#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/12/2010 15:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το “όχι” στη συναίνεση και η ώρα της αντεπίθεσης


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάιν για να αντιληφθεί ότι με την στάση του στην χθεσινή συνάντηση με τον Στρος Καν ο Αντώνης Σαμαράς είπε ουσιαστικά όχι στα σενάρια συναίνεσης με την πολιτική του Μνημονίου. Πράγμα που επιβεβαιώνεται, όπως επισημάναμε ήδη, και απο το βαρύ κλίμα που επικράτησε κατά την συνάντησή και από την προκλητική επίθεση του επικεφαλής του ΔΝΤ στη ΝΔ.

Ο Στρος Καν δεν έκρυψε καθόλου και φρόντισε να διατυμπανίσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι κύριος στόχος της επίσκεψής του ήταν να επιτύχει την συναίνεση της αντιπολίτευσης προς το Μνημόνιο. Ήρθε δηλαδή για να βάλει ένα χεράκι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει συνενόχους στην καταστροφική πολιτική της. «Διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «απαιτείται ευρύτερη συναίνεση».

Από την πλευρά της η ΝΔ τον  χρησιμοποίησε ως …διακομεταμιστή του δικού της μηνύματος προς την κυβέρνηση: «Ναι» στις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες οφείλουν να είναι περισσότερο τολμηρές, αλλά «όχι» στην συναίνεση για το Μνημόνιο.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης τους στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στην Βουλή ήταν εξάλλου εμφανής η δυσαρέσκεια του Α. Σαμαρά και για τα όσα δήλωσε ο κ. Στρος Καν περί …. “σαρωτικής νίκης” του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, αλλά και για την προκλητική και απαράδεκτη στάση του προς τη ΝΔ κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Βουλή (βλ. Επίθεση του Στρος Καν στη Νέα Δημοκρατία)

Ο Α. Σαμαράς εξήγησε στον Στρος Καν γιατί το Μνημόνιο είναι, εκτός από κοινωνικά άδικο και οικονομικά αναποτελεσματικό και επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής πορείας με ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Υπογράμμισε ότι, χωρίς αυτά θα υπάρξουν μεγαλύτερα αδιέξοδα, που δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία.

Τα αδιέξοδα αυτά δεν μπορεί να τα αποσοβήσει από μόνη της η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου υποστήριξε ο αρχηγός της ΝΔ και σημείωσε ότι στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου η Νέα Δημοκρατία λέει «ναι», αρκεί να περιλαμβάνει όλο το ποσό (τα 110 δισ. ευρώ) και να μην περιέχει νέα επαχθή μέτρα. Ο Α. Σαμαράς επεσήμανε τέλος στον Στρος Καν οτι η ΝΔ δικαιώνεται σε όλες τις εκτιμήσεις και προβλέψεις της, κυρίως σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη  και τους άξονες της δημοσιονομικής πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανάπτυξη των επιχειρημάτων της ΝΔ (που πήγαν στη συνάντηση προετοιμασμένοι με φάκελο όπως βλέπετε στην φωτογραφία) ο Στρος Καν είπε ότι δεν γνωρίζει (!!!) τις αναπτυξιακές προτάσεις που έχει κάνει επανειλημμένως η ΝΔ για την τόνωση της αγοράς. Στο σημείο αυτό ο Σαμαράς εξέφρασε την ενόχλησή του επειδή κείμενα με προτάσεις που η ΝΔ έχει καταθέσει τρεις φορές στις συναντήσεις της με την Τρόικα δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια του Στρος Καν.

Οι Κασσάνδρες λοιπόν που προέβλεπαν ότι ο Α. Σαμαράς θα «βάλει νερό στο κρασί του» όσον αφορά το Μνημόνιο διαψεύστηκαν για ακόμη μία φορά, χωρίς αυτό να τους πτοεί καθώς αναμένεται να συνεχίσουν να παρερμηνεύουν τις δηλώσεις  του αρχηγού της ΝΔ σε κάθε ευκαιρία.

