότε θέλεις και 10% του ΑΕΠ για χρεωλύσια. Αν όπως εμείς έχουμε 36% του ΑΕΠ φορολογικά έσοδα τότε δεν σε φτάνουν και έχεις να διαλέξεις μεταξύ του να κάνεις στάση πληρωμών εντελώς, να μειώσεις μισθούς ΔΥ και συντάξεις καθώς και άλλες δημόσιες δαπάνες, ή να αυξήσεις δραματικά τα φορολογικά έσοδα. Οι πρόσφατες κυβερνήσεις έχουν αποκλείσει την τρίτη λύση η δε τωρινή έχει επιλέξει τη δεύτερη επειδή λογοδοτεί στους δανειστές μας στο εξωτερικό και στηρίζεται πολιτικά από τα φοροαπαλασσόμενα και φοροδιαφεύγοντα στρώματα στο εσωτερικό. Επειδή όμως αυτό έχει τα όρια του (σε λίγο όλοι θα έχουν μισθό χίλια ευρώ και κάτω) όπου νάναι θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις είτε για παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους είτε για μεγάλη αύξηση της φορολογίας των εχόντων (χλωμό βέβαια, αλλά..)

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 19/11/2010 10:34:10

      Eπώνυμε

      όταν βρεις χρόνο δες την εκπομπή των Ανιχνεύσεων για την οικονομία που έγινε πριν ένα μηνα περίπου.

      Νομίζω πως θα σου λύσει πολλές απορίες

      h--p://bit.ly/a43NUn

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 20/11/2010 19:35:45

      Αγαπητέ τηλέμαχε αναγνώστου,

      Είτε 5,3% που δίνουμε σήμερα, είτε 7% δεν είναι ένα ποσό που δεν μπορεί να μαζευτεί από τους ελληνικούς φόρους. Μην ακούς τα καταστροφολογικά σενάρια, που είναι υποβολιμιαία από τους εχθρούς της Ελλάδας. Το Βέλγιο επιβίωσε για δεκαετίες με χρέος 140-150% του ΑΕΠ και δεν έπαθε τίποτα. Και το μείωσε και σε υποφερτά επίπεδα. Και έχοντας καταστραφεί προηγουμένως όλη η βαριά βιομηχανία του τη δεκαετία του 1970...

      Μίσα, αντί να μου λες να δω εκπομπές που θα μου λύσουν "απορίες" που ποτέ δεν είχα, μήπως να μας πεις εσύ εδώ κάποιο επιχείρημα αντί να νομίζεις ότι μπορείς να έχεις τον τελευταίο λόγο σε μια συζήτηση που δεν κάνεις;

      Τα "δες την τάδε εκπομπή" εμένα μου λένε ότι δεν έχεις κάτι άλλο να πεις.

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 17/11/2010 21:45:02

  Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ:

  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Εχεις 2 αγελάδες.
  Και τις ανασχεδιάζεις.
  Γιά να ζουν 100 χρόνια.
  Και να τρώνε μία φορά τον μήνα.
  Και να αυτοαρμέγονται.

  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Έχεις 2 αγελάδες
  Πουλάς τη μία.
  Αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα,
  που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες.
  Προσλαμβάνεις εμπειρογνώμονα για ν’αναλύσει,
  τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.

  ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Έχεις 2 αγελάδες.
  300 ανθρώπους γιά να τις αρμέγουν.
  Ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση
  Και υψηλή παραγωγικότητα.
  Και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο,
  που ανακοινώνει τους ανωτέρω αριθμούς.

  ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Έχεις 2 αγελάδες.
  Μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5.
  Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42.
  Τις ξαναμετράς γιά 3η φορά και μαθαίνεις ότι έχεις πάλι 2.
  Σταματάς να μετράς.
  Και ανοίγεις ακόμα ένα μπουκάλι Votka.

  ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Εχεις 2 αγελάδες.
  Και τις λατρεύεις και τις 2, επειδή είναι ιερά ζώα.

  ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Έχεις 2 αγελάδες.
  Και είναι και οι 2 τρελλές αγελάδες.

  ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Έχεις 2 αγελάδες.
  Αλλά επειδή δεν ξέρεις που είναι.
  κάνεις διάλειμμα με carbonara.

  ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Εχεις 2 αγελάδες.
  Και απεργείς.
  Eπειδή θέλεις 3 αγελάδες.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Εχεις 2 αγελάδες.
  Τις πουλάς όσο-όσο.
  Με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν,
  δίνεις προκαταβολή για να πάρεις πανάκριβο αυτοκίνητο.
  Το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ η Dimi 17/11/2010 22:54:22

   Πολύ καλό Dimi

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Μικρός Οδυσσέας 18/11/2010 10:01:12

    Ευχαριστώ, Οδυσσέα. Καλημέρα.

  • stoxastis avatar
   stoxastis @ η Dimi 18/11/2010 11:17:19

   ενδιαφέρουσα προσέγγιση!!

 8. Aris. A avatar
  Aris. A 17/11/2010 21:46:44

  Εγώ αυτό που καταλαβαίνω από τους καθαρά ΠασοκοΠαπανδρεικούς χειρισμούς των τελευταίων ωρών είναι ότι ο Παπανδρέου έχει τάξει πράγματα στην τρόικα τα οποία φοβάται να υλοποιήσει.

  Είναι κυρίως πρωτοβουλίες ταχείας μείωσης των εξόδων του δημοσίου τομέα.
  Ηδη το ΜΕΓΚΑ απόψε προετοιμάζει την κοινή γνώμη ακόμα και για απολύσεις.

  Θα παιχτεί πάλι το σενάριο το περσινό παλεύω να σώσω τα δώρα του ιδιωτικού τομέα και περνάω όλα τα άλλα.

  Αυτή την φορά θα παίξουν το παραμύθι πετσοκόβω και πάλι μισθούς και συντάξεις παρά να απολύσω κάποιους.

  Είμαι κοινωνικά δίκαιος και σοσιαλιστικών αρχών και ισομοιράζω την κρίση.

  Η ΝΔ είναι ηλιθιότητα να παρατήσει την κεντρική της πολιτική ότι το μνημόνιο δεν αποδίδει τώρα που πραγματικά δεν φέρνει αποτελέσματα.

  Πράγματι ο Σαμαράς μετά τα αποτελέσματα δέχτηκε μια μαζική επίθεση από τα ΜΜΕ ειδικά Καθημερινή και Βήμα ότι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αντιμνημονιακή πολιτική γιατί την απέριψε ο κόσμος και δεν έφερε τα αναμενόμενα εκλογικά αποτελέσματα.

  Ο μόνος δρόμος για την ΝΔ είναι να φέρει προτάσεις συγκεκριμένες που θα φέρουν λύσεις στο πρόβλημα.

  Για παράδειγμα δεν είναι λύση η μετάταξη από τις ΔΕΚΟ σε άλλες υπηρεσίες υπαλλήλων.
  Αυτό που θα γίνει είναι ν απολυθούν συμβασιούχοι που έχουν μια στοιχειώδη γνώση ΗΥ και είναι αποδοτική και να πάνε στην θέση τους άσχετη παλιοκαραβανάδες με αποτέλεσμα να μειωθεί και άλλο η αποδοτικότητα του δημοσίου.

  Η ΝΔ πρέπει να μιλήσει ανοικτά για κατάργηση της μονιμότητας, αξιολόγηση ενίσχυση του ΑΣΕΠ και τα λοιπά.

  Αν δεν θέλεις να σέρνεσαι πίσω από τα τερτίπια του Πασόκ και δεν θέλεις να σε αναγκάζουν τα ΜΜΕ να εξαγνίζεις τις γκάφες Παπανδρέου τότε πρέπει να βγεις μπροστά με προτάσεις οι οποίες πρέπει να είναι και σκληρές και κοστοβόρες.

  Μην κάνουμε τα λάθη του Καραμανλή που φοβούμενος να έρθει σε σύγκρουση με συμφέροντα βούλιαξε στην ακινησία.

