#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ποτάμι ξεκίνησε!
Αποσπάσματα από την ομιλία και δευτερολογία του Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή κατά την χθεσινή έναρξη της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση

Αντί της εθνικής σωτηρίας ο ΓΑΠ προτίμησε την κομματική σωτηρία

Όταν φτάνει ένας Πρωθυπουργός να δέχεται να παραιτηθεί με τον τρόπο αυτό, η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο. Κάτι, δηλαδή, που απαιτεί έκτακτες λύσεις.

Κύριε Παπανδρέου, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνησή σας, γιατί κατά βάθος ούτε κι εσείς την εμπιστεύεστε. Δεν ήταν η πρώτη σας επιλογή. Δεν την θέλατε. Μπορούσατε να την κάνετε οποτεδήποτε, αλλά δεν την κάνατε. Ξέρατε ότι δεν θα βγει πουθενά. Και προσπαθήσατε να κάνετε κάτι άλλο. Που δεν σας άφησαν.

Πέσατε έξω σε όλα! Φέρατε τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι επιδόσεις σας θα είναι μοναδικό παράδειγμα στα οικονομικά εγχειρίδια του μέλλοντος για το τι σημαίνει αποτυχημένη οικονομική πολιτική.

Δεν μπορείτε από τη μια πλευρά να μου ζητάτε συναίνεση, κι από την άλλη όπου σταθούν κι όπου βρεθούν οι συνεργάτες σας, να κάνουν ό,τι μπορούν για να διαστρεβλώνουν τις απόψεις μας. Εγώ όταν βγαίνω στο εξωτερικό φοράω εθνική φανέλα! Και αν δεν μιλάω για τα κατορθώματά σας σε εφημερίδες και τηλεοπτικά προγράμματα, δεν είναι γιατί δεν μου προσφέρεται η δυνατότητα. Να βλάψω την χώρα μου δεν θέλω. Αν συνεχίσετε αυτό που γίνεται ως τώρα, εγώ και πάλι στην Ευρώπη εθνική φανέλα θα φοράω. Και πάλι δεν πρόκειται να βλάψω τη χώρα μου. Αλλά τότε, να το ξέρετε, μέσα στην Ελλάδα θα καταλάβετε καλά, ότι τέλειωσαν τα αστεία. Άλλωστε, εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μαθήματα Ευρωπαϊκής συμπεριφοράς από σας δεν δεχόμαστε...

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς πάμε έξω για να τους πείσουμε.  Εσείς δεν πάτε έξω για να πείσετε, πάτε για να ... πειστείτε, και να γυρίσετε

Αυτά που δηλώνει τώρα ο Γιούνκερ είναι αυτά που φωνάζω εγώ εδώ και ενάμιση χρόνο. Αυτά που δηλώνει τώρα ο Γιούνκερ είναι αυτά που εσείς δεν τολμήσατε, εδώ κι ένα χρόνο να πείτε για την πατρίδα μας και τους Έλληνες. Πρόσφορο έδαφος, λοιπόν, υπάρχει στην Ευρώπη. Πίστη και ψυχή δεν υπάρχει στην Κυβέρνηση!

Πριν λίγες μέρες δεχθήκαμε ακόμα και να στηρίξουμε μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας που θα προχωρούσε τολμηρά στην Επαναδιαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός, τελικά, δεν μπόρεσε να τολμήσει κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας και προχώρησε σε κυβέρνηση κομματικής σωτηρίας! Και κατάφερε με πολύ κόπο να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού οι πρώτες του επιλογές αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Έκανε κυβέρνηση συγκόλλησης του ΠΑΣΟΚ εν όψει κατάρρευσής του, όχι ενότητας του λαού και των πολιτικών δυνάμεων εν όψει Επαναδιαπραγμάτευσης. Θα τα καταφέρει,  τώρα, να κάνει Επαναδιαπραγμάτευση;Του το ευχόμαστε, αλλά δεν το βλέπουμε.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, και το ελάχιστο να επιτύχει σε μια προσπάθεια Επαναδιαπραγμάτευσης η κυβέρνηση, αυτό θα αποτελεί δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί αν είχαμε εμείς δώσει «συναίνεση» στο Μεσοπρόθεσμο, όπως μας ζητούσαν, κι αν δεν είχαμε θέσει επιτακτικά το αίτημα της Επαναδιαπραγμάτευσης, σήμερα η κυβέρνηση δεν θα ψέλλιζε καν τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση, ή «συν- διαπραγμάτευση» όπως την ονομάζει.

