Το σχέδιο Σαμαρά για τη νέα μεγάλη αστική παράταξη
18/03/2014 09:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σχέδιο Σαμαρά για τη νέα μεγάλη αστική παράταξη

Στόχος του Σαμαρά είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει τη νέα αστική τάξη στην Ελλάδα και θα συνενώσει όλες τις αστικές δυνάμεις του τόπου

Χαιρόμαστε πολύ εδώ στο antinews όταν βλέπουμε ότι μας διαβάζουν πολύ και επιχειρούν να ερμηνεύσουν τι ακριβώς εννοούμε. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στο σχέδιο Σαμαρά για την παράταξη, στην ανανέωση που πρέπει να επιχειρήσει, στο όραμά του για τη «Νέα Ελλάδα», στη συνένωση των κεντροδεξιών δυνάμεων απέναντι στις Ελιές και τα Ποτάμια.

Σε δύο διαφορετικά άρθρα "Η ΝΔ ή θα ανανεωθεί, ή θα την πάρει το ποτάμι" και "Ποια θα είναι η επόμενη “λαϊκή παράταξη”;", αλλά και σε πλείστες άλλες αναφορές, έχουμε αναφερθεί στον τρόπο που ο ηγέτης σήμερα της κεντροδεξιάς θα ανακτήσει το χαμένο έδαφος της παράταξης και θα πάρει τα ηνία της χώρας και για τα επόμενα χρόνια.

Κατ’ αρχάς ο Σαμαράς είναι αυτός που κράτησε ενωμένη τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να καθάρισε η ήρα από το σιτάρι και να έφυγαν από τη ΝΔ όσοι ουσιαστικά δεν είχαν και καμιά δουλειά μαζί της, όμως, ακόμη και σ’ αυτό το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, η Νέα Δημοκρατία φαντάζει ως η μόνη δύναμη ευθύνης, αυτή που μπορεί να κυβερνήσει το καράβι στην τρικυμία. Αν ο κόσμος ήθελε κάτι άλλο θα έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ 40%, όμως, δεν το κάνει.

Επομένως, αυτό που περιμένει ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροδεξιοί είναι οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού. Οι οποίες, για όσους τον γνωρίζουν, δεν θα αργήσουν. Μόλις η Ελλάδα ξεφύγει από τον σφιχτό εναγκαλισμό της τρόικας και διαφύγει το κίνδυνο της χρεοκοπίας, ο Σαμαράς θα παίξει την μπάλα που ξέρει σαν καλός…. Ολυμπιακός που είναι. Κι όσο πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, θα ξεδιπλώνεται το σχέδιό του για συνένωση όλων των δυνάμεων ευθύνης που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά, που δεν παίζουν με κόμματα δραχμής ή κόμματα γεννημένα στα γραφεία των εκδοτών και των νταβατζήδων. Που επιλέγουν αυτές οι δυνάμεις να πορευτούν σε ανέφελο ουρανό και όχι σε καταιγίδες.

[photo_1]

Γράφει, λοιπόν, σήμερα το «Βήμα» («Συναγερμό» για «Νέα Ελλάδα» ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς):

«Εν μέσω πολλών συζητήσεων και αναλύσεων για το νέο τοπίο που μπορεί να δημιουργηθεί με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Μαΐου, σταθερή άποψη του κ. Σαμαρά είναι να σημάνει «συναγερμό» για σύμπραξη όλων των μεταρρυθμιστικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: η ένωση των διάσπαρτων δυνάμεων, ώστε να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης αστικής παράταξης που επί της ουσίας θα επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα της ΝΔ και θα σημάνει και την ουσιαστική της μετάλλαξη. Οι εξελίξεις για τη... νέα σύνθεση θα είναι ταχύτατες μετά τις ευρωεκλογές και θα αποτελέσει ένα κρίσιμο στοίχημα πόσοι θα ανταποκριθούν στον «Ευρωπαϊκό Συναγερμό» που θα σημάνει ο Πρωθυπουργός για τη «Νέα Ελλάδα».

Αυτά ακριβώς που γράφαμε εμείς τόσο καιρό. Ο Σαμαράς ετοιμάζεται να παρουσιάσει το σχέδιό του για τη σύμπραξη όλων των δυνάμεων της δεξιάς και του κέντρου. Να προχωρήσει σε παλλαϊκό Συναγερμό για τη μετάλλαξη της σημερινής Νέας Δημοκρατίας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα μακριά από λαϊκισμούς και με γνώμονα μοναδικό το συμφέρον της πατρίδας.

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα «φθαρμένη» από το χρόνο. Αποτελεί όπως και το ΠΑΣΟΚ την επιτομή της μεταπολιτευτικής πολιτικής πραγματικότητας γι’ αυτό και δεν είναι πλέον ελκυστική.

