#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/04/2011 03:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος της κυριαρχίας Παπανδρέου
του Κώστα Ροδινού

Η χθεσινή  ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ  δεν ήρθε τυχαία.
Από καιρό γκρινιάζουν, και με το δίκιο τους,  μια και συνήθως καλούνται και επικυρώνουν, εκ των υστέρων,  με την  ψήφο τους τις προειλημμένες αποφάσεις του κ. Παπακωνσταντίνου. Έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα  17 φορολογικά νομοσχέδια.  Μέχρι πότε θα απολογούνται;

Οι βουλευτές, επειδή δεν είναι κλεισμένοι σε υπουργικά γραφεία, πιάνουν κλίμα από την κοινωνία.
Ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται εκεί έξω!
Έτσι κάποια στιγμή αρχίζει να λειτουργεί το σύνδρομο της αυτοσυντήρησης. Προτεραιότητά τους είναι να επιβιώσουν πολιτικά.
Και αυτό  θα  το κάνουν,  έστω και αν χρειαστεί να έρθουν σε ρήξη με υπουργούς! Πολλώ δε μάλλον με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς,

Τέλος εποχής

Όμως, η χθεσινή ανταρσία αντανακλά απευθείας στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Γιατί κανένας άλλος υπουργός δεν είναι τόσο στενά συνδεδεμένος με τον Πρωθυπουργό, όσο ο κ. Παπακωνσταντίνου. Το μήνυμα, επομένως, ως βασικό αποδέκτη είχε τον κ. Παπανδρέου!

Τώρα πια η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Πρωθυπουργού; Τι θα κάνει; Θα δώσει τόπο στην οργή και θα καταπιεί την πρόκληση; Θα αντικαταστήσει τον στενό του συνεργάτη σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα;  Αν το κάνει, τότε οι αντιδράσεις μόλις άρχισαν και τελειωμό δεν θα έχουν;

Θα επιδιώξει την αντιπαράθεση θέτοντας ζήτημα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου και κατ΄ επέκταση της κυβέρνησής του;

Εκτιμώ, ότι είναι η μοναδική επιλογή του πρωθυπουργού διότι σε διαφορετική περίπτωση ουσιαστικά ακυρώνεται το δικαίωμά του να κυβερνά. Εν πάση περιπτώσει να κυβερνά, όπως κυβερνούσε! Γιατί χθες, πέραν των άλλων και ενδεχομένως εκεί  βρίσκεται η ουσία, οι βουλευτές αμφισβήτησαν ευθέως το σύστημα εξουσίας του κ. Παπανδρέου!

Και αν ακόμα ο κ. Παπανδρέου κερδίσει  τη μάχη, σίγουρα θα εξέλθει τραυματισμένος μια  και η κυριαρχία του αμφισβητείται πλέον ανοιχτά και  έντονα.  Από εδώ και πέρα και για όσο ακόμα παραμείνει στην εξουσία, τα πράγματα δεν θα είναι όπως ήταν.

Η επανεμφάνιση του κ. Σημίτη

Όμως, τα κακά νέα για τον Πρωθυπουργό δεν σταματούν εδώ.                              Η χθεσινή  βίαιη πρωτοσέλιδη  επίθεση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ εναντίον της κυβέρνησής του, άρα και του ιδίου προσωπικώς, προαναγγέλλει «τέλος εποχής»!  Δεν γράφονται έτσι τέτοια  κύρια άρθρα για έναν πρωθυπουργό 16 μηνών!

Πολύ δεν περισσότερο όταν η επίθεση …υποστηρίζεται με πρωτοσέλιδο άρθρο του ανθρώπου που παρέδωσε το δαχτυλίδι στον κ. Παπανδρέου, του κ. Σημίτη!

Η κριτική του κ. Σημίτη, επίσης  σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους,  δεν αποδομεί  μόνο το έργο της κυβέρνησης, αλλά ουσιαστικά αμφισβητεί την ικανότητα του κ. Παπανδρέου να συνεχίσει να κυβερνά μόνος του!

Για όσους θέλουν να διαβάζουν  πίσω από τις λέξεις ο πρώην Πρωθυπουργός υποδεικνύει στον κ. Παπανδρέου να τεθεί υπό …επιτροπεία!

Προφανώς και όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αν αναλογιστούμε τι προηγήθηκε.

Και η Τρόϊκα απογοητευμένηΣαν να μην έφταναν όλα αυτά, εντείνεται η φημολογία ότι τα στελέχη  της τρόϊκας,  δεν βλέπουν  πλέον με τον ίδιο ενθουσιασμό τον κ. Παπανδρέου.

Δεν διαπιστώνουν μόνο «μεταρρυθμιστική κόπωση», αλλά  προφανή αδυναμία  να φέρει σε πέρας τα συμφωνηθέντα.

Τα αποτελέσματα του τριμήνου, με την πλήρη κατάρρευση των εσόδων, έφεραν μεγάλη απογοήτευση και προβληματισμό.

Και αμφιβολίες για τη συνέχεια.

«…κάτι να κάνει, να ραδιουργήσει..» Ο  κ. Παπανδρέου, πέραν των δύσκολών αποφάσεων που θα κληθεί να πάρει τις προσεχείς  ημέρες, πρέπει επειγόντως να κάνει κάτι  με την κυβέρνηση και  τους βουλευτές του. Γιατί σε λίγο θα δυσκολεύεται  να ψηφίζει τα νομοσχέδιά του.

Δεν έχει πολλές επιλογές! Εκτός και αν αποφασίσει να  αλλάξει το σύστημα εξουσίας που έχει καθιερώσει. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι  υπουργοί. Το σύστημα εξουσίας Παπανδρέου  αμφισβητείται συνολικά. Και η ικανότητά του να αντιμετωπίσει τις περιστάσεις.

Τελικά τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου; Νομίζω την απάντηση τη δίνει ο κ. Παμπούκης στη RealNews:  «Αν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση και συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, προκειμένου να ληφθούν γενναίες αποφάσεις, έτσι όπως απαιτεί η κρίσιμη συγκυρία την οποία διέρχεται σήμερα η χώρα, η προσφυγή στις κάλπες θα είναι η τελευταία και μόνη επιλογή που θα έχουμε. Ώστε να πάρει ο λαός την ευθύνη των αποφάσεων και των επιλογών»

Προς τα εκεί οδεύουμε!

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Apollonios avatar
  Apollonios 08/04/2011 03:57:52

  Και τι κάνουμε όμως που η Ν.Δ. ΔΕΝ θέλει να κυβερνήσει??? Ξανά ΓΑΠ αποενοχοποιημένο και αναγεννημένο από τις στάχτες του??

  • Kennan avatar
   Kennan @ Apollonios 08/04/2011 04:12:05

   Apollonios, έμεινες λίγο πίσω. Ο Σαμαράς έχει αλλάξει τακτική - ή καλύτερα φορτσάρει την στρατηγική του και ετοιμάζεται για εκλογές. Από την άλλη μεριά παραδοσιακοί αντίπαλοί του αρχίζουν και του πλέκουν το εγκώμιο. Διάβασε τις αγιογραφίες του Μτυτρόπουλου στα ΝΕΑ και θα καταλάβεις. Το ΠΑΣΟΚ από την μεριά μου καίνε ένα ένα τα χαρτιά τους, τελευταίο ο Σημίτης. Και το θέμα δεν είναι να ζητήσει εκλογές, να τις πάρει ενδεχομένως και να κυβερνήσει με συσχετισμούς δύναμης όπως εκείνοι που τέλειωσαν τον Καραμανλή σε λίγο καιρό. Το θέμα είναι να συγκροτηθεί ένα παλλαικό μέτωπο που θα τον στηρίξει και θα του λύσει τα χέρια.