Ο Α. Σαμαράς έδειξε όλες αυτές τις ημέρες εκπληκτική αντοχή στις πολύμορφες και πολύπλευρες πιέσεις που του ασκήθηκαν για να συναινέσει στο Μνημόνιο και  απέδειξε ότι εμμένει αταλάντευτα στις θέσεις του. Έτσι, όλο και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν  ότι το «Όχι στο Μνημόνιο» δεν υπήρξε μια ευκαιριακή παντιέρα μιας εύκολης αντιπολιτευτικής τακτικής, αλλά μια τεκμηριωμένη στρατηγική απόφαση για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Είναι καιρός λοιπόν (μετά και τα συμπεράσματα από την μάχη για την Αυτοδιοίκηση) να ξεκινήσει η αντεπίθεση με νέα ατζέντα και μελετημένες κινήσεις. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν άλλωστε ότι μετά την μάχη για τον Προϋπολογισμό ο Σαμαράς θα προχωρήσει σε αλλαγές ουσίας στον μηχανισμό της ΝΔ, με έμφαση όχι μόνο στα πρόσωπα αλλά και στις πολιτικές που πρέπει να υπηρετηθούν και θα εξειδικεύσει τις προτάσεις του για την οικονομική ανάταξη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία δίνει μεγάλη σημασία. Θα βγεί μπροστά με λίγα λόγια και δεν θα αναμένει την επιταχυνόμενη φθορά του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 08/12/2010 16:11:54

  ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ!

  • Aris avatar
   Aris @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 08/12/2010 20:57:36

   Ναι... Ειδικά μετά και την σημερινή δημοσκόπηση της MRB όπου συγκεντρώνει 60% αρνητικές γνώμες, θα κάνει περίπατο!

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 08/12/2010 16:15:02

  Οταν λέμε αντεπίθεση καί γιά νά έχει επιτυχία,πρέπει ή αντεπίθεση νά είναι
  ολοκληρωτική καί ολομέτωπη.

  Γιά νά δουμε....

 3. TASSOS avatar
  TASSOS 08/12/2010 16:16:52

  13 μήνες μετά την εκλογή του ας μου πει κάποιος ποιές είναι οι κινήσεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ αναδόμησης του ρημαδιού που λέγεται Ν.Δ?

  • factorx avatar
   factorx @ TASSOS 08/12/2010 16:49:43

   1. Κρατησε όρθιο το ρημάδι που λες
   2. διέγραψε τη Ντόρα
   3. Εδωσε ιδεολογια και προοπτική στη ΝΔ
   4. εβαλε τις βασεις της ανασυγκρότησης
   5. εκμηδενιοσε ουσιαστικα την διαφορά με το ΠΑΣΟΚ κ.α.

   • SERT avatar
    SERT @ factorx 08/12/2010 17:05:57

    ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΕΓΩ......
    Η ΝΔ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ,ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ,ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΕΠΕΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.....ΚΟΝΤΑ 20 ΜΟΝΑΔΕΣ......Ο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ......
    ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ.

    ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΤΡΙΨΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΟΥ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, ΣΕ ΣΥΝΔΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΙΔΙ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ(2,8% ΣΗΜΕΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΓΙΝΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΩΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΥ.ΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΧΑΡΑ.

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ SERT 08/12/2010 21:15:33

     ¨Νεοφιλελεύθερη πολιτική"; Ποιός η Νέα Δημοκρατία; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Τι σχέση έχει η διόγκωση του κράτους και των δαπανών του με το φιλελευθερισμό, νέο ή παλιό; (Μάλλον όση έχετε και σεις με την οικονομία...)

   • ΜΑΝΙΑ avatar
    ΜΑΝΙΑ @ factorx 08/12/2010 19:46:19

    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΧΤΑΡΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΝΔ ΞΑΝΑ-ΑΠΟΚΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
    ΛΙΓΟ ΤΟ 'ΧΕΙΣ;
    ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ...

  • Tassos avatar
   Tassos @ TASSOS 08/12/2010 20:44:22

   Δηλ. ρε συνονόματε μέσα σε ένα χρόνο τί παραπάνω θα ήθελες να κάνει? Για πες.