Η ανάδειξη ενός νέου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει τη νέα αστική τάξη στην Ελλάδα είναι το κρίσιμο διακύβευμα. Αφού το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλέον και η Ελιά με το Ποτάμι προσπαθούν από την πλευρά τους να συγκεντρώσουν τις κεντροαριστερές δυνάμεις, το μόνο που μένει στον Αντώνη Σαμαρά είναι να συνενώσει όλες εκείνες τις αστικές δυνάμεις του τόπου που θα ανανεώσουν το πολιτικό τοπίο της χώρας.

Στην εποχή του μεγάλου «μπάχαλου» λοιπόν, δημιουργούνται οι ευκαιρίες για το πολιτικό «big bang». Τη «Μεγάλη Έκρηξη» δηλαδή που αφενός θα «ξεράσει» τις δυνάμεις του λαϊκισμού και αφετέρου θα βγάλει στο προσκήνιο το νέο αστικό κόμμα. Ο Σαμαράς μπορεί να γίνει ο εγγυητής αυτής της μεγάλης μετάλλαξης της κοινωνίας και της πολιτικής. Αρκεί να βρει άξιους συμπαραστάτες που βλέπουν πέρα από τα μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα. Και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι, μακριά από οικογένειες, επιχειρηματικά τζάκια, εκδότες και εκβιαστές.

Θα είναι κρίμα μόνο να χαθεί το τάιμινγκ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 18/03/2014 11:01:16

  Μονο να μην παιξει οπως ο γνησιος Ολυμπιακος υπουλα και ξεδιαντροπα. το μονο σιγουρο ειναι οτι μονο ο Αντωνης Σαμαρας ξερει ποτε θα παιξει το παιχνιδι του και ποτε θα σκοραρει οπως ο Μαρκους Μπεργκ στο Καραισκακης.

 2. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 18/03/2014 11:33:46

  μαζί του! .-

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/03/2014 12:05:08

  Αρκεί να υπάρχει "μεσαία" τάξη μετά την φοροεπιδρομή και την καταστροφή (και) του υγιούς τομέα

  • Θρίαμβος avatar
   Θρίαμβος @ Νίκος Αργεάδης 18/03/2014 18:12:10

   Σύντομα θα ανακοινωθούν και ποιες τάξεις θα υπάρχουν στη Νέα Ελλάδα μετά τις μεταρρυθμίσεις. Ήδη φαίνεται η τάση...

 4. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 18/03/2014 12:47:32

  Το νέο σχήμα πρέπει να εκφράζει την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, την νέα οικονομία, την νέα ανάπτυξη την νέα παραγωγική βάση της χώρας. Με προσανατολισμό στην αποτελεσματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την υγιή ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα ! Χωρίς ρουσφέτια, χάρες και μίζες. Με νέο πολιτικό προσωπικό, με καθαρά χέρια και νέες ιδέες. Το μοντέλο υπάρχει από την εποχή της Άνοιξης. Πατριωτικό, Ελληνικό με σκοπό την ανασυγκρότηση και την έξοδο από την κρίση.