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη και πιθανόν ούτε η χρεωκοπία που μας ετοιμάζουν να μην αποτελεί λύση.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Aris. A 18/11/2010 08:52:22

   Πολύ σωστή επί της αρχής η τοποθέτησή σου, Αρη.

 9. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 17/11/2010 21:47:44

  Ανοιγω την τηλεοραση και βλεπω μερα-νυχτα πολλες και διαφορες εκπομπες να χτυπανε την ιδεολογια και τις αξιες μας με τον πιο γκεμπελιστικο τροπο!

  Και μαλιστα οχι μονο ενημερωτικου χαρακτηρα εκπομπες.

  Βλεπω τον κυριο λαζοπουλο να ψελνει υμνους για την αριστερα και τους κουκουλοφορους,να βαζει φυτιλια για επεισοδια και ριψεις μολοτωφ,να διακυρρητει κοκκινες επαναστασεις και να χαιδευει τα ''επαναστατημενα νιατα'' της αριστερας ενω παραλληλα να κανει πλυση εγκεφαλου σε εναν ολοκληρο λαο για να δεχθει με ανοιχτες αγκαλες τα εκατομμυρια των λαθρομεταναστων που περνουν καθε νυχτα τα συνορα μας.

  Βλεπω τον κ.Μακη τριανταφυλλοπουλο να στηριζει φανερα καθε τι ακροαριστερο και διεθνιστικο.Τον βλεπω να φιμωνει καθε ανθρωπο που παει να αρθρωσει πατριωτικο λογο στην εκπομπη του ειτε αμεσα αποκαλωντας τον φασιστα και βαζοντας τις φωνες ειτε εμμεσα μεσω των δεκαδων ''επαναστατημενων'' νεων που φιλοξενει στο πανελ (οι οποιοι εντελως συμπτωματικα ειναι μελη του ΚΚΕ,της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,του ΣΥΡΙΖΑ κλπ) οι οποιοι οποτε καποιος πει κατι που αυτοι δεν συμφωνουν αρχιζουν να τσιριζουν και να τον φιμωνουν στο αψε σβησε.

  Βλεπω την ελληνοφρενεια να κοροιδευει καθε τι εθνικο-πατριωτικο χρησιμοποιωντας το γνωστο οπλο της αριστερης προπαγανδας δηλαδη την γελοιοποιηση του ''εχθρου''!Ακομα και ο Μικης Θεοδωρακης εγινε καρτουν (μικυ μαους) γιατι απλα οι κυριοι της εκπομπης δεν συμφωνουν με αυτα που λεει ο Μικης!

  Βλεπω Κουλογλου,Βαξεβανη,Θεοδωρακη να δημιουργουν δεκαδες εκπομπες και να τις προβαλουν στο διαδικτυο και στην τηλεοραση ωστε να κανουν την μεγαλυτερη δυνατη νεοταξιτικη πλυση εγκεφαλου στον κοσμο που παρακολουθει.Η νεα ταξη πραγματων σε απευθειας συνδεση!

  Βλεπω εκπομπες-ερευνες της ΕΡΤ να στηριζουν συγγραφεις βιβλιων που περιγραφουν τους πολεμιστες της ΕΛΔΥΚ ως μεθυσους,τοξικομανεις και βιαστες.

  Εμεις σε ολα αυτα τι εχουμε να αντιταξουμε?

  Καποιες γραφικες εκπομπες τηλεπωλησεων στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ περιμενοντας απο διαφορα εξαπτερυγα (βελοπουλο,γεωργιαδη) να αρθρωσουν καποιου ειδους αντιλογο εναντια στον τυφωνα νεοταξιτικης και αριστερης προπαγανδας των αλλων καναλιων?

  Αν ειναι ετσι αλλιμονο μας!!

  Θα βγαλει βρωμα η ιστορια οτι ξωφλησαμε και θα μας στειλει για σερβις και για χαμομηλο!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Επαγρυπνών 17/11/2010 22:05:29

   Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλίας από τη ΝΔ για τη δημιουργία συγκροτήματος ΜΜΕ ( κανάλι πανελλήνιαςσ εμβέλειας, ραδιόφωνο και WEB TV). Φάκτωρα, σήκωσε το θέμα, μήπως και ξυπνήσουν

  • anonymous avatar
   anonymous @ Επαγρυπνών 17/11/2010 22:17:28

   Όλοι αυτοί πληρώνονται φίλε μου. Τα παίρνουν από ρπογράμματα και ξένες υπηρεσίες. Τώρα τι διαδρομή ακολουθεί το χρήμα και ξεπλένεται είναι άλλο θέμα.

   Δες εδώ τις επιδιώξεις τους. Το 1997, τα Ίμια και η θητεία Σημίτη ήταν ορόσημα για τη διαδικασία που περιγράφεται στο βίντεο.

   http://www.youtube.com/watch?v=t-GbY_IYDN8&feature=player_embedded#

  • 11888 avatar
   11888 @ Επαγρυπνών 18/11/2010 01:20:08

   @Επαγρυπνων

   Οι ΕΛ ερχονται μην επαγρυπνεις αλλο.

   • 11888 avatar
    11888 @ 11888 18/11/2010 01:21:48

    Τι νουμερα κυκλοφορουν ελευθερα εκει εξω....

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ 11888 18/11/2010 08:54:45

     Πράγματι... Δες π.χ. τον εαυτό σου.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Επώνυμος 18/11/2010 11:11:06

      Χα χα, είναι και κυριολεκτικά νούμερο λόγω ψευδωνύμου!

  • afm avatar
   afm @ Επαγρυπνών 18/11/2010 03:49:28

   ma kaneis de to blepei oti o lakis einai ayth th stigmh h pio Samarikh fwnh sthn elhnikh thleorash?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ afm 18/11/2010 11:39:51

    Εγώ το βλέπω και συμφωνώ μαζί σου. Περνάει πολύ έντεχνα φιλοσαμαρική γραμμή. Και είμαι της γνώμης ότι το κάνει επειδή το πιστεύει και για κανέναν άλλο λόγο. Από κει και πέρα, ας μην κολλάμε σε ορισμένα κολλήματά του με τους μπάχαλους κλπ., δεν βλέπουν όλοι όλη την αλήθεια αμέσως. Κι εγώ κάποτε ψήφισα Μητσοτάκη, αν είναι έτσι, να πάμε όλοι να αυτοκτονήσουμε.

 10. azxc avatar
  azxc 17/11/2010 22:02:46

  Πρωτοφανής κατατρομοκράτηση των Ελλήνων τα τελευταία 24ωρα σε όλα τα επίπεδα και προετοιμασία πραγματικού Μεσαίωνα...ουδεμία ουσιαστική αντίδραση ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ για τους λοιπούς δεν χρειάζεται να μιλήσω...ΚΑΛΑ ΣΤΕΡΝΑ ΜΑΓΚΕΣ

 11. Ακροβολιστής avatar
  Ακροβολιστής 17/11/2010 22:13:10

  Το ποστάρω κι εδώ:


  Το ζήτημα, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, δεν είναι μόνο η πραγματική θέση όπως εκφράζεται ΑΛΛΑ – και κυριότερα σήμερα – το ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ μέσα από τα ΜΜΕ.

  ΕΚΕΙ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Χ Α Σ Μ Α.

  ΟΛΑ τα κανάλια σήμερα στις ειδήσεις των 8 ανέφεραν ότι η ΝΔ άφησε τη σκληρή αντιμνημονιακή στάση και συναινεί με την κυβέρνηση.

  Που το αφήσαμε?

