#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/02/2013 15:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το φαινόμενο Μπερλουσκόνι

Μη πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο

…όταν δεν σας αρέσει το μήνυμα

Το να αποτιμήσεις ψύχραιμα έναν εξ ορισμού αμφιλεγόμενο όπως ο Μπερλουσκόνι είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Στη δε χώρα μας, κάθε απόπειρα προσέγγισης του «Μπερλουσκονισμού» προσκρούει και στην πολιτική κουλτούρα που επιβλήθηκε ως κυρίαρχη μετά το  1974. Πριν καν αρθρωθεί λέξη κάποιος θα «πεταχτεί» με τον χαρακτηρισμό «ο γεροσάτυρος».

Επόμενο, αφού εδώ μεγάλο ποσοστό του ενεργού πολιτικού προσωπικού θεμελίωσε την πολιτική του καριέρα πάνω σε ανύπαρκτες ή αμελητέες δάφνες «αντίστασης» απέναντι σε μια στρατιωτική δικτατορία, για να εγκαθιδρύσει με τη σειρά του, κατόπιν, μια πρωθυπουργοκεντρική, κοινοβουλευτική απολυταρχία.

Είχε λοιπόν συμφέρον να εισαγάγει στο δημόσιο λόγο ως κριτήριο εγκυρότητας όχι το «τι λέει;» κάποιος αλλά κυρίως το «ποιος το λέει;».

Με αυτόν τον τρόπο, ο «αντιστασιακός» ή «προοδευτικός» είχε πάντα δίκιο και επιβαλλόταν, ενώ μια φωνή της λογικής υπέρ του ευρέως νοούμενου εθνικού συμφέροντος, όταν εναντιωνόταν σε άνομα «προοδευτικά» σχέδια, βαφτιζόταν πάραυτα «χουντικός» ή «φασίστας» και κάθε αντίσταση εξουδετερωνόταν.

Ενώ όμως τα κατά την κεντροαριστερά «φασιστικά» καθεστώτα, είτε στην δικτατορική μορφή το 1974 είτε στην κοινοβουλευτική το 1981, παρέδωσαν την χώρα αχρέωτη, ο «προοδευτικός» υπερδανεισμός με σκοπό την δημιουργία εκλογικού στρατού και η «αντιστασιακή» κλεπτοκρατία την οδήγησαν στα διεθνή σκλαβοπάζαρα.

Συνακόλουθα, και στην εκποίηση των «ασημικών» της, της δημόσιας περιουσίας.

Έτσι εισέρχεται στο κάδρο ο τέως πρωθυπουργός της γείτονος.
Που δήλωσε : «Ήθελα να αγοράσω ένα νησί για να βοηθήσω την Ελλάδα. (Αλλά)Τώρα που οι τιμές έπεσαν, δεν έχω το θάρρος να το κάνω, διότι θα ήταν σαν να ήθελα να επωφεληθώ της κατάστασης».

Αναμφίβολα, εκτός από το «τι λέει;» έχει σημασία «ποιος το λέει», δεδομένου ότι μια φαινομενικά ορθή προσέγγιση εκφερόμενη από έναν φαύλο πιθανόν υποκρύπτει ιδιοτελείς σχεδιασμούς.

Είναι όμως εν τέλει ο Μπερλουσκόνι ολοκληρωτικά φαύλος;
Διότι βάσει αυτού θα κρίνουμε τον «ελληνικό χρησμό» του.
Οι απανταχού αντίπαλοί του τον δαιμονοποιούν : φοροφυγάς, μαφιόζος, αναποτελεσματικός, φαλλοκράτης.

Ξεφεύγει της φιλοδοξίας του παρόντος μια πλήρης ανάλυση του «φαινόμενου Μπερλουσκόνι». Αφήνουμε το έργο στον έγκυρο Economist, ο οποίος τον χλεύαζε αλλά δεν κοίταζε τα βρετανικά χάλια, που οδήγησαν προχθές στην υποβάθμιση-κόλαφο από την Moody’s. Στεκόμαστε στις βασικές πτυχές των εναντίον του κατηγοριών.

Κατηγορήθηκε και δικάζεται διαρκώς ως φοροφυγάς. Είναι σίγουρο ότι πέραν της φιλοδοξίας η ανάμειξη στην Πολιτική οφείλεται και στην επιδίωξή του να αποφύγει συνέπειες από έκνομες επιχειρηματικές πράξεις.  

Αλλά στην εποχή της «Εταιρειοκρατίας»αυτή είναι πλέον η φύση του επιχειρηματικού γίγνεσθαι παγκοσμίως. Αν βρεθεί ισχυρός και επιτυχημένος επιχειρηματίας που να μην μετέρχεται φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή, θα πρέπει να γίνει άγαλμα.

Η διαφορά έγκειται στην «κομψότητα» των μεθόδων. Οι αγγλοσάξονες ως μέγιστοι υποκριτές χρησιμοποιούν κατά κόρον τους «φορολογικούς παραδείσους». Κουνάνε έτσι το δάχτυλο επιτιμητικά στους υπολοίπους ενώ πράττουν χειρότερα, όπως οι ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών.

