#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2011 14:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Antinews ανήκει στους αναγνώστες τουΑρκετές είναι οι αναφορές στο σημερινό κυριακάτικο Τύπο στο Antinews, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που δημοσιεύονται για τις αντιδράσεις που προκαλεί η συμμετοχή της ΝΔ στο πείραμα Παπαδήμου.

Επιλέγουμε δύο από αυτές που βρήκαμε σε ηλεκτρονική μορφή, επειδή είναι χαρακτηριστικές και η συντακτική ομάδα προσπαθεί να χαλαρώσει από όσα τράβηξε αυτές τις ημέρες και αποφεύγει τις τελευταίες ώρες το ... πληκτρολόγιο.

Ελευθεροτυπία: λαϊκή δεξιά εναντίον κεντρώων για τη νέα κυβέρνηση

Η απόπειρα του Αντ. Σαμαρά να καταδείξει ότι είναι με το ένα πόδι εντός και το άλλο εκτός κυβέρνησης επιτεύχθηκε κατ' αρχήν με μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Η Ν.Δ. είναι και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Η επιλογή Σαμαρά να μην τοποθετήσει στην κυβέρνηση κοινοβουλευτικά στελέχη έγινε ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Ωστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπορεί να παίζει το ρόλο του Ιανού, προβάλλοντας κάθε φορά το πρόσωπο που τη συμφέρει. Ο κοινοβουλευτικός διχασμός όμως του κόμματος αποτυπώνει εν πολλοίς και τον πραγματικό που εξυφαίνεται όλες τις τελευταίες ημέρες, μετά την απόφαση της ηγετικής ομάδας να μετάσχει στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Η λεγόμενη λαϊκή δεξιά, που όρθωσε ευθύς εξαρχής το ανάστημά της κατά της συμμετοχής, εκφράστηκε λίγο μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και από την «ανεπίσημη» ιστοσελίδα του σκληρού πυρήνα της Ν.Δ., το antinews.

Αρθρογράφος, που εμφανίζεται με ψευδώνυμο, σχολιάζει ως εξής το νέο κυβερνητικό σχήμα, δείχνοντας και τις προθέσεις «στήριξής» του: «Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο σχόλιο για τη νέα κυβέρνηση η οποία είναι η παλιά... επιτυχημένη ομάδα του ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στο χάλι αυτό, ολίγον Ν.Δ. (όπως λέμε ολίγον έγκυος) και κάτι απολειφάδια από τον Χερ Καρατζαφέρη, ο οποίος είναι τελικά ο κερδισμένος της όλης υπόθεσης».

Οι προθέσεις γίνονται ακόμη σαφέστερες, καθώς στο συγκεκριμένο άρθρο «καλείται η κυβέρνηση Παπαδήμου «να εκμεταλλευτεί τις λίγες ημέρες που θα της χαρίσει η βιολογική ανάγκη του κόσμου για λίγη ανάπαυλα και μετά να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τα χειρότερα. Πρόκειται για μια θνησιγενή κυβέρνηση χωρίς συνταγματική και λαϊκή νομιμοποίηση την οποία ήδη ο λαός αποστρέφεται. Την δουλίτσα τους ήρθαν να κάνουν και μετά θα εξαφανιστούν. Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε για να μας φορέσουν μεσήλικες γιάπηδες δεύτερης διαλογής τεχνοκρατικά κουστούμια».

Η αναφορά του αρθρογράφου στον ΛΑΟΣ ενδεχομένως αναπτερώνει και τις ελπίδες της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., ότι οι διαρροές των σκληρών δεξιών προς το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη θα θα είναι κατά το δυνατόν λιγότερες.

(Το άρθρο στο οποίο αναφέρεται η "Ε" είναι το "Θνησιγενής κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση')

 

"Ρήγμα στο πατριωτικό μέτωπο"

 Ενώ το Βήμα γράφει μεταξύ άλλων αναφερόμενο στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για τις επιλογές των συμβούλων του Α. Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη και Δημήτρη Σταμάτη τις παρεμβάσεις των οποίων ο συντάκτης του άρθρου θεωρεί "καταλυτικές για την μεταστροφή του κ. Σαμαρά": "πολλά ήταν τα επικριτικά σχόλια στο Διαδίκτυο και ειδικά μέσω της ιστοσελίδας antinews η οποία στηρίζει ανοιχτά τον πρόεδρο της ΝΔ και έγραψε - με σαφή στόχευση - για τον κ. Σαμαρά: Λάθη έκανε πολλά και κυρίως εμπιστεύτηκε συμβούλους που μας απογοήτευσαν όλους"

(το άρθρο στο οποίο αναφέρεται είναι το "Τα τραγικά διλήμματα του Σαμαρά")

Σχόλιο του Antinews

Καταρχήν, ευχαριστούμε τους συναδέλφους όχι μόνο για τα ευγενικά τους λόγια (μένουμε έκπληκτοι που δεν μας τα χώνουν πάλι) αλλά και επειδή και αυτοί και άλλοι που ασχολούνται μαζί μας, συμβάλλουν τα μέγιστα στις διευκρίνιση του ρόλου του καθενός.

Ας τα επαναλάβουμε λοιπόν για μια ακόμα φορά: Εμείς στηρίζουμε ιδέες και αρχές. Όχι πρόσωπα και τακτικές. Ο Αντώνης Σαμαράς κατέχει μια μεγάλη θέση στην καρδιά μας κι αυτό δεν θα αλλάξει στον αιώνα τον άπαντα - τον στηρίζαμε όταν δεν του μιλούσε κανένας, θα τον εγκαταλείψουμε τώρα που χρειάζεται την βοήθεια όλων μας; Δεν θα του χαριστούμε όμως ποτέ. Καθαρές κουβέντες.

Τα υπόλοιπα περί "ρήγματος στο πατριωτικό μέτωπο", το μόνο ρήγμα που βλέπουμε στον ορίζοντα είναι ... οικογενειακό του Μικρού Οδυσσέα που δεσμεύθηκε ότι θα παντρευτεί την Scarlett Johansson αν η ΝΔ συγκυβερνήσει!!!. Γιατί μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες και έντονες μάλιστα, αλλά η ενότητα της βάσης είναι αρραγής και θα παραμείνει αρραγής.

Πάμε τώρα στα δικά μας. Στα δύο χρόνια που πέρασαν είδαμε όλοι σωρεία επιθετικών δημοσιευμάτων για το antinews, τα οποία είχαν ένα βασικό μοτίβο: "το antinews είναι ανεπίσημο όργανο της Συγγρού" και "οι αρθρογράφοι του είναι ψευδώνυμα στενών συνεργατών του Σαμαρά".

Τα δημοσιεύματα αυτά δεν οφείλονται μόνο στην συνήθη τακτική παραπληροφόρησης και δυσφήμησης του ΠΑΣΟΚ και όσων δεν τους κάνουμε τα χατίρια. Αλλά και στην αφέλεια (για να το πω κομψά) ορισμένων που μέσα στην μανία τους για αυτοπροβολή γυρνούσαν και έλεγαν ότι "εγώ ελέγχω το antinews" μόνο και μόνο επειδή φιλοξενούσαμε τα άρθρα τους.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν για μία ακόμα φορά και ελπίζω να είναι η τελευταία: Το Antinews συνεχίζει μια παράδοση μαχητικής δημοσιογραφίας που εκφράστηκε παλαιότερα από το περιοδικό "Αντί". Όταν εμείς καταθέταμε στο Ειδικό Δικαστήριο εναντίον του Παπανδρεϊσμού, ή αποκαλύπταμε υποθέσεις σαν το "σκάνδαλο Κοσκωτά", την "Αγορά του Αιώνα", ή τα αρχεία της Στάζι, όλο το σημερινό δημοσιογραφικό σύστημα υποκλινόταν γονυπετές στον παπανδρεϊσμό. Μαζί με τη ΝΔ που παρίστανε την γαλάζια εκδοχή του ΠΑΣΟΚ. Μας λοιδορήσαν μας πέταξαν τόνους λάσπης μας έστειλαν στο σπίτι μας να βαράμε το κεφάλι μας στον τοίχο, αλλά δεν υποκύψαμε. Δεν μας στήριξε κανένας. Μόνο ελάχιστοι καρδιακοί φίλοι με τους οποίους φτιάξαμε το Antinews.

Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει δυνατότερο. Το Antinews έγινε αυτό που είναι χάρις στην πίστη του σε αρχές και ιδανικά που δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Κυρίως όμως επειδή πιστεύει στις δυνάμεις αυτού του λαού που μπορεί να κάνει θαύματα. Αυτή η πίστη είχε ως αποτέλεσμα να αναδειχθούν δεκάδες άγνωστοι μέχρι πρότινος πολίτες που αρθρογραφούν σήμερα και σχολιάζουν στο Antinews και διαβάζονται από όλο και περισσότερους Συνέλληνες.

ΤΟ ΑΝΤΙNEWS, λοιπόν, ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημητρης avatar
  Δημητρης 13/11/2011 14:07:59

  αγαπάμε antinews

  • Διηνεκης avatar
   Διηνεκης @ Δημητρης 13/11/2011 22:53:00

   ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΑΠΑΕΙ ANTINEWS

  • madprof avatar
   madprof @ Δημητρης 14/11/2011 21:06:15

   Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τους αρθρογράφους, τους σχολιαστές και κυρίως τον διαχειριστή του Antinews για το ελεύθερο βήμα έκφρασης απόψεων και ιδεών που μας προσφέρει καίτοι εκ πεποιθήσεως ανένταχτος - αναρχοαυτόνομος, στην κυριολεξία!

 2. Delphi avatar
  Delphi 13/11/2011 14:09:41

  Ekseretiko.Kai gia afto to logo sas diavazoume, kai tha sinexizoume na sas diabazoume.

 3. android.K. avatar
  android.K. 13/11/2011 14:10:38

  δηλώνω Antinews!!!!!

 4. blackyellowhorse avatar
  blackyellowhorse 13/11/2011 14:11:49

  Συνεχιστε ετσι οπως τωρα.

 5. vaggelis avatar
  vaggelis 13/11/2011 14:12:20

  ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΤΟ ANTINEWS ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ vaggelis 13/11/2011 14:13:44

   +1

 6. Κ avatar
  Κ 13/11/2011 14:17:12

  ΣΟΒΑΡΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. ΑΓΑΠΗΤΟ ANTINEWS.

 7. kakofonix avatar
  kakofonix 13/11/2011 14:20:25

  Δεν έχω λόγια. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς.

