#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2010 23:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τρίο μπελκάντοΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Μακριά γαϊδούρα παίζουν κι είναι μεγάλοι άνθρωποι. Η Ντόρα στηρίζει τα χέρια στην αμπαρωμένη πόρτα του Μνημονίου, που ‘χει μαντρωμένους κάτι συνταξιούχους, άνεργους, βιοτέχνες κι εμπόρους, κι η Κομανέτσι της καθεστωτικής δοκού, ο πρόεδρας που τα περιστέρια ψάχνουν καλαμπόκι στο κεφάλι του, την κρατάει σκυφτός από τη μέση και το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα παίρνει φόρα και πηδάει πάνω τους.

Τα τρία φιλαράκια. Το τρίο μπελκάντο της νεοφιλελεύθερης «ανθρωποφαγίας». Ο Γιώργος και τα εξαπτέρυγα του.

Οι τελευταίες εξελίξεις κάνανε λιανά τα κόλπα της παρέας, ακόμη και γι’ αυτούς που δεν παίρνουν χαμπάρι. Η «αφανής (πολιτική) εταιρεία» Παπανδρέου, Καρατζαφέρη, Ντόρας, βγάζει μάτι.

Κοινός στόχος της παράδοξης παρέας, να μην πάει καλά η Νέα Δημοκρατία στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να αμφισβητηθεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Το στρίμωγμα του Αντώνη στον Ψωμιάδη κι η συμμόρφωση του τελευταίου προς τας υποδείξεις, μετά την εγκατάλειψη του Μαρκογιαννάκη από τη φαμίλια και τα ξεκαθαρίσματα με την 'Ελσα και μερικούς άλλους, που ορθώς δήλωσαν την νομιμοφροσύνη τους, σκόρπισαν τον κουρνιαχτό κι άφησαν την αλήθεια στο φως. Για την 'Ελσα δε, επειδή την έχω γνωρίσει κι έχει παιδεία, χιούμορ κι ικανότητες, είχα πάντα μια απορία: θα καταλάβαινα να ακολουθούσε η Ντόρα την ΄Ελσα αλλά το να ακολουθεί η 'Ελσα την Ντόρα είναι σόλοικο.

Ο Αντώνης με μερικές κινήσεις μάζεψε τα λουριά, η μάστιγα σφύριξε πάνω από μερικά κεφάλια και με την βοήθεια του ενστίκτου της πολιτικής επιβίωσης, όσοι έκαναν σκέψεις να ακολουθήσουν το κακοτράχαλο μονοπάτι της Ντόρας, ανέκρουσαν πρύμναν. Όπως είπε βουλευτής, που φερόταν ως υποψήφιος αποστάτης, σε φίλο μου διευθυντή εφημερίδας «ρε συ, αυτή δεν μπορεί να πείσει τον αδερφό της και θα πάω να θυσιαστώ εγώ;».

Το Φόρουμ, αδέρφια, κοντεύει να ψοφήσει, πριν καλά – καλά ξεκινήσει. Όπως είχαμε πει και παλιότερα, η πίκα και τα προσωπικά αδιέξοδα δεν είναι αιτία για να φτιάξεις κόμμα κι ούτε σοβαροί άνθρωποι σε ακολουθούν επειδή απλώς έχεις πολιτικές ζοχάδες. Άμα έχεις εσωτερικές συγκρούσεις ένεκα της ήττας, ξαπλώνεις στο ντιβάνι και λες τον πόνο σου ή πας ένα μεγάλο ωραίο ταξίδι.

Η Ντόρα ξεκίνησε την πολιτική ως κόρη του πατέρα της κι απογειώθηκε, εύλογα, ως χήρα του άντρα της. Παράλληλα βέβαια σπούδαζε στο μεγάλο σχολείο της πολιτικής ντρίμπλας που λέγεται Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά δεν τα ‘παιρνε τα γράμματα. Είχε για πολλά χρόνια ελέω οικογενείας, κοινωνικής θέσης, φίλων, συμμαθητών, κολλητών, την πιο συστημική πολιτική ζωή που έζησε άνθρωπος στην Ελλάδα. Μια ζωή πρώτο τραπέζι πίστα. Βαρέθηκα στο μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου να την βλέπω στο MEGA να ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις ή να «συγκρούεται», τάχα, με τον Πάγκαλο ή τον Βενιζέλο. Δεν ξέρω αν μετά πηγαίνανε για μπύρες. Μια ζωή στο καθεστωτικό θερμοκήπιο. Στη γυάλα.

Ε, ήρθε ο μπαμπέσης ο Λαός στις 29/11, πήρε την ψήφο και τις πέτρες στα χέρια του και θρύψαλλα η γυάλα. Τζάμπα τα κονέ, τζάμπα τα σχέδια, οι πόζες στον καθρέφτη για την νικητήρια δήλωση. Μετά τις «δημοσκοπήσεις» ήρθε η σκληρή αλήθεια.

Τώρα πλέον επενδύει στο όνειρο θερινής νυχτός για αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, κυρίως στις περιφέρειες. Περιμένει πάνω στο κλαρί. Εκεί θα μείνει.

Η δυναμική παρέμβαση του Αντώνη στο ζήτημα του αδερφού Ψωμιάδη κι η γενική ικανοποίηση του κοινού αισθήματος έδωσε κι άλλους πόντους στον Αρχηγό της Ν.Δ., μετά την νομιμόφρονα συμμόρφωση κι άλλων φερομένων ως «διαφωνούντων». Αρχηγός με πυγμή, που ενώνει και καθοδηγεί.

Ο πρόεδρας λοιπόν, «θυγατρική» της φαμίλιας , του συστήματος της μεταπολιτευτικής παράγκας και έτερο των εξαπτερύγων της κυβέρνησης του Μνημονίου, μ’ έναν αδέξιο τρόπο κι αιτιολογίες για τα πανηγύρια, απέσυρε την στήριξη στον Ψωμιάδη, κάνοντας ένα αντιαισθητικό αλλά εξόχως αποκαλυπτικό στριπτίζ: έδειξε στους πάντες ότι μοναδικό του μέλημα είναι να πλήξει τον Αντώνη Σαμαρά, να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία και να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Στόχος του μπας και χάσει η Ν.Δ. την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Απλά πράγματα. Έτσι θα στηριζόταν ο Παπανδρέου και θα ωφελείτο και το έτερο εξαπτέρυγο που ξεροσταλιάζει στο κλαδί, για να δει την ήττα της παράταξης, που θα υπηρετούσε … «ως απλός στρατιώτης».

Για τον ευλύγιστο πρόεδρα κι ορισμένους της ηγετικής του ομάδας, το λέω ευθέως: δεν είναι ασύμβατοι με τη Νέα Δημοκρατία μόνο λόγω αναξιοπιστίας και συνενοχής με την κυβέρνηση του Μνημονίου. Είναι ασύμβατοι και για λόγους αισθητικής της δημόσιας παρουσίας και του λόγου τους. Αυτή η ψευτογκλαμουριά, η παρέλαση από μεσημεριανές και πρωϊνές εκπομπές, η αισθητική νεόπλουτου που πάει για πρώτη φορά στη Μύκονο, ανάκατα με άγιες εικόνες, πατριωτικούς δεκάρικους και γονάτισμα για να πατάει ο Γιώργος ν’ ανεβαίνει στο άλογο, φτιάχνουν ένα γκροτέσκο αχταρμά. Το ‘χουμε πει ξανά, γενικά το σύστημα της «τηλεοπτικής ολιγαρχίας» το βολεύει πολύ ο πατριωτισμός να εκπροσωπείται από ιδιόρρυθμους τύπους, από ανθρώπους εν γένει των οποίων η σοβαρότητα κι η αξιοπιστία ελέγχεται. Είναι πολύ βολικό στις δημόσιες συζητήσεις να εκπροσωπείται η πατριωτική θέση από κοσμικούς τηλεκράχτες και μαϊντανούς των μεσημεριανών εκπομπών. Κι αποφασίστε ρε αδερφέ, ποιες μέρες θα κάνετε τεμενάδες στον Κόκκαλη και ποιες θα τον κατηγορείτε;

Στις οργανώσεις τους, οι τσίλιες που κρατάει η ηγετική ομάδα του ΛΑΟΣ στον Γιώργο για το Μνημόνιο, έχει φέρει διάλυση. Γιατί οι πολλοί, οι απλοί τίμιοι άνθρωποι, που από οργή για τα χάλια της Πατρίδας, πήγαν πίσω από τον πεχλιβάνη και ζογκλέρ πρόεδρα, ζητώντας κάτι πούρο, καθαρό κι ας είναι στο 3 με 5%, ξαφνικά βρέθηκαν παρά τη θέληση τους τσανάκια του Ραγκούση και της νεοφιλελεύθερης ανθρωποφαγίας του Παπακωνσταντίνου. Λογικές λοιπόν η διάλυση, οι αποχωρήσεις.

Η πορεία είναι μοιραία. Όσοι ψήφισαν ΛΑΟΣ για λόγους διαμαρτυρίας, όσοι σοβαροί άνθρωποι αναζήτησαν από αντίδραση μια πατριωτική φωνή, έρχονται πλέον στη Νέα Δημοκρατία, αντιλαμβανόμενοι ότι η πλάτη στον Παπανδρέου, στο Μνημόνιο και στις καταστροφολογικές αντινεοδημοκρατικές ελπίδες της Ντόρας βλάπτουν σοβαρά την Πατρίδα. Αντιλαμβάνονται επίσης ότι οι χαμηλότεροι και λογικότεροι τόνοι του Αντώνη Σαμαρά δεν σημαίνουν λιγότερη πίστη, απλώς περισσότερη σοβαρότητα και συνέπεια.