Όμως το απρόσωπο προφίλ των πολυεθνικών δεν επιτρέπει καταδικαστικούς συνειρμούς του τύπου «ο Μπερλουσκόνι κλέβει και τα τρώει στα μπουγκα-μπούγκα», αν και είναι πασίγνωστο ότι τα «χρυσά αγόρια» των πολυεθνικών ξοδεύουν τα δυσθεώρητα και ανήθικα bonus σε σκάφη, αυτοκίνητα, κόκα και πόρνες πολυτελείας.

Κατηγορήθηκε επίσης για σχέσεις με τη Μαφία. Μισό λεπτό. Με την ίδια Μαφία, με την οποία συνεργάστηκαν οι Σύμμαχοι το 1943 κατά την απόβαση στη Σικελία ; Τότε γίνεται αποδεκτή η επωδός του, μεγάλου Ιταλού, Νικολό Μακιαβέλλι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Μπερλουσκόνι ενοχλεί τους πολιτικούς τους αντιπάλους επειδή όντας χαρισματικός και τακτικιστής πρωταγωνιστεί, κατ’ αυτούς ανεξήγητα, στην πολιτική ζωής της Ιταλίας την τελευταία δεκαπενταετία.

Τελευταίος χαρισματικός στην Ιταλική Αριστερά υπήρξε ο Ενρίκο Μπερλιγκουέρ. Αλλά λειψανδρία ηγεσίας αντιμετώπισε η ευρύτερη Κεντροαριστερά, με την εξαίρεση ενός και πάλι άχρωμου Ρομάνο Πρόντι. Για να καταλήξει στον ασυμπάθηστο, «δυσκοίλιο» Μπερσάνι που φυσικά χθες  δεν τα κατάφερε.

Ούτε μπορεί η Κεντροαριστερά να επικαλεστεί το αδιάφθορο σε σύγκριση με τον Μπερλουσκόνι. Ο Μπετίνο Κράξι, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, πέθανε  στις 19 Ιανουαρίου 2000, εξόριστος στην Τύνιδα και ντροπιασμένος λόγω καταδίκης στην Ιταλία για δωροδοκία, στην αγκαλιά του δικτάτορα Μπεν Αλι , μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς του ΓΑΠ.

Είναι όμως εκείνο που του καταλογίζεται σαν προσωπική παραλυσία τα οποίο χρησιμοποιείται από όλους τους εχθρούς του ως προνομιακό εφαλτήριο για τις εναντίον του κατηγορίες, με σημείο αιχμής τα περιβόητα πάρτυ μπούγκα-μπούγκα.

Σε μια εποχή όπου το κεντρικό ζήτημα στον «Πόλεμο των Πολιτισμών», στη διαμάχη της Δύσης με τον υπόλοιπο κόσμο και ιδιαίτερα την ισλαμική τζιχάντ, είναι η θέση της γυναίκας στην κοινωνία και η διαχείριση του σώματός της, ο Μπερλουσκόνι ενσαρκώνει την παραδοσιακή ανδρική, κοινωνική κυριαρχία.

Εξαγριώνει έτσι την εμπροσθοφυλακή του κινήματος για την ανατροπή της, που στις Δυτικές κοινωνίες συνίσταται στη συμμαχία ανάμεσα στο Τρίτο Κύμα του Φεμινισμού και στο κίνημα LGBT (λεσβίες-ομοφυλόφιλοι-αμφισεξουαλικοί-τραβεστί).

Φυσικά όλοι αυτοί προτιμούν πολιτικούς εκπροσώπους όπως ο χαριτωμένος Γκουΐντο Βεστερβέλλε με τον σύζυγό του, από κάποιον που αποδεικνύει προκλητικά ότι έναντι ανταλλάγματος υπάρχουν και σήμερα όμορφες νεαρές, πρόθυμες να λειτουργήσουν αποκλειστικά σαν σεξουαλικά αντικείμενα.  

Πέρα από δαιμονοποιήσεις ο Μπερλουσκόνι εκπροσωπεί :

Α. Στην Οικονομία το τμήμα εκείνο του ιταλικού κεφαλαίου που έχει μεγαλύτερα συμφέροντα σε μια εθνική οικονομία η οποία ελέγχεται περισσότερο από εγχώρια κέντρα, παρά από υπερεθνικούς, δαιδαλώδεις μηχανισμούς, τύπου Βρυξελλών. Κατασκευές, εκδόσεις, μέσα ενημέρωσης, ποδόσφαιρο, το πεδίο δραστηριοποίησης του.

Β. Στην Πολιτική και Γεωπολιτική, την αντίληψη που έχει τις ρίζες της στην μεταπολεμική εποχή οπότε η Ιταλία, μαζί με την τότε Δυτική Γερμανία και τη Γαλλία ήταν οι τρεις σχεδόν ισοδύναμες εθνικές οντότητες, ο τριεθνής πυρήνας της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας – μετέπειτα ΕΕ.

Γ. Στα προσωπικά ήθη, μια αποκλειστικά ανδρικής κοπής συμπεριφορά, η οποία στηρίζεται σε κώδικες που η ιστορική ροή, με αιχμή το κίνημα γυναικείας χειραφέτησης, θέλει ξεχασμένους γιατί θεωρεί εχθρικούς.
Είτε οι κώδικες αυτοί αφορούν την αβρή μεταχείριση των γυναικών, επιφυλάσσοντάς τους όμως κοινωνική θέση λόγω ομορφιάς παρά λόγω ισχύος. Είτε αφορούν την διαχρονική στήριξη πολιτικών φίλων, όταν για παράδειγμα η Μέρκελ "πούλησε" τον μέντορά της Χέλμουτ Κολ για να ανέβει η ίδια.

