#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/09/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το συμφέρον του διαπλεκόμενου κράτους πάνω από το συμφέρον του λαού και της πατρίδαςΑποκαλυπτικές πτυχές της νέας εξαπάτησης του ελληνικού λαού που επιχειρείται ή απλά της νέας ανικανότητας που αναδεικνύεται από ένα βαθιά διαβρωμένο κομματικό μηχανισμό που ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα για τη χώρα σκέφτεται και δρα με παλαιολιθικές λογικές, αναδεικνύονται καθημερινά.

Τη στιγμή που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν στηθεί στο απόσπασμα ως οι μοναδικοί φταίχτες της «φούσκας» που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, κάποιοι επιμένουν.... ελληνικά και μικρόνοα. Δηλαδή να προτάσσουν το συμφέρον των τραπεζών, των εκδοτών και των βιομηχάνων, των δημάρχων και τοπικών κομματαρχών, των εμπόρων της υγείας και τελικά των εκμαυλιστών της κοινής λογικής, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.

Και αυτή η νέα απεχθής αλλά και τόσο γνώριμη (από παλιότερες εποχές)  πραγματικότητα, αποκαλύπτεται από την πραγματική αδυναμία να περικοπούν σπατάλες και δαπάνες από ένα υπερτροφικό κράτος, με επακόλουθο τη μείωση μισθών και συντάξεων όλων εκείνων που «ούτε τα έφαγαν μαζί» αλλά αντίθετα συνεισέφεραν τα μάλα σε αυτή την οικονομική κρίση.

Όχι από επιλογή, αλλά επειδή είναι οι πλέον πρόσφοροι για έναν κρατικό μηχανισμό που ούτε ενδιαφέρεται, ούτε γνωρίζει και πολύ περισσότερο ούτε μπορεί να ξεφύγει από την πεπατημένη.

Εν αρχή είναι το φόρτωμα στις πλάτες συνταξιούχων και μισθωτών με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορούν να εντοπιστούν στη φοροδιαφυγή. Νόμοι επί νόμων και εγκύκλιοι επί εγκυκλίων για να διαπιστώνουμε κάθε χρόνο ότι η φοροδιαφυγή ανέρχεται σε κάποια δις ευρώ που επειδή κάποιοι αδυνατούν να εντοπίσουν η λαιμητόμος επανέρχεται στους συνήθεις ύποπτους...

Στη συνέχεια το περίφημο μικρότερο κράτος με τους 750 χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και τα χιλιάδες δημόσια κτίρια (άχρηστα, ανεκμετάλλευτα ή απλά άγνωστα)  που θα έπρεπε να αποτελούσαν την πρώτη προτεραιότητα μεταρρυθμίσεων και νοικοκυρέματος.

Αν για παράδειγμα, έφευγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από φορείς που καταργούνται, δεν θα υπήρχε η ανάγκη να περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών.

Παράλληλα -και αυτό είναι η ειρωνεία- αν το υπουργείο Άμυνας αποφάσιζε να καταργήσει στρατόπεδα που εξυπηρετούν μόνο τα τοπικά συμφέροντα μικροεστιάτορων, προμηθευτών και ιδιοκτητών ακινήτων, δεν θα χρειαζόταν να κοπούν και άλλο οι μισθοί των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού...

Αλλά ο παραλογισμός συνεχίζεται αφού αν το υπουργείο Υγείας αποφάσιζε ότι δεν θα υποκύψει στα συμφέροντα των εμπόρων της υγείας και συνένωνε ή καταργούσε νοσοκομεία, δεν θα μειώνονταν οι μισθοί των εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών.

Που με τη σειρά του, αν το υπουργείο Παιδείας αποφάσιζε να καταργήσει τμήματα πανεπιστημιακών σχολών που λειτουργούν με μονοψήφιο ή μηδενικό αριθμό φοιτητών (υπάρχει ΤΕΙ που έχει τρία χρόνια να δεχθεί φοιτητή) τότε ίσως γλίτωνε και το εφάπαξ ή τα δώρα των συνταξιούχων που πηγαίνουν για μηδενισμό.

Και μέσα σ΄ αυτόν τον παραλογισμό όπου δεν γίνονται τα αυτονόητα, βρήκαν ευκαιρία οι συνήθεις ύποπτοι «νταβαντζήδες» και βάζουν θέματα ως απαιτήσεις της τρόικας, αλλά που στην πραγματικότητα είναι επιθυμίες δικές τους. Αναφερόμαστε στις τελευταίες «αποκαλύψεις» για μαιλ δήθεν της τρόικας προς τα υπουργεία όπου τους ζητείται να προχωρήσουν σε κατάργηση της αποζημείωσης για να γίνουν -δήθεν- πιο ανταγωνιστικές οι υπερχρεωμένες εκδοτικές και άλλες επιχειρήσεις τους...

