#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/09/2009 12:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το φάρμακο είναι χειρότερο από την αρρώστια

Αν υπήρχε κριτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα…Η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, ήταν αποκαλυπτική ενός απαρχαιωμένου πολιτικού λόγου, συσκευασμένου σε επικοινωνιακό «περιτύλιγμα».


Όλα αυτά για το «σχέδιο των πρώτων 100 ημερών» και για τα «πέντε νομοσχέδιο που θα σπεύσει να περάσει στη Βουλή» (περί πάντων και άλλων τινών), όλα είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα που προσπαθούν να πείσουν ότι υπάρχει «σχέδιο» (που δεν υπάρχει), «συνολική πρόταση» (που απουσιάζει) και «πολιτική βούληση» (μάλλον για… υπαναχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα).


Ας δούμε, όμως, πίσω από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα:


 Πρώτον, δεν κατάλαβε (ακόμα!) το χαρακτήρα της διεθνούς κρίσης. Είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν κατάλαβε ότι η διεθνής κρίση είναι κυρίως χρηματοπιστωτική, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας που δυσκολεύει το δανεισμό. Συνεπώς, υπερδανεισμένες χώρες είναι δύσκολο να δανειστούν κι άλλο. Κι όμως, τελικά όλα αυτά που προτείνει, θα καλυφθούν άμεσα με νέο υπερδανεισμό. (Ή δεν θα γίνουν  καθόλου…)


Δεύτερον, δεν κατάλαβε (ακόμα!) ότι η κρίση στην Ελλάδα προκάλεσε ιδιαίτερο πρόβλημα ρευστότητας κι εδώ. Κι όμως ο κ. Παπανδρέου επέμεινε εμφατικά, όταν τον ρώταγαν «που θα βρει τα λεφτά»:  Λεφτά υπάρχουν! Μα αν υπήρχαν, τότε δεν θα υπήρχε κρίση…


Τρίτον, όταν πιέστηκε να επεξηγήσει που θα βρει χρήματα ανέφερε τα «31 δισεκατομμύρια ανείσπρακτες οφειλές προς το δημόσιο»! Και γι’ αυτό μόνο θα ’πρεπε να «κοπεί» (ως υποψήφιος Πρωθυπουργός)!


Θα εισπράξει από τους …ανύπαρκτους


 Το μέγεθος αυτό είναι λογιστικό και μόνο, προέκυψε όταν η σημερινή Κυβέρνηση πύκνωσε τους ελέγχους και αφορά τα εξής:


 Πρώτον εικονικά τιμολόγια, συνήθως εικονικών εταιριών, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις τους. Αυτά είναι αδύνατο να εισπραχθούν από «ανύπαρκτους».


 Δεύτερον, οφειλές από εταιρίες που έχουν πτωχεύσει. Αυτά ξεχάστε τα.


 Τρίτον, οφειλές δημοσίων οργανισμών, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ. Αυτά αποτελούν οφειλές του κράτους στον εαυτό του. Το «ταμειακό» τους αποτέλεσμα είναι μηδενικό, αφού από τη ίδια τσέπη μπαίνουν και βγαίνουν. Σαν λογιστικό μέγεθος ξεχάστε το κι αυτό.


 Τέταρτον, πραγματικές οφειλές πρόσφατες και παλαιότερες, από πραγματικές εταιρίες και προσαυξήσεις λόγω προστίμων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά αδυναμία είσπραξης, κυρίως λόγω κρίσης (ιδού ξανά το πρόβλημα της ρευστότητας)!


 Το σύνολο των πραγματικών ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο, από πραγματικές εταιρίες υπολογίζεται γύρω στα 8 δισεκατομμύρια (κι όχι 31). Αυτές αντιπροσωπεύουν πολύ μεγάλο μέρος του τζίρου των εταιριών κι είναι αδύνατο να εισπραχθούν «με τη μία». Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να προχωρήσουν σε διακανονισμό εξόφλησης με δόσεις. Αν πέσουν οι προσαυξήσεις (όπως συνήθως συμβαίνει σε περιπτώσεις «διακανονισμού») αυτό αφορά μια συνολική οφειλή γύρω στα έξη δισ. για εξόφληση σε τέσσερα με έξη χρόνια.