 4. Orestios avatar
  Orestios 08/12/2010 16:18:16

  O Σαμαράς αυτή τη στιγμή είναι πανίσχυρος.
  Και όσο περνά ο καιρός ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο καθώς έχει την συνεχώς αυξανόμενη στήριξη των Ελλήνων.

  Η σοσιαλιστική προπαγάνδα, στην οποία μετέχει και ο Strauss-Kahn κι ας κάνει τον ανήξερο, έχει στοχοποιήσει τον Σαμαρά προκειμένου να του φορτώσει τις βαρύτατες και εθνικά επιβλαβείς ευθύνες του σοσιαλιστή GAP.

  Ξέρουν ότι χάνουν πλέον κάθε έρισμα στην Ελληνική κοινωνία και ξέρουν πως ο Σαμαράς τάχιστα μορφοποιείται σε Εθνικό Ηγέτη.
  Ξέρουν πως μόνο με τον Σαμαρά θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει για αυτό που προκάλεσαν στους Έλληνες και στην Ελλάδα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Orestios 08/12/2010 16:43:49

   Ο Σαμαράς είναι κάτι περισσότερο από αυτά. Ο Σαμαράς μπορεί να γίνει ευρωπαϊκός και παγκόσμιος ηγέτης, ακριβώς επειδή η κρίση στην Ελλάδα είναι μέρος πλανητικών σχεδιασμών.

   Για την ακρίβεια: Ή θα γίνει εθνικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς ή κάποια στιγμή θα αποτύχει. Δεν έχει άλλη επιλογή από το να νικήσει τους βρυκόλακες του διεθνούς τραπεζικού καρτέλ σε διεθνές επίπεδο.

   Συμμάχους θα βρει, άλλοι λαοί έχουν περισσότερη αντινεοταξική συνειδητοποίηση από εμάς. Αρκεί να μην πάει στο πρότυπο του "αδέσμευτου" κλαψιάρη και να πάει με την αυτοπεποίθηση των διαχρονικών αξιών που αντιπροσωπεύει η Ελλάδα. Η Ελλάδα και όχι ο Αγγλοσαξωνικός κόσμος που μας έκλεψε ένα μικρό μέρος αυτών των αξιών, το διαστρέβλωσε κατάλληλα, και τώρα μας πουλάει ύφος...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 08/12/2010 16:47:05

    Επώνυμε, ο ηγέτης μας είναι ο Σαμαράς και όχι "ο άνθρωπός τους", όπως αποκαλούν τον GAP.
    Γι' αυτό με λύσσα την πέφτουν τόσοσ στον Σαμαρά όσο και σε όλους τους Έλληνες.

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Επώνυμος 08/12/2010 16:55:30

    Για αρχή ας ξεκινήσει από δω, μην του φορτώνουμε βάρος.
    Κι όπως λες παρακάτω στο σχόλιο σου, ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει και κρίνει.
    Ακόκη και σκληροπυρηνικοί πασόκοι βλέπουν πιά το αδιέξοδο της πολιτικής ΠΑΣΟΚ. Εννοώ τους ιδεολογικά πράσινους, όχι όσους κερδίζουν στην πλάτη μας

 5. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 08/12/2010 16:18:35

  Φάκτορα

  Επιτέλους ας γίνει πράξη η τελευταία παράγραφος του άρθρου σου.

  Αλλά με περισσότερη ορμή και ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  Που να μην χωράει περερμηνείες απο τον οποιονδήποτε καλοθελητή.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ ΕΛΛΗΝ 08/12/2010 16:42:19

   Σωστός! Συην τελευταία φράση είναι το μυστικό κι η ουσία.
   Ρε μπας κι εκεί που παλιότερα έλεγα να μουν κοπούν τα χέρια αν ψηφίσω ΝΔ, να γίνω σαμαρικότερος των σαμαρικών;!