 8. smash avatar
  smash 13/11/2011 14:20:28

  :)

 9. panas avatar
  panas 13/11/2011 14:24:32

  Συνεχίστε έτσι, τα κοράκια μετά τόση πλύση έμαθαν να παπαγαλίζουν άπτεστα, ποιος ασχολείται όμως. Μπράβο στο Antinews και τους αρθρογράφους/σχολιαστές του.

 10. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 13/11/2011 14:27:24

  ΜΠΡΑΒΟ ANTINEWS! Είναι η μοναδική ιστοσελίδα (αν υπάρχει και άλλη παρακαλώ να μου την πείτε) που αξίζει να διαβάζεις και τις αναρτήσεις και τα σχόλια των αναρτήσεων.

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 13/11/2011 14:29:22

  ''Ο Αντώνης Σαμαράς κατέχει μια μεγάλη θέση στην καρδιά μας κι αυτό δεν θα αλλάξει στον αιώνα τον άπαντα – τον στηρίζαμε όταν δεν του μιλούσε κανένας, θα τον εγκαταλείψουμε τώρα που χρειάζεται την βοήθεια όλων μας; ''
  Φιλιά!!!

 12. ΜΠΑΜΠΗΣ avatar
  ΜΠΑΜΠΗΣ 13/11/2011 14:30:22

  ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΨΗΦΙΖΩ ANTINEWS ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ BLOGS ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΧΟΛΟΥΣ.
  ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΣΦΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.
  ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ................

 13. man8os avatar
  man8os 13/11/2011 14:31:03

  Μπραβο σε ολους που γραφετε αυτα τα εξαιρετικα αρθρα! Μην το βαζετε κατω!

 14. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/11/2011 14:31:36

  Ότι δεν ελέγχουν πάντα τους τρομάζει οπότε κολλάνε ταμπέλες κρίνοντας εξ ιδίων...καθώς οι αυλές πάντα αναζητούν προστάτες.

  Όργανα της Συγγρού;
  Όργανα του Σαμαρά;

  Από το 2008 που είμαι στην παρέα, με διαφωνίες, συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων.
  Πως να καταλάβουν οι εργολάβοι των ειδήσεων τι είναι παρέα;

  Ενα απλό ευχαριστώ για την φιλοξενία είναι αρκετό.

 15. factorx avatar
  factorx 13/11/2011 14:32:31

  Για να δείτε πόσο καταλαβαίνουν τις συμβαίνει στο antinews.Μου το έστειλαν τώρα από την Ημερησία, η οποία όλοι ξέρουμε ότι έχει πολύ καλές πηγές σττον τρίτο όροφο της Συγγρού:

  Oταν τα... «πιόνια»
  Στο δρόμο της άρνησης και των εκλογών προσπαθούσαν να ωθήσουν, μέχρι και την τελευταία στιγμή, τον Aντ. Σαμαρά κάποια στελέχη και «κέντρα» που δρουν στο εσωτερικό της N.Δ. Eνδεικτικό των προθέσεων αυτών είναι το άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα antinews.gr, που ελέγχεται από το «Δίκτυο 21», το πρωί της Πέμπτης λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο Προεδρικό Mέγαρο.
  «Στο σημείο που βρισκόμαστε», έγραψαν, «ο Σαμαράς έχει μείνει με το βασιλιά, τη βασίλισσα και δυο πύργους στη σκακιέρα, ενώ το ντόπιο κατεστημένο με όλα του τα πιόνια το βασιλιά και έναν τρελό αξιωματικό (τον ΓAΠ). H ισοπαλία είναι εξασφαλισμένη, αλλά το ζητούμενο είναι το ματ. Mέχρι τώρα ο Σαμαράς αναγκάστηκε να θυσιάσει πολλά πιόνια και αξιωματικούς (συναίνεση και συγκυβέρνηση) αλλά κέρδισε επίσης πολλά και από τον αντίπαλο (εκλογές, αποχώρηση ΓAΠ, ρελάνς με Όλι Pεν)».

  Το άρθρο στο οποίο αναφέρεται είναι το "Τρεις κινήσεις για τον Σαμαρά"
  http://www.antinews.gr/2011/11/10/132834/

  Το οποίο ήταν σχόλιο του αναγνώστη "Ηλία" στο "Η διαπλοκή δεν είναι σε θέση να βάζει όρους στη ΝΔ"
  http://www.antinews.gr/2011/11/09/132764/

  το οποίο έκανα ανάρτηση κατά την συνήθη πρακτική μας με την οποία αναδείχθηκαν οι περισσότεροι αρθογράφοι του antinews

 16. Σάκης Μητροπουλος avatar
  Σάκης Μητροπουλος 13/11/2011 14:32:47

  Φανατικά Antinews-άκιας!!!

  Keep Walking μάγκες!!!

 17. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/11/2011 14:33:10

  Το Antinews είναι και παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διότι κάνει το εξής απλό:Προσφέρει πλούσια και δυναμική ενημέρωση για όσα κρύβονται πίσω από τα γεγονότα.Ας μην ξεχνούμε πως το τελευταίο διάστημα του καλοκαιριού εισήλθαν στην ιστοσελίδα του 820.000 άνθρωποι.Είναι στα πρώτα 20 site.Θυμάμαι μια ανάρτηση τότε που ανέλυε την επισκεψιμότητα.Σίγουρα η πορεία του θα είναι ανοδική,ειδικά τώρα που το ενδιαφέρον,για όσα συμβαίνουν,κορυφώνεται.Συνεχίστε ακάθεκτοι!!

  • factorx avatar
   factorx @ Komis Montechristo 13/11/2011 14:36:53

   Google Analytics για τις προηγούμενες 30 ημέρες:

   1,218,136 Visits
   4,208,210 Pageviews
   3.45 Pages/Visit
   00:06:40 Avg. Time on Site
   20.30% % New Visits

 18. katalytikos avatar
  katalytikos 13/11/2011 14:44:44

  Τώρα χρειάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ! Το σύστημα θα παίξει ότι έχει και δεν έχει.
  Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε!
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ antinews!

 19. Lewnidas avatar
  Lewnidas 13/11/2011 14:49:53

  ναι αλλα με εχετε λειωσει στο moderating!

  • factorx avatar
   factorx @ Lewnidas 13/11/2011 15:05:23

   και θα συνεχίσω αν σε παρασύρει ο αυθορμητισμός σου. Δεν είμαστε κήπος ελεύθερης βοσκής

   • leonidas avatar
    leonidas @ factorx 13/11/2011 18:20:49

    μα μου ηρθε ταμπλας του ανθρωπου τι να κανω!

 20. andreas gr avatar
  andreas gr 13/11/2011 14:53:11

  Συμπληρωνοντας τους ποιο πανω γραφεις το ANTINEWS ειναι πανω απο ολα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ αφηνει μεσα στις σελιδες του να περνανε και πραγματα που δεν ασπαζεται αλλα πρεπει να ακουστουν σαν μια αλλη αποψη που θα δωσει τροφη για αντιλογο και αντιπαραθεσεις.

 21. dinos avatar
  dinos 13/11/2011 14:53:32

  συνεχειστε να γράφετε αλήθειες

 22. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 13/11/2011 14:54:54

  Antinews ΦΑΝΑΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!

 23. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 13/11/2011 15:03:17

  Μαζί σας παιδιά.
  Δεν τους φοβόμαστε.
  Οι προσκυνημένοι πρεπει να τρεμουν.

  Είναι τιμή μας να διαβάζουμε και να γραφουμε για τα ΑΝΤΙνέα.

  Σ' ευχαριστούμε ΑΝΤΙνέα.

 24. peter k avatar
  peter k 13/11/2011 15:04:03

  Μου αρεση που με αυτον το τροπο διαφημιζουν το Antinews.

 25. koinos_nous avatar
  koinos_nous 13/11/2011 15:04:29

  Αν μας εκανες και λιγοτερη λογοκρισια ...

  • factorx avatar
   factorx @ koinos_nous 13/11/2011 15:08:42

   Αν κι εσύ σταματούσες την συστηματική προπαγάνδα θα επικοινωνούσαμε καλύτερα και μπορεί να βρίσκαμε και κοινούς τόπους. Η ιδεολογική αδιαλλαξία πέθανε στο τείχος του Βερολίνου

 26. factorx avatar
  factorx 13/11/2011 15:04:36

  Ακριβώς αυτά τα σχόλια κόβουμε, πέραν τον υβριστικών. Κάποιων δηλαδή που επειδή το Διαδίκτυο παρέχει απόλυτη ελευθερία νομίζουν οτι μπορουν να χυδαιολογούν. Εβριζες αγαπητε δεν έκανες "σκληρή κριτική" στον ΓΑΠ. Στις πλάτες τις δικές μας βεβαίως επειδή είσαι ανώνυμος και θα σε προστατέψουμε όταν θα σέρνουν εμας στα δικαστήρια.

  Γράφει επίσης: "Τα μειράκια σε ηλικία, πολιτική ωριμότητα και σκέψη θα αργήσουν να καταλάβουν το κακό που κάνουν..." . Ποιός είσαι ρε μεγάλε;

 27. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 13/11/2011 15:06:07

  Πριν από 5 μήνες ,απέκτησα τον υπολογιστή μου και τυχαία μια μέρα σερφάροντας , έπεσα επάνω σας. Διάβαζα πρίν από χρόνια το περιοδικό ' Αντί ' και στάθηκα σε σας γιατί όπως τότε , έτσι και τώρα έχω ενημέρωση και πληροφόρηση σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Επίσης τα περισσότερα σχόλια, είναι από μόνα τους ενημέρωση ,πράγμα το οποίο συμπληρώνει τα κύρια άρθρα προς όφελος όλων ημών. Χαίρομαι που μπορώ και παρεμβαίνω με τις σκέψεις μου σ'αυτή τη σελίδα, γιατί εκτός των άλλων που αναφέρω, εκτιμώ το γεγονός ότι στηρίζει τον Α.Σ. στα δύσκολα χωρίς να στρίβει ,αρχή την οποία, ως χαρακτήρας, ασπάζομαι και τηρώ απόλυτα.

 28. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ 13/11/2011 15:08:12

  Το Antinews ειναι πυλωνας κι οδηγος μας. Ανεπιφυλακτα

 29. Hercules! avatar
  Hercules! 13/11/2011 15:09:09

  Το μαγικο ειναι ν' ασχολουνται μαζι σου οι αντιπαλοι σου και να εκφραζονται χλευαστικα, σπασμωδικα και μανιασμενα! ειμαστε σε καλο δρομο μαγκες, μονο μη μασησουμε απο τα λιμα της διαπλοκης και της, εως τωρα, εξουσιας... το μονο που χρειαζεται ειναι να τα λεμε κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες και το κυριοτερο να τα βρισκουμε, ισως ετσι φτιαξουμε αυτο που καποτε ονειρευτηκαμε για την Πατριδα μας!

