#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/08/2010 13:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρίποντο από τη γωνία με διπλό μαρκάρισμα !!

Αφήστε τα μικρά λουλούδια να ανθίσουνΓια την πολύ δύσκολη για τη ΝΔ περιφέρεια Αττικής η ΝΔ επέλεξε έναν 36χρονο γνωστό αθλητή και γιατρό με αυτοδιοικητική πείρα.

Μια υποψηφιότητα μακριά από πολιτικά τζάκια, μικροκομματικές σκοπιμότητες, πολιτικές συνδιαλλαγές, τήρηση ισορροπιών και άλλα αταβιστικά που είχαμε συνηθίσει.

Διάνα;

Κάτι παραπάνω.

Τρίποντο από τη γωνία με διπλό μαρκάρισμα !!Παίρνει o Σαμαράς τον Κικίλια από δημοτικό σύμβουλο του Κακλαμάνη και τον κάνει υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Και τους έστειλε όλους αδιάβαστους να τρέχουν για ψυχοθεροπεία καλοκαιριάτικα.

Να έβαζε λένε ορισμένοι τον Μεϊμαράκη (που ακόμα να συνέλθει απο την απώλεια της εξουσίας και την ήττα της Ντόρας) για να έβγαιναν  μετά να λένε οτι “ο Σαμαράς κάνει αναπαλαίωση με φθαρμένα υλικά”

Να έβαζε τον Χατζηδάκη, λένε άλλοι, που το ήθελαν  για να έβγαιναν μετά και να λένε οτι “ο Σαμαράς έβαλε έναν θιασώτη του ΔΝΤ”.

Υπήρχε και μια πιο σοβαρή πρόταση για τον Γιώργο Δημαρά, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησε με το ΔΝΤ, αλλά  κρίθηκε τελικά ότι ούτε αυτός θα εξέφραζε τν ανανέωση που θέλει να πετύχει ο Σαμαράς, πέραν του περιορισμένου ακροατηρίου του.

Όλα αυτά ήταν σκέψεις. Η επιλογή Κικίλια οριστικοποιήθηκε Τετάρτη βράδυ, αφού ο Σαμαράς αναζωογοννήθηκε στα νερά της Πύλου.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι όλα όσα έλεγε κατά τη μακρά προσυνεδριακή περίοδο θα γίνουν πράξη, διαψεύδοντας για μία ακόμη φορά τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για όμορφα λόγια κενά περιεχομένου..

Τις  όποιες, χλιαρές είναι αλήθεια αντιδράσεις, είναι δύσκολο και να τις εξηγήσει κανείς.. Μία «συστημική» υποψηφιότητα είναι αμφίβολο αν θα έφερνε παραπάνω ψήφους, θα είχε κυβερνητικό παρελθόν και ασφαλώς δεν θα έδινε ένα διαφορετικό στίγμα.

Ο άντρας πρέπει να έχει παρελθόν και ο ….υποψήφιος μέλλον.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η τακτική της ΝΔ (πρέπει να ή) θα αναλωθεί σε ελπιδοφόρες «συμβολικές» υποψηφιότητες. Στόχος για τις περιφερειακές εκλογές πρέπει να είναι η νίκη στις περισσότερες.Το θέλετε και αριθμητικά; Με 7 είναι νίκη. Με 8 θρίαμβος. Με 9 πάταγος.

Με 10 κερδισμένες περιφέρειες ο Πρόεδρος της ΝΔ νομιμοποιείται να ζητήσει  βουλευτικές επί τόπου.Επικεντρωνόμαστε στις περιφερειακές εκλογές, καθώς με την εξαίρεση των τριών μεγάλων δήμων, οι δημοτικές δεν προσφέρονται για πολιτικά συμπεράσματα. Η προσωπική και η τοπική διάσταση είναι σε πρώτο πλάνο πάντα στις δημοτικές, έστω κι αν αυτές πλέον αφορούν μεγαλύτερες από το παρελθόν χωρικές ενότητες.

Η υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια αν συσχετισθεί με την επιλογή της Βασιλικής Τζότζολα (αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,) και του Νότη Μυταράκη, (Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας)  δίνουν έναν εντελώς διαφορετικό τόνο, ένα φρέσκο και ούριο άνεμο στα καινούργια πανιά της πρώην Ρηγίλλης, νυν Αμφιθέας.

Σαφώς και αυτό δεν συνεπάγεται ηλικιακό ρατσισμό. Όλοι θα έχουν (ακόμη και) τις (δεύτερες) ευκαιρίες τους.

Αλλά κάποια πρόσωπα, κάποιες τακτικές και προσωπικές στρατηγικές είναι «τελειωμένες» .

Οι φορείς τους πρέπει κάποια στιγμή να το αντιληφθούν.

Οι τοπικοί παράγοντες, μικροί και μεσαίοι, οι προεστοί νομών και περιφερειών θα κάτσουν στον πάγκο, στην εξέδρα ή ακόμη και στον καναπέ του σπιτιού τους. Κομμένα τα δίφραγκα, που έλεγαν και οι παλιοί εισπράκτορες.

Μεθοδικά και όχι ευκαιριακά, γρήγορα αλλά όχι βιαστικά, η  ΝΔ η νεότερη οικοδομείται.Από χαρισματικό μηχανικό, εμπνευσμένους εργάτες και νέας τεχνολογίας υλικά..

Στον περιβάλλοντα χώρο, όλα τα λουλούδια θα ανθίσουν.

Ιδίως τα πιο μικρά…Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zap-zap avatar
  zap-zap 20/08/2010 13:45:38

  δεν διαφωνώ, όμως ο Κακλαμάνης και ο Ψωμιάδης τι τόνο δίνουν;

  • Factorx avatar
   Factorx @ zap-zap 20/08/2010 13:52:58

   Για τον Κακλαμανη θα έλεγα να μην βιάζεσαι
   Για τον Ψωμιάδη και τους υπολοίπους, υπάρχουν δυο στρατηγικές: Η μακροπρόθεσμη και το αμεσο χειρουργείο-σοκ. Προφανως ο Σαμαρας επιλέγει την πρώτη που είναι και η πιο ασφαλής

   • CRAZY DOCTOR avatar
    CRAZY DOCTOR @ Factorx 20/08/2010 18:53:21

    κατω τα χερια απο τον ψωμιαδη το παιδι της σαλονικης...παιζεις βρωμικα αθηνοκεντρικα παιχνιδια

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Factorx 20/08/2010 21:37:28

    Νίκος Δένδιας υποψήφιος κεντρικής Μακεδονίας.
    Ο Πανίκας τι θα κάνει;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Factorx 20/08/2010 22:21:11

    Ρε χελιδόνι...υπεύθυνος προεκλογικού αγώνα είναι. Διαβάζετε πρώτα όλο το άρθρο...

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Factorx 21/08/2010 02:33:51

    ?!

 2. Γιωργος avatar
  Γιωργος 20/08/2010 13:55:33

  Μικρέ οδυσσεα τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή μας κάνεις πλάκα;
  Με ποιά πολιτική διαδρομή επιλέχθηκε ο Κικίλιας; πόσοι τον γνωρίζουν; αρκεί ένα άγνωστο πρόσωπο στο ευρύ νεοδημοκρατικό κοινό να σηματοδοτήσει την ανανεέωση; Σε παραπέμπω στις γραφικές επιλογές του ΓΑΠ τόσο για τις γυναίκες του υπουργικού συμβουλίου, για την Καραχασαν, για την Ξενογιαννακοπούλου, τον Ξυνίδη όλες έγιναν με βάση την ανανέωση και όλες απέτυχαν. Ακόμη και εάν συμφωνήσω με την επιλογή Κικίλια γιατί ο Σαμαράς δεν φρόντισε να τον ορίσει εδω και καιρό αναπληρωτη εκπρόσωπο τύπου ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστός; Η απάντηση είναι απλή έγινε βιαστικά χωρίς σχεδιασμό διότι μάλλον ο Αντώνης έχει πιστέψει οτι δεν μπορεί να πάρει την περιφέρεια Αττικής και έχει επιλέξει να τη γλιτώσει ο ίδιος μόνο με αμυχές. Σου θυμίζω την επιλογή Τζανετάκου που έκανε μάγκα τον Καρατζαφέρη. Ο Σαμαράς θα εδικαιούτο να ζητήσει εκλογές (υπο την προυπόθεση οτι κέρδιζε 8-9 περιφέρειες) εάν έβαζε υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες πρόσωπα έχουν μια σημαντική διαδρομή στην παράταξη τα υπόλοιπα τα λέμε μετά τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Γιωργος 20/08/2010 14:16:18

   Θα έχουν περάσει και 20 χρόνια από τότε που άκουσα για πρώτη φορά το όνομα Κικίλιας. Έχει παίξει και στις μικρές εθνικές ομάδες. Είναι και στην αυτοδιοίκηση χρόνια. Δεν τον πήρε από το παρκέ.
   Η σύγκριση με άσημες κυρίες παλαιότερα υποψήφιες με το ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά ατυχής.
   Πες έναν υποψήφιο που καλύπτει τα δικά σου κριτήρια

  • Factorx avatar
   Factorx @ Γιωργος 20/08/2010 14:51:13

   αυτό το "σημαντική διαδρομή στην παραταξη" μεταφράζεται σε "βαρίδια";

   • ΝΙΚΟΣ avatar
    ΝΙΚΟΣ @ Factorx 20/08/2010 17:03:15

    Μπράβο! Επιτέλους καταλάβετε ότι οι δήθεν "αγωνιστές" της παράταξης με μακρόχρονη παρουσία είναι, οι περισσότεροι, αντιπαθείς πια στον κόσμο και λίγο-πολύ συνυπεύθυνοι για την κατάντια του! Νέα, άφθαρτα και πραγματικά αξιόλογα πρόσωπα, όχι με τη λογική του λάιφ-στάιλ, χρειάζονται, αρκεί να εκφράσουν την ανησυχία του κόσμου σήμερα και να κινηθούν στη λογική ενός αντι-Μνημονίου μετώπου!