Σύρεται, λοιπόν, η Κυβέρνηση στην Επαναδιαπραγμάτευση. Κι όποιος πάει σε διαπραγματεύσεις με το ζόρι, δεν κερδίζει πολλά. Και δεν μπορεί να αξιοποιήσει ούτε τα ελάχιστα που κέρδισε...

Η πραγματική λύση πλέον είναι η προσφυγή στο λαό.

Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος καταλαβαίνει ότι η πολιτική που ασκήθηκε ως τώρα στην Ελλάδα έκανε κακό, όχι καλό. Και η συνέχισή της θα κάνει μεγαλύτερο κακό. Ο Βρετανικός «Γκάρντιαν» το ονομάζει «δημοσιονομικό μαζοχισμό»! Ο Εconomist λέει ότι περισσότερη λιτότητα χωρίς ανάκαμψη θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα. Ο ίδιος ο κ. Τόμσεν της Τρόικας το είπε πρόσφατα δημόσια: η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλους φόρους.

Πώς ακριβώς θα σταθεροποιήσετε την Οικονομία όταν η κοινωνία αποσταθεροποιείται συνεχώς από μεταναστευτικά κύματα που προσελκύει ο νόμος που ψηφίσατε πέρσι για την Ιθαγένεια; Τι άλλο θέλετε να γίνει ακόμα στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή για να καταλάβετε ότι αυτός ο νόμος πρέπει να αλλάξει αμέσως; Γιατί και αυτές οι εξελίξεις έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας!  Μόνο που αυτός ο νόμος περί Ιθαγένειας, δεν είναι από εκείνα που πρέπει να  τα επαναδιαπραγματευτείτε με την Τρόικα, αλλά με τον εαυτό σας! Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από σας το έχετε μετανιώσει που ψηφίσατε πέρσι τέτοιο νόμο. Αλλά δεν τολμάτε να τον πάρετε πίσω... Μη σας νοιάζει, κι αν δεν το κάνετε εσείς, το λέω και το ξαναλέω, σύντομα θα το κάνουμε εμείς!

Η μόνη λύση είναι πια οι εκλογές. Αυτό πολύ σύντομα θα το καταλάβει και η ίδια η Κυβέρνηση. Γιατί ανεξάρτητα από την έκβαση της τωρινής ψηφοφορίας, την εμπιστοσύνη του λαού την έχει χάσει. Οριστικά πια. Αυτό δεν αντιστρέφεται. Αυτό δεν αλλάζει... Το ποτάμι ξεκίνησε!

Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, είμαστε εδώ και ενωμένοι και αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στα ψευτοδιλήμματα, να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε αυτόν τον τόπο!

Δευτερολογία: Οδηγήσατε τη χώρα συνειδητά στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Το πολιτικό ερώτημα που σας έθεσα, ερώτημα που το έχει στα χείλη του όλος ο ελληνικός λαός, είναι πώς ένας πρωθυπουργός που παραιτείται το πρωί μπορεί το απόγευμα να ξαναγεννηθεί φέρελπις πρωθυπουργός. Σ’ αυτό οφείλετε απάντηση. Αντί απαντήσεως,  μιλάτε παραπολιτικά και όχι πολιτικά.

Τώρα όμως  βγάλατε και τη μάσκα. Βγάλατε τη λεοντή. Βγάλατε το προσωπείο ως προς το θέμα της συναίνεσης.

