#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2013 23:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πολυνομοσχέδιο πέρασε, ώρα για εθνικό σχέδιοΝόμος του κράτους με 153 ψήφους, με «μπετοναρισμένη» την Κ.Ο. της ΝΔ και με τους γνωστούς αντάρτες από το ΠΑΣΟΚ, είναι το πολυνομοσχέδιο που περιέχει φορολογικά ζητήματα και τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο τομέα. Σε ονομαστική ψηφοφορία μπήκαν περισσότερα από 15 άρθρα και μόνο το άρθρο 81 για τους Δημοτικούς Αστυνόμους έλαβε τις λιγότερες ψήφους, συνολικά 152 σε σύνολο 293 ψήφων, παρα ταύτα ψηφίζεται.

Το αρθ. 81 καταψήφισε ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) ενώ από την διαδικασία έλειπαν ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης – αν και ήταν παρών στην συζήτηση – και ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης (ΝΔ) που απουσίαζε λόγω οικογενειακού προβλήματος (πέθανε η μητέρα του). Στη Βουλή πήγε και ο Ν. Σηφουνάκης, παρ’ ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Επίσης ορισμένα άρθρα έλαβαν περισσότερες από 155 ψήφους που διαθέτει η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ καθώς τα στήριξαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ορισμένοι ανεξάρτητοι.

Πιο αναλυτικά: Το άρθρο 14 έλαβε 168 (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, Αν. Λοβέρδος , Χρ. Αηδόνης)

Το άρθρο 30  έλαβε 157 ψήφους

Τα άρθρα 74,76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93 και 103 έλαβαν 153 ψήφους

Τα άρθρα 105 και 106 έλαβαν 155 ψήφους

Το πρόβλημα που έχει ο Ευ. Βενιζέλος ακούει στα ονόματα Κουκουλόπουλος και Κακλαμάνης και θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις για το «αντάρτικό» τους. Σε αντίθεση με τη ΝΔ όπου οι όποιες αντιδράσεις κάμφθηκαν αφού άλλαξαν ορισμένες διατάξεις, όπως ότι δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα οι τρίτεκνοι.

Μια ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία περνά λοιπόν στην ιστορία και μια κοινοβουλευτική μάχη λήγει χωρίς να… πέσει η κυβέρνηση όπως διακαώς επιθυμούσε ο κ. Τσίπρας. Ωστόσο, η κυβέρνηση θα πρέπει να προβληματιστεί με διάφορα παρατράγουδα που έγιναν αλλά κυρίως με το τι Ελλάδα θέλει να δει.

Το συνεχές ράβε – ξήλωνε του νόμου για τη διαθεσιμότητα, έδειξε ότι δεν υπήρχε σχέδιο για να αναδιαρθρωθεί η «ιερή αγελάδα» του δημόσιου τομέα. Θες οι καθυστερήσεις του Μανιτάκη κι άλλων υπουργών, θες οι σφοδρές αντιδράσεις επειδή πειράζεται ο βασικός πυρήνας των ψηφοφόρων των πολιτικών, θες το τελεσίγραφο της τρόικας, η ουσία είναι ότι το πολυνομοσχέδιο ανέδειξε για άλλη μια φορά ότι απαιτούνται σοβαρότητα και μεγαλύτερη προετοιμασία για τόσο μεγάλη υπόθεση.

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι κάποτε πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά. Τα θρίλερ, τα εκβιαστικά τελεσίγραφα, η απαξίωση της Βουλής και της κοινωνίας, η απουσία ενός πολιτικού οράματος που θα είναι πάνω και πέρα από πολυνομοσχέδια, μέτρα, Μνημόνια, τρόικες και συγκρούσεις στη Βουλή.

Η χώρα και η κυβέρνηση πήραν παράταση ζωής για δύο – τρεις μήνες ακόμη και πλέον μένει να δούμε τι θα γίνει με τις γερμανικές εκλογές και την αλλαγή πολιτικής που όλοι βλέπουν αργότερα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές της Κομισιόν, έχει ήδη μπει στο τραπέζι συζήτηση για νέο κούρεμα του χρέους το οποίο μπορεί να γίνει με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων.

Ο Αντώνης Σαμαράς, οι υπουργοί και οι στενοί του συνεργάτες έχουν άλλη μια ευκαιρία για να συγκροτήσουν ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τη χώρα. Με αρχή, μέση και τέλος. Που θα έχει συγκεκριμένο σκοπό και στόχο και δεν θα υπάρχουν παλινωδίες και πισωγυρίσματα.

