#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/10/2011 17:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σύστημα γκρεμίζεται, αλλά δεν πρέπει να μας παρασύρει στον χαμό!Σήμερα 28η Οκτωβρίου του 2011, ημέρα μνήμης και εθνικής ανάτασης ενός υπερήφανου λαού, Έλληνες πολίτες με οργή και αγανάκτηση ματαίωσαν την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπέστη ταπεινωτική υποδοχή. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει , αφού πλήθος κόσμου τον αποδοκίμασε και μαζί με αυτόν αποδοκίμασε την κυβερνητική πολιτική.

Την πολιτική της υποδούλωσης και της μακροχρόνιας υποτέλειας της χώρας.

Οι οργισμένες φωνές και εκδηλώσεις του πλήθους δεν στρέφονται ενάντια στις μνήμες της ημέρας και στις ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας.  Ούτε και ενάντια στην θεσμική εκπροσώπηση της δημοκρατίας μας.

Στρέφονται ενάντια στα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τους θεσμούς.

Κυρίως, όμως, οι αποδοκιμασίες δεν στρέφονται ενάντια στον ανώτατο θεσμό της ελληνικής πολιτείας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στρέφονται σε όλους εκείνους  που ανέχτηκαν την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, ανέχτηκαν την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Και δεν είχαν το σθένος, όταν διαπίστωσαν ότι η λαϊκή βούληση δεν συνάδει πλέον με τις κυβερνητικές επιλογές, να απευθυνθούν στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, να εγερθούν πέρα και πάνω από το κομματικό τους παρελθόν και να λειτουργήσουν σαν ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες, συνεκτικοί ιστοί των Ελλήνων για το καλό της Πατρίδας.

Δεν λοιδόρησαν λοιπόν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας σήμερα οι Έλληνες πολίτες στην παρέλαση.

Γιατί οι Έλληνες έχουν περίτρανα αποδείξει με αγώνες και θυσίες ότι και την δημοκρατία σέβονται, και τους λειτουργούς της και τον ανώτατο πολιτειακό τους άρχοντα.

Ήταν μέγα λάθος η αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει  εκπροσωπεί το ύψιστο αξίωμα στη Δημοκρατία και έπρεπε να κάτσει εκεί να το υπερασπιστεί. Και η Δημοκρατία είναι αυτό ακριβώς, η πλειοψηφία επιλέγει και οι υπόλοιποι σέβονται τις αποφάσεις αυτές μέχρις ότου τις ανατρέψουν μέσα από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες.

Το μέγιστο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο λαός δεν έχει διέξοδο να εκφράσει δημοκρατικά την οργή του. Όσο δεν γίνεται αυτό, μερικές μικρές ομάδες που στόχο έχουν την αναρχία, το χάος και την επιβολή των δικών τους απόψεων για τη δημοκρατία θα κυριαρχούν και θα παρασύρουν σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις τον κόσμο!

Το θέμα μας λοιπόν είναι να πάμε άμεσα σε εκλογές και σε συντεταγμένη, όσο το δυνατόν έξοδο από αυτήν την βαθειά οικονομική, πολιτική, κοινωνική και εθνική κρίση.  Όχι να καταλύσουμε κάθε θεσμό, προσβάλλοντας στο διάβα μας κάθε ιστορική μνήμη! Και ο τρόπος δεν είναι να επιτρέψουμε το νόμο του χάους, αλλά να υπερασπιστούμε τους θεσμούς (όχι τα πρόσωπα) και να επιβάλλουμε με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ μέσα τη λύση!

Η ψυχολογία του όχλου είναι ευμετάβλητη, η προσωπική ευθύνη καθενός μας είναι μέσα σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές να βρούμε το θάρρος και τον τρόπο να διεκδικήσουμε το δίκιο και την αλήθεια μας, μην επιτρέποντας σε κανέναν να καταλύσει θεσμούς, δικαιώματα, πολιτεύματα!

Σε αυτό ότι κι αν υποστηρίζει ο καθένας (δεξιός, αριστερός, οικολόγος, πράσινος, κίτρινος, μπλε, πουά) πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Και σε αυτό μας βρίσκει, επαναλαμβάνουμε απόλυτα σύμφωνους η δήλωση Σαμαρά. Όχι μικροκομματικά παιχνίδια με τους θεσμούς και για επικοινωνιακούς λόγους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
  ΑποΜηχανηςΦτωχος 28/10/2011 17:59:04

  Όσοι διαθέτουν στοιχειώδη πολιτική σκέψη αντιλαμβάνονται τα κίνητρα της σημερινής δήλωσης Σαμαρά η οποία εντάσεται στο ίδιο πλαίσιο με την απομάκρυνση Λυμπερόπουλου. Παρ όλα αυτά η σημερινή δήλωση χρειαζόταν τουλάχιστον "χτένισμα", γιατι είναι σε προφανή αναντιστοιχία με το Λαικό αίσθημα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΑποΜηχανηςΦτωχος 28/10/2011 18:53:14

   Είπες την εξυπνάδα σου. Δηλαδή για να καταλάβουμε, ο μόνος άξιος είναι αυτός που θα μας καλέσει να ρίξουμε το σύστημα με τα όπλα για να χυθεί αίμα; Αυτές τις μ@λ@κίες έλεγαν πριν έρθει η δικτατορία των συνταγματαρχών φέρνοντας πιο κοντά τη θλιβερή εκείνη εξέλιξη. Το δις εξ αμαρτείν ου ... λαού σοφού. Συντεταγμένα θα πάμε σε δημοκρατικές εκλογές με ηγέτες όπως ο Σαμαράς, αν θέλουμε να δούμε Θεού πρόσωπο. Έτσι θα χάσει το ΠΑΣΟΚ με 15% διαφορά από την αυτοδύναμη ΝΔ και θα προχωρήσουμε ως χώρα πραγματικά γκρεμίζοντας το σύστημα. Ποιό σύστημα; Το Σύστημα ΠΑΣΟΚ.

   • Justice avatar
    Justice @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/10/2011 19:12:41

    Το έχω ξαναπεί, τον Σαμαρά δεν τον ψήφισα αλλά μου έδωσε ελπίδα.
    Όσο όμως πλησιάζει η ώρα να κυβερνήσει μου φαίνεται φοβισμένος. Μακάρι να με διαψεύσει για το καλό όλων μας.
    Ο κόσμος είναι εξοργισμένος γιατί νοιώθει αδικημένος.
    Πως θα ηρεμήσει; Όταν αποδοθεί δικαιοσύνη.
    Να χτίσουμε δικό μας σύστημα; Ναι, μαζί σου αλλά πραγματικά δίκαιο για όλους.
    Και επιτέλους να πάει κάποιος φυλακή και να μην γινόμαστε συνένοχοι αθωώνοντας του κλέφτες.

    • Factorx avatar
     Factorx @ Justice 28/10/2011 23:50:50

     Σου "φαίνεται" φοβισμένος. Και είναι πολιτική εκτίμηση το τι σου φαίνεται αγαπητή; Μολις προχθες δήλωσε στην διαπλοκή οτι δεν συμβιβαζεται και χθες οτι έχει και το τσαγανό και την ατσάλινη θεληση να προχωρήσει. Επειδή δεν συμφωνεί με τις θεσμικές εκτροπές θα τον βγάλετε και φοβισμένο;

     • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
      Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ @ Factorx 29/10/2011 00:12:27

      Αγαπητέ factor o Αντώνης Σαμαράς σαφώς και δεν είναι φοβισμένος και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι έχει σχέδιο και στρατηγική.

      Η δήλωσή του ήταν αρκετή.Δεν χρειάζεται οι βουλευτές μας να κάνουν δηλώσεις ως βασιλικότεροι του βασιλέως και να προκαλούν το κοινό αίσθημα,εισπράτοντας την αγανάκτηση του κόσμου που είναι αγανάκτηση για το σύστημα πασόκ.

      Σαφώς και η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας αλλά δεν πρέπει να αφήνει το ΤΣΙΡΙΖΑ,να αυτοαναγορεύεται ως απόλυτος εκφραστής της λαϊκής αγανάκτησης,από φόβο μήπως βρούνε μπροστά τους τον Τσίπρα μόλις γίνουν κυβέρνηση.

      Σύμμαχος στην Τσιπροφοβία κάποιων πρέπει να είναι μόνο ο λαός.

      Πώς γίνεται αυτό?Με άμεση συμμετοχή του κόσμου.

      Δηλαδή δημοψήφισμα με διάφορα ερωτήματα και κολλάς τους τσιριζοτσιπραίους στον τοίχο.

      1)Επαναφορά η όχι του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

      2)Άμεση απέλαση ή όχι των λάθρομεταναστών από τη χωρα.

      κλπ κλπ και με αυτό τον τρόπο τους κολλάς στον τοίχο.

      Προς το παρόν προέχει να αποτινάξουμε τον ζυγό του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αφήνεται ΟΥΔΕΜΙΑ εντύπωση ότι ίσως φοβόμαστε να πιάσουμε την καυτή πατάτα.

     • Μεσσήνιος avatar
      Μεσσήνιος @ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 29/10/2011 23:32:33

      Τώρα αν θεωρείς ότι κάποιο από τα κυριότερα προβλήματα της χώρας είναι η αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος στις ταυτότητες, επέτρεψέ μου να γελάσω.
      Όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παππά, άλλο τόσο κι η αναγραφή του θρησκεύματος δεν κάνει τον χριστιανό.
      Πόσες και πόσοι το παίζουν χριστιανοί αλλά στην πράξη κάθε άλλο.
      Το δε πρόβλημα της αθρόας εισαγωγής αφροασιατικής μούχλας, ναι συμφωνώ κι επαυξάνω ότι είναι ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα. Έλεος καταντήσαμε χωματερή διαφορετικών πολιτισμών που δεν προσαρμόζονται καν σε καλύτερες συνθήκες.

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Factorx 29/10/2011 11:54:35

      Μαζί σου. Έτσι είναι. Όχι εκτροπές. Εκλογές, η μόνη λύση

     • Θέμις avatar
      Θέμις @ Factorx 29/10/2011 14:52:06

      Πριν το λιθοβολισμό μου, ας αυτοπροσδιοριστώ. Κάθε τραγωδία τελειώνει με την κάθαρση. Κάθαρση στην παρούσα 2ετή τραγωδία θα αποτελέσουν μ ό ν ο οι εκλογές. Σκόπευα -ούτως ή άλλως- να εμπιστευτώ τον Αντώνη, πολύ περισσότερο μετά την ομιλία και την συνέντευξή του στη ΔΕΘ.
      Πέρασε μόλις ενάμισης μήνας από τότε, αλλά κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι. Ψηφίστηκαν και προωθούνται δεκάδες μέτρα εξαθλίωσης της ζωής όλων μας στο Κοινοβούλιο, η χώρα πτώχευσε και "διασώθηκε", πρόκειται να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση που θα την δεσμεύει τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια, με τοποτηρητές σε κάθε υπουργείο ανθρώπους που όχι απλά δεν έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, αλλά δεν είναι Ελληνες υπήκοοι.
      Χθες εγώ δεν είδα τον Κουράκη και καμιά σαρανταριά συριζαίους να βρίζουν τον ΠτΔ και να τον εξαναγκάζουν σε αποχώρηση. Είδα τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί σε κάθε πόλη για να παρακολουθήσει την παρέλαση να τιμά την έννοια της επετείου, λέγοντας ξανά ΟΧΙ στην υποδούλωση της χώρας. Με κάποιες υπερβολές; Ναι, αρκετές. Εκδιώκοντας όμως -αυθόρμητα και ανένταχτα- από τις εξέδρες των επισήμων αυτούς που συναινούν στην καινούρια κατοχή, βαφτίζοντάς την τεχνοκρατική βοήθεια για την επίτευξη των στόχων της χώρας. Είδα επίσης την πλειοψηφία του κόσμου να επιθυμεί την διεξαγωγή των παρελάσεων, διαφωνώντας με τους μειοψηφούντες αριστερούς μπαχαλάκηδες, οι οποίοι μπορεί όντως να επιδιώκουν την κατάργηση του θεσμού των παρελάσεων και των εθνικών επετείων και μπροστά σ' αυτό το κύμα τους συριζαίους να υποχωρούν.
      Είδα ακόμη τα κεντρικά Μ.Μ.Ε., συντασσόμενα πλήρως -ως είθισται- με τη γραμμή της κυβέρνησης, μετά από κάποιες ώρες αμηχανίας, να ανασυντάσσονται και να κάνουν κήρυγμα ομόφωνα στα βραδυνά δελτία ειδήσεων περί ποδοπάτησης των θεσμών και της πατρίδας. Σε τέτοιο βαθμό που κάποια στιγμή είχα αρχίσει να αμφιβάλλω για τις εικόνες που είδα το πρωί.
      Για το πρόσωπο του ΠτΔ δεν θα σχολιάσω τίποτε, διότι με κάλυψαν προηγούμενοι εύστοχοι σχολιαστές. Δεν είναι θεσμός ο Κάρολος Παπούλιας. Το αξίωμα του ΠτΔ είναι. Δεν στράφηκε ο κόσμος της Θεσσαλονίκης κατά του αξιώματος, αλλά κατά της στάσης του προσώπου που το φέρει.
      Αυτό που με ανησυχεί είναι η "ψύχραιμη" δήλωση του Σαμαρά. Ειλικρινά θέλω να τον εμπιστευτώ, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα άκουσα αρκετές -τουλάχιστον ανησυχητικές- δηλώσεις στελεχών της ΝΔ. Π.χ.: Σταϊκούρας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων: είναι αναπόφευκτη η μείωση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων, Στυλιανίδης σε βραδυνό talk-show: οι υπογραφές κάθε κυβέρνησης δεσμεύουν την επόμενη, διότι το κράτος έχει συνέχεια. Και σε θεωρητικό επίπεδο θα συμφωνήσω με τον δεύτερο. Έτσι πρέπει να γίνεται. Αλλά όταν οι υπογραφές μίας κυβέρνησης μπαίνουν σε συμβάσεις που συνιστούν συνταγματική εκτροπή, είναι καθήκον της επόμενης εκλεγμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να τις αποδέχεται και να συνεχίζει, προσπαθώντας μόνο να επιτύχει μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις;
      Και να καταλήξω στην χθεσινή δήλωση του Α. Σαμαρά για τα γεγονότα στις παρελάσεις. Δεν θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του χρειάζεται μαθήματα υπακοής και σεβασμού στους θεσμούς. Και δεν πιστεύω ότι δεν σεβάστηκε τη μνήμη των ηρώων του '40. Την υποκρισία των "επισήμων" στις εξέδρες δεν ανέχτηκε, οι οποίοι βρισκόταν εκεί υποτίθεται για να τιμήσουν το νόημα της επετείου, συναινόντας όμως ταυτόχρονα στην απώλεια της κυριαρχίας των Ελλήνων στη χώρα τους, 71 χρόνια μετά!
      Και κάτι ακόμη. Δεν έδειχναν διχασμένοι όσοι βρέθηκαν εκεί. Η πλειοψηφία τουλάχιστον. Κατά την ταπεινή μου άποψη, εθνικά υπερήφανοι έδειχναν.
      Αν ήταν οχλοκρατία τα χθεσινά γεγονότα, προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου, στην παρούσα φάση. Ο ΓΑΠ θα μείνει στην εξουσία με 150, 5 βουλευτές, για να "δεσμεύσει" τη χώρα με όσες περισσότερες υπογραφές προλάβει. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Κάθαρση θα είναι οι εκλογές και πρέπει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να προκληθούν. Αν δεν θέλουμε οχλοκρατία, ας βρει θεσμικά ορθό τρόπο να τις προκαλέσει ο Σαμαράς. Άμεσα.

   • koinos_nous avatar
    koinos_nous @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/10/2011 19:20:46

    Δεν εχεις καταλαβει οτι οι Πασοκοι θα κανουν εκλογες οταν θα εχουν γινει ολα σταχτη και η οργη του κοσμου θα ειναι ανεξελεγκτη.
    Τοτε ουτε ο Αβρααμ παπαςδεν μας σωζει.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ΑποΜηχανηςΦτωχος 28/10/2011 20:27:30

   Δεν βλέπω για ποιο λόγο οι δηλώσεις των πολιτικών- πολύ περισσότερο ηγετών- πρέπει να συνάδουν τυποχρεωτικά με το λαϊκο αίσθημα.

   • madprof avatar
    madprof @ firiki2010 28/10/2011 21:26:39

    "Όχι να καταλύσουμε κάθε θεσμό, προσβάλλοντας στο διάβα μας κάθε ιστορική μνήμη! Και ο τρόπος δεν είναι να επιτρέψουμε το νόμο του χάους, αλλά να υπερασπιστούμε τους θεσμούς (όχι τα πρόσωπα) και να επιβάλλουμε με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ μέσα τη λύση!"
    Οι φορείς των θεσμών οφείλουν να αποδεχτούν την παταγώδη αποτυχία και την εγκληματική ευθύνη τους για τα Μείζονα του πολιτικού - κοινωνικού γίγνεσθαι!
    Όσα ελάχιστα συνέβησαν την επέτειο του "ΟΧΙ" είναι προάγγελος οδυνηρών επερχόμενων καταστάσεων εκτροπής.
    Έπονται Τα Χείριστα αν δεν αντιληφθούν το πολιτικό - κοινωνικό διέξοδο. "Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", διατείνονται, γιατί δεν εφαρμόζουν το πρωτεύον αυτό αξίωμα;
    Σοφοί δε προσιόντων, Περιμένοντας τους "βαρβάρους"!

   • Lampros avatar
    Lampros @ firiki2010 29/10/2011 06:08:23

    Δεν βλέπω για ποιο λόγο οι δηλώσεις των πολιτικών- πολύ περισσότερο ηγετών- πρέπει να συνάδουν τυποχρεωτικά με το λαϊκο αίσθημα.

    Γιατί οι πολιτικοί και οι ηγέτες ή είναι εκφραστές του λαϊκού αισθήματος ή δεν είναι τίποτα και να κάτσουν σπίτι τους.

    Η εξουσία πηγάζει εκ του λαού, το λέει και ένα κάποιο σύνταγμα. «Υπέυθυνους» και «υπεράνω» ξερόλες ηγέτες έχουμε φάει στην μάπα, ο κάθε μπαγλαμάς παίρνει τα μέτρα που συμφέρουν τις ελίτ, τους εργολάβους, τους ξένους χορηγούς του και τον ίδιο και επαίρεται ότι τα έβαλε με το «λαϊκισμό» και το «πολιτικό κόστος». Να πας να τα βάλεις με την Μέρκελ και τις 10 οικογένειες, αψηφόντας το «πολιτικό κόστος» άμα έχεις α...δια, όχι να τα βάζεις με τη θέληση του λαού σου.

    Αυτό λέει η πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την οποία φτιάξαμε εδώ σε αυτά τα μέρη, και δεν χωράνε σε αυτήν ούτε «ειδικοί», ούτε «τεχνοκράτες» ―όσο για την «κοινοβουλευτική δημοκρατία», αυτή είναι τουλάχιστον γιαλαντζί.

    • Hλίας avatar
     Hλίας @ Lampros 29/10/2011 11:46:18

     Όταν λέμε ότι η εξουσία πηγάζει από τον λαό, δεν εννοούμε ότι όσα κάνουν οι εκπρόσωποί της πρέπει να είναι σύμφωνα με τη λαϊκή επιθυμία. Σημαίνει ότι όσα κάνουν πρέπει να είναι σύμφωνα με το λαϊκό συμφέρον. Ο πολιτικός οφείλει να κηρύττει την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνεται και να πράττει αυτό που αισθάνεται ότι ωφελεί την πατρίδα και τους συμπολίτες του, ακόμα και αν η γενική τάση εκείνης της στιγμής είναι αντίθετη.

  • δημοσθενης avatar
   δημοσθενης @ ΑποΜηχανηςΦτωχος 29/10/2011 01:09:41

   δυστυχως ειναι ετσι ακριβως φιλε J...
   κριμα αντωνη, κριμα...
   ειχες 1000000 κοντα , ταγμενους στο ονομα σου , στις εσωκομματικες εκλογες και γιναν και περισσοτεροι στην πορεια σου, αλλα μαλλον δεν τους θελεις , μαλλον δεν θελεις να αναλαβεις την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
   δικαιωμα σου...
   αλλα πεστο μας ξεκαθαρα.
   ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ.

 2. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 28/10/2011 18:05:59

  ..όταν κρύβεσαι από τον λαό είσαι τελειωμένος,όταν δεν τόλμησε κανείς μα κανείς να ανέβει σε μιά εξέδρα επισήμων ,οι μέρες τους είναι μετρημένες, γιατί αφού λένε ότι έσωσαν την πατρίδα δεν βγαίνουν στον λαό να γευτούν τούς καρπούς αυτού του κατορθώματος; Γιατί οι λαοπρόβλητοι αφήνουν τον Παπούλια να υβριστεί αντ'αυτών ; Το ήξεραν ότι θα υβριστεί ο Πρόεδρος και για αυτό τον έστειλαν για να εκθέσουν τους υβριστές !!Πότε θα βγείτε σε δημόσια θέα, με το φως της ημέρας, φωστήρες και σωτήρες του έθνους; .Μέχρι πότε Νερωνες θα σας σώζουν από την μήνι του λαού οι πραιτωριανοί; άκουσα ένα πραγματικά προφητικό σύνθημα σήμερα: .."μια νύκτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιός θα πρωτομπεί,ούστ!!!"

  • Factorx avatar
   Factorx @ nickname@taleftaiparhoun.gap 28/10/2011 23:52:15

   Από το mein kampf αντλείς τα επιχειρήματά σου;

   • nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
    nickname@taleftaiparhoun.gap @ Factorx 29/10/2011 08:32:32

    από το δικό μου το μυαλό και τα μάτια factor αντλώ αυτά που γράφω ! Ένας αγανακτισμένος πολίτης είμαι και εγώ ...προσβλέπω στον Σαμαρά σαν την τελευταία ελπίδα όλων μας !! αν αποτύχει και αυτός μη κάνοντας αυτά που λέει , τέλος και τελεία.......

   • Κακαβούλης avatar
    Κακαβούλης @ Factorx 29/10/2011 09:57:11

    Το πρόβλημα πλέον είναι φανερό και αποδεικνύεται μέσα από τα τελευταία γεγονότα.
    Ο πολίτης "νεοέλληνας" είτε είναι δεξιός, κεντρώος, αριστερός, σκέπτεται πλέον ως Πασόκος.
    Ούτε ομαδική λοβοτομή να μας είχαν κάνει.

   • ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ avatar
    ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ @ Factorx 29/10/2011 10:02:07

    +10000 !!

    ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ !

 3. Κάποιος avatar
  Κάποιος 28/10/2011 18:06:46

  Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν εκλέγεται από τον λαό αλλά από κομματικό παζάρι και ο θεσμικός του ρόλος έχει υποπέσει στην καλύτερη περίπτωση σε αυτόν της γλάστρας και στην χειρότερη σε κυβερνητικό δεκανίκι.
  Ο λαός τίμησε σήμερα την επέτειο του ΟΧΙ με τον ουσιαστικότερο τρόπο απέναντι στους πολιτικούς που εκχωρούν εθνική κυριαρχία στους απογόνους των εισβολέων που πολέμησαν οι παππούδες μας το '40 και απέναντι σε όσους πολιτικούς κρύβονται πίσω από την νομιμοφροσύνη την ώρα που το Σύνταγμα και οι Νόμοι της χώρας καταπατούνται από τους κυβερνώντες.

 4. Message in a bottle avatar
  Message in a bottle 28/10/2011 18:07:41

  Ο λαός βράζει.
  Η αναντιστοιχία μεταξύ βουλής και εκλογικού σώματος έχει φτάσει σε επίπεδα που ποτέ άλλοτε είχε φτάσει.

  Παράλληλα διάφοροι καιροφυλακτούν να τινάξουν την δημοκρατία μας στον αέρα προς ίδιον όφελος. Υπό αυτές της συνθήκες κοινωνικού αναβρασμού δεν χρειάζεται και πολύ για να το πετύχουν. Η σημερινή μέρα το έδειξε αυτό.

  Όσα κόμματα έχετε σώας τας φρένας πιέστε με κάθε τρόπο να γίνουν εκλογές. Είτε πιστεύετε ότι αυτές θα αλλάξουν κάτι, είτε όχι.

  Οι εκλογές θα λειτουργήσουν σα βαλβίδα ασφαλείας, θα αποσυμπιέσουν όσο χρειάζεται τον κόσμο έτσι ώστε να μην εκραγεί η χύτρα της δημοκρατίας μας.

  Ανοίξτε τη βαλβίδα αποσυμπίεσης, προκαλέστε εκλογές ΤΩΡΑ.
  Πριν είναι πια αργά.

 5. aggelosview avatar
  aggelosview 28/10/2011 18:10:11

  "Αυτή την φορά ο λαός τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτώβρη όπως πραγματικά της αξίζει.
  Στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Κέρκυρα, σε όλες σχεδός τις πόλεις ο λαός είπε ένα σθεναρό όχι στα καθάρματα που υποθηκεύουν το μέλλον μας, και τους έτρεψε σε φυγή όπως είχε κάνει 71 χρόνια πριν στις δυνάμεις του παγκόσμιου φασισμού. Σε πολλές πόλεις οι μαθητές εξέφρασαν την απαξίωσή τους στην εξέδρα των επισήμων αποστρέφοντας τα κεφάλια τους, οι "επίσημοι" γιουχαΐστηκαν ή κυνηγήθηκαν, ενώ σε αρκετές άλλες η παρέλαση ακυρώθηκε.

  Στις πόλεις αυτής της χώρας ο κόσμος έδειξε ότι η αντίσταση είναι ζωντανή, ότι ανεξάρτητα από τα ψέματα που μας πλασάρουν οι καταστροφείς της ζωής μας ο απλός λαός αγωνίζεται για την ίδια του την επιβίωση. Καθάρματα, σφαγιαστές των ονείρων μας δεν θα υπάρξει ούτε σπιθαμή εδάφους που θα μπορείτε να κινηθείτε ελεύθεροι. Θα μετατρέψουμε σε εφιάλτη τον έως τώρα γαλήνιο ύπνο σας. Μην προσπαθήσετε να μας ανακόψετε να μας δικάσετε, να μας φυλακίσετε. Είμαστε όλος ο πληθυσμός αυτής της χώρας και τώρα έχουμε αρχίσει να δείχνουμε την δύναμή μας"

  Φάκτορα το παραπάνω ανέβηκε στο indymediα πρώτη θέση. Θα πιστέψω ότι τελικά οι αντεξουσιαστές είναι ένα βήμα πριν την εξουσία.

  • τάσος avatar
   τάσος @ aggelosview 28/10/2011 23:01:31

   βήμα-βήμα με την εξουσία. πώς λέμε χέρι-χέρι με τον καρατζαφέρη. τέτοιο πράγμα. η ύπαρξη του ενός είναι η προϋπόθεση της ύπαρξης του άλλου. και η συνύπαρξη των δύο σημαίνει αρμονία. όλα αρμονικά πλασμένα, και σοφά. δεν αστειεύομαι.

  • Factorx avatar
   Factorx @ aggelosview 28/10/2011 23:54:37

   Όπως και η Χρυσή Αυγή

 6. cobalt avatar
  cobalt 28/10/2011 18:12:15

  Οι οργισμένες φωνές και εκδηλώσεις του πλήθους δεν στρέφονται ενάντια στις μνήμες της ημέρας και στις ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας. Ούτε και ενάντια στην θεσμική εκπροσώπηση της δημοκρατίας μας.

  Στρέφονται ενάντια στα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τους θεσμούς.

  To Inception είναι πολύ ωραία ταινία για όσους δεν το έχουν δέι, τελειώνει με μια σβούρα που γυρνάει γυρνάει γυρνάει...

  (Μάλλον πριν βγάλει ανανκοίνωση η ΝΔ, έπρεπε να είχε προσέξει πρώτα πως το κυνηγητό γίνεται σε όλη την Ελλάδα και να μην κατηγορεί τον κόσμο ως ασεβή και στείρο αντιδραστικό παραδίδοντάς τον στους συριζαίους που καπελώνουν τα πάντα)

  ..γυρνάει γυρνάει γυρνάει γυρνάει...

 7. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 28/10/2011 18:14:25

  O λαός μας είναι δημοκρατικός, με σεβασμό στους θεσμούς και τους νόμους, με σεβασμό στην ιστορία του και στους αγώνες των προγόνων του.
  -Αυτόν τον λάο με τα συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία, θέλουν να παραπλανήσουν και να τον μετατρέψουν σε όχλο, το σύστημα με τα ¨εργαλεία¨του.
  -Εδώ χρειάζεται τώρα, η αποφασιστική παρέμβαση των πιο φωτισμένων ανθρώπων, από το πολιτικό σύστημα και από την κοινωνία, ν΄αναδείξουν τους πραγματικούς κινδύνους, ωστε η δύναμη του λαού να εκφραστεί πραγματικά και να δώσει το δυνατό ράπισμα σε όσους τον εξαθλίωσαν, τον κορόϊδεψαν, τον αποπροσανατόλισαν, τον έκαναν να νοιώσει οτι χάνει την Εθνική του αξιοπρέπεια.
  -Ο πολιτικός ηγέτης σήμερα, διαχωρίζει την θέση του από προσπάθειες που οδηγούν σε αντιδημοκρατικές παρεκτροπές, φωτίζει και δίνει στον λαό να καταλάβει ποιοί και με ποιόν τρόπο προσπαθούν να καταπνίξουν οτι μας απέμεινε όρθιο:
  Την αγέρωχη ψυχή μας , την Εθνική μας συνείδηση, το ύψιστο δικαίωμα της Εθνικής κυριαρχίας!

 8. Aris. A avatar
  Aris. A 28/10/2011 18:14:44

  O Πρόεδρος γιατί έφυγε;;

  Γιατί δεν πήγε προς τον κόσμο να συνομιλήσει μαζί του εξηγώντας του γιατί πρέπει να γίνει η παρέλαση.

  Ηταν μια χρυσή ευκαιρία να νοιώσει τι πιστεύει ο κόσμος χωρίς μεσάζοντες.

  Πως περιμένει να κατανοήσει την κοινωνία από τα δελτία των οκτώ και τις εφημερίδες;;

  Επιτρέπεται να χρησιμοποιεί την ξύλινη γλώσσα αποδοκιμασίας των κομμάτων που σκιάζονται την πραγματικότητα.

  Ο Πατέρας του Εθνους πρώτα έχει υποχρέωση να αγκαλιάσει τους υπερβάλλοντες και να απομονώσει με την συμπεριφορά του όσους πιστεύει ότι ναρκοθετούν την περίφημη δημοκρατική ομαλότητα την οποία είναι ταγμένος να προασπίζει.

  Μεσα από τον γυάλινο κόσμο της τηλεόρασης που απευθύνθηκε στον κόσμο δεν προστατεύεις τίποτα.

  Κρίμα οποιος είναι ένοχος δεν φεύγει τρέχοντας.

  Από εκεί και πέρα κάποιοι είναι πολύ καλοζωισμένοι για να αντιληφθούν τι συμβαίνει έξω.

  Επιτέλους κάποιοι επειδή κάποτε έριξαν μια ντουφεκιά ή επειδή έφαγαν μια σφαλιάρα επί χούντας δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζουν συνέχεια.

  Χόρτασαν τίτλους αξιώματα δόξα.

  Τι άλλο θέλουν να γευτούν για να πατσίσουμε.

  • Bohemian avatar
   Bohemian @ Aris. A 28/10/2011 18:35:02

   Πάρα πολύ σωστός. Φοβάται τον Λαό ο Πρόεδρος;

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Aris. A 28/10/2011 19:13:26

   ......Επιτέλους κάποιοι επειδή κάποτε έριξαν μια ντουφεκιά ή επειδή έφαγαν μια σφαλιάρα επί χούντας δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζουν συνέχεια.
   Χόρτασαν τίτλους αξιώματα δόξα.
   Τι άλλο θέλουν να γευτούν για να πατσίσουμε.....