Αντίστοιχα ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και της πατριωτικής Αριστεράς θα μετακινηθούν συν τω χρόνω, αναγνωρίζοντας την συνεπή αντιμνημονιακή στάση του Αντώνη, την ολοκληρωμένη και με σαφή χρονοδιάγραμμα πρόταση του για έξοδο της χώρας από την κρίση και το ΔΝΤ και κυρίως την γιά άλλη μια φορά στην πολιτική του σταδιοδρομία κορυφαία κι αταλάντευτη επιλογή του να ταχθεί στο πλευρό του Λαού, να υπερασπιστεί την Πατρίδα, την Εθνική Ανεξαρτησία και την ευημερία των Ελλήνων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sertis avatar
  sertis 04/09/2010 23:57:59

  η ντόρα δεν κατάλαβε ότι 5 χρόνια προσχηματικού προσκυνήματος του καραμανλή δεν ήταν αρκετά για να διαγράψει 15 χρόνια υπονομεύσεων και βυζαντινισμών
  Δεν κατάλαβε ότι μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας από τη βάση του κόμματος
  Δεν κατάλαβε ότι δεν είναι επαρκής για να διοικήσει ούτε την κλύκα της

  Ο Καρατζαφέρης έρχεται τώρα και κάνει το παιχνιδάκι της οικογένειας......δεν καταλαβαίνει ότι η πολιτική ταφόπλακα του αποκόμματος του ήταν το ναι στο μνημόνιο

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ sertis 05/09/2010 07:21:27

   Tελικά αποδεικνύεται πως ούτε προσχηματικό ήταν,ούτε προσκύνημα.

   Ηταν κανονική υπονόμευση.

   Στούς συνομιλητές της που εκδήλωναν ανησυχίες έλεγε πως δεν την

   ακούει ο Καραμανλής και στον Καραμανλή:"προχώρα όπως

   είσαι...σκίζεις".

   Τώρα άλλωστε εξηγείται η στάση Καρατζαφέρη που ενώ τα έχωνε στη

   Ντόρα για Αμερικανισμό(το μελάνι της σουπιάς)είχε βασικό στόχο

   τον Καραμανλή.

   Τώρα εξηγείται πως το εξαπτέρυγό της Κιλτίδης τραβά προς

   Καρατζαφέρη δείχνοντας ότι την "εγκαταλείπει".

   Τώρα εξηγείται πως το έτερο εξαπτέρυγο Τατούλης ενώ τα έχωνε και

   στη Ντόρα(πάλι το μελάνι)χτυπώντας Καραμανλή,σήμερα βρίσκονται

   στο ίδιο μετερίζι με συνδετικό κολαούζο εκείνο το αντιτουριστικό

   εξαπτέρυγο το Ελσα(τί της βρήκες ρε Φαήλο?).

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/09/2010 08:42:12

    επειδή κι εγώ γνώρισα την Έλσα όταν ήταν Γ.Γ. ΥΠΕΧΩΔΕ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιβεβαιώνω πλήρως τα λεγόμενα του Φαήλου για την εξαιρετική της μόρφωση, ευφυία και ικανότητες. Φυσικά, το αντιτουριστικό θέαμα ενοχλεί...και η ευφυία πρέπει να συνοδεύεται και από ήθος: απομένει στην ίδια να αποδείξει ότι θέλει, και μπορεί...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/09/2010 20:47:03

    Σον,
    Το 1997 αν θυμάμαι καλά, ο Αντώνης με έστειλε ως εκπρόσωπο του στην Λευκωσία, στο συνέδριο του Κυπριακού Κέντρου Μελετών και μετά το πέρας πήγαμε για φαγητό με τον οικοδεσπότη μας και νυν Αναπηρωτή Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκο Κουτσού, τον αείμνηστο φίλο Τάσσο Παπαδόπουλο, τον Θ. Κασσίμη, την Έλσα και τον Περράκη (αν θυμάμαι καλά) Γ.Γραμματέα του ΥΠΕΞ. Είχαμε μια πολύωρη κι ενδιαφέρουσα συζήτηση με κέντρο μας φυσικά τον σπουδαίο Τάσσο. Η εντύπωση μου λοιπόν από την Έλσα, όπως κι αργότερα σ' ένα τραπέζι στην Κηφισιά με κοινό αγαπητό φίλο, ήταν ακριβώς αυτή που λέει ο "δρόμος", ευφυής, καλλιεργημένη, ικανή και με χιούμορ. Γι΄ αυτό μου κάνει εντύπωση η πίστη της στην σαφώς πολύ μικρότερων ικανοτήτων και μόρφωσης Ντόρα. Πιστεύω όμως ότι ακριβώς επειδή είναι ευφυής κι έχει τσίπα δεν θα κάνει το λάθος το αποστασίας και θα παραμείνει στο σπίτι της, που είναι η Ν.Δ. και θα στηρίξει τις επιλογές του εκλεγμένου Αρχηγού της συνεχίζοντας και τελειώνοντας την πολιτική της κλαριέρα εν τιμή κι όχι ως εξαπτέρυγο του εξαπτέρυγου.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/09/2010 20:47:50

    ...καριέρα...

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 06/09/2010 06:23:16

    Φαήλο

    Ηταν ακόμη νωπή η πατριωτική επιρροή απο τον τέως σύζυγό της.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 06/09/2010 06:36:09

    Ακόμα:

    "πάσα επιστήμη χωριζομένη Αρετής,πανουργία ου Σοφία φαίνεται".

 2. tzager avatar
  tzager 05/09/2010 00:16:26

  Όνειρα θερινής Σαββατιάτικης νυκτός αγαπητέ!

  Αν νομίζεις ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν τη 'σθεναρή' αντιμνημονιακή και αντισυστημική στάση της ΝΔ υπό τη νέα ηγεσία της και θα συνταχθούν στις τάξεις της εν καιρώ εκφράζεις ευσεβείς πόθους.

  Καλύτερο και πιο φωτεινό εξαπτέρυγο από τη σημερινή ΝΔ δε θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση Παπανδρέου junior. Όσο η αξιωματική αντιπολίτευση μένει προσκολλημένη στα επίπεδα του 20% σε προτίμηση ψήφου και όταν όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποτελέσουν κόλαφο γι'αυτήν σε δύο μήνες, οι προοπτικές δε διαγράφονται καθόλου ρόδινες όπως τις περιγράφεις.

  Και γι'αυτό δε φταίνε ούτε το τρίο μπελκάντο, ούτε το τρίο στούτσες. Φταίνε καθαρά οι καιροσκοπικές και αναχρονιστικές επιλογές της ηγετικής ομάδας της νέας ΝΔ που διολισθαίνουν όλο και περισσότερο στο λαικισμό και το περιθώριο συναγωνιζόμενοι την αντισυστημική άκρα Αριστερά.

  Τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών προσβάλουν βαρύτατα τους απλούς διαχρονικούς αγωνιστές της παράταξης. Σίγουρα όμως δε δείχνουν να ενοχλούν κάτι νεόκοπους υπασπιστές της. Άραγε το βράδυ της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου θα παραμένουν τόσο απαθείς στο απεχθές θέαμα της συντριβής..;

  • sertis avatar
   sertis @ tzager 05/09/2010 00:40:41

   όσο η νδ παίρνει μια ψήφο πάνω από τη ντόρα αυτή θα είναι η διασπάστρια και η υπεύθυνη......αν πάρει έστω μια ψήφο πάνω από τη νδ τότε αςβγει να το πει

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ tzager 05/09/2010 02:07:37

   Ντοράκι καληνύχτααααααααααα.....

   • tzager avatar
    tzager @ ΕΛΛΗΝ 05/09/2010 04:27:23

    Ώρα σου καλή και όνειρα ανοιξιάτικα...

  • παραέλληνας avatar
   παραέλληνας @ tzager 05/09/2010 02:27:55

   τώρα που έπεσαν όλοι για ύπνο, μόνος έναντι του στοιχειού, τονίζω: αν και ο πατέρας μου υπήρξε (και υπάρχει δόξα τω θεώ ο άνθρωπος) μέγας οπαδός του μητσοτάκη και δια του μητσοτάκη μυήθηκα κι εγώ σε νεαρή ηλικία στην ακαταμάχητη ιερή μανία της κομματικής τύφλωσης, αδερφέ τουμπέκα. ό,τι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου την ημέρα της κρίσης.

   • tzager avatar
    tzager @ παραέλληνας 05/09/2010 04:25:33

    Ωραία λογική. Άκρως δημοκρατική... Φαίρνει την 'άνοιξη' στο δημόσιο διαδικτιακό διάλογο...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ παραέλληνας 05/09/2010 19:55:20

    Φίλε μου μια από τα ίδια. Δυστυχώς οι πατεράδες μας είδανε στο πρόσωπο του Μητσοτάκη τον Δεξιό Πρωθυπουργό. Που να ξέρανε/θυμόντουσαν οι καψεροί τον "ανένδοτο" και τη μειοψηφία Χανίων. Ο δικός μου με έβριζε για την υποστήριξη Σαμαρά μέχρι την ψήφιση του μνημονίου: "Καλά ηλίθια είναι αυτή, ρε ουστ από το κόμμα, καλά κάνει και την πετάει", από τα χείλη ενός ανθρώπου που έλεγε Ντόρα και έσταζε μέλι... Αλλά δυστυχώς πολλοί κοιμούνται ακόμα τον ύπνο του δικαίου...ή είναι απλά ζώα (βλέπε παρακάτω).

  • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
   ΑΝΤΩΝΗΣ @ tzager 05/09/2010 10:09:00

   Αγοράκι μου ψήφησε εσυ την ΝΤΟΡΑ και λούσου το μνημόνιο και το βράδυ δες και ένα καλό όνειρο ότι έπαθε συντριβή η ΝΔ και η ΝΤΟΡΑ έγεινε αρχηγός, γιατί μόνο στα όνειρά σας θα την δείτε αρχηγό μεγάλου κόμματος, καληνύχτα.

