Το Antinews και η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής
28/05/2014 09:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Antinews και η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής

Εμείς στο antinews οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς εκείνους που μας θεωρούν δεδομένους ότι η κριτική που ασκούμε πηγάζει από προσωπικές απόψεις. Δεν απηχεί το site κανενός τις απόψεις, ακόμη κι αν είναι ο Πρωθυπουργός ή ο... Ομπάμα.

Στον κόσμο της παραπολιτικής και της παραδημοσιογραφίας υπάρχει ένα αξίωμα που όσοι υπηρετούν αυτό τον χώρο το ξέρουν πολύ καλά. Το αξίωμα λέει: «Εκεί που γλείφεις, φτύνεις και τούμπαλιν. Εκεί που φτύνεις μπορεί να γλείψεις». Αυτό ως πρώτη διαπίστωση και αυτοί που κατάλαβαν, κατάλαβαν.

Από εκεί και πέρα εμείς εδώ στο antinews οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς εκείνους που μας θεωρούν δεδομένους ότι η κριτική που ασκούμε πηγάζει από προσωπικές απόψεις και είναι απόρροια του πώς βλέπουμε την πολιτική κατάσταση. Δεν απηχεί το site κανενός τις απόψεις, ακόμη κι αν είναι ο πρωθυπουργός ή ο... Ομπάμα.

Ως εκ τούτου η σκληρή κριτική που ασκήσαμε και θα συνεχίσουμε να ασκούμε στο τι έγινε στον Πειραιά σε ό,τι αφορά τις εκλογές, πηγάζει από την άποψή μας ότι η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, η οποία υποκρύπτει και επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν κάνει καλό στον τόπο.

Μας είναι αδιάφορο αν ο Ολυμπιακός είναι η πιο δημοφιλής ομάδα όταν αυτό σχετίζεται με την πολιτική και με το ποιος θα είναι δήμαρχος ή βουλευτής. Άλλωστε εμείς είμαστε πολύ περισσότερο Ολυμπιακοί από πολλούς όψιμους γαύρους που είδαν να τους κουνάνε το... μπικικίνι και άλλαξαν ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι αθλητικό σωματείο και δεν έχει καμιά δουλειά να εμπλέκεται με την πολιτική κατάσταση της χώρας. Αν φτάσουμε στο σημείο να ψηφίζουμε με βάση το χρώμα της φανέλας τότε καλύτερα να αλλάξουμε χώρα γιατί η Ελλάδα δεν έχει καμιά τύχη. Να βγάλουμε λοιπόν και τον Τσίπρα πρωθυπουργό επειδή είναι Παναθηναϊκός ή να είναι εσαεί πρωθυπουργός ο Σαμαράς επειδή τυγχάνει να αγαπάει την ομάδα του Πειραιά.

Σε σοβαρά, δημοκρατικά κράτη, που σέβονται το πολίτευμά τους και δεν το κάνουν μπάλα ποδοσφαίρου ούτε το βγάζουν οφσάιντ, το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, όχι πολιτικό κόμμα. Και οι φίλαθλοι είναι φίλαθλοι όχι κομματικοί στρατοί που οδηγούνται εκεί που θέλει ο Πρόεδρος. Ούτε ψηφίζουν ότι γουστάρει ο Πρόεδρος επειδή θα κάνει καμιά μεταγραφή αεροδρομίου.

Η στάση του antinews στο θέμα του δήμου Πειραιά -την οποία κατακρίνουν ορισμένοι... άσπονδοι φίλοι μας- ήταν ότι δεν μπορεί να παίζεις.... μπάλα με μια ολόκληρη πόλη. Και δεν μπορεί να κλείνεις συμφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ για μεταφερόμενους ψηφοφόρους.

Δεν απαξιώσαμε καμιά ερυθρόλευκη οικογένεια και κανέναν Ολυμπιακό φίλαθλο, όπως και κανέναν φίλαθλο άλλης ομάδας. Όμως, είπαμε ξεκάθαρα ότι άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική. Και είναι αδιανόητο άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με την αυτοδιοίκηση να γίνονται δήμαρχοι μέσα σε μια νύχτα απλά και μόνο επειδή είναι υπάλληλοι της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Και για να τελειώνουμε με το παραμυθάκι ότι εγκλωβίστηκε ο πρωθυπουργός και η ΝΔ σε λάθος τακτική που είχε να κάνει με την απαξίωση των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Οι οποίοι αντέδρασαν και ψήφισαν Δούρου επειδή εμείς τους βρίζαμε. Αυτά είναι ανοησίες για παιδάκια του δημοτικού. Άλλωστε, εμείς στο antinews γνωρίζουμε πολύ καλά τι παίχτηκε στο παρασκήνιο για να εκλεγεί ο Μαρινάκης.... δήμαρχος. Όταν θα έρθει η ώρα θα τα πούμε καλύτερα...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sender avatar
  sender 28/05/2014 13:36:05