 30. danaos avatar
  danaos 13/11/2011 15:09:42

  Βλέπω, διαβάζω, μαθαίνω, σχολιάζω, γράφω και υπερασπίζομαι τα πιστεύω μου μέσα στο antinews. Καμιά φορά τα χώνω αν χρειαστεί, αλλά ευτυχώς, παρά τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, το ξεπερνάει γρήγορα ο Φάκτορας, και όλα παν καλά!
  Έκανα καινούριους φίλους απ' την Κρήτη ως το Βερολίνο μέσα σ΄αυτήν τη μεγάλη παρέα! Και πραγματικά το χαίρομαι!

 31. αλέξανδρος παύλιος avatar
  αλέξανδρος παύλιος 13/11/2011 15:12:31

  Το antinews στηρίζεται στους αναγνώστες του.

  Ποιοί όμως ακριβώς είναι οι αναγνώστες του?
  Όλα τα μηνύματα που διαβάζω στα άρθρα προέρχονται και έχουν αναφορές ΜΟΝΟ σε προσωπικότητες και ιστορία της αριστεράς. Δες άρθρο για Σαμαρά σαν Τρότσκι και αναφορές στα μηνύματα στον Μπακούνιν, Λένιν, Βελουχιώτη κλπ. Μου προξενεί εντύπωση που σε site που στηρίζει κάποια τάση της ΝΔ δεν υπάρχει καμμία αναφορά στο Χάμιλτον, στο Μάντισον, στον Λοκ, στο Χιουμ κλπ. Ξέρετε υπάρχουν και αστοί που μίλησαν για το κράτος, για το διαχωρισμό των δυνάμεων της εξουσίας κλπ. και που αποτέλεσαν την έμπνευση της επανάστασης του 21. Αλλά για αυτά δεν βλέπω τίποτα και προφανώς πολλοί αναγνώστες και το antinews αγνοεί οτιδήποτε αστικό.

  Ηγέτης. Οι περισσότεροι αναγνώστες δείχνουν μια τρομακτική, σχεδόν μεσσιανική προσκόληση σε ένα πρόσωπο, τον Σαμαρά. Κανείς δεν μιλάει για δομές κόμματος, που συνεχίζει να προωθεί αναξιοκρατικά πρόσωπα αμφιβόλου ποιότητας και ηθικής. Κανείς δεν αναρωτιέται πως θα φτιαχτούν εκείνες οι δομές που τα πραγματικά αξιόλογα άτομα κάθε χώρου δεν θα θάβονται από τους αυλοκόλακες, τους αριβίστες της εξουσίας και αυτούς που θεωρούν τη δημόσια περιουσία χώρο για λεηλασία.

  Η λατρεία του ηγέτη δεν αποτελεί όμως χαρακτηριστικό δημοκρατικού αστικού κόμματος, αλλά αντίθετα άνθησε επί Στάλιν από τη μια μεριά και Μουσολίνι και Χίτλερ από την άλλη.

  Ελευθερία του τύπου. Έχω δεί άρθρα με αστήρικτες κατηγορίες, ή καλύτερα λίβελους κατά ανθρώπων που ήταν σκληροί και έγιναν μαλακοί, υπαινιγμούς για διδακτορικά που δήθεν δεν υπάρχουν, για ανθρώπους που πούλησαν τις πούρες θέσεις κλπ. Αν ελευθερία του τύπου νομίζει το antinews ότι είναι να πλασάρει κάθε βρωμιά τότε δεν έχει ιδέα τι εστί τύπος σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα και τι εστί δημοσιογράφος που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του.

  Αν βάλω την αριστερο-λαϊκή ρητορική μαζί με τη λατρεία του ηγέτη και μαζί το χαμηλό επίπεδο "επιχειρημάτων', βλέπε προσωπικών επιθέσεων, μάλλον οι αναγνώστες και οι ιδέες και αρχές που καμαρώνει το antinews τοποθετούνται σε επικίνδυνη, και σίγουρα μη δημοκρατική κατεύθυνση.

  • factorx avatar
   factorx @ αλέξανδρος παύλιος 13/11/2011 15:14:20

   Με συγχωρείτε από ποιόν πλανήτη κατεβήκατε να μας κάνετε μάθημα;

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ αλέξανδρος παύλιος 15/11/2011 09:13:38

   ποιος ειπε οτι το αντινους είναι δεξιο;
   στηριζει σαμαρα και αυτο ειναι ολη ολη η σχεσι του με την δεξια.

 32. Aris. A avatar
  Aris. A 13/11/2011 15:16:30

  Κάποια στιγμή και η Καθημερινή προσπάθησε να επιτρέψει σχόλια αναγνωστών στα άρθρα της.

  Τα αποτελέσματα ιδιαίτερα φτωχά.

  Τους προβληματίζει η μαζικότητα και η ποιότητα άρθρων και σχολίων των αναγνωστών σε σημείο που να πιστεύουν ότι κρύβονται πάντα κάποιοι πίσω από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούμε.

  Ξεχνούν ότι εμείς γράφουμε με την καρδιά ζώντας μέσα στην κοινωνία και όχι με την τσέπη.

  Πράγματι δεν υπάρχει άλλη ιστοσελίδα με τέτοια αγωνιστικότητα.

  Καλή συνέχεια σε όλους αν και ζαλισμένοι παραμένουμε ακμαίοι.

 33. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 13/11/2011 15:19:20

  Και τωρα που εγινε το site ακομη πιο γνωστο, ετοιμαστειτε για μελλοντικες "επιθεσεις" απο θιγομενες πλευρες.

 34. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/11/2011 15:21:24

  "αν και έλεγαν ότι “εγώ ελέγχω το antinews” μόνο και μόνο επειδή φιλοξενούσαμε τα άρθρα τους."
  Έχουν γίνει και τέτοια βρε Φάκτορες; Τι να πω...

  από σχόλιό μου στο ...Θα σε δω στο πλοίο στις 32... (χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία)
  ... ένας πολιτικός αρχηγος δεν θέλησε(;) να αφομοιώσει μέρος της συλλογικής νοημοσύνης που αναπτύσσεται εδώ μέσα και προσφέρεται απλόχερα, χωρίς υστεροβουλία, με αγωνία.
  Κρίμα Φάκτορες, γιατί αγωνιστήκατε με παρρησία και δεχθήκατε ουκ ολίγη πολεμική και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

  Και το αποτέλεσμα: να μην εισακούεσθε ούτε στο στοιχειώδες της κοινής λογικής, κάν της πολιτικής.

  120 ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΣΟΝ ΑΒΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΝΕWS, ΦΕΥ ΟΜΩΣ...

 35. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/11/2011 15:28:01

  Γαμώτο , εύχομαι να μην είμαι ο ¨41 ος " στην παρέμβαση μου...

  Καλό κουράγιο λοιπόν , όπως αυτό της ¨ Μάνας Κουράγιο ¨.

  Δεν μπορώ παρά να σας ευχηθώ παρά να μείνετε σε αυτές τις Αρχές που διατυπώνεται σχολιάζοντας .

  Δεν υπάρχει άλλος δρόμος ανθρώπινης αξιοπρέπειας και λογικής από το να εφαρμόζεται καθημερινά την αρχή του Φιλέλληνα υπερασπιστή του Μεσολογγίου Ι. Μάγερ «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δημοκρατίας» ... Απόφθεγμα τ΄οποίο αναγράφεται στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της ¨ΕΣΗΕΑ" και έχει καταξευτελιστεί από τους ¨embetet " και τα ¨νέα τζάκια¨ της δημοσιογραφίας , κυρίως μετά την ¨κατάκτηση ¨ τη λεγόμενης ¨ελεύθερης¨- ραδιοτηλεόρασης .

  Δεν υπάρχει άλλη πιο δημοκρατική και ανθρώπινη αξία που διατύπωσε ο Βολτέρος ( ¨Μπορεί να διαφωνώ με αυτά που λες , αλλά θα κάνω τα πάντα για να έχεις το δικαίωμα να την πεις ¨ ) και την επανέλαβε η Ρόζα Λούξεμπουργκ σε μια κρίσιμη στιγμή της Ρώσικης Επανάστασης ,όταν η πρωτοπορία αποφάσισε να λογοκρίνει στα μ.μ.ε τις ¨αντιδραστικές και αντεπαναστατικές γνώμες ¨ , με την φράση ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ - Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ¨

  Καλό κουράγιο απέναντι στις νεκρόφιλες λογικές της -κάθε- Εξουσίας ( μικρής η μεγάλης , στις μικρές ανήκουμε και εμείς όλοι ) , οι οποίες παρασύρονται είτε από αριστοκρατική αντίληψη απέναντι σε όλους τους άλλους , είτε από άκρατο υποκειμενισμό στην θεώρηση των πραγμάτων και υπερεκτίμηση του ¨εγώ¨ , με την ψευδαίσθηση πως εάν απαγορεύσουν τις υποκειμενικά , έστω και αντικειμενικά , θεωρούμενες απόψεις θα ¨σώσουν τον κόσμο¨.

  Ότι διατυπώνεται , εδώ και οπουδήποτε αλλού , από ¨ένα¨ άτομο η ¨φαρμακερό φίδι¨ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΣΚΕΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ -ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ - , είτε το απαγορεύεις ή όχι , υπάρχει και λειτουργεί . Πρέπει να γίνει κατανοητό , πως η άποψη του ¨κάθε βλάκα Νταντόν η Φαήλου , ή Factor X ¨, ενδεχόμενα να είναι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ για ¨πολλούς βλάκες ¨ , αποτελεί μια από τις κοινωνικές πραγματικότητες . Και σαν τέτοια πρέπει να απαντηθεί και να συζητηθεί.

  Το ¨κακό¨ που είναι να γίνει - θα γίνει , εάν εδράζει σε πραγματικές αιτίες.

  Η αντίληψη πως ¨ οι άνθρωποι παρασύρονται εσαεί ¨ και γι΄αυτό πρέπει να προστατευτούν από τα μιάσματα , είναι μια αντί-δραστική , συντηρητική ψευδαίσθηση , όλων των Εξουσιών. Είναι η αριστοκρατική επί της ουσίας αντίληψη των κρατικών και πολιτικών ¨πρωτοποριών΄¨ της κοινωνίας.