 12. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 17/11/2010 22:46:55

  Οφείλουμε να κατανοήσουμε, οτι αν η Νέα Δημοκρατία ανέκαμψε πολιτικά στις εκλογές και μείωσε την διαφορά από το πασοκ, οφείλεται στην αντιμνημονιακή θέση της. Το οτι δεν ανέκαμψε όσο θα μπορούσε, οφείλεται στις αμφιβολίες του εκλογικού σώματος γιά την αντιμνημονιακή ειλικρίνια και στην αδράνεια του κόμματος να ξεκαθαρίσει την θέση του - πειστικά και τελεσίδικα, χωρίς αλληλοαναιρούμενες "μισοκουβέντες". Από κει και πέρα, οργανωτικά το κόμμα είναι ανύπαρκτο ακόμα: Η οργανωτική προσπάθεια γιά να αποδώσει πρέπει να ξεκινήσει πολύ πριν τις εκλογές. Σε ανύποπτο χρόνο! Οι άνθρωποι δεν είναι υποζύγια, γιά να τους φωνάζουμε πέντε μέρες πριν τις εκλογές να κάνουν την χαμαλοδουλειά (εκλογικοί αντιπρόσωποι κ.λ.π.). Με άλλα λόγια, η οργανωτική προσπάθεια γιά τις ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές πρέπει να αρχίσει τώρα, με πρώτο βήμα γενικές συνελεύσεις των τοπικών επιτροπών, που δεν έγιναν ποτέ από τον Νοέμβριο 2009. Ώστε να συγκεντρωθούν τα μέλη του κόμματος - όσοι συγκεντρωθούν την πρώτη φορά και μετά περισσότεροι - να εκφραστούν γιά το αποτέλεσμα των εκλογών (πράγμα απαραίτητο γιά να μην κακοφορμίσει το όποιο μούδιασμα) να λάβουν τα πολιτικά μηνύματα που έχει να εκπέμψει το κόμμα και να αρχίσουν να συνηθίζουν πάλι στην επαφή με την κομματική δουλειά. Κάποιοι θα βαρεθούν, πολλοί όμως θα συνεχίσουν. Ετσι γινόταν πάντα και έτσι θα γίνεται πάντα! Αν ξεκινήσεις νωρίς - σε ανύποπτο χρόνο - να κινητοποιείς τον κόσμο σου, όχι μόνο δεν θα κουραστεί, αλλά θα αυξήσει την ροπή προς τα εμπρός και όταν έρθει η ώρα της προεκλογικής μάχης, το κάλεσμα γιά συμμετοχή θα είναι φυσικό επακόλουθο, όχι ενοχλητικό τηλεφώνημα γιά αγγαρεία στο παραπέντε.
  Δημήτρης Κοκκαλάκης
  Λαμία.

 13. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 17/11/2010 23:19:35

  Αν συναινέσει η ΝΔ στην πολιτική της κυβέρνησης, τότε...καληνύχτα! Αλλά δεν βλέπω πως θα μπορούσε πειστικά και ρεαλιστικά να γίνει κάτι τέτοιο, από την στιγμή που το αντιαναπτυξιακό μνημόνιο ψυχορραγεί, μαζί με τον ελληνικό λαό. Συνεπώς, η συναίνεση από την πλευρά της ΝΔ, θα ήταν τεράστια έκπληξη. Και δεν πιστεύω σε πολιτικές εκπλήξεις.

 14. Ραβινος avatar
  Ραβινος 17/11/2010 23:42:44

  Μια απλη δηλωση εκανε ο Σαμαρας για να στηριξει τον παραπεοντα ΓΑΠ στις πιεσεις για ελεγχομενη πτωχευση της Ελλαδας {τι αλλο ειναι η κατ 'αρχας αναβολη της χορηγησης της 3ης δοσης του δανειου ?} και τα ΜΜΕ με το ΓκαιμπελοMEGA το εκανε σημαια οτι εγκαταλειπεται η αντιμνημονιακη σταση της ΝΔ .Ουε τοις ηττημενοις πασοκοβουβουζελικης προπαγανδας του MEGA & ALTER !Με πλειοψηφια σε 33 Νομαρχιες η ΝΔ μπορει να κανει θαυματα στον επικοινωνιακο τομεα με μια προυποθεση ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΝΑΝΕΩΣΗ του ανθρωπινου δυναμικου των ΝΟΔΕ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ και κατι αλλο ακομα χρειαζεται ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ & ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ .Το μελλον δεν χαριζεται .Θελει αγωνα .Μπραβο στο Antinews που καταφερε να γινει τοσο συντομα ο κεντρικος πολος μιας πολυφωνικης επικοινωνιας πολλων σκεπτομενων ατομων που θα αποφερει παρα πολυ γρηγορα καρπους & επιβραβευση .

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Ραβινος 18/11/2010 13:01:19

   @Ραβίνος

   Οι Ελληνες πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του

   ...Γιά χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλωνίων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον, το οποίο σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες.

   Οι 'Ελληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος. Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιό θαυμάσιο από τον άνθρωπο.

   Οι 'Ελληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν Νόμους γιά να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες.

   Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος γιά τον εαυτόν του και γιά τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι, «μιά ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε».

   Οι 'Ελληνες πίστευαν στην τελειότητα σε όλα τα πράγματα, γι’ αυτό μάς κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα Ελληνικά αγάλματα, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευρυπίδη και του Σοφοκλή, την Ποίηση του Ησίοδου και του Ομηρου, μέχρι τα ζωγραφισμένα αγγεία ενός απλού νοικοκυριού.

   Χωρίς τους 'Ελληνες, μπορεί ποτέ να μην είχαμε αντιληφθεί τι είναι αυτοδιοίκηση. Αλλά, πολύ περισσότερο, ακόμα και από την γλώσσα μας, τους νόμους μας, τη λογική μας, τα πρότυπά μας της αλήθειας και της ομορφιάς, χρωστάμε στους Ελληνες την βαθειά αίσθηση γιά την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

   Από τους 'Ελληνες, μάθαμε να φιλοδοξούμε χωρίς περιορισμούς, να είμαστε, όπως είπε ο Αριστοτέλης, «Αθάνατοι μέχρις εκεί που μας είναι δυνατό...».
   ~The New York Times

   Η πολυφωνική επικοινωνία των πολλών σκεπτόμενων Ελλήνων είναι επιτυχής, Μόνον όταν ο γραπτός και προφορικός λόγος, γίνονται ΠΡΑΞΗ, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Και γιά να μην επαναλαμβανόμαστε, υπάρχει το χθεσινό Αρθρο με Τίτλο: «ΝΔ: Eνωμένη η Ελλάδα στις πιέσεις των ισχυρών της Ευρώπης».

   4/2010:
   Ο Εσωτερικός Εχθρός στο Κέντρο της Αθήνας. Και με την πολυπολιτισμική αστυνομία της υποχρεωτικής εκμάθησης του κορανίου, ηχηρά ως είθισται, απούσα. Οι επιθέσεις των ΛΑΘΡΟ-εποίκων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, κατά των Ελλήνων καταστηματαρχών. Οι ύβρεις και τα μεσαία δάκτυλα της αφρικανικής ΛΑΘΡΟ-μαφιοκρατίας http://bit.ly/aVPvZB

   11/2010:
   Ημέρες φρικτής ανασφάλειας και αγωνίας συνεχίζει να βιώνει το Πανελλήνιο. Και με το κοινωνικά φονικό νεοταξικό «σύστημα», εκμεταλλευόμενο στο έπακρο την αδράνεια των λοβοτομημένων Ελλήνων, προκλητικά να προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και υπεροπτικά να ερμηνεύει την εκλογική «νίκη», κατά το δοκούν.

   Και την αμέσως επομένη των εκλογών και παραμονή της Επετείου του Πολυτεχνείου, ο νεοεκλεγείς «νικητής» δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, να επιτρέπει στα (ευτυχώς ακόμα Ελληνικά Προπύλαια), τη σύναξη ±20,000 μουσουλμάνων προκειμένου, Προειδοποιητικά! και ΔΗΜΟΣΙΩΣ, να προσευχηθούν γιά την έναρξη του Μπαϊραμίου τους.

   Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, ας τολμήσουμε να διανοηθούμε, μιά αντίστοιχη θρησκευτική σύναξη ±20,000 Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών, ΔΗΜΟΣΙΩΣ, να λειτουργούνται γιά την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών, στο κέντρο της Jeddah, της Σαουδικής Αραβίας, παραδείγματος χάριν!...

   Και με το κοινωνικά φονικό νεοταξικό «σύστημα», να συνεχίζει ακάθεκτο και υπεροπτικό, την πλήρη αποδόμηση, ισλαμοποίηση και καταλήστευση των Πολιτών, αδεία, της απραξίας και αποχής των Ελλήνων από τις Εκλογικές Διαδικασίες, βεβαίως. Και οι οποίοι λοβοτομημένοι, αδρανείς, Ελληνες Πολίτες και Ψηφοφόροι, φαίνεται να περιμένουν να συμβεί το Θαύμα Ελληνικόν, από πληκτρολογίου.

   «Ο μέν δειλός τής πατρίδος, ό δέ φιλόδοξος τής πατρώας ουσίας εστί προδότης» ~Σωκράτης
   Ο μεν δειλός γίνεται προδότης της πατρίδας, ο δε φιλόδοξος της πατρικής κληρονομίας

   «Τι κι αν σε δέρνουν δεκατρείς, αν δε σε δέρνει ο νους σου..» ~Λαϊκή Ρήση
   ♠♠

 15. lornion avatar
  lornion 18/11/2010 00:38:28

  οι αριθμοί μιλούν και η προσπάθεια του κ.Σαμαρά να επανακτήσει το χαμένο έδαφος πέτυχε. Πήρε 5 περιφέρειες και μείωσε την απόστασή της ΝΔ από το πασοκ από το 11 στο μηδέν . Το αν σήκώθηκε ψηλά ο πήχυς είναι στην ψυχολογική ροπή του ηγέτη να εκμεταλευτεί το μομέντουμ έχοντας σαν κίνητρο την προσέλκυση της ψήφου.Επομένως κερδήθηκαν πολλά.Εκείνο που μπορεί η Ρηγίλης εφεξής να προσέξει είναι το χτίσιμο της ανανέωσης του κόμματος και παράλληλα η επικοινωνία της. Η βουλή είναι το βήμα που φέρνει σε επαφή τον ηγέτη με τον κόσμο- και ο Σαμαράς έχει το χάρισμα του δυνατού ομιλητή. Δεν κέρδισε το πασοκ αυτές τις εκλογές ,τουναντίον έχασε και το στηρίζω στην άποψη πως μερικές εκατοντάδες η και δεκάδες ψήφοι το έφεραν στο νήμα της εντύπωσης.

 16. xbab avatar
  xbab 18/11/2010 09:09:40

  Μικρέ Οδυσσέα, καλή η ανάλυσή σου, αλλά η ΝΔ με τις βαρύγδουπες αναλύσεις θα μείνει.
  Από ουσία και ανάληψη πρωτοβουλιών ΜΗΔΕΝ.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ xbab 18/11/2010 10:06:39

   Μην προτρέχεις

 17. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 18/11/2010 10:39:49

  Μικρέ Οδυσσέα,

  όπως πολύ εύστοχα διάβασα σε διαδικτυακή σελίδα - δε θυμάμαι νομίζω στο Κουρδιστό Πορτοκάλι το διάβασα, με πάσα επιφύλαξη - η ΝΔ όφειλε και οφείλει να έχι όχι ένα αλλά εκατό ANTINEWS που προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη στήριξη από οτιδήποτε άλλο.
  Επίσης, η ΝΔ τί κάνει για να αποφευχθεί το κλείσιμο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ; Δυστυχώς δεν της έχει μείνει καμία εφημερίδα εκτός από τον Ε.Τ. και ίσως τη ΒΡΑΔΥΝΗ, που όμως είναι σε κυκλοφορία πολύ πιο κάτω από τις εφημερίδες των νταβατζήδων...
  Επομένως, το βάρος του Σαμαρά πρέπει να πέσει αποκλειστικά και μόνο στην αναδιάρθρωση του επικοινωνικαού επιτελείου... Το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει και κερδίζει μόνο επειδή έχει καλό επικοινωνιακό επιτελείο και στήριξη από τους νταβατζήδες...
  Είναι σα να πολεμά ο Δαυϊδ με τη σφεντόνα έναντι όχι ενός, αλλά 100 Γολιάθ...

 18. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/11/2010 11:04:27

  από την στιγμή που οι ΔΕΚΟ δανείζονται με κρατική εγγύηση, ασφαλώς και αυτά τα δάνεια πρέπει να ενσωματώνονται στο δημόσιο χρέος.
  Πρώτα από όλα γιατί τα δάνεια αυτά τα πληρώνει το κράτος.
  Όταν π.χ ο ΟΣΕ έχει 500-600 εκατομμύρια τοκοχρεολύσια το χρόνο, ποιος τα πληρώνει?
  Αυτός δεν έχει ούτε 100 εκατομμύρια έσοδα.
  Οπότε το κράτος τα πληρώνει.
  Δεν είναι δηλαδή σωστό το κράτος να επωμίζεται στην πραγματικότητα αυτά τα δάνεια και να τα εξυπηρετεί και αυτά να μην απεικονίζονται στο δημόσιο χρέος.
  Η μη ενσωμάτωση όλων αυτών των δανείων στο δημόσιο χρέος συνιστά μη αξιόπιστη απεικόνιση του δημόσιου χρέους.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ δαιμονάκι 18/11/2010 12:36:06

   Άστο. Το ζήτημα είναι τεχνικό. Μιλάμε για το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης.
   Με τον ΟΣΕ έχετε φαγωθεί να τον πουλήσετε. Εϊναι έτοιμος ο αγοραστής και κόπτεσθε τόσο;
   Στου οποίου την περίπτωση υλοποιήθηκε ένα τεράστιο αναπτυξιακό πρόγραμμα, που στόχο είχε τον εκσυγχρονισμό του δικτύου

   • Orestios avatar
    Orestios @ Μικρός Οδυσσέας 19/11/2010 01:41:21

    !!!!!!!!!!

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/11/2010 11:04:29

  Το έγραψα και αλλού εδώ: Γιατί δεν αντέδρασε η ΝΔ στην πρόκληση της ισλαμικής κατάληψης των Προπυλαίων;
  Μία λογική αντίδραση θα ήταν:
  1. Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ευρύχωρου τεμένους στον Βοτανικο και παρακαλούμε να επισπευθούν οι διαδικασίες.
  2. Το τέμενος το ζητούμε για τους μουσουλμάνους έλληνες πολίτες, δευτερευόντως για τους μουσουλμάνους με νόμιμη προσωρινή άδεια παραμονής. Για τους λαθρομετανάστες δεν ενδιαφερόμαστε, διότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα εδώ πέραν των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κανονικά θα έπρεπε να είχαν απελαθεί.
  3. Το ποσό που ζητούσε το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν συμβολικό, άρα η παραχώρηση των Προπυλαίων και άλλων πλατειών είχε τον χαρακτήρα πρόκλησης. Με δεδομένο ότι ο μεγαλύτερος όγκος των συγκεντρωθέντων ήταν παράνομοι μεταναστες, η πρόκληση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Κοινώς, να καθήσουν φρόνιμα...
  4. Ειδικά η ισλαμική προσευχή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου αποτελεί την έσχατη κατάπτωση του χώρου αυτού, με ιδιαίτερο συμβολισμό για την πόλη μας και την Ελλάδα, και πρέπει να παραιτηθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, αν αυτός έδωσε την εντολή.
  Είδατε τίποτα τέτοιο από πλευράς ΝΔ;
  Μετά αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος είναι σκεπτικός με τον Σαμαρά. Ειλικρινά σας το λέω, μιλάω με φίλους και γνωστούς που είναι Έλληνες πατριώτες, είτε κεντροδεξιοί, είτε παλαιοί πασόκοι, αλλά που αντιπαθούν το νεο-Πασόκ του ΓΑΠ, είτε αριστεροί απογοητευμένοι, και εχω μεγάλη δυσκολία να τους πείσω για την ειλικρίνεια των προθέσεων του Σαμαρά. Η απάντηση είναι "δεν έχουμε δει τίποτα από αυτόν, μέρος του συστήματος είναι".
  Η αντιμνημονιακή στάση δεν αρκεί. Με την ισλαμική πρόκληση στα Προπύλαια ΕΧΑΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣ ΥΓΙΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
  Το γράφω με κεφαλαία, και ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες του φόρουμ, μήπως κάποιοι στη ΝΔ το προσέξουν...

