#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/10/2010 09:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Το πολιτικό ξαναγίνεται προσωπικό»

e-mail αναγνώστη: Την ……, πήγα την σύντροφο μου στα γραφεία ΕΛΤΑ στην Ιπποκράτους να παραλάβει μία συστημένη επιστολή. Περίμενα στο Ι.Χ. μου έξω. Στην αριστερή πλευρά της Ιπποκράτους, να σου παρκάρει ο Τσουκάτος και μπαίνει στα ΕΛΤΑ. Μπαίνω και εγώ και αρχίζω να τον αποδοκιμάζω. Ήταν πρωί και κατά τύχη του δεν είχε κόσμο. Τον ρώτησα γιατί δεν επεστράφησαν τα χρήματα. Και τι μου είπε ; Γιατί να τα επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ, προεκλογική χορηγία ήταν ! Ακούστε. Σκοπεύω να ζητήσω την κατάθεση Τσουκάτου. Κατόπιν θα αποστείλω μία εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση στον Πρωθυπουργό και στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ζητώντας εντός είκοσι ημερών να επιστραφούν τα χρήματα στο δημόσιο ταμείο. Είναι προφανές και θα προκύψει νομίζω και από το πόρισμα, ότι οι μίζες-χορηγίες προέρχονταν από υπερτιμολογήσεις. Άλλο τα αδικήματα τότε, άλλο τώρα αν δεν επιστραφούν τα χρήματα. Οι παραβάσεις καθήκοντος αφορούν και τις παραλείψεις. Αν δεν επιστρέψουν τα χρήματα πρέπει να μηνύσουμε τον Γεώργιο Παπανδρέου και τον Γ.Γ. και μέσω αγωγής κατά του ΠΑΣΟΚ να ζητήσουμε τα χρήματα πίσω. Θέλουν χτυπήματα κατακέφαλα, με την πολιτική έννοια..."

Αυτό είναι μόνο ένα απο τα πολλά παρόμοια περιστατικά δημόσιας διαπόμπευσης σκανδαλιάρηδων και μη πολιτικών που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην χώρα. Είναι επίσης ένα απο τα αμέτρητα σχόλια και e-mails με τα οποία αγανακτισμένοι πολίτες προτείνουν συγκεκριμένους τρόπους αντίστασης και δράσης.

Οι “πρωταγωνιστές” του περιστατικού είναι πολίτες όπως πολλοί από όσους συχνάζουν στο antinews. Κοινωνικά συνειδητοποιημένοι που έχουν σιχαθεί τους πολιτικούς, ξαναμπαίνουν στην πολιτική, αποστασιοποιημένοι όμως από τα κόμματα και αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης στο διαδίκτυο, νέους τρόπους αντίστασης στην πολιτική και κοινωνική σήψη, μια νέα στάση στην προσωπική τους ζωή.

Η αμφισβήτηση του σάπιου πολιτικού συστήματος της «Μεταπολίτευσης» είναι εδώ, ενεργή και απαιτητική, έτη φωτός μακριά από τον ξύλινο πολιτικό λόγο και τις κατεστημένες πρακτικές των κομμάτων.

Και για να παραφράσουμε ένα παλιό σύνθημα του «Μάη του 68» «το πολιτικό ξαναγίνεται προσωπικό», αφού χάθηκε για χρόνια στον τηλεοπτικό αυνανισμό.

Γι αυτό το σύστημα τρέμει, αλλά και για έναν άλλο λόγο πολύ πιο σοβαρό:Αν στο επίπεδο των «πολιτικοποιημένων» και πιο «ώριμων» κοινωνικών στρωμάτων όλα γίνονται ακόμα ευγενικά και πολιτισμένα, όπως στο περιστατικό που περιγράψαμε, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι θα συμβεί το ίδιο και παραπέρα.