  • κοκορικος avatar
   κοκορικος @ Γιωργος 20/08/2010 18:08:01

   Καιρός ειναι να γνωρίσουμε τους αγνώστους!

   Με τους Γνωστούς, παραγνωριστήκαμε!!!!

   Ασε που πολλούς απ τους τελευταίους, τους ξερουν "πολλοί και διαφοροι"!

   χωμενοι σε κασεττες Βλαστών και αλλων Μπουμπουκίων!

   • ΛΕΩΝ avatar
    ΛΕΩΝ @ κοκορικος 21/08/2010 10:14:02

    Σωστός!

 3. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 20/08/2010 13:59:27

  Νέος, και άξιος, ναι…
  Αλλά καθόλου πολιτικά αναγνωρίσιμος, ιδίως εκτός των ορίων του δήμου Αθηναίων…Αυτό θα καταστήσει πολύ δύσκολη τη νίκη του..
  Και αμα χαθεί αυτή η περιφέρεια, με χαμένη τη περιφέρεια κρήτης, και 3-4 ακόμα να χαθούνε, τα νταβατζοΜΜΕ των πρασινοφρουρών θα δημιουργούσουν μεγάλο πνεύμα ηττοπάθειας στους οπαδούς της ΝΔ το βράδυ των εκλογών..
  Αφού έτσι και αλλιώς ψιλοχαμένη ήταν η μάχη, γιατί δεν έαζες να καεί ένα άλλο στέλεχος (π.χ. μειμαράκης), και άφηνες τον κικίλια για τις επόμενες βουλετικές ή τοπικές εκλογές.
  Τώρα θα καεί γρήγορα, και μετά αν πάει να κάνει κάτι στο μέλλον, τα νταβατζομμε θα του κολήσουν την ετικέτα του ηττημένου.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ o aneksartitos 20/08/2010 14:21:14

   Με αποτέλεσμα 7-6 ή 8-5 η ΝΔ θα έχει νικήσει κατά κράτος. Και στη σούμα σε εθνικό επίπεδο

   • HRISOS avatar
    HRISOS @ μικρός οδυσσέας 20/08/2010 18:20:48

    Μπορείς να μας πείς τις περιφέρειες που μπορεί να κερδίσει η ΝΔ .

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ o aneksartitos 20/08/2010 14:33:36

   Ακου φίλε οι Πασοκοι θα χάσουνε όποιον και να κατεβάσουνε γιατί ο κόσμος ζαλσμένος από τις κατραπακιές που τρώει θα τους μαυρίσει

 4. Γιωργος avatar
  Γιωργος 20/08/2010 14:32:08

  Αγαπητε μικρέ Οδυσσέα εφόσον ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιλέξει να δώσει στις περιφερειακές εκλογές πολιτικό χαρακτήρα όφειλε να αναζητήσει πολιτικό πρώτης γραμμής. Ακόμη και αν τη σημερινή υποψηφιότητα την συνέκρινες με την υποψηφιότητα του άγνωστου τότε Αβραμόπουλου εναντίον του πανίσχυρου Πάγκαλου στις δημοτικές του 1994 σου υπενθυμίζω οτι ο "Ατσαλάκωτος" είχε θητεύσει σύμβουλος σε Πρωθυπουργούς και ο ίδιος είχε διατελέσει εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ. Αν αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν διαθέτει στελέχη με αναγνωρισμένη μακρά και έντιμη πορεία στην παράταξη τότε να το κλείσουμε το μαγαζί .

 5. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 20/08/2010 14:35:29

  Αγαπητε Μικρε Οδυσσέα,

  Εχω την εντύπωση οτι βλέπεις τα πράγματα κάπως επιγανειακά. Δεν αντιλέγει κανείς οτι η Ν.Δ. χρειάζεται σοβαρότατη ανανέωση, η οποία όπως και σε κάθε οργανισμό, για να μην εκφυλιστεί και να έχει θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, στο καταλληλο timing, με τα κατάλληλα πρόσωπα για τίς κατάλληλες θέσεις.
  Και για να μην παρεξηγηθώ, συμφωνω οτι η επιλογή του Μυταράκη ηταν εξαιρετική και ενδεχομένως να αποδειχτεί πολύ καλή και της Τζοτζολα, για να μείνω μόνο στίς δύο που αναφέρεις.

  Στην προκειμένη όμως περίπτωση, οπως έγραψα χθες αμέσως μετά την ανακοίνωση περι επιλογής Κικίλια, και απ’ οτι είδα συμφώνησαν αρκετοί και υποθέτω θα συμφωνήσουν ακόμα περισσότεροι αν δουν τα πράγματα ψυχραιμότερα, λιγότερο φανατικά και κοματοποιημένα, η επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου ήταν μάλλον πρώιμη!

  Υπό τίς παρούσες συνθήκες και για την σημασία που έχει η περιφέρεια Αττικής τόσο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο όσο πολιτικών εντυπώσεων και ουσίας, αφου ο περιφερειάρχης Αττικής θα είναι ο ισχυρότερος πολιτικά άντρας μετά τον πρωθυπουργό, η επιλογή του προσώπου θα έπρεπε να βασίζεται στο τετράπτυχο “ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΝΤΙΜΟTHTA ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ”.

  Προσωπικά δεν θα με ενδιέφερε καν αν ενα τέτοιο πρόσωπο ανήκε κάποτε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ εφόσον στο πρόσωπό του εξασφαλίζονταν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και επιπλέον ενστερνιζότανε τις βασικές πολιτικές γραμμές της Ν.Δ. έτσι όπως τίς έχει καθορίσει ο αρχηγός της.

  Φοβάμαι όμως οτι ο Σαμαράς θα εγκλωβιστεί σε αυτοδιοικητικό επίπεδο με τίς επιλογές του στα πρόσωπα των Κακλαμάνη και του μαθητού του Κικίλια (με έκπληξη άκουσα τον τελευταίο στο ΜΕΓΚΑ να λέει οτι ρωτάει πάντοτε την γνώμη του Κακλαμάνη και προφανώς το ίδιο έκανε όταν άκουσε την πρόταση Σαμαρά). Και μόνο γι’ αυτό, τον θεωρώ άπειρο και λίγο για ένα τόσο σημαντικό ρόλο. Το ότι έχει μια μικρή θητεία σε κάποιο τομέα του Δήμου Αθηναίων όπως τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης, ότι είναι γιατρός και μπασκετμπολίστας αυτό δεν τον κάνει αυτόματα ικανό και μάλιστα για περιφερειάρχη Αττικής. Και ο Φασούλας γεωλόγος και με σπουδές Διοίκησης επιχειρήσεων στην Αμερική και φίρμα μπασκετμπολίστας ηταν, αλλά ως Δήμαρχος και μόνο του Πειραιά τα έκανε μπάχαλο, αποδεικνύοντας ότι άλλο το τόπι και άλλο η διοικητική ικανότητα και η σκληρή πραγματικότητα της αυτοδιοίκησης.

  Μακάρι να βγουν του Αντώνη και οι δύο επιλογές, αλλά πολύ φοβάμαι οτι δεν … και λυπάμαι που έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει την πραγματική υπέρβαση και την διαφορά. Και γιατί όχι να κερδίσει ακόμα και την περιφέρεια Αττικής με οτι αυτό συνεπάγεται. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με την επιλογή ενός υποψήφιου τύπου Γιάννη Σγούρου!

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ DeltaLamda 20/08/2010 14:46:39

   Οι 13 περιφερειάρχες θα έχουν από πάνω τους 7 μη αιρετούς Γενικούς Διοικητές. Τα περί μικρών πρωθυπουργών είναι επικοινωνιακά συνθήματα.
   Οι υποψηφιότητες ανθρώπων από άλλους χώρους απέτυχαν στο παρελθόν.

  • Factorx avatar
   Factorx @ DeltaLamda 20/08/2010 14:55:29

   Κανεις λαθος, ο Κικίλιας διαφωνει χοντρά με τον Κακλαμάνη

 6. blue nile avatar
  blue nile 20/08/2010 14:36:30

  Ο Κικίλιας είναι άξιος άνθρωπος. Ποτέ του δεν υπήρξε λαμόγιο, από τότε που ασχολήθηκε με τα κοινά φάνηκε πως δεν είναι ένας ακόμα νέος άνθρωπος που επιζητεί τη δημοσιότητα με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και την ανέλιξη του. Όσοι τον γνωρίσουν ανεξάρτητα από τις ανθρωπομετρικές τους ικανότητες κατανοούν ότι ο νέος αυτός πολιτικός εκφράζει μια ανιδιοτέλεια που δύσκολα συναντιέται. Σεμνός και σοβαρός αποστασιοποιημένος από όποια ψυδοταπεινοφροσύνη και ιταμότητα που χαρακτηρίζει λαοπλάνους αυλοκόλακες.
  Εύγε στον Σαμαρά.
  Στην πιο σημαντική περιφέρεια έκανε τη πολύ μεγάλη τη πολύ ευχάριστη έκπληξη.
  Τις καλύτερες μου ευχές στον Βασίλη Κικίλια.
  Είμαι σίγουρος ότι θα το παλαίψει.
  Όλο και πιο πολλοί θα εμπιστευτούν τις ανεπιτήδευτες αρετές του, μέρα με τη μέρα θα κερδίζει πόντους μέχρι το τελικό σφύριγμα εκεί που του αξίζει να είναι ο νικητής.

