#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/07/2013 12:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πολιτικό σύστημα προσφέρει στην Χρυσή Αυγή το σχοινί που θα το κρεμάσει

(Και επτά μέτρα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής)Βρέθηκα πρόσφατα αντιμέτωπος με μια σοβαρότατη ασθένεια, μία από τις επιπτώσεις της οποίας είναι η προσβολή του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Η παραμικρή λοίμωξη μπορούσε να με στείλει να συναντήσω τους προγόνους μου. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο, για την προφύλαξή μου αναγκάσθηκα να μένω κλεισμένος στο σπίτι χωρίς να βλέπω άνθρωπο!. Έβγαινα μόνο κάθε δεκαπέντε ημέρες για να κάνω εξετάσεις, κουκουλωμένος, με μάσκες και με όλα τα δυνατά μέτρα προφύλαξης.

Όμως ο μεγάλος κίνδυνος βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο, στις ορδές των μεταναστών και λαθρομεταναστών που βρισκόταν εκεί για διάφορους λόγους. Και το ομολογώ: Χρειάστηκε να ανέβω μόνο δύο φορές από το ισόγειο στον πέμπτο όροφο με έναν Αφρικανό να βήχει ασταμάτητα δίπλα μου για να αρχίσω να σκέφτομαι περίπου σαν τον ... Καιάδα. Δεν αισθάνομαι υπερήφανος που το γράφω, αλλά η επιβίωση έρχεται πρώτη απ΄ όλα και εδώ είμαι να το συζητήσουμε όσο θέλετε.

Τελικά ούτε πέθανα (ακόμα), ούτε και έγινα Χρυσαυγίτης. Για σκεφτείτε όμως πως θα αντιδρούσαν σε ανάλογες περιστάσεις  άνθρωποι χωρίς την δική μου ή την δική σας παιδεία και με λιγότερες αντιστάσεις; Όποιος αμφιβάλει ότι μέρος τους δεν θα στραφεί προς την Χρυσή Αυγή, τον προσκαλώ να πάμε μαζί σε ένα νοσοκομείο ημέρα εφημερίας. Ας επισκεφθεί επίσης το μαιευτήριο "Αλεξάνδρα" και μετά ξαναμιλάμε για την ιθαγένεια.Ο Καρλ Μαρξ έγραψε ότι "η αστική τάξη θα προσφέρει στην εργατική τάξη το σχοινί που θα την κρεμάσει". Το γεγονός ότι ο προφήτης του κομμουνισμού έχει μέχρι στιγμής διαψευσθεί δεν μας εμποδίζει καθόλου να τον παραφράσουμε και να προβλέψουμε ότι "το ελληνικό πολιτικό σύστημα προσφέρει στην Χρυσή Αυγή το σχοινί που θα το κρεμάσει".

Γιατί το λέω αυτό; Επειδή, για παράδειγμα και εκτός των άλλων,  αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών που ενισχύουν οικονομικά την Χρυσή Αυγή. Όπως και εκείνων των επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν Χρυσαυγίτες για ασφάλεια. Ένας από αυτούς τους τελευταίους εθεάθη της προάλλες στην Βουλή κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνοδευόμενος από δύο φουσκωμένους και ξυρισμένους γουλί, ντυμένους σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα της Χρυσής Αυγής, αλλά χωρίς το επίσημο λογότυπο. Όλοι όμως κατάλαβαν τι συμβαίνει μόλις τους είδαν. "Το τρίτο κόμμα μπορεί να γίνει δεύτερο και το δεύτερο πρώτο" λένε αυτοί οι επιχειρηματίες για να δικαιολογηθούν. Ενώ οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι η αμοιβή των σεκιουριτάδων πάει στο κεντρικό ταμείο του κόμματος και οι ίδιοι μένουν  με την ικανοποίηση ότι "είναι στην ασφάλεια μεγαλοεπιχειρηματία"

Εκτός των προηγουμένων υπάρχει πληθώρα άλλων παραδειγμάτων που επιβεβαιώνουν την παράφραση της ... προφητείας του Μαρξ. Με κορυφαίο τα μέτρα που επιβάλουν συνεχώς οι δανειστές και η Τρόϊκα και οδηγούν στην φτώχεια όλο και περισσότερα λαϊκά στρώματα. Αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι στόχος τους είναι πλέον η καταστροφή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και η δημιουργία ενός νέου, πλήρως υπάκουου και πειθήνιου. Οι πραγματικές συνέπειες των μέτρων δεν έχουν φανεί ακόμα σε όλες τις διαστάσεις τους. Και υπάρχει ακόμα "λίπος" να καεί, κυρίως στην επαρχία. Τι θα συμβεί όμως όταν φτάσει η στιγμή της αλήθειας για τον καθένα και όλους; Καλά, οι ΠΑΣΟκοι θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το ξέρουμε ήδη. Η εναπομείνασα όμως στη ΝΔ σκληρή βάση της δεξιάς που θα πάει; Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Στην Χρυσή Αυγή θα πάει όπως και το 90% της σημερινής Χρυσής Αυγής που είναι θυμωμένοι Νεοδημοκράτες.

(Και να μην ξαναδώ γραμμένο εδώ ότι πρόκειται περί "χαμηλού πολιτικού επιπέδου" στρώματα, για "λούμπεν στοιχεία" κλπ κλπ. Γιατί η ψήφος ενός με IQ 85 έχει την ίδια δύναμη με έναν που έχει IQ 185. Και επειδή γνωρίζω τριαντάρηδες με πτυχίο και μεταπτυχιακό που ψήφισαν  ΧΑ για να τιμωρήσουν το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα).

Απορώ λοιπόν γιατί ένα χρόνο στην εξουσία η ΝΔ δεν βρήκε ακόμα τον τρόπο και τα μέσα για να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή. Αλλά αντιθέτως ...κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει τα ποσοστά της. Παράδειγμα το χθεσινό περιστατικό με την διανομή τροφίμων από την ΧΑ. Η διανομή ήταν προγραμματισμένη στην αρχή για την πλατεία Αττικής και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας την απαγόρευσε με διάφορα επιχειρήματα που φάνταζαν αστεία μπροστά στην ουσία της πράξης της ΧΑ: δηλαδή την διανομή τροφίμων στην Αθήνα της φτώχειας και της ανεργίας. Ανεξάρτητα του δημαγωγικού χαρακτήρα αυτής της πράξης από την συγκεκριμένη οργάνωση η κυβέρνηση ήταν χαμένη από χέρι αφού η αντίδρασή της περιορίστηκε σε αστυνομικού χαρακτήρα μέτρα. Επειδή το μήνυμα που έφτασε στο κοινό που απευθύνεται η ΧΑ ήταν "η κυβέρνηση απαγορεύει την διανομή τροφίμων".

Η διανομή πραγματοποιήθηκε τελικά έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο σταθμό Λαρίσης και το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες που δανειστήκαμε από το "Έθνος".Δεν θα γράψω περισσότερα για το φαινόμενο της ΧΑ επειδή το θέμα έχει εξαντληθεί, εδώ τουλάχιστον. Ούτε θα αναφερθώ πάλι στις αυτονόητες συνέπειες των μέτρων που επιβάλει η Τρόικα. Θα επισημάνω μόνο ένα σοβαρό λάθος που κατά την γνώμη μου κάνει το Μαξίμου στην αντιμετώπιση της ΧΑ. Ποιό είναι αυτό;

Το Μαξίμου δείχνει να πιστεύει ότι όταν θα αλλάξει η οικονομική πραγματικότητα και επιστρέψουμε στην ανάπτυξη θα εξαλειφθούν και οι βασικές αιτίες που οδηγούν στην ανάπτυξη του νεοναζισμού και του μορφώματος της ΧΑ στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά αυτήν την απραξία απέναντι στην ΧΑ. Όμως δεν είναι τα οικονομικά μέτρα η κύρια αιτία για την ανάπτυξη της ΧΑ. Είναι κυρίως η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα, η αντιμετώπιση των οποίων δεν αφορά την Τρόϊκα. Προτείνω λοιπόν, προς το παρόν και μέχρι την επάνοδο στην οικονομική ευμάρεια και την ανάπτυξη να εφαρμόσει η κυβέρνηση μερικά απλά και αποδοτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των συνεπειών της λαθρομετανάστευσης - μέτρα όπως εκείνα που παρουσίασε ο "Προφήτης" σε πρόσφατη ανάρτηση στο Antinews:

1. Αλλαγή των κανόνων εμπλοκής των αστυνομικών δυνάμεων σε περιπτώσεις άκρως επικίνδυνων και οπλισμένων κακοποιών.

2. Στρατιωτική εκπαίδευση των αστυνομικών

3. Τροποποίηση εκ βάθρων της ποινικής νομοθεσίας για περιπτώσεις αυτοάμυνας σε περίπτωση εισβολής κακοποιών σε κατοικία.

4. Άμεση τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας για τα αδικήματα εισβολής και βλάβης σε περιουσιακό στοιχείο (παρατηρείται π.χ. το φαινόμενο να εισέρχονται αλλοδαποί σε δενδροκαλλιέργειες δεκαετιών, να κόβουν τα δένδρα και να τα παίρνουν με σκοπό να τα πουλήσουν για ξυλεία, και οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή διακινδυνεύουν οι ίδιοι φυλάκιση, πάλι από αυτοδικία).

5. Για άκρως παραβατικούς αλλοδαπούς που εμπλέκονται σε κακουργήματα, άμεση απέλαση των συγγενών 1ου βαθμού, ακόμα και αυτών που έχουν νόμιμη άδεια παραμονής.

6. Άμεση χρέωση σε κατάδικους του κόστους των αστυνομικών επιχειρήσεων και των χρησιμοποιούμενων πόρων. Πληρώνουμε εκατομμύρια για να κυνηγάμε τον Κόλα.

7. Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για απεχθή αδικήματα όπως η παιδεραστία, ή εθνικά επιζήμια κακουργήματα όπως η αρχαιοκαπηλεία, ο εκ προμελέτης εμπρησμός δασών κλπ

Βασίλης Ζήσης 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανταίος avatar
  Ανταίος 25/07/2013 12:17:37

  Σωστός!!

  • Φίλων avatar
   Φίλων @ Ανταίος 26/07/2013 05:49:50

   Αδέλφια, χάνουμε το χρόνο μας (και μας έχει απομείνει ελάχιστος ή και καθόλου)..

   Δύο ΜΟΝΟΝ είναι τα Μέτρα:
   1.--- Καταγγελία (εχθές) του κατάπτυστου και εθνοκτόνου ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ
   και
   2.--- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ των Λαθροεισβολέων - εποίκων , ψευτονομιμοποιημένων και μη...
   ...όλα τα άλλα μας οδηγούν απευθείας στον αφανισμό...

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 25/07/2013 12:22:52

  Πολύ σωστά τα λες!
  Είναι δυνατόν να αφήσουμε να πάρουν την κυβέρνηση οι γιαλαντζί φασίστες?

  • nick avatar
   nick @ εναςάσχετος 29/07/2013 21:18:06

   Όχι ποτέ. Ανήκει στους ορίτζιναλ.

 3. PELIAS avatar
  PELIAS 25/07/2013 12:28:34

  Φωτινό παράδειγμα ο Δένδιας.

 4. Απλος πολιτης avatar
  Απλος πολιτης 25/07/2013 12:34:26

  Ειναι αδυνατον να αντιμετωπιστει η Χ.Α οσο η κυβερνηση παιζει φουλ μνημονιο...Ολοι οι χαρακτηρισμοι τυπου φασιστες,νεοναζι,αντεροβγαλτες κτλ ειναι το λιγοτερο γελοιοι και δεν πειθουνε κανεναν...αποδειξη ολες οι δημοσκοπησεις...η Χ.Α παιζει σιγουρα τριτο κομμα (!!!) στις επομενες εκλογες και αν συνεχισει η νδ το ιδιο τροπαριο σιγουρα θα νοιωσει παρα παρα πολυ κοντα της την ανασα της χ.α ... η θα παρει αποφαση ο Σαμαρας να υπερασπιστει τουε Ελληνες η σε λιγους μηνες - γεια σας!!!

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 25/07/2013 12:40:44

  Και που να δείτε τι γίνεται με στεγαστικά δάνεια τραπεζών σε μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας... Ψάξτε στο google: Πρωτοφανές τραπεζικό σκάνδαλο με στεγαστικά “δάνεια” σε αλλοδαπούς! Κύκλωμα ντόπιων τραπεζιτών και δουλεμπόρων θησαύρισε στις πλάτες μας…

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γιώργος 25/07/2013 13:31:18

   Για νέο το λες; Εδώ και δέκα χρόνια χωρίς εγγύηση δίνονταν δάνεια σε αλλοδαπούς από διευθυντές τραπεζών με την ανάλογη μίζα. Έτσι κατάφεραν ξένοι και αγόραζαν με 20-30% πανωτίμι διαμερίσματα. Και βούλιαζαν οι τράπεζες με κόκκινα δάνεια που ξαφνικά φάνηκαν. Γιατί τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών δεν έκαναν ποτε μια ερευνα στα υποκαταστήματά τους να δουν ποιοι διευθυντές μοίραζαν επ' αμοιβή τους το χρήμα των καταθετών;

 6. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 25/07/2013 12:42:30

  Προσωπικά συμφωνῶ ἀπολύτως μέ τίς προτάσεις σας κ.Ζήση.
  Πρέπει νά χτυπηθοῦν στή ρίζα οἱ αἰτίες πού γιγαντώνουν τή δύναμη τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς καί δέν εἶναι ἄλλες ἀπό τή βία,τούς φόνους,τίς ληστεῖες πού πολλαπλασιάστηκαν ἐξαιτίας τῆς ἀθρόας εἰσροῆς τῶν μεταναστῶν,ἀλλά καί πολλῶν ἐγχώριων βέβαια πού καλύπτονται πίσω ἀπό τούς λαθρομετανάστες.
  Κακά τά ψέματα,τή λαθρομετανάστευση χτυπᾶ-μέ τόν τρόπο της- ἡ Χρυσή Αὐγή,ἐλλείψει ὄχι τῆς ἀποτελεσματικότητας τῆς κυβέρνησης,πού κάνει ὅ,τι μπορεῖ,ἀλλά ἐλλείψει θέλησης ἀπό τήν Εὐρωπαϊκή Ἔνωση νά ἀντιμετωπίσει ἀποτελεσματικά τό πρόβλημα ὥς Εὐρωπαϊκό..
  Τήν ἀναβλητικότητα,τήν ὕπουλη μετάθεση εὐθυνῶν τῶν Εὐρωπαίων,ἀναπληρώνει ἡ δράση τῆς Χ.Α,γι'αὐτό ἴσως,ὅποιο μέτρο παίρνει ἡ κυβέρνηση φέρνει τά ἀντίθετα ἀποτελέσματα...

 7. Πεισίστρατος avatar
  Πεισίστρατος 25/07/2013 12:43:42

  Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Πεισίστρατος 25/07/2013 15:16:15

   (Ο) Προφήτης είσαι;

  • Χρηστου Νίκος avatar
   Χρηστου Νίκος @ Πεισίστρατος 25/07/2013 20:29:05

   " Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει. "
   Συμφωνώ μαζί σου γιά την Ελλάδα αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος, αλλά για τους Ελληνες δεν βλέπω τίποτε σχετικό με την επιβίωσή τους έτσι που πάει το πράγμα!

   • Scarface avatar
    Scarface @ Χρηστου Νίκος 25/07/2013 23:41:30

    Γι'αυτο μας κουβαλησανε τους λαθρο για να αντικαταστησουνε τους ελληνες.

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 25/07/2013 12:44:43

  Για να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ ο Υπ.Δικαιοσύνης στην κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. Να τελειώνουμε με τις βλακείες του Πασόκ. Ο Σαμαράς έχει εγκλωβιστεί μεταξύ της οικονομικής κρίσης που επιβάλλει συγκυβέρνηση με διεφθαρμένους και προστάτες λαθρομεταναστών και από την άλλη έχει το λαό να πιστεύει αφελέστατα πως θα ήταν λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα η ΧΑ. Είναι το ίδιο με το να πιστεύω πως αν βγάλω το μετασχηματιστή από το αυτοκίνητο για να τον βάλω στο ραδιόφωνο έλυσα το πρόβλημα. Μόνο που τέτοιες γελοίες και απλοϊκές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα που απαιτούν μυαλό και στρατηγική επιφέρουν πολύ μεγάλη χειροτέρευση σε άλλους τομείς.

  Έχουμε ζήσει εμφυλίους από τον Πελοποννησιακό και μετά πολλές φορές συνέλληνες. Διαβάστε πόσο κακό πράγμα είναι και πόσα για χρόνια μας βούλιαξε και θα καταλάβετε πόσο "αγαπάνε" την Ελλάδα εκεί στη ΧΑ. Πράκτορες είναι που θέλουν να διχάσουν το λαό. Που κρύβονταν τόσα χρόνια και εμφανίστηκαν τώρα ξαφνικά που ο λαός στην απόγνωσή του πιστεύει τόσο προφανείς λαϊκιστές όπως ο Τσίπρας, ο Καμμένος και ο Μιχαλολιάκος; Ο λαός ας αναλάβει τις ευθύνες του. Αν για να διορθώσω ένα σπίτι πάρω υλικά από άλλα 5 σπίτια γύρω και τα καταστρέψω, όφελος έχουμε ως κοινωνία ή ζημιά; Ας ωριμάσουμε επιτέλους και να σκεφτόμαστε και τις συνέπειες των πράξεων πριν ενεργήσουμε.

  • _Mara_ avatar
   _Mara_ @ Γεώργιος Τ. 25/07/2013 15:05:48

   Γιώργο, πήγαινε να τα πείς αυτά σε αυτούς που πήγανε να πάρουν τρόφιμα και τους το απαγόρευσαν να δείς τί θα σου πούνε....
   Ένα είναι σίγουρο. Οι πολίτες που πήγανε χθές στο απαγορευμένο συσσίτιο δεν είναι χρυσαυγίτες. Φεύγοντας όμως από εκεί, φοβάμαι πως γίνανε όλοι....

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ _Mara_ 25/07/2013 16:28:35

    Ἔτσι!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ _Mara_ 25/07/2013 19:55:41

    Όποιος νοιάζεται για τον τόπο λιγότερο από την αξία μιας τσάντας τροφίμων που τα δίνει επί δεκαετίες η εκκλησία της ενορίας μας, και δεν σκέφτεται που πάει το πράγμα με αυτούς τους ναζιστές είναι ανώριμος και να ψηφίζει. Ποιος μας φταίει μετά που κατάντησε έτσι η Ελλάδα μας και περιμένουμε από γελοίους και τυχάρμπαστους να μας σώσουν;

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Γεώργιος Τ. 25/07/2013 22:07:12

     Ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνει...

    • Scarface avatar
     Scarface @ Γεώργιος Τ. 25/07/2013 23:43:53

     Εδω περιμενουμε να μας σωσουν αυτοι που μας καταστρρεψαν, εκει κολας εσυ?

  • akenaton avatar
   akenaton @ Γεώργιος Τ. 25/07/2013 21:30:49

   Απόλυτα σύμφωνος μαζί σας αγαπητέ! Τα είπατε όλα με λίγες προτάσεις, μπράβο.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ akenaton 25/07/2013 22:03:03

    @Γεωργιος Τ
    @Ακενατον
    Ιl n'est pire aveugle que celui qui ne veut pas voir.

    @Βασιλη Ζηση
    Συγχαρητηρια κυριε Ζηση για το αρθρο σας και σιδερενιος! Γραψτε κατι, σας παρακαλω, και για το συνεχες πογκρομ εκ μερους των λαθρομεταναστων κατα των Ελληνων γεροντων.

 9. _Mara_ avatar
  _Mara_ 25/07/2013 12:46:14

  Το΄χουμε γράψει και το το΄χουμε ξαναγράψει δεκάδες φορές από αυτό εδώ το χώρο (...μέχρι σημείου παρεξεγήσεως...) πως η ΧΑ αντιμετωπίζεται με τον χειρότερο τρόπο από την Ν.Δ.
  Απορώ ειλικρινά πως δεν το καταλαβαίνουν.
  Λές και το κάνουν επίτηδες...
  Αντί να μετριάσουν τον θυμό των πολιτών που ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα, κάνουν ακριβώς το αντίθετο και γίνεται ο θυμός οργή.
  Σύγκρουση των άκρων θέλουνε και νέου τύπου εμφύλιο???
  Δεν καταλαβαίνω....