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται από τις τράπεζες, που -όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη βουλή- έχουν οφειλή 555 εκατ. ευρώ προς το κράτος, από την ανακεφαλαιοποίησή τους επί ημερών του Γ. Αλογοσκούφη.

Τη στιγμή δηλαδή που έχουν πάρει δισεκατομμύρια, αυτοί χρωστούν μερικά  ψωροεκατομμύρια που όμως θα αφαιρούσαν άλλο ένα δύσκολο μέτρο από το πακέτο των 11,5 δις ευρώ. Τώρα, υποτίθεται, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση ώστε να λήξει η εκκρεμότητα και να αποδοθούν τα χρήματα στο κράτος.

Τελικά, από τις προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά  τίποτε δεν έχει υλοιηθεί ή τουλάχιστον τίποτε δεν φαίνεται να υλοποιείται. Και το ερώτημα φαντάζει ακόμη μεγαλύτερο....Γιατί έκανε πίσω ο Πρωθυπουργός; Μήπως πρέπει να βγει και να πει στο λαό τη δική του εκδοχή; Τη μοναδική αλήθεια που κάποιοι μας κρύβουν επιμελώς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 05/09/2012 08:07:48

  'Τη στιγμή που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν στηθεί στο απόσπασμα ως οι μοναδικοί φταίχτες της «φούσκας» που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια.....'

  Από πού κι'ώς πού, άνθρωποι πού πλήρωναν γιά τριανταπέντε χρόνια κανονικά τίς εισφορές τους στό συγκεκριμένο δημόσιο (πού καταλήστευσε δημόσιο χρήμα καί ασφαλιστικά ταμεία καί τώρα παραβιάζει τό εγγυημένο τών αποδοχών τους, κόβει φάρμακα καί περίθαλψη καί γδέρνει φορολογικά), περιλαμβάνονται στούς 'φταίχτες' σου;

  • Ηλίας Κοντάκος avatar
   Ηλίας Κοντάκος @ ειδωλοκλάστης 05/09/2012 08:58:01

   Πού ακριβώς είναι το πρόβλημά σου; Δεν βλέπεις ότι το σχόλιο του συντάκτη του άρθρου είναι ειρωνικό; Δεν βλέπεις ότι το πραγματικό νόημα της φράσης είναι ότι στήθηκαν στο απόσπασμα αυτοί που στην πραγματικότητα δεν είναι οι φταίχτες;

   • ειδωλοκλάστης avatar
    ειδωλοκλάστης @ Ηλίας Κοντάκος 05/09/2012 11:57:26

    Αντί γιά ειρωνικό, τό απόσπασμα πού κοπιάρησα είναι διπλής ανάγνωσης καί, καθώς ακόμα ψάχνω τί μέ υποχρεώνει νά πληρώσω φόρους σέ κάποιον πού μέ κλέβει καί κοροιδεύει κατάφορα, μέ εκνεύρισε.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ειδωλοκλάστης 05/09/2012 09:54:31

   Σωστή παρατήρηση , αν και δεν νομίζω πως το εννοούσε έτσι. (ότι είναι φταίχτες). Είναι όμως ξεκάθαρο πως ήρθε η στιγμή να ξεχωρίσουμε τις ευθύνες των «μισθωτών και συνταξιούχων» του Ιδιωτικού Τομέα (πού δεν έχουν καμιά ευθύνη , εκτός ίσως από αυτήν για τις επιλογές τους μπροστά στην κάλπη…) και αυτών του Δημοσίου , που σαφώς περιλαμβάνονται στους φταίχτες και στους «μαζί τα φάγαμε».

 2. Anaconda avatar
  Anaconda 05/09/2012 08:38:10

  Ο Πρωθυπουργός, όπως και ο κάθε άλλος σε ηγετική θέση ευθύνης, έχει ανάγκη να γνωρίζει επακριβώς την πραγματικότητα.
  Κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν το κόστος να του μεταφέρουν την πραγματικότητα - ωμή.
  Ειδάλλως μόνο τεράστια προβλήματα δημιουργούν: μεσοπρόθεσμα στους ίδιους και βραχυπρόθεσμα έως τη Δευτέρα Παρουσία στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

 3. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 05/09/2012 09:00:24

  Γιαυτό και όσοι ξέρουν διατείνονται ότι δεν θέλουμε κούρεμα χρέους, αλλά κούρεμα πληθυσμού. Σαφώς εννοούν το σεσηπός εκείνο τμήμα της κοινωνίας το οποίο κατεδίκασε σε υπανάπτυξη τη χώρα και τώρα απειλεί να της προκαλέσει θάνατο από σηψαιμία