 Κι αυτό ήδη γίνεται! Έτσι η κυβέρνηση ανέβασε το φετινό προς είσπραξη ποσό σε 1,8 δισ, (από 1,1 δισ. ), έναντι των συνολικών οφειλών 6-8 δισ.


 Δηλαδή το συνολικό ποσό που μπορεί να προστεθεί στα έσοδα του προϋπολογισμού είναι μισό δισ. κι αυτό έχει ήδη μπει.


 Αλίμονο αν μέσα στην κρίση η μελλοντική κυβέρνηση αφαιρούσε από την αγορά πέντε-έξη δισεκατομμύρια (από ανείσπρακτες οφειλές)!


 Θα τη βούλιαζε τελείως…


 Η πρόσθετη φορολογία θα διώξει κεφάλαια από την Ελλάδα


 Ας δούμε όμως και το νέο φορολογικό σύστημα με το οποίο μας… απειλεί ο κ. Παπανδρέου. Η φορολόγηση κερδών βρίσκεται σήμερα γύρω στο μέσον όρο της ευρωζώνης (25%). Αν πρόκειται να προσελκύσουμε επενδύσεις, πρέπει να πέσει χαμηλότερα (όπως υπόσχεται η ΝΔ), όχι να μείνει στάσιμη ή να αυξηθεί (όπως προεξοφλεί το ΠΑΣΟΚ). Αυξημένη φορολογία σε χώρες χαμηλής παραγωγικότητας και χαμηλότερης ανταγωνιστικότητας, οδηγούν σε χρόνια στασιμότητα και συρρίκνωση.


Η φορολόγηση μερισμάτων αφορά πρόσθετη φορολόγηση διανεμομένων κερδών. Αν αυξηθεί, θα ανεβάσει τη συνολική φορολόγηση κερδών. Και θα διώξει κεφάλαια από τη χώρα. Πώς θα επιτύχει το ΠΑΣΟΚ «παραγωγική ανασυγκρότηση» και «νέο μοντέλο ανάπτυξης» με μαζική από-επένδυση, δηλαδή φυγή κεφαλαίων;


 Αν όλα τα εισοδήματα φορολογηθούν με τους ίδιους συντελεστές ανεξαρτήτως ρίσκου και η εξίσωση γίνει προς τα πάνω, τότε θα έχουμε πλήρη από-επένδυση στην Ελλάδα. Δηλαδή θα οδηγηθούμε όχι απλώς σε στασιμότητα (εκεί είμαστε τώρα) αλλά σε κατάρρευση.


 Αυτό είναι «φάρμακο» χειρότερο από την αρρώστια…   


 Τέλος, το καλύτερο μέρος των απαντήσεων Παπανδρέου ήταν αυτό που αφορά τις Τράπεζες. Εκεί κάτι πήγε να πει, αλλά μάλλον δεν το πολύ-καταλάβαινε ο ίδιος. Πράγματι, οι τράπεζες φέρονται ως καρτέλ. Αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σχέση με τα bonus των στελεχών ιδιωτικών τραπεζών. Αλλού είναι το πρόβλημα…


Και μια τελευταία ερώτηση: Με ποιόν ακριβώς θα χτυπήσει το τραπεζικό καρτέλ στην Ελλάδα; Με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, που είναι ο πιο σκληρός υπερασπιστής του τραπεζικού καρτέλ στην Ευρώπη;


 Αλήθεια με ποιόν θα κάνει όλες αυτές τις παροχές ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Παπαδήμο;           Α καλάααα…


 Αν υπήρχε στοιχειωδώς ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου σήμερα θα είχε πλήρως αποδομηθεί.