Εσείς δεν ήσασταν που δεχόσασταν να πορευτούμε μαζί μέσα από πολλά σημεία του Ζαππείου 2 στη «συνδιαπραγμάτευση» και μου δείχνατε τα θετικά στοιχεία της δικιάς μας πρότασης;

Αλλά είπατε ότι έχετε ντοκουμέντα,  στοιχεία αποδεικτικά αλλιώς είναι λόγια αέρος και verba volant, φεύγουν, εξαφανίζονται. Είπατε ότι υπάρχουν αντιρρήσεις στην πολιτική του Ζαππείου 2 από τους ξένους ηγέτες από τον Φιγιόν μέχρι τον Μπαρόζο ή οποιονδήποτε θέλετε εσείς, τον οποίο συνάντησα.

Έχετε κάποια τέτοια δήλωσή τους; Θέλετε να σας πω εγώ τι δηλώσεις κάνανε; «Προτείνουμε, θα θέλαμε, προτρέπουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να πάει μαζί με την κυβέρνηση στην εξέλιξη αυτής της κρίσης. Να ψηφίζουν μαζί». Ακούσατε ποτέ ότι "διαφωνούμε στο συγκεκριμένο με τον κ. Σαμαρά που λέγεται πρόγραμμα;"

Εκτός αν θεωρείτε ότι κάποια εφημερίδα από κάποιον φίλο δημοσιογράφο που ήταν και Έλληνας –δικός σας προφανώς- είπε ότι το περιβάλλον του Γάλλου Πρωθυπουργού είπε κάτι. Είναι δυνατόν να στεκόμαστε σ’ αυτά τα θέματα;

Αλλά εγώ θα σας πω κάτι. Να ψηφίσω μαζί σας ήθελαν.

Μιλήσατε για το χρέος το δυσβάσταχτο που σας άφησε δήθεν η Ν.Δ. Επειδή και στα οικονομικά έχετε γίνει πρύτανης της συκοφαντίας, εγώ θα θελήσω να σας πω ότι το μόνιμο τροπάριο του ΠΑΣΟΚ για τα 125 δισ. ευρώ, -ότι άφησε η Ν.Δ., ότι μεγάλωσε το χρέος κατά 125 δισ. ευρώ-  θα πρέπει να πάρετε μια απάντηση. Και η απάντηση είναι η εξής: 45 δισ. ευρώ από αυτά, κ. Παπανδρέου, είναι αναχρηματοδότηση χρέους από παλιά δάνεια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έληγαν και έπρεπε να ανανεωθούν. Μένουν 80. Από αυτά τα 80, το 62,5% πήγανε για εξυπηρέτηση του χρέους, δηλαδή για τόκους από χρέη που είχε συνάψει το ΠΑΣΟΚ. Το 12,5% πήγε για εξοπλιστικά προγράμματα. Δηλαδή για πληρωμές προμηθειών που είχαν συναφθεί επί ΠΑΣΟΚ. 9% πήγανε για πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΙΚΑ για συγκεκριμένα θέματα τα οποία είχαν συναφθεί επί ΠΑΣΟΚ. 3,3% για τα χρέη των νοσοκομείων που μας αφήσατε εμείς να τα πληρώσουμε τότε. 4% ήταν οι λοιπές υποχρεώσεις που αφήσατε και έτσι καθαρή συμβολή, στα 5 χρόνια της Ν.Δ., για τη Ν.Δ. στο χρέος που μεγάλωσε δεν είναι 125 δις. ευρώ. Αποτελεί αυτό τερατολογία. Είναι μόλις 7 δισ. ευρώ, κ. Παπανδρέου.