  • ΒΑBIS & BABIS avatar
   ΒΑBIS & BABIS @ tzager 05/09/2010 11:11:37

   Σωστά όλα. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά. Θα πρέπει 1) Σήμερα δείχνει έντονο λαϊκισμό όπως και στα πέντε χρόνια του Κωστάκη.
   2) Θα πρέπει να σταματήσει να είναι πιο αριστερή από την αριστερά.
   3) Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν βγήκε τσιμουδιά. Να μας πει τι θα κάνει.
   4) Στο θέμα με την Τουρκία να μας πεί και εδώ την θα κάνει. Ευτυχώς που έχουν τους Κούρδους και δεν έχουν καιρό να ασχολειθούν με εμάς. Έχουμε χαϊβάνια πολιτικούς.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tzager 05/09/2010 20:09:59

   Ρε συ Μικ, δεν φτάνει που 70 χρονών άνθρωπος συνεχίζεις να υποδύεσαι ότι ροκάρεις για να μαζεύεις το "χαρτί", φαίνεται κιόλας ότι τα τρία καράβια φούντα που 'χεις καπνίσει στη ζωή σου, σου 'χουν κάψει τις εγκεφαλικές σπείρες. Δεν ήξερα όμως ότι είσαι κρύφό μέλος του Φόρουμ.
   Μόλις πέταξες αυτά τα "ανοιξιάτικα" κατέβασες το εγγλέζικο βρακί σου κι αποκαλύφθηκες. Είσαι εγγλεζάκι και δεν τα κατέχεις τα εν Ελλάδι. Άκου λοιπόν, do you know Tatoulis and Karatzaferis? Μπορεί να σου 'χουν σερβίρει τον καφέ στο γραφείο της Μαντάμ. Λοιπόν αυτοί οι 2, η Μαντάμ κι ο George είναι η "PASOK and Accesors Ltd". Εσείς εκεί στην χώρα των κοκκινόκωλων δεν το λέτε αλλά εμείς λέμε: κόψτε φάτσες και βγάλτε συμπέρασμα. Έχουν κάνει κολλεγιά, ρε συ Μικ, πολιτική εταιρεία, να πούμε. Όπως μου το στείλε σήμερα φίλος, παλιό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Πασοκ: "Με τον Τατούλη, την Ντόρα και το ΔΝΤ, καληνύχτα ήλιε, καληνύχτα".
   Έχεις δίκιο, εδώ θα είμαστε τον Νοέμβρη, και θα δούμε αν η κολλητή σου, ο Καρατζαφέρης, η Ντόρα, όλα τα εξαπτέρυγα και το πολιτικό συνεταιράκι τους ο ΓΑΠ, θα καταφέρουν, όπως προσπαθούν να υπονομεύσουν τον Αντώνη και τη Ν.Δ. Αν όχι όμως, όπως πιστεύω, τότε ούτε ψύλλος στον κόρφος σας.
   Και ρε συ, εκείνη η Μπιάνκα, τι κάνει ρε, σου μιλάει ακόμα; Φοβερό τεμάχιο. Τι σου βρήκε; Σαν χαλασμένη μουρταδέλα ήσουν και μικρός στη φάτσα. Άντε σε συγχωρώ γιατί είσαι γέρος άνθρωπος και για το "Drift away". Τραγoυδάρα. Όταν γκαζώνω τη Χάρλεϋ αυτό σκέφτομαι.

 3. Socrates gives the conium avatar
  Socrates gives the conium 05/09/2010 00:33:19

  Φαήλο ο tzager είναι απο τα εξέχοντα διαδικτυακά στελέχη της Αγίας Οικογενείας. Και κάνει πολύ καλά ο Φάκτορας που δεν τον κόβρει για να διασκεδάζουμε λίγο ρε παιδί μου μεσα στην καταχνιά που μαςε πλακώνει

 4. τάρας μπούλμπα avatar
  τάρας μπούλμπα 05/09/2010 00:35:59

  ακόμα δεν τον είδανε Γιάννη τον εβγάλανε..

  Ρε σύντροφε για να έχουμε και ενα καλο ερώτημα, τολμάς και μιλάς για ευσεβείς πόθους και ονειρα θερινής νυκτός την ίδια στιγμή που το έχεις δέσει σκοινί κορδόνι οτι θα συντριβεί η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές;

  που το είδες πουλάκι μου, λένε και τον καφέ στο Φόρουμ;

  • tzager avatar
   tzager @ τάρας μπούλμπα 05/09/2010 05:08:36

   @τάρας μπούλμπα

   Θα σου αναφέρω μία μόνο περίπτωση που είναι απολύτως ενδεικτική του τι θα συμβεί: Περιφέρεια Πελοπονήσσου.

   Το ΠαΣοΚ σήμερα στηρίζει Τατούλη. Στο δεύτερο γύρο λοιπόν ο προερχόμενος από την Kεντροδεξιά υποψήφιος με ερείσματα στην ανανεωτική Αριστερά κερδίζει την περιφέρεια. Και μόνο αυτό σαν γεγονός δεν είναι καταστρεπτικό για το γόητρο της ΝΔ και της ηγετικής της ομάδας;

   Δεν είναι λοιπόν απαραίτητο να πας σε χαρτορίχτρες και μάγισσες για να δεις το πασιφανές. Διχασμένη Κεντροδεξιά, ακόμα και σε περιοχές που οι εκλογικοί συσχετισμοί την ευνοούν (στους τρεις από τους πέντε νομούς της περιφέρειας αυτής η ΝΔ κράτησε ποσοστά πάνω από 42% στις εθνικές εκλογές του 2009!) , χάνει και χάνει καθαρά. Ειδικά όταν σ'αυτές τις περιοχές το ΚΚΕ (που περιμένεις σιωπιλή στήριξη στο δεύτερο γύρο) δε διαθέτει ισχυρές δυνάμεις.

   Ευτυχώς που δε θα βαφτεί πράσινη η περιφέρεια αυτή στον εκλογικό χάρτη, λόγω της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Τατούλη, γιατί θα ήταν πραγματικά μοναδικό φαινόμενο να βλέπεις τη Λακωνία πράσινη...

   • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
    Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ tzager 05/09/2010 13:00:50

    Ναι ναι κάνε όνειρα ότι ο Τατούλης θα βγει, μήπως άκουσες την αντίδραση του πράσινου ακροατηρίου στο άκουσμα του ονόματος του; ΜΟΥΓΚΑ....

   • Blasius avatar
    Blasius @ tzager 05/09/2010 17:43:03

    Αχ! χαμένα τάχεις!
    Νομίζεις ότι οι πολιτικές επιλογές είναι άσκηση μαθηματικών;
    Σίγουρα δεν είναι. Γιατί θέλουμε δε θέλουμε υπάρχουν και κάποιες πολιτικές παράμετροι.
    Παράμετρος 1. Ο ιδεολόγος ΠΑΣΟΚ (υπάρχουν και τέοιοι) θα πάει χέρι-χέρι μενο Καρατζαφέρη; (Να το δώ και να πεθάνω στα γέλια).
    Παράμετρος 2. Ο μέχρι πρότινος εμφανιζόμενος ως απόλυτος εκφραστής της κεντροδεξιάς, Ο Καρατζαφέρης, θα μπορεί να εγκαλεί τον Σαμαρά για την μη από κοινού ...αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ;
    Παράμετρος 3. Πόσοι από τους νεοδημοκράτες, που ΘΟΛΩΣΑΝ τις προηγούμενες εκλογές από τις λασπολογία και τις ψευτιές και ΕΜΕΙΝΑΝ σπίτια τους, θα μείνουν και σε αυτές τις εκλογές άπρακτοι.
    Παράμετρος 4. Πόσοι από τους ψηφοφόρους, που ΠΙΣΤΕΨΑΝ τις αφειδώς διαμοιραζόμενες υποσχέσεις και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, τώρα που κατάλαβαν την πολιτική απάτη, θα ψηφίσουν έναν ξένο που τον υποδεικνύει σαν ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, το ΠΑΣΟΚ.
    Παράμετρος 5. Πόσοι θα ΘΥΜΗΘΟΥΝ την στάση του Τατούλη, στάση πεμπτοφαλαγγίτη, και θα θεωρήσουν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ σαν ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ, του ρόλου που του είχαν αναθέσει να παίξει.

 5. Marcus Antoniusα avatar
  Marcus Antoniusα 05/09/2010 02:27:54

  Χρειάζεται προσοχή από τους Οκταβιανούς .