   Στα σοβαρά πάλι, ο Σαμαράς να κινηθεί γρήγορα και σίγουρα θα έχει την υποστήριξη πολλών πολιτών όπως είμαι εγώ. Οχι ΝΔκράτες αλλά αγανακτισμένοι από τη διαχρονική κοροϊδία.
   Και για να είμαι σαφής, δεν έγινα ξαφνικά ΝΔ, το Σαμαρά γουστάρω και κάτι ωραίους τύπους σαν τον Κρανιδιώτη που τα λένε τσουβαλάτα.
   Κια δε χρειάζεται καν να κάνει μεγάλη προσπάθεια ο Σαμαράς για με πείσει. Είμαι "ώριμο φρούτο". Στο χέρι του είναι η ευκαιριακή συμπάθεια να γίνει αγάπη. Αλλά μην το αργεί, διότι ως γνωστόν ο έρωτας περνά από το στομάχι......και μηστικό αρκούδι δε χορεύει. Τότε η αρκούδα θα βγάλει νύχια και δόντια και θα ορμήξει επί δικαίων κι αδίκων.

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ σιδεράκιας 08/12/2010 16:43:56

    συγχωρήστε παρακαλώ κάποια λάθη στην πληκτρολόγηση, δεν έμαθα ακόμη τυφλό σύστημα

 6. SERT avatar
  SERT 08/12/2010 16:20:14

  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η MRB ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 4,1 ΜΟΝΑΔΕΣ
  ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ,ΤΟΥ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟΥ,ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ,ΤΟΥ ΠΑΝΤΣΑΒΟΛΤΑ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 2,8

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ SERT 08/12/2010 16:41:12

   Και υπόψιν ότι οι της MRB είναι φίλοι της ατυχήσασας...

  • factorx avatar
   factorx @ SERT 08/12/2010 16:48:21

   καλά τους πιστεψαμε

  • ΜΑΝΙΑ avatar
   ΜΑΝΙΑ @ SERT 08/12/2010 19:48:32

   ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ;;;...

 7. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 08/12/2010 16:23:52

  Αυτή την αντεπίθεση περιμένουμε όλοι μας!

  Αντε να δούμε!

  Ξεκολλήστε!

 8. victoria avatar
  victoria 08/12/2010 16:41:58

  Το body language του Τόμσεν ήταν ιδιαίτερα εύγλωττο..

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ victoria 08/12/2010 18:00:36

   Η στάση του Τόμσεν κατά την συνάντηση (με τα χέρια στο σαγόνι, εις ένδειξη αμφιβολίας, αμιφισβήτησης, δυσπιστίας προς τον συνομιλητή, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της γλώσσας του σώματος) ήταν αντιδεοντολογική και αγενής. Φυσικά δεν ήταν τυχαία, καθώς δεν έχουμε λόγο να πιστέψουμε οτι είναι αγενής, αλλά προμελετημένη, γιά να σηματοδοτήσει αρνητική τοπθέτηση και αμφισβήτηση - δυσπιστία στις θέσεις του συνομιλητή του (του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε την ευγένεια να τον δέχεται εκείνη την ώρα στο Γραφείο του).

 9. Papageorgiou Takis avatar
  Papageorgiou Takis 08/12/2010 17:25:00

  Πρέπει να βιαστούμε, αν δεν θέλουμε να χάσουμε εντελώς το παιχνίδι. Ο Στρος Καν είναι πολύ έμπειρος και δεν θα προτείνει απλά, αλλά ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ για συναίνεση. Έχοντας όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στο Σαμαρά, πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να τον εκβιάσει. Υπάρχουν όμως πολλοί άλλοι κίνδυνοι http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2243.aspx

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Papageorgiou Takis 08/12/2010 17:36:01

   Ψίτ! φίλε Τάκη..να σου πώ...τόν σύνδεσμο πού παραθέτεις τον διαβάζει ο Σαμαράς τακτικά..και ό Τζέφρι επίσης,όπως και πάρα πολλοί εδώ μέσα..Μήν τον κοπανάς σε κάθε σχόλιο..κουράζει!!

 10. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/12/2010 18:53:31

  Η στάση του, κατά Πετρούλα, "blue eyes" τα λέει όλα.

