#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/08/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «ταμείο» της κυβέρνησης από την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

[caption id="attachment_224368" align="alignnone" width="600" caption="Στο Ground Zero"][/caption]

O τριήμερος μαραθώνιος του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τελείωσε και πλέον ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει για ολιγοήμερες διακοπές στην πατρίδα του έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στον Σεπτέμβρη, τότε που πιθανότατα θα κριθούν τα πάντα.

Τα πάντα κινούνται σε μια ισορροπία τρόμου, και γιατί οι γεωπολιτικές ισορροπίες τρομάζουν και γιατί η τύχη της Ελλάδας δυστυχώς εξαρτάται από καταστάσεις και αποφάσεις άλλων.

Η κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση με τον Μπ. Ομπάμα και άλλους παράγοντες στις ΗΠΑ, πήρε μια βαθιά ανάσα αισιοδοξίας ότι κάτι καλό μπορεί να βγει τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι η ανάσα αυτή είναι πρόσκαιρη καθώς τα προβλήματα παραμένουν τεράστια με πρώτο και καλύτερο την απίστευτη ανεργία και την ύφεση. Αν δεν ξεπεραστούν αυτά τότε η Ελλάδα δεν έχει καμιά τύχη να ανακάμψει.

Αν κάποιος θελήσει να κάνει το «ταμείο» της επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ χωρίς μεμψιμοιρίες αλλά και χωρίς θριαμβολογίες, θα μπορούσε να πει ότι έκλεισε θετικά.

Τα θετικά

 Κατά την γνώμη μου, πέρα από τα οικονομικά, αυτό που μακροπρόθεσμα θα αποβεί το πλέον σημαντικό, αυτό που σε προηγούμενη ανάρτηση χαρακτηρίσαμε «μια νέα δυναμική στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ» είναι η αναγνώριση εκ μέρους του Ομπάμα του «σημαντικού σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Βαλκάνια». Αυτό παράλληλα με το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα ενεργειακά κοιτάσματα στην περιοχή προδικάζει μια έντονη κινητικότητα τους επόμενους μήνες και για την επίλυση του κυπριακού, από την οποία εξαρτάται και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην περιοχή. Έχει σημασία εδώ να αναφερθεί ότι αναφερόμενος στην   επίλυση του κυπριακού ο κ. Σαμαράς είπε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να συμβάλει σε μια λύση,  εφόσον όμως αυτή θα κινείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ - πράγμα το οποίο δεν επιθυμεί φυσικά η Τουρκία.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, αλλά και οι συναντήσεις του κ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι οδηγούν  στην εκτίμηση ότι όντως στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις υπάρχει μια νέα δυναμική και ότι λόγω της αστάθειας στην περιοχή ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται πάλι για τις ΗΠΑ, σε σχέση με το πάγωμα του πρόσφατου παρελθόντος. Έχει επίσης σημασία να αναφερθεί ότι όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του κ. Ομπάμα όταν οι Αμερικανοί μιλούν για τον ρόλο της Ελλάδας δεν αναφέρονται πλέον μόνο στα Βαλκάνια - όπως συνέβαινε στο παρελθόν - αλλά της δίνουν ρόλο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. «Είχαμε την ευκαιρία να συστήσουμε το γενικότερο περιβάλλον γύρω από τη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια. Όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός, πολλές φορές είναι μια γειτονιά με προκλήσεις. Και η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο και ρόλο εταίρου στη διαχείριση θεμάτων στη Μέση Ανατολή, στη Βόρειο Αφρική, στα Βαλκάνια», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε το Αμερικανό πρόεδρο ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή καθώς επικρατεί σκηνικό έντασης στη Συρία και το Ισραήλ ενώ οι αναταραχές στην Τουρκία και η φιλοισλαμική στάση της δημιουργεί ανασφάλειες στην Ουάσιγκτον. Παράλληλα, η Αθήνα διαβεβαίωσε πως κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, θέμα που «καίει» τους Αμερικανούς, με τον κ. Σαμαρά να αναφέρεται στην πρόσφατη επιτυχία της σύλληψης τρομοκρατών στη Χίο.

Στα θετικά της επίσκεψης ήταν φυσικά η ξεκάθαρη δήλωση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί και το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα για τη συνταγή λιτότητας που εστάλη απευθείας στο Βερολίνο.