  Τίποτα απολυτός περισσότερο δεν χρειάζεται ο Αντώνιος, να κάνει από το να δημιουργήσει τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από το μνημόνιο για τα επόμενα 5 χρόνια , Εδώ είναι η σοφία• όστις έχει τον νούν, ας λογαριάση και την στρατηγική της πολιτικής του.
  Μέσα από την διαδικασία του μνημονίου, στην έξοδο της χώρας από αυτό .
  Φέρτε Έλληνες μαθηματικούς ,φυσικούς, πυρηνικούς, στρατιωτικούς και άλλους διεθνής συνεργάτες και επιστήμονες για να σώσουμε την Ευρώπη , ας γίνει μια επικοινωνιακή καταιγίδα ότι η Ελλάς σώζει την Ευρώπη το λαό και το ευρώ της μέσα από το μνημόνιο στον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
  Εδώ είναι η σοφία• όστις έχει τον νούν, ας λογαριάση και την στρατηγική της πολιτικής του.
  Γεώργιος και Αντώνιος στην μάχη για την σωτήρια τόσο της Ελλάδας άλλο τόσο της ΕΕ και την διεθνή οικονομία.
  Αν σπάσει η αλυσίδα που λέγετε Ελλάς θα σπάσει η νότια Ευρωζώνη και μαζί της θα καταρρεύσει το Σύμπαν.
  Αν , Ισπανία και Ελλάδα διασπούν την Ευρωζώνη , η ευρωζώνη καταρρέει , ταυτόχρονα καταρρέουν οι ΗΠΑ παράλληλα καταρρέει η Ιαπωνία συμπαρασέρνη την Κίνα την Ρωσία την Λατινική Αμερική ταυτόχρονα ξεσπά αναταραχή, το Ιράν δράττετε της ευκαιρίας και επιτίθεται με τις συμμαχικές δυνάμεις Τουρκία-Ιραν στο Ισραήλ παρεμβαίνουν Ρωσία ΗΠΑ, ξαφνική διαμάχη ΝΑΤΟ Ρωσίας διάσπαση του ριζοσπαστικού ιμπεριαλιστικού Ισλάμ Κουρδικό ενιαίο κράτος αποσυμπιέσει της κρίσης διεθνής συμφωνία Ρωσίας ΗΠΑ για τα στενά στην Κωνσταντινούπολη διεθνής επιτήρηση Κωνσταντινούπολης παράλληλα υπάρχουν αναταραχές σε Ιερουσαλήμ Αθήνα Ρώμη Παρίσι Βερολίνο Λονδίνο υποχρεωτική αναδιάρθρωση πολιτική Ενοποίηση της ΕΕ οριοθέτηση Ευρωπαϊκής Τουρκιάς ότι επιβλήθηκε στην Γερμανία το 1944 από την διεθνή κοινότητα διαμάχη για τον έλεγχο τον στενών αποσυμπίεση διαμάχης με την δημιουργία Ευρωπαϊκής Αστυνομίας και έλεγχου της Κωνσταντινούπολις από την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, Ρώσος οικουμενικός Πατριάρχης – Προσπάθειες για Ένωση Βατικανού-Κωνσταντινούπολης , με Οικουμενικό πατριάρχη στην Ιερουσαλήμ , πλήρης έλεγχος της Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ διεθνή συμβάσεις από ΟΗΕ και κεντρικά γραφεία στην Ιερουσαλήμ ένας πρόεδρος για την ΕΕ ,κοινό νόμισμα σε ΕΕ ΗΠΑ Καναδά Μεξικό οικονομική διαχείριση σε ΗΠΑ , Καναδά, Μεξικό ΕΕ από το Λονδίνο , προεδρία της ΕΕ από της Βρυξέλες προεδρία της Βόρειας Αμερικανικής Ένωσης(ΒΑΕ)Northerner America Union (NAU)από την Ουάσιγκτον .
  Ένα σενάριο που μπορεί να εξελιχτεί ανά πάσα στιγμή στόχος η αποφυγή του Μέσα από την διαδικασία του μνημονίου, στην έξοδο της χώρας από αυτό.

 6. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 05/09/2010 05:51:00

  Eτσι ακριβώς είναι Φαήλο,

  αλλά θα προτιμούσα να είναι λίγο πιο...έτσι.

 7. Aggelos avatar
  Aggelos 05/09/2010 06:33:23

  ο Ψωμιαδης φερθηκε καλα..
  τον εκτιμησα.
  ειναι τιμιος..δεν ειναι κωλοτουμπας..

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Aggelos 06/09/2010 06:31:23

   Θου Κύριε.

   Μια τσουκνίδα που νομίζει ότι είναι τριαντάφυλλο.

   Και έτσι που τον κατάντησαν τον πατριωτισμό(άσμα σε τριτοκλασάτο

   σκυλάδικο) καλή είναι Μπεζεντάκου να τραγουδάει.

 8. aengus avatar
  aengus 05/09/2010 07:04:19

  Με το γερμανικό βραβείο «Quadriga» θα τιμηθεί, ως γνωστόν, ο GAP, «για τις προσπάθειές του να αποτρέψει την πτώχευση της ελληνικής οικονομίας» (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Υπάρχει όμως και μια ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ που κάνει τη βράβευσή του ιδιαίτερα προκλητική για τον Ελληνικό λαό.
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, «ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ». Δηλαδή, για τη σφαγή των λαών όπου Γης και τη συμμετοχή του στα κατοχικά μέτωπα. Να ευχηθούμε στον GAP και «εις ανώτερα», λοιπόν. Ή, κατά το Βοσκοπούλειον άσμα: «Συγχαρητήρια λοιπόν, συγχαρητήρια…/ Τί άλλο πρέπει να σου πω διερωτάμαι» (sic)
  Α! Να τον χαίρονται ο αρχηγός Κωλοτούμπας, και η Θυγατέρα, ο Μεγάλος Τραγουδιστής και ο Σκύλος της Βέρμαχτ…

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ aengus 05/09/2010 09:18:15

   Αμφιβάλλω αν γνωρίζει ότι QUADRIGA σημαίνει TEΘΡΙΠΠΟΣ.
   Μόνο ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΣ θα δεχόταν τη βράβευση με το Τέθριππος από μια ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
   Η σημειολογία του βραβείου παραπέμπει σε πράξη ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, ΕΙΡΩΝΙΑΣ και ΥΒΡΕΩΣ της Γερμανίας προς τον Ελληνικό λαό.

   • l
    l' ami du peuple @ αλλενάκι 05/09/2010 09:30:42

    εξαισιο αρθρο του du lastic επ'αυτου στο σημερινο πριν

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 05/09/2010 09:34:20

    du lastic?... θες να πεις κάτι? δεν το έχω διαβάσει, αν θέλεις φέρε το λινκ εδώ

   • l
    l' ami du peuple @ αλλενάκι 05/09/2010 09:49:41

    α, απο την χαρτινη εφημεριδα το ειδα prin.gr ειναι το site.

    τι να θελω να πω; τα παντα και τιποτε ! απλως με επιασε το φιλολογικο μου με τα ονοματα!!!
    (και αφου το lastic ειναι αρσενικο τοτε "du")
    προδιδει παλαια υψηλη καταγωγη παντως ενα τετοιο ονομα.

    σου κανω και λιγη πλακα με τα ελληνολατρικα σου επι τη ευκαιρια , μονον εσυ θα διασκεδαζεις;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 05/09/2010 10:09:27

    Απλά ρώτησα, γιατί έτσι όπως το έγραψες ίσως παρέπεμπε σε "στρίψιμο" απόψεων.
    Θα βρω το άρθρο, γιατί πάντα γράφει ωραία πράγματα.
    Τα ελληνο-κεντρικά είναι πλέον η αναγκαία συνθήκη για τη συνέχιση της ύπαρξής μας.
    Η αιχμή του δόρατος, το σημείο όπου συγκλίνουν άνθρωποι από όλο το πολιτικό φάσμα.

 9. nicname@ta lefta iparhoun.gap avatar
  nicname@ta lefta iparhoun.gap 05/09/2010 07:29:10

  ..απ'ότι μαθαίνω η κα Ντόρα έχασε λεει και τον Αυγενάκη στην Κρήτη, έτσι μου είπε ένα πολύ ενημερωμένο ,από πρώτο χέρι, "πουλάκι" χθές το βράδυ σε ένα γάμο ..στην Σητεία . Ξέρει κανείς τίποτε; γιατί αν είναι έτσι η κα Μητσοτάκη μένει στην Κρήτη μόνο με τον ..Μαρκογιαννάκη και τον ξάδελφο δήμαρχο Χανίων!!!

 10. aengus avatar
  aengus 05/09/2010 07:31:54

  Να θυμηθούμε τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» της Γερμανίας που αποκάλεσαν τον ΓΑΠ «ο άνθρωπος μας στην Αθήνα»;

  «Σε σύγκριση με την τωρινή δίαιτα λιτότητας, η χρεοκοπία του κράτους θα ήταν ο πιο άνετος δρόμος για τους Έλληνες. Σχεδόν το 80% των δανείων προέρχονται από το εξωτερικό. Έτσι, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, οι ίδιοι οι Έλληνες θα τη Σχεδόν το 80% των δανείων προέρχονται από το εξωτερικό. Έτσι, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, οι ίδιοι οι Έλληνες θα τη γλίτωναν συγκριτικά ανενόχλητοι», αναγνώρισε η εφημερίδα.

  Εξήγησε δηλαδή ότι ο ΓΑΠ πούλησε τη χώρα και ανασκολόπισε τους Έλληνες, προκειμένου να πάρουν με ασφάλεια τα λεφτά τους πίσω οι γερμανικές και οι άλλες ξένες τράπεζες.

  «Ο άνθρωπός τους στην Αθήνα» λοιπόν, και οι εκλεκτοί πατριώτες-συνεργάτες του που απεικονίζονται πιο πάνω…

 11. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 05/09/2010 08:16:26

  Tι να πούμε, τι να σκεφτούμε. Είναι κατάντια να ασχολούμαστε με τους Λαϊκούριους και την πληγωμένη Donna. Κυρίως γιατί ΔΕΝ λένε τίποτε ουσιαστικό. Να πεις ότι υπήρχε κάποια διαφωνία σοβαρή που να δικαιολογούσε την προσοχή μας, ενδεχομένως και την διάσταση μεταξύ μας το αντιλαμβάνομαι. Όταν όμως ο αντίποδας είναι τα επιχειρήματα τύπου tzager, δηλαδή τίποτε, επιπέδου θύρας 13vs7, συγνώμη αλλά δεν μιλάμε για πολιτική. Ο κόσμος είναι πολύ ζαλισμένος κι ακόμα περισσότερο μπερδεμένος. Δεν ξέρω τι θα γίνει στις δημοτικές, αυτό όμως που πιστέυω ακράδαντα είναι ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ. Είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, φαντάζεστε πως θα ήταν τα πράγματα αν είχε κερδίσειστις 29/11 η τσαντισμένη donna; Θα έπρεπε όλοι μας να παίρνουμε ηρεμιστικά, ΠΑΣΟΚ ΝΔ θα πλακώνονταν ποιος είναι ο πιο ικανός εκφραστής του μνημονίου και συν τοις άλλοις θα έπρεπε να αισθανόμασταν συμπλεγματικοί και υπανάπτυκτοι που δεν θα καταλαβαίναμε το πόσο τυχεροί είμαστε που επιτέλους η πολιτική σκηνή στην πατρίδα ομονοεί υπέρ του "καλού" μας.

