#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/01/2014 07:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σχέδιο Σαμαρά για νίκη στις ΕυρωεκλογέςM’ ένα διπλό σχέδιο θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να κερδίσει τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο Αντώνης Σαμαράς, όπως άλλωστε δήλωσε και από το Στρασβούργο.

Το πρώτο μέρος του σχεδίου έχει πολιτικό χαρακτήρα και προβλέπει σφοδρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς πάνω στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία θα παίξει το χαρτί του διλήμματος: Ευρώπη ή έξω από αυτήν ρίχνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ το  «ανάθεμα» της αντιευρωπαϊκής ρητορικής όπως αυτή αποτυπώνεται από ακραίους όπως ο Ν. Φάρατζ, ο Βρετανός ευρωβουλευτής ή περιθωριακά ευρωπαϊκά κόμματα της Αριστεράς και της Δεξιάς.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση θα θελήσει να θέσει το δίλημμα που θα λέει ότι αν ψηφίσει ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενώ αν ψηφίσει τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου, θα συνεχιστεί η προσπάθεια της Ελλάδας για κάτι καλύτερο μέσα στην ΕΕ κι όχι «απόβλητη» και με τη δραχμή ανά χείρας.

Ο κ. Σαμαράς και δευτερευόντως ο κ. Βενιζέλος θα μιλούν συχνά για το ρόλο της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη, για τις κατακτήσεις που έχει πετύχει, για την κληρονομιά που άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και άλλοι πολιτικοί που πίστεψαν στο ευρωπαϊκό όραμα.

Από την άλλη, θα υπενθυμίζει στον κόσμο ότι η «κόλαση» εκτός της ΕΕ είναι πολύ χειρότερη από αυτή των μνημονίων. Κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει να θέλει την Ελλάδα μέσα ή έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Με τον τρόπο αυτό θα πρέπει ο κόσμος να αποφασίσει αν θέλει ευρώ ή όχι και θα ελπίζουν τα κόμματα που πιστεύουν στην ΕΕ ότι οι ψηφοφόροι δεν θα επιτρέψουν την επικράτηση ακραίων αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, έστω κι αν έχουν υποστεί απίστευτες θυσίες.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου σχετίζεται με το πρώτο κι έχει οικονομικό χαρακτήρα. Η κυβέρνηση θα παίξει το χαρτί των ευθυνών της τρόικας στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Στρασβούργο ήταν ξεκάθαρη. Επέρριψε με ευγενικό τρόπο ευθύνες στους τροικανούς για την οικονομική καταστροφή στην Ελλάδα και παρακίνησε τους πάντες να αλλάξουν ρότα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο σχέδιο «εξαφανίστε την τρόικα». Δηλαδή να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα οι άντρες με τα μαύρα κοστούμια, δηλαδή ο Τόμσεν και η παρέα του.

Η κυβέρνηση πιστεύει, κι έχει δίκιο, ότι κάθε φορά που έρχεται η τρόικα, παραλύουν τα πάντα ενώ η εικόνα των τροικανών κατακτητών εξοργίζει τους πολίτες. Όσο λιγότερο εμφανιστούν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών μέχρι τις ευρωεκλογές, τόσο καλύτερο θα είναι για την κυβέρνηση και για τη χώρα φυσικά.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι αναφορές ξένων αξιωματούχων (Σβόμποντα, Κάρας) για κατάργηση της τρόικας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει το έργο της τρόικας, Οτμαρ Κάρας, εμμένει στην άποψη ότι ο θεσμός αυτός είναι απλά μια «λύση ανάγκης». Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Wiener zeitung, κατά τη χθεσινή σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Κάρας επανέλαβε τη θέση του πως η τρόικα με τη σημερινή της μορφή αποτελεί μόνον μια «λύση ανάγκης» και πως απαιτείται ένα εργαλείο το οποίο θα αναλαμβάνει δράση όταν ένα κράτος βρίσκεται de facto προ χρεοκοπίας, ενώ προς τούτο είναι αναγκαίο να υπάρχει ένας καλύτερος και πιο δημοκρατικός έλεγχος.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, υπάρχουν τρεις εκδοχές για το διάδοχο μοντέλο της Τρόικα: είτε να αναλάβει το έργο της το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μόνο του, είτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόνη της, είτε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Η επίσκεψη των «ανακριτών» του Ευρωκοινοβουλίου στο τέλος του μήνα στην Αθήνα, προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες της τρόικας, αποτελούν μια καλή ευκαιρία προκειμένου να φάει «κόκκινη κάρτα» ο Τόμσεν και η παρέα του.

Το διπλό αυτό σχέδιο, σε συνδυασμό με το πρωτογενές πλεόνασμα που μπορεί να ξεπεράσει τα 900 εκατ. ευρώ, αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της κάθαρσης, θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση ως τα βασικά όπλα στην πορεία προς τις εκλογές. Και μην ξεχνάμε ότι ο παράγων «Χρυσή Αυγή» θα παίξει σημαντικό ρόλο. Οι νέες αποκαλύψεις για την παραστρατιωτική δράση της ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νέες προφυλακίσεις και στο να τεθεί εκτός νόμου η οργάνωση. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκλογική διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 16/01/2014 07:48:24

  «Τους δούλους δεν τους κατασκευάζει μόνο το δόρυ του κατακτητή,
  αλλά και των καταδυναστευομένων η αμάθεια.» ~Ρήγας Φεραίος

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ η Dimi 16/01/2014 08:01:06

   ++++++

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ η Dimi 16/01/2014 09:33:57

   Τους δημιουργεί το δόρυ, τους κρατάει δούλους η αμάθεια πιο σωστά.

  • Giannis. avatar
   Giannis. @ η Dimi 16/01/2014 13:39:32

   Πολύ σωστά. Και συνέχισε λοιπόν ο Ρήγας στο δια ταύτα :
   " Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά,
   μονάχοι σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;
   Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
   παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή."
   Και επειδή δεν είναι πλέον εποχή των γιαταγανιών, το Μάιο θα ρίξουμε το αναίμακτο βόλι μας εκεί που πρέπει αγαπητή Dimi και θα πούμε στον κατακτητή που κρατάει το δόρυ με τη σειρά μας: " Βόλφ,fοrget it...(το παράνομο δάνειο των Τσοχαντζαραίων)

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/01/2014 07:59:12

  Το πρώτο βήμα είναι η κατάργηση της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ.
  Η ατιμωρησία και το έλλειμα πραγματικής βούλησης για ενέργειες τιμωρίας των υπαιτείων και επιστροφής των κλοπιμαίων είναι η ΑΙΤΙΑ.
  Η προκλητική προστασία- ασυλία βενιζέλου ειδικά για το θέμα των υποβρυχίων με ψήφο κομματικής πεθαρχίας, των βουλευτών της ΝΔ είναι η ταφόπλακά της και η ΑΦΟΡΜΗ για ψήφο τιμωρητική.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΠΕΛΙΑΣ 16/01/2014 09:39:25

   Επειδή ΔΕΝ ξέρετε δράμι ιστορίας: Όταν ο Μεγάλος Αλέξανδρος πολεμούσε τους εχθρούς του, επειδή ήταν πολιτισμένος και έξυπνος με σπουδές κοντά στον Αριστοτέλη, έδινε ευκαιρίες για ανακωχή. Όταν αυτές τις ευκαιρίες τις δέχόνταν ήταν πολλές οι φορές που τους άφηνε στη θέση τους τους άρχοντες του κάθε τόπου με μια φρουρά Μακεδόνων του για κάθε ενδεχόμενο χωρίς να τους πειράξει. Αλλά ακόμη και με τον βασιλιά των Ινδών που πολέμησαν, όταν κέρδισε, τον άφησε να κρατήσει το βασίλειό του και γύρισε προς τα πίσω.

   Η έλλειψη μεγαλοψυχίας δείχνει στενοκεφαλιά και μικροψυχία. Και δυστυχώς βλέπω εδώ μέσα πολλούς από εσάς με τέτοια συμπτώματα. Ο Βενιζέλος ΔΕΝ είναι αυτός που μας έβαλε στο μνημόνιο. Και δεν αποδείχθηκε από πουθενά ότι πήρε μίζες. Αν αποδειχθεί, στην πυρά! Όχι όμως να συμφωνήσω με το σύριζα για να πέσει η κυβέρνηση τώρα που σταθεροποιείται η χώρα. ΑΥΤΟ θα ήταν το έγκλημα. Να χαθούν οι θυσίες μας.

   • Ekthamvi avatar
    Ekthamvi @ Γεώργιος Τ. 16/01/2014 11:05:06

    Αφήστε αγαπητέ τον Μεγάλο Αλέξανδρο στην ησυχία και στην αιώνια δόξα του! Καμμία σχέση μ΄εμάς σήμερα.
    Εδώ ταιριάζει μόνο το ρηθέν από την Άννα την Κομνηνή : ''Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιησάμενος''.
    Τα λοιπά, απαιτούν πολλούς τόνους εθελοτυφλισμού και αυτοπαραπλάνησης για να ...καταποθούν. Τόσους, που μάλλον εσείς πια μόνο διαθέτετε εν αφθονία :-) !
    (Τέτοια λέτε και μετά σας φταίει ο εκάστοτε...φονιάς).

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Ekthamvi 16/01/2014 13:24:39

     Με εσένα τα έχουμε πει. Δεν έχει νόημα πια. Δυστυχώς. Αν και εύχομαι...

     • Ekthamvi avatar
      Ekthamvi @ Γεώργιος Τ. 16/01/2014 14:42:09

      Τα είπαμε και θα τα ξαναλέμε, κάθε φορά που αυτό θα απαιτείται. Καλησπέρα σας :mrgreen:

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Γεώργιος Τ. 16/01/2014 12:57:28

    Απο την Ελλάδα του Αλέξανδρου, στην Ελλάδα του Αλέξη...

    • Ekthamvi avatar
     Ekthamvi @ ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 14:40:38

     Και στην Ελλάδα της νεοκατοχής δυστυχώς....