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα αχνό φωτάκι που μπορεί να δυναμώσει με συντονισμένες κινήσεις. Χρειάζεται όραμα, στρατηγική, καθαρό μυαλό και άξιοι άνθρωποι που θα βγάλουν τη χώρα από το τέλμα.

Τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία ήταν:

14 (απαλλαγές εισοδήματος μισθωτών)
30 (εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού φορολογίας)
74 (αστική ασυλία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας):
76 (Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας δήμων)
77 (προϋπολογισμοί δήμων)
78 (προϋπολογισμοί περιφερειών)
80 (σχολικοί φύλακες)
81 (Δημοτική Αστυνομία)
82 (απολύσεις καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης)
90 (διαθεσιμότητα)
91 (κινητικότητα)
93 (καταργήσεις θέσεων με υπουργική απόφαση)
103 (κατώτατος μισθός)
105 (προσωρινές διαταγές)
106 (μεταβατικές διατάξεις)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. {Α}θανάσης avatar
  {Α}θανάσης 17/07/2013 23:23:08

  Και ο Δ. Κυριαζίδης της ΝΔ απουσίαζε...

 2. νικος avatar
  νικος 17/07/2013 23:33:03

  Ας θυμηθούμε τα 18 Σημεία των προεκλογικών δεσμεύσεων Σαμαρά...

  1. Αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009, της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, των ειδικών μισθολογίων –αρχικά για την πολεμική αεροπορία- και αποκατάσταση των ζημιών για τους ομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία

  2. Επέκταση των επιδομάτων εργασίας για 2 χρόνια

  3. Επίδομα ανεργίας σε μη μισθωτούς και καταστηματάρχες, που έχασαν την επιχείρησή τους και βρίσκονται κάτω από ένα εισοδηματικό όριο

  4. Να μη ξεπερνά η φορολογία το 25% του οικογενειακού εισοδήματος

  5. Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Στήριξη των ΣΣΕ. Επαναφορά της μετενέργειας

  6. Σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τις 5000 στις 8000 το επόμενο έτος και στις 10.000 το μεθεπόμενο

  7. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, με άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% και σταδιακή, σε τρία χρόνια, μείωση των τριών κλιμάκων του φόρου προστιθέμενης αξίας στο 19% για τον υψηλό, στο 9% για το μεσαίο και στο 5% για το χαμηλό και όλο το τουριστικό πακέτο.

  8. Αντικατάσταση το χαρατσιού της ΔΕΗ με νέο ΕΤΑΚ

  9. Επέκταση για 2 χρόνια έως το 2016 των περικοπών των 11,6 δις που έχουν προγραμματιστεί για το 2013-2014

  10. Όχι άλλες περικοπές εργαζομένων, με ρυθμίσεις πέραν του κανόνα 1/10 στο δημόσιο

  11. Μέτρα για τους δανειολήπτες. Πληρωμή μόνο των τόκων για τους ανέργους δανειολήπτες. Μηνιαία δόση έως το 30% του εισοδήματος για τους υπόλοιπους

  12. Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία με σειρά μέτρων όπως η επιστροφή των καταθέσεων

  13. Αναστολή του Τειρεσία για όσους μπήκαν την τελευταία διετία

  14. Συμψηφισμός των οφειλών από κα προς το δημόσιο

  15. Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ.

  16. Αποκρατικοποιήσεις πέραν των δεσμεύσεων των δανειακών συμβάσεων

  17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας με μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευση, του παραεμπορίου, των κουκουλοφόρων, του οργανωμένου εγκλήματος κι της χαμηλής εγκληματικότητας

  18. Αποδέσμευση ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με νομοθετικές πρωτοβουλίες


  ΑΠΟ 18 ΕΤΩΝ ΨΗΦΙΖΩ Ν.Δ. ΕΙΜΑΙ 49.ΑΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ Ν.Δ. ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ.ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ.

  • τέστε avatar
   τέστε @ νικος 17/07/2013 23:40:15

   ...εγώ πάντως κατάλαβα τι ψήφιζες και τι ψηφίζεις.

  • {Α}θανάσης avatar
   {Α}θανάσης @ νικος 17/07/2013 23:54:29

   Δεν θα χρειαστεί φίλε μου. Το όνομα ΝΔ δεν θα ξανακατέβει σε εκλογές.

  • θεία δίκη avatar
   θεία δίκη @ νικος 18/07/2013 00:17:09

   Δέν χρειάζονται φυτά με ρίζες να ψηφίζουν, οποιαδήποτε παράταξη.

  • nikos nikidis avatar
   nikos nikidis @ νικος 18/07/2013 13:03:56

   τι θυμάσαι κι εσύ, καημένε.... αυτά είναι παλιά... περσινά ξινά σταφύλια....