 7. salmonellas avatar
  salmonellas 20/08/2010 14:45:22

  Το ευχολογιο δεν φερνει ψηφους. Αντιθετα, το προηγουμενο με το Φασουλα του ΠΑΣΟΚ στον Πειραια επρεπε να προβληματισει ως προς την αποστολη απειρων σε θεσεις ευθυνης. Εμενα παντως η επιλογη μου αρεσε διοτι την θεωρω ατυχη και επιθυμω την ανανεωση του πολιτικου σκηνικου

 8. Factorx avatar
  Factorx 20/08/2010 14:54:52

  Εγω έχω να κάνω την εξής παρατήρηση: γλυρια αρκετές περιοχές στις διακοπές και παντού μου έλεγαν "δεν κανει ανανεωση ο Σαμαρας". και παντού εννοούσαν οτι δεν έβαλε τους ίδιους.

 9. thespieys avatar
  thespieys 20/08/2010 14:59:37

  Ποιος Μειμαρακης και Χατζηδάκης;; Μη ξεράσουμε μεσημεριάτικα. Ακομα δεν εχετε καταλαβει ποιοι ειναι νεκροι πολιτικά και ποιοι όχι;

 10. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 20/08/2010 15:21:46

  Καλά... και μετά λένε κάποιοι για λαϊκισμό, αθλητές τραγουδιστές.....

  Οι αληθινοί φίλοι του Σαμαρά είναι όσοι τολμήσουν να του που ότι κάνει μια τεράστια ανοησία.

  5.000.000 ανθρώπους έχει η Αθήνα, ο Κικίλιας ήταν ο καταλληλότερος;

  Εκτός αν ήταν ο καταλληλότερος της ΝΔ, οπότε μάλλον έχει ΠΟΛΥ μεγάλο πρόβλημα ως κόμμα.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Giorgos_T 20/08/2010 15:30:43

   για πες μας μερικές προτάσεις

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ Factorx 20/08/2010 15:33:20

    @ Factor X

    Από τη ΝΔ ή γενικά;

 11. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/08/2010 15:23:14

  1 Αντί για "τρίποντο από τη γωνία με διπλό μαρκάρισμα" εγώ θα έλεγα " σε ένα χαμένο ματς βάζω τους πιτσιρικάδες να ψηθούν" (και καλά κάνω). Ουτως ή άλλως ο Κικίλιας δεν "καίγεται" αν χάσειΑπό δημοτικός σύμβουλος υποψήφιος περιφερειάρχης έστω και ηττημένος είναι προαγωγή και εγγραφή υποθήκης για το μέλλον.
  2 Προσπαθώ να καταλάβω πως ένα κόμμα που έχασε πριν ένα χρόνο με 10 μονάδες διαφορά θα κερδίσει 7 από τις 13 ευρύτατες περιφέρειες. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά "Μικρε Οδυσσέα" η καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών πολλαπλασιάζει το πρόβλημα όταν διαψεύδονται.
  3 Νομίζω ότι ο Σαμαράς α)προσπαθεί να αμβλύνει τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών δίνοντας περισσότερο αυτοδιοικητικό χρώμα και β)εκμεταλλεύεται την μη ευνοική για την παράταξη συγκυρία για να δουλέψει τουλάχιστον για το μέλλον. Και πολύ καλά κάνει.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ firiki2010 20/08/2010 15:34:02

   Kαι κάτι ακόμα . Σοβαρή πρόταση να υποστηριχθεί ο Δημαράς από τη ΝΔ? Ελεος!!! Από που κι ως που?Τι σχέση είχε, έχει ή μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος με την παράταξη? Ελπίζω να μην υπήρξε όχι πρόταση αλλά ούτε σκέψη για τέτοια υποψηφιότητα!

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ firiki2010 20/08/2010 16:54:17

   Και οι χαμηλοί στόχοι ηττοπάθεια. Οι 3 Μακεδονίες και Θράκη, η Ήπειρος, η Στερεά, η Πελοπόννησος και τα νησιά Βορείου Αιγαίου πχ είναι 7. Είναι τόσο τραγικά αισιόδοξο το σενάριο;
   Άσε που και η Αττική πλέον παίζεται

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ μικρός οδυσσέας 20/08/2010 19:59:26

    Μην τα μπερδεύουμε!Αλλος ρεαλισμός και άλλο ηττοπάθεια.Η τελευταία οδηγεί στην απραξία.Και όταν μιλάμε για πολιτική -οπου νίκες και ήττες είναι προσωρινές- η απραξία εν όψει μιας "ήττας" (εγώ βέβαια θα έλεγα ότι ήττα πχ με 2 μονάδες στην Αττική είναι νίκη) πιθανώτατα θα οδηγήσει στην...επόμενη.

 12. Θάνος avatar
  Θάνος 20/08/2010 15:31:47

  Συγγνώμη αγαπητοί φίλοι αλλά νομίζω ότι έχετε-έχουμε χάσει τη μπάλα.
  Θέλουμε ανανέωση αλλά θέλουμε και ένα πρόσωπο που να είναι αναγνωρίσιμο δηλαδή να του έχουν δώσει πολύ χρόνο τα καθεστωτικά τηλεοπτικοκάναλα, να είναι μιας κάποιας ηλικίας, να έχει μεγάλη πολιτική πείρα, αλλά να μην έχει βάλει το χέρι στο βάζο με το μέλι.
  Αυτό μου θυμίζει τις γκόμενες που θέλουν για μελλοντικό σύζυγο κάποιον που έχει πολλά φράγκα είναι και μαγκάκι ρίχνει και καμιά ψιλή αμα λάχει, αλλά ταυτόχρονα διαβάζει ποιήση πάει και στο μέγαρο ασχολείται γενικά με τέχνη και βέβαια την έχει πριγκήπισα.
  Γι'αυτό σοβαρευτείτε αγαπητοί φίλοι, εγώ Μίχα είχα ψηφίσει στις προηγούμενες αλλά τώρα Κικίλια γιατί όχι δηλαδή τι παραπάνω θα είχε ο Μειμαράκης;

 13. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 20/08/2010 15:32:07

  Μικρέ Οδυσσέα, ομολογώ πως για πρώτη φορά σε βρίσκω να επιχειρηματολογείς χωρίς να νοιώσω την ανάγκη να σε ξαναδιαβάσω, μπας και με πείσεις πως έχεις εσύ το δίκαιο και εγώ το άδικο.
  Από χθες, στην πρώτη ανάρτηση που έγινε εδώ στο antinews, εξέφρασα τον προβληματισμό μου για την επιλογή αυτή. Και προσπάθησα τουλάχιστον να δικαιολογήσω την αντίρρησή μου, αναφερόμενη στο ποιά είναι εκείνα τα απαραίτητα προσόντα και τί είδους εμπειρία θα έπρεπε να έχει ο υποδεικνυόμενος από τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά.
  Με το νεαρό και άφθαρτο Κικίλια δεν έχω απολύτως τίποτα. Το να εκλεγεί κανείς μια φορά δημοτικός σύμβουλος, όπως εκλέγονται και πολλοί άλλοι αστέρες του αθλητισμού και της τηλεόρασης, σε εμένα προσωπικά δεν λέει απολύτως τίποτα. Οι κοινωνικοί αγώνες και η στάση ζωής του καθένα, είναι εκείνα τα στοιχεία που θα έπρεπε να σε ανεβάζουν τιμητικά στα κέντρα αποφάσεων! Και αναμφίβολα είναι πολλά τα σκαλοπάτια σε θέσεις ευθύνης που πρέπει να ανεβεί κανείς για να βρεθεί να διεκδικεί μέχρι και τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, μιας περιφέρειας που ζει η μισή σχεδόν Ελλάδα.
  Κατανοώ απόλυτα την ανάγκη ανανέωσης με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, αλλά όχι και απευθείας να γίνονται «στρατηγοί» κάποιοι, έχοντας θητεύσει μόνο ως «λοχαγοί»! Αυτή η έρμη ιεραρχία δεν δίνει μόνον εμπειρία, δεν κρίνει μόνον τις διοικητικές ικανότητες, αλλά δοκιμάζει και τις αντοχές των ανθρώπων στις παντός είδους «σειρήνες» που θα βρεθούν στο δρόμο τους. Και νομίζω ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έχει ανάγκη από τέτοια «πιστοποιητικά ποιότητας»!