 Πλην δεν υπάρχει…


 Θ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 14/09/2009 13:18:39

  Διαβασα οτι σκοπευει να χρησιμοποιησει ποσα απο τα αζητητα του πακέτου των 28 δισ. ευρώ για την στήριξη των τραπεζών.Για αυτο λεει οτι συζητησε με Αλμουνια κτλ...ισως.

 2. giankoulas avatar
  giankoulas 14/09/2009 13:59:33

  To keimeno einai kalo. (dustuxos..). Yparxei mia politiki lusi stin opoia elpizo oti tha anagkastei na katafugi o GAP tin 5 oktobriou. Kai afora to upourgeio Oikonomias kai Oikonomikon. Elpizo pantos na min to 'temaxisei' opos diadidetai. O neos upourgos, prepei na einai politiko prosopo, me idiaitero politiko baros, me enisxumeni eksousia kai steni sunergasia me ton GAP. Kati san anaplirotis prothipourgos. Kai, propantos, diahtesi na pei tin pragmatiki alitheia ston kosmo kai na analabei kai tin politiki euthini gia ta metra. Giati allios tha exei tin tuxi olon ton proigoumenon..

 3. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 14/09/2009 14:04:27

  Είπε τέτοιο πράγμα Dona???Σοβαρά μιλάς???

  Τα ποσά που λέει , λοιπόν , είναι δανεισμένα από τις κεντρικές τράπεζες προς τις Ελληνικές με την εγγύηση του κράτους.

  Το ΓΑΠ τι θα κάνει θα ζητήσει δάνειο από τα δανεισμένα από τον δανειζόμενο τον οποίο έχει εγγυηθεί???

  Έλα χριστέ και παναγιά !!

 4. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 14/09/2009 14:10:21

  Μια μικρή διευκρίνηση ΝΤοναΕ.

  Δεν υπάρχει "Πακέτο 28 δις" και όποιος το διαδίδει αυτό κάνει προπαγάνδα αισχίστου είδους.

  Πρόκειται για εγγύηση του Ελληνικού κράτους για χρήματα που μπορούν να σηκώσουν οι τράπεζες από ΤΗΝ ΕΚΤ και όχι από τον προυπολογισμό της ΕΕ.
  Στην πραγματικότητα η εγγύηση είναι της ίδιας της τράπεζας, γίατι η Ελλάδα ακόμα και εάν οδέυσει σε πτώχευση θα τη "σώσει" η ΕΚΤ ως μέλος της Ευρωζώνης.

  Συνεπώς, το ότι λέει ο ΓΚΑΠ ότι συζήτησε με τον Αλμούνια είναι ΨΕΜΑ και εάν έχει ανδρικές ορμόνες εάς το διαψέυσει. Έχω φίλους "στας Βρυξέλλας" και θα έχει την πλέον επίσημη απάντηση.

  Είμαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνει.

  Αυτό που μέχρι στιγμής έχει ΠΕΙ ότι θα κάνει είναι

  "Φορολογία στο κεφάλαιο και αυξήσεις στο λαό"

  Σε απλά Ελληνικά, η ανεργεία θα πάει στα ύψη και θα κλείσουν οι παραγωγικές ομάδες.


  Αντιθέτως ο Καραμανλής λέει "όχι νέοι φόροι είτε σε πολίτες είτε σε κεφαλαιούχους, αλλά πάγωμα μισθών ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και περικοπή κρατικών δαπανών".

  Νοικοκύρεμα δηλαδή, ασχέτως εάν αυτό δεν αρέσει στη συμπαθή κατά τα άλλα και ως επί το πλείστον τεμπέλικη κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων.


  Τα υπόλοιπα περί πράσινης ανάπτυξης, τα έχουμε σχολιάσει πολλές φορές σε αυτό το σάιτ με πάμπολλά επιχείρήματα και εάς μη μπούμε περαιτέρω. Αρκεί μόνο να ρωτήσει κάποιος τον ΓΚΑΠ εάν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ ενέργειας βάσης και αιχμής και πόσο θα κοστίζει το ρεύμα από τις "πράσινες πηγές"...3 φορές παραπάνω...τέσσερίς???