  • thanasis avatar
   thanasis @ Apollonios 08/04/2011 19:46:03

   οι εκπληξεις ερχονται περιμεντε το ζαππειο2
   και θα δειτε ποιος ειναι ετοιμος να κυβερνηση

 2. ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 08/04/2011 04:23:23

  Έχω την εντύπωση, πως το άρθρο σας εκφράζει περισσότερο προσδοκίες ...
  ωσάν, να μη γνωρίζετε το "έργο", που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας, αυτή η κυβέρνηση (νομικό καθεστώς για τις κατοχικές κυβερνήσεις που
  θ' ακολουθήσουν εργασιακές σχέσεις κ.λ) Η οποία δε θα φύγει -και μάλιστα οικειοθελώς- αν δεν το περατώσει. Μην ξεχνάτε, και τις δηλώσεις τις σχετικές με το θέμα, της τρόικας...Σε κάθε περίπτωση, και αναφέρομαι στους "αντάρτες",
  (άν δεν μηχανεύουν, για μία ακόμη φορά) το να τα βροντήξουν όλα κάτω, και να παραιτηθούν, δεν είναι μονάχα το ποιό εύκολο, αλλά και το ποιό σωστό, προκειμένου να εξιλεωθούν στα μάτια του Ελληνικού Λαού, για τη μέχρι τώρα
  συμμετοχής τους, σ' αυτήν την ανθελληνική κυβέρνηση....

  Ευχαριστώ

  • anarcholiberal avatar
   anarcholiberal @ ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 08/04/2011 08:19:41

   Απολύτως συμφωνώ κύριε Γιαννόπουλε. Η Ιστορία αυτού του "μορφώματος" (γιατι Κόμμα δεν το λες, τοσούτω μάλλον Κινημα!!) ακριβώς αυτό αποδεικνύει: Το απόλυτο μέχρι φασισμού γάντζωμα στην εξουσία. Ειλικρινώς δεν θα ξεχάσω ποτέ τον περιώνυμο εκλογικό νομο Κουτσόγιωργα, που προτίμησε να βάλει ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ απ το να παραδώσει με ηρεμια την εξουσία στις εκλογές του 1989.
   Οι τύποι "δεν παίζονται" που λεει κι ο γιος μου!!!
   ευχαριστώ πολύ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 08/04/2011 11:17:48

   Κανένας "αντάρτης" δεν πρόκειται να εξιλεωθεί παραιτούμενος. Για να εξιλεωθεί στη συνείδηση του λαού, μόνος τρόπος είναι εκείνος της άρσης της εμπιστοσύνης του στην κυβέρνηση η οποία εκτελεί το συγκεκριμένο "έργο" που της ανατέθηκε.

 3. aekaz12345 avatar
  aekaz12345 08/04/2011 06:58:09

  Nα μην φυγουν ατιμωρητι οι προδοτες,οποιοι ερθουν να δωσουν πισω τα οποια κεκτημενα μας εκλεψαν οι καφροι.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/04/2011 07:17:48

  Καλημερα Κωστα,
  Aν δε ρωτησουμε τη μαμα του Πρασινου Λοχου, δε θα μαθουμε...!
  Το ΓΑΠ ειναι εκδικητικο! Θα μας πει... δε θελετε να σας σωσω, φευγω και καλη τυχη !.. απο πισω και πριν θα εχει υπονομευσει την Πατριδα. Εμφανως-με νεες συμβασεις/δεσμευσεις και αφανως... με τους φιλους του και ομοτρεπαζούς του.

  Εχει χαρακτηρα εκδικητικο και πολυ ΠΡΑΣΙΝΟ! βαθυ ΠΡΑΣΙΝΟ. Δε μπορει ενας Παπανδρεου να αποτυχει και να εχει αδικο !! Μπορει? Επιτυχια και Ευτυχια το ΔΝΤ και η Δανειακη Συμβαση και ο ΠΑΠΑΚ και οι δεσμευσεις διοτι δεν υπηρχε αλλος δρομος.. ολα επιτυχια.

  Εκει στο ΠΑΣΟΚ μονισαν οτι θα κυβερνησουν με το ονομα του Κομματος οπως παλια. Ξεχασαν οτι το ΓΑΠ ειναι κομμαντο των αγορων και της παρτης του. Τωρα που εσφιξαν οι κωλοι ανατρευουν. Να τον ριξουν οι ιδιοι εαν ειναι Παρτιωτες. Διαφορετικα να μην μιλανε ή να παραιτηθουν ή να αυτοδιαγραφουν.

  Αλλα ποιος εχασε την τσιπα να τη βρουν οι καρεκλολάγνοι ΠΑΣΟΚΟΙ??
  Που ενας δικος τους πηρε και περδωσε ΜΑΥΡΑ στο κομμα και δεν μιλαει κανεις !
  Οταν εισπραττεις ΜΑΥΡΑ και συνεχιζεις στο ιδιο μαγαζι εισαι το λιγοτερο λαμογιο και καιροσκοπος της πολιτικης. Κατ ελαχιστον.  ΠΠ

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 08/04/2011 07:45:06

  Περσινά ξινά σταφύλια.... από τους "αντάρτες του γλυκού νερού" του ΠΑΣΟΚ....

  Τέτοιες ανταρσίες ας είχαν τα κότσια να κάνουν πριν ένα χρόνο....

  Με όσα αδιαμαρτύρητα ψήφισαν (νομοσχέδια για περικοπές, ασφαλιστικό κτλ) σακάτεψαν κόσμο και κοσμάκη....

  Τώρα είναι φανερό ότι δουλεύουν για να διασώσουν το πολιτικό τους μέλλον....

 6. Orestios avatar
  Orestios 08/04/2011 07:50:07

  Αμοραλιστές σε διαμάχη που όχι μόνο δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες, αλλά τους εκνευρίζει περισσότερο καθώς αμφότεροι ευθύνονται για την απαξίωση της Ελλάδας.
  Τρώγωνται σαν τα σκυλιά και κάνουν αυτό που έκαναν πάντα. Αδιαφορούν για την Ελλάδα και ενδιαφέρονται μόνο για την θεσούλα τους.

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Orestios 08/04/2011 22:18:29

   Προσυπογράφω με δυο χέρια.

 7. Alexandros avatar
  Alexandros 08/04/2011 08:09:45

  Τι Επαναστάτες αυτοί οι βουλευτές. Ήμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιους ήρωες.
  Μπράβο και στους 300.

 8. azof1234 avatar
  azof1234 08/04/2011 08:21:34

  πρόωρες χαρούλες,όπως λεν και στο χωριό μου ... πεινασμένη κότα καλαμπόκια ονειρεύεται

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/04/2011 09:02:32

  Η πολλή συνεννόηση μας έχει φέρει εδώ.

  Εάν δεν υπάρξει "αλήθεια" στα ζητούμενα και πραγματική επιλογή, δημοκρατική, όχι διαβουλεύσεις με κλειστές πόρτες, εγώ μεν θα μείνω στο λαγούμι μου, και η Ελλάδα θα ακολουθήσει τροχιά Αιγύπτου ή Λιβύης.

  Ο κάθε "Παμπούκης" να πει τι προτείνει και αν τον ψηφίσουν καλώς. "Παμπούκηδες" που λένε παραμύθια πριν τις εκλογές και κάνουν τον τρελό μετά, να πηδήξουν από το Σούνιο να μας απαλλάξουν από τον μπελά.

 10. drider avatar
  drider 08/04/2011 09:04:13

  Απλώς θα επισημάνω το αυτονόητο ότι εδώ και καιρό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μας, έχουμε απολέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Οπότε αν μιλάμε για κυριαρχία του κ. Παπανδρέου, μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά μόνο για τον επικοινωνιακό τομέα.

  Η προπαγάνδα που αναπτύχθηκε για την ελάττωση, στο μέτρο του δυνατού πάντα, των αντιδράσεων στην πολιτική που υπαγορεύεται, είχε πάντα δύο κατευθύνσεις: 1) την "εξωτερική" δηλαδή προς την κοινωνία και 2) την "εσωτερική" δηλαδή την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

  Η χρεοκοπία της ακολουθούμενης πολιτικής έφερε σαν αποτέλεσμα την μείωση της ισχύος της προπαγάνδας προς τους πολίτες. Το δεύτερο είχε και ως αποτέλεσμα αυτή η ίδια η προπαγάνδα να καθίσταται λιγότερο εύπεπτη και στο "εσωτερικό".