  • Mariana avatar
   Mariana @ _Mara_ 25/07/2013 14:12:02

   Διάβασε την ιστορία αγαπητή από το 1936 ως το 1974 και θα καταλάβεις.

   • _Mara_ avatar
    _Mara_ @ Mariana 25/07/2013 17:18:35

    Η ιστορία διδάσκει αγαπητή Μαριάννα μόνο άν πραγματικά την μελετάς, την κατανοείς και θέλεις να διδαχθείς.
    Ειδικά για τους ηγέτες που κρατούν τις τύχες των λαών στα χέρια τους, είναι σοφός οδηγός για όλες τις ενέργειες τους, η βαθιά κατανόηση της ιστορίας.
    Το κλειδί λοιπόν είναι η κατανόηση και αυτό... δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί ο καθένας κατανοεί σύμφωνα με το εγώ του και ενεργεί... ανάλογα.
    Οπότε???
    Μπορεί πολλοί να δηλώνουν φιλήστορες, λίγοι έως ελάχιστοι όμως έχουν την δυνατότητα μέσα από την μελέτη της να ερμηνεύουν σωστά μέσα από μία ενορατική διαδικασία.

  • IOKLOS ZARAS avatar
   IOKLOS ZARAS @ _Mara_ 25/07/2013 16:35:03

   ΕΜΦΥΛΙΟ? ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ IOKLOS ZARAS 25/07/2013 19:58:35

    Υπήρχαν Έλληνες που για ιδιοτελείς σκοπούς (εξουσία και χρήμα) σφάζονταν και έκαιγαν και κατέστρεφαν τον τόπο. Τα ίδια μυαλά έχουν πάντα τα άκρα. Είναι θέμα κοσμοθεωρίας και νοοτροπίας που ξεκινούν και τα δύο από την παιδεία. Αυτό μας λείπει και άντε να δούμε πότε θα διορθωθεί για να έχουμε μέλλον. Αλλιώς δεν...

 10. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 25/07/2013 12:49:35

  Η Γέννηση του νεοφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα απετέλεσε προϊόν ξένης παρέμβασης. Στο βωμό εξυπηρέτησης γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων και διασφάλισης γεωπολιτικών συμφερόντων αποτέλεσε πρώτιστα μηχανισμό εκτροπής της λαϊκής εντολής.Αποτέλεσε επίσης μηχανισμό ανάσχεσης της εξελικτικής πορείας της Ελλάδας .Κοιτίδα του ο Ελληνικός στρατός ως διαμορφώθηκε μέσα από διαδικασίες απαρχή των οποίων αποτέλεσαν τα γεγονότα του 1943-1944 στην Μέση Ανατολή.προσέτρεξαν δε με μεγάλη χαρά οι συνεργάτες των Γερμανών Ναζί και οι κάθε λογής δωσίλογοι.

  Στα σπάργανα του Ελληνικού στρατού δημιουργήθηκε η Κόκκινη Προβιά το παραστρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το οποίο και εφάρμοσε σχέδια εκπονηθέντα για την κομμουνιστική απειλή , όπως το σχέδιο Περικλής, το σχέδιο Προμηθέας και η βελτιωμένη έκδοση του σχέδιο Ιέραξ ΙΙ του οποιου παραλλαγή εφάρμοσαν οι αμερικανοκίνητοι χουντάνθρωποι το 1967 για να καταλάβουν την Εξουσία. Η προδοσία της Κύπρου, η διακοπή της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που θα ισχυροποιούσε την Ελλάδα, το σπάσιμο της λαϊκής θέλησης για μια Ελλάδα, Ισχυρή και Κοινωνικά δίκαιη σε συνδυασμό με την υστέρηση ότι άφησαν πίσω τους οι πράκτορες της CIA με την στολή Έλληνα Αξιωματικού..

  Τούτα ξεχάστηκαν σε μια Ελλάδα πνιγμένη στα εμφυλιακά , μετεμφυλιακά και κατοχικά σύνδρομα.Σήμερα ο σύγχρονος εκφραστής του κινήματος αυτού λέγεται Χρυσή Αυγή. Το ότι ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να επισημάνουν οτι αποτελεί προϊόν βαθιάς ιστορικής διαδικασίας δείχνει και την ελαφρότητα που διαπνέει την πολιτική τους σκέψη Η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 1974 ήταν σχεδιασμένη και μόνο αποκατάσταση δεν ήταν κατά συνέπεια αδιάφορο αν γιορτάζεται ή όχι και πως.

  Η δημοκρατία αποτέλεσε προϊόν του Ελληνικού Πολιτισμού.Στην Ελλάδα τιμάται κάθε μέρα ακι ενδυναμώνεται κάθε μέρα.Θεωρώ δε την χείριστη μορφή δημοκρατίας κατά πολύ ανώτερη από ότι πρεσβεύει και βούλεται το κάθε λογής ακροδεξιό μόρφωμα.Τα περί πατριωτισμού και εθνικισμού οι Εθνιστες να τα αφήσουν στην άκρη.Ο πατριωτισμός και ο Εθνικισμός ή είναι δημοκρατικός ή αποτελεί απλά έννοια άνευ περιεχομένου..

  Ας αναλογιστούν όλοι λοιπόν αν είναι προβοκάτορες ή πολιτικά ανόητοι,. όσο
  για τους χιλιάδες που προσέτρεξαν στο κάλεσμα της ελεημοσύνης του νεοναζιστικού και νεοφασιστικού μορφώματος της Χ.Α. είτε οπαδοί της είτε όχι, άξιοι της μοίρας τους και ανάξιοι να ασχοληθώ μαζί τους .Μπροστά στην Πνευματική Εξαθλίωση και τη Ηθική Εξαχρείωση τα φαινόμενα της Οικονομικής δυσπραγίας ωχριούν και αυτοί απλά το επιβεβαίωσαν για μαι ακόμη φορά.

  Σε ότι αφορά τα μέτρα που προτείνει ο αρθρογράφος καταδεικνύουν την άγνοια των ιστορικών καταβολών του Νεοφασιστικού και νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α..Οι ιστορικές της καταβολές, η πρόσβαση της στον κρατικό μηχανισμό , το ότι το κράτος αποτελεί έννοια υψηλότερη του Έθνους και ότι το όποιο δημοκρατικό πολίτευμα ανίκανο να το διαχειριστεί ας ληφθούν υπόψιν ως παράμετροι κομβικής σημασίας στην διατύπωση πολιτικών αντιμετώπισης του φαινόμενου

  Η Χρυσή Αυγή έχει ξεπεράσει τα όρια της συνταγματικής της λειτουργίας εδώ και καιρό , απλά κάποιοι για ευνόητους λόγους κλείνουν τα μάτια.Αν πιστεύουν οτι κατά το πρότυπο της Δυτικής Ευρώπης μπορούν να την αντιμετωπίσουν πλανώνται πλάνην οικτρά ο Κος Μιχαλολιάκος και ο "Στρατός" του δεν είναι Λεπέν

  • Mariana avatar
   Mariana @ Δρόλαπας 25/07/2013 14:15:31

   " αποτελεί προϊόν βαθιάς ιστορικής διαδικασίας "
   Άριστο!

  • κανενας avatar
   κανενας @ Δρόλαπας 25/07/2013 14:37:36

   Μπραβο Δρολαπα καταρχην γιατι γραφεις αναλυτικα, πολιτικα με την πραγματικη ουσια του ορου και οχι συνθηματικα οπως οι κομματοαναθρεμμενοι..

  • Χρηστος avatar
   Χρηστος @ Δρόλαπας 25/07/2013 17:10:41

   Μοιάζει να λείπει κάτι απο την αναλυση σου,πιο συγκεκριμένα η θέση του ξένου παράγοντα σήμερα ,όχι στην ιστορική πορεία αυτού που αναλύεις αλλά στην συγκεκριμένη συγκυρία που ζούμε .Θα είχε ενδιαφέρον να το συμπληρώσεις

  • stamoschios avatar
   stamoschios @ Δρόλαπας 25/07/2013 22:15:37

   Φίλτατε Δρόλαπα ο Πλάτων σας δίδει την δέουσα απάντηση στη Πλάτωνος Πολιτεία βιβλίο Η «Η γαρ άγαν ελευθερία έοικεν ουκ εις άλλο τι ή εις άγαν δουλείαν μεταβάλλειν και ιδιώτη και πόλει.
   Εικός, γαρ. Εικότως τοίνυν, είπον, ουκ εξ άλλης πολιτείας τυραννίς καθίσταται ή εκ δημοκρατίας, εξ οίμαι της ακροτάτης ελευθερίας δουλεία πλείστη τε και αγριωτάτη».

   «Γιατί η χωρίς μέτρο ελευθερία δεν οδηγεί καθώς φαίνεται σε καμμιά άλλη μεταβολή παρά στην χωρίς μέτρο δουλεία και για τον πολίτη και για την πόλη. Διότι αυτό είναι φυσικό.Φυσικό είναι λοιπόν, είπα, και η τυραννία να μη δημιουργείται από κάποιο άλλο πολίτευμα, παρά από την δημοκρατία, όπου από την ακραία ελευθερία πιστεύω έχει την προέλευσή της και η μεγίστη και ακόμα αγριώτατη δουλεία».

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Δρόλαπας 26/07/2013 14:03:56

   "Η δημοκρατία αποτέλεσε προϊόν του Ελληνικού Πολιτισμού.Στην Ελλάδα τιμάται κάθε μέρα ακι ενδυναμώνεται κάθε μέρα"

   H δημοκρατία, στην Ελλάδα, κάθε μέρα;!;!

   Τότε εδώ αντιφάσκεις: "Η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 1974 ήταν σχεδιασμένη και μόνο αποκατάσταση δεν ήταν κατά συνέπεια αδιάφορο αν γιορτάζεται ή όχι και πως"

   "Ο πατριωτισμός και ο Εθνικισμός ή είναι δημοκρατικός ή αποτελεί απλά έννοια άνευ περιεχομένου.."

   Αυθαίρετος διαχωρισμός του εθνικισμού και του πατριωτισμού σε δημοκρατικό και μη.

   Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάς για μεταπολεμικό "νεοφασισμό" στην Ελλάδα, αν και ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο. Διαφορετικά, η παρουσία του θα είχε γίνει αισθητή. Δε άλλες χώρες μπορεί ο φασισμός να άφησε κατάλοιπα (π.χ. Ισπανία, Πορτογαλία, Αργεντινή), όχι όμως στην Ελλάδα, όπου ουδέποτε είχαμε ακραιφνώς φασιστικό κίνημα, εκτός κι αν δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι ο φασισμός.

   Όμως, για να μην πλατειάζω και φύγω από το θέμα, το οποίο είναι η ΧΑ, θα θυμίσω μόνο τούτο: Πριν το 2010, οπότε μπήκε στον ΔΑ, το κίνημα/κόμμα αυτό ήταν της τάξεως του 0,0..%. Αν είχε καταβολές στον εμφυλιακό, μετεμφυλιακό νεοφασισμό και πράσσειν άλογα, για΄τι έγινε αισθητό τόσο αργά, ήτοι 60 ολόκληρα χρόνια μετά τον πόλεμο; Υπήρχε από το 1984, αν δεν κάνω λάθος, αλλά ποιος την ήξερε;

   Η ΧΑ δεν είναι καν το πρώτο φασιστικό κόμμα της μεταπολεμικής περιόδου. Προηγήθηκε το κόμμα της "4ης Αυγούστου" του Κ. Πλεύρη, το οποίο κατάργησε η χούντα το 1972. Ούτε κι αυτό βέβαια είχε καμμία απήχηση στον ελληνικό λαό, ακριβώς επειδή στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ φασισμός. Κι ας μην πει κανείς για την μεταξική περίοδο, διότι αυτή υπήρξε μία απόπειρα μονάχα εφαρμογής κάποιου ακαθόριστου φασιστικού προτύπου, αλλά μέσα σε 4 χρόνια και κάτι, ασφαλώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα όρια μίας βασιλευομένης δικτατορίας.

   Η παραπάνω δήθεν ανάλυση είναι χωρίς υπόβαθρο και περιεχόμενο και μάλλον δεν αγγίζει την πραγματικότητα. ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ.

 11. man8os avatar
  man8os 25/07/2013 12:51:41

  Ειστε ενταξει τωρα? Να ειστε καλα.
  Συμφωνω με το κειμενο.

  • factorx avatar
   factorx @ man8os 25/07/2013 15:42:15

   Καλά είμαι, αλλά συμβόλαιο με τον Θεό δεν υπέγραψε κανείς από όσο γνωρίζω

 12. Tommy avatar
  Tommy 25/07/2013 12:54:20

  Ο μισέλληνας κ.Καμίνης το περασμένο Πάσχα απαγόρευσε στους παραγωγούς του δημοτικού ρ/σ "984" την αναφώνηση "Χριστός Ανέστη" με το πρόσχημα ότι οι ακροατές "μπορεί να μην είναι χριστιανοί". Στις δε παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου στον Άγ.Ανδρέα κατήργησε την πρωινή προσευχή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Την ίδια ώρα διατείνεται ότι υπάρχει ανάγκη για 14 τζαμιά στην Αθήνα, όσα και τα διαμερίσματά της.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Tommy 25/07/2013 20:01:38

   Άσχετο. Ούτε Καμίνη και Μπουτάρη θέλουμε ούτε ΧΑ.

 13. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 25/07/2013 12:57:34

  ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ΄:το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της ασφάλειας. η φτώχεια παλευεται, άλλωστε φτωχοί είμαστε τόσα χρόνια. Ο ΦΟΒΟΣ για την ζωή σου δεν αντιμετωπίζεται . Και ανασφάλεια υπάρχει πολύ εκτός εκείνωνξ των βορείων προαστίων.

 14. Hawk avatar
  Hawk 25/07/2013 13:18:47

  Μεγάλο το λάθος του κ. Δένδια στο χθεσινό θέμα της απαγόρευσης, λειτούργησε περισσότερο ατομικά και καθόλου κυβερνητικά ή κομματικά. Το μόνο που ήθελαν Δένδιας και Καμίνης χθες ήταν η προσωπική τους προβολή... μέσα από την ΧΑ.
  Είναι αδιανόητο να πιστεύουμε ότι η οικονομική κατάσταση και η συνεχιζόμενη δυσπραγία οδηγούν τους πολίτες στην ΧΑ, δηλαδή τι ακριβώς έχουν να περιμένουν από ένα τέτοιο ας το πούμε κόμμα? Η ΧΑ είναι μιά ατραξιόν φτηνής πολύ φτηνής χυδαιότητας που δυστυχώς βρήκε πρόσφορο έδαφος σε ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας οι οποίοι ζουν ανάμεσά μας και βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

 15. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 25/07/2013 13:22:14

  Ο κυριότερος λόγος, για τον οποίο η ΧΑ παρουσιάζει την δυναμική της αυτή, είναι η εσφαλμένη εξήγηση, που δίνεται για την άνοδό της, από τους αριστερούς δημοσιογράφους και αναλυτές, που είναι ακόμα κρατούσα τάση στα ΜΜΕ:
  Σε αντίθεση με το κείμενο του Βασίλη, ο οποίος ορθά εξηγεί την άνοδό της ως αποτέλεσμα της καταπίεσης των Ελλήνων από τους λαθρο και της απελπισίας τους για την αδιαφορία της "μεσαιοχωρίτικης" ΝΔ και της λαθρολατρείας της αριστεράς, οι αριστεροί δημοσιογράφοι (Κούλογλου, Θεοδωράκης κοκ) προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ στράφηκαν σε αυτήν λόγω Μνημονίου. Εάν δεν στρεβλώνουν την πραγματικότητα επίτηδες, τότε κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί στην καλύτερη περίπτωση. Το πιο πιθανό είναι όμως να το κάνουν επίτηδες, γιατί γνωρίζουν ότι μια ευρεία δημόσια συζήτηση γύρω από το φαινόμενο ΧΑ επί τον τύπο των ήλων, όχι απλά θα έβαζε, αλλά θα καθιέρωνε στην καθημερινή πολιτική συζήτηση έννοιες όπως "εθνική ασφάλεια", "εθνική συνοχή", "ελληνικό έθνος", "'Ελληνες το γένος", "Εποικισμός", "Απέλαση", "Μουσουλμανικό τόξο" και αυτό απλά δεν το θέλουν. Το φαινόμενο ΧΑ δεν εξηγείται υλιστικά αλλά ιδεαλιστικά και αυτό οι αριστεροί δεν μπορούν να το αντιληφθούν από τη φύση τους.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Bodinus1576 25/07/2013 13:33:55

   Δυστυχώς είναι και τα δύο. Αλλιώς δεν εξηγείται με τίποτα το ότι το κόμμα με τη μεγαλύτερη διαρροή προς ΧΑ από τις περυσινές εκλογές είναι ο Σύριζα. Δηλαδή ήταν τόσο πατριώτες και ψήφισαν Τσίπρα και ξαφνικά κατάλαβαν ότι τους κορόιδευε και πήγαν προς ΧΑ; Ειδικά ο σύριζα μόνο ανθέλληνες έχει μέσα. Ακόμη κι ο Γλέζος που έχει κάποια θετικά στην πορεία του, σε διάφορα θέματα έχει συμπλεύσει με εχθρούς.

  • The Don avatar
   The Don @ Bodinus1576 25/07/2013 14:08:28

   Μάλιστα. Αφού, λοιπόν, όλοι αυτοί που ψηφίζουν ΧΑ ενδιαφέρονται πρωτίστως για θέματα λαθρομετανάστευσης και μουσουλμανικού τόξου, τότε γιατί, όταν λεφτά υπήρχαν, η ΧΑ έπαιρνε ο,30%;

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ The Don 25/07/2013 14:21:23

    Γιατί τότε η κοινωνία λειτουργούσε ακόμα με όρους "comme il faut" και γιατί τα ΜΜΕ επιμελώς υποβάθμιζαν την αλλοδαπή εγκηματικότητα. Μετά ήρθαν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ενέργειες, που έσπρωξαν τους Έλληνες στη ΧΑ, π.χ. ο νόμος Ραγκούση, οι δηλώσεις Βούγια "θα συνηθίσετε τους μετανάστες και τις μυρωδιές τους", οι δηλώσεις Αλ Σαλέχ στο facebook "Να πεθάνουν όλοι οι Έλληνες", η έλευση επί ΓΑΠ του Ερντογάν ως Σουλτάνου στο βιλαέτι του, οι δηλώσεις Πάγκαλου περί "αντιπαραγωγικών", Βενιζέλου περί "αυτιστικών αξιωματικών", η κατάληψη του Πανεπιστημίου για δημόσια μουσουλμανική προσευχή κοκ.

    • The Don avatar
     The Don @ Bodinus1576 25/07/2013 14:31:39

     Συμπέρασμα: αυτοί που ψηφίζουν ή θα ψηφίσουν ΧΑ, αν έπαιρναν τα λεφτά που έπαιρναν το 2008, δεν θα την ψήφιζαν. Δυστυχώς, φίλε μου, η δική μου ανάγνωση είναι ότι το 80-90% των συμπολιτών μας ψηφίζουν με μόνο κριτήριο την τσέπη τους.

    • errico avatar
     errico @ Bodinus1576 25/07/2013 14:42:55

     μεχρι τοτε τους ειχαν αναγκη τα αφεντικα(μικρα και μεγαλα), τωρα δεν τους εχουν και βαλανε τη χρυση αυγη να κανει τη βρωμικη δουλεια..ολα τ'αλλα ειναι φουμαρα.καληνυχτα σας και περαστικα σας.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ errico 25/07/2013 20:02:54

      Κάπως έτσι είναι...