 12. ΚΩΣΤΑς Β. avatar
  ΚΩΣΤΑς Β. 05/09/2010 08:44:22

  Προς τους αμετανόητους φίλους της ψηλής κυρίας και κόρη του μπαμπά της.Ποιοί είναι ποιό πολλοί άραγε;;;;
  ΣΑΜΑΡΑΣ+ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ+ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ή

  Ντόρα+Καρατζαφέρης+κλεπτοκράτες λούμπεν εκδότες+μπετατζήδες μεγαλοεργολάβοι+πολιτικές πόρνες+δήθεν golden οικογενειοκρατία+ταβλαδόροι του κολωνακίου+σκιέρ του καρπενησίου+κωπηλάτες του ΔΝΤ+ΤΡΟΙΚΑ+ΕΠΊΣΗΜΟΙ κουστουμαρισμένοι τοκογλύφοι+πολιτικοί τζογαδόροι+ΑΝΑΝιστές+"Μακεδόνες του Βαρδάρη"+υπερατλαντιστές μεταγραφόμενοι πολιτικοί+Περίφημες παγκόσμιες λέσχες+πρώην ΚΥΠατζήδες++++++++++++

  Κάντε επιτέλους τις επιλογές σας,και μήν κρύβεστε,οχυρομένοι πίσω απο ένα κόμμα και μιά παράταξη.Τολμήστε επιτέλους....βλέπετε ότι η δεύτερη ομάδα αποτελείτε απο πολλούς,προσθέστε και τον εαυτό σας.!!!Χωράτε.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/09/2010 09:41:58

  Στην πραγματικοτητα η διαμαχη στο χωρο της ΝΔ ευνοει το ΠΑΣΟΚ.Μπορει να απετυχε η Ντορα αλλα και η ΝΔ ειναι κολλημενη στο 20-21%.
  Οι δημοσκοπησεις δε δειχνουν καθολου εξαφανιση του ΛΑΟΣ.Μπορει η υπερψηφιση του μνημονιου να λειτουργησε εις βαρος του αλλα απο την αλλη μερια η θεματολογια του (αστυνομευση,εγκληματικοτητα,λαθρομεταναστες) παραμενει.
  Το συμπερασμα ειναι οτι η κυβερνηση δεν εχει να φοβαται πολλα και θα συνεχισουμε ετσι.

 14. ΚΩΣΤΑς Β. avatar
  ΚΩΣΤΑς Β. 05/09/2010 09:42:20

  Η επιλογή Κικίλια είναι επιλογή 29Ης Νοεμβρίου.Τέτοιες επιλογές πρέπει να είναι όλοι οι αντιπεριφερειάρχες τουλάχιστον.Μερικοί, εκεί, στον Βορρά έχουν στήσει ένα βιλαέτι ένα παλιομικρομάγαζο,αλλά δεν θα τους περάσει.

 15. aengus avatar
  aengus 05/09/2010 10:06:19

  Να θυμηθούμε τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» της Γερμανίας που αποκάλεσαν τον ΓΑΠ «ο άνθρωπος μας στην Αθήνα»;

  «Σε σύγκριση με την τωρινή δίαιτα λιτότητας, η χρεοκοπία του κράτους θα ήταν ο πιο άνετος δρόμος για τους Έλληνες. Σχεδόν το 80% των δανείων προέρχονται από το εξωτερικό. Έτσι, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, οι ίδιοι οι Έλληνες θα τη Σχεδόν το 80% των δανείων προέρχονται από το εξωτερικό. Έτσι, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, οι ίδιοι οι Έλληνες θα τη γλίτωναν συγκριτικά ανενόχλητοι», αναγνώρισε η εφημερίδα.

  Εξήγησε δηλαδή ότι ο ΓΑΠ πούλησε τη χώρα και ανασκολόπισε τους Έλληνες, προκειμένου να πάρουν με ασφάλεια τα λεφτά τους πίσω οι γερμανικές και οι άλλες ξένες τράπεζες.

  «Ο άνθρωπός τους στην Αθήνα» λοιπόν, και οι εκλεκτοί πατριώτες-συνεργάτες του που απεικονίζονται πιο πάνω…

 16. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 05/09/2010 10:17:02

  Φαηλο καλα τα λες, μαζί σου... όμως η ψαλίδα δεν λεει να κλεισει... το 10 που εγινε 6,5 ή 7% μετα απο ενα χρόνο και με οσα εχει κανει το πασοκ, ειναι ασήμαντη απώλεια. Οποιοδηποτε άλλο κομμα να ηταν στην εξουσία και να εκανε τα ίδια, θα ειχε χάσει τουλάχιστον 10 και όχι μόνο 3 μονάδες! Η προβολή των πραγμάτων δείχνει οτι πρέπει να περιμένουμε άλλα 2 ολόκληρα χρόνια για να βγεί η Ν.Δ. μπροστά αλλά τότε θα ηταν πολύ αργά για όλους μας! Απο το να αρθρογραφούμε λοιπόν για τα ιδια και τα ιδια συνέχεια, μηπως θα ηταν καλύτερο να δούμε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά και να αναζητήσουμε τίς αιτίες εκείνες που το πασοκ αντιμετωπίζεται απο τον λαό ως κυβέρνηση με μια φυσιολογικη φθορα ενω εμεις ειμαστε κολλημένοι? Που ο ΓΑΠ ψηφίζεται ακόμα ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 35% και ο Αντωνης με 22,5%? Μην μου πεις οτι αν η ψαλίδα τον Νοεμβρη ειναι στο 5% αυτο θα ηταν επιτυχία για την Ν.Δ.?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ DeltaLamda 05/09/2010 20:18:06

   Θα θυμήσω ότι σύμφωνα με επιφανείς δημοσκόπους τον Νοέμβριο του 2009 σήμερα Αρχηγός στη Ν.Δ. είναι η Ντόρα....
   Θα δούμε ποια θα είναι η διαφορά, κυρίως στους περιφερειάρχες, γιατί στους Δήμους τα κριτήρια συχνά είναι τοπικά και ξεπερνούν τα κόμματα.

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/09/2010 10:34:06

  Toν βραβεύει το Ράιχ.
  του Γ. Δελαστικ.

  Πικάντικη νότα οικονομικού παρασκηνίου -γράφουν γερμανικές εφημερίδες- η εκφώνηση του πανηγυρικου επαινετικού λόγου από τον Αρχιτραπεζίτη της Γερμανίας, προέδρου της Ντόιτσε Μπανκ, Γιόζεφ Άκερμαν!

  Τιμή και δόξα στη χώρα μας! Οι Γερμανοί απονέμουν στον πρωθυπουργό μας το βραβείο... «κάμπριο» της ελληνορωμαϊκής εποχής - γιατί αυτό σημαίνει πάνω-κάτω το βραβείο Quadriga («Τέθριππον» στα Ελληνικά) που αποφάσισε να του δώσει το Εργαστήρι της Γερμανίας!

  Το τέθριππον ήταν μικρή άμαξα με δύο ρόδες που την έσερναν τέσσερα άλογα και μάλιστα συχνά γίνονταν και αρματοδρομίες με τέτοιου είδους άμαξες. Μέχρι και το... Χόλιγουντ έχει απαθανατίσει αγώνες με τέτοιες άμαξες!

  Εντάξει, μπορεί το βραβείο αυτό να μην το έχει ξανακούσει ποτέ στη ζωή του κανένας Έλληνας, ούτε άλλωστε και το Εργαστήρι της Γερμανίας, αλλά δεν βρίσκετε κι εσείς ότι θα ήταν σκάνδαλο να έδιναν κατευθείαν στον Γιωργάκη το... Νόμπελ Οικονομίας; Δεν έχει κλείσει καν χρόνο στην εξουσία. Έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να προλάβει να πάρει και το Νόμπελ! Εδώ που τα λέμε άλλωστε δεν έχει ξαναγίνει ποτέ να γίνει κάποιος πρωθυπουργός, να οδηγήσει τη χώρα του σε υποτέλεια σε ξένους δυνάστες ισχυριζόμενος ότι δήθεν είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη και γι' αυτό να του δώσουν και ...βραβείο!

  Κάτι ήξεραν λοιπόν αυτοί των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς της Γερμανίας που αποκάλεσαν τον Γιώργο Παπανδρέου «ο άνθρωπος μας στην Αθήνα».

  Έγραφαν κι άλλα που δεν είχαμε καταλάβει το πραγματικό βάθος τους: «Την Ευρώπη δεν την έσωσε το γιγαντιαίο πακέτο βοήθειας, αλλά η απόφαση της Αθήνας να πάρει τα Λεφτά! Γιατί σε σύγκριση με την τωρινή δίαιτα λιτότητας, η χρεοκοπία του κράτους θα ήταν ο πιο άνετος δρόμος για τους Έλληνες. Σχεδόν το 80% των δανείων προέρχονται από το εξωτερικό. Έτσι, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, οι ίδιοι οι Έλληνες θα τη γλίτωναν συγκριτικά ανενόχλητοι», υπογράμμιζε η εφημερίδα.

  Αναγνώριζε δηλαδή ότι ο Παπανδρέου πούλησε τη χώρα και γδέρνει τους Έλληνες για να πάρουν με ασφάλεια τα λεφτά τους πίσω οι γερμανικές και οι άλλες ξένες τράπεζες.


  Γι' αυτό και αυτός που θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό επαινετικό λόγο την ημέρα απονομής του βραβείου «κάμπριο» στον Γιώργο Παπανδρέου θα είναι ο... αρχιτραπεζίτης της Γερμανίας, ο πρόεδρος της Ντόιτσε Μπανκ, Γιόζεφ Άκερμαν!