  Η κατάρρευση της προπαγάνδας του στυλ "μαζί τα φάγαμε" δεν σημαίνει αυτόματα και την αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Το ίδιο ισχύει και για πιθανή αλλαγή κυβέρνησης, όπου το σύστημα ήδη την επιδιώκει πλέον σε ένα βαθμό αφού εμφανίζεται να ψάχνει εναγωνίως καταλληλότερους, για τα μέτρα τους πάντα, διαχειριστές της κατάστασης.

  Ευθύνη των πολιτών είναι να επιβάλλουν αλλαγή στην πορεία της χώρας και όχι η επιλογή ενός πιο "εύπεπτου" πακέτου συνέχισης της ιδίας πολιτικής...

 11. fair avatar
  fair 08/04/2011 09:05:32

  Προς τα εκεί οδεύουμε!
  ==
  Ευσεβεις ποθοι. Να μην πω ονειρα θερινης νυκτος..
  Δεν φευγουν αυτοι. Καλον ειναι να το καταλαβετε αυτο..
  Και απο προγνωσεις ...κατι ακουγα 3 Απριλη, μηπως δεν θυμαμαι καλα??

  Και μιας και παιζει το θεμα Ψωμιαδη να σας υπενθυμισω τι ειπε:
  Ειναι αστειο να νομιζετε οτι το πασοκ και το "γαπ" θα φυγουν σε 5-6 μηνες.
  Ετοιμαστειτε να τους φατε στη μαπα για τεσσερα χρονια..
  Τελικα ο ανθρωπος εχει μυαλο και γιαυτο το συστημα βαλθηκε να τον φαει..

 12. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 08/04/2011 09:11:33

  ΑΔΕΛΦΙΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ 1983
  ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΑΝΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ
  ΕΓΡΑΦΑΝ "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ".
  ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ .
  ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΙΣΧΥΡΑ ΧΑΡΤΙΑ .
  ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΕΛΕΙΣ......ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΤΟΥ "ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ".

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 08/04/2011 09:47:51

   Να Αγιασει το στομα σου!

   ΠΠ

  • brankaleon avatar
   brankaleon @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 08/04/2011 17:28:15

   Κι' ο Λαλιώτης, πού είναι ο Λαλιώτης;
   Ή μή πως ποιεί τον τεθνεότα κοριό. !!!
   Εδώ που φθάσαμε τρεις φορές να μετράμε και μια να κόβουμε.
   Ένας ορυμαγδός από "δήθεν", έρπουσα τρομοκρατία κι' ακόμα περισσότερο
   φασίζουσα λογική που σπρώχνει τα πράγματα στην λογική του:
   ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.
   Φθάσαμε πλέον στο σημείο να χρειάζονται απτές και χειροπιαστε΄ς αποδείξεις, ότι όλοι δεν είναι ίδιοι.
   Προτάσεις λοιπόν καθαρές χωρίς υπεκφυγές, δήθεν και αμετρόεπα "θα".
   Ποιός και πόσο πλέον μπορεί να κάνει την υπέρβαση;

 13. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 08/04/2011 09:22:10

  Το Πασοκ κύριοι δεν αποδομείται έτσι εύκολα δυστυχώς.Είναι καθεστώς και έχει γαντζωθεί στην εξουσία,θα φύγει μόνο όταν αφήσει πίσω στάχτη και συντρίμμια.Αυτά τα κολπάκια με τους βουλευτές που τάχα δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο είναι τρίχες κατσαρές,αν ήθελαν να ρίξουν το Γαπ θα το έκαναν,όμως κάθονται σούζα.Στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία όταν μπήκαν στο μηχανισμό στήριξης οι κυβερνήσεις έπεσαν σαν χάρτινος πύργος,εδώ μας έχουν πιεί το αίμα και το σύστημα Πασοκ είναι πάνω.Πάρτε το χαμπάρι ο ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΣ που εδώ και 30 χρόνια έχει καταστρέψει την Ελλάδα και κατατρώει σαν καρκίνος όλα τα υγιή κύτταρα της κοινωνίαςπρέπει να εκριζωθεί και αυτό δεν γίνεται με γλυκανάλατη αντιπολίτευση της πλάκας.Όσο για τη δήθεν κριτική στο Γαπ απο τον Τύπο,εδώ γελάμε πραγματικά

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ Μαύρος Ιάκωβος 08/04/2011 16:04:58

   ++++

  • xristos avatar
   xristos @ Μαύρος Ιάκωβος 09/04/2011 07:50:56

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 14. ΚΥΨΕΛΙΩΤΗΣ avatar
  ΚΥΨΕΛΙΩΤΗΣ 08/04/2011 09:22:52

  Το σύστημα GAP PRIN πριν πέσει θα παίξει επικίνδυνα τελευταία χαρτία και θα κάνει εκδουλεύσεις και εξυπηρετήσεις σε εξωθεσμικούς ντόπιους και ξένους για να εξασφαλίσει θεσούλες την αυριανή ημέρα.

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ διαβάζοντας τις εξελίξεις και το κλίμα της τρομοκρατημένης Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ παίζει την πρώτη της ζαρία είτε για να προσεγγίσει το Σαμαρά, είτε για να προκρίνει, να προετοιμάσει εξωθεσμικές λύσεις των δήθεν αρίστων. Ο Αντώνης δεν πέφτει σε παγίδες. Ξέρει το στήσιμο του παιχνιδίου και δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεισ του για εξωθεσμικά παιχνίδια. Η ώρα για τη μεγάλη μάχη του Σαμαρά φτάνει.

 15. Kώστας Ροδινός avatar
  Kώστας Ροδινός 08/04/2011 09:38:29

  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

  Μια άκρως ενδιαφέρουσα, τολμηρή και ευέλικτη πρόταση για τη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών που έχουν πληγεί από την κρίση, δηλαδή της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης – η οποία μάλιστα παρουσιάζει το επιπλέον πλεονέκτημα της δυνατότητας υλοποίησης της χωρίς να απαιτείται από τους ισχυρούς του ευρωπαϊκού Βορρά να … ανοίξουν τα πορτοφόλια τους – κατέθεσε χτες το γνωστό think tank των Βρυξελλών Ινστιτούτο Bruegel.

  Η πρόταση προβλέπει τη συγκρότηση ενός ειδικού προσωρινού μηχανισμού με τον τίτλο ‘Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Οικονομική Ανάκαμψη’ που θα συγκεντρώσει τα διαθέσιμα αλλά αχρησιμοποίητα κονδύλια των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείων Σύγκλισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία έχουν ήδη αναγνωριστεί στις χώρες αυτές στο πλαίσιο των σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013. Το Ταμείο αυτό προτείνεται να λειτουργήσει κατά την περίοδο 2011 – 2013 και να έχει στόχο την προώθηση της ανάπτυξης στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση και τη διευκόλυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

  Η έκθεση του Ινστιτούτου Μπρύγκελ ξεκινά διαπιστώνοντας ότι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σηματοδοτείται από την οικονομική κρίση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και την Ανατολική Ευρώπη, και που επισφραγίζεται από δυσχέρειες στην εξασφάλιση των αναγκαίων κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των χωρών μελών που χρειάζονται ή μπορεί να χρειαστούν διάσωση, υπάρχει μια πηγή ευρωπαϊκών κονδυλίων στην οποία δεν αποδίδεται η δέουσα προσοχή. Είναι τα κονδύλια των ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής. Υπάρχει ένα σημαντικό μέρος των κονδυλίων των ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής που έχουν αναγνωρισθεί στις ευρωπαϊκές χώρες – όχι μόνο τις προβληματικές χώρες του Νότου αλλά και χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα –, συνεχίζει η έκθεση, αλλά είτε δεν έχουν δεσμευτεί από αυτές, είτε δεν έχουν απορροφηθεί.

  Για την Πορτογαλία, τα μη χρησιμοποιημένα και διαθέσιμα κονδύλια για την περίοδο 2011-2013, ανέρχονται στο 9.3% του ΑΕΠ της, για την Ελλάδα στο 7%, για την Ισπανία στο 2.5%, για την Ιρλανδία στο 0.4% ενώ για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου τρεις χώρες εφαρμόζουν προγράμματα λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής – Ρουμανία, Ουγγαρία και Λετονία – κατά μέσο όρο στο 15%.