 5. EVA avatar
  EVA 18/03/2014 12:49:11

  ''Μεγάλη αστική παράταξη'' όμως για να υπάρξει, δεν προϋποθέτει αυτόματα και την ύπαρξη πολυπληθούς αστικής τάξης; Μεγάλη αστική τάξη στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Υπάρχει βέβαια ένα ποσοστό μη πληττόμενων από την κρίση και τα μέτρα το οποίο διατήρησε τα κεκτημένα του, ευημερεί και επιθυμεί πάση θυσία να εξακολουθήσει να ευημερεί με οποιοδήποτε κόστος, ακόμη και εις βάρος της πλειοψηφίας των συμπολιτών του. Αυτή όμως η ...ομάδα, δεν ανήκει ούτε ...εντάσσεται σε ...παρατάξεις. Ανήκει στο συμφέρον της και πάντα έως εδώ τα κατάφερε να το εξασφαλίσει απόλυτα, ανεξάρτητα κομμάτων και κυβερνητών. Υπάρχουν επίσης μετά και την επιδρομή των μνημονίων, μία κατακερματισμένη-κατεστραμένη σχεδόν μεσαία τάξη κι ένα συνεχώς αυξανόμενο δυστυχώς ποσοστό του πληθυσμού, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως νεόπτωχο. Τις μεγάλες πλειοψηφίες και τον ...όγκο, τον πρόσφεραν κατά καιρούς και εναλλακτικά στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, οι μετακινούμενοι ψηφοφόροι που εναπόθεταν τις φρούδες ελπίδες τους περί ...καλύτερων ημερών κατά περίσταση, σε όποιον απ΄τους δυό κατάφερνε να τους παραπλανήσει πιο αριστοτεχνικά. Τα δεδομένα όμως πια, έχουνε αλλάξει δραματικά. Τα ψεματάκια, τα παιχνιδάκια, τα μελλοντολογικά οράματα και τα μεγαλεπήβολα σχέδια επί χάρτου δεν εμπνέουν, ούτε και αποπροσανατολίζουν επαρκώς. Απόδειξη η αδυναμία της αντιπολίτευσης να ...''φύγει μπροστά''. Μα πως να φύγει; Τα ...προωθητικά-απογειωτικά πυροτεχνήματα της ανεδαφικής υποσχεσιολογίας (που λειτουργούσαν σταθερά στο παρελθόν), δεν είναι ικανά πλέον να ...εμπνεύσουν τους απειλούμενους, δεινοπαθούντες, πεινώντες και πανταχόθεν βαλλόμεμνους πολίτες. Οι ...βολεμένοι, οι τακτοποιημένοι, οι στο απυρόβλητο, δεν επαρκούν...... Δεν εξασφαλίζουνε ...αυτοδυναμίες. Έτσι μπαίνει λοιπόν το μέγα το ερώτημα που είναι ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ και ΑΝ και ΠΌΤΕ, θα καταφέρει όχι να γίνει ...πειστικός, αλλά ν΄αποδειχτεί σοβαρός,ειλικρινής, ρεαλιστής και έμπιστος. ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ και ΑΝ και ΠΌΤΕ, θα καταφέρει να ενώσει και να συστρατεύσει τον Ελληνικό λαό υποσχόμενος όχι απατηλούς κατοπινούς μετά θάνατον Παραδείσους, αλλά αξιοπρεπή, ασφαλή και ανθρώπινη καθημερινότητα. Δε μας λείπει ένα καινούργιο όνομα, μας λείπει το αξιόπιστο πρόγραμμα. Το ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και της βομβαρδισμένης μας ζωής. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ KAI ΣΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ; ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΙΟΣ λοιπόν και ΠΩΣ και ΠΌΤΕ ; Τα πολλά λόγια, περιττεύουν πια.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ EVA 18/03/2014 13:22:07

   ᾿Ακριβῶς, Eva! Δέν μᾶς λείπουν νέα ὀνόματα, ἰδέες καί πράξεις λείπουν!!!!!!!!!!

 6. Δεξί Χαφ avatar
  Δεξί Χαφ 18/03/2014 12:57:19

  Τώρα σοβαρά ο Σταύρος Θεοδωράκης τι μας πειράζει; Σόρρυ αν ακουστεί κακό αλλά η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να προσελκύει τέτοιους ψηφοφόρους που προσελκύει το Ποτάμι. Και αυτό γιατί διαθέτει ΚΑΙΡΙΕΣ φιλελεύθερες θέσεις πολύ απλά. Η αριστερά ΜΙΣΕΙ το ποτάμι γιατί είναι απειλητικό για τις μεταπολιτευτικές κρατικίστικες λογικές τους. Εμείς γιατί;

  • Βουστροφηδόν avatar
   Βουστροφηδόν @ Δεξί Χαφ 18/03/2014 13:20:11

   Μήπως δε θέλετε να δείτε ποιοί κατασκευάζουν τα ''ποτάμια'', με μόνο σκοπό να εκβιάζουν αποτελεσματικότερα τους εκάστοτε κυβερνώντες; Τα δεκανίκια αποσταθεροποιούν κι ελέγχουν εκ των ...έσω, αφού εξαναγκάσουν σε στημένες συγκυβερνήσεις. Κατανοητό τώρα το αυτονόητο; Οι ''Θεοδωράκηδες'' θα είναι πάντα απεχθείς, για οποιονδήποτε επιμένει να σκέπτεται....

   • ΧΡΗΣΤΟΣ Α avatar
    ΧΡΗΣΤΟΣ Α @ Βουστροφηδόν 21/03/2014 11:15:13

    Πληρωμένη απάντηση αγαπητέ Βουστροφηδόν. Αλλωστε και ο φίλος του ο Βαρουφάκης του τά 'πε οτι είναι με τους Νταβατζήδες και τους μεγαλοφοροφυγάδες αφού ούτε μια κουβέντα δεν έσει πεί εναντίον τους...

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Δεξί Χαφ 18/03/2014 13:29:30

   Γιατί η εποχή δεν επιτρέπει χαλαρές αναπολήσεις και στοχαστικούς ρεμβασμούς όλο λαγνεία, όσο κι αν φέρουν το ένδυμα της λογικής. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα χάθηκε μέσα σε ένα απέραντο παρθένο δάσος "σωστών" και σωτήριων ιδεών. Τώρα είναι καιρός για δουλειά από εκείνους που γνωρίζουν το άθλημα και όχι από όσους υποψιάζονται ότι το γνωρίζουν. Όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν. Αν έχουν.