  Ο ΓΚΑΠ στην ουσία το μόνο που προτείνει είναι τον εαυτό του Πρωθυπουργό και τη μητέρα του βασηλομήτωρ. Οδεύουμε δηλαδή στη δεκαετία του '50 ολοταχώς με έναν μέτριας νοημοσύνης ηγήτωρα και με μία καμαρίλλα συμβούλων, οικογενειών και κολλητών από το κολλέγιο Αθηνών οι οποίοι δεν έχουν εργαστεί ποτέ σε παραγωγική μη-κρατικοδίαιτη επιχείρηση. Εξαιρούνται 1-2 οι οποίοι ασχολούνται με την πολιτική ως χόμπι, όπως λέμε παίζω τάβλι.


  Αυτά τα ολίγα για τώρα και επιφυλλάσομαι για περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία του ΓΚΑΠ.


  Υ.Γ Ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από την εμφανισή του στη ΔΕΘ προχθές. Προκειται για πρωτοφανή αθλιότητα ο τρόπος με τον οποίο πέταγε τη μία μπούρδα πίσω από την άλλη και απέφευγε οποιαδήποτε ερώτηση της οποίας δεν γνώριζε (κακώς)την απάντηση.


  Μια απορία.

  Εμείς γιατί αγαπητοί φίλοι να μην διεκδικούμε την Πρωθυπουργία της Ελλάδος?

  Περισσότερο πτηνοκέφαλοι δεν νομίζω να είμαστε και αρκετοί εξ'ημών δεν είμαστε μεσήλικοι ανέραστοι καράφλες με μουστάκι που μιλούν σπασμένα Ελληνικά.

  • Swell avatar
   Swell @ Dubai Expatriate 14/09/2009 17:08:23

   Γιατί η Μάργκαρετ δεν είναι και δική μας μητέρα...

   • ANTIGONI avatar
    ANTIGONI @ Swell 15/09/2009 08:58:36

    Η φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα βρίσκεται στο μισό των ευρωπαϊκών χωρών .Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε δει μεγάλες εεπενδύσεις ;Μπορεί να είναι αυτό το όραμα για την ελληνική οικονομία .Έχουμε φθηνούς εργάτες και δε σας φορολογούμε ; Έχω βαρεθεί αυτή την καραμέλα για την φορολογία των επιχειρήσεων.

   • ANTIGONI avatar
    ANTIGONI @ Swell 15/09/2009 08:58:55

    Η φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα βρίσκεται στο μισό των ευρωπαϊκών χωρών .Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε δει μεγάλες επενδύσεις ;Μπορεί να είναι αυτό το όραμα για την ελληνική οικονομία;Έχουμε φθηνούς εργάτες και δε σας φορολογούμε ; Έχω βαρεθεί αυτή την καραμέλα για την φορολογία των επιχειρήσεων.

   • ANTIGONI avatar
    ANTIGONI @ Swell 15/09/2009 08:58:55

    Η φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα βρίσκεται στο μισό των ευρωπαϊκών χωρών .Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε δει μεγάλες επενδύσεις ;Μπορεί να είναι αυτό το όραμα για την ελληνική οικονομία .Έχουμε φθηνούς εργάτες και δε σας φορολογούμε ; Έχω βαρεθεί αυτή την καραμέλα για την φορολογία των επιχειρήσεων.

 5. stelios avatar
  stelios 14/09/2009 14:16:35

  Mεσηλιξ και καραφλας ισως,ανεραστος ομως οχι,πολλες απο τις νεες περσονες του περιβαλοντος κερδισαν τη θεση τους με το...σπθι τους.
  Οσο για τα 28δις,ολοι νομιζουν οτι λιμναζουν σε ρευστο σε κανενα σεντουκι,
  σαμν το θησαυρο του μακαριτη που θα εσωνε καθε πικραμενο,τετοιοι αγραματοι
  ηλιθιοι Βαλκανιοι ειμαστε.