  Τα μεγάλα αυτά αδιάθετα κονδύλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της κρίσης, ώστε να εξυπηρετήσουν τρεις στόχους, προτείνει το Μπρύγκελ: Πρώτον, ώστε να αντισταθμίσουν την ύφεση και τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής σταθεροποίησης στις χώρες που έχουν δεχτεί οικονομική βοήθεια και άρα εφαρμόζουν αυστηρά προγράμματα λιτότητας, όπως είναι οι περιπτώσεις της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας και της Ρουμανίας, είτε επιχειρούν να εφαρμόσουν προγράμματα λιτότητας έτσι ώστε να αποφύγουν τη διεθνή βοήθεια όπως είναι οι περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

  Δεύτερον, ώστε να διαφυλάξουν τις βασικές δημόσιες επενδύσεις στις υποδομές, το ανθρώπινο κεφάλαιο και την έρευνα εν μέσω της ύφεσης, κατά τρόπο που θα στηρίξει το μακροπρόθεσμο παραγωγικό δυναμικό των οικονομιών τους.

  Τρίτο, ώστε να διευκολύνουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες που εφαρμόζουν αυστηρά προγράμματα λιτότητας.

  Η ίδρυση ενός τέτοιου προσωρινού Ευρωπαϊκού Ταμείου καθίσταται κατά τις εκτιμήσεις της μελέτης του Μπρύγκελ απαραίτητη, επειδή η αρνητική οικονομική συγκυρία επιδεινώνει τα γνωστά από παλαιότερα ζητήματα της φτωχής απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. «Το πρόβλημα πιθανότατα επιδεινώνεται εν μέσω της κρίσης είτε επειδή οι εθνικές αρχές δεν μπορούν να συντονίσουν έναν επαρκή αριθμό σχεδίων που θα είναι κατάλληλα για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, είτε επειδή η αρχή της συγχρηματοδότησης σε μια συγκυρία δημοσιονομικής σύσφιξης και μείωσης των εσωτερικών δημόσιων πόρων πιέζει τα κράτη», τονίζεται.

  Η έκθεση καταλήγει σε τρεις προτάσεις για τη διαχείριση των κονδυλίων αυτών κατά τρόπο που θα ξεμπλοκάρει τα προβλήματα απορρόφησης των κονδυλίων, θα βοηθήσει τις χώρες της περιφερειακής Ευρώπης στην αντιμετώπιση της αρνητικής συγκυρίας αλλά και – το σημαντικότερο για τους συντάκτες της – θα διασφαλίσει την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαρθρωτικών ευρωπαϊκών κονδυλίων.

  Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Μπρύγκελ προτείνει:

  Πρώτον, την εγκατάλειψη της παλαιάς λογικής που έδινε κίνητρα για την απορρόφηση των κονδυλίων και μόνο, και, αντ’ αυτού, την εισαγωγή κριτηρίων για τη διασφάλιση της οικονομικής τους επιτυχίας και αποτελεσματικότητας, πράγμα που μπορεί να συμβεί μόνο εφόσον τα σχέδια αντιμετωπίζουν πράγματι τις διαρθρωτικές αδυναμίες μιας χώρας και τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες, κατά τρόπο που θα αναγνωρίζει και την αντί-κυκλική λειτουργία των Ταμείων. «Τα προγράμματα προσαρμογής για τις χώρες που τελούν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων διάσωσης δεν πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο χρηματοδοτικούς στόχους απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα δίνουν κίνητρα για την απορρόφηση και μόνη αυτή, αλλά που θα δίνουν κίνητρα για τη χρήση των διαρθρωτικών κονδυλίων κατά τρόπο αποτελεσματικό. Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται ο προσδιορισμός των προτεραιοτήτων ανά χώρα και η παροχή στις χώρες συγκεκριμένων οδηγιών, άκαμπτου ή ευέλικτου τύπου, για τα σχέδια που μπορούν να εφαρμοστούν και εάν είναι απαραίτητη, η παροχή τεχνικής βοήθειας για την υλοποίησή τους».

  Στην περίπτωση της Ελλάδας ιδιαίτερες διαρθρωτικές αδυναμίες θεωρούνται το σύστημα των σιδηροδρόμων, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας των αγορών προϊόντων εξαιτίας των υψηλού κόστους εισόδου τους, η ακαμψία του συστήματος εκπαίδευσης και το πολύ χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης της έρευνας και της καινοτομίας, και, άρα, οι πολύ χαμηλές εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας.

  Δεύτερον, η ανάληψη της διαχείρισης αυτών των προγραμμάτων από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη συνδρομή μιας εκτελεστικής υπηρεσίας και η προσωρινή αναστολή της συγχρηματοδότησης από εσωτερικούς δημόσιους πόρους των πληττόμενων κρατών στο πλαίσιο αυτό.

  Τρίτον, η προώθηση της χρήσης ευέλικτων δανείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από την ΕΕ με στόχο την ενίσχυση των συνεργιών με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Η έκθεση αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι όσα κράτη λαμβάνουν μικρά ποσά από τα Διαρθρωτικά Ταμεία ζητούν και μικρά δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. «Οι μικρές χώρες είναι λιγότερο ικανές στο να εκμεταλλεύονται τις θετικές συνέργιες ανάμεσα στα δύο εργαλεία». Και «από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα χρηματοδοτεί άνω του 50% του συνολικού κόστους ενός προγράμματος μόνο υπό εξαιρετικές συνθήκες, ο κανόνας αυτός πρέπει να εφαρμοστεί στις μικρές χώρες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και ιδίως σε αυτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα», καταλήγει η έκθεση του Μπρύγκελ.
  http://www.sofokleous10.gr/

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Kώστας Ροδινός 08/04/2011 10:07:19

   Εαν δεν παιξεις το παιχνιδι των Τραπεζων παντα θα εισαι ο χαμενος.
   Εφευρισκουν συστηματα ευελικτων δανειων για να μην διαγραφει κανενα χρεος, νομιμο-παρανομο.
   Εαν ποτε... ΕΑΝ σε αυτη την Α-πολίτικη ΕΕ γινοταν ελεγχος των χρεων θα γελουσε ο παρδαλος λαγος. Λογιστικες εγγραφες σε αερα δανεια με τα οποια "σηκωναν" και σηκωνουν Χρημα οπου το βρουν. Ολα ειναι αερας. Το γνωριζουν και γ αυτο δεν μιλα κανεις για την ταμπακιερα. Οι 2-3 μεγαλες Τραπεζες ανα Χωρα μαζι με τις Κεντρικες τους, μαζευουν "υποχρεωσεις" για να φτιάξουν ΝΕΟ Χρημα απο το τιποτε. Το ΤΙΠΟΤΕ δε στο δινουν με το ζορι ετσι ωστε να εχουν στα χερια τους μια Συμβαση-Υποχρεωσης να τους πληρωσεις!!! και να γυρισει ο μυλος..
   Η φουσκα του Χρηματος ειναι η ταμπακιερα. "Εμεις" καθομαστε και συζηταμε σε εντελως ΛΑΘΟΣ κατευθυνση! Αλλου γ αλλου.. διοτι ΚΑΝΕΙΣ δεν θελει να ξεσπεπασει την Αληθεια.
   Το Χρημα και το Χρεος ειναι Αερας Κοπανιστος.
   Οι Λαοι τρωνε τη σουπα της λιτοτητας.

   Υπαρχει και ο "κανονας του διπλασιασμου"... αλλη μερα αυτο !!!

   ΠΠ

   • Kώστας Ροδινός avatar
    Kώστας Ροδινός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/04/2011 10:10:16

    ΠΠ,
    Δεν προλαβαίνω να σε διαβάζω!
    Πάρε σε παρακαλώ το mail μου από τον Φάκτορα.
    Χάνω ειδήσεις!

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Kώστας Ροδινός 08/04/2011 10:12:16

     κοιμαται τωρα !! λειτερ !! χαχαχααα
     θα του στειλω μειλ.. στειλε κ εσυ !

