#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/11/2011 07:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τίμημα για την αποφυγή της χρεοκοπίαςΤου Κώστα Ροδινού

Tις τελευταίες δυο ημέρες έχουν λεχθεί και ακουστεί απίστευτες (και υστερόβουλες) υπερβολές αναφορικά με τις προθέσεις του  κ. Σαμαρά.

Αίφνης, όλοι αυτοί,  που μέχρι πρίν από λίγες ημέρες τον εγκαλούσαν γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες να ανατρέψει τον κ. Παπανδρέου, τον επικρίνουν τώρα επειδή  κατάφερε αυτό ακριβώς: να οδηγήσει σε μια ταπεινωτική παραίτηση τον κ. Παπανδρέου!

Όλοι εκείνοι, που τον κατηγορούσαν ότι δεν  θέλει να κυβερνήσει και ότι τάχα ακολουθούσε την τακτική του «ώριμου φρούτου», του επιτίθενται επειδή ανοίγει τον δρόμο για άμεση προσφυγή στις κάλπες!

Λοιπόν, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Με τις κινήσεις Σαμαρά:

- Ένας  πρωθυπουργός, εν τω μέσω της θητείας του, αναζητά τον.... διάδοχό του! Μάλιστα, δυο μέρες πρίν είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και  για έξι μήνες μπορούσε να παραμείνει στην πρωθυπουργία αφού δεν μπορεί να υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον του.

- Ο κ. Παπανδρέου ...δραπετεύει από την πρωθυπουργία και ψάχνει για τον ....αντικαταστάτη του. Ο Καραμανλής είχε τουλάχιστον την γενναιότητα να πάει σε εκλογές και να αντιμετωπίσει την κρίση του λαού.

-Η Ν.Δ., που μόλις πριν από δύο χρόνια είχε χάσει με σχεδόν 11 μονάδες διαφορά και έως προσφάτως είχε το μεγαλύτερο τμήμα του τύπου εναντίον της, κατάφερε να οδηγήσει σ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα το πανίσχυρο σύστημα ΠΑΣΟΚ.

- Ένας αρχηγός Κεντροδεξιού Κόμματος  από την Άνοιξη του 2010, αρνείται πεισματικά να δεχθεί μια πολιτική, το Μνημόνιο δηλαδή, την οποία σύσσωμη η πολιτική και οικονομική ελίτ σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, υπεδείκνυε ως λύση σωτηρίας;

Όλα αυτά είναι επιτεύγματα ήσσονος σημασίας  και ήρθανε με τον ...αυτόματο πιλότο; Χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό;

Είχε κανένα λόγο να τα θυσιάσει όλα αυτά ο Σαμαράς όταν η ροή των πολιτικών πραγμάτων της χώρας τον έφερνε με βεβαιότητα στην εξουσία στις επόμενες εκλογές;

Προφανώς και δεν είχε!

Μα τότε τι άλλαξε;

Νομίζω ότι κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν!

Μετά την εγκληματική κίνηση  Παπανδρέου με το δημοψήφισμα, η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με το φάσμα μιας  άτακτης χρεοκοπίας.

Και η χρεοκοπία μπορούσε να προκύψει ακόμα και από ένα ατύχημα!  Αυτό θέλουμε να το ξεχνάμε!

Ποια αξία θα είχε, λοιπόν, για τον Σαμαρά να κερδίσει τις εκλογές σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Να διαχειριστεί τη χρεοκοπία της;

Η Ελλάδα μετά το φιάσκο των Καννών, χρειαζόταν επειγόντως πολιτικό χρόνο για να ανασυνταχθεί και να επαναπροσδιορίσει τη  στρατηγική της. Εκτίμησή μου είναι πως,  αφού προλαβαίναμε να κάνουμε δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, μπορούσαμε να κάνουμε και εκλογές. Θα ήταν η καλύτερη και δημοκρατικότερη λύση για τη χώρα. Όμως, οι εκλογές δεν εξαρτώνται μόνον από τον Πρόεδρο της ΝΔ. Τι θα αλλάξει, λοιπόν, αν οι εκλογές γίνουν δυο μήνες αργότερα, όταν μάλιστα μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων;

Αυτό είναι το τίμημα  που αναγκάστηκε να καταβάλλει ο Σαμαράς για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας και να περισώσει τα υπολείμματα της αξιοπιστίας της. Εθελοτυφλούν, ή ομιλούν εκ του περισσού, όσοι κάνουν πως τάχα δεν το αντιλαμβάνονται. Ένας υπεύθυνος πολιτικός αρχηγός θα έκανε αυτό ακριβώς που έπραξε ο Σαμαράς. Θα έβαζε  πρώτα το συμφέρον του τόπου.

Οι επικριτές λένε ότι ο Σαμαράς θα «συγκυβερνήσει»  με το ΠΑΣΟΚ, άρα θα φθαρεί, κατά συνέπεια θα θεωρηθεί ότι  προσχωρεί στο μνημονιακό μπλόκ, επομένως, θα μειωθούν οι πιθανότητες του να κερδίσει τις εκλογές!

Κατ’ αρχήν η ρητή ημερομηνία των εκλογών αποτελεί μια τεράστια νίκη του Σαμαρά. Για αυτό από την  άλλη πλευρά, μόλις αντελήφθησαν, τι πραγματικά συνέβη, άρχισαν τις θεωρίες για παράταση του βίου της νέας κυβέρνησης και πέραν του Φεβρουαρίου!

Το επόμενο σημείο κριτικής εστιάζεται στο γεγονός ότι θα υπογράψει τη δανειακή σύμβαση και τα συμπεράσματα της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου. Κατ’ αρχήν αυτά δεν θα τα υπογράψει μόνον ο Σαμαράς, θα τα υπογράψει και το ΠΑΣΟΚ. Άρα δεν θα δεσμευτεί μόνο ο Σαμαράς, θα δεσμευτεί και το ΠΑΣΟΚ! Μήπως, τελικά ο Σαμαράς επιτυγχάνει να έχει  δεσμευμένο το ΠΑΣΟΚ για την επομένη των εκλογών;

«Ναι, αλλά ο Σαμαράς μας έλεγε για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου», υπογράφοντας τη δανειακή δεν αναιρεί την δέσμευσή του; Εύλογο το ερώτημα! Θυμάσθε πόσες φορές έχει αναθεωρηθεί το πρώτο Μνημόνιο; Θυμάσθε τι  είπε η ...θεματοφύλακας της ευρωπαϊκής συνέπειας, κ. Μέρκελ για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, η οποία αναθεωρήθηκε στις 26 Οκτωβρίου;

Για να επαναδιαπραγματευτεί  ο Σαμαράς, πρέπει πρώτα να γίνει Πρωθυπουργός! Αν δεν κερδίσει την εξουσία, δεν μπορεί να κάνει καμιά επαναδιαπραγμάτευση!

Άρα, λοιπόν, η ψήφιση της δανειακής και των συμπερασμάτων της Συνόδου δεν σημαίνει ότι ο Σαμαράς εγκαταλείπει τις θέσεις του.

Και κάτι τελευταίο: Υπάρχουν στ’ αλήθεια πολλοί που πιστεύουν ότι η πολιτική του μνημονίου αποτελεί λύση για την Ελλάδα; Καταστροφή είναι. Απλώς αναζητούν έναν εύσχημο τρόπο να το παραδεχθούν!

Να έρθουμε τώρα, στο σημείο  που συγκεντρώνει και την οξύτερη κριτική. «Γιατί αναρωτιούνται, δικαίως και καλόπιστα προσθέτω, να συγκυβερνήσει με τον Παπανδρέου; Δεν μπαίνει στο κάδρο των ευθυνών; Δεν δίνει έτσι συγχωροχάρτι;»

Κατά τη γνώμη μου σπεύδουμε να προκαταλάβουμε εξελίξεις που δεν γνωρίζουμε. Εκείνο που έχει σημασία είναι το πολιτικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης. Αν η κυβέρνηση κινηθεί μέσα στο περίγραμμα που περιγράφει το ανακοινωθέν που εξεδόθη από την Προεδρία της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής, αυτό κατ’ ουδένα τρόπο συνιστά συγκυβέρνηση. Ασχέτως των επίπονων προσπαθειών που καταβάλει το σύστημα Παπανδρέου να μας πείσει περί του αντιθέτου. Δυστυχώς την ίδια επιχειρηματολογία αναπαράγουν μερικοί και της από εδώ πλευρά.

«Μα τα βρίσκεις όλα...ρόδινα;» Ευλόγως, θα αναρωτηθούν μερικοί!

Όχι!

Κατ’ αρχήν περίμενα και αναμένω ακόμα μια απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του ομολόγου της κ. Δαμανάκη. Δεν θα μας υποδείξει ο κ. Ρεν πότε θα κάνουμε εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για  όλους τους άλλους που αναμειγνύονται προκλητικά (και παράνομα γιατί δεν το προβλέπουν οι ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ) στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα  της χώρας μας. Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα δημοκρατία και Σύνταγμα η τήρηση του οποίου μάλιστα, κατά το ακροτελεύτιο άρθρο του, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Δεύτερον, η Ν.Δ. δείχνει μια αδυναμία στη πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση ακόμα και ζητημάτων από τα οποία μπορεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, αλλά επ’ αυτού θα επανέλθουμε κάποια άλλη φορά.

Συμπερασματικά: Μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός θα δούμε ξεκάθαρα τι πέτυχε Σαμαράς:

Υποχρέωσε  έναν πρωθυπουργό διετίας να ...ψάχνει τον αντικαταστάτη του!

Προκάλεσε  εκλογές σε ρητή ημερομηνία

Σύντομα θα ανοίξει ένα κύκλο εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ

Ενίσχυσε  το προφίλ του σε  ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο

Τι απομένει να κάνει: Να  αρχίσει μια πορεία προς το λαό για να πείσει την κοινωνία ότι έχει σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση και ότι χρειάζεται μια ισχυρή πλειοψηφία για να το εφαρμόσει.


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aggelos avatar
  Aggelos 08/11/2011 07:27:44

  καλα ακομα και οι Ραδιο αρβυλα χθες κοπανησαν αγρια το σαμαρα

  Σαμαρα ΜΗΝ βαλεις υπογραφη πανω στο κουρεμα..

  ετσι και αλλιως αχρηστο θα ειναι σε λιγους μηνες που θα σκασει η Ιταλια..

  Το πληγμα ειναι μεγαλο,,

  • Vpower avatar
   Vpower @ Aggelos 08/11/2011 18:01:00

   Μεγάλες οι ποσότητες φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ
   —-> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/12-newsroom.html

 2. Aggelos avatar
  Aggelos 08/11/2011 07:28:28

  σε χρεωκοπια θα οδηγηθουμε ετσι και αλλιως αν σκασει η Ιταλια..

 3. antonismak avatar
  antonismak 08/11/2011 07:40:16

  Kύριε Ροδινέ, ο Αντώνης Σαμαράς είναι (φανερά) η ελπίδα όλων αυτών που δίνοντας κυριολεκτικά την δική τους μάχη επί δικαίων και αδίκων (και εγώ μεταξύ αυτών) τον ανέδειξαν, πρωτόγνωρα, ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας και (κρυφά) πολλών άλλων που σ΄αυτά τα δύο χρόνια της εθνικής κατρακύλας άνοιξαν τα ματάκια τους. Στην ελπίδα σου λοιπόν δεν δέχεσαι ψεγάδι και ως γνωστόν η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...... Καλημέρα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ antonismak 08/11/2011 10:45:08

   Dum spiro spero...

 4. socrates avatar
  socrates 08/11/2011 07:40:53

  Σύμφωνοι, κ, Ροδινέ, αλλά ΕΑΝ ο Σαμαράς υπογράψει τις δεσμεύσεις της δανειακής, ως έχουν, όλα τα επιχειρήματά σας πάνε στο βρόντο.

 5. spiros avatar
  spiros 08/11/2011 07:47:49

  Κώστα Καλημέρα.
  Τελευταίες ημέρες βλέπουμε πάλι την προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ και την διαπλοκή να επιζητά την επιβολή καταστημένου. Παραβλέπουν όλοι ότι όλα τα ονόματα που ακούγονται διαρρέουν από το Μαξίμου. Ομολογήθηκε ότι για πρώτη φορά η ΝΔ δεν έκανε καμμία διαρροή. Δεν αποτελεί λοιπόν ότι η προπαγάνδα δίνει τα ρέστα; Το βραχύβιο της νέας Κυβέρνησης δεν το θέλουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το τέλος έρχεται. Ο Σαμαράς με την κινηση αυτή επιτυγχάνει να εξευτελίζει και την διαπλοκή. Το σύστημα πρέπει να ξεδοντιαστεί. Αυτό γίνεται. Ακόμη και μέσα από την ΝΔ οι "πρόθυμοι" που έραβαν κοστούμια απομονώνονται. Ο καιρός ευνοεί τον διαχωρισμό. Από την ειδησιογραφία προσπαθώ να διαβάσω πίσω από τις γραμμές γιατί όλοι εκφράζουν την επιθυμία του και τίποτε περισσότερο. Θα συμφωνήσω στην αδυναμία εκπεμπόμενης εποικοινωνιακής πολιτκής από την ΝΔ αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε και κάτι σημαντικό. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΡΡΟΕΣ και ευτελίζονται με τα τις ψεύτικες πληροφορίες.

 6. βαγόνι avatar
  βαγόνι 08/11/2011 07:49:24

  Το μέγιστο πρόβλημα-πολύ μεγαλύτερο απο την τρόικα- παραμένει η
  συμπεριφορά του "εγχώριου πλούτου" και των...εκτεταμένων προσβάσεων
  του,σ' όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος.
  Η τρέχουσα "αντι-πασοκική" ή "αντι-δεξιά" διάθεση υπολείπεται,κατα πολύ,
  των πραγματικών αντιθέσεων.
  Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων πρέπει να βρούν διέξοδο σύντομα, άν θέλουν
  πραγματικά να αποφύγουν τους ...Παπαδήμους!
  Για τα υπόλοιπα, θα αποφανθεί ο ελληνικός λαός, τώρα όπως και
  προηγούμένως, καταλογίζοντας αυτά που πρέπει να καταλογίσει αλλά
  και αναλαμβάνοντας,επιτέλους,τις ευθύνες που του αναλογούν. Τουλάχιστον,
  στον καθ'ημέραν βίο, άν παραμένει δύσκολη η πρόσβαση σε πιό... περίπλοκες
  διεργασίες!

 7. spiros avatar
  spiros 08/11/2011 07:50:31

  Έπρεπε να σώσει τώρα την πατρίδα. Αν δεν σώνεται από άλλες παραμέτρους αποτελεί ξεχωριστή υπόθεση. Ας μην μας διαφεύγει ότι αρχίζει η συσπείρωση των υπολοίπων 10 εκτός ευρωζώνης.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/11/2011 07:54:06

  Αγαπητέ Κώστα υπάρχουν, νομίζω, λάθος λογικής, πού προέρχονται από ελαστική χρήση των λέξεων και εμφάνιση συμπεράσματος (που μπορεί να είναι λανθασμένο) σαν στρατηγική -- και δεν σε κατηγορώ, πολλοί το κάνουν τελευταία.

  Βασικά κάνεις 3 παραδοχές ότι: 1) η χρεοκοπία είναι κακή (ενάντια στα συμφέροντα του τόπου), 2) ότι η διαχείρισή της είναι αποφευκτέα, και 3) η "συγκυβέρνηση" ή "συναίνεση" στην Κυβέρνηση Χωρίς Όνομα θα επιφέρει εθνικά και κομματικά οφέλη. Πίσω και από τα τρία υπάρχει υπαινιγμός ότι κάπως, κάποιος, ξέρει και έχει αποφασίσει (α) ποιό είναι το πρόβλημα και (β) ποιά είναι η λύση του.

  Θα αρχίσω ανάποδα:

  (α) Το πρόβλημα νομίζω είναι (i) ότι σε γενικό περιβάλλον ύφεσης, υφιστάμεθα μιά περιοριστική πολιτική που ενώ είναι συνετή σαν αρχή, στην παρούσα εφαρρμογή της απομυζά τα πάντα προς μία Κεντροευρωπαϊκή Μαύρη Τρύπα, και το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα είναι, νομοτελειακά η απόλυτη εξαθλίωση, είτε θες να την πεις χρεοκοπία, είτε κάτι άλλο και (ii) ότι το υφιστάμεθα χωρίς να το ξέρουμε καλά καλά, και χωρίς να έχουμε συμφωνήσει, σε επίπεδο Λαού, και αυτό κρίνε εσύ που οδηγεί.

  (β) Η λύση του... Σε μία παράγραφο... Ή αλλάζει μυαλά η Γερμανία (χλωμό αλλά παίζει) ή παίρνουμε διαζύγιο, χτες. Και συγκρατώ από χτες τα περί αναμονής για μέτωπο με τον Νότο κλπ. Θα μας μεταχειριστούν διαφορετικα από τον υπόλοιπο Νότο, και νομίζω ότι ενώ η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων είναι μία λύση, μάλλον πολλών ταχυτήτων θα είναι η Ευρώπη (το είπε ο Ντράγκι)

  (3) Τα κομματικά οφέλη ας τα κρινουν στην ΝΔ. Τα εθνικά οφέλη θα έπρεπε να τα κρίνει ο λαός. Το ένστικτό μου λέει ότι η μέχρι τώρα αποστασιοποιημένη πολιτική ήταν κομματικά προσφορότερη. Η ΝΔ έχει βέβαια μία εγγενή αντίφαση: Τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αυτός προϋποθέτει "Ευρώπη" και αναρωτηθείτε "ποιά Ευρώπη"; Όσο στρουθοκαμηλίζουμε στο θέμα, τόσο θα γινόμαστε μία θλιβερή παροικία Ελλήνων σε χώρο που κάποτε ονομαζόταν Ελλάδα -- εκτός εάν το ζητούμενο είναι να αναζητήσουμε δόξα στην ...Διασπορά.

  (2) Η διαχείριση της "χρεοκοπίας" είναι όχι μόνο αναπόφευκτη, αλλά πρέπει να γίνει θετικά και ενεργά, και η αναβολή της ειλικρινούς και κυνικής αντιμετώπισης του θέματος θα οδηγήσει σε περισσότερη μιζέρια και ανειλικρίνια με ότι αυτά συνεπάγονται

  (1) Είναι η χρεοκοπία κακή; Εξαρτάται ποιά χρεοκοπία, με τίνος πρωτοβουλία και ποιός πληρώνει τα σπασμένα. Εξαρτάται από το ποιές νομίζεις είναι οι εναλλακτικές λύσεις και τι τελικές συνέπειες θα έχει η κάθε μία. Αν δηλαδή πιστεύεις ότι η μή στάση πληρωμών θα οδηγήσει σε καλύτερο αποτέλεσμα, ΟΚ. Αν όμως νομίζεις ότι η στάση πληρωμών είναι αναπόφευκτη, απλά εκχωρείς, εκχωρείς, και η "συναίνεση" είναι απλά συναίνεση σε εκκαθάριση εν λειτουργία. Το χειρότερο όλων των εκβάσεων.