   Συγχαρητήρια.
   Πόσοι σπουδαίοι άνθρωποι υπηρέτησαν αυτό το λαό αθόρυβα, σεμνά, χωρίς κανένα αντίδωρο. Και κάποιοι "δημοκρατικοί' δεν χορταίνουν με τίποτε.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Aris. A 29/10/2011 09:32:55

   Θλιβερό το ότι έφυγε, ανθρωπάκι, άλλωστε, αποδεικνύεται καθημερινά, αλλά με ποιόν, ακριβώς, να "μιλήσει"; Έχει φυσικό πρόσωπο ο "λαός", ή τον εκπροσωπεί αυτοβούλως ο κάθε διαδηλωτής (αριστερός, δεξιός, ΠΑΟΚτζής, θεούσα κλπ); Για την ψυχολογία του όχλου έχεις διαβάσει; Μάλλον σοφή η αποχώρησή του, για να εκτονώσει τα πνεύματα. Οι πολιτικοί έχουν, άλλωστε, και αυξημένο ένστικτο αυτοσυντηρήσεως.

 9. Theo avatar
  Theo 28/10/2011 18:23:08

  "Γιατί οι Έλληνες έχουν περίτρανα αποδείξει με αγώνες και θυσίες ότι και την δημοκρατία σέβονται, και τους λειτουργούς της και τον ανώτατο πολιτειακό τους άρχοντα. "

  Μόνο που εμείς, οι Έλληνες, είμαστε μαθημένοι σε άρχοντες και Προέδρους Δημοκρατίας που δακρύζουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, προασπίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα και μάχονται για την εθνική μας ακεραιότητα.
  Τέτοιους Προέδρους έχουμε μάθει να σεβόμαστε και να τιμούμε!!!

  • Νησιώτης avatar
   Νησιώτης @ Theo 28/10/2011 18:44:10

   Τέτοιος ήταν μόνο ο Κωνσταντίνος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ που ξόδεψε τηνψυχή του για την Ελλάδα...

  • Νησιώτης avatar
   Νησιώτης @ Theo 28/10/2011 18:47:42

   Τέτοιος Πρόεδρος ήταν μόνο ο Κωνσταντίνος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,που ξόδεψε την ψυχή του για την Ελλάδα...

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Νησιώτης 28/10/2011 20:04:34

    Συμφωνω απολυτα !

   • Δραγουμης avatar
    Δραγουμης @ Νησιώτης 28/10/2011 20:18:51

    Αυτος που ειπε οτι η Κυπρος ειναι μακρια?

   • ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ avatar
    ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ @ Νησιώτης 29/10/2011 10:25:32

    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ??
    ...ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ 1940 ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟ..........

    Η ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος, βρήκε το ΚΚΕ σε κατάσταση διαλύσεως και τον αρχηγό του, Νίκο Ζαχαριάδη, κρατούμενο στις φυλακές της Κέρκυρας.

    Την 2α Νοεμβρίου 1940, στην εφημερίδα «Καθημερινή», δημοσιεύθηκε μια επιστολή του Ζαχαριάδη, η οποία όλως παραδόξως καλούσε τον ελληνικό λαό να υπερασπιστεί την πατρίδα: «… Στον πόλεμο αυτό, διευθυνόμενο από την κυβέρνηση Μεταξά, πρέπει όλοι να δώσουμε τις δυνάμεις μας μέχρι τελευταίας ικμάδας. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας από τη θέση του…». Αυτή την επιστολή εμφανίζουν σήμερα κάποιοι εκ των πολιτικών απογόνων του Ζαχαριάδη –οι κουκουέδες (και λέω «κάποιοι», διότι όλοι οι σημερινοί αριστεροί είναι πολιτικοί απόγονοι του Ζαχαριάδη, τότε δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ κ.λπ., όλοι ήταν ΚΚΕ ως το 1968 που έγινε η διάσπαση), για να εμφανισθούν ως… πρωτοπόροι του αγώνα. Κρύβουν, όμως, επιμελώς την ιστορική αλήθεια!

    Ωστόσο, λίγο αργότερα, η επιστολή αυτή θεωρήθηκε πλαστή από το ΚΚΕ. Σύμφωνα, λοιπόν, με άρθρο του Ν. Πλουμπίδη (γνωστού από την υπόθεση Μπελογιάννη), στον παράνομο «Ριζοσπάστη» της εποχής: «Ιδιαίτερα, με το δημοσιευμένο στις φυλλάδες του Μεταξά της 2 Νοέμβρη πλαστό γράμμα του μεγάλου μας αρχηγού συν. Ζαχαριάδη, παράσυρε στην αυτοκτονία το λαό» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 36-37).
    Έναν μήνα αργότερα, στις 26 Νοεμβρίου 1940, ο Ζαχαριάδης έγραψε δεύτερη επιστολή και… αποκατέστησε την τάξη: «Ενάντια στη θέληση του λαού, ο Μεταξάς έκανε και κάνει τον πόλεμο ενάντια στην Ιταλία, σα μια επιχείρηση αντιλαϊκή-πλουτοκρατική-καταχτητική-φασιστική-ιμπεριαλιστική. Ο λαός είναι αποφασιστικά ενάντια σ’ έναν τέτοιο πόλεμο. Έξω απ’ αυτά, η Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία» (πηγή: «Ν. Ζαχαριάδη-Συλλογή Άρθρων», έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ).

    Εν συνεχεία, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή, στις 15 Ιανουαρίου 1941, στην οποία προχωράει ακόμα πάρα πέρα: «Μετά το διώξιμο των Ιταλών από την Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους του κεφαλαίου που διάθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Οι λαοί και φαντάροι της Ελλάδας και της Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέρφια, και η συναδέλφωσή τους στο μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο…».

    Ενώ, λοιπόν, τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδος αγωνίζονται στο μέτωπο και απελευθερώνουν την μία ελληνική πόλη της Βορείου Ηπείρου μετά την άλλη, οι πηλιογούσηδες του ΚΚΕ τους καλούν να… πετάξουν τα όπλα: «Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 11,16).

    Τέλος, ενώ επίκειται η γερμανική επέμβαση, το ΚΚΕ κάνει την ακόλουθη προδοτική-πουρκουάδικη έκκληση: «Η Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας, να πάρουν στα χέρια τους τις διοικήσεις των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές, που ν’ αντιπροσωπεύουν όλους, από τον στρατιώτη μέχρι το στρατηγό, όσοι συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης: Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και ν’ απαιτήσουν, απ’ το άλλο μέρος, παραίτηση της κυβέρνησης, σχηματισμό προσωρινής αντιπολεμικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας-ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των συμφωνιών που κλείστηκαν με τους Εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς τη Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε. καλεί την εργατική τάξη κι ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών , ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές κι εργάτες πολεμικών εργοστασίων, να εφαρμόσουν ενιαίο εργατικό αντιπολεμικό μέτωπο με όσους συμφωνάνε στην πλατφόρμα του μετώπου εθνικής σωτηρίας-ειρήνης, συγκροτώντας επιτροπές εργοστασιακές κι επιχείρησης και να παλαίψουν με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, με κωλυσιεργία στην παραγωγή, με οικονομικές και πολιτικές απεργίες. Η Κ.Ε. καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό να πάρει παράδειγμα από τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας, που κάνει ότι μπορεί για την αποκατάσταση της ειρήνης στα Βαλκάνια και την πραγματική συνεννόηση όλων των βαλκανικών λαών» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 25-26). Ποιο ήταν το παράδειγμα του «ηρωικού αδελφού λαού της Βουλγαρίας», το οποίο καλεί το ΚΚΕ τους Έλληνες να μιμηθούν; Εκείνη την εποχή, γερμανικά στρατεύματα είχαν εισέλθει στην Βουλγαρία, κατόπιν αδείας του Βόριδος, για να εισβάλλουν από εκεί στην Ελλάδα, ο δε «ηρωικός αδελφός λαός της Βουλγαρίας» τους υποδεχόταν ενθουσιωδώς!

    Για όσους –νεαρούς αναγνώστες κυρίως- εκπλήσσονται μ’ αυτά που διαβάζουν, να τονίσω ότι η «αντιπολεμική» και στην ουσία φιλοιταλική- φιλογερμανική στάση του ΚΚΕ, προερχόταν από το περιβόητο σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ, το οποίο ευρισκόταν σε πλήρη ισχύ την περίοδο του ελληνο-ιταλικού πολέμου. Ευτυχώς δε για το ΚΚΕ, η γερμανική εκστρατεία κατά του μπολσεβικισμού έγινε νωρίς, σε χρονικό διάστημα λιγότερο από δύο μήνες από την κατάκτηση της Ελλάδος, κι έτσι δεν πρόλαβαν να εκτεθούν οι κουκουέδες σε ανοικτή συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής…

    ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

    • Κακαβούλης avatar
     Κακαβούλης @ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ 29/10/2011 11:35:00

     Πες τα χρυσόστομε.

     • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
      Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ Κακαβούλης 29/10/2011 16:59:19

      Θα διαφωνίσω , ο Καραμανλής θέλησε να ενσωματώσει τους αριστερούς, στο Ελληνικό δυναμικό.Σωστή κίνηση.
      Ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τον πράσινο κομμουνισμό, ήταν αυτός που τους έφερε στην εξουσία! Στελέχη της αριστεράς, σκληροί Σταλινικοί, μπήκαν στο μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, μαζί με αυτούς που προερχόνταν από την δικτατορία Ιωαννίδη και δημιούργησαν την πολιτική ανωμαλία της δεκαετίας του 80. Η αριστερά κυβερνάει τα 30 τελευταία χρόνια!Αποδείχτηκε ότι αν τους δώσεις δύναμη θα σε εξαφανίσουν, δεν μασάνε φιλότιμο.Για να είμαστε όμως δίκαιοι, ο απλός ψηφοφόρος του ΚΚΕ δεν γνωρίζει τι είναι παγκοσμιοποίηση, τι είναι διεθνισμός και τι ο προλετάριος.

 10. ΘΟΥ-ΒΟΥ avatar
  ΘΟΥ-ΒΟΥ 28/10/2011 18:27:28

  Για τον θλιβερό γέροντα που κατέχει το αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας υπάρχει η λαική παροιμία “τα στερνά τιμούν τα πρώτα” – Ο στρατάρχης Πεταίν ήρωας της Γαλλίας στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε ο Τσολάκογλου των Παρισίων σε ηλικία 80 και βάλε!!! Σε κάθε περίπτωση κανένας ήρωας (πραγματικός) δεν κάθεται να διατυμπανίζει το πόσο ήρωας ήταν στα … δεκαπέντε του!!! Όταν σε μία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ χώρα χρειάζονται χιλιάδες αστυνομικοί και φράχτες για να προστατεύουν την κυβέρνηση, οι διαμαρτυρίες είναι συνεχείς, οι συγκεντρώσεις κλπ – τι αλλο θέλει για να καταλάβει ο Πρόεδρος πως πρέπει να γίνουν εκλογές; Εφημερίδες, τηλεόραση και υπολογιστές δεν υπαρχουν στο προεδρικό μέγαρο για να αντιληφθεί τι γίνεται στην κοινωνία?
  Και επειδή είναι Πρόεδρος σημαινει ότι είναι υπεράνω κριτικής?
  Και τέλος πάντων ο κ.Παπούλιας ήταν ένα από τα εξέχοντα στελέχη διαφόρων κυβερνήσεων για 20 χρόνια!!! Ο κύριος πρόεδρος “φωνή φοβάται ν’ακούει από τον λαό”?
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ!!!!

  • of8almos avatar
   of8almos @ ΘΟΥ-ΒΟΥ 28/10/2011 19:32:48

   Πολύ σωστα αγαπητέ. Εδω η Ελλάδα χάνετε και αυτός μας λεει οτι πολέμησε στα "15του να πούμε" άκου να πουμε, τι να πούτε ρε βλάχο που για 1000 ευρω την ημέρα κατάντησες κουφός και τυφλός μέσα στην κάψουλα που έζησες.
   Μαζί σου θα στα βάλουν?!! ουστ

 11. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 28/10/2011 18:27:48

  ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ: Η έξοδος από την κρίση πρέπει να είναι θεσμική. Οποιαδήποτε άλλη "έξοδος" θα είναι καταστροφική για όλους μας με πρώτο θύμα τον λαό μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα καταπιούμε την αδικία και δεν θα διαμαρτυρηθούμε. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την σημερινή αντίδραση του λαού μας. Ήταν ειρηνική και μέσα στα πλαίσια των θεσμών του πολιτεύματος μας. Τώρα για αυτά που γράφονται στην ανάρτηση για τους θεσμούς και τα πρόσωπα έχω να παρατηρήσω το εξής: Υπάρχουν πρόσωπα που προσδίδουν κύρος στους θεσμούς και πρόσωπα (όπως οι περισσότεροι σημερινοί πολιτικοί μας) που αντλούν κύρος από τους θεσμούς. Θέλουμε να πάψει η πολιτική να είναι η "τέχνη" της εξαπάτησης. Θέλουμε σοβαρούς ικανούς και ηθικούς ανθρώπους που να είναι πρώτα πολίτες και μετά πολιτικοί.

 12. ΘΟΥ-ΒΟΥ avatar
  ΘΟΥ-ΒΟΥ 28/10/2011 18:28:13

  http://www.youtube.com/watch?v=2Tsopg-Pj-w

 13. Orestios avatar
  Orestios 28/10/2011 18:28:38

  Η Μεταπολίτευση πέθανε σήμερα.
  Του χρόνου η εορτή θα είναι διπλή.
  Σήμερα οι Έλληνες έδειξαν τον δρόμο της εξόδου σε πολιτικούς ρυπαρους.
  Σήμερα είπαμε ΟΧΙ στη μεταπολιτευτική Γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία αποδείχθηκε γενιά μειοδοτών.
  Σήμερα οι Έλληνες είναι πιο έτοιμοι από ποτέ για μια ριζική ανατροπή της νοσηρής πολιτικής ζωής.

  • Κακαβούλης avatar
   Κακαβούλης @ Orestios 29/10/2011 10:02:15

   Τί σε κάνει τόσο σίγουρο ότι του χρόνου θα γίνουν παρελάσεις, όταν φέτος αποδέχεσαι τη παρεμπόδισή τους.
   Θεωρείς ότι του χρόνου καμία κοινωνική τάξη δε θα έχει αιτήματα?

 14. unfair avatar
  unfair 28/10/2011 18:37:53

  Οι δηλώσεις του Σαμαρά, πρέπει να διαβαστούν υπό το πρίσμα ενός ευπατρίδη, που κατέχοντας θεσμική θέση, κ πιστεύοντας στους θεσμούς, πρέπει να υπερασπιστεί τις ιδέες κ της αξίες όλης της πατρίδας του αν κ βλέπει την διάλυση των θεσμών που έχει καταφέρει το σύστημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ συνεχίζουν με φανατισμό οι συριζαίοι [που επιζητούν το μπάχαλο κ τίποτα άλλο].
  Το κείμενο σωστά λέει πως ο κόσμος δεν αντέδρασε στους θεσμούς, αλλά στο θέατρο σκιών που με μαριονέτες που τριγυρνάνε στα "μεγάλα" κανάλια λέγοντας πως για το καλό μας έρχονται οι γερμανοί.
  Ο κόσμος έχει κουραστεί στο ψέμα που προσφέρει αυτή η κυβέρνηση που πλέον δεν έχει την λαϊκή νομιμοποίηση. Ο κόσμος δεν μπορεί να σκύβει το κεφάλι πια. Είμαστε περήφανος λαός. Το ΟΧΙ που είπαμε το '40, δεν είχε χρώμα, παρά μόνο το πάθος που έχουμε για αξίες που πληρώσαμε με αίμα.
  Έτσι κ σήμερα, πρέπει ενωμένοι, να απαιτήσουμε, εκλογές, που είναι η βάση της δημοκρατίας κ ο ΠτΔ, έχει το καθήκον, να μην δει μονόπλευρα την σημερινή - ίσως υπερβολική - αντίδραση, κ να απαιτήσει σαν μέρος του λαού, εκλογές.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ unfair 28/10/2011 19:22:36

   Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Όσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;

   Αντιγράφω από σχόλιο:
   Εδώ δεν έβγαλε άχνα όταν ο ΓΑΠ τον χρησιμοποιούσε για να εκβιάσει εκλογές το 2009 και τώρα έρχεται και μιλάει για εκλογές κάθε 4 χρόνια .

 15. ΤΝΤ avatar
  ΤΝΤ 28/10/2011 18:38:38

  Ρε Αντώνη,αντί να καταγγείλεις τα επεισόδια γιατί δεν απαιτείς εκλογές;
  Ανάγκασέ τους να φύγουν,δεν πάει άλλο.ΤΩΡΑ,αλλιώς είσαι και εσύ υπόλογος.
  Πάρε τους βουλευτές και φύγε από την βουλή.
  Αφήστε μόνους τους δοσίλογους των Γερμανών.Μην νομιμοποιείτε την κατοχή.

  • χρυσηίς avatar
   χρυσηίς @ ΤΝΤ 29/10/2011 01:56:15

   Καλή ερωτηση

 16. pater avatar
  pater 28/10/2011 18:41:25

  Από που κατάλαβες factorx πως οι διαμαρτυρίες δεν ήταν εναντίον του προέδρου; Δεν έκανες δημοσκόπηση φαντάζομαι; Γιατί εγώ θυμάμαι τον Παπούλια να ανακουφίζεται όταν ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο..

 17. Petruchio avatar
  Petruchio 28/10/2011 18:46:31

  Επειδή βλέπω ότι στο άρθρο σας αναφέρεστε με μια ευκολία σε "παράδοση στο ΔΝΤ" σε "πολιτική υποδούλωσης" κλπ θα ήθελα, αν μου επιτρέπετε, να κάνω μία παρατήρηση που δυστυχώς αποτελεί την πραγματικότητα.
  Από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου μαι έως και σήμερα, ΔΕΝ έχουμε κληθεί εμείς οι Έλληνες να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για το χρέος μας. Ούτε ένα ευρώ, είτε για τόκους είτε πολύ περισσότερο για να μειώσουμε το κεφάλαιο.
  Η λιτότητα που είναι δυσβάστακτη και ζορίζει το σύνολο του Ελληνικού λαού στοχεύει στη μείωση των πρωτογενών ελλειμάτων. Δηλαδή των ελλειμάτων που παράγουμε χωρίς τους τόκους των δανείων.
  Αν δεν υπήρχε η Τρόικα θα έπρεπε να μηδενίσουμε το έλλειμα μας απότομα καθώς δεν θα μπορούσαμε να το χρηματοδοτούμε με χρήματα των Φορολογουμένων της διεθνούς κοινότητας. όλη η λιτότητα έως σήμερα αφορά τα ελλέιματα και όχι το χρέος και τουσ τόκους του χρέους που μας τα πληρώνουν άλλοι...

  • χρυσηίς avatar
   χρυσηίς @ Petruchio 29/10/2011 02:05:10

   Mα τι λετε τωρα ...με 6% ελλειμμα μας αφησαν οι προηγουμενοι

 18. Nikolaos avatar
  Nikolaos 28/10/2011 18:49:54

  Δυστυχώς αυτό το σύστημα δεν είναι σαθρό έχει γερά θεμέλια. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις των πυλώνων του. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι κατά το Σύνταγμα σύμβολο εθνικής ενότητας. Με τις σημερινές δηλώσεις του με τις οποίες κατέκρινε με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο αυτό το τμήμα του λαού που τόλμησε να μιλήσει πριν από την εκπνοή της τετραετίας, απέδειξε ότι δεν είναι πρόεδρος όλων των ελλήνων. Είναι κομματάρχης.

 19. Κακαβούλης avatar
  Κακαβούλης 28/10/2011 18:53:36

  Προς σχολιογράφους

  Σιγά να μη στάξει η ουρά η γαϊδάρου.
  Ο Ελληνικός Λαός δε θα διάλεγε την Εθνική Επέτειο για να διαμαρτυρηθεί.
  Η σημερινή διαμαρτυρία ήταν μια καταδρομική ενέργεια της κομμουνιστικής Αντεθνικής Αριστεράς εκ του ασφαλούς.
  Εκμεταλλεύτηκε την ασυλία που της πρόσφερε η ημέρα εγγράφοντας έναν επικοινωνιακό "άθλο", έχοντας απέναντι ένα ένοχο πολιτικό σύστημα που επειδή πνίγεται στις ενοχές του αδυνατεί να υπερασπισθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας.
  Αλλά θα έπρεπε να γνωρίζουν όσοι πανηγυρίζουν για την ήττα της κυβέρνησης πως η Δημοκρατία είναι η καταφυγή των αδυνάτων.
  Πως όσο κακή κυβέρνηση κι αν έχουμε πρέπει να προστατεύσουμε τους κανόνες της Δημοκρατίας.
  Μόνο οι εκλογές πρέπει να αναδείξουν τη λύση.
  Και πως αν δικαιώνουμε τέτοιες φασιστικές πράξεις θα δώσουμε πνοή στους χειρότερους εφιάλτες μας.
  Θα κάνουμε πολιτική δύναμη το πεζοδρόμιο που υμνεί τη 17 Νοέμβρη και τους πυρήνες της φωτιάς που δε γνωρίζει ούτε πιστεύει στη Δημοκρατία.
  Γνώρισα στα video στα κανάλια αρκετές αποκρουστικές φάτσες που πρωτοστάτησαν σε πολλές πόλεις γιατί είμαι παλιός στο πολιτικό κουρμπέτι και αρκετοί από αυτούς δεν αναγνωρίζουν ούτε Ελλάδα ούτε Σημαία.
  Σκοπός τους και όνειρό τους είναι η κομμουνιστική επανάσταση που οι σημερινές συνθήκες αναθερμαίνουν.
  Ας είσθε λοιπόν πιο επιφυλακτικοί σε ότι θεωρείτε ότι επισπεύδει την πτώση της κυβέρνησης.
  Γιατί η Κυβέρνηση θα πέσει .
  Να μην πέσει όμως και η Πατρίδα στα χέρια τους.
  Δηλαδή στα χέρια της αντεθνικής αριστεράς.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Κακαβούλης 28/10/2011 19:27:43

   Κατά σύμπτωση, αυτά έλεγε και ο Αδόλφος και τα στελέχη του μεταξύ 1935 και 1944 (το 45 είχαν βαρεθεί πια)

   • Κακαβούλης avatar
    Κακαβούλης @ archaeopteryx 28/10/2011 19:39:41

    Αρχαίε
    Σου επιστρέφω τα περί Χίτλερ εφ'οσον ηδονίζεσαι από τα φασιστάκια και τους φασίστες των σημερινών εοεισοδίων.
    Εγώ απλά είμαι με το Σαμαρά.
    Εσύ δεν ξέρω με ποιον είσαι.

    • Κακαβούλης avatar
     Κακαβούλης @ Κακαβούλης 28/10/2011 19:57:39

     Αρχαίε
     Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή αγνοείς ποιοι ήταν οι οργανωτές π.χ στη Θεσσαλονίκη.
     Δεν έμαθες ότι ακόμη και όταν αποχώρησε ο Παπούλιας προσπάθησαν να εμποδίσουν την παρέλαση των Μακεδονομάχων και των εφέδρων λοκατζήδων και απειλήθηκαν επεισόδια.
     Και όταν κατάλαβαν ότι θα έτρωγαν και πολύ ξύλο και ήταν εναντίον του αισθήματος των παρευρισκομένων υποχώρησαν?

     ΑΛΗΘΕIA πού είναι οι αρθρογραφούντες συνήθως
     leaders του Αντινιούς?
     Μας ενδιαφέρει η γνώμη τους.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Κακαβούλης 28/10/2011 19:58:24

     Εγώ είμαι archaeopteryx. Προσπαθώ να είμαι με την αλήθεια, την κοινή λογική και την τιμιότητα.

     Εάν ήσουν τακτικός σχολιαστής εδώ, που δεν σε θυμάμαι με αυτό το νικ, αλλά δεν πειράζει, θα σου έφτιαχνα μία ανάρηση με κομμάτια από το youtube να ακούσεις τον Αδόλφο και επιτελείς του (τον Γκέμπελς νομίζω) να απολάυσεις ομοιότητες (σχετικά με την απειλή από τους κομμουνιστές)

     • Κακαβούλης avatar
      Κακαβούλης @ archaeopteryx 28/10/2011 20:17:21

      Αρχαίε
      Μάλλον πλάκα μας κάνεις.
      Για ποια κομμουνιστική "απειλή" μιλάς.
      Για κομμουνιστική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σου μιλάω.
      Για γκουλάγκ και στρατόπεδα εξόντωσης σαν του Χίτλερ μιλάμε.
      Για ψυχιατρεία αντιφρονούντων, για σιδηρούν παραπέτασμα, για δάσος του Κατίν....για απειλές μιλάς εσύ?

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Κακαβούλης 28/10/2011 20:52:44

      Αυτά, товарищ, τέλειωσαν μεταξύ 1985 και 1989. Αν βλέπεις κομμουνιστικές απειλές, σήμερα, έχεις μείνει πίσω. Η Ρωσική εξωτερική πολιτική βασίζεται στο αέριο,πετρέλαιο και μέταλλα, και λιγάκι στην Ορθοδοξία, όπως και επί Αικατερίνης της Μεγάλης.

      Το Κατίν, που είναι τραγικό και αποτρόπαιο γεγονός, το αξιοποίησαν εκτενέστατα και οι Ναζί στην προπαγάνδα τους.

      Βρες άλλο θέμα, αυτά τα ξέρω. Και την θολούρα και τα μελάνια της σουπιάς εκεί που ξέρεις.

      Αν είσαι πραγματικός "αντικομμουνιστής" να διαβάσεις για τον Israel Lazarevich Gelfand και δες και το http://www.youtube.com/watch?v=oaRrMPg7sFI... die gekaufte Revolution, και θα δεις ότι δεν μπορώ να σε πάρω σοβαρά. Σόρυ.

     • tasos avatar
      tasos @ Κακαβούλης 28/10/2011 21:19:15

      Από το πρωί εκνευρίζεις όλο τον κόσμο με τις απόψεις σου .

      Το χειρότερο απο όλα είναι ότι αυτές συμπίπτουν με την προπαγάνδα των μ.μ.ε. , που βάπτισαν τους συνταξιούχους , τους άνεργους , τους μαθητές , τους γονείς , τους αγανακτισμένους , ως 30 μέλη του Σύριζα και 100 οπαδούς του Ηρακλή .

      Από κάτι άτομα σαν εσένα περιμένουμε εμείς την αντίσταση!!!!

      Υ.Γ. Τρομερό.... οπαδοί του Π.Α.Μ.Ε. πίσω απο το κίνημα oqupay Wall street , καθώς και οπαδοί του ίδιου κινήματος κλείσανε δρόμους στην Ρώμη , το Λονδίνο και το Παρίσι , τους είδαμε όλοι με τα μάτια μας σήμερα στις ειδήσεις , που είχανε κόκκινες σημαίες .

     • firiki2010 avatar
      firiki2010 @ archaeopteryx 28/10/2011 20:47:49

      Aμφιβάλλεις ότι οι πρωτεργάτες των σημερινών επεισοδίων (γιατί είπαμε υπάρχουν και οι "χρήσιμοι ηλίθιοι") δεν έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες με έννοιες όπως Πατρίδα,θεωρούν τη σημαία ένα πανί και τέλος πάντων η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο τους;;; Αμφιβάλλεις ότι στη Αριστερά- την Ελληνική τουλάχιστον- υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ονειρεύονται σοσιαλιστικούς παραδείσους αναλόγους του υπαρκτού;;;

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ firiki2010 28/10/2011 20:59:08

      το τι θεωρώ το έγραψα σε κυρίως σχόλοι, παρακάτω. Θεωρώ ότι οι "αριστεροί" κλπ των πορειών είναι όσο σκοτεινοί, όσο κάτι "αντικομμουνιστές". Θεωρώ ότι στην Ελλάδα, από το 1985 περίπου και μετά, την "αριστερή" φιλολογία την παρέλαβαν οι Γερμανοί, ή τους Ανατολικογερμανούς πράκτορες, οι Δυτικογερμανοί, και μετά έγινα όλοι Πράσινοι και μου ζαλίζουν τα απαυτά.

      Το δήθεν αντιαμερικανικό μένος και η οργή κατά των κακών ελλήνων βιομηχάνων, πιστεύω ότι από το 1985-1989, έχει περίπου τις ίδιες βάσεις. Follow the money, που λέει και ο παγωτατζης

     • Μασόνος στην παρέλαση avatar
      Μασόνος στην παρέλαση @ firiki2010 28/10/2011 20:59:39

      Η κοινωνία πρέπει να προσέξει μη δημιουργήσει συνθήκες Λιβύης.
      Οι σημερινές ενέργειες, ήταν δοκιμές παγκόσμιας διακυβέρνησης!

     • Κακαβούλης avatar
      Κακαβούλης @ firiki2010 28/10/2011 21:03:53

      firiki2010

      Δεν αμφιβάλω καθόλου και γι'αυτό δεν τους αναγνωρίζω το δικαίωμα να εκφράζουν τα αιτήματα της δημοκρατικής Ελλάδας.
      Ρεβάνς ζητάνε και τίποτε άλλο.
      Τακτικές της ΟΠΛΑ εφαρμόζουν ειδικώτερα σήμερα που ξεδιάντροπα και χωρίς απάντηση από τη σημερινή πολιτική τάξη γιορτάζουν το "Δημοκρατικό Στρατό", ενώ αν κάποιος γιορτάσει τη νίκη του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο θεωρείται Γιορτή Μίσους.

  • papasmurf avatar
   papasmurf @ Κακαβούλης 29/10/2011 09:48:39

   Στην Θεσσαλονίκη τους είπαν ακροδεξιούς και ακροαριστερούς,
   στην Τρίπολη 40 παλικάρια της ΔΕΗ,
   στην Καλαμάτα ακροαριστερούς,
   στην Κρήτη οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ,
   στην Λαμία οπαδούς του ΠΑΜΕ
   στο τέλος κατηγόρησαν την Αστυνομία

   ... μόνο τον εαυτό τους δεν είδαν πουθενά ...

 20. giorgos avatar
  giorgos 28/10/2011 19:00:19

  διαβαστε το χιωτη στο βημα.δικαιολογει τη λαικη αντιδραση και ψεγει αυτους που κατυηγορουν τους διαδηλωτες.δε μπορει ρε παιδια το βημα να βαζει τα γυαλια στη νδ που βιαστηκε να αντιδρασει

  • Factorx avatar
   Factorx @ giorgos 28/10/2011 23:57:08

   Και δεν σε προβληματίζει αυτό; Ούτε τα διάφορα μπλογκς που τον αναπαράγουν; Οι ίδιοι δεν τον λοδωρούσαν κάποτε σαν δεξί χέρι του Ρουσόπουλου και αριστερό του Ψυχάρη; θα μας τρελλάνουν;

   • Factorx avatar
    Factorx @ Factorx 29/10/2011 03:07:02

    Εξήγησέ μου

 21. ΤΝΤ avatar
  ΤΝΤ 28/10/2011 19:01:01

  Η διαμαρτυρία ήταν ξεκάθαρα για τον Παπούλια προσωπικά και όχι για τον θεσμό που ίδιος ευτελίζει. Κατάντησε φερέφωνο του ΓΑΠ. Αλλωστε είναι οικογενειακός φίλος της οικογένειας. Αν θέλει να διαφυλάξει την δημοκρατία ας παραιτηθεί να μιλήσει ο λαός. Αυτό ζητάμε μόνο

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΤΝΤ 28/10/2011 20:09:11

   Αυτος μιλαει στο μηνυμα του για εκφραση γνωμης του λαου καθε 4 χρονια στηριζοντας τον ΓΑΠ!Ξεχασε οτι οταν επαιζε ο ΓΑΠ με το ονομα του το 2009 εκβιαζοντας εκλογες αυτος δεν ειπε τιποτα τωρα θυμηθηκε τι λεει το Συνταγμα για τις εκλογες ! Κριμα νιοτη μου που λεγες πως θα γινομουν αλλος !Η υστεροφημια του τρωθηκε βαναυσα και οχι αναιτια .Ας προσεχε !