 16. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/07/2013 13:27:02

  ...όσο αυξάνουν τα συσσίτια η ανεργία και η ανέχεια τόσο θα ανεβαίνει η ΧΑ
  ...όσο υπάρχουν "πατριώτες" που ξοδεύουν στο Ρέμο για είσοδο όσο ένα μηνιάτικο ενώ τους εργαζομένους τους ...απλά τους απολύουν, αφού υπάρχει μια δεξαμενή 1,500,000 ανέργων τόσο θα ανεβαίνει η ΧΑ
  ...όσο στους δρόμους βλέπεις Έλληνες να ψαρεύουν στους κάδους για φαγητό ή να επιλέγουν να αυτοκτονούν και μετανάστες να σπρώχνουν καρότσια με μέταλλο τόσο θα ανεβαίνει η ΧΑ
  ...όσο μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν σε σχέση με το 2012 18% μείωση του εισοδήματος και 52% αύξηση της φορολογίας τόσο θα ανεβαίνει η ΧΑ
  ...όσο το χρέος ανεβαίνει +24% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012 παρά το κούρεμα παρά τον έκτο χρόνο ύφεσης παρά την εξαθλίωση μας τόσο θα ανεβαίνει η ΧΑ

  Μα πάνω από όλα όσο οι πολιτικοί, τα αφεντικά τους και ο κύκλος τους συνεχίζουν το πάρτι, διορίζουν μη εκλεγέντες ως ...εκπροσώπους και χαρίζουν χαριεντίζοντας το δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ και ..."επώνυμους" τα έργα και τις προμήθειες, τόσο θα ανεβαίνει η ΧΑ ...με τους βολευτές να απορούν και να μιλούν για αυγά του φιδιού σε μια κοινωνία που δεν έχει να φάει ...αυγό με το αύριο να διαγράφεται χειρότερο από το σήμερα... (8 δις φόρους έως το Δεκέμβριο πρόσθετους των ...εκκαθαριστικών) ...μετά θα απορούν στη Μύκονο και στους Ρέμους πολιτικοί και δημοσιογράφοι ....γιατί ανεβαίνει η ΧΑ.... ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑ ΑΠΟΡΟΎΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥΣ & ΤΟ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ...ας λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας και η ΧΑ θα είναι πάλι στο 0,5%...

  • Χρηστος avatar
   Χρηστος @ Ο Ιθαγενής 25/07/2013 16:59:04

   Απλά καλό θα ήταν κάποια στιγμη να μπεί και το ζήτημα του ποιό από όλα αυτά τα προβληματα μπορεί να λύσει η ΧΑ?.Για μένα είναι ξεκάθαρο κανένα!

  • stratis avatar
   stratis @ Ο Ιθαγενής 26/07/2013 03:34:14

   Να και ένας σωστ'ος σωστότατος αναλυτής που έπιασε το όλο νόημα της ανόδου της Χ,Α και την οποία τοποθέτηση προσυπογράφο εγώ ένας Έλληνας της αλλοδαπής στα 85 χρόνια πολιτικής και κοινωνικής πείρας Μπράβω στον Ιθαγενή

   • stratis avatar
    stratis @ stratis 26/07/2013 03:39:32

    Προσυπογράφω

 17. George avatar
  George 25/07/2013 13:28:30

  Δεν ξερω για τα μετρα αλλα σιγουρα υπαρχει προβλημα. Οταν περπαταω στη Κυψελη αποφασιζω να ψηφισω ΧΑ..... αν και δεν ψηφιζω μια και ειμαι μεταναστης στη χωρα σας!

 18. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 25/07/2013 14:04:23

  Μπράβο καλό άρθρο.
  Η άνοδος της ΧΑ θα ήταν πάντως πολύ μεγαλύτερη αν δεν ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς και υπουργός ο Δένδιας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γιώργος Αχαιός 25/07/2013 20:04:53

   Μαζί σου. Σκέψου να είχαμε τους γνωστούς προοδευτικούς...

 19. Βασίλης Παπαχρήστος avatar
  Βασίλης Παπαχρήστος 25/07/2013 14:23:11

  Eίναι πολύ αργά για να αντιμετωπισθεί η ΧΑ πλέον.

 20. dem avatar
  dem 25/07/2013 14:38:18

  Συμφωνώ οτι τα κύρια αίτια της ανόδου της χρυσής αυγής είναι η παράνομη μετανάστευση και η -βαρειά- εγκληματικότητα των παράνομων αλλοδαπών. Σε αυτά όμως θα προσέθετα -χωρίς προπαγανδιστική διάθεση- και αυτό που είπε ο μιχαλολιάκος χθες στην ομιλία του, οτι το καθεστώς της μεταπολίτευσης υπήρξε η κλεπτοκρατία και οχι η δημοκρατία....

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ dem 25/07/2013 14:46:03

   Kάτι θα ξέρει για να το λέει.
   Άλλωστε ο αδερφός του υπερασπίστηκε τον κλέφτη Κοσκωτά και σήμερα υπερασπίζεται τον Σμπώκο.

   • dem avatar
    dem @ Kώστας ΜΠ 25/07/2013 19:14:10

    Μπορεί τα δύο αδέλφια να μην μοιάζουν όμως, από οτι ξέρω ο Ν. Μιχαλολιάκος είναι μαθηματικός και όχι δικηγόρος...

  • arximidis avatar
   arximidis @ dem 25/07/2013 14:50:30

   Αυτά φίλε dem υπήρχαν και πριν τις εκλογές του 2012. Αλλά τότε η Χ.Α δεν υπήρχε. Εμφανίστηκε και φούσκωσε μόλις ο κίνδυνος Συριζα έγινε υπαρκτός για το σύστημα. Τό ίδιο έγινε και σε άλλες Ευρωπαικές χώρες όπου η αριστερά ξανασήκωσε κεφάλι προς την εξουσία, μετά το 1990.
   Δεν νομίζω οτι είναι τυχαίο το οτι τα ακροδεξιά κόμματα εμφανίστηκαν και ανέκοψαν την επάνοδο της Αριστεράς, εξ αιτίας της δυσαρέσκειας των δεξιών ψηφοφόρων λόγω της οικονομικής καταστροφής τους.

   • dem avatar
    dem @ arximidis 25/07/2013 19:16:34

    "Μη μου τους αριστερούς τάρατε" για να παραφράσω τον Καμίνη που θα τους ταράξει στην νομιμότητα...

   • Scarface avatar
    Scarface @ arximidis 25/07/2013 23:55:31

    Ετσι ακριβως. Η CIA φοβηθηκε μη τυχων και οι παλαιοπασοκοι του syriza αποκτησουν την εξουσια και μας βγαλουν απο το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ. Τρεμει το state department , οι πετραιλαικες και η Lockheed με την Boeing και τη General Dynamics μη γινει πρωθυπουργος ο alexis με υπουργους το σκουρλερτη, το βρουτση και τη σακοραφα...

 21. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 25/07/2013 14:46:10

  Το αποτέλεσμα της απαγόρευσης της διανομής ήταν αναμενόμενο κι οι φωτο είναι αποκαλυπτικές. Μα καλά, στην κυβέρνηση δεν το περίμεναν αυτό; Τόσοι άνθρωποι τα λέγαμε, αυτοί πού ζουν;

  Ο συντάκτης πολύ καλά τα λέει για τα νοσοκομεία μας. Είναι πρωτίστως έγκλημα να κυκλοφορούν μες στα νοσοκομεία τόσοι άνθρωποι που «δεν ξέρουν τι θα πει εμβόλιο», τροφοδοτώντας τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις – χώρια βέβαια το οικονομικό κόστος. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη ακόμα και τώρα που η κρίση έχει περιορίσει την έλευση μεταναστών.

  ΥΓ Ο κ. Δένδιας εκτός από το να ασχολείται με «χαζές» κινήσεις σαν την εν λόγω απαγόρευση της διανομής από την ΧΑ, ας ασχοληθεί λίγο και με σοβαρά θέματα όπως ο κατάλληλος εξοπλισμός των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ που κυνηγούν τους κακοποιούς «σ’ όλην» την Ελλάδα… Δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά, το αντίθετο, μιλάμε για πολύ μικρό αριθμό κατάλληλου φορητού οπλισμού κι εξοπλισμού. Δεν γίνεται ο κακοποιός να ανοίγει πυρ με το ΑΚ47 από αποστάσεις που κάποιος αστυνόμος με το υποπολυβόλο Η&Κ ΜΡ5 δεν μπορεί να ανταποδώσει, έλεος!

 22. βασίλειος avatar
  βασίλειος 25/07/2013 14:56:33

  40 χρόνια ασφαλισμένος οχι συνταξιούχος υγείεις δεν εχω χρησημποιση το σύστημα , ενήμερως προς τα ασφαλιστικό μου ταμείο πρόβλημα στο μάτι μου στα μέσα ιουλίου ραντεβού με εοππυ τον νοέμβριο . καλή νύχτα στο πολιτικό σύστημα.

  • partyman avatar
   partyman @ βασίλειος 25/07/2013 15:10:10

   τα είπες όλα φίλε σε δύο γραμμές, εύχομαι περαστικά σου

   χρειαζόμαστε ένα ισχυρό σοκ στην πατρίδα, ίσως η χ.α. λειτουργήσει εν τέλη προς όφελος της χώρας, γιατί όλοι οι υπόλοιποι είναι για τα μπάζα

  • dem avatar
   dem @ βασίλειος 25/07/2013 19:19:30

   Προσπαθείστε να εισαχθείτε στα επείγοντα (εξωτερικά ιατρεία) του Οφθαλμιατρείου Αθηνών ή κάποιας άλλης οφθαλμολογικής κλινικής Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, όπου δεν χρειάζεται ραντεβού...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ dem 25/07/2013 20:06:57

    Ακριβώς. Υπάρχει λύση όταν υπάρχει επείγουσα περίπτωση αδερφέ. Μη δραματοποιείς το θέμα για να δικαιολογήσεις τα τρελά των τρελών.

  • Χρηστος avatar
   Χρηστος @ βασίλειος 25/07/2013 19:25:27

   Και θα λυσει το προβλημα του ΕΟΠΥΥ η ΧΑ?

   • Σπορέας avatar
    Σπορέας @ Χρηστος 25/07/2013 20:05:09

    Ίσως όχι αγαπητέ, αλλά μήπως έλυσε κανένα πρόβλημα, 39 χρόνια τώρα, το "δημοκρατικό τόξο" ?

    • Ήμερος avatar
     Ήμερος @ Σπορέας 26/07/2013 07:02:10

     Το να θέτεις ένα ζήτημα για την ΧΑ είναι σαν να κυνηγάς την ουρά σου.Για παράδειγμα λες "η ΧΑ είναι νεοναζιστική" και εισπράττεις απάντηση του τύπου "ναι άλλα και το ΚΚΕ είναι σταλινικό" ή "ο Χρ. Παππάς έχει κάνει απαράδεκτες και εμπρηστικές δηλώσεις" και σου απαντάνε "ναι άλλα και ο Κωσταντίνου είπε ...."
     Τα ζητήματα όμως είναι όμως υπαρκτά και τα ξέρουμε όλοι.Αυτό που περιμένουμε είναι ουσιαστικές λύσεις.Θέλω να πώ ότι η Όλγα είναι ανεπαρκής αλλά θα έρθουν 17.000.000 τουρίστες ,στο ρελαντί.Αν στην θέση της ήταν η Ζαρούλια θα μιλούσαμε για κάποιες χιλιάδες και αυτοί με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.Εκτός βέβαια αν πιστεύεται ότι οι μεγάλοι Tour operator θα στείλουν μαζικά κόσμο στην πρώτη χώρα με ναζιστικό καθεστώς μετά τον πόλεμο (είτε σας αρέσει είτε όχι οι ξένοι έτσι θα το αποκαλούν).

     • Ιωάννης Ζέρβας avatar
      Ιωάννης Ζέρβας @ Ήμερος 30/07/2013 11:13:41

      Η μεγάλοι Tour operator in ήδη ανεπαρκής. Τους στέλνουν εδώ και Χρονια αλλου αν παρακολούθησες

 23. tassos.κ avatar
  tassos.κ 25/07/2013 14:56:40

  Την Χα την αντιμετωπίζουν λάθος και η κυβέρνηση και τα κόμματα. Είναι παντελώς αντιφατική. Από τη μια δίνεις το διακίωμα βάσει Νόμου να εκπροσωπείται και από την άλλη αρνείσαι οποιαδήποτε συζήτηση και αντιπαράθεση. Η το κηρυττεις παράνομο (προσωπικά λάθος), ή το δ΄΄εχεσαι και πάντα με τα επιχειρήματά σου , σαν κόμμα, το απογυμνώνεις στα μάτια των ανθρώπων. Δεχθείτε τους σε πάνελ, ελάτε σε αντιπαράθεση μαζίοτυς και, έχοντας πάμπολλα επιχειρήματα απογυμνώστε τους από τα επιχειρήματα που "έλκουν" τον κόσμο, ακόμη και με ψήφο αντίδρασης. Όσο τους απομονώνουν τόσο τους γιγαντώνουν. Τελικά δεν γνωρίζουν, ή μήπως τους βολεύει;

  • αρχιμηδησ avatar
   αρχιμηδησ @ tassos.κ 25/07/2013 19:43:30

   Εγώ αγαπητε Τάσσο αν διάβασες και το παραπάνω σχόλιό μου πιστεύω οτι τους βολεύει.

 24. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 25/07/2013 15:18:48

  Άμεση απέλαση 1,5 εκ...Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα..

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Σωκράτης 25/07/2013 20:04:09

   Σε ποια χώρα; Πολλοί δεν έχουν χαρτιά επίτηδες για να μην ξέρεις που να τους στείλεις αν τους πιάσεις. Τι νομίζεις ότι κάνουν εκεί που τους μάντρωσαν; Πιέζονται να φύγουν οικειοθελώς με δήλωση χώρας προέλευσης.

   • Scarface avatar
    Scarface @ Γεώργιος Τ. 25/07/2013 23:33:04

    Και γιατι δε βαζουν το περιφημο βαλιτσακι της ευπ να δει που τηλεφωνουν στη μαμα τους καθε μερα? Αλλα αυτο θελει πολυ σκεψη φαινεται...
    Ασε που αλλοι ομολογουν φονο στην ανακριση. Φαινεται οτι τη χωρα καταγωγης του ειναι πιο δυσκολο να τηπαραδεχτει κανεις. Αναρωτιεμαι τα τρωτε ολα τα παραμυθια που σας σερβιρουνε?

   • Απλος πολιτης avatar
    Απλος πολιτης @ Γεώργιος Τ. 26/07/2013 12:39:04

    Αν τους λαθροεισβολεις τους εχεις με catering και κλιματιστικο στην αμυγδαλεζα δεν θα μαθεις ποτε απο που ειναι... αν τους βαλεις σε ενα δωματιο με 2 γαιδουρια διμετρα σε λιγοτερο απο 5 λετπα θα ξερεις και την οδο και τον αριθμο ακριβως του σπιτιου του λαθροεισβολεα.

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ Σωκράτης 25/07/2013 20:46:23

   @ Σωκράτη : Σοφός Αθηναίος αλλά ΚΑΙ ...Λακωνικός !
   Συμφωνώ 1000 % !

 25. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 25/07/2013 15:27:42

  Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ζημία για το ελληνικό δημόσιο πάνω από 40 εκατ. ευρώ...
  κατά Λιακουνάκου, Βασιλάκου και άλλων 17.
  Μήπως ακούσατε τίποτα ;

 26. helios avatar
  helios 25/07/2013 15:30:01

  Όνειρα θερινής νυκτός

  5. Για άκρως παραβατικούς αλλοδαπούς που εμπλέκονται σε κακουργήματα, άμεση απέλαση των συγγενών 1ου βαθμού, ακόμα και αυτών που έχουν νόμιμη άδεια παραμονής.  Τάμτα: Τέρμα οι ληστείες για τον αδελφό μου

  Για την περιπέτεια του αδελφού της που συνελήφθη για ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ζωγράφου μίλησε η Τάμτα σε κυριακάτικη εφημερίδα.

  «Ο αδελφός μου είναι πάρα πολύ καλά. Ούτε εγώ δεν το πίστευα ότι θα βγει τόσο δυνατός. Τέρμα οι ληστείες για τον αδερφό μου. Όλοι μας κάνουνε κάποιο λάθος στη ζωή. Είμαι πολύ χαρούμενη που όλο αυτό δεν τού άφησε κάποιο ψυχολογικό τραύμα. Όλο αυτό που έγινε, μόνο σε καλό του βγήκε. Δουλεύει σερβιτόρος για να βγάζει τα δικά του χρήματα και παράλληλα αθλείται, ασχολούμενος με το μποξ. Αυτό μετράει και με κάνει πολύ χαρούμενη». Αυτό δήλωσε η Τάμτα στο Πρώτο Θέμα για την -προ 4 ετών- περιπέτεια του 26χρονου Βλαντιμίρ Γκοντουάτζε που πλέον αποφυλακίστηκε και συγκατοικεί μαζί της.

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ helios 25/07/2013 21:13:22

   @ helios ! γειά στό στόμα σου...μάλλον στην πέννα σου.
   Την είχα ακούσει να το λέει σε συνέντευξη πρό μηνών και είχα μείνει άφωνη ! Γιά το θράσος της και γιά την δική μας ανοχή...
   Το πιό αξιοσημείωτο είναι ότι ο αδερφός της Γεωργιανής Τάμτα (να το λέμε)
   όταν διέπραξε τις ληστείες δεν ήταν κάν φτωχός !!!
   Οπως δήλωσε με καμάρι η ίδια : " Οταν τακτοποιήθηκα οικονομικά στην Ελλάδα ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, κάλεσα και τον αδελφό μου από την Γεωργία, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. Δυστυχώς όμως έμπλεξε γρήγορα με κακές παρέες και μπήκε φυλακή. Ευτυχώς λόγω γνωριμιών μου και επειδή ΠΛΗΡΩΣΑ αποφυλακίσθηκε ."
   Τα σχόλια περιττεύουν.
   Τα συμπεράσματα δικά σας.
   Υ.Γ : Η συγκεκριμένη Τάμτα θα έπρεπε να απελαθεί μαζί με το "μπουμπούκι" αδελφό της. Δεν θα "χάναμε" δά και τίποτα.
   Επίσης είναι και αλαζών, την έχω παρακολουθήσει στις δηλώσεις της, έγινε "άνθρωπος" στην Ελλάδα και δεν γελιέται να πεί καλή κουβέντα.
   (Εχει κάνει και αρνητικά σχόλια γιά την νοοτροπία μας.)
   Ηρθε δε στην Ελλάδα να δεί τη μαμά της πού έκανε διακοπές καί έμεινε
   εδώ "τελείως τυχαία". Στο καλό στις πατρίδες τους και να ΜΗΝ μας γράφουν !

   • helios avatar
    helios @ je ne regrette rien 25/07/2013 23:02:50

    Αντί να απελαθεί μετά την αποφυλάκισή του(όπως θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους αλλοδαπους) μετά από συμμετοχή του σε ένοπλη ληστεία, συνεχίζουν να του παρέχουν άδεια παραμονής - εργασίας ( ποιος ξέρει ίσως και την ελληνική ιθαγένεια σε λίγα χρόνια, αν δεν την έχει έχει πάρει ήδη) και να εργάζεται κανονικότητα εις βάρος του Έλληνα εργαζόμενου - ανέργου. Πραγματικά τι να πει κανείς, δεν εφαρμόζουν ούτε αυτά που ψηφίζουν.

 27. helios avatar
  helios 25/07/2013 15:33:15

  '' Όποιος αμφιβάλει ότι μέρος τους δεν θα στραφεί προς την Χρυσή Αυγή, τον προσκαλώ να πάμε μαζί σε ένα νοσοκομείο ημέρα εφημερίας.''

  Μια φίλη μου χτύπησε στο χέρι της και πήγαμε στο νοσοκομείο Γεννηματάς που είχε εφημερία, από τους 50 που περιμέναμε στη σειρά το πολύ πέντε να ήμασταν όλοι και όλοι Έλληνες όλοι οι άλλοι ήταν αλλοδαποί, λες και βρισκόμασταν στο Ισλαμαμπάντ ή το Μογκαντίσου.Τελειωμένη χώρα.