Παρά το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες των κατ’ ιδίαν συνομιλιών στο Λευκό Οίκο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό χρέος και για την σκληρή λιτότητα που έχει οδηγήσει σε απίστευτα ποσοστά την ανεργία. Ο κ. Ομπάμα φάνηκε πρόθυμος να πιέσει ώστε να αλλάξει η συνταγή που ακολουθείται και για να δείξει ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων με την Αθήνα στο θέμα αυτό μίλησε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο: «Συμφωνήσαμε ότι στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων δεν μπορούμε απλά να χρησιμοποιήσουμε τη λιτότητα σαν τη μόνη στρατηγική».
Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο Ομπάμα δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους. Από την άλλη και η Ελλάδα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική διότι όπως λέει και η παροιμία «όταν παλεύουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια». Δεν είναι καθόλου καλή ώρα να εμπλακεί η Αθήνα σε μια ανοικτή σύγκρουση των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ουσιαστικά της Γερμανίας. Να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ναι, αλλά να χαλάσει τις σχέσεις της με μια από τις δύο πλευρές, αυτό θα ήταν διπλωματικός όλεθρος.

Φυσικά σε λίγες εβδομάδες, μετά τις γερμανικές εκλογές, θα μάθουμε την πρακτική σημασία των δηλώσεων του κ. Ομπάμα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά οι ΗΠΑ καταδίκασαν επίσημα και με τόσο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική της Γερμανίας, έναντι της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης συνολικά. Γεγονός παραμένει επίσης το θερμό κλίμα που επικράτησε στις συνομιλίες που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον.

Τα αρνητικάΣτα αρνητικά των τριήμερων επαφών ήταν η εμφανής δυσπιστία οικονομικών παραγόντων και ομογενών για τη στροφή που έχει κάνει η Ελλάδα. Οι ξένοι επενδυτές φοβούνται ακόμη να έρθουν στη χώρα μας, εξ’ ου και οι συνεχείς κι επίμονες ερωτήσεις στην ελληνική αντιπροσωπεία. Ρωτούσαν για το οικονομικό περιβάλλον, για τη γραφειοκρατία, τις ευκαιρίες που υπάρχουν, το θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο, την πολιτική αστάθεια. Είναι φανερό ότι ακόμη οι ξένοι δεν έχουν πειστεί για το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο θα έρθουν να επενδύσουν τα λεφτά τους. Φοβούνται ότι μπορεί να γίνει κάποιο «ατύχημα», να πάμε σε νέες εκλογές, να υπάρξει πολιτική αστάθεια. Και στον τομέα αυτό πρέπει να γίνει πολύ δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση. Το Grexit μπορεί να έχει τελειώσει, οι συνέπειες αυτού, ωστόσο, είναι εμφανείς, όπως και το γεγονός ότι υπάρχουν αντίρροπες δυνάμεις στην Ελλάδα που δε θέλουν τη σταθερότητα. Από την Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει με κάθε κόστος μέχρι μερίδα βουλευτών που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αλλά και μερίδα επιχειρηματιών που παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.

Β.Ζ. - Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MCA avatar
  MCA 11/08/2013 11:04:08

  Από ότι κατάλαβα η Ελληνική πλευρά ζήτησε από τους Αμερικάνους από την στιγμή που δεν έχουν ουσιαστικά πρόθεση να ανακατευτούν στα οικονομικά της Ελλάδος, να μην δημιουργούν καταστάσεις και μάλιστα δημόσια με τους Γερμανούς καθώς έτσι υποσκάπτουν ακόμα περισσότερο την Ελληνική κρίση.
  Επίσης εάν αληθεύει η αποστολή αμερικάνικων ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο με πρόφαση το λαθρομεταναστευτικό, αυτό είναι κάτι πολύ θετικό για την αποφυγή τυχόν εντάσεων με τους γείτονες. Ειδικά σε μια με εποχή που το θερμόμετρο πιθανόν θα ανέβει λόγω της εύρεσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
  Εξάλλου βοήθεια σ αυτόν το τομέα δεν πρόκειται να δούμε από τους Ευρωπαίους και ειδικά τους ανύπαρκτους στρατιωτικά Γερμανούς, καθώς και αυτοί έχουν καλομάθει στην ΄΄προστασία΄΄ του Μπάρμπα Σαμ.