Για το τεράστιο ιταλικό χρέος φέρει βαριές ευθύνες, αφού η διακυβέρνηση του δεν χαρακτηρίστηκε από τις απαραίτητες τομές, αλλά υπέκυψε στην νοτιοευρωπαϊκή «συνταγή» υπερχρέωσης : ακινησία, διαφθορά και απορρόφηση των γερμανικών πλεονασμάτων.  

Δεν είναι ούτε ο καλοκάγαθος ηγεμών ούτε το «τέρας» που ουρλιάζουν όσοι τον αντιπαθούν. Πιθανόν η περίπτωση Μπερλουσκόνι συμπυκνώνεται στη σημαντικότητα της χρονικής συγκυρίας στην Πολιτική :
βρέθηκε στο προσκήνιο όταν στην Ιταλία η Χριστιανοδημοκρατία ήταν εξαντλημένη από τα σκάνδαλα και η Αριστερά εξουθενωμένη από την κατάρρευση του Υπαρκτού -- κάπως έτσι εκτινάχθηκε χθες και ο Πέππε Γκρίλλο.

Μπερλουσκόνιοι Χρησμοί για την ΕλλάδαΕίναι 76 χρονών, πάμπλουτος. Θα μπορούσε να εγκαταλείψει την Πολιτική, αλλά βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων. Γι’ αυτό αποδίδουμε σημασία στις επισημάνσεις του.

Ο Μπερλουσκόνι με τις δηλώσεις του στέλνει μηνύματα. Μην σκοτώνετε τον αγγελιοφόρο όταν δεν σας αρέσουν.1. «Ήθελα να αγοράσω ένα νησί για να βοηθήσω την Ελλάδα»Μετάφραση : όποιος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα αγοράζει σε αξιοπρεπείς τιμές, όχι κοψοχρονιά – αυτό το κάνουν τοκογλύφοι και κοράκια των πλειστηριασμών.

2. «(Αλλά)Τώρα που οι τιμές έπεσαν, δεν έχω το θάρρος να το κάνω,Μετάφραση :
2.1 Η αγορά ακινήτων έχει καταρρεύσει.

2.2 Οι διάφοροι κατ’ ευφημισμόν «επενδυτές» που συνωστίζονται είναι κοστουμαρισμένοι πλιατσικολόγοι.

2.3 Ο Εμίρης ψάχνει κακομοίρηδες


3. «…διότι θα ήταν σαν να ήθελα να επωφεληθώ της κατάστασης»Μετάφραση : ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ

.

Από διαίσθηση, πιστεύουμε η τρίτη έμμεση προτροπή αποτελεί πεποίθηση και του πρωθυπουργού.

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Andreas Akamatos avatar
  Andreas Akamatos 26/02/2013 16:35:26

  Forza Italia! Forza Silvio!

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Andreas Akamatos 26/02/2013 19:31:16

   Forza bunga-bunga

   • Νεοδημοκράτης κορόιδο avatar
    Νεοδημοκράτης κορόιδο @ Κυθήριος Τ. 26/02/2013 21:34:46

    Σε χάλαγε να πας σε bunga bunga, ή μήπως είσαι οπαδός του Vendola?

 2. Eva avatar
  Eva 26/02/2013 18:04:53

  Ν' "αγιασει" η "πενα" σας !!!!

 3. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 26/02/2013 18:07:17

  Εμένα μου αρέσει ο Μπερλουσκόνι παρά το ότι είμαι αριστερός. Και μου αρέσει διότι είναι εχθρός της Μέρκελ. Για όσους δεν τον ανέχονται υπάρχει και το Balsamiko, ιταλικό ξίδι.

 4. Νεοδημοκράτης κορόιδο avatar
  Νεοδημοκράτης κορόιδο 26/02/2013 18:44:50

  o Μπερλουσκόνι είναι χαρισματικός πολιτικός, και τον αγαπούν οι Ιταλοί με αγνή ειλικρίνεια. Είναι σαρξ εκ τη σαρκός τη;ς ιταλικής κοινωνίας, εκπροσωπεί τον μέσο Ιταλό, και για αυτό δεν χάνει ουσιαστικά ποτέ σε εκλογές. Άπέναντί του έχει όλο το αριστερό κατεστημένο της ιαβερικής Εισαγγελίας και του δήθεν καθωσπρεπισμού, και τους ξεμπροστιάζει, σε κάθε ευκαιρία. Η Αριστερά των σαλονιών του Μιλάνου τον σιχαίνεται και τον πολεμά, αλλά δεν μπορεί να τον καταβάλει, ούτε τώρα που έφτασε τα 77. Απέναντι σε άχρωμους, ανεπάγγελτους, καμματικούς και κρατικοδίαιτους, είναι ο τελευταίος χαρισματικός ηγέτης, και πραγματικός φιλέλληνας. Τα πάθη του αφορούν τον εαυτό του, και ας τον κρίνουμε για τα πεπραγμένα του, και όχι για την αδυναμία του στις όμορφες κοπέλες, άλλωστε 100.000 ευρώ τον μήνα πληρώνει για διατροφή στην πρώην σύζυγό του.