  Καλημέρα

  • SM avatar
   SM @ archaeopteryx 08/11/2011 09:00:50

   Για την προσπάθεια του Κ.Ρ πάντως (ανεξάρτητα δηλαδή από το αν πιστεύουμε όσα λέει ή όχι) νομίζω ότι του αξίζουν ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ SM 08/11/2011 09:08:02

    ευχαρίστως να στείλω τριαντάφυλλα στον Κ.Ρ. (μην μας πάρουν για αδερφές μόνο), αλλά προτιμώ να στείλω τον Στόλο για γυμνάσια έξω από το Αμβούργο.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ archaeopteryx 08/11/2011 09:07:14

   Θα συμφωνούσα απολύτως,με μιά προυπόθεση:
   Αν είχες μια μη διασπασμένη κοινωνία σε επιμέρους μικρά και
   μεγάλα συμφέροντα και μιά μίνιμουμ εθνική κουλτούρα επιβίωσης!
   Is this the case?
   Για την ώρα,τα ηγετικά οικονομικά στρώματα αγοράζουν
   διαμερίσματα στο Kensington και στο Knightsbridge, ενώ η έξοδος
   κεφαλαίων συνεχίζεται,χωρίς ανάπαυλα!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ βαγόνι 08/11/2011 09:34:58

    Δεν ξέρω για διαμερίσματα στην Αγγλία, αλλά γιατί να φοβούνται οι πλούσιοι; 1) Φοβούνται κοινωνική αναταραχή, και 2) φοβούνται για τα λεφτά τους. Δεν είμαι ...κοινωνιολόγος, αλλά πιστεύω ότι πολλά λύνονται με (α) ειλικρίνεια και όχι κοροϊδία στην διαχείριση προσδοκιών (αχ αυτό το "λεφτά υπάρχουν"), (β) εξασφάλιση απόλυτης ελευθερίας κινήσεως κεφαλαίων, και (γ) αναγνώριση sooner rather than later συναλλαγματικών άνισορροπιών και εν πάσει περιπτωσει να μην σέρνεται άλλο το θέμα (αυτό που λέω "if it quacks like a duck...") Ο Έλληνας έχει καεί αρκετές φορές (γάλατα από σουπερ μαρκετ) και για αυτό φταίει η αντίληψη του "Κράτους" ότι είναι συνεχιστής της Οθωμανικής επικυριαρχίας.

    • drider avatar
     drider @ archaeopteryx 08/11/2011 10:00:13

     Ειδικά για την "εξασφάλιση απόλυτης ελευθερίας κινήσεως κεφαλαίων" ξέχνα το με δραχμή. Δηλαδή θα άφηνες τη χώρα να αιμορραγήσει από κεφάλαια καθώς πολλοί θα ήταν αυτοί που θα "σπρώχνανε" τα λεφτά τους στο εξωτερικό προκειμένου να μην μετατραπούν σε δραχμές;

     Η επιστροφή σε δραχμή θέλει κυβέρνηση με απίδια, αποφασισμένη να κάνει πολλά και δυσάρεστα πράγματα προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση και τον πανικό που θα επέφερε η αλλαγή σε δραχμή.

     Δυστυχώς βλέπεις έτοιμο το πολιτικό σύστημα να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση; Για ρίξε μια ματιά στο Teotwayki για να πάρεις μια ιδέα του τι θα μπορούσε να απαιτηθεί σε αυτή την περίπτωση...

     h**p://techiechan.com/?p=273

    • βαγόνι avatar
     βαγόνι @ archaeopteryx 08/11/2011 10:13:34

     Στο (γ) καλπάζουμε ολοταχώς...υπο τις παρούσες
     συνθήκες δεν ξέρω άν είναι για καλό ή για κακό!
     Το (β) ισχύει, με ελάχιστους-πλέον-φραγμούς και
     δεν απέτρεψε τις εγκαταστημένες φοβίες....εκτός
     άν εννοείς ότι δεν πρέπει να υπάρχει έλεγχος για
     την μετακόμιση μαύρων εισοδημάτων, πράγμα που δεν πιστεύω...
     'Οπως και νά'χει, έχεις δίκιο στην γενική σου
     θεώρηση: "κάν'το προτού στο κάνουν επαχθέστερα".

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 08/11/2011 11:00:08

   Aρχαίε Καλημέρα,
   Για να απαντήσω σ' όλα αυτά στο πλαίσιο ενός σχολίου πρέπει να γράψω ....διατριβή!
   Σταχυολογώ δυο - τρία σημεία.
   -Το θέμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ν.Δ. που επισημαίνεις καίριο. Ομως, η Ευρώπη που οραματίστηκε ο Καραμανλής πόρρω απέχει από τη σημερινή. Αρα εκεί υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά στο τι Ευρώπη θέλουμε.
   -Στα περί χρεοκοπίας αν είναι καλή, κακή αναπόφευκτη ή μή!
   Κατ' αρχήν από θέσεως αρχής είμαι αντίθετος στη χρεοκοπία. Το έχω εξηγήσει, νομίζω πολλές φορές και επαρκώς. Βεβαίως, οταν μιλάμε για χρεοκοπία, προφανώς και δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα.
   Η Ελλάδα, στην ουσία είναι μια χρεοκοπημένη χώρα από τότε που υπέγραψε το Μνημόνιο.
   Στο αναπόφευκτο.
   Είμαι βέβαιος ο,τι θυμάσαι όταν είχε αρχίσει η παραφιλολογία για ενδεχόμενη είσοδό μας στο ΔΝΤ, είχα γράψει μια σειρά άρθρων όπου υπερασπιζόμουν την άποψη οτι η Ελλάδα, αν ακολουθούσε μια αξιόπιστη και σοβαρή πολιτική μεταρρυθμίσεων, θα μπορούσε να είχε αποφύγει το μνημόνιο.
   Τέλος, αυτό που πιστεύω για τα παρόντα και τα μελλούμενα μπορείς να δείς την ανάρτηση με τίτλο "πως μπορούμε να διώξουμε την τρόϊκα"
   Την εκτίμησή μου.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ archaeopteryx 08/11/2011 12:45:46

   Αρχαίε, λόγια με κυνική επιχειρηματολογία και ορθη λογική όπως πάντα..
   Θα ήθελα να προσθέσω ενα απλοϊκο επιχείρημα..
   Τη λύση του μνημονίου την δοκιμάσαμε και 2 χρόνια τώρα επιδεινώνει εκθετικά την κατάσταση...βλέπει κανείς υπεαισιόδοξος έστω και μικρή αναστροφή του κλίματος αν συνεχίσουμε έτσι?..άρα δεν βαδίζουμε καλά, τόσο απλό είναι...ας αλλάξουμε πορεία όσο (αν) προλαβαίνουμε...

 9. tak avatar
  tak 08/11/2011 07:54:39

  Αν κάποιος μπορεί να καταφέρει να διαχειριστεί την κρίση και να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα, είναι ο κ. Σαμαράς. Ένα σημαντικό τμήμα των Ελλήνων πρέπει να πάψει να εθελοτυφλεί και αφήνοντας κατά μέρος τον τσαμπουκά και το "γαμώτο", που δεν οδηγούν πουθενά, οφείλει να στηρίξει ξεκάθαρα τον κ. Σαμαρά. Στο σημαντικό τμήμα συμπεριλαμβάνουμε και αυτούς, που εκ του ασφαλούς παριστάνουν τους ... υπερεθνικόφρονες. Αν δεν στηριχτεί ο Αντώνης Σαμαράς, οι δυσκολίες θα πολλαπλασιαστούν... Αυτό είναι βέβαιο.

 10. τσωφλι πασατεμπου avatar
  τσωφλι πασατεμπου 08/11/2011 07:55:18

  Πεφτει ξυλο, κ. Ροδινε, δεν το βλεπετε ; Η επικοινωνιακη διαχειρηση τη μαρανε την ΝΔ, εδω σε λιγο δεν θα σωζονται ουτε τα προσχηματα !

  Αρχιζει το πραγμα να γινεται αστειο, πιστεψτε με.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ τσωφλι πασατεμπου 08/11/2011 17:50:54

   Όχι και τόσο αστείο. Από χθες έχω δεχθεί πολλά υβριστικά τηλεφωνήματα γιατί τους μιλούσα για τον Σαμαρά τόσο καιρό. Μου φαίνεται ότι γλύτωσα τον ξυλοδαρμό από ορισμένους λόγω αποστάσεως.

 11. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 08/11/2011 08:07:36

  Όταν βλέπω ακόμα και το Γιώργο Τράγκα να έχει σκάσει από τη στενοχώρια του για τους χειρισμούς και να ωρύεται, όσο και να θέλουμε να ωραιοποιήσουμε κάποια πράγματα, δεν γίνεται.

  Επίσης το επιχείρημα της άτακτης χρεοκοπίας (μετά την αναγγελία δημοψηφίσματος από το ΓΑΠ) δεν το δέχομαι.

  Ο κόσμος είναι μουδιασμένος.

  Η αξιοπρέπεια δεν πρέπει να μπαίνει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και για οποιοδήποτε τίμημα.

  Είμαι πολύ προβληματισμένος και μακάρι να κάνω λάθος...

  ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ

  • Tassos avatar
   Tassos @ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 08/11/2011 09:59:30

   Ολοι στον Real + τον Κουρή έχουν τα λεφτά τους έξω και περιμένουν να φαλίρει η Ελλάδα για να αγοράζουν πολυκατοικίες με 1000 ευρώ. Το ίδιο και πολλοί φλογεροί σχολιογράφοι που επιχειρηματολογούν εδώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

   • Ignoramus avatar
    Ignoramus @ Tassos 08/11/2011 10:09:38

    ετσι ακριβως ειναι τασε+1000000

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 08/11/2011 11:01:08

   Αλλοίμονο στη Ν.Δ. αν χαράσσει την πολιτική της με τις απόψεις του κ. Τράγκα

 12. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 08/11/2011 08:08:48

  Πες τα!!!

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 08/11/2011 08:14:55

  Εξαιρετικό το άρθρο και οι προβληματισμοί....
  ΥΓ: Ωραία φωτό...

 14. ΜΠ avatar
  ΜΠ 08/11/2011 08:22:42

  Εκλογές εδώ και τώρα, σε μία εβδομάδα.
  Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
  Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και όχι κεκαλυμμένη. Τη δε εξεταστική πρέπει να την κάνει μόλις βγει Πρωθυπουργός. Και μάλιστα να αρθεί με συνοπτικές διαδικασίες η βουλευτική ασυλία και να λογοδοτήσουν όλοι όσοι υπέγραψαν με το ΔΝΤ και την τρόικα.
  Κόκκινες γραμμές παντού κύριε Σαμαρά.
  Ζούμε τραγωδία.

 15. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 08/11/2011 08:24:56

  Καλημέρα κε Ροδινέ,

  Πολύ καλό το άρθρο σας. Ο Σαμαράς έχει δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσει τους όρους που συνοδεύουν την 6η δόση. Ωστόσο, θα αποδεσμευτούν αυτά τα χρήματα, εφόσον το ΠΑΣΟΚ πρέπει να περάσει την νέα δανειακή σύμβαση με 180 βουλευτές έχοντας 153 μόνο; Ίσως γι' αυτό ο Αντώνης δεν θέλει δικά του στελέχη στην νέα μεταβατική κυβέρνηση.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Χαλκιδέος 08/11/2011 11:02:41

   Η διαδικασία των 180 σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
   Θυμίζω οτι η προηγούμενη δανειακή δεν πέρασε ποτέ από τη Βουλή.

 16. φωνη avatar
  φωνη 08/11/2011 08:30:08

  Ο Σαμαράς άνοιξε το δρόμο των εκλογών και εξασφάλισε συγκεκριμένη ημερομηνία. Έβαλε πολύ σωστά τον Χ.Λαζαρίδη να πάει το ίδιο βράδυ της Κυριακής να πάρει την υπογραφή του Βενιζέλου για την ημερομηνία εκλογών. Γιατί ο Βενιζέλος αν προλάβαινε να πάει στο eurogroup πριν δεσμευτεί σε ημερομηνία εκλογών θα τις καθυστερούσε κιάλλο. Τώρα έχουν βάλει την υπογραφή τους και ρουφάνε το αυγουλάκι τους. Γελάω με τον Τσίπρα τον αριστερό που κατηγορεί το Σαμαρά και παράλληλα κάνει προεκλογιό αγώνα χάρη στις εκλογές που του εξασφάλισε ο Σαμαράς. Άσε ρε Τσίπρα οι δικοί σου αριστεροί μόνο φωνάζουν, οι δικοί μας βάζουν την ΠΑΣΟΚΑ να υπογράφει ημερομηνίες εκλογών.

  Οταν τελειώσει αυτή η ιστορία και μιλήσει ο Σαμαράς στον κόσμο όλα θα αποκατασταθούν. Τώρα δίνει και παίρνει η προπαγάνδα των χαζών του αντιπάλων, που θέλουν να τον κάνουν....μνημονιακό. Ο Σαμαράς είναι αυτός που πίεσε εκλογές, γιατί θέλει να μιλήσει ο κόσμος. Γιατί το θέλει αυτό; Για να έρθει να εφαρμόσει την πολιτική λιτότητας του μνημονίου; Θέλει να πάρει ισχυρή εντολή από το λαό να μπορεί να διαπραγματεύεται ως κυβέρνηση να αλλάξει την οικονομική πολιτική.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ φωνη 08/11/2011 17:58:34

   Ο Τσίπρας τώρα θυμήθηκε τους Έλληνες και την πατρίδα (ψηφαλάκια).Το δυσάρεστο είναι που πολλοί (ανεγκέφαλοι ΝΔημοκράτες τσιμπήσανε αμέσως το νέο ΠΑΣΟΚ που έρχεται.

 17. xzetta avatar
  xzetta 08/11/2011 08:36:57

  +1

 18. ΑΚΗΣΓΕΡΟΝΤΟΤΣΟΧΑΤΖΟ avatar
  ΑΚΗΣΓΕΡΟΝΤΟΤΣΟΧΑΤΖΟ 08/11/2011 08:44:38

  Μια ερώτηση θέλω να κάνω.
  Το '93 ποιόν άκη δέρναμε ?
  Ευχαριστώ, καλημέρα σας.

 19. Tem avatar
  Tem 08/11/2011 08:44:59

  έτσι ακριβώς ! Μπράβο Αρχαιοπτέρυγα !

 20. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 08/11/2011 08:45:40

  Κώστα Ροδινέ
  Έτσι ακριβώς είναι. Ελπίζω να διαβαστεί το άρθρο σου και να μην απαντηθεί ... αντανακλαστικά. Τα λέει όλα.
  Ο Σαμαράς γνωρίζει ό,τι κάποιοι κάνουν πως δε γνωρίζουν.
  Μια χρεωκοπία δε μπορεί να τη διαχειριστεί καμία κυβέρνηση.
  ΜΟΝΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.
  Οι ίδιοι που σήμερα φωνάζουν εναντίον της δήθεν υποχώρησης Σαμαρά, οι ίδιοι θα έψαχναν για ...σκοινί αν χρεωκοπούσε η Ελλάδα.
  Στις κρίσιμες στιγμές που πρέπει να συνυπολογιστούν δεκάδες παράμετροι οι πολίτες δεν έχουν άλλη λύση.
  Διαλλέγουν Ηγεσία και την ακολουθούν.
  Δεν επηρεάζονται από τις ...κλιματικές διακυμάνσεις.
  Όπως εμπιστεύεσαι το γιατρό σου σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
  Δεν τον υποκαθιστάς.
  Ακούς τις διάφορες εκδοχές από κάποιους γιατρούς αλλά τελικά επιλέγεις.
  Δεν κάμπτεσαι από τις διακυμάνσεις της νόσου.
  Απλά εμπιστεύεσαι.
  Όπως το Στρατηγό στον πόλεμο.
  Και αυτή η πίστη λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος.
  Από αυτή τη συμπόρευση ο ηγέτης ενισχύεται ηθικά και παλεύει απερίσπαστος.
  Ηγεσία με συμβουλές του ποδαριού , ευνουχιστικούς συναισθηματισμούς, στερεότυπα και αντανακλαστικές αντιδράσεις είναι επικίνδυνες.

 21. CORMORAN avatar
  CORMORAN 08/11/2011 08:47:22

  "Μήπως, τελικά ο Σαμαράς επιτυγχάνει να έχει δεσμευμένο το ΠΑΣΟΚ για την επομένη των εκλογών;"
  Η πικρη αληθεια (ας το παραδεχτουμε επιτελους, μηπως και μπορεσουμε να σκεφτουμε σοβαρα για το μελλον), ειναι οτι ΟΧΙ ο Σαμαρας, αλλα οι δανειστες (μεσω της Μερκελ, Σαρκοζι, ΔΝΤ και βεβαιως του ΓΑΠ λογω ...δημοψηφισματος), πετυχαν να δεσμευσουν τελικα και τους δυο, τωρα και για μετα τις εκλογες.

  "Για να επαναδιαπραγματευτεί ο Σαμαράς, πρέπει πρώτα να γίνει Πρωθυπουργός! Αν δεν κερδίσει την εξουσία, δεν μπορεί να κάνει καμιά επαναδιαπραγμάτευση!"
  Διαπραγματευση μπορει να κανει ακομη και η κυρα Κατινα, αν ηταν πρωθυπουργος που πισω της ειχε σθεναρη υποστηριξη απο τα κομματα και τον ελληνικο λαο. Τι ηταν δηλαδη η Θατσερ;

  "Δεν θα μας υποδείξει ο κ. Ρεν πότε θα κάνουμε εκλογές."
  Δυστυχως ομως συμβαινει και αυτη ειναι η αληθεια...

 22. KA avatar
  KA 08/11/2011 08:49:30

  Eνδιαφέρον το άρθρο, αλλά υπάρχουν δύο τουλάχιστον λεπτά σημεία όπου ο κίνδυνος της καταστροφής ελλοχεύει για ότι έχτισε με κόστος ο Αντώνης Σαμαράς:

  [1] ο (υποτιθέμενος ή πραγματικός) κίνδυνος χρεωκοπίας θα επανέλθει από τους Ευρωπαίους όταν θα πρέπει να (συν)υπογράψει επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα. Αν θα φτάσει εκεί η κατάσταση, θα είναι δυσκολότερο να τινάξει την ("μεταβατική") κυβέρνηση στον αέρα, από ότι είναι τώρα. Αν δεν το κάνει, μπαίνει οριστικά (και αμετάκλητα) στο μνημονιακό στρατόπεδο και η εκλογική ήττα είναι δεδομένη.

  [2] οι εκλογές θα απομακρύνονται, όσο οι Ευρωπαίοι θα αισθάνονται πως μπορούν να πιέζουν μία αδύναμη μεταβατική κυβέρνηση. Επισείοντας πάλι τον κίνδυνο χρεωκοπίας θα τις πάνε το φθινόπωρο. Αν υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση με 180 βουλευτές και 240 δις γίνουν διακρατικά δάνεια υποκείμενα στο βρεττανικό δίκαιο, ας μην σχολιάσω ποιά ακριβώς απήχηση θα έχουν (σε όλους μας) οι αιτιάσεις Σαμαρά.

  Το ελάχιστο που μπορεί να γίνει είναι λοιπόν:

  (i) να ξεκαθαριστεί πως δεν υπογράφεται δανειακή σύμβαση που μετατρέπει το χρέος στο αγγλικό δίκαιο
  (ii) αν δεν γίνουν εκλογές 19 Φεβρουαρίου αποσύρεται η στήριξη στη μεταβατική κυβέρνηση
  (iii) δεν συνυπογράφει η ΝΔ νέα οικονομικά μέτρα. Ας αφήσει το ΠαΣοΚ να ακούει τα σχολιανά όταν κάποιος θα ανοίγει το λογαριασμό της ΔΕΗ και ας επαναλαμβάνει μονότονα ο Μιχελάκης πως θα τον καταργήσει όταν γίνει κυβέρνηση.

  Όλα αυτά ΤΩΡΑ. Ρητά και ξεκάθαρα. Πριν γίνει η κυβέρνηση. ΜΕτά θα είναι αργά.