 11. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 08/12/2010 19:00:37

  ME ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΩΝ. ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΝΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ Π.Χ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ.

 12. Aris. A avatar
  Aris. A 08/12/2010 19:03:20

  Εξαμηνιαίες τάσεις MRB.

  Μείωση διαφοράς Πασόκ ΝΔ.

  Αύξηση αποδοχής Σαμαρά.

  Εκτός βουλής Ντόρα Κουβέλης.

  Λίγο υπομονή παιδιά να δείτε το πάρτυ που θα γίνει στην συζήτηση του προυπολογισμού.

  Η παιδική χαρά κάποιων βουλευτών της ΝΔ θα ασχοληθούν επιτέλους με την πολιτική ή θα κρατούν το παλτό της διχόνοιας.

 13. Papageorgiou Takis avatar
  Papageorgiou Takis 08/12/2010 19:19:27

  Επιμένω ότι έχει γίνει επικοινωνιακά λάθος. Το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο του Σαμαρά, από τον Ιούλιο, είναι ελάχιστοι αυτοί που το γνωρίζουν. Έτσι είναι εύκολο να το κατακρίνουν οι άλλοι, λέγοντας ότι μοιάζει με μαγική συνταγή. Πρέπει να γίνει περισσότερο γνωστό στον κόσμο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Papageorgiou Takis 08/12/2010 20:01:17

   Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο.
   Δυστυχώς.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Papageorgiou Takis 08/12/2010 20:07:39

   Ναί, πάσχει το επικοινωνιακό κομμάτι και γι' αυτό υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα παλιάς εποχής, που δυστυχώς προξενούν αυτήν την υστ'ερηση ώστε να είναι αναγκαία ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν νέους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