  • Svart Drottning avatar
   Svart Drottning @ Νεοδημοκράτης κορόιδο 26/02/2013 20:39:35

   Πάντως όταν ένας αστείος ηλικιωμένος χρησιμοποιεί τα εκατομμύριά του για να εξαγοράζει νέες γυναίκες και να επιδίδεται σε όργια, κάπως αλλιώς χαρακτηρίζεται και όχι ...μερακλής.
   Έτσι, όχι πως έχει σημασία, αλλά για να μην τα ισοπεδώνουμε και τα πάντα.

   • kosvag avatar
    kosvag @ Svart Drottning 26/02/2013 22:07:11

    σκέψου άλλου ηλικιωμένους μ@λ@κ@ς

    • kosvag avatar
     kosvag @ kosvag 26/02/2013 22:08:35

     που δεν χρησημοποιούν τα εκατομμύριά τους πως λέγονται.

    • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
     Η Αλίκη των θαυμάτων @ kosvag 27/02/2013 17:07:32

     Όποιος εξαγοράζει ανθρώπους είναι ΑΘΛΙΟΣ. Είτε πληρώνει 50 € , είτε εκατοντάδες, είτε χιλιάδες. Αλλά ο εκατομμυριούχος που θέλει να ηγηθεί ενώ είναι σάπιος, είναι διπλά ΑΧΡΕΙΟΣ.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Svart Drottning 27/02/2013 17:49:00

    Εσύ τι θα έκανες αν:
    α. Σου άρεσαν τα όργια (και δεν είναι παράνομα, ούτε ζημιώουν κανέναν)
    β. Ήσουν πολύ γέρος για να σε καλούν στα όργια τους οι άλλοι και,
    γ. Είχες ΠΟΛΛΑ λεφτά.

    Πες το Χρυσόστομε: Ένα Όργιο κάθε βδομάδα! Ολέ!

   • Γεώργιος avatar
    Γεώργιος @ Svart Drottning 28/02/2013 08:15:07

    Θα ήθελα να είχα περισσότερα χρήματα για να ακολουθήσω κι εγώ το παράδειγμα του Σίλβιο-όχι πως δεν το κάνω και τώρα ως ένα βαθμό. Στο κάτω κάτω μία φορά ζούμε, γιατί να μην απολαύσουμε όσα περισσότερα αγαθά μπορούμε; Από τη στιγμή βέβαια που δεν βλάπτουμε κάποιον.(Κυρηνα ι κή σχολή περί ηδονής. Η ηδονή είναι άθροισμα στιγμών).

 5. ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ avatar
  ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ 26/02/2013 18:49:56

  Η πιο σοβαρη και σε βαθος αναλυση που εχω διαβασει στο anrinews.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ 27/02/2013 17:50:56

   Συμφωνώ! Αν και δεν θα ψήφιζα τον Β.

 6. Zugzwang avatar
  Zugzwang 26/02/2013 18:58:01

  Ζητω η μουμια ! (οπως τον αποκαλει η Libération )
  Μπραβο Προφητη! Ακομα μια φορα σωστος!

 7. MCA. avatar
  MCA. 26/02/2013 19:06:01

  Και μόνο ότι όλοι οι μεγάλοι ξένοι ηγέτες και ΜΜΕ, Ευρώπης και Αμερικής, είναι εναντίον του, αυτό λέει κάτι......

  • ΧΡΗΣΤΟΣ Λ avatar
   ΧΡΗΣΤΟΣ Λ @ MCA. 26/02/2013 21:27:32

   σωστοσ

   • kosvag avatar
    kosvag @ ΧΡΗΣΤΟΣ Λ 26/02/2013 22:09:58

    +

 8. Θάνος avatar
  Θάνος 26/02/2013 19:14:38

  Φανταστείτε λοιπόν υποκρισία, όταν οι εδώ δημοσιογράφοι προσπαθούν να πλήξουν έναν πολιτικό του μεγέθους και της αναγνωρισμένης αξίας του Silvio με τα μπούγκα-μπούγκα πάρτι όταν έχουν ήδη ξεχάσει τι έκανε ο δικός μας "ηγέτης" Αντρέας. Έφτασαν στο σημείο να του λένε και μπράβο επειδή είχε το σθένος να δημοσιοποίησει την εξωσυζυγική του σχέση. Κατα τα άλλα για ότι περνάμε φταίνε οι Γερμανοί, Γάλλοι, Καραμανλής και Σαμαράς βεβαίως, βεβαίως.

 9. tsakali avatar
  tsakali 26/02/2013 19:19:15

  ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΤΕΓΑΝΑ! μπραβο

 10. Γιαννης Χ avatar
  Γιαννης Χ 26/02/2013 19:28:25

  Ο Μπερλουσκόνι είναι πολιτικός που ο μέσος Ιταλός ταυτίζεται μαζί του λόγο ταμπεραμέντου. Οι απανταχού προοδευτικάνοι κλονιζονται. Τι να γίνει, ξύδι...

 11. Zame avatar
  Zame 26/02/2013 19:36:06

  καλυτερα μπουγκα-μπούγκα..παρα *μουγκα-μουγκα.

 12. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 26/02/2013 19:42:36

  Πάντως,δέν νομίζω νά ἦταν πραγματικά στίς προθέσεις του νά ἀγοράσει ἑλληνικό νησί.Περισσότερο σάν ἔκφραση συμπάθειας μοῦ φάνηκε.