  • occultist avatar
   occultist @ MCA 11/08/2013 12:31:21

   MCA είπε:
   "Επίσης εάν αληθεύει η αποστολή αμερικάνικων ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο με πρόφαση το λαθρομεταναστευτικό, αυτό είναι κάτι πολύ θετικό για την αποφυγή τυχόν εντάσεων με τους γείτονες.""
   Υπάρχει όμως η περίπτωση να είναι μιλημένος ο ΄διαιτητής΄και να παίξει στο παιχνίδι 90 προς 10 υπέρ των γειτόνων. Είναι και αυτό το Ιράν στην μέση, είναι και το Κουρδικό και πρέπει να δωθούν κάποια ανταλλάγματα.
   Η κατάσταση μου θυμίζει την εποχή που οι Βυζαντινοί Ελληνες ζητούσαν την συνδρομή είτε των Φράγγων (Ισαάκιος) είτε των ...Τούρκων (Παλαιολόγοι) για να υπερισχύσουν των ανταγωνιστών τους, με τα γνωστά αποτέλεσματα. Αφορμή ψάχνει η αμερικάνικη αλεπού να κάνει βόλτες στο Αιγαίο, και να ενισχύσει και τις ΄δημοκρατικές΄δυνάμεις της Συρίας.

   • MCA avatar
    MCA @ occultist 11/08/2013 20:34:13

    Δεν νομίζω οι Τούρκοι να αισθάνονται περισσότερο άνετα από εμάς με τους Αμερικάνους να κόβουν βόλτες στο Αιγαίο. Ο αδύνατος χρειάζεται το διαιτητή περισσότερο από τον ισχυρό. Δυστυχώς ή ευτυχώς ανήκουμε ακόμα γεωστρατηγικά στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ. Πιστεύω ότι αυτό θα κρατήσει τουλάχιστον 20 χρόνια ακόμα, ανεξάρτητα από το πόσο θα αδυνατήσουν στρατιωτικά και οικονομικά οι ΗΠΑ, σε σχέση με άλλες μεγάλες δυνάμεις. Η Τουρκία συνεχώς ανεβαίνει και δεν νομίζω να μπορεί κανείς να προβλέψει εάν αυτή η μεγέθυνση θα συνεχισθεί, θα σταθεροποιηθεί ή η χώρα θα διαλυθεί σε μικρότερα κράτη.
    Πάντως πρόσωπο με πρόσωπο εκτιμώ ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους γείτονες. Με τον μεγαλοϊδεατισμό που τους διακρίνει δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια διαλόγου, συνεννόησης και λογικής διαπραγμάτευσης στα θέματα που μας χωρίζουν. Οπότε δεν νομίζω να αφήνονται πολλά περιθώρια ελιγμών σε οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση.
    Η ΗΠΑ λόγω Ρωσίας πιθανόν να θέλει ισχυρή την Τουρκία, αλλά όχι τόσο όσο να χάσει τον έλεγχο. Εδώ μπαίνει ο ρόλος της Ελλάδας. Γι αυτό πιστεύω ότι το 90% προς 10% δεν παίζει με τίποτα. Εξάλλου είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Αμερικάνικες εταιρίες θα βγουν οφελειμένες, εάν στις ΄΄αμφισβητούμενες΄΄ περιοχές συνεργαστούν με τους Έλληνες, σε σχέση με τους ΄΄αψυχολόγητους΄΄ Τούρκους που έχουν καβαλήσει το καλάμι και θα ζητήσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους ως ανταλλάγματα. Χώρια που είναι ικανοί, εάν τα οικονομικά τους διατηρηθούν σε καλό επίπεδο, να προσπαθήσουν να ιδρύσουν δική τους εταιρία εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου.

    • Greg avatar
     Greg @ MCA 12/08/2013 01:04:41

     Επιτέλους λίγος ρεαλισμός με τον μύθο της ισχυρής Τουρκίας. Πρόκειται για τον απόλυτο μύθο του γίγαντα με τα πήλινα πόδια. Υπάρχει στη "γείτονα" κολοσσιαίο χρέος των ιδωτικών Τουρκικών επιχειρήσεων, το 80% των οποίων χρωστούν μεγαλύτερα ποσά από το ενεργητικό τους, δηλαδή είναι στην ουσία πτωχευμένες ενώ οι ξένες επενδύσεις, πλην Γερμανίας είναι ανάλογης λογικής με τις δικές μας, δηλαδή αεριτζήδικες.