 28. helios avatar
  helios 25/07/2013 15:44:12

  Αναγκάστηκα πρόσφατα να πάρω κάποια φάρμακα από φαρμακείο του ΕΟΠΥ σε μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας.Τους μόνο που συναντούσες σε όλη αυτή τη διαδρομή ήταν μαύροι και πακιστανοί όπως και τα μαγαζιά που υπήρχαν στη συγκεκριμένη γειτονιά ήταν καταστήματα αλλοδαπών.Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι στο φαρμακείο η υπάλληλος ήταν και αυτή αλλοδαπή.

  • m.s avatar
   m.s @ helios 25/07/2013 21:09:24

   και πήρες και γενόσημα Μογγολίας υποθέτω...
   Ο ΓΑΠ με ένα λεφτά υπάρχουν τον ακολούθησε όλη η πλέμπα στον τοίχο με 200 km την ώρα , τον άλλο με μια σακούλα φαγητό , σηκωτό στο Μαξίμου θα τον πάνε.
   έχουμε λαό με πολιτικό κριτήριο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ. ( δες τι έχει στείλει μέσα στην Βουλή διαχρονικά και βγάλε συμπέρασμα)

   ΥΣ θα ψοφούσα στην πείνα, από αυτούς ούτε γαριδάκι.

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ m.s 26/07/2013 10:34:54

    οπως λες αγαπητε ΘΑ ΨΟΦΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ
    αν φτάσεις στο σημείο ΝΑ ΨΟΦΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ( εννοείται οτι δεν στο εύχομαι) θέλω να ακούσω τότε τις απόψεις σου.
    οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας καταδέχτηκαν και παρακαλούσαν να πανε να δουλεψουν σε αυτούς που 5-10 χρονια πριν μας ξεσκισαν και μας κατεστρεψαν ( στους μεταναστες που εφυγαν γερμανια στην δεκαετια του 50-60 αναφερομαι). Αυτοί λες να μην ήταν πατριώτες και να μην είχανε περηφάνεια?
    η πείνα και η ανέχεια είναι πολύ κακός σύμβουλος

 29. τέστε avatar
  τέστε 25/07/2013 15:53:55

  Δεν νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία,όπως επίσης θεωρώ υποκρισία να κατηγορούν την Χρυσή Αυγή για ρατσισμό ,την ίδια ώρα που το ίδιο το σύστημα καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων Χριστιανών καθημερινά.

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ τέστε 26/07/2013 13:35:08

   Ποιο δικαίωμα Έλληνα χριστιανού καταπατά το σύστημα καθημερινά; Να δέρνεις τους πακιστανούς; Σου απαγορεύουν να εκκλησιαστείς; Τι σου απαγορεύουν ακριβώς; Λέμε ότι έχουμε γεμίσει λάθρους αλλά είναι τουλάχιστον θράσος να λες για ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Εκτός και αν δεν ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη ρατσισμός!! Τότε πάω πάσο.

 30. Ν.Κ. avatar
  Ν.Κ. 25/07/2013 16:02:48

  Είναι ο Δένδιας αντιφασίστας;
  http://vimasaronikou.wordpress.com/2013/07/25/%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b4%ce%ad%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%82/

 31. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/07/2013 16:25:09

  Όσο η χώρα μας παραμένει η Ντίσνειλαντ της ανομίας, τόσο θα θεριεύει η Χ.Α.
  Προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών. Αυτό είναι το κλειδί.
  Και ας λένε οι παιδεραστές και οι τρελαμένοι "αγωνιστές" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα δικά τους. Κανείς σοβαρός Έλληνας δεν τους δίνει σημασία πια.
  Βασίλη, σιδερένιος!!!!

  • factorx avatar
   factorx @ Strange Attractor 25/07/2013 17:57:56

   Ευχαριστώ αδελφέ

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ factorx 25/07/2013 20:51:07

    ᾿Ελπίζω νά εἶστε ἄριστα στήν ὑγεία σας τώρα, περαστικά σας.

    Μόνο ὑγεία, ὅλα τ᾿ ἄλλα διορθώνοντε.

  • dem avatar
   dem @ Strange Attractor 25/07/2013 19:29:54

   Έτσι είναι. Αυτοί που καταστρέφουν συστηματικά τον κοινωνικό ιστό είναι δύο κύριες κατηγορίες. Οι αναρχικοί-αλήτες που εδράζονται στα Εξάρχεια κυρίως και καταστρέφουν την Αθήνα με σπρέϋ, τσεκούρια, βαριοπούλες, βόμβες Μολότωφ και καλάσνικωφ για απαλλοτριώσεις εσχάτως, και οι λαθρομετανάστες-λαθροπωλητές-διακινητές παράνομων ουσιών και προϊόντων. Μεταξύ τους δε είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δείτε τις εκδηλώσεις φιλίας και αγάπης των πυρήνων και του Ανταρσία στο πρόσωπο του "δολοφονηθέντος" Κόλα..

 32. Χρηστος avatar
  Χρηστος 25/07/2013 16:50:08

  Και πως ακυρώνει το χθεσινό γεγονός τα συμπεράσματα της αναλυσης του "Γεώργιος Τ." .Είναι η τακτική "μπάλα στην κερκίδα".Επι της ουσίας όμως που διαφωνείς?
  Με αυτά τα μυαλα που κουβαλάνε θα φτάσουμε να θεωρούμε την Βουλγαρία παράδεισο και το λέβα "σκληρό" νόμισμα.

  • _Mara_ avatar
   _Mara_ @ Χρηστος 25/07/2013 19:06:29

   Ποιά μπάλα στην κερκίδα???
   Εδώ φαίνεται πως έχει χαθεί η μπάλα.... γενικώς.

 33. helios avatar
  helios 25/07/2013 16:52:21

  Όνειρα θερινής νυκτός

  5. Για άκρως παραβατικούς αλλοδαπούς που εμπλέκονται σε κακουργήματα, άμεση απέλαση των συγγενών 1ου βαθμού, ακόμα και αυτών που έχουν νόμιμη άδεια παραμονής.


  Στα Γιάννενα βρέθηκε χθες (23-07-2013), ο Καστριότ Κόλα αδερφός του κακοποιού Μαριάν Κόλα. Εκεί όπου και παρέλαβε τη σορό του 37χρονου δραπέτη, προκειμένου να τη μεταφέρει στη βόρεια Αλβανία, στο χωριό τους που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο, για την κηδεία και την ταφή, που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αδερφός του Μάριαν Κόλα είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφυλάκισή του, το 2007, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για συνεργασία με τον επικεφαλής των δραπετών.

 34. geo avatar
  geo 25/07/2013 17:06:06

  η ΧΑ εφτασε σ'αυτα τα (δημοσκοπικα)ποσοστα επειδη ετσι βολευει το πολιτικο συστημα.Ειναι πεταμενη ψηφος απο τη στιγμη που κανενα κομμα δεν προκειται να συνεργαστει μαζι της και σαφως προτιμοτερος προορισμος απο Συριζα,Καμμενο κλπ...Αρκει φυσικα να μην χαθει ο ελεγχος.Θεωρω αφελες να πιστεψω οτι ο τροπος αντιμετωπισης της μεχρι σημερα ειναι προιον ανικανοτητας ή βλακειας.

  Ο βασικος λογος της ανοδου,περα απο ανεχεια,λαθρομεταναστες κλπ,ειναι οτι οι ψηφοφοροι της νιωθουν οτι ειναι οι μονοι που μπορουν να "καθαρισουν" το σαπιο πολιτικο συστημα που μας οδηγησε σ'αυτα τα χαλια και θεωρουν ολα τα αλλα κομματα συστημικα.

  Στις ευρωεκλογες αλλα και στις δημοτικες κατα δευτερο λογο,οπου δεν διακηδευεται θεμα διακυβερνησης,θα τριβουμε τα ματια μας!!!

  • αρχιμηδησ avatar
   αρχιμηδησ @ geo 25/07/2013 19:46:11

   ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!

 35. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 25/07/2013 18:04:12

  Βασίλη σιδεροκέφαλος. Το να σου πως έχεις δίκιο περιττεύει. Φιλιά

 36. aris. aold avatar
  aris. aold 25/07/2013 18:26:38

  Το 1994 ξεκίνησα ως πωλητής πλασιέ όπως με αποκαλούσαν σε μια τέως κραταιά ελληνικη βιομηχανια.

  Μετά από έξι μήνες έστειλα μια εισήγηση στην διεθυνση της εταιρείας με πέντε έξι απλά πράγματα που ζητούσαν οι πελάτες και τα οποία δεν έκανε η εταιρεία με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την καθημερινότητα τους και να τους σπρώχνει να αναζητούν άλλες πηγές τροφοδοσίας.

  Ο ιδιοκτητης περιστοιχιζομενος από τα πρωτοπαλικαρα του αδέρφια ξαφερφια κουνιαδους κουμπάρους με κάλεσε σε απολογία που τόλμησα να αμφισβητήσω την τελειότητα του εταιρικού μηχανισμού.

  Μάταια προσπαθούσα επί ώρες να τους πείσω ότι είμαστε για να εξυπηρετουμαι τους πελάτες όπως θέλουνε αυτοί και όχι οπως θέλουμε να πιστεύουμε εμείς.

  Η αλαζονεία και ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

  Έφυγα μετά από 2 χρόνια από την εταιρεία αλλά παρακολουθούσα από περιέργεια την συγκεκριμένη αγορά.

  Μικρότερες εταιρείες που αφουγκραστηκαν το ντέρτι τις στοιχειώδης ανάγκες των πελατών κέρδιζαν συνεχώς μερίδια αγοράς με αποτέλεσμα ο πρωτος να καταντήσει ένα κουφάρι κουφων.

  Νομίζω ότι κάτι τετοι συμβαινει με την χρυσή αυγή.

  Ο κόσμος φωνάζει για την εγκληματικότητα την διάλυση της δημόσιας υγείας την έξαρση της ανασφάλειας και ανεργίας από τις ορδές των λαθρομεταναστών και το παραδοσιακό πολιτικο συστημα με τους κολονακιωτες και κηφισιωτες πολιτικούς έχουν κλείσει ερμητικά τα αυτιά τους στην αγωνία του κόσμου.

  Όσο μεγαλύτερη κώφωση αποκτά η κυβέρνηση τοσο περισσότερο θα ανεβαίνει η χρυσή αυγή ως στοιχειο διαμαρτυρίας.

  Και όπως λένε οι παλιοί είναι μην μάθει κανείς τον δρόμο.

  Το εντυπωσιακό είναι ότι η χρυσή αυγή ρουφά κόσμο και απί το ΠΑΣΟΚ και από την νδ για να μην πω και από την αριστερά.

  Καλές οι θεωρίες αλλά οταν κινδυνεύεις να σε ληστέψουν για πλάκα η να κολήσεις φυματίωση τότε οι ιδέες πανε στην ακρη και επικρατεί η ανάγκη για επιβιώσει.

  το έχουν γράψει πολύ εδω μέσα ότι οι Έλληνες νοιώθουμε ανασφαλείς και οτι βρισκομαστε σε κατασταση εθνικης γενοκτονίας.

  Δεν θέλω να πιστέψω ότι η νδ μπορεί να σε λύσεις Ψυχάρη η καμινη για τον δημο της Αθήνας γιατί τότε είναι σαν να κάνει δήμαρχο τον κασιδιαρη.

  Αγαπητέ εύχομαι σιδερένιος μας προσφερες αρκετές στιγμες δημιουργίας προβληματισμού εκτόνωσης προσωπικής βελτίωσης μέσα από το δημιούργημα σου.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ aris. aold 25/07/2013 20:09:24

   Ατυχές το παράδειγμα που έγραψες. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Ο ψηφοφόρος όχι με βάση τις κυβερνήσεις που βγάλαμε και ιδιαίτερα την προηγούμενη...

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ aris. aold 26/07/2013 13:43:17

   Ναι δήμαρχος ο Κασιδιάρης!!! (χαχαχαχα) Ρε παλικάρια πραγματικά τα πιστεύετε αυτά που λέτε; Πόσο παίρνει η ΧΑ στον δήμο Αθηναίων. 15% 20% 25%; Στην χειρότερη υπάρχει ένα 75%!!!!!! που δεν την ψηφίζει. Εκτός και αν πάει στο δεύτερο γύρο και οι νεοδημοκράτες τον ψηφίσουν. Ε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!!!! Τέλος μια πρόβλεψη. Δεύτερος γύρος με υποψήφιους από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχουμε τον θεό μας

 37. Απλος πολιτης avatar
  Απλος πολιτης 25/07/2013 18:58:53

  εξω απο το σπιτι μου γινονται εργα αποχευτευσης...περιοχη θρακομακεδονες... δουλευουνε συνολικα 15 ατομα μετρημενα απο μενα....13 μαυροι 1 ελληνας(οδηγος μπουλντοζας) και 1 ακομα ελληνας ο εργοδηγος.....η αναπτυξη ειναι εδω!
  αλλο ενα success story!

  • Scarface avatar
   Scarface @ Απλος πολιτης 25/07/2013 23:37:04

   Εδω δουλευουν μαυροι στο βασιλοπουλο (της ηλιουπολης) και στους στους δημους (δαφνης-υμηττου), τι ψαχνεις να βρεις τωρα. ..

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ Scarface 27/07/2013 00:14:52

    " δουλεύουν μαύροι " ;
    αυτό είναι το πιό σύντομο ανέκδοτο πού έχω ακούσει.
    Οι μαύροι ζούν τελείως παρασιτικά, εμπόριο λευκής σαρκός, ναρκωτικά, νταβατζιλίκι κλπ. Τώρα εργάζονται κιόλας ;
    Εκτός εάν εννοείς σκούρους και όχι κανονικούς μαύρους.

    • Scarface avatar
     Scarface @ je ne regrette rien 29/07/2013 21:27:37

     Δυστυχως φιλε μου, στο δημο Δαφνης-Υμηττου εχω δει πολλες φορες νεγρο οδοκαθαριστη με ρουχα του δημου. Και στο Βασιλοπουλο της ηλιουπολης (πρωην κοκκοση για τους γνωστες), πακιστανους κανονικα στο καταστημα με τη στολη και το καρτελακι με το ονομα τους.

 38. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 25/07/2013 18:59:58

  Βασίλη, τα συναισθήματα που περιέγραψες τα αισθάνθηκα και εγώ σε επίσκεψή μου στο Λαϊκό της Αθήνας πριν 1,1/2 μήνα.
  Σιδερένιος αγαπητέ Βασίλη!

 39. αρχιμηδησ avatar
  αρχιμηδησ 25/07/2013 19:40:14

  Αυτό ισχύει κυρίως για τους κατέχοντες την εξουσία που όπως διαπιστώνεις σίγουρα και εσύ, ανέμελοι χαράσσουν κύκλους οσο έχουν ακόμα εξασφαλισμένη τη μάσα ...

 40. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 25/07/2013 19:51:12

  Να είσαι γερός και πάντα δυνατός.

  Ιεροφάντης

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Ιεροφάντης 25/07/2013 20:39:56

   Εσύ πού είσαι τέκνον μου;

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Δαναός 25/07/2013 20:57:03

    Πραγματικά μᾶς ἔχετε λείψει, ῾Ιεροφάντη!

 41. Άγνωστος Χ avatar
  Άγνωστος Χ 25/07/2013 20:33:40

  Γράφεις: "δεν είναι τα οικονομικά μέτρα η κύρια αιτία για την ανάπτυξη της ΧΑ. Είναι κυρίως η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα". Λάθος! Η λαθρομετανάστευση ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και ήδη στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας το πρόβλημα ήταν σοβαρό, άσχετα αν κανένας δεν ασχολιόταν! Η εγκληματικότητα, την ίδια περίοδο, είχε επίσης επιδεινωθεί σε σχέση με μία εικοσαετία πριν. Παρόλα αυτά, σε όλα αυτά τα χρόνια τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής συναγωνιζόταν αυτά του συμπαθέστατου Βεργή (θυμίζω: το 2009, στις βουλευτικές εκλογές, η Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό 0,29%). Και πότε εκτόξευσε τα ποσοστά της; Την τελευταία τριετία φυσικά, όταν ήρθαν τα Μνημόνια, οι φόροι, τα χαράτσια, η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση.
  Και επειδή το στομάχι είναι κακός σύμβουλος, όσο η χώρα θα βουλιάζει οικονομικά, τόσο αυτά τα ποσοστά θα φουσκώνουν. Και αυτουργοί αυτής της κοινωνικο-πολιτικής εκτροπής είναι όσοι, κόντρα σε κάθε προεκλογική τους διακήρυξη, υπηρετούν πιστά αυτή την οικονομική πολιτική και εφαρμόζουν κατά κεραία τα έξωθεν επιβαλλόμενα.

 42. Δαναός avatar
  Δαναός 25/07/2013 20:38:52

  Μας τρόμαξες με την υγεία σου, ευτυχώς δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά, μας τρομάζεις τώρα και με το άρθρο σου.Λοιπόν περαστικά, από δω και πέρα να προσέχεις, γιατί θα πω το "Φάκτορα" να σε μαλώσει αν δεν είσαι φρόνιμος!!!

 43. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 25/07/2013 21:03:39

  Αυτό λέγεται come back, ολική επαναφορά και μάθημα προς όλα τα "γατάκια" (εμού πρωτίστως) για το πως γράφονται τα κομμάτια.
  Και όπως λέει και ένας φίλος μου "stay with me", δηλαδή "πάμε σαν άλλοτε", ήτοι φτιάξτε πιο γρήγορα "μηχανάκια" για τη μέτρηση της αναγνωσιμότητας...

 44. δημης avatar
  δημης 25/07/2013 21:28:13

  Καί ....η Χ.Α ένα ακόμα άλλοθι για τη μη καθολική και πιστή εφαρμογή των ΝΟΜΩΝ...

 45. akenaton avatar
  akenaton 25/07/2013 21:37:47

  Εννοείτε να τους "δοκιμάσουμε" αγαπητέ μου; Θα δοκιμάζατε ποτέ υδροκυάνιο;.....

 46. factorx avatar
  factorx 25/07/2013 21:42:19

  Ευχαριστω φιλε

 47. akenaton avatar
  akenaton 25/07/2013 21:48:23

  Πολύ καλός ο .... καινούριος αρθρογράφος!

  ΥΓ. Σιδερένιος φίλε μου ...

 48. banzeti avatar
  banzeti 25/07/2013 21:57:26

  Αυτό ακριβώς...

 49. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 25/07/2013 21:59:19

  Πριν δύο ή τρεις εβδομάδες έτυχα σε περιστατικό όπου ένας μαροκινός (μάλλον) αλήτης πήγε να επιτεθεί σε οικογένεια τουριστών στο Μοναστηράκι μέρα μεσημέρι. Σεκιούριτυ πουθενά, αστυνομία (εννοείται) πουθενά επίσης. Aλλά την ίδια στιγμή πλειάδα αστυνομικών φρουρεί την οικία Σημίτη στο Κολωνάκι...
  Ό,τι και να γράφουμε εδώ, δεν γίνεται τίποτα. Ο Έλληνας ζει στο έλεος του Θεού.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ ΒΙΣ 25/07/2013 22:14:06

   Και ποσοι αστυνομικοι εχουν διατεθει στον Παγκαλο που μπορει καλλιστα να πληρωσει σεκιουριταδες να τον προστατευουν.