  • feder avatar
   feder @ stelios 14/09/2009 15:34:42

   Από το να περιλαμβάνουν τα 'ανδραγαθήματα' τινός ανδρός την Ξενογιαννακοπούλου και την Κοππά, χίλλιες φορές καλύτερα ανέραστος..
   και ο νοών νοείτω

 6. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 14/09/2009 14:33:46

  Στο πακέτο υπήρξαν και μετρητά ένα ποσοστό περίπου 10-15% το οποίο όμως πήγε σε αγορές ιδίων μετοχών.Άκλαφτα δηλαδή..τώρα βγάζουν κέρδη μεταπωλώντας τις υποτιμημένες μετοχές που αγόρασαν εν μέσω κρίσης (βλ.eurobank).Η εγγύηση είναι κρατική και αυτά που λες Dubai περί πτώχευσης δεν στέκουν, οι τράπεζες αν δεν αποπληρώσουν τα κρατικώς εγγυημένα δάνεια (που δεν υπάρχει περίπτωση αλλά κουβέντα να γίνεται) απλά μεταφέρονται στον ήδη ξεχαρβαλωμένο κρατικό δανεισμό.

 7. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 14/09/2009 14:39:34

  Απαράδεκτη άγνοια και ερασιτεχνισμό επέδειξε ο κ.Παπανδρέου στα θέματα που αφορούν τους μικρομεσαίους. Ανέφερε με στόμφο πως:
  "- Παρέχουμε εγγυήσεις απ' ευθείας σε επιχειρήσεις με αντικειμενικά κριτήρια.
  - Διοχετεύουμε ρευστότητα στην αγορά μέσω του...
  ΤΕΜΠΜΕ αξιοποιώντας τις παγωμένες εγγυήσεις ύψους 15 δις από το πακέτο ρευστότητας των Τραπεζών...."


  Ως προς το πρώτο σκέλος της εξαγγελίας του κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στον κ. Παπανδρέου πως από το περασμένο Δεκέμβριο, με την έναρξη της κρίσης, η κυβέρνηση ενεργοποίησε τον μηχανισμό του ΤΕΜΠΜΕ παρέχοντας εγγυήσεις απ' ευθείας σε επιχειρήσεις με αντικειμενικά (χρηματοοικονομικά και μόνον) κριτήρια. ¨Ενα πρόγραμμα που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία παρέχοντας, μέχρι σήμερα, εγγυήσεις της τάξης των 5 δις ευρώ σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις...Κι ένα ακόμη κυβερνητικό πρόγραμμα που κατασυκοφαντήθηκε και λοιδωρήθηκε ασύστολα από το ΠΑΣΟΚ (βλ ποστ μας http://atithasos.blogspot.com/2009/09/blog-post_7149.html).

  Ως προς το δεύτερο σκέλος των εξαγγελιών του κ. Παπανδρέου είναι κανείς να απορεί! Ο κ.Παπανδρέου ανακατώνει δύο "αφορισμένα" , "αμαρτωλά" και κατασυκοφαντημένα από την παραταξή του μέτρα (εγγυήσεις πακέτου ρευστότητας των Τραπεζών και ΤΕΜΠΜΕ) σε ένα "σούπερ - ντούπερ" υπερπακέτο "αχταρμά"!

  Ακόμη και ο πιό καλοπροαίρετος σχολιαστής θα αναρωτηθεί:

  Δεν γνωρίζει άραγε ο κ. Παπανδρέου - και αν όχι αυτός τουλάχιστον οι πολυσχήμονες συμβουλοί του - πως το πρόγραμμα ενίσχυσης τραπεζών εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συγκεκριμένο σκοπό και με ημερομηνία λήξης;

  Δεν του είπε άραγε κανείς πως το πρόγραμμα ενίσχυσης ρευστότητας των Τραπεζών έληξε εδώ και ΠΕΝΤΕ (!) μήνες;

  Αλλά και ακόμη και να υπήρχε εν ζωή αυτό το πακέττο, θα αδυνατούσε να χρηματοδοτήσει το ΤΕΜΠΜΕ, διότι απλούστατα το ΤΕΜΠΜΕ δεν είναι τραπεζικό ίδρυμα και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του πακέτου ρευστότητας των Τραπεζών!