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ ΒΙΣ 18/11/2010 11:09:33

   « Η πραγματικότητα βρίσκεται μακριά από φανατισμούς και πολιτικές εμπάθειες. Το παραμύθι περί ρατσισμού πρέπει να σταματήσει. Όταν σταδιακά αλλοιώνεται η εθνική σύνθεση ολόκληρων συνοικιών μεγάλων ελληνικών πόλεων, η εγκληματικότητα εξαπλώνεται ενώ η ανασφάλεια αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα για πολλούς συμπολίτες μας το ζήτημα δεν έχει να κάνει με ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις. Το πρόβλημα σχετίζεται με την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Αν αυτά τιναχθούν στον αέρα ελάχιστη σημασία έχει ο χαρακτηρισμός κάποιων με κοσμητικά επίθετα που παραπέμπουν σε πολιτικά άκρα.»

   Ποιός τα γράφει αυτά; Μαντέψτε.

   Μα ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος !

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Kώστας Θ. 18/11/2010 11:13:19

    Ο Ανδριανόπουλος, μπορεί να είνα νεοφιλ, αλλά εδώ και χρόνια έχει ταχθεί κατά της επέλασης των μουσουλμάνων στην Ευρώπη.
    Και επειδή μισεί (κυριολεκτικά) ό,τιδήποτε το ανατολίτικο, θυμάμαι η πρώτη του ενέργεια όταν ήταν δήμαρχος Πειραιά ήταν να εξορίσει το παζάρι μακριά από την Πλατεία Ιπποδαμείας.

    • Misha avatar
     Misha @ ΒΙΣ 18/11/2010 11:29:57

     Και το έβαλε στον Παπαστράτο, όπου και υπερδιπλασιάστηκε σε έκταση. Αστεία πράγματα με τους άθεους «σταυροφόρους» του κοσμοπολιτισμού, τα σαπάκια του νεοφιλελευθερισμού

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Misha 18/11/2010 11:58:56

      Στου Παπαστράτου διπλασιάστηκε σε έκταση όταν ο Αδριανόπουλος παρέδωσε (επίτηδες) τη δημαρχία στον άχρηστο δήμαρχο Στρατηγό, αυτόν που διοικουσε τον Πειραιά από τα Κύθηρα, όπως ο Φασούλας τον διοικούσε από το...Λας Βέγκας.
      Τον Ανδριανόπουλο δεν τον συμπαθώ, αλλά το σωστό να λέγεται. Τα 2 χρόνια που έκατσε δήμαρχος, ο Πειραιάς έλαμπε, ειδικά το κέντρο. Μετά, άστα...

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 18/11/2010 12:23:48

      Έλαμπε, ειδικά εκείνο το απόγευμα που είχε φέρει τον Κοσκωτά στο Δημαρχειο για την υποδοχή του «σωτήρα» Ντέταρι.
      Ήμουν αποκάτω εκείνο το απόγευμα, το κρατω στο παλμαρέ μου, μαζί με την συνάντηση μου με την Μπεζαντάκου.
      Φοβερές στιγμές πολιτισμικής έξαρσης στο μέσο του Περαία.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Misha 18/11/2010 12:29:17

      Αυτό ήταν όντως απίστευτη γελοιότητα...

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Kώστας Θ. 18/11/2010 11:17:35

    Αυτά λοιπόν που τα γράφει ο νεοφιλ Ανδρέας Ανδριανόπουλος, αρνείται να τα πει καθαρά η "συντηρητική" ΝΔ του Σαμαρά...
    Από εκεί και πέρα, τί να περιμένει κανείς;

    • Kώστας Θ. avatar
     Kώστας Θ. @ ΒΙΣ 18/11/2010 11:21:49

     Γι’ αυτό έβαλα το απόσπασμα. Η ΝΔ έθαψε το θέμα όσο ήταν κυβέρνηση. Ας το αναδείξει τώρα.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΒΙΣ 18/11/2010 11:26:11

     Ο νεοφιλ Ανδριανοπουλος ομως ειναι και φιλοαμερικανος και φιλορεπουμπλικανος.Δηλαδη ειναι με τον πολεμο κατα της τρομοκρατιας ,ουσιαστικα με το αντιισλαμικο μετωπο.
     Ο Καραμανλης τα μασαγε,δεν ελεγε τιποτα και ο συμβουλος του Λουλης ηταν καθαρα φιλοαραβας.
     Τα μετωπα δεν ειναι αυτα της δεκαετιας του 90,μετα την 11/9 ειναι άλλα.
     Ο Σαμαρας δεν ξερω που ειναι.Χωρις συνδεση ομως με την αμερικανικη και ευρωπαικη αντιισλαμικη δεξια μετωπο δε γινεται.

     • Kώστας Θ. avatar
      Kώστας Θ. @ ψυχραιμια 18/11/2010 11:36:22

      Ο Ανδριανόπουλος εδώ δε μιλά μόνο για τους ισλαμιστές αλλά για τους λαθρομετανάστες γενικά.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ψυχραιμια 18/11/2010 12:03:44

      Ο Ανδριανόπουλος όταν λέει "λαθρομετανάστες", μουσουλμάνους κυρίως εννοεί. Και αυτή είναι η πραγματικότητα, τι να το λέμε τώρα; Απλά, δεν το λέει καθαρά, αλλά τα ευκόλως εννοούμενα...
      Εντάξει, είναι και κάποιοι μαύροι λάθρο που δεν είναι μουσουλμάνοι, και αυτοί είναι πρόβλημα γιατί και αυτοί μένουν 10-10 και 20-20 και δημιουργούν γκετοποίηση και καταπιάνονται με το παραεμπόριο. Αλλά η πολύ μεγάλη πλειονότητα είναι μουσουλμάνοι, μιλάμε για πάνω από 80% ή 90% σύμφωνα με κάτι στοιχεία που είχα διαβάσει στον τύπο.
      Εχεις ακούσει κανέναν να παραπονιέται για τους Αιγύπτιους και Αιθίοπες Κόπτες που είναι εδώ; Εγώ ψώνιζα τακτικά από μαγαζί που είχε Αιγύπτιος Κόπτης, θυμάμαι είχε και μία μεγάλη αφίσα με τον άγιο Γεώργιο στην είσοδο.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΒΙΣ 18/11/2010 11:29:11

     Και ξαναβαζω τα link για οποιον ενδιαφερεται.
     http://sioaonline.com/

     http://sioe.wordpress.com/

     Eιτε η ΝΔ ειναι συντηρητικο κομμα χριστιανικης χωρας του δυτικου κοσμου και θα συνδεθει με τις αντιστοιχες δυναμεις ειτε δεν ξερει και η ιδια τι ειναι.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ψυχραιμια 18/11/2010 12:05:40

      Εχουν πάθει λοβοτομή στη ΝΔ από την εποχή του Λούλη και του Κωστάκη Καραμανλή (που προτιμούσε την σουβλακοθεραπεία από το διάβασμα).
      Θυμάσαι τον Τζαννετάκο υποψήφιο της Δεξιάς;
      Ο καραγκιόζης φούρναρης...

 20. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/11/2010 11:07:38

  Και θα προσθέσω κάτι άλλο: Λυπούμαι, αλλά αδυνατώ να συμφωνήσω με όσους σχολιαστές εδώ πέρα γράφουν πόσο μεγάλη εκλογική νίκη κατήγαγε η ΝΔ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και πόσο ο κόσμος έχει αρχίσει και αλλάζει και την εμπιστεύεται, κλπ, κλπ.
  Προσφέρετε κάκιστη υπηρεσία στη ΝΔ με τέτοιες εκτός πραγματικότητας θεωρήσεις.