     ΠΠ

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Kώστας Ροδινός 08/04/2011 13:48:48

     Εχω στειλει ενα αρθρο....
     να σε ρωτησω κατι.. απλοικο.
     γιατι ποτε δεν ρωταμε ΕΣΕΙΣ κκ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ που θα βρειτε τα $$ να μας δανεισετε?? κ ολο ερχεστε και μας βαρατε με μετρα να βρουμε εμεις $$ να σας πληρωσουμε???
     Εσεις εχετα ΤΩΡΑ τα $$ που λετε οτι ΘΑ μας Δανεισετε???
     Εχουν πχ ολες οι χωρες που νας δανειζουν τα 110 τα $$ ΤΩΡΑ?? σε λογαριασμους?? δλδ αν παμε να τα κανουμε αναληψη θα τα βρουμε????? χαχαχαχαχαχαχ ΟΧΙ !!!!

     Εχει αναρωτηθει κανεις?? ΟΧΙ !!!........................................

     ΠΠ

   • thanasis avatar
    thanasis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/04/2011 19:51:12

    καποια στιγμη και οι τοκογλυφοι βλεπουν την
    πλαστιγα και τοτε πανε μετον νικητη
    και τωρα η πλαστιγα αρχιζει να παλανταρει
    τωρα θα αρχισουν να σταθμιζουν και να
    σκεφτονται τι θα κανουν

   • Σιφνιός avatar
    Σιφνιός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 02:45:30

    Υπάρχει και ένα ντοκυμαντερ (στο youtube το ειχα δει), που μιλαει ακριβως γι αυτο. Money as debt

 16. Kώστας Ροδινός avatar
  Kώστας Ροδινός 08/04/2011 09:46:20

  Συναινέσεις
  Tου Αλεξη Παπαχελα
  Ο πρωθυπουργός είναι εμφανώς στριμωγμένος πολιτικά και η χώρα κατρακυλάει σε έναν επικίνδυνο κατήφορο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα πραγματικό πολιτικό reset, μια επανεκκίνηση. Η πραγματική συναίνεση είναι μια λύση. Μια συναίνεση που θα βασίζεται όμως σε ένα «συμβόλαιο», μια εθνική συνεννόηση σε θεμελιώδεις στόχους. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα, θα αποτελεί μια επανάληψη της κυβέρνησης Ζολώτα.

  Η συναίνεση δεν μπορεί να εξασφαλισθεί από τον κ. Παπανδρέου «δωρεάν». Θα απαιτήσει κινήσεις πολιτικού «μεγαλείου» που μέχρι τώρα δεν έχει αποδείξει ότι διαθέτει, καθώς και την πλήρη απελευθέρωσή του από το βαθιά πασοκικό του DNA. Δεν μπορεί, π.χ., να ζητήσει συναίνεση με αξιόπιστο τρόπο αν δεν σηκωθεί στο βήμα της Βουλής για να πει καθαρά και ξάστερα, με δικά του λόγια, πως «έκανα μεγάλο λάθος στον τρόπο που άσκησα αντιπολίτευση. Επρεπε να ήμουν πολύ πιο συνεργάσιμος σε ορισμένα κρίσιμα θέματα, όπως τις αλλαγές στην παιδεία, τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, ακόμη και στο πάγωμα μισθών». Αν δεν το πει, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή δεν έχει αντιληφθεί ο ίδιος πόσο καταστροφική ήταν η αντιπολίτευσή του ή ο πολιτικός του εγωισμός δεν του επιτρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

  Για να ζητήσει συναίνεση από τον ελληνικό λαό, τον κ. Σαμαρά ή όποιον άλλον, οφείλει επίσης μια δημόσια εξήγηση για την παραπλανητική εκείνη τοποθέτηση που έλεγε πως «λεφτά υπάρχουν».

  Δεν τελειώνουμε όμως εδώ. Αν θέλει τη συναίνεση, ο κ. Παπανδρέου πρέπει, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, να σταματήσει τις ξύλινες επιθέσεις στη Ν.Δ., να αποφύγει τον πατριωτικό κομματικό λόγο και να υιοθετήσει εσκεμμένα προτάσεις του κ. Σαμαρά ή του κ. Καρατζαφέρη ή της κ. Μπακογιάννη για την ανάπτυξη και την οικονομία. Μόνον έτσι θα πείσει ότι δεν τους θέλει για σωσίβιο για να σωθεί ο ίδιος, αλλά η χώρα...

  Πρέπει λοιπόν να παραδεχθεί τα λάθη που έκανε, όπως π.χ. την υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα, και να δείξει επιτέλους πως «ακούει» και πως δεν βλέπει τη συναίνεση ως φτηνό επικοινωνιακό τρικ.

  Στο κάτω κάτω της γραφής πριν ζητήσει συναίνεση από τους απέναντι, θα πρέπει ο ίδιος να εξασφαλίσει τη συναίνεση από τους δικούς του. Τι να τον κάνει τον κ. Σαμαρά αν δεν έχει την κ. Κατσέλη μαζί του και αν η μισή κυβέρνηση τον αγνοεί επιδεικτικά;

  Η χώρα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι συνθήκες και η Ιστορία απαιτούν από την πολιτική μας ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος με τους πολιτικούς και το πολιτικομιντιακό σύστημα. Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να τον κοροϊδέψει ή ότι απλά θα καβαλήσει το κύμα της οργής και θα τη βγάλει καθαρή κάνει τεράστιο λάθος.

  Μέχρι τώρα ο κ. Παπανδρέου έδειξε ότι διαθέτει πείσμα και πως όταν καταλάβει τι πρέπει να γίνει, προσπαθεί να το κάνει. Δεν είναι και τόσο καλός στο μάνατζμεντ και δεν μπορεί να επιβληθεί στο παλαιό ΠΑΣΟΚ. Η μόνη του ελπίδα να μην καταγραφεί ως διαχειριστική υποσημείωση και αποτυχία είναι να κάνει μόνος του την ολική επανεκκίνηση: να ξεπεράσει τον εαυτό του επιδιώκοντας ειλικρινή συναίνεση και να σχηματίσει μια κυβέρνηση που θα αγνοεί τις εσωκομματικές ισορροπίες και τους «κολλητούς» και θα βασίζεται σε ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα. «Το έχει;», όπως θα έλεγε κάποιος πιτσιρικάς σήμερα. Θα δείξει...
  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_07/04/2011_1294895

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Kώστας Ροδινός 08/04/2011 10:09:56

   Συγγνωμη... σταματησα την αναγνωση εδω!!.....
   Θα απαιτήσει κινήσεις πολιτικού «μεγαλείου» που μέχρι τώρα δεν έχει αποδείξει ότι διαθέτει, καθώς και την πλήρη απελευθέρωσή του από το βαθιά πασοκικό του DNA......!

   και παλι συγγνωμη !! ο Παπαγελας φταιει, οχι εσυ !

   ΠΠ

   • Misha avatar
    Misha @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/04/2011 12:19:55

    ΠΠ

    Το αεροπλάνο θα πάρει και τους αργυρώνητους παπαγάλους της Πρεσβείας, γι αυτό κρώζουν ζητώντας συναίνεση...φοβούνται για το τομάρι τους, γιατί η ευθύνη για το σημερινό χάλι ανήκει σε ένα μεγάλο, ίσως στο μεγαλύτερο βαθμό στη μνημονιολατρική, ακραία καθεστωτική προπαγάνδα των Παπαγελάδων, των Μπάμπηδων , των Πορτοπήδων κ.ο.κ

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Misha 08/04/2011 12:37:00

     Οταν πχ η βρυση των WiliLeaks σταγονομετρεί!! και κλεινει οποτε θελει... τι να σχολιασω!
     Αν βγουν ολα οσα εχουν ακουσει οι τοιχοι... θα ειμαστε ν αλλαξουμε πλανητη εμεις οι Ελληνες.
     Φρεσκοφουρνιστα νεα.

     ΠΠ

     • Misha avatar
      Misha @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/04/2011 12:55:25

      ΠΠ

      Θυμάσαι ενα ρημάδι κατάλογο με τους δημοσιοκάφρους που τα έπαιρναν από το ΥΠΕΞ και ποιος ξέρει από πόσες άλλες πάντες;
      Συνενοχή, διαπλοκή και συμπαιγνία...

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Misha 08/04/2011 13:18:48

      φυσικη εξελιξη...!
      κανενας δημοσιογραφος σε αναφορα wikileaks! χαχαχαα
      ουτε οι γνωστοι !! να μου πεις οι γνωστοι βγαζουν τα wikileaks και εχουμε ενα ενδογενες κονφλικτ...!
      Μισα... στ αρματα !!!!