  Όταν απαγορεύεις να εκφραστεί το υποκειμενικά ή αντικειμενικά ¨κακό¨ , αυτό τότε λειτουργεί ανεξέλεγκτα και άκριτα , υπό την ψυχολογική πίεση μάλιστα του διωκόμενου και αδικημένου , άρα ¨σωστού και δίκαιου ¨. Δεν του επιτρέπεις να ισορροπήσει και να αυτοελεγχθεί με την γνώμη και την κρίση άλλων ανθρώπων, αλλά δεν επιτρέπεις παράλληλα να μάθει το ευρύτερο κοινό πως σκέπτονται και δρουν οι επικίνδυνοι με και χωρίς εισαγωγικά .

  Επίσης η λογική των ¨πρακτορικών δυνάμεων ¨ ( που υπάρχουν , καθορίζουν βραχυπρόθεσμα , ποτέ μακροπρόθεσμα τις εξελίξεις , ίσως να τις καθυστερούν μέσα στην λογική των εξουσιών ) που υποσκάπτουν το ¨υγιές σώμα¨ είναι στις περισσότερες περιπτώσεις λάθος .

  Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ¨πράκτορες του εγκεφάλου τους ¨ , των εμμονών , νευρώσεων , σταθερών και των ψευδαισθήσεων τους ¨. Και αυτή την δύναμη δεν μπορεί να την καταστείλει καμία περιοριστική - λογοκριτική πολιτική και αντίληψη.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΝΤΑΝΤΟΝ 13/11/2011 19:27:24

   Νταντόν, ξέρεις, ελπίζω,ότι και σε διαβάζω και προσέχω τι λές. Θα σου απαντήσω "αλλού" γιατί εδώ θα είμαι εκτός θέματος. Παραδόξως είμαστε τόσο πιο κοντά από όσο οι υπαινιγμοί των ταμπελών...

 36. Y. avatar
  Y. 13/11/2011 15:29:48

  *ttp://www.youtube.com/watch?v=U7yUHclBFdU

 37. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 13/11/2011 15:30:36

  Φάκτορα, μέσα στη δίνη της παραπληροφόρησης, όπου το συμφέρον του αφεντικού υπαγορεύει τις θέσεις του διαμορφωτή της κοινής γνώμης, εμείς κατορθώσαμε και βρήκαμε αναπνευστήρα!
  Ο ελεύθερος διάλογος που αναπτύσσεται εδώ στο antinews, ενοχλεί τις εφησυχασμένες-καλοπληρωμένες συνειδήσεις τους και το κτυπάνε, χωρίς να υπολογίζουν πως έτσι αφυπνίζουν την περιέργεια πολλών να το γνωρίσουν. Άφησέ τους να το δυναμώνουν με νέους αναγνώστες! Διαφημιστές του γίνονται εν τέλει!

 38. blue nile avatar
  blue nile 13/11/2011 15:37:19

  Ο Καμύ έλεγε ότι χωρίς αλήθεια δεν υπάρχει δημοκρατία.
  Το antinews όπως και παλαιότερα το Αντί έχειν αποδείξει περίτρανα ότι υπηρετεί την αλήθεια και έτσι προσφέρει μια ύψιστη προσφορά στη δημοκρατία.
  Τώρα βέβαια έχει και αυτό τα κουσούρια του, οι περισσότεροι αρθρογράφοι είναι γάβροι χαμουτχήδες, αλλά τι να κάνεις...κανείς δεν είναι τέλειος...

  • blue nile avatar
   blue nile @ blue nile 13/11/2011 15:38:37

   ...γάβροι χαμουτζήδες ... έθελα να γράψω...

 39. factorx avatar
  factorx 13/11/2011 15:48:55

  ξέρεις τις θα πει να είσαι γάβρος και να γράφεις για τα σκάνδαλα των προέδρων της ομαδάρας; (κοσκωτάς, Κόκκαλης κλπ κλπ). Μια ζωή υπαρξιακά διλήμματα γτκ

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ factorx 13/11/2011 16:11:48

   Για να δω πότε θα γράψεις και για τον διαχειριστή Μαρινάκη...

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Περιπτερας 13/11/2011 18:10:56

    Εκεί είναι η κόρη από πίσω και όχι τόσο ο Ολυμπιακός.......

    • Περιπτερας avatar
     Περιπτερας @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 14/11/2011 12:39:06

     Σωστός! Για αυτό τον αποκάλεσα διαχειριστή.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ factorx 13/11/2011 18:35:44

   Χα, σκέψου να είσαι και πρωθυπουργός και να πρέπει να κατεδαφίσεις κανα-δυο τέτοιους, βλέπε Αντώνης.

 40. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 13/11/2011 15:50:06

  To Antinews ανήκει στους αναγνώστες του!!
  Ως "συνιδιοκτήτρια" σας στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παρέα....

 41. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 13/11/2011 15:50:10

  Συγχαρητήρια από καρδιάς αλλά ένα μικρό παράπονο το έχω το τελευταίο διάστημα...λίγο παραπάνω λογοκρισία έπαιξε....

 42. mlvzero avatar
  mlvzero 13/11/2011 15:50:12

  με μενα φακτορα ποιο ακριβως ειναι το προβλημα?
  η αντιθεση?
  η κριτικη?
  το μηδαμινο υβρεολογιο?

 43. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 13/11/2011 15:52:56

  Ανέβηκε και η δημοφιλία τις τελευταίες ημέρες - και να σκεφτεί κανείς οτι τα άλλα τρία site είναι καθαρά επαγγελματικά, με συντακτικές ομάδες, γραφεία κλπ κλπ:

  1. newsbeast.gr (931)
  2. NewsIT (887)
  3. ANTINEWS (705)
  4. TVXS - TV Χωρίς Σύνορα (705)

  http://blogs.sync.gr/and-the-oscar-goes-to/index.html

 44. factorx avatar
  factorx 13/11/2011 15:56:50

  Πολλοί στέλνουν σχόλιο για να προβάλλουν το site τους, όχι για να πουν μια άποψη. Ο σκοπός όμως των σχολίων δεν είναι να διαφημίζουν άλλα sites και μπλογκς (τα οποία κλατά τα άλλα μας θάβουν κανονικά). Αλλά η ανταλλαγή απόψεων. Απόψεις δεν κόβαμε ποτέ !!!
  Αυτός είναι και ο λόγος που βγάλαμε την λίστα με τα favorites. ¨Η θα βάζαμε όλους τους φίλους μπλογκερς που το ζητάνε με αποτέλεσμα να αναρτηθει μια ουρά μέχρι το Σύνταγμα, ή θα κάναμε επιλογές και δεν θέλουμε.

 45. Φίλος από τα παλιά avatar
  Φίλος από τα παλιά 13/11/2011 16:01:28

  Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να δίνουμε κουράγιο ο ένας στο άλλο, συμφωνείτε να προτείνουμε στον Φάκτορα να οργανώσει μια μάζωξη υπό την προϋπόθεση ότι θα τσοντάρουμε όλοι για τα έξοδα;

  • Theo avatar
   Theo @ Φίλος από τα παλιά 13/11/2011 16:36:53

   με τα χίλια!!!!!!

 46. Vass avatar
  Vass 13/11/2011 16:02:01

  Φάκτορα, με τόση διαφήμιση σε βλέπω του χρόνου να κατεβαίνεις στο πρωτάθλημα ράλι με ανανεωμένο EVO.

  • factorx avatar
   factorx @ Vass 13/11/2011 16:48:06

   Ποιά ανανέωση. Το ...φαγαμε στο antinewς το καϋμένο το evo.

   • Zanetta avatar
    Zanetta @ factorx 13/11/2011 18:39:01

    και την ψυχη μας σε καποιο ιδανικο -που πιστεψαμε- σωστο...

 47. A.M. avatar
  A.M. 13/11/2011 16:06:47

  «Το antinews ανήκει στους αναγνώστες του» λέει ο τίτλος.

  Μερικοί νομίζουν ότι ΚΑΙ το moderation του antinews ανήκει στους .. αναγνώστες του antinews :lol:
  Λάθος εντύπωση.
  Το moderation ανήκει στους έχοντες την νομική ευθύνη του antinews και ορθώς ανήκει σ' αυτούς.

  Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο απ το moderation.
  Ελάχιστα απ όσα γράφω και περιμένω να ανέβουν δεν έχουν ανέβει (κατανοητό και το γιατί δεν..) - γράφω και αρκετά που είμαι σίγουρος ότι δεν θα τα διαβάσει κανένας άλλος εκτός απ τον ...φάκτορα.. :lol: - ενώ ανεβαίνουν και αρκετά που περίμενα να τα φάει η μαρμάγκα.

  Στο δια ταύτα..

  Δεν έχω βρεί πιο ενδιαφέροντα χώρο απ το antinews στο ελληνικό διαδίκτυο οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν γλυτώνετε εύκολα από μένα :lol: ούτε βέβαια απ την ταλαιπωρία του moderation όσων γράφω (και ειλικρινά σόρρυ γι αυτό αλλά είμαι απ τα γεννοφάσκια μου παρμορμητικό ζώον)

 48. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/11/2011 16:16:42

  Το antinews έχει υπάρξει, τουλάχιστον για μένα -- εγωιστικά, απίθανο εργαλείο ξεκαθαρίσματος πραγμάτων που ποτέ δεν απασχόλησαν το κεφάλι μου. Αυτό οφείλεται βασικά στους διαχειριστές, αλλά και στην ανώνυμη ανταλλαγή απόψεων που επιτρέπει να κοιτάς το γραφόμενο και όχι τον συγγραφέα.

  Το antinews ανήκει στους διαχειριστές τους, αλλά η δύναμη του "scripta manent" ανήκει σε όλους.

  Οι μέρες, μην κρυβόμαστε, είναι μέρες άγχους και δυσκολίας και φόβου. Λέω να αλλάξω ψευδώνυμο και να μετονομαστώ σε archaeopteryx cassandra. Δείτε τί "μη πρακτικό", ή ανεφάρομοστο είχα την τιμή να συμβάλω εδώ, παραμονές εκλογών 2009:

  http://www.antinews.gr/2009/09/09/14011/

  Θεωρώ ότι τότε, προφήτευσα τα τεκταινόμενα του σήμερα. Σήμερα είμαστε στην "προδιαγεγραμμένη αστάθεια": http://www.antinews.gr/2009/09/09/14011/#comment-325587

  Kαι στον φίλο Προφήτη (http://www.antinews.gr/2009/09/09/14011/#comment-325570)
  απαντώ: Άρθρο 120. Συν , η κατανόηση ότι η Δημοκρατία αφορά την ισονομία και τις ευκαιρίες, και όχι την αναδιανομή. Ο "Σοσιαλισμός" είναι ο εχθρός της "Δημοκρατίας" γιατί με την δήθεν Δημοκρατική αναδιανομή επιφέρει τον Κεντρικό Σχεδιασμό, και αυτό είναι το τέλος της Δημοκρατίας. Όλως τυχαίως, ο Παπαδήμος πάει να κάνει κατ εντολή τρίτων αυτό που πρότεινα στους τότε υποψήφιους -- πριν τις εκλογές -- να κάνουν από μόνοι τους.