     Η Τουρκία έχει τεράστια ανοικτά μέτωπα με παραδοσιακούς εχθρούς σε όλη τη περιοχή μας και με την ανατροπή του Μόρσι κατέρρευσε και το εξαγώγιμο είδος της "φονταμεταλιστικής" ισλαμικής φιλοδυτικής διακυβέρνησης.

     Η Τουρκία είναι μιά τεράστια σαπουνόφουσκα που δεν θα αντέξει τη παρούσα κρίση της περιοχής, χωρίς τεράστιες εδαφικές και κυρίως οικονομικές απώλειες.

 2. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 11/08/2013 13:26:45

  Από τη στιγμή που η Αμερική απέτυχε να καθορίσει εκ νέου το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και να αμφισβητήσει τη συνοχή της κυβέρνησης ήταν βέβαιο ότι θα προσέγγιζε τον Σαμαρά με πιο ήπιες διαθέσεις. Πλέον ο Σαμαράς αποτελεί μονόδρομο ΚΑΙ γι'αυτούς. Αυτό είναι που γέρνει την πλάστιγκα προς τα θετικά και δημιουργεί αισιοδοξία. Ευκαιρία να το καταλάβουμε όλοι και να τον στηρίξουμε. ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.

  • occultist avatar
   occultist @ MantisKalhas 11/08/2013 14:18:36

   MantisKalhas είπε:
   ""Από τη στιγμή που η Αμερική απέτυχε..... ήταν βέβαιο ότι θα προσέγγιζε τον Σαμαρά με πιο ήπιες διαθέσεις.""
   Δεν νομίζω. Ηδη επενδύει στο νέο της πουλέν που λέγεται Αλέξης και
   ΣΥ(νολίθευμα)ΡΙΖΑ.

   • Κ.Π. avatar
    Κ.Π. @ occultist 12/08/2013 00:16:09

    Συμφωνώ απολύτως. Οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει ήδη στο στο νέο τους πουλέν κι αυτό είναι ευεξήγητο. Θέτω απλά προς προβληματισμό, εντελώς κωδικοποιημένα και με λέξεις ''κλειδιά'' ζητήματα τα οποία είναι ύψιστης σημασίας στην ατζέντα της επικαιροποιημένης παγκόσμιας εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής: Παγκοσμιοποίηση, μεταναστευτικό, μειονότητες, εθνική - θρησκευτική - κοινωνική συνοχή των κρατών.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ MantisKalhas 11/08/2013 16:54:59

   Είδα πως κάποιος/α σου την είπε χθες ή προχθές για την τυφλή εμπιστοσύνη, και πολύ χαίρομαι που το επαναλαμβάνεις αυτούσιο! Αλλά για τους δήθεν (ή τους ειλικρινείς) οπαδούς της αποδεικτικής μεθόδου, να μερικά ερωτήματα:
   - πόσο τυφλή μπορεί να είναι η εμπιστοσύνη σε κάποιον που εργάζεται νυχθημερόν για να πετύχη τον σκοπό του, σε πλήρη αντίθεση με τις βεβαιωμένες πρακτικές των προκατόχων του?
   - πόσο μασημένη θέλει την τροφή του αυτός που δεν μπαίνει στον κόπο να ψάξει τις αδήλωτες στοχεύσεις πίσω από τη σιωπηλή βιτρίνα? όταν είναι γνωστό πως στην πολιτική δεν μπορείς πάντα να διαφημίζεις το έργο σου την ώρα που το πραγματοποιείς, γιατί μπορεί να ρισκάρεις άλλα εξ ίσου σημαντικά...
   - πόσοι μπαίνουν στον κόπο να κοιτούν και προς τα πίσω, αντί να απαιτούν όλο και περισσότερα? Ένα χρόνο μόλις κυβερνάει ο έρμος, θυμάται κανείς πού ήμασταν πέρυσι τέτοιον καιρό?

   Το πιό σημαντικό όμως δεν είναι οι αποδείξεις, αλλά εκείνες οι μικρές-απειροελάχιστες ενδείξεις που δείχνουν, μεμονωμένα και συνολικά, την ποιότητα των δημοσίων ανδρών και το ήθος τους - όποιος βλέπει προσεκτικά την πολιτική σκηνή καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί χρειάζεται ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ...