      ΠΠ

    • -ΕΛΛΗΝΙΔΑ- avatar
     -ΕΛΛΗΝΙΔΑ- @ Misha 08/04/2011 15:32:52

     ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒ ΑΣΕΙ -ΠΟΡΤΟΠΗΔΩΝ,τουτεστι ΠΟΡΤΣΑΛΤΕ!!!!!!!!

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Kώστας Ροδινός 08/04/2011 11:08:31

   ΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ?
   ΝΑΚΑΝΕ ,ΛΕΕΙ, ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ !!!!!

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 08/04/2011 12:34:53

    Εχουμε κυριλε Κοσκωταδες σημερα!.. φιλους και καθηγηταδες ειδικους στα χρεη !! ολο και κατι θα "σωσουν".

    ΠΠ

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/04/2011 09:54:06

  Το καλυτερι αρθρο περι ΠΑΣΟΚ το εχει γραψει ο Μποτιλιας!! βρειτε το...
  θα κανω 1-2 αναφορες χωρις την αδεια του !!
  " Στο πολιτικό τσίρκουλο αυτό είχαν θέσει επικεφαλής ένα ξιπασμένο λαοπλάνο, που για κάθε πολίτη, ο οποίος διέθετε στοιχειώδεις γνώσεις πολιτικής, άγγιζε τα όρια ενός πολιτικού κλόουν. Φυσικά η μηχανή δουλέματος ήταν επιστημονικά στημένη από τους τεχνικούς της εξουσίας, οι οποίοι έπλεκαν εμπλέκοντας επιτελεία συσκοτίσεως το γόητρο του πολιτικού κλόουν Ανδρέα Παπανδρέου, εκμεταλλευόμενοι όλα τα σύνδρομα και συμπλέγματα του ελλαδίτη λαδιάρη."
  "ΕΝΑΣ ΦΥΡΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΖΙΒΑΓΓΟ - ΠΙΠΑ - ΩΡΑΙΟΠΑΘΕΙΑ - ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΑ - ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΧΘΟΦΟΡΙΑ ΕΝΤΟΛΩΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ"

  "Ο Φύρερ του ελλαδισμού απευθύνεται στον "μικρομεσαίο". Στον σεξουαλικά, αλλά κυρίως ερωτικά πένητα ανθρωπάκο μιας συντηρητικής κοινωνίας, υποσχόμενος εκμοντερνισμό και ελευθεριότητα. Στον πένητα μικρομεσαίων προσόντων, ο οποίος για να διακρίνει τον βάλανο και τους όρχεις του χρειάζεται μεγεθυντικό φακό και τσιμπιδάκι για να τα κουμαντάρει. Για να το κάνουμε "Σουηδία", ανεβάζοντας τα σπερματοζωάρια του πένητος - και ουσιαστικώς ανικάνου για ερωτική πράξη που συνεπάγεται το ρίσκο της εκστατικής ετοιμότητος - από τους όρχεις στο κέλυφος του εγκεφάλου."

  "Ο σεξί γέρων θα αποκτήσει ιδιότητες μεσσία. Πολλοί έκαναν λόγο για μεσσιανισμό του Ανδρέα. Έφθανε να κουνηθεί κάποιος ολίγον τι από την γραμμή που επέβαλε ο "μεσσίας", για να φάει σκουπόξυλο διαγραφής άνευ όρων και με συνοπτικότατες διαδικασίες από το "εκλεγμένο" κογκλάβιό του. Αιθεροβάμωνες! Άσχετοι προς την πραγματικότητα. Ζητούν πραγματική αλλαγή, να φύγουν οι βάσεις που μένουν. Γελοιότητες! Ή όπως διακήρυξε ο Ρούντολφ Ες: "Ο Αδόλφος είναι η Γερμανία και η Γερμανία ο Αδόλφος". Σοσιαλισμός ναι! Αλλά με εθνικό πρόσωπο. Όχι μπολσεβικισμός!"

  Η παράνοια της ταύτισης με τον "μεσσία" έρχεται να επιδώσει στο αυταρχικό σύμπλεγμα διαστάσεις σωτηριολογίας. Ακριβώς για να καλύψει τα σύνδρομα υποταγής, συνοδευόμενο από ένα εξεγερτισμό της πλάκας, ως φύλο συκής έμπροσθεν ανυπάρκτου μορίου.

  Αυτό αποτέλεσε και ένα από τα βασικά φασιστικά χαρακτηριστικά του "Πα""σό""κ": Η τζάμπα μαγκιά του ερωτικά ανίκανου, δηλαδή κοινωνικά άχρηστου, ελλαδίτη λιγδιάρη - παράσιτου, ως ουραγού ενός κατασκευασμένου "μεσσία". Αυτή η κοινωνική διαστροφή θα μπορούσε να παρομοιαστεί από σεξολογικής απόψεως με τα ροζ τηλέφωνα: Οργασμός μέσω βερμπαλιστικής υποκρίσεως. Ένα πορνό κοινωνικής και πολιτικής ψευδούς συνθηματολογίας, με ξύλινους πράσινους φαλλούς και αιδοία από αφρολέξ made in USA, μάρκας "for natives".

  ΠΠ

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/04/2011 11:11:35

   ΕΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ" ?

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 08/04/2011 13:20:08

    εχεις θεια επιφοιτηση !! την ευλογια σου δεσποτα !

    εχω και επιφΥτηση για πολλους αλλους !

    ΠΠ

 18. kakofonix avatar
  kakofonix 08/04/2011 09:55:23

  Μάθανε τα μαντάτα και τώρα τους φταίει το παλαιό ΠΑΣΟΚ και το DNA του GAP! Και τι ονειρώξεις είναι αυτές να τσουβαλιάζουμε Ντορούλα και μπλακ σε εν δυνάμει συναινέσεις με Σαμαρά;
  Δεν το πήραν το μήνυμα στο Φάληρο, Πρόεδρε.

  Συγκλονιστική επίδειξη υποτέλειας ενός πάλαι ποτέ καλού δημοσιογράφου. Απίστευτη έως φασιστική η προσπάθεια συμψηφισμού του ''στατιστικού λάθους'' με την παράταξη.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ kakofonix 08/04/2011 11:26:50

   Μάλλον δεν κατάλαβες, Κακοφωνίξ. Τα μηνύματα, τα ΔΙΝΕΙ το Φάληρο, ως εκφραστής-κομιστής των εντολών της Kommandatur. Δεν τα παίρνει.

 19. Tassos avatar
  Tassos 08/04/2011 09:59:31

  Ο ΓΑΠ έχει δεσμευθεί στην Τρόϊκα ότι εκλογές θα κάνει στο τέλος της 4ετίας. Εχει προϋπολογίσει από τα 50 δις αποκρατικοποιήσεις που του ζητάν τα 3 μέχρι το 13 που θα γίνουν εκλογές και τα υπόλοιπα 47 μετά. Δηλ. την πώληση ΔΕΗ, ΟΠΑΠ,ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ θα τις κάνει η ΝΔ οπότε να περιμένουμε να καεί η Αθήνα πάλι.

  • Kώστας Ροδινός avatar
   Kώστας Ροδινός @ Tassos 08/04/2011 10:13:30

   Τάσο,
   Στην τρόϊκα έχει πλέον εμπεδωθεί η αντίληψη οτι ο Παπανδρέου δεν μπορεί άλλο.
   Για αυτό και οι συντονισμένες αρθρογραφίες για συναίνεση και συνεννόηση.

   • drider avatar
    drider @ Kώστας Ροδινός 08/04/2011 11:47:06

    Αφελές ερώτημα... στην τρόικα ή κάπου αλλού; Αυτοί οι δημοσιογράφοι δουλεύουν για συγκεκριμένα συμφέροντα, που απαιτούν το τρέξιμο των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων (αφού οι άλλες συναλλαγές τους με το κράτος - δες επενδυτικοί νόμοι και προγράμματα δημοσίων επενδύσεων, έχουν εκ των πραγμάτων ατονήσει).