  Με τιμή,
  archaeopteryx cassandra

  • anonyme avatar
   anonyme @ archaeopteryx 13/11/2011 17:32:12

   Πού χάθηκε ο Προφήτης;

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ archaeopteryx 13/11/2011 18:39:38

   Αγαπητή/τε ¨Κασσάνδρα¨ ( ¨archaeopteryx" ) η Δημοκρατία , όπως γράφεις , σημαίνει ¨ίσες ευκαιρίες¨ , δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο , παρά ¨ευκαιρίες¨ για αυτούς που έχουν ήδη παραπάνω ευκαιρίες , είτε λόγω οικονομικής δύναμης , είτε λόγω ¨κοινωνικού staus ".

   Όλα τ΄άλλα είναι ευχολόγια , τ΄οποία η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου , όπως προφανώς και εσύ , τα πίστεψε και βρίσκεται σήμερα μπροστά στην θλιβερή πραγματικότητα - που έχουμε να αντιμετωπίσουμε - όλοι μας - .

   Εκτός και εάν ομονοείς με όλους αυτούς που ισχυρίζονται πως πρέπει να καταργηθεί η ¨Σοβιετική¨ - Δημοκρατία της Ελλάδας για να πάμε μπροστά. Εδώ πάω πάσο. Αλλά θα έλεγα πως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σταματήσεις να στέκεσαι κριτικά στον κ. Λ. Παπαδήμο ή να πολεμάς τον Γ. Παπανδρέου , Ανδρέα Ανδριανόπουλο , την ¨Δώρα¨ και την διεθνή οικογένεια της ¨Τριμερούς¨ .

   Πολιτική δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να υπάρξει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ δημοκρατία , ούτε βέβαια και οικονομική δημοκρατία χωρίς ΠΟΛΙΤΙΚΗ δημοκρατία ( το αμάρτημα του ¨υπαρκτού¨ - ανύπαρκτου ). Και οικονομική δημοκρατία σημαίνει , πρωτίστως ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ και όχι ¨ανακατανομή¨ ( ή μάλλον το αντίθετο ! ).

   Ανέτρεξε λίγο στους ¨μπολσεβίκους ¨ του Ελληνικού παραδοσιακού Κοινοτικού Δικαίου επί Τουρκοκρατίας. Όταν πέθαινε ένας ¨προύχοντας¨ η κληρονομιά του ¨διασπαθιζόταν ¨ στο 1/3 στην οικογένεια και τα ορφανά , το 1/3 στην Κοινότητα και το 1/3 στην Εκκλησία , εάν θυμάμαι καλά αυτά που έχω διαβάσει. Το πρώτα ρήγμα στην υπέρμετρη και στην κοινωνικά βλαβερή συσσώρευση κεφαλαίου ( και συνεπώς αγαπητή Κασσάνδρα και πολιτικής δύναμης , όπως βιώνεις/βιώνουμε σήμερα με τον πιο εκφραστικό τρόπο ) είναι η διάρρηξη του παραδοσιακού ¨Κληρονομικού Δικαίου ¨ , το άλφα και το ωμέγα του αστικού ¨ατομικού και επιχειρηματικού δικαιώματος ¨ ...

   Και ο ¨κεντρικός σχεδιασμός ¨ , όχι το έκτρωμα που ζήσαμε στον ¨υπαρκτό¨- ανύπαρκτο , είναι επίσης εκ των ¨ουκ - άνευ ¨ μιας πραγματικής δημοκρατίας και όχι Ολιγαρχίας. Διότι σε αυτή το ¨κεντρικό¨ σημαίνει ¨συλλογικός σχεδιασμός¨ προ όφελος κάθε τμήματος ενός σώματος η μιας κοινωνίας και κράτους , όπου ¨εξισορροπείται¨ ( υποτίθεται ) δια μέσου της κοινωνικής αλληλεγγύης η ανισότητα μεταξύ των πιο δυνατών μελών ( Περιφερειών ) και των πιο αδύνατον προς μια ¨γενική δημοκρατία¨ . Ένας ¨κεντρικός-συλλογικός σχεδιασμός¨ που πρέπει και μπορεί να είναι μόνον¨δημοκρατικός σχεδιασμός από τα κάτω ¨. Δηλαδή της σύνταξης των ¨πενταετών σχεδίων οικονομικής ανάπτυξης ¨και των ¨ετήσιων κρατικών προϋπολογισμών ¨ , προηγείται διάλογος και προτάσεις μέσω συναντήσεων σε όλη την Επικράτεια , σε κάθε γωνιά , γειτονιά και τόπο μαζικής εργασίας και όχι μόνο οι προτάσεις των γραφειοκρατικών θεσμοθετημένων λεγόμενων ¨κοινωνικών φορέων¨ ( είτε ¨συνδικάτων ¨, είτε ¨επαγγελματικών οργανώσεων ¨ ) . Εάν δεν υπάρχει κεντρικός - συλλογικός - δημοκρατικός σχεδιασμός , τότε θα έχουμε είτε ¨Lega του Βορρά ¨ ( την οποία μας την θύμισε πρόσφατα ο ¨Νεοδημοκράτης¨ δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης ) , είτε ¨Αυτόνομη Κρήτη¨ , δηλαδή προσπάθειες των ¨πιο πλούσιων και προνομιούχων περιοχών¨ να αποδεσμευτούν από τα ¨βάρη ¨ του κοινωνικού συνόλου , στην βάση της θεωρίας ¨κορόιδα είμαστε να πληρώνουμε τους άλλους ¨ , ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ - ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ . Και λέγοντας αυτά προσπαθεί να πετύχει την διάσπαση των άλλων κρατών της Ευρώπης , μέσω της ¨Ευρώπης των Περιφερειών ¨ που θα δορυφοροποιηθούν γύρο της ... , μέσω " Interreg " και " Διασυνοριακής Συνεργασίας¨ , τελευταία προωθεί στην Ελλάδα και την εκτεταμένη ¨αδελφοποίηση ¨ με τις Γερμανικές πόλεις , στα πλαίσια ενός ¨δημοκρατικού πνεύματος ¨ , ¨Αυτονομίας και Αυτοδιοίκησης¨ . Το κουτόχορτο αυτό άρχισαν να μασάνε ήδη διάφοροι δήμαρχοι και ¨Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ¨ στην Ελλάδα από την ¨αγανάκτηση τους ¨ , ενάντια στο ¨Υδροκεφαλικό Αθηναϊκό Κράτος¨..., δηλαδή κατευθείαν στο στόμα του Λύκου , για λόγους Κονδυλίων και ¨Αυτονομίας¨ .

  • Y. avatar
   Y. @ archaeopteryx 13/11/2011 18:50:01

   Αν κατάλαβα καλά, το άρθρο σου το ’09 (..ως πρόβλεψη στο σήμερα), εκτός των άλλων προτείνει τη παραμονή της λύσης Παπαδήμου, για 12 μήνες. Σωστά?
   Η παρούσα λύση (..λύση Παπαδήμου), αποτελεί μεταβατική κυβέρνηση, ορισμένου σκοπού, με χρόνο λήξης 19/2, ημερομηνία εκλογών
   (..είμαι σίγουρος ότι θα διαψευστείς...-ως προς το χρόνο-)

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Y. 13/11/2011 19:25:16

    Το άρθρο μου του 09, έλεγε, πριν τις εκλογές , " κύριε ΚΚ και κύριε ΓΑΠ, ερχεται κρίση, όποιος από εσάς βγει, να κάνει σε 12 μήνες την αυστήρη και επίμονη διαχείριση-αναδιάρθρωση-διαρθρωτικές αλλάγές, να αλλάξει το Σύνταγμα και να προκυρήξει εκλογές. ΤΟΤΕ, υπήρχε η νομιμοποίηση των τότε επερχομένων εκλογών. Ο ΚΚ, στην ΔΕΘ είπε αλήθεια. Και ο ΓΑΠ αλήθεια είπε (Αν σήμερα μειώσουμε κλπ...) . Τώρα ζούμε τις συνέπεις της ανακολουθίας, και έχουμε ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ κυβέρνηση. Συγγνώμη, χωρις νομιμοποίηση.

    Η επερχόμενη κρίση ήταν γνωστή σε όλους από το φθινόπωρο του 2008. Δεν βαριέσαι...

 49. Gas Bailey avatar
  Gas Bailey 13/11/2011 16:17:06

  Θερμά συγχαρητήρια.

 50. fantomas avatar
  fantomas 13/11/2011 16:20:53

  Πως το ειχαμε πει τοτε?
  ΑΑΑΑΑ ναι.........
  «Να νικήσουμε τους επαγγελματίες της πληροφόρησης στο γήπεδό τους»
  κρατα γερα bill !!

 51. η Dimi avatar
  η Dimi 13/11/2011 16:24:47

  Αγαπητό, έγκριτο Antinews, Θερμά Ευχαριστώ.

  “Μιά σπιθαμή από το Χώμα αυτό, Δεν δίνω”
  ΟΧΙ φωνάζει στον εχθρό, το Ελληνόπουλο-Λιοντάρι !
  http://bit.ly/rsjtZv

  Υπάρχει Ελπίδα !

 52. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 13/11/2011 16:35:12

  Καλή συνέχεια και δύναμη!!!

 53. Νικήτας avatar
  Νικήτας 13/11/2011 17:04:01

  Ευχαριστώ για την ματιά σας στα πράγματα. Η παραπληροφόρηση έχει γίνει νομοτέλεια στα σαθρά ελληνικά μέσα προπαγάνδας (φυσικά όχι ενημέρωσης). Οι γνώμες ενημερωμένων/διαβασμένων/ανήσυχων πολιτών κατά πολύ ανώτερες απο τις ιδιοτελείς και γι' αυτό περιχαρακωμένες αντιλήψεις των απολογητών του σαθρού ξεπερασμένου συστήματος . Υπάρχει και η ΑΛΛΗ Ελλάδα!