  • regeneration avatar
   regeneration @ KA 08/11/2011 11:08:49

   +10

 23. Μαρια-Μαρια avatar
  Μαρια-Μαρια 08/11/2011 08:49:57

  Αυτο που γινεται σημερα ειναι καταλυση της δημοκρατιας ,

  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ , βρισκομαστε στην στιγμη της ιστοριας της χωρας μας, που ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ. Η Μερκελ δεχεται εκλογες το Φεβρουαριο ? Ποιον κοροιδευετε ??????

  τα λόγια ειναι φούμαρα.

  Εχουμε παραδωσει τη χώρα, χωρις καν να γινει πολεμος. Το μονο που μας εσωζε θα ηταν να γινουν τωρα εκλογες, απο τη στιγμη που και ο ΓΑΠ πηρε ψηφο εμπιστοσυνης.
  Κυριε Σαμαρα, ΟΧΙ , ΟΧΙ , ΟΧΙ

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Μαρια-Μαρια 08/11/2011 18:02:44

   Πάντα υπάρχει χρόνος για πόλεμο.
   Για την ειρήνη δεν είμαι σίγουρη.

 24. of8almos avatar
  of8almos 08/11/2011 08:51:49

  Επιχειρήματα 2 χρόνων του Παπανδρέου ή του Βενιζέλου ή του Παπακωσταντίνου ή της Βάσως.
  Στο ίδιο καλάθι λοιπόν!

 25. douloparoikos avatar
  douloparoikos 08/11/2011 08:58:34

  ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!!!!!ΕΔΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΓΑΜΑΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΉ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ!!!ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ?ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!ΣΤΡΙΜΩΞΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΜΑΖΙ?ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ?ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΕΙ,ΑΦΟΥ Ο ΓΙΟΡΓΚΟΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ!
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ SITE,ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ.
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

 26. Ευμένης avatar
  Ευμένης 08/11/2011 09:03:04

  Όπως όλοι οι Έλληνες δεν έχω καμία διάθεση να χρεωκοπήσει η χώρα. Αλλά για τα 6-8 δις της δόσης να δεχθώ να μου την κατασχέσουν? Όχι.
  Η νέα δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτ είναι τόσο αισχρή που το πρώτο Μνημόνιο μπροστά της είναι πρόσκληση σε παιδικό πάρτι..
  Και τα τελευταία νέα είναι ότι οι Ευρωπαίοι ζητάνε γραπτές εγγυήσεις απ όλα τα κόμματα.
  Ο Σαμαρά είπε ότι θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση και συμφωνώ μαζί του. Δεν θα μπορεί να την κάνει όμως αφού την συμφωνήσει και υπογράψει. Είδαμε τι έγινε με τον Γιωργάκη και το δημοψήφισμα? Άσε που ακόμα και ο Γιωργάκης μόνο προφορικά συμφώνησε. .
  Συνοψίζοντας:
  Αν ο Σαμαράς επαναδιαπραγματευτεί την προτεινόμενη σύμβαση ΤΩΡΑ, πριν την υπογράψει, θα τον παραδεχθώ. Άξιος.
  Αν όμως την υπογράψει γιατί θα χάσουμε την δόση κτλ κτλ - δυστυχώς, τα ίδια μας έλεγε και ο Γιωργάκης κάθε φορά που υπέγραφε και είδαμε που φτάσαμε..
  Τι νόημα θα έχουν μετά οι εκλογές σε 2-3 μήνες? Ας τις κάνουμε καλύτερα σε 10-20 χρόνια όταν (εδώ γελάμε) θα έχουν φύγει οι τοποτηρητές-γκαουλάιτερ της ΕΕ ('ιδε 4ο Ραιχ).

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ευμένης 08/11/2011 16:51:45

   Πού την είδες την δανειακή σύμβαση για να τη διαβάσουμε και εμείς; Δεν την ξέρεις, δεν υπάρχει, δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή γιατί δεν έχει διαμορφωθεί. Το μόνο που υπάρχει είναι εικασίες και φόβοι

 27. Mara avatar
  Mara 08/11/2011 09:05:20

  Καλημέρα σε όλους!
  Aγαπητέ Κώστα Ροδινέ,
  Αποψή μου, άν ο Σαμαράς πιεστεί για να υπογράψει την Δανειακή Σύμβαση με όλους τους όρους που θέλουνε, θα τα τινάξει όλα στον αέρα....
  Στην πολύ μικρή πιθανότητα (προσωπικά δεν το πιστεύω) που λυγίσει.
  Τέλειωσε.... και το ξέρει.

 28. Πελασγός avatar
  Πελασγός 08/11/2011 09:12:31

  Πάω στη Ευρώπη για να ξανασταυρωθώ για σένα!
  Eo Europa iterum crucifigi

  Ώστε λοιπόν ο εσταυρωμένος λαός μας, θα ξαναπάρει τη θέση του Κυρίου μας, δίότι ο Σαμαράς λιποψυχεί!
  Και δεν θέλει να σταυρωθεί για χάρη του λαού του. Απλώς, συμμάζεψε τα προσωπικά του αντικείμενα , εξήλθε των τειχών της Ρώμης, συμμετέχοντας στην καταδίκη της Ελλάδος που ετοιμάζει η Παγκόσμια κουστωδία Αρλεκίνων, που φέρονται ως "Ευρωπαική ένωση", και που εκτελούν εντολές των "Γνωστών-Αγνώστων" της Οικουμένης.
  Μιάς Ευρώπης που ο Συλβέστρος Συρόπουλος, είναι τόσο επίκαιρος, που μετά το 1444 μ.Χ, θα δανείσει για την κατάντια της του 2011, τον τίτλο των απομνημονευμάτων του, περί της ψευτο Συνόδου της Φεράρας-Φλωρεντίας (1438-1439): "Αληθής Ιστορία Ενώσεως μή Αληθούς".
  Ποιά είναι η σταύρωση που δεν θέλει να υποστεί ο Σαμαράς; Μα είναι το ΟΧΙ σε οποιαδήποτε μεθόδευση "αποφυγής χρεωκοπίας" για την Ελλάδα, πλην εκλογών.
  Άν νομίζει ο Σαμαράς ότι συμμετέχοντας στις κατ'εντολήν λύσεις-κρεματώριο του Ελληνικού λαού, θα αποφύγει τις ατέρμονες δανειοδοτήσεις-δεσμά για τη χώρα μας, πλανάται. Οι οποίες θα αντικαταβάλλονται έναντι εμπραγμάτων δικαιωμάτων μας, ήγουν της Εθνικής μας κυριαρχίας. Και διάλεξε μια οδό, η οποία είναι η συνώνυμη της λιποψυχίας, την Αππία οδό.
  Απέναντι στο λυκόφως του μαρτυρίου μας ατενίζει το Κύριό μας-λαό μας και έκπληκτος αναφωνεί:
  QUO VADIS DOMINE? Που υπάγεις Κύριε;
  Και επειδή ο Εσταυρωμένος Κύριος και Αναστάς, ήγουν ο λαός μας, βλέποντας τη λιποψυχία του, του απαντά:
  Eo Europa iterum crucifigi,
  όπερ μεθερμηνευόμενο "πάω στη Ευρώπη για να ξανασταυρωθώ για σένα!"
  Ως άλλος Πέτρος, ξαναγύρνα στην (πραγματική) Ευρώπη, ξαναφόρεσε τον Αποστολικό χιτώνα, κράτα στο χέρι σου το ειλητάριο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, και πες τους ότι ήρθες να σταυρωθείς, ΌΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση, παρά μόνον σε εκλογές. Για να θέσεις πρώτος την "πετρα" πάνω στην οποία θα ξαναγεννηθεί η Νέα Ευρώπη.
  Για να μην ακούς το διαχρονικό
  QUO VADIS SAMARA?

  • αχιλλέας avatar
   αχιλλέας @ Πελασγός 08/11/2011 11:05:24

   αγαπητέ Πελασγέ. για μιά ακόμη φορά έβαλες τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων. "όποιου του μέλλει Ανάσταση τον Γολγοθά διαβαίνει.", γράφει και ο ποιητής. Για να οδηγηθείς όμως στην θυσία πρέπει να υπακούεις σε μία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Να έχεις ένα σχέδιο, ένα όραμα, να έχεις λύσεις για τις εξισώσεις του προβλήματος και απόλυτη ΠΙΣΤΗ στην "αλήθεια¨ της οδού του μαρτυρίου σου. Να έχεις την καρδιά του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Ευαγόρα Παλλικαρίδη. Να έισαι Ελληνικός Ελληνας εξ Ελλήνων. Σήμερα αποφασίζουν για σένα και τα παιδιά σου Ελληνες(;) που δεν φόρεσαν ούτε μια μέρα το χακί ή υπηρέτησαν την Πατρίδα Σου ως τριμηνίτες από τα ...έδρανα της βουλής (θεωρώντας το μάλιστα μεγάλη ...θυσία) ή "εκτέλεσαν" το στρατιωτικό τους Καθήκον στα χαρτιά από το σπίτι τους ή συγγράφοντας τις μαιμού διατριβές τους, για να είναι "παραγωγικοί"(από εδώ άντλησε την θεωρία του ο γνωστός από την υπόθεση των ΙΜΙΩΝ Παγ-κάλος.) .Οι εκλογές τους είναι ο φερετζές της προστυχιάς τους. Καμμία ψήφο σε κανένα "κώμα" της βουλής και σε κανένα μέχρι σήμερα πολιτευόμενο. Ψήφο σε Ελληνικούς Ελληνες αντικαθεστωτικούς, αντικατεστημενικούς.

   • Πελασγός avatar
    Πελασγός @ αχιλλέας 08/11/2011 11:53:05

    Χαίρετε, Αχιλλεύ.
    Και σε αντιφωνώ, με του Κυρίου μας τον χαιρετισμό.
    Νομίζεις ότι ο Γρηγόρης Αυξεντίου, πέθανε; O "μοναχός Χρύσανθος" της Μονής του Μαχαιρά ζεί:
    "Μή λυπάσαι μητέρα που έφυγα από την αγκαλιά σου,
    γιατί βρίσκομαι τώρα στην αγκαλιά της Ελλάδας,
    της πιο στοργικής μάνας όλου του κόσμου,
    που είναι υλικά φτωχή, αλλά ψυχικά είναι η πλουσιώτερη μάνα όλων των αιώνων",
    έγραφε στη μάννα του Αντωνού (Αντωνία), κι εκείνη με τα λιγοστά της γράμματα τον αντιχαιρετούσε:
    "Γιατί εμέν αρνήθηκες για να'αγκαλιάσης άλλην;
    Σ'αρέσαν από μακρυά τ'ατίμητά της κάλλη;"

    Κι ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, λένε, πως όταν τον συνέφερναν από τη ρέμβη του, εξομολογούνταν ότι καρφώνοντας το βλέμμα του στα δυτικά, πρόσμενε κάτι να δη από την Ελλάδα.
    Την ίδια Ελλάδα, ατένιζε κι ο άλλος αητός του Μαχαιρά, ο Τάσος Παπαδόπουλος. Την ίδια Ελλάδα ατενίζουν οι απανταχού Τάσοι κι όπως βλέπεις υπάρχουν "Έλληνες εξ Ελλήνων".
    Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που ατενίζουν "δυτικά", μόνο που οι Παλληκαρίδηδες αγναντεύουν την Ελλάδα, και αυτοί
    την Καραιβική, το Λόντον, το Παρίσι, τη Βοστώνη...
    Μή λιποψυχάς όμως, να ξέρεις ότι όλοι αυτοί ζούν και οδηγούν την Ελλάδα.
    Υπάρχουν και οι φοβισμένοι, όμως υπάρχουν κι οι ανυπότακτοι..., και είναι μιλιούνια.
    Να είσαι σίγουρος Αχιλλέα!

    Πελασγός

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Πελασγός 08/11/2011 11:28:13

   προς "Πελασγός": από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!

   προς Κ. Ροδινό:
   κ. Ροδινέ πολύ εύστοχα με την ανάλυσή σας μας βοηθήσατε να κατανοήσουμε κι εμείς οι απλοί πολίτες τις συναρτήσεις και συνάφειες μεμονομένων δεδομένων τόσο μεταξύ τους όσο και προς το συνολικό πλαίσιο.
   Κυρίως, βέβαια, να μιλάμε πατώντας στη γη κι έχοντας σταθερό βηματισμό.

 29. evan avatar
  evan 08/11/2011 09:12:40

  Καλά τα σχόλια που κάνετε, όμως ποιος μπορεί να μου απαντήσει στο εξής ερώτημα;
  Οι εταιροί μας μας ζητάνε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι αυτών, εμείς πότε θα ζητήσουμε οι εταίροι μας να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την Ελλάδα; (όρα κατοχικό δάνειο προς την Γερμανία)!!!!
  Μήπως θα πρέπει να διαγράψουμε όλα τα δάνεια που έχουμε λάβει από το 1950 και πίσω ως αποπληρωθέντα;

 30. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/11/2011 09:18:34

  O Σαμαρας αντιμετωπιζει τους εξαλλους που τραφηκαν αυτα τα δυο χρονια με την ανοχη του και ηταν με μαθηματικη ακριβεια σιγουρο οτι θα φθασουμε εδω.
  Εκεινο που ποτε δεν εγινε αντιληπτο ειναι οτι ανεξαρτητα απο τους χειρισμους του Παπανδρεου που μπορει να θεωρηθουν απαραδεκτοι ή και προδοτικοι απο ενα σημειο και περα δεν υπαρχει επιστροφη στο 2009.
  Οταν η κριση γενικευεται και φθανει στην Ιταλια ειναι φανερο οτι υπαρχουν μονοδρομοι.Αυτο πολιτικοψυχολογικα δεν μπορουν να το δεχθουν πολλοι που νομιζουν οτι απλως αν φυγει ο ΓΑΠ θα γυρισουμε στον κοσμο του 2009.
  Αυτο δεν γινεται.Ο ΓΑΠ ηταν ο πυροδοτης αλλα τα αποτελεσματα της εκρηξης δεν διαγραφονται με την απομακρυνση του.
  Τυχον υπαναχωρηση της ΝΔ απο την κυβερνηση θα την οδηγησει στο περιθωριο γιατι ο κοσμος θελει εθνικη ενοτητα ασχετα απο τα παιγνιδια της διαπλοκης.

  • Gas Bailey avatar
   Gas Bailey @ ψυχραιμια 08/11/2011 09:37:37

   Η ψυχραιμία μου εξαντλείτε................

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 08/11/2011 10:21:46

   Δηλ. με βάση τη λογική σου η Ελλάδα πρέπει να φορτωθεί την κρίση όλης της Ευρώπης.

  • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
   ΑποΜηχανηςΦτωχος @ ψυχραιμια 08/11/2011 10:52:29

   Πως ακριβώς το συμπεραίνεις ότι ο κόσμος θέλει "εθνική ενότητα"? Απ τις δημοσκοπήσεις?

   • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
    ΑποΜηχανηςΦτωχος @ ΑποΜηχανηςΦτωχος 08/11/2011 11:08:55

    «Οι Κ. Μέρκελ και Κ. Σαρκοζί καθώς και λοιποί αξιωματούχοι υπέπεσαν σε ατόπημα με τον τόνο και το περιεχόμενο των δηλώσεων τους, απευθυνόμενοι σε κυρίαρχο κράτος ισότιμο εταίρο τους. Η Ελλάδα δεν δέχεται εκβιασμούς και καμία δημοκρατική χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί υπό αυτό το καθεστώς. Η ΝΔ αποτελεί την εγγύηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας και θα αφιερώσει τις δυνάμεις της στην σταθερότητα και την πρόοδο της Ευρώπης που όλοι ονειρευόμαστε. Μόνη λύση οι άμεσες εκλογές.»
    Αυτή τη δήλωση θέλει ο κόσμος κατά την ταπεινή μου αντίληψη φίλε «ψυχραιμία».

 31. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 08/11/2011 09:28:08

  NAΙ να αποφύγουμε την χρεωκοπία ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ τότε ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. Δεν εμπιστεόμαι τα παπαγαλάκια , ουτε θερμόαιμους δημοσιογράφους .Εμπιστεύομαι τον Σαμαρά και περιμένω να με εμπιστευτεί και εκεινος λέγοντας καθαρά τι πρεπει να συνυπογραψει για να αποφύγει η χωρα την χρεωκοπία. Θα συμφωνήσει η ΝΔ στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ? Απορρέει κατι τέτοιο από την δανειακή σύμβαση και τον εφαρμοστικό? Θα δεχθεί η ΝΔ επιτροπεία απο Ραιχενμπαχ κ.λ.π?
  Αν λοιπον μας ζητουν να πεθάνουμε ως χώρα για να μην πεθάνουμε οικονομικα τοτε απαντάμε ότι ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ
  Πρώτα και πάνω απ όλα η πατρίδα
  Πρώτα και πάνω απ όλα η ελευθερία
  Πρώτα και πάνω απ όλα η ελευθερη δημοκρατία

  • τασος avatar
   τασος @ ΓΑΝΤΙ 08/11/2011 17:46:19

   Τι ειναι αυτα που λες Γαντι??? Αναφερεις εννοιες οπως ελευθερια και δημοκρατια που ομως καμια σχεση δεν ειχαν με αυτα που γινοντουσαν τοσα χρονια στην Ελλαδα. θα ξεπουληθουμε τωρα, ενω τοσα χρονια δεν ξεπουλιομασταν? Πως γινανε παμπλουτοι διαφοροι μιντιαρχες, πως γινανε παμπλουτοι οι εθνικοι μας προμηθευτες? Αν δεν εχεις παρει χαμπαρι τιποτα απο ολα αυτα που γινανε τα τελευταια 30 χρονια να σε ενημερωσω οτι στην Ελλαδα αυτο που γινοτανε ηταν να ξεπουλιεται η Πατριδα, η περιουσια της και το μελλον της. ΞΥΠΝΑ

 32. ALex avatar
  ALex 08/11/2011 09:30:45

  ΟΧΙ εγω αυτο Λεω ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ....εχουμε γινει η χλευη των ηττημενων δεν το βλεπουν εκει στη Συγγρου?

 33. sarkozi avatar
  sarkozi 08/11/2011 09:36:24

  ............και ενω οι δημοσκοπησεις δειχνουν οτι εισαι 1ο κομμα αλλα χωρις αυτοδυναμια και θελεις ενα κλικ ακομα απεναντι σε μια κυβερνηση που καταρεει και ετοιμαζει φρεγατες ελικοπτερα και υποβρυχια για να την κανει.....τσουπ της δινεις χειρα βοηθειας........μην εκπλαγουν ορισμενοι για τα ποσοστα του κομματος σε επομενες δημοσκοπησεις........οσο για την εσωστρεφεια του πασοκ ενα εχω να πω ο λυκος γουνα αλλαζει χουγια ομως ΠΟΤΕ ....ετσι και τα πασοκια!