  • Μ.Β avatar
   Μ.Β @ MantisKalhas 11/08/2013 18:05:09

   :-) Εσείς αγαπητέ μάντη, να διαβάσετε οπωσδήποτε το βιβλίο του ευφυούς Ζοζέ Σαραμάγκου, με τον τίτλο "Περί τυφλότητος". Ένα βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία μιας κοινωνίας που αναίτια και απροειδοποίητα τυφλώνεται, αλλά η ουσία του βρίσκεται κυρίως στον τρόπο που ο συγγραφέας σκληρός μπροστά στην ανθρώπινη βλακεία, αλλά και τρυφερός μπροστά στην αδυναμία, είχε προνοήσει για τα πάντα. Διάχυτη και η ειρωνεία του για μια μισητή γραφειοκρατική κοινωνία, χωρίς χώρο γι αυτούς που πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. Αν βαριέστε να διαβάσετε, δείτε τη σχετική ταινία που γυρίστηκε βασισμένη στο εν λόγω βιβλίο. Σκηνοθέτης της ένας Βραζιλιάνος, ο Φερνάντο Μεϊρέλες. Η μεταφορά διάβασα οτι είναι πιστή αποτύπωση του πνεύματος του συγγραφέα. Προβάλλεται κατά σύμπτωση απόψε, στις 12:40 μ.μ, από τον Αντένα.''Περί τυφλότητος''. Καλή σας τηλεθέαση!

   • Μ.Β avatar
    Μ.Β @ Μ.Β 11/08/2013 18:15:04

    Η προτροπή μου ισχύει και για εσάς, αγαπητέ ''δρόμε''.
    Η τυφλή εμπιστοσύνη, είναι μόνο για το Θεό.
    Όοολοι οι άλλοι, οφείλουν με τις πράξεις και τα αποτελέσματα των επιλογών τους, εκτός από τις αγαθές τους προθέσεις, να αποδεικνύουν την αξία και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη, καταφέρνοντας να βελτιώνουν στην πράξη, τη ζωή όλων αυτών τους οποίους τάχθηκαν να υπηρετήσουν. Κυρίως δε, την καθημερινότητα των πλέον αδυνάτων εξ αυτών. Οι εθελοντές ''τυφλοί'', αποτελούν μιά βολεμένη και βολική μειοψηφία..... Τα μάτια μας ....14 λοιπόν!!

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Μ.Β 11/08/2013 18:22:35

     "Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες"
     (Ιωαν. 20,19)

     • Μ.Β avatar
      Μ.Β @ δρόμος 11/08/2013 19:44:00

      :-) Μακάριοι δε λέω οι αυτοπαρηγορούμενοι, αλλά θα προτιμήσω το «ἐρευνᾶτε τὰ γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν» (Ἰω. εʹ 39).

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Μ.Β 11/08/2013 19:52:05

      Υμείς δοκείτε (...), αλλά χλωμό το βλέπω!
      Η πίστη λυτρώνει, αγαπητοί...

     • Μ.Β avatar
      Μ.Β @ δρόμος 12/08/2013 00:05:25

      Η πίστη δεν αρκεί και δε λυτρώνει ....αδιακρίτως αγαπητοί.....
      ''Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, αλλά η βεβαιότητα είναι μία παράλογη κατάσταση.''
      Βολταίρος

   • MantisKalhas avatar
    MantisKalhas @ Μ.Β 11/08/2013 19:00:31

    Ομολογώ ότι είστε καταπληκτική σε ότι έχει να κάνει με την ποίηση, πιθανολογώ και με τον κινηματογράφο,μακάρι να μπορούσα να απολαύσω την πνευματώδη ειρωνία σας με τη συντροφιά ενός κόκκινου κρασιού στο φυσικό κόσμο όμως τόσο ο σκληρός κόσμος της πολιτικής όσο και το παράξενο αίσθημα της τυφλής εμπιστοσύνης σε σωστούς ανθρώπους δεν ταιριάζει σε μια πανέξυπνη γατούλα.