 13. ΛΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΛΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 26/02/2013 19:52:34

  ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!!!!! ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ!!!! ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ!!!! ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΝΟΤΟΣ) ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΠΑΘΗΣ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΛΒΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΕΞΙΟΥ ΗΓΕΤΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ( ΜΜΕ , ΠΑΙΔΕΙΑ) ΚΑΙ ΛΕΝΕ Ο,ΤΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΘΕΛΟΥΝ!!!! ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ!!!!!

 14. Απαισιόδοξος avatar
  Απαισιόδοξος 26/02/2013 20:22:06

  "Μετάφραση : ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ

  ".
  Ο προφήτης προφητεύει ορθώς!
  Θα τον ακούσουν αυτοί που πρέπει;

 15. Svart Drottning avatar
  Svart Drottning 26/02/2013 20:33:36

  Ότι και να λέτε, ο Μπερλουσκόνι είναι ένας αηδιαστικός, γελοίος, ανήθικος, υποκριτής πορνόγερος. Ένας καραγκιοζάκος εκατομμυριούχος σάλιαγκας, που αν δεν είχε τη δύναμη που το χρήμα του προσφέρει, ούτε να τον φτύσει κανείς δε θα άξιζε. Απλά σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όπου τυχαίνει το προσωπικό του συμφέρον και η μωροφιλοδοξία του ίσως, να τον κινούν ενάντια στους κοινούς εχθρούς, χαίρει της απόλυτης συμπαράστασής μας, μιας και σ΄ετούτο τον βρώμικο πόλεμο, μόνο κάποιος με το ποιόν του, ένας απόλυτα όμοιός τους δηλαδή από την ανάποδη, μπορεί να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους χυδαίους, ανήθικους, παραδόπιστους, αδίστακτους, δανειστές-τοκογλύφους εταίρους. Έτσι, βρισκόμαστε περιστασιακά στην ίδια πλευρά εκ των συνθηκών, αλλά προς Θεού, ούτε ταυτιζόμαστε, ούτε θαυμάζουμε, ούτε αποδεχόμαστε το κατάπτυστο ...μοντέλο άνδρα, ανθρώπου και πολιτικάντη που εκπροσωπεί. Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος από τους συναδέλφους του είναι ο Σύλβιο. Απλά, σε μεταξύ τους κόντρα ρόλους βρίσκονται οι αρλεκίνοι.
  Όσο για τους ....χρησμούς του σχετικά με την Ελλάδα, έτσι ακριβώς όπως τους ερμηνεύετε είναι. Σκληρές αλήθειες λέει. Αλλά και ο Μιχαλολιάκος πολλές φορές, αλήθειες λέει. Σημασία όμως, έχει μόνο το κίνητρο. Αν πάσχεις δηλαδή, ή αν απλά καπηλεύεσαι αυτά που υποκριτικά αναφέρεις, ώστε να συγκινήσεις τα πλήθη. Εμένα άνθρωποι του συγκεκριμένου ηθικού αναστήματος, δε με πείθουν για τίποτε, πόσο μάλλον για την ειλικρίνεια των....συναισθημάτων τους.

  Ωστόσο, επειδή ο σκοπός αυτή την ώρα είναι κοινός, Forza Italia, Forza Silvio, μπες στο Ευρωάσυλο με χίλια και ισοπέδωσέ τους!! ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ. ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

  • liapis avatar
   liapis @ Svart Drottning 27/02/2013 00:21:25

   Protinan ksidi pio pano den to ides? balsamiko ki olas!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Svart Drottning 27/02/2013 17:53:45

   Αυτός είναι σάλιαγκας, η το σύστημα, που αυτοαποκαλείται Δημοκρατία, ψοφάει για επιβήτορες; Σκέψου!

 16. Νικόλας avatar
  Νικόλας 26/02/2013 20:35:59

  Εάν 1) τόσοι επικροτούν τον Μπερλουσκόνι σαν πολιτικό και 2) οι περισσότεροι αυτών ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές τότε δεν είναι περίεργο που η Ελλάδα έφτασε σε αυτή την κατάσταση...

 17. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 26/02/2013 20:41:56

  Viva Italia!!!!!
  Oι Ιταλοί δεν λένε λόγια όπως εμείς,κάνουν έργα και τρίβουν τα αποτελέσματα των εκλογών στα μούτρα της Μέρκελ και του ¨καροτσάκια¨. Μπράβο τους.

 18. usound avatar
  usound 26/02/2013 21:54:23

  Εξαιρετική ανάρτηση!Σπάει μοντέρνα ταμπού και τσακίζει υποκριτικούς δογματισμούς τής φαλιρισμένης πια αριστεράντας.

 19. βαγόνι avatar
  βαγόνι 26/02/2013 21:57:46

  Λίγο δύσπεπτο το δίλημμα ανάμεσα σ'αυτόν που "ενσαρκώνει την παραδοσιακή,
  ανδρική κοινωνική κυριαρχία" και τον κ.Βεστερβέλλε...!
  Ενσαρκώνει,οπωσδήποτε,τα τελευταία τινάγματα του ποδιού των ονειρώξεων
  των "βαστηγμένων" μεσοστρωμάτων για να συνεχίσουν σαν να μήν τρέχει
  τίποτε...δεν γίνεται πιά μέ ένα ρυθμό di ballo mascherato della celebrità..!
  Υ.Γ Συμφωνούμε απολύτως στο "μήν πουλάτε", έστω και με κόστος...στη φάση
  αυτή μπορούν να μας ξετινάξουν...δεν πουλάμε!