 34. Αριστερός avatar
  Αριστερός 08/11/2011 09:37:08

  http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-11-07-22-32-05-2011110743152/

  Μεταξύ (ευρωπαϊκής) σφύρας και (ελληνικού) άκμονος ο Α. Σαμαράς


  Τον κίνδυνο να καεί στην προθέρμανση, πριν καν βγει στον αγωνιστικό χώρο να επιδείξει τις θρυλούμενες επιδόσεις του, αντιμετωπίζει το κόμμα της ΝΔ και προσωπικά ο αρχηγός της, Αντώνης Σαμαράς, τις τελευταίες μέρες. Αρχής γενομένης για την ακρίβεια από την Πέμπτη το μεσημέρι όταν με μια θεαματική «κωλοτούμπα» δήλωσε ότι θα ψηφίσει την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο χέρι βοηθείας στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε …πού να σταθεί. Η συμφωνία να υπενθυμίσουμε συνάντησε εξ αρχής την αρνητική υποδοχή όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις αλλά και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


  Φτάσαμε όμως στο σημείο η ΝΔ όχι μόνο να δηλώνει ότι θα στηρίξει την επίμαχη συμφωνία, που θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έναντι εντελώς αμφιβόλων αποτελεσμάτων (την μείωση του χρέους στο 120% το 2020), αλλά και να κάνει ακόμη μια στροφή 180 μοιρών στηρίζοντας μια κυβέρνηση που ως έργο θα έχει την εφαρμογή και τη νομιμοποίηση στη συνείδηση της κοινωνίας αυτής της συμφωνίας, που ήδη τρίζει. (Ο ίδιος ο Σόρος δήλωσε πως μέσα σε τρεις μήνες θα έχει εγκαταλειφθεί, όπως δηλαδή συνέβη και με την συμφωνία της 21ης Ιουλίου) Καθόλου τυχαίο δεν είναι πως από το πρωί της Δευτέρας η Συγγρού και τα στελέχη της έχουν κατακλυστεί από τηλεφωνήματα εξαγριωμένων οπαδών και ψηφοφόρων της που αποδοκιμάζουν την συμμετοχή του κόμματος στη νέα κυβέρνηση γιατί ξαφνικά βλέπουν να πηγαίνει περίπατο η αντι-μνημονιακή ρητορεία και το κόμμα τους να χρεώνεται το πιο άγριο Μνημόνιο, αυτό που θα συνοδεύσει το νέο δάνειο και την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Έργο της νέας κυβέρνησης θα είναι επιπλέον η κατάθεση και ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, η συγκρότηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και επίσης η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, που ακόμη και ένθερμοι υποστηρικτές τους πιστεύουν ότι στο πλαίσιο της κατρακύλας του χρηματιστηρίου και της ελεύθερης πτώσης που καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, τυχόν προώθησή τους θα ισοδυναμεί με έγκλημα εσχάτης οικονομικής προδοσίας.

  Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει επομένως ο Α. Σαμαράς είναι τις επόμενες δύο μέρες – δεν πρόκειται για δημοσιογραφική υπερβολή – να χάσει ό,τι κέρδισε στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία της ΝΔ.

  Τι θα μπορούσε όμως να κάνει; Κατ’ αρχάς να σταματήσει να δίνει οδηγίες για non paper που εμφανίζουν το άσπρο μαύρο, ότι δηλαδή δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση, αλλά για μια μεταβατική κυβέρνηση ή ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, λες και το νέο Μνημόνιο που θα ψηφιστεί και από τους βουλευτές της ΝΔ θα περιλαμβάνει συνταγές μαγειρικής…

  Αν θέλει ο αρχηγός της ΝΔ να μην καεί για πάντα τότε έχει μια και μόνη επιλογή: Να συνεχίσει να αντιστέκεται στις ασφυκτικές πιέσεις των Ευρωπαίων για στήριξη αυτής της καταστροφικής πολιτικής, που ούτως ή άλλως έχει ημερομηνία λήξης, όσα δεκανίκια κι αν της προσφερθούν, καθώς θα αποδεικνύεται ψευδεπίγραφη και ατελέσφορη. Η τήρηση αυτής της γραμμής μέχρι σήμερα μόνο οφέλη του προσέφερε. Όσο σοβαρές κι αν ήταν οι απειλές που δέχθηκε (πχ για την ενότητα του κόμματός του) οι κίνδυνοι που διατρέχει όταν θα χρεωθεί το σούπερ-Μνημόνιο θα αποδειχθούν πολύ πιο απειλητικοί. Επάνω σε αυτή την βάση λοιπόν να οξύνει την σύγκρουση του με τα κέντρα που τον πιέζουν, να συνεχίσει δηλαδή να αντιστέκεται όπως έκανε τον προηγούμενο ενάμισι χρόνο προκαλώντας τρομερό εκνευρισμό στις Βρυξέλλες αλλά και συσπείρωση στο κόμμα του, σε βαθμό να αποτελεί ένα αξιόπιστο σχέδιο Β, μέχρι σήμερα. Το ξεγύμνωμα άλλωστε των Βρυξελλών και του γαλλογερμανικού άξονα, η αποκάλυψη δηλαδή του βαθιά αντιδημοκρατικού χαρακτήρα των επιταγών τους όπως φαίνεται με την εμμονή τους να αναλάβει τα ηνία μιας χώρας ένας τεχνοκράτης στερούμενος κάθε νομιμοποίησης, θα προσδώσει επιπλέον υπεραξίες στις επιλογές του.

 35. JOHN avatar
  JOHN 08/11/2011 09:37:24

  Κε Ροδινε καλημερα. Διαβασα με προσοχη το αρθρο σας κι εχω καπειες αντιρησεις α Λοιπον σε καποιο σημειο γραφετε.........μετα την εγκληματικη κινηση Παπανδρεου σχετικα με το δημοψηφισμα.Ακριβως,με τη κυβερνηση κοινης αποδοχης για το εγκλημα που προαναφερατε και τα προηγουμενα θα λογοδοτησει πουθενα; Οχι βεβαια και θα φυγει την καταλληλη γι αυτον στιγμη σαν κυριος που πιστευω ειναι ενας απο τους στοχους του! Σε αλλο σημειο γραφετε τι αλλαζει εαν οι εκλογες γινουν 2 μηνες αργοτερα.Κατ αρχας εισθε σιγουρος οτι θα γινουν σε 2 μηνες και οχι αργοτερα οπως διαμηνυουν απο την Ευρωπη;Και εστω οτι γινονται στο διαστημα που λετε, αυτα που θα ψηφισει,και οπως γνωριζετε δεν ειναι μονο η δανειακη,αλλα ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΤΗΣ κατ απαιτηση(γραπτως μαλλισα)των Βρυξελων!Και η εμπλοκη του Αγγλικου δικαιου στα αποφασισμενα της βραχυβιας ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ αυτης κυβερνησης σας λεει κατι; Οταν λοιπον δια στωματος του Ολι Ρεν επιβαλεται,ποια θα ειναι η κυβερνηση,απο ποιους αχυρανθρωπους θ αποτελειται,τι δεσμευσεις(μακρας πνοης) που κυριολεκτικα δενει τη χωρα για τουλαχιστο 2 δεκαετιες,και τελος θελουν αυτοι ν αποφασισουν ποτε θα γινουν εκλογες και αφου φυσικα οι αποφασεις της υπηρεσιακης θα ειναι ΜΗ ΑΝΑΤΡΕΨΗΜΕΣ τουλαχιστο με δημοκρατικες διαδικασιες. Αγαπητε κυριε η αποδοχη ολων αυτων αναιρει την ιστορια μας και κατ επεκταση και την ιδια την υπαρξη μας.Πουθενα δεν αναφερεται σε τι κατασταση βρησκεται η κοινωνια,η αγορα,η ανεργια μετα την επιβολη των προσφατων εξοντοτικων μετρων και πως θ αντιδρασει,γιατι οποιος χασει την ελπιδα του και δεν γνωριζει ποιο θα εναι το αυριο αντιδρα απροβλαιπτα,με οποιες συνεπειες μπορει να εχει αυτο! Κακα τα ψεματα εκει που εφτασαν τα πραγματα το παιγνιδι παραμονης μας στο ευρω φαινεται πως εχει χαθει!Και αν μελετηθουν τα μετρα που μας επιβαλουν στοχο δεν εχουν τη διασωση της χωρας,αλλα τη διασωση και μειωση των κραδασμων που θα φερει στη δομη του χρηματοπιστοτικου συστηματος της Ευρωπης απο μια πολυ πιθανη πια αποβολη της χωρας μας απο την ΟΝΕ! Και ολες οιστρατηγηκες που θ ακολουθηθουν πιστευω οτι πρεπει να το λαβουν πολυ σοβαρα υπ οψη τους αυτο γιατι μια ατακτη υποχωρηση σε συνθηκες μαλλιστα πανικου θα ειναι καταστροφικη και μοιραια!

 36. η Dimi avatar
  η Dimi 08/11/2011 09:40:26

  Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
  Εφόσον είναι υπαρκτή η πιθανότητα η Ελλάδανα έχει ως "πρωθυπουργό αορίστου χρόνου" εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ωρα Τώρα να σπάσουν οι αλυσίδες.

  «Ο,τι δεν λύεται κόπτεται», Κύριε Πρόεδρε.

 37. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 08/11/2011 09:45:36

  Το οικονομικό κατεστημένο τα κατάφερε, έβαλε το Σαμαρά στο παιχνίδι με σκοπό να τον καταστήσει συνένοχο της οικονομικής πολιτικής των 2 τελευταίων χρόνων και να τον εξουδετερώση απο τις πολιτικές εξελίξεις που θα είχε μετά τις εκλογές, που όσο και να προσπαθεί το κατεστημένο να τις αποτρέψει, αυτές είναι πολυ κοντά και θα είναι σαρωτικές για όσους συμμετείχαν στα σχέδια της Ευρωπαικής οικονομικής ολιγαρχίας.

 38. Kάποιος avatar
  Kάποιος 08/11/2011 09:48:46

  Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις.

 39. ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ 08/11/2011 09:49:45

  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΚΑΝΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΛΠ

 40. maria avatar
  maria 08/11/2011 09:50:07

  Καλύτερα ένα φρικτό τέλος παρά μια φρίκη δίχως τέλος. Δεν περιμέναμε από τον κ. Σαμαρά νίκες στην οικονομία ή οπουδήποτε αλλού, τίποτα πια δεν σώζεται. Περιμέναμε όμως να πολεμήσει για την τιμή της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

 41. Εκπαιδευτικός avatar
  Εκπαιδευτικός 08/11/2011 09:53:32

  Γιατί να θεωρείται επιτυχία η "απομάκρυνση;" Παπανδρέου αν παραμένει ίδια η άσκηση πολιτικής; Το μείγμα δεν ήταν που μας πείραζε; όχι ο Παπανδρέου σαν πρόσωπο, ο συμπαθητικός βλάκας θα τον έλεγα. ΚΑι μη μου πείτε κ. Ροδινέ ότι θα αλλάξει η πολιτική , αυτό φαίνεται απίθανο με τους συνεχείς εκβιασμούς που θα υφιστάμεθα. Αν ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με 180, πλέον ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ συνταγματικά. Δεν θα υπάρχει επιστροφή, θα χάσουμε τη δυνατότητα προσφυγής κατά της σύμβασης για αντισυνταγματικότητα. Σε τι θα ωφελήσουν μετά την υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης οι εκλογές; Απλά να έχουμε αλλαγή προσώπων , με τους δικούς μας αυτή τη φορά; Ο Σαμαράς έχει την ιδιοσυγκρασία και τα χαρακτηριστικά εκείνα για να υψώσει το ανάστημά του στους ΓΕρμανούς, σε μια στιγμή μάλιστα που πανικοβλήθηκαν από την πιθανή εθελούσια έξοδό μας μέσω δημοψηφίσματος. Και γιατί λέτε καταστροφική την απόφαση ενός δημοψηφίσματος που θα ακύρωνε τη δανειακή σύμβαση του Γιωργάκη; Το επιχείρημά σας στερείται δημοκρατικότητας και παραπέμπει σε εποχές που μια ελίτ γνώριζε πιο είναι το συμφέρον του έθνους καλύτερα από το ίδιο και επομένως νομιμοποιούταν να μην λαμβάνει υπόψη της το λαό στις αποφάσεις.
  Φοβάμαι πώς πλέον ούτε οι βουλευτές της ΝΔ θα μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι.
  Ονειρεύεστε πολιτικά οφέλη αρθρογραφώντας κατ αυτόν τον τρόπο, θα σας στεναχωρήσω, ούτε εσεις δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε...

 42. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 08/11/2011 10:02:24

  Συμφωνώ απόλυτα κ. Ροδινέ. Η κυβέρνηση αυτή είναι αναγκαίο κακό.
  Θα ήθελα όμως να παρατηρήσω ότι η χθεσινή εμφάνιση των στελεχών μας στην τηλεόραση ήταν απαράδεκτη. Σφίξιμο, ξύλινη γλώσσα, έκδηλο άγχος να μην αναλάβουμε πολιτικό κόστος, να μην έχουμε ευθύνες, άκαιρες φωνές εναντίον της κυβέρνησης. Μου θύμισαν τους κνίτες που κοροϊδεύαμε ότι έχουν μια κασσέτα στο στόμα.
  Τη στιγμή που η χώρα είναι καταεξευτελισμένη και στο χείλος της καταστροφής και παίρνουμε ταπεινωτικά τελεσίγραφα, δεν είναι δυνατόν τα στελέχη μας να δίνουν την εντύπωση ότι νοιάζονται μόνον για το πως θα κερδίσουμε πόντους. Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ας χαλαρώσουμε. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει για το καλό όλων μας. Με αυτήν την νοοτροπία θα κυβερνήσουμε αύριο;
  Αυτά με ειλικρινή αγάπη και στην παράταξη και στον Αντώνη.

 43. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 08/11/2011 10:04:59

  Το αποκρουστικό πρόσωπο της Ε.Ε.
  (Άρθρο του Γ. Δελαστίκ στο σημερινό ΕΘΝΟΣ)

  Το πάθος της εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης, οι λοιδορίες για τις θεαματικές κωλοτούμπες των κομμάτων και των ηγετών τους, η μέριμνα για την κατά το δυνατόν απόκρυψη και ελαχιστοποίηση των εκλογικών συνεπειών της αναίρεσης των πολιτικών τους θέσεων, το ενδιαφέρον για την εκκολαπτόμενη κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τόσα άλλα θέματα της κυριολεκτικά ζέουσας πολιτικής επικαιρότητας έχουν κάνει τους Ελληνες να μην εστιάσουν την προσοχή τους σε ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα: την εξοργιστική και απαράδεκτη στάση των ηγετών της ΕΕ απέναντι στη χώρα μας.

  Δικαίως επικρίνεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ότι με την άκρως ενδοτική στάση του μετέτρεψε σε "σκουπίδι" το διεθνές κύρος της Ελλάδας και τη διέσυρε ανά την υφήλιο.

  Δεν βλέπουμε όμως κανέναν λαλίστατο Ελληνα πολιτικό να κατακεραυνώνει την επαίσχυντη συμπεριφορά των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι ποδοπατούν ανερυθρίαστα όλες τις συνθήκες της ΕΕ και της Ευρωζώνης για να πιέσουν τη χώρα μας να υποκύψει στις απαιτήσεις τους.

  Εχει επικρατήσει ντε φάκτο η αρχή ότι "νόμος στην ΕΕ είναι ό,τι θέλει αυτός που μας δανείζει". Αυτό δεν ισχύει ούτε καν για τον απλό πολίτη που παίρνει δάνειο από κάποια τράπεζα, πόσω μάλλον για ένα κράτος που αποτελεί μέλος μιας υποτιθέμενα ευνομούμενης δημοκρατικής κοινότητας νομικά ισότιμων κρατών, όπως προβάλλεται ότι είναι η ΕΕ.

  Ακόμη και ο απλός πολίτης προστατεύεται από τις αυθαιρεσίες των τραπεζών μέσω νόμων και δικαστηρίων.

  Μόνο οι τοκογλύφοι δανείζουν με όσο αυθαίρετους όρους θέλουν, τους αλλάζουν ανά πάσα στιγμή και διεκδικούν δικαίωμα ζωής και θανάτου επί του ατόμου που δάνεισαν.

  Από πού κι ως πού τολμούν να απειλούν την Ελλάδα με αποβολή από την Ευρωζώνη, από τη στιγμή που οι συνθήκες που καθορίζουν το πλαίσιο του κοινού νομίσματος δεν δίνουν απολύτως κανένα τέτοιο δικαίωμα σε κανέναν και δεν συμπεριλαμβάνουν απολύτως καμία διαδικασία αποβολής;

  Ποιοι είναι αυτοί οι δικτάτορες ή οι δικτατορίσκοι που καταργούν πραξικοπηματικά τις συνθήκες της Ευρωζώνης επειδή έτσι τους γουστάρει; Γιατί κανείς δεν ανακαλεί στην τάξη όποιον κάνει τέτοιες πραξικοπηματικές διακηρύξεις για να εκβιάσει τους Ελληνες;

  Από πού αντλούν το θράσος να απειλούν την Ελλάδα με αποβολή από την ΕΕ, δεδομένου ότι οι συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν απολύτως καμιά διαδικασία απομάκρυνσης ενός ανεπιθύμητου μέλους;

  Πώς είναι δυνατόν να περνάει απαρατήρητη από το δουλόφρον ελληνικό πολιτικό σύστημα μια τόσο ωμή πραξικοπηματική στάση; Αυτή είναι η "δημοκρατική Ευρώπη", η οποία δεν σέβεται ούτε καν τις θεμελιώδεις συνθήκες της;

  Η κρίση έχει επιτείνει στο έπακρο τα αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά της ΕΕ και έχει οδηγήσει τους ηγέτες και τους ηγετίσκους της σε παροξυσμό αυθαιρεσίας και σε ολοκληρωτικές συμπεριφορές.

  Από τη στιγμή που η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης της 26ης - 27ης Οκτωβρίου ενέκρινε την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου (σημείο 9 της απόφασης των ηγετών), με ποιο δημοκρατικό δικαίωμα ο κάθε Ολι Ρεν, ο κάθε Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ή ακόμη και ο κάθε Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποφάσισαν και διέταξαν την αναστολή της εκταμίευσης επειδή δεν τους άρεσε το δημοψήφισμα του Γιώργου Παπανδρέου; Βάσει ποιας διάταξης των συνθηκών της Ευρωζώνης ή της ΕΕ διακηρύσσουν ότι δεν δίνουν τη δόση του δανείου αν δεν υπογράψει... η ΝΔ ή αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας;

  Τρελαθήκαμε εντελώς;

  Μόνο στα πιο μαύρα χρόνια της μετεμφυλιακής Αμερικανοκρατίας έχει βρεθεί η Ελλάδα σε τέτοιο καθεστώς υποτέλειας όσο σήμερα με την ΕΕ - και η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη με την πλήρη λειτουργία της ομάδας διακυβέρνησης της χώρας μας υπό τον Γερμανό "γκαουλάιτερ" Χορστ Ράιχενμπαχ.

  Πρόκληση:
  Υπαγόρευση όρων από τον Ολι Ρεν

  Θράσος απίστευτο επέδειξε ο Φινλανδός κομισάριος Ολι Ρεν, ο οποίος αισθάνεται ότι κι αυτός πλέον μπορεί να κυβερνά την Ελλάδα. Εκανε μάλιστα και... προγραμματικές δηλώσεις! "Ζητήσαμε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας" δήλωσε στο Ρόιτερς και συνέχισε: "Ολα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα (σ.σ. της Ελλάδας) ... να επικυρώσουν στο Κοινοβούλιο το νέο πρόγραμμα, αλλά και τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του"! Θέλει και μέτρα ο κομισάριος! Ακούει άραγε ο Αντώνης Σαμαράς; Και σαν να μην έφταναν αυτά, κατέληξε και στο συμπέρασμα ότι "η Ελλάδα πήρε από μόνη της έναν δρόμο που θα μπορούσε να την οδηγήσει εκτός Ευρωζώνης"! Να τον χαίρονται οι μουγγοί πολιτικοί μας...

  Αυτά από τον Δελαστίκ.