  Πολύ στο δούλεμα παίρνει τον Άκερμαν σε αυτή την ιστορία η γερμανική εφημερίδα Ζίντοϊτσε Τσάιτουνγκ και μας βάζει σε πολλές υποψίες μήπως ο Ακερμαν όχι μόνο θα εκφωνήσει τον επαινετικό λόγο για τον Παπανδρέου, αλλά και αν έπαιξε παρασκηνιακό ρόλο στην επιλογή Παπανδρέου! Μην αμαρτάνουμε όμως χωρίς στοιχεία, εδώ δεν ξέρουμε καν αν το Εργαστήρι της Γερμανίας δέχεται χορηγίες και αν η Ντόιτσε Μπανκ είναι ένας από τους χορηγούς.

  «Από φόβητρο, επαινετής» είναι πάντως ο τίτλος του σχετικού μονόστηλου ρεπορτάζ της Ζίντοϊτσε Τσάιτουνγκ. «Πικάντικο στην περίπτωση Παπανδρέου είναι ότι τον επαινετικό λόγο θα εκφωνήσει ο επικεφαλής της Ντόιτσε Μπανκ Γιόζεφ Ακερμαν» γράφει η εφημερίδα με εμφανή αλλά διακριτική διάθεση σαρκασμού και αναλύει το γιατί είναι «πικάντικο»:

  «Πριν από καθόλου πολύ καιρό, ο Ακερμαν αμφισβήτησε την ικανότητα των Ελλήνων να ξανανεβούν στον πάνω κόσμο από το δημοσιονομικό Άδη. Εξαιτίας αυτού έγινε φόβητρο της Αθήνας. Ο Ακερμαν όμως υπήρξε ένας από τους πρώτους που προειδοποίησε τη γερμανική κυβέρνηση για τις συνέπειες ελληνικής κατάρρευσης. Αργότερα έβαλε τη Ντόιτσε Μπανκ να υπολογίσει πόσο φτηνότερα θα ήταν για το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες αν άρπαζαν από το χέρι για να βοηθήσουν το μπατιρημένο κράτος του Νότου. Ο Ακερμαν δέχτηκε αμέσως να εκφωνήσει τον υμνητικό λόγο για τον Παπανδρέου, όπως λένε από την επιτροπή του Τεθρίππου» προσθέτει με νόημα η εφημερίδα.

  Δεν παραλείπει δε να προσθέσει ...δηλητηριώδεις λεπτομέρειες, οι οποίες επιτείνουν τις υποψίες. «Αμφισβητήθηκε ολοκληρωτικά στο συμβούλιο των αντιπροσώπων η απονομή τιμής» στον Γ. Παπανδρέου, γράφει, αφήνοντας μας να υποψιαστούμε ότι ...«έπαιξαν μπουνιές» τα μέλη της κριτικής επιτροπής, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι «θα γίνουμε ρεζίλι αν δώσουμε σ' αυτόν βραβείο».

  Πάντως, όπως μας πληροφορεί η καλή εφημερίδα «τελικά επικράτησε το επιχείρημα ότι ο Παπανδρέου είναι ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός που παραδέχτηκε τα λάθη του παρελθόντος και τώρα εργάζεται "υποδειγματικά" για τη διόρθωση τους, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος».

  Λατρεύουν οι Γερμανοί να βλέπουν «υποδειγματική» συμμόρφωση και φυσικά ο Ακερμαν δεν αποτελεί εξαίρεση.

  Το έγραφαν άλλωστε οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ τόσο ωραία και παραστατικά: «Η Ελλάδα είναι τώρα το πλοίο - στρατόπεδο της Ευρώπης. Επανενσωμάτωση με το σκληρό ταξίδι. Σε περίπτωση που οι Έλληνες το αντέξουν, αν αντέξουν, θα είναι άλλη χώρα».

  Οι εκπρόσωποι του Ράιχ βλέπουν ότι η «αναμόρφωση» των Ελλήνων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του ΔΝΤ και της ΕΕ πάει καλά - γι' αυτό και βραβεύουν τον «άνθρωπό τους στην Αθήνα

 18. O Chazos tou Choriou avatar
  O Chazos tou Choriou 05/09/2010 10:39:34

  Ego perimeno na ginei o Andonis Prothypourgos gia na kanei ton Failo YPEX !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ O Chazos tou Choriou 05/09/2010 20:51:30

   Θα 'χω και δωρεάν πάρκινγκ για τη μηχανή;

 19. manos avatar
  manos 05/09/2010 11:14:28

  Ενδιαφέρουσες απόψεις για την ανάπτυξη από την ομιλία της Ελενας Παναρρίτη χθες στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:

  Για την Ελλάδα, σήμερα, ανάπτυξη σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, επιδοτούμενη ανάπτυξη. Στη χώρα μας, τα τελευταία 35 χρόνια, η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ταυτιστεί με την κρατική εύνοια και επιδότηση. Με την πελατειακή σχέση της επιχείρησης με το κράτος. Για να πετύχεις πρέπει να έχεις μαζί σου το κράτος – αυτός ήταν ο κανόνας. Με κάθε τρόπο: Με προνομιακές και χαριστικές συμβάσεις, με ρυθμίσεις που θα σε βολεύουν, με ζεστό δημόσιο χρήμα που θα μπεί στα ταμεία σου. Αυτή ήταν η αντίληψη που επικρατούσε και επικρατει. Αυτό ειναι το μοντέλο που χρεωκόπησε. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε, για να απελευθερώσουμε την επιχειρηματικότητα και να της δώσουμε το έδαφος για να συμβάλει σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Χρειάζεται να ξαναπιάσουμε το νήμα που μας συνδέει με τις καλύτερες παραδόσεις μας και φτάνει στις αξίες εκείνες, που κάνουν τους έλληνες να διακρίνονται και να πετυχαίνουν και σήμερα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη: τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία, την εφευρετικότητα, την καινοτομία, τη φαντασια, τις έξυπνες ιδέες. Όλα αυτά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε στο εξωτερικό, αλλά όταν βρισκόμαστε στην πατρίδα, χάνονται, εξαφανίζονται ως δια μαγείας, και καταλήγουμε όλοι να εντασσόμαστε, θέλοντας και μη, στις κατεστημένες νοοτροπίες και πρακτικές της φθοράς και της κρίσης.

 20. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 05/09/2010 12:07:45

  Κύριε Κρανιδιώτη, κατατάσω και εγώ τον εαυτό μου όπως και όλοι σε αυτό το
  forum στους πατριώτες που θέλουν το καλό της Ελλάδας. Υποστηρίζω τις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ για τα εθνικά θέματα αλλά διαφωνώ με την επιλογή του κυρίου Καρατζαφέρη να υποστηρίξει την ψήφιση του μνημονίου γιατί θεωρώ ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν η αίτηση για αναδιάρθρωση του χρέους με τους δικούς μας όρους και με το ελληνικό δίκαιο και όχι με το αγγλικό δίκαιο όπως τώρα που υποθηκεύουν κρατική περιουσία. Η χώρα και το έθνος κινδυνεύει και χρειάζονται ξεκάθαρες θέσεις. Είπε ο κύριος Σαμαράς όχι στο μνημόνιο, συμφωνώ και εγώ, όμως αυτή η θέση είναι ημιτελής χωρίς την αίτηση αναδιάρθρωσης του χρέους γιατί αλλιώς θα έπρεπε να κυρήξουμε στάση πληρωμών. Έπειτα στα εθνικά θέματα θέλω ξεκάθαρες θέσεις για να υποστηρίξω τον κύριο Σαμαρά χωρίς τύψεις συνειδήσεως. Ξεκάθαρες θέσεις για την λαθρομετανάστευση, ξεκάθαρο όχι στην ένταξη της Τουρκίας, ξεκάθαρο όχι στην συμμετοχή της λέξεως Μακεδονία ή παραγώγων της στην ονομασία των Σκοπίων. Τη θέση μου για την συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα σας την έχω πει και παλαιότερα, μία ενιαία παράταξη με ξεκάθαρες θέσεις.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κωνσταντίνος 05/09/2010 20:30:32

   Αγαπητέ Κωνσταντίνε,
   Στα κείμενα μου πάντα ξεχωρίζω την βάση των ψηφοφόρων, που προσδοκούν πατριωτικές θέσεις και διεκδίκηση των εθνικών δικαίων, από την ηγετική ομάδα του ΛΑΟΣ και τον ολοένα αυξανόμενο τυχοδιωκτισμό της.
   Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος από την πολιτική ηγεσία που υπερασπίζεται το Εθνικό Κράτος, που είπε ξεκάθαρα ΟΧΙ σε τυχόν νέο Σχέδιο Ανάν, ήταν και ξεκάθαρη θέση του στον προεκλογικό για την προεδρία της Ν.Δ. κι είχε επωνύμως αντιταχθεί στο Σχέδιο και το 2004 όταν το καταψήφισε ο Κυπριακός Ελληνισμός.
   Όχι μόνο καταψήφισε το νομοσχέδιο για την λαθρομετανάστευση αλλά ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ από το βήμα της Βουλής ότι θα το καταργήσει και άλλα πολλά. Και μην ξεχνάτε ότι αν δεν ήταν ο Αντώνης με την στάση του το 1993, η μεταπολιτευτική παράγκα θα είχε κλείσει επιζήμια για το Έθνος το Μακεδονικό ζήτημα. ΔΕίτε τι έλεγε παλιότερα ο Καρατζαφέρης για τον αυτοπροσδιορισμό των Σκοπίων, πριν γίνει "μακεδονομάχος".
   Πιστεύω λοιπόν ότι ο Αρχηγός της Ν.Δ. ξεδιπλώνει κι υποστηρίζει έμπρακτα δυναμικές και καθαρές θέσεις, που απέχουν πόρρω από τις "κωλοτούμπες" της ηγετικής ομάδας του ΛΑΟΣ που βάζει πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και έχει μονίμως ως στόχο τον Αντώνη Σαμαρά και τη Ν.Δ. στηρίζοντας τον Παπανδρέου αλλά και τις προσδοκίες της κ. Μπακογιάννη.
   Πιστεύω ότι η ενιαία παράταξη με ενιαίες θέσεις από την παραδοσιακή δεξιά ως την Πατριωτική Αριστερά θα γίνει πραγματικότητα υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά και θα βρεθούμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη πατριωτική δημοκρατική παράταξη.
   Φιλικά

 21. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 05/09/2010 13:09:49

  Βρε Κωνσταντίνε μου είναι δυνατό να πιστεύεις ότι οι Λαϊκούριοι έχουν πολιτικές θέσεις με εθνικό προσανατολισμό και τις εννοούν; το κομμάτι τους κάνουν στα παραθύρια γιατί το είχαν αποθυμένο που για χρόνια το σύστημα που τόσο συχαινόντουσαν τους είχε στο φτύσιμο. Μιλάμε για καταστάσεις του γιατρού...
  Ο Σαμαράς εμπράκτως όταν είχε την εξουσία (κι όχι όπως κάνουν οι ΑδωνοΒορίδιδες εκ του ασφαλούς , είπε το ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ, βρες μου άλλο ενεργό πολιτικό να το χει πράξει. Για αυτό μην ανησυχείς κι έλα στον Αντώνη δίχως κανένα ενδοιασμό, από τον Καρατζαφερρρρρ είναι 1000% πιο αξιόπιστος.