 20. NONOS avatar
  NONOS 26/02/2013 22:07:36

  Ο Καβαλιέρε ειναι τουλαχιστον ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και δεν προδοσε τις προσδοκιες του μεσου Ιταλου ψηφοφορου...απλα πραγματα εστω και χρεωμενοι ζουσαμε με αξιοπρεπεια.....καλα καναN οι φιλοι Ιταλοι και μουτζωσαν τον "τεχνοκρατισμό-Στουρναρισμό επι τω Ελληνικότερον'..κι αν δε ξυπνησει ο Σαμαρας τα ιδια θα παθει απ τους τεχνοκρατες που τον κατακλιζουν...να το θυμαστε ο Καβαλιερε ισως αποδειχτει ο σωτηρας του Νοτου της Ευρωπης...και να μη μας διαφευγει οτι η Ιταλία ειναι και στους G8.......και ναστε σιγουροι οτι κι αυτον τον Ιταλο Λαζόπουλο θα τον τουμπαρει και θα τον βαλλει στο κόλπο........

 21. ~Mara~ avatar
  ~Mara~ 26/02/2013 23:14:35

  ΕΥΓΕ Προφήτη και ξανά ΕΥΓΕ!!!

 22. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 27/02/2013 01:22:15

  Υπενθυμιζω οτι ηταν ο πρωτος ευρωπαιος πολιτικος (παροπλισμενος μαλιστα τοτε) που αμεσως μετα την εκλογη του Πουτιν ως προεδρος πηγε στην Μοσχα να τον συγχαρει !

  Ειχαν δε ως κοινο (περα απο τα οποια μπουνγκα μπουνγκα) την αποστροφη στην Ευρωπη που καθαρισε λαχανο τον Κανταφι με τον οποιο ειχαν αγαστες σχεσεις...

  Μαλιστα ο Λαβροφ ειχε κολλησει δημοσιως στον τοιχο τον Ζυπε (Υπεξ του Σαρκοζυ) αποκαλωντας τον ψευτη επειδη του ειχε ζητησει να ψηφισει υπερ του Γαλλικου σχεδιου για την Λιβυη στον Ο.Η.Ε. λεγωντας οτι ειναι μονο για την απελευθερωση της Βεγγαζης και οχι για να φυγει ο Κανταφι...

  Εξ αλλου αυτο το γραμματιο πληρωνει τωρα η Γαλλια με την αρνηση προς το παρον της Ρωσσιας για αλλαγες στην Συρια

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Χαζος του χωριου 27/02/2013 10:12:30

   Καθάρισαν τον Καντάφι, αλλά τώρα η μόνη ελληνορθόδοξη εκκλησία της Λιβύης, που είναι εκεί από τον 17ο αιώνα, κλείνει, διότι μπαίνουν μέσα μουσουλμάνοι την ώρα της λειτουργίας και απειλούν τον δεσπότη ότι θα του κόψουν το κεφάλι και τους χριστιανούς ότι θα τους κάψουν ζωντανούς. Άλλος ένας λόγος για να χαίρεται η Αριστερά με την "αραβική άνοιξη"(της συμφοράς): Η καταστροφή των τελευταίων ιχνών του χριστιανισμού στη βόρεια Αφρική....

 23. Berlousconication avatar
  Berlousconication 27/02/2013 02:52:49

  Είναι αντισυμβατικός οπότε αρέσει στους ρομαντικούς και θρασύς οπότε αρέσει στους πεζούς. Κατά τα άλλα, money talks.

  Οι δύο πρώτες παράγραφοι της ανάρτησης συνόψισαν 40 χρόνια ιστορίας!

 24. Πυθέας avatar
  Πυθέας 27/02/2013 03:19:18

  «…διότι θα ήταν σαν να ήθελα να επωφεληθώ της κατάστασης»

  μετάφραση: τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις μου πάνε χάλια και πούλησα τη βίλλα μο στη Σαρδηνία. Καλύτερα να αγοράσω κάνα παίκτη για τη Μίλαν μπας και ανέβω δημοσκοπικά.

 25. Svart Drottning avatar
  Svart Drottning 27/02/2013 07:38:24

  EEEEEElaaaaa!!! Pieite to mazi me opoion to proteine.

 26. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 27/02/2013 08:24:46

  Σαν πολύ δεν βιαζόμαστε να ανακυρήξουμε τον μπερλουσκόνι επαναστάτη-ποπολάρο?
  Τα κεφάλαια και τα φάντς του μπερλουσκόνι είναι τα καλά και τα υπόλοιπα οι διαβόλοι?
  Ας περιμένουμε λίγο, να δούμε που θα το πάει...Το κατεστημένο της ιταλίας ξέρει να χειρίζεται και δυσκολότερες καταστάσεις. Θα βρούν τον συμβιβασμό που πρέπει.
  Ο μπερλουσκόνι θα αφεθεί χαλαρός να απολαμβάνει τα πλούτη του χωρίς διώξεις και δίκες για ...διαφθορά καλλίπυγων ενηλίκων νεανίδων και αυτός θα στηρίξει την κυβέρνηση των κακών...κομουνιστών..
  Εξ άλλου οι δικαστές τον κυνηγάνε ,όχι η μέρκελ.
  Ας βαστάμε λόγια ,μην έχουμε πτώσεις εκ των υψιπετών νεφών..Οπως δήλωσαν οι γερμαναράδες ,η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα να την αφήσουν να παίζει με εκλογές τους επόμενους 5-6 μήνες.Σε 1-2 εβδομάδες το πολύ το θέμα θα έχει κλείσει.
  Ούτε σε μνημόνιο μπαίνει για να σωθεί, δεν φτάνουν τα μηδενικά..Και κυρίως μπορεί να κυβερνηθεί και να λειτουργήσει ακόμη και χωρίς...κυβέρνηση.