 14. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 08/12/2010 20:08:21

  Όπως είναι φανερό από τις εξελίξεις η Ελλάδα μετεξελίσσεται σε μια απομονωμένη οικονομία, περιθωριοποιημένο μέλος του ευρώ που θα προσφέρει ευκαιρίες σε ξένους επενδυτές που θέλουν να κερδίσουν γρήγορα χρησιμοποιώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας .
  Οι εξελίξεις στα εργασιακά, η αύξηση της ανεργίας, τα χιλιάδες λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η περαιτέρω αδιοδότηση μεγάλων εμπορικών κέντρων [ όπως η αδιοδότηση μεγάλου εμπορικού κέντρου στον πύργο χωρίς την τήρηση των κανόνων] αναδεικνύουν το πρόβλημα και δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, γεγονός που κάνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ακολουθούμενων πολιτικών να βαθαίνουν την ύφεση, να είναι ο κύριος λόγος γιγάντωσης του δημοσιονομικού προβλήματος και να απαξιώνουν αξίες και ανθρώπους.
  Η κατάσταση και η αυξανόμενη τάση των περιστατικών, αλλά και ο τρόπος που εγείρεται η όλη επιχειρηματολογία δείχνουν ότι πρόκειται για κρυφό κυβερνητικό σχέδιο που στόχο έχει την μετατροπή της χώρας με πολιτικά μέσα σε κοινωνία μισθωτής απασχόλησης. Εάν θα επωφεληθούμε ή θα υποφέρουμε από μια τέτοια εξέλιξη είναι πολυσυζητημένο και δεν χρειάζεται περεταίρω εξηγήσεις.
  Εν τω μεταξύ, όλα δείχνουν ότι οι ηγέτες της ΕΕ δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν προβλήματα των κοινωνιών όπως η φτώχια, η ανεργία κ.α. Είναι πλέον σαφές ότι οι συζητήσεις αντιμετώπισης των ευρωπαϊκών θεμάτων επικεντρώνονται στα πακέτα διάσωσης, την έκδοση ευρωομολόγων και άλλα που έχουν να κάνουν με σκληρότερη πολιτική λιτότητας παρά με σχέδια που να αφορούν όλες τις πλευρές της κοινωνικής οργάνωσης, όπως την εργασία, τη δίκαιη φορολογία, την περίθαλψη, την εκπαίδευση, τις επενδύσεις σε υποδομές και πολλά άλλα που εξασφαλίζουν τη διάχυση της ευημερίας και περισσότερες δυνατότητες στο σύνολο του πληθυσμού.
  Συνεπώς, ένα μεγάλο φάσμα ατομικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα την οικονομική διάσωση μέσω ασφυκτικού οικονομικού ελέγχου [η τροικα απαιτεί λένε!] από υπερεθνικά κέντρα που δεν έχουν αρμοδιότητα να ασκούν νομοθετική λειτουργία, τίθενται υπό αμφισβήτηση.
  Αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η εθνική ταυτότητα που είναι συμφυής με τη θεμελιώδη πολιτική και συνταγματική δομή παρακάμπτονται για την οικονομία της αγοράς, με άλλα λόγια οτιδήποτε σχετίζεται με τις κοινωνικές ανάγκες είναι έξω από το πεδίο και τις αντιλήψεις όσων υποστηρίζουν ότι αντιπροσωπεύουν τη βούληση όλων μας.. και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά από τη στιγμή που ακόμη και η δημοκρατικά, αλλά με άλλη πολιτική ατζέντα, εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας αγνοεί επιδεικτικά την κοινωνική πραγματικότητα.
  Στο σημείο αυτό είναι εξίσου σημαντικό να τονιστεί και η δική μας αδράνεια για σημαντικά προβλήματα, μια αδράνεια η οποία βασίζεται σε μια παράλογη γενίκευση και συνήθως εκλαμβάνεται ως συναίνεση με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει εκλάβει την μεγάλη αποχή των πρόσφατων εκλογών ως στήριξη της πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα
  Θα μου πείτε βέβαια, ωραία όλα αυτά, αλλά τι μπορούμε εμείς να κάνουμε έτσι που έχουν έρθει σήμερα τα πράγματα; όταν σε ατομικό επίπεδο δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις και την πολιτική ατζέντα, δημιούργημα των μηχανισμών οι οποίοι έχουν στιγματίσει, εκμεταλλευτεί και περιθωριοποιήσει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες σηματοδοτώντας αυτές ως κατώτερες ετερότητες.
  Συνεπώς, το ζήτημα δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι! το ζήτημα είναι να πάψουμε όλοι εμείς, δλδη η κοινωνία των πολιτών, να είμαστε ανασταλτικός παράγων προαγωγής των συμφερόντων μας και να προωθήσουμε μέσα από τη δράση μας και την καθημερινή μας τοποθέτηση τη δική μας πρόταση διακυβέρνησης… σε διαφορετική περίπτωση όλα όσα λέμε, θα συνεχίσουν να είναι ένα κενό γράμμα, η δυναμική των πραγμάτων θα οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση την πολιτική με συνέπεια οι ομάδες οικονομικών συμφερόντων να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη σιωπηρή εγγύηση του δημοσίου και η επόμενη κρίση θα είναι μόνο θέμα χρόνου, τότε ουδεμία σημασία θα έχει αν οι αποφάσεις σήμερα πάρθηκαν με συναίνεση ή όχι.