     • daresome avatar
      daresome @ Ekthamvi 17/01/2014 13:29:48

      Αυτή τη μεγαλοψυχία που λέτε κάποιοι πιο πάνω, ευχαρίστως να την δείχναμε, αν ήταν δωρεάν ... Δυστυχώς όμως δεν είναι καθόλου δωρεάν, αντιθέτως κάποιοι τα παίρνουν, κάποιοι άλλοι ξοδεύουν (ο Βενιζέλος κατά την ... μεγαλόψυχη άποψή σας) κι εμείς πληρώνουμε και μάλιστα πληρώνουμε υπό διωγμόν ! Επομένως, οι μεγαλοψυχίες είναι πολυτέλεια ...

 3. Νικόλας Π. avatar
  Νικόλας Π. 16/01/2014 09:06:26

  AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ αυτο το άρθρο. Αλλά αποδεικνύει τη βραδύτητα του "επικοινωνιακού επιτελείου" της κυβέρνησης. Ο Σύριζα στην Ελλάδα αλλά και όλα τα δεξιά και αριστεά Ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στην Ευρώπη και όχι μόνο ο Φάρατζ, έχουν αντιστρέψει ήδη το ερώτημα που ετοιμάζεται να μας θέσει ο Σαμαράς. Και το ερώτημά τους είναι ΝΑΙ στην Γερμανική Ευρώπη των Τραπεζών ή ΝΑΙ στην Ομοσπονδιακή Ευρώπη των ιδρυτών της Μιττεράν-Κόλ?
  Κανείς, πλήν των Φασιστών, δεν λέει ΟΧΙ και στη μία και στην άλλη Ευρώπη. Ούτε ο Σύριζα ο οποίος σαφώς έχει ταχθεί υπερ της Ομοσπονδιακής και όχι Γερμανικής Ευρώπης.
  Μέχρι τώρα όλα σχεδόν τα "επικοινωνιακά τρύκ" (παραπλάνησης του λαού) του κυβερνητικού επιτελείου απέτυχαν. Και όπως φαίνεται την ίδια τύχη θα έχει κι αυτό, έστω κι αν κρύψουν την Τρόικα ενω θα προχωράνε τα μέτρα...

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Νικόλας Π. 17/01/2014 01:50:13

   Ο Φαρατζ εκπροσωπει μια χωρα που ανεκαθεν επασχε απο συνδρομο δεσποτισμου . Μια χωρα που η βιομηχανια της κατασραφηκε και που εχει εξελιχθει σε εναν οικονομικο παραδεισο αμφιβολου ποιοτητας και προελευσης κεφαλαιων. Μια χωρα που ηταν ανεκαθεν εναντιον της Ευρωπαικης ενωσης. Παντα επισης και με καθε ευκαιρια, ηταν και ειναι εναντιον της νομισματικης ενωσης της Ευρωπης. Φυσικα ο Φαρατζ εισπραττει δεκαδες χιλ. αφορολογητα Ευρω σαν μισθο απο την ΕΕ που πολεμα. Πολυ σωστα εδω καπου διαβασα οτι ειναι γραφικος σαν τον δικο μας Λεβεντη. Μη τον κανουμε και ηρωα...
   Η Χωρα του, λοιπον περαν απο τα ακριβα διαμερισματα που αγοραζουν οι Πλουσιοι Ρωσοι , Ελληνες , Ινδοι , Πακιστανοι κλπ, μη δυναμενη να επιβιωσει με την Βιομηχανια της αποβλεπει στο διαιρει και βασιλευε. Ειναι τυχαιο οτι επι Αυτοκρατοριας τους διαιρεσαν την Κυπρο, την Ιρλανδια, την Ινδια, χωρες της Αφρικης , την Μ. Α κλπ? Τοσα χρονια επιβιωσαν με το πετρελαιο της Σκωτιας το οποιο τελειωνει. Οι Γερμανοι ειναι προβλεψημοι αλλα οι Αγγλοι δεν υπηρξαν ποτε. Ο εκφυλισμος της κοινωνιας τους για οσους ξερουν και οσους παρατηρουν και τους τουριστες στα Ελληνικα νησια ειναι απιστευτος. Αν περιμενουμε βοηθεια απο αυτους καηκαμε!!!!! Δυστυχως

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/01/2014 09:40:32

  Μακάρι να χαθεί η τρόικα για πάντα. Πολλά άσχημα επέβαλε για να συνεχίσουν οι βόλτες.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Γεώργιος Τ. 16/01/2014 10:56:39

   Στάχτη και μπούρμπερη άφησε, απ’ όποια χώρα και αν πέρασε,
   Tο Διεθνές Ταμείο της Μιζέριας. Βαρύ Θανατικό «Το Βιογραφικό».
   Πνιγηρή κι Αβάσταχτη «η Συνεργασία» με τον προσωποποιημένο Διάβολο!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ η Dimi 16/01/2014 11:16:54

    Πορτογαλία και Ιρλανδία πάντως βγήκανε στις αγορές, άρα μάλλον δεν φταίει μόνο η τρόικα, αλλά κι ένας μυστακιοφόρος που έπαιζε με πράσινα παπάκια και ανεμόμυλους.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ TopGunZ 16/01/2014 13:25:22

     Αυτός δεν βγαίνει από το κάδρο ποτέ. Αξέχαστος.

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ TopGunZ 16/01/2014 16:32:14

     Aγαπητέ Τop, θεωρώ ότι της Ελλάδας η Οικονομία (και οι κατά συρροή ληστρικές επιθέσεις εναντίον της), είναι μεγέθη ανόμοια και μη-συγκρίσιμα με αυτά των 2 χωρών που αναφέρεις.

     (Antinews Άρθρο- «Παγκόσμιο Ρεκόρ Αποτυχίας του Πασόκ» (09/04/2011)

     «Xιλιάδες χρόνια πριν, ο Αριστοτέλης είχε πει:
     “Θα ήταν καταστροφικό εάν κάποτε το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα.”

     Η Ελληνική Οικονομία σήμερα, επιδεινώνεται καθημερινά. ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ γίνονται όλο και πιό προσβλητικοί, αυθάδεις και επιθετικοί.
     Υπενθύμιση ότι το 75% του ΔΝΤ, ανήκει στη Δυναστεία των Rothschild.

     Ο 2011 Προϋπολογισμός, περιλαμβάνει Νέα δέσμη μέτρων € 15 Δις
     ΚAI,
     Νέα δέσμη μέτρων στήριξης των Τραπεζών € 30 Δις
     (€ 108 από τα € 110 που μάς «δάνεισε» η Τρόϊκα το 2009). Την ώρα που € 186+ Δις είναι απαιτητά γι ’αποζημιώσεις πολέμου της Ελλάδας, από την 71ετή Οφειλέτη και νυν «Δανειστή» της Ελλάδας, νεοναζί Γερμανία, για να μη ξεχνιόμαστε.

     Δέσμευση τιμονιέρη γιά Ξεπούλημα Ελληνικής- «Επιφάνειας», € 50 Δις.

     Το Τεχνητό (fabricated) Ελληνικό Χρέος, σταθερά αυξάνει.

     Το ΑΕΠ (GDP per capita, όχι χώρας):
     € 298 Δις, τo 2009 (127% ΑΕΠ)
     € 343 Δις, το 2010 (148% ΑΕΠ).
     € 362 Δις, το 2011 (158% ΑΕΠ)
     Kαι μέχρι το 2015, Κύριος Οίδε.

     Συμπερασματικά και ανεξαρτήτως πρίσματος οπτικής, γνώσεων και αναλύσεων, αυτό το διαστροφικά επίπλαστο και ατέρμονα διογκούμενο χρέος, ΔΕΝ αποπληρώνεται.

     … «Το ληστρικό ενυπόθηκο δάνειο του 1824 γιά τον Αγώνα του 1821, με τον «Οίκο Lofnan» του Λονδίνου, ήταν 800.000 λίρες, με τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1.5%, και περίοδο αποπληρωμής, 36 χρόνια. Από Ελληνικής πλευράς, δόθηκαν ως εγγυήσεις αποπληρωμής του δανείου τα Δημόσια Κτήματα και Όλα τα Δημόσια Έσοδα!

     Όμως, το ποσό που έφθασε στην Επαναστατική Διοίκηση ήταν μόλις 298.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 59% του Ονομαστικού (472.000 λίρες) και από αυτό παρακρατήθηκαν 80.000 ως Προκαταβολή Τόκων δύο ετών, 16.000 για Χρεολύσια και 2.000 λίρες ως Προμήθεια και άλλες δαπάνες.

     Σύμφωνα με τη Δανειακή Σύμβαση, το ποσό θα αποστέλλονταν στις Τράπεζες Λογοθέτη και Βαρφ, που έδρευσαν στην αγγλοκρατούμενη Ζάκυνθο και θα παραδίδονταν Τμηματικά, στην Ελληνική Κυβέρνηση, ύστερα από έγκριση της Επιτροπής που την αποτελούσαν ο Λόρδος Βύρων, ο συνταγματάρχης Στάνχοπ και ο Λάζαρος Κουντουριώτης.» ~Ελευθέριος Διαμαντάρας:
     «Τα Δάνεια του 1821 γιά τον Αγώνα» (απόσπασμα) 26/3/2009

     Από τηλεοράσεως μάθαμε ότι, Το Δάνειο του Αγώνα, αποπληρώθηκε το 2010. Δηλαδή, 186 (αντί 36) χρόνια αργότερα, με όσα εκατομμύρια λιρών σε τοκογλυφίες υποτέλειας, αυτές οι δύο αιώνων καθυστερήσεις αποπληρωμής, Τεχνητά, προκάλεσαν.

     Η Ελλάδα (δηλαδή, Όλοι εμείς), επιστρέφει στο παρελθόν. Η Ελλάδα, λησμονεί και επαναλαμβάνει τα ίδια οικονομικά τραγικά λάθη που διέπραξε πριν από δύο αιώνες. Long live Τhe Rothschilds! Καταλάβατε.»

     Σχόλιο του Ιαπετού (10/04/2011), στο ίδιο Άρθρο:

     «Ο Καποδίστριας, ζήτησε να πληροφορηθεί, από τον τότε υπεύθυνο, την κατάσταση τού κρατικού ταμείου. Η απάντηση ήταν διαφωτιστική:
     «Ευρέθη έν νόμισμα και αυτό κίβδηλον.»