  • Δίας avatar
   Δίας @ ορεσείβιος 27/02/2013 14:53:58

   Αν σωθεί χωρίς μνημόνιο η Ιταλία φίλε ορεσίβιε τότε ο Μπερλουσκόνι εκτός των άλλων που αναφέρεις και που σίγουρα θα κερδίσει, θα έχει δικαιωθεί και πολιτικά, αλλά θα σωθούμε και εμείς που το χρέος μας δίπλα σ' αυτό της Ιταλίας είναι φραγκοδίφραγκα...Απλά κάνουμε μια ομοσπονδία μαζί της . Ούτως ή άλλως όπως λένε και οι αδελφοί Ιταλοί Siamo tutti GrecoRomani...

 27. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 27/02/2013 10:09:39

  Ο Μπερλουσκόνι χαλάει τη σούπα της πολιτικής ορθότητας, για τον λόγο αυτό τον αντιπαθούν τα διεθνή ΜΜΕ. Επιπλέον, δες Προφήτη και μία άλλη παράμετρο: Τις στενές σχέσεις του Μπερλουσκόνι με τη Ρωσία του Πούτιν. Εχεις δει την International Herald Tribune που εδώ εκδίδει η "Καθημερινή" του Αλαφούζου τι δηλητήριο ξερνά κάθε φορά που αναφέρεται στη Ρωσία;
  Τα περί μπούνγκα μπούνγκα είναι υποκρισίες, μου θυμίζουν έναν παπά που περιέγραφε στο κήρυγμα δήθεν με αποτροπιασμό, αλλά λεπτομερέστατα, τα καρναβαλικά αίσχη με τις ημίγυμνες γυναίκες κλπ....Σαν να έλεγε "κρίμα να μην είμαι και εγώ εκεί...".
  Σιγά τώρα που η Ευρώπη, που έχει κάνει ιερό θεσμό την ξεπέτα των gay, σοκαρίστηκε από την ξεπέτα των str8...

 28. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 27/02/2013 12:39:40

  Ο αντίπαλος τής Μέρκελ γιά τήν καγκελαρία, σοσιοδημοκράτης Π.Στάινμπρουκ, αποκάλεσε κλόουνς τούς Μπερλουσκόνι καί Γκρίλο χτές, αποδεικνύοντας έτσι πόσο άχρηστοι είναι οι γερμανοί πολιτικοί στή διπλωματία, πόσο ακατάλληλη η Γερμανία ήταν, καί παραμένει, γιά συνεταιρισμούς.
  Η σύγκλιση τών οικονομιών έχει πάει στά κομμάτια κι'αυτοί συνεχίζουν νά κερδοσκοπούν ακόμη καί σήμερα κερδίζουν σέ βάρος τών αφελών, καί πλέον χρεωκοπημένων, 'συνεταίρων' τους.
  Υπάρχουν ακόμα 'φιλοευρωπαϊστές' έλληνες, κιάν ναί, γιατί άραγε;
  (Ρητορικόν τό ερώτημα).

 29. www.naturachalets.gr avatar
  www.naturachalets.gr 27/02/2013 14:00:53

  Τουλάχιστον αυτός bunga-bunga τα μοντέλα του, και όχι τον λαό σαν τους δικούς μας πολιτικούς

 30. eksothen avatar
  eksothen 27/02/2013 14:20:43

  Una grande politico persona. Ειναι 70+ χρονων και ακομα εχει οπαλα. Πιστευω στην ζωη σπουδαιο και ποιο εντιμο ειναι να προσωποποιηεις το ειναι σου, δλδ, αυτα που σε εκφραζουν και σε κανουν να δρας, αρα ο ορος του 'ανδρας'.
  Οπως λεμε και στον Ελληνικο Στρατο, 'η εμπλοκη ειναι μια, αλλα τα αιτια ειναι πολλα΄.
  Δυστυχως, ενα κοινωνικο προβλημα, ενα απο αυτα τα αιτια που βιωνουμε στην σημερινη Ελλαδα, ειναι οτι εχουμε κατα καποιον τροπο ευνουχιστει. Ειτε στην νοοτροπια μας, την αντιληψη μας, την αυθεντικοτητα της εκφρασης και δρασης μας ως μοναδικες προσωπικοτητες στην κοινωνια, γιατι το λεω;; Διοτι σημερα βιωνουμε, εαν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικοι, μια 'συλλογικοτητα' της σκεψης, μια αισθηση 'οπαδισμου' και η προσωπικη μας τοποθετηση και σκεψη να 'μυριζει' περισοτερο copy & paste παρα προϊον απο εναν σκεπτομενο και στοχαστικο ωριμο ανθρωπο.

  Και μια εκφραση που κατα εμε απεικονιζει την κοινωνικη μας αβουλια να αντιληφθουμε την γκαφα το στημενο παιχνιδι που μας θελει ιδεολογικους οπαδους και δεσμιους στην πολιτικη ορθοτητα, βλ. ελληνοφωνη αριστερα. Του W. Shakespear στο εργο Hamlet, "....Something is rotten in the State of Denmark, ... Haven will direct it... Nay.."!