  Και η δική μου απορία:
  Θα γίνει το θαύμα και ο μουγγός θα μιλήσει;
  Ή θα πιούμε το ρετσινόλαδο και θα πούμε κι ευχαριστώ;
  Αναμένω (υποθέτω ότι αναμένουν όλοι οι Έλληνες) απάντηση εντός της ημέρας από την Ν.Δ.
  Αλλιώς, τα λόγια, οι αναλύσεις, οι δικαιολογίες, τα σχόλια δεν θα έχουν πια καμιά αξία.
  Αφού όλοι θα ξέρουμε πλέον πού πηγαίνουμε (ή μάλλον πού μας πηγαίνουν...).

 44. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 08/11/2011 10:08:42

  Μαλιστα και πολιτικα προσωπα στη νεα κυβερνηση.....επεσε και το τελευταιο ΄΄καστρο΄΄ χτες λεγαμε δυ συγκεβερνουμε γιατι δεν θα υπαρχει ουτε ενα στελεχος της Ν.Δ στη νεα μεταβατικη(?) κυβερνηση,....Αντιο

 45. dracon avatar
  dracon 08/11/2011 10:09:18

  Είναι πρόωρο να μιλάμε για πτώση του Παπανδρέου.Εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός της χώρας.Η απαίτηση του Σαμαρά να παραιτηθεί πριν από κάθε συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας δεν έγινε αποδεκτή και ο Σαμαράς σύρθηκε στο προεδρικό μέγαρο να συζητήσει μαζί του.
  Η ΝΔ μετράει μόνο πληγές,διότι μπήκε σε ένα καράβι που βουλιάζει και συμμάχησε με τους loosers.
  Στην Ελλάδα κυβέρνηση αυτοδύναμη υπήρχε για να περάσει τα νέα μνημόνια ,όπως έγινε και όλο το προηγούμενο χρόνο.
  Η επιμονή να μπει ο Σαμαράς στο τιτανικό του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί όλους αυτούς που δεν ήθελαν μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση στην εξουσία μετά τις επόμενες εκλογές.
  Εξ άλλου η ανταρσία του δεξιού πρωθυπουργού Ορμπάν στην Ουγγαρία ,κατά του ΔΝΤ,τους έχει κάνει να "φυσάν και το γιαούρτι"

  • Ox avatar
   Ox @ dracon 08/11/2011 10:51:45

   Βάλε στο μυαλό σου καλά την πρόταση:
   Η πατρίδα είναι πιό πάνω από το κόμμα!!
   Επιτέλους!!

 46. ΜΠ avatar
  ΜΠ 08/11/2011 10:11:06

  Κύριε Σαμαρά μην κάνετε τι λάθος να φθαρείτε επικοινωνιακά. Μπαίνετε σε λαβύρινθο επικοινωνιακό και θα σας καταντήσουν όπως τον ΓΑΠ. Αναξιόπιστο πολιτικό παρία. Αυτό θέλετε ;;;; Δεν το νομίζω. Οι τόνοι αρχίζουν να ανεβαίνουν επικίνδυνα για την παράταξη και αν κόψετε το γόρδιο δεσμό ΤΏΡΑ καταστραφήκατε πολιτικά. Μην κάνετε το λάθος επίσης του Καραμανλή να μείνετε προστατευμένος σε κλοιό προστασίας από τα στενά σας στελέχη. Ο λαός πρέπει να σας νιώθει δίπλα του. Όχι μαινταντό αλλά δίπλα του. Ελπίζω να αναρτηθεί το σχόλιο.

 47. letta avatar
  letta 08/11/2011 10:14:52

  ΚΥΡΙΕ ΡΟΔΙΝΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ . ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΑΥΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΕΝΟΥΝ ΧΕΡΟΠΟΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 2020 ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ 2009 ΑΛΛΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΙΕΣΤΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 48. Gas Bailey avatar
  Gas Bailey 08/11/2011 10:19:10

  Από αυτή την φιλόξενη διαδικτυακή γωνία πριν από λίγο καιρό δώσαμε μια μεγάλη μάχη.
  Κόντρα στην κομματική βαρονία, στο σύνολο των ΜΜΕ, ένα ποτάμι 800000 ανθρώπων ξεχύθηκε στους δρόμους ανέτρεψε συντριπτικά τις επιταγές της Διαπλοκής.
  Στον Σαμαρά είδαμε όλοι τον άνθρωπο, τον ηγέτη, τον πατριώτη.
  Αν τον αγαπάτε πραγματικά προστατεύεστε τον και μην αρχίζουμε την εσωστρέφεια.
  Ο μπαμπούλας της χρεωκοπίας θα είναι στο κεφάλι μας για τα επόμενα 10 χρόνια.
  Καμμία συναίνεση δεν την αποτρέπει, όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει χρεωκοπία χωρίς ταυτόχρονα κατάρρευση της Ευρωζώνης ρίχνουν τα τελευταία οχυρά.
  Ακόμα και αν μπούμε όμως σ΄αυτήν την λογική τι θα λέμε στον κόσμο, ότι δεν την χειριστήκαμε αλλά την συνδιαχειριστήκαμε με φαρδιές πλατιές υπογραφές στις όποιες επιλογές κάποιας εθνοσωτηρίου κυβέρνησης κάποιου Παπαδήμου.
  Κι αν είναι να την αποφύγουμε γιατί να κάνουμε Ήρωες τους Ρουμελίωτες η Παπαδήμους και όχι το Σαμαρά.
  Εκλογές Τώρα
  Εγώ στο λάθος ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ.

 49. ilias avatar
  ilias 08/11/2011 10:21:21

  Πείτε επιτέλους την πραγματικότητα. Ο Σαμαράς έβαλε 3 προαπαιτούμενα και υπαναχώρησε και στα 3......Είναι φανερό πως ο Σαμαράς δεν πήρε κανένα μάθημα από την πολιτική του έρημο για 11 χρόνια που οδηγήθηκε με το "ελπιδοφόρο" κόμμα της ΠΟΛΑ...επίσης είναι φανερό ότι βλέποντας ψύχραιμα τα πράγματα ο Σαμαράς ένα κερδισμένο παιχνίδι το γύρισε εναντίον του με πρόσχημα την διάσωση της χώρας, η οποία κανείς δεν ξέρει σε ποια μορφής ΕΕ θα ανήκει σε 6μήνες από τώρα. Τέλος επικράτησε για μια ακόμη φορά η λογική των συγκοινωνούντων δοχείων. Εν πάση περιπτώση ίσως είναι καλύτερα έτσι ωστε οι εξελίξεις να τρέξουν πιο γρήγορα τα πράγματα ωστε οι νέες γενιές να πάρουν στα χέρια τους τα πράγματα και την τύχη τους. Ύπ αυτή την έννοια αυτή είναι όντως "προσφορά" στην πατρίδα

 50. Αξεστος avatar
  Αξεστος 08/11/2011 10:23:59

  ημουν απο αυτους που στηριξαν Ντορα την εγκατελειψα τροχαδην μετα την συμπαραταξη της με τους πασοκους στο μνημονιο και ξαναπιστεψα βαθεια στον Σαμαρα ,εφταιξε αραγε το μνημονιο για την ξεφτιλα μας ,η μηπως η ηλιθια οικονομικη συνταγη των σοσιαληστων που ασχετως μνημονιου αν ειχαμε μια καλη συνταγη οπως ελεγε ο Σαμαρας τα πραγματα δεν θα ειχαν γινει τοσο χαλια. Μηπως τελικα η Μητσοτακαινα ειχε δικιο; μηπως ητο πιο ειλικρεινης ; τωρα με αυτα που ακουγονται ντρεπομαι για την ελπιδα που στηριξα πανω σε καποιους πολιτικους .και τελος καποια στιγμη θελω να μαθω τι σκοπευε να κανει ο Καραμανλης για τα 2 δυσκολα χρονια που ζητουσε πιστευω οτι ηξερε τι ακριβως επρεπε, αλλα φευ οι ελληνες ηθελαν ταον λεφτα υπαρχουν.

 51. γνωμη avatar
  γνωμη 08/11/2011 10:27:37

  Νομιζω οτι η κινηση Σαμαρα να υποχωρησει ηταν λαθος.Οταν ολος ο πλανητης Γη κρεμεται απο το τι θα συμβει στην Ελλαδα μεταδιδοντας και την παραμικρη λεπτομερεια δεν σημαινει κατι? Υπηρχε περιπτωση να ξεκινησουν ενα διεθνες ντομινο επειδη ο Σαμαρας απλα θα εκανε αυτο που πιστευε μεσα στα πλαισια της Δημοκρατιας?Δεν κρυβω οτι απογοητευτηκα γιατι περιμενα οσα ελεγε το προηγουμενο διαστημα να το εφαρμοσει.Ελπιζω μεχρι τελευταια στιγμη να υπαναχωρησει.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ γνωμη 08/11/2011 15:00:28

   γνώμη
   Βεβαίως θα άφηναν την Ελλάδα να βροντήξει από ...ψηλά.
   Πλάκα μας κάνεις?
   Οι ηγέτες χωρών σαν την Γερμανία ή την Γαλλία δεν παίρνουν πίσω τα τελεσίγραφα.
   Άλλωστε το κόστος ανυπακοής της Ελλάδας θα ήταν μεγαλύτερο από το κόστος χρεοκοπίας.
   Δεν έχεις καταλάβει ότι χτυπάνε το σαμάρι- Ελλάδα για να ακούσει το γαϊδούρι-Αγορές.
   Αν δηλαδή η ηγεσία της Ευρώπης παρουσίαζε την εικόνα αδυναμίας πειθάρχησης ενός μέλλους της στο κοινό νόνισμα, τότε δε θα πιανόντουσαν οι αγορές.
   Θα δηλωνόταν η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
   Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν παρωνυχίδα εμπρός στο κόστος όλων των οικονομιών της Ευρώπης.
   Τί εμπόδισε το Σαμαρά να επιμείνει στην άρνησή του?
   Δε σκέφτεσθαι καθόλου?
   Δε γνωρίζει ότι ότι η στάση του δεν δουλεύει επικοινωνιακά, πράγμα που φαίνεται και από εδώ μέσα, δηλαδή να μη μπορούν να διακρίνουν την πραγματικότητα άνθρωποι που κρατάνε πληκτρολόγιο.
   Τί να πει κι ο μπάρμπας μου στον Ταύγετο?

 52. firiki2010 avatar
  firiki2010 08/11/2011 10:32:04

  Kώστα Ροδινέ
  Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το άρθρο σου. Πάω όμως κι ένα βήμα πιο πέρα.
  - Αφού οι διεθνείς πιέσεις / απειλές είναι δεδομένες και σοβαρές (αυτές οδήγησαν στην αλλαγή στάσης)
  - αφου οι Ευρωπαίοι λογω της απόλυτης και δικαιολογημένης απόλυτης έλλειψης εμπιστοσύνης δεν ικανοποιούνται με μια συγκυβέρνηση/ μαΪμού και
  - αφού οι πιέσεις θα συνεχισθούν
  θα ήταν πολύ προτιμότερη μια έγκαιρη " υποχώρηση" της ΝΔ σε μια θέση που θα περιελάμβανε ενεργή συμμετοχή της παράταξης στο νέο σχήμα και πρωτοβουλίες. Από το να προσπαθεί να μείνει εκτός κάδρου ευθυνών στο οποίο σιγά-σιγά την σπρώχνουν είναι πολύ προτιμότερο να μπεί δυναμικά στο κάδρο και να το μετατρέψει σε "κάδρο σωτηρίας". Αν υποχρεωθεί σε μικρές-μικρές "υποχωρήσεις" που θα προσπαθεί να καμουφλάρει θα είναι ό,τι χειρότερο .

 53. TopGunZ avatar
  TopGunZ 08/11/2011 10:32:22

  Λοιπόν, κόψτε επιτέλους τις μπαρούφες για συγκυβερνήσεις, κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας και λοιπά. Υπηρεσιακή κυβέρνηση φτιάχνεται. Τα δεδομένα: εκλογές δεν μπορούν να γίνουν την επόμενη Κυριακή και οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν άλλο να συνδιαλάσσονται με τον Παπανδρέου. Τι κάνουμε? Αφήνουμε τον παπατζή να μας πάει σε σίγουρη άτακτη χρεωκοπία? Εννοείται πως θα κάνει κάποιες υποχωρήσεις ο Σαμαράς, αλλά μερικοί κάνετε λες και όρισε πρωθυπουργό τον Σημίτη και υπ. Εξωτερικών τον Νταβούτογλου! Με κάθε όνομα που ακούγεται αρχίζει βροχή από σχόλια "απογοητευμένων" και "προδρομένων". Αλήθεια, γιατί δεν είδαμε τίποτα αναρτήσεις με πηχυαία γράμματα για το όνομα του Μολυβιάτη που ακούστηκε και αυτό?

  • Gas Bailey avatar
   Gas Bailey @ TopGunZ 08/11/2011 11:11:14

   Εκλογές ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ υπενθυμίζω ήταν η αρχική θέση Σαμαρά. Όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ Παπαδήμου και διαφόρων άλλων με τον Μολυβιάτη όσοι έχουν κάποια διαδρομή στην παράταξη την γνωρίζουν.

 54. Tem avatar
  Tem 08/11/2011 10:34:22

  ΟΧΙ συναίνεση στο λάθος. Αυτό έλεγε τόσο καιρό και ο Αντώνης Σαμαράς !

  • Απαισιόδοξος avatar
   Απαισιόδοξος @ Tem 08/11/2011 10:56:50

   Τώρα το ξέχασε...

 55. ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ avatar
  ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ 08/11/2011 10:36:31

  ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ?
  ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΡΟΔΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ

 56. unfair avatar
  unfair 08/11/2011 10:36:53

  Υπάρχει ένα επιχείρημα ακλόνητο!
  Ο Σαμαράς, θα μπορούσε να μην επέμβει πουθενά κ να γινόταν έτσι της Κορέας! κ μετά, θα έπαιρνε σε εκλογές, ποσοστό άνω του 60%!
  Δέχθηκε σίγουρα μετά από ασφυχτικές πιέσεις, να πει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ΝΑΙ σε κυβέρνηση "συνεργασίας". Οι πιέσεις, ήταν από το εξωτερικό, καθώς ένα δημοψήφισμα στην παρούσα φάση, θα τελείωνε το ευρώ για ΟΛΗ την Ευρώπη.
  Ο Παπανδρέου έτσι κ αλλιώς τελειωμένος ήταν.
  Ακόμη παρακολουθώ τις εξελίξεις, κ βλέπω πως η όποια αδυναμία, είναι στο γεγονός, που δεν έχει μιλήσει προς τον λαό, ο ίδιος, κ να δεσμευτεί ΞΑΝΑ, πως δεν θα χάσουμε κυριαρχικά δικαιώματα σαν κράτος.

 57. Mara avatar
  Mara 08/11/2011 10:37:09

  H χρεοκωπία έτσι και αλλιώς είναι ΔΕ-ΔΟ-ΜΕ-ΝΗ. Αυτό δεν αλλάζει.
  Αν ο Σαμαράς χαλάσει την "δουλειά" δεν πρόκειται να χρεωθεί τίποτα απολύτως.
  Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά, ότι ο ΓΑΠ και η παρέα του μας έφθασαν εδώ.
  Στην περίπτωση όμως που λυγίσει..., τον λαό αγαπητέ Κώστα, τον έχασε μιά και έξω....
  Άς το σκεφθεί λοιπόν πολύ καλά...., ή αυτοί... ή εμείς!
  Έφθασε η ώρα για την μεγάλη ζαριά... Την απόφαση της ζωής του!
  Τώρα δεν συγχωρούνται λάθη...
  Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν θα αντέξει άλλες ταπεινώσεις και θα τα τινάξει όλα στον αέρα....

  Υ.Γ.
  Η Ελλάδα ότι και να γίνει δεν θα χαθεί... υπάρχει εφεδρεία... και μάλιστα χρυσή!

  • Απαισιόδοξος avatar
   Απαισιόδοξος @ Mara 08/11/2011 10:55:48

   Δεν θα μας την ονομάσεις την... "χρυσή εφεδρεία";

   • Mara avatar
    Mara @ Απαισιόδοξος 08/11/2011 11:32:13

    OXI

    • Kώστας Θ. avatar
     Kώστας Θ. @ Mara 08/11/2011 12:03:56

     Tι, να φέρουμε τον Βασιλιά;

     • Mara avatar
      Mara @ Kώστας Θ. 08/11/2011 12:32:24

      Έλεοοοος.... βρέ Κώστα.

 58. PM avatar
  PM 08/11/2011 10:37:19

  Ώστε όλα έγιναν για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Τι μου θυμίζει αυτό;;; Α ναι, τον ΓΑΠ τα τελευταία 2 χρόνια.

 59. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 08/11/2011 10:41:07

  κυριε Ροδινέ,
  αυτες τις μέρες ,καλύτερα να διαλογιζόμαστε μετα τα όσα όλοι μας κατα καιρούς έχουμε πεί και σ αυτό το Site.
  Είναι γεγονός πάντως ότι μεσα στο ΣΚ ήμουν παγωμένος και φοβισμένος απο τον
  εκφοβισμό που άσκησαν πάνω μου Μπάμπης κ.λ.π μνημονιακές δυνάμεις.
  Τελικά όμως λογικά απλά και χωρίς περικοκλάδες .
  α. ηταν σωστή η αντιμνημονιακή πολιτική Α.Κ.Σ.
  β. Είναι σωστή η σημερινή θέση Σαμαρά για μεταβατική κυβέρνηση κ.λ.π.
  και τα δύο όμως μαζί δεν μπορεί να ισχύουν.
  Προσωπικά κλείνω στο πρώτο (παρα τον εκφοβισμό που μου ασκήθηκε).

  Φοβάμαι όμως ότι όλα τελείωσαν για όλους.

 60. Αριστοκλής avatar
  Αριστοκλής 08/11/2011 10:41:47

  Αν κάποιος θέλει να βρει δικαιολογίες για να εξηγήσει μια κωλοτούμπα μπορεί να βρει χιλιάδες. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο; Κρίμα γιατί ο κόσμος πίστεψε στον Αντώνη Σαμαρά ότι εκφράζει κάτι άλλο και απογοητεύθηκε πλήρως. Και όταν μιλάω για τον κόσμο δεν εννοώ αυτούς που θέλουν να κυβερνήσει η Ν.Δ με οποιοδήποτε τίμημα, εννοώ τον κόσμο που περιμένει κάτι διαφορετικό από τη σημερινή λαίλαπα. Τι να πει κανείς για όλα αυτά που βλέπει. Σώθηκε ο ΓΑΠ και κάνει παιγνίδι. Θα δικαιωθεί λέγοντας ότι μέχρι τώρα δεν είχε συναίνεση. Ο ύπαρχος Βενιζέλος αλωνίζει στις Βρυξέλλες. Οι επικυρίαρχοι ανακοινώνουν ξεδιάντροπα τις εντολές τους από την ημερομηνία των εκλογών μέχρι την απαίτηση για συνυπογραφή και των δύο κομμάτων για τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα. Θα υπαγορεύσουν και το νέο πρωθυπουργό; Τι κατάντια! Αν είναι να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός σαν το ΓΑΠ καλύτερα να μη γίνει γιατί θα εισπράξει και αυτός τη χλεύη του κόσμου. Αν ο Σαμαράς δέχεται πιέσεις να βγει να μιλήσει απ΄ευθείας στο λαό να κατονομάσει (αν μπορεί βέβαια γιατί θέλει κότσια) και θα γίνει ήρωας στον κόσμο. Αλλιώς να πάει σπίτι του. Είναι προτιμότερο για να σώσει την αξιοπρέπειά του. Αν συμπράξει σε όλα αυτά και στις καρπαζιές που δέχεται η χώρα τι πορεία να κάνει στο λαό όπως γράφεις; Δε θα μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο όπως ο Παπανδρέου. Τελικά μόνο ο Καμένος είναι παλικάρι; Και τον αφήσανε να παλεύει μόνος του.