     Αγαπητέ Top, γι αυτoύς και άπειρους άλλους λόγους, θεωρώ ότι της Ελλάδας η Οικονομία (και οι κατά συρροή ληστρικές επιθέσεις εναντίον της), είναι μεγέθη ανόμοια και μη-συγκρίσιμα με αυτά των 2 χωρών που αναφέρεις.
     Φιλικά, η Dimi

     • aris. avatar
      aris. @ η Dimi 16/01/2014 21:29:06

      Aγαπητή Dimi αν πας τόσο πίσω στις οικονομίες αυτών των δύο αλλά και των υπολοίπων ομοειδών με την Ελλάδα χωρών, θα ανακαλύψεις οτι της Ελλάδος η Οικονομία και οι δικές τους οικονομίες είναι μεγέθη όμοια. Απο την εποχή της φεουδαρχίας μέχρι σήμερα ο καπιταλισμός και το δίκαιο του ισχυροτέρου μόνο εμφάνιση άλλαξαν. Ουτε την ουσία ούτε τις μεθόδους τους...

  • Ekthamvi avatar
   Ekthamvi @ Γεώργιος Τ. 16/01/2014 11:11:46

   ...Και να κάνει οτι φεύγει (για ν' αποκοιμηθούν τα παραζαλισμένα πρόβατα), τα καταστροφικά της έργα, οι ατιμωτικές επιταγές και η συνεχής άπληστη αφαίμαξη που μας εξαθλιώνει και μας καταδικάζει σε υποταγμένο Προτεκτοράτο, ΔΕΝ πρόκειται να εξαφανιστούνε από ...θαύμα. ''Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρά''.
   (Για να σας προλάβω, μεταφορική-πνευματική έννοια έχουν και οι φωτιές και τα ...μαχαίρια = Απόφαση αντίστασης)

   • Geros avatar
    Geros @ Ekthamvi 16/01/2014 12:16:20

    Θα σας κάνω ένα σχόλιο και ελπίζω να μην απαντήσετε με χυδαιότητες όπως το έχετε συνήθειο να απαντάτε σε αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί σας. (μέχρι και με τις ερωτικές μου επιδόσεις έχετε ασχοληθεί κατά καιρούς και ούτε με ένα .... Μολών λαβέ δεν απάντησα! Οπότε ας το κρατήσουμε σε πολιτισμένο επίπεδο)

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω στον συλλογισμό σας είναι αν αυτό που σας κάνει να αγανακτείτε είναι οι επιπτώσεις της κρίσης και του μνημονίου ή η έλλειψη αντίστασης.
    Βλέπω μια αντίφαση σε αυτά τα δυο, δεν μπορείτε από την μια να λέτε ως εδώ με την φτωχοποίηση , τους συμπολίτες μας που ψάχνουν στους κάδους, την ανεργία , τους φόρους και τις αυτοκτονίες, και από την άλλη να λέτε "απόφαση αντίστασης".
    Ή το ένα σας ενοχλεί ή το άλλο , το να θέλετε και τέλος όλων των δεινών και αντίσταση δεν γίνεται.
    Η αντίσταση θα οδηγήσει (προσωρινά αν πετύχει , μόνιμα αν αποτύχει) σε περισσότερη φτώχεια , ανεργία , σε περισσότερους ανθρώπους να ψάχνουν σε κάδους, δεν συμφωνείτε? Δεν νομίζω ότι είσαστε τόσο αφελής να νομίσετε ότι η Merkel θα ανοίξει την στρόφιγγα με τα μετρητά όταν ο Αλέξης χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι , κάποια μάχη θα γίνει, άρα είστε έτοιμη για τις συνέπειες της μάχης σωστά?
    Άρα δεν έχετε πρόβλημα με τις στρατιές των ανέργων και την εξαθλίωση , έχετε πρόβλημα γιατί πιστεύετε ότι είναι τσάμπα θυσίες προς λάθος κατεύθυνση.
    Δεν προσπαθώ να σας κριτικάρω απλά να καταλάβω την θέση σας, αν ρωτάτε εμένα δεν πιστεύω καν ότι στρόφιγγα με μετρητά υπάρχει , πόσο μάλλον ότι θα την ανοίξει η Merkel .....
    Προσπαθώ να καταλάβω το όνειρο σας , ας πούμε ότι αύριο 17 του μηνός γίνεται αυτό που εσείς θέλετε με τον τρόπο ακριβώς που το θέλετε (για να μην κολλήσουμε σε πρόσωπα) , στις 17 του μηνός Ιανουαρίου του 2015 πως θα είμαστε οικονομικά , διπλωματικά αλλα και ψυχικά ως έθνος?
    Αν γίνεται να πείτε και πως θα φτάσουμε εκεί που νομίζετε ότι θα φτάσουμε θα ήταν ακόμα καλύτερα , μην πείτε δηλαδή , "στις 17 Γενάρη του 2015 θα είναι όλα τέλεια" , να υπάρχει ένας λογικός ειρμός.

    • Ekthamvi avatar
     Ekthamvi @ Geros 16/01/2014 15:15:21

     Κακέ μου Γέροντα, όχι σ΄εμένα αυτά τα απλοϊκά παιχνιδάκια! Ποτέ δεν ξεπερνάω τα όρια αν ο απέναντι δεν κάνει πρώτος την αρχή . (Και τότε, το κάνω συνειδητά).
     Ας εξετάσουμε λοιπόν τα θεματάκια σας ένα-ένα :
     Λέτε : (μέχρι και με τις ερωτικές μου επιδόσεις έχετε ασχοληθεί κατά καιρούς…)
     Απ. : Δεν ασχολήθηκα εγώ κύριε με τα απωθημένα και τις …επιδόσεις σας άξαφνα, παρά μονάχα όταν με αναγκάσατε να ψάξω την εξήγηση της αψυχολόγητης εμμονής σας, που σας ωθούσε συνεχώς να με προτρέπετε να μη σχολιάζω εδώ τόσο συχνά και να προσπαθείτε ασεβώς, να ερμηνεύσετε κι όλας με …υπονοούμενα, την ενασχόλησή μου με το διαδίκτυο. Κατά τη γνώμη μου, όποιος προσπαθεί να εξηγήσει την ενόχληση που του προκαλούν οι θέσεις κάποιου άλλου επιχειρώντας να τον χαρακτηρίσει ερμηνεύοντας μίζερα τις συμπεριφορές του, έχει συγκεκριμένο πρόβλημα με τον εαυτό του. Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
     Λέτε : ‘’Βλέπω μια αντίφαση σε αυτά τα δυο, δεν μπορείτε από την μια να λέτε ως εδώ με την φτωχοποίηση , τους συμπολίτες μας που ψάχνουν στους κάδους, την ανεργία , τους φόρους και τις αυτοκτονίες, και από την άλλη να λέτε “απόφαση αντίστασης”. ‘’
     Η αντίφαση, υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό σας και φυσικά οφείλεται στη διαφορετική μας οπτική. Εγώ πιστεύω πώς ο πεινασμένος, ο άνεργος, ο άστεγος, ο απελπισμένος, οφείλει να επαναστατήσει, να ενωθεί με όλους τους υγιώς σκεπτόμενους που δεν ‘’τα έφαγαν μαζί’’ με τους μιζαδόρους, τους πολιτικάντηδες και τους λήσταρχους συνεργούς τους και να επιβάλλει την κοινή λογική, που λέει ότι Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν επικρατεί ανασφάλεια, πείνα, κακομοιριά και δυστυχία στην πολιτεία. Άρα, επιβάλλουμε το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και την αξιοπρέπεια.
     Λέτε : ‘’κάποια μάχη θα γίνει, άρα είστε έτοιμη για τις συνέπειες της μάχης σωστά?’’
     Η μάχη ήδη διεξάγεται και οι συνέπειες είναι δυσβάσταχτες για πάρα πολλούς. Υπάρχουν τραυματίες, καμένα σπίτια, καμένες ψυχές και αθώοι νεκροί. Πόλεμος είναι αλλά επειδή εσείς και οι σαν εσάς είσαστε στο απυρόβλητο, τρέμετε μόνο μη και σας πετύχουνε τα ….σκάγια μελλοντικών μαχών. Βολεύεστε όσο ‘’οι άλλοι’’ αποτελούν το στόχο και μας συστήνετε αυτοσυγκράτηση, για να μη ….διασαλευθεί τάχα μου, η τάξη (ΣΑΣ).

     • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
      Γιάννης Αυλακιώτης @ Ekthamvi 16/01/2014 16:02:27

      κοπελιά με τα γραφόμενα σου μας έχει συστηθεί ως λούμπεν ακτιβίστρια του συνδέσμου. το αυτοκτονιόμετρο σε παρακαλώ μεσημεριάτικα άφησε το κατά μέρος. οι τύποι με τα μαχαίρια και τα οπλοπολυβόλα είναι αντιστασιακοί;

     • Ekthamvi avatar
      Ekthamvi @ Γιάννης Αυλακιώτης 16/01/2014 16:45:46

      Φοβικέ μπαρμπούλη, αυτά να τα συζητήσετε με τον Ψυχαναλυτή σας, μεθαύριο που θα έχει και πανσέληνο. Εγώ δυστυχώς, δεν διαθέτω την επιστημονική κατάρτιση ώστε να σας βοηθήσω.

     • γιάννης αγιάννης avatar
      γιάννης αγιάννης @ Ekthamvi 16/01/2014 18:31:51

      χαχαχα. έχεις πλάκα ρε φιλαράκο. το ψευδώνυμο είναι μόνο για εδώ ή το χεις και στη δουλειά?