 21. Misha avatar
  Misha 18/11/2010 11:39:22

  Επειδή ορισμένοι εξ ημών αλλιώς θυμόμαστε τον Αντώνη Σαμαρά υπενθυμίζω:

  Στις 6.9.1993 ο κ. Σαμαράς δηλώνει μεταξύ άλλων, ότι: «...μόνον η διακοπή της ανοχής προς την σημερινή Κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει τα επερχόμενα δραματικά γεγονότα (...) στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας, που θα νομιμοποιούσαν το επαίσχυντο πωλητήριο του ΟΤΕ(...) Κατά συνέπεια καθιστώ δημόσια σαφές προς όλους ότι “Άνοιξη” και στήριξη της Κυβέρνησης αποτελούν δυο αντίθετες θέσεις που είναι αδύνατον να συνυπάρξουν».

  Στις 7.9.1993 ανεξαρτοποιείται ο κ. Στέφανος Στεφανόπουλος και δηλώνει προς τον Πρόεδρο της Βουλής: «Κύριε Πρόεδρε, Η συνείδησή μου μού απαγορεύει να συμπράττω στην επικίνδυνη αυτή κυβερνητική πορεία και μου υπαγορεύει να επιχειρήσω να αποτρέψω ό,τι μπορεί ακόμα να αποτραπεί. Συμμερίζομαι και προσυπογράφω τις διαπιστώσεις που περιλαμβάνονται στη χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνη Σαμαρά. (...) Αίρω τη εμπιστοσύνη μου από την κυβέρνηση και καθίσταμαι ανεξάρτητος βουλευτής».

  Για να φθάσουμε στις 9.9.1993, οπότε ανεξαρτητοποιείται ο κ. Γιώργος Συμπιλίδης, δηλώνοντας: «Το θέμα της Μακεδονίας μας δρομολογήθηκε (...) προς την κατεύθυνση της εθνικής τραγωδίας. (...) Το θέμα του ΟΤΕ, μετά μάλιστα από τις γνωστές περιπέτειες της ΑΓΕΤ, εγείρει τεράστια ερωτηματικά (...) Κύριε πρόεδρε, όλα τα παραπάνω με φέρνουν στην επώδυνη θέση να κάνω χρήση του συνταγματικού μου δικαιώματος και να προχωρήσω στην άρση της εμπιστοσύνης μου από την κυβέρνηση».

  (τα παραπάνω ελήφθησαν από άρθρο δημοσιευμένο πριν τις εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ , στον ιστοχώρο του Ανδριανόπουλου, τον οποίο κάποιοι συνομιλητές εκθειάζουν.)

 22. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/11/2010 13:56:52

  1) Μικρέ Οδυσσέα, δεν μου απαντάς.....είναι δυνατόν ο ΟΣΕ να είναι καταχρεωμένος κατά 10 δις ευρώ, αυτά τα δάνεια να τα εξυπηρετεί το κράτος(δηλαδή να πληρώνουν οι πολίτες τα ετήσια τοκοχρεολύσια), και τα δάνεια αυτά να ΜΗΝ εμφανίζονται στο δημόσιο χρέος του κράτους?

  Πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να καταλάβεις ότι στο δημόσιο χρέος πρέπει να ενσωματώνονται τα δάνεια των κρατικών εταιρειών που χορηγούνται με εγγυήσεις του δημοσίου και τα οποία εξοφλεί το ίδιο το Κράτος(τρανταχτό παράδειγμα ο ΟΣΕ).

  2) Μπορείς να μας αναφέρεις μια ΔΕΚΟ χώρας μέλους της ευρωζώνης που έχει δάνεια πάνω από 5 δις ευρώ, που αυτά τα δάνεια της τα εξυπηρετεί η χώρα εκείνη και το χρέος της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ ΔΕΝ εμφανίζεται στο δημόσιο χρέος της χώρας εκείνης?

  Και ζητάω να κάνεις συγκεκριμένη αναφορά σε ΔΕΚΟ χώρας μέλους της ευρωζώνης διότι δεν είναι δυνατόν να γράφεις γενικόλογα και αόριστα ότι "χώρες στην Ευρωζώνη δεν μετρούν στο έλλειμμα τους τα ελλείμματα των κρατικών ΑΕ"......μάλλον δεν γνωρίζεις καλά το ζήτημα.........

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ δαιμονάκι 18/11/2010 16:29:35

   Δεν αντιλαμβάνομαι ούτε το ύφος, ούτε την προσέγγιση σου. Δεν γράφουμε εξετάσεις στο φόρουμ, ούτε είναι χώρος για να βγάζουμε τις εμμόνές μας. Αν σου αρέσει η στοχοποίηση του ΟΣΕ οκ. Να μας πεις αφού τα ξέρεις όλα. πως δημιουργήθηκαν τα ελλέιμματα του ΟΣΕ. Και να μας πεις και για τη διαφορά ελλείμματος, χρέους γενικής κυβέρνησης που μάλλον τα μπερδεύεις.
   Και επειδή για μια ακόμη φορά μιλάς απαξιωτικά, γράφε ότι θες, δεν απαντώ. καληνύχτα

 23. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/11/2010 18:55:40

  Μικρέ Οδυσσέα....1) πάντως δεν μου απαντάς σχετικά με τα δάνεια των ΔΕΚΟ γιατί δεν έχεις τίποτα να μου πεις για να με αντικρούσεις.........αν δηλαδή πρέπει αυτά τα δάνεια να ενσωματώνονται ή όχι στο δημόσιο χρέος........

  2) Το ύφος μου δεν είναι απαξιωτικό....απλώς όταν μιλάς για οικονομία, να μην μιλάς γενικόλογα και αόριστα, αλλά με συγκεκριμένα και επίσημα στοιχεία.

  3) Τον ΟΣΕ τον αναφέρω ενδεικτικά γιατί είναι η ΔΕΚΟ με τα μεγαλύτερα δάνεια και το μεγαλύτερο χρέος, που εγώ-εσύ και οι υπόλοιποι πολίτες θα κληθούμε να πληρώσουμε.
  Μεγάλο μέρος αυτών των δανείων (8 περίπου δις ευρώ) τα πήρε ο ΟΣΕ για να μπορεί να πληρώνει την μισθοδοσία του, αφού τα ετήσια έσοδά του είναι πολύ μικρότερα της μισθοδοσίας.

  Ας δούμε όμως καλύτερα τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ΟΣΕ του έτους 2009.

  http://www.ose.gr/LinkClick.aspx?fileticket=8RjXGyRwkdI%3D&tabid=98

  Ο κύκλος εργασιών(πωλήσεις) σε ενοποιημένη βάση του ομίλου ΟΣΕ ανήλθε λίγο πάνω από τα 174 εκατομμύρια ευρώ το 2009 (σελίδα 40).

  Την ίδια στιγμή ο όμιλος ΟΣΕ έχει καταχωρήσει στις 31/12/2009 στους λογαριασμούς "Αμοιβές και έξοδα προσωπικού"(α) ποσό 290,575 εκατομμύρια ευρώ (σελίδα 42), "Τόκοι ομολογιακών δανείων"(β) ποσό 387,586 εκατομμύρια ευρώ (σελίδα 44) και "Τόκοι και έξοδα μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων¨(γ) ποσό 30,961 εκατομμύρια ευρώ (σελίδα 44).