  • helios avatar
   helios @ ΒΙΣ 25/07/2013 22:58:27

   άρε ΒΙΣ κάθε φορά που σε διαβάζω ανεβαίνει η πίεση

 50. airman avatar
  airman 25/07/2013 22:07:22

  ''Επειδή το μήνυμα που έφτασε στο κοινό που απευθύνεται η ΧΑ ήταν “η κυβέρνηση απαγορεύει την διανομή τροφίμων”''.
  Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η ΧΑ και η κοινή γνώμη γενικότερα πρέπει να ενημερωθεί κατάλληλα ώστε να συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι πρακτικές συνιστούν ουσιαστικά κινήσεις ελεημοσύνης οι οποίες μετατρέπονται σε συγκεντρώσεις όπως η χθεσινή.
  Εάν δεν είχε υπάρξει καμία αντίδραση και η ΧΑ διοργάνωνε κανονικά την ''εκδήλωση'' τότε θα ήταν τριπλά κερδισμένη.
  Κατά πρώτον διότι θα είχε επιβάλει την πρακτική της και με αυτό το προηγούμενο θα διοργάνωνε και άλλες αντίστοιχες στο μέλλον τόσο στο λεκανοπέδιο όσο και στην περιφέρεια.
  Κατά δεύτερον διότι η ούτως η άλλως μεγάλη προσέλευση θα έδειχνε τη ''δυναμική'' όχι μόνο των αγωνιούντων οπαδών της αλλά και όσων απλά είχαν ανάγκη.
  Κατά τρίτον και ίσως σπουδαιότερο διότι δεν θα είχε εκτεθεί, καθόσον όπως εξελίχθηκε η χθεσινή ''ελεημοσύνη'' τελικά φάνηκε ότι αποτελούσε καθαρά κομματική εκδήλωση, με την οποία η ΧΑ καπηλεύθηκε την παρουσία όσων - λίγων ή πολλών - πήγαν όχι ως οπαδοί της αλλά ως αναξιοπαθούντες 'Ελληνες συμπολίτες μας.
  Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η ΧΑ, πέρα από την ξενοφοβία, προσπαθεί να επιτείνει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος ώστε μέσα από την υποβάθμιση του βιωτικού επιπέδου να αλιεύει οπαδούς. Ότι δηλαδή επενδύει στην εξαθλίωση που οδηγεί τον Έλληνα στη ζητιανία, με σκοπό τη συνάθριση στις ελεημοσύνες της, ώστε αυτή την ''ανθρώπινη μάζα'' να την εμφανίζει ως δυναμική.
  Η ΧΑ καπηλεύεται την αγωνία και τον πόνο μεγάλης μερίδας πολιτών για τα οποία ευθύνονται άλλοι και συνεπώς πειστικά παρουσιάζεται ως ''τιμωρός με τη ρομφαία''. Έχει όμως κάθε λόγο να αντιστρατεύεται κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα δώσουν πραγματική ανάσα. Και σίγουρα δεν έχει καμία ρεαλιστικά εφαρμόσιμη πρόταση, γι' αυτό και διοργανώνει τις ελεημοσύνες ως έμπρακτη συμπαράσταση/άλλοθι.
  Μόνο που όταν οι ζητιάνοι πληθύνουν τόσο ώστε οι ελεημοσύνες να μην επαρκούν, τότε θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες και κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ airman 25/07/2013 22:20:30

   @airman
   Με ολο το σεβασμο, θα σας συνιστουσα να ξαναδιαβασετε, αλλα αυτη τη φορα προσεκτικα, το κειμενο του Βασιλη Ζηση.

 51. roadrunner avatar
  roadrunner 25/07/2013 22:30:22

  Περαστικά σας εύχομαι κατ΄ αρχήν.
  Πολύ σωστό το άρθρο σας συνολικά, αλλά ειδικά η φράση:
  "Όμως δεν είναι τα οικονομικά μέτρα η κύρια αιτία για την ανάπτυξη της ΧΑ....", είναι το βασικό σημείο, που συμφωνώ 100%.
  Οι αιτίες διαρροής ΝΔτών προς τη ΧΑ, αφορούν την εγκληματικότητα και την διογκούμενη λαθρομετανάστευση, όπως γράφετε στο άρθρο, και προσθέτω και τον προβληματικό τρόπο διαχείρισης πατριωτικών αξιών (εθνικά-θρησκευτικά θέματα), την έλλειψη αξιοκρατίας, την αδιαφάνεια κτλ.
  Η αλλαγή του νόμου για τη χορήγηση ιθαγένειας, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πάσης φύσεως εγκληματικότητας, η αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, σίγουρα θα "ξεφουσκώσουν" τη ΧΑ.

  Ως προς τα συσσίτια της ΧΑ, δεν κατανοώ γιατί η κυβέρνηση "τσιμπάει στα νάζια" του Καμίνη και σπεύδει σε αστυνομικές απαγορεύσεις των συσσιτίων, που προφανώς φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή, να αυξάνουν τη δημοφιλία της ΧΑ. Και θα ρωτήσω:
  η διανομή τροφίμων από τη ΧΑ, ήταν περισσότερο επικίνδυνη, ώστε να χρήζει αστυνομικής απαγόρευσης,
  από τις διανομές τρομοκρατικής τεχνογνωσίας, ( τρομοκρατικοί τσελεμεντέδες), που διοργάνωνε πρόσφατα η νεολαία του Σύριζα, σε δημόσιους χώρους στη Θεσσαλονίκη ;

 52. Mariana avatar
  Mariana 25/07/2013 22:36:57

  Υπάρχουν ηγέτες που διδάσκονται από την ιστορία αλλά και "ηγέτες" που πάλι διδάσκονται από την ιστορία τα κόλπα των παλιών "ηγετών".
  Σου έγραψα να διαβάσεις τη νεοελληνική ιστορία (με τον τρόπο που λες, της κατανόησης κλπ) επειδή είπες πως δεν καταλαβαίνεις που την παν τη δουλειά οι σημερινοί "ηγέτες". Στην Ελλάδα δε χρειάζεται σπουδαία ενορατική διαδικασία γιατί οι πολιτικές και οι μέθοδοι άσκησης είναι ιδιαίτερα απλές από το 1821 και μετά. Ανεξάρτητα του τι συμβαίνει στον υπόλοιπο πλανήτη.

  • _Mara_ avatar
   _Mara_ @ Mariana 26/07/2013 00:12:28

   Εύχομαι να μην δώσει ο θεός να δούμε τα χειρότερα...
   Ήθελα να΄ξερα τόσο αίμα έχει χυθεί σε αυτόν τον τόπο, δεν χορτάσανε ακόμα οι παγκόσμιοι βρυκόλακες??? Τους "θρέφει" το ελληνικό....
   Ήμαρτον....

   • Mariana avatar
    Mariana @ _Mara_ 26/07/2013 08:24:49

    Δεν είναι τόσο οι παγκόσμιοι βρυκόλακες το πρόβλημα της Ελλάδας. Ποτέ δεν ήταν. Το διαχρονικό πρόβλημα είναι αυτοί που δεν θέλαν/μπορούσαν/τολμούσαν να ηγηθούν δίκαια μόνοι τους το ελληνικό κράτος και καλούσαν τους βρυκόλακες να στηρίξουν (οικονομικά) την κάθε βρωμιά.

    Λέει πχ ο Πόρτερ στη διαβόητη έκθεσή του για την Ελλάδα το 1947:
    "Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ' αυτού υπάρχει μια χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα.

    Υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία εις το βιοτικόν έπίπεδον και τα εισοδήματα ανά την Ελλάδα. Οι κερδίζοντες, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδο­σκόποι και οι μαυραγορίται, διάγουν έν πλούτω και χλιδή, το πρόβλημα δε αυτό ουδεμία κυβέρνησις το αντιμετώπισεν αποτελεσματικώς. Εν τω μεταξύ αι λαϊκαί μάζαι περνούν μιαν αθλίαν ζωή. Οι κερδίζοντες είναι σχετικώς ολίγοι τον αριθμόν και ο συνολικός πλούτος των, περιερχόμενος εις τό σύνολον του πληθυσμού θα έπέφερεν ελάχιστην βελτίωσιν των γενικών συνθηκών διαβιώ­σεως. Αλλ' ο πολυτελής τρόπος ζωής των εν μέσω της πτώχειας συντείνει εις το να εξοργίζη τας μάζας και να υπογραμμίζη την δυστυχίαν των πτωχών.

    Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη. Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται βάσει ενός εντελώς συγκεχυμένου συστήματος επιδομάτων, χάριν των οποίων τινές δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους.

    Υπάρχει εις την χώραν σημαντικόν ποσοστόν συγκεκαλυμμένης ανεργί­ας, δεδομένου ότι τα 20% του πληθυσμού χρησιμοποιούνται υπό του κράτους ή εξαρτώνται εξ αυτού. Τα χαμηλότατα επίπεδα ζωής των δημοσίων υπαλ­λήλων, των συνταξιούχων και των άλλων μισθοβιώτων αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα, ο οποίος συμβάλλει εις την πολιτικήν και κοινωνικήν έντασιν που χαρακτηρίζει σήμερον την Ελλάδα.

    Ουδέν μέτρον ελήφθη από της απελευθερώσεως δια να δοθή χρήσιμος εργασία εις τους δυναμένους να εργασθούν από το ευρύ αυτό στρώμα του πληθυσμού.

    ... Δύο και ήμισυ έτη μετά την άπελευθέρωσιν η Ελλάς ευρίσκεται εις μί­αν κατάστασιν νεκρώσεως παρά την ούσιαστικήν έξωτερικήν βοήθειαν και την αρμοδίαν εξωτερικήν καθοδήγησιν. Εις ολόκληρον την χώρα, απ΄ άκρου εις άκρη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον - μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία προς το παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίαι δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχαι δεν αποθηκεύουν προμήθειες.

    ... Σημαντικά ποσά ξένου συναλλάγματος εσπαταλήθησαν κατά τό πα­ρελθόν έτος [1946] εις εϊσαγωγάς ειδών πολυτελείας, εις πώλησιν χρυσών λιρών από το κράτος και εις πράξεις επί του νομίσματος εις την μαύρην άγοράν. "

    πηγή:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7_%CE%A0%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%81

    Αυτοί κυβερνούν την Ελλάδα. Αυτοί ξεκάναν τον Καποδίστρια, την πρώτη και τελευταία ευκαιρία που είχε αυτός ο τόπος να γίνει σύγχρονο κράτος, αυτοί κυβερνούν (μάλλον λυμαίνονται) τον τόπο μέχρι τις μέρες μας. Μόνο αν αλλάξει αυτό υπάρχει ελπίδα. Οι ξένοι κοιτάζουν τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή. Από τη στιγμή που ικανοποιούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεν πολυνοιάζονται για τα εσωτερικά της Ελλάδας.

    • cynthia avatar
     cynthia @ Mariana 27/07/2013 06:43:21

     "Μόνο αν αλλάξει αυτό υπάρχει ελπίδα" ! Εδώ είναι το ερώτημα αγαπητή Μαριάννα. Πως μπορεί να αλλάξει αυτό όταν μετά από έναν εμφύλιο , μια εθνική προδοσία με απώλεια ελληνικού εδάφους και έξι χρόνια ύφεσης και συνεχών αποκαλύψεων σήψης , διαβάζεις την έκθεση και είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Δυστυχώς τόσο μπορούμε. Αυτό μας επιτρέπει η νηπιακή μας κατάσταση και θα περάσουμε ξανά από τα οδυνηρά στάδια μιας αμφιλεγόμενης εν τέλει ενηλικίωσης .

 53. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 25/07/2013 22:41:11

  Μερικά τέτοια περιστατικά, καί οἱ τουρῖστες θά προτιμήσουν τά παράλια τῆς Μ. ᾿Ασίας! ῎Ας τό λάβει ὑπ ὅψιν ἡ ὑπουργός Τουρισμοῦ.

 54. Mariana avatar
  Mariana 25/07/2013 22:43:50

  Δε θα συνεργαστεί κανένας μαζί της??? Είσαι βέβαιος? Ακόμη κι αν υπάρξει κίνδυνος δημιουργίας "αριστερής" κυβέρνησης? Για την Ελλάδα μιλάμε... μη το ξεχνάτε ποτέ αυτό.

  • Scarface avatar
   Scarface @ Mariana 25/07/2013 23:35:29

   Το αντιθετο θα γινει. Η επομενη συγκυβερνηση θα γινει για να "σωθει η δημοκρατια" και η "θεση μας στην ευρωπη". Καθειστε και θα δειτε...

   • geo avatar
    geo @ Scarface 26/07/2013 07:23:10

    το σεναριο του scarface δεν το θεωρω εντελως απιθανο σε αντιθεση με την περιπτωση συβερνησης ΝΔ-ΧΑ που τη θεωρω αδυνατη.Αφενος δεν μπορει να αντεξει πανω απο μερικες μερες-βδομαδες αφετερου γιατι μπορει να οδηγησει σε χαωδεις καταστασεις εως και εμφυλιο...

 55. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 25/07/2013 22:48:16

  Επειδή όντως, τα γράφουμε συνέχεια και επειδή οι λύσεις είναι το ζητούμενο , τα μέτρα τα οποία προτείνει το άρθρο είναι αυτά που , αν εφαρμοστούν , θα κάνουν και τη διαφορά . Και θα είναι ίσως, η τελευταία προσπάθεια αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, μέσω της επιβολής του νόμου , που παράλληλα θα μειώσει την επιρροή και την εδραίωση στο πολιτικό σκηνικό της ΧΑ και θα αποδυναμώσει εν τέλει, αυτό το μόρφωμα . Απλά , αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα , ώστε να μπορέσει η κοινωνία να πιαστεί από κάτι για να αντέξει τον ανήφορο , μέχρι τα πρώτα θετικά σημάδια της ανάκαμψης , περάσουν στον πολύ κόσμο . Κύριε Ζήση, σας εύχομαι περαστικά , ότι καλύτερο για σας , να έρθει!

 56. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 25/07/2013 22:49:05

  ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΧΑ ΕΙΣ ΤΑ ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΉΨΗ ΤΗΣ

  • Scarface avatar
   Scarface @ ΣΙΝΙΑΛΟ 25/07/2013 23:39:40

   Ονειρα θερινης νυκτος...

 57. Νίκη avatar
  Νίκη 25/07/2013 23:19:30

  Οι Γερμανοί ξανάρχονται και θα μας πάρουν και τις κιλότες!

 58. Νικήτας avatar
  Νικήτας 26/07/2013 00:12:36

  Όποιος σπέρνει ανέμους , θερίζει θύελλες.
  Η Χ.Α γεννήθηκε - κατά την αποψή μου - απο την διαστρέβλωση της ελληνικότητας.
  Εδώ και χρόνια οι έλληνες εκπαιδεύονται μακρυά απο ότι τους κάνει υπερήφανους ώς γένος και μακρυά απο ηρωικά πρότυπα.
  Το σύστημα τόσα χρόνια δεν χαλύβδωσε φρόνημα και ψυχή αλλά βύθισε τον κακόμοιρο έλληνα σε μια καρικατούρα ελληνικότητας γιατί βόλευε την διαιωνισή του.Καμμιά εξουσία δεν θέλει ελεύθερους ανθρώπους γιατί η ελευθερία τους είναι πρόβλημα. Ο έλληνας όμως είναι απο την φύση του ελεύθερος και μόνον αν τον τσακίσεις στην παιδεία μπορεί να ξεχάσει τι είναι .
  Και ομολογουμένως τα κατάφεραν .
  Η νόθα , ύπουλη , γεμάτη ψευτιά χρυσή αυγή , βουτηγμένη στα σκατά της ιδιοτέλειας και στην ανηθικότητα .... εμπνέει . Αν είναι δυνατόν .
  Και όμως είναι αφού χάσαμε τον μπούσουλα της ελληνικότητας και μας ξεγαλάνε τα μπράτσα και η πουστιά του τσαμπουκά και δοξάζουμε τους σωτήρες .
  Αφού μας κάνανε δειλούς να περιμένουμε να ζήσουμε απο το φίλημα της κατουρημένης ποδιάς με απέχθεια για την θητεία και προσκύνημα σε σώβρακα και ποδοσφαιρικές φανέλες καλά να πάθουμε που συσπειρωνόμαστε σαν τις κότες στην κίβδηλη και κάλπικη αυτή οργάνωση του μεσαίωνα.
  Η χρυσή αυγή γεννήθηκε γιατί δεν είμαστε άντρες .
  Γι αυτό γεννήθηκε αυτή , ο σύριζας και τα μνημόνια .
  Και η εκτρωματική αυτή γένα οφείλετε 100% στο πολιτικό σύστημα που είναι γεμάτο φλώρους .

 59. dim avatar
  dim 26/07/2013 00:39:24

  Μια ζωή ο Έλληνας έκρινε με το δώσε ημίν σήμερον...

  Σήμερα μου δίνει κάποιος πολιτικός θέση εργασίας με ρουσφέτι, ακόμα και αν ξέρω μέσα μου ότι αυτό θα χρεώσει τη χώρα μου, και άρα τα παιδιά μου και τις επόμενες γενιές? Θεός! Δε πειράζει, δώσε τώρα τη θεσούλα, και όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα τα βολέψουμε... Θα τον ψηφίζω συνέχεια... να είναι καλά ο Αντρέας μας... να βγαίνει συνέχεια, να...λαδώσει το εντεράκι μας... Θα πετάξουμε μια στάση πληρωμών, θα απειλήσουμε με τα "πυρηνικά" που έχουμε, και θα κάτσουν σούζα οι δανειστές και θα κάνουν ό,τι τους πούμε...

  Σήμερα μου δίνει κάποιος Χιτλερίσκος ένα κομμάτι ψωμί για να φάω, με την επίδειξη της ταυτότητας μου, πιστοποιώντας ότι είμαι Έλληνας? Μου υπόσχεται ότι με αυτόν θα έχω πάντα ένα κομμάτι ψωμί να φάω, αφού είμαι Έλληνας? Θεός! Θα τον ψηφίζω πάντα... Να βγεί, να ξεβρωμίσει ο τόπος... Τι κι αν η μέθοδος που πρεσβεύει είναι απολυταρχική, φασιστική, ρατσιστική, ολοκληρωτική... Με τη βία κάθε τι που αποδεικνύεται «διαφορετικό» από αυτά που πρεσβεύει, θα εξαφανίζεται... Μιάσματα οι λαθραίοι σήμερα, μιάσματα οι τοιούτοι αύριο, μιάσματα οι αριστεροί μεθάυριο, μιάσματα οι τεμπέληδες μετά, μιάσματα οι δημοκράτες στο τέλος... Δε πειράζει όμως... Εγώ θα έχω ένα κομμάτι ψωμί να τρώω... Τι κι αν με ένα φασιστικό καθεστώς βγω εκτός Ε.Ε εν μια νυκτί.. Τι κι αν μας την πέσουν και από τις 4 μεριές του ορίζοντα και χάσω εδάφη, αφού δε θα έχω καμία στήριξη λόγω της φασιστικής ηγεσίας που θα έχω... Δε πειράζει... Θα τρώω ένα κόμμάτι ψωμί και θα κυνηγάω αντιφρονούντες όλοι μέρα... Θεός ο Χιτλερίσκος, Θεός και ο τικάκιας υπαρχηγός του, Θεοί και τα μπρατσόνια που θα αναλάβουν τα υπουργεία...

  Δε θέλω δημιουργία, δε θέλω ελεύθερη οικονομία, δε θέλω δημοκρατία... Θέλω απολυταρχικό καθεστώς, με μικρότερη επικράτεια, αφού μου εξασφαλίζει ένα κόμμάτι ψωμί... Αυτό ακριβώς είναι φίλοι μου όταν κάποιος λέει ότι ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος... Ολοκληρωτικά καθεστώτα και τα δύο, με δεξιά ή αριστερή ατζέντα αναλόγως... Ένα κομμάτι ψωμί για όλους, εσωστρέφεια, και πολύ μας είναι...

  • WY avatar
   WY @ dim 26/07/2013 07:59:22

   Οί (λάθος!!)αναφορές/αναλύσεις σου,θυμίζουν τό ## Μία ημέρα από τήν ζωή τού Ιβάν Ντενίσοβιτς ##.

   Μήν υποτιμάς τόσο πολύ τόν Έλληνα!!!