     • Ekthamvi avatar
      Ekthamvi @ γιάννης αγιάννης 16/01/2014 18:39:30

      :mrgreen: Αγράμματη γιδοβοσκέ-κοπελιά, το έχω παντού. Εσύ, πότε θα πας στο Δημοτικό για να σε μάθουνε να ξεχωρίζεις τα βασικά;

     • Ekthamvi avatar
      Ekthamvi @ Ekthamvi 16/01/2014 16:09:16

      Λέτε : ''ας πούμε ότι αύριο 17 του μηνός γίνεται αυτό που εσείς θέλετε με τον τρόπο ακριβώς που το θέλετε (για να μην κολλήσουμε σε πρόσωπα) , στις 17 του μηνός Ιανουαρίου του 2015 πως θα είμαστε οικονομικά , διπλωματικά αλλα και ψυχικά ως έθνος?'' Σε αυτό, μπορεί να σας απαντήσει μ΄ευκολία μόνο κάποιος επιπόλαιος και ψεύτης ...μελλοντολόγος, ή και ο αστρολόγος κ. Λεφάκης. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αύριο είτε ασπάζεται τις διαταγές των τοκογλύφων και τις εκτελεί αδιαμαρτύρητα, είτε τους απεχθάνεται και προτίθεται να τους αντιπαλέψει. Απλά εγώ πιστεύω πως ένας λαός δυστυχής, γονατισμένος, συνθηκολογημένος και δούλος, δεν πρόκειται να έχει παρόν και πόσο μάλλον μέλλον. Μόνο αν πιστέψουμε οτι μπορούμε και μόνο αν τολμήσουμε ν΄απαλλαγούμε απ΄τους αδίστακτους και συμφεροντολόγους ''σωτήρες'', υπάρχει πιθανότητα με πίστη, αίσθημα αυτοθυσίας, κόπο, ιδρώτα και με συνεχή προσπάθεια, να βγούμε κάποια μέρα στο φως. Από τη ρότα που τραβάμε, ποτέ δε θα φτάσουμε Ιθάκη. Είναι σε όλους πια ορατό. Μόνο υπηρέτες χωρίς ελπίδα και δίχως πατρίδα θα γίνουμε.

     • Geros avatar
      Geros @ Ekthamvi 16/01/2014 17:05:36

      Με το σχόλιο σου απέδειξες αυτό που όλοι που διαβάζουμε τις ασυναρτησίες σου έχουμε καταλάβει.
      ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΗ.
      Κανείς φτωχός άνθρωπος που αγωνίζεται για το αν θα έχει φάει η οικογένεια του αύριο δεν θα έλεγε "δεν είμαι ο Λεφάκης" !!!!
      Τι σημαίνει ρε "δεν είμαι ο Λεφάκης"?
      Αν οι αρλούμπες σου μας οδηγήσουν στον όλεθρο τι θα πεις σε αυτούς που σε πίστεψαν?
      Θα τους πεις : "Δεν είμαι ο Λεφάκης"?
      Ρε ουστ .....
      Αυτή είναι η εναλλακτική σας? Το "δεν είμαι ο Λεφάκης"?
      Πόσο ανεύθυνος και ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ πρέπει να είναι κάποιος για να ξεστομίσει τέτοια ΑΡΛΟΥΜΠΑ???

     • Ekthamvi avatar
      Ekthamvi @ Geros 16/01/2014 18:56:48

      Στον όλεθρο, μας έχουνε ήδη οδηγήσει οι δικές σας ''αρλούμπες'' εγωϊστή και κουτοπόνηρε παππούλη. Δεν σας συμφέρει να το δείτε γιατί ως τώρα, πληρώνουμε μονάχα ΕΜΕΙΣ.
      Υ.Γ : Κουτή μου ''Λόλα'', το πόσο χαμηλά θα πέσω, το επιλέγω μόνο εγώ γι αυτό, δε θα σας απαντήσω όπως ακριβώς σας αρμόζει. Το ''ούστ'' δε, θα το εισπράξουν την κατάλληλη ώρα, αυτοί που τους αξίζει. Αν το φοβάστε, θα έχετε οπωσδήποτε τους λόγους σας. Εσείς οι βολεμένοι, ντυθείτε μέντιουμ και προσπαθείστε να παραπλανήσετε (ματαίως) τα πλήθη, οτι το ...μέλλον (το δικό σας) το ....βλέπετε και είναι φωτεινό! Να δούμε όμως πόσοι πια σήμερα, θα σας πιστέψουν! Το μέλλον αβέβαιον. Καλή σας νύχτα, με όλες τις έννοιες.... :mrgreen:

     • Geros avatar
      Geros @ Ekthamvi 16/01/2014 20:05:00

      Δεν ζήτησα να μου πείτε τον αριθμό του Τζόκερ , το μόνο που ζήτησα είναι να μου πείτε τις επιπτώσεις που νομίζετε ότι θα έχουν οι προτάσεις σας.
      Σκούζετε εδώ μέσα πρωί μεσημέρι βράδυ , δεν θα έπρεπε να έχετε μια ιδέα για το τι θα επακολουθήσει αν ακολουθήσουμε αυτά που λέτε?
      Και τι μας είπατε ?
      Μας είπατε ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ Ο ΛΕΦΑΚΗΣ !!!!!
      Δηλαδή όσα μας αραδιάζετε δεν έχουν κανέναν ειρμό ή λογική , είναι απλά η παντιέρα του απροσάρμοστου!
      Και μάλιστα του ΒΟΛΕΜΕΝΟΥ απροσάρμοστου , του απροσάρμοστου που έχει που να πάει και τι να κάνει αν αποδειχθεί ότι όλα όσα λέει είναι ασυναρτησίες.
      Επειδή στην ζωή μου έχω ζήσει με τον πιο οδυνηρό τρόπο τι συμβαίνει όταν ένας λαός ακολουθεί τις φαντασιώσεις ενός απροσάρμοστου , δεν μπορώ παρά να νιώθω αηδία για όποιον έχει το θράσος ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ να ζητάει θυσίες από έναν δυστυχισμένο λαό , για αυτούς που στέλνουν τον κόσμο να κυνηγάει ανεμόμυλους για να εκπληρωθούν τα δικά τους ασυνάρτητα οράματα.

     • Ekthamvi avatar
      Ekthamvi @ Ekthamvi 16/01/2014 21:21:31

      Κύριε, το ''δίκιο'' μα κι η λογική του βολεμένου που δεν κατανοεί παρά μονάχα το όφελος του κώ....... του, το έχετε ...σπουδάσει καλά. Απλά δεν αφορά πλέον παρά μονάχα τους ομοίους σας. Συγκρατείστε την ξεχειλίζουσα υστερία και τον ξεκαπίστρωτο πανικό σας, ''το πεπρωμένο φυγείν, αδύνατον''! Μην με κατηγορείτε για το αναπόφευκτο που βλέπετε να πλησιάζει. Θα είναι το τίμημα της ακραίας σας φιλαυτίας, της απύθμενης αλαζονείας και της ασυγχώρητης πλεονεξίας σας. Προσδεθείτε λοιπόν. Η πλειοψηφία κάθε μέρα που περνάει, έχει όλο πια και λιγότερα να χάσει. Δε φταίμε. Μας τα πήρατε πια σχεδόν όλα και πάλι αχόρταγοι είσαστε. Ψυχραιμία. Θα υπάρξει σύντομα Θεία Δίκη και θα αποδοθεί. Αν δεν είσαστε ...ένοχος, προς τι η αψυχολόγητη επιθετικότητα κι ο ασυγκράτητος τρόμος; Ας πάρει ο καθένας μας αυτό που του αξίζει. Εγώ δε φοβάμαι το αύριο. Απεχθάνομαι μόνο το χθες και το σήμερα που είναι εξόχως ταπεινωτικό για οποιονδήποτε σέβεται λίγο τον εαυτό του. Καλή σας νύχτα τώρα, ήτανε αρκετά για σήμερα.

 5. Giannis. avatar
  Giannis. 16/01/2014 09:48:45

  Υπάρχουν δύο Ευρώπες σήμερα.
  Η μία είναι της Γερμανίας και των τραπεζών με νόμισμα το Ευρωμάρκο
  που υποστηρίζουν Σαμαράς-Στουρνάρας.
  Kαι η άλλη αυτή των ιδρυτών της που υποστηρίζει ο Σύριζα και περιγράφει σαφώς παρακείμενη ανάρτηση με τίτλο:«Η ιδιωτική ζωή του Ολάντ είναι το μικρότερο από τα προβλήματά του»
  Από factorx στις 15/01/2014 γράφει:
  " Για την Μάργκαρετ Θάτσερ, μία πρώιμη ενθουσιώδη της κοινής αγοράς, η ομάδα των Γάλλων énarques γύρω από τον Φρανσουά Μιτεράν και τον Ζακ Ντελόρ προσέφερε ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο. Όπως είπε: «Ήταν σαφές από την αρχή ότι είχαν ανταγωνιστικά οράματα για την Ευρώπη». Όπως το χαρακτήρισαν οι Tombs, ήταν «το τελευταίο ζωντανό, αριστερό οικονομικό πείραμα οπουδήποτε στον κόσμο».
  To ερώτημα είναι για ποιά απ' τις δύο ΕΕ θα ψηφίσει ο Ελληνικός και οι άλλοι Ευρωπαικοί λαοί και όχι ναι ή όχι στην ΕΕ όπως το θέτουν οι φασίστες.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Giannis. 16/01/2014 13:23:30

   Ευρωπαϊστής ο Τσίπρας; Απλό κεκέκτυπο του ΑΓΠ είναι. Φτάνει αυτό να τον περιγράψει. Υποσχέσεις σε όλους για όλα και στα εθνικά θέματα μακράν χειρότερος εκείνου λόγω ιδεοληψίας. Στα οικονομικά δε, στρατηγική χωρίς σχέδιο και ποσοτικές αναλύσεις. Λόγια του αέρα παντού δηλαδή.

   • Giannis. avatar
    Giannis. @ Γεώργιος Τ. 16/01/2014 18:59:58

    Γιατί είναι Ευρωπαιστές οι Γερμανοτσολιάδες σφουγγοκωλάριοι των τραπεζιτών και των νταβατζήδων?

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Giannis. 16/01/2014 21:30:50

     Ευρωπαϊστής σαν έννοια δεν είναι κάτι θετικό ή αρνητικό από μόνο του. Εγώ είμαι πρώτα Έλληνας και αν κάποιος δεν είναι ελληνόψυχος δε θέλω να έχω παρτίδες μαζί του. Το θέμα είναι ότι θέλει ο Τσίπρας να το παίξει ευρωπαϊστής για τις ψήφους και μόνο ενώ επίσημα το 1/3 του κόμματός του και οι συνεργαζόμενοι αριστεροί ανά την Ευρώπη θέλουν τη διάλυση της ένωσης.

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 09:58:14

  Η ερώτηση του τίτλου είναι όλα τα λεφτά.

  Δυστυχώς η απάντηση είναι μία: Μόνη λύση, άμεσες μαζικές (και πραγματικές) απολύσεις στο Δημόσιο, σε ότι ποσοστό χρειάζεται για να μειωθούν οι δαπάνες και να ισοσκελισθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο κρατικός ισολογισμός.