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Αφροδίτη 20/08/2010 16:47:03

   Και εγώ ομολογώ ότι είναι από τις λίγες φορές που διαβάζω σχόλιο 3 φορές(χαχα).
   Στο προκείμενο; άφθαρτο πρόσωπο, μεγάλος συμβολισμός, άνθρωπος με μέλλον. Η θέση του περιφερειάρχη όχι στρατηγού, υπολοχαγού είναι. Τίποτα παραπάνω.Ο Κικίλιας πήρε απλά μια προαγωφή
   Πες μου κάποιες αποφάσεις που πήρε ο Υπερνομάρχης Αττικής που σου έμειναν. Επιμένω:
   Πάνω από τους περιφερειάρχες θα υπάρχουν οι διορισμένοι 7 διοικητές
   Νομάρχες θα είναι με συμπιεσμένες αρμοδιότητες από πάνω και από κάτω. Ο δε περιφερειάρχης Αττικής με όλη τη κεντρική διοίκηση στα πόδια του, είναι ακόμη πιο περιορισμένος

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ μικρός οδυσσέας 20/08/2010 18:53:52

    Μικρέ Οδυσσέα, για μένα δεν ήταν καθόλου δυσνόητο το άρθρο σου, για να χρειαστεί να το διαβάσω δύο ή τρεις φορές! Ήταν απολύτως κατανοητό και απλά είπα πως δεν χρειάστηκε να το ξαναδιαβάσω, γιατί η τοποθέτησή σου ήταν ξεκάθαρα πανηγυρική υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής! Εξέπεμπε μια άλλη άποψη, μακριά από τη δική μου, χωρίς ασφαλώς να διεκδικώ το αλάθητο!
    Για να το πω πιο απλά, βλέπουμε την υπόθεση των νέων αιρετών περιφερειαρχών από διαφορετική οπτική γωνία! Για εμένα, που εκτιμώ ότι οι προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος του ανεκδιήγητου ΓΑΠ είναι η κοσοβοποίηση της χώρας, οι νέοι περιφερειάρχες θα έχουν ρόλο σημαντικότατο και δεν θα είναι «υπολοχαγοί». Επίσης για μένα ο χαρακτηρισμός «άφθαρτος» δεν δίνεται απλόχερο σε όποιον έχει μόνον το προνόμιο της νεότητας, αλλά σε εκείνον που του δόθηκε η ευκαιρία να βάλει το δάκτυλο στο μέλι και δεν το έβαλε!
    Και τέλος, σε ό,τι έχει σχέση με την κηδεμονία από τους διορισμένους κυβερνητικούς διοικητές, θαρρώ πως είναι στο χέρι του αιρετού να δεχθεί ή όχι το σφικτό εναγκαλισμό του δοτού!
    Όπως και να έχει θα ήθελα ειλικρινά να έχεις εσύ δίκαιο, γιατί ο Αντώνης έχει προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, αφού η χώρα είναι υποθηκευμένη και πρέπει οπωσδήποτε να άρουμε το συντομότερο δυνατόν αυτήν την υποθήκη.

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ μικρός οδυσσέας 20/08/2010 19:21:35

    Το κατάλαβα. Ήταν σαφής από τον τίτλο κίλας η άποψη μου.
    Όταν οι Διοικητές θα έχουν τους πόρους και τη στήριξη την κεντρική οι περιφερειάρχες τι θα κάνουν?
    Άσε που κοσσοβοποίηση των ευθυνών θέλει να κάνει, όχι των πραγματικών εξουσιών

 14. Factorx avatar
  Factorx 20/08/2010 15:38:25

  @Giorgos_T: απο τη ΝΔ

 15. VerTiGo avatar
  VerTiGo 20/08/2010 15:43:43

  Νέος, άφθαρτος, χωρίς διασυνδέσεις, αντικαθεστωτικός και με πλούσιο βιογραφικό? Μάλιστα... Ξέχασες και το μεγαλύτερο προσόν του. Είναι κολλητός του Γιαννούλια, ο οποίος με τη σειρά του είναι κολλητός του Ομπάμα. Κάποιος ψάχνεται για προσβάσεις πέραν του Ατλαντικού ή μου φαίνεται;

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ VerTiGo 20/08/2010 16:57:50

   Πάντως, ποιο κολλητός απο τον ΓΑΠ με τον Ομπάμα και τον Σόρο νομίζω οτι ο κος Σαμαράς δεν πρόκειται να γίνει, οτι κι αν διαδίδουν τα ειδησεογραφικά sites π.χ. το TVXs

   Για να δούμε όμως τη πραγματική αλήθεια για το Γιαννούλια ο οποίος είναι με την ίδια έννοια "κολλητός" ολης της Ελληνικής ομογένειας.

   Sigma Live: Με «κρύα καρδιά» o Ομπάμα στο πλευρό του Γιαννούλια
   06/08/2010

   Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν ήθελε για υποψήφιο γερουσιαστή των Δημοκρατικών στο Ιλινόις τον ομογενή Άλεξ Γιαννούλια, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

   Με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στο Ιλινόις, ο οποίος παρέστη σε προεκλογικές εκδηλώσεις των Δημοκρατικών, στα πλαίσια των προσπαθειών να μην περάσει στα χέρια των Ρεπουμπλικανών η έδρα που ο ίδιος κατείχε μέχρι πριν από δύο περίπου χρόνια, η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «θα ενισχύσει έναν υποψήφιο, τον οποίο δεν προτιμά και τον οποίο προσπαθούσε να αποφύγει όλη την προηγούμενη χρονιά».

   Σε αντίθεση με προηγούμενους προέδρους της χώρας που είχαν όλο και κάποιον συγγενή που τους έφερνε σε αμηχανία (όπως ο Τζίμι Κάρτερ τον αδελφό του και ο Μπιλ Κλίντον τον ετεροθαλή του αδελφό), ο Ομπάμα δεν έχει τέτοιου είδους εμπόδια.

   Τα εμπόδιά του, ωστόσο, προέρχονται από το σύνολο της πολιτείας του Ιλινόις, και μάλιστα στις πιο ακατάλληλες γι' αυτόν στιγμές.
   Κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών του 2008, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε να ξεπεράσει σκοπέλους του παρελθόντος, που είχαν να κάνουν με τον Μπιλ Άγιερς αλλά και τον αιδεσιμότατο και πάστορα της οικογένειάς του, Τζερεμάια Ράιτ.

   Μετά τις εκλογές, ο Ροντ Μπλαγκόεβιτς, ο οποίος τότε ήταν ο κυβερνήτης του Ιλινόις, αποφάσισε, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί εις βάρος του, να «δημοπρατήσει» τη θέση του Μπαράκ Ομπάμα στη Γερουσία.

   Στη συνέχεια ήρθε η προεκλογική εκστρατεία για την κάλυψη της κενής θέσης, που ο Πρόεδρος άφησε στη Γερουσία.

   Τα στελέχη του Λευκού Οίκου δεν κατάφεραν να επιβάλουν ως υποψήφια την εκλεκτή του κόμματος, τη γενική εισαγγελέα Λίζα Μάντιγκαν. Το χρίσμα πήγε στον υπουργό Οικονομικών της πολιτείας, τον ομογενή Αλέξη Γιαννούλια.

   Η τράπεζα, ιδιοκτησίας της οικογένειάς του, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και σύμφωνα με καταγγελίες που υπήρχαν, είχε δανείσει εκατομμύρια δολάρια σε ένα ζευγάρι που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα. Τον Απρίλιο, η τράπεζα της οικογένειας Γιαννούλια πέρασε στα χέρια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

   Διευκρίνηση για το παραπάνω αλλά απο άλλο άρθρο:
   [Οι Ρεπουμπλκάνοι έχουν κατηγορήσει τον Γιαννούλια για το ρόλο του στο κτηματομεσιτικό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας, που περιελάμβανε δάνεια σε ανθρώπους όπως ο καταδικασθείς για δίκτυο πορνείας επιχειρηματίας Μάικλ "Τζόους" Τζιοράνγκο. Είχαν δοθεί επίσης δάνεια στον καταδικασθέντα μικροπωλητή με επιρροή Άντοϊν "Τόνι" Ρέζκο, που ήταν επίσης ένας από εκείνους που συγκέντρωναν χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα.]

   Μέχρι σήμερα, ο Λευκός Οίκος και συγκεκριμένα ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει φροντίσει να κρατήσει αποστάσεις από τον Γιαννούλια. Αυτό, όμως, γινόταν προτού ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, ο βουλευτής Μαρκ Κιρκ, αρχίσει να μιλά για τη στρατιωτική του θητεία, αλλά και για άλλα πράγματα της ζωής του που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

   Κακή σχέση με τις δημοσκοπήσεις

   Ο Γιαννούλιας δεν τα πάει και τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πολιτεία και για το λόγο αυτό ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να προσφέρει τη βοήθειά του, από το φόβο μήπως χαθεί μια πολύτιμή έδρα στην ομοσπονδιακή Γερουσία.

   Τι είχε, όμως, συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, όταν ένας εν ενεργεία γερουσιαστής κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές και μεταπηδούσε στο Λευκό Οίκο;

   Η έδρα του Τζον Κένεντι δόθηκε σε έναν στενό φίλο της οικογένειας το 1960. Δύο χρόνια αργότερα, ο εκλογικός μηχανισμός της οικογένειας λειτούργησε άψογα και έστειλε στη Γερουσία τον Τεντ Κένεντι, ο οποίος μόλις είχε πιάσει το όριο των 30 χρόνων. Όπως είναι γνωστό, ο Τεντ Κένεντι κράτησε την έδρα αυτή για 46 ολόκληρα χρόνια, έως και το θάνατό του πέρυσι το καλοκαίρι.

   Για ποιον λόγο, λοιπόν, ο Μπαράκ Ομπάμα και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο στην πολιτεία του το Ιλινόις;

   Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι, πλέον, δεν υπάρχουν εκλογικοί μηχανισμοί στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Είναι χαρακτηριστικό πως ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δεν μπόρεσε να επιβάλει το δικό του υποψήφιο για τη Γερουσία.

   Αυτό, άλλωστε, ήταν και το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα· ότι ξεκίνησε το 2007 την προσπάθειά του, για την είσοδό του στο Λευκό Οίκο, απέναντι σε μιαν από τις πιο ισχυρές πολιτικές οικογένειες της χώρας, τους Κλίντον. Οι εποχές κατά τις οποίες οι ψηφοφόροι ακολουθούσαν άκριτα έναν πολιτικό ή ένα κόμμα ή μια οργάνωση, έχουν περάσει.