 4. Γεωργία avatar
  Γεωργία 05/09/2012 09:16:27

  O Σμιτ πολύ επιτυχημένα κάνει την εξής διαπίστωση: Η έννοια του κράτους προϋποθέτει την έννοια του Πολιτικού. Άρα για αυτόν το Κράτος είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του Πολιτικού. Νομίζω σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε και να βγάλουμε από το μυαλό μας την προπαγάνδα ότι είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση. Το Κράτος είναι αποτέλεσμα της Πολιτικής. Αν η Πολιτική είναι ολοκληρωτική, τότε θα έχουμε και ολοκληρωτικό Κράτος(π.χ. Ναζιστική Γερμανία), αν είναι αυταρχική τότε θα έχουμε και αυταρχικό Κράτος(π.χ. Χούντα) και εάν η Πολιτική είναι ολιγαρχική και φαύλη τότε θα έχουμε Φαύλο Κράτος(όπως το Ελληνικό της περιόδου 1974-2010). Από το 2010 οδεύουμε προς τον Πολιτικό Ολοκληρωτισμό.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/09/2012 09:24:46

  Oλα αυτα παιρνουν χρονια και μερικα ειναι ανεδαφικα. Εαν κλεισουν τα στρατοπεδα και τα περιφερειακα πανεπιστημια εσυ ο ιδιος θα αρχισεις να θρηνεις για "ερημωση και εγκαταλειψη της επαρχιας". Εαν κλεισουν τα νοσοκομεια θα γραφεις "οποιος δεν ζει στην Αθηνα πεθαινει". Εαν κτυπηθει πραγματικα η φοροδιαφυγη θα γραφεις για το "θανατο του εμπορακου" και την "εξαφανιση της μεσαιας ταξης".

  • Θεόδωρος avatar
   Θεόδωρος @ ψυχραιμια 05/09/2012 13:26:41

   "Ψυχραιμία" ---Τίποτε δεν παίρνει χρόνια αν δεν θέλουμε να πάρει. Η ανάπτυξη της υπαίθρου δια των ενστόλων και των φοιτητών πρέπει να πάρει τέλος.Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι τα περιφερειακά παν/μια δεν είχαν εκπαιδευτικούς αλλά οικονομικούς σκοπούς. Η φοροδιαφυγή που μας ενδιαφέρει δεν αφορά τον εμποράκο ούτε τη μεσαία τάξη. Οσο για τα νοσοκομεία, θα πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά το ένα του άλλου. Αλλά το κυριότερο είναι ότι σε ανώμαλες και έκτακτες καταστάσεις δεν μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί η τακτική δικαιοσύνη. Θα πρέπει και αυτή να γίνει έκτακτη.

 6. abc avatar
  abc 05/09/2012 09:27:48

  Το συμπέρασμα κοινότοπο: O καπιταλισμός είναι το μη χείρον σύστημα που μας απέμεινε. Αλλά ο βασικός του νόμος είναι οτι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Και αφού αυτό είναι νόμος, είναι και ηθικό...

 7. jimmys31 avatar
  jimmys31 05/09/2012 09:44:10

  θα ηθενα να κανω μια ερωτηση :σε τοπικο καναλι υποψηφιος βουλευτης ανεφερε οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1953 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΑΓΗ :εδω ειναι η ερωτηση μου ισχυει αυτο ???????? η οχι ????? γιατι μεχρι τωρα με τα τοσα δυσβασταχτα χαρατσια αυτο μας διχνει και η κυβερνηση του ΣΠΑΣΟΚ και η δικια μας

 8. rollin avatar
  rollin 05/09/2012 09:45:21

  Μια ζωη η δεξια κανει χατηρια στις "δημοκρατικες δυναμεις" Το περιεργο ειναι οτι ειναι πολλοι περισσοτεροι οι ανεργοι κ οι εργσζομενοι στον ιδ. τομεα δεξιοι απ τους Δ.Υ.

 9. πολιτης avatar
  πολιτης 05/09/2012 10:17:29

  εχω την εντυπωση οτι κατα καιρους λειτουργει ο κοινωνικος αυτοματισμος

  -οι τραγικες περικοπες εχουν γινει στις αποδοχες μισθωτων και συνταξιουχων...δηλ των μισθοδοτουμενων του δημοσιου.
  -θελουμε δημοσιες υπηρεσιες ή οχι? υγεια, παιδεια, μεταφορες κλπ κλπ ή οχι? ολα αυτα απασχολουν δημοσιους υπαλληλους!! οι οποιοι πρεπει προφανως να εξασφαλιζουν τα προς το ζειν απο αυτη την εργασια που προσφερουν...
  -οι συνταξιουχοι που αφορουν ολο τον πλυθησμο δεν πρεπει να εχουν συνταξεις αξιοπρεπους διαβιωσης? καλη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη?

  σαφως πρεπει να εξορθολογιστουν υπηρεσιες σε διαφορους τομεις με αναλογες οικονομιες κλιμακας αλλα με μετρο και εντεταγμενες σε εναν συνολικο σχεδιασμο ωστε να διασφαλιζονται τα απαραιτητα. να μην φτασουμε στον σημερινο τραγελαφο του ΕΟΠΥΥ που πηγαινεις σε γιατρο και δεν εχει υλικα να σε θεραπευσει !!! ο οδοντιαρος πχ δεν μπορει να σου κανει ενα σφραγισμα !!!