Και αυτή είναι η αλήθεια των αριθμών. Αυτό που απομένει να μάθουμε είναι γιατί με όσα κάνατε ή με όσα παραλείψατε να κάνετε οδηγήσατε τη χώρα συνειδητά στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Είπατε για τις διαρροές (σχετικά με την κυβέρνηση κοινής αποδοχής). Ο κ. Πεταλωτής, οι βουλευτές σας, οι υπουργοί σας -αν θέλετε λέω ονόματα, αλλά δεν είναι ανάγκη- ήταν εκείνοι οι οποίοι έπλεκαν το εγκώμιο σας στις τηλεοράσεις. Για την ηρωική σας απόφαση. Για την κίνηση που συμφωνήσαμε. Που πήγε ο ηρωισμός; Που εξατμίστηκε αυτή η υπέρβαση σας; Εγώ την τορπίλισα; Αποφασίσατε, κ. Παπανδρέου, συμπόρευση και το ακυρώσατε αυτό για «πολιτικά κουτσομπολιά και διαρροές»; Ακυρώσατε τη σωτηρία της χώρας για ένα πολιτικό κους-κους κ. Παπανδρέου;

Και έρχομαι στο θέμα του κ. Καρατζαφέρη. Το μόνο κόμμα στη Βουλή που κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Άλλο αυτό γεγονός. Μια συμβουλή κ. Παπανδρέου:Να τον ακούτε τον σύμβουλό σας. Δικαίως διαμαρτύρεται, δεν του έχετε φερθεί καλά. Εγώ πιστεύω, πάντως, σήμερα ότι ενέκρινε τη νέα σας την κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία αν θα την ψηφίσει ή όχι. Την ενέκρινε. Πάντως, κοιτάξτε. Δώστε του σημασίαΔεν βλέπετε πόσο σας αγαπάει; Σας είπα να τον κάνετε υπουργό και εσείς τον κάνατε κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Δικαίως διαμαρτύρεται.

 

Θέλω να τελειώσω με το θέμα ότι έχετε δήθεν έτοιμη μιαν άλλη οικονομική πολιτική. Και θέλω να σας πάω 10 μέρες πριν. Δεν άλλαξαν, δα,  τόσο τα πράγματα έκτοτε! Σε μία εκπομπή που ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτώμενος, στους «Φακέλους», είπε: «Έστω ότι εγώ φεύγω αύριο το πρωί. Και λοιπόν; Θα υπάρχει άλλη οικονομική πολιτική; Αυτός ο οποίος θα με αντικαταστήσει θα κάνει άλλη οικονομική πολιτική; Διαφορετική; Υπάρχει τέτοιο περιθώριο για μια άλλη διαφορετική οικονομική πολιτική;» Αυτολεξεί.

Και θα ήθελα να τελειώσω με το θέμα του δημοψηφίσματος. Είναι χρήσιμο, κ. Παπανδρέου, να καταλάβετε ότι στα θέματα των αναγκαίων αλλαγών του Συντάγματος η Ν.Δ. προετοιμάζει συγκεκριμένες θέσεις, τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ρηξικέλευθες προτάσεις, τις οποίες εδώ και καιρό έχουμε ανακοινώσει ότι ετοιμάζουμε και σύντομα θα έχετε τα νέα μας. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε είναι για το καλό του τόπου και συμφωνούμε, να συμφωνήσουμε. Οτιδήποτε σχετίζεται με δημοψηφίσματα διχαστικά, με νέες περιπέτειες –σας το είπα και πριν- πιστεύω ότι θα είναι παιχνίδι με τους θεσμούς και δεν πρέπει να γίνει. Δεν εκτονώνεται ο λαός με αυτό τον τρόπο. Ο λαός άλλη πολιτική ζητάει. Και η καλύτερη πολιτική  που ζητάει είναι οι εκλογές για τον Ελληνικό λαό, κ. Παπανδρέου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 20/06/2011 07:53:05

  “...στα οικονομικά, πρύτανης της συκοφαντίας..”
  Όχι όλη τη μπάνκα, το ίδιο το ΔΝΤ σήκωσε ο Σαμαράς