   Στην περίπτωση του Ομπάμα, εξάλλου, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Μπορεί ο Πρόεδρος να κατείχε την έδρα του Σικάγο, ωστόσο δεν πρόκειται για την πολιτεία στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε. Επίσης, οι σχέσεις του με τους Δημοκρατικούς της πολιτείας, αλλά και το κατεστημένο των Αφροαμερικανών εκεί, δεν ήταν ποτέ ισχυρές.

   Ποιος είναι ο Αλέξης Γιαννούλιας

   Ο κ. Αλέξης Γιαννούλιας γεννήθηκε στο Σικάγο στις 16 Μαρτίου του 1976 από Έλληνες μετανάστες γονείς. Η μητέρα του κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και ο πατέρας του από τα Καλάβρυτα. Σπούδασε Οικονομικά και Νομικά σε πανεπιστήμια του Σικάγο, της Βοστόνης και της Νέας Ορλεάνης, ενώ σήμερα είναι υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόις. Υπογραμμίζεται ότι για τη θέση αυτή, η οποία είναι νευραλγικής και καθοριστικής σημασίας για την πολιτική ζωή και ιδιαίτερα τα οικονομικά, εκλέχτηκε από το λαό του Ιλινόις και είναι ο νεότερος στην ιστορία της Πολιτείας που κατόρθωσε και εκλέχτηκε στη θέση αυτή με το Δημοκρατικό Κόμμα στις 7 Νοεμβρίου του 2006. Ο τότε γερουσιαστής και σημερινός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε υποστηρίξει τότε τον κ. Γιαννούλια.

   Ο κ. Γιαννούλιας είχε εργαστεί στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Ομπάμα για τη Γερουσία το 2004, ενώ στη συνέχεια στάθηκε στο πλευρό του κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2008, για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

   Συνδέθηκε με τον κ. Ομπάμα με στενή φιλία, μέχρι του σημείου που έπαιζαν μαζί καλαθόσφαιρα στο Σικάγο, ενώ μέχρι σήμερα φέρεται να διατηρούν καλές σχέσεις, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε θεατή υποστήριξη της υποψηφιότητάς του, στις προχθεσινές εκλογές, από το Λευκό Οίκο.

   Ο κ. Αλέξης Γιαννούλιας είναι από τους καλύτερους αθλητές και παίκτες στην καλαθόσφαιρα. Επί δύο σχεδόν χρόνια, μεταξύ των ετών 1998 και 2000, έπαιξε με την ομάδα του Πανιωνίου. Εργάστηκε ως τραπεζίτης και διετέλεσε αντιπρόεδρος στην τράπεζα Βroadway Bank, την οποία έχει ιδρύσει η οικογένειά του και η οποία εθεωρείτο μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόις.

   Ο κ. Γιαννούλιας δημιούργησε το φιλανθρωπικό ίδρυμα ΑG Foundation, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στοχεύει στην καταπολέμηση των παιδικών ασθενειών και της φτώχιας.

 16. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 20/08/2010 15:54:40

  παιδιά η εντιμότητα, η σοβαρότητα, η σεμνότητα και η ταπεινότητα δεν ειναι αρκετές απο μόνες τους για να επιτυχει ενας manager, ο επικεφαλής ενος κόμματος ή ενός αυτοδιοικητικού οργανισμού όπως θα είναι αυριο η περιφερεια Αττικης. Με μόνο αυτά, το πολύ που θα εισπράττεις ειναι ενα χτύπημα στη πλάτη και σχόλια για το πόσο καλό παιδί είσαι. Στο τέλος, οι "πονηροί" όχι μόνο θα κάνουν παιχνίδι πίσω απο την πλάτη σου αλλά μπορεί να σε πούνε και μπούλη!

  Ξέρετε πόσα στελέχη έτυχε να γνωρίσω είτε μέσα απο την δουλειά μου είτε απο όσα έχω ακούσει απο συναδέλφους που είχαν πάνω κάτω τίς ίδιες αρετές με τον Κικίλια όπως λέτε και επιπλέον με μεταπτυχιακά στην διοίκηση και στα οικονομικά αλλά αποδείχτηκαν ανίκανοι να διοικήσουν ή να πάρουν μία πρωτοβουλία? Οι παλιότεροι και έμπειροι στο αντικείμενο τους δούλευαν διακριτικά!
  Ετσι ειναι η ζωή. Δεν φτάνουν μόνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Χρειάζονται πολύ περισσότερες ικανότητες για να επιτυχεις στον τομέα ενδιαφέροντος.

  Επειδή λοιπόν υπάρχει σοβαρό ελλειμα απο αυτα τα χαρακτηριστικα στο πολιτικό προσωπικό μας μήν μυθοποιήσουμε και τον κάθε Κικίλια με ποδοσφαιρικούς όρους όπως κάνει ο Μικρός Οδυσσέας επειδή έπαιξε κάποτε μπάσκετ και νομίζουμε οτι μπορεί να είναι και καλός παίχτης σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο και μάλιστα στην σκληρη πραγματικότητα της αυτοδιοίκησης.
  Ας είμαστε ρεαλιστές και λιγότερο ανυπόμονοι στην ανανέωση.

  • ΜΑ avatar
   ΜΑ @ DeltaLamda 20/08/2010 16:18:38

   Συμφωνώ γενικά χωρίς αυτό να αφορά ειδικά τον Κικίλια, δεν είμαι Αθηναία δεν έχω παρακολουθήσει τη σταδιοδρομία του. Έχεις δίκιο αλλά φαίνεται ότι στην πολιτική ζωή φτάσαμε να αναζητούμε ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ σοβαρότητα, σεμνότητα και ταπεινότητα.
   Πρόσεξε όμως το δήθεν νέο που έρχεται σε κάποιες περιπτώσεις, βλέπω παλαιοκομματικές νοοτροπίες, ψώνια και αεριτζήδες. Η σχολή καλά κρατεί...Και πάλι δεν αναφέρομαι σε Κικίλια και Αθήνα.

 17. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 20/08/2010 15:56:56

  όλα θα κριθούν το βράδυ των εκλογών.. πάντως αν το ισοζύγιο ήττας-νίκης είναι μείον στη ΝΔ στις περιφέρειες θα είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση αντιπολιτευτικά. Γιατί μετά με το που θα λέει κάποιος νεοδημοκράτης κάτι κατά του μνημονίου, θα του πετάει στα νταβατζοΜΜΕ ο πρασινοφρουρός "αφού η πολιτικής σας κατά του μνημονίου αποδοκιμάστηκε, τι συνεχίζετε;;" και θα τελειώνει το θέμα εκεί...
  Αυτό βέβαια εφόσον πούμε ότι οι τοπικές εκλογές είναι δημοψήφισμα κατά του μνημομίου..
  Αλλιώς, οκ..
  Πάντως, όταν η επιλογή ενός προσώπου βρίσκει αντίθετους το 1/3 των ψηφοφόρων ενός κόμματος είναι αποτυχημένη..
  Δηλαδή αν βάλει απέναντι την Φώφη το Πασοκ, που όλοι οι πρασινοφρουροί θα κάνουν σαν τρελοί απ' την χαρά τους και θα την προβάλουν τα νταβατζοΜΜΕ με κάθε μέσο, πως θα την αντιμετωπίσουμε;;

 18. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 20/08/2010 16:09:12

  Ας το πούμε και αλλιώς.. Αμα έχεις τα ΜΜΕ, μια χαρά είναι η επιλογή Κικίλια
  Οταν, όμως, τα νταβατζοΜΜΕ τα έχεις να σε βρίζουν όλη μέρα, είναι αυτοκαταστροφική επιλογή..
  Ηδη τα νταβατζοΜΜΕ των ειδήσεων των 8 αντιμετωπίζουν σχεδόν με ειρωνία την επιλογή Κικίλια, ενώ μην μιλήσουμε για τα πράσινα μπλογκ, όπου η ειρωνία πάει σύνεφφο..
  Φυσικά γνωρίζουμε τι θα γίνει μόλις ανακοινωθεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ..
  Τα δε νταβατζοΜΜΕ, ακόμα και δημοψήφισμα να πει ο Σαμαράς ότι είναι οι εκλογές της αυτοδιοίκησης, θα πείσουν τον κόσμο ότι ουσιαστικά μόνο το αποτέλεσμα της περιφέρειας αττικής μετράει, που είναι η μεγαλύτερη, και άντε γεια μετά το εγχείρημα...

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ o aneksartitos 20/08/2010 16:18:00

   Αδερφέ άστο αν τα καθεστωτικά media αγκαλιάσουν τον δικό μας υποψήφιο σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Το ΠΑΣΟΚ και το παιδί των φαναριών να κατεβάσει τα καθεστωτικά media θα το αναγάγουν σαν τον καταλληλότερο.

 19. Θάνος avatar
  Θάνος 20/08/2010 16:10:28

  Διαβάζοντας τα σχόλια στο άρθρο συνειδητοποίησα ότι η πλειοψηφία αντιδρά στην λύση Κικίλια.
  Οπότε θα ήθελα να κάνω την εξής πρόταση.
  Καθένας μαζί με το σχόλιο του να γράφει ποιός θα ήταν κατά την γνώμη του ο καταλληλότερος για αυτή την θέση.
  Να καταλάβουμε και εμείς τι περίπου θέλει η βάση.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Θάνος 20/08/2010 17:19:22

   Εγώ διαφώνησα. Κατά τη γνώμη μου υποψήφιος θσ μπορούσε να ήταν ο Δήμας.

 20. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 20/08/2010 16:22:32

  @ Θάνος
  Εγω διατύπωσα τις απόψεις μου με δυο μακροσκελή σχόλια και ειπα ποιον προτείνω (δες παραπάνω). Εσυ?