 54. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/11/2011 17:24:57

  Χαιρετίσματα στήν εξουσία

 55. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 13/11/2011 17:28:54

  Συνεχίστε, έχετε καταφέρει να κερδίσετε και αναγνώστες που δεν είναι νδ αλλά σας παραδέχονται γιατί είσαστε έντιμοι και σπαθένιοι. Αυτό τουλάχιστον ισχύει στην περίπτωσή μου.

  Οσο για το moderation που λένε και πολλοί φίλοι πιο πάνω, αντιλαμβάνομαι πως κάποιες φορές ξεπερνάμε τα όρια και σε τόσο δύσκολες εποχές είναι λογικό να είναι και πιο αυστηρό. Για τα γούστα μου πιο αυστηρό απ' όσο πρέπει αλλά είμαι έξω από το χορό και κρίνω πιο εύκολα.

  Θα έλεγα πως το σάιτ τείνει να γίνει σημείο αναφοράς. Και κάτι μου λέει πως οι πιο φανατικοί του αναγνώστες είναι ο Alexis, ο Babis και ο Aris. Πρέπει να το ξεκοκκαλίζουν.

 56. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 13/11/2011 17:29:27

  εισαι η ιστοσελιδα της καρδιας μας, μας ενημερωνεις, μα πανω απο ολα μας μας εμαθες να σκεφτομαστε πολιτικα, μονο που εχουν λυσσαξει ολοι, δειχνει τη επιτυχια σου, σε αγαπαμε προχωρα
  ΥΓ και πολι συγχαρητηρια για τις φοτο

 57. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 13/11/2011 17:35:40

  Αυτό το "Το Antinews ανήκει στους αναγνώστες του", διευκρινίστε ότι είναι σχήμα λόγου.

  Κάποιος Ευάγγελος μπορεί να σκεφτεί: σε ένα μήνα 1,218,136 Visitors (άρα ιδιοκτήτες του blog σύμφωνα με τον τίτλο) επί 300ευρώ (τέλος επιτηδεύματος) μας κάνει 350 εκατομμύρια ευρώ.

  Αξιότιμε κύριε Λουκά, δηλώνω υπεύθυνα ότι τυχαία το διαβάζω, δεν μου ανήκει ούτε byte από το antinews, ενημερώνομαι μόνο από τις απαντήσεις που δίνει στην ωραιότατη Σία ο Μπάμπης.

  • factorx avatar
   factorx @ Balafara Hunter 13/11/2011 17:53:54

   !!!!

   • nostos avatar
    nostos @ factorx 13/11/2011 21:02:04

    Θεος!!!!

 58. Απορία avatar
  Απορία 13/11/2011 17:36:37

  To antinews ανήκει σε αυτούς που πληρώνουν τους server του.

  • Αλεξης avatar
   Αλεξης @ Απορία 13/11/2011 17:39:48

   Αφού έναν έχει....

   • andreas gr avatar
    andreas gr @ Αλεξης 13/11/2011 18:11:42

    και ειναι και στην Γερμανια.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Απορία 13/11/2011 17:48:22

   Αν δεν υπάρχουν μαθητές δεν υπάρχει δάσκαλος,
   Αν δεν υπάρχουν ασθενείς δεν υπάρχει γιατρός,
   Αν δεν υπάρχουν κακοί δεν υπάρχουν ούτε καλοί,
   Αν δεν υπάρχουν αναγνώστες δεν υπάρχει ..antinews :lol:

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ A.M. 13/11/2011 22:52:12

    "του λόγου μέτρον εστιν ουχ ο λέγων, αλλ' ο ακούων"

 59. crisis avatar
  crisis 13/11/2011 18:06:43

  18 δεκεμβριου θα γινουν εκλογες η νεα κυβερνηση δεν θα λαβει τη τεταρτη τη ψηφο εμπιστοσυνης ασε και απο αυριο ξεκιναει το πρωτο τετραημερο για το πολυτεχνειο ευκαιρια να κυνηγηθει να φυλακιστει και να κρεμαστει η γενια του πολυτεχνειου.

 60. karenin avatar
  karenin 13/11/2011 18:10:05

  Η ερευνητική δημοσιογραφία της περιόδου του ΑΝΤΙ, ειναι αυτό που λέμε
  μαχητική δημοσιογραφία, είδος προς εξαφάνιση γιατί προφανώς έχει συνέπειες.
  Καλή συνέχεια λοιπόν, και ευχωμε κάποια στιγμή η σύνταξη να αναρτήσει κάποιους κανόνες για το συμβατό των σχολίων ώστε να μην δημιουργείται
  εντύπωση σκόπιμης και άδικης λογοκρισίας.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ karenin 13/11/2011 22:55:07

   εύλογο αίτημα

 61. Y. avatar
  Y. 13/11/2011 18:12:20

  Να πω και γω το σχόλιο μου, για το τι είναι το αντινιούς. Το ΄γραψα χθες πριν την ανάρτηση αυτή
  Είνια αλκολίκι!!

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Y. 13/11/2011 18:19:00

   Τα Angry Birds του πολιτικού στερεώματος...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Τιγράνης 13/11/2011 18:38:56

    Angry News, και να εκσφενδονίζονται με φόρα από τη σφεντόνα ο FactorX, ο ΜΟ, ο SA και όλα τα άλλα παιδιά στα μούτρα του γουρουνοσυστήματος.

 62. kp8 avatar
  kp8 13/11/2011 18:17:39

  Α, το αγαπημένο antinews, να δείτε που δεν έχει τελειώσει ακόμα ο δρόμος του προς την κορυφή και πολύ γρήγορα θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά στις προτιμήσεις της διαδικτυακής ενημέρωσης. Γιατί πέρα από τους πολύ αξιόλογους αναλυτές του, υπάρχει και ιδιαίτερος παλμός στο ύφος και των αρθρογράφων και των σχολιαστών. Αυτό με το moderation βέβαια δεν τό' χω καταλάβει. Γίνεται αυτόματα ή ενεργοποιείται υπό προϋποθέσεις ? (Δεν είμαι και κανένα τέρας της τεχνολογίας, όπως βλέπετε....) Αν υποθέσουμε ότι λειτουργεί σε περιπτώσεις ακραίων σχολίων, απορώ γιατί τα δικά μου μπαίνουν αυτόματα (όπως μου είπε ο φάκτορας) σε αυτό, που θα έλεγα ότι απέχουν πολύ απο το να χαρακτηριστούν ακραία. Μια προσπάθεια που έκανα να το λύσω σε επικοινωνία με το σάιτ πήγε άκλαυτη, καθώς έπεσε μέσα στο 10ήμερο που μας κυβερνούσε ο κανένας. Κι έτσι κάνουν ώρες να ανέβουν. Δεν βαριέσαι, δεν χάνετε και τίποτα. Εγώ αντιθέτως, απολαμβάνω να σας διαβάζω. Και εύχομαι να συνεχίσετε τις επιτυχίες σας.

 63. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 13/11/2011 18:45:08

  Οι Αφροδίτες του antinews
  http://www.youtube.com/watch?v=lPrdEd9iWqA

 64. TopGunZ avatar
  TopGunZ 13/11/2011 18:46:52

  Αυτό το μικρό, αλλά τόσο σημαντικό για μένα κομματάκι του Antinews που νοερά μου ανήκει, επιτρέψτε μου να το αφιερώσω σε έναν συναγωνιστή μας της ζωής, που στα 27 του ο Θεός έκρινε ότι η ψυχούλα του ήταν πολύ καλή για αυτόν τον σκάρτο κόσμο. Αντί να σχολάει εκείνη την ώρα από τη θέση του σε ΔΥ που είχε πάρει με το σπαθί του με το ΑΣΕΠ και κάποια λαμόγια του την φάγανε, βρέθηκε να τον μαζέυουν με το κουταλάκι από τους δρόμους που έτρεχε για 600 ευρώ. Για τον αδερφό μου, όχι φίλο απλά, αυτόν, θα συνεχίσω να παλεύω από εδώ, για αυτό και σας ευχαριστώ που μου δίνετε αυτήν τη δυνατότητα.

  • danaos avatar
   danaos @ TopGunZ 13/11/2011 19:32:26

   Α ρε Τοπ "φριχτό κι ασήκωτο οι πατέρες να θάβουν τα παιδιά τους". Γράφε με δυο μολύβια και πίνε από δυο ποτήρια!Για θύμηση!Ο Θεός τα τον αναπαύσει!
   www.youtube.com/watch?v=31L8d8uenbI

 65. ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ avatar
  ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ 13/11/2011 18:52:04

  Παίδες συγχαρητήρια. Συνεχίστε την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά. Όπου υπάρχει ΕΛΕΓΧΟΣ δεν υπάρχει ΑΣΥΔΟΣΙΑ.

 66. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 13/11/2011 19:12:39

  Κατά Ελευθεροτυπία "ανήκω στο σκληρό πυρήνα της Ν.Δ."
  Τσ Τσ Τσ... μας πήραν χαμπάρι...

 67. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 13/11/2011 19:55:19

  Συγχαρητηρια σε ολους οσους συμβαλλουν στο να υπαρχει αυτη η ιστοσελιδα που δινει χωρο για γονιμο διαλογο σχετικως των τεκταινομενων στην πατριδα μας, η αξιοπρεπεια, η αμφιδρομη σχεση με αναγνωστες καθως και η καθαροτης αποψεων προδιαθετει για πολυ μεγαλυτερη ανοδο επισκεψεων στο εγγυς μελλον. Τα καλυτερα ειναι μπροστα , μπραβο σας !

 68. Loretta avatar
  Loretta 13/11/2011 20:03:40

  oπως παντα αψογος..!! Καλη δυναμη γιατι θα σας χρειαστουμε μερες που θα ερχονται Φακτορες.

 69. Anatoli avatar
  Anatoli 13/11/2011 20:10:53

  Πολύ αγαπητή ομάδα,

  αν δεν διασταυρωθεί ο δρόμος μου με το δικό σας το λιγότερο 15 φορές την ημέρα εδώ στην ξενητειά... δεν με παίρνει ο ύπνος...συνεχίστε με δύναμη...να στέλνετε την αλήθεια σε όλα τα μήκη και πλάτη!!!

 70. Idiot avatar
  Idiot 13/11/2011 20:46:22

  Σας ανακαλυψα τυχαια,σας ευχαριστω γιατι μου δινετε την ελπιδα να πιστευω οτι η αγαπημενη,φιλτατη πατριδα μας δεν θα πεθανει.Ευγε..