Διάβαζα για παράδειγμα πρόσφατα σε μια ανάλυση ενός πασιφανώς τρομοκρατημένου στυλοβάτη της άρχουσας τάξης ότι “τα μηνύματα που στέλνουν οι δημοσκόποι, οι οποίοι τούτο τον καιρό, εν όψει των περιφερειακών εκλογών, επιχειρούν να προσεγγίσουν τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, δεν είναι τα καλύτερα”. Σημαντικά τμήματα της κοινωνίας εμφανίζονται οργισμένα, αποδίδουν ευθύνες στα κόμματα εξουσίας και τείνουν να κυριαρχηθούν από διάθεση καταδίκης. Το χειρότερο είναι ότι οι δημοσκόποι ανιχνεύουν την ανάπτυξη συνθηκών κοινωνικού μίσους, οι οποίες αν επικρατήσουν θα διαμορφώσουν περιβάλλον τυφλών συγκρούσεων.  Η εμπειρία των Δεκεμβριανών του 2008, αλλά και η ατμόσφαιρα έντονης αμφισβήτησης που εκφράσθηκε με τρόπο άκρως επιθετικό στις αρχές του περασμένου Μαΐου όταν οι δυστυχείς τραπεζοϋπάλληλοι της Μarfin Βank κάηκαν και απειλήθηκε εισβολή διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο, καθιστά τις ανησυχίες βάσιμες. ….”

Ποιος είχε πει ότι «η μαμή της ιστορίας είναι η βία»;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Katsis avatar
  Katsis 18/10/2010 10:00:29

  Δειτε αυτό εδώ για να καταλάβετε πόσοι είμαστε στο Αντινουζ
  h**p://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:RhFDYK5eqkQJ:www.sharenator.com/w/antinews.gr+antinews.gr&cd=16&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Katsis 18/10/2010 14:38:45

   Lixadonisia h**p://www.antinews.gr/?attachment_id=9996

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Katsis 18/10/2010 16:25:17

   ε βέβαια, αφού δε χωρούν όλοι σε ένα στάδιο, φυσικό είναι να δημιουργούνται σέχτες Φάκτορα...

   άντε, του χρόνου δεκαπλάσιοι (θα βγάζουμε πρωθυπουργό μόνοι μας)

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 18/10/2010 10:27:28

  Marx και Engels

  • Costas avatar
   Costas @ η Dimi 19/10/2010 00:04:53

   Δήμητρα,

   Το διαμέρισμα! Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς διαμέρισμα;

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 19/10/2010 09:50:08

   Costas, you're barking at the Wrong Tree here.

   Jive talking, has never been my cup of chai.

   Because fully booked, unable to return the favors.

   Adios
   η Dimi

 3. tasos avatar
  tasos 18/10/2010 10:47:01

  Κάθε που συναντάτε υποψήφιο πράσινο ον να του λέτε μεγαλόφωνα:
  “Ζω σε διεφθαρμένη χώρα κύριε κατά δήλωση του πρωθυπουργού ΜΑΣ, λάδωσέ με λοιπόν με 100 ευρώ για να σε ψηφίσω.”
  Αν είστε και με παρέα μεγάλη μπορούν να αρχίσουν και τη γιούχα αν δεν πληρωθούν. Προσοχή τα χρονικά περιθώρια για πιθανά κέρδη από τη χρήση, αυτή τη σεζόν, λήγουν το Νοέμβριο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ tasos 18/10/2010 13:43:20

   Λάδωσε με? Μα τί εκφράσεις είναι αυτές.
   Πρέπει να μιλάς σε άπταιστη σοσιαλιστική γλώσσα.
   "Δέχομαι χορηγίες" θα λές. Όχι λιγότερες από 100.000 ευρώ. Μην σε περάσει για τσίπη.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Orestios 18/10/2010 14:57:18

    ΠΙΣΣΑρισμα των ΔΝΤ-Βilderbergs από τον Πρώτο Γύρο! Oρέστιε.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Orestios 18/10/2010 18:33:42

    Antinews: μια δεξαμενή σκέψης και προβληματισμού

    h**p://www.antinews.gr/?p=29108

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Orestios 18/10/2010 18:45:45

    Orestios

    Όχι ρε...όπως τα junkia σε πλησιάζουν με εκείνο το και-καλά-θέλω-λεφτά-για-να-φάω υφάκι και σε ζητάνε κάνα ευρώπουλο.