  Το σύνολο μάλιστα για το 2009 για τους λογαριασμούς (α)+(β)+(γ) ανέρχεται σε 709,12 εκατομμύρια ευρώ.
  Δηλαδή μόνο για το 2009 αν λάβουμε υπόψη μας το άθροισμα των 709,12 εκατομμυρίων ευρώ(που αφορά μόνο μισθοδοσία,τόκους ομολογιακών δανείων και τόκους-έξοδα μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων) και αφαιρέσουμε από αυτό (το άθροισμα) τα 174 εκατομμύρια του κύκλου εργασιών του ΟΣΕ, τότε θα έχουμε ΖΗΜΙΑ περίπου 535 εκατομμύρια ευρώ(δηλαδή μόνο σε ένα έτος)!!!!!!!!

  Οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου ΟΣΕ ανήλθαν το 2009 στο ποσό των 7,830571 δις ευρώ (σελίδα 36).

  Οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου ΟΣΕ, που είναι πληρωτέες στην επόμενη χρήση (έτος 2010) και περιλαμβάνονται στο κονδύλι "Λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις" είναι 621 εκατομμύρια ευρώ(σελίδα 37).

  Μόνο αυτό το ποσό είναι μόνο του τουλάχιστον 2-3 φορές πολλαπλάσιο των συνολικών εσόδων του ΟΣΕ, οπότε και επειδή δεν θα μπορεί να τα αποπληρώσει ο ΟΣΕ θα τα πληρώσει το κράτος(δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι).

  Και μετά από όλα αυτά συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι τον ΟΣΕ που έχει καθημερινά ζημιά 2,2 εκατομμυρίων ευρώ(που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες), που έχει υπεράριθμο προσωπικό, και στον οποίο υπήρξαν πρωτοφανή όργια κακοδιοίκησης που οδήγησαν σε συσσωρευμένα χρέη δισεκατομμυρίων ευρώ.
  Και τις διοικήσεις του ΟΣΕ δεν τις διόριζα ούτε εγώ, ούτε εσύ....τις διόριζαν και έλεγχαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  Που έχουν και τεράστιες ευθύνες.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=18664948

 24. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/11/2010 19:01:05

  εγώ έχω συγκεκριμένες απόψεις και τις στοιχειοθετώ με συγκεκριμένα επίσημα στοιχεία.....οπότε δεν ισχύει ό,τι μου γράφεις περί "εμμονών"......αλλά αν δεν μπορείς να με αντιμετωπίσεις με πειστικά επιχειρήματα, κατανοώ την θέση σου.......

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ δαιμονάκι 18/11/2010 20:41:57

   Τι σημαίνει "πρέπει" εσύ που τα ξέρεις όλα?
   Υπάρχει μια τεχνική με παραδοχές ή βάζουμε ότι να΄ναι?
   Υπάρχει τεχνητή αύξηση των ελλειμμάτων?
   Πότε βάλαμε ξανά ελλείμματα κρατικών ΑΕ στο έλλειμμα γενικής Κυβέρνησης?
   Μέχρι και τα τέλη του 2010 εισπράχθηκαν το 2010 αντί 12/09 όπως συνηθιζόταν.
   Βρήκες τα αποτελέσματα του ΟΣΕ? Φοβερή αποκάλυψη! Και αθροίζεις και άσχετα πράγματα.
   Αυξάνουμε τεχνητά το έλλειμμα για να λάβουμε πρόσθετα μέτρα και εκτός μνημονίου.
   Ο ΟΣΕ είναι δημόσια περιουσία γι΄αυτό την υπερασπίζομαι.
   Η λύση της κακοδιαχείρισης δεν είναι το ξεπούλημα.
   Υπάρχει και κάτι που λέγεται "δημόσια υπηρεσία" και πληρώνει το κράτος για αυτήν.
   Διάβασε και τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες από το 2000 και μετά και τους λόγους που είχαμε πάρει αναβολή.. Κάνε το διαχωρισμό σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ και Προαστιακό. Κοίτα τα διευρωπαϊκά δίκτυα.
   Για μία φορά πες τη δική σου άποψη και όχι ότι σου σερβίρουν.
   Ψάξε κάτι από όλα αυτά πριν κάνεις μάθημα καθ΄έδρας.
   Αντε πάλι ασχολήθηκα μαζί σου και τις οικονομίστικες αλχημείες σου

 25. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 18/11/2010 20:55:21

  Και να ξέρεις ότι βαριέμαι αφόρητα τα προβλέψιμα επιχειρήματα σου. Επαίρεσαι για διαφορετικότητα στην άποψη. Διαβάζουμε τις θέσεις της Κυβέρνησης , δεν χρειάζεται

  • man8os avatar
   man8os @ Μικρός Οδυσσέας 18/11/2010 21:03:40

   Μικρε Οδυσσεα.
   γιατι ασχολεισαι με Ντορακια που τα ξερουν και ολα?

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ man8os 18/11/2010 21:22:19

    Ντοράκι, έτσι εξηγείται

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Μικρός Οδυσσέας 18/11/2010 21:10:12

   Αγαπητέ Μικρέ Οδυσσέα,

   Είμαι βέβαιος οτι έχει πολυ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις.

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ Κώστας Ροδινός 18/11/2010 21:24:05

    Γεια σου Κώστα. Ευχαριστώ για τη συμβουλή

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Μικρός Οδυσσέας 18/11/2010 21:26:52

     Σε παρακολουθώ και καθημερινά εντυπωσιάζομαι και περισσότερο!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Μικρός Οδυσσέας 18/11/2010 21:43:25

   Έλα να γίνουμε πολλοί, Μικρέ Οδυσσέα. Εγώ ούτε καν τον διαβάζω. Στοχευμένα και επίτηδες τον προσπερνάω. Ο μόνος σκοπός του είναι να δικαιώσει το παρατσούκλι του. Να διασπείρει διαβολές και να μας κάνει σαμποτάζ, να σπαταλούμε δυνάμεις ασχολούμενοι με τη διασπορά φιλοντορικής ανοησίας.

 26. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 18/11/2010 21:21:08

  Μικρέ Οδυσσέα

  Απόφευγε τις σκληρές εκδικήσεις
  Κανενός εχθρού η τιμωρία δεν αξίζει όσο ένας ήρεμος ύπνος.
  Φρόντιζε ν΄απομακρύνεις τους ανεπιθύμητους,
  χωρίς να τους εξολοθρεύεις.
  Έτσι, και ήσυχος θα είσαι και μεγαλόψυχος θα φαίνεσαι...

  Συμβουλές του χαλίφη Αλ-Σαχ-Αούν, που άφησ' εποχή
  για την πρωτοτυπία του.
  Συμβουλές, που τις εφάρμοσε ο ίδιος, στέλνοντας σε "καλές θέσεις",
  αλλά μακριά, όσους το κέφι του χάλαγαν...
  Γι' αυτό και μπόρεσε άνετα να μελετήσει Αριστοτέλη,
  να μαθη Άλγεβρα, να χαρή τις σκλάβες του χαρεμιού του,
  και να δοξάζη τον Αλλάχ με καθαρή καρδιά...

  (Δια την αντιγραφήν)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/11/2010 21:22:24

   Που είσαι Γιαννάκο;

   Μας έχεις λείψει;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 18/11/2010 21:24:50

    Εδώ. Παρών. (Όχι σαν το Δημαρά).

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/11/2010 21:27:15

     Παραιτείται αυτός. Από 1/1 απών από τη Βουλή

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/11/2010 21:25:08

   Καλώς τον Γιάννο. Σωστός ο χαλίφης

 27. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 18/11/2010 21:26:11

  Κάτι ετοιμάζω πάντως. Οργισμένο...!(χα,χα,χα)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/11/2010 21:27:26

   Είμεθα εν αναμονή!

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/11/2010 21:27:54

   Το περιμένουμε σύντομα

 28. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/11/2010 21:45:02

  Μικρέ Οδυσσέα.......1) ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ενσωματώναμε τόσα χρόνια τα δάνεια των ΔΕΚΟ με κρατικές εγγυήσεις στο δημόσιο χρέος.....διότι κάναμε "δημιουργική λογιστική" για να εμφανίζουμε μικρότερο χρέος....