 22. periklis avatar
  periklis 28/10/2011 19:02:12

  Συμφωνω με τους ΜΙΣΟΥΣ εδω, μου τους απογοητευσε η τοσος Πολιτκος Πολιτισμος του Αντωνη, ΗΤΓΑΝ ΛΑΘΟς ,ΕΥΤΥΧΩς ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ , του Σαμαρα αυτο. ΑΥτες τις ωες πας με το λαικο αισθημα. ΑΛλωστε Δεν αμαυρωσε το πληθος την επετειο γιατι
  1) Ηταν ανθρωποι 70-95 χρονων , καποιοι ισως ειχαν συνδραμει οι ιδιοι στο Επος του 40
  2) ΔΕΝ σκιστηκε ουτε μια ΕΛΛΗΝΙΚ ηΣΗΜΑΙΑ ,Αντιθετα ο ΣΤΡΑΤΟΣ αποθεωθηκε.
  3) Δεν ηθελαν να στμαμαησει η παρελαση, αλλα να Φυγουν οι Πασοκοι που τη Προσβαλλου νμε την Παρουσια τους ,οπι προδοτες.
  και 4) Ηταν η μομνη ευκαρια του πληθους να εκτονωσει την οργη του αφου οι Αστυνομικη παρουσια ηταν περιορισμενη και να δωσει ενα μηνυμα στους ξενους
  Αντωνη την επομενη φορα ταυτισου με αυτους που θα σε δεχτουν σα Μεσσια

  • Agriemenos avatar
   Agriemenos @ periklis 29/10/2011 04:21:34

   Εγώ πάντως από ότι είδα
   1) το πλήθος ήταν ετερόκλητο, δηλαδή δεν υπήρχε "κεντρικός σχεδιασμός" από ένα κόμμα (πχ ΣΥΡΙΖΑ) για αυτό και τρόμαξε την πολιτική ελιτ
   2)το πλήθος που διαμαρτυρήθηκε ήταν αρκετά έως πολύ μεγάλο και αυτό τρόμαξε την πολιτική ελιτ (λόγος περί "μειοψηφιών" και άλλων αστειοτήτων)
   3)το πλήθος δεν κυνήγησε τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, κυνήγησε όλους τους επισήμους (είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ) και δεν εμπόδισε την διεξαγωγή των παρελάσεων, αφού έφυγαν οι επίσημοι. Ο κόσμος τα "έχει" και με τους 300, αλλά οι πολιτικοί ας συνεχίσουν τον μακάριο ύπνο τους!

 23. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/10/2011 19:02:23

  εγώ που δεν αισθάνομαι "όχλος", συμφωνώ ότι το να εκτονώνεσαι σε σημειολογικές διαμαρτυρίες δεν έχει νόημα. Με αυτό το σκεπτικό δεν είχαν νόημα και οι "αγανακτισμένοι" και οι πρόσφατοι απεργοί.

  Ωστόσο το "περίμενε για την Δημοκρατική λύση", κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι λίγο οξύμωρο (ιδώς στο σκέλος "περίμενε") με την έννοια ότι όταν ο κατακτητής (εάν συμφωνήσουμε ποιός είναι) έχει τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, τις ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ, και όλα τα βουνά με δρόμους για ...αιολικά (και επομένως με απρόσκοπτη πρόσβαση στα βουνά), και ΟΛΑ αυτά στελεχωμένα με πασόκους, ή με πράσινους, ή με πεινασμένους (ή και με τα τρία) και με τους ελάχιστους δεξιούς να ελπίζουν να πουλήσουν κανένα μανταλάκι για να μην κλείσουν, ελάτε μετά να μιλήσουμε για Δημοκρατική λύση. Αν θα τα βλέπουμε όλα αυτά ροζ ή κίτρινα ή τυρκουάζ;

  ποιός είναι ο εχθρός;

  Το πασόκ; Δεν νομίζω. Το πασόκ είναι μια συλλογή από πιόνια. Τα τάϊσαν, τα έντυσαν, τα κούρδισαν τα αμόλησαν.

  Οι περίεργες ΜΚΟ; Σίγουρα είμαι μέρος της κατοχής. Εχουν δομές, φέησμπουκ κλπ.

  Τα ΜΜΕ; Πρωτα και καλύτερα, αλλά και αυτά εργαλεία.

  ΠΟΙΟΣ είναι ο εχθρός; Και για ποιό πραγμα θα ψηφίσουμε σε Δημοκρατικές(;) εκλογές, με τα παραπάνω σαν δεδομένα;

  Ο Παπούλιας είναι η περίληψη όλης της σαπίλας. Διαφθορά, διαπλοκή, πολιτειακή ανεπάρκεια, συμβιαβσασμός της μετριότηας, το τίποτα, κλπ. Nothing personal, αλλά να που ο λαουτζίκος το έχει πιάσει μια χαρά το νόημα. Ο Στεφανόπουλος δεν θα είχε παραιτηθεί;

 24. Krax avatar
  Krax 28/10/2011 19:04:52

  "Ομόνοια" κηρύττει ο Α.Σαμαράς και επιτίθεται στους ... διαμαρτυρόμενους!
  Σκληρή ανακοίνωση και προς την κυβέρνηση και κυρίως προς τους ... διαμαρτυρόμενους, εξέδωσε ο Α.Σαμαράς για τα όσα συνέβησαν στις παρελάσεις σε όλη την χώρα.
  "Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς.
  Και προσθέτει: «Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας. Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους».

  Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 25. kp8 avatar
  kp8 28/10/2011 19:11:44

  "Το μέγιστο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο λαός δεν έχει διέξοδο να εκφράσει δημοκρατικά την οργή του." Εξοχη διατύπωση. Να αναρτηθεί με πανό σε ελικόπτερο που θα κάνει το γύρο του τόπου, να το βλέπουν κάποιοι, να μην κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
  "...να βρούμε το θάρρος και τον τρόπο να διεκδικήσουμε το δίκιο και την αλήθεια μας..." Ποιός είναι αυτός ο τρόπος επί τέλους ? Οι παντες μιλάνε για εκλογές, αλλά αυτοί που θεσμικά μπορούν να τις προκηρύξουν ή να τις προκαλέσουν δεν το κάνουν. Εμείς ως άνθρωποι πώς αλλιώς μπορούμε να τις προκαλέσουμε, παρά μόνο δείχνοντας ότι η υπάρχουσα πολιτική κατάσταση δεν μας εκφράζει. Τι πρέπει να γίνει για να πάψουν να κωφεύουν όλοι αυτοί στο ότι υπάρχει τόση μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ εξουσίας και λαικής βούλησης ?

 26. μχ avatar
  μχ 28/10/2011 19:12:39

  Είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση που σχεδόν σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του πολιτικού συστήματος θεωρεί ανώριμη την κοινωνία( ...o κυρίαρχος λαός ντε.....) να αποφασίσει για την νομιμοποίηση της εκπροσώπησης της με εκλογές.Και αυτό όταν οι κοσμοϊστορικές εξελίξεις δεσμεύουν την χώρα(Δεν έχουμε συνηγορήσει ακόμη για την κατάργηση του εθνικού κράτους) για δεκαετίες
  Όμως όταν οι εκλογές δεν είναι λύση τότε οι πολιτικοί μας είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης
  Κατά τα φαινόμενα ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα τους συμπεριλάβει λίαν συντόμως.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ μχ 28/10/2011 19:31:23

   Έφθασε μάλιστα, να ακούγεται σαν επιχείρημα ότι κοστίζουν πολύ, είναι ακριβή λύση οι εκλογές. Οποία πτώση.

 27. ikaros avatar
  ikaros 28/10/2011 19:13:37

  Παρακολουθώντας τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ και τις δηλώσεις 2 βουλευτών της ΝΔ (δε θα τους ονομάσω), λυπάμαι που το λέω αλλά υπάρχουν πολλοί στη ΝΔ που δεν φαίνεται να έχουν κατανοήσει το πόσο βράζει η ελληνική κοινωνία. Αυτό θα το πληρώσει το κόμμα, δυστυχώς...

 28. Κακαβούλης avatar
  Κακαβούλης 28/10/2011 19:14:10

  Αντώνη, Giorgos

  Προτείνετε στο Σαμαρά να χορέψει στο χορό που το ρυθμό τον χτυπάει η κομμουνιστική αριστερά.
  Αν το κάνει θα πρέπει να είναι αποφασισμένος ο ίδιος και όσοι τον ψηφίσουν να συνεχίζουν να χορεύουν και μετά τις εκλογές.
  Ξεχνάς ότι η περί ο λόγος αριστερά είναι αυτή που διέλυσε με την ιδεολογία της κάθε έννοια αξιοκρατίας στο Δημόσιο και επέβαλε την κυριαρχία των συνδικαλιστοπατέρων.
  Πού αφελλήνισε την Παιδεία και οδήγησε τα πανεπιστήμια στην τρομοκρατία της αριστεράς.
  Μπορεί να μας κυβέρνησε η κλεπτοκρατία αλλά το ιδεολογικό πλαίσιο διάλυσης της Ελλάδας το πρόσφερε η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
  Και οποιαδήποτε σήμερα προσπάθεια ανάταξης της χώρας στην Αριστερά θα προσκρούσει και τις απαρχαιωμένες απόψεις της.
  Ευτυχώς που ο Σαμαράς δεν ενδίδει στον εύκολο δρόμο της δημαγωγίας.

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Κακαβούλης 28/10/2011 19:54:46

   Γειά σου ρε Kακαβούλη. Πολύ ωραία τα λες και πλουτίζεις τον προβληματισμό εδώ μέσα με τις σύγχρονες απόψεις σου. Ένα είδος μπρουτάλ, λαϊκού ψυχραιμία!

   • Κακαβούλης avatar
    Κακαβούλης @ τηλέμαχος αναγνώστου 28/10/2011 20:10:48

    Τηλέμαχε

    Χαρακτήρισέ με όπως θέλεις.
    Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα μπρουτάλ τύποι που δε θα αφήσουν την Πατρίδα στα χέρια της κομμουνιστικής αριστεράς.
    Στην αριστερά που χειροκροτούσε Εμβέρ Χότζα, Τσαουσέσκου, Σανταμ Χουσείν, Καντάφι, Γιαρουζέλσκι και λοιπούς Σταλινικούς φασίστες.
    Ότι δεν κατάφεραν στο Γράμμο και στο Βίτσι δε θα το καταφέρουν στην Τσιμισκή και τη Βασιλίσσης Σοφίας.
    Δε θα εξαγοράσουν τη στήριξή μας για την πείνα μας.
    Δε θα ανταλλάξουμε την ελευθερία μας με την απελπισία μας.
    Μόνο οι εκλογές ταιριάζουν σε δημοκρατικές χώρες.

    • Α.Κ. avatar
     Α.Κ. @ Κακαβούλης 28/10/2011 20:31:25

     Εχεις ακούσει ποτέ για αστικές επαναστάσεις στην Ευρώπη ή ξέρεις μόνο για το 1917 ;

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Α.Κ. 28/10/2011 21:03:02

      Μπάαα... ξέχασε τι έγινε μεταξύ 1985 και 1989 και σίγουρα τι γίνεται από το 2001 ή το 2008 μέχρι σήμερα. Αλλά αφού το είδαμε και αυτό, καλό είναι. Σαν να βλέπεις φαντάσματα του παρελθόντος. Αν ήμουν αριστερός, θα έλεγα η "Αντίδραση". Αλλά δεν έιμαι , και λέω η ...Νέα Τάξη (χαχαχάαα)

     • blue nile avatar
      blue nile @ archaeopteryx 29/10/2011 02:35:33

      ...πέστα αρχαίε...

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ Κακαβούλης 28/10/2011 20:31:52

     Σωστός! Ηρωικός και πένθιμος. Στου Συνασπισμού τα χέρια που τυγχάνει μη κομμουνιστική αριστερά θα την άφηνες την Πατρίδα; Στης ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη; Να ξέρουμε τι ελπίδες έχουμε δηλαδή.

    • Agriemenos avatar
     Agriemenos @ Κακαβούλης 29/10/2011 04:39:19

     Ξύπνα ρε (συν)άνθρωπε, έχεις μείνει πίσω 60 χρόνια! είμαστε στο 2011, βαδίζουμε αισίως για το 2012 και εσύ επιμένεις περί "κομμουνιστικών κινδύνων", Γιαρουζέλσκι και "κινδύνων ότι θα μας πάρουν τα σπίτια μας". Σε φαντάζομαι να ζείς στα Γεράνια Όρη (άντε στο Γράμμο και στο Βίτσι να βαστάς και τις "γραμμές άμυνας") να βλέπεις ΥΕΝΕΔ και να ακούς στο ράδιο της "ελεύθερης πόλης των Αθηνών" τον όρκο των Ταγμάτων Ασφαλείας! Είμαι σίγουρος ότι τόσο δημοκράτης (αφού λες ότι θέλεις εκλογές, αλλά προτείνεις και τη Μακρόνησο) που είσαι, κάθε μέρα θα λιβανίζεις και την εικόνα του μπαρμπα-Γιώργη Παπαδόπουλου. Ξύπνα καραβάγγο! αλλάξαν οι καιροί! δεν κινδυνεύουμε από καμία "κομμουνιστική λαίλαπα", όλοι ζητάνε εκλογές και δημοκρατία στην Ελλάδα του 2011. Εξάλλου και ο Τσίπρας και η Παπαρήγα εκλογές ζητούν να γίνουν, ή είναι απειλή για εσένα αυτό? για εμένα και για τους υπόλοιπους Έλληνες δεν είναι!

     • Κακαβούλης avatar
      Κακαβούλης @ Agriemenos 29/10/2011 10:15:22

      Δεν ξεχνώ από ποια αταβιστικά ορμέμφυτα ενεργούνται.
      Γι'αυτό τα παραθέτω.
      Για το αίσθημα ρεβάνς που κουβαλούν.
      Για το άσβεστο μίσος σε θεσμούς που θεωρούν εμπόδιο στην επιβολή των απόψεών τους,
      Για το μίσος τους σε Στρατό, Ορθοδοξία, Παρελάσεις, Ελληνοκεντρική Παιδεία.
      Για τον εκστασιασμό τους σε περιθώριο, καημένους εγκληματίες τους οδήγησε η άτιμη κενωνία, μαλακά ναρκωτικά και μαλακά πέη.

     • Κακαβούλης avatar
      Κακαβούλης @ Agriemenos 29/10/2011 14:30:11

      Agriemenos

      Κανε τον κόπο να διαβάσεις το σχόλιο του
      Τάκη Γεωργακόπουλου, στη αρχή.

 29. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 28/10/2011 19:14:13

  Μην είστε κολλημένοι εδώ μέσα μερικοί , μην τυχόν και σας θίξουν τον Αντώνη σας. Έτσι ήταν κολλημένοι και οι πασόκοι με τον ΓΑΠ και νάτα μας τώρα.
  Αυτές οι ανακοινώσεις "ναι μεν αλλά" , δεν περνάνε. Και οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ στην κοσμάρα τους, κατηγορούσαν τον κόσμο ότι "συμπεριφέρεται" άκομψα.
  Η λαϊκή κατακραυγή δεν μπορεί να βρει τη διέξοδό της στη ΝΔ του Σαμαρά , με τέτοιες αντιδράσεις.
  Να σηκωθούν και να φύγουν από τη Βουλή , να συμπαρασταθούν στον κόσμο που βασανίζεται από το καθεστώς και όχι να συζητάνε μαζί με τους δυνάστες μας και να τους χαϊδεύουν. Δεν βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση ο Σαμαράς.
  .....Πέσετε να με φάτε τώρα.

  • Ρήγας Φερραιος avatar
   Ρήγας Φερραιος @ Νικόλαος 28/10/2011 19:25:04

   @ΝΙΚΟΛΑΟΣ
   Σωστα τα λες...αλλα ποιος σε ακουει;;;;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Νικόλαος 28/10/2011 19:26:53

   Nα μην την βρει αν δεν θελει.Ο δρομος ειναι ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα.Υπαρχουν δεκαδες αριστερα κομματα για να ψηφισει ο καθε αγανακτισμενος.Η ΝΔ ΔΕΝ θα γινει αριστερο κομμα ειτε το θελετε ειτε οχι και αυτο που ειπε ο Σαμαρας για τους συνδικαλιστες τυπου Φωτοπουλου ισχυει και για αλλους εξαλλους : αν δεν σας αρεσει μη μας ψηφισετε.

   • Νικόλαος avatar
    Νικόλαος @ ψυχραιμια 28/10/2011 20:37:07

    Έχω μηδενική σχέση με την αριστερά. Η απάντηση που δίνεις "ψυχραιμία" ..........."αν δεν σας αρέσει μη μας ψηφίσετε", ξέρεις...δεν απέχει πολύ από την οπτική της σημερινής απαράδεκτης κυβερνώσας παράταξης...."ισχνές μειοψηφίες δε μας αφήνουν να σώσουμε τη χώρα".
    Μ αρέσει η προσέγγιση ως "έξαλλους" , σε ανθρώπους που δε θα έχουν ρεύμα το φετινό χειμώνα, ή σε συνταξιούχους που δε θα έχουν να φάνε. Είναι σωστός, αλλά εσύ τον χρησιμοποιείς με πασοκικό αλλαζονικό υπεροπτικό -υπεράνω- τρόπο.
    Ξέρεις , δεν είμαστε όλοι Φωτόπουλοι και Λυμπερόπουλοι, κοιτάξτε όμως μη γίνουν οι δικοί "σου" Πάγκαλοι και Βενιζέλοι!

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Νικόλαος 28/10/2011 21:00:56

     Καμία σχέση δεν έχει το αν δεν σας αρέσει μην ψηφίζετε με αυτό που λες.

     Να σου πω αν μου επιτρέπεις τι σημαίνει; Σημαίνει πως προτείνω ένα δρόμο. Αν σου αρέσει ψήφισέ τον, αλλά εκεί θα πάω. Αν δεν σου αρέσει και θες να με ψηφίσεις για άλλους λόγους (πχ να διώξεις τον άλλο, ή να με κάνεις αύριο να αλλάξω το δρόμο μου) ΜΗΝ το κάνεις, με το ΚΟΣΤΟΣ που μπορεί να έχει αυτό να μη βγω, αν είστε πολλοί...
     Όμως αν είστε πολλοί, ΟΚ, αυτή είναι η δημοκρατία, δεν θέλετε το δρόμο μου, βρείτε τότε άλλο δρόμο καλύτερο να πάτε λοιπόν. Για να δω...

     Αυτό λέει λοιπόν και είναι δίκαιο και δημοκρατικότατο. Και σοβαρό.
     Αν έχεις κάποιον σοβαρότερο υπόψη σου και στο λέω με κάθε ειλικρίνεια ψήφισέ τον. Ο Σαμαράς θέλει να αλλάξει τη χώρα. Δεν έχει χαβά να μας έχει όλους σε νιρβάνα ευτυχίας. Έχει χαβά να μας δώσει δουλειά για τα χέρια (σε μερικούς και για το μυαλό) για να είμαστε όλοι πιο μπροστά μεθαύριο.
     Εγώ συντάσσομαι με αυτήν την επανάσταση.
     Θέλω να δω μαγκιά στην πράξη, αν με καταλαβαίνεις. Όχι με τραμπουκισμό, ούτε καν πασόκου, προτιμώ δήμευση περιουσίας αν τα έφαγε και μετά εξορία να μην τον πληρώνω στη φυλακή.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Νικόλαος 28/10/2011 21:04:10

     Κατά τα λοιπά, καταλαβαίνω τι λες.

     Αλλά αυτή είναι η παγίδα τώρα πια. Όχι το αν έχεις δίκιο, αλλά αν ο θυμός γίνει καταστροφή (και τους δώσει και πατήματα για ποιος ξέρει τι), αντί να μας πάει μπροστά.

   • ikaros avatar
    ikaros @ ψυχραιμια 28/10/2011 21:01:55

    Ψυχραιμία αν και δεν θεωρώ τις δημοσκοπήσεις αξιόπιστες το 22% που δίνει στη ΝΔ η ΚΑΠΑ στο ΒΗΜΑ μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αν η λογική σου επικρατήσει ως λογική της ΝΔ τότε το 25% δεν το περνάμε. Ξανασκέψου το.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ikaros 28/10/2011 21:15:09

     Mεχρι να συνηθισει ο λαος το νεο χαμηλοτερο βιοτικο επιπεδο θα υπαρχει πολιτικη ασταθεια.
     Οποιος νομιζει οτι μπορει αυτοματα να γυρισει το ρολοι του χρονου στο 2009 και στο τοτε βιοτικο επιπεδο δεν εχει παρα να πει "λεφτα υπαρχουν" και να το υποσχεθει.
     Εγω δεν θελω η ΝΔ να δινει ψευτικες υποσχεσεις.
     Η ανακαμψη θα ειναι αργη και δυσκολη.
     Οποιοι πιστευουν σε θαυματα εχουν αλλες επιλογες.

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ ikaros 28/10/2011 22:03:25

     Η λογική του "ψυχεαιμία" ΕΙΝΑΙ η λογικη της ΝΔ και προσωπικά την βρίσκω μια χαρά. Κανονικά αυτή θά έπρεπε να είναι η στάση όλων των κομμάτων "Αυτές είναι οι θέσεις μου, προσπαθώ να σας πείσω για την ορθότητα τους, αλλά μέχρις εκεί. Αν δεν σας αρέσουν μην με ψηφίσετε!" Θα μου πείς ότι έτσι υπάρχει κίνδυνος οι "Λεφτά Υπάρχουν" ή κάποιοι ανάλογοι τους να ξαναβρεθούν στην εξουσία. Και τι να κάνω; Να γίνω κι εγώ σαν αυτούς; Να κοροιδεύω κόσμο που βέβαια μόλις με δει να ανεβαίνω στην εξουσία και να μην εφαρμόζω αυτά με τα οποία τον παραμύθιαζα να με εγκαταλείψει;
     Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Εχει νόημα αν σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πέντε πράγματα που πιστεύεις. Και βοηθάει πολύ αν προηγουμένως έχεις δουλέψει για να τα πιστέψει και να τα στηρίξει η κοινωνία.

     • Agriemenos avatar
      Agriemenos @ firiki2010 29/10/2011 04:48:28

      Περίεργο, εγώ νόμιζα πως "δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, αλλά ο Μωάμεθ στο βουνό". Για να το πω πιο απλά, πας εσύ στο λαό, αφουγκράζεσαι τις ανάγκες του και προτείνεις πολιτικές (στη βάση μιας κεντρικής ιδεολογίας, είτε νεοφιλελεύθερη, είτε αριστερή, είτε κεντρώα) και όχι το ανάποδο (εγώ αυτή την ιδέα και συνταγή έχω και εσύ λαέ πρέπει να σου αρέσει). Με αυτά που ακούω σχηματίζω την άποψη ότι μάλλον την ίδια συνταγή (αλλά στο πιο φιλελεύθερο-φιλοεπιχειρησιακό) θα ακολουθήσει και ο ΑΣ (όταν κληθεί να κυβερνήσει)

     • Κακαβούλης avatar
      Κακαβούλης @ firiki2010 29/10/2011 10:25:34

      Συμφωνώ απολύτως.
      Η Ν.Δ δε μπορεί να ψαρεύει σε θολά νερά.
      Δεν έχει το μαγικό φίλτρο.
      Δεν είναι δυνατόν να επαναφέρει τη χώρα αυτόματα σε ρυθμούς ανάπτυξης.
      Πρώτα απ'όλα πρέπει να επανεκπαιδεύσει την κοινωνία για να γίνει παραγωγική.
      Να επανασυστήσει το αξιακό σύστημα που ταιριάζει σε μια κοινωνία αυτοδύναμη και γι'αυτό βιώσιμη.
      Αν επενδύει σε επιθυμίες τότε χτίζει στον άμμο και το κτίριο θα είναι εφήμερο.
      H παράγκα δε μπορεί να γίνει μέγαρο σε μια στιγμή.

   • occultist avatar
    occultist @ ψυχραιμια 29/10/2011 16:01:03

    @ψυχραιμια είπε:
    ""αν δεν σας αρεσει μη μας ψηφισετε""
    Με αυτό το πνεύμα κινήθηκε και ο Κ.Κ ο Β΄ και έστειλε όλους τους ψηφοφόρους του στις παραλίες, με αποτέλεσμα με διαφορά 11% να μας κατσικοθεί στο σβέρκο το Πασοκ. Η παράταξη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ κανενός. Συσπειρώνει γύρο της όσους έχουν ίδιες ιδέες, απόψεις, ίδια άποψη για την πατρίδα, οικογένεια, θρησκεία. Το ¨μή μας ψηφίσεται ¨ τι σημαίνει; Οτι δεν σας σώσω;

 30. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 28/10/2011 19:16:09

  Ελύτης: Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας
  ( Aπόσμασμα)

  Τώρα χτυπάει πιο γρήγορα τ’ όνειρο μες στο αίμα
  Tου κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει:
  Ελευθερία
  Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο:
  EΛEYΘEPIA
  Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος

  Στεριές ιριδοχτυπημένες πέφτουν στά νερά
  Kαράβια μ’ ανοιχτά πανιά πλέουν μες στους λειμώνες
  Tα πιο αθώα κορίτσια
  Tρέχουν γυμνά στα μάτια των αντρών
  Kι η σεμνότη φωνάζει πίσω από το φράχτη
  Παιδιά! δεν είναι άλλη γη ωραιότερη…

  Του κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει!

  Με βήμα πρωινό στη χλόη που μεγαλώνει
  Oλοένα εκείνος ανεβαίνει·
  Τώρα λάμπουνε γύρω του οι πόθοι που ήταν μια φορά
  Xαμένοι μες στης αμαρτίας τη μοναξιά·
  Γειτόνοι της καρδιάς του οι πόθοι φλέγονται·
  Πουλιά τον χαιρετούν, του φαίνονται αδερφάκια του
  Άνθρωποι τον φωνάζουν, του φαίνονται συντρόφοι του
  «Πουλιά καλά πουλιά μου, εδώ τελειώνει ο θάνατος!»
  «Σύντροφοι σύντροφοι καλοί μου, εδώ η ζωή αρχίζει!»
  Αγιάζι ουράνιας ομορφιάς γυαλίζει στα μαλλιά του

  Μακριά χτυπούν καμπάνες από κρύσταλλο
  Αύριο, αύριο, αύριο: το Πάσχα του Θεού!

  ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ. Η ελευθερια θελει και αρετη και τολμη!!! Τα διαθετει η πολιτικη και πνευματικη ηγεσια του τοπου; Μαλλον οχι, γιατι δεν θα κρυβονταν ολοι τους.!!!
  Ο Κολοκοτρωνης ελεγε: Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους.
  Αλλο δημοκρατια και αλλο υποταγη στον ξενο παραγοντα¨. "Έφιππος χώρει, Γενναίε Στρατηγέ, ανά τους αιώνας διδάσκων τους λαούς πώς οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι!.."
  Μηπως να το σβησουμε και αυτο απο το βαθρο του ανδριαντα για να μην ενοχλειται το δημοκρατικο αισθημα του κ. Μπεγλιτη;;;
  Ειναι δυσκολος και ανηφορικος ο δρομος του Ελληνικου λαου κυριοι πολιτικοι αλλα, αλλα θα αντεξει και θα σας ξεπερασει.
  ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ

 31. Kώστας avatar
  Kώστας 28/10/2011 19:18:14

  Συμφωνώ με τον τίτλο του άρθρου, αλλά με μια παραλλαγή:

  "Το σύστημα γκρεμίζεται, αλλά δεν πρέπει να σε παρασύρει , Αντώνη Σαμαρά, στο χαμό" .

  Κακά τα ψέμματα. Την ώρα των επεισοδίων οι γνωστοί προβοκάτορες βουλευτές του ΛΑγΟΣ, που εργολαβικά δαιμονοποιούν κάθε λαική κινητοποίηση που έχει στόχο τους κυβερνώντες ως "συριζαίικη", αλυχτούσαν στα κανάλια. Με το γνωστό τροπάρι. Βορίδης, Σπύρος Γεωργιάδης και Πλεύρης. Από κοντά και η ...Πιπιλή με την κα. Βόζενμπεργκ . Η αλήθεια είναι πως δημαγωγούσαν όλοι φρικτά, ποντάροντας στη φιλοπατρία της σιωπηρής πλειοψηφίας, παρουσιάζοντάς της μια κίβδηλη πραγματικότητα: τάχατες έξαλλοι αριστεριστές ματαίωσαν τις παρελάσεις...
  Τώρα, αρκετές ώρες αργότερα η σκόνη έχει κατακάτσει. Η αλήθεια είναι πως σήμερα, στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, ανένταχτοι πολίτες( τα βίντεο το δείχνουν καθαρά) πήραν στο κυνήγι τους κυβερνητικούς λακέδες του Μνημονίου, τους προσκαλέσαντες τον Ράιενμπαχ( κατά δήλωσή του προσκληθείς από την ελληνική κυβέρνηση).
  Τώρα λοιπόν που η αλήθεια έχει γίνει γνωστή παντού, οι προβοκάτορες του ΛΑγΟΣ, οι ψηφοθήρες βουλευτές της ΝΔ θα κρυφτούν. Ωπως είναι ταγμένοι να κάνουν. Αλλά...
  Αλλά μένει η πικρή γεύση. Ο Αντώνης Σαμαράς, έστω και εμμέσως, συνετάχθη με την ατυχέστατη δήλωσή του, με τον εσμό των συριαζαιοφάγων, των πεμπτοφαλαγγιτών του Μνημονίου, των κυριών της ΝΔ που ξέρουν την κοινωνία μέσα από την TV και το εστιατόριο Βιβλιοθήκη της Πλατείας Κολωνακίου....
  Γιατί αυτή η αστοχία; Γιατί αυτό το αυτογκολ; Από πότε η θεσμική και στα πλαίσια του Συντάγματος άσκηση της αντιπολίτευσης αντιστρατεύεται και καταδικάζει τις λαικές- και ξεκάθαρα μη καθοδηγούμενες- εκρήξεις οργής; Από πότε δυσφημούνται οι πολίτες, που με την ελληνική σημαία στο χέρι εκδιώκουν τους ενόχους, με δοκησίσοφα σκεπτικά πως τάχα αμαυρώνουν τις Επετείους; Ο Μπεγλίτης ως υπουργός λαομίσητης και ενδοτικής στους ξένους( αυτό δεν λέει και η ΝΔ όταν ισχυρίζεται πως δεν διαπραγμάτευονται, πως δηλαδή είναι ενδοτικοί;) κυβέρνησης προσβάλει την παρέλαση δια της παρουσίας του και καμία θεσμική υπουργική προβιά δεν κρύβει το γεγονός πως η παρουσία του και μόνο αποτελεί Ύβρι απένατι στον δοκιμαζόμενο λαό.

  Αλλά και για το Antinews λίγα λόγια. Όταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης γράφει παραστατικά πως έτσι που το πάει ο ΓΑΠ θα τον πάρουν στο κυνήγι οι αστοί με "τις μαλτεζόπλακες" είναι καλά. Όταν όμως η προβλέψη του επιβεβαιώνεται και χιλιάδες πολίτες απομακρύνουν τους κυβερνητικούς αντιπροσώπους από χώρους τιμής στην Εθνική Επέτειο, τότε προσχωρούμε στο κινδυνολογικό δόγμα-βούτυρο στο ψωμί των μνημονιακών "κίνδυνος εμφυλίου". Μα είναι λογικό αυτό;

  Στον φιλόξενο αυτό χώρο αρθρογράφοι, σχολιαστές και αναγνώστες ξέρουν Ιστορία. Να μου επιτραπεί μια ιστορική αναφορά και μία παραπομπή σε βιβλίο.
  Ο βρετανός ιστορικός Μazower στο βιβλίο του "Η Ελλάδα του Χίτλερ" εξηγεί το παράδοξο της γιγάντωσης του ΕΑΜ στα χρόνια της Κατοχής. Πώς το ΚΚΕ με το 5% στις εκλογές συσπείρωσε τόσο κόσμο στην Κατοχή. Αυτό αναλύει σε ένα κεφάλαιο. Οι εξηγήσεις που δίνει είναι: α) η κατάρευση του Κράτους και των θεσμών του( ο λαός λιμοκτονούσε) β) η ριζοσπαστικοποίηση του Λαού που έβλεπε πως μόνο με εξωσυμβατική δράση θα ανακτήσει την ελευθερία του και γ) η πλήρης απουσία από κάθε μορφή αντίστασης των πολιτικών και πνευματικών ταγών της Αστικής Παράταξης.
  Χωρίς να ισχυρίζομαι πως οι περίοδοι είναι όμοιες ή πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται δεν μπορώ να μην εντοπίσω τις ιστορικές αναλογίες.
  Να το καταλάβει ο Αντώνης Σαμαράς: με δηλώσεις του Μιχελάκη και του ιδίου δεν γίνεται δουλειά. Άλλαξαν οι συνθήκες. Η κυβέρνηση είναι κόκκινο πανί για τον Ελληνικό Λαό ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.
  Δεν προτείνω να βγει στους δρόμους. Αλλά από πότε μια ανοιχτή συγκέντωση ή έστω σε κλειστό χώρο απαγορεύεται ή είναι ασύμβατη με την άσκηση αντιπολίτευσης; Δεν προτείνω να πάψει να ασκεί τα καθήκοντά του στο πλαίσιο του συνταγμάτικού του ρόλου. Αλλά από πότε η πρόταση μομφής που θα μαστιγώσει την κυβέρνηση δεν θα γίνεται με το πρόσχημα " θα τους συσπειρώσουμε"( ποιούς, τους τελειωμένους;) Με ανακοινώσεις και δηλώσεις δεν γίνεται πλέον. Οι περιστάσεις είναι έκτακτες και απαιτούν αλλαγή στρατηγικής. Το τι θα κάνει να το βρει ο ίδιος ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του. Εγώ ως απλός πολίτης ξέρω πως μαζί με τα πολιτικά ξερά( Πασόκ) , θα καούν και τα χλωρά( Σαμαράς) , ιδίως αν κινηθούν στη γραμμή της σημερινής ανακοίνωσης. Και τότε όλοι θα ανατρέξουμε στον Mazower και τα αίτια γιγάντωσης της Αριστεράς, που ανέφερα παραπάνω. Αλλά τότε θα είναι αργά.