 71. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 13/11/2011 20:55:04

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100038_13/11/2011_462778

  Προς στιγμήν, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι επτά αυτές ημέρες υπήρξαν κυριολεκτικά «κολασμένες» για τον κ. Σαμαρά, ο οποίος επί 24ωρα εκαλείτο να συγκεράσει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις, που συγκρούονταν με πρωτοφανή σφοδρότητα ακόμη και στον πυρήνα του επιτελείου που μέχρι πρότινος εμφάνιζε απόλυτη ομοιογένεια απόψεων. Χαρακτηριστική της έντασης είναι η περιγραφή του κλίματος στη Ν.Δ. από άρθρο του antinews – του ιστότοπου στον οποίο φιλοξενούνται κυρίως οι απόψεις της σκληρής, πατριωτικής δεξιάς. «Οι συγκεκριμένες τάσεις εκφράζονται και στα άτομα του λεγόμενου αρχηγικού περιβάλλοντος της Συγγρού (επειδή ο Σαμαράς αυτούς που πραγματικά εμπιστεύεται τους κρατάει μακριά για να μην καούν): Από τη μια ασυμβίβαστοι της πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς και από την άλλη καραμανλικοί, καριερίστες, συστημικοί και διάφοροι θεωρητικοί, ξεκομμένοι από την κοινωνία. Μαζί με εκπροσώπους της καθεστωτικής αριστεράς», σημειώνει ο συντάκτης.

 72. juliet avatar
  juliet 13/11/2011 20:58:58

  καλησπέρα σ΄όλους
  ο κόσμος ή όμορφος ή άσχημος είναι δικός μας .Είναι δικιά μας η ζωή.Ιδια όπως την οραματιστήκαμε ,όπως την έπλασε ο νους .Κάποιοι είναι οι δυνατοί ,είναι αυτοί που δίνουν το ερέθισμα για να εκφραστεί η γνώμη των άλλων ,με σεβασμό ,με απόλυτη ελευθερία .
  ANTINEWS σ΄αγαπώ !!!!!!!!!!

 73. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 13/11/2011 21:03:46

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΜΟΜΦΕΡΑΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ Η ΔΕΞΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΦΤΩΧΗ. ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΠΑΛΕΥΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΙΣΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ .ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ.

 74. trooper avatar
  trooper 13/11/2011 21:13:07

  μια από τα ίδια και εγώ...σε άλλο χώρο ανήκω...τυχαία σας βρήκα...αλλά έχω κολλήσει μαζί σας...γιατί μιλάτε για πατρίδα ...σας ευχαριστώ πολύ και συνεχίστε με το ίδιο πνεύμα.

 75. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 13/11/2011 21:30:08

  To Antinews ανήκει στους ...Αntiγνώστες του!
  Γιατί, διαβάζοντας το aninews γνωρίζεις.

 76. Lewnidas avatar
  Lewnidas 13/11/2011 21:32:01

  επεισης θελω τα δικαιωματα για την χρηση των ορων μιλτος,ρουλης,κουλης.

  τους χρησιμοποιησα πρωτος και βλεπω διαφορους να τους εχουν οικιοποιηθει χωρις το απαραιτητο reference.

 77. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 13/11/2011 21:32:03

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=429945

  Βασικοί υποστηρικτές της αλλαγής πορείας ήταν κυρίως οι δύο αντιπρόεδροι, οι κκ. ∆. Αβραµόπουλος και Στ. ∆ήµας, αλλά και οι σύµβουλοι του κ. Σαµαρά, οι κκ. Χρ. Λαζαρίδης και ∆. Σταµάτης.

  «Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Θα καταρρεύσει το σύστηµα. Εµάς θα κοιτάξουν;» έλεγε ο κ. Λαζαρίδης. «Δεν µπορούµε να συµφωνήσουµε. Πρέπει να εµµείνουµε στη σκληρή γραµµή και να επιχειρήσουµε να αλλάξουµε το κλίµα στην Ευρώπη» ήταν η άποψη της άλλης πλευράς, όπου κυριάρχησαν οι επισηµάνσεις του δηµοσιογράφου κ. Γ. Χαρβαλιά, υπέρµαχου του «όχι». Ο κ. Σαµαράς είχε όµως αποφασίσει να είναι πιο διαλλακτικός. «Πρέπει να διατηρηθούν οι γέφυρες πάση θυσία» είπε µε έµφαση ο κ. Αβραµόπουλος, υπέρµαχος της εθνικής ενότητας, ενώ ο κ. Δήµας επι χειρηµατολογούσε, µε παραταξιακή λογική, υπέρ της σύνθεσης και της ανάγκης να υπάρξει εθνική συνεννόηση σε αυτή την κρίσιµη στιγµή. «Η πρότασή µας παραµένει στο τραπέζι» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.Την ίδια στιγµή, οι βουλευτές της ΝΔ που απαρτίζουν την «κίνηση των 5», έδιναν «µάχη» στο παρασκήνιο πιέζοντας να υπάρξει µια πιο ψύχραιµη προσέγγιση, ζητώντας να στηριχθεί µια µεταβατική κυβέρνηση και να µην τορπιλιστεί η προσπάθεια για συνεργασία. «Ως εδώ! Φθάνει πια! Κάτι πρέπει να γίνει...» διεµήνυσαν στην ηγεσία του κόµµατος.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Αυτόνομος 13/11/2011 23:38:39

   Με προβληματίζει το γεγονός της συζητούμενης διαγραφής των πέντε. Πιστεύω ότι θα πρέπει να διαγραφούν έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή, δεν μπορώ να πω με σιγουριά όμως ότι υπάρχει η καταλληλότερη των αφορμών τώρα από τη στιγμή που η ΝΔ μπήκε κατά κάποιον τρόπο στο κυβερνητικό σχήμα.

 78. Y. avatar
  Y. 13/11/2011 21:32:25

  Τα συμπεράσματα του μονοπύθμενου, είναι επί τη βάση ριμότ ψυχανάλυσης των φιλοξενούμενων στο αντινιούς, ή διαθέτει το χάρισμα?

 79. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 13/11/2011 21:33:16

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63539874

  Ο Σαμαράς άκουσε τον Λαζαρίδη και έγειρε υπέρ της συγκατοίκησης
  Η στάση του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη ήταν εκείνη που "έγειρε" τελικά την πλάστιγγα στη ΝΔ υπέρ της συγκυβέρνησης. Ο πιο στενός σύμβουλος του κ. Σαμαρά κατάλαβε έγκαιρα ότι ο αρχηγός της ΝΔ δεν είχε διέξοδο διαφυγής και εάν αρνούνταν τη συμμετοχή του σε ένα τέτοιο σχήμα, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, θα ήταν πολιτική καταστροφή.
  Από τις πρώτες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο του κ. Σαμαρά, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ο κ. Λαζαρίδης αιφνιδίασε, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει άρνηση συμμετοχής, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ΝΔ θα πρέπει να συμμετάσχει με τους δικούς της όρους. Ο κ. Λαζαρίδης μάλιστα ήταν εκείνος που στήριξε και την υποψηφιότητα του κ. Ν. Διαμαντούρου, όταν το όνομά του προτάθηκε από τον κ. Παπανδρέου.
  Υπέρ αυτής της άποψης είχαν ταχθεί ευθύς εξαρχής και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος κ. Δήμας και Αβραμόπουλος, ο ρόλος των οποίων ήταν επίσης καθοριστικός. Το περασμένο Σάββατο υπήρξε μια εκρηκτική σύσκεψη στο γραφείο του κ. Σαμαρά, καθώς οι κ. Δήμας και Αβραμόπουλος εξέφρασαν -για πρώτη φορά τόσο έντονα- τη διαφωνία τους με τη "σκληρή γραμμή".
  Αντίθετα, από το στενό επιτελείο του κ. Σαμαρά σφόδρα επιφυλακτικοί ως προς το εγχείρημα της συγκυβέρνησης ήταν ο κ. Δημ. Σταμάτης (είχε χαρακτηρίσει ως "κοινοβουλευτική χούντα" τη συγκατοίκηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), ο διευθυντής του γραφείο Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Μουρούτης και ο κ. Φ. Κρανιδιώτης. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, για τις θέσεις τους ξεχώρισαν οι κ. Αντώναρος, Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης και Αρ. Σπηλιωτόπουλος που τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και οι κ. Μαρκόπουλος, Καμμένος Παναγιωτόπουλος και Μανώλης που ήταν εναντίον μέχρι τέλους.

  • Zanetta avatar
   Zanetta @ Αυτόνομος 13/11/2011 22:09:16

   Φοβερα ηγετικα στοιχεια, καθε φορα που πρεπει να παρει κρισιμες αποφασεις συνωστιζεται ο 3ος οροφος στο γραφειο του και λειτουργει το πλειοψηφικο... ενστικτο!!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Αυτόνομος 13/11/2011 23:08:31

   τι διάολο, κοριούς έχουν στο Βήμα και στο Έθνος, ή τους τα δίνουμε εμείς?

 80. TopGunZ avatar
  TopGunZ 13/11/2011 21:45:12

  Να σου στείλω τη διεύθυνσή μου και μετά του πατέρα του παιδιού να μας τα πεις από κοντά?

 81. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/11/2011 21:55:24

  "εάν αρνούνταν τη συμμετοχή του σε ένα τέτοιο σχήμα, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, θα ήταν πολιτική καταστροφή".

  Θέμα προτεραιοτήτων... Πολιτική Καταστροφή ή συμμόρφωση στις επιταγές του ...Σκάϊ; Πολιτική Καταστροφή ή εκχώρηση κυριαρχίας; Πολιτική καταστροφή ή τάυτιση θέσεων με τον ...Σπηλιωτόπουλο. Θέμα προτεραιοτήτων και αισθητικής. Κάποια παρηγοριά από τα ονόματα που ήταν "σφόδρα επιφυλακτικοί".

  Για τις συνέπειες των επιλογών, οψόμεθα.

  • blue nile avatar
   blue nile @ archaeopteryx 13/11/2011 23:40:32

   Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου αλλά ας ελπίζουμε για τα καλύτερα...

 82. Δικερως avatar
  Δικερως 13/11/2011 21:55:47

  Συνδραμω κι εγω ταπεινα με την αποψη πως το antinews πλεον ανηκει και
  στους εχθρους του.
  Γιατι τι θα ειχαν να διαβαζουν εκτος απο τριγωνοψαρουλη και μυθολογια των Βορειων Χωρων?
  Εκτος αυτου υπαρχει και η ψυχαναλυτικη αξια τεραστιας σημασιας,αφου εχουν και κατι να βριζουν.