   • Δεξί Χαφ avatar
    Δεξί Χαφ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 18/03/2014 13:38:11

    Καταρχήν θα διαφωνήσω με το τελευταίο μέρος. Για όλους υπήρξε η πρώτη φορά που κατέβηκαν στην πολιτική. Τόρα όσον αφορά τις "σωστές" και σωτήριες ιδέες εγώ και πολλοί άλλοι δεξιοί συμφωνούμε με πολλές από αυτές όπως ο περιορισμός του Δημοσίου και φυσικά ηαντιστροφή της δεινής οικονομικής θέσης της χώρας λόγω των ελλειμμάτων του παρελθόντος. Αλλά οκ μπορώ να σεβαστώ στα πλαίσια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κάποιον που ξεκινά από πιο συντηρητικές και κρατικίστικες θέσεις. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι ψηφοφόροι την έχουνε κάνει από τη ΝΔ και για μένα καλώς. Με αυτές τις απόψεις βυθίστηκε η χώρα στην ανυποληψία και στη φτώχεια.

    • Factorx avatar
     Factorx @ Δεξί Χαφ 18/03/2014 13:51:05

     Δεξί Ψαφ, γιατί δεν μας λες ανοικτά και γενναια ότι γλύστρισες και έπεσες στο ποτάμι; Πρώτη φορά ακούς τόσο ριζοσπαστική θέση για τις μειώσεις στο δημόσιο ε;

     • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
      Θόδωρος 17.06.2014 @ Factorx 18/03/2014 23:42:09

      Εμείς γιατί να στηρίζουμε, ρε Factor, με το υστέρημα μας την λίστα Lagarde και τους νταβατζήδες? Το Ποτάμι θα γίνει η νέα ΧΑ ή Σύριζα ή δεν ξέρω γω τι.. Κόμμα διαμαρτυρίας. Πόσο θα περιμένουμε στο ραντεβού με τον ΑΣ? Είπαμε να γίνει ήρεμα η αλλαγή αλλά να γίνει! Να μην γίνει ήρεμα?

  • GLAD avatar
   GLAD @ Δεξί Χαφ 21/03/2014 16:17:03

   Πάντως αν όντως πρέπει από εδώ και πέρα να μιλάμε για "συγκυβερνήσεις" και επειδή η "δεξιά" πολυδιασπάστηκε ενώ οι "πρασινοφρουροί" πήγαν εκεί που τους "λέει η καρδιά τους" και το Πασοκ μας τελείωσε , φαίνεται ότι να αυτό είναι το σχήμα συγκυβέρνησης : ΝΔ-Ποτάμι.

 7. ΑΛΕΚΟΣ avatar
  ΑΛΕΚΟΣ 18/03/2014 14:59:13

  Aν δημιουργηθεί τέτοιος φορέας και πεί με ειλικρίνεια στον κόσμο οτι είναι το κόμμα της Αστικής τάξης καί όχι της Λαικής Δεξιάς, θα πρόκειται για ένα ειλικρινές κόμμα της Δεξιάς, ακριβώς όπως είναι ειλικρινές κόμμα της Αριστεράς το ΚΚΕ. Οπότε και τα εκλογικά του ποσοστά θα είναι ανάλογα, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον σύγχυση για το ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Αστός σήμερα κατά τη γνώμη μου είναι κάποιος που δεν χρωστάει σε κανένα, έχει ενα ετήσιο εισόδημα τουλάχιστο 100.000 ευρώ και μια ατομική περιουσία αξίας τουλάχιστο 200.000 ευρώ. Απο πρόχειρους υπολογισμούς που έχω κάνει, το ποσοστό αυτών των Ελλήνων είναι σίγουρα μονοψήφιο. Αν κατεβάσουμε τα όρια στις 50.000 εισόδημα και 100.000 περιουσία, δύσκολα θα φτάσουμε το 20%. Οπότε ενα τέτοιο κόμμα μάλλον θα πρέπει να συνοδευτεί με πλήρη κατάργηση του μπόνους και καθιέρωση της απλής και άδολης αναλογικής που λέει και το ΚΚΕ, πράγμα που θα αποτελέσει όντως ανατροπή στο πολιτικό κατεστημένο του τόπου ακόμα κι αν αυτό το νέο κόμμα μείνει όπως και το ΚΚΕ για πολλά χρόνια μακριά απο την εξουσία...Εκτός αν μιλάμε για κόμμα παραπλανημένων αστών. Ητοι ανθρώπων που τσέπη τους είναι άδεια, οπότε με οικονομικούς όρους είναι αριστεροί, αλλά προτιμάνε την "ιδεολογία" της Αστικής τάξης λόγω αντιπάθειας προς τους αριστερούς...