  • mike avatar
   mike @ Kώστας 28/10/2011 20:17:24

   +100000000

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Kώστας 28/10/2011 20:20:28

   Ο ΣΥΡΙΖΑ και αλλες αριστερες οργανωσεις εχουν στοχο την καταργηση των παρελασεων πολυ πριν απο το μνημονιο και το ΔΝΤ.
   Εαν ο Σαμαρας σκοπευει στην ανασυγκροτηση του εθνικου κρατους η συγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ ειναι αναποφευκτη.
   Οσο για το που θα παει ο κοσμος ας παει οπου θελει.
   Αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει κομμουνιστικη χωρα στον πλανητη ουτε για δειγμα.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ ψυχραιμια 28/10/2011 20:42:34

    Ανακρίβειες λες. Και πράγματα άσχετα με το δικό μου σχόλιο.
    Η επίσημη θέση του Συριζα είναι η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, όχι των στρατιωτικών.
    Επίσης το ΚΚΕ επισήμως τάσσεται υπέρ των παρελάσεων.
    Αν το αμφισβητείς να σου βάλω το λινκ.
    Νομίζεις πως είναι ώρα για αντιαριστερά κηρύγματα;
    Αυτοί που σήμερα όρμησαν σε όλες τις πόλεις στην Ελλάδα στις εξέδρες ήταν όλοι συριζαίοι; Δεν είδες τις ελληνικές σημαίες;

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ ψυχραιμια 28/10/2011 21:13:13

    Και κάτι ακόμη Ψυχραιμία.
    Δες εδώ ...συριζαίους να "σταματάνε την παρέλαση" και πες μου( το ερώτημα δεν είναι ρητορικό) .
    Εδώ , σε αυτήν την παρέλαση θα ήθελες να παρευρίσκεσαι με τα ένοπλα τμήμaτα να ζητωκραυγάζονται από τον Ελληνικό Λαό ή σε κάποια που παρευρίσκεται εκπρόσωπος της κυβέρνησης που έκοψε το επίδομα από τους πιλότους των μαχητικών μας;
    Για πες μας...
    http://www.youtube.com/watch?v=VoS3Gjcpdmc&feature=player_embedded

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Κώστας 28/10/2011 21:23:30

     Στο βιντεο που δειχνεις δεν υπαρχει διακοπη της παρελασης.Δεν εχω προβλημα με αυτο.

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Kώστας 28/10/2011 21:03:24

   Πολύ ενδιαφέρουσα και ισχυρή σ'επιχειρήματα η ανάλυση των σκέψεων σου.

  • Κατερίνα avatar
   Κατερίνα @ Kώστας 28/10/2011 21:39:01

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • romios avatar
   romios @ Kώστας 28/10/2011 22:15:34

   Εξαιρετική ανάρτηση, αλλά δυστυχώς όσοι είναι κοντά στο Σαμαρά, είναι απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τρόπων.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Kώστας 29/10/2011 00:09:18

   Οι εξηγήσεις που δίνει είναι: α) η κατάρρευση του Κράτους και των θεσμών του( ο λαός λιμοκτονούσε) β) η ριζοσπαστικοποίηση του Λαού που έβλεπε πως μόνο με εξωσυμβατική δράση θα ανακτήσει την ελευθερία του και γ) η πλήρης απουσία από κάθε μορφή αντίστασης των πολιτικών και πνευματικών ταγών της Αστικής Παράταξης.

   Ο Mazower έκανε λάθος. Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι η αριστερά τότε όπως και τώρα και όπως πάντα εμφανίστηκε ως κουκουλοφόρος. Δεν πήγε να πει στον κόσμο για επανάσταση και τα τοιαύτα. Πήγε και τους είπε για αντίσταση κατά των Γερμανών. Και μετά τους καπέλωσε. Όσοι προσπάθησαν να ξεφύγουν μετά, κυνηγήθηκαν κι όσοι συνελήφθησαν εκτελέστηκαν, πολλοί έμειναν διότι τους είχαν κάνει συνενόχους και τους μπλόκαραν ενώ κάποιοι συστρατεύθηκαν για ιδιοτελείς λόγους. Να επικρατήσει η επανάσταση και να αρπάξουν το βιος άλλων. Υπάρχουν πηγές που μιλάνε για φανερό (αντίσταση κατά των Γερμανών) και κρυφό σκοπό (κόκκινη επανάσταση) του κινήματος του ΕΑΜ. Ο κόσμος ήξερε μόνο το φανερό σκοπό. Όχι το κρυφό.

   Ειδικά με το γ) διαφωνώ πλήρως. Η αστική κοινωνία είχε αντιστασιακές δομές και αντιστασιακούς. Πολλούς και σοβαρούς. Ινστρούχτορες και καθοδηγητές να γυρίζουν στα χωριά δεν είχε.

   Ανέβασαν στο youtube τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αρνητικές αξιολογήσεις πέφτουν βροχή. Ο κόσμος δεν είναι βλάκας.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ anonymous 29/10/2011 00:41:29

    Το θέμα δεν είναι αν τους παραπλάνησε ή τι έγινε μετά.
    Το θέμα είναι γιατί πήγαν εκεί αρχικά.
    Πήγαν γιατί δεν υπήρχε τίποτα άλλο.
    Οι πολιτικοί στο Κάιρο.
    Οι εδώ στρατιωτικοί τύπου Πάγκαλου συνομιλούσαν με τις κατοχικές κυβερνήσεις και τις συμβούλευαν. Οι ατομικές αντιστασιακές πράξεις αστών ήταν εξίσου ηρωικές όσο και μεμονωμένες. Μαζικότητα μηδέν. Μηδέν.
    Ο Μazower δεν κάνει λάθος. Συνοπιτικά ανέφερα την ανάλυσή του και είναι ολόσωστη.

 32. Πελασγός avatar
  Πελασγός 28/10/2011 19:27:13

  "...Ενώ αναλάβατε να κυβερνήσετε τη χώρα κατά τους νόμους θελήσατε να προσεταιριστήτε απεριόριστη εξουσία. Για να κυβερνάτε όπως θέλετε, αγνοώντας τα δικαιώματά μας..."
  Είναι περικοπή από το κατηγορητήριο του Oliver Cromwell εναντίον του Βασηλιά Καρόλου Στιούαρτ της Αγγλίας το 1645.
  Απευθυνόμενος στούς λόρδους, μεταξύ των άλλων έλεγε: "Αντί να ενώσετε το λαό δίκαια και ειρηνικά που θάταν τιμή και δόξα της Χριστιανοσύνης, τι βρίσκω; Διαφθορά, διχασμό και δυσαρέσκεια. Οι εχθροί του Έθνους μεγαλώνουν με την προστασία σας!" , και απευθυνόμενος προς τον κόμητα Φαίρφαξ ξεσπάθωσε: "Αμετακίνητη Βουλή είναι εξ' ίσου ειδεχθής με αμετακίνητο Βασιλέα...Είστε αναιδής και ούτε καν εκλεγμένος!..."
  Κι όταν μετά την καρατόμηση του Καρόλου, οι καινούριοι αυλικοί του πρόσφεραν το στέμμα, απευθυνόμενος στους λόρδους άφηνε τις παρακαταθήκες μέχρι τους σημερινούς άφρονες: "...Αποκεφαλίσαμε το Βασηληά για να του κλέψουμε το στέμμα; Αυτό το κούφιο χρυσό στεφάνι, δώστε το σε μια πόρνη! Τόσο κάνει η δουλειά της. Αν βρήτε κεφάλι να του ταιριάζει δώστε του σε γελωτοπιό να υποδυθεί το βασιληά σας..."
  Συνειρμοί στα γεγονότα της σημερινής Εθνικής επετείου του '40.
  Και δεν επικαλέσθηκα πρόσωπα Ελλήνων, αλλά Αγγλοσαξόνων που ίσως μερικοί "δυτικοί ή "δυτικότροποι" είναι πιο οικείοι με τους χαρακτήρες. Τα ίδια χαρακτηριστικά σε δυο διαφορετικές χώρες, που τα χωρίζουν κοντά 360 χρόνια.
  "Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;" . Είναι οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου, που επικαλείται το Σύνταγμα που ομόφρων συνταγματολόγος αναθεώρησε. Έτσι ορίζεται η ευθύνη του προέδρου, μη λαμβάνοντας υπόψη αυτή την Επανάσταση που έγινε σήμερα σ'όλη τη χώρα. Μάλιστα, Επανάσταση και δή ειρηνική. Όπως έγινε στα 1843 με το κίνημα του Μακρυγιάννη. Αυτοί είναι οι Έλληνες!.
  Όμως δεν λογίζεται έτσι η ευθύνη του Ανώτατου Άρχοντα, και για να δανεισθώ υπεύθυνα επιχειρήματα , πάλι από ξένους που οι σημερινοί άρχοντες ιδιαιτέρως υπολήπτονται, διατελώ έμπλεος κατανοήσεως από διαπρεπή Αμερικανό νομικό:

  "η ευθύνη δεν ανευρίσκεται μόνο σε πολιτικές ή κοινωνικές σκοπιμότητητες, αλλά κυρίως όμως στο χαρακτήρα των ανθρώπων".
  Υ.Γ.
  Ο Oliver Cromwell κυβέρνησε ως Λόρδος Προστάτης 5 χρόνια. Στο λίγο αυτό διάστημα η Αγγλία έγινε μεγάλη δύναμη, που όλος ο κόσμος φοβόταν και σέβονταν.

  Πελασγός

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Πελασγός 28/10/2011 20:52:23

   Καίριες επισημάνσεις. Ευχαριστώ.

   Cromwell όμως, όσο και αν ψάχνω, δεν βρίσκω. Δυστυχώς.

   Και σήμερα ισχύει απόλυτα αυτό που αναφέρεις:
   "“Αμετακίνητη Βουλή είναι εξ’ ίσου ειδεχθής με αμετακίνητο Βασιλέα…Είστε αναιδής και ούτε καν εκλεγμένος!…”.

   Και συμπληρώνω:
   "Είστε αναιδείς και δεν διαθέτετε καμιά νομιμοποίηση και κανένα ηθικό δικαίωμα να πράττετε όλα αυτά τα αίσχη σε βάρος της πατρίδας και του λαού".

 33. μχ avatar
  μχ 28/10/2011 19:32:21

  ....Το σύνταγμα κατοχυρώνει μισθούς και συντάξεις....

  Τώρα που ο λαός ξυπνάει από την καταναλωτική ονείρωξη που του σερβιρόταν και συνειδητοποιεί ότι με το νέο επίπεδο εισοδήματος μπορεί μόνο να κοιτά βιτρίνες..
  είναι πιθανότερες εκδηλώσεις τύπου Brixton παρά συντεταγμένη εκφορά πολιτικού λόγου.Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι το προτιμούν... γιατί συγκαλύπτονται οι ρόλοι και οι ευθύνες τους.
  Κάποιοι έτρωγαν και οι υπόλοιποι καλούνται να πληρώσουν τώρα γυρνώντας όχι στο 2004 αλλά στο 1960.

 34. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 28/10/2011 19:49:20

  Κώστα σε συγχαίρω για πολλοστή φορά. Αυτό το πικρό απόγευμα, απογοήτευσης και θυμού είναι παρηγοριά τα γραπτά σου. Μα ,τουλάχιστον, δεν μπορούσε να κλείνει η δήλωση με το αίτημα για εκλογές;

  • Kώστας avatar
   Kώστας @ Νίκος Α 28/10/2011 20:05:43

   Ναι, έκανα λάθος.
   Συγνώμη.

   • Factorx avatar
    Factorx @ Kώστας 28/10/2011 23:59:53

    Πάλι καλά

 35. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 28/10/2011 19:56:34

  ΧΑ - ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ...
  ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ !

  Είναι αλήθεια ;

  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

  ΑΙΣΧΟΣ . Ένα επαίσχυντος συμβολισμός. Το προτεκτοράτο… επισημοποιήθηκε.
  Από το σημερινό δελτίο ειδήσεων. Ο Πρόεδρος της κατ επίφαση πλέον ¨ Ελληνικής Δημοκρατίας» θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου1940 από την εξέδρα των «επισήμων», και από πάνω του/ πίσω του, θα κυματίζει ο γερμανικός αετός, γιατί το…παλκοσένικο, είναι τοποθετημένο ακριβώς από κάτω / μπροστά από το γερμανικό Γεν. Προξενείο στην Θεσ/νίκη.

  Τι πιο συμβολικό. Τι πιο επίσημο. Το προτεκτοράτο είναι… εδώ. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

  Από :
  http://istrilatis.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html

 36. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 28/10/2011 19:57:31

  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε τόν κ. «λεφτά υπάρχουν» εξαπατήθηκε από τόν εν λόγω κύριο ή εξαπάτησε ο ίδιος τόν εαυτό του;
  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε τόν κ. «λεφτά υπάρχουν» ψήφισε τήν κοινωνική αξιοκρατία ή τήν αξιοκρατία τής πάρτυς του;
  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε τόν κ. «λεφτά υπάρχουν» ψήφισε γιά γενική ισοπολιτεία καί δικαιοσύνη λειτουργική ή γιά «ισοπολιτεία» καί «δικαιοσύνη» πού βόλευε τόν ίδιο;
  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε τόν κ. «λεφτά υπάρχουν» ψήφισε συνειδητά γιά τό καλό τής χώρας του ή μόνο γιά τό δικό του καλό;
  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε τόν κ. «λεφτά υπάρχουν» έχει σήμερα συνειδητοποιηθεί καί ξέρει τί θέλει ή τόν πνίγει τό μίσος γιά τό δικό του προσωπικό ξεβόλεμα;
  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε όποιον ψήφισε ξέρει πού πραγματικά βρίσκεται καί τί περιμένει από τό αύριο;
  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε όποιον ψήφισε έχει συνειδητοποιήσει ότι η αξιοπρέπεια πού έδειξε έναντι τών συμπολιτών του είναι καί η αξιοπρέπεια πού εισπράττει;
  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε όποιον ψήφισε καταλαβαίνει ότι πρέπει νά προασπίσει τήν πολιτεία του γιατί είναι ο χώρος πού ζεί;
  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε όποιον ψήφισε συνειδητοποιεί ότι πρέπει νά πάψει νά είναι όχλος καί νά γίνει ενεργός πολίτης;
  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε όποιον ψήφισε κατάλαβε ότι έδινε πληρεξούσιο σέ πολιτικούς αλήτες, οι οποίοι αντίστοιχα εκμεταλεύθηκαν στό έπακρο τήν πολιτική του μικρότητα;
  Ο έλληνας πολίτης πού βρίσκεται στά κάγκελα καί ψήφισε όποιον ψήφισε κατάλαβε πού πάει καί πώς θά σταματήσει τόν κατήφορό του, θέλει καθαρές κουβέντες ή θέλει νά τού ξαναχαϊδέψουν τά αυτιά οι έμποροι ελπίδων;

  Αφιερώνω καί τά πρώτα λόγια ενός γνωστού λαϊκού τραγουδιού σέ όσους δέν τό ξέρουν καί σέ όσους τό ξέχασαν.
  Δέν ταιριάζει στήν εθνική επέτειο, αλλά ταιριάζει στήν εθνική μνήμη.
  «Ο Μανούσης, ο Δερβίσης κι ο Μανούσαγας. Κεί πού τρώγαν, κεί πού πίναν, κεί πού γλένταγαν. Όμορφη γυναίκα πούχεις ρέ Μανούσαγα. Πάει τό βράδυ μεθυσμένος καί τήν έσφαξε, τό πρωϊ ξεμεθυσμένος πάει τήν έκλαψε».

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Ιαπετός 28/10/2011 22:15:27

   O Ελληνας πολίτης που βρίσκεται στα κάγκελα θέλει τη ζωή του πίσω ! Δεν ξέρει και δεν τον νοιάζει "πως". Την ζωή του πίσω θέλει, ούτε κοινωνικές ευαισθησίες έχει, ούτε το μέλλον της χώρας τον πολυνοιάζει. Την ζωή του πίσω τώρα! Και η ζωή αυτή -οπως η άμμος που τη σφίγγουμε στη χούφτα μας και γλιστράει- διαρκώς απομακρύνεται.

 37. ΤΝΤ avatar
  ΤΝΤ 28/10/2011 20:15:20

  Το διεφθαρμένο σύστημα προσπαθεί να διασωθεί.Αλλά δεν γλιτώνει απ την οργή του κόσμου.Σήμερα ο Σαμαράς με τις δηλώσεις του απέδειξε ότι είναι μέρος του συστήματος.Κρίμα που τον ψήφισα.

 38. George1979 avatar
  George1979 28/10/2011 20:17:15

  'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
  1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
  2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
  3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

 39. Φερώνυμος avatar
  Φερώνυμος 28/10/2011 20:22:45

  Αγαπητέ «φάκτορα»
  πότε θα καταλάβουμε ότι στη χώρα μας (όπως στη συντριπτική πλειονόητητα των χωρών του κόσμου) δέν υπάρχει Δημοκρατία;
  Γιατί:
  1. Δέν υπάρχει Ισηγορία.
  (Ισος χρόνος δημόσιου λόγου σε όλους τους πολίτες για τα δημόσια πράγματα).
  2. Δέν υπάρχει Ισονομία.
  (Ιση αντιμετώπιση όλων των πολιτών απέναντι στο νόμο.
  Βλέπε νόμους για ευθύνη υπουργών, βουλευτική ασυλία)
  3. Δέν υπάρχει Ισοκρατία.
  Απαγορεύεται στους πολίτες η συμμετοχή τους στη νομοθετική εξουσία. (Δηλαδή οι πολίτες δέν έχουν το δικαίωμα να εισηγούνται νόμους ούτε να καταργούν νόμους της Βουλής μέσω Δημοψηφισμάτων.)

  Επομένως η όλη συζήτηση χάνει το νόημά της άν δεν αποκατασταθούν οι παραπάνω αρχές, για τις οποίες κανένα κόμμα της υπάρχουσας Βουλής δέν τις τηρεί και τις προωθεί.

 40. καλά κρασιά τον αύγουστο avatar
  καλά κρασιά τον αύγουστο 28/10/2011 20:29:50

  Απ΄ότι κατάλαβα, έχουμε δημοκρατία και οι χιλιάδες λαού που ξεσηκώθηκαν σήμερα ή χειροκρότησαν τους εξεγερμένους, είναι απλώς μερικές μικρές ομάδες που στόχο έχουν την αναρχία, το χάος. Πρόκειται για αριστερούς ενώ οι δεξιοί είναι καλοί και φρόνιμοι και κάθονται σπιτάκι τους περιμένοντας τη σειρά τους για να πάρουν την κουτάλα.
  Πρόκειται για ενδιαφέρουσα πολιτική προσέγγιση που εξηγεί γιατί έλειπαν από το θίασο των επισήμων και οι γαλάζιοι βουλευτές.
  Δείχνει επίσης αυτούς που αλλοτρίωσαν τη δεξιά και από λαϊκή παράταξη την κατέστησαν σύναξη τρωκτικών. Περαστικά!

  • Factorx avatar
   Factorx @ καλά κρασιά τον αύγουστο 28/10/2011 22:42:14

   Ποιοί ήταν οι εξεγερμένεοι; Το ΛΑΟΣ, η Χρυσή Αυγή, κάποιοι Συριζαίοι και ο ...Ηρακλής;

   • noldor avatar
    noldor @ Factorx 28/10/2011 23:56:18

    Στην Κρήτη ποιοι ήταν; Το ΛΑΟΣ, η Χρυσή Αυγή, κάποιοι Συριζαίοι και ο ΟΦΗ ή ο Εργοτέλης;

    Στην Κέρκυρα ποιοι ήταν; Το ΛΑΟΣ, η Χρυσή Αυγή, κάποιοι Συριζαίοι και ο ΑΟ Κέρκυρας;

    Στην Καλαμάτα, στην Πάτρα, στο Βόλο, στη Χίο, στην Αθήνα, στην Σάμο, στο Ναύπλιο, στη Χαλκίδα;

    Στην Χίο και στην Χαλκίδα μάλλον ήταν οι οπαδοί των ομάδων πόλο.

    • Factorx avatar
     Factorx @ noldor 29/10/2011 00:29:13

     Καλά, όλοι από το ίδιο φροντιστήριο προπαγάνδας βγήκατε; Οι προκλήσεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας καταδικάζονται, οχι τα άλλα

   • καλά κρασιά τον αύγουστο avatar
    καλά κρασιά τον αύγουστο @ Factorx 29/10/2011 00:23:27

    κυκλοφορούν βίντεο από τις παρελάσεις σε πολλές πόλεις. Αν όλος αυτός ο κόσμος που διέκοψε τις παρελάσεις μαζί με αυτούς που τους χειροκρότησαν κι αυτούς που γιουχάρισαν είναι του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής, και κάποιοι Συριζαίοι ... τί να πώ; Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατάφερναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί να τους αυξήσουν το πλήθος τόσο πολύ!
    Στον Πολύγυρο ολόκληρη διμοιρία μαθητών -του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζομαι όλοι- γύρισαν την πλάτη, στον Πύργο όλοι κοιτούσαν αριστερά κατά το συντριβάνι -του ΛΑΟΣ φαντάζομαι-. κλπ, κλπ
    Φαίνομαι πίσω από το δαχτυλό μου άραγε;

    • Factorx avatar
     Factorx @ καλά κρασιά τον αύγουστο 29/10/2011 00:25:34

     Αυτή την φασιστική τακτική της διαστρέβλωσης αλλού, αγαπητέ. Για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη και την εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας μιλάμε

     • sceptical avatar
      sceptical @ Factorx 29/10/2011 13:30:33

      Μα αυτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Δεν στάθηκε άξιος των περιστάσεων και της αποστολής του. Μας είπε ότι πολέμησε, ότι ήταν "αντάρτης"(...). Ομως, όπως λέει ο λαός, τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Μίλησε για το σύνταγμα και τη δημοκρατία, αυτός, ο θεματοφύλακας των θεσμών, που ανέχεται να παραβιάζονται συστηματικά το σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί. Ολοι μαζί, οι δειλοί, ανίκανοι, μοιραίοι κυβερνώντες είπαν το πιο ταπεινωτικό "ναι" στην νεώτερη ιστορία μας και αξίωσαν από το λαό, λίγες μόλις μέρες μετά, να τους αποδώσει τιμές στην επέτειο του μεγάλου "ΟΧΙ". Διαπράττουν ύβρι. Και ας θυμηθούν τις συνέπειες της ύβρεως κατά την αρχαιοελληνική κοσμοθεωρία.

 41. achi nero avatar
  achi nero 28/10/2011 20:31:46

  πως πρεπει να αντιδραει κανεις οταν τον βιαζουν και τον καταστρεφουν ηθικα,οικονομικα,εθνικα?
  ας μας δειξουν τον τροπο???

  • Φοτις avatar
   Φοτις @ achi nero 28/10/2011 23:15:36

   Όπως και να αντιδράσεις αγαπητέ/ή, δεν πρόκειται να ακούσεις κάτι διαφορετικό. Αλίμονο αν τα κόμματα ήθελαν σκεπτόμενους πολίτες με κριτική διάθεση.

 42. μχ avatar
  μχ 28/10/2011 20:35:21

  τα επίχειρα της μη κάθαρσης...... ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που δεν διστάζει να ποντάρει στον διχασμό προκειμένου να επιβιώσει.

 43. Aris avatar
  Aris 28/10/2011 20:42:19

  Να παραιτηθεί ο Παπούλιας! Είναι ντροπή του να χαρακτηρίζει μειοψηφία το κόσμο σε Θεσσαλονίκη, σε Πάτρα, στην Αθήνα, στο Ηράκλειο, στα Τρίκαλα, στο Βόλο, στην Τρίπολη και σε τόσες άλλες πόλεις που κατέβηκε να δει τις παρελάσεις αλλά δεν αντέχει άλλο να βλέπει τις φάτσες αυτών που ξεπούλησαν τη χώρα! Επιτέλους ας σταματήσουν να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα... Είναι τελιωμένοι.

 44. Κάποιος avatar
  Κάποιος 28/10/2011 20:44:35

  Ο ελεύθερος διάλογος με επιχειρήματα και χωρίς ύβρεις μόνο την αλήθεια εξυπηρετεί.
  Από ευχολόγια,λιβανίσματα και προπαγάνδα έχουμε πήξει και έχουμε δει τις συνέπειες τους στο πολιτικό μας σύστημα αλλά και στα ΜΜΕ.
  Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
  Οποιος δίνει ελεύθερο βήμα στον λαό και βοηθά στην ανταλλαγή απόψεων μόνο καλό κάνει.

 45. ataktos avatar
  ataktos 28/10/2011 20:58:05

  το αντιγράφω επειδή έχει ΑΞΊΑ!!!!! .... Η εποχή που κάποιος μπορούσε να στηρίζεται στα παλιά ένσημα τελείωσε ...με την απαξίωση των συντάξεων γενικότερα.. ΕΎΓΕ!!!

 46. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 28/10/2011 21:00:04

  Του ΚΩΣΤΑ ΑΠΕΡΓΗ , αρχηγού της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης
  Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΥΡΑ
  «Λένε πως η μνήμη τρέφει το πνεύμα του ανθρώπου, και η ιστορία τρέφει το πνεύμα των Εθνών», έγραφε ο αείμνηστος πρύτανης των Ελλήνων χρονογράφων Σπύρος Μελάς, θέλοντας να αναδείξει το κλίμα που επικρατούσε στην ατμόσφαιρα τις αναγεννητικές μέρες του 1909, χρονολογία ειρηνικής αφύπνισης και επανίδρυσης της Πατρίδας μας. «Όλβιος όστις ιστορίης έσχε μάθησιν»
  Η φράση αυτή ανήκει στον Ευριπίδη και σημαίνει (είναι ευτυχής όποιος γνωρίζει ιστορία).Απέναντι στην διαχρονική αυτή σχέση , που υποδηλώνει την σχέση των εθνών με τις ρίζες τους υπάρχει κι ένας αφορισμός του (Γκ. Χέγκελ) που προειδοποιεί :
  Η ιστορία διδάσκει τούτο: ότι οι λαοί και οι κυβερνήσεις ποτέ δεν έμαθαν τίποτε από την ιστορία .Αυτό οι Έλληνες το ζήσαμε σήμερα , 71 χρόνια μετά το θρίαμβο του 1940 , που είχε ξαναφέξει εκείνο το σταθερό φως , που δείχνει τα ελαττώματά μας αλλά και προβάλλει τις αρετές μας. Πολύ κουβέντα σήμερα από τους κυβερνητικούς βουλευτές , που προπηλακιζόμενοι από την λαική οργή βρήκαν σαν σωσίβιο το έπος του σαράντα:Ξέρουν άραγε αυτά τα κουρδισμένα ανθρωπάκια , με τα χειροποίητα κοστούμια , πουκάμισα με μονογράμματα και πολύτιμα μανικετόκουμπα , αυτά κακομαθημένα κοκκόρια με το δανεικό λυρί της εξουσίας τι είναι το 1940.
  Τι είναι το 1940 αληθεια ,71 χρονια μετά , από την μνημειώδη εκείνη μάχη του Έλληνα στρατιώτη που , σε μια από τις κρισιμότερες ώρες της ανθρωπότητας, αψήφισε αδίστακτα την πρόκληση της μαζικής βίας κι εσάρωσε τον μύθο του μέχρι τότε αήττητου ,αδιάφορος μπροστά στον θάνατο.Ολες οι μεραρχίες , όλοι οι λόχοι, όλες οι διμοιρίες , οι ουλαμοί και οι ομάδες, οι πυροβολητές οι ναυτικοί, οι αεροπόροι, στάθηκαν εκεί στα σύνορα , όχι για να νικήσουν, αλλά για να πεθάνουν.Η Μάχη της Ελλάδας , με την παγκόσμια απήχησή της έγινε εγερτήριο και για τους Έλληνες αποδήμους , που αποτελούν το καύχημα της μητέρας Πατρίδας.Αναζωπύρωσε το αίσθημα της πατριωτικής αξιοπρέπειας .Από φιλέλληνες οι απόδημοι ξαναγίνονται έλληνες. Και μαζί με τους απόδημους , οι ξένοι λαοί ,ως τα πέρατα του κόσμου, τόσο οι σύμμαχοι , όσο και οι ουδέτεροι , ακόμα και οι έχθροί , εθειάζουν , υμνούν το μικρό σε έκταση αλλά παμμέγιστο σε ήθος και πνεύμα ελληνικό έθνος, που γίνεται εν μια νυχτει ο « Οφθαλμός της Οικουμένης».Η ιδέα της ελευθερίας που καιροφυλακτεί στις κατακόμβες της ψυχής ξεθαρρεύει και ξεχύνεται στο φως. Οι υποδουλωμένοι λαοί της Ευρώπης, που μόνο τον τρόμο και ήττα είχαν ως τότε γνωρίσει , γίνονται συμπολεμιστές βρίσκονται νοερά στην Αλβανία, πλάι στον τσολιά, σηκώνει το κεφάλι στον κατακτητή, θεωρεί την αποθέωση των Ελληνικών όπλων σαν δική του νίκη.Η Μάχη της Ελλάδος γίνεται μάχη του Ελεύθερου Κόσμου.