 22. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/09/2010 14:53:37

  Μᾶς βάλατε ἰδέα... Θὰ τὸ κάνουμε πόστερ, μπλουζάκια, αὐτοκόλλητα, μαγνητάκια ψυγείου, κάρτες, καρτ-ποστάλ, ὅ,τι φανταστεῖτε!

  http://2.bp.blogspot.com/_KjNX4YSHPIU/TIOffHaY36I/AAAAAAAAAAU/XAE2nR_E-04/s1600/mavrisma.JPG

  http://3.bp.blogspot.com/_KjNX4YSHPIU/TIOfosAbEuI/AAAAAAAAAAc/TXGpnOdzCJE/s1600/mavrismablack.JPG


  http://2.bp.blogspot.com/_KjNX4YSHPIU/TIOfrbhD0SI/AAAAAAAAAAk/BY1uAgibjdM/s1600/mavrismablack2.JPG

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/09/2010 20:32:36

   Αστυάνακτα φίλε μου, δεν παίζεσαι! Θα το τυπώσω καιο θα το μοιράσω σε φίλους.

  • Greekx avatar
   Greekx @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 06/09/2010 22:04:02

   Σιγά μην τους δείτε στο ...δρόμο, τι γράφεις; δεν υπάρχει!!!!! άκου στο ΔΡΟΜΟ!!!!!!!
   Κατά τα άλλα ωραία δουλειά αλλά αυτό στο δρόμο, ευχαριστώ γέλασα λίγο(προς Θεού όχι με εσένα αλλά στη σκέψη ότι τα ...θα ξαναβγούν στο δρόμο...)

 23. Αμετανόητος avatar
  Αμετανόητος 05/09/2010 16:44:04

  Κύριε Κρανιδιώτη
  Τα λόγια είναι καλά αλλά ανούσια.Κι εσείς μαζί με το Τρίο Μπελκάντο θα κάνετε ένα ωραίο κουαρτέτο.Ουσία έχουν μόνο οι πράξεις.Που είναι η καινούργια Ν.Δ. να βγεί να συσπειρώσει τον κόσμο και να δώσει μάχη στον ΔΡΟΜΟ ?
  Το Π.Α.Μ.Ε. το είδατε στις απεργίες ? Λαός πολύς....και μάχιμος.
  Εάν δεν έβγαινε ο Λαός της Βενεζουέλας στον δρόμο να παλέψει ο Τσάβες θα κυβέρναγε τώρα την χώρα ή οι Αμερικανοί θα είχαν κάνει άλλη μία φορά την δουλειά τους ? Ο Βαλέσα στην Πολωνία νομίζετε ότι μοίραζε φοντανάκια ? Και στην Αργεντινή τους αποχαιρέτησαν με δάκρυα συγκίνησης ? HORCA στους Προδότες και στους Προσκυνημένους.
  Και υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που μπορούμε να μιλάμε ώρες.Πολλές ώρες...
  Ο τόπος έφτασε στο σημείο να χρειάζεται μία ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.Και έναν νέο Κολοκοτρώνη του 2010.
  Λοιπόν που είναι η Ν.Δ. να κάνει αγώνες ? Με Μπακογιάννη και Καρατζαφέρη ο κόσμος σίγουρα δεν προχωράει.Μπορεί ο Σαμαράς ? Δεν φαίνεται μέχρι στιγμής.Πολιτικός λόγος ουδέτερος και χλιαρός.
  Με πολιτκή του κουραμπιέ και των ΑΟΡΙΣΤΙΩΝ δεν προχωράει τίποτα.
  Ποιά είναι η Φιλοσοφία της και ποια η Πολιτική της ? Ξεχάσαμε να μιλάμε για Ιδεολογίες εδώ και 36 χρόνια.Μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε με τους κακούς Κουκουέδες και τους καλούς Δεξιούς που μας στηρίζουν οι Αμερικάνοι.Και ορίστε που καταντήσαμε....
  Μάθετε ότι η Ελλάδα είναι ένα ΚΑΖΑΝΙ που βράζει.Και να είστε σίγουρος ότι είναι θέμα χρόνου το ΜΠΑΜ.Ο ηγέτης αυτός που θα επιταχύνει το ΜΠΑΜ θα κυβερνήσει.
  Για αυτό λοιπόν ή μπείτε μπροστά και ξεσηκώστε ΟΛΗ την Ελλάδα για να φύγει αυτό το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ που βιώνει στο πετσί του ο Ελληνικός λαός ή καθήστε στα σπίτια σας και δώστε συνεντεύξεις στον Χατζηνικολάου για LIFE STYLE.Οχι όμως για Πολιτική.Η Πολιτική είναι άλλο πράγμα.Θέλει και τρέλλα και ψυχή και τσαμπουκά.Χρειάζεται ΑΓΩΝΑΣ.
  Και εσείς μάλλον δεν το ξέρετε καθόλου το άθλημα.
  Κάποιοι οπαδοί λείψανα μείναν, χωρίς ουσιαστική ιδεολογία, απομεινάρια από τον μεγάλο εθνάρχη...του εξωτερικού.
  Βλέπεις, άλλοι μείναν στην Ελλάδα και ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ για να φύγει η Χούντα.Και μετά ήρθαν οι Κυφήνες και οι Ξεπουλημένοι.
  Μακάρι και εύχομαι να με διαψεύσετε.
  Καλόν Αγώνα να 'χετε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αμετανόητος 05/09/2010 20:36:19

   Εγώ δυστυχώς ξέρω μόνο λίγο να σφυρίζω (όχι κλέφτικα) κι ενίοτε τραγουδάω στο μπάνιο, οπότε νομίζω ότι θα είναι καλύτερα να προσθέσουν τον Τατούλη για το κουαρτέτο.
   ΣΕ πληροφορώ αγαπήτέ, αν δεν το ξέρεις, ότι ερχόμαστε από πολύ μακριά και δεν υποστείλαμε την σημαία μας ποτέ. Μην ανησυχείς ούτε για το φρόνημα μας, ούτε για τον τσαμπουκά μας. Περισσεύει να δώσουμε και ρέστα.
   Θα σε διαψεύσουμε.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Αμετανόητος 05/09/2010 20:59:25

   Αν περιμένετε από τη ΝΔ τα καραγκιοζιλίκια των ΠΑΜΕ, ΕΛΑ, ΔΩΣΕ, ΚΕΙΘΕ, ΠΕΡΑ, Έγια μόλα έγια λέσα, χάσατε. Αγώνας ουσιώδης, ενημέρωση, δημοκρατική καταψήφιση, όχι παίρνουμε αμπάριζα τις κοινωνικές ομάδες και τις σταυρώνουμε με απεργίες και πορείες.

 24. Άργος avatar
  Άργος 05/09/2010 17:18:30

  Δεν ξέρω πόσο υπολογίσθηκε στην συζήτηση, η σημασία της δημόσιας οδηγίας στον Ψωμιάδη.


  Ο αρχηγός δυναμώνει την παράταξη χωρίς να την πληγώνει - δεν την εκθέτει με την δικαιολογία της καταπολέμησης της οικογενειοκρατίας : αυτό τακτοποιείται σε κατ' ιδίαν επικοινωνία. Όχι;

  Ο αρχηγός προστατεύει - δεν εκθέτει τα ένθερμα και υπολογίσιμα στελέχη του.

  Ο αρχηγός ενώνει - δεν δημιουργεί εστίες πικρίας.
  -----
  Άρα, εδώ έχουμε ενέργεια που συνηγορεί στην υποψία συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων σε ανώτατο επίπεδο

  και ενισχύεται από παραλείψεις που ήδη αναφέρθηκαν από φίλους σχολιαστές εδώ.

 25. athamas avatar
  athamas 05/09/2010 18:43:25

  Προφανώς οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί βαίνουν στο οριστικό τους τέλος.
  Βλέπουμε πράγματα λίγο «περίεργα» όπως για παράδειγμα την στήριξη του πασοκ απ το ΛΑ.Ο.Σ. την «άκρα δεξιά» (εντός ή εκτός παρενθέσεων).
  Βλέπουμε την Ντόρα και όσους συμπορεύονται με αυτήν να στηρίζουν τις πολιτικές επιλογές του πασοκ.
  Μέρος των βουλευτών του πασοκ διαφωνούν - άσχετα αν αυτό περνάει στο ντούκου απ τα κυβερνητικοταϊσμένα μέσα - με τις πολιτικές ΓΑΠ.
  Και στις περιφερειακές εκλογές προσωπικά ΔΕΝ βλέπω την σαρωτική νίκη του Αντώνη - που πολλοί οραματίζονται και εγώ θάθελα - αν και βλέπω σίγουρα νίκη.
  Ας μην μιλήσουμε για τα τεκταινόμενα στον χώρο της αριστεράς που έχει για μια ακόμα φορά διασπαστεί και μέρος της αποβλέπει σε ένα είδος συνεργασίας με ένα «κάποιο» πασοκ που θα πλησιάζει στις θέσεις της.