  2) Δεν αθροίζω άσχετα πράγματα......μόνο οι δαπάνες μισθοδοσίας του ΟΣΕ ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδά του......και όσο έχει τεράστιες ζημιές, τόσο θα μεγαλώνουν τα χρέη του και θα πληρώνουν περισσότερο οι πολίτες....και για αυτά τα χρέη ευθύνονται και οι διοικήσεις του ΟΣΕ καθώς και οι κυβερνήσεις που τις διόριζαν........αλλά για αυτό δεν γράφεις τίποτα....το αγνοείς προφανώς εσκεμμένα.......
  Ο ΟΣΕ έχει συσσωρευμένα χρέη δις ευρώ......και θες να συνεχίσουν να πληρώνουν οι πολίτες το υπεράριθμο προσωπικό του.......

  3) μου αρέσει που ενώ όλοι μιλούν για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία(τα ίδια ισχυρίζεται και το κόμμα σου), αλλά μόλις τεθούν τέτοια ζητήματα, κάποιοι φωνάζουν και καταγγέλουν "ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας"........

  4) για απάντησέ μου σε 2 ερωτήματα......

  α) η ΝΔ είναι ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ των αποκρατικοποιήσεων?

  β) Η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής που συνέβη επί κυβέρνησης ΝΔ ήταν κατά την γνώμη σου "ξεπούλημα"?

  5) αν σε ταράζει η αλήθεια, δικό σου πρόβλημα......

  6) Μάλλον εσύ γράφεις ό,τι θέλεις, όπως έκανες και στην περίπτωση της περιφέρειας Πελοποννήσου που στήριξες τον κύριο Δράκο και έπεσες πανηγυρικά έξω στις προβλέψεις σου......

  7) Να μου τι λέει ο άνθρωπος που γράφει σαν να είναι εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, πάει πολύ......εγώ τουλάχιστον παραθέτω ακλόνητα στοιχεία που επιμένεις να αγνοείς (όπως κάνεις με τα οικονομικά στοιχεία του ΟΣΕ) και δεν είμαι μόνο μονότονα γαλάζια ή πράσινα ή κόκκινα "μπλα,μπλα,μπλα"......εδώ έφτασες να πεις ότι κέρδισε η ΝΔ στις εκλογές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  man8os.....δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από εσένα!!!!!!!!!!!!!!!!

  Κώστας Ροδινός......αν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την επιχειρηματολογία μου, καλύτερα όντως να ασχοληθείτε με άλλα πράγματα.....

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ δαιμονάκι 18/11/2010 22:35:55

   Άσε τα παιδιά. Με μένα μιλάς

  • man8os avatar
   man8os @ δαιμονάκι 18/11/2010 22:55:30

   Δαιμονακι,
   Το ξερω, ειμαι χαζος μπροστα σου. Εσυ εχεις την ακλονητη αληθεια.
   Λοιπον, αφου ξερεις τα παντα, εισαι κοινωνιολογος, επικοινωνιολογος, οικονομολογος, ιστορικος, χρηματιστης και επενδυτης, και ολα αυτα ταυτοχρονα, για πες μας λοιπον, ποια ειναι η αποψη σου για την οικονομια? Τι πρεπει να γινει?
   Με το να γραφεις σεντονια που ειναι κουραστηκα και να προπαγανδιζεις σε καθε αρθρο τα ιδια, δεν βγαινει νοημα.
   Πολυ φασαρια για το τιποτα... Ας μην αναφερθουμε σε παραδειγματα διαλογων για ενα τιποτα...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 18/11/2010 23:00:45

   Fatfat/δαιμονάκι, έχουμε ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ άπειρες φορές την επιχειρηματολογία σου, σε έχουμε κάνει σκόνη τόσες φορές, που αν είχες λίγη τσίπα θα έπρεπε να μην ξανασχολιάσεις ποτέ στη συγκεκριμένη σελίδα. Επειδή όμως αυτή είναι η δουλειά σου - καμία δουλειά δεν είναι ντροπή - και αναγκαστικά σε τρώμε στη μάπα, προτιμώ εγώ προσωπικά να σε ΑΓΝΟΩ τελείως, ώστε να μην χάνω χρόνο με το επαναλαμβανόμενο σαμποτάζ της παραγωγής υψηλού επίπεδου πολιτικού λόγου και σκέψης που γίνεται στις σελίδες του antinews, ακόμη και (θα έλεγα, μάλιστα, κύρίως) με όσους διαφωνούμε μεταξύ μας.

   Οπότε, μη χαίρεσαι ότι δεν μπορούμε να σε αντιμετωπίσουμε. Αν δηλαδή είναι απαραίτητο για τον ψυχικό σου κόσμο να το πεις, πέστο βρε παιδί μου, αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, αλλά μη μας κάνεις να βαριόμαστε άλλο. Είναι πολλές οι αφορμές βαριεστημάρας σε αυτή τη παλιοζωή και μία ακόμη δεν είναι ό,τι καλύτερο.

   • man8os avatar
    man8os @ Επώνυμος 19/11/2010 00:04:52

    Ας την να εκφραστει, προκειμενου να γινει συζητηση. Αλλα να ειναι εποικοδομιτικη. Οχι σαν αυτα που ελεγε στον Φαηλο, που ξεκινησε μια σοβαρη κουβεντα, και μολις τα βρηκε σκουρα αρχισε κατι κουλα για την ΝΟΔΕ των Αγιων Αναργυρων, η καποιας τετοιας περιοχης.
    Ας την λοιπον να μιλαει, και οταν εκτεθει την τσακιζεις!
    Κακο στην Νεα Γελαδα κανει, απο εδω μπορουν να βρουν επιχειρηματα, οσοι στα κεντρικα τυχαινει να μας διαβαζουν, για να καταριπτουν τους λιβελους που θα αρχισουν να εκτοξευονται...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 19/11/2010 00:14:40

    Την αφήνει την τσίπα όταν μπαίνει στο antinews

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ δαιμονάκι 18/11/2010 23:01:40

   Τους δαιμονίζεις...

 29. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 19/11/2010 00:44:45

  Μικρέ Οδυσσέα, αν με χαρακτηρίζεις "Ντοράκι" έπεσες μέσα.....όπως έπεσες μέσα και στην τελική επικράτηση του κυρίου Δράκου στην περιφέρεια Πελοποννήσου!!!!!!!!

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ δαιμονάκι 19/11/2010 10:14:18

   Σου αρέσουν οι επαναλήψεις, θα ήσουν καλή μαθήτρια. Ας δουν γλυκειά μου το χιουμοράκι σου όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν.

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ Μικρός Οδυσσέας 19/11/2010 10:47:21

    Μικρέ Οδυσσέα καλημέρα. Όπως βλέπεις, κάτι τέτοια αφιονισμένα δαιμονάκια έχει περιμαζέψει στον όμιλο και για αυτό επιμένω στο Λ.Υ.Σ.Σ.Α.!!!

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ Αφροδίτη 19/11/2010 11:48:55

     χαχαχα Καλημέρα Αφροδίτη

     • Αφροδίτη avatar
      Αφροδίτη @ Μικρός Οδυσσέας 19/11/2010 13:28:32

      Κι από Δευτέρα καλέ μου φίλε , ίαση!!! Διά της απολυμάνσεως από τα ύπουλα μικρόβια. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, επιτέλους!

 30. aurora3363 avatar
  aurora3363 19/11/2010 01:31:01

  Οσον αφορά τον αποκλεισμό της ΝΔ απο τα ΜΜΕ ενα εχω να προτείνω...αφου δεν πάει το βουνό στον Μωάμεθ παει ο Μωάμεθ στο βουνό και ας ειναι και προφήτης. Να κατέβει ο Αντώνης στο λαό της Αθήνας της Θεσ/νίκης οπως εκανε και στην επαρχία

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ aurora3363 19/11/2010 02:17:04

   Σάς παρακαλώ αφήστε ήσυχους τους προφήτες

 31. Orestios avatar
  Orestios 19/11/2010 01:33:56

  +1000

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.