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ DeltaLamda 20/08/2010 16:27:43

   Εγώ θα ρισκάρω στο νέο αίμα.
   Τουλάχιστον ο Κικίλιας κάτι έχει κανει στη ζωή του σε αντίθεση μα άλλους που τα ένσημα είναι άγνωστη λέξη.

 21. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 20/08/2010 16:28:09

  ποιες 7 περιφέρειες?? 2-3 και πολλές είναι έτσι όπως είναι η εικόνα του κόμματος προς τα έξω.. δυστυχώς... :(

  • o aneksartitos avatar
   o aneksartitos @ etsi_kai_allios 20/08/2010 16:30:39

   οχι... 2 περιφέρειες είναι πολύ λίγες..
   μετά τα νταβατζοΜΜΕ θα μιλάνε για δικαίωση ΓΑΠ, για δικαίωση της επιλογής του ΔΝΤ...
   Και ο ΓΑΠ θα κερδίσει ένα χειμώνα ακόμα άνετα...

   • Ολντ Τραφορντ avatar
    Ολντ Τραφορντ @ o aneksartitos 20/08/2010 17:12:05

    ναι σωστά και θα παραδοθούν άλλη μια φορά τα ηνία του αγώνα στην Αριστερά να καπελώνει εργολαβικά, να ελέγχει και να κατευθύνει κατά το δοκούν χωρίς η Δεξιά να έχει καταφέρει να οργανωθεί αποτελεσματικά έστω και μια φορά απέναντι στο σύστημα ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που κάτι τέτοιο ο τόπος, οι Έλληνες το έχουν μέγιστη ανάγκη για να επιβιώσουν.
    Όμως..
    Αυτό το σύστημα δεν αμύνεται μόνο με ολα τα ΜΜΕ στο πλευρό του, αλλά και με τους εκτελεστές του. Το σύστημα προ 30ετίας παρήγαγε τα όργανα απέναντι στα οποία θα ήταν φύσην αδύνατο η ήσυχη και φιλειρηνική μεσαία τάξη της Ελληνικής κοινωνίας να προβάλει αποτελεσματικά αγωνιστική αντίσταση και να ανατρέψει τα δεδομένα.
    Υπάρχει πρόβλημα γενικώς και καλύτερα θα ήταν αυτά τα πράγματα να τα κοιτάξουμε επιτέλους κατάματα.

 22. Ηλίας avatar
  Ηλίας 20/08/2010 16:31:55

  Υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου ο Κώστας Μπακογιάννης
  Ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, αναμένεται να ανακοινώσει, στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, από το δημαρχείο του Προυσσού στην Ευρυτανία την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καρπενησίου.

  Η επιλογή της μέρας, αλλά και ο χρόνος της ανακοίνωσης, έχουν συμβολικό χαρακτήρα για τους Ευρυτάνες, αφού η ανακοίνωση θα γίνει λίγο μετά τον Μεγάλο Εσπερινό για την γιορτή του Μοναστηριού της Παναγίας Προυσιώτισσας.

  Κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Θ. Γιαννόπουλος

  Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Γιαννόπουλος αποφεύγει να κάνει γνωστές τις προθέσεις του και όπως έχει πει θα μιλήσει στις 13 Σεπτεμβρίου στη Βουλή με την έναρξη του τρίτου τμήματος στο οποίο συμμετέχει.

  Ωστόσο, την Κυριακή παραμένει άγνωστο αν θα βρεθεί στον Προυσσό της Ευρυτανίας κατά την ώρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη.

  Ο ίδιος ο Θανάσης Γιαννόπουλος βρίσκεται στο χωριό του στο Περίβλεπτό της Δυτικής Φθιώτιδας.

  www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Δρόμο κι εσύ...στη μανούλα σου...διορισμένε σύμβουλε με το κληρονομικό χάρισμα.
  ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.

 23. spiros avatar
  spiros 20/08/2010 16:34:29

  Ας περιμένουμε να δούμε έργα και στην πορεία βγάζουμε συμπεράσματα. Αν ο Σαμαράς δεν στήριζε την Τζοτζολα θα μπορούσε κάποιος να βασιστεί σε νέο άνθρωπο ή θα έλεγε η πείρα μετράει. Παρακαλώ χαίρομαι ιδιαίτερα να ακούω την Τζοτζόλα μα κοφτές περικτικές εκφράσεις και όχι τν πεπειραμένο Παναγιωτόπουλο με τις χωρίς πολλές φορές πολιτικό λόγο για να μην δυσαρεστήσει. Αυτό το κλόμμα έχει πληρώσει πολλάκις τον στρογγυλεμένο λόγο.
  Γιατί επίσης σας διαφεύγει ότι ο Μαρκογιαννάκης έφυγε για προσωπικύς λόγους από όσα τουλάχιστον λέει και δεν σκέφτεται τι παρακαταθήκη έχει αφήσει στην παράταξη που τον τίμησε.

 24. Θάνος avatar
  Θάνος 20/08/2010 16:44:15

  Θα σας γράψω μια ιστορία αληθινή δυστυχώς για το πως μπορείς να χάσεις ένα δικό σου Δήμο μια Περιφέρεια κ.λ.π.
  Εκλογές δημοτικές 2006 δήμος Γέρακα.
  Ένας επίσημος συνδιασμός ΝΔ
  Ένας Πασοκ
  Ένας αντάρτης ΝΔ
  Λοιπά κόμματα.
  Αποτελέσματα 1ου γύρου.
  Οι δύο της ΝΔ 60%
  Ο του Πασοκ 30%
  Αποτελέσματα δεύτερου γύρου.
  Δήμαρχος ο Πασοκος.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Θάνος 20/08/2010 18:04:46

   Που να δεις στο νομό Πέλλας τι έγινε και ειδικά στο Δήμο Γιαννιτσών. Κάποια "στελέχη" διαφόρων διαμετρημάτων (έως και της ιδιότητας του βουλευτή) έπρεπε να είχαν φύγει από το παράθυρο...

   Αλλά και σήμερα ακόμα την πετάνε την παράταξη στον γκρεμό μπας και τσιμπήσουν καμιά θεσούλα...

 25. blue nile avatar
  blue nile 20/08/2010 17:32:00

  Kανένα κουτόχορτο δεν τρώει Σαμαράς. Αντίθετα κόβει το μάτι του.
  Διέκρινε το επικοινωνιακό χάρισμα του Κικίλια που θα υποσκελίσει το γεγονός της μέχρι τώρα περιορισμένης αναγνωρισιμότητας του και βασίστηκε στον πρότερο έντιμο και άξιο λόγου βίο. Πιο πολύ όμως επενδύει στο νεαρό της ηλικίας γνέφοντας παροτρυντικά σε όλους τους ικανούς νέους να συνδράμουν σε μια νέα ΝΔ χωρίς να σκιάζονται το μπαμπούλα των απολιθωμένων μικρονοικών καρεκλοκένταυρων.

  Αξιοκρατικά να το πάρεις τι παραπάνω έχει ο αμόρφωτος και άξεστος Μειμαράκης με αυτή τη φάτσα μνημείο κουτοπονηριάς από τον Κικίλια?
  Το ότι έχει βγει και πενήντα φορές στα καθεστωτικά ΜΜΕ παίζοντας το ρόλο του υποστηρικτή της Ντόρας? Ξεχάσατε τις άναθρες κραυγές του για μη προσφυγή στη βάση γιατί τυχόν περιορισμένη συμμετοχή θα βλάψει το κόμμα?
  Και στο κάτω κάτω άντε και να χάσει ο μικρός, που το βλέπω δύσκολο, η ΝΔ θα κερδίσει από την προεκλογική προβολή ενός νέου ικανού και άφθαρτου προσώπου επαληθεύοντας παράλληλα όλες τις θέσεις του Σαμαρά για άνοιγμα στους νέους και στη βάση .
  Πολλαπλά κερδισμένη θα βγει η ΝΔ από αυτή την επιλογή σύντομα θα το διαπιστώσετε.

 26. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 20/08/2010 18:00:31

  πολυ κολλημένοι ειναι ορισμένοι εδω. και δυστυχώς ελάχιστοι διαβάζουν τι γράφουν οι προηγούμενοι και λεει ο καθένας το κοντο και το μακρύ του με φτηνές επιχειρηματολογίες. ποιος μιλάει για Μειμαράκη ή Σπηλιωτόπουλο? επειδή κάποτε κατι ακούστηκε οτι επαιζαν για την περιφέρεια? ασε που κάποιοι άλλοι προτείνουν Δήμα για την θέση αυτή και συγχρόνως απειλούν να μην τολμήσει ο Σαμαράς να προτείνει για Δήμαρχο Καρπενησίου τον Κώστα Μπακογιάννη! Εμένα δεν με ενοχλεί ο νεος αυτός που στο κατω κατω φέρει και το ονομα Μπακογιάννης, φαίνεται σοβαρός, ειναι καλά μορφωμένος και απογαλακτισμένος απο την μάνα του οπως και η Αλεξία. Δηλ. που ειναι το πρόβλημα να στηριχτει ο Μπακογιάννης και να παρει την δημαρχία η Ν.Δ.? Επιπλέον θα εχει πιστωθεί ο Σαμαρας πολιτικές σύνθεσης και δύσκολα θα σκεφτούν να τον υποσκάψουν κάποιοι... αντε στο τέλος να μεινει η Ντόρα με τον Μαρκογιαννακη, τον Βουλγαρακη, τον Παυλίδη και ενδεχομένως την Παπαδημητρίου, τον Γιαννόπουλο και τον Κοντογιάννη! Ουτε τα παιδιά της δεν θα την ακολουθήσουν... Να το δούμε κι αυτό να εχουμε να γελάμε.