  Επειδή αυτό καμιά κυβέρνηση δεν τολμά επι του παρόντος να το κάνει, φοβάμαι πως δεν φαίνεται λύση , ουτε σωτηρία.

  Όσο για το το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ,τι να πώ? Σαν Έλληνας πατριώτης (που κόντεψε να χάσει τη ζωή του από τη Χούντα) προσεύχομαι ολόψυχα να μη δούμε ΚΑΙ αυτό το εγκληματικό λάθος.

  Γιατί ,σύντομα μετά , αφού ανοίξαμε τους ασκούς του Αιόλου , θα δούμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς να κλείνει στη φυλακή την ηγεσία και τους βουλευτές της ΝΔ , για , πχ ,"αντιλαϊκή δραστηριότητα"...

  Όχι , η ΝΔ πρέπει να δεχτεί με αξιοπρέπεια ενδεχόμενη ήττα το Μάιο, απαντώντας πως «εμεις δεν ενδιαφερόμαστε για την σωτηρία της Νέας Δημοκρατίας , αλλά για τη σωτηρία της Χώρας.»

  Και να συνεχίσει την προσπάθεια, με τους ρυθμούς των τελευταίων μηνών, ελπίζοντας να αποδώσουν κάποιους καρπούς πρίν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Γιατί , έτσι και αλλιώς ,αν δεν αποδώσουν ,το αποτέλεσμα των εκλογών δε θα παίζεις πια κανένα ρόλο ,αφού δε θα υπάρχει Ελλάδα…

 7. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 16/01/2014 10:02:28

  το άρθρο αυτό καταδεικνύει πόσο δίκιο είχαμε όλοι όσοι λέγαμε ότι η θέση της παράταξης είναι στην καρδιά της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας. τα ζάπεια σαφώς έβλαψαν αυτό το όραμα. η παράταξη θα έπρεπε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να υιοθετήσει τη θέση της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης (φεντεραλισμός). αυτές είναι οι παρακαταθήκες του Εθνάρχη, αυτή είναι το μέλλον της παράταξης.

 8. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 16/01/2014 10:07:32

  Φοβερό σχέδιο...

  Καμιά ιδέα ουσίας ρε παιδιά; Δηλαδή ΟΚ, με την τρόικα θα μιλάμε με teleconference, καμιά λύση για βιώσιμο πλεόνασμα υπάρχει, ή θα πληρώνουμε χαράτσια μέχρι "τελικής κατάσχεσης";

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νικολάκη εφέντης 16/01/2014 13:28:22

   Η διευκόλυνση των επενδύσεων και το κυνήγι της φοροδιαφυγής βραχυπρόθεσμα. Και πιο μεσοπρόθεσμα τα κοιτάσματα.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Γεώργιος Τ. 17/01/2014 16:47:28

    Όπου, ως "διευκόλυνση των επενδύσεων" να εννοήσουμε την έκδοση μιάς φορολογικής διατάξεως (συνήθως επιβαρυντικής) την εβδομάδα, και την διαρκή (η τελευταία λόγω "πράσινης ανάπτυξης"), αύξηση του κόστους της ενέργειας, ως κυνήγι της φοροδιαφυγής τις εξωφρενικές απαιτήσεις του ΥΠΟΙΚ, που θα καθιστούσαν με το ζόρι φοροφυγάδες ακόμα και τους Στυλίτες οσίους (ποιός είπε ότι ο στύλος δεν φορολογείται;) και της γραφειοκρατίας του (τα νέα πρόστιμα ακόμα και για ακούσια πταίσματα, ούτε η στυγνότερη κατοχή δεν θα τα τολμούσε και θα έχουν κακό τέλος). Όσο δε για τα κοιτάσματα... τι μου δίνεις για να σου πουλήσω το μερίδιό μου από τώρα;

 9. fourtounas avatar
  fourtounas 16/01/2014 10:12:50

  Σε ότι αφορά το εσωτερικό μέτωπο λέτε ότι ο Πρωθυπουργός θα αμφισβητήσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Μα αυτός αμφισβητείται ανοιχτά από την πραγματικότητα. Άρα τα κέρδη εδώ θα είναι μηδαμινά για τον κ. Σαμαρά.
  Δυστυχώς η μοναδική κληρονομιά του Κωσταντίνου Καραμανλή που διασώζεται σήμερα είναι ο κ. Λιάπης. Άρα μάλλον κάνει λάθος ο Πρωθυπουργός που τον μνημονεύει διότι με το άκουσα και μόνο του ονόματος του ιδρυτή της ΝΔ όλοι σκέπτονται τον κ. Λιάπη.
  Σε ότι αφορά τη παρουσία της τρόικας είναι σίγουρα ενοχλητική γιατί οδηγεί άμεσα στη καταλήστευση μας. Συνεπώς αν η πολιτική της καταλήστευσης των πολιτών δεν αρθεί τότε με ή χωρίς τρόικα η πολιτική κατάρρευση των εκτελεστών της πολιτικής καταλήστευσης θα είναι επικείμενη.

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 16/01/2014 10:21:17

  Σωστή προσέγγιση και το έχω σκεφτεί κι εγώ πολλές φορές: Ο Βενιζέλος επιχείρησε να δώσει μια κάκιστη και πανάκριβη λύση στο θέμα των υποβρυχίων. Είναι υπόλογος για αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υπόλογος για μίζες ή για οποιαδήποτε άλλη παράνομη πράξη. Είναι προφανές ότι μίζες πήραν αυτοί που παρήγγειλαν τα υποβρύχια, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου προφανές για τον Βενιζέλο. Το ζήτημα έτσι κι αλλιώς χρόνιζε για πολλά χρόνια το 2009-2010 που το χειρίστηκε ο Βενιζέλος και η κακή λύση που έδωσε μπορεί να κατακριθεί ως τέτοια, αλλά παραπέρα δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή για να κατηγορηθεί ο Βενιζέλος, πιθανότατα δεν υπάρχουν ούτε καν υποψίες. Πρόκειται για καθαρή πολιτική σπέκουλα. Αν υπάρξουν βέβαια, το πράγμα αλλάζει.

 11. Στέργιος avatar
  Στέργιος 16/01/2014 10:31:36

  Πώς θα επιχειρήσει η ΝΔ να νικήσει στις Ευρωεκλογές;
  1) Υποχρεώνοντας τη Δικαιοσύνη να κυνηγήσει τους κομματικούς της εχθρούς Χ.Α και ΑΝ.ΕΛ. Η υπόσχεση για κουκούλωμα τού παραδικαστικού και η έγκριση τού αιτήματος για αναδρομική αύξηση των μισθών των δικαστικών είναι αρκετό "καρότο" ώστε η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να χορέψει στον ρυθμό τής ΝΔ.
  2) Κατατρομοκρατώντας μέσω των ΜΜΕ την χήρα με τη σύνταξη των 300 ευρώ και την εκμηδενισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ότι αν κερδίσουν οι "άλλοι" η χώρα θα χάσει την απίστευτη ισχύ της.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Στέργιος 16/01/2014 13:37:12

   και:
   3) εξαναγκασμό των νέων Ελλήνων σε μαζική μετανάστευση προς εύρεση εργασίας, αφού η ΝΔ έχει τα χαμηλότερα ποσοστά πανελληνίως στις ηλικίες που πλήττονται από αυτήν την εφιαλτική ανεργία σε ποσοστό 60%. Να μείνουν στην Ελλάδα μόνο οι κατατρομοκρατημένοι παππούδες.

 12. Διογένης avatar
  Διογένης 16/01/2014 10:37:27

  "Σ’ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο σχέδιο «εξαφανίστε την τρόικα». Δηλαδή να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα οι άντρες με τα μαύρα κοστούμια, δηλαδή ο Τόμσεν και η παρέα του.

  Η κυβέρνηση πιστεύει, κι έχει δίκιο, ότι κάθε φορά που έρχεται η τρόικα, παραλύουν τα πάντα ενώ η εικόνα των τροικανών κατακτητών εξοργίζει τους πολίτες. Όσο λιγότερο εμφανιστούν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών μέχρι τις ευρωεκλογές, τόσο καλύτερο θα είναι για την κυβέρνηση και για τη χώρα φυσικά.

  Και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι αναφορές ξένων αξιωματούχων (Σβόμποντα, Κάρας) για κατάργηση της τρόικας."

  Αυτό το σημείο είναι όλη η ουσία. Αλλά τα γραφόμενα είναι αντιφατικά. Από τη μια λέτε "εξαφανίστε την τρόικα", από την άλλη "όσο λιγότερο έρχεται". Θα έρχεται δηλαδή ή δεν θα έρχεται; Θα εξαφανιστεί ή όχι; Το ζήτημα δεν είναι απλώς να μην έρχονται για να έχουμε μια "επικοινωνιακή", ας πούμε, "εξαφάνιση" της τρόικας. Το ζήτημα είναι να μην έχουν ρόλο, να μην υπάρχουν, να μην διοικείται η χώρα από αυτούς.

  Μου έκανε εντύπωση, μεγάλη εντύπωση, πόσο θετικά πήραν η οι πολίτες την πρόσφατη πτώση των spreads. Κανένας δεν ξεχνάει την συλλογική αγωνία του πρώτου μισού του 2010 για το πού πάνε τα spreads και αν η χώρα θα χρειαστεί την λεγόμενη "στήριξη". Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι εκεί παίχτηκε η υποταγή της χώρας στην τρόικα και τα Μνημόνια και εκεί θα παιχτεί και η απελευθέρωση της χώρας από την τρόικα και τα Μνημόνια.

  Ο κόσμος το πήρε αυτό πολύ καλύτερα από το πρωτογενές πλεόνασμα, που τον εξόργιζε. Βέβαια, οι σκεπτόμενοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι χωρίς το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα έπεφταν τα spreads, αλλά δεν μπορούμε να αναμένουμε από όλους την κατάρτιση και/ή την εμπειρία να αντιληφθούν την σημασία κάποιων πραγμάτων.