 60. sakis avatar
  sakis 26/07/2013 01:00:07

  Κατ'αρχήν θέλω να τονίσω το ότι η χρυσή αυγή είναι τρίτο κόμμα με ποσοστα από 12-15% δεν σημαίνει έλλειψη ανεκτικότητας απο τους Έλληνες και ρατσισμό.Αλλά το αντίθετο το ότι η χρυσή αυγή έχει ΜΟΝΟ 15% δηλώνει την ανεκτικότητα των Ελλήνων.Γιατί πείτε σε ποιο άλλο πολιτισμένο κράτος του πλανήτη μέσα σε 20 χρόνια θα είχε μπουκάρει το 20% του πληθυσμού του απο λαθρομετανάστες,θα είχε τέτοια τεράστια έκρηξη εγκληματικότητας,τέτοια γκετοποίηση,τόσα πολλά ειδεχθή και απεχθή εγκλήματα που σοκάρουν(Πακιστανός στην Πάρο,Πακιστανός στο Αλιβέρι,οι Αφγανοί που σφάξαν τον πατέρα για μια κάμερα) συν μια ακραία πολιτική λιτότητας λόγω μνημονίων και η χρυση αυγή εκείνων των χωρών δεν θα έπαιρνε 35%και 40%

  • helios avatar
   helios @ sakis 26/07/2013 05:06:25

   ''έχει ΜΟΝΟ 15%''

   ακριβώς λόγω του νεοναζιστικού της παρελθόν.
   σε διαφορετική περίπτωση αν ήταν ένα σοβαρό εθνικιστικό-πατριωτικό κόμμα/κίνημα θα είχε άνετα τώρα εκτοξευθεί στο 25%(για να μην πω παραπάνω)

   • Scarface avatar
    Scarface @ helios 26/07/2013 13:18:05

    Αν δεν υπηρχε το βεβαρυμενο παρελθον και οι εμμονες με το ισραηλ-εβραιους και τους αμερικανους, θα ψαχναμε για το δευτερο. Βεβαια τοτε δε θα λεγοταν ΧΑ. Αυτο δειχνει ποσο μεγαλο λαθος εκανε η ΝΔ που ανεχτηκε την κυριαρχια της αριστερας στο δημοσιο λογο και αφησε τετοιο κενο δεξια της. Αν η Νδ ηταν κανονικο δεξιο, πατριωτικο, λαικο, κομμα κι οχι γιαλαντζι δεξιο νεοφιλελευθερο (για εμας τους ιδιωτες) και κρατικιστικο- μαρξιστικο για τους ψηφοφορους-πελατες-βολεμενους στο δτ, δε θα υπηρχε ενα 20-25% να ψηφιζει ανελ και χα. Μας φαγαν τα κολληματα με το μεσαιο χωρο και αλλες μπουρδες.

 61. Vitoria, Espana avatar
  Vitoria, Espana 26/07/2013 01:13:33

  Είμαι Ελληνίδα 37 ετών και έχω μεταναστεύσει στην Βόρεια Ισπανία , στη χώρα των Βάσκων από τον Αύγουστο του 2011.Με εφόδιο την Ισπανική γλώσσα που είχα τη τύχη να μάθω από μικρή ηλικία μαζί με τα Αγγλικά που δεν καθώς και το πτυχίο μου στην ΟΔΕ του Πανεπιστημίου Πειραιώς επέλεξα να εγκαταλείψω την χώρα μου ύστερα από 1,5 χρόνο ανεργίας (Η εταιρεία που δούλευα έκλεισε).Παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας κατάφερα σε 2 μήνες να βρω μια αξιοπρεπή θέση σε μια επιχείρηση στη Vitoria, με αρκετή τύχη και τη βοήθεια ενός Βάσκου διαδικτυακού μου φίλου από το FB.Ο μισθός μου είναι λίγο μεγαλύτερος από την Ελλάδα, αλλά το κόστος ζωής εδώ είναι χαμηλότερο.Από μια περιοχή που ζουν Βάσκοι εθνικιστές μαζί με Ισπανούς αλλά και αρκετούς μετανάστες κυρίως ,Λατινοαμερικάνους αλλά και Ασιάτες και Αφρικάνους,δεν αισθάνθηκα ποτέ ρατσισμό από τους ντόπιους.Η εγκληματικότητα είναι χαμηλή, η παρουσία της τοπικής αστυνομίας αισθητή με περιπολίες στο κέντρο της πόλης αλλά και διακριτική.Ναι οι άνθρωποι εδώ έχουν και είχαν πάντα μεγάλο πρόβλημα ανεργίας.Ποτέ δεν άκουσα να μου πουν πως πήρα μια θέση ντόπιου.Μικρά μαγαζάκια μίνι μάρκετ τα δουλεύουν αποκλειστικά Ασιάτες κυρίως Κινέζοι που μιλούν σπαστά Ισπανικά.Κανείς δεν τους ενοχλεί ή δεν ενοχλείται.Στο δρόμο κυρίωε στις φτωχές γειτονιές κυκλοφορούν μετανάστες που προσπαθούν να πουλήσουν παράμονα φαντάζομαι ,dvd ,cd και άλλα πράγματα.Η αστυνομία τους διώχνει, το γνωστό κυνηγητο που γίνεται στην Ελλάδα.Ο κόσμος όμως δεν ακολουθεί ένα ναζιστικό κόμμα σαν την Χ.Α.Έδωσαν ένα 44% στον Rajoy και το PP αλλά τώρα φαίνεται πως μετά βίας είναι στο 24-25%.Οι σοσιαλιστές είναι στο όριο του 20% και ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται πια.Το κόμμα της IU ενωμένης αριστεράς κομμουνιστών, οικολόγων και αντικαπιταλιστών έχει εκτοξευθεί στο 17 % και απειλεί τους σοσιαλιστές.Οι εφημερίδες μιλάνε εδώ για ένα Ισπανικό ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είναι γνωστός στους Ισπανούς.Δεν ξέρω τι θα γίνει στην Ελλάδα αν η Χ.Α. του 7 % καταφέρει να διπλασιάσει τα ποσοστά της, αλλά τους Ισπανούς τους εντυπωσιάζει ότι ένα κόμμα της αριστεράς στην Ελλάδα από το 4 βρέθηκε στο 26 % μέσα σε 3 χρόνια λόγω της ανεργίας και φτώχειας. Κυρίως σοσιαλιστές εγκαταλείπουν μαζικά το PSOE όπως συνέβει στην Ελλάδα ενώ οι ψηφοφόροι του Rajoy στηρίζουν ένα κεντρώο κόμμα που έχει και αυτό σημαντική άνοδο ή άλλα μικρότερα κόμματα.Ίσως λοιπόν στην Ελλάδα θα έπρεπε περισσότερο να ασχοληθείτε με το θαύμα του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα και χωρίς τους κομμουνιστές του ΚΚΕ που είναι στο 5 % και τους άλλους αντικαπιταλιστές και Οικολόγους που μαζί είναι στο 2 % αγγίζει την εξουσία.Υπάρχει αριστερή στροφή που επηρεάζει και την Ισπανία. Η άνοδος της Χ.Α. αν και σημαντική δεν είναι παρόμοια με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει προοπτική εξουσίας.Εγώ δεν το κρύβω θεωρούσα τον εαυτό μου φιλελεύθερη και ψήφιζα Ν.Δ αλλά ειλικρινά κατανοώ την άνοδο της αριστεράς όχι όμως την άνοδο των ρατσιστών της Χ.Α. που καμιά σχέση δεν έχει με τον Φιλελευθερισμό. Στην Ελλάδα ο δικομματισμός Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ όπως και την Ισπανία το PP και το PSOE κατηγορείται για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα.Δεν μπορούν να κυβερνούν οι ίδιοι που που έφεραν τη διαφθορά στη χώρα και ήταν ανίκανοι κυβερνήτες.Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές όπως δεν ψήφισα στις προηγούμενες που θα επέλεγα ίσως τη δημιυργία Ξανά.Αλλά αν βγεί ο Τσίπρας θα είναι μια μεγάλη ανατροπή που θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη και κυρίως Ισπανία, Πορτογαλία.Καλύτερα να δοκιμάσετε μια φορά την αριστερά παρά τους φασίστες.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Vitoria, Espana 26/07/2013 09:53:39

   Η αριστερά εδώ κατηγορεί την αστυνομία για φασισμό και ρατσισμό επειδή ανταπέδωσε τα πυρά που δέχτηκε από του Αλβανούς καλαζνικοφόρους, φαντάσου πως σκέφτονται δηλαδή... Να φανταστώ ο Σόρος είναι αντικαπιταλιστής; Και η Μακεδονία ανήκει στις αρκούδες της; Καλά να περνάς εκεί που είσαι, υποδείξεις δεν χρειάζονται...

  • katohos avatar
   katohos @ Vitoria, Espana 26/07/2013 10:51:26

   ο σύρριζα είναι γεμάτος ανθελληνικές θέσεις και μπόλικη αναρχία.πλέον φαίνεται ξεκάθαρα. φαινόμενο δεν είναι. ο κόσμος τους ψήφισε από παρόρμηση χωρίς να έχουν ιδέα τι έκαναν.και επειδή στην ελλάδα κυκλοφορεί αριστερίστικη νοοτροπία, και πίστεψαν ότι θα πάρουν πίσω μέρος τον χρημάτων. τι να τα κανεις όμως τα λεφτά όταν δεν υπάρχει έθνος (όχι κράτος). ψηφίζοντας σύρριζα υπογράφεις για την περαιτέρω αποδόμηση τις ελληνικής κοινωνίας. ποιος νοήμον θα έκανε κάτι τέτοιο εκτος από το συναφή τους? κανένας...ο κόσμος παρασύρθηκε. λυπάμαι που δεν εξής καταφέρει να το διακρίνεις αυτό. η αριστερά στην ελλάδα μια ζωή προδοτική και η δεξιά να τρέχει πίσω από τους διεθνιστές.έτσι απλά...

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Vitoria, Espana 26/07/2013 10:57:56

   @Vitoria, Espana
   Η Ισπανια που περιγραφετε διαφερει απο την Ισπανια που γνωριζω. Πειτε στους φιλους να σας διηγηθουν πως éδιωξαν οι Ισπανοι, πριν απο λιγα χρονια, τους λαθρομεταναστες απο το Νοτο της Ισπανιας.
   Αυτα που ονομαζετε ισπανικα ειναι τα καστιλιανικα (castellano), τα οποια τa καθιερωσε ο Φρανκο ως επισημη γλωσσα του κρατους. Οι γλωσσες της Ισπανιας ειναι τεσσερεις και ειναι ολες επισημες στις περιφερειες που ομιλουνται. Οι υπολοιπες τρεις ειναι τα καταλανικα, τα γαλικιανα και τα βασκικα. Εκτος απο την χωρα των Βασκων υπαρχουν και αλλου ισχυρα αυτονομιστικα κινηματα. Βλεπουμε λοιπον οτι η Ισπανια δεν μπορει να ειναι για μας παραδειγμα προς μιμηση.

   • gonzilaus avatar
    gonzilaus @ Zugzwang 26/07/2013 13:59:28

    Εδώ ο κάθε ένας κάνει παρατηρήσεις και υποδείξεις στην κοπέλα για την Ισπανία ενώ αυτή ζει εκεί. Άσε μην το ψάχνεις. Όταν έρθουν τα κατάπτυστα κομμούνια στη εξουσία θα σου πάρουν το σπίτι (το πρόλαβε ο Σαμαράς) τις καταθέσεις (το πρόλαβε ο Σαμαράς) θα σου μπιμπίσουν την γυναίκα (έτσι όπως είναι πάρτε την) και θα σου κάνουν γκέι τα παιδιά (αν τα ταΐζουν βουρ) Σε όλη την Ευρώπη στρέφονται προς τα εθνικιστικά αλλά δημοκρατικά κόμματα εδώ προς τους Ναζίδες. Και αν πεις κάτι σου λένε για τον Στάλιν λες και είμαστε οπαδοί του ή μας επηρέασε ποτέ. Για αυτό σου καληνύχτα και κοίτα να περνάς καλά και άσε μας εμάς με τους μαο-μαο

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ gonzilaus 26/07/2013 17:17:53

     Δηλαδη φιλε τι θελεις; Να αρνηθουμε τα γεγονοτα; Δηλαδη η Ισπανια δεν εχει τεσσερεις γλωσσες και ισχυρα κινηματα αυτονομιας; Οι Ισπανοι δεν εδιωξαν πuξ λαξ τους λαθρομεταναστες απο το Νοτο της Ισπανιας, πριν λιγα χρονια;
     Τι στο καλο αρνεισαι απ'αυτα;

     • gonzilaus avatar
      gonzilaus @ Zugzwang 26/07/2013 20:08:46

      Η απάντηση μου ήταν προς όλους σας που της κάνετε και υποδείξεις. Και 45 γλώσσες να χουν τι σχέση έχει με αυτό που λέει; 'Οπως σου απαντά και πιο κάτω άλλο πατριώτης (αυτός που αγαπά την πατρίδα του) και άλλο ρατσιστής. Δεν μπορεί να είσαι και τα δυο. Απλό είναι. Ή ρατσιστής άρα μισάνθρωπος ή πατριώτης. Πατριώτες είναι και οι αριστεροί απλά βλέπουν το καλό της χώρας από άλλη σκοπιά. Και τέλος πρέπει να ξεκολήσετε με τον Στάλιν και τα κομμούνια. Δεν είναι οι αριστεροί ούτε σταλινικοί ούτε κομμούνια. Καλή η καραμέλα μας βοηθάει να συσπηρωθούμε αλλά τουλάχιστον μεταξύ μας όταν διαβάζω σε σχόλιο για ορφανά του στάλιν δεν λαμβάνω και πολύ σοβαρά τον σχολιαστή. Φιλικά πάντα

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ gonzilaus 26/07/2013 21:11:09

      Και ποτε μιλησα εγω για ολα αυτα που λες; Το μονο που εκανα εγω ειναι να διορθωσω τις ανακριβειες που εγραφε η Vitoria, Espana.

     • WY avatar
      WY @ gonzilaus 27/07/2013 18:24:50

      ##όταν διαβάζω σε σχόλιο για ορφανά του στάλιν δεν λαμβάνω και πολύ σοβαρά τον σχολιαστή. Φιλικά πάντα ##
      ...........................................................
      Δέν υπάρχουν πλέον ορφανά, παρά μόνον, ληγμένα πιτσιλίσματα μλκς, τού ## πατερούλη ## τους Στάλιν!!!

      Νά διαβάσης βιογραφικά υψηλόβαθμων στελεχών τού ΣΥΡΙΖΑ ή αναφορές τους στό διαδίκτυο καί τότε θά αντιληφθής,ότι ό Νετσάιεφ,έν σχέσει μέ αυτούς,ήταν ιεροκήρυκας τής........... Αγίας Γραφής!!!

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Zugzwang 27/07/2013 00:35:15

      Και τους Ευρέους πρίν 500.
      Οι "γονείς" της Ισπανίας, Φερνάντο και Ιζαμπελίτα.

   • Vitoria, Espana avatar
    Vitoria, Espana @ Zugzwang 26/07/2013 15:44:27

    @Zugzwang Αστείο δεν είναι να μου κάνετε μαθήματα για την Ισπανική γλώσσα όταν ζω, εργάζομαι και από μικρή έχω σχέση με την Ισπανική γλώσσα και τους διαλέκτους της ; Μπήκατε στον κόπο να γράψετε όλα αυτά για να στηρίξετε τον φασίστα Φράνκο ; ! Οι φίλοι μου είναι εθνικιστές Βάσκοι κυρίως και καμιά σχέση δεν έχουν με τον Ελληνικό ρατσισμό.Χαρακτηριστικά τους έδειξα την φωτογραφία του antinews.gr από το μοίρασμα φαγητου της Χ.Α. και όταν τους είπα ότι αφορά μόνο Έλληνες, είπαν πως αυτοί ( της Χ.Α.) είναι υποκριτές και ρατσιστές και όχι φιλάνθρωποι.Ντροπή για την χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία.Και επειδή γράφω πρώτη φορά εδώ ενώ εσείς έχετε γράψει εκατοντάδες σχόλια που τα παρακολουθώ, θα έλεγα πως προπαγανδίζετε συγκριμένες θέσεις που δεν εκφράζουν τους Φιλελεύθερους κεντροδεξιούς Έλληνες.Ντρέπομαι που το κόμμα που στήριξα από την ΔΑΠ μέχρι και την εποχή της πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή έχει καταντήσει με τον Σαμαρά κόμμα των άκρων ,του Πολύδωρα και συνεργάτης του ΠΑΣΟΚ που με έδιωξε από την πατρίδα μου και με χώρισε από την οικογένεια μου.

    @ Γιώργος , το αν χρειάζονται οι όχι οι υποδείξεις μου δεν θα το αποφασίσεις εσυ.Προφανώς δεν σου αρέσουν ,αλλά μεταξύ ενός δημοκρατικού κόμματος έστω και της αριστεράς και ενός φασιστικού μορφώματος θα έδινα μια ευκαιρία στην αριστερά.Αν υπήρχε τέτοιο δίλημμα ,που δεν υπάρχει. Η Χ.Α. μοιάζει με το Γαλλικό ρατσιστικό Εθνικό Μέτωπο. το πολύ να φτάσει το 20 % αλλά ποτέ δεν θα κυβερνήσει.Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ κακώς ή καλώς έχει μια δυναμική παρόμοια με του ΠΑΣΟΚ το 1974-81.

    Αν τύχει και βρεθώ στην Ελλάδα και ψηφίσω η επιλογή μου θα ήταν ένα κόμμα σαν την δημιουργία Ξανά ή την Δράση εκτός αν δήλωναν ότι θα συμμετείχαν σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ή τη Χ.Α. Ίσως τότε να επέλεγα τους ΑΝΕΛ

    Εδώ στην Ισπανία το τονίζω ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρείται ούτε ακραίο κόμμα, ούτε κομμουνιστικό αλλά σαν διάδοχο σοσιαλιστικό κόμμα του διαφθαρμένου ΠΑΣΟΚ. H αριστερά στην Ισπανία θεωρεί την ελληνική αστυνομία βίαη με βάση την αντιμετώπιση των διαδηλωτών κατά του μνημονίου.Το ίδιο και την Ισπανική αστυνομία σε αντίστοιχες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

    @katohos
    Δεν το έχεις χωνέψει ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πως ένα 26 % των Ελλήνων ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ; Είναι ανθέλληνες όλοι αυτοί ; Δεν το πιστεύω.Και αν είναι ανθέλληνες και αναρχικοί γιατί θέλουν να συνεργαστουν μαζί τους οι κεντροδεξιοί των ΑΝΕΛ ; Μάθε να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα αντί να κρύβεις το κεφάλι σου στην άμμο.Το 2009 η διαφορά Ν.Δ , ΣΥΡΙΖΑ ήταν 30 μονάδες, το 2012 έπεσε στις 2 μονάδες ,οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν στράφηκαν στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά σε άλλα κόμματα κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ.Οι δε ψηφοφόροι της Ν.Δ έφυγαν κυρίως προς τους ΑΝΕΛ και την Χ.Α.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία ,υπάρχουν χιλιάδες ελληνίδες και έλληνες που έχουν εγκαταλείψει την χώρα για το εξωτερικό, όχι εξαιτίας των μεταναστών ,αλλά εξαιτίας των 2 πρώην μεγάλων κομμάτων των σκανδάλων της διαφθοράς και της ασυδοσίας.Καλώ και άλλους Έλληνες μετανάστες να γράψουν την γνώμη τους στο antinews για αυτό το φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α και την εμπειρία τους από την χώρα που ζουν.

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Vitoria, Espana 26/07/2013 17:53:47

     @Vitoria, Espana
     Που ειδατε οτι υποστηριζω τον Φρανκο; Απλως εγραψα οτι καθιερωσε τα καστιλιανικα ως την επισημη ισπανικη γλωσσα. Ειναι υπερ του Φρανκο αυτο;
     Δεν ειναι η γλωσσα των Βασκων διαλεκτος της "ισπανικης" γλωσσας. Ειναι γλωσσα με αλλες ριζες και αλλη προελευση.
     Μην πειτε στην Βαρκελωνη οτι τα καταλανικα ειναι διαλεκτος των καστιλιανικων. Δεν θα σας υποδεχθουν καλα...
     Δικαιωμα σας να ειστε νεοφιλελευθερη διεθνιστρια. Δικαιωμα μου να ειμαι πατριωτης. Ειναι κριμα ομως που ενας νεος ανθρωπος, σαν και εσας, δεν λεει στους ξενους φιλους του οτι η Ελλαδα συνορευει με γειτονες που θελουν να της παρουν εδαφη και οχι μονο. Δεν λεει οτι η Ελλαδα υποφερει εκτος απο τα μνημονια και απο μια πρωτοφανη λαθρομεταναστευση με βαρεια εγκληματικοτητα. Σαν νεος ανθρωπος σκεφτειτε λιγο και τους Ελληνες και τις Ελληνιδες παππουδες και γιαγαδες. Τα θυματα του συνεχους πογκρομ απο λαθρομεταναστες. Που σφαζονται σχεδον καθε μερα στα σπιτια τους, θυματα της πιο αποκρουστικης μορφης ρατσιστικης βιας. Και λυπηθειτε τους αντι να αΠοκαλειτε τους Ελληνες ρατσιστες.