    • Μ.Β avatar
     Μ.Β @ MantisKalhas 12/08/2013 00:16:49

     Αφήστε αγαπητέ την ''τυφλή εμπιστοσύνη'' για τους οκνηρούς, που επειδή βαριούνται να σκεφτούν, φορτώνουν τις φρούδες ελπίδες και τη ροζ ματαιοπονία τους στους ''σωστούς'', ώστε οι ίδιοι να εφησυχάζουν. Θα τα κάνει όλα πάνσωστα ο ... ανθρώπινος Θεός σας. Ας μην ανησυχούμε!! :-)
     Πάρτε τώρα το ποτήρι με το κόκκινο κρασί σας και δείτε την ταινία που σας συνιστώ.
     Θα σταματήσετε να απαιτείτε την ....τυφλότητα της εμπιστοσύνης. Ο έρωτας είναι τυφλός και χαρίζεται! Η εμπιστοσύνη κερδίζεται, από εκείνον που με τις πράξεις του την αξίζει. Καλή σας νύχτα.

  • Greg avatar
   Greg @ MantisKalhas 12/08/2013 01:05:36

   Καλά ο Κάλχας είναι τυφλός, αλλά δεν χρειάζεται και να τυφλωθούμε ομαδικά.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/08/2013 13:35:51

  "Αφορμή ψάχνει η αμερικάνικη αλεπού να κάνει βόλτες στο Αιγαίο, και να ενισχύσει και τις ΄δημοκρατικές΄δυνάμεις της Συρίας."

  Θύμισέ μου πότε ΔΕΝ έκανε βόλτες ο στόλος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο. Ειδικά κοντά στη Μ.Ανατολή.

  • occultist avatar
   occultist @ Γεώργιος Τ. 11/08/2013 20:46:22

   Δεν είναι ίδιες οι συγκυρίες με την εποχή που ο στόλος της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ έφτανε μέχρι τα Δαρδανέλλια και δεν έδιναν οι Τούρκοι άδεια να τα διαπλεύσουν. Ηδη μονάδες του Ρωσσικού ναυτικού βρίσκονται στην Μεσόγειο και ναυλοχούν στην Συρία. Οι ΗΠΑ χρειάζονται μια αφορμή για να στείλουν μονάδες για περιπολία. Και η αφορμή θα είναι η λαθρομετανάστευση.

   • peryman avatar
    peryman @ occultist 13/08/2013 18:11:21

    Αυτό θα γίνει μόνο αν ζητήσει βοήθεια η Ε.Ε., δηλώνοντας αδυναμία να διατηρήσει την FRONTEX.... Παράλληλα, η ανάμιξη των ΗΠΑ σε θέματα που αφορούν μουσουλμάνους, την συντριπτική πλειονότητα των λαθρομεταναστών, θα εξάψει τα πνεύματα των φανατικών ισλαμιστών, ειδικά αυτών του Πακιστάν και των Ταλιμπάν και θα ξεκινήσει νέο κύμα τρομοκρατίας...Και οι δύο πτυχές του θέματος καθιστούν δύσκολη την ανάμιξη των ΗΠΑ σε περιπολίες στο Αιγαίο....

 4. airman avatar
  airman 11/08/2013 15:38:02

  ''Το Grexit μπορεί να έχει τελειώσει ....''
  Το Grexit έχει απομακρυνθεί τόσο ώστε να μην αποτελεί πλέον κίνδυνο (τουλάχιστον ορατό). Είναι όμως γεγονός ότι και το Grecovery απέχει τόσο ώστε να μην είναι ορατό (τουλάχιστον ξεκάθαρα). Για το λόγο αυτό δίνεται το δικαίωμα/ευκαιρία στην Αριστερά, σε μερίδα βουλευτών που είναι εκτός τόπου και χρόνου αλλά και σε μερίδα επιχειρηματιών να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.
  Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά, μπορεί να ανοίγει δρόμους αλλά πρέπει οπωσδήποτε κι άλλοι να ιδρώσουν πολύ περισσότερο τη φανέλα.

  • el eternauta avatar
   el eternauta @ airman 11/08/2013 19:38:09

   υπαρχει και το Itexit ,αυτο παιζει περισσοτερο απο ολα.
   Με το Itexit ενεργοποιειται και το Grexit αυτοματως και ντομινο για την ευρωζωνη.
   Ποτε μην λες ποτε.

   • airman avatar
    airman @ el eternauta 11/08/2013 21:08:11

    Το Itexit αποκλείεται εκτός και εάν μιλάμε για ''αναδιάρθρωση'' της Ευρωζώνης, οπότε στο χορό μπαίνουν και Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία. Ως εκ τούτου μιλάμε για άλλη τελείως διαφορετική προσέγγιση.
    Ας λειφθεί υπόψη δε, όσο μπορεί αυτό να επηρεάσει/δρομολογήσει εξελίξεις, ότι το 2014 την Προεδρία της ΕΕ θα αναλάβει η Ελλάδα και στη συνέχεια η Ιταλία.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 11/08/2013 20:06:31

  !!! Καλησπέρα αγαπητή φίλη.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 11/08/2013 22:01:12

  Δρ Νέλσον Τόρρες, Ψυχίατρος και Ειδικός Ψυχο-Νευρo-Ανοσογλωσσικής,
  από τη Βενεζουέλα.