 61. Θύμιος avatar
  Θύμιος 08/11/2011 10:44:04

  Το βασιλικό διάταγμα, που δεν υπόγραψε, ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄, (περί χρεοκοπίας Τρικούπη -νέου δανείου / δανειακής σύμβασης-), προτιμώντας, ίσως την ηθοποιό Σάρα Μπερνάρ, να μην το υπογράψει τώρα ο κ. Σαμαράς, κι ούτε ο κ. Καρατζαφέρης

 62. Ταραχή avatar
  Ταραχή 08/11/2011 10:45:30

  Πολλά λόγια πάρα πολλά η ουσία και το ερώτημα είναι ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ.
  Ο Ελληνικός Λαός και δεν εννοώ φυσικά τα ηγετικά οικονομικά στρώματα που αγοράζουν διαμερίσματα στο Kensington και στο Knightsbridge,αυτόν που παλεύει να φτάσει τα χρήματα του από 1 σε 31 του μήνα και δεν μπορεί πλέον τι θα κάνει;
  Έχει κανείς καμία απάντηση; Και συγχωρήστε με για αυτό που γράφω άλλα όλα είναι θεωρίες και να χαμε να λέγαμε.

  • agitatoras avatar
   agitatoras @ Ταραχή 08/11/2011 11:11:57

   οπως ισως θα εχεις προσεξει , τον εχουν χε....νο τον λαο που τα φερνει δυσκολα. απλα μας το δειχνουν και απροκαλυπτα

 63. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 08/11/2011 10:48:05

  ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο EMBETED ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΣ !

  Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί σε όλη αυτή την υπόθεση αναζήτησης πρωθυπουργού της... ¨Ελλάδας¨ , συζητάμε για κάποια πρόσωπα που βρίσκονται εκτός Ελλάδας ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ¨ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΣΤΟΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η΄ΕΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΞΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ Η΄ΑΛΛΩΝ ¨ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ¨ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ ;

  ΓΙΑΤΙ ;

  Υπάρχουν δύο εξηγήσεις :

  Η΄, από τα 11 εκατομμύρια κατοίκους της Ελλάδας δεν υπάρχει κανείς που να θέλει ν΄αναλάβει αυτό το θλιβερό καθήκον ...

  Η΄ , δεν επιτρέπεται από τους Αποικιοκράτες ¨συμμάχους ¨ να αναλάβει κανείς, ούτε δεξιός , ούτε κεντρώος , ούτε αριστερός , που δεν έχει επίσημα ¨διαπιστευτεί¨ , δεν έχει υπηρετήσει ¨στενά¨ τις ¨ημέτερες συμμαχικές δυνάμεις¨ ...

  Αυτή η ιστορία με την ¨μεταφύτευση¨ στην Ελλάδα από τους ξεκ.... και εξων... της ¨ ελληνικής ομογένειας¨ από την οικογένεια Παπανδρέου , ιδιαίτερα του Γεωργίου του Β ¨ που κουβάλησε όλη την κουστωδία της ¨We won't a Global-Goverment " . Αυτοί κουβάλησαν τους embeted στην Ελλάδα και τους τοποθέτησαν , είτε σαν ¨συμβούλους - μάτια ¨ , είτε σαν ¨υπουργούς - μεταφοράς ξένων θεσμών και συμφερόντων ¨ στην Ελλάδα .

  ΕΚΠΛΗΞΗ για το γεγονός αυτό . Ντροπή ότι συζητάμε , είτε για Παπαδήμα , είτε γα Διαμαντούρο , είτε για Ρουμελιώτη και λέμε πως ανατρέψαμε τον Παπανδρεϊσμό !

  Κύριε Σαμαρά λογικό να μην θέλεις ν αναλάβεις ευθύνες σε αυτή την κυβέρνηση -έκτρωμα .... , αλλά απέρριψε όλους αυτούς !

  Σε ποια εποχή βρισκόμαστε ; Σε αυτή που πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στους Έλληνες της Ρωσικής Αυλής , της Οθωμανικής Πύλης , των Παρισίων ή Λονδίνου και της Βαυαρίας ; ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ -

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ ΝΤΑΝΤΟΝ 08/11/2011 18:10:36

   +100000000000000000

 64. Κάποιος avatar
  Κάποιος 08/11/2011 10:48:59

  Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις...

 65. ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ 08/11/2011 10:50:54

  ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΛΕΓΕ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΙ. ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΛΕΓΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ. ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2 ΗΜΕΡΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η Ν.Δ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ. ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ

  • Heaven avatar
   Heaven @ ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ 08/11/2011 13:21:43

   συμφωνω!!!!!!!!!!1

 66. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 08/11/2011 10:55:12

  Η λύση στο πρόβλημα είναι μία :1. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ Σ΄ΑΥΤΗΝ .
  2.ΣΥΝΑΨΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΙΝΑ, ΙΝΔΙΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ,ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.
  3. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ. H προετοιμασία αυτή πρέπει να ξεκινήσει με συνενόηση με τις χώρες ΒΡΙΚ και την ΤΟΥΡΚΙΑ για εξασφάλιση ενέργειας φαρμάκων και βασικών πρώτων υλών με ταυτόχρονη προσπάθεια δημιουργίας
  της ΝΕΑΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,ΚΥΠΡΟ. Στο εσωτερικό θεωρώ ως καλύτερη λύση τα δυο νομίσματα Ευρώ για έξω (μέχρι να διαλυθεί σε ένα χρόνο περίπου άν δεν γίνει η επανάσταση που προτείνω)και δραχμή ή Ελληνικό Ευρώ για μέσα.
  Κατα τα άλλα οι θέσεις των archaeopteryx και Πελασγού είναι πολύ σωστές .

 67. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ 08/11/2011 10:55:23

  δυστυχως οι πολιτικοι εχουν χασει τηναξιοπιστια τους και αυτο πιανει και τον ΣΑΜΑΡΑ. εχει πολυ δρομο να πεισει τον ελληνα. και το ερωτημα ειναι ; στο βωμο της χρεωκοπιας θα χασουμε την εθνικη μας κυριαρχια; τμημα της χωρας οπως ελεγε η ΜΠΕΝΑΚΗ;

 68. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 08/11/2011 10:55:41

  Αν είναι αλήθεια όλα αυτά που λέγονται και γράφονται τι ακριβώς θα διαχειριστή ο κύριος Σαμαράς. Την ΥΠΟΔΟΎΛΩΣΗ της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια; (ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΑΝΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΏΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΉ ΤΩΝ ΧΡΕΏΝ). Γι αυτό OXI για μία ακόμη φορά. Όσον αφορά κάποιους οι οποίοι λένε ότι θα αποφευχθεί το μακελειό επειδή τα δύο κόμματα ''πήγαν μαζί'' το λιγότερο που μπορώ να πω ότι είναι ανόητοι. Θυμηθείτε όλοι την 10 ετία του 50 τι είχε γίνει σε αγώνα ποδοσφαίρου όταν κατάλαβε ο κόσμος ότι ο αγώνας ήταν στημένος και μιλάω για εποχές που έβλεπες αστυνομικό και άλλαζες στενό.Τώρα;

 69. Αστραπόγιαννος avatar
  Αστραπόγιαννος 08/11/2011 10:59:05

  Moderation, ξεmoderation η αλήθεια τσούζει. Ή αφήστε όλα τα σχόλια μου ή μπανάρετέ με όπως παλιότερα να ξεκαθαρίσουμε τα τσανάκια μας. Μη γίνεστε γραφικοί. Έτσι όπως τα κάνατε λουστέιτε τα τώρα, μπας και σωθεί ο Σαμαράς τουλάχιστον.

 70. kostas* avatar
  kostas* 08/11/2011 11:03:54

  οτι αποφαση και να επερνε ο Σαμαρας τον ειχαν τελειωμενο ...Ο Τραγκας σημερα ασχολειτε μονο με το Σαμαρα και κανεναν αλλο !!!!! Δυστηχως αυτο που εχει να διαχειριστει απο σημερα ειναι παρα πολυ μεγαλο ... και δεν ξερω αν μπορει να τα καταφερει ...Επισης μπαινουμε σε μια μεγαλη περιοδο εσωστρεφειας με πολλα νευρα απο ολους τους πολιτες !!! τι εκλογες τις προκυρησει η Κυβερνηση , αν παρει ψηφο εμπιστοσυνης ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ ? θα την ριξει μετα απο τοτε ο Σαμαρας ? τοτε δεν θα εχει πιεσεις , δεν θα εχει και παλι ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ? και αν συνεχισει δεν θα το χρεωθει ο Σαμαρας ? Οταν στον Εκβιασμο υποκιπτεις μετα σε πανε μεχρι οπου θελουν ! Κανεις δεν ασχολειτε με τον ΓΑΠ ολοι ασχολουνται πλεον με το Σαμαρα ...Οι Λοβερδος Βενιζελος Διαμαντοπουλου εχουν εξαφανιστει ...και η μπαλα εχει περασει και παλι εδω ..

 71. εφιαλτης avatar
  εφιαλτης 08/11/2011 11:04:17

  το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο παπανδρεισμός, ούτε ο μητσοτακισμός, ούτε κάτι άλλο μεμονωμένο
  το πρόβλημα είναι το εξαρτημένο-διεφθαρμένο-κατώτερο των περιστάσεων πολιτικό προσωπικό στο σύνολο του (δεν αναφέρομαι στον Σαμαρά)
  Το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο κατάφεραν να βάλουν τον Σαμαρά στο κάδρο. Σ αυτό βοήθησαν εκ των έσω και διάφορα "παλλικάρια" της ΝΔ
  Ζούμε εποχές αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.
  ο Σαμαράς αποχαιρέτησε την αυτοδυναμία και άνοιξε την περίοδο "συγκυβερνήσεων" που θα οδηγήσει τελικά σε νέα κόμματα και νέες δυνάμεις. Τους εραστές (ΑΥΤΗΣ !!!) της Ευρώπης και των μνημονίων και όσους προτάσσουν την εθνική κυριαρχία και κοινωνικό συμφέρον.

  Ζούμε μαύρες σελίδες που θα οδηγήσουν στην επιστροφή της χώρας την δεκαετία '50, εξαρτώμενοι ως αποικία από διάφορους

  Και εσείς που βάζετε τους εκβιασμούς (αντιγραφή από Τζέφρι;) περί πτωχεύσεως αν δεν συνεργαστεί ο Σαμαράς, πλέον γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι η πτώχευση είναι ante portas, ανεξαρτήτως συνεργασίας.

  Το θέμα είναι αν θα υπάρξει την επόμενη μέρα ανεξάρτητη ελλάδα, δημοκρατία και υπερήφανος λαός

  Καληνύχτα και καλή τύχη σε όλους μας

  υγ. Σαμαρά μπορούσες να γίνεις ο εμπνευστής ενός ολόκληρου λαού. Δυστυχώς λιγοψύχησες..

 72. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 08/11/2011 11:10:09

  Και τώρα να κάνει πίσω ο Σαμαράς και να πεί εκλογές την πάτησε, έχασε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, έπρεπε να το πει απο την πρώτη στιγμή, δεν γίνεται να είσαι αρνητικός σε όλα κατόπιν να υποχωρείς σε όλα και μετα να λες παμε σε εκλογές.

 73. Δαίμων avatar
  Δαίμων 08/11/2011 11:11:09

  "Για να επαναδιαπραγματευτεί ο Σαμαράς, πρέπει πρώτα να γίνει Πρωθυπουργός! " Τι πρωθυπουργός θα είναι όμως ο Σαμαράς; Κατ έξακολούθηση εκβιαζόμενος με τις δόσεις, οι οποίες θα συνδυάζονται με επωδυνα και αντιλαικά μέτρα κάθε φορά, κατά την ευφυέστατη τακτική του ΓΑΠ; Στην περίπτωσή του το βλέπω δύσκολο, γιατι δεν διαθέτει και τα ΜΜΕ, φωνές του σκληρού κατεστημένου (ΣΚΑΙ-Καθημερινή), η των εργολάβων, αεριτζήδων κλπ(όλα τα υπόλοιπα). Βεβαίως ο Σαμαράς δεν θα αποδέχεται εύκολα τις σκληρές απαιτήσεις των δικτατορίσκων της Ευρώπης,... αλλά τελικά θα τις αποδέχεται , με προσωπικό κόστος και για τον ίδιο σαν άτομο. Η έκφρασή του το βράδυ της Κυριακής έδειχνε πολλά. Η απαίτηση δε των Ευρωπαίων για κοινή υπογραφή της δανειακής σύμβασης, δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να ικανοποιηθεί. Θα είναι ζήτημα χρόνου για τον λαό να το κάνει κουρελόχαρτο.

 74. Νοήμων avatar
  Νοήμων 08/11/2011 11:11:27

  Αν ο ΑΣ τα στήλωνε (που ήταν και το πιο εύκολο και το πιο επικοινωνιακό) και σήμερα είχαμε στάση πληρωμών και του φορτώναν όλο το ανάθεμα των τελευταίων 20 ετών, πόσοι απο εμάς τους 800.000, τους πατεράδες και τις μανάδες μας θα τον ψήφιζαν το Δεκέμβρη; Ή θα τους πλήρωνε ο Τράγκας, ο Μαριάς και ο Χίος;
  Πόσοι απο εμάς θα τον ακολουθούσαμε; Είμαστε στ αλήθεια πρόθυμοι απεμπολήσουμε τη μαλθακότητά μας σαν λαός, να κάνουμε θυσίες και να αγωνιστουμε πραγματικά;

  • Απαισιόδοξος avatar
   Απαισιόδοξος @ Νοήμων 08/11/2011 11:17:41

   Ως γνωστόν, τα ΜΜΕ δεν μεταδίδουν τα γεγονότα αλλά κατασκευάζουν την πραγματικότητα. Και, όπως διαπιστώνω, ο ΣΚΑΪ εχει καταφέρει να μας πείσει ότι "αν ο ΑΣ τα στήλωνε, σήμερα θα είχαμε στάση πληρωμών"...

   • Mara avatar
    Mara @ Απαισιόδοξος 08/11/2011 12:11:34

    Απαισιόδοξε,

    Πριν μερικές ημέρες, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να του χρεώσουν την χρεοκοπία.
    Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και με τις νέες απαιτήσεις των Ευρωπαίων, αυτό κάηκε....
    Τώρα είναι ευκαιρία να τους στείλει όλους κα-νο-νι-κά...
    Δεν πρόκειται ο λαός να του χρεώσει απολύτως τίποτα, όσο και να σκούζουν... όλοι.

    Ο κόσμος σήμερα βράζει.... και περιμένει... μπορεί να κάνει την μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Δεν είναι αργά... ίσα-ίσα... είναι η κατάλληλη στιγμή.

    • Απαισιόδοξος avatar
     Απαισιόδοξος @ Mara 08/11/2011 12:49:32

     Αν το έκανε, θα έπειθε κι εμένα τον... άπιστο Θωμά!

  • Gas Bailey avatar
   Gas Bailey @ Νοήμων 08/11/2011 11:18:10

   Κάτω τα χέρια απο το θείο Γιώργο (Τράγκα)

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Νοήμων 08/11/2011 13:52:29

   @Nοήμων Ναί. Και τα πόδια στηλώνουμε και τον Πρόεδρό μας εμπιστευόμαστε και τον αγώνα του στηρίζουμε.

   Τη τσίχλα του τρόμου και του πανικού, Φτύνουμε. Το άδειασμα από τα καλύτερα μυαλά του κόσμου και την εξαγωγή Ελληνικής Φαιάς Ουσίας, Μπλοκάρουμε. Μαύρο κοινωνικό κουρκούτι, ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα γίνουμε, όσο και αν πεινάσουμε. Τα Εθνικά μας Δίκαια, Τα Σύμβολά μας, Την Ιστορία μας, Τη Ταυτότητά μας, Την Υπαρξη μας, την ίδια μας τη Σύσταση, ΔΕΝ χαρίζουμε. ΔΕΝ εκχωρούμε. ΔΕΝ απεμπολούμε.

   Ναι. Ολοι Ανθρωποι είμαστε. Ολοι ίδιοι, ευτυχώς, ΔΕΝ Είμαστε.

   Αντιδρούμε. Η Ελευθερία ουδέποτε υπήρξε αγαθό δεδομένο γιά τους Ελληνες κατοίκους αυτού του πανέμορφου, του μοναδικού στον πλανήτη «Περιούσιου Τόπου».

   Και είναι αυτή ακριβώς η Ομορφιά, η Ευχή και η Κατάρα μας. «Ο κάρφος εν τω οφθαλμώ» του εκάστοτε χολερικού μεγαλοσυστήματος. Και είναι στο DNA των αριθμητικά ολίγων Ελλήνων να γράφουμε ανά τους αιώνες ιστορία, τη 12η Ωρα.

   Στο 4ο Ράϊχ και τους συν αυτώ, Χρόνο άλλο Εμείς ΔΕΝ Δίνουμε. ΔΕΝ Επιτρέπουμε να μάς μεταβάλλουν «σε δειλούς, μοιραίους και άβουλους αντάμα», όπως ποιητικά μάς αποτρέπει ο Βάρναλης.

   Ο Ελληνας είναι Φύσει Μεγάθυμος και Εύψυχος.
   «Το Εύδαιμον το Ελεύθερον, το δ' Ελεύθερον το Εύψυχον».

 75. Με Φιλοτιμο avatar
  Με Φιλοτιμο 08/11/2011 11:18:41

  Παραιτηθηκε η κυβερνηση Τσολακογλου
  και αναλαμβανει η κυβερνηση Ραλλη ;
  Σε λιγο στους δρομους θα εμφανιστουν τα Ταγματα Ασφαλειας
  των Βρυξελλων και του Βερολινου

 76. andreas avatar
  andreas 08/11/2011 11:23:18

  Tραγικο λαθος του Σαμαρα που επελεξε να συγκυβερνηση κι ας προσπαθει απο τωρα να βγαλει την ρετσινια απο πανω του,παει αυτη κολλησε πλεον μην παιζουμε με τις λεξεις.Θα μπορουσε και τωρα να στειλει μερικα στελεχη σε μερικες λαικες αγορες ανα την χωρα να δουν τι γνωμη εχει ο απλος ο κοσμος για την κινηση του,εγω μολις γυρισα απο μια τετοια.Το κομμα σε ολες τις δημοσκοπησεις δεν πηγαινε καλα κι ας αφησουν μερικοι οτι ηταν πρωτο κομμα.Ηταν γιατι κατερεε το Πασοκ κι οχι γιατι ανεβαινε η ΝΔ καθαρες κουβεντες κι σε οποιον αρεσουν.Αφου λοιπον δεν βγαιναν τα κουκια και ουτε θα βγουν στους καιρους που ζουμε αντι να καθησει και να συζητησει τουλαχιστον με Τσιπρα και Κουβελη για την επομενη μερα (και αναφερω μονο αυτα γιατι δειχνουν μεγαλυτερη σοβαροτητα και εχουν και ιδεες) παει και μπαινει σε ενα παιχνιδι που μονο κακο μπορει να του κανει, κι ενα χαρτι που ειχαμε εμεις οι πολιτες θα το βλεπουμε να καιγεται μερα με την μερα.Ηδη εχουν αρχισει να το βαρανε κι απο οτι ακουω ολο σε υποχωρησεις βρισκεται.Αυτα περιμεναμε εμεις οι πολιτες η περιμεναμε καποιον με πηγμη που θα σηκωσει αναστημα απεναντι σε αυτους που εξολοθρευουν την Ελλαδα και τον Ελληνα και θα δωσει στην πατριδα παλι την αξιοπρεπεια της και στον Ελληνα την περηφανια του.Μετα απο τις εξελιξεις των τελευταιων ημερων ολα αυτα χαθηκαν και τωρα τους βλεπουμε στα καναλια να λενε ναι μεν αλλα ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι θελουν να πουν.Δυστυχως το οποιο φως στο τουνελ που θα μπορουσαμε μετα απο πολλα χιλιομετρα να δουμε χαθηκε γιατι καπου εκει στα σκοτεινα υπηρχε ενα πηγαδι κι ο Σαμαρας επεσε μεσα δεν το ειδε.Καλημερας και καληνυχτα μας.