     • je ne regrette rien avatar
      je ne regrette rien @ Zugzwang 27/07/2013 23:25:46

      Αγαπητέ @Zugzwang,
      μήν αναλώνεσαι και μην χάνεις χρόνο με την Victoria...είναι ανώφελο !
      Είναι προφανές από το πρώτο της σχόλιο ότι έχει εμπάθεια εναντίον των πατριωτών και αρέσκεται να κατηγορεί στούς ξένους την πατρίδα της ! (Μά και δίκιο να έχεις, δεν απλώνουμε τ'άπλυτά μας στούς ξένους !!!)
      Πόσες φορές μάς είπε " Οι Ισπανοί λένε αυτό ,οι Ισπανοί λένε το άλλο ..."...
      Ξέρεις κάτι, αγαπητή διεθνίστρια Victoria;
      Σκασίλα μας τι λένε οι φίλοι σου Ισπανοί !
      Εμείς βιώνουμε τον καθημερινό μας αγώνα και την υποβάθμιση της ζωής μας λόγω πολιτικών με τις δικές σου ιδέες πού μας έφεραν ώς εδώ...Εσύ, την "κοπάνησες".
      Και ξέρεις και κάτι άλλο;
      Εάν έχεις παραδείγματα Ισπανών πού μας κατακρίνουν, έχω να σου αντιπαραθέσω
      ΑΠΕΙΡΑ άλλων εθνικοτήτων (διότι ασχολούμαι με τον τουρισμό) Γάλλων, Ιταλών Αμερικανών ή και Πολωνών ακόμη
      πού απορούν με την ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ !!!
      Χθές μού έλεγε φίλος Πολωνός (διότι δεν είμαι ρατσίστρια έχω φίλους σε όλον τον κόσμο και από όλον τον κόσμο...)
      "Εάν στην Πολωνία είχαμε το φαινόμενο να κλείνουν δικά μας μαγαζιά και να υπάρχουν δρόμοι ολόκληροι με αντίστοιχα αλλοδαπών,
      ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ
      Δεν υπήρχε περίπτωση να το ανεχθούμε"
      Αυτά, γιατί μας... ζάλισες Victoria με τους Ισπανούς σου...

    • WY avatar
     WY @ Vitoria, Espana 26/07/2013 20:27:03

     ##...αλλά εξαιτίας των 2 πρώην μεγάλων κομμάτων των σκανδάλων της διαφθοράς και της ασυδοσίας ###.
     ..................................................

     Ξύπνησες ξαφνικά λπν ένα πρωινό καί ανακάλυψες τήν διαφθορά (μόνον τήν πολιτική άραγε??),,τά σκάνδαλα,τήν ασυδοσία κι όλα τά υπόλοιπα κακά τής μοίρας μας,ώς κοινωνία!!!!!!

     Γεννήθηκες/μεγάλωσες έν μία νυκτί κι όσο διαρκεί ένα όνειρο !!!
     Έχεις δίκιο!
     Πού νά προλάβης,μέσα σέ τόσο ελάχιστο χρόνο, νά ##διανθιστής## τά,επί 39 τελευταία χρόνια, ηθικο-κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά
     τεκταινόμενα !!

    • katohos avatar
     katohos @ Vitoria, Espana 29/07/2013 05:56:29

     @vitoria: κανεις πως δεν καταλαβαινεις ετσι? ειναι προφανες οτι βλεπεις με κοκκινα γυαλια. ξερω τα αποτελεσματα των εκλογων αλλα αυτο σου λεω οτι πολυς μη αριστεροστροφος κοσμος εκανε λαθος με τον συριζα μιας και δεν ηξερε τι ψηφισε, τον συριζα πολλων ανθελληνικων συνιστωσων και μεγαλης ανομοιογενειας μεταξυ τους. αν αμφισβητεις αυτα δεν εχει νοημα να μιλαμε γιατι ειναι πραγματικοτητες.οι ελληνες δεν ειναι ρατσιστες αλλα με μερικα εκατομμυρια λαθρο εδω μεσα κινδυνευει η εθνικη υποσταση και οχι μονο. τι δεν καταλαβαινεις απο ολα αυτα?.....

  • Abulafia avatar
   Abulafia @ Vitoria, Espana 26/07/2013 19:36:12

   Άμα συγκρίνεις τους λατινοαμερικάνους στην Ισπανία, με τους Αφγανούς στην Ελλάδα, χαιρετίσματα στην φασκομηλιές ...

   • Vitoria, Espana avatar
    Vitoria, Espana @ Abulafia 26/07/2013 23:10:31

    @Abulafia Ε μα τότε αφού είναι τόσο βάρβαροι οι Αφγανοί γιατί δεν βάζετε εμπρός τους φούρνους ή τους θαλάμους με τα αέρια να τελειώνει η υπόθεση.Φαντάζομαι η παγκόσμια κοινότητα θα χειροκροτήσει τέτοιες δημοκρατικές και φιλελεύθερες μεθόδους ! Και εγώ να φανταστείτε λόγω των Αφγανών έφυγα από την Ελλάδα και όχι λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.Κάθε βράδυ φοβάμαι μή σφάξουν τους γονείς μου οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί και τους παίρνω τηλέφωνο να δω αν είναι καλά. Αλήθεια εσείς δεν έχετε πάει στο ψυχιάτρο με τέτοιες φοβίες (ξενοφοβίες) μπορεί να σας βοηθήσει ξέρετε να τις ξεπεράσετε με μερικά χαπάκια την ημέρα.

    • Λεωνιδης avatar
     Λεωνιδης @ Vitoria, Espana 27/07/2013 10:48:53

     Ειναι κριμα, μια νεα γυναικα (οπως λεει οτι ειναι η Vitoria) να εχει χασει τοσο πολυ (λογω ιδεοληψιas;) την επαφη με την πραγματικοτητα. Απογηοτευτικο.

   • helios avatar
    helios @ Abulafia 28/07/2013 16:18:28

    Έτσι ακριβώς είναι.
    Οι Ισπανοί θεωρούν τους λατινοαμερικάνους (όχι όλους, αλλά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό), όπως βλέπουμε εμείς για παράδειγμα τους Κύπριους.
    Οπότε η σύγκριση με τους λαθρομετανάστες είναι τελείως άκυρη.

  • Ιωάννης Ζέρβας avatar
   Ιωάννης Ζέρβας @ Vitoria, Espana 30/07/2013 11:29:45

   Πολύ καλά. Να εγκαταλείψουν η ΣΥΡΊΖΕΙ την Ελλάδα μην δούμε καμια άσπρη μέρα. Πάτε να σακατέψτε την Ισπανία τώρα

 62. kas avatar
  kas 26/07/2013 08:01:51

  ''Καλύτερα να δοκιμάσετε μια φορά την αριστερά παρά τους φασίστες.''

  είναι δεδομένο ότι...μετά δεν θα υπάρχει ευκαιρία για δεύτερη

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ kas 26/07/2013 08:45:23

   Η Ισπανία δοκίμασε του φασίστες, όπως και η γειτονική Πορτογαλία, αλλά απαλλάχτηκε απ' αυτούς. Κάποτε, πριν την κατάρρευση του "υπαρκτού", έλεγαν ότι "ενώ όποιος δοκιμάσει την αριστερά (σσ κομμουνισμό), δεν απαλλάσσεται πια απ' αυτόν". Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει, απλώς ταλαιπώρησε ο κομμουνισμός κάποια κράτη κι εξακολουθεί να ταλαιπωρεί ορισμένα ακόμη, κάπως περισσότερο.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Επισκέπτης 26/07/2013 13:44:32

    Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ελλάδα δοκίμασαν όλες τους φασίστες ως εξουσία.
    Και τους κοινοβουλευτικούς δεξιούς. Και τους σοσιαλιστές (σε διαφορες εκδοχές)
    Την (παραδοσιακή) αριστερά, καμμία χώρα.
    Ολος ο Νότος του Ευρώ βίοι, παράλληλοι

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Uncle Stgm 26/07/2013 15:52:17

     H Ελλάδα δεν δοκίμασε τον φασισμό σαν εξουσία, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

     Η Ελλάδα δεν έχει παράδοση στον φασισμό, διότι ούτε προπολεμικά διέθετε παρόμοιο κίνημα, όπως π.χ. η Ρουμανία.

 63. Mariana avatar
  Mariana 26/07/2013 11:21:53

  Για τώρα δεν είμαι σίγουρη, πάντως έχουν αποδείξει στο παρελθόν πως δεν έχουν πρόβλημα με τους εμφυλίους και τους "γύψους" οι "Έλληνες" πολιτικοί και οι πάτρωνές τους.

 64. martios avatar
  martios 26/07/2013 11:38:58

  Με ντιντηδες και χαλβάδες δεν αντιμετωπίζεται η ΧΑ.Άλλη μια απαγόρευση και
  βγήκε ο Κασιδιάρης από τον πρώτο γύρο.

  • katohos avatar
   katohos @ martios 26/07/2013 12:52:50

   μα δυστυχως η δεξια ειναι γεματη απο φλωρους με γραβατες. υποκριτες οσο δεν παει. καμια αποφασιστηκοτητα. τα βλεπει αυτα ο κοσμος. η δεξια θελει στροφη 180 μοιρων...χτες οχι αυριο. χτες...εως τοτε καληνυχτα.

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ martios 26/07/2013 14:00:20

   Άλλη μια απαγόρευση και οι Αριστεροί θα τον ψηφίσουν!!!

 65. m.s avatar
  m.s 26/07/2013 12:29:14

  να υποθέσω ότι ταυτίζεις αυτούς που παρακαλούσαν οι παππούδες σου , με αυτούς που σε ταίζουν σήμερα.
  Οι δικοί μου φυλάνε πρόβατα ακόμα , δεν παρακάλεσαν κανένα και προπαντός ΦΑΣΙΣΤΕΣ
  (Περιοχή Ήπειρος πλησίον Κομποτίου Άρτας , αν το μέρος σου λέει κάτι)

 66. sakis avatar
  sakis 26/07/2013 13:36:54

  Καταλάβατε εσείς της ψευτοαριστεράς γιατί ο κόσμος στην μεγάλη κρίση που μαστίζει η χώρα μας ο κόσμος δεν στράφηκε μαζικά στην ακροαριστερά αλλά στην ακροδεξιά.
  Γιατί απλούστα η χρυσή αυγή όσο ακραία πράγματα και αν λένε μερικές φορές,όσο χοντροκομμένοι και αν είναι στις απόψεις τους τουλάχιστον παλεύουν για την Ελλαδα έστω και με λάθος τρόπο μερικές φορές.
  Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γενικότερα οι αναρχικοί και οι κουκουλοφόροι με μανιφέστα υποστήριξης σε συμμορίτες Αλβανούς,κατσαπλιάδες-δολοφόνους του κοινου ποινικού δικαίου,άνθρωποι που υποστηρίζουν την ακραία εισβολή λαθρομεταναστών,την γκετοποίηση και δικαιολογούν την παράλογη εγκληματικότητα των αλλοδαπών με γελοίες δικαιολογίες του στύλ ''ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ'' Η ''ΒΙΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ...ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ'' και ανθρώπους που μισούν κάθε τι ελληνικό,που υποστηρίζουν την ακροαριστερή εξτρεμιστική βία,τις καμμένες βιτρίνες και τα σπασμένα αυτοκίνητα και άνθρωποι η οποίοι θεωρούν ότι το ''Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του'' και η Θεσσαλονίκη πρέπει να δωθεί στα Σκόπια και οι ''μπάτσοι'',οι παπάδες,οι στρατιωτικοί και όσοι δεν πιστεύουν στις εμετικές τους απόψεις πρέπει να πεθάνουν και άλλες τέτοιες ανοησίες πείτε μου πόσοι Έλληνες υπάρχουν που να ...''γοητεύονται'' απο κάτι τέτοιες αποκρουστικές και φασιστικές απόψεις.
  Ας βγει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ας πει ανοικτά την ιδεολογία του στον κόσμο να δούμε πόσους αγανακτισμένους Έλληνες μπορεί να προσελκύσει;

 67. sakis avatar
  sakis 26/07/2013 14:04:57

  @Vitoria Espana
  Συγκρίνεις διαφορετικές νοοτροπίες και χώρες.Δεν πιστεύω απο τα 50.000.000 πληθυσμό της Ισπανίας τα 10.000.000 να είναι παράνομοι μετανάστες που να μπούκαραν την τελευταία 20ετία και να βολοδέρνουν κάνοντας συμμορίες και αρπάζοντας χρυσούς σταυρούς κια καδένες απο ηλικιωμένες γυναίκες αφού τις δέρνουν άγρια πρώτα που να περπατάν στο κέντρο της Μαδρίτης.Δεν πιστεύω ότι σφάζουν στην Ισπανία για μια κάμερα,βιάζουν κοριτσάκια και μετα τα σπάνε τα κρανία τους με πέτρες,σκοτώνουν για 5 ευρώ ή μπουκάρουν συμμορίες λαθρομεταναστών σε σπίτια ηλικιωμένων γυναικών όπου αφού τις δείρουν ,τις βιάζουν και μετά τις σφάζουν σαν κοτόπουλα.Ούτε πιστεύω ότι παραστρατιωτι κές Μαροκινές ομάδες με βαρύ οπλισμό,καλάσνικοφ,χειροβομβίδες και κιλά ζελαδοδυναμίτιδας για να απελευθωρώσουν σε φυλακές της Ισπανίας επικύνδυνους συμπατριώτες τους κακοποιούς και να κάνουν αντάρτικο στην ισπανική ύπαιθρο.Αν η Ισπανία αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα η αντίστοιχη χρυση αυγή θα ήταν κυβέρνηση τώρα(Εδώ έβγαλε ακροδεξια κυβέρνηση του Χάιντερ η πλούσια και με λίγους σχετικά μετανάστες Αυστρία με βιοτικό επίπεδο στα ύψη δεν δα έχει η Ελλάδα που έγινε ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης)

  • Vitoria, Espana avatar
   Vitoria, Espana @ sakis 26/07/2013 15:59:31

   Αγνοείς τους εκατοντάδες νεκρούς από την ισλαμική τυφλοί τρομοκρατία στη Μαδρίτη το 2004.Υπάρχει παρόμοιο περιστατικό στην Ελλάδα ; Λες πως στράφηκε ο κόσμος μαζικά στην ακροδεξιά.Το μαζικό είναι το 6,9 % της Χ.Α. ; ή το 26 ,7 % του ΣΥΡΙΖΑ ; Κάπου έχεις χάσει τα αυγά με τα καλάθια.Το σοβαρότατο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα το έχει κάνει η Χ.Α. να φαίνεται 100 φορές μεγαλύτερο.Όχι κύριε μου δεν θα γίνουμε ρατσιστές γιατί κάποιοι μετανάστες κλέβουν σκοτώνουν και βιάζουν.Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από τους φασίστες, αυτά να τα πείτε σε αμόρφωτους φοβισμένους ανθρώπους, όχι σε όσους έχουμε μια μόρφωση.Εκατοντάδες φορές περισσότερες κινδυνεύει να σκοτωθεί ένας Έλληνας ως πεζός ή οδηγός από την ανύπαρκτη οδική παιδεία παρά από έναν λαθρομετάναστη που πεινά ή είναι βίαιος.Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες και την προπαγάνδα για τους χαζούς.

   • helios avatar
    helios @ Vitoria, Espana 26/07/2013 18:33:08

    Ούτε στο κεντροδεξιό χώρο ανήκετε ούτε έχετε φίλους εθνικιστές στην Ισπανία.
    Πηγαίνετε τώρα να γλείψετε το συριζεϊκο γλειφιτζούρι σας και αφήστε για αλλού το παραλήρημα σας.

    • Vitoria, Espana avatar
     Vitoria, Espana @ helios 26/07/2013 22:53:00

     Δήλωσα ότι ήμουν οργανωμένη στη ΔΑΠΝΔΦΚ και Νεά Δημοκρατία και τώρα θα ψήφιζα αν μπορούσα δημιουργία Ξανά ή Δράση.Δεν έχω καμιά σχέση με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.Αν εσείς θέλετε να πιστεύετε ότι το η Ν.Δ ακόμα έχει 45 % και όχι 29 % δικαίωμα σας να ζείτε στον κόσμο σας.Όσους για τους φίλους μου τους εθνικιστές Βάσκους, δώστε μου το email σας να σας στείλω το προφίλ μου στο FB να τους γνωρίζετε.Είστε χειρότερα δογματικοί και από τους σταλινικούς, πιστεύετε ότι η άποψη σας υπάρχει μόνο και καμιά άλλη. Ρατσιστές και φιλοναζιστές που θα κάνετε να μισούν την Ελλάδα μας σε όλοι την Ευρώπη.Καλά μυαλά από την βροχερή χώρα των Βάσκων στην πατρίδα που ελπίζω να μείνει πάντα Δημοκρατική και να μην γνωρίσει μια νέα δικτατορία τύπου Μεταξά ή Παπαδόπουλου.Υπάρχει μια ωραία έκθεση αυτό το καλοκαίρι με έργα Γάλλων ζωγράφων και καλλιτεχνών στο μουσείο Guggenheim στο γειτονικό Bilbao.Αναφέρεται στην περίοδο της κατοχής του Παρισιού από τους Ναζί.Μαζί με έρηα του Πικάσο.Είχα την ευκαιρία να την δω και να νιώσω το μίσος των Γάλλων πατριωτών-δημοκρατών προς τον Χίτλερ, αλλά και των Ισπανών για τον Φράνκο που έφερε τον σκοταδισμό στη χώρα των Βάσκων. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσάς προφανώς οι αυτονομιστές της περιοχής που δεν έιναι ούτε ρατσιστές ούτε φιλοναζί, πρέπει να υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, :)

     • helios avatar
      helios @ Vitoria, Espana 27/07/2013 01:44:51

      Μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα.
      Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ρατσισμός ούτε φιλοναζισμός αλλά ξενοφοβία λόγου μιας αλόγιστης μεταναστευτικής πολιτικής εποικισμού που ακολουθήθηκε(και συνεχίζει) τα τελευταία 20 χρόνια και που θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε μία αναίμακτη γενοκτονία.
      Σας προτείνω να επισκεφτείτε μαζί με τους φίλους σας εθνικιστές την Ελλάδα.Ξεκινήστε από περιοχές όπως η Αχαρνών(και βλέπουμε μετά)απλά μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε για τα συναισθήματα των φίλων Βάσκων εθνικιστών και αν επιθυμούν παρόμοιες καταστάσεις να επικρατήσουν και στην περιοχή τους.

   • Σωτήρης avatar
    Σωτήρης @ Vitoria, Espana 03/08/2013 13:39:50

    Εάν η διαφωνία μου στα μουσουλμανικά ήθη και έθιμα και δεν μιλώ γιά τη θρησκεία αλλά γιά τους "νόμους" που πρεσβεύει, με καθιστά "ρατσιστή"...ναί, είμαι!

    https://www.youtube.com/watch?v=nfldqU8W1WU

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ sakis 27/07/2013 23:42:03

   Σταματήστε να ασχολείστε με την Victoria.!..
   Tόν αράπη κι'άν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς ...

 68. victoria (true) avatar
  victoria (true) 26/07/2013 15:49:46

  Πάνω από όλα περαστικά Βασίλη.