    (στραβώνει στόμα-τρέχουν σάλια)
    "...εεε συγνώμη κε υπουργέ μου ξερωγω...αλλά...δεν έχω λεφτά να ψηφίσω...χικ...δώστε με ένα κατοστάρικο να διαφθαρώ κι εγώ καλέ κύριε πολιτικέ μας...ουπς σορυ που σας λέρωσα με σάλια...χικ...ουπς ζήτω το παστοκ λεμε...χικ"
    (παίρνει κατοστάρικο-σάλια σταματάνε-φεύγει τρέχοντας να πάει το γκομενάκι στα μπουζούκια)

    cheers

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 18/10/2010 12:20:27

  Σε περιστάσεις σαν κι αυτή που διανύουμε, κρισιακές δηλαδή, η ιστορία επιταχύνει. Συμβαίνουν συνειδησιακές ζυμώσεις με μεγάλη ταχύτητα. Σε αυτό συμβάλλει και η ζωηρή δημόσια συζήτηση και οι νέες και ρηξικέλευθες ιδέες που εμφανίζονται σε τέτοιες περιόδους.

  Οι πολιτικές δυνάμεις που δεν αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν την ελληνική κοινωνία, είναι και θα είναι οι μόνες υπεύθυνες για οποιαδήποτε βίαιη αντίδραση της κοινωνίας.

  Διότι αντί να αναλογισθούν ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ, σε τι ΑΔΙΕΞΟΔΟ ωθούν τον έλληνα, εξαντλούν τις προσπάθειές τους στην μεταξύ τους αναμέτρηση και στην συγκράτηση των οπαδών τους.

  Δεν αντιλαμβάνονται ότι λίγο λίγο στην αρχή και πολύ πολύ στη συνέχεια, ο έλληνας κάτω από το βάρος της οικονομικής κατάστασης που δημιούργησαν τα πολιτικά κόμματα και της εθνικής κατάθλιψης, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ από την δική τους οπτική.

  Το σοκ η ελληνική κοινωνία το βιώνει.
  Είναι καιρός να το βιώσουν και τα πολιτικά κόμματα. Και να συνετισθούν.

  Θραξ Αναρμόδιος

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/10/2010 12:22:58

  Ποιος είχε πει ότι «η μαμή της ιστορίας είναι η βία»;

  Το νεογεννητο περιμενουμε !!!...........

  ΠΠ

 6. Karampinas avatar
  Karampinas 18/10/2010 13:47:51

  Αν η λύση στο πρόβλημα είναι να κάνουμε ένα "Μάη του 68" τότε να κλειδώσουμε το μαγαζί και να πετάξουμε το κλειδί στη θάλασσα, ίσως και να φουντάρουμε οι ίδιοι μέσα. Καταρχήν είχαμε ήδη "Μάη του 68" και μάλιστα παρήγαγε ΚΑΙ άμεσα πολιτικά αποτελέσματα σε αντίθεση με τον γαλλικό. ονομάζεται πολυτεχνείο και γενιά του πολυτεχνείου, και δημιούργησε τη μεταπολίτευση την παρακμή οικονομική ηθική κοινωνική δημογραφική της χώρας, παρ' όλες τις ευνοϊκές συνθήκες, ΕΟΚ, ΕΕ, πακέτα επιδοτήσεις, κοινή αγορά.
  Και ο Γαλλικός Μαής διαφέρει σε καθοριστικά σημεία, από τις σημερινές συνθήκες. Έγινε σε εποχές μέγιστης οικονομικής ανάπτυξης, μηδενικής ανεργίας, συνεχόμενης αύξησης των κοινωνικών ελευθεριών, στο πλαίσιο των αυξημένων δυνατοτήτων της τεχνολογίας και ελευθερίας της αγοράς. ουσιαστικά ήταν η άχρηστη επανάσταση της πιο ευνοημένης γενιάς στην ανθρώπινη ιστορία. Τι κοινό υπάρχει με σήμερα;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Karampinas 18/10/2010 15:37:16

   Παρά πολύ σωστή τοποθέτηση!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Karampinas 18/10/2010 16:38:16