  • new Greece on the map avatar
   new Greece on the map @ ΑΛΕΚΟΣ 18/03/2014 18:19:42

   Μπορεί να τσιμπήσει ψήφους από νέες κοινωνικές τάξεις (Νέα Ελλάδα γαρ) όπως των... "λούμπεν αστών"

 8. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/03/2014 15:36:17

  Ιδού πως καταστρέφεται η "μεσαία" τάξη (δεν αμφιβάλλω πως αληθεύει). Μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα; Αν ναι έχει καλώς, ειδάλλως, τα λόγια είναι φτώχεια. Πάμε για φούντο, αν δεν το έχουμε κατανοήσει. Ο τίτλος δεν είναι δική μας επιλογή. Τον επέλεξαν οι εργαζόμενοι μιας ιδιωτικής εταιρείας που αποφάσισαν να γράψουν επιστολή προς το Capital.gr και με την ελπίδα να την διαβάσει ο Πρωθυπουργός και να δώσει λύση. Οι άνθρωποι έχουν δίκιο. Η εταιρεία τους, Αντώνη, κινδυνεύει να κλείσει. Όχι γιατί δεν πουλάει! Κάθε άλλο! Αλλά διότι το οικονομικό σας επιτελείο δεν κάνει για να διευθύνει ούτε περίπτερο. Πόσο μάλλον τις τύχες μιας ολόκληρης χώρας. Διάβασε την επιστολή Αντώνη! Κι ύστερα σκέψου τα χαμηλά ποσοστά σας στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι τυχαία...

  «Απευθυνόμαστε σε εσάς με την ελπίδα ότι μπορεί να γράψετε κάτι, μπορεί να στείλετε ένα μήνυμα σε όσους αρμοδίους έχουν μείνει ακόμη που διατηρούν (έστω και εν μέρει) ψήγματα λογικής.

  Είμαστε μια μικρή εταιρεία πληροφορικής που με νύχια και με δόντια έχουμε καταφέρει να επιζήσουμε από την κρίση.

  Μάλιστα για να το καταφέρουμε επιδιώξαμε και πετύχαμε να πουλάμε υπηρεσίες στο εξωτερικό.

  Τώρα το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε να μας κλείσει και να προσθέσει αδίκως και άλλους ανέργους στις ουρές που υπάρχουν ήδη. Η πίκρα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσει η εταιρεία, παρά μόνον η ανικανότητα και η εχθρότητα του Ελληνικού κράτους.

  Και εξηγούμαστε.

  Πρώτον. Από 1ης του έτους η εταιρεία στην οποία πουλάμε υπηρεσίες στο εξωτερικό μας ζήτησε πιστοποιητικό ΄φορολογικής κατοικίας΄ προκειμένου όταν εξοφλεί τα τιμολόγιά μας να μας κάνει την νόμιμη στη χώρα αυτή παρακράτηση φόρου σύμφωνα με τη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας που έχει η Ελλάδα με τη χώρα αυτή. Δηλαδή πρέπει το ΥΠΟΙΚ να μας δώσει ένα χαρτί που να λέει το αυτοδίκαια προφανές, ότι το ΑΦΜ της εταιρείας μας είναι δηλωμένο στην Ελλάδα και η εταιρεία πληρώνει φόρους στην Ελλάδα. Τόσο απλό και προφανές, το χαρτί ζητάμε.

  Ε, λοιπόν, αυτό που μπορεί κανείς να δει στο TAXIS σε πέντε δευτερόλεπτα αν χτυπήσει τα στοιχεία μας, μας το αρνούνται από τις 8 Ιανουαρίου.

  Πάμε για Απρίλη, έχουνε περάσει μήνες πλέον, και το χαρτί άφαντο. Χωρίς χαρτί οι του εξωτερικού δεν πληρώνουν. Οπότε πάμε για φούντο. Όταν δε παρακαλούμε το ΥΠΟΙΚ, μας βρίζουν και μας απειλούν γιατί τους... ενοχλήσαμε!!! Δεύτερον.

  Εντρομοι ανακαλύψαμε προ ημερών ότι οι πελάτες μας πρέπει να μας κρατάνε το 20% των τιμολογίων που κόβουμε και να το δίνουν στην εφορία έναντι δικών μας μελλοντικών φόρων. Κάποιος φωστήρας σκέφτηκε και έγραψε να γίνεται τέτοια παρακράτηση σε όσους ΄εισπράττουν δικαιώματα΄, χωρίς να σκεφτεί ότι οι εταιρείες πληροφορικής όταν πουλάνε ένα πρόγραμμα πουλάνε ΄άδειες χρήσεως΄ του προγράμματος και όχι κυριότητα, πράγμα που ερμηνεύεται σαν ΄πνευματικό δικαίωμα΄ και συνεπώς τώρα επισύρει κράτηση 20%.