  Ο Αντώνης έχει κάνει ξεκάθαρη την θέση της ΝΔ.
  Είναι η πατριωτική δεξιά!
  Και αυτό είναι και σαφές και έντιμο.
  Το ΚΚΕ είναι επίσης ξεκάθαρο.
  Αυτό ήταν πάντα, αυτό παραμένει να είναι και στα εθνικά θέματα έχει ξεκάθαρες και για μένα εν πολλοίς σωστές θέσεις.
  Όλοι οι υπόλοιποι - πλήν δλδ της ΝΔ του Αντώνη και το ΚΚΕ - βρίσκονται χαμένοι σε ένα θολό κομματικό τοπίο απ όπου κανένας δεν ξέρει τι είδους συνδυασμοί / σχηματισμοί μπορεί να μας προκύψουν αύριο.
  Ψηφίζουμε βέβαια Αντώνη ακριβώς επειδή έχει ξεκάθαρη και πατριωτική θέση και σχέδιο για την χώρα, όπως είχε πάντα και ΔΕΝ ψηφίζουμε κανέναν «θολό» πολιτικό σχηματισμό και κανέναν «θολό» πολιτικό. ΔΕΝ ψηφίζουμε σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση Ντόρα, ΛΑΟΣ, πασοκ επειδή πάνε όπου φυσάει ο άνεμος και επειδή ξεπουλούν την χώρα ή στηρίζουν το ξεπούλημά της σε ξένα συμφέροντα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ athamas 05/09/2010 20:37:20

   Έτσι!

 26. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 05/09/2010 21:17:32

  ΦΑΗΛΟ γειά σου ,από την ώρα που συστηματικά αρθρογραφείς στο συγκεκριμένο σάιτ ,πάντα έπλεκες με λόγια θερμά το προφίλ του ΣΑΜΑΡΑ ,είναι γεγονός στην αρχή κρυφογέλαγα ειρωνικά ,αλλά βλέποντας στην συνέχεια την πορεία του ΣΑΜΑΡΑ κατάπια κοινώς την γλώσα μου .
  Πράγματι ο ΣΑΜΑΡΑΣ σιγά σιγα ,σοβαρά χωρίς επάρσεις και το βασικότερο με τα ΜΊΝΤΙΑ απεναντί του έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες όσα δεν κατάφερε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ σε 10 και πλέον χρόνια .
  Βαρόνους ,βαρίδια ,αμφισβιτίες τους έβαλε στην άκρη ,λίγο ακόμη και δεν θα φοβόμαστε να υποστηρίζουμε ότι αγαπάμε την πατρίδα μας ,δηλαδή ότι είμαστε Πατριώτες.
  Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ μισεί τόσο πολύ τον ΣΑΜΑΡΑ διότι γνωρίζει το αυτονόητο ,δηλαδή ότι η Ν.Δ. υπό την ηγεσία του ΣΑΜΑΡΑ αρχίζει και αποκτά σαφή πολιτική ταυτότητα ,άρα ο ΛΑΟΣ δεν έχει λόγο πολιτικής ύπαρξης ,οι παραπλανημένοι του οπαδοί μπορούν κάλιστα να βρούν στέγη στην Ν.Δ. χωρίς να ντρέπονται.Όσον αφορά την Θεοδώρα την μεγάλη ,έχει χρόνια μπροστά της να χτυπά το κεφάλι της για την μεγάλη περιπέτεια που μπήκε ανεβαίνοντας στο άρμα των υποστηριχτών του μνημονίου.
  Πράγματι ΦΑΗΛΟ ο ΣΑΜΑΡΑΣ είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει και πολλούς αριστερούς πατριώτες ,οι οποίοι δυστυχώς για την αριστερά σήμερα νοιώθουν προδομένοι ,βλέποντας τις εθνομηδενιστικές της απόψεις ,οι απόψεις του ΣΑΜΑΡΑ στο συγκεκριμένο σημείο όπως διατυπόνονται, πίστεύω διαπερνούν κάθετα ,όλο το πολιτικό φάσμα από την δεξιά έως και την αριστερά .
  Ελπίζω και όλο το πιστεύω περισσότερο ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΗΓΈΤΗς Ο ΟΠΟΊΟς ΘΑ ΜΑς ΞΑΝΑΔΏΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΈΝΗ ΜΑς ΑΥΤΟΠΕΠΟΊΘΗΣΗ ,και θα οδηγήσει την ΕΛΛΑΔΑ στην θέση που πράγματι της ανήκει ,ΕΛΛΑΔΑ σύνχρονη ,ανεξάρτητη,οικονομικά εύρωστη ,μακρυά από εμάς ο δήθεν εκσυχρονισμός και ο πολιτικός ρεαλισμός που τις συνεπειές των τις νοιώσαμε και νοιώθουμε στο πετσί μας .

 27. peter baran avatar
  peter baran 06/09/2010 00:41:19

  Ο καίρός θα δε'ιξει για όλους! Μακα΄ρι να αλλάξει η Ν.Δ. Αλλά ο Αντώνής εχεί πολύ δουλεία!

 28. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 06/09/2010 08:35:30

  Καλημέρα Φαήλο,
  η ευφορία που δημιουργούν τα άρθρα σου νομίζω ότι πλέον συνοδεύεται και από τις εξελίξεις, οι οποίες δείχνουν ότι ο Σαμαράς κινήθηκε μεθοδικά το διάστημα από την 29.11.09 και πλέον δημιουργεί όρους εξωστρέφειας. Ακόμα και οι "comme il faut" δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρή άνοδο της ΝΔ, η οποία έχει τη σημασία της νουμένου ότι πριν από λίγο καιρό θα έπρεπε να ζήσουμε με το γεγονός ότι "έφυγε το 40% του κόμματος" με τη διαγραφή της Ντόρας και την μετεγγραφή της ως support στις περιοδείες "IMF concerts 2010" του προβεβλημένου τρίο μπελ κάντο. Το τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο Σαμαράς συνέχει τη ΝΔ το βλέπουμε από Σάββατο βράδι και πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται μετά τον ανασχηματισμό και την εντολή που θα δοθεί από Μαξίμου να στιγματιστούν οι απερχόμενοι υπουργοί που αρνήθηκαν την εντολή Τζεφ να κατέλθουν στις εκλογές και αυτοί αρχίσουν να αντιδρούν. Βέβαια το ένα δεν αναιρεί το άλλο: ο Σαμαράς έχει πολλή δουλειά και πολύ δρόμο μπροστά του, διότι πρέπει να πείσει όλη την κοινωνία, για να εμφανιστεί ως εθνικός ηγέτης, πιστεύω όμως ότι πλέον λύνονται τα χέρια του και μπορεί να επιταχύνει. Μέχρι το Νοέμβρη μπορεί να κάνει πολλά (δημοσκοπικά), ο κόσμος που τον πιστεύει αυξάνεται και οι θυμωμένοι ψηφοφόροι του Οκτώβρη έχουν αρχίσει να ξαναγυρνούν. Από την άλλη η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ΝΔ δεν είναι εύκολο πράγμα ούτε θα είναι όλα ρόδινα από εδώ και πέρα απλώς κατά τι καλύτερα. Η ανταμοιβή όμως του Σαμαρά, που πιστεύω ότι θα το πάει μέχρι τέλους, θα είναι μοναδική στα πολιτικά χρονικά, καθώς του δίνεται η ευκαρία να συσπειρώσει το Κέντρο, με όρους ιδεολογικούς και όχι κομματικούς, κάτι που πέτυχε μόνο ο Ελ. Βενιζέλος κατά το παρελθόν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Bodinus1576 06/09/2010 12:52:36

   Οι εκλογές ιδίως για Περιφερειάρχες πρέπει να πάρουν αντιμνημονιακό χαρακτήρα. Από τη μια ο Λαός με τον Αντώνη κι από την άλλη η Μαύρη Κομπανία ΓΑΠ κι εξαπτέρυγων.
   Φίλε Γιώργο, το 'χω ξαναγράψει, κανείς δεν βιάζεται περισσότερο ασπό μένα. Θα τα ήθελα όλα τώρα, όμως η Μαύρη Κομπανία (ο όρος είναι copyright φίλου από δω μέσα) παρακαλάει για σπασμωδικές κινήσεις που θα φέρουν διάσπαση. Ε όχι λοιπόν. Η ΝΔ θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία λύνοντας εσωτερικές καχυποψίες, ενισχύοντας όσα μας ενώνουν κι ανανεώνοντας προσεκτικά το στελεχιακό δυναμικό της. Όποιοι στο όνομα ενός φαντασιακού καθαρού "σαμαρισμού" γκρινιάζουν και πωλώνουν τα πράγματα, κάνουν κακό στην προσπάθεια και τον Αρχηγό. Ο στόχος είναι το πλειοψηφικό ρεύμα της Κεντροδεξιάς και της πατριωτικής Αριστεράς που θα ανατάξουν την Πατρίδα, την Κοινωνία, την Οικονομία, την Παιδεία υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά και των ιδεών του. ΚΙ όπως σωστά λες έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/09/2010 12:55:27

    Φίλε Βodinus ήθελα να πω.

 29. nai avatar
  nai 06/09/2010 12:30:38

  Μην ξεχασω...οκτωμβριο..ανακοινωνει η ΔΝΤορα την ιδρυση του κομματος της....χαχαχαχα...ααααααααα ναι ..και αυτο για τους εχοντες κοντη ελλαστικη ή επιλεκτικη μνημη..
  http://www.youtube.com/watch?v=P4Rm1q2dJTs

 30. armageddon avatar
  armageddon 07/09/2010 08:35:27

  ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ .ΜΑΥΡΙΣΤΕΤΟΥΣ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.