 15. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/12/2010 20:50:27

  Να το ξανά γράψω λοιπόν: δεν υπάρχει συναίνεση ή ορθότερα δεν πρέπει να υπάρξει συναίνεση.
  Η συζήτηση της ...συναίνεσης γίνεται στη βάση του Μνημονίου. Δεν υπάρχει λίγο καλό Μνημόνιο ή λίγο κακό...όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος.
  Οι διαρθρωτικές αλλαγές που ευαγγελίζονται τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης και δυστυχώς τσιμπάνε ορισμένοι δικοί μας είναι είτε αυτονόητες είτε αναγκαίες. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι απαίτηση κανενός επικυρίαρχου.
  Η ΝΔ και ο Σαμαράς το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι η ξεκάθαρη άρνηση συζήτησης, αφού η οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται με βάση τις επιταγές της Τρόικας και του Μνημονίου.Η ξεκάθαρη καταδίκη με την ταυτόχρονη δέσμευση ότι η χώρα θα απεμπλακεί από τις θανατηφόρα αγκαλιά του Μνημονίου, όταν ο Λαός της χώρας του εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση. Διακυβέρνηση από το Λαό για τον Λαό και την χώρα και όχι για την υποταγή στις επιταγές των φούφουτων.
  Από την άλλη πλευρά, συγχρόνως, θα πρέπει να γίνει μια απλή και ξεκάθαρη παράθεση προτάσεων για την οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας.
  Για την οικονομία, για το κράτος, για το Δημόσιο.
  Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο:
  το τέλμα και το προδιαγεγραμμένο τέρμα της συναίνεσης και του Μνημονίου
  η διέξοδος και οι προοπτικές της εναλλακτικής λύσης.

  Ολα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα άλλο από την απέλπιδα προσπάθεια της δημιουργίας συνενόχων με το κατασκευασμένο άλλοθι της συναίνεσης.

 16. blue nile avatar
  blue nile 09/12/2010 12:11:26

  Ο Papageorgiou Takis έγραψε:


  Επιμένω ότι έχει γίνει επικοινωνιακά λάθος. Το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο του Σαμαρά, από τον Ιούλιο, είναι ελάχιστοι αυτοί που το γνωρίζουν. Έτσι είναι εύκολο να το κατακρίνουν οι άλλοι, λέγοντας ότι μοιάζει με μαγική συνταγή. Πρέπει να γίνει περισσότερο γνωστό στον κόσμο.

  Τι θα λέγατε η Δημοκρατία η νέα εφημερίδα που κυκλοφορεί να κάνει ένα αφιέρωμα στο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο του Σαμαρά? Συνοδευμένη βέβαια από τηλεοπτική διαφήμιση ώστε να έχει ευκαιρία ο κόσμος που δεν μπαίνει στο διαδίκτυο να τη γνωρίσει.
  Λίγους μήνες μετά την αρχική του δημοσιοποίηση το σχέδιο γίνεται όλο και πιο επίκαιρο τώρα που η αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών βγάζει μάτια.

 17. χρηχα avatar
  χρηχα 09/12/2010 16:30:37

  Θα ήθελα σ'αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τον αγαπητό αΓΑΠούλη μας που μας εκτός από την οικονομική μιζέρια που μας επέβαλε , μας έφερε στο σημείο ξένοι κουραδοκαρεκλοκένταυροι της κακιάς συμφοράς να έρχονται σε συνάντηση με τον ΑΡΧΗΓΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να του δώσουν εντολές για το πώς πρέπει να κινηθεί η αντιπολιτευτική του τακτική.......

  το μόνο που έμεινε για να ξαναζήσουμε το "όνειρο" της μεταπολεμικής κατάντιας του '48 ή του '52 είναι να φωνάζουνε υπουργούς στο γραφείο τους και να τους δίνουν διαταγές με τα πόδια σταυρωμένα επάνω στο γραφείο.....

  θα ήθελα επίσης να τονίσω το εξής:

  όλοι οι μελαγχολικοί άνθρωποι στο δρόμο και στις εργασίες τους(όσοι έχουν ακόμα),έχουν μιά και μόνη ερώτηση στο μυαλό τους......:

  μέχρι πού θα φτάσει η κατρακύλα μας;;;;;
  και:
  υπάρχει και πιό κάτω από εδώ;;;;;;;;;;;

  Ελλάδα ..........
  μια χώρα σε μελαγχολία,σε κατάθλιψη.........


  πρίν δύο ημέρες που δεν είχα δουλειά και περιφερόμουνα άσκοπα , σταμάτησα και έκανα καλαμπούρι με έναν μαύρο που πουλούσε cd ,απ'την Νιγηρία....