  Αυτό είναι το νόημα του 1940.Και πάνω σε αυτό καλούμαστε όλοι να κριθούμε , για όσα συνέβησαν 71 χρόνια μετά και αφού οι Κυβερνήτες της Χώρας από παγκόσμιο Φάρο την κατέστησαν Προτεκτοράτο και χλεύη των ηττημένων του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου.
  Η 28 Οκτωβρίου του 2011, σηματοδοτεί την ληξιαρχειακή πράξη του σημερινού πολιτικού συστήματος. Ο λαός που πολέμησε στα βουνά της Πίνδου διδάσκοντας πως κατακτιέται η Ελευθερία και Δημοκρατία , δεν αντέχει τα κοινοβουλευτικά φαντάσματα, που μπροστά στην λαική οργή, έσπευσαν αγιοποιήσουν ένα αμφίβολης ποιότητας πολιτικό Θεσμό,αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας, που για τις ανάγκες των Πρωθυπουργών να επιβάλλονται στην Κοινοβουλευτική τους ομάδα , μεταβλήθηκε από ρυθμιστής του Πολιτεύματος ,σε χλωμή σκιά του εαυτού του, ως δημοκρατικό σύμβολο και ξεχνώντας πως ο μόνος θεσμός που πρέπει να μένει απυρόβλητος είναι η λαική κυριαρχία την οποία υποτίθεται, ότι ο ίδιος εγγυάται και η οποία παραβιάστηκε βαριά τα δύο τελευταία χρόνια.Αν τα σκάγια της λαικής πήραν τον κ.Παπουλια, ας κάνει την αυτοκριτική του .Αλλά προς θεού Ε! όχι και εθνικό σύμβολο ο Παπουλιας, Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Καραισκάκη, του Κολοκοτρώνη, του Δαβάκη και των αθάνατων παλληκαριών που λιπαίνουν με τα κόκκαλα τους , στα βουνά της Πίνδου, ή στον υγρό τάφο της Έλλης στα δικά μας κοντινά νερά, την λευτεριά Μας. Και μιας και θέλουν κάποιοι , να μεγενθύνουν τα πρόσωπα για να υπογραμμίσουν τους θεσμούς , μπορείτε να σκεφθείτε , αν αυτά που έγιναν σήμερα στην Θεσσαλονίκη, θα γίνονταν εάν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ήταν ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής. Και αν συνέβαιναν , αντί να κάνει μαθήματα ηρωισμού ,όπως έκανε ο κ.Παπούλιας, επικαλούμενος «την στράτευσή του στο Ανταρτικο από 15 χρονώ» ,πράγμα που δεν αποδεικνύει τίποτα, ενώ είναι πασίγνωστο ότι υπήρξε γνωστός θαυμαστής ,φασιστικών καθεστώτων όπως αυτά του Αμίν και του Καντάφι την δεκαετία του 1980- ο Εθνάρχης για να μην εξευτελιστεί ο θεσμός θάχε τουλάχιστον παραιτηθεί αν όχι αυτοκτονήσει.
  71 χρόνια μετά το εθνικό θαύμα η Ελλάδα ,ζεί μια καταστροφή . Η διετία που πέρασε , αφότου το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως κρατικοδίαιτο Κίνημα κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην εξουσία και να παραμένει γαντζωμένο σε αυτήν με φαυλοκρατικές μεθόδους σχεδόν τριάντα χρόνια, απέδειξε στους Έλληνες , ό,τι η διαδρομή από την Δαμασκό στον Απόστολο Παύλο : «Ότι ήταν εκτός πραγματικότητας». Η οργή του λαού μας εδώ και καιρό , βουίζει υπόκωφα , σαν μακρινή βροντή σε όλα τα μέρη της Πολιτειας. Παντού υπάρχει ένα εντελώς Αντιδυναστικό Κλίμα.Σήμερα ξέσπασε. Η Φεουδαρχία των Παπανδρέου τελειώνει . Ηρθε η Ωρα για το Νέο Γουδί.

 47. Tem avatar
  Tem 28/10/2011 21:23:32

  Η Θεσσαλονίκη έδιωξε τον Παπούλια.

 48. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/10/2011 21:30:42

  Έχω γράψει κατ' επανάληψη για τις Ιδέες, τους Ήρωες και τα Σύμβολα. Αυτά απαρτίζουν την εθνική ψυχή μας και τροφοδοτούν το φρόνημα μας σε όλους τους αγώνες.
  Υπάρχουν μερικές "λεπτομέρειες", τις οποίες θα θυμίσω. Όταν ξεκινά η παρέλαση πρώτα παρελαύνουν οι ιστορικές πολεμικές Σημαίες των Συνταγμάτων, που φυλάσσονται στην Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα, με σημαιοφόρους νέους Ανθυπολοχαγούς. Είναι οι πραγματικές πολεμικές Σημαίες των μονάδων από το 1897 έως και σήμερα. Νομίζω πως η μόνη που λείπει, είναι της ΕΛΔΥΚ, διότι βρίσκεται στην έδρα του Συντάγματος στην Αθαλάσσα της Κύπρου. Όταν περνούν, όπως και όταν περνούν οι Σημαίες των μονάδων που παρελαύνουν, οι σημαιοφόροι και το άγημα της κάθε Σημαίας, οι παραστάτες, είναι οι ΜΟΝΟΙ που δεν κάνουν κεφαλή δεξιά προς τους επισήμους. Διότι, η Σημαία, αδέρφια, δεν χαιρετά ΚΑΝΕΝΑΝ, όλοι όμως χαιρετούν την Σημαία και γι' αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Θεός ο ίδιος να είναι εκεί σηκώνονται όρθιοι και κάθονται κλαρίνο, σούζα, όταν περνάει η γαλανόλευκη.
  Επειδή λοιπόν δεν μπορούν 20.000.000 Έλληνες, 10.000.000 εδώ και 10.000.000 έξω, να πάνε σε μια εξέδρα και να σταθούν προσοχή για να τιμήσουν τους νεκρούς Ήρωες, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Σημαία, πάει ο Χ Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμβολίζοντας το Έθνος, το Λαό, και κάθεται αυτός προσοχή και περνάει μπροστά του ο Στρατός και οι Σημαίες.
  Γκέγκε;
  Στην στρατιωτική παρέλαση δεν τιμάται κανένας Παπούλιας, καμμιά κυβέρνηση, κανένας επίσημος. Τιμώνται οι νεκροί, οι Ήρωες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το ένοπλο χέρι του Λαού. Όπως επίσης και η κατάθεση στεφάνου στα Ηρώα της κάθε πόλης δεν γίνεται για να κάνει το κομμάτι του ο Χ υπουργός ή ο Ψ βουλευτής. Γίνεται πάλι για να τιμηθούν οι πεσόντες του Λαού στους εθνικούς αγώνες.
  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν καταδίκασε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Λαού μας. Είπε πράγματα αυτονόητα. Στράφηκε ποτέ κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων των εργαζομένων ή των αγανακτισμένων; Κατά των πορειών και των συγκεντρώσεων; Όχι.
  Όποιος όμως επικροτήσει ή χαϊδέψει οχλοκρατικές εκδηλώσεις, που μετατρέπουν την θεσμική τιμή προς τους Ήρωες μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις , θα τις λουστεί στην πρώτη ευκαιρία.
  Συνεπώς η δήλωση του Αντώνη ήταν εθνικά σωστή και θεσμικά αναγκαία.-

  • Kάποιος avatar
   Kάποιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/10/2011 22:14:30

   O κ.Παπούλιας που δεν εκλέγεται καν από τον λαό αλλά μέσω κομματικών παζαριών και που ο θεσμικός του ρόλος κυμαίνεται από αυτόν της γλάστρας έως αυτόν του κυβερνητικού δεκανικιού,εκπροσωπεί μόνο στις παρελάσεις τα εκατομμύρια των Ελλήνων, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο λίγες εκατοντάδες εξουσιαστών.
   Ο λαός σήμερα δεν απαξίωσε τους θεσμούς αλλά τα πρόσωπα.

   Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
   Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Kάποιος 28/10/2011 22:28:16

    Μόνο το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος ξέρεις ή μόνο αυτό αποδέχεσαι; Γιατί και το πως εκλέγεται ο ΠτΔ και τι αρμοδιότητες έχει το Σύνταγμα τις καθορίζει, πράγμα που δεν φαίνεται να σε απασχολεί.
    Και τέλος πάντων η λαϊκή κυριαρχία εκφράζεται μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και αν υπάρχει κίνδυνος κατάλυσης του Συντάγματος με τη βία μάλλον πρέπει να ψάξουμε σε αυτούς που δήλωσαν επανειλημμένα και δηόσια ότι δεν οφείλουν να το σέβονται και το απέδειξαν εμπράκτως.

    • Kάποιος avatar
     Kάποιος @ firiki2010 28/10/2011 22:49:01

     Οταν υπογράφονται αντισυνταγματικά μνημόνια από κυβέρνηση που διαγράφει βουλευτές της που δεν ακολουθούν την κομματική γραμμή αλλά την συνείδηση τους, από κυβέρνηση που λαμβάνει σημαντικότατες εθνικές αποφάσεις οι οποίες δεν ήταν στο προεκλογικό της πρόγραμμα για το οποιο ψηφίστηκε, από πρωθυπουργό που μεθόδευε την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ πριν αναλάβει την εξουσία αποκρύπτοντας συνειδητά τους υπόγειους χειρισμούς του και εξαπατώντας με προεκλογικά ψεύδη, δεν θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας ;

     Δεν θίγεται όταν παραχωρούνται εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, διασύρεται η χώρα παγκοσμίως, κυβερνούμαστε από ξένη επιτροπεία και καταλύεται ο κοινωνικός ιστός,
     και θίγεται όταν ο λαός απαξιώνει τους πολιτικούς της παράταξης από την οποία τυχαίως προέρχεται και που με τις ψήφους του απολαμβάνει τα προεδρικά προνόμια που του χάρισαν.

     • firiki2010 avatar
      firiki2010 @ Kάποιος 28/10/2011 23:17:08

      Oσο κακή και να είναι μια κυβέρνηση (κι αυτή εδώ είναι), όσο και να εξαπάτησε τον κόσμο (κι αυτή εδώ τον εξαπάτησε) όσο και αν τον έχει υπό ένα συνεχή εκβιασμό δεν είναι στις αρμοδιότητες του ΠτΔ να την κρίνει , πολύ περισσότερο να την ρίξει.
      Τον ΠτΔ ως πρόσωπο δεν τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση και συνήθως αναφέρομαι σε αυτόν με το "ο δανειστής". Δεν παύει όμως να εκπροσωπεί ένα προβλεπόμενο από το Σύνταγμα θεσμό.
      Το θέμα όμως όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν ο Παπούλιας. Γιατί απαράδεκτα, αχρείαστα και βλαπτικά για την χωρα επεισόδια έγιναν και σε άλλες παρελάσεις όπου δεν υπήρχε Παπούλιας.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ firiki2010 29/10/2011 00:03:19

      Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για κακή ή ανίκανη κυβέρνηση, αλλά για μεθοδευμένη παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και ξεπούλημα της χώρας ερήμην του λαού.
      Σε δύο χρονάκια που προβλέπονται εκλογές μπορεί η χώρα και οι πολίτες της να μην υπάρχουν.

      Οσον δε αφορά τον "θιγμένο" πρόεδρο από σπόντα τον πήρε η μπάλα(όχι όμως ότι δεν του άξιζε).Στόχος ήταν οι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης εθνικής μειοδοσίας.
      Σιγά να μην κατέβηκε ο κόσμος στην επέτειο του ΟΧΙ για να κράξει την προεδρική "γλάστρα"

  • romios avatar
   romios @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 01:05:41

   Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά υπό Κ.Σ. Έλα όμως που είμαστε σε περίοδο έντονης κρίσης, όπου τα πάντα, πρόσωπα και θεσμοί, δοκιμάζονται και επαναπροσδιορίζονται. Ο ίδιος λαός που μπορεί σε άλλους καιρούς να ανεχτεί και τον μέτριο και τον ολίγιστο, τώρα πλέον απαιτεί και από τον καλό να υπερβεί τον εαυτό του. Είναι η ώρα που γεννά ηγέτες μεγάλου βεληνεκούς και, μέχρι τώρα, δε φαίνεται να αρπάζει ο Σαμαράς την ευκαιρία. Αντίθετα, πέφτει θύμα (προφανώς μερίδιο ευθύνης έχετε και όσοι είστε δίπλα του) της άριστης επικοινωνιακής τακτικής του συστήματος ΠΑΣΟΚ, που από τη μια κοντεύει να πείσει τον κόσμο ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε διαφορετικό από κανέναν (ούτε από το Σαμαρά) από την άλλη εμφανίζει έντεχνα (με τη βοήθεια των γνωστών ΜΜΕ) την οργή του κόσμου ως στρεφόμενη όχι εναντίον της κυβέρνησης αλλά του "πολιτικού συστήματος" γενικά και αόριστα.

   Οι τέλειες παγίδες περιμένουν τα τέλεια θύματα και, πάντως, οι ευκαιρίες εξακολουθούν να είναι από πίσω φαλακρές.

  • Kώστας avatar
   Kώστας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 01:15:32

   Ούτε εθνικά σωστή και πολύ περισσότερο εθνικά αναγκαία δεν ήταν, Φαήλε. Ήταν λάθος και όσο πιο γρήγορα διορθωθεί δια της μη επαναλήψεως τόσο το καλύτερο
   Το μαρτυράνε πλήθος ενδείξεων.
   Η ταύτιση -έμμεση αλλά σαφής- με τους εξαπτερυγιώτες και το Mega, δηλαδή τους αντιδείκτες της Αλήθειας, θα έπρεπε να σε προβληματίσει.

   "Οχλοκρατικές εκδηλώσεις"; Αλήθεια; Δηλαδή έπρεπε να έχουν επικεφαλής που να πάει να πει "ξέρετε κ. Μπεγλίτη μας ,θέλουμε να φύγετε";
   Ξεκάθαρα πράγματα: ή ο Μπεγλίτης είναι Υπουργός μιας κυβέρνησης που δικαιούται ηθικά να εκπροσωπεί το Έθνος στην παρέλαση ή δεν είναι.
   Κατ΄εμε δεν είναι. Αλλά και κατ'εσέ. Διότι πολλοί που διαφωνούμε με τη δήλωση Σαμαρά, ούτε διανοηθήκαμε να γράψουμε για "Μεσογείων, όπως ανεβαίνεις δεξιά" . Αυτούς θες να ανεχθεί στην παρέλαση ο Λαός, Φαήλε; Και επειδή ήταν ακαπέλωτοι και αυθόρμητοι οι Θεσσαλονικείς πρέπει να τους αποκαλείς όχλο;
   Λάθος. Λάθος. Λάθος.
   Τον Αντώνη Σαμαρά τον παρακολουθώ από το 1989 όταν μιλούσε ως ειδικός αγορητής στη συζήτηση του τελευταίου προυπολογισμού του ΠΑΣΟΚ. Κάποτε, στου Ζωγράφου, το 1999 αν θυμάμαι, σε εκδήλωση Κυπρίων φοιτητών μιλήσαμε για τον "Αρχηγό" μας. Τότε που βάδιζε στην πολιτική έρημο. Αλλά ποτε δεν σκέφτηκα πως θα πρέπει να του εκχωρήσω το Παπικό Αλάθητο. Για το καλό του.
   Η σημερινή δήλωση ήταν άστοχη. Η φράση σου Φαήλε, με όλη την εκτίμηση, περί "οχλοκρατικών εκδηλώσεων" είναι ακόμη πιο άστοχη. Είναι και προσβλητική για την πλειοψηφία όσων δικαίως σήμερα ήθελαν να διώξουν από τις παρελάσεις τους υποτακτικούς του Ραιενμπαχ, διότι με την παρουσία τους αμαυρώνουν την παρέλαση.

   Και για να το πούμε πιο απλά: πως το φαντάζεστε, πως δηλαδή άμα το αποφασίσει ο ΓΑΠ θα γίνουν εκλογές το 2013 και εμείς θα περιμένουμε μέχρι τότε για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην κάλπη. Και μέχρι τότε θα τον πολεμάτε με δηλώσεις και ...Μιχελάκη; Εδώ ο Μητσοτάκης, για τον οποίο δεν έχω πει καλή κουβέντα 20 χρόνια τώρα και το 1984 οργάνωσε συλλαλητήριο -ογκώδες και με παλμό- στην Κατεχάκη, για να διαμαρτυρηθεί και να πιέσει για ....την κομματική προπαγάνδα της πράσινης ΕΡΤ. Και τον Απρίλιο του 1985-πριν την προκήρυξη εκλογών- για την απομάκρυνση Καραμανλή από την Προεδρία και τα "ομοιόμορφα ψηφοδέλτια"...! Και θέλετε να μας πείσετε πως η ΝΔ δεν πρέπει να κάνει εκδηλώσεις με Λαική συμμετοχή, τώρα που δικυβεύεται η εθνική κυριαρχία. Ωραία λογική: δεν ψηφίζουμε γιατί καταλύεται η εθνική κυριαρχία, αλλά κάνουμε αντιπολίτευση με δηλώσεις και απαρνούμαστε την οργανωμένη λαική δράση( ούτε συμμετέχουμε, αλλά την επιτιμούμε κιόλας όταν διώχνει αυτούς που εκχωρούν εθνική κυριαρχία). Δικαίωμά σας Φαήλε.
   Αλλά δεν είναι δικαίωμά σας να μιλάτε για Όχλο.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Kώστας 29/10/2011 01:36:46

    Κώστα , ακόμα και αν κάποιος διαφωνούσε μαζί σου, δεν θα μπορούσε να προσπεράσει το σχόλιό σου.....Οχι αβασάνιστα.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 02:28:27

   Η αντίδραση του κόσμου ήταν παλλαϊκή και εν πολλοίς αυθόρμητη. Μπορεί να υπήρξε κάποιος αριθμός ατόμων που να ξεκίνησαν παντού την αντίδραση, ο κόσμος όμως την αποδέχτηκε γιατί ένιωσε να τον εκφράζει και να τον εμπνέει. Εκεί λοιπόν ετριξαν τα κόκκαλα του σάπιου καθεστώτος που το εκφράζουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με τις επιλογές τους. Γι αυτό ακριβώς όταν τα αυτιά μου άκουσαν τις επίσημες δηλώσεις του προέδρου αλλά και τις χείριστες τοποθετήσεις κάποιων βουλευτών (Πιπιλή, Ντινόπουλος.....) και στελεχών (Τζιτζικώστας) κατάλαβα ένα πράγμα. Ότι τελικά το εννοείτε αυτό που λέτε, ότι δηλαδή το κράτος έχει συνέχεια και θα σεβαστείτε τις υπογραφές (ποιών, του γαπ και της συμμορίας του;). Κρίμα, πολύ κρίμα. Και πιό κρίμα αγαπητέ Φαήλο είναι να το λέει αυτό ο συνήγορος του Οτσαλάν. ΟΥΦ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 29/10/2011 10:28:14

    Κώστας, Απόστολος, Αρματιστή, κλπ.
    Καλημέρα. Μου είναι παγερά αδιάφορο αν γίνομαι δυσάρεστος κι αν δεν χαϊδεύω την μεγάλη επαναστατική πράξη της ματαίωσης για πρώτη φορά της στρατιωτικής παρέλασης του ΟΧΙ. Η Σημαία κάτω από την οποία έπεσε ο Διάκος, ο πρώτος νεκρός αξιωματικός, δεν παρέλασε ώστε γι' άλλη μια φορά να κάτσει μπροστά της σούζα ο κάθε Παπούλιας, διότι έγινε αυτό που έγινε.
    Στο σχόλιο μου θύμισα ποια είναι η συμβολική έννοια της στρατιωτικής παρέλασης. Το πως την χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες κλπ, φίλε Αρματιστή, δεν μ' ενδιαφέρει. Και τις Ένοπλες Δυνάμεις εν γένει τις χρησιμοποιούν για να τα κονομάνε απ΄τις μίζες των εξοπλισμών αλλά αυτό δεν καταργεί τον Στρατό, την ανάγκη ύπαρξης του, ούτε δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε αυτοβούλως να τον ξεφτιλίζει.
    Θεσμικά και συμβολικά αυτή είναι η έννοια των στρατιωτικών παρελάσεων: τιμάς τους νεκρούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις σου και ταυτοχρόνως επιδεικνύεις ως κράτος την αποτρεπτική σου δύναμη κι ενισχύεις το φρόνημα των πολιτών. Έτσι είναι. Αν το αλλάξουμε, ας γίνει αλλιώς αλλά αφού έτσι είναι τώρα θα το σεβόμαστε.
    Λοιπόν για να ξηγιόμαστε:
    Μου ήταν και θα είναι πάντα απεχθής ως πράξη η ανάρτηση πανώ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
    Μου ήταν και θα είναι απεχθής ως πράξη η βεβήλωση του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, το οποίο ακόμη κι οι Γερμανοί κατακτητές σεβάστηκαν, όπου έχει πλέον γίνει σπορ να καίνε και μια σκοπιά κάθε τόσο.
    Μου είναι και θα είναι απεχθής η διατάραξη και ματαίωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης από οποιονδήποτε, ματαιώνοντας έτσι την τιμή στους νεκρούς μας και στα σύμβολα μας, τις Σημαίες.
    Το πλήθος, ο Λαός, έχει δίκιο για την αγανάκτηση του κι έχω γράψει γι' αυτό όσο έλάχιστοι κι έχω ξεφτιλίσει την συμμορία του Μνημονίου και τα εξαπτέρυγα της, όσο λίγοι, και γι' αυτό σε κάθε ευκαιρία υβρίζομαι και δέχομαι επιθέσεις από όλη την τσογλαναρία και την φλωρόσύνη του νεοφιλελευθερισμού, πράσινη ή εξαπτέρυγη.
    Όσο όμως δίκιο κι αν έχει το πλήθος, ΔΕΝ μπορεί να ματαιώνει την παρέλαση του Στρατού. Τα περί να διώξουμε τους επισήμους κι ο Στρατός να παρελάσει ενώπιον των αγανακτισμένων είναι προφανώς ανέκδοτο, που εύκολα μετατρέπει μια θεσμική εκδήλωση τιμής σε παρωδία.
    Τον Παπούλια και τον κάθε Παπούλια θα σας έλεγα τι τον έχω. Εκεί όμως, στην εξέδρα, δεν είναι για την πάρτη του. Είναι για να τιμήσει εξ ονόματος όλων μας τον Στρατό, γιατί πρακτικά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι εκεί.
    Πείτε όσες "επαναστατικές" θεωρίες θέλετε. Θα ματαιώνατε το μνημόσυνο του Κατσάνη, του Δαβάκη; Θα διαλύατε την κηδεία του Τάσου Κρατημένου, του τελευταίου υπερασπιστή του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ; Φαντάζομαι όχι. Ε, λοιπόν δεν έχει καμμία διαφορά.
    Σας ενόχλησε ο όρος "οχλοκρατικές". Ελληνικά ξέρετε. Δηλαδή τι ήταν; Συντεταγμένες;
    Θα υπενθυμίσω για πολλοστή φορά ότι η βασική μας διαφορά από τους απέναντι είναι ότι εμείς πιστεύουμε στους θεσμούς, στους ήρωες και στα σύμβολα του Έθνους μας. Τα σεβόμαστε, τα υπερασπιζόμαστε με σιδερένιο χέρι. Κι αν άλλοι πριν δεν τοι έκαναν από φόβο, ενοχή, εμείς θα το κάνουμε. Δεν παίζουμε με αυτά κι όποιος παίζει θα τα βρει μπροστά του.
    Μερικοί σε αυτή την αυτονόητη στάση σεβασμού της μνήμης των ηρώων, των συμβόλων μας και της θεσμικής εκδήλωσης τιμής προς αυτούς, που είναι η στρατιωτική παρέλαση, στην επιβεβλημένη δήλωση του Αντώνη, που δεν καταδίκασε τις κινητοποιήσεις του Λαού αλλά στηλίτευσε την συγκεκριμένη πράξη, προσπαθείτε να διακρίνετε "νερό στο κρασί" του. Ματαιοπονείτε.
    Παίδες, γιατί δεν θέλετε να το καταλάβετε; Εμείς ΔΕΝ είμαστε ΠΑΣΟΚ.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 10:45:18

     Μα δεν ματαιώθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη!
     Κάποιοι ανεγκέφαλοι πήγαν να πιαστουν στα χέρια με τους αξιωματικούς και το πλήθος τους αποδοκίμασε, οπότε έκατσαν στα αυγά τους.
     Ο Στρατός παρήλασε και αποθεώθηκε από τον κόσμο.
     Τα βίντεο είναι δεκάδες στο ίντερνετ.

     Και δε μιλάμε μόνο για αποδοκιμασία σε μία μόνο πόλη, μιλάμε για όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
     Ο Σύριζα τα έκανε και εκεί;
     Αν είναι έτσι, τότε παίρνει 30%!
     Οι ίδιοι οι συριζαίοι αρνούνται ότι αυτοί διοργάνωσαν όλο αυτό.

     Κοιτάζοντας και τα βίντεο φαίνεται που είναι μερικοί -λίγοι- συριζαίοι με τα πανό και που είναι ο πολύς ο κόσμος ακαπέλωτος, ανοργάνωτος, αυθόρμητος, εξαθλιωμένοι πλην αξιοπρεπείς ακόμα -στωϊκοί- νοικοκυραίοι, γυναίκες που αποδοκιμάζουν, νέα παιδιά.

     Στο Λυκαβηττό μαθητές κρέμασαν την επαναστατική σημαία της Μάνης, αφού σε πειράζει η ανάρτηση πανό στον Ιερό Βράχο.

     Να κοιτάξετε καλύτερα την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που υποδεικνύουν οι σχολιαστές και φίλοι της ΝΔ στο Antinews εδώ και πολύ καιρό.

     Αφουγκραστείτε τον παλμό του κόσμου που εκφράζεται εδώ, διότι στη συντριπτικότατη πλειοψηφία του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !!! ΜΙΛΑΕΙ ΑΓΝΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

     Αν είστε ικανοί να τον αφουγκραστείτε τον παλμό...

     Systemity killed the cat, αγαπητέ Φαήλε...

     • Factorx avatar
      Factorx @ αλλενάκι 29/10/2011 11:00:09

      Κάτσε ρε Αλλενάκι, γιατί επιμένεις να παρουσιάζεις την πραγματικότητα όπως θες; Είδες τον Κουράκη χθες στην τηλεόραση; Τι είπε, Ότι αυτός και μερικοί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πρωτοστάτησαν. Τους ακροδεξιούς από την άλλη μεριά τους είδες; Τον Καρατζαφέρη που πάιζει παιχνίδια εκτακτης αναγκης με τον Παπανδρεου (δεν και άλλη ανάρτηση) τους πρόσεξες;

      Δεύτερον το "πλήθος" δρούσε συνειδητά, ή μπούκαρε ΄όταν είδε κάποιους ΄άλλους να το κάνουν; Πως λέγεται αυτό; Μήπως όχλος; Όλοι αυτοί πήγαν οργανωμένοι και συνειδητοποιημένοι για να το κάνουν; Υπάρχει πρόγραμμα και προοοπτική σε όλα αυτα; Καθοδήγηση;

      Τι συμβαίνει όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται τις αγωνίες και τους πόθους ενός λαού για δικούς τοτυς ιδιοτελείς σκοπούς - στους οποιίους συμπεριλαμβάνονται και τα προσωπικά μικροαστικά απωθημένα;

      Τέλος θεωρώ και ντροπή και προσωπική προσβολή να κατηγορείς το Antinews για "απουσία κινηματικότητας"

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Factorx 29/10/2011 11:16:19

      Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν κατηγόρησα το Antinews για απουσία κινηματικότητας. Ποτέ! Και νομίζω είναι σαφές αυτό από το σχόλιό μου.
      Αναφερθηκα στην απουσία κινηματικότητας της ΝΔ που υποδεικνύουν οι σχολιαστές σε πλήθος αναρτήσεων.

      Ο Κουράκης μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά οι χιλιάδες κόσμου που είδαμε στις οθόνες σε όλες τις πόλεις είναι του Σύριζα; Εγώ δεν το νομίζω. Αν πάλι είναι, τότε τι να πω, ο σύριζα έχει ρεύμα.

      Οι ακροδεξιοί έχουν κανά θέμα με το Στρατό για να διακόψουν παρέλαση; Επίσης δεν το νομίζω.

      Ο Καρατζαφέρης που παίζει τα γνωστά του παιχνίδια και έγραψα χθές ένα σχόλιο, του φεύγουν οι απόστρατοι και οι ένστολοι κατά εκατοντάδες και γράφονται στο κόμμα αποστράτων.

      Για το αν το “πλήθος” δρούσε συνειδητά, ή μπούκαρε δεν το ξέρω. Αλλά δεν υπήρξε "μπούκα" πουθενά, αποδοκιμασίες έντονες υπήρξαν, και δεν θα χαρακτήριζα αυτο το πλήθος "όχλο" ποτέ, διότι είναι το ίδιο πληθος που κατεβαίνει με τους αγανακτισμένους.

      Πρόγραμμα και καθοδήγηση δεν υπάρχει ούτε έχουν, είναι αυθόρμητοι, αυτό είναι βέβαιο, άρα το πλήθος είναι ακαπέλωτο από κόμματα. Ποιος σύριζα λοιπόν το καθοδηγεί και ποιοι ακροδεξιοί;

      Εδώ σε λίγο το καθεστώς θα μας πεί ότι συριζαίοι και ακροδεξιοί κάνουν κολεγιά για να ρίξουν το πασόκ!

     • Factorx avatar
      Factorx @ αλλενάκι 29/10/2011 11:23:52

      Γιατί συνεχίζεις να μπερδεύεις τα πράγματα; Μιλάμε για τον λαό που αγανκατεί, ή για μερικούς ανόητους που έκαναν προβοκάτσια, ηθελημένα η ασυνείδητα; Το βίντεο με εκείνους που δεν ήθελαν να παρελάσουν οι έφεδεοι το είδες; Τον πασόκο που έδειρε τον βουλευτή στα Τρίκαλα; Τι επιβεβαιώνει αυτό; Οτι στις προπυλακίσεις προωτοστατούν οι απολυμένοι - διορισμένοι του ΠΑΣΟΚ και όσα γκρουπούσκουλα θέλουν εντυπώσεις. Και επαναλαμβάνω: όταν ο λαός δρα χωρίς καθοδήγηση - προγραμμα - οραμα, δρα σαν όχλος

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Factorx 29/10/2011 11:20:53

      H πρόταση "Να κοιτάξετε καλύτερα την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που υποδεικνύουν οι σχολιαστές και φίλοι της ΝΔ στο Antinews εδώ και πολύ καιρό"

      τώρα που τη διαβάζω ξανά μπορεί να δημιουργήσει παρανόηση,

      γράφτηκε βιαστικά, αλλά απευθυνόμενη στο Φαήλο του λέω:
      "να κοιτάξετε καλύτερα -εννοώντας εσείς στη ΝΔ- την παντελή απουσία κινηματικότητας"

      και "που υποδεικνύουν οι φίλοι της ΝΔ στο Αntinews"

      "που υποδεικνύουν οι φίλοι της NΔ ΜΕΣΑ από το Αntinews" ήταν το νόημα

      όχι "υποδεικνύουν στο ίδιο το Antinews"

      που σαφώς φέρνει αλλού, οκ.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Factorx 29/10/2011 11:35:10

      Οι μεμονωμένες προπηλακίσεις οφελούν το ΠαΣοΚ, σίγουρα για να το παίζει θιγμενο και πολιορκημένο, αλλά ο πολύς ο κόσμος απλά αποδοκίμαζε τους κυβερνητικούς. Θερμόαιμοι πάντα θα βρίσκονται.
      Εγώ χθες δεν είδα 'όχλο' πάντως.

      Το ότι ο κόσμος είναι ανοργάνωτος και ψάχνει τον ηγέτη του, δεν τον καθιστά και 'όχλο'.

      Εχθές εκφράστηκε συνολικά η αποδοκιμασία και η άρνηση του λαού σε αυτό το καθεστώς.
      Θέλεις άτακτα, θέλεις αυθόρμητα; Ναι, όχι οχλοειδώς πάντως, πλην μεμονωμένων περιστατικών.

     • Factorx avatar
      Factorx @ αλλενάκι 29/10/2011 12:00:59

      Κάνεις μονίμως ένα λάθος ... παραπληροφόρησης. Μπερδεύεις το κόσμο με αυτούς που δαμαρτύρονται. Ο κόσμος δεν είναι στα πλάνα της τηλεόρασης. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι σπίτι του και αγωνιά

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 29/10/2011 11:20:21

      Καλημέρα Αλλενάκι,
      Γιατί γενικεύεις; Είπα εγώ, έγραψα για ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Αναφέρομαι ΜΟΝΟΝ στην ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Γιατί ματαιώθηκε. Αυτοί που βλέπει στα πλάνα είναι μόνο οι έφεδροι, σωματεία σηλαδή και ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων). Που είναι τα ΛΟΚ, Η ΣΣΕ, Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η Ικάρων, το Πεζικό κλπ; Η παρέλαση δεν έγινε.
      Ούτε "συστημικός" έγινα, ούτε είμαι..γάτα.
      Απλά όταν τιμώ τους νεκρούς μου, τους τιμώ, όπως προβλέπει το πρωτόκολο. Θέλω να περάσουν οι πολεμικές Σημαίες και ο Παπούλιας να κάτσει κλαρίνο.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 29/10/2011 11:30:57

      Αλλενάκι,
      Θα στο πω με μια φράση για να καταλάβεις πως σκέφτομαι:
      Δεν θέλω να τους λυντσάρει κανένα πλήθος, θέλω να χάσουν στις εκολογές, να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης, να γίνει εξεταστική, δικαστική έρευνα για όσα έκαναν και κάνουν, να διαπομπευτούν πολιτικά, να δικαστούν και να πάνε φυλακή. Αν δεν τους αρέσει το Γουδί, δεν υπάρχει πρόβλημα, έχουμε Κορυδαλλό, Ναύπλιο, Κασσαβέτεια κλπ.
      Δεν θέλω γιούργια στα παλιούρια. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 11:38:38

      Κανείς δεν θέλει αιματοχυσίες εμφυλίους και λυντσαρίσματα, όλοι εκλογές θέλουμε και έχω γράψει εδώ και αλλού ότι ο κος Σαμαράς (ο ίδιος προσωπικά και όχι η ΝΔ...) είναι η μόνη θεσμική λύση που έχουμε, με όποιες επιμέρους αντιρρήσεις μπορεί να έχει ο καθένας, όσοι δεν πείθονται από τις κομμούνες και τις κοινοκτημοσύνες.