 27. Spm avatar
  Spm 20/08/2010 18:53:54

  Μακάρι να υπάρξουν και άλλες τέτοιες επιλογές σαν του Κικίλια και των άλλων παιδιών.
  Αποψή μου είναι ότι ο Κικίλιας θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους.
  Ειναι άνθρωπος που συνδυάζει το πολιτικό ζώο με τον σοβαρό επιστήμονα. Ειναι νέος, χωρις σκελετους στην ντουλάπα του και χαρισματικός.
  Ο Σαμαράς έδειξε και με αυτη την επιλογή πια θέλει να ειναι η περπατησιά του στην πολιτική σκηνή.
  Ηρεμα και σίγουρα βήματα με αξιόπιστα πρόσωπα που έχουν να πουν και να κάνουν πράγματα.

 28. vassilis avatar
  vassilis 20/08/2010 19:37:00

  Και επειδη ειναι καλαθοσφαιριστης και γιατρος τι;Το επαγγελμα τον κανει ικανο να προσφερει στα κοινα; Αληθεια ποσοι γιατροι και αθλητες ειναι στη βουλη;ολοι τους πιονια σε ενα στημενο παιγνιδι!προσθεστε τους φασουλα,βουρο ,ζουνη, και σε λιγο μας ερχεται και η τζουλια!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ vassilis 20/08/2010 22:24:25

   Συγνώμη, τι σχέση έχουν οι διάφοροι αμόρφωτοι ηθοποιοαθλητές με έναν γιατρό? Για να σοβαρευόμαστε... Εννοείται ότι θέλουμε γιατρούς, μηχανικούς και άλλους επιστήμονες, κυρίως αυτούς που έχουν κολλήσει και 5 ένσημα.

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ TopGunZ 20/08/2010 22:31:25

    @ TopGunZ

    Γιατρός; Α, ναι ξέχασα, από αυτούς που μπαίνουν στην ιατρική με μόρια από τις εθνικές ομάδες ή χωρίς πανελλήνιες λόγω καμμιάς διάκρισης…

    Ελληνική πατέντα για γέλια και για κλάμματα.

    Υ.Γ.: είμαι γιατρός από τους άλλους, που έβγαλαν τα μάτια τους για να περάσουν στο πανεπιστήμιο…(και για να το τελειώσουν, χωρίς να παίζουν σε ομάδα…)

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ TopGunZ 20/08/2010 22:43:54

    Καλά χαλάρωσε, κι εγώ Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη πέρασα, σπουδαίο κατόρθωμα, για το δε τελείωμα της σχολής άσε, για Ελληνικό πανεπιστήμιο μιλάς, ξέρω από πρώτο χέρι άτομα που τελειώσανε σε Ελλάδα και σε Βουλγαρία, όταν γίνεται η σύγκριση είναι σχεδόν αστείο να αποκαλείς τον απόφοιτο του Ελληνικού Κοπανατζίδικου γιατρό.

    Και τέλος, δεν είναι φοιτητής ιατρικής, ορθοπεδικός είναι, άρα και τελείωσε και ειδικεύτηκε, ασχέτως πως μπήκε. Ούτε για σένα ξέρουμε τι γλυψίματα έκανες εσύ ή συγγενείς σε καθηγητές.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ TopGunZ 20/08/2010 22:55:13

    σου εύχομαι ό,τι καλύτερο λοιπόν -στο απευκταίο σενάριο που χρειαστείς γιατρό- να σε αναλάβουν βουλγαροσπουδαγμένοι γιατροί.

 29. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 20/08/2010 22:12:05

  Υπάρχουν επιλογές που απλά δεν έχουν νόημα. Τέτοια είναι κι αυτή.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ Giorgos_T 20/08/2010 22:56:48

   Σιγά ρε γιατρέ,
   τόσο εμπεριστατωμένη άποψη έχεις για τον συγκεκριμένο;
   μήπως ξέρεις κάτι παραπάνω και πρέπει να το μοιραστείς με εμάς τους υπόλοιπους;

 30. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 20/08/2010 22:12:48

  Ο ίδιος εάν είχε συνείδηση του βάρους της ευθύνης θα έπρεπε να την αποποιηθεί.

 31. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 20/08/2010 22:23:02

  @ Factor X

  επειδή δεν είμαι γνώστης του χώρου, θα σου απαντήσω ρητορικά: Εαν από τόσες χιλιάδες στελέχη, επιστήμονες, αναλυτές, πολιτικούς, ακόμα και ανεξάρτητους -αλλά φιλικά προσκείμενους- αναλυτές ή επιστήμονες διάλεξε τον Κικίλια, τα εξής πράγματα συμβαίνουν:

  1. Κανείς πιο αξιόλογος από τον Κικίλια δεν υπάρχει στη ΝΔ (...)
  2. " " " " " " " θέλει με τη ΝΔ (...)Χ(...)
  διότι θα χάσει ή δεν εμπνέεται
  3. " " " " " " " είναι κατάλληλος για τους
  πολίτες της Αττικής.
  4. Ο πρόεδρος δεν θέλει αξιόλογο υποψήφιο για περιφερειάρχη για να μην τον
  επισκιάσει.
  5. Ο πρόεδρος θεωρεί χαμένη την Αττική και δεν θέλει να "κάψει" στελέχη
  6. Συνδυασμοί των 1-5
  7. Άλλο;;;

  Α) Νομίζω σου απαντώ επαρκώς και
  Β) Αλοίμονο εάν πάνε να μας πείσουν πως ο Κικίλιας ήταν ο καταλληλότερος....

  • Factorx avatar
   Factorx @ Giorgos_T 21/08/2010 00:41:41

   Απλά δεν μπορείς να απαντήσεις και καταφεύγεις σε γενικολογίες. και δεν κανεις τίποτα άλλο απο το να αναπαράγεις - νομίζεις πιο κομψά - την υπονομευτική τακτική της Αγίας Οικογενείας κλπ ΔΝΤ δυναμεων.

   Απαντουν στην πρόταση Κικίλια με γενικολογίες και τσιτατολογίες. Αντιπροτείνετε κάποιον αν μπορείτε; Τον χατζηδάκη; Φαγωθηκε να μπει αλλα εφυγε αδιαβαστος για το ΔΝΤ.

   Να στο πω και με πιο απλά λόγια: Μπειμπυλίνο φορουν ορισμένοι απο χθες μετά την επιλογή Κικίλια.

   Και εμενα τουλαχιστον δεν με ενδιαφερει αν θα κερδίσει ή οχι.

   Οπως και δεν προεχει για μένα το αποτέλεσμα των εκλογών για την τοπικη αυτοδιοίκηση.

   Αυτό που εχει σημασια ειναι να ανανεωθεί και να ανασυγκροτηθεί εκ θεμελίων η ΝΔ και τα υπόλοιπα θα έρθουν μονα τους.

   Και ο Σαμαρας το κάνει αρέσει, η δεν αρέσει σε ορισμένους. θα συμφωνήσω οτι ισως το κανει αργά, αλλά το κάνει

 32. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 20/08/2010 22:30:17

  Γιατρός; Α, ναι ξέχασα, από αυτούς που μπαίνουν στην ιατρική με μόρια από τις εθνικές ομάδες ή χωρίς πανελλήνιες λόγω καμμιάς διάκρισης...

  Ελληνική πατέντα για γέλια και για κλάμματα.

  Υ.Γ.: είμαι γιατρός από τους άλλους, που έβγαλαν τα μάτια τους για να περάσουν στο πανεπιστήμιο...(και για να το τελειώσουν, χωρίς να παίζουν σε ομάδα...)

 33. Epicouros avatar
  Epicouros 20/08/2010 23:02:02

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΦΕΣ,ΠΟΠΕΣ,ΑΡΙΔΕΣ ,LIFE STYLE ,ΛΙΦΕ ΣΤΥΛΕ ΦΟΥΦΛΗΔΕΣ

 34. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 21/08/2010 00:11:40

  Κάποιες απαντήσεις γιατί η κοβέντα κάπου ξέφυγε:
  Τα χαρακτηριστικά του ιδεατού, του ιδανικού υποψηφίου νομίζω περιγράφηκαν πολύ άρτια από σχολιαστές που μπήκαν στον κόπο αναλυτικά να μας εκθέσουν τη σκέψη τους. Όμως χρειαζόμαστε υποψηφίους με σάρκα και οστά, που να συγκεντρώνουν όσο το δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά του δεότυπου, σε συνδυασμό με την πολιτική, τα μηνύματα και τους στόχους που θέτουμε.
  Στο πλαίσιο αυτό η υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια είναι μια εξαιρετική επιλογή.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ μικρός οδυσσέας 21/08/2010 00:12:20

   Ιδεότυπου

 35. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 21/08/2010 00:26:20

  Επίσης για όσους προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα και προβληματίστηκαν για τις διοικητικές ικανότητες του Β. Κικίλια σε περίπτωση που εκλεγεί, έχω να παρατηρήσω τα εξής;
  Η θέση του περιφερειάρχη είναι πολύ πιο πεζή από την αστειότητα των μικρών πρωθυπουργών που αναπαράγεται από τα μίντια. Το χέρι του κεντρικού κράτους θα είναι πάντα πάνω από τους αιρετούς περιφερειάρχες
  Ένα νέο πρόσωπο σε μια νέα θέση πάντα είναι ένα στοίχημα.
  Έχω βαρεθεί να διαβάζω στα αντινέα, νέα πρόσωπα, ανανέωση και όταν αυτή γίνεται υπάρχουν γκρίνιες.
  Για κάθε καλό υποψήφιο πάντα θα υπάρχει κάποιος -θεωρητικά και υπό συνθήκες- καλύτερος του

 36. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 21/08/2010 01:11:28

  μας επεισες Μικρε Οδυσσέα. Περιμένω με αγωνία το επόμενο αρθρο σου περι τα αθλητικά. Εκει ομολογουμένως τα πας πολύ καλύτερα!