  Γκάφα, άγνοια, φτηνός λαϊκισμός;

  Οποια και να είναι η απάντηση αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Παπανδρέου είναι όχι μόνο αδιάβαστος αλλά και κατώτερος των περιστάσεων.

  http://atithasos.blogspot.com/2009/09/blog-post_13.html

 8. Παλαιός Οννεδίτης avatar
  Παλαιός Οννεδίτης 14/09/2009 14:39:41

  Είναι δυνατόν στο Πασοκ να μην αντιλαμβάνονται ότι οι εξαγγελίες ΓΑΠ μας οδηγούν στην καταστροφή;
  Είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι μίλησε με Μπαρόζο, Αλμούνια και ότι συναινούν σε αυτές τις ανοησίες;
  Είναι δυνατόν να θέλει να κρατικοποιήσει ΟΤΕ και Ολυμπιακή και να μην το παίρνουμε με τις πέτρες;
  Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός;
  Έλεος πια με την μπαρουφολογία. Ντροπή στην χώρα μας, αν έχουμε φτάσει τόσο χαμηλά, ώστε να δεχόμαστε ως οικονομική πρόταση για έξοδο απο την κρίση ένα μάτσο αερολογίες

 9. Γκαλέτι avatar
  Γκαλέτι 14/09/2009 15:56:58

  Eίπε οτι θα χρησιμοποιήσει τα 28 δις που δόθηκαν στις τράπεζες, μήν τρελαθούμε τώρα αυτά πέταξαν δέν επιστρέφουν πίσω.

 10. perastikos avatar
  perastikos 14/09/2009 16:01:26

  Καθώς φαίνεται οι ελληνικές τράπεζες δεν επηρεάστηκαν σημαντικά από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση από τη στιγμή μάλιστα που η οικονομική τους ευχαίρια θεωρείται δεδομένη.Κατά πολλούς ο «ανεξέλεγκτος τρόπος λειτουργίας τους» συνιστά πρόβλημα.
  Από την άλλη πλευρά , βασικό χαρακτηριστικό της πραγματικής οικονομίας είναι η κεφαλαιακή ανεπάρκεια, αλλά και η σοβαρή πτώση της τεχνικής & οικονομικής παραγωγής.
  H γενικότερη αρνητική κατάσταση σε συνδυασμό με την μείωση της ζήτησης και τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας πιέζουν αυξητικά την ανεργία και οδηγούν σε περαιτέρω εξασθένηση τα δημόσια οικονομικά.
  Κατά συνέπεια το ζητούμενο, (σε ένα υπερβολικά απαιτητικό διεθνοποιημένο περιβάλλον όπου η ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες έχουν εκ των πραγμάτων τον πρώτο λογο), είναι η αυτοσυντηρούμενη ανάκαμψη.

 11. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 14/09/2009 16:04:47

  ούτε ελάχιστο φύσηξε στα πανιά του ΓΑΠ ο Βαρδάρης .

 12. christos avatar
  christos 14/09/2009 16:10:59

  αν έχει τέτοιους "συμβούλους"...τι περιμένεις...

  http://www.youtube.com/watch?v=f9OYJSNIKw4&

  • Orestios avatar
   Orestios @ christos 14/09/2009 16:26:25

   Αυτός ο μελαχρινός τα λέει καλύτερα από τον ΠΑΠΑΝΤΡΕΑ. χαχαχαχαχα
   Τόσο σουρεαλιστικό και γκροτέσκο ταυτόχρονα. Τόσο GAP δηλαδή. Με την κανονική έννοια.

 13. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 14/09/2009 17:23:42

  Οσο μιλαει εκτιθεται. Το ζητημα ειναι σε ποιους εκτιθεται !

  ΝΑ σας πω εγω?? Στο Βαγγελα.