      Αλλά ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!

      ΠΡΟΚΑΛΕΣΤΕ ΤΙΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ!

      ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΝΔκράτες ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ !!!

     • Κακαβούλης avatar
      Κακαβούλης @ αλλενάκι 29/10/2011 11:48:37

      Αλενάκι
      Έχεις πάθει παράκρουση?
      ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ!!!!!!!!!!
      Με τις στρατιωτικές στολές που είδες ήταν σύλλογοι εφέδρων. ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ. ΠΟΛΙΤΕΣ.
      Kαι μάλιστα οι.... αυθόρμητοι "πολίτες" προσπάθησαν να τους εμποδίσουν και αυτούς αλλά δεν τους πέρασε.

    • Mara avatar
     Mara @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 11:00:11

     Αγαπητέ Φαήλε,

     Στην συνείδηση του κόσμου ο στρατός είναι στην κορυφή!!!
     Αυτό δεν αλλάζει και ούτε πρόκειται να αλλάξει ΠΟΤΕ ότι και να κάνουν, όσο και αν προσπαθούν, πολλά χρόνια τώρα.
     Χθές όμως ήταν μία διαφορετική επέτειος.
     Το ΝΑΙ της προδοτικής αυτής κυβέρνησης, συναίπεσε με το ηρωϊκό ΟΧΙ του ΄40.
     Αυτό ο κόσμος δεν το άντεξε. Ο συνδυασμός των δύο αυτών αντίθετων αντιδράσεων, του τότε με το τώρα, πυροδότησε το φυτίλι της αντίστασης μέσα του, που άναψε αστραπιαία και αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε.

     Μια χαρά παρέλασαν κάποια τμήματα του στρατού στην παραλία της Θεσσαλονίκης εδώ:
     http://taxalia.blogspot.com/2011/10/k_28.html

     Όπως και στην Αλεξανδρούπολη παρέλασαν οι Ρώσοι πεζοναύτες και τμήμα της 12ης ελληνικής μεραρχίας των τεθωρακισμένων και καταχειροκροτήθηκαν!!!!

     (όσο για το τελευταίο, είδατε κανένα κανάλι να το αναφέρει? Είδατε κανένα κανάλι να αναφέρει ότι η Ρωσική φρέγάτα είναι εδώ και μέρες στην Αλεξανδρούπολη?)

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Mara 29/10/2011 11:23:19

      Αγαπητή Μάρα, καλημέρα.
      Αυτό που έγινε στην Αλεξανδρούπολη έπρεπε να γίνει παντού. Να γίνει και να ολοκληρωθεί η στρατιωτική παρέλαση. Να τιμήσουμε τους νεκρούς μας αδιατάρρακτα και πριν ή μετά έχει ο κόσμος 1000 μέρη και τρόπους να εκφράσει την οργή του.

     • man8os avatar
      man8os @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 11:27:54

      Δυστυχως αγαπητε Φαηλο δεν τους βρισκει καθε μερα ο κοσμος. Χτες τους βρηκε....

      Και παμε στοιχημα οτι δε θα τους ξαναβρει στα καστρα που μενουν. Το εχουν παρει το μυνημα να μη βγαινουν απο το σπιτι τους...

      Οσοι ειναι εντιμοι η εχουν λιγη ντροπη εχουν ηδη παραιτηθει.

    • Κακαβούλης avatar
     Κακαβούλης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 12:59:42

     Φαήλο
     Μιλάς για μια κοινωνία με σταθερό αξιακό σύστημα που δεν επηρεάζεται από το πρώτο μελτέμι.
     Μιλάς για τη Σωκρατική λειτουργία και αντιμετώπιση των νόμων και των θεσμών, που δεν τους καταργούμε ανάλογα με το τί συμφέρει τη στιγμή.
     Δυστυχώς όμως η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς έχει επιφέρει θανάσιμες μεταβολές στον τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων.
     Και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάταξη της Πατρίδας.

    • Kάποιος avatar
     Kάποιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 14:31:32

     Ο κόσμος κ.Κρανιδιώτη δεν προσπάθησε χθες να καταλύσει τους θεσμούς, ούτε να απαξιώσει τις θυσίες των προγόνων του.
     Τους πολιτευτές που ξεπουλούν την πατρίδα και τις ζωές τους πήγαν να αποδοκιμάσουν λέγοντας το δικό τους ΟΧΙ, όχι συντεταγμένα αλλά λαϊκά!

     Επίσης ξέρω καλά ότι οι δύο παππούδες μου που πολέμησαν στο αλβανικό μέτωπο, ο ένας μάλιστα και στην αντίσταση, για να παραδώσουν τον τόπο ελεύθερο στα παιδιά και τα εγγόνια τους, θα αισθάνονται ότι τιμήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, όχι τυπολατρικά αλλά ουσιαστικά από τους απογόνους τους για τον ίδιο ακριβώς σκοπό που πολέμησαν και οι ίδιοι.

  • occultist avatar
   occultist @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 16:36:53

   Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη,
   Πάντοτε διαβάζα και διαβάζω τα άρθρα σας τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο και πάντοτε με γλαφυρό τρόπο απηχούσατε τις απόψεις μου και μύχιες σκέψεις μου. Αλλά για τον θεό πιστεύεται στα σοβαρά ότι ένας κάποιος παπούλιας (το π με μικρό) έχει το ηθικό ανάστημα ώστε να μπορεί να εκπροσωπίσει τους νεκρούς, τους ήρωες, τις Ενοπλες Δυνάμεις, το ένοπλο χέρι του λαού ώστε να του αποδωθούν οι δέουσες τιμές από τους παρελαύνοντες;;
   Ο πρόδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα κομματικών συναλλαγών. Υπό αυτές τις συνθήκες τα κόμματα μπορεί να συμφωνίσουν -ακραία τραβηγμένη περίπτωση- να αναθέσουν το αξίωμα σε έναν ....σκύλο. Ο σκύλος πρόεδρος θα εκπροσωπεί το έθνος;;;;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ occultist 29/10/2011 23:10:28

    Αν αναζητήσετε τα πρώτα κιόλας κείμενα μου εδώ στο Antinews, ήδη από το 2009 και αρχές του 2010 έγραφα για την οργή του κόσμου, για τους νοικοκυραίους που θα 'ρθουν πια αυτοί με τα στυλιάρια και τις μαλτεζόπλακες. Έχω γράψει για φουσκωμένο κύμα της λαϊκής οργής που έρχεται και να που ήρθε.
    Ποτέ δεν διαφώνησα με τις κινητοποιήσεις, αντιθέτως. Ανήκω προέρχομαι από τον κόσμο της εργασίας και ανήκω σε αυτόν.
    Αυτό που δεν επικρότησα είναι η συγκεκριμένη ενέργεια της παρεμπόδισης της στρατιωτικής παρέλασης. Δεν έγραψα για ΣΥΡΙΖΑ κι ανοησίες. Όλο αυτό το πλήθος σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ακροδεξιοί. Δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη ενέργεια που ματαίωσε την συγκεκριμένη εκδήλωση τιμής. Τον Παπούλια τον γράφω εκεί που ξέρετε ως πρόσωπο, ειδικά μετά τις δηλώσεις του, όμως ξαναλέω στην παρέλαση δεν τιμά ο Στρατός τον Πρόεδρο αλλά ο Πρόεδρος, εκ μέρους του Λαού, τον Στρατό. Τόσο απλό είναι ρε παιδιά, γιατί δεν το καταλαβαίνουμε;
    Υπάρχουν τόσα μέρη και στιγμές να τους κράξουμε και κάλπη να τους μαυρίσουμε.

 49. johny avatar
  johny 28/10/2011 21:35:30

  Οι πατριώτες Έλληνες αποδείχθηκε ότι υπάρχουν, είναι ενεργοί, χρησιμοποιούν την κοινή λογική και προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα, ας αφήσουμε πίσω μας σαμαράδες, παπανδρέϊδες και τσίπρες και ας πιστέψουμε στη δύναμή μας, στη δύναμη των πολλών, των ελεύθερων Ελλήνων, έχουμε τη δύναμη και τη σκέψη να ξαναφτιάξουμε αυτόν τον τόπο χωρίς τη βοήθειά τους.....

 50. Tsol avatar
  Tsol 28/10/2011 21:39:13

  Σε τι μπορούμε να ελπίζουμε από έναν αρχηγό που σήμερα μίλησε για διχασμό την στιγμή που στην ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στην θεσ/νίκη έπαιξαν ρόλο από κοινού αριστεροί, ακροδεξιοί, οπαδοί ομάδας και απλός αγανακτισμένος λαός. Απλά όλοι αυτοί αντί να φαγώνονται μεταξύ τους, ένωσαν την οργή τους ενάντια στην εξέδρα των επισήμων και τα ανδρίκελα που είχαν λάβει θέση σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πραγματικά εκτός πραγματικότητας όλος ο πολιτικός κόσμος και η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση. Και κάτι άλλο αφού κατάφερε ο σύριζα να ματαιώσει την παρέλαση σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας περιμένω στις επόμενες εκλογές να πάρει πάνω από 30%. Το χειρότερο για την Ελλάδα δεν είναι ότι οι πολιτικοί είναι ανίκανοι ή ακόμα και εγκάθετοι, αλλά ότι ζούνε εκτός πραγματικότητας, δεν έχω ακούσει άνθρωπο σήμερα που να μην επικρότησε ότι έγινε στις παρελάσεις, ούτε ένας δεν δυσανασχέτησε, εκτός βέβαια από τα ΜΜΕ, τα κόμματα και τους φιόγκους υπουργοβουλευτές. Ευτυχώς ο λαός ξύπνησε και ελπίζω το συντομότερο δυνατό να στείλει τους δοσίλογους μάνατζερ πολυεθνικών εταιριών, μεγαλοεργολάβων και τραπεζών ντεμέκ πολιτικούς της ελλάδας εκεί που τους αξίζει, στην κρεμμάλα.

 51. Aris avatar
  Aris 28/10/2011 21:55:15

  Ο Παπούλιας θυμήθηκε ότι το Σύνταγμα προβλέπει εκλογές κάθε 4 χρόνια. Αυτό να πάει να το πει στον γιωργάκη που εκβίαζε με εκλογές το 2009 λέγοντας ότι δεν θα τον ψηφίσει για πρόεδρο επειδή έπρεπε να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ... Κάρολε πήγαινε στον γιώργο και πές του ότι έχει κάνει κουρελόπανο το Σύνταγμα της Ελλάδος και ότι παραιτήσε... Γράψε ιστορία, αλλιώς η Ιστορία απλά θα σε καταγράψει ως τον μοναδικό πρόεδρο που έφυγε τρέχοντας από παρέλαση...
  Περαστικά...

  • φωνη avatar
   φωνη @ Aris 28/10/2011 22:23:48

   Ο Παπούλιας είναι αμετανόητος.
   Ας αφήσει τις ανοησίες για τα 4 χρόνια. Δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση. Γιαυτό συμβαίνουν όλα αυτά. Πρέπει να αποκατασταθεί με δημοκρατικές μεθόδους η ισορροπία.

   Ωραία, ας δεχτώ εγώ τη δήλωσή του ότι πρόκειται περί μειοψηφιών. Να το δεχτώ. Δε βλέπει όμως ότι η κοινωνία είναι τόσο εξοργισμένη που μπορεί να άγεται και να φέρεται από τις οποιεσδήποτε μειοψηφίες; Είναι υγιές αυτό; Δεν τον ανησυχεί; Είναι δείγμα δημοκρατίας; Θα σέρνεται για άλλα 2 χρόνια αυτό το αίσθημα ; Και δεν είναι μόνο θέμα οικονομικών συνθηκών. Υπάρχει τεράστιο χάσμα και η διαφωνία είναι και σε ηθικό επίπεδο. Πρέπει να επέλθει κάθαρση.

   Να αφήσει τις ανοησίες που ξέρει για τα 4 χρόνια. Να τα αφήσει και να μην προκαλεί την άσχημη τύχη της χώρας με τη στάση του. Να παραιτηθεί και να κάνει αμέσως εκλογές. Και να αφήσουν όλοι τους τις συζητήσεις για συγκυβερνήσεις και μ@λ@κιες αμέσως. Δεν είναι το τσιφλίκι τους η χώρα. Ουτε του Παπούλια το τσιφλίκι είναι, ούτε του Παπανδρέου, ούτε του Μητσοτάκη, ούτε των Μποπολοψυχαραλαφουζέων.

   Θα γίνουν εκλογές επειδή το θέλει ο λαός, επειδή το έχει ανάγκη η χώρα και για να σωθεί η χώρα.

   • Aris avatar
    Aris @ φωνη 28/10/2011 22:51:00

    Λυπάμαι που το λέω, ωστόσο ο ΠτΔ δεν νομίζω ότι θα αντέξει βιολογικά ακόμα 2 χρόνια. Η δήλωση του ήταν λάθος από πολλές πλευρές και τον διέψευσαν όλα τα δελτία ειδήσεων που έδειξαν τις "μειοψηφίες" να καταλαμβάνουν ολόκληρη την Ελλάδα. Τόσες πολλές "μειοψηφίες" και με τέτοια συνεννόηση πρώτη φορά βλέπω... Τους έχει ξεπεράσει ο λαός. Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ πιο γρήγορα απ΄ όσο μπορεί να αντιληφθεί ο ΠτΔ. Όταν ήταν 15 χρονών έπραξε το αυτονόητο για την πατρίδα και τώρα δεν μπορεί να αντιληφθεί που έχουν οδηγήσει έναν λαό; Για αυτό αγωνίστηκες τότε Κάρολε, για να τρελάνετε έναν λαό 2 χρόνια τώρα και να τον οδηγήσετε για τα επόμενα 10 στην εξαθλίωση;

    • man8os avatar
     man8os @ Aris 29/10/2011 11:30:27

     Οχι 10 αλλα 30

 52. ierofantis avatar
  ierofantis 28/10/2011 21:55:51

  Πήγα στην παρέλαση διότι είναι συμβολισμός.

  Συμβολισμός ισχυρός που δεν έχει να κανει με τους ζωντανούς. Αλλά με τους νεκρούς.

  Αν' αυτού, δεν πρόκαμα να την παρακολουθήσω με τον τρόπο που είχα στο μυαλό μου. Αναλογιζόμενος δηλαδή το χρέος μου για το μέλλον ως πολίτης - οπλίτης έφεδρος ενός κράτους, κάνοντας νοητή αναδρομή στο παράδειγμα νεκρών συμπατριωτών μου πριν από μένα.

  Η παρέλαση δεν έγινε.

  Μίλησαν πολλοί πριν από μένα για τα σημερινά.

  Για μένα οι παρελάσεις έπρεπε να μείνουν έξω από διαμαρτυρίες και δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμπολιτών μου. Γιατί είναι συμβολισμός.

  Αλλά...

  Υπάρχει ένα αλλά.

  Τον συμβολισμό, τον τιμά και η πολιτειακή και πολιτική τάξη ενός τόπου. Οι Αρχές. Οι συνεχιστές υποτίθεται του κράτους. Οι ταγοί. Οι εκπρόσωποι του λαού.

  Δεν νομίζω ότι οι σημερινές καταστάσεις οφείλονται τόσο στην οικονομική ανέχεια και την δυσπραγία του κόσμου. Ούτε για τα χαράτσια. Ούτε για τη λιτότητα και τους φόρους.

  Έγινε διότι οι ανωτέρω ταγοί, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, είναι αναιδείς. Είναι σκληροί. Είναι οι μόνοι σωστοί και όλοι οι άλλοι είμαστε λάθος. Είναι οι άμεμπτοι, οι αμόλυντοι, οι Καθαροί. Και έχουν το αλάθητο.

  Η υπαγόρευση της δικής τους αλήθειας, είναι που εξοργίζει.

  Και κάτι άλλο. Είναι και λίγοι. Σκύβουν και φιλούν κατουρημένες ποδιές. Υπογράφουν ότι να' ναι. Συμφωνούν αδιαμαρτύρητα. Προσβάλλουν τη μνήμη μας και τη νοημοσύνη μας. Είναι ανεπαρκείς για την στιγμή.

  Και αυτό είναι που τους απονομιμοποιεί στα μάτια του λαού και δικαιολογεί τη συμπεριφορά του απέναντί τους σαν τιποτένιους. Δεν εμπνέουν σεβασμό γιατί στην πρώτη σοβαρή ανάγκη να εμπνεύσουν το λαό, απλώς δεν το έκαναν. Συμβιβάστηκαν και υποτάχθηκαν.

  Δύσκολος ο γρίφος...

  Τί τιμή να αποδώσεις σε τεράστιους Ήρωες, περνώντας μπροστά από ολίγιστους που παριστάνουν τις σεβάσμιες Αρχές;

  Δεν έχω απάντηση και να συγχωράτε. Ακόμη το σκέφτομαι....

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ierofantis 28/10/2011 22:34:20

   Κι' όμως Ιεροφάντη, την έδωσες την απάντηση. Αναιδείς , σκληροί, λίγοι. Εχουν το αλάθητο . Σκύβουν και φιλούν κατουρημένες ποδιές. Ανεπαρκείς για τη στιγμή. Δεν εμπνέουν σεβασμό γιατί στη πρώτη σοβαρή ανάγκη να εμπνεύσουν, δεν το έκαναν. Συμβιβάστηκαν και υποτάχθηκαν. Γι'αυτό ,δικαιολογείται η συμπεριφορά του λαού απέναντί τους σαν τιποτένιους. Αυτή είναι η τιμή που αποδίδει ο λαός από ένστικτο ,όταν περνάει μπροστά από τους Ηρωες! Ναι , στις παρελάσεις αξίζει η σιωπή και ο σεβασμός. Οταν όμως οι '' Αρχές '' προκαλούν με τον κυνισμό και την αναλγησία τους , με την αδιαφορία και την αλλαζονεία , τότε τα πράγματα αλλάζουν! Και αυτό είμαι σίγουρη , ότι οι Ηρωες το καταλαβαίνουν.....

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ ierofantis 28/10/2011 22:42:33

   Φίλε Ιεροφάντη έδωσες απάντηση και ο συλλογισμός σου είναι ορθότατος.Τα γεγονότα φωνάζουν από μόνα τους.Οποιοσδήποτε δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη σήμερα,παντού,δεν σκέφτεται λογικά.Πολύ φοβάμαι τα χειρότερα...Σύσσωμη η κοινωνία κοχλάζει...Το πρόβλημα είναι ΠΡΩΤΑ απ'όλα πολιτικό και η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές.Από κει και πέρα,η πασοκική κυβέρνηση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι πρόκειται να συμβεί.Δεν κινδυνολογώ,αλλά όλη η κατάσταση μυρίζει ''μπαρούτι''.Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία για να καταλάβει κάποιος το κλίμα που επικρατεί.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ierofantis 28/10/2011 22:48:44

   Το λυπηρό Κόμη και Αδαμάντινε Άγγελε, είναι ότι σήμερα, το καταρρέον αλλά ακόμη, επίσημο Κράτος, δια των εκπροσώπων και των αρχών του, αποσύρθηκε...!

   Και με βάζει αυτό σε σκέψεις.

   Αν αποσύρθηκε από την παρέλαση μπροστά στις διαμαρτυρίες και την οργή του κόσμου, στα πιο σοβαρά, αυτά που δεν λαμβάνουν χώρα μπρός στο φως της ημέρας ή στα φλας των δημοσιογράφων, τί κάνει;

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ ierofantis 28/10/2011 23:27:54

    Με αυτή την ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ παράταξη,που κυβερνά σήμερα,είναι πάρα πολλά τα οποία είναι λυπηρά και εξοργίζουν τον καθένα μας.Πολλά με βάζουν,και μένα,σε σκέψεις.Πάντως,θα είμαι κουραστικός και θα επαναλάβω πως η άμεση προκήρυξη εκλογών είναι η μόνη,αξιόπιστη και δημοκρατική λύση.Το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό.Στη κυβέρνηση είναι κόμμα τ'οποίο αφού εξαπάτησε τη κοινή γνώμη,κατόπιν ξεπούλησε τη πατρίδα και γδέρνει τον Έλληνα.Ο κόσμος έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και θα εκραγεί.Γι'αυτό και επιμένω πως οι εκλογές θα επαναφέρουν μεγάλο τμήμα της ηρεμίας.Πάντως,η κατάσταση είναι κρισιμότατη.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ ierofantis 28/10/2011 23:39:42

    Xειρότερα........Και αυτό είναι το τραγικό......Γιατί ο κατήφορος και η παρακμή, τελειώνουν μόνο με το χειρότερο που ακόμα δεν έχει έρθει.......Και το δυστύχημα είναι ,ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε........Το ότι συμφωνώ με τις εκλογές , το ξέρετε και συ Κόμη, αλλά είναι πέρα απ'αυτό........Είναι το θεμέλιο που είναι άρρωστο....

    • Komis Montechristo avatar
     Komis Montechristo @ Diamond Angel 28/10/2011 23:49:01

     Διαμαντένιε Άγγελε,έχω γράψει πως φοβάμαι πολύ χειρότερα.Όσο για τον επίλογό σου,ποιος διαφωνεί;Με το πασοκικό καθεστώς στη εξουσία τόσα χρόνια,πάρα πολλά όχι μόνο αρρώστησαν αλλά σάπισαν....

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ ierofantis 29/10/2011 13:58:42

   Η απάντηση ιεροφάντη, για μένα τουλάχιστον, είναι πως δεν είναι δίλημμα. Αν ξέρω γιατί είμαι εκεί, δεν με ενδιαφέρει ποιος επωφελείται των εντυπώσεων χωρίς να έχει κάνει κάτι για να το αξίζει. Κακώς επωφελείται αυτός, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου. Αν εγώ είμαι εκεί για να τιμήσω τον παππού μου που πήγε με τα πόδια στην Πίνδο για να πολεμήσει, δεν με ενδιαφέρει το ποιόν του όποιου επισήμου. Προφανώς για τη χώρα, μακάρι το ποιόν να είναι καλό. Αλλά είναι άλλο θέμα.

   Όπως άλλο θέμα είναι αν κάποιοι πήγαμε εθελοντές στους Ολυμπιακούς για την ιδέα και για τη χώρα μας, και άλλοι τους εκμεταλλεύτηκαν για να βγάλουν μίζα ή χρήμα.
   Όπως άλλο θέμα είναι να βρίζω το Βενιζέλο, αλλά να ντρέπομαι όταν είμαι στο εξωτερικό και μιλούν άλλοι άσχημα για αυτόν, γιατί αυτός είναι ο "Υπουργός των Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας" και δεν ξεφτιλίζεται μόνο ο ίδιος, αλλά πλήττει το θεσμό και άρα το κύρος (για πολλά χρόνια) όποιου θα είναι στη θέση του μια μέρα. Και σκέψου πχ ο επόμενος κάποιος να θέλει να κάνει καλή δουλειά για εμάς όλους... Πρώτα πρέπει να ανατρέψει το πιο σύντομο ανέκδοτο που είναι "ελληνική αξιοπιστία"...

   Αυτά... Οι θεσμοί δεν είναι "σύστημα", όπως και ο σεβασμός δεν είναι καθωσπρεπισμός. Τον δήθεν καθωσπρεπισμό, βάρα τον όπου βρεις. Πχ χώστα Τζαβάρα και άσε τον πληθυντικό!

 53. jey avatar
  jey 28/10/2011 21:55:53

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη, οχλοκρατικές εκδηλώσεις η γνήσια λαϊκή αντίδραση; μας λέτε για σημαίες και ήρωες, εάν ζούσε ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης νομίζω θα είχε πάρει τις πολεμικές σημαίες που λέτε, αυτές τις ίδιες, και θα τις είχε βάλει δε ξέρω κι εγώ πού...ο λαός από εδώ και πέρα έτσι θα σας αντιμετωπίσει, γιατί πολύ απλά είναι γεναίος και ιστορικός λαός και τιμά τους αγωνιστές προγόνους του. εσείς καθήστε στη παρέλαση μόνος σας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ jey 29/10/2011 23:12:23

   Διάβασε τα σχόλια μου παραπάνω.

 54. ataktos avatar
  ataktos 28/10/2011 21:59:07

  Κινδυνολογούν, λέγοντας ότι τα σημερινά γεγονότα σηματοδοτούν Χάος στη χώρα. Το Χάος μπορεί να είναι επικίνδυνο. Ομως, εξίσου επικίνδυνο είναι ότι θέλουν να διατηρήσουν στη ζωή το "βαμπίρ" του σάπιου και πεθαμένου εδώ και πολλά χρόνια "συστήματος".

 55. occultist avatar
  occultist 28/10/2011 22:21:50

  Πριν 71 χρόνια την 28ην Οκτωβρίου 1940 ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς, σε πλήρη εναρμόνιση με τον λαό, είπε το μεγάλο ΟΧΙ στον Ιταλογερμανικό Αξονα. Σήμερα 28 Οκτωβρίου 2011 ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Τζέφρυ Μινέικο- Τσαντ, σε πλήρη αντίθεση με τον λαό, είπε ΝΑΙ στον Αμερικανογερμανικό Αξονα.
  Την οργή του λαού την πλήρωσε ένα γεροντάκι, -φίλος της οικογένειας- σε θεσμικό ρόλο, που πανικόβλητο το έσκασε άρον-άρον από την Θεσ/νίκη, ζητώντας προστασία στην Αθήνα, όπου έκανε τις γνωστές θλιβερές δηλώσεις, ξεχνώντας την σιωπή του οταν ο Τζέφρυ Μινέικο-Τζαντ εκβίαζε την τότε κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό με την καταψήφισή του για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Η Προεδρευόμενη Δημοκρατία πέθανε στην Ελλάδα. Τα φωτεινά παραδείγματα του Κων/νου Καραμανλή και Στεφανόπουλου δεν σώζουν τους θλιβερούς Σαρζετάκη (το κάππα στον κύριο κεφαλαίο) και Παπούλια.
  Εάν αναρτηθεί περιμένω τον..... διαμελισμό μου. :)

 56. jim avatar
  jim 28/10/2011 22:30:26

  Στην θεσσαλονίκη τους είπαν ακροδεξιούς και ακροαριστερούς,
  στην Τρίπολη 40 παλικάρια της ΔΕΗ,
  στην καλαμάτα ακροαριστερούς,
  στην Κρήτη οπαδούς του ΣΙΡΙΖΑ,
  στην Λαμία οπαδούς του ΠΑΜΕ
  στο τέλος κατηγόρησαν την Αστυνομία

  ... μόνο τον εαυτό τους δεν είδαν πουθενά ...

  • Aris avatar
   Aris @ jim 28/10/2011 22:52:15

   Ξέχασες τα Τρίκαλα...

 57. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 28/10/2011 22:34:24

  ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ
  Βιβλίον Γ'
  82. Εις τοιαύτας υπερβολάς ωμότητος έφθασεν ο εμφύλιος σπαραγμός, ο οποίος εθεωρήθη ακόμη ωμότερος της πραγματικότητος, λόγω του ότι υπήρξεν ο πρώτος. Διότι βραδύτερον τουλάχιστον, όλος σχεδόν ο Ελληνικός κόσμος συνεταράχθη, καθόσον ο ανταγωνισμός των αρχηγών των δημοκρατικών και των ολιγαρχικών, εις τας διαφόρους πόλεις, αποτέλεσμα είχεν οι μεν πρώτοι να επικαλούνται την βοήθειαν των Αθηναίων, οι δε δεύτεροι των Λακεδαιμονίων. Και εν καιρώ μεν ειρήνης ούτε πρόφασιν είχαν ούτε διάθεσιν να επικαλούνται την επέμβασίν των. Τώρα όμως που αι δύο αυταί πόλεις ευρίσκοντο εις πόλεμον, και οι δημοκρατικοί και οι ολιγαρχικοί των άλλων πόλεων επεδίωκαν βιαίας πολιτικάς μεταβολάς, εύρισκαν ευκόλως την ευκαιρίαν να εξασφαλίζουν συγχρόνως την βοήθειαν των συμμάχων, δια να κατατροπώσουν τους αντιπάλους των, και με το ίδιον μέσον ενισχυθούν οι ίδιοι. Ένεκα τωόντι εμφυλίων σπαραγμών, ενέσκηψαν εις τας πόλεις πολλαί και μεγάλαι συμφοραί, αι οποίαι παρουσιάζονται και θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζωνται πάντοτε, εφόσον η ανθρωπίνη φύσις μένει η ιδία, φέρουν όμως βαρύτερον ή ελαφρότερον χαρακτήρα και διαφέρουν κατά την μορφήν, αναλόγως της μεταβολής των παρουσιαζομένων εκάστοτε περιστάσεων. Διότι εν καιρώ μεν ειρήνης και ευημερίας και αι πόλεις και οι ιδιώται διαπνέονται από ευγενέστερα αισθήματα, καθόσον δεν περιπίπτουν υπό την πίεσιν αναποτρέπτων αναγκών. Αλλ' ο πόλεμος, αφαιρών ολίγον κατ' ολίγον από τους ανθρώπους την καθημερινήν ευημερίαν, γίνεται διδάσκαλος βίαιος και τείνει ν' αφομοιώση τας διαθέσεις των πολλών προς την παρούσαν αυτών κατάστασιν. Αι πόλεις λοιπόν ήρχισαν μαστιζόμεναι από στάσεις, και όσαι τυχόν περιέπιπταν εις αυτάς βραδύτερον, επειδή εμάνθαναν τα αλλαχού γινόμενα, εφιλοτιμούντο να υπερβάλουν εις εξεύρεσιν νέων επινοήσεων, δια της πολυμηχάνου υπουλότητος των επιθέσεών των και του πρωτοφανούς των εκδικήσεών των. Και κατήντησαν να μεταβάλουν αυθαιρέτως την καθιερωμένην σημασίαν των λέξεων, δια των οποίων δηλούνται τα πράγματα. Τωόντι η μεν παράλογος τόλμη εθεωρήθη ως ανδρεία, ετοίμη εις θυσίαν χάριν των πολιτικών ομοφρόνων, η προνοητική διστακτικότης ως εύσχημος δειλία, η σωφροσύνη ως πρόσχημα ανανδρίας, η δια κάθε τι σύνεσις ως θραδυκινησία. Η τυφλή παραφορά εκρίθη ως ανδρική αρετή, ενώ η χάριν ασφαλείας περαιτέρω σκέψις ως εύσχημος πρόφασις υπεκφυγής. Ο τα πάντα επικρίνων και τους πάντας κακολογών εθεωρείτο άξιος εμπιστοσύνης εις κάθε περίστασιν, ενώ ο αντιτιθέμενος προς αυτόν, ύποπτος. Ο στήνων επιτυχή παγίδα εθεωρείτο άνθρωπος ευφυής, αλλά πολύ περισσότερον ικανός, ο οσφραινόμενος εγκαίρως αυτήν. Ενώ εκείνος που εφρόντιζε να μην ευρεθή εις την ανάγκην να κάμη ούτε το εν, ούτε το άλλο, εθεωρείτο διαλυτής του κόμματος και πανικόβλητος απέναντι των αντιπάλων. Με μίαν λέξιν, ο προτρέχων άλλου εις την διάπραξιν κακού εκρίνετο άξιος επαίνων, καθώς και ο παρακινών άλλον εις διάπραξιν κακού, το οποίον εκείνος δεν είχε διανοηθή. Και ο ίδιος άλλωστε ο συγγενικός ακόμη δεσμός εθεωρήθη ολιγώτερον στενός του μεταξύ πολιτικών ομοφρόνων δεσμού, διότι οι τελευταίοι ήσαν προθυμότεροι εις το να τολμήσουν κάθε τι χωρίς δισταγμόν. Καθόσον οι φατριαστικοί σύνδεσμοι δεν συνιστώντο χάριν αμοιβαίας βοηθείας, επί τη βάσει των κειμένων νόμων, αλλά χάριν ιδιοτελών σκοπών, αντιθέτων προς τους καθεστώτας νόμους. Και η προς αλλήλους εμπιστοσύνη ενισχύετο όχι τόσον δια των προς τους θεούς όρκων, όσον δια της από κοινού διαπράξεως εγκλημάτων. Οσάκις οι αντίπαλοι διετύπωναν ευλόγους προτάσεις, εκείνοι προς τους οποίους εγίνοντο αι προτάσεις, εάν ήσαν ισχυρότεροι, δεν τας απεδέχοντο με αίσθημα ειλικρινούς εμπιστοσύνης, αλλά λαμβάνοντες συγχρόνως τ' αναγκαία εξασφαλιστικά μέτρα. Επροτίμων πολύ περισσότερον ν' αντεκδικηθούν δια κακόν, το οποίον έπαθαν, παρά να προλάβουν το κακόν. Και οσάκις υπό την πίεσιν των περιστάσεων αντηλλάσσοντο τυχόν όρκοι προς ενίσχυσιν συνδιαλλαγής, οι όρκοι ίσχυαν μόνον προσωρινώς, εφόσον αμφότεροι οι ορκισθέντες δεν είχαν που αλλού να στηριχθούν. Αλλ' εκείνος, ο οποίος, δοθείσης ευκαιρίας, πρώτος ανέκτα το θάρρος του, εάν έβλεπε τον αντίπαλον απροφύλακτον, εξεδικείτο με μεγαλυτέραν ευχαρίστησιν, λόγω του ότι εξηπάτα την προς τον όρκον εμπιστοσύνην του αντιπάλου του, παρά εάν εξεδικείτο παλληκαρίσια. Διότι υπελόγιζεν ότι εκτός του πλεονεκτήματος της ασφαλείας, εκέρδιζε και το βραβείον της επιτηδειότητος αφού επεκράτησε δι' απάτης. Οι περισσότεροι τωόντι άνθρωποι προτιμούν να είναι αχρείοι και να ονομάζωνται επιτήδειοι, παρά να είναι χρηστοί και να λέγωνται ευήθεις, και δια το τελευταίον τούτο μεν εντρέπονται, ενώ δια το πρώτον υπερηφανεύονται. Αιτία όλων αυτών ήτο η δίψα της εξουσίας, την οποίαν γεννά η πλεονεξία και η φιλαρχία, και το φατριαστικόν πνεύμα, το οποίον εκτρέφουν τα δύο αυτά πάθη, εις όσους περιπέσουν άπαξ εις φατριαστικάς έριδας. Διότι οι αρχηγοί των φατριών εις τας διαφόρους πόλεις, προβάλλοντες εκατέρωθεν εύηχα συνθήματα, οι δημοκρατικοί την πολιτικήν ενώπιον του νόμου ισότητα του πλήθους, οι ολιγαρχικοί την σώφρονα αριστοκρατίαν, λόγω μεν υπηρέτουν τα κοινά, πράγματι όμως καθίστων αυτά βραβείον του προσωπικού των ανταγωνισμού. Αγωνιζόμενοι, εξ άλλου, να υποσκελίσουν αλλήλους με κάθε μέσον, ετόλμησαν τα τερατωδέστερα πράγματα. Αλλά και ταύτα ακόμη υπερέβαιναν αι εκδικήσεις των, τας οποίας αι δύο μερίδες ώθουν όχι απλώς μέχρι των ορίων, τα οποία θα επέβαλλε το δίκαιον και το κοινόν συμφέρον, αλλά μέχρι του σημείου, το οποίον ανταπεκρίνετο εκάστοτε εις την ικανοποίησιν της φατρίας των. Και ήσαν έτοιμοι να κορέσουν τον πόθον της αμέσου εκδικήσεως, είτε δι' αδίκων καταδικών, είτε επιβαλλόμενοι δια της βίας. Και ενώ καμμία από τας δύο μερίδας δεν ενεπνέετο από αισθήματα ευσεβείας, εκείνοι που κατώρθωναν να συγκαλύψουν απεχθείς πράξεις υπό ωραίους λόγους επηνούντο πολύ περισσότερον. Οι πολίται, εξ άλλου, όσοι δεν ανήκαν εις καμμίαν από τας δύο μερίδας, έπιπταν θύματα και των δύο, είτε διότι ηρνούντο ν' αγωνισθούν παρά το πλευρόν των, είτε διότι τους εφθόνουν δια την ακίνδυνον και ήσυχον ζωήν που εζούσαν.