 77. Wolf avatar
  Wolf 08/11/2011 11:24:18

  Στρατηγική είναι παρατήρηση και υπομονή.
  Στρατηγική έχει όποιος γνωρίζει να παρατηρεί, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει και υπομονή.
  Στρατηγική είναι η διαμόρφωση των συνθηκών για την αξιοποίηση των ευκαιριών.
  Στρατηγική είναι η διατύπωση του προβλήματος κατά τρόπο που εμπεριέχει τη λύση του.
  Αποτελεσματική στρατηγική είναι εκείνη που υιοθετεί το μακρύ δρόμο! Εκείνη που δεν οδεύει κατευθείαν στη σύγκρουση, αλλά παρακάμπτει τα εμπόδια και ενδεχομένως τα αποφεύγει.

  Αυτά για ορισμένους φίλους, σ΄αυτό το φιλόξενο τόπο, που πριν αλλέκτορ λαλήσει τρεις, έσπευσαν να ρίξουν ανάθεμα στο Σαμαρά και τον ίδιο στην πυρά και να τον καταδικάσουν.
  Και επειδή στο "τέλος της ημέρας" εδώ μέσα θα είμαστε πάλι όλοι μας, ελπίζω τουλάχιστον, να έχουμε το θάρρος και την παρρησία, να παραδεχθούμε ότι βιαστήκαμε να κρίνουμε και να καταδικάσουμε, έναν άνθρωπο που μέχρι πριν μια νύχτα θαύμαζαν και πίστευαν.
  Αυτόν που είχαν ακουμπήσει πάνω του τις ελπίδες τους. Λες και αυτός ο άνθρωπος είναι κάποιος άλλος, λες και άλλαξε κάτι απ αυτά που έλεγε και πρέσβευε. Λες και πήρε πίσω κάτι, λες και έκανε εκπτώσεις!
  Και τον κατηγορούν ότι άλλαξε, ότι μας πούλησε. Και γίνεται έτσι απλά, άκριτα, αβασάνιστα.
  Και ρωτώ όσοι κάνουν αυτή την κριτική, δεν κάνουν ακριβώς το ίδιο στο Σαμαρά, με αυτό που τον κατηγορούν, δηλαδή, δεν τον πουλάμε εν μια νυκτί?
  Σκεφτείτε το.
  Ψυχραιμία, παιδιά γιατί ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε.
  Δεν έχει αλλάξει τίποτα παιδιά, απολύτως τίποτα.
  Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν ξέρουν όλοι αυτοί -Έλληνες και ξένοι- με ποιόν έχουν μπλέξει, δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν και θα εκπλαγούν σύντομα. Αυτοί πολύ δυσάρεστα και εμείς πολύ ευχάριστα.
  Ο Σαμαράς είναι Έλληνας και Πατριώτης, με βαθιά πίστη στον τόπο, τον Έλληνα και τις ικανότητές του.
  Και όπως έλεγε χθες ο Φάκτορας σε ένα άρθρο:
  "Ο Σαμαράς θα κάνει αυτό που επιτάσσουν ο πατριωτισμός και η παιδεία του!!!" Ο τίτλος αυτού του άρθρου τα λέει όλα, απαντά σε όλα!!!

  ΥΓ. Ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε, για σαμαρικότερο του Σαμαρά ή οτιδήποτε άλλο. Μακριά από μένα, όλα αυτά. Τις ίδιες αγωνίες έχουμε όλοι, για εμάς, για τα παιδιά μας, για την πατρίδα..

 78. Γιώργος avatar
  Γιώργος 08/11/2011 11:30:33

  "Για να επαναδιαπραγματευτεί ο Σαμαράς, πρέπει πρώτα να γίνει Πρωθυπουργός!"
  Mε ισχυρή πλειοψηφία θα προσέθετα, γι αυτό οι ΠΑΣΟΚοι θα προσπαθήσουν να τον ''πριονίσουν" κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ώστε να πάρει χαμηλό ποσοστό.
  Κάτι άλλο που είδα, οι ΝουΔουληδες βουλευτές έχουν υιοθετήσει ένα αλαζονικό ύφος τελευταία, όπως ο Τασούλας σήμερα στην τηλεόραση. Είναι κατανοητό ότι έκαναν τη κωλοτούμπα λόγω πιέσεων, αλλά λιγότερη αλαζονεία(του στυλ "σώσαμε τη πατρίδα") δεν βλάπτει

 79. Με Φιλοτιμο avatar
  Με Φιλοτιμο 08/11/2011 11:34:05

  Μετα την κυβερνηση Τσολακογλου ερχεται η κυβερνηση
  Ραλλη;
  Για την εφαρμογη των σχεδιων της θα βγαλει και τα Ταγματα Ασφαλειας;
  Προβα τζενεραλε 17 Νοεμβρη;

 80. Paul avatar
  Paul 08/11/2011 11:35:11

  Θέλει προσοχή. Δυστυχώς, την ορολογία περί χρεοκοπίας χρησιμοποίησε και ο κ. Παπανδρέου για να δικαιολογήσει το πρώτο μνημόνιο και όλη την πολιτική του. Ο κ. Τράγκας είπε το πρωί μάλιστα ότι ο κ. Σαμαράς με τις ενέργειές του νομιμοποιεί την πολιτική των 2 τελευταίων ετών. Σιγά σιγά χάνονται και τα τελευταία αναχώματα. Πλέον ο κ. Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ. θα δεχτεί συμμετοχή δικών της πολιτικών προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. Πρέπει να τα προσέξουμε όλα αυτά.
  Ευχαριστώ.

 81. aias avatar
  aias 08/11/2011 11:36:52

  1ον : Πρωθυπουργός (ας πούμε) ο Ρουμελιώτης (χαχαχααα!!)
  2ον : Ψηφίζεται από την κυβέρνηση που θα προκύψη – ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΔ!- η
  δανειακή σύμβαση και τα παρακολουθήματά της.
  3ον : Υπογράφεται από όλους η ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΓΓΥΗΣΗ περί τήρησης των ορων της δανειακής, που ζητούν οι …Ευρωπέη!
  4ον: ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ , ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ.
  5ον: Ο ¨πρόεδρος¨της ¨δημοκρατίας¨, αναθέτει σχηματισμό κυβέρνησης, στο πρώτο, σε αριθμό βουλευτών, κόμμα.
  6ον : Οι ¨βουλευτές¨, αυτού του κόμματος εκλέγουν ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ! ( ποιόν άραγε;)
  7ον : Η νέα ¨κυβέρνηση με τον ¨νέο¨πρωθυπουργό παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης (με 154 βουλευτές)ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
  Ο Ακατανόμαστος, φορτώνει την ευθύνη στην ΝΔ , για το ξεπούλημα της χώρας, εξασφαλίζει την ατιμωρησία του, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ χωρίς αντίπαλο πιά, και βάζει μπροστά νέες μπίζνες με τα αδέρφια του για ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ!!
  Πως σου φαίνεται ΑΝΤΩΝΗ (πούχεις σπίτι με μπαλκόνι;)

 82. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 08/11/2011 11:37:35

  Τα κλωτσιδια μηπως στον θειο Τραγκα?

 83. Matrix avatar
  Matrix 08/11/2011 11:38:16

  Α ρε κωλοτούμπες. Απογοητευσατε το κόσμο και τωρα το κανουμε για το τιμημα της χρεοκοπιας. Οταν οι αλλοι 2 χρονια μας λεγανε περνουμε μετρα για να μην χρεοκοπησουμε, η ΝΔ φωναζε στο καγκελα. Τωρα μουγκα και ακουμε τους Γερμανους. Η ΝΔ απογοητευσε, και αυτο μπορειτε να το δειτε στα μηνυματα του κοσμου. Ουτε 20% στο αλλο γκαλοπ, και συνεχως θα πεφτει. Θα δειτε που το Πασοκ θα ξαναβγει........

 84. Νοήμων avatar
  Νοήμων 08/11/2011 11:41:56

  Δυστυχώς η παράταξή μας είναι καταδικασμένη να τρώει τις σάρκες της. Γιαυτό και το ΠΑΣΟΚ θα κάνει πάντα κουμάντο με διαλείμματα. Σκεφτείται να ήταν αντίστροφα οι ρόλοι και το ΠΑΣΟΚ να υποχρέωνε τη ΝΔ να παραιτηθεί από διετία στην κυβέρνηση; Πόσοι πασόκοι θα διαμαρτύρονταν και πόσοι απ τη ΝΔ θα ήταν ακόμα ζωντανοί;

 85. χρυσηίς avatar
  χρυσηίς 08/11/2011 11:45:52

  Eσεις οι ακραιοι ,

  αφηστε τις ηγεσιες των 2 κομματων εξουσιας να κανουν αυτο που πρεπει , τωρα !
  Ολοι εκαναν βηματα πισω , δεν θα μετρησουμε με το χιλιοστο ποιος περισσοτερο και ποιος λιγοτερο.

 86. regeneration avatar
  regeneration 08/11/2011 11:47:31

  Σε συζήτηση που παρευρισκόμουν χθες βράδυ:
  Να σε ρωτήσω -μου λέει ένας εκ των συνομιλητών μου- ο Σαμαράς θα πάρει πίσω το χαράτσι της ΔΕΗ; Απαντώ ανάλογα.
  Σε ρωτώ και πάλι μου λέει, θα το πάρει πίσω;
  Ξανααπαντώ ανάλογα.
  Αυτός συνεχίζει. Θα το πάρει; Πες μου;...

  Μερικοί δεν έχουν την πολυτέλεια της ανταλλαγής απόψεων, ζυμώσεων κλπ, όπως γίνεται εδώ μέσα. Καλώς ή κακώς, είναι 2-3 χρόνια άνεργοι, έχουν κόψει όχι μόνο το ίντερνετ στο σπίτι τους, αλλά και το τηλέφωνό τους και δεν ξέρουν κι αυτοί τι άλλο.
  Η πηγή της ενημέρωσής τους είναι το Μέγκα, ο Σκάι, ο Real, και όλος ο εσμός των ΜΜΕ. Αυτές είναι οι πηγές της ενημέρωσής τους. Τέλος.
  Όταν θα αποφασίσει η Ν.Δ. να βγάλει ανακοινώσεις, διευκρινήσεις, φυλλάδια, σποτάκια και ό,τι άλλο, ώστε να επικοινωνήσει τις θέσεις της στον απλό κόσμο, πως όλα αυτά τα έκανε ώστε να μη χρεοκοπήσει η Χώρα μετά τα παπατζηλίκια του ΓΑΠ, θα είναι ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ.
  Και να σας πω και κάτι, δε φταίω εγώ που όλη μέρα στη δουλειά μου προσπαθώ να πω το αυτονόητο και δε βρίσκω λίγο ομαλό έδαφος από την προεργασία που να έχει κάνει η Ν.Δ. ώστε να μπορέσω να περάσω τις θέσεις. Πρέπει να ξεκινήσω από την απαρχή του κόσμου κάθε φορά και να καταλήξω στα σημερινά. Η ιδιότυπη "ασυλία" που έχει εξασφαλίσει το παΣοκ στην κοινωνία είναι και από τον βουτυρομπεμπεσμό που επέδειξε κατά καιρούς και η Ν.Δ. Έχουμε δίκιο, έχουμε επιχειρήματα και μας στήνουν στον τοίχο. Ποιος δεν τα έχει αντιμετωπίσει αυτά στο παρελθόν, αλλά ακόμα και τώρα. Πείτε μου.
  Μνημονιακούς μας ανεβάζουν, μνημονιακούς μας κατεβάζουν.
  Όλοι αυτοί βλέπουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής. (και) Εκεί παίζεται μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.
  Ας το καταλάβουν στη Συγγρού επιτέλους.

 87. Joao avatar
  Joao 08/11/2011 11:57:13

  Άντε και υπογράφει και ο Σαμαράς άντε και γίνεται κυβέρνηση εθνικής σωτήριας; Τα λεφτά που θα τα βρει ο κόσμος να πληρώνει τα χαράτσια;; Δηλαδή θα φτάσουμε σε σημείο να κατηγορούμε αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν ότι υπονομεύουν τη χώρα;

  • JOHN avatar
   JOHN @ Joao 08/11/2011 17:11:38

   joao.Κανενας ,μα κανενας δεν ασχολειται με τη καθημερινοτητα και τα τραγικα δηληματα του καθε κακομοιρη που εξαθλιωθηκε και αδυνατει να επιβιωσει μετα απο τη λαιλαπα των 2 τελευταιων ετων.Μονη μας μεριμνα πως να ικανοποιησουμε τα βιτσια της Μερκελ-Σαρκοζι! Και μετα αναρωτιωμαστε γιατι ο κοσμος γιαουρτωνει τους πολιτικους.Να δουμε οταν στην απελπισια του θα τους παρει ολους με τις πετρες βτι θα λεμε!

 88. seven avatar
  seven 08/11/2011 11:57:28

  Έχω μια απορία , το ΠΑΣΟΚ μιλάει ακόμα και τώρα για πολιτικά πρόσωπα και προτείνει μη πολιτικά πρόσωπα για τον πρώτο ρόλο. Ακόμα και τα πρόσωπα που ακούγονται από τον Παπαδήμο για το οικονομικό επιτελείο είναι πρώην πολιτικά πρόσωπα ( όχι εν ενεργεία). Προσπαθώντας λοιπόν να διαβάσω πίσω από τις γραμμές σκέφτομαι δυνατά . Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί μεταξύ τους ???
  α) Είχαν ή έχουν κάποιου είδους σχέση με το ΠΑΣΟΚ ( πολύ εύκολο για να είναι αληθινό)
  Β) Είναι όλοι εξαιρετικοί οικονομολόγοι ( πιο πιστευτό μου κάνει)
  γ) Είναι όλοι άνθρωποι των Τραπεζών - Τραπεζιτών που με την σειρά τους πέρνουν κατεύθυνση από τους μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας. (ιδοκτήτες τραπεζών - ΜΜΕ - ενέργειας - δημοσίων έργων κτλ)
  Και μετά το γ) μου έρχονται όλα ένα ένα , που λέει και το τραγούδι
  α) Στη συνάντηση ΓΑΠ - ΑΣ κάτι λέει στο τηλέφωνο πριν την συνάντηση ο ΓΑΠ και ο ΑΣ γίνεται τούρκος ( δεν θέλει και πολύ εδώ που τα λέμε)
  β) ξαφνικά ο ΓΑΠ τα βάζει με το τραπεζικό κατεστημένο
  γ) Καλεί καναλάρχες mediaδες γενικότερα στο Μαξίμου επισήμως.
  δ) Γράφει στο twitter ότι το κυνηγούν τα μεγάλα συμφέροντα
  ε) Δεν εμφανίζεται ποτέ η λίστα αυτών που έχουν λεφτά στην Ελβετία. Και αν είναι δυνατόν δεν μπορούν να την πάρουν ούτε οι βουλευτές παρά μόνο να την δουν.

  Υ.Γ Τον Βενιζέλο δεν έπαιζαν όλα τα κανάλια όταν διεκδικούσε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ??? Και ξαφνικά ο Συνταγματολόγος έγινε υπουργός οικονομικών σε μια στιγμή που οικονομολόγοι χρειάζεται να μελετήσουν για οποιαδήποτε τελεία πανω σε τέτοια κείμενα ??? που είναι και σε άλλη γλώσσα ??? Μην ξεχνάτε ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας στο μεγαλύτερο ποσοστό του έκανε 1 εβδομάδα να καταλάβει το «selective default».
  Τα συμπεράσματα δικά σας

 89. kostas* avatar
  kostas* 08/11/2011 12:01:35

  ειναι κριμα να μπει στο καδρο διπλα του , που ηδη μπηκε , και να μην εχει Κυβερνησει ποτε !!! ο Παπαδημος με υπουργο τον Ρουμελιωτη , τραγικες επιλογες να δωσεις ψηφο εμπιστοσυνης σε αυτουτς ...το επομενο Βημα του ειναι να σε ανατρεψουν απο αρχηγο της ΝΔ και μαλλον πλεον θα τους ειναι ευκολο !!!! Δεν κρινω κανεναν , οι καταστασεις ειναι εξαιρετικα δυσκολες και φυσικα ολα εινα ικατανοητα...οπως ευκολα κατανοητη ειναι και η πραγματικοτητα σε αυτο που θα συμβει στην παρανοια που ζουμε...Εκτος και αν σκεφτεστε το μελλον με τη Λογικη ...

 90. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 08/11/2011 12:01:56

  Μήπως, λέω μήπως, πρέπει να αναθεωρηθεί η επιλογή να καταρτιστεί η μεταβατική κυβέρνηση από τεχνοκράτες με αποκορύφωμα τον Παπαδήμα που δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τη κατάντια της χώρας σήμερα λόγω του ρόλου που έπαιξε επί Σημίτη ;
  Προσωπικά θα ένιωθα πιο ήσυχος με πολιτικούς που λόγω πείρας και ακεραιότητας θα είχαν πιο ανθεκτική στάση απέναντι στα φερέφωνα του Άκερμαν, των Ροτσάιλντ και σία. Είναι λίγοι βέβαια αυτοί οι πολιτικοί : από πλευράς ΝΔ περισσότερο ικανός για αυτή τη δεδομένη αποστολή είναι ο κ. Μολυβιάτης. Ελπίζουμε να βρεθεί η καλύτερη λύση και φυσικά οι εκλογές το συντομώτερο : με τον Παπαδήμου που βάζει και όρους τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακούει πρώτα τη Μέρκελ και τις αγορές και μετά τους Έλληνες.