  σε συνθηκες κρισης η διατηρηση της κοινωνικης συνοχης ειναι ενα απο τα μεγαλα ζητουμενα. η υπερβολες και η ανθρωποφαγια δεν βοηθουν.χρειαζεται νηφαλιοτητα.

  η φοροδοτικη ικανοτητα της νομιμης μισθωτης εργασιας εχει εξαντληθει. επιβαλλεται να διευρηνθει η φορολογικη βαση. η φοροδιαφυγη , εισφοροδιαφυγη ειναι ενα εθνικο σπορ που πρεπει να καταργηθει...με καθε τροπο...
  πρεπει να πληρωσουν ολοι....και για να εξηγουμεστε τα πολλα χρηματα δεν βρισκονται στο μισθωτο αλλα στους επαγγελματιες....καθε ειδους απο αυτοαπασχολουμενους μεχρι μεγαλοβιομηχανους.

  πρεπει να σταματησει η συγκαλυψη δεκαετιων της ροης μαυρου χρηματος. ειναι εφικτο με τεραστια οικονομικα οφελη για την πολιτεια.
  επιτελους πρεπει να βγει ενας πολιτικος - εν προκειμενω ο Σαμαρας - που θα παει πραγματικα με το λαο και θα βαλει χερι και μαχαιρι στην παραοικονομια, φοροδιαφυγη κλπ. με αυστηρες ποινες. να επιλεξει να ζησει ο πολιτης κι οχι τα λαμογια.

  ας συγκρουστει με τα μεγαλοσυμφεροντα κι ας πεσει...να το δηλωσει ομως πρωτα και συναμα να εξαγγειλει εθνικη πανστρατια . πρεπει να ερθει σε συγκρουση με τα κατεστημενα συμφεροντα που επι δεκαετιες λυμαινονται σαν ορνεα τη χωρα και εν πολλοις αποτελουσαν την εκλογικη πελατεια του πασοκ....

  τωρα θα μου πειτε αφου συγκυβερναει με το πασοκ μπορει να γινει κατι τετοιο? ασφαλως και μπορει. να μην πεσει στο ιδιο λαθος με τον καραμανλη που αντι να παρει μετρα και να τον "ριξει" το πασοκ στην εκλογη προεδρου δημοκρατιας και ο παναγοπουλος με το φωτοπουλο πηγε σε εκλογες ως αμνος για σφαγη.

  ο σαμαρας θεωρω οτι και ικανος ειναι κι εντιμος. εχει αξιους συνεργατες και η δεξαμενη της παραταξης ειναι γεματη. πολιτικη βουληση χρειαζεται και συμμαχιες σε εσωτερικο και διεθνες επιπεδο. παροτι ειναι νωρις ακομη κατι φαινεται να κινειται προς τη σωστη κατευθυνση...προσοχη ομως δεν χρειαζονται κινησεις εντυπωσιασμου αλλα ουσιας. προγραμμα κι επιμονη, με γνωμονα το καλο της χωρας......

  • Κώστας Χ. avatar
   Κώστας Χ. @ πολιτης 05/09/2012 19:45:00

   Ας τα πιάσουμε ένα - ένα.
   1. Θέλουμε δημοσιες υπηρεσιες ή οχι; Απάντηση: Στην κατάσταση που λειτουργούν σήμερα, ΟΧΙ δε θέλουμε. Αν εξυπηρετούσαν τον πολίτη, τότε να το συζητήσουμε.
   2. Οι συνταξιουχοι που αφορουν ολο τον πληθυσμό δεν πρεπει να εχουν συνταξεις αξιοπρεπους διαβιωσης; καλη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη; Απάντηση: Ναι αν έφταναν τα λεφτά και αν δεν είχε γίνει το κούρεμα στα ταμεία. Τώρα με την παρούσα κατάσταση ΟΧΙ, το βάρος πρέπει να δοθεί στους νέους εργαζόμενους, για να έχουμε κάτι να συζητάμε μετά από μερικά χρόνια.
   3. Φοροδιαφυγή. Απάντηση: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, κανείς όμως μέχρι τώρα δε βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίζει τη γάγγραινα. Ακούω λύσεις.

   Δυστυχώς τίποτα δεν είναι εύκολο. Και εγώ περίμενα (από τον Κ. Καραμανλή ακόμα), κάποιον να πει την αλήθεια και να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Φευ!!

 10. GO avatar
  GO 05/09/2012 10:28:15

  Γράφετε:
  "Τελικά, από τις προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά τίποτε δεν έχει υλοιηθεί ή τουλάχιστον τίποτε δεν φαίνεται να υλοποιείται. Και το ερώτημα φαντάζει ακόμη μεγαλύτερο….Γιατί έκανε πίσω ο Πρωθυπουργός;".