 69. sakis avatar
  sakis 26/07/2013 17:05:35

  @Vitoria Espana
  Δεν μου απάντησες σε αυτά που σου έγραψα για τους λαθρομετανάστες την γκετοποίηση και την ακραία εγκληματικότητα που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία 20χρόνια.Και όσο αφορά την τρομοκρατική επίθεση αυτό αποτελεί ένα ακραίο και μεμονωμένο γεγονός πριν 10χρόνια.Αν θέλει η Ισπανία μπορούμε να την στείλουμε μερικές χιλιάδες Αφγανομπαγκλαντιανούς να σουλατσάρουν ως ''ατραξιόν'' στο κέντρο της Μαδρίτης να σου πω εγώ πως ο Μαδριλένος που θα βλέπει την μάνα του ή την κόρη του να την δέρνουν άγρια για να την πάρουν 5ευρώ πως αλλάζει απόψεις.(Να φανταστώ ότι δεν μένεις σε κάποια γκετοποιημένη περιοχή αλλα μιλάς εκ του ασφαλούς)
  Οταν κάτι επαναλαμβάνεται κατ'εξακολούθηση για δεκαετίες με μεγάλη συχνότητα και χιλιάδες φορές παύει να είναι ''μεμονωμένο'' και ''περιοδικό'' φαινόμενο.Το πρόβλημα κυρία μου είναι ότι μιλάμε για ένα τεράστιο αριθμό παρανομων ανθρώπων που δεν τους έχει ελέγξει κανείς και δεν γνωρίζουμε το ποιόν τους.Πολλοί απο αυτούς μπορεί να είναι καλοί άνθρωποι αλλά πολλοί απο αυτούς μπορεί να είναι υπόδικοι ή κατάδικοι στις χώρες τους με σωρεία εγκλημάτων και να την σκαπούλαραν στην Ελλάδα ως ''πρόσφυγες''.Και σε αυτές τις περιπτώσεις μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά
  Κια όσο αφορά για την μαζικότητα που λες μην ξεχνάς ότι η χρυσή αυγή πριν 1 1/2 χρόνο δεν υπήρχε ως κόμμα με ποσοστά γύρω στο 0.29 % και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε τρίτο κόμμα με τις δημοσκοπήσεις να το παρουσιάζουν απο 12-15% δηλ έχει 50πλασιάσει την δύναμη του.Ο Συριζα όμως έπαιρνε 4.5 % και πήγε στο 27% δηλ εξαπλασίασε τις δυνάμεις του.Βάλε κάτω τα μαθηματικά και τις αναλογίες που ξέρεις και πες μου ποιο απο τα 2 κόμματα γιγαντώθηκε πιο πολύ.Και ο λόγος που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης απο αντίδραση στο μνημονιο και όχι επειδή οι ΈΛληνες ξαφνικά έγιναν ακροαριστεροί,αναρχικοί,κουκουλοφόροι,φιλοτρομοκράτες και έγιναν οπαδοί των μολότωφ,των καμμένων βιτρινών,των σπασμένων αυτοκινήτων ή γουστάρουν η Ελλαδα να μετατραπεί σε Ισλαμαμπάντ και Καμπούλ.

  • Vitoria, Espana avatar
   Vitoria, Espana @ sakis 26/07/2013 23:02:27

   Δηλαδή θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να 50ιάσει τις δυνάμεις του και να φτάσει το 200 % για να ισοφαρίσει το εκπληκτικό 6,9 % της Χ.Α και να χαρείς.Πόσο ποιος γελοίος μπορεί να γίνει κάποιος ;! Μπράβο σας κύριε Saki μας και εις ανώτερα.Μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε, ο γάιδαρος πετάει λοιπόν και οι λαθρομετανάστες είναι το μέγιστο εθνικό πρόβλημα της Ελλάδας.Παίξτε όσες φορές θέλετε την κασέτα της Χ.Α, κάποιες γιαγιάδες και παπούδες ακόμα σας έχουν ξεφύγει και δεν πιστεύουν το παραμυθάκι ,σας εύχομαι το κόμμα σας να πάρει αυτοδυναμία και να κάνετε τα ρατσιστικά σας όνειρα πραγματικότητα, ευτυχώς για μας τους εκατομμύρια Έλληνες μετανάστες του εξωτερικού δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιο πρόβλημα από τις χώρες πους μας φιλοξενούν.Καλό βράδυ

 70. sakis avatar
  sakis 26/07/2013 17:31:05

  @Vitoria Espana
  Γράφεις''Εκατοντάδες φορές περισσότερες κινδυνεύει να σκοτωθεί ένας Έλληνας ως πεζός ή οδηγός από την ανύπαρκτη οδική παιδεία παρά από έναν λαθρομετάναστη που πεινά ή είναι βίαιος.'' Εγώ απορώ αν είσαι τόσο μορφωμένη όσο λες χρησιμοποιώντας τόσο αστείους συμψηφισμούς στα όρια του γραφικού για να στηρίξεις την επιχειρηματολογία σου που σε κάνει αντιθέτως να εκτίθεσαι πιο πολύ
  .Γιατί με την λογική την δική σου και ο Μπρέιβικ 77 ανθρώπους σκότωσε μόλις, δηλ όσοι χάνονται στην άσφαλτο στην Ελλάδα κάθε εβδομάδα άρα γιατί κάνετε έτσι και τον χαρακτηρίζετε μαζικό δολοφόνο.
  Και στην Ελλάδα 4000 αυτοκτονίες είχαμε μωρε σε 4 χρόνια δηλ όσοι άνθρωποι χάνονται στην Ευρώπη απο τροχαία ατυχήματα κάθε μήνα.
  Και ο βασικός μισθός στην Ελλάδα έπεσε στα 586 ευρώ άρα γιατί να φωνάζουμε όταν ο μέσος μηνιάτικος μισθός στο Πακιστάν είναι 10 ευρώ και στην Αφρική δεν έχουν ούτε νερό να πιούν.Άρα μια χαρά είμαστε!!!!
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΙΩΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

  • dem avatar
   dem @ sakis 26/07/2013 18:18:01

   Θα πρέπει όλοι οι παραπάνω προλαλήσαντες να εγκαταλείψετε τα τόσο κενά περιεχομένου στερεότυπα οτι όλοι οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι πατριώτες δεξιοί που απογοητεύτηκαν από την Νέα Δημοκρατία ενώ αντίστοιχα οι ψηφοφόροι του σύριζα είναι πρωην πασοκτζήδες κατά προτίμηση δημόσιοι υπάλληλοι. Ο γράφων έχει ψηφίσει ενωμένη αριστερά και οικολόγους στο παρελθόν, πασοκ επίσης, ουδέποτε Νέα Δημοκρατία, και στις προτελευταίες εκλογές Χρυσή Αυγή. Και το έκανα συνειδητά και με άποψη χωρίς να είμαι φασίστας, προερχόμενος από αριστερή οικογένεια και γνωρίζοντας οτι οι περισσότεροι ΧΑυγήτες είναι απόγονοι δοσίλογων. Οπότε το μόνο κριτήριό μου ήταν και είναι η αντιμετώπιση της σημερινής σήψης από το υπάρχων σύστημα το οποίο χρειάζεται ένα δυνατό "φασιστικό" χαστούκι για να ξυπνήσει. Ψήφισα ΧΑ και θα το ξανακάνω χωρίς τύψεις και χωρίς όφελος προσωπικό, και χωρίς να περιμένω καμμία προσψπική ανταπόδοση παρά μόνο μία. Οι Εφιάλτες να λογοδοτήσουν!

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ dem 26/07/2013 23:24:11

    -"Ψήφισα ΧΑ και θα το ξανακάνω "
    -"Και το έκανα συνειδητά και με άποψη χωρίς να είμαι φασίστας, προερχόμενος από αριστερή οικογένεια και γνωρίζοντας οτι οι περισσότεροι ΧΑυγήτες είναι απόγονοι δοσίλογων"!!!

    Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα...

    • dem avatar
     dem @ Kώστας ΜΠ 28/07/2013 19:24:28

     Η ανατροπές χρειάζονται ρίξεις ακόμη και με τον εαυτό μας και τα μέχρι τούδε πιστεύω μας...πιστεύω στον άνθρωπο και οχι στα ιδεολογήματα. Στον πατριώτη όχι στον εθνικιστή. Στον δημοκράτη όχι τον δημαγωγό. Ο ασθενής χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ και ο λαός με το αλάνθαστο ένστικτό του είναι έτοιμος να το δώσει..η ΧΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας που δεν μπορεί να κρύψει τι κρύβεται στο πίσω μέρος του αλλά χρειάζεται για να λειτουργεί καλά η αριστερή πλευρά του σώματος...δεν είναι παράδοξο;;;

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ dem 27/07/2013 00:37:34

    "ενωμένη αριστερά και οικολόγους στο παρελθόν, πασοκ επίσης, ουδέποτε Νέα Δημοκρατία, και στις προτελευταίες εκλογές Χρυσή Αυγή...συνειδητά και με άποψη... προερχόμενος από αριστερή οικογένεια και γνωρίζοντας οτι οι περισσότεροι ΧΑυγήτες είναι απόγονοι δοσίλογων".

    Χλώμιασε ακόμη και ο speedy Gonzalez της Ελληνικής πολιτικής (ο Στάθης Παναγούλης, ντέ...)

    • dem avatar
     dem @ Uncle Stgm 28/07/2013 19:16:50

     Η εθνική ενότητα στην πράξη!

  • Vitoria, Espana avatar
   Vitoria, Espana @ sakis 26/07/2013 23:22:00

   Εντάξει εσείς είστε πιο μορφωμένος από εμένα, εγώ είμαι αμόρφωτη με ένα απλό πτυχίο ΟΔΕ στο ΠΑΠΕΙ και το ανώτερο δίπλωμα Ισπανικών.Υποκλίνομαι λοιπόν στην ξενοφοβία σας και σε όλα σας τα κόμπλεξ που ξεδιπλώνονται με χάρη.Συνεχίστε την προπαγάνδα σας μπας και ψαρέψετε κάποια ψήφο ακόμα.Ως κοινή αμόρφωτη ας γράψω ,ζήτω η αστική Δημοκρατία, ζήτω ο Φιλελευθερισμός και ο αγνός πατριωτισμός, ζήτω η αγαπημένη πατρίδα μου Ελλάδα ,του Ξένιου Δία.Ελλάδα όσο και αν με πλήγωσες πάντα θα σε αγαπώ και μια μέρα εύχομαι να γυρίσω πάλι πίσω :)

   • ΝΣΤ avatar
    ΝΣΤ @ Vitoria, Espana 27/07/2013 19:28:14

    Ποια ξενητεια και ποιος πονος; Εχει δικιο ο φιλος πιο πανω. Απο την Κουμουνδουρου γραφεις.

    • dem avatar
     dem @ ΝΣΤ 28/07/2013 19:33:19

     Εχω δει στην Μαδρίτη να οδηγούνε ασιάτη με χειροπέδες, έμοιαζε με παράνομο μετανάστη..ξερω οτι για να νοικιάσει διαμέρισμα ή να κάνει μιά δουλειά ένας αλλοδαπός από τρίτη χώρα στην Ισπανία απαιτείται μιά ολόκληρη διαδικασία νομιμοποίησης. Η χώρα αυτή δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εκεί δεν υπάρχουν πακιστανοί και Αφγανοί γενικά ασιάτες μουτζαχεντιν και ισλαμοφασίστες. Εχει πολλούς νοτιοαμερικάνους επειδή μιλάνε ισπανικά και φυσικά καποιους άραβες από το γειτονικό Μαρόκο. That's all. Σε εμάς έχει έλθει όλο το μουσουλμανικό στοιχείο από Νιγηρία και Σομαλία μέχρι Αφγανισταν και Μπαγκλαντες. Ας μην συγκρίνει η κυρία αυτή της ΚουμουνιΔούρου ανόμοια πράγματα.

   • Ιωάννης Ζέρβας avatar
    Ιωάννης Ζέρβας @ Vitoria, Espana 30/07/2013 11:53:35

    Aκου εκεί, ξενιτεύτηκε, με 2 Χρονια Ισπανία. XAXAXAXAXA, kαλο Αστείο.
    Εγώ χαίρομαι, επιτέλους πέτυχε και κάποιες "αριστερανζες" η Κρίση. Υπάρχει και Δικαιοσύνη.

    Η μελλοντική Ελλάδα όσο ύπαρξη δεν θα έχει μέρος για Ανθέλληνες. Κάτσε εκεί καλά είσαι.
    Η Ομογένεια περιμένει με έτοιμες Βαλίτζες να πάει Ελλάδα όταν προκύψουν καλύτερες Συνθήκες!
    Λοιπόν ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΈΣ μαζέψτε τα Πράγματα σας, αρκετά ταλαιπωρήσατε την Πατρίδα.

    • Ιωάννης Ζέρβας avatar
     Ιωάννης Ζέρβας @ Ιωάννης Ζέρβας 30/07/2013 12:02:09

     Και κάτι τελευταίο:
     Όσες "αριστερανζες" θέλουν να φύγουν προτείνω Γερμανία (όχι Ελλάδα Light όπως p.x Ισπανία) για να μάθουν τι θα πi να είσαι συνεπής σε αυτά που λες και κανεις.
     Aσχετο εκεί υπάρχει αρκετή Δουλειά και λιγότερο Αερολογίες.

     P.S.
     Σήμερα βεβαια μπορεί να φας και κανένα Mobbing αλλα δεν πειράζει στρώνει Χαρακτήρα!

    • Ιωάννης Ζέρβας avatar
     Ιωάννης Ζέρβας @ Ιωάννης Ζέρβας 30/07/2013 13:04:04

     Και κάτι τελευταίο:
     Όσες “αριστερανζες” θέλουν να φύγουν προτείνω Γερμανία (όχι Ελλάδα Light όπως p.x Ισπανία) για να μάθουν
     - τι σημαίνει Νομος και εφαρμογή του Νομου, αστυνόμευση και καταπολέμηση τις Παρανομίας, λαθρομετανάστευσης,
     τι θα πi να είσαι συνεπής σε αυτά που λες και κανεις. Aσχετο εκεί υπάρχει αρκετή Δουλειά και λιγότερο Αερολογίες.

     P.S.
     Σήμερα βεβαια μπορεί να φας και κανένα Mobbing αλλα δεν πειράζει στρώνει Χαρακτήρα!

 71. Zugzwang avatar
  Zugzwang 26/07/2013 18:10:06

  @Vitoria, Espana
  Ο αριθμος των δολοφονημενων Ελληνων (γνωστες περιπτωσεις) απο λαθρομεταναστες τα τελευταια πεντε χρονια τεινει να ξεπερασει τον αριθμο των θυματων της (παλιας πλεον) τρομοκρατικης επιθεσης στην Μαδριτη που εγινε απαξ. Τα δικα μας συνεχιζονται και οξυνονται. Βλεπε την περιπτωση της παραστρατιωτικης συμμοριας του Μαριαν Κολα.
  Η πιο αποκρουστικη και η πιο δειλη μορφη ρατσιστικης βιας ειναι το συνεχες και συστηματικο πογκρομ απο λαθρομεταναστες κατα των γεροντων της Ελλαδας.

 72. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 26/07/2013 18:15:25

  Περαστικά σας εύχομαι αγαπητέ Φάκτορα και να μη χρειαστεί να ξαναπλησιάσετε ποτέ ούτε γιατρούς, ούτε νοσοκομεία.
  Όσο για τη Χρυσή Αυγή, δεν αξίζει να μας τρομάζει περισσότερο από τους υπόλοιπους θαμώνες του Βουληστάν. Είναι και οι μεν και οι δε το ίδιο χυδαίοι, αναξιόπιστοι, επικίνδυνοι και φαιδροί. Απλά οι μεν κρατούν τα....προσχήματα της κόσμιας συμπεριφοράς και μας βιάζουν ακαταπαύστως πλην.....ευγενώς, οι δε είναι άξεστοι, άγαρμποι και απροκάλυπτα αισχροί, διατηρώντας τις ίδιες ακριβώς προθέσεις με τους πρώτους. Οι διαθέσεις όλων τους πια, διαφανείς και σαφέστατες. Ο ένας τους χρειάζεται απολύτως τον άλλον, για να υπάρχει.

 73. helios avatar
  helios 27/07/2013 15:44:18

  οποιος μπορει ας παει μια βολτα στο ετησιο παζαρι που γινεται αυτες τις μερες στην αγια παρασκευη.ουτε ενας ελληνας μικροπωλητης δεν υπαρχει ολοι πακιστανοι και μαυροι που πουλανε αμφιβολου ποιοτητας προιοντα,ολα μαιμου προιοντα δηλαδη.
  οταν λοιπον το επισημο κρατος και ο καθε δημαρχος ουσιαστικα νομιμοποιει το παρεμποριο μεσα απο παζαρια,πανηγυρια,λαικες αγορες κλπ....πειτε μου αληθεια υπαρχει ελπιδα για αυτον τον τοπο;

  • αρχιμήδης avatar
   αρχιμήδης @ helios 27/07/2013 22:19:21

   Στην ελεύθερη αγορά αφου βρίσκουν πελάτες, επιτρέπεται να πουλανε ακόμα και φύκια για μεταξωτές κορδέλλες...

   • NSK avatar
    NSK @ αρχιμήδης 28/07/2013 09:11:38

    Ναι, εφ'οσον ομως ειναι νομιμοι, εχουν τις ΝΟΜΙΜΕΣ αδειες και ΝΟΜΙΜΟ εμπορευμα, εχουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και πληρωνουν τους φορους τους!!!

   • helios avatar
    helios @ αρχιμήδης 28/07/2013 16:20:13

    Η ελεύθερη αγορά αγαπητέ δεν σημαίνει ασυδοσία άλλα έχει κανόνες.
    Η ελεύθερη αγορά δεν επιτρέπει να εισάγονται τα προϊόντα παράνομα χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχοι δασμοί και φόροι που προβλέπονται.
    Η ελεύθερη αγορά δεν επιτρέπει την πώληση προϊόντων μαϊμού και απομίμησης.
    Η ελεύθερη αγορά δεν επιτρέπει την πώληση προϊόντων που είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.
    Η ελεύθερη αγορά δεν επιτρέπει την πώληση προϊόντων που έχουν παραχθεί κάτω από άθλιες συνθήκες (φυλακισμένες γυναίκες , παιδική εργασία κλπ....).
    Ακριβώς γι' αυτό το λόγο η Ε.Ε. έχει εκδώσει ρητά οδηγία που απαγορεύει την πώληση τέτοιων προϊόντων στο έδαφος της.

    Ότι τα προϊόντα αυτά επίσης πωλούνται από ανθρώπους που έχουν έρθει και εισβάλει παράνομα στη χώρα μας φαίνεται ότι απασχολεί όλο και λιγότερους.

  • dem avatar
   dem @ helios 28/07/2013 19:14:42

   Kαμμία...

 74. Ιωάννης Ζέρβας avatar
  Ιωάννης Ζέρβας 30/07/2013 11:36:26

  Μετά από 47 Χρονια Γερμανίας θα έρθω πίσω στην Πατρίδα μου. ΦΎΓΕΤΕ ΣΥΡΊΖΕΙ, κάνετε Μέρος για Έλληνες :-)

 75. Νηλέας avatar
  Νηλέας 03/08/2013 15:58:55

  Μα επιχείρημα και αυτό με το βήχα του αφρικανού!!Δε έχετε δει ελληναράδες να βήχουν? Δε βλέπετε τους τσιγγάνους (άντε ρομά) ?Στα νοσοκομεία άλλωστε άρρωστοι πηγαίνουν .
  Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και γίνεται συνεχώς εντονότερο τώρα με τη φτώχεια που μας δέρνει .΄Τις εποχές των δανεικών κάναμε και τα στραβά μάτια ,τους μεταφέραμε στο χωράφι ή στην επιχείρηση με το μισό μεροκάματο του έλληνα και τους κρύβαμε από την αστυνομία .Υπήρχαν πολλές μανωλάδες . Τα θαλασσια σύνορα δε φράζονται . Τι θα κάνει ο λιμενικός όταν αδίστακτοι δουλέμποροι (και ελληναράδες σίγουρα)πετάνε παιδιά στη θάλασσα?Πως αντιμετώπισε η τοπική κοινωνία τη δημιουργία κέντρων υποδοχής? Είναι προτιμότερο να περιφέρονται χωρίς έλεγχο?θυμάστε τη δράση της χ.α απέναντι σε αυτά? Βέβαια υπάρχει και από την άλλη μεριά πολύ δάκρυ γιά τους συνανθρώπους μας τα θύματα του καπιταλισμού και τους θέλουμε εδώ αλλά ..ΑΛΛΑΡΓΑ από εμάς .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.