   Και όταν ηρωοποιούμε τον Μάη του '68, ξεχνούμε την τεράστια διαδήλωση που οργανώθηκε στα Ηλύσια Πεδία κατά της αναρχίας, με τον Ντε Γκωλ επικεφαλής και με τη συμμετοχή κορυφαίων πνευματικών ανθρώπων, όπως ο Αντρέ Μαλρώ.
   Η διαδήλωση αυτή, πρωτοφανής σε όγκο, σήμανε το τέλος των ταραχών. Αυτό που δεν τόλμησε κανείς να πράξει εδώ στην Αθήνα μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη του '08.
   Με αποτέλεσμα να βγαίνει η κυρία Τζίνα Τσαλικιάν και να ζητά να καθιερωθεί η 6η Δεκεμβρίου ως ημέρα που να μπορούν να διαδηλώνουν οι νέοι χωρίς φόβο (!!!).

   • Costas avatar
    Costas @ ΒΙΣ 19/10/2010 00:03:18

    Θα δούμε κι άλλα στην Ελλάδα της 3ης Δημοκρατίας!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΒΙΣ 19/10/2010 12:49:51

    @Costas

    Αποδεικνύεται, ότι η γαλατική αβρότητα ΔΕΝ σε αγγίζει. Από τις 17/10/2010 ξαφνικά ουρανοκατέβατος μάς προέκυψες και χάλασες τη γόνιμη συζήτηση που είχαμε σ’αυτόν εδώ τον φιλόξενο χώρο, απρόκλητα προσέβαλες τη νοημοσύνη μας, με λίβελο (ευτυχώς σβησμένο) μάς έλουσες, και πάλι απρόκλητα συνεχίζεις να ενοχλείς και να «παρκάρεις» στους όποιους εύκολους στόχους ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ εσύ νομίζεις.

    Εχεις δε βρει το κόλπο της μιάς πρότασης γιά να περνάς χωρίς έλεγχο τις ανούσιες εξυπνάδες σου.

    Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Με πόσα σε παντελονιάζουν οι ΔΝΤ-Βilderbergs γιά να χαλάς την αγαστή ατμόσφαιρα του ιστότοπου και να γράφεις τα άθλια που γράφεις; Δεν σέβεσαι ούτε τις γυναίκες ούτε τους άνδρες σχολιαστές, ούτε καν τα παντελόνια που φοράς;

    Ερωτώ, επειδή εγώ, αν και γυναίκα που Τιμά τα φουστάνια της, εφόσον χρειαστεί, μπορώ να «φοράω παντελόνια» and give you, a run for your freaking money.

    Και είσαι ελάχιστος γιά να ειρωνευτείς τη σημερινή ΤΡΑΓΩΔΙΑ που βιώνουν οι Ελληνες «πρόσφυγες» των Πατησίων και μη ξανατολμήσεις ν'αναφερθείς στο εκεί διαμέρισμα του συγχωρεμένου πατέρα μου.

    Υou get the idea Α$$hole!!

   • of8almos avatar
    of8almos @ ΒΙΣ 19/10/2010 12:57:00

    Δεν ειναι κυρια οποια νομιζει οτι προσφερει τα παντα στο παιδί της όταν το ταίζει κάθε μέρα χαβιάρι.
    Μην μπερδευόμαστε... θύμα της ήταν ο γιός της και τυχαίο όργανο εκτέλεσης την αποτυχίας της ο αστυνομικός.

   • l
    l' ami du peuple @ ΒΙΣ 19/10/2010 13:03:40

    ημερα που να διαδηλωνουν οι νεοι χωρις φοβο στην ελλαδα μετα τη σταση του νικα δεν υπηρξε, και γιατι να υπαρξει αλλωστε;

    τι χρειαζεται να διαδηλωνουν; τι τους λειπει;

    προτεινω την επομενηη φορα, να μη περιοριστει σε ενα στοχο ο νομος, πολυβολα δεν τους δινουν στους αχρηστους; τι περιμενουν;
    αεραααα!!!