  εκεί λέει οι πολιτικοί είναι διευθαρμένοι και τίποτε δεν γίνεται χωρίς να έχεις γνωστό....επίσης πριν από καμιά τριανταριά χρόνια είχε μπει το IMF και σε συνεργασία με τους διαυθαρμένους πολιτικούς τους δέσμευσε όλα τα ορυκτά και μη πλούτη της χώρας τους( κυρίως το πετρέλαιο) και ενώ είναι από τις πιό πλούσιες χώρες της αφρικής ο κόσμος της δεν έχει να φάει ....οπότε έρχονται με τα πόδια στην Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλον.....

  μπα εδώ τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι....

  Ελλάδα....

  η πρώτη αφρικανική χώρα της Ε.Ε........

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ χρηχα 09/12/2010 16:43:51

   Τον ρώτησες μήπως είχαν και αυτοί πολλούς δημόσιους υπαλλήλους γιαυτό πεινάνε; Γιατί εμείς εδώ διαπιστώσαμε -εγκαίρως ευτυχώς- ότι αυτοί μας χρεοκόπησαν και θα λάβουμε άμεσα μέτρα.

   • χρηχα avatar
    χρηχα @ Maximilien 09/12/2010 17:14:27

    πάντως να σαι καλά ρε maximilien....

    σε δεύτερη ανάγνωση έκανα καινούριο στομάχι απ'το γέλιο...

    ώστε (ευτυχώς )βρήκαμε την ρίζα του προβλήματος εγκαίρως και θα το διορθώσουμε άμεσα;;;;;

    τί είσαι;

    βαλτός;

    χαζός;

    μικρό παιδάκι άβγαλτο;

    κάτι άλλο που μου διαφεύγει;

    σοβαρός άνθρωπος πάντως ΔΕΝ φαίνεται να είσαι.....

 18. χρηχα avatar
  χρηχα 09/12/2010 17:06:43

  στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι περίπου το 11% του ενεργού δυναμικού της χώρας.....

  στην Γερμανία είναι το 14%

  στην Ολανδία είναι το 14-16% ομοίως...

  στην Σουηδία είναι περισσότεροι.....

  αυτοί γιατί δεν πεινάνε....

  αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας νομίζεις;;;;;;;;


  όχι δεν είμαι δημόσιος....καμία σχέση....αγρότης είμαι...και λαϊκατζής....αλλά να ξέρουμε τί λέμε....και από πού μας βαράει....(μπίζ δεν έπαιζες μικρός; σήμερα μπερδέψαμε το μπιζ με τις μπίζνες....οι πολιτικοί κάνουν μπίζνες στην πλάτη μας με τον τρόπο που παίζαμε μπίζ)

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ χρηχα 09/12/2010 17:12:08

   Αστειεύομαι βέβαια σχετικά με τους ΔΥ και συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.

 19. χρηχα avatar
  χρηχα 09/12/2010 17:15:36

  αχ...συγνώμη δεν πρόλαβα την απάντησή σου που έλεγε ότι αστειέυεσαι....

  • χρηχα avatar
   χρηχα @ χρηχα 09/12/2010 17:18:22

   βλέπεις μας έχει φύγει κάθε διάθεση για χιούμορ απ''την μελαγχολία που μας έχει πιάσει σαν έθνος που δεν μπορούμε καν να αναγνωρίσουμε το χιούμορ του άλλου...

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ χρηχα 09/12/2010 17:19:39

   χαχα, την ίδια αντίδραση είχα και εγώ στην αρχή όταν μου έλεγαν ότι οι ΔΥ φταίνε για το ΔΝΤ. Τώρα παλιά δεν ασχολούμαι. :D

 20. Maximilien avatar
  Maximilien 09/12/2010 17:20:44

  διόρθωση : "παλιά"= απλά

 21. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ 09/12/2010 19:10:28

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ SERT(ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟ)

 22. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 10/12/2010 06:45:42

  Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙ-
  ΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΔΗΛ, Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΑΣΟΚ.

  ΟΙ ΚΑΛΟΘΡΕΜΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ
  ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΟΠΟΥ ΥΣΤΕΡΙΚΑ ΕΚΡΑΥΓΑΖΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑ-
  ΞΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗ-
  ΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ
  ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟ Ο ΓΑΠ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.