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ DeltaLamda 21/08/2010 21:16:59

   Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν.
   Εκθέτω τις απόψεις μου με θάρρος και με σεβασμό στους άγνωστους συνομιλτές μου.
   Εσείς αγαπητέ ΔΛ που ειδικεύεστε;
   Στην από πληκτρολογίου ειρωνία;

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ DeltaLamda 21/08/2010 21:42:08

   Άσε που στα αθλητικά υπάρχει άλλο επίπεδο σχολιαστών με άποψη και χιουμορ

 37. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/08/2010 01:20:24

  Επειδη αρχισε σζητηση για εναλλακτικες λυσεις κατα τη γνωμη μου επρεπε να επιλεγει ενας πετυχημενος δημαρχος της ΝΔ απο την Αττικη.Και επειδη ζητηθηκαν ονοματα μπορω να πω το δημαρχο Περιστεριου Παχατουριδη.Υπαρχουν βεβαιως και αλλοι.
  Τωρα παντως η επιλογη εγινε.Εγω θα ψηφισω Κικιλια.Τοσους και τοσους εχουμε ψηφισει.

 38. blue nile avatar
  blue nile 21/08/2010 03:41:48

  Πολλές φορές οι αλλαγές αιφνιδιάζουν ακόμα και αυτούς που τις επιζητούσαν.
  Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μηχανιστικά τη λέξη ανανέωση, αντιλαμβάνονται ότι είναι απαραίτητη αλλά όταν έρχεται η ώρα να υλοποιηθεί, το ρίσκο που προυποθέτει κάθε τέτοια πρωτοβουλία τρομάζει.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ blue nile 21/08/2010 21:18:58

   Ακριβώς

 39. trellakias avatar
  trellakias 21/08/2010 09:48:02

  Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι όπως πολλές φορές έχω γράψει κι εδώ είναι η κομπλεξική συμπεριφορά που ΕΧΟΥΜΕ στην παράταξη της ΝΔ. Ασχολούμαστε (οι περισσότεροι καλοπροαίρετα ΠΙΣΤΕΥΩ) με τις επιλογές του εκάστοτε προέδρου ως προς τα πρόσωπα, την πολιτική , την εν γένει παρουσία που βγάζει το κόμμα προς τα έξω, όσο αφήνουν τα ΜΜΕ να φαίνεται! Αναλώνουμε τόνους «μελάνης» για κριτική στην επιλογή τάδε, στην σκέψη του δίνα, και ΧΑΝΟΥΜΕ την ουσία.
  Έχουμε μπροστά μας μια εκλογική διαδικασία, που μπορεί από τα αποτελέσματα να έχουμε σοβαρές πολιτικές διεργασίες! Αυτό πρέπει να γίνει ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ από όλους μας. Είτε τα πρόσωπα μας είναι αρεστά, τους θεωρούμε ιδανικούς, ΕΙΤΕ ΟΧΙ! Είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα σε αμφιβόλου προέλευσης οργανισμούς, όπως το σοσιαλιστικό ΔΝΤ. Η κοινωνική πολιτική που επί χρόνια ήταν δίπλα στις ανάγκες του απλού λαού, σε κάποιο επίπεδο, τώρα διαλύεται παντελώς. Η εθνική πολιτική του παραχωρισμού, της «σφαλιάρας» του yes-man, της απόλυτης υποταγής στις εντολές των μεγάλων προστατών είναι πραγματικότητα. Το αβέβαιο μέλλον των οικογενειών μας, των παιδιών μας, με μία ανεργία επίσημη στο 20%, και ανεπίσημη στο 30%, τον εμπορικό κόσμο να πεθαίνει, το εθνικό χρέος να φτάνει 308 δις ευρώ και αναμένεται να φθάσει το 2015 το ποσό των 621 δις ευρώ, την παιδεία στο απόλυτο μηδέν, με έτοιμες κινητοποιήσεις-απεργίες, την υγεία σε απόλυτη σήψη και παραχώρηση στον ιδιωτικό τομέα, την εθνική άμυνα παραδομένη σε ….συνταγματολόγο που απαξιώνει τους αξιωματικούς και νομίζει ότι είναι στο αμφιθέατρο πανεπιστημίου κάνοντας παράδοση μαθήματος σε φοιτητές, εγώ θα μιλήσω αν η επιλογή Κικίλια είναι σωστή; ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Αυτές τις νοοτροπίες πληρώσαμε με την επιλεκτική στάση κάποιων λεγόμενων νεοδημοκρατών του πρωκτού, που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές για να τιμωρήσουν –λέει- τον Κ. Καραμανλή, και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Αυτή η γελοία λογική της ελιτιστικής σκέψης, έκαναν την λέξη εσωστρέφεια, καθαρά νεοδημοκρατική. Όλα τα χρόνια, πάντα κάποιος για ιδίους σκοπούς προβολής έκανε σχόλια πάνω στις επιλογές του κόμματος, του εκάστοτε προέδρου. Όλοι αυτοί που σαν εκκολαπτόμενοι αρχηγίσκοι έριχναν λάδι στο καντήλι ζωής του φαύλου πασοκ στην εξουσία!
  Η χώρα δεν αντέχει άλλο την βάρβαρη επίθεση του πασοκικού εκτρώματος. Ο λαός είναι σε κατάσταση σοκ και ήδη το ξεπερνά, περνώντας στην επόμενη φάση, στο στάδιο της δυναμικής διεκδίκησης ενός καλύτερου αύριο. Αυτό θα γίνει είτε ειρηνικά, μέσω των κομματικών συνδυασμών με τις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών, ή λόγω της μη αντιπροσώπευσης του από κάποιον συνδυασμό, με την μορφή ΒΙΑΣ και επανάστασης στο κατεστημένο. Είναι ηθικό χρέος των ηγεσιών των κομμάτων να προλάβουν αυτά τα φαινόμενα. Άρα η επιλογή των προσώπων πρέπει να είναι αδιάφορη, μπροστά στον σκοπό της άμεσης απομάκρυνσης του ζαβού, δοτού, ηλίθιου, προβληματικού, ξενόδουλου «ομάμα» νομίζων πρωθυπουργού από την Ελλάδα γενικώς!

 40. Γιάννης avatar
  Γιάννης 21/08/2010 14:14:26

  Καλό το χιούμορ σου Οδυσσέα αλλά το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Γιάννης 21/08/2010 21:23:17

   Για πες μας εσύ αγαπητέ Γιάννη κάποιο καλό ανέκδοτο. Μια πρόταση ανανέωσης έγινε και έχει πέσει απίστευτη γκρίνια στο φόρουμ

 41. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 21/08/2010 21:25:42

  Η οποία γκρίνια πάντως δεν είναι ενδεικτική του κλίματος στην κοινωνία, η οποία βλέπει με πολύ καλό μάτι την υποψηφιότητα του ψηλού

 42. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 21/08/2010 21:43:18

  @ μικρός οδυσσέας
  Ως μικρός που εισαι θα σου πρότεινα να ασχολείσαι περισσότερο με το τόπι και τον αθλητισμό και να αφήσεις τα σοβαρότερα για τους οριμώτερους.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ DeltaLamda 22/08/2010 02:11:19

   Συνεχίζεις στο ίδιο απαξιωτικό υφάκι.
   Να ασχοληθώ λοιπάν τελευταία φορά με την πάρτη σου.
   Τις υποδείξεις κύριε μυστήριε αλλού.
   Από πότε η πολιτική αφορά μόνο ανορθόγραφους ανερμάτιστους ξερόλες;
   Όταν συντάξεις μια παράγραφο με δομή και νόημα το συζητάμε πάλι
   Όταν έχω χρόνο θα γράψω ένα κείμενο για τα ψυχολογικά προβλήματα της 3ης ηλικίας.
   Άντε στο καλό νυχτιάτικα

   • victoria avatar
    victoria @ μικρός οδυσσέας 23/08/2010 13:29:33

    αγαπάμε μικρό οδυσσέα!

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ μικρός οδυσσέας 23/08/2010 14:08:21

    victoria σε ευχαριστώ

 43. tharros avatar
  tharros 22/08/2010 03:43:30

  μαγκες το θεμα καθαρος και αφθαρτος εχει και μια πιο σημαντικη κατηγορια..ικανος και χρησιμος και ειμαι σιγουρος οτι ο κικιλιας τα εχει και τα δυο.

 44. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 23/08/2010 07:07:40

  αν δεν μπει "σφήνα" στα ελληνοϊσραηλινά κόλπα, (να πείσει το αμερικανικοεβραϊκό λόμπι ότι είναι καλύτερος φίλος για το ισραήλ μια ελλάδα με τον σαμαρά πρωθυπουργό) δεν έχει τίποτα. ο γαπ θα γίνει πανίσχυρος τώρα και θα τον τρώμε χρόνια στη μάπα. αν βοηθήσουν οι εβραίοι και την ελληνική οικονομία.. θα διαλυθεί κι η νδ και τελικά όσοι έλεγαν ότι θα την κάνει πολιτική άνοιξη, μάλλον θα δικαιωθούν. πολύ λίγος ο σαμαράς τελικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.