 7. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 18/10/2010 15:40:20

  Εάν "Η αμφισβήτηση του σάπιου πολιτικού συστήματος της «Μεταπολίτευσης» είναι εδώ, ενεργή και απαιτητική, έτη φωτός μακριά από τον ξύλινο πολιτικό λόγο και τις κατεστημένες πρακτικές των κομμάτων", εάν .... ας εκφρασθεί στις επερχόμενες εκλογές! Οι θαυμαστές του Μαη του ¨68, οι νοσταλγοί των "Δεκεμβριανών 2008" που τα βλέπουν σαν εξέγερση και όποιοι άλλοι ομοιδεάτες θεωρούν την βία και μόνο "μαμή της ιστορίας" ας βγουν κι ας διεκδικήσουν την ψήφο μας. Για να δούμε και να δούνε πόσοι είναι και τι ακριβώς προτείνουν. (Το να κρύβονται στα άκυρα και στα λευκά δεν βοηθάει σε τίποτα)

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ firiki2010.wordpress.com 19/10/2010 07:50:42

   @firiki2010.wordpress.com

   Κάνεις μια σύνδεση αποχής-λευκών με την βία, αλλά από την περιγραφή σου δεν φαίνεται πως συνδεόνται. Πως δηλαδή αυτοί που δεν πάνε να ψηφίσουν ή ρίχνουν λευκό είναι υπέρ της επαναστατικής βίας; Από που το συνάγεις αυτό;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Θραξ Αναρμόδιος 19/10/2010 09:07:58

    @Θραξ Αναρμόδιος
    Προφανώς παρεξήγησες (ίσως και με ευθύνη μου) γιατί στην ουσία είπα ακριβώς το αντίθετο. (Γράφω: οι θαυμαστές του Μαη 68 και οι Νοσταλγοί των Δεκεμβριανών 2008 "ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ στα άκυρα και τα λευκά" δηλ "αναμειγνυόμενοι" ως ψήφοι με αυτά προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν)
    Αναλυτικότερα: πολύς κόσμος θα αρνηθεί να πάει να ψηφίσει ή θα ρίξει λευκό/άκυρο (κακώς κατά τη γνώμη μου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) Από αυτούς ελάχιστοι είναι αυτοί που είναι υπέρ της βίας. Οσοι όμως τρέφουν διάφορες επαναστατικές αυταπάτες και θεωρούν "την βία μαμή της ιστορίας" προσπαθούν να ερμηνεύσουν αποχή/λευκά/άκυρα σαν μια ΕΝΙΑΙΑ κίνηση αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, κίνηση "που είναι πέρα από τον ξύλινο λόγο και τις κατεστημένες πρακτικές των κομμάτων" και που επιθυμεί μια έστω και βίαιη ανατροπή του.
    Προσωπικά το βλέπω σε κάποια σχόλια και αναρτήσεις και νομίζω θα το δούμε εντονότερα μετά τις εκλογές οπότε κάποιοι θα προσπαθήσουν νε ερμηνεύσουν με ενιαίο τρόπο λευκά/άκυρα/αποχή και να τα "οικειοποιηθούν"