 31. tasos1 avatar
  tasos1 27/02/2013 17:34:54

  Οι ψηφοφόροι του τι είναι τότε;

  • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
   Η Αλίκη των θαυμάτων @ tasos1 28/02/2013 11:25:55

   Αν οι ψηφοφόροι τον πιστεύουν και τους εκφράζει, είναι το ίδιο χυδαίοι και φτηνοί με αυτόν. Αν τον χρησιμοποιούν λομως σαν ''όπλο'' - εκρηκτικό μηχανισμό στα θεμέλια των ΓερμανοΕρωπαϊκού Δ' Ράϊχ, τότε είναι ΣΟΦΟΙ !

 32. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 27/02/2013 18:18:49

  Όσοι καταλάβαμε, καταλάβαμε.
  Οι λοιποί, άν και αισθανονόμαστε για τα καλά το χέρι των Γκρέκων ή Γκρεκορομάνων "Μπερλουσκόνηδων" να κάνει βόλτες και να ψάχνει μέσα στην (άδεια) τσέπη μας, φαίνεται πως το απολαμβάνουμε κι όλας.
  Μετά απο αυτό, να πώ ότι για το κακό που μας βρήκε, Ιταλούς και Έλληνες, φταίνε μόνον οι "Μπερλουσκόνηδες";

  • eksothen avatar
   eksothen @ Uncle Stgm 28/02/2013 14:57:49

   Δηλαδη θελεις να πεις πως απολαμβανεις να σου βαζουν χερι οι αλλοι στο παντελονι ή ποιο ορθα, στην παντελονα σου;; Λιγο χιουμορ, ελπιζω να μου το συχωρεσεις. Μην ξεχνας πως ως ενας 'προοδευτικος' σαν του λογου σου πρεπει να δειχνει ανεκτικοτητα για ενα .... πως το ειπες;;; Α ναι, ενα 'γκρεκορομανο' σαν και εμενα!
   E, tu comprendere partisano?

 33. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 27/02/2013 19:52:18

  Επιτυχία ολκής των ιταλώ δεν μπορώ να πώ...Σαν να πανηγυρίζουμε εμείς για την επαναφορά του γιωργάκη ή του κωστάκη στην εξουσία και μάλιστα ως σωτήρων.
  Για να καλμάρουμε λίγο και να ρθουμε στα ισια μας.
  Ο κατεξοχην εκπρόσωπος του οικονομικού κατεστημένου και της μαφίας που μας κυβερνάει, αυτός που πέρα απο τον ευατούλη του δεν λογαριάζει τίποτε και μάλιστα το βροντοφωνάζει κιόλας ως πολιτική επιλογή θαυμάζεται απο τους έλληνες επαναστάτες ως σωτήρας..
  Οποία κατάντια...
  Αυτός που πρότεινε στις φτωχές κοπέλες να βρούν κανένα πλούσιο κύριο να τις συντηρεί , θαυμάζεται απο τους εγχώριους επαναστάτες ως ήρωας.
  Πως καταντήσαμε λοχία που έλεγε το παλαιόν άσμα.....
  Και αγανακτούμε κιόλας επειδή τον αποκαλούν κλοουν..είναι ένας κλόουν της πολιτικής που ξέρει καλά να πουλάει φύκια στους ιθαγενείς.
  Τίποτε περισσότερο.Γιαυτό το οικονομικο κατεστημένο της γείτονος τον χρειάζεται και τον σπρώχνει στο προσκήνιο..
  Βέβαια οι κωλοτούμπες είναι χαρακτηριστικό των κλοουν..Μην περιμένουμε να παίξουν την όπερα του Βέρντι.
  Αυτά ως προς το θλιβερό όνειρο του επαναστάτη-ποπολάρου μπερλουσκόνι...
  Ενας τραγέλαφος της ιστορίαςπου μόνο οίκτο για το κατάντημα της ευρωπαικής κοινωνίας θα έπρεπε να προκαλεί..Οταν αναγορεύουμε αντίπαλο της μέρκελ τον...μπερλουσκόνι αυτό τα λέει όλα.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ ορεσείβιος 01/03/2013 22:42:05

   Δεν πειραζει. Εμας θα μας σωσει ο Στουρναρας και η παρεα του της Παρου...

  • Χρήστος Χ. avatar
   Χρήστος Χ. @ ορεσείβιος 02/03/2013 10:22:55

   Δηλαδή εσύ προτιμάς τοΓιωργάκη, τον Κωστάκη, τον Μπένυ και τον Παπάκ απο το Λαζόπουλο πχ.?

 34. Στέφανος avatar
  Στέφανος 02/03/2013 10:12:47

  O Μπερλουσκόνι ανθρώθηκε πάνω στα ερείπια που άφησε η χρεωκοπημένη(ηθικά, πολιτικά, με σκάνδαλα οικονομικά) Χριστιανοδημοκρατία των αρχών της δεκαετίας του '90 στην Ιταλία. Οι Ιταλοί από το 1994 που τον εξέλεξαν για πρώτη φορά πρωθυπουργό κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εμάς και τους υπολοίπους ευρωπαίους. Τι δηλαδή οι διάφοροι Τ.Αντρεότι,Μ. Κράξι ήταν καλλίτεροι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.