 58. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 28/10/2011 22:40:16

  Το έγραψα σε άλλη ιστοσελίδα και ένα τμήμα το μεταφέρω εδώ. Είναι καθαρή προσωπική μου άποψη και την υποστηρίζω απόλυτα.

  Αποτελεί υποκρισία να υποστηρίζουμε ότι η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη που γίνεται απ’ ευκαιρία της επετείου του ΟΧΙ, έχει σαν σκοπό την απόδοση τιμής προς τους μαχητές του Μεγάλου Πολέμου, της Μάχης της Ελλάδας. Περισσότερο είναι μια επίδειξη της στρατιωτικής δύναμης της χώρας και μια ευκαιρία για τους πολιτικούς να παρουσιαστούν στην εκλογική τους πελατεία. Έτσι το βλέπω εγώ. Αν η πολιτεία ήθελε να αποδώσει τη οφειλόμενη τιμή στους αγωνιστές εκείνου του πολέμου, θα έπρεπε να κάνει και πολλά άλλα, που θα ήταν και λιγότερο δαπανηρά από τη στρατιωτική παρέλαση.

  Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε αντιπροσωπείες πολιτικών, στρατιωτικών, πνευματικών και θρησκευτικών αρχών, μαζί με συγγενείς και απογόνους των νεκρών ηρώων και των μαχητών εκείνης της Μάχης:

  1) Να μεταβούν στα στρατιωτικά νεκροταφεία, μικρά και μεγάλα που βρίσκονται εντός της Ελλάδας, καθώς και στα διάφορα μαυσωλεία (υπάρχουν και τέτοια για τους μη γνωρίζοντες), να κάνουν τρισάγια, να ανάψουν τα καντηλάκια στους τάφους των μεγάλων νεκρών μας, να καταθέσουν λουλούδια και στεφάνια στους τάφους και τους τύμβους και να γονατίσουν ευλαβικά στη μνήμη τους. Και αν χρειαστεί να ευπρεπίσουν και τους τάφους τους. Και θα πρέπει να πάνε όλοι οι πολιτικοί, όλων των κομμάτων. Και ο πρόεδρος. Και τα σχολεία. Και στα χωριά κοντά στα σύνορα της Ηπείρου, βρίσκονται μικρά νεκροταφεία, με 5 ή 6 τάφους, που αναπαύονται ξεχασμένοι ήρωες.
  2) Να μεταβούν στα πεδία των μαχών εντός της Αλβανίας και να αποδώσουν τιμές στο ένα νεκροταφείο και μοναδικό νεκροταφείο που σώθηκε (και που έχει ανακαινιστεί χάρις στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας), καθώς και σε άλλους χώρους που έπεσαν τα παιδιά της Ελλάδας, όπως στην άγρια Μόραβα, στο Ιβάν τη Τρεμπεσίνα, ή στο θρυλικό Υψ 731.

  Ακόμη πρέπει:
  1) Να βρεθούν οι τάφοι και των 13.500 νεκρών που έπεσαν στα πεδία των μαχών εντός της Ελλάδας και της Αλβανίας, να αναγνωριστούν οι νεκροί και τα οστά τους να ταφούν σε στρατιωτικά νεκροταφεία. Επίσης να ενημερωθούν οι απόγονοί τους σχετικά.
  2) Να κατασκευαστούν ηρώα εντός της Αλβανίας, τουλάχιστο στις τοποθεσίες των σημαντικότερων μαχών.

  Δυστυχώς όμως, αυτά δεν έγιναν ποτέ.

  Ως εκ τούτου, μολονότι στρατιωτικός, δικαιούμαι να θεωρώ ότι η εκτέλεση στρατιωτικών παρελάσεων για να τιμηθούν δήθεν οι αγωνιστές και οι νεκροί εκείνου του πολέμου, αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία που διαπράττεται από όλους τους πολιτικούς, διαχρονικά.

  Αν δεν τιμηθούν οι νεκροί εκείνου του πολέμου, να σταματήσουν οι στρατιωτικές παρελάσεις. Είναι ντροπή.

  Στρατιωτικές παρελάσεις μπορούν να γίνονται και γίνονται ύστερα από μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις. Και αν οι πολιτικοί έχουν τα κότσια, ας ανηφορίζουν κατά τη πλευρά του Έβρου να τις παρακολουθήσουν. Αλλά και σε αυτό είναι απόντες. Αισθάνονται αλλεργία για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ποιος πήγε να παρακολουθήσει τις φετινές μεγάλες ασκήσεις;

  Πιστεύω Φαήλο να συμφωνήσεις μαζί μου

  • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
   ΑποΜηχανηςΦτωχος @ Αρματιστής 28/10/2011 23:36:46

   Τα Σέβη μου Αρματιστή.

  • makis avatar
   makis @ Αρματιστής 29/10/2011 00:52:53

   Σήμερα η ερτ είχε εκπομπή του 1998 και μίλαγε για το μοναδικό νεκροταφείο Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία, συγκλονίστηκα. Ξέθαβαν στη κάμερα μπροστά οστά Ελλήνων. Τόσο εύκολα. Αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε εδώ, ενώ η Ελληνική πολιτεία δεν έχει κάνει το αυτονόητο για τους ήρωες και τις οικογένειες τους. ΝΤΡΟΠΗ.
   Ξέρουν ότι είναι ύβρις να αφήνεις τους νεκρούς χωρίς να τους αναγνωρίζεις και να τους θάβεις σε στρατιωτικά νεκροταφεία ή να μην δίνεις την ευκαιρία στην οικογένεια τους να έχουν κάτι από αυτούς; Στην αρχαία Αθήνα μετά τη νικηφόρα ναυμαχία των Αργινουσών θανατώθηκαν οι στρατηγοί επειδή δεν διέσωσαν τους ναυαγούς και δεν περισυνέλεξαν τις σωρούς περίπου 5.000 συμπολεμιστών τους.

 59. Aris avatar
  Aris 28/10/2011 23:00:39

  Στην Αλεξανδρουπολη ξερετε γιατι δεν ειχαμε επεισοδια; Γιατι μαζι με τους Ελληνες παρελασαν και Ρωσοι πεζοναυτες! Υπαρχει και βιντεο που τους αποθεωνει ο κοσμος...! Α ρε Καραμανλη... Δεν μιλας, αλλα ξερεις εσυ... Ελλας - Ρωσια - Ορθοδοξια.

 60. ektoras avatar
  ektoras 29/10/2011 00:27:10

  3 παρατηρήσεις:
  1 Ακομα και αν οι αντιδρασεις ξεκινησαν απο "καποιες μειοψηφίες" κατα τα κυβερνητικα παπαγαλακια οι πανελαδικοτητα,η αποδοχη και η μαζικη συμμετοχη καθημερινων πολιτων σε αυτες επιβεβαιωσαν την ρήση : μας φτυνουν και νομιζουμε οτι βρεχει!

  2ΚΑΝΕΝΑ συνθημα που ακουστηκε στις τηλεοπτικες μεταδοσεις δεν απευθυνοταν σε θεσμους!!! Ολα ηταν προσωποποιημένα!! Δεν αμφισβητησε κανεις τον Προεδρο της Δημοκρατίας, αλλά την ικανοτητα του ανυπαρκτου Παπούλια να τιμησει το αξιωμα.

  3 ΚΑΝΕΙΣ δεν ζητησε την ακυρωση της στρατιωτικης παρελασης! την παρελαση την ακυρωσε η πολιτικοστρατιωτικη υγεσια γιατι θα ηταν καταστρεπτικη για εκεινη, η εικονα να παρελαυνουν τα στρατιωτικα τμηματα κατω απο τις επιφυμιες του κοσμου με εκδιωγμενους τους ιδιους.
  Το οποιο επιχειρημα περι επικινδυνοτητας, καταρριπτεται απο την εικονα της ομαδας των ΜΑΤ που παρακολουθουν μεσα στον κοσμο και διπλα σε αθικτο περιπολικο την παρελαση των πολιτικων αγηματων.

 61. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 29/10/2011 00:35:41

  Το ΠΑΣΟΚ και πάνω από όλα οι εξωτερικοί εντολείς του ξέρουν ότι η εσωτερική σύγκρουση (με εμφύλιο ή ενεργοποίηση άλλων παραγόντων, εισαγόμενων) είναι η τελευταία τους ευκαιρία να παραμείνουν σε θέση επιρροής και να συνεχίσουν να εξουσιάζουν την κοινωνία. Θα προσπαθήσουν δηλαδή να οδηγήσουν με κάθε μέσο την κοινωνία σε μια βίαιη, ανεξέλεγκτη κατάσταση ώστε να αυτή να εξουθενωθεί από τη σύγκρουση και να μην μπορέσει να πετύχει αυτό που πρέπει, να ξεφορτωθεί τους προδότες πολιτικούς. Οπότε ας είμαστε ψύχραιμοι και με πνευματική διαύγεια. Αν θολώσουμε θα μας βάλουν κάτω για πολλές δεκαετίες.

 62. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης avatar
  Αλέξανδρος Αρβανιτάκης 29/10/2011 00:51:34

  Αδέλφια πόσο σίγουρη είστε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, ακόμα και αν κερδίσει η ΝΔ με αυτοδυναμία, δεν θα ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα; Δεν θα ξαναβγει κόσμος, οργανωμένα ή αυθόρμητα, για να οδηγήσει σε ανάλογες καταστάσεις; και αν γίνει αυτό ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μας;
  Απαντήστε με βεβαιότητα σε αυτό το ερώτημα και κάντε την προβολή στο πώς πρέπει σήμερα να στεκόμαστε σε αυτά τα γεγονότα.
  Για να μην παρερμηνευτώ από κανέναν, πιστεύω στο άρθρο 120 αλλά νομίζω ότι η αυτοδικία αυτή τη στιγμή δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά θα κάψει κάθε ενδεχόμενη λύση...

  • johny avatar
   johny @ Αλέξανδρος Αρβανιτάκης 29/10/2011 02:13:45

   Πολύ ρηχά τα βλέπεις κι εσύ. Μια κυβέρνηση που θα κάνει σωστά τη δουλειά της χωρίς να ξεντροπιάζει το λαό της και πατριωτική δεν θα έχει να φοβάται κανέναν γιατί θα έχει το λαό μαζί της. Εννοείται πως αν βγείτε και σεις και κάνετε τα ίδια ο λαός θα εξακολουθεί να συμπεροφέρεται έτσι. Αρα κατά συνέπεια όταν λες 'αδέρφια' απευθύνεσαι στο κοινό σου και στα ψηφαλάκια σου αγαπητέ, πράγμα που δεν ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τον ελληνικό λαό, οπότε τι μας καλείς να αναλογιστούμε; ..Λύση: αν είναι να ρθετε κι εσεις να 'μεγαλουργήσετε' ας το καλύτερα, συνεχίστε να ξεχνάτε να ζητάτε εκλογές. Οι ελληνες ψάχνουν ηγέτες και με αυτές τις φοβικές τάσεις του σαμαρά δύσκολο να πληρώσει το κενό που ο έλληνας αναζητά.

   • χρυσηίς avatar
    χρυσηίς @ johny 29/10/2011 02:28:47

    Αυτη η κριση δεν βγαινει χωρις να κατεβει το βιοτικο επιπεδο της μεγαλης πλειοψηφιας τουλαχιστον κατα 30-40% κατω .
    Οποιος και να διαδεχθει το πασοκ , τον κοσμο , αυτο το ετεροκλητο πληθος ,θα το βρει απεναντι του.
    Η κοινωνικη συνοχη που παραμυθιαζομαστε οτι υπηρχε , ηταν στην πραγματικοτητα ενα συστημα οπου σημασια ειχε η οικογενεια , η παρεα , η συντεχνια , ανακατεμενο με τοπικισμο .

    Αν δεν ειναι αξιοι να κανουν την υπερβαση τα δυο μεγαλα κομματα , θα γκρεμιστουν μαζι ή με μικρη χρονικη διαφορα.Το πασοκ θα προηγηθει.

 63. φωνη avatar
  φωνη 29/10/2011 00:52:44

  Αυθεντικός, καθαρόαιμος φασιστικός λόγος.

 64. Ηράκλειτος avatar
  Ηράκλειτος 29/10/2011 00:57:26

  Πάνω στην εξέδρα των επισήμων στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν πέρα απο τον διακοσμητικό χρυσοπληρωμένο πρόεδρο με τα δανεικά του οποίου αγόρασε την περίφημη βίλα ο αείμνηστος Ανδρέας , ένας πουρο-μποέμ βιομήχανος που είχε όνειρο να γίνει δήμαρχος και ένας αδούλευτος - ανεπάγγελτος μπούλης γόνος γνωστής πάμπλουτης πολιτικής οικογένειας που παριστάνει τον αντιπεριφερειάρχη λόγω οικογενειοκρατίας και πολιτικών διεργασιών.
  Όλη η στρέβλωση και η σαπίλα του πολιτικού συστήματος ήταν εκεί πάνω και απο κάτω οι άνεργοι και οι φτωχοί.
  Δηλαδή τι περιμένατε να γίνει ;

 65. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 29/10/2011 01:37:00

  ΚΥΡΙΕ ΦΑΗΛΟ Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΚΛΕΖΟΥ.
  ΛΟΓΙΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ,ΚΑΘΑΡΑ ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ.

 66. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 29/10/2011 02:00:04

  Ο παπούλιας καλά έκανε κι έφυγε διότι την έχει κι αυτός λερωμένη τη φωλιά του.
  (Οι θεσμοί κάνουν τα πρόσωπα και τα πρόσωπα τους θεσμούς).
  Τόσον καιρό θα πρεπε να χε προκηρύξει εκλογές αλλά μας έχει καλωδιωμένους όλους και τον ΥΨΙΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! χαχα,όχι βέβαια την πάρτη του και τον σούπερ μισθό που τσεπώνει (που δεν ήθελε να του γίνει και μείωση αν δεν κάνω λάθος, τι έγινε τελικώς?) καλωδιωμένη έχει την δημοκρατία και την κοινωνία.....

 67. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 29/10/2011 02:11:37

  Όποιοι δεν αντιλήφθηκαν το μήνυμα των αντιδράσεων της κοινωνίας σήμερα και λένε αηδίες περί εγκάθετων, προβοκατόρων, συριζαίων κλπ είναι είτε απλά ηλίθιοι, επικίνδυνοι και ανάξιοι να ασκούν εξουσία ή απλά βολεμένοι του συστήματος που βλέπουν να έρχεται το τέλος τους και βγαίνει από μέσα τους ο κρυμμένος φασίστας.

  • m.s avatar
   m.s @ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 29/10/2011 10:46:36

   @ Θοδωρής
   Αν σε κούρασε ο Σαμαράς πήγαινε στο Γιωργάκη να σε ξεκουράσει
   το έχουν κάνει επιστήμη ... έχουν το νόου χάου που αποκτήθηκε με σκληρές
   και ατέλειωτες διακοπές.
   Μακριά απο το σύριζα... θα σε ξεποδαριάσουν

   @ Απόστολος
   Εδώ στο Βόλο λίγο με μπέρδεψε το μήνυμα , ειδικά αυτό το free Μπέος ...

 68. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 29/10/2011 03:15:37

  ΨΔΣ :) CDS CDS CDS CDS CDS CDS CDS CDS

  ΣΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ....

  ΣΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ....

  ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ....ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ......

 69. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 29/10/2011 10:07:57

  Το πρόβλημα της πατρίδας μας είναι πλέον αν θα ζήσει και πώς.
  Οι Έλληνες αισθάνονται ταπεινωμένοι, προδομένοι, εξευτελισμένοι, φοβισμένοι για το αύριο.
  Υπάρχει σήμερα ο ηγέτης που μπορεί να πείσει, να καθησυχάσει, να εμπνεύσει, να στηρίξει, να παρηγορήσει, να οδηγήσει, να διδάξει τον λαό;
  Όχι με λόγια, αλλά με το παράδειγμά του.
  Αρχή γαρ άνδρα δείκνυσι.
  Στον καιρό των διαφημιστών και των επικοινωνιολόγων, που με το χρήμα των Δυνατών μπορούν να κάνουν Πρωθυπουργό τον κύριο Τσανς ή τον σκύλο τους, δεν αρκεί ένας καλός διαχειριστής.
  Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια εταιρεία, αλλά για έναν λαό, μια πατρίδα (αν αυτές οι λέξεις έχουν πια κάποιο νόημα).
  Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει αυτός ο ηγέτης, πότε πια θα κινηθεί, πότε θα παρέμβει, πότε θα πολεμήσει;
  Όταν ο δήμιος θα μας έχει κόψει το κεφάλι, εκείνος θα έλθει για να μας κάνει τεχνητή αναπνοή;
  Επειδή στην πολιτική, όπως και στη ζωή γενικότερα, ο χρόνος δίνει αξία ή απαξία στις πράξεις μας, πρέπει να γίνει κάτι σήμερα.
  Αν αυτό το κάτι γίνει αύριο, θα είναι πια πολύ αργά.

 70. Πελασγός avatar
  Πελασγός 29/10/2011 10:57:51

  Αγαπητέ μου , είσαι ένα ακριβοθώρητο και πεπαιδευμένο πρόσωπο για τους πολλούς.
  Σαν και του λόγου σου , ψάχνουμε να βρούμε Ελληνόπουλα, και θα τους βρούμε όλους. Και τότε δεν θα χρειαστεί να περιμένει κανένας Σαμαράς. Το εναρκτήριο λάκτισμα το έδωσε ο λαός, το παιχνίδι ξεκίνησε και ο κ. Σαμαράς παρακολουθεί. Όπου νάναι θα τον αποβάλουν και από το γήπεδο. Να εύχεται πάντως, ο "παρατηρητής" λαός να του επιτρέψει να βλέπει τουλάχιστον τον αγώνα των Ελλήνων από την εξέδρα...

  Πελασγός

 71. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 29/10/2011 11:09:13

  Gustave le Bon η θεωρια της μαζας

  • τάσος avatar
   τάσος @ NIK THE GREEK 29/10/2011 22:27:39

   ανδρέα παπανδρέου, η θεωρία της μπάζας.

 72. ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ avatar
  ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ 29/10/2011 11:12:00

  Πασόκοι και λοιποί συμπαθούντες και αρμέγοντες από το σύστημα της δήθεν δημοκρατίας που ευαγγελίζεστε (οικογενειοκρατική κονόμα), η παράστασή σας, ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Μόνο ότι είναι ΕΘΝΙΚΟ είναι ΑΛΗΘΙΝΟ. Μόνο ο ΣΑΜΑΡΑΣ σήμερα εγγυάται τη συνέχεια του ελληνικού ΕΘΝΟΥΣ. Εκλογές και ξεκουμπίδια, όσο είναι νωρίς.

 73. tak avatar
  tak 29/10/2011 11:48:08

  Ε, όχι και φοβισμένος ο Σαμαράς!
  Και συ Φαήλε, που είσαι κοντά του, ασφαλώς γνωρίζεις πως ο αυθορμητισμός ή και ο παρορμητισμός, όταν εκδηλώνονται και προηγούνται της λογικής και του πολιτικού ενστίκτου, δεν κάνουν πάντοτε καλό, όταν απέναντι έχεις συρφετό εν δράσει (δε γράφω όχλο).
  Είδες και εξακολουθείς να βλέπεις άλλωστε άμεσα τα αποτελέσματα, όσο κι αν δεν μας αρέσουν!
  Τέλος πάντων και πέρα από όλα αυτά, ας περιμένουν οι βιαστικοί να δουν πρώτα το Σαμαρά σε θέση κυβερνητικής ευθύνης και ας τον κρίνουν μετά... Αντί να κατεβάζουν τα ηλεκτρονικά τους άλαλα - μπάλαλα άκριτα και εν πολλοίς υπερβολικά και λανθασμένα.
  Η πολιτική -μεταξύ άλλων- θέλει υπομονή, επιμονή και καρδιά και ο Σαμαράς τα έχει και θα τα δείξει εκεί που πρέπει και όταν πρέπει.
  Τα άλλα που γράφονται παραπάνω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν προσωπικές επιθυμίες, που δεν έχουν σε καμιά περίπτωση να κάνουν με πολιτική κριτική...

 74. Kώστας avatar
  Kώστας 29/10/2011 11:58:13

  Φαήλος: "θέλω να χάσουν στις εκολογές".

  Και εμείς το ίδιο. Να τις χάσουν συντεταγμένα, στο πλαίσιο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος θέλουμε.
  Το ερώτημα όμως που ΔΕΝ απαντάς, Φαήλε είναι το εξής: ΠΟΤΕ; Πότε θα τις χάσουν , πότε θα γίνουν; Το 2013; Ε δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τότε! Λυπόμαστε.... Το manual του παιγνιδιού "Δημοκρατία" δεν έχει προβλέψει την περίπτωση και τις καταστάσεις που ζούμε τώρα.

  Ο ΓΑΠ δηλώνει :"εκλογές το 2013". Ο Παπούλιας το ίδιο.
  Σε ρωτάω λοπιπόν, αυτές οι δηλώσεις, αυτή η προοπτική(εκλογές το 2013) ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ; Ή απλά οι ανακοινώσεις του (πετυχημένου) Μιχελάκη θα είναι πλέον δισέλιδες για να φοβηθεί το γκουβέρνο;
  Καμιά περιοδεία Σαμαρά θα γίνει; Εδώ έκανε περιοδείες πριν αρθρωθεί ολοκληρωμένος αντιπολιτευτικός Λόγος, την εποχή των "7 μέτρα ανάσες για την Οικονομία". Τώρα θα περπατήσει με τον κόσμο, όπως τον θέλουμε, στην Ερμού και στο Παγκράτι;
  Τί απέγινε η προτροπή προς βουλευτές " να είστε κοντά στον κόσμο, που υποφέρει;".
  Καμία πρόταση μομφής, κάτι; Καμιά αναφορά Σαμαρά κατά πρόσωπο στον ΓΑΠ όμως, όχι σε συνέντευξη, για το φούσκωμα του ελλείμματος θα γίνει ή δεν είναι ευγενικό; Το "θα είμαστε αμείλικτοι" να του το πει κατά πρόσωπο Φαήλε. Όχι, δεν μας αρκεί να το λες εσύ εδώ. Θέλουμε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να το πει κατά πρόσωπο στον πρωθυπουργό στη Βουλή των Ελλήνων.

 75. Κακαβούλης avatar
  Κακαβούλης 29/10/2011 12:18:31

  Όσοι εκστασιάζονται από τις... εύκολες υποτίθεται λύσεις, την εξ εφόδου δηλαδή κατάληψη της εξουσίας, επενδύοντας σε ότι θέλει κάθε πικραμένος π.χ υπάλληλος Δημοσίου με 5.000 χιλ. ευρώ το μήνα, απατάται πλάνην οικτράν.
  Η ανάκαμψη θα είναι μαραθώνιος δρόμος με δόντια σφιγμένα και οδυνηρές ανατροπές.

  Ο Σαμαράς θα ασκήσει έντιμη, Εθνικά υπερήφανη και ξεκάθαρη πολιτική.
  Θα απαιτήσει αγώνα, δουλειά και επιμονή στο σκοπό που θα επιτευχθεί μόνο αν όλοι ή οι περισσότεροι αναλογιστούν τα λάθη του παρελθόντος είτε αφορούν Κυβερνητικές επιλογές ή επιλογές του καθένα μας ξεχωριστά.

  Χωρίς συντεχνιακές λογικές, χωρίς καταλήψεις υπουργείων, πανεπιστημίων, σχολείων, δρόμων και λιμανιών, με επανενεργοποίηση του Δημοσίου τομέα,
  με επανελλήνιση της παιδείας, με ανασύσταση της αγροτικής παραγωγής και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταπολέμηση της ενδημούσας διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.
  Η απόδοση της προσπάθειας θα σίγουρη αλλά όχι θεαματική.
  Θα έχει μικρά άμεσα αποτελέσματα αλλά η πλήρης ανατροπή χρειάζεται χρόνο.
  Θα σημειωθούν επιτυχίες αλλά και αναθεωρήσεις επιλογών.
  Σε μια τέτοια δύσκολη πορεία θα έχει να αντιμετωπίσει τη Δημαγωγία και το Λαϊκισμό της Αριστεράς.
  Όσοι λοιπόν επενδύουν σε μαγικές λύσεις με το Λαϊκισμό και προβάλουν ως λύση την άμεση εκδίωξη της τρόϊκας ή την ανώδυνη επιστροφή στη Δραχμή, όσοι φαντάζονται εύκολους δρόμους που θα αποδώσουν άμεσα όσα χάσαμε, ας πάνε από τώρα στο ΚΚΕ ή στο ΣΥΡΙΖΑ για να μη μας τα ζαλίζουν κιόλας.

 76. Κακαβούλης avatar
  Κακαβούλης 29/10/2011 12:44:36

  Ο Ελληνικός Λαός βρίσκεται ξανά στο πιο δύσκολο σταυροδρόμι της μεταπολεμικής περιόδου.
  Σε όλη αυτή την περίοδο δεν διακρίθηκε για την ευθυκρισία του.
  Ο Λαϊκισμός υπερίσχυσε σε όλες τις κρίσιμες επιλογές του.
  Το 1981 π.χ ενώ η χώρα είχε ελάχιστο έλλειμμα, ανύπαρκτη ανεργία, την πρώτη κλωστοϋφαντουργία στην Ευρώπη, αυτάρκεια σε εγχώρια βιομηχανία λευκών συσκευών, 100.000 ευημερούσες βιοτεχνίες ενδυμάτων, ανθούσα βιομηχανία υποδημάτων, βιομηχανίες μεταποίησης μετάλλου, σωληνουργία, αυτοκινητοβιομηχανία με προοπτικές, σημαντικές εξωρυκτικές δραστηριότητες,
  αγροτική παραγωγή κ.λ.π, επέλεξε τη δημαγωγία και την υποθήκευση του μέλλοντος τριών τουλάχιστον γενιών.
  Σε αξιακό επίπεδο επέλεξε την ήσσονα προσπάθεια αντί της σκληρής δουλειάς, τις επιδοτήσεις αντι της παραγωγής, την υποχώρηση στο ότι θέλουν τα παιδιά αντί της διαπαιδαγώγησης, το γκρέμισμα κάθε ηθικού φραγμού και ορίων, την κατάργηση των σταθερών κανόνων στη Δημοκρατία αντί του τί συμφέρει κάθε φορά, το νιρβάνα της καλοπέρασης και του ευδαιμονισμού.
  Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο "μεταλλαγμένος" πλέον νεοέλληνας θα επιλέξει και σήμερα τη δύσκολη αλλά σίγουρη επιλογή και δε θα ακολουθήσει το λαϊκισμό που υπόσχεται εύκολες και ...ανώδυνες λύσεις.
  Δεν πρέπει όμως να ξεχνά ότι το ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΌ ΥΠΟΒΑΘΡΟ στην καταστροφική πορεία των τελευταίων 30 ετών που σήμανε την ηθική και παραγωγική αποσάθρωση της κοινωνίας και του Κράτους, την προσέφερε η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, είτε κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ είτε η Ν.Δ.

 77. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 29/10/2011 14:07:17

  Εγώ λέω ότι πρέπει να δούμε τρία θέματα χωριστα:

  1. Η έκρηξη λαϊκής οργής συνήθως στην πρώτη φάση της είναι απρόβλεπτη και χαώδης. Σε δεύτερη φάση, πρέπει στοιχειωδώς να μορφοποιηθεί, διαφορετικά είναι απλώς θόρυβος.