 8. kiki avatar
  kiki 18/10/2010 15:54:01

  Εγραψα ενα σχολιο στην αναρτηση για την διαφυγη του γιωργου στο Δομοκο.
  Επαναλαμβανω,λοιπον εδω.
  Την τεταρτη ερχεται ο Ερντογαν στην αθηνα για το συνεδριο του Αντρικου,μαζι με πολλους υπουργους,για να υπογραψουν συμφωνιες,για την ενεργεια κλπ.
  Παρακαλω,την ευρισκομενη εν υπνωση Ν.Δ.,ως κυριαρχο κομμα της αντιπολιτευσης,και τα κομματα της Αριστερας και της ευρτερης αριστερας,να καλεσουν τον κοσμο σε μια σιωπηλη διαμαρτυρια,ολοι μαζι μονιασμενοι εξω απο την Βουλη για να δειξουμε οτι ο ελληνικος λαος διαφωνει καθετα με τις παραχωρησεις που μεθοδευονται,και θα υπογραφουν και συμφωνιες,για παραχωρησειςστο Αιγαιο,για τα πετρελαια.
  Αν η απαντηση εκ μερους των κομματων ειναι παλι ,μα θα τα δουμε αυτα μετα τις εκλογες,της 7 Νοεμβρη,τους διαβεβαιωνουμε πολλοι οτι δεν θα δουν εμας.Ελαχιστα μας ενδιαφερουν οι εσωτερικες φαγωμαρες στην ΝΔ,και ελαχιστα μας απασχολουν οι καρατζαφερισμοι,και μπακογιανισμοι,κατα την γνωμη μας ειναι τελειομενοι.
  Λοιπον αφηστε αυτα για μετα τις εκλογες,και καλα για το μνημοσυνο,και γιαυτο θα τα πουμε μετα,αλλα τωρα πρεπει να δειξουμε στην κυβερνηση Τσολακογλου,την θεληση μας και την δυναμη μας να μην παραδωσουμε ουτε ενα μετρο γης,απο την χωρα μας,και οτι το λαμπρον δωσιλογικον τους μελλον τους οδηγει στο Γουδι.
  Επισης στις 18 το απογευμα ,αλλο τεως δικο σας αστερι ,τεως ΠΑΣΟΚ,τεως ουτε ο ιδιος ξερει,μονιμος υπαλληλος ομως πολυεθνικων δινει διαλεξη στην Πλακα ,για το ποσο σημαντικη ειναι η Τουρκια για την ΕΕ.
  Εμπρος λοιπον ολοι και εκει,για να του δειξουμε οτι τουλαχιστον μας τα εχει πρηξει.

 9. pastel avatar
  pastel 18/10/2010 16:08:08

  @Karampinas
  Μα ειναι γνωστό ότι ο Μάης του 68 σαν στόχο ειχε το Ντεγκώλ που δεν κατάλαβε ότι οι εποχές της πολυπολικότητας είχαν παρέλθε. Σ' αυτό τον στόχο είχε 100% επιτυχία

 10. Γιώργος Μ. avatar
  Γιώργος Μ. 18/10/2010 16:30:29

  Επισκεφθείτε το ιστολόγιο www.pyrinos-logos.blogspot.com

 11. Y. avatar
  Y. 18/10/2010 17:58:35

  Δεν γίνεται αλλιώς. Αφού το πολιτικό σύστημα δεν είναι σε θέση να δώσει λύσεις, οι πολίτες τις δίνουν μόνοι τους. Για την ώρα είναι ειρηνικές και εξαντλούνται στο ξεφώνημα, αν ακι εφόσον τους πετύχουν (δε πρέπει και να πολυκυκλοφορούν, γιατί δεν έχω τύχει κανένα)
  Αν θα υπάρξουν εξελίξεις του είδους που αναφέρονται στη τελευταία παράγραφο? Δεν το πολυβλέπω, γιατί η αποχαύνωση του σκέπτεσθαι κυριαρχεί. Πλην ίσως των πιτσιρικάδων, που και αυτοί εξαφανίσθηκαν, μόλις έπεσε η ΝΔ και ο Καραμανλής.

  • of8almos avatar
   of8almos @ Y. 19/10/2010 13:03:33

   Οι πιτσιρικαδες λόγο μηδενικής κρίσης (ρήμα, απο έλειψη πείρας και γνώσης) και αυτών και των γονιών τους κατα κύριο λόγο ήταν τα πρόβατα φίλε μου. Αλλα ήταν τα σκυλιά που έτρεχαν και οριοθετούσαν το κοπάδι. Το κοπάδι που απλά έβλεπε το άλλο πρόβατο δίπλα του και δεν έβλεπε ότι όλα μαζί πήγαιναν για σφάξιμο στο μαντρί...

   Μαντρί=Καστρί

 12. kiki avatar
  kiki 19/10/2010 16:44:29

  Τωρα εχουμε κανενα μαντρι να μας περιμενει και δεν διαμαρτυρομαστε Ω Συνελληνες,αντε ξεκουνηθητε ,γιατι στο μαντρι που μας βαλαν εχουμε ηδη σφαγει.
  Ας φωναξουμε τουλαχιστον για μια φορα πριν γινουμε λουκανικα στις μηχανες τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.