    Κατά τα άλλα οι τροϊκανοί θα είναι ευχαριστημένοι και ας μην προχωράνε όλα τα μέτρα που θέλουν (που είναι μαξιμαλιστικά), αρκεί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να δέχονται να πληρώνουν τους λογαριασμούς και αρκεί να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα. Στο κάτω κάτω της γραφής επιβάλλουν και μια επιμήκυνση και "καθαρίζουν". Χαμένοι δε βγαίνουν. Και αν τελικά δουν ότι τους συμφέρει, θα χρησιμοποιήσουν τα "πυρηνικά" και θα επιβάλλουν κάποιας μορφής "κούρεμα".

    Οπότε συμφέροντα τρόικας και αυτών που εκπροσωπούν δεν συμπίπτουν / συγκλίνουν πάντοτε με τα "ντόπια" συμφέροντα.

    Λογικά από εδώ και πέρα θα βλέπουμε δημοσιεύματα δύο ή πολλών ταχυτήτων, αναλόγως με το payroll των υπογραφόντων των αντίστοιχων άρθρων...

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Kώστας Ροδινός 08/04/2011 11:59:01

    Αρα να περιμένουμε την ΝΔ να πουλήσει ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ κλπ ;

    • drider avatar
     drider @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 08/04/2011 12:13:42

     Να το πω διαφορετικά. Η χρήση πυρηνικών, θα αφήσει μεγάλες δόσεις ραδιενέργειας, κυρίως στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα (αλλά και όσους στηρίζονται τόσα χρόνια σε αυτό, με "θαλασσοδάνεια").

     Ενώ οι συμβατικές λύσεις τύπου ιδιωτικοποιήσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, θα ωθήσει την "ανάπτυξη", όπου ένα κομμάτι της πίτας πιστεύουν ότι θα το καρπωθούν τα ντόπια συμφέροντα.

     Καταλαβαίνεις λοιπόν τις αντιθέσεις που ήδη προκύπτουν όλο και πιο οξυμένα μεταξύ ντόπιου και υπερεθνικού κεφαλαίου, ειδικά εφόσον αρχίζει και "χοντραίνει" το παιγνίδι γύρω από την Ελλάδα...

 20. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 08/04/2011 10:06:01

  "Ο πρωθυπουργός είναι εμφανώς στριμωγμένος πολιτικά και η χώρα κατρακυλάει σε έναν επικίνδυνο κατήφορο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα πραγματικό πολιτικό reset, μια επανεκκίνηση. Η πραγματική συναίνεση είναι μια λύση. Μια συναίνεση που θα βασίζεται όμως σε ένα «συμβόλαιο», μια εθνική συνεννόηση σε θεμελιώδεις στόχους". Αυτά ακριβώς έλεγε και ο Καραμανλής πριν τις εκλογές. Τότε που ήταν ο κύριος αυτός; Αλλά έ π ρ ε π ε να κυβερνήσει το Πασόκ για να φέρει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η κουβέντα λοιπόν περί συναίνεσης είναι εκ του πονηρού και μη αποδεκτή ΤΩΡΑ.

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Ναυσικά... 08/04/2011 22:37:46

   Έτσι όπως τα γράφεις είναι.Στο διάγγελμα Καραμνλή , Φεβρουάριος 09 , το ΓΑΠ απάντησε πως "το μόνο που θέλεις να σώσεις είναι το κόμα σου και όχι την Ελλάδα"

 21. co avatar
  co 08/04/2011 10:24:15

  "Τα αποτελέσματα του τριμήνου, με την πλήρη κατάρρευση των εσόδων, έφεραν μεγάλη απογοήτευση και προβληματισμό."

  να χαρω και εγω οικονομολογους μπακαλικης της τροικα. δηλ με αυτα τα μετρα περιμεναν κατι διαφορετικο; επεσαν μεσα με αποκλιση λιγοτερη του 200% σε εστω ΕΝΑ νουμερο;;;

  • Kώστας Ροδινός avatar
   Kώστας Ροδινός @ co 08/04/2011 16:10:10

   η τρόϊκα τώρα παραδέχεται οτι υποεκτίμησε την δομή της ελληνικής οικονομίας.
   Για αυτό,λένε,έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους!
   Μάλλον για μαθητευόμενοι μάγοι φαίνονται..

  • Kώστας Ροδινός avatar
   Kώστας Ροδινός @ co 08/04/2011 16:12:01

   co
   και επειδή εκτιμώ την παλαιά και συμπαθή τάξη των μπακάληδων, έχω την εντύπωση οτι ένας καλός μπακάλης δεν έπεφτε έξω και μάλλον καλύτερα θα τα κατάφερνε από πολλούς πολιτικούς!

 22. anonymous avatar
  anonymous 08/04/2011 11:22:58

  αληθευει η ειδηση οτι κυβερνητικος ψευτομαγκας Μαγκουφης το επωνυμο ξυλοκοπησε γυναικα στα διοδια και την εστειλε στο νοσοκομειο με καταγματα στα πλευρα?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ anonymous 08/04/2011 11:28:01

   O ίδιος που είχε αποκαλέσει "πολιτικό νάνο" τον Σημίτη;

   • Kώστας Ροδινός avatar
    Kώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 08/04/2011 16:12:36

    Αυτός ο... γίγαντας!

   • anonymous avatar
    anonymous @ Αυριανιστής 08/04/2011 19:39:54

    Ητανε νηφάλιος?

 23. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/04/2011 11:34:24

  Το τέλος του ΓΑΠ;
  Να ετοιμάζεται η ... Φώφη!

  • Kώστας Ροδινός avatar
   Kώστας Ροδινός @ Strange Attractor 08/04/2011 16:13:21

   Strange,
   Πολύ Φώφη λανσάρεις τελευταία...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Kώστας Ροδινός 08/04/2011 17:27:44

    Κάτι ξέρω...

    • Kώστας Ροδινός avatar
     Kώστας Ροδινός @ Strange Attractor 08/04/2011 18:03:13

     Να αρχίσεις τις αποκαλύψεις...

 24. ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
  ΑποΜηχανηςΦτωχος 08/04/2011 11:57:08

  Όταν θα είναι πλήρως έτοιμο το "αντιμνημονιακό πασοκ", τότε θα πάμε σε εκλογές πού θα προκαλέσει το ίδιο.

 25. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 08/04/2011 12:00:56

  Δυστυχώς το άρθρο είναι ευσεβείς πόθοι παρά πιστή αποτύπωση της πραγματικότητας... Μακάρι να ήταν έτσι, να είμαστε μπροστά σε κάτι νέο αλλά δεν είμαστε, ο λαός ακόμα είναι υπό την επήρρεια του σοκ και του ετοιμάζουν και άλλα.

 26. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 08/04/2011 12:47:45

  "...μα απέτυχε οικτρά κι εξουδενώθη..."

  • Kώστας Ροδινός avatar
   Kώστας Ροδινός @ Θραξ Αναρμόδιος 08/04/2011 15:27:22

   "..όσον αφορά για μέριμνα του τόπου για διοίκηση, ούτε ήξερε τι γίνονταν τριγύρω του..."

   • arslonga avatar
    arslonga @ Kώστας Ροδινός 08/04/2011 15:45:09

    Το τέλος του κάπου θα γράφηκε κ' εχάθη·
    ή ίσως η ιστορία να το πέρασε,
    και, με το δίκιο της, τέτοιο ασήμαντο
    πράγμα δεν καταδέχθηκε να το σημειώσει.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Kώστας Ροδινός 08/04/2011 15:59:11

    lol
    μας κατάλαβαν!

    • Kώστας Ροδινός avatar
     Kώστας Ροδινός @ Θραξ Αναρμόδιος 08/04/2011 16:00:53

     Οροφέρνης

     Αυτός που εις το τετράδραχμον επάνω
     μοιάζει σαν να χαμογελά το πρόσωπό του,
     το έμορφο, λεπτό του πρόσωπο,
     αυτός είν' ο Οροφέρνης Αριαράθου.

     Παιδί τον έδιωξαν απ' την Καππαδοκία,
     απ' το μεγάλο πατρικό παλάτι,
     και τον εστείλανε να μεγαλώσει
     στην Ιωνία, και να ξεχασθεί στους ξένους.