  • airman avatar
   airman @ νικος 18/07/2013 15:27:27

   ''ΑΠΟ 18 ΕΤΩΝ ΨΗΦΙΖΩ Ν.Δ. ΕΙΜΑΙ 49.''
   Είναι πολλά τα χρόνια για να καταλάβει κάποιος ότι ψηφίζει λάθος!
   Δεν ξέρω ποια από τα σημεία εκείνα που αγγίζουν την καθημερινότητα πονάνε περισσότερο τον καθένα από εμάς, ξέρω όμως ότι μόλις πεισθώ πως υπάρχει άλλη ρεαλιστική και πιο αξιόπιστη επιλογή από τη ΝΔ, τότε θα την τιμήσω κι εγώ με την ψήφο μου.

 3. blue nile avatar
  blue nile 18/07/2013 00:10:03

  Aν τελικά το νέο κούρεμα του χρέους θα αφορά μόνο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση των επιτοκίων και δεν μειώσει με πάνω από 85% τα χρέη προς τις χώρες του μηχανισμού στήριξης ( μιας που τα χρέη προς το ΔΝΤ και προς την ΕΚΤ δεν μπορούν να κουρευτούν με τίποτα) τότε πάλι θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.
  Ένα τεράστιο χρέος όσο και αν επιμηκυνθεί όταν δεν μειώνεται με μερική διαγραφή, δυσχεραίνει αφόρητα την υπόθεση της ανάπτυξης.
  Επιπρόσθετα της τραπεζικής τραγωδίας όπου ο ήδη υπερχρεωμένος Έλληνας πολίτης καλείται να φορτωθεί επιπλέον 50 δις χρεών τα οποία πήραν οι τράπεζες χωρίς να δίνουν δάνεια.
  Η επανεκίνηση της οικονομίας είναι αδύνατο να συμβεί με τέτοια αρνητικά δεδομένα.
  Μετά τις γερμανικές εκλογές ενδέχεται να καταλάβουμε με τον πιο σκληρό τρόπο το έγκλημα του Παπακωνσταντίνου, που το 2010 αντί να χαρακτηρίζει εθνοπροδότη όποιον μιλούσε για κούρεμα του ελληνικού ιδιωτικού χρέους προς τις γαλλογερμανικές τράπεζες, θα έπρεπε να κάνει ότι έλεγε ο Στρος Καν.
  Δηλαδή πρώτα κούρεμα που θα καθιστούσε το συνολικό χρέος βιώσιμο και μετά αποδοχή μνημονιακού προγράμματος.
  Και σε εκείνη την περίπτωση θα είχαμε υποστεί την καταστροφική λιτότητα μόνο που η βιωσιμότητα του χρέους θα απέτρεπε την επενδυτική στάση και η ύφεση θα ήταν σχετικά ελεγχόμενη χωρίς να βιώναμε τον εφιάλτη της αυτοτροφοδότησης της.
  Σε περίπτωση δε που η τωρινή κυβέρνηση δεχτεί οτιδήποτε λιγότερο από την απομείωση του χρέους μπαίνει στο ίδιο κάδρο με ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου και ουσιαστικά έχοντας εξαντλήσει το όποιο πολιτικό κεφάλαιο διαθέτει θα βρεθεί σε διάστημα λίγων μηνών στη θέση που βρέθηκε η κυβέρνηση ΓΑΠ τους τελευταίους μήνες του 2011.
  Μακάρι να βγω ψεύτης...

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/07/2013 06:14:35

  Eχει ηδη μπει γιατι ψηφισε το PSI.Kαι σε ολες τις δηλωσεις η ΝΔ και τοτε που ηταν αντιμνημονιακη ηταν κατα του κουρεματος.
  Αλλά και να ηθελε κουρεμα δεν γινοταν οταν ο Τρισε ειχε πει πανω απο το πτωμα μου.Δεν μπορεις να θεσεις σε κινδυνο το ευρωπαικο τραπεζικο συστημα χωρις να αντιδρασει αυτος που το προστατευει,η Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα.