 2. Y. avatar
  Y. 20/06/2011 08:17:05

  15/5/2011
  “...με τα προσυνέδρια για τη Συνταγματική μεταρύθμιση όμως, τι γίνεται?”
  -------------
  31/5/2011
  “Σαμαράς, “...ετοιμάζουμε και τις προτάσεις μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, και θα εκπλαγούνε”
  Πρόεδρε, κάτι σχετικά προσυνέδρια που έχουν εξαγγελθεί, πότε θα γίνουν?
  (Και ετοιμάζουμε γενναία και ανατρεπτική πρόταση για το Σύνταγμα του 21ου αιώνα)”
  -------------
  1/6/2011
  “…εδώ και τώρα. Ρ ι ζ ο σ π α σ τ ι κ ε ς α λ λ α γ έ ς, π α ν τ ο ύ. Στα κόμματα, στη Δικαιοσύνη, στη Διοίκηση, στην ενημέρωση, στο Σύνταγμα (..Πρόεδρε, μιλησες για ανατρεπτικές προτάσεις).”

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 20/06/2011 08:39:01

  Η παρουσία του Εθνικού Ηγέτη στη Βουλή των Ελλήνων.
  Δυστυχώς τα φερέφωνα του ΠΑΣΟΚράτους, οι διαπλεκόμενοι εκμεταλλευτές του μόχθου του Ελληνα πολίτη, οι νομενκλατούρα της επιχιρηματικής ζωής και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι, δεν πρόκειται να ανσδείξουν το μεστό λόγο σου και θέσεις Αντώνη Σαμαρά. Γι'αυτό άμεσα άρχισε την πορεία σου προς τον λαό. Εμείς σ'ακολουθούμε.

 4. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 20/06/2011 08:39:46

  ...επιχειρηματικής.......

 5. Tem avatar
  Tem 20/06/2011 08:53:55

  Πολύ σωστός ο λόγος του Αντώνη Σαμαρά.

 6. Αννίτα avatar
  Αννίτα 20/06/2011 08:58:04

  Ο Αρχηγός βγήκε μπροστά παλληκαρίσια, είπε μεγάλες αλήθειες, όποιος κατάλαβε-κατάλαβε!! ΤΟ μνημόμονιο και οι όροι του έχουν και μια άλλη παράμετρο που λέγεται " ΣΥΜΒΑΣΗ " αλήθεια τι έγραφε για την Ελλάδα η Σύμβαση που υπογράφηκε; Μας το είπε ο Γαπ; Πριν την υπογράψουν την διάβασαν; Για το περιεχόμενο της Συμβάσεως ενημέρωσε το κόμμα του αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα; Eτσι κι αλλιώς καταγγέλοντας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο το μνημόνιο και την Σύμβασή του θα δικαιωθούμε θα θεωρηθεί άκυρο βάσει νόμου, αλλά και του Ελληνικού Συντάγματος. Το ΔΝΤ, τρόϊκα κλπ. παραβίασαν το Ελληνικό Σύνταγμα, αυτό δεν αναιρείται ούτε διαγράφεται, ούτε ξεχνιέται.!! Καλημέρα, καλή εβδομάδα!!

 7. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 20/06/2011 08:59:55

  Respect !!! Αντώνη, μιλάς στις καρδιές μας. Άπαξ πατριώτης, πάντα πατριώτης.