 83. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 22:16:44

  Το ΑΝΤΙnews είναι ένας σοβαρός παράγοντας συμβολής στην πολιτική εξυγίανση της ελληνικής πραγματικότητας. Χωρίς υποκρισία στο λόγο του και με ελευθερία απόψεων

 84. fotjou avatar
  fotjou 13/11/2011 22:22:36

  Ούριος άνεμος στα πανιά σας

 85. epi avatar
  epi 13/11/2011 23:16:09

  Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοια άρθρα από τις "γνωστές εφημερίδες" και επιβεβαιώνεται ότι to antinews αρμενίζει σωστά.

 86. victoria (true) avatar
  victoria (true) 14/11/2011 00:54:45

  Το antinews είναι από τις λίγες πραγματικές πυξίδες που έχουμε και γιαυτό το ευχαριστούμε.

 87. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 14/11/2011 10:36:47

  Η δική μου συμμετοχή στα σχόλια του antinews είναι μηδαμινή. Ωστόσο, τα 16 χρόνια που ασχολούμαι με το Internet, ομολογώ ότι το antinews είναι πραγματικά ένα site που μπορεί να θρέψει την ψυχή και το πνεύμα. Δεν είναι τυχαίο ότι σχετικά με την μεταβατική κυβέρνηση (λίγο πριν γίνει πραγματικότητα) συνέχεια έκανα refresh την κεντρική του site για να ενημερωθώ. Ειδάλλως έπρεπε να φάω στη μάπα τις αρλούμπες και τα ψέμματα του in.gr και των λοιπών κακών φερέφωνων. Από την άλλη, ως γαύρος και νεοδημοκράτης από τα γεννοφάσκια μου έχω έναν λόγο παραπάνω... ;)

 88. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 14/11/2011 10:51:24

  To antinews εκφράζει ορθά την βάση και όχι τις παρεκτροπές της εκάστοτε ηγεσίας του κόμματος.
  Ο Σαμαράς ακριβώς 2 χρόνια μετά την εκλογή του ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ (και όχι από την τρόϊκα και τους ξένους τοκογλύφους) ακόμα δεν κατάλαβε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ.
  Δεν ψηφίσαμε το Μητσοτακέικο όχι γιατί δεν τους γουστάρουμε αλλά γιατί δεν γουστάρουμε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ.
  ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ,ΤΟΝ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ ΣΕ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
  Από τον Δήμα και τον ατσαλάκωτο θιασώτη της συναίνεσης και mister τίποτα δημοσιοσχετίστα και νυν ΥΠΕΘΑ το περιμέναμε.

  Όταν όμως βλέπουμε και στελέχη όπως τον Λαζαρίδη και τον Σταμάτη να το γυρίζουν το παραμύθι τότε κάτι δεν πάει καλά.
  Ο δρόμος της συναίνεσης με τους φιλελεύθερους εντός του κόμματος αποδείχτηκε ΛΑΘΟΣ.
  Ο δρόμος της συναίνεσης με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΓΟΣ θα αποδειχτεί καταστροφή.
  Ακόμα πανηγυρίζουν για την επιτυχία τους οι μνημονιακοί εντός και εκτός ΝΔ που κατάφεραν και έσυραν τον Σαμαρά στον βούρκο της διαπλοκής.
  ΚΡΙΜΑ

 89. Γιάννης avatar
  Γιάννης 14/11/2011 11:01:27

  Ευτυχώς που υπάρχει το antinews γιατί αποτελεί το 1 τοις εκατό της ηλεκτρονικής ενημέρωσης που παρουσιάζει τις απόψεις της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης γιατί όλα τα άλλα μέσα προσκυνάνε το σύστημα ΠΑΣΟΚ με τον ένα ή άλλο τρόπο , με τελευταίο παράδειγμα την Καθημερινή

 90. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 14/11/2011 11:42:42

  Το καλο το δεντρο πετροβολουν και οχι το στερφο.Ελπιδα ελευθερης σκεψης-εκφρασης μεσα στο χαος του διαδυκτιου,ευχαριστω για την τιμη που σε διαβαζω μαζι με ολους τους σχολιαστες.

 91. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 14/11/2011 12:05:12

  Οχι κλειδαρας

 92. Silence t. avatar
  Silence t. 14/11/2011 12:08:07

  Το antinews και εγώ το βρήκα τυχαία πριν λίγους μήνες .

  Μέχρι και σήμερα δεν έχω ιδέα ούτε ποιός κρύβεται απο πίσω , ούτε αν ο Factorx είναι υπαρκτό πρόσωπο , ούτε αν ό Κύριος Ροδινός (που τα γράφει και ωραία) ανήκει στους επίσημους αρθρογράφους του.

  Εκείνο όμως που ξέρω σίγουρα , είναι το ότι μέσα (στο antinews) βρήκα ένα πολύ υψηλό επίπεδο επικοινωνίας και απόψεων , που πέραν του γεγονότος ότι μου άρεσε να συμμετέχω , αποτέλεσε και την πιο ευχάριστη έκπληξη που γεννήθηκε μέσα απο την κρίση .
  Η διαπίστωση ότι υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες , οι σκεπτόμενοι , που θέλουν να αντιδράσουν , να αγωνιστούν και να αλλάξουν τα πράγματα , που έχουν μεστό , καθαρό , και άδολο λόγο , κάτι που δεν συμβαίνει (πλέον) με τους επαγγελματίες αρθρογράφους .

 93. Γιώργος avatar
  Γιώργος 14/11/2011 12:21:27

  Η Ελευθεροτυπία στεναχωριέται που ο Τσίπρας έχει λιγότερες πιθανότητες να ηγηθεί τώρα ενός ενιαίου αντιμνημονιακού Μετώπου

 94. ANDREAS avatar
  ANDREAS 14/11/2011 12:22:57

  Ο μεγαλος μου φοβος ειναι μηπως με καποιο¨περιεργο¨ τροπο ,οι εκλογες αργησουν να ερθουν.

 95. σίγουρος avatar
  σίγουρος 14/11/2011 12:46:48

  Το επόμενο επεισόδιο είναι η καταψήφιση της νέας κυβέρνησης από τον Πάνο Καμένο. Να αντέξει ο βουλευτής να το πάει μέχρι το τέλος και ο Σαμαράς να ανεχθεί (επί της ουσίας επικροτήσει) την ανταρσία του όχι μόνο ως ανεκτή αλλά και ως υποβοηθούμενη στο βαρύ Εθνικό του καθήκον.

 96. Ariadne avatar
  Ariadne 14/11/2011 13:13:59

  Αγαπητοί φίλοι του antinews,(ιδιοκτήτες,"συνιδιοκτήτες" κ.λ.π.) Χαίρετε!!
  Εγώ θέλω να δηλώσω οτι το ψευδώνυμό μου δέν ανήκει σε "ψευδώνυμο στενού συνεργάτη του Σαμαρά"(γιατί δέν είμαι.)
  - Δηλώνω οτι δέν έχω δικό μου site για να το διαφημίζω.
  -Δηλώνω οτι " δέν ελέγχω το antinews" αλλά ευχαριστώ ειλικρινά για την φιλοξενία του, όταν καμιά φορά αισθάνομαι την ανάγκη να συμμετάσχω στην "ηλεκτρονική συζήτηση" με τους φίλους της ιστοσελίδας.
  Δηλώνω οπαδός και σας προτρέπω και εγώ να συνεχίσετε να μας ενημερώνετε όπως εσείς ξέρετε!

 97. drider avatar
  drider 14/11/2011 13:43:57

  Άντε να καταγραφώ και εγώ επίσημα (γέλια..)

  Δηλώνω υπεύθυνα ότι έχω καταβάλει κατά καιρούς φιλότιμες προσπάθειες να "καθοδηγήσω" τους αναγνώστες του antinews με τα προπαγανδιστικά-προβοκατόρικα σχόλια μου (από αριστερή πολιτική σκοπιά).

  Ξέρετε όμως κάτι; Αυτό δεν μου "βγήκε" ποτέ, γιατί πίσω από την κοινότητα των αντινέων "κρύβονται" πραγματικοί άνθρωποι που θέλουν να ενημερωθούν, να ενημερώσουν και τελικά να συζητήσουν ανοικτά και χωρίς προκαταλήψεις - περιχαρακώσεις τις φλέγουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που αφορούν ΌΛΟΥΣ μας.

  Το ποιο σημαντικό μάθημα που έμαθα συμμετέχοντας στη κοινότητα των αντινέων είναι ότι πρέπει κανείς να μάθει να ακούει προτού - με περισσή προθυμία μερικές φορές - προβάλλει τη δικιά του εκδοχή της "αλήθειας"...

 98. dracon avatar
  dracon 14/11/2011 13:52:20

  Από τα δημοκρατικότερα sites του διαδικτύου.Υλοποιεί τις αρχες για ελεύθερη έκφραση και ελεύθερη πληροφόρηση.
  Να συνεχίσετε έτσι

 99. Σταύρος avatar
  Σταύρος 14/11/2011 16:05:24

  Το γεγονός του ότι σχολιάζω κι εγώ εδώ παρά του βεβαρημένου πρώην και νυν "βίου" και "ευφράδειας", είναι ένας πόντος για το antinews!
  Ευχαριστώ και να μου σφίγγετε τα λουριά καμιά φορά, γιατί... ξεφεύγω!!!

 100. tsapari avatar
  tsapari 14/11/2011 17:20:39

  Παιδιά προχωράτε διδάσκετε δημοσιογραφία σε εμπαθείς και κακόβουλους !!!

 101. ierofantis avatar
  ierofantis 14/11/2011 21:15:56

  Αγαπητοί Φάκτορες, ευχαριστώ για το βήμα που μου παρέχετε να εκφράζω τις αυθαίρετες απόψεις μου περί παντός επιστητού.

  Ierofantis

 102. Παρατηρητής + Κυάλια avatar
  Παρατηρητής + Κυάλια 15/11/2011 13:38:30

  Έμεινε ο Καμμένος μόνο να διασώζει κοινή λογική.
  Η καθημερινή υμνεί τον Παπαδήμο. Μόνο αυτό φτάνει.....
  Περαστικά στους λοιπούς «πατριώτες» της ΝΔ.
  Χουντικοί του αντινιούς διαγράφουν συνεχώς σχόλια.
  Χαλάει το σχέδιο υποδούλωσης και τα ντόπερμαν έχουν ξεχυθεί εναντίον της ελευθερίας.
  Έρχεται και η σειρά σας. Ο ΓΑΠ ήταν μόνο η αρχή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.