  Η ουσία είναι λοιπόν και πάλι μία: Θα βγούμε στις αγορές; Θα βγούμε στις αγορές μόνιμα και όχι "δοκιμαστικά";

  Και η κυβέρνηση ας μην χαίρεται καθόλου με τις αναφορές ξένων σε "εξαφάνιση της τρόικας". Αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν την "εξαφάνιση" της τρόικας, οι Γερμανοί, το είπαν χθες ξεκάθαρα ότι η τρόικα είναι πολύ καλό πράγμα και θα την κρατήσουμε. Και το κλειδί του κουμπαρά (αυτού του κουμπαρά) το κρατούν οι Γερμανοί. Θα συγκρουστεί η κυβέρνηση μαζί τους; Θα τολμήσει να αποπειραθεί να ψάξει για άλλον "κουμπαρά" (δηλαδή, να βγει στις αγορές); Θα αδιαφορήσει για τις υστερικές-συμπλεγματικές τους αντιδράσεις;

  Και κυρίως: Θα κάνει μια σοβαρή μελέτη που να λέει πόσο επιπλέον επιτόκιο θα πληρώσουμε εάν παρατήσουμε την τρόικα; Μην ξεχνούμε ότι τα ομόλογα που έχουμε να πληρώσουμε τώρα δεν είναι τα χαμηλότοκα δάνεια της τρόικας, αλλά τα παλιά ομόλογα που έχει κυρίως η ΕΚΤ και κάποια κερδοσκοπικά funds, που έχουν επιτόκια αγοράς. Πόση θα είναι η διαφορά; Δεν θα είναι πολύ μεγάλη. Προσωπικά την υπολογίζω σε λίγες εκατοντάδες εκατομμύρια για φέτος, δηλαδή άκρως διαχειρίσιμη (το μέγιστο 200 εκ.). Και γενικότερα θα είναι διαχειρίσιμη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, από οικονομικής απόψεως.

  Η Γερμανία πρέπει να καταλάβει ότι το ζήτημα είναι η σταθερότητα του ευρώ. Εμποδίζοντας την Ελλάδα να έχει πρόσβαση στις αγορές, να ξαναγίνει δηλαδή μια "φυσιολογική" χώρα, εμποδίζει την σταθεροποίηση του ευρώ, διότι σταμπάρει μια χώρα-μέλος του ευρώ ως μονίμως "προβληματική" και "μη βιώσιμη". Το κυριότερο: Καταστρέφει το οικονομικό κλίμα στην ίδια την ενδιαφερόμενη χώρα, που αποτελεί προϋπόθεση της ανάκαμψης. Και είναι πάρα πολύ σωστή η κατανόηση της κυβέρνησης (πράγμα που ο ίδιος ο Σαμαράς έλεγε και ξαναέλεγε όταν ήταν αντιμνημονιακή αντιπολίτευση) ότι το παν στην οικονομία είναι το κλίμα.

  Καιρός λοιπόν να το εφαρμόσει. Ήδη μπορεί. Θέλει προσεκτική προετοιμασία και στοιχειώδη τόλμη. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση διαθέτει και τα δύο, αλλά δεν πρέπει να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από την "εξαφάνιση της τρόικας". Και αν θέλουν να μας επιτηρούν οι Γερμανοί, ας στείλουν εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών τους, να διαπιστώνει κάθε τρεις και λίγο πώς πάνε τα πράγματα και αν διασφαλίζονται τα λεφτά των φορολογουμένων τους. Θα είναι καλύτερο και εντιμότερο αυτό, παρά να μας έχουν φορτωμένη συνεχώς στο σβέρκο την τρόικα.

 13. arkoudanews avatar
  arkoudanews 16/01/2014 11:41:17

  Κούρεμα του χρέους κατά 50% τουλάχιστον, επιμήκυνση του υπολοίπου για 20 χρόνια, μείωση των φορολογικών συντελεστών από 20 έως 80% ανάλογα με την περίπτωση, μείωση του δημοσίου κατά 30%.
  Αυτά χρειάζεται να κάνει για να κερδίσει τις εκλογές. Προλαβαίνει (μπορεί; θέλει;) σε 3-4 μήνες;

  • Giannis. avatar
   Giannis. @ arkoudanews 16/01/2014 12:44:33

   H απάντηση φίλε arkoudanews είναι ΟΧΙ. Ούτε μπορεί ούτε θέλει και σίγουρα ούτε προλαβαίνει.

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ arkoudanews 16/01/2014 13:09:10

   Φιλε μου οταν εισαι εχθρος και απεναντι στους επαγγελματιες- μικρομεσαιους-εμπορους που κατα 80% ψηφιζαν Ν.Δ. και τωρα το ΥΠΟΙΚ τους κυνηγαει.....αλυπητα για να σωσει τα λιγα.....πελατακια και τα κλεφτρονια του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ποιος απο αυτους θα ψηφισει ΣΑΜΑΡΑ???? Η πλακα ειναι οτι οι....βολεμενοι του συστηματος την εχουν κανει....για ΤΣΥΡΙΖΑ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ arkoudanews 16/01/2014 13:30:05

   Και πως θα υποχρεώσει τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολιτικούς να δεχθούν μείωση στο μισό των όσων έχουν λαμβάνειν; Με απειλή πολέμου;

   • arkoudanews avatar
    arkoudanews @ Γεώργιος Τ. 16/01/2014 14:59:16

    Το θέμα δεν είναι πως θα πείσει τους άλλους, αλλά, αν έχει πειστεί ο ίδιος για την αναγκαιότητα όλων των παραπάνω.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ arkoudanews 16/01/2014 15:41:10

     Δηλαδή μου λες ότι δεν θέλει ο Σαμαράς κούρεμα;

     Για να ξεμπερδεύουμε με τις βλακείες , ο Σαμαράς ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ πρωθυπουργός. Αν δεν ήταν Έλληνας που θέλει το καλό της Ελλάδας και ήταν τυχοδιώκτης όπως ο Τσίπρας, απλά δε θα καλούσε τη Ντόρα πίσω, θα έχανε τις εκλογές, θα έβγαινε ο Τσίπρας, θα πηγαίναμε σε χρεοκοπία, θα παθαίναμε ότι νομίζαμε ότι ξεπερνιέται γρήγορα και αναίμακτα, και θα ερχόταν μετά ως δικαιωμένος να μείνει 20 χρόνια πρωθυπουργός. Και δε θα υπήρχε κάν η ΧΑ στο πλάνο τότε για να του λέει ότι την κυνηγάει για τις ψήφους. ΑΝ όμως δεν είχαμε φτάσει με τη χρεοκοπία σε εμφύλιο ή και εισβολή της Τουρκίας και κατάληψη νησιών (ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται-επί χούντας και μετά την αλλαγή από Παπαδόπουλο σε Ιωαννίδη χάσαμε την Κύπρο). Γιατί ανέλαβε και δουλεύει νυχθημερόν; Για να χάσει; Δε θα δούλευε. Θα έκανε το βλάκα όπως ο ΓΑΠ με τα ταξίδια και τις βόλτες και με τον αυτόματο πιλότο θα έχανε. Το πιο εύκολο. Για να κερδίσει τις εκλογές με ψέμματα; Μα τώρα δεν πιστεύουν οι περισσότεροι ούτε την αλήθεια μπροστά στα μάτια τους από την παραμύθα που φάγαμε 40 χρόνια. Επομένως; Μήπως έχουμε κολλήσει στο "όλοι ίδιοι είναι" και δε βλέπουμε τη μύτη μας;

     Για απάντηση θέλω επιχειρήματα πάνω σε όσα έγραψα, όχι αφορισμούς και γενικεύσεις.

     • arkoudanews avatar
      arkoudanews @ Γεώργιος Τ. 16/01/2014 16:49:26

      Στο ερώτημα εάν περιμένει η Ελλάδα μια χειρονομία της Ευρώπης, ώστε να αναχαιτισθεί η άνοδος των ακραίων και εάν αυτή η χειρονομία θα μπορούσε να είναι μια νέα μείωση του χρέους, ο κ. Βενιζέλος απαντά υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα, αλλά και ούτε ζητάει μια νέα μείωση του χρέους.


      Πηγή:www.capital.gr

      Αυτά τα λέει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά ο κ Βενιζέλος.

     • Κωστας avatar
      Κωστας @ Γεώργιος Τ. 16/01/2014 20:04:39

      Σε πιστεψαν στα 18 σημεια.Θα μου πεις τι τηρηθηκε και οχι μονο αυτο αλλα τι δεν εγινε αναποδο.Τωρα πως ζητας να σε πιστεψουν ? Το ιδιο εγινε με τα ζαππεια με την προγραμματικη συμφωνια με τον στουρναρα που εβλεπε ανακαμψη απο το 11.

 14. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 16/01/2014 11:44:59

  Factor-x
  Μακάρι να βγουν τα σχέδια αλλά επίτρεψέ μου να προσθέσω ένα προβληματισμό.
  Στη ζυγαριά την προεκλογική θα μπουν και ζητήματα που άπτονται την Ασφάλεια της χώρας σχετικά με την Τουρκία και τις Γεωπολιτικές εξελίξεις.
  Στο διαδίκτυο κυριαρχούν σάϊτ που καθημερινά βομβαρδίζουν το κοινό με ζητήματα όλο και πιο θρασέων παραβιάσεων του Εθνικού μας χώρου από την Τουρκία (τελευταία στη Λαδοξέρα στη Σάμο και σήμερα στη Ρόδο) δημιουργώντας ένα κλίμα Εθνικής Υποταγής και συγκάλυψης, εφόσον σε κανένα άλλο ...νηφάλιο μέσο δε διαβάζουμε τίποτα άλλο.
  Ασφαλώς και δεν εγκρίνω την υστερία που καλλιεργείται από δήθεν Ελληναράδες αλλά τη στιγμή που τα γεγονότα είναι γεγονότα, όπως αυτό της θέσης σε αργία του προέδρου της Ένωσης Λιμενικών Θράκης, Σάκη Ζησίδη, επειδή έκανε κάποιες δηλώσεις, το πράγμα παίρνει διαστάσεις άγριας εκμετάλευσης.

  • factorx avatar
   factorx @ ΣΟΝ ΠΕΝ 16/01/2014 13:12:16

   !!!

 15. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 11:51:07

  (ο τίτλος της ανάρτησης άλλαξε στο μεταξύ ,αρα η πρώτη μου γραμμή δεν κολάει!)