 8. Dark Blue avatar
  Dark Blue 20/06/2011 09:02:51

  Ο Σαμαράς είναι ένας μεγάλος ηγέτης, αλλά....
  Αυτό που διαπιστώνω, και είναι πολύ στενάχωρο είναι οτι ο Σαμαράς είναι εντελώς μόνος. Δίνει έναν αγώνα μόνος του ( one man show) Όλα τα κόμματα ποιο πολύ βαράνε τον Σαμαρά παρά τον Παπανδρέου, ( και αυτό λέει πάρα πολλά) από την άλλη δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ βουλευτής που να βγαίνει και να υπερασπίζεται με πάθος το δίκιο της ΝΔ,της θέσεις του Προέδρου το αδικο του ΠΑΣΟΚ και την αδικία που υφίστανται οι Ελληνες πολίτες. Όλοι κοιτάνε πως να περνάνε από τα πάνελ όσο γίνεται ποιο χαλαρά για να μην "τσαλακώσουν" το προφίλ τους, κάνοντας ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η ώρα όμως του σταυρού θα έρθει, και θα πρέπει να δείξουμε την ωριμότητα μας. Ότι παλιό, ότι πέρασε από υπουργείο, ότι σάπιο θα πρέπει ν' απορριφθεί από την σταυροφορία. ( πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) Προτιμώ νέους και άπειρους με τα αθώα λάθει τους, παρά ιντργκαδόρους, και λαμόγια.

  • bab1 avatar
   bab1 @ Dark Blue 20/06/2011 11:15:17

   Πολύ σωστό. Δυστυχώς οι παλιές καραβάνες ελέγχουν το κομματικό μηχανισμό. Έπρεπε να λειτουργεί ήδη ομάδα "ταλιμπάν" σε κάθε νομό. Χρειάζεται να αλλάξουν τα πάντα, πρόσωπα και νοοτροπία, παντού.

   • blue nile avatar
    blue nile @ bab1 20/06/2011 11:47:36

    Στο χέρι μας είναι να γίνουμε εμείς αυτοί οι ταλιμπάν. Οπλισμένοι με την ακαταμάχητη δύναμη της ανιδιοτέλειας. Στις παρέες μας στις κοινωνικές μας συναναστροφές έχουμε χρέος να διαδώσουμε τον σαμαρικό λόγο. Έτσι και αλλιώς το έδαφος είναι πρόσφορο, ακόμα και οι πιο φανατικοί πασόκοι αρχίζουν να ξυπνούν ειδικά αν δεν ανήκουν στο πράσινο στρατόπεδο για την κουτάλα.
    Προχθές βγήκαμε για βράδυ και μαζευτήκαμε πολλοί νοματαίοι. Κάποια στιγμή που πήγε η κουβέντα στη κρίση εγώ και ένας άλλος προσπαθήσαμε να αποδομήσουμε τα γνωστά προπαγανδιστικά επιχειρήματα περί ολικής ευθύνης Καραμανλή, επιβεβλημένης και αναπόφευκτης προσφυγής στο ΔΝΤ και λαικισμού του Σαμαρά. Μπορώ να πω ότι τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό.
    Βέβαια πολλοί είναι τόσο φανατικοί που ότι και να ακούσουν θα το αμφισβητούν, άλλοι συμμετέχουν σε συζητήσεις μόνο και μόνο για να δικαιώσουν προσωπικές επιλογές. Χώρια τις δεσμευτικές βεβαιότητες και μια γενικευμένη υπερφίαλη απαισιοδοξία που φοριέται πολύ αυτές τις μέρες.
    Είναι χρέος όσων έχουν συνειδητοποιήσει το τι εστί ΠΑΣΟΚ και με ποιες μεθοδεύσεις διαιωνίζει την παραμονή του στην εξουσία φτύνοντας κάθε τι δημοκρατικό. Τριάντα χρόνια τώρα έχει βάλει στο δημόσιο πολύ περισσότερο κόσμο από ότι η ΝΔ έχοντας αποκτήσει μια απίστευτη κομματική πελατεία που του δίνει μεγάλο αβάντζο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Επειδή ενίοτε τα κουκιά δεν βγαίνουν προχωρά σε αθρόες ελληνοποιήσεις μη ενδιαφερόμενο αν η Ελλάδα μετατραπεί σε τριτοκοσμική χώρα.
    Πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς.
    Και όπως λέει ο Προφήτης ή εμείς ή αυτοί.