  ΠΠ

 14. saurakis avatar
  saurakis 14/09/2009 17:50:40

  Συγχαρητήρια για το άρθρο σας κύριε Θ.Κ. Αυτό που προβληματίζει όμως εμένα είναι πως οι εκλογές γίνονται κυρίως για γεωπολιτικά ζητήματα που συνδέονται στενά με τα εθνικά μας θέματα. Ανησυχώ ιδιαίτερα για την πιθανή πρωθυπουργοποίηση του κ. Παπανδρέου.

 15. Νίκος avatar
  Νίκος 14/09/2009 19:04:20

  Απο τα "εθνικα" επιτευγματα του ΓΚΑΠ. Τιραμόλα το εχεις να πεις γι'αυτο;

  Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εγκαίρως γνωστοποιήσει στην Αθήνα την απόφασή της να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονία» στη διμερή συμφωνία της με τα Σκόπια προκειμένου να αποσπάσει την άρνηση της ΠΓΔΜ να αναγνωρίσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να μην εγείρει θέμα!

  Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση διά του πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ γνωστοποίησε εν ευθέτω χρόνω την απόφασή της αυτή στον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και, συγκεκριμένα, αρκετές ημέρες πριν από την επίσκεψη της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον.

  Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, στο περιθώριο των συναντήσεων της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον η ελληνική κυβέρνηση έκρινε χρήσιμο να μην εγείρει το θέμα κατοχύρωσης των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία», στη διμερή συμφωνία για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο...

  Αποτέλεσμα ήταν να «διευκολυνθεί» η Ουάσιγκτον να αποσπάσει δι' αυτού του τρόπου τη συμφωνία των Σκοπίων, που συνοδεύτηκε εξάλλου και με χρηματική «ανταμοιβή».

  Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην αμερικανική κίνηση προς τα Σκόπια έγινε εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής, δηλαδή της συμφωνίας.

  Απορια..ψαλτου: Αφου ο γκιοργκος τους εξυπηρετει πιστα γιατι, και τι....χρωσταει ακομα;

 16. tiramola avatar
  tiramola 15/09/2009 09:22:41

  Αγαπητέ ΘΚ...
  Ο Παπανδρέου την περίοδο της κρίσης ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη , αντάλλαξε απόψεις με άλλους ηγέτες στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , σύστησε την επιτροπή Στιγκλιτς , βγήκε πόρισμα....
  Οικονομολόγοι παγκοσμίου κύρους όπως ο Στιγκλιτς και ο Κρούγκαν μίλησαν για χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας και επανεκίνηση της οικονομίας με δημόσιες επενδύσεις.
  Δούλεψε , αγωνίστηκε , μέσα σε ένα αεροπλάνο ήταν συνεχώς...
  Κατέθεσε το σχέδιο του.
  Ο δικός σου ο καταλληλότερος που θέλει να είναι και "χρήσιμος" τι σκατά έκανε?
  Έφτασε η ώρα της εφαρμογής στην πράξη της πραγματικής πολιτικής προς όφελος των πολιτών και της χώρας.
  Στον αντίποδα οι "χρήσιμοι" σφάζονται για τις καρέκλες...

  • ataktos avatar
   ataktos @ tiramola 15/09/2009 09:27:51

   Θες να μας πεις , ότι μετά από αυτά που λες, εμείς πρέπει να τον υπηρετήσουμε… .Σοβαρέψου επιτέλους ….

   • tiramola avatar
    tiramola @ ataktos 15/09/2009 09:44:00

    Άσε με μάνα , σηκώνω μοικάνα....

   • ataktos avatar
    ataktos @ ataktos 15/09/2009 09:51:06

    Τώρα θα τον έχουμε «ιπτάμενο Γιωργάκη»

 17. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 15/09/2009 10:09:52

  Ο δικός σου ο καταλληλότερος που θέλει να είναι και “χρήσιμος” τι σκατά έκανε?