  2. Την οποιαδήποτε αποδοκιμασία προς το πρόσωπο ενός προέδρου δημοκρατίας, μπορεί να θεωρήσει κάποιος σαν αποδοκιμασία στον θεσμό. Πώς γίνεται ο διαχωρισμός; Και γαιτί να μην αποδοκιμάζεται και ο θεσμός, αν κάποιοι τον θεωρούν αποτυχημένος

  3. Η τοποθέτηση του καθενός θεατή των επεισοδίων ως ατόμου, και η τοποθέτηση πολιτικών φορέων ανάλογα με την φύση τους και τις επιδιώξεις τους.

  Όσον αφορά το πρώτο, υποτίθεται ότι εδώ και ένα χρόνο γίνονται διάφορες “αυθόρμητες” εκρήξεις, η εικόνα είναι απελπιστικά μονότονη, κάτι σαν γηπεδικός όχλος ο οποίος χειρονομεί, φωνασκεί, πέντε-έξι κομματόσκυλα γνωστού πολιτικού χώρου παρευρίσκονται και παροτρύνουν, και στο τέλος εκθέτουν το τι θέλει να πεί ο “ποιητής” λαός στα μικρόφωνα των δημοσιογράφων.

  Ακόμη και οι αυθόρμητες λαϊκές εκρήξεις παίρνουν συγκεκριμένη μορφή ανάλογα με την κουλτούρα αυτού του λαού. Σε όλες αυτές τις “διαματυρίες” διαπιστώνουμε για απειροστή φορά ότι η διαπαιδαγηώγιση των μαζών από το τριακονταετές καθεστώς τις μετέτρεψε σε άναρθρο γηπεδικό όχλο, και μέσα σε αυτή την κατάσταση δεν είναι δύσκολο μία κυνική μειοψηφία από αγκιτάτορες να ενισχύσουν την καταστροφική και αυτοκαταστροφική τάση της μάζας, και μετά να εμφανιστούν σαν απολογητές της.

  Σωστά ανέφεραν κάποιοι ότι υπάρχει θέμα συμβολισμού.

  Όμως οι παρελάσεις και οι διάφορες παράτες και τα μεγάλα λόγια κατάντησαν τα τελευταία χρόνια σύμβολα υποκρισίας. Πώς να πείσει ένα καθεστώς για το οποίο οι παραδοσιακές αρετές που χαρακτηρίζουν την πολεμική ικανότητα ενός έθνους και ενός λαού θωρούνται αντιδραστικές, ξεπερασμένες, κατάπτυστες, φασιστικές ότι υπάρχει κάποια βαρύνουσα σημασία σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις; Πώς αυτοί οι πολιτικοί οι οποίοι στήριξαν την καριέρα τους στον εκμαυλισμό του λαού με παροχή ψεύτικης κιτσοχλιδής θα πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι συμβολίζουν την ενότητα του έθνους και θα εμπνεύσουν πατριωτικό συναίσθημα; Πώς αυτοί οι πολιτικοί του πασοκικού συστήματος οι οποίοι ανεδείχθηκαν στην εξουσία ενθαρρύνοντας ή συμμετέχοντας σε ενέργειες καταλήψεων χώρων που συνεδριάζουν θεσμικά όργανα, δήμων, νομών, ΔΕΚΟ, πανεπιστημίων, να είναι τώρα πειστικοί όταν μιλούν για θεσμούς που κινδυνεύουν. Όταν δεν άφησαν, στις περιόδους των παχιών δανεικών αγελάδων, θεσμό και αξία, ιερό και όσιο, που να μην το εξευτελίσουν. Όταν έβγαιναν οι καθεστωτικοί διασκεδαστές του πλήθους στα κανάλια και έλεγαν ότι το μόνο που αξίζει είναι τα … μπούτια της τραγουδίστριας ,και το ξενύχτι στην Μύκονο, και το “ανάξιο μεθύσι”;

  Προσωπικά, δεν με σοκάρει η παρεμπόδιση της παρέλασης, έτσι όπως την κατάντησαν. Με σοκάρει όμως ότι δεν υπάρχει εδώ και χρόνια τίποτε που να μην έχει εξευτελιστεί και ποδοπατηθεί. Τα μεγάλα λόγια και οι μικροπρεπείς πράξεις, Όποιος αισθάνεται την ανάγκη να διασωθούν ορισμένα πράγματα, όποιος πιστεύει ότι πρέπει να μπουν πάλι κάποιες αδρές διαχωριστικές γραμμές πέρα από τις οποίες κανείς δεν μπορεί να πηγαίνει ανενόχλητος, όποιος πιστεύει ότι κάποιες έννοιες και κάποιοι κανόνες θα πρέπει να αποκατασταθούν με δουλειά επίπονη και διαρκή, δεν μπορεί να θεωρεί ως πρότυπο συμπεριφορές εκπορευόμενες από την πασοκικού τύπου διαπαιδαγώγηση του όχλου.

  Επομένως, άσχετα από την οποιαδήποτε κατανόηση, ή δικαιολόγηση τέτοιων γεγονότων, οποιοσδήποτε πολιτικός φορές έχει σαν πρόγραμμά την αποκατάσταση των πραγμάτων, δεν θα πρέπει να ενθαρρύνει τέτοιου τύπου καταστάσεις, όπως αυτή που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη. 'Αλλο δικαιολογώ, και άλλο προτείνω ως πρότυπο και ενθαρρύνω. Ο πυρετός δικαολογείται από την ίωση. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει ότι μια ίωση είναι φυσιολογική κατάσταση για έναν οργανισμό.

 78. armagedon avatar
  armagedon 29/10/2011 15:45:57

  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜ'Ε' ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.

 79. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 29/10/2011 16:28:15

  Φαήλο γεια χαρά
  Αν κατάλαβα καλά από την απάντησή σου, οι στρατιωτικές παρελάσεις γίνονται για να κάτσει σούζα ο κάθε Παπούλιας όταν διέρχεται η σημαία. Έτσι λες. Αν λοιπόν έτσι πιστεύεις, τότε να μη ξαναγίνουν ποτέ στρατιωτικές παρελάσεις. Για τα περί απόδοσης τιμής στους νεκρούς των πολέμων μέσω των στρατιωτικών παρελάσεων, τα ακούω βερεσέ.

  Οι πολεμικές σημαίες δεν τιμώνται στους δρόμους, αλλά στα πεδία των μαχών. Άλλωστε πόσοι γνωρίζουν τι σημαίνει πολεμική σημαία; Σχεδόν κανένας. Ελάχιστοι. Μόνο τα στελέχη των Ε. Δ. . Μόνιμοι και έφεδροι. Ούτε οι στρατιώτες αντιλαμβάνονται τη σημασία της πολεμικής σημαίας.

  Γράφεις: «Θεσμικά και συμβολικά αυτή είναι η έννοια των στρατιωτικών παρελάσεων: τιμάς τους νεκρούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις σου….»

  Οι νεκροί των πολέμων μας και ειδικά του έπους του σαράντα, ακόμη δεν έχουν τιμηθεί.

  Και το πώς τιμώνται οι νεκροί στην Ελλάδα, το ξέρουμε από το Σοφοκλή, τον Επιτάφιο του Περικλή όπως μας τον παρέδωσε ο Θουκυδίδης, από τη τύχη των νικητών ναυάρχων της ναυμαχίας των Αργινουσών, από τα ηρώα και τα τρόπαια που έστηναν οι πατέρες μας για να τιμήσουν τους νεκρούς των μαχών. Μας το λέει ο τύμβος στο Μαραθώνα, ο τύμβος στη Σαλαμίνα, ο λέων της Χαιρώνειας, το δημόσιο σήμα της αρχαίας Αθήνας.

  Που βρίσκονται οι νεκροί του έπους το σαράντα Φαήλο; Στα αζήτητα όλων των πολιτικών της μετεμφυλιακής Ελλάδας.

  Και ξέρεις τι τους κάνουν τους ήρωες Φαήλο στην Ελλάδα; Τους πετάνε στα αζήτητα. Γνωρίζεις ποια ήταν η τύχη του συνταγματάρχη Παπαδόπουλου, διοικητή του 1ου (πρώτου) Συντάγματος Ευζώνων (1/38 ΣΕ), διοικητή των ηρώων Βελισαρίου και Ιατρίδη, αυτού που με τη τολμηρή ενέργεια του κατέλαβε τα Γιάννενα το 1913; Του νικητή της Τζουμαγιάς… Στα αζήτητα. Τον αποστράτευσαν συνταγματάρχη. Και στο κρεβάτι του θανάτου, του έδωσε ο Βενιζέλος με δύο βασιλικά, δύο βαθμούς. Μου γράφεις για το Δαβάκη. Βεβαίως ήταν ήρωας. Τραυματίστηκε όμως τη Τρίτη μέρα της εισβολής και διακομίστηκε. Του έστησαν αγάλματα, έδωσαν το όνομά του σε πλατείες και δρόμους. Τον τίμησαν. Υπάρχει όμως και ο ταγματάρχης Δημήτριος Κάσλας, αγαπητέ Φαήλο. Διοικητής του ii/5 ηρωικού δυτικοθεσσαλιώτικου συντάγματος πεζικού (δευτέρου τάγματος του πέμπτου συντάγματος). Πόσοι τον ξέρουν; Λίγοι. Και όμως ήταν ο διοικητής του τάγματος που κράτησε το θρυλικό ύψωμα 731. Αυτό που σήμερα έχει ύψος 728 μέτρα. Ταγματάρχης τότε. Πολέμησε όμως και κατά την εθνική αντίσταση από τις τάξεις του ΕΛΑΣ. Δεν τον επανέφεραν στην ενέργεια μετά την απελευθέρωση. Αντίθετα τον εξόρισαν από το 1945 έως το 1948 στα νησιά του Αιγαίου. Πέθανε ταγματάρχης το 1966. Του δόθηκε ο βαθμός του Ταξιάρχου το 1985.

  Ας αφήσουμε λοιπόν τη πλάκα. Να τιμηθούν πρώτα οι νεκροί στους χώρους θυσίας, να αναγερθούν τύμβοι και ηρώα προς τιμή τους και ύστερα να συζητήσουμε για παρελάσεις.

  Και τι να τις κάνουμε τις παρελάσεις Φαήλο, όταν στην επέτειο της αντίστασης στο φασισμό, η Ελλάδα ξανασκλαβώνετε, ταπεινώνετε και ο λαός καταστρέφεται; Πήγαινε στο πεινασμένο και τάισε τον παρελάσεις. Θα μου πεις ότι οφείλουμε … έχουμε χρέος κλπ. Σωστά. Πολύ σωστά. Μόνο που το χρέος αφορά τα φτωχόπαιδα. Ξέρεις πολύ καλά, ότι στα σύνορα δεν υπηρετούν τα παιδιά της αστικής εντιμότητας, αλλά τα φτωχόπαιδα. Η αστική εντιμότητα, όπως το «τέκνο» του πρώην γραμματέα της ΝΔ και γενικά όλων των επώνυμων λαμογιών, υπηρετούν στο τρίγωνο της αμαρτίας, στα σπίτια τους, στο ναυτικό, κάνουν μειωμένη θητεία, τη κάνουν με ψιλά πηδηματάκια κλπ. Και ξέρεις κάτι φίλε Φαήλο. Το αισχρό αυτό σύστημα δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη και αν κάνει κυβέρνηση η ΝΔ (πολύ χλωμό). Ίσως κάτι να γίνει, αν εκλεγείς βουλευτής (το εύχομαι) και σε κάνει ο Σαμαράς ΥΕΘΑ (να με πάρεις για ειδικό σύμβουλο).

  Και εγώ Φαήλο, θα ήθελα να γινόταν η στρατιωτική παρέλαση. Ειλικρινά όμως δεν με πείραξε καθόλου που διακόπηκε. Όπως δεν πείραξε και πολλούς γνωστούς και φίλους μου. Συναδέλφους εν όπλοις. Της λαϊκής και πατριωτικής δεξιάς, για να μη παρεξηγούμαστε. Ήταν ένας τρόπος για να καταλάβουν όλοι αυτοί που καταδυναστεύουν τη χώρα δεκαετίες τώρα, ότι εξεμέτρησαν το βίο τους (το πολιτικό). Και είναι κρίμα που κάποιοι δεν μπόρεσαν να λάβουν τα μηνύματα των καιρών.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρματιστής 29/10/2011 23:32:21

   Φίλε Αρματιστή,
   Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι οι παρελάσεις είναι ο μόνος τρόπος τιμής. Έχεις δίκιο σε όσα γράφεις πως πρέπει να τιμηθούν οι ήρωες μας στους τόπους θυσίας, γι; την φροντίδα των κοιμητηρίων κλπ. Η στρατιωτική όμως παρέλαση είναι κι αυτή ένας τρόπος τιμής. Δεν μ' ενδιαφέρει εάν και πόσοι ξέρουν τι σημαίνει πολεμική Σημαία. Ακόμη κι αν ξέρει μόνο ο Σημαιοφόρος εμένα μου αρκεί.
   Το έγραψα και το ξαναγράφω. Ακόμη κι αν ένας βοσκός στην Πίνδο είναι ο μόνος που πιστεύει στην Ελευθερία των Ελλήνων και την ποθεί κι όλοι οι υπόλοιποι 9.999.999, συν την Διασπορά, έχουμε τρελλαθεί, σαπίσει και θέλουμε να υποταχτούμε, τότε η αληθινή νομιμότητα, η εθνική, είναι με τον βοσκό κι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε επίορκοι.
   Μην μου κάνεις κριτική για πράγματα που δεν είπα, που δεν έγραψα. Ποτέ δεν κατηγόρησα την λαϊκή οργή, την δίκαιη αγανάκτηση. Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται και ποτέ δεν θα διστάσω να τα ονομάσω γιατί δήθεν θα γίνω δυσάρεστος.
   Ας άφηναν να περάσουν τα παρελαύνοντα τμήματα, να τιμούσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις και ας γιούχαραν μετά όποιους ήθελαν.
   Αυτή είναι η διαφωνία μου και τίποτε άλλο. Θες γιατί την φόρεσα με πολύ ιδέα και πίστη την στολή, θες γιατί δεν μου αρέσει το μπάχαλο, όση δίκαιη οργή κι αν το κινεί, πάντως εγώ, που μισώ όλα αυτά τα τομάρια, δεν θα μπορούσα ποτέ να κόψω τον δρόμο στις Σημαίες, τις οποίες υπερασπίστηκαν με το αίμα τους αυτοί που αναφέρεις και πολλοί άλλοι. Πιστεύω δε ότι αυτοί που αναφέρεις θα έκαναν αυτά που έκαναν ακόμη κι αν ήξεραν πως η ανταμοιβή τους θα ήταν η αχαριστία. Μην πας μακριά. Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος πέθανε τυφλός και ζητιάνος στον Πειραιά.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2011 23:34:24

    Εννοείται ότι ως τομάρια, εννοώ την συμμορία του Μνημνονίου και τα εξαπτέρυγα της.

 80. Νιο! avatar
  Νιο! 29/10/2011 18:03:59

  επειδη συχναζω συχνα διχως χρεια αναγνωρισιμοτητας και καθε φορα η επικαιροτητα ονοματοδοτει την παρουσια μου - η την παπαρολογια μου- επιτρεψε μου σε σενα και σε μενα και σε καθενα πουεχει και εκφραζει γνωμη να αναγνωριζω τον Γκεμπελς και τις θεωριες του οπως και την KGB Και τις δικες της.Ο κομμυνιστικος κινδυνος υπηρξε οταν χρειαζοταν και αιματοκυλισε το μισο κοσμο . Η πατριδα μας πληρωσε το μεριδιο της στο να πιστοποιησει την υπαρξη του, με το παραπανω! Αν νομιζεις οτι δεν εχει την ...παραγωγη του ακομα στο τοπο αυτον , μαλλον δεν εισαι Αρχαιοπτερυξ αλλα ...Νιο Ελληνας!Με ενα ματριξ νααα! να σου θυμιζει οτι δεν εισα μονος!Στην ουτοπια σου!
  Με τον γκρμπελς, εκπληξη!,στον καθρεφτη σου!

  • android.K. avatar
   android.K. @ Νιο! 30/10/2011 12:29:50

   ρε αρχαιε, πουθε ολο αυτο το φασισταριο στο site;
   επικυνδυνα πραγματα!!

 81. Mara avatar
  Mara 29/10/2011 18:23:42

  Φαήλε,
  Δεν ελέγχονται πάντα τα έντονα συναισθήματα το κόσμου.
  Τα χθεσινά γεγονότα που συνέβησαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μου θύμισαν την 29η Νοεμβρίου του 2009.
  Όταν ξεχείλισαν τα εκλογικά κέντρα από κόσμο, για να ψηφίσει τον Σαμαρά, βλέποντας στο πρόσωπο του έναν αγνό (και προδομένο από το σύστημα) πατριώτη, αλλά κυρίως βλέποντας στο πρόσωπο του τον χειρότερο έχθρο της Ντόρας.
  Στήθηκαν στις ουρές, νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι για να τιμωρήσουν με τον χειρότερο τρόπο τον μεγαλύτερο έχθρο της παράταξης, το ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ.
  Δεν δείλιασαν, δεν κουράστηκαν, δεν πτοήθηκαν. Στημένοι ώρες ατελείωτες, για να αποδώσουν δικαιοσύνη με όπλο την ψήφο τους και τα κατάφεραν.
  Έδωσαν γροθιά στο σύστημα και χάλασαν πολλά μα πάρα πολλά σχέδια...
  Σχέδια που τα βλέπουμε τώρα, πως τους μπουρδουκλώνουν...

  Το ποτάμε έχει φουσκώσει επικίνδυνα.

  Μήπως έφθασε η ώρα...???

 82. γιωργος avatar
  γιωργος 29/10/2011 19:25:36

  Το εγραψα και εχθες.Λιγος και απαραδεκτος ο παπουλιας.Τον τελευταιο καιρο φερεται ως γνησιο πασοκοσκυλο.Καταπτυστες οι χθεσινες του δηλωσεις(προφορικες και γραπτες).Μιλησε ως κομματαρχης.
  Απο τη στιγμη που εφυγε εχθες απο την παρελαση(που δεν επρεπε) οφειλει να παραιτηθει.

 83. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 29/10/2011 23:46:40

  Φαήλο καλησπέρα

  Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε σε πολλά. Μάλλον συμφωνούμε στα περισσότερα.

  Και εγώ πιστεύω, ότι η εθνική κυριαρχία δεν μπορεί να παραδοθεί, ούτε και με τη θετική ψήφο και των τριακοσίων της βουλής, αλλά ούτε και με θετική ψήφο σε δημοψήφισμα. Ακόμη και αν ψηφίσει το 100% των πολιτών να παραδοθεί η Ελλάδα.

  Συμφωνούμε λοιπόν. Ως εκ τούτου έχω κάθε δικαίωμα να πιστεύω ότι η ΝΔ θα ζητήσει τουλάχιστο 180 ψήφους για να περάσει η νέα συμφωνία.

  • android.K. avatar
   android.K. @ Αρματιστής 30/10/2011 12:41:19

   με αυτο το πλευρο να κοιμαστε!!!!!
   150,5 ειναι αρκετοι! Βολευονται οι ΠΑΝΤΕΣ!!
   Εκτος του ελληνικου λαου φυσικα!

 84. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 30/10/2011 00:59:44

  Αγαπητέ Φαήλο, σκέφθηκα ιδιαίτερα, πριν πατήσω το πληκτρολόγιο για να συντάξω αυτές τις γραμμές. Ο φωτισμένος σου λόγος που σπάει κόκκαλα , είναι ανάσα και για μας που πολεμούμε για την αναγέννηση μιας αληθινά πατριωτικής παράταξης.Κακά τα ψέματα , το μεγάλο στοίχημα των ημερών, είναι, αν η σημερινή Νέα Δημοκρατία, θα μπορέσει να σώσει το δημοκρατικό εποικοδόμημα του 1974, που αποτελεί πολιτικό καλλιτέχνημα της ίδιας και του Ιδρυτή της ή θα ταφεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ, στην επικείμενη κατάρρευση του πολιτικού ερειπιώνα που προήλθε από την συστηματική αποδόμηση του έργου του Εθνάρχη από το 1981, ως σήμερα.Δεν σου κρύβω και το λέω φανερά και ξάστερα, ότι η ΝΔ , Ως πολιτικό όχημα, είναι σαν το θωρηκτό ΑΒέρωφ.Βαρύ όνομα, αλλά αν βγεί να πολεμήσει στο Αιγαίο,θα το βυθίσει και ο ...Καντάφι. Η ελπίδα μας, στρέφονταν στον Αντώνη Σαμαρά, που με την νίκη του στις εκλογές του Νοέμβρη του 2009, άνοιγε ένα παράθυρο για ένα κινηματικού χαρακτήρα κόμμα και ευρωπαική φυσιογνωμία και δημοκρατική οργάνωση.Από αυτό που βλέπω να εξελλίσσεται στην μικρή πόλη που ζώ , τα μηνύματα είναι τραγικά.Όλα τα πολιτικά ζόμπι της τοπικής πολιτικής ζωής, επανέρχονται είτε ως αρουραίοι είτε ως χρυσοθήρες στην ΝΔ, από τηνστιγμή που οσμίστηκαν, οτι προηγείται με 19,5 % .Είναι οι ίδιοι που κατάντησαν τον Καραμανλή να πάρει τριάντα τοις εκατό σε μια παραδοσιακα δεξιά επαρχία , αφού βέβαια κονόμησαν από τις μπίζνες τους με το Κράτος.Μισθώσεις ακινήτων στοδημόσιο, εύκολος πλουτισμός, που τους εκθέτει ,αλλά κυρίως εκθέτει τηνπαράταξη στα μάτια τωνπολιτών (Κότερα, καγιέν, βιλίτσες με πισίνες κλπ.), ρουσφέτια ασυκράτητα, συναλλαγές με τα σκληρά καρύδια του ΠΑΣΟΚ.Και θαμουν Φαήλο, πρόθυμος να τα ξεχάσω , πιστεύοντας, οτι ο Σαμαράς θα κάνει την εσωκομματική κάθαρση, ως Πρωθυπουργός.Δυστυχώς , η χτεσινή θεσμολαγνεια στην οποία περιέπεσε,η ΝΔ και ο ίδιος ο Αντώνης με σοκάρισε. Η ΝΔ θεωρεί ή δεν θεωρεί κατάλυση του δημοκρατικού πολιτευματος , την ψήφιση του Μνημονείου και ό, τι επακολουθησε .Είναι άμοιρος ευθυνών ο ρυθμιστής του Πολιτεύματος. Έχουμε συνταγματική εκτροπή, ΝΑΙ ή ΟΧΙ.Υπήρξε Καθολική αντίδραση του λαού μας απέναντι στο καθεστώς Παπανδρέου ΝΑΙ ή ΟΧΙ . Έχει καταλυθεί η δημοκρατική αρχή του Πολιτεύματος , σύμφωνα με την οποία Υπέρτατος Θεσμός σε αυτό τον τόπο είναι η θέληση του λαού. Συμφωνούμε , ότι 151 βολευτές συν ένα πολιτικά ανάπηρο Πρωθυπουργό ,είναι μηδενική πλειοψηφία απέναντι σε έντεκα εκατομμύρια Ελληνες που αντιδρούν και υποφέρουν.Και τι ζυγίζει επιτέλους στον τόπο μας περισσότερο .Το κύρος του Προεδρικού θεσμου, που μετά την συνταγματική ρύθμιση του 1985, έχει καταντήσει η πιο ακριβοπληρωμένη γλάστρα της Ευρώπης, ή το γεγονός, ότι τα Ελληνόπουλα γιαπρώτη φορά από το 1946, πήγαν Σχολείο χωρίς βιβλία, ότι τα μαθητόπουλα φεύγουν από γκρίζα ατμόσφαιρα στο σπίτι λόγω της υπερχρέωσης των γονιών τους και πάνε σε ένα παγωμένο , χωρίς θέρμανση αλλά και ψυχικά ανήμπορο σχολικό περιβάλον, για να μην πώ ,χωρίς ίχνος υποκρισίας, οτι λιποθυμούν από ασιτία.Τι έκανε ο κύριος αυτός για την πάταξη της φοροδιαφυγής.Πότε έδωσε εξηγήσεις για τον δανεισμό του εθνικού μας γεροντοπαλλήκαρου, προκειμένου να φτιάξει την ροζ φωλιά του , με την κ.Λιάνη. Πότε επέπληξε τον σ.Ακη για τα όσα του καταλογίζονται. Πότε απολογήθηκε, ως κομματικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, για τα σκάνδαλα της Simens, του Μαντέλη , του Τσουκάτου.Πότε ζήτησε ένα πολιτικό συγγνώμη , για το γεγονός ότι όταν ο Εθνάρχης Καραμανλής , έδινε τον αγώνα για τον Εξευρωπαισμό της Χώρας, αυτός και το κόμμα του ωρύονταν στις Πλατείες , με τοσύνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ , το ίδιο Συνδικάτο, και δήλωναν θαυμαστές του Αμίν και της αταξικής κοινωνίας του Καντάφι.Αυτούς τους αγώνες του κ.Παπουλια ξέρω εγώ. Και δεν μας ακόμα και χτές που και ποιόν πολέμησε στα 15 του. Συνοπτικά Φαήλο, πιστεύω, πως χτές η ηγεσία της ΝΔ , ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΓΚΑΦΑ ,εφάμιλλη εκείνης που είχε διαπράξει , ο Καραμανλής , ο΄ταν αυτοκτόνησε πολιτικά στηνσυνεντευξη τύπου στην Θεσαλονίκη για να καλύψει ενάρετους πολιτικούς όπως ο Ρουσόπουλος και ο Βουλγαράκης.ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ,επειδή τις επόμενες μέρες θα αποκαλυφθεί , ότι ,ηχρεωκοπία ήταν προσυμφωνημένη από το Γιώργο και άρα το μοναδικό ρεαλιστικό μέτρο για την αποφυγή της ήταν πάταξη της φοροδιαφυγής, που έχει μηδενικό αποτέλεσμα, όσοι πολιτικοί μας είχαν εσωτερική πληροφόρηση ,έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία.Πράσινοι και Γαλάζιοι. Και γιαυτό εν ονόματει , μιας θλιβερήςΟΜΕΡΤΑ, χτές έγραφαν στα καττύματα των παλαιών τους υποδημάτων τις καθολικές και γνήσιες λαικές αντιδράσεις , που σε καμμιά περίπτωση ,δεν απαξίωναν το νόημα της επετείου και την μνήμη των νεκρών και ταυρομαχούσαν με την κρίση του βασανισμένου λαού μας σηκώνοντας αδειανα πουκάμισα, σαν καθυστερημένοι Δονκιχώτες για την τιμή ένός περιττού θεσμού. Τα όσα γράφω Φαήλο τα γράφω, να ξέρεις εντελώς καλοπροαίρετα και με πόνο καρδιάς .Από κεί και πέρα ,δείτε το κλίμα κιαποφασίστε.Αυτό που λέει ακόμα ο λαός είναι ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ ,ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΚΩΣΤΑΣ 30/10/2011 10:24:12

   Κώστα καλημέρα.

   Θα σου ζητήσω να διαβάσεις τα παραπάνω σχόλια μου. Θα σου πω επίσης ότι αύριο θα 'ρθουν κάποιοι άλλοι, που θα' χουν δίκιο ή άδικο, εγώ σου λέω δίκιο, και στην εξέδρα θα είναι ο Σαμαράς κι η κυβέρνηση του και θα θελήσουν κι αυτοί να διαμαρτυρηθούν για κάτι. Θα ξέρουν δε πως είναι πολύ "πιασάρικο" επικοινωνιακά να ματαιώσουν την παρέλαση, αφού το γεγονός θα παίζει σε εθνική και διακαναλική μετάδοση.
   Στην σημερινή εποχή της ασυδοσίας, έχεις άπειρους τόπους και στιγμές για να διαμαρτυρηθείς και να "πονέσει" η εξουσία.
   Η ένσταση μου είναι μία και μόνο, γιατί δεν το καταλαβαίνετε; Εκεί στο βάθος, πέρα από το αγριεμένο πλήθος περίμεναν οι πολεμικές Σημαίες και ο Στρατός, δηλαδή ο Λαός για να τιμηθεί για τις θυσίες του. Το γράφω για δέκατη φορά: εκεί ο Χ Πρόεδρος τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις κι όχι οι Ένοπλες Δυνάμεις τον Πρόεδρο.
   Αυτή είναι η διαφορά μας. Και την δίκαιη οργή την ξέρω και όλα τ' άλλα που λες τα ξέρω απλά εγώ αδερφέ, το λέω, δεν θα το έκανα αυτό. Δεν μπορώ. Αντιδρούν τα γονίδια μου, τα ίδια που ευχαρίστως θα έστηναν στον τοίχο τα καθάρματα που έκαναν την Πατρίδα μου διακονιάρισσα...

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/10/2011 14:28:17

    Αγαπητέ φίλε, Φαήλε, καλημέρα. Δες σε παρακαλώ στο YouTube το βίντεο με την Σ.Σ.Α.Σ. που παρελαύνει στις 28-10-2011, λίγο μετά τα επεισόδια, στο πλακότρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, και καμάρωσε για το πώς τιμά ο απλός Λαός, με το αυθόρμητό του χειροκρότημα, τις ένοπλες δυνάμεις. Επίσης θα συγκινηθείς βλέποντας τους 2 ουλαμούς της συγκεκριμένης Στρατιωτικής Σχολής, να τιμούν τους Έλληνες πολίτες, παρουσιάζοντας σ' αυτούς όπλα, και ψάλλοντας ενώπιόν τους τον Εθνικό μας Ύμνο. Χίλια συγχαρητήρια στον επί κεφαλής τους Αξιωματικό, στον Διοικητή της Σ.Σ.Α.Σ. και στους αυριανούς μας Αξιωματικούς - Επιστήμονες!

 85. Theo avatar
  Theo 30/10/2011 05:30:30

  δυστυχως, μερικα πραγματα κε. Κρανιδιωτη παρα την ευγενικη σας προσπάθεια δεν δικαιολογουνται.
  Η δηλωση του Α. Σαμαρα ηταν πολυ μακρια απο το λαικο αισθημα.
  Δυστυχως συνεχιζουμε να παραμενουμε μονοι και εις αναζητηση μπροσταρη, ηγετη του εθνους!!!
  (δειτε λιγο τις δημοσκοπησεις: οσο φτιαχτες και πειραγμενες να ειναι, παλι κολλημενη στο 22% η ΝΔ. Αντε στην πραγματικοτητα να ειναι στο 28, αντε 30. παραπάνω δεν ειναι. Δεν προβληματιζεστε γι' αυτο;)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Theo 30/10/2011 10:10:19

   Αυτό που γράφω είναι αυτό που πιστεύω κι όχι δικαιολογία.
   Δεν μου καίγεται καρφί αν δεν αρέσει, δεν μ' ενδιαφέρει να γίνω αρεστός κολακεύοντας το πλήθος, ούτε ψάχνω να βρω ποια άποψη ακολουθούν οι πολλοί.

 86. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ avatar
  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 30/10/2011 12:18:28

  Ο Αντώνης Σαμαράς μας έχει στεναχωρήσει πολύ με τη μετριοπαθή θέση που πήρε και που εμμέσως στηρίζει το Σύστημα.Ο κόσμος της ΝΔ είναι η λαική δεξιά και αυτή είναι που βράζει περισσότερο ως η πληττόμενη μεσαία τάξη.Τουλάχιστον δεν είναι σαν τον Καρατζαφέρη που από λαικίστικη δεξιά μετέτρεψε το κόμμα του σε νεοφιλελεύθερη δεξιά(το χειρότερο πολιτικό μοντέλο) και σύντομα θα συνεργαστεί με τα αποκαίδια της Δημοκρατικής Συμμαχίας για να εξασφαλίσει μια βουλευτική καρέκλα στην κόρη του "δημιουργού" και ευεργέτη του(βλέπε άδεια Τηλεάστυ).

 87. ? avatar
  ? 31/10/2011 18:32:32

  Τίποτα το ηρωικό. Η ματαίωση της παρέλασης είναι μια δικαιολογημένη απόφαση της αστυνομίας που έβλεπε εκατοντάδες παππούδες και παιδάκια να ποδοπατούνται ή μέσα στα δακρυγόνα αν θα πήγαινε να παραμερίσει τους 100 αγανακτισμένους και ό,τι άλλο είχε μαζευτεί γύρω από τους επισήμους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.