     Α εξαίσιες της Ιωνίας νύχτες
     που άφοβα, κ' ελληνικά όλως διόλου
     εγνώρισε πλήρη την ηδονή.
     Μες στην καρδιά του, πάντοτε Ασιανός·
     αλλά στους τρόπους του και στην λαλιά του Έλλην,
     με περουζέδες στολισμένος, ελληνοντυμένος,
     το σώμα του με μύρον ιασεμιού ευωδιασμένο,
     κι απ' τους ωραίους της Ιωνίας νέους,
     ο πιο ωραίος αυτός, ο πιο ιδανικός.

     Κατόπι σαν οι Σύροι στην Καππαδοκία
     μπήκαν, και τον εκάμαν βασιλέα,
     στην βασιλεία χύθηκεν επάνω
     για να χαρεί με νέον τρόπο κάθε μέρα,
     για να μαζεύει αρπαχτικά χρυσό κι ασήμι,
     και για να ευφραίνεται, και να κομπάζει,
     βλέποντας πλούτη στοιβαγμένα να γυαλίζουν.
     Όσο για μέριμνα του τόπου, για διοίκησι -
     ούτ' ήξερε τι γένονταν τριγύρω του.

     Οι Καππαδόκες γρήγορα τον βγάλαν·
     και στην Συρία ξέπεσε, μες στο παλάτι
     του Δημητρίου να διασκεδάζει και να οκνεύει.

     Μια μέρα ωστόσο την πολλήν αργία του
     συλλογισμοί ασυνείθιστοι διεκόψαν·
     θυμήθηκε που απ' την μητέρα του Αντιοχίδα,
     κι απ' την παληάν εκείνη Στρατονίκη,
     κι αυτός βαστούσε απ' την κορώνα της Συρίας,
     και Σελευκίδης ήτανε σχεδόν.

     Για λίγο βγήκε απ' την λαγνεία κι απ' την μέθη,
     κι ανίκανα, και μισοζαλισμένος
     κάτι εζήτησε να ραδιουργήσει,
     κάτι να κάμει, κάτι να σχεδιάσει,
     κι απέτυχεν οικτρά κ' εξουδενώθη.

     Το τέλος του κάπου θα γράφηκε κ' εχάθη·
     ή ίσως η ιστορία να το πέρασε,
     και, με το δίκιο της, τέτοιο ασήμαντο
     πράγμα δεν καταδέχθηκε να το σημειώσει.

     Αυτός που εις το τετράδραχμον επάνω
     μια χάρι αφήκε απ' τα ωραία του νειάτα,
     απ' την ποιητική εμορφιά του ένα φως,
     μια μνήμη αισθητική αγοριού της Ιωνίας,
     αυτός είν' ο Οροφέρνης Αριαράθου.

     Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

 27. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 08/04/2011 17:13:28

  Αχ φίλοι μου...

  Πολλές φροντίδες, πολλή σκέψις και για τούτο
  είν' έτσι ανιαρές του Γιώργου οι μέρες·
  πολλές φροντίδες, πολλή σκέψις και για τούτο
  καμιά στιγμή χαράς δεν έχει ο Γιώργος·
  γιατί χαρά δεν είν' αυτό που αισθάνεται
  (δεν είναι· δεν το παραδέχεται·
  πώς να το πει χαρά; εκορυφώθ' η δυστυχία του)
  όταν τα πράγματα τον δείχνουν φανερά
  που οι Έλληνες θα βγούνε νικηταί!

 28. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/04/2011 17:28:55

  Dead flowers for GAP!

 29. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 08/04/2011 17:44:37

  Μου άρεσε πολύ η διασκευή του πίνακα στην "πτωση του Ικαρου". Πολύ Δραματικά εύστοχη η πτωση του "Ικαρου-ΓΑΠ"

  Εαν μου επιτρέπεται να προσφέρω στην ποιητική άδεια του καλλιτέχνη:

  Θα μπορούσατε παρακαλώ να βάλετε την φωτογραφία του ΑΓΠ αντί για του Δαίδαλου, και καπου στο υπόβαθρο (εν ειδη αρχαίου παρατηρητή) τον ιδρυτή της δυναστείας, τον Γεωργιο Παπανδρέου (το παππου του ΓΑΠ) να παρακολουθεί στεναχωρημένος για την κατάπτωση της δυναστείεας. !?!?!?!!?!!

 30. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 08/04/2011 18:08:06

  Ο GAP το μονο που ξερει να κανει ειναι να λειτουργει με το users manual που του εχουν δωσει τα αφεντικα του......Ποια δυναστεια και πρασειν αλογα.......το παλικαρι.....τοσα ξερει τοσα κανει......

 31. Λαρισαίος avatar
  Λαρισαίος 08/04/2011 20:15:39

  Ευσεβείς πόθοι κ.Ροδινέ, δυστυχώς. Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επαναστατούσαν ενάντια σε ένα νομοσχέδιο ουσίας, φορολογικό, εισπρακτικό, έστω αυτό για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα συμφωνούσα κι εγώ ότι τα πράγματα δυσκολεύουν για τον ΓΑΠ. Αλλά η "αντίσταση" εκδηλώθηκε στο τριτεύουσας σημασίας νομοσχέδιο για τα φρουτάκια-άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε δηλαδή.

  Άλλο θέμα: το antinews πότε θα εκφράσει άποψη για την κατάπτυστη συνέντευξη Αλογοσκούφη στο Βήμα;

 32. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 08/04/2011 20:25:34

  Μια και οι ανάγκες της οικονομίας επιβάλλουν την αύξηση των εξαγωγών και αφού δεν έχουμε πολλά εξαγώγιμα προϊόντα, γιατί να μην εκμεταλλευτούμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουμε; Ας εξάγουμε στη Λιβύη σύσσωμη την ελληνική κυβέρνηση αφού εκεί παρουσιάζεται έλλειψη αυτού του προϊόντος. Πρόεδρος ο Καντάφης, πρωθυπουργός ο Γιώργος, αντιπρόεδρος ο Ελ Πάγκαλος και υπουργός οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου. Αφού θέλουν οπωσδήποτε να σώσουν μια χώρα, ας πάνε να σώσουν τη Λιβύη.

 33. η Dimi avatar
  η Dimi 08/04/2011 20:47:23

  Tιμονιέρης Τιτανικού + Νεο-Αταξία = Αβυσσος Αβυσσον επικαλείται.

 34. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 08/04/2011 22:13:17

  h**p://www.youtube.com/watch?v=dQPjZ5DBK-8

  Εξόριστε ποιητή στον αιώνα σου λέγε τι βλέπεις;

  Βλέπω την αλληλουχία τών κρυφών νοημάτων.....
  ...Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη τού ήλιου....

 35. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 08/04/2011 22:14:20

  Για ποσο ακομα θα παραμενουμε σιωπηλοι;;;;;

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 08/04/2011 22:28:21

   h**p://www.youtube.com/watch?v=qtf3oA3ZJW0

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 08/04/2011 22:29:46

    Ενος Αρχηγου εχουμε χρεια......

 36. Εnzo avatar
  Εnzo 08/04/2011 22:26:30

  Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ για το έλλειμμα: "Η Ελλάδα μπορεί να είναι ανίκανη"

  μαλλον τον παπακωνσταντινου θα εννοουσε.

 37. geopan avatar
  geopan 08/04/2011 22:37:12

  έχουν αρχίσει να επιστρατεύουν όλα τα μέσα οι πασόκοι:τώρα έπαιξε διαφήμιση στο μεγκαβόθρο για το βήμα και ότι ο αλογοσκούφης "καρφώνει" καραμανλή!μου φαίνεται ότι θα τους έχουμε στο σβέρκο μας για πολλά χρόνια δυστυχώς..ο λαός ξεχνάει τι σημαίνει πασοκ..

 38. Brankaleon avatar
  Brankaleon 10/04/2011 13:52:41

  Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα "δάνεια" και τα "δανεικά", είναι αριθμοί σε ταμπλώ και σε χαρτιά.
  Το ζήτημα είναι πολιτικό, εξωτερικά και εσωτερικά.
  Πόσο μπορούμε να πούμε όχι αλλά και να πολεμήσουμε, εν συνεχεία, για τις συνέπειες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.