  *Το σώμα φωνάζει αυτά, τα οποία το στόμα σωπαίνει*
  *Η ασθένεια είναι μία σύγκρουση, μεταξύ προσωπικότητας και ψυχής*
  *H ασθένεια σού λέει, ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο*
  *Το κρυολόγημα «στάζει», όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να κλάψει*
  *Ο λαιμός «φράζει», όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις αγωνίες*
  *Το στομάχι «καίει», όταν ο θυμός δεν μπορεί να βγει*
  *Ο πυρετός «θερμαίνει», όταν οι άμυνες σπάνε τα όρια της ανοσίας*
  *Ο διαβήτης «εισβάλει», όταν η μοναξιά πονάει*
  *Το σώμα «παχαίνει», όταν η δυσαρέσκεια πιέζει*
  *Ο πονοκέφαλος «καταθλίβει», όταν αυξάνουν οι αμφιβολίες*
  *Η καρδιά «χαλαρώνει», όταν το νόημα της ζωής φαίνεται ότι τελειώνει*
  *Οι αλλεργίες συμβαίνουν, όταν η τελειομανία γίνεται ανυπόφορη*
  *Τα νύχια σπάνε, όταν οι άμυνες απειλούνται*
  *Το στήθος σφίγγει, όταν η υπερηφάνεια «σκλαβώνει»*
  *Η πίεση αυξάνει, όταν ο φόβος φυλακίζει*
  *Οι νευρώσεις παραλύουν όταν «το εσωτερικό παιδί», σε τυραννάει*
  *Τα γόνατα πονούν, όταν η υπερηφάνεια γίνεται «άκαμπτη»*
  *Ο καρκίνος σκοτώνει, αν δεν συγχωρείς ή κι αν έχεις κουραστεί να ζεις*
  *Και οι σιωπηλοί πόνοι σου; Πως μιλούν στο σώμα σου;*
  Ο δρόμος προς την Ευτυχία, δεν είναι ποτέ ευθύς*
  *Υπάρχουν καμπύλες, που λέγονται ΛΑΘΗ*
  *Φανάρια, που λέγονται ΦΙΛΟΙ*
  *Φώτα, που λέγονται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ*

  *Και όλα γίνονται, αν έχεις:
  Ανταλλακτικό, που λέγεται ΑΠΟΦΑΣΗ
  Ισχυρή μηχανή, που λέγεται ΑΓΑΠΗ
  Καλή ασφάλιση, που λέγεται ΠΙΣΤΗ
  Άφθονο καύσιμο, που λέγεται ΥΠΟΜΟΝΗ

  Αλλά πάνω απ’ όλα!..
  Έμπειρο Οδηγό, που λέγεται ΘΕΟΣ*

 7. ασχετος avatar
  ασχετος 12/08/2013 00:44:53

  Τυφλή εμπιστοσύνη: Συμφωνώ απόλυτα.Αλλά είναι τελείως ΜΟΝΟΣ του ο άνθρωπος.Να κάνει εκλογές ,να φτιάξει λίστες βουλευτών ανά Νομό με ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία,ναδιώξει κλοτσιδών τα δήθεν κομματικά στελέχη και σε κάθε Νομό να φτιάξει μια μικρή διοικούσα επιτροπή.Σε κάθε Νομό έχει την δυνάτότητα να το πράξει εαν συμβουλευτή ανθρώπους που αγαπούν την Πατρίδα. Αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να αποτύχει ,είναι θείο δώρο για το μέλον των παιδιών μας. Εμείς πρέπει να πονέσουμε αφού ανεχθήκαμε να μας κυβερνήσει μέχρι και η Μιμή(αλήθεια ο Λούβαρης το έβγαλε το κολάρο) ο Λιάπας,οΒουλγάκης κ.α.τέτοιοι.Καραμανλή Κώστα βάλε πλάτη ο κόσμος σε εμπιστεύετε και μαζί με τον Σαμαρά μπορείτε να ξεβρωμίσετε το τόπο από τα σκουπιδια και τα λαμόγια.