 16. Φανούριος Αττάρδ avatar
  Φανούριος Αττάρδ 16/01/2014 12:22:29

  Αυτό που γράφεις είναι αρκετό για την Κυβέρνηση, όπως το γράφεις : " η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο σχέδιο «εξαφανίστε την τρόικα». Δηλαδή να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα οι άντρες με τα μαύρα κοστούμια, δηλαδή ο Τόμσεν και η παρέα του.
  Η κυβέρνηση πιστεύει, κι έχει δίκιο, ότι κάθε φορά που έρχεται η τρόικα, παραλύουν τα πάντα ενώ η εικόνα των τροικανών κατακτητών εξοργίζει τους πολίτες. Όσο λιγότερο εμφανιστούν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών μέχρι τις ευρωεκλογές, τόσο καλύτερο θα είναι για την κυβέρνηση και για τη χώρα φυσικά."
  Σωστό !
  Μετά τις ευρωεκλογές όμως τι θα γίνει ;
  Θα έρθουν πάλι εδώ φουριόζοι οι τροϊκανοί και θα τα ζητάνε όλα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όπως γίνεται μέχρι τώρα ;
  Νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το θρίλερ για το λαό !!
  Να σταματήσει στ' αλήθεια !

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Φανούριος Αττάρδ 16/01/2014 13:31:25

   Και ο ίδιος ο Σαμαράς και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν επίσημα πως υπάρχει σκέψη για κατάργηση της τρόικας και να αναλάβει ένας φορέας όλη τη δουλειά.

 17. naruto avatar
  naruto 16/01/2014 12:43:56

  Η μειωση του δημοσιου τομεα κατα 30% απο μονη της θα μπορουσε να κανει τη διαφορα και να αντιστρεψει την κατασταση .Αν το προλαβαινει η μπορει ειναι αμφισβητισιμο αν το θελει ειναι βεβαιο πως οχι

 18. leak avatar
  leak 16/01/2014 13:31:47

  Με δυο κινήσεις ο Σαμαρας θα γινόταν ισόβιος πρωθυπουργός:
  - ενιαίος συντελεστής φόρου (εισοδήματος και ΦΠΑ) 15%
  - μείωση των φόρων σε καύσιμα κίνησης-θέρμανσης

  Η συμβουλή είναι δωρεάν και δεν είμαι καν επικοινωνιολόγος.
  Ο Μουρούτης για αυτό θα χρέωνε κανα 10χίλιαρο.

 19. Μάρξανδρος avatar
  Μάρξανδρος 16/01/2014 14:00:05

  Πρόκειται για ανέκδοτο. Ο νικητής των εκλογών έχει ήδη κριθεί. Μοναδικό ερώτημα είναι κατά πόσον ο Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός την επομένη των εκλογών.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μάρξανδρος 16/01/2014 15:41:51

   Και τα exit polls έτσι έλεγαν στις 7 παρά 5...

 20. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ avatar
  ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ 16/01/2014 14:15:00

  Οταν πληρωσει το κρατος αυτα που χρωστα στην αγορα και κοψει τις δηλωσεις
  για τις πισινες και σταματισει να μας πνιγει με την αβασταχτη φορολογια και
  τα ανερυθριαστα ψεματα μπορει να γλιτωσει την ολοκληρωτικη ξεφτιλα στις
  εκλογες ο κος Σαμαρας.( ειναι ωραιος οταν σκαει εκεινο το κοροιδευτικο χαμογελακι αλλα μαλλον θα του βγει ξινο )
  ( ενας πρωην σαμαρικος.)

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ 16/01/2014 15:42:31

   Της τσέπης κι εσύ έτσι πατριωτάρα μου;

 21. Lilou avatar
  Lilou 16/01/2014 14:23:33

  Να διαλυσει το υπαρχον πελατειακο πολιτικο συστημα το οποιο ζει και βασιλευει γιατι καποια στιγμη νομοτελειακα το "λιπος" των πολιτων θα τελειωσει και απλα θα ερθει η καταρευση.
  Και εννοουμε να το διαλυσει, οχι απλα να θυσιαζονται μερικες "Ιφιγενειες" για να λεμε οτι κατι καναμε.

  Κι επειδη το παραπανω δε θα συμβει (αν ηθελε θα το ειχε κανει ηδη) δεν εχει και μεγαλη σημασια ποιος θα κερδισει τις εκλογες, μιας και δε θα αλλαξει τιποτε.

  • Giannis. avatar
   Giannis. @ Lilou 16/01/2014 15:16:02

   Τουλάχιστον θα πάψουν να τρώνε πάντα οι ίδιοι και να κυβερνούν οι 3 οικογένειες ...Και που ξέρεις, μια αλλαγή προσώπων καμμιά φορά φέρνει και κάποιες άλλες αλλαγές. Το σίγουρο είναι οτι η επιβράβευση των εγκληματιών, μας καθιστά συνυπεύθυνους. Το είπε και ο Σόιμπλε:Δυό φορές σας δώσαμε την ευκαιρία και σείς πάλι τους δικούς μας ψηφίσατε...

 22. Giannis. avatar
  Giannis. 16/01/2014 14:23:33

  Αν όπως λες ο νικητής των εκλογών έχει ήδη κριθεί, ο Σαμαράς ΔΕΝ θα είναι πρωθυπουργός την επομένη των εκλογών.
  Το πολύ πολύ να είναι ακόμα "υπηρεσιακός πρωθυπουργός" του Βόλφ, "αλλά Παπαδήμος" μέχρι τις Εθνικές εκλογές...

 23. Νίκη avatar
  Νίκη 16/01/2014 14:27:36

  Εδώ η ΝΔ κοντεύει να μη πιάσει το 18 % του Μάη και οι άλλοι ονειρεύονται νίκες, Σαμαράς τέλος, ΝΔ τέλος, ήρθε η ώρα της αριστεράς,μας αρέσει, δεν μας αρέσει θα τον φάμε στη μάπα τον Τσίπρα.

  ( Η Ντόρα έχει σκάσει από τη στεναχώρια της για τη συντριβή της ΝΔ.Βάζω στοίχημα ότι κλαίει τώρα διαβάζοντας τη δημοσκόπηση της GPO)

 24. philosopher avatar
  philosopher 16/01/2014 15:04:52

  Ποια νίκη ρε παιδιά. Πλάκα κάνουμε?
  Πιστεύω ότι η καλλιέργεια τέτοιας πόλωσης απο τον σαμαρά και η απόδοση δημοψηφησματικού χαρακτήρα στις ευρωεκλογές είναι στρατηγικό λάθος και στην ουσία ρίχνει νερό στον μύλο του σύριζα. Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος είναι απίστευτα οργισμένος και το αποτέλεσμα θα είναι με διαφορά υπέρ του σύριζα. Αυτό μόνο τυφλός δεν το βλέπει. Από την στιγμή που έχει χοντρύνει το παιχνίδι τόσο πολύ, πως θα χειριστεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα? Ούτε χαλαρή ψήφο μπορεί να επικαλεστεί, ούτε τίποτα. Η επίκληση του "ναι ή όχι στην ευρώπη" θυμίζει το δημοψήφισμα του γιωργάκη όπου όλοι θυμόμαστε τι τύχη είχε μετά.
  Αντίθετα, αν αποσυνέδεε τις ευρωεκλογές από την εσωτερική πολιτική σκηνή (όσο γίνεται φυσικά...), ξεκαθαρίζοντας ότι η ψήφος διαμαρτυρίας είναι σεβαστή αλλά δεν ενέχει στρατηγικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση, οι δυνατότητες χειρισμού ενός κακού αποτελέσματος θα ήταν διαφορετικές.
  Έχω την εντύπωση ότι βαδίζουμε προς μια κυβέρνηση τύπου παπαδήμου μετά τις εκλογές.

 25. Giannis. avatar
  Giannis. 16/01/2014 15:10:09

  Προφανώς και πάλι ΟΧΙ.

 26. Λούκιος avatar
  Λούκιος 16/01/2014 15:18:14

  Η κατακλείδα του άρθρου σας με αναγκάζει να διηγηθώ την ακόλουθη ιστορία.
  Μετά από μια μακρόχρονη σχέση η κοπέλλα αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι τα
  ψυχικά εκείνα χαρακτηριστικά που κυρίως την έλκυσαν στον σύντροφό της είτε
  δεν υπήρξαν ποτέ είτε με τον χρόνο εξανεμίστηκαν.Καθώς είναι απογοητευμένη
  και συναισθηματικά νεκρωμένη εισβάλλει στην ζωή της άλλος άνθρωπος που
  διαθέτει σε πλεισμονή ο,τι εκείνη απέδιδε στον προηγούμενο.Αισθάνεται πλήρης
  και ευτυχισμένη αλλά την παραμονή του γάμου της ο εγκαταληφθείς τυφλωμένος
  από την ζήλεια ενεδρεύει φονεύει τον αντίζηλο και ενώ το όπλο καπνίζει ακόμα
  παρουσιάζεται στην τραγική μελλόνυμφη που σπαράζει και της λέει''δεν έχεις
  άλλη επιλογή τώρα παρά να γυρίσεις σε μένα''.Η συνέχεια αλλά και η μεταφορά
  ''εις τα καθ ημάς''ανήκει στους αγαπητούς φίλους.

 27. Ekthamvi avatar
  Ekthamvi 16/01/2014 15:28:38

  Λέτε : ''ας πούμε ότι αύριο 17 του μηνός γίνεται αυτό που εσείς θέλετε με τον τρόπο ακριβώς που το θέλετε (για να μην κολλήσουμε σε πρόσωπα) , στις 17 του μηνός Ιανουαρίου του 2015 πως θα είμαστε οικονομικά , διπλωματικά αλλα και ψυχικά ως έθνος?'' Σε αυτό, μπορεί να σας απαντήσει μ΄ευκολία μόνο κάποιος επιπόλαιος και ψεύτης ...μελλοντολόγος, ή και ο αστρολόγος κ. Λεφάκης. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αύριο είτε ασπάζεται τις διαταγές των τοκογλύφων και τις εκτελεί αδιαμαρτύρητα, είτε τους απεχθάνεται και προτίθεται να τους αντιπαλέψει. Απλά εγώ δεν πιστεύω πως ένας λαός δυστυχής, γονατισμένος, συνθηκολογημένος και δούλος, δεν πρόκειται να έχει παρόν και πόσο μάλλον μέλλον. Μόνο αν πιστέψουμε οτι μπορούμε και μόνο αν τολμήσουμε ν΄απαλλαγούμε απ΄τους αδίστακτους και συμφεροντολόγους ''σωτήρες'', υπάρχει πιθανότητα με πίστη, αίσθημα αυτοθυσίας, κόπο, ιδρώτα και με συνεχή προσπάθεια, να βγούμε κάποια μέρα στο φως. Από τη ρότα που τραβάμε, ποτέ δε θα φτάσουμε Ιθάκη. Είναι σε όλους πια ορατό. Μόνο υπηρέτες χωρίς ελπίδα και δίχως πατρίδα θα γίνουμε.