 9. Aris avatar
  Aris 20/06/2011 09:30:33

  Επειδή ο Αντ. Σαμαράς διαθέτει πολιτικό λόγο πολλά επίπεδα πάνω παπό Παπανδρέου και τον Κ.Ε. Καρατζαφέρη, αύριο Τρίτη, αφού μαζεύεται τόσος κόσμος έξω από τη Βουλή, να μπει ένα video wall έξω από τη Βουλή για να παρακολουθήσουν όλοι οι αγανακτισμένοι και να ακούσουν ποιοι είναι οι προδότες και ποιος είναι ο Πατριώτης.

 10. Aris avatar
  Aris 20/06/2011 09:42:45

  Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εκβιάζουν για την 5η δόση και τη συνδέουν άμεσα με το μεσοπρόθεσμο... Τέτοια αλληλεγγύη! Προφανώς ο Βενιζέλος είναι μια από τα ίδια. Τελικά υπάρχει κανείς να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι. Που να μη φοβάται τους "εταίρους" μας στην Ε.Ε.
  Κάποτε είχα έναν καθηγητή, ο οποίος είχε βρει τη λύση στο πρόβλημα του τρακ όταν είχε να μιλήσει σε μεγάλο ακροατήριο... Τους βλέπω όλους, μας είχε πει, ότι είναι στην τουαλέτα και σφίγγονται να χέσουν! Ελπίζω να βρεθεί ένας πολιτικός που να τους βλέπει όλους μέσα από αυτό το φίλτρο, είτε στο eurogroup είτε στο ecofin.

 11. Pikis avatar
  Pikis 20/06/2011 09:57:57

  Σωστός ο Αντώνης, όμως δεν μου άρεσε η εικόνα του να ασχολείται με τον ποταπό Καρατζαφέρη. Είναι μεγάλη ντροπή για τη χώρα να έχει στη βουλή τύπους σαν τον Καρατζαφέρη και τους αυλικούς του. Δεν τα βάζεις με την ανθρώπινη βλακεία. Αντώνη αγνόησε τον, δεν καταλαβαίνεις ότι ο χοντρός είναι λέρα;

  Ίσως ήρθε η κατάλληλη στιγμή για μια ομιλία του Σαμαρά στο Σύνταγμα.
  Να μιλήσει για οικονομία και μετανάστες.
  Κάθε ημέρα που ο ΓΑΠ είναι πρωθυπουργός χάνουμε 5 χρόνια σαν Ελλάδα.
  Ως μετανιωμένος, πρώην, πασόκος αηδιάζω κάθε φορά που βλέπω τις φάτσες τους. Έκαναν την Ελλάδα σαν τα μούτρα τους, τα καθάρματα.

 12. Y. avatar
  Y. 20/06/2011 10:15:00

  Βλέπω σχόλια για τον Καρατζαφέρη. Να σχολιάσω για το Τρελλαντώνη της Δέλτα που ανέφερε
  Ε λοιπόν αν το θέλεις εξουσιομανή κύριε Κωλοτούμπα, ναι, ένας τρελός χρειάζεται αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, που είναι πλήρως τρελαμένη. Όλοι μας μικροί-μεγάλοι, σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Ένας τρελός που είναι διαφορετικός απ’ όλους εσάς, που πιάνει τις κοινωνικές ευαισθησίες και επιθυμίες, και που η “τρέλα” του έγκειται στην επιθυμία να τις υλοποιήσει.
  Ναι λοιπόν. Ένα τέτοιο “τρελό”, θέλει ΤΩΡΑ η Ελλάδα! Τα είδαμα τα χαΐρια σας με όλους εσάς τους γνωστικούς. 35.000 € χρωστάει κάθε Έλληνας, για χρέη του Ελληνικού Δημοσίου (χώρια τα προσωπικά του). Χρέη που δια της τεθλασμένης πήγαν στους Κοκκαλέους, Μπομπολαίους, Χριστοφορακέους, και σ’ όλη τη πασοκική κια λοιπή παρατρεχάμενη κρατικοδίαιτη, ΜΜΕδιαπλεκόμενη, λαμογίστικη, κενή αξιών πλέμπα

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 20/06/2011 10:56:56

   ...βέβαια κατέχουν και μια αξία
   Τα μπικικίνια!