  Antinews,δίνετε πάλι την ευκαιρία,μετά το κρίσιμο(και αναμενόμενο)αποτέλεσμα των προσφάτων εκλογών,να αρχίσει ένας πολύ υψηλού επιπέδου προβληματισμός και κριτική εκλεκτών σχολιαστών.Αυτό θα αποτελέσει την αναδιαμόρφωση του πολιτικού φορέα που υποστηρίζουμε,αφού ξεπεραστεί η αμηχανία των πρώτων εντυπώσεων.Συνεχίστε απτόητοι.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 28/05/2014 16:03:37

  Εύγε, εύγε και πάλι εύγε. Κρατήστε την ίδια στάση για πάντα.

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 28/05/2014 20:48:58

  Σωστή η τοποθέτησή σου και μπράβο που το θίγεις αυτό το θέμα κ.Ζήση. Να πώ την αλήθεια,μέχρι τώρα διαβάζοντας τα προηγούμενα άρθρα σας,είχα αρχίσει να καταλαβαίνω ότι και η ιδιότητα κάποιου ως φιλάθλου του Ολυμπιακού,θα θεωρούνταν από το site σας κάτι μεταξύ προδοσίας και ονείδους και σίγουρα τον στοχοποιούσε,επειδή ο Πρόεδρός του ασχολήθηκε με την πολιτική... Ξέρετε,όσο και να χειροκροτούμε κάποιοι τις επιλογές του Προέδρου στο ποδόσφαιρο,αυτό δε σημαίνει ότι χειροκροτούμε και τις επιλογές του παντού... Στη συγκεκριμένη περίπτωση στις εκλογές του Πειραιά όμως να ξέρεις,ότι κάποιοι Ολυμπιακοί δεν επικροτούν ούτε και την επιλογή Σαμαρά για το Δήμο. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

 4. airman avatar
  airman 28/05/2014 20:52:48

  "... τι παίχτηκε στο παρασκήνιο..." Όχι μόνο στο παρασκήνιο. Και στα Carrefour!!!

 5. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/05/2014 21:53:17

  ΄΄Αψογος.

  • Hase avatar
   Hase @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/06/2014 11:53:34

   Επικροτει και ο μουργος

   • my way avatar
    my way @ Hase 01/06/2014 11:58:19

    Με τα δεδομένα της φωτογραφίας θα επικροτούσε και το σκυλάκι της Coppertone.

 6. zame avatar
  zame 29/05/2014 13:02:01

  Οταν το ποδόσφαιρο μετατρέπεται σε 'φαρμακευτική αγωγή' απέναντι στα προβλήματα.. γιατί να μην 'απελευθερωθεί και το επάγγελμα'.. αφου είναι το - δημοφιλέστερο απο τα άθληματα στον κόσμο- που οι αθλητες εξισώνονται απόλυτα φτωχοι με τους πλούσιους γι'αυτο και είναι η - λαϊκή δύναμη - που ευνόητα ο χώρος προσελκύει τους απανταχού που θέλουν να αποκτήσουν & την ποθητή υστεροφημία.. αλλά και τους απανταχού 'σφετεριστές.. προκειμένου να τις μετατρέψουν σε συγκεκριμένες ιδιοτέλειες..) αφού εκλείπουν & εδω οι -ασφαλιστικές δικλίδες αποφυγής σφετεριστών- ..εναρμονισμένες σε ενα σύστημα του τροφοδοτείται απο προβλήματα..τότε γιατί να τα λύσει ? ..αφού μπορεί να 'κοιμίζει.. Δεν ειναι ΜΕΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, η ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ σε μια ΒΑΘΕΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  Τζιντου Κρισναμουρτι Λένε πως κατά μια έννοια η πολιτική διαπαιδαγωγεί.. & όταν δεν το καταφέρνει αυτή.. τότε παίρνουν ΑΛΛΟΙ την σκυτάλη..

 7. Decimus Maximus avatar
  Decimus Maximus 29/05/2014 19:57:30

  Γράψτε και ότι είναι απάντηση στην επιθεση του Παραπολίτικα του Κουρτάκη, για όσους δεν την διάβασαν. Μια απάντηση που δείχνει και την διαφορά επιπέδου

 8. patriotis avatar
  patriotis 30/05/2014 13:54:05

  Ο Αρβανιτόπουλος και τα λοιπά στελέχη που στήριξαν το Μαρινάκη ενάντια σε εν ενεργεία δήμαρχο και υποψηφιότητα του κόμματος είναι ακόμα στη Νέα Δημοκρατία?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.