  • Φαύλος Ενάρετος avatar
   Φαύλος Ενάρετος @ ασχετος 12/08/2013 11:16:48

   Εσείς, να πονέσετε όσο θέλετε μιας κι είστε ένοχοι των παλιών σας αμαρτιών. Πηγαίνετε και σε μοναστήρι άμα θέλετε. Εμείς, δώσαμε και άλλο πόνο δεν πρόκειται να ανεχτούμε.

   • ασχετος avatar
    ασχετος @ Φαύλος Ενάρετος 12/08/2013 15:37:05

    Συγνώμη σου έθηξα τον Λούβ....κ.α.

 8. Ατσαλάκωτος avatar
  Ατσαλάκωτος 12/08/2013 10:51:02

  Θα ήθελα να αναφερθώ για λίγο στον Αντώνη Σαμαρά και να ομολογήσω χωρίς περιστολές, πως είναι ένας από τους ελάχιστους πρωθυπουργούς (ίσως και ο μόνος) αυτής της χώρας που τα τελευταία 50 χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπος με τα πιο δύσκολα και σκληροτράχηλα εσωτερικά κυρίως προβλήματα
  Ανεργία κοντά στο 30% του ενεργού πληθυσμού , δεν είχε η χώρα μας ούτε στη δεκαετία του ΄50.
  Προσωπικά μετρώ και βλέπω στον ορίζοντα το γλυκοχάραμα μιας καλύτερης μέρας.
  Δεν είμαι πεπλανημένος και υπερβολικός, αλλά ούτε και ψηφοφόρος (επ ουδενί) του πολιτικού σχηματισμού που ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς.
  Θα ήθελα όμως ευθαρσώς σαν απλός πολίτης να απονείμω ευσχήμως τα "του Καίσαρος τω Καίσαρι"
  Αυτό το ταξίδι στις ΗΠΑ να το θυμόμαστε οι Έλληνες, θα έχει πολλή ουσία και θα φέρει πολλά και απρόσμενα "καλούδια".
  Εκεί στο αυτί του Πρωθυπουργού ψιθυρίστηκαν όλα σχεδόν όσα πρέπει να γίνουν για να γυρίσει η χώρα τα νότα της προς την επερχόμενη (και δυστυχώς για μερικούς ευκταία) "κόλαση."
  Όσο για την δήθεν κυρίως και ευέλπιδα να κυβερνήσει "αριστερά":
  Μαθημένες είναι οι "συνιστώσες" της να κάνουν πάντα τους τραγικούς τους απολογισμούς . Νά είναι σίγουρες πως αυτό θα συμβεί και μετά τις μελλοντικές εκλογές όποτε αυτές και άν γίνουν.
  Η πραγματική αριστερά που είναι η απαντοχή στον πολίτη του μόχθου, των δυσκολιών και της καθημερινής αγωνίας, γνωρίζει να κριτικάρει αξιόπιστα, να υποδεικνύει τα σωστά και να αγωνίζεται με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης πάντα για όλα τα στραβά και τάδικα..

 9. Φαύλος Ενάρετος avatar
  Φαύλος Ενάρετος 12/08/2013 11:14:29

  Μην είσαι τόσο πραγματικός ...αριστερός βρε Ατσαλάκωτε! Θα ζαρώσεις. Ανατρίχιασα από την αντικειμενική σου ανάλυση.

 10. Ατσαλάκωτος avatar
  Ατσαλάκωτος 12/08/2013 11:29:20

  Δεν έχεις αντιληφθεί πως ο πραγματικός αριστερός είναι ίσως διαφορετικός από αυτόν που γνώρισες χθες και δυστυχώς υποθέτω πως (ίσως) εσύ πρεσβεύεις και σήμερα "Φαύλε Ενάρετε"....
  Ο πραγματικός αριστερός πιθανόν να είναι κάπως διαφορετικός αύριο...
  Ίδωμεν..
  Πάντως όπως και νάχουν τα πράγματα, πραγματικός αριστερός είναι εκείνος που θέλει και επιδιώκει την επιβίωση και την διατήρηση της επικράτειας της Πατρίδας του κατά πρώτο και κατά δεύτερο, βρίσκεται σε μια αέναη και άοκνη αγωνιστικότητα για τα καλά, τα σωστά και τα δίκια του απλού καθημερινού πολίτη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.