  • blue nile avatar
   blue nile @ ψυχραιμια 18/07/2013 09:38:33

   Είναι λογικότατη η αντίδραση του Τρισέ, το nein της Μέρκελ και το no του Σαρκοζύ, σε ένα ελληνικό κούρεμα το 2010 το οποίο θα έριχνε στον Καιάδα τις γαλλογερμανικές τράπεζες που ήταν ήδη βαριά πληγωμένες από την Κρίση του 2008.
   Όμως κανείς δεν μπορούσε να εμποδίσει την ελληνική κυβέρνηση να το κάνει.
   Ούτε και μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά με έξοδο της χώρας από το ευρώ κάτι που θα επέφερε το τέλος της ευρωζώνης σε λίγα εικοσιτετράωρα.
   Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να στυλώσει τα πόδια και να είναι αμετακίνητη στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους έχοντας και τον Στρος Καν για σύμμαχο μιας που το καταστατικό του ΔΝΤ ορίζει ότι για να δανείσει σε μια χώρα το ταμείο το χρέος της πρέπει να είναι βιώσιμο.
   Μετά επειδή θα υπήρχε αδυναμία εξυπηρέτησης του εναπομείνοντος χρέους από τις αγορές θα έπρεπε να μπούμε σε κάποιου είδους μνημόνιο.
   Με το χρέος όμως βιώσιμο.
   Είναι τραγικό το πως ο Παπακωνσταντίνου και ο ΓΑΠ χειρίστηκαν αυτή την υπόθεση.
   Και ουσιαστικά αποδεχομένοι τις πιέσεις καταδίκασαν τον ελληνικό λαό σε μια λύση που έφερε τη διάλυση.
   Γιατί αν πρώτα καθιστούσαν βιώσιμο το χρέος , ακόμα και το μνημόνιο δεν θα είχε κάνει τόση ζημιά.
   Αν έστω έδειχναν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κούρεμα το πιο λογικό ήταν να προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι σε άλλου είδους λύση πολύ πιο υποφερτή για μας.
   Όσο για το PSI την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρει ο Βενιζέλος. Τότε καταφέραμε να κουρευτούμε χωρίς να λύσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους.
   Δυστυχώς στην χειρότερη μεταπολεμική στιγμή της η χώρα κυβερνιόταν από επίορκους που η προτεραιότητα τους δεν ήταν το καλό του τόπου.

 5. GO avatar
  GO 18/07/2013 06:15:41

  Θα ήθελες;

  • {Α}θανάσης avatar
   {Α}θανάσης @ GO 18/07/2013 10:11:28

   Μου είναι πλήρως αδιάφορο. Κάτι πήρε τ'αυτί μου όμως για "Νέα Ελλάδα" ή κάτι τέτοιο...

 6. ΝΙΚΟΣ-ΔΕΗ avatar
  ΝΙΚΟΣ-ΔΕΗ 18/07/2013 07:27:02

  συνονόματε ΝΙΚΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΟΥ.
  ΤΟ ΕΚΡΗΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ.
  ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

 7. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 18/07/2013 08:08:57

  FAZ: Kommentar: Griechenlands Ministerpräsident fehlt die Vision.

  Κατηγορούν δηλαδή οι γερμανοί τόν κΣαμαρά σήμερα (πού έρχεται στήν Αθήνα ο κΣόυμπλε) ότι στερείται οράματος (νά πάρει ακόμα περισσότερα διαρθρωτικοεξαρθρωτικά μέτρα όπως εξηγούν στή συνέχεια τού άρθρου).
  Προωθούν συνεπώς τόν(ήδη χρισμένο υπερατλαντικά) Τσίπρα πού στό μεταξύ κατάπιε αμάσητο τό μνημόνιο καί επίσης ορκίζεται πώς θά τά πάρει από τούς έχοντες έλληνες φοροφυγάδες, ξεχνώντας, όλως τυχαίως, τά πολυεθνικά μεγαλομπακάλικα.
  Αμέτρητο τό αδιέξοδο καί η εθνική μας ξεφτίλα.

 8. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 18/07/2013 08:25:44

  Έρχεται και το ...Εθνικό Σχέδιο. Το φέρνει εντός ολίγου ο ψυχικά ανάπηρος κ. Σόϊμπλε, υπό μορφή Μνημονίου ΙΙΙ.

 9. partyman2013 avatar
  partyman2013 18/07/2013 08:28:02

  πόσο δίκιο έχει ο νίκος.. (εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία της λαικής πατριωτικής δεξιάς..)

  και πόσο γρήγορα ξεχάστηκαν αυτά που υποσχόταν ο Σαμαράς μόλις ....ένα χρόνο πριν.

 10. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 18/07/2013 09:01:08

  Εθνικό σχέδιο...
  Ο τρόπος νομοθέτησης του πολυνομοσχεδίου και η συζήτηση στην Βουλή αποδεικνύουν πόσο μακριά είμαστε από κάτι τέτοιο...
  Είθε...

 11. GO avatar
  GO 18/07/2013 10:14:22

  Υπήρξε μια αστοχία, δεν χάλασε κι ο κόσμος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.