  Ο Πρωθυπουργός δεν έκανε απλώς πίσω, αλλά πολιτεύεται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
  Γι' αυτό επιμένω, να υψωθεί η φωνή του ANTINEWS, του κομματικού μέλους, του παραταξιακού ή του πρωθυπουργικού φίλου και του περιστασιακού ψηφοφόρου.
  Να τίθεται επιμόνως και εντόνως το ερώτημα: Γιατί; Γιατί αυτή η ανακολουθία με την αντιπολιτευτική, την προεκλογική και την προγραμματική ρητορεία; Δεν θέλω να πιστέψω ότι πρόκειται για πολιτική απάτη. Ουδέποτε ηγέτης της παράταξής μας το έπραξε, σε αντίθεση με την άλλη πλευρά που το πολιτικό ψέμα το έχει για ρουτίνα.

 11. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 05/09/2012 11:07:17

  Εκτός απο τα μεγαλοσυμφέροντα ,που είναι λίγα σε αριθμό, υπάρχουν και τα μικροσυμφέροντα τα οποία είναι τεράστια σε αριθμό...
  Είτε σε φάει το λιοντάρι είτε τα ποντίκια ,ένα και το αυτό.
  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.
  Μκροσυμφέροντα και μεγαλοσυμφέροντα πολεμάμε εαυτούς και αλλήλους
  ΥΓ. Ακόμη δεν έχει κλείσει ακόμη ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ πλέον οργανισμός Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
  Η κυβέρνηση έχει ήδη κλείσει τρείς μήνες ,αρκεί μια σελίδα χάρτου και δύο ,άντε τρείς υπογραφές.

  Ποιά συμφέροντα, τοκογλύφοι, δυνάμεις κατοχής και κατακτητές μας εμποδίζουν?

  • Νικηφόρος avatar
   Νικηφόρος @ ορεσείβιος 05/09/2012 13:28:07

   Πέστα!

  • nestrom avatar
   nestrom @ ορεσείβιος 05/09/2012 13:48:21

   Γιατί να κλείσει? Αφού δεν θα απολυθεί κανείς υπάλληλος.
   Τι να τους κάνουμε τους "δουλευταράδες" που θα μείνουν χωρίς επαγγελματική στέγη? Που να τους "παρκάρουμε"?
   Εκτός αν τους στέλνουμε απευθείας το μισθό στο σπίτι.

 12. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 05/09/2012 11:18:55

  Πολύ ωραία!

  Ο κοινωνικός αυτοματισμός δουλεύει μια χαρά..

  Και ενώ εσείς τσακώνεστε για το ''τις πταίει'', η τύχη σας ( όλων μας) δουλεύει..
  Οπως πάντα ,στην κατεύθυνση της απόλυτης πτώχυνσης, αυτή τη φορά μέσω ακόμα βαρύτερης φορολογίας..

  -Βουϊζουν σημερα όλα τα ΜΜΕ με τον νέο ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!

  ''Πιο βαρύ το νέο ενιαίο τέλος για τα ακίνητα''

  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2231776

 13. dimitrtf avatar
  dimitrtf 05/09/2012 11:21:09

  Μα το εχει πει ο ανθρωπος παραμονη πασει θυσεια στο ευρω._

 14. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 05/09/2012 11:31:00

  Δε μπορώ να καταλάβω , γιατί οι Έλληνες έχουμε γίνει έτσι .
  Κλέφτες , ψεύτες , απατεώνες , αρπακτικά , διεφθαρμένοι .
  ( όχι όλοι βέβαια ομιλώ για την πλειοψηφία )
  Ζούμε λές και δέν έχουμε κράτος . Ζούμε σα Ρομά .
  Δε τηρούμε νόμους , παραβαίνουμε κώδικες ηθικής και αξίας , λαδώνουμε γιατρούς για να μας προσφέρουν αυτό που ορκίστηκαν , λαδώνουμε εφοριακούς για να μη μας κόψουν πρόστιμο , δε κόβουμε αποδείξεις , λαδώνουμε δικηγόρους , δικαστές και εισαγγελείς για να μας αθωώνουν , βάζουμε μέσο για να μπούμε στο δημόσιο , να πάρουμε μετάθεση , να υπηρετήσει το παιδί μας στο στρατό πιο κοντά στην οικία μας..... κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ .
  Ζούμε σαν αλήτες που τους έχουν διώξει απ'το σπίτι και τα βράδια μπουκάρουν και κλέβουν το πατρικό τους , για να επιβιώσουν ...., σαν υποκριτές και φαρισαίοι.
  Είμαστε Έλληνες πολίτες , κάτοικοι της Ελλάς , αλλά αισθάνομαι ό,τι κανένας δε λογαριάζει την πατρίδα .
  Κανένας δε σκέφτεται πιά , τι θα απογίνει αυτή η κουκίδα στο χάρτη μελλοντικά.
  Κανένα σεβασμό δε δείχνουμε στα ήθη που χάρισαν στην ανθρωπότητα οι πρόγονοι μας . Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ . Η ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ . Η ΦΥΛΗ ΜΑΣ.
  Σε τίποτα δε μοιάζουμε με τον αρχαίο Έλλην. Μόνο στις εμφύλιες διαμάχες και στον ανταγωνισμό των πόλεων .
  Απ'την εποχή του Μακεδώνα Έλλην , Φιλίππου Β' , ακόμη ψάχνουμε κάποιον που θα ενώσει όλους τους Έλληνες . (ούτε αυτός δε τα κατάφερε)
  Μέχρι και τον Κολοκοτρώνη φυλακή βάλαμε ......