  επισκεφθηκε 3 ταβερνες, 5 πιτσαριες και ενα χαμπουργκεραδικο. μετα πηγε για φαγητο. λιγο ταχεις ολα αυτα; εφαρμοζει το ρητο, να ξεκουραζεσαι καλα την ημερα για να απολαμβανεις τον υπνο σου το βραδυ.
  Ομως θα τον περιλαβει και θα τον κανει καλα ο τσιτουριδης ο επονομαζομενος και βδελυρος ποντιος του κιλκις.

 18. Παλαιός Οννεδίτης avatar
  Παλαιός Οννεδίτης 15/09/2009 10:40:54

  προς τους επαγγελματίες σχολιαστές της Ιπποκράτους και της Ρηγίλλης:
  Έχετε υπερτιμήσει την σημασία των blogs, αφού η παράθεση των κομματικών «σκονακίων» ενδιαφέρουν ελάχιστους από όσους διαβάζουν αυτή την σελίδα, όταν αυτά φυσικά παρουσιάζονται ως γνώμες «αντικειμενικών» πολιτών. Μιλήστε ανοιχτά, δεν είναι κακό.
  Τώρα για τους υπόλοιπους που ζουν εκτός των κομματικών στρατοπέδων η γηπεδική αντιμετώπιση των εκλογών είναι αδιέξοδη και αντιπαραγωγική. Απλά πράγματα. Εκτός εάν βρίσκεστε ακόμα σε κατάσταση καταστολής στην δεκαετία του 80. Διότι μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι με το "σχέδιο" γιωργάκη αντιμετωπίζεται η κρίση.
  Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι το δημόσιο χρέος. Όποιος ισχυρίζεται ότι δανειζόμενος θα το λύσει για να αναθερμάνει την εσωτερική αγορά κλπ κλπ δεν είναι απλά άσχετος αλλά επικίνδυνος.

 19. Παλαιός Οννεδίτης avatar
  Παλαιός Οννεδίτης 15/09/2009 11:58:50

  το πασοκ και αν το "εκσυγχρονίσεις" δεν βγάζεις τον Κουτσόγιωργα από μέσα του. Προφανώς στην Ελλάδα που οραματίζεται ο ΓΑΠ δεν χωράνε οι δεξιοί και οι διαφωνούντες γενικότερα.
  Αφήστε όμως τις φτηνές προπαγανδιστικές προβοκάτσιες και τολμήστε να κουβεντιάσετε με ειλικρίνεια.
  Πιστεύει κάποιος σοβαρά ότι αντιμετωπίζεται το δημόσιο χρέος με τους γιωργακισμούς;
  Δεν σας προβληματίζει ότι ο Παπαδήμος δεν δέχτηκε να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας;
  Δεν σας προβληματίζει η δήλωση Αλμούνια;

 20. Παλαιός Οννεδίτης avatar
  Παλαιός Οννεδίτης 15/09/2009 12:19:01

  Αρχίδαμε προφανώς ανήκεις σε εκείνους που θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να κάνουν στους πάντες δίκη προθέσεων, να κολλάνε ετικέτες και ρετσινιές, να συκοφαντούν τελικά όποιον εκφράζει δεξιές απόψεις με το όνομα τους χωρίς να κρύβει τις αρχές και τις αξίες του. Το παρήγορο είναι ότι όλα αυτά αποτελούν πλέον τον επίλογο μιας εποχής που τελειώνει. Αυτό το κόλπο μιας «αριστερής» ιδεολογικής τρομοκρατίας που ταλανίζει επί χρόνια την χώρα σταδιακά δεν πιάνει τόπο, όχι τουλάχιστον με την ευκολία που έπιανε παλιότερα.

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 15/09/2009 19:02:50

  Τιραμοοοοολα! γιατι δεν απαντας στα γεγονοτα που παρεθεσα;

 22. DIMITRIS avatar
  DIMITRIS 08/02/2010 16:41:37

  ειναι η δευτερη φορα που το κυβερνων κομμα , αφου ετσι το θελησε ο ελληνικος λαος , εχει ευκαιρια να σουλουπωσει την κατασταση ...μεγαλο στοιχημα !!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.