 91. GDM avatar
  GDM 08/11/2011 12:05:13

  Ρε προεδρε γαιτί μού το κάνεις αυτό....? Γιατί..? Στα 20 χρόνια που σε ξέρω, ανεξαρτήτως επιλογών, ήμουν περήφανος για εσένα και τις θέσεις σου. Όταν δε βρόντηξες, γαλουχημένος από τις παρακαταθήκες της Π. Δέλτα, ένα σίγουρο πολιτικό μέλλον για την προστασία της πατρίδας και των συμβόλων της, κέρδισες την ψυχή μου και ήμουν βέβαιος ότι κάποτε θα δικαιωθείς από την ιστορία. Την 29-11-2009 αυτό έγιν...ε, γιατί ένας αντισυστημικός άνθρωπος σαν εσένα, ένας αληθινός πατριώτης άγγιξε, με τα λόγια και τις πράξεις του, την καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων που στο πρόσωπό σου είδαν τον ασυμβίβαστο ηγέτη της νεας μεταπολίτευσης και το τέλος του οικογενειοκρατικού πολιτικού καθεστώτος.
  Στα δύο αυτά χρόνια με τα λόγια και τις πράξεις σου κέρδισες ακόμη και τους αντιπάλους σου, τον κόσμο που ποτέ στο παρελθόν δε πίστεψε σ' εσένα ή τη ΝΔ, γιατί ανέστησες τη καταπατημένη αξιοπρέπεια και περηφάνια του!!!!! Και τώρα, τη στιγμή που στην πραγματικότητα ήσουν το στήριγμα του τσαλακωμένου λαού μας, στο όνομα της "ωμής πραγματικότητας", ξέχασες το ρομαντισμό σου, το μόνο συναίσθημα που πια συνεγείρει το έθνος. Άλλαξες τα πάντα, υποθήκευσες το μέλλον σου, έγινες αντικείμενο χλευασμού και ειρωνείας, γιατί ? Για να πάρουμε τα χρήματα ? Τι να κάνουμε τα χρήματα Αντώνη αν δεν έχουμε πατρίδα και λαό...? Ακόμη και αν όλοι καταλαβαίνουν την πίεση και τα εκβιαστικά διλήμματα που σου τέθηκαν, ακόμη και αν κανείς πολιτικός δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση σου, εγώ (εμείς δηλ. ... ξέρεις αυτοί που δεν ήρθαν όψιμα δίπλα σου για να κατοχυρώσουν την ύπαρξή τους, ήθελα από τον άνθρωπο που αγαπώ και εμπιστεύομαι ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Εξάλλου τα δύσκολα και επίπονα ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!! Δεν μπορώ να ανεχτώ να σε λοιδορούν και να σε θεωρούν πλέον ένα από τα ίδια... και γι' αυτό φταίς εσύ. Γιατί προτιμάς τους ευχάριστους και όχι τους χρήσιμους. Εσύ μας έμαθες, όπως πρόσφατα έγραψες, ότι κανένας λαός δεν χάνει την ελευθερία του, αν δεν το θελήσει ο ίδιος. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ αλλά σύρεται από τις αποφάσεις σας... Είναι δυνατόν, ακόμη και τώρα, να αφήνεις αναπάντητες τις προσβολές του υπαλλήλου Ρεν και της κ. Μέρκελ..... Επιτέλους θα ορθώσουμε το ανάστημά μας ή θα αποδεχθούμε τη μοίτα του υποταγμένου...? Τουλάχιστον οφείλεις στην ιστορία σου και σ' εμάς να απαντήσεις όπως πρέπει.... Σιχτήρησέ τους πια.... μήπως και διασώσεις τίποτα. Ποιόν δικαιώνεις με την απόφασή σου, τον εαυτό σου, το λαό ή τους Βαρβιτσιώτηδες και τους λοιπούς τελειωμένους που επί 2 χρόνια σε υποσκάπτουν, θεωρώντας σε παρένθεση ??? Πρόεδρε κλείσου σ' ένα δωμάτιο μόνος σου, κλείσε τα μάτια και αναρωτήσου τί πατρίδα θα έχουμε το 2021... έχει καμία σχέση με τα όνειρά μας ??? Και κάτι τελευαταίο "Αν κατασταρφεί η πατρίδα μου θα μείνει μία ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Με αυτά μπορώ να την ξαναφτιάξω " ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ.

  • kastroHEL avatar
   kastroHEL @ GDM 08/11/2011 12:11:20

   +100000000000000000000000000000

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ GDM 08/11/2011 13:20:21

   Πιστεύεις ότι ο σημερινός Έλληνας μπορεί να ξαναφτιάξει την Ελλάδα με ελιές, καράβια κι αμπέλια; Καλή είναι η ποίηση, αλλά αναγκαία η αποτίμηση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

 92. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 08/11/2011 12:05:39

  "Και η χρεοκοπία μπορούσε να προκύψει ακόμα και από ένα ατύχημα! Αυτό θέλουμε να το ξεχνάμε"!

  Η εποχή των "θελουμε" είναι παρελθόν. Σήμερα υπάρχουν τα "θέλω του κάθε ατόμου. Και το δικό μου θέλω ανεξάρτητα του βομβαρδισμού προπαγάνδας κατά της χρεοκοπίας, δεν αποκλείει τίποτα.

 93. Βάσω avatar
  Βάσω 08/11/2011 12:07:26

  Χρεοκοπήσαμε ως έθνος. Χρεοκοπήσαμε ως κοινωνία. Χρεοκοπημένη η αξιοπρέπεια της Ελλάδας. "Κουρεμένα" τα όνειρά μας. Όλα αυτά είναι πολύ χειρότερα από μία άτακτη ή συντεταγμένη χρεοκοπία της οικονομίας. Δυστυχώς η Ελλάδα χρεοκόπησε σε τομείς πιο σημαντικούς από την οικονομία. Κι αυτή η Κυβέρνηση, εθνικής σωτηρίας, δεν ξέρω πραγματικά πιο έθνος θα σώσει....

  • Joao avatar
   Joao @ Βάσω 08/11/2011 13:23:54

   ετσι απλα..!

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Βάσω 08/11/2011 18:23:53

   Στην Ισλανδία δεν τρίβουν ακόμα!

 94. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 08/11/2011 12:09:02

  Εγω σαν καλοπιστος πολιτης να δεχτω οτι κανενας Ελληνας οπου και να πιστευει δεν αγαπα τηνΕλλαδα και δεν βαζει την αξιοπρεπεια του πανω και περα απο καθε τι,ελα ομως που πια δεν ειναι μονο στο χερι μας και η εξαρτηση με το τι προκειται να γινει περνα απο δρομους και γραφεια συνεταιρων και δανειστων?
  Τι μπορει λοιπον να γινει η τους μουντζωνεις και φευγεις και αναλαμβανεις ολο το βαρος των υποχρεωσεων σου σε σκληρο χρημα(ευρω) με οτι αυτο συνεπαγεται στην συμμετοχη αποπληρωμης του χρεους(θα την πληρωσουν και παλι μισθωτοι και συνταξιουχοι και τα κοροϊδα) η παραμενεις και το παλευεις εντος με οτι μεσα μπορεις να εχεις η να εφευρισκεις.
  Στα πλαισια λοιπον των τακτικων κινησεων ολα μπορουν να παιξουν και εγω προσωπικα πιστευω οτι καπου εκει βρισκεται και η κινηση Σαμαρα.Βλεποντας λοιπον τις μεχρι τωρα κινησεις του και σε ποια θεση εφερε τον ΓΑΠ και το Πασοκ του δινω στηρηξη και ειμαι σιγουρος οτι δεν θα απογοητευτω.
  Σε οτι αφορα τις προβοκατορικες αριστερες δηλωσεις οτι ολοι ιδιοι ειναι,επιστροφες στην δραχμη,λαϊκες κυριαρχιες,αποκλειστικη εκπροσωπιση απ αυτους των λαϊκων συμφεροντων.οι ανθρωποι ειναι ακομη στο 1990 οπου ψαχνονταν για διατηρηση του Σταλινισμου-Λενινισμου,του παγκοσμιου προλαιταριατου και του κρατικου συγκετρωτισμου(αληθεια τι εγινε το ελυσαν το προβλημα?)

  • Gas Bailey avatar
   Gas Bailey @ NIK THE GREEK 08/11/2011 12:47:59

   Πες τα Στέφανε (Μάνος)

   • NIK THE GREEK avatar
    NIK THE GREEK @ Gas Bailey 08/11/2011 18:25:00

    Ευκολα κολλας ταμπελες ,καμια σχεση με τον γουρλοματη.

 95. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 08/11/2011 12:12:47

  Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της χώρας; θα δείξει...ο Πρόεδρος ξέρει...και περιμένει...ίσως...

 96. athina avatar
  athina 08/11/2011 12:36:15

  κ. Ροδινέ,
  διακρίνω σε πολλά σημεία της ανάλυσής σας μια αμηχανία στην προσπάθεια να γίνει το άσπρο μαύρο και μόνο επιστρατεύοντας το χιούμορ μου μπορώ να καταλάβω την αναγκαιότητα επιχειρημάτων όπως «τι θα αλλάξει, λοιπόν, αν οι εκλογές γίνουν δυο μήνες αργότερα, όταν μάλιστα μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων;». Γνωρίζουμε προφανώς όλοι ότι οι Κυβερνήσεις και τα κράτη δεν είναι σχολεία να κλείνουν για τις διακοπές.
  Γνώμη μου είναι ότι ο κ. Σαμαράς έπρεπε να επιμείνει στο ΟΧΙ και εξηγούμαι:
  Οι δανειστές με την απειλή της χρεοκοπίας (τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου) και την έξοδο από την Ευρωζώνη εκβίασαν τόσο την απερχόμενη Κυβέρνηση όσο και την Αντιπολίτευση της χώρας στη δέσμευση ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Χθες μάλιστα το Eurogroup έφθασε στο σημείο να ζητά γραπτές εγγυήσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με τις οποίες θα δεσμευθούν για την τήρηση των όρων της συμφωνίας, να κάνουν, δηλαδή, «δήλωση μνημονιακών φρονημάτων», όπως εύστοχα επισημαίνει σήμερα η Ελευθεροτυπία. Φαίνεται ότι οι ξένοι έχουν αντιληφθεί πόσο φοβική είναι η ελληνική πολιτική ελίτ (στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής η «υποχωρητικότητα» αποτελεί άλλωστε το κυρίαρχο δόγμα μας, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης) και εκβιάζουν ανάλογα. Ποια είναι, λοιπόν, τα περιθώρια αυτενέργειας και επαναδιαπραγμάτευσης της ΝΔ, όταν και αν αυτή θα γίνει Κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που εγγράφως θα έχει δεσμευθεί στην τήρηση των όρων; Υπάρχουν αυτά τα περιθώρια;
  Επιπλέον, η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, την οποία ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι θα στηρίξει, μας δίνει βέβαια τα λεφτά αλλά με τι όρους! Από τα ελάχιστα που έχουν γίνει γνωστά, θα δώσει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ, σύμφωνα με δύο δημοσιεύματα η χώρα μας (για την ακρίβεια η Γερμανία κάνοντας παιχνίδι για τη χώρα μας) συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου που διέπει ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο, προκειμένου οι τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα αυτών των ομολόγων που κατέχουν κατά 50%, εξέλιξη που επίσης δεν είναι καλή. Η χώρα απογυμνώνεται από τα όπλα της, σύρεται σε αυτά και σε άλλα που δεν γνωρίζουμε έναντι εντελώς αμφίβολων αποτελεσμάτων (μείωση χρέους στο 120% το 2020), για τα οποία κανείς Έλληνας πολιτικός σεβόμενος τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν ζητά από τους δανειστές να εγγυηθούν το παραμικρό. Βεβαίως και ο κ. Σαμαράς δε διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία και δε φέρει ευθύνη, αλλά την αποδέχεται. Αποδέχεται ένα μνημόνιο χειρότερο από αυτό που ορθά αρνήθηκε το 2010.
  Επίσης, ποιος είναι ο χαρακτήρας της στήριξης στην νέα Κυβέρνηση που ετοιμάζεται (δεν γνωρίζουμε τούτη την ώρα τον χαρακτήρα της και το εύρος της συμμετοχής της ΝΔ σε αυτήν); Έργο της νέας Κυβέρνησης είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, η ψήφιση νέου Προϋπολογισμού, νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η προώθηση μέσα σε πολύ αρνητικό περιβάλλον των ιδιωτικοποιήσεων; Ακόμα και αν η ΝΔ δε συμμετάσχει με πολιτικά στελέχη στη νέα Κυβέρνηση τι σημαίνει «στηρίζω την Κυβέρνηση»; Δε σημαίνει «ανέχομαι και άρα συναινώ στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ»;
  «Τον Παπανδρέου τον κρέμασαν με το δικό του σκοινί, το σκοινί του Μνημονίου, οι δανειστές της χώρας. Όσοι σταδιοδρομήσουν στη θέση του παραιτηθέντος πρωθυπουργού θα έχουν παρόμοια κακή τύχη» έγραφε χθες η Ζ. Ζήκου στην Καθημερινή. Συμφωνώ απόλυτα.

 97. αυξεντίου avatar
  αυξεντίου 08/11/2011 13:26:36

  μα είναι δυνατόν οι τόσοι "τόνοι μελάνης που χύθηκαν", οι τόσοι και τόσοι ουσιαστικού προβληματισμοι, αλλά και ιδεολογικοπολιτικές εξάρσεις, που έδειχναν πως ξεπερνουν χαντάκια, εμπόδια και αγκυλώσεις του παρελθόντος και που γράφτηκαν σ' αυτό το μπλόγκ, να έχουν σαν κατάληξη αυτή την, συγνώμη για τον χαρακτηρισμό αλλά πρέπει να το πώ , "κλακαδόρικη" και συνάμα διαχειριστική λογική
  "..Συμπερασματικά: Μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός θα δούμε ξεκάθαρα τι πέτυχε Σαμαράς:
  Υποχρέωσε έναν πρωθυπουργό διετίας να …ψάχνει τον αντικαταστάτη του!
  Προκάλεσε εκλογές σε ρητή ημερομηνία
  Σύντομα θα ανοίξει ένα κύκλο εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ
  Ενίσχυσε το προφίλ του σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.."

  μα είναι δυνατόν...μα είναι δυνατόν ...μα είναι δυνατόν

 98. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 08/11/2011 13:41:50

  Αν θεωρείς κατόρθωμα να παραιτήσεις τον κυνηγημένο από τους βουλευτές του ΓΑΠ τότε είσαι αλλού.Αυτό θα γινόταν ούτως,
  Στα υπόλοιπα υποχώρησε ο Σαμαράς.
  Δηλ στα βασικότερα.
  Αν αναλογιστούμε τι δήλωσε βαρέως Παρασκευή και Σάββατο και τι έγινε Κυριακή και σήμερα μιλάμε για κολοτούμπα μεγαλύτερη και απ του λαγού

  • lampros avatar
   lampros @ Γιώργος Π 08/11/2011 18:20:54

   έτσι είναι

 99. onyos avatar
  onyos 08/11/2011 14:16:24

  Aν ο Αντωνης θελει να τα πιστεψουμε αυτα, πρεπει να τα πει ο ιδιος, καθαρα σε χωρις ξυλινο λογο και εκφρασεις.

 100. πρώην ΝΔ avatar
  πρώην ΝΔ 08/11/2011 16:59:41

  Παιδιά δυστυχώς ξεφτιλιστήκαμε. Τόσο καιρό κράζαμε Καρατζαφέρη για το Μνημόνιο, και τώρα υπογράφουμε το Μνημόνιο Χ 5. Όλη η επιχειρηματολογία του τύπου <> είναι ίδια με του ΛΑΟΣ πριν 2 χρόνια. Αν είναι έτσι, ας επιλέξουμε αυτόν που την χρησιμοποίησε πρώτος. Περισσότερο έντιμοι θα ήμασταν. Δυστυχώς, κυβίσθηση...

 101. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/11/2011 16:59:51

  Λυπάμαι γιατί δεν βλέπω πίστη από όσους κρίνουν πριν να δουν. Ο Σαμαράς κάνει αυτό που λέει η συνείδησή του. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα το οποίο ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ. Τίποτα δεν τελειώσε, τίποτα δεν αποφασίστηκε. Το μόνο που υπάρχει είναι προπαγάνδα, ευσεβείς πόθοι από τα ντοράκια και τους πασόκους να τον βάλουν στο κάδρο και φόβοι, φόβοι, φόβοι μην και προδοθούμε. Δεν θα προδοθούμε κύριοι. Έχετε πίστη, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

 102. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 08/11/2011 17:39:02

  Όταν θέτεις ‘κόκκινες γραμμές’ και μετά βγαίνεις και πανηγυρίζεις ότι τις πέτυχες πρέπει να τις διατηρήσεις ως το τέλος. Αιτιολογίες για το αντίθετο μπορούν να εφευρεθούν άπειρες.
  Ο Σαμαράς πρέπει να παραδειγματιστεί από την στάση του Τάσου Παπαδόπουλου και του Κώστα Καραμανλή στην περίπτωση του σχεδίου Ανάν. Και τότε η καταστροφολογία ήταν ατέλειωτη. Οι δυο Έλληνες ηγέτες όμως άντεξαν και υπάρχει ακόμη η Κύπρος και, τηρουμένων των αναλογιών, σήμερα ευημερεί.
  Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να εκδιωχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ.
  Αν υποχωρήσει σε ουσιαστικά θέματα ο Σαμαράς υπό οποιασδήποτε συνθήκες και αιτιολογίες, κινδυνεύει να αναδείξει σε ήρωα τον παραιτημένο Παπανδρέου. Και ο ίδιος θα πάρει πορεία προς την δεύτερη έρημο. Την πρώτη άρχισε να την περπατάει … τότε με τον ... Κωστή Στεφανόπουλο…

 103. KOYKOY avatar
  KOYKOY 08/11/2011 19:58:00

  μπλα μπλα μπλα μπλα
  ομορφα λογια, ομορφα καμωμενα
  να ομως που απο το "δεν θα συγκυβερνησουμε απλα κανουμε οτι κανουμε για να σωθει η χωρα αλλα δεν συμμετεχουμε με πολιτικα προσωπα στην νεα κυβερνηση"
  φτασαμε στο "στην κυβέρνηση συνεργασίας θα μπει με πολιτικά πρόσωπα η Ν.Δ. και θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση... και δεν θα υπογράψει την έγγραφη δέσμευση που ζητούν οι Ευρωπαίοι, αλλά θα την τηρήσει με προφορική συμφωνία"
  ........... και αυτο ειναι το μεχρι στιγμης, αν απο χθες μεχρι σημερα αλλαξε τοσο πολυ ποιος μπορει να πει οτι δεν θα αλλαξει κι αλλο μεχρι αυριο
  κύριε Ροδινέ;;;!!!!!!!!!!!

 104. __/_____/_____________/________________________ avatar
  __/_____/_____________/________________________ 08/11/2011 23:07:15

  Αγαπητή, το πρόβλημα δεν είναι αν τελειώνει ο ΑΣ, αλλά αν τελειώνει η Ελλάδα, εγώ κι εσύ.
  Δεν πρέπει να ταυτίζεται/ε το καλό της Ελλάδος με το καλό του ΑΣ -κάτι που γίνεται κατά κόρον, άμεσα ή/και έμμεσα, από πολλούς σε αυτό το blog-. Το καλό όλων είναι που πρέπει να υπακούει πιστά στο καλό της χώρας και των Ελλήνων. Αν 'τυχαίνει' το καλό κάποιου να συμβαδίζει με το καλό της χώρας ή να προκύπτει ως παράπλευρο –κι ελάχιστο- αποτέλεσμά της (που είναι βεβαίως και το πιθανότερο να συμβαίνει), τότε είναι ευτυχής συγκυρία (για τον ίδιο)…αλλά μέχρις εκεί. Μην αγχώνεστε για τον ΑΣ (τον οποίο προσωπικά θεωρώ πατριώτη), αλλά για τη χώρα, της οποίας το καρδιογράφημα είναι ήδη σε ευθεία γραμμή.

 105. __/_____/_____________/________________________ avatar
  __/_____/_____________/________________________ 08/11/2011 23:21:16

  KK2

 106. __/_____/_____________/________________________ avatar
  __/_____/_____________/________________________ 08/11/2011 23:34:04

  "Σε αυτή που πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στους Έλληνες της Ρωσικής Αυλής , της Οθωμανικής Πύλης , των Παρισίων ή Λονδίνου και της Βαυαρίας ;". Κάποτε είχαμε κι αυτές τις επιλογές (και για να αυτοσαρκαστώ....η διαπίστωση αυτή και μόνο αρκεί για να καταδείξει τον τρόπο στον οποίο θα καταλήξουμε να σκεφτόμαστε...αν δεν το έχουμε κάνει ήδη). Βεβαίως δεν πρέπει να υποτιμούμε και τις συμμαχίες, προς όφελος του καλού της χώρας, οι οποίες προκύπτουν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής (ξέρετε, αυτής που δεν υφίσταται εδώ και δεκαετίες στη χώρα, ενώ και δύο χρόνια έχει μετατραπεί σε "πολιτική -προς όφελος- του εξωτερικού". Έξοχες οι παρατηρήσεις σας Νταντόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.