  Προσωπικό όνειρο του καθενώς είναι , να γίνει ο καθένας μας ξεχωριστά Σουλτάνος βαθύπλουτος. (αυτή τη νοοτροπία μας άφησαν οι τουρκαλάδες)
  Όλοι κοιτάνε πως θα γίνουν εκατομυριούχοι ...το προσωπικό συμφέρον πάνω απ'όλα . Κανείς μας δεν έχει πια καρδιά ;;;
  Κανείς δε νιώθει πόνο γι'αυτό τον τόπο;
  Μόνο τσέπες έχουμε ;;;;
  Επιβιώνουμε οι περισσότεροι τρώγοντας τη σάρκα της πατρίδας 30 χρόνια τώρα σιγά σιγά και βασανιστικά .
  Χωρίς ντροπή , χωρίς έλεος , δίχως τύψεις .
  Η Πατρίς απουσιάζει απ΄το μυαλό και την καρδιά μας .

  Κανένας δεν έχει όραμα γι'αυτόν εδώ τον τόπο .... ;

  Σκεφτείτε τον Αριστοτέλη : Τήν ἐυδαιμονίαν οὐκ ἐν τῷ πολλά κεκτῆσθαι γίγνεσθαι, ἁλλ’ τῇ ψυχῇ εὖ διακεῖσθαι.

  Σκεφτείτε τον Σωκράτη : Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.

  Σκεφτείτε τον Βία : Κρατίστην δημοκρατίαν εἶναι ἐν ῇ πάντες ώς τύραννον φοβοῦνται τόν νόμον.

  Ας δειδαχθούμε λοιπόν όλοι μας , ξαναδιαβάζοντας την Ιστορία και τα λόγια των σοφών του έθνους , για να καταλάβουμε τί δε κάναμε και φέραμε τη χώρα μας σε αυτή την οικονομικοηθική ένδεια .

  Μελετώντας τα γραπτά των , στο τέλος ίσως γίνουμε και καλύτεροι άνθρωποι .

  * Τζών Κένεντυ : Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου.


  παιδός, οὐκ ἀνδρός τό ἀμέτρως ἐπιθυμεῖν !
  .~

  • vangelis ... avatar
   vangelis ... @ Αλέξανδρος 05/09/2012 12:31:12

   Τι μπορεί να πεί κάποιος πέραν του οτι έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ σε οτι γράφεις φίλε μου;;
   Μπορεί να πεί κάποιος κάτι άλλο;
   Ξέρω ξέρω.. θα αρχισουμε πάλι λίγο - πολύ να βγάζουμε τον εαυτο μας απ'έξω.. .. αμ.. δέ ! Δεν πιάνουν αυτά πλεον!
   Ολοι το ίδιο είμαστε!!!!.. Τα ίδια σκ... ά.

  • Νικηφόρος avatar
   Νικηφόρος @ Αλέξανδρος 05/09/2012 13:32:23

   Ναί έτσι ακριβώς.

   ΛΕΦΤΑ-ΛΕΦΤΑ-ΛΕΦΤΑ

   Ο θέος μας για χρόνια. Τίποτε άλλο. Ακόμα είναι....

   Καμιά μετάνοια τίποτε.

  • nestrom avatar
   nestrom @ Αλέξανδρος 05/09/2012 13:54:42

   Δίκιο έχεις, απόλυτο.
   Το έχω ξαναγράψει. Η βελτίωση που περιμένουμε δεν έρχεται γιατί οι φαύλοι είναι πολλοί. Μπορεί να είναι και περισσότεροι από τους μη διαπλεκόμενους.
   Μπορεί να ακούγεται εμφυλιακό αλλά οι φαύλοι πρέπει να περιοριστούν και να τιμωρηθούν. Τα "περι ενότητας" εγώ τα ακούω σαν τέχνασμα των φαύλων να προασπίσουν τα προνόμιά τους.
   Το δράμα θέλει κάθαρση. Διαφορετικά συνεχίζουμε έτσι.