 28. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 16/01/2014 17:14:19

  Το δίλημμα "ναι ή όχι σε Ευρώπη/Ευρώ" και ο επακόλουθος δραχμο-τρόμος, δούλεψαν άψογα τον Ιούνιο 2012. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Έτσι απλά...
  ΜΟΝΟ αν η ΝΔ ξεκινήσει ένα ορατό/υλοποιήσιμο σχέδιο Μάρσαλ "απομείωσης χρέους + άμεσων επενδύσεων + μείωσης φόρων", θα έχει ελπίδα. Και δεν μιλώ για "μετα-μνημονιακά οράματα του μέλλοντος" αλλά για hard cash στην αγορά ΤΩΡΑ! Η άδεια τσέπη και το άδειο στομάχι είναι οι καλύτεροι πελάτες του Τσίπρα.

 29. panos avatar
  panos 16/01/2014 17:24:28

  Ακομα κι απο τις στρογγυλεμενες και ηξεις-αφηξεις δημοσκοπησεις μπορεις να μετρησεις καποια πραγματα και τη σημειολογια τους..Οταν σου λενε οτι η ΝΔ χανει την Α' Αθηνων μπορεις ευκολα να καταλαβεις τι λεπιδι εχει να πεσει..Και στη συγκεκριμενη περιφερεια θα εισπραξουν ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ..Οταν η κατεξοχην αστικη περιοχη εχει αποφασισει να μαυρισει το ''αστικο'' κομμα,τοτε πρεπει καποιοι να βλεπουν εφιαλτες..Το τι συνεβη με τον απιθανο Κακλαμανη ο οποιος εχασε το δημο απο εναν ουρανοκατεβατο δεν προβληματισε κανενα στη ΝΔ..Δεν πειραζει,μετα τις εκλογες θα 'χουν απειρο καιρο να προβληματιστουν...οσοι ''επιζησουν''..

  • Νίκη avatar
   Νίκη @ panos 16/01/2014 18:53:16

   Ακριβώς, η Α' Αθηνών δείχνει ότι δεν είναι αντιστρέψιμη η κατάσταση.
   Αλλά εντάξει, ας πούμε η ΝΔ θα χάσει με αξιοπρέπεια, με μια διαφορά κάτω από 5 μονάδες.Δεν κυβερνά μόνη της.Το Πασοκ είναι έβδομο κόμμα και το απειλούν Καρατζαφέρης,Οικολόγοι και Ανταρσία.

   Πως θα το διαχειριστεί όλο αυτό ο Σαμαράς ;

   Θα καλέσει πίσω το Κουβέλη για να σωθεί το ευρώ ;
   Θα προκηρύξει εθνικές εκλογές για τα μέσα Ιουνίου και θα τα παίξει τα ρέστα του ; (κίνηση ΚΚ όταν παρέδωσε στο ΓΑΠ την εξουσία)

   Θα θέσει εκτός νόμου την ΧΑ ;

   Δεν του μένουν πολλές επιλογές. Και αν χάσει η ΝΔ έχει μόνο μια επιλογή , Ντόρα για αντιπολίτευση σε Τσίπρα.

   Επομένως είτε ο Σαμαράς το έχει πάρει απόφαση πως μετρά μήνες ,είτε έχει κρυφό χαρτί στο μανίκι του. ( Σύλληψη Ξηρού και λοιπών δυνάμεων της τρομοκρατίας, ύστερα από δολοφονία πολιτικού).

   Γιατί ρε παιδιά,έναν Ξηρό δεν το αφήνεις να κάνει πάρτι σε άλλη πτέρυγα με τρομοκράτες των Πυρήνων της φωτιάς, ούτε τον αφήνεις ελεύθερο χωρίς παρακολούθηση.Απλά τον χρησιμοποιείς την κατάλληλη στιγμή. Ο Σάββας τη πάτησε με τη βόμβα που έσκασε στα χέρια του, ενώ είχε τα κλειδιά μαζί του, χωρίς σχέδιο διαφυγής. Άντε και στου Χριστόδουλου

 30. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 16/01/2014 17:35:19

  ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ 25% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.......

 31. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 16/01/2014 18:24:52

  Η κυβέρνηση έχει μια εικόνα για το πως μπορεί να ψηφίσει ο κόσμος που νομίζω ότι μοιάζει στην άποψη που είχε η κυβέρνηση του Βενιζέλου τον Νοέμβριο του 1920 που κέρδισε τελικά η Ηνωμένη Αντιπολίτευση.Ο κόσμος έξω βράζει δικαίως ή αδίκως(δεν θα το κρίνω εγώ), ακούς παντού να λένε ότι θα βγεί ο Σύριζα, στις δουλείες, στα καφενεία,στο ταξί. Όποιος δεν το "βλέπει" ή είναι στραβός ή δεν θέλει να το δεί....!!!
  Όσες παροχές και να γίνουν, προς τις ασθενέστερες ομάδες, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει...!!! Εκτός και αν ο Ηλιος βγεί από την Δύση.....!!!!

 32. MB avatar
  MB 16/01/2014 20:32:01

  Περιμένω να δω τις δημοσκοπήσεις με το που θα ξεκινήσουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί κατοικιών, οι οποίοι θα επισπεύδονται από τράπεζες και δημόσιο (ακόμη και ηλεκτρονικά), θα αποσταλούν τα "ραβασάκια"-πράξεις δήμευσης της περιουσίας μας από την εφορία και η πραγματική ανεργία θα ξεπεράσει το 50% (ενώ η αναξιοκρατία και το "βόλεμα" ημετέρων θα συνεχίζονται).

  Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι περιμένω με ανυπομονησία να ασκήσω το δημοκρατικό μου δικαίωμα σε ΟΛΕΣ τις εκλογικές αναμετρήσεις, υποψιασμένα και παντελώς ανεπηρέαστα από τις επικοινωνιακές "τακτικές" που απεργάζονται οι κλίκες των ανεπάγγελτων κομματόσκυλων που σέρνονται και βυσσοδομούν στα υπόγεια της εξουσίας.

  Προκλητικοί και υπερφίαλοι, νεποτιστές, αδηφάγοι, ανίκανοι, απάνθρωποι και προσκυνημένοι ολετήρες της χώρας και των συνανθρώπων μου ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ (με ή χωρίς τρόικα)!!!!

 33. Constantine the Great avatar
  Constantine the Great 17/01/2014 00:17:13

  Αυτές οι εκλογές θα κριθούν με βάση την δυνατότητα επιβίωσης της μέσης ελληνικής οικογένειας. «Ψηφίζω με βάση αυτόν που θα σεβαστεί το δικαίωμά μου στην αξιοπρεπή διαβίωση» είναι το κριτήριο που θα «οπλίσει» το χέρι του μέσου έλληνα ψηφοφόρου μέσα στο παραβάν.
  Τα υπόλοιπα περί «ενωμένης Ευρώπης» φαντάζουν στον ελληνικό λαό ως ευχολόγια που ανήκουν στη σφαίρα του φαντασιακού.

 34. Torn avatar
  Torn 17/01/2014 00:41:38

  Η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι κατ' εξοχήν αντικυβερνητική. Ειδικά υπό την παρούσα συγκυρία, μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης πρέπει να είναι να μη συντριβεί και αυτό μπορεί να το επιτύχει μόνο με κάποια έστω και μικρά αλλά απτά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία. Οποιεσδήποτε άλλες μαξιμαλιστικές μεγαλοστομίες για νίκη είναι τόσο εκτός πραγματικότητας που μόνο (πικρά) γέλια προκαλούν.

 35. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 17/01/2014 02:24:24

  Ωραια ολα τα σχολια !!!! Εγω παντως ερωτω.
  Να φυγει ενας πρωθυπουργος που υπερ εργαζεται , που δεν εχει κατηγορηθει για το παραμικρο σκανδαλο, που εχει καλες σπουδες και που προσπαθει να διορθωσει ολα τα στραβα των τελευταιων 30 ετων?
  Και να ερθει ενας νεος φιλοδοξος με αμφιβολου ποιοτητας σπουδες (ξερουμε που οι συνδικαλιστες στα Πανεπιστημια επαιρναν πτυχια) με ενα επιτελειο που ουτε γνωριζει αλλα ουτε εχει γνωσεις περαν απο συνθηματα . Να δουμε αυριο συνδικαλιστες με καταθεσεις στην Morgan , συνδικαλιστες με ενα εκ. εφαπαξ , εργατολογους που διωκονται για φοροδιαφυγη, αρχηγους συνιστωσων που ειναι υπερ της Δραχμης και εναντιον της Ευρωπης , Τσιριζαιους που υποστηριζουν οτι υπαρχει Μακεδονικη μειονοτητα κλπ. σαν υπουργους ?
  Ειμαστε οι περισσοτεροι ενα βημα πριν τον καδο των σκουπιδιων . Ενα μονο λαθος απο την επομενη κυβερνηση του Τσιριζα και θα ειμαστε πλεον μπροστα στην απολυτη καταστροφη.
  Αυτο που δεν θελουμε να παραδεχτουμε ειναι οτι το ΠΑΡΤΥ των επιδοτησεων, των τεμπεληδων, των φοροδιαφευγοντων, των παρανομων επιδοματων, των παρανομων συνταξεων, των μαιμου πτυχιων, των διακοποδανειων, των ιδιαιτερων μαθηματων, τα φακελακια, τα γρηγοροσημα, το βασιλειο των πολεοδομιων , του ΙΚΑ, των εφοριων, των καμπαρε με Ρωσιδες και Βουλγαρες ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
  Και δυστυχως ο Προεδρος του 15μελους δεν μιλα με αληθειες. Ακολουθει τον δρομο του ΄λεφτα υπαρχουν΄.

 36. η Dimi avatar
  η Dimi 17/01/2014 07:06:08

  Κύριε Πρωθυπουργέ, για την Ονομαστική σας Εορτή,
  Εγκάρδιες Ευχές για Χρόνια Πολλά, Kαλά και Γερά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.