  Ποιά εταιρεία πληροφορικής (τομέας του μέλλοντος, τρομάρα μας) μπορεί να αντέξει 20% ξαφνική μείωση των εσόδων της; Θα έπρεπε να είχαμε κέρδος 50 σε κάθε τιμολόγιο 100 που κόβουμε για να δικαιολογείται να μας κρατάνε 20 φόρο (και μάλιστα προκαταβολικά). Ποιό 50 κέρδος, εδώ αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε.

  Μας έχει πιάσει απόγνωση: Ασχοληθήκαμε με το Software και μάλιστα το εξειδικευμένο. Βρήκαμε πελάτες στο εξωτερικό. Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε συνάλλαγμα στην Ελλάδα και να το φέρνουμε για χρόνια επειδή η ειδικότητά μας αναγνωρίζεται, και τώρα έρχεται το Ελληνικό κράτος και μας ρίχνει δύο σφαλιάρες άνευ λόγου και αιτίας, και μας διαλύει!!!

  Τι στο διάολο να κάνουμε πια; Πώς θα ζήσουμε; Γιατί δεν μας θέλουν ζωντανούς; Γιατί θέλουν να μας εξοντώσουν; Νικάμε διεθνώς τον ανταγωνισμό, και μας καταδικάζει σε θάνατο ένας βιδωμένος σε μια καρέκλα που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα!

  Αν υπάρχει Θεός, έλεος!

  Σας παρακαλούμε, αν μπορείτε κάντε κάτι».

  Τρομερό! Νικάμε, λέει, διεθνώς τον ανταγωνισμό και μας καταδικάζει σε θάνατο ένας βιδωμένος σε μία καρέκλα που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Και ξέρεις κάτι άλλο Αντώνη; Οι άνθρωποι ζήτησαν να μην δημοσιοποιηθεί το όνομα της εταιρείας που εργάζονται. Επειδή φοβούνται. Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2014: Να φοβούνται οι δημιουργικοί άνθρωποι και να αλωνίζουν οι γραφειοκράτες και οι αεριτζήδες. Δεν ξέρω για σένα, αλλά σε όλους εμάς η έκκλησή τους μας συγκλονίζει: «Αν υπάρχει Θεός, έλεος».

  Θανάσης Μαυρίδης

  thanasis.mavridis@capital.gr

  Πηγή: www.capital.gr

  • Ιπτάμενο Χαλί avatar
   Ιπτάμενο Χαλί @ Νίκος Αργεάδης 18/03/2014 15:49:39

   Τι να πει πια κανείς; Θλίψη κι απογοήτευση. Αν και σε αυτό ακόμη, πρέπει ο ....Αντώνης να επέμβει προσωπικά, είμαστε για φούντο. Πόσες ορδές επιζήμιων κρατικοδίαιτων φελών υποχρεούμαστε να τρέφουμε; Γιατί να μη μπορεί να γίνει έγγραφη επώνυμη καταγγελία και ο επικίνδυνος ''υπεύθυνος'' ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ πάραυτα;

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Ιπτάμενο Χαλί 18/03/2014 16:21:51

    Αυτός ο υπεύθυνος προφανώς δεν ενεργεί παρανόμως.Κάποια διάταξη,Νόμο,εγκύκλιο ακολουθεί. Το πρόβλημα είναι το δαιδαλώδες φορολογικό με τις χιλιάδες επεξηγήσεις -διευκρινήσεις που και οι αρμόδιοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

    • Ιπτάμενο Χαλί avatar
     Ιπτάμενο Χαλί @ Μεγάλες στιγμές 18/03/2014 16:31:26

     ‘’Δηλαδή πρέπει το ΥΠΟΙΚ να μας δώσει ένα χαρτί που να λέει το αυτοδίκαια προφανές, ότι το ΑΦΜ της εταιρείας μας είναι δηλωμένο στην Ελλάδα και η εταιρεία πληρώνει φόρους στην Ελλάδα. Τόσο απλό και προφανές, το χαρτί ζητάμε.’’ ''Κάποια διάταξη,Νόμο,εγκύκλιο ακολουθεί.''Υπάρχουν ...Νόμοι, εγκύκλιοι, διατάξεις που εμποδίζουν γραφειοκρατικά την έκδοση βεβαίωσης σε Ελληνική ερταιρεία οτι φορολογείται στην Ελλάδα; Τότε ας αυτοκτονήσουν ομαδικά και οι 300!