  • πολιτης avatar
   πολιτης @ Αλέξανδρος 05/09/2012 14:03:40

   εχει κανεις καμια αμφιβολια οτι αν αυτα που αναφερεις ειχαν περιοριστει εστω κατα το μισο θα ειμασταν καλυτερα απο την ελβετια? ενω τωρα παμε ολοταχως να γινουμε κρατος υποσαχαριας αφρικης?
   κι ομως εμεις το βιολι βιολακι. διαβαστε την εκθεση της GRECO για την ενσωματωση στην ελληνικη νομοθεσια θεματων για την διαφανεια στο δημοσιο βιο. τιποτε απολυτως !!!!!
   παμε καλα ομως........

  • GLAD avatar
   GLAD @ Αλέξανδρος 05/09/2012 14:54:37

   Με τέτοια λογική θα πρέπει να ξεκίναγε και να τελείωνε κάθε σχετική κουβέντα για θέματα πολιτικής και κοινωνίας στην Ελλάδα.
   Δυστυχώς όμως δεν ήταν , δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο με τους Έλληνες.
   Διαβάζω -όσο έχω χρόνο - αρκετά βιβλία ιστορικού περιεχομένου , ακόμη και ακραίων απόψεων κείμενα , με σκοπό να αντιληφθώ την διαχρονική φυλετική πορεία μας σε αυτό τον κόσμο .
   Από όλα ανεξαιρέτως τα βιβλία απορρέει τελικά μιά πίκρα εν σχέσει πρός το πως είμαστε παλαιότερα και πως καταντήσαμε μετά , σε κάθε σημαντική στιγμή της ιστορίας μας.
   Η ιστορία μας δεν είναι αλληλουχία "χαμένων ευκαιριών" , αλλά μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων και δράσεων.
   Οντως είμαστε ικανοί για σημαντική προσωπική ανέλιξη και πρόοδο , αλλά φαίνεται ότι ταυτόχρονα είμαστε ανίκανοι να δράσουμε συλλογικά και κατά συνέπεια να διαχειριστούμε σωστά μιά κρατική οντότητα .
   Ούτε αυτή που κληρονομήσαμε από τους Ρωμαίους επί Βυζαντίου , ούτε αυτή που μας παρέδωσαν μετά από ποταμούς αίματος ο Κολοκοτρώνης , ο Καραισκάκης κλπ.
   Διαβάζω όσο προλαβαίνω πολλά απ΄όσα γράφονται στο Antinews και πιστεύω ότι και εδώ αντικατοπτρίζεται η λογική του μέσου ή και του πιο μορφωμένου Έλληνα.
   Πολλά έχουν ενδιαφέρον πολύ ή λίγο , τα περισσότερα όμως - και λυπάμαι που το αναφέρω - είναι αποκαρδιωτικά.
   Διότι δείχνουν έντονο συναισθηματισμό , κακή πληροφόρηση , λίγη γνώση και κυρίως έλλειψη ορθολογισμού και άρα λανθασμένη σκέψη.
   Θα παρατηρούσε κάποιος ότι είναι αυτά ακριβώς που μας προσδιορίζουν ως διαφορετικούς από τους Δυτικοευρωπαίους.
   Ναί , αλλά υποτίθεται ότι τώρα είμαστε συλλογικά πιο μορφωμένοι απ΄ ότι στο παρελθόν, άρα τι φταίει πάλι ? ....
   Σκεφτείτε δηλαδή τι θα γίνει από εδώ και πέρα που συντελείται ήδη και προβλέπεται να μεγεθυνθεί κύμα εξόδου από τη χώρα των νέων με υψηλή εκπαίδευση , ενώ ταυτόχρονα έχουμε κύμα εισόδου Αφρικανών και Ασιατών .
   Δυστυχώς δεν νομίζω ότι υπάρχει μέλλον σε αυτή την χώρα και θεωρώ πολύ λογικό τελικά να εγκαταλειφθεί από όλα τα πραγματικά προοδευτικά στοιχεία του πληθυσμού της .

 15. iakovos avatar
  iakovos 05/09/2012 11:51:01

  Πιστεύετε ότι πολλοί νέοι ψήφισαν Τσίπρα γιατί ενστερνίζονται τις κομμουνιστογενείς ιδεοληψίες και το σύνταγμα των κορθσχάδων. Τουλάχιστον προσωπικά ακριβώς λόγω της κατάστασης που περιγράφεται στο άρθρο πιστευω ότι ήταν καλύτερη μια βίαιη επανεκκίνηση με το Συριζα να τραβάει κόντρα το σχοινί στους ευρωπαίους και θά χαμε και όλο το καλοκαίρι να την αντιμετωπίσουμε και να αναλάβουμε δράση να βγούμε στο προσκήνιο οι νέοι. Τώρα με το Σαμαρά ανημπορο να πολεμήσει το βαθυ κρατικό καθεστώς οδηγούμαστε σε άγρια μακροχρόνια
  και βασανιστική κατάρρευση

 16. Silence t. avatar
  Silence t. 05/09/2012 13:02:19

  Ο Φαήλος απέδειξε ότι πάνω απο Ν.Δ. , πάνω απο φίλος του Σαμαρά είναι Έλληνας πατριώτης .
  Απο εμένα respect .