 13. Aris avatar
  Aris 20/06/2011 10:22:31

  Εάν αυτό δεν αποτελεί ωμό εκβιασμό των βουλευτών, τότε.... Διαβάστε (φρέσκο)


  Σόιμπλε: Η ψήφος εμπιστοσύνης πιθανόν να ανοίξει το δρόμο για την 5η δόση


  Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την Τρίτη ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, εκτίμησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

  Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε επίσης ότι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών σε ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας θα πρέπει να είναι εθελοντική για να αποφευχθεί τυχόν πιστωτικό επεισόδιο.

  «Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα... πρέπει να είναι εθελοντική, γιατί αν δεν είναι εθελοντική, τότε, σύμφωνα με όλους τους κανόνες που ισχύουν για τα συμβόλαια αθέτησης πληρωμών, θα ισοδυναμεί με πιστωτικό επεισόδιο και θα οδηγήσει αμέσως σε υποβάθμιση της Ελλάδας», ανέφερε.

  Ευρωπαϊκή ΧΟΥΝΤΑ!

  • Pikis avatar
   Pikis @ Aris 20/06/2011 13:17:15

   Για ποια υποβάθμιση λέει;
   Αφού ήδη είμαστε πάτος.

 14. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/06/2011 10:26:42

  Χθες βιώσαμε την υπέρτατη αντίθεση.Από τη μια,είδαμε μια αναμασημένη,αλαφιασμένη,αλαζονική θεατρική παράσταση Παπανδρέου.Απέναντί του η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.Έντρομη,δεμένη και εξαρτημένη από τις κραυγές και την αχαλίνωτη διχαστική δημαγωγία του αρχηγού της.Σύσσωμη χειροκροτούσε τους παπαγαλισμούς,τους αναίσχυντους εκβιασμούς και την κραυγαλέα αγραμματοσύνη του πρωθυπουργού-ΜΑΚΕΛΑΡΗ και αποθέωνε τη κυβέρνησή του-ΣΥΝΕΡΓΟ στο μεγάλο έγκλημα που συντελείται εις βάρος των Ελλήνων και της πατρίδας.Από την άλλη,παρακολουθήσαμε όλοι μια ομιλία Σαμαρά που περιείχε πατριωτισμό και εντιμότητα.Κατέδειξε τις τεράστιες διαφορές που έχει η αλήθεια με το ψέμα,η ανωτερότητα με την ύβρη,η ειλικρίνεια με την ακατάσχετη και ύπουλη διαστρέβλωση.Στο κοινοβούλιο,χθες,ο Σαμαράς έδειξε,για μια ακόμη φορά,γενναιότητα και παλικαρίσια στάση.Ο κυρίαρχος Έλληνας πολίτης έγινε μάρτυρας μιας οφθαλμοφανούς διαφοράς δυο ανθρώπων και,σίγουρα,η ετυμηγορία του,πολύ σύντομα,θ'αποδειχθεί καταλυτική και καταδικαστική για τους σύγχρονους Ηρόστρατους που μας κυβερνούν.Οι στιγμές που περνά η πατρίδα είναι κρίσιμες.Η Ελλάδα είναι σε ιστορικό σταυροδρόμι...Οι εκλογές είναι μονόδρομος.Εξάλλου, ο ελληνικός λαός δείχνει τη κατεύθυνση κρατώντας πιστά το λάβαρο της πατρίδας και βγαίνοντας στις πλατείες φωνάζοντας για δικαιοσύνη,ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας και ΟΧΙ στην εξαθλίωση που,πλέον,κρούει τις θύρες μας.....

 15. Ελεύθερος Άνθρωπος avatar
  Ελεύθερος Άνθρωπος 20/06/2011 16:48:05

  Όλοι τα ίδια _ _ _ _ _ . Ας το παίξουμε... κρεμάλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.