  • new Greece avatar
   new Greece @ Νίκος Αργεάδης 18/03/2014 18:22:17

   Αίσχος! Δε βλέπει το μεγαλείο της Νέας Ελλάδας. Μα είναι δυνατόν να επιβιώσουν εταιρείες σαν του λόγου του με τέτοια κοντόφθαλμη αντίληψη των πραγμάτων?

 9. ηλιας παπαδοπουλος avatar
  ηλιας παπαδοπουλος 18/03/2014 17:52:32

  Πω!Πω! υπερωρίες γράφουν στον ΔΟΛ εν όψει εκλογών! "Ποτάμια" χαράσσουν, "Ελιές"φυτεύουν, "Νέες Ελλάδες" χτίζουν, χαμός! χαμός! (που θα έλεγε ο Άδωνης).Ελπίζω να χρησιμοποιούν τον "Εθνικό εργολάβο" γα να τους βοηθήσει. Μην μας πάθουν και υπερκόπωση!

 10. Συντηρητικός Δημοκράτης avatar
  Συντηρητικός Δημοκράτης 18/03/2014 19:11:31

  Να πληρωσουν πρωτα τα χρεη τους και μετα ας διαλυσουν και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ κι ας χτισουν παραταξεις οχι μονο με νεα ονοματα αλλα και με νεους ανθρωπους. Ανανεωση μονο με αλλη ταμπελα και παλια υλικα δεν γινεται....

  • Προοδευτικός ολιγαρχικός avatar
   Προοδευτικός ολιγαρχικός @ Συντηρητικός Δημοκράτης 18/03/2014 22:56:39

   Γιατί? Εσείς δεν κάνετε ανακύκλωση σε γυαλί, μέταλλο και πλαστικό?

 11. Naruto avatar
  Naruto 18/03/2014 19:38:58

  Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξημερώνει ποτέ .Η περίπτωση της της εταιρείας πληροφορικής δυστυχώς δεν είναι μοναδική ,έχω βιώσει και εγώ παρόμοιες καταστάσεις που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλαψεις .Αν κάποιος ιδιώτης έχει σαν βασικό πελάτη το δημόσιο τότε αντιμετωπίζει τραγελαφικές καταστάσεις οφειλόμενες είτε στην τεμπελιά ,άγνοια ,αδιαφορία ,εκδικητικότητα ,φθόνο ,ανευθυνότητα κλπ του υπαλλήλου .Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με όσα έχω περάσει τριάντα χρόνια αντιμέτωπος με τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους .

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Naruto 18/03/2014 22:58:04

   Γι΄αυτό το πουλάμε όσο-όσο να γλυτώσουμε

   • Κυνας avatar
    Κυνας @ Βαγγέλης 19/03/2014 18:23:45

    Ποναει χερι , κοψει χερι.... Ωραια λογικη !!!!

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ Κυνας 20/03/2014 09:37:42

     Ε, τι να κάνουμε? Αυτοί που μας αρέσουν για κυβέρνηση, τέτοια λογική έχουν. Στους αιώνες... Και ούτε καν χρειάζεται να πονάει για να το κόψουν. Αρκεί να πληρωθούν καλά για το κόψιμο.

 12. Vee avatar
  Vee 18/03/2014 23:39:06

  Μακάρι να τα καταφέρει ο Σαμαράς να δημιουργήσει (επιτέλους) ένα πραγματικό Αστικό κόμμα. Όμως όπως λέει και η EVA παραπάνω, πραγματική Αστική τάξη στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Αστική τάξη σημαίνει και αντίστοιχη νοοτροπία, που για μένα έχει τις ρίζες της στις αρχές του Ευρωπαικού Διαφωτισμού. Αυτήν την πολιτιστική επανάσταση βλέπω με λύπη μου ότι οι περισσότεροι την έχουν χάσει...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Vee 18/03/2014 23:49:58

   Τετριμμένες cargo cult κοραϊκές κασέτες. Τα περί «διαφωτισμού» έχουν συζητηθεί παλιότερα εδώ μέσα και έχουν γίνει κόσκινο...

   • Vee avatar
    Vee @ ΚΜ 18/03/2014 23:55:00

    Όπως νομίζεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα στο να πιστεύει ότι θέλει.

    • ΑΛΕΚΟΣ avatar
     ΑΛΕΚΟΣ @ Vee 19/03/2014 09:06:03

     Σαφώς έχει το δικαίωμα, και ας είναι λάθος αυτό που πιστεύει. "Ασε με να κάνω λάθος" που λέει κι ο Βασίλης...