  • Factorx avatar
   Factorx @ Silence t. 05/09/2012 13:11:46

   Φαντάζομαι τι εγκώμια θα του επιφύλασσες αν έγραφε και την ανάρτηση αυτή ....χα χα χααααα

   • Silence t. avatar
    Silence t. @ Factorx 05/09/2012 13:34:33

    Για να είμαι ειλικρινής επειδή έχω ρίξει πολύ κράξιμο στο παρελθόν και στο blog και στον Φάηλο , ήθελα να γράψω το σχόλιο αυτό για προχθεσινό του άρθρο σχετικά με το ''νέο γουδί '' .

 17. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 05/09/2012 14:17:49

  Μία προσθήκη στο φίλο Αλέξανδρο. Ο Σωκράτης ήπιε το κώνιο αφού έτσι αποφάσισε η δικαιοσύνη της εποχής του, ενώ μπορούσε να δρπετεύσει.

 18. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 05/09/2012 14:42:53

  Ο Φαήλος είναι τόσο πιστός όσο και ο σκύλος που περιέγραφε παλαιότερα. Μπράβο βεβαίως. Αλλά, αφεύκτως, θα έρθει η στιγμή που θα δαγκώσει το χέρι που τον βασανίζει και δεν τον ταίζει. Και τότε, πάλι μπράβο θα αναφωνήσω...

 19. rollin avatar
  rollin 05/09/2012 15:31:45

  Μπορει λιγοι να κοροιδευουν πολλους μπορουν πολλοι να κοροιδευουν λιγους δεν μπορουν ολοι να κοροιδευουν ολους Α.Λινκολ

 20. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 05/09/2012 17:33:04

  Κάθε τόπος έχει τις συμφορές του...Η αίγυπτος τας ακρίδας, η αραπιά τους πυρετούς, η ελλάδα τους έλληνες...

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ ορεσείβιος 05/09/2012 22:32:50

   Δίκιο έχεις ....είμαστε πλέον ένα πλήθος τυφλό, εγωκεντρικό, αυτοκτονικό.

 21. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 05/09/2012 21:28:37

  Για να μη γράψω αυτά που συνήθως υποστηρίζω για τους ιδιωτικολάγνους Μανοτζημεροντοράκιδες ,θα παραθέσω μία τεράστιας πολιτικής σημασίας δήλωση του γίγαντα Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου.
  Είπε λοιπόν ο απίθανος:
  ΄΄Σε λίγο ο ΕΟΠΥΥ θα έχει χρέη 1,5 δις € γιατί δεν πάνε όπως υπολογίστηκαν (;) οι ασφαλιστικές εισφορές από ΙΚΑ , ΟΓΑ και ΟΠΑΔ (ασφαλισμένοι του Δημοσίου) ΄΄.
  Δηλαδή τι μας είπε ο τεράστιος; Ότι ο οργανισμός που φτιάχτηκε εικονικά (κάτι ως virtual reality) , δεν θα έχει τις εισφορές που αναμέναμε με αυξημένες αποδοχές, αυξημένες συντάξεις, μειωμένη ανεργία και αυξημένες αποδοχές Δ.Υ , ενώ εμείς επιλέξαμε να πέσουν οι αποδοχές, να πέσουν οι παντός είδους συντάξεις (και άρα οι εισφορές υπέρ υγείας των συνταξιούχων) και να μειωθούν όλες οι αποδοχές των Δ.Υ . Αυτό ο Τιτάνας της πολιτικής το λέει έτσι σαν να είναι το φυσικότερο πράγμα στον κόσμο και δεν τον απολύει τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός.
  Είπατε κάτι για σχεδιασμό, ανάπτυξη, πολιτικό αισθητήριο, μπούσουλα, συνέπεια , κ.λ.π;
  Το επόμενο θα είναι να μας ζητάει επιείκεια και συμπόνοια (όπως ο Σιαλμάς από τους φαρμακοποιούς) γιατί τώρα που σκότωσε τη μάνα του (δηλ. μισθωτούς και συνταξιούχους) είναι ορφανός (χωρίς πελάτες-ψηφοφόρους).

 22. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 06/09/2012 01:02:23

  Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα τα προβλήματα που αναφέρεστε, μπορούν
  να λυθούν με πολύ εύκολο τρόπο κα πολύ γρήγορα. Αρκεί να λειτουργούσε
  ένας και μόνο θεσμός. Ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Άμα λειτουργούσε ο
  θεσμός αυτός στην Πατρίδα μας, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την
  κατάντια, ούτε θα είχαμε αποκτήσει την νοοτροπία "του θρησαυρίσματος
  με όλα τα μέσα". Τους φοροφυγάδες, τα λαμόγια, τους επίορκους, τα φακελάκια,
  τα γρηγορόσημα, τα λαδώματα κλπ., τα δημιούργησε η ατιμωρησία !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.