  • ΑΛΕΚΟΣ avatar
   ΑΛΕΚΟΣ @ Vee 19/03/2014 09:04:27

   Η αστική τάξη αγαπητέ vee εκτός απο τις ρίζες της στις αρχές του διαφωτισμού έχει και το ουσιαστικό χαρακτηριστικό που την διαφοροποιεί απο το προλεταριάτο και που είναι το χρήμα. Αστός με 10 και 20 χιλιάδες εισόδημα το χρόνο=βλάξ. Αστός και άνεργος ή μικροσυνταξιούχος =βλάξ με περικεφαλαία. Πού θα βρεθούν τόσοι βλάκες που να φτιάξουν κόμμα με διψήφιο ποσοστό στις εκλογές έστω και 15%?

   • Θρίαμβος avatar
    Θρίαμβος @ ΑΛΕΚΟΣ 19/03/2014 10:59:33

    Πιστεύεις πως εκλείψαν οι βλάκες? Γίναμε κοινωνία έξυπνων και σκεπτόμενων - άρα ελεύθερων προσώπων? Αυτό θα ήταν πολύ ενθαρρυντικό αλλά μάλλον δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η πρόβλεψή μου είναι πως η ηλιθιότητα θα θριαμβεύσει πάλι.

    • Athinaios avatar
     Athinaios @ Θρίαμβος 20/03/2014 19:15:53

     ο κοσμος ειναι μορφωμενος πια πιο εμπειρος και λιγο πιο κυνικος οποτε............................

   • Vee avatar
    Vee @ ΑΛΕΚΟΣ 19/03/2014 19:38:32

    Συμφωνώ. Γι'αυτό είπα άλλωστε ότι δύσκολα βλέπω ένα καθαρά Αστικό κόμμα στην Ελλάδα. Πάντως πιστεύω ότι αν κάποιος μπορεί να το δημιουργήσει αυτός είναι ο Σαμαράς, λόγω οικογενειακού υπόβαθρου, παιδείας, αλλά και προσωπικότητας.

 13. Hunter avatar
  Hunter 20/03/2014 04:20:49

  "...Μπορεί να καθάρισε η ήρα από το σιτάρι και να έφυγαν από τη ΝΔ όσοι ουσιαστικά δεν είχαν και καμιά δουλειά μαζί της..." Έφυγε η "ήρα" (10%) και πήγε στη Χρυσή Αυγή ή αποφάσισε να μην ξαναψηφίσει, και έμεινε το "στάρι" δηλ. ο Παυλόπουλος, ο Αντώναρος, ο Αδριανός, ο Τραγάκης, ο Τζιτζικώστας και η λοιπή κλίκα... Άστοχη η συγκεκριμένη φράση. Κατά τα άλλα, καλό το ποστ.

 14. Athinaios avatar
  Athinaios 20/03/2014 19:13:59

  Η ελληνικη αστικη ταξη ειναι ανδρεοπαπανδρεικο κατασκευασμα σε ποσοστο 80% Μια αστικη ταξη κρατικοδιαιτη παρασιτικη πασοκικα κατασκευασμενη στην σαρωτικη της πλειοψηφια. Αυτους τους ανθρωπους θα εκπροσωπησει ο κυριος Σαμαρας; Και εαν αυτοι οι ανθρωποι δεν επιθυμουν σχεσεις με τον σαμαρα και τα αναξιοπιστα διαχρονικα στελεχη του χωρου του;;; Συνηθως τα στρωματα αυτα υιοθετουν μια κουτοπονηρη πολιτικη. Ενω ειναι αστοι αντιδραστικοι θελουν να εμφανιζονται ως αριστεροι. Θελουν δηλαδη να φορουν καποια προβια την πρασινη προβια του σοσιαλισμου πχ τωρα την ροζ προβια αυριο την προβια του ποταμιου. Τοτε ο κυριος σαμαρας τι θα εκπροσωπει ακριβως.........Η ατιμωση στις εκλογες ειναι δεδομενοι και γενικα τον χωρο τον απειλει ο εκλογικος αφανισμος και η πολιτικη απαξιωση.......................

  • Vee avatar
   Vee @ Athinaios 21/03/2014 20:29:57

   Κάνεις το λάθος που πολλοί κάνουν συγχέοντας τη χωριατομπαρόκ τάξη των λεγόμενων "λαμόγιων" που εξέθρεψε ο Παπανδρεισμός με την πραγματική αστική τάξη. Το ίδιο λάθος που κάνουμε συγχέοντας την ελεύθερη οικονομία με τους κρατικοδίαιτους "επιχειρηματίες". Αστική τάξη (αν και μικρή) υπήρχε στην Ελλάδα, αλλά και μεταφέρθηκε επίσης από τα αστικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης και της Αιγύπτου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.